Petak, 11.01.2013.

12:28

Sao Tome poništio priznanje Kosova

Afrička država Sao Tome i Principe poništila je odluku o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Izvor: Tanjug

Sao Tome poništio priznanje Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Vasilije

pre 11 godina

(Nijazi Kuqi, 11. januar 2013 19:29)
Ni prethodna ni ova vlada nisu priznale Kosmet kao Albaniju sve dokle se takva odluka ne donese u Parlamentu te zemlje. Prema tome, nemojte se nadati i nemojte ovu zemlju računati kao zemlju koja je priznala veštačku tvorevinu Kosovo. Ne znam i kako ste mogli to da radite samo na osnovu nekakvog predloga bez odluke parlamenta.

Biće mnogo, mnogo država koje će povući ovu odluku jer mnoge vlasti u tim zemljama su kupljene a one traju par godina. Kada na vlast dođu poštene partije one će siguran sam promeniti odluku. To se jako brzo može desiti i sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosna vas nikada neće priznati, mi vas ne priznajemo, kako ćete biti država kada vas komšije ne priznaju??? I da li je ikada Kosovo bila država sem u vreme okupacaija kada ste bili na strani okupatora Turaka i fašista? Odale vama pravo da tako nešto tražite i gajite mržnju prema jednom narodu sa kojim ste živeli u miru i blagostanju dok niste formirali paralelne vlasti 1990 godine i održali referendum.

Tako da druže Kući, nemoj se mnogo nadati bajkama. A evo i SAD polako propadaju pa...

Бојан безимени Илић

pre 11 godina

Agime ,
Граница је у срцу и глави, не на папиру!
Ви то најбоље знате!
А знате да су Срби народ који тера инат( само своју својствену причу) и то и са можда највећим жртвама на свету!
Надам се да ће Мајка "прогледати" и изаћи из светског шпалира, са ким год на власти!
Хвала ТОМИ ;-) , каква год била позадина ове приче!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

@(NekoIzMase, 11. januar 2013 15:26)
Vlada bivse portugalske kolonije Sao Tome i Principe donela je odluku o formalnom priznanju Republike Kosova i izrazila spremnost da uspostavi diplomatske odnose. Ali na nedavnim izborima je doslo do promene vlade. Nova vlada te zemlje je "otkrila" da ovu odluku stare vlade nije usvoji tamosnji parlament i stavio je veto na nju. Jednostavnije cu ti reci da ta odluka nije povucena, nije ponistena i nije stavljena van snage, jer je nova vlast tretira kao nepotpunu i istu nije prosledila novom parlamentu na usvajanje. Sve to spada u unutrasnje politicke nesuglasice i inacenja. Recimo kao u Srbiji. A inace nova vlada je naslednik stare vlade i duzna je da se pridrzava odlukama stare vlade ili da ih naknadno izmeni ili dopunjuje, ali nikako ne moze da ih odbaci ili ponistava. Po medjunarodnom pravu, praksi i principima. JASNO?

djeneralčina

pre 11 godina

neko reče kako je ovo jedno odpriznavanje a kako su se Albanci radovali 98 puta,ali ovo jedno odpriznavanje vas boli kao sto je nas bolelo tih 98 priznanja zajedno :D :D :D

siki

pre 11 godina

Oko desetak zemalja koje su navodno priznale Kosovo ustvari nikad to nisu ni uradile. Bila je debata pre godinu dana u vezi toga na jednoj televiziji i tada sam cuo taj podatak i izjave predstavnika tih zemalja koje su demantovale Pristinu.

agim

pre 11 godina

Krenula je kontraofanziva!
(Jug Bogdan, 11. januar 2013 17:33)

Jedna lasta ne donosi prolece.Pogotovo kad se jos ne zna da li je to uopste bila lasta ili obicna "patka".

NekoIzMase

pre 11 godina

"ponistenje" neponistivog priznanja, koja je uredno zavedena i arhivirana u Ministarstvo spoljih poslova Republike Kosova.
(Nijazi Kuqi, 11. januar 2013 14:45)

Ajde nam molim te objasni kako je priznanje države neponištivo ???
Jel to neki Pacolijev dekret o neponištivosti, ili neki drugi dokument kojim se ta oblast uređuje ???

Kako da ne

pre 11 godina

@Cani,

Aha.I Palestinu je priznalo 146 zemalja pa jos nisu punopravne clanice UN.Dobili su samo posmatracku ulogu. Da bi neko bio clan UN treba saglasnost saveta bezbednosti.A tu ste u autu jer postoji veto barem jedne drzave

Faf Tedi

pre 11 godina

albanci uvek, ali uvek pokusavaju istinu da pretvore u njima opravdanu. Zato kad tad ta frustracija eksplodira. kao za proslavu nezavisnosti Albanije.

Vukiiii

pre 11 godina

@agim Ne smaraj, teletabisu... Radovali ste se 98 puta, a ni jedno priznanje nije proslo bez nekog mita ili povlastica za tu zemlju. I vi i vasa nezavisnost, na celu sa Tacijem ste zaista smesni

Petar S

pre 11 godina

Sao Tome, Thank you.
Za Peconija, Da li priznanje ostaje ili ne ostje videce se kad bude bilo, bilo koje glasanje u vezi sa Kosovom u Generalnj skupstini UNa. :D

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Ovo me podseca na jednu devojku koja se porodila u bolnici, ali je negirala da je izgubila nevinost jer dete je kod oca i nije zavedeno u maticnu knigu rodjenih. Imali to smisla? Nema, bas kao ovo "ponistenje" neponistivog priznanja, koja je uredno zavedena i arhivirana u Ministarstvo spoljih poslova Republike Kosova.

DeadJoeLoolee

pre 11 godina

Lol, i ako neko povuce priznanja , pa bilo to i SAD kako ce to smeniti situaciju na terenu? 90% zitelja neće ziveti pod Srbijom i Srbija nema nikakve kontrole tamo. Jedina mogucnost je ratovati a to bi bilo najporaznije bas za nju. I sta je bilo sa onim omalozavajucim komentarima kad ova ista drzava priznavala Kosovo a sad pridajete joj neku znacajnost? Smesno kad ne bi bilo tuzno.

NekoIzMase

pre 11 godina

(agim, 11. januar 2013 13:42)

Pretpostavljam da ni ti, kao ni ja, ne poznaješ Ustav i pravni poredak države Sao Tome i Principe. Iz ove vesti vidimo da ta odluka o priznanju nezavisnosti nije usvojena od strane parlamenta, tako da predsednik nije imao šta da poništava, jer ne može se poništiti nešto što nije ni usvojeno ... Logično mi deluje da premijer ili ministar inostranih poslova nikako ne mogu biti iznad predsednika ili parlamenta, tako da ...

A ja stojim i dalje na stanovištu da je ta država smešna, i njeno priznanje ili nepriznanje je smejurija, kao što je i smejurija priznanje karipskih država i ostrva šitrom Tihog okeana, koje je Bedžet Pacoli kupio davajući mito ondašnjim zvaničnicima ...

uticajna zemlja

pre 11 godina

ovo ce imati ogroman uticaj stanje u regionu.kako rekoste da se zove ova zemlja sto je "povukla"odluku.evo jos jedna vijest da se vuce po medijima kao na za Seika.7dana pricaju jedni te isto.

Teorija Zavere

pre 11 godina

Zao mi je sto ne verujem u cast predsednika itd, verujem pre u nesposobnost pacolija, ovog plati a onog nece. . . pa oce svi da omaste brke kad cuju da delis pare okolo misli covek moze i njemu valjda nesto da dodje. Pacoli, pun si odresi kesu pa te mozda i priznaju dok sledeca vlada dodje i povuce to priznanje pa i njima moras da platis. Eto toliko vrede vasa priznanja, koliko se plate. Sramota

Joe

pre 11 godina

Posaljite zahvalnicu ovoj maloj africkoj drzavi! :)

Agradecimentos: Da Sérvia, São Tomé e Príncipe

Senhores,

Muito obrigado para a retirada do reconhecimento de juridicamente não declarou a independência província do Kosovo, e respeito à soberania e integridade territorial da Sérvia.

novosadjanin

pre 11 godina

Pa sem SAD i njene evropske ispostave zvane EU i tih sitnih ostrvskih država, malo koji drugi ozbiljan faktor u svetu je priznao Kosovo. Problem je što Kosovo korak po korak priznaje sama Srbija...

koji lik iz bajke

pre 11 godina

" Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi. "


hahahha, priznanje ostaje kaže ovaj lik.

Pedu

pre 11 godina

Ovaj deo mi je ubedljivo najjači...
"Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi."

To mu dođe nekako ovako, "nema veze što nas ne priznajete, mi ćemo kod nas da vodimo da nas priznajete".

agim

pre 11 godina

Citajte kometare kako ste izmejavali ovu drzavu kad su priznali Kosovo.E sad su vam odjenom ponovo dobri ha ha ha.Ovaj pro diktatorski predsednik koji je sada na vlasti PASCE kao i skoro svi diktatori na svetu.I radi informacija Sao Tome NIJE povuklo priznanje JER NIJE stigla nota o ponistavanju priznanja.Inace zvanicna nota o priznanju Kosova iz te drzave nalazi se u nasem glavnom gradu Prishtini.
Al dobro, i vi malo da se barem jednom obradujete(iako nije konacna odluka) mi smo se radovali 98 PUTA REDOM.

Genocid

pre 11 godina

Nisu legle Pacolijeve pare ili sta?
(Zuta Kuca, 11. januar 2013 13:14)
Izgleda da su sada Sariceve(srpske) miliarde na delu.Pacoli nema ni jednu miliardu.

groucho

pre 11 godina

nesto imam utisak da se u zadnje vreme cesce spominje kako su zemlje ponistile odluku o priznavanju, nego sto su (nove) zemlje donele odluku da priznaju nezavisnost tzv. rep. kosovo...ovo je treca u svega nekoliko dana...

Косовски витез

pre 11 godina

Сигуран сам да када би се ова признања мало боље прочешљала да би бар 20 признања била лажна!

Nenad NS

pre 11 godina

Cani vi da bi se gledali sa nama ravnopravno treba da vas priznaju sve članice UN-a kao i što su nas. Tako da to možete samo da sanjate. A i šta vam vredi i da vas svi priznaju kad vas mi ne priznajemo i nikad nećemo. ŽIVELO KOSOVO I METOHIJA U SASTAVU MAJKE NAM SRBIJE.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Priznanje gore dole, važno je da li nešto postoji ili ne. Kod KIM je evidentno da nije nezavisna država, već čisti protektorat. Vi možete na pekaru napisati da je mesara, ali svako ko udje unutra videće da li je to mesara. Za dete nije važno da li ga otac priznaje ili ne važno je da se živo rodi i da ima ljudski oblik.

Bledi

pre 11 godina

Ma bice da im je Jeremic pripretio sa onom svojom klasicnom "samo preko mene mrtvog"... pa se ovi iz Sao.. (kako bese) se sazalili. hahahah. A sada za srpske komentare ova drzava je VEOMA bitna..haha

Kojshija

pre 11 godina

Posto vidim da mnogi se raduju zbog ovog dogadjaja, hteo bih drage komsije da vas informisem o pravim cinjenicama ovog "povlacenja".
Ovo povlacenje je doslo iz cisto proceduralnih razloga: prethodna vlada ove Sao Tome i Principe nije sledila priznanje Parlamentu i Predsedniku ove zemlje za odobrenje, kako je to predvidjeno njihovim ustavom, nego je priznanje za Kosovo odobrila jednoglasno, znaci bez formalnog konsultovanja parlamenta i predsednika, i za to postoji i verbalna nota koja se moze veoma lako naci na internetu.
Razlogi znaci nema veze sa nekim promenom stava ove zemlje nego zbog nekih proceduralnih neregularnosti izmedju Vlade i Predsednika.
To se moze lako potvrditi u nekim dnevnim listovima na portugalskom jeziku.
Ovo priznaje ce biti ponono potvrdjeno. Bili zivi pa videli.
Pozdrav iz Kosova.

Koferce

pre 11 godina

Kod albanaca sve ide na lovu.Bedzet Pacoli ide po svetu sa kofercicima love i podmicuje africke poglavice.Uspeo je da podmiti i u americi, Tomu Lantosa, Diogardija, Bob Dola,uterao je lovu i za kampanju Bil Clintona.A africke poglavice imaju svoju racunicu.Uzmi lovu i obecaju priznanje ali do tog priznanja nikada ne dodje

Goran

pre 11 godina

I CG ce povuci priznanje jer nije izglasana legalno u parlamentu nego je Milo uzeo pare od Tacija i priznao. Doce dan kada ce otici i kada ce parlament i narod reci svoje.

pospanko

pre 11 godina

Zar ne postoji neka zvanicna evidencija koje su zemlje priznale Kosovo nego cemo svako malo da se bavimo Pacolijevim lazima? Dovodite ljude u zabludu!

bora

pre 11 godina

Albanci da sednu za sto sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i da se zajedno dogovore u hapsenju svih zlocinaca sa obe strane i nacinima kako da zajedno zive dostojanstveno i posteno svoje zivote

SAMO POLAKO ....... SAMO LAGANO

pre 11 godina

HA..HA..HA... Samo polako kada se u Velikoj Britaniji pojave aspiracije, pa u Americi takođe .... DOĆE MACA NA VRATANCA

NekoIzMase

pre 11 godina

Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi.
__________

Hahahaha. Pa naravno, ne komentarišeu ni unutrašnje događaje ni u Srbiji, za njih je Srbija priznala Kosovo ... Za njih je Kosovo i pčlan Ujedinjenih nacija, ali ta institucija ih nije dostojna pa stoga ne idu na sastanke ...

Negiranje svega osim nezavisnosti Kosova je model koji je opšteprihvaćen među kosovskim političarima. Verovatno im je takvu osionost doneo vetar u leđa koji im daju Amerika ...

Znate li zašto je Avganistan prvi priznao Kosovo kao nezavisnu državu?
Te dve zemlje imaju komplementarne industrije ... Avganistan proizvodi, a Kosovo trguje drogom ...

Pedu

pre 11 godina

Ovaj deo mi je ubedljivo najjači...
"Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi."

To mu dođe nekako ovako, "nema veze što nas ne priznajete, mi ćemo kod nas da vodimo da nas priznajete".

pospanko

pre 11 godina

Zar ne postoji neka zvanicna evidencija koje su zemlje priznale Kosovo nego cemo svako malo da se bavimo Pacolijevim lazima? Dovodite ljude u zabludu!

novosadjanin

pre 11 godina

Pa sem SAD i njene evropske ispostave zvane EU i tih sitnih ostrvskih država, malo koji drugi ozbiljan faktor u svetu je priznao Kosovo. Problem je što Kosovo korak po korak priznaje sama Srbija...

NekoIzMase

pre 11 godina

Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi.
__________

Hahahaha. Pa naravno, ne komentarišeu ni unutrašnje događaje ni u Srbiji, za njih je Srbija priznala Kosovo ... Za njih je Kosovo i pčlan Ujedinjenih nacija, ali ta institucija ih nije dostojna pa stoga ne idu na sastanke ...

Negiranje svega osim nezavisnosti Kosova je model koji je opšteprihvaćen među kosovskim političarima. Verovatno im je takvu osionost doneo vetar u leđa koji im daju Amerika ...

Znate li zašto je Avganistan prvi priznao Kosovo kao nezavisnu državu?
Te dve zemlje imaju komplementarne industrije ... Avganistan proizvodi, a Kosovo trguje drogom ...

Косовски витез

pre 11 godina

Сигуран сам да када би се ова признања мало боље прочешљала да би бар 20 признања била лажна!

koji lik iz bajke

pre 11 godina

" Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi. "


hahahha, priznanje ostaje kaže ovaj lik.

bora

pre 11 godina

Albanci da sednu za sto sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i da se zajedno dogovore u hapsenju svih zlocinaca sa obe strane i nacinima kako da zajedno zive dostojanstveno i posteno svoje zivote

Goran

pre 11 godina

I CG ce povuci priznanje jer nije izglasana legalno u parlamentu nego je Milo uzeo pare od Tacija i priznao. Doce dan kada ce otici i kada ce parlament i narod reci svoje.

Nenad NS

pre 11 godina

Cani vi da bi se gledali sa nama ravnopravno treba da vas priznaju sve članice UN-a kao i što su nas. Tako da to možete samo da sanjate. A i šta vam vredi i da vas svi priznaju kad vas mi ne priznajemo i nikad nećemo. ŽIVELO KOSOVO I METOHIJA U SASTAVU MAJKE NAM SRBIJE.

Vukiiii

pre 11 godina

@agim Ne smaraj, teletabisu... Radovali ste se 98 puta, a ni jedno priznanje nije proslo bez nekog mita ili povlastica za tu zemlju. I vi i vasa nezavisnost, na celu sa Tacijem ste zaista smesni

SAMO POLAKO ....... SAMO LAGANO

pre 11 godina

HA..HA..HA... Samo polako kada se u Velikoj Britaniji pojave aspiracije, pa u Americi takođe .... DOĆE MACA NA VRATANCA

groucho

pre 11 godina

nesto imam utisak da se u zadnje vreme cesce spominje kako su zemlje ponistile odluku o priznavanju, nego sto su (nove) zemlje donele odluku da priznaju nezavisnost tzv. rep. kosovo...ovo je treca u svega nekoliko dana...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Priznanje gore dole, važno je da li nešto postoji ili ne. Kod KIM je evidentno da nije nezavisna država, već čisti protektorat. Vi možete na pekaru napisati da je mesara, ali svako ko udje unutra videće da li je to mesara. Za dete nije važno da li ga otac priznaje ili ne važno je da se živo rodi i da ima ljudski oblik.

agim

pre 11 godina

Citajte kometare kako ste izmejavali ovu drzavu kad su priznali Kosovo.E sad su vam odjenom ponovo dobri ha ha ha.Ovaj pro diktatorski predsednik koji je sada na vlasti PASCE kao i skoro svi diktatori na svetu.I radi informacija Sao Tome NIJE povuklo priznanje JER NIJE stigla nota o ponistavanju priznanja.Inace zvanicna nota o priznanju Kosova iz te drzave nalazi se u nasem glavnom gradu Prishtini.
Al dobro, i vi malo da se barem jednom obradujete(iako nije konacna odluka) mi smo se radovali 98 PUTA REDOM.

Koferce

pre 11 godina

Kod albanaca sve ide na lovu.Bedzet Pacoli ide po svetu sa kofercicima love i podmicuje africke poglavice.Uspeo je da podmiti i u americi, Tomu Lantosa, Diogardija, Bob Dola,uterao je lovu i za kampanju Bil Clintona.A africke poglavice imaju svoju racunicu.Uzmi lovu i obecaju priznanje ali do tog priznanja nikada ne dodje

NekoIzMase

pre 11 godina

(agim, 11. januar 2013 13:42)

Pretpostavljam da ni ti, kao ni ja, ne poznaješ Ustav i pravni poredak države Sao Tome i Principe. Iz ove vesti vidimo da ta odluka o priznanju nezavisnosti nije usvojena od strane parlamenta, tako da predsednik nije imao šta da poništava, jer ne može se poništiti nešto što nije ni usvojeno ... Logično mi deluje da premijer ili ministar inostranih poslova nikako ne mogu biti iznad predsednika ili parlamenta, tako da ...

A ja stojim i dalje na stanovištu da je ta država smešna, i njeno priznanje ili nepriznanje je smejurija, kao što je i smejurija priznanje karipskih država i ostrva šitrom Tihog okeana, koje je Bedžet Pacoli kupio davajući mito ondašnjim zvaničnicima ...

Kojshija

pre 11 godina

Posto vidim da mnogi se raduju zbog ovog dogadjaja, hteo bih drage komsije da vas informisem o pravim cinjenicama ovog "povlacenja".
Ovo povlacenje je doslo iz cisto proceduralnih razloga: prethodna vlada ove Sao Tome i Principe nije sledila priznanje Parlamentu i Predsedniku ove zemlje za odobrenje, kako je to predvidjeno njihovim ustavom, nego je priznanje za Kosovo odobrila jednoglasno, znaci bez formalnog konsultovanja parlamenta i predsednika, i za to postoji i verbalna nota koja se moze veoma lako naci na internetu.
Razlogi znaci nema veze sa nekim promenom stava ove zemlje nego zbog nekih proceduralnih neregularnosti izmedju Vlade i Predsednika.
To se moze lako potvrditi u nekim dnevnim listovima na portugalskom jeziku.
Ovo priznaje ce biti ponono potvrdjeno. Bili zivi pa videli.
Pozdrav iz Kosova.

NekoIzMase

pre 11 godina

"ponistenje" neponistivog priznanja, koja je uredno zavedena i arhivirana u Ministarstvo spoljih poslova Republike Kosova.
(Nijazi Kuqi, 11. januar 2013 14:45)

Ajde nam molim te objasni kako je priznanje države neponištivo ???
Jel to neki Pacolijev dekret o neponištivosti, ili neki drugi dokument kojim se ta oblast uređuje ???

Genocid

pre 11 godina

Nisu legle Pacolijeve pare ili sta?
(Zuta Kuca, 11. januar 2013 13:14)
Izgleda da su sada Sariceve(srpske) miliarde na delu.Pacoli nema ni jednu miliardu.

Petar S

pre 11 godina

Sao Tome, Thank you.
Za Peconija, Da li priznanje ostaje ili ne ostje videce se kad bude bilo, bilo koje glasanje u vezi sa Kosovom u Generalnj skupstini UNa. :D

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Ovo me podseca na jednu devojku koja se porodila u bolnici, ali je negirala da je izgubila nevinost jer dete je kod oca i nije zavedeno u maticnu knigu rodjenih. Imali to smisla? Nema, bas kao ovo "ponistenje" neponistivog priznanja, koja je uredno zavedena i arhivirana u Ministarstvo spoljih poslova Republike Kosova.

Kako da ne

pre 11 godina

@Cani,

Aha.I Palestinu je priznalo 146 zemalja pa jos nisu punopravne clanice UN.Dobili su samo posmatracku ulogu. Da bi neko bio clan UN treba saglasnost saveta bezbednosti.A tu ste u autu jer postoji veto barem jedne drzave

Bledi

pre 11 godina

Ma bice da im je Jeremic pripretio sa onom svojom klasicnom "samo preko mene mrtvog"... pa se ovi iz Sao.. (kako bese) se sazalili. hahahah. A sada za srpske komentare ova drzava je VEOMA bitna..haha

Joe

pre 11 godina

Posaljite zahvalnicu ovoj maloj africkoj drzavi! :)

Agradecimentos: Da Sérvia, São Tomé e Príncipe

Senhores,

Muito obrigado para a retirada do reconhecimento de juridicamente não declarou a independência província do Kosovo, e respeito à soberania e integridade territorial da Sérvia.

Teorija Zavere

pre 11 godina

Zao mi je sto ne verujem u cast predsednika itd, verujem pre u nesposobnost pacolija, ovog plati a onog nece. . . pa oce svi da omaste brke kad cuju da delis pare okolo misli covek moze i njemu valjda nesto da dodje. Pacoli, pun si odresi kesu pa te mozda i priznaju dok sledeca vlada dodje i povuce to priznanje pa i njima moras da platis. Eto toliko vrede vasa priznanja, koliko se plate. Sramota

DeadJoeLoolee

pre 11 godina

Lol, i ako neko povuce priznanja , pa bilo to i SAD kako ce to smeniti situaciju na terenu? 90% zitelja neće ziveti pod Srbijom i Srbija nema nikakve kontrole tamo. Jedina mogucnost je ratovati a to bi bilo najporaznije bas za nju. I sta je bilo sa onim omalozavajucim komentarima kad ova ista drzava priznavala Kosovo a sad pridajete joj neku znacajnost? Smesno kad ne bi bilo tuzno.

Faf Tedi

pre 11 godina

albanci uvek, ali uvek pokusavaju istinu da pretvore u njima opravdanu. Zato kad tad ta frustracija eksplodira. kao za proslavu nezavisnosti Albanije.

agim

pre 11 godina

Krenula je kontraofanziva!
(Jug Bogdan, 11. januar 2013 17:33)

Jedna lasta ne donosi prolece.Pogotovo kad se jos ne zna da li je to uopste bila lasta ili obicna "patka".

uticajna zemlja

pre 11 godina

ovo ce imati ogroman uticaj stanje u regionu.kako rekoste da se zove ova zemlja sto je "povukla"odluku.evo jos jedna vijest da se vuce po medijima kao na za Seika.7dana pricaju jedni te isto.

siki

pre 11 godina

Oko desetak zemalja koje su navodno priznale Kosovo ustvari nikad to nisu ni uradile. Bila je debata pre godinu dana u vezi toga na jednoj televiziji i tada sam cuo taj podatak i izjave predstavnika tih zemalja koje su demantovale Pristinu.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

@(NekoIzMase, 11. januar 2013 15:26)
Vlada bivse portugalske kolonije Sao Tome i Principe donela je odluku o formalnom priznanju Republike Kosova i izrazila spremnost da uspostavi diplomatske odnose. Ali na nedavnim izborima je doslo do promene vlade. Nova vlada te zemlje je "otkrila" da ovu odluku stare vlade nije usvoji tamosnji parlament i stavio je veto na nju. Jednostavnije cu ti reci da ta odluka nije povucena, nije ponistena i nije stavljena van snage, jer je nova vlast tretira kao nepotpunu i istu nije prosledila novom parlamentu na usvajanje. Sve to spada u unutrasnje politicke nesuglasice i inacenja. Recimo kao u Srbiji. A inace nova vlada je naslednik stare vlade i duzna je da se pridrzava odlukama stare vlade ili da ih naknadno izmeni ili dopunjuje, ali nikako ne moze da ih odbaci ili ponistava. Po medjunarodnom pravu, praksi i principima. JASNO?

djeneralčina

pre 11 godina

neko reče kako je ovo jedno odpriznavanje a kako su se Albanci radovali 98 puta,ali ovo jedno odpriznavanje vas boli kao sto je nas bolelo tih 98 priznanja zajedno :D :D :D

Бојан безимени Илић

pre 11 godina

Agime ,
Граница је у срцу и глави, не на папиру!
Ви то најбоље знате!
А знате да су Срби народ који тера инат( само своју својствену причу) и то и са можда највећим жртвама на свету!
Надам се да ће Мајка "прогледати" и изаћи из светског шпалира, са ким год на власти!
Хвала ТОМИ ;-) , каква год била позадина ове приче!

Vasilije

pre 11 godina

(Nijazi Kuqi, 11. januar 2013 19:29)
Ni prethodna ni ova vlada nisu priznale Kosmet kao Albaniju sve dokle se takva odluka ne donese u Parlamentu te zemlje. Prema tome, nemojte se nadati i nemojte ovu zemlju računati kao zemlju koja je priznala veštačku tvorevinu Kosovo. Ne znam i kako ste mogli to da radite samo na osnovu nekakvog predloga bez odluke parlamenta.

Biće mnogo, mnogo država koje će povući ovu odluku jer mnoge vlasti u tim zemljama su kupljene a one traju par godina. Kada na vlast dođu poštene partije one će siguran sam promeniti odluku. To se jako brzo može desiti i sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosna vas nikada neće priznati, mi vas ne priznajemo, kako ćete biti država kada vas komšije ne priznaju??? I da li je ikada Kosovo bila država sem u vreme okupacaija kada ste bili na strani okupatora Turaka i fašista? Odale vama pravo da tako nešto tražite i gajite mržnju prema jednom narodu sa kojim ste živeli u miru i blagostanju dok niste formirali paralelne vlasti 1990 godine i održali referendum.

Tako da druže Kući, nemoj se mnogo nadati bajkama. A evo i SAD polako propadaju pa...

agim

pre 11 godina

Citajte kometare kako ste izmejavali ovu drzavu kad su priznali Kosovo.E sad su vam odjenom ponovo dobri ha ha ha.Ovaj pro diktatorski predsednik koji je sada na vlasti PASCE kao i skoro svi diktatori na svetu.I radi informacija Sao Tome NIJE povuklo priznanje JER NIJE stigla nota o ponistavanju priznanja.Inace zvanicna nota o priznanju Kosova iz te drzave nalazi se u nasem glavnom gradu Prishtini.
Al dobro, i vi malo da se barem jednom obradujete(iako nije konacna odluka) mi smo se radovali 98 PUTA REDOM.

Kojshija

pre 11 godina

Posto vidim da mnogi se raduju zbog ovog dogadjaja, hteo bih drage komsije da vas informisem o pravim cinjenicama ovog "povlacenja".
Ovo povlacenje je doslo iz cisto proceduralnih razloga: prethodna vlada ove Sao Tome i Principe nije sledila priznanje Parlamentu i Predsedniku ove zemlje za odobrenje, kako je to predvidjeno njihovim ustavom, nego je priznanje za Kosovo odobrila jednoglasno, znaci bez formalnog konsultovanja parlamenta i predsednika, i za to postoji i verbalna nota koja se moze veoma lako naci na internetu.
Razlogi znaci nema veze sa nekim promenom stava ove zemlje nego zbog nekih proceduralnih neregularnosti izmedju Vlade i Predsednika.
To se moze lako potvrditi u nekim dnevnim listovima na portugalskom jeziku.
Ovo priznaje ce biti ponono potvrdjeno. Bili zivi pa videli.
Pozdrav iz Kosova.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Ovo me podseca na jednu devojku koja se porodila u bolnici, ali je negirala da je izgubila nevinost jer dete je kod oca i nije zavedeno u maticnu knigu rodjenih. Imali to smisla? Nema, bas kao ovo "ponistenje" neponistivog priznanja, koja je uredno zavedena i arhivirana u Ministarstvo spoljih poslova Republike Kosova.

Genocid

pre 11 godina

Nisu legle Pacolijeve pare ili sta?
(Zuta Kuca, 11. januar 2013 13:14)
Izgleda da su sada Sariceve(srpske) miliarde na delu.Pacoli nema ni jednu miliardu.

Bledi

pre 11 godina

Ma bice da im je Jeremic pripretio sa onom svojom klasicnom "samo preko mene mrtvog"... pa se ovi iz Sao.. (kako bese) se sazalili. hahahah. A sada za srpske komentare ova drzava je VEOMA bitna..haha

DeadJoeLoolee

pre 11 godina

Lol, i ako neko povuce priznanja , pa bilo to i SAD kako ce to smeniti situaciju na terenu? 90% zitelja neće ziveti pod Srbijom i Srbija nema nikakve kontrole tamo. Jedina mogucnost je ratovati a to bi bilo najporaznije bas za nju. I sta je bilo sa onim omalozavajucim komentarima kad ova ista drzava priznavala Kosovo a sad pridajete joj neku znacajnost? Smesno kad ne bi bilo tuzno.

Nenad NS

pre 11 godina

Cani vi da bi se gledali sa nama ravnopravno treba da vas priznaju sve članice UN-a kao i što su nas. Tako da to možete samo da sanjate. A i šta vam vredi i da vas svi priznaju kad vas mi ne priznajemo i nikad nećemo. ŽIVELO KOSOVO I METOHIJA U SASTAVU MAJKE NAM SRBIJE.

bora

pre 11 godina

Albanci da sednu za sto sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i da se zajedno dogovore u hapsenju svih zlocinaca sa obe strane i nacinima kako da zajedno zive dostojanstveno i posteno svoje zivote

Косовски витез

pre 11 godina

Сигуран сам да када би се ова признања мало боље прочешљала да би бар 20 признања била лажна!

uticajna zemlja

pre 11 godina

ovo ce imati ogroman uticaj stanje u regionu.kako rekoste da se zove ova zemlja sto je "povukla"odluku.evo jos jedna vijest da se vuce po medijima kao na za Seika.7dana pricaju jedni te isto.

Goran

pre 11 godina

I CG ce povuci priznanje jer nije izglasana legalno u parlamentu nego je Milo uzeo pare od Tacija i priznao. Doce dan kada ce otici i kada ce parlament i narod reci svoje.

SAMO POLAKO ....... SAMO LAGANO

pre 11 godina

HA..HA..HA... Samo polako kada se u Velikoj Britaniji pojave aspiracije, pa u Americi takođe .... DOĆE MACA NA VRATANCA

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Priznanje gore dole, važno je da li nešto postoji ili ne. Kod KIM je evidentno da nije nezavisna država, već čisti protektorat. Vi možete na pekaru napisati da je mesara, ali svako ko udje unutra videće da li je to mesara. Za dete nije važno da li ga otac priznaje ili ne važno je da se živo rodi i da ima ljudski oblik.

NekoIzMase

pre 11 godina

Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi.
__________

Hahahaha. Pa naravno, ne komentarišeu ni unutrašnje događaje ni u Srbiji, za njih je Srbija priznala Kosovo ... Za njih je Kosovo i pčlan Ujedinjenih nacija, ali ta institucija ih nije dostojna pa stoga ne idu na sastanke ...

Negiranje svega osim nezavisnosti Kosova je model koji je opšteprihvaćen među kosovskim političarima. Verovatno im je takvu osionost doneo vetar u leđa koji im daju Amerika ...

Znate li zašto je Avganistan prvi priznao Kosovo kao nezavisnu državu?
Te dve zemlje imaju komplementarne industrije ... Avganistan proizvodi, a Kosovo trguje drogom ...

groucho

pre 11 godina

nesto imam utisak da se u zadnje vreme cesce spominje kako su zemlje ponistile odluku o priznavanju, nego sto su (nove) zemlje donele odluku da priznaju nezavisnost tzv. rep. kosovo...ovo je treca u svega nekoliko dana...

Vukiiii

pre 11 godina

@agim Ne smaraj, teletabisu... Radovali ste se 98 puta, a ni jedno priznanje nije proslo bez nekog mita ili povlastica za tu zemlju. I vi i vasa nezavisnost, na celu sa Tacijem ste zaista smesni

Koferce

pre 11 godina

Kod albanaca sve ide na lovu.Bedzet Pacoli ide po svetu sa kofercicima love i podmicuje africke poglavice.Uspeo je da podmiti i u americi, Tomu Lantosa, Diogardija, Bob Dola,uterao je lovu i za kampanju Bil Clintona.A africke poglavice imaju svoju racunicu.Uzmi lovu i obecaju priznanje ali do tog priznanja nikada ne dodje

Joe

pre 11 godina

Posaljite zahvalnicu ovoj maloj africkoj drzavi! :)

Agradecimentos: Da Sérvia, São Tomé e Príncipe

Senhores,

Muito obrigado para a retirada do reconhecimento de juridicamente não declarou a independência província do Kosovo, e respeito à soberania e integridade territorial da Sérvia.

pospanko

pre 11 godina

Zar ne postoji neka zvanicna evidencija koje su zemlje priznale Kosovo nego cemo svako malo da se bavimo Pacolijevim lazima? Dovodite ljude u zabludu!

Pedu

pre 11 godina

Ovaj deo mi je ubedljivo najjači...
"Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi."

To mu dođe nekako ovako, "nema veze što nas ne priznajete, mi ćemo kod nas da vodimo da nas priznajete".

novosadjanin

pre 11 godina

Pa sem SAD i njene evropske ispostave zvane EU i tih sitnih ostrvskih država, malo koji drugi ozbiljan faktor u svetu je priznao Kosovo. Problem je što Kosovo korak po korak priznaje sama Srbija...

Faf Tedi

pre 11 godina

albanci uvek, ali uvek pokusavaju istinu da pretvore u njima opravdanu. Zato kad tad ta frustracija eksplodira. kao za proslavu nezavisnosti Albanije.

NekoIzMase

pre 11 godina

"ponistenje" neponistivog priznanja, koja je uredno zavedena i arhivirana u Ministarstvo spoljih poslova Republike Kosova.
(Nijazi Kuqi, 11. januar 2013 14:45)

Ajde nam molim te objasni kako je priznanje države neponištivo ???
Jel to neki Pacolijev dekret o neponištivosti, ili neki drugi dokument kojim se ta oblast uređuje ???

NekoIzMase

pre 11 godina

(agim, 11. januar 2013 13:42)

Pretpostavljam da ni ti, kao ni ja, ne poznaješ Ustav i pravni poredak države Sao Tome i Principe. Iz ove vesti vidimo da ta odluka o priznanju nezavisnosti nije usvojena od strane parlamenta, tako da predsednik nije imao šta da poništava, jer ne može se poništiti nešto što nije ni usvojeno ... Logično mi deluje da premijer ili ministar inostranih poslova nikako ne mogu biti iznad predsednika ili parlamenta, tako da ...

A ja stojim i dalje na stanovištu da je ta država smešna, i njeno priznanje ili nepriznanje je smejurija, kao što je i smejurija priznanje karipskih država i ostrva šitrom Tihog okeana, koje je Bedžet Pacoli kupio davajući mito ondašnjim zvaničnicima ...

Petar S

pre 11 godina

Sao Tome, Thank you.
Za Peconija, Da li priznanje ostaje ili ne ostje videce se kad bude bilo, bilo koje glasanje u vezi sa Kosovom u Generalnj skupstini UNa. :D

Kako da ne

pre 11 godina

@Cani,

Aha.I Palestinu je priznalo 146 zemalja pa jos nisu punopravne clanice UN.Dobili su samo posmatracku ulogu. Da bi neko bio clan UN treba saglasnost saveta bezbednosti.A tu ste u autu jer postoji veto barem jedne drzave

siki

pre 11 godina

Oko desetak zemalja koje su navodno priznale Kosovo ustvari nikad to nisu ni uradile. Bila je debata pre godinu dana u vezi toga na jednoj televiziji i tada sam cuo taj podatak i izjave predstavnika tih zemalja koje su demantovale Pristinu.

agim

pre 11 godina

Krenula je kontraofanziva!
(Jug Bogdan, 11. januar 2013 17:33)

Jedna lasta ne donosi prolece.Pogotovo kad se jos ne zna da li je to uopste bila lasta ili obicna "patka".

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

@(NekoIzMase, 11. januar 2013 15:26)
Vlada bivse portugalske kolonije Sao Tome i Principe donela je odluku o formalnom priznanju Republike Kosova i izrazila spremnost da uspostavi diplomatske odnose. Ali na nedavnim izborima je doslo do promene vlade. Nova vlada te zemlje je "otkrila" da ovu odluku stare vlade nije usvoji tamosnji parlament i stavio je veto na nju. Jednostavnije cu ti reci da ta odluka nije povucena, nije ponistena i nije stavljena van snage, jer je nova vlast tretira kao nepotpunu i istu nije prosledila novom parlamentu na usvajanje. Sve to spada u unutrasnje politicke nesuglasice i inacenja. Recimo kao u Srbiji. A inace nova vlada je naslednik stare vlade i duzna je da se pridrzava odlukama stare vlade ili da ih naknadno izmeni ili dopunjuje, ali nikako ne moze da ih odbaci ili ponistava. Po medjunarodnom pravu, praksi i principima. JASNO?

koji lik iz bajke

pre 11 godina

" Komentarišući povlačenje priznanja, Pacolijev savetnik Jetlir Zuberaj rekao je da priznanje ostaje a da Vlada Kosova ne komentariše unutrašnje dogadjaje u toj državi. "


hahahha, priznanje ostaje kaže ovaj lik.

Teorija Zavere

pre 11 godina

Zao mi je sto ne verujem u cast predsednika itd, verujem pre u nesposobnost pacolija, ovog plati a onog nece. . . pa oce svi da omaste brke kad cuju da delis pare okolo misli covek moze i njemu valjda nesto da dodje. Pacoli, pun si odresi kesu pa te mozda i priznaju dok sledeca vlada dodje i povuce to priznanje pa i njima moras da platis. Eto toliko vrede vasa priznanja, koliko se plate. Sramota

djeneralčina

pre 11 godina

neko reče kako je ovo jedno odpriznavanje a kako su se Albanci radovali 98 puta,ali ovo jedno odpriznavanje vas boli kao sto je nas bolelo tih 98 priznanja zajedno :D :D :D

Бојан безимени Илић

pre 11 godina

Agime ,
Граница је у срцу и глави, не на папиру!
Ви то најбоље знате!
А знате да су Срби народ који тера инат( само своју својствену причу) и то и са можда највећим жртвама на свету!
Надам се да ће Мајка "прогледати" и изаћи из светског шпалира, са ким год на власти!
Хвала ТОМИ ;-) , каква год била позадина ове приче!

Vasilije

pre 11 godina

(Nijazi Kuqi, 11. januar 2013 19:29)
Ni prethodna ni ova vlada nisu priznale Kosmet kao Albaniju sve dokle se takva odluka ne donese u Parlamentu te zemlje. Prema tome, nemojte se nadati i nemojte ovu zemlju računati kao zemlju koja je priznala veštačku tvorevinu Kosovo. Ne znam i kako ste mogli to da radite samo na osnovu nekakvog predloga bez odluke parlamenta.

Biće mnogo, mnogo država koje će povući ovu odluku jer mnoge vlasti u tim zemljama su kupljene a one traju par godina. Kada na vlast dođu poštene partije one će siguran sam promeniti odluku. To se jako brzo može desiti i sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosna vas nikada neće priznati, mi vas ne priznajemo, kako ćete biti država kada vas komšije ne priznaju??? I da li je ikada Kosovo bila država sem u vreme okupacaija kada ste bili na strani okupatora Turaka i fašista? Odale vama pravo da tako nešto tražite i gajite mržnju prema jednom narodu sa kojim ste živeli u miru i blagostanju dok niste formirali paralelne vlasti 1990 godine i održali referendum.

Tako da druže Kući, nemoj se mnogo nadati bajkama. A evo i SAD polako propadaju pa...