Utorak, 23.04.2013.

16:19

"Kosovo će biti kao Palestina"

Kosovo najverovatnije neće ući u većinu međunarodnih organizacija, biće u svojevrsnom statusu zone sumraka, u sličnom položaju u kom je Palestina, kaže Kroford.

Izvor: Blic

"Kosovo æe biti kao Palestina" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

jovica

pre 11 godina

Pirova "pobeda" prištine u Briselu. Znaju to i oni , i mi, ali i svet. Uostalom ekonomija je ono što svetske institucije respektuju.

mare

pre 11 godina

Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).
(Ovo je ovde Balkan, 23. april 2013 17:26)

Ne, oni su najvece zrtve osiromasenog uranijuma....

Emiliano Zapata

pre 11 godina

Klasicna zamena teza. Nece Kosovo biti kao Palestina nego je "Sever" Kosova vec odavno Palestina. Pojas Gaze i Sever Kosova su dva najveca koncentraciona logora por otvorenim nebom u danasnjem svetu. Svako ko je bio na oba mesta, zna o cemu pricam.
Zapata ViVe
México, D.F.

Harwy

pre 11 godina

Ima tri rješenja.
1.najvjerojatnije: Srbija priznaje državu Kosovo jer većina evropskih zemalja traži da i Kosovo uđe u EU, a to je nemoguće ako se dvije države EU nemaju diplomatske odnose i podmeću si noge.
2. Kosovo, iako nevoljko, postaje dio Albanije koja će isto ući u EU i tako zaobići protivljenje Srbije priznanju Kosova.
3. Srbija se inati i ne ulazi u EU,dok Kosovo ulazi Samostalno ili kao dio Albanije.

Sarajevo-neutralna

pre 11 godina

EU, odnosno planeta treba za svoj otpad svih vrsta osigurati cvrsto ograniceno podrucje, kao i za pranje prljavog novca treba stabilno primitivnu masinu, u ciju projekciju se uklapa i Kosovo, a sto bi bilo neizvodivo bez brizljivo odabranih ''karakterno'' extremno specificnih, od EU sa mega dosijeima ucijenjenih vladara ciljanih podrucja sto u slucaju ''kosovske'' krize Srbija vjesto koristi toboznjom patnjom za Kosovom, tako da je Kosovo moneta za potkusurivanja EU, Srbije itd.

Datum 2

pre 11 godina

@bivsi Srbin
"Cim oni priznaju severnu Irsku, mi priznajemo Kosovo"

Malo sutra, priznacemo ga cim dodje jedan Svaba ili Svabica i pripreti nam bilo cim. Zaboravili ste da cemo da poumiremo od gladi ako nam oni ne daju kredite !

God Save The Queen

pre 11 godina

Za vasu informaciju,skotska ce raspisati referendum 2014 o nezavisnosti,a i sam Cameron je izjavio da ce biti onako kako skotski narod kaze (a vise od 50% je protiv nezavisnosti *izvor vesti (RT-televizija koja ima sediste u moskvi),no drugo je skotska a drugo je kosovo.
Zalim ali za rusofile je ovo losa vest,sta da vam radim.I sam David je rekao da UK nije druga Jugoslavija,a vi patrijote samo mudrujte i vama ce vreme proci,a onda kad vam deca budu gladna vi im pricajte kako je kosovo ♥ srbije,a to dal ce nesto da jedu i da li imaju neku buducnost ovde,to sad nije ni bitno.E zbog takve politike sve je vise mladih koji odlaze (mahom na zapad),u srbiji ce ostati samo penzioneri i 'mamine maze' koje sede kuci i igraju WoW,ali sta ja da vam pricam dovoljno je da otvorite novcanik i da se pogledate u ogledalo,sve ce vam biti jasno!
Cinjenice su cinjenice a vi kosovoljubi slobodno mi lupajte minuse,ionako me briga!

Moler

pre 11 godina

Zato je Taci ispao glup jer nije hteo razmenu teritorija. Jos jedna Palestina nikome ne odgovara.
Uostalom da su se Albanci nesto pokazali posle '99, imali bi neke sanse da ih Srbija prizna u doglednoj buducnosti. Ovako, za Milosevicem zale i mnogi Albanci, a za Brozom i Srbi i Albanci!

loki

pre 11 godina

Proslo je vec dosta godina od samoproglasenja te albanske paradrzave i za sve to vreme nije uspela legalizacija te divlje gradnje. Da se moglo, sigurno bi doslo do legalizacije i to govori i ovaj bivsi ambasador. Ali posto ni do sada nije doslo do legalizacije a potrudili su se i Amerikanci i Britanci i Nemci a i tolike pare su se dale za potplacivanje, to znaci da ta paradrzava ni u buduce nece biti mnogo drugacija nego sto je sada. I sta tu nije jasno dezurnim albanskim komentatorima?

red

pre 11 godina

Sto se grbavo rodi to vreme ne ispravi.
To vazi i za tu albansku paradrzavu na Kosovu. Da je ta tvorevina utemeljena na pravu ili pravdi kako to tvrde dezurni alb-aktivisti bila bi primljena u UN u roku od 5 minuta i uz aklamaciju svih prisutnih. Ali nije. Niti ce. I ostace ovo sto je i sada, sporni, izdrzavani, nepriznati protektorat kojeg ce mozda za koju deceniju nekako da uguraju u Eu ako do tada ostane ovaj odnos snaga i uticaja u svetu. Ali ako neka druga zemlja preuzme ulogu svetskog policajca, sudbina te tvorevine ce se uskladiti sa interesima te zemlje ali da ce "drzava kosova" biti prava, priznata, suverena drzava, to je iskljuceno.

gagi67

pre 11 godina

Kosovo neće biti Palestina ali će ekonomski biti zavisno .Srbija mora Kosovu omogućiti ekonomski oporavak na način da firmama sa Kosova obezbedi povoljnosti na Srpskom tržištu.Ulazak Srbije i Kosova u EU je malo verovatan i teško ostvariv.Razlog je jednostavan naš region je problem (uvek bio i ostaće)?

Jonnyqa

pre 11 godina

Referendum Škotska. Prvi cemo ih priznati boze zdravlja cim izglasaju nezavisnost. Eto jos jedne pat pozicije samo se plasim da necete dozvoliti zato sto vam se moze a nama ne. Ali svi smo prolazni ,i vi i mi a Kosovo i Srbija su vecni ! Zapamti !!!

KASPER

pre 11 godina

Albanija ja clan UN gospodine ambasadore,ako nece da nam dozlove stolicu na UN onda mi cemo pridruziti Albaniju
to ne moze niko da spreci

Diletantizam

pre 11 godina

@tambura

E, pa druže, baš spomenuti

Споменуо сам ја и Хорација коме си ти по својој обавештености најсличнији, и каква је разлика између Девенпорта и Крофорда, зар нису обојица Енглези, а сви врло добро знамо њихов манир да се "праве Енглези". Што се Кипра тиче, он је географски ближи Палестини него Европи, то чак и Хорације(лик из Шекспировог Хамлета)зна. Јужни Кипар је ЕУ примила у наивном убеђењу да ће тим чином намамити Турску да пристане на модалитете решења која заступа Грчка, те на тим основама реши то питање. У супротном Јужни Кипар са својим нерешенимм статусом никада не би био примљен у ЕУ. Турска нимало није била фасцинирана чином пријема Јужног Кипра у ЕУ, и остала је на својим позицијама које јој гарантује споразум са Енглеском да у случају угрожености Турака на Кипру могу војно интервенисати, што су они 1974. год. и учинили, након претходних вишеструких упозорења да се прекине са угрожавањем кипарских Турака, при чему су се понели веома џентлменски, јер су остатак острва препустили Грцима иако су цело острво могли ставити под своју контролу. На тај начин је дефинитивно решено кипарско питање. Кипарску кризу ЕУ је од почетка третирала исто као и Палестинско питање, то јест као неевропско питање. Након пријема Грчке у ЕУ и под њеним утицајем ЕУ је почела да се интересује за тo питање и у циљу његовог решења је направила глупост пријемом Јужног Кипра у ЕУ, због чега се сада горко каје. Исту глупост сигурно неће поновити никада више, драги мој Хорације.

Mr No

pre 11 godina

neumann, 23. april 2013 17:29

Ajde prospi taj caj od bunike ili bar predji na cuvarkucu. Srbija da prizna i pruzi ruku. Kazi mi gde zivis? JA cu da dodjem i da ti uzurpiram deo stana,a usput da isprebijam tebi bliske osobe. Onda se nadam da ces ti za par godina priznati da ja imam pravo an taj deo stana i da ces mi pruziti ruku. Upravo si ti ovo predlozio. Ajde neka Kosovo prizna da je u sastavu Srbije i neka se izvini za sve sto nam je priredilo. Neka njihovi prijatelji plate stetu zbog bombardovanja.
(ultrasrbin, 23. april 2013 19:58)

OK. Priči fali malo aparthejda od strane vlasnika stana, pa malo deportacije pola stanara-suvlasnika. Čudan neki stan. Meni malo liči na pijanog oca i maltretiranu decu.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Pa ni to nije u redu,tamo ipak neki ljudi zive. Treba se dogovoriti,da se sprovede sporazum.Ipak,ja mislim da ce naci nacin da Kosovo proguraju u UN,ali u svakom slucaju,ni Srbiji ne odgovara ovakvo stanje,tj.ljudima koji u Srbiji zive.

zozi marcone

pre 11 godina

SRBIJA 2213god.Sta mislite hoce li tada politicko drustvo da kaze
Nasi su 2013 dobro postupili ili
Nasi su 2013 zarad boljeg zivota pojedinaca u SRBIJI sve zivo prodali i potpisali i Promenili bi veru samo da bi se dodvorili sada vec nepostojecoj EU.

Александар Бгд

pre 11 godina

''И то ће се тако развлачити.'', рече на крају Енглез. И хоће, али не у недоглед, јер, када и овај последњи покушај Немачке да завлада Европом пропадне (а ја лично им прижељкујем репризу Дрездена у Другом светском рату!) тада ће и сви немачки сателити на Балкану да буду одувани са политичке карте Европе: хрватска држава, БиХ, тзв. косово...

DeadJoeLoolee

pre 11 godina

Da ali sa jednom razlikom, puno znacajnijem. Kosovo je u Evropi I je zadnjo krizno zariste I Evropa hoce je resiti. Palestina je jedna od kriznih zarista u regionu punu njih. Mozda Kosovo nikad nece biti primena u UN ali izvesno je da isto tako nece biti pod Srbijom.

Magomed

pre 11 godina

Naravno da nece biti kao Palestina!!! Zato sto su Kosovo priznale Najjace i Najmocnije i Najbogatije drzave sveta, a glavne su Us i Eu, koje imaju pola svetskog bogatstva i jos vecu vojnu moc. Da rastuzim patriJote, nece skorooo Kina biti tako mocna, a tek sto nece ratovati zbog Srbije sigurno. I da bude mocna odlucivace o Aziji, nikad o Evropi. Za Rusiju ne moram nista ni da kazem...

mattko

pre 11 godina

Ne razumem cemu sluzi ovo lobiranje i babavangarenje. Biti kao Palestina je nesto lose ? Kosovo ce postati deo EU u isto vreme ili malo kasnije od Srbije. NA Kosovu zive Srbi kao narod, zvanican jezik Kosova je i srpski pored albanskog, Srbi kao pojedinci su elementi vlasti na Kosovu vec danas. Srbija ce imati dobre odnose sa Kosovom priznala ga ili ne svejedno. Cak cemo i fudbal sa njima igrati u nekim kvalifikacijama vrlo uskoro.

Slobodan Đikanović

pre 11 godina

Opet podmukli Britanci raspaljuju vatru, taman smo našli neki zajednički jezik.
Ćuti Kroforde, ne loži Albance, u svakoj ste čorbi mirođija! Pokrenuli ste sve ratove na Balkanu!
Jedva se uzdržavam da vas ne zaspem najvulgarnijim uvredama, ali me sprečava nada da će moj komentar biti objavljen, jer imam potrebu da pustim glas posle ovakvih podmuklih, jeftinih i primitivnih podbadanja...

igor

pre 11 godina

Velika Albanija ne može da opstane, kao što ne može ni Velika Srbija, Velika Bugarska itd. U slučaju da se ovi uzjogune pa proglase Veliku Albaniju, nisu ni svesni šta će se desiti. Jer ne možeš ti da otmeš teritoriju Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke i da misliš da će ovi da kuliraju. Dakle status quo drugari dok Srbija ne ojača a onda zna se...
Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).
(Ovo je ovde Balkan, 23. april 2013 17:26)

A kad ce to Srbija vec jednom da ojaca!? Sta ako Albanija ojaca pre nas? Sa podrskom koju dobijaju od zapada sigurno i hoce!

Dragan

pre 11 godina

S tom razlikom sto Palestina i Izrael razmenjuju rakete. Palestina je sinonim za izraelsko ugnjetavanje, i zato je ovaj podmukli britanac i napravio takvo poredjenje.

steva zvezdaš

pre 11 godina

da vam kazem ljudi tamo zive mnogo bolje nego u Vojvodini ili Srbiji....mislim imaju visi standard...ali nemaju sigurnost !

daevon

pre 11 godina

Vi, zajedno sa USA i ostalima kojima je u interesu da ovde bude nestabilnost (u daljem tekstu: VI), držite Kosovo u zoni sumraka.

Takođe, VI ste, svojim delovanjem na rasturanju bivše SFRJ, pokušali i dalje pokušavate, da ostvarite nezavisnost Kosova i samim tim otimanje teritorije suverene države. Svima je jasno, i vašim građanima takođe, da bez VAS kosovski Albanci ne bi nikad ni blizu došli bilo čemu sličnom.

Nadamo se da nećete još dugo biti u situaciji da izazivate ratove po svetu, i da ćete se više baviti odvajanjem Škotske koje vam predstoji i vraćanje Severne Irske svojoj matici.

I još nešto: nismo zaboravili da ste bombardovali Beograd 1945 pod izgovorom da gađate Nemce. I VAMA i NJIMA to će doći na naplatu kad-tad.

Veljko

pre 11 godina

Dobri stari engleski politicari po svom obicaju zabijaju nos gde im nije mesto. Iako opet zavadite nekoga na balkanu, Skotska vam ne gine, to je sigurno :))
Videcemo ko ce zadnji da se smeje ;)
''
God save the queen
The fascist regime
They made you a moron
Potential H-bomb

God save the queen
She ain't no human being
There is no future
In England's dreaming''

VesnaDC

pre 11 godina

Naravno gospodine bivsi da KIM nikada nece uci u svetske institucije kao sve zemlje ili republike ex Jygoslavije zato sto nikada i nije bila zemlja ili republika ex Jjygoslavije vec pokrajima u Srbiji zajedno sa Vojvodinom sto u prevodu znaci neotudjivi deo te evropske drzave. Ovo vam pojasnjavam ovako lagano kao osnovcu jer vam bas nesto ne ide evropska geografija i istorija.Imate gospodine svojih 50 americkih drzava pa se sa njima igrajte i zakidajte im teritorijalni integritet ako smete.

severno kosovo-srbija

pre 11 godina

Palestina nema svoju Albaniju..
(Tirana, 23. april 2013 16:37)

Ima ih nekoliko, sve okolne arapske države. Mogu birati kojoj če se priključiti. Palestinci su, takođe, Arapi. Palestinci su još 1948.godine u UN dobili pravo na nezavisnu državu, ali te države nema, pa nema, bez obzira što ih je priznalo mnogo više država nego Kosovo. Palestinu ne priznaje SAD, ali ni Kosovo ne priznaju Rusija, Kina, Indija, prve dve su, kao i SAD, stalne članice SB UN i imaju mogučnost blokade prijema Kosova u UN. Kroford je potpuno u pravu kada kaže da su Kina i Rusija blokirale prijem Kosova u UN zbog svojih interesa a ne zbog Srbije, a to je garancija da taj veto neče biti lako povučen.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@ The queen: Sušta istina. Glavni kreator svih spletki, svih intriga i ratnih igara se nalazi na britanskom ostrvu. SAD sa svojom ratnom mašinerijom je samo "batina" u rukama ovih kolonijalnih majstora. A mnogi misle da je obrnuto, što samo govori da je igra lukavo osmišljena. Ono "istočno carstvo zla" koje su Britansci i popularni "ameri" pronašli u Kremlju, ustvari, stanuje u njihovom dvorištu.

mali radojica

pre 11 godina

E moj @diletantizam ti bas kad lupiš ti ostaneš živ i bogme zdrav. Ovo poredjenje sa Palestinom je bilo više nego simbolično i čovek kad ode kući kao i sve te vajne diplomate shvati svu besmisao priznavanja jedne polu mafijaske plemenskeo feudalne oblasti u Evropi i uz svo ono kvazi liberalno shvatanje jednakosti i sloge Evropskih naroda kao i trabunjanja o ugroženosti jednih naspram genocidnoratnohuškačih drugih na kraju prizna realnost. U svoj svojoj mržnji prema Srbima i Srbiji suviše su se zaneli pomažući one kojima nema pomoći i koji će ih jako razočarati u budućnosti jer ti koje sad svesrdno pomažu neće ni prići za milimetar Evropskim civilizacijskim i društvenim vrednostima. Što se tiče one suvoparne administracije i parafiranja nekakvog sporazuma čovek je lepo objasnio šta je posredi. Zemlje koje nisu i neće priznati Kosovo ne rade to zbog neke ljubavi prema Srbiji ili osećanja nekakve šatro pravde već zato što ne žele presedane koji će im se obiti oglavu nekad u budućnosti. Možda će i neke zemlje poput Rumunije i Slovačke i popustiti kad tad ali bih ponovio reči Španskog ministra inoposlova dan nakon priznanja Kosova od strane dela EU: " Čak i da sutra Srbija prizna Kosovo, mi Kraljevina Španija to nikad nećemo učiniti" Toliko o besmislenosti ove rasprave kao i tužne ali po naše komšije surove realnosti!!!

zoran

pre 11 godina

Chovek je sve lepo objasni, no vecina, na ovim postovima, nema ideju shta je on zapravo rekao.
Pat pozicija, kao i sa Palestinom, odgovara Amerima, te sve dok im odgovara bice bash ovako kao danas. "Drzava" u obecanju. Chim istekne upotrebna vrednost baze Bondstil, geo-politichka karta sveta se promeni, ode Kosovo niz vodu. Za te dane se treba spremati i biti mudar.
Zalosno je da dva susedna naroda ne mogu anci reshnje koje nece voditi u sukobe kada se USA izmakne. To je najgore u celoj prichi.
Bivshi ambasodor upravo to vidi, ali ne moze direktno da kaze. Amere briga za Kosovo koliko za lanjski sneg.

the queen

pre 11 godina

@Micaa
Zvučaće ti suludo ali pre bih rekao da su SAD i dalje britanska kolonija koja im služi kao sila protiv onih koji su protiv interesa Njenog Veličanstva.

manite se losih analogija

pre 11 godina

@draganbb

Da sam ja tretirao svog komsiju onako i onoliko dugo kao mi Albance, ne da bi mu dali moju sobu, izbacili bi me iz stana. Nije se ovo sve desilo samo od sebe i bez nase krivice. Ucite malo istoriju. Na Kosovu su i nasi gradjani i ja ne bih voleo da oni budu u crnoj rupi, nego da budu i u UN i u EU

T.

pre 11 godina

A sta je pogresno rekao? Nista. Cinjenica je da tu albansku tvorevinu ne uspevaju da legalizuju ni svemoguci Amerikanci, ne pomazu ni Pecolijevi dolari... Ucenjivanje Srbije i zloupotreba EU integracija je zadnji adut sponzora albanskih nacosa ali ni to nece pomoci u legalizaciji jer mnoge drzave nepriznavanjem te i takve tvorevine brane i svoje interese. E sad, to sto se albanskim spinerima ne svidja kada kaze istinu neko ko vise ne mora da sprovodi politiku svoje zemlje pa se krece sa kampanjom, prizemnim zamenama teza i ostalim iz repertoara...

putin

pre 11 godina

pogledajte kako su rusi rešili pitanje svojih *stana. Oni koji imaju naftu i resurse i dalje slušaju Moskvu, ostali paljba. Tako i mi opušteno možemo slati pare srbima dole, mislim da je do sada bilo 1k po glavi mesečno, ali da se kontroliše. Albancima ne moramo nista, kao ni bilo kojim stanovnicima druge države. Nismo rasisti, niti fasisti. Telekom, struja itd nikako prodaja nego naplaćivati. Praktično ih napraviti podstanarima u "sopstvenoj" zemlji, plus smoki, mleko,plazma koka kola... moze al da platite. I za 30godinica da vidiš dole, srba kao šaše.

Micaa

pre 11 godina

Englezi po obicaju prodaju maglu.Niti su ukljuceni u pregovore,niti ih to interesuje,i sami su protiv EU kao i Nemacke koja je tamo glavna sila.Engleska je vec dugo samo 51. drzava SAD.A sto se tice Palestine,za to su krivi sami Englezi koji su stajali iza stvaranja drzave Izrael na tlu Palestine.Verujem da bi njima odgovaralo da Balkan bude vecno bure baruta kako bi mogli da prodaju oruzje svim stranama.E pa nece moci,nacije Jugoistocne Evrope su sazrele i znaju da je resenje u razgovoru,a ne krvoprolicu.Dosta ste nas svadjali sa drugima i razarali zemlju.Najpre su organizovali proteste 'bolje rat nego pakt',zatim odbili da pomognu JVuO,onda nas bombardovali '45,pa opet '99,pa sad zele da opet ratujemo.Engleski politicari,daleko vam lepa kuca.

Jovan

pre 11 godina

Look who's talking!
Pa Kroford je zajedno sa Montgomerijem mesetario po Srbiji!
Ponasali su se kao slonovi u staklarskoj radnji.
Ima nas koji pamtimo!
Ova Krofordova prica je licemerna i bezobrazna.

Зоран

pre 11 godina

Ova Krofordova prica je licemerna i bezobrazna.
(Jovan, 23. april 2013 19:18)

Није лицемеран, него ти не умеш да читаш између редова. Он каже: Нама ова власт одговара, дајемо јој и подршку.

То је све.

ultrasrbin

pre 11 godina

neumann, 23. april 2013 17:29

Ajde prospi taj caj od bunike ili bar predji na cuvarkucu. Srbija da prizna i pruzi ruku. Kazi mi gde zivis? JA cu da dodjem i da ti uzurpiram deo stana,a usput da isprebijam tebi bliske osobe. Onda se nadam da ces ti za par godina priznati da ja imam pravo an taj deo stana i da ces mi pruziti ruku. Upravo si ti ovo predlozio. Ajde neka Kosovo prizna da je u sastavu Srbije i neka se izvini za sve sto nam je priredilo. Neka njihovi prijatelji plate stetu zbog bombardovanja.

blitz

pre 11 godina

Palestina nema svoju Albaniju..
(Tirana, 23. april 2013 16:37)

?
A što je Jordan? Jordan je Transjordanija, a Palestina je Cisjordanija. Isti narod.

Pedja

pre 11 godina

Prvi put da neko sa zapada otvori oci i jasno kaze da Kosovo ovakvo kakvo je napravljeno od strane NATOa i zapada moze samo da se zove Kosovo i nista vise!!!Nikada stolica u UN!

vlasterx

pre 11 godina

Stalno povredite Kosovo sa Palestinom, ali na žalost iz pogrešnog ugla. Kosovo je bila dugo vremena srpska zemlja, kao što je Palestina pripadala palestincima. Onda su se doselili Jevreji/Albanci, počeli da se množe ko zečevi i ds na silu oduzimaju tuđe. Možda će Kosovo politički biti kao Palestina, ali će na žalost Srbi biti ti koji će živeti u getima kao Palestinci. Prst na čelo, pa se zamislite.

LepiMaki

pre 11 godina

Ne znam kako to ostali vide ali LepomMakiju nije bas najjasnije ko je u ovo prici Palestinac a ko je Izraelit, ako znate na sta mislim ?!

tambura

pre 11 godina

(Diletantizam, 23. april 2013 17:33)
Priključenje Kosova Albaniji je najobičnija fantazija albanskih nacional-šovinista. Tim priključenjem Albanija bi bila isključena iz UN. Da je to tako jednostavno odavno bi se severni dio Kipra (turska večina) priključio Republici Turskoj. A tek ovo, citiram:
" Косово са Палестинским питањем нема никаквих сличности, а осим тога битна разлика је у географској припадност. У европи није обичај да се неки нерешен проблем отеже у недоглед, из једноставног разлога што то ЕУ не дозвољава".
E, pa druže, baš spomenuti Kipar (član EU od 2004.god) potvrđuje koliko si u pravu. Uzgred, zašto spominješ Devenporta, kada je članak napisao Čarls Kroford, diletantu.

psihijatar

pre 11 godina

@ potomak jevrejske ulice. mi kad smo prosli put resavali probleme kao izrael bili smo bombardovani ;) mojne nama te fazone :) nemamo mi svetske medije pa da nas predstavljaju kao mucenike. u drugu ruku nase situacije su totalno suprotne, vi ste uradili isto palestincima sto i nama albanci tako da.....cao

zena

pre 11 godina

(vec koriste albanski poziv. broj, 23. april 2013 17:31)

Koriste pozivni broj Telekoma Srbije, znaci 038,029 itd. A mobilnu telefoniju iz Monaka. Bas je drzava, heheh. Znas ti ovo odlicno, nego bi voleo da nije tako.

balkanac

pre 11 godina

Balkanci, da smo pametniji dogovorili bi se kao ljudi, ne bi dozvolili da nam belosvetski moćnici zavrću uši kao nedotupavnoj dečurliji i posmatraju nas sa visine.Hrvati, Srbi, Bosanci, Albanci, Makedonci... je li bolje sarađivati ili se međusobno ubijati, rušiti pa posle graditi.

Milji

pre 11 godina

Hvala Gosppdine. Ali nece tako biti. Jel se plaši neko sporazuma?jel su granice zapadu u hrvatskoj? Mozda bi bilo bolje da se evropa Great Vatikan zove?Hmmm.

veton

pre 11 godina

@Diletantizam

Da li zaista misliš da će tvoji pro-albanski pamfleti imati bolju prođu ako ih pišeš na čirilici? Živiš dete u zabludi...

runner

pre 11 godina

(Nikola hobi politicar, 23. april 2013 17:33)
Ne prizivaj rat Nikola. Ne dao dragi Bog da dođe do rata. U svakom eventualnom ratu mi Srbi bi obrali bostan. Naše porodice, jedva da imaju jedno, uvrh glave, dvoje dece. Ko da ratuje? Legija stranaca!? Ekonomski i privredno uništena zemlja, sa vremešnim stanovništvom, u kojoj hara bela kuga i bez pravog prijatelja u svetu, ne sme ni da pomisli na rat. Nego, neka ovi pregovaraju ako treba i do sudnjeg dana. Imamo mi itekako adute za pregovore, to je pre svega katastarsko vlasništvo nad zemljom i dobrima, kulturno-istorijske spomenike, crkve i manastire i stotinjak hiljada naših sunarodnika dole.

zaki

pre 11 godina

Obratite pažnju na pažljivo birane reči: "Kosovo neće ući u UN kao normalna zemlja kao što su uradile sve ostale zemlje bivše Jugoslavije."
Za bivšeg ambasadora Kosovo je zemlja bivše Jugoslavije, što samo potvrđuje da američka spoljna politika živi već dugo vremena u zoni sumraka!

osica

pre 11 godina

Još jedan jasan pokazatelj da je istinita tvrdnja državnog rukovodstva da paraf i potencijalno prihvatanje sporazuma ne dovodi do priznavanja Kosova od strane Srbije, koje nam redovno preko sredstava informisanja guraju DSS, SRS i Dveri.
(Sunčanica, 23. april 2013 16:47)

Ooooo, sta to moje usi cuju ? Gospodo prevrtaci, sad vam ne valja DSS, a kada je pozvao glasace da glasaju za Tomu bili su vam dobri ??? Sad su vam miliji DS i LDP ? Pa kad zatreba opet neki drugi ? Imate li vi obraza i karaktera ili ste isti kao ovi sa kojima ste sada " dobri " ?

Goga

pre 11 godina

Kako to da svi "dusebriznici" ne spominju :
-kako je Kipar usao u EU i pored toga sto je ostrvo skoro 40 godina podeljeno na grcki i turski deo i to je O.K.?
-kako to da Ujedinjeno kraljevstvo, ne da Severnu Irsku i tamo drzi znacajnu vojsku? Tamo ne mogu da susnu i to je O.K.?
-Sta je sa Gibraltarom?
-Kako ce se ponasati u slucaju da se Skotska otcepi?
Ma najlakse je gledati u tudje dvoriste i pametovati!!!

prince tagoe

pre 11 godina

(mpk, 23. april 2013 17:21)
Besmisleno je - gde se može kupiti nova teritorija za našu državu? Drago mi je da i evropski zvaničnici sve bolje shvataju da Srbija nije jedina strana koja će praviti ustupke u procesu evrointegracija.

mpk

pre 11 godina

A to što Bgd ne da Kosovo je sasvim u redu. Ako neko misli drugačije neka da sobu svog stana komšiji.
(draganbb, 23. april 2013 16:55)

Stan se koliko znam može prodati i to je sasvim normalno da se prodaje. Jel' tako isto i Kosovo možemo da prodamo ili ti je poređenje besmisleno?

dovla

pre 11 godina

Konacno da neko i to kaze. Kosovo-cardak ni na nebu ni na zemlji. I tako ce ostati. Slicno je i sa Bosnom. Na zalost, Srbija i Republika Srpska imaju ulogu tampon zone izmedju dva sveta.

song

pre 11 godina

Ovaj nas gospodin,ko fol smiruje i tesi.Ja se, i dalje divim ovim scenariju i svim glumcima u ovoj predstavi ,ciji je epilog pametnima poodavno poznat.

Zika Miladin

pre 11 godina

Poredjenje Kosova i Palestine je neumesno. Jer samo na Autonomnom prostoru Palestine koji se nalazi u Izraelu zivi oko 3,5 miliona stanovnika arapskog porekla - Palestinaca. Ovome se mora dodati jos 1,5 milion Palestinaca koji zive na teritoriji samog Izraela. Istorijski razvoj i proces izmedju Izraela i Palestine takodje je nemoguce porediti sa Kosovom. Izmedju Izraela i Palestine je stvar mnogo komplikovanija nego li na Kosovu. Na Kosovu jos zive pedesetak hiljada Srba, od kojih verovatno nisu svi raspolozeni za s(m)etnju. U medjuvremenu u samoj Srbiji se konsoliduju glasovi koji imaju sve vecu teznju ka EU. Uz to ko su ovi pomagaci Srbije poput ovoga Bivseg, koji se tek javljaju kad postanu bivsima.

Gile Niš

pre 11 godina

A secam se gospodina, to bese onaj sto se pravi Englez u insajderu kad ga pitaju kakva su mu saznanja da li i koliko je Kostunica umesan u Djindjicev atentat. Pitam se samo koliko su mu platili tj koliko mu lobirali da da ovakvu izjavu koja ide u prilog danasnjoj vlasti

потомак јеврејске улице

pre 11 godina

Pozdrav Srbiji iz toplog Izraela. Branite svoje kao sto mi branemo svoje. Nemojte da ustuknete u odbrani drzave. To sto na kosmet nema Srba ne znaci da ih nece biti u narednih 20 godina. Pravite porodice i ukinite poreze svim gradjanima Srbije koji vole Srbiju a zele da prave potomstvo i rade u srpskim naseljima na kosovu. Jedino tako mozete da ga vratite. Do tada drzite ih na ledu...

Slavko

pre 11 godina

Na žalost Srbija je prizala pravo Palestine u UN,meni zbog toga je jako žao. Samo da se znao ovo je uradila Naprednjaka-SPS i ostali.

acinic

pre 11 godina

Ljudi i u Srbiji i na Kosovu treba da zive a ne da budu u mraku. Stop kriminalu i mrzni. Ljubav i tolerancija medju narodima neka pobedi! Ponasajmo se kao civilizovani ljudi a ne kao kanibali!!!

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Nece i ne treba. Cuvena ignoranska skola britanske diplomatije. Zar nije bilo bolje da deo Kosova severno od Ibra ostane u Srbiji. Mogli bi onda Kosovari da igraju futbal i stoni tenis pod svojom zastavom. Bas me interesuje kome to smeta. Verovatno principu multi kulturalnosti koji propovedaju sa Zapada. Tako nesto ne postoji na Zapadu, ali oni to mogu da praktikuju tamo negde na Balkanu.

Sava Drugi

pre 11 godina

E znam ovoga. To je onaj što je, kada je odlazio, rekao da Srbija ima dva problema.

Taj problem koji ima, i problem da shvati da ima problem.

A njegov šef je kada ga je opozvao, rekao da kog god pošalje u Beograd, posle godinu, dve počne da mislio kao Beogradjani. Još je dodao i kako sede u kafani i ništa ne rade. I Zato se diplomate u Beogradu moraju svako malo menjati.

Ako neko ko čita ove redove ga zna, neka ga pozdravi puno.

P.S.

Nisam ja jedini koji je ovo upamtio. Ima nas još nekoliko, jedan od njih je čak, sada već bivši, ministar.

P.S. 2

Kosovo, Foklandi i Giblatar nikada neće biti nezavisni.

Diletantizam

pre 11 godina

I to će se tako razvlačiti i razvlačiti.

Све до момента кад Косово, због тог "развлачења", одлучи да буде учлањено у УН у оквиру Албаније. И за Марка се нађе капа, добри мој Хорације, пардон Девенпорте. Зар си уопште могао посумњати у то, да Косово већ нема резервне планове и за такав евентуални развој ситуације, уколико ниси онда си потпуни политички дилетант, или је по среди свесно гажење свог аторитета нарученим текстом због лове. Нешто вас је много бивших, те Монтгомери те Пера , Лаза, Жика, Курта, Мурта, и напослетку Девенпорт, који имате нешто "паметно" да кажете. Док сте били активни нисте били толико просветљени. Изгледа да та напрасна просветљеност стиже директно из коферчета. Косово са Палестинским питањем нема никаквих сличности, а осим тога битна разлика је у географској припадност. У европи није обичај да се неки нерешен проблем отеже у недоглед, из једноставног разлога што то ЕУ не дозвољава. За палестину важе неки сасвим други критеријуми, и није умесно изједначавање жабе и бабе, јер је ивица већ прогутао ту жабу и задовољно подригнуо, тако да и та могућност упоређивања отпада. Него да ли си ти пријавио пореским органима свотицу коју ти је уплатио коферче из свог чаробног коферчета, за наручени спин коментар, који би требало да убеди и смири резигнирану и помахниталу србадију, која изражава дубоко неслагање и протест противу ивичиног парафа на споразум о нормализацији односа Косова и Србије.

Mirko

pre 11 godina

Drugim recima: ima i onih koji nisu zadovoljni postignutim sporazumom. Oni misle da je Beograd dobio previse i da je trebalo izvrsiti snazniji pritisak na njegovu delegaciju. To nije sporno, vec je osnovno pitanje, da li oni imaju moc da poniste ovaj sporazum i pregovore ipak vrate na pocetak?

Nikola hobi politicar

pre 11 godina

Ovo sa Kosovom kao zonom sumraka tj. Palestinom i nije losa ideja pod uslovom da je Srbija tako mocna,organizovana,disciplinovana ,radna i iznad svega patriotska kao Izrael.Izrael kontrolise celi Bliski Istok iako su sve drzave u okruzenju kako teritorijalno tako i po broju stanovnistva neuporedivo vece.Izraelskim tenkovima u ratu sa Egiptom 1967 god.bilo je sedam dana potrebno da se postiraju pred Kairom .Koliko bi nasima bilo potrebno da stignu do Tirane ?

neumann

pre 11 godina

Najbolje i, nadam se, najrealnije rešenje je da Srbija u sledećih nekoliko godina prizna Kosovo i istom pruži ruku, jer Kosovo je i zemlja Srba! Svemu tome treba da prethodi proaktivna politika Beograda kojom će se tražiti osnaživanje institucionalnog statusa Srba, srpske baštine i srpske imovine na Kosovu (i lične i pravne, i polaganja na pravo bar dela državnih kompanija koje behu srpske). To nisu male stvari. Beograd treba da sam ide u Berlin, Brisel i Vašington, a ne da ga zovu. Mislim da ova navedena "pat pozicija" lako opet može da postane pat pozicija za samu Srbiju, jer je jasno da Srbija neće ući u EU bez formalnog priznavanja Kosova. Dobra vest je da Srbija sad može da dođe do vrata EU, da se reformiše i postane ozbiljnija država - i tada će imati nešto više argumenata na svojoj strani da izboksuje svoje interese.

vec koriste albanski poziv. broj

pre 11 godina

Kosovo ako se ujedini sa Albanijom dobice pristup svim medjunarodnim organizacijama, mi nasim odbijanjem smo ih samo motivisali da to brze urade.

ЈоГ

pre 11 godina

Чим се Палестина и Израел договоре око границе, пре свега око Јерусалима, добијамо коначно решење са две независне државе. Свима је јасно да је исто то проблем са Косовом, само се треба договорити о фер подели, размени имовине и дефинисању границе. А онда свако на своју страну, да гледамо од чега и како ћемо живети. И да се надобудни светски амбасадори и мешетари пребаце на неку другу тему, далеко им лепа кућа.

Lalegator

pre 11 godina

Stan se koliko znam može prodati i to je sasvim normalno da se prodaje. Jel' tako isto i Kosovo možemo da prodamo ili ti je poređenje besmisleno?
(mpk, 23. april 2013 17:21)

Znaci ti bi i Srbiju prodao da mozes ili sta?

bojko

pre 11 godina

ahahahah...bas sam se nasmejao...ovaj BIVSI ambasador Velike Britanije u Beogradu nije smeo da da ovakve izjave a sada kad je postao "bivsi" kaze kako hoce i sta hoce, i to protiv onoga sto Velika Britanija rekla ili radi u vezi s'Kosovom.
Tako je to kada neki "bivsi" pocnu ta mlate po vazduhu ne bih li dobio vise ljudi ta ga prate na tviteru hahahah
Pozdrav

Ovo je ovde Balkan

pre 11 godina

Velika Albanija ne može da opstane, kao što ne može ni Velika Srbija, Velika Bugarska itd. U slučaju da se ovi uzjogune pa proglase Veliku Albaniju, nisu ni svesni šta će se desiti. Jer ne možeš ti da otmeš teritoriju Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke i da misliš da će ovi da kuliraju. Dakle status quo drugari dok Srbija ne ojača a onda zna se...
Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).

modesty

pre 11 godina

Jedini nacin da se ovo resi je kantonizacija Srbije, Kosovo takodje da bude u celini deo Srbije, i da zajedno udju u EU. To ce Pristina morati da objasni albanskom narodu na Kosovu i Metohiji.

djokica

pre 11 godina

Vi ste, Ambasadore, svakako planirali sve ovo drugacije, ali od toga nista biti nece, jer..
prenebegli ste jednu prostu cinjenicu, koja vam se sada itekako ukazuje, a to je da : odnos snaga u svetu se menja velikom brzinom i vi niste vise faktor koji odlucuje, iliti, drugim recima :
novi igraci i nove svetske sile se pitaju, vedre i oblace. Vi sve manje..
eto prostog odgovora na vasu " mudru" konstataciju.
u svakom slucaju, i vi ste uvideli da je tako ali vam profesija i sujeta ne dozvoljavaju da kazete ovo sto i ja vec onako.. " diplomatski" uvijeno.
ali, sacekajte jos malo, pricacete i vi kao i ja... to vreme neumitno dolazi, na vasu zalost
ostaj mi zdravo, Ambasadore.

Sunčanica

pre 11 godina

Još jedan jasan pokazatelj da je istinita tvrdnja državnog rukovodstva da paraf i potencijalno prihvatanje sporazuma ne dovodi do priznavanja Kosova od strane Srbije, koje nam redovno preko sredstava informisanja guraju DSS, SRS i Dveri.

remington

pre 11 godina

Ovaj izgleda da pati za Beogradom kada govori potpuno suprotno od njegove zvanične države. S obzirom da je BIVŠI, njegova izjava nema nikakvog učinka osim do njegoveih nostalgičneih prijateljea. Oo

Nenad

pre 11 godina

Ovo, status Kosova kao permanentnog stanovnika zone sumraka, trebalo bi da razgali nase talibane. Ukljucujuci i predsednika Nikolica. To sto cemo na pragu imati Palestinu, sve sa gomilom zivotno isfrustriranih palestinaca, ko te pita.

draganbb

pre 11 godina

Najrealnije je da će se desiti Velika Albanija, tj Kosovo (ili veći deo) će kroz Albaniju ući u svetske tokove. A to što Bgd ne da Kosovo je sasvim u redu. Ako neko misli drugačije neka da sobu svog stana komšiji.

draganbb

pre 11 godina

Najrealnije je da će se desiti Velika Albanija, tj Kosovo (ili veći deo) će kroz Albaniju ući u svetske tokove. A to što Bgd ne da Kosovo je sasvim u redu. Ako neko misli drugačije neka da sobu svog stana komšiji.

потомак јеврејске улице

pre 11 godina

Pozdrav Srbiji iz toplog Izraela. Branite svoje kao sto mi branemo svoje. Nemojte da ustuknete u odbrani drzave. To sto na kosmet nema Srba ne znaci da ih nece biti u narednih 20 godina. Pravite porodice i ukinite poreze svim gradjanima Srbije koji vole Srbiju a zele da prave potomstvo i rade u srpskim naseljima na kosovu. Jedino tako mozete da ga vratite. Do tada drzite ih na ledu...

Ovo je ovde Balkan

pre 11 godina

Velika Albanija ne može da opstane, kao što ne može ni Velika Srbija, Velika Bugarska itd. U slučaju da se ovi uzjogune pa proglase Veliku Albaniju, nisu ni svesni šta će se desiti. Jer ne možeš ti da otmeš teritoriju Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke i da misliš da će ovi da kuliraju. Dakle status quo drugari dok Srbija ne ojača a onda zna se...
Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).

remington

pre 11 godina

Ovaj izgleda da pati za Beogradom kada govori potpuno suprotno od njegove zvanične države. S obzirom da je BIVŠI, njegova izjava nema nikakvog učinka osim do njegoveih nostalgičneih prijateljea. Oo

Sunčanica

pre 11 godina

Još jedan jasan pokazatelj da je istinita tvrdnja državnog rukovodstva da paraf i potencijalno prihvatanje sporazuma ne dovodi do priznavanja Kosova od strane Srbije, koje nam redovno preko sredstava informisanja guraju DSS, SRS i Dveri.

Nenad

pre 11 godina

Ovo, status Kosova kao permanentnog stanovnika zone sumraka, trebalo bi da razgali nase talibane. Ukljucujuci i predsednika Nikolica. To sto cemo na pragu imati Palestinu, sve sa gomilom zivotno isfrustriranih palestinaca, ko te pita.

bojko

pre 11 godina

ahahahah...bas sam se nasmejao...ovaj BIVSI ambasador Velike Britanije u Beogradu nije smeo da da ovakve izjave a sada kad je postao "bivsi" kaze kako hoce i sta hoce, i to protiv onoga sto Velika Britanija rekla ili radi u vezi s'Kosovom.
Tako je to kada neki "bivsi" pocnu ta mlate po vazduhu ne bih li dobio vise ljudi ta ga prate na tviteru hahahah
Pozdrav

djokica

pre 11 godina

Vi ste, Ambasadore, svakako planirali sve ovo drugacije, ali od toga nista biti nece, jer..
prenebegli ste jednu prostu cinjenicu, koja vam se sada itekako ukazuje, a to je da : odnos snaga u svetu se menja velikom brzinom i vi niste vise faktor koji odlucuje, iliti, drugim recima :
novi igraci i nove svetske sile se pitaju, vedre i oblace. Vi sve manje..
eto prostog odgovora na vasu " mudru" konstataciju.
u svakom slucaju, i vi ste uvideli da je tako ali vam profesija i sujeta ne dozvoljavaju da kazete ovo sto i ja vec onako.. " diplomatski" uvijeno.
ali, sacekajte jos malo, pricacete i vi kao i ja... to vreme neumitno dolazi, na vasu zalost
ostaj mi zdravo, Ambasadore.

dovla

pre 11 godina

Konacno da neko i to kaze. Kosovo-cardak ni na nebu ni na zemlji. I tako ce ostati. Slicno je i sa Bosnom. Na zalost, Srbija i Republika Srpska imaju ulogu tampon zone izmedju dva sveta.

Gile Niš

pre 11 godina

A secam se gospodina, to bese onaj sto se pravi Englez u insajderu kad ga pitaju kakva su mu saznanja da li i koliko je Kostunica umesan u Djindjicev atentat. Pitam se samo koliko su mu platili tj koliko mu lobirali da da ovakvu izjavu koja ide u prilog danasnjoj vlasti

vec koriste albanski poziv. broj

pre 11 godina

Kosovo ako se ujedini sa Albanijom dobice pristup svim medjunarodnim organizacijama, mi nasim odbijanjem smo ih samo motivisali da to brze urade.

balkanac

pre 11 godina

Balkanci, da smo pametniji dogovorili bi se kao ljudi, ne bi dozvolili da nam belosvetski moćnici zavrću uši kao nedotupavnoj dečurliji i posmatraju nas sa visine.Hrvati, Srbi, Bosanci, Albanci, Makedonci... je li bolje sarađivati ili se međusobno ubijati, rušiti pa posle graditi.

Sava Drugi

pre 11 godina

E znam ovoga. To je onaj što je, kada je odlazio, rekao da Srbija ima dva problema.

Taj problem koji ima, i problem da shvati da ima problem.

A njegov šef je kada ga je opozvao, rekao da kog god pošalje u Beograd, posle godinu, dve počne da mislio kao Beogradjani. Još je dodao i kako sede u kafani i ništa ne rade. I Zato se diplomate u Beogradu moraju svako malo menjati.

Ako neko ko čita ove redove ga zna, neka ga pozdravi puno.

P.S.

Nisam ja jedini koji je ovo upamtio. Ima nas još nekoliko, jedan od njih je čak, sada već bivši, ministar.

P.S. 2

Kosovo, Foklandi i Giblatar nikada neće biti nezavisni.

Goga

pre 11 godina

Kako to da svi "dusebriznici" ne spominju :
-kako je Kipar usao u EU i pored toga sto je ostrvo skoro 40 godina podeljeno na grcki i turski deo i to je O.K.?
-kako to da Ujedinjeno kraljevstvo, ne da Severnu Irsku i tamo drzi znacajnu vojsku? Tamo ne mogu da susnu i to je O.K.?
-Sta je sa Gibraltarom?
-Kako ce se ponasati u slucaju da se Skotska otcepi?
Ma najlakse je gledati u tudje dvoriste i pametovati!!!

zaki

pre 11 godina

Obratite pažnju na pažljivo birane reči: "Kosovo neće ući u UN kao normalna zemlja kao što su uradile sve ostale zemlje bivše Jugoslavije."
Za bivšeg ambasadora Kosovo je zemlja bivše Jugoslavije, što samo potvrđuje da američka spoljna politika živi već dugo vremena u zoni sumraka!

acinic

pre 11 godina

Ljudi i u Srbiji i na Kosovu treba da zive a ne da budu u mraku. Stop kriminalu i mrzni. Ljubav i tolerancija medju narodima neka pobedi! Ponasajmo se kao civilizovani ljudi a ne kao kanibali!!!

Nikola hobi politicar

pre 11 godina

Ovo sa Kosovom kao zonom sumraka tj. Palestinom i nije losa ideja pod uslovom da je Srbija tako mocna,organizovana,disciplinovana ,radna i iznad svega patriotska kao Izrael.Izrael kontrolise celi Bliski Istok iako su sve drzave u okruzenju kako teritorijalno tako i po broju stanovnistva neuporedivo vece.Izraelskim tenkovima u ratu sa Egiptom 1967 god.bilo je sedam dana potrebno da se postiraju pred Kairom .Koliko bi nasima bilo potrebno da stignu do Tirane ?

zena

pre 11 godina

(vec koriste albanski poziv. broj, 23. april 2013 17:31)

Koriste pozivni broj Telekoma Srbije, znaci 038,029 itd. A mobilnu telefoniju iz Monaka. Bas je drzava, heheh. Znas ti ovo odlicno, nego bi voleo da nije tako.

ЈоГ

pre 11 godina

Чим се Палестина и Израел договоре око границе, пре свега око Јерусалима, добијамо коначно решење са две независне државе. Свима је јасно да је исто то проблем са Косовом, само се треба договорити о фер подели, размени имовине и дефинисању границе. А онда свако на своју страну, да гледамо од чега и како ћемо живети. И да се надобудни светски амбасадори и мешетари пребаце на неку другу тему, далеко им лепа кућа.

Slavko

pre 11 godina

Na žalost Srbija je prizala pravo Palestine u UN,meni zbog toga je jako žao. Samo da se znao ovo je uradila Naprednjaka-SPS i ostali.

neumann

pre 11 godina

Najbolje i, nadam se, najrealnije rešenje je da Srbija u sledećih nekoliko godina prizna Kosovo i istom pruži ruku, jer Kosovo je i zemlja Srba! Svemu tome treba da prethodi proaktivna politika Beograda kojom će se tražiti osnaživanje institucionalnog statusa Srba, srpske baštine i srpske imovine na Kosovu (i lične i pravne, i polaganja na pravo bar dela državnih kompanija koje behu srpske). To nisu male stvari. Beograd treba da sam ide u Berlin, Brisel i Vašington, a ne da ga zovu. Mislim da ova navedena "pat pozicija" lako opet može da postane pat pozicija za samu Srbiju, jer je jasno da Srbija neće ući u EU bez formalnog priznavanja Kosova. Dobra vest je da Srbija sad može da dođe do vrata EU, da se reformiše i postane ozbiljnija država - i tada će imati nešto više argumenata na svojoj strani da izboksuje svoje interese.

runner

pre 11 godina

(Nikola hobi politicar, 23. april 2013 17:33)
Ne prizivaj rat Nikola. Ne dao dragi Bog da dođe do rata. U svakom eventualnom ratu mi Srbi bi obrali bostan. Naše porodice, jedva da imaju jedno, uvrh glave, dvoje dece. Ko da ratuje? Legija stranaca!? Ekonomski i privredno uništena zemlja, sa vremešnim stanovništvom, u kojoj hara bela kuga i bez pravog prijatelja u svetu, ne sme ni da pomisli na rat. Nego, neka ovi pregovaraju ako treba i do sudnjeg dana. Imamo mi itekako adute za pregovore, to je pre svega katastarsko vlasništvo nad zemljom i dobrima, kulturno-istorijske spomenike, crkve i manastire i stotinjak hiljada naših sunarodnika dole.

zoran

pre 11 godina

Chovek je sve lepo objasni, no vecina, na ovim postovima, nema ideju shta je on zapravo rekao.
Pat pozicija, kao i sa Palestinom, odgovara Amerima, te sve dok im odgovara bice bash ovako kao danas. "Drzava" u obecanju. Chim istekne upotrebna vrednost baze Bondstil, geo-politichka karta sveta se promeni, ode Kosovo niz vodu. Za te dane se treba spremati i biti mudar.
Zalosno je da dva susedna naroda ne mogu anci reshnje koje nece voditi u sukobe kada se USA izmakne. To je najgore u celoj prichi.
Bivshi ambasodor upravo to vidi, ali ne moze direktno da kaze. Amere briga za Kosovo koliko za lanjski sneg.

song

pre 11 godina

Ovaj nas gospodin,ko fol smiruje i tesi.Ja se, i dalje divim ovim scenariju i svim glumcima u ovoj predstavi ,ciji je epilog pametnima poodavno poznat.

Zika Miladin

pre 11 godina

Poredjenje Kosova i Palestine je neumesno. Jer samo na Autonomnom prostoru Palestine koji se nalazi u Izraelu zivi oko 3,5 miliona stanovnika arapskog porekla - Palestinaca. Ovome se mora dodati jos 1,5 milion Palestinaca koji zive na teritoriji samog Izraela. Istorijski razvoj i proces izmedju Izraela i Palestine takodje je nemoguce porediti sa Kosovom. Izmedju Izraela i Palestine je stvar mnogo komplikovanija nego li na Kosovu. Na Kosovu jos zive pedesetak hiljada Srba, od kojih verovatno nisu svi raspolozeni za s(m)etnju. U medjuvremenu u samoj Srbiji se konsoliduju glasovi koji imaju sve vecu teznju ka EU. Uz to ko su ovi pomagaci Srbije poput ovoga Bivseg, koji se tek javljaju kad postanu bivsima.

Micaa

pre 11 godina

Englezi po obicaju prodaju maglu.Niti su ukljuceni u pregovore,niti ih to interesuje,i sami su protiv EU kao i Nemacke koja je tamo glavna sila.Engleska je vec dugo samo 51. drzava SAD.A sto se tice Palestine,za to su krivi sami Englezi koji su stajali iza stvaranja drzave Izrael na tlu Palestine.Verujem da bi njima odgovaralo da Balkan bude vecno bure baruta kako bi mogli da prodaju oruzje svim stranama.E pa nece moci,nacije Jugoistocne Evrope su sazrele i znaju da je resenje u razgovoru,a ne krvoprolicu.Dosta ste nas svadjali sa drugima i razarali zemlju.Najpre su organizovali proteste 'bolje rat nego pakt',zatim odbili da pomognu JVuO,onda nas bombardovali '45,pa opet '99,pa sad zele da opet ratujemo.Engleski politicari,daleko vam lepa kuca.

severno kosovo-srbija

pre 11 godina

Palestina nema svoju Albaniju..
(Tirana, 23. april 2013 16:37)

Ima ih nekoliko, sve okolne arapske države. Mogu birati kojoj če se priključiti. Palestinci su, takođe, Arapi. Palestinci su još 1948.godine u UN dobili pravo na nezavisnu državu, ali te države nema, pa nema, bez obzira što ih je priznalo mnogo više država nego Kosovo. Palestinu ne priznaje SAD, ali ni Kosovo ne priznaju Rusija, Kina, Indija, prve dve su, kao i SAD, stalne članice SB UN i imaju mogučnost blokade prijema Kosova u UN. Kroford je potpuno u pravu kada kaže da su Kina i Rusija blokirale prijem Kosova u UN zbog svojih interesa a ne zbog Srbije, a to je garancija da taj veto neče biti lako povučen.

Александар Бгд

pre 11 godina

''И то ће се тако развлачити.'', рече на крају Енглез. И хоће, али не у недоглед, јер, када и овај последњи покушај Немачке да завлада Европом пропадне (а ја лично им прижељкујем репризу Дрездена у Другом светском рату!) тада ће и сви немачки сателити на Балкану да буду одувани са политичке карте Европе: хрватска држава, БиХ, тзв. косово...

Diletantizam

pre 11 godina

I to će se tako razvlačiti i razvlačiti.

Све до момента кад Косово, због тог "развлачења", одлучи да буде учлањено у УН у оквиру Албаније. И за Марка се нађе капа, добри мој Хорације, пардон Девенпорте. Зар си уопште могао посумњати у то, да Косово већ нема резервне планове и за такав евентуални развој ситуације, уколико ниси онда си потпуни политички дилетант, или је по среди свесно гажење свог аторитета нарученим текстом због лове. Нешто вас је много бивших, те Монтгомери те Пера , Лаза, Жика, Курта, Мурта, и напослетку Девенпорт, који имате нешто "паметно" да кажете. Док сте били активни нисте били толико просветљени. Изгледа да та напрасна просветљеност стиже директно из коферчета. Косово са Палестинским питањем нема никаквих сличности, а осим тога битна разлика је у географској припадност. У европи није обичај да се неки нерешен проблем отеже у недоглед, из једноставног разлога што то ЕУ не дозвољава. За палестину важе неки сасвим други критеријуми, и није умесно изједначавање жабе и бабе, јер је ивица већ прогутао ту жабу и задовољно подригнуо, тако да и та могућност упоређивања отпада. Него да ли си ти пријавио пореским органима свотицу коју ти је уплатио коферче из свог чаробног коферчета, за наручени спин коментар, који би требало да убеди и смири резигнирану и помахниталу србадију, која изражава дубоко неслагање и протест противу ивичиног парафа на споразум о нормализацији односа Косова и Србије.

Lalegator

pre 11 godina

Stan se koliko znam može prodati i to je sasvim normalno da se prodaje. Jel' tako isto i Kosovo možemo da prodamo ili ti je poređenje besmisleno?
(mpk, 23. april 2013 17:21)

Znaci ti bi i Srbiju prodao da mozes ili sta?

veton

pre 11 godina

@Diletantizam

Da li zaista misliš da će tvoji pro-albanski pamfleti imati bolju prođu ako ih pišeš na čirilici? Živiš dete u zabludi...

putin

pre 11 godina

pogledajte kako su rusi rešili pitanje svojih *stana. Oni koji imaju naftu i resurse i dalje slušaju Moskvu, ostali paljba. Tako i mi opušteno možemo slati pare srbima dole, mislim da je do sada bilo 1k po glavi mesečno, ali da se kontroliše. Albancima ne moramo nista, kao ni bilo kojim stanovnicima druge države. Nismo rasisti, niti fasisti. Telekom, struja itd nikako prodaja nego naplaćivati. Praktično ih napraviti podstanarima u "sopstvenoj" zemlji, plus smoki, mleko,plazma koka kola... moze al da platite. I za 30godinica da vidiš dole, srba kao šaše.

ultrasrbin

pre 11 godina

neumann, 23. april 2013 17:29

Ajde prospi taj caj od bunike ili bar predji na cuvarkucu. Srbija da prizna i pruzi ruku. Kazi mi gde zivis? JA cu da dodjem i da ti uzurpiram deo stana,a usput da isprebijam tebi bliske osobe. Onda se nadam da ces ti za par godina priznati da ja imam pravo an taj deo stana i da ces mi pruziti ruku. Upravo si ti ovo predlozio. Ajde neka Kosovo prizna da je u sastavu Srbije i neka se izvini za sve sto nam je priredilo. Neka njihovi prijatelji plate stetu zbog bombardovanja.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Nece i ne treba. Cuvena ignoranska skola britanske diplomatije. Zar nije bilo bolje da deo Kosova severno od Ibra ostane u Srbiji. Mogli bi onda Kosovari da igraju futbal i stoni tenis pod svojom zastavom. Bas me interesuje kome to smeta. Verovatno principu multi kulturalnosti koji propovedaju sa Zapada. Tako nesto ne postoji na Zapadu, ali oni to mogu da praktikuju tamo negde na Balkanu.

mali radojica

pre 11 godina

E moj @diletantizam ti bas kad lupiš ti ostaneš živ i bogme zdrav. Ovo poredjenje sa Palestinom je bilo više nego simbolično i čovek kad ode kući kao i sve te vajne diplomate shvati svu besmisao priznavanja jedne polu mafijaske plemenskeo feudalne oblasti u Evropi i uz svo ono kvazi liberalno shvatanje jednakosti i sloge Evropskih naroda kao i trabunjanja o ugroženosti jednih naspram genocidnoratnohuškačih drugih na kraju prizna realnost. U svoj svojoj mržnji prema Srbima i Srbiji suviše su se zaneli pomažući one kojima nema pomoći i koji će ih jako razočarati u budućnosti jer ti koje sad svesrdno pomažu neće ni prići za milimetar Evropskim civilizacijskim i društvenim vrednostima. Što se tiče one suvoparne administracije i parafiranja nekakvog sporazuma čovek je lepo objasnio šta je posredi. Zemlje koje nisu i neće priznati Kosovo ne rade to zbog neke ljubavi prema Srbiji ili osećanja nekakve šatro pravde već zato što ne žele presedane koji će im se obiti oglavu nekad u budućnosti. Možda će i neke zemlje poput Rumunije i Slovačke i popustiti kad tad ali bih ponovio reči Španskog ministra inoposlova dan nakon priznanja Kosova od strane dela EU: " Čak i da sutra Srbija prizna Kosovo, mi Kraljevina Španija to nikad nećemo učiniti" Toliko o besmislenosti ove rasprave kao i tužne ali po naše komšije surove realnosti!!!

Pedja

pre 11 godina

Prvi put da neko sa zapada otvori oci i jasno kaze da Kosovo ovakvo kakvo je napravljeno od strane NATOa i zapada moze samo da se zove Kosovo i nista vise!!!Nikada stolica u UN!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@ The queen: Sušta istina. Glavni kreator svih spletki, svih intriga i ratnih igara se nalazi na britanskom ostrvu. SAD sa svojom ratnom mašinerijom je samo "batina" u rukama ovih kolonijalnih majstora. A mnogi misle da je obrnuto, što samo govori da je igra lukavo osmišljena. Ono "istočno carstvo zla" koje su Britansci i popularni "ameri" pronašli u Kremlju, ustvari, stanuje u njihovom dvorištu.

T.

pre 11 godina

A sta je pogresno rekao? Nista. Cinjenica je da tu albansku tvorevinu ne uspevaju da legalizuju ni svemoguci Amerikanci, ne pomazu ni Pecolijevi dolari... Ucenjivanje Srbije i zloupotreba EU integracija je zadnji adut sponzora albanskih nacosa ali ni to nece pomoci u legalizaciji jer mnoge drzave nepriznavanjem te i takve tvorevine brane i svoje interese. E sad, to sto se albanskim spinerima ne svidja kada kaze istinu neko ko vise ne mora da sprovodi politiku svoje zemlje pa se krece sa kampanjom, prizemnim zamenama teza i ostalim iz repertoara...

osica

pre 11 godina

Još jedan jasan pokazatelj da je istinita tvrdnja državnog rukovodstva da paraf i potencijalno prihvatanje sporazuma ne dovodi do priznavanja Kosova od strane Srbije, koje nam redovno preko sredstava informisanja guraju DSS, SRS i Dveri.
(Sunčanica, 23. april 2013 16:47)

Ooooo, sta to moje usi cuju ? Gospodo prevrtaci, sad vam ne valja DSS, a kada je pozvao glasace da glasaju za Tomu bili su vam dobri ??? Sad su vam miliji DS i LDP ? Pa kad zatreba opet neki drugi ? Imate li vi obraza i karaktera ili ste isti kao ovi sa kojima ste sada " dobri " ?

blitz

pre 11 godina

Palestina nema svoju Albaniju..
(Tirana, 23. april 2013 16:37)

?
A što je Jordan? Jordan je Transjordanija, a Palestina je Cisjordanija. Isti narod.

the queen

pre 11 godina

@Micaa
Zvučaće ti suludo ali pre bih rekao da su SAD i dalje britanska kolonija koja im služi kao sila protiv onih koji su protiv interesa Njenog Veličanstva.

Mirko

pre 11 godina

Drugim recima: ima i onih koji nisu zadovoljni postignutim sporazumom. Oni misle da je Beograd dobio previse i da je trebalo izvrsiti snazniji pritisak na njegovu delegaciju. To nije sporno, vec je osnovno pitanje, da li oni imaju moc da poniste ovaj sporazum i pregovore ipak vrate na pocetak?

Jovan

pre 11 godina

Look who's talking!
Pa Kroford je zajedno sa Montgomerijem mesetario po Srbiji!
Ponasali su se kao slonovi u staklarskoj radnji.
Ima nas koji pamtimo!
Ova Krofordova prica je licemerna i bezobrazna.

Datum 2

pre 11 godina

@bivsi Srbin
"Cim oni priznaju severnu Irsku, mi priznajemo Kosovo"

Malo sutra, priznacemo ga cim dodje jedan Svaba ili Svabica i pripreti nam bilo cim. Zaboravili ste da cemo da poumiremo od gladi ako nam oni ne daju kredite !

VesnaDC

pre 11 godina

Naravno gospodine bivsi da KIM nikada nece uci u svetske institucije kao sve zemlje ili republike ex Jygoslavije zato sto nikada i nije bila zemlja ili republika ex Jjygoslavije vec pokrajima u Srbiji zajedno sa Vojvodinom sto u prevodu znaci neotudjivi deo te evropske drzave. Ovo vam pojasnjavam ovako lagano kao osnovcu jer vam bas nesto ne ide evropska geografija i istorija.Imate gospodine svojih 50 americkih drzava pa se sa njima igrajte i zakidajte im teritorijalni integritet ako smete.

red

pre 11 godina

Sto se grbavo rodi to vreme ne ispravi.
To vazi i za tu albansku paradrzavu na Kosovu. Da je ta tvorevina utemeljena na pravu ili pravdi kako to tvrde dezurni alb-aktivisti bila bi primljena u UN u roku od 5 minuta i uz aklamaciju svih prisutnih. Ali nije. Niti ce. I ostace ovo sto je i sada, sporni, izdrzavani, nepriznati protektorat kojeg ce mozda za koju deceniju nekako da uguraju u Eu ako do tada ostane ovaj odnos snaga i uticaja u svetu. Ali ako neka druga zemlja preuzme ulogu svetskog policajca, sudbina te tvorevine ce se uskladiti sa interesima te zemlje ali da ce "drzava kosova" biti prava, priznata, suverena drzava, to je iskljuceno.

Slobodan Đikanović

pre 11 godina

Opet podmukli Britanci raspaljuju vatru, taman smo našli neki zajednički jezik.
Ćuti Kroforde, ne loži Albance, u svakoj ste čorbi mirođija! Pokrenuli ste sve ratove na Balkanu!
Jedva se uzdržavam da vas ne zaspem najvulgarnijim uvredama, ali me sprečava nada da će moj komentar biti objavljen, jer imam potrebu da pustim glas posle ovakvih podmuklih, jeftinih i primitivnih podbadanja...

manite se losih analogija

pre 11 godina

@draganbb

Da sam ja tretirao svog komsiju onako i onoliko dugo kao mi Albance, ne da bi mu dali moju sobu, izbacili bi me iz stana. Nije se ovo sve desilo samo od sebe i bez nase krivice. Ucite malo istoriju. Na Kosovu su i nasi gradjani i ja ne bih voleo da oni budu u crnoj rupi, nego da budu i u UN i u EU

KASPER

pre 11 godina

Albanija ja clan UN gospodine ambasadore,ako nece da nam dozlove stolicu na UN onda mi cemo pridruziti Albaniju
to ne moze niko da spreci

modesty

pre 11 godina

Jedini nacin da se ovo resi je kantonizacija Srbije, Kosovo takodje da bude u celini deo Srbije, i da zajedno udju u EU. To ce Pristina morati da objasni albanskom narodu na Kosovu i Metohiji.

mpk

pre 11 godina

A to što Bgd ne da Kosovo je sasvim u redu. Ako neko misli drugačije neka da sobu svog stana komšiji.
(draganbb, 23. april 2013 16:55)

Stan se koliko znam može prodati i to je sasvim normalno da se prodaje. Jel' tako isto i Kosovo možemo da prodamo ili ti je poređenje besmisleno?

daevon

pre 11 godina

Vi, zajedno sa USA i ostalima kojima je u interesu da ovde bude nestabilnost (u daljem tekstu: VI), držite Kosovo u zoni sumraka.

Takođe, VI ste, svojim delovanjem na rasturanju bivše SFRJ, pokušali i dalje pokušavate, da ostvarite nezavisnost Kosova i samim tim otimanje teritorije suverene države. Svima je jasno, i vašim građanima takođe, da bez VAS kosovski Albanci ne bi nikad ni blizu došli bilo čemu sličnom.

Nadamo se da nećete još dugo biti u situaciji da izazivate ratove po svetu, i da ćete se više baviti odvajanjem Škotske koje vam predstoji i vraćanje Severne Irske svojoj matici.

I još nešto: nismo zaboravili da ste bombardovali Beograd 1945 pod izgovorom da gađate Nemce. I VAMA i NJIMA to će doći na naplatu kad-tad.

Зоран

pre 11 godina

Ova Krofordova prica je licemerna i bezobrazna.
(Jovan, 23. april 2013 19:18)

Није лицемеран, него ти не умеш да читаш између редова. Он каже: Нама ова власт одговара, дајемо јој и подршку.

То је све.

loki

pre 11 godina

Proslo je vec dosta godina od samoproglasenja te albanske paradrzave i za sve to vreme nije uspela legalizacija te divlje gradnje. Da se moglo, sigurno bi doslo do legalizacije i to govori i ovaj bivsi ambasador. Ali posto ni do sada nije doslo do legalizacije a potrudili su se i Amerikanci i Britanci i Nemci a i tolike pare su se dale za potplacivanje, to znaci da ta paradrzava ni u buduce nece biti mnogo drugacija nego sto je sada. I sta tu nije jasno dezurnim albanskim komentatorima?

psihijatar

pre 11 godina

@ potomak jevrejske ulice. mi kad smo prosli put resavali probleme kao izrael bili smo bombardovani ;) mojne nama te fazone :) nemamo mi svetske medije pa da nas predstavljaju kao mucenike. u drugu ruku nase situacije su totalno suprotne, vi ste uradili isto palestincima sto i nama albanci tako da.....cao

vlasterx

pre 11 godina

Stalno povredite Kosovo sa Palestinom, ali na žalost iz pogrešnog ugla. Kosovo je bila dugo vremena srpska zemlja, kao što je Palestina pripadala palestincima. Onda su se doselili Jevreji/Albanci, počeli da se množe ko zečevi i ds na silu oduzimaju tuđe. Možda će Kosovo politički biti kao Palestina, ali će na žalost Srbi biti ti koji će živeti u getima kao Palestinci. Prst na čelo, pa se zamislite.

zozi marcone

pre 11 godina

SRBIJA 2213god.Sta mislite hoce li tada politicko drustvo da kaze
Nasi su 2013 dobro postupili ili
Nasi su 2013 zarad boljeg zivota pojedinaca u SRBIJI sve zivo prodali i potpisali i Promenili bi veru samo da bi se dodvorili sada vec nepostojecoj EU.

prince tagoe

pre 11 godina

(mpk, 23. april 2013 17:21)
Besmisleno je - gde se može kupiti nova teritorija za našu državu? Drago mi je da i evropski zvaničnici sve bolje shvataju da Srbija nije jedina strana koja će praviti ustupke u procesu evrointegracija.

Milji

pre 11 godina

Hvala Gosppdine. Ali nece tako biti. Jel se plaši neko sporazuma?jel su granice zapadu u hrvatskoj? Mozda bi bilo bolje da se evropa Great Vatikan zove?Hmmm.

tambura

pre 11 godina

(Diletantizam, 23. april 2013 17:33)
Priključenje Kosova Albaniji je najobičnija fantazija albanskih nacional-šovinista. Tim priključenjem Albanija bi bila isključena iz UN. Da je to tako jednostavno odavno bi se severni dio Kipra (turska večina) priključio Republici Turskoj. A tek ovo, citiram:
" Косово са Палестинским питањем нема никаквих сличности, а осим тога битна разлика је у географској припадност. У европи није обичај да се неки нерешен проблем отеже у недоглед, из једноставног разлога што то ЕУ не дозвољава".
E, pa druže, baš spomenuti Kipar (član EU od 2004.god) potvrđuje koliko si u pravu. Uzgred, zašto spominješ Devenporta, kada je članak napisao Čarls Kroford, diletantu.

LepiMaki

pre 11 godina

Ne znam kako to ostali vide ali LepomMakiju nije bas najjasnije ko je u ovo prici Palestinac a ko je Izraelit, ako znate na sta mislim ?!

mattko

pre 11 godina

Ne razumem cemu sluzi ovo lobiranje i babavangarenje. Biti kao Palestina je nesto lose ? Kosovo ce postati deo EU u isto vreme ili malo kasnije od Srbije. NA Kosovu zive Srbi kao narod, zvanican jezik Kosova je i srpski pored albanskog, Srbi kao pojedinci su elementi vlasti na Kosovu vec danas. Srbija ce imati dobre odnose sa Kosovom priznala ga ili ne svejedno. Cak cemo i fudbal sa njima igrati u nekim kvalifikacijama vrlo uskoro.

God Save The Queen

pre 11 godina

Za vasu informaciju,skotska ce raspisati referendum 2014 o nezavisnosti,a i sam Cameron je izjavio da ce biti onako kako skotski narod kaze (a vise od 50% je protiv nezavisnosti *izvor vesti (RT-televizija koja ima sediste u moskvi),no drugo je skotska a drugo je kosovo.
Zalim ali za rusofile je ovo losa vest,sta da vam radim.I sam David je rekao da UK nije druga Jugoslavija,a vi patrijote samo mudrujte i vama ce vreme proci,a onda kad vam deca budu gladna vi im pricajte kako je kosovo ♥ srbije,a to dal ce nesto da jedu i da li imaju neku buducnost ovde,to sad nije ni bitno.E zbog takve politike sve je vise mladih koji odlaze (mahom na zapad),u srbiji ce ostati samo penzioneri i 'mamine maze' koje sede kuci i igraju WoW,ali sta ja da vam pricam dovoljno je da otvorite novcanik i da se pogledate u ogledalo,sve ce vam biti jasno!
Cinjenice su cinjenice a vi kosovoljubi slobodno mi lupajte minuse,ionako me briga!

Magomed

pre 11 godina

Naravno da nece biti kao Palestina!!! Zato sto su Kosovo priznale Najjace i Najmocnije i Najbogatije drzave sveta, a glavne su Us i Eu, koje imaju pola svetskog bogatstva i jos vecu vojnu moc. Da rastuzim patriJote, nece skorooo Kina biti tako mocna, a tek sto nece ratovati zbog Srbije sigurno. I da bude mocna odlucivace o Aziji, nikad o Evropi. Za Rusiju ne moram nista ni da kazem...

Moler

pre 11 godina

Zato je Taci ispao glup jer nije hteo razmenu teritorija. Jos jedna Palestina nikome ne odgovara.
Uostalom da su se Albanci nesto pokazali posle '99, imali bi neke sanse da ih Srbija prizna u doglednoj buducnosti. Ovako, za Milosevicem zale i mnogi Albanci, a za Brozom i Srbi i Albanci!

Mr No

pre 11 godina

neumann, 23. april 2013 17:29

Ajde prospi taj caj od bunike ili bar predji na cuvarkucu. Srbija da prizna i pruzi ruku. Kazi mi gde zivis? JA cu da dodjem i da ti uzurpiram deo stana,a usput da isprebijam tebi bliske osobe. Onda se nadam da ces ti za par godina priznati da ja imam pravo an taj deo stana i da ces mi pruziti ruku. Upravo si ti ovo predlozio. Ajde neka Kosovo prizna da je u sastavu Srbije i neka se izvini za sve sto nam je priredilo. Neka njihovi prijatelji plate stetu zbog bombardovanja.
(ultrasrbin, 23. april 2013 19:58)

OK. Priči fali malo aparthejda od strane vlasnika stana, pa malo deportacije pola stanara-suvlasnika. Čudan neki stan. Meni malo liči na pijanog oca i maltretiranu decu.

Harwy

pre 11 godina

Ima tri rješenja.
1.najvjerojatnije: Srbija priznaje državu Kosovo jer većina evropskih zemalja traži da i Kosovo uđe u EU, a to je nemoguće ako se dvije države EU nemaju diplomatske odnose i podmeću si noge.
2. Kosovo, iako nevoljko, postaje dio Albanije koja će isto ući u EU i tako zaobići protivljenje Srbije priznanju Kosova.
3. Srbija se inati i ne ulazi u EU,dok Kosovo ulazi Samostalno ili kao dio Albanije.

DeadJoeLoolee

pre 11 godina

Da ali sa jednom razlikom, puno znacajnijem. Kosovo je u Evropi I je zadnjo krizno zariste I Evropa hoce je resiti. Palestina je jedna od kriznih zarista u regionu punu njih. Mozda Kosovo nikad nece biti primena u UN ali izvesno je da isto tako nece biti pod Srbijom.

igor

pre 11 godina

Velika Albanija ne može da opstane, kao što ne može ni Velika Srbija, Velika Bugarska itd. U slučaju da se ovi uzjogune pa proglase Veliku Albaniju, nisu ni svesni šta će se desiti. Jer ne možeš ti da otmeš teritoriju Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke i da misliš da će ovi da kuliraju. Dakle status quo drugari dok Srbija ne ojača a onda zna se...
Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).
(Ovo je ovde Balkan, 23. april 2013 17:26)

A kad ce to Srbija vec jednom da ojaca!? Sta ako Albanija ojaca pre nas? Sa podrskom koju dobijaju od zapada sigurno i hoce!

Dragan

pre 11 godina

S tom razlikom sto Palestina i Izrael razmenjuju rakete. Palestina je sinonim za izraelsko ugnjetavanje, i zato je ovaj podmukli britanac i napravio takvo poredjenje.

Veljko

pre 11 godina

Dobri stari engleski politicari po svom obicaju zabijaju nos gde im nije mesto. Iako opet zavadite nekoga na balkanu, Skotska vam ne gine, to je sigurno :))
Videcemo ko ce zadnji da se smeje ;)
''
God save the queen
The fascist regime
They made you a moron
Potential H-bomb

God save the queen
She ain't no human being
There is no future
In England's dreaming''

Jonnyqa

pre 11 godina

Referendum Škotska. Prvi cemo ih priznati boze zdravlja cim izglasaju nezavisnost. Eto jos jedne pat pozicije samo se plasim da necete dozvoliti zato sto vam se moze a nama ne. Ali svi smo prolazni ,i vi i mi a Kosovo i Srbija su vecni ! Zapamti !!!

mare

pre 11 godina

Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).
(Ovo je ovde Balkan, 23. april 2013 17:26)

Ne, oni su najvece zrtve osiromasenog uranijuma....

ex demokrata 1

pre 11 godina

Pa ni to nije u redu,tamo ipak neki ljudi zive. Treba se dogovoriti,da se sprovede sporazum.Ipak,ja mislim da ce naci nacin da Kosovo proguraju u UN,ali u svakom slucaju,ni Srbiji ne odgovara ovakvo stanje,tj.ljudima koji u Srbiji zive.

Emiliano Zapata

pre 11 godina

Klasicna zamena teza. Nece Kosovo biti kao Palestina nego je "Sever" Kosova vec odavno Palestina. Pojas Gaze i Sever Kosova su dva najveca koncentraciona logora por otvorenim nebom u danasnjem svetu. Svako ko je bio na oba mesta, zna o cemu pricam.
Zapata ViVe
México, D.F.

gagi67

pre 11 godina

Kosovo neće biti Palestina ali će ekonomski biti zavisno .Srbija mora Kosovu omogućiti ekonomski oporavak na način da firmama sa Kosova obezbedi povoljnosti na Srpskom tržištu.Ulazak Srbije i Kosova u EU je malo verovatan i teško ostvariv.Razlog je jednostavan naš region je problem (uvek bio i ostaće)?

Diletantizam

pre 11 godina

@tambura

E, pa druže, baš spomenuti

Споменуо сам ја и Хорација коме си ти по својој обавештености најсличнији, и каква је разлика између Девенпорта и Крофорда, зар нису обојица Енглези, а сви врло добро знамо њихов манир да се "праве Енглези". Што се Кипра тиче, он је географски ближи Палестини него Европи, то чак и Хорације(лик из Шекспировог Хамлета)зна. Јужни Кипар је ЕУ примила у наивном убеђењу да ће тим чином намамити Турску да пристане на модалитете решења која заступа Грчка, те на тим основама реши то питање. У супротном Јужни Кипар са својим нерешенимм статусом никада не би био примљен у ЕУ. Турска нимало није била фасцинирана чином пријема Јужног Кипра у ЕУ, и остала је на својим позицијама које јој гарантује споразум са Енглеском да у случају угрожености Турака на Кипру могу војно интервенисати, што су они 1974. год. и учинили, након претходних вишеструких упозорења да се прекине са угрожавањем кипарских Турака, при чему су се понели веома џентлменски, јер су остатак острва препустили Грцима иако су цело острво могли ставити под своју контролу. На тај начин је дефинитивно решено кипарско питање. Кипарску кризу ЕУ је од почетка третирала исто као и Палестинско питање, то јест као неевропско питање. Након пријема Грчке у ЕУ и под њеним утицајем ЕУ је почела да се интересује за тo питање и у циљу његовог решења је направила глупост пријемом Јужног Кипра у ЕУ, због чега се сада горко каје. Исту глупост сигурно неће поновити никада више, драги мој Хорације.

steva zvezdaš

pre 11 godina

da vam kazem ljudi tamo zive mnogo bolje nego u Vojvodini ili Srbiji....mislim imaju visi standard...ali nemaju sigurnost !

jovica

pre 11 godina

Pirova "pobeda" prištine u Briselu. Znaju to i oni , i mi, ali i svet. Uostalom ekonomija je ono što svetske institucije respektuju.

Sarajevo-neutralna

pre 11 godina

EU, odnosno planeta treba za svoj otpad svih vrsta osigurati cvrsto ograniceno podrucje, kao i za pranje prljavog novca treba stabilno primitivnu masinu, u ciju projekciju se uklapa i Kosovo, a sto bi bilo neizvodivo bez brizljivo odabranih ''karakterno'' extremno specificnih, od EU sa mega dosijeima ucijenjenih vladara ciljanih podrucja sto u slucaju ''kosovske'' krize Srbija vjesto koristi toboznjom patnjom za Kosovom, tako da je Kosovo moneta za potkusurivanja EU, Srbije itd.

Nenad

pre 11 godina

Ovo, status Kosova kao permanentnog stanovnika zone sumraka, trebalo bi da razgali nase talibane. Ukljucujuci i predsednika Nikolica. To sto cemo na pragu imati Palestinu, sve sa gomilom zivotno isfrustriranih palestinaca, ko te pita.

neumann

pre 11 godina

Najbolje i, nadam se, najrealnije rešenje je da Srbija u sledećih nekoliko godina prizna Kosovo i istom pruži ruku, jer Kosovo je i zemlja Srba! Svemu tome treba da prethodi proaktivna politika Beograda kojom će se tražiti osnaživanje institucionalnog statusa Srba, srpske baštine i srpske imovine na Kosovu (i lične i pravne, i polaganja na pravo bar dela državnih kompanija koje behu srpske). To nisu male stvari. Beograd treba da sam ide u Berlin, Brisel i Vašington, a ne da ga zovu. Mislim da ova navedena "pat pozicija" lako opet može da postane pat pozicija za samu Srbiju, jer je jasno da Srbija neće ući u EU bez formalnog priznavanja Kosova. Dobra vest je da Srbija sad može da dođe do vrata EU, da se reformiše i postane ozbiljnija država - i tada će imati nešto više argumenata na svojoj strani da izboksuje svoje interese.

vec koriste albanski poziv. broj

pre 11 godina

Kosovo ako se ujedini sa Albanijom dobice pristup svim medjunarodnim organizacijama, mi nasim odbijanjem smo ih samo motivisali da to brze urade.

потомак јеврејске улице

pre 11 godina

Pozdrav Srbiji iz toplog Izraela. Branite svoje kao sto mi branemo svoje. Nemojte da ustuknete u odbrani drzave. To sto na kosmet nema Srba ne znaci da ih nece biti u narednih 20 godina. Pravite porodice i ukinite poreze svim gradjanima Srbije koji vole Srbiju a zele da prave potomstvo i rade u srpskim naseljima na kosovu. Jedino tako mozete da ga vratite. Do tada drzite ih na ledu...

Ovo je ovde Balkan

pre 11 godina

Velika Albanija ne može da opstane, kao što ne može ni Velika Srbija, Velika Bugarska itd. U slučaju da se ovi uzjogune pa proglase Veliku Albaniju, nisu ni svesni šta će se desiti. Jer ne možeš ti da otmeš teritoriju Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke i da misliš da će ovi da kuliraju. Dakle status quo drugari dok Srbija ne ojača a onda zna se...
Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).

Sunčanica

pre 11 godina

Još jedan jasan pokazatelj da je istinita tvrdnja državnog rukovodstva da paraf i potencijalno prihvatanje sporazuma ne dovodi do priznavanja Kosova od strane Srbije, koje nam redovno preko sredstava informisanja guraju DSS, SRS i Dveri.

draganbb

pre 11 godina

Najrealnije je da će se desiti Velika Albanija, tj Kosovo (ili veći deo) će kroz Albaniju ući u svetske tokove. A to što Bgd ne da Kosovo je sasvim u redu. Ako neko misli drugačije neka da sobu svog stana komšiji.

mpk

pre 11 godina

A to što Bgd ne da Kosovo je sasvim u redu. Ako neko misli drugačije neka da sobu svog stana komšiji.
(draganbb, 23. april 2013 16:55)

Stan se koliko znam može prodati i to je sasvim normalno da se prodaje. Jel' tako isto i Kosovo možemo da prodamo ili ti je poređenje besmisleno?

modesty

pre 11 godina

Jedini nacin da se ovo resi je kantonizacija Srbije, Kosovo takodje da bude u celini deo Srbije, i da zajedno udju u EU. To ce Pristina morati da objasni albanskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Diletantizam

pre 11 godina

I to će se tako razvlačiti i razvlačiti.

Све до момента кад Косово, због тог "развлачења", одлучи да буде учлањено у УН у оквиру Албаније. И за Марка се нађе капа, добри мој Хорације, пардон Девенпорте. Зар си уопште могао посумњати у то, да Косово већ нема резервне планове и за такав евентуални развој ситуације, уколико ниси онда си потпуни политички дилетант, или је по среди свесно гажење свог аторитета нарученим текстом због лове. Нешто вас је много бивших, те Монтгомери те Пера , Лаза, Жика, Курта, Мурта, и напослетку Девенпорт, који имате нешто "паметно" да кажете. Док сте били активни нисте били толико просветљени. Изгледа да та напрасна просветљеност стиже директно из коферчета. Косово са Палестинским питањем нема никаквих сличности, а осим тога битна разлика је у географској припадност. У европи није обичај да се неки нерешен проблем отеже у недоглед, из једноставног разлога што то ЕУ не дозвољава. За палестину важе неки сасвим други критеријуми, и није умесно изједначавање жабе и бабе, јер је ивица већ прогутао ту жабу и задовољно подригнуо, тако да и та могућност упоређивања отпада. Него да ли си ти пријавио пореским органима свотицу коју ти је уплатио коферче из свог чаробног коферчета, за наручени спин коментар, који би требало да убеди и смири резигнирану и помахниталу србадију, која изражава дубоко неслагање и протест противу ивичиног парафа на споразум о нормализацији односа Косова и Србије.

remington

pre 11 godina

Ovaj izgleda da pati za Beogradom kada govori potpuno suprotno od njegove zvanične države. S obzirom da je BIVŠI, njegova izjava nema nikakvog učinka osim do njegoveih nostalgičneih prijateljea. Oo

acinic

pre 11 godina

Ljudi i u Srbiji i na Kosovu treba da zive a ne da budu u mraku. Stop kriminalu i mrzni. Ljubav i tolerancija medju narodima neka pobedi! Ponasajmo se kao civilizovani ljudi a ne kao kanibali!!!

djokica

pre 11 godina

Vi ste, Ambasadore, svakako planirali sve ovo drugacije, ali od toga nista biti nece, jer..
prenebegli ste jednu prostu cinjenicu, koja vam se sada itekako ukazuje, a to je da : odnos snaga u svetu se menja velikom brzinom i vi niste vise faktor koji odlucuje, iliti, drugim recima :
novi igraci i nove svetske sile se pitaju, vedre i oblace. Vi sve manje..
eto prostog odgovora na vasu " mudru" konstataciju.
u svakom slucaju, i vi ste uvideli da je tako ali vam profesija i sujeta ne dozvoljavaju da kazete ovo sto i ja vec onako.. " diplomatski" uvijeno.
ali, sacekajte jos malo, pricacete i vi kao i ja... to vreme neumitno dolazi, na vasu zalost
ostaj mi zdravo, Ambasadore.

Zika Miladin

pre 11 godina

Poredjenje Kosova i Palestine je neumesno. Jer samo na Autonomnom prostoru Palestine koji se nalazi u Izraelu zivi oko 3,5 miliona stanovnika arapskog porekla - Palestinaca. Ovome se mora dodati jos 1,5 milion Palestinaca koji zive na teritoriji samog Izraela. Istorijski razvoj i proces izmedju Izraela i Palestine takodje je nemoguce porediti sa Kosovom. Izmedju Izraela i Palestine je stvar mnogo komplikovanija nego li na Kosovu. Na Kosovu jos zive pedesetak hiljada Srba, od kojih verovatno nisu svi raspolozeni za s(m)etnju. U medjuvremenu u samoj Srbiji se konsoliduju glasovi koji imaju sve vecu teznju ka EU. Uz to ko su ovi pomagaci Srbije poput ovoga Bivseg, koji se tek javljaju kad postanu bivsima.

Magomed

pre 11 godina

Naravno da nece biti kao Palestina!!! Zato sto su Kosovo priznale Najjace i Najmocnije i Najbogatije drzave sveta, a glavne su Us i Eu, koje imaju pola svetskog bogatstva i jos vecu vojnu moc. Da rastuzim patriJote, nece skorooo Kina biti tako mocna, a tek sto nece ratovati zbog Srbije sigurno. I da bude mocna odlucivace o Aziji, nikad o Evropi. Za Rusiju ne moram nista ni da kazem...

manite se losih analogija

pre 11 godina

@draganbb

Da sam ja tretirao svog komsiju onako i onoliko dugo kao mi Albance, ne da bi mu dali moju sobu, izbacili bi me iz stana. Nije se ovo sve desilo samo od sebe i bez nase krivice. Ucite malo istoriju. Na Kosovu su i nasi gradjani i ja ne bih voleo da oni budu u crnoj rupi, nego da budu i u UN i u EU

dovla

pre 11 godina

Konacno da neko i to kaze. Kosovo-cardak ni na nebu ni na zemlji. I tako ce ostati. Slicno je i sa Bosnom. Na zalost, Srbija i Republika Srpska imaju ulogu tampon zone izmedju dva sveta.

mattko

pre 11 godina

Ne razumem cemu sluzi ovo lobiranje i babavangarenje. Biti kao Palestina je nesto lose ? Kosovo ce postati deo EU u isto vreme ili malo kasnije od Srbije. NA Kosovu zive Srbi kao narod, zvanican jezik Kosova je i srpski pored albanskog, Srbi kao pojedinci su elementi vlasti na Kosovu vec danas. Srbija ce imati dobre odnose sa Kosovom priznala ga ili ne svejedno. Cak cemo i fudbal sa njima igrati u nekim kvalifikacijama vrlo uskoro.

bojko

pre 11 godina

ahahahah...bas sam se nasmejao...ovaj BIVSI ambasador Velike Britanije u Beogradu nije smeo da da ovakve izjave a sada kad je postao "bivsi" kaze kako hoce i sta hoce, i to protiv onoga sto Velika Britanija rekla ili radi u vezi s'Kosovom.
Tako je to kada neki "bivsi" pocnu ta mlate po vazduhu ne bih li dobio vise ljudi ta ga prate na tviteru hahahah
Pozdrav

vlasterx

pre 11 godina

Stalno povredite Kosovo sa Palestinom, ali na žalost iz pogrešnog ugla. Kosovo je bila dugo vremena srpska zemlja, kao što je Palestina pripadala palestincima. Onda su se doselili Jevreji/Albanci, počeli da se množe ko zečevi i ds na silu oduzimaju tuđe. Možda će Kosovo politički biti kao Palestina, ali će na žalost Srbi biti ti koji će živeti u getima kao Palestinci. Prst na čelo, pa se zamislite.

ЈоГ

pre 11 godina

Чим се Палестина и Израел договоре око границе, пре свега око Јерусалима, добијамо коначно решење са две независне државе. Свима је јасно да је исто то проблем са Косовом, само се треба договорити о фер подели, размени имовине и дефинисању границе. А онда свако на своју страну, да гледамо од чега и како ћемо живети. И да се надобудни светски амбасадори и мешетари пребаце на неку другу тему, далеко им лепа кућа.

DeadJoeLoolee

pre 11 godina

Da ali sa jednom razlikom, puno znacajnijem. Kosovo je u Evropi I je zadnjo krizno zariste I Evropa hoce je resiti. Palestina je jedna od kriznih zarista u regionu punu njih. Mozda Kosovo nikad nece biti primena u UN ali izvesno je da isto tako nece biti pod Srbijom.

KASPER

pre 11 godina

Albanija ja clan UN gospodine ambasadore,ako nece da nam dozlove stolicu na UN onda mi cemo pridruziti Albaniju
to ne moze niko da spreci

Gile Niš

pre 11 godina

A secam se gospodina, to bese onaj sto se pravi Englez u insajderu kad ga pitaju kakva su mu saznanja da li i koliko je Kostunica umesan u Djindjicev atentat. Pitam se samo koliko su mu platili tj koliko mu lobirali da da ovakvu izjavu koja ide u prilog danasnjoj vlasti

igor

pre 11 godina

Velika Albanija ne može da opstane, kao što ne može ni Velika Srbija, Velika Bugarska itd. U slučaju da se ovi uzjogune pa proglase Veliku Albaniju, nisu ni svesni šta će se desiti. Jer ne možeš ti da otmeš teritoriju Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke i da misliš da će ovi da kuliraju. Dakle status quo drugari dok Srbija ne ojača a onda zna se...
Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).
(Ovo je ovde Balkan, 23. april 2013 17:26)

A kad ce to Srbija vec jednom da ojaca!? Sta ako Albanija ojaca pre nas? Sa podrskom koju dobijaju od zapada sigurno i hoce!

zena

pre 11 godina

(vec koriste albanski poziv. broj, 23. april 2013 17:31)

Koriste pozivni broj Telekoma Srbije, znaci 038,029 itd. A mobilnu telefoniju iz Monaka. Bas je drzava, heheh. Znas ti ovo odlicno, nego bi voleo da nije tako.

ultrasrbin

pre 11 godina

neumann, 23. april 2013 17:29

Ajde prospi taj caj od bunike ili bar predji na cuvarkucu. Srbija da prizna i pruzi ruku. Kazi mi gde zivis? JA cu da dodjem i da ti uzurpiram deo stana,a usput da isprebijam tebi bliske osobe. Onda se nadam da ces ti za par godina priznati da ja imam pravo an taj deo stana i da ces mi pruziti ruku. Upravo si ti ovo predlozio. Ajde neka Kosovo prizna da je u sastavu Srbije i neka se izvini za sve sto nam je priredilo. Neka njihovi prijatelji plate stetu zbog bombardovanja.

Pedja

pre 11 godina

Prvi put da neko sa zapada otvori oci i jasno kaze da Kosovo ovakvo kakvo je napravljeno od strane NATOa i zapada moze samo da se zove Kosovo i nista vise!!!Nikada stolica u UN!

Slavko

pre 11 godina

Na žalost Srbija je prizala pravo Palestine u UN,meni zbog toga je jako žao. Samo da se znao ovo je uradila Naprednjaka-SPS i ostali.

Sava Drugi

pre 11 godina

E znam ovoga. To je onaj što je, kada je odlazio, rekao da Srbija ima dva problema.

Taj problem koji ima, i problem da shvati da ima problem.

A njegov šef je kada ga je opozvao, rekao da kog god pošalje u Beograd, posle godinu, dve počne da mislio kao Beogradjani. Još je dodao i kako sede u kafani i ništa ne rade. I Zato se diplomate u Beogradu moraju svako malo menjati.

Ako neko ko čita ove redove ga zna, neka ga pozdravi puno.

P.S.

Nisam ja jedini koji je ovo upamtio. Ima nas još nekoliko, jedan od njih je čak, sada već bivši, ministar.

P.S. 2

Kosovo, Foklandi i Giblatar nikada neće biti nezavisni.

zaki

pre 11 godina

Obratite pažnju na pažljivo birane reči: "Kosovo neće ući u UN kao normalna zemlja kao što su uradile sve ostale zemlje bivše Jugoslavije."
Za bivšeg ambasadora Kosovo je zemlja bivše Jugoslavije, što samo potvrđuje da američka spoljna politika živi već dugo vremena u zoni sumraka!

steva zvezdaš

pre 11 godina

da vam kazem ljudi tamo zive mnogo bolje nego u Vojvodini ili Srbiji....mislim imaju visi standard...ali nemaju sigurnost !

VesnaDC

pre 11 godina

Naravno gospodine bivsi da KIM nikada nece uci u svetske institucije kao sve zemlje ili republike ex Jygoslavije zato sto nikada i nije bila zemlja ili republika ex Jjygoslavije vec pokrajima u Srbiji zajedno sa Vojvodinom sto u prevodu znaci neotudjivi deo te evropske drzave. Ovo vam pojasnjavam ovako lagano kao osnovcu jer vam bas nesto ne ide evropska geografija i istorija.Imate gospodine svojih 50 americkih drzava pa se sa njima igrajte i zakidajte im teritorijalni integritet ako smete.

Александар Бгд

pre 11 godina

''И то ће се тако развлачити.'', рече на крају Енглез. И хоће, али не у недоглед, јер, када и овај последњи покушај Немачке да завлада Европом пропадне (а ја лично им прижељкујем репризу Дрездена у Другом светском рату!) тада ће и сви немачки сателити на Балкану да буду одувани са политичке карте Европе: хрватска држава, БиХ, тзв. косово...

psihijatar

pre 11 godina

@ potomak jevrejske ulice. mi kad smo prosli put resavali probleme kao izrael bili smo bombardovani ;) mojne nama te fazone :) nemamo mi svetske medije pa da nas predstavljaju kao mucenike. u drugu ruku nase situacije su totalno suprotne, vi ste uradili isto palestincima sto i nama albanci tako da.....cao

blitz

pre 11 godina

Palestina nema svoju Albaniju..
(Tirana, 23. april 2013 16:37)

?
A što je Jordan? Jordan je Transjordanija, a Palestina je Cisjordanija. Isti narod.

Moler

pre 11 godina

Zato je Taci ispao glup jer nije hteo razmenu teritorija. Jos jedna Palestina nikome ne odgovara.
Uostalom da su se Albanci nesto pokazali posle '99, imali bi neke sanse da ih Srbija prizna u doglednoj buducnosti. Ovako, za Milosevicem zale i mnogi Albanci, a za Brozom i Srbi i Albanci!

T.

pre 11 godina

A sta je pogresno rekao? Nista. Cinjenica je da tu albansku tvorevinu ne uspevaju da legalizuju ni svemoguci Amerikanci, ne pomazu ni Pecolijevi dolari... Ucenjivanje Srbije i zloupotreba EU integracija je zadnji adut sponzora albanskih nacosa ali ni to nece pomoci u legalizaciji jer mnoge drzave nepriznavanjem te i takve tvorevine brane i svoje interese. E sad, to sto se albanskim spinerima ne svidja kada kaze istinu neko ko vise ne mora da sprovodi politiku svoje zemlje pa se krece sa kampanjom, prizemnim zamenama teza i ostalim iz repertoara...

balkanac

pre 11 godina

Balkanci, da smo pametniji dogovorili bi se kao ljudi, ne bi dozvolili da nam belosvetski moćnici zavrću uši kao nedotupavnoj dečurliji i posmatraju nas sa visine.Hrvati, Srbi, Bosanci, Albanci, Makedonci... je li bolje sarađivati ili se međusobno ubijati, rušiti pa posle graditi.

zozi marcone

pre 11 godina

SRBIJA 2213god.Sta mislite hoce li tada politicko drustvo da kaze
Nasi su 2013 dobro postupili ili
Nasi su 2013 zarad boljeg zivota pojedinaca u SRBIJI sve zivo prodali i potpisali i Promenili bi veru samo da bi se dodvorili sada vec nepostojecoj EU.

gagi67

pre 11 godina

Kosovo neće biti Palestina ali će ekonomski biti zavisno .Srbija mora Kosovu omogućiti ekonomski oporavak na način da firmama sa Kosova obezbedi povoljnosti na Srpskom tržištu.Ulazak Srbije i Kosova u EU je malo verovatan i teško ostvariv.Razlog je jednostavan naš region je problem (uvek bio i ostaće)?

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Nece i ne treba. Cuvena ignoranska skola britanske diplomatije. Zar nije bilo bolje da deo Kosova severno od Ibra ostane u Srbiji. Mogli bi onda Kosovari da igraju futbal i stoni tenis pod svojom zastavom. Bas me interesuje kome to smeta. Verovatno principu multi kulturalnosti koji propovedaju sa Zapada. Tako nesto ne postoji na Zapadu, ali oni to mogu da praktikuju tamo negde na Balkanu.

putin

pre 11 godina

pogledajte kako su rusi rešili pitanje svojih *stana. Oni koji imaju naftu i resurse i dalje slušaju Moskvu, ostali paljba. Tako i mi opušteno možemo slati pare srbima dole, mislim da je do sada bilo 1k po glavi mesečno, ali da se kontroliše. Albancima ne moramo nista, kao ni bilo kojim stanovnicima druge države. Nismo rasisti, niti fasisti. Telekom, struja itd nikako prodaja nego naplaćivati. Praktično ih napraviti podstanarima u "sopstvenoj" zemlji, plus smoki, mleko,plazma koka kola... moze al da platite. I za 30godinica da vidiš dole, srba kao šaše.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Pa ni to nije u redu,tamo ipak neki ljudi zive. Treba se dogovoriti,da se sprovede sporazum.Ipak,ja mislim da ce naci nacin da Kosovo proguraju u UN,ali u svakom slucaju,ni Srbiji ne odgovara ovakvo stanje,tj.ljudima koji u Srbiji zive.

Milji

pre 11 godina

Hvala Gosppdine. Ali nece tako biti. Jel se plaši neko sporazuma?jel su granice zapadu u hrvatskoj? Mozda bi bilo bolje da se evropa Great Vatikan zove?Hmmm.

Mr No

pre 11 godina

neumann, 23. april 2013 17:29

Ajde prospi taj caj od bunike ili bar predji na cuvarkucu. Srbija da prizna i pruzi ruku. Kazi mi gde zivis? JA cu da dodjem i da ti uzurpiram deo stana,a usput da isprebijam tebi bliske osobe. Onda se nadam da ces ti za par godina priznati da ja imam pravo an taj deo stana i da ces mi pruziti ruku. Upravo si ti ovo predlozio. Ajde neka Kosovo prizna da je u sastavu Srbije i neka se izvini za sve sto nam je priredilo. Neka njihovi prijatelji plate stetu zbog bombardovanja.
(ultrasrbin, 23. april 2013 19:58)

OK. Priči fali malo aparthejda od strane vlasnika stana, pa malo deportacije pola stanara-suvlasnika. Čudan neki stan. Meni malo liči na pijanog oca i maltretiranu decu.

God Save The Queen

pre 11 godina

Za vasu informaciju,skotska ce raspisati referendum 2014 o nezavisnosti,a i sam Cameron je izjavio da ce biti onako kako skotski narod kaze (a vise od 50% je protiv nezavisnosti *izvor vesti (RT-televizija koja ima sediste u moskvi),no drugo je skotska a drugo je kosovo.
Zalim ali za rusofile je ovo losa vest,sta da vam radim.I sam David je rekao da UK nije druga Jugoslavija,a vi patrijote samo mudrujte i vama ce vreme proci,a onda kad vam deca budu gladna vi im pricajte kako je kosovo ♥ srbije,a to dal ce nesto da jedu i da li imaju neku buducnost ovde,to sad nije ni bitno.E zbog takve politike sve je vise mladih koji odlaze (mahom na zapad),u srbiji ce ostati samo penzioneri i 'mamine maze' koje sede kuci i igraju WoW,ali sta ja da vam pricam dovoljno je da otvorite novcanik i da se pogledate u ogledalo,sve ce vam biti jasno!
Cinjenice su cinjenice a vi kosovoljubi slobodno mi lupajte minuse,ionako me briga!

Nikola hobi politicar

pre 11 godina

Ovo sa Kosovom kao zonom sumraka tj. Palestinom i nije losa ideja pod uslovom da je Srbija tako mocna,organizovana,disciplinovana ,radna i iznad svega patriotska kao Izrael.Izrael kontrolise celi Bliski Istok iako su sve drzave u okruzenju kako teritorijalno tako i po broju stanovnistva neuporedivo vece.Izraelskim tenkovima u ratu sa Egiptom 1967 god.bilo je sedam dana potrebno da se postiraju pred Kairom .Koliko bi nasima bilo potrebno da stignu do Tirane ?

veton

pre 11 godina

@Diletantizam

Da li zaista misliš da će tvoji pro-albanski pamfleti imati bolju prođu ako ih pišeš na čirilici? Živiš dete u zabludi...

Harwy

pre 11 godina

Ima tri rješenja.
1.najvjerojatnije: Srbija priznaje državu Kosovo jer većina evropskih zemalja traži da i Kosovo uđe u EU, a to je nemoguće ako se dvije države EU nemaju diplomatske odnose i podmeću si noge.
2. Kosovo, iako nevoljko, postaje dio Albanije koja će isto ući u EU i tako zaobići protivljenje Srbije priznanju Kosova.
3. Srbija se inati i ne ulazi u EU,dok Kosovo ulazi Samostalno ili kao dio Albanije.

severno kosovo-srbija

pre 11 godina

Palestina nema svoju Albaniju..
(Tirana, 23. april 2013 16:37)

Ima ih nekoliko, sve okolne arapske države. Mogu birati kojoj če se priključiti. Palestinci su, takođe, Arapi. Palestinci su još 1948.godine u UN dobili pravo na nezavisnu državu, ali te države nema, pa nema, bez obzira što ih je priznalo mnogo više država nego Kosovo. Palestinu ne priznaje SAD, ali ni Kosovo ne priznaju Rusija, Kina, Indija, prve dve su, kao i SAD, stalne članice SB UN i imaju mogučnost blokade prijema Kosova u UN. Kroford je potpuno u pravu kada kaže da su Kina i Rusija blokirale prijem Kosova u UN zbog svojih interesa a ne zbog Srbije, a to je garancija da taj veto neče biti lako povučen.

zoran

pre 11 godina

Chovek je sve lepo objasni, no vecina, na ovim postovima, nema ideju shta je on zapravo rekao.
Pat pozicija, kao i sa Palestinom, odgovara Amerima, te sve dok im odgovara bice bash ovako kao danas. "Drzava" u obecanju. Chim istekne upotrebna vrednost baze Bondstil, geo-politichka karta sveta se promeni, ode Kosovo niz vodu. Za te dane se treba spremati i biti mudar.
Zalosno je da dva susedna naroda ne mogu anci reshnje koje nece voditi u sukobe kada se USA izmakne. To je najgore u celoj prichi.
Bivshi ambasodor upravo to vidi, ali ne moze direktno da kaze. Amere briga za Kosovo koliko za lanjski sneg.

Lalegator

pre 11 godina

Stan se koliko znam može prodati i to je sasvim normalno da se prodaje. Jel' tako isto i Kosovo možemo da prodamo ili ti je poređenje besmisleno?
(mpk, 23. april 2013 17:21)

Znaci ti bi i Srbiju prodao da mozes ili sta?

Datum 2

pre 11 godina

@bivsi Srbin
"Cim oni priznaju severnu Irsku, mi priznajemo Kosovo"

Malo sutra, priznacemo ga cim dodje jedan Svaba ili Svabica i pripreti nam bilo cim. Zaboravili ste da cemo da poumiremo od gladi ako nam oni ne daju kredite !

osica

pre 11 godina

Još jedan jasan pokazatelj da je istinita tvrdnja državnog rukovodstva da paraf i potencijalno prihvatanje sporazuma ne dovodi do priznavanja Kosova od strane Srbije, koje nam redovno preko sredstava informisanja guraju DSS, SRS i Dveri.
(Sunčanica, 23. april 2013 16:47)

Ooooo, sta to moje usi cuju ? Gospodo prevrtaci, sad vam ne valja DSS, a kada je pozvao glasace da glasaju za Tomu bili su vam dobri ??? Sad su vam miliji DS i LDP ? Pa kad zatreba opet neki drugi ? Imate li vi obraza i karaktera ili ste isti kao ovi sa kojima ste sada " dobri " ?

mali radojica

pre 11 godina

E moj @diletantizam ti bas kad lupiš ti ostaneš živ i bogme zdrav. Ovo poredjenje sa Palestinom je bilo više nego simbolično i čovek kad ode kući kao i sve te vajne diplomate shvati svu besmisao priznavanja jedne polu mafijaske plemenskeo feudalne oblasti u Evropi i uz svo ono kvazi liberalno shvatanje jednakosti i sloge Evropskih naroda kao i trabunjanja o ugroženosti jednih naspram genocidnoratnohuškačih drugih na kraju prizna realnost. U svoj svojoj mržnji prema Srbima i Srbiji suviše su se zaneli pomažući one kojima nema pomoći i koji će ih jako razočarati u budućnosti jer ti koje sad svesrdno pomažu neće ni prići za milimetar Evropskim civilizacijskim i društvenim vrednostima. Što se tiče one suvoparne administracije i parafiranja nekakvog sporazuma čovek je lepo objasnio šta je posredi. Zemlje koje nisu i neće priznati Kosovo ne rade to zbog neke ljubavi prema Srbiji ili osećanja nekakve šatro pravde već zato što ne žele presedane koji će im se obiti oglavu nekad u budućnosti. Možda će i neke zemlje poput Rumunije i Slovačke i popustiti kad tad ali bih ponovio reči Španskog ministra inoposlova dan nakon priznanja Kosova od strane dela EU: " Čak i da sutra Srbija prizna Kosovo, mi Kraljevina Španija to nikad nećemo učiniti" Toliko o besmislenosti ove rasprave kao i tužne ali po naše komšije surove realnosti!!!

daevon

pre 11 godina

Vi, zajedno sa USA i ostalima kojima je u interesu da ovde bude nestabilnost (u daljem tekstu: VI), držite Kosovo u zoni sumraka.

Takođe, VI ste, svojim delovanjem na rasturanju bivše SFRJ, pokušali i dalje pokušavate, da ostvarite nezavisnost Kosova i samim tim otimanje teritorije suverene države. Svima je jasno, i vašim građanima takođe, da bez VAS kosovski Albanci ne bi nikad ni blizu došli bilo čemu sličnom.

Nadamo se da nećete još dugo biti u situaciji da izazivate ratove po svetu, i da ćete se više baviti odvajanjem Škotske koje vam predstoji i vraćanje Severne Irske svojoj matici.

I još nešto: nismo zaboravili da ste bombardovali Beograd 1945 pod izgovorom da gađate Nemce. I VAMA i NJIMA to će doći na naplatu kad-tad.

mare

pre 11 godina

Iskreno mi je žao kosovskih Albanaca, jer su najveće žrtve politizacije kad se sve ovo završi (pomislili da mogu da imaju državu na tudjoj teritoriji).
(Ovo je ovde Balkan, 23. april 2013 17:26)

Ne, oni su najvece zrtve osiromasenog uranijuma....

runner

pre 11 godina

(Nikola hobi politicar, 23. april 2013 17:33)
Ne prizivaj rat Nikola. Ne dao dragi Bog da dođe do rata. U svakom eventualnom ratu mi Srbi bi obrali bostan. Naše porodice, jedva da imaju jedno, uvrh glave, dvoje dece. Ko da ratuje? Legija stranaca!? Ekonomski i privredno uništena zemlja, sa vremešnim stanovništvom, u kojoj hara bela kuga i bez pravog prijatelja u svetu, ne sme ni da pomisli na rat. Nego, neka ovi pregovaraju ako treba i do sudnjeg dana. Imamo mi itekako adute za pregovore, to je pre svega katastarsko vlasništvo nad zemljom i dobrima, kulturno-istorijske spomenike, crkve i manastire i stotinjak hiljada naših sunarodnika dole.

Jovan

pre 11 godina

Look who's talking!
Pa Kroford je zajedno sa Montgomerijem mesetario po Srbiji!
Ponasali su se kao slonovi u staklarskoj radnji.
Ima nas koji pamtimo!
Ova Krofordova prica je licemerna i bezobrazna.

tambura

pre 11 godina

(Diletantizam, 23. april 2013 17:33)
Priključenje Kosova Albaniji je najobičnija fantazija albanskih nacional-šovinista. Tim priključenjem Albanija bi bila isključena iz UN. Da je to tako jednostavno odavno bi se severni dio Kipra (turska večina) priključio Republici Turskoj. A tek ovo, citiram:
" Косово са Палестинским питањем нема никаквих сличности, а осим тога битна разлика је у географској припадност. У европи није обичај да се неки нерешен проблем отеже у недоглед, из једноставног разлога што то ЕУ не дозвољава".
E, pa druže, baš spomenuti Kipar (član EU od 2004.god) potvrđuje koliko si u pravu. Uzgred, zašto spominješ Devenporta, kada je članak napisao Čarls Kroford, diletantu.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@ The queen: Sušta istina. Glavni kreator svih spletki, svih intriga i ratnih igara se nalazi na britanskom ostrvu. SAD sa svojom ratnom mašinerijom je samo "batina" u rukama ovih kolonijalnih majstora. A mnogi misle da je obrnuto, što samo govori da je igra lukavo osmišljena. Ono "istočno carstvo zla" koje su Britansci i popularni "ameri" pronašli u Kremlju, ustvari, stanuje u njihovom dvorištu.

Slobodan Đikanović

pre 11 godina

Opet podmukli Britanci raspaljuju vatru, taman smo našli neki zajednički jezik.
Ćuti Kroforde, ne loži Albance, u svakoj ste čorbi mirođija! Pokrenuli ste sve ratove na Balkanu!
Jedva se uzdržavam da vas ne zaspem najvulgarnijim uvredama, ali me sprečava nada da će moj komentar biti objavljen, jer imam potrebu da pustim glas posle ovakvih podmuklih, jeftinih i primitivnih podbadanja...

song

pre 11 godina

Ovaj nas gospodin,ko fol smiruje i tesi.Ja se, i dalje divim ovim scenariju i svim glumcima u ovoj predstavi ,ciji je epilog pametnima poodavno poznat.

prince tagoe

pre 11 godina

(mpk, 23. april 2013 17:21)
Besmisleno je - gde se može kupiti nova teritorija za našu državu? Drago mi je da i evropski zvaničnici sve bolje shvataju da Srbija nije jedina strana koja će praviti ustupke u procesu evrointegracija.

Зоран

pre 11 godina

Ova Krofordova prica je licemerna i bezobrazna.
(Jovan, 23. april 2013 19:18)

Није лицемеран, него ти не умеш да читаш између редова. Он каже: Нама ова власт одговара, дајемо јој и подршку.

То је све.

Veljko

pre 11 godina

Dobri stari engleski politicari po svom obicaju zabijaju nos gde im nije mesto. Iako opet zavadite nekoga na balkanu, Skotska vam ne gine, to je sigurno :))
Videcemo ko ce zadnji da se smeje ;)
''
God save the queen
The fascist regime
They made you a moron
Potential H-bomb

God save the queen
She ain't no human being
There is no future
In England's dreaming''

loki

pre 11 godina

Proslo je vec dosta godina od samoproglasenja te albanske paradrzave i za sve to vreme nije uspela legalizacija te divlje gradnje. Da se moglo, sigurno bi doslo do legalizacije i to govori i ovaj bivsi ambasador. Ali posto ni do sada nije doslo do legalizacije a potrudili su se i Amerikanci i Britanci i Nemci a i tolike pare su se dale za potplacivanje, to znaci da ta paradrzava ni u buduce nece biti mnogo drugacija nego sto je sada. I sta tu nije jasno dezurnim albanskim komentatorima?

Jonnyqa

pre 11 godina

Referendum Škotska. Prvi cemo ih priznati boze zdravlja cim izglasaju nezavisnost. Eto jos jedne pat pozicije samo se plasim da necete dozvoliti zato sto vam se moze a nama ne. Ali svi smo prolazni ,i vi i mi a Kosovo i Srbija su vecni ! Zapamti !!!

Mirko

pre 11 godina

Drugim recima: ima i onih koji nisu zadovoljni postignutim sporazumom. Oni misle da je Beograd dobio previse i da je trebalo izvrsiti snazniji pritisak na njegovu delegaciju. To nije sporno, vec je osnovno pitanje, da li oni imaju moc da poniste ovaj sporazum i pregovore ipak vrate na pocetak?

red

pre 11 godina

Sto se grbavo rodi to vreme ne ispravi.
To vazi i za tu albansku paradrzavu na Kosovu. Da je ta tvorevina utemeljena na pravu ili pravdi kako to tvrde dezurni alb-aktivisti bila bi primljena u UN u roku od 5 minuta i uz aklamaciju svih prisutnih. Ali nije. Niti ce. I ostace ovo sto je i sada, sporni, izdrzavani, nepriznati protektorat kojeg ce mozda za koju deceniju nekako da uguraju u Eu ako do tada ostane ovaj odnos snaga i uticaja u svetu. Ali ako neka druga zemlja preuzme ulogu svetskog policajca, sudbina te tvorevine ce se uskladiti sa interesima te zemlje ali da ce "drzava kosova" biti prava, priznata, suverena drzava, to je iskljuceno.

Diletantizam

pre 11 godina

@tambura

E, pa druže, baš spomenuti

Споменуо сам ја и Хорација коме си ти по својој обавештености најсличнији, и каква је разлика између Девенпорта и Крофорда, зар нису обојица Енглези, а сви врло добро знамо њихов манир да се "праве Енглези". Што се Кипра тиче, он је географски ближи Палестини него Европи, то чак и Хорације(лик из Шекспировог Хамлета)зна. Јужни Кипар је ЕУ примила у наивном убеђењу да ће тим чином намамити Турску да пристане на модалитете решења која заступа Грчка, те на тим основама реши то питање. У супротном Јужни Кипар са својим нерешенимм статусом никада не би био примљен у ЕУ. Турска нимало није била фасцинирана чином пријема Јужног Кипра у ЕУ, и остала је на својим позицијама које јој гарантује споразум са Енглеском да у случају угрожености Турака на Кипру могу војно интервенисати, што су они 1974. год. и учинили, након претходних вишеструких упозорења да се прекине са угрожавањем кипарских Турака, при чему су се понели веома џентлменски, јер су остатак острва препустили Грцима иако су цело острво могли ставити под своју контролу. На тај начин је дефинитивно решено кипарско питање. Кипарску кризу ЕУ је од почетка третирала исто као и Палестинско питање, то јест као неевропско питање. Након пријема Грчке у ЕУ и под њеним утицајем ЕУ је почела да се интересује за тo питање и у циљу његовог решења је направила глупост пријемом Јужног Кипра у ЕУ, због чега се сада горко каје. Исту глупост сигурно неће поновити никада више, драги мој Хорације.

Micaa

pre 11 godina

Englezi po obicaju prodaju maglu.Niti su ukljuceni u pregovore,niti ih to interesuje,i sami su protiv EU kao i Nemacke koja je tamo glavna sila.Engleska je vec dugo samo 51. drzava SAD.A sto se tice Palestine,za to su krivi sami Englezi koji su stajali iza stvaranja drzave Izrael na tlu Palestine.Verujem da bi njima odgovaralo da Balkan bude vecno bure baruta kako bi mogli da prodaju oruzje svim stranama.E pa nece moci,nacije Jugoistocne Evrope su sazrele i znaju da je resenje u razgovoru,a ne krvoprolicu.Dosta ste nas svadjali sa drugima i razarali zemlju.Najpre su organizovali proteste 'bolje rat nego pakt',zatim odbili da pomognu JVuO,onda nas bombardovali '45,pa opet '99,pa sad zele da opet ratujemo.Engleski politicari,daleko vam lepa kuca.

Emiliano Zapata

pre 11 godina

Klasicna zamena teza. Nece Kosovo biti kao Palestina nego je "Sever" Kosova vec odavno Palestina. Pojas Gaze i Sever Kosova su dva najveca koncentraciona logora por otvorenim nebom u danasnjem svetu. Svako ko je bio na oba mesta, zna o cemu pricam.
Zapata ViVe
México, D.F.

Sarajevo-neutralna

pre 11 godina

EU, odnosno planeta treba za svoj otpad svih vrsta osigurati cvrsto ograniceno podrucje, kao i za pranje prljavog novca treba stabilno primitivnu masinu, u ciju projekciju se uklapa i Kosovo, a sto bi bilo neizvodivo bez brizljivo odabranih ''karakterno'' extremno specificnih, od EU sa mega dosijeima ucijenjenih vladara ciljanih podrucja sto u slucaju ''kosovske'' krize Srbija vjesto koristi toboznjom patnjom za Kosovom, tako da je Kosovo moneta za potkusurivanja EU, Srbije itd.

Goga

pre 11 godina

Kako to da svi "dusebriznici" ne spominju :
-kako je Kipar usao u EU i pored toga sto je ostrvo skoro 40 godina podeljeno na grcki i turski deo i to je O.K.?
-kako to da Ujedinjeno kraljevstvo, ne da Severnu Irsku i tamo drzi znacajnu vojsku? Tamo ne mogu da susnu i to je O.K.?
-Sta je sa Gibraltarom?
-Kako ce se ponasati u slucaju da se Skotska otcepi?
Ma najlakse je gledati u tudje dvoriste i pametovati!!!

Dragan

pre 11 godina

S tom razlikom sto Palestina i Izrael razmenjuju rakete. Palestina je sinonim za izraelsko ugnjetavanje, i zato je ovaj podmukli britanac i napravio takvo poredjenje.

jovica

pre 11 godina

Pirova "pobeda" prištine u Briselu. Znaju to i oni , i mi, ali i svet. Uostalom ekonomija je ono što svetske institucije respektuju.

LepiMaki

pre 11 godina

Ne znam kako to ostali vide ali LepomMakiju nije bas najjasnije ko je u ovo prici Palestinac a ko je Izraelit, ako znate na sta mislim ?!

the queen

pre 11 godina

@Micaa
Zvučaće ti suludo ali pre bih rekao da su SAD i dalje britanska kolonija koja im služi kao sila protiv onih koji su protiv interesa Njenog Veličanstva.