Četvrtak, 24.01.2013.

12:39

Vučić po energiji sličan Đinđiću

Izvor: Batiæ Baèeviæ

Vuèiæ po energiji slièan Ðinðiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

lala najstariji

pre 11 godina

Gosp. Vučiću, stisnite petlju, odj... sve uvlakače, ali sve, uradite ono što hoćete a nikako što morate il smete. Već se vide milioni u kasi Srbije, koji pritiču iz novoformiranog straha među političkim lopinama i tajkunima.

Žaki

pre 11 godina

Mislim da mi jako malo znamo ko u vladi šta radi i koliko iskreno. Možda Vučić (kojeg lično dve decenije ne simpatišem) zaista energično istražuje po raznim mahinacijama koje su se par decenija, pod plaštom patriotizma ili demokratije, činile kod nas,...ko to zna? Možda je previše duboko zašao u neke sfere koje vode ko zna gde; možda do nekih suptilnih i nama nejasnih prevara u koje spada i menjanje kursa dinara na primer? Ako imate pare i poluge vlasti to vam je najfiniji način da se obogatite! Možda ovo poređenje Vučića i Đinđića nije pohvala?! Možda je to jezik parabola, diplomatije - ko zna?!

Ipak moram da se ogradim i ne ogrešim dušu - možda Dinkić misli iskreno da pohvali Vučića i ja se nadam da je tako, ali nije šala spominjati Đinđićevo ime u kontekstu svih događanja! Svašta se može pomisliti pa se čak možda nepravedno i ogrešiti! To ime je skupo jer je plaćeno životom. Ne sme se olako uzimati u usta! Ono nije samo spomenuta energija; ono je i smrt u borbi protiv raznih zlodela!? Ko god ga spomene staje u neki kontekst Đinđićeve drame, na ovu ili onu stranu!? Ne potežite Đinđića olako, a naročito ne ako ste u vlasti. Samo uz oprez i kristalno jasnu konotaciju ono se sme izgovarati. Uz njegovu energiju neodvojivo ide i - atentat! Dva pojma neraskidivo vezana za njegovu ličnost!

Slavko Aleksic

pre 11 godina

Konacno imamo dobru vladu koja ima neku strategiju i po njoj se krece. Ovi prosli su sve "spontano" radili. Da se tako "spontano" vodi jedna obicna fabrika, propala bi 100 puta a kamoli drzava. Samo sto kad se naprave greske u drzavi, drzava moze ponovo da zaduzi nasu decu a ako su i njih zaduzili, moze i unuke pa cak i praunuke.
Zato nadajmo se da ce ova strategija uroditi plodom i da cemo videti konkretne rezultate u 2014. godini.

@Ksenija-za ime sveta

pre 11 godina

Jasno mi je da se divite svom Vucicu! To je vaše pravo.
Ali, hajde recite cemu se vi to divite.
Šta je po Vama On uradio za ovih osam meseci. Uhapsio Miškovica.Bravo. Ali videcemo razloge i to prave razloge za hapšenje. Naravno ima ih puno, samo ja sumnjam da je to pravi razlog.
Uhapsio Dragina, zbog Azotare, min.đubriva, tri meseca pritvor, a odmah pustio Stupara -vlasnika firme, i prodavca karbamida od 32 miliona eura. A ove iz DS i Ces Mecona drži 3 meseca u pritvoru.
Da li je dotakao i jednu privatizaciju osim Sartrida koju je izvršila DS. A 23 privatizacije Koštunice i Bubala su " u toku" ili nigde.
Samo Vi nastavite da se divite.

čika lo

pre 11 godina

Naslov ovog teksta zaista je sraman. Sličnost između Vučića i Đinđića zavrvava se time što se obojica bave (tj. Đinđić se bavio) politikom. Vučić je populista, grandoman i tzv patriota, pre nekoliko godina je iz korena promenio svoju politiku kako bi se vratio na vlast. Predsednik njegove stranke, a današnji predsednik države najavio je pred mnošvom svedoka Đinđićevo ubistvo neposredno pre nego što se ono dogodilo. Možda je Dinkiću koji je bio u svim vladama od 2001 sve to isto, ali sam siguran da najveći broj današnjih političara govori pozitivno o Đinđiću samo zato što je ovaj mrtav. Da je živ, ubili bi ga ponovo.

Mikac

pre 11 godina

I Dinkić je sličan Ajnštajnu, ima dve noge,dve ruke, oči, nos pa i nešto moždane mase!I tu se svaka sličnost završava! Tako je i Vučić sličan pok.Đinđiću! Dok je ovaj od 1990 pa do ubistva 2003 godine svu svoju energiju,znanje i ambiciju upregao u razvoj,približavanje Evropi i evropskim vrednostima i demokratizaciju Srbije,ovaj drugi je radio sve suprotno sa velikim uspehom,podržavajući veći period pogubnu Miloševićevu vlast! Porediti sada njih dvojicu može samo moralno posrnuli Dinkić a zarad očuvanja svoje klimave pozicije u vlasti! Jadno i bedno!

Solaris

pre 11 godina

Pa poredjenje je realno iz razloga sto i kod Vucica postoji zelja da ga sledece generacije Srba pamte po dobrim delima, za razliku od ciljeva bivseg rezima.

ja

pre 11 godina

Zeludac mi se okrece kad gledam kako pokusavaju da se porede sa Djindjicem, pogotovo Vucic. Djindjic je bio velicina pre nego sto je usao u politiku i ne treba njega ja da branim on je ostavio neizbrisiv trag. Ali mi se povraca kad vidim ove slihtare i Vucica kako mu godi da ga porede sa Djindjicem, on jadnik i ne razume ko je bio Djindjic.

dušan

pre 11 godina

Pozdrav velikoj vecini komentatora uz preporuku da procitaju tekst do kraja. Tako ce bar znati o cemu se radi. Nemojmo stalno da ispadamo smesni I pecamo se na naslove. Mi se kao nesto razumemo I o svemu sudimo. Najlepse I najlakse je da se etiketiramo ko je kakav. A kakvi ste I ko ste svi vi - svi mi! Stavite prst na celo. Sta je bilo ko od nas ucinio. za ovu jadnu I napacenu zemlju

Singidunum

pre 11 godina

Sta fali poredjenju Djindjica i Vucica. Oboje su za Srbiju , ubrzan napredak i red i disciplinu. Mozda vas buni temperament Vucica pa vam se malo ne uklapa. Ali to je i nacin da traje dugo. Djindjica je njegov temperament "sagoreo."

Miodrag Stojadinović

pre 11 godina

Ako ste me ikad razočarali,to je sad kad ste uporedili jednog dripca(tako ste vi jednom rekli o Vučiću i Nikoliću,kad vam je ovaj drugi psovao majku i to u Skupštini),i najvećeg srpskog političara posle Pašića,a to je naš Zoran!

neukusno poredjenje

pre 11 godina

Ne bih uporedjivao njih dvojicu. Djindjic se bavio nepopularnim temama, saa sabotazom od strane predsednika drzave, sa narodom i medijima koji su ga demonizovali, sa Legijom i njegovim kriminalcima koji su mu visili kao mac nad glavom i koji su mu najzad dosli glave. Cime se tada bavio Vicic i njegovi? Vucic se danas bavi popularnom temom o borbi protiv korupcije, neka nikakvih smetnji i sabotaza, a veliko je pitanje da li je to stvarno njegova volja ili samo velik pritisak iz EU koji ga tera da to radi. Najzad, ja vidim samo jednog tajkuna u zatvoru, a Srbija ih ima vise. Borba protiv korupcije se svela na borbu protiv jednog tajkuna?

Lalo

pre 11 godina

Čoveče kako te nije sramota, tvoji praunuci će se stideti tebe. Ja stvarno ne mogu da shvatim kako neki ljudi nemaju časti ni morala a o obrazu da i ne pričamo. Stidi se Mlađo.

miroslav

pre 11 godina

Znajuci za rane radove Vucica, Cede, Dinkica, Covica, Dacica.., logicno se namece zakljucak da je stav pokojnog premijera ustvari najmnanje udaljen od stava radikala! Premijer je bio Srbenda, sa velikim S! A ovi Cedisti, nazadnjaci, spsovci, bivsi julovci, ursovci i ostali unistitelji drzave Srbije ,neka ustanu kada ga spomenu! Dovidjenja, prijatno.

penzionerka

pre 11 godina

Mislila sam i do sada sve najgore o Dinkiću ali posle ove izjave pošle su mi suze. Onaj koji je prvi rekao za Đinđića (kad ga je Đinđić uhvatio u malverzacijama sa Nacionalnom štedionicom):" Laki je malo nervozan " i za koga ništa na ovom svetu nije sveto ni za poštovanje, usuđuje se da pomene Đinđića i da ga poredi sa Vučićem i da sebi dozvoli da se nađe u istom članku sa Đinđićem. Sramota, jad, beda, dno.

Holy Smoke

pre 11 godina

Ocigledno da misle (ili znaju) da Vucic trazi nove koalicione partnere, pa se slihtaju 200 na sat i Djilas i Dinkic. Mozda nece izbori, ali neka vajdica visi u vazduhu, to je ocigledno. Pa samo pevaju, puna im usta pohvala, ne mogu da prestanu. 20 godina se znaju i sede po istim salama i klubovima, ali, eto, bas su ove zime shvatili koliko je Vucic sjajan. A do pre 10 meseci se kleli da ce jedni druge da hapse. Povraca mi se.

Dantes

pre 11 godina

Kaze nas narod - umiljato jagnje dve ovce sisa!

Ali ovaj prevrtac, bar su se tako zvali oni koji su menjali stranke, on je sampion u menjanju strana.
Vec trinaesta godina kako menja stranke po koalicijima kako bi i dalje vodio finansije! Pa da li je moguce da u ovoj zemlji samo on zna nesto o finansijama?
Poredjenjem Vucica sa Djindjicem je sam sebi napravio takvu medvedju uslugu da na sledecim izborima njegova stranka (!?) nece moci da predje cenzus iz prostog razloga sto vise nece postojati glasaci ni iz jedne stranke koji bi mogli da mu daju glas - cak ni negova familija iz Gornjeg Katuna!
Problem je samo sto se on dovoljno nafatirao a ostali gradjani treba da prezive ovo vreme dok je on u vlasti!

dragan

pre 11 godina

Ovo je najveca uvreda koju sam cuo na racun Djindjica do sada. Njemu niko nije do kolena. Kostunica vise nije moj najomrazeniji politicar. Sada se o Dinkic sa njim izjednacio.

Marko

pre 11 godina

Vučić po energiji sličan onom dedi u ljubičastom odelu u filmu mrtav - ladan. Čovek skroz usporen, ne zna gde bi prije i kako da se uvuče glasačima. Čas je u Zvezdi i zadužiće nam i čukununuke da im otplati dug, EU nema alternativu ostavio braću na KiM da se pakuju u traktore, čas tobože nekog pritvara naravno radi se o osveti/obračunu sa ljudima koji mu nisu hteli dati pare u kampanji ..... Po meni veliko razočarenje.

beli listic

pre 11 godina

Iz ove perspektive,Djindjic je bio Srbenda za ovog izdajnika Vucica!Uostalom,premijer je pre nogo sto je ubijen jasno rekao(cini mi se u Banjaluci)doslovce,da je Kosovo Srbija i tacka!Podjednako je takodje zalosno i poredjenje Cede ili Zivkovica sa Zoranom..,na ovu vest se ustvari i ne zna,ko je uopste polaskan a ko uvredjen?

Jovana

pre 11 godina

O samom pokušaju poređenja Đinđića i Vučića je apsurno bilo šta reći. Ali me samo zanima da li će napokon doći taj dan kada će ovaj d**euvlakač Dinkić ostati ispod cenzusa. Samo da ga više ne vidimo.

toza

pre 11 godina

Kaže dinkić da se Đilas promenio kad je postao predsednik DS-a.. Ja bi pre rekao da je bio korektan dok ti i tvoji ursovci niste preterali u pljuvanju a sa ciljem da se šlihtate novim koalicionim partnerma. Poređenje Đinđića i vučića je najblaže rečeno bezobrazno. Da li je iko čuo pokojnog premijera da svakodnevno kuka kako ba prisluškuju i prate. Da li se seća Dinkić izjave sadašnjg predsednika neposredno pred antentat. Da li je iko od radikala ikada izjavio da mu je žao zbog svega što se desilo.

Bojan

pre 11 godina

Degutantno je kako se Dinkić šlihta Vučiću.

"Vučić je, iako potpuno drugačije prirode, po toj energiji sličan Đinđiću"

Kako te nije sramota da ovo izvališ i ostaneš živ!

Covek

pre 11 godina

Gospodine Vasa stranka ima podrsku od 2-3% u celoj Srbiji,zbog cega se brukate,napustite stranku i dajte mladjima vazduha. Ne zavisi drzava od Vas.

blatko

pre 11 godina

Prvo mi je smesno, a onda se razbesnim, onda mi je opet malo smesno. Potom se nesto zamislim pa mi bude tuzno.
A kad se samo setim kako sam protestovao za ovog coveka i sa njim pre 15 godina...

mirko j.

pre 11 godina

Kod nas su se odavno pomesale "babe i zabe".Necu se zacuditi kada se uskoro otkrije da je Dacic bio alfa i omega 5ooktobarskih promena...

anonimus

pre 11 godina

Sta lupeta ovaj Dinkic o kakvoj energiji Vucicevoj,pa jednu rec izgovara 10 min,stalno je umoran i ima visok pritisak a onada ne moze da radi.Jel to energija pokojnog premijera dr.Zorana Djindjica ne nije!

Siniša

pre 11 godina

Mogu samo da zamislim kako će pljuvati Vučića i Dačića kada ga šutnu, a sada im se uvukao...poltron. Pa nisi procesuiran zbog toga što si stalno na vlasti.

mirko

pre 11 godina

Ne znam koji su motivi M.Dinkića da nešto ovakvo tvrdi, verovatno poltronski.Samo pominjanje Đinđića je čudno, jer Dinkić nije bio u dobrim odnosima sa njim, od vremena kada je privatizovao Nacionalnu štedionicu, a zbog toga je od Verice Barač bio tužen, i ta privatizacija je po njenom mišljenju bila najkoruptivnija .
Ako se složimo sa Dinkićem u vezi energičnosti, to ne znači ništa, jer energija može biti upotrebljena na razne načine. Đinđić je bio protivnik svakog populizma, i podilaženja biračkom telu radi lične promocije, a Vučić nasuprot njemu je tipični populista tokom cele svoje karijere.
Ja mislim da su Dinkić, i Vesna Pešić jedine osobe u Srbiji koje vide sličnost dva potpuno različita čoveka.

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Nema dalje, kraj, gotovo, game over, Mlađa je prešao igricu. Narod u kojem ovaj [cenzurisano] redovno kupi više od 100.000 glasova i treba da propadne.

pozitivan signal

pre 11 godina

E,da,sa kakvom je samo energijom skidao tablu sa imenom bulevara.Mislim da mu je to najveci fizicki napor u dosadasnjem delu zivota.

LHC

pre 11 godina

vučić sličan Đinđiću, aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahahahahahahahhahahahahaha.

Jedino po tome što pripadaju istoj vrsti (homo-sapiens)

Bojan

pre 11 godina

Degutantno je kako se Dinkić šlihta Vučiću.

"Vučić je, iako potpuno drugačije prirode, po toj energiji sličan Đinđiću"

Kako te nije sramota da ovo izvališ i ostaneš živ!

pozitivan signal

pre 11 godina

E,da,sa kakvom je samo energijom skidao tablu sa imenom bulevara.Mislim da mu je to najveci fizicki napor u dosadasnjem delu zivota.

mirko

pre 11 godina

Ne znam koji su motivi M.Dinkića da nešto ovakvo tvrdi, verovatno poltronski.Samo pominjanje Đinđića je čudno, jer Dinkić nije bio u dobrim odnosima sa njim, od vremena kada je privatizovao Nacionalnu štedionicu, a zbog toga je od Verice Barač bio tužen, i ta privatizacija je po njenom mišljenju bila najkoruptivnija .
Ako se složimo sa Dinkićem u vezi energičnosti, to ne znači ništa, jer energija može biti upotrebljena na razne načine. Đinđić je bio protivnik svakog populizma, i podilaženja biračkom telu radi lične promocije, a Vučić nasuprot njemu je tipični populista tokom cele svoje karijere.
Ja mislim da su Dinkić, i Vesna Pešić jedine osobe u Srbiji koje vide sličnost dva potpuno različita čoveka.

LHC

pre 11 godina

vučić sličan Đinđiću, aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahahahahahahahhahahahahaha.

Jedino po tome što pripadaju istoj vrsti (homo-sapiens)

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Nema dalje, kraj, gotovo, game over, Mlađa je prešao igricu. Narod u kojem ovaj [cenzurisano] redovno kupi više od 100.000 glasova i treba da propadne.

toza

pre 11 godina

Kaže dinkić da se Đilas promenio kad je postao predsednik DS-a.. Ja bi pre rekao da je bio korektan dok ti i tvoji ursovci niste preterali u pljuvanju a sa ciljem da se šlihtate novim koalicionim partnerma. Poređenje Đinđića i vučića je najblaže rečeno bezobrazno. Da li je iko čuo pokojnog premijera da svakodnevno kuka kako ba prisluškuju i prate. Da li se seća Dinkić izjave sadašnjg predsednika neposredno pred antentat. Da li je iko od radikala ikada izjavio da mu je žao zbog svega što se desilo.

penzionerka

pre 11 godina

Mislila sam i do sada sve najgore o Dinkiću ali posle ove izjave pošle su mi suze. Onaj koji je prvi rekao za Đinđića (kad ga je Đinđić uhvatio u malverzacijama sa Nacionalnom štedionicom):" Laki je malo nervozan " i za koga ništa na ovom svetu nije sveto ni za poštovanje, usuđuje se da pomene Đinđića i da ga poredi sa Vučićem i da sebi dozvoli da se nađe u istom članku sa Đinđićem. Sramota, jad, beda, dno.

anonimus

pre 11 godina

Sta lupeta ovaj Dinkic o kakvoj energiji Vucicevoj,pa jednu rec izgovara 10 min,stalno je umoran i ima visok pritisak a onada ne moze da radi.Jel to energija pokojnog premijera dr.Zorana Djindjica ne nije!

mirko j.

pre 11 godina

Kod nas su se odavno pomesale "babe i zabe".Necu se zacuditi kada se uskoro otkrije da je Dacic bio alfa i omega 5ooktobarskih promena...

Miodrag Stojadinović

pre 11 godina

Ako ste me ikad razočarali,to je sad kad ste uporedili jednog dripca(tako ste vi jednom rekli o Vučiću i Nikoliću,kad vam je ovaj drugi psovao majku i to u Skupštini),i najvećeg srpskog političara posle Pašića,a to je naš Zoran!

Siniša

pre 11 godina

Mogu samo da zamislim kako će pljuvati Vučića i Dačića kada ga šutnu, a sada im se uvukao...poltron. Pa nisi procesuiran zbog toga što si stalno na vlasti.

ja

pre 11 godina

Zeludac mi se okrece kad gledam kako pokusavaju da se porede sa Djindjicem, pogotovo Vucic. Djindjic je bio velicina pre nego sto je usao u politiku i ne treba njega ja da branim on je ostavio neizbrisiv trag. Ali mi se povraca kad vidim ove slihtare i Vucica kako mu godi da ga porede sa Djindjicem, on jadnik i ne razume ko je bio Djindjic.

Covek

pre 11 godina

Gospodine Vasa stranka ima podrsku od 2-3% u celoj Srbiji,zbog cega se brukate,napustite stranku i dajte mladjima vazduha. Ne zavisi drzava od Vas.

Lalo

pre 11 godina

Čoveče kako te nije sramota, tvoji praunuci će se stideti tebe. Ja stvarno ne mogu da shvatim kako neki ljudi nemaju časti ni morala a o obrazu da i ne pričamo. Stidi se Mlađo.

blatko

pre 11 godina

Prvo mi je smesno, a onda se razbesnim, onda mi je opet malo smesno. Potom se nesto zamislim pa mi bude tuzno.
A kad se samo setim kako sam protestovao za ovog coveka i sa njim pre 15 godina...

neukusno poredjenje

pre 11 godina

Ne bih uporedjivao njih dvojicu. Djindjic se bavio nepopularnim temama, saa sabotazom od strane predsednika drzave, sa narodom i medijima koji su ga demonizovali, sa Legijom i njegovim kriminalcima koji su mu visili kao mac nad glavom i koji su mu najzad dosli glave. Cime se tada bavio Vicic i njegovi? Vucic se danas bavi popularnom temom o borbi protiv korupcije, neka nikakvih smetnji i sabotaza, a veliko je pitanje da li je to stvarno njegova volja ili samo velik pritisak iz EU koji ga tera da to radi. Najzad, ja vidim samo jednog tajkuna u zatvoru, a Srbija ih ima vise. Borba protiv korupcije se svela na borbu protiv jednog tajkuna?

@Ksenija-za ime sveta

pre 11 godina

Jasno mi je da se divite svom Vucicu! To je vaše pravo.
Ali, hajde recite cemu se vi to divite.
Šta je po Vama On uradio za ovih osam meseci. Uhapsio Miškovica.Bravo. Ali videcemo razloge i to prave razloge za hapšenje. Naravno ima ih puno, samo ja sumnjam da je to pravi razlog.
Uhapsio Dragina, zbog Azotare, min.đubriva, tri meseca pritvor, a odmah pustio Stupara -vlasnika firme, i prodavca karbamida od 32 miliona eura. A ove iz DS i Ces Mecona drži 3 meseca u pritvoru.
Da li je dotakao i jednu privatizaciju osim Sartrida koju je izvršila DS. A 23 privatizacije Koštunice i Bubala su " u toku" ili nigde.
Samo Vi nastavite da se divite.

dragan

pre 11 godina

Ovo je najveca uvreda koju sam cuo na racun Djindjica do sada. Njemu niko nije do kolena. Kostunica vise nije moj najomrazeniji politicar. Sada se o Dinkic sa njim izjednacio.

Mikac

pre 11 godina

I Dinkić je sličan Ajnštajnu, ima dve noge,dve ruke, oči, nos pa i nešto moždane mase!I tu se svaka sličnost završava! Tako je i Vučić sličan pok.Đinđiću! Dok je ovaj od 1990 pa do ubistva 2003 godine svu svoju energiju,znanje i ambiciju upregao u razvoj,približavanje Evropi i evropskim vrednostima i demokratizaciju Srbije,ovaj drugi je radio sve suprotno sa velikim uspehom,podržavajući veći period pogubnu Miloševićevu vlast! Porediti sada njih dvojicu može samo moralno posrnuli Dinkić a zarad očuvanja svoje klimave pozicije u vlasti! Jadno i bedno!

Jovana

pre 11 godina

O samom pokušaju poređenja Đinđića i Vučića je apsurno bilo šta reći. Ali me samo zanima da li će napokon doći taj dan kada će ovaj d**euvlakač Dinkić ostati ispod cenzusa. Samo da ga više ne vidimo.

Dantes

pre 11 godina

Kaze nas narod - umiljato jagnje dve ovce sisa!

Ali ovaj prevrtac, bar su se tako zvali oni koji su menjali stranke, on je sampion u menjanju strana.
Vec trinaesta godina kako menja stranke po koalicijima kako bi i dalje vodio finansije! Pa da li je moguce da u ovoj zemlji samo on zna nesto o finansijama?
Poredjenjem Vucica sa Djindjicem je sam sebi napravio takvu medvedju uslugu da na sledecim izborima njegova stranka (!?) nece moci da predje cenzus iz prostog razloga sto vise nece postojati glasaci ni iz jedne stranke koji bi mogli da mu daju glas - cak ni negova familija iz Gornjeg Katuna!
Problem je samo sto se on dovoljno nafatirao a ostali gradjani treba da prezive ovo vreme dok je on u vlasti!

Marko

pre 11 godina

Vučić po energiji sličan onom dedi u ljubičastom odelu u filmu mrtav - ladan. Čovek skroz usporen, ne zna gde bi prije i kako da se uvuče glasačima. Čas je u Zvezdi i zadužiće nam i čukununuke da im otplati dug, EU nema alternativu ostavio braću na KiM da se pakuju u traktore, čas tobože nekog pritvara naravno radi se o osveti/obračunu sa ljudima koji mu nisu hteli dati pare u kampanji ..... Po meni veliko razočarenje.

čika lo

pre 11 godina

Naslov ovog teksta zaista je sraman. Sličnost između Vučića i Đinđića zavrvava se time što se obojica bave (tj. Đinđić se bavio) politikom. Vučić je populista, grandoman i tzv patriota, pre nekoliko godina je iz korena promenio svoju politiku kako bi se vratio na vlast. Predsednik njegove stranke, a današnji predsednik države najavio je pred mnošvom svedoka Đinđićevo ubistvo neposredno pre nego što se ono dogodilo. Možda je Dinkiću koji je bio u svim vladama od 2001 sve to isto, ali sam siguran da najveći broj današnjih političara govori pozitivno o Đinđiću samo zato što je ovaj mrtav. Da je živ, ubili bi ga ponovo.

miroslav

pre 11 godina

Znajuci za rane radove Vucica, Cede, Dinkica, Covica, Dacica.., logicno se namece zakljucak da je stav pokojnog premijera ustvari najmnanje udaljen od stava radikala! Premijer je bio Srbenda, sa velikim S! A ovi Cedisti, nazadnjaci, spsovci, bivsi julovci, ursovci i ostali unistitelji drzave Srbije ,neka ustanu kada ga spomenu! Dovidjenja, prijatno.

beli listic

pre 11 godina

Iz ove perspektive,Djindjic je bio Srbenda za ovog izdajnika Vucica!Uostalom,premijer je pre nogo sto je ubijen jasno rekao(cini mi se u Banjaluci)doslovce,da je Kosovo Srbija i tacka!Podjednako je takodje zalosno i poredjenje Cede ili Zivkovica sa Zoranom..,na ovu vest se ustvari i ne zna,ko je uopste polaskan a ko uvredjen?

Holy Smoke

pre 11 godina

Ocigledno da misle (ili znaju) da Vucic trazi nove koalicione partnere, pa se slihtaju 200 na sat i Djilas i Dinkic. Mozda nece izbori, ali neka vajdica visi u vazduhu, to je ocigledno. Pa samo pevaju, puna im usta pohvala, ne mogu da prestanu. 20 godina se znaju i sede po istim salama i klubovima, ali, eto, bas su ove zime shvatili koliko je Vucic sjajan. A do pre 10 meseci se kleli da ce jedni druge da hapse. Povraca mi se.

dušan

pre 11 godina

Pozdrav velikoj vecini komentatora uz preporuku da procitaju tekst do kraja. Tako ce bar znati o cemu se radi. Nemojmo stalno da ispadamo smesni I pecamo se na naslove. Mi se kao nesto razumemo I o svemu sudimo. Najlepse I najlakse je da se etiketiramo ko je kakav. A kakvi ste I ko ste svi vi - svi mi! Stavite prst na celo. Sta je bilo ko od nas ucinio. za ovu jadnu I napacenu zemlju

Solaris

pre 11 godina

Pa poredjenje je realno iz razloga sto i kod Vucica postoji zelja da ga sledece generacije Srba pamte po dobrim delima, za razliku od ciljeva bivseg rezima.

Žaki

pre 11 godina

Mislim da mi jako malo znamo ko u vladi šta radi i koliko iskreno. Možda Vučić (kojeg lično dve decenije ne simpatišem) zaista energično istražuje po raznim mahinacijama koje su se par decenija, pod plaštom patriotizma ili demokratije, činile kod nas,...ko to zna? Možda je previše duboko zašao u neke sfere koje vode ko zna gde; možda do nekih suptilnih i nama nejasnih prevara u koje spada i menjanje kursa dinara na primer? Ako imate pare i poluge vlasti to vam je najfiniji način da se obogatite! Možda ovo poređenje Vučića i Đinđića nije pohvala?! Možda je to jezik parabola, diplomatije - ko zna?!

Ipak moram da se ogradim i ne ogrešim dušu - možda Dinkić misli iskreno da pohvali Vučića i ja se nadam da je tako, ali nije šala spominjati Đinđićevo ime u kontekstu svih događanja! Svašta se može pomisliti pa se čak možda nepravedno i ogrešiti! To ime je skupo jer je plaćeno životom. Ne sme se olako uzimati u usta! Ono nije samo spomenuta energija; ono je i smrt u borbi protiv raznih zlodela!? Ko god ga spomene staje u neki kontekst Đinđićeve drame, na ovu ili onu stranu!? Ne potežite Đinđića olako, a naročito ne ako ste u vlasti. Samo uz oprez i kristalno jasnu konotaciju ono se sme izgovarati. Uz njegovu energiju neodvojivo ide i - atentat! Dva pojma neraskidivo vezana za njegovu ličnost!

Singidunum

pre 11 godina

Sta fali poredjenju Djindjica i Vucica. Oboje su za Srbiju , ubrzan napredak i red i disciplinu. Mozda vas buni temperament Vucica pa vam se malo ne uklapa. Ali to je i nacin da traje dugo. Djindjica je njegov temperament "sagoreo."

lala najstariji

pre 11 godina

Gosp. Vučiću, stisnite petlju, odj... sve uvlakače, ali sve, uradite ono što hoćete a nikako što morate il smete. Već se vide milioni u kasi Srbije, koji pritiču iz novoformiranog straha među političkim lopinama i tajkunima.

Slavko Aleksic

pre 11 godina

Konacno imamo dobru vladu koja ima neku strategiju i po njoj se krece. Ovi prosli su sve "spontano" radili. Da se tako "spontano" vodi jedna obicna fabrika, propala bi 100 puta a kamoli drzava. Samo sto kad se naprave greske u drzavi, drzava moze ponovo da zaduzi nasu decu a ako su i njih zaduzili, moze i unuke pa cak i praunuke.
Zato nadajmo se da ce ova strategija uroditi plodom i da cemo videti konkretne rezultate u 2014. godini.

Singidunum

pre 11 godina

Sta fali poredjenju Djindjica i Vucica. Oboje su za Srbiju , ubrzan napredak i red i disciplinu. Mozda vas buni temperament Vucica pa vam se malo ne uklapa. Ali to je i nacin da traje dugo. Djindjica je njegov temperament "sagoreo."

Solaris

pre 11 godina

Pa poredjenje je realno iz razloga sto i kod Vucica postoji zelja da ga sledece generacije Srba pamte po dobrim delima, za razliku od ciljeva bivseg rezima.

dušan

pre 11 godina

Pozdrav velikoj vecini komentatora uz preporuku da procitaju tekst do kraja. Tako ce bar znati o cemu se radi. Nemojmo stalno da ispadamo smesni I pecamo se na naslove. Mi se kao nesto razumemo I o svemu sudimo. Najlepse I najlakse je da se etiketiramo ko je kakav. A kakvi ste I ko ste svi vi - svi mi! Stavite prst na celo. Sta je bilo ko od nas ucinio. za ovu jadnu I napacenu zemlju

Slavko Aleksic

pre 11 godina

Konacno imamo dobru vladu koja ima neku strategiju i po njoj se krece. Ovi prosli su sve "spontano" radili. Da se tako "spontano" vodi jedna obicna fabrika, propala bi 100 puta a kamoli drzava. Samo sto kad se naprave greske u drzavi, drzava moze ponovo da zaduzi nasu decu a ako su i njih zaduzili, moze i unuke pa cak i praunuke.
Zato nadajmo se da ce ova strategija uroditi plodom i da cemo videti konkretne rezultate u 2014. godini.

Bojan

pre 11 godina

Degutantno je kako se Dinkić šlihta Vučiću.

"Vučić je, iako potpuno drugačije prirode, po toj energiji sličan Đinđiću"

Kako te nije sramota da ovo izvališ i ostaneš živ!

miroslav

pre 11 godina

Znajuci za rane radove Vucica, Cede, Dinkica, Covica, Dacica.., logicno se namece zakljucak da je stav pokojnog premijera ustvari najmnanje udaljen od stava radikala! Premijer je bio Srbenda, sa velikim S! A ovi Cedisti, nazadnjaci, spsovci, bivsi julovci, ursovci i ostali unistitelji drzave Srbije ,neka ustanu kada ga spomenu! Dovidjenja, prijatno.

Miodrag Stojadinović

pre 11 godina

Ako ste me ikad razočarali,to je sad kad ste uporedili jednog dripca(tako ste vi jednom rekli o Vučiću i Nikoliću,kad vam je ovaj drugi psovao majku i to u Skupštini),i najvećeg srpskog političara posle Pašića,a to je naš Zoran!

lala najstariji

pre 11 godina

Gosp. Vučiću, stisnite petlju, odj... sve uvlakače, ali sve, uradite ono što hoćete a nikako što morate il smete. Već se vide milioni u kasi Srbije, koji pritiču iz novoformiranog straha među političkim lopinama i tajkunima.

Holy Smoke

pre 11 godina

Ocigledno da misle (ili znaju) da Vucic trazi nove koalicione partnere, pa se slihtaju 200 na sat i Djilas i Dinkic. Mozda nece izbori, ali neka vajdica visi u vazduhu, to je ocigledno. Pa samo pevaju, puna im usta pohvala, ne mogu da prestanu. 20 godina se znaju i sede po istim salama i klubovima, ali, eto, bas su ove zime shvatili koliko je Vucic sjajan. A do pre 10 meseci se kleli da ce jedni druge da hapse. Povraca mi se.

dragan

pre 11 godina

Ovo je najveca uvreda koju sam cuo na racun Djindjica do sada. Njemu niko nije do kolena. Kostunica vise nije moj najomrazeniji politicar. Sada se o Dinkic sa njim izjednacio.

ja

pre 11 godina

Zeludac mi se okrece kad gledam kako pokusavaju da se porede sa Djindjicem, pogotovo Vucic. Djindjic je bio velicina pre nego sto je usao u politiku i ne treba njega ja da branim on je ostavio neizbrisiv trag. Ali mi se povraca kad vidim ove slihtare i Vucica kako mu godi da ga porede sa Djindjicem, on jadnik i ne razume ko je bio Djindjic.

beli listic

pre 11 godina

Iz ove perspektive,Djindjic je bio Srbenda za ovog izdajnika Vucica!Uostalom,premijer je pre nogo sto je ubijen jasno rekao(cini mi se u Banjaluci)doslovce,da je Kosovo Srbija i tacka!Podjednako je takodje zalosno i poredjenje Cede ili Zivkovica sa Zoranom..,na ovu vest se ustvari i ne zna,ko je uopste polaskan a ko uvredjen?

penzionerka

pre 11 godina

Mislila sam i do sada sve najgore o Dinkiću ali posle ove izjave pošle su mi suze. Onaj koji je prvi rekao za Đinđića (kad ga je Đinđić uhvatio u malverzacijama sa Nacionalnom štedionicom):" Laki je malo nervozan " i za koga ništa na ovom svetu nije sveto ni za poštovanje, usuđuje se da pomene Đinđića i da ga poredi sa Vučićem i da sebi dozvoli da se nađe u istom članku sa Đinđićem. Sramota, jad, beda, dno.

anonimus

pre 11 godina

Sta lupeta ovaj Dinkic o kakvoj energiji Vucicevoj,pa jednu rec izgovara 10 min,stalno je umoran i ima visok pritisak a onada ne moze da radi.Jel to energija pokojnog premijera dr.Zorana Djindjica ne nije!

mirko

pre 11 godina

Ne znam koji su motivi M.Dinkića da nešto ovakvo tvrdi, verovatno poltronski.Samo pominjanje Đinđića je čudno, jer Dinkić nije bio u dobrim odnosima sa njim, od vremena kada je privatizovao Nacionalnu štedionicu, a zbog toga je od Verice Barač bio tužen, i ta privatizacija je po njenom mišljenju bila najkoruptivnija .
Ako se složimo sa Dinkićem u vezi energičnosti, to ne znači ništa, jer energija može biti upotrebljena na razne načine. Đinđić je bio protivnik svakog populizma, i podilaženja biračkom telu radi lične promocije, a Vučić nasuprot njemu je tipični populista tokom cele svoje karijere.
Ja mislim da su Dinkić, i Vesna Pešić jedine osobe u Srbiji koje vide sličnost dva potpuno različita čoveka.

LHC

pre 11 godina

vučić sličan Đinđiću, aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahahahahahahahhahahahahaha.

Jedino po tome što pripadaju istoj vrsti (homo-sapiens)

pozitivan signal

pre 11 godina

E,da,sa kakvom je samo energijom skidao tablu sa imenom bulevara.Mislim da mu je to najveci fizicki napor u dosadasnjem delu zivota.

Lalo

pre 11 godina

Čoveče kako te nije sramota, tvoji praunuci će se stideti tebe. Ja stvarno ne mogu da shvatim kako neki ljudi nemaju časti ni morala a o obrazu da i ne pričamo. Stidi se Mlađo.

Mikac

pre 11 godina

I Dinkić je sličan Ajnštajnu, ima dve noge,dve ruke, oči, nos pa i nešto moždane mase!I tu se svaka sličnost završava! Tako je i Vučić sličan pok.Đinđiću! Dok je ovaj od 1990 pa do ubistva 2003 godine svu svoju energiju,znanje i ambiciju upregao u razvoj,približavanje Evropi i evropskim vrednostima i demokratizaciju Srbije,ovaj drugi je radio sve suprotno sa velikim uspehom,podržavajući veći period pogubnu Miloševićevu vlast! Porediti sada njih dvojicu može samo moralno posrnuli Dinkić a zarad očuvanja svoje klimave pozicije u vlasti! Jadno i bedno!

@Ksenija-za ime sveta

pre 11 godina

Jasno mi je da se divite svom Vucicu! To je vaše pravo.
Ali, hajde recite cemu se vi to divite.
Šta je po Vama On uradio za ovih osam meseci. Uhapsio Miškovica.Bravo. Ali videcemo razloge i to prave razloge za hapšenje. Naravno ima ih puno, samo ja sumnjam da je to pravi razlog.
Uhapsio Dragina, zbog Azotare, min.đubriva, tri meseca pritvor, a odmah pustio Stupara -vlasnika firme, i prodavca karbamida od 32 miliona eura. A ove iz DS i Ces Mecona drži 3 meseca u pritvoru.
Da li je dotakao i jednu privatizaciju osim Sartrida koju je izvršila DS. A 23 privatizacije Koštunice i Bubala su " u toku" ili nigde.
Samo Vi nastavite da se divite.

Dantes

pre 11 godina

Kaze nas narod - umiljato jagnje dve ovce sisa!

Ali ovaj prevrtac, bar su se tako zvali oni koji su menjali stranke, on je sampion u menjanju strana.
Vec trinaesta godina kako menja stranke po koalicijima kako bi i dalje vodio finansije! Pa da li je moguce da u ovoj zemlji samo on zna nesto o finansijama?
Poredjenjem Vucica sa Djindjicem je sam sebi napravio takvu medvedju uslugu da na sledecim izborima njegova stranka (!?) nece moci da predje cenzus iz prostog razloga sto vise nece postojati glasaci ni iz jedne stranke koji bi mogli da mu daju glas - cak ni negova familija iz Gornjeg Katuna!
Problem je samo sto se on dovoljno nafatirao a ostali gradjani treba da prezive ovo vreme dok je on u vlasti!

Marko

pre 11 godina

Vučić po energiji sličan onom dedi u ljubičastom odelu u filmu mrtav - ladan. Čovek skroz usporen, ne zna gde bi prije i kako da se uvuče glasačima. Čas je u Zvezdi i zadužiće nam i čukununuke da im otplati dug, EU nema alternativu ostavio braću na KiM da se pakuju u traktore, čas tobože nekog pritvara naravno radi se o osveti/obračunu sa ljudima koji mu nisu hteli dati pare u kampanji ..... Po meni veliko razočarenje.

čika lo

pre 11 godina

Naslov ovog teksta zaista je sraman. Sličnost između Vučića i Đinđića zavrvava se time što se obojica bave (tj. Đinđić se bavio) politikom. Vučić je populista, grandoman i tzv patriota, pre nekoliko godina je iz korena promenio svoju politiku kako bi se vratio na vlast. Predsednik njegove stranke, a današnji predsednik države najavio je pred mnošvom svedoka Đinđićevo ubistvo neposredno pre nego što se ono dogodilo. Možda je Dinkiću koji je bio u svim vladama od 2001 sve to isto, ali sam siguran da najveći broj današnjih političara govori pozitivno o Đinđiću samo zato što je ovaj mrtav. Da je živ, ubili bi ga ponovo.

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Nema dalje, kraj, gotovo, game over, Mlađa je prešao igricu. Narod u kojem ovaj [cenzurisano] redovno kupi više od 100.000 glasova i treba da propadne.

Covek

pre 11 godina

Gospodine Vasa stranka ima podrsku od 2-3% u celoj Srbiji,zbog cega se brukate,napustite stranku i dajte mladjima vazduha. Ne zavisi drzava od Vas.

toza

pre 11 godina

Kaže dinkić da se Đilas promenio kad je postao predsednik DS-a.. Ja bi pre rekao da je bio korektan dok ti i tvoji ursovci niste preterali u pljuvanju a sa ciljem da se šlihtate novim koalicionim partnerma. Poređenje Đinđića i vučića je najblaže rečeno bezobrazno. Da li je iko čuo pokojnog premijera da svakodnevno kuka kako ba prisluškuju i prate. Da li se seća Dinkić izjave sadašnjg predsednika neposredno pred antentat. Da li je iko od radikala ikada izjavio da mu je žao zbog svega što se desilo.

neukusno poredjenje

pre 11 godina

Ne bih uporedjivao njih dvojicu. Djindjic se bavio nepopularnim temama, saa sabotazom od strane predsednika drzave, sa narodom i medijima koji su ga demonizovali, sa Legijom i njegovim kriminalcima koji su mu visili kao mac nad glavom i koji su mu najzad dosli glave. Cime se tada bavio Vicic i njegovi? Vucic se danas bavi popularnom temom o borbi protiv korupcije, neka nikakvih smetnji i sabotaza, a veliko je pitanje da li je to stvarno njegova volja ili samo velik pritisak iz EU koji ga tera da to radi. Najzad, ja vidim samo jednog tajkuna u zatvoru, a Srbija ih ima vise. Borba protiv korupcije se svela na borbu protiv jednog tajkuna?

Siniša

pre 11 godina

Mogu samo da zamislim kako će pljuvati Vučića i Dačića kada ga šutnu, a sada im se uvukao...poltron. Pa nisi procesuiran zbog toga što si stalno na vlasti.

blatko

pre 11 godina

Prvo mi je smesno, a onda se razbesnim, onda mi je opet malo smesno. Potom se nesto zamislim pa mi bude tuzno.
A kad se samo setim kako sam protestovao za ovog coveka i sa njim pre 15 godina...

mirko j.

pre 11 godina

Kod nas su se odavno pomesale "babe i zabe".Necu se zacuditi kada se uskoro otkrije da je Dacic bio alfa i omega 5ooktobarskih promena...

Jovana

pre 11 godina

O samom pokušaju poređenja Đinđića i Vučića je apsurno bilo šta reći. Ali me samo zanima da li će napokon doći taj dan kada će ovaj d**euvlakač Dinkić ostati ispod cenzusa. Samo da ga više ne vidimo.

Žaki

pre 11 godina

Mislim da mi jako malo znamo ko u vladi šta radi i koliko iskreno. Možda Vučić (kojeg lično dve decenije ne simpatišem) zaista energično istražuje po raznim mahinacijama koje su se par decenija, pod plaštom patriotizma ili demokratije, činile kod nas,...ko to zna? Možda je previše duboko zašao u neke sfere koje vode ko zna gde; možda do nekih suptilnih i nama nejasnih prevara u koje spada i menjanje kursa dinara na primer? Ako imate pare i poluge vlasti to vam je najfiniji način da se obogatite! Možda ovo poređenje Vučića i Đinđića nije pohvala?! Možda je to jezik parabola, diplomatije - ko zna?!

Ipak moram da se ogradim i ne ogrešim dušu - možda Dinkić misli iskreno da pohvali Vučića i ja se nadam da je tako, ali nije šala spominjati Đinđićevo ime u kontekstu svih događanja! Svašta se može pomisliti pa se čak možda nepravedno i ogrešiti! To ime je skupo jer je plaćeno životom. Ne sme se olako uzimati u usta! Ono nije samo spomenuta energija; ono je i smrt u borbi protiv raznih zlodela!? Ko god ga spomene staje u neki kontekst Đinđićeve drame, na ovu ili onu stranu!? Ne potežite Đinđića olako, a naročito ne ako ste u vlasti. Samo uz oprez i kristalno jasnu konotaciju ono se sme izgovarati. Uz njegovu energiju neodvojivo ide i - atentat! Dva pojma neraskidivo vezana za njegovu ličnost!