Utorak, 26.03.2013.

09:41

Bajatović: Ne predajem se bez borbe

Dušan Bajatović nema nameru da napušta rukovodeću poziciju u "Srbijagasu" posle izveštaja državnog revizora i podnošenja prekršajne prijave.

Izvor: B92

Bajatoviæ: Ne predajem se bez borbe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

Alex1

pre 11 godina

@(Branko, 26. mart 2013 16:59) "Kako da se predaš kada si sam sebe tek izabrao za direktora firme "South stream" d.o.o. Novi Sad a treba da počne izgradnja "Južnog toka" u Srbiji."

Zna se ko ga je postavio. Uzgred, ima on još funkcija:
- član Nadzornog odbora "YugoRosGaz"-a (ruski "posrednik" u trgovini gasom);
- član Nadzornog odbora "Informatika AD" (deo kupio Srbijagas);
itd.

Djenka

pre 11 godina

Da li je bas tako Bajatovicu kao sto ti kazes? Da su to samo prekrsaji ne bi se pokretala istraga o poslovanju Srbijagasa. Vi lepo dokazite da nikakvih malverzacija nije bilo i da ste u pravu. Medjutim dok to ne dokazete a postoje neke insinuacije da su malverzacije postojale onda nemate prava da se ljutite na ljude koji zele to da ispitaju.

Danijel Grujić

pre 11 godina

Gospodinu Aleksandru Vučići i njegovome Timu za borbu protiv korupcije nije im lako ni malo. Iz predhodne Vlade Srbije u kojoj je bio premijer Mirko Cvetković ostali su veliki gubici javnih preduzeća koji se teško obuzdavaju i dan danas. Bajatović iskazuje javno svoju nervozu da se ne predaje, zna se i zašto. Sva mesec u njegov džep dođe 13.000 evra. Dok prosečan građanin u unutrašnjosti Srbije radi za 15.000 dinara mesečno koje ne dobije ponekad na vreme. Bajatović uzalud se nervira i iskaljuje bes, jer jednoga dana moraće da vrati što je uzimao novac više od svoje plate. Naravno, da je veliki gubitak po Srbija gas kada pored 1.000 evra primi još 12.000 evra. Za jednu godinu mimo propisa i kriterijuma uzme 144.000 evra. U bilo kome od javnih preduzeća da se tako dešava, mora da se saseče na vreme nego u nevreme. Kada bi se naplatilo 144.000 evra od Bajatovića to nije malo.

plivaci

pre 11 godina

ST@
Interesantno je ovo sto ti znas, ali sve si lepo rekao samo glavno nisi a to je da su skoro svi gubici nastali u vreme vlade Cvetkovica a on nema veze sa SNS.Oko toga da li je SPS kriv,opet ide na adresu prethodne vlade...zbog toga sto je ona uvela SPS u vladu i sa njom vladala,tako da je odgovornost svih u toj vladi a nikako samo SPS a kamoli SNS koja nije bila u toj igri...To sto se silne pare iz budzeta odvajaju za pokrivanje javnih preduzeca nije opet na dusu SNS, vec vas koji ste vladali 12 godina a niste nista uradili da se ta rupa bez dna zatvori...cak naprotiv zaposlili ste i kurtu i murtu... I na kraju zalosno je kada se optuzuju pojedinci...a onda se obicno okrene prica na medjustranacku pucnjavu a ovi se pojedinci izvuku...Sto se tice Miskovica i njegove krivice,sudjenje ce biti,pa je ruzno da se umesto suda donose ocene... koliko je kriv i za sta mu se sve sudi.Ali koliko vidimo iz medija i nije bas naivno, kao sto to vi kazete...Nadamo se da ce svi da odgovaraju zasluzni za ovo siromastvo u koje su nas gurnuli...I kad dodju izbori sigurno ce nas kako vi kazete pocistiti Demokratska stranka a mozda prizeljkujete i Cedu...Nisam neki narociti fan nijedne stranke i mislim na osnovu zdravog razuma, da oni nece jos dugo biti na vlasti a ni u politici...I u Srbiji konacno treba da se predje sa kolektivne na licnu odgovornost...Jer krijuci se iza gomile, mnogi pokusavaju da prodju nekaznjeno...

Danijel Grujić

pre 11 godina

Ogromnu platu koju kao direktor ima Dušan Bajatović ne vodi na dobro, a ne daje mogućnost da opstane Srbija gas. Nema nijednog pošteđenog, to mora da se shvati. Vreme je da se krene u kontrolama. Prekršaj je veliki taj koje je Bajatoviću odobrio veliku platu koja je iznad proseka. Trebalo bi kazniti službenike u Srbija gasu koji su Bajatoviću odobravali visoku platu koja nije primerena. Protiv Bajatovića valjalo bi pokrenuti sudski postupak da vrati veliki deo novca koji je podizao na osnovu plate. Ako je plata definisana na 1.000 evra, ostatak od 12.000 evra da vrati za koliko je meseci podizao.

jugo

pre 11 godina

Bajatovic ocigledno ne saradjuje sa Ministarkom, pa on ne saradjuje ni sa Vladom, on je sam sebi dovoljan, samo ga ostavite i dalje da bude direktor jer on je nas ne zamenljiv kadar!

Srba

pre 11 godina

Pogledajte imena clanova i iznos osnivackog kapitala ove Bajatoviceve firme: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseLegalTrustees/4927940?code=63C405BA0C89FAF552E3F8BC0CF4DC6809F6311A

orden

pre 11 godina

Bravo Bajate,samo tako borbeno,pa ne misliš valjda da bi neko drugi ko se dočepa tolike plate od 13000 evra mesečno otišao bez borbe do konačne propasti srbije.

tasko

pre 11 godina

sram te bilo.tolike plate a firma u teskim gubicima i jos mnogo mnogo bahatosti u srbijagasu.proverite platni spisak kolko njih radi a kolko partijskih drugova koji samo vuku plate.uzas

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pa nije Bajatovic uzeo Zecevica iz Partizana u svoju Ekipu bez razloga, gde god je SPS umesao prste jos od 1989 godine to je propalo! Prvo Sloba i Mira sa svojom Ekipom, sada (Mali Sloba), Dacic sa ostatkom da dokrajce sto je preostalo...

zorka

pre 11 godina

Tvoja borba mnogo kosta ovu drzavu, koja grca u silnim problemima, a ti se tako bahato ponasas. Kad obican gradjanin nema sutra deci za hleb i mleko, ti primas milionske plate, i zato razumemo tvoju hrabrost "ne predajem se bez borbe".

Ronin

pre 11 godina

Iskreno i duboko zalim sto ovaj lik ne zivi u Kini .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 26. mart 2013 13:51)

Ima čovek sreće što ne živi u Severnoj Koriji. Koliko se sećam, tamo su zbog loše monetarne politike streljali 3 glavna ministra pa su posle toga sve pokrenuli kako valja. Eh da ima tako neka kazna kod nas gde bi do sada bili

Alan Ford

pre 11 godina

He he,prepoznatljiva taktika. Sad napadam Srbijagas i Bajatovića a EPS šta s njim.Šta sa "Kolubarom". Ništa.Ha,nema veze. Pelješite narod za struju i gas bre odrašte nam kožu s ledja.Mi da Vam plaćamo reklame,prezentacije i usavršavanja.Nešto ste doprineli,imamo neke koristi.Ovaj se ne predaje bez borbe.I on se poziva na ocenu Vlade.I knežević se poziva na vladu, i Djukić-Dejanović se poziva na vladu pa nam uteraste još malo aflatksina da bi dokazali kako oni dobro rade. Sad poskupite,gas,struju,ugalj 100% da vratimo Duletova troškarenja.Onda za koju godinu Zoranina. More svi ste bre za zatvor.I treba da budemo Nemačka kolonija što već i jesmo. Ni za šta drugo i nismo.

jelena jsm

pre 11 godina

"Ima se, moze se", i ko mi sta moze, ovako reaguje jedan Direktor, koji je potrosio na desetine miliona za reklame i reprezentacije. Vlada Srbije treba takvog direktora da smeni, a ne da on preti "ne predajem se bez borbe".

zdravko

pre 11 godina

Ma ko njega da skloni,pa on je nasa dikaa.Eeee Srbijo,Srbijo kuda ides...da sam ja tako nesto uradio ne bih se ni okrenuo a vec bih bio u zatvoru...

ZoranNS

pre 11 godina

Sve je dobro smišljeno, prvo zajedno SNS i SPS upodobili opštine, SNS je usput oslabio ugled SPS, "omekšani", svima iz SPS prikačeni neki repovi, SNS hoće celu Srbiju sebi, još samo Vojvodina i Beograd, i posao je završen.

agresivna glupost

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem koliko ljudi ne shvataju razliku izmedju 'ukradenog' - odnosno krivicnog dela i 'proceduralno ne regularnog' - odnosno prekrsaja. Ovaj covek je pod lupom zbog ovog drugog a veliki dusebriznici masu cifrom i vicu 'drzte lopova'.

jovan

pre 11 godina

Nisak ni očekivao da se skloniš sa položaja. Budi srećan zbog onih koji su na vlasti. Da sam ja neki faktor ne bi ti i tebi slični u najgorem slučaju ostajali bez položaja, nego najpre biml morao da vratiš ukradeno pa onda u zatvor. Kakva bre ostavka, pa to je nagrada za tebe

g

pre 11 godina

Bajatovic, Mrkonjic, Skundric svi pod zastitom Premijera Dacica, zato menjajmo Premijera.
(Laky, 26. mart 2013 12:00)
Da ne zaboravimo Obradovica i Djukic Dejanovic. Obrazovanje i zdravstvo se moraju spasavati totalne propasti i krajnje je vreme da dodju ne komprovitovani i sposobni ljudi

drnde

pre 11 godina

kako se "frlja" sa milijardama, sitnica. kao da su to one nekadasnje milijarde do kojih nas je on i doveo. eto kad se izgubi veza sa stvarnim svetom.

Kristina P

pre 11 godina

Ako se ispostavi da ti je ,,borba" bila nezakonita, ipak ćeš morati da se predaš, jer nema nedodirljivih i posebno zaštićenih.

Ogica S

pre 11 godina

Gospodine Bajatoviću, pitanje je da li će se slučaj završiti samo na prekršajnoj prijavi, ili tu ima još nečega. Ipak je to psao državnih ograna a ne stvar medijskih prepucavanja.

moguce...

pre 11 godina

Kako je moguce da se Direktor javnog preduzeca obraca medijima i tvrdi kako ce da se bori...Protiv koga i kako??????Pitanje je i kome se on to obraca..Vidite koliko je on uporan da ostane i ako je preduzece u gubitku...Kako je postavljen u minut do dvanaest, pre novih propisa...Sve nas to tera na sumnju...da ovo moze biti jedan od razloga sto se i Vucic i Dacic ne slazu...Sumnjamo da se Vucic, sa ovim njegovim javnim istupom slaze i da ga odobrava...a bogami i Dacic.

crni domino

pre 11 godina

Ma sta je to: 22 milijarde dinara nepravilno potroseno?!
Sitnica, 22 milijarde.
Tu je Bajatovic najmanje kriv!
Ustvari, on nije nizasta kriv.
Ustvari, nema nikakvih problema. Pojela maca...

nidža

pre 11 godina

Ovo je vrhunac bahatosti i samodovoljnosti. Očito posledica višegodišnjeg perioda odsustva bilo kakve odgovornosti. Smena je najmanje što trenutno treba uraditi!

sistem

pre 11 godina

Borbe protiv koga??????Da li je ta borba uperena protiv drzavnog revizora ili drzavnih institucija koje to procesuiraju,ili protiv medija!!!!!.Zar je moguce boriti se protiv Izvestaja revizorske ustanove...U demokratskom drustvu je to borba protiv vetrenjaca...jer borba ,uticajnih, pojedinaca protiv institucija sistema bas i nije moguca...U suprotnom bi u toj borbi pobedili bogati tajkuni i politicari...a obican gradjanin bi ostao najveci gubitnik...

ST

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

Pa vidi se da nisi dobro informisan. Ministarstvo energetike u predhodnom periodu kontrolisala je SPS, imali su ministra i sve držali pod kontrolom, a u tom ministarstvu je bilo najviše malverzacija. Sada je ministarka energetike Zorana Mihajlović iz SNS. Upravo ona je, ponovo, postavila Bajatovića za direktora Srbijagasa, iako je znala da je do tada, decembar 2012godine, Bajatović napravio manjak od 850 miliona evra, sad je taj gubitak 1 milijarda evra, kako sama ministarka kaže. Znači, za 4 meseca gubitak-manjak je povećan za čak 150 miliona evra - užas. Prema tome, nije kriv Bajatović, on je dokazao da nema pojima, kriva je SNS, jer ga je postavila za direktora, naravno, zaobišli su konkurs...to vam je poznato. Mišković leži u zatvoru za ništa, nekih 1.2 miliona, a nema ni optužnice...a ovaj je ojadio Srbijagas i nikom ništa. Znbog toga ćete da letite svi vi zajedno, i SNS i SPS, jedva čekamo izbore...Inače, na pokrivanje minusa i subvencija za gubitaše, javna preduzeća, svake godine se iz budžeta izdvaja 4 milijarde evra, pa sad vi vidite gde se troše naše pare, a ljudi se svaki dan ubijaju, jer nemaju osnovna sredstva za život, a ovamo banda pkljačka li pljačka...

sasa jokic

pre 11 godina

O kakvoj borbi Ti zemljace pricas, proneverio si sto miliona eura i vise?! Ti si za zatvor, a ne za ostavku!
Mogu pet Rogozina da dodju i Putin pride, ali Ti bi meni odavno robijao!

sasak

pre 11 godina

Ovde nije pitanje sta Bajatovic treba da uradi, vec kako narod da ga natera da ode i da se nakon toga moli bogu da ne bude osudjen na decenijsku zatvorsku kaznu.
Ovde je pitanje do koje mere smo mi kao drustvo civilizacijski uznapredovali. Onda kada budemo imali nultu toleranciju na ovakve pojave Bajatovici nam se nece desavati.

Branko

pre 11 godina

Kako da se predaš kada si sam sebe tek izabrao za direktora firme "South stream" d.o.o. Novi Sad a treba da počne izgradnja "Južnog toka" u Srbiji.

MIRJANA

pre 11 godina

Sa kim bi Bajatovic da se bori ,sa zakonom, tuzilastvom, sta on to hoce da nam kaze da svi lazu , da hoce da mu podmetnu a da je on cist.Dokle cemo vise da trpimo bahato ponasanje pojedinih politicara.

pricam ti pricu...

pre 11 godina

Ma sta se nervirate ljudi, pa covek ce najverovatnije ostati na toj poziciji a u najgorem slucaju ostace vlasnik svojih 50ak firmica

OLADI

pre 11 godina

Nekad kad se znao red i postovao zakon koji je bio isti za sve, radnika uhvate da iznosi cev iz firme i odma mu daju otkaz. Sad direktori posto radnici vise nemaju sta da iznesu pokradu milione i jos se ljute kad ih uhvate. Da li gos. Bajatovic misli da ovaj narod zeli i moze da svari ovoliku kolicinu gluposti.

jovica

pre 11 godina

Enormnu platu opravdavao je time što "deo daje u dobrotvorne svrhe (?)". Sada o milionskim zloupotrebama govori kao o sitnim prekršajima za koja je "spreman da odgovara" po sistemu - "otišao u policiju, dali mu aboliciju..." Ovi stvarno narod smatraju, ma neka... Videćemo!

Petar Pan

pre 11 godina

Ako je istina da su milijarde sumnjivo potrošene prva i osnovna stvar koja bi trebala da se dogodi jeste smena Bajatovića sa mesta generalnog direktora.

Thor

pre 11 godina

Ha, kaže da neće odgovarati prekršajno a ne slažu se računi za 46 milijardi dinara. Pa šta je ovo? Kakav bezobrazluk, nemam reči.

---scorpio---

pre 11 godina

pa lepo pljackaju drzavu po zakonu! a kako se objasnjava cinjenica da ko god se dokopao neke funkcije, nemora to ni biti direktorsko mesto, njemu se imovinsko stannje i budzet umnogostrucio?!

markoNS

pre 11 godina

Jel mogu ja da, na kraju svakog meseca, platim samo pola računa za utrošeni gas a da me drugu polovinu finansira srbijagas kao što to radi u slučaju toplana? :)

Aleksandar

pre 11 godina

Četrdeset šest milijardi dinara je prekršaj? Pa šta je onda pljačka?!? Nisam uopšte znao da je Srbija toliko bogata da takve sume kvalifikuje kao prekršaj.

lana

pre 11 godina

Ma gospodin Bajatović je tek sada obavešten o događajima u Srbijagasu.Pa nebi on to nikada učinio da je znao da će biti i on u redu za proveru!

novica952

pre 11 godina

Čudna je i ta DRI jer spiskaš preko 40 milijardi dinara na nezakonite nabavke i dobiješ prekršajnu prijavu, a pojedinci odgovaraju za krivično delo nesabesnog poslovanja za privatne firme. Očigledno kod nas još uvek ima dvostrukih aršina jer da je to uradio neki anonimus dobijo bi krivičnu prijavu i gonjenje do kraja i sigurno bi zaslužio da stane iza brave a ovako kad je Bajatović u pitanju, čovek sa visokim pozicijama u SPS-u koji čuvaju jedan drugopg do kraja prođe kako je neko odlučio. Interesantnmo bi bilo pogledati ko se ofajdio u tim nezakonitim nabavkama od toliko mnogo para i dali pored neke odgovornosti postoji i odgovornost pred ovim narodom i pratijom čiji je član.Ili sve ovo pokazuje da je država isgubila kompas i da svako radi šta hoće.

vanja

pre 11 godina

Za svaki prekršaj postoji i zakon. Ako ste gospodine Bajatovići pomislili pošto je vaša stranka u vlasti da ste zaštićeni mnogo ste se prevarili u tom pogledu. Konačno je došlo vreme da smo svi jednaki pred zakonom!

Sobna patofna

pre 11 godina

Otkud to da se Bajatović ovoliko pravda!? Pa ako je bio čist neka pusti službe da rade svoj posao i ako se dokaže da je nevin može da nastavi da radi podignutom glavom!

gospođa ministarka

pre 11 godina

Bajatović je naveo da neko nije dobro procitao izveštaj, pošto je revizor utvrdio nepravilnosti u vrednosti od 22,5 milijardi dinara, a ne 46..-e,ako je 22,5 milijardi,onda se mi izvinjavamo.Nema smisla napadati čoveka za tako smešnu cifru

analiziram

pre 11 godina

Uzivam na godisnjem odmoru citajuci komentare dezurnih na sajtu.Primecujem da su zaljubljenici SNS-a najvise aktivni u pisanju komentara gde god se pojavi nesto o DS-u -negativno,i hvaljenju njihovog vodje Vucica.Dzabe i lupanje 100 minusa za dva minuta,s tim ne mozete uticati na tudja misljenja,kao sto ni vas ne moze niko ubediti suprotno. To sto ovde nema hvalospeva Djelicu,nemojte da mislite da Srbija glasa 100% za SNS. Samo pitam:
Gde je 100 milijardi obecanih investicija?
Da li je smanjena nezaposlenost?
Da li se moze vise ili MANJE kupiti za istu platu sada?
Da li je odlozeno poskupljenje struje samo zato sto je SNS video sta se desilo u Bugarskoj?
Zelim SNS-u da vlada punih 4 godine,da resi Kosovo,a ne da raspisuje izbore ako sada ne uspeju.
Propagandom su obezbedili sebi vecinu i za sledece izbore,i posto znaju da ce pobediti,neka resavaju Kosovo,da ih vidimo na delu.Dosta je demagogije. Vidimo se ovde za 4 godine i da vidimo da li ste se najeli od mazanja Miskovica na hleb. TIHA VODA BREG RONI.

mozak

pre 11 godina

mene kad sef uhvati da sam pogresio, ako nisam potpisao prijem sluzbe, kazni sa 5 posto s plate, koliko bi tebi trebalo da uzmu od plate, kad si ti samo 26 miliona pogresno procerdao? gde ti je bila pamet?
jesi pustio mozak na pasu?

Profesor

pre 11 godina

Mozda nam zakoni nisu savrseni, ali vise volim kada je sve po zakonu - kakvom takvom.. Cim ti jednom krenes preko linije, pa drugi put, pa ko ce te stici posle. Zbog toga mislim da je Mihajlovicka u pravu. Neka odgovara za ono sta je kriv.

Branislava

pre 11 godina

Ne razumem ovog gospodina. Da li se on to hvali prekršajnim prijavama a loše poslovanje pravda tim da su svi iz vlade to znali i da se tako radilo godinama. Baš lepo.

hmmm?

pre 11 godina

odgovornost za prekršaj u slučaju rukovodstva javnog preduzeća zastareva u roku od godinu dana! kakav je efekat revizije za 2011. u 2013. godini? i uzgred, revizor se uzdržao od davanja mišljenja, a to se radi samo kada stranka (srbijagas u ovom slučaju) odbije da sarađuje.

Bilja 79

pre 11 godina

Da ste dali taj novac u humanitarne svrhe pa da vas svi hvale,a vama je sve malo imate toliku platu a ljudi prezivljavaju sa 20000do30000 din plate.

OZREN

pre 11 godina

Svi znamo koliko se drzavnih para godisnje izgubi zbog malverzacija i kriminala u postupcima javnih nabavki, a koliko vidim u Srbija - gasu javne nabavke se nisu radile po zakonu, i to po Bajatovicu nije kriminal. Srasno.

petar pan

pre 11 godina

da bilo je prekrsaja, ojadili smo sve sto smo mogli ali kunem se nismo mi krivi kriv je Petar Pan i njegova Zvoncica, iz zemlje Nedodjije

Car

pre 11 godina

Pa naravno da je prekrsajna prijava.Kada se ukrade na sitno to je veliki prekrsaj ili cak i krivicno delo ali kada se ukrade milijarda to je odmah prekrsajno delo.Hoce to ali po zakonima koji ne vaze za sve i svakoga vec samo za pojedince.U svakom javnom preduzecu gde su politicari imali punu kontrolu,kralo se i otimalo koliko je ko hteo i umeo,sada kada se pokusava uvesti red i rad u tim istim javnim preduzecima nailazi se na veliki otpor kao i opstrukciju kako od bivsih vlastodrzaca iz DS-a tako isto i od sadasnjih koalicionih partnera iz SPS-a i URS-a.

Kula

pre 11 godina

U dobro vođenom javnom preduzeću ne sme da bude nikakvih prekršaja a o krivičnim delima da i ne govorimo. Bajatović mora preduzeti mere da se sankcionišu oni koji su pravili prekršaje kako se to više nebi dešavalo.

srbija bez mozga

pre 11 godina

Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

Sada nije kriv SPS sto je to njegov kadar,vec DS sto je bila u koaliciji sa SPS-om.Najbolje reci da je DS kriv i sto danas pada sneg.
Mrznja cini cuda u necijim mozgovima,ali od toga nema hleba.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Zašto se samo držite tog jednog revizora!? Možda je čovek morao da "pogreši" u proceni! Neka kažu šta imaju institucije pa ćemo videti...

Princ

pre 11 godina

Ja mislim da veceg kriminala i nema nego sto ti mozes sam sebi da odredis platu,koliko ti reba.Ti Bajatovicu pricas o milijardama kao sto obican covek prica o carapama,ti se gadjas milijardama kao da zivis u Svedskoj ili Svajcarskoj a ne u Srbiji.Mada sa tolikom platom za nerad tebi je Srbija jos bolje mesto za zivot od bilo koje druge zemlje u svetu.

Kralj

pre 11 godina

Ovo je i primer koliko SNS ima problema sa koalicionim partnerima jer nailazi na opstrukciju u svakom pokusaju da napravi red u radu i funkcionisanju javnih preduzeca.Na celoj teritoriji Srbije se desavaju ovakve vrste prepreka kako od SPS-a isto tako i od URS-a,mislim da ce vanredni izbori biti mnogo pre nego sto svi mi ocekujemo.

Nick Cave

pre 11 godina

Nisam upucen u zivot i delo gospodina kao ni u politiku,ali kad vidim njegovu sliku prvo sto mi padne na pamet jeste kriminal i kafana na ibarskoj magistrali.

jeremy clarkson

pre 11 godina

Verujem Bajatoviću kada kaže da novac nije zloupotrebljen u tom preduzeću. Postoje mnogo bolja i zabavnija mesta van preduzeća u kojima su te 22 milijarde zloupotrebljene...

mix

pre 11 godina

pa samim tim sto si sebi nagurao toliku platu a nisi strucan i sto si pozaposljavao brdo ljudi preko veze...dovoljna zloupotreba drzavnog novca. E pa dosta je bilo ovakvih likova. i previse.

Red

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

e pa nisu ni oni od juce, sve po zakonu, tu i jeste problem jer su zakoni po meri direktorima, funkcionerima, biznismenima... pa lepo pljackaju drzavu po zakonu! a kako se objasnjava cinjenica da ko god se dokopao neke funkcije, nemora to ni biti direktorsko mesto, njemu se imovinsko stannje i budzet umnogostrucio?!

jasmina

pre 11 godina

Bila stranka ds, sps ili g17 ili ti ujedinjeni regioni po novom...nema preduzeca koja nema crnih mrlja, raznih spekulacija i malverzacija...daj ljudi takvi su nas ljudi i doveli do ovog stanja a sada kao niko nije kriv a sve cnji od crnjih

bezimena

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

SPS je posle izbora 2008.godine bio nezaobilazan jer bez njih DS nije mogla da sklopi Vladu, niti je to mogla da uradi SRS, tada najjača stranka. Znači, sve bi bilo isto pa je prozivka pogrešna. Uostalom, DS je svoj pogrešan izbor i lične greške platila na ovim izborima.
Medjutim, radikali bez bedža, su Dačiću sada dali još i premijersko mesto, da bolje zaštiti svoje "stručnjake" (o Bajatoviću se bruji već par godina), pride uzeli i osvedočenog uništitelja naše ekonomije, Dinkića, kome su obećavali zatvor!

Brdarac KG

pre 11 godina

Da je ovo neka normalna država, takvi kao on ne bi ni sedeli na tom mestu i primali "bezobrazno" veliku platu, za ovu jadnu Srbiju. To je nagrada za sve što su radili devdesetih godina sa ovom našm malom i sve manjom Srbijom u svakom smislu.

glupost nema granice

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?
(Red, 26. mart 2013 10:09)

Bajatovic je CLAAAAAANNNNN SPS-A!!!!!!!

MMMMM

pre 11 godina

Da,kod vas je bilo SITNIH grešaka i mi trebali to da razumemo...Pa kako onda vi ne razumete kad neko nema da vam plati papreni račun za gas, vi to odmah isključujete!!!

Dusanka

pre 11 godina

Par prekrsajnih prijava?Nije sproveden postupak javnih nabavki u skladu sa zakonom? Malo li je 46 milijarde? Ma stvarno sitni propusti.

JOKA

pre 11 godina

Naravno da du ima samo prekršaja jer su se oni potrudili da skroje zakon po njihovoj meri kako bi se sav lopovluk pokrio , predlažem da ova vlas pod hitno promeni zakon , one koji su pravili prkršaj smeni i na taj način zaštiti u buduće ovakve zloupotrebe.

ironija

pre 11 godina

Pa jeste bilo nekih "sitnih" propusta negde od oko 500mil.evra.Bajatović zar je to razlog da me ministarka Mihajilović proziva? Ma jok Bajatoviću,taman posla...hahahaha....

Red

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?

Vojvođanin

pre 11 godina

"Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović odgovorio na "prozivku" ministarke Zorane Mihajlović, rekavši da u tom preduzeću novac nije zloupotrebljen"
Osim što si džakovima para finansirao SPS na ponovljenim izborima u Vrbasu 2010. Za to znamo.

Vla

pre 11 godina

"Ona je kazala da je "veoma iznenađena rezultatinma revizije u 'Srbijagasu'" i da je posebno iznenađena time što je za pronađene nepravilnosti u poslovanju za 2011. u iznosu od 46 milijardi dinara predviđena samo prekršajna prijava. " Ne mislite valjda da će neki političar da ide u zatvor?

bezimena

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?
(Red, 26. mart 2013 10:09)

:)))
Bajatović je visoki funkciioner SPS-a!I da, nema firme koja je u njihovim rukama a koju nisu očerupali.
Isti je slučaj i sa G17+, koji se probukao u grupu gradjana URS.
Šta mislite zašto je DS, bez obzira na svoje greške, po cenu vlasti, odbila da premijersko mesto da Dačiću i odbila da pravi bilo kakvu koaliciju sa Dinkićem, a isto je SNS+16 prihvatila oberučke, iako je mahala robijaškim odelom za Dinkića?

e

pre 11 godina

@ Red
Nisam advokat DS , nisam čak ni njihov član niti simpatizer. Ipak Bajatović nije član demokratske stranke, već vladajuće SPS stranke!

D-Rot

pre 11 godina

"Bajatović je naveo da neko nije dobro procitao izveštaj, pošto je revizor utvrdio nepravilnosti u vrednosti od 22,5 milijardi dinara, a ne 46 kako je to iznela ministarka i dodao da se šest meseci traju pritisci na "Srbijagas". " A VI MISLITE DA JE OVO SITAN NOVAC?! Vi se sprdate da novcem građana i za to dobijate samo finansisku kaznu koju će opet narod da vam plati.... SRAMOTA

SREMICA

pre 11 godina

"NIje 46 već 22,5 milijardi dinara"!!!?????
Da li se samo meni čini da se gosp.Dušan BAjatović još i ironično podsmeva svemu ovome???Dok ste nas ugušili računima za gas,i stalnim poskupljenjima.
Treba i tog revizora,koji je stavio svoj potpis proveriti!!

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Pa nije po zakonu, pa šta? Pa bitno je da ljudi vole političare, da glasaju za njih. Zašto sad te iste političare maltretirati raznim zakonima i ograničavati ih u toršenju naših para? :D

Što Više Čitam....

pre 11 godina

I kako posle građani da veruju ljudima iz DS-a, bar onima koji su imali funcije?! Kako nije krivično delo da nestane 24 MILIJARDE DINARA?! Nije to 100 din pa da se kulira, to je narodni novac za koji neko mora debelo da odgovara...

D-Rot

pre 11 godina

"Bajatović je naveo da neko nije dobro procitao izveštaj, pošto je revizor utvrdio nepravilnosti u vrednosti od 22,5 milijardi dinara, a ne 46 kako je to iznela ministarka i dodao da se šest meseci traju pritisci na "Srbijagas". " A VI MISLITE DA JE OVO SITAN NOVAC?! Vi se sprdate da novcem građana i za to dobijate samo finansisku kaznu koju će opet narod da vam plati.... SRAMOTA

Vla

pre 11 godina

"Ona je kazala da je "veoma iznenađena rezultatinma revizije u 'Srbijagasu'" i da je posebno iznenađena time što je za pronađene nepravilnosti u poslovanju za 2011. u iznosu od 46 milijardi dinara predviđena samo prekršajna prijava. " Ne mislite valjda da će neki političar da ide u zatvor?

Vojvođanin

pre 11 godina

"Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović odgovorio na "prozivku" ministarke Zorane Mihajlović, rekavši da u tom preduzeću novac nije zloupotrebljen"
Osim što si džakovima para finansirao SPS na ponovljenim izborima u Vrbasu 2010. Za to znamo.

e

pre 11 godina

@ Red
Nisam advokat DS , nisam čak ni njihov član niti simpatizer. Ipak Bajatović nije član demokratske stranke, već vladajuće SPS stranke!

gospođa ministarka

pre 11 godina

Bajatović je naveo da neko nije dobro procitao izveštaj, pošto je revizor utvrdio nepravilnosti u vrednosti od 22,5 milijardi dinara, a ne 46..-e,ako je 22,5 milijardi,onda se mi izvinjavamo.Nema smisla napadati čoveka za tako smešnu cifru

Princ

pre 11 godina

Ja mislim da veceg kriminala i nema nego sto ti mozes sam sebi da odredis platu,koliko ti reba.Ti Bajatovicu pricas o milijardama kao sto obican covek prica o carapama,ti se gadjas milijardama kao da zivis u Svedskoj ili Svajcarskoj a ne u Srbiji.Mada sa tolikom platom za nerad tebi je Srbija jos bolje mesto za zivot od bilo koje druge zemlje u svetu.

Nick Cave

pre 11 godina

Nisam upucen u zivot i delo gospodina kao ni u politiku,ali kad vidim njegovu sliku prvo sto mi padne na pamet jeste kriminal i kafana na ibarskoj magistrali.

SREMICA

pre 11 godina

"NIje 46 već 22,5 milijardi dinara"!!!?????
Da li se samo meni čini da se gosp.Dušan BAjatović još i ironično podsmeva svemu ovome???Dok ste nas ugušili računima za gas,i stalnim poskupljenjima.
Treba i tog revizora,koji je stavio svoj potpis proveriti!!

jovica

pre 11 godina

Enormnu platu opravdavao je time što "deo daje u dobrotvorne svrhe (?)". Sada o milionskim zloupotrebama govori kao o sitnim prekršajima za koja je "spreman da odgovara" po sistemu - "otišao u policiju, dali mu aboliciju..." Ovi stvarno narod smatraju, ma neka... Videćemo!

MMMMM

pre 11 godina

Da,kod vas je bilo SITNIH grešaka i mi trebali to da razumemo...Pa kako onda vi ne razumete kad neko nema da vam plati papreni račun za gas, vi to odmah isključujete!!!

analiziram

pre 11 godina

Uzivam na godisnjem odmoru citajuci komentare dezurnih na sajtu.Primecujem da su zaljubljenici SNS-a najvise aktivni u pisanju komentara gde god se pojavi nesto o DS-u -negativno,i hvaljenju njihovog vodje Vucica.Dzabe i lupanje 100 minusa za dva minuta,s tim ne mozete uticati na tudja misljenja,kao sto ni vas ne moze niko ubediti suprotno. To sto ovde nema hvalospeva Djelicu,nemojte da mislite da Srbija glasa 100% za SNS. Samo pitam:
Gde je 100 milijardi obecanih investicija?
Da li je smanjena nezaposlenost?
Da li se moze vise ili MANJE kupiti za istu platu sada?
Da li je odlozeno poskupljenje struje samo zato sto je SNS video sta se desilo u Bugarskoj?
Zelim SNS-u da vlada punih 4 godine,da resi Kosovo,a ne da raspisuje izbore ako sada ne uspeju.
Propagandom su obezbedili sebi vecinu i za sledece izbore,i posto znaju da ce pobediti,neka resavaju Kosovo,da ih vidimo na delu.Dosta je demagogije. Vidimo se ovde za 4 godine i da vidimo da li ste se najeli od mazanja Miskovica na hleb. TIHA VODA BREG RONI.

Thor

pre 11 godina

Ha, kaže da neće odgovarati prekršajno a ne slažu se računi za 46 milijardi dinara. Pa šta je ovo? Kakav bezobrazluk, nemam reči.

OLADI

pre 11 godina

Nekad kad se znao red i postovao zakon koji je bio isti za sve, radnika uhvate da iznosi cev iz firme i odma mu daju otkaz. Sad direktori posto radnici vise nemaju sta da iznesu pokradu milione i jos se ljute kad ih uhvate. Da li gos. Bajatovic misli da ovaj narod zeli i moze da svari ovoliku kolicinu gluposti.

Branislava

pre 11 godina

Ne razumem ovog gospodina. Da li se on to hvali prekršajnim prijavama a loše poslovanje pravda tim da su svi iz vlade to znali i da se tako radilo godinama. Baš lepo.

sasa jokic

pre 11 godina

O kakvoj borbi Ti zemljace pricas, proneverio si sto miliona eura i vise?! Ti si za zatvor, a ne za ostavku!
Mogu pet Rogozina da dodju i Putin pride, ali Ti bi meni odavno robijao!

novica952

pre 11 godina

Čudna je i ta DRI jer spiskaš preko 40 milijardi dinara na nezakonite nabavke i dobiješ prekršajnu prijavu, a pojedinci odgovaraju za krivično delo nesabesnog poslovanja za privatne firme. Očigledno kod nas još uvek ima dvostrukih aršina jer da je to uradio neki anonimus dobijo bi krivičnu prijavu i gonjenje do kraja i sigurno bi zaslužio da stane iza brave a ovako kad je Bajatović u pitanju, čovek sa visokim pozicijama u SPS-u koji čuvaju jedan drugopg do kraja prođe kako je neko odlučio. Interesantnmo bi bilo pogledati ko se ofajdio u tim nezakonitim nabavkama od toliko mnogo para i dali pored neke odgovornosti postoji i odgovornost pred ovim narodom i pratijom čiji je član.Ili sve ovo pokazuje da je država isgubila kompas i da svako radi šta hoće.

Aleksandar

pre 11 godina

Četrdeset šest milijardi dinara je prekršaj? Pa šta je onda pljačka?!? Nisam uopšte znao da je Srbija toliko bogata da takve sume kvalifikuje kao prekršaj.

pricam ti pricu...

pre 11 godina

Ma sta se nervirate ljudi, pa covek ce najverovatnije ostati na toj poziciji a u najgorem slucaju ostace vlasnik svojih 50ak firmica

Dusanka

pre 11 godina

Par prekrsajnih prijava?Nije sproveden postupak javnih nabavki u skladu sa zakonom? Malo li je 46 milijarde? Ma stvarno sitni propusti.

Brdarac KG

pre 11 godina

Da je ovo neka normalna država, takvi kao on ne bi ni sedeli na tom mestu i primali "bezobrazno" veliku platu, za ovu jadnu Srbiju. To je nagrada za sve što su radili devdesetih godina sa ovom našm malom i sve manjom Srbijom u svakom smislu.

ironija

pre 11 godina

Pa jeste bilo nekih "sitnih" propusta negde od oko 500mil.evra.Bajatović zar je to razlog da me ministarka Mihajilović proziva? Ma jok Bajatoviću,taman posla...hahahaha....

jeremy clarkson

pre 11 godina

Verujem Bajatoviću kada kaže da novac nije zloupotrebljen u tom preduzeću. Postoje mnogo bolja i zabavnija mesta van preduzeća u kojima su te 22 milijarde zloupotrebljene...

ST

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

Pa vidi se da nisi dobro informisan. Ministarstvo energetike u predhodnom periodu kontrolisala je SPS, imali su ministra i sve držali pod kontrolom, a u tom ministarstvu je bilo najviše malverzacija. Sada je ministarka energetike Zorana Mihajlović iz SNS. Upravo ona je, ponovo, postavila Bajatovića za direktora Srbijagasa, iako je znala da je do tada, decembar 2012godine, Bajatović napravio manjak od 850 miliona evra, sad je taj gubitak 1 milijarda evra, kako sama ministarka kaže. Znači, za 4 meseca gubitak-manjak je povećan za čak 150 miliona evra - užas. Prema tome, nije kriv Bajatović, on je dokazao da nema pojima, kriva je SNS, jer ga je postavila za direktora, naravno, zaobišli su konkurs...to vam je poznato. Mišković leži u zatvoru za ništa, nekih 1.2 miliona, a nema ni optužnice...a ovaj je ojadio Srbijagas i nikom ništa. Znbog toga ćete da letite svi vi zajedno, i SNS i SPS, jedva čekamo izbore...Inače, na pokrivanje minusa i subvencija za gubitaše, javna preduzeća, svake godine se iz budžeta izdvaja 4 milijarde evra, pa sad vi vidite gde se troše naše pare, a ljudi se svaki dan ubijaju, jer nemaju osnovna sredstva za život, a ovamo banda pkljačka li pljačka...

Sobna patofna

pre 11 godina

Otkud to da se Bajatović ovoliko pravda!? Pa ako je bio čist neka pusti službe da rade svoj posao i ako se dokaže da je nevin može da nastavi da radi podignutom glavom!

mix

pre 11 godina

pa samim tim sto si sebi nagurao toliku platu a nisi strucan i sto si pozaposljavao brdo ljudi preko veze...dovoljna zloupotreba drzavnog novca. E pa dosta je bilo ovakvih likova. i previse.

Bilja 79

pre 11 godina

Da ste dali taj novac u humanitarne svrhe pa da vas svi hvale,a vama je sve malo imate toliku platu a ljudi prezivljavaju sa 20000do30000 din plate.

Branko

pre 11 godina

Kako da se predaš kada si sam sebe tek izabrao za direktora firme "South stream" d.o.o. Novi Sad a treba da počne izgradnja "Južnog toka" u Srbiji.

bezimena

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

SPS je posle izbora 2008.godine bio nezaobilazan jer bez njih DS nije mogla da sklopi Vladu, niti je to mogla da uradi SRS, tada najjača stranka. Znači, sve bi bilo isto pa je prozivka pogrešna. Uostalom, DS je svoj pogrešan izbor i lične greške platila na ovim izborima.
Medjutim, radikali bez bedža, su Dačiću sada dali još i premijersko mesto, da bolje zaštiti svoje "stručnjake" (o Bajatoviću se bruji već par godina), pride uzeli i osvedočenog uništitelja naše ekonomije, Dinkića, kome su obećavali zatvor!

markoNS

pre 11 godina

Jel mogu ja da, na kraju svakog meseca, platim samo pola računa za utrošeni gas a da me drugu polovinu finansira srbijagas kao što to radi u slučaju toplana? :)

Petar Pan

pre 11 godina

Ako je istina da su milijarde sumnjivo potrošene prva i osnovna stvar koja bi trebala da se dogodi jeste smena Bajatovića sa mesta generalnog direktora.

MIRJANA

pre 11 godina

Sa kim bi Bajatovic da se bori ,sa zakonom, tuzilastvom, sta on to hoce da nam kaze da svi lazu , da hoce da mu podmetnu a da je on cist.Dokle cemo vise da trpimo bahato ponasanje pojedinih politicara.

srbija bez mozga

pre 11 godina

Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

Sada nije kriv SPS sto je to njegov kadar,vec DS sto je bila u koaliciji sa SPS-om.Najbolje reci da je DS kriv i sto danas pada sneg.
Mrznja cini cuda u necijim mozgovima,ali od toga nema hleba.

crni domino

pre 11 godina

Ma sta je to: 22 milijarde dinara nepravilno potroseno?!
Sitnica, 22 milijarde.
Tu je Bajatovic najmanje kriv!
Ustvari, on nije nizasta kriv.
Ustvari, nema nikakvih problema. Pojela maca...

glupost nema granice

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?
(Red, 26. mart 2013 10:09)

Bajatovic je CLAAAAAANNNNN SPS-A!!!!!!!

g

pre 11 godina

Bajatovic, Mrkonjic, Skundric svi pod zastitom Premijera Dacica, zato menjajmo Premijera.
(Laky, 26. mart 2013 12:00)
Da ne zaboravimo Obradovica i Djukic Dejanovic. Obrazovanje i zdravstvo se moraju spasavati totalne propasti i krajnje je vreme da dodju ne komprovitovani i sposobni ljudi

sasak

pre 11 godina

Ovde nije pitanje sta Bajatovic treba da uradi, vec kako narod da ga natera da ode i da se nakon toga moli bogu da ne bude osudjen na decenijsku zatvorsku kaznu.
Ovde je pitanje do koje mere smo mi kao drustvo civilizacijski uznapredovali. Onda kada budemo imali nultu toleranciju na ovakve pojave Bajatovici nam se nece desavati.

bezimena

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?
(Red, 26. mart 2013 10:09)

:)))
Bajatović je visoki funkciioner SPS-a!I da, nema firme koja je u njihovim rukama a koju nisu očerupali.
Isti je slučaj i sa G17+, koji se probukao u grupu gradjana URS.
Šta mislite zašto je DS, bez obzira na svoje greške, po cenu vlasti, odbila da premijersko mesto da Dačiću i odbila da pravi bilo kakvu koaliciju sa Dinkićem, a isto je SNS+16 prihvatila oberučke, iako je mahala robijaškim odelom za Dinkića?

mozak

pre 11 godina

mene kad sef uhvati da sam pogresio, ako nisam potpisao prijem sluzbe, kazni sa 5 posto s plate, koliko bi tebi trebalo da uzmu od plate, kad si ti samo 26 miliona pogresno procerdao? gde ti je bila pamet?
jesi pustio mozak na pasu?

moguce...

pre 11 godina

Kako je moguce da se Direktor javnog preduzeca obraca medijima i tvrdi kako ce da se bori...Protiv koga i kako??????Pitanje je i kome se on to obraca..Vidite koliko je on uporan da ostane i ako je preduzece u gubitku...Kako je postavljen u minut do dvanaest, pre novih propisa...Sve nas to tera na sumnju...da ovo moze biti jedan od razloga sto se i Vucic i Dacic ne slazu...Sumnjamo da se Vucic, sa ovim njegovim javnim istupom slaze i da ga odobrava...a bogami i Dacic.

Alan Ford

pre 11 godina

He he,prepoznatljiva taktika. Sad napadam Srbijagas i Bajatovića a EPS šta s njim.Šta sa "Kolubarom". Ništa.Ha,nema veze. Pelješite narod za struju i gas bre odrašte nam kožu s ledja.Mi da Vam plaćamo reklame,prezentacije i usavršavanja.Nešto ste doprineli,imamo neke koristi.Ovaj se ne predaje bez borbe.I on se poziva na ocenu Vlade.I knežević se poziva na vladu, i Djukić-Dejanović se poziva na vladu pa nam uteraste još malo aflatksina da bi dokazali kako oni dobro rade. Sad poskupite,gas,struju,ugalj 100% da vratimo Duletova troškarenja.Onda za koju godinu Zoranina. More svi ste bre za zatvor.I treba da budemo Nemačka kolonija što već i jesmo. Ni za šta drugo i nismo.

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

e pa nisu ni oni od juce, sve po zakonu, tu i jeste problem jer su zakoni po meri direktorima, funkcionerima, biznismenima... pa lepo pljackaju drzavu po zakonu! a kako se objasnjava cinjenica da ko god se dokopao neke funkcije, nemora to ni biti direktorsko mesto, njemu se imovinsko stannje i budzet umnogostrucio?!

jovan

pre 11 godina

Nisak ni očekivao da se skloniš sa položaja. Budi srećan zbog onih koji su na vlasti. Da sam ja neki faktor ne bi ti i tebi slični u najgorem slučaju ostajali bez položaja, nego najpre biml morao da vratiš ukradeno pa onda u zatvor. Kakva bre ostavka, pa to je nagrada za tebe

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pa nije Bajatovic uzeo Zecevica iz Partizana u svoju Ekipu bez razloga, gde god je SPS umesao prste jos od 1989 godine to je propalo! Prvo Sloba i Mira sa svojom Ekipom, sada (Mali Sloba), Dacic sa ostatkom da dokrajce sto je preostalo...

Car

pre 11 godina

Pa naravno da je prekrsajna prijava.Kada se ukrade na sitno to je veliki prekrsaj ili cak i krivicno delo ali kada se ukrade milijarda to je odmah prekrsajno delo.Hoce to ali po zakonima koji ne vaze za sve i svakoga vec samo za pojedince.U svakom javnom preduzecu gde su politicari imali punu kontrolu,kralo se i otimalo koliko je ko hteo i umeo,sada kada se pokusava uvesti red i rad u tim istim javnim preduzecima nailazi se na veliki otpor kao i opstrukciju kako od bivsih vlastodrzaca iz DS-a tako isto i od sadasnjih koalicionih partnera iz SPS-a i URS-a.

OZREN

pre 11 godina

Svi znamo koliko se drzavnih para godisnje izgubi zbog malverzacija i kriminala u postupcima javnih nabavki, a koliko vidim u Srbija - gasu javne nabavke se nisu radile po zakonu, i to po Bajatovicu nije kriminal. Srasno.

hmmm?

pre 11 godina

odgovornost za prekršaj u slučaju rukovodstva javnog preduzeća zastareva u roku od godinu dana! kakav je efekat revizije za 2011. u 2013. godini? i uzgred, revizor se uzdržao od davanja mišljenja, a to se radi samo kada stranka (srbijagas u ovom slučaju) odbije da sarađuje.

drnde

pre 11 godina

kako se "frlja" sa milijardama, sitnica. kao da su to one nekadasnje milijarde do kojih nas je on i doveo. eto kad se izgubi veza sa stvarnim svetom.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Pa nije po zakonu, pa šta? Pa bitno je da ljudi vole političare, da glasaju za njih. Zašto sad te iste političare maltretirati raznim zakonima i ograničavati ih u toršenju naših para? :D

Red

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?

---scorpio---

pre 11 godina

pa lepo pljackaju drzavu po zakonu! a kako se objasnjava cinjenica da ko god se dokopao neke funkcije, nemora to ni biti direktorsko mesto, njemu se imovinsko stannje i budzet umnogostrucio?!

ZoranNS

pre 11 godina

Sve je dobro smišljeno, prvo zajedno SNS i SPS upodobili opštine, SNS je usput oslabio ugled SPS, "omekšani", svima iz SPS prikačeni neki repovi, SNS hoće celu Srbiju sebi, još samo Vojvodina i Beograd, i posao je završen.

nidža

pre 11 godina

Ovo je vrhunac bahatosti i samodovoljnosti. Očito posledica višegodišnjeg perioda odsustva bilo kakve odgovornosti. Smena je najmanje što trenutno treba uraditi!

zdravko

pre 11 godina

Ma ko njega da skloni,pa on je nasa dikaa.Eeee Srbijo,Srbijo kuda ides...da sam ja tako nesto uradio ne bih se ni okrenuo a vec bih bio u zatvoru...

lana

pre 11 godina

Ma gospodin Bajatović je tek sada obavešten o događajima u Srbijagasu.Pa nebi on to nikada učinio da je znao da će biti i on u redu za proveru!

sistem

pre 11 godina

Borbe protiv koga??????Da li je ta borba uperena protiv drzavnog revizora ili drzavnih institucija koje to procesuiraju,ili protiv medija!!!!!.Zar je moguce boriti se protiv Izvestaja revizorske ustanove...U demokratskom drustvu je to borba protiv vetrenjaca...jer borba ,uticajnih, pojedinaca protiv institucija sistema bas i nije moguca...U suprotnom bi u toj borbi pobedili bogati tajkuni i politicari...a obican gradjanin bi ostao najveci gubitnik...

Kralj

pre 11 godina

Ovo je i primer koliko SNS ima problema sa koalicionim partnerima jer nailazi na opstrukciju u svakom pokusaju da napravi red u radu i funkcionisanju javnih preduzeca.Na celoj teritoriji Srbije se desavaju ovakve vrste prepreka kako od SPS-a isto tako i od URS-a,mislim da ce vanredni izbori biti mnogo pre nego sto svi mi ocekujemo.

jasmina

pre 11 godina

Bila stranka ds, sps ili g17 ili ti ujedinjeni regioni po novom...nema preduzeca koja nema crnih mrlja, raznih spekulacija i malverzacija...daj ljudi takvi su nas ljudi i doveli do ovog stanja a sada kao niko nije kriv a sve cnji od crnjih

petar pan

pre 11 godina

da bilo je prekrsaja, ojadili smo sve sto smo mogli ali kunem se nismo mi krivi kriv je Petar Pan i njegova Zvoncica, iz zemlje Nedodjije

zorka

pre 11 godina

Tvoja borba mnogo kosta ovu drzavu, koja grca u silnim problemima, a ti se tako bahato ponasas. Kad obican gradjanin nema sutra deci za hleb i mleko, ti primas milionske plate, i zato razumemo tvoju hrabrost "ne predajem se bez borbe".

Profesor

pre 11 godina

Mozda nam zakoni nisu savrseni, ali vise volim kada je sve po zakonu - kakvom takvom.. Cim ti jednom krenes preko linije, pa drugi put, pa ko ce te stici posle. Zbog toga mislim da je Mihajlovicka u pravu. Neka odgovara za ono sta je kriv.

Ogica S

pre 11 godina

Gospodine Bajatoviću, pitanje je da li će se slučaj završiti samo na prekršajnoj prijavi, ili tu ima još nečega. Ipak je to psao državnih ograna a ne stvar medijskih prepucavanja.

Kristina P

pre 11 godina

Ako se ispostavi da ti je ,,borba" bila nezakonita, ipak ćeš morati da se predaš, jer nema nedodirljivih i posebno zaštićenih.

Red

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?

vanja

pre 11 godina

Za svaki prekršaj postoji i zakon. Ako ste gospodine Bajatovići pomislili pošto je vaša stranka u vlasti da ste zaštićeni mnogo ste se prevarili u tom pogledu. Konačno je došlo vreme da smo svi jednaki pred zakonom!

Ronin

pre 11 godina

Iskreno i duboko zalim sto ovaj lik ne zivi u Kini .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 26. mart 2013 13:51)

Ima čovek sreće što ne živi u Severnoj Koriji. Koliko se sećam, tamo su zbog loše monetarne politike streljali 3 glavna ministra pa su posle toga sve pokrenuli kako valja. Eh da ima tako neka kazna kod nas gde bi do sada bili

jelena jsm

pre 11 godina

"Ima se, moze se", i ko mi sta moze, ovako reaguje jedan Direktor, koji je potrosio na desetine miliona za reklame i reprezentacije. Vlada Srbije treba takvog direktora da smeni, a ne da on preti "ne predajem se bez borbe".

JOKA

pre 11 godina

Naravno da du ima samo prekršaja jer su se oni potrudili da skroje zakon po njihovoj meri kako bi se sav lopovluk pokrio , predlažem da ova vlas pod hitno promeni zakon , one koji su pravili prkršaj smeni i na taj način zaštiti u buduće ovakve zloupotrebe.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Zašto se samo držite tog jednog revizora!? Možda je čovek morao da "pogreši" u proceni! Neka kažu šta imaju institucije pa ćemo videti...

jugo

pre 11 godina

Bajatovic ocigledno ne saradjuje sa Ministarkom, pa on ne saradjuje ni sa Vladom, on je sam sebi dovoljan, samo ga ostavite i dalje da bude direktor jer on je nas ne zamenljiv kadar!

Kula

pre 11 godina

U dobro vođenom javnom preduzeću ne sme da bude nikakvih prekršaja a o krivičnim delima da i ne govorimo. Bajatović mora preduzeti mere da se sankcionišu oni koji su pravili prekršaje kako se to više nebi dešavalo.

tasko

pre 11 godina

sram te bilo.tolike plate a firma u teskim gubicima i jos mnogo mnogo bahatosti u srbijagasu.proverite platni spisak kolko njih radi a kolko partijskih drugova koji samo vuku plate.uzas

orden

pre 11 godina

Bravo Bajate,samo tako borbeno,pa ne misliš valjda da bi neko drugi ko se dočepa tolike plate od 13000 evra mesečno otišao bez borbe do konačne propasti srbije.

Što Više Čitam....

pre 11 godina

I kako posle građani da veruju ljudima iz DS-a, bar onima koji su imali funcije?! Kako nije krivično delo da nestane 24 MILIJARDE DINARA?! Nije to 100 din pa da se kulira, to je narodni novac za koji neko mora debelo da odgovara...

agresivna glupost

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem koliko ljudi ne shvataju razliku izmedju 'ukradenog' - odnosno krivicnog dela i 'proceduralno ne regularnog' - odnosno prekrsaja. Ovaj covek je pod lupom zbog ovog drugog a veliki dusebriznici masu cifrom i vicu 'drzte lopova'.

Srba

pre 11 godina

Pogledajte imena clanova i iznos osnivackog kapitala ove Bajatoviceve firme: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseLegalTrustees/4927940?code=63C405BA0C89FAF552E3F8BC0CF4DC6809F6311A

Alex1

pre 11 godina

@(Branko, 26. mart 2013 16:59) "Kako da se predaš kada si sam sebe tek izabrao za direktora firme "South stream" d.o.o. Novi Sad a treba da počne izgradnja "Južnog toka" u Srbiji."

Zna se ko ga je postavio. Uzgred, ima on još funkcija:
- član Nadzornog odbora "YugoRosGaz"-a (ruski "posrednik" u trgovini gasom);
- član Nadzornog odbora "Informatika AD" (deo kupio Srbijagas);
itd.

Danijel Grujić

pre 11 godina

Ogromnu platu koju kao direktor ima Dušan Bajatović ne vodi na dobro, a ne daje mogućnost da opstane Srbija gas. Nema nijednog pošteđenog, to mora da se shvati. Vreme je da se krene u kontrolama. Prekršaj je veliki taj koje je Bajatoviću odobrio veliku platu koja je iznad proseka. Trebalo bi kazniti službenike u Srbija gasu koji su Bajatoviću odobravali visoku platu koja nije primerena. Protiv Bajatovića valjalo bi pokrenuti sudski postupak da vrati veliki deo novca koji je podizao na osnovu plate. Ako je plata definisana na 1.000 evra, ostatak od 12.000 evra da vrati za koliko je meseci podizao.

plivaci

pre 11 godina

ST@
Interesantno je ovo sto ti znas, ali sve si lepo rekao samo glavno nisi a to je da su skoro svi gubici nastali u vreme vlade Cvetkovica a on nema veze sa SNS.Oko toga da li je SPS kriv,opet ide na adresu prethodne vlade...zbog toga sto je ona uvela SPS u vladu i sa njom vladala,tako da je odgovornost svih u toj vladi a nikako samo SPS a kamoli SNS koja nije bila u toj igri...To sto se silne pare iz budzeta odvajaju za pokrivanje javnih preduzeca nije opet na dusu SNS, vec vas koji ste vladali 12 godina a niste nista uradili da se ta rupa bez dna zatvori...cak naprotiv zaposlili ste i kurtu i murtu... I na kraju zalosno je kada se optuzuju pojedinci...a onda se obicno okrene prica na medjustranacku pucnjavu a ovi se pojedinci izvuku...Sto se tice Miskovica i njegove krivice,sudjenje ce biti,pa je ruzno da se umesto suda donose ocene... koliko je kriv i za sta mu se sve sudi.Ali koliko vidimo iz medija i nije bas naivno, kao sto to vi kazete...Nadamo se da ce svi da odgovaraju zasluzni za ovo siromastvo u koje su nas gurnuli...I kad dodju izbori sigurno ce nas kako vi kazete pocistiti Demokratska stranka a mozda prizeljkujete i Cedu...Nisam neki narociti fan nijedne stranke i mislim na osnovu zdravog razuma, da oni nece jos dugo biti na vlasti a ni u politici...I u Srbiji konacno treba da se predje sa kolektivne na licnu odgovornost...Jer krijuci se iza gomile, mnogi pokusavaju da prodju nekaznjeno...

Djenka

pre 11 godina

Da li je bas tako Bajatovicu kao sto ti kazes? Da su to samo prekrsaji ne bi se pokretala istraga o poslovanju Srbijagasa. Vi lepo dokazite da nikakvih malverzacija nije bilo i da ste u pravu. Medjutim dok to ne dokazete a postoje neke insinuacije da su malverzacije postojale onda nemate prava da se ljutite na ljude koji zele to da ispitaju.

Danijel Grujić

pre 11 godina

Gospodinu Aleksandru Vučići i njegovome Timu za borbu protiv korupcije nije im lako ni malo. Iz predhodne Vlade Srbije u kojoj je bio premijer Mirko Cvetković ostali su veliki gubici javnih preduzeća koji se teško obuzdavaju i dan danas. Bajatović iskazuje javno svoju nervozu da se ne predaje, zna se i zašto. Sva mesec u njegov džep dođe 13.000 evra. Dok prosečan građanin u unutrašnjosti Srbije radi za 15.000 dinara mesečno koje ne dobije ponekad na vreme. Bajatović uzalud se nervira i iskaljuje bes, jer jednoga dana moraće da vrati što je uzimao novac više od svoje plate. Naravno, da je veliki gubitak po Srbija gas kada pored 1.000 evra primi još 12.000 evra. Za jednu godinu mimo propisa i kriterijuma uzme 144.000 evra. U bilo kome od javnih preduzeća da se tako dešava, mora da se saseče na vreme nego u nevreme. Kada bi se naplatilo 144.000 evra od Bajatovića to nije malo.

Red

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?

Što Više Čitam....

pre 11 godina

I kako posle građani da veruju ljudima iz DS-a, bar onima koji su imali funcije?! Kako nije krivično delo da nestane 24 MILIJARDE DINARA?! Nije to 100 din pa da se kulira, to je narodni novac za koji neko mora debelo da odgovara...

agresivna glupost

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem koliko ljudi ne shvataju razliku izmedju 'ukradenog' - odnosno krivicnog dela i 'proceduralno ne regularnog' - odnosno prekrsaja. Ovaj covek je pod lupom zbog ovog drugog a veliki dusebriznici masu cifrom i vicu 'drzte lopova'.

analiziram

pre 11 godina

Uzivam na godisnjem odmoru citajuci komentare dezurnih na sajtu.Primecujem da su zaljubljenici SNS-a najvise aktivni u pisanju komentara gde god se pojavi nesto o DS-u -negativno,i hvaljenju njihovog vodje Vucica.Dzabe i lupanje 100 minusa za dva minuta,s tim ne mozete uticati na tudja misljenja,kao sto ni vas ne moze niko ubediti suprotno. To sto ovde nema hvalospeva Djelicu,nemojte da mislite da Srbija glasa 100% za SNS. Samo pitam:
Gde je 100 milijardi obecanih investicija?
Da li je smanjena nezaposlenost?
Da li se moze vise ili MANJE kupiti za istu platu sada?
Da li je odlozeno poskupljenje struje samo zato sto je SNS video sta se desilo u Bugarskoj?
Zelim SNS-u da vlada punih 4 godine,da resi Kosovo,a ne da raspisuje izbore ako sada ne uspeju.
Propagandom su obezbedili sebi vecinu i za sledece izbore,i posto znaju da ce pobediti,neka resavaju Kosovo,da ih vidimo na delu.Dosta je demagogije. Vidimo se ovde za 4 godine i da vidimo da li ste se najeli od mazanja Miskovica na hleb. TIHA VODA BREG RONI.

Kula

pre 11 godina

U dobro vođenom javnom preduzeću ne sme da bude nikakvih prekršaja a o krivičnim delima da i ne govorimo. Bajatović mora preduzeti mere da se sankcionišu oni koji su pravili prekršaje kako se to više nebi dešavalo.

D-Rot

pre 11 godina

"Bajatović je naveo da neko nije dobro procitao izveštaj, pošto je revizor utvrdio nepravilnosti u vrednosti od 22,5 milijardi dinara, a ne 46 kako je to iznela ministarka i dodao da se šest meseci traju pritisci na "Srbijagas". " A VI MISLITE DA JE OVO SITAN NOVAC?! Vi se sprdate da novcem građana i za to dobijate samo finansisku kaznu koju će opet narod da vam plati.... SRAMOTA

Red

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?

Kralj

pre 11 godina

Ovo je i primer koliko SNS ima problema sa koalicionim partnerima jer nailazi na opstrukciju u svakom pokusaju da napravi red u radu i funkcionisanju javnih preduzeca.Na celoj teritoriji Srbije se desavaju ovakve vrste prepreka kako od SPS-a isto tako i od URS-a,mislim da ce vanredni izbori biti mnogo pre nego sto svi mi ocekujemo.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Zašto se samo držite tog jednog revizora!? Možda je čovek morao da "pogreši" u proceni! Neka kažu šta imaju institucije pa ćemo videti...

Vla

pre 11 godina

"Ona je kazala da je "veoma iznenađena rezultatinma revizije u 'Srbijagasu'" i da je posebno iznenađena time što je za pronađene nepravilnosti u poslovanju za 2011. u iznosu od 46 milijardi dinara predviđena samo prekršajna prijava. " Ne mislite valjda da će neki političar da ide u zatvor?

Car

pre 11 godina

Pa naravno da je prekrsajna prijava.Kada se ukrade na sitno to je veliki prekrsaj ili cak i krivicno delo ali kada se ukrade milijarda to je odmah prekrsajno delo.Hoce to ali po zakonima koji ne vaze za sve i svakoga vec samo za pojedince.U svakom javnom preduzecu gde su politicari imali punu kontrolu,kralo se i otimalo koliko je ko hteo i umeo,sada kada se pokusava uvesti red i rad u tim istim javnim preduzecima nailazi se na veliki otpor kao i opstrukciju kako od bivsih vlastodrzaca iz DS-a tako isto i od sadasnjih koalicionih partnera iz SPS-a i URS-a.

Profesor

pre 11 godina

Mozda nam zakoni nisu savrseni, ali vise volim kada je sve po zakonu - kakvom takvom.. Cim ti jednom krenes preko linije, pa drugi put, pa ko ce te stici posle. Zbog toga mislim da je Mihajlovicka u pravu. Neka odgovara za ono sta je kriv.

ST

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

Pa vidi se da nisi dobro informisan. Ministarstvo energetike u predhodnom periodu kontrolisala je SPS, imali su ministra i sve držali pod kontrolom, a u tom ministarstvu je bilo najviše malverzacija. Sada je ministarka energetike Zorana Mihajlović iz SNS. Upravo ona je, ponovo, postavila Bajatovića za direktora Srbijagasa, iako je znala da je do tada, decembar 2012godine, Bajatović napravio manjak od 850 miliona evra, sad je taj gubitak 1 milijarda evra, kako sama ministarka kaže. Znači, za 4 meseca gubitak-manjak je povećan za čak 150 miliona evra - užas. Prema tome, nije kriv Bajatović, on je dokazao da nema pojima, kriva je SNS, jer ga je postavila za direktora, naravno, zaobišli su konkurs...to vam je poznato. Mišković leži u zatvoru za ništa, nekih 1.2 miliona, a nema ni optužnice...a ovaj je ojadio Srbijagas i nikom ništa. Znbog toga ćete da letite svi vi zajedno, i SNS i SPS, jedva čekamo izbore...Inače, na pokrivanje minusa i subvencija za gubitaše, javna preduzeća, svake godine se iz budžeta izdvaja 4 milijarde evra, pa sad vi vidite gde se troše naše pare, a ljudi se svaki dan ubijaju, jer nemaju osnovna sredstva za život, a ovamo banda pkljačka li pljačka...

nidža

pre 11 godina

Ovo je vrhunac bahatosti i samodovoljnosti. Očito posledica višegodišnjeg perioda odsustva bilo kakve odgovornosti. Smena je najmanje što trenutno treba uraditi!

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Pa nije po zakonu, pa šta? Pa bitno je da ljudi vole političare, da glasaju za njih. Zašto sad te iste političare maltretirati raznim zakonima i ograničavati ih u toršenju naših para? :D

Vojvođanin

pre 11 godina

"Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović odgovorio na "prozivku" ministarke Zorane Mihajlović, rekavši da u tom preduzeću novac nije zloupotrebljen"
Osim što si džakovima para finansirao SPS na ponovljenim izborima u Vrbasu 2010. Za to znamo.

bezimena

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?
(Red, 26. mart 2013 10:09)

:)))
Bajatović je visoki funkciioner SPS-a!I da, nema firme koja je u njihovim rukama a koju nisu očerupali.
Isti je slučaj i sa G17+, koji se probukao u grupu gradjana URS.
Šta mislite zašto je DS, bez obzira na svoje greške, po cenu vlasti, odbila da premijersko mesto da Dačiću i odbila da pravi bilo kakvu koaliciju sa Dinkićem, a isto je SNS+16 prihvatila oberučke, iako je mahala robijaškim odelom za Dinkića?

bezimena

pre 11 godina

@e
Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

SPS je posle izbora 2008.godine bio nezaobilazan jer bez njih DS nije mogla da sklopi Vladu, niti je to mogla da uradi SRS, tada najjača stranka. Znači, sve bi bilo isto pa je prozivka pogrešna. Uostalom, DS je svoj pogrešan izbor i lične greške platila na ovim izborima.
Medjutim, radikali bez bedža, su Dačiću sada dali još i premijersko mesto, da bolje zaštiti svoje "stručnjake" (o Bajatoviću se bruji već par godina), pride uzeli i osvedočenog uništitelja naše ekonomije, Dinkića, kome su obećavali zatvor!

novica952

pre 11 godina

Čudna je i ta DRI jer spiskaš preko 40 milijardi dinara na nezakonite nabavke i dobiješ prekršajnu prijavu, a pojedinci odgovaraju za krivično delo nesabesnog poslovanja za privatne firme. Očigledno kod nas još uvek ima dvostrukih aršina jer da je to uradio neki anonimus dobijo bi krivičnu prijavu i gonjenje do kraja i sigurno bi zaslužio da stane iza brave a ovako kad je Bajatović u pitanju, čovek sa visokim pozicijama u SPS-u koji čuvaju jedan drugopg do kraja prođe kako je neko odlučio. Interesantnmo bi bilo pogledati ko se ofajdio u tim nezakonitim nabavkama od toliko mnogo para i dali pored neke odgovornosti postoji i odgovornost pred ovim narodom i pratijom čiji je član.Ili sve ovo pokazuje da je država isgubila kompas i da svako radi šta hoće.

moguce...

pre 11 godina

Kako je moguce da se Direktor javnog preduzeca obraca medijima i tvrdi kako ce da se bori...Protiv koga i kako??????Pitanje je i kome se on to obraca..Vidite koliko je on uporan da ostane i ako je preduzece u gubitku...Kako je postavljen u minut do dvanaest, pre novih propisa...Sve nas to tera na sumnju...da ovo moze biti jedan od razloga sto se i Vucic i Dacic ne slazu...Sumnjamo da se Vucic, sa ovim njegovim javnim istupom slaze i da ga odobrava...a bogami i Dacic.

Kristina P

pre 11 godina

Ako se ispostavi da ti je ,,borba" bila nezakonita, ipak ćeš morati da se predaš, jer nema nedodirljivih i posebno zaštićenih.

Alan Ford

pre 11 godina

He he,prepoznatljiva taktika. Sad napadam Srbijagas i Bajatovića a EPS šta s njim.Šta sa "Kolubarom". Ništa.Ha,nema veze. Pelješite narod za struju i gas bre odrašte nam kožu s ledja.Mi da Vam plaćamo reklame,prezentacije i usavršavanja.Nešto ste doprineli,imamo neke koristi.Ovaj se ne predaje bez borbe.I on se poziva na ocenu Vlade.I knežević se poziva na vladu, i Djukić-Dejanović se poziva na vladu pa nam uteraste još malo aflatksina da bi dokazali kako oni dobro rade. Sad poskupite,gas,struju,ugalj 100% da vratimo Duletova troškarenja.Onda za koju godinu Zoranina. More svi ste bre za zatvor.I treba da budemo Nemačka kolonija što već i jesmo. Ni za šta drugo i nismo.

plivaci

pre 11 godina

ST@
Interesantno je ovo sto ti znas, ali sve si lepo rekao samo glavno nisi a to je da su skoro svi gubici nastali u vreme vlade Cvetkovica a on nema veze sa SNS.Oko toga da li je SPS kriv,opet ide na adresu prethodne vlade...zbog toga sto je ona uvela SPS u vladu i sa njom vladala,tako da je odgovornost svih u toj vladi a nikako samo SPS a kamoli SNS koja nije bila u toj igri...To sto se silne pare iz budzeta odvajaju za pokrivanje javnih preduzeca nije opet na dusu SNS, vec vas koji ste vladali 12 godina a niste nista uradili da se ta rupa bez dna zatvori...cak naprotiv zaposlili ste i kurtu i murtu... I na kraju zalosno je kada se optuzuju pojedinci...a onda se obicno okrene prica na medjustranacku pucnjavu a ovi se pojedinci izvuku...Sto se tice Miskovica i njegove krivice,sudjenje ce biti,pa je ruzno da se umesto suda donose ocene... koliko je kriv i za sta mu se sve sudi.Ali koliko vidimo iz medija i nije bas naivno, kao sto to vi kazete...Nadamo se da ce svi da odgovaraju zasluzni za ovo siromastvo u koje su nas gurnuli...I kad dodju izbori sigurno ce nas kako vi kazete pocistiti Demokratska stranka a mozda prizeljkujete i Cedu...Nisam neki narociti fan nijedne stranke i mislim na osnovu zdravog razuma, da oni nece jos dugo biti na vlasti a ni u politici...I u Srbiji konacno treba da se predje sa kolektivne na licnu odgovornost...Jer krijuci se iza gomile, mnogi pokusavaju da prodju nekaznjeno...

SREMICA

pre 11 godina

"NIje 46 već 22,5 milijardi dinara"!!!?????
Da li se samo meni čini da se gosp.Dušan BAjatović još i ironično podsmeva svemu ovome???Dok ste nas ugušili računima za gas,i stalnim poskupljenjima.
Treba i tog revizora,koji je stavio svoj potpis proveriti!!

vanja

pre 11 godina

Za svaki prekršaj postoji i zakon. Ako ste gospodine Bajatovići pomislili pošto je vaša stranka u vlasti da ste zaštićeni mnogo ste se prevarili u tom pogledu. Konačno je došlo vreme da smo svi jednaki pred zakonom!

pricam ti pricu...

pre 11 godina

Ma sta se nervirate ljudi, pa covek ce najverovatnije ostati na toj poziciji a u najgorem slucaju ostace vlasnik svojih 50ak firmica

OLADI

pre 11 godina

Nekad kad se znao red i postovao zakon koji je bio isti za sve, radnika uhvate da iznosi cev iz firme i odma mu daju otkaz. Sad direktori posto radnici vise nemaju sta da iznesu pokradu milione i jos se ljute kad ih uhvate. Da li gos. Bajatovic misli da ovaj narod zeli i moze da svari ovoliku kolicinu gluposti.

sasak

pre 11 godina

Ovde nije pitanje sta Bajatovic treba da uradi, vec kako narod da ga natera da ode i da se nakon toga moli bogu da ne bude osudjen na decenijsku zatvorsku kaznu.
Ovde je pitanje do koje mere smo mi kao drustvo civilizacijski uznapredovali. Onda kada budemo imali nultu toleranciju na ovakve pojave Bajatovici nam se nece desavati.

sasa jokic

pre 11 godina

O kakvoj borbi Ti zemljace pricas, proneverio si sto miliona eura i vise?! Ti si za zatvor, a ne za ostavku!
Mogu pet Rogozina da dodju i Putin pride, ali Ti bi meni odavno robijao!

crni domino

pre 11 godina

Ma sta je to: 22 milijarde dinara nepravilno potroseno?!
Sitnica, 22 milijarde.
Tu je Bajatovic najmanje kriv!
Ustvari, on nije nizasta kriv.
Ustvari, nema nikakvih problema. Pojela maca...

ZoranNS

pre 11 godina

Sve je dobro smišljeno, prvo zajedno SNS i SPS upodobili opštine, SNS je usput oslabio ugled SPS, "omekšani", svima iz SPS prikačeni neki repovi, SNS hoće celu Srbiju sebi, još samo Vojvodina i Beograd, i posao je završen.

g

pre 11 godina

Bajatovic, Mrkonjic, Skundric svi pod zastitom Premijera Dacica, zato menjajmo Premijera.
(Laky, 26. mart 2013 12:00)
Da ne zaboravimo Obradovica i Djukic Dejanovic. Obrazovanje i zdravstvo se moraju spasavati totalne propasti i krajnje je vreme da dodju ne komprovitovani i sposobni ljudi

jovan

pre 11 godina

Nisak ni očekivao da se skloniš sa položaja. Budi srećan zbog onih koji su na vlasti. Da sam ja neki faktor ne bi ti i tebi slični u najgorem slučaju ostajali bez položaja, nego najpre biml morao da vratiš ukradeno pa onda u zatvor. Kakva bre ostavka, pa to je nagrada za tebe

ironija

pre 11 godina

Pa jeste bilo nekih "sitnih" propusta negde od oko 500mil.evra.Bajatović zar je to razlog da me ministarka Mihajilović proziva? Ma jok Bajatoviću,taman posla...hahahaha....

MMMMM

pre 11 godina

Da,kod vas je bilo SITNIH grešaka i mi trebali to da razumemo...Pa kako onda vi ne razumete kad neko nema da vam plati papreni račun za gas, vi to odmah isključujete!!!

Dusanka

pre 11 godina

Par prekrsajnih prijava?Nije sproveden postupak javnih nabavki u skladu sa zakonom? Malo li je 46 milijarde? Ma stvarno sitni propusti.

e

pre 11 godina

@ Red
Nisam advokat DS , nisam čak ni njihov član niti simpatizer. Ipak Bajatović nije član demokratske stranke, već vladajuće SPS stranke!

jeremy clarkson

pre 11 godina

Verujem Bajatoviću kada kaže da novac nije zloupotrebljen u tom preduzeću. Postoje mnogo bolja i zabavnija mesta van preduzeća u kojima su te 22 milijarde zloupotrebljene...

jasmina

pre 11 godina

Bila stranka ds, sps ili g17 ili ti ujedinjeni regioni po novom...nema preduzeca koja nema crnih mrlja, raznih spekulacija i malverzacija...daj ljudi takvi su nas ljudi i doveli do ovog stanja a sada kao niko nije kriv a sve cnji od crnjih

srbija bez mozga

pre 11 godina

Ali za vreme čije vladavine je on došao tu gde jeste? I zašto mu se gledalo kroz prste? Ko je to dozvolio ako nije tadašnja vladajuća stranka?
(Red, 26. mart 2013 11:00)

Sada nije kriv SPS sto je to njegov kadar,vec DS sto je bila u koaliciji sa SPS-om.Najbolje reci da je DS kriv i sto danas pada sneg.
Mrznja cini cuda u necijim mozgovima,ali od toga nema hleba.

Branislava

pre 11 godina

Ne razumem ovog gospodina. Da li se on to hvali prekršajnim prijavama a loše poslovanje pravda tim da su svi iz vlade to znali i da se tako radilo godinama. Baš lepo.

hmmm?

pre 11 godina

odgovornost za prekršaj u slučaju rukovodstva javnog preduzeća zastareva u roku od godinu dana! kakav je efekat revizije za 2011. u 2013. godini? i uzgred, revizor se uzdržao od davanja mišljenja, a to se radi samo kada stranka (srbijagas u ovom slučaju) odbije da sarađuje.

jovica

pre 11 godina

Enormnu platu opravdavao je time što "deo daje u dobrotvorne svrhe (?)". Sada o milionskim zloupotrebama govori kao o sitnim prekršajima za koja je "spreman da odgovara" po sistemu - "otišao u policiju, dali mu aboliciju..." Ovi stvarno narod smatraju, ma neka... Videćemo!

Thor

pre 11 godina

Ha, kaže da neće odgovarati prekršajno a ne slažu se računi za 46 milijardi dinara. Pa šta je ovo? Kakav bezobrazluk, nemam reči.

MIRJANA

pre 11 godina

Sa kim bi Bajatovic da se bori ,sa zakonom, tuzilastvom, sta on to hoce da nam kaze da svi lazu , da hoce da mu podmetnu a da je on cist.Dokle cemo vise da trpimo bahato ponasanje pojedinih politicara.

sistem

pre 11 godina

Borbe protiv koga??????Da li je ta borba uperena protiv drzavnog revizora ili drzavnih institucija koje to procesuiraju,ili protiv medija!!!!!.Zar je moguce boriti se protiv Izvestaja revizorske ustanove...U demokratskom drustvu je to borba protiv vetrenjaca...jer borba ,uticajnih, pojedinaca protiv institucija sistema bas i nije moguca...U suprotnom bi u toj borbi pobedili bogati tajkuni i politicari...a obican gradjanin bi ostao najveci gubitnik...

Ogica S

pre 11 godina

Gospodine Bajatoviću, pitanje je da li će se slučaj završiti samo na prekršajnoj prijavi, ili tu ima još nečega. Ipak je to psao državnih ograna a ne stvar medijskih prepucavanja.

drnde

pre 11 godina

kako se "frlja" sa milijardama, sitnica. kao da su to one nekadasnje milijarde do kojih nas je on i doveo. eto kad se izgubi veza sa stvarnim svetom.

glupost nema granice

pre 11 godina

I posle se DS pravda kako ima poštene ljude u svojim redovima?! Pa ima li jednog preduzeća gde su oni bili ili još uvek jesu, a da nema nikakvih finansiskih malverzacija?
(Red, 26. mart 2013 10:09)

Bajatovic je CLAAAAAANNNNN SPS-A!!!!!!!

JOKA

pre 11 godina

Naravno da du ima samo prekršaja jer su se oni potrudili da skroje zakon po njihovoj meri kako bi se sav lopovluk pokrio , predlažem da ova vlas pod hitno promeni zakon , one koji su pravili prkršaj smeni i na taj način zaštiti u buduće ovakve zloupotrebe.

Princ

pre 11 godina

Ja mislim da veceg kriminala i nema nego sto ti mozes sam sebi da odredis platu,koliko ti reba.Ti Bajatovicu pricas o milijardama kao sto obican covek prica o carapama,ti se gadjas milijardama kao da zivis u Svedskoj ili Svajcarskoj a ne u Srbiji.Mada sa tolikom platom za nerad tebi je Srbija jos bolje mesto za zivot od bilo koje druge zemlje u svetu.

Brdarac KG

pre 11 godina

Da je ovo neka normalna država, takvi kao on ne bi ni sedeli na tom mestu i primali "bezobrazno" veliku platu, za ovu jadnu Srbiju. To je nagrada za sve što su radili devdesetih godina sa ovom našm malom i sve manjom Srbijom u svakom smislu.

Nick Cave

pre 11 godina

Nisam upucen u zivot i delo gospodina kao ni u politiku,ali kad vidim njegovu sliku prvo sto mi padne na pamet jeste kriminal i kafana na ibarskoj magistrali.

mix

pre 11 godina

pa samim tim sto si sebi nagurao toliku platu a nisi strucan i sto si pozaposljavao brdo ljudi preko veze...dovoljna zloupotreba drzavnog novca. E pa dosta je bilo ovakvih likova. i previse.

petar pan

pre 11 godina

da bilo je prekrsaja, ojadili smo sve sto smo mogli ali kunem se nismo mi krivi kriv je Petar Pan i njegova Zvoncica, iz zemlje Nedodjije

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

e pa nisu ni oni od juce, sve po zakonu, tu i jeste problem jer su zakoni po meri direktorima, funkcionerima, biznismenima... pa lepo pljackaju drzavu po zakonu! a kako se objasnjava cinjenica da ko god se dokopao neke funkcije, nemora to ni biti direktorsko mesto, njemu se imovinsko stannje i budzet umnogostrucio?!

mozak

pre 11 godina

mene kad sef uhvati da sam pogresio, ako nisam potpisao prijem sluzbe, kazni sa 5 posto s plate, koliko bi tebi trebalo da uzmu od plate, kad si ti samo 26 miliona pogresno procerdao? gde ti je bila pamet?
jesi pustio mozak na pasu?

OZREN

pre 11 godina

Svi znamo koliko se drzavnih para godisnje izgubi zbog malverzacija i kriminala u postupcima javnih nabavki, a koliko vidim u Srbija - gasu javne nabavke se nisu radile po zakonu, i to po Bajatovicu nije kriminal. Srasno.

Bilja 79

pre 11 godina

Da ste dali taj novac u humanitarne svrhe pa da vas svi hvale,a vama je sve malo imate toliku platu a ljudi prezivljavaju sa 20000do30000 din plate.

Sobna patofna

pre 11 godina

Otkud to da se Bajatović ovoliko pravda!? Pa ako je bio čist neka pusti službe da rade svoj posao i ako se dokaže da je nevin može da nastavi da radi podignutom glavom!

gospođa ministarka

pre 11 godina

Bajatović je naveo da neko nije dobro procitao izveštaj, pošto je revizor utvrdio nepravilnosti u vrednosti od 22,5 milijardi dinara, a ne 46..-e,ako je 22,5 milijardi,onda se mi izvinjavamo.Nema smisla napadati čoveka za tako smešnu cifru

---scorpio---

pre 11 godina

pa lepo pljackaju drzavu po zakonu! a kako se objasnjava cinjenica da ko god se dokopao neke funkcije, nemora to ni biti direktorsko mesto, njemu se imovinsko stannje i budzet umnogostrucio?!

markoNS

pre 11 godina

Jel mogu ja da, na kraju svakog meseca, platim samo pola računa za utrošeni gas a da me drugu polovinu finansira srbijagas kao što to radi u slučaju toplana? :)

lana

pre 11 godina

Ma gospodin Bajatović je tek sada obavešten o događajima u Srbijagasu.Pa nebi on to nikada učinio da je znao da će biti i on u redu za proveru!

Aleksandar

pre 11 godina

Četrdeset šest milijardi dinara je prekršaj? Pa šta je onda pljačka?!? Nisam uopšte znao da je Srbija toliko bogata da takve sume kvalifikuje kao prekršaj.

Petar Pan

pre 11 godina

Ako je istina da su milijarde sumnjivo potrošene prva i osnovna stvar koja bi trebala da se dogodi jeste smena Bajatovića sa mesta generalnog direktora.

Branko

pre 11 godina

Kako da se predaš kada si sam sebe tek izabrao za direktora firme "South stream" d.o.o. Novi Sad a treba da počne izgradnja "Južnog toka" u Srbiji.

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pa nije Bajatovic uzeo Zecevica iz Partizana u svoju Ekipu bez razloga, gde god je SPS umesao prste jos od 1989 godine to je propalo! Prvo Sloba i Mira sa svojom Ekipom, sada (Mali Sloba), Dacic sa ostatkom da dokrajce sto je preostalo...

zdravko

pre 11 godina

Ma ko njega da skloni,pa on je nasa dikaa.Eeee Srbijo,Srbijo kuda ides...da sam ja tako nesto uradio ne bih se ni okrenuo a vec bih bio u zatvoru...

jelena jsm

pre 11 godina

"Ima se, moze se", i ko mi sta moze, ovako reaguje jedan Direktor, koji je potrosio na desetine miliona za reklame i reprezentacije. Vlada Srbije treba takvog direktora da smeni, a ne da on preti "ne predajem se bez borbe".

zorka

pre 11 godina

Tvoja borba mnogo kosta ovu drzavu, koja grca u silnim problemima, a ti se tako bahato ponasas. Kad obican gradjanin nema sutra deci za hleb i mleko, ti primas milionske plate, i zato razumemo tvoju hrabrost "ne predajem se bez borbe".

Ronin

pre 11 godina

Iskreno i duboko zalim sto ovaj lik ne zivi u Kini .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 26. mart 2013 13:51)

Ima čovek sreće što ne živi u Severnoj Koriji. Koliko se sećam, tamo su zbog loše monetarne politike streljali 3 glavna ministra pa su posle toga sve pokrenuli kako valja. Eh da ima tako neka kazna kod nas gde bi do sada bili

jugo

pre 11 godina

Bajatovic ocigledno ne saradjuje sa Ministarkom, pa on ne saradjuje ni sa Vladom, on je sam sebi dovoljan, samo ga ostavite i dalje da bude direktor jer on je nas ne zamenljiv kadar!

tasko

pre 11 godina

sram te bilo.tolike plate a firma u teskim gubicima i jos mnogo mnogo bahatosti u srbijagasu.proverite platni spisak kolko njih radi a kolko partijskih drugova koji samo vuku plate.uzas

orden

pre 11 godina

Bravo Bajate,samo tako borbeno,pa ne misliš valjda da bi neko drugi ko se dočepa tolike plate od 13000 evra mesečno otišao bez borbe do konačne propasti srbije.

Srba

pre 11 godina

Pogledajte imena clanova i iznos osnivackog kapitala ove Bajatoviceve firme: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseLegalTrustees/4927940?code=63C405BA0C89FAF552E3F8BC0CF4DC6809F6311A

Danijel Grujić

pre 11 godina

Ogromnu platu koju kao direktor ima Dušan Bajatović ne vodi na dobro, a ne daje mogućnost da opstane Srbija gas. Nema nijednog pošteđenog, to mora da se shvati. Vreme je da se krene u kontrolama. Prekršaj je veliki taj koje je Bajatoviću odobrio veliku platu koja je iznad proseka. Trebalo bi kazniti službenike u Srbija gasu koji su Bajatoviću odobravali visoku platu koja nije primerena. Protiv Bajatovića valjalo bi pokrenuti sudski postupak da vrati veliki deo novca koji je podizao na osnovu plate. Ako je plata definisana na 1.000 evra, ostatak od 12.000 evra da vrati za koliko je meseci podizao.

Djenka

pre 11 godina

Da li je bas tako Bajatovicu kao sto ti kazes? Da su to samo prekrsaji ne bi se pokretala istraga o poslovanju Srbijagasa. Vi lepo dokazite da nikakvih malverzacija nije bilo i da ste u pravu. Medjutim dok to ne dokazete a postoje neke insinuacije da su malverzacije postojale onda nemate prava da se ljutite na ljude koji zele to da ispitaju.

Danijel Grujić

pre 11 godina

Gospodinu Aleksandru Vučići i njegovome Timu za borbu protiv korupcije nije im lako ni malo. Iz predhodne Vlade Srbije u kojoj je bio premijer Mirko Cvetković ostali su veliki gubici javnih preduzeća koji se teško obuzdavaju i dan danas. Bajatović iskazuje javno svoju nervozu da se ne predaje, zna se i zašto. Sva mesec u njegov džep dođe 13.000 evra. Dok prosečan građanin u unutrašnjosti Srbije radi za 15.000 dinara mesečno koje ne dobije ponekad na vreme. Bajatović uzalud se nervira i iskaljuje bes, jer jednoga dana moraće da vrati što je uzimao novac više od svoje plate. Naravno, da je veliki gubitak po Srbija gas kada pored 1.000 evra primi još 12.000 evra. Za jednu godinu mimo propisa i kriterijuma uzme 144.000 evra. U bilo kome od javnih preduzeća da se tako dešava, mora da se saseče na vreme nego u nevreme. Kada bi se naplatilo 144.000 evra od Bajatovića to nije malo.

Alex1

pre 11 godina

@(Branko, 26. mart 2013 16:59) "Kako da se predaš kada si sam sebe tek izabrao za direktora firme "South stream" d.o.o. Novi Sad a treba da počne izgradnja "Južnog toka" u Srbiji."

Zna se ko ga je postavio. Uzgred, ima on još funkcija:
- član Nadzornog odbora "YugoRosGaz"-a (ruski "posrednik" u trgovini gasom);
- član Nadzornog odbora "Informatika AD" (deo kupio Srbijagas);
itd.