Utorak, 23.04.2013.

16:02

Kačavenda razrešen a nije raščinjen

Skadalozni snimci na kojima je, navodno, vladika Kačavenda, glasine i optužbe koje su mu upućene nisu prestali ni <a href="https://www.google.com/url?q=http://www.b92.net/info/vesti/index.php%3Fyyyy%3D2013%26mm%3D04%26dd%3D22%26nav_category%3D12%26nav_id%3D707333&sa=U&ei=9pR2Ubv3FoL27AaXs4HgCQ&ved=0CA0QFjAC&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNHjiqPqrHu1apYLCV150rQ09986Jg" class="text-link" target= "_blank">posle odluke Sinoda da ga razreši dužnosti.</a>

Izvor: B92

Kaèavenda razrešen a nije rašèinjen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

gox

pre 10 godina

Naravno da nije rascinjen..Pablo previse zna a moze i da progovori a onda pandorina kutija kad se otvori progutala bi mnoge .... Niko od njih nema putera na glavi..

madagascar

pre 10 godina

Njega je razresila ekumenisticka struja u crkvi jer je protiv.A ovi razlozi su ili montirani ili izgovor...A i bez njih je dovoljno gresan da ga rascine,ali glavni razlog je ipak ovaj prvi!!!

Alex

pre 10 godina

Za ovakve moraju da postoje strožije kazne. Ova crkva je imala šansu da pre 10-15 godina ujedini narod zarad opšteg dobra, da iskoristi svoju dominaciju na ovim prostorima. Bezbroj je primera njihove dvoličnosti i koristoljublja. U istu sam poslednji put ušao pre 8-10 godina (sabajle, seče se slavski kolač).Sa susednog stola neki drugi pop se dere na nekog mučenika "kako ga nije sramota da se pojavi sa 200din". Umalo ga ne umlatismo u sred crkve. Sledeće godine, pop dođe pred slavu, u stanu se zadrži 20 sekundi, skrati maksimalno ono svoje čitanje koje obavlja i pobegne.Razumem ja to, mrsko mu. Tad rekoh, bude li tražio pare za kolač, odraću ga (od tad sam i ja "raščinjen" u kući što se tiče kolača i slično...videli da mi pamet ne smeta). Pre koju godinu KŠ postaje eparhija, zadesim se slučajno ispred, njih trojica izlaze iz 2xQ7 i 1xA8 long...oko 300K eur, najmanje. "Promašio sam profesiju.Kome više trebaju inženjeri". Posvađali se taj dan, Niš nije dao da se Đunis pripoji KŠ eparhiji...pa nisu ni oni blesavi. U tom istom Đunisu, manastir pokrova im napravi milione godišnje (provereno). Zadesim se u jednom razgovoru slučajno, žali se pop kako ne može da dobije kredu.Kaže, nije plaćao socijalno i poreze, ima oko 400K din duga, i banka ne da pare. Kuka kao će da sredi kupatilo na drugom spratu. A mi da im plaćamo penzije?? Sad čujem da imaju i menadžera u toj crkvi! Nekad se to zvalo klisar, domostrojitelj, itd.
Ove "nacionalne" incidente i ne pomenuh.Biće kačavende i sutra.

Aleksandar

pre 10 godina

Krst od tisovine iz manastira Ostrog ostaje na mom vratu, ali u crkvu više ne idem. Nemam ja šta da tražim u društvu Kačavende, Pahomija, Filareta i njima sličnih koji ćute i vozaju se u svojim skupocenim automobilima. Vera i crkva nisu isto. To je danas jasnije nego ikad.

Bojan

pre 10 godina

Par offtopic zanimljivosti. Sta definise Srbina? Ako Srbin predje u Islam, da li je i dalje Srbin Islamske veroispovesti, ili su Srbi iskljucivo pravoslavci? U ex-SFRJ Musliman je bila etnicka pripadnost, umesto veroispovesti. Ako Hrvat predje u pravoslavlje, da li ostaje Hrvat? A Bosnjak Musliman ako predje u katolike, sta je po nacionalnosti? Sta znaci termin narodi a sta narodnosti, i sta je nacionalnost? Da li je crnac, druga generacija iz Angole, rodjen u Parizu i sa francuskim pasosem po nacionalnosti Francuz? Da li je termin nacionalnost vezan za drzavljanstvo? Kako je onda u doba SFRJ bilo price o srpskoj i hrvatskoj nacionalnosti, a postojala Jugoslovenska drzava? Da li je sve ovo samo meni nerazumljivo i zakukuljeno ili ima jos zbunjenih? Kako je moguce da ove bazicne stvari generisu toliko konfuzije?

Novi Sad

pre 10 godina

treba tužilaštvo da pokrene postupak i da se već jednom otvori pandorina kutija,a druga stvar veoma zanimljiva,zašto baš sad da se ovo zakuva?pa naravno da ima veze sa kosovom,da narod lakše to prebrodi.

!!!!????

pre 10 godina

Pedofilija i homeseksualnost nisu isto!!!! Alo (!)

Ali navođenje na prostituciju, podsticanje na nju, podvođenje i reklamiranje prostitucije jesu krivicno delo i kažnjava se kaznom do pet godina zatvora i novčanom kaznom, a zatvorska kazna može biti i do deset godina ako je žrtva maloletna. Ociglkedno iz snimaka mladici su podvodjeni i placani a da li su bili maloletni...e to je kompleksna stvar kako rece Grigorije, treba vremena da se "skuva". A navodjenje na protivprirodan blud je isto kaznjiv ali homoseksualnost je protivprirodan blud ALI SAMO ZA SPC I DEO NARODA istina ne u zakonu.

Sumnjivi SrBski PatriJota

pre 10 godina

Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...
(Gej)

E nece moci tek tako...kakvi su ti stavovi oko oslobadjanja od "osmanlija" srpskih i grckih zemalja? (Moras biti pravi Srpski Gej)

tanja

pre 10 godina

Pa neki profesori su osudjeni u Sarajevu za seksulani odnos sa studentkinjama iako je bila saglasnost obostrana. Imali su takvu poziciju da nesto daju ili ne daju za "protivuslugu". Kcevenda je ocito koristio svoju poziciju ucenjivao i nudio svoju "pomoc" i "zastitu" podvodjenima. Tu sto se tice zakona "saglasnost" ide kroz prozor. O moralnoj strani da ne govorimo. SPC me n iznenadjuje nije odgovorila na mnoge ljudske i moralne izazove ovo je nista neocekivano.

Fama

pre 10 godina

Sada onaj momak sto se javno zalio i obijao vrata da tuzi SPC i njega licno za milione stete za pretnje ucene napastvovanje. Ako ima hrabrosti, masa njih bi se pridruzila.

Rasa Mali

pre 10 godina

PEDOFILIJA I HOMOSEKSUALNOST NISU ISTE STVARI, ALO!
(!, 23. april)

pa niko mu i ne stavlja na teret homoseksulanost - c rkva je ta koja to ne dozvoljava i kaze da je protivno bozijim zakonima. Na stranu to sto je SPC dozvolila da neko ko krsi bozije zakone i canon Crkve tako visoko dogura, optuzbe su da je PODVODIO, UCENJIVAO KORISTIO SVOJU POZICIJU I NOVAC DA DODJE DO CILJA A I DA SU MNOGI BILI DECACI. Pa covek je javno izneo da je neko cak i ubijen i da je sirio strah. Policija mora da ispita a SPC od njih nista ne ocekujem dvolicni su kao i svi popovi hodze i ostali slicni dusebriznici. SWvestenici su podrzavali ili tolerisali kroz istoriju nasilje i zlocine - cast izuzetcima.

Egelius

pre 10 godina

Ma roknite mu jednog Belog Angela, Zlatni Mesec i Zvezdu, dodajte pride jedan Nikolicev Orden penziju i dvore i zavrseno, sta je komplikovano.

Teutonac

pre 10 godina

Beli Angeo: Filaret za vestine na tenku sa Mitrljezom
Pahomije za podmladjivanje pravoslavnog kadra
Dacic za sprecavanje "parade srama"
Sta tek ovaj treba da dobije...zlatnog andjela za izbor partnera?

Verica

pre 10 godina

Ako ne znamo da je keivicno odgovoran, znamo da je moralno pred bogom
i za ocekivati je da zivi na hlebu i vodi u celiji 2x2 jenom nedeljno proja sa mlekom i setnja po dvoristu bez kontakata
do kraja zivota. da mu se bog smiluje.

Nemanja

pre 10 godina

Poslednjih dana crkva se bavila spoljasnjom politikom, kritikovala je poteze drzavnog vrha i trazila izdajnike zemlje. Upuceno je nekoliko kritickih pisama, mogla je bar u jednom da se osvrne na sopstvenu unutrasnju politiku, da mozda i tu izvede nekog pred sud javnosti i ogradi se od izdaje moralnih i duhovnih vrednosti.

bolje i sektas nego lazni moralista

pre 10 godina

@ )(tears in heaven, 23. april 2013 17:36)...au,al' si pametan rodila te majka, znaci ja ne videh da je neko rekao da su svi u crkvi homoseksualci, vec da su mnogi rezignirani stavom te iste crkve koja cutanjem nista ne radi da se distancira od raznih "ekstra likova" vec ih brani bey obyira kakvu poruku salju narodu, ako ih to uopste interesuje. Mislim narod i njegovo misljenje. .

GuC

pre 10 godina

kako niste u stanju da shvatite: baš me briga šta će Crkva da uradi sa njim i sa svima njemu sličnim! NE zanima me...mene zanima srpska POLICIJA, TUŽILAC, SUDJENJE,DOKAZI, OSUDA i KAZNA! PRAVDA!
Tako je jasno, gospoda u mantijama nisu IZNAD zakona,zašto se svi pravite blesavi? Pa i mediji, samo prenose rekla kazala, nikako da pozovete na odgovornost institucije ...ej, 2013, sve se dogadja pred našim očima. Kakav rani srednji vek, ovo je pakao.

tears in heaven

pre 10 godina

(ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

""Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.

Prevod sa Staroslovenskog:

"Sve će to, mila moja, prekriti ruzmarin snjegovi i šaš"

Bice pravde i istine, ali ne za nasih zivota.

Alempije

pre 10 godina

Kacavenda je gresan,pa gresan,a koliki su gresi svih onih koji su mu davali priloge,od kojih napravi svoje dvore,misleci tako da ce im on od Gospoda Boga oprostiti vlastite grehe??

Gej

pre 10 godina

Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...

tears in heaven

pre 10 godina

(ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.

kraja

pre 10 godina

"Posle odluke Sinoda slučaj Kačavenda je završen, smatra Tucić,"

...ne, bice zavrsen kad se kacavenda skine sa penzijskog budzeta...
...a sta crkva radi sa svojim djubretom, ne interesuje me...

Coli

pre 10 godina

"..., a analitičari smatraju da je slučaj Vasilija Kačavende narušio ugled Crkve."
Koji UGLED Crkve?? Niko i ništa ne može narušiti ugled crkve više što jeste.

Goran

pre 10 godina

Ja mislim da je ovo dobro. Prosto što više ovakvih stvari crkva bude radila sve više će ljudi shvatati čime se oni u stvari bave. Kad već država nema snage da ih prosto zabrani i istera onda neka se sami uguše u sopstvenom blatu

Gera Srbin

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.
A sta je to toliko komplikovano? Ako je vama komplikovano u vezi krivicnog gonjenja (za pedofiliju podvodjenje plcanje ucene) dajte policiji da radi. Ako je komplikovano je li ili nije gosp Kacasrbenda na slikama vestak ce vam razresiti za 15 minuta. Ako je slozeno da li je homoseksulanost moralna - prelistajte svoje sopstvene izjave. 1 sat vremena. Ako je bolest kao sto ste rekli a u pitanju je kacavenda a vi znate posaljite ga Peranovicu na lecenje. On ce isterati djavola iz njega. Sve u svemu 7 dana posla sve sa blagdanima.

Ognjen

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi."

E pa uverili smo se da je moguce je da ne radi - da je radio ne bi doslo do broja od 40 lica i javnog objavljivanja snimaka. I to nakon visegodisnjeg obijanja vrata jednog od zrtava koje su i novine objavile kao i izjava njegovog advokata Tomica da mu je Kacavenda nudio velike pare da se zataska. Da nije bilo istina valjda bi neko tuzio i advokata i zrtvu. A to "najverovatnije" ce crkva raditi svoj posao...znaci i sada mozdsa hoe mozda nece.

ekstra lik!?

pre 10 godina

Po izjavama, izgleda mi da niti analiticari niti crkva nisu svesni kakvu su poruku poslali. Meni je licno, posle svih skandala koji su izasli u javnost, dosta i crkve i crkvenik velikodostojnika i ekstra likova. Pre bih u neku sektu sada otisao nego u "nasu" crkvu. Iskreno, gadi mi se sve.

Uozbiljite se

pre 10 godina

Dajte podnesite KP. Mup,tuzioc neko treci,ako misle da osnova.Dokle presude bez suda!!!
(nesa)

meni je i ovo dovoljno...a SPC je to bilo dovoljno da ga stiti godinama pih...

https://www.youtube.com/watch?v=WVAJ2x-W8fg

a mozda i to nije on- video i audio montaza.

A 2010 je bio kandidat za patrijarha i odustao zasto li?

y@

pre 10 godina

Sada će artemije i kačavenda (namerno mala slova) moći na miru da uživaju u blagodetima isposništva. Najveća sramota za spc (opet namerno).

Marko

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.


Ta hajte molim vas prica se godinama a snimci su vam u rukama od Novembra - nije rocket science ili jeste ili nije. Prosto. Kao sto ni onaj lopatas koji je nprebijao ljude cekao na crkvu da reaguje i u medjuvremenu ubio i opljackao. kao sto je Pahomije cekao na jos svedoka...e to je SPC a ne pojedinac. Institucija se meri prema odnosu prema pojedincima.

Dragan Jurić

pre 10 godina

U sledećoj reinkarnaciji biću vladika! Bezbrižno radiš šta hoćeš i niko ti ništa ne može! A u isto vreme SPC kritikuje Paradu ponosa!? Neke vladike trebalo bi da predvode povorku...

zoran1965

pre 10 godina

glup i neobrazovan narod, izdevetas popa , pa nek on tebe tuzi
ako te izbaci iz crkve, j**** crkvu koja stiti: pedofile, ubice...
hrist nije zbog takvih umro...

zoran1965

pre 10 godina

glup i neobrazovan narod, izdevetas popa , pa nek on tebe tuzi
ako te izbaci iz crkve, j**** crkvu koja stiti: pedofile, ubice...
hrist nije zbog takvih umro...

Dragan Jurić

pre 10 godina

U sledećoj reinkarnaciji biću vladika! Bezbrižno radiš šta hoćeš i niko ti ništa ne može! A u isto vreme SPC kritikuje Paradu ponosa!? Neke vladike trebalo bi da predvode povorku...

kraja

pre 10 godina

"Posle odluke Sinoda slučaj Kačavenda je završen, smatra Tucić,"

...ne, bice zavrsen kad se kacavenda skine sa penzijskog budzeta...
...a sta crkva radi sa svojim djubretom, ne interesuje me...

y@

pre 10 godina

Sada će artemije i kačavenda (namerno mala slova) moći na miru da uživaju u blagodetima isposništva. Najveća sramota za spc (opet namerno).

Marko

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.


Ta hajte molim vas prica se godinama a snimci su vam u rukama od Novembra - nije rocket science ili jeste ili nije. Prosto. Kao sto ni onaj lopatas koji je nprebijao ljude cekao na crkvu da reaguje i u medjuvremenu ubio i opljackao. kao sto je Pahomije cekao na jos svedoka...e to je SPC a ne pojedinac. Institucija se meri prema odnosu prema pojedincima.

ekstra lik!?

pre 10 godina

Po izjavama, izgleda mi da niti analiticari niti crkva nisu svesni kakvu su poruku poslali. Meni je licno, posle svih skandala koji su izasli u javnost, dosta i crkve i crkvenik velikodostojnika i ekstra likova. Pre bih u neku sektu sada otisao nego u "nasu" crkvu. Iskreno, gadi mi se sve.

Gej

pre 10 godina

Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...

Coli

pre 10 godina

"..., a analitičari smatraju da je slučaj Vasilija Kačavende narušio ugled Crkve."
Koji UGLED Crkve?? Niko i ništa ne može narušiti ugled crkve više što jeste.

Goran

pre 10 godina

Ja mislim da je ovo dobro. Prosto što više ovakvih stvari crkva bude radila sve više će ljudi shvatati čime se oni u stvari bave. Kad već država nema snage da ih prosto zabrani i istera onda neka se sami uguše u sopstvenom blatu

GuC

pre 10 godina

kako niste u stanju da shvatite: baš me briga šta će Crkva da uradi sa njim i sa svima njemu sličnim! NE zanima me...mene zanima srpska POLICIJA, TUŽILAC, SUDJENJE,DOKAZI, OSUDA i KAZNA! PRAVDA!
Tako je jasno, gospoda u mantijama nisu IZNAD zakona,zašto se svi pravite blesavi? Pa i mediji, samo prenose rekla kazala, nikako da pozovete na odgovornost institucije ...ej, 2013, sve se dogadja pred našim očima. Kakav rani srednji vek, ovo je pakao.

Gera Srbin

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.
A sta je to toliko komplikovano? Ako je vama komplikovano u vezi krivicnog gonjenja (za pedofiliju podvodjenje plcanje ucene) dajte policiji da radi. Ako je komplikovano je li ili nije gosp Kacasrbenda na slikama vestak ce vam razresiti za 15 minuta. Ako je slozeno da li je homoseksulanost moralna - prelistajte svoje sopstvene izjave. 1 sat vremena. Ako je bolest kao sto ste rekli a u pitanju je kacavenda a vi znate posaljite ga Peranovicu na lecenje. On ce isterati djavola iz njega. Sve u svemu 7 dana posla sve sa blagdanima.

Ognjen

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi."

E pa uverili smo se da je moguce je da ne radi - da je radio ne bi doslo do broja od 40 lica i javnog objavljivanja snimaka. I to nakon visegodisnjeg obijanja vrata jednog od zrtava koje su i novine objavile kao i izjava njegovog advokata Tomica da mu je Kacavenda nudio velike pare da se zataska. Da nije bilo istina valjda bi neko tuzio i advokata i zrtvu. A to "najverovatnije" ce crkva raditi svoj posao...znaci i sada mozdsa hoe mozda nece.

Egelius

pre 10 godina

Ma roknite mu jednog Belog Angela, Zlatni Mesec i Zvezdu, dodajte pride jedan Nikolicev Orden penziju i dvore i zavrseno, sta je komplikovano.

Rasa Mali

pre 10 godina

PEDOFILIJA I HOMOSEKSUALNOST NISU ISTE STVARI, ALO!
(!, 23. april)

pa niko mu i ne stavlja na teret homoseksulanost - c rkva je ta koja to ne dozvoljava i kaze da je protivno bozijim zakonima. Na stranu to sto je SPC dozvolila da neko ko krsi bozije zakone i canon Crkve tako visoko dogura, optuzbe su da je PODVODIO, UCENJIVAO KORISTIO SVOJU POZICIJU I NOVAC DA DODJE DO CILJA A I DA SU MNOGI BILI DECACI. Pa covek je javno izneo da je neko cak i ubijen i da je sirio strah. Policija mora da ispita a SPC od njih nista ne ocekujem dvolicni su kao i svi popovi hodze i ostali slicni dusebriznici. SWvestenici su podrzavali ili tolerisali kroz istoriju nasilje i zlocine - cast izuzetcima.

tanja

pre 10 godina

Pa neki profesori su osudjeni u Sarajevu za seksulani odnos sa studentkinjama iako je bila saglasnost obostrana. Imali su takvu poziciju da nesto daju ili ne daju za "protivuslugu". Kcevenda je ocito koristio svoju poziciju ucenjivao i nudio svoju "pomoc" i "zastitu" podvodjenima. Tu sto se tice zakona "saglasnost" ide kroz prozor. O moralnoj strani da ne govorimo. SPC me n iznenadjuje nije odgovorila na mnoge ljudske i moralne izazove ovo je nista neocekivano.

Fama

pre 10 godina

Sada onaj momak sto se javno zalio i obijao vrata da tuzi SPC i njega licno za milione stete za pretnje ucene napastvovanje. Ako ima hrabrosti, masa njih bi se pridruzila.

Uozbiljite se

pre 10 godina

Dajte podnesite KP. Mup,tuzioc neko treci,ako misle da osnova.Dokle presude bez suda!!!
(nesa)

meni je i ovo dovoljno...a SPC je to bilo dovoljno da ga stiti godinama pih...

https://www.youtube.com/watch?v=WVAJ2x-W8fg

a mozda i to nije on- video i audio montaza.

A 2010 je bio kandidat za patrijarha i odustao zasto li?

Teutonac

pre 10 godina

Beli Angeo: Filaret za vestine na tenku sa Mitrljezom
Pahomije za podmladjivanje pravoslavnog kadra
Dacic za sprecavanje "parade srama"
Sta tek ovaj treba da dobije...zlatnog andjela za izbor partnera?

Nemanja

pre 10 godina

Poslednjih dana crkva se bavila spoljasnjom politikom, kritikovala je poteze drzavnog vrha i trazila izdajnike zemlje. Upuceno je nekoliko kritickih pisama, mogla je bar u jednom da se osvrne na sopstvenu unutrasnju politiku, da mozda i tu izvede nekog pred sud javnosti i ogradi se od izdaje moralnih i duhovnih vrednosti.

Alempije

pre 10 godina

Kacavenda je gresan,pa gresan,a koliki su gresi svih onih koji su mu davali priloge,od kojih napravi svoje dvore,misleci tako da ce im on od Gospoda Boga oprostiti vlastite grehe??

DEDA CVETKO

pre 10 godina

""Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.

Prevod sa Staroslovenskog:

"Sve će to, mila moja, prekriti ruzmarin snjegovi i šaš"

Bice pravde i istine, ali ne za nasih zivota.

Sumnjivi SrBski PatriJota

pre 10 godina

Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...
(Gej)

E nece moci tek tako...kakvi su ti stavovi oko oslobadjanja od "osmanlija" srpskih i grckih zemalja? (Moras biti pravi Srpski Gej)

!!!!????

pre 10 godina

Pedofilija i homeseksualnost nisu isto!!!! Alo (!)

Ali navođenje na prostituciju, podsticanje na nju, podvođenje i reklamiranje prostitucije jesu krivicno delo i kažnjava se kaznom do pet godina zatvora i novčanom kaznom, a zatvorska kazna može biti i do deset godina ako je žrtva maloletna. Ociglkedno iz snimaka mladici su podvodjeni i placani a da li su bili maloletni...e to je kompleksna stvar kako rece Grigorije, treba vremena da se "skuva". A navodjenje na protivprirodan blud je isto kaznjiv ali homoseksualnost je protivprirodan blud ALI SAMO ZA SPC I DEO NARODA istina ne u zakonu.

Bojan

pre 10 godina

Par offtopic zanimljivosti. Sta definise Srbina? Ako Srbin predje u Islam, da li je i dalje Srbin Islamske veroispovesti, ili su Srbi iskljucivo pravoslavci? U ex-SFRJ Musliman je bila etnicka pripadnost, umesto veroispovesti. Ako Hrvat predje u pravoslavlje, da li ostaje Hrvat? A Bosnjak Musliman ako predje u katolike, sta je po nacionalnosti? Sta znaci termin narodi a sta narodnosti, i sta je nacionalnost? Da li je crnac, druga generacija iz Angole, rodjen u Parizu i sa francuskim pasosem po nacionalnosti Francuz? Da li je termin nacionalnost vezan za drzavljanstvo? Kako je onda u doba SFRJ bilo price o srpskoj i hrvatskoj nacionalnosti, a postojala Jugoslovenska drzava? Da li je sve ovo samo meni nerazumljivo i zakukuljeno ili ima jos zbunjenih? Kako je moguce da ove bazicne stvari generisu toliko konfuzije?

Aleksandar

pre 10 godina

Krst od tisovine iz manastira Ostrog ostaje na mom vratu, ali u crkvu više ne idem. Nemam ja šta da tražim u društvu Kačavende, Pahomija, Filareta i njima sličnih koji ćute i vozaju se u svojim skupocenim automobilima. Vera i crkva nisu isto. To je danas jasnije nego ikad.

bolje i sektas nego lazni moralista

pre 10 godina

@ )(tears in heaven, 23. april 2013 17:36)...au,al' si pametan rodila te majka, znaci ja ne videh da je neko rekao da su svi u crkvi homoseksualci, vec da su mnogi rezignirani stavom te iste crkve koja cutanjem nista ne radi da se distancira od raznih "ekstra likova" vec ih brani bey obyira kakvu poruku salju narodu, ako ih to uopste interesuje. Mislim narod i njegovo misljenje. .

Verica

pre 10 godina

Ako ne znamo da je keivicno odgovoran, znamo da je moralno pred bogom
i za ocekivati je da zivi na hlebu i vodi u celiji 2x2 jenom nedeljno proja sa mlekom i setnja po dvoristu bez kontakata
do kraja zivota. da mu se bog smiluje.

Novi Sad

pre 10 godina

treba tužilaštvo da pokrene postupak i da se već jednom otvori pandorina kutija,a druga stvar veoma zanimljiva,zašto baš sad da se ovo zakuva?pa naravno da ima veze sa kosovom,da narod lakše to prebrodi.

tears in heaven

pre 10 godina

(ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.

Alex

pre 10 godina

Za ovakve moraju da postoje strožije kazne. Ova crkva je imala šansu da pre 10-15 godina ujedini narod zarad opšteg dobra, da iskoristi svoju dominaciju na ovim prostorima. Bezbroj je primera njihove dvoličnosti i koristoljublja. U istu sam poslednji put ušao pre 8-10 godina (sabajle, seče se slavski kolač).Sa susednog stola neki drugi pop se dere na nekog mučenika "kako ga nije sramota da se pojavi sa 200din". Umalo ga ne umlatismo u sred crkve. Sledeće godine, pop dođe pred slavu, u stanu se zadrži 20 sekundi, skrati maksimalno ono svoje čitanje koje obavlja i pobegne.Razumem ja to, mrsko mu. Tad rekoh, bude li tražio pare za kolač, odraću ga (od tad sam i ja "raščinjen" u kući što se tiče kolača i slično...videli da mi pamet ne smeta). Pre koju godinu KŠ postaje eparhija, zadesim se slučajno ispred, njih trojica izlaze iz 2xQ7 i 1xA8 long...oko 300K eur, najmanje. "Promašio sam profesiju.Kome više trebaju inženjeri". Posvađali se taj dan, Niš nije dao da se Đunis pripoji KŠ eparhiji...pa nisu ni oni blesavi. U tom istom Đunisu, manastir pokrova im napravi milione godišnje (provereno). Zadesim se u jednom razgovoru slučajno, žali se pop kako ne može da dobije kredu.Kaže, nije plaćao socijalno i poreze, ima oko 400K din duga, i banka ne da pare. Kuka kao će da sredi kupatilo na drugom spratu. A mi da im plaćamo penzije?? Sad čujem da imaju i menadžera u toj crkvi! Nekad se to zvalo klisar, domostrojitelj, itd.
Ove "nacionalne" incidente i ne pomenuh.Biće kačavende i sutra.

tears in heaven

pre 10 godina

(ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.

madagascar

pre 10 godina

Njega je razresila ekumenisticka struja u crkvi jer je protiv.A ovi razlozi su ili montirani ili izgovor...A i bez njih je dovoljno gresan da ga rascine,ali glavni razlog je ipak ovaj prvi!!!

gox

pre 10 godina

Naravno da nije rascinjen..Pablo previse zna a moze i da progovori a onda pandorina kutija kad se otvori progutala bi mnoge .... Niko od njih nema putera na glavi..

tears in heaven

pre 10 godina

(ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.

tears in heaven

pre 10 godina

(ekstra lik!?, 23. april 2013 17:00)...au,al' si pametan rodila te majka,znaci u nekoj instituciji ako postoji neko ko je pedofil svi ne valjaju.Npr.u bolnici ima neki lekar pedofil,ispade da su svi pedofili,advokat,psihijatar,pekar,pilot itd.Pa cemu to,ti bi u sektu,idi odmah,ne cekaj,lepo ces se provesti,pa kad ti za par godina "narede"da ubijes sestru,majku,brata ili oca,pa ako ti ostane razuma,ti se vrati "pravom" zivotu.Nije crkva ni Kacavenda,Pahomije(ona je tu 2000 god)! ili bilo koji njegov predstavnik,ne branim ja njih,Bog neka sudi po svom,ali te molim ne generalizuj.

zoran1965

pre 10 godina

glup i neobrazovan narod, izdevetas popa , pa nek on tebe tuzi
ako te izbaci iz crkve, j**** crkvu koja stiti: pedofile, ubice...
hrist nije zbog takvih umro...

ekstra lik!?

pre 10 godina

Po izjavama, izgleda mi da niti analiticari niti crkva nisu svesni kakvu su poruku poslali. Meni je licno, posle svih skandala koji su izasli u javnost, dosta i crkve i crkvenik velikodostojnika i ekstra likova. Pre bih u neku sektu sada otisao nego u "nasu" crkvu. Iskreno, gadi mi se sve.

Novi Sad

pre 10 godina

treba tužilaštvo da pokrene postupak i da se već jednom otvori pandorina kutija,a druga stvar veoma zanimljiva,zašto baš sad da se ovo zakuva?pa naravno da ima veze sa kosovom,da narod lakše to prebrodi.

Dragan Jurić

pre 10 godina

U sledećoj reinkarnaciji biću vladika! Bezbrižno radiš šta hoćeš i niko ti ništa ne može! A u isto vreme SPC kritikuje Paradu ponosa!? Neke vladike trebalo bi da predvode povorku...

madagascar

pre 10 godina

Njega je razresila ekumenisticka struja u crkvi jer je protiv.A ovi razlozi su ili montirani ili izgovor...A i bez njih je dovoljno gresan da ga rascine,ali glavni razlog je ipak ovaj prvi!!!

Alempije

pre 10 godina

Kacavenda je gresan,pa gresan,a koliki su gresi svih onih koji su mu davali priloge,od kojih napravi svoje dvore,misleci tako da ce im on od Gospoda Boga oprostiti vlastite grehe??

Goran

pre 10 godina

Ja mislim da je ovo dobro. Prosto što više ovakvih stvari crkva bude radila sve više će ljudi shvatati čime se oni u stvari bave. Kad već država nema snage da ih prosto zabrani i istera onda neka se sami uguše u sopstvenom blatu

y@

pre 10 godina

Sada će artemije i kačavenda (namerno mala slova) moći na miru da uživaju u blagodetima isposništva. Najveća sramota za spc (opet namerno).

kraja

pre 10 godina

"Posle odluke Sinoda slučaj Kačavenda je završen, smatra Tucić,"

...ne, bice zavrsen kad se kacavenda skine sa penzijskog budzeta...
...a sta crkva radi sa svojim djubretom, ne interesuje me...

Gej

pre 10 godina

Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...

Marko

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.


Ta hajte molim vas prica se godinama a snimci su vam u rukama od Novembra - nije rocket science ili jeste ili nije. Prosto. Kao sto ni onaj lopatas koji je nprebijao ljude cekao na crkvu da reaguje i u medjuvremenu ubio i opljackao. kao sto je Pahomije cekao na jos svedoka...e to je SPC a ne pojedinac. Institucija se meri prema odnosu prema pojedincima.

Coli

pre 10 godina

"..., a analitičari smatraju da je slučaj Vasilija Kačavende narušio ugled Crkve."
Koji UGLED Crkve?? Niko i ništa ne može narušiti ugled crkve više što jeste.

Verica

pre 10 godina

Ako ne znamo da je keivicno odgovoran, znamo da je moralno pred bogom
i za ocekivati je da zivi na hlebu i vodi u celiji 2x2 jenom nedeljno proja sa mlekom i setnja po dvoristu bez kontakata
do kraja zivota. da mu se bog smiluje.

Bojan

pre 10 godina

Par offtopic zanimljivosti. Sta definise Srbina? Ako Srbin predje u Islam, da li je i dalje Srbin Islamske veroispovesti, ili su Srbi iskljucivo pravoslavci? U ex-SFRJ Musliman je bila etnicka pripadnost, umesto veroispovesti. Ako Hrvat predje u pravoslavlje, da li ostaje Hrvat? A Bosnjak Musliman ako predje u katolike, sta je po nacionalnosti? Sta znaci termin narodi a sta narodnosti, i sta je nacionalnost? Da li je crnac, druga generacija iz Angole, rodjen u Parizu i sa francuskim pasosem po nacionalnosti Francuz? Da li je termin nacionalnost vezan za drzavljanstvo? Kako je onda u doba SFRJ bilo price o srpskoj i hrvatskoj nacionalnosti, a postojala Jugoslovenska drzava? Da li je sve ovo samo meni nerazumljivo i zakukuljeno ili ima jos zbunjenih? Kako je moguce da ove bazicne stvari generisu toliko konfuzije?

Rasa Mali

pre 10 godina

PEDOFILIJA I HOMOSEKSUALNOST NISU ISTE STVARI, ALO!
(!, 23. april)

pa niko mu i ne stavlja na teret homoseksulanost - c rkva je ta koja to ne dozvoljava i kaze da je protivno bozijim zakonima. Na stranu to sto je SPC dozvolila da neko ko krsi bozije zakone i canon Crkve tako visoko dogura, optuzbe su da je PODVODIO, UCENJIVAO KORISTIO SVOJU POZICIJU I NOVAC DA DODJE DO CILJA A I DA SU MNOGI BILI DECACI. Pa covek je javno izneo da je neko cak i ubijen i da je sirio strah. Policija mora da ispita a SPC od njih nista ne ocekujem dvolicni su kao i svi popovi hodze i ostali slicni dusebriznici. SWvestenici su podrzavali ili tolerisali kroz istoriju nasilje i zlocine - cast izuzetcima.

Ognjen

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi."

E pa uverili smo se da je moguce je da ne radi - da je radio ne bi doslo do broja od 40 lica i javnog objavljivanja snimaka. I to nakon visegodisnjeg obijanja vrata jednog od zrtava koje su i novine objavile kao i izjava njegovog advokata Tomica da mu je Kacavenda nudio velike pare da se zataska. Da nije bilo istina valjda bi neko tuzio i advokata i zrtvu. A to "najverovatnije" ce crkva raditi svoj posao...znaci i sada mozdsa hoe mozda nece.

bolje i sektas nego lazni moralista

pre 10 godina

@ )(tears in heaven, 23. april 2013 17:36)...au,al' si pametan rodila te majka, znaci ja ne videh da je neko rekao da su svi u crkvi homoseksualci, vec da su mnogi rezignirani stavom te iste crkve koja cutanjem nista ne radi da se distancira od raznih "ekstra likova" vec ih brani bey obyira kakvu poruku salju narodu, ako ih to uopste interesuje. Mislim narod i njegovo misljenje. .

Aleksandar

pre 10 godina

Krst od tisovine iz manastira Ostrog ostaje na mom vratu, ali u crkvu više ne idem. Nemam ja šta da tražim u društvu Kačavende, Pahomija, Filareta i njima sličnih koji ćute i vozaju se u svojim skupocenim automobilima. Vera i crkva nisu isto. To je danas jasnije nego ikad.

Gera Srbin

pre 10 godina

"Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.
A sta je to toliko komplikovano? Ako je vama komplikovano u vezi krivicnog gonjenja (za pedofiliju podvodjenje plcanje ucene) dajte policiji da radi. Ako je komplikovano je li ili nije gosp Kacasrbenda na slikama vestak ce vam razresiti za 15 minuta. Ako je slozeno da li je homoseksulanost moralna - prelistajte svoje sopstvene izjave. 1 sat vremena. Ako je bolest kao sto ste rekli a u pitanju je kacavenda a vi znate posaljite ga Peranovicu na lecenje. On ce isterati djavola iz njega. Sve u svemu 7 dana posla sve sa blagdanima.

Uozbiljite se

pre 10 godina

Dajte podnesite KP. Mup,tuzioc neko treci,ako misle da osnova.Dokle presude bez suda!!!
(nesa)

meni je i ovo dovoljno...a SPC je to bilo dovoljno da ga stiti godinama pih...

https://www.youtube.com/watch?v=WVAJ2x-W8fg

a mozda i to nije on- video i audio montaza.

A 2010 je bio kandidat za patrijarha i odustao zasto li?

DEDA CVETKO

pre 10 godina

""Najverovatnije je da će crkveni sud raditi svoj posao. Nemoguće je da ne radi. Samo što, kao što znate, u Crkvi se stvari ne dešavaju tako brzo i tako ishitreno i ne ide se na to da se donese osuda pre nego što se zna ili što se vidi ili što se utvrdi. Sve ide sporije i nije tako jednostavno", kazao je Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.

Prevod sa Staroslovenskog:

"Sve će to, mila moja, prekriti ruzmarin snjegovi i šaš"

Bice pravde i istine, ali ne za nasih zivota.

Nemanja

pre 10 godina

Poslednjih dana crkva se bavila spoljasnjom politikom, kritikovala je poteze drzavnog vrha i trazila izdajnike zemlje. Upuceno je nekoliko kritickih pisama, mogla je bar u jednom da se osvrne na sopstvenu unutrasnju politiku, da mozda i tu izvede nekog pred sud javnosti i ogradi se od izdaje moralnih i duhovnih vrednosti.

GuC

pre 10 godina

kako niste u stanju da shvatite: baš me briga šta će Crkva da uradi sa njim i sa svima njemu sličnim! NE zanima me...mene zanima srpska POLICIJA, TUŽILAC, SUDJENJE,DOKAZI, OSUDA i KAZNA! PRAVDA!
Tako je jasno, gospoda u mantijama nisu IZNAD zakona,zašto se svi pravite blesavi? Pa i mediji, samo prenose rekla kazala, nikako da pozovete na odgovornost institucije ...ej, 2013, sve se dogadja pred našim očima. Kakav rani srednji vek, ovo je pakao.

Egelius

pre 10 godina

Ma roknite mu jednog Belog Angela, Zlatni Mesec i Zvezdu, dodajte pride jedan Nikolicev Orden penziju i dvore i zavrseno, sta je komplikovano.

Teutonac

pre 10 godina

Beli Angeo: Filaret za vestine na tenku sa Mitrljezom
Pahomije za podmladjivanje pravoslavnog kadra
Dacic za sprecavanje "parade srama"
Sta tek ovaj treba da dobije...zlatnog andjela za izbor partnera?

Fama

pre 10 godina

Sada onaj momak sto se javno zalio i obijao vrata da tuzi SPC i njega licno za milione stete za pretnje ucene napastvovanje. Ako ima hrabrosti, masa njih bi se pridruzila.

Sumnjivi SrBski PatriJota

pre 10 godina

Ove godine idem na Paradu. Direktor da me vidi, u penziju da me posalje, vikendicu da kupim i pecam do kraja zivota. Samo da cujem nekog od njih da zabranjuje...
(Gej)

E nece moci tek tako...kakvi su ti stavovi oko oslobadjanja od "osmanlija" srpskih i grckih zemalja? (Moras biti pravi Srpski Gej)

tanja

pre 10 godina

Pa neki profesori su osudjeni u Sarajevu za seksulani odnos sa studentkinjama iako je bila saglasnost obostrana. Imali su takvu poziciju da nesto daju ili ne daju za "protivuslugu". Kcevenda je ocito koristio svoju poziciju ucenjivao i nudio svoju "pomoc" i "zastitu" podvodjenima. Tu sto se tice zakona "saglasnost" ide kroz prozor. O moralnoj strani da ne govorimo. SPC me n iznenadjuje nije odgovorila na mnoge ljudske i moralne izazove ovo je nista neocekivano.

!!!!????

pre 10 godina

Pedofilija i homeseksualnost nisu isto!!!! Alo (!)

Ali navođenje na prostituciju, podsticanje na nju, podvođenje i reklamiranje prostitucije jesu krivicno delo i kažnjava se kaznom do pet godina zatvora i novčanom kaznom, a zatvorska kazna može biti i do deset godina ako je žrtva maloletna. Ociglkedno iz snimaka mladici su podvodjeni i placani a da li su bili maloletni...e to je kompleksna stvar kako rece Grigorije, treba vremena da se "skuva". A navodjenje na protivprirodan blud je isto kaznjiv ali homoseksualnost je protivprirodan blud ALI SAMO ZA SPC I DEO NARODA istina ne u zakonu.

Alex

pre 10 godina

Za ovakve moraju da postoje strožije kazne. Ova crkva je imala šansu da pre 10-15 godina ujedini narod zarad opšteg dobra, da iskoristi svoju dominaciju na ovim prostorima. Bezbroj je primera njihove dvoličnosti i koristoljublja. U istu sam poslednji put ušao pre 8-10 godina (sabajle, seče se slavski kolač).Sa susednog stola neki drugi pop se dere na nekog mučenika "kako ga nije sramota da se pojavi sa 200din". Umalo ga ne umlatismo u sred crkve. Sledeće godine, pop dođe pred slavu, u stanu se zadrži 20 sekundi, skrati maksimalno ono svoje čitanje koje obavlja i pobegne.Razumem ja to, mrsko mu. Tad rekoh, bude li tražio pare za kolač, odraću ga (od tad sam i ja "raščinjen" u kući što se tiče kolača i slično...videli da mi pamet ne smeta). Pre koju godinu KŠ postaje eparhija, zadesim se slučajno ispred, njih trojica izlaze iz 2xQ7 i 1xA8 long...oko 300K eur, najmanje. "Promašio sam profesiju.Kome više trebaju inženjeri". Posvađali se taj dan, Niš nije dao da se Đunis pripoji KŠ eparhiji...pa nisu ni oni blesavi. U tom istom Đunisu, manastir pokrova im napravi milione godišnje (provereno). Zadesim se u jednom razgovoru slučajno, žali se pop kako ne može da dobije kredu.Kaže, nije plaćao socijalno i poreze, ima oko 400K din duga, i banka ne da pare. Kuka kao će da sredi kupatilo na drugom spratu. A mi da im plaćamo penzije?? Sad čujem da imaju i menadžera u toj crkvi! Nekad se to zvalo klisar, domostrojitelj, itd.
Ove "nacionalne" incidente i ne pomenuh.Biće kačavende i sutra.

gox

pre 10 godina

Naravno da nije rascinjen..Pablo previse zna a moze i da progovori a onda pandorina kutija kad se otvori progutala bi mnoge .... Niko od njih nema putera na glavi..