Četvrtak, 18.04.2013.

16:33

Završena deseta runda dijaloga

Dijalog Beograda i Prištine završen posle četiri i po sata postizanjem sporazuma. <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=19&nav_category=640&nav_id=706342" class="text-link" target= "_blank">Srpski premijer Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači parafirali tekst</a>.

Izvor: B92

Završena deseta runda dijaloga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

347 Komentari

Sortiraj po:

Teamadu

pre 11 godina

Iskreno se nadam da će se konačno pregovori uspešno završiti. Da se nije umešao Aleksandar Vučić verovatno bi se pregovori još mnogo ranije završili ali na nesreću Srbije. Tako da hvala mu od srca što se umešao!

No Mercy

pre 11 godina

(Sladjana, 19. april 2013 12:36)
Ako ništa drugo, bar smo pokazali da ne pristajemo na svaku mrvicu. Vučić je ovim pregovorima dao ozbiljniju notu.

Vesna

pre 11 godina

Koliko god ko odobravao ili neodobravao rad Vučića, mora se priznati da je ovaj sporazum nešto najpovoljnije što je ponuđeno, i to isključivo zato što Vučić nije pristao na prethodnu ucenu.

strahinja

pre 11 godina

Napori su uspeli,donesena je odluka na radost svih,sada se vidi koliko je znacilo prisustvo Vucica koji je odnevo prevagu na nasu stranu.U jednom trenutku po cenu propadanja nije se uplasio napada i ucena,odbacio je katastofalan plan za srpske gradjane,svi su ga tada napadali da je On taj koji zemlju gura u izolaciju i tamu,nagrada je ubrzo stigla jer su pritisci EU splasnuli na Srbiju i dobili smo sve sto smo trazili za nase gradjane.

Avram

pre 11 godina

Znači ušta da su svi ovi Vičićljubci iz istog paketa omladinaca SNS-a... Sekcija spemovanja weba velicanjem g.dina uzvisenog... Da jeste sve je Vučić obezbedio ovim pregovorima, i VELIKOM borbom protiv korupcije, i kopanjem kanala Dunav-Amazon-Kolorado-Dnjepar, i potpisivanjem ugovora sa šejkovima koji će da od Vovodine da naprave Dubai(Nadam se ne klimatski :-D), i on je veliki, i moćan, i najpametniji, i šta god kažete... Imam predlog za vas nađite prevod knjige dostignuća Kim Il Sunga i sve to prepisujte samo umesto Kim Il Sung napišite Aleksandar Veliki Vučić, ministar odbrane, ministar inostranih poslova, ministar policije,SrBski otac i majka... Izvinjenje ako sam nešto propustio ... Nekako me sve ovo pdseća na našega bivšeg predsednika, samo on nije imao ovoliko medija, i ovoliko fanova... al šta ćeš sad, na greškama predhodnika se najbolje uči ;)

patofnica sa starog grada

pre 11 godina

Cim je stupio na duznost, Aleksandar Vucic je i rekao da ce ovo biti Vlada koja ce donositi nepopularne i teske odluke.

kreativno pero

pre 11 godina

A posle ce opet Dacic da kuka sto se Vucic mesa, a realno Ivica ne da nije bio spreman za pregovore nego ni s od spremnog..

Zajecarka

pre 11 godina

Konacno da se nakon tolika godina tapkanja u mestu napravi veliki pomak. Da Srbija krene kao savremena i moderna drzava, da ne moramo vise saginjati glave. Hvala Vucicu i srpdkoj delegaciji koja je uspela da na diplomatski nacin ovu agoniju privede kraju.

vukovic_marijana

pre 11 godina

JA sam sigurna da Vučića nije bilo u pregovorima ostali bismo bez nadleznosti koje smo sad dobili. Jednostavno se vidi da je Vučić lider i da poseduje moć pregovaranja a to ne može svako! Imali smo primer ds koji nije mrdnuo sa mrtve tačke!!

ZMAJ

pre 11 godina

Hvala dragom Bogu i gospodinu Draskovicu koji je molio da se prihvati sporazum dobro je da je to ovima iz vlasti doprelo do svesti i da je prihvacena platforma spo da se problem konacno resi na miran nacin i da svi budu zadovoljni , Vuce nisam te glasao ali sam shvatio da jedino vi i vasa stranka imate viziju buducnosti Srbije imacete moj glas na prvim izborima koji dodju.

Vesna 80

pre 11 godina

Smatram da je sve ovo pozitivno za Srbiju, jer da Vučić nije odbio prethodni sporazum ili ultimatum, ne bi dobili povoljniju ponudu. Do sada su bile samo ucene.

Optimista-ipak

pre 11 godina

Ova ponuda je bolja nego prethodna, tako da smatram da odluka potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića je bila ispravna, iako su mnogi strahovali šta će se kasnije dešavati.

Pavle

pre 11 godina

Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se izborio da izvuče maksimum iz pregovara.

miccca

pre 11 godina

Niko ovde ne pregovara i ne cenka se u vezi Kosova i Metohije!Dok je Vucic u delegaciji,nikada nece doci do potpisivanja,neceg sto bi zvanicno odvojilo Kosovo i Metohiju od Srbije!A mora se naci neko reesenje,kako bi nasi ljudi sigurnije se osecali,i kako bi mogli da stvaraju svoju egzstenciju tamo gde zive!

make

pre 11 godina

Do sada smo puno puta popustili ali neke stvari moraju biti jasno definisane a to je svakako tacka 14 i 9. Taci je pokazao i dokazao da ume itekako da preti cim mu nije po volji. Napred nas tim!

Grof

pre 11 godina

Konačno nešto ohrabrujuće u našoj Otadžbini. Konačno je valjda naš narod shvatio koliko je gospodin Vuk Drašković bio u pravu i pokazao da vidi mnogo ispred svih. Nek našim političarima, a i narodu pred sledeće izbore to služi za nauk.

ISTINA

pre 11 godina

Puna podrška sporazumu i što bržem ulasku srbije u EU..
Najveći protivnici sporazuma su albanski ultranacionalisti koji zagovaraju etničko čisto Kosovo, pa mnogi pišu na srpskim portalima, i sa pozicija "veliko-srba" se protive potpisivanju sporazuma, kako bi se stvorili uslovi za "kosovsku oluju".

Kreator68

pre 11 godina

Sa više od 5 godina zakašnjenja i nepotrebno izgubljenog vremena, došlo se do onoga o čemu je gospodin Vuk Drašković govorio kao o jedinom razumnom rešenju. Nadam se, zarad bolje budućnosti da neće naši potpisnici sporazuma biti žigosani kao izdajnici, kao što je nepravedno nebrojeno puta to bio slučaj sa liderom SPO-a. Okrenimo se evroatlantskim integracijama i mislimo na budućnost.

Demetra

pre 11 godina

Hašim Tači mora da se pomiri sa sudbinom da to tako i nije. Da je EU ispunila sve uslove koje je tražila srpska strana. EP usvojio je juče rezoluciju Srbije, sastavila sporazum po tome. SAD i EU su pritisli Hašima Tačija da potpiše sporazum. Građani Srbije su ponosni na sadašnji državni vrh posle 25 godina EU i SAD je izašla u susret Srbiji. Državni vrh posle trinaest godina napravio veliki obrt u pregovorima. EU je ispunila sve uslove Srbije u petnaest tačaka. Građani su potpuno vratili poverenje u državni vrh Srbije. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Potpuno podržavam Aleksandra Vučića jer se izborio za interese svoga naroda.Srbija neće imati crvenu liniju ni kosovsku policiju na graničnom prelazu.Ovo je zaista veliki dan za Srbiju. SNS je ispunila najvažnije predizborno obećanje sačuvala KiM, i uskoro će da otpočnu pregovori sa EU. Srbija se ponosi Aleksandrom Vučićem.

Стишки сељак

pre 11 godina

Коначно се заврши и ова агонија. Није нам лако, али тачка на ову тему се морала ставити. Да се слушао Вук и СПО ми би прихватили Ахтисаријев план још пре 5 година и сад би били у ЕУ или бар на вратима исте. Били би тамо где припадамо и територијално и цивилизацијски. Нећемо да тежимо ка С. Кореји, Венецуели, Белорусији или Ирану, већ међу нормалне народе.

Savka

pre 11 godina

Ovo su dobre vesti za Srbiju, kako za Srbe na KOsovu tako i za nas koji zivimo u Srbiji jer nam je lepsa buducnost zagarantovana. Presecen je gordijev cvor, nazad nema, samo napred. Srbi na Kosovu dobice konacno svoje ljude u polciiji a ne da im kadija i tuzi i sudi im a mi pravo da ne budemo vise gradjani drugog reda. Veliki dan za Srbiju.

Srpkinja

pre 11 godina

Konačno. Srbija ja mislim ovim izvukla maksimum,a price da su prodali Kosovo, bojim se da su ga prodali neki drugi, ova delegacija je izvukla kakvu takvu bezbednost za gradjane na severu Kosovu, vise nisu ni mogli, da su mogli uradili bi. Njima svaka cast a zlobnim komentarima ovde nema mesta.

Жика

pre 11 godina

Од кад је Вук Драшковић и СПО говорио о неопходности овог споразума.Вук је био и остао визионар Српског народа,једини довољно храбар да каже оно што други и нису смели ни да помисле,а све зарад Српског народа и будућности,чак и по цену дрвља и камења.Вуче хвала ти.

Dragan DeSPOt

pre 11 godina

Napokon da Srbija prestane da bude talac svojih istorijskih gresaka iz proslosti.Svakako da te greske treba teziti ispravljanju i vracanje Kosmeta pod otkrilje Srbije.Danas je nazalost tako, ali mora se pogledati istini u oci i razumom sagledati cinjenice da za nastavak ''epa'', treba imati i ''epski'' narod koji bi ziveo na Kosmetu.Ovim sporazumom udaramo novi temelj jedne moderne i jake evropske drzave, a samo jaka Srbija moze biti takmac jakih evropskim drzavama i negovati ''ep'' o svetoj srpskoj zemlji Kosmetu.

ZoranNS

pre 11 godina

Mladi Srbije podržavaju državni vrh Srbije.Ne treba živeti u prošlosti.Samo napred!
(Cale, 19. april 2013 17:18)

Od kada to Cale, dok niste došli na vlast bilo je NI RUKE TAČIJU, sada od jednom ovom lošem sporazumu aplaudirate.

mozda nekada negde

pre 11 godina

Napokon! Da se vise resi i to pitanje. Bar su nam uslisili tu 14-u tacku, a ako budemo ostali i dalje odlucni i uporni da nam se prizna i ta 9-a tacka, ispunice nam valjda i taj zahtev. Sve je dobro proslo i na tome treba da zahvalimo predvodniku celog tima, Vucicu, koji je uspeo da odbrani interese Srbije i Srba na Kosovu. Verujem da nece odustati od te 9-e tacke, koja je i najvaznija za Srbe na Kosovu.

Kića

pre 11 godina

Solidanost je ono što često nedostaje srpskom naraodu!Ako se ne slažete sa politikom Aleksandra Vučića, pokažite bar malo empatije za taj napaćeni narod na Kosovu, a čije on inteese pokušava da odbrani na najbolji mogući način...

AMEX

pre 11 godina

BRAVO! Cestitam drzavnom vrhu na velikoj hrabrosti i odlicnoj odluci za ovu drzavu. Nadam se da cemo konacno krenuti napred. Cestitam svim gradjanima Srbije ovu konacno dobru vest!

Milos

pre 11 godina

IDEMO ZAJEDNO U SVETLIJU BUDUCNOST! Neka je sa srecom,pocnimo da zivimo kao sav normalan svet,bez ratova i sukoba! Cekam dan kad cemo uci u EU!!! Sreca,sreca,radost!

Kristina SM

pre 11 godina

Svaka cast nasoj delegaciji!Konacno je potpisan sporazum a sada da vidimo da li ce EU odrzati svoje obecanje i dati Srbiji datum za pregovore.

Ivan grof od Valjeva

pre 11 godina

Konacno su poceli da nas shvataju ozbiljno, jer samo prisustvo Vucica na pregovorima je povecalo sanse, obzirom da je covek dostojanstven i lepo predstavlja drzavu.

Nacoš

pre 11 godina

Evo mi iz SNS svi strepimo i drhtimo, očekujući šta će naš veliki vođa Hot Lips Lukašenko da uradi u Briselu!!! Na koga će da viče? Kome će da udari prstenac? Kome šamarčinu? Aaah, pa to je novih 11 dana pakla! Ali mi se uzdamo u našeg velikog vođu. Mi do sada nismo glasali za SNS (iako smo članovi), ali sada vidimo da jedino SNS može da... Blablablabla...

Garfield

pre 11 godina

Ako je potpisano ono sto mediji tvrde da jeste. Dakle usvojeni zahtevi Srbije iz tacke devet i izmenjena tacka 14 vezana za ucesce Kosova u medj.insititucijama onda nemam nista protiv potpisa. Medjutim ako je sporazum postignut bez toga apsolutno se ne slazem sa sporazumom. A ponajvise se ne slazem i mislim da ce se samnom sloziti ogromna vecina gradjana ostatka Srbije , da je ovaj sporazum neprihvatljiv, ako u tekstu pise da se ovim sporazumom normalizuju odnosi dve susedne drzave. Ovo je po meni kljuc. Cak iako su sve tacke prihvacene po nasim uslovima, ako tamo pise da je to sporazum dve drzave, dzaba nama i pedeset povoljnih tacaka kada smo fakticki priznali Kosovo. Sada ostaje da sacekamo kako ce se sve ovo odraziti na terenu, tj na severu Kosova. Iskreno ne verujem nasim pregovaracima a ni njihovim. Kad se vrate opet ce svaki da tera svoju mantru. Nasi ce pricati da je sve ispalo povoljno po nas i da smo dobili sve sto smo trazili i sto je bilo moguce dobiti, a Taci ce verovatno tvrditi da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Cekam reakcije Srba sa severa Kosova. Oni ce jedini na svojoj kozi osetiti pravo znacenje sporazuma.

Matilda

pre 11 godina

konacno-U finalnoj verziji prihvaćeni su svi predlozi Srbije. Tačka 9 koja se donosi na izbor policijskog komandira ostaće nedirnuta dok je tačka 14 po srpskoj želji modifikovana.

Goran

pre 11 godina

Treba potpisati. Nećemo ih ometati u članstvu ali mi to i ne možemo, Srbija nije član SB UN. A ako oni hoće da mi ubedimo Rusiju i Kinu, e to neka zaborave.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

U Srbiji sve stoji...Kosovo, Kosovo i samo Kosovo, i malo Vojvodine..a to sto se nista sistemski ne menja nema veze..Samo Vucic radi a ostalo posmatraju..

Biljana

pre 11 godina

Zašto im ne damo da budu članovi međunarodnih organizacija ?? Da li smo im Kosovo pa neka budu u međunarodnim organizacijama. Bitno je da Srbi na Kosovu imaju punu zaštitu ljudskih prava, da žive bez straha da se školuju imaju zdravstvenu zaštitu, Srbi na severu su dobili sudstvo, policiju, postigli smo dosta u ovim uslovima, ne razumem žašto su međunarodne organizacije problem?

Roda

pre 11 godina

Zaista puno popustanja od strane Beograda ali neke stvari moraju biti jasno definisane a to je svakako tacka 14 i ucesce Kosova u medjunarodnim organizacijama.
Samo jasna i precizna definica je ono sto ce Srbija prihvatit,jer je Pristina pokazala da ume itekako da vrda p pitanju pisane reci i sporazuma.

NenadCubura

pre 11 godina

Sramota! Ostacete u istoriji upamceni kao ljudi koji su prodali deo teritorije za neki imaginarni datum, koji apsoluno nista, ponavaljam NISTA ne znaci ! Imate li Vi decu gdine Vucicu i Dacicu? Njih ce gledati kao potomke najvecih izdajica u Srpskom narodu....
E na sta smo mi spali...sramota me je kom narodu pripadam!

Unutrasnja pitanja

pre 11 godina

Mesecima smo blokirani ovom tematikom , u zemlji je nastalo opste rasulo dokle se mi vrtimo sa mantrom Evopa, Evropa. Nadam se da smo ovaj posao jos malkice pa zavrsili i da se konacno bavimo sobom!

SladjaRa

pre 11 godina

Jos malo pa gotovo! Ocekujem da kada zavrsimo sa ovim poslom, da se nasi politicari, usresrede na svakodnevne pobleme nas gradjana i da konacno radimo nesto korisno za gradjane Srbije a ne da mlatimo praznu slamu mesecima.

Milicica

pre 11 godina

Vucuc u ovom trenutku,radi i pokusava najbolje za opstanak naseg naroda na Kosovu i Metohiji.Lako je nama odavde,sve da kritikujemo,i nista da ne prihvatamo,ali kako sacuvati ljude I osigurati njihovu beezbednost?Ovo je sada jedina garancija nasem narodu,koji dole zivi,jer samo oNATO,moze trenutno da takve garancije!Zamislite sta bi bilo,kada bi se Šiptarska vojska,ssetala po opstinama gde je nase stanovnistvo?Zato ne kritikujmo,vec sagledavajmo cinjenicno stanje!

Vedrana

pre 11 godina

Kada imam veru u nekog onda i ne brinem,znam da nasa delegacija radi ispravnu stvar,da nas Aleksandar Vučić nikad nece izdati,sto je već pokazao,tako da,samo napred!!!

ovacije

pre 11 godina

Au, sunce ti kalaisano, pa ovde su krenule i pesmice za velikoga Vodju :D

Ja moram da priznam da sam prijatno iznenadjen vecinom postupaka dragog nam Ace, kako ga zove Mrka, ali bih skrenuo paznju njegovim savetnicima koji citaju ove komentare (siguran sam da ih ima) da malo uticu na svoje clanstvo koje svojim komentarima cini da omrznemo velikog Vodju vise nego sto ga sad ne volimo ...

FLORIJAN

pre 11 godina

Pokazali smo da imamo ponos. Da nije Vučića Dačić bi prihvatio prošle predloge, one nevidljive. Ovako dobićemo ono što smo tražili i idemo dalje. Ima u ovoj zemlji još štošta da se uradi.

sanjica

pre 11 godina

Ako smo vec ovoliko izdrzali na pregovorima, treba izdrzati jos malo... Samo odlucno i strpljivo kao i do sad, a mora se sporazum doneti i u nasu korist.

Nešto mi nije jasno

pre 11 godina

Pitam se da li ove komentare "podrške i divljenja" Vučiću zbog "velike pobede" pišu aktivisti DS-a kako bi izazvali što veći revolti i gadjenje kod običnog sveta.Naprosto mi ne ide u glavu da bi to radili naprednjaci.Mislim,suludo bi bilo da veruju da je većina naroda slepa i kratke pameti i da bi "progutala" ovakve gluposti.

Kratko pamcenje

pre 11 godina

Jedna poslovica kaže:„Sadašnjost je rezultat prošlosti, ali isto tako i uzrok budućnosti“.
Godine 1993. Vucić pristupa SRPSKOJ RADIKALNOJ STRANCI i biva izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Dve godine kasnije, sa 24 godine, postaje generalni sekretar SRPSKE RADIKALNE STRANKE. Posle pobede RADIKALA na lokalnim izborima u Zemunu 1996. godine, postaje direktor Sportsko-poslovnog centra „Pinki„.
14 (četrnaest) godina je bio generalni sekretar SRPSKE RADIKALNE STRANKE, a sa svega 28 godina, 1998. godine postaje MINISTAR INFORMISANJA u Vladi Srbije čiji je premijer bio MIRKO MARJANOVIĆ.
Da li je to ovaj isti ALEKSANDAR VUČIĆ koji danas pregovara u Briselu ili je to neki drugi ALEKSANDAR VUČIĆ?
Kafka je jednom rekao :“ Oni koji ne pamte prošlost osuđeni su na to da je ponavljaju“

Analitičar

pre 11 godina

isti komentar se pojavljuje u poslednja tri dana sest puta sa tri razlicita nicka
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada milic, 19. april 2013 11:15)

Dobro je da ima ljudi, koji pažljivo čitaju sve komentare, i da o tome vode urednu statistiku.

Jedna je Srbija

pre 11 godina

Teške odluke i teške zadatke su ostavili našim pregovaračima,ali mali broj ovako poštenih i jakih ljudi bi uspeo da izdejstvuje ono najbolje za svoj narod,zato puna podrška našem timu istrajte do kraja

....

pre 11 godina

Danas se desio neverovatan prekret!Botovi su shvatili da moraju lupati pluseve a ne samo slati komentare.Inace to im je juce sugerisao jedan pametan clan sns-a u svom komentaru.Eto kako se za 24 casa prilagodjava poslovanje.Ima nade za Srbiju.

MISELL

pre 11 godina

Gdjo Eston, korigujte tu devetu i cetrnaestu tacku, ublazite Tacijev zahtev,pa da danasnji dan bude istorijski, kao"Postignut je sporazum"...

PepaPrase

pre 11 godina

Vučiću svaka čast nije podlegao ucenama, nije izdao srpski narod, opet smo pokazali jedinstvo, svi su uvideli da Srbi ne okreću leđa Srbima.

Dobri Casper

pre 11 godina

doći do povoljnog dogovora. Od tog momenta vreme počinje da bude saveznik. Samo rastom ekonomije i jačanje ekonomski moći države, Priština će morati leći na rudu ili će i dalje živeti u 16. veku. Daleko im je Amerika.

Camaro

pre 11 godina

A da uradimo mali "fast forward" pa da se prisetimo da su onomad hteli da potpisuju pa da se vrate za Beograd premijer i potpredsednica, i da vicepremijer nije nudio ostavku bilo bi potpisa jos tada, a evo vec sada smo dobili malo vise. Ipak treba malo sacekate a ne "trcati pred rudu" - sto se kaze

goga 22

pre 11 godina

Neka je Bog u pomoci nasoj delegaciji. Hajde Vucici ti tvojim mudrim potezom izdejstvuj da ova deseta runda bude i kraj ovog dijaloga, da se postigne taj famozni sporazum. Onako kako ti umes!

Impala

pre 11 godina

Ipak smo dobili ustupak, a pre par nedelja su premijer i potpresednica hteli da potpisu onaj probitni ugovor ako me secanje ne vara. Izgleda da ono sto su se smejali kada je vicepremijer hteo da da ostavku ako prihvate bilo dobro, inace da nisu sacekali nista ne bi dobili, a eto sada nam sve nude.

Sladjana

pre 11 godina

Da Aleksandar Vučić nije preuzeo stvar u svoje ruke Srbi na KiM bi ostali bez mnogih nadleznosti koje su sad dobili. Sa Vucicem na celu smo sigurni jer ako neko ume da pregovara i stiti državne i nacionalne interese onda je to upravo on.

David21

pre 11 godina

Zalosno je sto DS u prethodnom periodu odnosno prethodni 1o godina nije nista povoljno resila po pitanju Kosova i naroda koji tamo zivi. Iz tod razloga danasnji tim ima izuzetno teske zadatk u resavanju istih. Ohrabrujuce je to da smo slozni,a isto tako je veoma dobar potez sto u pregovorima ucestvuje i Aleksandar Vucic u ciji rad narod ima maksimalno poverenje.

Pepito

pre 11 godina

Narod sad najzad vidi kako je prethodna vlast trebala da se bori za Srbiju,baš zato što su sve u tajnosti radili, nisu smeli da se suprostave Prištini, Eu, izneverili su narod...Zato hvala Vučiću i co. oni su dali narodu na KiM bolje sutra.

milovan

pre 11 godina

Srbija želi u evropu,
bez Vučića ne može to.
Mudar, prati nas u stopu,
sa njime seli smo za sto.

Evropa nas želi, želi,
al' bez Vučića ne može to.
Treba vladar mudar biti,
ne može tamo bilo ko.

Evropska porodica nas čeka,
da nas udomi i da nas tepa.
Vučiću, ti nas vodi tamo
Evropu svoju mi ne damo!

Dragan Karličić

pre 11 godina

Koja god da je tačka sporna verujem da Vučić neće pristati na bilo kakve ucene i trpeti pretnje od strane Tačija. Treba njega dovesti u situaciju da bira ili-ili, dosta smo mi trpeki takve stvari.

Mirjana

pre 11 godina

Nadajmo se da ce uskoro biti postignut sporazum koji ce ici koliko toliko na ruku nasih ljudi na severu Kosova. Pred srpskom delegacijom je zaista tezak zadatak cenkanja i vadjenja fleka koje je ostavila prethodna vlada koja je deset godina bila nesposobna da ucini napore da se izbori za interese Srba u juznoj pokrajini, vec se sakrivala iza kojekakvih fusnota i gurala problem pod tepih. Drzimo palceve Vucicu i Dacicu.

F,frankfurt

pre 11 godina

Vec sada vidim face ,dveri,DSS i srs kako se izlivaju boje na kozi od straha jer se njihovi ideologiji blizi kraj !!!
Polako se zatvara cesma "financija i lopovluka" !!!

BILI

pre 11 godina

Ukoliko se ne postigne dogovor ni danas znam samo da se ne piše dobro ni nama ni njima, zato se nadam da će razum preovladati, a ne inat.

Jelica Beograd

pre 11 godina

Svi ljudi sveta znaju da je otimanje teritorija po zemaljskoj kugli privilegija velikih sila, a malim narodima je privilegija da potpisuju gubitak.Moraju potpisati,ali se cenkaju.

Šumadinka

pre 11 godina

Izgleda da ćemo na kraju verifikovati neke elemente državnosti Kosova, a da ćemo za uzvrat dobiti veću autonomiju za srpske opštine na severu. Pregovori podrazumevaju i kompromise, samo, nisam sigurna da je, dugoročno gledano, ovakva strategija isplativija, a tu pre svega mislim na interese Srba na KiM.

Bato

pre 11 godina

Svi srpski zahtevi se ispunjavaju, znaci i Kosovo i EU. Cim se dogovor potpise da se policija i vojska vrate na Kosovo, uhapse svi krivci, raspuste takozvane institucije Kosova, vrate proterani, odrze slobodni izbori i stvore legalne institucije po Ustavu Srbije i vrati Kosovo pod ustavno pravni poredak Srbije. Malo morgen sto bi neki rekli.

Majkica

pre 11 godina

Meni je jasno da su velike sile stavile na led pitanje Kosova na 10 godina, a ono je ispalo i 12.Zatim niko ništa neće da nam pomogne dok se ne nađe trajno rešenje.Ni Rusi, ni Monarhija ,ni EU ,ništa ne ide dok se ne postigne stabilan mir.Velike sile su se dogovorile kako će to da bude i tako će biti.Prilično me ljuti predstava koja se izvodi za medije ,jer je to cirkusijada za narod, kojom prilično vređaju inteligenciju ljudi.

onako usput

pre 11 godina

Izmedju ostalog se pregovara o tome da vojska kosova ne ulazi u srpske opstine ...
KAKVA, BRE, CRNA VOJSKA KOSOVA ?!
JESTE LI VI NORMALNI ?!
(srndach, 19. april 2013 11:02)

zaboravi si jedan mali detaljcic, tri godine je rok u kom vojska kosova nece uci na teritoriju zajednice opstina nakon ovog perioda ulazi!

objasnjenje

pre 11 godina

@Vrhunac ove priče je današnji Vučićev odlazak generalnom sekretaru NATO-a da NATO da garancije da vojska Kosova neće ući na sever Kosova.
Očekivati garancije od onoga tko je 78 dana bombardovao Srbiju 1999. u isto vreme je i tragično i komično i cinično i licemerno i bezumno. Prosto ne mogu naći pravu reč za taj postupak.
(Vrhunac, 19. april 2013 10:57)


Pa vidis, to ti je normalna pojava prilikom izvrsenja kapitulacije. Bugari su 1918 isto trazili od srpske vrhovne komande i dobili su garancije, Nemci su to trazili od Rusa 1945 i silovanja su prestala, sta se desavalo u Srebrenici ja ne znam (uglavnom ubijeni su ljudi koji nisu smeli biti ubijeni po zakonu ratovanja).
Danas mi trazimo garancije od NATO za bezbednost Srba na Kosovu, jer je NATO pobednicka strana. Da su Albanci pobednicka strana, trazili bi od njih.
U zivotu treba biti realan i pogledati istini u oci, bez obzira da li ti se ona svidja ili ne.

Zamislite samo da je situacija drugacija, odnosno da smo mi strana pobednica a da iza nas stoji NATO. Da li bi se mi ponasali drugacije od Albanaca (pri tom ne mislim na paljenje verskih objekata - to su vec civilizacijske i kulturoloske razlike, mada smo i mi 1815 spalili sve Dzamije po Srbiji)? Naravno da ne bi - stoga, s'obzirom da je situacija trenutno takva kakva je, najbolje je da cutimo i smrdimo dok se situacija ne promeni ..

vlada milic

pre 11 godina

četrnaesta tačka u pregovorima je neprihvatljiva za Srbiju, njenim prihvatanjem bi priznali i samozvanu Republiku Kosovo. (Diadora M, 19. april 2013 09:31)

da a dacicevim i vucicevim potpisom pored potpisa tacija ce se smatrati da se kosovo vratilo u srbiju a to sto se ukidaju paralelne institucije i sto se srbi stavljaju pod upravu pristine nema veze. sns i vucic nas nece prevesti zedne preko vode ima nas u srbiji kojima mozgovi nisu isprani.

Никола Скобаљић

pre 11 godina

Надам се да је макар један од уважених чланова наше делегације са собом понео Устав Републике Србије а зна се шта се ради с онима који крше законе-Устав је закон над законима .

Istoricar

pre 11 godina

"Brisel 2013 Rambuje 1999. Slicnost se prosto namece"
(mlekadzija, 19. april 2013 08:12)

Nema tu nikakvih slicnosti i svako poredjenje je glupo i neumesno.

U Rambujeu je EU od Srbije ocekivala da se odrekne dela teritorije nad kojim je imala punu kontrolu.

U Briselu EU od Srbije ne ocekuje nista, zapravo briga ih je za jos jednu propalu zemlju. A Srbija je ta koja od EU ocekuje clanstvo i zbog toga mora da trpi nove ucene i pritiske.

U Rambujeu Srbija nije imala izbor.
Danas ima - da okrene ledja EU. Ali to je tezak izbor, jer to znaci (finansijski) krah.

Da citiram Mesu Selimovica: "Slab je onaj ko trazi, a slabo je i ono sto se od njega trazi".

Pametnom dosta.

Anita

pre 11 godina

Moram priznati da ovakvu internetsku vojsku u zivotu nisam vidjela! Cak im i ne smeta sto pisu isto, glupo i prepoznatljivo.
Zar stvarno oni koji su ih zaposlili da ovo rade (Vucic ili bilo tko jednako pametan) misle da su Srbi glup narod pa ce moguci srpski potpis na sporazumu s Kosovom protumaciti bilo kako drugacije nego kakvo takvo, ali priznanje neovisnosti Kosova?! Koje glupe umno policijske metode :))))

Susjedi zelim vam sretan put prema EU!

Nikola Popovic

pre 11 godina

Srbijo!Dozivela si da te Drecun i Vulin vode.Ljudi koji nisu uspeli da shvate sustinu i koji su devedesetih bili glavni ratni huskaci.Draskovic je u svojim nastupima na televiziji lepo govorio da je Ahtisarijev plan implementiran u ustav i zakone Kosova i da je potrebno samo obezbediti sprovodjenje u praksi ono sto su Albanci vec prihvatili.Nije bilo potrebno voditi ovolike pregovore i praviti troskove,bilo je dovoljno samo zahtevati sprovodjenje vec postojecih zakona Kosova i insistirati na nestatusnom delu Ahtisarijevog plana.Nije bilo potrebno dovoditi u pitanje dobijanje datuma i stvarati nepotrebnu tenziju.Vreme je da se okrenemo sebi i prepustiti medjunarodnoj zajednici brigu o KiM i rasteretiti budzet Srbije placanja nepotrebnih troskova za izdrzavanje paralelnih institucija.

srndach

pre 11 godina

Izmedju ostalog se pregovara o tome da vojska kosova ne ulazi u srpske opstine ...
KAKVA, BRE, CRNA VOJSKA KOSOVA ?!
JESTE LI VI NORMALNI ?!

Vremeplov

pre 11 godina

Treba nastaviti dijalog,vise name ucena,zato sto gospodin Vučić ne posustaje pred Tačijevim pretnjama,vreme pretnji i tisine je proslo,ili ce se postovati odluka o Srbima na Kosovu,ili potpisa nece biti,to je korektno i najbolje moguće za nas gradjane.

mIrKo

pre 11 godina

Dodao bih još i 15-tu tačku, da nam Evropa / NATO garantuje da neće dozvoliti da se Kosovo pripoji Albaniji.Nadam se da će se danas dogovoriti i da Srbija krene ka nekom boljem životu.Usuprotnom, nevidim ništa drugo osim vojnog saveza sa Rusijom i da se dobro naoružamo...sretno!

vlada milic

pre 11 godina

Svakako da je bolje sto je Vucic isao u Brisel jer onda ko zna sta bi moglo da bude! Tako se brani zemlja i svoj narod! (makica87inzenjer, 19. april 2013 11:02)

isti komentar se pojavljuje u poslednja tri dana sest puta sa tri razlicita nicka

babalj

pre 11 godina

Tema ovih pregovora nije priznavanje nezavisnosti nego rešavanje problema prvenstveno na severu Kosova (a i južno od Ibra) i to mora biti na obostranu korist. Smešni su ovi pojedinci sa pričom o izdaji, kakva bre izdaja kada ogromna većina naroda podržava Vučića u naporima da Srbiju opet postavi na sopstvene noge i pritom zaštiti Srbe na Kosmetu!? Neće biti da mi sada povlačimo vojsku, policiju i sudove sa severa Kosova, pre će biti suprotno, zar ne?

L e p iiiii

pre 11 godina

Cini mi se da je od izuzetnog znacaja to sto je Aleksandar Vucic preuzeo stvari u svoje ruke,pa je tako Srbija mnogo bolje prosla i Srbi na KIM su dobili mnogo vise nadleznosti iako su pregovori veoma naporni i teski.

Bora Top Comment Maker

pre 11 godina

Savetujem našem timu da obavezno ubace 2 bensedina Vučiću u kafu, na stranu što može da nasrne na Tačija ali ako krene na Lady K ima da jedemo korenje do sudnjeg dana. Veliki pozdrav za botove... :)

lala

pre 11 godina

Citam komentare i vecina kaze "ajde, nek potpisu vise!" Ali sta onda? Novih 15 tacaka? Pa jos 15? Dokle? Sta je krajnji ishod? Ovo je samo odugovlacenje.

TRINOM

pre 11 godina

"Sporazum, koji je bio blizu dogovora, na kraju ipak nije postignut, jer je naknadno kosovski premijer Hašim Tači insistirao na tome da se 14. tačka sporazuma poveže sa članstvom Kosova u međunarodnim institucijama."

Čemu onda sva ova natezanja i silni pregovori,ako Srbija mora da AMINUJE nezavisnost Kosova?!
Srbija nije moneta za potkusurivanje-dosta je služila toj svrsi!
Prošli bismo kao i u vezi sa Hagom - što smo bili prilježniji u ispunjavanju uslova,to smo više dobijali po nosu!!!

Slavisha

pre 11 godina

Ja ne znam sta se vi zuti vecito bunite.Zaboravili ste na rukovanja vaseg Borisa sa svima zivima?Upravo zbog toga smo sada u ovako losoj poziciji.Ne umete da cenite ogromne napore celog tima koji nas predstavlja.Aman ljudi,pa dosta vise pesimizma.Moramo gledati vise ka buducnosti.

Miroslav

pre 11 godina

NATO da garantuje Srbima bezbednost, kakve li ironije. Oni koji su ubijali Srbe od Krajine, Republike Srpske, preko Beograda do Kosova, razarali ovu zemlju, generacije građana Srbije oseća će posledice ''Milosrdnog anđela'' 1999...i ta zločinačka organizacija treba da bude garant Srbima i Srbiji...da nije žalosno bilo bi smešno. Zašto se uopšte formira takozvana vojska Kosova, da neće možda Albanija, Makedonija, Crna Gora da napadnu Kosovo?! A već Srbija i kada bi htela i smela, ne bi imala sa čim, to je Tadić ranije ''sredio''. Pa kome onda Vučić prodaje tu priču?!

Ivan Golubovic

pre 11 godina

Svi ste pametni na komentarima. Da je to lako za NAS TIM oni bi sigurno prihvatili, ali moraju da taktiziraju, da dobiju vise, a i da prihvate zbog EU. Budimo realni! Nisu uopste u lakoj poziciji...

mattko

pre 11 godina

@Branko Ćopić
Lijepa je to pjesmica i poucna ali autor je skocio sa mosta u Beogradu i prekratio sebi zivot kada je uvideo kakva je stvarnost!

Bax

pre 11 godina

Hajde sada idite, pa opet dodjite, jer da biste opet dosli, morate prvo da odete.
(zodiac, 18. april 2013 18:13)
Oni će ipak da se vrate ali će se vratiti kao neki koji su postigli rezultat, a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!
(Sara Key, 18. april 2013 18:58)

Vidim Saro da pratis pozoriste i nase antologijske predstave. Izjaviti ovako nesto na prvo navedeni komentar je krajnje zabrinjavajuce. Danasnja omladina je prazna, plitka, sujetna, zavidna, morbidna, ogorcena, bez entuzijazma, bez pozitivne pokretacke energije, neobrazovana, bez minumuma elementarne kulture i vaspitanja... Ovakvi da nas vode u bolju buducnost?!!! Dzabe krecimo!!!

Djordje

pre 11 godina

A od kada to pricamo o institucijama Srba na Kosovu. Zar nisu tema institucije "drzave Srbije" na teritoriji KiM? Sud,opstine,drzavna uprava?
Pa Srbi imaju institucije i u Cikagu i u Sidneju.....ali drzava Srbija nema institucije u SAD ni u Australiji.To je poenta.
Oni pregovaraju da Srbi u okviru drzave kosovo Kosovo dobiju sto bolja prava, kao u Rumuniji,Madjarskoj itd...
Gospodo pregovaraci od kada ste okrenuli plocu?To je onda definitivno odustajanje od Kosova. Pa naravno da ce Taci da da neku autonomiju.Sto ne bi? Dobija drzavu a ima manjinu sa autonomijom da se hvali u Evropi kako im je dao velika prava.Ko kec na desetku za njega.

DORA

pre 11 godina

Prvo su nas zavadili a sada se kao trude da nas izmire,EU i SAD mlate sa Srbijom i Kosovom kako im se hoce a narod glup pa im dozvoli sve to.

Nidzoni

pre 11 godina

Nadam se da nismo slepi i da vidimo sta se radi i kako se sada bori za Srbiju, kako se brane interesi Srbije.
Prethodna vlast nije imala smelosti da se suprodstavi Tacijevom rezimu i oni su i doveli Dacica, Vucica i kompaniju u ovaj polozaj. U prevodu su isli 2 napred, 3 nazad... i onda sad svi na glas "Vucic ovo, Vucic ono". Prvenstveno je mnogo vise uradio od ostalih, a i nzm sto ima ljubomornih ljudi.
Da se samo podsetimo koga je sve pohapsio, dovoljno je!

panonski

pre 11 godina

Niko nije srecan zbog toga sto smo prisiljeni da gledamo kako nam uzimaju teritoriju, ali smo isto tako svesni da ne mozemo protiv celog sveta, i da je sporazum sa Pristinom ipak manje zlo. Sto se mene tice, Vucic i Dacic ovde imaju moju podrsku.

Vrhunac

pre 11 godina

Vrhunac ove priče je današnji Vučićev odlazak generalnom sekretaru NATO-a da NATO da garancije da vojska Kosova neće ući na sever Kosova.
Očekivati garancije od onoga tko je 78 dana bombardovao Srbiju 1999. u isto vreme je i tragično i komično i cinično i licemerno i bezumno. Prosto ne mogu naći pravu reč za taj postupak.

decoffinated

pre 11 godina

do danas mi nije jasno čime 2 prišipetlje-vulin i đurić (stručnjaci za mešetarenje) doprinose svojim prisustvom? 'vataju beleške za tomu? donose kafu?

MIKICA

pre 11 godina

Ukoliko se ne postigne dogovor ni danas znam samo da se ne piše dobro ni nama ni njima, zato se nadam da će razum preovladati, a ne inat Tacija.

Ja

pre 11 godina

Neverovatna količina ograničenih umova koji celu situaciju svode isključivo na "izdaju" ili "pobedu". Ovde se radi o nečem trećem, a to je da na Kosovu ima toliko mnogo Albanaca, da nema šanse da oni ostanu u Srbiji. Uostalom, na isti način je i Vojvodina ušla u sastav Kraljevine SHS, pre nešto manje od 100 godina. Kada bude vise naroda, lako ćemo za teritorije.

Starac Milija

pre 11 godina

U svakom slucaju smo kao narod gubitnici! Da li biste vi bili prezadovoljni da vam neko oduzme 90 posto kuce i okucnice, a da se za 10 posto borite i na kraju kao to sacuvate?!?!?! da li je to uspeh i sreca,razmislite... jad,cemer,tuga...

KILE

pre 11 godina

Mislim da ce danas na Tačija Amerika izvrsiti pritisak da potpise Estonovu ponudu koja je ovog puta i više nego povoljna za našu stranu, a da Tači kao američki poltron to nece smeti da odbije.

ice9

pre 11 godina

Naucnici se krenuli da istrazuju srbiju jer su ukapirali da je srbija zapravo najbliza po karakteristikama crne rupe, narod nestaje bez traga!

'mikiVr

pre 11 godina

Prvi ministre, gospodine Dacic:
Nemozete da nadmudrite, zavarate niti da prevarite medjunarodnu zajednicu (tzv. Zapad),ni nas postene gradjane drzave Srbije a jos manje Srbe na KiM.
To sto ste Vi odlucili da idete u slalom ili cik-cak, kad-tad docicete na kraj, tj. pred svrsen cin-Hteli ne hteli: Srbijo priznaj Kosovo!!!
Zato, po meni svrsishodnije je sve ono sto su govorili svi drzavni prethodnici i sada predsednik Nikolic: Nema priznanja Kosova po cenu gubitka EU!
Cak mislim: Bolje zamrznut konflikt!

B o k i

pre 11 godina

Verujem u pozitivne ishode u nastavku pregovora. Isto tako verujem da smo dovoljno slozni i prema tome sam siguran u ceo tim i Aleksandra Vucica.

goran

pre 11 godina

Razgovori su dobili jednu posebnu notu, od kada razgovore vodi gosp Vucic, moja porodica i ja jako smo mu zahvalni sto se toliko zalaze za nasu buducnost

KOSOVAC

pre 11 godina

Dosta više laži i prevara. Ako bude potpisan ovaj sporazum kakav je sada to praktično znači za Srbe južno od Ibra odmah veliko NIŠTA a za četiri opštine na severu opet veliko NIŠTA ali koje će doći sutra. Za Srbiju opet NIŠTA u sledećih 20 godina, a posle ćemo videti dali će stara dama Evropa, preživeti. Jedino Albanci dobijaju, svi ostali gube to je jasno. Ili bolje rečeno svi ostali dobijaju koliko se u ovim pregovorima pita onaj nesretni Slobodan Petrović, koga Tači vodi po Briselu kao Romi mečku da igra pred kućama .

Dragana Milenković

pre 11 godina

Nadam se hitnom potpisivanju sporazuma. Na kraju ćemo ostati da pregovaramo sami sa sobom, kao svi solidni ludaci, izolovani i ostavljeni da nestanemo ako nismo sposobni da idemo u korak sa celim svetom.

Marina

pre 11 godina

Ako se danas dogovore,Dačić će danas "pobijediti" u Briselu pod istim uvjetima pod kojima je Slobo "pobijedio" NATO. Srbiji je važno da je pobijedila makar to bila i Pirova pobjeda i ne mari što se krije iza pobjede. Da objasnim,Srbi na sjeveru će dobiti široka manjinska prava u okviru kojih će sami birati među sobom svoje predstavnike lokalne i državne vlasti sa sjedištem u Prištini,osobni dokumenti kosovski,putovnica kosovska i srbijanska (dvojno državljanstvo)i sve to je prema Ahtisariju. Srbija će dobiti datum,a Kosovo članstvo u UN. Ako Dačić i mediji smatraju ovo pobjedom srbijanske strane i "porazom" Tačija,super,znači vuk sit,a ovce na broju. Konačno rješenje !!!

Pod pendžerom

pre 11 godina

Priština svakako neće dobiti stolicu u UN nego će se moguće ići na model Palestine koja je tek nakon 40-50 godina dobila to pravo. Tači je previše uzbudjen, nadam se da će besan ostati samo on jer Srbija neće prihvatiti ustupke zarad datuma, naročito nakon izjava Evropskih zvaničnika i usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta kojom se ohrabruje početak pregovora u vezi članstva u EU!

BBD

pre 11 godina

Чему журба, коме се жури срећан пут, на брзину се и не руча а камоли продаје најбоља њива,. она се продаје или по доброј цени или из велике нужде.Мислим да имамо добре комшије *а не суседе* а што се тиче кандидатуре за ЕУ кажем да је Турска кандидат више од 30.година, а мој комшија, који има 60.год., кандидат за женидбу више од 46.година.Размислите.

novicavg

pre 11 godina

Evo opet jovo nanovo ista ekipa u istom sastavu ide na nage baronici Ešton sa pokušajem da se u razgovorima sa prištinskom ekipom pokuša da izanđe rešenje za kosovski gordijev čvor koji je jako zapteljao i koji Srbiju drži kao taoca koja ništa ne radi samo osluškuje vesti iz Brisela. Dali ćemo se i ovaj put odupreti Tačiju i sprečiti ga da nas " preradi " i " prevede žedne preko vode " videćemo u toku sutrašnjeg dana posle sučeljavanja za stolom kod Eštonove. Za nas je sporno Tačijeva želja da na mala vrata dođe do stolice u UN i dali ćemo uspeti to da izbacimo iz sporazuma ili ćemo zažmureti nad time i progutati gorku knedlu i zauvek izgubiti sever Kosova. Ovo brzanje sa pregovorima i pregovori iz dana u dan kao da imaju želju da nas po svaku cenu ubede da smo Kosova izgubili iz šaka.

Branko Ćopić

pre 11 godina

...
Diže se Ježić,
oči mu sjaje,
gostima čudnim
odgovor daje:
Ma kakav bio
moj rodni prag,
on mi je ipak
mio i drag.
Prost je i skroman,
ali je moj,
tu sam slobodan
i gazda svoj.
Vrijedan sam,
radim,
bavim se lovom
i mirno živim
pod svojim krovom.
TO SAMO HULJE,
NOSI IH VRAG
ZA RUČAK DAJU
SVOJ RODNI PRAG!
Zbog toga samo,
lude vas troje,
čestite kuće
nemate svoje.
Živite,
čujem,
od skitnje,
pljačke
i svršit ćete
naopačke!
...

mlekadzija

pre 11 godina

Brisel 2013 Rambuje 1999.
Slicnost se prosto namece... U poslednji cas ce nam poturiti izmenjenu listu zahteva (prijem tzv u UN koji nije ranije bio spominjan) kao i onomad...
Srbija ce biti proglasena krivom za neuspeh razgovora. Nadam se da nas ovog puta nece bombardovati jer nismo ispunili njihove zajteve.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 11 godina

Kosovo je drzava, 19. april 2013 03:34

ko kaze da je srbija izgubila u bosni?? pola bosne cirilicu pise..ako su srbi negde dobili to je u bosni.. ;) znam za tebe teska cinjenica ali sta da se radi kad pola stanovnista se tamo smatra srbinom.

kosovo je drzava? gde ima to?? priznati jesu od sila ,ali nisu drzava..oni ne raspolazu nicemu niti imaju godisnji budzet kako treba kakva drzava? nikad to drzava nece biti jer ce uvek ovisiti o srbiji..ali bas uvek!!dogovora nece biti u ovim rundama ,albanci ce probati novu oluju gde ce pasti .ne zbog snaga srba dole na severu vec zbog sveta uopste,mi srbi to cekamo da se preokrene situacija ,da nam udare "oluju 2.0)" ..tako da se malo poboljsa imidz bad guy good guy..a to tada ,uzivajte !

gle njega..kosovo je drzava... ;) ma idi bre...

gligorije

pre 11 godina

Naši stari imaju poslovicu " Loš pas navede vuka na tor ". Nažalost i ovaj put se pokazala njihova mudrost. Pa da nisu Dačić i Nikolić toliko navaljivali da reše problem " KOSOVA " i to u Briselu, druga bi se priča pričala.

vlada milic

pre 11 godina

drago mi je sto ce naslednici onih koji su predali kosovo ( milosevic i seselj ) a to su dacic i vucic potpisati nezavisnost kosova i ukinuti paralelne institucije pa neka oni to opet zovu modifikovani , poboljsani , idealni itd sporazum i pobedom. ionako nacionalisti i ostali "sti" ne razmisljaju svojom glavom vec im je istina ono sto im govore " velike vodje " . nama koji smo se borili devedesetih protiv onih koji su unistili srbiju , milosevic seselj nikolic vucic i dacic , je ionako ovo bila jedina razumna opcija ali mi se svidja kada se " vampir " pretvori u vegetarijanca , nista lepse od tog prizora.

Pametnjaković

pre 11 godina

Da je Đinđić živ mi ne bismo ni bili u ovoj situaciji, a EU ne bi našu super elitu zezala gde god stigne. Ne vredi, Srbija će da plati cenu gluposti koje čini elita i onda će da nastavi da plaća decenijama koje dolaze.

lala53

pre 11 godina

ovi nasi su na prekobrojne delegacije za pregovore, potrosili vise para no GosinBorko Stefanovic za sve ptrethodne godine, ali ne lezi vraze ovi ce ga defnitivno ispregovarati.Nemaju mesta u avionu, a tek koliko kostaju smestaj ,,olin kluziv,,i ostale ,,sitnice,,.

Vladislav Kablar

pre 11 godina

Prva runda, druga runda, treća runda ... Deseta runda. Ovo me podseća na istorijske boks spektakle između Kasijusa Kleja, (Muhameda Alija) i Džoa Frejzera, odnosno kasnije Džorža Formena. Takmičari se "krljaju" do iznemoglosti, ali je u pitanju ipak "plemenita veština", pa se sve nadam će se neko oplemeniti na kraju svega ovoga. Doduše, ostaće recidivi - neko nepokretan, neko neko vrlo malo pokretan, ali koga je briga ... Bitno da je uzbudljivo i da je zanimacija. Ovi što organizuju boks meč, oni ionako uzmiju svu lovu.

Milan

pre 11 godina

I opet cemo im poverovati, i opet ce nas zapad slagati, i opet cemo biti prevareni, i opet ce izbeglicke kolone ici ka Srbiji, i opet ce nase crkve i manastiri goreti, i opet nam niko nece pomoci, i opet necemo priznati Kosovo, i opet ce doci novi izbori...

ZoranNS

pre 11 godina

Dragi SNSovce, sada zamislite SEBE, vašu dirigovanu mašineriju, šta bi radila da je takav sporazum prihvatio DS. Mada, prihvatam svaki sporazum koji bilo koja vlada, pa i ova (ne mislim da je IZDAJNIČKA) postigne samo da već jednom znamo kako naša država izgleda.

onako usput

pre 11 godina

Vreme je da se slozimo . . . da se veruje vladi i Vucicu koji se bez obzira na tezinu situacije suocavaju sa problemima...
(Kikica, 18. april 2013 23:11)

jeste vreme je da se slozimo, kako se definise nepostovanje ustava i prodaja dela teritorije?

nebojsa bg

pre 11 godina

Ovaj pregovarački tim ima pun kapacitet za pregovore i postizanje održivog i primenljivog rešenja, pa ga ne treba menjati.
(Smilja I, 18. april 2013 21:38)

da,i ja mislim da ovaj tim ima pun,cak,prepun kapacitet.samo,cekamo da se vrate pa da sav svoj kapacitet istovare po nama,a sa tim papirom koji potpisu mogu slobodno da urade nesto pametnije..lakse se brise.

19 84

pre 11 godina

Jos jedan korak smo blizi ka postizanju sporazuma i resenju koje je prihvatljivo. Nasa vlada je do sada ucinila mnogo i neka nastavi u tom pravcu i dalje. Nadam se i ocekujem pozitivan ishod dijaloga.

aman !?

pre 11 godina

Radite svoj posao ( ako ga znate ) i cutite ( ionako o najvaznijim / presudnim cinjenicama nista ne znamo )- kad zavrsite, videcemo rezultate i proceniti vasu dalju sudbinu !?

Rasha

pre 11 godina

Ko bi rekao, iz perspektive '90-tih da ce Dacic ispasti motorna snaga u resavanju problema, i da ce tako vesto voditi pregovore. Na unutrasnjoj strani kao manjinski partner mora obuzdavati plitkost Nikolica i nacionalizam ekipe oko njega, kao i populizam, neiskustvo i konfrontacijski mentalitet Vucica. Na spoljnjoj strani drzi EU koliko toliko ozbiljne da ne drze Tacija stalno u krilima, a jos mora pregovarati sa Tacijem i gurati jaku pricu, dok Taci ima potpunu podrsku USA i Nemacke. Plus je Dacic isao da trazi podrsku od Francuske i Rusije. U Francuskoj je u razgovorima bio toliko dobar da ih je sa "vagon" zaista ubo u zicu. Putinu je pao na kolena kao sto je to Pasic radio. Trazio oprost za lose ponasanje prema Rusiji. Dobio podrsku i tu... Potpuno je u kontroli situacije, a manjinski je partner u vlasti.... Veoma je elokventan i taman onoliko direktan koliko treba. Vesto barata jakim metaforama.... Potpuno mu je jasna citava slika u svakom momentu. Prvi je Patrijarhu rekao da nemaju sta da pricaju kada se i patrijarsija iselilasa Kosova jos 1690-te..... Cudo! Kljucnin ce biti za sklapanje mira.

I to sve radi Ivica Dacic? Slobin "glasnogovornik" to moze? Zaista neverovatno... Ali tako je...

Storm

pre 11 godina

Ma gluposti. Sve je to nase sta god bilo. Toliko je to srpsko da ce uvek da budu prokleti na nasoj svetoj zemlji. Samo da se ne odreknemo nasih svetinja i bez brige. Bog je jedan.

Treći kosovski boj

pre 11 godina

Naši su spremni za još jedan diplomatski rat sa Tačijem. Biće teško ali ipak mislim da je diplomatija odradila svoje i da je sada ovo samo stvar tehničkih detalja. U svakom slučaju, podrška našem timu i da nastave onako kako su i počeli. Složno i jedinstveno..

pogled sa strane

pre 11 godina

Iz svih izvora koji su dostupni, može se zaključiti da bi dogovor koji će danas biti zaključen izgledao tako da će Srbi na Kosovu dobiti institucije koje su tražene,ali koje će funkcionirati po kosovskom Ustavu i zakonima,a Kosovu Srbija neće onemogućavati učlanjenje u UN,NATO, EU i sl.

Gospojinka

pre 11 godina

Sporazum, koji je bio blizu dogovora, na kraju ipak nije postignut,al kako i Beograd pretpostavlja da ih u Brisel zovu jer imaju rešenja za sporne tačke, tako i ja predpostavljam da će srpski tim,u ovom najboljem sastavu,uspeti da pronadje rešenje i da će se dogovor povoljan za Srbe na Kosovu postići.U drugom slučaju,verujem da su istrajnošću članovi naše delegacije vec pokazali šta im je prioritet i da neće pristati na ucena van naših interesa. Srećno.

budalica

pre 11 godina

Uh, kako mi je drago kad vidim kako narod ne naseda više na propagandu i plaćene komentare. Pa nije vam ovo '99. dragi SNSovci kad ste mogli sve i svašta.

Pogana sorta

pre 11 godina

@Još jedan pokušaj da se pitanje Kosova reši.Pitanje je koliko je Priština spremna da odustane od svojih ideja!
(vanja, 18. april 2013 23:58)
Zasto bi odustajali od svojih ideja, kad je Srbija odustala od svoje drzavnosti na Kosmetu? Ionako se pregovara o manje vise 2 komandira policije i jednom sudiji koji ce se zaklinjati nad ustavom Kosova, a ne nad ustavom Srbije. Sto bi oni odustajali od svojih ideja? Srbi su poznati po tome sto odustaju od svojih ideja, ako su ih ikad i imali, ostali ozbiljni narodi stvaraju drzave, a Srbi ne mogu da odrze ni ono malo sto im je ostalo. Spremite se za sledeci cin rasparcavanja Srbije za bolju buducnost. Kosovo smo dali za jedno veliko NISTA, a za jedno MOZDA cemo ukinuti i ono malo Srbije sto je preostalo.

Kosovo je drzava

pre 11 godina

Aman hoce li se ovo zavrsiti?
Hoce li Srbi vec jednom priznati da u u toj pristini postoji neki parlament, i predsednica i premijer, i da kosovo raspolaze svojim sredstvima.
Hajde postedite nas bede, da se zavrse vi razgovori pa da nastavimo da zivimo.
Jesu srbi ratnici, al ajde malo da odmorimo pa da prestanemo sa tim teritorijalnim pretenzijama, nema nsta od toga. U hrvatskoj rat za teritorije, Srbija izgubila. U Bosni rat za teritorije, Srbija izgubila, Kosovo izgubljeno.
Otici ce i vojvodina ako ovako nastavite.

Nikola

pre 11 godina

Zamolio bih da mi neko odgovori gde mogu da se prijavim za pisanje naručenih komentara. Kad već čitam vesti i za džabe i pišem komenare što ne bi lepo primao pare i pisao šta mi kažu. Taman sam pomislio da i ova vlast laže kad oni zaposliše silan narod.

Mladja

pre 11 godina

U atmosferi postavljanja novih uslova, i ja bih dodao nesto. Sledece zahteve cu obelezavati crticama, a na kraju pregovora bi im trebalo dodeliti redne brojeve.
- da Srbiji, EU i SAD, daju kredit u iznosu od 200 milijardi evra (moze i dolara) sa grejs periodom od 200 godina
- da Jelko Kacin obrije bradicu i da Slovenci, generalno, postanu velikodusni
- da sve televizije koje emituju Velikog brata, Farmu ili tome slicno, placaju posebnu taksu u iznosu petostrukog poreza koji inace placaju, i to u fondove iz kojih bi se finansurale lokalne servisne tv i radio stanice
- da se zakonom zabrane vicevi o plavusama
- da se na sledecim predsednickim izborima, Barak Obama kandiduje za predsednika Srbije
i na kraju
- da Englezi prestanu da podmecu nogu Srbiji u narednih 1000 godina.

Milow

pre 11 godina

Dragi komentatori ne lupajte minuse vec ignorisite to je jedini nacin za resavanje problema spamovanja ili ti aleksandrovanja ovih dana, nedelja, meseci, je li ovo neki Trumanov show?!

Posmatrač

pre 11 godina

Čitam vest i komentare i prosto ne mogu da verujem koliko su ljudi naivni. Pa zar stvarno mislite da će se problem Kosova tako lako rešiti jednim potpisom na neki papir i da će to biti zauvek rešeno?

Mihona78

pre 11 godina

Koliko se dugo konacan ishod olagao, pitam se da li ovi novi sastanci vode ikuda, nadam se da se resenje postici na sto pravedniji nacin.

Rihard

pre 11 godina

Ja sam zato da se Tačiju odmah da da vlada Srbijom i to iz Beograda. To bi bilo "idealno" rešenje, a više pregovora ne bi bilo, a i sprečili bi neku eventualnu "nepredviđenu" vojnu intervenciju. Vojvodina bi dobila državu, kasnije Srem, Banat i Bačka, Raška oblast ili Sandžak (kako se odluči na referendumu) Preševo sa okolinom, a i Užička Republika, kao i pet nahija oko Niša bi dobile apsolutnu nezavisnost. Beograd sa ili bez Zemuna, a i Šumadija bi bile potpuno samostalne i nezavisne države. Prosto, a i idealno rešenje. Zašto da se više foliramo?

Кривокапић

pre 11 godina

Овакво организовано коментарисање одавно нисмо видели. Све је ово јадно и смешно.
Све у демократском духу Северне Кореје и Ирана.

Zoran Bojic

pre 11 godina

Mene zivo zanima da li neko mozda zna na kom se jeziku vode razgovori? Verujem da gospodja Eston govori samo engleski, ali i da Taci zna srpski :)

djovani

pre 11 godina

Tim koji pobedjuje u svakom sportu se ne menja. Takodje i u politici vazi isto pravilo.Do konacne pobede i uspeha mnogo srece Vam zele gradjani Srbije.
(Borkovacka- dolina, 18. april 2013 22:03)

Tacno tako, posto pojma nemamo u sportu, tako je i sa nasim politicarima, hihihihi

Manje nego sada

pre 11 godina

Zar nitko u Srbiji ne vidi da ovim "poboljšanim" predlogom Srbija dobiva manje nego što ima sada?
I onda će to sutra Dačić i Vučić uz podršku svih medija proglasiti uspehom.
Ponavlja se "pobeda" iz 1999.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Izostanak ministra Grubješić neće ništa oslabiti poziciju Srbije. Ona je svoj posao odradila sasvim korektno zajedno sa celim našim timom..

Kratko pamcenje

pre 11 godina

Ova drzava prvi put posle 15 godina ima sigurnog i jakog lidera koji stiti interese Srbije, a ne marionetu koja igra kako narede! (Anabela, 18. april 2013 22:39)
Da istog onog koji je pre 15 godina prvi put bio ministar i koji je ucestvovao u pobedi nad NATO-om.

Lex specialis

pre 11 godina

Sporazum koji ce se potpisati jeste znacajan,ali ne istorijski.Nasoj delegaciji treba da pozelimo srecu.Ne treba prejudicirati stvari.

Nebojša sa Zvezdare

pre 11 godina

Srbija je juče dobila jednu bitku za zelenim stolom. Tači je sam sebi skočio u stomak. Sutra se nadam da ćemo overiti ovu prednost..

zenamacka

pre 11 godina

Sa srecom,dokazite da je Srbija u pravu,da ne dozvolimo da nas gaze,da zavisi nesto i od njih,da Taci shvati kao i ostatak zapada da moraju negde i oni da popuste da potpisu taj sporazum

TAJNI AGENT

pre 11 godina

Posto je ponuda poboljsana,nadamo se svi dogovoru,nadam se,da nece biti nekih prepreka od straneTacija i ostalih,u interesu nas je da se problem resi,i da konacno stavimo tacku na ceo ovaj slucaj.

Rajko

pre 11 godina

Očekujem da će sporazum biti potpisan ali naravno bez tačke 14. Kosovo nikada nećemo priznati, a za naš narod na Kosovu se treba boriti da ima ista prava kao i svaki drugi narod u Evropi.

Rus

pre 11 godina

Puna podrška našem pregovaračkom timu, neka ostanu jedinstveni i korektni. Ne smeju da nasedaju na provokacije Tačija i moraju braniti interese Srbije. Ogromna podrška Aleksandru Vučiću koji je Tačiju dao do znanja da se Srbija neće predati i da će se boriti za normalan život Srba na Kosovu.

Borkovacka- dolina

pre 11 godina

Tim koji pobedjuje u svakom sportu se ne menja. Takodje i u politici vazi isto pravilo.Do konacne pobede i uspeha mnogo srece Vam zele gradjani Srbije.

General poručnik

pre 11 godina

Naši rade onako kako treba da se radi. Konsultacije pre svakog novog razgovora. Taj predlog koji je izneo Tači nema veze sa stvarnim životom na KiM.

Vera K

pre 11 godina

Ovakav sastav Srpske pregovaračke delegacije je u mnogome uozbiljio i konktetizovao pregovore, treba imati povrenja u njega i pružiti mu punu podršku.

LIJA

pre 11 godina

Potrebno je da ide ista delegacija Srbije u Brisel jer je to veoma važno da ista ekipa bude prosutna kada se dogovor bude potpisao, srećno!!

Aco87wien

pre 11 godina

Ja se pitam a verovatno i vecina ostalih koji prate pregovore sta se uopste nalazi pod tih 15 tacaka???!! Jel tu pise da ce srbi civili kao i politicari imati pravo da posecuju crkve i manastire na Kosovu,jel pise da ce srpske svetinje biti zasticene ili da srbi imaju mogucnost da ih renoviraju????! To se ja pitam.

Romanija

pre 11 godina

U Brisel svakako sutra treba da putuju Dačić i Vučić. Naravno i ostali koji su učestvovali u dosadašnjim pregovirima dobro bi bilo da putuju jer će se verovatno sutra govoriti o završnim pregovorima tako da će biti neophodne konsultacije na licu mesta.

Sladjana

pre 11 godina

Srecno nasem timu jer je svima jasno da im tamo nece biti lako, pogotovo sedeti za istim stolom sa Tacijem koji je pomahnitao pa je poceo sa pretnjama.

DRAGAN

pre 11 godina

Treba biti odmoran za sutra jer verovatno se sutra bije i presudna bitka za Kosovo,isti sastav na celu sa Vucicem mora nastaviti pregovore i doneti najbolje za Srbiju i njene gradjane.

Maki

pre 11 godina

Prica se mora isterati do kraja.Mora se konacno postici dogovor i dobro je da ide ceo drzavni vrh,narocito je bitan Vucic koji po mom misljenju unosi dodatnu dozu stabilnosti i odlucnosti.

PLAVA SHEHEREZADA88

pre 11 godina

Vucic i Toma se zaista bore svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce oni izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

Кривокапић

pre 11 godina

Ја волим како се народ ложи око такозваних преговора. Народ албански и српски. Ту се навија за своје преговарачке тимове, гледа се ко че кога да надмудри....итд. Најтужније је што нико не зна о чему се као преговара и шта је у тих 15 тачака. Лудило.
Људи нико овде ништа не пита ни Дачића, ни Тачија, ни Вучића. Овде они нама кажу шта нам је чинити ако нећемо да будемо црна рупа у Европи. То је то. Нико ту ништа не преговара већ слуша лејди Кату.

T&T

pre 11 godina

"...a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!"
@ (Sara Key, 18. april 2013 18:58)

Nisam niciji advokat, ali draga Saro, znas onu narodnu - "lopov se najvise plasi da ga ne pokradu"? Ili u prevodu - svako uvek polazi od sebe samog.

Eh kada jedan SNS bot govori o dnevnicama za komentarisanje to bi onda stvarno morao biti top rated comment! ;)

Ma Cherie

pre 11 godina

slušaj molim te, oni misle da odlučuju, zbog ovih farsi narod će vam reći šta ima na izborima...
(Banex, 18. april 2013 19:09)

naravno da ce im reci..pa vec sada je Vucicu znacajno skocio rejting, zamisli tek sta ce biti do izbora.

cene prosek

pre 11 godina

Iskreno srecan sam i nisam izneveren sto sam prosli put glasao za Nikolica. Boris Tadic bi prihvatio ocajan sporazum a narodu bi mahao besmislenim papirima iz EU koji nista ne znace ni Turskoj vec 4 decenije.
(Marko, 18. april 2013 19:25)
Sta ces onda sutra kad ovi potpisu? Nemoj samo da se samopovredis, nije vredno toga

Tanja-T.

pre 11 godina

Ljudi pa jel to moguce? Razmisljaju hoce li ici ili nece ??? Ne mogu da verujem!!!
(pista, 18. april 2013 19:26)

naravno da ce otici, ukoliko je to u nasem interesu...kao sto i jeste

Logicno

pre 11 godina

Zbog ovih slihtarskih komentara, cak i Dacic postaje popularniji politicar od Vucica. :( Botovi dodjose glave Vucku. Ponekad pomislim da sve te komentare pisu ustvari DS aktivisti, jer najbolji nacin da unistis nekoga u Srbiji je da ga falis do iznemoglosti.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Krajnje smorno...po broju komentara se vidi da ova tema sve manje interesuje ljude...pa čak i idolopoklonici lika i dela Mr. Vice su se zamorili i ne znaju šta da pišu...letargija!

Marko

pre 11 godina

Iskreno srecan sam i nisam izneveren sto sam prosli put glasao za Nikolica. Boris Tadic bi prihvatio ocajan sporazum a narodu bi mahao besmislenim papirima iz EU koji nista ne znace ni Turskoj vec 4 decenije.

occean

pre 11 godina

Ja ne znam ,zasto se Nikolic ne ukljuci u svu ovu pricu. ili neka idu sva trojica ili Nikolic i Vucic.I nek se vec jednom zavrsi sve ovo,nadam se pozitivno po Srbiju.

adriano

pre 11 godina

Šta ko će da ide,pa Vučić sigurno,jer da njega nije bilo ovi razgovori bi bili završeni još pre par dana,a mi bi dobili jedno veliko NIŠTA.

sremac iz indjije

pre 11 godina

Došla moja koleginica na posao i priča danas. Gledaju ona i muž vesti, prilazi im sin od četiri godine i kaže: "Dosta mi je više Kosova, hoću crtaće".
Šta reći i decu smo zatrovali.

dragan

pre 11 godina

Ja mislim da su se nasi uplasili od sporazuma. Da se razumemo , nasima najvise odgovara situacija u kojoj oni zele sporazum ali da im se ispuni minimum zahteva, a Priština ne popušta. Taj minimum je u stvari na neki nacin priznavanje kosovske vlade ali to je za Tacija mnogo jer se zna kakav ce biti odgovor njihovih ekstremista koji su vecina Albanaca i za koje je bilo kakav dogovor sa Srbijom poraz. I sad je nastao problem ako Taci ipak popusti sta ce biti sa Srpskim birackim telom koje će to videti kao priznanje kosovskih institucija, što i defacto jeste, a reakcija Srba na Kosovu bice zestoka. Onda su nasi odlucili da prave teren da ne mogu da idu zbog lose atmosfere i zbog losih nagovestaja. Ma ljudi, briga nas za losu atmosferu i lose glasine. Istrpite malo ako vam je tesko, jer ovaj napacen narod ima valjda vise pravo da pocne da se nada boljem životu. Sad ste nasli da budete osecajni i plasite se atmosfere. Ni nasa svakodnevna atmosfera nije sjajna. Jel nepravedno? Jeste. Jer ćemo imati bolju ponudu? Necemo. Jer ćemo imati bolju atmosferu?Necemo. Jer ćemo imati još teži život ako ne potpišemo?Hocemo. Ali plasim se da vas više brine vaš status ako potpišete, a ne status naroda.

BgHQ

pre 11 godina

Ko koga ucenjuje i da li ucenjuje,ne znamo jer nam niko pravu istinu ne govori.Ako sporazum bude postignut opet je veliko pitanje da li ce nam reci istinu sta pise u sporazumu jer npr.ni dan danas ogromna vecina ne zna sta je tacno potpisano u Kumanovskom sporazumu 1999 god.Voleo bih da se konacno postigne sporazum i da svi krenemo u lepsu buducnost,mada sam skeptican po pitanju zelje svih politicara i s nase i s njihove strane.Skeptican sam jer ako Kosovo nestane kao problem kako ce sticati jeftine politicke poene i morace da se pozabave boljim zivotima za sve nas a nisam siguran da to zele a i umeju.Tako bih voleo da me demantuju.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Radikali i socijalisti najvise vole da vladaju Srbijom kad je ona u mraku,izolovana i slaba kad je narod gladan siromasan i apatican!Takav je srpski narod bio '93-'95, '99 takav je narod i sada!Ne gajim nikakvu nadu da cemo uopste uci u EU jer to sadasnjoj vlasti nikako ne odgovara,ali oni kao da zaboravljaju da gladan i siromasan narod nema mnogo sta da izgubi a granica tolerancije je u nas srba velika ali ne i beskonacna pa kad vise od pola stanovnistva bude na socijalnom i narodnom kazanu a to ce se za par godina desiti ne bih voleo da budem u kozi danasnjih politicara kad ih budemo potrazili da ih priupitamo zasto su nas ovako "usrecili".U Srbiji se izgleda samo revoluciojom mogu dovesti stvari u red posto nam demokratija nije jaca strana...

BRATAC SAČULATAC

pre 11 godina

Borba za ocuvanje Srbije se mora nastaviti, Aleksandar Vucic pod obavezno mora biti prisutan.Svojim prisustvom daje snagu pregovaračkom timu. Uliva poverenje kako naroda tako i EU da ce na kraju sve ispasti kako treba.Do sada je Aleksandar Vucic pokazao da brani ono sto je najbolje za Srbiju i njene građanne pogotovu za Srbe sa Severa Kosova.

kblo

pre 11 godina

Ispada kao da se oni malo igraju sa nama.Promene jednu reč u sporazumu i onda kažu dođite i tako svaki put.Oni stvarno misle da nam je vlada toliko besposlena da se samo šetka od Beograda do Brisela.

AlexDenmark

pre 11 godina

Ma, prihvatite da Kosovo moze da bude clan svih organizacija osim onih u kojima bi clanstvo znacilo drzavnost - ako je to vec toliko problem... I vuk siti i ovce na broju...

VV

pre 11 godina

Neprimerena atmosfera? Da im nije ponestalo senfa? Kakvu li su atmosferu ocekivali, da mi je znati. Svi znamo ko je i cime se bavio Hasim Taci.

f

pre 11 godina

Mislim, da pišem ovo već treći put! Potpis Srbije i Kosova, da se ne ometaju u ulasku u međunarodne integracije je sasvim na mestu. Srbija treba Kosovski potpis da dobije datum za EU, a Kosovo treba potpis Srbije da ide u međunarodne integracije. Prosto ko pasulj. Srbiji još uvek ostane, da se busa u prsa junačka, kao Kosovo je Srbija, za domaču upotrebu vam ostane Ustav, iako ga upotrebljavate samo, ako vam baš ne smeta! Ostane vam Rusija, koja je, onoj smanjenoj Jugi, kad su izglasovali u Beogradu, da se pridružuju Ruski federaciji, a Jelcin rekao NJET! Stariji sam, pa se sećam, a o tome se ne govori baš često. Nadam se da dođete pameti, pa da se vidimo u EU još za mog života. Ipak, da malo požurite, ne kao sa autoputevima!:)

Sara Key

pre 11 godina

Hajde sada idite, pa opet dodjite, jer da biste opet dosli, morate prvo da odete.
(zodiac, 18. april 2013 18:13)
Oni će ipak da se vrate ali će se vratiti kao neki koji su postigli rezultat, a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!

Republika Valjevo

pre 11 godina

Sta to znaci neprimerena atmosfera??
Koga bre briga za neprimerenu atnosferu i za to sto se Vucic dusa...kao povisuju tonove Vucic i Taci....kakva sprdnja...
Zamislite jednog Djindjica u ovim pregovorima..
Intelekt bi prštao od predloga..nadmudrivanja i ostalog...
Pa ne ide Vucic tamo da se nadmece u vuči konopca pa ko jaci...pa da navijamo...kao sto neki navijaju...a navijaju za istog onog ko nas je i doveo dovde...koji je prstao ratnom retorikom.
No kad je vec tako pa se na zalost on ponovo pita...on treba da obrije Tacija ali sa pameću...ne sa povicima i cime vec...
Mozda nas sve lazu i nasi nas i njihovi kosovare...nista me ne bi zacudilo...

crni domino

pre 11 godina

Da li se vi igrate fote ili se bavite politikom!?
Politicari, ne zevzecite se vise, Srbiji gori pod nogama. U Srbiji je sve stalo!
Cekate da narod uzme motke u ruke!? Sta?! Plasite se kosovara?!
U redu, uzecemo motke u ruke, pa kom opanci, kom obojci!

filozof

pre 11 godina

Borba za ocuvanje Srbije se mora nastaviti,Vucic pod razno mora biti prisutan jer On jedini uliva poverenje narodu da ce na kraju sve ispasti kako treba.Do sada je jedino Vucic pokazao da brani ono sto je najbolje za Srbiju i takvi stavovi se ne smeju promeniti.

Soterija

pre 11 godina

Sutra na sastanku u Briselu treba da ide Aleksandar Vučić. Građani Srbije imaju najviše poverenje u njega, jer znaju da ništa neće potpisati a da nije u interesu našeg naroda i države.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću u dve runde pregovora EU je ispunila zahteve Srbije. EU mora naterati Hašima Tačija na potpisivanje sporazuma. EU i SAD je dokazao da nikada nije uslovio Srbiju da prizna nezavisnost KiM.Srbija napokon je stekla prijatelje u EU i SAD. SNS je ispunila predizborno obećanje da je moguće i KiM i EU. Ponosim se Aleksandrom Vučićem jedino on može da izvuče našu državu iz krize.

stefi

pre 11 godina

pa ako vam nije odgovarala atmosfera ili ste jako umorni - nemojte da idete
odmorite se pa onda polako
kosovari su stigli do ljubljane pa se odmah vratili

jeremija

pre 11 godina

Због непримерене атмосфере - атмосферу креира посредник,да створи минимум пристојности супродстављених страна у преговорима.Ја ово доживљавам као неуспех посредника - који сваким даном све више доказује да није неутралан што у крајњој линији вређа страну која се препознаје као омаловажена,неиспоштована,понижена ,кажњена.

Petar Jovanović

pre 11 godina

Dobitnu kombinaciju ne treba menjati! Trenutno je to prioritet, ako su se pojavile neke druge obaveze normalno je njih treba odložiti zbog ovog puta.

Maxx drugi

pre 11 godina

Ma otici ce, sta drugo da rade?
Al nikad mi pored Albanaca necemo imati mira, uvek ce neki novi zahtev da postave, tuzno i istinito.
Danas traze UN, sutra penzije, prekosutra Presevo itd...

nemanja88

pre 11 godina

Dace Bog da na kraju bude sve kako treba i naravno u nasu korist!Ne smemo im dozvoliti da nas institucionalno pobede na severu kosmeta!Iskreno verujem u nas pregovaracki tim,pogotovo u Acu Vucica koji je definitivno rak rana taciju.

jos jedan zabrinut!!!

pre 11 godina

ajde ljudi pakujte se i put pod noge, da se ovo jednom zavrsi, manjkace nam moderatori, sve su sporiji !
(zabrinuti kometnator, 18. april 2013 17:33)

Zamisljam moderatora koji cita sve sto pisemo! Haos! Mozda samo on i cita???

Podrzavam potpisivanje sporazuma (ostao sam u temi molim objavu komentara, a, jel sam dobar?)

Bre

pre 11 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje i za nas i za njih da im damo status posmatraca u UN (kao sto je Palestina) za upravu nad policijom i da se zavrsi vise ta prica...

gremlin

pre 11 godina

Dosta vise aman!idite,potpisite,i zavrsite ovu nocnu moru vec jednom...ratovali jesmo,izgubili jesmo...i hajde da gradimo buducnost,ako nismo imali proslost,inace ostade nas 7000000 jos u mraku...

Jasmina

pre 11 godina

Ići će Vučić, jer je njegovo prisustvo od ključnog značaja! Pokazao je Tačiju da se i Srbija pita o Kosovu i samo Vučić može rešiti problem Kosova!

gremlin

pre 11 godina

Dosta vise aman!idite,potpisite,i zavrsite ovu nocnu moru vec jednom...ratovali jesmo,izgubili jesmo...i hajde da gradimo buducnost,ako nismo imali proslost,inace ostade nas 7000000 jos u mraku...

sremac iz indjije

pre 11 godina

Došla moja koleginica na posao i priča danas. Gledaju ona i muž vesti, prilazi im sin od četiri godine i kaže: "Dosta mi je više Kosova, hoću crtaće".
Šta reći i decu smo zatrovali.

Logicno

pre 11 godina

Zbog ovih slihtarskih komentara, cak i Dacic postaje popularniji politicar od Vucica. :( Botovi dodjose glave Vucku. Ponekad pomislim da sve te komentare pisu ustvari DS aktivisti, jer najbolji nacin da unistis nekoga u Srbiji je da ga falis do iznemoglosti.

stefi

pre 11 godina

pa ako vam nije odgovarala atmosfera ili ste jako umorni - nemojte da idete
odmorite se pa onda polako
kosovari su stigli do ljubljane pa se odmah vratili

crni domino

pre 11 godina

Da li se vi igrate fote ili se bavite politikom!?
Politicari, ne zevzecite se vise, Srbiji gori pod nogama. U Srbiji je sve stalo!
Cekate da narod uzme motke u ruke!? Sta?! Plasite se kosovara?!
U redu, uzecemo motke u ruke, pa kom opanci, kom obojci!

Bre

pre 11 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje i za nas i za njih da im damo status posmatraca u UN (kao sto je Palestina) za upravu nad policijom i da se zavrsi vise ta prica...

Jasmina

pre 11 godina

Ići će Vučić, jer je njegovo prisustvo od ključnog značaja! Pokazao je Tačiju da se i Srbija pita o Kosovu i samo Vučić može rešiti problem Kosova!

Кривокапић

pre 11 godina

Ја волим како се народ ложи око такозваних преговора. Народ албански и српски. Ту се навија за своје преговарачке тимове, гледа се ко че кога да надмудри....итд. Најтужније је што нико не зна о чему се као преговара и шта је у тих 15 тачака. Лудило.
Људи нико овде ништа не пита ни Дачића, ни Тачија, ни Вучића. Овде они нама кажу шта нам је чинити ако нећемо да будемо црна рупа у Европи. То је то. Нико ту ништа не преговара већ слуша лејди Кату.

Kratko pamcenje

pre 11 godina

Ova drzava prvi put posle 15 godina ima sigurnog i jakog lidera koji stiti interese Srbije, a ne marionetu koja igra kako narede! (Anabela, 18. april 2013 22:39)
Da istog onog koji je pre 15 godina prvi put bio ministar i koji je ucestvovao u pobedi nad NATO-om.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Krajnje smorno...po broju komentara se vidi da ova tema sve manje interesuje ljude...pa čak i idolopoklonici lika i dela Mr. Vice su se zamorili i ne znaju šta da pišu...letargija!

Republika Valjevo

pre 11 godina

Sta to znaci neprimerena atmosfera??
Koga bre briga za neprimerenu atnosferu i za to sto se Vucic dusa...kao povisuju tonove Vucic i Taci....kakva sprdnja...
Zamislite jednog Djindjica u ovim pregovorima..
Intelekt bi prštao od predloga..nadmudrivanja i ostalog...
Pa ne ide Vucic tamo da se nadmece u vuči konopca pa ko jaci...pa da navijamo...kao sto neki navijaju...a navijaju za istog onog ko nas je i doveo dovde...koji je prstao ratnom retorikom.
No kad je vec tako pa se na zalost on ponovo pita...on treba da obrije Tacija ali sa pameću...ne sa povicima i cime vec...
Mozda nas sve lazu i nasi nas i njihovi kosovare...nista me ne bi zacudilo...

nemanja88

pre 11 godina

Dace Bog da na kraju bude sve kako treba i naravno u nasu korist!Ne smemo im dozvoliti da nas institucionalno pobede na severu kosmeta!Iskreno verujem u nas pregovaracki tim,pogotovo u Acu Vucica koji je definitivno rak rana taciju.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Radikali i socijalisti najvise vole da vladaju Srbijom kad je ona u mraku,izolovana i slaba kad je narod gladan siromasan i apatican!Takav je srpski narod bio '93-'95, '99 takav je narod i sada!Ne gajim nikakvu nadu da cemo uopste uci u EU jer to sadasnjoj vlasti nikako ne odgovara,ali oni kao da zaboravljaju da gladan i siromasan narod nema mnogo sta da izgubi a granica tolerancije je u nas srba velika ali ne i beskonacna pa kad vise od pola stanovnistva bude na socijalnom i narodnom kazanu a to ce se za par godina desiti ne bih voleo da budem u kozi danasnjih politicara kad ih budemo potrazili da ih priupitamo zasto su nas ovako "usrecili".U Srbiji se izgleda samo revoluciojom mogu dovesti stvari u red posto nam demokratija nije jaca strana...

AlexDenmark

pre 11 godina

Ma, prihvatite da Kosovo moze da bude clan svih organizacija osim onih u kojima bi clanstvo znacilo drzavnost - ako je to vec toliko problem... I vuk siti i ovce na broju...

Petar Jovanović

pre 11 godina

Dobitnu kombinaciju ne treba menjati! Trenutno je to prioritet, ako su se pojavile neke druge obaveze normalno je njih treba odložiti zbog ovog puta.

filozof

pre 11 godina

Borba za ocuvanje Srbije se mora nastaviti,Vucic pod razno mora biti prisutan jer On jedini uliva poverenje narodu da ce na kraju sve ispasti kako treba.Do sada je jedino Vucic pokazao da brani ono sto je najbolje za Srbiju i takvi stavovi se ne smeju promeniti.

Soterija

pre 11 godina

Sutra na sastanku u Briselu treba da ide Aleksandar Vučić. Građani Srbije imaju najviše poverenje u njega, jer znaju da ništa neće potpisati a da nije u interesu našeg naroda i države.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću u dve runde pregovora EU je ispunila zahteve Srbije. EU mora naterati Hašima Tačija na potpisivanje sporazuma. EU i SAD je dokazao da nikada nije uslovio Srbiju da prizna nezavisnost KiM.Srbija napokon je stekla prijatelje u EU i SAD. SNS je ispunila predizborno obećanje da je moguće i KiM i EU. Ponosim se Aleksandrom Vučićem jedino on može da izvuče našu državu iz krize.

f

pre 11 godina

Mislim, da pišem ovo već treći put! Potpis Srbije i Kosova, da se ne ometaju u ulasku u međunarodne integracije je sasvim na mestu. Srbija treba Kosovski potpis da dobije datum za EU, a Kosovo treba potpis Srbije da ide u međunarodne integracije. Prosto ko pasulj. Srbiji još uvek ostane, da se busa u prsa junačka, kao Kosovo je Srbija, za domaču upotrebu vam ostane Ustav, iako ga upotrebljavate samo, ako vam baš ne smeta! Ostane vam Rusija, koja je, onoj smanjenoj Jugi, kad su izglasovali u Beogradu, da se pridružuju Ruski federaciji, a Jelcin rekao NJET! Stariji sam, pa se sećam, a o tome se ne govori baš često. Nadam se da dođete pameti, pa da se vidimo u EU još za mog života. Ipak, da malo požurite, ne kao sa autoputevima!:)

cene prosek

pre 11 godina

Iskreno srecan sam i nisam izneveren sto sam prosli put glasao za Nikolica. Boris Tadic bi prihvatio ocajan sporazum a narodu bi mahao besmislenim papirima iz EU koji nista ne znace ni Turskoj vec 4 decenije.
(Marko, 18. april 2013 19:25)
Sta ces onda sutra kad ovi potpisu? Nemoj samo da se samopovredis, nije vredno toga

dragan

pre 11 godina

Ja mislim da su se nasi uplasili od sporazuma. Da se razumemo , nasima najvise odgovara situacija u kojoj oni zele sporazum ali da im se ispuni minimum zahteva, a Priština ne popušta. Taj minimum je u stvari na neki nacin priznavanje kosovske vlade ali to je za Tacija mnogo jer se zna kakav ce biti odgovor njihovih ekstremista koji su vecina Albanaca i za koje je bilo kakav dogovor sa Srbijom poraz. I sad je nastao problem ako Taci ipak popusti sta ce biti sa Srpskim birackim telom koje će to videti kao priznanje kosovskih institucija, što i defacto jeste, a reakcija Srba na Kosovu bice zestoka. Onda su nasi odlucili da prave teren da ne mogu da idu zbog lose atmosfere i zbog losih nagovestaja. Ma ljudi, briga nas za losu atmosferu i lose glasine. Istrpite malo ako vam je tesko, jer ovaj napacen narod ima valjda vise pravo da pocne da se nada boljem životu. Sad ste nasli da budete osecajni i plasite se atmosfere. Ni nasa svakodnevna atmosfera nije sjajna. Jel nepravedno? Jeste. Jer ćemo imati bolju ponudu? Necemo. Jer ćemo imati bolju atmosferu?Necemo. Jer ćemo imati još teži život ako ne potpišemo?Hocemo. Ali plasim se da vas više brine vaš status ako potpišete, a ne status naroda.

Vedrana

pre 11 godina

Kada imam veru u nekog onda i ne brinem,znam da nasa delegacija radi ispravnu stvar,da nas Aleksandar Vučić nikad nece izdati,sto je već pokazao,tako da,samo napred!!!

Sladjana

pre 11 godina

Da Aleksandar Vučić nije preuzeo stvar u svoje ruke Srbi na KiM bi ostali bez mnogih nadleznosti koje su sad dobili. Sa Vucicem na celu smo sigurni jer ako neko ume da pregovara i stiti državne i nacionalne interese onda je to upravo on.

Nacoš

pre 11 godina

Evo mi iz SNS svi strepimo i drhtimo, očekujući šta će naš veliki vođa Hot Lips Lukašenko da uradi u Briselu!!! Na koga će da viče? Kome će da udari prstenac? Kome šamarčinu? Aaah, pa to je novih 11 dana pakla! Ali mi se uzdamo u našeg velikog vođu. Mi do sada nismo glasali za SNS (iako smo članovi), ali sada vidimo da jedino SNS može da... Blablablabla...

FLORIJAN

pre 11 godina

Pokazali smo da imamo ponos. Da nije Vučića Dačić bi prihvatio prošle predloge, one nevidljive. Ovako dobićemo ono što smo tražili i idemo dalje. Ima u ovoj zemlji još štošta da se uradi.

jeremija

pre 11 godina

Због непримерене атмосфере - атмосферу креира посредник,да створи минимум пристојности супродстављених страна у преговорима.Ја ово доживљавам као неуспех посредника - који сваким даном све више доказује да није неутралан што у крајњој линији вређа страну која се препознаје као омаловажена,неиспоштована,понижена ,кажњена.

Milicica

pre 11 godina

Vucuc u ovom trenutku,radi i pokusava najbolje za opstanak naseg naroda na Kosovu i Metohiji.Lako je nama odavde,sve da kritikujemo,i nista da ne prihvatamo,ali kako sacuvati ljude I osigurati njihovu beezbednost?Ovo je sada jedina garancija nasem narodu,koji dole zivi,jer samo oNATO,moze trenutno da takve garancije!Zamislite sta bi bilo,kada bi se Šiptarska vojska,ssetala po opstinama gde je nase stanovnistvo?Zato ne kritikujmo,vec sagledavajmo cinjenicno stanje!

Sara Key

pre 11 godina

Hajde sada idite, pa opet dodjite, jer da biste opet dosli, morate prvo da odete.
(zodiac, 18. april 2013 18:13)
Oni će ipak da se vrate ali će se vratiti kao neki koji su postigli rezultat, a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!

Tanja-T.

pre 11 godina

Ljudi pa jel to moguce? Razmisljaju hoce li ici ili nece ??? Ne mogu da verujem!!!
(pista, 18. april 2013 19:26)

naravno da ce otici, ukoliko je to u nasem interesu...kao sto i jeste

Marko

pre 11 godina

Iskreno srecan sam i nisam izneveren sto sam prosli put glasao za Nikolica. Boris Tadic bi prihvatio ocajan sporazum a narodu bi mahao besmislenim papirima iz EU koji nista ne znace ni Turskoj vec 4 decenije.

jos jedan zabrinut!!!

pre 11 godina

ajde ljudi pakujte se i put pod noge, da se ovo jednom zavrsi, manjkace nam moderatori, sve su sporiji !
(zabrinuti kometnator, 18. april 2013 17:33)

Zamisljam moderatora koji cita sve sto pisemo! Haos! Mozda samo on i cita???

Podrzavam potpisivanje sporazuma (ostao sam u temi molim objavu komentara, a, jel sam dobar?)

Kratko pamcenje

pre 11 godina

Jedna poslovica kaže:„Sadašnjost je rezultat prošlosti, ali isto tako i uzrok budućnosti“.
Godine 1993. Vucić pristupa SRPSKOJ RADIKALNOJ STRANCI i biva izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Dve godine kasnije, sa 24 godine, postaje generalni sekretar SRPSKE RADIKALNE STRANKE. Posle pobede RADIKALA na lokalnim izborima u Zemunu 1996. godine, postaje direktor Sportsko-poslovnog centra „Pinki„.
14 (četrnaest) godina je bio generalni sekretar SRPSKE RADIKALNE STRANKE, a sa svega 28 godina, 1998. godine postaje MINISTAR INFORMISANJA u Vladi Srbije čiji je premijer bio MIRKO MARJANOVIĆ.
Da li je to ovaj isti ALEKSANDAR VUČIĆ koji danas pregovara u Briselu ili je to neki drugi ALEKSANDAR VUČIĆ?
Kafka je jednom rekao :“ Oni koji ne pamte prošlost osuđeni su na to da je ponavljaju“

NenadCubura

pre 11 godina

Sramota! Ostacete u istoriji upamceni kao ljudi koji su prodali deo teritorije za neki imaginarni datum, koji apsoluno nista, ponavaljam NISTA ne znaci ! Imate li Vi decu gdine Vucicu i Dacicu? Njih ce gledati kao potomke najvecih izdajica u Srpskom narodu....
E na sta smo mi spali...sramota me je kom narodu pripadam!

occean

pre 11 godina

Ja ne znam ,zasto se Nikolic ne ukljuci u svu ovu pricu. ili neka idu sva trojica ili Nikolic i Vucic.I nek se vec jednom zavrsi sve ovo,nadam se pozitivno po Srbiju.

sanjica

pre 11 godina

Ako smo vec ovoliko izdrzali na pregovorima, treba izdrzati jos malo... Samo odlucno i strpljivo kao i do sad, a mora se sporazum doneti i u nasu korist.

Roda

pre 11 godina

Zaista puno popustanja od strane Beograda ali neke stvari moraju biti jasno definisane a to je svakako tacka 14 i ucesce Kosova u medjunarodnim organizacijama.
Samo jasna i precizna definica je ono sto ce Srbija prihvatit,jer je Pristina pokazala da ume itekako da vrda p pitanju pisane reci i sporazuma.

Ma Cherie

pre 11 godina

slušaj molim te, oni misle da odlučuju, zbog ovih farsi narod će vam reći šta ima na izborima...
(Banex, 18. april 2013 19:09)

naravno da ce im reci..pa vec sada je Vucicu znacajno skocio rejting, zamisli tek sta ce biti do izbora.

TAJNI AGENT

pre 11 godina

Posto je ponuda poboljsana,nadamo se svi dogovoru,nadam se,da nece biti nekih prepreka od straneTacija i ostalih,u interesu nas je da se problem resi,i da konacno stavimo tacku na ceo ovaj slucaj.

David21

pre 11 godina

Zalosno je sto DS u prethodnom periodu odnosno prethodni 1o godina nije nista povoljno resila po pitanju Kosova i naroda koji tamo zivi. Iz tod razloga danasnji tim ima izuzetno teske zadatk u resavanju istih. Ohrabrujuce je to da smo slozni,a isto tako je veoma dobar potez sto u pregovorima ucestvuje i Aleksandar Vucic u ciji rad narod ima maksimalno poverenje.

Nešto mi nije jasno

pre 11 godina

Pitam se da li ove komentare "podrške i divljenja" Vučiću zbog "velike pobede" pišu aktivisti DS-a kako bi izazvali što veći revolti i gadjenje kod običnog sveta.Naprosto mi ne ide u glavu da bi to radili naprednjaci.Mislim,suludo bi bilo da veruju da je većina naroda slepa i kratke pameti i da bi "progutala" ovakve gluposti.

BRATAC SAČULATAC

pre 11 godina

Borba za ocuvanje Srbije se mora nastaviti, Aleksandar Vucic pod obavezno mora biti prisutan.Svojim prisustvom daje snagu pregovaračkom timu. Uliva poverenje kako naroda tako i EU da ce na kraju sve ispasti kako treba.Do sada je Aleksandar Vucic pokazao da brani ono sto je najbolje za Srbiju i njene građanne pogotovu za Srbe sa Severa Kosova.

Rajko

pre 11 godina

Očekujem da će sporazum biti potpisan ali naravno bez tačke 14. Kosovo nikada nećemo priznati, a za naš narod na Kosovu se treba boriti da ima ista prava kao i svaki drugi narod u Evropi.

Mihona78

pre 11 godina

Koliko se dugo konacan ishod olagao, pitam se da li ovi novi sastanci vode ikuda, nadam se da se resenje postici na sto pravedniji nacin.

BILI

pre 11 godina

Ukoliko se ne postigne dogovor ni danas znam samo da se ne piše dobro ni nama ni njima, zato se nadam da će razum preovladati, a ne inat.

LIJA

pre 11 godina

Potrebno je da ide ista delegacija Srbije u Brisel jer je to veoma važno da ista ekipa bude prosutna kada se dogovor bude potpisao, srećno!!

babalj

pre 11 godina

Tema ovih pregovora nije priznavanje nezavisnosti nego rešavanje problema prvenstveno na severu Kosova (a i južno od Ibra) i to mora biti na obostranu korist. Smešni su ovi pojedinci sa pričom o izdaji, kakva bre izdaja kada ogromna većina naroda podržava Vučića u naporima da Srbiju opet postavi na sopstvene noge i pritom zaštiti Srbe na Kosmetu!? Neće biti da mi sada povlačimo vojsku, policiju i sudove sa severa Kosova, pre će biti suprotno, zar ne?

T&T

pre 11 godina

"...a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!"
@ (Sara Key, 18. april 2013 18:58)

Nisam niciji advokat, ali draga Saro, znas onu narodnu - "lopov se najvise plasi da ga ne pokradu"? Ili u prevodu - svako uvek polazi od sebe samog.

Eh kada jedan SNS bot govori o dnevnicama za komentarisanje to bi onda stvarno morao biti top rated comment! ;)

PLAVA SHEHEREZADA88

pre 11 godina

Vucic i Toma se zaista bore svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce oni izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

Borkovacka- dolina

pre 11 godina

Tim koji pobedjuje u svakom sportu se ne menja. Takodje i u politici vazi isto pravilo.Do konacne pobede i uspeha mnogo srece Vam zele gradjani Srbije.

Camaro

pre 11 godina

A da uradimo mali "fast forward" pa da se prisetimo da su onomad hteli da potpisuju pa da se vrate za Beograd premijer i potpredsednica, i da vicepremijer nije nudio ostavku bilo bi potpisa jos tada, a evo vec sada smo dobili malo vise. Ipak treba malo sacekate a ne "trcati pred rudu" - sto se kaze

adriano

pre 11 godina

Šta ko će da ide,pa Vučić sigurno,jer da njega nije bilo ovi razgovori bi bili završeni još pre par dana,a mi bi dobili jedno veliko NIŠTA.

Maki

pre 11 godina

Prica se mora isterati do kraja.Mora se konacno postici dogovor i dobro je da ide ceo drzavni vrh,narocito je bitan Vucic koji po mom misljenju unosi dodatnu dozu stabilnosti i odlucnosti.

Jedna je Srbija

pre 11 godina

Teške odluke i teške zadatke su ostavili našim pregovaračima,ali mali broj ovako poštenih i jakih ljudi bi uspeo da izdejstvuje ono najbolje za svoj narod,zato puna podrška našem timu istrajte do kraja

General poručnik

pre 11 godina

Naši rade onako kako treba da se radi. Konsultacije pre svakog novog razgovora. Taj predlog koji je izneo Tači nema veze sa stvarnim životom na KiM.

Rus

pre 11 godina

Puna podrška našem pregovaračkom timu, neka ostanu jedinstveni i korektni. Ne smeju da nasedaju na provokacije Tačija i moraju braniti interese Srbije. Ogromna podrška Aleksandru Vučiću koji je Tačiju dao do znanja da se Srbija neće predati i da će se boriti za normalan život Srba na Kosovu.

Lex specialis

pre 11 godina

Sporazum koji ce se potpisati jeste znacajan,ali ne istorijski.Nasoj delegaciji treba da pozelimo srecu.Ne treba prejudicirati stvari.

Sladjana

pre 11 godina

Srecno nasem timu jer je svima jasno da im tamo nece biti lako, pogotovo sedeti za istim stolom sa Tacijem koji je pomahnitao pa je poceo sa pretnjama.

Slavisha

pre 11 godina

Ja ne znam sta se vi zuti vecito bunite.Zaboravili ste na rukovanja vaseg Borisa sa svima zivima?Upravo zbog toga smo sada u ovako losoj poziciji.Ne umete da cenite ogromne napore celog tima koji nas predstavlja.Aman ljudi,pa dosta vise pesimizma.Moramo gledati vise ka buducnosti.

Romanija

pre 11 godina

U Brisel svakako sutra treba da putuju Dačić i Vučić. Naravno i ostali koji su učestvovali u dosadašnjim pregovirima dobro bi bilo da putuju jer će se verovatno sutra govoriti o završnim pregovorima tako da će biti neophodne konsultacije na licu mesta.

panonski

pre 11 godina

Niko nije srecan zbog toga sto smo prisiljeni da gledamo kako nam uzimaju teritoriju, ali smo isto tako svesni da ne mozemo protiv celog sveta, i da je sporazum sa Pristinom ipak manje zlo. Sto se mene tice, Vucic i Dacic ovde imaju moju podrsku.

Ja

pre 11 godina

Neverovatna količina ograničenih umova koji celu situaciju svode isključivo na "izdaju" ili "pobedu". Ovde se radi o nečem trećem, a to je da na Kosovu ima toliko mnogo Albanaca, da nema šanse da oni ostanu u Srbiji. Uostalom, na isti način je i Vojvodina ušla u sastav Kraljevine SHS, pre nešto manje od 100 godina. Kada bude vise naroda, lako ćemo za teritorije.

goga 22

pre 11 godina

Neka je Bog u pomoci nasoj delegaciji. Hajde Vucici ti tvojim mudrim potezom izdejstvuj da ova deseta runda bude i kraj ovog dijaloga, da se postigne taj famozni sporazum. Onako kako ti umes!

Vera K

pre 11 godina

Ovakav sastav Srpske pregovaračke delegacije je u mnogome uozbiljio i konktetizovao pregovore, treba imati povrenja u njega i pružiti mu punu podršku.

DRAGAN

pre 11 godina

Treba biti odmoran za sutra jer verovatno se sutra bije i presudna bitka za Kosovo,isti sastav na celu sa Vucicem mora nastaviti pregovore i doneti najbolje za Srbiju i njene gradjane.

Storm

pre 11 godina

Ma gluposti. Sve je to nase sta god bilo. Toliko je to srpsko da ce uvek da budu prokleti na nasoj svetoj zemlji. Samo da se ne odreknemo nasih svetinja i bez brige. Bog je jedan.

PepaPrase

pre 11 godina

Vučiću svaka čast nije podlegao ucenama, nije izdao srpski narod, opet smo pokazali jedinstvo, svi su uvideli da Srbi ne okreću leđa Srbima.

zenamacka

pre 11 godina

Sa srecom,dokazite da je Srbija u pravu,da ne dozvolimo da nas gaze,da zavisi nesto i od njih,da Taci shvati kao i ostatak zapada da moraju negde i oni da popuste da potpisu taj sporazum

KILE

pre 11 godina

Mislim da ce danas na Tačija Amerika izvrsiti pritisak da potpise Estonovu ponudu koja je ovog puta i više nego povoljna za našu stranu, a da Tači kao američki poltron to nece smeti da odbije.

SladjaRa

pre 11 godina

Jos malo pa gotovo! Ocekujem da kada zavrsimo sa ovim poslom, da se nasi politicari, usresrede na svakodnevne pobleme nas gradjana i da konacno radimo nesto korisno za gradjane Srbije a ne da mlatimo praznu slamu mesecima.

Treći kosovski boj

pre 11 godina

Naši su spremni za još jedan diplomatski rat sa Tačijem. Biće teško ali ipak mislim da je diplomatija odradila svoje i da je sada ovo samo stvar tehničkih detalja. U svakom slučaju, podrška našem timu i da nastave onako kako su i počeli. Složno i jedinstveno..

19 84

pre 11 godina

Jos jedan korak smo blizi ka postizanju sporazuma i resenju koje je prihvatljivo. Nasa vlada je do sada ucinila mnogo i neka nastavi u tom pravcu i dalje. Nadam se i ocekujem pozitivan ishod dijaloga.

Gospojinka

pre 11 godina

Sporazum, koji je bio blizu dogovora, na kraju ipak nije postignut,al kako i Beograd pretpostavlja da ih u Brisel zovu jer imaju rešenja za sporne tačke, tako i ja predpostavljam da će srpski tim,u ovom najboljem sastavu,uspeti da pronadje rešenje i da će se dogovor povoljan za Srbe na Kosovu postići.U drugom slučaju,verujem da su istrajnošću članovi naše delegacije vec pokazali šta im je prioritet i da neće pristati na ucena van naših interesa. Srećno.

Pepito

pre 11 godina

Narod sad najzad vidi kako je prethodna vlast trebala da se bori za Srbiju,baš zato što su sve u tajnosti radili, nisu smeli da se suprostave Prištini, Eu, izneverili su narod...Zato hvala Vučiću i co. oni su dali narodu na KiM bolje sutra.

Ivan Golubovic

pre 11 godina

Svi ste pametni na komentarima. Da je to lako za NAS TIM oni bi sigurno prihvatili, ali moraju da taktiziraju, da dobiju vise, a i da prihvate zbog EU. Budimo realni! Nisu uopste u lakoj poziciji...

Maxx drugi

pre 11 godina

Ma otici ce, sta drugo da rade?
Al nikad mi pored Albanaca necemo imati mira, uvek ce neki novi zahtev da postave, tuzno i istinito.
Danas traze UN, sutra penzije, prekosutra Presevo itd...

Mirjana

pre 11 godina

Nadajmo se da ce uskoro biti postignut sporazum koji ce ici koliko toliko na ruku nasih ljudi na severu Kosova. Pred srpskom delegacijom je zaista tezak zadatak cenkanja i vadjenja fleka koje je ostavila prethodna vlada koja je deset godina bila nesposobna da ucini napore da se izbori za interese Srba u juznoj pokrajini, vec se sakrivala iza kojekakvih fusnota i gurala problem pod tepih. Drzimo palceve Vucicu i Dacicu.

goran

pre 11 godina

Razgovori su dobili jednu posebnu notu, od kada razgovore vodi gosp Vucic, moja porodica i ja jako smo mu zahvalni sto se toliko zalaze za nasu buducnost

L e p iiiii

pre 11 godina

Cini mi se da je od izuzetnog znacaja to sto je Aleksandar Vucic preuzeo stvari u svoje ruke,pa je tako Srbija mnogo bolje prosla i Srbi na KIM su dobili mnogo vise nadleznosti iako su pregovori veoma naporni i teski.

Vremeplov

pre 11 godina

Treba nastaviti dijalog,vise name ucena,zato sto gospodin Vučić ne posustaje pred Tačijevim pretnjama,vreme pretnji i tisine je proslo,ili ce se postovati odluka o Srbima na Kosovu,ili potpisa nece biti,to je korektno i najbolje moguće za nas gradjane.

B o k i

pre 11 godina

Verujem u pozitivne ishode u nastavku pregovora. Isto tako verujem da smo dovoljno slozni i prema tome sam siguran u ceo tim i Aleksandra Vucica.

Dragan Karličić

pre 11 godina

Koja god da je tačka sporna verujem da Vučić neće pristati na bilo kakve ucene i trpeti pretnje od strane Tačija. Treba njega dovesti u situaciju da bira ili-ili, dosta smo mi trpeki takve stvari.

mIrKo

pre 11 godina

Dodao bih još i 15-tu tačku, da nam Evropa / NATO garantuje da neće dozvoliti da se Kosovo pripoji Albaniji.Nadam se da će se danas dogovoriti i da Srbija krene ka nekom boljem životu.Usuprotnom, nevidim ništa drugo osim vojnog saveza sa Rusijom i da se dobro naoružamo...sretno!

Nidzoni

pre 11 godina

Nadam se da nismo slepi i da vidimo sta se radi i kako se sada bori za Srbiju, kako se brane interesi Srbije.
Prethodna vlast nije imala smelosti da se suprodstavi Tacijevom rezimu i oni su i doveli Dacica, Vucica i kompaniju u ovaj polozaj. U prevodu su isli 2 napred, 3 nazad... i onda sad svi na glas "Vucic ovo, Vucic ono". Prvenstveno je mnogo vise uradio od ostalih, a i nzm sto ima ljubomornih ljudi.
Da se samo podsetimo koga je sve pohapsio, dovoljno je!

Vladimir_natal_Petkovic

pre 11 godina

Kosovo je drzava, 19. april 2013 03:34

ko kaze da je srbija izgubila u bosni?? pola bosne cirilicu pise..ako su srbi negde dobili to je u bosni.. ;) znam za tebe teska cinjenica ali sta da se radi kad pola stanovnista se tamo smatra srbinom.

kosovo je drzava? gde ima to?? priznati jesu od sila ,ali nisu drzava..oni ne raspolazu nicemu niti imaju godisnji budzet kako treba kakva drzava? nikad to drzava nece biti jer ce uvek ovisiti o srbiji..ali bas uvek!!dogovora nece biti u ovim rundama ,albanci ce probati novu oluju gde ce pasti .ne zbog snaga srba dole na severu vec zbog sveta uopste,mi srbi to cekamo da se preokrene situacija ,da nam udare "oluju 2.0)" ..tako da se malo poboljsa imidz bad guy good guy..a to tada ,uzivajte !

gle njega..kosovo je drzava... ;) ma idi bre...

Pod pendžerom

pre 11 godina

Priština svakako neće dobiti stolicu u UN nego će se moguće ići na model Palestine koja je tek nakon 40-50 godina dobila to pravo. Tači je previše uzbudjen, nadam se da će besan ostati samo on jer Srbija neće prihvatiti ustupke zarad datuma, naročito nakon izjava Evropskih zvaničnika i usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta kojom se ohrabruje početak pregovora u vezi članstva u EU!

ovacije

pre 11 godina

Au, sunce ti kalaisano, pa ovde su krenule i pesmice za velikoga Vodju :D

Ja moram da priznam da sam prijatno iznenadjen vecinom postupaka dragog nam Ace, kako ga zove Mrka, ali bih skrenuo paznju njegovim savetnicima koji citaju ove komentare (siguran sam da ih ima) da malo uticu na svoje clanstvo koje svojim komentarima cini da omrznemo velikog Vodju vise nego sto ga sad ne volimo ...

Kosovo je drzava

pre 11 godina

Aman hoce li se ovo zavrsiti?
Hoce li Srbi vec jednom priznati da u u toj pristini postoji neki parlament, i predsednica i premijer, i da kosovo raspolaze svojim sredstvima.
Hajde postedite nas bede, da se zavrse vi razgovori pa da nastavimo da zivimo.
Jesu srbi ratnici, al ajde malo da odmorimo pa da prestanemo sa tim teritorijalnim pretenzijama, nema nsta od toga. U hrvatskoj rat za teritorije, Srbija izgubila. U Bosni rat za teritorije, Srbija izgubila, Kosovo izgubljeno.
Otici ce i vojvodina ako ovako nastavite.

BgHQ

pre 11 godina

Ko koga ucenjuje i da li ucenjuje,ne znamo jer nam niko pravu istinu ne govori.Ako sporazum bude postignut opet je veliko pitanje da li ce nam reci istinu sta pise u sporazumu jer npr.ni dan danas ogromna vecina ne zna sta je tacno potpisano u Kumanovskom sporazumu 1999 god.Voleo bih da se konacno postigne sporazum i da svi krenemo u lepsu buducnost,mada sam skeptican po pitanju zelje svih politicara i s nase i s njihove strane.Skeptican sam jer ako Kosovo nestane kao problem kako ce sticati jeftine politicke poene i morace da se pozabave boljim zivotima za sve nas a nisam siguran da to zele a i umeju.Tako bih voleo da me demantuju.

Biljana

pre 11 godina

Zašto im ne damo da budu članovi međunarodnih organizacija ?? Da li smo im Kosovo pa neka budu u međunarodnim organizacijama. Bitno je da Srbi na Kosovu imaju punu zaštitu ljudskih prava, da žive bez straha da se školuju imaju zdravstvenu zaštitu, Srbi na severu su dobili sudstvo, policiju, postigli smo dosta u ovim uslovima, ne razumem žašto su međunarodne organizacije problem?

objasnjenje

pre 11 godina

@Vrhunac ove priče je današnji Vučićev odlazak generalnom sekretaru NATO-a da NATO da garancije da vojska Kosova neće ući na sever Kosova.
Očekivati garancije od onoga tko je 78 dana bombardovao Srbiju 1999. u isto vreme je i tragično i komično i cinično i licemerno i bezumno. Prosto ne mogu naći pravu reč za taj postupak.
(Vrhunac, 19. april 2013 10:57)


Pa vidis, to ti je normalna pojava prilikom izvrsenja kapitulacije. Bugari su 1918 isto trazili od srpske vrhovne komande i dobili su garancije, Nemci su to trazili od Rusa 1945 i silovanja su prestala, sta se desavalo u Srebrenici ja ne znam (uglavnom ubijeni su ljudi koji nisu smeli biti ubijeni po zakonu ratovanja).
Danas mi trazimo garancije od NATO za bezbednost Srba na Kosovu, jer je NATO pobednicka strana. Da su Albanci pobednicka strana, trazili bi od njih.
U zivotu treba biti realan i pogledati istini u oci, bez obzira da li ti se ona svidja ili ne.

Zamislite samo da je situacija drugacija, odnosno da smo mi strana pobednica a da iza nas stoji NATO. Da li bi se mi ponasali drugacije od Albanaca (pri tom ne mislim na paljenje verskih objekata - to su vec civilizacijske i kulturoloske razlike, mada smo i mi 1815 spalili sve Dzamije po Srbiji)? Naravno da ne bi - stoga, s'obzirom da je situacija trenutno takva kakva je, najbolje je da cutimo i smrdimo dok se situacija ne promeni ..

Anita

pre 11 godina

Moram priznati da ovakvu internetsku vojsku u zivotu nisam vidjela! Cak im i ne smeta sto pisu isto, glupo i prepoznatljivo.
Zar stvarno oni koji su ih zaposlili da ovo rade (Vucic ili bilo tko jednako pametan) misle da su Srbi glup narod pa ce moguci srpski potpis na sporazumu s Kosovom protumaciti bilo kako drugacije nego kakvo takvo, ali priznanje neovisnosti Kosova?! Koje glupe umno policijske metode :))))

Susjedi zelim vam sretan put prema EU!

Aco87wien

pre 11 godina

Ja se pitam a verovatno i vecina ostalih koji prate pregovore sta se uopste nalazi pod tih 15 tacaka???!! Jel tu pise da ce srbi civili kao i politicari imati pravo da posecuju crkve i manastire na Kosovu,jel pise da ce srpske svetinje biti zasticene ili da srbi imaju mogucnost da ih renoviraju????! To se ja pitam.

VV

pre 11 godina

Neprimerena atmosfera? Da im nije ponestalo senfa? Kakvu li su atmosferu ocekivali, da mi je znati. Svi znamo ko je i cime se bavio Hasim Taci.

Analitičar

pre 11 godina

isti komentar se pojavljuje u poslednja tri dana sest puta sa tri razlicita nicka
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada milic, 19. april 2013 11:15)

Dobro je da ima ljudi, koji pažljivo čitaju sve komentare, i da o tome vode urednu statistiku.

budalica

pre 11 godina

Uh, kako mi je drago kad vidim kako narod ne naseda više na propagandu i plaćene komentare. Pa nije vam ovo '99. dragi SNSovci kad ste mogli sve i svašta.

F,frankfurt

pre 11 godina

Vec sada vidim face ,dveri,DSS i srs kako se izlivaju boje na kozi od straha jer se njihovi ideologiji blizi kraj !!!
Polako se zatvara cesma "financija i lopovluka" !!!

Unutrasnja pitanja

pre 11 godina

Mesecima smo blokirani ovom tematikom , u zemlji je nastalo opste rasulo dokle se mi vrtimo sa mantrom Evopa, Evropa. Nadam se da smo ovaj posao jos malkice pa zavrsili i da se konacno bavimo sobom!

Nikola

pre 11 godina

Zamolio bih da mi neko odgovori gde mogu da se prijavim za pisanje naručenih komentara. Kad već čitam vesti i za džabe i pišem komenare što ne bi lepo primao pare i pisao šta mi kažu. Taman sam pomislio da i ova vlast laže kad oni zaposliše silan narod.

Кривокапић

pre 11 godina

Овакво организовано коментарисање одавно нисмо видели. Све је ово јадно и смешно.
Све у демократском духу Северне Кореје и Ирана.

onako usput

pre 11 godina

Izmedju ostalog se pregovara o tome da vojska kosova ne ulazi u srpske opstine ...
KAKVA, BRE, CRNA VOJSKA KOSOVA ?!
JESTE LI VI NORMALNI ?!
(srndach, 19. april 2013 11:02)

zaboravi si jedan mali detaljcic, tri godine je rok u kom vojska kosova nece uci na teritoriju zajednice opstina nakon ovog perioda ulazi!

Manje nego sada

pre 11 godina

Zar nitko u Srbiji ne vidi da ovim "poboljšanim" predlogom Srbija dobiva manje nego što ima sada?
I onda će to sutra Dačić i Vučić uz podršku svih medija proglasiti uspehom.
Ponavlja se "pobeda" iz 1999.

....

pre 11 godina

Danas se desio neverovatan prekret!Botovi su shvatili da moraju lupati pluseve a ne samo slati komentare.Inace to im je juce sugerisao jedan pametan clan sns-a u svom komentaru.Eto kako se za 24 casa prilagodjava poslovanje.Ima nade za Srbiju.

Milow

pre 11 godina

Dragi komentatori ne lupajte minuse vec ignorisite to je jedini nacin za resavanje problema spamovanja ili ti aleksandrovanja ovih dana, nedelja, meseci, je li ovo neki Trumanov show?!

Nikola Popovic

pre 11 godina

Srbijo!Dozivela si da te Drecun i Vulin vode.Ljudi koji nisu uspeli da shvate sustinu i koji su devedesetih bili glavni ratni huskaci.Draskovic je u svojim nastupima na televiziji lepo govorio da je Ahtisarijev plan implementiran u ustav i zakone Kosova i da je potrebno samo obezbediti sprovodjenje u praksi ono sto su Albanci vec prihvatili.Nije bilo potrebno voditi ovolike pregovore i praviti troskove,bilo je dovoljno samo zahtevati sprovodjenje vec postojecih zakona Kosova i insistirati na nestatusnom delu Ahtisarijevog plana.Nije bilo potrebno dovoditi u pitanje dobijanje datuma i stvarati nepotrebnu tenziju.Vreme je da se okrenemo sebi i prepustiti medjunarodnoj zajednici brigu o KiM i rasteretiti budzet Srbije placanja nepotrebnih troskova za izdrzavanje paralelnih institucija.

Pogana sorta

pre 11 godina

@Još jedan pokušaj da se pitanje Kosova reši.Pitanje je koliko je Priština spremna da odustane od svojih ideja!
(vanja, 18. april 2013 23:58)
Zasto bi odustajali od svojih ideja, kad je Srbija odustala od svoje drzavnosti na Kosmetu? Ionako se pregovara o manje vise 2 komandira policije i jednom sudiji koji ce se zaklinjati nad ustavom Kosova, a ne nad ustavom Srbije. Sto bi oni odustajali od svojih ideja? Srbi su poznati po tome sto odustaju od svojih ideja, ako su ih ikad i imali, ostali ozbiljni narodi stvaraju drzave, a Srbi ne mogu da odrze ni ono malo sto im je ostalo. Spremite se za sledeci cin rasparcavanja Srbije za bolju buducnost. Kosovo smo dali za jedno veliko NISTA, a za jedno MOZDA cemo ukinuti i ono malo Srbije sto je preostalo.

vlada milic

pre 11 godina

četrnaesta tačka u pregovorima je neprihvatljiva za Srbiju, njenim prihvatanjem bi priznali i samozvanu Republiku Kosovo. (Diadora M, 19. april 2013 09:31)

da a dacicevim i vucicevim potpisom pored potpisa tacija ce se smatrati da se kosovo vratilo u srbiju a to sto se ukidaju paralelne institucije i sto se srbi stavljaju pod upravu pristine nema veze. sns i vucic nas nece prevesti zedne preko vode ima nas u srbiji kojima mozgovi nisu isprani.

Posmatrač

pre 11 godina

Čitam vest i komentare i prosto ne mogu da verujem koliko su ljudi naivni. Pa zar stvarno mislite da će se problem Kosova tako lako rešiti jednim potpisom na neki papir i da će to biti zauvek rešeno?

pogled sa strane

pre 11 godina

Iz svih izvora koji su dostupni, može se zaključiti da bi dogovor koji će danas biti zaključen izgledao tako da će Srbi na Kosovu dobiti institucije koje su tražene,ali koje će funkcionirati po kosovskom Ustavu i zakonima,a Kosovu Srbija neće onemogućavati učlanjenje u UN,NATO, EU i sl.

djovani

pre 11 godina

Tim koji pobedjuje u svakom sportu se ne menja. Takodje i u politici vazi isto pravilo.Do konacne pobede i uspeha mnogo srece Vam zele gradjani Srbije.
(Borkovacka- dolina, 18. april 2013 22:03)

Tacno tako, posto pojma nemamo u sportu, tako je i sa nasim politicarima, hihihihi

Mladja

pre 11 godina

U atmosferi postavljanja novih uslova, i ja bih dodao nesto. Sledece zahteve cu obelezavati crticama, a na kraju pregovora bi im trebalo dodeliti redne brojeve.
- da Srbiji, EU i SAD, daju kredit u iznosu od 200 milijardi evra (moze i dolara) sa grejs periodom od 200 godina
- da Jelko Kacin obrije bradicu i da Slovenci, generalno, postanu velikodusni
- da sve televizije koje emituju Velikog brata, Farmu ili tome slicno, placaju posebnu taksu u iznosu petostrukog poreza koji inace placaju, i to u fondove iz kojih bi se finansurale lokalne servisne tv i radio stanice
- da se zakonom zabrane vicevi o plavusama
- da se na sledecim predsednickim izborima, Barak Obama kandiduje za predsednika Srbije
i na kraju
- da Englezi prestanu da podmecu nogu Srbiji u narednih 1000 godina.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

U Srbiji sve stoji...Kosovo, Kosovo i samo Kosovo, i malo Vojvodine..a to sto se nista sistemski ne menja nema veze..Samo Vucic radi a ostalo posmatraju..

vlada milic

pre 11 godina

Svakako da je bolje sto je Vucic isao u Brisel jer onda ko zna sta bi moglo da bude! Tako se brani zemlja i svoj narod! (makica87inzenjer, 19. april 2013 11:02)

isti komentar se pojavljuje u poslednja tri dana sest puta sa tri razlicita nicka

Bato

pre 11 godina

Svi srpski zahtevi se ispunjavaju, znaci i Kosovo i EU. Cim se dogovor potpise da se policija i vojska vrate na Kosovo, uhapse svi krivci, raspuste takozvane institucije Kosova, vrate proterani, odrze slobodni izbori i stvore legalne institucije po Ustavu Srbije i vrati Kosovo pod ustavno pravni poredak Srbije. Malo morgen sto bi neki rekli.

Bora Top Comment Maker

pre 11 godina

Savetujem našem timu da obavezno ubace 2 bensedina Vučiću u kafu, na stranu što može da nasrne na Tačija ali ako krene na Lady K ima da jedemo korenje do sudnjeg dana. Veliki pozdrav za botove... :)

ZoranNS

pre 11 godina

Dragi SNSovce, sada zamislite SEBE, vašu dirigovanu mašineriju, šta bi radila da je takav sporazum prihvatio DS. Mada, prihvatam svaki sporazum koji bilo koja vlada, pa i ova (ne mislim da je IZDAJNIČKA) postigne samo da već jednom znamo kako naša država izgleda.

Goran

pre 11 godina

Treba potpisati. Nećemo ih ometati u članstvu ali mi to i ne možemo, Srbija nije član SB UN. A ako oni hoće da mi ubedimo Rusiju i Kinu, e to neka zaborave.

Pametnjaković

pre 11 godina

Da je Đinđić živ mi ne bismo ni bili u ovoj situaciji, a EU ne bi našu super elitu zezala gde god stigne. Ne vredi, Srbija će da plati cenu gluposti koje čini elita i onda će da nastavi da plaća decenijama koje dolaze.

Marina

pre 11 godina

Ako se danas dogovore,Dačić će danas "pobijediti" u Briselu pod istim uvjetima pod kojima je Slobo "pobijedio" NATO. Srbiji je važno da je pobijedila makar to bila i Pirova pobjeda i ne mari što se krije iza pobjede. Da objasnim,Srbi na sjeveru će dobiti široka manjinska prava u okviru kojih će sami birati među sobom svoje predstavnike lokalne i državne vlasti sa sjedištem u Prištini,osobni dokumenti kosovski,putovnica kosovska i srbijanska (dvojno državljanstvo)i sve to je prema Ahtisariju. Srbija će dobiti datum,a Kosovo članstvo u UN. Ako Dačić i mediji smatraju ovo pobjedom srbijanske strane i "porazom" Tačija,super,znači vuk sit,a ovce na broju. Konačno rješenje !!!

vlada milic

pre 11 godina

drago mi je sto ce naslednici onih koji su predali kosovo ( milosevic i seselj ) a to su dacic i vucic potpisati nezavisnost kosova i ukinuti paralelne institucije pa neka oni to opet zovu modifikovani , poboljsani , idealni itd sporazum i pobedom. ionako nacionalisti i ostali "sti" ne razmisljaju svojom glavom vec im je istina ono sto im govore " velike vodje " . nama koji smo se borili devedesetih protiv onih koji su unistili srbiju , milosevic seselj nikolic vucic i dacic , je ionako ovo bila jedina razumna opcija ali mi se svidja kada se " vampir " pretvori u vegetarijanca , nista lepse od tog prizora.

decoffinated

pre 11 godina

do danas mi nije jasno čime 2 prišipetlje-vulin i đurić (stručnjaci za mešetarenje) doprinose svojim prisustvom? 'vataju beleške za tomu? donose kafu?

Jelica Beograd

pre 11 godina

Svi ljudi sveta znaju da je otimanje teritorija po zemaljskoj kugli privilegija velikih sila, a malim narodima je privilegija da potpisuju gubitak.Moraju potpisati,ali se cenkaju.

lala

pre 11 godina

Citam komentare i vecina kaze "ajde, nek potpisu vise!" Ali sta onda? Novih 15 tacaka? Pa jos 15? Dokle? Sta je krajnji ishod? Ovo je samo odugovlacenje.

Milos

pre 11 godina

IDEMO ZAJEDNO U SVETLIJU BUDUCNOST! Neka je sa srecom,pocnimo da zivimo kao sav normalan svet,bez ratova i sukoba! Cekam dan kad cemo uci u EU!!! Sreca,sreca,radost!

Rihard

pre 11 godina

Ja sam zato da se Tačiju odmah da da vlada Srbijom i to iz Beograda. To bi bilo "idealno" rešenje, a više pregovora ne bi bilo, a i sprečili bi neku eventualnu "nepredviđenu" vojnu intervenciju. Vojvodina bi dobila državu, kasnije Srem, Banat i Bačka, Raška oblast ili Sandžak (kako se odluči na referendumu) Preševo sa okolinom, a i Užička Republika, kao i pet nahija oko Niša bi dobile apsolutnu nezavisnost. Beograd sa ili bez Zemuna, a i Šumadija bi bile potpuno samostalne i nezavisne države. Prosto, a i idealno rešenje. Zašto da se više foliramo?

KOSOVAC

pre 11 godina

Dosta više laži i prevara. Ako bude potpisan ovaj sporazum kakav je sada to praktično znači za Srbe južno od Ibra odmah veliko NIŠTA a za četiri opštine na severu opet veliko NIŠTA ali koje će doći sutra. Za Srbiju opet NIŠTA u sledećih 20 godina, a posle ćemo videti dali će stara dama Evropa, preživeti. Jedino Albanci dobijaju, svi ostali gube to je jasno. Ili bolje rečeno svi ostali dobijaju koliko se u ovim pregovorima pita onaj nesretni Slobodan Petrović, koga Tači vodi po Briselu kao Romi mečku da igra pred kućama .

Istoricar

pre 11 godina

"Brisel 2013 Rambuje 1999. Slicnost se prosto namece"
(mlekadzija, 19. april 2013 08:12)

Nema tu nikakvih slicnosti i svako poredjenje je glupo i neumesno.

U Rambujeu je EU od Srbije ocekivala da se odrekne dela teritorije nad kojim je imala punu kontrolu.

U Briselu EU od Srbije ne ocekuje nista, zapravo briga ih je za jos jednu propalu zemlju. A Srbija je ta koja od EU ocekuje clanstvo i zbog toga mora da trpi nove ucene i pritiske.

U Rambujeu Srbija nije imala izbor.
Danas ima - da okrene ledja EU. Ali to je tezak izbor, jer to znaci (finansijski) krah.

Da citiram Mesu Selimovica: "Slab je onaj ko trazi, a slabo je i ono sto se od njega trazi".

Pametnom dosta.

Bax

pre 11 godina

Hajde sada idite, pa opet dodjite, jer da biste opet dosli, morate prvo da odete.
(zodiac, 18. april 2013 18:13)
Oni će ipak da se vrate ali će se vratiti kao neki koji su postigli rezultat, a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!
(Sara Key, 18. april 2013 18:58)

Vidim Saro da pratis pozoriste i nase antologijske predstave. Izjaviti ovako nesto na prvo navedeni komentar je krajnje zabrinjavajuce. Danasnja omladina je prazna, plitka, sujetna, zavidna, morbidna, ogorcena, bez entuzijazma, bez pozitivne pokretacke energije, neobrazovana, bez minumuma elementarne kulture i vaspitanja... Ovakvi da nas vode u bolju buducnost?!!! Dzabe krecimo!!!

nebojsa bg

pre 11 godina

Ovaj pregovarački tim ima pun kapacitet za pregovore i postizanje održivog i primenljivog rešenja, pa ga ne treba menjati.
(Smilja I, 18. april 2013 21:38)

da,i ja mislim da ovaj tim ima pun,cak,prepun kapacitet.samo,cekamo da se vrate pa da sav svoj kapacitet istovare po nama,a sa tim papirom koji potpisu mogu slobodno da urade nesto pametnije..lakse se brise.

Majkica

pre 11 godina

Meni je jasno da su velike sile stavile na led pitanje Kosova na 10 godina, a ono je ispalo i 12.Zatim niko ništa neće da nam pomogne dok se ne nađe trajno rešenje.Ni Rusi, ni Monarhija ,ni EU ,ništa ne ide dok se ne postigne stabilan mir.Velike sile su se dogovorile kako će to da bude i tako će biti.Prilično me ljuti predstava koja se izvodi za medije ,jer je to cirkusijada za narod, kojom prilično vređaju inteligenciju ljudi.

Branko Ćopić

pre 11 godina

...
Diže se Ježić,
oči mu sjaje,
gostima čudnim
odgovor daje:
Ma kakav bio
moj rodni prag,
on mi je ipak
mio i drag.
Prost je i skroman,
ali je moj,
tu sam slobodan
i gazda svoj.
Vrijedan sam,
radim,
bavim se lovom
i mirno živim
pod svojim krovom.
TO SAMO HULJE,
NOSI IH VRAG
ZA RUČAK DAJU
SVOJ RODNI PRAG!
Zbog toga samo,
lude vas troje,
čestite kuće
nemate svoje.
Živite,
čujem,
od skitnje,
pljačke
i svršit ćete
naopačke!
...

mattko

pre 11 godina

@Branko Ćopić
Lijepa je to pjesmica i poucna ali autor je skocio sa mosta u Beogradu i prekratio sebi zivot kada je uvideo kakva je stvarnost!

Šumadinka

pre 11 godina

Izgleda da ćemo na kraju verifikovati neke elemente državnosti Kosova, a da ćemo za uzvrat dobiti veću autonomiju za srpske opštine na severu. Pregovori podrazumevaju i kompromise, samo, nisam sigurna da je, dugoročno gledano, ovakva strategija isplativija, a tu pre svega mislim na interese Srba na KiM.

Djordje

pre 11 godina

A od kada to pricamo o institucijama Srba na Kosovu. Zar nisu tema institucije "drzave Srbije" na teritoriji KiM? Sud,opstine,drzavna uprava?
Pa Srbi imaju institucije i u Cikagu i u Sidneju.....ali drzava Srbija nema institucije u SAD ni u Australiji.To je poenta.
Oni pregovaraju da Srbi u okviru drzave kosovo Kosovo dobiju sto bolja prava, kao u Rumuniji,Madjarskoj itd...
Gospodo pregovaraci od kada ste okrenuli plocu?To je onda definitivno odustajanje od Kosova. Pa naravno da ce Taci da da neku autonomiju.Sto ne bi? Dobija drzavu a ima manjinu sa autonomijom da se hvali u Evropi kako im je dao velika prava.Ko kec na desetku za njega.

Vrhunac

pre 11 godina

Vrhunac ove priče je današnji Vučićev odlazak generalnom sekretaru NATO-a da NATO da garancije da vojska Kosova neće ući na sever Kosova.
Očekivati garancije od onoga tko je 78 dana bombardovao Srbiju 1999. u isto vreme je i tragično i komično i cinično i licemerno i bezumno. Prosto ne mogu naći pravu reč za taj postupak.

AMEX

pre 11 godina

BRAVO! Cestitam drzavnom vrhu na velikoj hrabrosti i odlicnoj odluci za ovu drzavu. Nadam se da cemo konacno krenuti napred. Cestitam svim gradjanima Srbije ovu konacno dobru vest!

kblo

pre 11 godina

Ispada kao da se oni malo igraju sa nama.Promene jednu reč u sporazumu i onda kažu dođite i tako svaki put.Oni stvarno misle da nam je vlada toliko besposlena da se samo šetka od Beograda do Brisela.

Rasha

pre 11 godina

Ko bi rekao, iz perspektive '90-tih da ce Dacic ispasti motorna snaga u resavanju problema, i da ce tako vesto voditi pregovore. Na unutrasnjoj strani kao manjinski partner mora obuzdavati plitkost Nikolica i nacionalizam ekipe oko njega, kao i populizam, neiskustvo i konfrontacijski mentalitet Vucica. Na spoljnjoj strani drzi EU koliko toliko ozbiljne da ne drze Tacija stalno u krilima, a jos mora pregovarati sa Tacijem i gurati jaku pricu, dok Taci ima potpunu podrsku USA i Nemacke. Plus je Dacic isao da trazi podrsku od Francuske i Rusije. U Francuskoj je u razgovorima bio toliko dobar da ih je sa "vagon" zaista ubo u zicu. Putinu je pao na kolena kao sto je to Pasic radio. Trazio oprost za lose ponasanje prema Rusiji. Dobio podrsku i tu... Potpuno je u kontroli situacije, a manjinski je partner u vlasti.... Veoma je elokventan i taman onoliko direktan koliko treba. Vesto barata jakim metaforama.... Potpuno mu je jasna citava slika u svakom momentu. Prvi je Patrijarhu rekao da nemaju sta da pricaju kada se i patrijarsija iselilasa Kosova jos 1690-te..... Cudo! Kljucnin ce biti za sklapanje mira.

I to sve radi Ivica Dacic? Slobin "glasnogovornik" to moze? Zaista neverovatno... Ali tako je...

mlekadzija

pre 11 godina

Brisel 2013 Rambuje 1999.
Slicnost se prosto namece... U poslednji cas ce nam poturiti izmenjenu listu zahteva (prijem tzv u UN koji nije ranije bio spominjan) kao i onomad...
Srbija ce biti proglasena krivom za neuspeh razgovora. Nadam se da nas ovog puta nece bombardovati jer nismo ispunili njihove zajteve.

milovan

pre 11 godina

Srbija želi u evropu,
bez Vučića ne može to.
Mudar, prati nas u stopu,
sa njime seli smo za sto.

Evropa nas želi, želi,
al' bez Vučića ne može to.
Treba vladar mudar biti,
ne može tamo bilo ko.

Evropska porodica nas čeka,
da nas udomi i da nas tepa.
Vučiću, ti nas vodi tamo
Evropu svoju mi ne damo!

Milan

pre 11 godina

I opet cemo im poverovati, i opet ce nas zapad slagati, i opet cemo biti prevareni, i opet ce izbeglicke kolone ici ka Srbiji, i opet ce nase crkve i manastiri goreti, i opet nam niko nece pomoci, i opet necemo priznati Kosovo, i opet ce doci novi izbori...

Vladislav Kablar

pre 11 godina

Prva runda, druga runda, treća runda ... Deseta runda. Ovo me podseća na istorijske boks spektakle između Kasijusa Kleja, (Muhameda Alija) i Džoa Frejzera, odnosno kasnije Džorža Formena. Takmičari se "krljaju" do iznemoglosti, ali je u pitanju ipak "plemenita veština", pa se sve nadam će se neko oplemeniti na kraju svega ovoga. Doduše, ostaće recidivi - neko nepokretan, neko neko vrlo malo pokretan, ali koga je briga ... Bitno da je uzbudljivo i da je zanimacija. Ovi što organizuju boks meč, oni ionako uzmiju svu lovu.

Kristina SM

pre 11 godina

Svaka cast nasoj delegaciji!Konacno je potpisan sporazum a sada da vidimo da li ce EU odrzati svoje obecanje i dati Srbiji datum za pregovore.

onako usput

pre 11 godina

Vreme je da se slozimo . . . da se veruje vladi i Vucicu koji se bez obzira na tezinu situacije suocavaju sa problemima...
(Kikica, 18. april 2013 23:11)

jeste vreme je da se slozimo, kako se definise nepostovanje ustava i prodaja dela teritorije?

Dragana Milenković

pre 11 godina

Nadam se hitnom potpisivanju sporazuma. Na kraju ćemo ostati da pregovaramo sami sa sobom, kao svi solidni ludaci, izolovani i ostavljeni da nestanemo ako nismo sposobni da idemo u korak sa celim svetom.

ice9

pre 11 godina

Naucnici se krenuli da istrazuju srbiju jer su ukapirali da je srbija zapravo najbliza po karakteristikama crne rupe, narod nestaje bez traga!

srndach

pre 11 godina

Izmedju ostalog se pregovara o tome da vojska kosova ne ulazi u srpske opstine ...
KAKVA, BRE, CRNA VOJSKA KOSOVA ?!
JESTE LI VI NORMALNI ?!

BBD

pre 11 godina

Чему журба, коме се жури срећан пут, на брзину се и не руча а камоли продаје најбоља њива,. она се продаје или по доброј цени или из велике нужде.Мислим да имамо добре комшије *а не суседе* а што се тиче кандидатуре за ЕУ кажем да је Турска кандидат више од 30.година, а мој комшија, који има 60.год., кандидат за женидбу више од 46.година.Размислите.

Miroslav

pre 11 godina

NATO da garantuje Srbima bezbednost, kakve li ironije. Oni koji su ubijali Srbe od Krajine, Republike Srpske, preko Beograda do Kosova, razarali ovu zemlju, generacije građana Srbije oseća će posledice ''Milosrdnog anđela'' 1999...i ta zločinačka organizacija treba da bude garant Srbima i Srbiji...da nije žalosno bilo bi smešno. Zašto se uopšte formira takozvana vojska Kosova, da neće možda Albanija, Makedonija, Crna Gora da napadnu Kosovo?! A već Srbija i kada bi htela i smela, ne bi imala sa čim, to je Tadić ranije ''sredio''. Pa kome onda Vučić prodaje tu priču?!

MISELL

pre 11 godina

Gdjo Eston, korigujte tu devetu i cetrnaestu tacku, ublazite Tacijev zahtev,pa da danasnji dan bude istorijski, kao"Postignut je sporazum"...

Zoran Bojic

pre 11 godina

Mene zivo zanima da li neko mozda zna na kom se jeziku vode razgovori? Verujem da gospodja Eston govori samo engleski, ali i da Taci zna srpski :)

Starac Milija

pre 11 godina

U svakom slucaju smo kao narod gubitnici! Da li biste vi bili prezadovoljni da vam neko oduzme 90 posto kuce i okucnice, a da se za 10 posto borite i na kraju kao to sacuvate?!?!?! da li je to uspeh i sreca,razmislite... jad,cemer,tuga...

Garfield

pre 11 godina

Ako je potpisano ono sto mediji tvrde da jeste. Dakle usvojeni zahtevi Srbije iz tacke devet i izmenjena tacka 14 vezana za ucesce Kosova u medj.insititucijama onda nemam nista protiv potpisa. Medjutim ako je sporazum postignut bez toga apsolutno se ne slazem sa sporazumom. A ponajvise se ne slazem i mislim da ce se samnom sloziti ogromna vecina gradjana ostatka Srbije , da je ovaj sporazum neprihvatljiv, ako u tekstu pise da se ovim sporazumom normalizuju odnosi dve susedne drzave. Ovo je po meni kljuc. Cak iako su sve tacke prihvacene po nasim uslovima, ako tamo pise da je to sporazum dve drzave, dzaba nama i pedeset povoljnih tacaka kada smo fakticki priznali Kosovo. Sada ostaje da sacekamo kako ce se sve ovo odraziti na terenu, tj na severu Kosova. Iskreno ne verujem nasim pregovaracima a ni njihovim. Kad se vrate opet ce svaki da tera svoju mantru. Nasi ce pricati da je sve ispalo povoljno po nas i da smo dobili sve sto smo trazili i sto je bilo moguce dobiti, a Taci ce verovatno tvrditi da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Cekam reakcije Srba sa severa Kosova. Oni ce jedini na svojoj kozi osetiti pravo znacenje sporazuma.

Никола Скобаљић

pre 11 godina

Надам се да је макар један од уважених чланова наше делегације са собом понео Устав Републике Србије а зна се шта се ради с онима који крше законе-Устав је закон над законима .

Жика

pre 11 godina

Од кад је Вук Драшковић и СПО говорио о неопходности овог споразума.Вук је био и остао визионар Српског народа,једини довољно храбар да каже оно што други и нису смели ни да помисле,а све зарад Српског народа и будућности,чак и по цену дрвља и камења.Вуче хвала ти.

aman !?

pre 11 godina

Radite svoj posao ( ako ga znate ) i cutite ( ionako o najvaznijim / presudnim cinjenicama nista ne znamo )- kad zavrsite, videcemo rezultate i proceniti vasu dalju sudbinu !?

Ivan grof od Valjeva

pre 11 godina

Konacno su poceli da nas shvataju ozbiljno, jer samo prisustvo Vucica na pregovorima je povecalo sanse, obzirom da je covek dostojanstven i lepo predstavlja drzavu.

DORA

pre 11 godina

Prvo su nas zavadili a sada se kao trude da nas izmire,EU i SAD mlate sa Srbijom i Kosovom kako im se hoce a narod glup pa im dozvoli sve to.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Izostanak ministra Grubješić neće ništa oslabiti poziciju Srbije. Ona je svoj posao odradila sasvim korektno zajedno sa celim našim timom..

TRINOM

pre 11 godina

"Sporazum, koji je bio blizu dogovora, na kraju ipak nije postignut, jer je naknadno kosovski premijer Hašim Tači insistirao na tome da se 14. tačka sporazuma poveže sa članstvom Kosova u međunarodnim institucijama."

Čemu onda sva ova natezanja i silni pregovori,ako Srbija mora da AMINUJE nezavisnost Kosova?!
Srbija nije moneta za potkusurivanje-dosta je služila toj svrsi!
Prošli bismo kao i u vezi sa Hagom - što smo bili prilježniji u ispunjavanju uslova,to smo više dobijali po nosu!!!

ZoranNS

pre 11 godina

Mladi Srbije podržavaju državni vrh Srbije.Ne treba živeti u prošlosti.Samo napred!
(Cale, 19. april 2013 17:18)

Od kada to Cale, dok niste došli na vlast bilo je NI RUKE TAČIJU, sada od jednom ovom lošem sporazumu aplaudirate.

Nebojša sa Zvezdare

pre 11 godina

Srbija je juče dobila jednu bitku za zelenim stolom. Tači je sam sebi skočio u stomak. Sutra se nadam da ćemo overiti ovu prednost..

lala53

pre 11 godina

ovi nasi su na prekobrojne delegacije za pregovore, potrosili vise para no GosinBorko Stefanovic za sve ptrethodne godine, ali ne lezi vraze ovi ce ga defnitivno ispregovarati.Nemaju mesta u avionu, a tek koliko kostaju smestaj ,,olin kluziv,,i ostale ,,sitnice,,.

gligorije

pre 11 godina

Naši stari imaju poslovicu " Loš pas navede vuka na tor ". Nažalost i ovaj put se pokazala njihova mudrost. Pa da nisu Dačić i Nikolić toliko navaljivali da reše problem " KOSOVA " i to u Briselu, druga bi se priča pričala.

novicavg

pre 11 godina

Evo opet jovo nanovo ista ekipa u istom sastavu ide na nage baronici Ešton sa pokušajem da se u razgovorima sa prištinskom ekipom pokuša da izanđe rešenje za kosovski gordijev čvor koji je jako zapteljao i koji Srbiju drži kao taoca koja ništa ne radi samo osluškuje vesti iz Brisela. Dali ćemo se i ovaj put odupreti Tačiju i sprečiti ga da nas " preradi " i " prevede žedne preko vode " videćemo u toku sutrašnjeg dana posle sučeljavanja za stolom kod Eštonove. Za nas je sporno Tačijeva želja da na mala vrata dođe do stolice u UN i dali ćemo uspeti to da izbacimo iz sporazuma ili ćemo zažmureti nad time i progutati gorku knedlu i zauvek izgubiti sever Kosova. Ovo brzanje sa pregovorima i pregovori iz dana u dan kao da imaju želju da nas po svaku cenu ubede da smo Kosova izgubili iz šaka.

MIKICA

pre 11 godina

Ukoliko se ne postigne dogovor ni danas znam samo da se ne piše dobro ni nama ni njima, zato se nadam da će razum preovladati, a ne inat Tacija.

Kića

pre 11 godina

Solidanost je ono što često nedostaje srpskom naraodu!Ako se ne slažete sa politikom Aleksandra Vučića, pokažite bar malo empatije za taj napaćeni narod na Kosovu, a čije on inteese pokušava da odbrani na najbolji mogući način...

Matilda

pre 11 godina

konacno-U finalnoj verziji prihvaćeni su svi predlozi Srbije. Tačka 9 koja se donosi na izbor policijskog komandira ostaće nedirnuta dok je tačka 14 po srpskoj želji modifikovana.

Стишки сељак

pre 11 godina

Коначно се заврши и ова агонија. Није нам лако, али тачка на ову тему се морала ставити. Да се слушао Вук и СПО ми би прихватили Ахтисаријев план још пре 5 година и сад би били у ЕУ или бар на вратима исте. Били би тамо где припадамо и територијално и цивилизацијски. Нећемо да тежимо ка С. Кореји, Венецуели, Белорусији или Ирану, већ међу нормалне народе.

Dragan DeSPOt

pre 11 godina

Napokon da Srbija prestane da bude talac svojih istorijskih gresaka iz proslosti.Svakako da te greske treba teziti ispravljanju i vracanje Kosmeta pod otkrilje Srbije.Danas je nazalost tako, ali mora se pogledati istini u oci i razumom sagledati cinjenice da za nastavak ''epa'', treba imati i ''epski'' narod koji bi ziveo na Kosmetu.Ovim sporazumom udaramo novi temelj jedne moderne i jake evropske drzave, a samo jaka Srbija moze biti takmac jakih evropskim drzavama i negovati ''ep'' o svetoj srpskoj zemlji Kosmetu.

Grof

pre 11 godina

Konačno nešto ohrabrujuće u našoj Otadžbini. Konačno je valjda naš narod shvatio koliko je gospodin Vuk Drašković bio u pravu i pokazao da vidi mnogo ispred svih. Nek našim političarima, a i narodu pred sledeće izbore to služi za nauk.

Kreator68

pre 11 godina

Sa više od 5 godina zakašnjenja i nepotrebno izgubljenog vremena, došlo se do onoga o čemu je gospodin Vuk Drašković govorio kao o jedinom razumnom rešenju. Nadam se, zarad bolje budućnosti da neće naši potpisnici sporazuma biti žigosani kao izdajnici, kao što je nepravedno nebrojeno puta to bio slučaj sa liderom SPO-a. Okrenimo se evroatlantskim integracijama i mislimo na budućnost.

mozda nekada negde

pre 11 godina

Napokon! Da se vise resi i to pitanje. Bar su nam uslisili tu 14-u tacku, a ako budemo ostali i dalje odlucni i uporni da nam se prizna i ta 9-a tacka, ispunice nam valjda i taj zahtev. Sve je dobro proslo i na tome treba da zahvalimo predvodniku celog tima, Vucicu, koji je uspeo da odbrani interese Srbije i Srba na Kosovu. Verujem da nece odustati od te 9-e tacke, koja je i najvaznija za Srbe na Kosovu.

Demetra

pre 11 godina

Hašim Tači mora da se pomiri sa sudbinom da to tako i nije. Da je EU ispunila sve uslove koje je tražila srpska strana. EP usvojio je juče rezoluciju Srbije, sastavila sporazum po tome. SAD i EU su pritisli Hašima Tačija da potpiše sporazum. Građani Srbije su ponosni na sadašnji državni vrh posle 25 godina EU i SAD je izašla u susret Srbiji. Državni vrh posle trinaest godina napravio veliki obrt u pregovorima. EU je ispunila sve uslove Srbije u petnaest tačaka. Građani su potpuno vratili poverenje u državni vrh Srbije. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Potpuno podržavam Aleksandra Vučića jer se izborio za interese svoga naroda.Srbija neće imati crvenu liniju ni kosovsku policiju na graničnom prelazu.Ovo je zaista veliki dan za Srbiju. SNS je ispunila najvažnije predizborno obećanje sačuvala KiM, i uskoro će da otpočnu pregovori sa EU. Srbija se ponosi Aleksandrom Vučićem.

'mikiVr

pre 11 godina

Prvi ministre, gospodine Dacic:
Nemozete da nadmudrite, zavarate niti da prevarite medjunarodnu zajednicu (tzv. Zapad),ni nas postene gradjane drzave Srbije a jos manje Srbe na KiM.
To sto ste Vi odlucili da idete u slalom ili cik-cak, kad-tad docicete na kraj, tj. pred svrsen cin-Hteli ne hteli: Srbijo priznaj Kosovo!!!
Zato, po meni svrsishodnije je sve ono sto su govorili svi drzavni prethodnici i sada predsednik Nikolic: Nema priznanja Kosova po cenu gubitka EU!
Cak mislim: Bolje zamrznut konflikt!

Impala

pre 11 godina

Ipak smo dobili ustupak, a pre par nedelja su premijer i potpresednica hteli da potpisu onaj probitni ugovor ako me secanje ne vara. Izgleda da ono sto su se smejali kada je vicepremijer hteo da da ostavku ako prihvate bilo dobro, inace da nisu sacekali nista ne bi dobili, a eto sada nam sve nude.

Savka

pre 11 godina

Ovo su dobre vesti za Srbiju, kako za Srbe na KOsovu tako i za nas koji zivimo u Srbiji jer nam je lepsa buducnost zagarantovana. Presecen je gordijev cvor, nazad nema, samo napred. Srbi na Kosovu dobice konacno svoje ljude u polciiji a ne da im kadija i tuzi i sudi im a mi pravo da ne budemo vise gradjani drugog reda. Veliki dan za Srbiju.

Avram

pre 11 godina

Znači ušta da su svi ovi Vičićljubci iz istog paketa omladinaca SNS-a... Sekcija spemovanja weba velicanjem g.dina uzvisenog... Da jeste sve je Vučić obezbedio ovim pregovorima, i VELIKOM borbom protiv korupcije, i kopanjem kanala Dunav-Amazon-Kolorado-Dnjepar, i potpisivanjem ugovora sa šejkovima koji će da od Vovodine da naprave Dubai(Nadam se ne klimatski :-D), i on je veliki, i moćan, i najpametniji, i šta god kažete... Imam predlog za vas nađite prevod knjige dostignuća Kim Il Sunga i sve to prepisujte samo umesto Kim Il Sung napišite Aleksandar Veliki Vučić, ministar odbrane, ministar inostranih poslova, ministar policije,SrBski otac i majka... Izvinjenje ako sam nešto propustio ... Nekako me sve ovo pdseća na našega bivšeg predsednika, samo on nije imao ovoliko medija, i ovoliko fanova... al šta ćeš sad, na greškama predhodnika se najbolje uči ;)

Dobri Casper

pre 11 godina

doći do povoljnog dogovora. Od tog momenta vreme počinje da bude saveznik. Samo rastom ekonomije i jačanje ekonomski moći države, Priština će morati leći na rudu ili će i dalje živeti u 16. veku. Daleko im je Amerika.

Srpkinja

pre 11 godina

Konačno. Srbija ja mislim ovim izvukla maksimum,a price da su prodali Kosovo, bojim se da su ga prodali neki drugi, ova delegacija je izvukla kakvu takvu bezbednost za gradjane na severu Kosovu, vise nisu ni mogli, da su mogli uradili bi. Njima svaka cast a zlobnim komentarima ovde nema mesta.

miccca

pre 11 godina

Niko ovde ne pregovara i ne cenka se u vezi Kosova i Metohije!Dok je Vucic u delegaciji,nikada nece doci do potpisivanja,neceg sto bi zvanicno odvojilo Kosovo i Metohiju od Srbije!A mora se naci neko reesenje,kako bi nasi ljudi sigurnije se osecali,i kako bi mogli da stvaraju svoju egzstenciju tamo gde zive!

Pavle

pre 11 godina

Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se izborio da izvuče maksimum iz pregovara.

ZMAJ

pre 11 godina

Hvala dragom Bogu i gospodinu Draskovicu koji je molio da se prihvati sporazum dobro je da je to ovima iz vlasti doprelo do svesti i da je prihvacena platforma spo da se problem konacno resi na miran nacin i da svi budu zadovoljni , Vuce nisam te glasao ali sam shvatio da jedino vi i vasa stranka imate viziju buducnosti Srbije imacete moj glas na prvim izborima koji dodju.

vukovic_marijana

pre 11 godina

JA sam sigurna da Vučića nije bilo u pregovorima ostali bismo bez nadleznosti koje smo sad dobili. Jednostavno se vidi da je Vučić lider i da poseduje moć pregovaranja a to ne može svako! Imali smo primer ds koji nije mrdnuo sa mrtve tačke!!

ISTINA

pre 11 godina

Puna podrška sporazumu i što bržem ulasku srbije u EU..
Najveći protivnici sporazuma su albanski ultranacionalisti koji zagovaraju etničko čisto Kosovo, pa mnogi pišu na srpskim portalima, i sa pozicija "veliko-srba" se protive potpisivanju sporazuma, kako bi se stvorili uslovi za "kosovsku oluju".

make

pre 11 godina

Do sada smo puno puta popustili ali neke stvari moraju biti jasno definisane a to je svakako tacka 14 i 9. Taci je pokazao i dokazao da ume itekako da preti cim mu nije po volji. Napred nas tim!

Vesna 80

pre 11 godina

Smatram da je sve ovo pozitivno za Srbiju, jer da Vučić nije odbio prethodni sporazum ili ultimatum, ne bi dobili povoljniju ponudu. Do sada su bile samo ucene.

Optimista-ipak

pre 11 godina

Ova ponuda je bolja nego prethodna, tako da smatram da odluka potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića je bila ispravna, iako su mnogi strahovali šta će se kasnije dešavati.

patofnica sa starog grada

pre 11 godina

Cim je stupio na duznost, Aleksandar Vucic je i rekao da ce ovo biti Vlada koja ce donositi nepopularne i teske odluke.

Vesna

pre 11 godina

Koliko god ko odobravao ili neodobravao rad Vučića, mora se priznati da je ovaj sporazum nešto najpovoljnije što je ponuđeno, i to isključivo zato što Vučić nije pristao na prethodnu ucenu.

No Mercy

pre 11 godina

(Sladjana, 19. april 2013 12:36)
Ako ništa drugo, bar smo pokazali da ne pristajemo na svaku mrvicu. Vučić je ovim pregovorima dao ozbiljniju notu.

Teamadu

pre 11 godina

Iskreno se nadam da će se konačno pregovori uspešno završiti. Da se nije umešao Aleksandar Vučić verovatno bi se pregovori još mnogo ranije završili ali na nesreću Srbije. Tako da hvala mu od srca što se umešao!

Zajecarka

pre 11 godina

Konacno da se nakon tolika godina tapkanja u mestu napravi veliki pomak. Da Srbija krene kao savremena i moderna drzava, da ne moramo vise saginjati glave. Hvala Vucicu i srpdkoj delegaciji koja je uspela da na diplomatski nacin ovu agoniju privede kraju.

kreativno pero

pre 11 godina

A posle ce opet Dacic da kuka sto se Vucic mesa, a realno Ivica ne da nije bio spreman za pregovore nego ni s od spremnog..

strahinja

pre 11 godina

Napori su uspeli,donesena je odluka na radost svih,sada se vidi koliko je znacilo prisustvo Vucica koji je odnevo prevagu na nasu stranu.U jednom trenutku po cenu propadanja nije se uplasio napada i ucena,odbacio je katastofalan plan za srpske gradjane,svi su ga tada napadali da je On taj koji zemlju gura u izolaciju i tamu,nagrada je ubrzo stigla jer su pritisci EU splasnuli na Srbiju i dobili smo sve sto smo trazili za nase gradjane.

Jasmina

pre 11 godina

Ići će Vučić, jer je njegovo prisustvo od ključnog značaja! Pokazao je Tačiju da se i Srbija pita o Kosovu i samo Vučić može rešiti problem Kosova!

gremlin

pre 11 godina

Dosta vise aman!idite,potpisite,i zavrsite ovu nocnu moru vec jednom...ratovali jesmo,izgubili jesmo...i hajde da gradimo buducnost,ako nismo imali proslost,inace ostade nas 7000000 jos u mraku...

nemanja88

pre 11 godina

Dace Bog da na kraju bude sve kako treba i naravno u nasu korist!Ne smemo im dozvoliti da nas institucionalno pobede na severu kosmeta!Iskreno verujem u nas pregovaracki tim,pogotovo u Acu Vucica koji je definitivno rak rana taciju.

sremac iz indjije

pre 11 godina

Došla moja koleginica na posao i priča danas. Gledaju ona i muž vesti, prilazi im sin od četiri godine i kaže: "Dosta mi je više Kosova, hoću crtaće".
Šta reći i decu smo zatrovali.

filozof

pre 11 godina

Borba za ocuvanje Srbije se mora nastaviti,Vucic pod razno mora biti prisutan jer On jedini uliva poverenje narodu da ce na kraju sve ispasti kako treba.Do sada je jedino Vucic pokazao da brani ono sto je najbolje za Srbiju i takvi stavovi se ne smeju promeniti.

Nebojša sa Zvezdare

pre 11 godina

Srbija je juče dobila jednu bitku za zelenim stolom. Tači je sam sebi skočio u stomak. Sutra se nadam da ćemo overiti ovu prednost..

Marko

pre 11 godina

Iskreno srecan sam i nisam izneveren sto sam prosli put glasao za Nikolica. Boris Tadic bi prihvatio ocajan sporazum a narodu bi mahao besmislenim papirima iz EU koji nista ne znace ni Turskoj vec 4 decenije.

PLAVA SHEHEREZADA88

pre 11 godina

Vucic i Toma se zaista bore svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce oni izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

BRATAC SAČULATAC

pre 11 godina

Borba za ocuvanje Srbije se mora nastaviti, Aleksandar Vucic pod obavezno mora biti prisutan.Svojim prisustvom daje snagu pregovaračkom timu. Uliva poverenje kako naroda tako i EU da ce na kraju sve ispasti kako treba.Do sada je Aleksandar Vucic pokazao da brani ono sto je najbolje za Srbiju i njene građanne pogotovu za Srbe sa Severa Kosova.

stefi

pre 11 godina

pa ako vam nije odgovarala atmosfera ili ste jako umorni - nemojte da idete
odmorite se pa onda polako
kosovari su stigli do ljubljane pa se odmah vratili

Kratko pamcenje

pre 11 godina

Ova drzava prvi put posle 15 godina ima sigurnog i jakog lidera koji stiti interese Srbije, a ne marionetu koja igra kako narede! (Anabela, 18. april 2013 22:39)
Da istog onog koji je pre 15 godina prvi put bio ministar i koji je ucestvovao u pobedi nad NATO-om.

Sara Key

pre 11 godina

Hajde sada idite, pa opet dodjite, jer da biste opet dosli, morate prvo da odete.
(zodiac, 18. april 2013 18:13)
Oni će ipak da se vrate ali će se vratiti kao neki koji su postigli rezultat, a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!

Rajko

pre 11 godina

Očekujem da će sporazum biti potpisan ali naravno bez tačke 14. Kosovo nikada nećemo priznati, a za naš narod na Kosovu se treba boriti da ima ista prava kao i svaki drugi narod u Evropi.

Soterija

pre 11 godina

Sutra na sastanku u Briselu treba da ide Aleksandar Vučić. Građani Srbije imaju najviše poverenje u njega, jer znaju da ništa neće potpisati a da nije u interesu našeg naroda i države.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću u dve runde pregovora EU je ispunila zahteve Srbije. EU mora naterati Hašima Tačija na potpisivanje sporazuma. EU i SAD je dokazao da nikada nije uslovio Srbiju da prizna nezavisnost KiM.Srbija napokon je stekla prijatelje u EU i SAD. SNS je ispunila predizborno obećanje da je moguće i KiM i EU. Ponosim se Aleksandrom Vučićem jedino on može da izvuče našu državu iz krize.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Krajnje smorno...po broju komentara se vidi da ova tema sve manje interesuje ljude...pa čak i idolopoklonici lika i dela Mr. Vice su se zamorili i ne znaju šta da pišu...letargija!

adriano

pre 11 godina

Šta ko će da ide,pa Vučić sigurno,jer da njega nije bilo ovi razgovori bi bili završeni još pre par dana,a mi bi dobili jedno veliko NIŠTA.

Republika Valjevo

pre 11 godina

Sta to znaci neprimerena atmosfera??
Koga bre briga za neprimerenu atnosferu i za to sto se Vucic dusa...kao povisuju tonove Vucic i Taci....kakva sprdnja...
Zamislite jednog Djindjica u ovim pregovorima..
Intelekt bi prštao od predloga..nadmudrivanja i ostalog...
Pa ne ide Vucic tamo da se nadmece u vuči konopca pa ko jaci...pa da navijamo...kao sto neki navijaju...a navijaju za istog onog ko nas je i doveo dovde...koji je prstao ratnom retorikom.
No kad je vec tako pa se na zalost on ponovo pita...on treba da obrije Tacija ali sa pameću...ne sa povicima i cime vec...
Mozda nas sve lazu i nasi nas i njihovi kosovare...nista me ne bi zacudilo...

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Radikali i socijalisti najvise vole da vladaju Srbijom kad je ona u mraku,izolovana i slaba kad je narod gladan siromasan i apatican!Takav je srpski narod bio '93-'95, '99 takav je narod i sada!Ne gajim nikakvu nadu da cemo uopste uci u EU jer to sadasnjoj vlasti nikako ne odgovara,ali oni kao da zaboravljaju da gladan i siromasan narod nema mnogo sta da izgubi a granica tolerancije je u nas srba velika ali ne i beskonacna pa kad vise od pola stanovnistva bude na socijalnom i narodnom kazanu a to ce se za par godina desiti ne bih voleo da budem u kozi danasnjih politicara kad ih budemo potrazili da ih priupitamo zasto su nas ovako "usrecili".U Srbiji se izgleda samo revoluciojom mogu dovesti stvari u red posto nam demokratija nije jaca strana...

Borkovacka- dolina

pre 11 godina

Tim koji pobedjuje u svakom sportu se ne menja. Takodje i u politici vazi isto pravilo.Do konacne pobede i uspeha mnogo srece Vam zele gradjani Srbije.

Maki

pre 11 godina

Prica se mora isterati do kraja.Mora se konacno postici dogovor i dobro je da ide ceo drzavni vrh,narocito je bitan Vucic koji po mom misljenju unosi dodatnu dozu stabilnosti i odlucnosti.

Kosovo je drzava

pre 11 godina

Aman hoce li se ovo zavrsiti?
Hoce li Srbi vec jednom priznati da u u toj pristini postoji neki parlament, i predsednica i premijer, i da kosovo raspolaze svojim sredstvima.
Hajde postedite nas bede, da se zavrse vi razgovori pa da nastavimo da zivimo.
Jesu srbi ratnici, al ajde malo da odmorimo pa da prestanemo sa tim teritorijalnim pretenzijama, nema nsta od toga. U hrvatskoj rat za teritorije, Srbija izgubila. U Bosni rat za teritorije, Srbija izgubila, Kosovo izgubljeno.
Otici ce i vojvodina ako ovako nastavite.

VV

pre 11 godina

Neprimerena atmosfera? Da im nije ponestalo senfa? Kakvu li su atmosferu ocekivali, da mi je znati. Svi znamo ko je i cime se bavio Hasim Taci.

crni domino

pre 11 godina

Da li se vi igrate fote ili se bavite politikom!?
Politicari, ne zevzecite se vise, Srbiji gori pod nogama. U Srbiji je sve stalo!
Cekate da narod uzme motke u ruke!? Sta?! Plasite se kosovara?!
U redu, uzecemo motke u ruke, pa kom opanci, kom obojci!

Nešto mi nije jasno

pre 11 godina

Pitam se da li ove komentare "podrške i divljenja" Vučiću zbog "velike pobede" pišu aktivisti DS-a kako bi izazvali što veći revolti i gadjenje kod običnog sveta.Naprosto mi ne ide u glavu da bi to radili naprednjaci.Mislim,suludo bi bilo da veruju da je većina naroda slepa i kratke pameti i da bi "progutala" ovakve gluposti.

Ma Cherie

pre 11 godina

slušaj molim te, oni misle da odlučuju, zbog ovih farsi narod će vam reći šta ima na izborima...
(Banex, 18. april 2013 19:09)

naravno da ce im reci..pa vec sada je Vucicu znacajno skocio rejting, zamisli tek sta ce biti do izbora.

Vera K

pre 11 godina

Ovakav sastav Srpske pregovaračke delegacije je u mnogome uozbiljio i konktetizovao pregovore, treba imati povrenja u njega i pružiti mu punu podršku.

Maxx drugi

pre 11 godina

Ma otici ce, sta drugo da rade?
Al nikad mi pored Albanaca necemo imati mira, uvek ce neki novi zahtev da postave, tuzno i istinito.
Danas traze UN, sutra penzije, prekosutra Presevo itd...

Vedrana

pre 11 godina

Kada imam veru u nekog onda i ne brinem,znam da nasa delegacija radi ispravnu stvar,da nas Aleksandar Vučić nikad nece izdati,sto je već pokazao,tako da,samo napred!!!

Petar Jovanović

pre 11 godina

Dobitnu kombinaciju ne treba menjati! Trenutno je to prioritet, ako su se pojavile neke druge obaveze normalno je njih treba odložiti zbog ovog puta.

Sladjana

pre 11 godina

Da Aleksandar Vučić nije preuzeo stvar u svoje ruke Srbi na KiM bi ostali bez mnogih nadleznosti koje su sad dobili. Sa Vucicem na celu smo sigurni jer ako neko ume da pregovara i stiti državne i nacionalne interese onda je to upravo on.

DRAGAN

pre 11 godina

Treba biti odmoran za sutra jer verovatno se sutra bije i presudna bitka za Kosovo,isti sastav na celu sa Vucicem mora nastaviti pregovore i doneti najbolje za Srbiju i njene gradjane.

Bre

pre 11 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje i za nas i za njih da im damo status posmatraca u UN (kao sto je Palestina) za upravu nad policijom i da se zavrsi vise ta prica...

....

pre 11 godina

Danas se desio neverovatan prekret!Botovi su shvatili da moraju lupati pluseve a ne samo slati komentare.Inace to im je juce sugerisao jedan pametan clan sns-a u svom komentaru.Eto kako se za 24 casa prilagodjava poslovanje.Ima nade za Srbiju.

Sladjana

pre 11 godina

Srecno nasem timu jer je svima jasno da im tamo nece biti lako, pogotovo sedeti za istim stolom sa Tacijem koji je pomahnitao pa je poceo sa pretnjama.

Logicno

pre 11 godina

Zbog ovih slihtarskih komentara, cak i Dacic postaje popularniji politicar od Vucica. :( Botovi dodjose glave Vucku. Ponekad pomislim da sve te komentare pisu ustvari DS aktivisti, jer najbolji nacin da unistis nekoga u Srbiji je da ga falis do iznemoglosti.

cene prosek

pre 11 godina

Iskreno srecan sam i nisam izneveren sto sam prosli put glasao za Nikolica. Boris Tadic bi prihvatio ocajan sporazum a narodu bi mahao besmislenim papirima iz EU koji nista ne znace ni Turskoj vec 4 decenije.
(Marko, 18. april 2013 19:25)
Sta ces onda sutra kad ovi potpisu? Nemoj samo da se samopovredis, nije vredno toga

dragan

pre 11 godina

Ja mislim da su se nasi uplasili od sporazuma. Da se razumemo , nasima najvise odgovara situacija u kojoj oni zele sporazum ali da im se ispuni minimum zahteva, a Priština ne popušta. Taj minimum je u stvari na neki nacin priznavanje kosovske vlade ali to je za Tacija mnogo jer se zna kakav ce biti odgovor njihovih ekstremista koji su vecina Albanaca i za koje je bilo kakav dogovor sa Srbijom poraz. I sad je nastao problem ako Taci ipak popusti sta ce biti sa Srpskim birackim telom koje će to videti kao priznanje kosovskih institucija, što i defacto jeste, a reakcija Srba na Kosovu bice zestoka. Onda su nasi odlucili da prave teren da ne mogu da idu zbog lose atmosfere i zbog losih nagovestaja. Ma ljudi, briga nas za losu atmosferu i lose glasine. Istrpite malo ako vam je tesko, jer ovaj napacen narod ima valjda vise pravo da pocne da se nada boljem životu. Sad ste nasli da budete osecajni i plasite se atmosfere. Ni nasa svakodnevna atmosfera nije sjajna. Jel nepravedno? Jeste. Jer ćemo imati bolju ponudu? Necemo. Jer ćemo imati bolju atmosferu?Necemo. Jer ćemo imati još teži život ako ne potpišemo?Hocemo. Ali plasim se da vas više brine vaš status ako potpišete, a ne status naroda.

Mladja

pre 11 godina

U atmosferi postavljanja novih uslova, i ja bih dodao nesto. Sledece zahteve cu obelezavati crticama, a na kraju pregovora bi im trebalo dodeliti redne brojeve.
- da Srbiji, EU i SAD, daju kredit u iznosu od 200 milijardi evra (moze i dolara) sa grejs periodom od 200 godina
- da Jelko Kacin obrije bradicu i da Slovenci, generalno, postanu velikodusni
- da sve televizije koje emituju Velikog brata, Farmu ili tome slicno, placaju posebnu taksu u iznosu petostrukog poreza koji inace placaju, i to u fondove iz kojih bi se finansurale lokalne servisne tv i radio stanice
- da se zakonom zabrane vicevi o plavusama
- da se na sledecim predsednickim izborima, Barak Obama kandiduje za predsednika Srbije
i na kraju
- da Englezi prestanu da podmecu nogu Srbiji u narednih 1000 godina.

mlekadzija

pre 11 godina

Brisel 2013 Rambuje 1999.
Slicnost se prosto namece... U poslednji cas ce nam poturiti izmenjenu listu zahteva (prijem tzv u UN koji nije ranije bio spominjan) kao i onomad...
Srbija ce biti proglasena krivom za neuspeh razgovora. Nadam se da nas ovog puta nece bombardovati jer nismo ispunili njihove zajteve.

Kratko pamcenje

pre 11 godina

Jedna poslovica kaže:„Sadašnjost je rezultat prošlosti, ali isto tako i uzrok budućnosti“.
Godine 1993. Vucić pristupa SRPSKOJ RADIKALNOJ STRANCI i biva izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Dve godine kasnije, sa 24 godine, postaje generalni sekretar SRPSKE RADIKALNE STRANKE. Posle pobede RADIKALA na lokalnim izborima u Zemunu 1996. godine, postaje direktor Sportsko-poslovnog centra „Pinki„.
14 (četrnaest) godina je bio generalni sekretar SRPSKE RADIKALNE STRANKE, a sa svega 28 godina, 1998. godine postaje MINISTAR INFORMISANJA u Vladi Srbije čiji je premijer bio MIRKO MARJANOVIĆ.
Da li je to ovaj isti ALEKSANDAR VUČIĆ koji danas pregovara u Briselu ili je to neki drugi ALEKSANDAR VUČIĆ?
Kafka je jednom rekao :“ Oni koji ne pamte prošlost osuđeni su na to da je ponavljaju“

Branko Ćopić

pre 11 godina

...
Diže se Ježić,
oči mu sjaje,
gostima čudnim
odgovor daje:
Ma kakav bio
moj rodni prag,
on mi je ipak
mio i drag.
Prost je i skroman,
ali je moj,
tu sam slobodan
i gazda svoj.
Vrijedan sam,
radim,
bavim se lovom
i mirno živim
pod svojim krovom.
TO SAMO HULJE,
NOSI IH VRAG
ZA RUČAK DAJU
SVOJ RODNI PRAG!
Zbog toga samo,
lude vas troje,
čestite kuće
nemate svoje.
Živite,
čujem,
od skitnje,
pljačke
i svršit ćete
naopačke!
...

Bato

pre 11 godina

Svi srpski zahtevi se ispunjavaju, znaci i Kosovo i EU. Cim se dogovor potpise da se policija i vojska vrate na Kosovo, uhapse svi krivci, raspuste takozvane institucije Kosova, vrate proterani, odrze slobodni izbori i stvore legalne institucije po Ustavu Srbije i vrati Kosovo pod ustavno pravni poredak Srbije. Malo morgen sto bi neki rekli.

KOSOVAC

pre 11 godina

Dosta više laži i prevara. Ako bude potpisan ovaj sporazum kakav je sada to praktično znači za Srbe južno od Ibra odmah veliko NIŠTA a za četiri opštine na severu opet veliko NIŠTA ali koje će doći sutra. Za Srbiju opet NIŠTA u sledećih 20 godina, a posle ćemo videti dali će stara dama Evropa, preživeti. Jedino Albanci dobijaju, svi ostali gube to je jasno. Ili bolje rečeno svi ostali dobijaju koliko se u ovim pregovorima pita onaj nesretni Slobodan Petrović, koga Tači vodi po Briselu kao Romi mečku da igra pred kućama .

Milan

pre 11 godina

I opet cemo im poverovati, i opet ce nas zapad slagati, i opet cemo biti prevareni, i opet ce izbeglicke kolone ici ka Srbiji, i opet ce nase crkve i manastiri goreti, i opet nam niko nece pomoci, i opet necemo priznati Kosovo, i opet ce doci novi izbori...

budalica

pre 11 godina

Uh, kako mi je drago kad vidim kako narod ne naseda više na propagandu i plaćene komentare. Pa nije vam ovo '99. dragi SNSovci kad ste mogli sve i svašta.

Posmatrač

pre 11 godina

Čitam vest i komentare i prosto ne mogu da verujem koliko su ljudi naivni. Pa zar stvarno mislite da će se problem Kosova tako lako rešiti jednim potpisom na neki papir i da će to biti zauvek rešeno?

T&T

pre 11 godina

"...a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!"
@ (Sara Key, 18. april 2013 18:58)

Nisam niciji advokat, ali draga Saro, znas onu narodnu - "lopov se najvise plasi da ga ne pokradu"? Ili u prevodu - svako uvek polazi od sebe samog.

Eh kada jedan SNS bot govori o dnevnicama za komentarisanje to bi onda stvarno morao biti top rated comment! ;)

Manje nego sada

pre 11 godina

Zar nitko u Srbiji ne vidi da ovim "poboljšanim" predlogom Srbija dobiva manje nego što ima sada?
I onda će to sutra Dačić i Vučić uz podršku svih medija proglasiti uspehom.
Ponavlja se "pobeda" iz 1999.

Milow

pre 11 godina

Dragi komentatori ne lupajte minuse vec ignorisite to je jedini nacin za resavanje problema spamovanja ili ti aleksandrovanja ovih dana, nedelja, meseci, je li ovo neki Trumanov show?!

Pogana sorta

pre 11 godina

@Još jedan pokušaj da se pitanje Kosova reši.Pitanje je koliko je Priština spremna da odustane od svojih ideja!
(vanja, 18. april 2013 23:58)
Zasto bi odustajali od svojih ideja, kad je Srbija odustala od svoje drzavnosti na Kosmetu? Ionako se pregovara o manje vise 2 komandira policije i jednom sudiji koji ce se zaklinjati nad ustavom Kosova, a ne nad ustavom Srbije. Sto bi oni odustajali od svojih ideja? Srbi su poznati po tome sto odustaju od svojih ideja, ako su ih ikad i imali, ostali ozbiljni narodi stvaraju drzave, a Srbi ne mogu da odrze ni ono malo sto im je ostalo. Spremite se za sledeci cin rasparcavanja Srbije za bolju buducnost. Kosovo smo dali za jedno veliko NISTA, a za jedno MOZDA cemo ukinuti i ono malo Srbije sto je preostalo.

vlada milic

pre 11 godina

četrnaesta tačka u pregovorima je neprihvatljiva za Srbiju, njenim prihvatanjem bi priznali i samozvanu Republiku Kosovo. (Diadora M, 19. april 2013 09:31)

da a dacicevim i vucicevim potpisom pored potpisa tacija ce se smatrati da se kosovo vratilo u srbiju a to sto se ukidaju paralelne institucije i sto se srbi stavljaju pod upravu pristine nema veze. sns i vucic nas nece prevesti zedne preko vode ima nas u srbiji kojima mozgovi nisu isprani.

onako usput

pre 11 godina

Izmedju ostalog se pregovara o tome da vojska kosova ne ulazi u srpske opstine ...
KAKVA, BRE, CRNA VOJSKA KOSOVA ?!
JESTE LI VI NORMALNI ?!
(srndach, 19. april 2013 11:02)

zaboravi si jedan mali detaljcic, tri godine je rok u kom vojska kosova nece uci na teritoriju zajednice opstina nakon ovog perioda ulazi!

Кривокапић

pre 11 godina

Ја волим како се народ ложи око такозваних преговора. Народ албански и српски. Ту се навија за своје преговарачке тимове, гледа се ко че кога да надмудри....итд. Најтужније је што нико не зна о чему се као преговара и шта је у тих 15 тачака. Лудило.
Људи нико овде ништа не пита ни Дачића, ни Тачија, ни Вучића. Овде они нама кажу шта нам је чинити ако нећемо да будемо црна рупа у Европи. То је то. Нико ту ништа не преговара већ слуша лејди Кату.

Rihard

pre 11 godina

Ja sam zato da se Tačiju odmah da da vlada Srbijom i to iz Beograda. To bi bilo "idealno" rešenje, a više pregovora ne bi bilo, a i sprečili bi neku eventualnu "nepredviđenu" vojnu intervenciju. Vojvodina bi dobila državu, kasnije Srem, Banat i Bačka, Raška oblast ili Sandžak (kako se odluči na referendumu) Preševo sa okolinom, a i Užička Republika, kao i pet nahija oko Niša bi dobile apsolutnu nezavisnost. Beograd sa ili bez Zemuna, a i Šumadija bi bile potpuno samostalne i nezavisne države. Prosto, a i idealno rešenje. Zašto da se više foliramo?

Кривокапић

pre 11 godina

Овакво организовано коментарисање одавно нисмо видели. Све је ово јадно и смешно.
Све у демократском духу Северне Кореје и Ирана.

Nikola

pre 11 godina

Zamolio bih da mi neko odgovori gde mogu da se prijavim za pisanje naručenih komentara. Kad već čitam vesti i za džabe i pišem komenare što ne bi lepo primao pare i pisao šta mi kažu. Taman sam pomislio da i ova vlast laže kad oni zaposliše silan narod.

gligorije

pre 11 godina

Naši stari imaju poslovicu " Loš pas navede vuka na tor ". Nažalost i ovaj put se pokazala njihova mudrost. Pa da nisu Dačić i Nikolić toliko navaljivali da reše problem " KOSOVA " i to u Briselu, druga bi se priča pričala.

Anita

pre 11 godina

Moram priznati da ovakvu internetsku vojsku u zivotu nisam vidjela! Cak im i ne smeta sto pisu isto, glupo i prepoznatljivo.
Zar stvarno oni koji su ih zaposlili da ovo rade (Vucic ili bilo tko jednako pametan) misle da su Srbi glup narod pa ce moguci srpski potpis na sporazumu s Kosovom protumaciti bilo kako drugacije nego kakvo takvo, ali priznanje neovisnosti Kosova?! Koje glupe umno policijske metode :))))

Susjedi zelim vam sretan put prema EU!

djovani

pre 11 godina

Tim koji pobedjuje u svakom sportu se ne menja. Takodje i u politici vazi isto pravilo.Do konacne pobede i uspeha mnogo srece Vam zele gradjani Srbije.
(Borkovacka- dolina, 18. april 2013 22:03)

Tacno tako, posto pojma nemamo u sportu, tako je i sa nasim politicarima, hihihihi

Vrhunac

pre 11 godina

Vrhunac ove priče je današnji Vučićev odlazak generalnom sekretaru NATO-a da NATO da garancije da vojska Kosova neće ući na sever Kosova.
Očekivati garancije od onoga tko je 78 dana bombardovao Srbiju 1999. u isto vreme je i tragično i komično i cinično i licemerno i bezumno. Prosto ne mogu naći pravu reč za taj postupak.

Rasha

pre 11 godina

Ko bi rekao, iz perspektive '90-tih da ce Dacic ispasti motorna snaga u resavanju problema, i da ce tako vesto voditi pregovore. Na unutrasnjoj strani kao manjinski partner mora obuzdavati plitkost Nikolica i nacionalizam ekipe oko njega, kao i populizam, neiskustvo i konfrontacijski mentalitet Vucica. Na spoljnjoj strani drzi EU koliko toliko ozbiljne da ne drze Tacija stalno u krilima, a jos mora pregovarati sa Tacijem i gurati jaku pricu, dok Taci ima potpunu podrsku USA i Nemacke. Plus je Dacic isao da trazi podrsku od Francuske i Rusije. U Francuskoj je u razgovorima bio toliko dobar da ih je sa "vagon" zaista ubo u zicu. Putinu je pao na kolena kao sto je to Pasic radio. Trazio oprost za lose ponasanje prema Rusiji. Dobio podrsku i tu... Potpuno je u kontroli situacije, a manjinski je partner u vlasti.... Veoma je elokventan i taman onoliko direktan koliko treba. Vesto barata jakim metaforama.... Potpuno mu je jasna citava slika u svakom momentu. Prvi je Patrijarhu rekao da nemaju sta da pricaju kada se i patrijarsija iselilasa Kosova jos 1690-te..... Cudo! Kljucnin ce biti za sklapanje mira.

I to sve radi Ivica Dacic? Slobin "glasnogovornik" to moze? Zaista neverovatno... Ali tako je...

Djordje

pre 11 godina

A od kada to pricamo o institucijama Srba na Kosovu. Zar nisu tema institucije "drzave Srbije" na teritoriji KiM? Sud,opstine,drzavna uprava?
Pa Srbi imaju institucije i u Cikagu i u Sidneju.....ali drzava Srbija nema institucije u SAD ni u Australiji.To je poenta.
Oni pregovaraju da Srbi u okviru drzave kosovo Kosovo dobiju sto bolja prava, kao u Rumuniji,Madjarskoj itd...
Gospodo pregovaraci od kada ste okrenuli plocu?To je onda definitivno odustajanje od Kosova. Pa naravno da ce Taci da da neku autonomiju.Sto ne bi? Dobija drzavu a ima manjinu sa autonomijom da se hvali u Evropi kako im je dao velika prava.Ko kec na desetku za njega.

jeremija

pre 11 godina

Због непримерене атмосфере - атмосферу креира посредник,да створи минимум пристојности супродстављених страна у преговорима.Ја ово доживљавам као неуспех посредника - који сваким даном све више доказује да није неутралан што у крајњој линији вређа страну која се препознаје као омаловажена,неиспоштована,понижена ,кажњена.

BgHQ

pre 11 godina

Ko koga ucenjuje i da li ucenjuje,ne znamo jer nam niko pravu istinu ne govori.Ako sporazum bude postignut opet je veliko pitanje da li ce nam reci istinu sta pise u sporazumu jer npr.ni dan danas ogromna vecina ne zna sta je tacno potpisano u Kumanovskom sporazumu 1999 god.Voleo bih da se konacno postigne sporazum i da svi krenemo u lepsu buducnost,mada sam skeptican po pitanju zelje svih politicara i s nase i s njihove strane.Skeptican sam jer ako Kosovo nestane kao problem kako ce sticati jeftine politicke poene i morace da se pozabave boljim zivotima za sve nas a nisam siguran da to zele a i umeju.Tako bih voleo da me demantuju.

Nikola Popovic

pre 11 godina

Srbijo!Dozivela si da te Drecun i Vulin vode.Ljudi koji nisu uspeli da shvate sustinu i koji su devedesetih bili glavni ratni huskaci.Draskovic je u svojim nastupima na televiziji lepo govorio da je Ahtisarijev plan implementiran u ustav i zakone Kosova i da je potrebno samo obezbediti sprovodjenje u praksi ono sto su Albanci vec prihvatili.Nije bilo potrebno voditi ovolike pregovore i praviti troskove,bilo je dovoljno samo zahtevati sprovodjenje vec postojecih zakona Kosova i insistirati na nestatusnom delu Ahtisarijevog plana.Nije bilo potrebno dovoditi u pitanje dobijanje datuma i stvarati nepotrebnu tenziju.Vreme je da se okrenemo sebi i prepustiti medjunarodnoj zajednici brigu o KiM i rasteretiti budzet Srbije placanja nepotrebnih troskova za izdrzavanje paralelnih institucija.

ZoranNS

pre 11 godina

Dragi SNSovce, sada zamislite SEBE, vašu dirigovanu mašineriju, šta bi radila da je takav sporazum prihvatio DS. Mada, prihvatam svaki sporazum koji bilo koja vlada, pa i ova (ne mislim da je IZDAJNIČKA) postigne samo da već jednom znamo kako naša država izgleda.

NenadCubura

pre 11 godina

Sramota! Ostacete u istoriji upamceni kao ljudi koji su prodali deo teritorije za neki imaginarni datum, koji apsoluno nista, ponavaljam NISTA ne znaci ! Imate li Vi decu gdine Vucicu i Dacicu? Njih ce gledati kao potomke najvecih izdajica u Srpskom narodu....
E na sta smo mi spali...sramota me je kom narodu pripadam!

Miroslav

pre 11 godina

NATO da garantuje Srbima bezbednost, kakve li ironije. Oni koji su ubijali Srbe od Krajine, Republike Srpske, preko Beograda do Kosova, razarali ovu zemlju, generacije građana Srbije oseća će posledice ''Milosrdnog anđela'' 1999...i ta zločinačka organizacija treba da bude garant Srbima i Srbiji...da nije žalosno bilo bi smešno. Zašto se uopšte formira takozvana vojska Kosova, da neće možda Albanija, Makedonija, Crna Gora da napadnu Kosovo?! A već Srbija i kada bi htela i smela, ne bi imala sa čim, to je Tadić ranije ''sredio''. Pa kome onda Vučić prodaje tu priču?!

vlada milic

pre 11 godina

Svakako da je bolje sto je Vucic isao u Brisel jer onda ko zna sta bi moglo da bude! Tako se brani zemlja i svoj narod! (makica87inzenjer, 19. april 2013 11:02)

isti komentar se pojavljuje u poslednja tri dana sest puta sa tri razlicita nicka

Majkica

pre 11 godina

Meni je jasno da su velike sile stavile na led pitanje Kosova na 10 godina, a ono je ispalo i 12.Zatim niko ništa neće da nam pomogne dok se ne nađe trajno rešenje.Ni Rusi, ni Monarhija ,ni EU ,ništa ne ide dok se ne postigne stabilan mir.Velike sile su se dogovorile kako će to da bude i tako će biti.Prilično me ljuti predstava koja se izvodi za medije ,jer je to cirkusijada za narod, kojom prilično vređaju inteligenciju ljudi.

zenamacka

pre 11 godina

Sa srecom,dokazite da je Srbija u pravu,da ne dozvolimo da nas gaze,da zavisi nesto i od njih,da Taci shvati kao i ostatak zapada da moraju negde i oni da popuste da potpisu taj sporazum

lala53

pre 11 godina

ovi nasi su na prekobrojne delegacije za pregovore, potrosili vise para no GosinBorko Stefanovic za sve ptrethodne godine, ali ne lezi vraze ovi ce ga defnitivno ispregovarati.Nemaju mesta u avionu, a tek koliko kostaju smestaj ,,olin kluziv,,i ostale ,,sitnice,,.

Pametnjaković

pre 11 godina

Da je Đinđić živ mi ne bismo ni bili u ovoj situaciji, a EU ne bi našu super elitu zezala gde god stigne. Ne vredi, Srbija će da plati cenu gluposti koje čini elita i onda će da nastavi da plaća decenijama koje dolaze.

LIJA

pre 11 godina

Potrebno je da ide ista delegacija Srbije u Brisel jer je to veoma važno da ista ekipa bude prosutna kada se dogovor bude potpisao, srećno!!

Romanija

pre 11 godina

U Brisel svakako sutra treba da putuju Dačić i Vučić. Naravno i ostali koji su učestvovali u dosadašnjim pregovirima dobro bi bilo da putuju jer će se verovatno sutra govoriti o završnim pregovorima tako da će biti neophodne konsultacije na licu mesta.

aman !?

pre 11 godina

Radite svoj posao ( ako ga znate ) i cutite ( ionako o najvaznijim / presudnim cinjenicama nista ne znamo )- kad zavrsite, videcemo rezultate i proceniti vasu dalju sudbinu !?

Vladislav Kablar

pre 11 godina

Prva runda, druga runda, treća runda ... Deseta runda. Ovo me podseća na istorijske boks spektakle između Kasijusa Kleja, (Muhameda Alija) i Džoa Frejzera, odnosno kasnije Džorža Formena. Takmičari se "krljaju" do iznemoglosti, ali je u pitanju ipak "plemenita veština", pa se sve nadam će se neko oplemeniti na kraju svega ovoga. Doduše, ostaće recidivi - neko nepokretan, neko neko vrlo malo pokretan, ali koga je briga ... Bitno da je uzbudljivo i da je zanimacija. Ovi što organizuju boks meč, oni ionako uzmiju svu lovu.

Bora Top Comment Maker

pre 11 godina

Savetujem našem timu da obavezno ubace 2 bensedina Vučiću u kafu, na stranu što može da nasrne na Tačija ali ako krene na Lady K ima da jedemo korenje do sudnjeg dana. Veliki pozdrav za botove... :)

Šumadinka

pre 11 godina

Izgleda da ćemo na kraju verifikovati neke elemente državnosti Kosova, a da ćemo za uzvrat dobiti veću autonomiju za srpske opštine na severu. Pregovori podrazumevaju i kompromise, samo, nisam sigurna da je, dugoročno gledano, ovakva strategija isplativija, a tu pre svega mislim na interese Srba na KiM.

Rus

pre 11 godina

Puna podrška našem pregovaračkom timu, neka ostanu jedinstveni i korektni. Ne smeju da nasedaju na provokacije Tačija i moraju braniti interese Srbije. Ogromna podrška Aleksandru Vučiću koji je Tačiju dao do znanja da se Srbija neće predati i da će se boriti za normalan život Srba na Kosovu.

BBD

pre 11 godina

Чему журба, коме се жури срећан пут, на брзину се и не руча а камоли продаје најбоља њива,. она се продаје или по доброј цени или из велике нужде.Мислим да имамо добре комшије *а не суседе* а што се тиче кандидатуре за ЕУ кажем да је Турска кандидат више од 30.година, а мој комшија, који има 60.год., кандидат за женидбу више од 46.година.Размислите.

Bax

pre 11 godina

Hajde sada idite, pa opet dodjite, jer da biste opet dosli, morate prvo da odete.
(zodiac, 18. april 2013 18:13)
Oni će ipak da se vrate ali će se vratiti kao neki koji su postigli rezultat, a ne kao tvoji nalogodavci koji ti plaćaju dnevnice da ostavljaš ovde komentare!
(Sara Key, 18. april 2013 18:58)

Vidim Saro da pratis pozoriste i nase antologijske predstave. Izjaviti ovako nesto na prvo navedeni komentar je krajnje zabrinjavajuce. Danasnja omladina je prazna, plitka, sujetna, zavidna, morbidna, ogorcena, bez entuzijazma, bez pozitivne pokretacke energije, neobrazovana, bez minumuma elementarne kulture i vaspitanja... Ovakvi da nas vode u bolju buducnost?!!! Dzabe krecimo!!!

FLORIJAN

pre 11 godina

Pokazali smo da imamo ponos. Da nije Vučića Dačić bi prihvatio prošle predloge, one nevidljive. Ovako dobićemo ono što smo tražili i idemo dalje. Ima u ovoj zemlji još štošta da se uradi.

occean

pre 11 godina

Ja ne znam ,zasto se Nikolic ne ukljuci u svu ovu pricu. ili neka idu sva trojica ili Nikolic i Vucic.I nek se vec jednom zavrsi sve ovo,nadam se pozitivno po Srbiju.

novicavg

pre 11 godina

Evo opet jovo nanovo ista ekipa u istom sastavu ide na nage baronici Ešton sa pokušajem da se u razgovorima sa prištinskom ekipom pokuša da izanđe rešenje za kosovski gordijev čvor koji je jako zapteljao i koji Srbiju drži kao taoca koja ništa ne radi samo osluškuje vesti iz Brisela. Dali ćemo se i ovaj put odupreti Tačiju i sprečiti ga da nas " preradi " i " prevede žedne preko vode " videćemo u toku sutrašnjeg dana posle sučeljavanja za stolom kod Eštonove. Za nas je sporno Tačijeva želja da na mala vrata dođe do stolice u UN i dali ćemo uspeti to da izbacimo iz sporazuma ili ćemo zažmureti nad time i progutati gorku knedlu i zauvek izgubiti sever Kosova. Ovo brzanje sa pregovorima i pregovori iz dana u dan kao da imaju želju da nas po svaku cenu ubede da smo Kosova izgubili iz šaka.

decoffinated

pre 11 godina

do danas mi nije jasno čime 2 prišipetlje-vulin i đurić (stručnjaci za mešetarenje) doprinose svojim prisustvom? 'vataju beleške za tomu? donose kafu?

Никола Скобаљић

pre 11 godina

Надам се да је макар један од уважених чланова наше делегације са собом понео Устав Републике Србије а зна се шта се ради с онима који крше законе-Устав је закон над законима .

milovan

pre 11 godina

Srbija želi u evropu,
bez Vučića ne može to.
Mudar, prati nas u stopu,
sa njime seli smo za sto.

Evropa nas želi, želi,
al' bez Vučića ne može to.
Treba vladar mudar biti,
ne može tamo bilo ko.

Evropska porodica nas čeka,
da nas udomi i da nas tepa.
Vučiću, ti nas vodi tamo
Evropu svoju mi ne damo!

Nenad Sremac

pre 11 godina

Izostanak ministra Grubješić neće ništa oslabiti poziciju Srbije. Ona je svoj posao odradila sasvim korektno zajedno sa celim našim timom..

nebojsa bg

pre 11 godina

Ovaj pregovarački tim ima pun kapacitet za pregovore i postizanje održivog i primenljivog rešenja, pa ga ne treba menjati.
(Smilja I, 18. april 2013 21:38)

da,i ja mislim da ovaj tim ima pun,cak,prepun kapacitet.samo,cekamo da se vrate pa da sav svoj kapacitet istovare po nama,a sa tim papirom koji potpisu mogu slobodno da urade nesto pametnije..lakse se brise.

onako usput

pre 11 godina

Vreme je da se slozimo . . . da se veruje vladi i Vucicu koji se bez obzira na tezinu situacije suocavaju sa problemima...
(Kikica, 18. april 2013 23:11)

jeste vreme je da se slozimo, kako se definise nepostovanje ustava i prodaja dela teritorije?

Marina

pre 11 godina

Ako se danas dogovore,Dačić će danas "pobijediti" u Briselu pod istim uvjetima pod kojima je Slobo "pobijedio" NATO. Srbiji je važno da je pobijedila makar to bila i Pirova pobjeda i ne mari što se krije iza pobjede. Da objasnim,Srbi na sjeveru će dobiti široka manjinska prava u okviru kojih će sami birati među sobom svoje predstavnike lokalne i državne vlasti sa sjedištem u Prištini,osobni dokumenti kosovski,putovnica kosovska i srbijanska (dvojno državljanstvo)i sve to je prema Ahtisariju. Srbija će dobiti datum,a Kosovo članstvo u UN. Ako Dačić i mediji smatraju ovo pobjedom srbijanske strane i "porazom" Tačija,super,znači vuk sit,a ovce na broju. Konačno rješenje !!!

Milicica

pre 11 godina

Vucuc u ovom trenutku,radi i pokusava najbolje za opstanak naseg naroda na Kosovu i Metohiji.Lako je nama odavde,sve da kritikujemo,i nista da ne prihvatamo,ali kako sacuvati ljude I osigurati njihovu beezbednost?Ovo je sada jedina garancija nasem narodu,koji dole zivi,jer samo oNATO,moze trenutno da takve garancije!Zamislite sta bi bilo,kada bi se Šiptarska vojska,ssetala po opstinama gde je nase stanovnistvo?Zato ne kritikujmo,vec sagledavajmo cinjenicno stanje!

General poručnik

pre 11 godina

Naši rade onako kako treba da se radi. Konsultacije pre svakog novog razgovora. Taj predlog koji je izneo Tači nema veze sa stvarnim životom na KiM.

Lex specialis

pre 11 godina

Sporazum koji ce se potpisati jeste znacajan,ali ne istorijski.Nasoj delegaciji treba da pozelimo srecu.Ne treba prejudicirati stvari.

srndach

pre 11 godina

Izmedju ostalog se pregovara o tome da vojska kosova ne ulazi u srpske opstine ...
KAKVA, BRE, CRNA VOJSKA KOSOVA ?!
JESTE LI VI NORMALNI ?!

ice9

pre 11 godina

Naucnici se krenuli da istrazuju srbiju jer su ukapirali da je srbija zapravo najbliza po karakteristikama crne rupe, narod nestaje bez traga!

vlada milic

pre 11 godina

drago mi je sto ce naslednici onih koji su predali kosovo ( milosevic i seselj ) a to su dacic i vucic potpisati nezavisnost kosova i ukinuti paralelne institucije pa neka oni to opet zovu modifikovani , poboljsani , idealni itd sporazum i pobedom. ionako nacionalisti i ostali "sti" ne razmisljaju svojom glavom vec im je istina ono sto im govore " velike vodje " . nama koji smo se borili devedesetih protiv onih koji su unistili srbiju , milosevic seselj nikolic vucic i dacic , je ionako ovo bila jedina razumna opcija ali mi se svidja kada se " vampir " pretvori u vegetarijanca , nista lepse od tog prizora.

kblo

pre 11 godina

Ispada kao da se oni malo igraju sa nama.Promene jednu reč u sporazumu i onda kažu dođite i tako svaki put.Oni stvarno misle da nam je vlada toliko besposlena da se samo šetka od Beograda do Brisela.

TAJNI AGENT

pre 11 godina

Posto je ponuda poboljsana,nadamo se svi dogovoru,nadam se,da nece biti nekih prepreka od straneTacija i ostalih,u interesu nas je da se problem resi,i da konacno stavimo tacku na ceo ovaj slucaj.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

U Srbiji sve stoji...Kosovo, Kosovo i samo Kosovo, i malo Vojvodine..a to sto se nista sistemski ne menja nema veze..Samo Vucic radi a ostalo posmatraju..

Tanja-T.

pre 11 godina

Ljudi pa jel to moguce? Razmisljaju hoce li ici ili nece ??? Ne mogu da verujem!!!
(pista, 18. april 2013 19:26)

naravno da ce otici, ukoliko je to u nasem interesu...kao sto i jeste

PepaPrase

pre 11 godina

Vučiću svaka čast nije podlegao ucenama, nije izdao srpski narod, opet smo pokazali jedinstvo, svi su uvideli da Srbi ne okreću leđa Srbima.

Ivan grof od Valjeva

pre 11 godina

Konacno su poceli da nas shvataju ozbiljno, jer samo prisustvo Vucica na pregovorima je povecalo sanse, obzirom da je covek dostojanstven i lepo predstavlja drzavu.

Unutrasnja pitanja

pre 11 godina

Mesecima smo blokirani ovom tematikom , u zemlji je nastalo opste rasulo dokle se mi vrtimo sa mantrom Evopa, Evropa. Nadam se da smo ovaj posao jos malkice pa zavrsili i da se konacno bavimo sobom!

David21

pre 11 godina

Zalosno je sto DS u prethodnom periodu odnosno prethodni 1o godina nije nista povoljno resila po pitanju Kosova i naroda koji tamo zivi. Iz tod razloga danasnji tim ima izuzetno teske zadatk u resavanju istih. Ohrabrujuce je to da smo slozni,a isto tako je veoma dobar potez sto u pregovorima ucestvuje i Aleksandar Vucic u ciji rad narod ima maksimalno poverenje.

Pepito

pre 11 godina

Narod sad najzad vidi kako je prethodna vlast trebala da se bori za Srbiju,baš zato što su sve u tajnosti radili, nisu smeli da se suprostave Prištini, Eu, izneverili su narod...Zato hvala Vučiću i co. oni su dali narodu na KiM bolje sutra.

goga 22

pre 11 godina

Neka je Bog u pomoci nasoj delegaciji. Hajde Vucici ti tvojim mudrim potezom izdejstvuj da ova deseta runda bude i kraj ovog dijaloga, da se postigne taj famozni sporazum. Onako kako ti umes!

AlexDenmark

pre 11 godina

Ma, prihvatite da Kosovo moze da bude clan svih organizacija osim onih u kojima bi clanstvo znacilo drzavnost - ako je to vec toliko problem... I vuk siti i ovce na broju...

Goran

pre 11 godina

Treba potpisati. Nećemo ih ometati u članstvu ali mi to i ne možemo, Srbija nije član SB UN. A ako oni hoće da mi ubedimo Rusiju i Kinu, e to neka zaborave.

Slavisha

pre 11 godina

Ja ne znam sta se vi zuti vecito bunite.Zaboravili ste na rukovanja vaseg Borisa sa svima zivima?Upravo zbog toga smo sada u ovako losoj poziciji.Ne umete da cenite ogromne napore celog tima koji nas predstavlja.Aman ljudi,pa dosta vise pesimizma.Moramo gledati vise ka buducnosti.

babalj

pre 11 godina

Tema ovih pregovora nije priznavanje nezavisnosti nego rešavanje problema prvenstveno na severu Kosova (a i južno od Ibra) i to mora biti na obostranu korist. Smešni su ovi pojedinci sa pričom o izdaji, kakva bre izdaja kada ogromna većina naroda podržava Vučića u naporima da Srbiju opet postavi na sopstvene noge i pritom zaštiti Srbe na Kosmetu!? Neće biti da mi sada povlačimo vojsku, policiju i sudove sa severa Kosova, pre će biti suprotno, zar ne?

MISELL

pre 11 godina

Gdjo Eston, korigujte tu devetu i cetrnaestu tacku, ublazite Tacijev zahtev,pa da danasnji dan bude istorijski, kao"Postignut je sporazum"...

Biljana

pre 11 godina

Zašto im ne damo da budu članovi međunarodnih organizacija ?? Da li smo im Kosovo pa neka budu u međunarodnim organizacijama. Bitno je da Srbi na Kosovu imaju punu zaštitu ljudskih prava, da žive bez straha da se školuju imaju zdravstvenu zaštitu, Srbi na severu su dobili sudstvo, policiju, postigli smo dosta u ovim uslovima, ne razumem žašto su međunarodne organizacije problem?

Aco87wien

pre 11 godina

Ja se pitam a verovatno i vecina ostalih koji prate pregovore sta se uopste nalazi pod tih 15 tacaka???!! Jel tu pise da ce srbi civili kao i politicari imati pravo da posecuju crkve i manastire na Kosovu,jel pise da ce srpske svetinje biti zasticene ili da srbi imaju mogucnost da ih renoviraju????! To se ja pitam.

goran

pre 11 godina

Razgovori su dobili jednu posebnu notu, od kada razgovore vodi gosp Vucic, moja porodica i ja jako smo mu zahvalni sto se toliko zalaze za nasu buducnost

lala

pre 11 godina

Citam komentare i vecina kaze "ajde, nek potpisu vise!" Ali sta onda? Novih 15 tacaka? Pa jos 15? Dokle? Sta je krajnji ishod? Ovo je samo odugovlacenje.

ovacije

pre 11 godina

Au, sunce ti kalaisano, pa ovde su krenule i pesmice za velikoga Vodju :D

Ja moram da priznam da sam prijatno iznenadjen vecinom postupaka dragog nam Ace, kako ga zove Mrka, ali bih skrenuo paznju njegovim savetnicima koji citaju ove komentare (siguran sam da ih ima) da malo uticu na svoje clanstvo koje svojim komentarima cini da omrznemo velikog Vodju vise nego sto ga sad ne volimo ...

Mihona78

pre 11 godina

Koliko se dugo konacan ishod olagao, pitam se da li ovi novi sastanci vode ikuda, nadam se da se resenje postici na sto pravedniji nacin.

Camaro

pre 11 godina

A da uradimo mali "fast forward" pa da se prisetimo da su onomad hteli da potpisuju pa da se vrate za Beograd premijer i potpredsednica, i da vicepremijer nije nudio ostavku bilo bi potpisa jos tada, a evo vec sada smo dobili malo vise. Ipak treba malo sacekate a ne "trcati pred rudu" - sto se kaze

sanjica

pre 11 godina

Ako smo vec ovoliko izdrzali na pregovorima, treba izdrzati jos malo... Samo odlucno i strpljivo kao i do sad, a mora se sporazum doneti i u nasu korist.

Milos

pre 11 godina

IDEMO ZAJEDNO U SVETLIJU BUDUCNOST! Neka je sa srecom,pocnimo da zivimo kao sav normalan svet,bez ratova i sukoba! Cekam dan kad cemo uci u EU!!! Sreca,sreca,radost!

AMEX

pre 11 godina

BRAVO! Cestitam drzavnom vrhu na velikoj hrabrosti i odlicnoj odluci za ovu drzavu. Nadam se da cemo konacno krenuti napred. Cestitam svim gradjanima Srbije ovu konacno dobru vest!

Matilda

pre 11 godina

konacno-U finalnoj verziji prihvaćeni su svi predlozi Srbije. Tačka 9 koja se donosi na izbor policijskog komandira ostaće nedirnuta dok je tačka 14 po srpskoj želji modifikovana.

Treći kosovski boj

pre 11 godina

Naši su spremni za još jedan diplomatski rat sa Tačijem. Biće teško ali ipak mislim da je diplomatija odradila svoje i da je sada ovo samo stvar tehničkih detalja. U svakom slučaju, podrška našem timu i da nastave onako kako su i počeli. Složno i jedinstveno..

SladjaRa

pre 11 godina

Jos malo pa gotovo! Ocekujem da kada zavrsimo sa ovim poslom, da se nasi politicari, usresrede na svakodnevne pobleme nas gradjana i da konacno radimo nesto korisno za gradjane Srbije a ne da mlatimo praznu slamu mesecima.

Kića

pre 11 godina

Solidanost je ono što često nedostaje srpskom naraodu!Ako se ne slažete sa politikom Aleksandra Vučića, pokažite bar malo empatije za taj napaćeni narod na Kosovu, a čije on inteese pokušava da odbrani na najbolji mogući način...

L e p iiiii

pre 11 godina

Cini mi se da je od izuzetnog znacaja to sto je Aleksandar Vucic preuzeo stvari u svoje ruke,pa je tako Srbija mnogo bolje prosla i Srbi na KIM su dobili mnogo vise nadleznosti iako su pregovori veoma naporni i teski.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 11 godina

Kosovo je drzava, 19. april 2013 03:34

ko kaze da je srbija izgubila u bosni?? pola bosne cirilicu pise..ako su srbi negde dobili to je u bosni.. ;) znam za tebe teska cinjenica ali sta da se radi kad pola stanovnista se tamo smatra srbinom.

kosovo je drzava? gde ima to?? priznati jesu od sila ,ali nisu drzava..oni ne raspolazu nicemu niti imaju godisnji budzet kako treba kakva drzava? nikad to drzava nece biti jer ce uvek ovisiti o srbiji..ali bas uvek!!dogovora nece biti u ovim rundama ,albanci ce probati novu oluju gde ce pasti .ne zbog snaga srba dole na severu vec zbog sveta uopste,mi srbi to cekamo da se preokrene situacija ,da nam udare "oluju 2.0)" ..tako da se malo poboljsa imidz bad guy good guy..a to tada ,uzivajte !

gle njega..kosovo je drzava... ;) ma idi bre...

Kristina SM

pre 11 godina

Svaka cast nasoj delegaciji!Konacno je potpisan sporazum a sada da vidimo da li ce EU odrzati svoje obecanje i dati Srbiji datum za pregovore.

Mirjana

pre 11 godina

Nadajmo se da ce uskoro biti postignut sporazum koji ce ici koliko toliko na ruku nasih ljudi na severu Kosova. Pred srpskom delegacijom je zaista tezak zadatak cenkanja i vadjenja fleka koje je ostavila prethodna vlada koja je deset godina bila nesposobna da ucini napore da se izbori za interese Srba u juznoj pokrajini, vec se sakrivala iza kojekakvih fusnota i gurala problem pod tepih. Drzimo palceve Vucicu i Dacicu.

Nidzoni

pre 11 godina

Nadam se da nismo slepi i da vidimo sta se radi i kako se sada bori za Srbiju, kako se brane interesi Srbije.
Prethodna vlast nije imala smelosti da se suprodstavi Tacijevom rezimu i oni su i doveli Dacica, Vucica i kompaniju u ovaj polozaj. U prevodu su isli 2 napred, 3 nazad... i onda sad svi na glas "Vucic ovo, Vucic ono". Prvenstveno je mnogo vise uradio od ostalih, a i nzm sto ima ljubomornih ljudi.
Da se samo podsetimo koga je sve pohapsio, dovoljno je!

F,frankfurt

pre 11 godina

Vec sada vidim face ,dveri,DSS i srs kako se izlivaju boje na kozi od straha jer se njihovi ideologiji blizi kraj !!!
Polako se zatvara cesma "financija i lopovluka" !!!

19 84

pre 11 godina

Jos jedan korak smo blizi ka postizanju sporazuma i resenju koje je prihvatljivo. Nasa vlada je do sada ucinila mnogo i neka nastavi u tom pravcu i dalje. Nadam se i ocekujem pozitivan ishod dijaloga.

Storm

pre 11 godina

Ma gluposti. Sve je to nase sta god bilo. Toliko je to srpsko da ce uvek da budu prokleti na nasoj svetoj zemlji. Samo da se ne odreknemo nasih svetinja i bez brige. Bog je jedan.

B o k i

pre 11 godina

Verujem u pozitivne ishode u nastavku pregovora. Isto tako verujem da smo dovoljno slozni i prema tome sam siguran u ceo tim i Aleksandra Vucica.

Vremeplov

pre 11 godina

Treba nastaviti dijalog,vise name ucena,zato sto gospodin Vučić ne posustaje pred Tačijevim pretnjama,vreme pretnji i tisine je proslo,ili ce se postovati odluka o Srbima na Kosovu,ili potpisa nece biti,to je korektno i najbolje moguće za nas gradjane.

Jedna je Srbija

pre 11 godina

Teške odluke i teške zadatke su ostavili našim pregovaračima,ali mali broj ovako poštenih i jakih ljudi bi uspeo da izdejstvuje ono najbolje za svoj narod,zato puna podrška našem timu istrajte do kraja

Nacoš

pre 11 godina

Evo mi iz SNS svi strepimo i drhtimo, očekujući šta će naš veliki vođa Hot Lips Lukašenko da uradi u Briselu!!! Na koga će da viče? Kome će da udari prstenac? Kome šamarčinu? Aaah, pa to je novih 11 dana pakla! Ali mi se uzdamo u našeg velikog vođu. Mi do sada nismo glasali za SNS (iako smo članovi), ali sada vidimo da jedino SNS može da... Blablablabla...

Pod pendžerom

pre 11 godina

Priština svakako neće dobiti stolicu u UN nego će se moguće ići na model Palestine koja je tek nakon 40-50 godina dobila to pravo. Tači je previše uzbudjen, nadam se da će besan ostati samo on jer Srbija neće prihvatiti ustupke zarad datuma, naročito nakon izjava Evropskih zvaničnika i usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta kojom se ohrabruje početak pregovora u vezi članstva u EU!

Gospojinka

pre 11 godina

Sporazum, koji je bio blizu dogovora, na kraju ipak nije postignut,al kako i Beograd pretpostavlja da ih u Brisel zovu jer imaju rešenja za sporne tačke, tako i ja predpostavljam da će srpski tim,u ovom najboljem sastavu,uspeti da pronadje rešenje i da će se dogovor povoljan za Srbe na Kosovu postići.U drugom slučaju,verujem da su istrajnošću članovi naše delegacije vec pokazali šta im je prioritet i da neće pristati na ucena van naših interesa. Srećno.

Roda

pre 11 godina

Zaista puno popustanja od strane Beograda ali neke stvari moraju biti jasno definisane a to je svakako tacka 14 i ucesce Kosova u medjunarodnim organizacijama.
Samo jasna i precizna definica je ono sto ce Srbija prihvatit,jer je Pristina pokazala da ume itekako da vrda p pitanju pisane reci i sporazuma.

mIrKo

pre 11 godina

Dodao bih još i 15-tu tačku, da nam Evropa / NATO garantuje da neće dozvoliti da se Kosovo pripoji Albaniji.Nadam se da će se danas dogovoriti i da Srbija krene ka nekom boljem životu.Usuprotnom, nevidim ništa drugo osim vojnog saveza sa Rusijom i da se dobro naoružamo...sretno!

objasnjenje

pre 11 godina

@Vrhunac ove priče je današnji Vučićev odlazak generalnom sekretaru NATO-a da NATO da garancije da vojska Kosova neće ući na sever Kosova.
Očekivati garancije od onoga tko je 78 dana bombardovao Srbiju 1999. u isto vreme je i tragično i komično i cinično i licemerno i bezumno. Prosto ne mogu naći pravu reč za taj postupak.
(Vrhunac, 19. april 2013 10:57)


Pa vidis, to ti je normalna pojava prilikom izvrsenja kapitulacije. Bugari su 1918 isto trazili od srpske vrhovne komande i dobili su garancije, Nemci su to trazili od Rusa 1945 i silovanja su prestala, sta se desavalo u Srebrenici ja ne znam (uglavnom ubijeni su ljudi koji nisu smeli biti ubijeni po zakonu ratovanja).
Danas mi trazimo garancije od NATO za bezbednost Srba na Kosovu, jer je NATO pobednicka strana. Da su Albanci pobednicka strana, trazili bi od njih.
U zivotu treba biti realan i pogledati istini u oci, bez obzira da li ti se ona svidja ili ne.

Zamislite samo da je situacija drugacija, odnosno da smo mi strana pobednica a da iza nas stoji NATO. Da li bi se mi ponasali drugacije od Albanaca (pri tom ne mislim na paljenje verskih objekata - to su vec civilizacijske i kulturoloske razlike, mada smo i mi 1815 spalili sve Dzamije po Srbiji)? Naravno da ne bi - stoga, s'obzirom da je situacija trenutno takva kakva je, najbolje je da cutimo i smrdimo dok se situacija ne promeni ..

Dragan Karličić

pre 11 godina

Koja god da je tačka sporna verujem da Vučić neće pristati na bilo kakve ucene i trpeti pretnje od strane Tačija. Treba njega dovesti u situaciju da bira ili-ili, dosta smo mi trpeki takve stvari.

f

pre 11 godina

Mislim, da pišem ovo već treći put! Potpis Srbije i Kosova, da se ne ometaju u ulasku u međunarodne integracije je sasvim na mestu. Srbija treba Kosovski potpis da dobije datum za EU, a Kosovo treba potpis Srbije da ide u međunarodne integracije. Prosto ko pasulj. Srbiji još uvek ostane, da se busa u prsa junačka, kao Kosovo je Srbija, za domaču upotrebu vam ostane Ustav, iako ga upotrebljavate samo, ako vam baš ne smeta! Ostane vam Rusija, koja je, onoj smanjenoj Jugi, kad su izglasovali u Beogradu, da se pridružuju Ruski federaciji, a Jelcin rekao NJET! Stariji sam, pa se sećam, a o tome se ne govori baš često. Nadam se da dođete pameti, pa da se vidimo u EU još za mog života. Ipak, da malo požurite, ne kao sa autoputevima!:)

Impala

pre 11 godina

Ipak smo dobili ustupak, a pre par nedelja su premijer i potpresednica hteli da potpisu onaj probitni ugovor ako me secanje ne vara. Izgleda da ono sto su se smejali kada je vicepremijer hteo da da ostavku ako prihvate bilo dobro, inace da nisu sacekali nista ne bi dobili, a eto sada nam sve nude.

jos jedan zabrinut!!!

pre 11 godina

ajde ljudi pakujte se i put pod noge, da se ovo jednom zavrsi, manjkace nam moderatori, sve su sporiji !
(zabrinuti kometnator, 18. april 2013 17:33)

Zamisljam moderatora koji cita sve sto pisemo! Haos! Mozda samo on i cita???

Podrzavam potpisivanje sporazuma (ostao sam u temi molim objavu komentara, a, jel sam dobar?)

Dobri Casper

pre 11 godina

doći do povoljnog dogovora. Od tog momenta vreme počinje da bude saveznik. Samo rastom ekonomije i jačanje ekonomski moći države, Priština će morati leći na rudu ili će i dalje živeti u 16. veku. Daleko im je Amerika.

KILE

pre 11 godina

Mislim da ce danas na Tačija Amerika izvrsiti pritisak da potpise Estonovu ponudu koja je ovog puta i više nego povoljna za našu stranu, a da Tači kao američki poltron to nece smeti da odbije.

'mikiVr

pre 11 godina

Prvi ministre, gospodine Dacic:
Nemozete da nadmudrite, zavarate niti da prevarite medjunarodnu zajednicu (tzv. Zapad),ni nas postene gradjane drzave Srbije a jos manje Srbe na KiM.
To sto ste Vi odlucili da idete u slalom ili cik-cak, kad-tad docicete na kraj, tj. pred svrsen cin-Hteli ne hteli: Srbijo priznaj Kosovo!!!
Zato, po meni svrsishodnije je sve ono sto su govorili svi drzavni prethodnici i sada predsednik Nikolic: Nema priznanja Kosova po cenu gubitka EU!
Cak mislim: Bolje zamrznut konflikt!

Ivan Golubovic

pre 11 godina

Svi ste pametni na komentarima. Da je to lako za NAS TIM oni bi sigurno prihvatili, ali moraju da taktiziraju, da dobiju vise, a i da prihvate zbog EU. Budimo realni! Nisu uopste u lakoj poziciji...

Starac Milija

pre 11 godina

U svakom slucaju smo kao narod gubitnici! Da li biste vi bili prezadovoljni da vam neko oduzme 90 posto kuce i okucnice, a da se za 10 posto borite i na kraju kao to sacuvate?!?!?! da li je to uspeh i sreca,razmislite... jad,cemer,tuga...

Garfield

pre 11 godina

Ako je potpisano ono sto mediji tvrde da jeste. Dakle usvojeni zahtevi Srbije iz tacke devet i izmenjena tacka 14 vezana za ucesce Kosova u medj.insititucijama onda nemam nista protiv potpisa. Medjutim ako je sporazum postignut bez toga apsolutno se ne slazem sa sporazumom. A ponajvise se ne slazem i mislim da ce se samnom sloziti ogromna vecina gradjana ostatka Srbije , da je ovaj sporazum neprihvatljiv, ako u tekstu pise da se ovim sporazumom normalizuju odnosi dve susedne drzave. Ovo je po meni kljuc. Cak iako su sve tacke prihvacene po nasim uslovima, ako tamo pise da je to sporazum dve drzave, dzaba nama i pedeset povoljnih tacaka kada smo fakticki priznali Kosovo. Sada ostaje da sacekamo kako ce se sve ovo odraziti na terenu, tj na severu Kosova. Iskreno ne verujem nasim pregovaracima a ni njihovim. Kad se vrate opet ce svaki da tera svoju mantru. Nasi ce pricati da je sve ispalo povoljno po nas i da smo dobili sve sto smo trazili i sto je bilo moguce dobiti, a Taci ce verovatno tvrditi da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Cekam reakcije Srba sa severa Kosova. Oni ce jedini na svojoj kozi osetiti pravo znacenje sporazuma.

panonski

pre 11 godina

Niko nije srecan zbog toga sto smo prisiljeni da gledamo kako nam uzimaju teritoriju, ali smo isto tako svesni da ne mozemo protiv celog sveta, i da je sporazum sa Pristinom ipak manje zlo. Sto se mene tice, Vucic i Dacic ovde imaju moju podrsku.

TRINOM

pre 11 godina

"Sporazum, koji je bio blizu dogovora, na kraju ipak nije postignut, jer je naknadno kosovski premijer Hašim Tači insistirao na tome da se 14. tačka sporazuma poveže sa članstvom Kosova u međunarodnim institucijama."

Čemu onda sva ova natezanja i silni pregovori,ako Srbija mora da AMINUJE nezavisnost Kosova?!
Srbija nije moneta za potkusurivanje-dosta je služila toj svrsi!
Prošli bismo kao i u vezi sa Hagom - što smo bili prilježniji u ispunjavanju uslova,to smo više dobijali po nosu!!!

Analitičar

pre 11 godina

isti komentar se pojavljuje u poslednja tri dana sest puta sa tri razlicita nicka
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada milic, 19. april 2013 11:15)

Dobro je da ima ljudi, koji pažljivo čitaju sve komentare, i da o tome vode urednu statistiku.

mozda nekada negde

pre 11 godina

Napokon! Da se vise resi i to pitanje. Bar su nam uslisili tu 14-u tacku, a ako budemo ostali i dalje odlucni i uporni da nam se prizna i ta 9-a tacka, ispunice nam valjda i taj zahtev. Sve je dobro proslo i na tome treba da zahvalimo predvodniku celog tima, Vucicu, koji je uspeo da odbrani interese Srbije i Srba na Kosovu. Verujem da nece odustati od te 9-e tacke, koja je i najvaznija za Srbe na Kosovu.

Zoran Bojic

pre 11 godina

Mene zivo zanima da li neko mozda zna na kom se jeziku vode razgovori? Verujem da gospodja Eston govori samo engleski, ali i da Taci zna srpski :)

Istoricar

pre 11 godina

"Brisel 2013 Rambuje 1999. Slicnost se prosto namece"
(mlekadzija, 19. april 2013 08:12)

Nema tu nikakvih slicnosti i svako poredjenje je glupo i neumesno.

U Rambujeu je EU od Srbije ocekivala da se odrekne dela teritorije nad kojim je imala punu kontrolu.

U Briselu EU od Srbije ne ocekuje nista, zapravo briga ih je za jos jednu propalu zemlju. A Srbija je ta koja od EU ocekuje clanstvo i zbog toga mora da trpi nove ucene i pritiske.

U Rambujeu Srbija nije imala izbor.
Danas ima - da okrene ledja EU. Ali to je tezak izbor, jer to znaci (finansijski) krah.

Da citiram Mesu Selimovica: "Slab je onaj ko trazi, a slabo je i ono sto se od njega trazi".

Pametnom dosta.

MIKICA

pre 11 godina

Ukoliko se ne postigne dogovor ni danas znam samo da se ne piše dobro ni nama ni njima, zato se nadam da će razum preovladati, a ne inat Tacija.

Jelica Beograd

pre 11 godina

Svi ljudi sveta znaju da je otimanje teritorija po zemaljskoj kugli privilegija velikih sila, a malim narodima je privilegija da potpisuju gubitak.Moraju potpisati,ali se cenkaju.

pogled sa strane

pre 11 godina

Iz svih izvora koji su dostupni, može se zaključiti da bi dogovor koji će danas biti zaključen izgledao tako da će Srbi na Kosovu dobiti institucije koje su tražene,ali koje će funkcionirati po kosovskom Ustavu i zakonima,a Kosovu Srbija neće onemogućavati učlanjenje u UN,NATO, EU i sl.

DORA

pre 11 godina

Prvo su nas zavadili a sada se kao trude da nas izmire,EU i SAD mlate sa Srbijom i Kosovom kako im se hoce a narod glup pa im dozvoli sve to.

mattko

pre 11 godina

@Branko Ćopić
Lijepa je to pjesmica i poucna ali autor je skocio sa mosta u Beogradu i prekratio sebi zivot kada je uvideo kakva je stvarnost!

BILI

pre 11 godina

Ukoliko se ne postigne dogovor ni danas znam samo da se ne piše dobro ni nama ni njima, zato se nadam da će razum preovladati, a ne inat.

Ja

pre 11 godina

Neverovatna količina ograničenih umova koji celu situaciju svode isključivo na "izdaju" ili "pobedu". Ovde se radi o nečem trećem, a to je da na Kosovu ima toliko mnogo Albanaca, da nema šanse da oni ostanu u Srbiji. Uostalom, na isti način je i Vojvodina ušla u sastav Kraljevine SHS, pre nešto manje od 100 godina. Kada bude vise naroda, lako ćemo za teritorije.

Жика

pre 11 godina

Од кад је Вук Драшковић и СПО говорио о неопходности овог споразума.Вук је био и остао визионар Српског народа,једини довољно храбар да каже оно што други и нису смели ни да помисле,а све зарад Српског народа и будућности,чак и по цену дрвља и камења.Вуче хвала ти.

ISTINA

pre 11 godina

Puna podrška sporazumu i što bržem ulasku srbije u EU..
Najveći protivnici sporazuma su albanski ultranacionalisti koji zagovaraju etničko čisto Kosovo, pa mnogi pišu na srpskim portalima, i sa pozicija "veliko-srba" se protive potpisivanju sporazuma, kako bi se stvorili uslovi za "kosovsku oluju".

Dragan DeSPOt

pre 11 godina

Napokon da Srbija prestane da bude talac svojih istorijskih gresaka iz proslosti.Svakako da te greske treba teziti ispravljanju i vracanje Kosmeta pod otkrilje Srbije.Danas je nazalost tako, ali mora se pogledati istini u oci i razumom sagledati cinjenice da za nastavak ''epa'', treba imati i ''epski'' narod koji bi ziveo na Kosmetu.Ovim sporazumom udaramo novi temelj jedne moderne i jake evropske drzave, a samo jaka Srbija moze biti takmac jakih evropskim drzavama i negovati ''ep'' o svetoj srpskoj zemlji Kosmetu.

Savka

pre 11 godina

Ovo su dobre vesti za Srbiju, kako za Srbe na KOsovu tako i za nas koji zivimo u Srbiji jer nam je lepsa buducnost zagarantovana. Presecen je gordijev cvor, nazad nema, samo napred. Srbi na Kosovu dobice konacno svoje ljude u polciiji a ne da im kadija i tuzi i sudi im a mi pravo da ne budemo vise gradjani drugog reda. Veliki dan za Srbiju.

miccca

pre 11 godina

Niko ovde ne pregovara i ne cenka se u vezi Kosova i Metohije!Dok je Vucic u delegaciji,nikada nece doci do potpisivanja,neceg sto bi zvanicno odvojilo Kosovo i Metohiju od Srbije!A mora se naci neko reesenje,kako bi nasi ljudi sigurnije se osecali,i kako bi mogli da stvaraju svoju egzstenciju tamo gde zive!

Dragana Milenković

pre 11 godina

Nadam se hitnom potpisivanju sporazuma. Na kraju ćemo ostati da pregovaramo sami sa sobom, kao svi solidni ludaci, izolovani i ostavljeni da nestanemo ako nismo sposobni da idemo u korak sa celim svetom.

ZoranNS

pre 11 godina

Mladi Srbije podržavaju državni vrh Srbije.Ne treba živeti u prošlosti.Samo napred!
(Cale, 19. april 2013 17:18)

Od kada to Cale, dok niste došli na vlast bilo je NI RUKE TAČIJU, sada od jednom ovom lošem sporazumu aplaudirate.

Srpkinja

pre 11 godina

Konačno. Srbija ja mislim ovim izvukla maksimum,a price da su prodali Kosovo, bojim se da su ga prodali neki drugi, ova delegacija je izvukla kakvu takvu bezbednost za gradjane na severu Kosovu, vise nisu ni mogli, da su mogli uradili bi. Njima svaka cast a zlobnim komentarima ovde nema mesta.

Стишки сељак

pre 11 godina

Коначно се заврши и ова агонија. Није нам лако, али тачка на ову тему се морала ставити. Да се слушао Вук и СПО ми би прихватили Ахтисаријев план још пре 5 година и сад би били у ЕУ или бар на вратима исте. Били би тамо где припадамо и територијално и цивилизацијски. Нећемо да тежимо ка С. Кореји, Венецуели, Белорусији или Ирану, већ међу нормалне народе.

Demetra

pre 11 godina

Hašim Tači mora da se pomiri sa sudbinom da to tako i nije. Da je EU ispunila sve uslove koje je tražila srpska strana. EP usvojio je juče rezoluciju Srbije, sastavila sporazum po tome. SAD i EU su pritisli Hašima Tačija da potpiše sporazum. Građani Srbije su ponosni na sadašnji državni vrh posle 25 godina EU i SAD je izašla u susret Srbiji. Državni vrh posle trinaest godina napravio veliki obrt u pregovorima. EU je ispunila sve uslove Srbije u petnaest tačaka. Građani su potpuno vratili poverenje u državni vrh Srbije. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Potpuno podržavam Aleksandra Vučića jer se izborio za interese svoga naroda.Srbija neće imati crvenu liniju ni kosovsku policiju na graničnom prelazu.Ovo je zaista veliki dan za Srbiju. SNS je ispunila najvažnije predizborno obećanje sačuvala KiM, i uskoro će da otpočnu pregovori sa EU. Srbija se ponosi Aleksandrom Vučićem.

Optimista-ipak

pre 11 godina

Ova ponuda je bolja nego prethodna, tako da smatram da odluka potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića je bila ispravna, iako su mnogi strahovali šta će se kasnije dešavati.

ZMAJ

pre 11 godina

Hvala dragom Bogu i gospodinu Draskovicu koji je molio da se prihvati sporazum dobro je da je to ovima iz vlasti doprelo do svesti i da je prihvacena platforma spo da se problem konacno resi na miran nacin i da svi budu zadovoljni , Vuce nisam te glasao ali sam shvatio da jedino vi i vasa stranka imate viziju buducnosti Srbije imacete moj glas na prvim izborima koji dodju.

Zajecarka

pre 11 godina

Konacno da se nakon tolika godina tapkanja u mestu napravi veliki pomak. Da Srbija krene kao savremena i moderna drzava, da ne moramo vise saginjati glave. Hvala Vucicu i srpdkoj delegaciji koja je uspela da na diplomatski nacin ovu agoniju privede kraju.

strahinja

pre 11 godina

Napori su uspeli,donesena je odluka na radost svih,sada se vidi koliko je znacilo prisustvo Vucica koji je odnevo prevagu na nasu stranu.U jednom trenutku po cenu propadanja nije se uplasio napada i ucena,odbacio je katastofalan plan za srpske gradjane,svi su ga tada napadali da je On taj koji zemlju gura u izolaciju i tamu,nagrada je ubrzo stigla jer su pritisci EU splasnuli na Srbiju i dobili smo sve sto smo trazili za nase gradjane.

No Mercy

pre 11 godina

(Sladjana, 19. april 2013 12:36)
Ako ništa drugo, bar smo pokazali da ne pristajemo na svaku mrvicu. Vučić je ovim pregovorima dao ozbiljniju notu.

Kreator68

pre 11 godina

Sa više od 5 godina zakašnjenja i nepotrebno izgubljenog vremena, došlo se do onoga o čemu je gospodin Vuk Drašković govorio kao o jedinom razumnom rešenju. Nadam se, zarad bolje budućnosti da neće naši potpisnici sporazuma biti žigosani kao izdajnici, kao što je nepravedno nebrojeno puta to bio slučaj sa liderom SPO-a. Okrenimo se evroatlantskim integracijama i mislimo na budućnost.

Grof

pre 11 godina

Konačno nešto ohrabrujuće u našoj Otadžbini. Konačno je valjda naš narod shvatio koliko je gospodin Vuk Drašković bio u pravu i pokazao da vidi mnogo ispred svih. Nek našim političarima, a i narodu pred sledeće izbore to služi za nauk.

vukovic_marijana

pre 11 godina

JA sam sigurna da Vučića nije bilo u pregovorima ostali bismo bez nadleznosti koje smo sad dobili. Jednostavno se vidi da je Vučić lider i da poseduje moć pregovaranja a to ne može svako! Imali smo primer ds koji nije mrdnuo sa mrtve tačke!!

Vesna

pre 11 godina

Koliko god ko odobravao ili neodobravao rad Vučića, mora se priznati da je ovaj sporazum nešto najpovoljnije što je ponuđeno, i to isključivo zato što Vučić nije pristao na prethodnu ucenu.

make

pre 11 godina

Do sada smo puno puta popustili ali neke stvari moraju biti jasno definisane a to je svakako tacka 14 i 9. Taci je pokazao i dokazao da ume itekako da preti cim mu nije po volji. Napred nas tim!

Pavle

pre 11 godina

Ipak je Vučić mudar čovek koji ima razvijen osećaj anticipacije i ume da previdi neke stvari. Drago mi je što je mudro odreagovao prethodni put i što se izborio da izvuče maksimum iz pregovara.

Vesna 80

pre 11 godina

Smatram da je sve ovo pozitivno za Srbiju, jer da Vučić nije odbio prethodni sporazum ili ultimatum, ne bi dobili povoljniju ponudu. Do sada su bile samo ucene.

kreativno pero

pre 11 godina

A posle ce opet Dacic da kuka sto se Vucic mesa, a realno Ivica ne da nije bio spreman za pregovore nego ni s od spremnog..

patofnica sa starog grada

pre 11 godina

Cim je stupio na duznost, Aleksandar Vucic je i rekao da ce ovo biti Vlada koja ce donositi nepopularne i teske odluke.

Teamadu

pre 11 godina

Iskreno se nadam da će se konačno pregovori uspešno završiti. Da se nije umešao Aleksandar Vučić verovatno bi se pregovori još mnogo ranije završili ali na nesreću Srbije. Tako da hvala mu od srca što se umešao!

Avram

pre 11 godina

Znači ušta da su svi ovi Vičićljubci iz istog paketa omladinaca SNS-a... Sekcija spemovanja weba velicanjem g.dina uzvisenog... Da jeste sve je Vučić obezbedio ovim pregovorima, i VELIKOM borbom protiv korupcije, i kopanjem kanala Dunav-Amazon-Kolorado-Dnjepar, i potpisivanjem ugovora sa šejkovima koji će da od Vovodine da naprave Dubai(Nadam se ne klimatski :-D), i on je veliki, i moćan, i najpametniji, i šta god kažete... Imam predlog za vas nađite prevod knjige dostignuća Kim Il Sunga i sve to prepisujte samo umesto Kim Il Sung napišite Aleksandar Veliki Vučić, ministar odbrane, ministar inostranih poslova, ministar policije,SrBski otac i majka... Izvinjenje ako sam nešto propustio ... Nekako me sve ovo pdseća na našega bivšeg predsednika, samo on nije imao ovoliko medija, i ovoliko fanova... al šta ćeš sad, na greškama predhodnika se najbolje uči ;)