Nedelja, 31.03.2013.

14:26

"Nadam se da ima šanse za sporazum"

Nadam se da postoji šansa da dođe do sporazuma Beograda i Prištine, izjavio je FoNetu ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport.

Izvor: FoNet

"Nadam se da ima šanse za sporazum" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

MALENA PLAVA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

sneki

pre 11 godina

Da li iko kapira zbog čega ovoliko iscrpljivanje???Pa Amerika preko nekih članica EU pritiska Srbiju, kako bi je skroz iscrpila i slomila. Ne odgovara joj stabilan Balkan, jer kako bi drugačije mogla da se približi Rusiji!!???

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doće do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

šasija

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

ćibaja

pre 11 godina

Najvažnije je da državni vrh u svakoj prilici po pitanju Kosova iskazuje potpuno jedinstvo i rešenost da se do kompromisa dođe. Najgore bi po Srbiju bilo, da Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada slede odlučujući dani za dobijanje datuma za pregovore sa EU, nemaju jedinstven stav. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Državnom vrhu treba dati podršku da razgovorima izvuče maksimalno što se u ovom trenutku može na pitanju Kosova izvući za Srbiju i Srbe na Kosovu.

dushica

pre 11 godina

Ne vidim neki poseban razlog da se Vučić uključuje u razgovore o Kosovu, ali ako EU i USA na tome insistiraju, Vučić će prisustvovati tim razgovorima. Međutim, Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima o Kosovu prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i srpskog naroda na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Čak bi se moglo reći da Dačić, Vučić i Nikolić i previše iznose detalja o razgovorima. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

tišma t.

pre 11 godina

Srbija mora da reši pitanje Kosova, jer odlaganjem rešenja svaki danSrbija gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi. Vreme ratovanja je prošlo.

gradimir niš

pre 11 godina

Očigledno je da Amerikanci i EU žele da nađu nekog od ove trojice političara koji će popustiti i da tako izazovu nejedinstvo državnog vrha Srbije. Međutim, svi su izgledi da ni Vučić, ni Nikolić, ni Dačić neće popustiti u svojim zahtevima, i to je dobro

Petar Pan

pre 11 godina

Zašto se Vi nadate? Vi da hoćete da dođe do dogovora pritisnuli bi ste Prištinu da bude fleksibilnija u svojim stavovima!

samo sigurno

pre 11 godina

doci ce do sporazuma, naravno samo da nam ne trazite Kosovo pod svoje. svi se mi nadamom ali stojimo cvrsto na svojim nogama domace tla. samo sa Kosovom. nista bez njega.

OBELIX

pre 11 godina

Ima sanse da se nadje zajednicko resenje,ali pod uslovom da druga strana ucini neke ustupke,i smanji svoje kriterijume,mi smo do sada popustali koliko smo mogli,sada je red na drugu stranu,ukoliko bi isto to oni uradili,sanse za tako nesto bi bilo velike,ali ako ostanu pri svom stavu,sav nas trud ce pasti u vodu.

mungos

pre 11 godina

Možda ne znači ali u svakom slučaju ne škodi! Nek nas svi podrže, mi ćemo kao sve da saslušamo a državni vrh neka uradi najbolje za Srbiju i njene gradjane (tu ubrajam, naravno, i Kosovo i Metohiju). Pa vreme je i da Srbija misli samo na sebe, i da igra političke igre sebi u korist!

Petar Pan

pre 11 godina

Svi se mi nadamo da će doći ali to je moguće samo ako Priština malo popusti u svojim stavovima i počne konstruktivnije da se ponaša...

Jovan

pre 11 godina

Šanse uvek postoje. Ako vlada u Londonu želi da Srbija što pre dođe do početka pregovora sa EU , onda neka izvrši pritisak na Prištinu da pristane na kompromis onda je sporazum na dohvat ruke.

Odin

pre 11 godina

Biće dogovora ako naterate Albance da smanje svoje doživljaje.
(Janićijević-Janaćko, 31. mart 2013 18:53)

Upravo tako, mnogu su se uživeli i prave samo štetu umesto da prave nešto korisno.

Mars

pre 11 godina

Srbija nece da pretvori zajednicu srpskih opstina na Kosovu u nevladinu organizaciju, vec ona mora da ima stepen izvrsnih ovlascenja

Vidan B. Bašta

pre 11 godina

Interes Srbije, a i Srba na Kosovu, je da se dođe do kompromisa na razgovorima u Briselu, i da Srbi na Kosovu dobiju institucije koje će biti priznate i od EU, i koje će moći da zaštite prava Srba na Kosovu, ali naravno da se ne može pristati na bilo kakav dogovor, već državni vrh mora imati "crvene linije" ispod kojih se ne može ići. Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima.

Thor

pre 11 godina

Majkl se nada daćemo dobiti datum a Vilijam kaže da nas tamo ne žele. Kome sad da verujem?
(mistral, 31. mart 2013 14:47)

Ja predlažem, use use i u svoje kljuse, jer čekamo li na druge načekaćemo se i to opasno mnogo.

Đole88 KG

pre 11 godina

Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima o Kosovu prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i srpskog naroda na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Čak bi se moglo reći da Dačić, Vučić i Nikolić i previše iznose detalja o razgovorima. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

Laufer mi javlja

pre 11 godina

Pročitao sam ovu izjavu ambasadora VB, takođe sam pročitao i Doris Pak. Sasvim se razlikuju izjave. Ni Eu nije jedinstvena oko pritiskanja Srbije. Neko želi ešće a neko blaže.
Pa draga gospodo, ako nas želite u EU kao što pričate onda stisnite vaše poltrone u Prištini.

Vojtila

pre 11 godina

Ako smem da primetim, kada se strani zvanicnici jasno upitaju sta su ucene koje treba da ispunimo (ne bismo li dobili taj fantomski papir o pristupu u jos fantomskiju EU), uvek je precizan odgovor da nas navodno niko nicime ne ucenjuje? Da, dok se ne pojave Nemci koji vazda imaju po neku novu stavku koji treba ispuniti. Nije sija nego vrat, nije me ucenio Kurta, nego Murta a Kurta i Murta duvaju u istu tikvu, jedan te kao bodri a drugi kinji. Pa nismo mi nacija sa inteligencijom na nivou zlatne ribice(iako neki ne deluju mnogo bistrije)pa da nas vozaju tako. UK bodri SRB ali insistira na normalizaciji odnosa BGD-PR...pa kako da normalizujes odnose sa nekim ko ti otima zemlju i jos se pravi lud pa odbija sve tvoje ustupke, proglasava svoje ustave na tvojoj teritoriji i slicno. Jasno je meni da ne mogu tek tako da kazu predajte se, ali ovo postaje isuvise ponizavajuce u svim aspektima. Nama trebaju evropski zakoni i mozgovi koji ce da ih postuju, ne treba na EU. Trebaju nam finansije da pokrenemo privredu i zaposlimo narod ali ne od bilo koga i po bilo koju cenu. Dala baba dinar da udje a sad bi dva da izadje, to je racunica SRB u EU.

Gore

pre 11 godina

Dogovor je moguc! Medjutim, Kosovo ima svoju cenu! Sve je na prodaju I to nasi prijatelji englezi dobro znaju. Kao dobri trgovci oni bi zeleli da kupe za manje kako bi kasnije prodali skuplje. Recimo, dalje ucene I sankcije kako bi cena radne snage bila sto niza. Da se bas ne kaze da smo robovi!
Ja predlazem da Srbija pristane na sve sto englezi, EU I ostali predlazu ali za 493 milijarde eura! Cist racun duga ljubav. Budalastine tipa "pravo naroda na samoopredeljenje" ostavimo vremenu u kome je nastalo, 1918. godini, I razlozima zbog kojih je smisljeno, kaznjavanje nemackog naroda! Posteno!

Viva Scotland!

pre 11 godina

Od kud pa sad ovaj? Onaj njegov zemljak juce rede da Engleska hoce da izadje iz EU i ustupi mesto Srbiji. Hoce li se dogovoriti na kojim principima im stoji zemlja?

čala

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću, Dačiću i Vučiću. Politike DSS-a i LDP-a po pitanju Kosova su dve radikalne politike, ali potpuno suprotne jedna drugoj. Politika državnog vrha je, po meni, jedina realna, i jedina moguća politika u ovom momentu.

drugarica Gaga

pre 11 godina

Naravno da sansa postoji ukoliko i druga strana tj. Pristina bude ucinila kompromis.Mi smo sto se nas samih tice ucinili sve sto je u nasoj moci.

medena

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću, Dačiću i Vučiću. Politike DSS-a i LDP-a po pitanju Kosova su dve radikalne politike, ali potpuno suprotne jedna drugoj. Politika državnog vrha je, po meni, jedina realna, i jedina moguća politika u ovom momentu.

modesty

pre 11 godina

Ne nadajte se uzalud. Znate jako dobro svi da nam prete jos vecom okupacijom, i da im ne pada na pamet da nas uvezu u EU osim kao gradjane ne drugog nego zadnjeg reda. Da smo roblje nebi im bili dobri. Ne EU.

modesty

pre 11 godina

Ne nadajte se uzalud. Znate jako dobro svi da nam prete jos vecom okupacijom, i da im ne pada na pamet da nas uvezu u EU osim kao gradjane ne drugog nego zadnjeg reda. Da smo roblje nebi im bili dobri. Ne EU.

Thor

pre 11 godina

Majkl se nada daćemo dobiti datum a Vilijam kaže da nas tamo ne žele. Kome sad da verujem?
(mistral, 31. mart 2013 14:47)

Ja predlažem, use use i u svoje kljuse, jer čekamo li na druge načekaćemo se i to opasno mnogo.

drugarica Gaga

pre 11 godina

Naravno da sansa postoji ukoliko i druga strana tj. Pristina bude ucinila kompromis.Mi smo sto se nas samih tice ucinili sve sto je u nasoj moci.

Vojtila

pre 11 godina

Ako smem da primetim, kada se strani zvanicnici jasno upitaju sta su ucene koje treba da ispunimo (ne bismo li dobili taj fantomski papir o pristupu u jos fantomskiju EU), uvek je precizan odgovor da nas navodno niko nicime ne ucenjuje? Da, dok se ne pojave Nemci koji vazda imaju po neku novu stavku koji treba ispuniti. Nije sija nego vrat, nije me ucenio Kurta, nego Murta a Kurta i Murta duvaju u istu tikvu, jedan te kao bodri a drugi kinji. Pa nismo mi nacija sa inteligencijom na nivou zlatne ribice(iako neki ne deluju mnogo bistrije)pa da nas vozaju tako. UK bodri SRB ali insistira na normalizaciji odnosa BGD-PR...pa kako da normalizujes odnose sa nekim ko ti otima zemlju i jos se pravi lud pa odbija sve tvoje ustupke, proglasava svoje ustave na tvojoj teritoriji i slicno. Jasno je meni da ne mogu tek tako da kazu predajte se, ali ovo postaje isuvise ponizavajuce u svim aspektima. Nama trebaju evropski zakoni i mozgovi koji ce da ih postuju, ne treba na EU. Trebaju nam finansije da pokrenemo privredu i zaposlimo narod ali ne od bilo koga i po bilo koju cenu. Dala baba dinar da udje a sad bi dva da izadje, to je racunica SRB u EU.

Viva Scotland!

pre 11 godina

Od kud pa sad ovaj? Onaj njegov zemljak juce rede da Engleska hoce da izadje iz EU i ustupi mesto Srbiji. Hoce li se dogovoriti na kojim principima im stoji zemlja?

Đole88 KG

pre 11 godina

Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima o Kosovu prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i srpskog naroda na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Čak bi se moglo reći da Dačić, Vučić i Nikolić i previše iznose detalja o razgovorima. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

Mars

pre 11 godina

Srbija nece da pretvori zajednicu srpskih opstina na Kosovu u nevladinu organizaciju, vec ona mora da ima stepen izvrsnih ovlascenja

Gore

pre 11 godina

Dogovor je moguc! Medjutim, Kosovo ima svoju cenu! Sve je na prodaju I to nasi prijatelji englezi dobro znaju. Kao dobri trgovci oni bi zeleli da kupe za manje kako bi kasnije prodali skuplje. Recimo, dalje ucene I sankcije kako bi cena radne snage bila sto niza. Da se bas ne kaze da smo robovi!
Ja predlazem da Srbija pristane na sve sto englezi, EU I ostali predlazu ali za 493 milijarde eura! Cist racun duga ljubav. Budalastine tipa "pravo naroda na samoopredeljenje" ostavimo vremenu u kome je nastalo, 1918. godini, I razlozima zbog kojih je smisljeno, kaznjavanje nemackog naroda! Posteno!

Laufer mi javlja

pre 11 godina

Pročitao sam ovu izjavu ambasadora VB, takođe sam pročitao i Doris Pak. Sasvim se razlikuju izjave. Ni Eu nije jedinstvena oko pritiskanja Srbije. Neko želi ešće a neko blaže.
Pa draga gospodo, ako nas želite u EU kao što pričate onda stisnite vaše poltrone u Prištini.

Vidan B. Bašta

pre 11 godina

Interes Srbije, a i Srba na Kosovu, je da se dođe do kompromisa na razgovorima u Briselu, i da Srbi na Kosovu dobiju institucije koje će biti priznate i od EU, i koje će moći da zaštite prava Srba na Kosovu, ali naravno da se ne može pristati na bilo kakav dogovor, već državni vrh mora imati "crvene linije" ispod kojih se ne može ići. Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima.

sneki

pre 11 godina

Da li iko kapira zbog čega ovoliko iscrpljivanje???Pa Amerika preko nekih članica EU pritiska Srbiju, kako bi je skroz iscrpila i slomila. Ne odgovara joj stabilan Balkan, jer kako bi drugačije mogla da se približi Rusiji!!???

medena

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću, Dačiću i Vučiću. Politike DSS-a i LDP-a po pitanju Kosova su dve radikalne politike, ali potpuno suprotne jedna drugoj. Politika državnog vrha je, po meni, jedina realna, i jedina moguća politika u ovom momentu.

čala

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću, Dačiću i Vučiću. Politike DSS-a i LDP-a po pitanju Kosova su dve radikalne politike, ali potpuno suprotne jedna drugoj. Politika državnog vrha je, po meni, jedina realna, i jedina moguća politika u ovom momentu.

Odin

pre 11 godina

Biće dogovora ako naterate Albance da smanje svoje doživljaje.
(Janićijević-Janaćko, 31. mart 2013 18:53)

Upravo tako, mnogu su se uživeli i prave samo štetu umesto da prave nešto korisno.

Jovan

pre 11 godina

Šanse uvek postoje. Ako vlada u Londonu želi da Srbija što pre dođe do početka pregovora sa EU , onda neka izvrši pritisak na Prištinu da pristane na kompromis onda je sporazum na dohvat ruke.

Petar Pan

pre 11 godina

Svi se mi nadamo da će doći ali to je moguće samo ako Priština malo popusti u svojim stavovima i počne konstruktivnije da se ponaša...

mungos

pre 11 godina

Možda ne znači ali u svakom slučaju ne škodi! Nek nas svi podrže, mi ćemo kao sve da saslušamo a državni vrh neka uradi najbolje za Srbiju i njene gradjane (tu ubrajam, naravno, i Kosovo i Metohiju). Pa vreme je i da Srbija misli samo na sebe, i da igra političke igre sebi u korist!

Petar Pan

pre 11 godina

Zašto se Vi nadate? Vi da hoćete da dođe do dogovora pritisnuli bi ste Prištinu da bude fleksibilnija u svojim stavovima!

OBELIX

pre 11 godina

Ima sanse da se nadje zajednicko resenje,ali pod uslovom da druga strana ucini neke ustupke,i smanji svoje kriterijume,mi smo do sada popustali koliko smo mogli,sada je red na drugu stranu,ukoliko bi isto to oni uradili,sanse za tako nesto bi bilo velike,ali ako ostanu pri svom stavu,sav nas trud ce pasti u vodu.

gradimir niš

pre 11 godina

Očigledno je da Amerikanci i EU žele da nađu nekog od ove trojice političara koji će popustiti i da tako izazovu nejedinstvo državnog vrha Srbije. Međutim, svi su izgledi da ni Vučić, ni Nikolić, ni Dačić neće popustiti u svojim zahtevima, i to je dobro

dushica

pre 11 godina

Ne vidim neki poseban razlog da se Vučić uključuje u razgovore o Kosovu, ali ako EU i USA na tome insistiraju, Vučić će prisustvovati tim razgovorima. Međutim, Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima o Kosovu prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i srpskog naroda na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Čak bi se moglo reći da Dačić, Vučić i Nikolić i previše iznose detalja o razgovorima. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

tišma t.

pre 11 godina

Srbija mora da reši pitanje Kosova, jer odlaganjem rešenja svaki danSrbija gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi. Vreme ratovanja je prošlo.

ćibaja

pre 11 godina

Najvažnije je da državni vrh u svakoj prilici po pitanju Kosova iskazuje potpuno jedinstvo i rešenost da se do kompromisa dođe. Najgore bi po Srbiju bilo, da Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada slede odlučujući dani za dobijanje datuma za pregovore sa EU, nemaju jedinstven stav. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Državnom vrhu treba dati podršku da razgovorima izvuče maksimalno što se u ovom trenutku može na pitanju Kosova izvući za Srbiju i Srbe na Kosovu.

šasija

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

samo sigurno

pre 11 godina

doci ce do sporazuma, naravno samo da nam ne trazite Kosovo pod svoje. svi se mi nadamom ali stojimo cvrsto na svojim nogama domace tla. samo sa Kosovom. nista bez njega.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doće do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

MALENA PLAVA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

medena

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću, Dačiću i Vučiću. Politike DSS-a i LDP-a po pitanju Kosova su dve radikalne politike, ali potpuno suprotne jedna drugoj. Politika državnog vrha je, po meni, jedina realna, i jedina moguća politika u ovom momentu.

modesty

pre 11 godina

Ne nadajte se uzalud. Znate jako dobro svi da nam prete jos vecom okupacijom, i da im ne pada na pamet da nas uvezu u EU osim kao gradjane ne drugog nego zadnjeg reda. Da smo roblje nebi im bili dobri. Ne EU.

čala

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću, Dačiću i Vučiću. Politike DSS-a i LDP-a po pitanju Kosova su dve radikalne politike, ali potpuno suprotne jedna drugoj. Politika državnog vrha je, po meni, jedina realna, i jedina moguća politika u ovom momentu.

Đole88 KG

pre 11 godina

Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima o Kosovu prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i srpskog naroda na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Čak bi se moglo reći da Dačić, Vučić i Nikolić i previše iznose detalja o razgovorima. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

drugarica Gaga

pre 11 godina

Naravno da sansa postoji ukoliko i druga strana tj. Pristina bude ucinila kompromis.Mi smo sto se nas samih tice ucinili sve sto je u nasoj moci.

Vojtila

pre 11 godina

Ako smem da primetim, kada se strani zvanicnici jasno upitaju sta su ucene koje treba da ispunimo (ne bismo li dobili taj fantomski papir o pristupu u jos fantomskiju EU), uvek je precizan odgovor da nas navodno niko nicime ne ucenjuje? Da, dok se ne pojave Nemci koji vazda imaju po neku novu stavku koji treba ispuniti. Nije sija nego vrat, nije me ucenio Kurta, nego Murta a Kurta i Murta duvaju u istu tikvu, jedan te kao bodri a drugi kinji. Pa nismo mi nacija sa inteligencijom na nivou zlatne ribice(iako neki ne deluju mnogo bistrije)pa da nas vozaju tako. UK bodri SRB ali insistira na normalizaciji odnosa BGD-PR...pa kako da normalizujes odnose sa nekim ko ti otima zemlju i jos se pravi lud pa odbija sve tvoje ustupke, proglasava svoje ustave na tvojoj teritoriji i slicno. Jasno je meni da ne mogu tek tako da kazu predajte se, ali ovo postaje isuvise ponizavajuce u svim aspektima. Nama trebaju evropski zakoni i mozgovi koji ce da ih postuju, ne treba na EU. Trebaju nam finansije da pokrenemo privredu i zaposlimo narod ali ne od bilo koga i po bilo koju cenu. Dala baba dinar da udje a sad bi dva da izadje, to je racunica SRB u EU.

Gore

pre 11 godina

Dogovor je moguc! Medjutim, Kosovo ima svoju cenu! Sve je na prodaju I to nasi prijatelji englezi dobro znaju. Kao dobri trgovci oni bi zeleli da kupe za manje kako bi kasnije prodali skuplje. Recimo, dalje ucene I sankcije kako bi cena radne snage bila sto niza. Da se bas ne kaze da smo robovi!
Ja predlazem da Srbija pristane na sve sto englezi, EU I ostali predlazu ali za 493 milijarde eura! Cist racun duga ljubav. Budalastine tipa "pravo naroda na samoopredeljenje" ostavimo vremenu u kome je nastalo, 1918. godini, I razlozima zbog kojih je smisljeno, kaznjavanje nemackog naroda! Posteno!

Laufer mi javlja

pre 11 godina

Pročitao sam ovu izjavu ambasadora VB, takođe sam pročitao i Doris Pak. Sasvim se razlikuju izjave. Ni Eu nije jedinstvena oko pritiskanja Srbije. Neko želi ešće a neko blaže.
Pa draga gospodo, ako nas želite u EU kao što pričate onda stisnite vaše poltrone u Prištini.

Viva Scotland!

pre 11 godina

Od kud pa sad ovaj? Onaj njegov zemljak juce rede da Engleska hoce da izadje iz EU i ustupi mesto Srbiji. Hoce li se dogovoriti na kojim principima im stoji zemlja?

Thor

pre 11 godina

Majkl se nada daćemo dobiti datum a Vilijam kaže da nas tamo ne žele. Kome sad da verujem?
(mistral, 31. mart 2013 14:47)

Ja predlažem, use use i u svoje kljuse, jer čekamo li na druge načekaćemo se i to opasno mnogo.

Vidan B. Bašta

pre 11 godina

Interes Srbije, a i Srba na Kosovu, je da se dođe do kompromisa na razgovorima u Briselu, i da Srbi na Kosovu dobiju institucije koje će biti priznate i od EU, i koje će moći da zaštite prava Srba na Kosovu, ali naravno da se ne može pristati na bilo kakav dogovor, već državni vrh mora imati "crvene linije" ispod kojih se ne može ići. Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima.

Mars

pre 11 godina

Srbija nece da pretvori zajednicu srpskih opstina na Kosovu u nevladinu organizaciju, vec ona mora da ima stepen izvrsnih ovlascenja

dushica

pre 11 godina

Ne vidim neki poseban razlog da se Vučić uključuje u razgovore o Kosovu, ali ako EU i USA na tome insistiraju, Vučić će prisustvovati tim razgovorima. Međutim, Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da u pregovorima o Kosovu prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i srpskog naroda na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Čak bi se moglo reći da Dačić, Vučić i Nikolić i previše iznose detalja o razgovorima. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

tišma t.

pre 11 godina

Srbija mora da reši pitanje Kosova, jer odlaganjem rešenja svaki danSrbija gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi. Vreme ratovanja je prošlo.

Odin

pre 11 godina

Biće dogovora ako naterate Albance da smanje svoje doživljaje.
(Janićijević-Janaćko, 31. mart 2013 18:53)

Upravo tako, mnogu su se uživeli i prave samo štetu umesto da prave nešto korisno.

Jovan

pre 11 godina

Šanse uvek postoje. Ako vlada u Londonu želi da Srbija što pre dođe do početka pregovora sa EU , onda neka izvrši pritisak na Prištinu da pristane na kompromis onda je sporazum na dohvat ruke.

Petar Pan

pre 11 godina

Svi se mi nadamo da će doći ali to je moguće samo ako Priština malo popusti u svojim stavovima i počne konstruktivnije da se ponaša...

mungos

pre 11 godina

Možda ne znači ali u svakom slučaju ne škodi! Nek nas svi podrže, mi ćemo kao sve da saslušamo a državni vrh neka uradi najbolje za Srbiju i njene gradjane (tu ubrajam, naravno, i Kosovo i Metohiju). Pa vreme je i da Srbija misli samo na sebe, i da igra političke igre sebi u korist!

Petar Pan

pre 11 godina

Zašto se Vi nadate? Vi da hoćete da dođe do dogovora pritisnuli bi ste Prištinu da bude fleksibilnija u svojim stavovima!

samo sigurno

pre 11 godina

doci ce do sporazuma, naravno samo da nam ne trazite Kosovo pod svoje. svi se mi nadamom ali stojimo cvrsto na svojim nogama domace tla. samo sa Kosovom. nista bez njega.

OBELIX

pre 11 godina

Ima sanse da se nadje zajednicko resenje,ali pod uslovom da druga strana ucini neke ustupke,i smanji svoje kriterijume,mi smo do sada popustali koliko smo mogli,sada je red na drugu stranu,ukoliko bi isto to oni uradili,sanse za tako nesto bi bilo velike,ali ako ostanu pri svom stavu,sav nas trud ce pasti u vodu.

gradimir niš

pre 11 godina

Očigledno je da Amerikanci i EU žele da nađu nekog od ove trojice političara koji će popustiti i da tako izazovu nejedinstvo državnog vrha Srbije. Međutim, svi su izgledi da ni Vučić, ni Nikolić, ni Dačić neće popustiti u svojim zahtevima, i to je dobro

ćibaja

pre 11 godina

Najvažnije je da državni vrh u svakoj prilici po pitanju Kosova iskazuje potpuno jedinstvo i rešenost da se do kompromisa dođe. Najgore bi po Srbiju bilo, da Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada slede odlučujući dani za dobijanje datuma za pregovore sa EU, nemaju jedinstven stav. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Državnom vrhu treba dati podršku da razgovorima izvuče maksimalno što se u ovom trenutku može na pitanju Kosova izvući za Srbiju i Srbe na Kosovu.

šasija

pre 11 godina

Politika državnog vrha Srbije po pitanju Kosova je jedina realna i jedina moguća u ovom momentu. Postoje alternative ovoj politici, a to je politika LDP, priznati nezavisnost Kosova, i politika DSS-a, prekinuti svake razgovore o Kosovu, i zadržati status kvo. Mislim da većina građana Srbije nije ni za politiku DSS-a, a pogotovo nije za politiku LDP-a, i da većina građana Srbije, kada je u pitanju Kosovo, podržava politiku aktuelnog državnog vrha.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doće do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

sneki

pre 11 godina

Da li iko kapira zbog čega ovoliko iscrpljivanje???Pa Amerika preko nekih članica EU pritiska Srbiju, kako bi je skroz iscrpila i slomila. Ne odgovara joj stabilan Balkan, jer kako bi drugačije mogla da se približi Rusiji!!???

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

MALENA PLAVA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!