Petak, 15.02.2013.

19:57

Dačić o dijalogu: Nema nazad

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće ukinuti svoje institucije na Kosovu bez međunarodno garantovanog dogovora o tome šta će ih zameniti.

Izvor: Beta

Daèiæ o dijalogu: Nema nazad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

nobody

pre 11 godina

Ko to kaze ko to laze...(dalji tekst je poznat) Pogresna politika (misljenje ) da za sve druge kriviti je celokupno i najkrace objasnjenje situacije. Ne moze se poceti uvek od pocetka. Sta sadimo to nikne...

Aleksej Karenjin

pre 11 godina

U pregovore treba uci samouvereno i boriti se za interese Srba na Kosovu!Ne treba ustuknuti pred Tacijem,pa Srbija je suverena drzava za razliku od tzv. nezavisne drzave Kosovo!

Tiski cvet

pre 11 godina

Sada bi mi trebali da se otopimo od miline jer je Amerika dala packe Kosovu i izgrdila ih, i poverujemo kako nam oni žele samo dobro. Srbija mora napred, ali se i zna dokle može da ide!

boki

pre 11 godina

Kazite jasno u Briselu da je jedino resenje da srbi opstanu na Kosovu da istovremeno Srbija i Kosovo postanu clanice EU. Demaci je govorio da nisu oni krivi sto se srbi nevracaju na svoja ognjista i to je realitet. Samo zajedno u EU za miran zivot svih u regionu.

ha!

pre 11 godina

nece ukinuti institucije, nego ce ih "zameniti". Hmmm. Nije sija nego vrat. A vlast na celu sa Nikolicem i Dacicem i Vucicem, se opasno zaigrala.

puch

pre 11 godina

Ivice ubaci u rikverc ako zeliš da dočekaš penziju. Pusti "napredne " da oni prodaju to što je ostalo. Posle izdaje ti ćeš biti kriv kao Sloba a oni nevinašca. Daj Tomi vruć krompir u ruke, a ti podnesi ostavku. Vidiš da ti rade o glavi, valjda vidiš.

Rotkvarija

pre 11 godina

Kao čovek koji nije ni glasao na izborima i koji je potpuno neutralan,rećiću ovo.Pozicija Srbije je jako teška,mora se balansirati jer smo u nepovoljnoj poziciji,pošto je iza Albanaca Amerika i NATO,a iza nas niko.Najvažnije je opstanak Srba na Kosovu,a ako budemo tvrdoglavi i ne budemo pregovarali,Amerikanci će odobriti ,,Oluju" na Kosovu,kao što su u Krajini(pa kao i onaj martovski pogrom kosovskih Srba uostalom),a mogli bi otvoriti i pitanje ,,preševske doline".Zato je sad mudrost potrebna,ali i povlačenje nekih bolnih poteza je neminovno.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Slazem se apsolutno sa svime sto je rekao. Kosovo nije u Srbiji,to je istina,sve ostalo je zamajavanje gladnog,bosog i neprosvecenog naroda.

Posadi nešto jestivo za promenu!

pre 11 godina

Alternativa je da Dačić sadi vreže paradajza oko svoje kuće umesto da nastavlja svoju udarničku kapitulaciju u ime srpske države -- veća korist i njemu i nama, a uz to nam ne pravi toliku štetu. Jer teže je rušiti granice koje je Dačić postavio nego što je bilo sprečiti njihovo postavljanje. Srbija nikad više neće moći da vrati ono što Dačić, Vučić i Nikolić sada predaju. Onoliko koliko oni mogu da predaju niko nikad neće moći da vrati. Dačić je zreo za ono što Englezi zovu 'baštenski odmor'.

MIOMIRKA

pre 11 godina

Nadam se da će diplomatija pobediti jer nam je to jedini način da civilizovano zaštitimo Srbe na Kosovu i da ne ugrozimo naše granice i mir u Srbiji. A da su pred nama teški pregovori, to stoji. Pregurala je Srbija i teže pa se zato nadamo najboljem.

Njaziu

pre 11 godina

"...naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima..."
Kuku za vas a i za nas. Pa kakve to politicare imamo mi? (ni nasi nisu bolji). KADA, ako ikada, cemo moci da zivimo ko ljudi? Hocemo li doziveti da cujemo kako se prica o saradnji za dobrobit svih koji zive pod ovim nebom?
"Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj. Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa „što želite sebi, to činite drugima; što ne želite sebi, to ne činite drugima“, onda bi zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja." Patrijarh Pavle
Sto nema vise ovakvih ljudi poput BIVSEG Patrijarha?

BK

pre 11 godina

Secam se 1996 kada su slicni napadali Milosevica i kada je Dejton bio predstavljan kao tragedija , zar nakon toliko borbe i svega .. a vi danas procenite ko najvise Dejton brani a ko zeli da ga srusi i za koga je on "uzas" i tragedija. Jednostavno iste institucije postaju Srpske institucije , neki vid autonomije u autonomiji stim sto se uopste ne resava konacan status koji tek treba da usledi i za nas , UN i veliki broj drzava ostaje otvoreno pitanje statusa

Влада

pre 11 godina

Хоћемо да назовемо већ једном ствари правим именом?ВЕЛЕИЗДАЈА.

Новинари су најгори,који без имало критике преносе ове баљезгарије и замене теза,и ова објашњења како ово није у ствари то,него нешто сасвим друго.Ма јесмо ми слепи па не видимо шта је?За неки шугави датум ћете све дати Албанцима.За колико ћете дати Прешево,Бујановац?Пошто Нови Пазар,Војводина?Дај да видимо више пошто продајете ову државу ако се ово може назвати државом.

Codex Alementarius

pre 11 godina

Znao sam...rodjena je nova drzava koja se zove "Autonomna republika Kosovo i Metohija sa autonomnim severnim delom u okviru samoproglasene drzave Kosovo od strane privremenih institucija autonomne juzne srpske pokrajine u okviru Srbije" ...hvala teroristima na celu sa Tacijem, hvala NATO, hvala Dacicu, hvala Evropo...

Wow

pre 11 godina

"Da nećemo vojnom snagom da povratimo suverenitet nad Prištinom? Nećemo, jer u ovom trenutku to ne možemo. Mi se ne borimo sa Prištinom nego sa NATO, čak i sa EU, koja je ponekad na strani Prištine, a ne Beograda. Nije sukob jedan na jedan, Srbija ne može sama protiv velikog dela međunarodne zajednice, a naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima koji se ovde događaju", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da se Vlada Srbije i on kao pregovarač drže platforme i rezolucije o Kosovu koju je usvojila Skupština Srbije.

E sad procitaj sta pricaju Diktatore S.Koreje i Iran pa da vidis da ste vi skros isti i da razlika je sta oni priznaju kakav su narod za razliku od vas koi se krijete u demokratiju a ustvari necete to zapadnu demokraciju

Bacvanin

pre 11 godina

"Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće ukinuti svoje institucije na Kosovu bez međunarodno garantovanog dogovora o tome šta će ih zameniti."

Evo, ja Vam garantujem, da ce doticne institucije biti zamenjene istitucijama Republike Kosovo, biti placane od Vlade doticne republike i izvrsavati zakone te republike.
Ne bojte se Dacicu, nece ostati pravni vakuum posle ukidanja srpskih institucija.

Demagog

pre 11 godina

И тако мало помало дошли смо до краја, бар смо покушали, а могли смо и пре да скапирамо да ће до овога доћи. Ко је одговоран за то?

ljubicica

pre 11 godina

ukinuce srbske institucije i zamenice ih albanske,garant bezbednosti medjunarodna zajednica,["do neko vreme"]i bas danas amerika upozorava albaniju da ne "vredja"srbiju jer pocinju odlucujuci pregovori o severu kosova.kratkotrajni vetar u ledja srbiji.

DraganM

pre 11 godina

dacic ponovo svesno zamenjuje teze. Niko se ne zalaze za vojno osvajanje Albanije i to nije alternativa njegovoj poziciji. Alternativa dacicevoj politici je da se zaustave stetni pregovori, ojacaju srpske insitutije na Kosovu u sto veci deo teritorije Kosmeta jos intenzivnije osloni na Srbiju.

i sta sada

pre 11 godina

"Srbija ne može sama protiv velikog dela međunarodne zajednice, a naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima koji se ovde događaju", rekao je Dačić.
Da,kada je raspravu o Kosovu trebalo prebaciti u UN,Tadic i DS su to stopirali i ovlastili EU koja je na strani Albanaca!

Zlatko

pre 11 godina

Tako, znači: Srbija bi ratovala, samo kada bi se usudila i kada bi joj, recimo, Kina bila spremna vojno pomoći... Vrlo miroljubivo, nema što ! Nadam se da predstavnici EU i NATO čitaju i slušaju ove izjave srpskih dužnosnika, idealne su za odlučivanje hoće li Srbija dobiti taj famozni "datum" ili neće !

Alek

pre 11 godina

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće ukinuti svoje institucije na Kosovu bez međunarodno garantovanog dogovora o tome šta će ih zameniti.

Te garancije koje vi dobijete ce vredeti isto onoliko kolko su vredele i garancije koje je Tadic svojevremeno dobijao. A to je jedno veliko NISTA. Zato dosta zamajavanja naroda jer vasa rec u zemlji Srbiji ne vredi nista.

sasa jokic

pre 11 godina

Sad znam zasto BIA nije obavestila Dacica ko je Misa Amerika. On bi im odgovorio;"Gotovo sad, nema nazad!". On je uporan pregovarac......

Milorad

pre 11 godina

Mislim se nesto...da je premijer na primer Vuk Draskovic (Dacic je bio politicki mrtav 2008 samo da vas podsetim pre nego sto kazete "nemoguce i nikad") - znaci premijer Draskovic, predsednik Ceda Jovanovic i prvi neustavni zamenik premijera i prvi podpredsednik Vlade - aj recimo nek bude Zivkovic. Znaci tandem Draskovic-Zivkovic-Jovanovic umesto Dacic-Vucic-Nikolic. I da oni sve ovo rade sto rade ova trojica...nude UN stolicu, napravili granicu i carinu, ukidaju institucije na KiM...dal bi svi u Srbiji sedeli i cutali? Da li bi Obraz, 1389, Nasi, Stroj mirno sedeli? Izbio bi rat bre na ulicama u Beogradu, pojeli bi ih zive. Ali posto su sad na vlasti patriote, domacini iz Bajcetine - cutimo i sve moze. Stvarno mi nije jasno. Nazivali su Tadica izdajnikom epskih razmera, Jovanovicu hteli da skinu glavu i hoce i dan danas - Tadica umalo nisu vesali kad se rukovao sa Tacijem u prolazu na marginama nekog sastanka u HR...ovamo Dacic-Taci i Nikolic-Jahjaga svake dve nedelje se rukuju, sede zajedno, cirkaju kaficu i predaju Kosovo na tanjiru. Stvarno ne shvatam nista.

popeye

pre 11 godina

У наведеним околностима свако паметан и нормалан би ишао на замрзавање конфликта. Зашто се по сваку цену инсистира на коначном решењу сада, када су нам карте најлошије? Чак ни добитак чланства, нечег што има врло сумљиву перспективу, није вредан оваквих жртви и понижења, а не пуко добијање датума за почетак преговора који ће трајати ко зна колико и завршити се ко зна како!?

Milorad

pre 11 godina

Mislim se nesto...da je premijer na primer Vuk Draskovic (Dacic je bio politicki mrtav 2008 samo da vas podsetim pre nego sto kazete "nemoguce i nikad") - znaci premijer Draskovic, predsednik Ceda Jovanovic i prvi neustavni zamenik premijera i prvi podpredsednik Vlade - aj recimo nek bude Zivkovic. Znaci tandem Draskovic-Zivkovic-Jovanovic umesto Dacic-Vucic-Nikolic. I da oni sve ovo rade sto rade ova trojica...nude UN stolicu, napravili granicu i carinu, ukidaju institucije na KiM...dal bi svi u Srbiji sedeli i cutali? Da li bi Obraz, 1389, Nasi, Stroj mirno sedeli? Izbio bi rat bre na ulicama u Beogradu, pojeli bi ih zive. Ali posto su sad na vlasti patriote, domacini iz Bajcetine - cutimo i sve moze. Stvarno mi nije jasno. Nazivali su Tadica izdajnikom epskih razmera, Jovanovicu hteli da skinu glavu i hoce i dan danas - Tadica umalo nisu vesali kad se rukovao sa Tacijem u prolazu na marginama nekog sastanka u HR...ovamo Dacic-Taci i Nikolic-Jahjaga svake dve nedelje se rukuju, sede zajedno, cirkaju kaficu i predaju Kosovo na tanjiru. Stvarno ne shvatam nista.

Alek

pre 11 godina

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće ukinuti svoje institucije na Kosovu bez međunarodno garantovanog dogovora o tome šta će ih zameniti.

Te garancije koje vi dobijete ce vredeti isto onoliko kolko su vredele i garancije koje je Tadic svojevremeno dobijao. A to je jedno veliko NISTA. Zato dosta zamajavanja naroda jer vasa rec u zemlji Srbiji ne vredi nista.

Bacvanin

pre 11 godina

"Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće ukinuti svoje institucije na Kosovu bez međunarodno garantovanog dogovora o tome šta će ih zameniti."

Evo, ja Vam garantujem, da ce doticne institucije biti zamenjene istitucijama Republike Kosovo, biti placane od Vlade doticne republike i izvrsavati zakone te republike.
Ne bojte se Dacicu, nece ostati pravni vakuum posle ukidanja srpskih institucija.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Slazem se apsolutno sa svime sto je rekao. Kosovo nije u Srbiji,to je istina,sve ostalo je zamajavanje gladnog,bosog i neprosvecenog naroda.

Zlatko

pre 11 godina

Tako, znači: Srbija bi ratovala, samo kada bi se usudila i kada bi joj, recimo, Kina bila spremna vojno pomoći... Vrlo miroljubivo, nema što ! Nadam se da predstavnici EU i NATO čitaju i slušaju ove izjave srpskih dužnosnika, idealne su za odlučivanje hoće li Srbija dobiti taj famozni "datum" ili neće !

sasa jokic

pre 11 godina

Sad znam zasto BIA nije obavestila Dacica ko je Misa Amerika. On bi im odgovorio;"Gotovo sad, nema nazad!". On je uporan pregovarac......

Demagog

pre 11 godina

И тако мало помало дошли смо до краја, бар смо покушали, а могли смо и пре да скапирамо да ће до овога доћи. Ко је одговоран за то?

popeye

pre 11 godina

У наведеним околностима свако паметан и нормалан би ишао на замрзавање конфликта. Зашто се по сваку цену инсистира на коначном решењу сада, када су нам карте најлошије? Чак ни добитак чланства, нечег што има врло сумљиву перспективу, није вредан оваквих жртви и понижења, а не пуко добијање датума за почетак преговора који ће трајати ко зна колико и завршити се ко зна како!?

Njaziu

pre 11 godina

"...naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima..."
Kuku za vas a i za nas. Pa kakve to politicare imamo mi? (ni nasi nisu bolji). KADA, ako ikada, cemo moci da zivimo ko ljudi? Hocemo li doziveti da cujemo kako se prica o saradnji za dobrobit svih koji zive pod ovim nebom?
"Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj. Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa „što želite sebi, to činite drugima; što ne želite sebi, to ne činite drugima“, onda bi zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja." Patrijarh Pavle
Sto nema vise ovakvih ljudi poput BIVSEG Patrijarha?

Влада

pre 11 godina

Хоћемо да назовемо већ једном ствари правим именом?ВЕЛЕИЗДАЈА.

Новинари су најгори,који без имало критике преносе ове баљезгарије и замене теза,и ова објашњења како ово није у ствари то,него нешто сасвим друго.Ма јесмо ми слепи па не видимо шта је?За неки шугави датум ћете све дати Албанцима.За колико ћете дати Прешево,Бујановац?Пошто Нови Пазар,Војводина?Дај да видимо више пошто продајете ову државу ако се ово може назвати државом.

Posadi nešto jestivo za promenu!

pre 11 godina

Alternativa je da Dačić sadi vreže paradajza oko svoje kuće umesto da nastavlja svoju udarničku kapitulaciju u ime srpske države -- veća korist i njemu i nama, a uz to nam ne pravi toliku štetu. Jer teže je rušiti granice koje je Dačić postavio nego što je bilo sprečiti njihovo postavljanje. Srbija nikad više neće moći da vrati ono što Dačić, Vučić i Nikolić sada predaju. Onoliko koliko oni mogu da predaju niko nikad neće moći da vrati. Dačić je zreo za ono što Englezi zovu 'baštenski odmor'.

Codex Alementarius

pre 11 godina

Znao sam...rodjena je nova drzava koja se zove "Autonomna republika Kosovo i Metohija sa autonomnim severnim delom u okviru samoproglasene drzave Kosovo od strane privremenih institucija autonomne juzne srpske pokrajine u okviru Srbije" ...hvala teroristima na celu sa Tacijem, hvala NATO, hvala Dacicu, hvala Evropo...

ljubicica

pre 11 godina

ukinuce srbske institucije i zamenice ih albanske,garant bezbednosti medjunarodna zajednica,["do neko vreme"]i bas danas amerika upozorava albaniju da ne "vredja"srbiju jer pocinju odlucujuci pregovori o severu kosova.kratkotrajni vetar u ledja srbiji.

Wow

pre 11 godina

"Da nećemo vojnom snagom da povratimo suverenitet nad Prištinom? Nećemo, jer u ovom trenutku to ne možemo. Mi se ne borimo sa Prištinom nego sa NATO, čak i sa EU, koja je ponekad na strani Prištine, a ne Beograda. Nije sukob jedan na jedan, Srbija ne može sama protiv velikog dela međunarodne zajednice, a naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima koji se ovde događaju", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da se Vlada Srbije i on kao pregovarač drže platforme i rezolucije o Kosovu koju je usvojila Skupština Srbije.

E sad procitaj sta pricaju Diktatore S.Koreje i Iran pa da vidis da ste vi skros isti i da razlika je sta oni priznaju kakav su narod za razliku od vas koi se krijete u demokratiju a ustvari necete to zapadnu demokraciju

DraganM

pre 11 godina

dacic ponovo svesno zamenjuje teze. Niko se ne zalaze za vojno osvajanje Albanije i to nije alternativa njegovoj poziciji. Alternativa dacicevoj politici je da se zaustave stetni pregovori, ojacaju srpske insitutije na Kosovu u sto veci deo teritorije Kosmeta jos intenzivnije osloni na Srbiju.

ha!

pre 11 godina

nece ukinuti institucije, nego ce ih "zameniti". Hmmm. Nije sija nego vrat. A vlast na celu sa Nikolicem i Dacicem i Vucicem, se opasno zaigrala.

i sta sada

pre 11 godina

"Srbija ne može sama protiv velikog dela međunarodne zajednice, a naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima koji se ovde događaju", rekao je Dačić.
Da,kada je raspravu o Kosovu trebalo prebaciti u UN,Tadic i DS su to stopirali i ovlastili EU koja je na strani Albanaca!

puch

pre 11 godina

Ivice ubaci u rikverc ako zeliš da dočekaš penziju. Pusti "napredne " da oni prodaju to što je ostalo. Posle izdaje ti ćeš biti kriv kao Sloba a oni nevinašca. Daj Tomi vruć krompir u ruke, a ti podnesi ostavku. Vidiš da ti rade o glavi, valjda vidiš.

boki

pre 11 godina

Kazite jasno u Briselu da je jedino resenje da srbi opstanu na Kosovu da istovremeno Srbija i Kosovo postanu clanice EU. Demaci je govorio da nisu oni krivi sto se srbi nevracaju na svoja ognjista i to je realitet. Samo zajedno u EU za miran zivot svih u regionu.

Rotkvarija

pre 11 godina

Kao čovek koji nije ni glasao na izborima i koji je potpuno neutralan,rećiću ovo.Pozicija Srbije je jako teška,mora se balansirati jer smo u nepovoljnoj poziciji,pošto je iza Albanaca Amerika i NATO,a iza nas niko.Najvažnije je opstanak Srba na Kosovu,a ako budemo tvrdoglavi i ne budemo pregovarali,Amerikanci će odobriti ,,Oluju" na Kosovu,kao što su u Krajini(pa kao i onaj martovski pogrom kosovskih Srba uostalom),a mogli bi otvoriti i pitanje ,,preševske doline".Zato je sad mudrost potrebna,ali i povlačenje nekih bolnih poteza je neminovno.

MIOMIRKA

pre 11 godina

Nadam se da će diplomatija pobediti jer nam je to jedini način da civilizovano zaštitimo Srbe na Kosovu i da ne ugrozimo naše granice i mir u Srbiji. A da su pred nama teški pregovori, to stoji. Pregurala je Srbija i teže pa se zato nadamo najboljem.

BK

pre 11 godina

Secam se 1996 kada su slicni napadali Milosevica i kada je Dejton bio predstavljan kao tragedija , zar nakon toliko borbe i svega .. a vi danas procenite ko najvise Dejton brani a ko zeli da ga srusi i za koga je on "uzas" i tragedija. Jednostavno iste institucije postaju Srpske institucije , neki vid autonomije u autonomiji stim sto se uopste ne resava konacan status koji tek treba da usledi i za nas , UN i veliki broj drzava ostaje otvoreno pitanje statusa

Tiski cvet

pre 11 godina

Sada bi mi trebali da se otopimo od miline jer je Amerika dala packe Kosovu i izgrdila ih, i poverujemo kako nam oni žele samo dobro. Srbija mora napred, ali se i zna dokle može da ide!

Aleksej Karenjin

pre 11 godina

U pregovore treba uci samouvereno i boriti se za interese Srba na Kosovu!Ne treba ustuknuti pred Tacijem,pa Srbija je suverena drzava za razliku od tzv. nezavisne drzave Kosovo!

nobody

pre 11 godina

Ko to kaze ko to laze...(dalji tekst je poznat) Pogresna politika (misljenje ) da za sve druge kriviti je celokupno i najkrace objasnjenje situacije. Ne moze se poceti uvek od pocetka. Sta sadimo to nikne...

popeye

pre 11 godina

У наведеним околностима свако паметан и нормалан би ишао на замрзавање конфликта. Зашто се по сваку цену инсистира на коначном решењу сада, када су нам карте најлошије? Чак ни добитак чланства, нечег што има врло сумљиву перспективу, није вредан оваквих жртви и понижења, а не пуко добијање датума за почетак преговора који ће трајати ко зна колико и завршити се ко зна како!?

MIOMIRKA

pre 11 godina

Nadam se da će diplomatija pobediti jer nam je to jedini način da civilizovano zaštitimo Srbe na Kosovu i da ne ugrozimo naše granice i mir u Srbiji. A da su pred nama teški pregovori, to stoji. Pregurala je Srbija i teže pa se zato nadamo najboljem.

i sta sada

pre 11 godina

"Srbija ne može sama protiv velikog dela međunarodne zajednice, a naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima koji se ovde događaju", rekao je Dačić.
Da,kada je raspravu o Kosovu trebalo prebaciti u UN,Tadic i DS su to stopirali i ovlastili EU koja je na strani Albanaca!

Влада

pre 11 godina

Хоћемо да назовемо већ једном ствари правим именом?ВЕЛЕИЗДАЈА.

Новинари су најгори,који без имало критике преносе ове баљезгарије и замене теза,и ова објашњења како ово није у ствари то,него нешто сасвим друго.Ма јесмо ми слепи па не видимо шта је?За неки шугави датум ћете све дати Албанцима.За колико ћете дати Прешево,Бујановац?Пошто Нови Пазар,Војводина?Дај да видимо више пошто продајете ову државу ако се ово може назвати државом.

Zlatko

pre 11 godina

Tako, znači: Srbija bi ratovala, samo kada bi se usudila i kada bi joj, recimo, Kina bila spremna vojno pomoći... Vrlo miroljubivo, nema što ! Nadam se da predstavnici EU i NATO čitaju i slušaju ove izjave srpskih dužnosnika, idealne su za odlučivanje hoće li Srbija dobiti taj famozni "datum" ili neće !

BK

pre 11 godina

Secam se 1996 kada su slicni napadali Milosevica i kada je Dejton bio predstavljan kao tragedija , zar nakon toliko borbe i svega .. a vi danas procenite ko najvise Dejton brani a ko zeli da ga srusi i za koga je on "uzas" i tragedija. Jednostavno iste institucije postaju Srpske institucije , neki vid autonomije u autonomiji stim sto se uopste ne resava konacan status koji tek treba da usledi i za nas , UN i veliki broj drzava ostaje otvoreno pitanje statusa

DraganM

pre 11 godina

dacic ponovo svesno zamenjuje teze. Niko se ne zalaze za vojno osvajanje Albanije i to nije alternativa njegovoj poziciji. Alternativa dacicevoj politici je da se zaustave stetni pregovori, ojacaju srpske insitutije na Kosovu u sto veci deo teritorije Kosmeta jos intenzivnije osloni na Srbiju.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Slazem se apsolutno sa svime sto je rekao. Kosovo nije u Srbiji,to je istina,sve ostalo je zamajavanje gladnog,bosog i neprosvecenog naroda.

Codex Alementarius

pre 11 godina

Znao sam...rodjena je nova drzava koja se zove "Autonomna republika Kosovo i Metohija sa autonomnim severnim delom u okviru samoproglasene drzave Kosovo od strane privremenih institucija autonomne juzne srpske pokrajine u okviru Srbije" ...hvala teroristima na celu sa Tacijem, hvala NATO, hvala Dacicu, hvala Evropo...

Posadi nešto jestivo za promenu!

pre 11 godina

Alternativa je da Dačić sadi vreže paradajza oko svoje kuće umesto da nastavlja svoju udarničku kapitulaciju u ime srpske države -- veća korist i njemu i nama, a uz to nam ne pravi toliku štetu. Jer teže je rušiti granice koje je Dačić postavio nego što je bilo sprečiti njihovo postavljanje. Srbija nikad više neće moći da vrati ono što Dačić, Vučić i Nikolić sada predaju. Onoliko koliko oni mogu da predaju niko nikad neće moći da vrati. Dačić je zreo za ono što Englezi zovu 'baštenski odmor'.

Alek

pre 11 godina

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće ukinuti svoje institucije na Kosovu bez međunarodno garantovanog dogovora o tome šta će ih zameniti.

Te garancije koje vi dobijete ce vredeti isto onoliko kolko su vredele i garancije koje je Tadic svojevremeno dobijao. A to je jedno veliko NISTA. Zato dosta zamajavanja naroda jer vasa rec u zemlji Srbiji ne vredi nista.

Wow

pre 11 godina

"Da nećemo vojnom snagom da povratimo suverenitet nad Prištinom? Nećemo, jer u ovom trenutku to ne možemo. Mi se ne borimo sa Prištinom nego sa NATO, čak i sa EU, koja je ponekad na strani Prištine, a ne Beograda. Nije sukob jedan na jedan, Srbija ne može sama protiv velikog dela međunarodne zajednice, a naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima koji se ovde događaju", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da se Vlada Srbije i on kao pregovarač drže platforme i rezolucije o Kosovu koju je usvojila Skupština Srbije.

E sad procitaj sta pricaju Diktatore S.Koreje i Iran pa da vidis da ste vi skros isti i da razlika je sta oni priznaju kakav su narod za razliku od vas koi se krijete u demokratiju a ustvari necete to zapadnu demokraciju

Milorad

pre 11 godina

Mislim se nesto...da je premijer na primer Vuk Draskovic (Dacic je bio politicki mrtav 2008 samo da vas podsetim pre nego sto kazete "nemoguce i nikad") - znaci premijer Draskovic, predsednik Ceda Jovanovic i prvi neustavni zamenik premijera i prvi podpredsednik Vlade - aj recimo nek bude Zivkovic. Znaci tandem Draskovic-Zivkovic-Jovanovic umesto Dacic-Vucic-Nikolic. I da oni sve ovo rade sto rade ova trojica...nude UN stolicu, napravili granicu i carinu, ukidaju institucije na KiM...dal bi svi u Srbiji sedeli i cutali? Da li bi Obraz, 1389, Nasi, Stroj mirno sedeli? Izbio bi rat bre na ulicama u Beogradu, pojeli bi ih zive. Ali posto su sad na vlasti patriote, domacini iz Bajcetine - cutimo i sve moze. Stvarno mi nije jasno. Nazivali su Tadica izdajnikom epskih razmera, Jovanovicu hteli da skinu glavu i hoce i dan danas - Tadica umalo nisu vesali kad se rukovao sa Tacijem u prolazu na marginama nekog sastanka u HR...ovamo Dacic-Taci i Nikolic-Jahjaga svake dve nedelje se rukuju, sede zajedno, cirkaju kaficu i predaju Kosovo na tanjiru. Stvarno ne shvatam nista.

Bacvanin

pre 11 godina

"Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće ukinuti svoje institucije na Kosovu bez međunarodno garantovanog dogovora o tome šta će ih zameniti."

Evo, ja Vam garantujem, da ce doticne institucije biti zamenjene istitucijama Republike Kosovo, biti placane od Vlade doticne republike i izvrsavati zakone te republike.
Ne bojte se Dacicu, nece ostati pravni vakuum posle ukidanja srpskih institucija.

Njaziu

pre 11 godina

"...naši prijatelji su daleko da bi nam pomogli u sukobima..."
Kuku za vas a i za nas. Pa kakve to politicare imamo mi? (ni nasi nisu bolji). KADA, ako ikada, cemo moci da zivimo ko ljudi? Hocemo li doziveti da cujemo kako se prica o saradnji za dobrobit svih koji zive pod ovim nebom?
"Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj. Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa „što želite sebi, to činite drugima; što ne želite sebi, to ne činite drugima“, onda bi zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja." Patrijarh Pavle
Sto nema vise ovakvih ljudi poput BIVSEG Patrijarha?

ljubicica

pre 11 godina

ukinuce srbske institucije i zamenice ih albanske,garant bezbednosti medjunarodna zajednica,["do neko vreme"]i bas danas amerika upozorava albaniju da ne "vredja"srbiju jer pocinju odlucujuci pregovori o severu kosova.kratkotrajni vetar u ledja srbiji.

Rotkvarija

pre 11 godina

Kao čovek koji nije ni glasao na izborima i koji je potpuno neutralan,rećiću ovo.Pozicija Srbije je jako teška,mora se balansirati jer smo u nepovoljnoj poziciji,pošto je iza Albanaca Amerika i NATO,a iza nas niko.Najvažnije je opstanak Srba na Kosovu,a ako budemo tvrdoglavi i ne budemo pregovarali,Amerikanci će odobriti ,,Oluju" na Kosovu,kao što su u Krajini(pa kao i onaj martovski pogrom kosovskih Srba uostalom),a mogli bi otvoriti i pitanje ,,preševske doline".Zato je sad mudrost potrebna,ali i povlačenje nekih bolnih poteza je neminovno.

puch

pre 11 godina

Ivice ubaci u rikverc ako zeliš da dočekaš penziju. Pusti "napredne " da oni prodaju to što je ostalo. Posle izdaje ti ćeš biti kriv kao Sloba a oni nevinašca. Daj Tomi vruć krompir u ruke, a ti podnesi ostavku. Vidiš da ti rade o glavi, valjda vidiš.

boki

pre 11 godina

Kazite jasno u Briselu da je jedino resenje da srbi opstanu na Kosovu da istovremeno Srbija i Kosovo postanu clanice EU. Demaci je govorio da nisu oni krivi sto se srbi nevracaju na svoja ognjista i to je realitet. Samo zajedno u EU za miran zivot svih u regionu.

Aleksej Karenjin

pre 11 godina

U pregovore treba uci samouvereno i boriti se za interese Srba na Kosovu!Ne treba ustuknuti pred Tacijem,pa Srbija je suverena drzava za razliku od tzv. nezavisne drzave Kosovo!

sasa jokic

pre 11 godina

Sad znam zasto BIA nije obavestila Dacica ko je Misa Amerika. On bi im odgovorio;"Gotovo sad, nema nazad!". On je uporan pregovarac......

Tiski cvet

pre 11 godina

Sada bi mi trebali da se otopimo od miline jer je Amerika dala packe Kosovu i izgrdila ih, i poverujemo kako nam oni žele samo dobro. Srbija mora napred, ali se i zna dokle može da ide!

ha!

pre 11 godina

nece ukinuti institucije, nego ce ih "zameniti". Hmmm. Nije sija nego vrat. A vlast na celu sa Nikolicem i Dacicem i Vucicem, se opasno zaigrala.

Demagog

pre 11 godina

И тако мало помало дошли смо до краја, бар смо покушали, а могли смо и пре да скапирамо да ће до овога доћи. Ко је одговоран за то?

nobody

pre 11 godina

Ko to kaze ko to laze...(dalji tekst je poznat) Pogresna politika (misljenje ) da za sve druge kriviti je celokupno i najkrace objasnjenje situacije. Ne moze se poceti uvek od pocetka. Sta sadimo to nikne...