Elektronski recepti do kraja godine

Beograd -- Do kraja godine svi domovi zdravlja biće umreženi, biće napravljena baza podataka pacijenata i izdavani elektronski recepti, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Lekari su zapošljavani van kadrovskog plana?!?!?!?!!!!! O čemu ova žena priča? Zna li ona uopšte koliko je lekara u ovoj državi prijavljeno u nacionalnoj službi za zapošljavanje i bez ikakve nade da će se ikad zaposliti?!
  (sasa, 31. mart 2013 21:50)

  # Link komentara

 2. hajde i to čudo da vidimo. Samo znam da kod doktora ne stigne ni da te pogleda jer se bori sa "sistemom" koji je pao tog dana 150ti put. Zamisao je vrlo lepa, ali kao i sve drugo u Srbiji, ne funkcioniše
  (antifa, 31. mart 2013 21:32)

  # Link komentara

 3. To ste obećali u predizbornoj kampanji.Kao i mnogo toga ostalog. Nakon vas ni pakao nam neće teško pasti.
  (lala, 31. mart 2013 21:01)

  # Link komentara

 4. Neka ministarka objasni zasto nema anti-tetanus vakcina (tetalpan) u domovi zdravlja u beogradu ili nek podnese ostavku. Takodje, apelujem i na vas iz B92 da istrazite ovu nestasicu tetalpana.

  Hvala
  (boylah, 31. mart 2013 19:56)

  # Link komentara

 5. Gospođa je lošiji ministar i od čuvenog Tomice. ..za ovih još malo pa godinu dana nije uradila ništa ni za pacijente ni za zadravstvene radnike...jedna izjava od pre mesrc dana da sami odlučimo da li ćemo da pijemo ili ne mleko koja pokazuje njen kvalitet kao ministra i to je to. Sada priča o ukidanju administracije u zdravstvu recepata i sl...pa ja još uvek ne mogu da ubedim direktora da mi kupi računar u ambulanti pišem rukom pisaća mašina pokvarena nema ko ni da je popravi. ..o dijagnostičkim aparatima da ne pričam najmlađi nam je uz ima 8 godina ma tragedija, a ona nema ni ideju. Tačno je da su direktori zaposlili mnoge bez da se obazira na kadrovski plan ministarstva i da sve pare troše na plate tih ljudi i ima tu sigurno i bespotrebnog zaposljavanja političkog i sl, ali isto tako treba reći da je kadrovski plan glup da nije realan da ne priznaje stvarne potrebe ustanove i da je zasnovan na količini para izdvojenih za zdravstvo, a ne na potrebama ustanovs, treba dobro pretresti sve ustanove redom da bi se videlo pravo stanje, nije dovoljno dati dve izjave ne uraditi ništa i zvati se ministar. ..nije zdravstvo odavno imalo ministra koji hoće rešenje sve populisti koji podilaze većini tj pacijentima pričom i glupostima, a niko da pokuša da reši problem, a problem je rešiv uz malo truda samo treba raditi razumeti sistem promeniti ga tamo gde i kako treba...
   (doki, 31. mart 2013 18:34)

  # Link komentara

 6. Ministarka je suuuuviše optimistična!
   (ime, 31. mart 2013 18:33)

  # Link komentara

 7. A kad je bio raspisan tender za izradu iste IT aplikacije?
   (Zoran M., 31. mart 2013 18:18)

  # Link komentara

 8. Nadam se da će se ovakvim načinom rada poboljšati kavalitet usluga i efikasnost rada kao i da će se imati veća kontrola nad trošenjem sredstava.
  (James Bond, 31. mart 2013 17:27)

  # Link komentara

 9. Sve je to lepo, ali problem su zdravstveni radnici (većina) koji ne znaju ni pasijans u kompjuteru da otvore a ne da kucaju recepte i ko zna šta drugo. Računajte na veće gužve i nervozu od pacijenata.
   (Bane, 31. mart 2013 16:20)

  # Link komentara

 10. Ok, do kraja godine. A jel' pre ili posle izbora ?
  (novi komentator, 31. mart 2013 15:56)

  # Link komentara

 11. ATM1 je i dalje kancerogen !?
  (бидермајер, 31. mart 2013 15:38)

  # Link komentara

 12. Ministarka jos na mnoga pitanja nije dala odgovor.Zasto svi hrle u Beograd u KCS i razne KBC Beograda. Nis je univerzitetski centar, Kragujevac takodje i Novi Sad.Verovatno da svako ima nekog iz zavicaja u Beogradu i KCS.Prica bila i sto domovi zdravlja po unutrsanjosti narocito malim sredinama nemaju kadar.Kako da ga imaju kada svako ko zavrsi Medicinski fakultet ocekuje u KCSili Bezanijskoj kosi, Zvezdari, Zemunu i Dragisa Misovic.Onaj iz Blaca nece da se vrati u zavicaj.Ima i rodjenih beogradjana sa zavrsenom Medicinom i prosekom preko 9,50. Zato takva deca odlaze u inostranstvo
  (Lekar u KCS, 31. mart 2013 15:00)

  # Link komentara