Čelična ploča ubila radnika iz Kine

Beograd -- Radnik iz Kine poginuo na gradilištu mosta Zemun-Borča. Na njega je pala čelična ploča i on je sa unutrašnjim povredama prevezen u Urgentni centar, gde je umro.

Izvor: Blic
Pošaljite komentar
 1. eto sta ti je zivot...
   (dosada, 31. mart 2013 19:15)

  # Link komentara

 2. Kao i svaki veliki projekat, i ovaj ima svoje zrtve. Za to sam da uvek gde ih ima, budu spomen ploce sa njihovim imenima.
   (dzoki, 31. mart 2013 16:20)

  # Link komentara

 3. Tuga. :( Saučešće
   (Maksa, 31. mart 2013 16:20)

  # Link komentara

 4. Radim na tom gradilistu i iskreno mi zao tog radnika.Kinezi inace rade svaki dan bez dana odmora,cak i nama domacim radnicima radno vreme je 10 sati,a po ugovoru je 8 sati! Sest dana u nedelji,naravno da niko to ne proverava!!!
   (wtf, 31. mart 2013 16:16)

  # Link komentara

 5. -lekari u 10.08 sati dobili poziv
  -i u 11 sati je predat u Urgentni centar

  Skoro je bila tema na B92 o Hitnoj helihopterskoj sluzbi
  [link]

  Ovaj primer samo ilustruje kolika je zaista potreba za sluzbom koja bi mogla brzo da reaguje.
  Ogromne guzve na putevima, udaljene lokacije(na primer sela), angazovanje vozila hitnih sluzbi na razlicitim pravcima jednostavno je trenutno u Srbiji nedopustivo visoko vreme reakcije koja zivot znaci. Ponekad hitnim sluzbama da dodju u centar grada imajuci u vidu da se uglavnom nalaze blizu centra treba vise od 30 minuta.

  Mozete da zamislite kada je hitnoj pomoci ponekad potrebno i 1 sat vremena i vise da do nekoga dodju a posle da proslede bolesnika jos dodatnih sat vremena. Disperzijom ambulatnih vozila i pravljenjem heliodroma u svim vecim gradovima(bar u 10 gradova) Srbije uz nabavku helihoptera(sve to zajedno kosta od 50-100 miliona eura u zavisnosti od tipova helikoptera a pogledajte samo gde se sve bacaju i kradu pare od drzave) spaseno bi bilo hiljade zivota pravovremenim reakcijama. Posebna je prica da bi jedna takva sluzba mogla da se koristi za visestruke namene(prevoz hrane i lekova, ugrozenih bolesnika, spasavanje itd). Na koje se sve gluposti i gubitnike bacaju pare u Srbiji a ovakve situacije koje bi bile sprecene su svakodnevne.

  Vreme znaci zivot a izgleda da zivot nije na ceni u Srbiji. Na ceni su javasluk, korupcija i lopovluk.
  (DPolitika, 31. mart 2013 16:01)

  # Link komentara