Ponedeljak, 31.12.2012.

00:17

Brnjak od danas integrisan prelaz

Na prelazu između Kosova i Srbije na Brnjaku u opštini Zubin Potok jutros je u osam časova počela primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Izvor: B92

Brnjak od danas integrisan prelaz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Strajkomir

pre 11 godina

To je za one optimiste koji kažu da Srbija ide u dobrom smeru.
(bogumil, 31. decembar 2012 07:59)

__Srbija prvi put ide pravim smerom. Da li ce imati snage da istraje do kraja zavisi od nas. Od takvih ocajnika i pesimista ovaj proces oslobadjanja Srbije, od vekovnog balasta Kosova, sigurno nece zavisiti.

Rodjendan

pre 11 godina

Cesto putujem po evropi i uvek su na granicnim prelazima i sa jedne i sa druge strane obelezja tih drzava,mozda bi albanci trebalo da se zapitaju ko ih je sve ove godine lagao da su drzava?p.s svima srecna nova godina i da zivimo kao sav normalan svet .

Да се Власи не досете

pre 11 godina

Integrated Border Management = Заједничко управљање ГРАНИЦОМ
Превод: Интегрисано управљање прелазом = ОБМАНА ЈАВНОСТИ !!!

Prong

pre 11 godina

Na administrativni prelaz Brnjak, jutros su stigli pripadnici MUP-a Srbije. Tu su još i vojnici Kfora, pripadnici Euleksa, kosovske pogranične policije i carine...

A "privrednici"? Ah daaa, oni ne rade za praznik! :)))

Pantagruel

pre 11 godina

Кључна ствар је, нажалост, да назив споразума у оригиналу (на енглеском језику) садржи реч "border" (граница) - Integrated Border Management. А наши преводе како њима одговара ("контрола прелаза") и врше нам колективну хипнозу.

Morača

pre 11 godina

Kakav je to granični prelaz kada nema nikakvih obeležja na njemu, osim saobraćajnih zbakova. Verovatno isti kao što je i KiM država sa pahuljicom (pardon, sa zvezdicom koja liči na pahuljicu).

Skywalker

pre 11 godina

A u cemu je problem oko komentara koji je poslao Predrag Tomic? Pa, covek je napisao onako kako sigurno jeste, a dobio je vec 106 minusa. Ja ne mogu da razumem KPS policiju, sta se njih tice koje tablice ja drzim u kolima, bitno je koje su tablice na kolima i da za njih imam sve uredne papire. Covek je napisao OK komentar, dacicu bi bilo bolje da se potrudi da resi ovaj problem koji ljudi imaju, a ne da se hvali kako ima vecu znacku od njegovog kolege.

Viski

pre 11 godina

Lazu kao i uvek,kazu da nema drzavnih obelezja,pitanje glasi cije zastave policajci nose na krilama? Afganistana ili Irana,nismo slepi sve vidimo.

amatresko glumatanje

pre 11 godina

@e-krem

Posto nisam juce sleteo na planetu, jako se dobro secam sta ste vi Albanci sve radili na Kosovu, kako ste postali vecina, kojim metodama ste se docepali imovine na Kosovu, kako ste finansirali teroristicke napade i naoruzavali se, ko su vam Taci i Haradinaj i kako su stekli milione, kako muljate i lazete, potplacujete u zamenu za koje priznanje... A da ne spominjemo ilegalan i bespravan nacin samoproglasenja "drzave kosova" koju eto vec petu godinu nikako da legalizujete. Samim tim beskrajno je smesno kada neko ko se tako ponasa i to decenijama, pocne da glumi velikog legalistu i postovaoca zakona i prica o duplim tablicama i nezakonitosti istih. Ali samo nastavi, makar zabavljas prisutne.

Milos

pre 11 godina

uh! dobro je, za malo da probiju termin i prebace se u 2013 e to bi EU vec sankcionisala..dogovor jr dogovor., sve ostalo je zamajavanje naroda i predstava.

Vojislav Milutinovic

pre 11 godina

Na prelazu Jarinje koji je na teritoriji centralne Srbije nema kosovskih carinika i pogranicnih policajaca i tu se postuje briselski dogovor, kao i na Merdaru, ovde na Brnjaku koji je na kosovskoj strani dolaskom albanskih carinika i pogranicnih policajaca prekrsen je sporazum iz Brisela. Gospodine Dacicu ispunite ranije dato obecanje i prekinite primenu IBM a bar kada je Brnjak u pitanju i na taj nacin pokazite i domacim i stranim faktorima da ste ozbiljni u suprotnom bice lose po sve.

Homo Sapiens

pre 11 godina

"...a na osnovu dogovora delegacije Beograda i Prištine u Briselu o slobodi kretanja." Можда се не разумем у политику, али ми разум још увек није одстрањен. О каквој слободи кретања се овде ради ??? Полиција, царина, наоружани војници, војна база... ГРА-НИ-ЦА !!! Ригиднија од било које границе са свим државама са којима се граничимо !!! Господо политичари, о томе шта радите од ове јадне државе судиће вам потомство, али НЕ ДОЗВОЉАВАМ да нас третирате као неразумне животиње !!! Део територије државе којом, на жалост, владате, био он окупиран или не, сте ПРОТИВУСТАВНО ОТУЂИЛИ !!! И то је ноторна чињеница ! Зато не покушавајте да нас убеђујете у супротно. То што радите је ЗЛОЧИН !!! Да ли би себе третирали као своју државу ? Да ли би себи одсекли ногу када вас заболи, или би сте је лечили ??? СРАМОТА !!!

novosadjanka

pre 11 godina

@Мапа је у глави , не на папиру!
Има ко хоће за Мајку да гине ако позове!
Не верујем какви смо постали?!?
Само да је мени добро па и брата ко ј....!!
(Bojan, 31. decembar 2012 11:30)

Nadam se da si vec spakovao stvari da ides da gines...cudi me da odavno nisi tamo! Znas onu Lalinu recenicu o bratoubilackom ratu:"Ta mante me,ja nemam ni sestu, a kamo li brata!" Srecan put u drzavu Kosovo!

e-krem

pre 11 godina

Odgovor na komentar e-krema:
Da li je negde u Svetu dozvoljeno da se podizu spomenici dokazanim teroristima?

Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.
(e-krem, 31. decembar 2012 09:11)
(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 10:23)
Ne mesaj babe i zabe tj.tablice i SPOMEN PLOCE,nije to spomenik.
Inace postavljanje obelezja je NADLEZNOST OPSTINA a ne vlada.

@Predrag Tomic

pre 11 godina

Nije tacno da su u pitanju "dokazani teroristi" vec ugledni amnestirani gradjani Srbije. E sad' zasto je tako to je vec neka druga prica...

Stanovnik Kosova

pre 11 godina

Kako neki vole da ocrne drugu stranu, pa to je nemoguce. To primecujem i od strane Srba, i od strane Albanaca.

Znaci, ovom Predragu je maltretiranje ako carinici KPS traze dokumente, otvaranje gepeka itd. (to traze svima, bez obzira na nacionalnu pripadnost jer isto ti je i na Horgosu)
I ja moram da prolazim kroz isti postupak, samo sto recimo kad ja ulazim u Srbiju, moram da cekam ponekad duze dok mi se daje onaj dokumenat o prelazu od srpske strane ali ja to ne smatram maltretiranjem nego lenjivoscu individualca. Dosta Albanaca i Srba sa Kosova srecom imaju dve licne karte, srpsku i kosovsku pa im je lakse na tim prelazima jer pokazuju licne karte po potrebi doticnim organima i prodju lakse.
Gospodine, ne kazem da nema provokacija (na obe strane) ali to da te neko maltretira, ne pije bas vodu jer danas smo u XXI-om veku i tehnologija je stigla tako daleko da se carinici plase da ih neko ne snima skrivenim kamerama i na kraju krajeva, dosta se menjalo u pozitivnom smislu kako od strane KPS, tako i od strane MUP-a Srbije.
Prosao sam najmanje 10 puta taj prelaz, i nisam video da neko nekog maltretira.

Bojan

pre 11 godina

Мапа је у глави , не на папиру!
Има ко хоће за Мајку да гине ако позове!
Не верујем какви смо постали?!?
Само да је мени добро па и брата ко ј....!!

Ljubisa, Velika Hoca

pre 11 godina

Mi zaista imamo kratko pamcenje. Ovo je nazalost tiha predaja dela teritorije koji kontrolisu nasi a nakon ratnih sukoba. Zar ovaj scenario ne lici na predaju onih teritorija Hrvatskoj koji su nakon zavrsetka tog rata tiho predate Hrvatskoj.
Voleo bih da gresim ali,..

Predrag Tomic

pre 11 godina

Odgovor na komentar e-krema:
Da li je negde u Svetu dozvoljeno da se podizu spomenici dokazanim teroristima?

Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.
(e-krem, 31. decembar 2012 09:11)

Nedonosce zauvek

pre 11 godina

Pojedine velesile nikad nece priznati kosovo,tako da ce ono zauvek ostati "nedonosce".Dzabe se trude da od njega naprave drzavu.Dok god Srbija ne prizna kosovo nece ni Kina,Spanija,Rusija.

Hladan, racionalan i monetarno škrt

pre 11 godina

Od svakodnevne mantre o EU, ovi naši su jedino uspeli da "integrišu" prelaze. Nisam siguran da su ih integrisali u EU, ne bih umeo do kraja da definišem šta je u šta povezano. Ja sam dezintegrisao svoj glas, svoj novčanik i svoj mozak od Brisela, u međuvremenu. Ništa lično, no nikakve koristi nemam od EU.

axe

pre 11 godina

@Rexona

Priznajte Srbiju i ukinite tu albansku nacionalisticku i kriminalnu paradrzavu na Kosovu koju vec cetiri godine ni Amerikanci ne mogu da legalizuju i istog trenutka skidati sve ove nepotrebne i izmisljene granice.

Albanci i Srpski narod bili bi pobednici, a politicari gubitnici.

Tek onda politicka elita na obe strane trebali da odgovore na tuzno stanje koja vlada i tamo i ovamo. Ovako ce mnogo godina da se pozabave sa placanjem egzoticnim ostrvcima i africkim drzavama za koje priznanje, granicom, telekomunikacijom, energetikom, statistikom, spomenicima, balvanima i puno drugih s... na kraju MORAJU SLUSATI STA IM SE NAREDI...zasto cekati ? Svaki dan ljudima je teze i ne znaju kako obezbediti normalan i dostojan zivot porodicama....balkan je zemlja ovca i krava, i dosta konja.

odmori malo

pre 11 godina

@Vanja Petrovic
I onda kada priznamo "drzavu kosova"? Procvetacemo, plate ce biti 5000 evra, investitori ima da nagrnu ili ce ipak da usledi neka nova ucena u vezi Srba u BiH, Vojvodine, Sandzaka, ratne odstete od Nemaca pa na dalje, prava Bugara, granice sa Hrvatskom...? Smesni ste vi koji mislite da ce svi problemi nestati cim se prizna ta albanska naci-mafijaska paradrzava i ako Srbija ispunjava svaku zelju Amerikanaca i okolnih nacionalista. Ista ova prica je bila i kada je Mladic bio aktuelan, cak su i komentatori isti: "uhapsite ga pa da krenemo u svetlu buducnost". I sta se desilo? Nista. Stigla je nova ucena a od sistemskih reformi od kojih se zivi nema nista niti ce stici na red sve dok Srbija ne ispuni sve zahteve ucenjivaca, a taj spisak je sve duzi i duzi jer svi vide da se Srbija moze ucenjivati i da oni na atj nacin vrlo lako postizu SVOJE ciljeve i interese. Verovati u altruizam EU ili Amerikanaca je glupo i naivno bas kao i mnoga verovanja srBskih nacionalista u bratsku pomoc Rusije ili povezivanje sa Kinom, Indijom.

charly

pre 11 godina

Dobar ovaj komentar Predraga Tomića, koji opisuje kako skrivaju srpske tablice na ulasku u svoju državu Kosovo. Stvarno smo mi Srbi, najveći deo, glup narod. Ja to Kosovo ne želim niti je ono Srbija. Ko veruje u suprotno, nek ide tamo. Muka mi je više od ovih s..nja o Kosovu.

Gradjanin

pre 11 godina

Albanci dovode na prelaze carinike i graničnu policiju,a naše vlasti nas ubedjuju da to nije carina i da prostor iza te carine nije tudja teritorija nego nasa,za koga nas naše vlasti smatraju,a možda će da organizuju nova hapšenja da narod ima čime da se zanima,a oni će u medjuvremenu da Albancima završavaju državu.Izdajnici.

e-krem

pre 11 godina

(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 08:31)
Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.

novosadjanka

pre 11 godina

Da li je sada svima jasno sta znaci rec INTEGRISANI?????

integracija (lat.), povezivanje, spajanje, ujedinjavanje soc., polit., ekon. ili dr. funkcija u određenu celinu; proces kojim se u ekonomiji na razne načine povezuju preduzeća ili segmenti nacionalne ekonomije, pa čak i pojedine nacionalne ekonomije.

aleksa

pre 11 godina

Samo iz slike mogu da zakljucim da su ti blokari prelaza u sistemu ne laje kera zbog sela nego zbog sebe, zastava nova otpakovana bas za tu situaciju, jos uvek ima otiske savijanja, gospoda obuceni ko medvedi, navukli drva i vruce rakije, bice im bolje za novaka nego polovini srba iz unutrasnje srbije. Ne znam samo dokle ce kosovo biti trula stolica Srbiji koja oko vrata ima omcu i samo ceka da se stolica slomi i svi lepo da se udavimo zbog nje.

Nune

pre 11 godina

...sto se tice srpskih tabli, moram ponovo u PU za Pristinu u Niskoj banji da vadim nove table, saobracajnu i nalepnicu koji ce me kostati nekih 10-tak hiljada dinara...
(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 08:31)

Ne moraš. Voziš na kosovske i ni brige. Pa nigde na svetu nema da su jedne tablice na autu, a druge stoje u gepeku.

Predrag Tomic

pre 11 godina

Jedan od primera je i administrativni prelaz Merdare kako ga naziva drzava Srbija,ili drzavna granica koju osecaju Srbi koji prelaze preko nje i koji svakodnevno dozivljavaju sikaniranje,ponizavanje i maltertiranje od strane kosovske policije a sve uz podrsku Eulex posmatraca. Ja sam pre 2 dana doziveo tako nesto kao i mnogi Srbi svakodnevno,a nakon detaljnog pretresa automobila i pretnji da ne mogu da nastavim put ka centralnoj Srbiji, oduzete su mi srpske registarske tablice i saobracajna dozvola, koji su bili sakriveni u autu. Inace mi registrujemo automobile i na kosovske i na srpske table, pa nam i to bude veliki finansijki problem,ali sta cemo kada i dalje zelimo da budemo svoji na svome, medjutim to albancima ne odgovara iako smo regularno registarovani kod njih. Neka drzava Srbija i nasi pregovaraci vec jednom utvrde neke cinjenice i ne dozvoljavaju da jedan deo njenog naroda konstantno bude sikaniran i maltretiran, neka dogovore i tu sitnicu,a ne da se hvale kako su njihove znackice na reveru vece od predstavnika kosovskih albanaca kada idu u Brieel na dogovore. Kada sam pozvao Eulex da se zalim, receno mi je da sam kriv i da ugrozavam kosovski suverenitet i da cu dobiti krivicnu prijavu, a sto se tice srpskih tabli, moram ponovo u PU za Pristinu u Niskoj banji da vadim nove table, saobracajnu i nalepnicu koji ce me kostati nekih 10-tak hiljada dinara. Mogu samo reci u ime bar nekoliko stotina ljudi sa istim problemima, HVALA i jednima i drugima, hvala i Briselu!

rexona

pre 11 godina

Priznajte Kosovo i istog trenutka skidati sve granice izmedu dvije zemlje

Albanci i Srpski narod bili bi pobednici, a politicari gubitnici.

Tek onda politicka elita na obe strane trebali da odgovore na tuzno stanje koja vlada i tamo i ovamo. Ovako ce mnogo godina da se pozabave sa granicom, telekomunikacijom, enrgetikom,statistikom, spomenicima, balvanima i puno drugih s..........na kraju MORAJU SLUSATI STA IM SE NAREDI...zasto cekati ? Svaki dan ljudima je teze i ne znaju kako obezbediti normalan i dostojan zivot porodicama....balkan je zemlja ovca i krava, i dosta konja

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Da li bi trebalo da se iznenadimo ovom vešću? Sve ide svojim tokom kako je i dogovoreno. Déjà vu.
No, mnogi Srbi se i dalje nadaju, napojeni istrošenim placebo izjavama nadrilekara-vlade o platformama i prekrajanju granica. Dokle samo, pitam se? Svemu jednom, po svim prirodnim zakonima dođe kraj, pa će napokon i ovo pitanje sa Kosovom biti zauvek rešeno, i iza nas.

rexona

pre 11 godina

Priznajte Kosovo i istog trenutka skidati sve granice izmedu dvije zemlje

Albanci i Srpski narod bili bi pobednici, a politicari gubitnici.

Tek onda politicka elita na obe strane trebali da odgovore na tuzno stanje koja vlada i tamo i ovamo. Ovako ce mnogo godina da se pozabave sa granicom, telekomunikacijom, enrgetikom,statistikom, spomenicima, balvanima i puno drugih s..........na kraju MORAJU SLUSATI STA IM SE NAREDI...zasto cekati ? Svaki dan ljudima je teze i ne znaju kako obezbediti normalan i dostojan zivot porodicama....balkan je zemlja ovca i krava, i dosta konja

Nune

pre 11 godina

...sto se tice srpskih tabli, moram ponovo u PU za Pristinu u Niskoj banji da vadim nove table, saobracajnu i nalepnicu koji ce me kostati nekih 10-tak hiljada dinara...
(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 08:31)

Ne moraš. Voziš na kosovske i ni brige. Pa nigde na svetu nema da su jedne tablice na autu, a druge stoje u gepeku.

charly

pre 11 godina

Dobar ovaj komentar Predraga Tomića, koji opisuje kako skrivaju srpske tablice na ulasku u svoju državu Kosovo. Stvarno smo mi Srbi, najveći deo, glup narod. Ja to Kosovo ne želim niti je ono Srbija. Ko veruje u suprotno, nek ide tamo. Muka mi je više od ovih s..nja o Kosovu.

e-krem

pre 11 godina

(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 08:31)
Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Da li bi trebalo da se iznenadimo ovom vešću? Sve ide svojim tokom kako je i dogovoreno. Déjà vu.
No, mnogi Srbi se i dalje nadaju, napojeni istrošenim placebo izjavama nadrilekara-vlade o platformama i prekrajanju granica. Dokle samo, pitam se? Svemu jednom, po svim prirodnim zakonima dođe kraj, pa će napokon i ovo pitanje sa Kosovom biti zauvek rešeno, i iza nas.

Stanovnik Kosova

pre 11 godina

Kako neki vole da ocrne drugu stranu, pa to je nemoguce. To primecujem i od strane Srba, i od strane Albanaca.

Znaci, ovom Predragu je maltretiranje ako carinici KPS traze dokumente, otvaranje gepeka itd. (to traze svima, bez obzira na nacionalnu pripadnost jer isto ti je i na Horgosu)
I ja moram da prolazim kroz isti postupak, samo sto recimo kad ja ulazim u Srbiju, moram da cekam ponekad duze dok mi se daje onaj dokumenat o prelazu od srpske strane ali ja to ne smatram maltretiranjem nego lenjivoscu individualca. Dosta Albanaca i Srba sa Kosova srecom imaju dve licne karte, srpsku i kosovsku pa im je lakse na tim prelazima jer pokazuju licne karte po potrebi doticnim organima i prodju lakse.
Gospodine, ne kazem da nema provokacija (na obe strane) ali to da te neko maltretira, ne pije bas vodu jer danas smo u XXI-om veku i tehnologija je stigla tako daleko da se carinici plase da ih neko ne snima skrivenim kamerama i na kraju krajeva, dosta se menjalo u pozitivnom smislu kako od strane KPS, tako i od strane MUP-a Srbije.
Prosao sam najmanje 10 puta taj prelaz, i nisam video da neko nekog maltretira.

Gradjanin

pre 11 godina

Albanci dovode na prelaze carinike i graničnu policiju,a naše vlasti nas ubedjuju da to nije carina i da prostor iza te carine nije tudja teritorija nego nasa,za koga nas naše vlasti smatraju,a možda će da organizuju nova hapšenja da narod ima čime da se zanima,a oni će u medjuvremenu da Albancima završavaju državu.Izdajnici.

novosadjanka

pre 11 godina

@Мапа је у глави , не на папиру!
Има ко хоће за Мајку да гине ако позове!
Не верујем какви смо постали?!?
Само да је мени добро па и брата ко ј....!!
(Bojan, 31. decembar 2012 11:30)

Nadam se da si vec spakovao stvari da ides da gines...cudi me da odavno nisi tamo! Znas onu Lalinu recenicu o bratoubilackom ratu:"Ta mante me,ja nemam ni sestu, a kamo li brata!" Srecan put u drzavu Kosovo!

e-krem

pre 11 godina

Odgovor na komentar e-krema:
Da li je negde u Svetu dozvoljeno da se podizu spomenici dokazanim teroristima?

Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.
(e-krem, 31. decembar 2012 09:11)
(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 10:23)
Ne mesaj babe i zabe tj.tablice i SPOMEN PLOCE,nije to spomenik.
Inace postavljanje obelezja je NADLEZNOST OPSTINA a ne vlada.

aleksa

pre 11 godina

Samo iz slike mogu da zakljucim da su ti blokari prelaza u sistemu ne laje kera zbog sela nego zbog sebe, zastava nova otpakovana bas za tu situaciju, jos uvek ima otiske savijanja, gospoda obuceni ko medvedi, navukli drva i vruce rakije, bice im bolje za novaka nego polovini srba iz unutrasnje srbije. Ne znam samo dokle ce kosovo biti trula stolica Srbiji koja oko vrata ima omcu i samo ceka da se stolica slomi i svi lepo da se udavimo zbog nje.

Viski

pre 11 godina

Lazu kao i uvek,kazu da nema drzavnih obelezja,pitanje glasi cije zastave policajci nose na krilama? Afganistana ili Irana,nismo slepi sve vidimo.

@Predrag Tomic

pre 11 godina

Nije tacno da su u pitanju "dokazani teroristi" vec ugledni amnestirani gradjani Srbije. E sad' zasto je tako to je vec neka druga prica...

Prong

pre 11 godina

Na administrativni prelaz Brnjak, jutros su stigli pripadnici MUP-a Srbije. Tu su još i vojnici Kfora, pripadnici Euleksa, kosovske pogranične policije i carine...

A "privrednici"? Ah daaa, oni ne rade za praznik! :)))

Pantagruel

pre 11 godina

Кључна ствар је, нажалост, да назив споразума у оригиналу (на енглеском језику) садржи реч "border" (граница) - Integrated Border Management. А наши преводе како њима одговара ("контрола прелаза") и врше нам колективну хипнозу.

Predrag Tomic

pre 11 godina

Jedan od primera je i administrativni prelaz Merdare kako ga naziva drzava Srbija,ili drzavna granica koju osecaju Srbi koji prelaze preko nje i koji svakodnevno dozivljavaju sikaniranje,ponizavanje i maltertiranje od strane kosovske policije a sve uz podrsku Eulex posmatraca. Ja sam pre 2 dana doziveo tako nesto kao i mnogi Srbi svakodnevno,a nakon detaljnog pretresa automobila i pretnji da ne mogu da nastavim put ka centralnoj Srbiji, oduzete su mi srpske registarske tablice i saobracajna dozvola, koji su bili sakriveni u autu. Inace mi registrujemo automobile i na kosovske i na srpske table, pa nam i to bude veliki finansijki problem,ali sta cemo kada i dalje zelimo da budemo svoji na svome, medjutim to albancima ne odgovara iako smo regularno registarovani kod njih. Neka drzava Srbija i nasi pregovaraci vec jednom utvrde neke cinjenice i ne dozvoljavaju da jedan deo njenog naroda konstantno bude sikaniran i maltretiran, neka dogovore i tu sitnicu,a ne da se hvale kako su njihove znackice na reveru vece od predstavnika kosovskih albanaca kada idu u Brieel na dogovore. Kada sam pozvao Eulex da se zalim, receno mi je da sam kriv i da ugrozavam kosovski suverenitet i da cu dobiti krivicnu prijavu, a sto se tice srpskih tabli, moram ponovo u PU za Pristinu u Niskoj banji da vadim nove table, saobracajnu i nalepnicu koji ce me kostati nekih 10-tak hiljada dinara. Mogu samo reci u ime bar nekoliko stotina ljudi sa istim problemima, HVALA i jednima i drugima, hvala i Briselu!

novosadjanka

pre 11 godina

Da li je sada svima jasno sta znaci rec INTEGRISANI?????

integracija (lat.), povezivanje, spajanje, ujedinjavanje soc., polit., ekon. ili dr. funkcija u određenu celinu; proces kojim se u ekonomiji na razne načine povezuju preduzeća ili segmenti nacionalne ekonomije, pa čak i pojedine nacionalne ekonomije.

Да се Власи не досете

pre 11 godina

Integrated Border Management = Заједничко управљање ГРАНИЦОМ
Превод: Интегрисано управљање прелазом = ОБМАНА ЈАВНОСТИ !!!

Ljubisa, Velika Hoca

pre 11 godina

Mi zaista imamo kratko pamcenje. Ovo je nazalost tiha predaja dela teritorije koji kontrolisu nasi a nakon ratnih sukoba. Zar ovaj scenario ne lici na predaju onih teritorija Hrvatskoj koji su nakon zavrsetka tog rata tiho predate Hrvatskoj.
Voleo bih da gresim ali,..

Milos

pre 11 godina

uh! dobro je, za malo da probiju termin i prebace se u 2013 e to bi EU vec sankcionisala..dogovor jr dogovor., sve ostalo je zamajavanje naroda i predstava.

odmori malo

pre 11 godina

@Vanja Petrovic
I onda kada priznamo "drzavu kosova"? Procvetacemo, plate ce biti 5000 evra, investitori ima da nagrnu ili ce ipak da usledi neka nova ucena u vezi Srba u BiH, Vojvodine, Sandzaka, ratne odstete od Nemaca pa na dalje, prava Bugara, granice sa Hrvatskom...? Smesni ste vi koji mislite da ce svi problemi nestati cim se prizna ta albanska naci-mafijaska paradrzava i ako Srbija ispunjava svaku zelju Amerikanaca i okolnih nacionalista. Ista ova prica je bila i kada je Mladic bio aktuelan, cak su i komentatori isti: "uhapsite ga pa da krenemo u svetlu buducnost". I sta se desilo? Nista. Stigla je nova ucena a od sistemskih reformi od kojih se zivi nema nista niti ce stici na red sve dok Srbija ne ispuni sve zahteve ucenjivaca, a taj spisak je sve duzi i duzi jer svi vide da se Srbija moze ucenjivati i da oni na atj nacin vrlo lako postizu SVOJE ciljeve i interese. Verovati u altruizam EU ili Amerikanaca je glupo i naivno bas kao i mnoga verovanja srBskih nacionalista u bratsku pomoc Rusije ili povezivanje sa Kinom, Indijom.

axe

pre 11 godina

@Rexona

Priznajte Srbiju i ukinite tu albansku nacionalisticku i kriminalnu paradrzavu na Kosovu koju vec cetiri godine ni Amerikanci ne mogu da legalizuju i istog trenutka skidati sve ove nepotrebne i izmisljene granice.

Albanci i Srpski narod bili bi pobednici, a politicari gubitnici.

Tek onda politicka elita na obe strane trebali da odgovore na tuzno stanje koja vlada i tamo i ovamo. Ovako ce mnogo godina da se pozabave sa placanjem egzoticnim ostrvcima i africkim drzavama za koje priznanje, granicom, telekomunikacijom, energetikom, statistikom, spomenicima, balvanima i puno drugih s... na kraju MORAJU SLUSATI STA IM SE NAREDI...zasto cekati ? Svaki dan ljudima je teze i ne znaju kako obezbediti normalan i dostojan zivot porodicama....balkan je zemlja ovca i krava, i dosta konja.

Skywalker

pre 11 godina

A u cemu je problem oko komentara koji je poslao Predrag Tomic? Pa, covek je napisao onako kako sigurno jeste, a dobio je vec 106 minusa. Ja ne mogu da razumem KPS policiju, sta se njih tice koje tablice ja drzim u kolima, bitno je koje su tablice na kolima i da za njih imam sve uredne papire. Covek je napisao OK komentar, dacicu bi bilo bolje da se potrudi da resi ovaj problem koji ljudi imaju, a ne da se hvali kako ima vecu znacku od njegovog kolege.

Homo Sapiens

pre 11 godina

"...a na osnovu dogovora delegacije Beograda i Prištine u Briselu o slobodi kretanja." Можда се не разумем у политику, али ми разум још увек није одстрањен. О каквој слободи кретања се овде ради ??? Полиција, царина, наоружани војници, војна база... ГРА-НИ-ЦА !!! Ригиднија од било које границе са свим државама са којима се граничимо !!! Господо политичари, о томе шта радите од ове јадне државе судиће вам потомство, али НЕ ДОЗВОЉАВАМ да нас третирате као неразумне животиње !!! Део територије државе којом, на жалост, владате, био он окупиран или не, сте ПРОТИВУСТАВНО ОТУЂИЛИ !!! И то је ноторна чињеница ! Зато не покушавајте да нас убеђујете у супротно. То што радите је ЗЛОЧИН !!! Да ли би себе третирали као своју државу ? Да ли би себи одсекли ногу када вас заболи, или би сте је лечили ??? СРАМОТА !!!

Vojislav Milutinovic

pre 11 godina

Na prelazu Jarinje koji je na teritoriji centralne Srbije nema kosovskih carinika i pogranicnih policajaca i tu se postuje briselski dogovor, kao i na Merdaru, ovde na Brnjaku koji je na kosovskoj strani dolaskom albanskih carinika i pogranicnih policajaca prekrsen je sporazum iz Brisela. Gospodine Dacicu ispunite ranije dato obecanje i prekinite primenu IBM a bar kada je Brnjak u pitanju i na taj nacin pokazite i domacim i stranim faktorima da ste ozbiljni u suprotnom bice lose po sve.

amatresko glumatanje

pre 11 godina

@e-krem

Posto nisam juce sleteo na planetu, jako se dobro secam sta ste vi Albanci sve radili na Kosovu, kako ste postali vecina, kojim metodama ste se docepali imovine na Kosovu, kako ste finansirali teroristicke napade i naoruzavali se, ko su vam Taci i Haradinaj i kako su stekli milione, kako muljate i lazete, potplacujete u zamenu za koje priznanje... A da ne spominjemo ilegalan i bespravan nacin samoproglasenja "drzave kosova" koju eto vec petu godinu nikako da legalizujete. Samim tim beskrajno je smesno kada neko ko se tako ponasa i to decenijama, pocne da glumi velikog legalistu i postovaoca zakona i prica o duplim tablicama i nezakonitosti istih. Ali samo nastavi, makar zabavljas prisutne.

Predrag Tomic

pre 11 godina

Odgovor na komentar e-krema:
Da li je negde u Svetu dozvoljeno da se podizu spomenici dokazanim teroristima?

Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.
(e-krem, 31. decembar 2012 09:11)

Nedonosce zauvek

pre 11 godina

Pojedine velesile nikad nece priznati kosovo,tako da ce ono zauvek ostati "nedonosce".Dzabe se trude da od njega naprave drzavu.Dok god Srbija ne prizna kosovo nece ni Kina,Spanija,Rusija.

Hladan, racionalan i monetarno škrt

pre 11 godina

Od svakodnevne mantre o EU, ovi naši su jedino uspeli da "integrišu" prelaze. Nisam siguran da su ih integrisali u EU, ne bih umeo do kraja da definišem šta je u šta povezano. Ja sam dezintegrisao svoj glas, svoj novčanik i svoj mozak od Brisela, u međuvremenu. Ništa lično, no nikakve koristi nemam od EU.

Morača

pre 11 godina

Kakav je to granični prelaz kada nema nikakvih obeležja na njemu, osim saobraćajnih zbakova. Verovatno isti kao što je i KiM država sa pahuljicom (pardon, sa zvezdicom koja liči na pahuljicu).

Bojan

pre 11 godina

Мапа је у глави , не на папиру!
Има ко хоће за Мајку да гине ако позове!
Не верујем какви смо постали?!?
Само да је мени добро па и брата ко ј....!!

Rodjendan

pre 11 godina

Cesto putujem po evropi i uvek su na granicnim prelazima i sa jedne i sa druge strane obelezja tih drzava,mozda bi albanci trebalo da se zapitaju ko ih je sve ove godine lagao da su drzava?p.s svima srecna nova godina i da zivimo kao sav normalan svet .

Strajkomir

pre 11 godina

To je za one optimiste koji kažu da Srbija ide u dobrom smeru.
(bogumil, 31. decembar 2012 07:59)

__Srbija prvi put ide pravim smerom. Da li ce imati snage da istraje do kraja zavisi od nas. Od takvih ocajnika i pesimista ovaj proces oslobadjanja Srbije, od vekovnog balasta Kosova, sigurno nece zavisiti.

Predrag Tomic

pre 11 godina

Jedan od primera je i administrativni prelaz Merdare kako ga naziva drzava Srbija,ili drzavna granica koju osecaju Srbi koji prelaze preko nje i koji svakodnevno dozivljavaju sikaniranje,ponizavanje i maltertiranje od strane kosovske policije a sve uz podrsku Eulex posmatraca. Ja sam pre 2 dana doziveo tako nesto kao i mnogi Srbi svakodnevno,a nakon detaljnog pretresa automobila i pretnji da ne mogu da nastavim put ka centralnoj Srbiji, oduzete su mi srpske registarske tablice i saobracajna dozvola, koji su bili sakriveni u autu. Inace mi registrujemo automobile i na kosovske i na srpske table, pa nam i to bude veliki finansijki problem,ali sta cemo kada i dalje zelimo da budemo svoji na svome, medjutim to albancima ne odgovara iako smo regularno registarovani kod njih. Neka drzava Srbija i nasi pregovaraci vec jednom utvrde neke cinjenice i ne dozvoljavaju da jedan deo njenog naroda konstantno bude sikaniran i maltretiran, neka dogovore i tu sitnicu,a ne da se hvale kako su njihove znackice na reveru vece od predstavnika kosovskih albanaca kada idu u Brieel na dogovore. Kada sam pozvao Eulex da se zalim, receno mi je da sam kriv i da ugrozavam kosovski suverenitet i da cu dobiti krivicnu prijavu, a sto se tice srpskih tabli, moram ponovo u PU za Pristinu u Niskoj banji da vadim nove table, saobracajnu i nalepnicu koji ce me kostati nekih 10-tak hiljada dinara. Mogu samo reci u ime bar nekoliko stotina ljudi sa istim problemima, HVALA i jednima i drugima, hvala i Briselu!

amatresko glumatanje

pre 11 godina

@e-krem

Posto nisam juce sleteo na planetu, jako se dobro secam sta ste vi Albanci sve radili na Kosovu, kako ste postali vecina, kojim metodama ste se docepali imovine na Kosovu, kako ste finansirali teroristicke napade i naoruzavali se, ko su vam Taci i Haradinaj i kako su stekli milione, kako muljate i lazete, potplacujete u zamenu za koje priznanje... A da ne spominjemo ilegalan i bespravan nacin samoproglasenja "drzave kosova" koju eto vec petu godinu nikako da legalizujete. Samim tim beskrajno je smesno kada neko ko se tako ponasa i to decenijama, pocne da glumi velikog legalistu i postovaoca zakona i prica o duplim tablicama i nezakonitosti istih. Ali samo nastavi, makar zabavljas prisutne.

odmori malo

pre 11 godina

@Vanja Petrovic
I onda kada priznamo "drzavu kosova"? Procvetacemo, plate ce biti 5000 evra, investitori ima da nagrnu ili ce ipak da usledi neka nova ucena u vezi Srba u BiH, Vojvodine, Sandzaka, ratne odstete od Nemaca pa na dalje, prava Bugara, granice sa Hrvatskom...? Smesni ste vi koji mislite da ce svi problemi nestati cim se prizna ta albanska naci-mafijaska paradrzava i ako Srbija ispunjava svaku zelju Amerikanaca i okolnih nacionalista. Ista ova prica je bila i kada je Mladic bio aktuelan, cak su i komentatori isti: "uhapsite ga pa da krenemo u svetlu buducnost". I sta se desilo? Nista. Stigla je nova ucena a od sistemskih reformi od kojih se zivi nema nista niti ce stici na red sve dok Srbija ne ispuni sve zahteve ucenjivaca, a taj spisak je sve duzi i duzi jer svi vide da se Srbija moze ucenjivati i da oni na atj nacin vrlo lako postizu SVOJE ciljeve i interese. Verovati u altruizam EU ili Amerikanaca je glupo i naivno bas kao i mnoga verovanja srBskih nacionalista u bratsku pomoc Rusije ili povezivanje sa Kinom, Indijom.

Nedonosce zauvek

pre 11 godina

Pojedine velesile nikad nece priznati kosovo,tako da ce ono zauvek ostati "nedonosce".Dzabe se trude da od njega naprave drzavu.Dok god Srbija ne prizna kosovo nece ni Kina,Spanija,Rusija.

Vojislav Milutinovic

pre 11 godina

Na prelazu Jarinje koji je na teritoriji centralne Srbije nema kosovskih carinika i pogranicnih policajaca i tu se postuje briselski dogovor, kao i na Merdaru, ovde na Brnjaku koji je na kosovskoj strani dolaskom albanskih carinika i pogranicnih policajaca prekrsen je sporazum iz Brisela. Gospodine Dacicu ispunite ranije dato obecanje i prekinite primenu IBM a bar kada je Brnjak u pitanju i na taj nacin pokazite i domacim i stranim faktorima da ste ozbiljni u suprotnom bice lose po sve.

Morača

pre 11 godina

Kakav je to granični prelaz kada nema nikakvih obeležja na njemu, osim saobraćajnih zbakova. Verovatno isti kao što je i KiM država sa pahuljicom (pardon, sa zvezdicom koja liči na pahuljicu).

axe

pre 11 godina

@Rexona

Priznajte Srbiju i ukinite tu albansku nacionalisticku i kriminalnu paradrzavu na Kosovu koju vec cetiri godine ni Amerikanci ne mogu da legalizuju i istog trenutka skidati sve ove nepotrebne i izmisljene granice.

Albanci i Srpski narod bili bi pobednici, a politicari gubitnici.

Tek onda politicka elita na obe strane trebali da odgovore na tuzno stanje koja vlada i tamo i ovamo. Ovako ce mnogo godina da se pozabave sa placanjem egzoticnim ostrvcima i africkim drzavama za koje priznanje, granicom, telekomunikacijom, energetikom, statistikom, spomenicima, balvanima i puno drugih s... na kraju MORAJU SLUSATI STA IM SE NAREDI...zasto cekati ? Svaki dan ljudima je teze i ne znaju kako obezbediti normalan i dostojan zivot porodicama....balkan je zemlja ovca i krava, i dosta konja.

Rodjendan

pre 11 godina

Cesto putujem po evropi i uvek su na granicnim prelazima i sa jedne i sa druge strane obelezja tih drzava,mozda bi albanci trebalo da se zapitaju ko ih je sve ove godine lagao da su drzava?p.s svima srecna nova godina i da zivimo kao sav normalan svet .

Homo Sapiens

pre 11 godina

"...a na osnovu dogovora delegacije Beograda i Prištine u Briselu o slobodi kretanja." Можда се не разумем у политику, али ми разум још увек није одстрањен. О каквој слободи кретања се овде ради ??? Полиција, царина, наоружани војници, војна база... ГРА-НИ-ЦА !!! Ригиднија од било које границе са свим државама са којима се граничимо !!! Господо политичари, о томе шта радите од ове јадне државе судиће вам потомство, али НЕ ДОЗВОЉАВАМ да нас третирате као неразумне животиње !!! Део територије државе којом, на жалост, владате, био он окупиран или не, сте ПРОТИВУСТАВНО ОТУЂИЛИ !!! И то је ноторна чињеница ! Зато не покушавајте да нас убеђујете у супротно. То што радите је ЗЛОЧИН !!! Да ли би себе третирали као своју државу ? Да ли би себи одсекли ногу када вас заболи, или би сте је лечили ??? СРАМОТА !!!

Bojan

pre 11 godina

Мапа је у глави , не на папиру!
Има ко хоће за Мајку да гине ако позове!
Не верујем какви смо постали?!?
Само да је мени добро па и брата ко ј....!!

Skywalker

pre 11 godina

A u cemu je problem oko komentara koji je poslao Predrag Tomic? Pa, covek je napisao onako kako sigurno jeste, a dobio je vec 106 minusa. Ja ne mogu da razumem KPS policiju, sta se njih tice koje tablice ja drzim u kolima, bitno je koje su tablice na kolima i da za njih imam sve uredne papire. Covek je napisao OK komentar, dacicu bi bilo bolje da se potrudi da resi ovaj problem koji ljudi imaju, a ne da se hvali kako ima vecu znacku od njegovog kolege.

Predrag Tomic

pre 11 godina

Odgovor na komentar e-krema:
Da li je negde u Svetu dozvoljeno da se podizu spomenici dokazanim teroristima?

Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.
(e-krem, 31. decembar 2012 09:11)

rexona

pre 11 godina

Priznajte Kosovo i istog trenutka skidati sve granice izmedu dvije zemlje

Albanci i Srpski narod bili bi pobednici, a politicari gubitnici.

Tek onda politicka elita na obe strane trebali da odgovore na tuzno stanje koja vlada i tamo i ovamo. Ovako ce mnogo godina da se pozabave sa granicom, telekomunikacijom, enrgetikom,statistikom, spomenicima, balvanima i puno drugih s..........na kraju MORAJU SLUSATI STA IM SE NAREDI...zasto cekati ? Svaki dan ljudima je teze i ne znaju kako obezbediti normalan i dostojan zivot porodicama....balkan je zemlja ovca i krava, i dosta konja

Ljubisa, Velika Hoca

pre 11 godina

Mi zaista imamo kratko pamcenje. Ovo je nazalost tiha predaja dela teritorije koji kontrolisu nasi a nakon ratnih sukoba. Zar ovaj scenario ne lici na predaju onih teritorija Hrvatskoj koji su nakon zavrsetka tog rata tiho predate Hrvatskoj.
Voleo bih da gresim ali,..

charly

pre 11 godina

Dobar ovaj komentar Predraga Tomića, koji opisuje kako skrivaju srpske tablice na ulasku u svoju državu Kosovo. Stvarno smo mi Srbi, najveći deo, glup narod. Ja to Kosovo ne želim niti je ono Srbija. Ko veruje u suprotno, nek ide tamo. Muka mi je više od ovih s..nja o Kosovu.

Hladan, racionalan i monetarno škrt

pre 11 godina

Od svakodnevne mantre o EU, ovi naši su jedino uspeli da "integrišu" prelaze. Nisam siguran da su ih integrisali u EU, ne bih umeo do kraja da definišem šta je u šta povezano. Ja sam dezintegrisao svoj glas, svoj novčanik i svoj mozak od Brisela, u međuvremenu. Ništa lično, no nikakve koristi nemam od EU.

Nune

pre 11 godina

...sto se tice srpskih tabli, moram ponovo u PU za Pristinu u Niskoj banji da vadim nove table, saobracajnu i nalepnicu koji ce me kostati nekih 10-tak hiljada dinara...
(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 08:31)

Ne moraš. Voziš na kosovske i ni brige. Pa nigde na svetu nema da su jedne tablice na autu, a druge stoje u gepeku.

Gradjanin

pre 11 godina

Albanci dovode na prelaze carinike i graničnu policiju,a naše vlasti nas ubedjuju da to nije carina i da prostor iza te carine nije tudja teritorija nego nasa,za koga nas naše vlasti smatraju,a možda će da organizuju nova hapšenja da narod ima čime da se zanima,a oni će u medjuvremenu da Albancima završavaju državu.Izdajnici.

aleksa

pre 11 godina

Samo iz slike mogu da zakljucim da su ti blokari prelaza u sistemu ne laje kera zbog sela nego zbog sebe, zastava nova otpakovana bas za tu situaciju, jos uvek ima otiske savijanja, gospoda obuceni ko medvedi, navukli drva i vruce rakije, bice im bolje za novaka nego polovini srba iz unutrasnje srbije. Ne znam samo dokle ce kosovo biti trula stolica Srbiji koja oko vrata ima omcu i samo ceka da se stolica slomi i svi lepo da se udavimo zbog nje.

e-krem

pre 11 godina

(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 08:31)
Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Da li bi trebalo da se iznenadimo ovom vešću? Sve ide svojim tokom kako je i dogovoreno. Déjà vu.
No, mnogi Srbi se i dalje nadaju, napojeni istrošenim placebo izjavama nadrilekara-vlade o platformama i prekrajanju granica. Dokle samo, pitam se? Svemu jednom, po svim prirodnim zakonima dođe kraj, pa će napokon i ovo pitanje sa Kosovom biti zauvek rešeno, i iza nas.

e-krem

pre 11 godina

Odgovor na komentar e-krema:
Da li je negde u Svetu dozvoljeno da se podizu spomenici dokazanim teroristima?

Razlicite tablice tj.dva para razlicitih tablica za jedno auto ne da nije nigde dozvoljeno nego je i kaznjivo svugde.
(e-krem, 31. decembar 2012 09:11)
(Predrag Tomic, 31. decembar 2012 10:23)
Ne mesaj babe i zabe tj.tablice i SPOMEN PLOCE,nije to spomenik.
Inace postavljanje obelezja je NADLEZNOST OPSTINA a ne vlada.

novosadjanka

pre 11 godina

@Мапа је у глави , не на папиру!
Има ко хоће за Мајку да гине ако позове!
Не верујем какви смо постали?!?
Само да је мени добро па и брата ко ј....!!
(Bojan, 31. decembar 2012 11:30)

Nadam se da si vec spakovao stvari da ides da gines...cudi me da odavno nisi tamo! Znas onu Lalinu recenicu o bratoubilackom ratu:"Ta mante me,ja nemam ni sestu, a kamo li brata!" Srecan put u drzavu Kosovo!

novosadjanka

pre 11 godina

Da li je sada svima jasno sta znaci rec INTEGRISANI?????

integracija (lat.), povezivanje, spajanje, ujedinjavanje soc., polit., ekon. ili dr. funkcija u određenu celinu; proces kojim se u ekonomiji na razne načine povezuju preduzeća ili segmenti nacionalne ekonomije, pa čak i pojedine nacionalne ekonomije.

Stanovnik Kosova

pre 11 godina

Kako neki vole da ocrne drugu stranu, pa to je nemoguce. To primecujem i od strane Srba, i od strane Albanaca.

Znaci, ovom Predragu je maltretiranje ako carinici KPS traze dokumente, otvaranje gepeka itd. (to traze svima, bez obzira na nacionalnu pripadnost jer isto ti je i na Horgosu)
I ja moram da prolazim kroz isti postupak, samo sto recimo kad ja ulazim u Srbiju, moram da cekam ponekad duze dok mi se daje onaj dokumenat o prelazu od srpske strane ali ja to ne smatram maltretiranjem nego lenjivoscu individualca. Dosta Albanaca i Srba sa Kosova srecom imaju dve licne karte, srpsku i kosovsku pa im je lakse na tim prelazima jer pokazuju licne karte po potrebi doticnim organima i prodju lakse.
Gospodine, ne kazem da nema provokacija (na obe strane) ali to da te neko maltretira, ne pije bas vodu jer danas smo u XXI-om veku i tehnologija je stigla tako daleko da se carinici plase da ih neko ne snima skrivenim kamerama i na kraju krajeva, dosta se menjalo u pozitivnom smislu kako od strane KPS, tako i od strane MUP-a Srbije.
Prosao sam najmanje 10 puta taj prelaz, i nisam video da neko nekog maltretira.

Viski

pre 11 godina

Lazu kao i uvek,kazu da nema drzavnih obelezja,pitanje glasi cije zastave policajci nose na krilama? Afganistana ili Irana,nismo slepi sve vidimo.

Milos

pre 11 godina

uh! dobro je, za malo da probiju termin i prebace se u 2013 e to bi EU vec sankcionisala..dogovor jr dogovor., sve ostalo je zamajavanje naroda i predstava.

@Predrag Tomic

pre 11 godina

Nije tacno da su u pitanju "dokazani teroristi" vec ugledni amnestirani gradjani Srbije. E sad' zasto je tako to je vec neka druga prica...

Strajkomir

pre 11 godina

To je za one optimiste koji kažu da Srbija ide u dobrom smeru.
(bogumil, 31. decembar 2012 07:59)

__Srbija prvi put ide pravim smerom. Da li ce imati snage da istraje do kraja zavisi od nas. Od takvih ocajnika i pesimista ovaj proces oslobadjanja Srbije, od vekovnog balasta Kosova, sigurno nece zavisiti.

Prong

pre 11 godina

Na administrativni prelaz Brnjak, jutros su stigli pripadnici MUP-a Srbije. Tu su još i vojnici Kfora, pripadnici Euleksa, kosovske pogranične policije i carine...

A "privrednici"? Ah daaa, oni ne rade za praznik! :)))

Да се Власи не досете

pre 11 godina

Integrated Border Management = Заједничко управљање ГРАНИЦОМ
Превод: Интегрисано управљање прелазом = ОБМАНА ЈАВНОСТИ !!!

Pantagruel

pre 11 godina

Кључна ствар је, нажалост, да назив споразума у оригиналу (на енглеском језику) садржи реч "border" (граница) - Integrated Border Management. А наши преводе како њима одговара ("контрола прелаза") и врше нам колективну хипнозу.