Utorak, 05.03.2013.

22:58

Preminuo Ugo Čaves

Dugogodišnji predsednik Venecuele Ugo Čaves (58) preminuo je nakon duge i teške bolesti. Ovo je trenutak dubokog bola, objavio potpredsednik Nikolas Maduro.

Izvor: B92

Preminuo Ugo Èaves IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

325 Komentari

Sortiraj po:

Orkic

pre 11 godina

za deceniju vlasti u naftom bogatoj Veneculi mogao je napraviti zdravstveni sistem da se leci u svojoj zemlji a ne da ide na Kubu. Sta reci dalje.

rajko

pre 11 godina

A ovi što ga napadaju i brane sad (namjerno malim slovima)... Šta reći. Mozgovi isprani američkom propagandom. Počivaj u miru, COMMADANTE, neka ti je vječna slava i hvala! Živjela slobodarska VENECUELA, stop imperijalizmu!

bezimena

pre 11 godina

...voleo bih vise od bilo cega da za svog zivota (valjda cu poziveti jos pola veka) vidim propast te satanske,monstrumske drzave zvane USA.
(dzoni, 6. mart 2013 03:35)

Obratiti pažnju na potpis: DŽONI!:))))

Najbolje da se Srbija pridruži juožnoameričkim državama, ispunjavamo sve uslove...

mlekadzija

pre 11 godina

Kakav je bio U. Vacez to najbolje znaju stanovnici Venecuele.... Ako na vlast dodju proamericke snage na delu ce biti vec mnogo puta vidjen scenario. Narocito u J. Americi. Brazil Argentina, Paragvaj, Panama. Sve bedemi demokratije i ljudskih prava. O blagostanju naroda i da ne pricamo...

Isprani Mozgovi

pre 11 godina

@(DEDA CVETKO, 6. mart 2013 07:38)

Da, Ugo ostavlja zemlju u kojoj je stopa ubistva najveca na svetu I ostavlja zemlju u kojoj je stopa kidnapovanja zbog odkupnine takodje najveca na svetu.

I takodje ostavlja svoj licni novac I novac svojih najblizih prijatelja u Floridi.

Apache

pre 11 godina

Ok vecina vas o Cavezu zna samo sa vesti i vikipedije, kako velika vecina jedva da je otisla u drugi grad a mani drzavu, cisto sumnjam da ste posetili Venecuelu u zivotu, Caveza gotivite samo jer je bio protiv priznanja kosova i sto je protiv amera?

zox

pre 11 godina

Verni , uporni i odani rusofili , patriJote i ameromrzitelji po ko zna koji put jedinstveni u odbrani sveta od zlih Amera .
Ali da bi Ameri i zapad propali potrebno je mnogo , mnogo vise od vase mrznje .

Lobby

pre 11 godina

@(ja, 6. mart 2013 00:47)
Jedini politicki sistem bolji od demokratije je prosveceni apsolutizam. Nazalost, prosveceni apsolutizam je nemoguce sistemski uvesti. On se desi jednom od 50 puta, ostalih 49 puta na vlast dodje krvolocni diktator koga interesuje jedino i iskljucivo njegova vlast bez obzira na zrtve.
Tito je bio diktator ali imali smo srecu da je on bio onaj jedan od 50. Sa druge strane, politicki sistem u SFRJ nije valjao pa smo se zato i raspali nakon Tita.

Vladimir Dž

pre 11 godina

'"Mi smo visoko plaćeni profesionalci koji varaju zemlje širom sveta u bilionima $. Oni posuđuju novac od Svetske Banke, MMF, USAID, i drugih organizacija koje „pomažu”. Taj novac završava u koferima velikih korporacija i u džepove par bogatih porodica koje kontrolišu svetske resurse. Njihove alatke su lažni finans. izveštaji, namešteni izbori,..

....I u Iraku smo pokušali da implementiramo ovu politiku koja je bila uspešna u Saudijskoj Arabiji. Medjutim Sadam nije naseo. Kako je ekonomski ubica bio neuspešan, sledeći korak je bio da zovemo ŠAKALE."- John Perkins, iz knjige Ispovesti Ekonomskog Ubice.

boris67

pre 11 godina

poslednji pozdrav za velikog Huga
lobby, sreca za nas sto ste otisli, ne vracaj te se vise, najedi te se kobasica i pasulja i uzivaj te u svjim parama, ali molim vas, ne javljaj te se i ne pisite, svima bolje. i to sto vam smrt ljudi cini bolji zivot... blago vasoj glavi

mattko

pre 11 godina

Ko ce biti sledeci idol frustrirane srbijanske javnosti? Sta je to dobro uradio za Srbiju pokojni Cavez da bi ga oslovljavali kao "komandanta"?
Ima prvi potpredsednik vlade pravo kada kaze da se moramo menjati da bi shvatili danasnji svet i opstali u njemu. Ovde vlada, u beogradskoj pogotovo, kafansko-kafickoj carsiji, jedno nepodnosljivo osecanje nadmoci nad drugima a ti drugi nas redom napustaju ili su nas davno vec napustili, pa nam ostaju juznoamericke ikone za koje mislimo da umesto nas vode borbu za svet kakav mi zamisljamo da treba da bude,

EU Citizen

pre 11 godina

Nadajmo se da se jedno od najmračnijih razdoblja u istoriji Venecuele ovim zaršava, i da će sa odlaskom Čaveza, sloboda uskoro ponov doći u Venecuelu.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju u kojoj 1% stanovnistva poseduje 40% i raspolaze sa 90% nacionalnog bogatstva.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom najbohatiju zemlju na svetu u kojoj 50% stanovnistva nema zdravstveno osiguranje.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju koja drzi trupe u 170 drzava na svetu.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom koncentracione logore u kojima se politicki zatvorenici muce vodenom torturom.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju u kojoj je tankom sloju elite dozvoljeno da kupuje i potplacuje sve zivo: kongresmene, senatore, sudije, gradonacelnike, medije...

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju kojoj je naredjeno da mora da gaji genetski modifikovani otrov.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju ciji predsednik mora da ljubi ruku Saudijskom glavoseci.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju ciji vojni budzet predstavlja 3% UKUPNOG DRUSTVENOG BRUTO PROIZVODA CELOG COVECANSTVA.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju tuznu, ruznu i toliko duznu da njeni stanovnici moraju svoju neuhranjenu decu da ostavljaju na ulici.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju ciji "prestolonaslednik" (sic) ne zna da bekne ni rec na Spanskom.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom naciju unakazenu mafijom, sto politickom, sto ekonomskom, sto policijskom.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom okupiranu i masakriranu Venecuelu.

Ugo Čaves ne ostavlja zemlju koja je nekima majka, a nekima maceha.

Ugo Čaves ostavlja za sobom samo jednu ideju.

I to je, verujem, sasvim dovoljno.

Vlado Banja Luka

pre 11 godina

Na skupu Bilderberg grupe u Kanadi u junu 2011. god, ucesnici su posebno raspravljali o Cavezu i zakljucili da ih ovaj cak provocira i ismejava svojim ponasanjem. Na kraju su doneli odluku da se "mora zaustaviti po svaku cenu".

Breznjev

pre 11 godina

Zbogom "el comandante" i vodjo Socijalisticke revolucje.Bio si hrabar i bez premca kada je trebalo najuriti multni nacionalne kompanije,vratiti seljacima zemlju,a radnicima fabrike.Vrlo je verovatno da su ga otrovali bioloskim oruzijem jer je cela Juzna Amerika krenula putem socijalizma,a inicijator toga je bio Chavez.Mogu da smaknu chaveza,ovog,onog,ali pojavice se neki novi Chavezi i konacna pobeda bice nasa.Zivela socijalisticka Revolicja !

zoran

pre 11 godina

razumem da su ga voleli, da ga vecina nasih komentatora obozava i cak podrzavam suprostavljanje nekim jacim silama ali nerazumem sledecu recenicu "su se zakleli da ce postovati njegove ZELJE i ustav..."! ko je on uopste pa da se njegove zelje stave ispred ustava????? za mene po ovome, on je jedan obican diktator!

Nenad, Skopje

pre 11 godina

Nemam vremena da citam sve komentare da bih stekao pravi utisak o stavu onih koji komentarisu, ali stigoh do komentara Lobby-ja u kome on kritikuje one koji podrzavaju Chaveza da su licemeri jer vole Chaveza, a pri tom kritikuju Amerikance, i uz to gledaju americke filmove, zive zapadni stil zivota i sl. Pretpostavljam da je ovo dominantan argument onih koji su protiv komentatora sa podrskom Chaveza. Mislim, da je Lobby iskazao elementarnu nesposobnost za argumentovanu polemiku time sto stavlja u istu poziciju americku drzavnu politiku i americku popularnu kulturu i zapadni stil zivota. To je najpogresniji stav ovih prozapadnih tipova koji misle da ako volis da gledas americke filmove, uzivas u setnju recimo Diznilendom, ili ako imas prilike da odes do Pariza i Londona da time ultimativno moras da podrzavas i njihovu spoljnu politiku i politicare. Sa takvom nakaradnom logikom, Lobby i oni koji misle kao njega treba li bi da zakljuce da 100 posto Amerikanaca podrzava politiku svoje drzave, a gle cudo tamo uvek ima neki protesti i nesaglasnost sa establismentom. Sta bi vi rekli ako procitate na sajtu BBC ili FOX newsa nekog Engleza ili Amerikanca koji takodje pozdravljaju Chaveza? Kazes da zivis na zapadu ali kapaciteti da razumes osnovne postulate demokratije su ti na nivou drzava koje kririkujes, time sto se zalazes za unisono misljenje u politici i time sto ne umes da razgranicis politiku (koja se uporedjuje sa najstarjim zanatom) i filmom koji se smatra sedmom umetnoscu.

Beast from the East

pre 11 godina

@Lobby sta je sa tobom? Si dobio izliv demokratije u mozak? Vrane mozak popile? Ok, nemoj se vracati sa stecenim znanjima o demokratiji. Nemoj dolaziti da nas ucis kako je to dobro. Neka je tebi lepo tamo, ja sam navikao ovde. Mozda za promenu da promenimo nasu zemlju a ne da trazimo odgovor u drugim.

Aleksandar

pre 11 godina

"The War On Democracy - John Pilger"
Svima vama koji pricate da taj covek nista nije uradio za svoj narod preporucujem da pogledate ovaj dokumentarni film koji je uradio jedan "zapadnjak". Vidi se u filmu kojim se svim sredstvima sluzi Amerika da ostvari svoje ciljeve. Mozda posle i razmislite malo o svojim komentarima o "diktatoru".
Neka mu je laka crna zemlja

emigrant

pre 11 godina

srBske patriJote salutiraju ex-komadantima i ex-pukovnicima sa suzama u ocima jer od marsala i brkatog diktatora cizmu na vratu nisu osetili. a mazohizam je cudo, nista te ne lozi dok prvo ne zaboli. na papiru protiv mnogih, a u zivotu niko i nista, pa onda dizu buku iz fotelje iza kompa. cudni mozgovi.

Android

pre 11 godina

Zbogom Komandante! Nadam se da je narod Venecuele shvatio da bilo koja druga ideja osim nastavka Tvog puta znaci prodaju svega sto imate Amerikamcima.

Damir Durakovic

pre 11 godina

Uputstvo za citaoce komentara. Kad' vidite veci broj negativnih od pozitivnih komentara, procitajte tekst, mozda ima i nesto pametno. Ako je obrnuto, procitajte jedan, svi ostali su slicni - obicno, slepo, nadobudno, na bolesnoj fikciji utemeljeno, fasisticko brbljanje. Nicija smrt nije za pozdrav, ali Cavezova politika je bila daleko od svakog divljenja, vec za prezir.

Zoran

pre 11 godina

Crna Srbijo.
Pa ovde se sve javljaju Titovi pioniri kojih je izgleda puna Srbija. Pa vi biste i Tita da vratite a i bratstvo i jedinstvo. Hocete li opet sa Hrvatima? Nije nebeska, nego luda nacija. A ovaj oficir JNA sto se javlja treba da se pokrije. Gde je bio kad se rat vodio? Mobilisao civile a on sedeo u Cerak Vinogradima. Dosta vise vampira. Nema ni Tita ni Jugoslavije, prestanite da patite za necim cega vise nema, nego lopatu u sake i na posao.

ArizonaOrtodox

pre 11 godina

Nisam upoznao Veneceluanca u Americi da ga je podrzavao, uglavnom su ga kritikovali da je otimao od politickih protovnika i unazadio zemlju. Diktator ko diktator, cini mi se da je Milosevic jos ziv, Srbi bi ga izglasali za predsednika...na osnovu komentara, mada mene ne tangira toliko jel ne zivim tu vec neko vreme, jbg, samo mi je zao tih ljudi tu:( U jsvakom slucaju kolektivan RIP

dzoni

pre 11 godina

@PERA: Te "americke" racunare prave kinezi a izmislili su ih i usavrsavaju ih verovatno indijci,japanci,srbi,slovenci,rusi,svedjani....koje trula amerika kupuje krvavim parama,novcem sa puteva droge i od ratova koje vode za "dobrobit" pojedinih drzava i covecanstva uopste. voleo bih vise od bilo cega da za svog zivota (valjda cu poziveti jos pola veka) vidim propast te satanske,monstrumske drzave zvane USA.

Što dalje to bolje

pre 11 godina

Potpredsednik Maduro je na nacionalnoj TV rekao da je u toku specijalno raspoređivanje snaga kako bi se "zaštitili naši ljudi i garantovao mir".

Neka mu je laka zemlja, ali šta je ostavio iza sebe govori ova rečenica. Ne, nije bio diktator???!! Čim od jednog čoveka zavisi stabilnost države - zna se kako se to zove. Očito ovde ima ljudi koji obožavaju takve režime - ali na TV-u!!! Revolucionari u papučama!

gavrilo

pre 11 godina

@LOBBY: a vidis meni je drago da su ljudi poput tebe napustili srbiju. srbija je sad malo lepse mesto za zivot. lepse nego dok si ti ziveo u njoj. jedna prodana dusa manje. a mislim,ne mogu sa sigurnoscu i da tvrdim, da se i poznajemo tako da moje reci imaju dodatnu tezinu a moje ubedjenje je jos cvrsce. putuj care i ne vracaj se vise nikad.zelim ti usa drzavljanstvo sto pre i sve naj naj u zivotu. p.s. pokusaj za zivota da postanes bar maaalo bolji covek,bar nemoj pljuvati svakog ko se ne slaze s tvojim misljenjem. ako ti je rodjeni narod "kriv" sto nije tako "pametan" ko ti,nemoj sad pljuvati i b92 i medije koji rade svoj posao onako kako i treba da ga rade-pisu nepristrasno i prenose otvoreno,bez cenzure,stavove i razmisljanja svojih citaoca. ali tvoje licemerno,koristoljubno,ljigavo,beskrupulozno zapadnjacko tumacenje demokratije i moje razmisljanje su dijam.suprotni tako da i ne znam cemu diskusija. zato tebi i tebi slicnima pozdrav i hvala vam sto ste otisli.

pojma nemas

pre 11 godina

@lobby

jeste odlican je svet bez tih sto ski nabrojao,treba ziveti americki nacin zivota ,drogirati se,gledati sex i grad i zgaziti sve tradicionalne vrednosti jednog naroda,srusiti moral,korisititi umesto srpskih reci strane,zanemariti slavu,Boga,porodicu,idealizovati jelenu karleusu,obeznanjivati se od alkhola 95% devojaka kojima nije na kraj pameti da forimraju porodicu,i kako ce takve osobe da vaspitavaju decu uopste,e to nam je donala tvoja amerika i kapitalizam..rad za 200 eur od jutra do sutra,otkaze i sunovrat morala...nesto ne vidim da je u kini tako.tamo vesaju javno za pola grama droge...a kod nas umire omladina od iste.bolje sam 1000 puta ziveo za vreme milosevica inace sam master ekonomije drzavnog fakulteta i ne mogu 3 godine da nadjem posao u tzv demokratskoj srbiji...dok pojedine dame samo urede onu stvar i zaposle se sa privatnim.i tices da pricas nesto???? pozdrav prevedniku cavezu,kao i gadafiju ,slobi...a najvise josipu brozu titu zao mi je sto se u njegovo vreme nisam rodio da zivim kao covek.

Бојан

pre 11 godina

Занимљиво, много је ЛАТИНО-ЈУЖНОАМЕРЧКИХ политичара и председника оболело или умрло баш од рака у последњих 10-15 година. Чини ми се да је неко нашао начина да их раније испрати на онај свет.

Por fin

pre 11 godina

Svako ko i malo daje podrsku Chavesu i svemu sto on predstavlja, kao sto to obicno biva, nikad nogom nije krocio niti ziveo u Venecueli i stav gradi na osnovu onog sto procita u novinama ili vidi na tv.. Chaves i njegov socijalizam 21vog veka je uvreda za ljudski rod i u stvarnom zivotu nema nikakve veze sa pravdom, borbom za siromasne, protiv imperijalizma, itd, sve deklarativno i populisticki; zivot u Venecueli je postao doslovno borba za goli zivot. Istina je da od Carlos Andres Perez-a nije bilo ni jedne vlade koja je nesto dobro uradila za Venezuelu, ali Chavez i njegov reizim su bukvalno uspeli da dokrajce sve vrednosti jedne nekad (50-tih) veoma prosperne zemlje. Cavesu niko ne moze da ospori karizmu i fantasticanu osobinu da komunicira sa obicnim neukim narodom jezikom i stilom koji oni razumeju, ali to je otprilike sve. Deklarativno njegove ideje i zalaganja (tipicno za ''komunisticke' zemlje) su ostale mrtvo slovo na papiru, u realnosti njegov rezim je doneo vrhunsku korupciju, najvecu stopu kriminala na svetu (za 14 godina apsolutne vladavine godisnja stopa nasilnih ubistava skocila sa nekih 1000 na preko 20000, sto je zvanican vladin podatak... pa ni u ratu), kompletno unistenu infrasrtukturu (par kilometara auto puta pred svake izbore), unistenu privredu (najbogatiji prirodni resursi u svetu)... Sto kazu u Venezueli 'Bog nam je dao sve da budemo najsrecnija i najbogatija nacija na svetu, ali nas je kaznio jer nam je dao Chavez-a i venecuelance...".

M

pre 11 godina

Kako bi bilo dobro za Srbiju da se svi zajedno - ovako ocajni, sokirani i skrhani bolom, nekako organizujete i podvrgnete hitnom lecenju - mada, sumnjam da ovakvoj strasnoj kolektivnoj bolesti ima leka - traje dugo - jos od Gazimestana, lokatora - vec je stiglo do olovke koja prenosi rak...
Sa posebnim zadovoljstvom ocekujem milion minusa:)

Sinel

pre 11 godina

Meni najdraži svjetski političar unatrag 10-15g (osim Putina). Čovjek koji je pokušao Venecuelu vratiti njenjim stanovnicima. Koliko je uspio samo oni mogu o tome govoriti no ja osobno mislim da im je u najmanju ruku pokazao put i dao vjeru da to mogu. Živjeti samostalno, slobodno od svojih resursa, od svog rada, a ne da im strane kompanije otimlju njihovo blagostanje i drže u siromaštvu. Ako su Venecuelci zadržali ma 50% onih ideja koje je imao Hugo bit će im dobro i mogu napredovati u svjetliju budućnost. Ako se vrate Američko, Britansko, francuskom imperijalizmu ponovo postaju sirotinja. Da barem Morales u Boliviji poživi barem 20g pa da provede svoje programe. Šteta što u "liberalnoj demokraciji" EU, a kao Hrvat to gledam sa potpunim gađenjem mi u Lijepoj Našoj nemamo šanse da se pojavi neka tako moćna osoba koja može povesti narod naprijed jer to nije u DUHU EU i tih sloboda pa makar narod gladovao i jeo travu. I nema veze što je skoro 30000 poginulo za slobodu Lijepe naše...Nezaposleno skoro 375000. Ako bi ma i jedan političar rekao riječ o Hrvatskoj odmah bi ga sasjekli. Kuka hrvatska majka kako je sada, a još više kukat će svi kad uđemo u EU. Draga braćo srpska, nama je Stjepan Radič govorio prije skoro 100g "ne budite kao guske u magli"... Moj prijateljski savijet Hrvata koji se borio u domovinskom ratu i teško razočarao... MOrate imati svoj put, ne opterećivatise politikom, srezati mafiju, vi imate šance. Mi hrvati smo gotovi. Pokušajte i uz drugarski pozdrav

ser Žile

pre 11 godina

Žao mi je kao i svakog drugog čoveka koji umre,on će ostati i ime će se pamtiti.Zato razmislite,po Nama se ništa neće zvati,pomerite granice i učinite nešto pozitivno za sebe i druge..u nama je izmešana krv raznih osvajača,koji su nam spavali sa čukun čukun babama,zato smo,nestalni i ne trpimo rođenog brata,a o komšiji da ne pričam....PRST NA ČELO,i tri prsta sklopljena!!!!

Uvek na pravoj strani

pre 11 godina

Koga cemo sad,
majko mila, da podrzavamo?
Ima li jos preostalih komandanata?
A da, Fidel je jos tu... ziveo nam
Fidele jos milion godina!

Mare

pre 11 godina

Za ove pro zapadne...kompovi i telefoni su iz Kine...a ovi sto su pobegli pa nas sto smo i dalje ovde mrze...mrze ovi sa zapada vas sto ste dosli kod njih na pogacu jos vise...

Miroslav, Toronto

pre 11 godina

Veliki drzavnik. Kada neko (kao u samoj vesti) kaze "populista" to implicira da je taj prodavao maglu a uzurpirao vlast. To u Cavezovom slucaju nije tacno - dobijao je izbore na fer nacin (sto je i potvrdjivala Karterova komisija). Dobijao ih je jer je iskoristio visoke cene nafte za opipljivo poboljsanje opsteg socijalnog stanja. Nisu ga voleli samo bogatasi (izbaceni iz lukrativne kontrole naftnog biznisa) i razni bednici indoktrinisani zapadnom propagandom. Puna podrska Maduru da ostane na kursu iste politike (mada ce, realno, to da bude jako komplikovan zadatak).

Dejan Mihailovic

pre 11 godina

HUGO CHÁVEZ NIJE UMRO, ODSETAO JE NA NEKO BRDO U BLIZINI KARAKASA I ODANDE PROMATRA SA OSMEHOM NAROD VENECUELE KOJI JE NAUCIO DA I BEZ NJEGA NE POSMATRA NEMO ISTORIJU, NEGO DA BUDE DEO NJE.

"DICTAROR", I "POPULISTA" U BROJKAMA:
PREDSEDNIČKI IZBORI 4 (1998, 2000, 2006, 2012)
PARLAMENTARNI IZBORI 2 (1999, 2005)
USTAVNI REFERENDUMI 3 (1999, 2004)
LOKALNI IZBORI 2 (2000, 2005)
REGIONALNI IZBORI 1 (2004)
12 IZBORNIH POBEDA I 1 PORAZ NA REFERENDUMU ZA USTAVE PROMENE (2007) KOJIM JE HTEO DA IZDEJSTVUJE FUNKCIJU DOZIVOTNOG PREDSEDNIKA.
U PRVOM MANDATU:
Ekstremno siromaštvo sa 20.3 na 9.4
Opšte siromaštvo sa 50.4 na 33.07
Jaz bogati-siromašni sa 28.1 na 18.0
Smrtnost novorođenčadi sa 21.4 na 13.9
Nezaposlenost sa 16.0 na 6.3
Povećana kupovna moć 400%
Obrazovanje sa 3.38% na 5.43% (društveno ulaganje s obizirom na BDP)

PROSEČNA STOPA INFLACIJE
Jaime Lusinchi (1984-88) 22.7%
Carlos Andres Pérez (1989-93) 45.3%
Rafael Caldera (1994-98) 59.4%
Hugo Chavez (1999-2007) 18.4%
Zdravstvena ulaganja sa 1.36% na 2.25% od BDP
Pristup Internetu sa 680.000 na 4.142.000 korisnika
HUGO CHAVEZ JE:
(ZAOKRUŽI TAČAN ODGOVOR)
A) “TROPSKI” MUSSOLINI
B) TELE-EVANGELISTIČKI KAUDILJO
C) POŠTOVANI, LEGALNO IZABRANI PREDSEDNIK KOJI REFORMAMA ODRŽAVAO POVERENJE NARODA, VRATIO PONOS NARUDU VENECUELE I STAO NA PUT NEOLIBERALNOM DIVLJASTVU.

Prof. dr Dejan Mihailovic

Djordje NS

pre 11 godina

Nek napokon svane i Venecuelanskom narodu...ode još jedan zlikovac, demagog i diktator. Svet je od sutra siromašniji za jednu budalu koji je najviše štete naneo upravo svom narodu kao i svi ostali diktatori (ne moram da ih nabrajam jer znate vi mnogo bolje od mene ko su vaši idoli)... Samo mi je žao što svakim danom sve više konstatujem da su skoro svi iole pametni napustili ovaj brod ludaka koji se zove Srbija, što se može videti i po komentarima podrške za huga (namerno malim slovom). Otišao sam malopre na sajt "elitne" novine zvane Kurir da vidim kakve su reakcije na ovu vest a tamo očekivano - dan žalosti, a sad vidim da nije mnogo bolje ni na B92. Bar se na ovom sajtu čovek mogao pronaći sa istomišljenicima a izgleda da su i oni otišli, ili se zavukli u mišije rupe ili su i njima isprali mozgove ovi koji truju svoj narod sa mlekom i još govore da je to sve u redu a narod im uzvraća sa 41% podrške. Pa šta je onda čudno što se ovde žali za Slobom, Ratkom, Radovanom, Sadamom, Gadafijem... Ugasite svetlo...

lili

pre 11 godina

ajoj, tako su u venecueli sigurno komentarisali i kada je pao sloba, borac protiv hegemonizma i cega sve ne.... a tako isto misle i na kubi, kao i u severnoj koreji...
i, naravno, sto rece neko nize, prsti lete po tastaturama i iPhone-ima, sve borac do borca protivu amerike....

Ozon

pre 11 godina

Dobro, zalili su oni i za Gadafijem i Kim Jong Ilom, sto ne bi i za Cavesom. Nego su mi najzanimljiviji ovi likovi koji izrazavaju saucesce, ni manje ni vise, nego narodu Venecuele. Kao da su oni predsednici drzava. I kao da narod Venucele sad sedi na sajtu B92 i cita njihove poruke. Na srpskom.

Slartibartfast

pre 11 godina

Nije mi drago sto je covek umro od raka, ali ovi komentari..odjednom su svi komunisti, a vecina zemlje glasala za desnicu... kod nas je sve naopako, anti globalista u celom svetu je levo nastrojen, samo kod nas desnica iskoriscava taj pojam kao nesto kontra srpsko, laz do lazi

zao mi je :(

pre 11 godina

Veliki dostojanstveni covek, pun zivota.
Veliki borac.
Ugo Cavez.
Ljudina.
Kako bi zivot bio lep kad bi svi nosili takvo postenje i zivotnu energiju poput njega.

zmitjkoe

pre 11 godina

Boze mili koliko nerazumnog sveta? Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj, ma kakav bio. Borac protiv imperijalizma, mosh misliti. Bio sam u Vencueli i video kako zivi siromasan svet. Venecuela ima potencijala da bude jedna od najprosperitetnijih i najbogatijih zemalja Latinske Amerike, ali kad joj na celo sedne polupismeni populista, koji je unistio taj potencijal a nista nije stvorio, onda nema sanse. Vreme Ce Gevare, Kastra i ostalih "boraca za narod", je odavno proslo. Vidim da je odredio i naslednika, kojem je vojska verna? Docice jednom valjda neko normalan.

Marko-PG

pre 11 godina

Nema drugog političara u svijetu čiji bi odlazak izazvao ovako ogromno žaljenje. I to širom svijeta. Samo zamislite da sjutra premine recimo G. W. Bush, koliko bi to izazvalo žaljenja u svijetu. I to sve nakon tolikih godina demonizacije Čaveza od strane SAD. Reklo bi se da je vrijeme već pokazalo ko je bio na pravoj, a ko na krivoj strani istorije.
Biće problema za Venecuelu, ali ono Čavezovo dostignuće koje se neće moće poništiti jesu južnoameričke integracije, to će se nastaviti. Ove zemlje više neće biti kolonije, već će se uskoro izboriti za ravnopravan tretman u svijetu.

Bolivar

pre 11 godina

Sa velikom zaloscu, duboko me potresla vest o smrti jednog od najvecih
Predsednika Latinske Amerike i Sveta, Huga Chavesa, velikog borca ne samo
za svoj narod i Venecuelu, vec i za sve istomisljenike u svetu!
Hrabro se borio, protiv svog velikog imperijaliste SAD koji ga nije mogao
pobediti, ali nazalost, nije uspeo pobediti najgoru bitku sa rakom.
Neka mu je vecna slava!

Booki

pre 11 godina

Neka ti je večna slava!

Nadam se da na vlast u Venecueli sada neće doći "demokrate", jer ako dođu, eto njima građanskog rata, a posle, zna se...
Šablon nam je svima dobro poznat.

Saša

pre 11 godina

Saučešće porodici i narodu Venecuele. Potresna vest za sve nas koji cenimo slobodu. Pravdoljubiv, slobodan čovek je otišao, stiže demokratija, teško narodu Venecuele. Vidite kako smo mi prošli od 2000.god, Irak...užas

Goran HR

pre 11 godina

Žao mi ga je kao čovjeka, koji je bolovao od teške bolesti, i koji je patio. Ali mi ga NIJE žao kao poliicara, jer je bio populist i veliki manipulator, koji se zbog osobne sujete konfrontirao s cijelim demokratskim i prosperitetnim svijetom, i uveo građane Venecuele u izolirano društvo najgorih režima, kao što su Rusija, Nikaragva, Kuba, Iran, Sjeverna Koreja, Bjelorusija.

Žao mi je što nije bio smijenjen demokratskim putem, i što nije dočekao suđenje za sve što je učinio građanima Venecuele.

Nadam se da će skora budućnost donijeti prosperitet i napredak Venecueli, i da će s vlasti otići svi oni koji su bili uz Chaveza, i koji su s njim kreirali i provodili njegovu politiku.

Siguran sam da će se demokratske promjene uskoro dogoditi, da će se Venecuela vratiti u društvo zapadnih zemalja, gdje je uvijek i pripadala, te da će njeni građani doživjeti ponovni život u miru, blagostanju, i iznad svega u SLOBODI.

Vatra

pre 11 godina

Bio je opasna pojava, steta. Sve nesto sumnjam da se tek tako razboleo, a go... bih pojeo ako se ameri nisu umesali. Pa cia je javno priznala da su nekoliko puta hteli da likvidiraju Kastra, sad su napredniji i podmukliji.

tap011

pre 11 godina

@ Lobby

takvi kojima je svijet bolji i ljepši kada neko umre često i imaju običaj pametovati i nas nazivati glupima, zaostalima itd.

to mora da si naučio od Hilari i sličnih, ali ja ne bih rekao da je meni danas dobar dan zato što je neko čiju pojavu i postupke ne podnosim umro..

Pinokio

pre 11 godina

I sada slede komentari podrske Cavesu i njegovim pristalicama od strane internet "strucnjaka" kojih hvala bogu imamo na pretek, a koji su svi posetili Venecuelu i videli koliko je dobra on doneo svojoj drzavi.
(drcl, 5. mart 2013 23:25)

Naravno. Srbi su uvek bili na strani pravde. Za Srbe su nerad, korupcija, i kriminal oduvek bili pravda i ideal, i zato su zalosni kad umre neko ciji su to takodje bili ideali. Zato smo i izmislili ono cuveno "da komsiji crkne krava...".

serbios unidos

pre 11 godina

Dragi moji iz Srbije ne postoji savrsena zemlja. Al ako neko Chavezu prebacuje veliki broj ubistava i kazu da je to zato sto je na vlasti bio diktator znajte da u Brazilu po statistici nije bolje mada se mnogo toga poboljsava kao i u Venecueli .
U Venecueli benzin kosta tricavih 5 centi a ovde u Brazilu je 30 puta skuplji
Dali vi znate sta je to kad se rodis siromasan pa nema sanse da ides u neku normalniju skolu niti da se lecis na neki normalniji nacin?
Eto to su samo neki parametri o kojima treba da razmislite
Cavez je pri tome pomagao siromasne u Londonu saljuci naftu za dz.na taj "mrski" zapad
Caveza je CIA probala da skini sto je dokazano uz svesrdnu pomoc medija a kakve je to diktator ako su mogli da ga pljuju na nacin na koji bi tesko mogli pljuvati nekog na tom zapadu npr.
I ta podela zapad istok je vestacka i ineteres krci mnoge barijere
bilo bi lepo da neko iz nase vlade ode na sahranu
I da jos nesto, plate u Venecueli su vece nego u Srbiji imaju dosta emigranata iz Kolumbije i iz mnogih zemalja sveta. Nije to siromasna zemlja kao Severna Koreja kao sto neko pomenu daleko bilo .Bogatija je od vise nego polovina zemalja Evrope a Spanci i Italijani i dan danas emigriraju ka tamo.Sve zavisi od profesije. Neka mi je laka zemlja i neka mir vlada u Venecueli

Ziv je Ugo,umro nije

pre 11 godina

Covek koji je rekao ne globalizmu zasluzuje svako postovanje!
Pocivaj u miru Ugo neka ti je laka zemlja!
Narode Venecuele budite pametni sada!

ZAUVEK U SRCU!

pre 11 godina

Za UGA ČAVEZA, Koreu, Ortegu, Moralesa, Muhiku - Bolivarska revolucionarna tradicija je živa! Na temeljima Latinoameričkih revolucionarnih pokreta za slobodu UGO ČAVEZ gradio je slobodoljubivu Venecuelu. Na levičarskim i socijalističkim horizontima uporno istrajavao je u borbi za svoj narod i za humani poredak u svetu. Poznat je njegov stav po pitanju američke politike na Kosovu i Metohiji i njihovih namera da i u drugim zemljama poseju seme razdora a da iz SAD-a upravljaju haosom: ''SAD su inicirale nezavisnost Kosova da ne bi dopustile jačanje Rusije u svetu i da bi otvorile novo žarište napetosti. SAD su za postizanje svojih ciljeva čak pribegle tome da na čelo Kosova postave teroristu, jer je politika Vašingtona usmerena u pravcu podele naroda i raspirivanja konflikata. Američki imperijalizam pokušava da, po primeru Kosova, postigne odvajanje naftom najbogatije države Sulija od Venecuele, ali mu to nikada neće poći za rukom!''
HVALA TI, VELIKI ČOVEČE, ŠTO SI POSTOJAO LJUDSKI!!!

Maja

pre 11 godina

Od 152 komentara samo 3 (tri?!?) protiv Cavesa?!? Au, ljudi, pa mi propadosmo nacisto. Velicamo takvog diktatora?!? Kao, borac protiv globalizma, Amerike, blabla...CAVEZ JE UNISTIO SOPSTVENI NAROD!

Serdar

pre 11 godina

(Lobby, 5. mart 2013 23:57) Ako ti je drago sto si otisao iz Srbije,zasto posecujes Srpski sajt,pises Srpski tako da te razumemo,zasto (verovatno) nosis Srpsko ime i prezime...

P.S Ugo,Srbija te nikada nece zaboraviti tvoje reci podrske Srpskom narodu i tvoja borba protiv Americkog imepreijalizma ostace zauvek upecacena.

Zli

pre 11 godina

Držao je zanimljivu politiku prema amerikancima, za to mu svaka čast ali ko je bio tamo, znaće, da ga narod baš i nije preterano obožavao, pošto je njegova vlada sa svojim tvrdoglavim socialističkim merama i glupim programima uspela da uništi ogroman broj seljaka i malih farmera, koji su onda naselili favele u glavnom gradu. Caracas je takav jad i beda, da nije preporučljivo ni danju, da se zadržavaš na otvorenom a mesta oko Maracaiba, gde se izvlači nafta, su teška depresija. Sa onolikom lovom od nafte bi pravi socialista morao da se malo više pobrine za svoj narod. Ali sve u svemu bio je bolji od većine južnoameričkih "vođa"

ja

pre 11 godina

(Lobby, 5. mart 2013 23:57)

Zanimljivo kako svi vi koji zamerate Cavezu ili Putinu da su diktatori otkidate za Titom, to sam primetio. A Tito je inace poznat kao demokratski predsednik :)

male

pre 11 godina

(Lobby, 05. mart 2013 23:57)

samo objasni nesto, "Postavljate komentare podrske ,i to na sajtu B92"
ne kapiram?!?!?!
kakve veze ima koji je sajt u pitanju,zar bi moderator trebao postavljati samo odredjene komentare u kojima se pljuje Cavez? objasni malo... i ako si vec napustio svoju domovinu i neces nikad da se vratis,zasto onda pratis nase medije,kada je ovde sve bezveze itd,itd a tamo gde si ti cvetaju ruze verujem! :-)

prosecna srbenda

pre 11 godina

Mrzim Amere, volim bin ladena, uga caveza, severnu koreju! rusi braca!
sadam husein i gadafi najveca srBska braca, uvek su nam pomogli!
Uzimam pomoc od Amerike jer ih mrzim, jedem i pijem sve njihovo. Dole Nato, dole EU! Hocu da i moj mozak isperu dikatatori, zelim njihov rob da budem, da se ponizim, samo zato sto mrzim Ameriku. Ne znam zasto mrzim Amere ali ih mrzim. Mrzim samog sebe :S

najcrnji

pre 11 godina

Pogledajte ovaj osmominutni Gardijanov dokumentarac o 'blagostanju' u Cavezovom Karakasu http://www.youtube.com/watch?v=fubD__L_ves.

coma

pre 11 godina

Veliki borac za slobodu,demokratiju i ljudska prava.Gledam CNN i ne mogu da verujem, samo sto ne slave.Pricaju neki americki analiticari i opozicionari iz Venecuele.Sramota za tu televiziju koja i ne pokusava da bude nezavisna.

Milosav

pre 11 godina

Iskreno sam se nadao da ce da prebrodi svoju tesku bolest. Slava i hvala predesednice, imao si nacin da pokazes zube "zapadnoj demokratiji".
U ovo vreme "globalizma" bi trebalo vise ljudi kao sto si ti.
Ipak, tvoj ucitelj, El Comandante, je jos sa nama uprkos Americi i njihovim slugama. Pocivaj u miru!

L

pre 11 godina

Caves nikada ne moze da umre - zivece u srcima miliona koji su svesni svih dostignuca tog coveka koji je doneo slobodu kad je niko nije imao, jedini uspeo da je sacuva i krenuo da je siri. Narod Venecuele mora da tugu pretvori u snagu i da istraje na putu koji je komandante Hugo Caves Frias pokazao.

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da se vi koji podrzavate ovog zlotvora odselite daleko od Srbije,jer sa vama mozemo samo u neku tamu i beznadje,sto rece Kale gospodar vremena ! Neverovatno da je vecini ispranih mozgova iz Srbije potpuno cool u drzavi kakva je Severna Koreja,da je Gadafi bio extra,takodje Ugo Cavez ! Po vama su Amerikanci verovatno okupirali i Juznu Koreju i tamo je lose,bez obzira sto su oni tako okupirani za proslu godinu imali prosek plate 2200 eura,a ovi u Venecueli i Severnoj Koreji,verovatno rade za lepe oci i za dobrobit samoupravne zajednice ! Lecite se,svi od reda !

Dejan

pre 11 godina

Vole Srbi diktatore, pa to ti je... Na kojoj planeti vi zivite, da mi je znati? Podrzavate Gadafije, Sadame, Lukasenke, Cavese i to je normalno za pola, napredno/radikalne, Srbije. Ja vas zalim, zalim vase zivote i vasu buducnost... Pricajte sta god zelite, ali vi nemate predstavu sta ustvari znaci normalan zivot i sta su to ljudska prava... Pozdrav sa odvratnog, trulog, primitivnog i nazadnog zapada... Meni je licno mnogo krivo sto ne zivim u Srbiji, S Koreji, Belorusiji i ostalim bastionima slobodnog misljenja i vladavine prava... Tesko meni!

Djoka

pre 11 godina

Žao mi je Čaveza ali ne brinem za Južnu Ameriku jer tamo borci protiv imperijalizma niču kao pečurke,dok ovde niču uglavnom uvlakači imperatora!

Milan9891

pre 11 godina

Svi predsednici Juzne amerike koji su se protivili americkoj politici su preminuli od nekih kancerogenih bolesti,da nije to malo cudno? Nisu tu cista posla..

Andres

pre 11 godina

Ја сам венезуалн, и ја сам запањен да у Србији Чавеза био популарнији него у својој земљи

planina

pre 11 godina

@Lobby,
evo ja zivim u Kanadi, i pridruzujem se svim onim koji istinski zale komandanta i velikog borca za prava. Vlanik sam male software-ske companije, daleko od komunjare, ovdje se radi o borbi protiv imerijalizma,...
Vjecna slava veliki vodjo.

ФР

pre 11 godina

Када се погледа последњих десетак година, просто је невероватан низ диктатора који су нестали. Ако неко то одгоре види све, онда свака част. Од Садама, преко Милошевића, оног из Северне Кореје, преко Гадафија и сада овог пајаца (ипак је он, пре свега, био циркусант). Следећи је Асад.

Крик слободе се огласио из венецуеланских политичких затвора, а богами и у Колумбији и Перуу, где овог кловна не подносе, због покушаја мешања у њихове унутрашње ствари.

А српски плебс, који из историјских разлога тапше национализацијама, отимачинама, пљачкама и затварању политичких противника (јербо тако је и њихов бабо радио четрес'осме) доживео је још један политички пораз.

Честитке народу Венецуеле, од ове диктатуре тешко да је горе могло бити.

п.с. А ја мислио да су Кубанци пронашли лек за рак, кад оно тандарамандарброћ.

Vesna M. sa Novog Beograda

pre 11 godina

Odlazak druga Huga Chaveza predstavlja nenadoknadiv gubitak ne samo za narod Venecuele, vec i za ceo medjunarodni komunisticko-radnicki pokret, za sve borce za ljudska prava i za jedan pravedniji i humaniji svet. On ostaje simbol slobode ,njegov svetao lik i veliko delo vecno ce ziveti!

Sejn

pre 11 godina

Zivim u Majamiju, gradu poznatom po puno iseljenika iz Juzno Americkih zemalja. Poznajem dosta ljudi iz Venecuele koji su poslednjih 15-tak godina pobegli u Ameriku trbuhom za kruhom, i zelim samo da podelim sa ovim anti-globalistima ovde, da ne pricaju i ne pametuju napamet, ljudi iz Venecuele se raduju, prave zurke itd itd..... Ovaj je sve samo ne borac za pravdu i istinu..... Toliko.

eee

pre 11 godina

Vidi vidi sta je anti-globalista na americkim racunarima i Android telefonima. Prsti samo lete po tastaturama a podrska anti-globalizmu cveta. LICEMERI!!!
(Pera, 5. mart 2013 23:55)
- Ne znam, komponente mog racunara su sastavljane mahom u Aziji (valjda zbog jeftine radne snage)! Telefon mi je iz Finske! Sto se tice globalista uglavnom gledaju (se bave) tudje dvoriste, da ne bi neko gledao njihovo!
- Cavez RIP!

Истина и правда

pre 11 godina

Вечнаја памјат за пријатеља своје земље и наше земље!

Свет неће заборавити овог витеза који се супроставио светској аждаји!

Delija_KV

pre 11 godina

Nece biti zaboravljen i nedostajace nam mnogo. Mislim nama normalnima koji u svom ovom ludilu zvanoj civilizacija smo uvideli sta je lose i izabrali da se borimo protiv toga. Neka mu je laka zemlja.

Кривокапић

pre 11 godina

Нек му је лака земља. Народ Венецуеле ће и даље живети без њега. Није он био Венецуела. Не ложи се свако на вође.

bravo.NS

pre 11 godina

iskreno mi je zao ovog velikog narodnog heroja koji kao da je bio savrseno izmisljen za zapadnu antipatiju, ali sad se svi ljubomorno pitaju zasto je imao toliko uspeha i simpatije cak i na trulom zapadu?! Covek koji je mnogo uradio za svoj narod i svoju zemlju i bez straha trazio u vreme krize da mu Engleska odmah vrati sve nacionalne zlatne rezerve pohranjene kod njih (sto su ovi i ucinili navrat-nanos)...SVAKA CAST OVOM VELIKOM COVEKU I NEKA POCIVA U MIRU! A NJEGOVOJ ZEMLJI I NARODU OD SRCA SVE NAJBOLJE ZELIM JER SU I ZASLUZILI!

drcl

pre 11 godina

I sada slede komentari podrske Cavesu i njegovim pristalicama od strane internet "strucnjaka" kojih hvala bogu imamo na pretek, a koji su svi posetili Venecuelu i videli koliko je dobra on doneo svojoj drzavi.

eskimko

pre 11 godina

pozdrav dobri čoveče, iako su svi svetski mediji bili protiv tebe, istrajao si do kraja u svojim uverenjima!!! dole trenutni svetski poredak, svi da živimo jednako a ne korporacije da rastu na uštrb čoveka!!! VIVA LA REVOLUTION

Aleksandar

pre 11 godina

Последњи поздрав вођи и команданту који се супротставио Америчком империјализму!!! Почивај у миру!!!

Slavyan

pre 11 godina

Hasta siempre el Presidente! Voleo si svoj narod i bio odlucan u borbi protiv imperijalizma. Narod Venecuele je danas ostao bez svog oca. Samo da im se ne dogodi ''demokratizacija'' od strane Amerike, kao kod nas, u Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji itd.

Jovan

pre 11 godina

Bog da ti dusu prosti, ti divni dekolonijalisto, anti-imperijalisto, anti-globalisto i istrajni borcu protiv zapadne hegomonije lazi i genocidnog terora nad svima koji mu ne poklone danak u krvi, suverenitetu i resursima.

dragance

pre 11 godina

Slava mu. Borio se protiv oligarha, koji su opustosili celu zemlju, zarad profita za njih 1% i za velike korporacije. Nije bio najbolji vladar, ali u prilikama i za situaciju, najbolji za obican narod i siromasne. Pocivaj u miru!

PUKOVNIK

pre 11 godina

Pocivaj u miru! Uvek ces ostati u nasim srcima, zapamcen kao veliki borac protiv sila sto bombama donose demokratiju! Nikada te necemo zaboraviti! Poslednji pozdrav od drugova revolucionara!

oxoxoposum

pre 11 godina

Pocivaj u miru, Ugo. Za neke ljude bio si simbol borbe, za druge diktator. Meni si bio heroj i pamticu te po tome. Tvoj narod najbolje zna kako si vladao. Zbogom.

RaDE

pre 11 godina

Уколико је ова вест тачна - велики губитак за целу планету, јер у питању је искрени борац за људска права и велики антиглобалиста (Антијенкијевац)
Надам се да же Венецуела наћи доследног наследника који ће наставоти путем који је Чавез поставио.
Очекујем Николића на сахрани, ако није кукавица.

Radomir Vidojević

pre 11 godina

Нека ти је вјечна слава команданте , почивај у миру . Живјела слободна Венецуела !

boljsoj

pre 11 godina

Posle Gadafija ode jos jedan pravi lider, istinski vodja naroda! Sad ce i njima Amerika da kroji sudbinu, pretvorice ih u svoju pokrajinu odakle ce da im crpi naftu. P.s. Drzi se Asade i pocivaj u miru Ugo!

D

pre 11 godina

Pocivaj u miru predsednice.
Saucesce porodici u narodu Venecuele.

Nadam se da ce Vas zaobici demokratija Amerike i njihovo milosrdje za Vasom naftom. Premda je strasno da svi anti usa predsednici drzava juzne amerike boluju od neke vrste raka.

Strasno.

Дариус

pre 11 godina

Сад ће се видети је ли народ Венецуле стока под америчком чизмом или поносан народ.

Nemanja

pre 11 godina

Počivaj u miru.

Narode Venecuele, primite iskreno saučešće za predsednika i ČOVEKA Čaveza, a takođe i saučešće jer vam stiže "američka demokratija" koja nikom nista dobro nije donela

Slava mu!

pre 11 godina

Bolest ne bira, ali... Plašim se da je smrću velikog borca za prava obespravljenih samo dokazano to da su velike sile potrošile mnogo novca kako bi uspele da razviju mikrobiološko oružje, a pronalaženje leka za "neizlečive" bolesti prepuštaju najvećim zlikovcima novije ljudske istorije - farmaceutskim mastodontima. Tužno!

MunzeLjux

pre 11 godina

Bio si dostojan Cegevarinog nasledja i svima nam pokazao kako se treba boriti protiv nepravde.Pocivaj u miru i neka ti je laka latinoamericka zemlja,koju si toliko voleo.

Lobby

pre 11 godina

50 komentara i sve komentari podrske Cavesu. I to na sajtu b92!!! E nije mi krivo sto sam otisao iz Srbije i ne verujem da cu skoro nazad. A vi moji, do skora sugradjani, zivite u svetu maste gde zli amerikanci terorisu pravedne i slobodoljubive nacije Venecuele, Irana, Severne Koreje... Sto malo ne odete do tih zemalja da vidite kako se tamo zivi. Zasto sedite kuci, gledate americke filmove, kupujete americku robu i zivite zapadnu kulturu. U trenutku odmora, dok ne budete oslobadjali svet od okupatora, okrenite recnik i pogledajte definiciju reci "licemer".
A za mene ovo je dobar dan - svet je malo lepse mesto za zivot nego juce. Isto kao sto je bio i nakon smrti Milosevica, Sadama, Gadafija...
A narodu Venecuele zelim da kada i ako se osveste, na novim izborima izaberu - ne socijalistickog predsednika, ne pro-americkog predsednika, vec predsednika koji je smenjiv, koji nece da ih zajase narednih par decenija.

samo vas posmatramo

pre 11 godina

Svi smo mi Ugo Cavez!!!! Cak i oni koji misle da nisu, ako ikada budu morali da otplacuju ratu za stan, postace! Zbogom legendo!!

sremac

pre 11 godina

Umro je on pre 2 godine kada su mu otkrili rak. Nije vise ni Juzna Amerika kao nekada umiru poslednji koji su verovali u socijalizam (Kastro i Cavez), sto otvara vrata kapitalizmu. Usisace ih USA kao rezance

Frater Perdurabo

pre 11 godina

Sad (samo da se malo sastave od šoka) kad krenu izjave saučešća naših patriJota koji nisu verovali u saopštenja iz celog sveta o zdravstvenom stanju ovog diktatora koji je napunio svoje džepove dolarima upropastivši zivote sopstvenog naroda ...

Ce Gevara

pre 11 godina

Mnogo si ucinio za svoju zemlju, neces biti zaboravljen. Slava mu.

PS: Znam da ce delovati kao teorija zavere, ali mi je cudno da jedini predsednik na svetu koji je Amerima pokazao prst (znate u kom smislu), dobije rak. A kazu tehnologija stvaranja bolesti je uznapredovala

filip

pre 11 godina

Саучешће народу Венецуеле и његовој породици.
Потпуковниче Уго, хвала Вам за све!

Plik

pre 11 godina

Otišao je jedan od najvećih populista u istoriji. Venecuela je na sva zvona brujila o slobodi i antiimperijalizmu. U praksi imala je najviše ubistva po glavi stanovnika na svetu. Više ubistva i kriminala nego i u nekim ratnim zemljama. Venecuela koja ima nafte kao Saudi Arabija, a manji su imali napredak za sve ove godine od Kolumbije i ostalih susednih zemalja.
Pogledajte malo ovo ... http://www.youtube.com/watch?v=jXfSoGMYQbI

Cлобода

pre 11 godina

Отишао је један од највећих бораца против модерног нацизма и колонијализма. Искрено саучешће народу Венецуеле са жељом да бескомпромисно наставе путем слободе и независности.

h1ghwaymen

pre 11 godina

Saucesce porodici i narodu Venecuele, nadam se da ce dostojan naslednik zadrzati zemlju van tokova svetskih bahatih finansijskih organizacija.

Nenad rs

pre 11 godina

Otišao je veliki čovjek to će pokazati istorija,zlonamjerna su poređenja Čaveza sa režimom u Sj.Koreji jer to je glupost on je bio borac za socijalnu pravdu u svojoj zemlji i u svijetu i svi ljudi koji su imalo obrazovani vide razliku.Naravno neoliberalnom kapitalizmu nije odgovarao.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Šteta.. Otisao jedan od zadnjih "mohikanaca"... koji se prkosio američkom imperijalizmu, a da pri tome nije ugnjetavao vlastiti narod.
Pokoj mu duši!

Pera

pre 11 godina

Vidi vidi sta je anti-globalista na americkim racunarima i Android telefonima. Prsti samo lete po tastaturama a podrska anti-globalizmu cveta. LICEMERI!!!

goxy

pre 11 godina

Malo je reci da je ovo gubitak za celo covecanstvo, a kamo li za Venecuelu.... Sada ce je rasparcati Amerikanci... Ovo su i cekali.. NEka mu je Vecna slava!

Hasta siempre comandante

pre 11 godina

Slobodni svet je izgubio mnogo. Na duze staze, doce marionetska vlast mnogo vise okrenuta saradnji sa SAD. Ameri ce i u toj zemlji preuzeti sve, pre svega naftna polja.

Jovan

pre 11 godina

Neka je vecna slava velikom Cavesu, jednom od poslednjih boraca protiv svetskog kolonijalizma koga predvodi USA. Pocivaj u miru pravi ljudi ce se uvek secati tvoje borbe. Narode Venecuele pamet u glavu.

Bacvanin

pre 11 godina

Neka mu je laka crna zemlja. Nisam ga voleo kao politicara, ali moram priznati da je ostao upecatljiva licnost latino-americkog dela sveta.
Polako odlaze mnogi veterani socijalizma, ni Kastro vise nije mlad, a kada oni odu, doci ce sigurno do izvesnih promena, otvaranja ka zapadu.
Koliko ce to biti dobro ili lose po te zemlje, zavisi ponajvise od njih samih. Mogu da prodju kao Libija i Tunis, ali i kao Poljska ili Slovacka.
Narod koji tamo zivi ce uskoro biti pred izvestnim odlukama, nadam se da ce imati i hrabrosti ali i razuma da donesu dobre odluke, da zadrze ono najbolje a da ipak postanu bolji nego sto su bili.

fash de la fash

pre 11 godina

Zanomljive su ove nove metode eliminisanja populista poput ovog tipa...Ovo vam svima pisem kao totalno neutralan tip na temu teorije zavere i ostalih ideoloski obojenih gluposti. Svetsku politiku pratim dvadesetak godina i zavisno od tipa zarista,koriste se razliciti metodi. Na Bliskom istoku je koriscena hard core agresija, dok je kod Chavesa to bilo perfidno, jer jednostavno niko nije mogao da mu pridje sa medijskom pompom i opravdanjima agresija putem medija. On je jednog dana pre dve godine "kontaminiran" poput Arafata i onog jadnog antiruskog shpijuna koji je napunjen radioaktivnoshcju,pa je sada nestao u najgorim mukama. Neko kome je zestoko smetao, zeleo je da brbljivi Ugo pati. I to je postala neminovnost. Prezirem globalizam, ali ni ne postujem licemere kakav je Chavez bio. A uskoro ce i Kastro koji je sklonjen po istom principu. O da,pa i Severna Koreja je ostala bez svog kapitena u poslednjih par godina...Slucajnos'? Jok, jok. Samo je bitno da se mi "mali" ljudi chuvamo i ne koljemo zbog interesa nekih tamo ili nekih ovde slepaca. Ljudi, chuvajte svoje zivote. JEDAN IMATE!

RaDE

pre 11 godina

Уколико је ова вест тачна - велики губитак за целу планету, јер у питању је искрени борац за људска права и велики антиглобалиста (Антијенкијевац)
Надам се да же Венецуела наћи доследног наследника који ће наставоти путем који је Чавез поставио.
Очекујем Николића на сахрани, ако није кукавица.

Jovan

pre 11 godina

Bog da ti dusu prosti, ti divni dekolonijalisto, anti-imperijalisto, anti-globalisto i istrajni borcu protiv zapadne hegomonije lazi i genocidnog terora nad svima koji mu ne poklone danak u krvi, suverenitetu i resursima.

Lobby

pre 11 godina

50 komentara i sve komentari podrske Cavesu. I to na sajtu b92!!! E nije mi krivo sto sam otisao iz Srbije i ne verujem da cu skoro nazad. A vi moji, do skora sugradjani, zivite u svetu maste gde zli amerikanci terorisu pravedne i slobodoljubive nacije Venecuele, Irana, Severne Koreje... Sto malo ne odete do tih zemalja da vidite kako se tamo zivi. Zasto sedite kuci, gledate americke filmove, kupujete americku robu i zivite zapadnu kulturu. U trenutku odmora, dok ne budete oslobadjali svet od okupatora, okrenite recnik i pogledajte definiciju reci "licemer".
A za mene ovo je dobar dan - svet je malo lepse mesto za zivot nego juce. Isto kao sto je bio i nakon smrti Milosevica, Sadama, Gadafija...
A narodu Venecuele zelim da kada i ako se osveste, na novim izborima izaberu - ne socijalistickog predsednika, ne pro-americkog predsednika, vec predsednika koji je smenjiv, koji nece da ih zajase narednih par decenija.

Cлобода

pre 11 godina

Отишао је један од највећих бораца против модерног нацизма и колонијализма. Искрено саучешће народу Венецуеле са жељом да бескомпромисно наставе путем слободе и независности.

Ce Gevara

pre 11 godina

Mnogo si ucinio za svoju zemlju, neces biti zaboravljen. Slava mu.

PS: Znam da ce delovati kao teorija zavere, ali mi je cudno da jedini predsednik na svetu koji je Amerima pokazao prst (znate u kom smislu), dobije rak. A kazu tehnologija stvaranja bolesti je uznapredovala

Pera

pre 11 godina

Vidi vidi sta je anti-globalista na americkim racunarima i Android telefonima. Prsti samo lete po tastaturama a podrska anti-globalizmu cveta. LICEMERI!!!

samo vas posmatramo

pre 11 godina

Svi smo mi Ugo Cavez!!!! Cak i oni koji misle da nisu, ako ikada budu morali da otplacuju ratu za stan, postace! Zbogom legendo!!

oxoxoposum

pre 11 godina

Pocivaj u miru, Ugo. Za neke ljude bio si simbol borbe, za druge diktator. Meni si bio heroj i pamticu te po tome. Tvoj narod najbolje zna kako si vladao. Zbogom.

Nemanja

pre 11 godina

Počivaj u miru.

Narode Venecuele, primite iskreno saučešće za predsednika i ČOVEKA Čaveza, a takođe i saučešće jer vam stiže "američka demokratija" koja nikom nista dobro nije donela

h1ghwaymen

pre 11 godina

Saucesce porodici i narodu Venecuele, nadam se da ce dostojan naslednik zadrzati zemlju van tokova svetskih bahatih finansijskih organizacija.

Nenad rs

pre 11 godina

Otišao je veliki čovjek to će pokazati istorija,zlonamjerna su poređenja Čaveza sa režimom u Sj.Koreji jer to je glupost on je bio borac za socijalnu pravdu u svojoj zemlji i u svijetu i svi ljudi koji su imalo obrazovani vide razliku.Naravno neoliberalnom kapitalizmu nije odgovarao.

Plik

pre 11 godina

Otišao je jedan od najvećih populista u istoriji. Venecuela je na sva zvona brujila o slobodi i antiimperijalizmu. U praksi imala je najviše ubistva po glavi stanovnika na svetu. Više ubistva i kriminala nego i u nekim ratnim zemljama. Venecuela koja ima nafte kao Saudi Arabija, a manji su imali napredak za sve ove godine od Kolumbije i ostalih susednih zemalja.
Pogledajte malo ovo ... http://www.youtube.com/watch?v=jXfSoGMYQbI

Radomir Vidojević

pre 11 godina

Нека ти је вјечна слава команданте , почивај у миру . Живјела слободна Венецуела !

Aleksandar

pre 11 godina

Последњи поздрав вођи и команданту који се супротставио Америчком империјализму!!! Почивај у миру!!!

MunzeLjux

pre 11 godina

Bio si dostojan Cegevarinog nasledja i svima nam pokazao kako se treba boriti protiv nepravde.Pocivaj u miru i neka ti je laka latinoamericka zemlja,koju si toliko voleo.

Jovan

pre 11 godina

Neka je vecna slava velikom Cavesu, jednom od poslednjih boraca protiv svetskog kolonijalizma koga predvodi USA. Pocivaj u miru pravi ljudi ce se uvek secati tvoje borbe. Narode Venecuele pamet u glavu.

filip

pre 11 godina

Саучешће народу Венецуеле и његовој породици.
Потпуковниче Уго, хвала Вам за све!

Slava mu!

pre 11 godina

Bolest ne bira, ali... Plašim se da je smrću velikog borca za prava obespravljenih samo dokazano to da su velike sile potrošile mnogo novca kako bi uspele da razviju mikrobiološko oružje, a pronalaženje leka za "neizlečive" bolesti prepuštaju najvećim zlikovcima novije ljudske istorije - farmaceutskim mastodontima. Tužno!

Hasta siempre comandante

pre 11 godina

Slobodni svet je izgubio mnogo. Na duze staze, doce marionetska vlast mnogo vise okrenuta saradnji sa SAD. Ameri ce i u toj zemlji preuzeti sve, pre svega naftna polja.

drcl

pre 11 godina

I sada slede komentari podrske Cavesu i njegovim pristalicama od strane internet "strucnjaka" kojih hvala bogu imamo na pretek, a koji su svi posetili Venecuelu i videli koliko je dobra on doneo svojoj drzavi.

goxy

pre 11 godina

Malo je reci da je ovo gubitak za celo covecanstvo, a kamo li za Venecuelu.... Sada ce je rasparcati Amerikanci... Ovo su i cekali.. NEka mu je Vecna slava!

Vladimir Pula

pre 11 godina

Šteta.. Otisao jedan od zadnjih "mohikanaca"... koji se prkosio američkom imperijalizmu, a da pri tome nije ugnjetavao vlastiti narod.
Pokoj mu duši!

eskimko

pre 11 godina

pozdrav dobri čoveče, iako su svi svetski mediji bili protiv tebe, istrajao si do kraja u svojim uverenjima!!! dole trenutni svetski poredak, svi da živimo jednako a ne korporacije da rastu na uštrb čoveka!!! VIVA LA REVOLUTION

Frater Perdurabo

pre 11 godina

Sad (samo da se malo sastave od šoka) kad krenu izjave saučešća naših patriJota koji nisu verovali u saopštenja iz celog sveta o zdravstvenom stanju ovog diktatora koji je napunio svoje džepove dolarima upropastivši zivote sopstvenog naroda ...

boljsoj

pre 11 godina

Posle Gadafija ode jos jedan pravi lider, istinski vodja naroda! Sad ce i njima Amerika da kroji sudbinu, pretvorice ih u svoju pokrajinu odakle ce da im crpi naftu. P.s. Drzi se Asade i pocivaj u miru Ugo!

D

pre 11 godina

Pocivaj u miru predsednice.
Saucesce porodici u narodu Venecuele.

Nadam se da ce Vas zaobici demokratija Amerike i njihovo milosrdje za Vasom naftom. Premda je strasno da svi anti usa predsednici drzava juzne amerike boluju od neke vrste raka.

Strasno.

Delija_KV

pre 11 godina

Nece biti zaboravljen i nedostajace nam mnogo. Mislim nama normalnima koji u svom ovom ludilu zvanoj civilizacija smo uvideli sta je lose i izabrali da se borimo protiv toga. Neka mu je laka zemlja.

bravo.NS

pre 11 godina

iskreno mi je zao ovog velikog narodnog heroja koji kao da je bio savrseno izmisljen za zapadnu antipatiju, ali sad se svi ljubomorno pitaju zasto je imao toliko uspeha i simpatije cak i na trulom zapadu?! Covek koji je mnogo uradio za svoj narod i svoju zemlju i bez straha trazio u vreme krize da mu Engleska odmah vrati sve nacionalne zlatne rezerve pohranjene kod njih (sto su ovi i ucinili navrat-nanos)...SVAKA CAST OVOM VELIKOM COVEKU I NEKA POCIVA U MIRU! A NJEGOVOJ ZEMLJI I NARODU OD SRCA SVE NAJBOLJE ZELIM JER SU I ZASLUZILI!

Дариус

pre 11 godina

Сад ће се видети је ли народ Венецуле стока под америчком чизмом или поносан народ.

Slavyan

pre 11 godina

Hasta siempre el Presidente! Voleo si svoj narod i bio odlucan u borbi protiv imperijalizma. Narod Venecuele je danas ostao bez svog oca. Samo da im se ne dogodi ''demokratizacija'' od strane Amerike, kao kod nas, u Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji itd.

dragance

pre 11 godina

Slava mu. Borio se protiv oligarha, koji su opustosili celu zemlju, zarad profita za njih 1% i za velike korporacije. Nije bio najbolji vladar, ali u prilikama i za situaciju, najbolji za obican narod i siromasne. Pocivaj u miru!

Кривокапић

pre 11 godina

Нек му је лака земља. Народ Венецуеле ће и даље живети без њега. Није он био Венецуела. Не ложи се свако на вође.

PUKOVNIK

pre 11 godina

Pocivaj u miru! Uvek ces ostati u nasim srcima, zapamcen kao veliki borac protiv sila sto bombama donose demokratiju! Nikada te necemo zaboraviti! Poslednji pozdrav od drugova revolucionara!

Bacvanin

pre 11 godina

Neka mu je laka crna zemlja. Nisam ga voleo kao politicara, ali moram priznati da je ostao upecatljiva licnost latino-americkog dela sveta.
Polako odlaze mnogi veterani socijalizma, ni Kastro vise nije mlad, a kada oni odu, doci ce sigurno do izvesnih promena, otvaranja ka zapadu.
Koliko ce to biti dobro ili lose po te zemlje, zavisi ponajvise od njih samih. Mogu da prodju kao Libija i Tunis, ali i kao Poljska ili Slovacka.
Narod koji tamo zivi ce uskoro biti pred izvestnim odlukama, nadam se da ce imati i hrabrosti ali i razuma da donesu dobre odluke, da zadrze ono najbolje a da ipak postanu bolji nego sto su bili.

fash de la fash

pre 11 godina

Zanomljive su ove nove metode eliminisanja populista poput ovog tipa...Ovo vam svima pisem kao totalno neutralan tip na temu teorije zavere i ostalih ideoloski obojenih gluposti. Svetsku politiku pratim dvadesetak godina i zavisno od tipa zarista,koriste se razliciti metodi. Na Bliskom istoku je koriscena hard core agresija, dok je kod Chavesa to bilo perfidno, jer jednostavno niko nije mogao da mu pridje sa medijskom pompom i opravdanjima agresija putem medija. On je jednog dana pre dve godine "kontaminiran" poput Arafata i onog jadnog antiruskog shpijuna koji je napunjen radioaktivnoshcju,pa je sada nestao u najgorim mukama. Neko kome je zestoko smetao, zeleo je da brbljivi Ugo pati. I to je postala neminovnost. Prezirem globalizam, ali ni ne postujem licemere kakav je Chavez bio. A uskoro ce i Kastro koji je sklonjen po istom principu. O da,pa i Severna Koreja je ostala bez svog kapitena u poslednjih par godina...Slucajnos'? Jok, jok. Samo je bitno da se mi "mali" ljudi chuvamo i ne koljemo zbog interesa nekih tamo ili nekih ovde slepaca. Ljudi, chuvajte svoje zivote. JEDAN IMATE!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju u kojoj 1% stanovnistva poseduje 40% i raspolaze sa 90% nacionalnog bogatstva.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom najbohatiju zemlju na svetu u kojoj 50% stanovnistva nema zdravstveno osiguranje.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju koja drzi trupe u 170 drzava na svetu.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom koncentracione logore u kojima se politicki zatvorenici muce vodenom torturom.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju u kojoj je tankom sloju elite dozvoljeno da kupuje i potplacuje sve zivo: kongresmene, senatore, sudije, gradonacelnike, medije...

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju kojoj je naredjeno da mora da gaji genetski modifikovani otrov.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju ciji predsednik mora da ljubi ruku Saudijskom glavoseci.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju ciji vojni budzet predstavlja 3% UKUPNOG DRUSTVENOG BRUTO PROIZVODA CELOG COVECANSTVA.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju tuznu, ruznu i toliko duznu da njeni stanovnici moraju svoju neuhranjenu decu da ostavljaju na ulici.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju ciji "prestolonaslednik" (sic) ne zna da bekne ni rec na Spanskom.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom naciju unakazenu mafijom, sto politickom, sto ekonomskom, sto policijskom.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom okupiranu i masakriranu Venecuelu.

Ugo Čaves ne ostavlja zemlju koja je nekima majka, a nekima maceha.

Ugo Čaves ostavlja za sobom samo jednu ideju.

I to je, verujem, sasvim dovoljno.

sremac

pre 11 godina

Umro je on pre 2 godine kada su mu otkrili rak. Nije vise ni Juzna Amerika kao nekada umiru poslednji koji su verovali u socijalizam (Kastro i Cavez), sto otvara vrata kapitalizmu. Usisace ih USA kao rezance

ja

pre 11 godina

(Lobby, 5. mart 2013 23:57)

Zanimljivo kako svi vi koji zamerate Cavezu ili Putinu da su diktatori otkidate za Titom, to sam primetio. A Tito je inace poznat kao demokratski predsednik :)

Vlado Banja Luka

pre 11 godina

Na skupu Bilderberg grupe u Kanadi u junu 2011. god, ucesnici su posebno raspravljali o Cavezu i zakljucili da ih ovaj cak provocira i ismejava svojim ponasanjem. Na kraju su doneli odluku da se "mora zaustaviti po svaku cenu".

male

pre 11 godina

(Lobby, 05. mart 2013 23:57)

samo objasni nesto, "Postavljate komentare podrske ,i to na sajtu B92"
ne kapiram?!?!?!
kakve veze ima koji je sajt u pitanju,zar bi moderator trebao postavljati samo odredjene komentare u kojima se pljuje Cavez? objasni malo... i ako si vec napustio svoju domovinu i neces nikad da se vratis,zasto onda pratis nase medije,kada je ovde sve bezveze itd,itd a tamo gde si ti cvetaju ruze verujem! :-)

Nenad, Skopje

pre 11 godina

Nemam vremena da citam sve komentare da bih stekao pravi utisak o stavu onih koji komentarisu, ali stigoh do komentara Lobby-ja u kome on kritikuje one koji podrzavaju Chaveza da su licemeri jer vole Chaveza, a pri tom kritikuju Amerikance, i uz to gledaju americke filmove, zive zapadni stil zivota i sl. Pretpostavljam da je ovo dominantan argument onih koji su protiv komentatora sa podrskom Chaveza. Mislim, da je Lobby iskazao elementarnu nesposobnost za argumentovanu polemiku time sto stavlja u istu poziciju americku drzavnu politiku i americku popularnu kulturu i zapadni stil zivota. To je najpogresniji stav ovih prozapadnih tipova koji misle da ako volis da gledas americke filmove, uzivas u setnju recimo Diznilendom, ili ako imas prilike da odes do Pariza i Londona da time ultimativno moras da podrzavas i njihovu spoljnu politiku i politicare. Sa takvom nakaradnom logikom, Lobby i oni koji misle kao njega treba li bi da zakljuce da 100 posto Amerikanaca podrzava politiku svoje drzave, a gle cudo tamo uvek ima neki protesti i nesaglasnost sa establismentom. Sta bi vi rekli ako procitate na sajtu BBC ili FOX newsa nekog Engleza ili Amerikanca koji takodje pozdravljaju Chaveza? Kazes da zivis na zapadu ali kapaciteti da razumes osnovne postulate demokratije su ti na nivou drzava koje kririkujes, time sto se zalazes za unisono misljenje u politici i time sto ne umes da razgranicis politiku (koja se uporedjuje sa najstarjim zanatom) i filmom koji se smatra sedmom umetnoscu.

Dejan Mihailovic

pre 11 godina

HUGO CHÁVEZ NIJE UMRO, ODSETAO JE NA NEKO BRDO U BLIZINI KARAKASA I ODANDE PROMATRA SA OSMEHOM NAROD VENECUELE KOJI JE NAUCIO DA I BEZ NJEGA NE POSMATRA NEMO ISTORIJU, NEGO DA BUDE DEO NJE.

"DICTAROR", I "POPULISTA" U BROJKAMA:
PREDSEDNIČKI IZBORI 4 (1998, 2000, 2006, 2012)
PARLAMENTARNI IZBORI 2 (1999, 2005)
USTAVNI REFERENDUMI 3 (1999, 2004)
LOKALNI IZBORI 2 (2000, 2005)
REGIONALNI IZBORI 1 (2004)
12 IZBORNIH POBEDA I 1 PORAZ NA REFERENDUMU ZA USTAVE PROMENE (2007) KOJIM JE HTEO DA IZDEJSTVUJE FUNKCIJU DOZIVOTNOG PREDSEDNIKA.
U PRVOM MANDATU:
Ekstremno siromaštvo sa 20.3 na 9.4
Opšte siromaštvo sa 50.4 na 33.07
Jaz bogati-siromašni sa 28.1 na 18.0
Smrtnost novorođenčadi sa 21.4 na 13.9
Nezaposlenost sa 16.0 na 6.3
Povećana kupovna moć 400%
Obrazovanje sa 3.38% na 5.43% (društveno ulaganje s obizirom na BDP)

PROSEČNA STOPA INFLACIJE
Jaime Lusinchi (1984-88) 22.7%
Carlos Andres Pérez (1989-93) 45.3%
Rafael Caldera (1994-98) 59.4%
Hugo Chavez (1999-2007) 18.4%
Zdravstvena ulaganja sa 1.36% na 2.25% od BDP
Pristup Internetu sa 680.000 na 4.142.000 korisnika
HUGO CHAVEZ JE:
(ZAOKRUŽI TAČAN ODGOVOR)
A) “TROPSKI” MUSSOLINI
B) TELE-EVANGELISTIČKI KAUDILJO
C) POŠTOVANI, LEGALNO IZABRANI PREDSEDNIK KOJI REFORMAMA ODRŽAVAO POVERENJE NARODA, VRATIO PONOS NARUDU VENECUELE I STAO NA PUT NEOLIBERALNOM DIVLJASTVU.

Prof. dr Dejan Mihailovic

planina

pre 11 godina

@Lobby,
evo ja zivim u Kanadi, i pridruzujem se svim onim koji istinski zale komandanta i velikog borca za prava. Vlanik sam male software-ske companije, daleko od komunjare, ovdje se radi o borbi protiv imerijalizma,...
Vjecna slava veliki vodjo.

eee

pre 11 godina

Vidi vidi sta je anti-globalista na americkim racunarima i Android telefonima. Prsti samo lete po tastaturama a podrska anti-globalizmu cveta. LICEMERI!!!
(Pera, 5. mart 2013 23:55)
- Ne znam, komponente mog racunara su sastavljane mahom u Aziji (valjda zbog jeftine radne snage)! Telefon mi je iz Finske! Sto se tice globalista uglavnom gledaju (se bave) tudje dvoriste, da ne bi neko gledao njihovo!
- Cavez RIP!

Djoka

pre 11 godina

Žao mi je Čaveza ali ne brinem za Južnu Ameriku jer tamo borci protiv imperijalizma niču kao pečurke,dok ovde niču uglavnom uvlakači imperatora!

tap011

pre 11 godina

@ Lobby

takvi kojima je svijet bolji i ljepši kada neko umre često i imaju običaj pametovati i nas nazivati glupima, zaostalima itd.

to mora da si naučio od Hilari i sličnih, ali ja ne bih rekao da je meni danas dobar dan zato što je neko čiju pojavu i postupke ne podnosim umro..

mlekadzija

pre 11 godina

Kakav je bio U. Vacez to najbolje znaju stanovnici Venecuele.... Ako na vlast dodju proamericke snage na delu ce biti vec mnogo puta vidjen scenario. Narocito u J. Americi. Brazil Argentina, Paragvaj, Panama. Sve bedemi demokratije i ljudskih prava. O blagostanju naroda i da ne pricamo...

Истина и правда

pre 11 godina

Вечнаја памјат за пријатеља своје земље и наше земље!

Свет неће заборавити овог витеза који се супроставио светској аждаји!

Vladimir Dž

pre 11 godina

'"Mi smo visoko plaćeni profesionalci koji varaju zemlje širom sveta u bilionima $. Oni posuđuju novac od Svetske Banke, MMF, USAID, i drugih organizacija koje „pomažu”. Taj novac završava u koferima velikih korporacija i u džepove par bogatih porodica koje kontrolišu svetske resurse. Njihove alatke su lažni finans. izveštaji, namešteni izbori,..

....I u Iraku smo pokušali da implementiramo ovu politiku koja je bila uspešna u Saudijskoj Arabiji. Medjutim Sadam nije naseo. Kako je ekonomski ubica bio neuspešan, sledeći korak je bio da zovemo ŠAKALE."- John Perkins, iz knjige Ispovesti Ekonomskog Ubice.

ZAUVEK U SRCU!

pre 11 godina

Za UGA ČAVEZA, Koreu, Ortegu, Moralesa, Muhiku - Bolivarska revolucionarna tradicija je živa! Na temeljima Latinoameričkih revolucionarnih pokreta za slobodu UGO ČAVEZ gradio je slobodoljubivu Venecuelu. Na levičarskim i socijalističkim horizontima uporno istrajavao je u borbi za svoj narod i za humani poredak u svetu. Poznat je njegov stav po pitanju američke politike na Kosovu i Metohiji i njihovih namera da i u drugim zemljama poseju seme razdora a da iz SAD-a upravljaju haosom: ''SAD su inicirale nezavisnost Kosova da ne bi dopustile jačanje Rusije u svetu i da bi otvorile novo žarište napetosti. SAD su za postizanje svojih ciljeva čak pribegle tome da na čelo Kosova postave teroristu, jer je politika Vašingtona usmerena u pravcu podele naroda i raspirivanja konflikata. Američki imperijalizam pokušava da, po primeru Kosova, postigne odvajanje naftom najbogatije države Sulija od Venecuele, ali mu to nikada neće poći za rukom!''
HVALA TI, VELIKI ČOVEČE, ŠTO SI POSTOJAO LJUDSKI!!!

Miroslav, Toronto

pre 11 godina

Veliki drzavnik. Kada neko (kao u samoj vesti) kaze "populista" to implicira da je taj prodavao maglu a uzurpirao vlast. To u Cavezovom slucaju nije tacno - dobijao je izbore na fer nacin (sto je i potvrdjivala Karterova komisija). Dobijao ih je jer je iskoristio visoke cene nafte za opipljivo poboljsanje opsteg socijalnog stanja. Nisu ga voleli samo bogatasi (izbaceni iz lukrativne kontrole naftnog biznisa) i razni bednici indoktrinisani zapadnom propagandom. Puna podrska Maduru da ostane na kursu iste politike (mada ce, realno, to da bude jako komplikovan zadatak).

gavrilo

pre 11 godina

@LOBBY: a vidis meni je drago da su ljudi poput tebe napustili srbiju. srbija je sad malo lepse mesto za zivot. lepse nego dok si ti ziveo u njoj. jedna prodana dusa manje. a mislim,ne mogu sa sigurnoscu i da tvrdim, da se i poznajemo tako da moje reci imaju dodatnu tezinu a moje ubedjenje je jos cvrsce. putuj care i ne vracaj se vise nikad.zelim ti usa drzavljanstvo sto pre i sve naj naj u zivotu. p.s. pokusaj za zivota da postanes bar maaalo bolji covek,bar nemoj pljuvati svakog ko se ne slaze s tvojim misljenjem. ako ti je rodjeni narod "kriv" sto nije tako "pametan" ko ti,nemoj sad pljuvati i b92 i medije koji rade svoj posao onako kako i treba da ga rade-pisu nepristrasno i prenose otvoreno,bez cenzure,stavove i razmisljanja svojih citaoca. ali tvoje licemerno,koristoljubno,ljigavo,beskrupulozno zapadnjacko tumacenje demokratije i moje razmisljanje su dijam.suprotni tako da i ne znam cemu diskusija. zato tebi i tebi slicnima pozdrav i hvala vam sto ste otisli.

Serdar

pre 11 godina

(Lobby, 5. mart 2013 23:57) Ako ti je drago sto si otisao iz Srbije,zasto posecujes Srpski sajt,pises Srpski tako da te razumemo,zasto (verovatno) nosis Srpsko ime i prezime...

P.S Ugo,Srbija te nikada nece zaboraviti tvoje reci podrske Srpskom narodu i tvoja borba protiv Americkog imepreijalizma ostace zauvek upecacena.

serbios unidos

pre 11 godina

Dragi moji iz Srbije ne postoji savrsena zemlja. Al ako neko Chavezu prebacuje veliki broj ubistava i kazu da je to zato sto je na vlasti bio diktator znajte da u Brazilu po statistici nije bolje mada se mnogo toga poboljsava kao i u Venecueli .
U Venecueli benzin kosta tricavih 5 centi a ovde u Brazilu je 30 puta skuplji
Dali vi znate sta je to kad se rodis siromasan pa nema sanse da ides u neku normalniju skolu niti da se lecis na neki normalniji nacin?
Eto to su samo neki parametri o kojima treba da razmislite
Cavez je pri tome pomagao siromasne u Londonu saljuci naftu za dz.na taj "mrski" zapad
Caveza je CIA probala da skini sto je dokazano uz svesrdnu pomoc medija a kakve je to diktator ako su mogli da ga pljuju na nacin na koji bi tesko mogli pljuvati nekog na tom zapadu npr.
I ta podela zapad istok je vestacka i ineteres krci mnoge barijere
bilo bi lepo da neko iz nase vlade ode na sahranu
I da jos nesto, plate u Venecueli su vece nego u Srbiji imaju dosta emigranata iz Kolumbije i iz mnogih zemalja sveta. Nije to siromasna zemlja kao Severna Koreja kao sto neko pomenu daleko bilo .Bogatija je od vise nego polovina zemalja Evrope a Spanci i Italijani i dan danas emigriraju ka tamo.Sve zavisi od profesije. Neka mi je laka zemlja i neka mir vlada u Venecueli

pojma nemas

pre 11 godina

@lobby

jeste odlican je svet bez tih sto ski nabrojao,treba ziveti americki nacin zivota ,drogirati se,gledati sex i grad i zgaziti sve tradicionalne vrednosti jednog naroda,srusiti moral,korisititi umesto srpskih reci strane,zanemariti slavu,Boga,porodicu,idealizovati jelenu karleusu,obeznanjivati se od alkhola 95% devojaka kojima nije na kraj pameti da forimraju porodicu,i kako ce takve osobe da vaspitavaju decu uopste,e to nam je donala tvoja amerika i kapitalizam..rad za 200 eur od jutra do sutra,otkaze i sunovrat morala...nesto ne vidim da je u kini tako.tamo vesaju javno za pola grama droge...a kod nas umire omladina od iste.bolje sam 1000 puta ziveo za vreme milosevica inace sam master ekonomije drzavnog fakulteta i ne mogu 3 godine da nadjem posao u tzv demokratskoj srbiji...dok pojedine dame samo urede onu stvar i zaposle se sa privatnim.i tices da pricas nesto???? pozdrav prevedniku cavezu,kao i gadafiju ,slobi...a najvise josipu brozu titu zao mi je sto se u njegovo vreme nisam rodio da zivim kao covek.

bezimena

pre 11 godina

...voleo bih vise od bilo cega da za svog zivota (valjda cu poziveti jos pola veka) vidim propast te satanske,monstrumske drzave zvane USA.
(dzoni, 6. mart 2013 03:35)

Obratiti pažnju na potpis: DŽONI!:))))

Najbolje da se Srbija pridruži juožnoameričkim državama, ispunjavamo sve uslove...

Milan9891

pre 11 godina

Svi predsednici Juzne amerike koji su se protivili americkoj politici su preminuli od nekih kancerogenih bolesti,da nije to malo cudno? Nisu tu cista posla..

Sinel

pre 11 godina

Meni najdraži svjetski političar unatrag 10-15g (osim Putina). Čovjek koji je pokušao Venecuelu vratiti njenjim stanovnicima. Koliko je uspio samo oni mogu o tome govoriti no ja osobno mislim da im je u najmanju ruku pokazao put i dao vjeru da to mogu. Živjeti samostalno, slobodno od svojih resursa, od svog rada, a ne da im strane kompanije otimlju njihovo blagostanje i drže u siromaštvu. Ako su Venecuelci zadržali ma 50% onih ideja koje je imao Hugo bit će im dobro i mogu napredovati u svjetliju budućnost. Ako se vrate Američko, Britansko, francuskom imperijalizmu ponovo postaju sirotinja. Da barem Morales u Boliviji poživi barem 20g pa da provede svoje programe. Šteta što u "liberalnoj demokraciji" EU, a kao Hrvat to gledam sa potpunim gađenjem mi u Lijepoj Našoj nemamo šanse da se pojavi neka tako moćna osoba koja može povesti narod naprijed jer to nije u DUHU EU i tih sloboda pa makar narod gladovao i jeo travu. I nema veze što je skoro 30000 poginulo za slobodu Lijepe naše...Nezaposleno skoro 375000. Ako bi ma i jedan političar rekao riječ o Hrvatskoj odmah bi ga sasjekli. Kuka hrvatska majka kako je sada, a još više kukat će svi kad uđemo u EU. Draga braćo srpska, nama je Stjepan Radič govorio prije skoro 100g "ne budite kao guske u magli"... Moj prijateljski savijet Hrvata koji se borio u domovinskom ratu i teško razočarao... MOrate imati svoj put, ne opterećivatise politikom, srezati mafiju, vi imate šance. Mi hrvati smo gotovi. Pokušajte i uz drugarski pozdrav

Aleksandar

pre 11 godina

"The War On Democracy - John Pilger"
Svima vama koji pricate da taj covek nista nije uradio za svoj narod preporucujem da pogledate ovaj dokumentarni film koji je uradio jedan "zapadnjak". Vidi se u filmu kojim se svim sredstvima sluzi Amerika da ostvari svoje ciljeve. Mozda posle i razmislite malo o svojim komentarima o "diktatoru".
Neka mu je laka crna zemlja

zox

pre 11 godina

Verni , uporni i odani rusofili , patriJote i ameromrzitelji po ko zna koji put jedinstveni u odbrani sveta od zlih Amera .
Ali da bi Ameri i zapad propali potrebno je mnogo , mnogo vise od vase mrznje .

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da se vi koji podrzavate ovog zlotvora odselite daleko od Srbije,jer sa vama mozemo samo u neku tamu i beznadje,sto rece Kale gospodar vremena ! Neverovatno da je vecini ispranih mozgova iz Srbije potpuno cool u drzavi kakva je Severna Koreja,da je Gadafi bio extra,takodje Ugo Cavez ! Po vama su Amerikanci verovatno okupirali i Juznu Koreju i tamo je lose,bez obzira sto su oni tako okupirani za proslu godinu imali prosek plate 2200 eura,a ovi u Venecueli i Severnoj Koreji,verovatno rade za lepe oci i za dobrobit samoupravne zajednice ! Lecite se,svi od reda !

dzoni

pre 11 godina

@PERA: Te "americke" racunare prave kinezi a izmislili su ih i usavrsavaju ih verovatno indijci,japanci,srbi,slovenci,rusi,svedjani....koje trula amerika kupuje krvavim parama,novcem sa puteva droge i od ratova koje vode za "dobrobit" pojedinih drzava i covecanstva uopste. voleo bih vise od bilo cega da za svog zivota (valjda cu poziveti jos pola veka) vidim propast te satanske,monstrumske drzave zvane USA.

Beast from the East

pre 11 godina

@Lobby sta je sa tobom? Si dobio izliv demokratije u mozak? Vrane mozak popile? Ok, nemoj se vracati sa stecenim znanjima o demokratiji. Nemoj dolaziti da nas ucis kako je to dobro. Neka je tebi lepo tamo, ja sam navikao ovde. Mozda za promenu da promenimo nasu zemlju a ne da trazimo odgovor u drugim.

Ziv je Ugo,umro nije

pre 11 godina

Covek koji je rekao ne globalizmu zasluzuje svako postovanje!
Pocivaj u miru Ugo neka ti je laka zemlja!
Narode Venecuele budite pametni sada!

coma

pre 11 godina

Veliki borac za slobodu,demokratiju i ljudska prava.Gledam CNN i ne mogu da verujem, samo sto ne slave.Pricaju neki americki analiticari i opozicionari iz Venecuele.Sramota za tu televiziju koja i ne pokusava da bude nezavisna.

L

pre 11 godina

Caves nikada ne moze da umre - zivece u srcima miliona koji su svesni svih dostignuca tog coveka koji je doneo slobodu kad je niko nije imao, jedini uspeo da je sacuva i krenuo da je siri. Narod Venecuele mora da tugu pretvori u snagu i da istraje na putu koji je komandante Hugo Caves Frias pokazao.

Sejn

pre 11 godina

Zivim u Majamiju, gradu poznatom po puno iseljenika iz Juzno Americkih zemalja. Poznajem dosta ljudi iz Venecuele koji su poslednjih 15-tak godina pobegli u Ameriku trbuhom za kruhom, i zelim samo da podelim sa ovim anti-globalistima ovde, da ne pricaju i ne pametuju napamet, ljudi iz Venecuele se raduju, prave zurke itd itd..... Ovaj je sve samo ne borac za pravdu i istinu..... Toliko.

Marko-PG

pre 11 godina

Nema drugog političara u svijetu čiji bi odlazak izazvao ovako ogromno žaljenje. I to širom svijeta. Samo zamislite da sjutra premine recimo G. W. Bush, koliko bi to izazvalo žaljenja u svijetu. I to sve nakon tolikih godina demonizacije Čaveza od strane SAD. Reklo bi se da je vrijeme već pokazalo ko je bio na pravoj, a ko na krivoj strani istorije.
Biće problema za Venecuelu, ali ono Čavezovo dostignuće koje se neće moće poništiti jesu južnoameričke integracije, to će se nastaviti. Ove zemlje više neće biti kolonije, već će se uskoro izboriti za ravnopravan tretman u svijetu.

rajko

pre 11 godina

A ovi što ga napadaju i brane sad (namjerno malim slovima)... Šta reći. Mozgovi isprani američkom propagandom. Počivaj u miru, COMMADANTE, neka ti je vječna slava i hvala! Živjela slobodarska VENECUELA, stop imperijalizmu!

Bolivar

pre 11 godina

Sa velikom zaloscu, duboko me potresla vest o smrti jednog od najvecih
Predsednika Latinske Amerike i Sveta, Huga Chavesa, velikog borca ne samo
za svoj narod i Venecuelu, vec i za sve istomisljenike u svetu!
Hrabro se borio, protiv svog velikog imperijaliste SAD koji ga nije mogao
pobediti, ali nazalost, nije uspeo pobediti najgoru bitku sa rakom.
Neka mu je vecna slava!

Zoran

pre 11 godina

Crna Srbijo.
Pa ovde se sve javljaju Titovi pioniri kojih je izgleda puna Srbija. Pa vi biste i Tita da vratite a i bratstvo i jedinstvo. Hocete li opet sa Hrvatima? Nije nebeska, nego luda nacija. A ovaj oficir JNA sto se javlja treba da se pokrije. Gde je bio kad se rat vodio? Mobilisao civile a on sedeo u Cerak Vinogradima. Dosta vise vampira. Nema ni Tita ni Jugoslavije, prestanite da patite za necim cega vise nema, nego lopatu u sake i na posao.

Breznjev

pre 11 godina

Zbogom "el comandante" i vodjo Socijalisticke revolucje.Bio si hrabar i bez premca kada je trebalo najuriti multni nacionalne kompanije,vratiti seljacima zemlju,a radnicima fabrike.Vrlo je verovatno da su ga otrovali bioloskim oruzijem jer je cela Juzna Amerika krenula putem socijalizma,a inicijator toga je bio Chavez.Mogu da smaknu chaveza,ovog,onog,ali pojavice se neki novi Chavezi i konacna pobeda bice nasa.Zivela socijalisticka Revolicja !

boris67

pre 11 godina

poslednji pozdrav za velikog Huga
lobby, sreca za nas sto ste otisli, ne vracaj te se vise, najedi te se kobasica i pasulja i uzivaj te u svjim parama, ali molim vas, ne javljaj te se i ne pisite, svima bolje. i to sto vam smrt ljudi cini bolji zivot... blago vasoj glavi

Apache

pre 11 godina

Ok vecina vas o Cavezu zna samo sa vesti i vikipedije, kako velika vecina jedva da je otisla u drugi grad a mani drzavu, cisto sumnjam da ste posetili Venecuelu u zivotu, Caveza gotivite samo jer je bio protiv priznanja kosova i sto je protiv amera?

Isprani Mozgovi

pre 11 godina

@(DEDA CVETKO, 6. mart 2013 07:38)

Da, Ugo ostavlja zemlju u kojoj je stopa ubistva najveca na svetu I ostavlja zemlju u kojoj je stopa kidnapovanja zbog odkupnine takodje najveca na svetu.

I takodje ostavlja svoj licni novac I novac svojih najblizih prijatelja u Floridi.

Vesna M. sa Novog Beograda

pre 11 godina

Odlazak druga Huga Chaveza predstavlja nenadoknadiv gubitak ne samo za narod Venecuele, vec i za ceo medjunarodni komunisticko-radnicki pokret, za sve borce za ljudska prava i za jedan pravedniji i humaniji svet. On ostaje simbol slobode ,njegov svetao lik i veliko delo vecno ce ziveti!

Mare

pre 11 godina

Za ove pro zapadne...kompovi i telefoni su iz Kine...a ovi sto su pobegli pa nas sto smo i dalje ovde mrze...mrze ovi sa zapada vas sto ste dosli kod njih na pogacu jos vise...

mattko

pre 11 godina

Ko ce biti sledeci idol frustrirane srbijanske javnosti? Sta je to dobro uradio za Srbiju pokojni Cavez da bi ga oslovljavali kao "komandanta"?
Ima prvi potpredsednik vlade pravo kada kaze da se moramo menjati da bi shvatili danasnji svet i opstali u njemu. Ovde vlada, u beogradskoj pogotovo, kafansko-kafickoj carsiji, jedno nepodnosljivo osecanje nadmoci nad drugima a ti drugi nas redom napustaju ili su nas davno vec napustili, pa nam ostaju juznoamericke ikone za koje mislimo da umesto nas vode borbu za svet kakav mi zamisljamo da treba da bude,

Zli

pre 11 godina

Držao je zanimljivu politiku prema amerikancima, za to mu svaka čast ali ko je bio tamo, znaće, da ga narod baš i nije preterano obožavao, pošto je njegova vlada sa svojim tvrdoglavim socialističkim merama i glupim programima uspela da uništi ogroman broj seljaka i malih farmera, koji su onda naselili favele u glavnom gradu. Caracas je takav jad i beda, da nije preporučljivo ni danju, da se zadržavaš na otvorenom a mesta oko Maracaiba, gde se izvlači nafta, su teška depresija. Sa onolikom lovom od nafte bi pravi socialista morao da se malo više pobrine za svoj narod. Ali sve u svemu bio je bolji od većine južnoameričkih "vođa"

zao mi je :(

pre 11 godina

Veliki dostojanstveni covek, pun zivota.
Veliki borac.
Ugo Cavez.
Ljudina.
Kako bi zivot bio lep kad bi svi nosili takvo postenje i zivotnu energiju poput njega.

Damir Durakovic

pre 11 godina

Uputstvo za citaoce komentara. Kad' vidite veci broj negativnih od pozitivnih komentara, procitajte tekst, mozda ima i nesto pametno. Ako je obrnuto, procitajte jedan, svi ostali su slicni - obicno, slepo, nadobudno, na bolesnoj fikciji utemeljeno, fasisticko brbljanje. Nicija smrt nije za pozdrav, ali Cavezova politika je bila daleko od svakog divljenja, vec za prezir.

emigrant

pre 11 godina

srBske patriJote salutiraju ex-komadantima i ex-pukovnicima sa suzama u ocima jer od marsala i brkatog diktatora cizmu na vratu nisu osetili. a mazohizam je cudo, nista te ne lozi dok prvo ne zaboli. na papiru protiv mnogih, a u zivotu niko i nista, pa onda dizu buku iz fotelje iza kompa. cudni mozgovi.

Milosav

pre 11 godina

Iskreno sam se nadao da ce da prebrodi svoju tesku bolest. Slava i hvala predesednice, imao si nacin da pokazes zube "zapadnoj demokratiji".
U ovo vreme "globalizma" bi trebalo vise ljudi kao sto si ti.
Ipak, tvoj ucitelj, El Comandante, je jos sa nama uprkos Americi i njihovim slugama. Pocivaj u miru!

Vatra

pre 11 godina

Bio je opasna pojava, steta. Sve nesto sumnjam da se tek tako razboleo, a go... bih pojeo ako se ameri nisu umesali. Pa cia je javno priznala da su nekoliko puta hteli da likvidiraju Kastra, sad su napredniji i podmukliji.

Android

pre 11 godina

Zbogom Komandante! Nadam se da je narod Venecuele shvatio da bilo koja druga ideja osim nastavka Tvog puta znaci prodaju svega sto imate Amerikamcima.

Lobby

pre 11 godina

@(ja, 6. mart 2013 00:47)
Jedini politicki sistem bolji od demokratije je prosveceni apsolutizam. Nazalost, prosveceni apsolutizam je nemoguce sistemski uvesti. On se desi jednom od 50 puta, ostalih 49 puta na vlast dodje krvolocni diktator koga interesuje jedino i iskljucivo njegova vlast bez obzira na zrtve.
Tito je bio diktator ali imali smo srecu da je on bio onaj jedan od 50. Sa druge strane, politicki sistem u SFRJ nije valjao pa smo se zato i raspali nakon Tita.

Booki

pre 11 godina

Neka ti je večna slava!

Nadam se da na vlast u Venecueli sada neće doći "demokrate", jer ako dođu, eto njima građanskog rata, a posle, zna se...
Šablon nam je svima dobro poznat.

Djordje NS

pre 11 godina

Nek napokon svane i Venecuelanskom narodu...ode još jedan zlikovac, demagog i diktator. Svet je od sutra siromašniji za jednu budalu koji je najviše štete naneo upravo svom narodu kao i svi ostali diktatori (ne moram da ih nabrajam jer znate vi mnogo bolje od mene ko su vaši idoli)... Samo mi je žao što svakim danom sve više konstatujem da su skoro svi iole pametni napustili ovaj brod ludaka koji se zove Srbija, što se može videti i po komentarima podrške za huga (namerno malim slovom). Otišao sam malopre na sajt "elitne" novine zvane Kurir da vidim kakve su reakcije na ovu vest a tamo očekivano - dan žalosti, a sad vidim da nije mnogo bolje ni na B92. Bar se na ovom sajtu čovek mogao pronaći sa istomišljenicima a izgleda da su i oni otišli, ili se zavukli u mišije rupe ili su i njima isprali mozgove ovi koji truju svoj narod sa mlekom i još govore da je to sve u redu a narod im uzvraća sa 41% podrške. Pa šta je onda čudno što se ovde žali za Slobom, Ratkom, Radovanom, Sadamom, Gadafijem... Ugasite svetlo...

Saša

pre 11 godina

Saučešće porodici i narodu Venecuele. Potresna vest za sve nas koji cenimo slobodu. Pravdoljubiv, slobodan čovek je otišao, stiže demokratija, teško narodu Venecuele. Vidite kako smo mi prošli od 2000.god, Irak...užas

zmitjkoe

pre 11 godina

Boze mili koliko nerazumnog sveta? Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj, ma kakav bio. Borac protiv imperijalizma, mosh misliti. Bio sam u Vencueli i video kako zivi siromasan svet. Venecuela ima potencijala da bude jedna od najprosperitetnijih i najbogatijih zemalja Latinske Amerike, ali kad joj na celo sedne polupismeni populista, koji je unistio taj potencijal a nista nije stvorio, onda nema sanse. Vreme Ce Gevare, Kastra i ostalih "boraca za narod", je odavno proslo. Vidim da je odredio i naslednika, kojem je vojska verna? Docice jednom valjda neko normalan.

EU Citizen

pre 11 godina

Nadajmo se da se jedno od najmračnijih razdoblja u istoriji Venecuele ovim zaršava, i da će sa odlaskom Čaveza, sloboda uskoro ponov doći u Venecuelu.

Бојан

pre 11 godina

Занимљиво, много је ЛАТИНО-ЈУЖНОАМЕРЧКИХ политичара и председника оболело или умрло баш од рака у последњих 10-15 година. Чини ми се да је неко нашао начина да их раније испрати на онај свет.

ArizonaOrtodox

pre 11 godina

Nisam upoznao Veneceluanca u Americi da ga je podrzavao, uglavnom su ga kritikovali da je otimao od politickih protovnika i unazadio zemlju. Diktator ko diktator, cini mi se da je Milosevic jos ziv, Srbi bi ga izglasali za predsednika...na osnovu komentara, mada mene ne tangira toliko jel ne zivim tu vec neko vreme, jbg, samo mi je zao tih ljudi tu:( U jsvakom slucaju kolektivan RIP

Slartibartfast

pre 11 godina

Nije mi drago sto je covek umro od raka, ali ovi komentari..odjednom su svi komunisti, a vecina zemlje glasala za desnicu... kod nas je sve naopako, anti globalista u celom svetu je levo nastrojen, samo kod nas desnica iskoriscava taj pojam kao nesto kontra srpsko, laz do lazi

Što dalje to bolje

pre 11 godina

Potpredsednik Maduro je na nacionalnoj TV rekao da je u toku specijalno raspoređivanje snaga kako bi se "zaštitili naši ljudi i garantovao mir".

Neka mu je laka zemlja, ali šta je ostavio iza sebe govori ova rečenica. Ne, nije bio diktator???!! Čim od jednog čoveka zavisi stabilnost države - zna se kako se to zove. Očito ovde ima ljudi koji obožavaju takve režime - ali na TV-u!!! Revolucionari u papučama!

prosecna srbenda

pre 11 godina

Mrzim Amere, volim bin ladena, uga caveza, severnu koreju! rusi braca!
sadam husein i gadafi najveca srBska braca, uvek su nam pomogli!
Uzimam pomoc od Amerike jer ih mrzim, jedem i pijem sve njihovo. Dole Nato, dole EU! Hocu da i moj mozak isperu dikatatori, zelim njihov rob da budem, da se ponizim, samo zato sto mrzim Ameriku. Ne znam zasto mrzim Amere ali ih mrzim. Mrzim samog sebe :S

Dejan

pre 11 godina

Vole Srbi diktatore, pa to ti je... Na kojoj planeti vi zivite, da mi je znati? Podrzavate Gadafije, Sadame, Lukasenke, Cavese i to je normalno za pola, napredno/radikalne, Srbije. Ja vas zalim, zalim vase zivote i vasu buducnost... Pricajte sta god zelite, ali vi nemate predstavu sta ustvari znaci normalan zivot i sta su to ljudska prava... Pozdrav sa odvratnog, trulog, primitivnog i nazadnog zapada... Meni je licno mnogo krivo sto ne zivim u Srbiji, S Koreji, Belorusiji i ostalim bastionima slobodnog misljenja i vladavine prava... Tesko meni!

M

pre 11 godina

Kako bi bilo dobro za Srbiju da se svi zajedno - ovako ocajni, sokirani i skrhani bolom, nekako organizujete i podvrgnete hitnom lecenju - mada, sumnjam da ovakvoj strasnoj kolektivnoj bolesti ima leka - traje dugo - jos od Gazimestana, lokatora - vec je stiglo do olovke koja prenosi rak...
Sa posebnim zadovoljstvom ocekujem milion minusa:)

Por fin

pre 11 godina

Svako ko i malo daje podrsku Chavesu i svemu sto on predstavlja, kao sto to obicno biva, nikad nogom nije krocio niti ziveo u Venecueli i stav gradi na osnovu onog sto procita u novinama ili vidi na tv.. Chaves i njegov socijalizam 21vog veka je uvreda za ljudski rod i u stvarnom zivotu nema nikakve veze sa pravdom, borbom za siromasne, protiv imperijalizma, itd, sve deklarativno i populisticki; zivot u Venecueli je postao doslovno borba za goli zivot. Istina je da od Carlos Andres Perez-a nije bilo ni jedne vlade koja je nesto dobro uradila za Venezuelu, ali Chavez i njegov reizim su bukvalno uspeli da dokrajce sve vrednosti jedne nekad (50-tih) veoma prosperne zemlje. Cavesu niko ne moze da ospori karizmu i fantasticanu osobinu da komunicira sa obicnim neukim narodom jezikom i stilom koji oni razumeju, ali to je otprilike sve. Deklarativno njegove ideje i zalaganja (tipicno za ''komunisticke' zemlje) su ostale mrtvo slovo na papiru, u realnosti njegov rezim je doneo vrhunsku korupciju, najvecu stopu kriminala na svetu (za 14 godina apsolutne vladavine godisnja stopa nasilnih ubistava skocila sa nekih 1000 na preko 20000, sto je zvanican vladin podatak... pa ni u ratu), kompletno unistenu infrasrtukturu (par kilometara auto puta pred svake izbore), unistenu privredu (najbogatiji prirodni resursi u svetu)... Sto kazu u Venezueli 'Bog nam je dao sve da budemo najsrecnija i najbogatija nacija na svetu, ali nas je kaznio jer nam je dao Chavez-a i venecuelance...".

Maja

pre 11 godina

Od 152 komentara samo 3 (tri?!?) protiv Cavesa?!? Au, ljudi, pa mi propadosmo nacisto. Velicamo takvog diktatora?!? Kao, borac protiv globalizma, Amerike, blabla...CAVEZ JE UNISTIO SOPSTVENI NAROD!

ФР

pre 11 godina

Када се погледа последњих десетак година, просто је невероватан низ диктатора који су нестали. Ако неко то одгоре види све, онда свака част. Од Садама, преко Милошевића, оног из Северне Кореје, преко Гадафија и сада овог пајаца (ипак је он, пре свега, био циркусант). Следећи је Асад.

Крик слободе се огласио из венецуеланских политичких затвора, а богами и у Колумбији и Перуу, где овог кловна не подносе, због покушаја мешања у њихове унутрашње ствари.

А српски плебс, који из историјских разлога тапше национализацијама, отимачинама, пљачкама и затварању политичких противника (јербо тако је и њихов бабо радио четрес'осме) доживео је још један политички пораз.

Честитке народу Венецуеле, од ове диктатуре тешко да је горе могло бити.

п.с. А ја мислио да су Кубанци пронашли лек за рак, кад оно тандарамандарброћ.

Ozon

pre 11 godina

Dobro, zalili su oni i za Gadafijem i Kim Jong Ilom, sto ne bi i za Cavesom. Nego su mi najzanimljiviji ovi likovi koji izrazavaju saucesce, ni manje ni vise, nego narodu Venecuele. Kao da su oni predsednici drzava. I kao da narod Venucele sad sedi na sajtu B92 i cita njihove poruke. Na srpskom.

zoran

pre 11 godina

razumem da su ga voleli, da ga vecina nasih komentatora obozava i cak podrzavam suprostavljanje nekim jacim silama ali nerazumem sledecu recenicu "su se zakleli da ce postovati njegove ZELJE i ustav..."! ko je on uopste pa da se njegove zelje stave ispred ustava????? za mene po ovome, on je jedan obican diktator!

najcrnji

pre 11 godina

Pogledajte ovaj osmominutni Gardijanov dokumentarac o 'blagostanju' u Cavezovom Karakasu http://www.youtube.com/watch?v=fubD__L_ves.

Andres

pre 11 godina

Ја сам венезуалн, и ја сам запањен да у Србији Чавеза био популарнији него у својој земљи

ser Žile

pre 11 godina

Žao mi je kao i svakog drugog čoveka koji umre,on će ostati i ime će se pamtiti.Zato razmislite,po Nama se ništa neće zvati,pomerite granice i učinite nešto pozitivno za sebe i druge..u nama je izmešana krv raznih osvajača,koji su nam spavali sa čukun čukun babama,zato smo,nestalni i ne trpimo rođenog brata,a o komšiji da ne pričam....PRST NA ČELO,i tri prsta sklopljena!!!!

Goran HR

pre 11 godina

Žao mi ga je kao čovjeka, koji je bolovao od teške bolesti, i koji je patio. Ali mi ga NIJE žao kao poliicara, jer je bio populist i veliki manipulator, koji se zbog osobne sujete konfrontirao s cijelim demokratskim i prosperitetnim svijetom, i uveo građane Venecuele u izolirano društvo najgorih režima, kao što su Rusija, Nikaragva, Kuba, Iran, Sjeverna Koreja, Bjelorusija.

Žao mi je što nije bio smijenjen demokratskim putem, i što nije dočekao suđenje za sve što je učinio građanima Venecuele.

Nadam se da će skora budućnost donijeti prosperitet i napredak Venecueli, i da će s vlasti otići svi oni koji su bili uz Chaveza, i koji su s njim kreirali i provodili njegovu politiku.

Siguran sam da će se demokratske promjene uskoro dogoditi, da će se Venecuela vratiti u društvo zapadnih zemalja, gdje je uvijek i pripadala, te da će njeni građani doživjeti ponovni život u miru, blagostanju, i iznad svega u SLOBODI.

Uvek na pravoj strani

pre 11 godina

Koga cemo sad,
majko mila, da podrzavamo?
Ima li jos preostalih komandanata?
A da, Fidel je jos tu... ziveo nam
Fidele jos milion godina!

Pinokio

pre 11 godina

I sada slede komentari podrske Cavesu i njegovim pristalicama od strane internet "strucnjaka" kojih hvala bogu imamo na pretek, a koji su svi posetili Venecuelu i videli koliko je dobra on doneo svojoj drzavi.
(drcl, 5. mart 2013 23:25)

Naravno. Srbi su uvek bili na strani pravde. Za Srbe su nerad, korupcija, i kriminal oduvek bili pravda i ideal, i zato su zalosni kad umre neko ciji su to takodje bili ideali. Zato smo i izmislili ono cuveno "da komsiji crkne krava...".

lili

pre 11 godina

ajoj, tako su u venecueli sigurno komentarisali i kada je pao sloba, borac protiv hegemonizma i cega sve ne.... a tako isto misle i na kubi, kao i u severnoj koreji...
i, naravno, sto rece neko nize, prsti lete po tastaturama i iPhone-ima, sve borac do borca protivu amerike....

Orkic

pre 11 godina

za deceniju vlasti u naftom bogatoj Veneculi mogao je napraviti zdravstveni sistem da se leci u svojoj zemlji a ne da ide na Kubu. Sta reci dalje.

Lobby

pre 11 godina

50 komentara i sve komentari podrske Cavesu. I to na sajtu b92!!! E nije mi krivo sto sam otisao iz Srbije i ne verujem da cu skoro nazad. A vi moji, do skora sugradjani, zivite u svetu maste gde zli amerikanci terorisu pravedne i slobodoljubive nacije Venecuele, Irana, Severne Koreje... Sto malo ne odete do tih zemalja da vidite kako se tamo zivi. Zasto sedite kuci, gledate americke filmove, kupujete americku robu i zivite zapadnu kulturu. U trenutku odmora, dok ne budete oslobadjali svet od okupatora, okrenite recnik i pogledajte definiciju reci "licemer".
A za mene ovo je dobar dan - svet je malo lepse mesto za zivot nego juce. Isto kao sto je bio i nakon smrti Milosevica, Sadama, Gadafija...
A narodu Venecuele zelim da kada i ako se osveste, na novim izborima izaberu - ne socijalistickog predsednika, ne pro-americkog predsednika, vec predsednika koji je smenjiv, koji nece da ih zajase narednih par decenija.

Pera

pre 11 godina

Vidi vidi sta je anti-globalista na americkim racunarima i Android telefonima. Prsti samo lete po tastaturama a podrska anti-globalizmu cveta. LICEMERI!!!

Frater Perdurabo

pre 11 godina

Sad (samo da se malo sastave od šoka) kad krenu izjave saučešća naših patriJota koji nisu verovali u saopštenja iz celog sveta o zdravstvenom stanju ovog diktatora koji je napunio svoje džepove dolarima upropastivši zivote sopstvenog naroda ...

drcl

pre 11 godina

I sada slede komentari podrske Cavesu i njegovim pristalicama od strane internet "strucnjaka" kojih hvala bogu imamo na pretek, a koji su svi posetili Venecuelu i videli koliko je dobra on doneo svojoj drzavi.

Plik

pre 11 godina

Otišao je jedan od najvećih populista u istoriji. Venecuela je na sva zvona brujila o slobodi i antiimperijalizmu. U praksi imala je najviše ubistva po glavi stanovnika na svetu. Više ubistva i kriminala nego i u nekim ratnim zemljama. Venecuela koja ima nafte kao Saudi Arabija, a manji su imali napredak za sve ove godine od Kolumbije i ostalih susednih zemalja.
Pogledajte malo ovo ... http://www.youtube.com/watch?v=jXfSoGMYQbI

fash de la fash

pre 11 godina

Zanomljive su ove nove metode eliminisanja populista poput ovog tipa...Ovo vam svima pisem kao totalno neutralan tip na temu teorije zavere i ostalih ideoloski obojenih gluposti. Svetsku politiku pratim dvadesetak godina i zavisno od tipa zarista,koriste se razliciti metodi. Na Bliskom istoku je koriscena hard core agresija, dok je kod Chavesa to bilo perfidno, jer jednostavno niko nije mogao da mu pridje sa medijskom pompom i opravdanjima agresija putem medija. On je jednog dana pre dve godine "kontaminiran" poput Arafata i onog jadnog antiruskog shpijuna koji je napunjen radioaktivnoshcju,pa je sada nestao u najgorim mukama. Neko kome je zestoko smetao, zeleo je da brbljivi Ugo pati. I to je postala neminovnost. Prezirem globalizam, ali ni ne postujem licemere kakav je Chavez bio. A uskoro ce i Kastro koji je sklonjen po istom principu. O da,pa i Severna Koreja je ostala bez svog kapitena u poslednjih par godina...Slucajnos'? Jok, jok. Samo je bitno da se mi "mali" ljudi chuvamo i ne koljemo zbog interesa nekih tamo ili nekih ovde slepaca. Ljudi, chuvajte svoje zivote. JEDAN IMATE!

RaDE

pre 11 godina

Уколико је ова вест тачна - велики губитак за целу планету, јер у питању је искрени борац за људска права и велики антиглобалиста (Антијенкијевац)
Надам се да же Венецуела наћи доследног наследника који ће наставоти путем који је Чавез поставио.
Очекујем Николића на сахрани, ако није кукавица.

sremac

pre 11 godina

Umro je on pre 2 godine kada su mu otkrili rak. Nije vise ni Juzna Amerika kao nekada umiru poslednji koji su verovali u socijalizam (Kastro i Cavez), sto otvara vrata kapitalizmu. Usisace ih USA kao rezance

Cлобода

pre 11 godina

Отишао је један од највећих бораца против модерног нацизма и колонијализма. Искрено саучешће народу Венецуеле са жељом да бескомпромисно наставе путем слободе и независности.

Jovan

pre 11 godina

Bog da ti dusu prosti, ti divni dekolonijalisto, anti-imperijalisto, anti-globalisto i istrajni borcu protiv zapadne hegomonije lazi i genocidnog terora nad svima koji mu ne poklone danak u krvi, suverenitetu i resursima.

Ce Gevara

pre 11 godina

Mnogo si ucinio za svoju zemlju, neces biti zaboravljen. Slava mu.

PS: Znam da ce delovati kao teorija zavere, ali mi je cudno da jedini predsednik na svetu koji je Amerima pokazao prst (znate u kom smislu), dobije rak. A kazu tehnologija stvaranja bolesti je uznapredovala

Nemanja

pre 11 godina

Počivaj u miru.

Narode Venecuele, primite iskreno saučešće za predsednika i ČOVEKA Čaveza, a takođe i saučešće jer vam stiže "američka demokratija" koja nikom nista dobro nije donela

Nenad rs

pre 11 godina

Otišao je veliki čovjek to će pokazati istorija,zlonamjerna su poređenja Čaveza sa režimom u Sj.Koreji jer to je glupost on je bio borac za socijalnu pravdu u svojoj zemlji i u svijetu i svi ljudi koji su imalo obrazovani vide razliku.Naravno neoliberalnom kapitalizmu nije odgovarao.

Slava mu!

pre 11 godina

Bolest ne bira, ali... Plašim se da je smrću velikog borca za prava obespravljenih samo dokazano to da su velike sile potrošile mnogo novca kako bi uspele da razviju mikrobiološko oružje, a pronalaženje leka za "neizlečive" bolesti prepuštaju najvećim zlikovcima novije ljudske istorije - farmaceutskim mastodontima. Tužno!

Кривокапић

pre 11 godina

Нек му је лака земља. Народ Венецуеле ће и даље живети без њега. Није он био Венецуела. Не ложи се свако на вође.

Aleksandar

pre 11 godina

Последњи поздрав вођи и команданту који се супротставио Америчком империјализму!!! Почивај у миру!!!

samo vas posmatramo

pre 11 godina

Svi smo mi Ugo Cavez!!!! Cak i oni koji misle da nisu, ako ikada budu morali da otplacuju ratu za stan, postace! Zbogom legendo!!

boljsoj

pre 11 godina

Posle Gadafija ode jos jedan pravi lider, istinski vodja naroda! Sad ce i njima Amerika da kroji sudbinu, pretvorice ih u svoju pokrajinu odakle ce da im crpi naftu. P.s. Drzi se Asade i pocivaj u miru Ugo!

zox

pre 11 godina

Verni , uporni i odani rusofili , patriJote i ameromrzitelji po ko zna koji put jedinstveni u odbrani sveta od zlih Amera .
Ali da bi Ameri i zapad propali potrebno je mnogo , mnogo vise od vase mrznje .

MunzeLjux

pre 11 godina

Bio si dostojan Cegevarinog nasledja i svima nam pokazao kako se treba boriti protiv nepravde.Pocivaj u miru i neka ti je laka latinoamericka zemlja,koju si toliko voleo.

oxoxoposum

pre 11 godina

Pocivaj u miru, Ugo. Za neke ljude bio si simbol borbe, za druge diktator. Meni si bio heroj i pamticu te po tome. Tvoj narod najbolje zna kako si vladao. Zbogom.

bravo.NS

pre 11 godina

iskreno mi je zao ovog velikog narodnog heroja koji kao da je bio savrseno izmisljen za zapadnu antipatiju, ali sad se svi ljubomorno pitaju zasto je imao toliko uspeha i simpatije cak i na trulom zapadu?! Covek koji je mnogo uradio za svoj narod i svoju zemlju i bez straha trazio u vreme krize da mu Engleska odmah vrati sve nacionalne zlatne rezerve pohranjene kod njih (sto su ovi i ucinili navrat-nanos)...SVAKA CAST OVOM VELIKOM COVEKU I NEKA POCIVA U MIRU! A NJEGOVOJ ZEMLJI I NARODU OD SRCA SVE NAJBOLJE ZELIM JER SU I ZASLUZILI!

goxy

pre 11 godina

Malo je reci da je ovo gubitak za celo covecanstvo, a kamo li za Venecuelu.... Sada ce je rasparcati Amerikanci... Ovo su i cekali.. NEka mu je Vecna slava!

Sejn

pre 11 godina

Zivim u Majamiju, gradu poznatom po puno iseljenika iz Juzno Americkih zemalja. Poznajem dosta ljudi iz Venecuele koji su poslednjih 15-tak godina pobegli u Ameriku trbuhom za kruhom, i zelim samo da podelim sa ovim anti-globalistima ovde, da ne pricaju i ne pametuju napamet, ljudi iz Venecuele se raduju, prave zurke itd itd..... Ovaj je sve samo ne borac za pravdu i istinu..... Toliko.

h1ghwaymen

pre 11 godina

Saucesce porodici i narodu Venecuele, nadam se da ce dostojan naslednik zadrzati zemlju van tokova svetskih bahatih finansijskih organizacija.

Jovan

pre 11 godina

Neka je vecna slava velikom Cavesu, jednom od poslednjih boraca protiv svetskog kolonijalizma koga predvodi USA. Pocivaj u miru pravi ljudi ce se uvek secati tvoje borbe. Narode Venecuele pamet u glavu.

Radomir Vidojević

pre 11 godina

Нека ти је вјечна слава команданте , почивај у миру . Живјела слободна Венецуела !

Delija_KV

pre 11 godina

Nece biti zaboravljen i nedostajace nam mnogo. Mislim nama normalnima koji u svom ovom ludilu zvanoj civilizacija smo uvideli sta je lose i izabrali da se borimo protiv toga. Neka mu je laka zemlja.

EU Citizen

pre 11 godina

Nadajmo se da se jedno od najmračnijih razdoblja u istoriji Venecuele ovim zaršava, i da će sa odlaskom Čaveza, sloboda uskoro ponov doći u Venecuelu.

filip

pre 11 godina

Саучешће народу Венецуеле и његовој породици.
Потпуковниче Уго, хвала Вам за све!

Дариус

pre 11 godina

Сад ће се видети је ли народ Венецуле стока под америчком чизмом или поносан народ.

Hasta siempre comandante

pre 11 godina

Slobodni svet je izgubio mnogo. Na duze staze, doce marionetska vlast mnogo vise okrenuta saradnji sa SAD. Ameri ce i u toj zemlji preuzeti sve, pre svega naftna polja.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Šteta.. Otisao jedan od zadnjih "mohikanaca"... koji se prkosio američkom imperijalizmu, a da pri tome nije ugnjetavao vlastiti narod.
Pokoj mu duši!

eskimko

pre 11 godina

pozdrav dobri čoveče, iako su svi svetski mediji bili protiv tebe, istrajao si do kraja u svojim uverenjima!!! dole trenutni svetski poredak, svi da živimo jednako a ne korporacije da rastu na uštrb čoveka!!! VIVA LA REVOLUTION

Bacvanin

pre 11 godina

Neka mu je laka crna zemlja. Nisam ga voleo kao politicara, ali moram priznati da je ostao upecatljiva licnost latino-americkog dela sveta.
Polako odlaze mnogi veterani socijalizma, ni Kastro vise nije mlad, a kada oni odu, doci ce sigurno do izvesnih promena, otvaranja ka zapadu.
Koliko ce to biti dobro ili lose po te zemlje, zavisi ponajvise od njih samih. Mogu da prodju kao Libija i Tunis, ali i kao Poljska ili Slovacka.
Narod koji tamo zivi ce uskoro biti pred izvestnim odlukama, nadam se da ce imati i hrabrosti ali i razuma da donesu dobre odluke, da zadrze ono najbolje a da ipak postanu bolji nego sto su bili.

Isprani Mozgovi

pre 11 godina

@(DEDA CVETKO, 6. mart 2013 07:38)

Da, Ugo ostavlja zemlju u kojoj je stopa ubistva najveca na svetu I ostavlja zemlju u kojoj je stopa kidnapovanja zbog odkupnine takodje najveca na svetu.

I takodje ostavlja svoj licni novac I novac svojih najblizih prijatelja u Floridi.

Djordje NS

pre 11 godina

Nek napokon svane i Venecuelanskom narodu...ode još jedan zlikovac, demagog i diktator. Svet je od sutra siromašniji za jednu budalu koji je najviše štete naneo upravo svom narodu kao i svi ostali diktatori (ne moram da ih nabrajam jer znate vi mnogo bolje od mene ko su vaši idoli)... Samo mi je žao što svakim danom sve više konstatujem da su skoro svi iole pametni napustili ovaj brod ludaka koji se zove Srbija, što se može videti i po komentarima podrške za huga (namerno malim slovom). Otišao sam malopre na sajt "elitne" novine zvane Kurir da vidim kakve su reakcije na ovu vest a tamo očekivano - dan žalosti, a sad vidim da nije mnogo bolje ni na B92. Bar se na ovom sajtu čovek mogao pronaći sa istomišljenicima a izgleda da su i oni otišli, ili se zavukli u mišije rupe ili su i njima isprali mozgove ovi koji truju svoj narod sa mlekom i još govore da je to sve u redu a narod im uzvraća sa 41% podrške. Pa šta je onda čudno što se ovde žali za Slobom, Ratkom, Radovanom, Sadamom, Gadafijem... Ugasite svetlo...

Apache

pre 11 godina

Ok vecina vas o Cavezu zna samo sa vesti i vikipedije, kako velika vecina jedva da je otisla u drugi grad a mani drzavu, cisto sumnjam da ste posetili Venecuelu u zivotu, Caveza gotivite samo jer je bio protiv priznanja kosova i sto je protiv amera?

Slavyan

pre 11 godina

Hasta siempre el Presidente! Voleo si svoj narod i bio odlucan u borbi protiv imperijalizma. Narod Venecuele je danas ostao bez svog oca. Samo da im se ne dogodi ''demokratizacija'' od strane Amerike, kao kod nas, u Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji itd.

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da se vi koji podrzavate ovog zlotvora odselite daleko od Srbije,jer sa vama mozemo samo u neku tamu i beznadje,sto rece Kale gospodar vremena ! Neverovatno da je vecini ispranih mozgova iz Srbije potpuno cool u drzavi kakva je Severna Koreja,da je Gadafi bio extra,takodje Ugo Cavez ! Po vama su Amerikanci verovatno okupirali i Juznu Koreju i tamo je lose,bez obzira sto su oni tako okupirani za proslu godinu imali prosek plate 2200 eura,a ovi u Venecueli i Severnoj Koreji,verovatno rade za lepe oci i za dobrobit samoupravne zajednice ! Lecite se,svi od reda !

mattko

pre 11 godina

Ko ce biti sledeci idol frustrirane srbijanske javnosti? Sta je to dobro uradio za Srbiju pokojni Cavez da bi ga oslovljavali kao "komandanta"?
Ima prvi potpredsednik vlade pravo kada kaze da se moramo menjati da bi shvatili danasnji svet i opstali u njemu. Ovde vlada, u beogradskoj pogotovo, kafansko-kafickoj carsiji, jedno nepodnosljivo osecanje nadmoci nad drugima a ti drugi nas redom napustaju ili su nas davno vec napustili, pa nam ostaju juznoamericke ikone za koje mislimo da umesto nas vode borbu za svet kakav mi zamisljamo da treba da bude,

dragance

pre 11 godina

Slava mu. Borio se protiv oligarha, koji su opustosili celu zemlju, zarad profita za njih 1% i za velike korporacije. Nije bio najbolji vladar, ali u prilikama i za situaciju, najbolji za obican narod i siromasne. Pocivaj u miru!

emigrant

pre 11 godina

srBske patriJote salutiraju ex-komadantima i ex-pukovnicima sa suzama u ocima jer od marsala i brkatog diktatora cizmu na vratu nisu osetili. a mazohizam je cudo, nista te ne lozi dok prvo ne zaboli. na papiru protiv mnogih, a u zivotu niko i nista, pa onda dizu buku iz fotelje iza kompa. cudni mozgovi.

D

pre 11 godina

Pocivaj u miru predsednice.
Saucesce porodici u narodu Venecuele.

Nadam se da ce Vas zaobici demokratija Amerike i njihovo milosrdje za Vasom naftom. Premda je strasno da svi anti usa predsednici drzava juzne amerike boluju od neke vrste raka.

Strasno.

PUKOVNIK

pre 11 godina

Pocivaj u miru! Uvek ces ostati u nasim srcima, zapamcen kao veliki borac protiv sila sto bombama donose demokratiju! Nikada te necemo zaboraviti! Poslednji pozdrav od drugova revolucionara!

Maja

pre 11 godina

Od 152 komentara samo 3 (tri?!?) protiv Cavesa?!? Au, ljudi, pa mi propadosmo nacisto. Velicamo takvog diktatora?!? Kao, borac protiv globalizma, Amerike, blabla...CAVEZ JE UNISTIO SOPSTVENI NAROD!

Dejan

pre 11 godina

Vole Srbi diktatore, pa to ti je... Na kojoj planeti vi zivite, da mi je znati? Podrzavate Gadafije, Sadame, Lukasenke, Cavese i to je normalno za pola, napredno/radikalne, Srbije. Ja vas zalim, zalim vase zivote i vasu buducnost... Pricajte sta god zelite, ali vi nemate predstavu sta ustvari znaci normalan zivot i sta su to ljudska prava... Pozdrav sa odvratnog, trulog, primitivnog i nazadnog zapada... Meni je licno mnogo krivo sto ne zivim u Srbiji, S Koreji, Belorusiji i ostalim bastionima slobodnog misljenja i vladavine prava... Tesko meni!

Goran HR

pre 11 godina

Žao mi ga je kao čovjeka, koji je bolovao od teške bolesti, i koji je patio. Ali mi ga NIJE žao kao poliicara, jer je bio populist i veliki manipulator, koji se zbog osobne sujete konfrontirao s cijelim demokratskim i prosperitetnim svijetom, i uveo građane Venecuele u izolirano društvo najgorih režima, kao što su Rusija, Nikaragva, Kuba, Iran, Sjeverna Koreja, Bjelorusija.

Žao mi je što nije bio smijenjen demokratskim putem, i što nije dočekao suđenje za sve što je učinio građanima Venecuele.

Nadam se da će skora budućnost donijeti prosperitet i napredak Venecueli, i da će s vlasti otići svi oni koji su bili uz Chaveza, i koji su s njim kreirali i provodili njegovu politiku.

Siguran sam da će se demokratske promjene uskoro dogoditi, da će se Venecuela vratiti u društvo zapadnih zemalja, gdje je uvijek i pripadala, te da će njeni građani doživjeti ponovni život u miru, blagostanju, i iznad svega u SLOBODI.

zmitjkoe

pre 11 godina

Boze mili koliko nerazumnog sveta? Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj, ma kakav bio. Borac protiv imperijalizma, mosh misliti. Bio sam u Vencueli i video kako zivi siromasan svet. Venecuela ima potencijala da bude jedna od najprosperitetnijih i najbogatijih zemalja Latinske Amerike, ali kad joj na celo sedne polupismeni populista, koji je unistio taj potencijal a nista nije stvorio, onda nema sanse. Vreme Ce Gevare, Kastra i ostalih "boraca za narod", je odavno proslo. Vidim da je odredio i naslednika, kojem je vojska verna? Docice jednom valjda neko normalan.

Por fin

pre 11 godina

Svako ko i malo daje podrsku Chavesu i svemu sto on predstavlja, kao sto to obicno biva, nikad nogom nije krocio niti ziveo u Venecueli i stav gradi na osnovu onog sto procita u novinama ili vidi na tv.. Chaves i njegov socijalizam 21vog veka je uvreda za ljudski rod i u stvarnom zivotu nema nikakve veze sa pravdom, borbom za siromasne, protiv imperijalizma, itd, sve deklarativno i populisticki; zivot u Venecueli je postao doslovno borba za goli zivot. Istina je da od Carlos Andres Perez-a nije bilo ni jedne vlade koja je nesto dobro uradila za Venezuelu, ali Chavez i njegov reizim su bukvalno uspeli da dokrajce sve vrednosti jedne nekad (50-tih) veoma prosperne zemlje. Cavesu niko ne moze da ospori karizmu i fantasticanu osobinu da komunicira sa obicnim neukim narodom jezikom i stilom koji oni razumeju, ali to je otprilike sve. Deklarativno njegove ideje i zalaganja (tipicno za ''komunisticke' zemlje) su ostale mrtvo slovo na papiru, u realnosti njegov rezim je doneo vrhunsku korupciju, najvecu stopu kriminala na svetu (za 14 godina apsolutne vladavine godisnja stopa nasilnih ubistava skocila sa nekih 1000 na preko 20000, sto je zvanican vladin podatak... pa ni u ratu), kompletno unistenu infrasrtukturu (par kilometara auto puta pred svake izbore), unistenu privredu (najbogatiji prirodni resursi u svetu)... Sto kazu u Venezueli 'Bog nam je dao sve da budemo najsrecnija i najbogatija nacija na svetu, ali nas je kaznio jer nam je dao Chavez-a i venecuelance...".

bezimena

pre 11 godina

...voleo bih vise od bilo cega da za svog zivota (valjda cu poziveti jos pola veka) vidim propast te satanske,monstrumske drzave zvane USA.
(dzoni, 6. mart 2013 03:35)

Obratiti pažnju na potpis: DŽONI!:))))

Najbolje da se Srbija pridruži juožnoameričkim državama, ispunjavamo sve uslove...

ФР

pre 11 godina

Када се погледа последњих десетак година, просто је невероватан низ диктатора који су нестали. Ако неко то одгоре види све, онда свака част. Од Садама, преко Милошевића, оног из Северне Кореје, преко Гадафија и сада овог пајаца (ипак је он, пре свега, био циркусант). Следећи је Асад.

Крик слободе се огласио из венецуеланских политичких затвора, а богами и у Колумбији и Перуу, где овог кловна не подносе, због покушаја мешања у њихове унутрашње ствари.

А српски плебс, који из историјских разлога тапше национализацијама, отимачинама, пљачкама и затварању политичких противника (јербо тако је и њихов бабо радио четрес'осме) доживео је још један политички пораз.

Честитке народу Венецуеле, од ове диктатуре тешко да је горе могло бити.

п.с. А ја мислио да су Кубанци пронашли лек за рак, кад оно тандарамандарброћ.

Ozon

pre 11 godina

Dobro, zalili su oni i za Gadafijem i Kim Jong Ilom, sto ne bi i za Cavesom. Nego su mi najzanimljiviji ovi likovi koji izrazavaju saucesce, ni manje ni vise, nego narodu Venecuele. Kao da su oni predsednici drzava. I kao da narod Venucele sad sedi na sajtu B92 i cita njihove poruke. Na srpskom.

lili

pre 11 godina

ajoj, tako su u venecueli sigurno komentarisali i kada je pao sloba, borac protiv hegemonizma i cega sve ne.... a tako isto misle i na kubi, kao i u severnoj koreji...
i, naravno, sto rece neko nize, prsti lete po tastaturama i iPhone-ima, sve borac do borca protivu amerike....

prosecna srbenda

pre 11 godina

Mrzim Amere, volim bin ladena, uga caveza, severnu koreju! rusi braca!
sadam husein i gadafi najveca srBska braca, uvek su nam pomogli!
Uzimam pomoc od Amerike jer ih mrzim, jedem i pijem sve njihovo. Dole Nato, dole EU! Hocu da i moj mozak isperu dikatatori, zelim njihov rob da budem, da se ponizim, samo zato sto mrzim Ameriku. Ne znam zasto mrzim Amere ali ih mrzim. Mrzim samog sebe :S

Andres

pre 11 godina

Ја сам венезуалн, и ја сам запањен да у Србији Чавеза био популарнији него у својој земљи

ArizonaOrtodox

pre 11 godina

Nisam upoznao Veneceluanca u Americi da ga je podrzavao, uglavnom su ga kritikovali da je otimao od politickih protovnika i unazadio zemlju. Diktator ko diktator, cini mi se da je Milosevic jos ziv, Srbi bi ga izglasali za predsednika...na osnovu komentara, mada mene ne tangira toliko jel ne zivim tu vec neko vreme, jbg, samo mi je zao tih ljudi tu:( U jsvakom slucaju kolektivan RIP

Damir Durakovic

pre 11 godina

Uputstvo za citaoce komentara. Kad' vidite veci broj negativnih od pozitivnih komentara, procitajte tekst, mozda ima i nesto pametno. Ako je obrnuto, procitajte jedan, svi ostali su slicni - obicno, slepo, nadobudno, na bolesnoj fikciji utemeljeno, fasisticko brbljanje. Nicija smrt nije za pozdrav, ali Cavezova politika je bila daleko od svakog divljenja, vec za prezir.

Zoran

pre 11 godina

Crna Srbijo.
Pa ovde se sve javljaju Titovi pioniri kojih je izgleda puna Srbija. Pa vi biste i Tita da vratite a i bratstvo i jedinstvo. Hocete li opet sa Hrvatima? Nije nebeska, nego luda nacija. A ovaj oficir JNA sto se javlja treba da se pokrije. Gde je bio kad se rat vodio? Mobilisao civile a on sedeo u Cerak Vinogradima. Dosta vise vampira. Nema ni Tita ni Jugoslavije, prestanite da patite za necim cega vise nema, nego lopatu u sake i na posao.

najcrnji

pre 11 godina

Pogledajte ovaj osmominutni Gardijanov dokumentarac o 'blagostanju' u Cavezovom Karakasu http://www.youtube.com/watch?v=fubD__L_ves.

Pinokio

pre 11 godina

I sada slede komentari podrske Cavesu i njegovim pristalicama od strane internet "strucnjaka" kojih hvala bogu imamo na pretek, a koji su svi posetili Venecuelu i videli koliko je dobra on doneo svojoj drzavi.
(drcl, 5. mart 2013 23:25)

Naravno. Srbi su uvek bili na strani pravde. Za Srbe su nerad, korupcija, i kriminal oduvek bili pravda i ideal, i zato su zalosni kad umre neko ciji su to takodje bili ideali. Zato smo i izmislili ono cuveno "da komsiji crkne krava...".

Uvek na pravoj strani

pre 11 godina

Koga cemo sad,
majko mila, da podrzavamo?
Ima li jos preostalih komandanata?
A da, Fidel je jos tu... ziveo nam
Fidele jos milion godina!

Slartibartfast

pre 11 godina

Nije mi drago sto je covek umro od raka, ali ovi komentari..odjednom su svi komunisti, a vecina zemlje glasala za desnicu... kod nas je sve naopako, anti globalista u celom svetu je levo nastrojen, samo kod nas desnica iskoriscava taj pojam kao nesto kontra srpsko, laz do lazi

zoran

pre 11 godina

razumem da su ga voleli, da ga vecina nasih komentatora obozava i cak podrzavam suprostavljanje nekim jacim silama ali nerazumem sledecu recenicu "su se zakleli da ce postovati njegove ZELJE i ustav..."! ko je on uopste pa da se njegove zelje stave ispred ustava????? za mene po ovome, on je jedan obican diktator!

dzoni

pre 11 godina

@PERA: Te "americke" racunare prave kinezi a izmislili su ih i usavrsavaju ih verovatno indijci,japanci,srbi,slovenci,rusi,svedjani....koje trula amerika kupuje krvavim parama,novcem sa puteva droge i od ratova koje vode za "dobrobit" pojedinih drzava i covecanstva uopste. voleo bih vise od bilo cega da za svog zivota (valjda cu poziveti jos pola veka) vidim propast te satanske,monstrumske drzave zvane USA.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju u kojoj 1% stanovnistva poseduje 40% i raspolaze sa 90% nacionalnog bogatstva.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom najbohatiju zemlju na svetu u kojoj 50% stanovnistva nema zdravstveno osiguranje.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju koja drzi trupe u 170 drzava na svetu.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom koncentracione logore u kojima se politicki zatvorenici muce vodenom torturom.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju u kojoj je tankom sloju elite dozvoljeno da kupuje i potplacuje sve zivo: kongresmene, senatore, sudije, gradonacelnike, medije...

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju kojoj je naredjeno da mora da gaji genetski modifikovani otrov.

Ugo Čaves NE ostavlja za sobom zemlju ciji predsednik mora da ljubi ruku Saudijskom glavoseci.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju ciji vojni budzet predstavlja 3% UKUPNOG DRUSTVENOG BRUTO PROIZVODA CELOG COVECANSTVA.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju tuznu, ruznu i toliko duznu da njeni stanovnici moraju svoju neuhranjenu decu da ostavljaju na ulici.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom zemlju ciji "prestolonaslednik" (sic) ne zna da bekne ni rec na Spanskom.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom naciju unakazenu mafijom, sto politickom, sto ekonomskom, sto policijskom.

Ugo Čaves ne ostavlja za sobom okupiranu i masakriranu Venecuelu.

Ugo Čaves ne ostavlja zemlju koja je nekima majka, a nekima maceha.

Ugo Čaves ostavlja za sobom samo jednu ideju.

I to je, verujem, sasvim dovoljno.

M

pre 11 godina

Kako bi bilo dobro za Srbiju da se svi zajedno - ovako ocajni, sokirani i skrhani bolom, nekako organizujete i podvrgnete hitnom lecenju - mada, sumnjam da ovakvoj strasnoj kolektivnoj bolesti ima leka - traje dugo - jos od Gazimestana, lokatora - vec je stiglo do olovke koja prenosi rak...
Sa posebnim zadovoljstvom ocekujem milion minusa:)

boris67

pre 11 godina

poslednji pozdrav za velikog Huga
lobby, sreca za nas sto ste otisli, ne vracaj te se vise, najedi te se kobasica i pasulja i uzivaj te u svjim parama, ali molim vas, ne javljaj te se i ne pisite, svima bolje. i to sto vam smrt ljudi cini bolji zivot... blago vasoj glavi

Vlado Banja Luka

pre 11 godina

Na skupu Bilderberg grupe u Kanadi u junu 2011. god, ucesnici su posebno raspravljali o Cavezu i zakljucili da ih ovaj cak provocira i ismejava svojim ponasanjem. Na kraju su doneli odluku da se "mora zaustaviti po svaku cenu".

Lobby

pre 11 godina

@(ja, 6. mart 2013 00:47)
Jedini politicki sistem bolji od demokratije je prosveceni apsolutizam. Nazalost, prosveceni apsolutizam je nemoguce sistemski uvesti. On se desi jednom od 50 puta, ostalih 49 puta na vlast dodje krvolocni diktator koga interesuje jedino i iskljucivo njegova vlast bez obzira na zrtve.
Tito je bio diktator ali imali smo srecu da je on bio onaj jedan od 50. Sa druge strane, politicki sistem u SFRJ nije valjao pa smo se zato i raspali nakon Tita.

mlekadzija

pre 11 godina

Kakav je bio U. Vacez to najbolje znaju stanovnici Venecuele.... Ako na vlast dodju proamericke snage na delu ce biti vec mnogo puta vidjen scenario. Narocito u J. Americi. Brazil Argentina, Paragvaj, Panama. Sve bedemi demokratije i ljudskih prava. O blagostanju naroda i da ne pricamo...

Što dalje to bolje

pre 11 godina

Potpredsednik Maduro je na nacionalnoj TV rekao da je u toku specijalno raspoređivanje snaga kako bi se "zaštitili naši ljudi i garantovao mir".

Neka mu je laka zemlja, ali šta je ostavio iza sebe govori ova rečenica. Ne, nije bio diktator???!! Čim od jednog čoveka zavisi stabilnost države - zna se kako se to zove. Očito ovde ima ljudi koji obožavaju takve režime - ali na TV-u!!! Revolucionari u papučama!

Djoka

pre 11 godina

Žao mi je Čaveza ali ne brinem za Južnu Ameriku jer tamo borci protiv imperijalizma niču kao pečurke,dok ovde niču uglavnom uvlakači imperatora!

ZAUVEK U SRCU!

pre 11 godina

Za UGA ČAVEZA, Koreu, Ortegu, Moralesa, Muhiku - Bolivarska revolucionarna tradicija je živa! Na temeljima Latinoameričkih revolucionarnih pokreta za slobodu UGO ČAVEZ gradio je slobodoljubivu Venecuelu. Na levičarskim i socijalističkim horizontima uporno istrajavao je u borbi za svoj narod i za humani poredak u svetu. Poznat je njegov stav po pitanju američke politike na Kosovu i Metohiji i njihovih namera da i u drugim zemljama poseju seme razdora a da iz SAD-a upravljaju haosom: ''SAD su inicirale nezavisnost Kosova da ne bi dopustile jačanje Rusije u svetu i da bi otvorile novo žarište napetosti. SAD su za postizanje svojih ciljeva čak pribegle tome da na čelo Kosova postave teroristu, jer je politika Vašingtona usmerena u pravcu podele naroda i raspirivanja konflikata. Američki imperijalizam pokušava da, po primeru Kosova, postigne odvajanje naftom najbogatije države Sulija od Venecuele, ali mu to nikada neće poći za rukom!''
HVALA TI, VELIKI ČOVEČE, ŠTO SI POSTOJAO LJUDSKI!!!

Milan9891

pre 11 godina

Svi predsednici Juzne amerike koji su se protivili americkoj politici su preminuli od nekih kancerogenih bolesti,da nije to malo cudno? Nisu tu cista posla..

eee

pre 11 godina

Vidi vidi sta je anti-globalista na americkim racunarima i Android telefonima. Prsti samo lete po tastaturama a podrska anti-globalizmu cveta. LICEMERI!!!
(Pera, 5. mart 2013 23:55)
- Ne znam, komponente mog racunara su sastavljane mahom u Aziji (valjda zbog jeftine radne snage)! Telefon mi je iz Finske! Sto se tice globalista uglavnom gledaju (se bave) tudje dvoriste, da ne bi neko gledao njihovo!
- Cavez RIP!

Android

pre 11 godina

Zbogom Komandante! Nadam se da je narod Venecuele shvatio da bilo koja druga ideja osim nastavka Tvog puta znaci prodaju svega sto imate Amerikamcima.

male

pre 11 godina

(Lobby, 05. mart 2013 23:57)

samo objasni nesto, "Postavljate komentare podrske ,i to na sajtu B92"
ne kapiram?!?!?!
kakve veze ima koji je sajt u pitanju,zar bi moderator trebao postavljati samo odredjene komentare u kojima se pljuje Cavez? objasni malo... i ako si vec napustio svoju domovinu i neces nikad da se vratis,zasto onda pratis nase medije,kada je ovde sve bezveze itd,itd a tamo gde si ti cvetaju ruze verujem! :-)

Истина и правда

pre 11 godina

Вечнаја памјат за пријатеља своје земље и наше земље!

Свет неће заборавити овог витеза који се супроставио светској аждаји!

gavrilo

pre 11 godina

@LOBBY: a vidis meni je drago da su ljudi poput tebe napustili srbiju. srbija je sad malo lepse mesto za zivot. lepse nego dok si ti ziveo u njoj. jedna prodana dusa manje. a mislim,ne mogu sa sigurnoscu i da tvrdim, da se i poznajemo tako da moje reci imaju dodatnu tezinu a moje ubedjenje je jos cvrsce. putuj care i ne vracaj se vise nikad.zelim ti usa drzavljanstvo sto pre i sve naj naj u zivotu. p.s. pokusaj za zivota da postanes bar maaalo bolji covek,bar nemoj pljuvati svakog ko se ne slaze s tvojim misljenjem. ako ti je rodjeni narod "kriv" sto nije tako "pametan" ko ti,nemoj sad pljuvati i b92 i medije koji rade svoj posao onako kako i treba da ga rade-pisu nepristrasno i prenose otvoreno,bez cenzure,stavove i razmisljanja svojih citaoca. ali tvoje licemerno,koristoljubno,ljigavo,beskrupulozno zapadnjacko tumacenje demokratije i moje razmisljanje su dijam.suprotni tako da i ne znam cemu diskusija. zato tebi i tebi slicnima pozdrav i hvala vam sto ste otisli.

coma

pre 11 godina

Veliki borac za slobodu,demokratiju i ljudska prava.Gledam CNN i ne mogu da verujem, samo sto ne slave.Pricaju neki americki analiticari i opozicionari iz Venecuele.Sramota za tu televiziju koja i ne pokusava da bude nezavisna.

Zli

pre 11 godina

Držao je zanimljivu politiku prema amerikancima, za to mu svaka čast ali ko je bio tamo, znaće, da ga narod baš i nije preterano obožavao, pošto je njegova vlada sa svojim tvrdoglavim socialističkim merama i glupim programima uspela da uništi ogroman broj seljaka i malih farmera, koji su onda naselili favele u glavnom gradu. Caracas je takav jad i beda, da nije preporučljivo ni danju, da se zadržavaš na otvorenom a mesta oko Maracaiba, gde se izvlači nafta, su teška depresija. Sa onolikom lovom od nafte bi pravi socialista morao da se malo više pobrine za svoj narod. Ali sve u svemu bio je bolji od većine južnoameričkih "vođa"

Ziv je Ugo,umro nije

pre 11 godina

Covek koji je rekao ne globalizmu zasluzuje svako postovanje!
Pocivaj u miru Ugo neka ti je laka zemlja!
Narode Venecuele budite pametni sada!

tap011

pre 11 godina

@ Lobby

takvi kojima je svijet bolji i ljepši kada neko umre često i imaju običaj pametovati i nas nazivati glupima, zaostalima itd.

to mora da si naučio od Hilari i sličnih, ali ja ne bih rekao da je meni danas dobar dan zato što je neko čiju pojavu i postupke ne podnosim umro..

L

pre 11 godina

Caves nikada ne moze da umre - zivece u srcima miliona koji su svesni svih dostignuca tog coveka koji je doneo slobodu kad je niko nije imao, jedini uspeo da je sacuva i krenuo da je siri. Narod Venecuele mora da tugu pretvori u snagu i da istraje na putu koji je komandante Hugo Caves Frias pokazao.

Saša

pre 11 godina

Saučešće porodici i narodu Venecuele. Potresna vest za sve nas koji cenimo slobodu. Pravdoljubiv, slobodan čovek je otišao, stiže demokratija, teško narodu Venecuele. Vidite kako smo mi prošli od 2000.god, Irak...užas

Breznjev

pre 11 godina

Zbogom "el comandante" i vodjo Socijalisticke revolucje.Bio si hrabar i bez premca kada je trebalo najuriti multni nacionalne kompanije,vratiti seljacima zemlju,a radnicima fabrike.Vrlo je verovatno da su ga otrovali bioloskim oruzijem jer je cela Juzna Amerika krenula putem socijalizma,a inicijator toga je bio Chavez.Mogu da smaknu chaveza,ovog,onog,ali pojavice se neki novi Chavezi i konacna pobeda bice nasa.Zivela socijalisticka Revolicja !

Beast from the East

pre 11 godina

@Lobby sta je sa tobom? Si dobio izliv demokratije u mozak? Vrane mozak popile? Ok, nemoj se vracati sa stecenim znanjima o demokratiji. Nemoj dolaziti da nas ucis kako je to dobro. Neka je tebi lepo tamo, ja sam navikao ovde. Mozda za promenu da promenimo nasu zemlju a ne da trazimo odgovor u drugim.

Orkic

pre 11 godina

za deceniju vlasti u naftom bogatoj Veneculi mogao je napraviti zdravstveni sistem da se leci u svojoj zemlji a ne da ide na Kubu. Sta reci dalje.

planina

pre 11 godina

@Lobby,
evo ja zivim u Kanadi, i pridruzujem se svim onim koji istinski zale komandanta i velikog borca za prava. Vlanik sam male software-ske companije, daleko od komunjare, ovdje se radi o borbi protiv imerijalizma,...
Vjecna slava veliki vodjo.

ja

pre 11 godina

(Lobby, 5. mart 2013 23:57)

Zanimljivo kako svi vi koji zamerate Cavezu ili Putinu da su diktatori otkidate za Titom, to sam primetio. A Tito je inace poznat kao demokratski predsednik :)

Mare

pre 11 godina

Za ove pro zapadne...kompovi i telefoni su iz Kine...a ovi sto su pobegli pa nas sto smo i dalje ovde mrze...mrze ovi sa zapada vas sto ste dosli kod njih na pogacu jos vise...

ser Žile

pre 11 godina

Žao mi je kao i svakog drugog čoveka koji umre,on će ostati i ime će se pamtiti.Zato razmislite,po Nama se ništa neće zvati,pomerite granice i učinite nešto pozitivno za sebe i druge..u nama je izmešana krv raznih osvajača,koji su nam spavali sa čukun čukun babama,zato smo,nestalni i ne trpimo rođenog brata,a o komšiji da ne pričam....PRST NA ČELO,i tri prsta sklopljena!!!!

Miroslav, Toronto

pre 11 godina

Veliki drzavnik. Kada neko (kao u samoj vesti) kaze "populista" to implicira da je taj prodavao maglu a uzurpirao vlast. To u Cavezovom slucaju nije tacno - dobijao je izbore na fer nacin (sto je i potvrdjivala Karterova komisija). Dobijao ih je jer je iskoristio visoke cene nafte za opipljivo poboljsanje opsteg socijalnog stanja. Nisu ga voleli samo bogatasi (izbaceni iz lukrativne kontrole naftnog biznisa) i razni bednici indoktrinisani zapadnom propagandom. Puna podrska Maduru da ostane na kursu iste politike (mada ce, realno, to da bude jako komplikovan zadatak).

pojma nemas

pre 11 godina

@lobby

jeste odlican je svet bez tih sto ski nabrojao,treba ziveti americki nacin zivota ,drogirati se,gledati sex i grad i zgaziti sve tradicionalne vrednosti jednog naroda,srusiti moral,korisititi umesto srpskih reci strane,zanemariti slavu,Boga,porodicu,idealizovati jelenu karleusu,obeznanjivati se od alkhola 95% devojaka kojima nije na kraj pameti da forimraju porodicu,i kako ce takve osobe da vaspitavaju decu uopste,e to nam je donala tvoja amerika i kapitalizam..rad za 200 eur od jutra do sutra,otkaze i sunovrat morala...nesto ne vidim da je u kini tako.tamo vesaju javno za pola grama droge...a kod nas umire omladina od iste.bolje sam 1000 puta ziveo za vreme milosevica inace sam master ekonomije drzavnog fakulteta i ne mogu 3 godine da nadjem posao u tzv demokratskoj srbiji...dok pojedine dame samo urede onu stvar i zaposle se sa privatnim.i tices da pricas nesto???? pozdrav prevedniku cavezu,kao i gadafiju ,slobi...a najvise josipu brozu titu zao mi je sto se u njegovo vreme nisam rodio da zivim kao covek.

Бојан

pre 11 godina

Занимљиво, много је ЛАТИНО-ЈУЖНОАМЕРЧКИХ политичара и председника оболело или умрло баш од рака у последњих 10-15 година. Чини ми се да је неко нашао начина да их раније испрати на онај свет.

Aleksandar

pre 11 godina

"The War On Democracy - John Pilger"
Svima vama koji pricate da taj covek nista nije uradio za svoj narod preporucujem da pogledate ovaj dokumentarni film koji je uradio jedan "zapadnjak". Vidi se u filmu kojim se svim sredstvima sluzi Amerika da ostvari svoje ciljeve. Mozda posle i razmislite malo o svojim komentarima o "diktatoru".
Neka mu je laka crna zemlja

Vesna M. sa Novog Beograda

pre 11 godina

Odlazak druga Huga Chaveza predstavlja nenadoknadiv gubitak ne samo za narod Venecuele, vec i za ceo medjunarodni komunisticko-radnicki pokret, za sve borce za ljudska prava i za jedan pravedniji i humaniji svet. On ostaje simbol slobode ,njegov svetao lik i veliko delo vecno ce ziveti!

Serdar

pre 11 godina

(Lobby, 5. mart 2013 23:57) Ako ti je drago sto si otisao iz Srbije,zasto posecujes Srpski sajt,pises Srpski tako da te razumemo,zasto (verovatno) nosis Srpsko ime i prezime...

P.S Ugo,Srbija te nikada nece zaboraviti tvoje reci podrske Srpskom narodu i tvoja borba protiv Americkog imepreijalizma ostace zauvek upecacena.

serbios unidos

pre 11 godina

Dragi moji iz Srbije ne postoji savrsena zemlja. Al ako neko Chavezu prebacuje veliki broj ubistava i kazu da je to zato sto je na vlasti bio diktator znajte da u Brazilu po statistici nije bolje mada se mnogo toga poboljsava kao i u Venecueli .
U Venecueli benzin kosta tricavih 5 centi a ovde u Brazilu je 30 puta skuplji
Dali vi znate sta je to kad se rodis siromasan pa nema sanse da ides u neku normalniju skolu niti da se lecis na neki normalniji nacin?
Eto to su samo neki parametri o kojima treba da razmislite
Cavez je pri tome pomagao siromasne u Londonu saljuci naftu za dz.na taj "mrski" zapad
Caveza je CIA probala da skini sto je dokazano uz svesrdnu pomoc medija a kakve je to diktator ako su mogli da ga pljuju na nacin na koji bi tesko mogli pljuvati nekog na tom zapadu npr.
I ta podela zapad istok je vestacka i ineteres krci mnoge barijere
bilo bi lepo da neko iz nase vlade ode na sahranu
I da jos nesto, plate u Venecueli su vece nego u Srbiji imaju dosta emigranata iz Kolumbije i iz mnogih zemalja sveta. Nije to siromasna zemlja kao Severna Koreja kao sto neko pomenu daleko bilo .Bogatija je od vise nego polovina zemalja Evrope a Spanci i Italijani i dan danas emigriraju ka tamo.Sve zavisi od profesije. Neka mi je laka zemlja i neka mir vlada u Venecueli

Bolivar

pre 11 godina

Sa velikom zaloscu, duboko me potresla vest o smrti jednog od najvecih
Predsednika Latinske Amerike i Sveta, Huga Chavesa, velikog borca ne samo
za svoj narod i Venecuelu, vec i za sve istomisljenike u svetu!
Hrabro se borio, protiv svog velikog imperijaliste SAD koji ga nije mogao
pobediti, ali nazalost, nije uspeo pobediti najgoru bitku sa rakom.
Neka mu je vecna slava!

zao mi je :(

pre 11 godina

Veliki dostojanstveni covek, pun zivota.
Veliki borac.
Ugo Cavez.
Ljudina.
Kako bi zivot bio lep kad bi svi nosili takvo postenje i zivotnu energiju poput njega.

Dejan Mihailovic

pre 11 godina

HUGO CHÁVEZ NIJE UMRO, ODSETAO JE NA NEKO BRDO U BLIZINI KARAKASA I ODANDE PROMATRA SA OSMEHOM NAROD VENECUELE KOJI JE NAUCIO DA I BEZ NJEGA NE POSMATRA NEMO ISTORIJU, NEGO DA BUDE DEO NJE.

"DICTAROR", I "POPULISTA" U BROJKAMA:
PREDSEDNIČKI IZBORI 4 (1998, 2000, 2006, 2012)
PARLAMENTARNI IZBORI 2 (1999, 2005)
USTAVNI REFERENDUMI 3 (1999, 2004)
LOKALNI IZBORI 2 (2000, 2005)
REGIONALNI IZBORI 1 (2004)
12 IZBORNIH POBEDA I 1 PORAZ NA REFERENDUMU ZA USTAVE PROMENE (2007) KOJIM JE HTEO DA IZDEJSTVUJE FUNKCIJU DOZIVOTNOG PREDSEDNIKA.
U PRVOM MANDATU:
Ekstremno siromaštvo sa 20.3 na 9.4
Opšte siromaštvo sa 50.4 na 33.07
Jaz bogati-siromašni sa 28.1 na 18.0
Smrtnost novorođenčadi sa 21.4 na 13.9
Nezaposlenost sa 16.0 na 6.3
Povećana kupovna moć 400%
Obrazovanje sa 3.38% na 5.43% (društveno ulaganje s obizirom na BDP)

PROSEČNA STOPA INFLACIJE
Jaime Lusinchi (1984-88) 22.7%
Carlos Andres Pérez (1989-93) 45.3%
Rafael Caldera (1994-98) 59.4%
Hugo Chavez (1999-2007) 18.4%
Zdravstvena ulaganja sa 1.36% na 2.25% od BDP
Pristup Internetu sa 680.000 na 4.142.000 korisnika
HUGO CHAVEZ JE:
(ZAOKRUŽI TAČAN ODGOVOR)
A) “TROPSKI” MUSSOLINI
B) TELE-EVANGELISTIČKI KAUDILJO
C) POŠTOVANI, LEGALNO IZABRANI PREDSEDNIK KOJI REFORMAMA ODRŽAVAO POVERENJE NARODA, VRATIO PONOS NARUDU VENECUELE I STAO NA PUT NEOLIBERALNOM DIVLJASTVU.

Prof. dr Dejan Mihailovic

Sinel

pre 11 godina

Meni najdraži svjetski političar unatrag 10-15g (osim Putina). Čovjek koji je pokušao Venecuelu vratiti njenjim stanovnicima. Koliko je uspio samo oni mogu o tome govoriti no ja osobno mislim da im je u najmanju ruku pokazao put i dao vjeru da to mogu. Živjeti samostalno, slobodno od svojih resursa, od svog rada, a ne da im strane kompanije otimlju njihovo blagostanje i drže u siromaštvu. Ako su Venecuelci zadržali ma 50% onih ideja koje je imao Hugo bit će im dobro i mogu napredovati u svjetliju budućnost. Ako se vrate Američko, Britansko, francuskom imperijalizmu ponovo postaju sirotinja. Da barem Morales u Boliviji poživi barem 20g pa da provede svoje programe. Šteta što u "liberalnoj demokraciji" EU, a kao Hrvat to gledam sa potpunim gađenjem mi u Lijepoj Našoj nemamo šanse da se pojavi neka tako moćna osoba koja može povesti narod naprijed jer to nije u DUHU EU i tih sloboda pa makar narod gladovao i jeo travu. I nema veze što je skoro 30000 poginulo za slobodu Lijepe naše...Nezaposleno skoro 375000. Ako bi ma i jedan političar rekao riječ o Hrvatskoj odmah bi ga sasjekli. Kuka hrvatska majka kako je sada, a još više kukat će svi kad uđemo u EU. Draga braćo srpska, nama je Stjepan Radič govorio prije skoro 100g "ne budite kao guske u magli"... Moj prijateljski savijet Hrvata koji se borio u domovinskom ratu i teško razočarao... MOrate imati svoj put, ne opterećivatise politikom, srezati mafiju, vi imate šance. Mi hrvati smo gotovi. Pokušajte i uz drugarski pozdrav

Booki

pre 11 godina

Neka ti je večna slava!

Nadam se da na vlast u Venecueli sada neće doći "demokrate", jer ako dođu, eto njima građanskog rata, a posle, zna se...
Šablon nam je svima dobro poznat.

Vatra

pre 11 godina

Bio je opasna pojava, steta. Sve nesto sumnjam da se tek tako razboleo, a go... bih pojeo ako se ameri nisu umesali. Pa cia je javno priznala da su nekoliko puta hteli da likvidiraju Kastra, sad su napredniji i podmukliji.

Marko-PG

pre 11 godina

Nema drugog političara u svijetu čiji bi odlazak izazvao ovako ogromno žaljenje. I to širom svijeta. Samo zamislite da sjutra premine recimo G. W. Bush, koliko bi to izazvalo žaljenja u svijetu. I to sve nakon tolikih godina demonizacije Čaveza od strane SAD. Reklo bi se da je vrijeme već pokazalo ko je bio na pravoj, a ko na krivoj strani istorije.
Biće problema za Venecuelu, ali ono Čavezovo dostignuće koje se neće moće poništiti jesu južnoameričke integracije, to će se nastaviti. Ove zemlje više neće biti kolonije, već će se uskoro izboriti za ravnopravan tretman u svijetu.

Nenad, Skopje

pre 11 godina

Nemam vremena da citam sve komentare da bih stekao pravi utisak o stavu onih koji komentarisu, ali stigoh do komentara Lobby-ja u kome on kritikuje one koji podrzavaju Chaveza da su licemeri jer vole Chaveza, a pri tom kritikuju Amerikance, i uz to gledaju americke filmove, zive zapadni stil zivota i sl. Pretpostavljam da je ovo dominantan argument onih koji su protiv komentatora sa podrskom Chaveza. Mislim, da je Lobby iskazao elementarnu nesposobnost za argumentovanu polemiku time sto stavlja u istu poziciju americku drzavnu politiku i americku popularnu kulturu i zapadni stil zivota. To je najpogresniji stav ovih prozapadnih tipova koji misle da ako volis da gledas americke filmove, uzivas u setnju recimo Diznilendom, ili ako imas prilike da odes do Pariza i Londona da time ultimativno moras da podrzavas i njihovu spoljnu politiku i politicare. Sa takvom nakaradnom logikom, Lobby i oni koji misle kao njega treba li bi da zakljuce da 100 posto Amerikanaca podrzava politiku svoje drzave, a gle cudo tamo uvek ima neki protesti i nesaglasnost sa establismentom. Sta bi vi rekli ako procitate na sajtu BBC ili FOX newsa nekog Engleza ili Amerikanca koji takodje pozdravljaju Chaveza? Kazes da zivis na zapadu ali kapaciteti da razumes osnovne postulate demokratije su ti na nivou drzava koje kririkujes, time sto se zalazes za unisono misljenje u politici i time sto ne umes da razgranicis politiku (koja se uporedjuje sa najstarjim zanatom) i filmom koji se smatra sedmom umetnoscu.

Vladimir Dž

pre 11 godina

'"Mi smo visoko plaćeni profesionalci koji varaju zemlje širom sveta u bilionima $. Oni posuđuju novac od Svetske Banke, MMF, USAID, i drugih organizacija koje „pomažu”. Taj novac završava u koferima velikih korporacija i u džepove par bogatih porodica koje kontrolišu svetske resurse. Njihove alatke su lažni finans. izveštaji, namešteni izbori,..

....I u Iraku smo pokušali da implementiramo ovu politiku koja je bila uspešna u Saudijskoj Arabiji. Medjutim Sadam nije naseo. Kako je ekonomski ubica bio neuspešan, sledeći korak je bio da zovemo ŠAKALE."- John Perkins, iz knjige Ispovesti Ekonomskog Ubice.

rajko

pre 11 godina

A ovi što ga napadaju i brane sad (namjerno malim slovima)... Šta reći. Mozgovi isprani američkom propagandom. Počivaj u miru, COMMADANTE, neka ti je vječna slava i hvala! Živjela slobodarska VENECUELA, stop imperijalizmu!

Milosav

pre 11 godina

Iskreno sam se nadao da ce da prebrodi svoju tesku bolest. Slava i hvala predesednice, imao si nacin da pokazes zube "zapadnoj demokratiji".
U ovo vreme "globalizma" bi trebalo vise ljudi kao sto si ti.
Ipak, tvoj ucitelj, El Comandante, je jos sa nama uprkos Americi i njihovim slugama. Pocivaj u miru!