Ponedeljak, 22.04.2013.

22:34

USS nenadležan za mandat Jeremića

Ustavni sud Srbije proglasio se nenadležnim u vezi ocene ustavnost i zakonitost odluke DS da joj Vuk Jeremić vrati poslanički mandat. Jeremić: Obavešten sam.

Izvor: Tanjug

USS nenadležan za mandat Jeremiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Milojko

pre 10 godina

Ne dam, žutu banku ne dam!

Svakom pametnom bilo je jasno da USS nema šta da preduzima u tom slučaju. Nije potrebno studirati pravo da bi se to znalo, jer JER JE JASNO IZ AVIONA. Zašto se javnost zamajavala time, možda ćemo saznati jednog dana kad uđemo u EU. A što se tiče toga da V.J. VRATI NEŠTO(mandat, ili bilo šta), to nije ni bilo za očekivanje. Taj ne vraća ništa što pokupi!

jaa

pre 10 godina

obećao je da sad vreća mandat, ali pošto je skoro naprednjak sigurno se predomislio. a ovi novinari neka potsete šta je govorio kad je podnosio zahtev US.

Siniša

pre 11 godina

Čitam kako ovi iz DS-a pišu da je USS presudio i da Jeremić treba da vrati mandat. Čisto da vas obavestim - kada se sud oglasi nenadležnim to nije presuda jer nije bilo meritornog odlučivanja, već je samo konstatovano da predmet ne spada u nadležnost suda.
(Milan, 23. april 2013 12:10)

Ti nisi obavešten, Jeremić je obećao da će vratiti mandat...uostalom evo ti njegove izjave:

Ta odluka, rekao je Jeremić, po njegovom dubokom uverenju predstavlja kršenje Ustava Srbije što je, kako je naveo „jedno nepodnošljivo protivustavno stanje i pokušaj stvaranja partokratije”. Ako se sud ne složi sa njim, obećao je Jeremić, on će podneti ostavku na mesto narodnog poslanika i njegov mandat će „automatski pripasti Draganu Đilasu”.

„Ali ako se uspostavi da je Dragan Đilas naterao GO na antiustavno delovanje i time naneo, po mom dubokom uverenju, nemerljivu štetu ugledu i kredibilitetu DS-a, tada očekujem od njega da podnese ostavku na sve javne funkcije”, rekao je Jeremić.

Pa šta čeka Jeremić, neka vrati mandat, jer je obećao.

Milan

pre 11 godina

Čitam kako ovi iz DS-a pišu da je USS presudio i da Jeremić treba da vrati mandat. Čisto da vas obavestim - kada se sud oglasi nenadležnim to nije presuda jer nije bilo meritornog odlučivanja, već je samo konstatovano da predmet ne spada u nadležnost suda.

pipi

pre 11 godina

Cekam samo da mu istekne mandat u UN pa da vidim kome ce onda da se prisljamci.Naviklo to da lepo zivi,da trosi tudje pare nemilice,trebace mu drugi sponzor.

exDS

pre 11 godina

@Analiticar
To je hvale vredan princip da Djilas po ko zna koji put nije zaklao vola zbog kile mesa. Ne zaboravi da je Tadic na izborima imao podršku 47.31% birača uz svesrdni bojkot velike grupe onih koji su uvek glasali za njega. To je politički kapital koji se čuva pod staklenim zvonom, a ne šalju se golubi pismonoše da po njemu vrše nuždu. I ovo kaže neko ko ne voli Tadića baš mnogo.
Sličan princip je prikazan i kada je Jeremić u pitanju mada je magnituda svakako daleko manja. Insistira se na nekom principu koji ne važi za sve što je rečnička definicija hipokrizije. Naročito je bitno to što je Šutanovac izuzet koji je verovatno po mnogim osnovama bio najlošiji kadar DS-a koji je dospeo do ministra.
Koliko su u pravu odbori koji su podržali Đilasa (i Đilas sam), DS će da iskusi na sledećim izborima. Ogromna šteta je naneta DS-u, a Đilas je ključna figura te erozije i ja sa njim ne bih čekao sledeće izbore.

beli listic

pre 11 godina

Sad Vuk Jeremic treba da vrati mandat kao sto je i obecao. USS je presudio ni po babu ni po stricevima (po sadasnjem izbornom zakonu i Ustavu koji su sramota, jer narod, po mom misljenju, treba da glasa za coveka a ne za stranku - to ce biti bolje i za narod i za stranke).

Da li je Vuk Jeremic izgubio sa svim ovim ili je Dragan Djilas napravio jos jednu pogresnu kalkulaciju videce se uskoro.
Ovi koji misle da ce DS sad da ide sa LDP-om mnogo se varaju. Dragan Djilas ima nameru da uzme biracko telo LDP-a i tako dodje na nekih 15%-17%. Ja mislim da se grdno prevario, mozda gresim ...

Siniša BG

pre 11 godina

Obećao si da ćeš da vratiš mandat, ako Ustavni sud kaže da je Đilas bio upravu, pa to i uradi. Vidim da mnogi ovde političku partiju vide kao mesto za zapošljavanje, pa pričaju gluposti o mobingu itd. Članstvo u političkoj organizaciji je dobrovoljno i ako ti se ne sviđa lepo napustiš to društvo. Biti član partije ne znači da možeš samostalno da deluješ, postoje ograničenja, moraš da sprovodiš program partije i odluke većine...Npr ja sam siguran da mnogi članovi SNS ne misle kako ovde pišu komentare, ali moraju da rade kako im se kaže.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

To sto te nece DS, to je manje zlo. Blamaza je kralju sto te kao predsednika sveta ne zeli ni jedna parlamentarna stranka u Srbiji.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
ovo je nevidjeni blam, nevidjeni.

Bosanac

pre 11 godina

Jeremić je istakao da i dalje "čvrsto veruje da se samovolji ljudi poput (predsednika DS) Dragana Đilasa mora stati na put, u interesu izgradnje demokratskog društva"

Eto ti si stao, čovjek te sklonuo sa puta i šta sad? Sad u plač i "mrskim" dolarima briši lažne suze.

mikica

pre 11 godina

Boji se Đilas jačanja uticaja Vuka Jeremića u DS-u, pa daj da se on njega na vreme reši. Vuk jeremić je popularniji u narodu od Dragana Đilasa, i kao takav on ugrožava Đilasa. Niko ne voli, pa ni dragan Đilas, da u stranci ima čoveka koji je popularniji od predsednika stranke. To je ta "demokratska diktatura".

dragiša

pre 11 godina

Za izbacivanje Petrovića i nisam imao primedbe, ali izbacivanje Jeremića je veoma loš potez Đilasa, i odraziće se itekako na rejting stranke. Vuk Jeremić je jedan od najboljih srpskih mlađih političara, i sigurno je da je od svih funkcionera DS-a bio najpopularniji u javnosti. Realno gledano, ako Jeremić priđe SNS-u, to će SNS-u doneti još 2-3 procenta glasova, a DS spustiti za isto toliko. Mogu reći, kao član DS-a još od 1995 godine, da ovo sa Đilasom ne ide na dobro. Kada je izabran za predsednika DS-a, bio sam uverenja da je pravi čovek za to mesto. Međutim, posle par meseci se pokazalo da je on na mesto predsednika DS-a prosto zalutao, i složio bi se sa profesorom Mićunovićem, da mi izgleda kao da ga je neko ubacio sa strane u DS, da stranku totalno uništi.

mama

pre 11 godina

E, a sada cemo da vidimo koja je uloga dodeljena Jeremicu u ovoj predstavi za Srbe. Da li ce stvarno on biti taj koji ce primiti Kosovo u UN? Da li ce preuzeti glavnu ulogu od Dacica i Vucica?

Milos

pre 11 godina

Drago mi je sto je konacno priznao da vise nije clan DS-a, jer je on blizi DSS-u. A sto se tice onog dela da mandat ne pripada poslaniku to je ispravno. Pa mogu ja sad da budem clan neke stranke, da budem na listi za poslanike i kad udjem u parlament da promenim misljenje, da radim suprotno od stranke. A mandat se dobija zahvlajujuci stranci, niko nije SAMOSTALNO izasao na izbore, vec kao clan neke stranke.

ivan

pre 11 godina

Dajte molim vas pojasnite mi to kako je moguće da partija svog coveka koga je postavila i do juče hvalila, i na kraju uspela da postavi na tako visoku međunarodnu funkciju, sada tera mak na konac oko mandata? Pljunuli su sami sebi u lice. Valjao im je da bude predsedavajući skupštine UN a ne valja im u svojoj sopstvenoj skupštini. Takovo obezvređivanje institucije nije odavno viđeno. Korektno je bilo da ne pokreću to pitanje dok čovek ne završi mandat u UN, jer ne šalje lepu sliku u svet. Stranačka prepucavanja mogu i kasnije da dođu, ali ovako je sve pod lupom javnosti. Brukanje neviđeno!

Marko R.

pre 11 godina

Pošto se Ustavni sud proglasio nenadležnim za Jeremićev slučaj, što je svakom ko zna da razlikuje dan od noći od početka bilo jasno, on će, sada, je li, vratiti mandat DS-u! Tako je obećao kad je, uz škljocanje bliceva i kamere, podnosio zahtev Ustavnom sudu, a da li će tako i biti - videćemo. Ja se kladim na to da neće. Pametnom će to biti dovoljno da vidi o čemu je ovde reč.

Neka bude tuzba neprestana

pre 11 godina

Nisam ocekivao da ce Jeremic ovako brzo da odustane od tuzakanja sto mu je inace u prirodi (srpska krv nije voda). Umesto sto je tako brzo priznao da vise nije clan DS, trebalo je da ih tuzi Gradskom saobracaju, Fudbalskom klubu - medju njima inace ima najvise navijaca, i tako redom duga je lista. Neka bude tuzba neprestana.

Dule

pre 11 godina

Ma pravićemo mi Tadića od blata.Jedini čovek koji nema nikakvu aferu za sobom.A tek će te upoznati biznismena Đilasa i njegovo pravo lice.Jeremić skrojio kapu i sada posle ovoga bez problema se pridružuje Vučiću.Živi bili pa videli.

fiko

pre 11 godina

kako moze da se zali da mu je ds oduzela madnat kada su ga izbacili bas zato sto ne mogu da mu oduzmu mandat a on ga nije vratio?
on je stvarno car sa ovim tuzbama, overio je i medjunarodne i domace instance, i ni jednom mu nije uspelo, a po pravilu uvek zbog toga sto je postavio pogresno pitanje. mogao bi se iz toga izvuci i neki zakljucak, ali kontam da ga to nece obeshrabriti da i u buduce postavlja glupa pitanja pa bude nezadovoljan odgovorom. garant je bio od onih klinaca "uciteljice, uciteljice marko i laza nece da se igraju sa mnom", ili "sto sam ja dobio keca zbog prepisivanja kada je i petrovic prepisivao a njega niste uhvatili"...

maja

pre 11 godina

Funkcioneri DS-a više ne smeju ni da iznose svoje mišljenje, nego čekaju da Đilas da komentar, pa da se saglase sa njim. Svakom ko hoće misli svojom glavom, i da priča ono što misli, preti isključenje iz stranke. Tako je bilo i sa Jeremićem, i na ovaj način je dato do znanja svim drugim funkcionerima DS-a kako će proći ako počnu da soliraju.

đole niš

pre 11 godina

Za razliku od većine drugih funkcionera DS-a, Vuk Jeremić razmišlja svojom glavom, a ne kao većina drugih da samo kao papagaji ponavljaju ono što izgovori Dragan Đilas. Do pre godinu dana trčali su za Tadićem, i veličali ga u nebesa, a danas trče za Đilasom, i samo viču "tako je šefe".

Ras

pre 11 godina

Ne vidim čemu likovanje? Naravno, niko ne razmišlja šta ovo stvarno znači. A znači da stranka ima pravo da isključi svakog poslanika koji se ne slaže sa proklamovanim stavom stranke. Dakle, od sada, svi glasaju jednoglasno, ili lete iz stranke. Vlasnik mandata postaje STRANKA, a ne pojedinac. Ovo znači da imamo jednog vođu (koji može da bude Đinđić, ali može da bude i Hitler) i šta on zamisli, ovi moraju slijepo da dižu ruke i glasaju inače lete napolje. Meni je to horor, ali očigledno - mržnja prema Jeremiću zamagljuje pogled na veću sliku. Ovo UOPŠTE nije dobro, vlasnik mandata MORA da bude pojedinac. I za šta je ustavni sud nadležan, ako nije za ovo? Okružni? Opštinski? Sprdnja sa pravom, što je za očekivanje u državi koja se sprda sa ustavom.

Ben Akiba

pre 11 godina

Donekle Tadic a Jeremic u svemu je krasio DS.
Niste ni svesni sta ste izgubili.
Samo cete padati u ocima naroda.
Okrenite se vi LDP -u.

superhik

pre 11 godina

Brale, a zašto ti lepo ne odeš u DSS ili ove nove preobučene radikale? To je bratija za tebe. Ti sa DS-om nikada nisi ni imao ništa zajedničko. Običan karijerista i samopromoter.

caki

pre 11 godina

Ovo se i moglo očekivati. Šta bi bilo kada bi se, na primer, neki sveštenik obratio ustavnom sudu zarad nekog kanonskog, ili bilo kog drugog, crkvenog pitanja. Članstvo u organizaciji je dobrovoljno, kao i istupanje. Nema sud s tim ništa.

mirko

pre 11 godina

(Branko, 23. april 2013 09:06)
Ne znam da li je pisac komentara neobavešten, ili ne razume ono što komentariše, ili je u svom animozitetu prema DS zaslepljen.
Nije stranka od Vuka Jeremića zahtevala da vrati mandat, nego mu je uslovila članstvo u stranci, poštovanjem odluke organa stranke. Nije sporno da li će Jeremić biti poslanik, nego samo ne može biti član DS, ako zadrži mandat.

zemun77

pre 11 godina

Napokon poslanici nisu više samo glineni golubovi nego im se pruža prilika da samostalno odlučuju bez obzira šta šefovi stranaka misle o tome.

Turketo

pre 11 godina

Nije džaba uvedena klauzula po kojoj svaki poslanik poseduje svoj mandat i ne može mu biti uzeta. To je logički jer se na taj način podstiče demokratija i možete reći samostalno za koga želite da glasate i šta želite da podržite.

Maximus

pre 11 godina

Najbolje bi bilo kada bi se predstavnici birali direktnim putem svaka osoba pojedinačno pa da može direktno da odgovara narodu koji ga je izabrao.

memorija

pre 11 godina

Prilicno plitko razmisljanje USS. Ukoliko se odluka o izboru clanova zakondavne vlasti resava internim aktom partije i nema snagu pravnog akta, a oni koji treba duzni su da postuju taj interni akt, onda je sudska vlast u ovoj zemlji obesmisljena. Istovremeno, zakonodavna vlast je prepustena samovolji pojedinaca ili manjih grupa ljudi. Ukoliko je tako, onda i izvrsna vlast ne sluzi nicemu, a to se zove anarhija ili jos gore nekontrolisani haos. Bilo koji akt, interni ili opsti, a narocito ukoliko se na osnovu njega vrsi javna funkcija, mora biti u skladu sa svim zakonima i na kraju sa Ustavom. O tome treba da odluci USS, a ne da se skriva iza nenadleznosti. Sta cemo sutra da radimo, gazda u firmi donese akt po kome moze da maltertira koleginice protivno njihovoj volji, sudovi osude gazdu, on tera do ustavnog suda, a onda USS kaze to je interni akt i svi pre toga su u krivu. Opasno, opasno, opasno!!!

crni domino

pre 11 godina

Pa ko je za sta nadlezan u ovoj Srbiji?
Boga vam vasega?
Nase sudstvo, zajedno sa ministrom je gomila nesposobnih sudija. (cast izuzecima)
Sada mi je jasno zasto je brucosima zadnja opcija za upis uvek bio ekonomski i pravni fakultet! Zato oni nigde ne mogu da se zaposle u svetu.

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Branko

Pogresno si protumacio odluku.Ispravna odluka VSS..Drugo. Odluku o iskljucenju je doneo glavni odbor koji ima 41 clanova.I skoro jednoglasno. Predsednik stranke ima smanjena ovlascenja.On samo predlaze ali ne odlucuje.Odluka vecine pa makar bila ta vecina i za jednog clana glavnog odbora mora da se postuje.A uvredjena seoska mlada moze da bira sada partiju gde ce da se bori za licni interes

Analiticar

pre 11 godina

exDS...... Tadica je od 140 opstinskih odbora podrzalo 36.I kada je video da ne moze da bude vise predsednik prihvatio se da bude pocasni predsenik. Na kongresu partije od 2236 delegata Djilas je dobio podrsku od 1727.Uzdrzanih 197.Ostalo protiv.Izgubis izbore odlazis.Tako je bilo i sa Toni Blerom u Engleskoji Gerhardom Srederomu Nemackoj

Branko

pre 11 godina

za razliku od simpatizera i promotera DS-a koji ovo vide kao "pobedu" DS, odluka USS je upravo suprotna, i DS je dobila samo još jedan šamar. lepo je obrazloženo da stranka NEMA pravo da nalaže poslaniku već samo dogovorom, a Đilas očito ne zna da za dogovor treba saglasnost obe strane. Vuk je pokazao da u DS nema demokratije i da DS ne razume da više nema pravo na mandate poslanika. Nevidim stvarno čemu se raduju iz DS kad je ovo očit dokaz da DS nije u pravu kad na takav način pokušava namestiti poslušne poslanike... Vuk je u pravu svakako, a DS želim da da ih Đilas vodi bar još godinu dana, biće to dovoljno da sa LDP budete manjinski partner u predizbornoj koaliciji u borbi za cenzus... :)

Iznogud

pre 11 godina

Kakve bre veze ima Ustavni sud!? Pa svaki državni činovnik kada polaže ispit za rad u državnim organima zna nadležnosti Ustavnog suda, a ti bruko koji trošiš milione građana Srbije pojma nemaš?!? Sramota!!! Probaj kod Beogradskog vodovoda i kanalizacije, možda su oni nadležni!!!

Igor Djuricic

pre 11 godina

Razmislite malo, da nije slucajno Jeremic namerno ovo hteo da se desi, da je znao kako ce da i u kom svetlu da se oglase, odnosno sta...

Petar

pre 11 godina

Mogao je sam da izađe iz stranke i ostao bi poslanik. Izgleda da mu je više stalo da se nateže sa gazdom. Samo me zanima, znao je da mu ovaj neće popustiti, koja je onda svrha ovog valjanja u blatu.

Anđelija

pre 11 godina

Bogami, nije čoveku lako. Novac i uticaj DS-a su ga praktično i doveli tu gde jeste, a sada presušilo... Treba naći nove sponzore, ali nema veze - retoriku je lako promenio, nije džaba političar koljenović, biće on dobro.

jel taj decko ima ista u svojoj tintari?

pre 11 godina

"Od danas više nisam član Demokratske stranke", zaključio je Jeremić.

Ha, ha, nisi ti vise clan ima mesec dana od kad su te nogirali iz DS-a.

exDS

pre 11 godina

Ovaj potez Jeremića jeste ishitren mada je dobro što smo dobili tumačenje USS.
Veći problem je od toga što je Đilas izgleda rešio da uništi DS. Od kako je došao na vlast vuče isključivo katastrofalno loše poteze i daje katastrofalno loše izjave. Potpuno je jasno da će i u gradu izgubiti podršku koju je imao. Teško je poverovati da su svi ti potezi i sve izjave rezultat nesposobnosti.
Što se Tadićevog odlaska tiče: prelep primer kako je truli kompromis često mnogo lošije rešenje od konfrontacije. Hteli su da "sačuvaju" DS. Da se Tadić suprotstavio Đilasu bar bi jedno krilo DS-a ostalo koliko toliko u igri i Tadić bi zadržao bar deo svog rejtinga. Ovako Tadića nigde nema, DS je potpuno degradirala u biračkom telu i ostaje im samo da se mole da ne budu izbori uskoro.
Na sledećim izborima će morati u koaliciju sa Čedom i onda će ta koalicija da se bori za cenzus. Za sve to vreme SNS je na leru i samo uživa u prizoru nezadržive erozije. Bilo bi interesantno videti neko istraživnje javnog mnenja na temu popularnosti stranaka.

Nikola

pre 11 godina

Nadam se da je još jedna komendija :) sa Jeremićem u glavnoj ulozi konačno završena, a iskreno se nadam i da nećemo sada 5 dana čitati o njegovim jadikovkama i pokušajima prozivke bivših kolega.

Seljak iz Dragodola

pre 11 godina

Mislim da oni iz ds-a treba da budu zadovoljni i sa ovim mandatima sto imaju, jer trenutno su izgubili poverenje gradjana od izbora i , da su sad izbori, ne ni ovoliko osvojili bez ovih sto ih napustaju i sto izbacuju. Matematika je jasna. Dva puta nista je nista, hehehe.

gilad

pre 11 godina

Nije problem u mandatu, nego u uceni i mobingu koje je doživeo u partiji pretnjom (ostvarenom) da će biti izbačen ako ga ne vrati iako mu po Ustavu pripada.

Bum-92

pre 11 godina

Slobodna volja poslanika, uvek treba da bude na prvome mestu kada je u pitanju poslanički mandat. Nemamo zapisano u zakonima da pravo na poslanički mandat polaže politička stranka, već susrećemo se sa time, da je pojedinac sa liste vlasnik svog mandata.

gilad

pre 11 godina

Nije problem u mandatu, nego u uceni i mobingu koje je doživeo u partiji pretnjom (ostvarenom) da će biti izbačen ako ga ne vrati iako mu po Ustavu pripada.

Bum-92

pre 11 godina

Slobodna volja poslanika, uvek treba da bude na prvome mestu kada je u pitanju poslanički mandat. Nemamo zapisano u zakonima da pravo na poslanički mandat polaže politička stranka, već susrećemo se sa time, da je pojedinac sa liste vlasnik svog mandata.

Nikola

pre 11 godina

Nadam se da je još jedna komendija :) sa Jeremićem u glavnoj ulozi konačno završena, a iskreno se nadam i da nećemo sada 5 dana čitati o njegovim jadikovkama i pokušajima prozivke bivših kolega.

jel taj decko ima ista u svojoj tintari?

pre 11 godina

"Od danas više nisam član Demokratske stranke", zaključio je Jeremić.

Ha, ha, nisi ti vise clan ima mesec dana od kad su te nogirali iz DS-a.

exDS

pre 11 godina

Ovaj potez Jeremića jeste ishitren mada je dobro što smo dobili tumačenje USS.
Veći problem je od toga što je Đilas izgleda rešio da uništi DS. Od kako je došao na vlast vuče isključivo katastrofalno loše poteze i daje katastrofalno loše izjave. Potpuno je jasno da će i u gradu izgubiti podršku koju je imao. Teško je poverovati da su svi ti potezi i sve izjave rezultat nesposobnosti.
Što se Tadićevog odlaska tiče: prelep primer kako je truli kompromis često mnogo lošije rešenje od konfrontacije. Hteli su da "sačuvaju" DS. Da se Tadić suprotstavio Đilasu bar bi jedno krilo DS-a ostalo koliko toliko u igri i Tadić bi zadržao bar deo svog rejtinga. Ovako Tadića nigde nema, DS je potpuno degradirala u biračkom telu i ostaje im samo da se mole da ne budu izbori uskoro.
Na sledećim izborima će morati u koaliciju sa Čedom i onda će ta koalicija da se bori za cenzus. Za sve to vreme SNS je na leru i samo uživa u prizoru nezadržive erozije. Bilo bi interesantno videti neko istraživnje javnog mnenja na temu popularnosti stranaka.

Anđelija

pre 11 godina

Bogami, nije čoveku lako. Novac i uticaj DS-a su ga praktično i doveli tu gde jeste, a sada presušilo... Treba naći nove sponzore, ali nema veze - retoriku je lako promenio, nije džaba političar koljenović, biće on dobro.

Iznogud

pre 11 godina

Kakve bre veze ima Ustavni sud!? Pa svaki državni činovnik kada polaže ispit za rad u državnim organima zna nadležnosti Ustavnog suda, a ti bruko koji trošiš milione građana Srbije pojma nemaš?!? Sramota!!! Probaj kod Beogradskog vodovoda i kanalizacije, možda su oni nadležni!!!

Petar

pre 11 godina

Mogao je sam da izađe iz stranke i ostao bi poslanik. Izgleda da mu je više stalo da se nateže sa gazdom. Samo me zanima, znao je da mu ovaj neće popustiti, koja je onda svrha ovog valjanja u blatu.

Seljak iz Dragodola

pre 11 godina

Mislim da oni iz ds-a treba da budu zadovoljni i sa ovim mandatima sto imaju, jer trenutno su izgubili poverenje gradjana od izbora i , da su sad izbori, ne ni ovoliko osvojili bez ovih sto ih napustaju i sto izbacuju. Matematika je jasna. Dva puta nista je nista, hehehe.

mirko

pre 11 godina

(Branko, 23. april 2013 09:06)
Ne znam da li je pisac komentara neobavešten, ili ne razume ono što komentariše, ili je u svom animozitetu prema DS zaslepljen.
Nije stranka od Vuka Jeremića zahtevala da vrati mandat, nego mu je uslovila članstvo u stranci, poštovanjem odluke organa stranke. Nije sporno da li će Jeremić biti poslanik, nego samo ne može biti član DS, ako zadrži mandat.

Bosanac

pre 11 godina

Jeremić je istakao da i dalje "čvrsto veruje da se samovolji ljudi poput (predsednika DS) Dragana Đilasa mora stati na put, u interesu izgradnje demokratskog društva"

Eto ti si stao, čovjek te sklonuo sa puta i šta sad? Sad u plač i "mrskim" dolarima briši lažne suze.

đole niš

pre 11 godina

Za razliku od većine drugih funkcionera DS-a, Vuk Jeremić razmišlja svojom glavom, a ne kao većina drugih da samo kao papagaji ponavljaju ono što izgovori Dragan Đilas. Do pre godinu dana trčali su za Tadićem, i veličali ga u nebesa, a danas trče za Đilasom, i samo viču "tako je šefe".

superhik

pre 11 godina

Brale, a zašto ti lepo ne odeš u DSS ili ove nove preobučene radikale? To je bratija za tebe. Ti sa DS-om nikada nisi ni imao ništa zajedničko. Običan karijerista i samopromoter.

Branko

pre 11 godina

za razliku od simpatizera i promotera DS-a koji ovo vide kao "pobedu" DS, odluka USS je upravo suprotna, i DS je dobila samo još jedan šamar. lepo je obrazloženo da stranka NEMA pravo da nalaže poslaniku već samo dogovorom, a Đilas očito ne zna da za dogovor treba saglasnost obe strane. Vuk je pokazao da u DS nema demokratije i da DS ne razume da više nema pravo na mandate poslanika. Nevidim stvarno čemu se raduju iz DS kad je ovo očit dokaz da DS nije u pravu kad na takav način pokušava namestiti poslušne poslanike... Vuk je u pravu svakako, a DS želim da da ih Đilas vodi bar još godinu dana, biće to dovoljno da sa LDP budete manjinski partner u predizbornoj koaliciji u borbi za cenzus... :)

Milos

pre 11 godina

Drago mi je sto je konacno priznao da vise nije clan DS-a, jer je on blizi DSS-u. A sto se tice onog dela da mandat ne pripada poslaniku to je ispravno. Pa mogu ja sad da budem clan neke stranke, da budem na listi za poslanike i kad udjem u parlament da promenim misljenje, da radim suprotno od stranke. A mandat se dobija zahvlajujuci stranci, niko nije SAMOSTALNO izasao na izbore, vec kao clan neke stranke.

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Branko

Pogresno si protumacio odluku.Ispravna odluka VSS..Drugo. Odluku o iskljucenju je doneo glavni odbor koji ima 41 clanova.I skoro jednoglasno. Predsednik stranke ima smanjena ovlascenja.On samo predlaze ali ne odlucuje.Odluka vecine pa makar bila ta vecina i za jednog clana glavnog odbora mora da se postuje.A uvredjena seoska mlada moze da bira sada partiju gde ce da se bori za licni interes

caki

pre 11 godina

Ovo se i moglo očekivati. Šta bi bilo kada bi se, na primer, neki sveštenik obratio ustavnom sudu zarad nekog kanonskog, ili bilo kog drugog, crkvenog pitanja. Članstvo u organizaciji je dobrovoljno, kao i istupanje. Nema sud s tim ništa.

fiko

pre 11 godina

kako moze da se zali da mu je ds oduzela madnat kada su ga izbacili bas zato sto ne mogu da mu oduzmu mandat a on ga nije vratio?
on je stvarno car sa ovim tuzbama, overio je i medjunarodne i domace instance, i ni jednom mu nije uspelo, a po pravilu uvek zbog toga sto je postavio pogresno pitanje. mogao bi se iz toga izvuci i neki zakljucak, ali kontam da ga to nece obeshrabriti da i u buduce postavlja glupa pitanja pa bude nezadovoljan odgovorom. garant je bio od onih klinaca "uciteljice, uciteljice marko i laza nece da se igraju sa mnom", ili "sto sam ja dobio keca zbog prepisivanja kada je i petrovic prepisivao a njega niste uhvatili"...

Maximus

pre 11 godina

Najbolje bi bilo kada bi se predstavnici birali direktnim putem svaka osoba pojedinačno pa da može direktno da odgovara narodu koji ga je izabrao.

Analiticar

pre 11 godina

exDS...... Tadica je od 140 opstinskih odbora podrzalo 36.I kada je video da ne moze da bude vise predsednik prihvatio se da bude pocasni predsenik. Na kongresu partije od 2236 delegata Djilas je dobio podrsku od 1727.Uzdrzanih 197.Ostalo protiv.Izgubis izbore odlazis.Tako je bilo i sa Toni Blerom u Engleskoji Gerhardom Srederomu Nemackoj

Igor Djuricic

pre 11 godina

Razmislite malo, da nije slucajno Jeremic namerno ovo hteo da se desi, da je znao kako ce da i u kom svetlu da se oglase, odnosno sta...

mama

pre 11 godina

E, a sada cemo da vidimo koja je uloga dodeljena Jeremicu u ovoj predstavi za Srbe. Da li ce stvarno on biti taj koji ce primiti Kosovo u UN? Da li ce preuzeti glavnu ulogu od Dacica i Vucica?

Neka bude tuzba neprestana

pre 11 godina

Nisam ocekivao da ce Jeremic ovako brzo da odustane od tuzakanja sto mu je inace u prirodi (srpska krv nije voda). Umesto sto je tako brzo priznao da vise nije clan DS, trebalo je da ih tuzi Gradskom saobracaju, Fudbalskom klubu - medju njima inace ima najvise navijaca, i tako redom duga je lista. Neka bude tuzba neprestana.

crni domino

pre 11 godina

Pa ko je za sta nadlezan u ovoj Srbiji?
Boga vam vasega?
Nase sudstvo, zajedno sa ministrom je gomila nesposobnih sudija. (cast izuzecima)
Sada mi je jasno zasto je brucosima zadnja opcija za upis uvek bio ekonomski i pravni fakultet! Zato oni nigde ne mogu da se zaposle u svetu.

dragiša

pre 11 godina

Za izbacivanje Petrovića i nisam imao primedbe, ali izbacivanje Jeremića je veoma loš potez Đilasa, i odraziće se itekako na rejting stranke. Vuk Jeremić je jedan od najboljih srpskih mlađih političara, i sigurno je da je od svih funkcionera DS-a bio najpopularniji u javnosti. Realno gledano, ako Jeremić priđe SNS-u, to će SNS-u doneti još 2-3 procenta glasova, a DS spustiti za isto toliko. Mogu reći, kao član DS-a još od 1995 godine, da ovo sa Đilasom ne ide na dobro. Kada je izabran za predsednika DS-a, bio sam uverenja da je pravi čovek za to mesto. Međutim, posle par meseci se pokazalo da je on na mesto predsednika DS-a prosto zalutao, i složio bi se sa profesorom Mićunovićem, da mi izgleda kao da ga je neko ubacio sa strane u DS, da stranku totalno uništi.

Siniša BG

pre 11 godina

Obećao si da ćeš da vratiš mandat, ako Ustavni sud kaže da je Đilas bio upravu, pa to i uradi. Vidim da mnogi ovde političku partiju vide kao mesto za zapošljavanje, pa pričaju gluposti o mobingu itd. Članstvo u političkoj organizaciji je dobrovoljno i ako ti se ne sviđa lepo napustiš to društvo. Biti član partije ne znači da možeš samostalno da deluješ, postoje ograničenja, moraš da sprovodiš program partije i odluke većine...Npr ja sam siguran da mnogi članovi SNS ne misle kako ovde pišu komentare, ali moraju da rade kako im se kaže.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

To sto te nece DS, to je manje zlo. Blamaza je kralju sto te kao predsednika sveta ne zeli ni jedna parlamentarna stranka u Srbiji.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
ovo je nevidjeni blam, nevidjeni.

Marko R.

pre 11 godina

Pošto se Ustavni sud proglasio nenadležnim za Jeremićev slučaj, što je svakom ko zna da razlikuje dan od noći od početka bilo jasno, on će, sada, je li, vratiti mandat DS-u! Tako je obećao kad je, uz škljocanje bliceva i kamere, podnosio zahtev Ustavnom sudu, a da li će tako i biti - videćemo. Ja se kladim na to da neće. Pametnom će to biti dovoljno da vidi o čemu je ovde reč.

pipi

pre 11 godina

Cekam samo da mu istekne mandat u UN pa da vidim kome ce onda da se prisljamci.Naviklo to da lepo zivi,da trosi tudje pare nemilice,trebace mu drugi sponzor.

Dule

pre 11 godina

Ma pravićemo mi Tadića od blata.Jedini čovek koji nema nikakvu aferu za sobom.A tek će te upoznati biznismena Đilasa i njegovo pravo lice.Jeremić skrojio kapu i sada posle ovoga bez problema se pridružuje Vučiću.Živi bili pa videli.

mikica

pre 11 godina

Boji se Đilas jačanja uticaja Vuka Jeremića u DS-u, pa daj da se on njega na vreme reši. Vuk jeremić je popularniji u narodu od Dragana Đilasa, i kao takav on ugrožava Đilasa. Niko ne voli, pa ni dragan Đilas, da u stranci ima čoveka koji je popularniji od predsednika stranke. To je ta "demokratska diktatura".

Siniša

pre 11 godina

Čitam kako ovi iz DS-a pišu da je USS presudio i da Jeremić treba da vrati mandat. Čisto da vas obavestim - kada se sud oglasi nenadležnim to nije presuda jer nije bilo meritornog odlučivanja, već je samo konstatovano da predmet ne spada u nadležnost suda.
(Milan, 23. april 2013 12:10)

Ti nisi obavešten, Jeremić je obećao da će vratiti mandat...uostalom evo ti njegove izjave:

Ta odluka, rekao je Jeremić, po njegovom dubokom uverenju predstavlja kršenje Ustava Srbije što je, kako je naveo „jedno nepodnošljivo protivustavno stanje i pokušaj stvaranja partokratije”. Ako se sud ne složi sa njim, obećao je Jeremić, on će podneti ostavku na mesto narodnog poslanika i njegov mandat će „automatski pripasti Draganu Đilasu”.

„Ali ako se uspostavi da je Dragan Đilas naterao GO na antiustavno delovanje i time naneo, po mom dubokom uverenju, nemerljivu štetu ugledu i kredibilitetu DS-a, tada očekujem od njega da podnese ostavku na sve javne funkcije”, rekao je Jeremić.

Pa šta čeka Jeremić, neka vrati mandat, jer je obećao.

memorija

pre 11 godina

Prilicno plitko razmisljanje USS. Ukoliko se odluka o izboru clanova zakondavne vlasti resava internim aktom partije i nema snagu pravnog akta, a oni koji treba duzni su da postuju taj interni akt, onda je sudska vlast u ovoj zemlji obesmisljena. Istovremeno, zakonodavna vlast je prepustena samovolji pojedinaca ili manjih grupa ljudi. Ukoliko je tako, onda i izvrsna vlast ne sluzi nicemu, a to se zove anarhija ili jos gore nekontrolisani haos. Bilo koji akt, interni ili opsti, a narocito ukoliko se na osnovu njega vrsi javna funkcija, mora biti u skladu sa svim zakonima i na kraju sa Ustavom. O tome treba da odluci USS, a ne da se skriva iza nenadleznosti. Sta cemo sutra da radimo, gazda u firmi donese akt po kome moze da maltertira koleginice protivno njihovoj volji, sudovi osude gazdu, on tera do ustavnog suda, a onda USS kaze to je interni akt i svi pre toga su u krivu. Opasno, opasno, opasno!!!

Ras

pre 11 godina

Ne vidim čemu likovanje? Naravno, niko ne razmišlja šta ovo stvarno znači. A znači da stranka ima pravo da isključi svakog poslanika koji se ne slaže sa proklamovanim stavom stranke. Dakle, od sada, svi glasaju jednoglasno, ili lete iz stranke. Vlasnik mandata postaje STRANKA, a ne pojedinac. Ovo znači da imamo jednog vođu (koji može da bude Đinđić, ali može da bude i Hitler) i šta on zamisli, ovi moraju slijepo da dižu ruke i glasaju inače lete napolje. Meni je to horor, ali očigledno - mržnja prema Jeremiću zamagljuje pogled na veću sliku. Ovo UOPŠTE nije dobro, vlasnik mandata MORA da bude pojedinac. I za šta je ustavni sud nadležan, ako nije za ovo? Okružni? Opštinski? Sprdnja sa pravom, što je za očekivanje u državi koja se sprda sa ustavom.

Turketo

pre 11 godina

Nije džaba uvedena klauzula po kojoj svaki poslanik poseduje svoj mandat i ne može mu biti uzeta. To je logički jer se na taj način podstiče demokratija i možete reći samostalno za koga želite da glasate i šta želite da podržite.

ivan

pre 11 godina

Dajte molim vas pojasnite mi to kako je moguće da partija svog coveka koga je postavila i do juče hvalila, i na kraju uspela da postavi na tako visoku međunarodnu funkciju, sada tera mak na konac oko mandata? Pljunuli su sami sebi u lice. Valjao im je da bude predsedavajući skupštine UN a ne valja im u svojoj sopstvenoj skupštini. Takovo obezvređivanje institucije nije odavno viđeno. Korektno je bilo da ne pokreću to pitanje dok čovek ne završi mandat u UN, jer ne šalje lepu sliku u svet. Stranačka prepucavanja mogu i kasnije da dođu, ali ovako je sve pod lupom javnosti. Brukanje neviđeno!

exDS

pre 11 godina

@Analiticar
To je hvale vredan princip da Djilas po ko zna koji put nije zaklao vola zbog kile mesa. Ne zaboravi da je Tadic na izborima imao podršku 47.31% birača uz svesrdni bojkot velike grupe onih koji su uvek glasali za njega. To je politički kapital koji se čuva pod staklenim zvonom, a ne šalju se golubi pismonoše da po njemu vrše nuždu. I ovo kaže neko ko ne voli Tadića baš mnogo.
Sličan princip je prikazan i kada je Jeremić u pitanju mada je magnituda svakako daleko manja. Insistira se na nekom principu koji ne važi za sve što je rečnička definicija hipokrizije. Naročito je bitno to što je Šutanovac izuzet koji je verovatno po mnogim osnovama bio najlošiji kadar DS-a koji je dospeo do ministra.
Koliko su u pravu odbori koji su podržali Đilasa (i Đilas sam), DS će da iskusi na sledećim izborima. Ogromna šteta je naneta DS-u, a Đilas je ključna figura te erozije i ja sa njim ne bih čekao sledeće izbore.

maja

pre 11 godina

Funkcioneri DS-a više ne smeju ni da iznose svoje mišljenje, nego čekaju da Đilas da komentar, pa da se saglase sa njim. Svakom ko hoće misli svojom glavom, i da priča ono što misli, preti isključenje iz stranke. Tako je bilo i sa Jeremićem, i na ovaj način je dato do znanja svim drugim funkcionerima DS-a kako će proći ako počnu da soliraju.

Milan

pre 11 godina

Čitam kako ovi iz DS-a pišu da je USS presudio i da Jeremić treba da vrati mandat. Čisto da vas obavestim - kada se sud oglasi nenadležnim to nije presuda jer nije bilo meritornog odlučivanja, već je samo konstatovano da predmet ne spada u nadležnost suda.

Ben Akiba

pre 11 godina

Donekle Tadic a Jeremic u svemu je krasio DS.
Niste ni svesni sta ste izgubili.
Samo cete padati u ocima naroda.
Okrenite se vi LDP -u.

zemun77

pre 11 godina

Napokon poslanici nisu više samo glineni golubovi nego im se pruža prilika da samostalno odlučuju bez obzira šta šefovi stranaka misle o tome.

jaa

pre 10 godina

obećao je da sad vreća mandat, ali pošto je skoro naprednjak sigurno se predomislio. a ovi novinari neka potsete šta je govorio kad je podnosio zahtev US.

Milojko

pre 10 godina

Ne dam, žutu banku ne dam!

Svakom pametnom bilo je jasno da USS nema šta da preduzima u tom slučaju. Nije potrebno studirati pravo da bi se to znalo, jer JER JE JASNO IZ AVIONA. Zašto se javnost zamajavala time, možda ćemo saznati jednog dana kad uđemo u EU. A što se tiče toga da V.J. VRATI NEŠTO(mandat, ili bilo šta), to nije ni bilo za očekivanje. Taj ne vraća ništa što pokupi!

beli listic

pre 11 godina

Sad Vuk Jeremic treba da vrati mandat kao sto je i obecao. USS je presudio ni po babu ni po stricevima (po sadasnjem izbornom zakonu i Ustavu koji su sramota, jer narod, po mom misljenju, treba da glasa za coveka a ne za stranku - to ce biti bolje i za narod i za stranke).

Da li je Vuk Jeremic izgubio sa svim ovim ili je Dragan Djilas napravio jos jednu pogresnu kalkulaciju videce se uskoro.
Ovi koji misle da ce DS sad da ide sa LDP-om mnogo se varaju. Dragan Djilas ima nameru da uzme biracko telo LDP-a i tako dodje na nekih 15%-17%. Ja mislim da se grdno prevario, mozda gresim ...

gilad

pre 11 godina

Nije problem u mandatu, nego u uceni i mobingu koje je doživeo u partiji pretnjom (ostvarenom) da će biti izbačen ako ga ne vrati iako mu po Ustavu pripada.

Seljak iz Dragodola

pre 11 godina

Mislim da oni iz ds-a treba da budu zadovoljni i sa ovim mandatima sto imaju, jer trenutno su izgubili poverenje gradjana od izbora i , da su sad izbori, ne ni ovoliko osvojili bez ovih sto ih napustaju i sto izbacuju. Matematika je jasna. Dva puta nista je nista, hehehe.

jel taj decko ima ista u svojoj tintari?

pre 11 godina

"Od danas više nisam član Demokratske stranke", zaključio je Jeremić.

Ha, ha, nisi ti vise clan ima mesec dana od kad su te nogirali iz DS-a.

Nikola

pre 11 godina

Nadam se da je još jedna komendija :) sa Jeremićem u glavnoj ulozi konačno završena, a iskreno se nadam i da nećemo sada 5 dana čitati o njegovim jadikovkama i pokušajima prozivke bivših kolega.

exDS

pre 11 godina

Ovaj potez Jeremića jeste ishitren mada je dobro što smo dobili tumačenje USS.
Veći problem je od toga što je Đilas izgleda rešio da uništi DS. Od kako je došao na vlast vuče isključivo katastrofalno loše poteze i daje katastrofalno loše izjave. Potpuno je jasno da će i u gradu izgubiti podršku koju je imao. Teško je poverovati da su svi ti potezi i sve izjave rezultat nesposobnosti.
Što se Tadićevog odlaska tiče: prelep primer kako je truli kompromis često mnogo lošije rešenje od konfrontacije. Hteli su da "sačuvaju" DS. Da se Tadić suprotstavio Đilasu bar bi jedno krilo DS-a ostalo koliko toliko u igri i Tadić bi zadržao bar deo svog rejtinga. Ovako Tadića nigde nema, DS je potpuno degradirala u biračkom telu i ostaje im samo da se mole da ne budu izbori uskoro.
Na sledećim izborima će morati u koaliciju sa Čedom i onda će ta koalicija da se bori za cenzus. Za sve to vreme SNS je na leru i samo uživa u prizoru nezadržive erozije. Bilo bi interesantno videti neko istraživnje javnog mnenja na temu popularnosti stranaka.

Bum-92

pre 11 godina

Slobodna volja poslanika, uvek treba da bude na prvome mestu kada je u pitanju poslanički mandat. Nemamo zapisano u zakonima da pravo na poslanički mandat polaže politička stranka, već susrećemo se sa time, da je pojedinac sa liste vlasnik svog mandata.

đole niš

pre 11 godina

Za razliku od većine drugih funkcionera DS-a, Vuk Jeremić razmišlja svojom glavom, a ne kao većina drugih da samo kao papagaji ponavljaju ono što izgovori Dragan Đilas. Do pre godinu dana trčali su za Tadićem, i veličali ga u nebesa, a danas trče za Đilasom, i samo viču "tako je šefe".

Anđelija

pre 11 godina

Bogami, nije čoveku lako. Novac i uticaj DS-a su ga praktično i doveli tu gde jeste, a sada presušilo... Treba naći nove sponzore, ali nema veze - retoriku je lako promenio, nije džaba političar koljenović, biće on dobro.

Branko

pre 11 godina

za razliku od simpatizera i promotera DS-a koji ovo vide kao "pobedu" DS, odluka USS je upravo suprotna, i DS je dobila samo još jedan šamar. lepo je obrazloženo da stranka NEMA pravo da nalaže poslaniku već samo dogovorom, a Đilas očito ne zna da za dogovor treba saglasnost obe strane. Vuk je pokazao da u DS nema demokratije i da DS ne razume da više nema pravo na mandate poslanika. Nevidim stvarno čemu se raduju iz DS kad je ovo očit dokaz da DS nije u pravu kad na takav način pokušava namestiti poslušne poslanike... Vuk je u pravu svakako, a DS želim da da ih Đilas vodi bar još godinu dana, biće to dovoljno da sa LDP budete manjinski partner u predizbornoj koaliciji u borbi za cenzus... :)

Iznogud

pre 11 godina

Kakve bre veze ima Ustavni sud!? Pa svaki državni činovnik kada polaže ispit za rad u državnim organima zna nadležnosti Ustavnog suda, a ti bruko koji trošiš milione građana Srbije pojma nemaš?!? Sramota!!! Probaj kod Beogradskog vodovoda i kanalizacije, možda su oni nadležni!!!

dragiša

pre 11 godina

Za izbacivanje Petrovića i nisam imao primedbe, ali izbacivanje Jeremića je veoma loš potez Đilasa, i odraziće se itekako na rejting stranke. Vuk Jeremić je jedan od najboljih srpskih mlađih političara, i sigurno je da je od svih funkcionera DS-a bio najpopularniji u javnosti. Realno gledano, ako Jeremić priđe SNS-u, to će SNS-u doneti još 2-3 procenta glasova, a DS spustiti za isto toliko. Mogu reći, kao član DS-a još od 1995 godine, da ovo sa Đilasom ne ide na dobro. Kada je izabran za predsednika DS-a, bio sam uverenja da je pravi čovek za to mesto. Međutim, posle par meseci se pokazalo da je on na mesto predsednika DS-a prosto zalutao, i složio bi se sa profesorom Mićunovićem, da mi izgleda kao da ga je neko ubacio sa strane u DS, da stranku totalno uništi.

Ras

pre 11 godina

Ne vidim čemu likovanje? Naravno, niko ne razmišlja šta ovo stvarno znači. A znači da stranka ima pravo da isključi svakog poslanika koji se ne slaže sa proklamovanim stavom stranke. Dakle, od sada, svi glasaju jednoglasno, ili lete iz stranke. Vlasnik mandata postaje STRANKA, a ne pojedinac. Ovo znači da imamo jednog vođu (koji može da bude Đinđić, ali može da bude i Hitler) i šta on zamisli, ovi moraju slijepo da dižu ruke i glasaju inače lete napolje. Meni je to horor, ali očigledno - mržnja prema Jeremiću zamagljuje pogled na veću sliku. Ovo UOPŠTE nije dobro, vlasnik mandata MORA da bude pojedinac. I za šta je ustavni sud nadležan, ako nije za ovo? Okružni? Opštinski? Sprdnja sa pravom, što je za očekivanje u državi koja se sprda sa ustavom.

crni domino

pre 11 godina

Pa ko je za sta nadlezan u ovoj Srbiji?
Boga vam vasega?
Nase sudstvo, zajedno sa ministrom je gomila nesposobnih sudija. (cast izuzecima)
Sada mi je jasno zasto je brucosima zadnja opcija za upis uvek bio ekonomski i pravni fakultet! Zato oni nigde ne mogu da se zaposle u svetu.

Ben Akiba

pre 11 godina

Donekle Tadic a Jeremic u svemu je krasio DS.
Niste ni svesni sta ste izgubili.
Samo cete padati u ocima naroda.
Okrenite se vi LDP -u.

maja

pre 11 godina

Funkcioneri DS-a više ne smeju ni da iznose svoje mišljenje, nego čekaju da Đilas da komentar, pa da se saglase sa njim. Svakom ko hoće misli svojom glavom, i da priča ono što misli, preti isključenje iz stranke. Tako je bilo i sa Jeremićem, i na ovaj način je dato do znanja svim drugim funkcionerima DS-a kako će proći ako počnu da soliraju.

memorija

pre 11 godina

Prilicno plitko razmisljanje USS. Ukoliko se odluka o izboru clanova zakondavne vlasti resava internim aktom partije i nema snagu pravnog akta, a oni koji treba duzni su da postuju taj interni akt, onda je sudska vlast u ovoj zemlji obesmisljena. Istovremeno, zakonodavna vlast je prepustena samovolji pojedinaca ili manjih grupa ljudi. Ukoliko je tako, onda i izvrsna vlast ne sluzi nicemu, a to se zove anarhija ili jos gore nekontrolisani haos. Bilo koji akt, interni ili opsti, a narocito ukoliko se na osnovu njega vrsi javna funkcija, mora biti u skladu sa svim zakonima i na kraju sa Ustavom. O tome treba da odluci USS, a ne da se skriva iza nenadleznosti. Sta cemo sutra da radimo, gazda u firmi donese akt po kome moze da maltertira koleginice protivno njihovoj volji, sudovi osude gazdu, on tera do ustavnog suda, a onda USS kaze to je interni akt i svi pre toga su u krivu. Opasno, opasno, opasno!!!

mikica

pre 11 godina

Boji se Đilas jačanja uticaja Vuka Jeremića u DS-u, pa daj da se on njega na vreme reši. Vuk jeremić je popularniji u narodu od Dragana Đilasa, i kao takav on ugrožava Đilasa. Niko ne voli, pa ni dragan Đilas, da u stranci ima čoveka koji je popularniji od predsednika stranke. To je ta "demokratska diktatura".

Petar

pre 11 godina

Mogao je sam da izađe iz stranke i ostao bi poslanik. Izgleda da mu je više stalo da se nateže sa gazdom. Samo me zanima, znao je da mu ovaj neće popustiti, koja je onda svrha ovog valjanja u blatu.

ivan

pre 11 godina

Dajte molim vas pojasnite mi to kako je moguće da partija svog coveka koga je postavila i do juče hvalila, i na kraju uspela da postavi na tako visoku međunarodnu funkciju, sada tera mak na konac oko mandata? Pljunuli su sami sebi u lice. Valjao im je da bude predsedavajući skupštine UN a ne valja im u svojoj sopstvenoj skupštini. Takovo obezvređivanje institucije nije odavno viđeno. Korektno je bilo da ne pokreću to pitanje dok čovek ne završi mandat u UN, jer ne šalje lepu sliku u svet. Stranačka prepucavanja mogu i kasnije da dođu, ali ovako je sve pod lupom javnosti. Brukanje neviđeno!

Neka bude tuzba neprestana

pre 11 godina

Nisam ocekivao da ce Jeremic ovako brzo da odustane od tuzakanja sto mu je inace u prirodi (srpska krv nije voda). Umesto sto je tako brzo priznao da vise nije clan DS, trebalo je da ih tuzi Gradskom saobracaju, Fudbalskom klubu - medju njima inace ima najvise navijaca, i tako redom duga je lista. Neka bude tuzba neprestana.

Milos

pre 11 godina

Drago mi je sto je konacno priznao da vise nije clan DS-a, jer je on blizi DSS-u. A sto se tice onog dela da mandat ne pripada poslaniku to je ispravno. Pa mogu ja sad da budem clan neke stranke, da budem na listi za poslanike i kad udjem u parlament da promenim misljenje, da radim suprotno od stranke. A mandat se dobija zahvlajujuci stranci, niko nije SAMOSTALNO izasao na izbore, vec kao clan neke stranke.

beli listic

pre 11 godina

Sad Vuk Jeremic treba da vrati mandat kao sto je i obecao. USS je presudio ni po babu ni po stricevima (po sadasnjem izbornom zakonu i Ustavu koji su sramota, jer narod, po mom misljenju, treba da glasa za coveka a ne za stranku - to ce biti bolje i za narod i za stranke).

Da li je Vuk Jeremic izgubio sa svim ovim ili je Dragan Djilas napravio jos jednu pogresnu kalkulaciju videce se uskoro.
Ovi koji misle da ce DS sad da ide sa LDP-om mnogo se varaju. Dragan Djilas ima nameru da uzme biracko telo LDP-a i tako dodje na nekih 15%-17%. Ja mislim da se grdno prevario, mozda gresim ...

superhik

pre 11 godina

Brale, a zašto ti lepo ne odeš u DSS ili ove nove preobučene radikale? To je bratija za tebe. Ti sa DS-om nikada nisi ni imao ništa zajedničko. Običan karijerista i samopromoter.

Dule

pre 11 godina

Ma pravićemo mi Tadića od blata.Jedini čovek koji nema nikakvu aferu za sobom.A tek će te upoznati biznismena Đilasa i njegovo pravo lice.Jeremić skrojio kapu i sada posle ovoga bez problema se pridružuje Vučiću.Živi bili pa videli.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

To sto te nece DS, to je manje zlo. Blamaza je kralju sto te kao predsednika sveta ne zeli ni jedna parlamentarna stranka u Srbiji.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
ovo je nevidjeni blam, nevidjeni.

mama

pre 11 godina

E, a sada cemo da vidimo koja je uloga dodeljena Jeremicu u ovoj predstavi za Srbe. Da li ce stvarno on biti taj koji ce primiti Kosovo u UN? Da li ce preuzeti glavnu ulogu od Dacica i Vucica?

Bosanac

pre 11 godina

Jeremić je istakao da i dalje "čvrsto veruje da se samovolji ljudi poput (predsednika DS) Dragana Đilasa mora stati na put, u interesu izgradnje demokratskog društva"

Eto ti si stao, čovjek te sklonuo sa puta i šta sad? Sad u plač i "mrskim" dolarima briši lažne suze.

caki

pre 11 godina

Ovo se i moglo očekivati. Šta bi bilo kada bi se, na primer, neki sveštenik obratio ustavnom sudu zarad nekog kanonskog, ili bilo kog drugog, crkvenog pitanja. Članstvo u organizaciji je dobrovoljno, kao i istupanje. Nema sud s tim ništa.

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Branko

Pogresno si protumacio odluku.Ispravna odluka VSS..Drugo. Odluku o iskljucenju je doneo glavni odbor koji ima 41 clanova.I skoro jednoglasno. Predsednik stranke ima smanjena ovlascenja.On samo predlaze ali ne odlucuje.Odluka vecine pa makar bila ta vecina i za jednog clana glavnog odbora mora da se postuje.A uvredjena seoska mlada moze da bira sada partiju gde ce da se bori za licni interes

fiko

pre 11 godina

kako moze da se zali da mu je ds oduzela madnat kada su ga izbacili bas zato sto ne mogu da mu oduzmu mandat a on ga nije vratio?
on je stvarno car sa ovim tuzbama, overio je i medjunarodne i domace instance, i ni jednom mu nije uspelo, a po pravilu uvek zbog toga sto je postavio pogresno pitanje. mogao bi se iz toga izvuci i neki zakljucak, ali kontam da ga to nece obeshrabriti da i u buduce postavlja glupa pitanja pa bude nezadovoljan odgovorom. garant je bio od onih klinaca "uciteljice, uciteljice marko i laza nece da se igraju sa mnom", ili "sto sam ja dobio keca zbog prepisivanja kada je i petrovic prepisivao a njega niste uhvatili"...

Siniša BG

pre 11 godina

Obećao si da ćeš da vratiš mandat, ako Ustavni sud kaže da je Đilas bio upravu, pa to i uradi. Vidim da mnogi ovde političku partiju vide kao mesto za zapošljavanje, pa pričaju gluposti o mobingu itd. Članstvo u političkoj organizaciji je dobrovoljno i ako ti se ne sviđa lepo napustiš to društvo. Biti član partije ne znači da možeš samostalno da deluješ, postoje ograničenja, moraš da sprovodiš program partije i odluke većine...Npr ja sam siguran da mnogi članovi SNS ne misle kako ovde pišu komentare, ali moraju da rade kako im se kaže.

Turketo

pre 11 godina

Nije džaba uvedena klauzula po kojoj svaki poslanik poseduje svoj mandat i ne može mu biti uzeta. To je logički jer se na taj način podstiče demokratija i možete reći samostalno za koga želite da glasate i šta želite da podržite.

Milan

pre 11 godina

Čitam kako ovi iz DS-a pišu da je USS presudio i da Jeremić treba da vrati mandat. Čisto da vas obavestim - kada se sud oglasi nenadležnim to nije presuda jer nije bilo meritornog odlučivanja, već je samo konstatovano da predmet ne spada u nadležnost suda.

Igor Djuricic

pre 11 godina

Razmislite malo, da nije slucajno Jeremic namerno ovo hteo da se desi, da je znao kako ce da i u kom svetlu da se oglase, odnosno sta...

Marko R.

pre 11 godina

Pošto se Ustavni sud proglasio nenadležnim za Jeremićev slučaj, što je svakom ko zna da razlikuje dan od noći od početka bilo jasno, on će, sada, je li, vratiti mandat DS-u! Tako je obećao kad je, uz škljocanje bliceva i kamere, podnosio zahtev Ustavnom sudu, a da li će tako i biti - videćemo. Ja se kladim na to da neće. Pametnom će to biti dovoljno da vidi o čemu je ovde reč.

pipi

pre 11 godina

Cekam samo da mu istekne mandat u UN pa da vidim kome ce onda da se prisljamci.Naviklo to da lepo zivi,da trosi tudje pare nemilice,trebace mu drugi sponzor.

mirko

pre 11 godina

(Branko, 23. april 2013 09:06)
Ne znam da li je pisac komentara neobavešten, ili ne razume ono što komentariše, ili je u svom animozitetu prema DS zaslepljen.
Nije stranka od Vuka Jeremića zahtevala da vrati mandat, nego mu je uslovila članstvo u stranci, poštovanjem odluke organa stranke. Nije sporno da li će Jeremić biti poslanik, nego samo ne može biti član DS, ako zadrži mandat.

zemun77

pre 11 godina

Napokon poslanici nisu više samo glineni golubovi nego im se pruža prilika da samostalno odlučuju bez obzira šta šefovi stranaka misle o tome.

Siniša

pre 11 godina

Čitam kako ovi iz DS-a pišu da je USS presudio i da Jeremić treba da vrati mandat. Čisto da vas obavestim - kada se sud oglasi nenadležnim to nije presuda jer nije bilo meritornog odlučivanja, već je samo konstatovano da predmet ne spada u nadležnost suda.
(Milan, 23. april 2013 12:10)

Ti nisi obavešten, Jeremić je obećao da će vratiti mandat...uostalom evo ti njegove izjave:

Ta odluka, rekao je Jeremić, po njegovom dubokom uverenju predstavlja kršenje Ustava Srbije što je, kako je naveo „jedno nepodnošljivo protivustavno stanje i pokušaj stvaranja partokratije”. Ako se sud ne složi sa njim, obećao je Jeremić, on će podneti ostavku na mesto narodnog poslanika i njegov mandat će „automatski pripasti Draganu Đilasu”.

„Ali ako se uspostavi da je Dragan Đilas naterao GO na antiustavno delovanje i time naneo, po mom dubokom uverenju, nemerljivu štetu ugledu i kredibilitetu DS-a, tada očekujem od njega da podnese ostavku na sve javne funkcije”, rekao je Jeremić.

Pa šta čeka Jeremić, neka vrati mandat, jer je obećao.

exDS

pre 11 godina

@Analiticar
To je hvale vredan princip da Djilas po ko zna koji put nije zaklao vola zbog kile mesa. Ne zaboravi da je Tadic na izborima imao podršku 47.31% birača uz svesrdni bojkot velike grupe onih koji su uvek glasali za njega. To je politički kapital koji se čuva pod staklenim zvonom, a ne šalju se golubi pismonoše da po njemu vrše nuždu. I ovo kaže neko ko ne voli Tadića baš mnogo.
Sličan princip je prikazan i kada je Jeremić u pitanju mada je magnituda svakako daleko manja. Insistira se na nekom principu koji ne važi za sve što je rečnička definicija hipokrizije. Naročito je bitno to što je Šutanovac izuzet koji je verovatno po mnogim osnovama bio najlošiji kadar DS-a koji je dospeo do ministra.
Koliko su u pravu odbori koji su podržali Đilasa (i Đilas sam), DS će da iskusi na sledećim izborima. Ogromna šteta je naneta DS-u, a Đilas je ključna figura te erozije i ja sa njim ne bih čekao sledeće izbore.

Analiticar

pre 11 godina

exDS...... Tadica je od 140 opstinskih odbora podrzalo 36.I kada je video da ne moze da bude vise predsednik prihvatio se da bude pocasni predsenik. Na kongresu partije od 2236 delegata Djilas je dobio podrsku od 1727.Uzdrzanih 197.Ostalo protiv.Izgubis izbore odlazis.Tako je bilo i sa Toni Blerom u Engleskoji Gerhardom Srederomu Nemackoj

Maximus

pre 11 godina

Najbolje bi bilo kada bi se predstavnici birali direktnim putem svaka osoba pojedinačno pa da može direktno da odgovara narodu koji ga je izabrao.

jaa

pre 10 godina

obećao je da sad vreća mandat, ali pošto je skoro naprednjak sigurno se predomislio. a ovi novinari neka potsete šta je govorio kad je podnosio zahtev US.

Milojko

pre 10 godina

Ne dam, žutu banku ne dam!

Svakom pametnom bilo je jasno da USS nema šta da preduzima u tom slučaju. Nije potrebno studirati pravo da bi se to znalo, jer JER JE JASNO IZ AVIONA. Zašto se javnost zamajavala time, možda ćemo saznati jednog dana kad uđemo u EU. A što se tiče toga da V.J. VRATI NEŠTO(mandat, ili bilo šta), to nije ni bilo za očekivanje. Taj ne vraća ništa što pokupi!