Ponedeljak, 14.01.2013.

15:46

Poseta Milanovića u poslednji čas

Hrvatski mediji šturo izveštavaju o poseti premijera Zorana Milanovića Beogradu. Analitičari: Susret Dačić - Milanović u poslednji čas za otopljavanje odnosa.

Izvor: Beta

Poseta Milanoviæa u poslednji èas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Mira

pre 11 godina

Sve je to lepo,širiti poruke međusobne tolerancije i dobrosusedskih odnosa!Vreme je da lideri u Srbiji,osim što primaju kurtoazne posete,učine nešto što je u stvarnom interesu naših građana,a naročito onih koji su prognani sa teritorije Hrvatske!

aca

pre 11 godina

Nema vremena za neku mrznju ili reci koje udaljavaju, ionako smo u teskom stanju i mi i oni, moraju se resetovati odnosi i krenuti dalje u dijalogu. Njima j potrebna nasa,a nama njihova pomoc, to moramo prihvatiti, uostalom to su nasi susedi. Ne mozemo sada jedni bez drugi, jer smo do vrata u dugovima svi.

autoput ili makadam?

pre 11 godina

Pa i u sloveniju kad idem idem preko madjarske a ne preko hrvatske tako da Puhalo bezveze puse.
(S.P.Q.R.s, 14. januar 2013 18:11)

pa... nekad treba i razumjeti procitano. srbijanski put u europu zaista vodi preko hrvatske - svidjelo se to nekom ili ne.
to sto milanovic ide u srbiju, a ne dacic u hrvatsku - pokazuje politicku zrelost i europsku orjentaciju hrvatske - prelaziti preko nekih prepreka - pa svidjelo se to nekom ili ne.
ali, sve dok nikolic i dacic, i clanovi njegove vlade budu pricali gluposti, pa makar to bilo i bacanbje boce vode u smece - da, srbijanski put u EU vodi preko hrvatske...

Starman

pre 11 godina

po puhovskom ispade da ovaj dolazi da nas nagovori da idemo u cro na more...hahahahaha, nesto vam ni turizam ne ide, a?
(laza, 14. januar 2013 22:50) Inace hrvatska je ove godine imala najbolju turisticku sezonu, i po rastu broja nocenja i po rastu prihoda je prva na mediteranu...svi su imali ili blagi pad ili blagi rast 1-2% dok je hrv imsla preko 5% i zaradila je 7mlrd eura

Petar

pre 11 godina

Puhovski je po običaju, neinformiran. Njegove analitičke sposobnosti su korodirale u svakom mogućem pogledu. Milanović će reći da Hrvatska neće kočiti Srbiju na putu prema EU, to je jest glavna poruka sastanka. Indirektno popljuvati Slovence, tj. izvršiti jak pritisak da prestanu sa svojim igricama sa Ljubljanskom bankom, to da. Sve u svemu, to je točka 6 od 10 kojih Hrvatska mora ispuniti do polovice godine - regionalna suradnja. Dodatno, održanje bizviznog režima do ulaska Hrvatske u Schengen (za cca. 3 godine). Ah, da, skoro zaboravih...Dačić dobiva 3 karte za ulaz na Maksimir. To je sve, za neki kakav-takav kurtoazni početak. Očekivanja više od ovoga nisu realna. Milanović na domaćem terenu počinje gubiti popularnost, ovo je prilično iznuđeno od strane EU, ali ne sada, nekim migom Njemačke itd, nego taktički promišljeno mjesecima ranije jer također kurtoazni, ali uzvratni posjet ne može biti organiziran prije nego što Hrvatska ne dobije konačno mišljenje Europske komisije u martu.

Prodavac Novina

pre 11 godina

Suštinski se ništa neće promeniti....Hrvatska je proznala KiM....prava Srba su na minimumu minimuma.....Hrvatska je potrebna Srbiji kao i što je EU potrebna Srbiji.....lažne paradigme...kome trebaju davljenici....

dragutin

pre 11 godina

@ToniZD: "a sto bi tek bilo da je Hrvatska napala Srbiju, okupirala 1/4 teritorija, protjerala sve nesrpsko iz tzv Krajine?"

Hrvatska je napala Srbiju i okupirala Srem sve do Beograda 1941-1944, Savom su ispod beogradskog savskog mosta plivali bojni čamci sa hrvatskom zastavom, a šta je sa Srbima bilo na okupiranoj teritoriji, bolje da ne nabrajam.

Nisam nacionalista, ne mislim ništa naročito dobro ni o Srbima ni o Hrvatima, ali zaista ne vidim šta je to g. Puhovski video, čime je to Hrvatska Srbiji naročito bitna? Hrvatska je neinteresantna je i nekonkurentna kao tržište i kao privredni partner, i kao turistička destinacija i kao politički faktor - u svakom pogledu Srbija ima puno bolje alternative od Hrvatske.

Šta vas briga!

pre 11 godina

Ako tvrdimo kao što inače tvrdim da u Hrvatskoj vlada totalitarizam a u Srbiji ne onda ne možemo očekivati da tamo u medijima ne postoje oni koji mrze Srbe kad i kod nas u medijima postoje oni koji mrze Hrvate. Zbog toga reći da smo mi naivni jer sarađujemo sa Hrvatima je besmisleno kad svi znamo to pogotovo pamtimo i gore iz rata 90 kada su nas njihovi ekstremisi satanizirali, a znamo i to da će mo imati problema prilikom pristupa EU ali te probleme nećemo zobići tako što će mo odbiti razgovore ali naravno ne trebamo anulirati ono što bi njihovi ekstremisti mogli iskoristiti da bi zaustavili pristup Srbije EU!

Milan

pre 11 godina

Dačiću, koju ćete kiselu vodu da mu služite? Pošaljite onog Selakovića tih dana u Rusiju, neka proučava malo boljševike, da ne izazove ovde međunarodni incident zbog kisele vode!!!

Prsan

pre 11 godina

Odnosi Hrvata i Srba kroz povijest nisu ništa traumatičniji ,nego npr
Njemaca i Francuza(naprotiv).Jedino je problematičo što ti narodi,zahvaljući nacionalno ostrašćenom
politikom još nisu svjesni činjenice kako se živi od rada i ekonomije,a ne od
ideoloških gluposti.Kao prvi susjedi,trebali bi puno bolje surađivati i stoga
pozdravljam svaki napor u tom smjeru.

Александар Бгд

pre 11 godina

Како ''ресетовати'' односе Србије и хрватске државе и почети од почетка? Не мисле, ваљда, у хрватској држави да тај почетак има своје извориште после 5. августа 1995. године? Ми, Срби, свакако нећемо дозволити да се питања геноцидног корена настанка садашње хрватске државе – покољ преко 700.000 Срба у нацистичкој Независној хрватској држави од 1941. до 1945., као и покољ и протеривање преко 400.000 Срба у садашњој демократској (!!!) хрватској држави у будућим односима ''ресетује'', нестане и заборави. Ово без обзира шта се договоре двојица премијера. Наравно, питање одговорности хрватске државе за злочине над Србима ће се постављати у оној мери у којој утицај Немачке – творца и спољнополитичког патрона хрватске државе буде обуздаван од стране европских сила у будућности, то је потпуно јасно. Једно је сигурно, без обзира на све будуће односе Србије и хрватске државе, ''ресетоване'' и ''обновљене'', ми Срби ћемо нашим осведоченим непријатељима испоставити рачун за њихове злочине над нашим сународницима, без обзира на њихово ''окретање леђа Истоку'' и сва надања у још један српски заборав!

Vodeni europejci

pre 11 godina

Toplo bih preporucio svim komentatorima sa ove nase strane grane,da procitaju komentare iz bilo kojih hrvatskih novina koji vrlo slikovito objasnjavaju sta se tamo misli o nama...
(zoka, 14. januar 2013 21:49)

"Tamo" u Vladi sjede 4 ministra srpske nacionalnosti, valjda se to misli o "vama" kod većine hrvatskih građana. I sigurno jedan ovakav ministar ni 5 minuta ne bi poslije ovakvog postupka mogao ostati u vladi.

*Ministar-pravde-oteo-studentkinji-flasu-hrvatske-vode-i-bacio-je-u-kantu-za-djubre-jer-nije-domaca

Domagoj

pre 11 godina

Ja od Hrvata ništa ne želim. Nije morao ni dolaziti. A u EU neću a naročito ne preko Zagreba...
(vlajko, 14. januar 2013 17:06)

Neces sigurno preko Zagreba.. O slijedecem prosirenju EU odlucuje svaka clanica na raferendumu.. Kada ce taj dan doci nadam se da ce se Hrvati sjetiti Vukovara, Skabrnje, Dubronika, Zadra, Gline, Petrinje, Saborskog..
(Domagoj, 14. januar 2013 20:53)

Ispričavam se na greškama, čistio snijeg vani..

doctor

pre 11 godina

Pisem komentar postujuci sva pravila foruma! Dakle,Hrvati su haskom presudom dobili svoje generale nazad,prilicno proslavili uz jasne poruke,imaju ekonomski interes u Srbiji.. Naravno da im trebaju dobri odnosi.. Sta mi dobijamo? Nemamo ni priblizno jednake uslove tamo.. Podrzavam sastanak! ALI,on mora biti ozbiljan,sa jasnim nasim stavovima! Nikako formalan,za slikanje, jer mi gubimo u tom slucaju! Hvala!

toniZD

pre 11 godina

a sto bi tek bilo da je Hrvatska napala Srbiju, okupirala 1/4 teritorija, protjerala sve nesrpsko iz tzv Krajine?
pa vi ne bista sa nama pricali tisucama godina....
One cuvene traktorijade nikad ne bi bilo da su Srbi prihvatili mirnu reintegraciju, a ti sto sad kukaju za stanovima i zemljom su o tome
trebali misliti devedesetih, kad nisu priznavali suverenitet RH.
Uglavnom, mada to vecina Hrvata ne zeli, nek se sastaju i dogovoraju,
pa kako bude....

Bojan

pre 11 godina

Kiki ne zaboravimo sta se desavalo u tom vukovaru s Srbima Prije nego sto je rat uopste poceo, pogresne akcije cesto dovedu do pogresnih izjava il I samih akcije...

Rade

pre 11 godina

Hrvatska je Srbiji vazna kao zemlja u kojoj zivi znacajna srpska manjina i kao zemlja u kojoj veliki broj gradjana Srbije potrazuje neka prava. U svako m drugom slucaju svaka saradnja sa Hrvatskom je na stetu Srbije. Samo onaj ko voli da radi u korist svoje stete insisitira na neprirodnom zajednistvu.

zoka

pre 11 godina

Toplo bih preporucio svim komentatorima sa ove nase strane grane,da procitaju komentare iz bilo kojih hrvatskih novina koji vrlo slikovito objasnjavaju sta se tamo misli o nama i kako oni vide nase odnose,pa posle naka ovde naklapaju o dobrosusedstvu i pruzenim rukama.Da se razumemo,daleko od toga da sam protiv saradnje i cesto putujem u Hr,gde imam divnih prijatelja,ali me rastuzuje ovolika nasa glupost i naivnost iznova i iznova.Nadjite jedan,ali samo jedan,afirmativan komentar citalaca o ovoj poseti,a o nipodastavanju svega srpskog i o zluradusti koja se granici sa patologijom da ne govorim.Valjalo bi malo da se otreznimo...naravno,to sto kod nas ima vise razlicitih misljenja govori o nama,kao sto njihovo ubedljivo vecinsko misljenje govori o njima.Izgleda da su nas uspeli da ubede da smo losi? Jos samo sebe da ubede da su divni i pozvani da dele lekcije drugima.A to je valjda ono sto najvise smeta?

.,.

pre 11 godina

Ha, ha, ha ``U POSLEDNJI CAS`` za pazi, OTOPLJAVANJE, PHA, HA, HA, HA, HA, hhuuuhhhh, covece kakvi kraljevi, pa oni ne vracaju Srbe, oslobadjaju svoje generale, otvaraju firme po Srbiji ulaze i u EU, a vi otopljavate i idete im na more?! Nemam nista protiv dobrih ljudi jer ih ima i tamo, da se razumemo. VIDI, SRBINE

Само Слога Србина Спасава.

Sima

pre 11 godina

Ovaj Puhovski sa svojim nacional-šovinističkim, prikrivenim doduše, komentarima je stvarno šampion. Ako Srbija Hrvatskoj nije važna pa gde
će Hrvatska prodavati svoju robu . Sem turističkog, doduše lošeg proizvoda Hrvatska nema šta ponuditi zapadu i može prodavati samo na istoku . Njena privreda je nekonkurentna kao i srpska i u životu je održava turizam.
Ulaskom u EU ti problemi će se samo zaoštriti i biće vidljiviji bez obzira na ogromne fondove, ali zna se u čijim to džepovima završi.
Srbija ima veliku šansu da razvije svoju privredu ako bi bilo malo volje,
strategije da se uredi društvo i privreda da budu konkurentne do ulaska u EU za nekih 10 tak godina. Koliko su naše privrede nekonkurentne očit je primer Slovenije čija privreda je kolabirala kada je uveden evro i pokazao svu neefikasnost slovenačke privrede koja je btw najbolja od ex Jugoslavije. Usput navedite mi 10 hrvatskih proizvoda koji su internacionalno poznati. Od priča tra-la-la se ne živi nego od proizvodnje i prodaje roba i usluga . Srbija , zaostala ima potencijala
i taoc je svojih alavih i zaostalih političara potrebna joj je modernizacija pa onda valjda nećemo više slušati ovog mudrijaša Puhovskog.

rosanblumental

pre 11 godina

Donosi sneg sa sobom. Bice sankanja , skijanja ,malo slalom pa red skokova. Jos da napravimo i bob stazu pa imamo i mini olimpijadu. Uh zaboravih curling.
I na kraju fina klopa , kuvano vino i razonoda uz Miljacku.

Vesna

pre 11 godina

Sramota me je kad vidim kako ce se hrvatski premijer sastati samo sa Dačicem, koji je juče izjavio da su Kosovo i Metohija mitovi i bajke, a pre mesec dana izjavio je da je za vreme Tita bilo najbolje.
To znaci ispunjavanje svih hrvatskih zelja, povladjivanje svim hrvatskim firmama, izvinjavanje i brukanje Srbije.

analiticar

pre 11 godina

Normalno je da Milanovic dodje u Srbiju i da se sastane sa vojvodjanskim Hrvatima, jer Dacic to ne moze u Hrvatskoj da uradi sa Srbima - jer ih tamo jednostavno nema ! Tudjman je davno rijesio to pitanje za razliku od "genocidnih" Srba.

Šta vas briga!

pre 11 godina

Žarko Puhovski inače nije konsistentna ličnost ni na hrvatskoj političkoj sceni tako da vas izjave poput

"Prvi put u istoriji Srbija Hrvatskoj nije važna, a Srbiji je Hrvatska važna. Srbija je Hrvatskoj važna samo kao izvor turista, Hrvatska okreće ledja istoku",

ne trebaju čuditi jer sastanak nije prevenstveno samo na inicijativu Srbije nego i Hrvatske zbog toga Milanovič stiže u Beograd a ne obrnuto iako je naravno u interesu svih strana da se sastanu.

Mustra

pre 11 godina

Ne ocekujem ja tu neke specijalne odnose, ali kao sav civilizovan svet oni treba da budu korektni, tako da u tom smislu treba da se poboljsa trenutno stanje i da se kao takvo odrzi.

Domagoj

pre 11 godina

Ja od Hrvata ništa ne želim. Nije morao ni dolaziti. A u EU neću a naročito ne preko Zagreba...
(vlajko, 14. januar 2013 17:06)

Neces sigurno preko Zagreba.. O slijedecem prosirenju EU odlucuje svaka clanica na raferendumu.. Kada ce taj dan doci nadam se da ce se Hrvati sjetiti Vukovara, Skabrnje, Dubronika, Zadra, Gline, Petrinje, Saborskog..

Sve je unapred planirano

pre 11 godina

Ako je neko gledao interviju sa predsednikom Vlade Dacicem, videce da je on i tada znao da ce do ovog susreta doci. Prema tome, nista nije slucajno, poseta je vec bila isplanirana.

hik

pre 11 godina

2001-e godine Milan Panić je reko da Srbija može bez Hrvatske ali da Hrvatska nemožee bez Srbije,e sad ovaj gospodin dolazi da obezbedi da nas hrvati kupe da nam kupe zemlju i firme svojim prljavvim parama,nikad neće biti dobrih odnosa između nas i njih oni dobrim delom već žive na naš račun izgleda hoće još jer bez nas ekonomski nemogu opstati

Doberman

pre 11 godina

Sa njima samo treba imati korektne odnose, ni tople ni hladne. Nacin na koji oni i dalje gledaju na Srbe i Srbiju je neverovatan, dovoljno je samo da pogledate jednu informativnu emisiju na njihovim tv kanalima.

Dubrovčanin

pre 11 godina

(kraja, 14. januar 2013 18:04)

Sve pet ;)
Svatko troši svoje novce kako i gdje hoće. Mada Srbi čine jako, jako mali postotak turista, i imaju mali, jako mali udio u ukupnom hrvatskom turističkom prometu, iz godine u godinu u Hrvatsku ih dolazi sve više. Da je režim prelaska granice jednostavniji vjerujem da bi se taj broj za koju godinu udvostručio. Mi u svakom slučaju nimalo ne ovisimo o turistima iz Srbije, ali ako dođu dobro su došli.

Kiki

pre 11 godina

Ova posjeta je čisto smeće, naime Dačić je izjavio za vrijeme SP u "Srbi, nemojte se ponašati kao Hrvati" (kao Hrvati su huligani), savjetnik Nikolića kaže: "Ne treba se ničemu čuditi. Nastali su na antisrpstvu i ako prestanu s pričom o lošim Srbima, ako prestanu s kleptomanijom, dovode u pitanje i svoj opstanak. To je logičan proces kome se jedino možemo s ove strane rugati, jer on zaslužuje jedino ruganje i znanstveni osvrt."
Nikolić: "Vukovar je srpski grad, Hrvati nemaju tamo šta tražiti."

Ajd sad okrenite strane, da su ovo izjave HR političara prema Srbima kako biste vi reagirali na "posjet" nego kao na izdaju i EU PR !!

uros

pre 11 godina

Mnogo price, malo rada. Svi znamo gde je Nemacka bila 45e, a gde je bila samo 20-30 godina kasnije. Ima samo jedan recept, ali mi se pravimo ludi, kao debeljko koji hoce da smrsa, a nece da trci, nego trazi razne preparate i spravice iz telesopa. Narod bi mozda i hteo, ali nece lenji i korumpirani politicari. Kad bismo svi kao Nemci nekad prionuli 100% da pravimo bolju drzavu, za 20 godina ne bismo nikog nista morali da pitamo. Slicno vazi i za komsije, koje jesu nesto bolje, ali i u EU ce biti samo marginalci dok ne stvore jaku ekonomiju... Ostavite se glupih tema, samo po 1 zivot imamo, mozemo da poklonimo i sebe i potomke ljigavcima na vlasti koji ce lepo proziveti zahvaljujuci samo po 1 tenderu, ili moze da se digne glas, ali i kuka i motika, ako treba i na svakih pola godine, dok ne nadjemo sposobne, pa zajedno sa njima bar za svoju decu nesto da stvorimo...

-HR-

pre 11 godina

Baš čudno, a ja sam mislio da su odnosi Hrvatske i Srbije u zadnjih par mjeseci bolji nego ikad. A oni to zovu "zahlađenje". Tko nas gura u ta lažna prijateljstva? Jedini način da ovdje bude mira je da mi gledamo svoja posla a vi u Srbiji svoja. Pozdrav

kraja

pre 11 godina

(Dubrovčanin, 14. januar 2013 17:33)

...ah, necemo se lagat...
...ovde je u medjuvremenu otkrivena grcka, sto su najbolje osetili crnogorci u svom "turistickom dzepu"...
...ako se smiluju ovi mlatioci po koridorima srbije, koji ne znaju koji bi pre do svog sela da otvori autoput o mom trosku, dobicemo konacno kompletnu trasu do soluna...malo i makedonija da doradi svoje...
...beograd - halkidiki, 750 km, 7 sati lepe voznje...
...a halkidiki budi u meni secanje na prelepo more oko visa, na kojem sam letovao skoro celu deceniju...
...pozdrav dubrovniku...

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

kakav smo mi narod, nista nije bez veze, svi gubici zajedno sa Kosovom, mi kao da smo stali 1389 i nismo se razvijali, sada jos da nam pogase svetla i mrak. Umesto normalnih komentara ovi sa tri zuba i guslama u rukama mudruju, pokusavaju cirilicno da se izraze ali braco, treba da prodje jos hiljadu godina da operete vase prljave mozgove a da ih usput i necim napunite.

Milutin

pre 11 godina

"Sveznajuci" gospodin Puhovski koji je preterano prisutan u vasim vestima po razlicitim temama, pitanjima I analiziranim regijama I situacijama - je ovoga puta sasvim u pravu.

emocije u srce-razum u glavu

pre 11 godina

@ToniZD @HR-EU
Komsije, budite sigurni da su vama Slobina SFRJ politika i Seseljeva politika Karlobag ---tralala, bili od koristi, a da su najvecu stetu napravili upravo nama u Srbiji!
Mozda paradoksalno, ali to su cinjenice.
Ovi sto sada vladaju Srbijom su "naslednici" tih politika, ALI ukoliko delima pokazuju da zele da se menjaju - samo napred!
Uostalom, necemo se vencati, ali najblizi komsije bi trebali kooperirati.
I da se stave tacke na nesporazume, gde god je moguce.
Vredi probati!

miroslav

pre 11 godina

puna podrška obojici premijera da odnose dve susedne države podignu na obostrano prihvatljive odnose.na prvom mestu da podignu nivo pomirenja na najviši mogući stupanj i da oba naroda sa svojim gradjanima okrenu budućnosti i životu jednih sa drugima i jednih pored drugih.sledi ekonomija gde možemo mnogo jedni drugima u obostranom interesu da doprinesemo kao i zajedničkim nastupom u trećim zemljama.
bio sam ove godine nakon 22 godina na letovanju u Hrvatskoj i impresioniran sam uslugom,ljubažnošču,posvećenosti gostu da ima pravi odmor,kompletnim sadržajima..impresioniran sam auto putevima koje su izgradili,urbanom uredjenošću naseljenih sredina,čistoćom.,Šerbedžija Teatrom na Malim Brionima i multikuturalnošću posetilaca predstava.
preporučujem svin našim gradjanima da koriste odmor na hrvatskom primorju
pozivam sve gradjane Hrvatske da dodju u Srbiju...
gostoprimivi smo i jedni i drugi,podignimo svako svoju čašu,svako svoju zastavu zapevajmo zajedničke pesme i svako svoju..
izbacimo predrasude iz glava,neoptrećujmo se simbolima i značenjima to su mrtve stvari i ne živimo u prošlosti.
poštujmo poštenog i dobrog čoveka,njegovu iskrensot,vrednoću,humanost,pa onda pitajmo za veru i naciju..previše je ovih dobrih,radnih,vrednih,običnih na obe strane sa potpuno istim brigama i sa potpuno istom željom da jedni sa drugima saradjujemo.
veličajmo samo prave ljude,prave vrednosti,veličajmo nove mlade Tesle, na obe strane i šljam če samog sebe oduvati.
pozdrav iz Zapadne Srbije.

Istorijska analogija

pre 11 godina

"Ne treba, međutim, previše očekivati od nje. Još deceniju, dve odnosi će prolaziti kroz fazu toplo-hladno zavisno od političkih dogadjaja. Biće potrebno sigurno nekoliko decenija da ti odnosi dobiju jedan normalan i umeren tok..."

Ne slažem se sa ovim. O kakvim decenijama je reč i zašto o decenijama? Rat kojim se raspala SFRJ završen je 1995, dakle pre 18 godina. Drugi svetski rat završen je 1945, a prvi gastarbajteri iz Srbije/Jugoslavije krenuli su u Nemačku početkom 1960-ih, dakle petnaestak godina nakon rata. Ako je neko kome su najbliži članovi porodice stradali od strane nemačke vojske mogao da nakon 15 godina ode u tu istu Namačku da živi i radi, onda problem srpsko-hrvatskih, odn. hrvatsko-srpskih odnosa nije ništa drugo nego puka politizacija iz određenih razloga koje nameću upravo oni koji su i napravili scenario za ratove 1990-ih.

visi

pre 11 godina

Taj Puhovski nikad nista vredno paznje pa ni Pametno nije izjavio. Ne znam za koga lobira, ali njegove izjave nemaju ama bas nikakvu tezinu i politicki su mu veoma Povrsne.

M

pre 11 godina

Sve što je napisano u tekstu je suprotno realnosti. Predpostavljam da hrvatski premijer dolazi u Srbiju samo zbog turista a ne zbog Južnog toka koji Hrvatsku ostavlja s one strane uma !

komentar

pre 11 godina

ma trenutacno, ni jednoj niti drugoj zemlji vaznost jedne i druge nije narocito bitna.

sve ostalo za reci, jest suvisno i cesto receno iz tastine. obje zemlje imaju daleko preceg posla nego da opsesiraju jedna o drugoj.

susret se zasigruno uistinu dogadja zbog eu pritisaka, koju sigurno malo zabrinjava zahladjenje, no takodjer od hrvatske uvjetuje pristupacnost susjedima.

mjesto susreta jest pomalo cudno, vise jest bilo za ocekivati neko trece neutralno mjesto, no stogod na koncu.

mislim da je sve to, na koncu bezveze. nista se sustinski nece promjeniti, a PR benefit jest smjesan. rezervacije prema trenutacno izabranoj vlasti u srbiji sa hrvatske strane ce ostati-- i to se uopce nece mjenjati. a za srbe, takodje tesko da ovo moze bit nesto uisitnu bitno ili "game changer". njihovi osjecaji i dalje su agitirani poradi haaga, oluje, itd.

inzistiranje na tim nekim kurtoazijama medju vlastima kao da one ista znace, od strane europe, jest jedan od simptoma njezinog nerazumljevanja i nedoraslosti da moze rijesavati politicke kompleksnosti. daleko je ona od globalnog igraca,...daleko je amerika i zlato sto sja,... :D

Nikola Nikic

pre 11 godina

HR-EU: Mnogo ste vi Hrvati umerene social-demokrate. Izbori se dobijaju i gube i vlade se menjaju. Pre par godina je jadan Tadić morao da se druži sa vašom predsednicom vlade Kosor, delovala je kao vrlo umerena osoba, ne? Lepo reče Krleža, sačuvaj me bože hrvatske kulture i srpskoga junaštva.

rodoljub

pre 11 godina

Hrvatsku drzati na pristojnoj udaljenosti. Ne vidim niti jednu pozitivnu stvar u tome da se "otopljavaju odnosi" sa Hrvatskom. Bolje je da budu hladni i realni nego da se ponovo lazemo. Pogotovo ne bih zeleo da im pravimo razliku u broju turista. Zato ja promovisem Grcku.

NSHC

pre 11 godina

"Iako u Srbiji toga nisu svesni, naveo je Puhovski, Srbija će samo kroz Zagreb moći da ide u EU, kao što je bio slučaj i sa Hrvatskom i Slovenijom."

Grešiš,duboko grešiš,prava vrata EU za Srbiju su bila i ostala ona koja vode u EU preko Budimpešte.Nažalost zvanični BG to slabo vidi.Kad idem za Beč idem preko Pešte ne preko Zagreba,mislite o tome.

Optimus

pre 11 godina

Pre ili kasnije ce se odnosi unormaliti.Za 10,20 ili 30 godina uvidecemo da sve te tenzije nisu nista dobro donele, kad moze Nemacka da saradjuje sa svim susedima i celim svetom samo par desetina godina od II svetskog rata ne znam zasto mi ne bi bili toliko pametni i jednom ne cekamo da budemo saterani u cosak vec preduhitrimo druge i izvucemo neku korist!

ToniZD

pre 11 godina

sa tim Pacicem se jos i moze razgovarati, ali sa Vucicem i Nikolicem Hrvati nemaju o cemu pricati, to su Seseljevi ucenici i sljedbenici!
vuk dlaku mijenja,ali cud nikada!

Vladimir Pula

pre 11 godina

"Prvi put u istoriji Srbija Hrvatskoj nije važna, a Srbiji je Hrvatska važna. Srbija je Hrvatskoj važna samo kao izvor turista, Hrvatska okreće ledja istoku", istakao je Puhovski.
Ma da skroz nebitna, samo uz BiH glavni trgovinski partner, ali izuzev toga nebitna.. I ti si čovječe neki analitičar? Time se bavis za život i neko te plaća?

miro

pre 11 godina

Hoće li ova lekcija naučiti Srbijanske političare da ne razmišljaju zadnjolopčanim centrima (osjetilnim) nego da upotrebljavaju prednjolopčane centre u mozgu (hladno-razumske).što sve Srbijanski političari nisu uradili kako bi zahladili odnose i to bez ikakva razloga s hrvatskom državom. Nije problem bio u presudi Haškog suda, nego je problem bio što Hrvatski narod nije bio osuđen i proglašen genocidnim, kao bi se pojedini političari mogli i nakon 50 godina pozivati, kao i tragedija Save Štrbca, zbog takve presude kakva je presuđena jer Savo Štrbac ne može više sanjati o tzv. "SAO krajini".Da je Haški sud presudio da je postojao zločinački podhvat i da je obavljen genocid nad srpskom manjinom u Hrvatskoj, tada bi Hrvatska bila po Savi Štrbcu genocidna i ne bi mogla postojati kao država. Zar je trebalo paliti hrvatsku zastavu javno ispred kamera TV Srbije. Zar je Nikolić trebao kao predsjednik države javno izjavljivati da je Vukovar Srpski grad. Zar je slično trebao govoriti i predsjednik vlade Srbije Dačić, pa čak na zadnjoj sjednici vlade prije dva dana hvaliti Miloševića i njegovu ekspanzionističku politiku. Sami su zahladili odnose i onda udri u kuknjavu."Blago onima koji misle centrima u mozgu za razumsko zaključivanje, njihov je mir nebeski". Sve je kriva mitologija i II svjetski rat jer su zarobili i stavili pod svoje veliku većinu Srpskog naroda. Trebati će im godine i godine da se oslobode toga jarma i prokletstva.Da mi je saznati o čemu će pričati ?

Dan

pre 11 godina

Ko veruje da su Hrvati sami odlučili o ovoj poseti i da ona nema nikakve veze sa platformom za Kosovo, bolje da nikad ne komentariše ništa vezano za politiku.

HR-EU

pre 11 godina

Ja ne podržavam sastanke naših predsjednika socijaldemokratski orijentiranih Josipovića i Milanovića sa nacionalistima Dačićem (poznat u medijima po nadimku 'Mali Sloba') i Nikolićem koji se samoproglasio prije nekoliko godina Četnikom. Hvala lijepa, al sa takvim nisam za suradnju.

Dubrovčanin

pre 11 godina

(kraja, 14. januar 2013 16:58)

Nećemo se lagati. Hrvatska u Srbiji nije investirala gotovo ništa. To što je Todorić kao privatnik pokupovao srpske firme u Srbiji nema nikakve veze s Hrvatskom, jer Todorić svu svoju dobit iz Srbije investira ponovo u Srbiju, a tamo plaća i poreze te zapošljava Srbe. Da je investirala neka firma u kojoj Hrvatska imao udio u vlasništvu, primjerice INA ili HEP, onda bismo mogli govoriti o hrvatskim investicijama. Bilo kako bilo, ali između naše dvije zemlje mora se raditi na poboljšanju odnosa, a na vama je da se pripremite za ulazak Hrvatske u EU i to iskoristite što je moguće bolje. Ono što mi s naše strane možemo napraviti, a koliko čujem to će se i dogoditi, jest da vam se olakša ulazak u Hrvatsku, to jest da se odobri ulazak s osobnom iskaznicom. To je nama i vama u interesu jer, da se opet ne lažemo, privući ćemo još više turista, a vama će bit olakšan ulazak u EU (doduše ne i u zonu Schengena ali ipak....).

dado

pre 11 godina

""Ova poseta znači kraj polugodišnjem zamrzavanju odnosa posle izbora u Srbiji koje nije imalo podlogu u realnom pogoršanju teritorijalnih sporova ili drugom, nego u percepciji koja u Zagrebu postoji prema novoj vladajućoj koaliciji u Srbiji, naročito pojedinim ličnostima", rekao je Simić.------------ovaj je izgleda prespavao sve one izjave svog predsednika, o Vukovaru, Srebrenici itd

Srdjan

pre 11 godina

"Srbija se nalazi u teškoj situaciji, posebno zbog Kosova, a u odnosu na Hrvatsku je u nepovoljnoj situaciji. Nadam se da premijer Milanović tu nadmoć neće pokazivati javno"

E bas me nasmeja ovaj Puhovski. Da je tako ne bi Milanovic dolazio u Beograd vec bi Dacic isao (trcao) u Zagreb. Bas je Hrvatska nadmocnija, kad joj se zatvara trziste na kojem je ostvarivala suficit.
Ako je Puhovski mislio da se nadmoc Hrvatske ogleda sto ce uskoro biti drug clan EU, trebalo bi da zna da to ovde nikoga ne interesuje.

kraja

pre 11 godina

...zalostan je analiticar taj puhovski...
...hrvatskoj "nije interesantna" zemlja u koju je plasirala toliki kapital...???
...ako on tako kaze...

nada ZR

pre 11 godina

Nemoj biti u Prolazu nego svoj stav istici ja sam ti pristalica.Covek da se zgrane od pojedinih komentara pogotovo onih koji se vracaju u rat.Dobro rat stradanje ja njima majku ustasku oni nama cetnicku polupamo kola sa srpskim tablama oni isprbijaju nase momke u Zagrebu....Da li je to put?To sto se nasi premijeri sastaju i razgovaraju je jedini moguci put.Oni su ti koji primaju plate da resavaju probleme naroda.Jos jednom zelim dobrodoslicu gospodinu Milanovicu.

Srdjan

pre 11 godina

"Srbija se nalazi u teškoj situaciji, posebno zbog Kosova, a u odnosu na Hrvatsku je u nepovoljnoj situaciji. Nadam se da premijer Milanović tu nadmoć neće pokazivati javno"

E bas me nasmeja ovaj Puhovski. Da je tako ne bi Milanovic dolazio u Beograd vec bi Dacic isao (trcao) u Zagreb. Bas je Hrvatska nadmocnija, kad joj se zatvara trziste na kojem je ostvarivala suficit.
Ako je Puhovski mislio da se nadmoc Hrvatske ogleda sto ce uskoro biti drug clan EU, trebalo bi da zna da to ovde nikoga ne interesuje.

Vladimir Pula

pre 11 godina

"Prvi put u istoriji Srbija Hrvatskoj nije važna, a Srbiji je Hrvatska važna. Srbija je Hrvatskoj važna samo kao izvor turista, Hrvatska okreće ledja istoku", istakao je Puhovski.
Ma da skroz nebitna, samo uz BiH glavni trgovinski partner, ali izuzev toga nebitna.. I ti si čovječe neki analitičar? Time se bavis za život i neko te plaća?

kraja

pre 11 godina

...zalostan je analiticar taj puhovski...
...hrvatskoj "nije interesantna" zemlja u koju je plasirala toliki kapital...???
...ako on tako kaze...

miroslav

pre 11 godina

puna podrška obojici premijera da odnose dve susedne države podignu na obostrano prihvatljive odnose.na prvom mestu da podignu nivo pomirenja na najviši mogući stupanj i da oba naroda sa svojim gradjanima okrenu budućnosti i životu jednih sa drugima i jednih pored drugih.sledi ekonomija gde možemo mnogo jedni drugima u obostranom interesu da doprinesemo kao i zajedničkim nastupom u trećim zemljama.
bio sam ove godine nakon 22 godina na letovanju u Hrvatskoj i impresioniran sam uslugom,ljubažnošču,posvećenosti gostu da ima pravi odmor,kompletnim sadržajima..impresioniran sam auto putevima koje su izgradili,urbanom uredjenošću naseljenih sredina,čistoćom.,Šerbedžija Teatrom na Malim Brionima i multikuturalnošću posetilaca predstava.
preporučujem svin našim gradjanima da koriste odmor na hrvatskom primorju
pozivam sve gradjane Hrvatske da dodju u Srbiju...
gostoprimivi smo i jedni i drugi,podignimo svako svoju čašu,svako svoju zastavu zapevajmo zajedničke pesme i svako svoju..
izbacimo predrasude iz glava,neoptrećujmo se simbolima i značenjima to su mrtve stvari i ne živimo u prošlosti.
poštujmo poštenog i dobrog čoveka,njegovu iskrensot,vrednoću,humanost,pa onda pitajmo za veru i naciju..previše je ovih dobrih,radnih,vrednih,običnih na obe strane sa potpuno istim brigama i sa potpuno istom željom da jedni sa drugima saradjujemo.
veličajmo samo prave ljude,prave vrednosti,veličajmo nove mlade Tesle, na obe strane i šljam če samog sebe oduvati.
pozdrav iz Zapadne Srbije.

ToniZD

pre 11 godina

sa tim Pacicem se jos i moze razgovarati, ali sa Vucicem i Nikolicem Hrvati nemaju o cemu pricati, to su Seseljevi ucenici i sljedbenici!
vuk dlaku mijenja,ali cud nikada!

HR-EU

pre 11 godina

Ja ne podržavam sastanke naših predsjednika socijaldemokratski orijentiranih Josipovića i Milanovića sa nacionalistima Dačićem (poznat u medijima po nadimku 'Mali Sloba') i Nikolićem koji se samoproglasio prije nekoliko godina Četnikom. Hvala lijepa, al sa takvim nisam za suradnju.

NSHC

pre 11 godina

"Iako u Srbiji toga nisu svesni, naveo je Puhovski, Srbija će samo kroz Zagreb moći da ide u EU, kao što je bio slučaj i sa Hrvatskom i Slovenijom."

Grešiš,duboko grešiš,prava vrata EU za Srbiju su bila i ostala ona koja vode u EU preko Budimpešte.Nažalost zvanični BG to slabo vidi.Kad idem za Beč idem preko Pešte ne preko Zagreba,mislite o tome.

miro

pre 11 godina

Hoće li ova lekcija naučiti Srbijanske političare da ne razmišljaju zadnjolopčanim centrima (osjetilnim) nego da upotrebljavaju prednjolopčane centre u mozgu (hladno-razumske).što sve Srbijanski političari nisu uradili kako bi zahladili odnose i to bez ikakva razloga s hrvatskom državom. Nije problem bio u presudi Haškog suda, nego je problem bio što Hrvatski narod nije bio osuđen i proglašen genocidnim, kao bi se pojedini političari mogli i nakon 50 godina pozivati, kao i tragedija Save Štrbca, zbog takve presude kakva je presuđena jer Savo Štrbac ne može više sanjati o tzv. "SAO krajini".Da je Haški sud presudio da je postojao zločinački podhvat i da je obavljen genocid nad srpskom manjinom u Hrvatskoj, tada bi Hrvatska bila po Savi Štrbcu genocidna i ne bi mogla postojati kao država. Zar je trebalo paliti hrvatsku zastavu javno ispred kamera TV Srbije. Zar je Nikolić trebao kao predsjednik države javno izjavljivati da je Vukovar Srpski grad. Zar je slično trebao govoriti i predsjednik vlade Srbije Dačić, pa čak na zadnjoj sjednici vlade prije dva dana hvaliti Miloševića i njegovu ekspanzionističku politiku. Sami su zahladili odnose i onda udri u kuknjavu."Blago onima koji misle centrima u mozgu za razumsko zaključivanje, njihov je mir nebeski". Sve je kriva mitologija i II svjetski rat jer su zarobili i stavili pod svoje veliku većinu Srpskog naroda. Trebati će im godine i godine da se oslobode toga jarma i prokletstva.Da mi je saznati o čemu će pričati ?

nada ZR

pre 11 godina

Nemoj biti u Prolazu nego svoj stav istici ja sam ti pristalica.Covek da se zgrane od pojedinih komentara pogotovo onih koji se vracaju u rat.Dobro rat stradanje ja njima majku ustasku oni nama cetnicku polupamo kola sa srpskim tablama oni isprbijaju nase momke u Zagrebu....Da li je to put?To sto se nasi premijeri sastaju i razgovaraju je jedini moguci put.Oni su ti koji primaju plate da resavaju probleme naroda.Jos jednom zelim dobrodoslicu gospodinu Milanovicu.

-HR-

pre 11 godina

Baš čudno, a ja sam mislio da su odnosi Hrvatske i Srbije u zadnjih par mjeseci bolji nego ikad. A oni to zovu "zahlađenje". Tko nas gura u ta lažna prijateljstva? Jedini način da ovdje bude mira je da mi gledamo svoja posla a vi u Srbiji svoja. Pozdrav

Istorijska analogija

pre 11 godina

"Ne treba, međutim, previše očekivati od nje. Još deceniju, dve odnosi će prolaziti kroz fazu toplo-hladno zavisno od političkih dogadjaja. Biće potrebno sigurno nekoliko decenija da ti odnosi dobiju jedan normalan i umeren tok..."

Ne slažem se sa ovim. O kakvim decenijama je reč i zašto o decenijama? Rat kojim se raspala SFRJ završen je 1995, dakle pre 18 godina. Drugi svetski rat završen je 1945, a prvi gastarbajteri iz Srbije/Jugoslavije krenuli su u Nemačku početkom 1960-ih, dakle petnaestak godina nakon rata. Ako je neko kome su najbliži članovi porodice stradali od strane nemačke vojske mogao da nakon 15 godina ode u tu istu Namačku da živi i radi, onda problem srpsko-hrvatskih, odn. hrvatsko-srpskih odnosa nije ništa drugo nego puka politizacija iz određenih razloga koje nameću upravo oni koji su i napravili scenario za ratove 1990-ih.

Dubrovčanin

pre 11 godina

(kraja, 14. januar 2013 16:58)

Nećemo se lagati. Hrvatska u Srbiji nije investirala gotovo ništa. To što je Todorić kao privatnik pokupovao srpske firme u Srbiji nema nikakve veze s Hrvatskom, jer Todorić svu svoju dobit iz Srbije investira ponovo u Srbiju, a tamo plaća i poreze te zapošljava Srbe. Da je investirala neka firma u kojoj Hrvatska imao udio u vlasništvu, primjerice INA ili HEP, onda bismo mogli govoriti o hrvatskim investicijama. Bilo kako bilo, ali između naše dvije zemlje mora se raditi na poboljšanju odnosa, a na vama je da se pripremite za ulazak Hrvatske u EU i to iskoristite što je moguće bolje. Ono što mi s naše strane možemo napraviti, a koliko čujem to će se i dogoditi, jest da vam se olakša ulazak u Hrvatsku, to jest da se odobri ulazak s osobnom iskaznicom. To je nama i vama u interesu jer, da se opet ne lažemo, privući ćemo još više turista, a vama će bit olakšan ulazak u EU (doduše ne i u zonu Schengena ali ipak....).

Kiki

pre 11 godina

Ova posjeta je čisto smeće, naime Dačić je izjavio za vrijeme SP u "Srbi, nemojte se ponašati kao Hrvati" (kao Hrvati su huligani), savjetnik Nikolića kaže: "Ne treba se ničemu čuditi. Nastali su na antisrpstvu i ako prestanu s pričom o lošim Srbima, ako prestanu s kleptomanijom, dovode u pitanje i svoj opstanak. To je logičan proces kome se jedino možemo s ove strane rugati, jer on zaslužuje jedino ruganje i znanstveni osvrt."
Nikolić: "Vukovar je srpski grad, Hrvati nemaju tamo šta tražiti."

Ajd sad okrenite strane, da su ovo izjave HR političara prema Srbima kako biste vi reagirali na "posjet" nego kao na izdaju i EU PR !!

uros

pre 11 godina

Mnogo price, malo rada. Svi znamo gde je Nemacka bila 45e, a gde je bila samo 20-30 godina kasnije. Ima samo jedan recept, ali mi se pravimo ludi, kao debeljko koji hoce da smrsa, a nece da trci, nego trazi razne preparate i spravice iz telesopa. Narod bi mozda i hteo, ali nece lenji i korumpirani politicari. Kad bismo svi kao Nemci nekad prionuli 100% da pravimo bolju drzavu, za 20 godina ne bismo nikog nista morali da pitamo. Slicno vazi i za komsije, koje jesu nesto bolje, ali i u EU ce biti samo marginalci dok ne stvore jaku ekonomiju... Ostavite se glupih tema, samo po 1 zivot imamo, mozemo da poklonimo i sebe i potomke ljigavcima na vlasti koji ce lepo proziveti zahvaljujuci samo po 1 tenderu, ili moze da se digne glas, ali i kuka i motika, ako treba i na svakih pola godine, dok ne nadjemo sposobne, pa zajedno sa njima bar za svoju decu nesto da stvorimo...

rodoljub

pre 11 godina

Hrvatsku drzati na pristojnoj udaljenosti. Ne vidim niti jednu pozitivnu stvar u tome da se "otopljavaju odnosi" sa Hrvatskom. Bolje je da budu hladni i realni nego da se ponovo lazemo. Pogotovo ne bih zeleo da im pravimo razliku u broju turista. Zato ja promovisem Grcku.

Doberman

pre 11 godina

Sa njima samo treba imati korektne odnose, ni tople ni hladne. Nacin na koji oni i dalje gledaju na Srbe i Srbiju je neverovatan, dovoljno je samo da pogledate jednu informativnu emisiju na njihovim tv kanalima.

emocije u srce-razum u glavu

pre 11 godina

@ToniZD @HR-EU
Komsije, budite sigurni da su vama Slobina SFRJ politika i Seseljeva politika Karlobag ---tralala, bili od koristi, a da su najvecu stetu napravili upravo nama u Srbiji!
Mozda paradoksalno, ali to su cinjenice.
Ovi sto sada vladaju Srbijom su "naslednici" tih politika, ALI ukoliko delima pokazuju da zele da se menjaju - samo napred!
Uostalom, necemo se vencati, ali najblizi komsije bi trebali kooperirati.
I da se stave tacke na nesporazume, gde god je moguce.
Vredi probati!

analiticar

pre 11 godina

Normalno je da Milanovic dodje u Srbiju i da se sastane sa vojvodjanskim Hrvatima, jer Dacic to ne moze u Hrvatskoj da uradi sa Srbima - jer ih tamo jednostavno nema ! Tudjman je davno rijesio to pitanje za razliku od "genocidnih" Srba.

kraja

pre 11 godina

(Dubrovčanin, 14. januar 2013 17:33)

...ah, necemo se lagat...
...ovde je u medjuvremenu otkrivena grcka, sto su najbolje osetili crnogorci u svom "turistickom dzepu"...
...ako se smiluju ovi mlatioci po koridorima srbije, koji ne znaju koji bi pre do svog sela da otvori autoput o mom trosku, dobicemo konacno kompletnu trasu do soluna...malo i makedonija da doradi svoje...
...beograd - halkidiki, 750 km, 7 sati lepe voznje...
...a halkidiki budi u meni secanje na prelepo more oko visa, na kojem sam letovao skoro celu deceniju...
...pozdrav dubrovniku...

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

kakav smo mi narod, nista nije bez veze, svi gubici zajedno sa Kosovom, mi kao da smo stali 1389 i nismo se razvijali, sada jos da nam pogase svetla i mrak. Umesto normalnih komentara ovi sa tri zuba i guslama u rukama mudruju, pokusavaju cirilicno da se izraze ali braco, treba da prodje jos hiljadu godina da operete vase prljave mozgove a da ih usput i necim napunite.

Dubrovčanin

pre 11 godina

(kraja, 14. januar 2013 18:04)

Sve pet ;)
Svatko troši svoje novce kako i gdje hoće. Mada Srbi čine jako, jako mali postotak turista, i imaju mali, jako mali udio u ukupnom hrvatskom turističkom prometu, iz godine u godinu u Hrvatsku ih dolazi sve više. Da je režim prelaska granice jednostavniji vjerujem da bi se taj broj za koju godinu udvostručio. Mi u svakom slučaju nimalo ne ovisimo o turistima iz Srbije, ali ako dođu dobro su došli.

Domagoj

pre 11 godina

Ja od Hrvata ništa ne želim. Nije morao ni dolaziti. A u EU neću a naročito ne preko Zagreba...
(vlajko, 14. januar 2013 17:06)

Neces sigurno preko Zagreba.. O slijedecem prosirenju EU odlucuje svaka clanica na raferendumu.. Kada ce taj dan doci nadam se da ce se Hrvati sjetiti Vukovara, Skabrnje, Dubronika, Zadra, Gline, Petrinje, Saborskog..

Optimus

pre 11 godina

Pre ili kasnije ce se odnosi unormaliti.Za 10,20 ili 30 godina uvidecemo da sve te tenzije nisu nista dobro donele, kad moze Nemacka da saradjuje sa svim susedima i celim svetom samo par desetina godina od II svetskog rata ne znam zasto mi ne bi bili toliko pametni i jednom ne cekamo da budemo saterani u cosak vec preduhitrimo druge i izvucemo neku korist!

toniZD

pre 11 godina

a sto bi tek bilo da je Hrvatska napala Srbiju, okupirala 1/4 teritorija, protjerala sve nesrpsko iz tzv Krajine?
pa vi ne bista sa nama pricali tisucama godina....
One cuvene traktorijade nikad ne bi bilo da su Srbi prihvatili mirnu reintegraciju, a ti sto sad kukaju za stanovima i zemljom su o tome
trebali misliti devedesetih, kad nisu priznavali suverenitet RH.
Uglavnom, mada to vecina Hrvata ne zeli, nek se sastaju i dogovoraju,
pa kako bude....

dado

pre 11 godina

""Ova poseta znači kraj polugodišnjem zamrzavanju odnosa posle izbora u Srbiji koje nije imalo podlogu u realnom pogoršanju teritorijalnih sporova ili drugom, nego u percepciji koja u Zagrebu postoji prema novoj vladajućoj koaliciji u Srbiji, naročito pojedinim ličnostima", rekao je Simić.------------ovaj je izgleda prespavao sve one izjave svog predsednika, o Vukovaru, Srebrenici itd

Nikola Nikic

pre 11 godina

HR-EU: Mnogo ste vi Hrvati umerene social-demokrate. Izbori se dobijaju i gube i vlade se menjaju. Pre par godina je jadan Tadić morao da se druži sa vašom predsednicom vlade Kosor, delovala je kao vrlo umerena osoba, ne? Lepo reče Krleža, sačuvaj me bože hrvatske kulture i srpskoga junaštva.

Dan

pre 11 godina

Ko veruje da su Hrvati sami odlučili o ovoj poseti i da ona nema nikakve veze sa platformom za Kosovo, bolje da nikad ne komentariše ništa vezano za politiku.

komentar

pre 11 godina

ma trenutacno, ni jednoj niti drugoj zemlji vaznost jedne i druge nije narocito bitna.

sve ostalo za reci, jest suvisno i cesto receno iz tastine. obje zemlje imaju daleko preceg posla nego da opsesiraju jedna o drugoj.

susret se zasigruno uistinu dogadja zbog eu pritisaka, koju sigurno malo zabrinjava zahladjenje, no takodjer od hrvatske uvjetuje pristupacnost susjedima.

mjesto susreta jest pomalo cudno, vise jest bilo za ocekivati neko trece neutralno mjesto, no stogod na koncu.

mislim da je sve to, na koncu bezveze. nista se sustinski nece promjeniti, a PR benefit jest smjesan. rezervacije prema trenutacno izabranoj vlasti u srbiji sa hrvatske strane ce ostati-- i to se uopce nece mjenjati. a za srbe, takodje tesko da ovo moze bit nesto uisitnu bitno ili "game changer". njihovi osjecaji i dalje su agitirani poradi haaga, oluje, itd.

inzistiranje na tim nekim kurtoazijama medju vlastima kao da one ista znace, od strane europe, jest jedan od simptoma njezinog nerazumljevanja i nedoraslosti da moze rijesavati politicke kompleksnosti. daleko je ona od globalnog igraca,...daleko je amerika i zlato sto sja,... :D

visi

pre 11 godina

Taj Puhovski nikad nista vredno paznje pa ni Pametno nije izjavio. Ne znam za koga lobira, ali njegove izjave nemaju ama bas nikakvu tezinu i politicki su mu veoma Povrsne.

Sve je unapred planirano

pre 11 godina

Ako je neko gledao interviju sa predsednikom Vlade Dacicem, videce da je on i tada znao da ce do ovog susreta doci. Prema tome, nista nije slucajno, poseta je vec bila isplanirana.

Šta vas briga!

pre 11 godina

Žarko Puhovski inače nije konsistentna ličnost ni na hrvatskoj političkoj sceni tako da vas izjave poput

"Prvi put u istoriji Srbija Hrvatskoj nije važna, a Srbiji je Hrvatska važna. Srbija je Hrvatskoj važna samo kao izvor turista, Hrvatska okreće ledja istoku",

ne trebaju čuditi jer sastanak nije prevenstveno samo na inicijativu Srbije nego i Hrvatske zbog toga Milanovič stiže u Beograd a ne obrnuto iako je naravno u interesu svih strana da se sastanu.

Vodeni europejci

pre 11 godina

Toplo bih preporucio svim komentatorima sa ove nase strane grane,da procitaju komentare iz bilo kojih hrvatskih novina koji vrlo slikovito objasnjavaju sta se tamo misli o nama...
(zoka, 14. januar 2013 21:49)

"Tamo" u Vladi sjede 4 ministra srpske nacionalnosti, valjda se to misli o "vama" kod većine hrvatskih građana. I sigurno jedan ovakav ministar ni 5 minuta ne bi poslije ovakvog postupka mogao ostati u vladi.

*Ministar-pravde-oteo-studentkinji-flasu-hrvatske-vode-i-bacio-je-u-kantu-za-djubre-jer-nije-domaca

Vesna

pre 11 godina

Sramota me je kad vidim kako ce se hrvatski premijer sastati samo sa Dačicem, koji je juče izjavio da su Kosovo i Metohija mitovi i bajke, a pre mesec dana izjavio je da je za vreme Tita bilo najbolje.
To znaci ispunjavanje svih hrvatskih zelja, povladjivanje svim hrvatskim firmama, izvinjavanje i brukanje Srbije.

Domagoj

pre 11 godina

Ja od Hrvata ništa ne želim. Nije morao ni dolaziti. A u EU neću a naročito ne preko Zagreba...
(vlajko, 14. januar 2013 17:06)

Neces sigurno preko Zagreba.. O slijedecem prosirenju EU odlucuje svaka clanica na raferendumu.. Kada ce taj dan doci nadam se da ce se Hrvati sjetiti Vukovara, Skabrnje, Dubronika, Zadra, Gline, Petrinje, Saborskog..
(Domagoj, 14. januar 2013 20:53)

Ispričavam se na greškama, čistio snijeg vani..

Prsan

pre 11 godina

Odnosi Hrvata i Srba kroz povijest nisu ništa traumatičniji ,nego npr
Njemaca i Francuza(naprotiv).Jedino je problematičo što ti narodi,zahvaljući nacionalno ostrašćenom
politikom još nisu svjesni činjenice kako se živi od rada i ekonomije,a ne od
ideoloških gluposti.Kao prvi susjedi,trebali bi puno bolje surađivati i stoga
pozdravljam svaki napor u tom smjeru.

M

pre 11 godina

Sve što je napisano u tekstu je suprotno realnosti. Predpostavljam da hrvatski premijer dolazi u Srbiju samo zbog turista a ne zbog Južnog toka koji Hrvatsku ostavlja s one strane uma !

Milutin

pre 11 godina

"Sveznajuci" gospodin Puhovski koji je preterano prisutan u vasim vestima po razlicitim temama, pitanjima I analiziranim regijama I situacijama - je ovoga puta sasvim u pravu.

hik

pre 11 godina

2001-e godine Milan Panić je reko da Srbija može bez Hrvatske ali da Hrvatska nemožee bez Srbije,e sad ovaj gospodin dolazi da obezbedi da nas hrvati kupe da nam kupe zemlju i firme svojim prljavvim parama,nikad neće biti dobrih odnosa između nas i njih oni dobrim delom već žive na naš račun izgleda hoće još jer bez nas ekonomski nemogu opstati

zoka

pre 11 godina

Toplo bih preporucio svim komentatorima sa ove nase strane grane,da procitaju komentare iz bilo kojih hrvatskih novina koji vrlo slikovito objasnjavaju sta se tamo misli o nama i kako oni vide nase odnose,pa posle naka ovde naklapaju o dobrosusedstvu i pruzenim rukama.Da se razumemo,daleko od toga da sam protiv saradnje i cesto putujem u Hr,gde imam divnih prijatelja,ali me rastuzuje ovolika nasa glupost i naivnost iznova i iznova.Nadjite jedan,ali samo jedan,afirmativan komentar citalaca o ovoj poseti,a o nipodastavanju svega srpskog i o zluradusti koja se granici sa patologijom da ne govorim.Valjalo bi malo da se otreznimo...naravno,to sto kod nas ima vise razlicitih misljenja govori o nama,kao sto njihovo ubedljivo vecinsko misljenje govori o njima.Izgleda da su nas uspeli da ubede da smo losi? Jos samo sebe da ubede da su divni i pozvani da dele lekcije drugima.A to je valjda ono sto najvise smeta?

doctor

pre 11 godina

Pisem komentar postujuci sva pravila foruma! Dakle,Hrvati su haskom presudom dobili svoje generale nazad,prilicno proslavili uz jasne poruke,imaju ekonomski interes u Srbiji.. Naravno da im trebaju dobri odnosi.. Sta mi dobijamo? Nemamo ni priblizno jednake uslove tamo.. Podrzavam sastanak! ALI,on mora biti ozbiljan,sa jasnim nasim stavovima! Nikako formalan,za slikanje, jer mi gubimo u tom slucaju! Hvala!

Sima

pre 11 godina

Ovaj Puhovski sa svojim nacional-šovinističkim, prikrivenim doduše, komentarima je stvarno šampion. Ako Srbija Hrvatskoj nije važna pa gde
će Hrvatska prodavati svoju robu . Sem turističkog, doduše lošeg proizvoda Hrvatska nema šta ponuditi zapadu i može prodavati samo na istoku . Njena privreda je nekonkurentna kao i srpska i u životu je održava turizam.
Ulaskom u EU ti problemi će se samo zaoštriti i biće vidljiviji bez obzira na ogromne fondove, ali zna se u čijim to džepovima završi.
Srbija ima veliku šansu da razvije svoju privredu ako bi bilo malo volje,
strategije da se uredi društvo i privreda da budu konkurentne do ulaska u EU za nekih 10 tak godina. Koliko su naše privrede nekonkurentne očit je primer Slovenije čija privreda je kolabirala kada je uveden evro i pokazao svu neefikasnost slovenačke privrede koja je btw najbolja od ex Jugoslavije. Usput navedite mi 10 hrvatskih proizvoda koji su internacionalno poznati. Od priča tra-la-la se ne živi nego od proizvodnje i prodaje roba i usluga . Srbija , zaostala ima potencijala
i taoc je svojih alavih i zaostalih političara potrebna joj je modernizacija pa onda valjda nećemo više slušati ovog mudrijaša Puhovskog.

Milan

pre 11 godina

Dačiću, koju ćete kiselu vodu da mu služite? Pošaljite onog Selakovića tih dana u Rusiju, neka proučava malo boljševike, da ne izazove ovde međunarodni incident zbog kisele vode!!!

Mustra

pre 11 godina

Ne ocekujem ja tu neke specijalne odnose, ali kao sav civilizovan svet oni treba da budu korektni, tako da u tom smislu treba da se poboljsa trenutno stanje i da se kao takvo odrzi.

.,.

pre 11 godina

Ha, ha, ha ``U POSLEDNJI CAS`` za pazi, OTOPLJAVANJE, PHA, HA, HA, HA, HA, hhuuuhhhh, covece kakvi kraljevi, pa oni ne vracaju Srbe, oslobadjaju svoje generale, otvaraju firme po Srbiji ulaze i u EU, a vi otopljavate i idete im na more?! Nemam nista protiv dobrih ljudi jer ih ima i tamo, da se razumemo. VIDI, SRBINE

Само Слога Србина Спасава.

Petar

pre 11 godina

Puhovski je po običaju, neinformiran. Njegove analitičke sposobnosti su korodirale u svakom mogućem pogledu. Milanović će reći da Hrvatska neće kočiti Srbiju na putu prema EU, to je jest glavna poruka sastanka. Indirektno popljuvati Slovence, tj. izvršiti jak pritisak da prestanu sa svojim igricama sa Ljubljanskom bankom, to da. Sve u svemu, to je točka 6 od 10 kojih Hrvatska mora ispuniti do polovice godine - regionalna suradnja. Dodatno, održanje bizviznog režima do ulaska Hrvatske u Schengen (za cca. 3 godine). Ah, da, skoro zaboravih...Dačić dobiva 3 karte za ulaz na Maksimir. To je sve, za neki kakav-takav kurtoazni početak. Očekivanja više od ovoga nisu realna. Milanović na domaćem terenu počinje gubiti popularnost, ovo je prilično iznuđeno od strane EU, ali ne sada, nekim migom Njemačke itd, nego taktički promišljeno mjesecima ranije jer također kurtoazni, ali uzvratni posjet ne može biti organiziran prije nego što Hrvatska ne dobije konačno mišljenje Europske komisije u martu.

rosanblumental

pre 11 godina

Donosi sneg sa sobom. Bice sankanja , skijanja ,malo slalom pa red skokova. Jos da napravimo i bob stazu pa imamo i mini olimpijadu. Uh zaboravih curling.
I na kraju fina klopa , kuvano vino i razonoda uz Miljacku.

dragutin

pre 11 godina

@ToniZD: "a sto bi tek bilo da je Hrvatska napala Srbiju, okupirala 1/4 teritorija, protjerala sve nesrpsko iz tzv Krajine?"

Hrvatska je napala Srbiju i okupirala Srem sve do Beograda 1941-1944, Savom su ispod beogradskog savskog mosta plivali bojni čamci sa hrvatskom zastavom, a šta je sa Srbima bilo na okupiranoj teritoriji, bolje da ne nabrajam.

Nisam nacionalista, ne mislim ništa naročito dobro ni o Srbima ni o Hrvatima, ali zaista ne vidim šta je to g. Puhovski video, čime je to Hrvatska Srbiji naročito bitna? Hrvatska je neinteresantna je i nekonkurentna kao tržište i kao privredni partner, i kao turistička destinacija i kao politički faktor - u svakom pogledu Srbija ima puno bolje alternative od Hrvatske.

Rade

pre 11 godina

Hrvatska je Srbiji vazna kao zemlja u kojoj zivi znacajna srpska manjina i kao zemlja u kojoj veliki broj gradjana Srbije potrazuje neka prava. U svako m drugom slucaju svaka saradnja sa Hrvatskom je na stetu Srbije. Samo onaj ko voli da radi u korist svoje stete insisitira na neprirodnom zajednistvu.

Александар Бгд

pre 11 godina

Како ''ресетовати'' односе Србије и хрватске државе и почети од почетка? Не мисле, ваљда, у хрватској држави да тај почетак има своје извориште после 5. августа 1995. године? Ми, Срби, свакако нећемо дозволити да се питања геноцидног корена настанка садашње хрватске државе – покољ преко 700.000 Срба у нацистичкој Независној хрватској држави од 1941. до 1945., као и покољ и протеривање преко 400.000 Срба у садашњој демократској (!!!) хрватској држави у будућим односима ''ресетује'', нестане и заборави. Ово без обзира шта се договоре двојица премијера. Наравно, питање одговорности хрватске државе за злочине над Србима ће се постављати у оној мери у којој утицај Немачке – творца и спољнополитичког патрона хрватске државе буде обуздаван од стране европских сила у будућности, то је потпуно јасно. Једно је сигурно, без обзира на све будуће односе Србије и хрватске државе, ''ресетоване'' и ''обновљене'', ми Срби ћемо нашим осведоченим непријатељима испоставити рачун за њихове злочине над нашим сународницима, без обзира на њихово ''окретање леђа Истоку'' и сва надања у још један српски заборав!

Bojan

pre 11 godina

Kiki ne zaboravimo sta se desavalo u tom vukovaru s Srbima Prije nego sto je rat uopste poceo, pogresne akcije cesto dovedu do pogresnih izjava il I samih akcije...

Prodavac Novina

pre 11 godina

Suštinski se ništa neće promeniti....Hrvatska je proznala KiM....prava Srba su na minimumu minimuma.....Hrvatska je potrebna Srbiji kao i što je EU potrebna Srbiji.....lažne paradigme...kome trebaju davljenici....

Starman

pre 11 godina

po puhovskom ispade da ovaj dolazi da nas nagovori da idemo u cro na more...hahahahaha, nesto vam ni turizam ne ide, a?
(laza, 14. januar 2013 22:50) Inace hrvatska je ove godine imala najbolju turisticku sezonu, i po rastu broja nocenja i po rastu prihoda je prva na mediteranu...svi su imali ili blagi pad ili blagi rast 1-2% dok je hrv imsla preko 5% i zaradila je 7mlrd eura

autoput ili makadam?

pre 11 godina

Pa i u sloveniju kad idem idem preko madjarske a ne preko hrvatske tako da Puhalo bezveze puse.
(S.P.Q.R.s, 14. januar 2013 18:11)

pa... nekad treba i razumjeti procitano. srbijanski put u europu zaista vodi preko hrvatske - svidjelo se to nekom ili ne.
to sto milanovic ide u srbiju, a ne dacic u hrvatsku - pokazuje politicku zrelost i europsku orjentaciju hrvatske - prelaziti preko nekih prepreka - pa svidjelo se to nekom ili ne.
ali, sve dok nikolic i dacic, i clanovi njegove vlade budu pricali gluposti, pa makar to bilo i bacanbje boce vode u smece - da, srbijanski put u EU vodi preko hrvatske...

Šta vas briga!

pre 11 godina

Ako tvrdimo kao što inače tvrdim da u Hrvatskoj vlada totalitarizam a u Srbiji ne onda ne možemo očekivati da tamo u medijima ne postoje oni koji mrze Srbe kad i kod nas u medijima postoje oni koji mrze Hrvate. Zbog toga reći da smo mi naivni jer sarađujemo sa Hrvatima je besmisleno kad svi znamo to pogotovo pamtimo i gore iz rata 90 kada su nas njihovi ekstremisi satanizirali, a znamo i to da će mo imati problema prilikom pristupa EU ali te probleme nećemo zobići tako što će mo odbiti razgovore ali naravno ne trebamo anulirati ono što bi njihovi ekstremisti mogli iskoristiti da bi zaustavili pristup Srbije EU!

aca

pre 11 godina

Nema vremena za neku mrznju ili reci koje udaljavaju, ionako smo u teskom stanju i mi i oni, moraju se resetovati odnosi i krenuti dalje u dijalogu. Njima j potrebna nasa,a nama njihova pomoc, to moramo prihvatiti, uostalom to su nasi susedi. Ne mozemo sada jedni bez drugi, jer smo do vrata u dugovima svi.

Mira

pre 11 godina

Sve je to lepo,širiti poruke međusobne tolerancije i dobrosusedskih odnosa!Vreme je da lideri u Srbiji,osim što primaju kurtoazne posete,učine nešto što je u stvarnom interesu naših građana,a naročito onih koji su prognani sa teritorije Hrvatske!

Srdjan

pre 11 godina

"Srbija se nalazi u teškoj situaciji, posebno zbog Kosova, a u odnosu na Hrvatsku je u nepovoljnoj situaciji. Nadam se da premijer Milanović tu nadmoć neće pokazivati javno"

E bas me nasmeja ovaj Puhovski. Da je tako ne bi Milanovic dolazio u Beograd vec bi Dacic isao (trcao) u Zagreb. Bas je Hrvatska nadmocnija, kad joj se zatvara trziste na kojem je ostvarivala suficit.
Ako je Puhovski mislio da se nadmoc Hrvatske ogleda sto ce uskoro biti drug clan EU, trebalo bi da zna da to ovde nikoga ne interesuje.

NSHC

pre 11 godina

"Iako u Srbiji toga nisu svesni, naveo je Puhovski, Srbija će samo kroz Zagreb moći da ide u EU, kao što je bio slučaj i sa Hrvatskom i Slovenijom."

Grešiš,duboko grešiš,prava vrata EU za Srbiju su bila i ostala ona koja vode u EU preko Budimpešte.Nažalost zvanični BG to slabo vidi.Kad idem za Beč idem preko Pešte ne preko Zagreba,mislite o tome.

ToniZD

pre 11 godina

sa tim Pacicem se jos i moze razgovarati, ali sa Vucicem i Nikolicem Hrvati nemaju o cemu pricati, to su Seseljevi ucenici i sljedbenici!
vuk dlaku mijenja,ali cud nikada!

rodoljub

pre 11 godina

Hrvatsku drzati na pristojnoj udaljenosti. Ne vidim niti jednu pozitivnu stvar u tome da se "otopljavaju odnosi" sa Hrvatskom. Bolje je da budu hladni i realni nego da se ponovo lazemo. Pogotovo ne bih zeleo da im pravimo razliku u broju turista. Zato ja promovisem Grcku.

HR-EU

pre 11 godina

Ja ne podržavam sastanke naših predsjednika socijaldemokratski orijentiranih Josipovića i Milanovića sa nacionalistima Dačićem (poznat u medijima po nadimku 'Mali Sloba') i Nikolićem koji se samoproglasio prije nekoliko godina Četnikom. Hvala lijepa, al sa takvim nisam za suradnju.

analiticar

pre 11 godina

Normalno je da Milanovic dodje u Srbiju i da se sastane sa vojvodjanskim Hrvatima, jer Dacic to ne moze u Hrvatskoj da uradi sa Srbima - jer ih tamo jednostavno nema ! Tudjman je davno rijesio to pitanje za razliku od "genocidnih" Srba.

miro

pre 11 godina

Hoće li ova lekcija naučiti Srbijanske političare da ne razmišljaju zadnjolopčanim centrima (osjetilnim) nego da upotrebljavaju prednjolopčane centre u mozgu (hladno-razumske).što sve Srbijanski političari nisu uradili kako bi zahladili odnose i to bez ikakva razloga s hrvatskom državom. Nije problem bio u presudi Haškog suda, nego je problem bio što Hrvatski narod nije bio osuđen i proglašen genocidnim, kao bi se pojedini političari mogli i nakon 50 godina pozivati, kao i tragedija Save Štrbca, zbog takve presude kakva je presuđena jer Savo Štrbac ne može više sanjati o tzv. "SAO krajini".Da je Haški sud presudio da je postojao zločinački podhvat i da je obavljen genocid nad srpskom manjinom u Hrvatskoj, tada bi Hrvatska bila po Savi Štrbcu genocidna i ne bi mogla postojati kao država. Zar je trebalo paliti hrvatsku zastavu javno ispred kamera TV Srbije. Zar je Nikolić trebao kao predsjednik države javno izjavljivati da je Vukovar Srpski grad. Zar je slično trebao govoriti i predsjednik vlade Srbije Dačić, pa čak na zadnjoj sjednici vlade prije dva dana hvaliti Miloševića i njegovu ekspanzionističku politiku. Sami su zahladili odnose i onda udri u kuknjavu."Blago onima koji misle centrima u mozgu za razumsko zaključivanje, njihov je mir nebeski". Sve je kriva mitologija i II svjetski rat jer su zarobili i stavili pod svoje veliku većinu Srpskog naroda. Trebati će im godine i godine da se oslobode toga jarma i prokletstva.Da mi je saznati o čemu će pričati ?

Domagoj

pre 11 godina

Ja od Hrvata ništa ne želim. Nije morao ni dolaziti. A u EU neću a naročito ne preko Zagreba...
(vlajko, 14. januar 2013 17:06)

Neces sigurno preko Zagreba.. O slijedecem prosirenju EU odlucuje svaka clanica na raferendumu.. Kada ce taj dan doci nadam se da ce se Hrvati sjetiti Vukovara, Skabrnje, Dubronika, Zadra, Gline, Petrinje, Saborskog..

hik

pre 11 godina

2001-e godine Milan Panić je reko da Srbija može bez Hrvatske ali da Hrvatska nemožee bez Srbije,e sad ovaj gospodin dolazi da obezbedi da nas hrvati kupe da nam kupe zemlju i firme svojim prljavvim parama,nikad neće biti dobrih odnosa između nas i njih oni dobrim delom već žive na naš račun izgleda hoće još jer bez nas ekonomski nemogu opstati

Dubrovčanin

pre 11 godina

(kraja, 14. januar 2013 16:58)

Nećemo se lagati. Hrvatska u Srbiji nije investirala gotovo ništa. To što je Todorić kao privatnik pokupovao srpske firme u Srbiji nema nikakve veze s Hrvatskom, jer Todorić svu svoju dobit iz Srbije investira ponovo u Srbiju, a tamo plaća i poreze te zapošljava Srbe. Da je investirala neka firma u kojoj Hrvatska imao udio u vlasništvu, primjerice INA ili HEP, onda bismo mogli govoriti o hrvatskim investicijama. Bilo kako bilo, ali između naše dvije zemlje mora se raditi na poboljšanju odnosa, a na vama je da se pripremite za ulazak Hrvatske u EU i to iskoristite što je moguće bolje. Ono što mi s naše strane možemo napraviti, a koliko čujem to će se i dogoditi, jest da vam se olakša ulazak u Hrvatsku, to jest da se odobri ulazak s osobnom iskaznicom. To je nama i vama u interesu jer, da se opet ne lažemo, privući ćemo još više turista, a vama će bit olakšan ulazak u EU (doduše ne i u zonu Schengena ali ipak....).

Dan

pre 11 godina

Ko veruje da su Hrvati sami odlučili o ovoj poseti i da ona nema nikakve veze sa platformom za Kosovo, bolje da nikad ne komentariše ništa vezano za politiku.

Nikola Nikic

pre 11 godina

HR-EU: Mnogo ste vi Hrvati umerene social-demokrate. Izbori se dobijaju i gube i vlade se menjaju. Pre par godina je jadan Tadić morao da se druži sa vašom predsednicom vlade Kosor, delovala je kao vrlo umerena osoba, ne? Lepo reče Krleža, sačuvaj me bože hrvatske kulture i srpskoga junaštva.

Vesna

pre 11 godina

Sramota me je kad vidim kako ce se hrvatski premijer sastati samo sa Dačicem, koji je juče izjavio da su Kosovo i Metohija mitovi i bajke, a pre mesec dana izjavio je da je za vreme Tita bilo najbolje.
To znaci ispunjavanje svih hrvatskih zelja, povladjivanje svim hrvatskim firmama, izvinjavanje i brukanje Srbije.

dragutin

pre 11 godina

@ToniZD: "a sto bi tek bilo da je Hrvatska napala Srbiju, okupirala 1/4 teritorija, protjerala sve nesrpsko iz tzv Krajine?"

Hrvatska je napala Srbiju i okupirala Srem sve do Beograda 1941-1944, Savom su ispod beogradskog savskog mosta plivali bojni čamci sa hrvatskom zastavom, a šta je sa Srbima bilo na okupiranoj teritoriji, bolje da ne nabrajam.

Nisam nacionalista, ne mislim ništa naročito dobro ni o Srbima ni o Hrvatima, ali zaista ne vidim šta je to g. Puhovski video, čime je to Hrvatska Srbiji naročito bitna? Hrvatska je neinteresantna je i nekonkurentna kao tržište i kao privredni partner, i kao turistička destinacija i kao politički faktor - u svakom pogledu Srbija ima puno bolje alternative od Hrvatske.

M

pre 11 godina

Sve što je napisano u tekstu je suprotno realnosti. Predpostavljam da hrvatski premijer dolazi u Srbiju samo zbog turista a ne zbog Južnog toka koji Hrvatsku ostavlja s one strane uma !

kraja

pre 11 godina

...zalostan je analiticar taj puhovski...
...hrvatskoj "nije interesantna" zemlja u koju je plasirala toliki kapital...???
...ako on tako kaze...

Vladimir Pula

pre 11 godina

"Prvi put u istoriji Srbija Hrvatskoj nije važna, a Srbiji je Hrvatska važna. Srbija je Hrvatskoj važna samo kao izvor turista, Hrvatska okreće ledja istoku", istakao je Puhovski.
Ma da skroz nebitna, samo uz BiH glavni trgovinski partner, ali izuzev toga nebitna.. I ti si čovječe neki analitičar? Time se bavis za život i neko te plaća?

miroslav

pre 11 godina

puna podrška obojici premijera da odnose dve susedne države podignu na obostrano prihvatljive odnose.na prvom mestu da podignu nivo pomirenja na najviši mogući stupanj i da oba naroda sa svojim gradjanima okrenu budućnosti i životu jednih sa drugima i jednih pored drugih.sledi ekonomija gde možemo mnogo jedni drugima u obostranom interesu da doprinesemo kao i zajedničkim nastupom u trećim zemljama.
bio sam ove godine nakon 22 godina na letovanju u Hrvatskoj i impresioniran sam uslugom,ljubažnošču,posvećenosti gostu da ima pravi odmor,kompletnim sadržajima..impresioniran sam auto putevima koje su izgradili,urbanom uredjenošću naseljenih sredina,čistoćom.,Šerbedžija Teatrom na Malim Brionima i multikuturalnošću posetilaca predstava.
preporučujem svin našim gradjanima da koriste odmor na hrvatskom primorju
pozivam sve gradjane Hrvatske da dodju u Srbiju...
gostoprimivi smo i jedni i drugi,podignimo svako svoju čašu,svako svoju zastavu zapevajmo zajedničke pesme i svako svoju..
izbacimo predrasude iz glava,neoptrećujmo se simbolima i značenjima to su mrtve stvari i ne živimo u prošlosti.
poštujmo poštenog i dobrog čoveka,njegovu iskrensot,vrednoću,humanost,pa onda pitajmo za veru i naciju..previše je ovih dobrih,radnih,vrednih,običnih na obe strane sa potpuno istim brigama i sa potpuno istom željom da jedni sa drugima saradjujemo.
veličajmo samo prave ljude,prave vrednosti,veličajmo nove mlade Tesle, na obe strane i šljam če samog sebe oduvati.
pozdrav iz Zapadne Srbije.

Kiki

pre 11 godina

Ova posjeta je čisto smeće, naime Dačić je izjavio za vrijeme SP u "Srbi, nemojte se ponašati kao Hrvati" (kao Hrvati su huligani), savjetnik Nikolića kaže: "Ne treba se ničemu čuditi. Nastali su na antisrpstvu i ako prestanu s pričom o lošim Srbima, ako prestanu s kleptomanijom, dovode u pitanje i svoj opstanak. To je logičan proces kome se jedino možemo s ove strane rugati, jer on zaslužuje jedino ruganje i znanstveni osvrt."
Nikolić: "Vukovar je srpski grad, Hrvati nemaju tamo šta tražiti."

Ajd sad okrenite strane, da su ovo izjave HR političara prema Srbima kako biste vi reagirali na "posjet" nego kao na izdaju i EU PR !!

Doberman

pre 11 godina

Sa njima samo treba imati korektne odnose, ni tople ni hladne. Nacin na koji oni i dalje gledaju na Srbe i Srbiju je neverovatan, dovoljno je samo da pogledate jednu informativnu emisiju na njihovim tv kanalima.

Sima

pre 11 godina

Ovaj Puhovski sa svojim nacional-šovinističkim, prikrivenim doduše, komentarima je stvarno šampion. Ako Srbija Hrvatskoj nije važna pa gde
će Hrvatska prodavati svoju robu . Sem turističkog, doduše lošeg proizvoda Hrvatska nema šta ponuditi zapadu i može prodavati samo na istoku . Njena privreda je nekonkurentna kao i srpska i u životu je održava turizam.
Ulaskom u EU ti problemi će se samo zaoštriti i biće vidljiviji bez obzira na ogromne fondove, ali zna se u čijim to džepovima završi.
Srbija ima veliku šansu da razvije svoju privredu ako bi bilo malo volje,
strategije da se uredi društvo i privreda da budu konkurentne do ulaska u EU za nekih 10 tak godina. Koliko su naše privrede nekonkurentne očit je primer Slovenije čija privreda je kolabirala kada je uveden evro i pokazao svu neefikasnost slovenačke privrede koja je btw najbolja od ex Jugoslavije. Usput navedite mi 10 hrvatskih proizvoda koji su internacionalno poznati. Od priča tra-la-la se ne živi nego od proizvodnje i prodaje roba i usluga . Srbija , zaostala ima potencijala
i taoc je svojih alavih i zaostalih političara potrebna joj je modernizacija pa onda valjda nećemo više slušati ovog mudrijaša Puhovskog.

Bojan

pre 11 godina

Kiki ne zaboravimo sta se desavalo u tom vukovaru s Srbima Prije nego sto je rat uopste poceo, pogresne akcije cesto dovedu do pogresnih izjava il I samih akcije...

nada ZR

pre 11 godina

Nemoj biti u Prolazu nego svoj stav istici ja sam ti pristalica.Covek da se zgrane od pojedinih komentara pogotovo onih koji se vracaju u rat.Dobro rat stradanje ja njima majku ustasku oni nama cetnicku polupamo kola sa srpskim tablama oni isprbijaju nase momke u Zagrebu....Da li je to put?To sto se nasi premijeri sastaju i razgovaraju je jedini moguci put.Oni su ti koji primaju plate da resavaju probleme naroda.Jos jednom zelim dobrodoslicu gospodinu Milanovicu.

dado

pre 11 godina

""Ova poseta znači kraj polugodišnjem zamrzavanju odnosa posle izbora u Srbiji koje nije imalo podlogu u realnom pogoršanju teritorijalnih sporova ili drugom, nego u percepciji koja u Zagrebu postoji prema novoj vladajućoj koaliciji u Srbiji, naročito pojedinim ličnostima", rekao je Simić.------------ovaj je izgleda prespavao sve one izjave svog predsednika, o Vukovaru, Srebrenici itd

kraja

pre 11 godina

(Dubrovčanin, 14. januar 2013 17:33)

...ah, necemo se lagat...
...ovde je u medjuvremenu otkrivena grcka, sto su najbolje osetili crnogorci u svom "turistickom dzepu"...
...ako se smiluju ovi mlatioci po koridorima srbije, koji ne znaju koji bi pre do svog sela da otvori autoput o mom trosku, dobicemo konacno kompletnu trasu do soluna...malo i makedonija da doradi svoje...
...beograd - halkidiki, 750 km, 7 sati lepe voznje...
...a halkidiki budi u meni secanje na prelepo more oko visa, na kojem sam letovao skoro celu deceniju...
...pozdrav dubrovniku...

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

kakav smo mi narod, nista nije bez veze, svi gubici zajedno sa Kosovom, mi kao da smo stali 1389 i nismo se razvijali, sada jos da nam pogase svetla i mrak. Umesto normalnih komentara ovi sa tri zuba i guslama u rukama mudruju, pokusavaju cirilicno da se izraze ali braco, treba da prodje jos hiljadu godina da operete vase prljave mozgove a da ih usput i necim napunite.

Dubrovčanin

pre 11 godina

(kraja, 14. januar 2013 18:04)

Sve pet ;)
Svatko troši svoje novce kako i gdje hoće. Mada Srbi čine jako, jako mali postotak turista, i imaju mali, jako mali udio u ukupnom hrvatskom turističkom prometu, iz godine u godinu u Hrvatsku ih dolazi sve više. Da je režim prelaska granice jednostavniji vjerujem da bi se taj broj za koju godinu udvostručio. Mi u svakom slučaju nimalo ne ovisimo o turistima iz Srbije, ali ako dođu dobro su došli.

toniZD

pre 11 godina

a sto bi tek bilo da je Hrvatska napala Srbiju, okupirala 1/4 teritorija, protjerala sve nesrpsko iz tzv Krajine?
pa vi ne bista sa nama pricali tisucama godina....
One cuvene traktorijade nikad ne bi bilo da su Srbi prihvatili mirnu reintegraciju, a ti sto sad kukaju za stanovima i zemljom su o tome
trebali misliti devedesetih, kad nisu priznavali suverenitet RH.
Uglavnom, mada to vecina Hrvata ne zeli, nek se sastaju i dogovoraju,
pa kako bude....

Optimus

pre 11 godina

Pre ili kasnije ce se odnosi unormaliti.Za 10,20 ili 30 godina uvidecemo da sve te tenzije nisu nista dobro donele, kad moze Nemacka da saradjuje sa svim susedima i celim svetom samo par desetina godina od II svetskog rata ne znam zasto mi ne bi bili toliko pametni i jednom ne cekamo da budemo saterani u cosak vec preduhitrimo druge i izvucemo neku korist!

Rade

pre 11 godina

Hrvatska je Srbiji vazna kao zemlja u kojoj zivi znacajna srpska manjina i kao zemlja u kojoj veliki broj gradjana Srbije potrazuje neka prava. U svako m drugom slucaju svaka saradnja sa Hrvatskom je na stetu Srbije. Samo onaj ko voli da radi u korist svoje stete insisitira na neprirodnom zajednistvu.

Domagoj

pre 11 godina

Ja od Hrvata ništa ne želim. Nije morao ni dolaziti. A u EU neću a naročito ne preko Zagreba...
(vlajko, 14. januar 2013 17:06)

Neces sigurno preko Zagreba.. O slijedecem prosirenju EU odlucuje svaka clanica na raferendumu.. Kada ce taj dan doci nadam se da ce se Hrvati sjetiti Vukovara, Skabrnje, Dubronika, Zadra, Gline, Petrinje, Saborskog..
(Domagoj, 14. januar 2013 20:53)

Ispričavam se na greškama, čistio snijeg vani..

doctor

pre 11 godina

Pisem komentar postujuci sva pravila foruma! Dakle,Hrvati su haskom presudom dobili svoje generale nazad,prilicno proslavili uz jasne poruke,imaju ekonomski interes u Srbiji.. Naravno da im trebaju dobri odnosi.. Sta mi dobijamo? Nemamo ni priblizno jednake uslove tamo.. Podrzavam sastanak! ALI,on mora biti ozbiljan,sa jasnim nasim stavovima! Nikako formalan,za slikanje, jer mi gubimo u tom slucaju! Hvala!

Istorijska analogija

pre 11 godina

"Ne treba, međutim, previše očekivati od nje. Još deceniju, dve odnosi će prolaziti kroz fazu toplo-hladno zavisno od političkih dogadjaja. Biće potrebno sigurno nekoliko decenija da ti odnosi dobiju jedan normalan i umeren tok..."

Ne slažem se sa ovim. O kakvim decenijama je reč i zašto o decenijama? Rat kojim se raspala SFRJ završen je 1995, dakle pre 18 godina. Drugi svetski rat završen je 1945, a prvi gastarbajteri iz Srbije/Jugoslavije krenuli su u Nemačku početkom 1960-ih, dakle petnaestak godina nakon rata. Ako je neko kome su najbliži članovi porodice stradali od strane nemačke vojske mogao da nakon 15 godina ode u tu istu Namačku da živi i radi, onda problem srpsko-hrvatskih, odn. hrvatsko-srpskih odnosa nije ništa drugo nego puka politizacija iz određenih razloga koje nameću upravo oni koji su i napravili scenario za ratove 1990-ih.

emocije u srce-razum u glavu

pre 11 godina

@ToniZD @HR-EU
Komsije, budite sigurni da su vama Slobina SFRJ politika i Seseljeva politika Karlobag ---tralala, bili od koristi, a da su najvecu stetu napravili upravo nama u Srbiji!
Mozda paradoksalno, ali to su cinjenice.
Ovi sto sada vladaju Srbijom su "naslednici" tih politika, ALI ukoliko delima pokazuju da zele da se menjaju - samo napred!
Uostalom, necemo se vencati, ali najblizi komsije bi trebali kooperirati.
I da se stave tacke na nesporazume, gde god je moguce.
Vredi probati!

visi

pre 11 godina

Taj Puhovski nikad nista vredno paznje pa ni Pametno nije izjavio. Ne znam za koga lobira, ali njegove izjave nemaju ama bas nikakvu tezinu i politicki su mu veoma Povrsne.

.,.

pre 11 godina

Ha, ha, ha ``U POSLEDNJI CAS`` za pazi, OTOPLJAVANJE, PHA, HA, HA, HA, HA, hhuuuhhhh, covece kakvi kraljevi, pa oni ne vracaju Srbe, oslobadjaju svoje generale, otvaraju firme po Srbiji ulaze i u EU, a vi otopljavate i idete im na more?! Nemam nista protiv dobrih ljudi jer ih ima i tamo, da se razumemo. VIDI, SRBINE

Само Слога Србина Спасава.

zoka

pre 11 godina

Toplo bih preporucio svim komentatorima sa ove nase strane grane,da procitaju komentare iz bilo kojih hrvatskih novina koji vrlo slikovito objasnjavaju sta se tamo misli o nama i kako oni vide nase odnose,pa posle naka ovde naklapaju o dobrosusedstvu i pruzenim rukama.Da se razumemo,daleko od toga da sam protiv saradnje i cesto putujem u Hr,gde imam divnih prijatelja,ali me rastuzuje ovolika nasa glupost i naivnost iznova i iznova.Nadjite jedan,ali samo jedan,afirmativan komentar citalaca o ovoj poseti,a o nipodastavanju svega srpskog i o zluradusti koja se granici sa patologijom da ne govorim.Valjalo bi malo da se otreznimo...naravno,to sto kod nas ima vise razlicitih misljenja govori o nama,kao sto njihovo ubedljivo vecinsko misljenje govori o njima.Izgleda da su nas uspeli da ubede da smo losi? Jos samo sebe da ubede da su divni i pozvani da dele lekcije drugima.A to je valjda ono sto najvise smeta?

Александар Бгд

pre 11 godina

Како ''ресетовати'' односе Србије и хрватске државе и почети од почетка? Не мисле, ваљда, у хрватској држави да тај почетак има своје извориште после 5. августа 1995. године? Ми, Срби, свакако нећемо дозволити да се питања геноцидног корена настанка садашње хрватске државе – покољ преко 700.000 Срба у нацистичкој Независној хрватској држави од 1941. до 1945., као и покољ и протеривање преко 400.000 Срба у садашњој демократској (!!!) хрватској држави у будућим односима ''ресетује'', нестане и заборави. Ово без обзира шта се договоре двојица премијера. Наравно, питање одговорности хрватске државе за злочине над Србима ће се постављати у оној мери у којој утицај Немачке – творца и спољнополитичког патрона хрватске државе буде обуздаван од стране европских сила у будућности, то је потпуно јасно. Једно је сигурно, без обзира на све будуће односе Србије и хрватске државе, ''ресетоване'' и ''обновљене'', ми Срби ћемо нашим осведоченим непријатељима испоставити рачун за њихове злочине над нашим сународницима, без обзира на њихово ''окретање леђа Истоку'' и сва надања у још један српски заборав!

Šta vas briga!

pre 11 godina

Ako tvrdimo kao što inače tvrdim da u Hrvatskoj vlada totalitarizam a u Srbiji ne onda ne možemo očekivati da tamo u medijima ne postoje oni koji mrze Srbe kad i kod nas u medijima postoje oni koji mrze Hrvate. Zbog toga reći da smo mi naivni jer sarađujemo sa Hrvatima je besmisleno kad svi znamo to pogotovo pamtimo i gore iz rata 90 kada su nas njihovi ekstremisi satanizirali, a znamo i to da će mo imati problema prilikom pristupa EU ali te probleme nećemo zobići tako što će mo odbiti razgovore ali naravno ne trebamo anulirati ono što bi njihovi ekstremisti mogli iskoristiti da bi zaustavili pristup Srbije EU!

Milutin

pre 11 godina

"Sveznajuci" gospodin Puhovski koji je preterano prisutan u vasim vestima po razlicitim temama, pitanjima I analiziranim regijama I situacijama - je ovoga puta sasvim u pravu.

Prodavac Novina

pre 11 godina

Suštinski se ništa neće promeniti....Hrvatska je proznala KiM....prava Srba su na minimumu minimuma.....Hrvatska je potrebna Srbiji kao i što je EU potrebna Srbiji.....lažne paradigme...kome trebaju davljenici....

-HR-

pre 11 godina

Baš čudno, a ja sam mislio da su odnosi Hrvatske i Srbije u zadnjih par mjeseci bolji nego ikad. A oni to zovu "zahlađenje". Tko nas gura u ta lažna prijateljstva? Jedini način da ovdje bude mira je da mi gledamo svoja posla a vi u Srbiji svoja. Pozdrav

Vodeni europejci

pre 11 godina

Toplo bih preporucio svim komentatorima sa ove nase strane grane,da procitaju komentare iz bilo kojih hrvatskih novina koji vrlo slikovito objasnjavaju sta se tamo misli o nama...
(zoka, 14. januar 2013 21:49)

"Tamo" u Vladi sjede 4 ministra srpske nacionalnosti, valjda se to misli o "vama" kod većine hrvatskih građana. I sigurno jedan ovakav ministar ni 5 minuta ne bi poslije ovakvog postupka mogao ostati u vladi.

*Ministar-pravde-oteo-studentkinji-flasu-hrvatske-vode-i-bacio-je-u-kantu-za-djubre-jer-nije-domaca

uros

pre 11 godina

Mnogo price, malo rada. Svi znamo gde je Nemacka bila 45e, a gde je bila samo 20-30 godina kasnije. Ima samo jedan recept, ali mi se pravimo ludi, kao debeljko koji hoce da smrsa, a nece da trci, nego trazi razne preparate i spravice iz telesopa. Narod bi mozda i hteo, ali nece lenji i korumpirani politicari. Kad bismo svi kao Nemci nekad prionuli 100% da pravimo bolju drzavu, za 20 godina ne bismo nikog nista morali da pitamo. Slicno vazi i za komsije, koje jesu nesto bolje, ali i u EU ce biti samo marginalci dok ne stvore jaku ekonomiju... Ostavite se glupih tema, samo po 1 zivot imamo, mozemo da poklonimo i sebe i potomke ljigavcima na vlasti koji ce lepo proziveti zahvaljujuci samo po 1 tenderu, ili moze da se digne glas, ali i kuka i motika, ako treba i na svakih pola godine, dok ne nadjemo sposobne, pa zajedno sa njima bar za svoju decu nesto da stvorimo...

Šta vas briga!

pre 11 godina

Žarko Puhovski inače nije konsistentna ličnost ni na hrvatskoj političkoj sceni tako da vas izjave poput

"Prvi put u istoriji Srbija Hrvatskoj nije važna, a Srbiji je Hrvatska važna. Srbija je Hrvatskoj važna samo kao izvor turista, Hrvatska okreće ledja istoku",

ne trebaju čuditi jer sastanak nije prevenstveno samo na inicijativu Srbije nego i Hrvatske zbog toga Milanovič stiže u Beograd a ne obrnuto iako je naravno u interesu svih strana da se sastanu.

rosanblumental

pre 11 godina

Donosi sneg sa sobom. Bice sankanja , skijanja ,malo slalom pa red skokova. Jos da napravimo i bob stazu pa imamo i mini olimpijadu. Uh zaboravih curling.
I na kraju fina klopa , kuvano vino i razonoda uz Miljacku.

Prsan

pre 11 godina

Odnosi Hrvata i Srba kroz povijest nisu ništa traumatičniji ,nego npr
Njemaca i Francuza(naprotiv).Jedino je problematičo što ti narodi,zahvaljući nacionalno ostrašćenom
politikom još nisu svjesni činjenice kako se živi od rada i ekonomije,a ne od
ideoloških gluposti.Kao prvi susjedi,trebali bi puno bolje surađivati i stoga
pozdravljam svaki napor u tom smjeru.

Petar

pre 11 godina

Puhovski je po običaju, neinformiran. Njegove analitičke sposobnosti su korodirale u svakom mogućem pogledu. Milanović će reći da Hrvatska neće kočiti Srbiju na putu prema EU, to je jest glavna poruka sastanka. Indirektno popljuvati Slovence, tj. izvršiti jak pritisak da prestanu sa svojim igricama sa Ljubljanskom bankom, to da. Sve u svemu, to je točka 6 od 10 kojih Hrvatska mora ispuniti do polovice godine - regionalna suradnja. Dodatno, održanje bizviznog režima do ulaska Hrvatske u Schengen (za cca. 3 godine). Ah, da, skoro zaboravih...Dačić dobiva 3 karte za ulaz na Maksimir. To je sve, za neki kakav-takav kurtoazni početak. Očekivanja više od ovoga nisu realna. Milanović na domaćem terenu počinje gubiti popularnost, ovo je prilično iznuđeno od strane EU, ali ne sada, nekim migom Njemačke itd, nego taktički promišljeno mjesecima ranije jer također kurtoazni, ali uzvratni posjet ne može biti organiziran prije nego što Hrvatska ne dobije konačno mišljenje Europske komisije u martu.

autoput ili makadam?

pre 11 godina

Pa i u sloveniju kad idem idem preko madjarske a ne preko hrvatske tako da Puhalo bezveze puse.
(S.P.Q.R.s, 14. januar 2013 18:11)

pa... nekad treba i razumjeti procitano. srbijanski put u europu zaista vodi preko hrvatske - svidjelo se to nekom ili ne.
to sto milanovic ide u srbiju, a ne dacic u hrvatsku - pokazuje politicku zrelost i europsku orjentaciju hrvatske - prelaziti preko nekih prepreka - pa svidjelo se to nekom ili ne.
ali, sve dok nikolic i dacic, i clanovi njegove vlade budu pricali gluposti, pa makar to bilo i bacanbje boce vode u smece - da, srbijanski put u EU vodi preko hrvatske...

komentar

pre 11 godina

ma trenutacno, ni jednoj niti drugoj zemlji vaznost jedne i druge nije narocito bitna.

sve ostalo za reci, jest suvisno i cesto receno iz tastine. obje zemlje imaju daleko preceg posla nego da opsesiraju jedna o drugoj.

susret se zasigruno uistinu dogadja zbog eu pritisaka, koju sigurno malo zabrinjava zahladjenje, no takodjer od hrvatske uvjetuje pristupacnost susjedima.

mjesto susreta jest pomalo cudno, vise jest bilo za ocekivati neko trece neutralno mjesto, no stogod na koncu.

mislim da je sve to, na koncu bezveze. nista se sustinski nece promjeniti, a PR benefit jest smjesan. rezervacije prema trenutacno izabranoj vlasti u srbiji sa hrvatske strane ce ostati-- i to se uopce nece mjenjati. a za srbe, takodje tesko da ovo moze bit nesto uisitnu bitno ili "game changer". njihovi osjecaji i dalje su agitirani poradi haaga, oluje, itd.

inzistiranje na tim nekim kurtoazijama medju vlastima kao da one ista znace, od strane europe, jest jedan od simptoma njezinog nerazumljevanja i nedoraslosti da moze rijesavati politicke kompleksnosti. daleko je ona od globalnog igraca,...daleko je amerika i zlato sto sja,... :D

Milan

pre 11 godina

Dačiću, koju ćete kiselu vodu da mu služite? Pošaljite onog Selakovića tih dana u Rusiju, neka proučava malo boljševike, da ne izazove ovde međunarodni incident zbog kisele vode!!!

Mustra

pre 11 godina

Ne ocekujem ja tu neke specijalne odnose, ali kao sav civilizovan svet oni treba da budu korektni, tako da u tom smislu treba da se poboljsa trenutno stanje i da se kao takvo odrzi.

Starman

pre 11 godina

po puhovskom ispade da ovaj dolazi da nas nagovori da idemo u cro na more...hahahahaha, nesto vam ni turizam ne ide, a?
(laza, 14. januar 2013 22:50) Inace hrvatska je ove godine imala najbolju turisticku sezonu, i po rastu broja nocenja i po rastu prihoda je prva na mediteranu...svi su imali ili blagi pad ili blagi rast 1-2% dok je hrv imsla preko 5% i zaradila je 7mlrd eura

Sve je unapred planirano

pre 11 godina

Ako je neko gledao interviju sa predsednikom Vlade Dacicem, videce da je on i tada znao da ce do ovog susreta doci. Prema tome, nista nije slucajno, poseta je vec bila isplanirana.

aca

pre 11 godina

Nema vremena za neku mrznju ili reci koje udaljavaju, ionako smo u teskom stanju i mi i oni, moraju se resetovati odnosi i krenuti dalje u dijalogu. Njima j potrebna nasa,a nama njihova pomoc, to moramo prihvatiti, uostalom to su nasi susedi. Ne mozemo sada jedni bez drugi, jer smo do vrata u dugovima svi.

Mira

pre 11 godina

Sve je to lepo,širiti poruke međusobne tolerancije i dobrosusedskih odnosa!Vreme je da lideri u Srbiji,osim što primaju kurtoazne posete,učine nešto što je u stvarnom interesu naših građana,a naročito onih koji su prognani sa teritorije Hrvatske!