Sreda, 16.01.2013.

00:17

Milanović stigao u Beograd

Premijer Hrvatske Zoran Milanović je stigao u Beograd, gde bi oko 12 časova trebalo da se sretne s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Izvor: Beta

Milanoviæ stigao u Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Nema više Srba i Hrvata ako ste pametni, samo dobri i loši ljudi pa nek se klanjaju ili ne klanjaju Bogu, svejedno. Neće nikom pomoći ni Rusi ni Ameri a da nemaju korist. Mi živimo u komšiluku i treba da sarađujemo ako smo iole normalni.

Kad odrastem bit ću vučić

pre 11 godina

Nekako bi mi se gospodin Vučić više uklapao u ovu priču.
(Valentina, 16. januar 2013 11:22)

Sa njim će idući put u Virovitici :)

Pozdrav iz Hrvatske

pre 11 godina

@Vlah kaze "a mogli bi da znate šta je prilikom renoviranja dubrovačke katedrale nađeno ispod njenih temelja, dve najstarije srpske crkve na celom balkanu,znači istorija ne počinje od XVII veka"

I to je dokaz da je Dubrovnik srpski? Evo, uvjerio si me, nema sta! Priznajem, Dubrovnik moramo vratit Srbiji, pod hitno. Samo da bi bili politicki korektni prema ostalim susjedima i isli po pravilnom povijesnom slijedu, moramo Dioklecijanocu palacu i cijeli Split vratit Rimljanima, Trogir Grcima i tako dalje...

Simon

pre 11 godina

Dačić bi mogao da zamoli Milanovića da samo proveri malo čemu to mahnitanje sa suludim komentarima na račun Srbije na hrvatskim portalima kao i zašto su vesti iz regiona na tim istim portalima uglavnom pretvorene najbukvalnije u crnu, najcrnju hroniku iz Srbije? Eto, da počnemo od nečega a pitanje nije teško... Verujem da ni komentari tamo ne bi bili baš takvi a ovako smo predstavljeni samo kao najveći mogući divljaci -i tako već 20 i kusur godina... ima i pozitivnih primera ali su prava retkost.

Valentina

pre 11 godina

Dobro je da bar malo otople odnosi, samo bi još bolje bilo da uz Premijera bude neko da sprečava njegove nekontrolisane izjave. Samo da ne bude više štete nego koristi. Nekako bi mi se gospodin Vučić više uklapao u ovu priču.

ToniZD

pre 11 godina

a oluja? a pogrom?a etnicko ciscenje?...a prognani?
NE ZABORAVI to g-dine predsednice vlade ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cikapera76, 16. januar 2013 10:06)

A srpske zlocine i hrvatske porusene gradove, sela i zrtve ne spominjes?
mislim da nikada necemo ziviti u slozi dok jednom sami sebi ne priznate i shvatite tko je koga napao! misu hrvatski avioni bombardirali srpske gradove niti su Hrvati okupirali dio Srbije nego obratno...
Volili bi mi da se izbjeglice vrate, nisu trebali ni ici,ali malo su slusali krive ljude,a bome imali i krvave ruke....
Tko zeli da se vrati, dobrodosao!
pozdrav iz Zadra

RH

pre 11 godina

@ netko dolje napise:

"umesto da uz mir u Bosni u sporazum ugradi i povratak krajinskih Srba uz učešće Međunarodne zajednice, Hrvatske i Srbije u obnovi njihovih kuća."

Da li je itko od vas koji sada nalazite za shodno pametovat o stanju porusenih objakata u Republici Hrvatskoj ikada bio u toj istoj Hrvatskoj i vidio pravo stanje stvari, da li je itko procitao Zakon o obnovi Republike Hrvatske?

I kada ocekujete da ce se vodstvo hrvatskih Srba izviniti sto su hrvatske gradjane srpske nacionalnosti smatrali "bioloskom masom koja je potrebna za nesto sto ce doci kasnije" a ne punopravnim gradjanima Republike Hrvatske koje je od tih istih vlasti zastrasivanjem potjerano u gezodus ili kako kako oni kazu "odluceno je da se ide u egzodus". Tko ne vjeruje samo upisati u Youtube: "Savo Strbac objasnjava zasto su Srbi napustili Hrvatsku".

Zlatko

pre 11 godina

One nebuloze glede "krajine", srpske Dalmacije i srpskoga Dubrovnika uistinu ne vrijedi komentirati, to je znak iskonskoga (glupoga) velikosrpstva na djelu. Ili bismo zaista i mi mogli postaviti pitanje Srijema i Zemuna, kao što netko reče, jer - primjerice - Zemun do 1918. NIKADA nije bio u Srbiji, već u dijelu Austro-Ugarske koji je pripadao Hrvatskoj. Ali, pustimo to.

Ono što želim reći je da mi nije jasno kako neki od vas ne shvaćaju da Zoran Milanović dolazi u Beograd, iako to u biti uopće ne mora, jer je pitanje Oluje, "izbeglica" itd.itd. odavno riješeno, Hrvatska s time više nema ništa (a to što neki od vas pišu kako bez toga neće moći u EU obična je besmislica, živi bili pa vidjeli, brzo će 1.7. ove godine), a probleme u dobrosusjedskoj suradnji u posljednje vrijeme stvara Srbija, a ne Hrvatska. On vam svejedno dolazi dati podršku i sl., pri tome nikada ništa loše o Srbiji i Srbima nije rekao, kamo li učinio, najbliži suradnici u vladi RH i u stranci su mu hrvatski Srbi...

Ali, naravno, vi što se bunite protiv njega i njegova dolaska oni ste što a priori mrze sve hrvatsko, tako da se ne treba čuditi vašem stavu. Za vas bi bilo u redu samo kada bi velika Srbija bila do linije Virovitica - Karlovac - Karlobag, zar ne ?! E pa, na žalost, od tog ne bu niš, tako da slobodno možete sjesti i plakati...

Vlah

pre 11 godina

Za @Zekana i komšije. Ukucajte reč PAGANIJA , pa onda pišite bajke, a mogli bi da znate šta je prilikom renoviranja dubrovačke katedrale nađeno ispod njenih temelja, dve najstarije srpske crkve na celom balkanu,znači istorija ne počinje od XVII veka , a sveukupno Dubrovnik je najduže bio samostalan, i imao je dužu državnost nego bilo ko na balkanu, a i bio je vremenski mnogo duže srpski nego hrvatski,kao i Korčula ,Mljet i mnoga ostrva, od VII-x veka. Još i da Ruđera Boškovića vaši historičari prisvoje,ko Teslu. Ali da glavni razlog nije Vuk Jeremić, nego Kosovo, to bi bilo istinito jedino ako Milanović dolazi sa ponudom da Hrvatska i Srbija povuku tužbe pred međunarodnim sudom, i da umesto drveta vide šumu , i da postanemo bar dobre komšije, jer meni je po mentalnom sklopu daleko bliži Zagrebčanin nego Podgoričanin, a pogotovo od nekog albanca iz Prištine .Hrvatska je imala uvek moćne prijatelje i nikad je nije interesevola Rusija,i zato je u dva rata bila na gubitničkoj i pogrešnoj strani, ali je za zelenim stolom izašla kao pobednik, Srbija je u dva rata bila na pobedničkoj strani, ali je za zelenim stolom ispadala najveći gubitnik. Što se tiče vođenja politike, vi ste maheri uvek bili za ove naše rusofile i crkvenjake, i to je nepbitna činjenica, od Rusa se niko nikad nije ovajdio nit su kome oni mogli biti prijatelji. I niste ni svesni koliko ste srećni što južni tok ne ide kroz Hrvatsku.

Zurkolomac

pre 11 godina

Dolazi hrvat da pita da li mogu da kupe jos neku firmu kod nas, da cinicno pametuje kako oni nisu nikoga proterali (svi sami otisli), kako se u njihovu ultra demokratsku zemlju mogu svi vratiti, kako treba menjati granice na Dunavu u korist hrvatske, kako ce nam oni 'pomoci' da udjemo u EU, itd. Budi oprezan Dacicu, jer ti ovaj ne dolazi iz prijateljstva...

zekan

pre 11 godina

@Gendalf - Glavni razlog posjete jest taj sto Hrvatska svoju politiku koordinira sa svojim partnerima. Trenutno je politika takva da se Beograd ne uznemirava s nepotrebnim komesanjima u regiji kako bi EU i NATO do kraja proveli svoju politiku, a to je natjerati Srbiju da prizna Kosovo. Tako da Milanovic u Beograd ne ide niti zbog sebe niti zbog Hrvatske, vec samo i iskljucivo zbog svog dijela odgovornosti za koordiniranu europsku akciju u vezi Srbije i Kosova. Ove idiotarije u vezi Dubrovnika i Dalmacije necu niti komentirati, no imao bih puno toga reci u vezi Srijema, ali to drugom zgodom.

Srbin

pre 11 godina

Da jednom stavimo tacku na sva pitanja iz proslosti i da normalizujemo odnose sa susedima. G-din Milanovic i ne treba da se sastane sa Naprednjacima, vec sa Dacicem, pogotovo posle onakvih izjava u Skupstini gde se vidi da se razilaze Dacic i Vucic i da Dacic pokusava da resi probleme.
Dobro je rekao, dajte da jednom mi Srbi vodimo borbu ( politicku) i da pobedimo a ne da vodimo rat koji smo unapred izgubili.
Zato nam je sada potreban pametan i odmeren politicar koji mora da normalizuje odnose sa komsijama i da pokusa da od EU u USA dobije sto vise od dela Kosova, makar to bio i severni deo.
Nikako nam ne ide u prilog rusenje spomenika u Presevu i takve stvari.
Dajte da i mi jednom pruzimo ruku pomirenja, mozda je isibaju ali mozda nam Velike Sile i nesto stave u nju.
Dacic me je prijatno iznenadio zadnjim izjavama i ako uspe u ovome mogu da ga zovu izdajicom i sl. ali ce on resiti problem Kosova i normalizovati odnose sa susedima...

haha

pre 11 godina

A kad su to Dalmacija i Dubrovnik bili srpski molim te? Ili je to opet priča o Hrvatima koji ne znaju da su Srbi, pa krivotvore povijest, zakapaju arheološke dokaze i onda glume da je to staro tisućama godina?

ja

pre 11 godina

Zbog ovakvih komentara smo upravo tu gde jesmo. Da smo veliki i moćni pa da krojimo sudbinu sveta. Bili bi smo umogućnosti da dajemo komentare kakve hoćemo. pošto nem drugi sudbinu kroje moramo da balansiramo na ivici zileta. prošlost i sadašnjost jesu bolni ali ne dozvolimo da nam i budućnost bude takva. pomirenje je bolna istina sadašnjosti za sve nas.Ali ipak mali korak ka manje bolnoj budućnosti.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Na žalost, naši političari uvek su davali prednost svojim stranačkim interesima u odnosu na državne i nacionalne. Tako se Milošević u Dejtonu skoncentrisao na "titulu" faktora mira i stabilnosti, umesto da uz mir u Bosni u sporazum ugradi i povratak krajinskih Srba uz učešće Međunarodne zajednice, Hrvatske i Srbije u obnovi njihovih kuća. Vlasti posle njega nisu popisale sve probleme preostalih Srba i povratnika, koje su trebali javno da prezentuju Hrvatskoj i EU. Ovako će Hrvatska ući u EU uz minimum ostvarenih standarda za tamošnje Srbe.

expert

pre 11 godina

Možda dolazi pitati kad ćete vi nama vratiti istočni Srijem sa Zemunom. Po sporazumu Cvetković-Maček. Dajte ostavite se više teritorijalnih gluposti!
(zg euroskeptik, 16. januar 2013 08:21)

Po sporazumu Cvetković-Maček, Srem i Zemun nisu bili u Hrvatskoj. Pobrkao si Banovinu Hrvatsku i NDH.

zg euroskeptik

pre 11 godina

@istina

Možda dolazi pitati kad ćete vi nama vratiti istočni Srijem sa Zemunom. Po sporazumu Cvetković-Maček. Dajte ostavite se više teritorijalnih gluposti!

jura

pre 11 godina

Da li je on dosao da nam vrati Krajnu, Dalmaciju i Dubrovnik? Nije.
Da li je mozda dosao da nam se izvini za Jasenovac i one stotine hiljada pobijenih u genocidu 1941-1995? Nije.
Prema tome nemamo mi nista s tim, niti imamo bilo kakve koristi od tih praznih susreta prepunih diplomatskih frazetina.
(istina, 16. januar 2013 00:58)

Hehe kad vidiš šta su ljudi u stanju napisati, ovo ne bi nadrobilo ni dijete od 5 godina. Došao vam Milanović vratiti najstariji srpski grad Dubrovnik kao i Dalmaciju jer svi znamo da su srbi najpoznatiji moreplovci kroz povijest, a i svi znaju za Svetozara zaštitnika Dubrovnika kao i za Njegoša, zaštitnika Dalmacije :D ... stvarno me nasmije ovakva gomila gluposti... Zato i ne dolazi Japanski car u Srbiju, jer je svestan da će morati predati bar 2 otoka koje je Japan nasilno oteo Srbiji :D

StandStill

pre 11 godina

@istina


Momak dok je takvih kao ti u Srbiji i Hrvatskoj na balkanu neće i nemože biti bolje. Po ovom kako ti pišeš vidi se da si ogorčen na nekoga ili nešto i tražiš razlog da stvaraš nemir. Bilo kako bilo na svima nama je da prvo riješimo svoje osobne probleme a nakon toga da vidimo kako možemo drugima pomoći da riješe svoje, nakon toga će svima biti bolje.

Ujedno nekada je dobro na stolu imati i kalendar novijeg datuma jer vidim da si ti zapeo u nekom drugom vremenu.


Živio

Toni

pre 11 godina

Sta premijer Milanovic ima sa jasenovcem? Nije se ni rodio tad,dajte se malo skulirajte,pozdravljam svaki dobronjeran sustet nasih premjera, kakvi su takvi su,,,al mi moramo naprojed, a spominjanjem neceg sta se desilo 41 il 91 definitivno se vrtimo u krug, pozdrav iz Splita svim ljudima dobre volje!

Branko

pre 11 godina

Ovo je prilika da se razgovara o problemu povratka izbeglica koji su proterani sa svojih ognjišta za vreme akcije " Oluja" , kao i na ekonomskoj saradnji dve države. Hrvatska mora da reši problem svojih izbeglica kako bi bila primljna u EU , što to Srbija mora da iskoristi i da se obezbede uslovi da se ljudi posle toliko godina vrate svojim kućama.

istina

pre 11 godina

Ma koga zanima taj Zoran Milanovic? (btw bas ima lepo ime i prezime)
Da li je on dosao da nam vrati Krajnu, Dalmaciju i Dubrovnik? Nije.
Da li je mozda dosao da nam se izvini za Jasenovac i one stotine hiljada pobijenih u genocidu 1941-1995? Nije.
Prema tome nemamo mi nista s tim, niti imamo bilo kakve koristi od tih praznih susreta prepunih diplomatskih frazetina.

Gendalf

pre 11 godina

Glavni razlog ove "iznanadne" posete je što se bliži 10.april i debata na generalnoj skupštini ujedinjenih nacija o Hrvatskoj i haškim presudama, a pošto je hrvatska vlada odgovorna i za razliku od srpske uvek bila preventivna, ona pokušava da što je moguće više izvrši pritisak na Dačića zbog "prijateljstva" u regionu, i da što je moguće više ublaži dugoročno štetne međunarodne posledice od Vuka Jeremića i naše diplomatske ofanzive, i očigledno je da su svesni da to nije samo još jedna sednica generalne skupštine.

jura

pre 11 godina

Da li je on dosao da nam vrati Krajnu, Dalmaciju i Dubrovnik? Nije.
Da li je mozda dosao da nam se izvini za Jasenovac i one stotine hiljada pobijenih u genocidu 1941-1995? Nije.
Prema tome nemamo mi nista s tim, niti imamo bilo kakve koristi od tih praznih susreta prepunih diplomatskih frazetina.
(istina, 16. januar 2013 00:58)

Hehe kad vidiš šta su ljudi u stanju napisati, ovo ne bi nadrobilo ni dijete od 5 godina. Došao vam Milanović vratiti najstariji srpski grad Dubrovnik kao i Dalmaciju jer svi znamo da su srbi najpoznatiji moreplovci kroz povijest, a i svi znaju za Svetozara zaštitnika Dubrovnika kao i za Njegoša, zaštitnika Dalmacije :D ... stvarno me nasmije ovakva gomila gluposti... Zato i ne dolazi Japanski car u Srbiju, jer je svestan da će morati predati bar 2 otoka koje je Japan nasilno oteo Srbiji :D

zg euroskeptik

pre 11 godina

@istina

Možda dolazi pitati kad ćete vi nama vratiti istočni Srijem sa Zemunom. Po sporazumu Cvetković-Maček. Dajte ostavite se više teritorijalnih gluposti!

haha

pre 11 godina

A kad su to Dalmacija i Dubrovnik bili srpski molim te? Ili je to opet priča o Hrvatima koji ne znaju da su Srbi, pa krivotvore povijest, zakapaju arheološke dokaze i onda glume da je to staro tisućama godina?

ToniZD

pre 11 godina

a oluja? a pogrom?a etnicko ciscenje?...a prognani?
NE ZABORAVI to g-dine predsednice vlade ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cikapera76, 16. januar 2013 10:06)

A srpske zlocine i hrvatske porusene gradove, sela i zrtve ne spominjes?
mislim da nikada necemo ziviti u slozi dok jednom sami sebi ne priznate i shvatite tko je koga napao! misu hrvatski avioni bombardirali srpske gradove niti su Hrvati okupirali dio Srbije nego obratno...
Volili bi mi da se izbjeglice vrate, nisu trebali ni ici,ali malo su slusali krive ljude,a bome imali i krvave ruke....
Tko zeli da se vrati, dobrodosao!
pozdrav iz Zadra

Zlatko

pre 11 godina

One nebuloze glede "krajine", srpske Dalmacije i srpskoga Dubrovnika uistinu ne vrijedi komentirati, to je znak iskonskoga (glupoga) velikosrpstva na djelu. Ili bismo zaista i mi mogli postaviti pitanje Srijema i Zemuna, kao što netko reče, jer - primjerice - Zemun do 1918. NIKADA nije bio u Srbiji, već u dijelu Austro-Ugarske koji je pripadao Hrvatskoj. Ali, pustimo to.

Ono što želim reći je da mi nije jasno kako neki od vas ne shvaćaju da Zoran Milanović dolazi u Beograd, iako to u biti uopće ne mora, jer je pitanje Oluje, "izbeglica" itd.itd. odavno riješeno, Hrvatska s time više nema ništa (a to što neki od vas pišu kako bez toga neće moći u EU obična je besmislica, živi bili pa vidjeli, brzo će 1.7. ove godine), a probleme u dobrosusjedskoj suradnji u posljednje vrijeme stvara Srbija, a ne Hrvatska. On vam svejedno dolazi dati podršku i sl., pri tome nikada ništa loše o Srbiji i Srbima nije rekao, kamo li učinio, najbliži suradnici u vladi RH i u stranci su mu hrvatski Srbi...

Ali, naravno, vi što se bunite protiv njega i njegova dolaska oni ste što a priori mrze sve hrvatsko, tako da se ne treba čuditi vašem stavu. Za vas bi bilo u redu samo kada bi velika Srbija bila do linije Virovitica - Karlovac - Karlobag, zar ne ?! E pa, na žalost, od tog ne bu niš, tako da slobodno možete sjesti i plakati...

Toni

pre 11 godina

Sta premijer Milanovic ima sa jasenovcem? Nije se ni rodio tad,dajte se malo skulirajte,pozdravljam svaki dobronjeran sustet nasih premjera, kakvi su takvi su,,,al mi moramo naprojed, a spominjanjem neceg sta se desilo 41 il 91 definitivno se vrtimo u krug, pozdrav iz Splita svim ljudima dobre volje!

StandStill

pre 11 godina

@istina


Momak dok je takvih kao ti u Srbiji i Hrvatskoj na balkanu neće i nemože biti bolje. Po ovom kako ti pišeš vidi se da si ogorčen na nekoga ili nešto i tražiš razlog da stvaraš nemir. Bilo kako bilo na svima nama je da prvo riješimo svoje osobne probleme a nakon toga da vidimo kako možemo drugima pomoći da riješe svoje, nakon toga će svima biti bolje.

Ujedno nekada je dobro na stolu imati i kalendar novijeg datuma jer vidim da si ti zapeo u nekom drugom vremenu.


Živio

zekan

pre 11 godina

@Gendalf - Glavni razlog posjete jest taj sto Hrvatska svoju politiku koordinira sa svojim partnerima. Trenutno je politika takva da se Beograd ne uznemirava s nepotrebnim komesanjima u regiji kako bi EU i NATO do kraja proveli svoju politiku, a to je natjerati Srbiju da prizna Kosovo. Tako da Milanovic u Beograd ne ide niti zbog sebe niti zbog Hrvatske, vec samo i iskljucivo zbog svog dijela odgovornosti za koordiniranu europsku akciju u vezi Srbije i Kosova. Ove idiotarije u vezi Dubrovnika i Dalmacije necu niti komentirati, no imao bih puno toga reci u vezi Srijema, ali to drugom zgodom.

RH

pre 11 godina

@ netko dolje napise:

"umesto da uz mir u Bosni u sporazum ugradi i povratak krajinskih Srba uz učešće Međunarodne zajednice, Hrvatske i Srbije u obnovi njihovih kuća."

Da li je itko od vas koji sada nalazite za shodno pametovat o stanju porusenih objakata u Republici Hrvatskoj ikada bio u toj istoj Hrvatskoj i vidio pravo stanje stvari, da li je itko procitao Zakon o obnovi Republike Hrvatske?

I kada ocekujete da ce se vodstvo hrvatskih Srba izviniti sto su hrvatske gradjane srpske nacionalnosti smatrali "bioloskom masom koja je potrebna za nesto sto ce doci kasnije" a ne punopravnim gradjanima Republike Hrvatske koje je od tih istih vlasti zastrasivanjem potjerano u gezodus ili kako kako oni kazu "odluceno je da se ide u egzodus". Tko ne vjeruje samo upisati u Youtube: "Savo Strbac objasnjava zasto su Srbi napustili Hrvatsku".

istina

pre 11 godina

Ma koga zanima taj Zoran Milanovic? (btw bas ima lepo ime i prezime)
Da li je on dosao da nam vrati Krajnu, Dalmaciju i Dubrovnik? Nije.
Da li je mozda dosao da nam se izvini za Jasenovac i one stotine hiljada pobijenih u genocidu 1941-1995? Nije.
Prema tome nemamo mi nista s tim, niti imamo bilo kakve koristi od tih praznih susreta prepunih diplomatskih frazetina.

Pozdrav iz Hrvatske

pre 11 godina

@Vlah kaze "a mogli bi da znate šta je prilikom renoviranja dubrovačke katedrale nađeno ispod njenih temelja, dve najstarije srpske crkve na celom balkanu,znači istorija ne počinje od XVII veka"

I to je dokaz da je Dubrovnik srpski? Evo, uvjerio si me, nema sta! Priznajem, Dubrovnik moramo vratit Srbiji, pod hitno. Samo da bi bili politicki korektni prema ostalim susjedima i isli po pravilnom povijesnom slijedu, moramo Dioklecijanocu palacu i cijeli Split vratit Rimljanima, Trogir Grcima i tako dalje...

Gendalf

pre 11 godina

Glavni razlog ove "iznanadne" posete je što se bliži 10.april i debata na generalnoj skupštini ujedinjenih nacija o Hrvatskoj i haškim presudama, a pošto je hrvatska vlada odgovorna i za razliku od srpske uvek bila preventivna, ona pokušava da što je moguće više izvrši pritisak na Dačića zbog "prijateljstva" u regionu, i da što je moguće više ublaži dugoročno štetne međunarodne posledice od Vuka Jeremića i naše diplomatske ofanzive, i očigledno je da su svesni da to nije samo još jedna sednica generalne skupštine.

expert

pre 11 godina

Možda dolazi pitati kad ćete vi nama vratiti istočni Srijem sa Zemunom. Po sporazumu Cvetković-Maček. Dajte ostavite se više teritorijalnih gluposti!
(zg euroskeptik, 16. januar 2013 08:21)

Po sporazumu Cvetković-Maček, Srem i Zemun nisu bili u Hrvatskoj. Pobrkao si Banovinu Hrvatsku i NDH.

Srbin

pre 11 godina

Da jednom stavimo tacku na sva pitanja iz proslosti i da normalizujemo odnose sa susedima. G-din Milanovic i ne treba da se sastane sa Naprednjacima, vec sa Dacicem, pogotovo posle onakvih izjava u Skupstini gde se vidi da se razilaze Dacic i Vucic i da Dacic pokusava da resi probleme.
Dobro je rekao, dajte da jednom mi Srbi vodimo borbu ( politicku) i da pobedimo a ne da vodimo rat koji smo unapred izgubili.
Zato nam je sada potreban pametan i odmeren politicar koji mora da normalizuje odnose sa komsijama i da pokusa da od EU u USA dobije sto vise od dela Kosova, makar to bio i severni deo.
Nikako nam ne ide u prilog rusenje spomenika u Presevu i takve stvari.
Dajte da i mi jednom pruzimo ruku pomirenja, mozda je isibaju ali mozda nam Velike Sile i nesto stave u nju.
Dacic me je prijatno iznenadio zadnjim izjavama i ako uspe u ovome mogu da ga zovu izdajicom i sl. ali ce on resiti problem Kosova i normalizovati odnose sa susedima...

Zurkolomac

pre 11 godina

Dolazi hrvat da pita da li mogu da kupe jos neku firmu kod nas, da cinicno pametuje kako oni nisu nikoga proterali (svi sami otisli), kako se u njihovu ultra demokratsku zemlju mogu svi vratiti, kako treba menjati granice na Dunavu u korist hrvatske, kako ce nam oni 'pomoci' da udjemo u EU, itd. Budi oprezan Dacicu, jer ti ovaj ne dolazi iz prijateljstva...

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Na žalost, naši političari uvek su davali prednost svojim stranačkim interesima u odnosu na državne i nacionalne. Tako se Milošević u Dejtonu skoncentrisao na "titulu" faktora mira i stabilnosti, umesto da uz mir u Bosni u sporazum ugradi i povratak krajinskih Srba uz učešće Međunarodne zajednice, Hrvatske i Srbije u obnovi njihovih kuća. Vlasti posle njega nisu popisale sve probleme preostalih Srba i povratnika, koje su trebali javno da prezentuju Hrvatskoj i EU. Ovako će Hrvatska ući u EU uz minimum ostvarenih standarda za tamošnje Srbe.

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Nema više Srba i Hrvata ako ste pametni, samo dobri i loši ljudi pa nek se klanjaju ili ne klanjaju Bogu, svejedno. Neće nikom pomoći ni Rusi ni Ameri a da nemaju korist. Mi živimo u komšiluku i treba da sarađujemo ako smo iole normalni.

Vlah

pre 11 godina

Za @Zekana i komšije. Ukucajte reč PAGANIJA , pa onda pišite bajke, a mogli bi da znate šta je prilikom renoviranja dubrovačke katedrale nađeno ispod njenih temelja, dve najstarije srpske crkve na celom balkanu,znači istorija ne počinje od XVII veka , a sveukupno Dubrovnik je najduže bio samostalan, i imao je dužu državnost nego bilo ko na balkanu, a i bio je vremenski mnogo duže srpski nego hrvatski,kao i Korčula ,Mljet i mnoga ostrva, od VII-x veka. Još i da Ruđera Boškovića vaši historičari prisvoje,ko Teslu. Ali da glavni razlog nije Vuk Jeremić, nego Kosovo, to bi bilo istinito jedino ako Milanović dolazi sa ponudom da Hrvatska i Srbija povuku tužbe pred međunarodnim sudom, i da umesto drveta vide šumu , i da postanemo bar dobre komšije, jer meni je po mentalnom sklopu daleko bliži Zagrebčanin nego Podgoričanin, a pogotovo od nekog albanca iz Prištine .Hrvatska je imala uvek moćne prijatelje i nikad je nije interesevola Rusija,i zato je u dva rata bila na gubitničkoj i pogrešnoj strani, ali je za zelenim stolom izašla kao pobednik, Srbija je u dva rata bila na pobedničkoj strani, ali je za zelenim stolom ispadala najveći gubitnik. Što se tiče vođenja politike, vi ste maheri uvek bili za ove naše rusofile i crkvenjake, i to je nepbitna činjenica, od Rusa se niko nikad nije ovajdio nit su kome oni mogli biti prijatelji. I niste ni svesni koliko ste srećni što južni tok ne ide kroz Hrvatsku.

ja

pre 11 godina

Zbog ovakvih komentara smo upravo tu gde jesmo. Da smo veliki i moćni pa da krojimo sudbinu sveta. Bili bi smo umogućnosti da dajemo komentare kakve hoćemo. pošto nem drugi sudbinu kroje moramo da balansiramo na ivici zileta. prošlost i sadašnjost jesu bolni ali ne dozvolimo da nam i budućnost bude takva. pomirenje je bolna istina sadašnjosti za sve nas.Ali ipak mali korak ka manje bolnoj budućnosti.

Branko

pre 11 godina

Ovo je prilika da se razgovara o problemu povratka izbeglica koji su proterani sa svojih ognjišta za vreme akcije " Oluja" , kao i na ekonomskoj saradnji dve države. Hrvatska mora da reši problem svojih izbeglica kako bi bila primljna u EU , što to Srbija mora da iskoristi i da se obezbede uslovi da se ljudi posle toliko godina vrate svojim kućama.

Simon

pre 11 godina

Dačić bi mogao da zamoli Milanovića da samo proveri malo čemu to mahnitanje sa suludim komentarima na račun Srbije na hrvatskim portalima kao i zašto su vesti iz regiona na tim istim portalima uglavnom pretvorene najbukvalnije u crnu, najcrnju hroniku iz Srbije? Eto, da počnemo od nečega a pitanje nije teško... Verujem da ni komentari tamo ne bi bili baš takvi a ovako smo predstavljeni samo kao najveći mogući divljaci -i tako već 20 i kusur godina... ima i pozitivnih primera ali su prava retkost.

Kad odrastem bit ću vučić

pre 11 godina

Nekako bi mi se gospodin Vučić više uklapao u ovu priču.
(Valentina, 16. januar 2013 11:22)

Sa njim će idući put u Virovitici :)

Valentina

pre 11 godina

Dobro je da bar malo otople odnosi, samo bi još bolje bilo da uz Premijera bude neko da sprečava njegove nekontrolisane izjave. Samo da ne bude više štete nego koristi. Nekako bi mi se gospodin Vučić više uklapao u ovu priču.

istina

pre 11 godina

Ma koga zanima taj Zoran Milanovic? (btw bas ima lepo ime i prezime)
Da li je on dosao da nam vrati Krajnu, Dalmaciju i Dubrovnik? Nije.
Da li je mozda dosao da nam se izvini za Jasenovac i one stotine hiljada pobijenih u genocidu 1941-1995? Nije.
Prema tome nemamo mi nista s tim, niti imamo bilo kakve koristi od tih praznih susreta prepunih diplomatskih frazetina.

Gendalf

pre 11 godina

Glavni razlog ove "iznanadne" posete je što se bliži 10.april i debata na generalnoj skupštini ujedinjenih nacija o Hrvatskoj i haškim presudama, a pošto je hrvatska vlada odgovorna i za razliku od srpske uvek bila preventivna, ona pokušava da što je moguće više izvrši pritisak na Dačića zbog "prijateljstva" u regionu, i da što je moguće više ublaži dugoročno štetne međunarodne posledice od Vuka Jeremića i naše diplomatske ofanzive, i očigledno je da su svesni da to nije samo još jedna sednica generalne skupštine.

Vlah

pre 11 godina

Za @Zekana i komšije. Ukucajte reč PAGANIJA , pa onda pišite bajke, a mogli bi da znate šta je prilikom renoviranja dubrovačke katedrale nađeno ispod njenih temelja, dve najstarije srpske crkve na celom balkanu,znači istorija ne počinje od XVII veka , a sveukupno Dubrovnik je najduže bio samostalan, i imao je dužu državnost nego bilo ko na balkanu, a i bio je vremenski mnogo duže srpski nego hrvatski,kao i Korčula ,Mljet i mnoga ostrva, od VII-x veka. Još i da Ruđera Boškovića vaši historičari prisvoje,ko Teslu. Ali da glavni razlog nije Vuk Jeremić, nego Kosovo, to bi bilo istinito jedino ako Milanović dolazi sa ponudom da Hrvatska i Srbija povuku tužbe pred međunarodnim sudom, i da umesto drveta vide šumu , i da postanemo bar dobre komšije, jer meni je po mentalnom sklopu daleko bliži Zagrebčanin nego Podgoričanin, a pogotovo od nekog albanca iz Prištine .Hrvatska je imala uvek moćne prijatelje i nikad je nije interesevola Rusija,i zato je u dva rata bila na gubitničkoj i pogrešnoj strani, ali je za zelenim stolom izašla kao pobednik, Srbija je u dva rata bila na pobedničkoj strani, ali je za zelenim stolom ispadala najveći gubitnik. Što se tiče vođenja politike, vi ste maheri uvek bili za ove naše rusofile i crkvenjake, i to je nepbitna činjenica, od Rusa se niko nikad nije ovajdio nit su kome oni mogli biti prijatelji. I niste ni svesni koliko ste srećni što južni tok ne ide kroz Hrvatsku.

Zurkolomac

pre 11 godina

Dolazi hrvat da pita da li mogu da kupe jos neku firmu kod nas, da cinicno pametuje kako oni nisu nikoga proterali (svi sami otisli), kako se u njihovu ultra demokratsku zemlju mogu svi vratiti, kako treba menjati granice na Dunavu u korist hrvatske, kako ce nam oni 'pomoci' da udjemo u EU, itd. Budi oprezan Dacicu, jer ti ovaj ne dolazi iz prijateljstva...

expert

pre 11 godina

Možda dolazi pitati kad ćete vi nama vratiti istočni Srijem sa Zemunom. Po sporazumu Cvetković-Maček. Dajte ostavite se više teritorijalnih gluposti!
(zg euroskeptik, 16. januar 2013 08:21)

Po sporazumu Cvetković-Maček, Srem i Zemun nisu bili u Hrvatskoj. Pobrkao si Banovinu Hrvatsku i NDH.

jura

pre 11 godina

Da li je on dosao da nam vrati Krajnu, Dalmaciju i Dubrovnik? Nije.
Da li je mozda dosao da nam se izvini za Jasenovac i one stotine hiljada pobijenih u genocidu 1941-1995? Nije.
Prema tome nemamo mi nista s tim, niti imamo bilo kakve koristi od tih praznih susreta prepunih diplomatskih frazetina.
(istina, 16. januar 2013 00:58)

Hehe kad vidiš šta su ljudi u stanju napisati, ovo ne bi nadrobilo ni dijete od 5 godina. Došao vam Milanović vratiti najstariji srpski grad Dubrovnik kao i Dalmaciju jer svi znamo da su srbi najpoznatiji moreplovci kroz povijest, a i svi znaju za Svetozara zaštitnika Dubrovnika kao i za Njegoša, zaštitnika Dalmacije :D ... stvarno me nasmije ovakva gomila gluposti... Zato i ne dolazi Japanski car u Srbiju, jer je svestan da će morati predati bar 2 otoka koje je Japan nasilno oteo Srbiji :D

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Na žalost, naši političari uvek su davali prednost svojim stranačkim interesima u odnosu na državne i nacionalne. Tako se Milošević u Dejtonu skoncentrisao na "titulu" faktora mira i stabilnosti, umesto da uz mir u Bosni u sporazum ugradi i povratak krajinskih Srba uz učešće Međunarodne zajednice, Hrvatske i Srbije u obnovi njihovih kuća. Vlasti posle njega nisu popisale sve probleme preostalih Srba i povratnika, koje su trebali javno da prezentuju Hrvatskoj i EU. Ovako će Hrvatska ući u EU uz minimum ostvarenih standarda za tamošnje Srbe.

zg euroskeptik

pre 11 godina

@istina

Možda dolazi pitati kad ćete vi nama vratiti istočni Srijem sa Zemunom. Po sporazumu Cvetković-Maček. Dajte ostavite se više teritorijalnih gluposti!

Branko

pre 11 godina

Ovo je prilika da se razgovara o problemu povratka izbeglica koji su proterani sa svojih ognjišta za vreme akcije " Oluja" , kao i na ekonomskoj saradnji dve države. Hrvatska mora da reši problem svojih izbeglica kako bi bila primljna u EU , što to Srbija mora da iskoristi i da se obezbede uslovi da se ljudi posle toliko godina vrate svojim kućama.

Zlatko

pre 11 godina

One nebuloze glede "krajine", srpske Dalmacije i srpskoga Dubrovnika uistinu ne vrijedi komentirati, to je znak iskonskoga (glupoga) velikosrpstva na djelu. Ili bismo zaista i mi mogli postaviti pitanje Srijema i Zemuna, kao što netko reče, jer - primjerice - Zemun do 1918. NIKADA nije bio u Srbiji, već u dijelu Austro-Ugarske koji je pripadao Hrvatskoj. Ali, pustimo to.

Ono što želim reći je da mi nije jasno kako neki od vas ne shvaćaju da Zoran Milanović dolazi u Beograd, iako to u biti uopće ne mora, jer je pitanje Oluje, "izbeglica" itd.itd. odavno riješeno, Hrvatska s time više nema ništa (a to što neki od vas pišu kako bez toga neće moći u EU obična je besmislica, živi bili pa vidjeli, brzo će 1.7. ove godine), a probleme u dobrosusjedskoj suradnji u posljednje vrijeme stvara Srbija, a ne Hrvatska. On vam svejedno dolazi dati podršku i sl., pri tome nikada ništa loše o Srbiji i Srbima nije rekao, kamo li učinio, najbliži suradnici u vladi RH i u stranci su mu hrvatski Srbi...

Ali, naravno, vi što se bunite protiv njega i njegova dolaska oni ste što a priori mrze sve hrvatsko, tako da se ne treba čuditi vašem stavu. Za vas bi bilo u redu samo kada bi velika Srbija bila do linije Virovitica - Karlovac - Karlobag, zar ne ?! E pa, na žalost, od tog ne bu niš, tako da slobodno možete sjesti i plakati...

ToniZD

pre 11 godina

a oluja? a pogrom?a etnicko ciscenje?...a prognani?
NE ZABORAVI to g-dine predsednice vlade ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cikapera76, 16. januar 2013 10:06)

A srpske zlocine i hrvatske porusene gradove, sela i zrtve ne spominjes?
mislim da nikada necemo ziviti u slozi dok jednom sami sebi ne priznate i shvatite tko je koga napao! misu hrvatski avioni bombardirali srpske gradove niti su Hrvati okupirali dio Srbije nego obratno...
Volili bi mi da se izbjeglice vrate, nisu trebali ni ici,ali malo su slusali krive ljude,a bome imali i krvave ruke....
Tko zeli da se vrati, dobrodosao!
pozdrav iz Zadra

haha

pre 11 godina

A kad su to Dalmacija i Dubrovnik bili srpski molim te? Ili je to opet priča o Hrvatima koji ne znaju da su Srbi, pa krivotvore povijest, zakapaju arheološke dokaze i onda glume da je to staro tisućama godina?

Srbin

pre 11 godina

Da jednom stavimo tacku na sva pitanja iz proslosti i da normalizujemo odnose sa susedima. G-din Milanovic i ne treba da se sastane sa Naprednjacima, vec sa Dacicem, pogotovo posle onakvih izjava u Skupstini gde se vidi da se razilaze Dacic i Vucic i da Dacic pokusava da resi probleme.
Dobro je rekao, dajte da jednom mi Srbi vodimo borbu ( politicku) i da pobedimo a ne da vodimo rat koji smo unapred izgubili.
Zato nam je sada potreban pametan i odmeren politicar koji mora da normalizuje odnose sa komsijama i da pokusa da od EU u USA dobije sto vise od dela Kosova, makar to bio i severni deo.
Nikako nam ne ide u prilog rusenje spomenika u Presevu i takve stvari.
Dajte da i mi jednom pruzimo ruku pomirenja, mozda je isibaju ali mozda nam Velike Sile i nesto stave u nju.
Dacic me je prijatno iznenadio zadnjim izjavama i ako uspe u ovome mogu da ga zovu izdajicom i sl. ali ce on resiti problem Kosova i normalizovati odnose sa susedima...

RH

pre 11 godina

@ netko dolje napise:

"umesto da uz mir u Bosni u sporazum ugradi i povratak krajinskih Srba uz učešće Međunarodne zajednice, Hrvatske i Srbije u obnovi njihovih kuća."

Da li je itko od vas koji sada nalazite za shodno pametovat o stanju porusenih objakata u Republici Hrvatskoj ikada bio u toj istoj Hrvatskoj i vidio pravo stanje stvari, da li je itko procitao Zakon o obnovi Republike Hrvatske?

I kada ocekujete da ce se vodstvo hrvatskih Srba izviniti sto su hrvatske gradjane srpske nacionalnosti smatrali "bioloskom masom koja je potrebna za nesto sto ce doci kasnije" a ne punopravnim gradjanima Republike Hrvatske koje je od tih istih vlasti zastrasivanjem potjerano u gezodus ili kako kako oni kazu "odluceno je da se ide u egzodus". Tko ne vjeruje samo upisati u Youtube: "Savo Strbac objasnjava zasto su Srbi napustili Hrvatsku".

Toni

pre 11 godina

Sta premijer Milanovic ima sa jasenovcem? Nije se ni rodio tad,dajte se malo skulirajte,pozdravljam svaki dobronjeran sustet nasih premjera, kakvi su takvi su,,,al mi moramo naprojed, a spominjanjem neceg sta se desilo 41 il 91 definitivno se vrtimo u krug, pozdrav iz Splita svim ljudima dobre volje!

zekan

pre 11 godina

@Gendalf - Glavni razlog posjete jest taj sto Hrvatska svoju politiku koordinira sa svojim partnerima. Trenutno je politika takva da se Beograd ne uznemirava s nepotrebnim komesanjima u regiji kako bi EU i NATO do kraja proveli svoju politiku, a to je natjerati Srbiju da prizna Kosovo. Tako da Milanovic u Beograd ne ide niti zbog sebe niti zbog Hrvatske, vec samo i iskljucivo zbog svog dijela odgovornosti za koordiniranu europsku akciju u vezi Srbije i Kosova. Ove idiotarije u vezi Dubrovnika i Dalmacije necu niti komentirati, no imao bih puno toga reci u vezi Srijema, ali to drugom zgodom.

Simon

pre 11 godina

Dačić bi mogao da zamoli Milanovića da samo proveri malo čemu to mahnitanje sa suludim komentarima na račun Srbije na hrvatskim portalima kao i zašto su vesti iz regiona na tim istim portalima uglavnom pretvorene najbukvalnije u crnu, najcrnju hroniku iz Srbije? Eto, da počnemo od nečega a pitanje nije teško... Verujem da ni komentari tamo ne bi bili baš takvi a ovako smo predstavljeni samo kao najveći mogući divljaci -i tako već 20 i kusur godina... ima i pozitivnih primera ali su prava retkost.

StandStill

pre 11 godina

@istina


Momak dok je takvih kao ti u Srbiji i Hrvatskoj na balkanu neće i nemože biti bolje. Po ovom kako ti pišeš vidi se da si ogorčen na nekoga ili nešto i tražiš razlog da stvaraš nemir. Bilo kako bilo na svima nama je da prvo riješimo svoje osobne probleme a nakon toga da vidimo kako možemo drugima pomoći da riješe svoje, nakon toga će svima biti bolje.

Ujedno nekada je dobro na stolu imati i kalendar novijeg datuma jer vidim da si ti zapeo u nekom drugom vremenu.


Živio

Valentina

pre 11 godina

Dobro je da bar malo otople odnosi, samo bi još bolje bilo da uz Premijera bude neko da sprečava njegove nekontrolisane izjave. Samo da ne bude više štete nego koristi. Nekako bi mi se gospodin Vučić više uklapao u ovu priču.

Pozdrav iz Hrvatske

pre 11 godina

@Vlah kaze "a mogli bi da znate šta je prilikom renoviranja dubrovačke katedrale nađeno ispod njenih temelja, dve najstarije srpske crkve na celom balkanu,znači istorija ne počinje od XVII veka"

I to je dokaz da je Dubrovnik srpski? Evo, uvjerio si me, nema sta! Priznajem, Dubrovnik moramo vratit Srbiji, pod hitno. Samo da bi bili politicki korektni prema ostalim susjedima i isli po pravilnom povijesnom slijedu, moramo Dioklecijanocu palacu i cijeli Split vratit Rimljanima, Trogir Grcima i tako dalje...

Milan Djordjevic

pre 11 godina

Nema više Srba i Hrvata ako ste pametni, samo dobri i loši ljudi pa nek se klanjaju ili ne klanjaju Bogu, svejedno. Neće nikom pomoći ni Rusi ni Ameri a da nemaju korist. Mi živimo u komšiluku i treba da sarađujemo ako smo iole normalni.

Kad odrastem bit ću vučić

pre 11 godina

Nekako bi mi se gospodin Vučić više uklapao u ovu priču.
(Valentina, 16. januar 2013 11:22)

Sa njim će idući put u Virovitici :)

ja

pre 11 godina

Zbog ovakvih komentara smo upravo tu gde jesmo. Da smo veliki i moćni pa da krojimo sudbinu sveta. Bili bi smo umogućnosti da dajemo komentare kakve hoćemo. pošto nem drugi sudbinu kroje moramo da balansiramo na ivici zileta. prošlost i sadašnjost jesu bolni ali ne dozvolimo da nam i budućnost bude takva. pomirenje je bolna istina sadašnjosti za sve nas.Ali ipak mali korak ka manje bolnoj budućnosti.