1. Naravno da nije rascinjen..Pablo previse zna a moze i da progovori a onda pandorina kutija kad se otvori progutala bi mnoge .... Niko od njih nema putera na glavi..
  (gox, 29. maj 2013 23:51)

  # Link komentara

 2. Njega je razresila ekumenisticka struja u crkvi jer je protiv.A ovi razlozi su ili montirani ili izgovor...A i bez njih je dovoljno gresan da ga rascine,ali glavni razlog je ipak ovaj prvi!!!
   (madagascar, 24. april 2013 01:57)

  # Link komentara

 3. Za ovakve moraju da postoje strožije kazne. Ova crkva je imala šansu da pre 10-15 godina ujedini narod zarad opšteg dobra, da iskoristi svoju dominaciju na ovim prostorima. Bezbroj je primera njihove dvoličnosti i koristoljublja. U istu sam poslednji put ušao pre 8-10 godina (sabajle, seče se slavski kolač).Sa susednog stola neki drugi pop se dere na nekog mučenika "kako ga nije sramota da se pojavi sa 200din". Umalo ga ne umlatismo u sred crkve. Sledeće godine, pop dođe pred slavu, u stanu se zadrži 20 sekundi, skrati maksimalno ono svoje čitanje koje obavlja i pobegne.Razumem ja to, mrsko mu. Tad rekoh, bude li tražio pare za kolač, odraću ga (od tad sam i ja "raščinjen" u kući što se tiče kolača i slično...videli da mi pamet ne smeta). Pre koju godinu KŠ postaje eparhija, zadesim se slučajno ispred, njih trojica izlaze iz 2xQ7 i 1xA8 long...oko 300K eur, najmanje. "Promašio sam profesiju.Kome više trebaju inženjeri". Posvađali se taj dan, Niš nije dao da se Đunis pripoji KŠ eparhiji...pa nisu ni oni blesavi. U tom istom Đunisu, manastir pokrova im napravi milione godišnje (provereno). Zadesim se u jednom razgovoru slučajno, žali se pop kako ne može da dobije kredu.Kaže, nije plaćao socijalno i poreze, ima oko 400K din duga, i banka ne da pare. Kuka kao će da sredi kupatilo na drugom spratu. A mi da im plaćamo penzije?? Sad čujem da imaju i menadžera u toj crkvi! Nekad se to zvalo klisar, domostrojitelj, itd.
  Ove "nacionalne" incidente i ne pomenuh.Biće kačavende i sutra.
  (Alex, 24. april 2013 00:21)

  # Link komentara

 4. Par offtopic zanimljivosti. Sta definise Srbina? Ako Srbin predje u Islam, da li je i dalje Srbin Islamske veroispovesti, ili su Srbi iskljucivo pravoslavci? U ex-SFRJ Musliman je bila etnicka pripadnost, umesto veroispovesti. Ako Hrvat predje u pravoslavlje, da li ostaje Hrvat? A Bosnjak Musliman ako predje u katolike, sta je po nacionalnosti? Sta znaci termin narodi a sta narodnosti, i sta je nacionalnost? Da li je crnac, druga generacija iz Angole, rodjen u Parizu i sa francuskim pasosem po nacionalnosti Francuz? Da li je termin nacionalnost vezan za drzavljanstvo? Kako je onda u doba SFRJ bilo price o srpskoj i hrvatskoj nacionalnosti, a postojala Jugoslovenska drzava? Da li je sve ovo samo meni nerazumljivo i zakukuljeno ili ima jos zbunjenih? Kako je moguce da ove bazicne stvari generisu toliko konfuzije?
   (Bojan, 23. april 2013 23:45)

  # Link komentara

 5. @dule Svaka ti cast. Ovo je jedan od najglupljih komentara koje sam procitao.
   (plavi patlidzan, 23. april 2013 23:39)

  # Link komentara

 6. Krst od tisovine iz manastira Ostrog ostaje na mom vratu, ali u crkvu više ne idem. Nemam ja šta da tražim u društvu Kačavende, Pahomija, Filareta i njima sličnih koji ćute i vozaju se u svojim skupocenim automobilima. Vera i crkva nisu isto. To je danas jasnije nego ikad.
  (Aleksandar, 23. april 2013 23:04)

  # Link komentara

 7. Vrh ledenog brega!
  (mico, 23. april 2013 22:38)

  # Link komentara

 8. treba tužilaštvo da pokrene postupak i da se već jednom otvori pandorina kutija,a druga stvar veoma zanimljiva,zašto baš sad da se ovo zakuva?pa naravno da ima veze sa kosovom,da narod lakše to prebrodi.
   (Novi Sad, 23. april 2013 21:58)

  # Link komentara

 9. oce Leontije usao si u anale.
   (malcolmX, 23. april 2013 21:55)

  # Link komentara

 10. Ko ne poštuje crkvu,nije ni Srbin,ni pravoslavac.Poštujem crkvu i sveštenike,i uvek ću,hvala Bogu,kao što svaki dan idem na službe.
   (dule, 23. april 2013 21:33)

  # Link komentara

 11. Uuh a zamalo da postane patrijarh... Bar ne bi bacao fetve na homoseksualce.
  (Gera, 23. april 2013 21:32)

  # Link komentara

 12. Super materijal za Kusturicu i Sidrana...sa onim obaveznim "svaka podudarnost je slucajna...."
  (rs)

  A TEK NADREALISTI!!!!
  (rale, 23. april 2013 21:02)

  # Link komentara

 13. Pedofilija i homeseksualnost nisu isto!!!! Alo (!)

  Ali navođenje na prostituciju, podsticanje na nju, podvođenje i reklamiranje prostitucije jesu krivicno delo i kažnjava se kaznom do pet godina zatvora i novčanom kaznom, a zatvorska kazna može biti i do deset godina ako je žrtva maloletna. Ociglkedno iz snimaka mladici su podvodjeni i placani a da li su bili maloletni...e to je kompleksna stvar kako rece Grigorije, treba vremena da se "skuva". A navodjenje na protivprirodan blud je isto kaznjiv ali homoseksualnost je protivprirodan blud ALI SAMO ZA SPC I DEO NARODA istina ne u zakonu.
  (!!!!????, 23. april 2013 21:00)

  # Link komentara

 14. Super materijal za Kusturicu i Sidrana...sa onim obaveznim "svaka podudarnost je slucajna...."
  (rs, 23. april 2013 20:45)

  # Link komentara

 15. Kacavenda i Isus Hrist? Gospode oprosti mu ne zna kako je grjesan
   (danilo, 23. april 2013 20:22)

  # Link komentara

 16. Hoće li mu poslati i neke dečkiće u Šišatovac, da mu olakšaju dane izolacije?
   (GoranM, 23. april 2013 20:14)

  # Link komentara

 17. Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...
  (Gej)

  E nece moci tek tako...kakvi su ti stavovi oko oslobadjanja od "osmanlija" srpskih i grckih zemalja? (Moras biti pravi Srpski Gej)
  (Sumnjivi SrBski PatriJota, 23. april 2013 20:08)

  # Link komentara

 18. Pa neki profesori su osudjeni u Sarajevu za seksulani odnos sa studentkinjama iako je bila saglasnost obostrana. Imali su takvu poziciju da nesto daju ili ne daju za "protivuslugu". Kcevenda je ocito koristio svoju poziciju ucenjivao i nudio svoju "pomoc" i "zastitu" podvodjenima. Tu sto se tice zakona "saglasnost" ide kroz prozor. O moralnoj strani da ne govorimo. SPC me n iznenadjuje nije odgovorila na mnoge ljudske i moralne izazove ovo je nista neocekivano.
  (tanja, 23. april 2013 19:58)

  # Link komentara

 19. Sada onaj momak sto se javno zalio i obijao vrata da tuzi SPC i njega licno za milione stete za pretnje ucene napastvovanje. Ako ima hrabrosti, masa njih bi se pridruzila.
  (Fama, 23. april 2013 19:49)

  # Link komentara

 20. sad će svi da pobegnu iz manastira, pa ko sme da zanoći pored njega,
  (pera, 23. april 2013 19:45)

  # Link komentara

 21. Beli Angeo: Filaret za vestine na tenku sa Mitrljezom
  Pahomije za podmladjivanje pravoslavnog kadra
  Dacic za sprecavanje "parade srama"
  Sta tek ovaj treba da dobije...zlatnog andjela za izbor partnera?
  (Teutonac, 23. april 2013 19:37)

  # Link komentara

 22. aahahhaha u Šišatovac ko crno dete :)))
  (vlado, 23. april 2013 19:27)

  # Link komentara

 23. PEDOFILIJA I HOMOSEKSUALNOST NISU ISTE STVARI, ALO!
  (!, 23. april)

  pa niko mu i ne stavlja na teret homoseksulanost - c rkva je ta koja to ne dozvoljava i kaze da je protivno bozijim zakonima. Na stranu to sto je SPC dozvolila da neko ko krsi bozije zakone i canon Crkve tako visoko dogura, optuzbe su da je PODVODIO, UCENJIVAO KORISTIO SVOJU POZICIJU I NOVAC DA DODJE DO CILJA A I DA SU MNOGI BILI DECACI. Pa covek je javno izneo da je neko cak i ubijen i da je sirio strah. Policija mora da ispita a SPC od njih nista ne ocekujem dvolicni su kao i svi popovi hodze i ostali slicni dusebriznici. SWvestenici su podrzavali ili tolerisali kroz istoriju nasilje i zlocine - cast izuzetcima.
  (Rasa Mali, 23. april 2013 19:19)

  # Link komentara

 24. Ma roknite mu jednog Belog Angela, Zlatni Mesec i Zvezdu, dodajte pride jedan Nikolicev Orden penziju i dvore i zavrseno, sta je komplikovano.
  (Egelius, 23. april 2013 19:07)

  # Link komentara

 25. treba da bude ANATEMISAN !
  (MS, 23. april 2013 19:06)

  # Link komentara

 26. PEDOFILIJA I HOMOSEKSUALNOST NISU ISTE STVARI, ALO!
  (!, 23. april 2013 19:06)

  # Link komentara

 27. kako niste u stanju da shvatite: baš me briga šta će Crkva da uradi sa njim i sa svima njemu sličnim! NE zanima me...mene zanima srpska POLICIJA, TUŽILAC, SUDJENJE,DOKAZI, OSUDA i KAZNA! PRAVDA!
  Tako je jasno, gospoda u mantijama nisu IZNAD zakona,zašto se svi pravite blesavi? Pa i mediji, samo prenose rekla kazala, nikako da pozovete na odgovornost institucije ...ej, 2013, sve se dogadja pred našim očima. Kakav rani srednji vek, ovo je pakao.
  (GuC, 23. april 2013 18:55)

  # Link komentara

 28. (ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.
  (tears in heaven, 23. april 2013 18:54)

  # Link komentara

 29. Ako ne znamo da je keivicno odgovoran, znamo da je moralno pred bogom
  i za ocekivati je da zivi na hlebu i vodi u celiji 2x2 jenom nedeljno proja sa mlekom i setnja po dvoristu bez kontakata
  do kraja zivota. da mu se bog smiluje.
  (Verica, 23. april 2013 18:51)

  # Link komentara

 30. Kakve li tek snimke, sa ovima šte nemaju nameru da ga raščine, drži u fioci ovaj Kačavenda?

  Svako ZAŠTO ima i svoje ZATO!
  (Srba, 23. april 2013 18:51)

  # Link komentara

 31. Kacavenda je gresan,pa gresan,a koliki su gresi svih onih koji su mu davali priloge,od kojih napravi svoje dvore,misleci tako da ce im on od Gospoda Boga oprostiti vlastite grehe??
  (Alempije, 23. april 2013 18:51)

  # Link komentara

 32. Znači sad će da prave produkciju on i artemije u Šišatovcu. kreće druga sezona popularne tv sage
   (igor, 23. april 2013 18:50)

  # Link komentara

 33. Poslednjih dana crkva se bavila spoljasnjom politikom, kritikovala je poteze drzavnog vrha i trazila izdajnike zemlje. Upuceno je nekoliko kritickih pisama, mogla je bar u jednom da se osvrne na sopstvenu unutrasnju politiku, da mozda i tu izvede nekog pred sud javnosti i ogradi se od izdaje moralnih i duhovnih vrednosti.
   (Nemanja, 23. april 2013 18:47)

  # Link komentara

 34. ""Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.

  Prevod sa Staroslovenskog:

  "Sve će to, mila moja, prekriti ruzmarin snjegovi i šaš"

  Bice pravde i istine, ali ne za nasih zivota.
  (DEDA CVETKO, 23. april 2013 18:46)

  # Link komentara

 35. @ )(tears in heaven, 23. april 2013 17:36)...au,al' si pametan rodila te majka, znaci ja ne videh da je neko rekao da su svi u crkvi homoseksualci, vec da su mnogi rezignirani stavom te iste crkve koja cutanjem nista ne radi da se distancira od raznih "ekstra likova" vec ih brani bey obyira kakvu poruku salju narodu, ako ih to uopste interesuje. Mislim narod i njegovo misljenje. .
  (bolje i sektas nego lazni moralista, 23. april 2013 18:36)

  # Link komentara

 36. OK...ako neće biti raščinjen, hoće li bar biti javnog egzorcizma, kako bi poslužio kao primer drugim popovima?
  (Frater Perdurabo, 23. april 2013 18:10)

  # Link komentara

 37. Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...
   (Gej, 23. april 2013 17:54)

  # Link komentara

 38. Dajte podnesite KP. Mup,tuzioc neko treci,ako misle da osnova.Dokle presude bez suda!!!
  (nesa)

  meni je i ovo dovoljno...a SPC je to bilo dovoljno da ga stiti godinama pih...

  [link]

  a mozda i to nije on- video i audio montaza.

  A 2010 je bio kandidat za patrijarha i odustao zasto li?
  (Uozbiljite se, 23. april 2013 17:53)

  # Link komentara

 39. Ko to tako mudar misli da se sav bes i stres koji je njegovo bestijanje prouzrokovalo moze brzo da iscili?!
  (Sta mislite, 23. april 2013 17:42)

  # Link komentara

 40. (ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.
  (tears in heaven, 23. april 2013 17:36)

  # Link komentara

 41. "..., a analitičari smatraju da je slučaj Vasilija Kačavende narušio ugled Crkve."
  Koji UGLED Crkve?? Niko i ništa ne može narušiti ugled crkve više što jeste.
  (Coli, 23. april 2013 17:29)

  # Link komentara

 42. "Posle odluke Sinoda slučaj Kačavenda je završen, smatra Tucić,"

  ...ne, bice zavrsen kad se kacavenda skine sa penzijskog budzeta...
  ...a sta crkva radi sa svojim djubretom, ne interesuje me...
  (kraja, 23. april 2013 17:24)

  # Link komentara

 43. Dajte podnesite KP. Mup,tuzioc neko treci,ako misle da osnova.Dokle presude bez suda!!!
   (nesa, 23. april 2013 17:23)

  # Link komentara

 44. Ja mislim da je ovo dobro. Prosto što više ovakvih stvari crkva bude radila sve više će ljudi shvatati čime se oni u stvari bave. Kad već država nema snage da ih prosto zabrani i istera onda neka se sami uguše u sopstvenom blatu
  (Goran, 23. april 2013 17:18)

  # Link komentara

 45. "Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi."

  E pa uverili smo se da je moguce je da ne radi - da je radio ne bi doslo do broja od 40 lica i javnog objavljivanja snimaka. I to nakon visegodisnjeg obijanja vrata jednog od zrtava koje su i novine objavile kao i izjava njegovog advokata Tomica da mu je Kacavenda nudio velike pare da se zataska. Da nije bilo istina valjda bi neko tuzio i advokata i zrtvu. A to "najverovatnije" ce crkva raditi svoj posao...znaci i sada mozdsa hoe mozda nece.
  (Ognjen, 23. april 2013 17:11)

  # Link komentara

 46. "Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.
  A sta je to toliko komplikovano? Ako je vama komplikovano u vezi krivicnog gonjenja (za pedofiliju podvodjenje plcanje ucene) dajte policiji da radi. Ako je komplikovano je li ili nije gosp Kacasrbenda na slikama vestak ce vam razresiti za 15 minuta. Ako je slozeno da li je homoseksulanost moralna - prelistajte svoje sopstvene izjave. 1 sat vremena. Ako je bolest kao sto ste rekli a u pitanju je kacavenda a vi znate posaljite ga Peranovicu na lecenje. On ce isterati djavola iz njega. Sve u svemu 7 dana posla sve sa blagdanima.
  (Gera Srbin, 23. april 2013 17:02)

  # Link komentara

 47. Super sad ce kao da se kaje i prima ogromnu penziju koju treba da zarade oni mucenici koji jos nesto pokusavaju da rade...
  (Show, 23. april 2013 17:01)

  # Link komentara

 48. Po izjavama, izgleda mi da niti analiticari niti crkva nisu svesni kakvu su poruku poslali. Meni je licno, posle svih skandala koji su izasli u javnost, dosta i crkve i crkvenik velikodostojnika i ekstra likova. Pre bih u neku sektu sada otisao nego u "nasu" crkvu. Iskreno, gadi mi se sve.
  (ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)

  # Link komentara

 49. U sledećoj reinkarnaciji biću vladika! Bezbrižno radiš šta hoćeš i niko ti ništa ne može! A u isto vreme SPC kritikuje Paradu ponosa!? Neke vladike trebalo bi da predvode povorku...
  (Dragan Jurić, 23. april 2013 16:57)

  # Link komentara

 50. Sada će artemije i kačavenda (namerno mala slova) moći na miru da uživaju u blagodetima isposništva. Najveća sramota za spc (opet namerno).
  (y@, 23. april 2013 16:51)

  # Link komentara

 51. "Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.


  Ta hajte molim vas prica se godinama a snimci su vam u rukama od Novembra - nije rocket science ili jeste ili nije. Prosto. Kao sto ni onaj lopatas koji je nprebijao ljude cekao na crkvu da reaguje i u medjuvremenu ubio i opljackao. kao sto je Pahomije cekao na jos svedoka...e to je SPC a ne pojedinac. Institucija se meri prema odnosu prema pojedincima.
  (Marko, 23. april 2013 16:37)

  # Link komentara

 52. glup i neobrazovan narod, izdevetas popa , pa nek on tebe tuzi
  ako te izbaci iz crkve, j**** crkvu koja stiti: pedofile, ubice...
  hrist nije zbog takvih umro...
  (zoran1965, 23. april 2013 16:34)

  # Link komentara