Nedelja, 17.02.2013.

09:32

Na Kosovu slavlje, Beograd osuđuje

Na Kosovu se proslavlja pet godina jednostranog proglašenja nezavisnosti. Iz Kancelarije za KiM kažu da na Kosovu nije uspostavljena država nego aparthejd.

Izvor: B92

Na Kosovu slavlje, Beograd osuðuje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

189 Komentari

Sortiraj po:

BETI BLUE

pre 11 godina

"Republika Kosovo se pridržava politike dobrosusedstva. Poštujemo integritet i suverenitet svih drugih država," Pinokiu bi posle ovih reči nos bio do Australije.

Srbin-Podgorica

pre 11 godina

Milo Djukanovic cestita albancima nezavisnost, to je sramota za ovu drzavu i sve nas sto zivimo u njoj. Ali braco Srbi narod Crne Gore izdao vas nije, Kosovo je srce srbije!

spin doctors

pre 11 godina

Dragi albanistanci, srecno. Trebace vam sreca. Zagledajte se malo ko su vam sve komsije i da li cete sledeci put moci na miru da popijete kafu u nekom restoranu komsijske vam zemlje posle svojih "dela" i to sve sa KS tablicama. Srbi vas ne vole. Makedonci i bugari vas ne vole. Grci vas ne vole. Mozda vas ovi novopeceni crnosmorci vole doduse. Saberite 2 i 2 pa se upitajte ko, kome, koliko i zasto ako smete i umete. Ja sam bio i video ko ste i sta mozete i nimalo nisam impresioniran. Puna su vam usta sebe, a valjanog razloga nigde. Srecno.

Podunavac

pre 11 godina

Najzesci su mi ovi nasi iz diaspore koji odande savetuju kako nikada ne smemo da priznamo Kosovo, da ga branimo do poslednjeg Srbina, a oni bi verovatno to sve posmatrali preko kablovske iz Berlina, Londona... Zemeram Albancima samo sto su pozurili sa priznavanjem i drsko priznali bez dogovora sa Srbijom. Odigrali su kvarno i zato se u nama urezalo da ga ne damo. Da su sacekali deceniju, dve, sve bi se zavrsilo sa dogovorom. Kosovo je uvek bio "teret' koji je Srbija imala. Slabo razvijena regija, penzije za milion Albanaca, itd. Srbija bi uz dobre odnose dozvolila nezavisnost, a uz dobre odnose ne bi bilo ni opasnosti po nase ljude i manastire.

Da se ne lazemo, odande se su se nasi ljudi decenijama samostalno iseljavali, a srce Srbije je Sumadija. Da je Kosovo zaista nase srce, nikada Sloba niti bilo koji predsednik ne bi povukao vojsku odatle kao sto ne bi iz Sumadije makar tri Amerike dosle da ga uzmu. Koje se to "srce" daje za 2 meseca? To je bilo nase srce 1389. kada je cela nacija poginula na bojistu, a danas smo se povukli skoro bez borbe. Povlacenje vojske ljudi, to je kapitulacija, to je predaja teritorije, to je tako od kad je sveta i veka, nije to nikakva "moralna pobeda". To se desilo Juna 1999. i od tada mi gubimo pravo na Kosovo. Imali smo mi snage da ga branimo jos deset godina, ali smo preracunali da se ne isplati. Da smo branili, protivnik bi se preracunao da se njemu ne isplati. U tome je cela prica. Znao je to Sloba, zna to Dacic, zna to Vucic,...

Srbin iz Sarajeva

pre 11 godina

@sretan rodjendan
(bosanac, 17. februar 2013 13:08)

E moj Bosanac.... zbod takvih kao ti koji su podrzavali Kosovo "80th Bosna je usla u krvavi rat i postala bivsa BiH.
Podrzava li ste Hrvate koji su vas iskoristili za svoje ciljeve pa ste na kraju i snjima ratovali.
Da ste podrzli Jugoslaviji ostala bi i Mkedonija u istoj, pa bi za Sloveniju i Hrvatsku to bila secesija i sve bi se drugacije zavrsilo.
Bosna bi ostala cjelovita u sklopu Jugoslavie a ne kao danas, kontrolisete Sarajevo,Tuzlu i Zenicu.
Bivsi Sarajlija

P.S.
Ovo se nije moglo dogoditi jer vasa mrznja prema svemu sto srpsko je patoloska!

Sljivo_Nis

pre 11 godina

Cestitam svim Kosovarima, a posebno "privrednicima" sa severa.
Jedva cekam taj dan kad ce mo ih skinuti sa nase grbace!
Kad se defitivno resimo i ovog problema (Kosovo), onda ce i Srbija postati definitivno nezavisna drzava.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Srbiji ne samo što uopšte ne treba Kosovo i Metohija, no im ne treba ni periferija Beograda, koja izgleda gore i u takvom je jadnom stanju, no što je površina Meseca i Marsa;
Kosovo će zanevek biti albansko, to ne vide samo ljubitelji BASNI I BAJKI iz Srbije;inače Srbija mrzi istinu o sebi iz dna duše, i već 600 godina je tako, sve može da prizna sem da prihvati notorne činjenice.
Očajničke izjave po milijadru puta izrečene:da nikada nećemo priznati KOSOVO, to ne zanima nikog živog na svetu, pa ni nas samosvesne, al vlast i pojedinci tako leće isfrustriranost ličnu i kolektivnu.
Na kraju da poentiran na zadatu temu:Srbija nije dostojna Kosova celoga,jer 100 god. ne zna šta sa njim, pojavio se narod koji zna, i sad kome se to dopada-dopada se, kome ne, neka plaće;I tačka.

P.S. Ovo gore pod autentičnim imenom, prezimenom je napisao rodjeni METOHIJAC,samo da ne bude dileme kakve.

blister

pre 11 godina

Bravo za post onog vojnika. Tko je prozivio rat poput nas morao bi biti ludjak da zeli kroz to sve ponovo prolaziti. Vi najpatrioti niste rata primirisali. Nakon jednog dana bi proplakali. Smijesni ste.

glupi bosanac

pre 11 godina

U XIII stoljecu Kosovo je bilo srpsko, pa se neki pozivaju na istorijsko pravo da Kosovo i danas treba biti srpsko.

U XIII stoljecu Vojvodina i Beograd su bili madjarski, ali onda ovi prethodno-spomenuti neki osporavaju prethodno-spomenuto istorijsko pravo.

Nikad nisam skonto sta mu ga dodju ta "istorijska prava"

cega se pametan stidi, budala se ponosi

pre 11 godina

@albanezo
Ako je tako kako ti tvrdis, zasto Albanci sa Kosova kupuju srpske pasose ili plivaju ovde preko Tise da bi stigli do Madjarske? Zar oni ne znaju da je u "drzavi kosova" raj kao sto ti kazes? Ako ste toliko napredni i razvijeni i postovaoci prava, sto vam ne ukinu vize za EU? Imas na Dojce Vele clanak o manjinama na Kosovu i sta oni zaista misle o tim "nevidjenim pravima kakvih nigde nema", mislim da su njihove izjave mnogo relevantnije od stavova nekog albanskog nacionaliste sa mentalnim sklopom u rangu srpskih radikala. Inace, vec 13 godina nema srpske uprave na Kosovu i sta ste za to vreme uradili? Apsolutno nista. Samo trosite pare poreskih obveznika Amerike i EU a niste bili u stanju ni institucije da igradite. Ali samo ti nastavi da sanjas i da fantaziras. A ono o "najboljem narodu na svetu"... Bolje ni ne komentarisati. To samo pokazuje da ste jos uvek negde na prelazu iz 19. u 20. vek

Mirko

pre 11 godina

@ blebetalo.
Kosovo pregovara sa Srbijom, da bi polako resavalo stvari tipa granicnih prelaza, imovine, i da bi naslo nacin da se srpski novac i dalje sliva kod njih. vrlo logicno, i razumnom.
A zasto Srbija pregovara sa kosovom? Zbog pritiska, odnosno da bi se kosovu jos neko vreme slivale pare iz Srbije.

Svakome ko misli da Kosovo nije zavrsena prica, ja predlazem da rezervise hotel u Pristini, Peci, Gnjilanu i Djakovici na par dana, malo da odmori u srcu srbije.

Nikoga ne interesuje Srpski stav. Osim eventualno, komisije un, koja nece da pobode zastavicu kosova u basti ispred svoje zgrade dok se stvari sa srbijom ne rasciste.

Nenad-EU

pre 11 godina

@Nenad-EU
evo vidiš da ti ne znaš što znači ta riječ... vi ste tad bili okupatori od 1991-1995, pokrali ste ilegalno oružje hrvatske teritorijalne obrane, zatrovali lokalne Srbe mržnjom, kao i na Kosovu, protjerali cjelokupno nesrpsko stanovništvo, bombardirali i palili sela i gradove, a nakon toga vam se sve obilo u glavu... razmisli malo o čemu pišeš... hvala vam naobjavi komentara.
(mordor, 17. februar 2013 13:36)


Srbi su na tim prostorima ziveli vekovima i postovali svaku drzavu koja je upravljala tom teritorijom do NDH. Posle genocida koji je sproveden nad njima u 2. sv. ratu, nisu imali poverenje u novu NDH koja je stvarana 1991. i zato su se na neki nacin samoizlovali da bi sacuvali glave a to nije okupacija i Srbija sa tim nema mnogo veze tj. ima isto kao i HR sa Hrvatima u BIH.

Okupacija je uspesno ostvarena teritorijalna pretenzija jedne na drugu drzavu...a to u Evropi u 21. veku jos uvek polazi za rukom samo Albanistanu. Navukli su bes svih svojih komsija i nece im biti lepo kad Amerika i njeni poltroni dignu ruke od njih.

Keanu Reeves

pre 11 godina

Za deset godina ce mnogo srba traziti azil na Kosovu, jer ce na Kosovu biti bolje mogucnosti za rad. Kosovo samo posle 5 godina nezavisnosti ima demokraticniji sistem negoli Srbija, na Kosovu manjine imaju veca prava negoli bilo koja zemlja sveta, i ja se ponosim time. Ja se ponosim Albancima koji su za vrlo kratko vreme smogli snage da oproste Srbiji za zlocine koji su cinili na Kosovu. Ponosan sam na moj narod zato sto je jedan od najboljih naroda sveta.
(albanezo, 17. februar 2013 13:03)

Matrix 4

Tirqit

pre 11 godina

U Pristini pored Klintonove ulice, nedostaje ulica Slobodana Milosevica. Da nije Milosevica albanci nikad ne bi imali drzavu na Kosovu.
(Aca, 17. februar 2013 15:38)

Milosevica ste nam vi Srbi poslali.

CheZoran

pre 11 godina

Varšava ne slavi. Suprotno.
Evo linka:
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,serbia-warszawa-wspolna-sprawa-demonstracja-i-utrudnienia,76707.html
Izgleda je tamo protestovalo više osoba nego u celoj Srbiji. I malo dete kada smu se oduzme njegova svojina makar ljutio plače, ako već ne može i ne sme da se suprostavi.

blister

pre 11 godina

Cestitam kosovu njihov dan jer su to zasluzili. Borili su za to sto imaju danas i kako je budu izgradili takvu ce drzavu imati. Komsijama zelim isto tako puno srece i prosperiteta. Imate vi ponuditi svijetu puno vise od onoga po cemu vas se prepoznaje u zadnjih dvadesetak godina. EU vam je jedini izlaz iz siromastva i bezperspektive. Kad vam politicari ne bi servirali pricu o kosovu, morali bi nuditi nesto drugo a oni to nisu u stanju. 20 godina dobro zive na vasoj bijedi i ne znanju. Pokusajte izaci iz tog ludila za dobro svih nas iz regije.

Vladimir

pre 11 godina

Bilo kom pazljivom posmatracu sa strane bi upalo u oci da ni jedno saopstenje srpskih vlasti ne pominje kosovske albance kao svoje gradjane. Jedino sto je jasno u poruci je da Srbija ne priznaje i nece priznati Kosovo. Sto verovatno znaci da postoji nekakva nada da ce Kosovo biti povraceno kada sile koje ekonomski, politicki i vojno garantuju nezavisnost Kosova prestanu da stite Kosovo. Da li iko e Srbiji gleda u demografske statistike i trendove u sledecih 10-20 godina?

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(etnerrp, 17. februar 2013 14:25)

pazi, moguce da je tacno da ne vole slovence i italijane, ali je istorijska cinjenica da je ta teritorija Istre njima oteta i to u skorijoj istoriji i zbog toga je paralela sa Kosovom pogresna jer je ono mnogo duze deo Srbije bilo, a takodje je cinjenica da istrani ne mirisu bas ni ostatak hrvatske. U doba najzesceh HDZ-a nimalo nisu bili odusevljeni vlascu a tako je i sada.

out of law

pre 11 godina

Veci problem Srbije su oni sto su u Beogradu (kao glavnom gradu bivse Jugoslavije) ostali nasukani kao pripadnici bivseg privilegovanog sloja. Oni teraju inat Srbiji koji bi inace svaka normalna drzava okvalifikovala kao nelojalnost...

carpenoctum

pre 11 godina

"Republika Kosovo se pridržava politike dobrosusedstva. Poštujemo integritet i suverenitet svih drugih država," poručila je kosovska predsednica.


Not.

faton

pre 11 godina

Nama je svejedno da li cete nas priznati ili ne, jer to nije nista novo jer niste nas ni prihvatili zadnjih 100 godina i vise.
A svi ovi koji komentarisu o nekakvoj takozvanoj Drzavi koja standarizuje samo Albance neka samo gledaju svoju sopstvenu Drzavo jel u njoj ne svetaju samo svece

Savez ludila

pre 11 godina

Ma nemoj, Egipat priznao Kosovo? A kakav to Egipat? Bradati na vlasti, javno opravdanje ubistva neistomisljenika i neistovernika na televiziji, dnevno nasilje, neohuliganizam svugde, egzodus hriscana iz Egipta u pripremi. Zar vi dragi Albanci niste pre nekoliko meseci u Pristini demonstrirali protiv neokonzervativnog Islama, a sad se hvalite priznanju takve drzave?

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

Bilo bi zanimljivo uvesti opciju na ovom forumu koja pored potpisanog komentatora, na osnovu IP adrese, ostavi i malu zastavicu zemlje pored, cisto da se vidi odakle komentari dolaze. Zacudili bi se koliko "Dragana, Milana, vlada i Mikija salju komentare iz Makedonije, KiM i Albanije. Stvar je vrlo prosta. Samo na vijestima vezanim za KiM, i Albansko-Srpske odnose uopste, prosrpski komentari dobiju vise minusa nego pluseva. S druge strane, imamo slucaj da je "liberalna" struja u Srbiji uglavnom ujeinjena oko najvaznijih stvari, a to je: Kosovo je nezavisno, Mladic i Karadzic su zlocinci, Srebrenica je genocid, i EU nema alternativu, itd". Elem, Ako su vec ti ljudi toliko aktivni na vijestima vezanim za KiM, zasto se ne angazuju i na ostalim nabrojanim temama? Stvar je vrlo jasna, Albanci vode svoj rat na internetu, i ne libe se da dodju ovde i stihijski "izlupaju" minuse i pluseve na komentare, u zavisnosti od toga da li im idu u prilog, ili ne. NAravno, to slucajnom prolazniku na ovom sajtu stvara privid da je "vecina" Srbije za nezavisno Kosovo, i da eto samo nas nekoliko procenata "patriJota" jos zivimo u 90-im....
Malo Morgen!

Dyllis

pre 11 godina

Sve dok Srbija ne prizna Kosovo neče moči nikada da udje u EU i Nato,a to je jedini put za Srbiju ,sto prije to je bolje za svi nas na Balkanu !!

ww.

pre 11 godina

@Mauro
Zapanjuje koliko ste vi Hrvati nesvesni svog licemerja. Sto vi u Hrvatskoj niste zajedno sa Srbima slavili stvaranje RSK? Inace, nikome ovde ne smeta drugacije misljenje nego ovo zluradjenje, kao kada bi ja visio po hrvatskim sajtovima i zluradio zbog slovenacke blokade ili zbog piranskog zaliva ili zbog italijana koji bi da povrate Istru.

Glas iz buducnosti

pre 11 godina

Postovani Albanci, obracam vam se ovim putem jer vidim da i vas ima mnogo na najvecem forumu i mojoj i vasoj zemlji i tako i treba da bude. Multikulturnost je na prvom mestu.
Jedno je bitno, ni jedna drzava koju je stvorila velika silu u tom trenutku nije dugo potrajala. Ne kazem ja ovo zato sto vas mrzim vec zato sto ste ginuli za jedno a imate sasvim drugu stvar. Ginuli ste da bi ziveli svoj san u otetom Kosovu, a dobili ste jos vecu bedu, siromastvo, glad, zavisnost o tri mafijaske porodice koje vam polako dolaze glave, drogu, prostituciju, jedno leglo kriminala. Ja kao srbin i evropljanin uopste nemam zelju da takvo Kosovo bude u sastavu moje zemlje. Da ja vas vidim da vi uzivate u vasoj nezavisnosti, da ste kulturniji, da ste moderniji, da sprovodite zakone koje ste sami doneli, rekao bih, pa cekajte braco srbi ovi su bili u pravu. Ali nista od toga ne vidim, sem 50-ak napravljenih pa ponovo spaljenih srpskih kuca, otimacine, ubistava dece, porusenih grobalja, spaljenih manastira i da ne nabrajam dalje...
Ne mozete tako, urazumite se. Mozete, ali taj trenutak vase nezavisnosti u istoriji ce biti zabelezen kroz dve sekunde nekog dokumentarnog filma. Mi ovde u Srbiji tesko zivimo, ali verujte, daleko bolje od vas i sve vise sam zdovoljan u kom pravcu se krecemo, najzad.
Nije nezavisnost kad ti neko kaze da si nezavistan, kad okacis svoju zastavu na kucu ili zapalis Crkvu. Mislim da nikad necete biti nezavisni vec samo u drzava pokusaju. Samo malo evropejnosti vam fali.

Joca Pravnik

pre 11 godina

Arapi na kosovu slave jer je na Kosovu uspostavljen "aparthejd" uz pomoc NATO Alijanse i trajace sve dok ga Alijansa bude podrzavala.

alibaba

pre 11 godina

@sretan rodjendan
(bosanac, 17. februar 2013 13:08)

E, Bosanac, bas si neki.... Nije te bilo da cestitas svom drugu Bosancu rodjendan 9. januara, kad nam je RS napunila 21 godinu? :)))

nesa

pre 11 godina

Jel ima neki sajt u Albaniji, ili KIM da se na njemu moze slobodno pisati od strane recimo srba. To bi bilo nesto, a nemojte pricati o pravima, o ugrozenosti, o nekoj represiji drzave Srbije prema vam Albancima. Dobro znate da to sto pisete je daleko od onog sto vam se cini. Sta radite dole na KIM prema preostalim srbima, sta je drzava Albanija i kakva prava nametnula srbima u Albaniji. Da je kojim slucajem Jugoslovenska ideja izostala, ili da su srbi komunisti bili mudriji, ili da je Joza umro 1945g a srbija primenila standarde koje je Albanija primenila prema srbima u Albaniji. Kako bi to danas izgledalo. Toliko o ljudskim pravima od strane ugnjetavanih Albanaca. Vrema kada je Srbija trebala da predupredi danasnju situaciju je bilo 1945g. Sada je to demagogija. Za neku buducnost srba i opstanak na KiM jedini lek je natalitet i bolja ekonomska situacija, saradnja sa velkim silama i uticaj da se vrati uzurpirana srpska imovina.

AlanFord

pre 11 godina

(Mauro, 17. februar 2013 12:52)

Lepo ti to zboris, mada si mogao uzgred da spomenes i neki kosovski medij koji tako lepo radi? Ili pak neki u lijepoj vasoj? Naravno, sa istim uticajem i znacajem koji B92 ima kod nas. Cudan je taj vas osecaj za istinu, uvek je takav bio. Stoga, ne mrznja, samo oprez. Tako vaspitavam svoju decu.

luki

pre 11 godina

svim srbima koji su mrzovoljni i nisu u stanju da prihvataju realnost trebalo bi da bude stid i sram.
a pogotovo ovom milosu i njemu slicnima koji su sagovornici rata.
takvi kao on i njemu slicni su okoreli nacionalisti i pitam sad ja vas komsije kako zamisljate da zadrzite kosovo u sastavu srbije.
e zato nas vise nema sa vama u isti krov.
bilo vama drago ili nedrago,, to je cinjenica,,
umesto da nam cestitate posle svega sto ste nam cinili u zadnjem veku, zar mislite da je i dalje kosovo unutrasnja stvar srbije, grdno ste se varali.
pozdrav od komsije
luki

Djole

pre 11 godina

@Mile Lepo si reko Mile 5% izvoz a 95% uvoz,ali struktura je bitna tih 5% je skupa BELA roba,koja truje mlade u Eu(nazalost a i kod nas)

A?

pre 11 godina

@Sedat... Ne radujem se "odlasku" Kosova, vec se radujem odlasku 2 miliona Albanaca iz Srbije, jer bi, da nije ovoga, moj narod bio u manjini u sopstvenoj drzavi, za nekih 50 godina. Zato, od srca vam cestitam, i zelim svima nama bolju buducnost, i razvijanje medjunacionalnih odnosa! Nisam ironican, imam dobre prijatelje medju Albancima. Vecina njih mi je bolji prijatelj od mojih Srba. Toliko.

etnerrp

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Mi da okupiramo Kosovo, a vi ste oslobodili Knin???
E moj Domagoj, pogresno razmisljas. Imas i u HR Istru gde se moze povuci paralela sa Kosovom zar ne? Treba li sad da budem zao i da trujem pricom o tome?
(zoki, 17. februar 2013 12:45)
---
Na tvoju žalost u Istri je gotovo 90% Hrvata, pa ti povlačenje paralele nije previše srećno.Isto tako znam da ne vole komšije Slovence i Talijane, što znači da se tvoje fantazije u bilo kojoj varijanti ne mogu ostvariti.

Kad ja kazem

pre 11 godina

Kosovo ce biti nezavisno onda kada to Srbija bude rekla. A dotle slavite sta hocete.

Festojnë ëndrrën, por ju nuk do të merrni një shtet. (Slavite san, ali državu dobiti nećete.)

avalanews

pre 11 godina

Реалност је ту да се мења (ако нам не одговара), а не да се помиримо са њом. Метохија и Косово су тренутно окупиране територије и кад-тад ће поново бити у правном систему Државе Србије.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Neka se ljuti ko hoće, ali ja zaista čestitam komšijama iskreno, i želim da što pre svi uđemo u EU i tako opet svi budemo zajedno, kao jedna velika porodica, što smo oduvek i bili. Verujem da će nam EU pomoći da shvatimo da mi jedni bez drugih ne možemo, i da granice među nama smeju biti samo formalne. Nadam se da će EU uspeti da pomiri i ponovo ujedini Srbe, Albance, Hrvate, Bošnjake, Slovence, Makedonce, Crnogorce i sve one nacije koje su živele i dalje žive na ovim NAŠIM prostorima!

Debeli

pre 11 godina

Dobro, šta se srdite toliko, pa to se desilo i pre 5 godina...Ovde neko pominje vize i EU kao mogućnost da se odreknemo Kosova...Ja sam se tog Kosova odrekao još 1999 kada smo ga izgubili u besmislenom ratu koji je počeo 1998, gde sam i sam bio učesnik kao redovan vojnik. Ne mogu dovoljno ispričiti šta sam preživeo, ali neke neprijatne situacije koje sam doživeo od strane tih istih Srba koji su sada najglasniji.

U jednom kafiću sam sedeo u vojnoj uniformi, kada nisu hteli da me uslužim dok ne platim, pošto sam naručio Hajneken, pa valjda kontali odakle vojniku kinta za Hajneken...Naravno da nisam ni popio pivo,a dok sam sedeo i čekao konobara da me usluži, odvojili su neke devojke koje su bile za spojenim stolovima, kao da sam marsovac, a ne vojnik koji je poneo kulturu sa sobom i nije dobacivao devojkama za susednim stolom. Nemojte sada da mislite da sam zalutao u Albanski kafić, jer se zna gde su Srpski, a gde Albanski kafići...

Kada se setim da su Srbi prodavali vojnicima rakiju za 10 maraka, ma sramota, ljudi koji su bili poreklom sa Kosova su se "izvlačili" na raznorazne poštede da bi izbegli "teren", a ja treba da branim njihov prag...PITAJE, ali tokom konflikta 1998 kada je on ustvari počeo NIJE BILO NI JEDNOG DOBROVLJVCA, da su se čak i starešine pitale kakvi ljudi žive na Kosovu...Iskreno, boli me uvo za Kosovo, i za Tadića i Vučića, Tomu i ostale lešinare, a naročito za ratne profitere...HOĆU BOLJI ŽIVOT U SRBIJI, BOLI ME UVO ZA KOSOVO

ZAPADNA STRATEGIJA

pre 11 godina

Kosovski mit je opijum za Srbe još od Kralja Milana Obrenovića, koji je nečim morao da opravda dogovor sa AustroUgarskom, da se Srbija širi ka JUGU (gde je živelo relativno malo Srba),
umesto ka Severu (Vojvodina) i Zapadu (Bosna, Dalmacija), gde se nalazilo gro srpskog stanovništva (ali na koje je pretenzije imala AU monarhija).

Zloupotrebljen je kosovski mit, koji se izvorno odnosi na Kosovsku bitku 1389.g., a ne na Kosovo i Metohiju kao teritoriju.
Cenu pogrešnog pravca širenja države Srbije, plaćamo i danas (još ne postoji DOBRA CESTA od Beograda prema Sarajevu, Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori).

Kost

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

To sto Kosovo nazivas svakakvim imenima nece menjati cinjenicu da je Kosovo svakim danom sve jace. Ja ti preporucujem da gledas danasnju paradu vojske i policije Kosova centrom Pristine.

A sto se tice priznanja Kosova, do danas nije povuceno NIJEDNO priznanje Kosova. Izvoli i nadji samo jednu drzavu koja je povukla priznanje i ja cu da ti skidam kapu. A ti, sto se mene tice, nastavi da se bavis onim "sto si cuo" mi ostali cemo se baviti potvrdjenim cinjenicama.

A sto se pritisaka tice, ja mogu danas da ti nabrajam 10 drzava koje su bile blizu priznanja i posle su odustali od direktnog pritiska Rusije. Pritisak je dvosmerna ulica, znaci, isto kao sto su neke Evropske drzave pritisle druge da priznaju Kosovo isto tako su neke zemlje iz Azijskog kontinenta vrsile pritisak na druge da je ne priznaju. Razlika je jedino u tome sto mi smo podrzavani od zapadnih, demokratskih i razvijenih drzava sveta dok ste vi Srbi podrzavani od drzava poput Rusije, Irana, Venezuele i Kube. Ko pobedjuje u ovo igri je, mislim, sasvim jasno.

Na kraju krajeva, pa licno je G.Nikolic kao Predsednik Srbije pre samo nekoliko dana izjavio da ce paralelne strukture (prvi covek Srbije po prvi put javno priznao da su to paralelne) na severu raspasti da bi se napravile nove koje ce biti prihvaljive za Kosovo i njenu vlast. Ovim je Kosovska prica za vas i zvanicno zavrsena.

albanski narcis-nacionalisti, neprocenjivo

pre 11 godina

@Pristevac

HAHAHAHAHHAHA... Skini ti pristevac ruzicaste naocare... Imas sajt CIA gde se tacno vide brojke i statistike o tome "kako daleko bolje zivite nego u Srbiji". Najsiromasniji ste u Evropi, sa najvecom nezaposlenoscu, najvecim brojem siromasnih, nista ne izvozite, zivite od milostinje iz SAD i gastarbajtera, najveci broj nekvalifikovanih radnika, najmanji broj visokoobrazovanih... Sve ti je to na sajtu AMERICKE CIA-e a ne srpska propaganda.
Ali dobro verujete vi i da ste potomci Ilira ili da ste nezavisni a ni na evroviziju ne mozete sami da odete.

miro

pre 11 godina

U tekstu se na nekoliko mjesta naglašava da samoproglašeno nezavisno Kosovo. Ne poznajem u povijesti da je neko okupirano ili aneksirano područje sporazumno s okupatorom ili s onim koji ga je aneksirao, postalo nezavisno. Povijest obično piše o oslobodilačkim vojnim akcijama i jednostranom proglašenju nezavisnosti. To što srbija ne će nikada priznati Kosovo je nebitna stvar za Kosovare.Bitno je to da je Kosovo međunarodno priznato, a to bi Srbija trebala iskoristiti i priznati nezavisno Kosovo kako bi se bezbolno i nesmetano mogla priključiti Europskoj obitelji i zapadnoj civilizaciji. Stravično je bilo pročitati kada, je Bogičević prije raspada Jugoslavije, molio Ruse da pomognu sačuvati jugoslaviju pod ingerencijom Beograda, a oni su ga odbili pozivajući se na svoje muke koje i oni prolaze. To je pokazalo i onome najvećem slijepcu tko je u stvari držao 45 godina jugoslaviju na okupu uz primjenu svekolike sile. sve se je to događalo nekoliko tjedana prije konačnog raspada te umjetne i nametnute tvorevine.Političarka Latinka Perović je to lijepo pojasnila u svom intervju za B92, kako su srbi doživljavali Jugoslaviju kao veliku Srbiju s pridošlim drugim nacijama. Svaka čast toj starijoj dami.

blebetalo

pre 11 godina

koja je to mutna "kasa",jedni slave,drugi to ne priznaju a u isto vrjeme pregovaraju - a o cemu!?
- ako Kosovo tvrdi da je nezavisno,zasto uopce pregovara.Dali to naznacuju da bi mogli tu nezavisnost i umanjiti radi nekog ustupka sa strane Srbije ili EU
- ako Srbija ne prizna nezavisno Kosovo,zasto sa istima uopce pregovara.Dali se i tu radi o nekoj vrsti priznanja sa ustupcima Kosovu i Eu
- dali EU ima ikakvu platformu,ideju vodilju za rjesavanje ovog gordijskog cvora ili samo onako,stihijski,prepusta dvjema dijametralno suprotnim stranama da same iznjedre rjesenje.
- dali je uslov EU da Srbiji nametne priznanje Kosova,pa i u nekom cudnom obliku,zbog datuma za pristupne pregovore?Ako je,kako to da ni 5 njezinih clanica nije priznalo iste?
- zasto,za vrjeme BoTa,i EU i DS su konstantno tvrdili da to nije uslov za pristupni datum,a sad ispada da jest!?
Znam da ova pitanja postavljaju gradjani Srbije konstantno,ali osim samo nagadjanja preko refleksivnih istupa vlastitih politicara,ne dobivaju nikakav jasan odgovor - ta politika je sve,samo ne transparentna,tako da zbunjuje vlastiti narod...koji bi se cas borio a cas predao po tom pitanju.Onaj sto nezna sto hoce,dobija bas ono sto nikako nece.

Mirko Dveri

pre 11 godina

pluseve na komentare ala "cestitamo" dele albanci... jer ako bi bio srbin on bi bio glup da cestita za nesto sto njemu nista dobro nije donelo (a sigurno ima i takvih, jer ima dosta glupana izmedju nama)

bosko bg

pre 11 godina

zašto balkan mora da e deli na državice...sada smo najgori region na svetu a nekada zemlja za postovanje...pitajte starije albance da li im je bolje sada ili kada su bili u srbiji...svi ce reci - vratite nas u srbiju...a o mladim albancima necemo ni pricati...dovoljno je reci da ih tamosnja vlast uci da su Nemanjići bili albanci...i da su na Kosovu i Metohiji sve albanski manastiri....prave vestacku drzavu,istoriju.pa i narod

zoran

pre 11 godina

Hvala bogu kosovo je suverena nezavisna nasa drzava dok mi imamo ameriku ne moze nam niko nista (putzi, 17. februar 2013 10:41)

Imao je i Sadam Husein, Bil Laden, Gadafi, masa generala u J.Americi...gde su sada..???
Zapamti, choveche, jednu stvar - aksiom - Amerika NEMA PRIJATELJA. Neka sutra naprave dobar ekonomski dil sa Rusima, a da im ovi zatraze da vas puste niz vodu, vi odoste kao 13. prase. Tada ce za vas da nastane pakao...vec vas vidim kako trchite preko planina u Albaniju.
Toliki su to vec iskusili, ali vi se nichemu niste nauchili.

precanin

pre 11 godina

Albanci Kosovari ! Ajde lepo te spomenike Klintonu itd. ukloniote i kao znak zahvalnosti podignite spomenik Slobodanu Milosevicu ! Da njega nije bilo, nikakav NATO, Klinton ne bi mogli da vam osnuju drzavu !!!

re:

pre 11 godina

@NEWBORN
A sto se vi Albanci ne bavite ekonomijom nego nacionalistickim i sovinistickim izivljavanjem i 19. vekovnim nacionalistickim projektima, instaliranjem monoetnickih paradrzavica, podelama drzava, pomeranjem granica? Nista ne proizvodite, sve uvozite, imate najvecu nezaposlenost u Evropi, najsiromasniji, sa najvecom stopom kriminala i korupcije, zavisite od milostine iz SAD i EU ili od gastarbajtera ali zato trosite milione na lobiranje, na potplacivanje ili na mahanje zastavama? Koliko ste vi para potrosili na razne lobisticke firme, na naoruzavanje, na placanje americkih senatora i kongresmena, na razne lunacekove i kacine i zar niste te pare mogli da potrosite na skolovanje dece ili na ekonomiju? Umesto Vojvodine, brini ti o "drzavi kosova" koja je na mnogo klimavim nogama o cemu govori i to da ni posle 5 godina niste ni blizu clanstva u UN a to je dokaz necije nezavisnosti a ne samohvalisanje.

mordor

pre 11 godina

Prvo ti lepo nauci sta znaci okupacija pa se pravi pametan. Okupacija je ono sto vi uradili u RSK 1995.
(Nenad-EU, 17. februar 2013 12:40)

@Nenad-EU
evo vidiš da ti ne znaš što znači ta riječ... vi ste tad bili okupatori od 1991-1995, pokrali ste ilegalno oružje hrvatske teritorijalne obrane, zatrovali lokalne Srbe mržnjom, kao i na Kosovu, protjerali cjelokupno nesrpsko stanovništvo, bombardirali i palili sela i gradove, a nakon toga vam se sve obilo u glavu... razmisli malo o čemu pišeš... hvala vam naobjavi komentara.

Sloba

pre 11 godina

Eee, kad se samo setim, ovako smo mi nekad slavili "oslobođenje" Vukovara, "Dubrovačku republiku", pa "oslobođenje" Zvornika, Višegrada, Foče, i Prijedora. Onda smo slavili SRJ, pa herojsku "odbranu" srpskih brda iznad Sarajeva, "knindže" i kapetana Dragana. Na red je konačno došlo da proslavimo i pobedu protiv NATO-a. Kad malo promislim o svemu tome, nije ni čudo što živimo ovako kako živimo.

Srb

pre 11 godina

I da ih Amerikanci puste niz vodu, ne sumnjam da će nas Albanci ponovo nadmudriti!!! I samo plitkouman bi isao da ratuje za Kosovo, pa posle opet da zivis kao ker!

Dyllis

pre 11 godina

Egipat največa arapska zemlja danas na 5 godisnjicu nezavisnosti Republike Kosovo priznaje Kosovo !! Kosovo ide napred komsije is Srbije !!!

Zemunac

pre 11 godina

Auu sta je stranaca na ovom sajtu, covek bi rekao da je ovo albanski sajt. Prema medjunarodnom pravu nemoguce je jednostrano menjanje granica, znaci nemoguce. Sto znaci da je Kosovo i Metohija samo pokrajna u sastavu Republike Srbije.

Konstatacija

pre 11 godina

Kancelarija KIM" Srbija nikada nece priznati Kosovo" Toma Nikolic "Srbija nikada nece priznati Kosovo".Boris Tadic "Srbija nikada nece priznati Kosovo".Ostali politicari u Srbiji" Srbija nikada nece priznati Kosovo"
Mantra se bezbroj puta ponavlja kao papagaji. Za unutrasnju upotrebu.Koga vise to u belom svetu interesuje.Kada Merkel kaze priznajte ili nema EU kao sto se svaki dan javlja neko od evropskih politicara. Teska odluka ali se mora.Ni dijabeticar kada mu kazu da ce da mu amputiraju nogu zarad spasavanja zivota ne rado se odlucuje.Ali nema kud

Slucajni prolaznik

pre 11 godina

@ Selman Teraku Komsija, mozda bi ti i cestitali da drzavnost niste stekli tako kako ste stekli. Jesi ti proctao tekst?
Ako vam nije odgovarao zivot u Srbiji sto se bre komsija niste uputili ka Albaniji, svojoj matici? Tada bih vam bez problema cestitala sve praznike kao sto i cinim mojim prijateljima i kolegama kojih u Albaniji imam dosta.

antialkoholicar

pre 11 godina

Nije mi jasno da toliko zla ima medju Srpskim narodom, ja sam Srbin, zasluzili su ljudi nezavisnost, bili su pod ropstvom kao sto smo i mi sada koji ne zivimo u Beogradu, skupili snage i hrabrosti trpeli dugo teror i pljacku i zlocine nasih patriota.
Cestitam im dan nezavisnosti a nama neka je bog u pomoci, jos malo pa necemo leba imati ali cemo zato mrzeti sve oko nas.
Dno

mistral

pre 11 godina

kakva država i još velikih mogućnosti neznam samo na šta misle na drogu, na oružje na trgovinu ljudskim organima na rušenje spomenika

Sotir zvani đubre

pre 11 godina

haha,a da smo mi u njihovoj poziciji verovatno bi nam rekli...možete da nam pljunete pod prozor!,šta se ispaljujete ovde,shvatite da je to završena priča i okrenite se sebi i čitajte nešto pa makar bila to i dnevna štampa,ovako smo zbog neukosti i došli do ovde...čak nam je i Toma postao predsednik...doteraćemo cara do duvara..

Nenad-EU

pre 11 godina

Mire pa ni Srbija nije kao bivsa YU, ako ne bude Amerike bice Turske i Albanije i Kosova.

Cestitke iz Pristine
(Gezim, 17. februar 2013 12:06)

-------------

Sad su vam dobri i Turci? Kakvi ste vi licemeri...do juce rusili dzamije i kleli se u partiju, sad slavite amerikance koji su u otvorenom ratu protiv islama a ako tamo nesto krene po zlu onda planirate da se uvlacite islamskim zemljama.

simeon

pre 11 godina

valjda ce se ove godine staviti tacka na kosovo, tj. da ce politicari prestati da loze narod u srbiji. Kosovo je drzava, ljudi...alo...ima li koga kod kuce!!!

albanezo

pre 11 godina

Za deset godina ce mnogo srba traziti azil na Kosovu, jer ce na Kosovu biti bolje mogucnosti za rad. Kosovo samo posle 5 godina nezavisnosti ima demokraticniji sistem negoli Srbija, na Kosovu manjine imaju veca prava negoli bilo koja zemlja sveta, i ja se ponosim time. Ja se ponosim Albancima koji su za vrlo kratko vreme smogli snage da oproste Srbiji za zlocine koji su cinili na Kosovu. Ponosan sam na moj narod zato sto je jedan od najboljih naroda sveta.

albin

pre 11 godina

Nisam siguran da ga Srbija prizna ali trenutno se Srbija i ne pita puno oko toga ...
Nisam siguran da ce potrajati ova zapadno-fasisticko-vatikanska politika jos dugo ...

Ali sam sigurna da cu ja moje djete a moje djete moje unuce, a moje unuce njegovo djete ... "VASPITATI" da samo "VRATIMO OTETO"

Dok ti vaspitas tako svoje dete, ja vaspitam svoju da voli druge, i tu se moja draga povuce crta, na Kosovu vlada energija dok kod vas nazalost vlada sila i nasilje.
Ali znam da ima Srba koji isto vaspituju decu kao i ja, a to je nasa buducnost.

Filosof

pre 11 godina

Srbima je ostao samo internet da kazu da je Kosovo njihovo. Nije normalno kako se samozamajavaju! Pa kad Predsednik i Premijer Srbije treba da traze dozvolu da udju na Kosovo, sta ima tu da se prica a da to ne zvuci smesno i glupo... A jos je tu i borba protiv Amerike, Nemacke, Velike Britanije, Francuske, Turske, Japana, Egipta, itd, itd...

Srbin iz hamburga

pre 11 godina

nijedna drzava na svetu nebi to trpela kao sto mi trpimo!

kako da cestitam drzavi nekoj u kojoj vladaju ubice, ljudi koji su poklali decu i jos uvek srpski narod na kosovu nema pravo nikakvo!

treba da se sazna istina. kao sto se palestinci ne daju tako trebamo i mi samo na dobar nacin.

zox populi

pre 11 godina

cije je Kosovo bilo 1910. godine ta teritorija davno nije srpska pa sta onda?
Hocemo li napraviti jednu fabriku ili plakati za Kosovom narednih 200 godina?

denis napast

pre 11 godina

U ovom tekstu naveden je podatak koliko drzava je priznalo tkz. "nezavisnost Kosova" ali ne i koliko drzava ih nije priznalo, 97 drzava clanica UN nije priznalo i jos 9 drzava koje nisu clanice UN...to je za sada vecina drzava na planeti zemlji koje ne zele da vide nezavisno Kosovo.

nnidza

pre 11 godina

@ovaj dan bi ostatak Srbije trebao da označi zastavama spuštenim na pola koplja. Isto i na severu Kosova. To je dan tragedije i stradanja, etničkog čišćenja koje su sproveli teroristi i kasnije proglasili nezavisnost...

Miloš

pre 11 godina

@enver

kako ste samo bezobrazni, još podsmešljivo pozivate na "proslavu" dok ubice koji su ljudima na živo vadili organe šetaju tim istim Kosovom ?! Doći ćemo, komšija, jednog dana, smao nisam siguran da ćeš nas dočekati dole...

agushi

pre 11 godina

Iz Kancelarije zaključuju da na "takozvanom nezavisnom Kosovu nije uspostavljena država, već aparthejd, u kome su za 1.004 srpske žrtve osuđena dva počinioca".

hmhmhmmm...

a koliko je srba osudjeno za ubistvo vise od 16 hiljada ("sugradjana") albanaca!?

AK-47

pre 11 godina

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Rekao Dačić neki dan da se čeka trenutak za ratovanje, jer "u ovom trenutku Srbija to ne može".

Dakle, rat se već planira. Nije on to bezveze rekao.

Najveći problem je što Turska (ne Amerika) stvara kosovsku vojsku, pa kad/ako Amerika ode, neće Srbija ratovati sa SAD+NATO, nego sa starim prijateljima s kraja 14. stoljeća, opet na istom mjestu i s istim posljedicama.

Naz

pre 11 godina

Kosova za 5 rodjendan najbolji poklon dobije od Egipta,ajde komsije vreme je da se i vi probudite i da priznate relanost kojeg samo Bog moze da menja ali zasto bi???
Pozdrav iz Holandije zemlje koja najvise je 'primila' Srba narocito one koji su najzasluzeniji za nezavisnost Kosva.

zoki

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Mi da okupiramo Kosovo, a vi ste oslobodili Knin???
E moj Domagoj, pogresno razmisljas. Imas i u HR Istru gde se moze povuci paralela sa Kosovom zar ne? Treba li sad da budem zao i da trujem pricom o tome?

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Upravo gledam paradu na RTK ovo je predivno, FSK/BSK naoruzan do zuba kao neki americki komandosi, KPS opremljen maksimalno, specijalne snage Kosova --ROSU ima isto naoruzanje kao NATO, sve pohvale zaista, mi smo nazalost danas kako Vojska Srbije tako i srpski MUP na nivou Kambodze sto se tice naoruzanja!

Kosovu sve najbolje, ova parada po naoruzanju skoro pa slicna kao nekadasnja JNA

Pravopis

pre 11 godina

Šta će biti kad ekonomska kriza natera Amere da ukinu financijsku podršku Kosovu? Gladovaće. Možda će neki hteti da se pripoje Albaniji, ali da li će "vlast" u Prištini hteti tek tako da preda rukovodjenje Kosovom nekome levom iz Tirane. Vlast za koju su se borili (čitaj terorisali). Da li će pristati da sa čela države predju na začelje? Kosovo Albaniji ekonomski ne predstavlja ništa jer privrede i nema, može biti samo čir koji crpi snagu i već slabe države.

undolotic

pre 11 godina

Nisam siguran da ga Srbija prizna ali trenutno se Srbija i ne pita puno oko toga ...
Nisam siguran da ce potrajati ova zapadno-fasisticko-vatikanska politika jos dugo ...

Ali sam sigurna da cu ja moje djete a moje djete moje unuce, a moje unuce njegovo djete ... "VASPITATI" da samo "VRATIMO OTETO"

kad tad albanc, KAD-TAD

Mauro

pre 11 godina

Ljutitim komentatorima koje smeta svako mišljenje koje nije identično njihovovme, a pogotovo ako je - u ovom slučaju - pozitivno u vezi neovisnosti Kosova, samo podsjetnik: suprotstavljena objavljena mišljenja dokaz su demokratičnosti medija koji ih objavljuje, a činjenica da velik broj njih dolazi iz susjednih država, govori nešto o kvaliteti medija. Da ne vrijedi, ne bismo ga čitali. Prema tome, veliki plus za B92 i veliki minus svima koji misle da je sama činjenica što je B92 iz Srbije dovoljna da se podrazumijeva da je protiv Albanaca. Uvjeren sam da bi današnji kosovski praznik zaista trebali slaviti i Albanci i Srbi, a budućnost će - uvjeren sam u to - pokazati da sam bio u pravu.
Mauro, Umag.

NEWBORN

pre 11 godina

Nije bitno sta drugi misle! Nije bito sta drugi kazu kazu! Nije bitno sta drugi pisu! Bitno je sta se desava u realno vidjenje,znaci gledati i videti pravim okom. Srbija pokusava da svom narodu jos uvek obracujuci paznju ka Kosova, da imzatvori oci svome narodu na razvijenost i ekonomsko stanje Srbije koja je na ivici ekzistencije. Ja mislim da je veci patriotizam da se Serbija razvija u ekonomskom planu nego da se bave sa necim sto su izgubili (kapitulacijom)svojim potpisanjem. Razvijati zemlju na ekonomskom planu je patiotizam, dok baviti se sa Kosovom je uzaludan trud koa sto je bilo do sada, i to je kostala srbiji vise nego mnogo. U buduce bavite se sa ekonomijom da se ne bavite sa Vojvodinom.

Milan

pre 11 godina

A na Kosovu sve cveta. I revizori EU pišu da dobijaju najveću pomoć po glavi stanovnika i da je 700 miliona evra zadnjih par godina bačeno uzalud. Može veselje svaki dan, mogu da slave "nezavisnost" 365 dana u godini, ali beda ostaje beda.
P.S. I pitajte Egipćane koliko zarađuju.

Владимир

pre 11 godina

Уосталом, срамота је да уопште има таквих (у мањини су али их има) који би се одрекли КиМ зарад датума или виза... Што рече неко, свима је битно то КиМ осим Срба којих се тиче.
Зар се исто није десило са Србима у Корушкој за време краља Александра, Србима у Старој Србији и Македонији после Балканских и Првог светског, Србима из Далмације... зар нам се то одувек не дешава да се мањина одриче већине?

...Не схватајући да ће их то КиМ прогонити до краја живота.

pedjolino

pre 11 godina

Dokle više,to je gotova stvar.Samo nenormalan može očekivati da albanci pristanu da žive u srbiji posle svega.Možda bi i pristali da nam je standard bolji,zato manimo se ljudi nekakvih bajki i okrenimo se malo ekonomij i boljem životu,položaju radnika,trudnica,napravimo bolji ambijent za porast nataliteta,suzbijmo korupciju...

ne man

pre 11 godina

Ja sam prosečan Srbin, kome nije drago što je na tlu Srbije stvorena, nazovimo, kriminogena država. I vreme će pokazati to. Ali mi je takodje neshvatljivo, da se decenijama uzurpiraju prava Albanaca na Kssmetu, u svakom smislu. Verujte, da smo ulagali podjednako u ekonomiju Kosmeta, kao u nacionalističke planove, da smo iole bili pametni i uklapali se u planove velikih sila, dole bi bila drugačija situacija. Čim ima para, ljudi ne pitaju za nacionalnost. Primera po svetu je puno. I dan danas, ako smatramo da je Kosovo naše, gde su programi na albanskom na tv, zašto nije proglašen dan žalosti kada se prevrnuo autobus sa decom na Kosmetu, zašto,hiljadu zašto. Našim političarima Kosmet služi za glasove, držanje tenzije,... Običan narod,kao i uvek ostaje beda na marginama života. Ali, ipak ovo je nama naša borba dala.

Прст на чело

pre 11 godina

Срам да буде сваког србина који "признаје реалност" и честита овој криминалној творевини, насталој под Нато окупациом, дан "државности"! Помислите да ли би и како би се Хрвати односили према Сао Крајини да је којим случајем призната од стране ЕУ и САД? Да ли би нам се они шлихтали и честитали . . . .

hasan aga

pre 11 godina

Komsije, jedna dobra vest za vas: danas Egipt prznao nezavisnost Kosova. stoga postali 99 zemalja koji su priznali nezavisnost Kosova. Zanam da uredinik nece objaviti ovo vest, ali kad tad, ova vest bice objavljen u serpskim mediama, pozdrav i vaseg komsa!

hmm

pre 11 godina

@nije bitno,ili se možda mi iz srbije mirimo sa realnošću da kosovo nije više u srbiji i da smo mi svakim danom sve više gladni i željni elementarnih stvari za običan,normalan i nada sve skroman život,ha???

Pristevac

pre 11 godina

Reci, jel' se bolje zivi ili i vi crkavate za 150 - 200 evra platu? Dobra vam ta nezavisnost, koja je samo stvorena da bi bez Srbije mogli nesmetano da diluju drogu i devojke zarad prostitucije. Biznis koji donosi para koliko i naftna kompanija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 17. februar 2013 11:02)

Bez vredjanja komso Aleksandar ali ako hoces da uporedjujes standard zivota Kosova i Srbije tu si se malo mnogo zajebo u tvoju racunicu.
Standard zivota na Kosovu ti je daleko daleko veci negu u Srbiju.
Znam da nisi nikada bio na Kosovu i komentarises iz mrznje i drzavnih propaganda Srbije. Ja barem mogu da procenim situaciju jer zivim u Svajcarsku i Pristini 50%/50% ali i dosta cesto obidjem Beograd, Paracin, Nis, i dr. i znam o cemu pricam. Jos jednom, Standard zivota Kosovskih gradjana je toliko daleko bolja od onih u Srbiji da se nikako ne mogu ni ublizo usporedjivati.

Sedat

pre 11 godina

Pozdrav od Nezavisne drzave Republike Kosova , rado bi cekao cestitke od vas jer morate biti realni ovo je drazava valjda nece srbija ratovati sa celim svetom ajde bujrum gledajte u TV nove snage novu aparaturu vojske koja za kratko vreme nece se zvati znaga bezbednosti nego VOJSKA REPUBLIKE KOSOVA, tako da mora i Srbija i srpski narod da do prihvati da je prica za Kosovu kao deo srbije BILO PA PROSLO

Смордор

pre 11 godina

(Gezim, 17. februar 2013 12:06)

Силно грешиш. Кад не буде Америке неће бити ни Турске. А са Албанијом ћемо лако, као и увек.

Milji

pre 11 godina

Po strukturi "lajkovanja" komentara u zadnje vrijeme a i na ovom tekstu posebno sticem osjecaj da puno vise albanaca i kosovara cita b92 stoga IT sluzba b92 treba da "stavi prst na celo" i zapita se da li su hakovani :-) Pozdrav iz Srpske!
(nijebitno, 17. februar 2013 11:37).

Nijebitno Pozdrav od njemacke. Treba da smo srecni. Da b92 to nama dozvoli da ZAJEDNO diskutiramo. A to je jedini put da mozda nekada u buducnost kao dobre komsije zivimo

Selman Teraku

pre 11 godina

cestitam 5 godisnje nezavisnost kosova nas komsiju treba da se razume da mi moram da zivim kao komsiu i da gledamo napred da ne budem kao neke trece klase derzave mi zivimo u europu i moram da cestitam jednim drugom mismo komsiu i moram da stajemo komsiu nemora ni rusia ni amerika da dode ovde mi treba da sami resimo nas probleme kao dve suverene derzave i da zaboravimo sta je bio da kazemo bilo pa proso i da gledamo unapred da racunamo za nase djete za nas buducnost postovanje iz danske od Selman teraku

Nenad-EU

pre 11 godina

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Prvo ti lepo nauci sta znaci okupacija pa se pravi pametan. Okupacija je ono sto vi uradili u RSK 1995.

srb

pre 11 godina

bas smo trebali i mi danas da obelezimo dan drzavnosti republike Srbije kao dan kad smo postali nezavisna drzava... makar da zbunimo Kosovo :)

Mauro

pre 11 godina

Čestitke svim Kosovarima bez obzira na nacionalnost! Pet godina je brzo prošlo, puno je toga napravljeno, a puno toga tek treba napraviti. Što se tiče multietničnosti, nadam se da ćemo im mi u Istri i dalje biti uzor, kako je rekao predsjednik Zajednice Albanaca Rovinja Viktor Ramaja na jučerašnjoj proslavi u Zajednice i Vijeća albanske manjine u Rovinju. U Istri živi 2300 Albanaca i 7200 Srba i vjerujem da su jučer i jedni i drugi imali razloga za slavlje.
Mauro, Umag.

Dyllis

pre 11 godina

i Svajcarska nije bila članica UN do 2005 godine ali to ne znači da nije bila nezavisna drzava prije članstva u UN!!! prema tome Kosovo je nezavisna drzava i bez UN i bez priznanje od strane Srbije !!

Kost

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 10:39)

Kosovo je danas priznao drzava Egipat, jedna od najvaznijih zemalja u regionu i uopste islamskom svetu. A podsecam, do nedavno se Srbija ponosila time sto Egipat nije priznao Kosovo. Prosli mesec je Kosovo i sluzbeno postalo punopravni clan Evropske Banke za obnovu i razvoj, lista se nastavlja a ti pricas o tome da "svet polako uvidja gresku"... stvarno bi trebalo da ustanes iz tvog dubokog sna i "uvidjas" realnost!

Aleksandar

pre 11 godina

@enver

Reci, jel' se bolje zivi ili i vi crkavate za 150 - 200 evra platu? Dobra vam ta nezavisnost, koja je samo stvorena da bi bez Srbije mogli nesmetano da diluju drogu i devojke zarad prostitucije. Biznis koji donosi para koliko i naftna kompanija.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Adam
Osim kompleksa u vezi Srba i Srbije sta tacno ti imas od toga sto na Kosovu postoji nekakva albanska paradrzava? Da li znas makar sebi da objasnis odakle kod tebe to odusevljenje i te srdacne cestitke jednom primitivnom albanskom mafijasko-sovinistickom projektu? Samo zato sto je na stetu Srbije? I to te tako raduje? Kakav sadrzajan zivot ti onda moras da imas. Da li si isto tako entuzijastican i u vezi 1.5 miliona Srba u BiH koji bi isto tako da zive u nezavisnoj Republici Srpskoj ili si mozda isto tako navijao i za Srbe u Hrvatskoj da imaju svoju nezavisnu drzavu ili mozda smatras i da Srbi na severu Kosova imaju prava da zive onako kako zele? Ili u slucaju Srba nema tih srdacnih cestitanja, jer Srbi to rade iz "velikosrBskocetnickog nacionalizma", kaj ne ? Licemeru...

bojan

pre 11 godina

Aj srecno pa da bog da vi zadnja bila i onima koji vas podrzavaju.I ovo je demokracija sto rece dole jedan hrvat iako se nekome ne svidja nadam se da nece biti duplih standarda u objavljivanju.

ko visoko leti, nisko ce da padne

pre 11 godina

@Dyllis
Svajcarska nije bila u UN po SVOM IZBORU, Svajcarska je bila clanica svih organizacija gde se uclanjuju dzrave, sporstkih saveza i samo od nje je zavisilo da li ce ili nece u UN. A ta vasa "drzava kosova" ni da hoce ne moze da se uclani u UN ili u sportske saveze, ne mozete ni na Evroviziju da odete. potplacujete okolo u zamenu za koje priznanje, vec PET godina ni Amerikanci ne mogu da vas legalizuju. Ali samo nastavite da zivite u iluzijama i da se uporedjujete sa Svajcarskom - samo budjenje ce biti bolno

Владимир

pre 11 godina

@ (Bacvanin, 17. februar 2013 09:58)

У чему је разлика између оних што продају КиМ за патике и оних што га продају за визе?
(молим одговор)

panter

pre 11 godina

Čisto me interesuje Srbi da li ste vi svjesni u kakvoj ste sitaciji.Postaće te Ruski kmetovi i Rusija će od vas napraviti državu getoo,sve vam pokupovaše i upravljaće vašim životima dok se vi inatite sa cijelim svijetom.Biće te odvojeni od evrope i gledaće te iz te rupe na komšije kao kakvi divljaci sve dok se ni Rusija počne raspadati na republike i pokrajine a ima ih dosta i doći će i taj dan samo za vas će biti prekasno....Nadam se da će te objaviti komentar jer iznosim svoje mišljenje i neuptrenljavam uvrijedljive rječi..hvala

Saljivdzija

pre 11 godina

Ovo sa nezavisnoscu, paradom, svecanom sednicom Skupstine Kosova... je cisto podrivanje USTAVNOG PORETKA SRBIJE, a nase vlasti zbog toga nisu nikoga procesuirale niti kaznile.
Nikolicu, Dacicu, Vucicu...sta cekate?
Znate li vi sta je USTAVNI POREDAK i kako se brani?

bosko bg

pre 11 godina

država koje nema u UN-u nije država....pa vi možete i hiljadu puta da proglasite nezavisnost...vi ste i dalje beda dole....od državnosti se ne može živeti...

SRBin

pre 11 godina

Nikada granica! Kosovo je Srbija! Jug Srbije jeste okupiran ali sve će doći na svoje. Možda za 5. možda za 100. godina.Ne gubite nadu i nemojte se tako lako predavati braćo Srbi!

voki

pre 11 godina

koja crna vaša država.gde vi znate da vodite državu. čitav život niste znali sline da obrisete.neće vas čitav život neko nositi na ledjima.potrebno je samo malo vremena da vas upoznaju ti koji podržavaju vaše primitivno ponašanje pa će vam i Albaniju oduzeti.

Slavisa

pre 11 godina

Kosovo je Srbija, tako je bilo i tako ce da ostane! Mogu albanci da slave sta god hocev ali ta teritorija se i dalje zove AP Kosovo i Metohija - SRBIJA

Srbin

pre 11 godina

Ja vam cestitam na tome sto ste prekinuli nesto sto je bilo anticivilizacijsko. To sto je tadasnja vlast, tih devedesetih godina, sprovodila na Kosovu bilo je protivno aktuelnim civilizacijskim principima na tlu Evrope, na zalost i odgovor zapadnih sila je bio u istom stilu. Sada vam zelim da nadjete najbolji nacin da krenete napred, sta god to znacilo, do toga cete morati da dodjete zajedno sa nama srbima, i u tome vam zelim da budete mudri i civilizovani, jer od toga zavisi buducnost vase i nase dece. Ako mi nismo bili dovoljno mudri, neka bar njima ostavimo nesto sto ih nece vuci unazad.

Gojko (.)(.)a

pre 11 godina

Hvala bogu kosovo je suverena nezavisna nasa drzava dok mi imamo ameriku ne moze nam niko nista (putzi, 17. februar 2013 10:41)
A, sta kad ne budete imali Ameriku?

kompleksi su cudo!

pre 11 godina

@Adam, Zedes, Konstantinos "veliki"...

Ma naravno da ce se objaviti tvoj komentar, mi ovde u Srbiji smo puni razumevanja za one koji komentarisanje koriste kao terapiju za svoja opterecenja a i smesno nam je kada vidimo kako ste vi Hrvati zluradi i provincijalni sa ovim vasim navijanjem za tu albansku naci-krimi paradrzavu na Kosovu. Ne znam sta bi me nateralo da svaki dan visim po hrvatskim sajtovima i navijam za Slovence u vezi piranskog zaliva ili Ljubljanske banke. Ali u tome je razlika...

nijebitno

pre 11 godina

Po strukturi "lajkovanja" komentara u zadnje vrijeme a i na ovom tekstu posebno sticem osjecaj da puno vise albanaca i kosovara cita b92 stoga IT sluzba b92 treba da "stavi prst na celo" i zapita se da li su hakovani :-)
Pozdrav iz Srpske!

srecanpraznik

pre 11 godina

@Izvolite komsije Srbi, dodjite i vi na slavu! Mozete barem cestitati....
(enver, 17. februar 2013 09:43)

Srecnu godisnjicu nezavisnosti Albancima na Kosovu zele zitelji Zapadne Srbije uz umilne zvuke pesme "Zali Zare"

Django (onaj pravi)

pre 11 godina

(Kost, 17. februar 2013 11:23)

Egipat priznao Kosovo, a kakav Egipat?? Egipat prije svega ne funkcionise normalno kao drzava. Drugo, do sad su vas priznale NATO drzave zbog pritiska USA i svjetske drzave kao Gabon, Malavi, Dzibuti, Somalija itd da cije stanovnike pitas za Kosovo ne bi imali pojma o cemu se radi jer nikad nisu culi za tu nakaradu od drzave. Koliko sam cuo pojedine zemlje povlace priznanja, dakle ne bih se ja previse busao u prsa sinko! Ameri imaju dosta problema u sopstvenoj zemlji (ekonomski pad, opste politicko nezadovoljstvo amerikanaca, itd) te se ne bih iznenadio ako bi vas veliki brat USA odlucio da povuce snage sa Kosova u skorije vrijeme. Pa Avganistan i Irak su im veci interesi nego vi pa odlucise da se povuku iz tih zemalja, dakle zapitaj se sta ce se desiti kad ameri odu . Mi nikome nikad nismo niti cemo ostati duzni da se razumijemo . U prilog vam takodje nikako ne idu nacionalisticke izjave iz Albanije i teritorijalne pretenzije prema zemljama u okruzenju prema tome ja nikako ne zivim u snovima vec pisem ono sto je realno, dakle nece Kosovo dozivjeti punoljetstvo budi siguran.

Robin Hood

pre 11 godina

@(Лимени 036, 17. februar 2013 09:38)
Које независности ??????

Bilo bi dobro kad bi mogo pratiti RTK (Kosovsku Televiziju)- odma bi ti bilo jasno koje nezavisnosti

исправан

pre 11 godina

Kakva nezavisnost? Jesu priznati od UN? NE. Prema tome, ne znam zasto pisete - nezavisnost. TO je obicna deklaracija, koja nista ne znaci..

Adam

pre 11 godina

Znači, i srpski mediji sada jasno govore da je Kosovo do sada SLUŽBENO (ili ZVANIČNO, kako hoćete) priznalo 98 zemalja svijeta. Baš me zanima kako na tu činjenicu gledaju oni velikosrbi koji su svako novo priznanje podsmješljivo i tipično podcjenjivački komentirali u stilu "evo, neka tamo Burkina Faso je navodno već peti puta priznala Kosovo, iako ta ista Burkina Faso u stvarnosti vjerojatno nema pojma o tome priznanju" ?! A kako stvari stoje, uskoro slijedi novi val priznanja, svidjalo se to vama u Srbiji ili ne.

Srdačne čestitke Republici Kosovo povodom pete obljetnice neovisnosti !

Molim da objavite komentar, iako vam se gotovo sigurno ne svidja, ali bit demokracije jest objavljivati i ono što vam nije po volji, inače je u pitanju cenzura koja s demokracijom nema nikakve veze.

Django (onaj pravi)

pre 11 godina

Dzaba im sve, svijet vec polako uvidja svoju gresku. Kosovo uopste nije drzava vec najobicnije skloniste za trgovce drogom, bijelim robljem i ljudskim organima. Nece da kvazi drzava docekati ni punoljetstvo.

Banozio

pre 11 godina

Jako je teško objasniti ljudima ovakvu šizofrenu situaciju.Ipak, mislim da je želja svakog Srbina na ovoj planeti, da povrati ono što je vekovima bilo naše. Mi tu kvazi-državu ne treba da priznamo nikada, jer je nastala razaranjem i velikim ljudskim žrtvama, preostaje nam da se borimo svim političkim i pravnim sredstvima da faktičko stanje nikada ne postane formalna realnost.

Kuki

pre 11 godina

Savet za kosovske Albance koji slave danas dan nezavisnosti: Avganistanci su bili veliki mucenici i borci za slobodu, njihov lider takodje. I to je sve bilo tako dok je Amerikancima odgovaralo. A kada im vise nije odgovaralo, svi znamo sta se desilo. Ne zelim vam nista lose. Mi smo rat protiv Amerikanaca izgubili, a samim tim smo izgubili i teritoriju i sad je stanje trenutno takvo, vi imate vlast na Kosovu, to je cinjenica. Ali zapamtite Balkan je veoma nestabilno podrucje kroz vekove a Amerikanci nisu nikom saveznici i nece vas beskonacno dugo podrzavati.

Kuki

pre 11 godina

Savet za kosovske Albance koji slave danas dan nezavisnosti: Avganistanci su bili veliki mucenici i borci za slobodu, njihov lider takodje. I to je sve bilo tako dok je Amerikancima odgovaralo. A kada im vise nije odgovaralo, svi znamo sta se desilo. Ne zelim vam nista lose. Mi smo rat protiv Amerikanaca izgubili, a samim tim smo izgubili i teritoriju i sad je stanje trenutno takvo, vi imate vlast na Kosovu, to je cinjenica. Ali zapamtite Balkan je veoma nestabilno podrucje kroz vekove a Amerikanci nisu nikom saveznici i nece vas beskonacno dugo podrzavati.

Adam

pre 11 godina

Znači, i srpski mediji sada jasno govore da je Kosovo do sada SLUŽBENO (ili ZVANIČNO, kako hoćete) priznalo 98 zemalja svijeta. Baš me zanima kako na tu činjenicu gledaju oni velikosrbi koji su svako novo priznanje podsmješljivo i tipično podcjenjivački komentirali u stilu "evo, neka tamo Burkina Faso je navodno već peti puta priznala Kosovo, iako ta ista Burkina Faso u stvarnosti vjerojatno nema pojma o tome priznanju" ?! A kako stvari stoje, uskoro slijedi novi val priznanja, svidjalo se to vama u Srbiji ili ne.

Srdačne čestitke Republici Kosovo povodom pete obljetnice neovisnosti !

Molim da objavite komentar, iako vam se gotovo sigurno ne svidja, ali bit demokracije jest objavljivati i ono što vam nije po volji, inače je u pitanju cenzura koja s demokracijom nema nikakve veze.

hasan aga

pre 11 godina

Komsije, jedna dobra vest za vas: danas Egipt prznao nezavisnost Kosova. stoga postali 99 zemalja koji su priznali nezavisnost Kosova. Zanam da uredinik nece objaviti ovo vest, ali kad tad, ova vest bice objavljen u serpskim mediama, pozdrav i vaseg komsa!

Kost

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 10:39)

Kosovo je danas priznao drzava Egipat, jedna od najvaznijih zemalja u regionu i uopste islamskom svetu. A podsecam, do nedavno se Srbija ponosila time sto Egipat nije priznao Kosovo. Prosli mesec je Kosovo i sluzbeno postalo punopravni clan Evropske Banke za obnovu i razvoj, lista se nastavlja a ti pricas o tome da "svet polako uvidja gresku"... stvarno bi trebalo da ustanes iz tvog dubokog sna i "uvidjas" realnost!

Sljivo_Nis

pre 11 godina

Cestitam svim Kosovarima, a posebno "privrednicima" sa severa.
Jedva cekam taj dan kad ce mo ih skinuti sa nase grbace!
Kad se defitivno resimo i ovog problema (Kosovo), onda ce i Srbija postati definitivno nezavisna drzava.

Naz

pre 11 godina

Kosova za 5 rodjendan najbolji poklon dobije od Egipta,ajde komsije vreme je da se i vi probudite i da priznate relanost kojeg samo Bog moze da menja ali zasto bi???
Pozdrav iz Holandije zemlje koja najvise je 'primila' Srba narocito one koji su najzasluzeniji za nezavisnost Kosva.

Mauro

pre 11 godina

Čestitke svim Kosovarima bez obzira na nacionalnost! Pet godina je brzo prošlo, puno je toga napravljeno, a puno toga tek treba napraviti. Što se tiče multietničnosti, nadam se da ćemo im mi u Istri i dalje biti uzor, kako je rekao predsjednik Zajednice Albanaca Rovinja Viktor Ramaja na jučerašnjoj proslavi u Zajednice i Vijeća albanske manjine u Rovinju. U Istri živi 2300 Albanaca i 7200 Srba i vjerujem da su jučer i jedni i drugi imali razloga za slavlje.
Mauro, Umag.

Dyllis

pre 11 godina

i Svajcarska nije bila članica UN do 2005 godine ali to ne znači da nije bila nezavisna drzava prije članstva u UN!!! prema tome Kosovo je nezavisna drzava i bez UN i bez priznanje od strane Srbije !!

Milji

pre 11 godina

Po strukturi "lajkovanja" komentara u zadnje vrijeme a i na ovom tekstu posebno sticem osjecaj da puno vise albanaca i kosovara cita b92 stoga IT sluzba b92 treba da "stavi prst na celo" i zapita se da li su hakovani :-) Pozdrav iz Srpske!
(nijebitno, 17. februar 2013 11:37).

Nijebitno Pozdrav od njemacke. Treba da smo srecni. Da b92 to nama dozvoli da ZAJEDNO diskutiramo. A to je jedini put da mozda nekada u buducnost kao dobre komsije zivimo

NEWBORN

pre 11 godina

Nije bitno sta drugi misle! Nije bito sta drugi kazu kazu! Nije bitno sta drugi pisu! Bitno je sta se desava u realno vidjenje,znaci gledati i videti pravim okom. Srbija pokusava da svom narodu jos uvek obracujuci paznju ka Kosova, da imzatvori oci svome narodu na razvijenost i ekonomsko stanje Srbije koja je na ivici ekzistencije. Ja mislim da je veci patriotizam da se Serbija razvija u ekonomskom planu nego da se bave sa necim sto su izgubili (kapitulacijom)svojim potpisanjem. Razvijati zemlju na ekonomskom planu je patiotizam, dok baviti se sa Kosovom je uzaludan trud koa sto je bilo do sada, i to je kostala srbiji vise nego mnogo. U buduce bavite se sa ekonomijom da se ne bavite sa Vojvodinom.

Gojko (.)(.)a

pre 11 godina

Hvala bogu kosovo je suverena nezavisna nasa drzava dok mi imamo ameriku ne moze nam niko nista (putzi, 17. februar 2013 10:41)
A, sta kad ne budete imali Ameriku?

pedjolino

pre 11 godina

Dokle više,to je gotova stvar.Samo nenormalan može očekivati da albanci pristanu da žive u srbiji posle svega.Možda bi i pristali da nam je standard bolji,zato manimo se ljudi nekakvih bajki i okrenimo se malo ekonomij i boljem životu,položaju radnika,trudnica,napravimo bolji ambijent za porast nataliteta,suzbijmo korupciju...

Django (onaj pravi)

pre 11 godina

Dzaba im sve, svijet vec polako uvidja svoju gresku. Kosovo uopste nije drzava vec najobicnije skloniste za trgovce drogom, bijelim robljem i ljudskim organima. Nece da kvazi drzava docekati ni punoljetstvo.

Srbin

pre 11 godina

Ja vam cestitam na tome sto ste prekinuli nesto sto je bilo anticivilizacijsko. To sto je tadasnja vlast, tih devedesetih godina, sprovodila na Kosovu bilo je protivno aktuelnim civilizacijskim principima na tlu Evrope, na zalost i odgovor zapadnih sila je bio u istom stilu. Sada vam zelim da nadjete najbolji nacin da krenete napred, sta god to znacilo, do toga cete morati da dodjete zajedno sa nama srbima, i u tome vam zelim da budete mudri i civilizovani, jer od toga zavisi buducnost vase i nase dece. Ako mi nismo bili dovoljno mudri, neka bar njima ostavimo nesto sto ih nece vuci unazad.

kompleksi su cudo!

pre 11 godina

@Adam, Zedes, Konstantinos "veliki"...

Ma naravno da ce se objaviti tvoj komentar, mi ovde u Srbiji smo puni razumevanja za one koji komentarisanje koriste kao terapiju za svoja opterecenja a i smesno nam je kada vidimo kako ste vi Hrvati zluradi i provincijalni sa ovim vasim navijanjem za tu albansku naci-krimi paradrzavu na Kosovu. Ne znam sta bi me nateralo da svaki dan visim po hrvatskim sajtovima i navijam za Slovence u vezi piranskog zaliva ili Ljubljanske banke. Ali u tome je razlika...

ne man

pre 11 godina

Ja sam prosečan Srbin, kome nije drago što je na tlu Srbije stvorena, nazovimo, kriminogena država. I vreme će pokazati to. Ali mi je takodje neshvatljivo, da se decenijama uzurpiraju prava Albanaca na Kssmetu, u svakom smislu. Verujte, da smo ulagali podjednako u ekonomiju Kosmeta, kao u nacionalističke planove, da smo iole bili pametni i uklapali se u planove velikih sila, dole bi bila drugačija situacija. Čim ima para, ljudi ne pitaju za nacionalnost. Primera po svetu je puno. I dan danas, ako smatramo da je Kosovo naše, gde su programi na albanskom na tv, zašto nije proglašen dan žalosti kada se prevrnuo autobus sa decom na Kosmetu, zašto,hiljadu zašto. Našim političarima Kosmet služi za glasove, držanje tenzije,... Običan narod,kao i uvek ostaje beda na marginama života. Ali, ipak ovo je nama naša borba dala.

Podunavac

pre 11 godina

Najzesci su mi ovi nasi iz diaspore koji odande savetuju kako nikada ne smemo da priznamo Kosovo, da ga branimo do poslednjeg Srbina, a oni bi verovatno to sve posmatrali preko kablovske iz Berlina, Londona... Zemeram Albancima samo sto su pozurili sa priznavanjem i drsko priznali bez dogovora sa Srbijom. Odigrali su kvarno i zato se u nama urezalo da ga ne damo. Da su sacekali deceniju, dve, sve bi se zavrsilo sa dogovorom. Kosovo je uvek bio "teret' koji je Srbija imala. Slabo razvijena regija, penzije za milion Albanaca, itd. Srbija bi uz dobre odnose dozvolila nezavisnost, a uz dobre odnose ne bi bilo ni opasnosti po nase ljude i manastire.

Da se ne lazemo, odande se su se nasi ljudi decenijama samostalno iseljavali, a srce Srbije je Sumadija. Da je Kosovo zaista nase srce, nikada Sloba niti bilo koji predsednik ne bi povukao vojsku odatle kao sto ne bi iz Sumadije makar tri Amerike dosle da ga uzmu. Koje se to "srce" daje za 2 meseca? To je bilo nase srce 1389. kada je cela nacija poginula na bojistu, a danas smo se povukli skoro bez borbe. Povlacenje vojske ljudi, to je kapitulacija, to je predaja teritorije, to je tako od kad je sveta i veka, nije to nikakva "moralna pobeda". To se desilo Juna 1999. i od tada mi gubimo pravo na Kosovo. Imali smo mi snage da ga branimo jos deset godina, ali smo preracunali da se ne isplati. Da smo branili, protivnik bi se preracunao da se njemu ne isplati. U tome je cela prica. Znao je to Sloba, zna to Dacic, zna to Vucic,...

исправан

pre 11 godina

Kakva nezavisnost? Jesu priznati od UN? NE. Prema tome, ne znam zasto pisete - nezavisnost. TO je obicna deklaracija, koja nista ne znaci..

glupi bosanac

pre 11 godina

U XIII stoljecu Kosovo je bilo srpsko, pa se neki pozivaju na istorijsko pravo da Kosovo i danas treba biti srpsko.

U XIII stoljecu Vojvodina i Beograd su bili madjarski, ali onda ovi prethodno-spomenuti neki osporavaju prethodno-spomenuto istorijsko pravo.

Nikad nisam skonto sta mu ga dodju ta "istorijska prava"

Debeli

pre 11 godina

Dobro, šta se srdite toliko, pa to se desilo i pre 5 godina...Ovde neko pominje vize i EU kao mogućnost da se odreknemo Kosova...Ja sam se tog Kosova odrekao još 1999 kada smo ga izgubili u besmislenom ratu koji je počeo 1998, gde sam i sam bio učesnik kao redovan vojnik. Ne mogu dovoljno ispričiti šta sam preživeo, ali neke neprijatne situacije koje sam doživeo od strane tih istih Srba koji su sada najglasniji.

U jednom kafiću sam sedeo u vojnoj uniformi, kada nisu hteli da me uslužim dok ne platim, pošto sam naručio Hajneken, pa valjda kontali odakle vojniku kinta za Hajneken...Naravno da nisam ni popio pivo,a dok sam sedeo i čekao konobara da me usluži, odvojili su neke devojke koje su bile za spojenim stolovima, kao da sam marsovac, a ne vojnik koji je poneo kulturu sa sobom i nije dobacivao devojkama za susednim stolom. Nemojte sada da mislite da sam zalutao u Albanski kafić, jer se zna gde su Srpski, a gde Albanski kafići...

Kada se setim da su Srbi prodavali vojnicima rakiju za 10 maraka, ma sramota, ljudi koji su bili poreklom sa Kosova su se "izvlačili" na raznorazne poštede da bi izbegli "teren", a ja treba da branim njihov prag...PITAJE, ali tokom konflikta 1998 kada je on ustvari počeo NIJE BILO NI JEDNOG DOBROVLJVCA, da su se čak i starešine pitale kakvi ljudi žive na Kosovu...Iskreno, boli me uvo za Kosovo, i za Tadića i Vučića, Tomu i ostale lešinare, a naročito za ratne profitere...HOĆU BOLJI ŽIVOT U SRBIJI, BOLI ME UVO ZA KOSOVO

Robin Hood

pre 11 godina

@(Лимени 036, 17. februar 2013 09:38)
Које независности ??????

Bilo bi dobro kad bi mogo pratiti RTK (Kosovsku Televiziju)- odma bi ti bilo jasno koje nezavisnosti

Tirqit

pre 11 godina

U Pristini pored Klintonove ulice, nedostaje ulica Slobodana Milosevica. Da nije Milosevica albanci nikad ne bi imali drzavu na Kosovu.
(Aca, 17. februar 2013 15:38)

Milosevica ste nam vi Srbi poslali.

panter

pre 11 godina

Čisto me interesuje Srbi da li ste vi svjesni u kakvoj ste sitaciji.Postaće te Ruski kmetovi i Rusija će od vas napraviti državu getoo,sve vam pokupovaše i upravljaće vašim životima dok se vi inatite sa cijelim svijetom.Biće te odvojeni od evrope i gledaće te iz te rupe na komšije kao kakvi divljaci sve dok se ni Rusija počne raspadati na republike i pokrajine a ima ih dosta i doći će i taj dan samo za vas će biti prekasno....Nadam se da će te objaviti komentar jer iznosim svoje mišljenje i neuptrenljavam uvrijedljive rječi..hvala

Banozio

pre 11 godina

Jako je teško objasniti ljudima ovakvu šizofrenu situaciju.Ipak, mislim da je želja svakog Srbina na ovoj planeti, da povrati ono što je vekovima bilo naše. Mi tu kvazi-državu ne treba da priznamo nikada, jer je nastala razaranjem i velikim ljudskim žrtvama, preostaje nam da se borimo svim političkim i pravnim sredstvima da faktičko stanje nikada ne postane formalna realnost.

agushi

pre 11 godina

Iz Kancelarije zaključuju da na "takozvanom nezavisnom Kosovu nije uspostavljena država, već aparthejd, u kome su za 1.004 srpske žrtve osuđena dva počinioca".

hmhmhmmm...

a koliko je srba osudjeno za ubistvo vise od 16 hiljada ("sugradjana") albanaca!?

Sedat

pre 11 godina

Pozdrav od Nezavisne drzave Republike Kosova , rado bi cekao cestitke od vas jer morate biti realni ovo je drazava valjda nece srbija ratovati sa celim svetom ajde bujrum gledajte u TV nove snage novu aparaturu vojske koja za kratko vreme nece se zvati znaga bezbednosti nego VOJSKA REPUBLIKE KOSOVA, tako da mora i Srbija i srpski narod da do prihvati da je prica za Kosovu kao deo srbije BILO PA PROSLO

blister

pre 11 godina

Cestitam kosovu njihov dan jer su to zasluzili. Borili su za to sto imaju danas i kako je budu izgradili takvu ce drzavu imati. Komsijama zelim isto tako puno srece i prosperiteta. Imate vi ponuditi svijetu puno vise od onoga po cemu vas se prepoznaje u zadnjih dvadesetak godina. EU vam je jedini izlaz iz siromastva i bezperspektive. Kad vam politicari ne bi servirali pricu o kosovu, morali bi nuditi nesto drugo a oni to nisu u stanju. 20 godina dobro zive na vasoj bijedi i ne znanju. Pokusajte izaci iz tog ludila za dobro svih nas iz regije.

antialkoholicar

pre 11 godina

Nije mi jasno da toliko zla ima medju Srpskim narodom, ja sam Srbin, zasluzili su ljudi nezavisnost, bili su pod ropstvom kao sto smo i mi sada koji ne zivimo u Beogradu, skupili snage i hrabrosti trpeli dugo teror i pljacku i zlocine nasih patriota.
Cestitam im dan nezavisnosti a nama neka je bog u pomoci, jos malo pa necemo leba imati ali cemo zato mrzeti sve oko nas.
Dno

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Adam
Osim kompleksa u vezi Srba i Srbije sta tacno ti imas od toga sto na Kosovu postoji nekakva albanska paradrzava? Da li znas makar sebi da objasnis odakle kod tebe to odusevljenje i te srdacne cestitke jednom primitivnom albanskom mafijasko-sovinistickom projektu? Samo zato sto je na stetu Srbije? I to te tako raduje? Kakav sadrzajan zivot ti onda moras da imas. Da li si isto tako entuzijastican i u vezi 1.5 miliona Srba u BiH koji bi isto tako da zive u nezavisnoj Republici Srpskoj ili si mozda isto tako navijao i za Srbe u Hrvatskoj da imaju svoju nezavisnu drzavu ili mozda smatras i da Srbi na severu Kosova imaju prava da zive onako kako zele? Ili u slucaju Srba nema tih srdacnih cestitanja, jer Srbi to rade iz "velikosrBskocetnickog nacionalizma", kaj ne ? Licemeru...

zoki

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Mi da okupiramo Kosovo, a vi ste oslobodili Knin???
E moj Domagoj, pogresno razmisljas. Imas i u HR Istru gde se moze povuci paralela sa Kosovom zar ne? Treba li sad da budem zao i da trujem pricom o tome?

zox populi

pre 11 godina

cije je Kosovo bilo 1910. godine ta teritorija davno nije srpska pa sta onda?
Hocemo li napraviti jednu fabriku ili plakati za Kosovom narednih 200 godina?

SRBin

pre 11 godina

Nikada granica! Kosovo je Srbija! Jug Srbije jeste okupiran ali sve će doći na svoje. Možda za 5. možda za 100. godina.Ne gubite nadu i nemojte se tako lako predavati braćo Srbi!

nijebitno

pre 11 godina

Po strukturi "lajkovanja" komentara u zadnje vrijeme a i na ovom tekstu posebno sticem osjecaj da puno vise albanaca i kosovara cita b92 stoga IT sluzba b92 treba da "stavi prst na celo" i zapita se da li su hakovani :-)
Pozdrav iz Srpske!

Django (onaj pravi)

pre 11 godina

(Kost, 17. februar 2013 11:23)

Egipat priznao Kosovo, a kakav Egipat?? Egipat prije svega ne funkcionise normalno kao drzava. Drugo, do sad su vas priznale NATO drzave zbog pritiska USA i svjetske drzave kao Gabon, Malavi, Dzibuti, Somalija itd da cije stanovnike pitas za Kosovo ne bi imali pojma o cemu se radi jer nikad nisu culi za tu nakaradu od drzave. Koliko sam cuo pojedine zemlje povlace priznanja, dakle ne bih se ja previse busao u prsa sinko! Ameri imaju dosta problema u sopstvenoj zemlji (ekonomski pad, opste politicko nezadovoljstvo amerikanaca, itd) te se ne bih iznenadio ako bi vas veliki brat USA odlucio da povuce snage sa Kosova u skorije vrijeme. Pa Avganistan i Irak su im veci interesi nego vi pa odlucise da se povuku iz tih zemalja, dakle zapitaj se sta ce se desiti kad ameri odu . Mi nikome nikad nismo niti cemo ostati duzni da se razumijemo . U prilog vam takodje nikako ne idu nacionalisticke izjave iz Albanije i teritorijalne pretenzije prema zemljama u okruzenju prema tome ja nikako ne zivim u snovima vec pisem ono sto je realno, dakle nece Kosovo dozivjeti punoljetstvo budi siguran.

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Upravo gledam paradu na RTK ovo je predivno, FSK/BSK naoruzan do zuba kao neki americki komandosi, KPS opremljen maksimalno, specijalne snage Kosova --ROSU ima isto naoruzanje kao NATO, sve pohvale zaista, mi smo nazalost danas kako Vojska Srbije tako i srpski MUP na nivou Kambodze sto se tice naoruzanja!

Kosovu sve najbolje, ova parada po naoruzanju skoro pa slicna kao nekadasnja JNA

Kost

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

To sto Kosovo nazivas svakakvim imenima nece menjati cinjenicu da je Kosovo svakim danom sve jace. Ja ti preporucujem da gledas danasnju paradu vojske i policije Kosova centrom Pristine.

A sto se tice priznanja Kosova, do danas nije povuceno NIJEDNO priznanje Kosova. Izvoli i nadji samo jednu drzavu koja je povukla priznanje i ja cu da ti skidam kapu. A ti, sto se mene tice, nastavi da se bavis onim "sto si cuo" mi ostali cemo se baviti potvrdjenim cinjenicama.

A sto se pritisaka tice, ja mogu danas da ti nabrajam 10 drzava koje su bile blizu priznanja i posle su odustali od direktnog pritiska Rusije. Pritisak je dvosmerna ulica, znaci, isto kao sto su neke Evropske drzave pritisle druge da priznaju Kosovo isto tako su neke zemlje iz Azijskog kontinenta vrsile pritisak na druge da je ne priznaju. Razlika je jedino u tome sto mi smo podrzavani od zapadnih, demokratskih i razvijenih drzava sveta dok ste vi Srbi podrzavani od drzava poput Rusije, Irana, Venezuele i Kube. Ko pobedjuje u ovo igri je, mislim, sasvim jasno.

Na kraju krajeva, pa licno je G.Nikolic kao Predsednik Srbije pre samo nekoliko dana izjavio da ce paralelne strukture (prvi covek Srbije po prvi put javno priznao da su to paralelne) na severu raspasti da bi se napravile nove koje ce biti prihvaljive za Kosovo i njenu vlast. Ovim je Kosovska prica za vas i zvanicno zavrsena.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Srbiji ne samo što uopšte ne treba Kosovo i Metohija, no im ne treba ni periferija Beograda, koja izgleda gore i u takvom je jadnom stanju, no što je površina Meseca i Marsa;
Kosovo će zanevek biti albansko, to ne vide samo ljubitelji BASNI I BAJKI iz Srbije;inače Srbija mrzi istinu o sebi iz dna duše, i već 600 godina je tako, sve može da prizna sem da prihvati notorne činjenice.
Očajničke izjave po milijadru puta izrečene:da nikada nećemo priznati KOSOVO, to ne zanima nikog živog na svetu, pa ni nas samosvesne, al vlast i pojedinci tako leće isfrustriranost ličnu i kolektivnu.
Na kraju da poentiran na zadatu temu:Srbija nije dostojna Kosova celoga,jer 100 god. ne zna šta sa njim, pojavio se narod koji zna, i sad kome se to dopada-dopada se, kome ne, neka plaće;I tačka.

P.S. Ovo gore pod autentičnim imenom, prezimenom je napisao rodjeni METOHIJAC,samo da ne bude dileme kakve.

Keanu Reeves

pre 11 godina

Za deset godina ce mnogo srba traziti azil na Kosovu, jer ce na Kosovu biti bolje mogucnosti za rad. Kosovo samo posle 5 godina nezavisnosti ima demokraticniji sistem negoli Srbija, na Kosovu manjine imaju veca prava negoli bilo koja zemlja sveta, i ja se ponosim time. Ja se ponosim Albancima koji su za vrlo kratko vreme smogli snage da oproste Srbiji za zlocine koji su cinili na Kosovu. Ponosan sam na moj narod zato sto je jedan od najboljih naroda sveta.
(albanezo, 17. februar 2013 13:03)

Matrix 4

Sloba

pre 11 godina

Eee, kad se samo setim, ovako smo mi nekad slavili "oslobođenje" Vukovara, "Dubrovačku republiku", pa "oslobođenje" Zvornika, Višegrada, Foče, i Prijedora. Onda smo slavili SRJ, pa herojsku "odbranu" srpskih brda iznad Sarajeva, "knindže" i kapetana Dragana. Na red je konačno došlo da proslavimo i pobedu protiv NATO-a. Kad malo promislim o svemu tome, nije ni čudo što živimo ovako kako živimo.

voki

pre 11 godina

koja crna vaša država.gde vi znate da vodite državu. čitav život niste znali sline da obrisete.neće vas čitav život neko nositi na ledjima.potrebno je samo malo vremena da vas upoznaju ti koji podržavaju vaše primitivno ponašanje pa će vam i Albaniju oduzeti.

Nenad-EU

pre 11 godina

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Prvo ti lepo nauci sta znaci okupacija pa se pravi pametan. Okupacija je ono sto vi uradili u RSK 1995.

faton

pre 11 godina

Nama je svejedno da li cete nas priznati ili ne, jer to nije nista novo jer niste nas ni prihvatili zadnjih 100 godina i vise.
A svi ovi koji komentarisu o nekakvoj takozvanoj Drzavi koja standarizuje samo Albance neka samo gledaju svoju sopstvenu Drzavo jel u njoj ne svetaju samo svece

A?

pre 11 godina

@Sedat... Ne radujem se "odlasku" Kosova, vec se radujem odlasku 2 miliona Albanaca iz Srbije, jer bi, da nije ovoga, moj narod bio u manjini u sopstvenoj drzavi, za nekih 50 godina. Zato, od srca vam cestitam, i zelim svima nama bolju buducnost, i razvijanje medjunacionalnih odnosa! Nisam ironican, imam dobre prijatelje medju Albancima. Vecina njih mi je bolji prijatelj od mojih Srba. Toliko.

Slavisa

pre 11 godina

Kosovo je Srbija, tako je bilo i tako ce da ostane! Mogu albanci da slave sta god hocev ali ta teritorija se i dalje zove AP Kosovo i Metohija - SRBIJA

ko visoko leti, nisko ce da padne

pre 11 godina

@Dyllis
Svajcarska nije bila u UN po SVOM IZBORU, Svajcarska je bila clanica svih organizacija gde se uclanjuju dzrave, sporstkih saveza i samo od nje je zavisilo da li ce ili nece u UN. A ta vasa "drzava kosova" ni da hoce ne moze da se uclani u UN ili u sportske saveze, ne mozete ni na Evroviziju da odete. potplacujete okolo u zamenu za koje priznanje, vec PET godina ni Amerikanci ne mogu da vas legalizuju. Ali samo nastavite da zivite u iluzijama i da se uporedjujete sa Svajcarskom - samo budjenje ce biti bolno

AK-47

pre 11 godina

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Rekao Dačić neki dan da se čeka trenutak za ratovanje, jer "u ovom trenutku Srbija to ne može".

Dakle, rat se već planira. Nije on to bezveze rekao.

Najveći problem je što Turska (ne Amerika) stvara kosovsku vojsku, pa kad/ako Amerika ode, neće Srbija ratovati sa SAD+NATO, nego sa starim prijateljima s kraja 14. stoljeća, opet na istom mjestu i s istim posljedicama.

Aleksandar

pre 11 godina

@enver

Reci, jel' se bolje zivi ili i vi crkavate za 150 - 200 evra platu? Dobra vam ta nezavisnost, koja je samo stvorena da bi bez Srbije mogli nesmetano da diluju drogu i devojke zarad prostitucije. Biznis koji donosi para koliko i naftna kompanija.

bosko bg

pre 11 godina

država koje nema u UN-u nije država....pa vi možete i hiljadu puta da proglasite nezavisnost...vi ste i dalje beda dole....od državnosti se ne može živeti...

Прст на чело

pre 11 godina

Срам да буде сваког србина који "признаје реалност" и честита овој криминалној творевини, насталој под Нато окупациом, дан "државности"! Помислите да ли би и како би се Хрвати односили према Сао Крајини да је којим случајем призната од стране ЕУ и САД? Да ли би нам се они шлихтали и честитали . . . .

Filosof

pre 11 godina

Srbima je ostao samo internet da kazu da je Kosovo njihovo. Nije normalno kako se samozamajavaju! Pa kad Predsednik i Premijer Srbije treba da traze dozvolu da udju na Kosovo, sta ima tu da se prica a da to ne zvuci smesno i glupo... A jos je tu i borba protiv Amerike, Nemacke, Velike Britanije, Francuske, Turske, Japana, Egipta, itd, itd...

Dyllis

pre 11 godina

Egipat največa arapska zemlja danas na 5 godisnjicu nezavisnosti Republike Kosovo priznaje Kosovo !! Kosovo ide napred komsije is Srbije !!!

albin

pre 11 godina

Nisam siguran da ga Srbija prizna ali trenutno se Srbija i ne pita puno oko toga ...
Nisam siguran da ce potrajati ova zapadno-fasisticko-vatikanska politika jos dugo ...

Ali sam sigurna da cu ja moje djete a moje djete moje unuce, a moje unuce njegovo djete ... "VASPITATI" da samo "VRATIMO OTETO"

Dok ti vaspitas tako svoje dete, ja vaspitam svoju da voli druge, i tu se moja draga povuce crta, na Kosovu vlada energija dok kod vas nazalost vlada sila i nasilje.
Ali znam da ima Srba koji isto vaspituju decu kao i ja, a to je nasa buducnost.

mordor

pre 11 godina

Prvo ti lepo nauci sta znaci okupacija pa se pravi pametan. Okupacija je ono sto vi uradili u RSK 1995.
(Nenad-EU, 17. februar 2013 12:40)

@Nenad-EU
evo vidiš da ti ne znaš što znači ta riječ... vi ste tad bili okupatori od 1991-1995, pokrali ste ilegalno oružje hrvatske teritorijalne obrane, zatrovali lokalne Srbe mržnjom, kao i na Kosovu, protjerali cjelokupno nesrpsko stanovništvo, bombardirali i palili sela i gradove, a nakon toga vam se sve obilo u glavu... razmisli malo o čemu pišeš... hvala vam naobjavi komentara.

Pristevac

pre 11 godina

Reci, jel' se bolje zivi ili i vi crkavate za 150 - 200 evra platu? Dobra vam ta nezavisnost, koja je samo stvorena da bi bez Srbije mogli nesmetano da diluju drogu i devojke zarad prostitucije. Biznis koji donosi para koliko i naftna kompanija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 17. februar 2013 11:02)

Bez vredjanja komso Aleksandar ali ako hoces da uporedjujes standard zivota Kosova i Srbije tu si se malo mnogo zajebo u tvoju racunicu.
Standard zivota na Kosovu ti je daleko daleko veci negu u Srbiju.
Znam da nisi nikada bio na Kosovu i komentarises iz mrznje i drzavnih propaganda Srbije. Ja barem mogu da procenim situaciju jer zivim u Svajcarsku i Pristini 50%/50% ali i dosta cesto obidjem Beograd, Paracin, Nis, i dr. i znam o cemu pricam. Jos jednom, Standard zivota Kosovskih gradjana je toliko daleko bolja od onih u Srbiji da se nikako ne mogu ni ublizo usporedjivati.

luki

pre 11 godina

svim srbima koji su mrzovoljni i nisu u stanju da prihvataju realnost trebalo bi da bude stid i sram.
a pogotovo ovom milosu i njemu slicnima koji su sagovornici rata.
takvi kao on i njemu slicni su okoreli nacionalisti i pitam sad ja vas komsije kako zamisljate da zadrzite kosovo u sastavu srbije.
e zato nas vise nema sa vama u isti krov.
bilo vama drago ili nedrago,, to je cinjenica,,
umesto da nam cestitate posle svega sto ste nam cinili u zadnjem veku, zar mislite da je i dalje kosovo unutrasnja stvar srbije, grdno ste se varali.
pozdrav od komsije
luki

Saljivdzija

pre 11 godina

Ovo sa nezavisnoscu, paradom, svecanom sednicom Skupstine Kosova... je cisto podrivanje USTAVNOG PORETKA SRBIJE, a nase vlasti zbog toga nisu nikoga procesuirale niti kaznile.
Nikolicu, Dacicu, Vucicu...sta cekate?
Znate li vi sta je USTAVNI POREDAK i kako se brani?

precanin

pre 11 godina

Albanci Kosovari ! Ajde lepo te spomenike Klintonu itd. ukloniote i kao znak zahvalnosti podignite spomenik Slobodanu Milosevicu ! Da njega nije bilo, nikakav NATO, Klinton ne bi mogli da vam osnuju drzavu !!!

srecanpraznik

pre 11 godina

@Izvolite komsije Srbi, dodjite i vi na slavu! Mozete barem cestitati....
(enver, 17. februar 2013 09:43)

Srecnu godisnjicu nezavisnosti Albancima na Kosovu zele zitelji Zapadne Srbije uz umilne zvuke pesme "Zali Zare"

Selman Teraku

pre 11 godina

cestitam 5 godisnje nezavisnost kosova nas komsiju treba da se razume da mi moram da zivim kao komsiu i da gledamo napred da ne budem kao neke trece klase derzave mi zivimo u europu i moram da cestitam jednim drugom mismo komsiu i moram da stajemo komsiu nemora ni rusia ni amerika da dode ovde mi treba da sami resimo nas probleme kao dve suverene derzave i da zaboravimo sta je bio da kazemo bilo pa proso i da gledamo unapred da racunamo za nase djete za nas buducnost postovanje iz danske od Selman teraku

Mauro

pre 11 godina

Ljutitim komentatorima koje smeta svako mišljenje koje nije identično njihovovme, a pogotovo ako je - u ovom slučaju - pozitivno u vezi neovisnosti Kosova, samo podsjetnik: suprotstavljena objavljena mišljenja dokaz su demokratičnosti medija koji ih objavljuje, a činjenica da velik broj njih dolazi iz susjednih država, govori nešto o kvaliteti medija. Da ne vrijedi, ne bismo ga čitali. Prema tome, veliki plus za B92 i veliki minus svima koji misle da je sama činjenica što je B92 iz Srbije dovoljna da se podrazumijeva da je protiv Albanaca. Uvjeren sam da bi današnji kosovski praznik zaista trebali slaviti i Albanci i Srbi, a budućnost će - uvjeren sam u to - pokazati da sam bio u pravu.
Mauro, Umag.

simeon

pre 11 godina

valjda ce se ove godine staviti tacka na kosovo, tj. da ce politicari prestati da loze narod u srbiji. Kosovo je drzava, ljudi...alo...ima li koga kod kuce!!!

albanezo

pre 11 godina

Za deset godina ce mnogo srba traziti azil na Kosovu, jer ce na Kosovu biti bolje mogucnosti za rad. Kosovo samo posle 5 godina nezavisnosti ima demokraticniji sistem negoli Srbija, na Kosovu manjine imaju veca prava negoli bilo koja zemlja sveta, i ja se ponosim time. Ja se ponosim Albancima koji su za vrlo kratko vreme smogli snage da oproste Srbiji za zlocine koji su cinili na Kosovu. Ponosan sam na moj narod zato sto je jedan od najboljih naroda sveta.

blister

pre 11 godina

Bravo za post onog vojnika. Tko je prozivio rat poput nas morao bi biti ludjak da zeli kroz to sve ponovo prolaziti. Vi najpatrioti niste rata primirisali. Nakon jednog dana bi proplakali. Smijesni ste.

srb

pre 11 godina

bas smo trebali i mi danas da obelezimo dan drzavnosti republike Srbije kao dan kad smo postali nezavisna drzava... makar da zbunimo Kosovo :)

Смордор

pre 11 godina

(Gezim, 17. februar 2013 12:06)

Силно грешиш. Кад не буде Америке неће бити ни Турске. А са Албанијом ћемо лако, као и увек.

Miloš

pre 11 godina

@enver

kako ste samo bezobrazni, još podsmešljivo pozivate na "proslavu" dok ubice koji su ljudima na živo vadili organe šetaju tim istim Kosovom ?! Doći ćemo, komšija, jednog dana, smao nisam siguran da ćeš nas dočekati dole...

Владимир

pre 11 godina

@ (Bacvanin, 17. februar 2013 09:58)

У чему је разлика између оних што продају КиМ за патике и оних што га продају за визе?
(молим одговор)

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Neka se ljuti ko hoće, ali ja zaista čestitam komšijama iskreno, i želim da što pre svi uđemo u EU i tako opet svi budemo zajedno, kao jedna velika porodica, što smo oduvek i bili. Verujem da će nam EU pomoći da shvatimo da mi jedni bez drugih ne možemo, i da granice među nama smeju biti samo formalne. Nadam se da će EU uspeti da pomiri i ponovo ujedini Srbe, Albance, Hrvate, Bošnjake, Slovence, Makedonce, Crnogorce i sve one nacije koje su živele i dalje žive na ovim NAŠIM prostorima!

Vladimir

pre 11 godina

Bilo kom pazljivom posmatracu sa strane bi upalo u oci da ni jedno saopstenje srpskih vlasti ne pominje kosovske albance kao svoje gradjane. Jedino sto je jasno u poruci je da Srbija ne priznaje i nece priznati Kosovo. Sto verovatno znaci da postoji nekakva nada da ce Kosovo biti povraceno kada sile koje ekonomski, politicki i vojno garantuju nezavisnost Kosova prestanu da stite Kosovo. Da li iko e Srbiji gleda u demografske statistike i trendove u sledecih 10-20 godina?

Konstatacija

pre 11 godina

Kancelarija KIM" Srbija nikada nece priznati Kosovo" Toma Nikolic "Srbija nikada nece priznati Kosovo".Boris Tadic "Srbija nikada nece priznati Kosovo".Ostali politicari u Srbiji" Srbija nikada nece priznati Kosovo"
Mantra se bezbroj puta ponavlja kao papagaji. Za unutrasnju upotrebu.Koga vise to u belom svetu interesuje.Kada Merkel kaze priznajte ili nema EU kao sto se svaki dan javlja neko od evropskih politicara. Teska odluka ali se mora.Ni dijabeticar kada mu kazu da ce da mu amputiraju nogu zarad spasavanja zivota ne rado se odlucuje.Ali nema kud

undolotic

pre 11 godina

Nisam siguran da ga Srbija prizna ali trenutno se Srbija i ne pita puno oko toga ...
Nisam siguran da ce potrajati ova zapadno-fasisticko-vatikanska politika jos dugo ...

Ali sam sigurna da cu ja moje djete a moje djete moje unuce, a moje unuce njegovo djete ... "VASPITATI" da samo "VRATIMO OTETO"

kad tad albanc, KAD-TAD

Srb

pre 11 godina

I da ih Amerikanci puste niz vodu, ne sumnjam da će nas Albanci ponovo nadmudriti!!! I samo plitkouman bi isao da ratuje za Kosovo, pa posle opet da zivis kao ker!

Kad ja kazem

pre 11 godina

Kosovo ce biti nezavisno onda kada to Srbija bude rekla. A dotle slavite sta hocete.

Festojnë ëndrrën, por ju nuk do të merrni një shtet. (Slavite san, ali državu dobiti nećete.)

hmm

pre 11 godina

@nije bitno,ili se možda mi iz srbije mirimo sa realnošću da kosovo nije više u srbiji i da smo mi svakim danom sve više gladni i željni elementarnih stvari za običan,normalan i nada sve skroman život,ha???

Glas iz buducnosti

pre 11 godina

Postovani Albanci, obracam vam se ovim putem jer vidim da i vas ima mnogo na najvecem forumu i mojoj i vasoj zemlji i tako i treba da bude. Multikulturnost je na prvom mestu.
Jedno je bitno, ni jedna drzava koju je stvorila velika silu u tom trenutku nije dugo potrajala. Ne kazem ja ovo zato sto vas mrzim vec zato sto ste ginuli za jedno a imate sasvim drugu stvar. Ginuli ste da bi ziveli svoj san u otetom Kosovu, a dobili ste jos vecu bedu, siromastvo, glad, zavisnost o tri mafijaske porodice koje vam polako dolaze glave, drogu, prostituciju, jedno leglo kriminala. Ja kao srbin i evropljanin uopste nemam zelju da takvo Kosovo bude u sastavu moje zemlje. Da ja vas vidim da vi uzivate u vasoj nezavisnosti, da ste kulturniji, da ste moderniji, da sprovodite zakone koje ste sami doneli, rekao bih, pa cekajte braco srbi ovi su bili u pravu. Ali nista od toga ne vidim, sem 50-ak napravljenih pa ponovo spaljenih srpskih kuca, otimacine, ubistava dece, porusenih grobalja, spaljenih manastira i da ne nabrajam dalje...
Ne mozete tako, urazumite se. Mozete, ali taj trenutak vase nezavisnosti u istoriji ce biti zabelezen kroz dve sekunde nekog dokumentarnog filma. Mi ovde u Srbiji tesko zivimo, ali verujte, daleko bolje od vas i sve vise sam zdovoljan u kom pravcu se krecemo, najzad.
Nije nezavisnost kad ti neko kaze da si nezavistan, kad okacis svoju zastavu na kucu ili zapalis Crkvu. Mislim da nikad necete biti nezavisni vec samo u drzava pokusaju. Samo malo evropejnosti vam fali.

miro

pre 11 godina

U tekstu se na nekoliko mjesta naglašava da samoproglašeno nezavisno Kosovo. Ne poznajem u povijesti da je neko okupirano ili aneksirano područje sporazumno s okupatorom ili s onim koji ga je aneksirao, postalo nezavisno. Povijest obično piše o oslobodilačkim vojnim akcijama i jednostranom proglašenju nezavisnosti. To što srbija ne će nikada priznati Kosovo je nebitna stvar za Kosovare.Bitno je to da je Kosovo međunarodno priznato, a to bi Srbija trebala iskoristiti i priznati nezavisno Kosovo kako bi se bezbolno i nesmetano mogla priključiti Europskoj obitelji i zapadnoj civilizaciji. Stravično je bilo pročitati kada, je Bogičević prije raspada Jugoslavije, molio Ruse da pomognu sačuvati jugoslaviju pod ingerencijom Beograda, a oni su ga odbili pozivajući se na svoje muke koje i oni prolaze. To je pokazalo i onome najvećem slijepcu tko je u stvari držao 45 godina jugoslaviju na okupu uz primjenu svekolike sile. sve se je to događalo nekoliko tjedana prije konačnog raspada te umjetne i nametnute tvorevine.Političarka Latinka Perović je to lijepo pojasnila u svom intervju za B92, kako su srbi doživljavali Jugoslaviju kao veliku Srbiju s pridošlim drugim nacijama. Svaka čast toj starijoj dami.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

Bilo bi zanimljivo uvesti opciju na ovom forumu koja pored potpisanog komentatora, na osnovu IP adrese, ostavi i malu zastavicu zemlje pored, cisto da se vidi odakle komentari dolaze. Zacudili bi se koliko "Dragana, Milana, vlada i Mikija salju komentare iz Makedonije, KiM i Albanije. Stvar je vrlo prosta. Samo na vijestima vezanim za KiM, i Albansko-Srpske odnose uopste, prosrpski komentari dobiju vise minusa nego pluseva. S druge strane, imamo slucaj da je "liberalna" struja u Srbiji uglavnom ujeinjena oko najvaznijih stvari, a to je: Kosovo je nezavisno, Mladic i Karadzic su zlocinci, Srebrenica je genocid, i EU nema alternativu, itd". Elem, Ako su vec ti ljudi toliko aktivni na vijestima vezanim za KiM, zasto se ne angazuju i na ostalim nabrojanim temama? Stvar je vrlo jasna, Albanci vode svoj rat na internetu, i ne libe se da dodju ovde i stihijski "izlupaju" minuse i pluseve na komentare, u zavisnosti od toga da li im idu u prilog, ili ne. NAravno, to slucajnom prolazniku na ovom sajtu stvara privid da je "vecina" Srbije za nezavisno Kosovo, i da eto samo nas nekoliko procenata "patriJota" jos zivimo u 90-im....
Malo Morgen!

alibaba

pre 11 godina

@sretan rodjendan
(bosanac, 17. februar 2013 13:08)

E, Bosanac, bas si neki.... Nije te bilo da cestitas svom drugu Bosancu rodjendan 9. januara, kad nam je RS napunila 21 godinu? :)))

out of law

pre 11 godina

Veci problem Srbije su oni sto su u Beogradu (kao glavnom gradu bivse Jugoslavije) ostali nasukani kao pripadnici bivseg privilegovanog sloja. Oni teraju inat Srbiji koji bi inace svaka normalna drzava okvalifikovala kao nelojalnost...

zoran

pre 11 godina

Hvala bogu kosovo je suverena nezavisna nasa drzava dok mi imamo ameriku ne moze nam niko nista (putzi, 17. februar 2013 10:41)

Imao je i Sadam Husein, Bil Laden, Gadafi, masa generala u J.Americi...gde su sada..???
Zapamti, choveche, jednu stvar - aksiom - Amerika NEMA PRIJATELJA. Neka sutra naprave dobar ekonomski dil sa Rusima, a da im ovi zatraze da vas puste niz vodu, vi odoste kao 13. prase. Tada ce za vas da nastane pakao...vec vas vidim kako trchite preko planina u Albaniju.
Toliki su to vec iskusili, ali vi se nichemu niste nauchili.

Srbin iz Sarajeva

pre 11 godina

@sretan rodjendan
(bosanac, 17. februar 2013 13:08)

E moj Bosanac.... zbod takvih kao ti koji su podrzavali Kosovo "80th Bosna je usla u krvavi rat i postala bivsa BiH.
Podrzava li ste Hrvate koji su vas iskoristili za svoje ciljeve pa ste na kraju i snjima ratovali.
Da ste podrzli Jugoslaviji ostala bi i Mkedonija u istoj, pa bi za Sloveniju i Hrvatsku to bila secesija i sve bi se drugacije zavrsilo.
Bosna bi ostala cjelovita u sklopu Jugoslavie a ne kao danas, kontrolisete Sarajevo,Tuzlu i Zenicu.
Bivsi Sarajlija

P.S.
Ovo se nije moglo dogoditi jer vasa mrznja prema svemu sto srpsko je patoloska!

Sotir zvani đubre

pre 11 godina

haha,a da smo mi u njihovoj poziciji verovatno bi nam rekli...možete da nam pljunete pod prozor!,šta se ispaljujete ovde,shvatite da je to završena priča i okrenite se sebi i čitajte nešto pa makar bila to i dnevna štampa,ovako smo zbog neukosti i došli do ovde...čak nam je i Toma postao predsednik...doteraćemo cara do duvara..

bojan

pre 11 godina

Aj srecno pa da bog da vi zadnja bila i onima koji vas podrzavaju.I ovo je demokracija sto rece dole jedan hrvat iako se nekome ne svidja nadam se da nece biti duplih standarda u objavljivanju.

etnerrp

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Mi da okupiramo Kosovo, a vi ste oslobodili Knin???
E moj Domagoj, pogresno razmisljas. Imas i u HR Istru gde se moze povuci paralela sa Kosovom zar ne? Treba li sad da budem zao i da trujem pricom o tome?
(zoki, 17. februar 2013 12:45)
---
Na tvoju žalost u Istri je gotovo 90% Hrvata, pa ti povlačenje paralele nije previše srećno.Isto tako znam da ne vole komšije Slovence i Talijane, što znači da se tvoje fantazije u bilo kojoj varijanti ne mogu ostvariti.

ZAPADNA STRATEGIJA

pre 11 godina

Kosovski mit je opijum za Srbe još od Kralja Milana Obrenovića, koji je nečim morao da opravda dogovor sa AustroUgarskom, da se Srbija širi ka JUGU (gde je živelo relativno malo Srba),
umesto ka Severu (Vojvodina) i Zapadu (Bosna, Dalmacija), gde se nalazilo gro srpskog stanovništva (ali na koje je pretenzije imala AU monarhija).

Zloupotrebljen je kosovski mit, koji se izvorno odnosi na Kosovsku bitku 1389.g., a ne na Kosovo i Metohiju kao teritoriju.
Cenu pogrešnog pravca širenja države Srbije, plaćamo i danas (još ne postoji DOBRA CESTA od Beograda prema Sarajevu, Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori).

Pravopis

pre 11 godina

Šta će biti kad ekonomska kriza natera Amere da ukinu financijsku podršku Kosovu? Gladovaće. Možda će neki hteti da se pripoje Albaniji, ali da li će "vlast" u Prištini hteti tek tako da preda rukovodjenje Kosovom nekome levom iz Tirane. Vlast za koju su se borili (čitaj terorisali). Da li će pristati da sa čela države predju na začelje? Kosovo Albaniji ekonomski ne predstavlja ništa jer privrede i nema, može biti samo čir koji crpi snagu i već slabe države.

albanski narcis-nacionalisti, neprocenjivo

pre 11 godina

@Pristevac

HAHAHAHAHHAHA... Skini ti pristevac ruzicaste naocare... Imas sajt CIA gde se tacno vide brojke i statistike o tome "kako daleko bolje zivite nego u Srbiji". Najsiromasniji ste u Evropi, sa najvecom nezaposlenoscu, najvecim brojem siromasnih, nista ne izvozite, zivite od milostinje iz SAD i gastarbajtera, najveci broj nekvalifikovanih radnika, najmanji broj visokoobrazovanih... Sve ti je to na sajtu AMERICKE CIA-e a ne srpska propaganda.
Ali dobro verujete vi i da ste potomci Ilira ili da ste nezavisni a ni na evroviziju ne mozete sami da odete.

CheZoran

pre 11 godina

Varšava ne slavi. Suprotno.
Evo linka:
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,serbia-warszawa-wspolna-sprawa-demonstracja-i-utrudnienia,76707.html
Izgleda je tamo protestovalo više osoba nego u celoj Srbiji. I malo dete kada smu se oduzme njegova svojina makar ljutio plače, ako već ne može i ne sme da se suprostavi.

carpenoctum

pre 11 godina

"Republika Kosovo se pridržava politike dobrosusedstva. Poštujemo integritet i suverenitet svih drugih država," poručila je kosovska predsednica.


Not.

Zemunac

pre 11 godina

Auu sta je stranaca na ovom sajtu, covek bi rekao da je ovo albanski sajt. Prema medjunarodnom pravu nemoguce je jednostrano menjanje granica, znaci nemoguce. Sto znaci da je Kosovo i Metohija samo pokrajna u sastavu Republike Srbije.

Dyllis

pre 11 godina

Sve dok Srbija ne prizna Kosovo neče moči nikada da udje u EU i Nato,a to je jedini put za Srbiju ,sto prije to je bolje za svi nas na Balkanu !!

cega se pametan stidi, budala se ponosi

pre 11 godina

@albanezo
Ako je tako kako ti tvrdis, zasto Albanci sa Kosova kupuju srpske pasose ili plivaju ovde preko Tise da bi stigli do Madjarske? Zar oni ne znaju da je u "drzavi kosova" raj kao sto ti kazes? Ako ste toliko napredni i razvijeni i postovaoci prava, sto vam ne ukinu vize za EU? Imas na Dojce Vele clanak o manjinama na Kosovu i sta oni zaista misle o tim "nevidjenim pravima kakvih nigde nema", mislim da su njihove izjave mnogo relevantnije od stavova nekog albanskog nacionaliste sa mentalnim sklopom u rangu srpskih radikala. Inace, vec 13 godina nema srpske uprave na Kosovu i sta ste za to vreme uradili? Apsolutno nista. Samo trosite pare poreskih obveznika Amerike i EU a niste bili u stanju ni institucije da igradite. Ali samo ti nastavi da sanjas i da fantaziras. A ono o "najboljem narodu na svetu"... Bolje ni ne komentarisati. To samo pokazuje da ste jos uvek negde na prelazu iz 19. u 20. vek

Владимир

pre 11 godina

Уосталом, срамота је да уопште има таквих (у мањини су али их има) који би се одрекли КиМ зарад датума или виза... Што рече неко, свима је битно то КиМ осим Срба којих се тиче.
Зар се исто није десило са Србима у Корушкој за време краља Александра, Србима у Старој Србији и Македонији после Балканских и Првог светског, Србима из Далмације... зар нам се то одувек не дешава да се мањина одриче већине?

...Не схватајући да ће их то КиМ прогонити до краја живота.

Mirko

pre 11 godina

@ blebetalo.
Kosovo pregovara sa Srbijom, da bi polako resavalo stvari tipa granicnih prelaza, imovine, i da bi naslo nacin da se srpski novac i dalje sliva kod njih. vrlo logicno, i razumnom.
A zasto Srbija pregovara sa kosovom? Zbog pritiska, odnosno da bi se kosovu jos neko vreme slivale pare iz Srbije.

Svakome ko misli da Kosovo nije zavrsena prica, ja predlazem da rezervise hotel u Pristini, Peci, Gnjilanu i Djakovici na par dana, malo da odmori u srcu srbije.

Nikoga ne interesuje Srpski stav. Osim eventualno, komisije un, koja nece da pobode zastavicu kosova u basti ispred svoje zgrade dok se stvari sa srbijom ne rasciste.

Mirko Dveri

pre 11 godina

pluseve na komentare ala "cestitamo" dele albanci... jer ako bi bio srbin on bi bio glup da cestita za nesto sto njemu nista dobro nije donelo (a sigurno ima i takvih, jer ima dosta glupana izmedju nama)

avalanews

pre 11 godina

Реалност је ту да се мења (ако нам не одговара), а не да се помиримо са њом. Метохија и Косово су тренутно окупиране територије и кад-тад ће поново бити у правном систему Државе Србије.

Milan

pre 11 godina

A na Kosovu sve cveta. I revizori EU pišu da dobijaju najveću pomoć po glavi stanovnika i da je 700 miliona evra zadnjih par godina bačeno uzalud. Može veselje svaki dan, mogu da slave "nezavisnost" 365 dana u godini, ali beda ostaje beda.
P.S. I pitajte Egipćane koliko zarađuju.

Nenad-EU

pre 11 godina

Mire pa ni Srbija nije kao bivsa YU, ako ne bude Amerike bice Turske i Albanije i Kosova.

Cestitke iz Pristine
(Gezim, 17. februar 2013 12:06)

-------------

Sad su vam dobri i Turci? Kakvi ste vi licemeri...do juce rusili dzamije i kleli se u partiju, sad slavite amerikance koji su u otvorenom ratu protiv islama a ako tamo nesto krene po zlu onda planirate da se uvlacite islamskim zemljama.

Joca Pravnik

pre 11 godina

Arapi na kosovu slave jer je na Kosovu uspostavljen "aparthejd" uz pomoc NATO Alijanse i trajace sve dok ga Alijansa bude podrzavala.

Savez ludila

pre 11 godina

Ma nemoj, Egipat priznao Kosovo? A kakav to Egipat? Bradati na vlasti, javno opravdanje ubistva neistomisljenika i neistovernika na televiziji, dnevno nasilje, neohuliganizam svugde, egzodus hriscana iz Egipta u pripremi. Zar vi dragi Albanci niste pre nekoliko meseci u Pristini demonstrirali protiv neokonzervativnog Islama, a sad se hvalite priznanju takve drzave?

Nenad-EU

pre 11 godina

@Nenad-EU
evo vidiš da ti ne znaš što znači ta riječ... vi ste tad bili okupatori od 1991-1995, pokrali ste ilegalno oružje hrvatske teritorijalne obrane, zatrovali lokalne Srbe mržnjom, kao i na Kosovu, protjerali cjelokupno nesrpsko stanovništvo, bombardirali i palili sela i gradove, a nakon toga vam se sve obilo u glavu... razmisli malo o čemu pišeš... hvala vam naobjavi komentara.
(mordor, 17. februar 2013 13:36)


Srbi su na tim prostorima ziveli vekovima i postovali svaku drzavu koja je upravljala tom teritorijom do NDH. Posle genocida koji je sproveden nad njima u 2. sv. ratu, nisu imali poverenje u novu NDH koja je stvarana 1991. i zato su se na neki nacin samoizlovali da bi sacuvali glave a to nije okupacija i Srbija sa tim nema mnogo veze tj. ima isto kao i HR sa Hrvatima u BIH.

Okupacija je uspesno ostvarena teritorijalna pretenzija jedne na drugu drzavu...a to u Evropi u 21. veku jos uvek polazi za rukom samo Albanistanu. Navukli su bes svih svojih komsija i nece im biti lepo kad Amerika i njeni poltroni dignu ruke od njih.

re:

pre 11 godina

@NEWBORN
A sto se vi Albanci ne bavite ekonomijom nego nacionalistickim i sovinistickim izivljavanjem i 19. vekovnim nacionalistickim projektima, instaliranjem monoetnickih paradrzavica, podelama drzava, pomeranjem granica? Nista ne proizvodite, sve uvozite, imate najvecu nezaposlenost u Evropi, najsiromasniji, sa najvecom stopom kriminala i korupcije, zavisite od milostine iz SAD i EU ili od gastarbajtera ali zato trosite milione na lobiranje, na potplacivanje ili na mahanje zastavama? Koliko ste vi para potrosili na razne lobisticke firme, na naoruzavanje, na placanje americkih senatora i kongresmena, na razne lunacekove i kacine i zar niste te pare mogli da potrosite na skolovanje dece ili na ekonomiju? Umesto Vojvodine, brini ti o "drzavi kosova" koja je na mnogo klimavim nogama o cemu govori i to da ni posle 5 godina niste ni blizu clanstva u UN a to je dokaz necije nezavisnosti a ne samohvalisanje.

ww.

pre 11 godina

@Mauro
Zapanjuje koliko ste vi Hrvati nesvesni svog licemerja. Sto vi u Hrvatskoj niste zajedno sa Srbima slavili stvaranje RSK? Inace, nikome ovde ne smeta drugacije misljenje nego ovo zluradjenje, kao kada bi ja visio po hrvatskim sajtovima i zluradio zbog slovenacke blokade ili zbog piranskog zaliva ili zbog italijana koji bi da povrate Istru.

nesa

pre 11 godina

Jel ima neki sajt u Albaniji, ili KIM da se na njemu moze slobodno pisati od strane recimo srba. To bi bilo nesto, a nemojte pricati o pravima, o ugrozenosti, o nekoj represiji drzave Srbije prema vam Albancima. Dobro znate da to sto pisete je daleko od onog sto vam se cini. Sta radite dole na KIM prema preostalim srbima, sta je drzava Albanija i kakva prava nametnula srbima u Albaniji. Da je kojim slucajem Jugoslovenska ideja izostala, ili da su srbi komunisti bili mudriji, ili da je Joza umro 1945g a srbija primenila standarde koje je Albanija primenila prema srbima u Albaniji. Kako bi to danas izgledalo. Toliko o ljudskim pravima od strane ugnjetavanih Albanaca. Vrema kada je Srbija trebala da predupredi danasnju situaciju je bilo 1945g. Sada je to demagogija. Za neku buducnost srba i opstanak na KiM jedini lek je natalitet i bolja ekonomska situacija, saradnja sa velkim silama i uticaj da se vrati uzurpirana srpska imovina.

denis napast

pre 11 godina

U ovom tekstu naveden je podatak koliko drzava je priznalo tkz. "nezavisnost Kosova" ali ne i koliko drzava ih nije priznalo, 97 drzava clanica UN nije priznalo i jos 9 drzava koje nisu clanice UN...to je za sada vecina drzava na planeti zemlji koje ne zele da vide nezavisno Kosovo.

Slucajni prolaznik

pre 11 godina

@ Selman Teraku Komsija, mozda bi ti i cestitali da drzavnost niste stekli tako kako ste stekli. Jesi ti proctao tekst?
Ako vam nije odgovarao zivot u Srbiji sto se bre komsija niste uputili ka Albaniji, svojoj matici? Tada bih vam bez problema cestitala sve praznike kao sto i cinim mojim prijateljima i kolegama kojih u Albaniji imam dosta.

Srbin iz hamburga

pre 11 godina

nijedna drzava na svetu nebi to trpela kao sto mi trpimo!

kako da cestitam drzavi nekoj u kojoj vladaju ubice, ljudi koji su poklali decu i jos uvek srpski narod na kosovu nema pravo nikakvo!

treba da se sazna istina. kao sto se palestinci ne daju tako trebamo i mi samo na dobar nacin.

AlanFord

pre 11 godina

(Mauro, 17. februar 2013 12:52)

Lepo ti to zboris, mada si mogao uzgred da spomenes i neki kosovski medij koji tako lepo radi? Ili pak neki u lijepoj vasoj? Naravno, sa istim uticajem i znacajem koji B92 ima kod nas. Cudan je taj vas osecaj za istinu, uvek je takav bio. Stoga, ne mrznja, samo oprez. Tako vaspitavam svoju decu.

bosko bg

pre 11 godina

zašto balkan mora da e deli na državice...sada smo najgori region na svetu a nekada zemlja za postovanje...pitajte starije albance da li im je bolje sada ili kada su bili u srbiji...svi ce reci - vratite nas u srbiju...a o mladim albancima necemo ni pricati...dovoljno je reci da ih tamosnja vlast uci da su Nemanjići bili albanci...i da su na Kosovu i Metohiji sve albanski manastiri....prave vestacku drzavu,istoriju.pa i narod

nnidza

pre 11 godina

@ovaj dan bi ostatak Srbije trebao da označi zastavama spuštenim na pola koplja. Isto i na severu Kosova. To je dan tragedije i stradanja, etničkog čišćenja koje su sproveli teroristi i kasnije proglasili nezavisnost...

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(etnerrp, 17. februar 2013 14:25)

pazi, moguce da je tacno da ne vole slovence i italijane, ali je istorijska cinjenica da je ta teritorija Istre njima oteta i to u skorijoj istoriji i zbog toga je paralela sa Kosovom pogresna jer je ono mnogo duze deo Srbije bilo, a takodje je cinjenica da istrani ne mirisu bas ni ostatak hrvatske. U doba najzesceh HDZ-a nimalo nisu bili odusevljeni vlascu a tako je i sada.

spin doctors

pre 11 godina

Dragi albanistanci, srecno. Trebace vam sreca. Zagledajte se malo ko su vam sve komsije i da li cete sledeci put moci na miru da popijete kafu u nekom restoranu komsijske vam zemlje posle svojih "dela" i to sve sa KS tablicama. Srbi vas ne vole. Makedonci i bugari vas ne vole. Grci vas ne vole. Mozda vas ovi novopeceni crnosmorci vole doduse. Saberite 2 i 2 pa se upitajte ko, kome, koliko i zasto ako smete i umete. Ja sam bio i video ko ste i sta mozete i nimalo nisam impresioniran. Puna su vam usta sebe, a valjanog razloga nigde. Srecno.

mistral

pre 11 godina

kakva država i još velikih mogućnosti neznam samo na šta misle na drogu, na oružje na trgovinu ljudskim organima na rušenje spomenika

Djole

pre 11 godina

@Mile Lepo si reko Mile 5% izvoz a 95% uvoz,ali struktura je bitna tih 5% je skupa BELA roba,koja truje mlade u Eu(nazalost a i kod nas)

blebetalo

pre 11 godina

koja je to mutna "kasa",jedni slave,drugi to ne priznaju a u isto vrjeme pregovaraju - a o cemu!?
- ako Kosovo tvrdi da je nezavisno,zasto uopce pregovara.Dali to naznacuju da bi mogli tu nezavisnost i umanjiti radi nekog ustupka sa strane Srbije ili EU
- ako Srbija ne prizna nezavisno Kosovo,zasto sa istima uopce pregovara.Dali se i tu radi o nekoj vrsti priznanja sa ustupcima Kosovu i Eu
- dali EU ima ikakvu platformu,ideju vodilju za rjesavanje ovog gordijskog cvora ili samo onako,stihijski,prepusta dvjema dijametralno suprotnim stranama da same iznjedre rjesenje.
- dali je uslov EU da Srbiji nametne priznanje Kosova,pa i u nekom cudnom obliku,zbog datuma za pristupne pregovore?Ako je,kako to da ni 5 njezinih clanica nije priznalo iste?
- zasto,za vrjeme BoTa,i EU i DS su konstantno tvrdili da to nije uslov za pristupni datum,a sad ispada da jest!?
Znam da ova pitanja postavljaju gradjani Srbije konstantno,ali osim samo nagadjanja preko refleksivnih istupa vlastitih politicara,ne dobivaju nikakav jasan odgovor - ta politika je sve,samo ne transparentna,tako da zbunjuje vlastiti narod...koji bi se cas borio a cas predao po tom pitanju.Onaj sto nezna sto hoce,dobija bas ono sto nikako nece.

Srbin-Podgorica

pre 11 godina

Milo Djukanovic cestita albancima nezavisnost, to je sramota za ovu drzavu i sve nas sto zivimo u njoj. Ali braco Srbi narod Crne Gore izdao vas nije, Kosovo je srce srbije!

BETI BLUE

pre 11 godina

"Republika Kosovo se pridržava politike dobrosusedstva. Poštujemo integritet i suverenitet svih drugih država," Pinokiu bi posle ovih reči nos bio do Australije.

Adam

pre 11 godina

Znači, i srpski mediji sada jasno govore da je Kosovo do sada SLUŽBENO (ili ZVANIČNO, kako hoćete) priznalo 98 zemalja svijeta. Baš me zanima kako na tu činjenicu gledaju oni velikosrbi koji su svako novo priznanje podsmješljivo i tipično podcjenjivački komentirali u stilu "evo, neka tamo Burkina Faso je navodno već peti puta priznala Kosovo, iako ta ista Burkina Faso u stvarnosti vjerojatno nema pojma o tome priznanju" ?! A kako stvari stoje, uskoro slijedi novi val priznanja, svidjalo se to vama u Srbiji ili ne.

Srdačne čestitke Republici Kosovo povodom pete obljetnice neovisnosti !

Molim da objavite komentar, iako vam se gotovo sigurno ne svidja, ali bit demokracije jest objavljivati i ono što vam nije po volji, inače je u pitanju cenzura koja s demokracijom nema nikakve veze.

Django (onaj pravi)

pre 11 godina

Dzaba im sve, svijet vec polako uvidja svoju gresku. Kosovo uopste nije drzava vec najobicnije skloniste za trgovce drogom, bijelim robljem i ljudskim organima. Nece da kvazi drzava docekati ni punoljetstvo.

исправан

pre 11 godina

Kakva nezavisnost? Jesu priznati od UN? NE. Prema tome, ne znam zasto pisete - nezavisnost. TO je obicna deklaracija, koja nista ne znaci..

hasan aga

pre 11 godina

Komsije, jedna dobra vest za vas: danas Egipt prznao nezavisnost Kosova. stoga postali 99 zemalja koji su priznali nezavisnost Kosova. Zanam da uredinik nece objaviti ovo vest, ali kad tad, ova vest bice objavljen u serpskim mediama, pozdrav i vaseg komsa!

SRBin

pre 11 godina

Nikada granica! Kosovo je Srbija! Jug Srbije jeste okupiran ali sve će doći na svoje. Možda za 5. možda za 100. godina.Ne gubite nadu i nemojte se tako lako predavati braćo Srbi!

Slavisa

pre 11 godina

Kosovo je Srbija, tako je bilo i tako ce da ostane! Mogu albanci da slave sta god hocev ali ta teritorija se i dalje zove AP Kosovo i Metohija - SRBIJA

Kuki

pre 11 godina

Savet za kosovske Albance koji slave danas dan nezavisnosti: Avganistanci su bili veliki mucenici i borci za slobodu, njihov lider takodje. I to je sve bilo tako dok je Amerikancima odgovaralo. A kada im vise nije odgovaralo, svi znamo sta se desilo. Ne zelim vam nista lose. Mi smo rat protiv Amerikanaca izgubili, a samim tim smo izgubili i teritoriju i sad je stanje trenutno takvo, vi imate vlast na Kosovu, to je cinjenica. Ali zapamtite Balkan je veoma nestabilno podrucje kroz vekove a Amerikanci nisu nikom saveznici i nece vas beskonacno dugo podrzavati.

Banozio

pre 11 godina

Jako je teško objasniti ljudima ovakvu šizofrenu situaciju.Ipak, mislim da je želja svakog Srbina na ovoj planeti, da povrati ono što je vekovima bilo naše. Mi tu kvazi-državu ne treba da priznamo nikada, jer je nastala razaranjem i velikim ljudskim žrtvama, preostaje nam da se borimo svim političkim i pravnim sredstvima da faktičko stanje nikada ne postane formalna realnost.

voki

pre 11 godina

koja crna vaša država.gde vi znate da vodite državu. čitav život niste znali sline da obrisete.neće vas čitav život neko nositi na ledjima.potrebno je samo malo vremena da vas upoznaju ti koji podržavaju vaše primitivno ponašanje pa će vam i Albaniju oduzeti.

Kad ja kazem

pre 11 godina

Kosovo ce biti nezavisno onda kada to Srbija bude rekla. A dotle slavite sta hocete.

Festojnë ëndrrën, por ju nuk do të merrni një shtet. (Slavite san, ali državu dobiti nećete.)

Django (onaj pravi)

pre 11 godina

(Kost, 17. februar 2013 11:23)

Egipat priznao Kosovo, a kakav Egipat?? Egipat prije svega ne funkcionise normalno kao drzava. Drugo, do sad su vas priznale NATO drzave zbog pritiska USA i svjetske drzave kao Gabon, Malavi, Dzibuti, Somalija itd da cije stanovnike pitas za Kosovo ne bi imali pojma o cemu se radi jer nikad nisu culi za tu nakaradu od drzave. Koliko sam cuo pojedine zemlje povlace priznanja, dakle ne bih se ja previse busao u prsa sinko! Ameri imaju dosta problema u sopstvenoj zemlji (ekonomski pad, opste politicko nezadovoljstvo amerikanaca, itd) te se ne bih iznenadio ako bi vas veliki brat USA odlucio da povuce snage sa Kosova u skorije vrijeme. Pa Avganistan i Irak su im veci interesi nego vi pa odlucise da se povuku iz tih zemalja, dakle zapitaj se sta ce se desiti kad ameri odu . Mi nikome nikad nismo niti cemo ostati duzni da se razumijemo . U prilog vam takodje nikako ne idu nacionalisticke izjave iz Albanije i teritorijalne pretenzije prema zemljama u okruzenju prema tome ja nikako ne zivim u snovima vec pisem ono sto je realno, dakle nece Kosovo dozivjeti punoljetstvo budi siguran.

bosko bg

pre 11 godina

država koje nema u UN-u nije država....pa vi možete i hiljadu puta da proglasite nezavisnost...vi ste i dalje beda dole....od državnosti se ne može živeti...

Kost

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 10:39)

Kosovo je danas priznao drzava Egipat, jedna od najvaznijih zemalja u regionu i uopste islamskom svetu. A podsecam, do nedavno se Srbija ponosila time sto Egipat nije priznao Kosovo. Prosli mesec je Kosovo i sluzbeno postalo punopravni clan Evropske Banke za obnovu i razvoj, lista se nastavlja a ti pricas o tome da "svet polako uvidja gresku"... stvarno bi trebalo da ustanes iz tvog dubokog sna i "uvidjas" realnost!

Naz

pre 11 godina

Kosova za 5 rodjendan najbolji poklon dobije od Egipta,ajde komsije vreme je da se i vi probudite i da priznate relanost kojeg samo Bog moze da menja ali zasto bi???
Pozdrav iz Holandije zemlje koja najvise je 'primila' Srba narocito one koji su najzasluzeniji za nezavisnost Kosva.

Milji

pre 11 godina

Po strukturi "lajkovanja" komentara u zadnje vrijeme a i na ovom tekstu posebno sticem osjecaj da puno vise albanaca i kosovara cita b92 stoga IT sluzba b92 treba da "stavi prst na celo" i zapita se da li su hakovani :-) Pozdrav iz Srpske!
(nijebitno, 17. februar 2013 11:37).

Nijebitno Pozdrav od njemacke. Treba da smo srecni. Da b92 to nama dozvoli da ZAJEDNO diskutiramo. A to je jedini put da mozda nekada u buducnost kao dobre komsije zivimo

Mauro

pre 11 godina

Čestitke svim Kosovarima bez obzira na nacionalnost! Pet godina je brzo prošlo, puno je toga napravljeno, a puno toga tek treba napraviti. Što se tiče multietničnosti, nadam se da ćemo im mi u Istri i dalje biti uzor, kako je rekao predsjednik Zajednice Albanaca Rovinja Viktor Ramaja na jučerašnjoj proslavi u Zajednice i Vijeća albanske manjine u Rovinju. U Istri živi 2300 Albanaca i 7200 Srba i vjerujem da su jučer i jedni i drugi imali razloga za slavlje.
Mauro, Umag.

kompleksi su cudo!

pre 11 godina

@Adam, Zedes, Konstantinos "veliki"...

Ma naravno da ce se objaviti tvoj komentar, mi ovde u Srbiji smo puni razumevanja za one koji komentarisanje koriste kao terapiju za svoja opterecenja a i smesno nam je kada vidimo kako ste vi Hrvati zluradi i provincijalni sa ovim vasim navijanjem za tu albansku naci-krimi paradrzavu na Kosovu. Ne znam sta bi me nateralo da svaki dan visim po hrvatskim sajtovima i navijam za Slovence u vezi piranskog zaliva ili Ljubljanske banke. Ali u tome je razlika...

ko visoko leti, nisko ce da padne

pre 11 godina

@Dyllis
Svajcarska nije bila u UN po SVOM IZBORU, Svajcarska je bila clanica svih organizacija gde se uclanjuju dzrave, sporstkih saveza i samo od nje je zavisilo da li ce ili nece u UN. A ta vasa "drzava kosova" ni da hoce ne moze da se uclani u UN ili u sportske saveze, ne mozete ni na Evroviziju da odete. potplacujete okolo u zamenu za koje priznanje, vec PET godina ni Amerikanci ne mogu da vas legalizuju. Ali samo nastavite da zivite u iluzijama i da se uporedjujete sa Svajcarskom - samo budjenje ce biti bolno

undolotic

pre 11 godina

Nisam siguran da ga Srbija prizna ali trenutno se Srbija i ne pita puno oko toga ...
Nisam siguran da ce potrajati ova zapadno-fasisticko-vatikanska politika jos dugo ...

Ali sam sigurna da cu ja moje djete a moje djete moje unuce, a moje unuce njegovo djete ... "VASPITATI" da samo "VRATIMO OTETO"

kad tad albanc, KAD-TAD

Dyllis

pre 11 godina

i Svajcarska nije bila članica UN do 2005 godine ali to ne znači da nije bila nezavisna drzava prije članstva u UN!!! prema tome Kosovo je nezavisna drzava i bez UN i bez priznanje od strane Srbije !!

nijebitno

pre 11 godina

Po strukturi "lajkovanja" komentara u zadnje vrijeme a i na ovom tekstu posebno sticem osjecaj da puno vise albanaca i kosovara cita b92 stoga IT sluzba b92 treba da "stavi prst na celo" i zapita se da li su hakovani :-)
Pozdrav iz Srpske!

Srbin iz Sarajeva

pre 11 godina

@sretan rodjendan
(bosanac, 17. februar 2013 13:08)

E moj Bosanac.... zbod takvih kao ti koji su podrzavali Kosovo "80th Bosna je usla u krvavi rat i postala bivsa BiH.
Podrzava li ste Hrvate koji su vas iskoristili za svoje ciljeve pa ste na kraju i snjima ratovali.
Da ste podrzli Jugoslaviji ostala bi i Mkedonija u istoj, pa bi za Sloveniju i Hrvatsku to bila secesija i sve bi se drugacije zavrsilo.
Bosna bi ostala cjelovita u sklopu Jugoslavie a ne kao danas, kontrolisete Sarajevo,Tuzlu i Zenicu.
Bivsi Sarajlija

P.S.
Ovo se nije moglo dogoditi jer vasa mrznja prema svemu sto srpsko je patoloska!

Aleksandar

pre 11 godina

@enver

Reci, jel' se bolje zivi ili i vi crkavate za 150 - 200 evra platu? Dobra vam ta nezavisnost, koja je samo stvorena da bi bez Srbije mogli nesmetano da diluju drogu i devojke zarad prostitucije. Biznis koji donosi para koliko i naftna kompanija.

Miloš

pre 11 godina

@enver

kako ste samo bezobrazni, još podsmešljivo pozivate na "proslavu" dok ubice koji su ljudima na živo vadili organe šetaju tim istim Kosovom ?! Doći ćemo, komšija, jednog dana, smao nisam siguran da ćeš nas dočekati dole...

Gojko (.)(.)a

pre 11 godina

Hvala bogu kosovo je suverena nezavisna nasa drzava dok mi imamo ameriku ne moze nam niko nista (putzi, 17. februar 2013 10:41)
A, sta kad ne budete imali Ameriku?

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Adam
Osim kompleksa u vezi Srba i Srbije sta tacno ti imas od toga sto na Kosovu postoji nekakva albanska paradrzava? Da li znas makar sebi da objasnis odakle kod tebe to odusevljenje i te srdacne cestitke jednom primitivnom albanskom mafijasko-sovinistickom projektu? Samo zato sto je na stetu Srbije? I to te tako raduje? Kakav sadrzajan zivot ti onda moras da imas. Da li si isto tako entuzijastican i u vezi 1.5 miliona Srba u BiH koji bi isto tako da zive u nezavisnoj Republici Srpskoj ili si mozda isto tako navijao i za Srbe u Hrvatskoj da imaju svoju nezavisnu drzavu ili mozda smatras i da Srbi na severu Kosova imaju prava da zive onako kako zele? Ili u slucaju Srba nema tih srdacnih cestitanja, jer Srbi to rade iz "velikosrBskocetnickog nacionalizma", kaj ne ? Licemeru...

panter

pre 11 godina

Čisto me interesuje Srbi da li ste vi svjesni u kakvoj ste sitaciji.Postaće te Ruski kmetovi i Rusija će od vas napraviti državu getoo,sve vam pokupovaše i upravljaće vašim životima dok se vi inatite sa cijelim svijetom.Biće te odvojeni od evrope i gledaće te iz te rupe na komšije kao kakvi divljaci sve dok se ni Rusija počne raspadati na republike i pokrajine a ima ih dosta i doći će i taj dan samo za vas će biti prekasno....Nadam se da će te objaviti komentar jer iznosim svoje mišljenje i neuptrenljavam uvrijedljive rječi..hvala

spin doctors

pre 11 godina

Dragi albanistanci, srecno. Trebace vam sreca. Zagledajte se malo ko su vam sve komsije i da li cete sledeci put moci na miru da popijete kafu u nekom restoranu komsijske vam zemlje posle svojih "dela" i to sve sa KS tablicama. Srbi vas ne vole. Makedonci i bugari vas ne vole. Grci vas ne vole. Mozda vas ovi novopeceni crnosmorci vole doduse. Saberite 2 i 2 pa se upitajte ko, kome, koliko i zasto ako smete i umete. Ja sam bio i video ko ste i sta mozete i nimalo nisam impresioniran. Puna su vam usta sebe, a valjanog razloga nigde. Srecno.

cega se pametan stidi, budala se ponosi

pre 11 godina

@albanezo
Ako je tako kako ti tvrdis, zasto Albanci sa Kosova kupuju srpske pasose ili plivaju ovde preko Tise da bi stigli do Madjarske? Zar oni ne znaju da je u "drzavi kosova" raj kao sto ti kazes? Ako ste toliko napredni i razvijeni i postovaoci prava, sto vam ne ukinu vize za EU? Imas na Dojce Vele clanak o manjinama na Kosovu i sta oni zaista misle o tim "nevidjenim pravima kakvih nigde nema", mislim da su njihove izjave mnogo relevantnije od stavova nekog albanskog nacionaliste sa mentalnim sklopom u rangu srpskih radikala. Inace, vec 13 godina nema srpske uprave na Kosovu i sta ste za to vreme uradili? Apsolutno nista. Samo trosite pare poreskih obveznika Amerike i EU a niste bili u stanju ni institucije da igradite. Ali samo ti nastavi da sanjas i da fantaziras. A ono o "najboljem narodu na svetu"... Bolje ni ne komentarisati. To samo pokazuje da ste jos uvek negde na prelazu iz 19. u 20. vek

Glas iz buducnosti

pre 11 godina

Postovani Albanci, obracam vam se ovim putem jer vidim da i vas ima mnogo na najvecem forumu i mojoj i vasoj zemlji i tako i treba da bude. Multikulturnost je na prvom mestu.
Jedno je bitno, ni jedna drzava koju je stvorila velika silu u tom trenutku nije dugo potrajala. Ne kazem ja ovo zato sto vas mrzim vec zato sto ste ginuli za jedno a imate sasvim drugu stvar. Ginuli ste da bi ziveli svoj san u otetom Kosovu, a dobili ste jos vecu bedu, siromastvo, glad, zavisnost o tri mafijaske porodice koje vam polako dolaze glave, drogu, prostituciju, jedno leglo kriminala. Ja kao srbin i evropljanin uopste nemam zelju da takvo Kosovo bude u sastavu moje zemlje. Da ja vas vidim da vi uzivate u vasoj nezavisnosti, da ste kulturniji, da ste moderniji, da sprovodite zakone koje ste sami doneli, rekao bih, pa cekajte braco srbi ovi su bili u pravu. Ali nista od toga ne vidim, sem 50-ak napravljenih pa ponovo spaljenih srpskih kuca, otimacine, ubistava dece, porusenih grobalja, spaljenih manastira i da ne nabrajam dalje...
Ne mozete tako, urazumite se. Mozete, ali taj trenutak vase nezavisnosti u istoriji ce biti zabelezen kroz dve sekunde nekog dokumentarnog filma. Mi ovde u Srbiji tesko zivimo, ali verujte, daleko bolje od vas i sve vise sam zdovoljan u kom pravcu se krecemo, najzad.
Nije nezavisnost kad ti neko kaze da si nezavistan, kad okacis svoju zastavu na kucu ili zapalis Crkvu. Mislim da nikad necete biti nezavisni vec samo u drzava pokusaju. Samo malo evropejnosti vam fali.

Смордор

pre 11 godina

(Gezim, 17. februar 2013 12:06)

Силно грешиш. Кад не буде Америке неће бити ни Турске. А са Албанијом ћемо лако, као и увек.

Прст на чело

pre 11 godina

Срам да буде сваког србина који "признаје реалност" и честита овој криминалној творевини, насталој под Нато окупациом, дан "државности"! Помислите да ли би и како би се Хрвати односили према Сао Крајини да је којим случајем призната од стране ЕУ и САД? Да ли би нам се они шлихтали и честитали . . . .

Robin Hood

pre 11 godina

@(Лимени 036, 17. februar 2013 09:38)
Које независности ??????

Bilo bi dobro kad bi mogo pratiti RTK (Kosovsku Televiziju)- odma bi ti bilo jasno koje nezavisnosti

Saljivdzija

pre 11 godina

Ovo sa nezavisnoscu, paradom, svecanom sednicom Skupstine Kosova... je cisto podrivanje USTAVNOG PORETKA SRBIJE, a nase vlasti zbog toga nisu nikoga procesuirale niti kaznile.
Nikolicu, Dacicu, Vucicu...sta cekate?
Znate li vi sta je USTAVNI POREDAK i kako se brani?

NEWBORN

pre 11 godina

Nije bitno sta drugi misle! Nije bito sta drugi kazu kazu! Nije bitno sta drugi pisu! Bitno je sta se desava u realno vidjenje,znaci gledati i videti pravim okom. Srbija pokusava da svom narodu jos uvek obracujuci paznju ka Kosova, da imzatvori oci svome narodu na razvijenost i ekonomsko stanje Srbije koja je na ivici ekzistencije. Ja mislim da je veci patriotizam da se Serbija razvija u ekonomskom planu nego da se bave sa necim sto su izgubili (kapitulacijom)svojim potpisanjem. Razvijati zemlju na ekonomskom planu je patiotizam, dok baviti se sa Kosovom je uzaludan trud koa sto je bilo do sada, i to je kostala srbiji vise nego mnogo. U buduce bavite se sa ekonomijom da se ne bavite sa Vojvodinom.

Dyllis

pre 11 godina

Sve dok Srbija ne prizna Kosovo neče moči nikada da udje u EU i Nato,a to je jedini put za Srbiju ,sto prije to je bolje za svi nas na Balkanu !!

Srbin-Podgorica

pre 11 godina

Milo Djukanovic cestita albancima nezavisnost, to je sramota za ovu drzavu i sve nas sto zivimo u njoj. Ali braco Srbi narod Crne Gore izdao vas nije, Kosovo je srce srbije!

albanski narcis-nacionalisti, neprocenjivo

pre 11 godina

@Pristevac

HAHAHAHAHHAHA... Skini ti pristevac ruzicaste naocare... Imas sajt CIA gde se tacno vide brojke i statistike o tome "kako daleko bolje zivite nego u Srbiji". Najsiromasniji ste u Evropi, sa najvecom nezaposlenoscu, najvecim brojem siromasnih, nista ne izvozite, zivite od milostinje iz SAD i gastarbajtera, najveci broj nekvalifikovanih radnika, najmanji broj visokoobrazovanih... Sve ti je to na sajtu AMERICKE CIA-e a ne srpska propaganda.
Ali dobro verujete vi i da ste potomci Ilira ili da ste nezavisni a ni na evroviziju ne mozete sami da odete.

Sedat

pre 11 godina

Pozdrav od Nezavisne drzave Republike Kosova , rado bi cekao cestitke od vas jer morate biti realni ovo je drazava valjda nece srbija ratovati sa celim svetom ajde bujrum gledajte u TV nove snage novu aparaturu vojske koja za kratko vreme nece se zvati znaga bezbednosti nego VOJSKA REPUBLIKE KOSOVA, tako da mora i Srbija i srpski narod da do prihvati da je prica za Kosovu kao deo srbije BILO PA PROSLO

Nenad-EU

pre 11 godina

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Prvo ti lepo nauci sta znaci okupacija pa se pravi pametan. Okupacija je ono sto vi uradili u RSK 1995.

zoki

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Mi da okupiramo Kosovo, a vi ste oslobodili Knin???
E moj Domagoj, pogresno razmisljas. Imas i u HR Istru gde se moze povuci paralela sa Kosovom zar ne? Treba li sad da budem zao i da trujem pricom o tome?

Srbin

pre 11 godina

Ja vam cestitam na tome sto ste prekinuli nesto sto je bilo anticivilizacijsko. To sto je tadasnja vlast, tih devedesetih godina, sprovodila na Kosovu bilo je protivno aktuelnim civilizacijskim principima na tlu Evrope, na zalost i odgovor zapadnih sila je bio u istom stilu. Sada vam zelim da nadjete najbolji nacin da krenete napred, sta god to znacilo, do toga cete morati da dodjete zajedno sa nama srbima, i u tome vam zelim da budete mudri i civilizovani, jer od toga zavisi buducnost vase i nase dece. Ako mi nismo bili dovoljno mudri, neka bar njima ostavimo nesto sto ih nece vuci unazad.

alibaba

pre 11 godina

@sretan rodjendan
(bosanac, 17. februar 2013 13:08)

E, Bosanac, bas si neki.... Nije te bilo da cestitas svom drugu Bosancu rodjendan 9. januara, kad nam je RS napunila 21 godinu? :)))

Selman Teraku

pre 11 godina

cestitam 5 godisnje nezavisnost kosova nas komsiju treba da se razume da mi moram da zivim kao komsiu i da gledamo napred da ne budem kao neke trece klase derzave mi zivimo u europu i moram da cestitam jednim drugom mismo komsiu i moram da stajemo komsiu nemora ni rusia ni amerika da dode ovde mi treba da sami resimo nas probleme kao dve suverene derzave i da zaboravimo sta je bio da kazemo bilo pa proso i da gledamo unapred da racunamo za nase djete za nas buducnost postovanje iz danske od Selman teraku

Pravopis

pre 11 godina

Šta će biti kad ekonomska kriza natera Amere da ukinu financijsku podršku Kosovu? Gladovaće. Možda će neki hteti da se pripoje Albaniji, ali da li će "vlast" u Prištini hteti tek tako da preda rukovodjenje Kosovom nekome levom iz Tirane. Vlast za koju su se borili (čitaj terorisali). Da li će pristati da sa čela države predju na začelje? Kosovo Albaniji ekonomski ne predstavlja ništa jer privrede i nema, može biti samo čir koji crpi snagu i već slabe države.

Nenad-EU

pre 11 godina

@Nenad-EU
evo vidiš da ti ne znaš što znači ta riječ... vi ste tad bili okupatori od 1991-1995, pokrali ste ilegalno oružje hrvatske teritorijalne obrane, zatrovali lokalne Srbe mržnjom, kao i na Kosovu, protjerali cjelokupno nesrpsko stanovništvo, bombardirali i palili sela i gradove, a nakon toga vam se sve obilo u glavu... razmisli malo o čemu pišeš... hvala vam naobjavi komentara.
(mordor, 17. februar 2013 13:36)


Srbi su na tim prostorima ziveli vekovima i postovali svaku drzavu koja je upravljala tom teritorijom do NDH. Posle genocida koji je sproveden nad njima u 2. sv. ratu, nisu imali poverenje u novu NDH koja je stvarana 1991. i zato su se na neki nacin samoizlovali da bi sacuvali glave a to nije okupacija i Srbija sa tim nema mnogo veze tj. ima isto kao i HR sa Hrvatima u BIH.

Okupacija je uspesno ostvarena teritorijalna pretenzija jedne na drugu drzavu...a to u Evropi u 21. veku jos uvek polazi za rukom samo Albanistanu. Navukli su bes svih svojih komsija i nece im biti lepo kad Amerika i njeni poltroni dignu ruke od njih.

Srbin iz hamburga

pre 11 godina

nijedna drzava na svetu nebi to trpela kao sto mi trpimo!

kako da cestitam drzavi nekoj u kojoj vladaju ubice, ljudi koji su poklali decu i jos uvek srpski narod na kosovu nema pravo nikakvo!

treba da se sazna istina. kao sto se palestinci ne daju tako trebamo i mi samo na dobar nacin.

Savez ludila

pre 11 godina

Ma nemoj, Egipat priznao Kosovo? A kakav to Egipat? Bradati na vlasti, javno opravdanje ubistva neistomisljenika i neistovernika na televiziji, dnevno nasilje, neohuliganizam svugde, egzodus hriscana iz Egipta u pripremi. Zar vi dragi Albanci niste pre nekoliko meseci u Pristini demonstrirali protiv neokonzervativnog Islama, a sad se hvalite priznanju takve drzave?

CheZoran

pre 11 godina

Varšava ne slavi. Suprotno.
Evo linka:
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,serbia-warszawa-wspolna-sprawa-demonstracja-i-utrudnienia,76707.html
Izgleda je tamo protestovalo više osoba nego u celoj Srbiji. I malo dete kada smu se oduzme njegova svojina makar ljutio plače, ako već ne može i ne sme da se suprostavi.

bojan

pre 11 godina

Aj srecno pa da bog da vi zadnja bila i onima koji vas podrzavaju.I ovo je demokracija sto rece dole jedan hrvat iako se nekome ne svidja nadam se da nece biti duplih standarda u objavljivanju.

ne man

pre 11 godina

Ja sam prosečan Srbin, kome nije drago što je na tlu Srbije stvorena, nazovimo, kriminogena država. I vreme će pokazati to. Ali mi je takodje neshvatljivo, da se decenijama uzurpiraju prava Albanaca na Kssmetu, u svakom smislu. Verujte, da smo ulagali podjednako u ekonomiju Kosmeta, kao u nacionalističke planove, da smo iole bili pametni i uklapali se u planove velikih sila, dole bi bila drugačija situacija. Čim ima para, ljudi ne pitaju za nacionalnost. Primera po svetu je puno. I dan danas, ako smatramo da je Kosovo naše, gde su programi na albanskom na tv, zašto nije proglašen dan žalosti kada se prevrnuo autobus sa decom na Kosmetu, zašto,hiljadu zašto. Našim političarima Kosmet služi za glasove, držanje tenzije,... Običan narod,kao i uvek ostaje beda na marginama života. Ali, ipak ovo je nama naša borba dala.

Zemunac

pre 11 godina

Auu sta je stranaca na ovom sajtu, covek bi rekao da je ovo albanski sajt. Prema medjunarodnom pravu nemoguce je jednostrano menjanje granica, znaci nemoguce. Sto znaci da je Kosovo i Metohija samo pokrajna u sastavu Republike Srbije.

Mirko Dveri

pre 11 godina

pluseve na komentare ala "cestitamo" dele albanci... jer ako bi bio srbin on bi bio glup da cestita za nesto sto njemu nista dobro nije donelo (a sigurno ima i takvih, jer ima dosta glupana izmedju nama)

Keanu Reeves

pre 11 godina

Za deset godina ce mnogo srba traziti azil na Kosovu, jer ce na Kosovu biti bolje mogucnosti za rad. Kosovo samo posle 5 godina nezavisnosti ima demokraticniji sistem negoli Srbija, na Kosovu manjine imaju veca prava negoli bilo koja zemlja sveta, i ja se ponosim time. Ja se ponosim Albancima koji su za vrlo kratko vreme smogli snage da oproste Srbiji za zlocine koji su cinili na Kosovu. Ponosan sam na moj narod zato sto je jedan od najboljih naroda sveta.
(albanezo, 17. februar 2013 13:03)

Matrix 4

Joca Pravnik

pre 11 godina

Arapi na kosovu slave jer je na Kosovu uspostavljen "aparthejd" uz pomoc NATO Alijanse i trajace sve dok ga Alijansa bude podrzavala.

re:

pre 11 godina

@NEWBORN
A sto se vi Albanci ne bavite ekonomijom nego nacionalistickim i sovinistickim izivljavanjem i 19. vekovnim nacionalistickim projektima, instaliranjem monoetnickih paradrzavica, podelama drzava, pomeranjem granica? Nista ne proizvodite, sve uvozite, imate najvecu nezaposlenost u Evropi, najsiromasniji, sa najvecom stopom kriminala i korupcije, zavisite od milostine iz SAD i EU ili od gastarbajtera ali zato trosite milione na lobiranje, na potplacivanje ili na mahanje zastavama? Koliko ste vi para potrosili na razne lobisticke firme, na naoruzavanje, na placanje americkih senatora i kongresmena, na razne lunacekove i kacine i zar niste te pare mogli da potrosite na skolovanje dece ili na ekonomiju? Umesto Vojvodine, brini ti o "drzavi kosova" koja je na mnogo klimavim nogama o cemu govori i to da ni posle 5 godina niste ni blizu clanstva u UN a to je dokaz necije nezavisnosti a ne samohvalisanje.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

Bilo bi zanimljivo uvesti opciju na ovom forumu koja pored potpisanog komentatora, na osnovu IP adrese, ostavi i malu zastavicu zemlje pored, cisto da se vidi odakle komentari dolaze. Zacudili bi se koliko "Dragana, Milana, vlada i Mikija salju komentare iz Makedonije, KiM i Albanije. Stvar je vrlo prosta. Samo na vijestima vezanim za KiM, i Albansko-Srpske odnose uopste, prosrpski komentari dobiju vise minusa nego pluseva. S druge strane, imamo slucaj da je "liberalna" struja u Srbiji uglavnom ujeinjena oko najvaznijih stvari, a to je: Kosovo je nezavisno, Mladic i Karadzic su zlocinci, Srebrenica je genocid, i EU nema alternativu, itd". Elem, Ako su vec ti ljudi toliko aktivni na vijestima vezanim za KiM, zasto se ne angazuju i na ostalim nabrojanim temama? Stvar je vrlo jasna, Albanci vode svoj rat na internetu, i ne libe se da dodju ovde i stihijski "izlupaju" minuse i pluseve na komentare, u zavisnosti od toga da li im idu u prilog, ili ne. NAravno, to slucajnom prolazniku na ovom sajtu stvara privid da je "vecina" Srbije za nezavisno Kosovo, i da eto samo nas nekoliko procenata "patriJota" jos zivimo u 90-im....
Malo Morgen!

Владимир

pre 11 godina

Уосталом, срамота је да уопште има таквих (у мањини су али их има) који би се одрекли КиМ зарад датума или виза... Што рече неко, свима је битно то КиМ осим Срба којих се тиче.
Зар се исто није десило са Србима у Корушкој за време краља Александра, Србима у Старој Србији и Македонији после Балканских и Првог светског, Србима из Далмације... зар нам се то одувек не дешава да се мањина одриче већине?

...Не схватајући да ће их то КиМ прогонити до краја живота.

zoran

pre 11 godina

Hvala bogu kosovo je suverena nezavisna nasa drzava dok mi imamo ameriku ne moze nam niko nista (putzi, 17. februar 2013 10:41)

Imao je i Sadam Husein, Bil Laden, Gadafi, masa generala u J.Americi...gde su sada..???
Zapamti, choveche, jednu stvar - aksiom - Amerika NEMA PRIJATELJA. Neka sutra naprave dobar ekonomski dil sa Rusima, a da im ovi zatraze da vas puste niz vodu, vi odoste kao 13. prase. Tada ce za vas da nastane pakao...vec vas vidim kako trchite preko planina u Albaniju.
Toliki su to vec iskusili, ali vi se nichemu niste nauchili.

pedjolino

pre 11 godina

Dokle više,to je gotova stvar.Samo nenormalan može očekivati da albanci pristanu da žive u srbiji posle svega.Možda bi i pristali da nam je standard bolji,zato manimo se ljudi nekakvih bajki i okrenimo se malo ekonomij i boljem životu,položaju radnika,trudnica,napravimo bolji ambijent za porast nataliteta,suzbijmo korupciju...

avalanews

pre 11 godina

Реалност је ту да се мења (ако нам не одговара), а не да се помиримо са њом. Метохија и Косово су тренутно окупиране територије и кад-тад ће поново бити у правном систему Државе Србије.

nesa

pre 11 godina

Jel ima neki sajt u Albaniji, ili KIM da se na njemu moze slobodno pisati od strane recimo srba. To bi bilo nesto, a nemojte pricati o pravima, o ugrozenosti, o nekoj represiji drzave Srbije prema vam Albancima. Dobro znate da to sto pisete je daleko od onog sto vam se cini. Sta radite dole na KIM prema preostalim srbima, sta je drzava Albanija i kakva prava nametnula srbima u Albaniji. Da je kojim slucajem Jugoslovenska ideja izostala, ili da su srbi komunisti bili mudriji, ili da je Joza umro 1945g a srbija primenila standarde koje je Albanija primenila prema srbima u Albaniji. Kako bi to danas izgledalo. Toliko o ljudskim pravima od strane ugnjetavanih Albanaca. Vrema kada je Srbija trebala da predupredi danasnju situaciju je bilo 1945g. Sada je to demagogija. Za neku buducnost srba i opstanak na KiM jedini lek je natalitet i bolja ekonomska situacija, saradnja sa velkim silama i uticaj da se vrati uzurpirana srpska imovina.

Nenad-EU

pre 11 godina

Mire pa ni Srbija nije kao bivsa YU, ako ne bude Amerike bice Turske i Albanije i Kosova.

Cestitke iz Pristine
(Gezim, 17. februar 2013 12:06)

-------------

Sad su vam dobri i Turci? Kakvi ste vi licemeri...do juce rusili dzamije i kleli se u partiju, sad slavite amerikance koji su u otvorenom ratu protiv islama a ako tamo nesto krene po zlu onda planirate da se uvlacite islamskim zemljama.

albanezo

pre 11 godina

Za deset godina ce mnogo srba traziti azil na Kosovu, jer ce na Kosovu biti bolje mogucnosti za rad. Kosovo samo posle 5 godina nezavisnosti ima demokraticniji sistem negoli Srbija, na Kosovu manjine imaju veca prava negoli bilo koja zemlja sveta, i ja se ponosim time. Ja se ponosim Albancima koji su za vrlo kratko vreme smogli snage da oproste Srbiji za zlocine koji su cinili na Kosovu. Ponosan sam na moj narod zato sto je jedan od najboljih naroda sveta.

Sljivo_Nis

pre 11 godina

Cestitam svim Kosovarima, a posebno "privrednicima" sa severa.
Jedva cekam taj dan kad ce mo ih skinuti sa nase grbace!
Kad se defitivno resimo i ovog problema (Kosovo), onda ce i Srbija postati definitivno nezavisna drzava.

Pristevac

pre 11 godina

Reci, jel' se bolje zivi ili i vi crkavate za 150 - 200 evra platu? Dobra vam ta nezavisnost, koja je samo stvorena da bi bez Srbije mogli nesmetano da diluju drogu i devojke zarad prostitucije. Biznis koji donosi para koliko i naftna kompanija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 17. februar 2013 11:02)

Bez vredjanja komso Aleksandar ali ako hoces da uporedjujes standard zivota Kosova i Srbije tu si se malo mnogo zajebo u tvoju racunicu.
Standard zivota na Kosovu ti je daleko daleko veci negu u Srbiju.
Znam da nisi nikada bio na Kosovu i komentarises iz mrznje i drzavnih propaganda Srbije. Ja barem mogu da procenim situaciju jer zivim u Svajcarsku i Pristini 50%/50% ali i dosta cesto obidjem Beograd, Paracin, Nis, i dr. i znam o cemu pricam. Jos jednom, Standard zivota Kosovskih gradjana je toliko daleko bolja od onih u Srbiji da se nikako ne mogu ni ublizo usporedjivati.

antialkoholicar

pre 11 godina

Nije mi jasno da toliko zla ima medju Srpskim narodom, ja sam Srbin, zasluzili su ljudi nezavisnost, bili su pod ropstvom kao sto smo i mi sada koji ne zivimo u Beogradu, skupili snage i hrabrosti trpeli dugo teror i pljacku i zlocine nasih patriota.
Cestitam im dan nezavisnosti a nama neka je bog u pomoci, jos malo pa necemo leba imati ali cemo zato mrzeti sve oko nas.
Dno

Slucajni prolaznik

pre 11 godina

@ Selman Teraku Komsija, mozda bi ti i cestitali da drzavnost niste stekli tako kako ste stekli. Jesi ti proctao tekst?
Ako vam nije odgovarao zivot u Srbiji sto se bre komsija niste uputili ka Albaniji, svojoj matici? Tada bih vam bez problema cestitala sve praznike kao sto i cinim mojim prijateljima i kolegama kojih u Albaniji imam dosta.

Milan

pre 11 godina

A na Kosovu sve cveta. I revizori EU pišu da dobijaju najveću pomoć po glavi stanovnika i da je 700 miliona evra zadnjih par godina bačeno uzalud. Može veselje svaki dan, mogu da slave "nezavisnost" 365 dana u godini, ali beda ostaje beda.
P.S. I pitajte Egipćane koliko zarađuju.

nnidza

pre 11 godina

@ovaj dan bi ostatak Srbije trebao da označi zastavama spuštenim na pola koplja. Isto i na severu Kosova. To je dan tragedije i stradanja, etničkog čišćenja koje su sproveli teroristi i kasnije proglasili nezavisnost...

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(etnerrp, 17. februar 2013 14:25)

pazi, moguce da je tacno da ne vole slovence i italijane, ali je istorijska cinjenica da je ta teritorija Istre njima oteta i to u skorijoj istoriji i zbog toga je paralela sa Kosovom pogresna jer je ono mnogo duze deo Srbije bilo, a takodje je cinjenica da istrani ne mirisu bas ni ostatak hrvatske. U doba najzesceh HDZ-a nimalo nisu bili odusevljeni vlascu a tako je i sada.

denis napast

pre 11 godina

U ovom tekstu naveden je podatak koliko drzava je priznalo tkz. "nezavisnost Kosova" ali ne i koliko drzava ih nije priznalo, 97 drzava clanica UN nije priznalo i jos 9 drzava koje nisu clanice UN...to je za sada vecina drzava na planeti zemlji koje ne zele da vide nezavisno Kosovo.

zox populi

pre 11 godina

cije je Kosovo bilo 1910. godine ta teritorija davno nije srpska pa sta onda?
Hocemo li napraviti jednu fabriku ili plakati za Kosovom narednih 200 godina?

Dyllis

pre 11 godina

Egipat največa arapska zemlja danas na 5 godisnjicu nezavisnosti Republike Kosovo priznaje Kosovo !! Kosovo ide napred komsije is Srbije !!!

agushi

pre 11 godina

Iz Kancelarije zaključuju da na "takozvanom nezavisnom Kosovu nije uspostavljena država, već aparthejd, u kome su za 1.004 srpske žrtve osuđena dva počinioca".

hmhmhmmm...

a koliko je srba osudjeno za ubistvo vise od 16 hiljada ("sugradjana") albanaca!?

Djole

pre 11 godina

@Mile Lepo si reko Mile 5% izvoz a 95% uvoz,ali struktura je bitna tih 5% je skupa BELA roba,koja truje mlade u Eu(nazalost a i kod nas)

ww.

pre 11 godina

@Mauro
Zapanjuje koliko ste vi Hrvati nesvesni svog licemerja. Sto vi u Hrvatskoj niste zajedno sa Srbima slavili stvaranje RSK? Inace, nikome ovde ne smeta drugacije misljenje nego ovo zluradjenje, kao kada bi ja visio po hrvatskim sajtovima i zluradio zbog slovenacke blokade ili zbog piranskog zaliva ili zbog italijana koji bi da povrate Istru.

faton

pre 11 godina

Nama je svejedno da li cete nas priznati ili ne, jer to nije nista novo jer niste nas ni prihvatili zadnjih 100 godina i vise.
A svi ovi koji komentarisu o nekakvoj takozvanoj Drzavi koja standarizuje samo Albance neka samo gledaju svoju sopstvenu Drzavo jel u njoj ne svetaju samo svece

Kost

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

To sto Kosovo nazivas svakakvim imenima nece menjati cinjenicu da je Kosovo svakim danom sve jace. Ja ti preporucujem da gledas danasnju paradu vojske i policije Kosova centrom Pristine.

A sto se tice priznanja Kosova, do danas nije povuceno NIJEDNO priznanje Kosova. Izvoli i nadji samo jednu drzavu koja je povukla priznanje i ja cu da ti skidam kapu. A ti, sto se mene tice, nastavi da se bavis onim "sto si cuo" mi ostali cemo se baviti potvrdjenim cinjenicama.

A sto se pritisaka tice, ja mogu danas da ti nabrajam 10 drzava koje su bile blizu priznanja i posle su odustali od direktnog pritiska Rusije. Pritisak je dvosmerna ulica, znaci, isto kao sto su neke Evropske drzave pritisle druge da priznaju Kosovo isto tako su neke zemlje iz Azijskog kontinenta vrsile pritisak na druge da je ne priznaju. Razlika je jedino u tome sto mi smo podrzavani od zapadnih, demokratskih i razvijenih drzava sveta dok ste vi Srbi podrzavani od drzava poput Rusije, Irana, Venezuele i Kube. Ko pobedjuje u ovo igri je, mislim, sasvim jasno.

Na kraju krajeva, pa licno je G.Nikolic kao Predsednik Srbije pre samo nekoliko dana izjavio da ce paralelne strukture (prvi covek Srbije po prvi put javno priznao da su to paralelne) na severu raspasti da bi se napravile nove koje ce biti prihvaljive za Kosovo i njenu vlast. Ovim je Kosovska prica za vas i zvanicno zavrsena.

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Upravo gledam paradu na RTK ovo je predivno, FSK/BSK naoruzan do zuba kao neki americki komandosi, KPS opremljen maksimalno, specijalne snage Kosova --ROSU ima isto naoruzanje kao NATO, sve pohvale zaista, mi smo nazalost danas kako Vojska Srbije tako i srpski MUP na nivou Kambodze sto se tice naoruzanja!

Kosovu sve najbolje, ova parada po naoruzanju skoro pa slicna kao nekadasnja JNA

srecanpraznik

pre 11 godina

@Izvolite komsije Srbi, dodjite i vi na slavu! Mozete barem cestitati....
(enver, 17. februar 2013 09:43)

Srecnu godisnjicu nezavisnosti Albancima na Kosovu zele zitelji Zapadne Srbije uz umilne zvuke pesme "Zali Zare"

mistral

pre 11 godina

kakva država i još velikih mogućnosti neznam samo na šta misle na drogu, na oružje na trgovinu ljudskim organima na rušenje spomenika

mordor

pre 11 godina

Prvo ti lepo nauci sta znaci okupacija pa se pravi pametan. Okupacija je ono sto vi uradili u RSK 1995.
(Nenad-EU, 17. februar 2013 12:40)

@Nenad-EU
evo vidiš da ti ne znaš što znači ta riječ... vi ste tad bili okupatori od 1991-1995, pokrali ste ilegalno oružje hrvatske teritorijalne obrane, zatrovali lokalne Srbe mržnjom, kao i na Kosovu, protjerali cjelokupno nesrpsko stanovništvo, bombardirali i palili sela i gradove, a nakon toga vam se sve obilo u glavu... razmisli malo o čemu pišeš... hvala vam naobjavi komentara.

luki

pre 11 godina

svim srbima koji su mrzovoljni i nisu u stanju da prihvataju realnost trebalo bi da bude stid i sram.
a pogotovo ovom milosu i njemu slicnima koji su sagovornici rata.
takvi kao on i njemu slicni su okoreli nacionalisti i pitam sad ja vas komsije kako zamisljate da zadrzite kosovo u sastavu srbije.
e zato nas vise nema sa vama u isti krov.
bilo vama drago ili nedrago,, to je cinjenica,,
umesto da nam cestitate posle svega sto ste nam cinili u zadnjem veku, zar mislite da je i dalje kosovo unutrasnja stvar srbije, grdno ste se varali.
pozdrav od komsije
luki

bosko bg

pre 11 godina

zašto balkan mora da e deli na državice...sada smo najgori region na svetu a nekada zemlja za postovanje...pitajte starije albance da li im je bolje sada ili kada su bili u srbiji...svi ce reci - vratite nas u srbiju...a o mladim albancima necemo ni pricati...dovoljno je reci da ih tamosnja vlast uci da su Nemanjići bili albanci...i da su na Kosovu i Metohiji sve albanski manastiri....prave vestacku drzavu,istoriju.pa i narod

glupi bosanac

pre 11 godina

U XIII stoljecu Kosovo je bilo srpsko, pa se neki pozivaju na istorijsko pravo da Kosovo i danas treba biti srpsko.

U XIII stoljecu Vojvodina i Beograd su bili madjarski, ali onda ovi prethodno-spomenuti neki osporavaju prethodno-spomenuto istorijsko pravo.

Nikad nisam skonto sta mu ga dodju ta "istorijska prava"

miro

pre 11 godina

U tekstu se na nekoliko mjesta naglašava da samoproglašeno nezavisno Kosovo. Ne poznajem u povijesti da je neko okupirano ili aneksirano područje sporazumno s okupatorom ili s onim koji ga je aneksirao, postalo nezavisno. Povijest obično piše o oslobodilačkim vojnim akcijama i jednostranom proglašenju nezavisnosti. To što srbija ne će nikada priznati Kosovo je nebitna stvar za Kosovare.Bitno je to da je Kosovo međunarodno priznato, a to bi Srbija trebala iskoristiti i priznati nezavisno Kosovo kako bi se bezbolno i nesmetano mogla priključiti Europskoj obitelji i zapadnoj civilizaciji. Stravično je bilo pročitati kada, je Bogičević prije raspada Jugoslavije, molio Ruse da pomognu sačuvati jugoslaviju pod ingerencijom Beograda, a oni su ga odbili pozivajući se na svoje muke koje i oni prolaze. To je pokazalo i onome najvećem slijepcu tko je u stvari držao 45 godina jugoslaviju na okupu uz primjenu svekolike sile. sve se je to događalo nekoliko tjedana prije konačnog raspada te umjetne i nametnute tvorevine.Političarka Latinka Perović je to lijepo pojasnila u svom intervju za B92, kako su srbi doživljavali Jugoslaviju kao veliku Srbiju s pridošlim drugim nacijama. Svaka čast toj starijoj dami.

Владимир

pre 11 godina

@ (Bacvanin, 17. februar 2013 09:58)

У чему је разлика између оних што продају КиМ за патике и оних што га продају за визе?
(молим одговор)

srb

pre 11 godina

bas smo trebali i mi danas da obelezimo dan drzavnosti republike Srbije kao dan kad smo postali nezavisna drzava... makar da zbunimo Kosovo :)

Debeli

pre 11 godina

Dobro, šta se srdite toliko, pa to se desilo i pre 5 godina...Ovde neko pominje vize i EU kao mogućnost da se odreknemo Kosova...Ja sam se tog Kosova odrekao još 1999 kada smo ga izgubili u besmislenom ratu koji je počeo 1998, gde sam i sam bio učesnik kao redovan vojnik. Ne mogu dovoljno ispričiti šta sam preživeo, ali neke neprijatne situacije koje sam doživeo od strane tih istih Srba koji su sada najglasniji.

U jednom kafiću sam sedeo u vojnoj uniformi, kada nisu hteli da me uslužim dok ne platim, pošto sam naručio Hajneken, pa valjda kontali odakle vojniku kinta za Hajneken...Naravno da nisam ni popio pivo,a dok sam sedeo i čekao konobara da me usluži, odvojili su neke devojke koje su bile za spojenim stolovima, kao da sam marsovac, a ne vojnik koji je poneo kulturu sa sobom i nije dobacivao devojkama za susednim stolom. Nemojte sada da mislite da sam zalutao u Albanski kafić, jer se zna gde su Srpski, a gde Albanski kafići...

Kada se setim da su Srbi prodavali vojnicima rakiju za 10 maraka, ma sramota, ljudi koji su bili poreklom sa Kosova su se "izvlačili" na raznorazne poštede da bi izbegli "teren", a ja treba da branim njihov prag...PITAJE, ali tokom konflikta 1998 kada je on ustvari počeo NIJE BILO NI JEDNOG DOBROVLJVCA, da su se čak i starešine pitale kakvi ljudi žive na Kosovu...Iskreno, boli me uvo za Kosovo, i za Tadića i Vučića, Tomu i ostale lešinare, a naročito za ratne profitere...HOĆU BOLJI ŽIVOT U SRBIJI, BOLI ME UVO ZA KOSOVO

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Neka se ljuti ko hoće, ali ja zaista čestitam komšijama iskreno, i želim da što pre svi uđemo u EU i tako opet svi budemo zajedno, kao jedna velika porodica, što smo oduvek i bili. Verujem da će nam EU pomoći da shvatimo da mi jedni bez drugih ne možemo, i da granice među nama smeju biti samo formalne. Nadam se da će EU uspeti da pomiri i ponovo ujedini Srbe, Albance, Hrvate, Bošnjake, Slovence, Makedonce, Crnogorce i sve one nacije koje su živele i dalje žive na ovim NAŠIM prostorima!

Srb

pre 11 godina

I da ih Amerikanci puste niz vodu, ne sumnjam da će nas Albanci ponovo nadmudriti!!! I samo plitkouman bi isao da ratuje za Kosovo, pa posle opet da zivis kao ker!

albin

pre 11 godina

Nisam siguran da ga Srbija prizna ali trenutno se Srbija i ne pita puno oko toga ...
Nisam siguran da ce potrajati ova zapadno-fasisticko-vatikanska politika jos dugo ...

Ali sam sigurna da cu ja moje djete a moje djete moje unuce, a moje unuce njegovo djete ... "VASPITATI" da samo "VRATIMO OTETO"

Dok ti vaspitas tako svoje dete, ja vaspitam svoju da voli druge, i tu se moja draga povuce crta, na Kosovu vlada energija dok kod vas nazalost vlada sila i nasilje.
Ali znam da ima Srba koji isto vaspituju decu kao i ja, a to je nasa buducnost.

blister

pre 11 godina

Cestitam kosovu njihov dan jer su to zasluzili. Borili su za to sto imaju danas i kako je budu izgradili takvu ce drzavu imati. Komsijama zelim isto tako puno srece i prosperiteta. Imate vi ponuditi svijetu puno vise od onoga po cemu vas se prepoznaje u zadnjih dvadesetak godina. EU vam je jedini izlaz iz siromastva i bezperspektive. Kad vam politicari ne bi servirali pricu o kosovu, morali bi nuditi nesto drugo a oni to nisu u stanju. 20 godina dobro zive na vasoj bijedi i ne znanju. Pokusajte izaci iz tog ludila za dobro svih nas iz regije.

Mauro

pre 11 godina

Ljutitim komentatorima koje smeta svako mišljenje koje nije identično njihovovme, a pogotovo ako je - u ovom slučaju - pozitivno u vezi neovisnosti Kosova, samo podsjetnik: suprotstavljena objavljena mišljenja dokaz su demokratičnosti medija koji ih objavljuje, a činjenica da velik broj njih dolazi iz susjednih država, govori nešto o kvaliteti medija. Da ne vrijedi, ne bismo ga čitali. Prema tome, veliki plus za B92 i veliki minus svima koji misle da je sama činjenica što je B92 iz Srbije dovoljna da se podrazumijeva da je protiv Albanaca. Uvjeren sam da bi današnji kosovski praznik zaista trebali slaviti i Albanci i Srbi, a budućnost će - uvjeren sam u to - pokazati da sam bio u pravu.
Mauro, Umag.

etnerrp

pre 11 godina

(Django (onaj pravi), 17. februar 2013 11:54)

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Mi da okupiramo Kosovo, a vi ste oslobodili Knin???
E moj Domagoj, pogresno razmisljas. Imas i u HR Istru gde se moze povuci paralela sa Kosovom zar ne? Treba li sad da budem zao i da trujem pricom o tome?
(zoki, 17. februar 2013 12:45)
---
Na tvoju žalost u Istri je gotovo 90% Hrvata, pa ti povlačenje paralele nije previše srećno.Isto tako znam da ne vole komšije Slovence i Talijane, što znači da se tvoje fantazije u bilo kojoj varijanti ne mogu ostvariti.

A?

pre 11 godina

@Sedat... Ne radujem se "odlasku" Kosova, vec se radujem odlasku 2 miliona Albanaca iz Srbije, jer bi, da nije ovoga, moj narod bio u manjini u sopstvenoj drzavi, za nekih 50 godina. Zato, od srca vam cestitam, i zelim svima nama bolju buducnost, i razvijanje medjunacionalnih odnosa! Nisam ironican, imam dobre prijatelje medju Albancima. Vecina njih mi je bolji prijatelj od mojih Srba. Toliko.

simeon

pre 11 godina

valjda ce se ove godine staviti tacka na kosovo, tj. da ce politicari prestati da loze narod u srbiji. Kosovo je drzava, ljudi...alo...ima li koga kod kuce!!!

Mirko

pre 11 godina

@ blebetalo.
Kosovo pregovara sa Srbijom, da bi polako resavalo stvari tipa granicnih prelaza, imovine, i da bi naslo nacin da se srpski novac i dalje sliva kod njih. vrlo logicno, i razumnom.
A zasto Srbija pregovara sa kosovom? Zbog pritiska, odnosno da bi se kosovu jos neko vreme slivale pare iz Srbije.

Svakome ko misli da Kosovo nije zavrsena prica, ja predlazem da rezervise hotel u Pristini, Peci, Gnjilanu i Djakovici na par dana, malo da odmori u srcu srbije.

Nikoga ne interesuje Srpski stav. Osim eventualno, komisije un, koja nece da pobode zastavicu kosova u basti ispred svoje zgrade dok se stvari sa srbijom ne rasciste.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Srbiji ne samo što uopšte ne treba Kosovo i Metohija, no im ne treba ni periferija Beograda, koja izgleda gore i u takvom je jadnom stanju, no što je površina Meseca i Marsa;
Kosovo će zanevek biti albansko, to ne vide samo ljubitelji BASNI I BAJKI iz Srbije;inače Srbija mrzi istinu o sebi iz dna duše, i već 600 godina je tako, sve može da prizna sem da prihvati notorne činjenice.
Očajničke izjave po milijadru puta izrečene:da nikada nećemo priznati KOSOVO, to ne zanima nikog živog na svetu, pa ni nas samosvesne, al vlast i pojedinci tako leće isfrustriranost ličnu i kolektivnu.
Na kraju da poentiran na zadatu temu:Srbija nije dostojna Kosova celoga,jer 100 god. ne zna šta sa njim, pojavio se narod koji zna, i sad kome se to dopada-dopada se, kome ne, neka plaće;I tačka.

P.S. Ovo gore pod autentičnim imenom, prezimenom je napisao rodjeni METOHIJAC,samo da ne bude dileme kakve.

AK-47

pre 11 godina

I što kad se povuku amerikanci? Ponovno ćete okupirati Kosovo? Novi rat?
(Domagoj, 17. februar 2013 12:16)

Rekao Dačić neki dan da se čeka trenutak za ratovanje, jer "u ovom trenutku Srbija to ne može".

Dakle, rat se već planira. Nije on to bezveze rekao.

Najveći problem je što Turska (ne Amerika) stvara kosovsku vojsku, pa kad/ako Amerika ode, neće Srbija ratovati sa SAD+NATO, nego sa starim prijateljima s kraja 14. stoljeća, opet na istom mjestu i s istim posljedicama.

precanin

pre 11 godina

Albanci Kosovari ! Ajde lepo te spomenike Klintonu itd. ukloniote i kao znak zahvalnosti podignite spomenik Slobodanu Milosevicu ! Da njega nije bilo, nikakav NATO, Klinton ne bi mogli da vam osnuju drzavu !!!

carpenoctum

pre 11 godina

"Republika Kosovo se pridržava politike dobrosusedstva. Poštujemo integritet i suverenitet svih drugih država," poručila je kosovska predsednica.


Not.

Podunavac

pre 11 godina

Najzesci su mi ovi nasi iz diaspore koji odande savetuju kako nikada ne smemo da priznamo Kosovo, da ga branimo do poslednjeg Srbina, a oni bi verovatno to sve posmatrali preko kablovske iz Berlina, Londona... Zemeram Albancima samo sto su pozurili sa priznavanjem i drsko priznali bez dogovora sa Srbijom. Odigrali su kvarno i zato se u nama urezalo da ga ne damo. Da su sacekali deceniju, dve, sve bi se zavrsilo sa dogovorom. Kosovo je uvek bio "teret' koji je Srbija imala. Slabo razvijena regija, penzije za milion Albanaca, itd. Srbija bi uz dobre odnose dozvolila nezavisnost, a uz dobre odnose ne bi bilo ni opasnosti po nase ljude i manastire.

Da se ne lazemo, odande se su se nasi ljudi decenijama samostalno iseljavali, a srce Srbije je Sumadija. Da je Kosovo zaista nase srce, nikada Sloba niti bilo koji predsednik ne bi povukao vojsku odatle kao sto ne bi iz Sumadije makar tri Amerike dosle da ga uzmu. Koje se to "srce" daje za 2 meseca? To je bilo nase srce 1389. kada je cela nacija poginula na bojistu, a danas smo se povukli skoro bez borbe. Povlacenje vojske ljudi, to je kapitulacija, to je predaja teritorije, to je tako od kad je sveta i veka, nije to nikakva "moralna pobeda". To se desilo Juna 1999. i od tada mi gubimo pravo na Kosovo. Imali smo mi snage da ga branimo jos deset godina, ali smo preracunali da se ne isplati. Da smo branili, protivnik bi se preracunao da se njemu ne isplati. U tome je cela prica. Znao je to Sloba, zna to Dacic, zna to Vucic,...

Filosof

pre 11 godina

Srbima je ostao samo internet da kazu da je Kosovo njihovo. Nije normalno kako se samozamajavaju! Pa kad Predsednik i Premijer Srbije treba da traze dozvolu da udju na Kosovo, sta ima tu da se prica a da to ne zvuci smesno i glupo... A jos je tu i borba protiv Amerike, Nemacke, Velike Britanije, Francuske, Turske, Japana, Egipta, itd, itd...

AlanFord

pre 11 godina

(Mauro, 17. februar 2013 12:52)

Lepo ti to zboris, mada si mogao uzgred da spomenes i neki kosovski medij koji tako lepo radi? Ili pak neki u lijepoj vasoj? Naravno, sa istim uticajem i znacajem koji B92 ima kod nas. Cudan je taj vas osecaj za istinu, uvek je takav bio. Stoga, ne mrznja, samo oprez. Tako vaspitavam svoju decu.

blister

pre 11 godina

Bravo za post onog vojnika. Tko je prozivio rat poput nas morao bi biti ludjak da zeli kroz to sve ponovo prolaziti. Vi najpatrioti niste rata primirisali. Nakon jednog dana bi proplakali. Smijesni ste.

Tirqit

pre 11 godina

U Pristini pored Klintonove ulice, nedostaje ulica Slobodana Milosevica. Da nije Milosevica albanci nikad ne bi imali drzavu na Kosovu.
(Aca, 17. februar 2013 15:38)

Milosevica ste nam vi Srbi poslali.

Sloba

pre 11 godina

Eee, kad se samo setim, ovako smo mi nekad slavili "oslobođenje" Vukovara, "Dubrovačku republiku", pa "oslobođenje" Zvornika, Višegrada, Foče, i Prijedora. Onda smo slavili SRJ, pa herojsku "odbranu" srpskih brda iznad Sarajeva, "knindže" i kapetana Dragana. Na red je konačno došlo da proslavimo i pobedu protiv NATO-a. Kad malo promislim o svemu tome, nije ni čudo što živimo ovako kako živimo.

BETI BLUE

pre 11 godina

"Republika Kosovo se pridržava politike dobrosusedstva. Poštujemo integritet i suverenitet svih drugih država," Pinokiu bi posle ovih reči nos bio do Australije.

ZAPADNA STRATEGIJA

pre 11 godina

Kosovski mit je opijum za Srbe još od Kralja Milana Obrenovića, koji je nečim morao da opravda dogovor sa AustroUgarskom, da se Srbija širi ka JUGU (gde je živelo relativno malo Srba),
umesto ka Severu (Vojvodina) i Zapadu (Bosna, Dalmacija), gde se nalazilo gro srpskog stanovništva (ali na koje je pretenzije imala AU monarhija).

Zloupotrebljen je kosovski mit, koji se izvorno odnosi na Kosovsku bitku 1389.g., a ne na Kosovo i Metohiju kao teritoriju.
Cenu pogrešnog pravca širenja države Srbije, plaćamo i danas (još ne postoji DOBRA CESTA od Beograda prema Sarajevu, Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori).

Sotir zvani đubre

pre 11 godina

haha,a da smo mi u njihovoj poziciji verovatno bi nam rekli...možete da nam pljunete pod prozor!,šta se ispaljujete ovde,shvatite da je to završena priča i okrenite se sebi i čitajte nešto pa makar bila to i dnevna štampa,ovako smo zbog neukosti i došli do ovde...čak nam je i Toma postao predsednik...doteraćemo cara do duvara..

Vladimir

pre 11 godina

Bilo kom pazljivom posmatracu sa strane bi upalo u oci da ni jedno saopstenje srpskih vlasti ne pominje kosovske albance kao svoje gradjane. Jedino sto je jasno u poruci je da Srbija ne priznaje i nece priznati Kosovo. Sto verovatno znaci da postoji nekakva nada da ce Kosovo biti povraceno kada sile koje ekonomski, politicki i vojno garantuju nezavisnost Kosova prestanu da stite Kosovo. Da li iko e Srbiji gleda u demografske statistike i trendove u sledecih 10-20 godina?

Konstatacija

pre 11 godina

Kancelarija KIM" Srbija nikada nece priznati Kosovo" Toma Nikolic "Srbija nikada nece priznati Kosovo".Boris Tadic "Srbija nikada nece priznati Kosovo".Ostali politicari u Srbiji" Srbija nikada nece priznati Kosovo"
Mantra se bezbroj puta ponavlja kao papagaji. Za unutrasnju upotrebu.Koga vise to u belom svetu interesuje.Kada Merkel kaze priznajte ili nema EU kao sto se svaki dan javlja neko od evropskih politicara. Teska odluka ali se mora.Ni dijabeticar kada mu kazu da ce da mu amputiraju nogu zarad spasavanja zivota ne rado se odlucuje.Ali nema kud

hmm

pre 11 godina

@nije bitno,ili se možda mi iz srbije mirimo sa realnošću da kosovo nije više u srbiji i da smo mi svakim danom sve više gladni i željni elementarnih stvari za običan,normalan i nada sve skroman život,ha???

blebetalo

pre 11 godina

koja je to mutna "kasa",jedni slave,drugi to ne priznaju a u isto vrjeme pregovaraju - a o cemu!?
- ako Kosovo tvrdi da je nezavisno,zasto uopce pregovara.Dali to naznacuju da bi mogli tu nezavisnost i umanjiti radi nekog ustupka sa strane Srbije ili EU
- ako Srbija ne prizna nezavisno Kosovo,zasto sa istima uopce pregovara.Dali se i tu radi o nekoj vrsti priznanja sa ustupcima Kosovu i Eu
- dali EU ima ikakvu platformu,ideju vodilju za rjesavanje ovog gordijskog cvora ili samo onako,stihijski,prepusta dvjema dijametralno suprotnim stranama da same iznjedre rjesenje.
- dali je uslov EU da Srbiji nametne priznanje Kosova,pa i u nekom cudnom obliku,zbog datuma za pristupne pregovore?Ako je,kako to da ni 5 njezinih clanica nije priznalo iste?
- zasto,za vrjeme BoTa,i EU i DS su konstantno tvrdili da to nije uslov za pristupni datum,a sad ispada da jest!?
Znam da ova pitanja postavljaju gradjani Srbije konstantno,ali osim samo nagadjanja preko refleksivnih istupa vlastitih politicara,ne dobivaju nikakav jasan odgovor - ta politika je sve,samo ne transparentna,tako da zbunjuje vlastiti narod...koji bi se cas borio a cas predao po tom pitanju.Onaj sto nezna sto hoce,dobija bas ono sto nikako nece.

out of law

pre 11 godina

Veci problem Srbije su oni sto su u Beogradu (kao glavnom gradu bivse Jugoslavije) ostali nasukani kao pripadnici bivseg privilegovanog sloja. Oni teraju inat Srbiji koji bi inace svaka normalna drzava okvalifikovala kao nelojalnost...