Loša strana društvenih mreža

Beograd -- Druženje preko društvenih mreža nije zaobišlo ni Srbiju. Psiholozi upozoravaju da nedostatak prirodne ljudske komunikacije može imati ozbiljne posledice.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Ta gospodja, psiholog Miroslava Vukovic, je gotovo spasla zivot jednom od mojih poznanika. Pored toga sam cuo sve najbolje o njihovom odeljenju sa studentske poliklinike.
  Dobro bih razmislio pre postavljanja tako kritickih i osudjujucih komentara.
  (student, 17. maj 2013 14:50)

  # Link komentara

 2. Uvek se pitam kako pronalaze te "strucnjake". Gospodja je izjavila: "Osećaju se slobodnijim da isprobavaju sebe u različitim ulogama koje njima deluju socijalno poželjno, koje su preko medija i uopšte u društvu, favorizovane u ulogama mnogo slobodnijih devojaka ili mladića koji otvoreno flertuju ili koji otvorenije izrazavaju mnoge svoje stavove i osećanja. Na taj način zapravo pružaju jednu lažnu sliku o sebi i to, nažalost, otvara dosta prostora za nesporazume". Svaki psiholog zna da je jedan od nacina lecenja kompleksa bas taj "stavljanje u tudju kozu". Kao sto je bolje voziti automobil prvo na kompjuteru (trenazeru), tako se mnogo bezbolnije nauci socijalno ponasanje na ovaj nacin. Nije kriv racunar, niti drustvene mreze, uvek i samo je odgovoran onaj ko ih koristi. Ima mnogo gorih i glupljih stvari koje mladi rade (pice, naprimer), o tome treba voditi racuna.
  (mira, 31. mart 2013 16:18)

  # Link komentara

 3. Protiv Facebook ne možemo se boriti, ali protiv urašavanja poroice i porodičnih vrednosti bi mogli, kad bi imali mudrije političare koji sagleavaju probleme i daju rešenja.Nestaćemo biološki, ko će da uđe u EU, onih 10 ispod kruške?
  (Pastir Kostja, 31. mart 2013 15:12)

  # Link komentara

 4. "Ko je pao, padu je bio sklon", iliti, nije ih internet napravio takvima, već im je samo došao k'o kec na jedanaest
  (Marko, 31. mart 2013 14:37)

  # Link komentara

 5. Inače...
  dobru stranu recimo drustva bez socijalnih mreza i video igrica smo videli kroz istoriju.
  Na primer...malo giljotine, razapinjanja, malo mučenja, odsecanja ovoga i onoga...u kontinuitetu par hiljada godina...
  ...do vrhunca društva bez računara u 20 veku..
  2 svetska rata milioni pobijenih zapaljenih...
  malo atomske bombe ... do sexualnih revolucija 60-tih, 70-tih, 80-tih...kako gde i kako u kom obliku...Društvo "puno" produhovljenih ljudi.
  Ekstremi kakvi danas povremeno se pojave (snajperisti, slučaj "Batman", itd.) nisu se ni mogli primetiti. Toliko je bilo prilika i ratovanja da su mogli komotno da uživaju u svojim "fikcijama"...
  Sve je bilo lepše kada smo "mi" bili mladi...pa makar i bombe padale...
  Ne kažem da je ovo dobro, ali nemojmo biti "licimuri"...
  (CybH, 31. mart 2013 13:55)

  # Link komentara

 6. Uglavnom internet je doneo vise stete nego koristi.
  (Dejan, 31. mart 2013 13:38)

  # Link komentara