Četvrtak, 14.03.2013.

00:35

Nivo aflatoksina u mleku ostaje 0,5

Dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku ostaje 0,5 mikrograma dok se uslovi ne promene, kaže ministar Goran Knežević, ne precizirajući koji su to uslovi.

Izvor: B92

Nivo aflatoksina u mleku ostaje 0,5 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

260 Komentari

Sortiraj po:

pipi ja

pre 11 godina

E necu ti ja kupiti vise mleko pa nek budem jedina a kupovala sam samo tako.Muka mi je vise da se svako izivljava na meni a kamoli na mojoj deci.Evo vec mesec dana bez mleka i kao da ga nikad nismo koristili .Mar.u p.... m.......

maki

pre 11 godina

Gospodina ministra Knezevica treba HITNO smenuti jer on nezna vise sta radi. Covek je neverovatan. Umesto da se pridrzava Evropskih standarda za mleko on uvodi standarde Srbije koji su stariji nego sto je on. Bilo bi dobro postaviti ministre na ovakvom mestu koji ce se starati o kvalitetu hrane koje ce konzumirati njegova deca. Ovo mleko neka i dalje pije Knezevic.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Ispravka od mene za ,,bjelorus,,manje jeste ,ali je i manje opasno.0,5 JE OPASNIJE OD 0,1.SORY.Pet destina je više od jedne desetine ,bar se to mora znati ,a mene ovakva ,,podrška ,,,, izbaci iz cipela,,.

sarulja

pre 11 godina

Ministre Knezevicu, idite u posetu kod svog hrvatskog kolege i naucite kako se reaguje u kriznim situacijama. Prestanite politicko prepucavanje sa DS-om i problem svedite na strucan nivo. Smanjivanje nivoa aflatoksina u mleku ne treba da rade politicari. Vi samo treba da iz budzeta izdvojite sredstva za to. Bez patriotske pompe i bez pretnji uzbunjivacima ( jer uzbunjivaci kad je korupcija u pitanju jesu zasticena "vrsta"). I, za kraj, poslusajte predsednika stranke, jer je on gradjanima obecao da ce se nivo aflatoksina u mleku vratiti na evropsku granicu.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Za ,,blelorus ,14 03,23,33.Koje li je škole ovaj ,,stručnjak ,,pohadjao da mi je znati kad mu je 0,1, manje od 0,5.I to zamislite ,u Belorusiji,mora da je trknuo da tamo proveri.E takvi su ,,anketirani,, .SLIKA I PRILIKA. No coment.

Julija

pre 11 godina

Lepo od njega što je voljan samo ja bih da pitam kakvu odgovornost da snosi? Za koju krivicu? Postoji li krivica? Ovo više nije ni smešno već žalosno! Manite se više gluposti!

Apocalipto SM

pre 11 godina

Ако хоћемо у ЕУ онда је и нормално да морамо да се навикнемо на њихове стандарде.

Mile mlekadjija

pre 11 godina

Knezeviceva dilema - DS ili SNS, pitanje je sad. Izasao iz DS-a, usao u SNS. Ako ga smene, a morali bi, preletece on caskom u SPS. Ako ga i odatle izbace, pokusace taj u SPO-u i sve tako u krug do penzije, a mozda i ne, jer pije zatrovano mleko. Ni morala ni obraza taj nema, a znanja pogotovu.

Ja vooolim mleko

pre 11 godina

Isti problem imaju ili su imali u zemljama u okruženju. Tamo, pretpostavljam, niko ne govori ni o kakvim zaverama već rešava PROBLEM. Ministar Knežević problem ne ume da reši osim na papiru, pomeranjem decimalnih mesta. Neka, zato, odmah da ostavku. Odmah. Pa da razgovaramo s nekim drugim, ko govori istinu. Nismo toliko nezreli, a imamo i, nažalost, dovoljno iskustva sa bolnim istinama.
Mleko NIJE potpuno zdravo, nemojte nas praviti budalama, pićemo ga manje ok, znamo da nećemo pomreti ok, ali "Kako seješ (kukuruz), onako ćeš i žnjeti (mleko)", to zna čak i Knežević, a mi dobro znamo kako se podnosi rizik 'junk' hrane do boljih vremena i boljeg mleka.

Mile mlekadjija

pre 11 godina

Hvala ti ministre Knezevicu, ti si nas covek. ,,Salford,, - ,,Denjub fuds grup,, Zahvalnost ti duguju nase mlekare ,,Imlek,, ,,Suboticka mlekara,, ,, Novosadska,, ,,Zemunska,, ,,Impal,, Zajecar.... Uslovi ce se promeniti kada ,,Salford,, rasproda mlekare, a to mu je u planu.

crni domino

pre 11 godina

Vucicu, sto ne menjas ovog bahatog neznalicu Knezevica?!
Cekas da nam se skupi pa da i tebe menjamo!?
Samo se ti igraj sa nasim zivcima...

klenga

pre 11 godina

kolko to obraz mora da bude debeo,koliku količinu podlosti da ima,koliko bezkarakteran da bude i da stalno govori da je mleko bezbedno...koliko srebrnjaka to košta i gde će mu duša,ako je uopšte čovek i kršten...i šta sa svim onim robotima iz sns-a,koji zaluđeni i propranih mozgova ,slepo veruju ovim prodanim dušama i nastavljaju da truju svoju decu...sinoć,na kopaoniku,jedan tajkun ladno kaže,mleko je bezbedno ,još se niko nije otrovao...tolika bezprizornost,bahatost,nadrealna nadmoč nad i prema nama glupacima,bolje reći,ovcama,samo pokazuje njihovo uverenje da sa nama mogu da rade šta god hoće,kad god i kako god požele,jer u ovoj državi nema pravila,zakoni se kroje za njih,sudovi i policija su samo za nas...i,po stoti put ponovljam,sve smo to zaslužili...

LJILJANA

pre 11 godina

Kakvi su nam ministri bili na čelu ministarstva poljoprivrede, dobro nam je poljoprivreda i ovakva kakva je. Jedan bivši ministar poljoprivrede je na robiji, a drugi se jedva izvukao, a u međuprostor je uskočio Dušan Petrović ne bi li se i on malo osposobio za poljoprivredu, pošto ništa o poljoprivredi pre toga nije znao, i mi se čudio gde nam je poljoprivreda danas.

crni domino

pre 11 godina

Pitam se ko dozvoljava ministru da preti pojedincima sto su obelodanili povecano prisustvo kancerogenih supstanci u mleku?!
Pitam se zasto Predsednik skupstine dozvoljava da ministar javno preti poslanicima i pojedincima i stalno kaznjava DS i LDP za upotrebljene metafore u stilu govora.
Pitam vlast sto odmah ne menja ove politicke barabe i nesposobnjakovice koji ovako vladaju skupstinom i uredbama povecavaju dozvoljene nivoe kancerogenih materija , a postoji efikasan postupak smanjenja istih.
Zakljucujem da Srbija ima jako, jako nesposobnu vlast koja ce biti smenjena samo miloscu bozjom!

vlada-so

pre 11 godina

šta je to čudno,pa smrt je njihovo drugo ime.od limenih sanduka iz devedesetih tek punoletnih mladića sada su evoluirali pa kreću od kolevki,a sve zarad da bi dva-tri ološa zaradila.
bojkot, zato što nas prave majmunima.

sa mozgom ali bez članstva u DS

pre 11 godina

u americi granica za mleko je 0,5 ali PPB-Parts Per Bilion a u Evropi je 0,05 i PPM - Parts Per Milion, matematički to izgleda ovako
0,5 x 1 × 10−9 u Americi
0,05 x 1 × 10−6 u Evropi
(bez mozga, 14. mart 2013 22:27)

Pa koliko imaš mikrograma u jednom litru majstore "bez mozga" (ovo nije uvreda nego njegov nick)!? Da pomognem, milioniti deo od hiljadu grama je ppb ili particle per billion ili na srpskom milijarditi deo. Znači u USA je dozvoljeno 0,5 mikrograma po litru, kao i u Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini... svi izumreše koliko vidim, a?

VALJA

pre 11 godina

Srbija treba da ima svoji nacionalnu labaratoriju, i imala bi je da se nije toliko kralo. Samo je onaj lik iz Kaća je oštetio državu za 320 miliona evra. Koliko se moglo nacionalnih labaratorija izgraditi od tih para? Tada ne bi u Srbiji Milija Babović i Goran Ješić pregledaju mleko u labaratoriji Milije Babovića i rezultate određuju u zavisnosti da li im odgovara vlada Srbije, ili ne, pa ako je na vlasti DS onda je mleko ispravno, a ako je na vlasti SNS onda je mleko neispravno.

Аngel SM

pre 11 godina

Ипак је ту упитању здравље које је најважније.Треба добро размислити.

dule

pre 11 godina

Trazili sta novu vlast ali stara nas bar nije ovako zezala,i davala nam otrovan kukuruz,mleko puno kancerogenih materija.Na sledecim izborima glasajte za Ds i bice bolje,a ja ovoj vlasti,vladi,ovom ministru ne verujem ni rec,i mleko i mlecne proizvode necu kupovati duze vreme,a ko ce propasti bas me briga,dda se trujem necu,neka se oni truju ali i oni piju strana mleka,osvestite se ljudi.

luda zemlja nacisto

pre 11 godina

prosto neverovatno kako knezevic nije u stanju da da makar jednu izjavu koja ima veze sa zdravim razumom. spasavamo mlekare - time sto trujemo decu, spreceno stvaranje crnog trzista - covece pa tek ce ga sada biti, ti ga tek otvaras!!!

striker

pre 11 godina

Znaci neka se gradjani i dalje polako ali sigurno SVESNO truju samo nikako nemojte da optuzite one koji su budjavi kukuruz umesto na deponiju ubacivali u stocnu hranu, a oni koji su to trebali da kontrolisu nisu radili svoj posao
A sto ne objave rezultate iz Holandije!
Vecih licemera od ovih u sadasnjoj vladi odavno nije bilo.

Evropejac

pre 11 godina

Sta je sa ovom opozicijom.Izgleda da precutno odobravaju trovanje naroda.Pozovite narod na ulice pa da postanemo deo Evrope.SRAMOTA, resili da uvale zatrovani kukuruz pa to ti je.

mozes da biras gde kupujes

pre 11 godina

Treba mleko da se kupuje u Madjarskoj i Hrvatskoj. Madjari imaju 0 dozvoljenu kolicinu aflatoksina a Hrvati se drze EU standarda od 0.05 ug.
Kada je u Hrvatskoj pronadjeno mleko (sami su nasli, niko ih nije "poterao" kao u Srbiji) s blago povisenim aflatoksinom (jedva nesto vise od 0.05 ug a ne 10x vise ko ovde) odma je povuceno i spaljeno, prestali su privremeno da otkupljuju, besplatno podelili ispravnu stocnu hranu i zamenili onu sa povisenim aflatoksinom. Tek kada se nivo aflatoksina na farmama stabilizovao ispod dozvoljenih granica nastavili su s otkupom mleka.

klenga

pre 11 godina

nikada nisam ni očekivao ništa drugo od ove vlade,opravljene na izdaji,laži i obmani, nego da nas vrača unazad....sistem vrednosti,obrazovanje i vaspitanje koje poseduju,kao i nedostatak inteligencije i kulture,morao dovesti do ovoga što nam se danas dešava,da namerno trujemo sebe,i što je još gore,našu decu...nadam se da Bog sve to vidi i da će po zasluzi ,svakoga ocenjivati,nagrađivati i kažnjavati...ako i On uopšte još hoće da nas pogleda...

Kengur

pre 11 godina

Dođite u Australiju, ovde je 0.0125 standard... ili se aktivirajte pa menjajte stvari iznutra. Zbog ovakvih stvari se izgleda ipak neću vratiti u otadžbinu.

Orka87

pre 11 godina

Toliki napadi na SNS minister. Ne znam, ali stvarno mi tu nesto ne stima. Danas sam slusao njegovo izlaganje u Skupstini ii ma stvari koje ukazuju da je cela stvar namestena samo da uzdrmali Vladu.

StrunfKefalo

pre 11 godina

Slusao sam danas minister i njegovo izlaganje. Sve mi se cini da je ova stvar stvarno product politike i politickih mahinacija.

merkurije mudri

pre 11 godina

A da izadjemo na ulice i izbacimo bandu napolje? to nikom ne pada na pamet? kukavice komentatorske, eto sta smo. i treba da nas truju!!!

Swedenonline

pre 11 godina

knezevic se opasno zamera svima koji imaju malu decu i bar malo mozga... sta mu je to potrebno?
(ja, 14. mart 2013 23:28)..

o da, a njega bas zabole sto se nekome zamerio kad nikad nece to ni saznati, bas ce tvoj glas da se cuje daleeeko odavde .. na ulicu bre, pokazite da ste dostojna ljudska bica!

ne kupovati jedini nacin

pre 11 godina

kakva gnusna laz i amaterizam u izjavi ministra pa sa tim procentom afla toksine gde ministar misli da izveze mleko i mlecne proizvode i kako onda misli da spasi male proizvodjace mleka a nama ostaje samo jedan nacin da bojkotujemo kupovinu mleka i ostalih mlecnih proizvoda dok se aflatoksin ne svede na 0,05µg/kg i za kaznu dok ne pojeftini bar za 30 dinara

D11

pre 11 godina

I ti misilis da ce tvoje dete biti zdravije ako ne bude pilo mleko koje pije pola sveta sa istom granicom aflatoksina?? Dajte ljudi manite se vise tih prica...

Icarus

pre 11 godina

Mmm sto je dobro rumunsko mleko i oni imaju 0 dozvoljeni nivo, ne 0.05 ili 0.5! Ko je ovde lud? A vi gledajte sta pijete i sta dajete deci.

Bojan

pre 11 godina

Neki pisu da ne kupuju mleko, misle da je zdravije ono iz eu koje je gmo, svako ima svoj izbor!! Koliko sam video u mojoj okolini ljudi kupuju kao i do sada, drago mi je da nije uspeo ovaj politicki pokusaj opozicije da se opet udari na seljaka!! Sta li ce sada da smisle, mozda da je hleb otrovan jer i to su zitarice, bila je susa ovo ono...cekamo novi spin!!

Калвиниста

pre 11 godina

Шта мислите, је ли случајно што баш сад крећу и Фарма и Велики Брат? Сад ће народ да се забави простаклуцима, очас ће млеко бити заборављено!

Kosta

pre 11 godina

Kad pocnu deca da umiru od kancer na jetre za nekoliko godine, nek ministar ode na sahranu, i roditeljima objasni kako je medija i politicke starnke krive sto jem je dete umrlo. Ovaj covek mora da ide, ovo je granica. Ako SNS hoce da bude ozbiljna stranka, sto hoce da radi za narod, onda mora da to pokaze. Ovaj Knjezevic je dobio ministranstvo zbog politicke duznost, i nista drugo. Sram vas bilo, SNS, i vi se praviite kao da ce nesto bolje dovesti Srbiji. Do sada, nista.
(stranac, 14. mart 2013 23:02)

Koliko su ljudi naivni, to nije normalno!! Ja pijem ovo srpsko mleko 40 godina i jos sam, haval bogu, zdrav kao dren!! Raspitaj se malo koliko vremena treba da se unosi aflatoksin i koje su dnevne kolicine u pitanju da bi ti se dogodilo nesto!! Da li si ikada pijeo pastetu, virslu, da li si ikada popio koka kolu?? Razmisli sta ima u tim proizvodima!!

Ivan

pre 11 godina

To sto je u madjarskoj dozvoljeno 0.00, znaci da ako oni dobiju mleko sa 0.4, umesto da ga bace, oni ce izvoziti u Srbiju po jeftinijoj ceni, tek da ne bace.

Vladimir

pre 11 godina

Da li je moguce da ljdu ne shvataju da mi ovakvo mleko pijemo decenijama?? Ja sam odrastao na selu i znam da je bilo tog "cadjavog" kukuruza svake godine kada je bila susa a to je bilo jako cesto!! Ovi sto pisu da ce kupovati mleko u Majdarskoj koje je, navodno, sa 0,00 aflatoksina ne razumeju da je to mleko od krava koje se hrane gmo kukuruzom, ako je to zdravo ja im skidam kapu!! Ovaj smesni ministar svakako treba da ode jer se pogubio, bez obzira na ovu aferu sa mlekom stanje u poljoprivredi je katastrofalno a on jos uvek nista nije uradio da popravi oni sto su nam ostavili zuti!!

stranac

pre 11 godina

FU, malena, ti si jedan robot sto veruje sve sto ti vlada kaze. Zbog ljudi kao sto si ti, Srbija je kakva je. Probudi se, i otvori mozak. Mozda ce malo da boli, ali ce ti biti bolje. Stare komuniste/socialiste moraju da idu, ne samu licno, nego u glave naroda. To je bio los i zlocan sistem, i vreme je da se Srija promeni. Ako tako ne mislite, onda ce Srbija cekati dok svi komuniste/socilaiste umru, i onda , napred i bolja zemlja.

Swedenonline

pre 11 godina

I ja i svi iz moje porodice prestali smo da kupujemo mleko i mlečne proizvode, iz revolta. Kupujemo proverene uvozne proizvode. Dokle god ljudi budu pristajali da kupuju otrove, oni će nas trovati.
(Samo po džepu, 14. mart 2013 20:06)

... naivno brate naivno, sta je to njima, pitace Kostica sta i kako, te ce lepo da prepakuju madjarsko i prodaju kao nase, eto, resen problem, nema "uvoza", kupujemo domace, svi vuci siti i ovce na broju. ccc

Aleksandar

pre 11 godina

Da je ista normalna drzava Knezevic bi vec dao ostavku i stanje se sredilo. Nego, nesto ne vidim da ljudi izlaze na ulice povodom ovakvih svakodnevnih idiotizama koji unistavaju nas i drzavu. A mogu da se skupe kada nasi sporisti dobiju neku medalju. Vazno je da se bodri videoigrica, a da se bori za zivotnu egzistenciju, to ne. Eto koliko smo prolupali.

stranac

pre 11 godina

ja do daljnjeg kupujem samo mleko uvezeno iz madjarske. zbog 0.00 aflatoksina. pa bilo to vaxmo ili ne, ako nas seljak nece da se prilagodi, neka propadne. za moje pare necu dobrovoljno trovati sopstvenu decu.
(ja, 14. mart 2013 23:54)

A gde kupujes to mleko? U Srbiji, ili ides u Madjarsku?

OTPOR

pre 11 godina

Ovde nema mesta nagadjanjima i pretpostavkama.Dobili smo objasnjenja od ministra poljoprivrede i ministarke zdravlja i ja sam zadovoljna.
(malena, 14. mart 2013 23:13)

Da ti kazu ministar poljoprivrede i ministarka zdravlja da je zdravo za ten da ubacis glavu u wc solju, verovatno bi poslusala i bila zadovoljna. OTPOR gluposti, svi na ulice

stranac

pre 11 godina

Kako ja znam, vlada bi trebala da resi sve probleme u isto vreme. Kakve veze ima Kosovo sa aflatoksina u mlekom? Dali Srbija ceka da gosp. Vucic resi situaciju u KiM, i otrov u mleku? Mislim, to je zalosno. Sta onda rade nasi ministri, ko nji kontrolise? Kakva je ovo vlada ako covek ispod premijera sve resava? Srbija je uvek bila luda drzava, ali danas je presla ludilo, danas je presla ludacke granice.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

@bez mozga
Upravo sam proverio, apsolutno si u pravu! U SAD je dozvoljena vrednost aflatoksina M1 0.5 mernih jedinica u MILIJARDU mernih jedinica! U EU je 0.05 jedinica u MILION mernih jedinica! U SAD je još strože nego u EU, ali naši nepismenjakovići ne umeju ni da pročitaju šta piše! Pa ovo je užasno, mi imamo krajnje nepismene ljude na vlasti. Ili to, ili nas lažu. Neka sami izaberu šta im više odgovara - da lažu ili da su nepismeni. Mesec dana nas ministar ubeđuje kako je naš standard u skladu sa SAD, a zapravo ni EU standard nije tako strog kao onaj u SAD. I niko iz stručne javnosti da se oglasi!?!?!? Svakako - nama se crno piše šta god da je u pitanju. Au, koga mi imamo na vlasti i u odgovornim institucijama...da se naježi čovek.

Sunčica

pre 11 godina

Meni to ništa ne smeta i ne verujem ni malo u te priče o otrovnom mleku ili kontaminiranom, kako li ga već zovu. Toliko nam je sve nezdravo da je mleko najmanje...

stranac

pre 11 godina

Kad pocnu deca da umiru od kancer na jetre za nekoliko godine, nek ministar ode na sahranu, i roditeljima objasni kako je medija i politicke starnke krive sto jem je dete umrlo. Ovaj covek mora da ide, ovo je granica. Ako SNS hoce da bude ozbiljna stranka, sto hoce da radi za narod, onda mora da to pokaze. Ovaj Knjezevic je dobio ministranstvo zbog politicke duznost, i nista drugo. Sram vas bilo, SNS, i vi se praviite kao da ce nesto bolje dovesti Srbiji. Do sada, nista.

andja

pre 11 godina

Ministar Goran Knezevic treba da bude smenjen jer je sarlatanski prisao ovom problemu.S druge strane bilo bi dobro da nam gospoda iz DS odgovore gde je zavrsio novac za laboratoriju koji su dobili.

борџија

pre 11 godina

P
КНЕЖЕВИЋ

"egzistencija desetine hiljada proizvođača mleka, bio bi ugrožen eko sistem i stvoreno crno tržište mleka. "

А овако да би спасао десетине хиљада ,трујеш милионе.


"десет хиљада жртава је злочин а милион стаистика"

Sasa

pre 11 godina

Kazu da je to zbog spasavanja mlekara. A sta je sa nama koji pijemo to mleko? Da li smo mi i nasa deca manje vazni od proizvodjaca mleka.
SRAMOTA
Ako je tbrdio da je sve u redu, a pokazalo se da nije, TREBA DA PODNESE OSTAVKU I DA SE STIDI BAREM PAR GODINA!

KiM je nesto vaznije nego mleko

pre 11 godina

Sta vam je bre? Pa mleko je mleko, zdravo, bolje od sljivovice.
Sada nije pitanje mleka, nego KiM-a. Zar ne vidite da nasa vlada je zauzeta sa KiM-om, pa moraju putovati, cas u Brisel, cas u Minsk, pa Atinu, itd.
Cekajte malo, doci ce i vreme da se bavimo sadrzinom i cistocom mleka.
Za sad, popijte to sto je na raspolaganje. Ako necete, ne morate piti.

ja

pre 11 godina

ja do daljnjeg kupujem samo mleko uvezeno iz madjarske. zbog 0.00 aflatoksina. pa bilo to vaxmo ili ne, ako nas seljak nece da se prilagodi, neka propadne. za moje pare necu dobrovoljno trovati sopstvenu decu.

malena

pre 11 godina

Ovde nema mesta nagadjanjima i pretpostavkama.Dobili smo objasnjenja od ministra poljoprivrede i ministarke zdravlja i ja sam zadovoljna.

Kosmos

pre 11 godina

Mnogo se velika prašina digla oko mleka,verovatno i prevelika. Naravno da treba neko da odgovara za to,ali ima ko da se bavi time,a to sigurno nisu mediji.

Patria

pre 11 godina

Nikakav problem, pre nego sto bilo cije dete umre od raka jetre u narednom periodu roditelji treba da posete gosp ministra i da ih pitaju da im objasni kako je to zdravo mleko uticalo da njihovo dete strada. Bezumnik...

bezimena

pre 11 godina

Mene interesuje kada ministar planira da desifruje rezultate analize uzoraka mleka za koje je radjena analiza u Holandiji.
(Cica, 14. mart 2013 22:06)

Dotični je već rekao da nema nameru da saopšti koje se mlekare kriju iza "šifri", da im ne naudi... Gradjani su već bezlična "masa" koju je dozvoljeno masovno trovati.

"Njihove" izjave o tome da nam ništa neće biti od aLFaTOKSIČNOG mleka, iznošenje "podataka" o tome koliko je potrebno uneti mleka da bi evenutalno bilo posledica su bezočan ATAK na RAZUM, jer mi taj otrov unosimo i kroz druge namirnice iz kojih ga nije moguće eliminisati, a ko zna koliko će se još puta dogoditi u našem životnom veku da se taj OTROV opet pojavi u mleku, u ovakvoj ili većoj količini, ili nekoj drugoj namirnici. Kako tome garancije nema, DRŽAVA je DUŽNA da gradjanima obezbedi pravo na ZDRAVLJE u svakom momentu. Ako je vlast (oću kakim, neću kakim) odlulčila da zadrži dozvoljenu granicu od 0,5 mg/kg aflatoksina u mleku, onda bi NAJMANJE što mora da uradi za gradjane bilo to da obaveže mlekare da na ambalaži piše koliko tog otrova ima. Tek tada bi g-dja ministarka "zdravlja" mogla da kaže da je NAŠ IZBOR da li ćemo, ili nećemo, da se (ne)trujemo. Ovako ga nemamo.

BOJKOT je jedini način da pokažemo "mlečnoj" mafiji udruženoj s vlašću, da umemo da brinemo o sebi i svom zdravlju! Ono je u NAŠIM RUKAMA!

Nikola

pre 11 godina

Oni koji su doneli taj zakon za 0.05 to nisu proveravali dok su bili na vlasti, a sad su se odjednom setili i naravno da smo dosli u ovu situaciju

zdravica

pre 11 godina

dole sa knezevicem a takodjet i sa ministarkom zdravja nisu nam potrebni takvi ministri koji nemaju nikakvu odgovornost prema narodu

neko ko pamti

pre 11 godina

Kod starih ljudi se odomaćio izraz ,hoštapler,što je ispod svih mogućih negativnih ocena za čoveka.A upravo nam se jedan grupa takvih ,predstavlja ,rugajući se svima ,od poštenih ,a neupotrebljenih stvarnih stručnih i obrazovanih i neuključenih u NEODRŽIVA OPRAVDANJA OVE SEKTE .Kako je uopšte moguće da se ova bruka i drskost ,bez premca ,zloupotrebljava u sitne stranačke svrhe ,a napada onaj koji se našao da otkrije pravu istinu NA VRAME OBAVESTI I UPOZORI ,ALI ,,NJEGOVO MIŠLJENJE JE ODBAČENO UNAPRED JER NIJE ,,MERODAVAN ,,U STVARI NIJE ČLAN ,,VODEĆIH STRANAKA,,.U šta nas vode,,ovakvi,,čuvari,,,vlasnika sa po tri krave .I sve ,,smo izvukli iz teksta naopako ,i nismo shvatili njegova zalaganja ,i svi imaju takva mleka,i ,,izvozimo u dve trećine zemalja sveta,i....ŠTA BI MINISTRI ,KOJE OVDE LAŽOV NAD LAŽOVIMA.ČIME STE VI ZASLUŽILI DA I DALJE BUDETE NA TIM MESTIMA A NE U ZATVORU ,NE SAMO DA SE SMENITE.Poslati faks glasi na ,,dr,, Kneževića , sa naglaskom ,,alarmantno,, i to je ČINJENICA , A NE POLITIČKA UJDURMA ,KOjOM SE TAKO BEDNO OPRAVDAVATE.NIko se još u ovoj Srbiji nije ovako ponašao ,NIKO.,,NIJE SE DOBRO SNAŠAO U DATOJ SITUACIJI,, JE PREVEDENO ,UHVAĆEN JE U LAŽI .Kao i Dejanovićka.U Parlament bi mogao da dodje OVAKAV SLUČAJ SAMO KAD SE MINISTRI DEBELO OGLUŠE O ONO ZA ŠTA SU PLAĆENI.E, prava doktorko i lažni ,,dr,, Kneževiću, za ovo se LETI IZ VLADE u normalnim zemljama ,očito da mi sa ovakvima duuuugo to nećemo biti.Za g.LJajića ,,svaka vam čast ,,u koje se kolo uhvatiste.

bez mozga

pre 11 godina

evropske zemlje van EU u kojima je nivo aflatoksina 0,05
-Albanija
-Bosna i HErcegovina
-Crna gora
-Makedonija
-Moldavija
i evo par primera zemalja van Eu i njihovih vrednosti
-Nigerija 0,2
-Kina 0,1
-Zimbabve 0,05
-Južna afrika 0,05
-Indija 0,3
i nije tačno da je granica aflatoksina u americi 0,5, za mleko je granica strožija nego u eu
MINISTAR LAŽE I SVAKO SA INTERNETOM I 10MIN VREMENA TO MOŽE PROVERITI
imate na linku
http://www.fda.gov/Food/GuidanceComplianceRegulatoryInformation/GuidanceDocuments/ChemicalContaminantsandPesticides/ucm077969.htm#afla
u americi granica za mleko je 0,5 ali PPB-Parts Per Bilion a u Evropi je 0,05 i PPM - Parts Per Milion, matematički to izgleda ovako
0,5 x 1 × 10−9 u Americi
0,05 x 1 × 10−6 u Evropi

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Braćo jeste li se uželeli Turaka? E, otišli su oni davno, puteva skoro i nemamo, a kad pomisliš ne može gore, a ono može! Sad nas truju i još nas ubeđuju kako nam je u stvari lepo! Ništa, biće materijala za Ćele kule, a Turci ne moraju ni da se vrate. Ovima baš ide dobro i bez njih.

aflagluposti

pre 11 godina

Mislim da su građani odavno shvatili šta je istina u celoj priči, a to svako može da utvrdi jednostavnim posmatranjem normalnog prometa mleka u marketima...

teks

pre 11 godina

gospodo iz sns-a nastavite da pijete mleko ostajte mi zdravo ps sad vidim zasto je onaj master toliko pametan izgleda da alfatoksin povecava inteligenciju

stranac

pre 11 godina

Ja sam se rodijo u Srbiju pre 60 i neke godine. Otisao u inostranstvo kao malo dete, i sada kao penzioner vratio u Srbiju - zato sto sam hteo da pomognem ovu zemlju, i da trosim moje valute ovde. ALI, ova drzava je jedna bedna sala. Ova afera s mlekom, je jedna bedna sala. Ministar poljoprivrede je jedna bedna sala. Mislim, necu da vredjam, ova drzava je je jedna bedna sala. Dobro, ja uvek mogu da se vratim u inostranstvo, ali mi je zao za Srpski narod. Kad vidim i slusam ministare kao Knjezevic, meni je zao, i vidim da Srbija ima daleko da ide dok ne dodje na neki svetski nivo. Ova vlada mozda proba da uradi nesto dobro, ali oni su bivsi radikali i komuniste, i sta oni znaju drukse da urade? Mislim, situacija u Srbiju je teska, i molim se da ce neki covek kao Djindjic se opet pojavi, mislim da ga ima, sto ce povuci ovu drzavu iz njene velike rupe.

Dusko

pre 11 godina

Secate li se slucaja kada je Milosevis koristio nekakvo hemijsko oruzje koje je uticalo samo na Albance,a ostali imuni da imuniji ne mogu biti.Sada slican imunitet imaju clanovi SNS-a,jedino njima od 0,5 nista ne moze biti,pa onda neka ga i piju.
Sta je 0,5 dizi na 5kg/lit.jesmo li mi Srbi ili ne!

aca

pre 11 godina

nemam reci sta se ovde desava rusi salju jabuke koje su otrovane crna gora vraca mleko koje je otrovano a ovi jos uvek pricaju da da je sve u redu skidajte celu vladu inace ce nas sve potrovati

Tvrtko

pre 11 godina

Bravo ! Nepokolebljiva, konzistentna, nepokorna politika bez dovodjenja u pitanje našeg državnog autoriteta i medjunarodne reputacije. Ti glupani u EU su uveli stroge standarde da bi nam zagorčali život a ne da bi poboljšavali zdravstvenu zaštitu par stotina miliona svojih ljudi. Jedino što bismo mi i dalje da se uguramo u to besramno društvo, ali pod našim uslovima.

JoBanana

pre 11 godina

Ljudi ja ne znam zasto ste se uhvatili samo za mleko... Ako je kukuruz u pitanju, onda je zatrovano 80% proizvoda koje mozete da kupite u prodavnici. Cudno da niko nije pomenuo piletinu koja npr kljuca kukuruz. Ljudi prvo treba da se informisu koji sve proizvodi i u kom % sadrze kukuruz, preporucujem "Corporate food" dokumentarac... Truju nas na veliko a vas mleko brine.

Bane

pre 11 godina

Ja mleko ne pijem vec mesec i po, detetu takodje ne dajemo. Sutra pravim spisak stranih mlecnih preradjevina, a po mleko idem sledece subote u Segedin. Isao bih i ovaj vikend ali radim. A sad se malo preracunajte ko najvise stete pravi "srpskom seljaku". U zemljama u okruzenju su identican problem resili za 10 dana, efikasno i bez pompe. Zgrozen sam nasim "resenjem", kao sto sam zgrozen nepismenoscu Knezevica i njegovom jeftinom demagogijom. Sumnjam da je prodaja mleka pala ta samo 27%, niko koga ja poznajem vise ne pije ni mleko ni jogurt.

igysa

pre 11 godina

.. a danas nema ko ! svi su se prodali, svi su shvatili da nema smisla boriti se, nego aparat koji NE MOŽEŠ pobediti, koji je toliko ušao u sve pore kancerogeno, bolje mu se pridružiti i ugraditi i ućariti nešto jer "nisam više tako mlad da bih šetao i lupao u šerpe" ! i sa kime to ? Mladost nam je.. ma pogledajte samo televiziju i šta se pušta i šta se radii.. mislim da smo kao nacija, siguran sam od večeras, da smo potpuno gotovi i da ćemo nestati koliko smo moralno unakaženi, jer normalni i moralni su sada u apsolutnoj manjini i moraju da ćute jer i nema ko da ih povede u borbu kao nekada kada smo imali šansu, i protraćili je bojim se u narednih 50 godina, pred ovima koji sada licemerno likuju !

čokoladno mleko bez mleka

pre 11 godina

Sram vas bilo(ukoliko uopšte znate za sramotu)!
Lažovi!Demagozi!Trovači!Dokle?Nije "rešavanje problema"jednostavno pomeranje decimala,proglašavanje da se toksično usvaja kao zdravo!Ubijate zdrave,bolesne dokusuravate,trujete i rođene i nerođene-koliki%aflatoksina je "poželjan"za trudnice?Šta je bilo sa onim da deca ne smeju da piju mleko koje ima više od 0.025%aflatoksina?!Ko će nam reći koje mleko taj uslov zadovoljava za decu čiji imunitet nije još dovoljno razvijen za tolike količine otrova?
Nemojte se "vaditi"da je mleko"političko pitanje"-ovo je pitanje Ustava po kom vi nas NE SMETE DA TRUJETE!!!To što nas lažete,obmanjujete...na to smo već od vas navikli"gospodo političari",ali dokle više da trpimo na račun našeg zdravlja(ko zna gde se vi snabdevate)!Ako ste zapeli za Kneževića jer je iz SNS-a nađite nekog drugog iole sposobnog(iz SNS-a ako imate već takav kadar)-ovo je bio razlog da bude SMENJEN,i on i min.zdravlja"izvučena iz konteksta"!
SRAMOTA!

klac klac klackalica

pre 11 godina

Svi smo napali na ovog coveka,svaka njemu cast sto je stoicki izdrzao ovoliki medijski pritisak.Smatram da ce problem sa mlekom biti resen u skorije vreme i zato nemojmo vise kritikovati samo jer problem nije nastao od juce.

andro

pre 11 godina

znaci pare su vam prece od zdravlja srbije..uplasili ste se glasova seljaka na izborima.verovatno je pala i neka provizija od mlekadzija.sta ste uradili da resite problem? nista!!! sram da vas bude...doci ce izbori ubrzo...na najbitnijem ispitu ste pali

igysa

pre 11 godina

Nemam reči da opišem koliko sam zgrožen onim što sam danas video u skupštini: tu količinu bahatosti, kafanske retorike, izvrtanja teza, redosleda događaja, prebacivanje krivice na drugoga (a mi smo ustvari spasitelji srpskog seljaka od te zavere !).. na kraju krajeva količinom neljudskosti jer i vaša deca gospodo Naprednjaci piju to mleko ! Da li sam budala što sam poverovao da kad Knežević ode kod Vučića, da će Vučko da u maniru iskrenog borca Eliota Nesa da prihvati glavu Kneževića, ili da će ovaj na kraju da bude makar na kraju ČOVEK i da sam da ostavku, da malo spere ljagu makar, sa svog lica ! budala sam što sam verovao da "ovi novi" ipak nisu tako loši i da ipak gledaju da iskreno urade nešto dobro za sve nas, a ne da se samo bore za sebe.. ali kada sam video kako SVI u GLAS složno brane jedni druge, stranačke kolege i da im je ta sekta važnija od ljudskog priznanja "jeste, zatrovano smo probali da zabašurimo da ne bi izgubili pare" meni je došlo da se povraća, jer sam se setio kakva je kafanska nepismena bratija došla na vlast ! pitam se već godinama kuda ide ova zemlja obezglavljena i upropašćena i sada shvatam da smo u najgorem stadiumu: OTUPELOSTI ! jer nekad je postojao otpor, nekad su postojali iskreni revolucionarni opozicionari, borci za ideale ! pre 10 ili 15 godina bi ove bezrepe sačekale majke i gađale jogurtima pred skupštinom, sve te koji nas truju ne samo melkom (pod izgovrom da nam spašavaju selo i prehrambenu industriju)

MM84

pre 11 godina

Apsolvirali smo, mleko nije štetno po zdravlje.Sve je to politika, danima se piše o mleku, blati se Kneževićevo ime, a niko ne vidi da je ova vlast uradila više za par meseci, prethodna nije za 12 godina.

ivan

pre 11 godina

Mozete da me kradete ali vam necu dozvoliti da mi decu trujete zarad bilo koje konpanije i bilo cijih interesa.
Upozoreni ste o mogucnosti da ce susa prouzrokovati povecanje aflatoksina i vi niste nista preduzeli.
Cak pored toga sto je ustanovljeno da tada vazece norme nisu primenjivane niko nije kaznjen za stavljanje u promet takvog mleka.
Politikanstvo je to sto sada rade SNS i SPS.

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Jel to neko pomenu ovde Ustav? Ustav je Ugovor između građana i države. Čini mi se da jedna strana konstantno krši ili "zaobilazi" taj Ugovor. Čak se ruga sa istim.
...
Da vas podsetim samo ko je u one 3 tačke. Ne samo ministri, nego svi do čistačice po ministarstvima i upravama. Svi do jednoga se kriju iza Ugovora i sve njih mi plaćamo. Hoćemo li i dalje ili prelazimo na... da nikom posle ne padne napamet da tako z... ni do veka.

i tako...

pre 11 godina

Neko je napisao komentar da je gdin. Knezevic najgori ministar poljoprivrede kojeg smo imali. Samo cu dodati da je imao izuzetno ostru konkurenciju u svim prethodnim ministrima koje ja pamtim, a eto uspeo je za samo 6-7 meseci da potone dublje od bilo kog od njih-pravi champion nema sta... - nasa muka, nevolja i nesreca je sto nas vec decenijama vode nesposobni i/ili lopovi , a to im sve mi sami omogucavamo- sramota treba da nas bude! Nejasno mi je, toliko pravih, pametnih i sposobnih ljudi imamo, zene su nam lavice, muskarci su zmajevi za likove i sa zapada i sa istoka, kad nasi ljudi emigriraju bukvalno procvetaju, a tu gde smo rodjeni dopustamo da zivimo ovako...srecom Bog nas cuva i toliko nam je dao i uvek nam daje, pa jos uvek nismo nestali, ko zna mozda cemo se jednom dozvati pameti i opravdati sve to.

bezimena

pre 11 godina

Ostaje i moja odluka o BOJKOTU!

Samo servirate LAŽ na LAŽ, lažovi!
IZBORI!

p.s. Vlada je direktno odgovorna i za štetu koju će pretrpeti svi mlekari zbog otkazivanja ugovora, iz susednih država, jer neće da kupuju aflaTOKSIČNO mleko u truju svoje gradjane, kao što to NAŠI NAMA RADE!

stranac

pre 11 godina

Evo opet, svi su krivi, ali on, dr. Knjezevic nije. Ja ga zovem dr, Knjezevic, zato sto na njegovo mesto, kao ministar poljoprivrede, treda da bude dr. nauke poljoprivrede, a ne bivsi kosorkas, zatvornik iz DS stranke gde je skocijo u SNS. Mislim, sve mi je to cudno. Ali dobro, kazi te mi, kakve kvalifikacije ima dr. Knjezevic da vodi ministrastvo za poljoprivrede? Nema! Oci gledno je da ova vlada daje ministravtsva samo zbog partiske linije. dr. Knjezevic nije problem, on je jedna zalosna budala sto nije sposodan za njegov posao, nego vlada. Halo, gosp. Vucic i Nikolic, sto ste stavili coveka u ministarstvo poljoprivrede, sto nema pojim sta to znaci?

M012Z

pre 11 godina

Mi smo svih ovih godina pili veoma sporno mleko, to sto Srbija nema od bruke i srama labaratoriju je glavni skandal koji nije iz perioda ove vlasti. Kako da se vrsi kontrola ljudi, ako nema mogucnosti?! Knezevic je po mom misljenju neduzan, ovo nije nov problem, ali ce nadam se ova vlada uspeti to da prebeodi.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Ne hvala gospodine Kneževiću !
Moje dete više neće piti mleko jer ste se potrudili da mu uz mleko date i odredjenu dozu otrova!
Vratiću vam za ovo kad tad!

Milos

pre 11 godina

Bravo gospodine Knezevicu i gospodjo Djukic Dejanovic!
Svaka vam cast na pameti i obrazu, jos jednom ste dokazali svoju glupost i nesposobnost.
Bravo Srbijo,cestitam ti ulazak u EU 3000 godine!

Miša, Bgd

pre 11 godina

Šta smo zaključii iz cele ove šarade oko mleka?

- Da je država usaglasila zakon sa EU pre par godina
- Da je to očigledno bilo samo slovo na papiru ( tačnije jedan zarez )
- Da je kontrola godinama bila prepuštena samim mlekarama
- Da država nema podatke kakvo smo mleko pili svih ovih godina
- Da će cela ova priča udariti po našem džepu kako god da se završi
- Da naša mlečna industrija nema mogućnost da proizvodi mleko ispod 0,05 ili da država nema mogućnosti to da kontroliše.

Ima još jena stvar koja se retko pominje a to je da je u Jogurtu, pavlaci, sirevima itd. dozvoljeni nivo aflatoksina 0,5 tj. kada smo prihvatili normu EU o 0,05 ona je važila samo za mleko, za mlečne prerađevine je ostala ista.
Licemerje je poželjna osobina kod svakog političara ovde... posle se čude što na izbore izađe manje od 40% ljudi.

Samo po džepu

pre 11 godina

I ja i svi iz moje porodice prestali smo da kupujemo mleko i mlečne proizvode, iz revolta. Kupujemo proverene uvozne proizvode.
Dokle god ljudi budu pristajali da kupuju otrove, oni će nas trovati.

prokleta avlija

pre 11 godina

kada se na jesen posle vanrednih izbora promeni vlast Knežević, Đukić Dejanović i Ljajić moraju smesta biti uhapšeni i da im se sudi za masovno trovanje ljudi, zločinačko udruživanje i terorizam, jer ne postoji drugi naziv za ovo što oni sada rade

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Treba i da povećamo nivo radijacije na 7 mikrosiverta po satu ko u Fukušimi jer možemo i jer je korisno za odlaganje otpada i sl. Treba da stvaramo mogućnosti za dobru zaradu i sačuvamo naše proizvođače, odlagače opasnih materija i vlasnike deponija. U suprotnom ćemo i tu privrednu granu da upropastimo. Dobra ova domaća...

Kamcatka

pre 11 godina

Pa,mleko je zdravo,isto kao sto je bilo i pre godinu dana.Ovo je sve naduvana prica kojom su odredjene stranke pokusale da se uhvate za slamku spasa!

Slaviša

pre 11 godina

Siguran sam da ce kazna za ovaj propust biti adekvatna i da ce Vucic prvi podrzati,ali moram da istaknem novo ponasanje na politickoj sceni Srbije,a to je PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI,sto ranije nije bio slucaj jer su nam izgleda svi politicari bili bogom dani.
(RELJA013, 14. mart 2013 19:41)

Vidi Relja, što se tiče odgovornosti i ovi će profulati na kraju, a onda će biti priča kako su to radili iz najboljih namera, ali DS je toliko uništio zemlju da ništa nisu uspeli da urade, sve i da sede narednih 300 godina na vlasti.
Oni niti imaju odgovornosti, niti su je imali, niti će nešto napraviti, sve je suva reklama, pa ko "padne" dobro došao, a ko ne, njega će ubeđivati dok mu mozak ne isperu.
Očekujem uskoro kao u Severnoj Koreji, da uvedu samo jedan tv kanal u kom će vlast pričati o sebi i svojim dostignućima od jutra do mraka.

miladinović

pre 11 godina

pa ovo što radi Knežević je direktan udarac na srpsku poljoprivredu...ko će posle ostanka nivoa aflatoksina na 0,5 kupovati domaće melko i mlečne proizvode...pa svi će kupovati strane stvari...mi već mesec i po dana kupujemo samo nemačke sireve, zoll i danone voćne jogurte, austrijski maslac, dukatovu pavlaku proizvedenu u hrvatskoj, deci ne dajemo mleko već mesec i po dana, mi kupujemo litar mleka u tri dana i to samo zbog kafe a od sutra neću ni za kafu kupovati nego smo našli austrijsko mleko za kafu u malim pakovanjima, da mogu da kupim nemačko ili madjarsko mleko kupio bi ga kolko košta da košta...pa vi vidite ko radi za uvoznički lobi

NENA

pre 11 godina

Znate ko je tu jedini krivac i ko treba da snosi svu odgovornost , onaj koji nije prijavio zarazeni kukuruz i pustio ga je u prodaju da se zarazi sve ostalo uz taj kukuruz

Pero Papacoder

pre 11 godina

a svemoguci prvi iznad prvog opet slag`o....on kazo da ce do 15. 3. 2013. biti vraceno na 0,05.....blago onima sto blazenog lazova ljube.......
a pjesnik davno rece: " Gledajuci u daljini konture na sceni, padaju mi na pamet vodene boje....umazane ruke lako se peru...."

Nikako ne lici

pre 11 godina

Slazem se da su proizvodjaci mleka na najvecem gubitku , slazem se i da treba da postoji neki prelazni period, ali se nikako ne slazem da ministar to u skupstini jednostavno saopsti bez obrazlozenja. To ni na sta ni politicki ni demokratski ni strucno ne lici.

Marko

pre 11 godina

E pa dotle necu ni kupovati mleko, a vi objasnite mlekarama poslovne gubitke. Kada vam dogori do nokata onda cete razmisljati o nasem zdravlju. Nadam se da ce i ostali bojkotovati kupovinu mleka koliko mogu!

Kamcatka

pre 11 godina

Pa,mleko je zdravo,isto kao sto je bilo i pre godinu dana.Ovo je sve naduvana prica kojom su odredjene stranke pokusale da se uhvate za slamku spasa!

cickavi01

pre 11 godina

Hahhahaha koja ste vi ***** politicari da nemam reci.
Znam da mi nece objaviti komentar ali ko saopsti da je ovoliki nivo toksina u mleku dozvoljen i da se nece menjati nezasluzuje bolju rec koju sam napisao u predhodnoj recenici.
Niste u stanju da proizvedete mleko u granicama od 0,05 pa podigli na 0.5 a sledeci put ce biti0,7 pa 1 pa 1,5

pileci mozak

pre 11 godina

Ljajić je rekao da je, kao posledica te krize smanjen promet u maloprodajnim objektima od pet do 27 odsto, a da su neke mlekare u potpunosti obustavile izvoz mleka, dok je većina izvoz znatno smanjila.

Mi kao dokazano glup narod (cast izuzecima!) ne shvatamo da je poenta UPRAVO U OVOM: ovo je unistavanje poljoprivrednika, od nas niko vise nece nista kupovati, jer se sa prevarantima ne posluje!!! Sad ko hoce nek pije i po pet litara mleka na dan , kako bi pokazao da je privrzen vladi, ja necu, i necu da da ucestvujem u dokrajcivanju ove zemlje!!!
Svaka vam cast, PATRIJOTE!!!

Gaut

pre 11 godina

Svi pričaju o mleku, ali aflatoksin se pojavio na kukuruzu kojim su hranjene domaće životinje. Šta je sa ostalim mlečnim proizvodima, mesom, jajima? Sa svim industrijskim namirnicama koje sadrže kukuruz? S obzirom da je aflatoksin najkancerogenija supstanca prirodnog porekla, dozvoljeni nivo ni bi trebalo da bude iznad 0,00! Kancerogene supstance imaju kumulativni efekat, tako da posledice mogu da se vide posle dužeg vremena, a tad je kasno. Mnogi aditivi i pesticidi koji su zabrnjeni u Kanadi, Norveškoj, Švajcarskoj, EU, na Kubi... se kod nas idalje koriste. Kad mislim šta jedemo, pijemo i dišemo pomislim da ću da poludim...

gadite mi se

pre 11 godina

Želim vam bankrot države, moje države, jer to je jedino što će vas oterati. Gadite mi se. Ja moje dete za moje pare neću trovati, a oni koji navijaju za vas, neka slobodno žive na hlebu i mleku i dalje, dok vam daju glas da vi lično bolje živite.

ajdkosovski bozur

pre 11 godina

Pa ništa potrujmo se sa svojom decom pa se posle pitajmo ko je kriv.Ovde nije u pitanju politika vec puko preživljavanje,ono najosnovnije HRANA,a mi se i dalje prepucavajmo politički,al smo nenormalni nema više gde! Samo jedno pitanje imam:Šta je sa analizama da je u uzorcima nadjeno i preko 0,5??!

Analiticar

pre 11 godina

On je ocenio da je “čitavoj slici” doprineo rad tri lobija –... i treći lobi je politika i želja pojedinih stranaka da ugroze selo i seljake i naprave problem.

Kakav demagog. Zasto neka stranka zeli da ugrozi seljaka i selo??? Da je rekao zelja nekih stranaka da se promovisu ok ali ovo je takva glupost da ja ovom coveku vise ne mogu uopste da verujem uuduce jer se ocigledno bavi prosipanjem magle. Cilj svake stranke je da dobije sto vise glasova a ako neka stranka radi protiv sela i seljaka radi sama protiv sebe jer nece moci da dobije njihove glasove tako da je izjava ministra toliko besmislena da je svojstvena samo Srbiji.

Јован Митровић

pre 11 godina

Ja sam građanin i shvatio sam šta je istina. Moja porodica i ja, kao i moji priljatelji, u skladu sa istinom, nećemo piti mleko iz Srbije. Neka ga piju lobisti iz Salforda i Meglea. Istina je da verujem ludim Mađarima sa 0,0%. Sam sam zaključio ko su ovde glavni lobisti. Ne kojekakve gluposti oko GMO čiji uvoz može samo Vlada da odobri, nego veliki proizvođači mleka koji imaju SVOJE ministre u vladi Srbije. Neka ovog mleka njihovoj deci, moja ga neće piti.

penzioner kolubara-eps

pre 11 godina

Sacuvati desetinu hiljada proizvodjaca mleka a trovati nekoliko miliona gradjana jedne drzave pa to nema ni u najgorim horor filmovima sem u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu.Zar smo ovaku vlast zasluzili i sta smo Bogu zgresili da nas ovako kaznjava.

Nikola NS

pre 11 godina

Sudiće vam nadležni sud jednog dana sa svim dokazima i izjavama preko medija.Nema tu samo pisanih izjava koje su istrgnute van konteksta.Tu su celi video intervjui pred svedocima. Nećete zauvek biti na vlasti, odgovaraćete kad tad. Sadašnja "kontrola štete" po medijima i skupštini samo potvrđuje koliko ste svesni da ste lošeg učinili.

Proizvođači nisu kontrolisali stočnu hranu.
Prodavci stočne hrane nisu kontrolisali svoj proizvod.
Otkupljivači mleka nisu kontrolisali sirovinu.
Fabrike nisu kontrolisale svoj proizvod.
Ministarstvo nije kontrolisalo nikoga.

ILI

Proizvođači su znali da im je stočna hrana toksična. Ministarstvvo nije učinilo ništa.
Prodavci stočne hrane su znali šta prodaju. Ministarstvo nije učinilo ništa.
Otkupljivači su znali da otkupljuju zaraženo mleko. Ministarstvo nije učinilo ništa.
Fabrike su znale da prodaju kancerogeno mleko. Ministarstvo nije učinilo ništa.

Pa birajte šta vam je volja. Trećeg nema, sem da je ministarstvo znalo tačno šta se dešava, a ipak nisu reagovali.

I još je gospoda bila dovoljno drska da probaju da prikriju problem ČAK i kada su sve zemlje u okruženju digle uzbune i zabranili prodaju. Pa su napravili štetu u odnosima sa Bugarskom, članicom EU.Da nije i Bugarski ambasador slučajno "izvukao iz konteksta" izjavu o njihovih 0.5? O Dejanovićki ne vredi posebno ni pričati.

I da, pošto se brinete za "stranačko prepucavanje", dosta komentara je bilo upućeno vašim strankama da nađu nekog u okviru partije ko je sposobniji.Demagozi.

gmbh

pre 11 godina

odbijam da poverujem da se ovo stvarno desava! truju nas bez blama i jos prave budalama. nije ovo povratak u devedesete, ovo je teleportovanje u 1984tu!

Aconi

pre 11 godina

Ne moze jedan covek, u ovom slucaju Knezevic, da bude odgovoran za probleme koji traju jako dugo, a on je tek oko 6 meseci na poziciji ministra...

miladin

pre 11 godina

jedino srbima smeta mleko od 0.5.a do pre dve godine svi vi koji udarate minuse niste imali pojma koja je granica aflatoksina i sta je aflatoksin.pili ste mleko koje je imalo o.5 poslednjih 100godina i nije vam smetalo,sada vam smeta jedino vlast i zato je podignuta tenzija.ja imam decu i kupujem mleko kao i ranije,znam da je sve u redu.postoje mnogo gore stvari od mleka

šampion

pre 11 godina

ma manje je bitno sto je vas aflatoksin zatekao i sto ste lose odradili svoj posao. nismo mi ni mislili da su najpametniji ljudi na ministarskim mestima.
bitno je to da si ti nas nagovarao da pijemo zatrovano mleko i da si tvrdio da nema vise od dozvoljenog a utvrdili smo da je 81,25% uzoraka imalo vise od dozvoljenog.
za ona mleka cije uzorke niste ni slali na analizu i dalje nista ne znamo.
a niste ni ponovo slali kad ste videli da ne valja.
logicno je da se salju uzorci na analizu sve dotle dok nemamo zadovoljavajuce rezultate, narocito onda kad vidis da toliki procenat ne valja.
i dalje mislis da dobro radis svoj posao ??????

nada ZR

pre 11 godina

Zalosno je pogledati skupstinu sala skoro prazna.Posle pauze za rucakpolako pocinje osipanje da bi u 19h jedna strana klupa bila potpuno prazna a druga poluprazna.Koga mi to placamo?

Obican gradjanin

pre 11 godina

Ma teska sramota ministarstva i ljudi koji ga prate.
Ovaj problem je vrlo lako mogao da se resi i to evo kako :
1.Sav zarazeni kukuruz izvesti firmama koje ga preradjuju u bio dizel
2.Zatrovano mleko unistiti
3.Uvesti zdrav i ispravan kukuruz i distribuirati ga seljacima
Za 15 dana krave ocistiti zeolitom i hraniti ih zdravim kukuruzom
4.Za period vremena dok se nova proizvodnja mleka ne ocisti i stabilizuje uvesti zdravo mleko i pustiti ga u prodaju.
Kraj
Sramota je da se gradjanstvo truje zbog necije nemarnosti i pricaju bajke kako je 0.5 aflatoksina bezbedno za ljude. Ajd za matore ne piju ga svaki dan ali za malu decu koja nemaju nikakav imunitet a moraju ga piti svaki dan. Pa proizvodnja bebi hrane na bazi mleka itd...
Posto ministri nemaju morala i razni toksikolozi koji pluju po svojim diplomama zarad nekih poena i pricaju da je sve OK, treba ih pod hitno smenuti i resetovati Srbiju ispocetka. E ovako bi se radilo u ozbiljnim zemljama. Sada ce se pojaviti poprskane jabuke pa mese i gde je tu konacno kraj za obicnog coveka....

zex

pre 11 godina

Tek sada, moze da se sagleda pogubnost odluke o pustanju Ministra Knezevica na slobodu.
(Boban, 14. mart 2013 18:37)
sta vama nije jasno?Ministar je rekao da nije moguce naci pravo resenje i to je tacno.reci mi kako to da su sve demokrate pile mleko od 0.5 do 2011 i niko se nije bunio,susa je bila i 2007,2008,2009 g. niko nikada nije pomenuo mleko.sada odjednom mleko je otrovno za nas a za druge nije.odjednom je nova vlada kriva zato sto je poljoprivreda unistena za vreme ds-a.

rada palada

pre 11 godina

Ova se priča mnogo izlizala.Poljoprivreda kao i sve ostalo,nije uništena juče.Znamo svi koje uneo paniku među građane,a ista ta žuta banda i u vreme svog razaranja Srbije je pila to isto mleko koje je tada valjalo,a sad je kao pogubno.

Nikola

pre 11 godina

Ne razumem potrebu nekih ljudi da od problema sa mlekom stvore politicku krizu.To nije nesto sto se desilo juce,a kada bi krenuli da ispitujemo nasli bi sigurno jos stosta "zanimljivog".Prema tome pustite Knezevica ,gledajte kako je do toga doslo i sta ciniti ubuduce,jer ovo nije novi problem.

RELJA013

pre 11 godina

Siguran sam da ce kazna za ovaj propust biti adekvatna i da ce Vucic prvi podrzati,ali moram da istaknem novo ponasanje na politickoj sceni Srbije,a to je PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI,sto ranije nije bio slucaj jer su nam izgleda svi politicari bili bogom dani.

Dragan

pre 11 godina

(zex, 14. mart 2013 19:02)

Opet jedan SNS pametnjaković!
Da ti pojasnim: Pravilnik o količinama pesticida, metala i metaloida i drugih otrovnih supstancija, hemioterapeutika, anabolika i drugih supstancija koje se mogu nalaziti u namirnicama - je propisivao sve do 2011 godine MAKSIMALAN sadržaj aflatoksina u mleku 0,5 mikrograma po kilogramu što ne znači da je uvek ta količina aflatoksina bila prisutna u mleku, već je pravilnikom samo definisano da se mleko smatra bezbednim ukoliko je koncentracija aflatoksina ispod 0,5!!!!!!!!!!
Posle 2011 pravilnik je promenjen i MORALA se poštovati nova norma 0,05 mikrograma po kilogramu mleka!!!!

A vidim da su ovi SNS komentatori pa i sam ministar Knežević pametniji od Holanske laboratorije koja je napisala da su rezultati analiza mleka iz Srbije "ALARMANTNI"!

Profesor

pre 11 godina

U prirodi ništa nije crno ili belo, priroda je mnogo više od toga i prepuna je šarenila, tako su i ove brojke jako relativan pojam a mleko koje pijemo danas nije ni malo lošije od onoga koje smo pili pre dve, pet, deset ili trideset godina. Plesnivog kukuruza bilo je uvek i biće ga i dalje, na proizvođačima je da savesnije kontrolišu hranu kojom hrane svoja grla, a mislim da je sve oko mleka bila politička igra i rat uvozničkog lobija protiv domaće proizvodnje.

Boban

pre 11 godina

@ zex, 14 mart 2013 19.00
Meni je sve jasno, nego Vama nesto nije jasno. Ne govorim ja o aflatoksinu, vec o bahatom ponasanju Ministra Knezevica.

Cezar

pre 11 godina

E, Kneževiću zatekao si se ti tako nesposoban i sklon lažima i manipulacijama sa svojom kamarilom na tako važnom mestu kao što je to Ministar poljoprivrede. Ne da treba da te sklone, nego bi trebao da krivično odgovaraš zajedno sa svim načelnicima i sekretarom za sve ono što niste učinili a trebalo je.Šteta koju ste naneli gradjanima, poljoprivrednicima i mlekarskoj industriji je ogromna. Neznanje vam nije nikakvo opravdanje. Samo otežavajuća okolnost.

mr.real

pre 11 godina

Zatekao bih ja njega sa jednsmernom šut-kartom, da više nikad ne priviri u politiku ili javni život.....ali to sada jedini može da učini Vučić. Baš da vidimo.....

Preddy Baer

pre 11 godina

Gdine Knezevicu, na vasoj poziciji jedino totalnog ****** ili potpuno bezobraznu osobu moze iznenaditi problem nastao sa mlekom a u vezi alfatoksina!

Da imate i najmanje casti i obraza, vec bi ste se odavno povukli sa te funkcije, ako vec sudstvo nece da se bavi vasim svinjarijama! U ozbiljnim zemljama bi vam vec bilo sudjeno za ugrozavanje opste bezbednosti, nanosenje stete poljoprivredi i ugledu zemlje u svetu!

repus

pre 11 godina

посебно му руси досолише са јабукама сујета је опасна ствар поготову снс према дс а врли министар је посебно киван дс јел су га још раније разоткрили па сада по цену да сви грађани србије буду болесни наставља са нападом на дс а не да призна да је крив и да да оставку

Novosadjanka

pre 11 godina

(ZoranNS, 14. mart 2013 18:29)

Sa kakvom konstatacijom ce gospodin Jesic da izadje pred gradjane Novog Sada, sta mu je sledece na umu!?

patriot

pre 11 godina

Neznm da ih nisu zatekle plate u ministarstu pa ne mogu da se snadju. Nema sankcija prema ministrima oni su IMUNI I NA AFLATOKSIN . Treba da snose sankcije od naroda i drzave kojoj prave gubitke u izvozu i ne samo u mleku vidite sta je sa vocem ...OČIGLEDNO JE DA ĆE MO I MI POSTATI IMUNI NA MNOGO ŠTA.

Konstatacija

pre 11 godina

Po naredbi se skupili svi clanovi vlade.Samo ne znam sta ce ministarka Mihajlovic,pa ovaj kopac kanala,pa vlasnik muzeja. Gospodo Ministri. Sigurno je da je novo i 2% niko ne bi umro u kratkom periodu.Posledice bi se kod nekih videle kasnije. Ali propis je propis. Kontaminiranost je iznad proseka.I kada me uhvate sa 0,7 promila alkohola u krvi ja idem kod sudije za prekrsaje iako mi nije bilo nista i ne bi mi bilo nista ni sa duplo vecom dozom promila alkohola u krvi.Vozim normalno i nisam pijan.Slusam delimicno parlamenti stvarno ne znam koga bre ovaj Knezevic ubedjuje i koga ovi trolovi iz SNS ubedjuju.Krivi ste gospodo i nema sta

Gabi

pre 11 godina

....da nismo stigli da se pozabavimo tim stvarima i da nas je čitav ovaj slučaj (sa aflatoksinom u mleku) zatekao”, rekao je Knežević na sednici Skupštine Srbije.

A cime se zabavljao u okviru svojih ingerencija, bas me zanima? Dragi SNS fanovi, hocete li i sada, kada je ministar sam priznao da se nije uopste pozabavio i vasim zdravljem okriviti DS?

pismeni gradjanin

pre 11 godina

Gledajući današnji prenos iz Skupštine o aflatoksinu i zdravstvenoj isporavnosti hrane, tek sam sada shvatio značenje one poslovice "Riba uvek miriše od glave". Pa kako očekujete da možete da nemate sve ove probleme kao građani, ako za ministre imate NEPSIMENE ljude (Knežević, Đukić-Dejanović...) Oni se upreše da nas umire, a pritom sistematski, pred milionskim TV auditorijem koriste reč LABARATORIJA. U prvi mah sam pomislio da je to bio njihov lapsus, ali reč u tom obliku sistematski koristiše, tokom svih nihovih obrazlaganja. Zamolio bih resorne ministre da malo porade na ličnoj pismenosti, a istovremeno ih obaveštavam da je ispravno da se kaže LABORATORIJA, a ne LABARATORIJA. Koren ove reči leži u engleskom jeziku, odnosno LABOR (engl.) = RAD (srpski).

TJMM

pre 11 godina

I dalje mislim da je afera s mlekom prenaduvana.Kneževićeva je najmanja odgovornost,treba da ostane tu gde jeste, smetate im zato što ste savesni i dobro radite svoj posao.

sumorni

pre 11 godina

"Svi vi komentatori ste postali naucnici. Lupetate gluposti a nemate pojma koja doza aflatoksina je stetna ako je uopste stetna.
(dejan, 14. mart 2013 17:23)"

Ti si jedina punoletna osoba na celom svetu koja bi rekla da aflatoksin možda i nije štetan.

I to u eri interneta.

Aflatoksin je zapravo lekovit, samo ne treba preterivati sa njim?

krle - dron

pre 11 godina

U oktobru je cela srbija brujala o zarazenom kukuruzu,sta te je to onda ministre ZATEKLO ??,najblaze receno nepoznavanje materije,a sta se dogadja kad krave jedu takav kukuruz ??,evidentno mora doci za ministra agrara znalac AGRONOM i zato bi ministar trebao sam da podnese ostavku,hrana je zila kucavica 8-miliona gradjana i tu ne sme biti nijednog propusta.

бидермајер

pre 11 godina

Министре,ако је "алфатоксин" није лав,дајте лепо ОСТАВКЕ ,и ви и Ђукић Дејановић и тако редом дајте компетентним савесним људима да брину о србији ,најбоље би било да вас нема, срамото народа, који вас је изабрао а неуме да вас смени!!!

ZoranNS

pre 11 godina

Ja sam se nadao da se gospodin Knežević neće više javljati u vezi aflatoksina i mleka, narod sve zna, čuo, video, sve je narodu jasno, osim sada zbunjenim članovima vaše partije, oni se pitaju u čudu kako iznenadio, pa tvrdili ste da držite sve konce u rukama samo još Holandija da pošalje ....

Gradjanin

pre 11 godina

@Persefona

Znas koliko mene boli za seljaka. On ima da proizvodi ono sto nama gradjanima prodaje po propisu.Ono sto on privatno jede ili pije ne treba nikoga da zanima.Stalno nekakva kuknjava za seljakom. Da li holandski seljak moze tako da se ponasa. Ne moze jer su kontrole stroge jer mu posle prekrsaja zatvaraju farmu

stranac

pre 11 godina

Knjezevic: Ovaj sistem pokazuje manjkavosti u čitavoj EU”, istakao je Knežević i dodao da u sektoru poljoprivrede u Srbiji postoje veliki problemi, počev od nedostatka nacionalne referentne laboratorije, do rada inspekcijskih službi.
Gosp. ministar, tvoj posao je da da obezbedis zdravu hranu u Srbiju, i da inspekcija radi svoj posao. Ko bi drugi to trebali da rade nego ti? I sta ste vi uradili da se ta nacionalne referentne laboratorije stvori? Mislim, vi niste radili svoj posao, da poboljsate ishrane u Srbiju. Nego ste sedeli i uzivali vasu poziciju kao ministar, sa sve privilegije, a nista konkretno uradili za sta ste bili zapoosljeni. Znam da se tako radi u Srbiju, ali je vreme doslo da se to promeni, i da ljudi sto sede na odgovprne pozicije, da budu odgovorni. Izvinite, ali vi morate de idete.

Ministar je dodao da je očigledno da se radi o dobro organizovanoj političkoj kampanji gde se pokušava uništiti srpski seljak, poljoprivreda i srpsko selo.
Budalastine, ko hoce da unisti Srpskog seljaka i poljoprivrede, zasto? Mislim, ove price da je neko drugi kriv je zalosno. Ti si ministar, gosp. Knjezevic, i da si se ti dobro pokazao, ti bi bio mnogo jaci nego oni sto te kritikuju. Jos jedan put, vreme je da ides. I nadam se da ce onaj/ona sto ce da te nasledi, biti bolji ministar poljoprivrede, i vise paziti na hranu sto narod jede. Priznajte, ova pozicija nije bila za vas, nego ste je dobili zbog politicke duznost - a tu je vlada kriva, Gosp. Vucic, i ostali u SNS.

Mirko

pre 11 godina

@dejan
Mislis li da gradjani uopste treba da znaju sta je alfa, aflatoksin?
Ja mislim da ne treba, kao sto ne treba ni da znaju koja je kolicina cijanida smrtonosna.
U uredjenom drustvu gradjani se ne bave tim stvarima, ukoliko im to nije profesija.

Dragana

pre 11 godina

Nije nama samo mleko zatrovano, vec citavo trziste hrane. Standardi su nam takvi do sada bili, da se sve uvozilo, a nasa kvalitetna roba sikanirala. Krivim proslu vladu, koja nas je do svega ovoga dovela, da su forsirali domace proizvode ne bi doslo do kojekakvih problema.

misljenje

pre 11 godina

Ovde se lajkovanje vrsi po automatizmu i to ocigledno..Nikad se ili mnogo retko desava da se o ovoj temi bas svi izjasne isto a da je nula za suprotno misljenje...Cudno je sve ovo...Da li je na delu ponovno laziranje i manipulisanje sa javnim mnjenjem...Ako jeste predstavlja samo laznu iluziju a laz ce kostati one koji se zaludjuju..I kad se probude iz laznog sna...a oni vi sami sa sobom...Covek kome mozak ne sluzi za razmisljanje...nije covek ,vec robot...

djole

pre 11 godina

ovi su maja dosli na vlast maja, kukuruz je avgusta ili septembra zreo i spreman za berbu, par meseci kasnije se i koristi i pnda kako moze prethodna vlada da bude odgovorna!?!?!? gde je od septembra do sada dodatak hrani za uklanjanje aflatoksina ili je i za to kriva prethodna vlada. pa majku mu vi ste krivi za ovo i priznajte krivicu!!!!! smucili su mi se vise ovi domaci politocari...

dusan

pre 11 godina

Dozvolite da navedem jedan apsurd. Naime, postoji gradic u Srbiji koji se razvio na osnovu plana koji su napravili Nemci tokom okupacije. Tako su nastale prve dve ulice sa oko 70 kuca, koje su napravljene 1942. i 1943. Naravno, planski, uz sve potrebne komunalne uslove, koje je, u to vreme, imao mali broj gradova u Srbiji. Moj pokojni deda je 1951. podigao kredit i kupio jednu od pomenutih kuca. Nju je 1983. nasledio moj pokojni otac, a 1994. moja malenkost. Sve te godine (62) na pomenutu kucu su uredno placani porezi. Isti je slucaj i sa 70tak drugih kuca u mom komsiluku.
Sada se neko dosetio da kuce nisu sagradjene na osnovu potrebnih dozvola, jer su se Nemacki okupatori oglusili o nase zakone i sve to sagradili bespravno.
A da se ne pomisli da je u pitanju urbana bajka, otkricu da se mesto zove Kostolac, a ulice su Karadjordjeva i Save Kovacevica
Da nije tragicno, bilo bi komicno

crni domino

pre 11 godina

Niko da pita zasto je Srbija prva u Evropi a treca u svetu po broju kancera na 10 000 stanovnika, i koliko je komponenti kao sto je aflatoksin ukljuceno u rusenje nase otpornosti organizma i ukupnog zdravlja nacije!
Jadni smo mi sa ovakvom ministarkom zdravlja, a zao mi je Knezevica koji ima katastrofalno okruzenje u ministarstvu!

glava za brisanje

pre 11 godina

Iz ovoga se doalzi do zakljucka da ovaj covek ne moze da reaguje racionalno kad je pod pritiskom, tako da ne bi trebalo da obavlja funkciju ministra.

zorz

pre 11 godina

Zatekao ga je jer je bio u zatvoru dok ga SNS nije izvukla odande i ubacila u ministarsku fotelju. Ocigledno je da je tamo bio neobavesten.

Fidelio

pre 11 godina

Tu pricu su podmetnuli oni koji su uzeli debele pare od lobija kako bi se u srbiji uvela GMO hrana. Pa pitajte Gospodina Jesica ko ga finansira!
(Sale, 14. mart 2013 10:21)

Da li je zbog "podmetnute priče" i "GMO lobija" SNS-ov Knežević smenio onu četvoricu anonimusa? Da li je zbog "podmetnute priče" i "GMO lobija" podignuta norma toksičnosti na 10 puta veću od ranije? Da li se zbog "podmetnute priče", "GMO lobija" i Ješićevog politikanstva vodi današnja rasprava u Skupštini? Ne, nego zato što postoje vrlo ozbiljni razlozi! U pitanju je zdravlje ljudi!

Aman, bre, SNS botovi, dokumentujte se barem malo i pročitajte nešto pre nego što pošaljete svoje inače krajnje tupave komentare.

Fazoni "podmetnuta priča" i "GMO lobi" bili su aktuelni samo na početku afere, dok je VAŠ Knežević pokušavao da zataška stvar debilnom forom ispijanja mleka pred kamerama.
Međutim, posle kad više nije moglo da se sakrije da je kukuruz zatrovan i da mleko NE odgovara standardima, i kad su zbog toga neki čak i smenjeni (nažalost, to nisu oni koje je stvarno trebalo smeniti), priče o "GMO lobiju", "dizanju rejtinga" i "Ješićevom ničim izazvanom podmetanju" pale su u vodu i više ih ni VAŠ Knežević ne koristi. Prema tome, nemojte ni vi botovi jer ispadate još smešniji i gluplji nego obično.

Ravnajte se barem po onome što VAŠ Knežević trenutno priča, kad već nećete da prihvatite savete normalnih i razumnih ljudi da ne lupate gluposti.

Filip A.

pre 11 godina

Odlicno. Sad neka ova komedija od skupstine pronadje krivca za pokretanje nicim izazvane afere o mleku. Svesno se unistava mlekarska industrija. Kakvi ljudi, sve bi uradili za jos 4+ godine u fotelji.

Asap

pre 11 godina

#onokad 300 nesposobnih ljudi koji se bave politikom, vodi milione drugih. Vodi ih nesposobno. Ne razumem ljude koji im veruju i jednu jedinu rec.

Nada

pre 11 godina

(Desimir, 14. mart 2013 10:06); (Sara Z, 14. mart 2013 10:09); (Akacija V, 14. mart 2013 10:04)

Bez obzira na silne članke o problematici Aflatoksina M1, naprednjački komentatori “tupe po svome”! Ili ne žele da čitaju mišljenja stručnjaka ili ne razumeju to što oni govore!

Za razliku od naši ministara koji su “nama prepustili odluku da li piti ili ne piti mleko”, ambasada SAD u Beogradu je na svom sajtu dala opširnu informaciju o ovoj problematic ii preporučila američkim građanima koji borave u Srbiji da BACE mleko koje su već kupili zbog povećane koncentracije aflatoksina M1! http://serbia.usembassy.gov/messages-and-notices-for-us-citizens/aflatoxins.html

Čak im daju i web adresu http://www.cdc.gov/nceh/hsb/chemicals/current_research.htm gde mogu naći detaljnije informacije o opasnostima od aflatoksina M1

E, tako se ponaša odgovorna vlast, i u našem Zakonu o bezbednosti hrane stoji u odeljku 4) Načela transparentnosti, Obaveštavanje javnosti, Član 9: "Ako postoji osnovana sumnja da bi hrana ili hrana za životinje mogla predstavljati rizik po zdravlje ljudi ili životinja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo zdravlja dužni su da obaveste javnost o prirodi rizika po zdravlje. Obaveštenje mora da sadrži podatke o hrani ili hrani za životinje, odnosno vrsti hrane ili hrane za životinje, riziku koji ona predstavlja, kao i mere koje se preduzimaju ili će se preduzeti kako bi se sprečio, smanjio ili eliminisao rizik.

Pitajte Vujčića!!!

laboratorije

pre 11 godina

Ma shvatili smo mi odlicno...Drzite nas da smo ipak promucurniji, nego sto mislite...Nemoj te nas potcenjivati.Kad se rese sve pljacke i korupcije ,onda bi trebalo osposobiti laboratorije i ispitivati redovno i mleko i svu ostalu hranu...ovako je sve samo, drz vodu dok majstori odu!!!!!!!!!!!!!

Vlasta

pre 11 godina

Jedni spustaju/podizu nivo aflatoksina zavisno od raspolozenja, ovi drugi davali su mi mito/nisu mi davali mito odakle vam sad to. Velika parodija ozbiljne drzave. Razmisljam ko ce nadoknaditi svo to prosuto mleko?! Klasicna borba za prevlast.

Persefona

pre 11 godina

Mleko je bezbedno kao i ono sto smo proteklih godina pili.Sada se nekom svidelo da ovo mleko ne odgovara i da izvuce benefit od toga.Seljak je najvise stradao ,ni kriv ni duzan.Onda je drzava odlucila da mu pomogne i otkupljuje i takvo "neispravno" mleko.

nema tu rasprave

pre 11 godina

Dok su bili opozija ove iz SNS bilo je vise nego tesko slusati zbog primitivizma i bahatosti.
Sad kad su na vlasti samo zadaju niske udarce opoziciji.Preslo im valjda u naviku, jer samo to su i znali da rade tolike godine.
Prica o mleku, oni napadaju za nelegalnu gradnju.A sve je to pozidano u njihovo vreme, zbog takvih su upravo i dosli na vlast.

Mimi

pre 11 godina

Dragi profesionalni komentatori SNS-a, ako mislite da je mleko ispravno i da ga smemo dati deci, da li možete da mi objasnite zašto je onda više ljudi koje znam (a koji su po zanimanju lekari, tehnolozi, biohemičari... niko ispod magistrature) prestalo da daje deci mleko i mlečne proizvode (čak i one za koje je rečeno da imaju aflatoksina ispod EU dozvoljenih granica) proizvedene u Srbiji? Zašto neki od njih idu u Segedin, zašto neki mahnito traže kozije mleko, zašto su neki decu stariju od dve godine vratili na adapritana mleka? Podlegli opozicionoj propagandi? Ne umeju da koriste sopstveni mozak? Zašto su čak mnogi smanjili korišćenje mesa životinja koje se dohranjuju kukuruzom?
Imam pitanje i za ostale, da li neko zna zašto je ova vlada nekako baš u vreme kad je otkriveno da je preko 70% prošlogodišnjeg roda kukuruza zaraženo, odlučila da ne produži ugovore za 1500 agronoma?

Žika GM

pre 11 godina

Ovo je prilika da se povede rasprava o mini klanicama koje ne zadovoljavaju ni minimum higijenskih uslova za rad, pa se neke od njih bukvalno nalaze u šupama.

tole

pre 11 godina

I i drugim zemljama pronadjen famozni kukuruz. I? Pa sve reseno u roku 5 dana, i sve ok. Bez panike, bez unezverenih ljudi, bez politickih prepucavanja. Eto koliko nam je trebalo da sve bude u redu. Ali ne, ovde ce trajati mesecima afera/spin/sprdnja sta god.

pozdrav

pre 11 godina

Zar ne mislite da ste malo dosadili narodu? Zar ne vidite da se mleko i dalje kupuje? Ajde dajte sad neki novi spin, ovaj smo izvalili.

Dusan

pre 11 godina

Politicari su uspeli da uniste jos jednu granu proizvodnje. Jos malo je ostalo vredno u srbiji, ali ne brinem se. Nanjusice oni i to, pa ce i to unistiti. Sta km je mleko zgresilo, stvarno ne znam. Moglo je i na drugi nacin da se zavrsi ova politicka igra.

Kostas

pre 11 godina

Ma da, a sad to sto su unazadili proizvodnju mleka za par godina to nikom nista. Vazno da su se skupili politicki poeni na gomilu. Sramota.

JOVANČA

pre 11 godina

Eto, i to je ispunjeno. Sada će opozicija imati priliku da optužuje, kritikuje i slično. Nadam se da će uz to izbaciti bar jedan pametan predlog, pošto se do sada sve svodilo samo na diskreditaciju ministra i kritiku vlade, dok je mleko ostajalo u drugom planu.

Sale

pre 11 godina

Tu pricu su podmetnuli oni koji su uzeli debele pare od lobija kako bi se u srbiji uvela GMO hrana. Pa pitajte Gospodina Jesica ko ga finansira!

ŠEVARIKA

pre 11 godina

Vlast u prethodnoj deceniji je tolerisala i uvoz GMO sojine sačme koja je posle prodata seljacima, a meso od stoke koja je hranjena ovakvom sojinom sačmom je završila u mesnicama, i pojeli su ga građani Srbije, ali ja se nadam da će sa dolaskom ove vlasti da se uvede red i u industriji stočne hrane u Srbiji.

V

pre 11 godina

Pa dajte ljudi, nemojte biti naivni, ko zna koliko godina unazad konzumiramo razne namirnice sa povisenim nedozvoljenim supstancama, samo se to koristi u odredjenim politickim momentima, kao propaganda protiv ovih ili onih. Zar stvarno mislite da Jesic (citaj: bilo ko drugi) brine za zdravlje nas u ovoj drzavi? Razmislite koga branite, napadate, i zasto? Niko od njih sigurno nece stati u odbranu nas gradjana i nasih prava.

Sara Z

pre 11 godina

Afera" mleko" je poprimila više političku konotaciju,nego bilo koju drugu.Tužno je što su neki skloni da manipulišu građanima,stvarajući razne afere, zarad nekih sebi svojstvenih razloga.

Nada

pre 11 godina

Vučić je po vokaciji pravnik a veoma dugo je bio poslanik u skupštini, prema tome - jako je dobro upoznat sa Zakonom o državnim službenicima i da se prema tom zakonu sva lica u ministarstvu primaju preko konkursa osim ministra i državnih sekretara koji su politički postavljeni!
Vučić je najgrublje prekršio taj zakon postavljajući direktno partijske ljude u ministarstvima bez konkursa, što je za posledicu imalu nestručnost i na kraju aferu MLEKO!
Postavili su ministre državne sekretare, pomoćnike ministara, pa čak i direktore uprava! I sada se cude nekompetentnosti????!!!!!!
"Krstili" smo se čitajući biografije ljudi koje su postavljali pa nas ne treba iznenaditi da se dešava što se dešava
O tome da je prekršio i predizborna obečanja o departizaciji, ne vredi ni pričati.
Kazna ga je stigla a tek će ga stići prava kazna!!!
P.S. Hranu kupujem u Madžarskoj od početka afere mleko i nemam nameru da to menjam dokle god su ovi na vlasti!!!!

Akacija V

pre 11 godina

Slažem se da možda treba sniziti procenat afla toksina,i sa 0,5 vratiti na 0,05 kada se za to ukaže realna mogućnost.Ali se pitam sa kojom pozadinom je podignuta čitava medijska hajka,obzirom da smo decenijama konzumirali mleko sa procentom od 0,5 po litru?

Desimir

pre 11 godina

Ocekujem da ce se posle ove sednice iskristalisati ko su oni koji su pokušavali da na politički, ili neki drugi način, profitiraju i ugroze proizvodnju u našoj zemlji, i da cemo i ja i drugi građani shvatiti šta je realnost i šta je istina vezana za ovu temu.

Milan L. NS

pre 11 godina

Ova sednica je prilika da poslanici pokrenu raspravu o mesnoj industriji u Srbiji, i da se pokrene rasprava i o tvrdnji jednog od inspektora da je jedna klanica uvezla veliku količinu piletine bez ikakve deklaracije, i prodala u svojim maloprodajnim objektima, a da je taj inspektor zbog protivljenja tom uvozu dobio otkaz. Ovo nije bezazlena stvar, jer građani Srbije su pojeli tu piletinu sumnjivog kvaliteta, a ovaj klaničar je na tom poslu okrenuo ogromne pare, jer je tu piletinu kupio za budzašto, samo da se ne baci, a ovde je pustio u prodaju po malo nižoj ceni, i narod nagrnuo, jeftina piletina, a što je ona sumnjivog kvalitete koga to briga.

mrzim devedesete

pre 11 godina

kako mislite: 'ugroze i profitiraju'? u celom regionu su povukli mleko (nadamo se da ce ga i unistiti) i doneli mere da ociste kukuruz, samo se kod nas jos uvek raspredaju tracevi, uzas!!! a da li je neko razmisljao sta je sa jajima, mesom, ribom?! o tome nikada nista necemo saznati, izgleda.

pera

pre 11 godina

Ma jok, ne morate da zurite. Polako. Pa tek je par nedelja proslo od otkrivanja neispravnog mleka. Posle ujdurme svi su zaboravili na temu i krenuli dalje. A mi cemo opet na izborima da glasamo za vlast ili opoziciju, i opet cemo gledati kako se svadjate i prepucavate a istovremeno se lepo bogatite. Diletanti.

senadin

pre 11 godina

Ovo je još jedna potvrda koliko je bitno ulaganje Arapa u srpsku poljoprivredu. Ovaj problem je nastao zbog lošeg kvaliteta kukuruza, a kao posledica velike suše. Investitor iz Emirata će 100 miliona dolara uložiti u sisteme za navodnjavanje, i ne samo da će zemljište koje je kupio, ili uzeo u zakup, opremiti sa tim sistemima za navodnjavanje, već će za te svrhe odobravati i povoljne kredite individualnim poljoprivrednim proizvođačima, tako da za 4-5 godina, ovakav problem sa mlekom se u Srbiji više neće moći desiti.

Ne bis in idem

pre 11 godina

O,da li ce se ovim staviti tacka na tu "aferu"?!Mozak nam je ispran u proteklih mesec dana kako mleko nije zdravo,kako deca ne treba da ga piju...Znam samo da ja to mleko pijem i sada,smatram da su besmislice to sto je opozicija pricala,ali misljenja su podeljena...

Masinica

pre 11 godina

Konacno ce danas gradjani Srbije saznati pravu istinu, kako i dolikuje jednoj ozbiljnoj Drzavi da se o svemu rasprava vodi u najvisem Domu Skupstini.Bez obzira sto je inicijativu podnela opoziciona stranka.To je znak da Drzava funkcionise.

olivija

pre 11 godina

opozicija moze da kritikuje koliko hoce, ali i dok su oni bili na vlasti jeli smo iste otrove... sigurna sam da ce nova vlada na celu sa sns-om resiti konacno pitanje toga sta mi jedemo?

бидермајер

pre 11 godina

Srbija nije banana ha ha ha

On je naglasio da se se na ovaj način šalje poruka da je Srbija odgovorna država i da ima Vladu koja na ozbiljan način brine o svojim građanima i da je je parlament odgovorna institucija koji će na ozbiljan način sprovoditi kontrolnu ulogu nad članovima vlade.

boro tomić

pre 11 godina

Dosad se već proširila u Srbiji skrivana istina da skoro ceo svet osim EU (kojoj stroge granice služe umesto carinske zaštite) koristi u ishrani mleko sa dozvoljenih 0,5 mikrograma, pa to i nije više zanimljivo. Legalizacija je već druga stvar i tu leži potencijal za bolju naplatu poreza i oživljavanje tržišta nekretnina, tako da očekujem da tu dođe do konstruktivnih rešenja koja nikako neće ići na štetu pravne sigurnosti građana.

jelena jsm

pre 11 godina

Ovo je primer kako treba, Skupstina, kao najvisi organ vlasti u Republici, da radi.Bez obzira sto je to bila incijativa opozicione stranke, kada je u pitanju, bezbednost hrane, otvoreno, o svemu raspraviti.

zorka

pre 11 godina

Velika je steta Srbiji napravljena, sa "aferom mleko", a cinjenica je da je problem postojao u celom regionu. Drugi su to "pametno" odradili, a ne kao mi, dozvolili smo da nam "politika muze krave".

Marija Biljić

pre 11 godina

Aflatoksin, koji se pojavljuje jednom u 50 godina, je trenutno tema za eksploataciju u ovoj zemlji i ništa drugo. Eksploatišu je politikanti, iz svojih dnevnopolitičkih razloga a ne zbog toga što ih je briga za moje zdravlje. Da ih je briga za naše zdravlje, kontrola kvaliteta SVIH namirnica na tržištu, ne samo mleka, bi i do sada bila mnogo rigoroznija. A oni su čak i EU lagali da u Nacionalnoj laboratoriji, koja je fantomska jer ne postoji, ima 130 zaposlenih ! Toliko su bili zabrinuti za naše zdravlje, da je samo do nedavno grnica za ovaj isti AFL bila ovih istih 0,5. Pa ako je to sada štetno, vada je i do sada bilo štetno. Licemerija i šarada bez granica. A šta je s mesom i prerađevinama? Kako to da je dopušteno da neka klanica iz NS ima sopstvenu laboratoriju, koja, kao posebno pravno lice, vrši kontrolu kvaliteta mesa i prerađevina te klanice, iz okvira te iste grupacije. Inspekcije prihvataju izveštaje o kvalitetu te laboratorije o ekstra kvalitetu smrdljivih i napumpanih proizvoda i pored očiglednog sukoba interesa. E ovu temu bi rado videla u sklupštini. Međutim, politički, to trenutno nije atraktivno, pa ni ne očekujem. Tako stvari idu kod politikanata. A do našeg zdravlja, kao teme, stalo im je ko do lanjskog snega. Ugasili su svaki vid kontrolisanja u ovoj zemlji. I sanitarnu i tržišnu inspekciju i mnoge druge, a ove koje su ostavili, ne rade svoj posao. Vidim da sad mnogi plaču i za SDK.

danko

pre 11 godina

Ovakvi propusti su se dešavali i u vreme vladavine DS-a, ali tada Ješić i DS nisu pokazivali toliku brigu za zdravlje ljudi kao danas.Trebalo bi malo dublje ići u istrazi da se vidi početak cele priče.

posteno

pre 11 godina

Na stranu politika i stranacka prepucavanja u skupstini. Trazimo da se obelodane rezultati analize mleka, da se pozovu na odgovornost ministar poljoprivrede i ostali umesani u aferu. Da bi ministri i ostali clanovi vlade od sada i ubuduce sluzili gradjanima a ne strankama.

Mandragora

pre 11 godina

Ha,ha, Knezevic nazdravio mlekom,Slavica rekla " sami odlucite" ( posle cu vas leciti) Ljajic,videcemi rezultati sta kazu. Vlada nasla " solomonsko" resenje / sa 0,05 na 0,5 (10x) povecala aftatoksin,i do danasnje Skupstine,nista vise zvanicno nisu rekli.Novinari,pisali razlicito. Holandjani,kada su dobili uzorke ( pozlilo im) i dok su nasli drugu ekipu,probili rok ispitivanja. A mi gradjani-u vecini slucajeva : ni jedan proizvod od mleka i kukuruza,soje...nismo kupovali. Sada,kao nesto,stidljivo poceli da kupujemo te proizvode. A Holandjani,poslali sve u siframa,kod nasih,nema ko da to rastumaci i prevede sa sto posto sigurnoscu ? Mozda danas neko iz opozicije ili spremacica koja u hodniku kaze " Pa ja sam doktorirala na alfatoksinu,dajte da vidim te rezultate" Kao i svuda - spremacice su za sve krive - ili vam jedino one mogu zakazati razgovor sa direktorom ! Gledacemo skupstinu,uvek se lepo nasmejemo,bez razlike na temu !!

lala

pre 11 godina

Sve vlasti su htele da legalizuju te bespravne objekte, a niko ni ne pominje na šta one liče?! Samo će ih legalizovati, tj.uzeti pare i to je to! A, to što su ruglo ove zemlje, to nema veze!!!

amandman

pre 11 godina

"Vlada Srbije prihvatila je devet amandmana, među kojima je i amandman poslaničke grupe SPS koji predviđa da će pravo upisa u katastar imati oni koji su izgradili kuće do 300 kvadratnih metara, stanovi u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama do 200, poslovni prostor do 100 metara kvadratnih, a vikendice do 200, zanatske radnje i pomoćne objekte do 100, garaže do 30 kvadratnih metara. "

otprilike svi objekti.. :)

Arsen Lupen

pre 11 godina

Na svakom mleku da bude istaknuto - aflatoksin 0,00000 - mleko bez otrova. Aflatoksin 0,5 - piti ovo mleko je opasno po zdravlje, isto kao sto pise na cigaretama, a ne da ,,Salford,, odredjuje nivo ,,korisnog ,, otrova za zdavlje i da to jos potvrdi ministarka zdravlja. Tako bi svako mogao da izabere ono mleko koje mu odgovara.

Arsen Lupen

pre 11 godina

Na svakom mleku da bude istaknuto - aflatoksin 0,00000 - mleko bez otrova. Aflatoksin 0,5 - piti ovo mleko je opasno po zdravlje, isto kao sto pise na cigaretama, a ne da ,,Salford,, odredjuje nivo ,,korisnog ,, otrova za zdavlje i da to jos potvrdi ministarka zdravlja. Tako bi svako mogao da izabere ono mleko koje mu odgovara.

posteno

pre 11 godina

Na stranu politika i stranacka prepucavanja u skupstini. Trazimo da se obelodane rezultati analize mleka, da se pozovu na odgovornost ministar poljoprivrede i ostali umesani u aferu. Da bi ministri i ostali clanovi vlade od sada i ubuduce sluzili gradjanima a ne strankama.

Mandragora

pre 11 godina

Ha,ha, Knezevic nazdravio mlekom,Slavica rekla " sami odlucite" ( posle cu vas leciti) Ljajic,videcemi rezultati sta kazu. Vlada nasla " solomonsko" resenje / sa 0,05 na 0,5 (10x) povecala aftatoksin,i do danasnje Skupstine,nista vise zvanicno nisu rekli.Novinari,pisali razlicito. Holandjani,kada su dobili uzorke ( pozlilo im) i dok su nasli drugu ekipu,probili rok ispitivanja. A mi gradjani-u vecini slucajeva : ni jedan proizvod od mleka i kukuruza,soje...nismo kupovali. Sada,kao nesto,stidljivo poceli da kupujemo te proizvode. A Holandjani,poslali sve u siframa,kod nasih,nema ko da to rastumaci i prevede sa sto posto sigurnoscu ? Mozda danas neko iz opozicije ili spremacica koja u hodniku kaze " Pa ja sam doktorirala na alfatoksinu,dajte da vidim te rezultate" Kao i svuda - spremacice su za sve krive - ili vam jedino one mogu zakazati razgovor sa direktorom ! Gledacemo skupstinu,uvek se lepo nasmejemo,bez razlike na temu !!

Fidelio

pre 11 godina

Tu pricu su podmetnuli oni koji su uzeli debele pare od lobija kako bi se u srbiji uvela GMO hrana. Pa pitajte Gospodina Jesica ko ga finansira!
(Sale, 14. mart 2013 10:21)

Da li je zbog "podmetnute priče" i "GMO lobija" SNS-ov Knežević smenio onu četvoricu anonimusa? Da li je zbog "podmetnute priče" i "GMO lobija" podignuta norma toksičnosti na 10 puta veću od ranije? Da li se zbog "podmetnute priče", "GMO lobija" i Ješićevog politikanstva vodi današnja rasprava u Skupštini? Ne, nego zato što postoje vrlo ozbiljni razlozi! U pitanju je zdravlje ljudi!

Aman, bre, SNS botovi, dokumentujte se barem malo i pročitajte nešto pre nego što pošaljete svoje inače krajnje tupave komentare.

Fazoni "podmetnuta priča" i "GMO lobi" bili su aktuelni samo na početku afere, dok je VAŠ Knežević pokušavao da zataška stvar debilnom forom ispijanja mleka pred kamerama.
Međutim, posle kad više nije moglo da se sakrije da je kukuruz zatrovan i da mleko NE odgovara standardima, i kad su zbog toga neki čak i smenjeni (nažalost, to nisu oni koje je stvarno trebalo smeniti), priče o "GMO lobiju", "dizanju rejtinga" i "Ješićevom ničim izazvanom podmetanju" pale su u vodu i više ih ni VAŠ Knežević ne koristi. Prema tome, nemojte ni vi botovi jer ispadate još smešniji i gluplji nego obično.

Ravnajte se barem po onome što VAŠ Knežević trenutno priča, kad već nećete da prihvatite savete normalnih i razumnih ljudi da ne lupate gluposti.

Јован Митровић

pre 11 godina

Ja sam građanin i shvatio sam šta je istina. Moja porodica i ja, kao i moji priljatelji, u skladu sa istinom, nećemo piti mleko iz Srbije. Neka ga piju lobisti iz Salforda i Meglea. Istina je da verujem ludim Mađarima sa 0,0%. Sam sam zaključio ko su ovde glavni lobisti. Ne kojekakve gluposti oko GMO čiji uvoz može samo Vlada da odobri, nego veliki proizvođači mleka koji imaju SVOJE ministre u vladi Srbije. Neka ovog mleka njihovoj deci, moja ga neće piti.

Nada

pre 11 godina

(Desimir, 14. mart 2013 10:06); (Sara Z, 14. mart 2013 10:09); (Akacija V, 14. mart 2013 10:04)

Bez obzira na silne članke o problematici Aflatoksina M1, naprednjački komentatori “tupe po svome”! Ili ne žele da čitaju mišljenja stručnjaka ili ne razumeju to što oni govore!

Za razliku od naši ministara koji su “nama prepustili odluku da li piti ili ne piti mleko”, ambasada SAD u Beogradu je na svom sajtu dala opširnu informaciju o ovoj problematic ii preporučila američkim građanima koji borave u Srbiji da BACE mleko koje su već kupili zbog povećane koncentracije aflatoksina M1! http://serbia.usembassy.gov/messages-and-notices-for-us-citizens/aflatoxins.html

Čak im daju i web adresu http://www.cdc.gov/nceh/hsb/chemicals/current_research.htm gde mogu naći detaljnije informacije o opasnostima od aflatoksina M1

E, tako se ponaša odgovorna vlast, i u našem Zakonu o bezbednosti hrane stoji u odeljku 4) Načela transparentnosti, Obaveštavanje javnosti, Član 9: "Ako postoji osnovana sumnja da bi hrana ili hrana za životinje mogla predstavljati rizik po zdravlje ljudi ili životinja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo zdravlja dužni su da obaveste javnost o prirodi rizika po zdravlje. Obaveštenje mora da sadrži podatke o hrani ili hrani za životinje, odnosno vrsti hrane ili hrane za životinje, riziku koji ona predstavlja, kao i mere koje se preduzimaju ili će se preduzeti kako bi se sprečio, smanjio ili eliminisao rizik.

Pitajte Vujčića!!!

Mimi

pre 11 godina

Dragi profesionalni komentatori SNS-a, ako mislite da je mleko ispravno i da ga smemo dati deci, da li možete da mi objasnite zašto je onda više ljudi koje znam (a koji su po zanimanju lekari, tehnolozi, biohemičari... niko ispod magistrature) prestalo da daje deci mleko i mlečne proizvode (čak i one za koje je rečeno da imaju aflatoksina ispod EU dozvoljenih granica) proizvedene u Srbiji? Zašto neki od njih idu u Segedin, zašto neki mahnito traže kozije mleko, zašto su neki decu stariju od dve godine vratili na adapritana mleka? Podlegli opozicionoj propagandi? Ne umeju da koriste sopstveni mozak? Zašto su čak mnogi smanjili korišćenje mesa životinja koje se dohranjuju kukuruzom?
Imam pitanje i za ostale, da li neko zna zašto je ova vlada nekako baš u vreme kad je otkriveno da je preko 70% prošlogodišnjeg roda kukuruza zaraženo, odlučila da ne produži ugovore za 1500 agronoma?

amandman

pre 11 godina

"Vlada Srbije prihvatila je devet amandmana, među kojima je i amandman poslaničke grupe SPS koji predviđa da će pravo upisa u katastar imati oni koji su izgradili kuće do 300 kvadratnih metara, stanovi u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama do 200, poslovni prostor do 100 metara kvadratnih, a vikendice do 200, zanatske radnje i pomoćne objekte do 100, garaže do 30 kvadratnih metara. "

otprilike svi objekti.. :)

zorz

pre 11 godina

Zatekao ga je jer je bio u zatvoru dok ga SNS nije izvukla odande i ubacila u ministarsku fotelju. Ocigledno je da je tamo bio neobavesten.

crni domino

pre 11 godina

Niko da pita zasto je Srbija prva u Evropi a treca u svetu po broju kancera na 10 000 stanovnika, i koliko je komponenti kao sto je aflatoksin ukljuceno u rusenje nase otpornosti organizma i ukupnog zdravlja nacije!
Jadni smo mi sa ovakvom ministarkom zdravlja, a zao mi je Knezevica koji ima katastrofalno okruzenje u ministarstvu!

Samo po džepu

pre 11 godina

I ja i svi iz moje porodice prestali smo da kupujemo mleko i mlečne proizvode, iz revolta. Kupujemo proverene uvozne proizvode.
Dokle god ljudi budu pristajali da kupuju otrove, oni će nas trovati.

glava za brisanje

pre 11 godina

Iz ovoga se doalzi do zakljucka da ovaj covek ne moze da reaguje racionalno kad je pod pritiskom, tako da ne bi trebalo da obavlja funkciju ministra.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Ne hvala gospodine Kneževiću !
Moje dete više neće piti mleko jer ste se potrudili da mu uz mleko date i odredjenu dozu otrova!
Vratiću vam za ovo kad tad!

Gradjanin

pre 11 godina

@Persefona

Znas koliko mene boli za seljaka. On ima da proizvodi ono sto nama gradjanima prodaje po propisu.Ono sto on privatno jede ili pije ne treba nikoga da zanima.Stalno nekakva kuknjava za seljakom. Da li holandski seljak moze tako da se ponasa. Ne moze jer su kontrole stroge jer mu posle prekrsaja zatvaraju farmu

sumorni

pre 11 godina

"Svi vi komentatori ste postali naucnici. Lupetate gluposti a nemate pojma koja doza aflatoksina je stetna ako je uopste stetna.
(dejan, 14. mart 2013 17:23)"

Ti si jedina punoletna osoba na celom svetu koja bi rekla da aflatoksin možda i nije štetan.

I to u eri interneta.

Aflatoksin je zapravo lekovit, samo ne treba preterivati sa njim?

dusan

pre 11 godina

Dozvolite da navedem jedan apsurd. Naime, postoji gradic u Srbiji koji se razvio na osnovu plana koji su napravili Nemci tokom okupacije. Tako su nastale prve dve ulice sa oko 70 kuca, koje su napravljene 1942. i 1943. Naravno, planski, uz sve potrebne komunalne uslove, koje je, u to vreme, imao mali broj gradova u Srbiji. Moj pokojni deda je 1951. podigao kredit i kupio jednu od pomenutih kuca. Nju je 1983. nasledio moj pokojni otac, a 1994. moja malenkost. Sve te godine (62) na pomenutu kucu su uredno placani porezi. Isti je slucaj i sa 70tak drugih kuca u mom komsiluku.
Sada se neko dosetio da kuce nisu sagradjene na osnovu potrebnih dozvola, jer su se Nemacki okupatori oglusili o nase zakone i sve to sagradili bespravno.
A da se ne pomisli da je u pitanju urbana bajka, otkricu da se mesto zove Kostolac, a ulice su Karadjordjeva i Save Kovacevica
Da nije tragicno, bilo bi komicno

Konstatacija

pre 11 godina

Po naredbi se skupili svi clanovi vlade.Samo ne znam sta ce ministarka Mihajlovic,pa ovaj kopac kanala,pa vlasnik muzeja. Gospodo Ministri. Sigurno je da je novo i 2% niko ne bi umro u kratkom periodu.Posledice bi se kod nekih videle kasnije. Ali propis je propis. Kontaminiranost je iznad proseka.I kada me uhvate sa 0,7 promila alkohola u krvi ja idem kod sudije za prekrsaje iako mi nije bilo nista i ne bi mi bilo nista ni sa duplo vecom dozom promila alkohola u krvi.Vozim normalno i nisam pijan.Slusam delimicno parlamenti stvarno ne znam koga bre ovaj Knezevic ubedjuje i koga ovi trolovi iz SNS ubedjuju.Krivi ste gospodo i nema sta

ja

pre 11 godina

ja do daljnjeg kupujem samo mleko uvezeno iz madjarske. zbog 0.00 aflatoksina. pa bilo to vaxmo ili ne, ako nas seljak nece da se prilagodi, neka propadne. za moje pare necu dobrovoljno trovati sopstvenu decu.

mrzim devedesete

pre 11 godina

kako mislite: 'ugroze i profitiraju'? u celom regionu su povukli mleko (nadamo se da ce ga i unistiti) i doneli mere da ociste kukuruz, samo se kod nas jos uvek raspredaju tracevi, uzas!!! a da li je neko razmisljao sta je sa jajima, mesom, ribom?! o tome nikada nista necemo saznati, izgleda.

Asap

pre 11 godina

#onokad 300 nesposobnih ljudi koji se bave politikom, vodi milione drugih. Vodi ih nesposobno. Ne razumem ljude koji im veruju i jednu jedinu rec.

krle - dron

pre 11 godina

U oktobru je cela srbija brujala o zarazenom kukuruzu,sta te je to onda ministre ZATEKLO ??,najblaze receno nepoznavanje materije,a sta se dogadja kad krave jedu takav kukuruz ??,evidentno mora doci za ministra agrara znalac AGRONOM i zato bi ministar trebao sam da podnese ostavku,hrana je zila kucavica 8-miliona gradjana i tu ne sme biti nijednog propusta.

Bane

pre 11 godina

Ja mleko ne pijem vec mesec i po, detetu takodje ne dajemo. Sutra pravim spisak stranih mlecnih preradjevina, a po mleko idem sledece subote u Segedin. Isao bih i ovaj vikend ali radim. A sad se malo preracunajte ko najvise stete pravi "srpskom seljaku". U zemljama u okruzenju su identican problem resili za 10 dana, efikasno i bez pompe. Zgrozen sam nasim "resenjem", kao sto sam zgrozen nepismenoscu Knezevica i njegovom jeftinom demagogijom. Sumnjam da je prodaja mleka pala ta samo 27%, niko koga ja poznajem vise ne pije ni mleko ni jogurt.

Dragan

pre 11 godina

(zex, 14. mart 2013 19:02)

Opet jedan SNS pametnjaković!
Da ti pojasnim: Pravilnik o količinama pesticida, metala i metaloida i drugih otrovnih supstancija, hemioterapeutika, anabolika i drugih supstancija koje se mogu nalaziti u namirnicama - je propisivao sve do 2011 godine MAKSIMALAN sadržaj aflatoksina u mleku 0,5 mikrograma po kilogramu što ne znači da je uvek ta količina aflatoksina bila prisutna u mleku, već je pravilnikom samo definisano da se mleko smatra bezbednim ukoliko je koncentracija aflatoksina ispod 0,5!!!!!!!!!!
Posle 2011 pravilnik je promenjen i MORALA se poštovati nova norma 0,05 mikrograma po kilogramu mleka!!!!

A vidim da su ovi SNS komentatori pa i sam ministar Knežević pametniji od Holanske laboratorije koja je napisala da su rezultati analiza mleka iz Srbije "ALARMANTNI"!

bezimena

pre 11 godina

Ostaje i moja odluka o BOJKOTU!

Samo servirate LAŽ na LAŽ, lažovi!
IZBORI!

p.s. Vlada je direktno odgovorna i za štetu koju će pretrpeti svi mlekari zbog otkazivanja ugovora, iz susednih država, jer neće da kupuju aflaTOKSIČNO mleko u truju svoje gradjane, kao što to NAŠI NAMA RADE!

Nada

pre 11 godina

Vučić je po vokaciji pravnik a veoma dugo je bio poslanik u skupštini, prema tome - jako je dobro upoznat sa Zakonom o državnim službenicima i da se prema tom zakonu sva lica u ministarstvu primaju preko konkursa osim ministra i državnih sekretara koji su politički postavljeni!
Vučić je najgrublje prekršio taj zakon postavljajući direktno partijske ljude u ministarstvima bez konkursa, što je za posledicu imalu nestručnost i na kraju aferu MLEKO!
Postavili su ministre državne sekretare, pomoćnike ministara, pa čak i direktore uprava! I sada se cude nekompetentnosti????!!!!!!
"Krstili" smo se čitajući biografije ljudi koje su postavljali pa nas ne treba iznenaditi da se dešava što se dešava
O tome da je prekršio i predizborna obečanja o departizaciji, ne vredi ni pričati.
Kazna ga je stigla a tek će ga stići prava kazna!!!
P.S. Hranu kupujem u Madžarskoj od početka afere mleko i nemam nameru da to menjam dokle god su ovi na vlasti!!!!

čokoladno mleko bez mleka

pre 11 godina

Sram vas bilo(ukoliko uopšte znate za sramotu)!
Lažovi!Demagozi!Trovači!Dokle?Nije "rešavanje problema"jednostavno pomeranje decimala,proglašavanje da se toksično usvaja kao zdravo!Ubijate zdrave,bolesne dokusuravate,trujete i rođene i nerođene-koliki%aflatoksina je "poželjan"za trudnice?Šta je bilo sa onim da deca ne smeju da piju mleko koje ima više od 0.025%aflatoksina?!Ko će nam reći koje mleko taj uslov zadovoljava za decu čiji imunitet nije još dovoljno razvijen za tolike količine otrova?
Nemojte se "vaditi"da je mleko"političko pitanje"-ovo je pitanje Ustava po kom vi nas NE SMETE DA TRUJETE!!!To što nas lažete,obmanjujete...na to smo već od vas navikli"gospodo političari",ali dokle više da trpimo na račun našeg zdravlja(ko zna gde se vi snabdevate)!Ako ste zapeli za Kneževića jer je iz SNS-a nađite nekog drugog iole sposobnog(iz SNS-a ako imate već takav kadar)-ovo je bio razlog da bude SMENJEN,i on i min.zdravlja"izvučena iz konteksta"!
SRAMOTA!

ZoranNS

pre 11 godina

Ja sam se nadao da se gospodin Knežević neće više javljati u vezi aflatoksina i mleka, narod sve zna, čuo, video, sve je narodu jasno, osim sada zbunjenim članovima vaše partije, oni se pitaju u čudu kako iznenadio, pa tvrdili ste da držite sve konce u rukama samo još Holandija da pošalje ....

mr.real

pre 11 godina

Zatekao bih ja njega sa jednsmernom šut-kartom, da više nikad ne priviri u politiku ili javni život.....ali to sada jedini može da učini Vučić. Baš da vidimo.....

Boban

pre 11 godina

@ zex, 14 mart 2013 19.00
Meni je sve jasno, nego Vama nesto nije jasno. Ne govorim ja o aflatoksinu, vec o bahatom ponasanju Ministra Knezevica.

Marko

pre 11 godina

E pa dotle necu ni kupovati mleko, a vi objasnite mlekarama poslovne gubitke. Kada vam dogori do nokata onda cete razmisljati o nasem zdravlju. Nadam se da ce i ostali bojkotovati kupovinu mleka koliko mogu!

gmbh

pre 11 godina

odbijam da poverujem da se ovo stvarno desava! truju nas bez blama i jos prave budalama. nije ovo povratak u devedesete, ovo je teleportovanje u 1984tu!

lala

pre 11 godina

Sve vlasti su htele da legalizuju te bespravne objekte, a niko ni ne pominje na šta one liče?! Samo će ih legalizovati, tj.uzeti pare i to je to! A, to što su ruglo ove zemlje, to nema veze!!!

repus

pre 11 godina

посебно му руси досолише са јабукама сујета је опасна ствар поготову снс према дс а врли министар је посебно киван дс јел су га још раније разоткрили па сада по цену да сви грађани србије буду болесни наставља са нападом на дс а не да призна да је крив и да да оставку

igysa

pre 11 godina

Nemam reči da opišem koliko sam zgrožen onim što sam danas video u skupštini: tu količinu bahatosti, kafanske retorike, izvrtanja teza, redosleda događaja, prebacivanje krivice na drugoga (a mi smo ustvari spasitelji srpskog seljaka od te zavere !).. na kraju krajeva količinom neljudskosti jer i vaša deca gospodo Naprednjaci piju to mleko ! Da li sam budala što sam poverovao da kad Knežević ode kod Vučića, da će Vučko da u maniru iskrenog borca Eliota Nesa da prihvati glavu Kneževića, ili da će ovaj na kraju da bude makar na kraju ČOVEK i da sam da ostavku, da malo spere ljagu makar, sa svog lica ! budala sam što sam verovao da "ovi novi" ipak nisu tako loši i da ipak gledaju da iskreno urade nešto dobro za sve nas, a ne da se samo bore za sebe.. ali kada sam video kako SVI u GLAS složno brane jedni druge, stranačke kolege i da im je ta sekta važnija od ljudskog priznanja "jeste, zatrovano smo probali da zabašurimo da ne bi izgubili pare" meni je došlo da se povraća, jer sam se setio kakva je kafanska nepismena bratija došla na vlast ! pitam se već godinama kuda ide ova zemlja obezglavljena i upropašćena i sada shvatam da smo u najgorem stadiumu: OTUPELOSTI ! jer nekad je postojao otpor, nekad su postojali iskreni revolucionarni opozicionari, borci za ideale ! pre 10 ili 15 godina bi ove bezrepe sačekale majke i gađale jogurtima pred skupštinom, sve te koji nas truju ne samo melkom (pod izgovrom da nam spašavaju selo i prehrambenu industriju)

tole

pre 11 godina

I i drugim zemljama pronadjen famozni kukuruz. I? Pa sve reseno u roku 5 dana, i sve ok. Bez panike, bez unezverenih ljudi, bez politickih prepucavanja. Eto koliko nam je trebalo da sve bude u redu. Ali ne, ovde ce trajati mesecima afera/spin/sprdnja sta god.

stranac

pre 11 godina

Knjezevic: Ovaj sistem pokazuje manjkavosti u čitavoj EU”, istakao je Knežević i dodao da u sektoru poljoprivrede u Srbiji postoje veliki problemi, počev od nedostatka nacionalne referentne laboratorije, do rada inspekcijskih službi.
Gosp. ministar, tvoj posao je da da obezbedis zdravu hranu u Srbiju, i da inspekcija radi svoj posao. Ko bi drugi to trebali da rade nego ti? I sta ste vi uradili da se ta nacionalne referentne laboratorije stvori? Mislim, vi niste radili svoj posao, da poboljsate ishrane u Srbiju. Nego ste sedeli i uzivali vasu poziciju kao ministar, sa sve privilegije, a nista konkretno uradili za sta ste bili zapoosljeni. Znam da se tako radi u Srbiju, ali je vreme doslo da se to promeni, i da ljudi sto sede na odgovprne pozicije, da budu odgovorni. Izvinite, ali vi morate de idete.

Ministar je dodao da je očigledno da se radi o dobro organizovanoj političkoj kampanji gde se pokušava uništiti srpski seljak, poljoprivreda i srpsko selo.
Budalastine, ko hoce da unisti Srpskog seljaka i poljoprivrede, zasto? Mislim, ove price da je neko drugi kriv je zalosno. Ti si ministar, gosp. Knjezevic, i da si se ti dobro pokazao, ti bi bio mnogo jaci nego oni sto te kritikuju. Jos jedan put, vreme je da ides. I nadam se da ce onaj/ona sto ce da te nasledi, biti bolji ministar poljoprivrede, i vise paziti na hranu sto narod jede. Priznajte, ova pozicija nije bila za vas, nego ste je dobili zbog politicke duznost - a tu je vlada kriva, Gosp. Vucic, i ostali u SNS.

pismeni gradjanin

pre 11 godina

Gledajući današnji prenos iz Skupštine o aflatoksinu i zdravstvenoj isporavnosti hrane, tek sam sada shvatio značenje one poslovice "Riba uvek miriše od glave". Pa kako očekujete da možete da nemate sve ove probleme kao građani, ako za ministre imate NEPSIMENE ljude (Knežević, Đukić-Dejanović...) Oni se upreše da nas umire, a pritom sistematski, pred milionskim TV auditorijem koriste reč LABARATORIJA. U prvi mah sam pomislio da je to bio njihov lapsus, ali reč u tom obliku sistematski koristiše, tokom svih nihovih obrazlaganja. Zamolio bih resorne ministre da malo porade na ličnoj pismenosti, a istovremeno ih obaveštavam da je ispravno da se kaže LABORATORIJA, a ne LABARATORIJA. Koren ove reči leži u engleskom jeziku, odnosno LABOR (engl.) = RAD (srpski).

djole

pre 11 godina

ovi su maja dosli na vlast maja, kukuruz je avgusta ili septembra zreo i spreman za berbu, par meseci kasnije se i koristi i pnda kako moze prethodna vlada da bude odgovorna!?!?!? gde je od septembra do sada dodatak hrani za uklanjanje aflatoksina ili je i za to kriva prethodna vlada. pa majku mu vi ste krivi za ovo i priznajte krivicu!!!!! smucili su mi se vise ovi domaci politocari...

Žika GM

pre 11 godina

Ovo je prilika da se povede rasprava o mini klanicama koje ne zadovoljavaju ni minimum higijenskih uslova za rad, pa se neke od njih bukvalno nalaze u šupama.

ajdkosovski bozur

pre 11 godina

Pa ništa potrujmo se sa svojom decom pa se posle pitajmo ko je kriv.Ovde nije u pitanju politika vec puko preživljavanje,ono najosnovnije HRANA,a mi se i dalje prepucavajmo politički,al smo nenormalni nema više gde! Samo jedno pitanje imam:Šta je sa analizama da je u uzorcima nadjeno i preko 0,5??!

Milos

pre 11 godina

Bravo gospodine Knezevicu i gospodjo Djukic Dejanovic!
Svaka vam cast na pameti i obrazu, jos jednom ste dokazali svoju glupost i nesposobnost.
Bravo Srbijo,cestitam ti ulazak u EU 3000 godine!

prokleta avlija

pre 11 godina

kada se na jesen posle vanrednih izbora promeni vlast Knežević, Đukić Dejanović i Ljajić moraju smesta biti uhapšeni i da im se sudi za masovno trovanje ljudi, zločinačko udruživanje i terorizam, jer ne postoji drugi naziv za ovo što oni sada rade

pileci mozak

pre 11 godina

Ljajić je rekao da je, kao posledica te krize smanjen promet u maloprodajnim objektima od pet do 27 odsto, a da su neke mlekare u potpunosti obustavile izvoz mleka, dok je većina izvoz znatno smanjila.

Mi kao dokazano glup narod (cast izuzecima!) ne shvatamo da je poenta UPRAVO U OVOM: ovo je unistavanje poljoprivrednika, od nas niko vise nece nista kupovati, jer se sa prevarantima ne posluje!!! Sad ko hoce nek pije i po pet litara mleka na dan , kako bi pokazao da je privrzen vladi, ja necu, i necu da da ucestvujem u dokrajcivanju ove zemlje!!!
Svaka vam cast, PATRIJOTE!!!

борџија

pre 11 godina

P
КНЕЖЕВИЋ

"egzistencija desetine hiljada proizvođača mleka, bio bi ugrožen eko sistem i stvoreno crno tržište mleka. "

А овако да би спасао десетине хиљада ,трујеш милионе.


"десет хиљада жртава је злочин а милион стаистика"

pera

pre 11 godina

Ma jok, ne morate da zurite. Polako. Pa tek je par nedelja proslo od otkrivanja neispravnog mleka. Posle ujdurme svi su zaboravili na temu i krenuli dalje. A mi cemo opet na izborima da glasamo za vlast ili opoziciju, i opet cemo gledati kako se svadjate i prepucavate a istovremeno se lepo bogatite. Diletanti.

Nikola NS

pre 11 godina

Sudiće vam nadležni sud jednog dana sa svim dokazima i izjavama preko medija.Nema tu samo pisanih izjava koje su istrgnute van konteksta.Tu su celi video intervjui pred svedocima. Nećete zauvek biti na vlasti, odgovaraćete kad tad. Sadašnja "kontrola štete" po medijima i skupštini samo potvrđuje koliko ste svesni da ste lošeg učinili.

Proizvođači nisu kontrolisali stočnu hranu.
Prodavci stočne hrane nisu kontrolisali svoj proizvod.
Otkupljivači mleka nisu kontrolisali sirovinu.
Fabrike nisu kontrolisale svoj proizvod.
Ministarstvo nije kontrolisalo nikoga.

ILI

Proizvođači su znali da im je stočna hrana toksična. Ministarstvvo nije učinilo ništa.
Prodavci stočne hrane su znali šta prodaju. Ministarstvo nije učinilo ništa.
Otkupljivači su znali da otkupljuju zaraženo mleko. Ministarstvo nije učinilo ništa.
Fabrike su znale da prodaju kancerogeno mleko. Ministarstvo nije učinilo ništa.

Pa birajte šta vam je volja. Trećeg nema, sem da je ministarstvo znalo tačno šta se dešava, a ipak nisu reagovali.

I još je gospoda bila dovoljno drska da probaju da prikriju problem ČAK i kada su sve zemlje u okruženju digle uzbune i zabranili prodaju. Pa su napravili štetu u odnosima sa Bugarskom, članicom EU.Da nije i Bugarski ambasador slučajno "izvukao iz konteksta" izjavu o njihovih 0.5? O Dejanovićki ne vredi posebno ni pričati.

I da, pošto se brinete za "stranačko prepucavanje", dosta komentara je bilo upućeno vašim strankama da nađu nekog u okviru partije ko je sposobniji.Demagozi.

gadite mi se

pre 11 godina

Želim vam bankrot države, moje države, jer to je jedino što će vas oterati. Gadite mi se. Ja moje dete za moje pare neću trovati, a oni koji navijaju za vas, neka slobodno žive na hlebu i mleku i dalje, dok vam daju glas da vi lično bolje živite.

Cezar

pre 11 godina

E, Kneževiću zatekao si se ti tako nesposoban i sklon lažima i manipulacijama sa svojom kamarilom na tako važnom mestu kao što je to Ministar poljoprivrede. Ne da treba da te sklone, nego bi trebao da krivično odgovaraš zajedno sa svim načelnicima i sekretarom za sve ono što niste učinili a trebalo je.Šteta koju ste naneli gradjanima, poljoprivrednicima i mlekarskoj industriji je ogromna. Neznanje vam nije nikakvo opravdanje. Samo otežavajuća okolnost.

miladinović

pre 11 godina

pa ovo što radi Knežević je direktan udarac na srpsku poljoprivredu...ko će posle ostanka nivoa aflatoksina na 0,5 kupovati domaće melko i mlečne proizvode...pa svi će kupovati strane stvari...mi već mesec i po dana kupujemo samo nemačke sireve, zoll i danone voćne jogurte, austrijski maslac, dukatovu pavlaku proizvedenu u hrvatskoj, deci ne dajemo mleko već mesec i po dana, mi kupujemo litar mleka u tri dana i to samo zbog kafe a od sutra neću ni za kafu kupovati nego smo našli austrijsko mleko za kafu u malim pakovanjima, da mogu da kupim nemačko ili madjarsko mleko kupio bi ga kolko košta da košta...pa vi vidite ko radi za uvoznički lobi

Gaut

pre 11 godina

Svi pričaju o mleku, ali aflatoksin se pojavio na kukuruzu kojim su hranjene domaće životinje. Šta je sa ostalim mlečnim proizvodima, mesom, jajima? Sa svim industrijskim namirnicama koje sadrže kukuruz? S obzirom da je aflatoksin najkancerogenija supstanca prirodnog porekla, dozvoljeni nivo ni bi trebalo da bude iznad 0,00! Kancerogene supstance imaju kumulativni efekat, tako da posledice mogu da se vide posle dužeg vremena, a tad je kasno. Mnogi aditivi i pesticidi koji su zabrnjeni u Kanadi, Norveškoj, Švajcarskoj, EU, na Kubi... se kod nas idalje koriste. Kad mislim šta jedemo, pijemo i dišemo pomislim da ću da poludim...

penzioner kolubara-eps

pre 11 godina

Sacuvati desetinu hiljada proizvodjaca mleka a trovati nekoliko miliona gradjana jedne drzave pa to nema ni u najgorim horor filmovima sem u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu.Zar smo ovaku vlast zasluzili i sta smo Bogu zgresili da nas ovako kaznjava.

Obican gradjanin

pre 11 godina

Ma teska sramota ministarstva i ljudi koji ga prate.
Ovaj problem je vrlo lako mogao da se resi i to evo kako :
1.Sav zarazeni kukuruz izvesti firmama koje ga preradjuju u bio dizel
2.Zatrovano mleko unistiti
3.Uvesti zdrav i ispravan kukuruz i distribuirati ga seljacima
Za 15 dana krave ocistiti zeolitom i hraniti ih zdravim kukuruzom
4.Za period vremena dok se nova proizvodnja mleka ne ocisti i stabilizuje uvesti zdravo mleko i pustiti ga u prodaju.
Kraj
Sramota je da se gradjanstvo truje zbog necije nemarnosti i pricaju bajke kako je 0.5 aflatoksina bezbedno za ljude. Ajd za matore ne piju ga svaki dan ali za malu decu koja nemaju nikakav imunitet a moraju ga piti svaki dan. Pa proizvodnja bebi hrane na bazi mleka itd...
Posto ministri nemaju morala i razni toksikolozi koji pluju po svojim diplomama zarad nekih poena i pricaju da je sve OK, treba ih pod hitno smenuti i resetovati Srbiju ispocetka. E ovako bi se radilo u ozbiljnim zemljama. Sada ce se pojaviti poprskane jabuke pa mese i gde je tu konacno kraj za obicnog coveka....

Preddy Baer

pre 11 godina

Gdine Knezevicu, na vasoj poziciji jedino totalnog ****** ili potpuno bezobraznu osobu moze iznenaditi problem nastao sa mlekom a u vezi alfatoksina!

Da imate i najmanje casti i obraza, vec bi ste se odavno povukli sa te funkcije, ako vec sudstvo nece da se bavi vasim svinjarijama! U ozbiljnim zemljama bi vam vec bilo sudjeno za ugrozavanje opste bezbednosti, nanosenje stete poljoprivredi i ugledu zemlje u svetu!

nema tu rasprave

pre 11 godina

Dok su bili opozija ove iz SNS bilo je vise nego tesko slusati zbog primitivizma i bahatosti.
Sad kad su na vlasti samo zadaju niske udarce opoziciji.Preslo im valjda u naviku, jer samo to su i znali da rade tolike godine.
Prica o mleku, oni napadaju za nelegalnu gradnju.A sve je to pozidano u njihovo vreme, zbog takvih su upravo i dosli na vlast.

igysa

pre 11 godina

.. a danas nema ko ! svi su se prodali, svi su shvatili da nema smisla boriti se, nego aparat koji NE MOŽEŠ pobediti, koji je toliko ušao u sve pore kancerogeno, bolje mu se pridružiti i ugraditi i ućariti nešto jer "nisam više tako mlad da bih šetao i lupao u šerpe" ! i sa kime to ? Mladost nam je.. ma pogledajte samo televiziju i šta se pušta i šta se radii.. mislim da smo kao nacija, siguran sam od večeras, da smo potpuno gotovi i da ćemo nestati koliko smo moralno unakaženi, jer normalni i moralni su sada u apsolutnoj manjini i moraju da ćute jer i nema ko da ih povede u borbu kao nekada kada smo imali šansu, i protraćili je bojim se u narednih 50 godina, pred ovima koji sada licemerno likuju !

Gabi

pre 11 godina

....da nismo stigli da se pozabavimo tim stvarima i da nas je čitav ovaj slučaj (sa aflatoksinom u mleku) zatekao”, rekao je Knežević na sednici Skupštine Srbije.

A cime se zabavljao u okviru svojih ingerencija, bas me zanima? Dragi SNS fanovi, hocete li i sada, kada je ministar sam priznao da se nije uopste pozabavio i vasim zdravljem okriviti DS?

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Treba i da povećamo nivo radijacije na 7 mikrosiverta po satu ko u Fukušimi jer možemo i jer je korisno za odlaganje otpada i sl. Treba da stvaramo mogućnosti za dobru zaradu i sačuvamo naše proizvođače, odlagače opasnih materija i vlasnike deponija. U suprotnom ćemo i tu privrednu granu da upropastimo. Dobra ova domaća...

Miša, Bgd

pre 11 godina

Šta smo zaključii iz cele ove šarade oko mleka?

- Da je država usaglasila zakon sa EU pre par godina
- Da je to očigledno bilo samo slovo na papiru ( tačnije jedan zarez )
- Da je kontrola godinama bila prepuštena samim mlekarama
- Da država nema podatke kakvo smo mleko pili svih ovih godina
- Da će cela ova priča udariti po našem džepu kako god da se završi
- Da naša mlečna industrija nema mogućnost da proizvodi mleko ispod 0,05 ili da država nema mogućnosti to da kontroliše.

Ima još jena stvar koja se retko pominje a to je da je u Jogurtu, pavlaci, sirevima itd. dozvoljeni nivo aflatoksina 0,5 tj. kada smo prihvatili normu EU o 0,05 ona je važila samo za mleko, za mlečne prerađevine je ostala ista.
Licemerje je poželjna osobina kod svakog političara ovde... posle se čude što na izbore izađe manje od 40% ljudi.

бидермајер

pre 11 godina

Министре,ако је "алфатоксин" није лав,дајте лепо ОСТАВКЕ ,и ви и Ђукић Дејановић и тако редом дајте компетентним савесним људима да брину о србији ,најбоље би било да вас нема, срамото народа, који вас је изабрао а неуме да вас смени!!!

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Braćo jeste li se uželeli Turaka? E, otišli su oni davno, puteva skoro i nemamo, a kad pomisliš ne može gore, a ono može! Sad nas truju i još nas ubeđuju kako nam je u stvari lepo! Ništa, biće materijala za Ćele kule, a Turci ne moraju ni da se vrate. Ovima baš ide dobro i bez njih.

Analiticar

pre 11 godina

On je ocenio da je “čitavoj slici” doprineo rad tri lobija –... i treći lobi je politika i želja pojedinih stranaka da ugroze selo i seljake i naprave problem.

Kakav demagog. Zasto neka stranka zeli da ugrozi seljaka i selo??? Da je rekao zelja nekih stranaka da se promovisu ok ali ovo je takva glupost da ja ovom coveku vise ne mogu uopste da verujem uuduce jer se ocigledno bavi prosipanjem magle. Cilj svake stranke je da dobije sto vise glasova a ako neka stranka radi protiv sela i seljaka radi sama protiv sebe jer nece moci da dobije njihove glasove tako da je izjava ministra toliko besmislena da je svojstvena samo Srbiji.

ivan

pre 11 godina

Mozete da me kradete ali vam necu dozvoliti da mi decu trujete zarad bilo koje konpanije i bilo cijih interesa.
Upozoreni ste o mogucnosti da ce susa prouzrokovati povecanje aflatoksina i vi niste nista preduzeli.
Cak pored toga sto je ustanovljeno da tada vazece norme nisu primenjivane niko nije kaznjen za stavljanje u promet takvog mleka.
Politikanstvo je to sto sada rade SNS i SPS.

Patria

pre 11 godina

Nikakav problem, pre nego sto bilo cije dete umre od raka jetre u narednom periodu roditelji treba da posete gosp ministra i da ih pitaju da im objasni kako je to zdravo mleko uticalo da njihovo dete strada. Bezumnik...

cickavi01

pre 11 godina

Hahhahaha koja ste vi ***** politicari da nemam reci.
Znam da mi nece objaviti komentar ali ko saopsti da je ovoliki nivo toksina u mleku dozvoljen i da se nece menjati nezasluzuje bolju rec koju sam napisao u predhodnoj recenici.
Niste u stanju da proizvedete mleko u granicama od 0,05 pa podigli na 0.5 a sledeci put ce biti0,7 pa 1 pa 1,5

Sasa

pre 11 godina

Kazu da je to zbog spasavanja mlekara. A sta je sa nama koji pijemo to mleko? Da li smo mi i nasa deca manje vazni od proizvodjaca mleka.
SRAMOTA
Ako je tbrdio da je sve u redu, a pokazalo se da nije, TREBA DA PODNESE OSTAVKU I DA SE STIDI BAREM PAR GODINA!

andro

pre 11 godina

znaci pare su vam prece od zdravlja srbije..uplasili ste se glasova seljaka na izborima.verovatno je pala i neka provizija od mlekadzija.sta ste uradili da resite problem? nista!!! sram da vas bude...doci ce izbori ubrzo...na najbitnijem ispitu ste pali

nada ZR

pre 11 godina

Zalosno je pogledati skupstinu sala skoro prazna.Posle pauze za rucakpolako pocinje osipanje da bi u 19h jedna strana klupa bila potpuno prazna a druga poluprazna.Koga mi to placamo?

šampion

pre 11 godina

ma manje je bitno sto je vas aflatoksin zatekao i sto ste lose odradili svoj posao. nismo mi ni mislili da su najpametniji ljudi na ministarskim mestima.
bitno je to da si ti nas nagovarao da pijemo zatrovano mleko i da si tvrdio da nema vise od dozvoljenog a utvrdili smo da je 81,25% uzoraka imalo vise od dozvoljenog.
za ona mleka cije uzorke niste ni slali na analizu i dalje nista ne znamo.
a niste ni ponovo slali kad ste videli da ne valja.
logicno je da se salju uzorci na analizu sve dotle dok nemamo zadovoljavajuce rezultate, narocito onda kad vidis da toliki procenat ne valja.
i dalje mislis da dobro radis svoj posao ??????

stranac

pre 11 godina

Kad pocnu deca da umiru od kancer na jetre za nekoliko godine, nek ministar ode na sahranu, i roditeljima objasni kako je medija i politicke starnke krive sto jem je dete umrlo. Ovaj covek mora da ide, ovo je granica. Ako SNS hoce da bude ozbiljna stranka, sto hoce da radi za narod, onda mora da to pokaze. Ovaj Knjezevic je dobio ministranstvo zbog politicke duznost, i nista drugo. Sram vas bilo, SNS, i vi se praviite kao da ce nesto bolje dovesti Srbiji. Do sada, nista.

Pero Papacoder

pre 11 godina

a svemoguci prvi iznad prvog opet slag`o....on kazo da ce do 15. 3. 2013. biti vraceno na 0,05.....blago onima sto blazenog lazova ljube.......
a pjesnik davno rece: " Gledajuci u daljini konture na sceni, padaju mi na pamet vodene boje....umazane ruke lako se peru...."

Milan L. NS

pre 11 godina

Ova sednica je prilika da poslanici pokrenu raspravu o mesnoj industriji u Srbiji, i da se pokrene rasprava i o tvrdnji jednog od inspektora da je jedna klanica uvezla veliku količinu piletine bez ikakve deklaracije, i prodala u svojim maloprodajnim objektima, a da je taj inspektor zbog protivljenja tom uvozu dobio otkaz. Ovo nije bezazlena stvar, jer građani Srbije su pojeli tu piletinu sumnjivog kvaliteta, a ovaj klaničar je na tom poslu okrenuo ogromne pare, jer je tu piletinu kupio za budzašto, samo da se ne baci, a ovde je pustio u prodaju po malo nižoj ceni, i narod nagrnuo, jeftina piletina, a što je ona sumnjivog kvalitete koga to briga.

patriot

pre 11 godina

Neznm da ih nisu zatekle plate u ministarstu pa ne mogu da se snadju. Nema sankcija prema ministrima oni su IMUNI I NA AFLATOKSIN . Treba da snose sankcije od naroda i drzave kojoj prave gubitke u izvozu i ne samo u mleku vidite sta je sa vocem ...OČIGLEDNO JE DA ĆE MO I MI POSTATI IMUNI NA MNOGO ŠTA.

Slaviša

pre 11 godina

Siguran sam da ce kazna za ovaj propust biti adekvatna i da ce Vucic prvi podrzati,ali moram da istaknem novo ponasanje na politickoj sceni Srbije,a to je PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI,sto ranije nije bio slucaj jer su nam izgleda svi politicari bili bogom dani.
(RELJA013, 14. mart 2013 19:41)

Vidi Relja, što se tiče odgovornosti i ovi će profulati na kraju, a onda će biti priča kako su to radili iz najboljih namera, ali DS je toliko uništio zemlju da ništa nisu uspeli da urade, sve i da sede narednih 300 godina na vlasti.
Oni niti imaju odgovornosti, niti su je imali, niti će nešto napraviti, sve je suva reklama, pa ko "padne" dobro došao, a ko ne, njega će ubeđivati dok mu mozak ne isperu.
Očekujem uskoro kao u Severnoj Koreji, da uvedu samo jedan tv kanal u kom će vlast pričati o sebi i svojim dostignućima od jutra do mraka.

bezimena

pre 11 godina

Mene interesuje kada ministar planira da desifruje rezultate analize uzoraka mleka za koje je radjena analiza u Holandiji.
(Cica, 14. mart 2013 22:06)

Dotični je već rekao da nema nameru da saopšti koje se mlekare kriju iza "šifri", da im ne naudi... Gradjani su već bezlična "masa" koju je dozvoljeno masovno trovati.

"Njihove" izjave o tome da nam ništa neće biti od aLFaTOKSIČNOG mleka, iznošenje "podataka" o tome koliko je potrebno uneti mleka da bi evenutalno bilo posledica su bezočan ATAK na RAZUM, jer mi taj otrov unosimo i kroz druge namirnice iz kojih ga nije moguće eliminisati, a ko zna koliko će se još puta dogoditi u našem životnom veku da se taj OTROV opet pojavi u mleku, u ovakvoj ili većoj količini, ili nekoj drugoj namirnici. Kako tome garancije nema, DRŽAVA je DUŽNA da gradjanima obezbedi pravo na ZDRAVLJE u svakom momentu. Ako je vlast (oću kakim, neću kakim) odlulčila da zadrži dozvoljenu granicu od 0,5 mg/kg aflatoksina u mleku, onda bi NAJMANJE što mora da uradi za gradjane bilo to da obaveže mlekare da na ambalaži piše koliko tog otrova ima. Tek tada bi g-dja ministarka "zdravlja" mogla da kaže da je NAŠ IZBOR da li ćemo, ili nećemo, da se (ne)trujemo. Ovako ga nemamo.

BOJKOT je jedini način da pokažemo "mlečnoj" mafiji udruženoj s vlašću, da umemo da brinemo o sebi i svom zdravlju! Ono je u NAŠIM RUKAMA!

Mirko

pre 11 godina

@dejan
Mislis li da gradjani uopste treba da znaju sta je alfa, aflatoksin?
Ja mislim da ne treba, kao sto ne treba ni da znaju koja je kolicina cijanida smrtonosna.
U uredjenom drustvu gradjani se ne bave tim stvarima, ukoliko im to nije profesija.

stranac

pre 11 godina

Evo opet, svi su krivi, ali on, dr. Knjezevic nije. Ja ga zovem dr, Knjezevic, zato sto na njegovo mesto, kao ministar poljoprivrede, treda da bude dr. nauke poljoprivrede, a ne bivsi kosorkas, zatvornik iz DS stranke gde je skocijo u SNS. Mislim, sve mi je to cudno. Ali dobro, kazi te mi, kakve kvalifikacije ima dr. Knjezevic da vodi ministrastvo za poljoprivrede? Nema! Oci gledno je da ova vlada daje ministravtsva samo zbog partiske linije. dr. Knjezevic nije problem, on je jedna zalosna budala sto nije sposodan za njegov posao, nego vlada. Halo, gosp. Vucic i Nikolic, sto ste stavili coveka u ministarstvo poljoprivrede, sto nema pojim sta to znaci?

JoBanana

pre 11 godina

Ljudi ja ne znam zasto ste se uhvatili samo za mleko... Ako je kukuruz u pitanju, onda je zatrovano 80% proizvoda koje mozete da kupite u prodavnici. Cudno da niko nije pomenuo piletinu koja npr kljuca kukuruz. Ljudi prvo treba da se informisu koji sve proizvodi i u kom % sadrze kukuruz, preporucujem "Corporate food" dokumentarac... Truju nas na veliko a vas mleko brine.

i tako...

pre 11 godina

Neko je napisao komentar da je gdin. Knezevic najgori ministar poljoprivrede kojeg smo imali. Samo cu dodati da je imao izuzetno ostru konkurenciju u svim prethodnim ministrima koje ja pamtim, a eto uspeo je za samo 6-7 meseci da potone dublje od bilo kog od njih-pravi champion nema sta... - nasa muka, nevolja i nesreca je sto nas vec decenijama vode nesposobni i/ili lopovi , a to im sve mi sami omogucavamo- sramota treba da nas bude! Nejasno mi je, toliko pravih, pametnih i sposobnih ljudi imamo, zene su nam lavice, muskarci su zmajevi za likove i sa zapada i sa istoka, kad nasi ljudi emigriraju bukvalno procvetaju, a tu gde smo rodjeni dopustamo da zivimo ovako...srecom Bog nas cuva i toliko nam je dao i uvek nam daje, pa jos uvek nismo nestali, ko zna mozda cemo se jednom dozvati pameti i opravdati sve to.

neko ko pamti

pre 11 godina

Kod starih ljudi se odomaćio izraz ,hoštapler,što je ispod svih mogućih negativnih ocena za čoveka.A upravo nam se jedan grupa takvih ,predstavlja ,rugajući se svima ,od poštenih ,a neupotrebljenih stvarnih stručnih i obrazovanih i neuključenih u NEODRŽIVA OPRAVDANJA OVE SEKTE .Kako je uopšte moguće da se ova bruka i drskost ,bez premca ,zloupotrebljava u sitne stranačke svrhe ,a napada onaj koji se našao da otkrije pravu istinu NA VRAME OBAVESTI I UPOZORI ,ALI ,,NJEGOVO MIŠLJENJE JE ODBAČENO UNAPRED JER NIJE ,,MERODAVAN ,,U STVARI NIJE ČLAN ,,VODEĆIH STRANAKA,,.U šta nas vode,,ovakvi,,čuvari,,,vlasnika sa po tri krave .I sve ,,smo izvukli iz teksta naopako ,i nismo shvatili njegova zalaganja ,i svi imaju takva mleka,i ,,izvozimo u dve trećine zemalja sveta,i....ŠTA BI MINISTRI ,KOJE OVDE LAŽOV NAD LAŽOVIMA.ČIME STE VI ZASLUŽILI DA I DALJE BUDETE NA TIM MESTIMA A NE U ZATVORU ,NE SAMO DA SE SMENITE.Poslati faks glasi na ,,dr,, Kneževića , sa naglaskom ,,alarmantno,, i to je ČINJENICA , A NE POLITIČKA UJDURMA ,KOjOM SE TAKO BEDNO OPRAVDAVATE.NIko se još u ovoj Srbiji nije ovako ponašao ,NIKO.,,NIJE SE DOBRO SNAŠAO U DATOJ SITUACIJI,, JE PREVEDENO ,UHVAĆEN JE U LAŽI .Kao i Dejanovićka.U Parlament bi mogao da dodje OVAKAV SLUČAJ SAMO KAD SE MINISTRI DEBELO OGLUŠE O ONO ZA ŠTA SU PLAĆENI.E, prava doktorko i lažni ,,dr,, Kneževiću, za ovo se LETI IZ VLADE u normalnim zemljama ,očito da mi sa ovakvima duuuugo to nećemo biti.Za g.LJajića ,,svaka vam čast ,,u koje se kolo uhvatiste.

bez mozga

pre 11 godina

evropske zemlje van EU u kojima je nivo aflatoksina 0,05
-Albanija
-Bosna i HErcegovina
-Crna gora
-Makedonija
-Moldavija
i evo par primera zemalja van Eu i njihovih vrednosti
-Nigerija 0,2
-Kina 0,1
-Zimbabve 0,05
-Južna afrika 0,05
-Indija 0,3
i nije tačno da je granica aflatoksina u americi 0,5, za mleko je granica strožija nego u eu
MINISTAR LAŽE I SVAKO SA INTERNETOM I 10MIN VREMENA TO MOŽE PROVERITI
imate na linku
http://www.fda.gov/Food/GuidanceComplianceRegulatoryInformation/GuidanceDocuments/ChemicalContaminantsandPesticides/ucm077969.htm#afla
u americi granica za mleko je 0,5 ali PPB-Parts Per Bilion a u Evropi je 0,05 i PPM - Parts Per Milion, matematički to izgleda ovako
0,5 x 1 × 10−9 u Americi
0,05 x 1 × 10−6 u Evropi

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Jel to neko pomenu ovde Ustav? Ustav je Ugovor između građana i države. Čini mi se da jedna strana konstantno krši ili "zaobilazi" taj Ugovor. Čak se ruga sa istim.
...
Da vas podsetim samo ko je u one 3 tačke. Ne samo ministri, nego svi do čistačice po ministarstvima i upravama. Svi do jednoga se kriju iza Ugovora i sve njih mi plaćamo. Hoćemo li i dalje ili prelazimo na... da nikom posle ne padne napamet da tako z... ni do veka.

stranac

pre 11 godina

Ja sam se rodijo u Srbiju pre 60 i neke godine. Otisao u inostranstvo kao malo dete, i sada kao penzioner vratio u Srbiju - zato sto sam hteo da pomognem ovu zemlju, i da trosim moje valute ovde. ALI, ova drzava je jedna bedna sala. Ova afera s mlekom, je jedna bedna sala. Ministar poljoprivrede je jedna bedna sala. Mislim, necu da vredjam, ova drzava je je jedna bedna sala. Dobro, ja uvek mogu da se vratim u inostranstvo, ali mi je zao za Srpski narod. Kad vidim i slusam ministare kao Knjezevic, meni je zao, i vidim da Srbija ima daleko da ide dok ne dodje na neki svetski nivo. Ova vlada mozda proba da uradi nesto dobro, ali oni su bivsi radikali i komuniste, i sta oni znaju drukse da urade? Mislim, situacija u Srbiju je teska, i molim se da ce neki covek kao Djindjic se opet pojavi, mislim da ga ima, sto ce povuci ovu drzavu iz njene velike rupe.

aca

pre 11 godina

nemam reci sta se ovde desava rusi salju jabuke koje su otrovane crna gora vraca mleko koje je otrovano a ovi jos uvek pricaju da da je sve u redu skidajte celu vladu inace ce nas sve potrovati

Dusko

pre 11 godina

Secate li se slucaja kada je Milosevis koristio nekakvo hemijsko oruzje koje je uticalo samo na Albance,a ostali imuni da imuniji ne mogu biti.Sada slican imunitet imaju clanovi SNS-a,jedino njima od 0,5 nista ne moze biti,pa onda neka ga i piju.
Sta je 0,5 dizi na 5kg/lit.jesmo li mi Srbi ili ne!

teks

pre 11 godina

gospodo iz sns-a nastavite da pijete mleko ostajte mi zdravo ps sad vidim zasto je onaj master toliko pametan izgleda da alfatoksin povecava inteligenciju

Nikako ne lici

pre 11 godina

Slazem se da su proizvodjaci mleka na najvecem gubitku , slazem se i da treba da postoji neki prelazni period, ali se nikako ne slazem da ministar to u skupstini jednostavno saopsti bez obrazlozenja. To ni na sta ni politicki ni demokratski ni strucno ne lici.

NENA

pre 11 godina

Znate ko je tu jedini krivac i ko treba da snosi svu odgovornost , onaj koji nije prijavio zarazeni kukuruz i pustio ga je u prodaju da se zarazi sve ostalo uz taj kukuruz

zdravica

pre 11 godina

dole sa knezevicem a takodjet i sa ministarkom zdravja nisu nam potrebni takvi ministri koji nemaju nikakvu odgovornost prema narodu

Tvrtko

pre 11 godina

Bravo ! Nepokolebljiva, konzistentna, nepokorna politika bez dovodjenja u pitanje našeg državnog autoriteta i medjunarodne reputacije. Ti glupani u EU su uveli stroge standarde da bi nam zagorčali život a ne da bi poboljšavali zdravstvenu zaštitu par stotina miliona svojih ljudi. Jedino što bismo mi i dalje da se uguramo u to besramno društvo, ali pod našim uslovima.

andja

pre 11 godina

Ministar Goran Knezevic treba da bude smenjen jer je sarlatanski prisao ovom problemu.S druge strane bilo bi dobro da nam gospoda iz DS odgovore gde je zavrsio novac za laboratoriju koji su dobili.

Dragana

pre 11 godina

Nije nama samo mleko zatrovano, vec citavo trziste hrane. Standardi su nam takvi do sada bili, da se sve uvozilo, a nasa kvalitetna roba sikanirala. Krivim proslu vladu, koja nas je do svega ovoga dovela, da su forsirali domace proizvode ne bi doslo do kojekakvih problema.

merkurije mudri

pre 11 godina

A da izadjemo na ulice i izbacimo bandu napolje? to nikom ne pada na pamet? kukavice komentatorske, eto sta smo. i treba da nas truju!!!

OTPOR

pre 11 godina

Ovde nema mesta nagadjanjima i pretpostavkama.Dobili smo objasnjenja od ministra poljoprivrede i ministarke zdravlja i ja sam zadovoljna.
(malena, 14. mart 2013 23:13)

Da ti kazu ministar poljoprivrede i ministarka zdravlja da je zdravo za ten da ubacis glavu u wc solju, verovatno bi poslusala i bila zadovoljna. OTPOR gluposti, svi na ulice

Marija Biljić

pre 11 godina

Aflatoksin, koji se pojavljuje jednom u 50 godina, je trenutno tema za eksploataciju u ovoj zemlji i ništa drugo. Eksploatišu je politikanti, iz svojih dnevnopolitičkih razloga a ne zbog toga što ih je briga za moje zdravlje. Da ih je briga za naše zdravlje, kontrola kvaliteta SVIH namirnica na tržištu, ne samo mleka, bi i do sada bila mnogo rigoroznija. A oni su čak i EU lagali da u Nacionalnoj laboratoriji, koja je fantomska jer ne postoji, ima 130 zaposlenih ! Toliko su bili zabrinuti za naše zdravlje, da je samo do nedavno grnica za ovaj isti AFL bila ovih istih 0,5. Pa ako je to sada štetno, vada je i do sada bilo štetno. Licemerija i šarada bez granica. A šta je s mesom i prerađevinama? Kako to da je dopušteno da neka klanica iz NS ima sopstvenu laboratoriju, koja, kao posebno pravno lice, vrši kontrolu kvaliteta mesa i prerađevina te klanice, iz okvira te iste grupacije. Inspekcije prihvataju izveštaje o kvalitetu te laboratorije o ekstra kvalitetu smrdljivih i napumpanih proizvoda i pored očiglednog sukoba interesa. E ovu temu bi rado videla u sklupštini. Međutim, politički, to trenutno nije atraktivno, pa ni ne očekujem. Tako stvari idu kod politikanata. A do našeg zdravlja, kao teme, stalo im je ko do lanjskog snega. Ugasili su svaki vid kontrolisanja u ovoj zemlji. I sanitarnu i tržišnu inspekciju i mnoge druge, a ove koje su ostavili, ne rade svoj posao. Vidim da sad mnogi plaču i za SDK.

zorka

pre 11 godina

Velika je steta Srbiji napravljena, sa "aferom mleko", a cinjenica je da je problem postojao u celom regionu. Drugi su to "pametno" odradili, a ne kao mi, dozvolili smo da nam "politika muze krave".

vlada-so

pre 11 godina

šta je to čudno,pa smrt je njihovo drugo ime.od limenih sanduka iz devedesetih tek punoletnih mladića sada su evoluirali pa kreću od kolevki,a sve zarad da bi dva-tri ološa zaradila.
bojkot, zato što nas prave majmunima.

crni domino

pre 11 godina

Vucicu, sto ne menjas ovog bahatog neznalicu Knezevica?!
Cekas da nam se skupi pa da i tebe menjamo!?
Samo se ti igraj sa nasim zivcima...

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

@bez mozga
Upravo sam proverio, apsolutno si u pravu! U SAD je dozvoljena vrednost aflatoksina M1 0.5 mernih jedinica u MILIJARDU mernih jedinica! U EU je 0.05 jedinica u MILION mernih jedinica! U SAD je još strože nego u EU, ali naši nepismenjakovići ne umeju ni da pročitaju šta piše! Pa ovo je užasno, mi imamo krajnje nepismene ljude na vlasti. Ili to, ili nas lažu. Neka sami izaberu šta im više odgovara - da lažu ili da su nepismeni. Mesec dana nas ministar ubeđuje kako je naš standard u skladu sa SAD, a zapravo ni EU standard nije tako strog kao onaj u SAD. I niko iz stručne javnosti da se oglasi!?!?!? Svakako - nama se crno piše šta god da je u pitanju. Au, koga mi imamo na vlasti i u odgovornim institucijama...da se naježi čovek.

Swedenonline

pre 11 godina

knezevic se opasno zamera svima koji imaju malu decu i bar malo mozga... sta mu je to potrebno?
(ja, 14. mart 2013 23:28)..

o da, a njega bas zabole sto se nekome zamerio kad nikad nece to ni saznati, bas ce tvoj glas da se cuje daleeeko odavde .. na ulicu bre, pokazite da ste dostojna ljudska bica!

Калвиниста

pre 11 godina

Шта мислите, је ли случајно што баш сад крећу и Фарма и Велики Брат? Сад ће народ да се забави простаклуцима, очас ће млеко бити заборављено!

luda zemlja nacisto

pre 11 godina

prosto neverovatno kako knezevic nije u stanju da da makar jednu izjavu koja ima veze sa zdravim razumom. spasavamo mlekare - time sto trujemo decu, spreceno stvaranje crnog trzista - covece pa tek ce ga sada biti, ti ga tek otvaras!!!

klenga

pre 11 godina

kolko to obraz mora da bude debeo,koliku količinu podlosti da ima,koliko bezkarakteran da bude i da stalno govori da je mleko bezbedno...koliko srebrnjaka to košta i gde će mu duša,ako je uopšte čovek i kršten...i šta sa svim onim robotima iz sns-a,koji zaluđeni i propranih mozgova ,slepo veruju ovim prodanim dušama i nastavljaju da truju svoju decu...sinoć,na kopaoniku,jedan tajkun ladno kaže,mleko je bezbedno ,još se niko nije otrovao...tolika bezprizornost,bahatost,nadrealna nadmoč nad i prema nama glupacima,bolje reći,ovcama,samo pokazuje njihovo uverenje da sa nama mogu da rade šta god hoće,kad god i kako god požele,jer u ovoj državi nema pravila,zakoni se kroje za njih,sudovi i policija su samo za nas...i,po stoti put ponovljam,sve smo to zaslužili...

klenga

pre 11 godina

nikada nisam ni očekivao ništa drugo od ove vlade,opravljene na izdaji,laži i obmani, nego da nas vrača unazad....sistem vrednosti,obrazovanje i vaspitanje koje poseduju,kao i nedostatak inteligencije i kulture,morao dovesti do ovoga što nam se danas dešava,da namerno trujemo sebe,i što je još gore,našu decu...nadam se da Bog sve to vidi i da će po zasluzi ,svakoga ocenjivati,nagrađivati i kažnjavati...ako i On uopšte još hoće da nas pogleda...

Kengur

pre 11 godina

Dođite u Australiju, ovde je 0.0125 standard... ili se aktivirajte pa menjajte stvari iznutra. Zbog ovakvih stvari se izgleda ipak neću vratiti u otadžbinu.

Icarus

pre 11 godina

Mmm sto je dobro rumunsko mleko i oni imaju 0 dozvoljeni nivo, ne 0.05 ili 0.5! Ko je ovde lud? A vi gledajte sta pijete i sta dajete deci.

Mile mlekadjija

pre 11 godina

Hvala ti ministre Knezevicu, ti si nas covek. ,,Salford,, - ,,Denjub fuds grup,, Zahvalnost ti duguju nase mlekare ,,Imlek,, ,,Suboticka mlekara,, ,, Novosadska,, ,,Zemunska,, ,,Impal,, Zajecar.... Uslovi ce se promeniti kada ,,Salford,, rasproda mlekare, a to mu je u planu.

senadin

pre 11 godina

Ovo je još jedna potvrda koliko je bitno ulaganje Arapa u srpsku poljoprivredu. Ovaj problem je nastao zbog lošeg kvaliteta kukuruza, a kao posledica velike suše. Investitor iz Emirata će 100 miliona dolara uložiti u sisteme za navodnjavanje, i ne samo da će zemljište koje je kupio, ili uzeo u zakup, opremiti sa tim sistemima za navodnjavanje, već će za te svrhe odobravati i povoljne kredite individualnim poljoprivrednim proizvođačima, tako da za 4-5 godina, ovakav problem sa mlekom se u Srbiji više neće moći desiti.

misljenje

pre 11 godina

Ovde se lajkovanje vrsi po automatizmu i to ocigledno..Nikad se ili mnogo retko desava da se o ovoj temi bas svi izjasne isto a da je nula za suprotno misljenje...Cudno je sve ovo...Da li je na delu ponovno laziranje i manipulisanje sa javnim mnjenjem...Ako jeste predstavlja samo laznu iluziju a laz ce kostati one koji se zaludjuju..I kad se probude iz laznog sna...a oni vi sami sa sobom...Covek kome mozak ne sluzi za razmisljanje...nije covek ,vec robot...

dule

pre 11 godina

Trazili sta novu vlast ali stara nas bar nije ovako zezala,i davala nam otrovan kukuruz,mleko puno kancerogenih materija.Na sledecim izborima glasajte za Ds i bice bolje,a ja ovoj vlasti,vladi,ovom ministru ne verujem ni rec,i mleko i mlecne proizvode necu kupovati duze vreme,a ko ce propasti bas me briga,dda se trujem necu,neka se oni truju ali i oni piju strana mleka,osvestite se ljudi.

Ja vooolim mleko

pre 11 godina

Isti problem imaju ili su imali u zemljama u okruženju. Tamo, pretpostavljam, niko ne govori ni o kakvim zaverama već rešava PROBLEM. Ministar Knežević problem ne ume da reši osim na papiru, pomeranjem decimalnih mesta. Neka, zato, odmah da ostavku. Odmah. Pa da razgovaramo s nekim drugim, ko govori istinu. Nismo toliko nezreli, a imamo i, nažalost, dovoljno iskustva sa bolnim istinama.
Mleko NIJE potpuno zdravo, nemojte nas praviti budalama, pićemo ga manje ok, znamo da nećemo pomreti ok, ali "Kako seješ (kukuruz), onako ćeš i žnjeti (mleko)", to zna čak i Knežević, a mi dobro znamo kako se podnosi rizik 'junk' hrane do boljih vremena i boljeg mleka.

Mile mlekadjija

pre 11 godina

Knezeviceva dilema - DS ili SNS, pitanje je sad. Izasao iz DS-a, usao u SNS. Ako ga smene, a morali bi, preletece on caskom u SPS. Ako ga i odatle izbace, pokusace taj u SPO-u i sve tako u krug do penzije, a mozda i ne, jer pije zatrovano mleko. Ni morala ni obraza taj nema, a znanja pogotovu.

danko

pre 11 godina

Ovakvi propusti su se dešavali i u vreme vladavine DS-a, ali tada Ješić i DS nisu pokazivali toliku brigu za zdravlje ljudi kao danas.Trebalo bi malo dublje ići u istrazi da se vidi početak cele priče.

Ivan

pre 11 godina

To sto je u madjarskoj dozvoljeno 0.00, znaci da ako oni dobiju mleko sa 0.4, umesto da ga bace, oni ce izvoziti u Srbiju po jeftinijoj ceni, tek da ne bace.

ne kupovati jedini nacin

pre 11 godina

kakva gnusna laz i amaterizam u izjavi ministra pa sa tim procentom afla toksine gde ministar misli da izveze mleko i mlecne proizvode i kako onda misli da spasi male proizvodjace mleka a nama ostaje samo jedan nacin da bojkotujemo kupovinu mleka i ostalih mlecnih proizvoda dok se aflatoksin ne svede na 0,05µg/kg i za kaznu dok ne pojeftini bar za 30 dinara

striker

pre 11 godina

Znaci neka se gradjani i dalje polako ali sigurno SVESNO truju samo nikako nemojte da optuzite one koji su budjavi kukuruz umesto na deponiju ubacivali u stocnu hranu, a oni koji su to trebali da kontrolisu nisu radili svoj posao
A sto ne objave rezultate iz Holandije!
Vecih licemera od ovih u sadasnjoj vladi odavno nije bilo.

crni domino

pre 11 godina

Pitam se ko dozvoljava ministru da preti pojedincima sto su obelodanili povecano prisustvo kancerogenih supstanci u mleku?!
Pitam se zasto Predsednik skupstine dozvoljava da ministar javno preti poslanicima i pojedincima i stalno kaznjava DS i LDP za upotrebljene metafore u stilu govora.
Pitam vlast sto odmah ne menja ove politicke barabe i nesposobnjakovice koji ovako vladaju skupstinom i uredbama povecavaju dozvoljene nivoe kancerogenih materija , a postoji efikasan postupak smanjenja istih.
Zakljucujem da Srbija ima jako, jako nesposobnu vlast koja ce biti smenjena samo miloscu bozjom!

jelena jsm

pre 11 godina

Ovo je primer kako treba, Skupstina, kao najvisi organ vlasti u Republici, da radi.Bez obzira sto je to bila incijativa opozicione stranke, kada je u pitanju, bezbednost hrane, otvoreno, o svemu raspraviti.

stranac

pre 11 godina

FU, malena, ti si jedan robot sto veruje sve sto ti vlada kaze. Zbog ljudi kao sto si ti, Srbija je kakva je. Probudi se, i otvori mozak. Mozda ce malo da boli, ali ce ti biti bolje. Stare komuniste/socialiste moraju da idu, ne samu licno, nego u glave naroda. To je bio los i zlocan sistem, i vreme je da se Srija promeni. Ako tako ne mislite, onda ce Srbija cekati dok svi komuniste/socilaiste umru, i onda , napred i bolja zemlja.

mozes da biras gde kupujes

pre 11 godina

Treba mleko da se kupuje u Madjarskoj i Hrvatskoj. Madjari imaju 0 dozvoljenu kolicinu aflatoksina a Hrvati se drze EU standarda od 0.05 ug.
Kada je u Hrvatskoj pronadjeno mleko (sami su nasli, niko ih nije "poterao" kao u Srbiji) s blago povisenim aflatoksinom (jedva nesto vise od 0.05 ug a ne 10x vise ko ovde) odma je povuceno i spaljeno, prestali su privremeno da otkupljuju, besplatno podelili ispravnu stocnu hranu i zamenili onu sa povisenim aflatoksinom. Tek kada se nivo aflatoksina na farmama stabilizovao ispod dozvoljenih granica nastavili su s otkupom mleka.

olivija

pre 11 godina

opozicija moze da kritikuje koliko hoce, ali i dok su oni bili na vlasti jeli smo iste otrove... sigurna sam da ce nova vlada na celu sa sns-om resiti konacno pitanje toga sta mi jedemo?

бидермајер

pre 11 godina

Srbija nije banana ha ha ha

On je naglasio da se se na ovaj način šalje poruka da je Srbija odgovorna država i da ima Vladu koja na ozbiljan način brine o svojim građanima i da je je parlament odgovorna institucija koji će na ozbiljan način sprovoditi kontrolnu ulogu nad članovima vlade.

Filip A.

pre 11 godina

Odlicno. Sad neka ova komedija od skupstine pronadje krivca za pokretanje nicim izazvane afere o mleku. Svesno se unistava mlekarska industrija. Kakvi ljudi, sve bi uradili za jos 4+ godine u fotelji.

Persefona

pre 11 godina

Mleko je bezbedno kao i ono sto smo proteklih godina pili.Sada se nekom svidelo da ovo mleko ne odgovara i da izvuce benefit od toga.Seljak je najvise stradao ,ni kriv ni duzan.Onda je drzava odlucila da mu pomogne i otkupljuje i takvo "neispravno" mleko.

Aconi

pre 11 godina

Ne moze jedan covek, u ovom slucaju Knezevic, da bude odgovoran za probleme koji traju jako dugo, a on je tek oko 6 meseci na poziciji ministra...

TJMM

pre 11 godina

I dalje mislim da je afera s mlekom prenaduvana.Kneževićeva je najmanja odgovornost,treba da ostane tu gde jeste, smetate im zato što ste savesni i dobro radite svoj posao.

zex

pre 11 godina

Tek sada, moze da se sagleda pogubnost odluke o pustanju Ministra Knezevica na slobodu.
(Boban, 14. mart 2013 18:37)
sta vama nije jasno?Ministar je rekao da nije moguce naci pravo resenje i to je tacno.reci mi kako to da su sve demokrate pile mleko od 0.5 do 2011 i niko se nije bunio,susa je bila i 2007,2008,2009 g. niko nikada nije pomenuo mleko.sada odjednom mleko je otrovno za nas a za druge nije.odjednom je nova vlada kriva zato sto je poljoprivreda unistena za vreme ds-a.

rada palada

pre 11 godina

Ova se priča mnogo izlizala.Poljoprivreda kao i sve ostalo,nije uništena juče.Znamo svi koje uneo paniku među građane,a ista ta žuta banda i u vreme svog razaranja Srbije je pila to isto mleko koje je tada valjalo,a sad je kao pogubno.

miladin

pre 11 godina

jedino srbima smeta mleko od 0.5.a do pre dve godine svi vi koji udarate minuse niste imali pojma koja je granica aflatoksina i sta je aflatoksin.pili ste mleko koje je imalo o.5 poslednjih 100godina i nije vam smetalo,sada vam smeta jedino vlast i zato je podignuta tenzija.ja imam decu i kupujem mleko kao i ranije,znam da je sve u redu.postoje mnogo gore stvari od mleka

Aleksandar

pre 11 godina

Da je ista normalna drzava Knezevic bi vec dao ostavku i stanje se sredilo. Nego, nesto ne vidim da ljudi izlaze na ulice povodom ovakvih svakodnevnih idiotizama koji unistavaju nas i drzavu. A mogu da se skupe kada nasi sporisti dobiju neku medalju. Vazno je da se bodri videoigrica, a da se bori za zivotnu egzistenciju, to ne. Eto koliko smo prolupali.

Evropejac

pre 11 godina

Sta je sa ovom opozicijom.Izgleda da precutno odobravaju trovanje naroda.Pozovite narod na ulice pa da postanemo deo Evrope.SRAMOTA, resili da uvale zatrovani kukuruz pa to ti je.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Ако хоћемо у ЕУ онда је и нормално да морамо да се навикнемо на њихове стандарде.

Novosadjanka

pre 11 godina

(ZoranNS, 14. mart 2013 18:29)

Sa kakvom konstatacijom ce gospodin Jesic da izadje pred gradjane Novog Sada, sta mu je sledece na umu!?

M012Z

pre 11 godina

Mi smo svih ovih godina pili veoma sporno mleko, to sto Srbija nema od bruke i srama labaratoriju je glavni skandal koji nije iz perioda ove vlasti. Kako da se vrsi kontrola ljudi, ako nema mogucnosti?! Knezevic je po mom misljenju neduzan, ovo nije nov problem, ali ce nadam se ova vlada uspeti to da prebeodi.

aflagluposti

pre 11 godina

Mislim da su građani odavno shvatili šta je istina u celoj priči, a to svako može da utvrdi jednostavnim posmatranjem normalnog prometa mleka u marketima...

Julija

pre 11 godina

Lepo od njega što je voljan samo ja bih da pitam kakvu odgovornost da snosi? Za koju krivicu? Postoji li krivica? Ovo više nije ni smešno već žalosno! Manite se više gluposti!

Akacija V

pre 11 godina

Slažem se da možda treba sniziti procenat afla toksina,i sa 0,5 vratiti na 0,05 kada se za to ukaže realna mogućnost.Ali se pitam sa kojom pozadinom je podignuta čitava medijska hajka,obzirom da smo decenijama konzumirali mleko sa procentom od 0,5 po litru?

ŠEVARIKA

pre 11 godina

Vlast u prethodnoj deceniji je tolerisala i uvoz GMO sojine sačme koja je posle prodata seljacima, a meso od stoke koja je hranjena ovakvom sojinom sačmom je završila u mesnicama, i pojeli su ga građani Srbije, ali ja se nadam da će sa dolaskom ove vlasti da se uvede red i u industriji stočne hrane u Srbiji.

Dusan

pre 11 godina

Politicari su uspeli da uniste jos jednu granu proizvodnje. Jos malo je ostalo vredno u srbiji, ali ne brinem se. Nanjusice oni i to, pa ce i to unistiti. Sta km je mleko zgresilo, stvarno ne znam. Moglo je i na drugi nacin da se zavrsi ova politicka igra.

Nikola

pre 11 godina

Ne razumem potrebu nekih ljudi da od problema sa mlekom stvore politicku krizu.To nije nesto sto se desilo juce,a kada bi krenuli da ispitujemo nasli bi sigurno jos stosta "zanimljivog".Prema tome pustite Knezevica ,gledajte kako je do toga doslo i sta ciniti ubuduce,jer ovo nije novi problem.

KiM je nesto vaznije nego mleko

pre 11 godina

Sta vam je bre? Pa mleko je mleko, zdravo, bolje od sljivovice.
Sada nije pitanje mleka, nego KiM-a. Zar ne vidite da nasa vlada je zauzeta sa KiM-om, pa moraju putovati, cas u Brisel, cas u Minsk, pa Atinu, itd.
Cekajte malo, doci ce i vreme da se bavimo sadrzinom i cistocom mleka.
Za sad, popijte to sto je na raspolaganje. Ako necete, ne morate piti.

LJILJANA

pre 11 godina

Kakvi su nam ministri bili na čelu ministarstva poljoprivrede, dobro nam je poljoprivreda i ovakva kakva je. Jedan bivši ministar poljoprivrede je na robiji, a drugi se jedva izvukao, a u međuprostor je uskočio Dušan Petrović ne bi li se i on malo osposobio za poljoprivredu, pošto ništa o poljoprivredi pre toga nije znao, i mi se čudio gde nam je poljoprivreda danas.

boro tomić

pre 11 godina

Dosad se već proširila u Srbiji skrivana istina da skoro ceo svet osim EU (kojoj stroge granice služe umesto carinske zaštite) koristi u ishrani mleko sa dozvoljenih 0,5 mikrograma, pa to i nije više zanimljivo. Legalizacija je već druga stvar i tu leži potencijal za bolju naplatu poreza i oživljavanje tržišta nekretnina, tako da očekujem da tu dođe do konstruktivnih rešenja koja nikako neće ići na štetu pravne sigurnosti građana.

Sale

pre 11 godina

Tu pricu su podmetnuli oni koji su uzeli debele pare od lobija kako bi se u srbiji uvela GMO hrana. Pa pitajte Gospodina Jesica ko ga finansira!

laboratorije

pre 11 godina

Ma shvatili smo mi odlicno...Drzite nas da smo ipak promucurniji, nego sto mislite...Nemoj te nas potcenjivati.Kad se rese sve pljacke i korupcije ,onda bi trebalo osposobiti laboratorije i ispitivati redovno i mleko i svu ostalu hranu...ovako je sve samo, drz vodu dok majstori odu!!!!!!!!!!!!!

Profesor

pre 11 godina

U prirodi ništa nije crno ili belo, priroda je mnogo više od toga i prepuna je šarenila, tako su i ove brojke jako relativan pojam a mleko koje pijemo danas nije ni malo lošije od onoga koje smo pili pre dve, pet, deset ili trideset godina. Plesnivog kukuruza bilo je uvek i biće ga i dalje, na proizvođačima je da savesnije kontrolišu hranu kojom hrane svoja grla, a mislim da je sve oko mleka bila politička igra i rat uvozničkog lobija protiv domaće proizvodnje.

klac klac klackalica

pre 11 godina

Svi smo napali na ovog coveka,svaka njemu cast sto je stoicki izdrzao ovoliki medijski pritisak.Smatram da ce problem sa mlekom biti resen u skorije vreme i zato nemojmo vise kritikovati samo jer problem nije nastao od juce.

Nikola

pre 11 godina

Oni koji su doneli taj zakon za 0.05 to nisu proveravali dok su bili na vlasti, a sad su se odjednom setili i naravno da smo dosli u ovu situaciju

stranac

pre 11 godina

Kako ja znam, vlada bi trebala da resi sve probleme u isto vreme. Kakve veze ima Kosovo sa aflatoksina u mlekom? Dali Srbija ceka da gosp. Vucic resi situaciju u KiM, i otrov u mleku? Mislim, to je zalosno. Sta onda rade nasi ministri, ko nji kontrolise? Kakva je ovo vlada ako covek ispod premijera sve resava? Srbija je uvek bila luda drzava, ali danas je presla ludilo, danas je presla ludacke granice.

stranac

pre 11 godina

ja do daljnjeg kupujem samo mleko uvezeno iz madjarske. zbog 0.00 aflatoksina. pa bilo to vaxmo ili ne, ako nas seljak nece da se prilagodi, neka propadne. za moje pare necu dobrovoljno trovati sopstvenu decu.
(ja, 14. mart 2013 23:54)

A gde kupujes to mleko? U Srbiji, ili ides u Madjarsku?

Kostas

pre 11 godina

Ma da, a sad to sto su unazadili proizvodnju mleka za par godina to nikom nista. Vazno da su se skupili politicki poeni na gomilu. Sramota.

Kamcatka

pre 11 godina

Pa,mleko je zdravo,isto kao sto je bilo i pre godinu dana.Ovo je sve naduvana prica kojom su odredjene stranke pokusale da se uhvate za slamku spasa!

sa mozgom ali bez članstva u DS

pre 11 godina

u americi granica za mleko je 0,5 ali PPB-Parts Per Bilion a u Evropi je 0,05 i PPM - Parts Per Milion, matematički to izgleda ovako
0,5 x 1 × 10−9 u Americi
0,05 x 1 × 10−6 u Evropi
(bez mozga, 14. mart 2013 22:27)

Pa koliko imaš mikrograma u jednom litru majstore "bez mozga" (ovo nije uvreda nego njegov nick)!? Da pomognem, milioniti deo od hiljadu grama je ppb ili particle per billion ili na srpskom milijarditi deo. Znači u USA je dozvoljeno 0,5 mikrograma po litru, kao i u Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini... svi izumreše koliko vidim, a?

sarulja

pre 11 godina

Ministre Knezevicu, idite u posetu kod svog hrvatskog kolege i naucite kako se reaguje u kriznim situacijama. Prestanite politicko prepucavanje sa DS-om i problem svedite na strucan nivo. Smanjivanje nivoa aflatoksina u mleku ne treba da rade politicari. Vi samo treba da iz budzeta izdvojite sredstva za to. Bez patriotske pompe i bez pretnji uzbunjivacima ( jer uzbunjivaci kad je korupcija u pitanju jesu zasticena "vrsta"). I, za kraj, poslusajte predsednika stranke, jer je on gradjanima obecao da ce se nivo aflatoksina u mleku vratiti na evropsku granicu.

Masinica

pre 11 godina

Konacno ce danas gradjani Srbije saznati pravu istinu, kako i dolikuje jednoj ozbiljnoj Drzavi da se o svemu rasprava vodi u najvisem Domu Skupstini.Bez obzira sto je inicijativu podnela opoziciona stranka.To je znak da Drzava funkcionise.

Ne bis in idem

pre 11 godina

O,da li ce se ovim staviti tacka na tu "aferu"?!Mozak nam je ispran u proteklih mesec dana kako mleko nije zdravo,kako deca ne treba da ga piju...Znam samo da ja to mleko pijem i sada,smatram da su besmislice to sto je opozicija pricala,ali misljenja su podeljena...

Desimir

pre 11 godina

Ocekujem da ce se posle ove sednice iskristalisati ko su oni koji su pokušavali da na politički, ili neki drugi način, profitiraju i ugroze proizvodnju u našoj zemlji, i da cemo i ja i drugi građani shvatiti šta je realnost i šta je istina vezana za ovu temu.

Sara Z

pre 11 godina

Afera" mleko" je poprimila više političku konotaciju,nego bilo koju drugu.Tužno je što su neki skloni da manipulišu građanima,stvarajući razne afere, zarad nekih sebi svojstvenih razloga.

V

pre 11 godina

Pa dajte ljudi, nemojte biti naivni, ko zna koliko godina unazad konzumiramo razne namirnice sa povisenim nedozvoljenim supstancama, samo se to koristi u odredjenim politickim momentima, kao propaganda protiv ovih ili onih. Zar stvarno mislite da Jesic (citaj: bilo ko drugi) brine za zdravlje nas u ovoj drzavi? Razmislite koga branite, napadate, i zasto? Niko od njih sigurno nece stati u odbranu nas gradjana i nasih prava.

JOVANČA

pre 11 godina

Eto, i to je ispunjeno. Sada će opozicija imati priliku da optužuje, kritikuje i slično. Nadam se da će uz to izbaciti bar jedan pametan predlog, pošto se do sada sve svodilo samo na diskreditaciju ministra i kritiku vlade, dok je mleko ostajalo u drugom planu.

pozdrav

pre 11 godina

Zar ne mislite da ste malo dosadili narodu? Zar ne vidite da se mleko i dalje kupuje? Ajde dajte sad neki novi spin, ovaj smo izvalili.

RELJA013

pre 11 godina

Siguran sam da ce kazna za ovaj propust biti adekvatna i da ce Vucic prvi podrzati,ali moram da istaknem novo ponasanje na politickoj sceni Srbije,a to je PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI,sto ranije nije bio slucaj jer su nam izgleda svi politicari bili bogom dani.

Kamcatka

pre 11 godina

Pa,mleko je zdravo,isto kao sto je bilo i pre godinu dana.Ovo je sve naduvana prica kojom su odredjene stranke pokusale da se uhvate za slamku spasa!

Sunčica

pre 11 godina

Meni to ništa ne smeta i ne verujem ni malo u te priče o otrovnom mleku ili kontaminiranom, kako li ga već zovu. Toliko nam je sve nezdravo da je mleko najmanje...

malena

pre 11 godina

Ovde nema mesta nagadjanjima i pretpostavkama.Dobili smo objasnjenja od ministra poljoprivrede i ministarke zdravlja i ja sam zadovoljna.

Kosta

pre 11 godina

Kad pocnu deca da umiru od kancer na jetre za nekoliko godine, nek ministar ode na sahranu, i roditeljima objasni kako je medija i politicke starnke krive sto jem je dete umrlo. Ovaj covek mora da ide, ovo je granica. Ako SNS hoce da bude ozbiljna stranka, sto hoce da radi za narod, onda mora da to pokaze. Ovaj Knjezevic je dobio ministranstvo zbog politicke duznost, i nista drugo. Sram vas bilo, SNS, i vi se praviite kao da ce nesto bolje dovesti Srbiji. Do sada, nista.
(stranac, 14. mart 2013 23:02)

Koliko su ljudi naivni, to nije normalno!! Ja pijem ovo srpsko mleko 40 godina i jos sam, haval bogu, zdrav kao dren!! Raspitaj se malo koliko vremena treba da se unosi aflatoksin i koje su dnevne kolicine u pitanju da bi ti se dogodilo nesto!! Da li si ikada pijeo pastetu, virslu, da li si ikada popio koka kolu?? Razmisli sta ima u tim proizvodima!!

D11

pre 11 godina

I ti misilis da ce tvoje dete biti zdravije ako ne bude pilo mleko koje pije pola sveta sa istom granicom aflatoksina?? Dajte ljudi manite se vise tih prica...

VALJA

pre 11 godina

Srbija treba da ima svoji nacionalnu labaratoriju, i imala bi je da se nije toliko kralo. Samo je onaj lik iz Kaća je oštetio državu za 320 miliona evra. Koliko se moglo nacionalnih labaratorija izgraditi od tih para? Tada ne bi u Srbiji Milija Babović i Goran Ješić pregledaju mleko u labaratoriji Milije Babovića i rezultate određuju u zavisnosti da li im odgovara vlada Srbije, ili ne, pa ako je na vlasti DS onda je mleko ispravno, a ako je na vlasti SNS onda je mleko neispravno.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Ispravka od mene za ,,bjelorus,,manje jeste ,ali je i manje opasno.0,5 JE OPASNIJE OD 0,1.SORY.Pet destina je više od jedne desetine ,bar se to mora znati ,a mene ovakva ,,podrška ,,,, izbaci iz cipela,,.

maki

pre 11 godina

Gospodina ministra Knezevica treba HITNO smenuti jer on nezna vise sta radi. Covek je neverovatan. Umesto da se pridrzava Evropskih standarda za mleko on uvodi standarde Srbije koji su stariji nego sto je on. Bilo bi dobro postaviti ministre na ovakvom mestu koji ce se starati o kvalitetu hrane koje ce konzumirati njegova deca. Ovo mleko neka i dalje pije Knezevic.

Vlasta

pre 11 godina

Jedni spustaju/podizu nivo aflatoksina zavisno od raspolozenja, ovi drugi davali su mi mito/nisu mi davali mito odakle vam sad to. Velika parodija ozbiljne drzave. Razmisljam ko ce nadoknaditi svo to prosuto mleko?! Klasicna borba za prevlast.

MM84

pre 11 godina

Apsolvirali smo, mleko nije štetno po zdravlje.Sve je to politika, danima se piše o mleku, blati se Kneževićevo ime, a niko ne vidi da je ova vlast uradila više za par meseci, prethodna nije za 12 godina.

Vladimir

pre 11 godina

Da li je moguce da ljdu ne shvataju da mi ovakvo mleko pijemo decenijama?? Ja sam odrastao na selu i znam da je bilo tog "cadjavog" kukuruza svake godine kada je bila susa a to je bilo jako cesto!! Ovi sto pisu da ce kupovati mleko u Majdarskoj koje je, navodno, sa 0,00 aflatoksina ne razumeju da je to mleko od krava koje se hrane gmo kukuruzom, ako je to zdravo ja im skidam kapu!! Ovaj smesni ministar svakako treba da ode jer se pogubio, bez obzira na ovu aferu sa mlekom stanje u poljoprivredi je katastrofalno a on jos uvek nista nije uradio da popravi oni sto su nam ostavili zuti!!

StrunfKefalo

pre 11 godina

Slusao sam danas minister i njegovo izlaganje. Sve mi se cini da je ova stvar stvarno product politike i politickih mahinacija.

Orka87

pre 11 godina

Toliki napadi na SNS minister. Ne znam, ali stvarno mi tu nesto ne stima. Danas sam slusao njegovo izlaganje u Skupstini ii ma stvari koje ukazuju da je cela stvar namestena samo da uzdrmali Vladu.

Kosmos

pre 11 godina

Mnogo se velika prašina digla oko mleka,verovatno i prevelika. Naravno da treba neko da odgovara za to,ali ima ko da se bavi time,a to sigurno nisu mediji.

Swedenonline

pre 11 godina

I ja i svi iz moje porodice prestali smo da kupujemo mleko i mlečne proizvode, iz revolta. Kupujemo proverene uvozne proizvode. Dokle god ljudi budu pristajali da kupuju otrove, oni će nas trovati.
(Samo po džepu, 14. mart 2013 20:06)

... naivno brate naivno, sta je to njima, pitace Kostica sta i kako, te ce lepo da prepakuju madjarsko i prodaju kao nase, eto, resen problem, nema "uvoza", kupujemo domace, svi vuci siti i ovce na broju. ccc

Bojan

pre 11 godina

Neki pisu da ne kupuju mleko, misle da je zdravije ono iz eu koje je gmo, svako ima svoj izbor!! Koliko sam video u mojoj okolini ljudi kupuju kao i do sada, drago mi je da nije uspeo ovaj politicki pokusaj opozicije da se opet udari na seljaka!! Sta li ce sada da smisle, mozda da je hleb otrovan jer i to su zitarice, bila je susa ovo ono...cekamo novi spin!!

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Za ,,blelorus ,14 03,23,33.Koje li je škole ovaj ,,stručnjak ,,pohadjao da mi je znati kad mu je 0,1, manje od 0,5.I to zamislite ,u Belorusiji,mora da je trknuo da tamo proveri.E takvi su ,,anketirani,, .SLIKA I PRILIKA. No coment.

pipi ja

pre 11 godina

E necu ti ja kupiti vise mleko pa nek budem jedina a kupovala sam samo tako.Muka mi je vise da se svako izivljava na meni a kamoli na mojoj deci.Evo vec mesec dana bez mleka i kao da ga nikad nismo koristili .Mar.u p.... m.......

Аngel SM

pre 11 godina

Ипак је ту упитању здравље које је најважније.Треба добро размислити.

TJMM

pre 11 godina

I dalje mislim da je afera s mlekom prenaduvana.Kneževićeva je najmanja odgovornost,treba da ostane tu gde jeste, smetate im zato što ste savesni i dobro radite svoj posao.

Persefona

pre 11 godina

Mleko je bezbedno kao i ono sto smo proteklih godina pili.Sada se nekom svidelo da ovo mleko ne odgovara i da izvuce benefit od toga.Seljak je najvise stradao ,ni kriv ni duzan.Onda je drzava odlucila da mu pomogne i otkupljuje i takvo "neispravno" mleko.

Aconi

pre 11 godina

Ne moze jedan covek, u ovom slucaju Knezevic, da bude odgovoran za probleme koji traju jako dugo, a on je tek oko 6 meseci na poziciji ministra...

miladin

pre 11 godina

jedino srbima smeta mleko od 0.5.a do pre dve godine svi vi koji udarate minuse niste imali pojma koja je granica aflatoksina i sta je aflatoksin.pili ste mleko koje je imalo o.5 poslednjih 100godina i nije vam smetalo,sada vam smeta jedino vlast i zato je podignuta tenzija.ja imam decu i kupujem mleko kao i ranije,znam da je sve u redu.postoje mnogo gore stvari od mleka

zex

pre 11 godina

Tek sada, moze da se sagleda pogubnost odluke o pustanju Ministra Knezevica na slobodu.
(Boban, 14. mart 2013 18:37)
sta vama nije jasno?Ministar je rekao da nije moguce naci pravo resenje i to je tacno.reci mi kako to da su sve demokrate pile mleko od 0.5 do 2011 i niko se nije bunio,susa je bila i 2007,2008,2009 g. niko nikada nije pomenuo mleko.sada odjednom mleko je otrovno za nas a za druge nije.odjednom je nova vlada kriva zato sto je poljoprivreda unistena za vreme ds-a.

pozdrav

pre 11 godina

Zar ne mislite da ste malo dosadili narodu? Zar ne vidite da se mleko i dalje kupuje? Ajde dajte sad neki novi spin, ovaj smo izvalili.

Novosadjanka

pre 11 godina

(ZoranNS, 14. mart 2013 18:29)

Sa kakvom konstatacijom ce gospodin Jesic da izadje pred gradjane Novog Sada, sta mu je sledece na umu!?

klac klac klackalica

pre 11 godina

Svi smo napali na ovog coveka,svaka njemu cast sto je stoicki izdrzao ovoliki medijski pritisak.Smatram da ce problem sa mlekom biti resen u skorije vreme i zato nemojmo vise kritikovati samo jer problem nije nastao od juce.

danko

pre 11 godina

Ovakvi propusti su se dešavali i u vreme vladavine DS-a, ali tada Ješić i DS nisu pokazivali toliku brigu za zdravlje ljudi kao danas.Trebalo bi malo dublje ići u istrazi da se vidi početak cele priče.

Sale

pre 11 godina

Tu pricu su podmetnuli oni koji su uzeli debele pare od lobija kako bi se u srbiji uvela GMO hrana. Pa pitajte Gospodina Jesica ko ga finansira!

Nikola

pre 11 godina

Ne razumem potrebu nekih ljudi da od problema sa mlekom stvore politicku krizu.To nije nesto sto se desilo juce,a kada bi krenuli da ispitujemo nasli bi sigurno jos stosta "zanimljivog".Prema tome pustite Knezevica ,gledajte kako je do toga doslo i sta ciniti ubuduce,jer ovo nije novi problem.

olivija

pre 11 godina

opozicija moze da kritikuje koliko hoce, ali i dok su oni bili na vlasti jeli smo iste otrove... sigurna sam da ce nova vlada na celu sa sns-om resiti konacno pitanje toga sta mi jedemo?

Ne bis in idem

pre 11 godina

O,da li ce se ovim staviti tacka na tu "aferu"?!Mozak nam je ispran u proteklih mesec dana kako mleko nije zdravo,kako deca ne treba da ga piju...Znam samo da ja to mleko pijem i sada,smatram da su besmislice to sto je opozicija pricala,ali misljenja su podeljena...

Akacija V

pre 11 godina

Slažem se da možda treba sniziti procenat afla toksina,i sa 0,5 vratiti na 0,05 kada se za to ukaže realna mogućnost.Ali se pitam sa kojom pozadinom je podignuta čitava medijska hajka,obzirom da smo decenijama konzumirali mleko sa procentom od 0,5 po litru?

boro tomić

pre 11 godina

Dosad se već proširila u Srbiji skrivana istina da skoro ceo svet osim EU (kojoj stroge granice služe umesto carinske zaštite) koristi u ishrani mleko sa dozvoljenih 0,5 mikrograma, pa to i nije više zanimljivo. Legalizacija je već druga stvar i tu leži potencijal za bolju naplatu poreza i oživljavanje tržišta nekretnina, tako da očekujem da tu dođe do konstruktivnih rešenja koja nikako neće ići na štetu pravne sigurnosti građana.

Kamcatka

pre 11 godina

Pa,mleko je zdravo,isto kao sto je bilo i pre godinu dana.Ovo je sve naduvana prica kojom su odredjene stranke pokusale da se uhvate za slamku spasa!

MM84

pre 11 godina

Apsolvirali smo, mleko nije štetno po zdravlje.Sve je to politika, danima se piše o mleku, blati se Kneževićevo ime, a niko ne vidi da je ova vlast uradila više za par meseci, prethodna nije za 12 godina.

Masinica

pre 11 godina

Konacno ce danas gradjani Srbije saznati pravu istinu, kako i dolikuje jednoj ozbiljnoj Drzavi da se o svemu rasprava vodi u najvisem Domu Skupstini.Bez obzira sto je inicijativu podnela opoziciona stranka.To je znak da Drzava funkcionise.

rada palada

pre 11 godina

Ova se priča mnogo izlizala.Poljoprivreda kao i sve ostalo,nije uništena juče.Znamo svi koje uneo paniku među građane,a ista ta žuta banda i u vreme svog razaranja Srbije je pila to isto mleko koje je tada valjalo,a sad je kao pogubno.

Filip A.

pre 11 godina

Odlicno. Sad neka ova komedija od skupstine pronadje krivca za pokretanje nicim izazvane afere o mleku. Svesno se unistava mlekarska industrija. Kakvi ljudi, sve bi uradili za jos 4+ godine u fotelji.

jelena jsm

pre 11 godina

Ovo je primer kako treba, Skupstina, kao najvisi organ vlasti u Republici, da radi.Bez obzira sto je to bila incijativa opozicione stranke, kada je u pitanju, bezbednost hrane, otvoreno, o svemu raspraviti.

V

pre 11 godina

Pa dajte ljudi, nemojte biti naivni, ko zna koliko godina unazad konzumiramo razne namirnice sa povisenim nedozvoljenim supstancama, samo se to koristi u odredjenim politickim momentima, kao propaganda protiv ovih ili onih. Zar stvarno mislite da Jesic (citaj: bilo ko drugi) brine za zdravlje nas u ovoj drzavi? Razmislite koga branite, napadate, i zasto? Niko od njih sigurno nece stati u odbranu nas gradjana i nasih prava.

JOVANČA

pre 11 godina

Eto, i to je ispunjeno. Sada će opozicija imati priliku da optužuje, kritikuje i slično. Nadam se da će uz to izbaciti bar jedan pametan predlog, pošto se do sada sve svodilo samo na diskreditaciju ministra i kritiku vlade, dok je mleko ostajalo u drugom planu.

Kamcatka

pre 11 godina

Pa,mleko je zdravo,isto kao sto je bilo i pre godinu dana.Ovo je sve naduvana prica kojom su odredjene stranke pokusale da se uhvate za slamku spasa!

Dusan

pre 11 godina

Politicari su uspeli da uniste jos jednu granu proizvodnje. Jos malo je ostalo vredno u srbiji, ali ne brinem se. Nanjusice oni i to, pa ce i to unistiti. Sta km je mleko zgresilo, stvarno ne znam. Moglo je i na drugi nacin da se zavrsi ova politicka igra.

Kostas

pre 11 godina

Ma da, a sad to sto su unazadili proizvodnju mleka za par godina to nikom nista. Vazno da su se skupili politicki poeni na gomilu. Sramota.

zorka

pre 11 godina

Velika je steta Srbiji napravljena, sa "aferom mleko", a cinjenica je da je problem postojao u celom regionu. Drugi su to "pametno" odradili, a ne kao mi, dozvolili smo da nam "politika muze krave".

Sara Z

pre 11 godina

Afera" mleko" je poprimila više političku konotaciju,nego bilo koju drugu.Tužno je što su neki skloni da manipulišu građanima,stvarajući razne afere, zarad nekih sebi svojstvenih razloga.

malena

pre 11 godina

Ovde nema mesta nagadjanjima i pretpostavkama.Dobili smo objasnjenja od ministra poljoprivrede i ministarke zdravlja i ja sam zadovoljna.

senadin

pre 11 godina

Ovo je još jedna potvrda koliko je bitno ulaganje Arapa u srpsku poljoprivredu. Ovaj problem je nastao zbog lošeg kvaliteta kukuruza, a kao posledica velike suše. Investitor iz Emirata će 100 miliona dolara uložiti u sisteme za navodnjavanje, i ne samo da će zemljište koje je kupio, ili uzeo u zakup, opremiti sa tim sistemima za navodnjavanje, već će za te svrhe odobravati i povoljne kredite individualnim poljoprivrednim proizvođačima, tako da za 4-5 godina, ovakav problem sa mlekom se u Srbiji više neće moći desiti.

ŠEVARIKA

pre 11 godina

Vlast u prethodnoj deceniji je tolerisala i uvoz GMO sojine sačme koja je posle prodata seljacima, a meso od stoke koja je hranjena ovakvom sojinom sačmom je završila u mesnicama, i pojeli su ga građani Srbije, ali ja se nadam da će sa dolaskom ove vlasti da se uvede red i u industriji stočne hrane u Srbiji.

RELJA013

pre 11 godina

Siguran sam da ce kazna za ovaj propust biti adekvatna i da ce Vucic prvi podrzati,ali moram da istaknem novo ponasanje na politickoj sceni Srbije,a to je PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI,sto ranije nije bio slucaj jer su nam izgleda svi politicari bili bogom dani.

Sunčica

pre 11 godina

Meni to ništa ne smeta i ne verujem ni malo u te priče o otrovnom mleku ili kontaminiranom, kako li ga već zovu. Toliko nam je sve nezdravo da je mleko najmanje...

Kosmos

pre 11 godina

Mnogo se velika prašina digla oko mleka,verovatno i prevelika. Naravno da treba neko da odgovara za to,ali ima ko da se bavi time,a to sigurno nisu mediji.

Marija Biljić

pre 11 godina

Aflatoksin, koji se pojavljuje jednom u 50 godina, je trenutno tema za eksploataciju u ovoj zemlji i ništa drugo. Eksploatišu je politikanti, iz svojih dnevnopolitičkih razloga a ne zbog toga što ih je briga za moje zdravlje. Da ih je briga za naše zdravlje, kontrola kvaliteta SVIH namirnica na tržištu, ne samo mleka, bi i do sada bila mnogo rigoroznija. A oni su čak i EU lagali da u Nacionalnoj laboratoriji, koja je fantomska jer ne postoji, ima 130 zaposlenih ! Toliko su bili zabrinuti za naše zdravlje, da je samo do nedavno grnica za ovaj isti AFL bila ovih istih 0,5. Pa ako je to sada štetno, vada je i do sada bilo štetno. Licemerija i šarada bez granica. A šta je s mesom i prerađevinama? Kako to da je dopušteno da neka klanica iz NS ima sopstvenu laboratoriju, koja, kao posebno pravno lice, vrši kontrolu kvaliteta mesa i prerađevina te klanice, iz okvira te iste grupacije. Inspekcije prihvataju izveštaje o kvalitetu te laboratorije o ekstra kvalitetu smrdljivih i napumpanih proizvoda i pored očiglednog sukoba interesa. E ovu temu bi rado videla u sklupštini. Međutim, politički, to trenutno nije atraktivno, pa ni ne očekujem. Tako stvari idu kod politikanata. A do našeg zdravlja, kao teme, stalo im je ko do lanjskog snega. Ugasili su svaki vid kontrolisanja u ovoj zemlji. I sanitarnu i tržišnu inspekciju i mnoge druge, a ove koje su ostavili, ne rade svoj posao. Vidim da sad mnogi plaču i za SDK.

M012Z

pre 11 godina

Mi smo svih ovih godina pili veoma sporno mleko, to sto Srbija nema od bruke i srama labaratoriju je glavni skandal koji nije iz perioda ove vlasti. Kako da se vrsi kontrola ljudi, ako nema mogucnosti?! Knezevic je po mom misljenju neduzan, ovo nije nov problem, ali ce nadam se ova vlada uspeti to da prebeodi.

Nikola

pre 11 godina

Oni koji su doneli taj zakon za 0.05 to nisu proveravali dok su bili na vlasti, a sad su se odjednom setili i naravno da smo dosli u ovu situaciju

KiM je nesto vaznije nego mleko

pre 11 godina

Sta vam je bre? Pa mleko je mleko, zdravo, bolje od sljivovice.
Sada nije pitanje mleka, nego KiM-a. Zar ne vidite da nasa vlada je zauzeta sa KiM-om, pa moraju putovati, cas u Brisel, cas u Minsk, pa Atinu, itd.
Cekajte malo, doci ce i vreme da se bavimo sadrzinom i cistocom mleka.
Za sad, popijte to sto je na raspolaganje. Ako necete, ne morate piti.

Profesor

pre 11 godina

U prirodi ništa nije crno ili belo, priroda je mnogo više od toga i prepuna je šarenila, tako su i ove brojke jako relativan pojam a mleko koje pijemo danas nije ni malo lošije od onoga koje smo pili pre dve, pet, deset ili trideset godina. Plesnivog kukuruza bilo je uvek i biće ga i dalje, na proizvođačima je da savesnije kontrolišu hranu kojom hrane svoja grla, a mislim da je sve oko mleka bila politička igra i rat uvozničkog lobija protiv domaće proizvodnje.

Vlasta

pre 11 godina

Jedni spustaju/podizu nivo aflatoksina zavisno od raspolozenja, ovi drugi davali su mi mito/nisu mi davali mito odakle vam sad to. Velika parodija ozbiljne drzave. Razmisljam ko ce nadoknaditi svo to prosuto mleko?! Klasicna borba za prevlast.

Desimir

pre 11 godina

Ocekujem da ce se posle ove sednice iskristalisati ko su oni koji su pokušavali da na politički, ili neki drugi način, profitiraju i ugroze proizvodnju u našoj zemlji, i da cemo i ja i drugi građani shvatiti šta je realnost i šta je istina vezana za ovu temu.

Dragana

pre 11 godina

Nije nama samo mleko zatrovano, vec citavo trziste hrane. Standardi su nam takvi do sada bili, da se sve uvozilo, a nasa kvalitetna roba sikanirala. Krivim proslu vladu, koja nas je do svega ovoga dovela, da su forsirali domace proizvode ne bi doslo do kojekakvih problema.

бидермајер

pre 11 godina

Srbija nije banana ha ha ha

On je naglasio da se se na ovaj način šalje poruka da je Srbija odgovorna država i da ima Vladu koja na ozbiljan način brine o svojim građanima i da je je parlament odgovorna institucija koji će na ozbiljan način sprovoditi kontrolnu ulogu nad članovima vlade.

laboratorije

pre 11 godina

Ma shvatili smo mi odlicno...Drzite nas da smo ipak promucurniji, nego sto mislite...Nemoj te nas potcenjivati.Kad se rese sve pljacke i korupcije ,onda bi trebalo osposobiti laboratorije i ispitivati redovno i mleko i svu ostalu hranu...ovako je sve samo, drz vodu dok majstori odu!!!!!!!!!!!!!

Orka87

pre 11 godina

Toliki napadi na SNS minister. Ne znam, ali stvarno mi tu nesto ne stima. Danas sam slusao njegovo izlaganje u Skupstini ii ma stvari koje ukazuju da je cela stvar namestena samo da uzdrmali Vladu.

StrunfKefalo

pre 11 godina

Slusao sam danas minister i njegovo izlaganje. Sve mi se cini da je ova stvar stvarno product politike i politickih mahinacija.

aflagluposti

pre 11 godina

Mislim da su građani odavno shvatili šta je istina u celoj priči, a to svako može da utvrdi jednostavnim posmatranjem normalnog prometa mleka u marketima...

Kosta

pre 11 godina

Kad pocnu deca da umiru od kancer na jetre za nekoliko godine, nek ministar ode na sahranu, i roditeljima objasni kako je medija i politicke starnke krive sto jem je dete umrlo. Ovaj covek mora da ide, ovo je granica. Ako SNS hoce da bude ozbiljna stranka, sto hoce da radi za narod, onda mora da to pokaze. Ovaj Knjezevic je dobio ministranstvo zbog politicke duznost, i nista drugo. Sram vas bilo, SNS, i vi se praviite kao da ce nesto bolje dovesti Srbiji. Do sada, nista.
(stranac, 14. mart 2013 23:02)

Koliko su ljudi naivni, to nije normalno!! Ja pijem ovo srpsko mleko 40 godina i jos sam, haval bogu, zdrav kao dren!! Raspitaj se malo koliko vremena treba da se unosi aflatoksin i koje su dnevne kolicine u pitanju da bi ti se dogodilo nesto!! Da li si ikada pijeo pastetu, virslu, da li si ikada popio koka kolu?? Razmisli sta ima u tim proizvodima!!

D11

pre 11 godina

I ti misilis da ce tvoje dete biti zdravije ako ne bude pilo mleko koje pije pola sveta sa istom granicom aflatoksina?? Dajte ljudi manite se vise tih prica...

andja

pre 11 godina

Ministar Goran Knezevic treba da bude smenjen jer je sarlatanski prisao ovom problemu.S druge strane bilo bi dobro da nam gospoda iz DS odgovore gde je zavrsio novac za laboratoriju koji su dobili.

Bojan

pre 11 godina

Neki pisu da ne kupuju mleko, misle da je zdravije ono iz eu koje je gmo, svako ima svoj izbor!! Koliko sam video u mojoj okolini ljudi kupuju kao i do sada, drago mi je da nije uspeo ovaj politicki pokusaj opozicije da se opet udari na seljaka!! Sta li ce sada da smisle, mozda da je hleb otrovan jer i to su zitarice, bila je susa ovo ono...cekamo novi spin!!

misljenje

pre 11 godina

Ovde se lajkovanje vrsi po automatizmu i to ocigledno..Nikad se ili mnogo retko desava da se o ovoj temi bas svi izjasne isto a da je nula za suprotno misljenje...Cudno je sve ovo...Da li je na delu ponovno laziranje i manipulisanje sa javnim mnjenjem...Ako jeste predstavlja samo laznu iluziju a laz ce kostati one koji se zaludjuju..I kad se probude iz laznog sna...a oni vi sami sa sobom...Covek kome mozak ne sluzi za razmisljanje...nije covek ,vec robot...

Vladimir

pre 11 godina

Da li je moguce da ljdu ne shvataju da mi ovakvo mleko pijemo decenijama?? Ja sam odrastao na selu i znam da je bilo tog "cadjavog" kukuruza svake godine kada je bila susa a to je bilo jako cesto!! Ovi sto pisu da ce kupovati mleko u Majdarskoj koje je, navodno, sa 0,00 aflatoksina ne razumeju da je to mleko od krava koje se hrane gmo kukuruzom, ako je to zdravo ja im skidam kapu!! Ovaj smesni ministar svakako treba da ode jer se pogubio, bez obzira na ovu aferu sa mlekom stanje u poljoprivredi je katastrofalno a on jos uvek nista nije uradio da popravi oni sto su nam ostavili zuti!!

Tvrtko

pre 11 godina

Bravo ! Nepokolebljiva, konzistentna, nepokorna politika bez dovodjenja u pitanje našeg državnog autoriteta i medjunarodne reputacije. Ti glupani u EU su uveli stroge standarde da bi nam zagorčali život a ne da bi poboljšavali zdravstvenu zaštitu par stotina miliona svojih ljudi. Jedino što bismo mi i dalje da se uguramo u to besramno društvo, ali pod našim uslovima.

sa mozgom ali bez članstva u DS

pre 11 godina

u americi granica za mleko je 0,5 ali PPB-Parts Per Bilion a u Evropi je 0,05 i PPM - Parts Per Milion, matematički to izgleda ovako
0,5 x 1 × 10−9 u Americi
0,05 x 1 × 10−6 u Evropi
(bez mozga, 14. mart 2013 22:27)

Pa koliko imaš mikrograma u jednom litru majstore "bez mozga" (ovo nije uvreda nego njegov nick)!? Da pomognem, milioniti deo od hiljadu grama je ppb ili particle per billion ili na srpskom milijarditi deo. Znači u USA je dozvoljeno 0,5 mikrograma po litru, kao i u Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini... svi izumreše koliko vidim, a?

Јован Митровић

pre 11 godina

Ja sam građanin i shvatio sam šta je istina. Moja porodica i ja, kao i moji priljatelji, u skladu sa istinom, nećemo piti mleko iz Srbije. Neka ga piju lobisti iz Salforda i Meglea. Istina je da verujem ludim Mađarima sa 0,0%. Sam sam zaključio ko su ovde glavni lobisti. Ne kojekakve gluposti oko GMO čiji uvoz može samo Vlada da odobri, nego veliki proizvođači mleka koji imaju SVOJE ministre u vladi Srbije. Neka ovog mleka njihovoj deci, moja ga neće piti.

Bane

pre 11 godina

Ja mleko ne pijem vec mesec i po, detetu takodje ne dajemo. Sutra pravim spisak stranih mlecnih preradjevina, a po mleko idem sledece subote u Segedin. Isao bih i ovaj vikend ali radim. A sad se malo preracunajte ko najvise stete pravi "srpskom seljaku". U zemljama u okruzenju su identican problem resili za 10 dana, efikasno i bez pompe. Zgrozen sam nasim "resenjem", kao sto sam zgrozen nepismenoscu Knezevica i njegovom jeftinom demagogijom. Sumnjam da je prodaja mleka pala ta samo 27%, niko koga ja poznajem vise ne pije ni mleko ni jogurt.

Mandragora

pre 11 godina

Ha,ha, Knezevic nazdravio mlekom,Slavica rekla " sami odlucite" ( posle cu vas leciti) Ljajic,videcemi rezultati sta kazu. Vlada nasla " solomonsko" resenje / sa 0,05 na 0,5 (10x) povecala aftatoksin,i do danasnje Skupstine,nista vise zvanicno nisu rekli.Novinari,pisali razlicito. Holandjani,kada su dobili uzorke ( pozlilo im) i dok su nasli drugu ekipu,probili rok ispitivanja. A mi gradjani-u vecini slucajeva : ni jedan proizvod od mleka i kukuruza,soje...nismo kupovali. Sada,kao nesto,stidljivo poceli da kupujemo te proizvode. A Holandjani,poslali sve u siframa,kod nasih,nema ko da to rastumaci i prevede sa sto posto sigurnoscu ? Mozda danas neko iz opozicije ili spremacica koja u hodniku kaze " Pa ja sam doktorirala na alfatoksinu,dajte da vidim te rezultate" Kao i svuda - spremacice su za sve krive - ili vam jedino one mogu zakazati razgovor sa direktorom ! Gledacemo skupstinu,uvek se lepo nasmejemo,bez razlike na temu !!

posteno

pre 11 godina

Na stranu politika i stranacka prepucavanja u skupstini. Trazimo da se obelodane rezultati analize mleka, da se pozovu na odgovornost ministar poljoprivrede i ostali umesani u aferu. Da bi ministri i ostali clanovi vlade od sada i ubuduce sluzili gradjanima a ne strankama.

JoBanana

pre 11 godina

Ljudi ja ne znam zasto ste se uhvatili samo za mleko... Ako je kukuruz u pitanju, onda je zatrovano 80% proizvoda koje mozete da kupite u prodavnici. Cudno da niko nije pomenuo piletinu koja npr kljuca kukuruz. Ljudi prvo treba da se informisu koji sve proizvodi i u kom % sadrze kukuruz, preporucujem "Corporate food" dokumentarac... Truju nas na veliko a vas mleko brine.

ja

pre 11 godina

ja do daljnjeg kupujem samo mleko uvezeno iz madjarske. zbog 0.00 aflatoksina. pa bilo to vaxmo ili ne, ako nas seljak nece da se prilagodi, neka propadne. za moje pare necu dobrovoljno trovati sopstvenu decu.

Fidelio

pre 11 godina

Tu pricu su podmetnuli oni koji su uzeli debele pare od lobija kako bi se u srbiji uvela GMO hrana. Pa pitajte Gospodina Jesica ko ga finansira!
(Sale, 14. mart 2013 10:21)

Da li je zbog "podmetnute priče" i "GMO lobija" SNS-ov Knežević smenio onu četvoricu anonimusa? Da li je zbog "podmetnute priče" i "GMO lobija" podignuta norma toksičnosti na 10 puta veću od ranije? Da li se zbog "podmetnute priče", "GMO lobija" i Ješićevog politikanstva vodi današnja rasprava u Skupštini? Ne, nego zato što postoje vrlo ozbiljni razlozi! U pitanju je zdravlje ljudi!

Aman, bre, SNS botovi, dokumentujte se barem malo i pročitajte nešto pre nego što pošaljete svoje inače krajnje tupave komentare.

Fazoni "podmetnuta priča" i "GMO lobi" bili su aktuelni samo na početku afere, dok je VAŠ Knežević pokušavao da zataška stvar debilnom forom ispijanja mleka pred kamerama.
Međutim, posle kad više nije moglo da se sakrije da je kukuruz zatrovan i da mleko NE odgovara standardima, i kad su zbog toga neki čak i smenjeni (nažalost, to nisu oni koje je stvarno trebalo smeniti), priče o "GMO lobiju", "dizanju rejtinga" i "Ješićevom ničim izazvanom podmetanju" pale su u vodu i više ih ni VAŠ Knežević ne koristi. Prema tome, nemojte ni vi botovi jer ispadate još smešniji i gluplji nego obično.

Ravnajte se barem po onome što VAŠ Knežević trenutno priča, kad već nećete da prihvatite savete normalnih i razumnih ljudi da ne lupate gluposti.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Ne hvala gospodine Kneževiću !
Moje dete više neće piti mleko jer ste se potrudili da mu uz mleko date i odredjenu dozu otrova!
Vratiću vam za ovo kad tad!

lala

pre 11 godina

Sve vlasti su htele da legalizuju te bespravne objekte, a niko ni ne pominje na šta one liče?! Samo će ih legalizovati, tj.uzeti pare i to je to! A, to što su ruglo ove zemlje, to nema veze!!!

mr.real

pre 11 godina

Zatekao bih ja njega sa jednsmernom šut-kartom, da više nikad ne priviri u politiku ili javni život.....ali to sada jedini može da učini Vučić. Baš da vidimo.....

Julija

pre 11 godina

Lepo od njega što je voljan samo ja bih da pitam kakvu odgovornost da snosi? Za koju krivicu? Postoji li krivica? Ovo više nije ni smešno već žalosno! Manite se više gluposti!

krle - dron

pre 11 godina

U oktobru je cela srbija brujala o zarazenom kukuruzu,sta te je to onda ministre ZATEKLO ??,najblaze receno nepoznavanje materije,a sta se dogadja kad krave jedu takav kukuruz ??,evidentno mora doci za ministra agrara znalac AGRONOM i zato bi ministar trebao sam da podnese ostavku,hrana je zila kucavica 8-miliona gradjana i tu ne sme biti nijednog propusta.

Dragan

pre 11 godina

(zex, 14. mart 2013 19:02)

Opet jedan SNS pametnjaković!
Da ti pojasnim: Pravilnik o količinama pesticida, metala i metaloida i drugih otrovnih supstancija, hemioterapeutika, anabolika i drugih supstancija koje se mogu nalaziti u namirnicama - je propisivao sve do 2011 godine MAKSIMALAN sadržaj aflatoksina u mleku 0,5 mikrograma po kilogramu što ne znači da je uvek ta količina aflatoksina bila prisutna u mleku, već je pravilnikom samo definisano da se mleko smatra bezbednim ukoliko je koncentracija aflatoksina ispod 0,5!!!!!!!!!!
Posle 2011 pravilnik je promenjen i MORALA se poštovati nova norma 0,05 mikrograma po kilogramu mleka!!!!

A vidim da su ovi SNS komentatori pa i sam ministar Knežević pametniji od Holanske laboratorije koja je napisala da su rezultati analiza mleka iz Srbije "ALARMANTNI"!

i tako...

pre 11 godina

Neko je napisao komentar da je gdin. Knezevic najgori ministar poljoprivrede kojeg smo imali. Samo cu dodati da je imao izuzetno ostru konkurenciju u svim prethodnim ministrima koje ja pamtim, a eto uspeo je za samo 6-7 meseci da potone dublje od bilo kog od njih-pravi champion nema sta... - nasa muka, nevolja i nesreca je sto nas vec decenijama vode nesposobni i/ili lopovi , a to im sve mi sami omogucavamo- sramota treba da nas bude! Nejasno mi je, toliko pravih, pametnih i sposobnih ljudi imamo, zene su nam lavice, muskarci su zmajevi za likove i sa zapada i sa istoka, kad nasi ljudi emigriraju bukvalno procvetaju, a tu gde smo rodjeni dopustamo da zivimo ovako...srecom Bog nas cuva i toliko nam je dao i uvek nam daje, pa jos uvek nismo nestali, ko zna mozda cemo se jednom dozvati pameti i opravdati sve to.

Swedenonline

pre 11 godina

I ja i svi iz moje porodice prestali smo da kupujemo mleko i mlečne proizvode, iz revolta. Kupujemo proverene uvozne proizvode. Dokle god ljudi budu pristajali da kupuju otrove, oni će nas trovati.
(Samo po džepu, 14. mart 2013 20:06)

... naivno brate naivno, sta je to njima, pitace Kostica sta i kako, te ce lepo da prepakuju madjarsko i prodaju kao nase, eto, resen problem, nema "uvoza", kupujemo domace, svi vuci siti i ovce na broju. ccc

Arsen Lupen

pre 11 godina

Na svakom mleku da bude istaknuto - aflatoksin 0,00000 - mleko bez otrova. Aflatoksin 0,5 - piti ovo mleko je opasno po zdravlje, isto kao sto pise na cigaretama, a ne da ,,Salford,, odredjuje nivo ,,korisnog ,, otrova za zdavlje i da to jos potvrdi ministarka zdravlja. Tako bi svako mogao da izabere ono mleko koje mu odgovara.

amandman

pre 11 godina

"Vlada Srbije prihvatila je devet amandmana, među kojima je i amandman poslaničke grupe SPS koji predviđa da će pravo upisa u katastar imati oni koji su izgradili kuće do 300 kvadratnih metara, stanovi u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama do 200, poslovni prostor do 100 metara kvadratnih, a vikendice do 200, zanatske radnje i pomoćne objekte do 100, garaže do 30 kvadratnih metara. "

otprilike svi objekti.. :)

Mimi

pre 11 godina

Dragi profesionalni komentatori SNS-a, ako mislite da je mleko ispravno i da ga smemo dati deci, da li možete da mi objasnite zašto je onda više ljudi koje znam (a koji su po zanimanju lekari, tehnolozi, biohemičari... niko ispod magistrature) prestalo da daje deci mleko i mlečne proizvode (čak i one za koje je rečeno da imaju aflatoksina ispod EU dozvoljenih granica) proizvedene u Srbiji? Zašto neki od njih idu u Segedin, zašto neki mahnito traže kozije mleko, zašto su neki decu stariju od dve godine vratili na adapritana mleka? Podlegli opozicionoj propagandi? Ne umeju da koriste sopstveni mozak? Zašto su čak mnogi smanjili korišćenje mesa životinja koje se dohranjuju kukuruzom?
Imam pitanje i za ostale, da li neko zna zašto je ova vlada nekako baš u vreme kad je otkriveno da je preko 70% prošlogodišnjeg roda kukuruza zaraženo, odlučila da ne produži ugovore za 1500 agronoma?

Nada

pre 11 godina

(Desimir, 14. mart 2013 10:06); (Sara Z, 14. mart 2013 10:09); (Akacija V, 14. mart 2013 10:04)

Bez obzira na silne članke o problematici Aflatoksina M1, naprednjački komentatori “tupe po svome”! Ili ne žele da čitaju mišljenja stručnjaka ili ne razumeju to što oni govore!

Za razliku od naši ministara koji su “nama prepustili odluku da li piti ili ne piti mleko”, ambasada SAD u Beogradu je na svom sajtu dala opširnu informaciju o ovoj problematic ii preporučila američkim građanima koji borave u Srbiji da BACE mleko koje su već kupili zbog povećane koncentracije aflatoksina M1! http://serbia.usembassy.gov/messages-and-notices-for-us-citizens/aflatoxins.html

Čak im daju i web adresu http://www.cdc.gov/nceh/hsb/chemicals/current_research.htm gde mogu naći detaljnije informacije o opasnostima od aflatoksina M1

E, tako se ponaša odgovorna vlast, i u našem Zakonu o bezbednosti hrane stoji u odeljku 4) Načela transparentnosti, Obaveštavanje javnosti, Član 9: "Ako postoji osnovana sumnja da bi hrana ili hrana za životinje mogla predstavljati rizik po zdravlje ljudi ili životinja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo zdravlja dužni su da obaveste javnost o prirodi rizika po zdravlje. Obaveštenje mora da sadrži podatke o hrani ili hrani za životinje, odnosno vrsti hrane ili hrane za životinje, riziku koji ona predstavlja, kao i mere koje se preduzimaju ili će se preduzeti kako bi se sprečio, smanjio ili eliminisao rizik.

Pitajte Vujčića!!!

crni domino

pre 11 godina

Niko da pita zasto je Srbija prva u Evropi a treca u svetu po broju kancera na 10 000 stanovnika, i koliko je komponenti kao sto je aflatoksin ukljuceno u rusenje nase otpornosti organizma i ukupnog zdravlja nacije!
Jadni smo mi sa ovakvom ministarkom zdravlja, a zao mi je Knezevica koji ima katastrofalno okruzenje u ministarstvu!

Gradjanin

pre 11 godina

@Persefona

Znas koliko mene boli za seljaka. On ima da proizvodi ono sto nama gradjanima prodaje po propisu.Ono sto on privatno jede ili pije ne treba nikoga da zanima.Stalno nekakva kuknjava za seljakom. Da li holandski seljak moze tako da se ponasa. Ne moze jer su kontrole stroge jer mu posle prekrsaja zatvaraju farmu

gmbh

pre 11 godina

odbijam da poverujem da se ovo stvarno desava! truju nas bez blama i jos prave budalama. nije ovo povratak u devedesete, ovo je teleportovanje u 1984tu!

Samo po džepu

pre 11 godina

I ja i svi iz moje porodice prestali smo da kupujemo mleko i mlečne proizvode, iz revolta. Kupujemo proverene uvozne proizvode.
Dokle god ljudi budu pristajali da kupuju otrove, oni će nas trovati.

NENA

pre 11 godina

Znate ko je tu jedini krivac i ko treba da snosi svu odgovornost , onaj koji nije prijavio zarazeni kukuruz i pustio ga je u prodaju da se zarazi sve ostalo uz taj kukuruz

Nikako ne lici

pre 11 godina

Slazem se da su proizvodjaci mleka na najvecem gubitku , slazem se i da treba da postoji neki prelazni period, ali se nikako ne slazem da ministar to u skupstini jednostavno saopsti bez obrazlozenja. To ni na sta ni politicki ni demokratski ni strucno ne lici.

bezimena

pre 11 godina

Ostaje i moja odluka o BOJKOTU!

Samo servirate LAŽ na LAŽ, lažovi!
IZBORI!

p.s. Vlada je direktno odgovorna i za štetu koju će pretrpeti svi mlekari zbog otkazivanja ugovora, iz susednih država, jer neće da kupuju aflaTOKSIČNO mleko u truju svoje gradjane, kao što to NAŠI NAMA RADE!

čokoladno mleko bez mleka

pre 11 godina

Sram vas bilo(ukoliko uopšte znate za sramotu)!
Lažovi!Demagozi!Trovači!Dokle?Nije "rešavanje problema"jednostavno pomeranje decimala,proglašavanje da se toksično usvaja kao zdravo!Ubijate zdrave,bolesne dokusuravate,trujete i rođene i nerođene-koliki%aflatoksina je "poželjan"za trudnice?Šta je bilo sa onim da deca ne smeju da piju mleko koje ima više od 0.025%aflatoksina?!Ko će nam reći koje mleko taj uslov zadovoljava za decu čiji imunitet nije još dovoljno razvijen za tolike količine otrova?
Nemojte se "vaditi"da je mleko"političko pitanje"-ovo je pitanje Ustava po kom vi nas NE SMETE DA TRUJETE!!!To što nas lažete,obmanjujete...na to smo već od vas navikli"gospodo političari",ali dokle više da trpimo na račun našeg zdravlja(ko zna gde se vi snabdevate)!Ako ste zapeli za Kneževića jer je iz SNS-a nađite nekog drugog iole sposobnog(iz SNS-a ako imate već takav kadar)-ovo je bio razlog da bude SMENJEN,i on i min.zdravlja"izvučena iz konteksta"!
SRAMOTA!

борџија

pre 11 godina

P
КНЕЖЕВИЋ

"egzistencija desetine hiljada proizvođača mleka, bio bi ugrožen eko sistem i stvoreno crno tržište mleka. "

А овако да би спасао десетине хиљада ,трујеш милионе.


"десет хиљада жртава је злочин а милион стаистика"

VALJA

pre 11 godina

Srbija treba da ima svoji nacionalnu labaratoriju, i imala bi je da se nije toliko kralo. Samo je onaj lik iz Kaća je oštetio državu za 320 miliona evra. Koliko se moglo nacionalnih labaratorija izgraditi od tih para? Tada ne bi u Srbiji Milija Babović i Goran Ješić pregledaju mleko u labaratoriji Milije Babovića i rezultate određuju u zavisnosti da li im odgovara vlada Srbije, ili ne, pa ako je na vlasti DS onda je mleko ispravno, a ako je na vlasti SNS onda je mleko neispravno.

pera

pre 11 godina

Ma jok, ne morate da zurite. Polako. Pa tek je par nedelja proslo od otkrivanja neispravnog mleka. Posle ujdurme svi su zaboravili na temu i krenuli dalje. A mi cemo opet na izborima da glasamo za vlast ili opoziciju, i opet cemo gledati kako se svadjate i prepucavate a istovremeno se lepo bogatite. Diletanti.

Nada

pre 11 godina

Vučić je po vokaciji pravnik a veoma dugo je bio poslanik u skupštini, prema tome - jako je dobro upoznat sa Zakonom o državnim službenicima i da se prema tom zakonu sva lica u ministarstvu primaju preko konkursa osim ministra i državnih sekretara koji su politički postavljeni!
Vučić je najgrublje prekršio taj zakon postavljajući direktno partijske ljude u ministarstvima bez konkursa, što je za posledicu imalu nestručnost i na kraju aferu MLEKO!
Postavili su ministre državne sekretare, pomoćnike ministara, pa čak i direktore uprava! I sada se cude nekompetentnosti????!!!!!!
"Krstili" smo se čitajući biografije ljudi koje su postavljali pa nas ne treba iznenaditi da se dešava što se dešava
O tome da je prekršio i predizborna obečanja o departizaciji, ne vredi ni pričati.
Kazna ga je stigla a tek će ga stići prava kazna!!!
P.S. Hranu kupujem u Madžarskoj od početka afere mleko i nemam nameru da to menjam dokle god su ovi na vlasti!!!!

nema tu rasprave

pre 11 godina

Dok su bili opozija ove iz SNS bilo je vise nego tesko slusati zbog primitivizma i bahatosti.
Sad kad su na vlasti samo zadaju niske udarce opoziciji.Preslo im valjda u naviku, jer samo to su i znali da rade tolike godine.
Prica o mleku, oni napadaju za nelegalnu gradnju.A sve je to pozidano u njihovo vreme, zbog takvih su upravo i dosli na vlast.

Mirko

pre 11 godina

@dejan
Mislis li da gradjani uopste treba da znaju sta je alfa, aflatoksin?
Ja mislim da ne treba, kao sto ne treba ni da znaju koja je kolicina cijanida smrtonosna.
U uredjenom drustvu gradjani se ne bave tim stvarima, ukoliko im to nije profesija.

sumorni

pre 11 godina

"Svi vi komentatori ste postali naucnici. Lupetate gluposti a nemate pojma koja doza aflatoksina je stetna ako je uopste stetna.
(dejan, 14. mart 2013 17:23)"

Ti si jedina punoletna osoba na celom svetu koja bi rekla da aflatoksin možda i nije štetan.

I to u eri interneta.

Aflatoksin je zapravo lekovit, samo ne treba preterivati sa njim?

Analiticar

pre 11 godina

On je ocenio da je “čitavoj slici” doprineo rad tri lobija –... i treći lobi je politika i želja pojedinih stranaka da ugroze selo i seljake i naprave problem.

Kakav demagog. Zasto neka stranka zeli da ugrozi seljaka i selo??? Da je rekao zelja nekih stranaka da se promovisu ok ali ovo je takva glupost da ja ovom coveku vise ne mogu uopste da verujem uuduce jer se ocigledno bavi prosipanjem magle. Cilj svake stranke je da dobije sto vise glasova a ako neka stranka radi protiv sela i seljaka radi sama protiv sebe jer nece moci da dobije njihove glasove tako da je izjava ministra toliko besmislena da je svojstvena samo Srbiji.

prokleta avlija

pre 11 godina

kada se na jesen posle vanrednih izbora promeni vlast Knežević, Đukić Dejanović i Ljajić moraju smesta biti uhapšeni i da im se sudi za masovno trovanje ljudi, zločinačko udruživanje i terorizam, jer ne postoji drugi naziv za ovo što oni sada rade

pileci mozak

pre 11 godina

Ljajić je rekao da je, kao posledica te krize smanjen promet u maloprodajnim objektima od pet do 27 odsto, a da su neke mlekare u potpunosti obustavile izvoz mleka, dok je većina izvoz znatno smanjila.

Mi kao dokazano glup narod (cast izuzecima!) ne shvatamo da je poenta UPRAVO U OVOM: ovo je unistavanje poljoprivrednika, od nas niko vise nece nista kupovati, jer se sa prevarantima ne posluje!!! Sad ko hoce nek pije i po pet litara mleka na dan , kako bi pokazao da je privrzen vladi, ja necu, i necu da da ucestvujem u dokrajcivanju ove zemlje!!!
Svaka vam cast, PATRIJOTE!!!

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Treba i da povećamo nivo radijacije na 7 mikrosiverta po satu ko u Fukušimi jer možemo i jer je korisno za odlaganje otpada i sl. Treba da stvaramo mogućnosti za dobru zaradu i sačuvamo naše proizvođače, odlagače opasnih materija i vlasnike deponija. U suprotnom ćemo i tu privrednu granu da upropastimo. Dobra ova domaća...

igysa

pre 11 godina

.. a danas nema ko ! svi su se prodali, svi su shvatili da nema smisla boriti se, nego aparat koji NE MOŽEŠ pobediti, koji je toliko ušao u sve pore kancerogeno, bolje mu se pridružiti i ugraditi i ućariti nešto jer "nisam više tako mlad da bih šetao i lupao u šerpe" ! i sa kime to ? Mladost nam je.. ma pogledajte samo televiziju i šta se pušta i šta se radii.. mislim da smo kao nacija, siguran sam od večeras, da smo potpuno gotovi i da ćemo nestati koliko smo moralno unakaženi, jer normalni i moralni su sada u apsolutnoj manjini i moraju da ćute jer i nema ko da ih povede u borbu kao nekada kada smo imali šansu, i protraćili je bojim se u narednih 50 godina, pred ovima koji sada licemerno likuju !

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Jel to neko pomenu ovde Ustav? Ustav je Ugovor između građana i države. Čini mi se da jedna strana konstantno krši ili "zaobilazi" taj Ugovor. Čak se ruga sa istim.
...
Da vas podsetim samo ko je u one 3 tačke. Ne samo ministri, nego svi do čistačice po ministarstvima i upravama. Svi do jednoga se kriju iza Ugovora i sve njih mi plaćamo. Hoćemo li i dalje ili prelazimo na... da nikom posle ne padne napamet da tako z... ni do veka.

stranac

pre 11 godina

Ja sam se rodijo u Srbiju pre 60 i neke godine. Otisao u inostranstvo kao malo dete, i sada kao penzioner vratio u Srbiju - zato sto sam hteo da pomognem ovu zemlju, i da trosim moje valute ovde. ALI, ova drzava je jedna bedna sala. Ova afera s mlekom, je jedna bedna sala. Ministar poljoprivrede je jedna bedna sala. Mislim, necu da vredjam, ova drzava je je jedna bedna sala. Dobro, ja uvek mogu da se vratim u inostranstvo, ali mi je zao za Srpski narod. Kad vidim i slusam ministare kao Knjezevic, meni je zao, i vidim da Srbija ima daleko da ide dok ne dodje na neki svetski nivo. Ova vlada mozda proba da uradi nesto dobro, ali oni su bivsi radikali i komuniste, i sta oni znaju drukse da urade? Mislim, situacija u Srbiju je teska, i molim se da ce neki covek kao Djindjic se opet pojavi, mislim da ga ima, sto ce povuci ovu drzavu iz njene velike rupe.

Калвиниста

pre 11 godina

Шта мислите, је ли случајно што баш сад крећу и Фарма и Велики Брат? Сад ће народ да се забави простаклуцима, очас ће млеко бити заборављено!

merkurije mudri

pre 11 godina

A da izadjemo na ulice i izbacimo bandu napolje? to nikom ne pada na pamet? kukavice komentatorske, eto sta smo. i treba da nas truju!!!

klenga

pre 11 godina

nikada nisam ni očekivao ništa drugo od ove vlade,opravljene na izdaji,laži i obmani, nego da nas vrača unazad....sistem vrednosti,obrazovanje i vaspitanje koje poseduju,kao i nedostatak inteligencije i kulture,morao dovesti do ovoga što nam se danas dešava,da namerno trujemo sebe,i što je još gore,našu decu...nadam se da Bog sve to vidi i da će po zasluzi ,svakoga ocenjivati,nagrađivati i kažnjavati...ako i On uopšte još hoće da nas pogleda...

mrzim devedesete

pre 11 godina

kako mislite: 'ugroze i profitiraju'? u celom regionu su povukli mleko (nadamo se da ce ga i unistiti) i doneli mere da ociste kukuruz, samo se kod nas jos uvek raspredaju tracevi, uzas!!! a da li je neko razmisljao sta je sa jajima, mesom, ribom?! o tome nikada nista necemo saznati, izgleda.

tole

pre 11 godina

I i drugim zemljama pronadjen famozni kukuruz. I? Pa sve reseno u roku 5 dana, i sve ok. Bez panike, bez unezverenih ljudi, bez politickih prepucavanja. Eto koliko nam je trebalo da sve bude u redu. Ali ne, ovde ce trajati mesecima afera/spin/sprdnja sta god.

Gabi

pre 11 godina

....da nismo stigli da se pozabavimo tim stvarima i da nas je čitav ovaj slučaj (sa aflatoksinom u mleku) zatekao”, rekao je Knežević na sednici Skupštine Srbije.

A cime se zabavljao u okviru svojih ingerencija, bas me zanima? Dragi SNS fanovi, hocete li i sada, kada je ministar sam priznao da se nije uopste pozabavio i vasim zdravljem okriviti DS?

pismeni gradjanin

pre 11 godina

Gledajući današnji prenos iz Skupštine o aflatoksinu i zdravstvenoj isporavnosti hrane, tek sam sada shvatio značenje one poslovice "Riba uvek miriše od glave". Pa kako očekujete da možete da nemate sve ove probleme kao građani, ako za ministre imate NEPSIMENE ljude (Knežević, Đukić-Dejanović...) Oni se upreše da nas umire, a pritom sistematski, pred milionskim TV auditorijem koriste reč LABARATORIJA. U prvi mah sam pomislio da je to bio njihov lapsus, ali reč u tom obliku sistematski koristiše, tokom svih nihovih obrazlaganja. Zamolio bih resorne ministre da malo porade na ličnoj pismenosti, a istovremeno ih obaveštavam da je ispravno da se kaže LABORATORIJA, a ne LABARATORIJA. Koren ove reči leži u engleskom jeziku, odnosno LABOR (engl.) = RAD (srpski).

Obican gradjanin

pre 11 godina

Ma teska sramota ministarstva i ljudi koji ga prate.
Ovaj problem je vrlo lako mogao da se resi i to evo kako :
1.Sav zarazeni kukuruz izvesti firmama koje ga preradjuju u bio dizel
2.Zatrovano mleko unistiti
3.Uvesti zdrav i ispravan kukuruz i distribuirati ga seljacima
Za 15 dana krave ocistiti zeolitom i hraniti ih zdravim kukuruzom
4.Za period vremena dok se nova proizvodnja mleka ne ocisti i stabilizuje uvesti zdravo mleko i pustiti ga u prodaju.
Kraj
Sramota je da se gradjanstvo truje zbog necije nemarnosti i pricaju bajke kako je 0.5 aflatoksina bezbedno za ljude. Ajd za matore ne piju ga svaki dan ali za malu decu koja nemaju nikakav imunitet a moraju ga piti svaki dan. Pa proizvodnja bebi hrane na bazi mleka itd...
Posto ministri nemaju morala i razni toksikolozi koji pluju po svojim diplomama zarad nekih poena i pricaju da je sve OK, treba ih pod hitno smenuti i resetovati Srbiju ispocetka. E ovako bi se radilo u ozbiljnim zemljama. Sada ce se pojaviti poprskane jabuke pa mese i gde je tu konacno kraj za obicnog coveka....

Cezar

pre 11 godina

E, Kneževiću zatekao si se ti tako nesposoban i sklon lažima i manipulacijama sa svojom kamarilom na tako važnom mestu kao što je to Ministar poljoprivrede. Ne da treba da te sklone, nego bi trebao da krivično odgovaraš zajedno sa svim načelnicima i sekretarom za sve ono što niste učinili a trebalo je.Šteta koju ste naneli gradjanima, poljoprivrednicima i mlekarskoj industriji je ogromna. Neznanje vam nije nikakvo opravdanje. Samo otežavajuća okolnost.

gadite mi se

pre 11 godina

Želim vam bankrot države, moje države, jer to je jedino što će vas oterati. Gadite mi se. Ja moje dete za moje pare neću trovati, a oni koji navijaju za vas, neka slobodno žive na hlebu i mleku i dalje, dok vam daju glas da vi lično bolje živite.

penzioner kolubara-eps

pre 11 godina

Sacuvati desetinu hiljada proizvodjaca mleka a trovati nekoliko miliona gradjana jedne drzave pa to nema ni u najgorim horor filmovima sem u zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu.Zar smo ovaku vlast zasluzili i sta smo Bogu zgresili da nas ovako kaznjava.

ivan

pre 11 godina

Mozete da me kradete ali vam necu dozvoliti da mi decu trujete zarad bilo koje konpanije i bilo cijih interesa.
Upozoreni ste o mogucnosti da ce susa prouzrokovati povecanje aflatoksina i vi niste nista preduzeli.
Cak pored toga sto je ustanovljeno da tada vazece norme nisu primenjivane niko nije kaznjen za stavljanje u promet takvog mleka.
Politikanstvo je to sto sada rade SNS i SPS.

stranac

pre 11 godina

Evo opet, svi su krivi, ali on, dr. Knjezevic nije. Ja ga zovem dr, Knjezevic, zato sto na njegovo mesto, kao ministar poljoprivrede, treda da bude dr. nauke poljoprivrede, a ne bivsi kosorkas, zatvornik iz DS stranke gde je skocijo u SNS. Mislim, sve mi je to cudno. Ali dobro, kazi te mi, kakve kvalifikacije ima dr. Knjezevic da vodi ministrastvo za poljoprivrede? Nema! Oci gledno je da ova vlada daje ministravtsva samo zbog partiske linije. dr. Knjezevic nije problem, on je jedna zalosna budala sto nije sposodan za njegov posao, nego vlada. Halo, gosp. Vucic i Nikolic, sto ste stavili coveka u ministarstvo poljoprivrede, sto nema pojim sta to znaci?

andro

pre 11 godina

znaci pare su vam prece od zdravlja srbije..uplasili ste se glasova seljaka na izborima.verovatno je pala i neka provizija od mlekadzija.sta ste uradili da resite problem? nista!!! sram da vas bude...doci ce izbori ubrzo...na najbitnijem ispitu ste pali

Milos

pre 11 godina

Bravo gospodine Knezevicu i gospodjo Djukic Dejanovic!
Svaka vam cast na pameti i obrazu, jos jednom ste dokazali svoju glupost i nesposobnost.
Bravo Srbijo,cestitam ti ulazak u EU 3000 godine!

daj još jednu pa da se razilazimo

pre 11 godina

Braćo jeste li se uželeli Turaka? E, otišli su oni davno, puteva skoro i nemamo, a kad pomisliš ne može gore, a ono može! Sad nas truju i još nas ubeđuju kako nam je u stvari lepo! Ništa, biće materijala za Ćele kule, a Turci ne moraju ni da se vrate. Ovima baš ide dobro i bez njih.

bez mozga

pre 11 godina

evropske zemlje van EU u kojima je nivo aflatoksina 0,05
-Albanija
-Bosna i HErcegovina
-Crna gora
-Makedonija
-Moldavija
i evo par primera zemalja van Eu i njihovih vrednosti
-Nigerija 0,2
-Kina 0,1
-Zimbabve 0,05
-Južna afrika 0,05
-Indija 0,3
i nije tačno da je granica aflatoksina u americi 0,5, za mleko je granica strožija nego u eu
MINISTAR LAŽE I SVAKO SA INTERNETOM I 10MIN VREMENA TO MOŽE PROVERITI
imate na linku
http://www.fda.gov/Food/GuidanceComplianceRegulatoryInformation/GuidanceDocuments/ChemicalContaminantsandPesticides/ucm077969.htm#afla
u americi granica za mleko je 0,5 ali PPB-Parts Per Bilion a u Evropi je 0,05 i PPM - Parts Per Milion, matematički to izgleda ovako
0,5 x 1 × 10−9 u Americi
0,05 x 1 × 10−6 u Evropi

bezimena

pre 11 godina

Mene interesuje kada ministar planira da desifruje rezultate analize uzoraka mleka za koje je radjena analiza u Holandiji.
(Cica, 14. mart 2013 22:06)

Dotični je već rekao da nema nameru da saopšti koje se mlekare kriju iza "šifri", da im ne naudi... Gradjani su već bezlična "masa" koju je dozvoljeno masovno trovati.

"Njihove" izjave o tome da nam ništa neće biti od aLFaTOKSIČNOG mleka, iznošenje "podataka" o tome koliko je potrebno uneti mleka da bi evenutalno bilo posledica su bezočan ATAK na RAZUM, jer mi taj otrov unosimo i kroz druge namirnice iz kojih ga nije moguće eliminisati, a ko zna koliko će se još puta dogoditi u našem životnom veku da se taj OTROV opet pojavi u mleku, u ovakvoj ili većoj količini, ili nekoj drugoj namirnici. Kako tome garancije nema, DRŽAVA je DUŽNA da gradjanima obezbedi pravo na ZDRAVLJE u svakom momentu. Ako je vlast (oću kakim, neću kakim) odlulčila da zadrži dozvoljenu granicu od 0,5 mg/kg aflatoksina u mleku, onda bi NAJMANJE što mora da uradi za gradjane bilo to da obaveže mlekare da na ambalaži piše koliko tog otrova ima. Tek tada bi g-dja ministarka "zdravlja" mogla da kaže da je NAŠ IZBOR da li ćemo, ili nećemo, da se (ne)trujemo. Ovako ga nemamo.

BOJKOT je jedini način da pokažemo "mlečnoj" mafiji udruženoj s vlašću, da umemo da brinemo o sebi i svom zdravlju! Ono je u NAŠIM RUKAMA!

stranac

pre 11 godina

Kad pocnu deca da umiru od kancer na jetre za nekoliko godine, nek ministar ode na sahranu, i roditeljima objasni kako je medija i politicke starnke krive sto jem je dete umrlo. Ovaj covek mora da ide, ovo je granica. Ako SNS hoce da bude ozbiljna stranka, sto hoce da radi za narod, onda mora da to pokaze. Ovaj Knjezevic je dobio ministranstvo zbog politicke duznost, i nista drugo. Sram vas bilo, SNS, i vi se praviite kao da ce nesto bolje dovesti Srbiji. Do sada, nista.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

@bez mozga
Upravo sam proverio, apsolutno si u pravu! U SAD je dozvoljena vrednost aflatoksina M1 0.5 mernih jedinica u MILIJARDU mernih jedinica! U EU je 0.05 jedinica u MILION mernih jedinica! U SAD je još strože nego u EU, ali naši nepismenjakovići ne umeju ni da pročitaju šta piše! Pa ovo je užasno, mi imamo krajnje nepismene ljude na vlasti. Ili to, ili nas lažu. Neka sami izaberu šta im više odgovara - da lažu ili da su nepismeni. Mesec dana nas ministar ubeđuje kako je naš standard u skladu sa SAD, a zapravo ni EU standard nije tako strog kao onaj u SAD. I niko iz stručne javnosti da se oglasi!?!?!? Svakako - nama se crno piše šta god da je u pitanju. Au, koga mi imamo na vlasti i u odgovornim institucijama...da se naježi čovek.

stranac

pre 11 godina

ja do daljnjeg kupujem samo mleko uvezeno iz madjarske. zbog 0.00 aflatoksina. pa bilo to vaxmo ili ne, ako nas seljak nece da se prilagodi, neka propadne. za moje pare necu dobrovoljno trovati sopstvenu decu.
(ja, 14. mart 2013 23:54)

A gde kupujes to mleko? U Srbiji, ili ides u Madjarsku?

Ivan

pre 11 godina

To sto je u madjarskoj dozvoljeno 0.00, znaci da ako oni dobiju mleko sa 0.4, umesto da ga bace, oni ce izvoziti u Srbiju po jeftinijoj ceni, tek da ne bace.

Icarus

pre 11 godina

Mmm sto je dobro rumunsko mleko i oni imaju 0 dozvoljeni nivo, ne 0.05 ili 0.5! Ko je ovde lud? A vi gledajte sta pijete i sta dajete deci.

ne kupovati jedini nacin

pre 11 godina

kakva gnusna laz i amaterizam u izjavi ministra pa sa tim procentom afla toksine gde ministar misli da izveze mleko i mlecne proizvode i kako onda misli da spasi male proizvodjace mleka a nama ostaje samo jedan nacin da bojkotujemo kupovinu mleka i ostalih mlecnih proizvoda dok se aflatoksin ne svede na 0,05µg/kg i za kaznu dok ne pojeftini bar za 30 dinara

Swedenonline

pre 11 godina

knezevic se opasno zamera svima koji imaju malu decu i bar malo mozga... sta mu je to potrebno?
(ja, 14. mart 2013 23:28)..

o da, a njega bas zabole sto se nekome zamerio kad nikad nece to ni saznati, bas ce tvoj glas da se cuje daleeeko odavde .. na ulicu bre, pokazite da ste dostojna ljudska bica!

striker

pre 11 godina

Znaci neka se gradjani i dalje polako ali sigurno SVESNO truju samo nikako nemojte da optuzite one koji su budjavi kukuruz umesto na deponiju ubacivali u stocnu hranu, a oni koji su to trebali da kontrolisu nisu radili svoj posao
A sto ne objave rezultate iz Holandije!
Vecih licemera od ovih u sadasnjoj vladi odavno nije bilo.

dule

pre 11 godina

Trazili sta novu vlast ali stara nas bar nije ovako zezala,i davala nam otrovan kukuruz,mleko puno kancerogenih materija.Na sledecim izborima glasajte za Ds i bice bolje,a ja ovoj vlasti,vladi,ovom ministru ne verujem ni rec,i mleko i mlecne proizvode necu kupovati duze vreme,a ko ce propasti bas me briga,dda se trujem necu,neka se oni truju ali i oni piju strana mleka,osvestite se ljudi.

klenga

pre 11 godina

kolko to obraz mora da bude debeo,koliku količinu podlosti da ima,koliko bezkarakteran da bude i da stalno govori da je mleko bezbedno...koliko srebrnjaka to košta i gde će mu duša,ako je uopšte čovek i kršten...i šta sa svim onim robotima iz sns-a,koji zaluđeni i propranih mozgova ,slepo veruju ovim prodanim dušama i nastavljaju da truju svoju decu...sinoć,na kopaoniku,jedan tajkun ladno kaže,mleko je bezbedno ,još se niko nije otrovao...tolika bezprizornost,bahatost,nadrealna nadmoč nad i prema nama glupacima,bolje reći,ovcama,samo pokazuje njihovo uverenje da sa nama mogu da rade šta god hoće,kad god i kako god požele,jer u ovoj državi nema pravila,zakoni se kroje za njih,sudovi i policija su samo za nas...i,po stoti put ponovljam,sve smo to zaslužili...

Apocalipto SM

pre 11 godina

Ако хоћемо у ЕУ онда је и нормално да морамо да се навикнемо на њихове стандарде.

Mile mlekadjija

pre 11 godina

Knezeviceva dilema - DS ili SNS, pitanje je sad. Izasao iz DS-a, usao u SNS. Ako ga smene, a morali bi, preletece on caskom u SPS. Ako ga i odatle izbace, pokusace taj u SPO-u i sve tako u krug do penzije, a mozda i ne, jer pije zatrovano mleko. Ni morala ni obraza taj nema, a znanja pogotovu.

Milan L. NS

pre 11 godina

Ova sednica je prilika da poslanici pokrenu raspravu o mesnoj industriji u Srbiji, i da se pokrene rasprava i o tvrdnji jednog od inspektora da je jedna klanica uvezla veliku količinu piletine bez ikakve deklaracije, i prodala u svojim maloprodajnim objektima, a da je taj inspektor zbog protivljenja tom uvozu dobio otkaz. Ovo nije bezazlena stvar, jer građani Srbije su pojeli tu piletinu sumnjivog kvaliteta, a ovaj klaničar je na tom poslu okrenuo ogromne pare, jer je tu piletinu kupio za budzašto, samo da se ne baci, a ovde je pustio u prodaju po malo nižoj ceni, i narod nagrnuo, jeftina piletina, a što je ona sumnjivog kvalitete koga to briga.

Asap

pre 11 godina

#onokad 300 nesposobnih ljudi koji se bave politikom, vodi milione drugih. Vodi ih nesposobno. Ne razumem ljude koji im veruju i jednu jedinu rec.

glava za brisanje

pre 11 godina

Iz ovoga se doalzi do zakljucka da ovaj covek ne moze da reaguje racionalno kad je pod pritiskom, tako da ne bi trebalo da obavlja funkciju ministra.

zorz

pre 11 godina

Zatekao ga je jer je bio u zatvoru dok ga SNS nije izvukla odande i ubacila u ministarsku fotelju. Ocigledno je da je tamo bio neobavesten.

dusan

pre 11 godina

Dozvolite da navedem jedan apsurd. Naime, postoji gradic u Srbiji koji se razvio na osnovu plana koji su napravili Nemci tokom okupacije. Tako su nastale prve dve ulice sa oko 70 kuca, koje su napravljene 1942. i 1943. Naravno, planski, uz sve potrebne komunalne uslove, koje je, u to vreme, imao mali broj gradova u Srbiji. Moj pokojni deda je 1951. podigao kredit i kupio jednu od pomenutih kuca. Nju je 1983. nasledio moj pokojni otac, a 1994. moja malenkost. Sve te godine (62) na pomenutu kucu su uredno placani porezi. Isti je slucaj i sa 70tak drugih kuca u mom komsiluku.
Sada se neko dosetio da kuce nisu sagradjene na osnovu potrebnih dozvola, jer su se Nemacki okupatori oglusili o nase zakone i sve to sagradili bespravno.
A da se ne pomisli da je u pitanju urbana bajka, otkricu da se mesto zove Kostolac, a ulice su Karadjordjeva i Save Kovacevica
Da nije tragicno, bilo bi komicno

бидермајер

pre 11 godina

Министре,ако је "алфатоксин" није лав,дајте лепо ОСТАВКЕ ,и ви и Ђукић Дејановић и тако редом дајте компетентним савесним људима да брину о србији ,најбоље би било да вас нема, срамото народа, који вас је изабрао а неуме да вас смени!!!

stranac

pre 11 godina

Knjezevic: Ovaj sistem pokazuje manjkavosti u čitavoj EU”, istakao je Knežević i dodao da u sektoru poljoprivrede u Srbiji postoje veliki problemi, počev od nedostatka nacionalne referentne laboratorije, do rada inspekcijskih službi.
Gosp. ministar, tvoj posao je da da obezbedis zdravu hranu u Srbiju, i da inspekcija radi svoj posao. Ko bi drugi to trebali da rade nego ti? I sta ste vi uradili da se ta nacionalne referentne laboratorije stvori? Mislim, vi niste radili svoj posao, da poboljsate ishrane u Srbiju. Nego ste sedeli i uzivali vasu poziciju kao ministar, sa sve privilegije, a nista konkretno uradili za sta ste bili zapoosljeni. Znam da se tako radi u Srbiju, ali je vreme doslo da se to promeni, i da ljudi sto sede na odgovprne pozicije, da budu odgovorni. Izvinite, ali vi morate de idete.

Ministar je dodao da je očigledno da se radi o dobro organizovanoj političkoj kampanji gde se pokušava uništiti srpski seljak, poljoprivreda i srpsko selo.
Budalastine, ko hoce da unisti Srpskog seljaka i poljoprivrede, zasto? Mislim, ove price da je neko drugi kriv je zalosno. Ti si ministar, gosp. Knjezevic, i da si se ti dobro pokazao, ti bi bio mnogo jaci nego oni sto te kritikuju. Jos jedan put, vreme je da ides. I nadam se da ce onaj/ona sto ce da te nasledi, biti bolji ministar poljoprivrede, i vise paziti na hranu sto narod jede. Priznajte, ova pozicija nije bila za vas, nego ste je dobili zbog politicke duznost - a tu je vlada kriva, Gosp. Vucic, i ostali u SNS.

repus

pre 11 godina

посебно му руси досолише са јабукама сујета је опасна ствар поготову снс према дс а врли министар је посебно киван дс јел су га још раније разоткрили па сада по цену да сви грађани србије буду болесни наставља са нападом на дс а не да призна да је крив и да да оставку

ZoranNS

pre 11 godina

Ja sam se nadao da se gospodin Knežević neće više javljati u vezi aflatoksina i mleka, narod sve zna, čuo, video, sve je narodu jasno, osim sada zbunjenim članovima vaše partije, oni se pitaju u čudu kako iznenadio, pa tvrdili ste da držite sve konce u rukama samo još Holandija da pošalje ....

Konstatacija

pre 11 godina

Po naredbi se skupili svi clanovi vlade.Samo ne znam sta ce ministarka Mihajlovic,pa ovaj kopac kanala,pa vlasnik muzeja. Gospodo Ministri. Sigurno je da je novo i 2% niko ne bi umro u kratkom periodu.Posledice bi se kod nekih videle kasnije. Ali propis je propis. Kontaminiranost je iznad proseka.I kada me uhvate sa 0,7 promila alkohola u krvi ja idem kod sudije za prekrsaje iako mi nije bilo nista i ne bi mi bilo nista ni sa duplo vecom dozom promila alkohola u krvi.Vozim normalno i nisam pijan.Slusam delimicno parlamenti stvarno ne znam koga bre ovaj Knezevic ubedjuje i koga ovi trolovi iz SNS ubedjuju.Krivi ste gospodo i nema sta

Preddy Baer

pre 11 godina

Gdine Knezevicu, na vasoj poziciji jedino totalnog ****** ili potpuno bezobraznu osobu moze iznenaditi problem nastao sa mlekom a u vezi alfatoksina!

Da imate i najmanje casti i obraza, vec bi ste se odavno povukli sa te funkcije, ako vec sudstvo nece da se bavi vasim svinjarijama! U ozbiljnim zemljama bi vam vec bilo sudjeno za ugrozavanje opste bezbednosti, nanosenje stete poljoprivredi i ugledu zemlje u svetu!

Nikola NS

pre 11 godina

Sudiće vam nadležni sud jednog dana sa svim dokazima i izjavama preko medija.Nema tu samo pisanih izjava koje su istrgnute van konteksta.Tu su celi video intervjui pred svedocima. Nećete zauvek biti na vlasti, odgovaraćete kad tad. Sadašnja "kontrola štete" po medijima i skupštini samo potvrđuje koliko ste svesni da ste lošeg učinili.

Proizvođači nisu kontrolisali stočnu hranu.
Prodavci stočne hrane nisu kontrolisali svoj proizvod.
Otkupljivači mleka nisu kontrolisali sirovinu.
Fabrike nisu kontrolisale svoj proizvod.
Ministarstvo nije kontrolisalo nikoga.

ILI

Proizvođači su znali da im je stočna hrana toksična. Ministarstvvo nije učinilo ništa.
Prodavci stočne hrane su znali šta prodaju. Ministarstvo nije učinilo ništa.
Otkupljivači su znali da otkupljuju zaraženo mleko. Ministarstvo nije učinilo ništa.
Fabrike su znale da prodaju kancerogeno mleko. Ministarstvo nije učinilo ništa.

Pa birajte šta vam je volja. Trećeg nema, sem da je ministarstvo znalo tačno šta se dešava, a ipak nisu reagovali.

I još je gospoda bila dovoljno drska da probaju da prikriju problem ČAK i kada su sve zemlje u okruženju digle uzbune i zabranili prodaju. Pa su napravili štetu u odnosima sa Bugarskom, članicom EU.Da nije i Bugarski ambasador slučajno "izvukao iz konteksta" izjavu o njihovih 0.5? O Dejanovićki ne vredi posebno ni pričati.

I da, pošto se brinete za "stranačko prepucavanje", dosta komentara je bilo upućeno vašim strankama da nađu nekog u okviru partije ko je sposobniji.Demagozi.

šampion

pre 11 godina

ma manje je bitno sto je vas aflatoksin zatekao i sto ste lose odradili svoj posao. nismo mi ni mislili da su najpametniji ljudi na ministarskim mestima.
bitno je to da si ti nas nagovarao da pijemo zatrovano mleko i da si tvrdio da nema vise od dozvoljenog a utvrdili smo da je 81,25% uzoraka imalo vise od dozvoljenog.
za ona mleka cije uzorke niste ni slali na analizu i dalje nista ne znamo.
a niste ni ponovo slali kad ste videli da ne valja.
logicno je da se salju uzorci na analizu sve dotle dok nemamo zadovoljavajuce rezultate, narocito onda kad vidis da toliki procenat ne valja.
i dalje mislis da dobro radis svoj posao ??????

Boban

pre 11 godina

@ zex, 14 mart 2013 19.00
Meni je sve jasno, nego Vama nesto nije jasno. Ne govorim ja o aflatoksinu, vec o bahatom ponasanju Ministra Knezevica.

ajdkosovski bozur

pre 11 godina

Pa ništa potrujmo se sa svojom decom pa se posle pitajmo ko je kriv.Ovde nije u pitanju politika vec puko preživljavanje,ono najosnovnije HRANA,a mi se i dalje prepucavajmo politički,al smo nenormalni nema više gde! Samo jedno pitanje imam:Šta je sa analizama da je u uzorcima nadjeno i preko 0,5??!

Miša, Bgd

pre 11 godina

Šta smo zaključii iz cele ove šarade oko mleka?

- Da je država usaglasila zakon sa EU pre par godina
- Da je to očigledno bilo samo slovo na papiru ( tačnije jedan zarez )
- Da je kontrola godinama bila prepuštena samim mlekarama
- Da država nema podatke kakvo smo mleko pili svih ovih godina
- Da će cela ova priča udariti po našem džepu kako god da se završi
- Da naša mlečna industrija nema mogućnost da proizvodi mleko ispod 0,05 ili da država nema mogućnosti to da kontroliše.

Ima još jena stvar koja se retko pominje a to je da je u Jogurtu, pavlaci, sirevima itd. dozvoljeni nivo aflatoksina 0,5 tj. kada smo prihvatili normu EU o 0,05 ona je važila samo za mleko, za mlečne prerađevine je ostala ista.
Licemerje je poželjna osobina kod svakog političara ovde... posle se čude što na izbore izađe manje od 40% ljudi.

igysa

pre 11 godina

Nemam reči da opišem koliko sam zgrožen onim što sam danas video u skupštini: tu količinu bahatosti, kafanske retorike, izvrtanja teza, redosleda događaja, prebacivanje krivice na drugoga (a mi smo ustvari spasitelji srpskog seljaka od te zavere !).. na kraju krajeva količinom neljudskosti jer i vaša deca gospodo Naprednjaci piju to mleko ! Da li sam budala što sam poverovao da kad Knežević ode kod Vučića, da će Vučko da u maniru iskrenog borca Eliota Nesa da prihvati glavu Kneževića, ili da će ovaj na kraju da bude makar na kraju ČOVEK i da sam da ostavku, da malo spere ljagu makar, sa svog lica ! budala sam što sam verovao da "ovi novi" ipak nisu tako loši i da ipak gledaju da iskreno urade nešto dobro za sve nas, a ne da se samo bore za sebe.. ali kada sam video kako SVI u GLAS složno brane jedni druge, stranačke kolege i da im je ta sekta važnija od ljudskog priznanja "jeste, zatrovano smo probali da zabašurimo da ne bi izgubili pare" meni je došlo da se povraća, jer sam se setio kakva je kafanska nepismena bratija došla na vlast ! pitam se već godinama kuda ide ova zemlja obezglavljena i upropašćena i sada shvatam da smo u najgorem stadiumu: OTUPELOSTI ! jer nekad je postojao otpor, nekad su postojali iskreni revolucionarni opozicionari, borci za ideale ! pre 10 ili 15 godina bi ove bezrepe sačekale majke i gađale jogurtima pred skupštinom, sve te koji nas truju ne samo melkom (pod izgovrom da nam spašavaju selo i prehrambenu industriju)

teks

pre 11 godina

gospodo iz sns-a nastavite da pijete mleko ostajte mi zdravo ps sad vidim zasto je onaj master toliko pametan izgleda da alfatoksin povecava inteligenciju

Patria

pre 11 godina

Nikakav problem, pre nego sto bilo cije dete umre od raka jetre u narednom periodu roditelji treba da posete gosp ministra i da ih pitaju da im objasni kako je to zdravo mleko uticalo da njihovo dete strada. Bezumnik...

Aleksandar

pre 11 godina

Da je ista normalna drzava Knezevic bi vec dao ostavku i stanje se sredilo. Nego, nesto ne vidim da ljudi izlaze na ulice povodom ovakvih svakodnevnih idiotizama koji unistavaju nas i drzavu. A mogu da se skupe kada nasi sporisti dobiju neku medalju. Vazno je da se bodri videoigrica, a da se bori za zivotnu egzistenciju, to ne. Eto koliko smo prolupali.

OTPOR

pre 11 godina

Ovde nema mesta nagadjanjima i pretpostavkama.Dobili smo objasnjenja od ministra poljoprivrede i ministarke zdravlja i ja sam zadovoljna.
(malena, 14. mart 2013 23:13)

Da ti kazu ministar poljoprivrede i ministarka zdravlja da je zdravo za ten da ubacis glavu u wc solju, verovatno bi poslusala i bila zadovoljna. OTPOR gluposti, svi na ulice

Kengur

pre 11 godina

Dođite u Australiju, ovde je 0.0125 standard... ili se aktivirajte pa menjajte stvari iznutra. Zbog ovakvih stvari se izgleda ipak neću vratiti u otadžbinu.

mozes da biras gde kupujes

pre 11 godina

Treba mleko da se kupuje u Madjarskoj i Hrvatskoj. Madjari imaju 0 dozvoljenu kolicinu aflatoksina a Hrvati se drze EU standarda od 0.05 ug.
Kada je u Hrvatskoj pronadjeno mleko (sami su nasli, niko ih nije "poterao" kao u Srbiji) s blago povisenim aflatoksinom (jedva nesto vise od 0.05 ug a ne 10x vise ko ovde) odma je povuceno i spaljeno, prestali su privremeno da otkupljuju, besplatno podelili ispravnu stocnu hranu i zamenili onu sa povisenim aflatoksinom. Tek kada se nivo aflatoksina na farmama stabilizovao ispod dozvoljenih granica nastavili su s otkupom mleka.

Evropejac

pre 11 godina

Sta je sa ovom opozicijom.Izgleda da precutno odobravaju trovanje naroda.Pozovite narod na ulice pa da postanemo deo Evrope.SRAMOTA, resili da uvale zatrovani kukuruz pa to ti je.

luda zemlja nacisto

pre 11 godina

prosto neverovatno kako knezevic nije u stanju da da makar jednu izjavu koja ima veze sa zdravim razumom. spasavamo mlekare - time sto trujemo decu, spreceno stvaranje crnog trzista - covece pa tek ce ga sada biti, ti ga tek otvaras!!!

vlada-so

pre 11 godina

šta je to čudno,pa smrt je njihovo drugo ime.od limenih sanduka iz devedesetih tek punoletnih mladića sada su evoluirali pa kreću od kolevki,a sve zarad da bi dva-tri ološa zaradila.
bojkot, zato što nas prave majmunima.

Аngel SM

pre 11 godina

Ипак је ту упитању здравље које је најважније.Треба добро размислити.

crni domino

pre 11 godina

Pitam se ko dozvoljava ministru da preti pojedincima sto su obelodanili povecano prisustvo kancerogenih supstanci u mleku?!
Pitam se zasto Predsednik skupstine dozvoljava da ministar javno preti poslanicima i pojedincima i stalno kaznjava DS i LDP za upotrebljene metafore u stilu govora.
Pitam vlast sto odmah ne menja ove politicke barabe i nesposobnjakovice koji ovako vladaju skupstinom i uredbama povecavaju dozvoljene nivoe kancerogenih materija , a postoji efikasan postupak smanjenja istih.
Zakljucujem da Srbija ima jako, jako nesposobnu vlast koja ce biti smenjena samo miloscu bozjom!

Mile mlekadjija

pre 11 godina

Hvala ti ministre Knezevicu, ti si nas covek. ,,Salford,, - ,,Denjub fuds grup,, Zahvalnost ti duguju nase mlekare ,,Imlek,, ,,Suboticka mlekara,, ,, Novosadska,, ,,Zemunska,, ,,Impal,, Zajecar.... Uslovi ce se promeniti kada ,,Salford,, rasproda mlekare, a to mu je u planu.

Ja vooolim mleko

pre 11 godina

Isti problem imaju ili su imali u zemljama u okruženju. Tamo, pretpostavljam, niko ne govori ni o kakvim zaverama već rešava PROBLEM. Ministar Knežević problem ne ume da reši osim na papiru, pomeranjem decimalnih mesta. Neka, zato, odmah da ostavku. Odmah. Pa da razgovaramo s nekim drugim, ko govori istinu. Nismo toliko nezreli, a imamo i, nažalost, dovoljno iskustva sa bolnim istinama.
Mleko NIJE potpuno zdravo, nemojte nas praviti budalama, pićemo ga manje ok, znamo da nećemo pomreti ok, ali "Kako seješ (kukuruz), onako ćeš i žnjeti (mleko)", to zna čak i Knežević, a mi dobro znamo kako se podnosi rizik 'junk' hrane do boljih vremena i boljeg mleka.

crni domino

pre 11 godina

Vucicu, sto ne menjas ovog bahatog neznalicu Knezevica?!
Cekas da nam se skupi pa da i tebe menjamo!?
Samo se ti igraj sa nasim zivcima...

Žika GM

pre 11 godina

Ovo je prilika da se povede rasprava o mini klanicama koje ne zadovoljavaju ni minimum higijenskih uslova za rad, pa se neke od njih bukvalno nalaze u šupama.

djole

pre 11 godina

ovi su maja dosli na vlast maja, kukuruz je avgusta ili septembra zreo i spreman za berbu, par meseci kasnije se i koristi i pnda kako moze prethodna vlada da bude odgovorna!?!?!? gde je od septembra do sada dodatak hrani za uklanjanje aflatoksina ili je i za to kriva prethodna vlada. pa majku mu vi ste krivi za ovo i priznajte krivicu!!!!! smucili su mi se vise ovi domaci politocari...

patriot

pre 11 godina

Neznm da ih nisu zatekle plate u ministarstu pa ne mogu da se snadju. Nema sankcija prema ministrima oni su IMUNI I NA AFLATOKSIN . Treba da snose sankcije od naroda i drzave kojoj prave gubitke u izvozu i ne samo u mleku vidite sta je sa vocem ...OČIGLEDNO JE DA ĆE MO I MI POSTATI IMUNI NA MNOGO ŠTA.

nada ZR

pre 11 godina

Zalosno je pogledati skupstinu sala skoro prazna.Posle pauze za rucakpolako pocinje osipanje da bi u 19h jedna strana klupa bila potpuno prazna a druga poluprazna.Koga mi to placamo?

cickavi01

pre 11 godina

Hahhahaha koja ste vi ***** politicari da nemam reci.
Znam da mi nece objaviti komentar ali ko saopsti da je ovoliki nivo toksina u mleku dozvoljen i da se nece menjati nezasluzuje bolju rec koju sam napisao u predhodnoj recenici.
Niste u stanju da proizvedete mleko u granicama od 0,05 pa podigli na 0.5 a sledeci put ce biti0,7 pa 1 pa 1,5

Pero Papacoder

pre 11 godina

a svemoguci prvi iznad prvog opet slag`o....on kazo da ce do 15. 3. 2013. biti vraceno na 0,05.....blago onima sto blazenog lazova ljube.......
a pjesnik davno rece: " Gledajuci u daljini konture na sceni, padaju mi na pamet vodene boje....umazane ruke lako se peru...."

Marko

pre 11 godina

E pa dotle necu ni kupovati mleko, a vi objasnite mlekarama poslovne gubitke. Kada vam dogori do nokata onda cete razmisljati o nasem zdravlju. Nadam se da ce i ostali bojkotovati kupovinu mleka koliko mogu!

Slaviša

pre 11 godina

Siguran sam da ce kazna za ovaj propust biti adekvatna i da ce Vucic prvi podrzati,ali moram da istaknem novo ponasanje na politickoj sceni Srbije,a to je PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI,sto ranije nije bio slucaj jer su nam izgleda svi politicari bili bogom dani.
(RELJA013, 14. mart 2013 19:41)

Vidi Relja, što se tiče odgovornosti i ovi će profulati na kraju, a onda će biti priča kako su to radili iz najboljih namera, ali DS je toliko uništio zemlju da ništa nisu uspeli da urade, sve i da sede narednih 300 godina na vlasti.
Oni niti imaju odgovornosti, niti su je imali, niti će nešto napraviti, sve je suva reklama, pa ko "padne" dobro došao, a ko ne, njega će ubeđivati dok mu mozak ne isperu.
Očekujem uskoro kao u Severnoj Koreji, da uvedu samo jedan tv kanal u kom će vlast pričati o sebi i svojim dostignućima od jutra do mraka.

miladinović

pre 11 godina

pa ovo što radi Knežević je direktan udarac na srpsku poljoprivredu...ko će posle ostanka nivoa aflatoksina na 0,5 kupovati domaće melko i mlečne proizvode...pa svi će kupovati strane stvari...mi već mesec i po dana kupujemo samo nemačke sireve, zoll i danone voćne jogurte, austrijski maslac, dukatovu pavlaku proizvedenu u hrvatskoj, deci ne dajemo mleko već mesec i po dana, mi kupujemo litar mleka u tri dana i to samo zbog kafe a od sutra neću ni za kafu kupovati nego smo našli austrijsko mleko za kafu u malim pakovanjima, da mogu da kupim nemačko ili madjarsko mleko kupio bi ga kolko košta da košta...pa vi vidite ko radi za uvoznički lobi

Gaut

pre 11 godina

Svi pričaju o mleku, ali aflatoksin se pojavio na kukuruzu kojim su hranjene domaće životinje. Šta je sa ostalim mlečnim proizvodima, mesom, jajima? Sa svim industrijskim namirnicama koje sadrže kukuruz? S obzirom da je aflatoksin najkancerogenija supstanca prirodnog porekla, dozvoljeni nivo ni bi trebalo da bude iznad 0,00! Kancerogene supstance imaju kumulativni efekat, tako da posledice mogu da se vide posle dužeg vremena, a tad je kasno. Mnogi aditivi i pesticidi koji su zabrnjeni u Kanadi, Norveškoj, Švajcarskoj, EU, na Kubi... se kod nas idalje koriste. Kad mislim šta jedemo, pijemo i dišemo pomislim da ću da poludim...

zdravica

pre 11 godina

dole sa knezevicem a takodjet i sa ministarkom zdravja nisu nam potrebni takvi ministri koji nemaju nikakvu odgovornost prema narodu

aca

pre 11 godina

nemam reci sta se ovde desava rusi salju jabuke koje su otrovane crna gora vraca mleko koje je otrovano a ovi jos uvek pricaju da da je sve u redu skidajte celu vladu inace ce nas sve potrovati

Dusko

pre 11 godina

Secate li se slucaja kada je Milosevis koristio nekakvo hemijsko oruzje koje je uticalo samo na Albance,a ostali imuni da imuniji ne mogu biti.Sada slican imunitet imaju clanovi SNS-a,jedino njima od 0,5 nista ne moze biti,pa onda neka ga i piju.
Sta je 0,5 dizi na 5kg/lit.jesmo li mi Srbi ili ne!

neko ko pamti

pre 11 godina

Kod starih ljudi se odomaćio izraz ,hoštapler,što je ispod svih mogućih negativnih ocena za čoveka.A upravo nam se jedan grupa takvih ,predstavlja ,rugajući se svima ,od poštenih ,a neupotrebljenih stvarnih stručnih i obrazovanih i neuključenih u NEODRŽIVA OPRAVDANJA OVE SEKTE .Kako je uopšte moguće da se ova bruka i drskost ,bez premca ,zloupotrebljava u sitne stranačke svrhe ,a napada onaj koji se našao da otkrije pravu istinu NA VRAME OBAVESTI I UPOZORI ,ALI ,,NJEGOVO MIŠLJENJE JE ODBAČENO UNAPRED JER NIJE ,,MERODAVAN ,,U STVARI NIJE ČLAN ,,VODEĆIH STRANAKA,,.U šta nas vode,,ovakvi,,čuvari,,,vlasnika sa po tri krave .I sve ,,smo izvukli iz teksta naopako ,i nismo shvatili njegova zalaganja ,i svi imaju takva mleka,i ,,izvozimo u dve trećine zemalja sveta,i....ŠTA BI MINISTRI ,KOJE OVDE LAŽOV NAD LAŽOVIMA.ČIME STE VI ZASLUŽILI DA I DALJE BUDETE NA TIM MESTIMA A NE U ZATVORU ,NE SAMO DA SE SMENITE.Poslati faks glasi na ,,dr,, Kneževića , sa naglaskom ,,alarmantno,, i to je ČINJENICA , A NE POLITIČKA UJDURMA ,KOjOM SE TAKO BEDNO OPRAVDAVATE.NIko se još u ovoj Srbiji nije ovako ponašao ,NIKO.,,NIJE SE DOBRO SNAŠAO U DATOJ SITUACIJI,, JE PREVEDENO ,UHVAĆEN JE U LAŽI .Kao i Dejanovićka.U Parlament bi mogao da dodje OVAKAV SLUČAJ SAMO KAD SE MINISTRI DEBELO OGLUŠE O ONO ZA ŠTA SU PLAĆENI.E, prava doktorko i lažni ,,dr,, Kneževiću, za ovo se LETI IZ VLADE u normalnim zemljama ,očito da mi sa ovakvima duuuugo to nećemo biti.Za g.LJajića ,,svaka vam čast ,,u koje se kolo uhvatiste.

Sasa

pre 11 godina

Kazu da je to zbog spasavanja mlekara. A sta je sa nama koji pijemo to mleko? Da li smo mi i nasa deca manje vazni od proizvodjaca mleka.
SRAMOTA
Ako je tbrdio da je sve u redu, a pokazalo se da nije, TREBA DA PODNESE OSTAVKU I DA SE STIDI BAREM PAR GODINA!

stranac

pre 11 godina

FU, malena, ti si jedan robot sto veruje sve sto ti vlada kaze. Zbog ljudi kao sto si ti, Srbija je kakva je. Probudi se, i otvori mozak. Mozda ce malo da boli, ali ce ti biti bolje. Stare komuniste/socialiste moraju da idu, ne samu licno, nego u glave naroda. To je bio los i zlocan sistem, i vreme je da se Srija promeni. Ako tako ne mislite, onda ce Srbija cekati dok svi komuniste/socilaiste umru, i onda , napred i bolja zemlja.

stranac

pre 11 godina

Kako ja znam, vlada bi trebala da resi sve probleme u isto vreme. Kakve veze ima Kosovo sa aflatoksina u mlekom? Dali Srbija ceka da gosp. Vucic resi situaciju u KiM, i otrov u mleku? Mislim, to je zalosno. Sta onda rade nasi ministri, ko nji kontrolise? Kakva je ovo vlada ako covek ispod premijera sve resava? Srbija je uvek bila luda drzava, ali danas je presla ludilo, danas je presla ludacke granice.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Za ,,blelorus ,14 03,23,33.Koje li je škole ovaj ,,stručnjak ,,pohadjao da mi je znati kad mu je 0,1, manje od 0,5.I to zamislite ,u Belorusiji,mora da je trknuo da tamo proveri.E takvi su ,,anketirani,, .SLIKA I PRILIKA. No coment.

LJILJANA

pre 11 godina

Kakvi su nam ministri bili na čelu ministarstva poljoprivrede, dobro nam je poljoprivreda i ovakva kakva je. Jedan bivši ministar poljoprivrede je na robiji, a drugi se jedva izvukao, a u međuprostor je uskočio Dušan Petrović ne bi li se i on malo osposobio za poljoprivredu, pošto ništa o poljoprivredi pre toga nije znao, i mi se čudio gde nam je poljoprivreda danas.

sarulja

pre 11 godina

Ministre Knezevicu, idite u posetu kod svog hrvatskog kolege i naucite kako se reaguje u kriznim situacijama. Prestanite politicko prepucavanje sa DS-om i problem svedite na strucan nivo. Smanjivanje nivoa aflatoksina u mleku ne treba da rade politicari. Vi samo treba da iz budzeta izdvojite sredstva za to. Bez patriotske pompe i bez pretnji uzbunjivacima ( jer uzbunjivaci kad je korupcija u pitanju jesu zasticena "vrsta"). I, za kraj, poslusajte predsednika stranke, jer je on gradjanima obecao da ce se nivo aflatoksina u mleku vratiti na evropsku granicu.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Ispravka od mene za ,,bjelorus,,manje jeste ,ali je i manje opasno.0,5 JE OPASNIJE OD 0,1.SORY.Pet destina je više od jedne desetine ,bar se to mora znati ,a mene ovakva ,,podrška ,,,, izbaci iz cipela,,.

maki

pre 11 godina

Gospodina ministra Knezevica treba HITNO smenuti jer on nezna vise sta radi. Covek je neverovatan. Umesto da se pridrzava Evropskih standarda za mleko on uvodi standarde Srbije koji su stariji nego sto je on. Bilo bi dobro postaviti ministre na ovakvom mestu koji ce se starati o kvalitetu hrane koje ce konzumirati njegova deca. Ovo mleko neka i dalje pije Knezevic.

pipi ja

pre 11 godina

E necu ti ja kupiti vise mleko pa nek budem jedina a kupovala sam samo tako.Muka mi je vise da se svako izivljava na meni a kamoli na mojoj deci.Evo vec mesec dana bez mleka i kao da ga nikad nismo koristili .Mar.u p.... m.......