Četvrtak, 07.02.2013.

00:53

EP poziva EU da Srbiji da datum

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio Rezoluciju o Srbiji i pozvao Evropski savet da Srbiji što pre odredi datum za početak pregovora o članstvu.

Izvor: B92

EP poziva EU da Srbiji da datum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Nenad86

pre 11 godina

Ovi SNS-ovci su cudo, pa do pre 5 godina su tu istu EU pljuvali, pre 15 godina bili za Uniju sa Rusijom i Belorusijom, a sad citam komentare od tih istih botova: "predsednik nas vodi na pravi put", "Aca zasluzuje sve pohvale za ove uspehe" itd...pa sto niste to pricali dok ste bili "cetnici" svog "vojvode" Tome??? Ljigavo...

liki

pre 11 godina

Neke stvari su neminovnost...ova vlada je to shvatila i ulozila je puno truda da do ovoga dodje.Pozitivne kritike su sve cesce i to me raduje!!!

nikola

pre 11 godina

Buducnost Srbije je u EVROPSKOJ UNIJI.Referendum koji ce realno doci posle nekoliko godina bice pozitivan ZA ulazak. Evropska Unija se nalazi u krizi ali postoji velika politicka volja izmedju,zemalja clanica da se ona resi.Svaka prica o raspadu je besmislena.Ne smemo da propustimo sansu,zbog nase dece i buducih generacija. Ulazkom u EU mocicemo cak i efikasnije da saradjujeno sa Rusijom i Kinom.

slavenoserbie

pre 11 godina

Hvala nećemo. Sad mi nećemo u EU pa makar nas odmah primili. Brod koji tone a mi treba da molimo da se ukrcamo. Hvala, eto Vam Albanija, Hrvatska pa njih primite da se usrećite sa njima kao i oni sa Vama.

www

pre 11 godina

Sta se desava ako mi na referendumu recimo odlucimo da necemo u EU?
Hoce li onda EU da nam postavlja uslove, ili ce da nas mole da udjemo u EU?
Ili da recimo nasi politicari odluce da necemo u EU.
Hoce li i onda da nas ucenjuju, ili ce da nas mole da udjemo u EU, kao sto nas mole da udjemo u NATO?
Ako mi njima ne trebamo u EU, onda nas svakako nece primiti nikad.
Da li politicari koji vode politiku EU nema alternativu rade za Srbiju, ili ipak cinicno rade protiv Srbije?
Kakva je to politika da neko ide za nekom bogatom uobrazenom bahatom zenom i ponavlja joj ko budala ti za mene nemas alternativu, i nista drugo u zivotu ne radi.

Dalibor

pre 11 godina

Rekao je , citiram:

"Ako Srbija sad stane, trebace joj 10 godina da se opet pokrene." Srbija je stala marta 2003, vidimo da se konacno pokrenula februara 2013. Znaci omasio je za mesec dana.

evropejac

pre 11 godina

Ovo ce novoj vladi biti najvece priznanje za do sad ucinjeno. Velika je stvar i nadam se da ce se ostvariti, pa da nakon toga dodju sve one pozitivne stvari koje idu uz to. U kombinaciji sa iskorenjivanjem korupcije brzo cemo osetiti znacajan napredak.

Didulica

pre 11 godina

Sa Nikolićem i Đačićem Srbija neće sigurno ući u EU.
Datum možda i dobije ali dalje od toga....

Pa svako tko ih pogleda i malo bolje posluša sve mu je jasno, to je ista ona politika koju je NATO morao jednom rušiti, ne trebaju njima takvi unutar unije.

M.Popovic

pre 11 godina

Ovi nas dresiraju.Hajde za inat da prekinemo pregovore sa Kosovom i da se lepo zahvalimo Evropi na saradnji i da vidimo do leta šta će da se desi. Od Evrope samo šteta.I da neko kod nas pročita De Golove memoare da vide kako se inati pametno.

Crna Strela

pre 11 godina

Gde bre mi da idemo u EU?
Zar vi ljudi ne vidite gde i kako zivimo?
Sa kojim ljudima, ko ce da uradi reformu, zar je ovde uopste i moguce uraditi reformu bez krvave revolucije ili atomske bombe?
Malo ste billi protiv EU, pa se sada polakomili, ali budite sigurni,
NIKO VAS NE ZELI.

Kimi

pre 11 godina

Konacno Vlada Republike Srbije radi kako treba svoj posao, sto je ovim i dokazala. Vise je uradjeno za 6 meseci nego za prethodnih 12 godina. Podrsak Vladi, samo nastavite da radite svoj posao!

EU

pre 11 godina

Ovo pokazuje da je nova Vlada mnogo uradila za kratko vreme i ne sumnjam da ce ispuniti sve uslove, koji su pred nama i tako ubrzati ulazak Srbije u EU.

Pametnom dosta

pre 11 godina

-Nema podele Kosova
-Pozivaju se ostale članice Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova da priznaju isto
-Preporuke o potpisivanje SPP sa Kosovom

A Evropskom savetu pozivi da se da neki datum Srbiji!!! E baš lepo od njih!!! Samo mi njima da završimo njihov problem u vezi Kosova a ovde da puste ove štetočine iz devedesetih da nas potpuno unište!!!! Bljakkkkkkk!!!!
S.... .. na ovakvu Evropu i njene "vrednosti"

Zoni

pre 11 godina

Ovo je jos jedan pozitivan dogadjaj koji nas ohrabruje da nastavimo ovim putem i da ne posustajemo kada smo na dohvat i tog konacnog cilja.Sve sto danas vlada radi je u interesu naroda i drzave i to je ocigledno naislo na dobar komentar i u EU.I ovde se istice poseban dopinos kao i zalaganje Aleksandra Vucica u svojim naporima kako u borbi protiv kriminala i korupcije tako i na nastojanju da unapredi saradnju Srbije sa EU na svim poljima.

Чича Горио

pre 11 godina

Треба нам више оваквих вести, да и нас сунце огеје. Тома објаснио како се воде Преговори.

DjordjeStosic

pre 11 godina

Evropa je svesna da je vlast pocela da gradi institucije u Srbiji i na ovaj nacin zeli da posalje poruku Vucicu i ostalim politicarima da samo tako nastave

Ragip

pre 11 godina

joj sta je ovo sad EP poziva EU da kosovom da datum i doneli su rezuluciju da sva 5 drzave sto pre da priznaju nezavisnost Kosovu ,cudim se cim su se sretili nikolic-jahjaga odmah su poceli sad

Feniks

pre 11 godina

Ovo je jedan krupan korak ka konacnom dobijanju datuma za pocetak pregovora o pristupanju EU.Vidimo da je vecina glasala za i ako Srbija nije konacno ispunila sve uslove koji se pred nju postavljaju.Svakako da je to nesto sto nas sve raduje i jedan veliki podsticaj da se nastavi istim putem kao i tempom.

podrska

pre 11 godina

Nastavite da hapsite kriminalce i resavate pitanja mita i korupcije i dobicete punu podrsku na svi nivoima i bez tacnog datuma! Prvo treba da pocistimo smece iz kuce, pa ce posle sve samo doci.

ljubica

pre 11 godina

Ova vlada sa Nikolicem i Vuciem radi prave stvari u interesu Srbije, a to ce rezultovati dobijanjem datuma pocetka pregovora Srbije za pristupanje EU.

Unexpected

pre 11 godina

U ovom izvestaju jasno se kaze da sada postoji politicka volja da se drzava obracuna sa korupcijom koja ranije evidentno nije postojala sto je bitan pomak napred i realno je da Srbija dobija datum

Demokrata

pre 11 godina

Kao iskrenom demokrati i "evrofanatiku" drago mi je sto je u Srbiji postignut koncenzus oko ulaska u EU.

Sudeci po komentarima i ona najcvrsca desnica oko SNS je prihvatila "realnost na terenu" i nastavila putem kojim nas je 2000. poveo Premijer Zoran Djindjic.

Meda

pre 11 godina

Svakako pozitivan dogadjaj koji nam jos vise uliva nadu da smo na dobrom putu i da nece izostati ni taj dugo ocekivani datum za pocetak pregovora.Kao sto vidimo i ovde se pozdravlja ocigledna resenost Aleksandra Vucica u konacnom obracunu sa kriminalom kao i resenost da se provere najspornijih i najvecih 24 privatizacija.

basta

pre 11 godina

Mnogi u narodu jos uvek ili nisu svesni ili nece da pogledaju istini u oci i shvate da EU nije blagostanje vec unija u kojoj se postuju ljudska prava,bori protiv kriminala korupcije i svih ostalih protivzakonitih radnji.Nije to obecana zemlja,vec se u njoj zna za red i kulturu i sprovodi politika u interesu svih clanica radi buducnosti i izazova kojih uvek ima.Samo jaka EU moze biti konkurentna uspesna i zajednickim naporima svih clanica obezbediti normalan zivot svojim gradjanima.Srbiji je neophodno da ima dobre veze sa EU i ucini sve da bi se pristupilo toj zajednici,ne zbog EU vec zbog naroda Srbije.Ne razumem one koji su protiv EU,za mene to znaci biti protiv svojih interesa,reda,rada,kulture,cistoce,pravde,postovanja ljudskih prava...protiv svega sto je dobro za svakoga normalnog i postenog coveka.Sta moze Srbija u ovakvom stanju da postigne,apsolutno nista,osim sto ce se kriminalci,politicari i svi oni koji imaju mogucnost da zloupotrebe svoj polozaj a da nikome ne odgovaraju i dalje bogatiti.Za obicnog coveka u takvom okruzenju nema leba.Srbija je blizu provalije,u takvom stanju nikome nije pozeljna niti se sama bez pomoci moze oporaviti,to je nemoguce.

bugy

pre 11 godina

Samo se nadajte da cemo dobiti datum...Nema od toga nista...Posebno sa Narko Premijerom...A ovaj susret Nikolic sa Bljakjagom pa to je samo po sebi priznanje nezavisnosti drzave Kosovo...Tek kad se zvanicno prizna Kosovo mozda pocnu pregovori.....Daleko smo mi od evrope..Ovakvi sami i sa ovakvom vlascu nismo ni za Afriku!

Leptirica

pre 11 godina

Evropa je prepoznala odlucnu nameru Vucica da se izbori za kriminalom i korupcijom, i verujem da je ovaj datum podstrek da se reforme nastave

Django

pre 11 godina

Konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate

Gastabajter

pre 11 godina

"Zatucavanje naroda sa kojekakvim ulascima i boljom buducnoscu samim ulaskom u EU.Videh tu buducnost i napredak u proteklih 30 godina uporedjivajuci razlicite zemlje Evrope.Pozdrav ljudima sa razumom
(minusi su dokaz vaseg neznanja, 7. februar 2013 11:57)"

Iz tvog komentara covek koji je samo jednom izasao iz Srbije, moze vrlo lako zakljuciti da si obican prevarant i da nikada u zivotu nisi presao granicu Srbije.

Zlatko

pre 11 godina

Da sam na mjestu Srba i Srbije, a osobito ovih grotesknih SNS-ovaca što oduševljeno pozdravljaju svaki potez i svaku izjavu svojih stranačkih šefova, što god to bilo, ja zbog ovoga uopće ne bih likovao, naprotiv. Jer, usvojeni su dokumenti koji predlažu daljnje (i to posve odvojeno) postupanje EU prema dvjema neovisnim državama - Srbiji i Kosovu - i uza sve još otvoreno i službeno pozivaju one članske zemlje Unije koje za sada nisu priznale Kosovo da to i učine. Srbiji se pak obećava davanje datuma za pregovora ukoliko ispuni uvjete, a glavni i osnovni uvjet jest normalizacija odnosa s Kosovom, odnosno njegovo faktično priznavanje i ukidanje paralelnih srpskih institucija na sjeveru. Ako su to razlozi za trijumfalizam u Srbiji, onda mi vas je zaista žao.

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Ovo je veoma znacajan signl za sve vladajuce stranke u Srbiji!Treba da nastave da rade i da se trude,kao sto su to i do sada radili!

zoki

pre 11 godina

" Istovremeno, u predlogu se naglašava da podela Kosova ne dolazi u obzir, a pet članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova pozivaju se da to učine."
Pored ovakvih prijatelja kome trebaju neprijatelji. Bitno da je podela SFRJ, a kasnije Srbije obavljena uz veliku asistenciju celnih drzava sadasnje EU.
A nase ponasanje podseca na mazohistu, jer sto nas vise biju i ucenjuju iz EU, mi ih vise volimo i trcimo ka njima.
Tacnije koliko vidim narod i ne misli tako, bar prema najnovijim anketama, ali ko pita narod.

loka

pre 11 godina

Pazite ovo.Pored ostalih poziva clanice koje nisu priznale Kosovo da to ucine.Pa ovo vam govori sve.Oni nas nece pustiti da se primaknemo EU dok ne priznamo Kosovo 100%.

Batman

pre 11 godina

Ovi SNS botovi kao da su skolovani u S.Koreji, koju god vest da pogledas uvek isti komentari, "Djokovic uzeo Australian open" to su rezultati nove vlade i predsednika Nikolica. "sutra suncano u Srbiji". vremenski uslovi su se znatno poboljsali zbog cvrstog stava predsednika Nikolica u vezi platforme....dosadni ste, jadni ste, niko sa inteligencijom vecom od prosecne kokoske ne pada na vase izlizane fore, Get a Life !!!

dankesn

pre 11 godina

"pet članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova pozivaju se da to učine" dovoljno rečeno o tome da je EU statusno neutralna, ne zavaravajmo se, treba to što pre prihvatiti kao realnost.

malisa

pre 11 godina

mislim, nemam nista protiv ove vlade ako ce da radi u nasem interesu... nego, jel ove ultra pozitivne komentare stvarno pisu clanovi partija ili kojekakvi fanatici?

Buvica

pre 11 godina

Svakako da se treba nastaviti sa reforma u državnom sistemu ali ne mogu se za par meseci rešiti problemi koji su "taloženi" godinama! Neka se sve polako menja pa će kroz neko vreme postati i osetno da je Srbija krenula boljim putem!

minusi su dokaz vaseg neznanja

pre 11 godina

Zatucavanje naroda sa kojekakvim ulascima i boljom buducnoscu samim ulaskom u EU.Videh tu buducnost i napredak u proteklih 30 godina uporedjivajuci razlicite zemlje Evrope.Pozdrav ljudima sa razumom

rasha

pre 11 godina

"...kao i na ukidanje člana Krivičnog zakona koji se odnosi na zloupotrebu službenog položaja". sve, sve ali ovo nikako, to je temelj nase borbe protiv korupcije.

outsider

pre 11 godina

sve je to lepo, ali nikako, za ovih 15 godina, niko da predstavi, konacno, taj "recept" za bolji zivot gradjana Srbije u okviru EU, tj. kako, zaboga? Voleo bih da saznam kako ce "jeftina radna snaga" postici "evropski standard zivota" ? I na kraju, tvrdim, odgovorno, da ce nam svima biti jos mnogo gore ako i kada udjemo u EU, tj. ako se ova "neverending story" ikada i zavrsi! Ekonomista sam i znam sta pricam.

Tuga i smor

pre 11 godina

Zao mi je sto kao neko ko ima 25 godina, diplomu iz SAD, i ko je pre nekoliko godina bio pro-EU a danas je anti-EU, ne moze da se izrazi na taj nacin a da ne bude omalovazavan zbog svog misljenja. Postacemo nacija kmetova jer da bismo usli u EU, moramo da budemo dovoljno omalovazavani i izdresirani da bismo najvise koristili centralnoj vlasti u Briselu (citaj Berlinu). Ljudi pricaju o Evropskim vrednostima, a da pritom ne znaju da su upravo Nemacka, Francuska i Velika Britanija te zemlje koje ih najmanje postuju, koliko god to paradoksalno zvucalo. Oni ce imati vecu korist od nas nego mi od njih. Zao mi je onih, koji misle da cim (ili ako) udjemo u EU, da ce moci odmah da zapale preko i da ce se problemi tako resiti...

nada ZR

pre 11 godina

Ovo je lepa vest jer je pozitivna pa imala minimalni doprinos.Uvek je lepo cuti preporuke koje Srbiju vode ka EU.Korak po korak da uredimo nasu drzavu i da zivimo kao ljudi.

djura

pre 11 godina

Ajde neko ko zna da objasni kako ce Kosovo da potpise SSP ako ga pet clanica ne priznaje tj. kako ce tih pet clanica da u svom parlamentu ratifikuje sporazum sa necim sto ne postoji?

aleksa

pre 11 godina

Dok nas opet ne kazne sto surujemo s Rusima, cim malo okrenemo ledja moskvi, Evropa odma daje sapom i kapom, a cim nesto krenemo sa Rusima ona zviz sakom od astal i dodeli nam neku bljuvotinu. I tako u krug vec najmanje 5 godina, a verujem bice 10,15,20 godina.

Biberče

pre 11 godina

Ovo su možda i prvi rezultati reforma u Srbiji! U svakom slučaju pohvalno je da umesto negativnih mišljenja konačno krećemo da dobijamo i pozitivna! Videćemo koliko će ova Vlada trajati ali mis e čini da su se u mnogome promenila mišljenja o partijama i da su pojedinci svojim radom podigli mnogo svoj rejting, a s druge strane neki drugi su taj rejting srozali i previše!

Jo ili po

pre 11 godina

Zasto Srbi toliko pricaju? Dogovorite se ljudi sami sa sobom sta hocete. Ako hocete u EU, znate sta treba da uradite. Ako necete - nemojte, niste ni do sad bili i ne morate ni da budete. A sto se Kosova tice, sta se sablaznjavate sto se otcepilo od Srbije, kad ista takva otcepljenja podrzavate u Hrvatskoj i BiH. Razlika je samo u tome sto su Albaci uspeli u onome u cemu Srbi nisu.

onako usput

pre 11 godina

Sve cestitke G. Miskovicu, cak se u datumu za otpocinjanje pregovora trazi od Srbije da se ukine ZLOUPOTREBA SLUZBENOG POLOZAJA, a koliko se secam to je osnov za njegovo provodjenje! Nema sta G. Miskovic je veoma uticaja biznismen. Sta ce sad da radi Vucic?

Jana A

pre 11 godina

Evropa je konacno shvatila da je Srbija definisala svoju spoljnu politiku, odredila svoje interese u medjunarodnim odnosima, jasno stavljajuci do znanja sta se moze a sta ne, tako da sa ozbiljnim pregovaracem nece biti dodatnih uslovljavanja i ucena.

Lenka M

pre 11 godina

Sigurno je da aktuelna vlast o prevremenim izborima nece razmisljati kao predhodna: hajdedmo na biralista pa ce nam Zapad napraviti vladu. Ovi sada razmislaju o interesima naroda i svesni su cinjenice da je ovo jedinstvena prilika da se Srbija izvuce iz corsokaka, a to se ne radi izborima, osim ako neko od koalicionih partnera ne izigra poverenje.

Ana J

pre 11 godina

Evropskoj uniji, a samim tim i Evropskom parlametnu, je jasno da Srbija ima ozbilnu vladu, sa jasno definisanom politikom i ciljevima, tako da vise nema razloga da bilo sta odugovlaci.

Romanija

pre 11 godina

Što se tiče Srbije , ona je ispunila sve uslove i nema nikakvih prepreka da joj se do juna ove godine odredi datum za pregovore. Što se tiče predloga da Evropska unija s Kosovom može sklopiti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju , iako pet članica EU ne priznaje njegovu nezavisnost , u najmanju ruku je čudno.Međutim kada je EU u pitanju navikli smo na njihova iznenađenja.

Romanija

pre 11 godina

Što se tiče Srbije , ona je ispunila sve uslove i nema nikakvih prepreka da joj se do juna ove godine odredi datum za pregovore. Što se tiče predloga da Evropska unija s Kosovom može sklopiti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju , iako pet članica EU ne priznaje njegovu nezavisnost , u najmanju ruku je čudno.Međutim kada je EU u pitanju navikli smo na njihova iznenađenja.

Batman

pre 11 godina

Ovi SNS botovi kao da su skolovani u S.Koreji, koju god vest da pogledas uvek isti komentari, "Djokovic uzeo Australian open" to su rezultati nove vlade i predsednika Nikolica. "sutra suncano u Srbiji". vremenski uslovi su se znatno poboljsali zbog cvrstog stava predsednika Nikolica u vezi platforme....dosadni ste, jadni ste, niko sa inteligencijom vecom od prosecne kokoske ne pada na vase izlizane fore, Get a Life !!!

Tuga i smor

pre 11 godina

Zao mi je sto kao neko ko ima 25 godina, diplomu iz SAD, i ko je pre nekoliko godina bio pro-EU a danas je anti-EU, ne moze da se izrazi na taj nacin a da ne bude omalovazavan zbog svog misljenja. Postacemo nacija kmetova jer da bismo usli u EU, moramo da budemo dovoljno omalovazavani i izdresirani da bismo najvise koristili centralnoj vlasti u Briselu (citaj Berlinu). Ljudi pricaju o Evropskim vrednostima, a da pritom ne znaju da su upravo Nemacka, Francuska i Velika Britanija te zemlje koje ih najmanje postuju, koliko god to paradoksalno zvucalo. Oni ce imati vecu korist od nas nego mi od njih. Zao mi je onih, koji misle da cim (ili ako) udjemo u EU, da ce moci odmah da zapale preko i da ce se problemi tako resiti...

loka

pre 11 godina

Pazite ovo.Pored ostalih poziva clanice koje nisu priznale Kosovo da to ucine.Pa ovo vam govori sve.Oni nas nece pustiti da se primaknemo EU dok ne priznamo Kosovo 100%.

zoki

pre 11 godina

" Istovremeno, u predlogu se naglašava da podela Kosova ne dolazi u obzir, a pet članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova pozivaju se da to učine."
Pored ovakvih prijatelja kome trebaju neprijatelji. Bitno da je podela SFRJ, a kasnije Srbije obavljena uz veliku asistenciju celnih drzava sadasnje EU.
A nase ponasanje podseca na mazohistu, jer sto nas vise biju i ucenjuju iz EU, mi ih vise volimo i trcimo ka njima.
Tacnije koliko vidim narod i ne misli tako, bar prema najnovijim anketama, ali ko pita narod.

dankesn

pre 11 godina

"pet članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova pozivaju se da to učine" dovoljno rečeno o tome da je EU statusno neutralna, ne zavaravajmo se, treba to što pre prihvatiti kao realnost.

Jo ili po

pre 11 godina

Zasto Srbi toliko pricaju? Dogovorite se ljudi sami sa sobom sta hocete. Ako hocete u EU, znate sta treba da uradite. Ako necete - nemojte, niste ni do sad bili i ne morate ni da budete. A sto se Kosova tice, sta se sablaznjavate sto se otcepilo od Srbije, kad ista takva otcepljenja podrzavate u Hrvatskoj i BiH. Razlika je samo u tome sto su Albaci uspeli u onome u cemu Srbi nisu.

Zlatko

pre 11 godina

Da sam na mjestu Srba i Srbije, a osobito ovih grotesknih SNS-ovaca što oduševljeno pozdravljaju svaki potez i svaku izjavu svojih stranačkih šefova, što god to bilo, ja zbog ovoga uopće ne bih likovao, naprotiv. Jer, usvojeni su dokumenti koji predlažu daljnje (i to posve odvojeno) postupanje EU prema dvjema neovisnim državama - Srbiji i Kosovu - i uza sve još otvoreno i službeno pozivaju one članske zemlje Unije koje za sada nisu priznale Kosovo da to i učine. Srbiji se pak obećava davanje datuma za pregovora ukoliko ispuni uvjete, a glavni i osnovni uvjet jest normalizacija odnosa s Kosovom, odnosno njegovo faktično priznavanje i ukidanje paralelnih srpskih institucija na sjeveru. Ako su to razlozi za trijumfalizam u Srbiji, onda mi vas je zaista žao.

outsider

pre 11 godina

sve je to lepo, ali nikako, za ovih 15 godina, niko da predstavi, konacno, taj "recept" za bolji zivot gradjana Srbije u okviru EU, tj. kako, zaboga? Voleo bih da saznam kako ce "jeftina radna snaga" postici "evropski standard zivota" ? I na kraju, tvrdim, odgovorno, da ce nam svima biti jos mnogo gore ako i kada udjemo u EU, tj. ako se ova "neverending story" ikada i zavrsi! Ekonomista sam i znam sta pricam.

Gastabajter

pre 11 godina

"Zatucavanje naroda sa kojekakvim ulascima i boljom buducnoscu samim ulaskom u EU.Videh tu buducnost i napredak u proteklih 30 godina uporedjivajuci razlicite zemlje Evrope.Pozdrav ljudima sa razumom
(minusi su dokaz vaseg neznanja, 7. februar 2013 11:57)"

Iz tvog komentara covek koji je samo jednom izasao iz Srbije, moze vrlo lako zakljuciti da si obican prevarant i da nikada u zivotu nisi presao granicu Srbije.

Lenka M

pre 11 godina

Sigurno je da aktuelna vlast o prevremenim izborima nece razmisljati kao predhodna: hajdedmo na biralista pa ce nam Zapad napraviti vladu. Ovi sada razmislaju o interesima naroda i svesni su cinjenice da je ovo jedinstvena prilika da se Srbija izvuce iz corsokaka, a to se ne radi izborima, osim ako neko od koalicionih partnera ne izigra poverenje.

malisa

pre 11 godina

mislim, nemam nista protiv ove vlade ako ce da radi u nasem interesu... nego, jel ove ultra pozitivne komentare stvarno pisu clanovi partija ili kojekakvi fanatici?

Jana A

pre 11 godina

Evropa je konacno shvatila da je Srbija definisala svoju spoljnu politiku, odredila svoje interese u medjunarodnim odnosima, jasno stavljajuci do znanja sta se moze a sta ne, tako da sa ozbiljnim pregovaracem nece biti dodatnih uslovljavanja i ucena.

Ana J

pre 11 godina

Evropskoj uniji, a samim tim i Evropskom parlametnu, je jasno da Srbija ima ozbilnu vladu, sa jasno definisanom politikom i ciljevima, tako da vise nema razloga da bilo sta odugovlaci.

djura

pre 11 godina

Ajde neko ko zna da objasni kako ce Kosovo da potpise SSP ako ga pet clanica ne priznaje tj. kako ce tih pet clanica da u svom parlamentu ratifikuje sporazum sa necim sto ne postoji?

minusi su dokaz vaseg neznanja

pre 11 godina

Zatucavanje naroda sa kojekakvim ulascima i boljom buducnoscu samim ulaskom u EU.Videh tu buducnost i napredak u proteklih 30 godina uporedjivajuci razlicite zemlje Evrope.Pozdrav ljudima sa razumom

onako usput

pre 11 godina

Sve cestitke G. Miskovicu, cak se u datumu za otpocinjanje pregovora trazi od Srbije da se ukine ZLOUPOTREBA SLUZBENOG POLOZAJA, a koliko se secam to je osnov za njegovo provodjenje! Nema sta G. Miskovic je veoma uticaja biznismen. Sta ce sad da radi Vucic?

basta

pre 11 godina

Mnogi u narodu jos uvek ili nisu svesni ili nece da pogledaju istini u oci i shvate da EU nije blagostanje vec unija u kojoj se postuju ljudska prava,bori protiv kriminala korupcije i svih ostalih protivzakonitih radnji.Nije to obecana zemlja,vec se u njoj zna za red i kulturu i sprovodi politika u interesu svih clanica radi buducnosti i izazova kojih uvek ima.Samo jaka EU moze biti konkurentna uspesna i zajednickim naporima svih clanica obezbediti normalan zivot svojim gradjanima.Srbiji je neophodno da ima dobre veze sa EU i ucini sve da bi se pristupilo toj zajednici,ne zbog EU vec zbog naroda Srbije.Ne razumem one koji su protiv EU,za mene to znaci biti protiv svojih interesa,reda,rada,kulture,cistoce,pravde,postovanja ljudskih prava...protiv svega sto je dobro za svakoga normalnog i postenog coveka.Sta moze Srbija u ovakvom stanju da postigne,apsolutno nista,osim sto ce se kriminalci,politicari i svi oni koji imaju mogucnost da zloupotrebe svoj polozaj a da nikome ne odgovaraju i dalje bogatiti.Za obicnog coveka u takvom okruzenju nema leba.Srbija je blizu provalije,u takvom stanju nikome nije pozeljna niti se sama bez pomoci moze oporaviti,to je nemoguce.

Pametnom dosta

pre 11 godina

-Nema podele Kosova
-Pozivaju se ostale članice Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova da priznaju isto
-Preporuke o potpisivanje SPP sa Kosovom

A Evropskom savetu pozivi da se da neki datum Srbiji!!! E baš lepo od njih!!! Samo mi njima da završimo njihov problem u vezi Kosova a ovde da puste ove štetočine iz devedesetih da nas potpuno unište!!!! Bljakkkkkkk!!!!
S.... .. na ovakvu Evropu i njene "vrednosti"

bugy

pre 11 godina

Samo se nadajte da cemo dobiti datum...Nema od toga nista...Posebno sa Narko Premijerom...A ovaj susret Nikolic sa Bljakjagom pa to je samo po sebi priznanje nezavisnosti drzave Kosovo...Tek kad se zvanicno prizna Kosovo mozda pocnu pregovori.....Daleko smo mi od evrope..Ovakvi sami i sa ovakvom vlascu nismo ni za Afriku!

podrska

pre 11 godina

Nastavite da hapsite kriminalce i resavate pitanja mita i korupcije i dobicete punu podrsku na svi nivoima i bez tacnog datuma! Prvo treba da pocistimo smece iz kuce, pa ce posle sve samo doci.

nada ZR

pre 11 godina

Ovo je lepa vest jer je pozitivna pa imala minimalni doprinos.Uvek je lepo cuti preporuke koje Srbiju vode ka EU.Korak po korak da uredimo nasu drzavu i da zivimo kao ljudi.

Biberče

pre 11 godina

Ovo su možda i prvi rezultati reforma u Srbiji! U svakom slučaju pohvalno je da umesto negativnih mišljenja konačno krećemo da dobijamo i pozitivna! Videćemo koliko će ova Vlada trajati ali mis e čini da su se u mnogome promenila mišljenja o partijama i da su pojedinci svojim radom podigli mnogo svoj rejting, a s druge strane neki drugi su taj rejting srozali i previše!

aleksa

pre 11 godina

Dok nas opet ne kazne sto surujemo s Rusima, cim malo okrenemo ledja moskvi, Evropa odma daje sapom i kapom, a cim nesto krenemo sa Rusima ona zviz sakom od astal i dodeli nam neku bljuvotinu. I tako u krug vec najmanje 5 godina, a verujem bice 10,15,20 godina.

Kimi

pre 11 godina

Konacno Vlada Republike Srbije radi kako treba svoj posao, sto je ovim i dokazala. Vise je uradjeno za 6 meseci nego za prethodnih 12 godina. Podrsak Vladi, samo nastavite da radite svoj posao!

Dalibor

pre 11 godina

Rekao je , citiram:

"Ako Srbija sad stane, trebace joj 10 godina da se opet pokrene." Srbija je stala marta 2003, vidimo da se konacno pokrenula februara 2013. Znaci omasio je za mesec dana.

Demokrata

pre 11 godina

Kao iskrenom demokrati i "evrofanatiku" drago mi je sto je u Srbiji postignut koncenzus oko ulaska u EU.

Sudeci po komentarima i ona najcvrsca desnica oko SNS je prihvatila "realnost na terenu" i nastavila putem kojim nas je 2000. poveo Premijer Zoran Djindjic.

Buvica

pre 11 godina

Svakako da se treba nastaviti sa reforma u državnom sistemu ali ne mogu se za par meseci rešiti problemi koji su "taloženi" godinama! Neka se sve polako menja pa će kroz neko vreme postati i osetno da je Srbija krenula boljim putem!

rasha

pre 11 godina

"...kao i na ukidanje člana Krivičnog zakona koji se odnosi na zloupotrebu službenog položaja". sve, sve ali ovo nikako, to je temelj nase borbe protiv korupcije.

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Ovo je veoma znacajan signl za sve vladajuce stranke u Srbiji!Treba da nastave da rade i da se trude,kao sto su to i do sada radili!

evropejac

pre 11 godina

Ovo ce novoj vladi biti najvece priznanje za do sad ucinjeno. Velika je stvar i nadam se da ce se ostvariti, pa da nakon toga dodju sve one pozitivne stvari koje idu uz to. U kombinaciji sa iskorenjivanjem korupcije brzo cemo osetiti znacajan napredak.

EU

pre 11 godina

Ovo pokazuje da je nova Vlada mnogo uradila za kratko vreme i ne sumnjam da ce ispuniti sve uslove, koji su pred nama i tako ubrzati ulazak Srbije u EU.

Ragip

pre 11 godina

joj sta je ovo sad EP poziva EU da kosovom da datum i doneli su rezuluciju da sva 5 drzave sto pre da priznaju nezavisnost Kosovu ,cudim se cim su se sretili nikolic-jahjaga odmah su poceli sad

Чича Горио

pre 11 godina

Треба нам више оваквих вести, да и нас сунце огеје. Тома објаснио како се воде Преговори.

www

pre 11 godina

Sta se desava ako mi na referendumu recimo odlucimo da necemo u EU?
Hoce li onda EU da nam postavlja uslove, ili ce da nas mole da udjemo u EU?
Ili da recimo nasi politicari odluce da necemo u EU.
Hoce li i onda da nas ucenjuju, ili ce da nas mole da udjemo u EU, kao sto nas mole da udjemo u NATO?
Ako mi njima ne trebamo u EU, onda nas svakako nece primiti nikad.
Da li politicari koji vode politiku EU nema alternativu rade za Srbiju, ili ipak cinicno rade protiv Srbije?
Kakva je to politika da neko ide za nekom bogatom uobrazenom bahatom zenom i ponavlja joj ko budala ti za mene nemas alternativu, i nista drugo u zivotu ne radi.

Crna Strela

pre 11 godina

Gde bre mi da idemo u EU?
Zar vi ljudi ne vidite gde i kako zivimo?
Sa kojim ljudima, ko ce da uradi reformu, zar je ovde uopste i moguce uraditi reformu bez krvave revolucije ili atomske bombe?
Malo ste billi protiv EU, pa se sada polakomili, ali budite sigurni,
NIKO VAS NE ZELI.

ljubica

pre 11 godina

Ova vlada sa Nikolicem i Vuciem radi prave stvari u interesu Srbije, a to ce rezultovati dobijanjem datuma pocetka pregovora Srbije za pristupanje EU.

M.Popovic

pre 11 godina

Ovi nas dresiraju.Hajde za inat da prekinemo pregovore sa Kosovom i da se lepo zahvalimo Evropi na saradnji i da vidimo do leta šta će da se desi. Od Evrope samo šteta.I da neko kod nas pročita De Golove memoare da vide kako se inati pametno.

slavenoserbie

pre 11 godina

Hvala nećemo. Sad mi nećemo u EU pa makar nas odmah primili. Brod koji tone a mi treba da molimo da se ukrcamo. Hvala, eto Vam Albanija, Hrvatska pa njih primite da se usrećite sa njima kao i oni sa Vama.

DjordjeStosic

pre 11 godina

Evropa je svesna da je vlast pocela da gradi institucije u Srbiji i na ovaj nacin zeli da posalje poruku Vucicu i ostalim politicarima da samo tako nastave

Leptirica

pre 11 godina

Evropa je prepoznala odlucnu nameru Vucica da se izbori za kriminalom i korupcijom, i verujem da je ovaj datum podstrek da se reforme nastave

Zoni

pre 11 godina

Ovo je jos jedan pozitivan dogadjaj koji nas ohrabruje da nastavimo ovim putem i da ne posustajemo kada smo na dohvat i tog konacnog cilja.Sve sto danas vlada radi je u interesu naroda i drzave i to je ocigledno naislo na dobar komentar i u EU.I ovde se istice poseban dopinos kao i zalaganje Aleksandra Vucica u svojim naporima kako u borbi protiv kriminala i korupcije tako i na nastojanju da unapredi saradnju Srbije sa EU na svim poljima.

Feniks

pre 11 godina

Ovo je jedan krupan korak ka konacnom dobijanju datuma za pocetak pregovora o pristupanju EU.Vidimo da je vecina glasala za i ako Srbija nije konacno ispunila sve uslove koji se pred nju postavljaju.Svakako da je to nesto sto nas sve raduje i jedan veliki podsticaj da se nastavi istim putem kao i tempom.

Didulica

pre 11 godina

Sa Nikolićem i Đačićem Srbija neće sigurno ući u EU.
Datum možda i dobije ali dalje od toga....

Pa svako tko ih pogleda i malo bolje posluša sve mu je jasno, to je ista ona politika koju je NATO morao jednom rušiti, ne trebaju njima takvi unutar unije.

Unexpected

pre 11 godina

U ovom izvestaju jasno se kaze da sada postoji politicka volja da se drzava obracuna sa korupcijom koja ranije evidentno nije postojala sto je bitan pomak napred i realno je da Srbija dobija datum

Django

pre 11 godina

Konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate

Meda

pre 11 godina

Svakako pozitivan dogadjaj koji nam jos vise uliva nadu da smo na dobrom putu i da nece izostati ni taj dugo ocekivani datum za pocetak pregovora.Kao sto vidimo i ovde se pozdravlja ocigledna resenost Aleksandra Vucica u konacnom obracunu sa kriminalom kao i resenost da se provere najspornijih i najvecih 24 privatizacija.

nikola

pre 11 godina

Buducnost Srbije je u EVROPSKOJ UNIJI.Referendum koji ce realno doci posle nekoliko godina bice pozitivan ZA ulazak. Evropska Unija se nalazi u krizi ali postoji velika politicka volja izmedju,zemalja clanica da se ona resi.Svaka prica o raspadu je besmislena.Ne smemo da propustimo sansu,zbog nase dece i buducih generacija. Ulazkom u EU mocicemo cak i efikasnije da saradjujeno sa Rusijom i Kinom.

Nenad86

pre 11 godina

Ovi SNS-ovci su cudo, pa do pre 5 godina su tu istu EU pljuvali, pre 15 godina bili za Uniju sa Rusijom i Belorusijom, a sad citam komentare od tih istih botova: "predsednik nas vodi na pravi put", "Aca zasluzuje sve pohvale za ove uspehe" itd...pa sto niste to pricali dok ste bili "cetnici" svog "vojvode" Tome??? Ljigavo...

liki

pre 11 godina

Neke stvari su neminovnost...ova vlada je to shvatila i ulozila je puno truda da do ovoga dodje.Pozitivne kritike su sve cesce i to me raduje!!!

Ana J

pre 11 godina

Evropskoj uniji, a samim tim i Evropskom parlametnu, je jasno da Srbija ima ozbilnu vladu, sa jasno definisanom politikom i ciljevima, tako da vise nema razloga da bilo sta odugovlaci.

Jana A

pre 11 godina

Evropa je konacno shvatila da je Srbija definisala svoju spoljnu politiku, odredila svoje interese u medjunarodnim odnosima, jasno stavljajuci do znanja sta se moze a sta ne, tako da sa ozbiljnim pregovaracem nece biti dodatnih uslovljavanja i ucena.

Lenka M

pre 11 godina

Sigurno je da aktuelna vlast o prevremenim izborima nece razmisljati kao predhodna: hajdedmo na biralista pa ce nam Zapad napraviti vladu. Ovi sada razmislaju o interesima naroda i svesni su cinjenice da je ovo jedinstvena prilika da se Srbija izvuce iz corsokaka, a to se ne radi izborima, osim ako neko od koalicionih partnera ne izigra poverenje.

Tuga i smor

pre 11 godina

Zao mi je sto kao neko ko ima 25 godina, diplomu iz SAD, i ko je pre nekoliko godina bio pro-EU a danas je anti-EU, ne moze da se izrazi na taj nacin a da ne bude omalovazavan zbog svog misljenja. Postacemo nacija kmetova jer da bismo usli u EU, moramo da budemo dovoljno omalovazavani i izdresirani da bismo najvise koristili centralnoj vlasti u Briselu (citaj Berlinu). Ljudi pricaju o Evropskim vrednostima, a da pritom ne znaju da su upravo Nemacka, Francuska i Velika Britanija te zemlje koje ih najmanje postuju, koliko god to paradoksalno zvucalo. Oni ce imati vecu korist od nas nego mi od njih. Zao mi je onih, koji misle da cim (ili ako) udjemo u EU, da ce moci odmah da zapale preko i da ce se problemi tako resiti...

Batman

pre 11 godina

Ovi SNS botovi kao da su skolovani u S.Koreji, koju god vest da pogledas uvek isti komentari, "Djokovic uzeo Australian open" to su rezultati nove vlade i predsednika Nikolica. "sutra suncano u Srbiji". vremenski uslovi su se znatno poboljsali zbog cvrstog stava predsednika Nikolica u vezi platforme....dosadni ste, jadni ste, niko sa inteligencijom vecom od prosecne kokoske ne pada na vase izlizane fore, Get a Life !!!

Romanija

pre 11 godina

Što se tiče Srbije , ona je ispunila sve uslove i nema nikakvih prepreka da joj se do juna ove godine odredi datum za pregovore. Što se tiče predloga da Evropska unija s Kosovom može sklopiti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju , iako pet članica EU ne priznaje njegovu nezavisnost , u najmanju ruku je čudno.Međutim kada je EU u pitanju navikli smo na njihova iznenađenja.

zoki

pre 11 godina

" Istovremeno, u predlogu se naglašava da podela Kosova ne dolazi u obzir, a pet članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova pozivaju se da to učine."
Pored ovakvih prijatelja kome trebaju neprijatelji. Bitno da je podela SFRJ, a kasnije Srbije obavljena uz veliku asistenciju celnih drzava sadasnje EU.
A nase ponasanje podseca na mazohistu, jer sto nas vise biju i ucenjuju iz EU, mi ih vise volimo i trcimo ka njima.
Tacnije koliko vidim narod i ne misli tako, bar prema najnovijim anketama, ali ko pita narod.

minusi su dokaz vaseg neznanja

pre 11 godina

Zatucavanje naroda sa kojekakvim ulascima i boljom buducnoscu samim ulaskom u EU.Videh tu buducnost i napredak u proteklih 30 godina uporedjivajuci razlicite zemlje Evrope.Pozdrav ljudima sa razumom

ljubica

pre 11 godina

Ova vlada sa Nikolicem i Vuciem radi prave stvari u interesu Srbije, a to ce rezultovati dobijanjem datuma pocetka pregovora Srbije za pristupanje EU.

Kimi

pre 11 godina

Konacno Vlada Republike Srbije radi kako treba svoj posao, sto je ovim i dokazala. Vise je uradjeno za 6 meseci nego za prethodnih 12 godina. Podrsak Vladi, samo nastavite da radite svoj posao!

Biberče

pre 11 godina

Ovo su možda i prvi rezultati reforma u Srbiji! U svakom slučaju pohvalno je da umesto negativnih mišljenja konačno krećemo da dobijamo i pozitivna! Videćemo koliko će ova Vlada trajati ali mis e čini da su se u mnogome promenila mišljenja o partijama i da su pojedinci svojim radom podigli mnogo svoj rejting, a s druge strane neki drugi su taj rejting srozali i previše!

Jo ili po

pre 11 godina

Zasto Srbi toliko pricaju? Dogovorite se ljudi sami sa sobom sta hocete. Ako hocete u EU, znate sta treba da uradite. Ako necete - nemojte, niste ni do sad bili i ne morate ni da budete. A sto se Kosova tice, sta se sablaznjavate sto se otcepilo od Srbije, kad ista takva otcepljenja podrzavate u Hrvatskoj i BiH. Razlika je samo u tome sto su Albaci uspeli u onome u cemu Srbi nisu.

Antonio Vivaldi

pre 11 godina

Ovo je veoma znacajan signl za sve vladajuce stranke u Srbiji!Treba da nastave da rade i da se trude,kao sto su to i do sada radili!

Gastabajter

pre 11 godina

"Zatucavanje naroda sa kojekakvim ulascima i boljom buducnoscu samim ulaskom u EU.Videh tu buducnost i napredak u proteklih 30 godina uporedjivajuci razlicite zemlje Evrope.Pozdrav ljudima sa razumom
(minusi su dokaz vaseg neznanja, 7. februar 2013 11:57)"

Iz tvog komentara covek koji je samo jednom izasao iz Srbije, moze vrlo lako zakljuciti da si obican prevarant i da nikada u zivotu nisi presao granicu Srbije.

EU

pre 11 godina

Ovo pokazuje da je nova Vlada mnogo uradila za kratko vreme i ne sumnjam da ce ispuniti sve uslove, koji su pred nama i tako ubrzati ulazak Srbije u EU.

loka

pre 11 godina

Pazite ovo.Pored ostalih poziva clanice koje nisu priznale Kosovo da to ucine.Pa ovo vam govori sve.Oni nas nece pustiti da se primaknemo EU dok ne priznamo Kosovo 100%.

nada ZR

pre 11 godina

Ovo je lepa vest jer je pozitivna pa imala minimalni doprinos.Uvek je lepo cuti preporuke koje Srbiju vode ka EU.Korak po korak da uredimo nasu drzavu i da zivimo kao ljudi.

Чича Горио

pre 11 godina

Треба нам више оваквих вести, да и нас сунце огеје. Тома објаснио како се воде Преговори.

DjordjeStosic

pre 11 godina

Evropa je svesna da je vlast pocela da gradi institucije u Srbiji i na ovaj nacin zeli da posalje poruku Vucicu i ostalim politicarima da samo tako nastave

outsider

pre 11 godina

sve je to lepo, ali nikako, za ovih 15 godina, niko da predstavi, konacno, taj "recept" za bolji zivot gradjana Srbije u okviru EU, tj. kako, zaboga? Voleo bih da saznam kako ce "jeftina radna snaga" postici "evropski standard zivota" ? I na kraju, tvrdim, odgovorno, da ce nam svima biti jos mnogo gore ako i kada udjemo u EU, tj. ako se ova "neverending story" ikada i zavrsi! Ekonomista sam i znam sta pricam.

Zlatko

pre 11 godina

Da sam na mjestu Srba i Srbije, a osobito ovih grotesknih SNS-ovaca što oduševljeno pozdravljaju svaki potez i svaku izjavu svojih stranačkih šefova, što god to bilo, ja zbog ovoga uopće ne bih likovao, naprotiv. Jer, usvojeni su dokumenti koji predlažu daljnje (i to posve odvojeno) postupanje EU prema dvjema neovisnim državama - Srbiji i Kosovu - i uza sve još otvoreno i službeno pozivaju one članske zemlje Unije koje za sada nisu priznale Kosovo da to i učine. Srbiji se pak obećava davanje datuma za pregovora ukoliko ispuni uvjete, a glavni i osnovni uvjet jest normalizacija odnosa s Kosovom, odnosno njegovo faktično priznavanje i ukidanje paralelnih srpskih institucija na sjeveru. Ako su to razlozi za trijumfalizam u Srbiji, onda mi vas je zaista žao.

dankesn

pre 11 godina

"pet članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova pozivaju se da to učine" dovoljno rečeno o tome da je EU statusno neutralna, ne zavaravajmo se, treba to što pre prihvatiti kao realnost.

bugy

pre 11 godina

Samo se nadajte da cemo dobiti datum...Nema od toga nista...Posebno sa Narko Premijerom...A ovaj susret Nikolic sa Bljakjagom pa to je samo po sebi priznanje nezavisnosti drzave Kosovo...Tek kad se zvanicno prizna Kosovo mozda pocnu pregovori.....Daleko smo mi od evrope..Ovakvi sami i sa ovakvom vlascu nismo ni za Afriku!

Pametnom dosta

pre 11 godina

-Nema podele Kosova
-Pozivaju se ostale članice Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova da priznaju isto
-Preporuke o potpisivanje SPP sa Kosovom

A Evropskom savetu pozivi da se da neki datum Srbiji!!! E baš lepo od njih!!! Samo mi njima da završimo njihov problem u vezi Kosova a ovde da puste ove štetočine iz devedesetih da nas potpuno unište!!!! Bljakkkkkkk!!!!
S.... .. na ovakvu Evropu i njene "vrednosti"

aleksa

pre 11 godina

Dok nas opet ne kazne sto surujemo s Rusima, cim malo okrenemo ledja moskvi, Evropa odma daje sapom i kapom, a cim nesto krenemo sa Rusima ona zviz sakom od astal i dodeli nam neku bljuvotinu. I tako u krug vec najmanje 5 godina, a verujem bice 10,15,20 godina.

Leptirica

pre 11 godina

Evropa je prepoznala odlucnu nameru Vucica da se izbori za kriminalom i korupcijom, i verujem da je ovaj datum podstrek da se reforme nastave

Buvica

pre 11 godina

Svakako da se treba nastaviti sa reforma u državnom sistemu ali ne mogu se za par meseci rešiti problemi koji su "taloženi" godinama! Neka se sve polako menja pa će kroz neko vreme postati i osetno da je Srbija krenula boljim putem!

Feniks

pre 11 godina

Ovo je jedan krupan korak ka konacnom dobijanju datuma za pocetak pregovora o pristupanju EU.Vidimo da je vecina glasala za i ako Srbija nije konacno ispunila sve uslove koji se pred nju postavljaju.Svakako da je to nesto sto nas sve raduje i jedan veliki podsticaj da se nastavi istim putem kao i tempom.

Demokrata

pre 11 godina

Kao iskrenom demokrati i "evrofanatiku" drago mi je sto je u Srbiji postignut koncenzus oko ulaska u EU.

Sudeci po komentarima i ona najcvrsca desnica oko SNS je prihvatila "realnost na terenu" i nastavila putem kojim nas je 2000. poveo Premijer Zoran Djindjic.

Django

pre 11 godina

Konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate

Zoni

pre 11 godina

Ovo je jos jedan pozitivan dogadjaj koji nas ohrabruje da nastavimo ovim putem i da ne posustajemo kada smo na dohvat i tog konacnog cilja.Sve sto danas vlada radi je u interesu naroda i drzave i to je ocigledno naislo na dobar komentar i u EU.I ovde se istice poseban dopinos kao i zalaganje Aleksandra Vucica u svojim naporima kako u borbi protiv kriminala i korupcije tako i na nastojanju da unapredi saradnju Srbije sa EU na svim poljima.

djura

pre 11 godina

Ajde neko ko zna da objasni kako ce Kosovo da potpise SSP ako ga pet clanica ne priznaje tj. kako ce tih pet clanica da u svom parlamentu ratifikuje sporazum sa necim sto ne postoji?

Ragip

pre 11 godina

joj sta je ovo sad EP poziva EU da kosovom da datum i doneli su rezuluciju da sva 5 drzave sto pre da priznaju nezavisnost Kosovu ,cudim se cim su se sretili nikolic-jahjaga odmah su poceli sad

Dalibor

pre 11 godina

Rekao je , citiram:

"Ako Srbija sad stane, trebace joj 10 godina da se opet pokrene." Srbija je stala marta 2003, vidimo da se konacno pokrenula februara 2013. Znaci omasio je za mesec dana.

Meda

pre 11 godina

Svakako pozitivan dogadjaj koji nam jos vise uliva nadu da smo na dobrom putu i da nece izostati ni taj dugo ocekivani datum za pocetak pregovora.Kao sto vidimo i ovde se pozdravlja ocigledna resenost Aleksandra Vucica u konacnom obracunu sa kriminalom kao i resenost da se provere najspornijih i najvecih 24 privatizacija.

rasha

pre 11 godina

"...kao i na ukidanje člana Krivičnog zakona koji se odnosi na zloupotrebu službenog položaja". sve, sve ali ovo nikako, to je temelj nase borbe protiv korupcije.

basta

pre 11 godina

Mnogi u narodu jos uvek ili nisu svesni ili nece da pogledaju istini u oci i shvate da EU nije blagostanje vec unija u kojoj se postuju ljudska prava,bori protiv kriminala korupcije i svih ostalih protivzakonitih radnji.Nije to obecana zemlja,vec se u njoj zna za red i kulturu i sprovodi politika u interesu svih clanica radi buducnosti i izazova kojih uvek ima.Samo jaka EU moze biti konkurentna uspesna i zajednickim naporima svih clanica obezbediti normalan zivot svojim gradjanima.Srbiji je neophodno da ima dobre veze sa EU i ucini sve da bi se pristupilo toj zajednici,ne zbog EU vec zbog naroda Srbije.Ne razumem one koji su protiv EU,za mene to znaci biti protiv svojih interesa,reda,rada,kulture,cistoce,pravde,postovanja ljudskih prava...protiv svega sto je dobro za svakoga normalnog i postenog coveka.Sta moze Srbija u ovakvom stanju da postigne,apsolutno nista,osim sto ce se kriminalci,politicari i svi oni koji imaju mogucnost da zloupotrebe svoj polozaj a da nikome ne odgovaraju i dalje bogatiti.Za obicnog coveka u takvom okruzenju nema leba.Srbija je blizu provalije,u takvom stanju nikome nije pozeljna niti se sama bez pomoci moze oporaviti,to je nemoguce.

Unexpected

pre 11 godina

U ovom izvestaju jasno se kaze da sada postoji politicka volja da se drzava obracuna sa korupcijom koja ranije evidentno nije postojala sto je bitan pomak napred i realno je da Srbija dobija datum

podrska

pre 11 godina

Nastavite da hapsite kriminalce i resavate pitanja mita i korupcije i dobicete punu podrsku na svi nivoima i bez tacnog datuma! Prvo treba da pocistimo smece iz kuce, pa ce posle sve samo doci.

Didulica

pre 11 godina

Sa Nikolićem i Đačićem Srbija neće sigurno ući u EU.
Datum možda i dobije ali dalje od toga....

Pa svako tko ih pogleda i malo bolje posluša sve mu je jasno, to je ista ona politika koju je NATO morao jednom rušiti, ne trebaju njima takvi unutar unije.

M.Popovic

pre 11 godina

Ovi nas dresiraju.Hajde za inat da prekinemo pregovore sa Kosovom i da se lepo zahvalimo Evropi na saradnji i da vidimo do leta šta će da se desi. Od Evrope samo šteta.I da neko kod nas pročita De Golove memoare da vide kako se inati pametno.

slavenoserbie

pre 11 godina

Hvala nećemo. Sad mi nećemo u EU pa makar nas odmah primili. Brod koji tone a mi treba da molimo da se ukrcamo. Hvala, eto Vam Albanija, Hrvatska pa njih primite da se usrećite sa njima kao i oni sa Vama.

onako usput

pre 11 godina

Sve cestitke G. Miskovicu, cak se u datumu za otpocinjanje pregovora trazi od Srbije da se ukine ZLOUPOTREBA SLUZBENOG POLOZAJA, a koliko se secam to je osnov za njegovo provodjenje! Nema sta G. Miskovic je veoma uticaja biznismen. Sta ce sad da radi Vucic?

www

pre 11 godina

Sta se desava ako mi na referendumu recimo odlucimo da necemo u EU?
Hoce li onda EU da nam postavlja uslove, ili ce da nas mole da udjemo u EU?
Ili da recimo nasi politicari odluce da necemo u EU.
Hoce li i onda da nas ucenjuju, ili ce da nas mole da udjemo u EU, kao sto nas mole da udjemo u NATO?
Ako mi njima ne trebamo u EU, onda nas svakako nece primiti nikad.
Da li politicari koji vode politiku EU nema alternativu rade za Srbiju, ili ipak cinicno rade protiv Srbije?
Kakva je to politika da neko ide za nekom bogatom uobrazenom bahatom zenom i ponavlja joj ko budala ti za mene nemas alternativu, i nista drugo u zivotu ne radi.

evropejac

pre 11 godina

Ovo ce novoj vladi biti najvece priznanje za do sad ucinjeno. Velika je stvar i nadam se da ce se ostvariti, pa da nakon toga dodju sve one pozitivne stvari koje idu uz to. U kombinaciji sa iskorenjivanjem korupcije brzo cemo osetiti znacajan napredak.

malisa

pre 11 godina

mislim, nemam nista protiv ove vlade ako ce da radi u nasem interesu... nego, jel ove ultra pozitivne komentare stvarno pisu clanovi partija ili kojekakvi fanatici?

Crna Strela

pre 11 godina

Gde bre mi da idemo u EU?
Zar vi ljudi ne vidite gde i kako zivimo?
Sa kojim ljudima, ko ce da uradi reformu, zar je ovde uopste i moguce uraditi reformu bez krvave revolucije ili atomske bombe?
Malo ste billi protiv EU, pa se sada polakomili, ali budite sigurni,
NIKO VAS NE ZELI.

nikola

pre 11 godina

Buducnost Srbije je u EVROPSKOJ UNIJI.Referendum koji ce realno doci posle nekoliko godina bice pozitivan ZA ulazak. Evropska Unija se nalazi u krizi ali postoji velika politicka volja izmedju,zemalja clanica da se ona resi.Svaka prica o raspadu je besmislena.Ne smemo da propustimo sansu,zbog nase dece i buducih generacija. Ulazkom u EU mocicemo cak i efikasnije da saradjujeno sa Rusijom i Kinom.

liki

pre 11 godina

Neke stvari su neminovnost...ova vlada je to shvatila i ulozila je puno truda da do ovoga dodje.Pozitivne kritike su sve cesce i to me raduje!!!

Nenad86

pre 11 godina

Ovi SNS-ovci su cudo, pa do pre 5 godina su tu istu EU pljuvali, pre 15 godina bili za Uniju sa Rusijom i Belorusijom, a sad citam komentare od tih istih botova: "predsednik nas vodi na pravi put", "Aca zasluzuje sve pohvale za ove uspehe" itd...pa sto niste to pricali dok ste bili "cetnici" svog "vojvode" Tome??? Ljigavo...