Četvrtak, 04.04.2013.

00:28

SNS: Stranke da se izjasne o Kosovu

SNS zahteva od svih političkih činilaca da donesu jedinstvenu političku odluku o Kosovu, kaže Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS i predsednik Skupštine.

Izvor: Beta

SNS: Stranke da se izjasne o Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

219 Komentari

Sortiraj po:

Jezdimir Uskokovic

pre 11 godina

Nadam se da ce svi prihvatiti poziv Nanaprednjaka. Jer kao da bi neki jedva docekali da samo njih okrive za sve, kakav god ishod da bude.

KO TO TAMO PEVA

pre 11 godina

Najbolje je demokratski odlučiti šta da se radi. Svi smo građani ove zemlje i sada je momenat da budemo jedinstveni i pokažemo šta znači 4 S. U protivnom poješće nas za doručak.

gradjanin Srbije

pre 11 godina

Moze cako VI skinete kosulje i masne i pokazete vase MAJICE.
P.S.vlasnice donirane PRAVDE.Koliko je para potroseno na tvoje novine PRAVDA.

Hermes

pre 11 godina

Vucic je prvi koji je rekao NE Taciju i koji je javno istupio i obrazlozio gradjanima donekle sta se desava. Mislim da je za to potrebana hrabrost.

brankooo

pre 11 godina

Sad u ovom teskom momentu treba pruziti podrsku nasim liderima, posebno Vucicu, da se donese najbolja moguca odluka... Najlakse je kritikovati kad si u situaciji da biras dva zla! treba podrska i jedinstvo da bi izvukli sto vise iz ovih nepravednih pregovora!

rada palada

pre 11 godina

Kada je g.Borko Stefanović pregovarao mogli smo samo da nagađamo iz onoga što je pakovao na šta su oni pristajali.Znali su samo da pričaju i to tako da ni sami ne zaju šta su slagali.Odgovorni su više od ovih

Nikola

pre 11 godina

Bar se nisu gurali ovaj problem pod tepih i ostavljali ga nekom drugom.. Na kraju krajeva, pa šta ako ne bude tog datuma ? Dal su se makedonci odrekli imena zbog datuma? Vratite problem Kosova u UN, tamo gde mu je i mesto.

brankooo

pre 11 godina

Nalazimo se u veoma teskoj odluci… nije nimalo lako sada biti lider kada situacija nije sjajna… Ali verujem njihovoj proceni, pogotovo Vucicevoj, jer vidim koliko mu je tesko, i znam da su mu volja naroda i mir na prvom mestu.

Мила

pre 11 godina

Народ на Косову се може жртвовати зарад ЕУ, али какви су то људи који ће то дозволити. Срби су људи и у Војводини, Шумадији, Мачви....хоћемо ли тако једну по једну облас жртвовати зарад нечије ситне среће и шаке долара?

Tabakera

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

Namcor

pre 11 godina

Zasto stranke?
Neka se izjasni narod na referendum
1. Hocete li u EU?
2. Hocete li u EU po cenu priznanja drzavnosti Kosova?

Pa neka politicari rade kako narod kaze. Eto savrsenog resenja

EUROKREM

pre 11 godina

Odluka koja bude doneta mora biti najbezbolnije za nas gradjana,toga je svestan i Aleksandar Vucic,mada,mislim da bilo koju god odluku bude doneo drzavni vrh ce biti bolna,mislim da su jednako teske za nas nazalost.

Niko i neko

pre 11 godina

Sada je situacija gde ce se pokazati ko je pravi politicar a ko nije, zapravo videcemo ko zeli dobro Srbiji a ko ne! Jedino ko ima stav je trenutn o Aleksandar Vucic i svaka mu cast na tome.

Odin

pre 11 godina

Pa oni da su imali sta da kazu ne bi sada bili u opoziciji nego na vlasti.
(Mute, 4. april 2013 18:28)

Pa zato što su ćutali zato se i sad nalazimo u takvoj situaciji.

Буба

pre 11 godina

Најбоље да реферндум распишемо за два дана. Знате ли ви која је то процедура а господа из ЕУ неће да чекају. Нека јавно изнесу све странке своје коначне одлуке и онда ће народ видети како стоје ствари. Ето вам одмах и одговора за кога ћете гласати на следећим изборима.

brankooo

pre 11 godina

Vlada samo treba da bude jedinstvena u stavu da ne prihvata sramne uslove, i da se bori da sacuva prava Srba na Kosovu. Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu. To je za pohvalu!

Jaksa

pre 11 godina

Koje crne stranke kada niko od njih ne sme da preuzme ni trunku odgovornosti,a svi su odgovorni zbog lose politike vodjene zadnjih 15ak godina. Svi bi sad da operu ruke i sve prebace na Vucica,kojeg da nije bilo u Briselu,sada bi Kosovo i zvanicno postojalo,jer ko zna sta bi Ivica sve potpisao.

brankooo

pre 11 godina

Konačno da nam neko iznese stvari onako kakve jesu, a ne da prica price koje slusamo vec deset godina… Zbog te iskrenosti sam na Vucicevoj strain, i vidim u kakvoj je covek situaciji…. Verujem da ce doci do nekog prihvatljivog resenja, ovo na pregovoria je cista ucena!

N1S

pre 11 godina

(Mute, 4. april 2013 18:28)

E kao da si mene citirao, to sam upravo hteo da kazem, imali su trinaest godina da kazu i na kraju su rekli sta su imali, dosta je bilo.

Razočarani glasač SNS

pre 11 godina

Vrlo je teško protumačiti, provaliti, šta u stvari hoće SNS, jer govore uvijeno, okolišu...traže podršku, ali ne kažu za šta. Ima nekih ljudi iz SNS koji se izleću, poput Drecuna, tako da smo konačno saznali šta SNS smera. Pa oni neće ni po koju cenu da prihvate ovakav sporazum sa Prištinom, a to znači da nema ništa i od EU i za to traže podršku. Eto, to je politika SNS - tako da možemo da se oprostimo i od EU i od Kosova. Sada je jasno i zbog čega je Nikolić bio kod Lukašenka(da se posavetuje - kako vladati pod sankcijama, uvesti diktaturu u Srbiji...), odlikovao diktatore...sve je to priprema za ono što nas čeka. Zaključak-pregovori su samo farsa, predstava za naivan narod, a sve se radi da do dogovora ne dođe. Niko se nije zapitao da li smo mi svesno postavili Prištini uslov za koji znamo da neće prihvatiti. Oni si sve prihvatili(obrazovanje, lokalnu vlast, zdravstvo, sudstvo, prostorno planiranje...lokalnu policiju i da načelnici PU Opštine budu Srbi, ali nisu prihvatili da šef policije svih opština bude Srbin, jer onda nemaju nikakvu kontrolu), ali neće da prihvate da se napravi autonomija koja će se ponašati kao republika Srpska, koja će praviti nestabilnost...

Buvac-Kostolomac

pre 11 godina

Nisu oni imali hrabrosti da bilo sta kazu zato je narod i izabrao Vucica i SNS oni su za godinu dana preuzei na sebe nesto sto ovi predhodni nisu smeli 12godina, a sobzirom da se ni ne pojavljuju u medijama sa svojim dubokoumnim izjavama sve mi je jasno sta imaju da kazu povodom ovoga, jedno veliko nista.

Thor

pre 11 godina

Tako je, kriza je stvorena daleko ranije, a sada jedino se SNS hvatio posla da rešava krizu jer niko nije hteo breme na svojim leđima. Imaju moju podršku po pitanju pregovora sa Prištinom

Sneza

pre 11 godina

Cccc, pa Srbija treba da pristane na nepravdu i ucene?! To nikad ne treba da se desi! Nasi lideri, na celu sa Vucicem, samo treba da odbiju svaki pokusaj prihvatanja tako sramotnog sporazuma!

Miroslav D.

pre 11 godina

Zbog drzavnog interesa treba da se zaboravi na stranacke interese i konflikte, licne pozicije, sada je najvaznije da imamo jedinstvenu odluku oko ovog vrlo teskog pitanja po nasu drzavu.

Fidelio

pre 11 godina

Šta je, bre, napredni radikali? Sad kad je postalo gusto, vi krećete s pesmicom "svi smo u istom čamcu"?
Ne, gospodo radikali, nismo u istom čamcu. Hteli ste vlast, što više vlasti, čak toliko da ste je bahato uzurpirali u Novom Sadu.

E, pa dobili ste vlast. Najvše "zaslugom" lopovskog, nesposobnog i neodgovornog DS-a, ali i velikim delom zahvaljujući Tominim lažima kako vi imate odličan plan za Kosovo, ali ćete ga objaviti tek posle izbora, da vam ga DS ne bi plagirao.
Sad vam se desilo ono iz čuvene izreke "dala baba dinar da uđe u kolo, sad bi dala pet da izađe, ali ne puštaju."
Počinjete da uviđate da vlast nije samo lagodno pljuvanje po neistomišljenicima, niti kretenski performansi s majicama u Skupštini, kao što ste radili dok ste bili u opoziciji. Sad možda shvatate reči pesme "It's lonely at the top". (Ne, ovo ne shvatate jer ste ispit iz engleskog kupili kao i sve ostale ispite.)

Vlast znači i odgovornost, od koje se u nekim situacijama ne može pobeći, ma koliko vi pokušavali da se izvučete kao tarana iz lonca. Ovo sa Kosovom je jedna od takvih situacija. I neće vam pomoći nikakvo plačljivo i kukavičko pozivanje na "jedinstvo" niti Vučćevo glumatanje "teško je" na konferencijama za štampu.
Vi ste vlast, niko vam je ne osporava i zato preuzmite odvornost i donesite odluku iza koje ćete stati vi, radikali. Pa šta (vam) bude!

zivko blagojevic

pre 11 godina

Drecun upravo kaze:"Pristina nije spremna a mi trpimo stetu"Stav Pristine je bilo moguce predvideti.Odbiti predlog EU.

Rodoljub

pre 11 godina

Ne, ne , decko sa Megatrenda , naivan si mi ti kao francuska sobarica. Pa sta si ti umislio , da smo mi ostali sisli sa drveta? Pa kada je Demokratska stranka prosle godine pregovarala o beznacajnim stvarima , tipa fusnota i regionalno predstavljanje KiMa , ti i tvoji satrapi iz SNSa ste ih optuzivali da su najveci izdajnici u istoriji Srbije, a Demokratska stranka je dobila ukidanje viza i status kandidata za clana Evropske unije za Srbiju , a da pri tome nije predala bukvalno NISTA od suvereniteta Srbije na severu KiM.!!
Posle proslih izbora ti decko i tvoj Predsednik "presamiceni" Vucic , ste OBECALI Amerikancima i evropljanima da cete biti mnogo kooperativniji od Demokratske stranke i zato su vas oni i podrzali da napravite ovu skaradnu Vladu. I posto ste iz straha od DSa ovih 8 meseci provlacili ceo DS kroz blato toboznje borbe protiv korupcije i niste uspeli ni da okrznete DS , sada je dosao red na vas da platite racun koji ste napravili kod amerikanaca i evropljana i da predate sever Kosova i sad ste se setili da svi treba da platimo vas racun , iako ste VI i SPS jedini krivci za ovo stanje u kojem se KiM nalazi , jer ste VI potpisali Kumanovsku kapitulaciju!!!
Nema od podrske za prevaru nista !Sami placajte svoje prevarantske racune!
Napred Demokratska stranka, zivela Srbija !
Dole ova hohstaplerska i prevarantska Vlada!!!

muffin

pre 11 godina

Naravno da treba svi da se izjasne.Ds je mislila da se iz svega izvuče,a nosi i veću odgovornost od ove vlade za trenutnu situaciju na Kosovu

rotkvica

pre 11 godina

Pa sigurno.Opozija zna samo za fotelje da se bori i mašta o izborima.Ne daj Bože da pomisle da se pomogne vladi,a sami su ostavili haos gde god su mogli

DAVIDOF

pre 11 godina

SNS je pokazao da hoce da rese problem i da cuje misljenje drugih, sto je jako dobro. Aleksandar Vucic je pokazao veliku energiju u resavanju problema i jasan stav kada je u pitanju Kosova. Veliku podrsku svih nas ima, jer se nalazimo u jakoj teskoj situaciji!

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

A sto lepo ne kazu da nemaju m.....Sto ste se hvatali u kolo kad neznate da igrate...A sad kad treba da se ide u istoriju kao vlada koja je dala Kosovo ili vlada koja treba Srbiju da unisti traze slogu...a do juce su imali sve..bolje programe i ideje od zutih...a sad...Cvrc...nude ostavke..ha..ha

Anastasija

pre 11 godina

Nije li vas sramota
Do pre godinu dana ste napadali demokrate sto pregovarajui kad je tesko
A sada kad je gusto svi da se izjasne, pa preuzmite polioticki rizik,vi ste sada vlast a ne opozicija
(eeeee, 4. april 2013 11:50)

@eeeee:Da su tada demokrate bile trazile da se svi izjasne sad nebi smo bili u ovakvoj bezizlaznoj situaciji ali posto to nisu uradili zato ovi i traze da se svi izjasne.

Marija

pre 11 godina

Pa ljudi radi se o nacionalnom interesu drzave i nas sami.Možemo li jednom u zivotu da budemo složni kad je Srbiji teško.Donesimo odluku ma kakva ona bila.Ne pripadam nijednom stranci zaista, politika me ne zanima ali kada se radi o ovakvim pitanjima od nacionalnog inetresa pokazimo sebi samima da mozemo da stojimo iza nase odluke svi.Posle bitke svi su junaci- to nam jasno.Jako je teško ali ako su nas već ponizili, pokazimo pre svega NAMA pa onda i svetu da Srbi imaju i hrabrosti i potencijala da i kao takvi izadju jaci nego ikad.SLOGA NAM JE SADA NAJPOTREBNIJA.
P.S. Nije pobeda biti jači već MUDRIJI.

điđ

pre 11 godina

Po pitanju Kosova i evrointegracija postoje tri moguće politike. Jedna je politika LDP-a, priznati nzavisnost Kosova i postati članica EU. Druga politika, je politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, zadržati status kvo, i reći zbogom EU. Treća politika je politika aktuelnog državnog vrha Srbije, razgovarati o roblemu Kosova, pokušati doći do kompromisa, težiti članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova, i u pregovorima o Kosovu, odrediti minimum nadležnosti koje treba da imaju Zajednice Srpskih Opština, i od toga minimuma ne odstupati, ni po cenu datuma, ali nikada ne odustati od članstva u EU. Ja sam pristalica ove treće politike koju zastupa aktuelni državni vrh Stbije. Jasno mi je koju politiku zastupaju pristalice DSS-a i LDP-a, ali me interesuje koja od ove tri politike je najbliža simpatizerima DS-a, i voleo bih da simpatizeri DS-a kažu, koja je to, ako je uopšte ima, ta četvrta politika koja se može voditi po pitanju Kosova

Profiler

pre 11 godina

Gospodo draga sinoc sam zadivljen iskrenoscu gospodina Vucica, uradio je ono sto niko do sada nije, izasao je javno pred narod i rekao sta se desava. Voleo bih da se sve politicke opcije izjasne, da se vidi kako ko razmislja i gde je, jer u ovome trenutku mislim da jedino narod je u vecini usaglasen sta zeli zato teba dati narodu da odluci za koju je opciju referendumom, jer kako god politicari odlucili nikada niko nece biti zadovoljan...

Buducnost

pre 11 godina

Slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Ovo je trenutak kada vodje politickih stranaka treba da se sloze oko zajednickog cilja, a to je bolja buducnost srpskog naroda.

ST

pre 11 godina

Ja ove radikale bez bedža uopšte ne razumem, a verujem da ni sami ne znaju šta hoće. Pa DS vam je dala podršku, glasali su za rezoluciju i platformu, iako nije dobra, ali nisu hteli da vam smetaju. I šta sada opet hoćete? Imate ubedljivu većinu u parlamentu, imate predsednika i možete da odlučujete i radite šta hoćete, ko vam brani. Stvarno mi niste jasni, preuzmite više odgovornost ili se sklonite ako ste nesposobni. Ali, o čemu se ovde radi - pa žuljaju vas politički poeni, nećete da gubite političke poene, glasače...to vas boli, pa tražite alibi, kao i uvek.

Bacvanin

pre 11 godina

A to je taj cuveni plan SNS-a i Nikolica o Kosovu?
Zuti su makar imali neki plan, doduse los i beskoristan, ali su imali nesto. Danasnja vlast nema nikakav plan, sem da smesti svoj kadar u drzavne jasle.

bezimena

pre 11 godina

Lako je vama TAMO...a sta ce mo mi na Kosovu...sta god da odlucite mi ocekujemo ROSU i KFOR brzijih dana...a od vas samo ostar protest!!!"
(Srbin sa Severa KosMeta, 4. april 2013 12:53)

A šta će to da vam "rade" KFOR i ROSU (niko vam ne brani da se zaposlite u kosovskoj policiji, pa i u ROSU) ako ste ispravan gradjanin? Na ničijoj zemlji, na kojoj vlada opšti haos, bezvlašće i kriminal, mora već jednom da počnu da se uspostavljaju neka pravila ponašanja. U vašem je interesu, kao i svakog drugog stanovnika Kosova, da to bude što pre, pa bi bilo najbolje da i vi date doprinos tome, jer balvani poštenim ljudima ništa dobro nisu doneli!

p.s. od Srbije ne možete da očekujete, kao ni do sada, osim u vašim glavama, ništa. Srbija, koja je tuga, jad i čemer, posle gubitka svih ratova 90-tih, opljačkana a zadužena preko guše, nema nikakvu moć ni sebi da pomogne, kamoli vama. Možete li to da shvatite?

žakula

pre 11 godina

Amerikanci i EU su želeli da nađu nekog od trojice srpskih političara, Nikolića, Vučića i Dačića koji će popustiti i da tako izazovu nejedinstvo državnog vrha Srbije. Očigledno je da Amerikanci i EU igraju na kartu Dačića, kao najslabije karike, i da ne bi Vučića, Dačić bi očigledno prihvatio i ovako ponižavajuće rešenje za Srbiju. Međutim, svi su izgledi da ni Vučić, ni Nikolić, neće popustiti u svojim zahtevima, i to je dobro.

Pavle Ru

pre 11 godina

Ovo ne bi trebao da bude poziv, već obaveza svih onih koji su dobili poverenje građana Srbije da vode ovu zemlju! Ima ih mnogo koji to do danas nisu prepoznali kao obavezu, već se isključivo bave ličnom promocijom... U to ime, gopodo, dajte malo odgovornosti! Podrška g-dinu Stefanoviću i g-dinu Vučiću!

andjelija

pre 11 godina

Najlakse bi bilo resavanje pitanja KiM odloziti - tako bi postupile kukavice. Predstavnici Srbije znaju da bismo svakog narednog DANA u "pregovorima" sa samoproklamovanom drzavom dobili sve manje i manje koristi. Oni koji to nisu shvatili, neka se posvete kulturi, izucavanju zivotinja i bilja, kosmosa, ili cega god...

Aleksandar

pre 11 godina

Vi iz DS-a ste imali vise od deset godina da resite problem KOsova i mnogo drugih problema, ali ipa niste nista preduzeli po tom pitanju. Sad ste nasli da sudite onima koji su se usudili da sednu i razgovaraju o Kosovskom problemu i nadjji bilo kakvo resenje. Ds-ovci jedino sto znate je u stvari da se vracate u istoriji i da trazite krivca u drugima, ok shvatili smo ko je kriv ajde sad nesto da preduzmemo da ispravimo svoje ili tudje greske. Upravo zato i polako nestajete sa politicke scene, a neko ko je napokon poceo konkretno nesto da radi sve je jaci i jaci zato SNS imaju moju apsolutnu podrsku. DS-ovci zivite u vecoj istoriji nego Radikali.

uzor

pre 11 godina

kak bi zagorci rekli, nebi se steli mesati u vase pitanje ali zar nije logicno da stranka koja je na vlasti preuzme odgovornost u odluke koje ce donijeti. kada treba podijeliti odgovornost o tako teskom pitanju onda je opozicija dobra a kada isti predloze neke zakone u skupstini,naravno svi do jednog budu odbijeni.mislim da je taj vas vucic jedan veliki glumac i populist a ne fajter i baja kakvim se predstavlja.

Dragan

pre 11 godina

A. Vucic je kao neki lik iz "Top liste nadrealista", covek ne primecuje da je 80% njegovih obracanja javnosti nesto kao intimni politicki dnevnik, e kako je on eto nesrecan i frustriran i sto li to njemu uopste treba, medjutim eto to je valjda njegova zrrtva na oltar oradzbine, bljak.
Najveci greh npr. Borku Stefanovicu izgleda da nije sto je napravio kakve takve sporazume sa Pristinom nego sto nije dramio u maniru sapunskih opera?
A valjda samo deca ne znaju da tu nema dobrih resenja, nego samo vise ili manje losih.

Vlada

pre 11 godina

Ne gospodo iz SNS-a, vi ste Vlast I Vi treba da resavate probleme. To ste obecali gradjanima kad ste oformili vecinu. Nemojte se sad izvlaciti I prebacivati drugima da resavaju Vase probleme. Ako ne znate kako onda tako I recite I povucite se sa politicke scene. Ovako kako se ponasate ste nedostojni date Vam uloge, gospodo moja draga.

Mali Zeka

pre 11 godina

Mora se napraviti apsolutni koncenzus u državi po pitanju Kosova i tako jedinstveni moramo da izađemo pred Međunarodnu zajednicu.

marko

pre 11 godina

Pa dobro, ajde da se prepucavamo ko je kriv za sta, kada je sta uradjeno ili ne, da vidimo sta je starije koka ili jaje? Da 90te su bile i prosle, onda je bilo 6 rundi pregovora koje je vodio DS i sta je uradjeno-nista, i sta cemo sad da se bavimo sa tim sta bi bilo kad bilo kad bi bilo. jedino sto mozemo da se nadamo da ce se svi urazumiti, doci do zajednickog resenja koje ce biti dobro po Srbiju, a da ce to Vucic moci da iznese i odbrani.

amelie

pre 11 godina

Vucic je vec rekao da se sporazum mora ostvariti- juce na rts. uzeli su par dodatnih dana da spreme narod i prikazu izdaju kao bolje resenje. referenduma nece biti jer zna se sta bi narod rekao, sa strankama je opet lakse. pozivate na jedinstvo u izdaji, a zaobilazite narod! prodane duse.

mima

pre 11 godina

Samim tim sto SNS poziva sve stranke da se izjasne o ovom problemu pokazuje da je svesna ozbiljnosti ovakve situacije i da želi jedinstven stav svih političkih faktora u zemlji.Time SNS pokazuje da je svesna ogromne odgovornosti kada je u pitanju rešavanje problema KiM.

stevan

pre 11 godina

Imam predlog. Da cujemo prvo vas. SNS. Toliku podrsku imate da cete nas sve oduvati. Sta vas briga sta ja propali uruseni DS jadnik mislim. Pucaj mali. Pricaj ili u misiju rupu. Bolje se izduvaj. Bocnucu te ko luftbalon. pa ces se izduvati sa kaaa puuuc#!!!!

Milostinja

pre 11 godina

Nisam pripadnik nijedne stranke ali...Alo Demokrate oladite malo, neznalice jedne. Vama su za sve krivi Milošević, Vučić, Šešelj. Verovatno su krivi što su i vaši kadrovi pokrali ko zna koliko milijardi evra u proteklih 12 godina, da li su i za to krivi... Problem na Kosovu nije napravljen devedesetih, već pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. To je za one koji bar malo poznaju istoriju. Kako vas nije sramota da kritikujete bilo koga, pa više ste desetostruko ojadili Srbiju nego Milošević devedesetih, da li ste svesni toga. Kako imate obraza da pričate o bilo čemu kada ste učinili da ekonomski potpuno zavisimo od EU milostinje? A ekonomije Kine, arapskih zemalja, Rusije to nije postojalo za vas... ALEKSANDRU VUČIĆU PORUČUJEM: ODBIJ ZAHTEV EU ZA KOSOVO JER POSLE TOGA SLEDI ZAHTEV ZA UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE, ZA ŠIRU AUTONOMIJU BOŠNJACIMA, ALBANCIMA... Ako zbog milostinje iz EU treba da se odreknem svoje zemlje i da budem za 50 godina sveden na beogradski pašaluk, onda biram da tu milostinju izgubim i krenem od NULE.

Pegi Su

pre 11 godina

Dosta mi je više politike tipa "srpska posla". SNS daje predloge, a ostali, pogotovu DS i DSS samo kude, a ne daju svoje rešenje. Doduše, rešenje DS-a smo videli u prošlim pregovorima - daj sve, pa i kućni prag kad dođu do njega. Vučić se bori, za celu državu, a pojedinci mu javno udaraju packe. Gospodo demokrate, kome se ne sviđa, neka ide. Lakše će nam biti.

Nikola

pre 11 godina

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe.'' akcenat je na ovome. Ne branim nikoga, potpuno sam objektivna, pa otud mi je nejasno uporno prozivanje za nesto za sta Vucic ne moze biti odgovoran jer je nepunih godinu dana na vlasti, kao i njegova stranka, i niti su oni zapoceli pregovore, niti su odgovorni za Kosovo. Zapravo, on je sad, ne svojom greskom, u najtezoj pozociji kao neko ko ima hrabrosti da istupi i pokaze odgovornost.

Babyloon

pre 11 godina

Slažem se sa Stefanovićem da nije vreme za prpucavanje i sticanje jeftinif politickih poena, jer smo u jako teškoj situaciji. A šta koja strenka(DS i DSS) misli o ovome to već unapred znamo, jer su nas oni doveli u ovakvu tešku situaciju u kojoj moramo da izaberemo jedno zlo od dva.
Radi podsećanja, za vreme njihovog mandata samozvana država kosovo je proglasila svoju ne zavisnos i propustene su mnoge povoljnije prilike i uslovi za rešavanje ovog problema.
I kogod god da je sada na vlasti situacija bi bila ista.

jaa

pre 11 godina

ljudi pa taj vučić je bio ministar u vladi koja je dovela do bombardovanja i gubitka kosova, a sve vreme u opoziciji je govorio da to šta vlast radi je izdaja i loše za srbe i srbiju, a da on ima plan o kosovu koji neće da kaže da ga vlast ne ukrade! a sad da se svi slože. ovaj SNS je populizam u praksi i živa laž.

Lovac

pre 11 godina

Pakosni komentari idu od onih koji su bili na vlasti 12 godina i doveli nas dovde. Sad ocekuju da neko drugi resi ono sto su oni pokvarili, bilo bi bolje da nista nisu ni radili situacija je gora nego sto je bila kad su oni preuzeli vlast! Vucic i ova vlada daju sve od sebe i to se vidi i imaju podrsku naroda!

scorpio

pre 11 godina

e to nek svako iznese javno svoj stav sa prednostima i posledicama istog, pa da vidimo!bas me zanima kakvo resenje nudi ds ili npr. ldp, posto oni ovih dana samo znaju da provociraju, da koriste ovako tyeske situacije da naprave jos veci nemir medju narodom, da prizeljkuju izbore (ne znam kako im to ide u korist, al ajde)....

Mina

pre 11 godina

E to je prava stvar izjasnjavanje svih stranaka u parlamentu. Nevidim problem zasto se neki bune pa narod ih je birao da u toj skupstini rade i budu glas naroda. Vec vidim nekek kako pisu da nece da snose odgovornost pa kad nece neka se povuku sa funkcija. Zato mi i imamo sada probleme koji se tesko resavaju i zato sto niko nije bilo toliko ozbiljan da snosi odgovornost za bilo sta!

vlada milic

pre 11 godina

ne mogu da verujem koliko pamcenje imaju pristalice sns. ajde setite se kakvu ste podrsku vi davali tadicu" izdajnici, strani placenici , domaci izdajnici ..," . sada vi iz sns nama iz ds drzite predavanja iz eurointegracija , toleranciji i pomirenju izmedju naroda. pa zar stvarno mislite da mi toliko nemamo mozga. nismo mi poceli da razmisljamo i pricamo kao vi nego vi sada pricate i mislite ono sto smo mi vama pricali poslednjih 20 godina a vi nas vredjali.

Igor

pre 11 godina

Žao mi je tog naroda dole koji ništa naučio nije iz lekcije koja je održana Srbima u Krajnji. Gotovo sam siguran da će ovi sa severa uskoro završiti u traktorskim kolonama. Od 1999 do sada je bilo mnogo prilike da se za te ljude obezbede dobri uslovi za život, umesto što smo se bavili junačkom istorijom, Kosovom kao srcem i kolevkom Srbije, i drugim mitovima i legendama.

Ali moram priznati da mi je neopisivo drago što su oni koji će morati da priznaju da Kosovo nije deo Srbije još od 1999 baš oni koji su ga i izgubili.

Lidija

pre 11 godina

Hajde sad se pokazite drage nase politicke partije, sad nas ubedite da stvarno imate interes gradjana Srbije na prvom mestu. Najlakse je sad pljuvati vlast, ali izdignite se iznad politikanstva i donesite jedinstvenu odluku.

parkinson

pre 11 godina

Braco Srbi sa Kosova, sedite tu gde ste, ako dodjete u Srbiju, morace te da postujete zakone, mora da se placa kirija za stan, struja, voda, grejanje , isto kao i mi ostali koji zivimo u Srbiji !!!

rex

pre 11 godina

Sta ovaj ima da zahteva ista od svih stranaka? Alo ljudi prosla diktatura. Nek svako ima stav kakav hoce, a nek vlada iznese svoj. Ako ne moze, izbori, pa idemo opet. To vam je demokratija junaci. Trazili ste vlast, snosite odgovornost. Ako niste spremni, izbori. Sve je to demokratija. Mozda ne ova vasa usukana ispod glasa megatrend komunisticka, ali eto citajte Vebera kao vas dragi vodja pa cete imati pamentije izjave.

1%

pre 11 godina

E moj naprednjak..ovo sto si rekao meni lici na onu:
Kad je muka - dje si Djuka!
A kad je....e - mene ne zovete!

Hteli ste vlas, dosli ste na vlast
Nesto ste obecali- ispunite

Nista jednostavnije, sta se hvatate za druge,,ti drugi su platili to sto su bili na vlasti...

Dragan

pre 11 godina

Referendum je bezanje od odgovornosti. I odgovor veoma zavisi od pitanja. Ne moze se srociti jednostavno pitanje koje ispravno tretira ovu situaciju.
Niti bi mi koji bi glasali bili u mogucnosti da je sagledamo u celini. Zato se oni bave politikom, i zato su izabrani od vecine: da ponesu odgovornost na osnovu celokupne situacije i po svojoj savesti. A opozicija kakva je bila SNS u tim situacijama nimalo ne pomaze,tako je to u ovoj ( a mozda i inim nekim zemljama)

aleksa

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

STILO2555

pre 11 godina

Dobro je izneti stav stranke pred javnost i novinare, nek se zna da je postignuto jedinstvo u odlučivanju!!!Teska vremena iziskuju teske odluke ali i stvaraju heroje...

Maja Lukas

pre 11 godina

Mozda je doslo vreme da shvatimo da ne mozemo glavom kroz zid - bas uvek i u nedogled. Kako god da se svi osecamo, Kosovo se ne moze povratiti, ni pregovorima, ni ratom, ni pravno a ni fakticki. Otislo je, izgubili smo ga. Sad mozemo u Evropu, bez Kosova, ili ne u Evropu, isto bez Kosova. Tacno je da ova druga opcija otvara mogucnost da ga jednom nasa zemlja povrati, kada se svetski poredak promeni, kroz puno decenija. To su jedine dve opcije, nikakav "povracaj" Kosova u ovom momentu ne dolazi u obzir, taman da se svi zajednicki spalimo, pa ljudi, valjda nam je to najzad jasno. Jeste grozno, ali je tako. Niko ovde nije kriv u ovom momentu, ni ovi, ni oni, takav je bio nesrecni sklop okolnosti. Pa ne mzemo sad svi kolektivno u ludnicu zbog Kosova, mi ipak zivimo sada i danas.

ДСС

pre 11 godina

Ми смо се изјаснили давно, и да се од 2008. на овамо радило "по нашем", до свега овога не би ни дошло. Једино ми и ЛДП смо странке које од почетка имају јасно дефинисан став о свим државним питањима. Иако мислим да су њихови ставови потпуно погрешни, поштујем их више од свих осталих заједно.

zis

pre 11 godina

E moji naprednjaci sad ste se setili naroda i potrebe za jedinstvo a do onomad sve zivo ste kritikovali i omalovazavali koji ste vi nistaci.

ergo

pre 11 godina

Podrzavaju posebno Vucica, eksplicitno kazu da je on taj koji ce doneti odluku, ne dozvoljavaju postavljanje pitanja.... mozes skinuti bedz sa revera al ga ne mozes izvuci iz srca...

Dušan

pre 11 godina

E svašta!U pregovore ušla grupacija koja čini vlast,pregovore vodila onako kako je htela krijući se iza odluka Skupštine koje je pritom nisu ni interesovale.Njihova nesposobnost i ugled koji u svetu imaju doveli su do ovog,uzmi ili ostavi položaja.I sada da svi delimo odgovornost?JA evo prvi NEĆU!

Siniša DS

pre 11 godina

Zao mi je SNS sto mora da ponese teret koji su tovarili prethodnici, jer sta god da urade sad dobice negativne komentare. A ko nas je doveo u ovu bezizlaznu poziciju?
(Danica, 4. april 2013 11:17)

Ne znaš, pa ja ću da ti kažem - SPS i SRS, Milošević, Šešelj, Nikolić, Vučić, Dačić, Vulin i ekipa koja je vodila državu od 1997 do 2000 godine. Da li ti je sada jasno.

Ljubicica

pre 11 godina

Danas je veoma hrabro preuzeti odgovornost i na taj nacin pokazati da mozemo nosimo sa problemima. Nije vreme za sakupljanje jeftinih politickih poena,vec treba da budemo slozni i jedinstveni.

LEX

pre 11 godina

Naprednjaci raspišite referendum tako se najlakše odgovornost prenosi na gradjane, a što se tiče vrućeg krompira zvano Kosovo koji je sada u vašim rukama to ste i zaslužili jer se zna da su izmedju ostalih Vučić, Toma Nikolić, Drecun i njima slični problem zakuvavali 1999 godine

zlatan

pre 11 godina

Drzavni vrh a i sve stranke u parlamentu nemaju o cemu da se izjasnjavaju. Imaju izbor da prihvate dogovor sa Pristinom ili drugi scenario kako Taci kaze da, da Srbija odbije predlog sprazuma, a u tom slučaju bi sve institucije države Kosova, uz pomoć međunarodne zajednice, proširile svoje nadležnosti i na sever. A to bi znacilo od dva zla manje , a to je prihvatanje sporazuma za dobro najpre Srba na severu Kosova , a onda i svih ostalih gradjana Srbije.

podgoričanin-srbin

pre 11 godina

ne moze šut sa rogatim !!!
Moje vidjenje je najbolje da se organizuje referendum pa šta narod odluči, pa svi podjednako da ponesemo teret odgovornosti.
Činjenica je jedna da nam se Kosovo neće vratiti pa kakva god naša odluka bila, jer od Rusije smo se bezbroj puta nadali, pa uvjek ništa. Realno i Putin je svjestan zašto bi se zbog nas upuštao u konflikt sa ostatkom svijeta.
Moje mišljenje je da i pored bolne činjenice da nam je nešto silom oduzeto, ipak treba se pomiriti i krenuti naprijed jer mi se tu ništa ne pitamo, ali samo možemo gore sebi napraviti !

dudule

pre 11 godina

Kakav referendum, kakve su to gluposti. Tražili ste podršku na izborima, izašli ste na izbore sa svojim programom, dobili ste mandat, preuzeli odgovornost. Dosta kuknjave. Sada hoćete da podelite odgovornost sa drugim strankama i još gore na referendumu sa građanima.

dobri

pre 11 godina

Ne razumem zasto naprednjaci misle da stranke trebaju da se izjasne o Kososvu. Sta o Kosovu misli DS to smo videli u proteklih 12 godina, evo do cega su nas doveli. Dacic se trudi donekle, koliko moze I ume. Kostunica se odrekao Evrope zarad KiM. LPD nije stranka, vec preduzece privatnog karaktera….. Naprednjaci, niste sami ste u ovoj borbi za srpski narod na Kosovu. Svaki gradjanin I patriota podrzava Vuciceve napore.

Hurem

pre 11 godina

Svaka mu je mestu. Stranke koje su trenutno u opziciji koriste situaciju da svale krivicu na Vucica. Kao da smo juce rodjeni,kao da ne znamo da je DS godinama bezuspesno vodila pregovore. Vucic je preuzeo odgovornost a to je za svaku pohvalu.

britka

pre 11 godina

Nazalost sve je jako lose po Srbiju. Nijedna opcija nam ne ide na ruku. Vucic pokusava da izbalansira i izvuce najbolje sto moze. Verujem da ce drzavni vrh doneti najbolje resenje.

student

pre 11 godina

Pitam se ko nas je doveo do polozaja da biramo izmedju dva zla? Da li ce se ikad narod opasuljiti i produziti secanje na malo vise od godinu, dve. Evi sada prilike za to, krug se zatvorio, ko je zakuvao problem sad se na istoj vatri krcka i znoji, postavljen pred ultimatum!

IronMan

pre 11 godina

Nema šta da se stranke izjašnjavaju, one su se već izjasnile (u predizbornim kampanjama) i dobili mandate na osnovu svog programa, a ni u jednom od bjih nije bilo dileme vezane za Kosovo(?!), a svi znamo kako je prošla jedina stranka koja se otvoreno zalagala za otcepljivanje ovog dela naše teritorije! Dakle, ako tu ima nešto nejasno, onda neka daju referendum, pa će im biti jasnije...

lala

pre 11 godina

Šta imaju stranke da se izjašnjavaju. Zar niste u predizbornoj kampanji tvrdili da imate rešenje za Kosovo. Nakon formiranja skupštine i vlade trebalo vam je skoro godinu dana da izađete sa platformom. Gospodo nazadnjaci, osim hapšenja političkih neistomišljenika postavljanjem vaših ljudi u JP vi niste ništa uradili ni po jednom pitanju. Da ne spominjem džak sa glasačkim listićima i obećanje da ćete reći ko je pokrao izbore, 100 milijardi eura investicije. Da prethodna vlast nije počela da gradi most Borča-Zemun, ništa ne bi bilo od investicija. Rasipate novac poreskih obveznika na sve strane, zadužujete se dinamikom koja će nas odvesti u bankrot. Plaćate botove da vas uzdižu u nebesa a plitika koju vodite je potpuni fijasko. Bićete oduvani na sledećim izborima i doživećete sudbinu vaših praotaca sa bedžom. Nakon vas ni pakao nam neće teško pasti.

Coco Bill

pre 11 godina

Nije lako biti na vlasti,a? Kada ste bili u opoziciji, a tadasnja vlast trazila da se i vi ukljucite u resenje istog ovog problema, kako ste reagovali? Optuzivali ste ih da su izdajnici srpskog naroda i drzave! Nisam za to da vam vrate istom merom i ne verujem u to, ali zasluzili ste!
(zluradi, 4. april 2013 12:26)

Bravo !, samo još da te dopunim. Ne samo to, nego je Toma rekao da oni imaju već gotov plan i da narod treba da glasa za njih i da će se taj plan ostvarit njihovim dolaskom na vlast !

smiljka

pre 11 godina

DexR, 4. APRIL.2013

Pa ako SVE to znas , onda znas i da su u ovakav teski polozaj Srbiju u odnosu sa Kosovom doveli oni sto su bili bez alternative i to od 2000. god pa na dalje. A sta su radili? Nista potrosili i vreme i pare.

pitanja

pre 11 godina

Hajde da resimo i ovo pitanje, svo zajedno, slozno, pa da se posvetimo i drugim, takodje znacajnim, pitanjima. Puno toga mozemo zajedno.

Mishko

pre 11 godina

SNS je kukavička stranka. Ako su dobili mandat od naroda, treba i da ga ispoštuju, a ne da se za svaki ozbiljniji problem kriju iza drugih partija ili referenduma.

vlaxxa

pre 11 godina

Tesko je doneti odluku u ovakvom trenutku,znamo iz proslosti kako
smo prolazili iza svakog naseg ne desio se neki rat znam da nije
situacija ista ali za promenu da kazemo da da vidimo sta ce da se
desi.

draguljce

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi se slozili svi kao jedan pa kakva god odluka bila necu imati nista protiv jer znam da je donesena slozno,ali cisto sumnjam da je to kod nas moguce i opet ce ceo teret da padne na ledja Vucica.

blek-stena

pre 11 godina

Mislim da bi to bilo i najpostenije jer su neke stranke itekeko uticale na tok pregovora,tako da bi bilo fer da snose i deo odgovornosti.

YYYYY

pre 11 godina

(blek-stena, 4. april 2013 13:04)

Ma ne mogu sada ostale stranke da imaju neki uticaj na pregovore ali bar neka pomognu nekim svojim misljenjem ali naravno koje ce biti konstruktivno a ne stranacki opredeljeno.

TXC

pre 11 godina

Ma šta kažeš, "ni Vučić ni SNS nisu kreirali ovu krizu"? Nego ko ju je kreirao? Ko je bio na vlasti devedesetih kad je ova kriza kreirana?

Svakako je problema sa albanskim stanovništvom na Kosovu bilo i ranije, ali ova trenutna "verzija" krize potiče jasno iz perioda 1998-99 kada je na vlasti bila potpuno ova ista ekipa kao i sada (SPS-SNS, samo što se SNS tada zvao SRS). I tada je isto Vučićev zadatak bio da priča kako će sve da nas hapsi (samo što je tada stvarno i mogao da hapsi npr. novinare zbog tadašnjih represivnih zakona!).

Posle totalnog poraza u Briselu ova ekipa ne zaslužuje podršku opozicionih stranaka. Hteli ste vlast, evo vam sad vlast, gledajte šta ćete--lako je pričati!

milanche

pre 11 godina

Stefanovicu, je l' pitate ostale politicke stranke za bilo sta drugo sto radite ovoj jadnoj zemlji? Prestanite vise sa prenemaganjem i demagogijom, jeste vi vlast ili niste? Nosite sami svoj krst pa cemo lepo da vas na prvim narednim izborima ocenimo kako ste ga nosili.

ivan

pre 11 godina

vi ste zeznuli stvar ovim pregovorima, niko vas niej terao ovako duboko da ulazite, navukao vas je Tači....sada tražite da i drugi preuzmu odgovornost...sram vas bilo kukavice!!!! DS je bio na odličnom putu da to reši kako valja..

grrr

pre 11 godina

Koliko samo neupućenih na komentarima.Vučić,Nikolić,Dačić su direktno odgovorni za sadašnju situaciju na KIM.Da podsetim one partijske poslušnike SNS da su njihove perjanice bile za totalni rad sa NATO , čak i Slobodana nazvaše izdajnikom zbog Kumanovskog Mira.Poenta svega o izjašnjavanju stranaka je kukavičluk naših političkih predstavnika i naroda u celini.Sećam se ja tako mnogih mobilizacija zbog Hrvatske,BIH,KIM...Sećam se hrabrog neodazivanja velikog broja vojnosposobnog građanstva ove zemlje.Znam da bi i sada tako bilo.Problem je što se većina građana ove zemlje ponaša krajnje licemerno,glasa iz koristi a kada se sve upropasti i dođe vreme za ratovanje krene da krije članove svojih porodica.Sada se svi foliraju a istina je baš ovakva kakvu sam je izneo jer mi se desilo da sam na ratištu proveo 4 meseca jer nisu mogli da nam skupe zamenu.Muka mi je od ovih bivših radikala ,heroja iz DSS , Tadičevog DS, SPS koji se kobajagi promenio.Poenta je da se Srbija okreće ka Rusiji.Samo nas malo zafrkava geografija jer Kuba je ostrvo a mi kontinetalna zemlja.I siguran sam da sutradan kada KIM uđu u EU naša braća sa KIM se neće vratiti u maticu.Ostaće tamo da se muče i bore za interes Srbije i mučiće se za plate u evrima gde su dve dnevnice naša mesečna plata.Samo doći će do promene na terenu ako ne prihvatimo plan EU a onda evo njih kod nas a to je već neka druga priča.Ko razume shvatiće...Za ostale me baš briga....

bezimena

pre 11 godina

Tražili ste VLAST, na vama je da donosite odluke i za njih odgovarate! Ako za to niste sposobni izvol'te podnesite OSTAVKE, svi redom, preCednik sa lažnom diplomom, koji je tvrdio da ima "tajni" plan za Kosovo, da je Tači popustio i sl. nebuloze, takodje!

Kada su se udarnički donosili evropski zakoni, nepunih 1000 (slovima: HILJADU) kako bi se dobila kandidatura za članstvo u EU, kada su prethodno morali da se menjaju zakoni da bi bili stavljeni na belu šengensku listu, ili kada su se ulagali ogromni napori da odbegli haški optuženci budu uhapšeni, VI STE TADAŠNJOJ VLASTI, kao radikali sa i bez bedža, sadašnjoj opoziciji, PODMETALI NOGU NA SVAKOM KORAKU a sada bi da se sakrivate iza njih!?

Siniša

pre 11 godina

Jednom radikal, uvek radikal...samo vam fale majice i bedževi..., džaba nova odela, frizure, lažne naočare...volite da pravite cirkus, pa to ti je.

Filip Mirkovic

pre 11 godina

Problem u drzavi je sto dve najvece stranke lice kao sestre. Ni jedna ni druga nemaju kosovsku politiku, a zajedno cine preko pola birackog tela. To govori i o nama kao narodu. Da smo demagozi. Da nemamo stav prema najvaznijem pitanju. Zato postujem i DSS i LDP. S njima se bar od pocetka zna na cemu si.

Mile

pre 11 godina

Ljudi vi očigledno ne razumete sustinu! Vučić traži da se svi izjasne, on će odluciti i stoji iza svojih reci i dela!!! ali je posteno da svako kaze svoj stav, posle nema pametovanja kada se odluci i vrdanja ko je mislio kako! Treba da se zna ko je izdajica ,a ko ne.

maki

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da smo ujedinjeni i da kao nacija podrzimo odluke drzavnog vrha. Mislim da bi poslanici, svi do jednog bez obzira na stranacku pripadnost, trebali da kao predstavnici zakonodavne vlasti daju punu podrsku nasem pregovarackom timu.

Together

pre 11 godina

Hajmo sad svi zajedno da resimo ovo pitanje! Nadam se da cemo bar sad biti slozni i dokazati tu visevekovnu predrasudu o srpskoj slozi. Verujem da je doslo vreme kada svi moramo da delujemo zajedno.

SNS prevaranti

pre 11 godina

Gospodine Stefanoviću, da li ste vi pročitali Ustav, ako niste predlažem da ga pročitate. Pa ne možete da donesete odluku suprotnu Ustavu, morate da menjate Ustav. A šta je sa rezolucijom i platformom, zar se narodni poslanici nisu izjasnili i šta sada opet hoćete.

Dragan

pre 11 godina

Treba (posto se iskristalise sta je ponuda) da pitaju za misljenje, to je OK, to je nacionalno pitanje oko koga ne bi trebalo da se strancari. Ali da je to zalosno kad je SNS u pitanju, jeste. Dok nisu dosli na vlast svaki dogovor i kontakt sa kosovskom stranom je bio veleizdaja. A to da oni i SPS nemaju veze sa tim sto se desilo je za umreti od smeha!
A vec Vuciceva kuknjava je beskrajno neukusna. Cela zemlja se ubi od zelje da sazna kako je njemu neeeverovatno tesko u ovom istorijskom trenutku! Pravi lideri su oni koji znaju da ponesu odgovornost. Ali nema u nas takvih,(pogledaj samo Tadica sto nas je "vodio" 8 godina,obicna zamlata), mozda je Djindjic bio kandidat...

skeptik

pre 11 godina

Ovi iz SNS-a su kao Milosevic 90-tih. Ovaj vodio ratove bez saveznika a ovi idu u pregovore bez saveznika.
ZASTO, ZASTO ste digli nivo pregovora sa tehnickog nivoa na nivo premijera? Ko vas je bio po usima? Sve je to zakuvao vas vrli presednik Toma svojom platformom... i sta sad? Toma rece, "Pristina je popustil"... pa gde je onda problem? Sada kazete to nisu bili pregovori... Aleluja, otkrili ste toplu vodu?
Vi ste ubedljivo najgora vlast koju je Srbija ikada imala!!!

bogi

pre 11 godina

Vrlo transparentna konferencija na kojoj nisu dopustena pitanja novinara.
I zahteva se od podrska i misljenje od ostalih stranaka i gradjana, a niko jos nije video (osim "drzavnog vrha") o kakvom se ponudjenom sporazumu radi. Samo pitanje jeste li za ili protiv. A cega?

Pjer5

pre 11 godina

To je sve vreme bilo ocekivano da ce se desiti ako se ne prihvati sporazum i zbog toga je bilo dramaticno a to je ako srpska strana ne prihvati sporazum kosovske institucije,uz pomoc EU, ce silom doci na sever Kosmeta. Zato bi trebalo da se izjasne sve stranke jer je na pomolu jos jedna agresija na Srbiju.Odgovornost,ovog istorijskog dogadjaja, treba da podnesu svi predstavnici Srbije.

ST

pre 11 godina

Radikali bez bedža su nas uvalili u probleme, pa sada beže od odgovornosti. A što lepo ne priznate da je vaša politika doživela fijsako, pa zar narodni poslanici nisu usvojili rezoluciju i platformu, koju je SNS predložila, i šta sada hoćete - da pobegnete od odgovornosti za krah vaše politike, ne može. Podnesite lepo svi ostavke, na čelu sa Nikolićem, ako ste odgovorni ljudi.

Ramaz Šengelija

pre 11 godina

Vidi se da SNS ne beži ni od odgovornosti ni od konstruktivnih predloga opozicionih stranaka (kojih skoro da nema). Jedino se svima smučilo jeftino prepucavanje i vređanje od strane nezrelih pojedinaca kad mu vreme nije, tj. kada se odlučuje o sudbini naroda i države. To će građani dobro zapamtiti i oceniti svojim glasovima prvom sledećom prilikom.

DexR

pre 11 godina

Zasto sada trazite da se ostale stranke izjasne, kada Vi niste hteli da se izjasnjavate. Vas diplomirani kazandzija je godinama pricao da on ima resenje za Kosovo i recice kada dodje na vlast. Pa 'ajde sada mudraci, pametnjakovici resite problem Kosova sami a ne da trazite saucesnike i tudja misljenja. Sram Vas bilo.

porfirije petrović

pre 11 godina

Vreme je očigledno isteklo, decenija je protraćena i mnoge šanse za bolji dogovor su propuštene. Sada smo pritisnuti uz zid i moramo da se opredelimo za jeftinije od dva preskupa rešenja. Ne znam šta je bolje, ali se nadam da svu cenu neće platiti naši sunarodnici širom Kosmeta.

Pera

pre 11 godina

A što ste se gurali? A sad plačete.
"Stefanović je izrazio nadu da će "svi politicki činioci" pokazati odgovornost jer, kako je naveo, ovo "nije momenat za sticanje jeftinih političkih poena".

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe. Spremni smo da učinimo sve da se nađe izlaz i da doneto rešenje garantuje bolju budućnost građanima", rekao je on."
Ma nemoj!

Alek

pre 11 godina

Nemaju niti SNS niti "stranke" mandat da odlucuju o Kosovu i Metohiji. Jos uvek je jedino USTAV merodavan dok se drugi ne donese. Sve ostale odluke mimo Ustava ce konstituisati DRZAVNI UDAR. A tada nista vise nece vaziti u ovoj zemlji.

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

sta stranke da kazu? ko je pregovarao: sns ili neke stranke? sns sa partnerima je trenutno na vlasti, vi ste i pregovarali - vi i recite. i ako bi neke druge stranke rekle nesto - sta bi to znacilo? evo ldp godinama govori da srbija treba da prizna kosovo pa nikom nista. e pa i sad - sns i partneri neka kazu i odluce pa - nikom nista ili...

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

Lako je vama TAMO...a sta ce mo mi na Kosovu...sta god da odlucite mi ocekujemo ROSU i KFOR brzijih dana...a od vas samo ostar protest!!!"

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Slazem se.Javno objaviti ponudjeni sporazum i jasno reci sta donosi za a sta protiv.Ovako traziti od nekoga da se izjasni o necem maglovitom je nekotektno.Treba upozoriti i na trend vladajucih struktura da nedozvoljavaju postavljanje pitanja na konferencijama za novinare.

Miloš

pre 11 godina

I ja se slažem sa inicijativom da o kosovskom problemu treba da se izjasne sve stranke. To je nacionalno pitanje broj 1 i svi treba da učestvuju u odluci šta raditi dalje. Očigledno je da je stav prvenstveno EU mnogo gori nego što smo sanjali.

precanin

pre 11 godina

Pa sta je sad ovo ? Priznanje da Vlast nema hrabrosti da donese sama odluku ? Pa zasto smo vas birali , da se krijete iza naroda i opozicionih stranaka ? Ne bojite se vi Pristine ,pa ne smete da donesete odluku, nego raznih Jaksica, Ivanovica, predsednika opstina !? I onda proturate ove vase golobrade da saopste vas kukavicluk !? Pa gde su vase perjanice , koji su zaduzeni da opoziciji zapuse usta, Arsic i Babic , vase nade, da oni saopste opoziciji vas apel, ni oni nece ? Koja sramota i bruka !!!???

sandra

pre 11 godina

Ovo je pitanje nacionalnog interesa i danas bez obzira na politicku pripadnost trebali bi da svi zajedno stanemo uz drzavni vrh, uz pregovoracki tim i celom svetu pokazemo jedinstvo! To bi bila snazna i dobra poruka svima!

OjsOjs

pre 11 godina

Na kraju krug se zatvara. Samo vam fali idejni tvorac vase politike Kavlobag, Oguvin Kavlovac, Vivovitica, majice i bedzevi i poneka tabla stiropora!
Eh da i ne zaboravite da nam otkrijete sta je bilo sa onim dzakovima?

qqlele

pre 11 godina

Neeeeeeeeeeee, rođače!!!! Dok ste bili opozicija, napadali ste ove pre vas da su izdajnici zato što pokušavaju da pronađu nekakvo rešenje za Kosovo. Nažalost, drugog rešenja nema osim pregovora sa šiptarskim liderima (kažem nažalost, ne zato što mislim da treba ratovati, već zbog toga sa kim treba da se pregovara) nema. Sada kada ste, nažalost, vi na vlasti, pregovaranje koje je do juče bilo izdaja postaje patriotski čin. U svakom slučaju, ponašanje DS-a koji vam pruža podršku tokom pregovora je za svaku pohvalu. Setite se kakvo je vaše ponašanje bilo dok su oni pregovarali. I nemojte sada da tražite podršku, nego gospodo, preuzimajte odgovornost, ovo je samo deo nebeske pravde,da ekipa koja je 99.izgubila Kosovo to sada pred svima nama mora da ozvaniči. Ali, siguran sam da će i vaša predaja Kosova nama biti predstavljena kao patriotski čin.

Bojan J.

pre 11 godina

Kvarno je sto sada zahtevaju podelu odgovornosti za potez zbog kojeg su do juce pozivali na linc ljudi iz tih istih opozicionih stranaka. To na stranu, zrele stranke treba jasno i glasno da stanu iza Vladine odluke da se postigne dogovor koji ce Srbiji omoguciti nastavak integracija. Ovo nam je najverovatnije poslednja ponuda, ali i poslednji voz za EU budzet 2014-2020. Ako nam opet emocije budu iznad uma, za sedam godina ce Srbija biti iza Albanije po razvoju i standardu. Da li je to patriotizam?

Zivota

pre 11 godina

Gradjani treba da donesu tako vaznu odluku a ne neko u njihovo ime. Vrlo dobro se zna na osnovu kojih obecanja su danasnji srpski politicari i dosli na danasnje pozicije. Sram ih bilo na ovakvom licemerstvu.

zluradi

pre 11 godina

Nije lako biti na vlasti,a? Kada ste bili u opoziciji, a tadasnja vlast trazila da se i vi ukljucite u resenje istog ovog problema, kako ste reagovali? Optuzivali ste ih da su izdajnici srpskog naroda i drzave! Nisam za to da vam vrate istom merom i ne verujem u to, ali zasluzili ste!

Predrag

pre 11 godina

I treba da se sve stranke izjasne po pitanju Kosova, a ne da pametuju kako je trebalo raditi, da je DS vodio pregovore kako treba sada ne bi Srbija bila pred svrsen cin, a sto se tice komentatora stavite se svi na Vucicevo mesto pa dajte resenje.

Pavle Strisko

pre 11 godina

Vidi se da je SNS u stalo do ovog naroda,iako jos uvek nema nekih rezultata bar mi je to drago i pocinjem da verujem da ce bas oni biti ti koji ce uraditi nesto za Srbiju

Danica

pre 11 godina

Zao mi je SNS sto mora da ponese teret koji su tovarili prethodnici, jer sta god da urade sad dobice negativne komentare. A ko nas je doveo u ovu bezizlaznu poziciju?

zasto su upropastili poziciju Srbije?

pre 11 godina

Borko je u pregovorima naterao Kosovo da nastupa sa zvezdicom, kako su se samo neki podsmevali tome, nije dozvolio ni da se raspravlja o suverenitetu Kosova. Sadasnja vlast je dovela do toga da Srbija ne moze da izdejstvuje ni zajednicu srpskih opstina u okviru nezavisnog Kosova, tako da ne znam kakvo izjasnjavanje ocekuje SNS. Moze se samo izjasnjavati o njihovoj odgovornosti zasto su doveli Srbiju u ovu situaciju.

mirko j.

pre 11 godina

Gledajuci sta rade ovi iz SNS-a na celu sa vrhovnim komandantom Vucicem,mislim da tvrda struja LDP-ovaca ne zna sta ih je snaslo!?Brisel i Vasington su nasli nove miljenike,LDP i DS su odbaceni kao stare krpe...Ne cudi zaista sto mnogo clanova DS-a i LDP-a nalazi uhlebljenje upravo kod Vucica.

izet fazlinović

pre 11 godina

U ovom trenutku je najvažnije očuvati jedinstven nastup u pregovorima.
Vlada je pokazala jedinstvo na delu,sada je trenutak da to pokažu i ostale političke stranke,
Nije vreme za "verbalne" junake, već za odgovorne političare.

Jovan

pre 11 godina

Ovih dana nam je više nego ikad potrebno jedinstvo, jer situacija nimalo nije laka, a rešava se pitanje budućnosti naše dece. Jedinstvenim stavom ćemo najbolje odbraniti naše nacionalne interese... pozivam sve da damo podršku državnom vrhu.

ha ha ha

pre 11 godina

pusti te vi druge stranke,vas su vasi glasaci izabrali,pa vi odlucujte.hteli ste vlast,eto vam je.Odreci ce vas se ovi glasaci i nece vas zastititi kao ni onog 90-tih.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Tesko da ce se svi javno izjasniti i da snose odgovornost za sva dalja desavanja.Lakse da se sakrivaju iza napada. A mnogi su imali priliku da se bave Kosovom , odlucuju ,a do sada su samo potpisivali i potvrdno klimali glavama.

Mrvica

pre 11 godina

Ova situacija je proizvod predhodne vlasti koja je samo klimala glavom onome sto su joj nudili.Sada Vucic mora da vadi vruce kenstenje.

Niko i neko

pre 11 godina

Trebalo bi da se sve stranke izjasne po ovom pitanju. A ne posle kriv je ovaj ili onaj. Sada je potrebno jedinstvo! Nadam se da nasi politicari imaju dovoljno pameti da rese ovo. Aleksandar Vucic ima pameti i znas sta i kako, medjutim potrebna je i njemu podrska! Niko nije najpametniji i vise glava su pametnije od jedne!

eeeee

pre 11 godina

Nije li vas sramota
Do pre godinu dana ste napadali demokrate sto pregovarajui kad je tesko
A sada kad je gusto svi da se izjasne, pa preuzmite polioticki rizik,vi ste sada vlast a ne opozicija

Kosmos

pre 11 godina

Demokrate ne mogu da se izjasne pošto to nisu radili ni predhodnih godina,LDP nije navikao da se izjašnjava već samo da kritikuje,a ovi ostali su manje više nevažni. Znači nema ništa od toga,ako ćemo realno.

Andjelija

pre 11 godina

Ne bih rekla da smo do sada bili obavestavani o toku pregovora, dok ih je u nase ime vodio Borko S. Bar ne ovako blagovremeno, otvoreno i bez uvijanja u ukrasni papir sa masnicom. Ovi sada mi ne vredjaju
inteligenciju, za promenu! Ovim ljudima, narocito predseniku Parlamenta, ipak - verujem, tako mlad a tako hrabar i politicki obrazovan, odgovoran i svestan istorijskog momenta u kome se zemlja nalazi.

Alexei

pre 11 godina

Zapravo ovo nije toliko komplikovana situacija. Vucic izadje pred skupstinu i kaze kakve ce posledice biti potpisivanja (ili ne potpisivanja) pa nek poslanici glasaju. Birali smo ih sa razlogom. Pa koja opcija dobije vise glasova, ta prolazi.

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

bas me zanima kakvo resenje nudi ds ili npr. ldp, posto oni ovih dana samo znaju da provociraju, da koriste ovako tyeske situacije da naprave jos veci nemir medju narodom, da prizeljkuju izbore (ne znam kako im to ide u korist, al ajde)....

Dr Smislov

pre 11 godina

Naravno,svi da se izjasne!! Oni koji imaju različit stav od SNS ima da budu kažnjeni,samo da se zna! Ovo nije bio poziv već naredjenje kako i šta da se kaže!! Stara su oni škola udbaška,tako i rade kao oni,samo što se parole više ne pišu po zidovima i ogradama.

Gospojinka

pre 11 godina

Aktuelna situacija zahteva i analizu i razgovore i utvrdjivanje sledecih potrebnih koraka,al to rade samo odgovorne stranke,a zameraju im oni koji kritikuju,a malo doprinose.

Predrag

pre 11 godina

Izmedju dva losa izbora, biraj manje los"...Ono u sta sam siguran, Vucic ce sigurno izbrati manje losu opciju za Srbiju i svoj narod, a ne za sebe.

jovaN

pre 11 godina

Aktuelna politička situacija je sledeća: Kosovo vam je omča oko vrata !
(Miloš, 4. april 2013 01:22)
Kosovo je manji problem od ekonomskog kolapsa i zavisnosti od sveta. Drugi problem su, posle eventualnog odbijanja "dogovora", potencijalna mešanja u naše unutarnje probleme (i njihovo eskaliranje).

nišlija

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

jovan

pre 11 godina

Covece, ovi drze javno mnjenje kao zarobljenike svojim konferencijama za stampu i "politickim situacijama"! Nema se kad za reforme, za koje slovo o ekonomskoj ili socijalnoj situaciji. To je hipertrofija Politike uprkos vladavini politicki nekompetentnih. Tako da se moze reci, vladavina parapolitike.

Djordje P

pre 11 godina

Vecina njih su bivsi clanovi SRS, koji su se do pre par godina pozivali na rat i ubijanje za to Kosovo, a sada ce da izglasaju da je EU bitnija. Pa jel oni imaju uopste neke stavove ili su tu samo zarad "fotelja"? Ne kazem da treba da izaberemo EU ili Kosovo, to je druga prica, vec ne mogu da verujem koliko su nasi politicari ne iskreni. Evo, cim je Vucic izasao i malo otvorenije rekao kako situacija sa pregovorima stoji, vidim da ljudima prija ta iskrenost, koliko god ona bolna bila. Bar znamo na cemu smo. No, to za 99% politicara ne vazi, jer su, ocigledno, vecina tih "politicara" u politici samo zbog para, interesa, profita, a nikako zbog Srbije i jos manje Kosova. Fuj! Ne znam kako, ali trebalo bi sto pre da probamo da ocistimo politiku od ovih politickih parazita. Mislim da ima par stranaka koje imaju sposobne ljude, ali su se oni ugusili od ostatka parazita u tim strankama. Politika u Srbiji = fuj!

Medena

pre 11 godina

Interesuje me njihovo vidjenje obzirom da su oni najveca i najjaca politicka opcija na nasoj politickoj sceni. I jedini relevantni za donosenje nekih odluka i daljih koraka stoga je uvek dobro cuti na koji nacin sagledavaju desavanja i koji su koraci za dalje.

GoranB

pre 11 godina

Placamo danak nase lose dugogodisnje politike,kola su se slomila na SNS.U situaciji kada vise nemamo mogucnost da biramo ili ponudimo bilo sta,ostaje nam samo da se uhvatimo za slamku da ova nasa ladja ne bi potpuno zavrsila na dnu.

rajko

pre 11 godina

Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

Teamadu

pre 11 godina

Dobro je izneti stav stranke pred javnost i novinare, nek se zna da je postignuto jedinstvo u odlučivanju. Transparentnost pre svega!

Teamadu

pre 11 godina

Ne mislim da narod treba da odluči, pošto nije upoznat sa svim činjenicama. To treba da odluči državni vrh, zato su i izabrani kao predstavnici naroda, da je predstavljaju!!!!
Tako da je dobro održćati ovakav satanak, da se stranka dogovori i iznese jasan stav o njenoj odluci, odnosno izboru rešenja.

KOPERNIKUS

pre 11 godina

Stvarno smo čudna zemlja, sada kada je politička situacija izuzetno teška, umesto da se udružimo da vidimo šta je najbolje u ovoj situaciji uraditi, a da ne bude na štetu Srbije, mi se bavimo sami sobom. Dobro je što će se danas u Skupštini Srbije obratiti SNS i obavestiti javnost gde smo u ovom trenutku kada su pregovori u pitanju. Treba reći šta dalje činiti.

jovica

pre 11 godina

Hteli mi to priznati ili ne ali politika menja lice (i političari). Internet otvara neslućene mogućnosti. Sve je teže sakriti informaciju. Transparentnost je postala nužnost a ne prazna priča!

Prepelica

pre 11 godina

SNS je stranka koja svoj posao radi na najbolji moguci nacin! Rezultati se vide i to je najvaznije! Interes gradjana im je na prvom mestu!

octavia

pre 11 godina

Svaka odluka je nepovoljna za Srbiju, ali narod zna i shvata da ovaj problem ne postoji od juče i ne može za to kriviti državni vrh!

tepavac

pre 11 godina

Srbija treba da reši problem Kosova, ali ne po svaku cenu, i ne prihvatanjem ovako ponižavajućeg predloga Eu. Zbog toga mislim da bi najbolje rešenje u ovom trenutku bilo raspisivanje izbora, jer milsim da za ovakav svoj stav Vučić ima veliku podršku među građanima Srbije.

Bob Kockalone

pre 11 godina

SNS danas treba na konferenciji za štampu bez ikakvog skrivanja da obaveste gradjane o politickoj situaciji u zemlji koja je dramatično.Posle teških pregovora u Briselu sa Tačijem i EU treba sve objasniti gradjanima kako su ti razgovori tekli. Šta je Tači nudio Srbiji, ovako politički protivnici koriste to kao argument da napadaju Vladu i vladajuću koaliciju.Borba mora biti nastavljena ybog gradjana Srbije, nema predaje.

UVEK MOŽE JOŠ

pre 11 godina

Srpska napredna stranka prinudjena je da se danas u Skupštini Srbije obrati javnosti, jer ima političkih stranaka kao DSS koje ovu tešku političku situaciju žele da iskoriste da svu odgovornost prebace na Vladu i vladajuću koaliciju. Umesto da ybijemo redove kada je najteže mi se bavimo strančarenjem e to je Srbija.

nidža

pre 11 godina

Od SNS poslanika ali i ministara uglavnom se čuju konkretne vesti kako o političkoj tako i ekonomskoj situaciji u zemlji. Često atipično za političare. Transparentno!

South Park

pre 11 godina

Nebojsa Stefanovic :
"Ne sumnjamo u politiku naseg svevisnjeg druga Vucica , da njega nema ni nebo ne bi bilo plavo , ni voda ne bi bila mokra."

lex

pre 11 godina

Kao najveca i najodgovornija stranka u zemlji, dobro je da se obrati i ne skriva u ovom teskom trenutku. Svi treba da gledaju samo interes Srbije i batale sakupljanje politickih poena..

South Park

pre 11 godina

Nebojsa Stefanovic :
"Ne sumnjamo u politiku naseg svevisnjeg druga Vucica , da njega nema ni nebo ne bi bilo plavo , ni voda ne bi bila mokra."

eeeee

pre 11 godina

Nije li vas sramota
Do pre godinu dana ste napadali demokrate sto pregovarajui kad je tesko
A sada kad je gusto svi da se izjasne, pa preuzmite polioticki rizik,vi ste sada vlast a ne opozicija

skeptik

pre 11 godina

Ovi iz SNS-a su kao Milosevic 90-tih. Ovaj vodio ratove bez saveznika a ovi idu u pregovore bez saveznika.
ZASTO, ZASTO ste digli nivo pregovora sa tehnickog nivoa na nivo premijera? Ko vas je bio po usima? Sve je to zakuvao vas vrli presednik Toma svojom platformom... i sta sad? Toma rece, "Pristina je popustil"... pa gde je onda problem? Sada kazete to nisu bili pregovori... Aleluja, otkrili ste toplu vodu?
Vi ste ubedljivo najgora vlast koju je Srbija ikada imala!!!

milanche

pre 11 godina

Stefanovicu, je l' pitate ostale politicke stranke za bilo sta drugo sto radite ovoj jadnoj zemlji? Prestanite vise sa prenemaganjem i demagogijom, jeste vi vlast ili niste? Nosite sami svoj krst pa cemo lepo da vas na prvim narednim izborima ocenimo kako ste ga nosili.

jovan

pre 11 godina

Covece, ovi drze javno mnjenje kao zarobljenike svojim konferencijama za stampu i "politickim situacijama"! Nema se kad za reforme, za koje slovo o ekonomskoj ili socijalnoj situaciji. To je hipertrofija Politike uprkos vladavini politicki nekompetentnih. Tako da se moze reci, vladavina parapolitike.

zasto su upropastili poziciju Srbije?

pre 11 godina

Borko je u pregovorima naterao Kosovo da nastupa sa zvezdicom, kako su se samo neki podsmevali tome, nije dozvolio ni da se raspravlja o suverenitetu Kosova. Sadasnja vlast je dovela do toga da Srbija ne moze da izdejstvuje ni zajednicu srpskih opstina u okviru nezavisnog Kosova, tako da ne znam kakvo izjasnjavanje ocekuje SNS. Moze se samo izjasnjavati o njihovoj odgovornosti zasto su doveli Srbiju u ovu situaciju.

Djordje P

pre 11 godina

Vecina njih su bivsi clanovi SRS, koji su se do pre par godina pozivali na rat i ubijanje za to Kosovo, a sada ce da izglasaju da je EU bitnija. Pa jel oni imaju uopste neke stavove ili su tu samo zarad "fotelja"? Ne kazem da treba da izaberemo EU ili Kosovo, to je druga prica, vec ne mogu da verujem koliko su nasi politicari ne iskreni. Evo, cim je Vucic izasao i malo otvorenije rekao kako situacija sa pregovorima stoji, vidim da ljudima prija ta iskrenost, koliko god ona bolna bila. Bar znamo na cemu smo. No, to za 99% politicara ne vazi, jer su, ocigledno, vecina tih "politicara" u politici samo zbog para, interesa, profita, a nikako zbog Srbije i jos manje Kosova. Fuj! Ne znam kako, ali trebalo bi sto pre da probamo da ocistimo politiku od ovih politickih parazita. Mislim da ima par stranaka koje imaju sposobne ljude, ali su se oni ugusili od ostatka parazita u tim strankama. Politika u Srbiji = fuj!

precanin

pre 11 godina

Pa sta je sad ovo ? Priznanje da Vlast nema hrabrosti da donese sama odluku ? Pa zasto smo vas birali , da se krijete iza naroda i opozicionih stranaka ? Ne bojite se vi Pristine ,pa ne smete da donesete odluku, nego raznih Jaksica, Ivanovica, predsednika opstina !? I onda proturate ove vase golobrade da saopste vas kukavicluk !? Pa gde su vase perjanice , koji su zaduzeni da opoziciji zapuse usta, Arsic i Babic , vase nade, da oni saopste opoziciji vas apel, ni oni nece ? Koja sramota i bruka !!!???

Pera

pre 11 godina

A što ste se gurali? A sad plačete.
"Stefanović je izrazio nadu da će "svi politicki činioci" pokazati odgovornost jer, kako je naveo, ovo "nije momenat za sticanje jeftinih političkih poena".

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe. Spremni smo da učinimo sve da se nađe izlaz i da doneto rešenje garantuje bolju budućnost građanima", rekao je on."
Ma nemoj!

qqlele

pre 11 godina

Neeeeeeeeeeee, rođače!!!! Dok ste bili opozicija, napadali ste ove pre vas da su izdajnici zato što pokušavaju da pronađu nekakvo rešenje za Kosovo. Nažalost, drugog rešenja nema osim pregovora sa šiptarskim liderima (kažem nažalost, ne zato što mislim da treba ratovati, već zbog toga sa kim treba da se pregovara) nema. Sada kada ste, nažalost, vi na vlasti, pregovaranje koje je do juče bilo izdaja postaje patriotski čin. U svakom slučaju, ponašanje DS-a koji vam pruža podršku tokom pregovora je za svaku pohvalu. Setite se kakvo je vaše ponašanje bilo dok su oni pregovarali. I nemojte sada da tražite podršku, nego gospodo, preuzimajte odgovornost, ovo je samo deo nebeske pravde,da ekipa koja je 99.izgubila Kosovo to sada pred svima nama mora da ozvaniči. Ali, siguran sam da će i vaša predaja Kosova nama biti predstavljena kao patriotski čin.

Siniša

pre 11 godina

Jednom radikal, uvek radikal...samo vam fale majice i bedževi..., džaba nova odela, frizure, lažne naočare...volite da pravite cirkus, pa to ti je.

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

sta stranke da kazu? ko je pregovarao: sns ili neke stranke? sns sa partnerima je trenutno na vlasti, vi ste i pregovarali - vi i recite. i ako bi neke druge stranke rekle nesto - sta bi to znacilo? evo ldp godinama govori da srbija treba da prizna kosovo pa nikom nista. e pa i sad - sns i partneri neka kazu i odluce pa - nikom nista ili...

OjsOjs

pre 11 godina

Na kraju krug se zatvara. Samo vam fali idejni tvorac vase politike Kavlobag, Oguvin Kavlovac, Vivovitica, majice i bedzevi i poneka tabla stiropora!
Eh da i ne zaboravite da nam otkrijete sta je bilo sa onim dzakovima?

DexR

pre 11 godina

Zasto sada trazite da se ostale stranke izjasne, kada Vi niste hteli da se izjasnjavate. Vas diplomirani kazandzija je godinama pricao da on ima resenje za Kosovo i recice kada dodje na vlast. Pa 'ajde sada mudraci, pametnjakovici resite problem Kosova sami a ne da trazite saucesnike i tudja misljenja. Sram Vas bilo.

zluradi

pre 11 godina

Nije lako biti na vlasti,a? Kada ste bili u opoziciji, a tadasnja vlast trazila da se i vi ukljucite u resenje istog ovog problema, kako ste reagovali? Optuzivali ste ih da su izdajnici srpskog naroda i drzave! Nisam za to da vam vrate istom merom i ne verujem u to, ali zasluzili ste!

ivan

pre 11 godina

vi ste zeznuli stvar ovim pregovorima, niko vas niej terao ovako duboko da ulazite, navukao vas je Tači....sada tražite da i drugi preuzmu odgovornost...sram vas bilo kukavice!!!! DS je bio na odličnom putu da to reši kako valja..

bezimena

pre 11 godina

Tražili ste VLAST, na vama je da donosite odluke i za njih odgovarate! Ako za to niste sposobni izvol'te podnesite OSTAVKE, svi redom, preCednik sa lažnom diplomom, koji je tvrdio da ima "tajni" plan za Kosovo, da je Tači popustio i sl. nebuloze, takodje!

Kada su se udarnički donosili evropski zakoni, nepunih 1000 (slovima: HILJADU) kako bi se dobila kandidatura za članstvo u EU, kada su prethodno morali da se menjaju zakoni da bi bili stavljeni na belu šengensku listu, ili kada su se ulagali ogromni napori da odbegli haški optuženci budu uhapšeni, VI STE TADAŠNJOJ VLASTI, kao radikali sa i bez bedža, sadašnjoj opoziciji, PODMETALI NOGU NA SVAKOM KORAKU a sada bi da se sakrivate iza njih!?

Siniša DS

pre 11 godina

Zao mi je SNS sto mora da ponese teret koji su tovarili prethodnici, jer sta god da urade sad dobice negativne komentare. A ko nas je doveo u ovu bezizlaznu poziciju?
(Danica, 4. april 2013 11:17)

Ne znaš, pa ja ću da ti kažem - SPS i SRS, Milošević, Šešelj, Nikolić, Vučić, Dačić, Vulin i ekipa koja je vodila državu od 1997 do 2000 godine. Da li ti je sada jasno.

TXC

pre 11 godina

Ma šta kažeš, "ni Vučić ni SNS nisu kreirali ovu krizu"? Nego ko ju je kreirao? Ko je bio na vlasti devedesetih kad je ova kriza kreirana?

Svakako je problema sa albanskim stanovništvom na Kosovu bilo i ranije, ali ova trenutna "verzija" krize potiče jasno iz perioda 1998-99 kada je na vlasti bila potpuno ova ista ekipa kao i sada (SPS-SNS, samo što se SNS tada zvao SRS). I tada je isto Vučićev zadatak bio da priča kako će sve da nas hapsi (samo što je tada stvarno i mogao da hapsi npr. novinare zbog tadašnjih represivnih zakona!).

Posle totalnog poraza u Briselu ova ekipa ne zaslužuje podršku opozicionih stranaka. Hteli ste vlast, evo vam sad vlast, gledajte šta ćete--lako je pričati!

lex

pre 11 godina

Kao najveca i najodgovornija stranka u zemlji, dobro je da se obrati i ne skriva u ovom teskom trenutku. Svi treba da gledaju samo interes Srbije i batale sakupljanje politickih poena..

ha ha ha

pre 11 godina

pusti te vi druge stranke,vas su vasi glasaci izabrali,pa vi odlucujte.hteli ste vlast,eto vam je.Odreci ce vas se ovi glasaci i nece vas zastititi kao ni onog 90-tih.

grrr

pre 11 godina

Koliko samo neupućenih na komentarima.Vučić,Nikolić,Dačić su direktno odgovorni za sadašnju situaciju na KIM.Da podsetim one partijske poslušnike SNS da su njihove perjanice bile za totalni rad sa NATO , čak i Slobodana nazvaše izdajnikom zbog Kumanovskog Mira.Poenta svega o izjašnjavanju stranaka je kukavičluk naših političkih predstavnika i naroda u celini.Sećam se ja tako mnogih mobilizacija zbog Hrvatske,BIH,KIM...Sećam se hrabrog neodazivanja velikog broja vojnosposobnog građanstva ove zemlje.Znam da bi i sada tako bilo.Problem je što se većina građana ove zemlje ponaša krajnje licemerno,glasa iz koristi a kada se sve upropasti i dođe vreme za ratovanje krene da krije članove svojih porodica.Sada se svi foliraju a istina je baš ovakva kakvu sam je izneo jer mi se desilo da sam na ratištu proveo 4 meseca jer nisu mogli da nam skupe zamenu.Muka mi je od ovih bivših radikala ,heroja iz DSS , Tadičevog DS, SPS koji se kobajagi promenio.Poenta je da se Srbija okreće ka Rusiji.Samo nas malo zafrkava geografija jer Kuba je ostrvo a mi kontinetalna zemlja.I siguran sam da sutradan kada KIM uđu u EU naša braća sa KIM se neće vratiti u maticu.Ostaće tamo da se muče i bore za interes Srbije i mučiće se za plate u evrima gde su dve dnevnice naša mesečna plata.Samo doći će do promene na terenu ako ne prihvatimo plan EU a onda evo njih kod nas a to je već neka druga priča.Ko razume shvatiće...Za ostale me baš briga....

ST

pre 11 godina

Radikali bez bedža su nas uvalili u probleme, pa sada beže od odgovornosti. A što lepo ne priznate da je vaša politika doživela fijsako, pa zar narodni poslanici nisu usvojili rezoluciju i platformu, koju je SNS predložila, i šta sada hoćete - da pobegnete od odgovornosti za krah vaše politike, ne može. Podnesite lepo svi ostavke, na čelu sa Nikolićem, ako ste odgovorni ljudi.

LEX

pre 11 godina

Naprednjaci raspišite referendum tako se najlakše odgovornost prenosi na gradjane, a što se tiče vrućeg krompira zvano Kosovo koji je sada u vašim rukama to ste i zaslužili jer se zna da su izmedju ostalih Vučić, Toma Nikolić, Drecun i njima slični problem zakuvavali 1999 godine

rajko

pre 11 godina

Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

1%

pre 11 godina

E moj naprednjak..ovo sto si rekao meni lici na onu:
Kad je muka - dje si Djuka!
A kad je....e - mene ne zovete!

Hteli ste vlas, dosli ste na vlast
Nesto ste obecali- ispunite

Nista jednostavnije, sta se hvatate za druge,,ti drugi su platili to sto su bili na vlasti...

UVEK MOŽE JOŠ

pre 11 godina

Srpska napredna stranka prinudjena je da se danas u Skupštini Srbije obrati javnosti, jer ima političkih stranaka kao DSS koje ovu tešku političku situaciju žele da iskoriste da svu odgovornost prebace na Vladu i vladajuću koaliciju. Umesto da ybijemo redove kada je najteže mi se bavimo strančarenjem e to je Srbija.

Dr Smislov

pre 11 godina

Naravno,svi da se izjasne!! Oni koji imaju različit stav od SNS ima da budu kažnjeni,samo da se zna! Ovo nije bio poziv već naredjenje kako i šta da se kaže!! Stara su oni škola udbaška,tako i rade kao oni,samo što se parole više ne pišu po zidovima i ogradama.

bogi

pre 11 godina

Vrlo transparentna konferencija na kojoj nisu dopustena pitanja novinara.
I zahteva se od podrska i misljenje od ostalih stranaka i gradjana, a niko jos nije video (osim "drzavnog vrha") o kakvom se ponudjenom sporazumu radi. Samo pitanje jeste li za ili protiv. A cega?

Mishko

pre 11 godina

SNS je kukavička stranka. Ako su dobili mandat od naroda, treba i da ga ispoštuju, a ne da se za svaki ozbiljniji problem kriju iza drugih partija ili referenduma.

jovaN

pre 11 godina

Aktuelna politička situacija je sledeća: Kosovo vam je omča oko vrata !
(Miloš, 4. april 2013 01:22)
Kosovo je manji problem od ekonomskog kolapsa i zavisnosti od sveta. Drugi problem su, posle eventualnog odbijanja "dogovora", potencijalna mešanja u naše unutarnje probleme (i njihovo eskaliranje).

ergo

pre 11 godina

Podrzavaju posebno Vucica, eksplicitno kazu da je on taj koji ce doneti odluku, ne dozvoljavaju postavljanje pitanja.... mozes skinuti bedz sa revera al ga ne mozes izvuci iz srca...

SNS prevaranti

pre 11 godina

Gospodine Stefanoviću, da li ste vi pročitali Ustav, ako niste predlažem da ga pročitate. Pa ne možete da donesete odluku suprotnu Ustavu, morate da menjate Ustav. A šta je sa rezolucijom i platformom, zar se narodni poslanici nisu izjasnili i šta sada opet hoćete.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Slazem se.Javno objaviti ponudjeni sporazum i jasno reci sta donosi za a sta protiv.Ovako traziti od nekoga da se izjasni o necem maglovitom je nekotektno.Treba upozoriti i na trend vladajucih struktura da nedozvoljavaju postavljanje pitanja na konferencijama za novinare.

zis

pre 11 godina

E moji naprednjaci sad ste se setili naroda i potrebe za jedinstvo a do onomad sve zivo ste kritikovali i omalovazavali koji ste vi nistaci.

jaa

pre 11 godina

ljudi pa taj vučić je bio ministar u vladi koja je dovela do bombardovanja i gubitka kosova, a sve vreme u opoziciji je govorio da to šta vlast radi je izdaja i loše za srbe i srbiju, a da on ima plan o kosovu koji neće da kaže da ga vlast ne ukrade! a sad da se svi slože. ovaj SNS je populizam u praksi i živa laž.

dudule

pre 11 godina

Kakav referendum, kakve su to gluposti. Tražili ste podršku na izborima, izašli ste na izbore sa svojim programom, dobili ste mandat, preuzeli odgovornost. Dosta kuknjave. Sada hoćete da podelite odgovornost sa drugim strankama i još gore na referendumu sa građanima.

lala

pre 11 godina

Šta imaju stranke da se izjašnjavaju. Zar niste u predizbornoj kampanji tvrdili da imate rešenje za Kosovo. Nakon formiranja skupštine i vlade trebalo vam je skoro godinu dana da izađete sa platformom. Gospodo nazadnjaci, osim hapšenja političkih neistomišljenika postavljanjem vaših ljudi u JP vi niste ništa uradili ni po jednom pitanju. Da ne spominjem džak sa glasačkim listićima i obećanje da ćete reći ko je pokrao izbore, 100 milijardi eura investicije. Da prethodna vlast nije počela da gradi most Borča-Zemun, ništa ne bi bilo od investicija. Rasipate novac poreskih obveznika na sve strane, zadužujete se dinamikom koja će nas odvesti u bankrot. Plaćate botove da vas uzdižu u nebesa a plitika koju vodite je potpuni fijasko. Bićete oduvani na sledećim izborima i doživećete sudbinu vaših praotaca sa bedžom. Nakon vas ni pakao nam neće teško pasti.

Dragan

pre 11 godina

Treba (posto se iskristalise sta je ponuda) da pitaju za misljenje, to je OK, to je nacionalno pitanje oko koga ne bi trebalo da se strancari. Ali da je to zalosno kad je SNS u pitanju, jeste. Dok nisu dosli na vlast svaki dogovor i kontakt sa kosovskom stranom je bio veleizdaja. A to da oni i SPS nemaju veze sa tim sto se desilo je za umreti od smeha!
A vec Vuciceva kuknjava je beskrajno neukusna. Cela zemlja se ubi od zelje da sazna kako je njemu neeeverovatno tesko u ovom istorijskom trenutku! Pravi lideri su oni koji znaju da ponesu odgovornost. Ali nema u nas takvih,(pogledaj samo Tadica sto nas je "vodio" 8 godina,obicna zamlata), mozda je Djindjic bio kandidat...

Dragan

pre 11 godina

A. Vucic je kao neki lik iz "Top liste nadrealista", covek ne primecuje da je 80% njegovih obracanja javnosti nesto kao intimni politicki dnevnik, e kako je on eto nesrecan i frustriran i sto li to njemu uopste treba, medjutim eto to je valjda njegova zrrtva na oltar oradzbine, bljak.
Najveci greh npr. Borku Stefanovicu izgleda da nije sto je napravio kakve takve sporazume sa Pristinom nego sto nije dramio u maniru sapunskih opera?
A valjda samo deca ne znaju da tu nema dobrih resenja, nego samo vise ili manje losih.

nidža

pre 11 godina

Od SNS poslanika ali i ministara uglavnom se čuju konkretne vesti kako o političkoj tako i ekonomskoj situaciji u zemlji. Često atipično za političare. Transparentno!

Bojan J.

pre 11 godina

Kvarno je sto sada zahtevaju podelu odgovornosti za potez zbog kojeg su do juce pozivali na linc ljudi iz tih istih opozicionih stranaka. To na stranu, zrele stranke treba jasno i glasno da stanu iza Vladine odluke da se postigne dogovor koji ce Srbiji omoguciti nastavak integracija. Ovo nam je najverovatnije poslednja ponuda, ali i poslednji voz za EU budzet 2014-2020. Ako nam opet emocije budu iznad uma, za sedam godina ce Srbija biti iza Albanije po razvoju i standardu. Da li je to patriotizam?

vlada milic

pre 11 godina

ne mogu da verujem koliko pamcenje imaju pristalice sns. ajde setite se kakvu ste podrsku vi davali tadicu" izdajnici, strani placenici , domaci izdajnici ..," . sada vi iz sns nama iz ds drzite predavanja iz eurointegracija , toleranciji i pomirenju izmedju naroda. pa zar stvarno mislite da mi toliko nemamo mozga. nismo mi poceli da razmisljamo i pricamo kao vi nego vi sada pricate i mislite ono sto smo mi vama pricali poslednjih 20 godina a vi nas vredjali.

nišlija

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

student

pre 11 godina

Pitam se ko nas je doveo do polozaja da biramo izmedju dva zla? Da li ce se ikad narod opasuljiti i produziti secanje na malo vise od godinu, dve. Evi sada prilike za to, krug se zatvorio, ko je zakuvao problem sad se na istoj vatri krcka i znoji, postavljen pred ultimatum!

Filip Mirkovic

pre 11 godina

Problem u drzavi je sto dve najvece stranke lice kao sestre. Ni jedna ni druga nemaju kosovsku politiku, a zajedno cine preko pola birackog tela. To govori i o nama kao narodu. Da smo demagozi. Da nemamo stav prema najvaznijem pitanju. Zato postujem i DSS i LDP. S njima se bar od pocetka zna na cemu si.

Coco Bill

pre 11 godina

Nije lako biti na vlasti,a? Kada ste bili u opoziciji, a tadasnja vlast trazila da se i vi ukljucite u resenje istog ovog problema, kako ste reagovali? Optuzivali ste ih da su izdajnici srpskog naroda i drzave! Nisam za to da vam vrate istom merom i ne verujem u to, ali zasluzili ste!
(zluradi, 4. april 2013 12:26)

Bravo !, samo još da te dopunim. Ne samo to, nego je Toma rekao da oni imaju već gotov plan i da narod treba da glasa za njih i da će se taj plan ostvarit njihovim dolaskom na vlast !

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

A sto lepo ne kazu da nemaju m.....Sto ste se hvatali u kolo kad neznate da igrate...A sad kad treba da se ide u istoriju kao vlada koja je dala Kosovo ili vlada koja treba Srbiju da unisti traze slogu...a do juce su imali sve..bolje programe i ideje od zutih...a sad...Cvrc...nude ostavke..ha..ha

GoranB

pre 11 godina

Placamo danak nase lose dugogodisnje politike,kola su se slomila na SNS.U situaciji kada vise nemamo mogucnost da biramo ili ponudimo bilo sta,ostaje nam samo da se uhvatimo za slamku da ova nasa ladja ne bi potpuno zavrsila na dnu.

Ramaz Šengelija

pre 11 godina

Vidi se da SNS ne beži ni od odgovornosti ni od konstruktivnih predloga opozicionih stranaka (kojih skoro da nema). Jedino se svima smučilo jeftino prepucavanje i vređanje od strane nezrelih pojedinaca kad mu vreme nije, tj. kada se odlučuje o sudbini naroda i države. To će građani dobro zapamtiti i oceniti svojim glasovima prvom sledećom prilikom.

jovica

pre 11 godina

Hteli mi to priznati ili ne ali politika menja lice (i političari). Internet otvara neslućene mogućnosti. Sve je teže sakriti informaciju. Transparentnost je postala nužnost a ne prazna priča!

parkinson

pre 11 godina

Braco Srbi sa Kosova, sedite tu gde ste, ako dodjete u Srbiju, morace te da postujete zakone, mora da se placa kirija za stan, struja, voda, grejanje , isto kao i mi ostali koji zivimo u Srbiji !!!

Predrag

pre 11 godina

I treba da se sve stranke izjasne po pitanju Kosova, a ne da pametuju kako je trebalo raditi, da je DS vodio pregovore kako treba sada ne bi Srbija bila pred svrsen cin, a sto se tice komentatora stavite se svi na Vucicevo mesto pa dajte resenje.

Vlada

pre 11 godina

Ne gospodo iz SNS-a, vi ste Vlast I Vi treba da resavate probleme. To ste obecali gradjanima kad ste oformili vecinu. Nemojte se sad izvlaciti I prebacivati drugima da resavaju Vase probleme. Ako ne znate kako onda tako I recite I povucite se sa politicke scene. Ovako kako se ponasate ste nedostojni date Vam uloge, gospodo moja draga.

Igor

pre 11 godina

Žao mi je tog naroda dole koji ništa naučio nije iz lekcije koja je održana Srbima u Krajnji. Gotovo sam siguran da će ovi sa severa uskoro završiti u traktorskim kolonama. Od 1999 do sada je bilo mnogo prilike da se za te ljude obezbede dobri uslovi za život, umesto što smo se bavili junačkom istorijom, Kosovom kao srcem i kolevkom Srbije, i drugim mitovima i legendama.

Ali moram priznati da mi je neopisivo drago što su oni koji će morati da priznaju da Kosovo nije deo Srbije još od 1999 baš oni koji su ga i izgubili.

mirko j.

pre 11 godina

Gledajuci sta rade ovi iz SNS-a na celu sa vrhovnim komandantom Vucicem,mislim da tvrda struja LDP-ovaca ne zna sta ih je snaslo!?Brisel i Vasington su nasli nove miljenike,LDP i DS su odbaceni kao stare krpe...Ne cudi zaista sto mnogo clanova DS-a i LDP-a nalazi uhlebljenje upravo kod Vucica.

Dušan

pre 11 godina

E svašta!U pregovore ušla grupacija koja čini vlast,pregovore vodila onako kako je htela krijući se iza odluka Skupštine koje je pritom nisu ni interesovale.Njihova nesposobnost i ugled koji u svetu imaju doveli su do ovog,uzmi ili ostavi položaja.I sada da svi delimo odgovornost?JA evo prvi NEĆU!

Dragan

pre 11 godina

Referendum je bezanje od odgovornosti. I odgovor veoma zavisi od pitanja. Ne moze se srociti jednostavno pitanje koje ispravno tretira ovu situaciju.
Niti bi mi koji bi glasali bili u mogucnosti da je sagledamo u celini. Zato se oni bave politikom, i zato su izabrani od vecine: da ponesu odgovornost na osnovu celokupne situacije i po svojoj savesti. A opozicija kakva je bila SNS u tim situacijama nimalo ne pomaze,tako je to u ovoj ( a mozda i inim nekim zemljama)

stevan

pre 11 godina

Imam predlog. Da cujemo prvo vas. SNS. Toliku podrsku imate da cete nas sve oduvati. Sta vas briga sta ja propali uruseni DS jadnik mislim. Pucaj mali. Pricaj ili u misiju rupu. Bolje se izduvaj. Bocnucu te ko luftbalon. pa ces se izduvati sa kaaa puuuc#!!!!

ST

pre 11 godina

Ja ove radikale bez bedža uopšte ne razumem, a verujem da ni sami ne znaju šta hoće. Pa DS vam je dala podršku, glasali su za rezoluciju i platformu, iako nije dobra, ali nisu hteli da vam smetaju. I šta sada opet hoćete? Imate ubedljivu većinu u parlamentu, imate predsednika i možete da odlučujete i radite šta hoćete, ko vam brani. Stvarno mi niste jasni, preuzmite više odgovornost ili se sklonite ako ste nesposobni. Ali, o čemu se ovde radi - pa žuljaju vas politički poeni, nećete da gubite političke poene, glasače...to vas boli, pa tražite alibi, kao i uvek.

Zivota

pre 11 godina

Gradjani treba da donesu tako vaznu odluku a ne neko u njihovo ime. Vrlo dobro se zna na osnovu kojih obecanja su danasnji srpski politicari i dosli na danasnje pozicije. Sram ih bilo na ovakvom licemerstvu.

Bacvanin

pre 11 godina

A to je taj cuveni plan SNS-a i Nikolica o Kosovu?
Zuti su makar imali neki plan, doduse los i beskoristan, ali su imali nesto. Danasnja vlast nema nikakav plan, sem da smesti svoj kadar u drzavne jasle.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

Lako je vama TAMO...a sta ce mo mi na Kosovu...sta god da odlucite mi ocekujemo ROSU i KFOR brzijih dana...a od vas samo ostar protest!!!"

IronMan

pre 11 godina

Nema šta da se stranke izjašnjavaju, one su se već izjasnile (u predizbornim kampanjama) i dobili mandate na osnovu svog programa, a ni u jednom od bjih nije bilo dileme vezane za Kosovo(?!), a svi znamo kako je prošla jedina stranka koja se otvoreno zalagala za otcepljivanje ovog dela naše teritorije! Dakle, ako tu ima nešto nejasno, onda neka daju referendum, pa će im biti jasnije...

uzor

pre 11 godina

kak bi zagorci rekli, nebi se steli mesati u vase pitanje ali zar nije logicno da stranka koja je na vlasti preuzme odgovornost u odluke koje ce donijeti. kada treba podijeliti odgovornost o tako teskom pitanju onda je opozicija dobra a kada isti predloze neke zakone u skupstini,naravno svi do jednog budu odbijeni.mislim da je taj vas vucic jedan veliki glumac i populist a ne fajter i baja kakvim se predstavlja.

rex

pre 11 godina

Sta ovaj ima da zahteva ista od svih stranaka? Alo ljudi prosla diktatura. Nek svako ima stav kakav hoce, a nek vlada iznese svoj. Ako ne moze, izbori, pa idemo opet. To vam je demokratija junaci. Trazili ste vlast, snosite odgovornost. Ako niste spremni, izbori. Sve je to demokratija. Mozda ne ova vasa usukana ispod glasa megatrend komunisticka, ali eto citajte Vebera kao vas dragi vodja pa cete imati pamentije izjave.

Predrag

pre 11 godina

Izmedju dva losa izbora, biraj manje los"...Ono u sta sam siguran, Vucic ce sigurno izbrati manje losu opciju za Srbiju i svoj narod, a ne za sebe.

podgoričanin-srbin

pre 11 godina

ne moze šut sa rogatim !!!
Moje vidjenje je najbolje da se organizuje referendum pa šta narod odluči, pa svi podjednako da ponesemo teret odgovornosti.
Činjenica je jedna da nam se Kosovo neće vratiti pa kakva god naša odluka bila, jer od Rusije smo se bezbroj puta nadali, pa uvjek ništa. Realno i Putin je svjestan zašto bi se zbog nas upuštao u konflikt sa ostatkom svijeta.
Moje mišljenje je da i pored bolne činjenice da nam je nešto silom oduzeto, ipak treba se pomiriti i krenuti naprijed jer mi se tu ništa ne pitamo, ali samo možemo gore sebi napraviti !

Teamadu

pre 11 godina

Ne mislim da narod treba da odluči, pošto nije upoznat sa svim činjenicama. To treba da odluči državni vrh, zato su i izabrani kao predstavnici naroda, da je predstavljaju!!!!
Tako da je dobro održćati ovakav satanak, da se stranka dogovori i iznese jasan stav o njenoj odluci, odnosno izboru rešenja.

ДСС

pre 11 godina

Ми смо се изјаснили давно, и да се од 2008. на овамо радило "по нашем", до свега овога не би ни дошло. Једино ми и ЛДП смо странке које од почетка имају јасно дефинисан став о свим државним питањима. Иако мислим да су њихови ставови потпуно погрешни, поштујем их више од свих осталих заједно.

Alek

pre 11 godina

Nemaju niti SNS niti "stranke" mandat da odlucuju o Kosovu i Metohiji. Jos uvek je jedino USTAV merodavan dok se drugi ne donese. Sve ostale odluke mimo Ustava ce konstituisati DRZAVNI UDAR. A tada nista vise nece vaziti u ovoj zemlji.

amelie

pre 11 godina

Vucic je vec rekao da se sporazum mora ostvariti- juce na rts. uzeli su par dodatnih dana da spreme narod i prikazu izdaju kao bolje resenje. referenduma nece biti jer zna se sta bi narod rekao, sa strankama je opet lakse. pozivate na jedinstvo u izdaji, a zaobilazite narod! prodane duse.

porfirije petrović

pre 11 godina

Vreme je očigledno isteklo, decenija je protraćena i mnoge šanse za bolji dogovor su propuštene. Sada smo pritisnuti uz zid i moramo da se opredelimo za jeftinije od dva preskupa rešenja. Ne znam šta je bolje, ali se nadam da svu cenu neće platiti naši sunarodnici širom Kosmeta.

Maja Lukas

pre 11 godina

Mozda je doslo vreme da shvatimo da ne mozemo glavom kroz zid - bas uvek i u nedogled. Kako god da se svi osecamo, Kosovo se ne moze povratiti, ni pregovorima, ni ratom, ni pravno a ni fakticki. Otislo je, izgubili smo ga. Sad mozemo u Evropu, bez Kosova, ili ne u Evropu, isto bez Kosova. Tacno je da ova druga opcija otvara mogucnost da ga jednom nasa zemlja povrati, kada se svetski poredak promeni, kroz puno decenija. To su jedine dve opcije, nikakav "povracaj" Kosova u ovom momentu ne dolazi u obzir, taman da se svi zajednicki spalimo, pa ljudi, valjda nam je to najzad jasno. Jeste grozno, ali je tako. Niko ovde nije kriv u ovom momentu, ni ovi, ni oni, takav je bio nesrecni sklop okolnosti. Pa ne mzemo sad svi kolektivno u ludnicu zbog Kosova, mi ipak zivimo sada i danas.

Fidelio

pre 11 godina

Šta je, bre, napredni radikali? Sad kad je postalo gusto, vi krećete s pesmicom "svi smo u istom čamcu"?
Ne, gospodo radikali, nismo u istom čamcu. Hteli ste vlast, što više vlasti, čak toliko da ste je bahato uzurpirali u Novom Sadu.

E, pa dobili ste vlast. Najvše "zaslugom" lopovskog, nesposobnog i neodgovornog DS-a, ali i velikim delom zahvaljujući Tominim lažima kako vi imate odličan plan za Kosovo, ali ćete ga objaviti tek posle izbora, da vam ga DS ne bi plagirao.
Sad vam se desilo ono iz čuvene izreke "dala baba dinar da uđe u kolo, sad bi dala pet da izađe, ali ne puštaju."
Počinjete da uviđate da vlast nije samo lagodno pljuvanje po neistomišljenicima, niti kretenski performansi s majicama u Skupštini, kao što ste radili dok ste bili u opoziciji. Sad možda shvatate reči pesme "It's lonely at the top". (Ne, ovo ne shvatate jer ste ispit iz engleskog kupili kao i sve ostale ispite.)

Vlast znači i odgovornost, od koje se u nekim situacijama ne može pobeći, ma koliko vi pokušavali da se izvučete kao tarana iz lonca. Ovo sa Kosovom je jedna od takvih situacija. I neće vam pomoći nikakvo plačljivo i kukavičko pozivanje na "jedinstvo" niti Vučćevo glumatanje "teško je" na konferencijama za štampu.
Vi ste vlast, niko vam je ne osporava i zato preuzmite odvornost i donesite odluku iza koje ćete stati vi, radikali. Pa šta (vam) bude!

bezimena

pre 11 godina

Lako je vama TAMO...a sta ce mo mi na Kosovu...sta god da odlucite mi ocekujemo ROSU i KFOR brzijih dana...a od vas samo ostar protest!!!"
(Srbin sa Severa KosMeta, 4. april 2013 12:53)

A šta će to da vam "rade" KFOR i ROSU (niko vam ne brani da se zaposlite u kosovskoj policiji, pa i u ROSU) ako ste ispravan gradjanin? Na ničijoj zemlji, na kojoj vlada opšti haos, bezvlašće i kriminal, mora već jednom da počnu da se uspostavljaju neka pravila ponašanja. U vašem je interesu, kao i svakog drugog stanovnika Kosova, da to bude što pre, pa bi bilo najbolje da i vi date doprinos tome, jer balvani poštenim ljudima ništa dobro nisu doneli!

p.s. od Srbije ne možete da očekujete, kao ni do sada, osim u vašim glavama, ništa. Srbija, koja je tuga, jad i čemer, posle gubitka svih ratova 90-tih, opljačkana a zadužena preko guše, nema nikakvu moć ni sebi da pomogne, kamoli vama. Možete li to da shvatite?

Rodoljub

pre 11 godina

Ne, ne , decko sa Megatrenda , naivan si mi ti kao francuska sobarica. Pa sta si ti umislio , da smo mi ostali sisli sa drveta? Pa kada je Demokratska stranka prosle godine pregovarala o beznacajnim stvarima , tipa fusnota i regionalno predstavljanje KiMa , ti i tvoji satrapi iz SNSa ste ih optuzivali da su najveci izdajnici u istoriji Srbije, a Demokratska stranka je dobila ukidanje viza i status kandidata za clana Evropske unije za Srbiju , a da pri tome nije predala bukvalno NISTA od suvereniteta Srbije na severu KiM.!!
Posle proslih izbora ti decko i tvoj Predsednik "presamiceni" Vucic , ste OBECALI Amerikancima i evropljanima da cete biti mnogo kooperativniji od Demokratske stranke i zato su vas oni i podrzali da napravite ovu skaradnu Vladu. I posto ste iz straha od DSa ovih 8 meseci provlacili ceo DS kroz blato toboznje borbe protiv korupcije i niste uspeli ni da okrznete DS , sada je dosao red na vas da platite racun koji ste napravili kod amerikanaca i evropljana i da predate sever Kosova i sad ste se setili da svi treba da platimo vas racun , iako ste VI i SPS jedini krivci za ovo stanje u kojem se KiM nalazi , jer ste VI potpisali Kumanovsku kapitulaciju!!!
Nema od podrske za prevaru nista !Sami placajte svoje prevarantske racune!
Napred Demokratska stranka, zivela Srbija !
Dole ova hohstaplerska i prevarantska Vlada!!!

Alexei

pre 11 godina

Zapravo ovo nije toliko komplikovana situacija. Vucic izadje pred skupstinu i kaze kakve ce posledice biti potpisivanja (ili ne potpisivanja) pa nek poslanici glasaju. Birali smo ih sa razlogom. Pa koja opcija dobije vise glasova, ta prolazi.

tepavac

pre 11 godina

Srbija treba da reši problem Kosova, ali ne po svaku cenu, i ne prihvatanjem ovako ponižavajućeg predloga Eu. Zbog toga mislim da bi najbolje rešenje u ovom trenutku bilo raspisivanje izbora, jer milsim da za ovakav svoj stav Vučić ima veliku podršku među građanima Srbije.

Medena

pre 11 godina

Interesuje me njihovo vidjenje obzirom da su oni najveca i najjaca politicka opcija na nasoj politickoj sceni. I jedini relevantni za donosenje nekih odluka i daljih koraka stoga je uvek dobro cuti na koji nacin sagledavaju desavanja i koji su koraci za dalje.

Razočarani glasač SNS

pre 11 godina

Vrlo je teško protumačiti, provaliti, šta u stvari hoće SNS, jer govore uvijeno, okolišu...traže podršku, ali ne kažu za šta. Ima nekih ljudi iz SNS koji se izleću, poput Drecuna, tako da smo konačno saznali šta SNS smera. Pa oni neće ni po koju cenu da prihvate ovakav sporazum sa Prištinom, a to znači da nema ništa i od EU i za to traže podršku. Eto, to je politika SNS - tako da možemo da se oprostimo i od EU i od Kosova. Sada je jasno i zbog čega je Nikolić bio kod Lukašenka(da se posavetuje - kako vladati pod sankcijama, uvesti diktaturu u Srbiji...), odlikovao diktatore...sve je to priprema za ono što nas čeka. Zaključak-pregovori su samo farsa, predstava za naivan narod, a sve se radi da do dogovora ne dođe. Niko se nije zapitao da li smo mi svesno postavili Prištini uslov za koji znamo da neće prihvatiti. Oni si sve prihvatili(obrazovanje, lokalnu vlast, zdravstvo, sudstvo, prostorno planiranje...lokalnu policiju i da načelnici PU Opštine budu Srbi, ali nisu prihvatili da šef policije svih opština bude Srbin, jer onda nemaju nikakvu kontrolu), ali neće da prihvate da se napravi autonomija koja će se ponašati kao republika Srpska, koja će praviti nestabilnost...

KOPERNIKUS

pre 11 godina

Stvarno smo čudna zemlja, sada kada je politička situacija izuzetno teška, umesto da se udružimo da vidimo šta je najbolje u ovoj situaciji uraditi, a da ne bude na štetu Srbije, mi se bavimo sami sobom. Dobro je što će se danas u Skupštini Srbije obratiti SNS i obavestiti javnost gde smo u ovom trenutku kada su pregovori u pitanju. Treba reći šta dalje činiti.

Kosmos

pre 11 godina

Demokrate ne mogu da se izjasne pošto to nisu radili ni predhodnih godina,LDP nije navikao da se izjašnjava već samo da kritikuje,a ovi ostali su manje više nevažni. Znači nema ništa od toga,ako ćemo realno.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Tesko da ce se svi javno izjasniti i da snose odgovornost za sva dalja desavanja.Lakse da se sakrivaju iza napada. A mnogi su imali priliku da se bave Kosovom , odlucuju ,a do sada su samo potpisivali i potvrdno klimali glavama.

Miloš

pre 11 godina

I ja se slažem sa inicijativom da o kosovskom problemu treba da se izjasne sve stranke. To je nacionalno pitanje broj 1 i svi treba da učestvuju u odluci šta raditi dalje. Očigledno je da je stav prvenstveno EU mnogo gori nego što smo sanjali.

pitanja

pre 11 godina

Hajde da resimo i ovo pitanje, svo zajedno, slozno, pa da se posvetimo i drugim, takodje znacajnim, pitanjima. Puno toga mozemo zajedno.

Bob Kockalone

pre 11 godina

SNS danas treba na konferenciji za štampu bez ikakvog skrivanja da obaveste gradjane o politickoj situaciji u zemlji koja je dramatično.Posle teških pregovora u Briselu sa Tačijem i EU treba sve objasniti gradjanima kako su ti razgovori tekli. Šta je Tači nudio Srbiji, ovako politički protivnici koriste to kao argument da napadaju Vladu i vladajuću koaliciju.Borba mora biti nastavljena ybog gradjana Srbije, nema predaje.

Teamadu

pre 11 godina

Dobro je izneti stav stranke pred javnost i novinare, nek se zna da je postignuto jedinstvo u odlučivanju. Transparentnost pre svega!

Gospojinka

pre 11 godina

Aktuelna situacija zahteva i analizu i razgovore i utvrdjivanje sledecih potrebnih koraka,al to rade samo odgovorne stranke,a zameraju im oni koji kritikuju,a malo doprinose.

Together

pre 11 godina

Hajmo sad svi zajedno da resimo ovo pitanje! Nadam se da cemo bar sad biti slozni i dokazati tu visevekovnu predrasudu o srpskoj slozi. Verujem da je doslo vreme kada svi moramo da delujemo zajedno.

Mile

pre 11 godina

Ljudi vi očigledno ne razumete sustinu! Vučić traži da se svi izjasne, on će odluciti i stoji iza svojih reci i dela!!! ali je posteno da svako kaze svoj stav, posle nema pametovanja kada se odluci i vrdanja ko je mislio kako! Treba da se zna ko je izdajica ,a ko ne.

vlaxxa

pre 11 godina

Tesko je doneti odluku u ovakvom trenutku,znamo iz proslosti kako
smo prolazili iza svakog naseg ne desio se neki rat znam da nije
situacija ista ali za promenu da kazemo da da vidimo sta ce da se
desi.

Nikola

pre 11 godina

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe.'' akcenat je na ovome. Ne branim nikoga, potpuno sam objektivna, pa otud mi je nejasno uporno prozivanje za nesto za sta Vucic ne moze biti odgovoran jer je nepunih godinu dana na vlasti, kao i njegova stranka, i niti su oni zapoceli pregovore, niti su odgovorni za Kosovo. Zapravo, on je sad, ne svojom greskom, u najtezoj pozociji kao neko ko ima hrabrosti da istupi i pokaze odgovornost.

Prepelica

pre 11 godina

SNS je stranka koja svoj posao radi na najbolji moguci nacin! Rezultati se vide i to je najvaznije! Interes gradjana im je na prvom mestu!

Mrvica

pre 11 godina

Ova situacija je proizvod predhodne vlasti koja je samo klimala glavom onome sto su joj nudili.Sada Vucic mora da vadi vruce kenstenje.

sandra

pre 11 godina

Ovo je pitanje nacionalnog interesa i danas bez obzira na politicku pripadnost trebali bi da svi zajedno stanemo uz drzavni vrh, uz pregovoracki tim i celom svetu pokazemo jedinstvo! To bi bila snazna i dobra poruka svima!

Mali Zeka

pre 11 godina

Mora se napraviti apsolutni koncenzus u državi po pitanju Kosova i tako jedinstveni moramo da izađemo pred Međunarodnu zajednicu.

Milostinja

pre 11 godina

Nisam pripadnik nijedne stranke ali...Alo Demokrate oladite malo, neznalice jedne. Vama su za sve krivi Milošević, Vučić, Šešelj. Verovatno su krivi što su i vaši kadrovi pokrali ko zna koliko milijardi evra u proteklih 12 godina, da li su i za to krivi... Problem na Kosovu nije napravljen devedesetih, već pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. To je za one koji bar malo poznaju istoriju. Kako vas nije sramota da kritikujete bilo koga, pa više ste desetostruko ojadili Srbiju nego Milošević devedesetih, da li ste svesni toga. Kako imate obraza da pričate o bilo čemu kada ste učinili da ekonomski potpuno zavisimo od EU milostinje? A ekonomije Kine, arapskih zemalja, Rusije to nije postojalo za vas... ALEKSANDRU VUČIĆU PORUČUJEM: ODBIJ ZAHTEV EU ZA KOSOVO JER POSLE TOGA SLEDI ZAHTEV ZA UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE, ZA ŠIRU AUTONOMIJU BOŠNJACIMA, ALBANCIMA... Ako zbog milostinje iz EU treba da se odreknem svoje zemlje i da budem za 50 godina sveden na beogradski pašaluk, onda biram da tu milostinju izgubim i krenem od NULE.

Andjelija

pre 11 godina

Ne bih rekla da smo do sada bili obavestavani o toku pregovora, dok ih je u nase ime vodio Borko S. Bar ne ovako blagovremeno, otvoreno i bez uvijanja u ukrasni papir sa masnicom. Ovi sada mi ne vredjaju
inteligenciju, za promenu! Ovim ljudima, narocito predseniku Parlamenta, ipak - verujem, tako mlad a tako hrabar i politicki obrazovan, odgovoran i svestan istorijskog momenta u kome se zemlja nalazi.

Buducnost

pre 11 godina

Slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Ovo je trenutak kada vodje politickih stranaka treba da se sloze oko zajednickog cilja, a to je bolja buducnost srpskog naroda.

octavia

pre 11 godina

Svaka odluka je nepovoljna za Srbiju, ali narod zna i shvata da ovaj problem ne postoji od juče i ne može za to kriviti državni vrh!

Pavle Strisko

pre 11 godina

Vidi se da je SNS u stalo do ovog naroda,iako jos uvek nema nekih rezultata bar mi je to drago i pocinjem da verujem da ce bas oni biti ti koji ce uraditi nesto za Srbiju

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

bas me zanima kakvo resenje nudi ds ili npr. ldp, posto oni ovih dana samo znaju da provociraju, da koriste ovako tyeske situacije da naprave jos veci nemir medju narodom, da prizeljkuju izbore (ne znam kako im to ide u korist, al ajde)....

Pjer5

pre 11 godina

To je sve vreme bilo ocekivano da ce se desiti ako se ne prihvati sporazum i zbog toga je bilo dramaticno a to je ako srpska strana ne prihvati sporazum kosovske institucije,uz pomoc EU, ce silom doci na sever Kosmeta. Zato bi trebalo da se izjasne sve stranke jer je na pomolu jos jedna agresija na Srbiju.Odgovornost,ovog istorijskog dogadjaja, treba da podnesu svi predstavnici Srbije.

smiljka

pre 11 godina

DexR, 4. APRIL.2013

Pa ako SVE to znas , onda znas i da su u ovakav teski polozaj Srbiju u odnosu sa Kosovom doveli oni sto su bili bez alternative i to od 2000. god pa na dalje. A sta su radili? Nista potrosili i vreme i pare.

zlatan

pre 11 godina

Drzavni vrh a i sve stranke u parlamentu nemaju o cemu da se izjasnjavaju. Imaju izbor da prihvate dogovor sa Pristinom ili drugi scenario kako Taci kaze da, da Srbija odbije predlog sprazuma, a u tom slučaju bi sve institucije države Kosova, uz pomoć međunarodne zajednice, proširile svoje nadležnosti i na sever. A to bi znacilo od dva zla manje , a to je prihvatanje sporazuma za dobro najpre Srba na severu Kosova , a onda i svih ostalih gradjana Srbije.

STILO2555

pre 11 godina

Dobro je izneti stav stranke pred javnost i novinare, nek se zna da je postignuto jedinstvo u odlučivanju!!!Teska vremena iziskuju teske odluke ali i stvaraju heroje...

Pegi Su

pre 11 godina

Dosta mi je više politike tipa "srpska posla". SNS daje predloge, a ostali, pogotovu DS i DSS samo kude, a ne daju svoje rešenje. Doduše, rešenje DS-a smo videli u prošlim pregovorima - daj sve, pa i kućni prag kad dođu do njega. Vučić se bori, za celu državu, a pojedinci mu javno udaraju packe. Gospodo demokrate, kome se ne sviđa, neka ide. Lakše će nam biti.

Profiler

pre 11 godina

Gospodo draga sinoc sam zadivljen iskrenoscu gospodina Vucica, uradio je ono sto niko do sada nije, izasao je javno pred narod i rekao sta se desava. Voleo bih da se sve politicke opcije izjasne, da se vidi kako ko razmislja i gde je, jer u ovome trenutku mislim da jedino narod je u vecini usaglasen sta zeli zato teba dati narodu da odluci za koju je opciju referendumom, jer kako god politicari odlucili nikada niko nece biti zadovoljan...

Danica

pre 11 godina

Zao mi je SNS sto mora da ponese teret koji su tovarili prethodnici, jer sta god da urade sad dobice negativne komentare. A ko nas je doveo u ovu bezizlaznu poziciju?

Niko i neko

pre 11 godina

Trebalo bi da se sve stranke izjasne po ovom pitanju. A ne posle kriv je ovaj ili onaj. Sada je potrebno jedinstvo! Nadam se da nasi politicari imaju dovoljno pameti da rese ovo. Aleksandar Vucic ima pameti i znas sta i kako, medjutim potrebna je i njemu podrska! Niko nije najpametniji i vise glava su pametnije od jedne!

maki

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da smo ujedinjeni i da kao nacija podrzimo odluke drzavnog vrha. Mislim da bi poslanici, svi do jednog bez obzira na stranacku pripadnost, trebali da kao predstavnici zakonodavne vlasti daju punu podrsku nasem pregovarackom timu.

Hurem

pre 11 godina

Svaka mu je mestu. Stranke koje su trenutno u opziciji koriste situaciju da svale krivicu na Vucica. Kao da smo juce rodjeni,kao da ne znamo da je DS godinama bezuspesno vodila pregovore. Vucic je preuzeo odgovornost a to je za svaku pohvalu.

dobri

pre 11 godina

Ne razumem zasto naprednjaci misle da stranke trebaju da se izjasne o Kososvu. Sta o Kosovu misli DS to smo videli u proteklih 12 godina, evo do cega su nas doveli. Dacic se trudi donekle, koliko moze I ume. Kostunica se odrekao Evrope zarad KiM. LPD nije stranka, vec preduzece privatnog karaktera….. Naprednjaci, niste sami ste u ovoj borbi za srpski narod na Kosovu. Svaki gradjanin I patriota podrzava Vuciceve napore.

Ljubicica

pre 11 godina

Danas je veoma hrabro preuzeti odgovornost i na taj nacin pokazati da mozemo nosimo sa problemima. Nije vreme za sakupljanje jeftinih politickih poena,vec treba da budemo slozni i jedinstveni.

Lidija

pre 11 godina

Hajde sad se pokazite drage nase politicke partije, sad nas ubedite da stvarno imate interes gradjana Srbije na prvom mestu. Najlakse je sad pljuvati vlast, ali izdignite se iznad politikanstva i donesite jedinstvenu odluku.

Babyloon

pre 11 godina

Slažem se sa Stefanovićem da nije vreme za prpucavanje i sticanje jeftinif politickih poena, jer smo u jako teškoj situaciji. A šta koja strenka(DS i DSS) misli o ovome to već unapred znamo, jer su nas oni doveli u ovakvu tešku situaciju u kojoj moramo da izaberemo jedno zlo od dva.
Radi podsećanja, za vreme njihovog mandata samozvana država kosovo je proglasila svoju ne zavisnos i propustene su mnoge povoljnije prilike i uslovi za rešavanje ovog problema.
I kogod god da je sada na vlasti situacija bi bila ista.

điđ

pre 11 godina

Po pitanju Kosova i evrointegracija postoje tri moguće politike. Jedna je politika LDP-a, priznati nzavisnost Kosova i postati članica EU. Druga politika, je politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, zadržati status kvo, i reći zbogom EU. Treća politika je politika aktuelnog državnog vrha Srbije, razgovarati o roblemu Kosova, pokušati doći do kompromisa, težiti članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova, i u pregovorima o Kosovu, odrediti minimum nadležnosti koje treba da imaju Zajednice Srpskih Opština, i od toga minimuma ne odstupati, ni po cenu datuma, ali nikada ne odustati od članstva u EU. Ja sam pristalica ove treće politike koju zastupa aktuelni državni vrh Stbije. Jasno mi je koju politiku zastupaju pristalice DSS-a i LDP-a, ali me interesuje koja od ove tri politike je najbliža simpatizerima DS-a, i voleo bih da simpatizeri DS-a kažu, koja je to, ako je uopšte ima, ta četvrta politika koja se može voditi po pitanju Kosova

Namcor

pre 11 godina

Zasto stranke?
Neka se izjasni narod na referendum
1. Hocete li u EU?
2. Hocete li u EU po cenu priznanja drzavnosti Kosova?

Pa neka politicari rade kako narod kaze. Eto savrsenog resenja

izet fazlinović

pre 11 godina

U ovom trenutku je najvažnije očuvati jedinstven nastup u pregovorima.
Vlada je pokazala jedinstvo na delu,sada je trenutak da to pokažu i ostale političke stranke,
Nije vreme za "verbalne" junake, već za odgovorne političare.

Jovan

pre 11 godina

Ovih dana nam je više nego ikad potrebno jedinstvo, jer situacija nimalo nije laka, a rešava se pitanje budućnosti naše dece. Jedinstvenim stavom ćemo najbolje odbraniti naše nacionalne interese... pozivam sve da damo podršku državnom vrhu.

britka

pre 11 godina

Nazalost sve je jako lose po Srbiju. Nijedna opcija nam ne ide na ruku. Vucic pokusava da izbalansira i izvuce najbolje sto moze. Verujem da ce drzavni vrh doneti najbolje resenje.

YYYYY

pre 11 godina

(blek-stena, 4. april 2013 13:04)

Ma ne mogu sada ostale stranke da imaju neki uticaj na pregovore ali bar neka pomognu nekim svojim misljenjem ali naravno koje ce biti konstruktivno a ne stranacki opredeljeno.

Marija

pre 11 godina

Pa ljudi radi se o nacionalnom interesu drzave i nas sami.Možemo li jednom u zivotu da budemo složni kad je Srbiji teško.Donesimo odluku ma kakva ona bila.Ne pripadam nijednom stranci zaista, politika me ne zanima ali kada se radi o ovakvim pitanjima od nacionalnog inetresa pokazimo sebi samima da mozemo da stojimo iza nase odluke svi.Posle bitke svi su junaci- to nam jasno.Jako je teško ali ako su nas već ponizili, pokazimo pre svega NAMA pa onda i svetu da Srbi imaju i hrabrosti i potencijala da i kao takvi izadju jaci nego ikad.SLOGA NAM JE SADA NAJPOTREBNIJA.
P.S. Nije pobeda biti jači već MUDRIJI.

muffin

pre 11 godina

Naravno da treba svi da se izjasne.Ds je mislila da se iz svega izvuče,a nosi i veću odgovornost od ove vlade za trenutnu situaciju na Kosovu

Sneza

pre 11 godina

Cccc, pa Srbija treba da pristane na nepravdu i ucene?! To nikad ne treba da se desi! Nasi lideri, na celu sa Vucicem, samo treba da odbiju svaki pokusaj prihvatanja tako sramotnog sporazuma!

Buvac-Kostolomac

pre 11 godina

Nisu oni imali hrabrosti da bilo sta kazu zato je narod i izabrao Vucica i SNS oni su za godinu dana preuzei na sebe nesto sto ovi predhodni nisu smeli 12godina, a sobzirom da se ni ne pojavljuju u medijama sa svojim dubokoumnim izjavama sve mi je jasno sta imaju da kazu povodom ovoga, jedno veliko nista.

draguljce

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi se slozili svi kao jedan pa kakva god odluka bila necu imati nista protiv jer znam da je donesena slozno,ali cisto sumnjam da je to kod nas moguce i opet ce ceo teret da padne na ledja Vucica.

aleksa

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

scorpio

pre 11 godina

e to nek svako iznese javno svoj stav sa prednostima i posledicama istog, pa da vidimo!bas me zanima kakvo resenje nudi ds ili npr. ldp, posto oni ovih dana samo znaju da provociraju, da koriste ovako tyeske situacije da naprave jos veci nemir medju narodom, da prizeljkuju izbore (ne znam kako im to ide u korist, al ajde)....

Anastasija

pre 11 godina

Nije li vas sramota
Do pre godinu dana ste napadali demokrate sto pregovarajui kad je tesko
A sada kad je gusto svi da se izjasne, pa preuzmite polioticki rizik,vi ste sada vlast a ne opozicija
(eeeee, 4. april 2013 11:50)

@eeeee:Da su tada demokrate bile trazile da se svi izjasne sad nebi smo bili u ovakvoj bezizlaznoj situaciji ali posto to nisu uradili zato ovi i traze da se svi izjasne.

žakula

pre 11 godina

Amerikanci i EU su želeli da nađu nekog od trojice srpskih političara, Nikolića, Vučića i Dačića koji će popustiti i da tako izazovu nejedinstvo državnog vrha Srbije. Očigledno je da Amerikanci i EU igraju na kartu Dačića, kao najslabije karike, i da ne bi Vučića, Dačić bi očigledno prihvatio i ovako ponižavajuće rešenje za Srbiju. Međutim, svi su izgledi da ni Vučić, ni Nikolić, neće popustiti u svojim zahtevima, i to je dobro.

Pavle Ru

pre 11 godina

Ovo ne bi trebao da bude poziv, već obaveza svih onih koji su dobili poverenje građana Srbije da vode ovu zemlju! Ima ih mnogo koji to do danas nisu prepoznali kao obavezu, već se isključivo bave ličnom promocijom... U to ime, gopodo, dajte malo odgovornosti! Podrška g-dinu Stefanoviću i g-dinu Vučiću!

rotkvica

pre 11 godina

Pa sigurno.Opozija zna samo za fotelje da se bori i mašta o izborima.Ne daj Bože da pomisle da se pomogne vladi,a sami su ostavili haos gde god su mogli

Miroslav D.

pre 11 godina

Zbog drzavnog interesa treba da se zaboravi na stranacke interese i konflikte, licne pozicije, sada je najvaznije da imamo jedinstvenu odluku oko ovog vrlo teskog pitanja po nasu drzavu.

Thor

pre 11 godina

Tako je, kriza je stvorena daleko ranije, a sada jedino se SNS hvatio posla da rešava krizu jer niko nije hteo breme na svojim leđima. Imaju moju podršku po pitanju pregovora sa Prištinom

N1S

pre 11 godina

(Mute, 4. april 2013 18:28)

E kao da si mene citirao, to sam upravo hteo da kazem, imali su trinaest godina da kazu i na kraju su rekli sta su imali, dosta je bilo.

Буба

pre 11 godina

Најбоље да реферндум распишемо за два дана. Знате ли ви која је то процедура а господа из ЕУ неће да чекају. Нека јавно изнесу све странке своје коначне одлуке и онда ће народ видети како стоје ствари. Ето вам одмах и одговора за кога ћете гласати на следећим изборима.

Niko i neko

pre 11 godina

Sada je situacija gde ce se pokazati ko je pravi politicar a ko nije, zapravo videcemo ko zeli dobro Srbiji a ko ne! Jedino ko ima stav je trenutn o Aleksandar Vucic i svaka mu cast na tome.

Tabakera

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

Мила

pre 11 godina

Народ на Косову се може жртвовати зарад ЕУ, али какви су то људи који ће то дозволити. Срби су људи и у Војводини, Шумадији, Мачви....хоћемо ли тако једну по једну облас жртвовати зарад нечије ситне среће и шаке долара?

Nikola

pre 11 godina

Bar se nisu gurali ovaj problem pod tepih i ostavljali ga nekom drugom.. Na kraju krajeva, pa šta ako ne bude tog datuma ? Dal su se makedonci odrekli imena zbog datuma? Vratite problem Kosova u UN, tamo gde mu je i mesto.

brankooo

pre 11 godina

Sad u ovom teskom momentu treba pruziti podrsku nasim liderima, posebno Vucicu, da se donese najbolja moguca odluka... Najlakse je kritikovati kad si u situaciji da biras dva zla! treba podrska i jedinstvo da bi izvukli sto vise iz ovih nepravednih pregovora!

Hermes

pre 11 godina

Vucic je prvi koji je rekao NE Taciju i koji je javno istupio i obrazlozio gradjanima donekle sta se desava. Mislim da je za to potrebana hrabrost.

blek-stena

pre 11 godina

Mislim da bi to bilo i najpostenije jer su neke stranke itekeko uticale na tok pregovora,tako da bi bilo fer da snose i deo odgovornosti.

marko

pre 11 godina

Pa dobro, ajde da se prepucavamo ko je kriv za sta, kada je sta uradjeno ili ne, da vidimo sta je starije koka ili jaje? Da 90te su bile i prosle, onda je bilo 6 rundi pregovora koje je vodio DS i sta je uradjeno-nista, i sta cemo sad da se bavimo sa tim sta bi bilo kad bilo kad bi bilo. jedino sto mozemo da se nadamo da ce se svi urazumiti, doci do zajednickog resenja koje ce biti dobro po Srbiju, a da ce to Vucic moci da iznese i odbrani.

Mina

pre 11 godina

E to je prava stvar izjasnjavanje svih stranaka u parlamentu. Nevidim problem zasto se neki bune pa narod ih je birao da u toj skupstini rade i budu glas naroda. Vec vidim nekek kako pisu da nece da snose odgovornost pa kad nece neka se povuku sa funkcija. Zato mi i imamo sada probleme koji se tesko resavaju i zato sto niko nije bilo toliko ozbiljan da snosi odgovornost za bilo sta!

Lovac

pre 11 godina

Pakosni komentari idu od onih koji su bili na vlasti 12 godina i doveli nas dovde. Sad ocekuju da neko drugi resi ono sto su oni pokvarili, bilo bi bolje da nista nisu ni radili situacija je gora nego sto je bila kad su oni preuzeli vlast! Vucic i ova vlada daju sve od sebe i to se vidi i imaju podrsku naroda!

Aleksandar

pre 11 godina

Vi iz DS-a ste imali vise od deset godina da resite problem KOsova i mnogo drugih problema, ali ipa niste nista preduzeli po tom pitanju. Sad ste nasli da sudite onima koji su se usudili da sednu i razgovaraju o Kosovskom problemu i nadjji bilo kakvo resenje. Ds-ovci jedino sto znate je u stvari da se vracate u istoriji i da trazite krivca u drugima, ok shvatili smo ko je kriv ajde sad nesto da preduzmemo da ispravimo svoje ili tudje greske. Upravo zato i polako nestajete sa politicke scene, a neko ko je napokon poceo konkretno nesto da radi sve je jaci i jaci zato SNS imaju moju apsolutnu podrsku. DS-ovci zivite u vecoj istoriji nego Radikali.

andjelija

pre 11 godina

Najlakse bi bilo resavanje pitanja KiM odloziti - tako bi postupile kukavice. Predstavnici Srbije znaju da bismo svakog narednog DANA u "pregovorima" sa samoproklamovanom drzavom dobili sve manje i manje koristi. Oni koji to nisu shvatili, neka se posvete kulturi, izucavanju zivotinja i bilja, kosmosa, ili cega god...

zivko blagojevic

pre 11 godina

Drecun upravo kaze:"Pristina nije spremna a mi trpimo stetu"Stav Pristine je bilo moguce predvideti.Odbiti predlog EU.

Jaksa

pre 11 godina

Koje crne stranke kada niko od njih ne sme da preuzme ni trunku odgovornosti,a svi su odgovorni zbog lose politike vodjene zadnjih 15ak godina. Svi bi sad da operu ruke i sve prebace na Vucica,kojeg da nije bilo u Briselu,sada bi Kosovo i zvanicno postojalo,jer ko zna sta bi Ivica sve potpisao.

brankooo

pre 11 godina

Konačno da nam neko iznese stvari onako kakve jesu, a ne da prica price koje slusamo vec deset godina… Zbog te iskrenosti sam na Vucicevoj strain, i vidim u kakvoj je covek situaciji…. Verujem da ce doci do nekog prihvatljivog resenja, ovo na pregovoria je cista ucena!

Odin

pre 11 godina

Pa oni da su imali sta da kazu ne bi sada bili u opoziciji nego na vlasti.
(Mute, 4. april 2013 18:28)

Pa zato što su ćutali zato se i sad nalazimo u takvoj situaciji.

EUROKREM

pre 11 godina

Odluka koja bude doneta mora biti najbezbolnije za nas gradjana,toga je svestan i Aleksandar Vucic,mada,mislim da bilo koju god odluku bude doneo drzavni vrh ce biti bolna,mislim da su jednako teske za nas nazalost.

rada palada

pre 11 godina

Kada je g.Borko Stefanović pregovarao mogli smo samo da nagađamo iz onoga što je pakovao na šta su oni pristajali.Znali su samo da pričaju i to tako da ni sami ne zaju šta su slagali.Odgovorni su više od ovih

brankooo

pre 11 godina

Nalazimo se u veoma teskoj odluci… nije nimalo lako sada biti lider kada situacija nije sjajna… Ali verujem njihovoj proceni, pogotovo Vucicevoj, jer vidim koliko mu je tesko, i znam da su mu volja naroda i mir na prvom mestu.

gradjanin Srbije

pre 11 godina

Moze cako VI skinete kosulje i masne i pokazete vase MAJICE.
P.S.vlasnice donirane PRAVDE.Koliko je para potroseno na tvoje novine PRAVDA.

KO TO TAMO PEVA

pre 11 godina

Najbolje je demokratski odlučiti šta da se radi. Svi smo građani ove zemlje i sada je momenat da budemo jedinstveni i pokažemo šta znači 4 S. U protivnom poješće nas za doručak.

mima

pre 11 godina

Samim tim sto SNS poziva sve stranke da se izjasne o ovom problemu pokazuje da je svesna ozbiljnosti ovakve situacije i da želi jedinstven stav svih političkih faktora u zemlji.Time SNS pokazuje da je svesna ogromne odgovornosti kada je u pitanju rešavanje problema KiM.

DAVIDOF

pre 11 godina

SNS je pokazao da hoce da rese problem i da cuje misljenje drugih, sto je jako dobro. Aleksandar Vucic je pokazao veliku energiju u resavanju problema i jasan stav kada je u pitanju Kosova. Veliku podrsku svih nas ima, jer se nalazimo u jakoj teskoj situaciji!

brankooo

pre 11 godina

Vlada samo treba da bude jedinstvena u stavu da ne prihvata sramne uslove, i da se bori da sacuva prava Srba na Kosovu. Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu. To je za pohvalu!

Jezdimir Uskokovic

pre 11 godina

Nadam se da ce svi prihvatiti poziv Nanaprednjaka. Jer kao da bi neki jedva docekali da samo njih okrive za sve, kakav god ishod da bude.

rajko

pre 11 godina

Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

Prepelica

pre 11 godina

SNS je stranka koja svoj posao radi na najbolji moguci nacin! Rezultati se vide i to je najvaznije! Interes gradjana im je na prvom mestu!

nišlija

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

lex

pre 11 godina

Kao najveca i najodgovornija stranka u zemlji, dobro je da se obrati i ne skriva u ovom teskom trenutku. Svi treba da gledaju samo interes Srbije i batale sakupljanje politickih poena..

Predrag

pre 11 godina

Izmedju dva losa izbora, biraj manje los"...Ono u sta sam siguran, Vucic ce sigurno izbrati manje losu opciju za Srbiju i svoj narod, a ne za sebe.

mirko j.

pre 11 godina

Gledajuci sta rade ovi iz SNS-a na celu sa vrhovnim komandantom Vucicem,mislim da tvrda struja LDP-ovaca ne zna sta ih je snaslo!?Brisel i Vasington su nasli nove miljenike,LDP i DS su odbaceni kao stare krpe...Ne cudi zaista sto mnogo clanova DS-a i LDP-a nalazi uhlebljenje upravo kod Vucica.

precanin

pre 11 godina

Pa sta je sad ovo ? Priznanje da Vlast nema hrabrosti da donese sama odluku ? Pa zasto smo vas birali , da se krijete iza naroda i opozicionih stranaka ? Ne bojite se vi Pristine ,pa ne smete da donesete odluku, nego raznih Jaksica, Ivanovica, predsednika opstina !? I onda proturate ove vase golobrade da saopste vas kukavicluk !? Pa gde su vase perjanice , koji su zaduzeni da opoziciji zapuse usta, Arsic i Babic , vase nade, da oni saopste opoziciji vas apel, ni oni nece ? Koja sramota i bruka !!!???

Andjelija

pre 11 godina

Ne bih rekla da smo do sada bili obavestavani o toku pregovora, dok ih je u nase ime vodio Borko S. Bar ne ovako blagovremeno, otvoreno i bez uvijanja u ukrasni papir sa masnicom. Ovi sada mi ne vredjaju
inteligenciju, za promenu! Ovim ljudima, narocito predseniku Parlamenta, ipak - verujem, tako mlad a tako hrabar i politicki obrazovan, odgovoran i svestan istorijskog momenta u kome se zemlja nalazi.

ivan

pre 11 godina

vi ste zeznuli stvar ovim pregovorima, niko vas niej terao ovako duboko da ulazite, navukao vas je Tači....sada tražite da i drugi preuzmu odgovornost...sram vas bilo kukavice!!!! DS je bio na odličnom putu da to reši kako valja..

nidža

pre 11 godina

Od SNS poslanika ali i ministara uglavnom se čuju konkretne vesti kako o političkoj tako i ekonomskoj situaciji u zemlji. Često atipično za političare. Transparentno!

Siniša

pre 11 godina

Jednom radikal, uvek radikal...samo vam fale majice i bedževi..., džaba nova odela, frizure, lažne naočare...volite da pravite cirkus, pa to ti je.

Danica

pre 11 godina

Zao mi je SNS sto mora da ponese teret koji su tovarili prethodnici, jer sta god da urade sad dobice negativne komentare. A ko nas je doveo u ovu bezizlaznu poziciju?

Pavle Strisko

pre 11 godina

Vidi se da je SNS u stalo do ovog naroda,iako jos uvek nema nekih rezultata bar mi je to drago i pocinjem da verujem da ce bas oni biti ti koji ce uraditi nesto za Srbiju

Mrvica

pre 11 godina

Ova situacija je proizvod predhodne vlasti koja je samo klimala glavom onome sto su joj nudili.Sada Vucic mora da vadi vruce kenstenje.

Pera

pre 11 godina

A što ste se gurali? A sad plačete.
"Stefanović je izrazio nadu da će "svi politicki činioci" pokazati odgovornost jer, kako je naveo, ovo "nije momenat za sticanje jeftinih političkih poena".

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe. Spremni smo da učinimo sve da se nađe izlaz i da doneto rešenje garantuje bolju budućnost građanima", rekao je on."
Ma nemoj!

Predrag

pre 11 godina

I treba da se sve stranke izjasne po pitanju Kosova, a ne da pametuju kako je trebalo raditi, da je DS vodio pregovore kako treba sada ne bi Srbija bila pred svrsen cin, a sto se tice komentatora stavite se svi na Vucicevo mesto pa dajte resenje.

Kosmos

pre 11 godina

Demokrate ne mogu da se izjasne pošto to nisu radili ni predhodnih godina,LDP nije navikao da se izjašnjava već samo da kritikuje,a ovi ostali su manje više nevažni. Znači nema ništa od toga,ako ćemo realno.

GoranB

pre 11 godina

Placamo danak nase lose dugogodisnje politike,kola su se slomila na SNS.U situaciji kada vise nemamo mogucnost da biramo ili ponudimo bilo sta,ostaje nam samo da se uhvatimo za slamku da ova nasa ladja ne bi potpuno zavrsila na dnu.

Nikola

pre 11 godina

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe.'' akcenat je na ovome. Ne branim nikoga, potpuno sam objektivna, pa otud mi je nejasno uporno prozivanje za nesto za sta Vucic ne moze biti odgovoran jer je nepunih godinu dana na vlasti, kao i njegova stranka, i niti su oni zapoceli pregovore, niti su odgovorni za Kosovo. Zapravo, on je sad, ne svojom greskom, u najtezoj pozociji kao neko ko ima hrabrosti da istupi i pokaze odgovornost.

Ramaz Šengelija

pre 11 godina

Vidi se da SNS ne beži ni od odgovornosti ni od konstruktivnih predloga opozicionih stranaka (kojih skoro da nema). Jedino se svima smučilo jeftino prepucavanje i vređanje od strane nezrelih pojedinaca kad mu vreme nije, tj. kada se odlučuje o sudbini naroda i države. To će građani dobro zapamtiti i oceniti svojim glasovima prvom sledećom prilikom.

Niko i neko

pre 11 godina

Trebalo bi da se sve stranke izjasne po ovom pitanju. A ne posle kriv je ovaj ili onaj. Sada je potrebno jedinstvo! Nadam se da nasi politicari imaju dovoljno pameti da rese ovo. Aleksandar Vucic ima pameti i znas sta i kako, medjutim potrebna je i njemu podrska! Niko nije najpametniji i vise glava su pametnije od jedne!

Jovan

pre 11 godina

Ovih dana nam je više nego ikad potrebno jedinstvo, jer situacija nimalo nije laka, a rešava se pitanje budućnosti naše dece. Jedinstvenim stavom ćemo najbolje odbraniti naše nacionalne interese... pozivam sve da damo podršku državnom vrhu.

zasto su upropastili poziciju Srbije?

pre 11 godina

Borko je u pregovorima naterao Kosovo da nastupa sa zvezdicom, kako su se samo neki podsmevali tome, nije dozvolio ni da se raspravlja o suverenitetu Kosova. Sadasnja vlast je dovela do toga da Srbija ne moze da izdejstvuje ni zajednicu srpskih opstina u okviru nezavisnog Kosova, tako da ne znam kakvo izjasnjavanje ocekuje SNS. Moze se samo izjasnjavati o njihovoj odgovornosti zasto su doveli Srbiju u ovu situaciju.

dobri

pre 11 godina

Ne razumem zasto naprednjaci misle da stranke trebaju da se izjasne o Kososvu. Sta o Kosovu misli DS to smo videli u proteklih 12 godina, evo do cega su nas doveli. Dacic se trudi donekle, koliko moze I ume. Kostunica se odrekao Evrope zarad KiM. LPD nije stranka, vec preduzece privatnog karaktera….. Naprednjaci, niste sami ste u ovoj borbi za srpski narod na Kosovu. Svaki gradjanin I patriota podrzava Vuciceve napore.

UVEK MOŽE JOŠ

pre 11 godina

Srpska napredna stranka prinudjena je da se danas u Skupštini Srbije obrati javnosti, jer ima političkih stranaka kao DSS koje ovu tešku političku situaciju žele da iskoriste da svu odgovornost prebace na Vladu i vladajuću koaliciju. Umesto da ybijemo redove kada je najteže mi se bavimo strančarenjem e to je Srbija.

tepavac

pre 11 godina

Srbija treba da reši problem Kosova, ali ne po svaku cenu, i ne prihvatanjem ovako ponižavajućeg predloga Eu. Zbog toga mislim da bi najbolje rešenje u ovom trenutku bilo raspisivanje izbora, jer milsim da za ovakav svoj stav Vučić ima veliku podršku među građanima Srbije.

izet fazlinović

pre 11 godina

U ovom trenutku je najvažnije očuvati jedinstven nastup u pregovorima.
Vlada je pokazala jedinstvo na delu,sada je trenutak da to pokažu i ostale političke stranke,
Nije vreme za "verbalne" junake, već za odgovorne političare.

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

bas me zanima kakvo resenje nudi ds ili npr. ldp, posto oni ovih dana samo znaju da provociraju, da koriste ovako tyeske situacije da naprave jos veci nemir medju narodom, da prizeljkuju izbore (ne znam kako im to ide u korist, al ajde)....

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

sta stranke da kazu? ko je pregovarao: sns ili neke stranke? sns sa partnerima je trenutno na vlasti, vi ste i pregovarali - vi i recite. i ako bi neke druge stranke rekle nesto - sta bi to znacilo? evo ldp godinama govori da srbija treba da prizna kosovo pa nikom nista. e pa i sad - sns i partneri neka kazu i odluce pa - nikom nista ili...

skeptik

pre 11 godina

Ovi iz SNS-a su kao Milosevic 90-tih. Ovaj vodio ratove bez saveznika a ovi idu u pregovore bez saveznika.
ZASTO, ZASTO ste digli nivo pregovora sa tehnickog nivoa na nivo premijera? Ko vas je bio po usima? Sve je to zakuvao vas vrli presednik Toma svojom platformom... i sta sad? Toma rece, "Pristina je popustil"... pa gde je onda problem? Sada kazete to nisu bili pregovori... Aleluja, otkrili ste toplu vodu?
Vi ste ubedljivo najgora vlast koju je Srbija ikada imala!!!

Hurem

pre 11 godina

Svaka mu je mestu. Stranke koje su trenutno u opziciji koriste situaciju da svale krivicu na Vucica. Kao da smo juce rodjeni,kao da ne znamo da je DS godinama bezuspesno vodila pregovore. Vucic je preuzeo odgovornost a to je za svaku pohvalu.

Teamadu

pre 11 godina

Dobro je izneti stav stranke pred javnost i novinare, nek se zna da je postignuto jedinstvo u odlučivanju. Transparentnost pre svega!

Gospojinka

pre 11 godina

Aktuelna situacija zahteva i analizu i razgovore i utvrdjivanje sledecih potrebnih koraka,al to rade samo odgovorne stranke,a zameraju im oni koji kritikuju,a malo doprinose.

Mile

pre 11 godina

Ljudi vi očigledno ne razumete sustinu! Vučić traži da se svi izjasne, on će odluciti i stoji iza svojih reci i dela!!! ali je posteno da svako kaze svoj stav, posle nema pametovanja kada se odluci i vrdanja ko je mislio kako! Treba da se zna ko je izdajica ,a ko ne.

jovan

pre 11 godina

Covece, ovi drze javno mnjenje kao zarobljenike svojim konferencijama za stampu i "politickim situacijama"! Nema se kad za reforme, za koje slovo o ekonomskoj ili socijalnoj situaciji. To je hipertrofija Politike uprkos vladavini politicki nekompetentnih. Tako da se moze reci, vladavina parapolitike.

milanche

pre 11 godina

Stefanovicu, je l' pitate ostale politicke stranke za bilo sta drugo sto radite ovoj jadnoj zemlji? Prestanite vise sa prenemaganjem i demagogijom, jeste vi vlast ili niste? Nosite sami svoj krst pa cemo lepo da vas na prvim narednim izborima ocenimo kako ste ga nosili.

octavia

pre 11 godina

Svaka odluka je nepovoljna za Srbiju, ali narod zna i shvata da ovaj problem ne postoji od juče i ne može za to kriviti državni vrh!

South Park

pre 11 godina

Nebojsa Stefanovic :
"Ne sumnjamo u politiku naseg svevisnjeg druga Vucica , da njega nema ni nebo ne bi bilo plavo , ni voda ne bi bila mokra."

Miloš

pre 11 godina

I ja se slažem sa inicijativom da o kosovskom problemu treba da se izjasne sve stranke. To je nacionalno pitanje broj 1 i svi treba da učestvuju u odluci šta raditi dalje. Očigledno je da je stav prvenstveno EU mnogo gori nego što smo sanjali.

Pegi Su

pre 11 godina

Dosta mi je više politike tipa "srpska posla". SNS daje predloge, a ostali, pogotovu DS i DSS samo kude, a ne daju svoje rešenje. Doduše, rešenje DS-a smo videli u prošlim pregovorima - daj sve, pa i kućni prag kad dođu do njega. Vučić se bori, za celu državu, a pojedinci mu javno udaraju packe. Gospodo demokrate, kome se ne sviđa, neka ide. Lakše će nam biti.

Bob Kockalone

pre 11 godina

SNS danas treba na konferenciji za štampu bez ikakvog skrivanja da obaveste gradjane o politickoj situaciji u zemlji koja je dramatično.Posle teških pregovora u Briselu sa Tačijem i EU treba sve objasniti gradjanima kako su ti razgovori tekli. Šta je Tači nudio Srbiji, ovako politički protivnici koriste to kao argument da napadaju Vladu i vladajuću koaliciju.Borba mora biti nastavljena ybog gradjana Srbije, nema predaje.

sandra

pre 11 godina

Ovo je pitanje nacionalnog interesa i danas bez obzira na politicku pripadnost trebali bi da svi zajedno stanemo uz drzavni vrh, uz pregovoracki tim i celom svetu pokazemo jedinstvo! To bi bila snazna i dobra poruka svima!

Milostinja

pre 11 godina

Nisam pripadnik nijedne stranke ali...Alo Demokrate oladite malo, neznalice jedne. Vama su za sve krivi Milošević, Vučić, Šešelj. Verovatno su krivi što su i vaši kadrovi pokrali ko zna koliko milijardi evra u proteklih 12 godina, da li su i za to krivi... Problem na Kosovu nije napravljen devedesetih, već pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. To je za one koji bar malo poznaju istoriju. Kako vas nije sramota da kritikujete bilo koga, pa više ste desetostruko ojadili Srbiju nego Milošević devedesetih, da li ste svesni toga. Kako imate obraza da pričate o bilo čemu kada ste učinili da ekonomski potpuno zavisimo od EU milostinje? A ekonomije Kine, arapskih zemalja, Rusije to nije postojalo za vas... ALEKSANDRU VUČIĆU PORUČUJEM: ODBIJ ZAHTEV EU ZA KOSOVO JER POSLE TOGA SLEDI ZAHTEV ZA UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE, ZA ŠIRU AUTONOMIJU BOŠNJACIMA, ALBANCIMA... Ako zbog milostinje iz EU treba da se odreknem svoje zemlje i da budem za 50 godina sveden na beogradski pašaluk, onda biram da tu milostinju izgubim i krenem od NULE.

KOPERNIKUS

pre 11 godina

Stvarno smo čudna zemlja, sada kada je politička situacija izuzetno teška, umesto da se udružimo da vidimo šta je najbolje u ovoj situaciji uraditi, a da ne bude na štetu Srbije, mi se bavimo sami sobom. Dobro je što će se danas u Skupštini Srbije obratiti SNS i obavestiti javnost gde smo u ovom trenutku kada su pregovori u pitanju. Treba reći šta dalje činiti.

Together

pre 11 godina

Hajmo sad svi zajedno da resimo ovo pitanje! Nadam se da cemo bar sad biti slozni i dokazati tu visevekovnu predrasudu o srpskoj slozi. Verujem da je doslo vreme kada svi moramo da delujemo zajedno.

blek-stena

pre 11 godina

Mislim da bi to bilo i najpostenije jer su neke stranke itekeko uticale na tok pregovora,tako da bi bilo fer da snose i deo odgovornosti.

Djordje P

pre 11 godina

Vecina njih su bivsi clanovi SRS, koji su se do pre par godina pozivali na rat i ubijanje za to Kosovo, a sada ce da izglasaju da je EU bitnija. Pa jel oni imaju uopste neke stavove ili su tu samo zarad "fotelja"? Ne kazem da treba da izaberemo EU ili Kosovo, to je druga prica, vec ne mogu da verujem koliko su nasi politicari ne iskreni. Evo, cim je Vucic izasao i malo otvorenije rekao kako situacija sa pregovorima stoji, vidim da ljudima prija ta iskrenost, koliko god ona bolna bila. Bar znamo na cemu smo. No, to za 99% politicara ne vazi, jer su, ocigledno, vecina tih "politicara" u politici samo zbog para, interesa, profita, a nikako zbog Srbije i jos manje Kosova. Fuj! Ne znam kako, ali trebalo bi sto pre da probamo da ocistimo politiku od ovih politickih parazita. Mislim da ima par stranaka koje imaju sposobne ljude, ali su se oni ugusili od ostatka parazita u tim strankama. Politika u Srbiji = fuj!

maki

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da smo ujedinjeni i da kao nacija podrzimo odluke drzavnog vrha. Mislim da bi poslanici, svi do jednog bez obzira na stranacku pripadnost, trebali da kao predstavnici zakonodavne vlasti daju punu podrsku nasem pregovarackom timu.

draguljce

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi se slozili svi kao jedan pa kakva god odluka bila necu imati nista protiv jer znam da je donesena slozno,ali cisto sumnjam da je to kod nas moguce i opet ce ceo teret da padne na ledja Vucica.

pitanja

pre 11 godina

Hajde da resimo i ovo pitanje, svo zajedno, slozno, pa da se posvetimo i drugim, takodje znacajnim, pitanjima. Puno toga mozemo zajedno.

britka

pre 11 godina

Nazalost sve je jako lose po Srbiju. Nijedna opcija nam ne ide na ruku. Vucic pokusava da izbalansira i izvuce najbolje sto moze. Verujem da ce drzavni vrh doneti najbolje resenje.

mima

pre 11 godina

Samim tim sto SNS poziva sve stranke da se izjasne o ovom problemu pokazuje da je svesna ozbiljnosti ovakve situacije i da želi jedinstven stav svih političkih faktora u zemlji.Time SNS pokazuje da je svesna ogromne odgovornosti kada je u pitanju rešavanje problema KiM.

Alexei

pre 11 godina

Zapravo ovo nije toliko komplikovana situacija. Vucic izadje pred skupstinu i kaze kakve ce posledice biti potpisivanja (ili ne potpisivanja) pa nek poslanici glasaju. Birali smo ih sa razlogom. Pa koja opcija dobije vise glasova, ta prolazi.

Pjer5

pre 11 godina

To je sve vreme bilo ocekivano da ce se desiti ako se ne prihvati sporazum i zbog toga je bilo dramaticno a to je ako srpska strana ne prihvati sporazum kosovske institucije,uz pomoc EU, ce silom doci na sever Kosmeta. Zato bi trebalo da se izjasne sve stranke jer je na pomolu jos jedna agresija na Srbiju.Odgovornost,ovog istorijskog dogadjaja, treba da podnesu svi predstavnici Srbije.

Lovac

pre 11 godina

Pakosni komentari idu od onih koji su bili na vlasti 12 godina i doveli nas dovde. Sad ocekuju da neko drugi resi ono sto su oni pokvarili, bilo bi bolje da nista nisu ni radili situacija je gora nego sto je bila kad su oni preuzeli vlast! Vucic i ova vlada daju sve od sebe i to se vidi i imaju podrsku naroda!

Anastasija

pre 11 godina

Nije li vas sramota
Do pre godinu dana ste napadali demokrate sto pregovarajui kad je tesko
A sada kad je gusto svi da se izjasne, pa preuzmite polioticki rizik,vi ste sada vlast a ne opozicija
(eeeee, 4. april 2013 11:50)

@eeeee:Da su tada demokrate bile trazile da se svi izjasne sad nebi smo bili u ovakvoj bezizlaznoj situaciji ali posto to nisu uradili zato ovi i traze da se svi izjasne.

Profiler

pre 11 godina

Gospodo draga sinoc sam zadivljen iskrenoscu gospodina Vucica, uradio je ono sto niko do sada nije, izasao je javno pred narod i rekao sta se desava. Voleo bih da se sve politicke opcije izjasne, da se vidi kako ko razmislja i gde je, jer u ovome trenutku mislim da jedino narod je u vecini usaglasen sta zeli zato teba dati narodu da odluci za koju je opciju referendumom, jer kako god politicari odlucili nikada niko nece biti zadovoljan...

Ljubicica

pre 11 godina

Danas je veoma hrabro preuzeti odgovornost i na taj nacin pokazati da mozemo nosimo sa problemima. Nije vreme za sakupljanje jeftinih politickih poena,vec treba da budemo slozni i jedinstveni.

Babyloon

pre 11 godina

Slažem se sa Stefanovićem da nije vreme za prpucavanje i sticanje jeftinif politickih poena, jer smo u jako teškoj situaciji. A šta koja strenka(DS i DSS) misli o ovome to već unapred znamo, jer su nas oni doveli u ovakvu tešku situaciju u kojoj moramo da izaberemo jedno zlo od dva.
Radi podsećanja, za vreme njihovog mandata samozvana država kosovo je proglasila svoju ne zavisnos i propustene su mnoge povoljnije prilike i uslovi za rešavanje ovog problema.
I kogod god da je sada na vlasti situacija bi bila ista.

Aleksandar

pre 11 godina

Vi iz DS-a ste imali vise od deset godina da resite problem KOsova i mnogo drugih problema, ali ipa niste nista preduzeli po tom pitanju. Sad ste nasli da sudite onima koji su se usudili da sednu i razgovaraju o Kosovskom problemu i nadjji bilo kakvo resenje. Ds-ovci jedino sto znate je u stvari da se vracate u istoriji i da trazite krivca u drugima, ok shvatili smo ko je kriv ajde sad nesto da preduzmemo da ispravimo svoje ili tudje greske. Upravo zato i polako nestajete sa politicke scene, a neko ko je napokon poceo konkretno nesto da radi sve je jaci i jaci zato SNS imaju moju apsolutnu podrsku. DS-ovci zivite u vecoj istoriji nego Radikali.

smiljka

pre 11 godina

DexR, 4. APRIL.2013

Pa ako SVE to znas , onda znas i da su u ovakav teski polozaj Srbiju u odnosu sa Kosovom doveli oni sto su bili bez alternative i to od 2000. god pa na dalje. A sta su radili? Nista potrosili i vreme i pare.

STILO2555

pre 11 godina

Dobro je izneti stav stranke pred javnost i novinare, nek se zna da je postignuto jedinstvo u odlučivanju!!!Teska vremena iziskuju teske odluke ali i stvaraju heroje...

aleksa

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

Medena

pre 11 godina

Interesuje me njihovo vidjenje obzirom da su oni najveca i najjaca politicka opcija na nasoj politickoj sceni. I jedini relevantni za donosenje nekih odluka i daljih koraka stoga je uvek dobro cuti na koji nacin sagledavaju desavanja i koji su koraci za dalje.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Tesko da ce se svi javno izjasniti i da snose odgovornost za sva dalja desavanja.Lakse da se sakrivaju iza napada. A mnogi su imali priliku da se bave Kosovom , odlucuju ,a do sada su samo potpisivali i potvrdno klimali glavama.

Lidija

pre 11 godina

Hajde sad se pokazite drage nase politicke partije, sad nas ubedite da stvarno imate interes gradjana Srbije na prvom mestu. Najlakse je sad pljuvati vlast, ali izdignite se iznad politikanstva i donesite jedinstvenu odluku.

Mali Zeka

pre 11 godina

Mora se napraviti apsolutni koncenzus u državi po pitanju Kosova i tako jedinstveni moramo da izađemo pred Međunarodnu zajednicu.

YYYYY

pre 11 godina

(blek-stena, 4. april 2013 13:04)

Ma ne mogu sada ostale stranke da imaju neki uticaj na pregovore ali bar neka pomognu nekim svojim misljenjem ali naravno koje ce biti konstruktivno a ne stranacki opredeljeno.

scorpio

pre 11 godina

e to nek svako iznese javno svoj stav sa prednostima i posledicama istog, pa da vidimo!bas me zanima kakvo resenje nudi ds ili npr. ldp, posto oni ovih dana samo znaju da provociraju, da koriste ovako tyeske situacije da naprave jos veci nemir medju narodom, da prizeljkuju izbore (ne znam kako im to ide u korist, al ajde)....

Mina

pre 11 godina

E to je prava stvar izjasnjavanje svih stranaka u parlamentu. Nevidim problem zasto se neki bune pa narod ih je birao da u toj skupstini rade i budu glas naroda. Vec vidim nekek kako pisu da nece da snose odgovornost pa kad nece neka se povuku sa funkcija. Zato mi i imamo sada probleme koji se tesko resavaju i zato sto niko nije bilo toliko ozbiljan da snosi odgovornost za bilo sta!

Buducnost

pre 11 godina

Slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Ovo je trenutak kada vodje politickih stranaka treba da se sloze oko zajednickog cilja, a to je bolja buducnost srpskog naroda.

žakula

pre 11 godina

Amerikanci i EU su želeli da nađu nekog od trojice srpskih političara, Nikolića, Vučića i Dačića koji će popustiti i da tako izazovu nejedinstvo državnog vrha Srbije. Očigledno je da Amerikanci i EU igraju na kartu Dačića, kao najslabije karike, i da ne bi Vučića, Dačić bi očigledno prihvatio i ovako ponižavajuće rešenje za Srbiju. Međutim, svi su izgledi da ni Vučić, ni Nikolić, neće popustiti u svojim zahtevima, i to je dobro.

marko

pre 11 godina

Pa dobro, ajde da se prepucavamo ko je kriv za sta, kada je sta uradjeno ili ne, da vidimo sta je starije koka ili jaje? Da 90te su bile i prosle, onda je bilo 6 rundi pregovora koje je vodio DS i sta je uradjeno-nista, i sta cemo sad da se bavimo sa tim sta bi bilo kad bilo kad bi bilo. jedino sto mozemo da se nadamo da ce se svi urazumiti, doci do zajednickog resenja koje ce biti dobro po Srbiju, a da ce to Vucic moci da iznese i odbrani.

Marija

pre 11 godina

Pa ljudi radi se o nacionalnom interesu drzave i nas sami.Možemo li jednom u zivotu da budemo složni kad je Srbiji teško.Donesimo odluku ma kakva ona bila.Ne pripadam nijednom stranci zaista, politika me ne zanima ali kada se radi o ovakvim pitanjima od nacionalnog inetresa pokazimo sebi samima da mozemo da stojimo iza nase odluke svi.Posle bitke svi su junaci- to nam jasno.Jako je teško ali ako su nas već ponizili, pokazimo pre svega NAMA pa onda i svetu da Srbi imaju i hrabrosti i potencijala da i kao takvi izadju jaci nego ikad.SLOGA NAM JE SADA NAJPOTREBNIJA.
P.S. Nije pobeda biti jači već MUDRIJI.

Teamadu

pre 11 godina

Ne mislim da narod treba da odluči, pošto nije upoznat sa svim činjenicama. To treba da odluči državni vrh, zato su i izabrani kao predstavnici naroda, da je predstavljaju!!!!
Tako da je dobro održćati ovakav satanak, da se stranka dogovori i iznese jasan stav o njenoj odluci, odnosno izboru rešenja.

Alek

pre 11 godina

Nemaju niti SNS niti "stranke" mandat da odlucuju o Kosovu i Metohiji. Jos uvek je jedino USTAV merodavan dok se drugi ne donese. Sve ostale odluke mimo Ustava ce konstituisati DRZAVNI UDAR. A tada nista vise nece vaziti u ovoj zemlji.

Pavle Ru

pre 11 godina

Ovo ne bi trebao da bude poziv, već obaveza svih onih koji su dobili poverenje građana Srbije da vode ovu zemlju! Ima ih mnogo koji to do danas nisu prepoznali kao obavezu, već se isključivo bave ličnom promocijom... U to ime, gopodo, dajte malo odgovornosti! Podrška g-dinu Stefanoviću i g-dinu Vučiću!

DAVIDOF

pre 11 godina

SNS je pokazao da hoce da rese problem i da cuje misljenje drugih, sto je jako dobro. Aleksandar Vucic je pokazao veliku energiju u resavanju problema i jasan stav kada je u pitanju Kosova. Veliku podrsku svih nas ima, jer se nalazimo u jakoj teskoj situaciji!

jovaN

pre 11 godina

Aktuelna politička situacija je sledeća: Kosovo vam je omča oko vrata !
(Miloš, 4. april 2013 01:22)
Kosovo je manji problem od ekonomskog kolapsa i zavisnosti od sveta. Drugi problem su, posle eventualnog odbijanja "dogovora", potencijalna mešanja u naše unutarnje probleme (i njihovo eskaliranje).

điđ

pre 11 godina

Po pitanju Kosova i evrointegracija postoje tri moguće politike. Jedna je politika LDP-a, priznati nzavisnost Kosova i postati članica EU. Druga politika, je politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, zadržati status kvo, i reći zbogom EU. Treća politika je politika aktuelnog državnog vrha Srbije, razgovarati o roblemu Kosova, pokušati doći do kompromisa, težiti članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova, i u pregovorima o Kosovu, odrediti minimum nadležnosti koje treba da imaju Zajednice Srpskih Opština, i od toga minimuma ne odstupati, ni po cenu datuma, ali nikada ne odustati od članstva u EU. Ja sam pristalica ove treće politike koju zastupa aktuelni državni vrh Stbije. Jasno mi je koju politiku zastupaju pristalice DSS-a i LDP-a, ali me interesuje koja od ove tri politike je najbliža simpatizerima DS-a, i voleo bih da simpatizeri DS-a kažu, koja je to, ako je uopšte ima, ta četvrta politika koja se može voditi po pitanju Kosova

SNS prevaranti

pre 11 godina

Gospodine Stefanoviću, da li ste vi pročitali Ustav, ako niste predlažem da ga pročitate. Pa ne možete da donesete odluku suprotnu Ustavu, morate da menjate Ustav. A šta je sa rezolucijom i platformom, zar se narodni poslanici nisu izjasnili i šta sada opet hoćete.

andjelija

pre 11 godina

Najlakse bi bilo resavanje pitanja KiM odloziti - tako bi postupile kukavice. Predstavnici Srbije znaju da bismo svakog narednog DANA u "pregovorima" sa samoproklamovanom drzavom dobili sve manje i manje koristi. Oni koji to nisu shvatili, neka se posvete kulturi, izucavanju zivotinja i bilja, kosmosa, ili cega god...

porfirije petrović

pre 11 godina

Vreme je očigledno isteklo, decenija je protraćena i mnoge šanse za bolji dogovor su propuštene. Sada smo pritisnuti uz zid i moramo da se opredelimo za jeftinije od dva preskupa rešenja. Ne znam šta je bolje, ali se nadam da svu cenu neće platiti naši sunarodnici širom Kosmeta.

ST

pre 11 godina

Radikali bez bedža su nas uvalili u probleme, pa sada beže od odgovornosti. A što lepo ne priznate da je vaša politika doživela fijsako, pa zar narodni poslanici nisu usvojili rezoluciju i platformu, koju je SNS predložila, i šta sada hoćete - da pobegnete od odgovornosti za krah vaše politike, ne može. Podnesite lepo svi ostavke, na čelu sa Nikolićem, ako ste odgovorni ljudi.

rotkvica

pre 11 godina

Pa sigurno.Opozija zna samo za fotelje da se bori i mašta o izborima.Ne daj Bože da pomisle da se pomogne vladi,a sami su ostavili haos gde god su mogli

Maja Lukas

pre 11 godina

Mozda je doslo vreme da shvatimo da ne mozemo glavom kroz zid - bas uvek i u nedogled. Kako god da se svi osecamo, Kosovo se ne moze povratiti, ni pregovorima, ni ratom, ni pravno a ni fakticki. Otislo je, izgubili smo ga. Sad mozemo u Evropu, bez Kosova, ili ne u Evropu, isto bez Kosova. Tacno je da ova druga opcija otvara mogucnost da ga jednom nasa zemlja povrati, kada se svetski poredak promeni, kroz puno decenija. To su jedine dve opcije, nikakav "povracaj" Kosova u ovom momentu ne dolazi u obzir, taman da se svi zajednicki spalimo, pa ljudi, valjda nam je to najzad jasno. Jeste grozno, ali je tako. Niko ovde nije kriv u ovom momentu, ni ovi, ni oni, takav je bio nesrecni sklop okolnosti. Pa ne mzemo sad svi kolektivno u ludnicu zbog Kosova, mi ipak zivimo sada i danas.

podgoričanin-srbin

pre 11 godina

ne moze šut sa rogatim !!!
Moje vidjenje je najbolje da se organizuje referendum pa šta narod odluči, pa svi podjednako da ponesemo teret odgovornosti.
Činjenica je jedna da nam se Kosovo neće vratiti pa kakva god naša odluka bila, jer od Rusije smo se bezbroj puta nadali, pa uvjek ništa. Realno i Putin je svjestan zašto bi se zbog nas upuštao u konflikt sa ostatkom svijeta.
Moje mišljenje je da i pored bolne činjenice da nam je nešto silom oduzeto, ipak treba se pomiriti i krenuti naprijed jer mi se tu ništa ne pitamo, ali samo možemo gore sebi napraviti !

ДСС

pre 11 godina

Ми смо се изјаснили давно, и да се од 2008. на овамо радило "по нашем", до свега овога не би ни дошло. Једино ми и ЛДП смо странке које од почетка имају јасно дефинисан став о свим државним питањима. Иако мислим да су њихови ставови потпуно погрешни, поштујем их више од свих осталих заједно.

parkinson

pre 11 godina

Braco Srbi sa Kosova, sedite tu gde ste, ako dodjete u Srbiju, morace te da postujete zakone, mora da se placa kirija za stan, struja, voda, grejanje , isto kao i mi ostali koji zivimo u Srbiji !!!

muffin

pre 11 godina

Naravno da treba svi da se izjasne.Ds je mislila da se iz svega izvuče,a nosi i veću odgovornost od ove vlade za trenutnu situaciju na Kosovu

Thor

pre 11 godina

Tako je, kriza je stvorena daleko ranije, a sada jedino se SNS hvatio posla da rešava krizu jer niko nije hteo breme na svojim leđima. Imaju moju podršku po pitanju pregovora sa Prištinom

eeeee

pre 11 godina

Nije li vas sramota
Do pre godinu dana ste napadali demokrate sto pregovarajui kad je tesko
A sada kad je gusto svi da se izjasne, pa preuzmite polioticki rizik,vi ste sada vlast a ne opozicija

DexR

pre 11 godina

Zasto sada trazite da se ostale stranke izjasne, kada Vi niste hteli da se izjasnjavate. Vas diplomirani kazandzija je godinama pricao da on ima resenje za Kosovo i recice kada dodje na vlast. Pa 'ajde sada mudraci, pametnjakovici resite problem Kosova sami a ne da trazite saucesnike i tudja misljenja. Sram Vas bilo.

Dr Smislov

pre 11 godina

Naravno,svi da se izjasne!! Oni koji imaju različit stav od SNS ima da budu kažnjeni,samo da se zna! Ovo nije bio poziv već naredjenje kako i šta da se kaže!! Stara su oni škola udbaška,tako i rade kao oni,samo što se parole više ne pišu po zidovima i ogradama.

qqlele

pre 11 godina

Neeeeeeeeeeee, rođače!!!! Dok ste bili opozicija, napadali ste ove pre vas da su izdajnici zato što pokušavaju da pronađu nekakvo rešenje za Kosovo. Nažalost, drugog rešenja nema osim pregovora sa šiptarskim liderima (kažem nažalost, ne zato što mislim da treba ratovati, već zbog toga sa kim treba da se pregovara) nema. Sada kada ste, nažalost, vi na vlasti, pregovaranje koje je do juče bilo izdaja postaje patriotski čin. U svakom slučaju, ponašanje DS-a koji vam pruža podršku tokom pregovora je za svaku pohvalu. Setite se kakvo je vaše ponašanje bilo dok su oni pregovarali. I nemojte sada da tražite podršku, nego gospodo, preuzimajte odgovornost, ovo je samo deo nebeske pravde,da ekipa koja je 99.izgubila Kosovo to sada pred svima nama mora da ozvaniči. Ali, siguran sam da će i vaša predaja Kosova nama biti predstavljena kao patriotski čin.

bezimena

pre 11 godina

Tražili ste VLAST, na vama je da donosite odluke i za njih odgovarate! Ako za to niste sposobni izvol'te podnesite OSTAVKE, svi redom, preCednik sa lažnom diplomom, koji je tvrdio da ima "tajni" plan za Kosovo, da je Tači popustio i sl. nebuloze, takodje!

Kada su se udarnički donosili evropski zakoni, nepunih 1000 (slovima: HILJADU) kako bi se dobila kandidatura za članstvo u EU, kada su prethodno morali da se menjaju zakoni da bi bili stavljeni na belu šengensku listu, ili kada su se ulagali ogromni napori da odbegli haški optuženci budu uhapšeni, VI STE TADAŠNJOJ VLASTI, kao radikali sa i bez bedža, sadašnjoj opoziciji, PODMETALI NOGU NA SVAKOM KORAKU a sada bi da se sakrivate iza njih!?

zluradi

pre 11 godina

Nije lako biti na vlasti,a? Kada ste bili u opoziciji, a tadasnja vlast trazila da se i vi ukljucite u resenje istog ovog problema, kako ste reagovali? Optuzivali ste ih da su izdajnici srpskog naroda i drzave! Nisam za to da vam vrate istom merom i ne verujem u to, ali zasluzili ste!

OjsOjs

pre 11 godina

Na kraju krug se zatvara. Samo vam fali idejni tvorac vase politike Kavlobag, Oguvin Kavlovac, Vivovitica, majice i bedzevi i poneka tabla stiropora!
Eh da i ne zaboravite da nam otkrijete sta je bilo sa onim dzakovima?

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

Lako je vama TAMO...a sta ce mo mi na Kosovu...sta god da odlucite mi ocekujemo ROSU i KFOR brzijih dana...a od vas samo ostar protest!!!"

LEX

pre 11 godina

Naprednjaci raspišite referendum tako se najlakše odgovornost prenosi na gradjane, a što se tiče vrućeg krompira zvano Kosovo koji je sada u vašim rukama to ste i zaslužili jer se zna da su izmedju ostalih Vučić, Toma Nikolić, Drecun i njima slični problem zakuvavali 1999 godine

Mishko

pre 11 godina

SNS je kukavička stranka. Ako su dobili mandat od naroda, treba i da ga ispoštuju, a ne da se za svaki ozbiljniji problem kriju iza drugih partija ili referenduma.

Igor

pre 11 godina

Žao mi je tog naroda dole koji ništa naučio nije iz lekcije koja je održana Srbima u Krajnji. Gotovo sam siguran da će ovi sa severa uskoro završiti u traktorskim kolonama. Od 1999 do sada je bilo mnogo prilike da se za te ljude obezbede dobri uslovi za život, umesto što smo se bavili junačkom istorijom, Kosovom kao srcem i kolevkom Srbije, i drugim mitovima i legendama.

Ali moram priznati da mi je neopisivo drago što su oni koji će morati da priznaju da Kosovo nije deo Srbije još od 1999 baš oni koji su ga i izgubili.

Bacvanin

pre 11 godina

A to je taj cuveni plan SNS-a i Nikolica o Kosovu?
Zuti su makar imali neki plan, doduse los i beskoristan, ali su imali nesto. Danasnja vlast nema nikakav plan, sem da smesti svoj kadar u drzavne jasle.

Sneza

pre 11 godina

Cccc, pa Srbija treba da pristane na nepravdu i ucene?! To nikad ne treba da se desi! Nasi lideri, na celu sa Vucicem, samo treba da odbiju svaki pokusaj prihvatanja tako sramotnog sporazuma!

Buvac-Kostolomac

pre 11 godina

Nisu oni imali hrabrosti da bilo sta kazu zato je narod i izabrao Vucica i SNS oni su za godinu dana preuzei na sebe nesto sto ovi predhodni nisu smeli 12godina, a sobzirom da se ni ne pojavljuju u medijama sa svojim dubokoumnim izjavama sve mi je jasno sta imaju da kazu povodom ovoga, jedno veliko nista.

jovica

pre 11 godina

Hteli mi to priznati ili ne ali politika menja lice (i političari). Internet otvara neslućene mogućnosti. Sve je teže sakriti informaciju. Transparentnost je postala nužnost a ne prazna priča!

ha ha ha

pre 11 godina

pusti te vi druge stranke,vas su vasi glasaci izabrali,pa vi odlucujte.hteli ste vlast,eto vam je.Odreci ce vas se ovi glasaci i nece vas zastititi kao ni onog 90-tih.

Zivota

pre 11 godina

Gradjani treba da donesu tako vaznu odluku a ne neko u njihovo ime. Vrlo dobro se zna na osnovu kojih obecanja su danasnji srpski politicari i dosli na danasnje pozicije. Sram ih bilo na ovakvom licemerstvu.

Filip Mirkovic

pre 11 godina

Problem u drzavi je sto dve najvece stranke lice kao sestre. Ni jedna ni druga nemaju kosovsku politiku, a zajedno cine preko pola birackog tela. To govori i o nama kao narodu. Da smo demagozi. Da nemamo stav prema najvaznijem pitanju. Zato postujem i DSS i LDP. S njima se bar od pocetka zna na cemu si.

vlaxxa

pre 11 godina

Tesko je doneti odluku u ovakvom trenutku,znamo iz proslosti kako
smo prolazili iza svakog naseg ne desio se neki rat znam da nije
situacija ista ali za promenu da kazemo da da vidimo sta ce da se
desi.

IronMan

pre 11 godina

Nema šta da se stranke izjašnjavaju, one su se već izjasnile (u predizbornim kampanjama) i dobili mandate na osnovu svog programa, a ni u jednom od bjih nije bilo dileme vezane za Kosovo(?!), a svi znamo kako je prošla jedina stranka koja se otvoreno zalagala za otcepljivanje ovog dela naše teritorije! Dakle, ako tu ima nešto nejasno, onda neka daju referendum, pa će im biti jasnije...

Miroslav D.

pre 11 godina

Zbog drzavnog interesa treba da se zaboravi na stranacke interese i konflikte, licne pozicije, sada je najvaznije da imamo jedinstvenu odluku oko ovog vrlo teskog pitanja po nasu drzavu.

grrr

pre 11 godina

Koliko samo neupućenih na komentarima.Vučić,Nikolić,Dačić su direktno odgovorni za sadašnju situaciju na KIM.Da podsetim one partijske poslušnike SNS da su njihove perjanice bile za totalni rad sa NATO , čak i Slobodana nazvaše izdajnikom zbog Kumanovskog Mira.Poenta svega o izjašnjavanju stranaka je kukavičluk naših političkih predstavnika i naroda u celini.Sećam se ja tako mnogih mobilizacija zbog Hrvatske,BIH,KIM...Sećam se hrabrog neodazivanja velikog broja vojnosposobnog građanstva ove zemlje.Znam da bi i sada tako bilo.Problem je što se većina građana ove zemlje ponaša krajnje licemerno,glasa iz koristi a kada se sve upropasti i dođe vreme za ratovanje krene da krije članove svojih porodica.Sada se svi foliraju a istina je baš ovakva kakvu sam je izneo jer mi se desilo da sam na ratištu proveo 4 meseca jer nisu mogli da nam skupe zamenu.Muka mi je od ovih bivših radikala ,heroja iz DSS , Tadičevog DS, SPS koji se kobajagi promenio.Poenta je da se Srbija okreće ka Rusiji.Samo nas malo zafrkava geografija jer Kuba je ostrvo a mi kontinetalna zemlja.I siguran sam da sutradan kada KIM uđu u EU naša braća sa KIM se neće vratiti u maticu.Ostaće tamo da se muče i bore za interes Srbije i mučiće se za plate u evrima gde su dve dnevnice naša mesečna plata.Samo doći će do promene na terenu ako ne prihvatimo plan EU a onda evo njih kod nas a to je već neka druga priča.Ko razume shvatiće...Za ostale me baš briga....

dudule

pre 11 godina

Kakav referendum, kakve su to gluposti. Tražili ste podršku na izborima, izašli ste na izbore sa svojim programom, dobili ste mandat, preuzeli odgovornost. Dosta kuknjave. Sada hoćete da podelite odgovornost sa drugim strankama i još gore na referendumu sa građanima.

TXC

pre 11 godina

Ma šta kažeš, "ni Vučić ni SNS nisu kreirali ovu krizu"? Nego ko ju je kreirao? Ko je bio na vlasti devedesetih kad je ova kriza kreirana?

Svakako je problema sa albanskim stanovništvom na Kosovu bilo i ranije, ali ova trenutna "verzija" krize potiče jasno iz perioda 1998-99 kada je na vlasti bila potpuno ova ista ekipa kao i sada (SPS-SNS, samo što se SNS tada zvao SRS). I tada je isto Vučićev zadatak bio da priča kako će sve da nas hapsi (samo što je tada stvarno i mogao da hapsi npr. novinare zbog tadašnjih represivnih zakona!).

Posle totalnog poraza u Briselu ova ekipa ne zaslužuje podršku opozicionih stranaka. Hteli ste vlast, evo vam sad vlast, gledajte šta ćete--lako je pričati!

zlatan

pre 11 godina

Drzavni vrh a i sve stranke u parlamentu nemaju o cemu da se izjasnjavaju. Imaju izbor da prihvate dogovor sa Pristinom ili drugi scenario kako Taci kaze da, da Srbija odbije predlog sprazuma, a u tom slučaju bi sve institucije države Kosova, uz pomoć međunarodne zajednice, proširile svoje nadležnosti i na sever. A to bi znacilo od dva zla manje , a to je prihvatanje sporazuma za dobro najpre Srba na severu Kosova , a onda i svih ostalih gradjana Srbije.

Siniša DS

pre 11 godina

Zao mi je SNS sto mora da ponese teret koji su tovarili prethodnici, jer sta god da urade sad dobice negativne komentare. A ko nas je doveo u ovu bezizlaznu poziciju?
(Danica, 4. april 2013 11:17)

Ne znaš, pa ja ću da ti kažem - SPS i SRS, Milošević, Šešelj, Nikolić, Vučić, Dačić, Vulin i ekipa koja je vodila državu od 1997 do 2000 godine. Da li ti je sada jasno.

amelie

pre 11 godina

Vucic je vec rekao da se sporazum mora ostvariti- juce na rts. uzeli su par dodatnih dana da spreme narod i prikazu izdaju kao bolje resenje. referenduma nece biti jer zna se sta bi narod rekao, sa strankama je opet lakse. pozivate na jedinstvo u izdaji, a zaobilazite narod! prodane duse.

vlada milic

pre 11 godina

ne mogu da verujem koliko pamcenje imaju pristalice sns. ajde setite se kakvu ste podrsku vi davali tadicu" izdajnici, strani placenici , domaci izdajnici ..," . sada vi iz sns nama iz ds drzite predavanja iz eurointegracija , toleranciji i pomirenju izmedju naroda. pa zar stvarno mislite da mi toliko nemamo mozga. nismo mi poceli da razmisljamo i pricamo kao vi nego vi sada pricate i mislite ono sto smo mi vama pricali poslednjih 20 godina a vi nas vredjali.

ST

pre 11 godina

Ja ove radikale bez bedža uopšte ne razumem, a verujem da ni sami ne znaju šta hoće. Pa DS vam je dala podršku, glasali su za rezoluciju i platformu, iako nije dobra, ali nisu hteli da vam smetaju. I šta sada opet hoćete? Imate ubedljivu većinu u parlamentu, imate predsednika i možete da odlučujete i radite šta hoćete, ko vam brani. Stvarno mi niste jasni, preuzmite više odgovornost ili se sklonite ako ste nesposobni. Ali, o čemu se ovde radi - pa žuljaju vas politički poeni, nećete da gubite političke poene, glasače...to vas boli, pa tražite alibi, kao i uvek.

Мила

pre 11 godina

Народ на Косову се може жртвовати зарад ЕУ, али какви су то људи који ће то дозволити. Срби су људи и у Војводини, Шумадији, Мачви....хоћемо ли тако једну по једну облас жртвовати зарад нечије ситне среће и шаке долара?

Bojan J.

pre 11 godina

Kvarno je sto sada zahtevaju podelu odgovornosti za potez zbog kojeg su do juce pozivali na linc ljudi iz tih istih opozicionih stranaka. To na stranu, zrele stranke treba jasno i glasno da stanu iza Vladine odluke da se postigne dogovor koji ce Srbiji omoguciti nastavak integracija. Ovo nam je najverovatnije poslednja ponuda, ali i poslednji voz za EU budzet 2014-2020. Ako nam opet emocije budu iznad uma, za sedam godina ce Srbija biti iza Albanije po razvoju i standardu. Da li je to patriotizam?

1%

pre 11 godina

E moj naprednjak..ovo sto si rekao meni lici na onu:
Kad je muka - dje si Djuka!
A kad je....e - mene ne zovete!

Hteli ste vlas, dosli ste na vlast
Nesto ste obecali- ispunite

Nista jednostavnije, sta se hvatate za druge,,ti drugi su platili to sto su bili na vlasti...

Dušan

pre 11 godina

E svašta!U pregovore ušla grupacija koja čini vlast,pregovore vodila onako kako je htela krijući se iza odluka Skupštine koje je pritom nisu ni interesovale.Njihova nesposobnost i ugled koji u svetu imaju doveli su do ovog,uzmi ili ostavi položaja.I sada da svi delimo odgovornost?JA evo prvi NEĆU!

Coco Bill

pre 11 godina

Nije lako biti na vlasti,a? Kada ste bili u opoziciji, a tadasnja vlast trazila da se i vi ukljucite u resenje istog ovog problema, kako ste reagovali? Optuzivali ste ih da su izdajnici srpskog naroda i drzave! Nisam za to da vam vrate istom merom i ne verujem u to, ali zasluzili ste!
(zluradi, 4. april 2013 12:26)

Bravo !, samo još da te dopunim. Ne samo to, nego je Toma rekao da oni imaju već gotov plan i da narod treba da glasa za njih i da će se taj plan ostvarit njihovim dolaskom na vlast !

ergo

pre 11 godina

Podrzavaju posebno Vucica, eksplicitno kazu da je on taj koji ce doneti odluku, ne dozvoljavaju postavljanje pitanja.... mozes skinuti bedz sa revera al ga ne mozes izvuci iz srca...

jaa

pre 11 godina

ljudi pa taj vučić je bio ministar u vladi koja je dovela do bombardovanja i gubitka kosova, a sve vreme u opoziciji je govorio da to šta vlast radi je izdaja i loše za srbe i srbiju, a da on ima plan o kosovu koji neće da kaže da ga vlast ne ukrade! a sad da se svi slože. ovaj SNS je populizam u praksi i živa laž.

Dragan

pre 11 godina

A. Vucic je kao neki lik iz "Top liste nadrealista", covek ne primecuje da je 80% njegovih obracanja javnosti nesto kao intimni politicki dnevnik, e kako je on eto nesrecan i frustriran i sto li to njemu uopste treba, medjutim eto to je valjda njegova zrrtva na oltar oradzbine, bljak.
Najveci greh npr. Borku Stefanovicu izgleda da nije sto je napravio kakve takve sporazume sa Pristinom nego sto nije dramio u maniru sapunskih opera?
A valjda samo deca ne znaju da tu nema dobrih resenja, nego samo vise ili manje losih.

bezimena

pre 11 godina

Lako je vama TAMO...a sta ce mo mi na Kosovu...sta god da odlucite mi ocekujemo ROSU i KFOR brzijih dana...a od vas samo ostar protest!!!"
(Srbin sa Severa KosMeta, 4. april 2013 12:53)

A šta će to da vam "rade" KFOR i ROSU (niko vam ne brani da se zaposlite u kosovskoj policiji, pa i u ROSU) ako ste ispravan gradjanin? Na ničijoj zemlji, na kojoj vlada opšti haos, bezvlašće i kriminal, mora već jednom da počnu da se uspostavljaju neka pravila ponašanja. U vašem je interesu, kao i svakog drugog stanovnika Kosova, da to bude što pre, pa bi bilo najbolje da i vi date doprinos tome, jer balvani poštenim ljudima ništa dobro nisu doneli!

p.s. od Srbije ne možete da očekujete, kao ni do sada, osim u vašim glavama, ništa. Srbija, koja je tuga, jad i čemer, posle gubitka svih ratova 90-tih, opljačkana a zadužena preko guše, nema nikakvu moć ni sebi da pomogne, kamoli vama. Možete li to da shvatite?

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

A sto lepo ne kazu da nemaju m.....Sto ste se hvatali u kolo kad neznate da igrate...A sad kad treba da se ide u istoriju kao vlada koja je dala Kosovo ili vlada koja treba Srbiju da unisti traze slogu...a do juce su imali sve..bolje programe i ideje od zutih...a sad...Cvrc...nude ostavke..ha..ha

Razočarani glasač SNS

pre 11 godina

Vrlo je teško protumačiti, provaliti, šta u stvari hoće SNS, jer govore uvijeno, okolišu...traže podršku, ali ne kažu za šta. Ima nekih ljudi iz SNS koji se izleću, poput Drecuna, tako da smo konačno saznali šta SNS smera. Pa oni neće ni po koju cenu da prihvate ovakav sporazum sa Prištinom, a to znači da nema ništa i od EU i za to traže podršku. Eto, to je politika SNS - tako da možemo da se oprostimo i od EU i od Kosova. Sada je jasno i zbog čega je Nikolić bio kod Lukašenka(da se posavetuje - kako vladati pod sankcijama, uvesti diktaturu u Srbiji...), odlikovao diktatore...sve je to priprema za ono što nas čeka. Zaključak-pregovori su samo farsa, predstava za naivan narod, a sve se radi da do dogovora ne dođe. Niko se nije zapitao da li smo mi svesno postavili Prištini uslov za koji znamo da neće prihvatiti. Oni si sve prihvatili(obrazovanje, lokalnu vlast, zdravstvo, sudstvo, prostorno planiranje...lokalnu policiju i da načelnici PU Opštine budu Srbi, ali nisu prihvatili da šef policije svih opština bude Srbin, jer onda nemaju nikakvu kontrolu), ali neće da prihvate da se napravi autonomija koja će se ponašati kao republika Srpska, koja će praviti nestabilnost...

N1S

pre 11 godina

(Mute, 4. april 2013 18:28)

E kao da si mene citirao, to sam upravo hteo da kazem, imali su trinaest godina da kazu i na kraju su rekli sta su imali, dosta je bilo.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Slazem se.Javno objaviti ponudjeni sporazum i jasno reci sta donosi za a sta protiv.Ovako traziti od nekoga da se izjasni o necem maglovitom je nekotektno.Treba upozoriti i na trend vladajucih struktura da nedozvoljavaju postavljanje pitanja na konferencijama za novinare.

Dragan

pre 11 godina

Treba (posto se iskristalise sta je ponuda) da pitaju za misljenje, to je OK, to je nacionalno pitanje oko koga ne bi trebalo da se strancari. Ali da je to zalosno kad je SNS u pitanju, jeste. Dok nisu dosli na vlast svaki dogovor i kontakt sa kosovskom stranom je bio veleizdaja. A to da oni i SPS nemaju veze sa tim sto se desilo je za umreti od smeha!
A vec Vuciceva kuknjava je beskrajno neukusna. Cela zemlja se ubi od zelje da sazna kako je njemu neeeverovatno tesko u ovom istorijskom trenutku! Pravi lideri su oni koji znaju da ponesu odgovornost. Ali nema u nas takvih,(pogledaj samo Tadica sto nas je "vodio" 8 godina,obicna zamlata), mozda je Djindjic bio kandidat...

student

pre 11 godina

Pitam se ko nas je doveo do polozaja da biramo izmedju dva zla? Da li ce se ikad narod opasuljiti i produziti secanje na malo vise od godinu, dve. Evi sada prilike za to, krug se zatvorio, ko je zakuvao problem sad se na istoj vatri krcka i znoji, postavljen pred ultimatum!

zis

pre 11 godina

E moji naprednjaci sad ste se setili naroda i potrebe za jedinstvo a do onomad sve zivo ste kritikovali i omalovazavali koji ste vi nistaci.

rex

pre 11 godina

Sta ovaj ima da zahteva ista od svih stranaka? Alo ljudi prosla diktatura. Nek svako ima stav kakav hoce, a nek vlada iznese svoj. Ako ne moze, izbori, pa idemo opet. To vam je demokratija junaci. Trazili ste vlast, snosite odgovornost. Ako niste spremni, izbori. Sve je to demokratija. Mozda ne ova vasa usukana ispod glasa megatrend komunisticka, ali eto citajte Vebera kao vas dragi vodja pa cete imati pamentije izjave.

lala

pre 11 godina

Šta imaju stranke da se izjašnjavaju. Zar niste u predizbornoj kampanji tvrdili da imate rešenje za Kosovo. Nakon formiranja skupštine i vlade trebalo vam je skoro godinu dana da izađete sa platformom. Gospodo nazadnjaci, osim hapšenja političkih neistomišljenika postavljanjem vaših ljudi u JP vi niste ništa uradili ni po jednom pitanju. Da ne spominjem džak sa glasačkim listićima i obećanje da ćete reći ko je pokrao izbore, 100 milijardi eura investicije. Da prethodna vlast nije počela da gradi most Borča-Zemun, ništa ne bi bilo od investicija. Rasipate novac poreskih obveznika na sve strane, zadužujete se dinamikom koja će nas odvesti u bankrot. Plaćate botove da vas uzdižu u nebesa a plitika koju vodite je potpuni fijasko. Bićete oduvani na sledećim izborima i doživećete sudbinu vaših praotaca sa bedžom. Nakon vas ni pakao nam neće teško pasti.

stevan

pre 11 godina

Imam predlog. Da cujemo prvo vas. SNS. Toliku podrsku imate da cete nas sve oduvati. Sta vas briga sta ja propali uruseni DS jadnik mislim. Pucaj mali. Pricaj ili u misiju rupu. Bolje se izduvaj. Bocnucu te ko luftbalon. pa ces se izduvati sa kaaa puuuc#!!!!

uzor

pre 11 godina

kak bi zagorci rekli, nebi se steli mesati u vase pitanje ali zar nije logicno da stranka koja je na vlasti preuzme odgovornost u odluke koje ce donijeti. kada treba podijeliti odgovornost o tako teskom pitanju onda je opozicija dobra a kada isti predloze neke zakone u skupstini,naravno svi do jednog budu odbijeni.mislim da je taj vas vucic jedan veliki glumac i populist a ne fajter i baja kakvim se predstavlja.

Rodoljub

pre 11 godina

Ne, ne , decko sa Megatrenda , naivan si mi ti kao francuska sobarica. Pa sta si ti umislio , da smo mi ostali sisli sa drveta? Pa kada je Demokratska stranka prosle godine pregovarala o beznacajnim stvarima , tipa fusnota i regionalno predstavljanje KiMa , ti i tvoji satrapi iz SNSa ste ih optuzivali da su najveci izdajnici u istoriji Srbije, a Demokratska stranka je dobila ukidanje viza i status kandidata za clana Evropske unije za Srbiju , a da pri tome nije predala bukvalno NISTA od suvereniteta Srbije na severu KiM.!!
Posle proslih izbora ti decko i tvoj Predsednik "presamiceni" Vucic , ste OBECALI Amerikancima i evropljanima da cete biti mnogo kooperativniji od Demokratske stranke i zato su vas oni i podrzali da napravite ovu skaradnu Vladu. I posto ste iz straha od DSa ovih 8 meseci provlacili ceo DS kroz blato toboznje borbe protiv korupcije i niste uspeli ni da okrznete DS , sada je dosao red na vas da platite racun koji ste napravili kod amerikanaca i evropljana i da predate sever Kosova i sad ste se setili da svi treba da platimo vas racun , iako ste VI i SPS jedini krivci za ovo stanje u kojem se KiM nalazi , jer ste VI potpisali Kumanovsku kapitulaciju!!!
Nema od podrske za prevaru nista !Sami placajte svoje prevarantske racune!
Napred Demokratska stranka, zivela Srbija !
Dole ova hohstaplerska i prevarantska Vlada!!!

zivko blagojevic

pre 11 godina

Drecun upravo kaze:"Pristina nije spremna a mi trpimo stetu"Stav Pristine je bilo moguce predvideti.Odbiti predlog EU.

Fidelio

pre 11 godina

Šta je, bre, napredni radikali? Sad kad je postalo gusto, vi krećete s pesmicom "svi smo u istom čamcu"?
Ne, gospodo radikali, nismo u istom čamcu. Hteli ste vlast, što više vlasti, čak toliko da ste je bahato uzurpirali u Novom Sadu.

E, pa dobili ste vlast. Najvše "zaslugom" lopovskog, nesposobnog i neodgovornog DS-a, ali i velikim delom zahvaljujući Tominim lažima kako vi imate odličan plan za Kosovo, ali ćete ga objaviti tek posle izbora, da vam ga DS ne bi plagirao.
Sad vam se desilo ono iz čuvene izreke "dala baba dinar da uđe u kolo, sad bi dala pet da izađe, ali ne puštaju."
Počinjete da uviđate da vlast nije samo lagodno pljuvanje po neistomišljenicima, niti kretenski performansi s majicama u Skupštini, kao što ste radili dok ste bili u opoziciji. Sad možda shvatate reči pesme "It's lonely at the top". (Ne, ovo ne shvatate jer ste ispit iz engleskog kupili kao i sve ostale ispite.)

Vlast znači i odgovornost, od koje se u nekim situacijama ne može pobeći, ma koliko vi pokušavali da se izvučete kao tarana iz lonca. Ovo sa Kosovom je jedna od takvih situacija. I neće vam pomoći nikakvo plačljivo i kukavičko pozivanje na "jedinstvo" niti Vučćevo glumatanje "teško je" na konferencijama za štampu.
Vi ste vlast, niko vam je ne osporava i zato preuzmite odvornost i donesite odluku iza koje ćete stati vi, radikali. Pa šta (vam) bude!

brankooo

pre 11 godina

Vlada samo treba da bude jedinstvena u stavu da ne prihvata sramne uslove, i da se bori da sacuva prava Srba na Kosovu. Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu. To je za pohvalu!

Jaksa

pre 11 godina

Koje crne stranke kada niko od njih ne sme da preuzme ni trunku odgovornosti,a svi su odgovorni zbog lose politike vodjene zadnjih 15ak godina. Svi bi sad da operu ruke i sve prebace na Vucica,kojeg da nije bilo u Briselu,sada bi Kosovo i zvanicno postojalo,jer ko zna sta bi Ivica sve potpisao.

Niko i neko

pre 11 godina

Sada je situacija gde ce se pokazati ko je pravi politicar a ko nije, zapravo videcemo ko zeli dobro Srbiji a ko ne! Jedino ko ima stav je trenutn o Aleksandar Vucic i svaka mu cast na tome.

rada palada

pre 11 godina

Kada je g.Borko Stefanović pregovarao mogli smo samo da nagađamo iz onoga što je pakovao na šta su oni pristajali.Znali su samo da pričaju i to tako da ni sami ne zaju šta su slagali.Odgovorni su više od ovih

brankooo

pre 11 godina

Sad u ovom teskom momentu treba pruziti podrsku nasim liderima, posebno Vucicu, da se donese najbolja moguca odluka... Najlakse je kritikovati kad si u situaciji da biras dva zla! treba podrska i jedinstvo da bi izvukli sto vise iz ovih nepravednih pregovora!

bogi

pre 11 godina

Vrlo transparentna konferencija na kojoj nisu dopustena pitanja novinara.
I zahteva se od podrska i misljenje od ostalih stranaka i gradjana, a niko jos nije video (osim "drzavnog vrha") o kakvom se ponudjenom sporazumu radi. Samo pitanje jeste li za ili protiv. A cega?

Dragan

pre 11 godina

Referendum je bezanje od odgovornosti. I odgovor veoma zavisi od pitanja. Ne moze se srociti jednostavno pitanje koje ispravno tretira ovu situaciju.
Niti bi mi koji bi glasali bili u mogucnosti da je sagledamo u celini. Zato se oni bave politikom, i zato su izabrani od vecine: da ponesu odgovornost na osnovu celokupne situacije i po svojoj savesti. A opozicija kakva je bila SNS u tim situacijama nimalo ne pomaze,tako je to u ovoj ( a mozda i inim nekim zemljama)

Vlada

pre 11 godina

Ne gospodo iz SNS-a, vi ste Vlast I Vi treba da resavate probleme. To ste obecali gradjanima kad ste oformili vecinu. Nemojte se sad izvlaciti I prebacivati drugima da resavaju Vase probleme. Ako ne znate kako onda tako I recite I povucite se sa politicke scene. Ovako kako se ponasate ste nedostojni date Vam uloge, gospodo moja draga.

brankooo

pre 11 godina

Konačno da nam neko iznese stvari onako kakve jesu, a ne da prica price koje slusamo vec deset godina… Zbog te iskrenosti sam na Vucicevoj strain, i vidim u kakvoj je covek situaciji…. Verujem da ce doci do nekog prihvatljivog resenja, ovo na pregovoria je cista ucena!

Буба

pre 11 godina

Најбоље да реферндум распишемо за два дана. Знате ли ви која је то процедура а господа из ЕУ неће да чекају. Нека јавно изнесу све странке своје коначне одлуке и онда ће народ видети како стоје ствари. Ето вам одмах и одговора за кога ћете гласати на следећим изборима.

Odin

pre 11 godina

Pa oni da su imali sta da kazu ne bi sada bili u opoziciji nego na vlasti.
(Mute, 4. april 2013 18:28)

Pa zato što su ćutali zato se i sad nalazimo u takvoj situaciji.

Namcor

pre 11 godina

Zasto stranke?
Neka se izjasni narod na referendum
1. Hocete li u EU?
2. Hocete li u EU po cenu priznanja drzavnosti Kosova?

Pa neka politicari rade kako narod kaze. Eto savrsenog resenja

brankooo

pre 11 godina

Nalazimo se u veoma teskoj odluci… nije nimalo lako sada biti lider kada situacija nije sjajna… Ali verujem njihovoj proceni, pogotovo Vucicevoj, jer vidim koliko mu je tesko, i znam da su mu volja naroda i mir na prvom mestu.

Tabakera

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

EUROKREM

pre 11 godina

Odluka koja bude doneta mora biti najbezbolnije za nas gradjana,toga je svestan i Aleksandar Vucic,mada,mislim da bilo koju god odluku bude doneo drzavni vrh ce biti bolna,mislim da su jednako teske za nas nazalost.

Nikola

pre 11 godina

Bar se nisu gurali ovaj problem pod tepih i ostavljali ga nekom drugom.. Na kraju krajeva, pa šta ako ne bude tog datuma ? Dal su se makedonci odrekli imena zbog datuma? Vratite problem Kosova u UN, tamo gde mu je i mesto.

Hermes

pre 11 godina

Vucic je prvi koji je rekao NE Taciju i koji je javno istupio i obrazlozio gradjanima donekle sta se desava. Mislim da je za to potrebana hrabrost.

gradjanin Srbije

pre 11 godina

Moze cako VI skinete kosulje i masne i pokazete vase MAJICE.
P.S.vlasnice donirane PRAVDE.Koliko je para potroseno na tvoje novine PRAVDA.

KO TO TAMO PEVA

pre 11 godina

Najbolje je demokratski odlučiti šta da se radi. Svi smo građani ove zemlje i sada je momenat da budemo jedinstveni i pokažemo šta znači 4 S. U protivnom poješće nas za doručak.

Jezdimir Uskokovic

pre 11 godina

Nadam se da ce svi prihvatiti poziv Nanaprednjaka. Jer kao da bi neki jedva docekali da samo njih okrive za sve, kakav god ishod da bude.