Utorak, 15.01.2013.

17:03

Tači: Problem rešiti dijalogom

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je nakon sastanka s predstavnicima Albanaca iz Preševske doline da se problem spomenika u Preševu može rešiti jedino dijalogom.

Izvor: Beta

Taèi: Problem rešiti dijalogom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Braca po poreklu

pre 11 godina

@RUSIJA

ocigledno je da ste propustili mnogo casova istorije. Vi nemate pojma niti o Rusima niti o Srbima i lazno se potpisujete i vredjate Rusiju. Srbi nisu dosli iz Rusije, to i vrapci na grani znaju i svako ko je makar jednom prosao pored skole. Ako ste vi (a iz aviona se vidi da ste Albanac i provokator) Albanci Iliri onda smo mi ovde jos iz praistorije (starcevacka kultura, vincanska kultura, lepenski Vir), mnogi su ovde potomci i starih Rimljana koji su se asimilirali sa nadolazecim Slovenima. A ako ipak insistirate na tome da ste i dalje Iliri i da ste ovde jos od paramecijuma, sto toliko cekaste pa vam prvo Srbi, a sada Amerikanci prave ili poklanjaju drzavu. Sto je ne napraviste pre starog Egipta? Pa i dalje kod vas vaze zakoni Leke Dukadjina, samo ste obukli odela da lepse izgledate!

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Kaže Tači kulturno-istorijski spomenik. Albanci realno ni na samom Kosovu nemaju spomenik stariji od 100 godina i to je samo jedan jedini a to je zgrada u kojoj je osnovana prizrenska liga. Svi ostali albanski spomenici novijeg su datuma i nastali su nakon 1999. a odnose se na spomenike njihovim ratnim zločincima i naravno spomenik Bilu Klintonu u sred Prištine.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

S obzirom na dosadašnji "dijalog" između Srbije i vlasti u Prištini Tači vjerovatno pod dijalogom misli na popuštanje Srbije i ovaj put. Spomenik teroristima se mora srušiti bez puno priče. Tačka! Ako se Albanci opet oružano pobune ovaj put im raspršiti svaki san o nekakvom ujedinjenju sa Kosovom i ne amnestirati pripadnike tzv. OVPBM nego ih krivično goniti. Dosta je više bilo albanskog terorisanja Srbije ali i regiona.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Pa naravno problem resiti dijalogom.Zamislite da Thaqi uputi ultimatum kosovski Srbima u Mitrovici:Uklonite sljunak ispred mosta na Ibru do 17 marta inace mi cemo to uradit.

Ravna Romanija

pre 11 godina

Naravno da se sve treba rešiti dijalogom.Nije jasno o kakvom demokratskom standardu govori gospodin Tači i poštovanju tih standarda. Pa da li taj gospodin zna koliko je srpskih bogomolja i porušeno nadgrobnih spomenika na teritoriji Kosova u poslednjih deset godina. Majmanje dotični gospodin ima pravo da govori o nekim demokratskim standardima.

Milja

pre 11 godina

Tačno je to da demokratske države imaju suštinski zadatak da se brinu o učuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takođe je tačno da svaka država mora da vodi računa kome će se postavljati spomen pšloče na trgovima njenih gradova. Sigurno neće dozvoliti za one koji su urušavali državu i ubijali njene nedužne grtađane.

pera zdera

pre 11 godina

Thaci kaze da oni cuvaju tudje spomenike i kulturnu bastinu na kosovu hahaha ovaj je pravi komicar.
On izgleda zaboravlja sve crkve,manastire sto su vec srusili ali da nas terorista i kriminalac uci sta je demokratija to je smesno hahaha

Cirez

pre 11 godina

Suboticki ekonomski fakultet ima otvoren departman u Bujanovcu koji radi godinu dana. Sta vam to govori? Studenti iz Ns i Su dele budzetska mesta sa "stidentima" iz Bujanovca koji ne znaju cirilicu i koji su '85 godiste i stariji.

vandalizam

pre 11 godina

A sta cemo sa nekoliko desetina oskrnavljenih spomenika na pravoslavnom groblju u Kosovu Polju.I ako je UNMIK apelovao da se pronadju i pohapse pocinioci,ostalo je mucna cinjenica da se u nasim medijima o tome slabo pise.A o njihovom spomeniku bruji stampa,i to bespravnom....Koliko sebe cenimo i postujemo svoje mrtve,toliko ce nas i drugi ceniti i postovace nase mrtve,jer bi samo tako dali celom svetu do znanja... kakav vandalizam Srbi na Kosovu moraju da trpe...

Boban

pre 11 godina

Zao mi je sto kod nas jos uvek ima onih koji bi se primitivizmu i nasilju, suprotstavili primitivizmom i nasiljem. Ne treba nama Taci, da nas opominje i uci pameti. Bice sve po Zakonu. Drasticne novcane kazne za odgovorna lica koja ne postuju Zakon RS. Ako nece da plate kaznu, kamata na kamatu i ode stan, kuca, imanje.... Elegantno i po Zakonu, kao Svajcarci.

Ja tebi, ti meni ...

pre 11 godina

Jel ima tamo neko zgodo brdo da podignemo spomenik Kosovkim junacima palim za krst casni i slobodu zlatnu . Malecki jedno 50 m visok . Pa ovaj njihov nek ostane :)
(Sasa, 15. januar 2013 20:37)

U pravu si ima. Interesantno da ima i spomenik. Mnogo veci od ploce ispred Opstine, na 1000 m2, izgradjen u spomen poginulim Srpskim vojnicima/zandarmima tokom sukoba na jugu. Izgradjen usred Albanskih sela u Opstini Bujanovac. Mozda je ova ploca bila odgovor na to?

pinokio

pre 11 godina

Auuu kako smarate sa spomenikom. Kako ćemo sa: POSKUPLJENJIMA, NEZAPOŠLENOŠĆU, administracijom, nepotizmom, nesposobnim ministrima...
(Bojan, 15. januar 2013 20:07)

E pa Bojane to i jeste poenta. Da svaki dan slusamo price o Presevskoj dolini, o severu Kosova, o pregovorima, o platformi i rezoluciji. Te teme koje ti spominjes ni jedna vlast ne zeli da resava, jer velika pljacka mora da se nastavi. A isti taj sistem zamajavanja naroda nacionalistickim temama zarad uspesnog nastavka pljacke se desava i na Kosovu. Svaki dan se prica kako Srbi treba da prihvate realnost da je Kosovo nezavisno itd, a sve to vreme bogatima dzep postaje sve dublji i dublji. To ti je ta matrica.

markadzoni

pre 11 godina

Ne razume Presevo se nalazi na teritoriji juzne Srbije nije na teritoriji Kosova, sto znaci da bilo kakva gradnja bilo kakvih objekata narocioto spomenika u centru grada je drzavna stvar. Tako Taci neka resava pitanja unutar Kosova a ne van njega jer je to mesanje u unutrasnju politiku drzave Srbije, samim mesanjem pokazuje da on zeli da vrsi diplomatsko oruzani napad na drzavu Srbiju, tako ova njegova izjava ispada. Zasto Vlada lepo ne sagradi spomenik srpskim vojnicima koji su dali zivote za otadzbinu isto u Presevu posto ono je jos uvek na nasoj teritoriji pa ako slucajuno se desi nesto tom spomeniku e onda lepo rusite i njihov ali prvo napraveite dobar marketing oko toga da vidi ceo svet da ovi sto sebe nazivaju "oslobodiocima" i nisu ni blizu tome.

Spomenik je ispred opstine u Presevu i to je problem!

pre 11 godina

ja
"Susjed" kada nisi upucen u situaciju zasto je komentarises. U Srbiji ima puno spomenika poginulim Albancima ali ovaj je podignut ispred opstine u Presevu na javnoj povrsini. Javi mi gde u Hr ima spomenik poginulim Srbima iz vojske RSK ispred neke opstine. To je osnovni problem, a ja cu ipak razumeti da nisi bio obavesten i da se nisi pravio nevestim i naivnim.

ZOJICA

pre 11 godina

zojica jasam mislio napred bez sile sutra sruseti spomenik mozda gine neko prekosutra imate vizni regim i opt izolacija hag ce da radi posto fali jos neko kao dacic.imam jedno pitanje zasto nema milosevic spomenik ova politika od milosevica je bila dosta doneo samo zlo srbi i albanci imaju spomenike i u austriju u drugi svetski rat hitlerova politika i od milosevica treba da bude proslost
(beni, 15. januar 2013 21:22)
........................................................................

Niko nije za prolivanje krvi,ali red mora da se zna.Utvrditi ko je dao dozvolu za podizanje spomenika i ako je bio svestan kakve će to tenzije izazvati.Svi odgovorni da budu smenjeni po kratkom postupku a spomenik u najboljem slučaju neka premeste na privatan posed.Na njegovo mesto postaviti fontanu,biće korisnija.Ako vi Albanci poštujete zakone svake zemlje u kojoj radite onda to važi i za Srbiju,čiji ste građani još uvek.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Dobro ako su svi za dijalog onda tako i resite problem,mante se oruzanih sukoba i ostalih gluposti!Ja da ratujem protiv Albanaca necu ,da dam zivot za spomenik necu!Umesto da otvarate radna mesta u ovoj zemlji kako bi se dokon narod uposlio umesto sto hoce da svoju negativnu energiju usmeri ka drugom vi namerno izazivate netrpeljivost i skrecete paznju sa mnogo bitnijh stvari a to su siromastvo i nezaposlenost i kod Srba i kod Albanaca!Al lakse je nekog naterati da se pobije nego mu dati posao i pristojnu platu...

rade

pre 11 godina

Šta ste zapeli sa zastavama.Znam da u EU zemljama samo u Austriji(rodjen A.H) nisu dozvoljene druge zastave sem austriskih.Ko je rodjen u Srbiji?

kgh

pre 11 godina

Dakle uzas , nase spomenike i crkve po Kosovu popalili i srusili i sada kao sve treba da se postuje .!!!!!
Ovo je cista provokacija i ovaj smrdljivi zapad (prodan za pare od Albanskog lobija koji diluje drohu) ne vidi kao nista.
Stvarno sada ( i ako nisam nacionalista i bla bla truc)
mi vise muka i treba vec jednom da se resi sa njima za sva vremena.

Gabi

pre 11 godina

....da se brinu o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takav demokratski standard treba da se poštuje i od strane Srbije, kako se u potpunosti poštuje na Kosovu", rekao je Tači, a saopšteno je iz njegovog
kabineta.


Ovaj spomenik nije kulturno nasleđe, već spomenik u slavu paravojne formacije sastavljene od kriminalaca. A to što se poštuje na Kosovu, kako nas Tači prosvetljava su spaljene skoro sve crkve i manastiri od kojih neki datiraju još iz XII veka. Nego, ovaj spomenik je podignut u Novembru za vreme sadašnje vlade, pa se pitam gde su tada bili da reaguju!

otan

pre 11 godina

Pa sta vise hoce ta ......, hoce Kosovo pa posle da nam odluci u Presevu, pa dal je on normalan? Svaka budala zna da on to nemoze da radi a pravi se vazan, dosta mi je njega vise, pa sta on misli da je predsednik SAD? Ovo kazem i ako znam da Kosovo je oteto, barem pola.. A ovi sto su pisali rezoluciju 1244 oni moraju ovo da zabrani da se desava jer oni su napisali da KiM nece biti nezavisno nego pod kontrolom UN pa posle oni ga proglase kao nezavisna drzava, pa ajd i mi Srbi da to prekrsimo.. znam da moje misljenje ce negome smetati ali to je moje lico misljenje, a ja nisam za rat to da vam bude jasno, najbitnije da se Srbija ima bolju ekonomiju i tu da bude jaka a gradjani da ne bude siromasni, ali to ce da traje zbog ovih politicara..

Породица

pre 11 godina

До када ће се примењивати константна антиуставна терминологија везана за Косово и Метохију? Какав бре 'Премијер Косова Хашим Тачи'? Где су вам испред његове 'функције' речи ТЗВ. или НЕЛЕГИТИМНИ? Мислите да је народ глуп? Лепо је Арчибалд Рајс изговорио: Чујте Срби,чувајте се себе...

sremac

pre 11 godina

Koliko je meni poznato ne može se tek tako postavljati bilo kakav spomenik. Da bi ste postavili nešto potrebna vam je dozvola države jer bi u suprotnom i ja podigao spomenik bureku i kifli i svako bi mogao da podiže šta mu je volja. Ako su dobili dozvolu od nadležnih da podignu spomenik onda on treba da ostane, ako te dozvole nema onda je trebao odavno da bude uklonjen bez obzira šta taj spomenik predstavlja

nesa

pre 11 godina

Smešno nije Dačić podigao spomen obeležje vec albanci. Ljudi albanci na srpskim grobljima po kosovu su uništili spomenike mrtvim srbima i još im nije bilo dovoljno pa su i slova uništili. Odakle vam pravo da više bilo šta pišete, dokle seže vas bezobrazluk. Sad su i teroristi kulturno nasledje, što je mnogo mnogo je.

Isti recept i za tablu Acifovu!

pre 11 godina

Ovaj spomenik ne treba rusiti vec opstinske funkcionere Preseva i sve one koji su ga bespravno podigli kaznjavati novcano sve dok ga ne uklone. Zatezna kamata na zateznu kamatu sve dok ne predju debelu sumu nakon koje ide ili zatvor ili licna imovina na dobos. Sami bi ga srusili i jos pitali za muzicku zelju.

AGIM

pre 11 godina

@Bas su neki glupi i nikako da ukapiraju. Spomen ploca nije ilegalno stavljena nego je legalno i od legalnih opstinskih vlasti SO Preshevo, postavljena. SO Preshevo su jedini po zakonu Srbije legalni i nadlezni organi koji odlucuju o tome. Zato se Srbija i Dacic ne osudjuju de se jednostrano srushi ta spomen ploca. Ako ta rade onda jendostavno premijer vlade Srbije radi protiv zakona svoje zemlje.Ili,ipak ce vlada Srbije morati nekom odlukom oduzeti ovlascenja SO Preshevo da bih tu spomen plocu srushila.

Boki

pre 11 godina

A kako cemo resiti problem u kosovu polju gde se ruse nadgrobni spomenici vec 30 god. To je demokratsko kosovo, pa da nesto naucimo od njih. Jedino od njih mozemo da naucimo kako se to radi, oni su hrabri ljudi mobilisali se stavili maske I napali groblje.

ja

pre 11 godina

U Hrvatskoj ima nekoliko spomenika srpskim pobunjenicima 1991, npr. Vukašinu Šoškočaninu, koji se hvalio kako je ubio zapovjednika hrvatske policije. Slična situacija kao u Preševu, ali ovdje u Hrvatskoj se oko toga ne radi previše problema.

LajaviKrelac

pre 11 godina

Gosn Tachi strucnjak za uklanjanje spomenika iz 13. 14. 15. veka a bogami i unutrasnjih organa savetuje sunarodnike. ZEMLJO otvori se.

bane

pre 11 godina

Gospodin "zmija" zagovara dijalog?Boze gospode sta je sledece?I koji se dijalog vodi trenutno dok se na Kosmetu ruse spomenici i grobovi upokojenih Srba?Sa tom razlikom sto ti pokojnici nisu bili teroristi,a ovi sa spornog spomenika jesu i tacka!Srbijo ako postojis reaguj!

Alex

pre 11 godina

Taci je mnogo mudriji od nasih politicara. Naucio je barem kako se komunicira pred posmatracima a nije iskljuceno ni da po nalogu daje izjave na distanci jer zna da ce Srbi biti isprovocirani i uciniti pogresan korak a onda ce moci da kaze svetu: "Eto, videli ste. Mi smo za dijalog a Srbija za silu". Ovo je partija saha u kojoj Dacic & co. vuku vrlo lose poteze ili jos nisu naucili da ga igraju. Bre!

bg

pre 11 godina

Sutra idem iz Srbije... ljudi, bezite dok mozete! ovi su ludi... Nema tih para zbog kojih bih otisao da ratujem, a kamoli zbog “ljubavi“ prema ovoj zemlji... zar moze da postiji ljubav prema Srbiji...?? ma manite se corava posla. aj zdravo

marko od bloka

pre 11 godina

Ovde je zakazao nas DB. Da su radili svoj posao kako treba (moguce je da je neko lice u samoj strukturi zakazalo na svom zadatku) znali bi jos od kamenorezca sta se sprema. Mogao je jos kamionu za transport da pukne guma i spomenik nestane bez traga a odgovorni za narucivanje da budu poseceni od koznih kaputa. TAko radi ozbiljna drzava. Sada je kasno. Ostavite spomenik ili pored podignite za nijansu veci spomenik Srpskim policajcima tako da kada stavljaju cvece da se ne zna kome je tacno namenjeno. Rusenje spomenika sad u ovom trenutku moze da predstavlja samo okidac za veci belaj, ne za Albance nego za Srbe na Kosovu koje nema ko da zastiti.

Isti smo

pre 11 godina

Kada je Taci Srbima sa severa pretio sa ROSU, nasi su govorili "Sve treba resiti na miran nacin - pregovorima"
Sada kada Dacic preti Albancima sa juga Srbije nasilnim rusenjem spomenika, Taci govori: "Sve treba resiti na miran nacin - pregovorima"

Zakljucak: ISTI SMO

beni

pre 11 godina

zojica jasam mislio napred bez sile sutra sruseti spomenik mozda gine neko prekosutra imate vizni regim i opt izolacija hag ce da radi posto fali jos neko kao dacic.imam jedno pitanje zasto nema milosevic spomenik ova politika od milosevica je bila dosta doneo samo zlo srbi i albanci imaju spomenike i u austriju u drugi svetski rat hitlerova politika i od milosevica treba da bude proslost

Goran

pre 11 godina

Situacija je vrlo ozbiljna - opasnost odizbijanja novog oruzanog sukoba se potcenjuje.
Zar niko blizak vlastima na jednoj ili drugoj strani ne zeli priblizavanje i prosperitet???
U ovakvoj situaciji su preko potrebne nove ideje u pravcu: stabilnost, jake medjunacionalne veze, diskusija.
Kao prvo - kako je moguce da se u sred gradica u Srbiji podigne spomenik bez znanja drzave? Dakle, velika je greska drzave, sto o ovome nista nije znala, kako bi bila na pravom mestu u pravo vreme.
Sada bi rusenje tog spomenika (koliko god po zakonu) izazvalo lancane reakcije ekstremista sa obe strane. To mora da se izbegne.
Moja ideja je (a dobrih ideja ima na stotine) da se pored vec postojeceg spomenika izgradi jos jedan (veci i lepsi) - za sve zrtve srpsko-albanskih sukoba... A zrtava na toj "liniji"je u prethodnim vekovima bilo nebrojeno. Dakle pored ideoloskog, nacionalistickog i ruznog spomenika podici konacno medjunarodni spomenik za sve srpsko-albanske zrtve. Raspisati medjunarodni konkurs i posao moze da pocne... Tako ce ekstremisti obe strane izgubiti ovu bitku!
Situacija je jako ozbiljna - sada su humor i kreativnost najpoterebniji.

anticenzura

pre 11 godina

Dajte pare lobistima sa zapada i resite ovaj problem zauvek,a da drugi malo budu krivi! Znam da je najlakse otici i porusiti,ali ipak sa malo para ne bi mi bili krivi,inace opet cemo mi dobiti po usima. Nadam se da nece na kraju i Srbi iz tog kraja morati ici iz svojih domova!

ZOJICA

pre 11 godina

pozdravam svima ajde mislite pozitivno nemoi da zivimo kao divlji ljudi bolje da idemo napred posto nazad svaki zna sta nas ceka
(beni, 15. januar 2013 19:41)
........................................................................
Pa mi i mislimo pozitivno i ne želimo ništa negativno u Srbiji.Recimo spomenik za početak...

emin

pre 11 godina

pa sta nam treba RAT ni SRBIMA NI NAS ALBANCIMA dosta smo imali rat a vi Srbi bogami ne znate sta radi vas premier Dacic istu politiku ko Milosevic sto je dobio vas narod od toga od te politike 12000 su ubijeni samo u KOSOVU 2000 jos se ne zna gde su grubljeni gde je drob od njih ima tu i decu od 4 meseci zato kazem pustite rat od rata nema nista

Bojan

pre 11 godina

Auuu kako smarate sa spomenikom. Kako ćemo sa: POSKUPLJENJIMA, NEZAPOŠLENOŠĆU, administracijom, nepotizmom, nesposobnim ministrima...

seki

pre 11 godina

Dosta je ratova i zalosnih roditelja,treba sve mirnim putem resavati a ne pretnjama.Gospodin Dacic je ovo i poceo a sada iz Beograda huska ovaj narod na jos bogibiju.Neka on dovede porodicu dole i neka on prvi stane na celo laako je pricati.

ocigledno

pre 11 godina

Albanci pokusavaju da naprave paralelu izmedju juga Srbije i severa Kosova a nasi politicari se trude da im izadju u susret.Spomenik sada ne treba dirati jer predstavlja provokaciju i povod da se Albanci pobune protiv drzave.

zoran

pre 11 godina

Za najvishe do 6 meseci dole izbija rat i preseca se gradnja Juznog toka (kada nije mogao USA Nabuko naftovod, nece moci ni Rusi..prosto..)...bash kako je zapad zeleo. Iskoristio balvane da zapochne novi sukob.
Veoma providna igra, ali opet smo stavljeni pred svrshen chin, jer postoji granica ispod koje ,jednostavno, ne mozes da idesh. ZAr je neko toliko naivan da veruje kako su Albanci pravili spomenik na svoju ruku...???
Cela igra sa Srbijom je testiranje Rusije..tako je bilo devedesetih, tako je i danas. Mi i Albanci smo samo potroshna roba; lako zapaljiv materijal.
Zalosno, ali tako je....

Eto ja onako

pre 11 godina

Posto vecares istice rok za uklanjanje spomenika ocekujem sutra dva kamiona sa radnicima za macolama i pijucima i da sruse to ruglo. Da ga spakuju i predaju ga Rizi Haljimi i kamarili i nek ga postave u nekom privatnom dvoristu. Ipak je ovo drzava Srbija. Takodje i postavljanje Albanije.Kao sto ni u Americi na Floridi i Texasu ne moze da se vijore Kubanske ili Meksicke zastave, ako ni sto u nemackoj u Berlinu sa najvecom turskom dijasporom ne moze da se na javnom mestu vijori Turska zastava

fatmir

pre 11 godina

i sta je ovo ?zasto su na 1 dozvolili albance da podizu spomen obelezju i sad traze da ih ruse taj spomenik ?Nije znala vlada srbije nameru albanaca i zasto nisu ih sprecili da podizu spomenik kad je prot-ustavan ili postoji tu neka prljava igra zam koriscenje razlog spomenika da napadne na albance iz doline Preseva , Medvedja i Bujanovca i da zatisi bujicu naroda koji pretrpe posledice pogresne vladine odluke .Nisu albanci sa doline krivi za stanje u Srbiji nego vasa vlada .

Sasa

pre 11 godina

Jel ima tamo neko zgodo brdo da podignemo spomenik Kosovkim junacima palim za krst casni i slobodu zlatnu . Malecki jedno 50 m visok . Pa ovaj njihov nek ostane :)

nenad

pre 11 godina

Budimo realni, ono što je rađeno na Kosovu tokom ratnih godina nije za nikakav ponos, i bombardovali su nas, jer bi u suprotnom celo Kosovo počistili, to je očigledno svakome.

Zbog toga, ne vidim uopšte potrebu da neko poziva na neku mobilizaciju i jedinstvo Albanaca, kada (ukoliko dođe do problema) će se te tkzv. "oslobodilačke" organizacije sravniti sa zemljom od strane šačice naših vojnika. Dobijate poruke od sveta da je ovo "unutrašnje pitanje Srbije", dobijate poruke da treba da sarađujete a ne da se svađate, onda u čemu je problem? Neće da vam dođu ambasadori, neće da dođu međunarodni predstavnici, pa vi idete kod Tačija da mu plačete na ramenu? Molim vas... Albanski narod u Srbiji očekuje od vas posao, institucije, dobar život, a pošto niste u mogućnosti ništa od toga da obezbedite, idete na sistem "sagradi spomenik, krivi Srbe".

zoran

pre 11 godina

Cho sam da se podigao spomenik borcima Hezbolaha u blizini Jerusalima....ha,ha,ha....teshko da bi stigli da postave jedan oblutak beli a ne kamen ili slichno i pojeo bi ih mrak.
No, u Srbiji svaki "borac" moze sebi da dize mauzolej. Tako je to kada nema machora, mishevi kolo vode.

milorad

pre 11 godina

a kad su oni srusili stotime nadgrobnih spomenika to je bilo uredu, a kad srbi treba da sruse jedan i to teroristima onda ce oni da zapocnu novi rat. da smo neka drzava ko sto nismo davno bi spomenik srusen bio.

Prle

pre 11 godina

O Tito vrati se da vidis sta rade! Ovi jedni bi stalno nesto da ruse, a za ove druge si bio u pravu jos osamdesetih! Smrt fasizmu SLOBODA NARODU!

Veerghoen

pre 11 godina

Taj Riza Halimi je 25 godina poslanik u Skupstini Srbije. Uzima nas, drzavni novac, vozi sluzbeni auto i ima dnevnice, placen prevoz do Beograda i sve poslanicke poslastice. I na svemu tome, taj hushka svoje sugradjane da Preshevo proglasavaju Albanskom zemljom?!? More uhapsiti ih bre sve do jednog. U cuzi zbog narusavanja mira i stabilnosti.

Kritika

pre 11 godina

S obzirom da su svi turisti javni sluzbenici, lokalni funkcioneri, narodni poslanici, da li za taj put koristise sluzbena vozila, kao i da li ce traziti refundiranje troskova puta na svojim blagajnima Trezora Reoublike Srbije?

Jovan Simic

pre 11 godina

Culi da je Taci dobar sa Dacicem pa mislili da ga nagovore da se mane price oko spomenika.....Pa mi da smo prava drzava premijer bi maljem srusio spomenik prvog dana kada je postavljen,ovaj izdajnik-pripravnik (kako kaze Nogo)jednu pricu prica u Beogradu,drugu u Briselu,E Srbi,Srbi,umesto izdajnicke vlasti doveli smo jos vecu izdajnike na vlast.

B

pre 11 godina

Sever kosova uskoro autonomna pokrajina republike kosovo, a zatim presevska dolina autonomna pokrajina republike srbije. I obe strane srecne i zadovoljne....

Andjela

pre 11 godina

Ja imam ideju. Ne moramo da srusimo spomenik, ali mozemo da ga "doradimo".
Sad treba samo malo inventivnosti da se razume sta govorim...

Pustite masti na volju... Niko ne moze da kaze da je srusen, tu je, dakle nije bilo rusenja, a nadogradnja je svakako
kvalitativna, jer moze biti uradjena od strane drzave
:)

Prosto ko pasulj!

ZOJICA

pre 11 godina

Kosovo treba pod hitno da otvara kancelariju za Presevo, Medvedju i Bujanovac!
(Beqa, 15. januar 2013 17:30)
....................................................................
Ti i tvoji sunarodnici se ponašate kao nevaljala i neposlušna deca. A zna se koji je lek za to....

bgd

pre 11 godina

Sad ce Taci da vam kaze da mu je onaj onomad kazo da je kazano odozgo da vam se kaze da spomenik mora da se skloni. On ne sme da kaze da vam je kazo, ali je kazano da vam se kaze. Inace on veze nema s tim sto vam je kazo.
Eto.
Dzaba sekiracija.

smail

pre 11 godina

Jel smo ozbiljna država ili ne?Ako jesmo,onda odmah srušiti spomenik i privesti pripadnike tzv.,,ANA" na informativni razgovor,pošto planiraju da ugroze ustavni poredak Srbije!

veteran

pre 11 godina

ovo bi se u normalnoj drzavi resilo za 5min, samo zamislite da se bilo gde u americi podigo spomenik alkaidi...
jos se "ubrzano mobilisu"....e srbijo.... mooore!!!!

veteran

pre 11 godina

ovo bi se u normalnoj drzavi resilo za 5min, samo zamislite da se bilo gde u americi podigo spomenik alkaidi...
jos se "ubrzano mobilisu"....e srbijo.... mooore!!!!

bgd

pre 11 godina

Sad ce Taci da vam kaze da mu je onaj onomad kazo da je kazano odozgo da vam se kaze da spomenik mora da se skloni. On ne sme da kaze da vam je kazo, ali je kazano da vam se kaze. Inace on veze nema s tim sto vam je kazo.
Eto.
Dzaba sekiracija.

smail

pre 11 godina

Jel smo ozbiljna država ili ne?Ako jesmo,onda odmah srušiti spomenik i privesti pripadnike tzv.,,ANA" na informativni razgovor,pošto planiraju da ugroze ustavni poredak Srbije!

ZOJICA

pre 11 godina

Kosovo treba pod hitno da otvara kancelariju za Presevo, Medvedju i Bujanovac!
(Beqa, 15. januar 2013 17:30)
....................................................................
Ti i tvoji sunarodnici se ponašate kao nevaljala i neposlušna deca. A zna se koji je lek za to....

Veerghoen

pre 11 godina

Taj Riza Halimi je 25 godina poslanik u Skupstini Srbije. Uzima nas, drzavni novac, vozi sluzbeni auto i ima dnevnice, placen prevoz do Beograda i sve poslanicke poslastice. I na svemu tome, taj hushka svoje sugradjane da Preshevo proglasavaju Albanskom zemljom?!? More uhapsiti ih bre sve do jednog. U cuzi zbog narusavanja mira i stabilnosti.

Andjela

pre 11 godina

Ja imam ideju. Ne moramo da srusimo spomenik, ali mozemo da ga "doradimo".
Sad treba samo malo inventivnosti da se razume sta govorim...

Pustite masti na volju... Niko ne moze da kaze da je srusen, tu je, dakle nije bilo rusenja, a nadogradnja je svakako
kvalitativna, jer moze biti uradjena od strane drzave
:)

Prosto ko pasulj!

milorad

pre 11 godina

a kad su oni srusili stotime nadgrobnih spomenika to je bilo uredu, a kad srbi treba da sruse jedan i to teroristima onda ce oni da zapocnu novi rat. da smo neka drzava ko sto nismo davno bi spomenik srusen bio.

zoran

pre 11 godina

Za najvishe do 6 meseci dole izbija rat i preseca se gradnja Juznog toka (kada nije mogao USA Nabuko naftovod, nece moci ni Rusi..prosto..)...bash kako je zapad zeleo. Iskoristio balvane da zapochne novi sukob.
Veoma providna igra, ali opet smo stavljeni pred svrshen chin, jer postoji granica ispod koje ,jednostavno, ne mozes da idesh. ZAr je neko toliko naivan da veruje kako su Albanci pravili spomenik na svoju ruku...???
Cela igra sa Srbijom je testiranje Rusije..tako je bilo devedesetih, tako je i danas. Mi i Albanci smo samo potroshna roba; lako zapaljiv materijal.
Zalosno, ali tako je....

Eto ja onako

pre 11 godina

Posto vecares istice rok za uklanjanje spomenika ocekujem sutra dva kamiona sa radnicima za macolama i pijucima i da sruse to ruglo. Da ga spakuju i predaju ga Rizi Haljimi i kamarili i nek ga postave u nekom privatnom dvoristu. Ipak je ovo drzava Srbija. Takodje i postavljanje Albanije.Kao sto ni u Americi na Floridi i Texasu ne moze da se vijore Kubanske ili Meksicke zastave, ako ni sto u nemackoj u Berlinu sa najvecom turskom dijasporom ne moze da se na javnom mestu vijori Turska zastava

LajaviKrelac

pre 11 godina

Gosn Tachi strucnjak za uklanjanje spomenika iz 13. 14. 15. veka a bogami i unutrasnjih organa savetuje sunarodnike. ZEMLJO otvori se.

Prle

pre 11 godina

O Tito vrati se da vidis sta rade! Ovi jedni bi stalno nesto da ruse, a za ove druge si bio u pravu jos osamdesetih! Smrt fasizmu SLOBODA NARODU!

Kritika

pre 11 godina

S obzirom da su svi turisti javni sluzbenici, lokalni funkcioneri, narodni poslanici, da li za taj put koristise sluzbena vozila, kao i da li ce traziti refundiranje troskova puta na svojim blagajnima Trezora Reoublike Srbije?

zoran

pre 11 godina

Cho sam da se podigao spomenik borcima Hezbolaha u blizini Jerusalima....ha,ha,ha....teshko da bi stigli da postave jedan oblutak beli a ne kamen ili slichno i pojeo bi ih mrak.
No, u Srbiji svaki "borac" moze sebi da dize mauzolej. Tako je to kada nema machora, mishevi kolo vode.

B

pre 11 godina

Sever kosova uskoro autonomna pokrajina republike kosovo, a zatim presevska dolina autonomna pokrajina republike srbije. I obe strane srecne i zadovoljne....

Jovan Simic

pre 11 godina

Culi da je Taci dobar sa Dacicem pa mislili da ga nagovore da se mane price oko spomenika.....Pa mi da smo prava drzava premijer bi maljem srusio spomenik prvog dana kada je postavljen,ovaj izdajnik-pripravnik (kako kaze Nogo)jednu pricu prica u Beogradu,drugu u Briselu,E Srbi,Srbi,umesto izdajnicke vlasti doveli smo jos vecu izdajnike na vlast.

nesa

pre 11 godina

Smešno nije Dačić podigao spomen obeležje vec albanci. Ljudi albanci na srpskim grobljima po kosovu su uništili spomenike mrtvim srbima i još im nije bilo dovoljno pa su i slova uništili. Odakle vam pravo da više bilo šta pišete, dokle seže vas bezobrazluk. Sad su i teroristi kulturno nasledje, što je mnogo mnogo je.

Породица

pre 11 godina

До када ће се примењивати константна антиуставна терминологија везана за Косово и Метохију? Какав бре 'Премијер Косова Хашим Тачи'? Где су вам испред његове 'функције' речи ТЗВ. или НЕЛЕГИТИМНИ? Мислите да је народ глуп? Лепо је Арчибалд Рајс изговорио: Чујте Срби,чувајте се себе...

Sasa

pre 11 godina

Jel ima tamo neko zgodo brdo da podignemo spomenik Kosovkim junacima palim za krst casni i slobodu zlatnu . Malecki jedno 50 m visok . Pa ovaj njihov nek ostane :)

Bojan

pre 11 godina

Auuu kako smarate sa spomenikom. Kako ćemo sa: POSKUPLJENJIMA, NEZAPOŠLENOŠĆU, administracijom, nepotizmom, nesposobnim ministrima...

nenad

pre 11 godina

Budimo realni, ono što je rađeno na Kosovu tokom ratnih godina nije za nikakav ponos, i bombardovali su nas, jer bi u suprotnom celo Kosovo počistili, to je očigledno svakome.

Zbog toga, ne vidim uopšte potrebu da neko poziva na neku mobilizaciju i jedinstvo Albanaca, kada (ukoliko dođe do problema) će se te tkzv. "oslobodilačke" organizacije sravniti sa zemljom od strane šačice naših vojnika. Dobijate poruke od sveta da je ovo "unutrašnje pitanje Srbije", dobijate poruke da treba da sarađujete a ne da se svađate, onda u čemu je problem? Neće da vam dođu ambasadori, neće da dođu međunarodni predstavnici, pa vi idete kod Tačija da mu plačete na ramenu? Molim vas... Albanski narod u Srbiji očekuje od vas posao, institucije, dobar život, a pošto niste u mogućnosti ništa od toga da obezbedite, idete na sistem "sagradi spomenik, krivi Srbe".

emin

pre 11 godina

pa sta nam treba RAT ni SRBIMA NI NAS ALBANCIMA dosta smo imali rat a vi Srbi bogami ne znate sta radi vas premier Dacic istu politiku ko Milosevic sto je dobio vas narod od toga od te politike 12000 su ubijeni samo u KOSOVU 2000 jos se ne zna gde su grubljeni gde je drob od njih ima tu i decu od 4 meseci zato kazem pustite rat od rata nema nista

Isti recept i za tablu Acifovu!

pre 11 godina

Ovaj spomenik ne treba rusiti vec opstinske funkcionere Preseva i sve one koji su ga bespravno podigli kaznjavati novcano sve dok ga ne uklone. Zatezna kamata na zateznu kamatu sve dok ne predju debelu sumu nakon koje ide ili zatvor ili licna imovina na dobos. Sami bi ga srusili i jos pitali za muzicku zelju.

ZOJICA

pre 11 godina

pozdravam svima ajde mislite pozitivno nemoi da zivimo kao divlji ljudi bolje da idemo napred posto nazad svaki zna sta nas ceka
(beni, 15. januar 2013 19:41)
........................................................................
Pa mi i mislimo pozitivno i ne želimo ništa negativno u Srbiji.Recimo spomenik za početak...

ocigledno

pre 11 godina

Albanci pokusavaju da naprave paralelu izmedju juga Srbije i severa Kosova a nasi politicari se trude da im izadju u susret.Spomenik sada ne treba dirati jer predstavlja provokaciju i povod da se Albanci pobune protiv drzave.

Boki

pre 11 godina

A kako cemo resiti problem u kosovu polju gde se ruse nadgrobni spomenici vec 30 god. To je demokratsko kosovo, pa da nesto naucimo od njih. Jedino od njih mozemo da naucimo kako se to radi, oni su hrabri ljudi mobilisali se stavili maske I napali groblje.

ja

pre 11 godina

U Hrvatskoj ima nekoliko spomenika srpskim pobunjenicima 1991, npr. Vukašinu Šoškočaninu, koji se hvalio kako je ubio zapovjednika hrvatske policije. Slična situacija kao u Preševu, ali ovdje u Hrvatskoj se oko toga ne radi previše problema.

AGIM

pre 11 godina

@Bas su neki glupi i nikako da ukapiraju. Spomen ploca nije ilegalno stavljena nego je legalno i od legalnih opstinskih vlasti SO Preshevo, postavljena. SO Preshevo su jedini po zakonu Srbije legalni i nadlezni organi koji odlucuju o tome. Zato se Srbija i Dacic ne osudjuju de se jednostrano srushi ta spomen ploca. Ako ta rade onda jendostavno premijer vlade Srbije radi protiv zakona svoje zemlje.Ili,ipak ce vlada Srbije morati nekom odlukom oduzeti ovlascenja SO Preshevo da bih tu spomen plocu srushila.

Isti smo

pre 11 godina

Kada je Taci Srbima sa severa pretio sa ROSU, nasi su govorili "Sve treba resiti na miran nacin - pregovorima"
Sada kada Dacic preti Albancima sa juga Srbije nasilnim rusenjem spomenika, Taci govori: "Sve treba resiti na miran nacin - pregovorima"

Zakljucak: ISTI SMO

bg

pre 11 godina

Sutra idem iz Srbije... ljudi, bezite dok mozete! ovi su ludi... Nema tih para zbog kojih bih otisao da ratujem, a kamoli zbog “ljubavi“ prema ovoj zemlji... zar moze da postiji ljubav prema Srbiji...?? ma manite se corava posla. aj zdravo

bane

pre 11 godina

Gospodin "zmija" zagovara dijalog?Boze gospode sta je sledece?I koji se dijalog vodi trenutno dok se na Kosmetu ruse spomenici i grobovi upokojenih Srba?Sa tom razlikom sto ti pokojnici nisu bili teroristi,a ovi sa spornog spomenika jesu i tacka!Srbijo ako postojis reaguj!

fatmir

pre 11 godina

i sta je ovo ?zasto su na 1 dozvolili albance da podizu spomen obelezju i sad traze da ih ruse taj spomenik ?Nije znala vlada srbije nameru albanaca i zasto nisu ih sprecili da podizu spomenik kad je prot-ustavan ili postoji tu neka prljava igra zam koriscenje razlog spomenika da napadne na albance iz doline Preseva , Medvedja i Bujanovca i da zatisi bujicu naroda koji pretrpe posledice pogresne vladine odluke .Nisu albanci sa doline krivi za stanje u Srbiji nego vasa vlada .

seki

pre 11 godina

Dosta je ratova i zalosnih roditelja,treba sve mirnim putem resavati a ne pretnjama.Gospodin Dacic je ovo i poceo a sada iz Beograda huska ovaj narod na jos bogibiju.Neka on dovede porodicu dole i neka on prvi stane na celo laako je pricati.

Goran

pre 11 godina

Situacija je vrlo ozbiljna - opasnost odizbijanja novog oruzanog sukoba se potcenjuje.
Zar niko blizak vlastima na jednoj ili drugoj strani ne zeli priblizavanje i prosperitet???
U ovakvoj situaciji su preko potrebne nove ideje u pravcu: stabilnost, jake medjunacionalne veze, diskusija.
Kao prvo - kako je moguce da se u sred gradica u Srbiji podigne spomenik bez znanja drzave? Dakle, velika je greska drzave, sto o ovome nista nije znala, kako bi bila na pravom mestu u pravo vreme.
Sada bi rusenje tog spomenika (koliko god po zakonu) izazvalo lancane reakcije ekstremista sa obe strane. To mora da se izbegne.
Moja ideja je (a dobrih ideja ima na stotine) da se pored vec postojeceg spomenika izgradi jos jedan (veci i lepsi) - za sve zrtve srpsko-albanskih sukoba... A zrtava na toj "liniji"je u prethodnim vekovima bilo nebrojeno. Dakle pored ideoloskog, nacionalistickog i ruznog spomenika podici konacno medjunarodni spomenik za sve srpsko-albanske zrtve. Raspisati medjunarodni konkurs i posao moze da pocne... Tako ce ekstremisti obe strane izgubiti ovu bitku!
Situacija je jako ozbiljna - sada su humor i kreativnost najpoterebniji.

Spomenik je ispred opstine u Presevu i to je problem!

pre 11 godina

ja
"Susjed" kada nisi upucen u situaciju zasto je komentarises. U Srbiji ima puno spomenika poginulim Albancima ali ovaj je podignut ispred opstine u Presevu na javnoj povrsini. Javi mi gde u Hr ima spomenik poginulim Srbima iz vojske RSK ispred neke opstine. To je osnovni problem, a ja cu ipak razumeti da nisi bio obavesten i da se nisi pravio nevestim i naivnim.

Gabi

pre 11 godina

....da se brinu o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takav demokratski standard treba da se poštuje i od strane Srbije, kako se u potpunosti poštuje na Kosovu", rekao je Tači, a saopšteno je iz njegovog
kabineta.


Ovaj spomenik nije kulturno nasleđe, već spomenik u slavu paravojne formacije sastavljene od kriminalaca. A to što se poštuje na Kosovu, kako nas Tači prosvetljava su spaljene skoro sve crkve i manastiri od kojih neki datiraju još iz XII veka. Nego, ovaj spomenik je podignut u Novembru za vreme sadašnje vlade, pa se pitam gde su tada bili da reaguju!

Alex

pre 11 godina

Taci je mnogo mudriji od nasih politicara. Naucio je barem kako se komunicira pred posmatracima a nije iskljuceno ni da po nalogu daje izjave na distanci jer zna da ce Srbi biti isprovocirani i uciniti pogresan korak a onda ce moci da kaze svetu: "Eto, videli ste. Mi smo za dijalog a Srbija za silu". Ovo je partija saha u kojoj Dacic & co. vuku vrlo lose poteze ili jos nisu naucili da ga igraju. Bre!

kgh

pre 11 godina

Dakle uzas , nase spomenike i crkve po Kosovu popalili i srusili i sada kao sve treba da se postuje .!!!!!
Ovo je cista provokacija i ovaj smrdljivi zapad (prodan za pare od Albanskog lobija koji diluje drohu) ne vidi kao nista.
Stvarno sada ( i ako nisam nacionalista i bla bla truc)
mi vise muka i treba vec jednom da se resi sa njima za sva vremena.

anticenzura

pre 11 godina

Dajte pare lobistima sa zapada i resite ovaj problem zauvek,a da drugi malo budu krivi! Znam da je najlakse otici i porusiti,ali ipak sa malo para ne bi mi bili krivi,inace opet cemo mi dobiti po usima. Nadam se da nece na kraju i Srbi iz tog kraja morati ici iz svojih domova!

sremac

pre 11 godina

Koliko je meni poznato ne može se tek tako postavljati bilo kakav spomenik. Da bi ste postavili nešto potrebna vam je dozvola države jer bi u suprotnom i ja podigao spomenik bureku i kifli i svako bi mogao da podiže šta mu je volja. Ako su dobili dozvolu od nadležnih da podignu spomenik onda on treba da ostane, ako te dozvole nema onda je trebao odavno da bude uklonjen bez obzira šta taj spomenik predstavlja

pinokio

pre 11 godina

Auuu kako smarate sa spomenikom. Kako ćemo sa: POSKUPLJENJIMA, NEZAPOŠLENOŠĆU, administracijom, nepotizmom, nesposobnim ministrima...
(Bojan, 15. januar 2013 20:07)

E pa Bojane to i jeste poenta. Da svaki dan slusamo price o Presevskoj dolini, o severu Kosova, o pregovorima, o platformi i rezoluciji. Te teme koje ti spominjes ni jedna vlast ne zeli da resava, jer velika pljacka mora da se nastavi. A isti taj sistem zamajavanja naroda nacionalistickim temama zarad uspesnog nastavka pljacke se desava i na Kosovu. Svaki dan se prica kako Srbi treba da prihvate realnost da je Kosovo nezavisno itd, a sve to vreme bogatima dzep postaje sve dublji i dublji. To ti je ta matrica.

otan

pre 11 godina

Pa sta vise hoce ta ......, hoce Kosovo pa posle da nam odluci u Presevu, pa dal je on normalan? Svaka budala zna da on to nemoze da radi a pravi se vazan, dosta mi je njega vise, pa sta on misli da je predsednik SAD? Ovo kazem i ako znam da Kosovo je oteto, barem pola.. A ovi sto su pisali rezoluciju 1244 oni moraju ovo da zabrani da se desava jer oni su napisali da KiM nece biti nezavisno nego pod kontrolom UN pa posle oni ga proglase kao nezavisna drzava, pa ajd i mi Srbi da to prekrsimo.. znam da moje misljenje ce negome smetati ali to je moje lico misljenje, a ja nisam za rat to da vam bude jasno, najbitnije da se Srbija ima bolju ekonomiju i tu da bude jaka a gradjani da ne bude siromasni, ali to ce da traje zbog ovih politicara..

marko od bloka

pre 11 godina

Ovde je zakazao nas DB. Da su radili svoj posao kako treba (moguce je da je neko lice u samoj strukturi zakazalo na svom zadatku) znali bi jos od kamenorezca sta se sprema. Mogao je jos kamionu za transport da pukne guma i spomenik nestane bez traga a odgovorni za narucivanje da budu poseceni od koznih kaputa. TAko radi ozbiljna drzava. Sada je kasno. Ostavite spomenik ili pored podignite za nijansu veci spomenik Srpskim policajcima tako da kada stavljaju cvece da se ne zna kome je tacno namenjeno. Rusenje spomenika sad u ovom trenutku moze da predstavlja samo okidac za veci belaj, ne za Albance nego za Srbe na Kosovu koje nema ko da zastiti.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Dobro ako su svi za dijalog onda tako i resite problem,mante se oruzanih sukoba i ostalih gluposti!Ja da ratujem protiv Albanaca necu ,da dam zivot za spomenik necu!Umesto da otvarate radna mesta u ovoj zemlji kako bi se dokon narod uposlio umesto sto hoce da svoju negativnu energiju usmeri ka drugom vi namerno izazivate netrpeljivost i skrecete paznju sa mnogo bitnijh stvari a to su siromastvo i nezaposlenost i kod Srba i kod Albanaca!Al lakse je nekog naterati da se pobije nego mu dati posao i pristojnu platu...

Ja tebi, ti meni ...

pre 11 godina

Jel ima tamo neko zgodo brdo da podignemo spomenik Kosovkim junacima palim za krst casni i slobodu zlatnu . Malecki jedno 50 m visok . Pa ovaj njihov nek ostane :)
(Sasa, 15. januar 2013 20:37)

U pravu si ima. Interesantno da ima i spomenik. Mnogo veci od ploce ispred Opstine, na 1000 m2, izgradjen u spomen poginulim Srpskim vojnicima/zandarmima tokom sukoba na jugu. Izgradjen usred Albanskih sela u Opstini Bujanovac. Mozda je ova ploca bila odgovor na to?

ZOJICA

pre 11 godina

zojica jasam mislio napred bez sile sutra sruseti spomenik mozda gine neko prekosutra imate vizni regim i opt izolacija hag ce da radi posto fali jos neko kao dacic.imam jedno pitanje zasto nema milosevic spomenik ova politika od milosevica je bila dosta doneo samo zlo srbi i albanci imaju spomenike i u austriju u drugi svetski rat hitlerova politika i od milosevica treba da bude proslost
(beni, 15. januar 2013 21:22)
........................................................................

Niko nije za prolivanje krvi,ali red mora da se zna.Utvrditi ko je dao dozvolu za podizanje spomenika i ako je bio svestan kakve će to tenzije izazvati.Svi odgovorni da budu smenjeni po kratkom postupku a spomenik u najboljem slučaju neka premeste na privatan posed.Na njegovo mesto postaviti fontanu,biće korisnija.Ako vi Albanci poštujete zakone svake zemlje u kojoj radite onda to važi i za Srbiju,čiji ste građani još uvek.

pera zdera

pre 11 godina

Thaci kaze da oni cuvaju tudje spomenike i kulturnu bastinu na kosovu hahaha ovaj je pravi komicar.
On izgleda zaboravlja sve crkve,manastire sto su vec srusili ali da nas terorista i kriminalac uci sta je demokratija to je smesno hahaha

beni

pre 11 godina

zojica jasam mislio napred bez sile sutra sruseti spomenik mozda gine neko prekosutra imate vizni regim i opt izolacija hag ce da radi posto fali jos neko kao dacic.imam jedno pitanje zasto nema milosevic spomenik ova politika od milosevica je bila dosta doneo samo zlo srbi i albanci imaju spomenike i u austriju u drugi svetski rat hitlerova politika i od milosevica treba da bude proslost

markadzoni

pre 11 godina

Ne razume Presevo se nalazi na teritoriji juzne Srbije nije na teritoriji Kosova, sto znaci da bilo kakva gradnja bilo kakvih objekata narocioto spomenika u centru grada je drzavna stvar. Tako Taci neka resava pitanja unutar Kosova a ne van njega jer je to mesanje u unutrasnju politiku drzave Srbije, samim mesanjem pokazuje da on zeli da vrsi diplomatsko oruzani napad na drzavu Srbiju, tako ova njegova izjava ispada. Zasto Vlada lepo ne sagradi spomenik srpskim vojnicima koji su dali zivote za otadzbinu isto u Presevu posto ono je jos uvek na nasoj teritoriji pa ako slucajuno se desi nesto tom spomeniku e onda lepo rusite i njihov ali prvo napraveite dobar marketing oko toga da vidi ceo svet da ovi sto sebe nazivaju "oslobodiocima" i nisu ni blizu tome.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Pa naravno problem resiti dijalogom.Zamislite da Thaqi uputi ultimatum kosovski Srbima u Mitrovici:Uklonite sljunak ispred mosta na Ibru do 17 marta inace mi cemo to uradit.

vandalizam

pre 11 godina

A sta cemo sa nekoliko desetina oskrnavljenih spomenika na pravoslavnom groblju u Kosovu Polju.I ako je UNMIK apelovao da se pronadju i pohapse pocinioci,ostalo je mucna cinjenica da se u nasim medijima o tome slabo pise.A o njihovom spomeniku bruji stampa,i to bespravnom....Koliko sebe cenimo i postujemo svoje mrtve,toliko ce nas i drugi ceniti i postovace nase mrtve,jer bi samo tako dali celom svetu do znanja... kakav vandalizam Srbi na Kosovu moraju da trpe...

rade

pre 11 godina

Šta ste zapeli sa zastavama.Znam da u EU zemljama samo u Austriji(rodjen A.H) nisu dozvoljene druge zastave sem austriskih.Ko je rodjen u Srbiji?

Ravna Romanija

pre 11 godina

Naravno da se sve treba rešiti dijalogom.Nije jasno o kakvom demokratskom standardu govori gospodin Tači i poštovanju tih standarda. Pa da li taj gospodin zna koliko je srpskih bogomolja i porušeno nadgrobnih spomenika na teritoriji Kosova u poslednjih deset godina. Majmanje dotični gospodin ima pravo da govori o nekim demokratskim standardima.

Milja

pre 11 godina

Tačno je to da demokratske države imaju suštinski zadatak da se brinu o učuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takođe je tačno da svaka država mora da vodi računa kome će se postavljati spomen pšloče na trgovima njenih gradova. Sigurno neće dozvoliti za one koji su urušavali državu i ubijali njene nedužne grtađane.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

S obzirom na dosadašnji "dijalog" između Srbije i vlasti u Prištini Tači vjerovatno pod dijalogom misli na popuštanje Srbije i ovaj put. Spomenik teroristima se mora srušiti bez puno priče. Tačka! Ako se Albanci opet oružano pobune ovaj put im raspršiti svaki san o nekakvom ujedinjenju sa Kosovom i ne amnestirati pripadnike tzv. OVPBM nego ih krivično goniti. Dosta je više bilo albanskog terorisanja Srbije ali i regiona.

Boban

pre 11 godina

Zao mi je sto kod nas jos uvek ima onih koji bi se primitivizmu i nasilju, suprotstavili primitivizmom i nasiljem. Ne treba nama Taci, da nas opominje i uci pameti. Bice sve po Zakonu. Drasticne novcane kazne za odgovorna lica koja ne postuju Zakon RS. Ako nece da plate kaznu, kamata na kamatu i ode stan, kuca, imanje.... Elegantno i po Zakonu, kao Svajcarci.

Braca po poreklu

pre 11 godina

@RUSIJA

ocigledno je da ste propustili mnogo casova istorije. Vi nemate pojma niti o Rusima niti o Srbima i lazno se potpisujete i vredjate Rusiju. Srbi nisu dosli iz Rusije, to i vrapci na grani znaju i svako ko je makar jednom prosao pored skole. Ako ste vi (a iz aviona se vidi da ste Albanac i provokator) Albanci Iliri onda smo mi ovde jos iz praistorije (starcevacka kultura, vincanska kultura, lepenski Vir), mnogi su ovde potomci i starih Rimljana koji su se asimilirali sa nadolazecim Slovenima. A ako ipak insistirate na tome da ste i dalje Iliri i da ste ovde jos od paramecijuma, sto toliko cekaste pa vam prvo Srbi, a sada Amerikanci prave ili poklanjaju drzavu. Sto je ne napraviste pre starog Egipta? Pa i dalje kod vas vaze zakoni Leke Dukadjina, samo ste obukli odela da lepse izgledate!

Cirez

pre 11 godina

Suboticki ekonomski fakultet ima otvoren departman u Bujanovcu koji radi godinu dana. Sta vam to govori? Studenti iz Ns i Su dele budzetska mesta sa "stidentima" iz Bujanovca koji ne znaju cirilicu i koji su '85 godiste i stariji.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Kaže Tači kulturno-istorijski spomenik. Albanci realno ni na samom Kosovu nemaju spomenik stariji od 100 godina i to je samo jedan jedini a to je zgrada u kojoj je osnovana prizrenska liga. Svi ostali albanski spomenici novijeg su datuma i nastali su nakon 1999. a odnose se na spomenike njihovim ratnim zločincima i naravno spomenik Bilu Klintonu u sred Prištine.

veteran

pre 11 godina

ovo bi se u normalnoj drzavi resilo za 5min, samo zamislite da se bilo gde u americi podigo spomenik alkaidi...
jos se "ubrzano mobilisu"....e srbijo.... mooore!!!!

B

pre 11 godina

Sever kosova uskoro autonomna pokrajina republike kosovo, a zatim presevska dolina autonomna pokrajina republike srbije. I obe strane srecne i zadovoljne....

Veerghoen

pre 11 godina

Taj Riza Halimi je 25 godina poslanik u Skupstini Srbije. Uzima nas, drzavni novac, vozi sluzbeni auto i ima dnevnice, placen prevoz do Beograda i sve poslanicke poslastice. I na svemu tome, taj hushka svoje sugradjane da Preshevo proglasavaju Albanskom zemljom?!? More uhapsiti ih bre sve do jednog. U cuzi zbog narusavanja mira i stabilnosti.

emin

pre 11 godina

pa sta nam treba RAT ni SRBIMA NI NAS ALBANCIMA dosta smo imali rat a vi Srbi bogami ne znate sta radi vas premier Dacic istu politiku ko Milosevic sto je dobio vas narod od toga od te politike 12000 su ubijeni samo u KOSOVU 2000 jos se ne zna gde su grubljeni gde je drob od njih ima tu i decu od 4 meseci zato kazem pustite rat od rata nema nista

AGIM

pre 11 godina

@Bas su neki glupi i nikako da ukapiraju. Spomen ploca nije ilegalno stavljena nego je legalno i od legalnih opstinskih vlasti SO Preshevo, postavljena. SO Preshevo su jedini po zakonu Srbije legalni i nadlezni organi koji odlucuju o tome. Zato se Srbija i Dacic ne osudjuju de se jednostrano srushi ta spomen ploca. Ako ta rade onda jendostavno premijer vlade Srbije radi protiv zakona svoje zemlje.Ili,ipak ce vlada Srbije morati nekom odlukom oduzeti ovlascenja SO Preshevo da bih tu spomen plocu srushila.

smail

pre 11 godina

Jel smo ozbiljna država ili ne?Ako jesmo,onda odmah srušiti spomenik i privesti pripadnike tzv.,,ANA" na informativni razgovor,pošto planiraju da ugroze ustavni poredak Srbije!

ZOJICA

pre 11 godina

Kosovo treba pod hitno da otvara kancelariju za Presevo, Medvedju i Bujanovac!
(Beqa, 15. januar 2013 17:30)
....................................................................
Ti i tvoji sunarodnici se ponašate kao nevaljala i neposlušna deca. A zna se koji je lek za to....

seki

pre 11 godina

Dosta je ratova i zalosnih roditelja,treba sve mirnim putem resavati a ne pretnjama.Gospodin Dacic je ovo i poceo a sada iz Beograda huska ovaj narod na jos bogibiju.Neka on dovede porodicu dole i neka on prvi stane na celo laako je pricati.

bg

pre 11 godina

Sutra idem iz Srbije... ljudi, bezite dok mozete! ovi su ludi... Nema tih para zbog kojih bih otisao da ratujem, a kamoli zbog “ljubavi“ prema ovoj zemlji... zar moze da postiji ljubav prema Srbiji...?? ma manite se corava posla. aj zdravo

Andjela

pre 11 godina

Ja imam ideju. Ne moramo da srusimo spomenik, ali mozemo da ga "doradimo".
Sad treba samo malo inventivnosti da se razume sta govorim...

Pustite masti na volju... Niko ne moze da kaze da je srusen, tu je, dakle nije bilo rusenja, a nadogradnja je svakako
kvalitativna, jer moze biti uradjena od strane drzave
:)

Prosto ko pasulj!

ja

pre 11 godina

U Hrvatskoj ima nekoliko spomenika srpskim pobunjenicima 1991, npr. Vukašinu Šoškočaninu, koji se hvalio kako je ubio zapovjednika hrvatske policije. Slična situacija kao u Preševu, ali ovdje u Hrvatskoj se oko toga ne radi previše problema.

Prle

pre 11 godina

O Tito vrati se da vidis sta rade! Ovi jedni bi stalno nesto da ruse, a za ove druge si bio u pravu jos osamdesetih! Smrt fasizmu SLOBODA NARODU!

bgd

pre 11 godina

Sad ce Taci da vam kaze da mu je onaj onomad kazo da je kazano odozgo da vam se kaze da spomenik mora da se skloni. On ne sme da kaze da vam je kazo, ali je kazano da vam se kaze. Inace on veze nema s tim sto vam je kazo.
Eto.
Dzaba sekiracija.

Jovan Simic

pre 11 godina

Culi da je Taci dobar sa Dacicem pa mislili da ga nagovore da se mane price oko spomenika.....Pa mi da smo prava drzava premijer bi maljem srusio spomenik prvog dana kada je postavljen,ovaj izdajnik-pripravnik (kako kaze Nogo)jednu pricu prica u Beogradu,drugu u Briselu,E Srbi,Srbi,umesto izdajnicke vlasti doveli smo jos vecu izdajnike na vlast.

fatmir

pre 11 godina

i sta je ovo ?zasto su na 1 dozvolili albance da podizu spomen obelezju i sad traze da ih ruse taj spomenik ?Nije znala vlada srbije nameru albanaca i zasto nisu ih sprecili da podizu spomenik kad je prot-ustavan ili postoji tu neka prljava igra zam koriscenje razlog spomenika da napadne na albance iz doline Preseva , Medvedja i Bujanovca i da zatisi bujicu naroda koji pretrpe posledice pogresne vladine odluke .Nisu albanci sa doline krivi za stanje u Srbiji nego vasa vlada .

milorad

pre 11 godina

a kad su oni srusili stotime nadgrobnih spomenika to je bilo uredu, a kad srbi treba da sruse jedan i to teroristima onda ce oni da zapocnu novi rat. da smo neka drzava ko sto nismo davno bi spomenik srusen bio.

beni

pre 11 godina

zojica jasam mislio napred bez sile sutra sruseti spomenik mozda gine neko prekosutra imate vizni regim i opt izolacija hag ce da radi posto fali jos neko kao dacic.imam jedno pitanje zasto nema milosevic spomenik ova politika od milosevica je bila dosta doneo samo zlo srbi i albanci imaju spomenike i u austriju u drugi svetski rat hitlerova politika i od milosevica treba da bude proslost

Породица

pre 11 godina

До када ће се примењивати константна антиуставна терминологија везана за Косово и Метохију? Какав бре 'Премијер Косова Хашим Тачи'? Где су вам испред његове 'функције' речи ТЗВ. или НЕЛЕГИТИМНИ? Мислите да је народ глуп? Лепо је Арчибалд Рајс изговорио: Чујте Срби,чувајте се себе...

ocigledno

pre 11 godina

Albanci pokusavaju da naprave paralelu izmedju juga Srbije i severa Kosova a nasi politicari se trude da im izadju u susret.Spomenik sada ne treba dirati jer predstavlja provokaciju i povod da se Albanci pobune protiv drzave.

LajaviKrelac

pre 11 godina

Gosn Tachi strucnjak za uklanjanje spomenika iz 13. 14. 15. veka a bogami i unutrasnjih organa savetuje sunarodnike. ZEMLJO otvori se.

nesa

pre 11 godina

Smešno nije Dačić podigao spomen obeležje vec albanci. Ljudi albanci na srpskim grobljima po kosovu su uništili spomenike mrtvim srbima i još im nije bilo dovoljno pa su i slova uništili. Odakle vam pravo da više bilo šta pišete, dokle seže vas bezobrazluk. Sad su i teroristi kulturno nasledje, što je mnogo mnogo je.

Bojan

pre 11 godina

Auuu kako smarate sa spomenikom. Kako ćemo sa: POSKUPLJENJIMA, NEZAPOŠLENOŠĆU, administracijom, nepotizmom, nesposobnim ministrima...

Isti recept i za tablu Acifovu!

pre 11 godina

Ovaj spomenik ne treba rusiti vec opstinske funkcionere Preseva i sve one koji su ga bespravno podigli kaznjavati novcano sve dok ga ne uklone. Zatezna kamata na zateznu kamatu sve dok ne predju debelu sumu nakon koje ide ili zatvor ili licna imovina na dobos. Sami bi ga srusili i jos pitali za muzicku zelju.

bane

pre 11 godina

Gospodin "zmija" zagovara dijalog?Boze gospode sta je sledece?I koji se dijalog vodi trenutno dok se na Kosmetu ruse spomenici i grobovi upokojenih Srba?Sa tom razlikom sto ti pokojnici nisu bili teroristi,a ovi sa spornog spomenika jesu i tacka!Srbijo ako postojis reaguj!

Eto ja onako

pre 11 godina

Posto vecares istice rok za uklanjanje spomenika ocekujem sutra dva kamiona sa radnicima za macolama i pijucima i da sruse to ruglo. Da ga spakuju i predaju ga Rizi Haljimi i kamarili i nek ga postave u nekom privatnom dvoristu. Ipak je ovo drzava Srbija. Takodje i postavljanje Albanije.Kao sto ni u Americi na Floridi i Texasu ne moze da se vijore Kubanske ili Meksicke zastave, ako ni sto u nemackoj u Berlinu sa najvecom turskom dijasporom ne moze da se na javnom mestu vijori Turska zastava

Goran

pre 11 godina

Situacija je vrlo ozbiljna - opasnost odizbijanja novog oruzanog sukoba se potcenjuje.
Zar niko blizak vlastima na jednoj ili drugoj strani ne zeli priblizavanje i prosperitet???
U ovakvoj situaciji su preko potrebne nove ideje u pravcu: stabilnost, jake medjunacionalne veze, diskusija.
Kao prvo - kako je moguce da se u sred gradica u Srbiji podigne spomenik bez znanja drzave? Dakle, velika je greska drzave, sto o ovome nista nije znala, kako bi bila na pravom mestu u pravo vreme.
Sada bi rusenje tog spomenika (koliko god po zakonu) izazvalo lancane reakcije ekstremista sa obe strane. To mora da se izbegne.
Moja ideja je (a dobrih ideja ima na stotine) da se pored vec postojeceg spomenika izgradi jos jedan (veci i lepsi) - za sve zrtve srpsko-albanskih sukoba... A zrtava na toj "liniji"je u prethodnim vekovima bilo nebrojeno. Dakle pored ideoloskog, nacionalistickog i ruznog spomenika podici konacno medjunarodni spomenik za sve srpsko-albanske zrtve. Raspisati medjunarodni konkurs i posao moze da pocne... Tako ce ekstremisti obe strane izgubiti ovu bitku!
Situacija je jako ozbiljna - sada su humor i kreativnost najpoterebniji.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Pa naravno problem resiti dijalogom.Zamislite da Thaqi uputi ultimatum kosovski Srbima u Mitrovici:Uklonite sljunak ispred mosta na Ibru do 17 marta inace mi cemo to uradit.

zoran

pre 11 godina

Cho sam da se podigao spomenik borcima Hezbolaha u blizini Jerusalima....ha,ha,ha....teshko da bi stigli da postave jedan oblutak beli a ne kamen ili slichno i pojeo bi ih mrak.
No, u Srbiji svaki "borac" moze sebi da dize mauzolej. Tako je to kada nema machora, mishevi kolo vode.

ZOJICA

pre 11 godina

pozdravam svima ajde mislite pozitivno nemoi da zivimo kao divlji ljudi bolje da idemo napred posto nazad svaki zna sta nas ceka
(beni, 15. januar 2013 19:41)
........................................................................
Pa mi i mislimo pozitivno i ne želimo ništa negativno u Srbiji.Recimo spomenik za početak...

anticenzura

pre 11 godina

Dajte pare lobistima sa zapada i resite ovaj problem zauvek,a da drugi malo budu krivi! Znam da je najlakse otici i porusiti,ali ipak sa malo para ne bi mi bili krivi,inace opet cemo mi dobiti po usima. Nadam se da nece na kraju i Srbi iz tog kraja morati ici iz svojih domova!

Alex

pre 11 godina

Taci je mnogo mudriji od nasih politicara. Naucio je barem kako se komunicira pred posmatracima a nije iskljuceno ni da po nalogu daje izjave na distanci jer zna da ce Srbi biti isprovocirani i uciniti pogresan korak a onda ce moci da kaze svetu: "Eto, videli ste. Mi smo za dijalog a Srbija za silu". Ovo je partija saha u kojoj Dacic & co. vuku vrlo lose poteze ili jos nisu naucili da ga igraju. Bre!

zoran

pre 11 godina

Za najvishe do 6 meseci dole izbija rat i preseca se gradnja Juznog toka (kada nije mogao USA Nabuko naftovod, nece moci ni Rusi..prosto..)...bash kako je zapad zeleo. Iskoristio balvane da zapochne novi sukob.
Veoma providna igra, ali opet smo stavljeni pred svrshen chin, jer postoji granica ispod koje ,jednostavno, ne mozes da idesh. ZAr je neko toliko naivan da veruje kako su Albanci pravili spomenik na svoju ruku...???
Cela igra sa Srbijom je testiranje Rusije..tako je bilo devedesetih, tako je i danas. Mi i Albanci smo samo potroshna roba; lako zapaljiv materijal.
Zalosno, ali tako je....

Isti smo

pre 11 godina

Kada je Taci Srbima sa severa pretio sa ROSU, nasi su govorili "Sve treba resiti na miran nacin - pregovorima"
Sada kada Dacic preti Albancima sa juga Srbije nasilnim rusenjem spomenika, Taci govori: "Sve treba resiti na miran nacin - pregovorima"

Zakljucak: ISTI SMO

Sasa

pre 11 godina

Jel ima tamo neko zgodo brdo da podignemo spomenik Kosovkim junacima palim za krst casni i slobodu zlatnu . Malecki jedno 50 m visok . Pa ovaj njihov nek ostane :)

Boki

pre 11 godina

A kako cemo resiti problem u kosovu polju gde se ruse nadgrobni spomenici vec 30 god. To je demokratsko kosovo, pa da nesto naucimo od njih. Jedino od njih mozemo da naucimo kako se to radi, oni su hrabri ljudi mobilisali se stavili maske I napali groblje.

otan

pre 11 godina

Pa sta vise hoce ta ......, hoce Kosovo pa posle da nam odluci u Presevu, pa dal je on normalan? Svaka budala zna da on to nemoze da radi a pravi se vazan, dosta mi je njega vise, pa sta on misli da je predsednik SAD? Ovo kazem i ako znam da Kosovo je oteto, barem pola.. A ovi sto su pisali rezoluciju 1244 oni moraju ovo da zabrani da se desava jer oni su napisali da KiM nece biti nezavisno nego pod kontrolom UN pa posle oni ga proglase kao nezavisna drzava, pa ajd i mi Srbi da to prekrsimo.. znam da moje misljenje ce negome smetati ali to je moje lico misljenje, a ja nisam za rat to da vam bude jasno, najbitnije da se Srbija ima bolju ekonomiju i tu da bude jaka a gradjani da ne bude siromasni, ali to ce da traje zbog ovih politicara..

Ja tebi, ti meni ...

pre 11 godina

Jel ima tamo neko zgodo brdo da podignemo spomenik Kosovkim junacima palim za krst casni i slobodu zlatnu . Malecki jedno 50 m visok . Pa ovaj njihov nek ostane :)
(Sasa, 15. januar 2013 20:37)

U pravu si ima. Interesantno da ima i spomenik. Mnogo veci od ploce ispred Opstine, na 1000 m2, izgradjen u spomen poginulim Srpskim vojnicima/zandarmima tokom sukoba na jugu. Izgradjen usred Albanskih sela u Opstini Bujanovac. Mozda je ova ploca bila odgovor na to?

Spomenik je ispred opstine u Presevu i to je problem!

pre 11 godina

ja
"Susjed" kada nisi upucen u situaciju zasto je komentarises. U Srbiji ima puno spomenika poginulim Albancima ali ovaj je podignut ispred opstine u Presevu na javnoj povrsini. Javi mi gde u Hr ima spomenik poginulim Srbima iz vojske RSK ispred neke opstine. To je osnovni problem, a ja cu ipak razumeti da nisi bio obavesten i da se nisi pravio nevestim i naivnim.

Kritika

pre 11 godina

S obzirom da su svi turisti javni sluzbenici, lokalni funkcioneri, narodni poslanici, da li za taj put koristise sluzbena vozila, kao i da li ce traziti refundiranje troskova puta na svojim blagajnima Trezora Reoublike Srbije?

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Dobro ako su svi za dijalog onda tako i resite problem,mante se oruzanih sukoba i ostalih gluposti!Ja da ratujem protiv Albanaca necu ,da dam zivot za spomenik necu!Umesto da otvarate radna mesta u ovoj zemlji kako bi se dokon narod uposlio umesto sto hoce da svoju negativnu energiju usmeri ka drugom vi namerno izazivate netrpeljivost i skrecete paznju sa mnogo bitnijh stvari a to su siromastvo i nezaposlenost i kod Srba i kod Albanaca!Al lakse je nekog naterati da se pobije nego mu dati posao i pristojnu platu...

ZOJICA

pre 11 godina

zojica jasam mislio napred bez sile sutra sruseti spomenik mozda gine neko prekosutra imate vizni regim i opt izolacija hag ce da radi posto fali jos neko kao dacic.imam jedno pitanje zasto nema milosevic spomenik ova politika od milosevica je bila dosta doneo samo zlo srbi i albanci imaju spomenike i u austriju u drugi svetski rat hitlerova politika i od milosevica treba da bude proslost
(beni, 15. januar 2013 21:22)
........................................................................

Niko nije za prolivanje krvi,ali red mora da se zna.Utvrditi ko je dao dozvolu za podizanje spomenika i ako je bio svestan kakve će to tenzije izazvati.Svi odgovorni da budu smenjeni po kratkom postupku a spomenik u najboljem slučaju neka premeste na privatan posed.Na njegovo mesto postaviti fontanu,biće korisnija.Ako vi Albanci poštujete zakone svake zemlje u kojoj radite onda to važi i za Srbiju,čiji ste građani još uvek.

kgh

pre 11 godina

Dakle uzas , nase spomenike i crkve po Kosovu popalili i srusili i sada kao sve treba da se postuje .!!!!!
Ovo je cista provokacija i ovaj smrdljivi zapad (prodan za pare od Albanskog lobija koji diluje drohu) ne vidi kao nista.
Stvarno sada ( i ako nisam nacionalista i bla bla truc)
mi vise muka i treba vec jednom da se resi sa njima za sva vremena.

Gabi

pre 11 godina

....da se brinu o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takav demokratski standard treba da se poštuje i od strane Srbije, kako se u potpunosti poštuje na Kosovu", rekao je Tači, a saopšteno je iz njegovog
kabineta.


Ovaj spomenik nije kulturno nasleđe, već spomenik u slavu paravojne formacije sastavljene od kriminalaca. A to što se poštuje na Kosovu, kako nas Tači prosvetljava su spaljene skoro sve crkve i manastiri od kojih neki datiraju još iz XII veka. Nego, ovaj spomenik je podignut u Novembru za vreme sadašnje vlade, pa se pitam gde su tada bili da reaguju!

pinokio

pre 11 godina

Auuu kako smarate sa spomenikom. Kako ćemo sa: POSKUPLJENJIMA, NEZAPOŠLENOŠĆU, administracijom, nepotizmom, nesposobnim ministrima...
(Bojan, 15. januar 2013 20:07)

E pa Bojane to i jeste poenta. Da svaki dan slusamo price o Presevskoj dolini, o severu Kosova, o pregovorima, o platformi i rezoluciji. Te teme koje ti spominjes ni jedna vlast ne zeli da resava, jer velika pljacka mora da se nastavi. A isti taj sistem zamajavanja naroda nacionalistickim temama zarad uspesnog nastavka pljacke se desava i na Kosovu. Svaki dan se prica kako Srbi treba da prihvate realnost da je Kosovo nezavisno itd, a sve to vreme bogatima dzep postaje sve dublji i dublji. To ti je ta matrica.

pera zdera

pre 11 godina

Thaci kaze da oni cuvaju tudje spomenike i kulturnu bastinu na kosovu hahaha ovaj je pravi komicar.
On izgleda zaboravlja sve crkve,manastire sto su vec srusili ali da nas terorista i kriminalac uci sta je demokratija to je smesno hahaha

nenad

pre 11 godina

Budimo realni, ono što je rađeno na Kosovu tokom ratnih godina nije za nikakav ponos, i bombardovali su nas, jer bi u suprotnom celo Kosovo počistili, to je očigledno svakome.

Zbog toga, ne vidim uopšte potrebu da neko poziva na neku mobilizaciju i jedinstvo Albanaca, kada (ukoliko dođe do problema) će se te tkzv. "oslobodilačke" organizacije sravniti sa zemljom od strane šačice naših vojnika. Dobijate poruke od sveta da je ovo "unutrašnje pitanje Srbije", dobijate poruke da treba da sarađujete a ne da se svađate, onda u čemu je problem? Neće da vam dođu ambasadori, neće da dođu međunarodni predstavnici, pa vi idete kod Tačija da mu plačete na ramenu? Molim vas... Albanski narod u Srbiji očekuje od vas posao, institucije, dobar život, a pošto niste u mogućnosti ništa od toga da obezbedite, idete na sistem "sagradi spomenik, krivi Srbe".

marko od bloka

pre 11 godina

Ovde je zakazao nas DB. Da su radili svoj posao kako treba (moguce je da je neko lice u samoj strukturi zakazalo na svom zadatku) znali bi jos od kamenorezca sta se sprema. Mogao je jos kamionu za transport da pukne guma i spomenik nestane bez traga a odgovorni za narucivanje da budu poseceni od koznih kaputa. TAko radi ozbiljna drzava. Sada je kasno. Ostavite spomenik ili pored podignite za nijansu veci spomenik Srpskim policajcima tako da kada stavljaju cvece da se ne zna kome je tacno namenjeno. Rusenje spomenika sad u ovom trenutku moze da predstavlja samo okidac za veci belaj, ne za Albance nego za Srbe na Kosovu koje nema ko da zastiti.

markadzoni

pre 11 godina

Ne razume Presevo se nalazi na teritoriji juzne Srbije nije na teritoriji Kosova, sto znaci da bilo kakva gradnja bilo kakvih objekata narocioto spomenika u centru grada je drzavna stvar. Tako Taci neka resava pitanja unutar Kosova a ne van njega jer je to mesanje u unutrasnju politiku drzave Srbije, samim mesanjem pokazuje da on zeli da vrsi diplomatsko oruzani napad na drzavu Srbiju, tako ova njegova izjava ispada. Zasto Vlada lepo ne sagradi spomenik srpskim vojnicima koji su dali zivote za otadzbinu isto u Presevu posto ono je jos uvek na nasoj teritoriji pa ako slucajuno se desi nesto tom spomeniku e onda lepo rusite i njihov ali prvo napraveite dobar marketing oko toga da vidi ceo svet da ovi sto sebe nazivaju "oslobodiocima" i nisu ni blizu tome.

Ravna Romanija

pre 11 godina

Naravno da se sve treba rešiti dijalogom.Nije jasno o kakvom demokratskom standardu govori gospodin Tači i poštovanju tih standarda. Pa da li taj gospodin zna koliko je srpskih bogomolja i porušeno nadgrobnih spomenika na teritoriji Kosova u poslednjih deset godina. Majmanje dotični gospodin ima pravo da govori o nekim demokratskim standardima.

Milja

pre 11 godina

Tačno je to da demokratske države imaju suštinski zadatak da se brinu o učuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takođe je tačno da svaka država mora da vodi računa kome će se postavljati spomen pšloče na trgovima njenih gradova. Sigurno neće dozvoliti za one koji su urušavali državu i ubijali njene nedužne grtađane.

sremac

pre 11 godina

Koliko je meni poznato ne može se tek tako postavljati bilo kakav spomenik. Da bi ste postavili nešto potrebna vam je dozvola države jer bi u suprotnom i ja podigao spomenik bureku i kifli i svako bi mogao da podiže šta mu je volja. Ako su dobili dozvolu od nadležnih da podignu spomenik onda on treba da ostane, ako te dozvole nema onda je trebao odavno da bude uklonjen bez obzira šta taj spomenik predstavlja

rade

pre 11 godina

Šta ste zapeli sa zastavama.Znam da u EU zemljama samo u Austriji(rodjen A.H) nisu dozvoljene druge zastave sem austriskih.Ko je rodjen u Srbiji?

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Kaže Tači kulturno-istorijski spomenik. Albanci realno ni na samom Kosovu nemaju spomenik stariji od 100 godina i to je samo jedan jedini a to je zgrada u kojoj je osnovana prizrenska liga. Svi ostali albanski spomenici novijeg su datuma i nastali su nakon 1999. a odnose se na spomenike njihovim ratnim zločincima i naravno spomenik Bilu Klintonu u sred Prištine.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

S obzirom na dosadašnji "dijalog" između Srbije i vlasti u Prištini Tači vjerovatno pod dijalogom misli na popuštanje Srbije i ovaj put. Spomenik teroristima se mora srušiti bez puno priče. Tačka! Ako se Albanci opet oružano pobune ovaj put im raspršiti svaki san o nekakvom ujedinjenju sa Kosovom i ne amnestirati pripadnike tzv. OVPBM nego ih krivično goniti. Dosta je više bilo albanskog terorisanja Srbije ali i regiona.

Braca po poreklu

pre 11 godina

@RUSIJA

ocigledno je da ste propustili mnogo casova istorije. Vi nemate pojma niti o Rusima niti o Srbima i lazno se potpisujete i vredjate Rusiju. Srbi nisu dosli iz Rusije, to i vrapci na grani znaju i svako ko je makar jednom prosao pored skole. Ako ste vi (a iz aviona se vidi da ste Albanac i provokator) Albanci Iliri onda smo mi ovde jos iz praistorije (starcevacka kultura, vincanska kultura, lepenski Vir), mnogi su ovde potomci i starih Rimljana koji su se asimilirali sa nadolazecim Slovenima. A ako ipak insistirate na tome da ste i dalje Iliri i da ste ovde jos od paramecijuma, sto toliko cekaste pa vam prvo Srbi, a sada Amerikanci prave ili poklanjaju drzavu. Sto je ne napraviste pre starog Egipta? Pa i dalje kod vas vaze zakoni Leke Dukadjina, samo ste obukli odela da lepse izgledate!

vandalizam

pre 11 godina

A sta cemo sa nekoliko desetina oskrnavljenih spomenika na pravoslavnom groblju u Kosovu Polju.I ako je UNMIK apelovao da se pronadju i pohapse pocinioci,ostalo je mucna cinjenica da se u nasim medijima o tome slabo pise.A o njihovom spomeniku bruji stampa,i to bespravnom....Koliko sebe cenimo i postujemo svoje mrtve,toliko ce nas i drugi ceniti i postovace nase mrtve,jer bi samo tako dali celom svetu do znanja... kakav vandalizam Srbi na Kosovu moraju da trpe...

Cirez

pre 11 godina

Suboticki ekonomski fakultet ima otvoren departman u Bujanovcu koji radi godinu dana. Sta vam to govori? Studenti iz Ns i Su dele budzetska mesta sa "stidentima" iz Bujanovca koji ne znaju cirilicu i koji su '85 godiste i stariji.

Boban

pre 11 godina

Zao mi je sto kod nas jos uvek ima onih koji bi se primitivizmu i nasilju, suprotstavili primitivizmom i nasiljem. Ne treba nama Taci, da nas opominje i uci pameti. Bice sve po Zakonu. Drasticne novcane kazne za odgovorna lica koja ne postuju Zakon RS. Ako nece da plate kaznu, kamata na kamatu i ode stan, kuca, imanje.... Elegantno i po Zakonu, kao Svajcarci.