Utorak, 12.03.2013.

08:34

"Neprijatelji Đinđića na vlasti"

Deset godina posle ubistva Zorana Đinđića na vlasti su njegovi nekadašnji najveći neprijatelji, ocenjuje bečki dnevnik "Standard".

Izvor: Tanjug

"Neprijatelji Ðinðiæa na vlasti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Dušan

pre 11 godina

Nisu Đinđićevi neprijatelji oni što su sada na vlasti. Većih neprijatelja Đinđić je imao među svojim lažnim prijateljima, koji su ga tapšali po ramenu, a ustvari mu radili iza leđa.

STEFAN i.

pre 11 godina

Lepo je naš narod rekao: "ne boj se neprijatelja, nego se čuvaj prijatelja". Da se pokojni premijer pridržavao ove narodne izreke, možda ne bi ni doživeo ovakvu sudbinu.

Vesna

pre 11 godina

Ispadose mu navodni neprijatelji veci prijatelji od prijatelja ono sto je Djindjic zapoceo Vucic ce da dovrsi i to je ono najbitnije u ovom trenutku.

mare

pre 11 godina

Ko su prijatelji, a ko neprijatelji vreme uvek pokaze, pa tako oni koji su u prethodih deset godina upropastili Srbju vodeci racuna samo o licnim interesima, ne znam da li se mogu smatrati nejgovim pravim prijateljima.

mare

pre 11 godina

Ko su prijatelji, a ko neprijatelji vreme uvek pokaze, pa tako oni koji su u prethodih deset godina upropastili Srbju vodeci racuna samo o licnim interesima, ne znam da li se mogu smatrati nejgovim pravim prijateljima.

MILICA

pre 11 godina

Da je becki dnevnik Standard malo vise upucen u stanje u Srbiji obrnuo bi plocu ali pojedinci su se enormno obogatili na srpskoj sirotinji pa mogu da plate bilo kome da pise bilo sta a na lazi smo navikli i sa njima zivimo zadnjih najmanje 10 godina.

nada 22

pre 11 godina

Setite se, ili pronađite u arhivi ŠTA i KAKO je "Standard" pisao o Đinđiću kao premijeru i vladi Srbije pre 11 godina, pa onda HVALITE (ili kudite) ovaj tekst.

Milan

pre 11 godina

Zoran Đinđić je pobedio! Definitivno! Čak i sadašnja vlada vodi onu politiku i bori se za one vrednosti za koje se i on borio! Koliko iskreno, videćemo! On je uspostavio sistem evropskih vrednosti koji je Srbija prihvatila! Nikolić i Vučić su pobedili na izborima tek kada su prihvatili te vrednosti! I još nešto, porede ovih dana Zorana Đinđića i Alaksandra Vučića!? Poređenje je krajnje neumesno da ne kažem uvredljivo!
Zoran Đinđić je bio Zoran Đinđić svih devedesetih godina, borio se za smenu režima Slobodana Miloševića,demokratizaciju Srbije i približavanje EU! Vučić je sve te devedesete,pa do 2007 god. proveo u skutu Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja i borio se za njih i njihove "vrednosti"! Mislim da se i on promenio,da je shavtio neke stvari ali još mnogo vode treba da protekne Dunavom i Savom, još mnogo toga dobrog da uradi za Srbiju da bi izbrisao sve ono loše što je radio do 2007 godine! Ako je to uopšte moguće!

ava

pre 11 godina

Slučaj ubistva premijera nije do kraja rešen zbog toga što nekima koji su bili na vlasti prethodnih godina nije odgovaralo da se sve razotkrije. Dakle, nije postojala politička volja da se pozadina ovog ubistva razotkrije. Vlast je samo na rečima želela da razreši ovo ubistvo, ali svoji delima to nije činila.

miroslav

pre 11 godina

Smesno je to sto pok.premijera danas brane oni koji su ga izdali,koji su mu okrenuli ledja i ostavili samog kao glinenog goluba kako bi zlikovci i izdajnici obavili svoj posao! Prednjaci Cedomir, koji je bio samo obican,mali potrcko i koga se Zoran javno odrekao za zivota! Hvalospeve Vucica i Dacica na racun pok. premijera, uopste ne vredi komentarisati. Nisam se uglavnom slagao sa njegovom politikom, ali sam i vise nego siguran da ga vise cenim od mnogih koji ce danas u setnji "slediti njegovu viziju". Iz ove perspektive, evrofanatici Vucic i Dacic su i vise nego smesni, narocito kada govore o proslosti i izdajnicima.Pomislio bi covek kada ih danas slusa da su oni alfa i omega 5oktobarske revolucije.

Slava Mu

pre 11 godina

Tendenciozan naslov, ali napisali su zaista onako kako jeste i to ne vide samo oni koji su zaslepljeni (mrznjom, gluposcu...) I to i jeste najveca zasluga zrtve i dela Dr Zorana Djindjica da je preokrenuo one koji su se borili protiv Njegovih ideja (ne birajuci sredstva) da se danas bore za sprovodjenje istih

Zoki

pre 11 godina

Neprijatelji? Teska rec...moglo je to mnogo bolje da se kaze, elem, sad to nije bitno, bitnije je to sto mislim da bi danas jedini neprijatelji Djindjicu bili njegovi naslednici. U istoj su partiji, ali im vidjenja nisu ista, cak sta vise, ideje i vizije nove vlasti me podsecaju na Zoranove, samo sto su danas neke ideje vec ostvarene, neke su krenule uzlaznim tokom, a Zoranova dela nismo uspeli da vidimo, jer je to spreceno njegovim ubistvom, kako bi nam bilo i da li bi zaista ostvario sve sto je govorio to ne mozemo znati...

Brana

pre 11 godina

Ružno mi zvuči i sam naslov ovog teksta. Sama sam bila simpatizer pokojnog premijera verovala u njegovu ideju o modernoj Srbiji. Sada sam svoju podršku dala SNSu jer sam prvi put posle ubistva Zorana počela da verujem da se ipak stvari mogu promenuti u Srbiji. Vreme je pokazalo da su baš takozvani njegovi sledbenici uništili njegovu viziju i ako su se krili iza nje a gledali samo svoju korist.

Sofija

pre 11 godina

Ne znam kako to mislite..I sama Ruzica Djindjic danas kaze da kao Zoranovog naslednika vidi Aleksandra Vucica, a ne bilo koga od celnika Demokratske stranke.

Ivanica

pre 11 godina

Ali ti njegovi politički protivnici su jedini koji se njegovim idealima danas vode... Pokoj duši pokojnom premijeru, ali on bi se u grobu prevrtao da vidi gde je danas stranka koju je on postavio na noge...

apsurd

pre 11 godina

Ova vest ide sa naslovom vesti u kojoj Ruzica Djindjic kaze da je "Datum za EU proizvod Djindjica".
Dakle, neprijatelj Djidjica je vise naucio od Djindjica, nego li njegovi toboznji prijatelji.

starosedelac

pre 11 godina

Neverovatno kakvih sve buzdovana ima u ovim komentarima a tek zamena teza.
Treba pojasniti osnovu naše istorije dvadesetak godina unazad:
Prvo su ovi što su sada na vlasti katastrofalnom politikom i nedostatkom političkog znanja, pogrešnim procenama i lošim odabirom "strane" doveli Srbiju na dno Evrope. Tada su propale sve firme, tada je zaustavljen tehnološki razvoj, tada je nastala enormna nezaposlenost, fiktivna zaposlenost i još mnogo toga za nabrajanje.
Tada je došao Djindjići pokušao da pokrene Srbiju. Na žalost nije mogao da se oslobodi onih starih koji su mu sve vreme stavljali klipove utočkove i na kraju je ubijen. Možda je posle 5. oktobra trebaobiti radikalniji u odstranjivanju tih istih. na žalost morao je da im pruži šansu i trpi pored sebe.
Nakon njegove smrti to nasledje su dobili i njegovi sledbenici. Nikada oninisu bili sami na vlasti. Uvek je tu bilo nužno zlo iz starih vremena. Pogledajte samo sastave svihtih vlada. Tu je glavni krivac ili glavnu zaslugu ima srpski narod koji je glasao ili nije glasao na izborima. Zato sada i ispašta.
Na kraju su oni stari opet prevladali ( narod na izborima)i evo ih opet na vlasti. I tako egzodus se nastavlja, Srbija propada nepovratno ( ekonomski, moralno, demografski, teritorijalno ...)
A svima pitanje: Ko od Vas želi da mu deca sutra žive u ovakvoj sredini, ko ne želi da oni odu što dalje , tamo gde je život sigurniji? Ne daj bože još jedan rat ovde , svi će se razbežati.
U čemu ovde nisam u pravu?

prijatelju kako cemo?!

pre 11 godina

Naslov clanka se moze smatrati banalnim, smesnim pa cak i uvredljivim! Smatram da svaki normalan covek ne moze nekoga okarakterisati neprijateljem coveka koji se borio za sta se i sada ovi ljudi bore,a to je da se krene sa korenitim promenama u zemlji, od funkcionera, institucija, pa do svega ostalog! Lepo kazu ''vreme ce pokazati'', e u ovom slucaju svi znamo sta su prethodne godine pokazaje, ko su bili neprijatelji svima nama!!!

Petar7

pre 11 godina

Da,njegovi politicki"neprijatelji"koji vode zemlju skoro onako kako je to i Zoran hteo,bez kradje i brzo resavanje problema,za razliku od vlasti kakva je bila njegovih partijskih "prijatelja.

interesna sfera

pre 11 godina

đinđić je imao viziju, znanje, energiju, volju i želju da je ostvari, uprkos teškim tegovima koje su mu kačili oko nogu. ovi sada znaju isključivo za interes, lični, i partijski.

Лане

pre 11 godina

@Dragance: Ако ти извештавање бечког "Стандарда", симбола србофобије и германски острашћеног односа према региону, сматраш најобјективнијом сликом Србије, онда доказујеш ништа друго до полуписменост и паланачки комплекс према Западу (карактеристичан за већину Срба у Србији, они који су Запад упознали и видели, потпуно другачије мисле). Та новина је писала такве бљувотине о Србима, такве ноторне лаже и бесмислице, током 20 година, да му овај текст дође још и афирмативан!

Стари Рабра

pre 11 godina

Ђинђићев морални лик је изградио и сачувао атентат. Да није убијен другачије би се о њему говорило, мислило и писало.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Neprijatelji Djindjića i Srbije su oni koji su aktivno ili, samo podržavajući i navijajući uništavali Srbiju zadnjih dvadesetak godina. Na vlasti u Srbiji su danas njegovi političku oponenti a ne neprijatelji gospodo. Nešto slično kao i u Austriji ili Nemačkoj. Nikada neću prihvatiti laž, koju lansiraju strane obaveštajne službe, po kojoj je Djindjiću veći neprijatelj bio Milošević ili Vučić od evro-atlantskih sankcija, svakojake blokade, satanizacije i na kraju bombardovanja Srbije i srpskog naroda. Možda gospodin Djindjić, iz nekih razloga, u koje neću da ulazim, to nije javno artikulisao ali, siguran sam da nije smatrao većim neprijateljem Slobodana Miloševića od Bila Klintona ili Tonija Blera, koji su baš uživali u mučenju ovoga naroda a čini se, da ih ta pasija i danas drži.

grrr

pre 11 godina

Apsolutna istina...Čitajući komentare ne mogu se oteti utisku da ćete svi avanzovati koji ste napisali da je Vučić naslednik politike Đinđića...Vučić je naslednik ideje Karlovac , Karlobag , OGulin.....I naravno ničega se ne plaši....A ja se gadim svega što se dešava u ovoj zemlji...Sećam se kao da je juče bilo ....U vreme bombardovanja Vučić drži sina u naručju a sve to prati tekst : "moj sin i ja braniémo Srbiju"...Ovo je bila naslovna strana jednog nedeljnika koji je štampan pred samo bombardovanje...Zatim se zaboravilo da su upravo on i njegov kum , koji je kum i predsednika države tražili da se uđe u totalni rat sa NATO.Ovaj gospodin nikada nije mobilisan a ratovi su trajali skoro celu dekadu...Ma muka mi je od svih vas slabog pamćenja...Koji menjate uverenja kao gaće...Srbija nestaje a narod to podržava....Problem je dublji

RELJA013

pre 11 godina

Da sada moze da vidi stanje u drzavi i u njegovoj stranci,nisam siguran za koga bi rekao da mu je neprijatelj.Svoju nesposobnost koju su pokazali vodjenjem drzavu prenela se i na stranku cim su izgubili vlast.Skupo su nas kostali njegovi "prijatelji"iz stranke,setimo se samo gde je u Zoranovo vreme bio Tadic,obican aktivista a ubrzo posle uistva cistka u stranci i ON postade predsednik Srbije.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Udba i dalje rovari i nanosi stetu Srbiji i svim njenim gradjanima preko svojih satelita. Nema nam boljitka dok se ne otvore svi dosijei.

podmetacina

pre 11 godina

Ovo je dokaz kako becki Standard donosi opasne konstatacije i ponasa se kao veliki ,sudija, prilika u Srbiji...Strasno je da se o ,neprijateljstvu, donose proizvoljne ocene i tako pokusava da se umanji demokratski izbor srpskog naroda...Ima se utisak da bi mnogi pozeleli da sa nama izadju na izbore, pa kao nekim mentolima,jos nam i kazu za koga da glasamo...Kad je tako zasto Zoranu nisu pomogli za zivota... Bio je jako razocaran tretmanom tog demokratskog sveta kome je tezio...Mnoga pitanja im je postavio ali je ostao bez odgovora...Trazio je od njih brze odgovore zasto se svaka srpska inicijativa usporava...Svi znamo da je Zoran zeleo sto pre da Srbiju povede putem boljitka ali ga je neko stalno vracao nazad..to nije bio srpski narod a ni ti ,neprijatelji, kako becki Standard skandalozno konstatuje i to tempirano na desetopgodisnjicu njegove smrti...I na taj nacin kao da zele da polarizuju gradjane Srbije na ,prijatelje i neprijatelje,pokojnog premijera Srbije.Politicki debakl vlasti koja je nazalost bila u rukama njegovih demokratskih saradnika..za sta sigurno narod Srbije ne krivi pokojnog Zorana ali kritikuje one koji se pozivaju na njega a to ne zasluzuju...Jer u svakoj demokratskoj drzavi odgovornost za ono sto radis je vazna,pa smo u tom svetlu i videli zahteve EU, da se resimo visoke korupcije i pljacke...I zato ova konstantacija o,neprijateljstvu,nije nista drugo nego licemerna podmetacina...koja samu sebe razotkriva, jer je previse ocigledna pa i nedemokratska.

Student

pre 11 godina

Ipak mislim da se deo tog entuzijazma danas oseća sa Aleksandrom Vučićem koji ima približno istu energiju kao nekadašnji premijer.

1984

pre 11 godina

Lepo je setiti se nekih ljudi, izgovorenih reci. Nazalost, kod nas sve ove godine nije uspostavljen sistem funkcionisanja nezavisnih i samostalnih organa, vec potpuno suprotno. Sada, napokon, Vucic pokusava sa timom ljudi da postavi neka nacela i uvede normalan rad i funkcionisanje organa. Ja podrzavam, kao i sve sto se cini dobro i korisno za drustvo a ne za pojedinca.

vasa

pre 11 godina

sve je tacno, sinoc gledam na svet plus kcn emisiju sa onim polupismenim voditeljom, gost veciti tzv analiticar,dusan janjic toliko mrznje prema pokojnom djindjidju, do sada nisam video, zna se cija je to televizija,

Pobednik

pre 11 godina

kada se prizna Kososvo, ovakviclanci ce biti sve brojniji. grese sadasnji vlastodrsci ako misle da ce im zpad zaborativi ratove, zakon io informisanju, skidanje ploce sa imenom Zorana Djindjica, a stavljanje imena Ratka Mladica. grese ako misle da ce im zaboraviti ucesce u ratovima, ratnohuskacke govore...

sada su izvodjaci radova za zapadne sile i sada ih niko ne dira. posle...

na zalost Srbija je davno postala kolonija i ma sta radili uvek ce nas necim ucenjivati. na zalost, i sadasnja i bilo koja druga buduca vlada imace istu udvoricku poziciju ka zaopadu i bice tu sve dok bez pogovora rade ono sto se od njih trazi i ocekuje.

nemam protiv ove vlade nista. cak sam se obradovao sto ce konacno neko sa nacionalnim stavom da dodje na celo. na zalost, ispada da su ovi odradili vise za zapad nego sto su oni prethodni i smeli da pomisle, a sve zarad ostanka na vlasti, za koju kazu da im nije cilj.


cilj Srbije jeste EU, a tamo necemo uci sa ovakvom vlascu. ne zato sto nije dobra, vec zato sto ima proslost koju nikakvim cinom nece moci da opere...

perun_u

pre 11 godina

Đinđić nije baš bio popularan ni dok je vladao. Nasilna smrt je od njega napravila mučenika. Da li bi napravio bolju Srbiju to nikada nećemo saznati.
Njegovi naslednici su napravili noćnu moru od Srbije. Sada je neka druga vlast koja pokušava da izvede Srbiju na svetlost.

samo trenutak

pre 11 godina

Zasto onda DS nije nastavila ono sto je Djindjic zapoceo, za ono sto se borio? Zasto su od stranke pravili marketing, otpustali narod, razarali fabrike, unosili korupciju gde god su mogli ... i sl.

R.Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

A stabi Becki "standar"mogao druko komentarisati,nego arbit da sudi i presuduje, kao uvek kada je Srbija u pitanju?Naravno ne u pozitivu?Srbima je dobro poznata politika Beca joz od vremena Franje Josipa,kada se o srbi odlucivalo sudilo i presudivalo!

Mr Bean

pre 11 godina

Šta je "Standard" hteo ovim da kaže ? Mislim da je mnogo više Đinđićevih neprijatelja među onim koji više nisu na vlasti, tj. u bivšoj vlasti!

tigar

pre 11 godina

Tako je. Delegacija vladajuce stranke je polozila cvece na grob coveka koji nas je unazadio 50 godina. Bio je tu i Kostunica i slicni... Ma sta reci a ne zaplakati. Dzaba nama Zoran i slicni,mi smo cudo.

grrr

pre 11 godina

Apsolutna istina...Čitajući komentare ne mogu se oteti utisku da ćete svi avanzovati koji ste napisali da je Vučić naslednik politike Đinđića...Vučić je naslednik ideje Karlovac , Karlobag , OGulin.....I naravno ničega se ne plaši....A ja se gadim svega što se dešava u ovoj zemlji...Sećam se kao da je juče bilo ....U vreme bombardovanja Vučić drži sina u naručju a sve to prati tekst : "moj sin i ja braniémo Srbiju"...Ovo je bila naslovna strana jednog nedeljnika koji je štampan pred samo bombardovanje...Zatim se zaboravilo da su upravo on i njegov kum , koji je kum i predsednika države tražili da se uđe u totalni rat sa NATO.Ovaj gospodin nikada nije mobilisan a ratovi su trajali skoro celu dekadu...Ma muka mi je od svih vas slabog pamćenja...Koji menjate uverenja kao gaće...Srbija nestaje a narod to podržava....Problem je dublji

vasa

pre 11 godina

sve je tacno, sinoc gledam na svet plus kcn emisiju sa onim polupismenim voditeljom, gost veciti tzv analiticar,dusan janjic toliko mrznje prema pokojnom djindjidju, do sada nisam video, zna se cija je to televizija,

Pobednik

pre 11 godina

kada se prizna Kososvo, ovakviclanci ce biti sve brojniji. grese sadasnji vlastodrsci ako misle da ce im zpad zaborativi ratove, zakon io informisanju, skidanje ploce sa imenom Zorana Djindjica, a stavljanje imena Ratka Mladica. grese ako misle da ce im zaboraviti ucesce u ratovima, ratnohuskacke govore...

sada su izvodjaci radova za zapadne sile i sada ih niko ne dira. posle...

na zalost Srbija je davno postala kolonija i ma sta radili uvek ce nas necim ucenjivati. na zalost, i sadasnja i bilo koja druga buduca vlada imace istu udvoricku poziciju ka zaopadu i bice tu sve dok bez pogovora rade ono sto se od njih trazi i ocekuje.

nemam protiv ove vlade nista. cak sam se obradovao sto ce konacno neko sa nacionalnim stavom da dodje na celo. na zalost, ispada da su ovi odradili vise za zapad nego sto su oni prethodni i smeli da pomisle, a sve zarad ostanka na vlasti, za koju kazu da im nije cilj.


cilj Srbije jeste EU, a tamo necemo uci sa ovakvom vlascu. ne zato sto nije dobra, vec zato sto ima proslost koju nikakvim cinom nece moci da opere...

tigar

pre 11 godina

Tako je. Delegacija vladajuce stranke je polozila cvece na grob coveka koji nas je unazadio 50 godina. Bio je tu i Kostunica i slicni... Ma sta reci a ne zaplakati. Dzaba nama Zoran i slicni,mi smo cudo.

interesna sfera

pre 11 godina

đinđić je imao viziju, znanje, energiju, volju i želju da je ostvari, uprkos teškim tegovima koje su mu kačili oko nogu. ovi sada znaju isključivo za interes, lični, i partijski.

starosedelac

pre 11 godina

Neverovatno kakvih sve buzdovana ima u ovim komentarima a tek zamena teza.
Treba pojasniti osnovu naše istorije dvadesetak godina unazad:
Prvo su ovi što su sada na vlasti katastrofalnom politikom i nedostatkom političkog znanja, pogrešnim procenama i lošim odabirom "strane" doveli Srbiju na dno Evrope. Tada su propale sve firme, tada je zaustavljen tehnološki razvoj, tada je nastala enormna nezaposlenost, fiktivna zaposlenost i još mnogo toga za nabrajanje.
Tada je došao Djindjići pokušao da pokrene Srbiju. Na žalost nije mogao da se oslobodi onih starih koji su mu sve vreme stavljali klipove utočkove i na kraju je ubijen. Možda je posle 5. oktobra trebaobiti radikalniji u odstranjivanju tih istih. na žalost morao je da im pruži šansu i trpi pored sebe.
Nakon njegove smrti to nasledje su dobili i njegovi sledbenici. Nikada oninisu bili sami na vlasti. Uvek je tu bilo nužno zlo iz starih vremena. Pogledajte samo sastave svihtih vlada. Tu je glavni krivac ili glavnu zaslugu ima srpski narod koji je glasao ili nije glasao na izborima. Zato sada i ispašta.
Na kraju su oni stari opet prevladali ( narod na izborima)i evo ih opet na vlasti. I tako egzodus se nastavlja, Srbija propada nepovratno ( ekonomski, moralno, demografski, teritorijalno ...)
A svima pitanje: Ko od Vas želi da mu deca sutra žive u ovakvoj sredini, ko ne želi da oni odu što dalje , tamo gde je život sigurniji? Ne daj bože još jedan rat ovde , svi će se razbežati.
U čemu ovde nisam u pravu?

perun_u

pre 11 godina

Đinđić nije baš bio popularan ni dok je vladao. Nasilna smrt je od njega napravila mučenika. Da li bi napravio bolju Srbiju to nikada nećemo saznati.
Njegovi naslednici su napravili noćnu moru od Srbije. Sada je neka druga vlast koja pokušava da izvede Srbiju na svetlost.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Neprijatelji Djindjića i Srbije su oni koji su aktivno ili, samo podržavajući i navijajući uništavali Srbiju zadnjih dvadesetak godina. Na vlasti u Srbiji su danas njegovi političku oponenti a ne neprijatelji gospodo. Nešto slično kao i u Austriji ili Nemačkoj. Nikada neću prihvatiti laž, koju lansiraju strane obaveštajne službe, po kojoj je Djindjiću veći neprijatelj bio Milošević ili Vučić od evro-atlantskih sankcija, svakojake blokade, satanizacije i na kraju bombardovanja Srbije i srpskog naroda. Možda gospodin Djindjić, iz nekih razloga, u koje neću da ulazim, to nije javno artikulisao ali, siguran sam da nije smatrao većim neprijateljem Slobodana Miloševića od Bila Klintona ili Tonija Blera, koji su baš uživali u mučenju ovoga naroda a čini se, da ih ta pasija i danas drži.

samo trenutak

pre 11 godina

Zasto onda DS nije nastavila ono sto je Djindjic zapoceo, za ono sto se borio? Zasto su od stranke pravili marketing, otpustali narod, razarali fabrike, unosili korupciju gde god su mogli ... i sl.

Mr Bean

pre 11 godina

Šta je "Standard" hteo ovim da kaže ? Mislim da je mnogo više Đinđićevih neprijatelja među onim koji više nisu na vlasti, tj. u bivšoj vlasti!

Milan

pre 11 godina

Zoran Đinđić je pobedio! Definitivno! Čak i sadašnja vlada vodi onu politiku i bori se za one vrednosti za koje se i on borio! Koliko iskreno, videćemo! On je uspostavio sistem evropskih vrednosti koji je Srbija prihvatila! Nikolić i Vučić su pobedili na izborima tek kada su prihvatili te vrednosti! I još nešto, porede ovih dana Zorana Đinđića i Alaksandra Vučića!? Poređenje je krajnje neumesno da ne kažem uvredljivo!
Zoran Đinđić je bio Zoran Đinđić svih devedesetih godina, borio se za smenu režima Slobodana Miloševića,demokratizaciju Srbije i približavanje EU! Vučić je sve te devedesete,pa do 2007 god. proveo u skutu Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja i borio se za njih i njihove "vrednosti"! Mislim da se i on promenio,da je shavtio neke stvari ali još mnogo vode treba da protekne Dunavom i Savom, još mnogo toga dobrog da uradi za Srbiju da bi izbrisao sve ono loše što je radio do 2007 godine! Ako je to uopšte moguće!

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Udba i dalje rovari i nanosi stetu Srbiji i svim njenim gradjanima preko svojih satelita. Nema nam boljitka dok se ne otvore svi dosijei.

miroslav

pre 11 godina

Smesno je to sto pok.premijera danas brane oni koji su ga izdali,koji su mu okrenuli ledja i ostavili samog kao glinenog goluba kako bi zlikovci i izdajnici obavili svoj posao! Prednjaci Cedomir, koji je bio samo obican,mali potrcko i koga se Zoran javno odrekao za zivota! Hvalospeve Vucica i Dacica na racun pok. premijera, uopste ne vredi komentarisati. Nisam se uglavnom slagao sa njegovom politikom, ali sam i vise nego siguran da ga vise cenim od mnogih koji ce danas u setnji "slediti njegovu viziju". Iz ove perspektive, evrofanatici Vucic i Dacic su i vise nego smesni, narocito kada govore o proslosti i izdajnicima.Pomislio bi covek kada ih danas slusa da su oni alfa i omega 5oktobarske revolucije.

R.Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

A stabi Becki "standar"mogao druko komentarisati,nego arbit da sudi i presuduje, kao uvek kada je Srbija u pitanju?Naravno ne u pozitivu?Srbima je dobro poznata politika Beca joz od vremena Franje Josipa,kada se o srbi odlucivalo sudilo i presudivalo!

Лане

pre 11 godina

@Dragance: Ако ти извештавање бечког "Стандарда", симбола србофобије и германски острашћеног односа према региону, сматраш најобјективнијом сликом Србије, онда доказујеш ништа друго до полуписменост и паланачки комплекс према Западу (карактеристичан за већину Срба у Србији, они који су Запад упознали и видели, потпуно другачије мисле). Та новина је писала такве бљувотине о Србима, такве ноторне лаже и бесмислице, током 20 година, да му овај текст дође још и афирмативан!

podmetacina

pre 11 godina

Ovo je dokaz kako becki Standard donosi opasne konstatacije i ponasa se kao veliki ,sudija, prilika u Srbiji...Strasno je da se o ,neprijateljstvu, donose proizvoljne ocene i tako pokusava da se umanji demokratski izbor srpskog naroda...Ima se utisak da bi mnogi pozeleli da sa nama izadju na izbore, pa kao nekim mentolima,jos nam i kazu za koga da glasamo...Kad je tako zasto Zoranu nisu pomogli za zivota... Bio je jako razocaran tretmanom tog demokratskog sveta kome je tezio...Mnoga pitanja im je postavio ali je ostao bez odgovora...Trazio je od njih brze odgovore zasto se svaka srpska inicijativa usporava...Svi znamo da je Zoran zeleo sto pre da Srbiju povede putem boljitka ali ga je neko stalno vracao nazad..to nije bio srpski narod a ni ti ,neprijatelji, kako becki Standard skandalozno konstatuje i to tempirano na desetopgodisnjicu njegove smrti...I na taj nacin kao da zele da polarizuju gradjane Srbije na ,prijatelje i neprijatelje,pokojnog premijera Srbije.Politicki debakl vlasti koja je nazalost bila u rukama njegovih demokratskih saradnika..za sta sigurno narod Srbije ne krivi pokojnog Zorana ali kritikuje one koji se pozivaju na njega a to ne zasluzuju...Jer u svakoj demokratskoj drzavi odgovornost za ono sto radis je vazna,pa smo u tom svetlu i videli zahteve EU, da se resimo visoke korupcije i pljacke...I zato ova konstantacija o,neprijateljstvu,nije nista drugo nego licemerna podmetacina...koja samu sebe razotkriva, jer je previse ocigledna pa i nedemokratska.

Стари Рабра

pre 11 godina

Ђинђићев морални лик је изградио и сачувао атентат. Да није убијен другачије би се о њему говорило, мислило и писало.

Ivanica

pre 11 godina

Ali ti njegovi politički protivnici su jedini koji se njegovim idealima danas vode... Pokoj duši pokojnom premijeru, ali on bi se u grobu prevrtao da vidi gde je danas stranka koju je on postavio na noge...

Brana

pre 11 godina

Ružno mi zvuči i sam naslov ovog teksta. Sama sam bila simpatizer pokojnog premijera verovala u njegovu ideju o modernoj Srbiji. Sada sam svoju podršku dala SNSu jer sam prvi put posle ubistva Zorana počela da verujem da se ipak stvari mogu promenuti u Srbiji. Vreme je pokazalo da su baš takozvani njegovi sledbenici uništili njegovu viziju i ako su se krili iza nje a gledali samo svoju korist.

RELJA013

pre 11 godina

Da sada moze da vidi stanje u drzavi i u njegovoj stranci,nisam siguran za koga bi rekao da mu je neprijatelj.Svoju nesposobnost koju su pokazali vodjenjem drzavu prenela se i na stranku cim su izgubili vlast.Skupo su nas kostali njegovi "prijatelji"iz stranke,setimo se samo gde je u Zoranovo vreme bio Tadic,obican aktivista a ubrzo posle uistva cistka u stranci i ON postade predsednik Srbije.

apsurd

pre 11 godina

Ova vest ide sa naslovom vesti u kojoj Ruzica Djindjic kaze da je "Datum za EU proizvod Djindjica".
Dakle, neprijatelj Djidjica je vise naucio od Djindjica, nego li njegovi toboznji prijatelji.

Slava Mu

pre 11 godina

Tendenciozan naslov, ali napisali su zaista onako kako jeste i to ne vide samo oni koji su zaslepljeni (mrznjom, gluposcu...) I to i jeste najveca zasluga zrtve i dela Dr Zorana Djindjica da je preokrenuo one koji su se borili protiv Njegovih ideja (ne birajuci sredstva) da se danas bore za sprovodjenje istih

ava

pre 11 godina

Slučaj ubistva premijera nije do kraja rešen zbog toga što nekima koji su bili na vlasti prethodnih godina nije odgovaralo da se sve razotkrije. Dakle, nije postojala politička volja da se pozadina ovog ubistva razotkrije. Vlast je samo na rečima želela da razreši ovo ubistvo, ali svoji delima to nije činila.

1984

pre 11 godina

Lepo je setiti se nekih ljudi, izgovorenih reci. Nazalost, kod nas sve ove godine nije uspostavljen sistem funkcionisanja nezavisnih i samostalnih organa, vec potpuno suprotno. Sada, napokon, Vucic pokusava sa timom ljudi da postavi neka nacela i uvede normalan rad i funkcionisanje organa. Ja podrzavam, kao i sve sto se cini dobro i korisno za drustvo a ne za pojedinca.

prijatelju kako cemo?!

pre 11 godina

Naslov clanka se moze smatrati banalnim, smesnim pa cak i uvredljivim! Smatram da svaki normalan covek ne moze nekoga okarakterisati neprijateljem coveka koji se borio za sta se i sada ovi ljudi bore,a to je da se krene sa korenitim promenama u zemlji, od funkcionera, institucija, pa do svega ostalog! Lepo kazu ''vreme ce pokazati'', e u ovom slucaju svi znamo sta su prethodne godine pokazaje, ko su bili neprijatelji svima nama!!!

Petar7

pre 11 godina

Da,njegovi politicki"neprijatelji"koji vode zemlju skoro onako kako je to i Zoran hteo,bez kradje i brzo resavanje problema,za razliku od vlasti kakva je bila njegovih partijskih "prijatelja.

Zoki

pre 11 godina

Neprijatelji? Teska rec...moglo je to mnogo bolje da se kaze, elem, sad to nije bitno, bitnije je to sto mislim da bi danas jedini neprijatelji Djindjicu bili njegovi naslednici. U istoj su partiji, ali im vidjenja nisu ista, cak sta vise, ideje i vizije nove vlasti me podsecaju na Zoranove, samo sto su danas neke ideje vec ostvarene, neke su krenule uzlaznim tokom, a Zoranova dela nismo uspeli da vidimo, jer je to spreceno njegovim ubistvom, kako bi nam bilo i da li bi zaista ostvario sve sto je govorio to ne mozemo znati...

Sofija

pre 11 godina

Ne znam kako to mislite..I sama Ruzica Djindjic danas kaze da kao Zoranovog naslednika vidi Aleksandra Vucica, a ne bilo koga od celnika Demokratske stranke.

Student

pre 11 godina

Ipak mislim da se deo tog entuzijazma danas oseća sa Aleksandrom Vučićem koji ima približno istu energiju kao nekadašnji premijer.

nada 22

pre 11 godina

Setite se, ili pronađite u arhivi ŠTA i KAKO je "Standard" pisao o Đinđiću kao premijeru i vladi Srbije pre 11 godina, pa onda HVALITE (ili kudite) ovaj tekst.

MILICA

pre 11 godina

Da je becki dnevnik Standard malo vise upucen u stanje u Srbiji obrnuo bi plocu ali pojedinci su se enormno obogatili na srpskoj sirotinji pa mogu da plate bilo kome da pise bilo sta a na lazi smo navikli i sa njima zivimo zadnjih najmanje 10 godina.

Vesna

pre 11 godina

Ispadose mu navodni neprijatelji veci prijatelji od prijatelja ono sto je Djindjic zapoceo Vucic ce da dovrsi i to je ono najbitnije u ovom trenutku.

STEFAN i.

pre 11 godina

Lepo je naš narod rekao: "ne boj se neprijatelja, nego se čuvaj prijatelja". Da se pokojni premijer pridržavao ove narodne izreke, možda ne bi ni doživeo ovakvu sudbinu.

Dušan

pre 11 godina

Nisu Đinđićevi neprijatelji oni što su sada na vlasti. Većih neprijatelja Đinđić je imao među svojim lažnim prijateljima, koji su ga tapšali po ramenu, a ustvari mu radili iza leđa.

mare

pre 11 godina

Ko su prijatelji, a ko neprijatelji vreme uvek pokaze, pa tako oni koji su u prethodih deset godina upropastili Srbju vodeci racuna samo o licnim interesima, ne znam da li se mogu smatrati nejgovim pravim prijateljima.

mare

pre 11 godina

Ko su prijatelji, a ko neprijatelji vreme uvek pokaze, pa tako oni koji su u prethodih deset godina upropastili Srbju vodeci racuna samo o licnim interesima, ne znam da li se mogu smatrati nejgovim pravim prijateljima.

perun_u

pre 11 godina

Đinđić nije baš bio popularan ni dok je vladao. Nasilna smrt je od njega napravila mučenika. Da li bi napravio bolju Srbiju to nikada nećemo saznati.
Njegovi naslednici su napravili noćnu moru od Srbije. Sada je neka druga vlast koja pokušava da izvede Srbiju na svetlost.

Student

pre 11 godina

Ipak mislim da se deo tog entuzijazma danas oseća sa Aleksandrom Vučićem koji ima približno istu energiju kao nekadašnji premijer.

Mr Bean

pre 11 godina

Šta je "Standard" hteo ovim da kaže ? Mislim da je mnogo više Đinđićevih neprijatelja među onim koji više nisu na vlasti, tj. u bivšoj vlasti!

R.Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

A stabi Becki "standar"mogao druko komentarisati,nego arbit da sudi i presuduje, kao uvek kada je Srbija u pitanju?Naravno ne u pozitivu?Srbima je dobro poznata politika Beca joz od vremena Franje Josipa,kada se o srbi odlucivalo sudilo i presudivalo!

Sofija

pre 11 godina

Ne znam kako to mislite..I sama Ruzica Djindjic danas kaze da kao Zoranovog naslednika vidi Aleksandra Vucica, a ne bilo koga od celnika Demokratske stranke.

1984

pre 11 godina

Lepo je setiti se nekih ljudi, izgovorenih reci. Nazalost, kod nas sve ove godine nije uspostavljen sistem funkcionisanja nezavisnih i samostalnih organa, vec potpuno suprotno. Sada, napokon, Vucic pokusava sa timom ljudi da postavi neka nacela i uvede normalan rad i funkcionisanje organa. Ja podrzavam, kao i sve sto se cini dobro i korisno za drustvo a ne za pojedinca.

Стари Рабра

pre 11 godina

Ђинђићев морални лик је изградио и сачувао атентат. Да није убијен другачије би се о њему говорило, мислило и писало.

Brana

pre 11 godina

Ružno mi zvuči i sam naslov ovog teksta. Sama sam bila simpatizer pokojnog premijera verovala u njegovu ideju o modernoj Srbiji. Sada sam svoju podršku dala SNSu jer sam prvi put posle ubistva Zorana počela da verujem da se ipak stvari mogu promenuti u Srbiji. Vreme je pokazalo da su baš takozvani njegovi sledbenici uništili njegovu viziju i ako su se krili iza nje a gledali samo svoju korist.

prijatelju kako cemo?!

pre 11 godina

Naslov clanka se moze smatrati banalnim, smesnim pa cak i uvredljivim! Smatram da svaki normalan covek ne moze nekoga okarakterisati neprijateljem coveka koji se borio za sta se i sada ovi ljudi bore,a to je da se krene sa korenitim promenama u zemlji, od funkcionera, institucija, pa do svega ostalog! Lepo kazu ''vreme ce pokazati'', e u ovom slucaju svi znamo sta su prethodne godine pokazaje, ko su bili neprijatelji svima nama!!!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Neprijatelji Djindjića i Srbije su oni koji su aktivno ili, samo podržavajući i navijajući uništavali Srbiju zadnjih dvadesetak godina. Na vlasti u Srbiji su danas njegovi političku oponenti a ne neprijatelji gospodo. Nešto slično kao i u Austriji ili Nemačkoj. Nikada neću prihvatiti laž, koju lansiraju strane obaveštajne službe, po kojoj je Djindjiću veći neprijatelj bio Milošević ili Vučić od evro-atlantskih sankcija, svakojake blokade, satanizacije i na kraju bombardovanja Srbije i srpskog naroda. Možda gospodin Djindjić, iz nekih razloga, u koje neću da ulazim, to nije javno artikulisao ali, siguran sam da nije smatrao većim neprijateljem Slobodana Miloševića od Bila Klintona ili Tonija Blera, koji su baš uživali u mučenju ovoga naroda a čini se, da ih ta pasija i danas drži.

Лане

pre 11 godina

@Dragance: Ако ти извештавање бечког "Стандарда", симбола србофобије и германски острашћеног односа према региону, сматраш најобјективнијом сликом Србије, онда доказујеш ништа друго до полуписменост и паланачки комплекс према Западу (карактеристичан за већину Срба у Србији, они који су Запад упознали и видели, потпуно другачије мисле). Та новина је писала такве бљувотине о Србима, такве ноторне лаже и бесмислице, током 20 година, да му овај текст дође још и афирмативан!

tigar

pre 11 godina

Tako je. Delegacija vladajuce stranke je polozila cvece na grob coveka koji nas je unazadio 50 godina. Bio je tu i Kostunica i slicni... Ma sta reci a ne zaplakati. Dzaba nama Zoran i slicni,mi smo cudo.

grrr

pre 11 godina

Apsolutna istina...Čitajući komentare ne mogu se oteti utisku da ćete svi avanzovati koji ste napisali da je Vučić naslednik politike Đinđića...Vučić je naslednik ideje Karlovac , Karlobag , OGulin.....I naravno ničega se ne plaši....A ja se gadim svega što se dešava u ovoj zemlji...Sećam se kao da je juče bilo ....U vreme bombardovanja Vučić drži sina u naručju a sve to prati tekst : "moj sin i ja braniémo Srbiju"...Ovo je bila naslovna strana jednog nedeljnika koji je štampan pred samo bombardovanje...Zatim se zaboravilo da su upravo on i njegov kum , koji je kum i predsednika države tražili da se uđe u totalni rat sa NATO.Ovaj gospodin nikada nije mobilisan a ratovi su trajali skoro celu dekadu...Ma muka mi je od svih vas slabog pamćenja...Koji menjate uverenja kao gaće...Srbija nestaje a narod to podržava....Problem je dublji

Petar7

pre 11 godina

Da,njegovi politicki"neprijatelji"koji vode zemlju skoro onako kako je to i Zoran hteo,bez kradje i brzo resavanje problema,za razliku od vlasti kakva je bila njegovih partijskih "prijatelja.

samo trenutak

pre 11 godina

Zasto onda DS nije nastavila ono sto je Djindjic zapoceo, za ono sto se borio? Zasto su od stranke pravili marketing, otpustali narod, razarali fabrike, unosili korupciju gde god su mogli ... i sl.

Pobednik

pre 11 godina

kada se prizna Kososvo, ovakviclanci ce biti sve brojniji. grese sadasnji vlastodrsci ako misle da ce im zpad zaborativi ratove, zakon io informisanju, skidanje ploce sa imenom Zorana Djindjica, a stavljanje imena Ratka Mladica. grese ako misle da ce im zaboraviti ucesce u ratovima, ratnohuskacke govore...

sada su izvodjaci radova za zapadne sile i sada ih niko ne dira. posle...

na zalost Srbija je davno postala kolonija i ma sta radili uvek ce nas necim ucenjivati. na zalost, i sadasnja i bilo koja druga buduca vlada imace istu udvoricku poziciju ka zaopadu i bice tu sve dok bez pogovora rade ono sto se od njih trazi i ocekuje.

nemam protiv ove vlade nista. cak sam se obradovao sto ce konacno neko sa nacionalnim stavom da dodje na celo. na zalost, ispada da su ovi odradili vise za zapad nego sto su oni prethodni i smeli da pomisle, a sve zarad ostanka na vlasti, za koju kazu da im nije cilj.


cilj Srbije jeste EU, a tamo necemo uci sa ovakvom vlascu. ne zato sto nije dobra, vec zato sto ima proslost koju nikakvim cinom nece moci da opere...

podmetacina

pre 11 godina

Ovo je dokaz kako becki Standard donosi opasne konstatacije i ponasa se kao veliki ,sudija, prilika u Srbiji...Strasno je da se o ,neprijateljstvu, donose proizvoljne ocene i tako pokusava da se umanji demokratski izbor srpskog naroda...Ima se utisak da bi mnogi pozeleli da sa nama izadju na izbore, pa kao nekim mentolima,jos nam i kazu za koga da glasamo...Kad je tako zasto Zoranu nisu pomogli za zivota... Bio je jako razocaran tretmanom tog demokratskog sveta kome je tezio...Mnoga pitanja im je postavio ali je ostao bez odgovora...Trazio je od njih brze odgovore zasto se svaka srpska inicijativa usporava...Svi znamo da je Zoran zeleo sto pre da Srbiju povede putem boljitka ali ga je neko stalno vracao nazad..to nije bio srpski narod a ni ti ,neprijatelji, kako becki Standard skandalozno konstatuje i to tempirano na desetopgodisnjicu njegove smrti...I na taj nacin kao da zele da polarizuju gradjane Srbije na ,prijatelje i neprijatelje,pokojnog premijera Srbije.Politicki debakl vlasti koja je nazalost bila u rukama njegovih demokratskih saradnika..za sta sigurno narod Srbije ne krivi pokojnog Zorana ali kritikuje one koji se pozivaju na njega a to ne zasluzuju...Jer u svakoj demokratskoj drzavi odgovornost za ono sto radis je vazna,pa smo u tom svetlu i videli zahteve EU, da se resimo visoke korupcije i pljacke...I zato ova konstantacija o,neprijateljstvu,nije nista drugo nego licemerna podmetacina...koja samu sebe razotkriva, jer je previse ocigledna pa i nedemokratska.

apsurd

pre 11 godina

Ova vest ide sa naslovom vesti u kojoj Ruzica Djindjic kaze da je "Datum za EU proizvod Djindjica".
Dakle, neprijatelj Djidjica je vise naucio od Djindjica, nego li njegovi toboznji prijatelji.

vasa

pre 11 godina

sve je tacno, sinoc gledam na svet plus kcn emisiju sa onim polupismenim voditeljom, gost veciti tzv analiticar,dusan janjic toliko mrznje prema pokojnom djindjidju, do sada nisam video, zna se cija je to televizija,

MILICA

pre 11 godina

Da je becki dnevnik Standard malo vise upucen u stanje u Srbiji obrnuo bi plocu ali pojedinci su se enormno obogatili na srpskoj sirotinji pa mogu da plate bilo kome da pise bilo sta a na lazi smo navikli i sa njima zivimo zadnjih najmanje 10 godina.

Ivanica

pre 11 godina

Ali ti njegovi politički protivnici su jedini koji se njegovim idealima danas vode... Pokoj duši pokojnom premijeru, ali on bi se u grobu prevrtao da vidi gde je danas stranka koju je on postavio na noge...

Zoki

pre 11 godina

Neprijatelji? Teska rec...moglo je to mnogo bolje da se kaze, elem, sad to nije bitno, bitnije je to sto mislim da bi danas jedini neprijatelji Djindjicu bili njegovi naslednici. U istoj su partiji, ali im vidjenja nisu ista, cak sta vise, ideje i vizije nove vlasti me podsecaju na Zoranove, samo sto su danas neke ideje vec ostvarene, neke su krenule uzlaznim tokom, a Zoranova dela nismo uspeli da vidimo, jer je to spreceno njegovim ubistvom, kako bi nam bilo i da li bi zaista ostvario sve sto je govorio to ne mozemo znati...

miroslav

pre 11 godina

Smesno je to sto pok.premijera danas brane oni koji su ga izdali,koji su mu okrenuli ledja i ostavili samog kao glinenog goluba kako bi zlikovci i izdajnici obavili svoj posao! Prednjaci Cedomir, koji je bio samo obican,mali potrcko i koga se Zoran javno odrekao za zivota! Hvalospeve Vucica i Dacica na racun pok. premijera, uopste ne vredi komentarisati. Nisam se uglavnom slagao sa njegovom politikom, ali sam i vise nego siguran da ga vise cenim od mnogih koji ce danas u setnji "slediti njegovu viziju". Iz ove perspektive, evrofanatici Vucic i Dacic su i vise nego smesni, narocito kada govore o proslosti i izdajnicima.Pomislio bi covek kada ih danas slusa da su oni alfa i omega 5oktobarske revolucije.

nada 22

pre 11 godina

Setite se, ili pronađite u arhivi ŠTA i KAKO je "Standard" pisao o Đinđiću kao premijeru i vladi Srbije pre 11 godina, pa onda HVALITE (ili kudite) ovaj tekst.

interesna sfera

pre 11 godina

đinđić je imao viziju, znanje, energiju, volju i želju da je ostvari, uprkos teškim tegovima koje su mu kačili oko nogu. ovi sada znaju isključivo za interes, lični, i partijski.

RELJA013

pre 11 godina

Da sada moze da vidi stanje u drzavi i u njegovoj stranci,nisam siguran za koga bi rekao da mu je neprijatelj.Svoju nesposobnost koju su pokazali vodjenjem drzavu prenela se i na stranku cim su izgubili vlast.Skupo su nas kostali njegovi "prijatelji"iz stranke,setimo se samo gde je u Zoranovo vreme bio Tadic,obican aktivista a ubrzo posle uistva cistka u stranci i ON postade predsednik Srbije.

starosedelac

pre 11 godina

Neverovatno kakvih sve buzdovana ima u ovim komentarima a tek zamena teza.
Treba pojasniti osnovu naše istorije dvadesetak godina unazad:
Prvo su ovi što su sada na vlasti katastrofalnom politikom i nedostatkom političkog znanja, pogrešnim procenama i lošim odabirom "strane" doveli Srbiju na dno Evrope. Tada su propale sve firme, tada je zaustavljen tehnološki razvoj, tada je nastala enormna nezaposlenost, fiktivna zaposlenost i još mnogo toga za nabrajanje.
Tada je došao Djindjići pokušao da pokrene Srbiju. Na žalost nije mogao da se oslobodi onih starih koji su mu sve vreme stavljali klipove utočkove i na kraju je ubijen. Možda je posle 5. oktobra trebaobiti radikalniji u odstranjivanju tih istih. na žalost morao je da im pruži šansu i trpi pored sebe.
Nakon njegove smrti to nasledje su dobili i njegovi sledbenici. Nikada oninisu bili sami na vlasti. Uvek je tu bilo nužno zlo iz starih vremena. Pogledajte samo sastave svihtih vlada. Tu je glavni krivac ili glavnu zaslugu ima srpski narod koji je glasao ili nije glasao na izborima. Zato sada i ispašta.
Na kraju su oni stari opet prevladali ( narod na izborima)i evo ih opet na vlasti. I tako egzodus se nastavlja, Srbija propada nepovratno ( ekonomski, moralno, demografski, teritorijalno ...)
A svima pitanje: Ko od Vas želi da mu deca sutra žive u ovakvoj sredini, ko ne želi da oni odu što dalje , tamo gde je život sigurniji? Ne daj bože još jedan rat ovde , svi će se razbežati.
U čemu ovde nisam u pravu?

Milan

pre 11 godina

Zoran Đinđić je pobedio! Definitivno! Čak i sadašnja vlada vodi onu politiku i bori se za one vrednosti za koje se i on borio! Koliko iskreno, videćemo! On je uspostavio sistem evropskih vrednosti koji je Srbija prihvatila! Nikolić i Vučić su pobedili na izborima tek kada su prihvatili te vrednosti! I još nešto, porede ovih dana Zorana Đinđića i Alaksandra Vučića!? Poređenje je krajnje neumesno da ne kažem uvredljivo!
Zoran Đinđić je bio Zoran Đinđić svih devedesetih godina, borio se za smenu režima Slobodana Miloševića,demokratizaciju Srbije i približavanje EU! Vučić je sve te devedesete,pa do 2007 god. proveo u skutu Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja i borio se za njih i njihove "vrednosti"! Mislim da se i on promenio,da je shavtio neke stvari ali još mnogo vode treba da protekne Dunavom i Savom, još mnogo toga dobrog da uradi za Srbiju da bi izbrisao sve ono loše što je radio do 2007 godine! Ako je to uopšte moguće!

Slava Mu

pre 11 godina

Tendenciozan naslov, ali napisali su zaista onako kako jeste i to ne vide samo oni koji su zaslepljeni (mrznjom, gluposcu...) I to i jeste najveca zasluga zrtve i dela Dr Zorana Djindjica da je preokrenuo one koji su se borili protiv Njegovih ideja (ne birajuci sredstva) da se danas bore za sprovodjenje istih

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Udba i dalje rovari i nanosi stetu Srbiji i svim njenim gradjanima preko svojih satelita. Nema nam boljitka dok se ne otvore svi dosijei.

Vesna

pre 11 godina

Ispadose mu navodni neprijatelji veci prijatelji od prijatelja ono sto je Djindjic zapoceo Vucic ce da dovrsi i to je ono najbitnije u ovom trenutku.

ava

pre 11 godina

Slučaj ubistva premijera nije do kraja rešen zbog toga što nekima koji su bili na vlasti prethodnih godina nije odgovaralo da se sve razotkrije. Dakle, nije postojala politička volja da se pozadina ovog ubistva razotkrije. Vlast je samo na rečima želela da razreši ovo ubistvo, ali svoji delima to nije činila.

mare

pre 11 godina

Ko su prijatelji, a ko neprijatelji vreme uvek pokaze, pa tako oni koji su u prethodih deset godina upropastili Srbju vodeci racuna samo o licnim interesima, ne znam da li se mogu smatrati nejgovim pravim prijateljima.

mare

pre 11 godina

Ko su prijatelji, a ko neprijatelji vreme uvek pokaze, pa tako oni koji su u prethodih deset godina upropastili Srbju vodeci racuna samo o licnim interesima, ne znam da li se mogu smatrati nejgovim pravim prijateljima.

STEFAN i.

pre 11 godina

Lepo je naš narod rekao: "ne boj se neprijatelja, nego se čuvaj prijatelja". Da se pokojni premijer pridržavao ove narodne izreke, možda ne bi ni doživeo ovakvu sudbinu.

Dušan

pre 11 godina

Nisu Đinđićevi neprijatelji oni što su sada na vlasti. Većih neprijatelja Đinđić je imao među svojim lažnim prijateljima, koji su ga tapšali po ramenu, a ustvari mu radili iza leđa.