Nedelja, 25.11.2012.

18:00

Skoplje: Sto godina Albanije

Premijeri Kosova i Albanije, Hašim Tači i Salji Beriša, prisustvovali su centralnoj proslavi 100-godišnjice albanske države i Dana albanske zastave u Skoplju.

Izvor: B92

Skoplje: Sto godina Albanije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Zivela Sloboda!

pre 11 godina

Albanci su proslavili sto godisnjicu nezavisnosti sveoklo sveta. U Grckoj,...USA...Australiji... Prema vecinu komentara evo Velika Albanija ce biti do Tokija...Komicno, vrlo komicno zvuce komentatori koji zele zabranu proslave nezavisnosti, da ne bih rekao tuzno. Zar nisu Srbi koji proslave isto? Cudi mene velika miopija srpskih medija kada za isti dogagjaj upotrebe razlicite arsine kada se radi O Srbima i o drugima....

Flash

pre 11 godina

Dosta vise sa komentarima tipa ''tako im treba, priznali su Kosovo'' i slicno. Treca najveca partija u BJRM je Albanska, oni su zestoko lobirali za priznanje, kao sto u BiH zahvaljujuci srpskim strankama nisu priznali Kosovo. Naravno zasluzan je i njihov politicki vrh, podjednako izdajnicki kao nas.Ali, ako neko mrzi Albance vise od nas, to su onda Makedonci,(mislim na narod a ne politicare) - osecaju se ugrozenije, nama su Albanci oteli parce teritorije, a njima preti opasnost da im pola zemlje ukljucujuci i glavni grad za 10-15 godina postane Albanska drzava! Balkanci probudimo se pre nego sto bude kasno :(

Denbabaden

pre 11 godina

Aman bre gde li vam stane toliko mrznje u srcu,dusi i mozgu a bogami u celom telu nije mi jasno.Ako vam toliko smetamo sto se vekovima bavite sa nama?Sta sve citam u komentarima ne mogu da verujem da "ljudski" mozak moze to da kaze,ali posto ne mogu da odgovaram na svaki komentar,mogu samo reci da niste dostojni ni za razgovor.Sta biste radili da nema nas?Nema vise politike Nikole Pasica i Vase Cubrilovica a ni onih koji jos nisu rodjeni a koji nas verovatno mrze,pa puknite od inata.I normalno kao i uvek moj komentar se nece objaviti,a objavljuju se komentari koji su puni govora mrznje i koji imaju ratnohuckacku pozadinu i zrz.Nek vam to sluzi na cast ako je uopste imate.

AleksandarL

pre 11 godina

Albancima je toliko bilo "lose" u Jugoslaviji (posle Srbiji) da se pola njih preselilo ovamo iz zemlje koju "toliko vole". Mislim slusati njihove lovacke price o "demokratskom ujedinjenju svih Albanaca", o njihovoj "miroljubivosti i stradanju" vise nije ni zabavno, to prelazi u patologiju.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Da ste ratovali tamo gdje ste trebali, danas bi kosovo bilo srpsko (bar pod zastavom. Nego vaznije je bilo napadati sve, izgubiti kredibilitet, i naravno onda i kosovo.
(Ratovi, 26. novembar 2012 01:28)

Cekaj, s kim je to Makedonija ratovala u zadnjih 20 godina, i koje je to ratove kao Srbija "agresor" izgubila, da je sad zasluzila da prakticno bude Albanija? Ova vijest je o Makedoniji, ne o Srbiji, a i Milosevic je vec neko vrijeme mrtav.

Dragan

pre 11 godina

Zao mi je kada vidim koliko jedna pokvarena i korumprana vlast satire svoj narod.
Oni su se usmerili na to da kradu Grcku istoriju umesto da resavaju egzistencijalna pitanja.Zavaravaju i lazu svoj narod nekim besmislenim temama a vreme istice. Posto BJRM nece uci u Evropu pojesce ih Velika Albanija za dorucak.
Svima sa ovih prostora je jasna "politika" albanaca:razmnozavaj se sto pre i sto vise.
Kraj price.

ks

pre 11 godina

Svako u Srbiji moze da razume zasto je Makedonija morala da prizna tu albansku naci-krimi tvorevinu na Kosovu posto bi i sama bila destabilizovana i uvucena u neki rat i da je tako ostalo niko iz Srbije ne bi mogao nista da zameri Makedoncima jer su ipak Makedonci jedan od najblizih i najslicnijih naroda sa Srbima, medjutim razlog zluradosti je ponasanje makedonskih politicara koji su posle priznanja isli u Pristinu i sretali se sa Tacijem kao najrodjenijim, izjavljivali kako je "drzava kosova" najblizi sused i slicne stvari.

Boki

pre 11 godina

Ljudi budite realni, makedonci su preslabi I ovi im to jasno daju do znanja. Hteli su da budu samostalni a to im je bila najveca greska. Sad im je 5 do 12 da stanu velikoj albaniji na put da nebi 110 godina albanije slavili u skopju glavnom gradu velike albanije. Braco makedonci samo vam srbi mogu pomoci Ali treba da se otreznite od pijanstva u koje Ste upali od kad Ste samostalni srbi vam jedini nisu pravili problem od komsija a vi se malo zamislite sta znaci recenica premijera albanije idemo sad u pristinu jer nema vise granica. Samo je presutio za veliku albaniju, Al ko ima malo mozga jasno mu je.

Milorad

pre 11 godina

Kostunice, jel gledas??? Cekaju te Beciri i Taci kod spomenika Knez Mihaila na trgu Republike da slavite dan zastave Albanije - odma cim ih vratis u Ustavni okvir Srbije. Ja vec 10 godina govorim da treba ZID sa bokljikavom zicom da postavimo prema Kosovu. Jedino tako mozemo da se spasemo sudbine Makedonije i za 20tak godine Crne Gore.

Србин

pre 11 godina

@(Makedonac, 26. novembar 2012 01:20)
О чему ти причаш? Па јел им је дата слобода у СФРЈ? Јел су добили покрајину? Имали су стандард, црвени пасош да путују где хоће. И опет су дизали демонстације, набијали Титове слике, пред његовим очима, на воловске рогове, итд итд. Неће се они смирити док год не заокруже велику Албанију. А вама Македонцима нека је Бог у помоћи са њима. Мислили сте да ће се смирити ако признате Косово? Ово оргијање је само увертира за оно што вас чека.

mlekadzija

pre 11 godina

Ne mogu da se radujem tudjoj nesreci ali zbog nakaradne politike mak. rukovodstva desava se sto se i moglo pretpostaviti da hoce...(odn. da su zasluzili). Nije Skoplje ua dz najveci albanski grad na Balkanu. Makedonci neka vam je Bog u pomoci...

albanska propagnada 24/7

pre 11 godina

@mertur
Niste vi oterali Turke nego ste se u I balkanskom ratu borili na njihovoj strani. Srbi, Grci, Crnogorci i Bugari su se borili protiv Turske i vas u turskim uniformama. Samo ni tada se niste nesto pokazali. Zasto lazes ovde i izigravas ono sto niste? Turci su vam i omogucili da se rasirite po Kosovu i Makedoniji i da stignete do Nisa i dok su Turci pomagali vase sirenje bili ste uz njih, bas kao i sada kada ste postali najveci obozavatelji Amerike ali ne zato sto delite iste vrednosti nego samo zato sto su vam Amerikanci dopustili da okupirate Kosovo, da podelite Makedoniju, sto su vas amnestirali za zlocine i etnicko ciscenje koje ste pocinili i sto vam ispunjavaju sve nacionalisticke zelje i zeljice. Dok imate tursku, nemacku ili americku zaledjinu ste mnogo jaki, samo hoce da odu te svetske sile ili u istoriju ili kuci.

Srba

pre 11 godina

sa idealom za bolju državu, bolji Balkan, bolju Evropu", navodeći da je "albanski nacionalizam - evropski" ove floskule su mi najbolje, da izuzetno doprinosite napretku Evrope, ne znam samo za šta ste se još borili sem da eliminišete pripadnike organa reda država u kojima ste živeli i živite, sa Srbima sa Kosovo bili su proterivani i Romi, sve komsije su vam zahvalne, samo ste imali srece što je Vašington u to vreme imao istog protivnika na Balkanu :)

albanski narcis-naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@Dragi Srbi
"Posto vi citate i gledate samo vase medie,a one su tako i tako pod kontrolom vlasti"

Za razliku od vasih albanskih medija koje su olicenje objektivnosti, slobode, istinitih informacija i profesionalnosti? Spusti se momak na zemljicu, bice ti lakse.

Marce

pre 11 godina

I jos samo ovo da se nadovrzem mom prethodnom postu.

Crnogorsko poteklo i nasledje Srba je neizbrisivo, sto pokazuju nebrojeno argumenata.
Za mene naj jaci utisak je ostavila Kletva Cara Lazara, za oni koji ne znaju.
I pored ovoga politika je napravila svoje i danas se dobar broj Srba i Crnogoraca ne vole t.e mrze, i oterali ste ih tamo gde su.
Bruka i za jedne i za druge.

Braco i sestre Srbi naucite za navek da mora proraditi svest pojedinca, dok svest kolektiva vise ne postoji vec 20 tak godina.
Bez toga nema prosperiteta vec samo unazadjivanje, sto mozda i nije tako lose, djavo ce mu ga znati.

Prolece, cak i u Novembru

pre 11 godina

To bi bilo to. Zbogom Makedoniji. Uskoro necete imati problem oko imena, jer ce vam ga promeniti, pa ulazite u EU.

y.

pre 11 godina

@Dragi Srbi
Budi ljubazan pa navedi a sa kim vi Albanci mozete? sa Srbima? Sa Makedoncima? Sa Grcima? Sa Italijanima? Ni sa kim "dragi" albance... I ti bi mogao umesto te vase albanske narcis-sovinisticke "istorije" sa sve Ilirima i Dardanima, "okupacijama" iz 1912. i nazivanjem te vase "drzave" prema srpskom nazivu Kosovo da malo prolistas i druge izvora i sta ste sve vi radili na Kosovu - iznenadices se koliko je to drugacije od onoga u sta sada verujete.

Ana-Marija- Amsterdam

pre 11 godina

"BleueCity'"!?
Ko si ti i sto se krijes iza nekih misterioznih imena!Kazi kosi pa pazi sta pises!? Ti nemas pojma o istoriji Srba, Makedonaca na Balkanu, lupas kao maxim po diviziji! Znas li ti da je tada bilo 439.000 Albanaca u Albaniji, a Albanaca na Kosovu 128.000, u Makedoniji 82.500 sta su oni sa takim malim brojem starih oronulih staraca da urade da okupiraju grad Skoplje i itd. ta idi begaj bre, tada je pocelo ozivljavanje Albanske nacionalne manjine gde je brat sa sestrom majka sa sinom umnozavali samo to je trajalo dugo, a koliko ih je pomrlo jos se nisu ni rodili itd, tako da oni nisu bili u stanju bilo sta da urade sami jer je glad vladala kod njih ako im Srbin nije davao hranu oni bi nestajali polako. tuzno je i zalosno da pojedinci kao istoriju izopacuju

Nataeos

pre 11 godina

(goran kumanovo, 26. novembar 2012 00:21)
tu je ceo problem " ovi iz vlade" , bilo koje, rade kako hoce a ne pitaju narod!!! Pozz pravim makedoncima!

knjige, braco, knjige

pre 11 godina

Kad citam komentare Albanaca, pitam se iz kakvih to knjiga oni uce istoriju? Ne bi me cudilo da u njihovim udzbenicima pise da su Albanci pronasli tocak, otkrili Ameriku i pobedili Hitlera.

Marce

pre 11 godina

Nisam uopste zacudjen komentarima Makedonaca i Srba, albanci me ne tangiraju, za mene su zlo koje treba iskoreniti i tacka.
Prvo i naj bitnije niko nikome nije zabio noz u ledja i izneverio, to da Vam bude jasno kao dan.
Niko ovde nije priznao Albance na Kosovu nego to je volja zapada i tu ni mi kao i vi ne mozemo nista.
Bitan fakt koji se zanemaruje na obostranu stetu je to sto su nam ono zajednicki neprijatelji protiv koji smo ratovali vi na Kosmetu mi ovde u MK.
A Srbi koji sa mrznjom pricaju o Makedoncima treba da se upitaju zasto to cine prema svojoj braci, sto de fakto smo, ko to porice laze sam sebe.
I takodje bitna stvar u celoj prici je politika Srbije prema nama koja unazadjuje.
Nije da je politika vlasti u Skoplju bolja, ali su bar umereniji.
Pljuvanje po ljudima je nesto sto nije nepoznanica za Srbe pa i u ovom slucaju.
Kako zivim i u Beogradu i Skoplju mogu da kazem da je Beograd isti u zadnjih 30 godina, osim Bulevara koji je malo sredjen dok je Skoplje zasijalo u zadnjih par godina.
Takodje je notorna laz da se u Srbiji bolje zivi nego u Mkd, jer su cene bar 25 % vise, a plate nisu.
Grci divljaju sa svojim pretenzijama, a vi ih slavite kao pobratimi iako nisu vam pomogli u nicemu u putu ka boljem zivotu i tako slavljene Evrope.
I za kraj..svoj patriotizam ste pokazali prema braci preko Drine kada su bezali od Bosnjaka i Hrvata time sto niste im dali leba da jedu.
Pljujte koliko ocete ali Srbija nije matica pravog srpstva, to je Republika Srpska.

Joao

pre 11 godina

I sad se čovek pita zašto tolika halabuka oko Velike Srbije koje nema, nikada je nije bilo i nikad je niko nije tražio, a ovo je normalno da dve albanske države slave Veliku Albaniju u trećoj čiju polovinu žele? Tražiće i jug Srbije ispod Vranja i sever Grčke, ne kriju. O kakvim ljudskim pravima govore ratni zločinci koji su promovisani u predsednike i premijere?

King Sollomon

pre 11 godina

Vecini komentatora nije jasno "Sto bas u Skoplju Proslavca 100 Godisnjice nezavisnosti!?". Istina je ovo: Zamisljeno je da se proslava 100 god. nezavisnosti, proslavi u vise lokacija, uglavnom na lokacijama gde zive albanci.Proslava je pocela u Skoplju, nastavice se u Pristini,pa u Vlori(Valona)a centralna bice u Tirani sa velikim rock koncertom Shakire, Rita Ore, Gipsy Kings itd, itd. Istina je da u tim proslavama ima previse patriotskih emocija, al` sobzirom na okruglu brojku (100godina) da se i razumeti. Pazljivim posmatracima nije omaklo govor S. Berise, gde on jako oprezno prica o Ujedinjenju albanaca i lokacija pod okriljem Europske unije, (od budnog oka Amera, albanski politicari drugacije i ne bi smeli da govore).Mislim da Ameri ne bi sve ovo dozvolili da nisu uvereni da albanci ujedinjenje zamisljaju na europski tj.moderan nacin, ne ma onaj klasicni, uz osvajanje teritorija.

milos

pre 11 godina

Nije mi jasno zašto neki likuju nad Makedonijom. Ne znam ko nam je bliži od Makedonaca, a ljudi su u problemu... Ako ne možemo drugačije, bar moralno ih podržimo.
Posebno - poređenje proslave pobede srpske vojske i ovoga juče u Skoplju je neverovatno. Srbija nema nikakve ambicije prema Makedoniji i obeležava u mirnoj atmosferi jedan istorijski događaj. S druge strane je terorisanje Skopljanaca i nacionalistička retorika, škripa guma, pozivi na nacionalno ujedinjenje, dan nakon paljenja makedonske zastave i sl.

bojan

pre 11 godina

jednog dana kad vas gazda pusti niz vodu platicete sve za sav ovaj teror koji sprovodite tih 100 godina bojim se da ne ostanete i bez jedne drzave a kamoli dve

Raka

pre 11 godina

Proslava sto godina albanije u Skopju! Razumem u tirani pa i u Prištini, ali štaj e sad ovo! Crno vam se piše bivša braćo Makedonci. Srbi vam nisu bili dobri, biće vam dobri albanci...

Србин

pre 11 godina

Ми срби смо вам били окупатори?! Ми који смо вам омогућили да имате државу. Е па сад, срећна вам окупација македонци!

hmm

pre 11 godina

@gospodar muva
Zlonamerno,nema sta.SDrbija je obelezila godisnjicu boja kod Kumanova,i odala pomen svojim poginulim vojnicima.kakve veze ima dan drzavnosti Albanije sa Makedonijom?Odakle potreba da Srbiju uvek optuzujete za nekakve "planove"?Srbija je ta koju rasparcavaju a na sav glas urlaju o "Velikoj Srbiji".

Dejan

pre 11 godina

Albanci su se malo zaneli.

I Sadam je bio veliki Americki prijatelj jedno vreme!?
Ovakvim ponasanjem samo izazivaju druge drzave u regionu od kojih su neke vojno i ekonomski jace od njih.

Sta ce biti kada Amerika izabere drugu drzavu za udvaranje Muslimanima?
Sta ce biti kada im veliki drugar okrene ledja?

Dragan

pre 11 godina

@deda: u jednom istorijskom periodu Skopje je bilo glavni grad okupirane Makedonije, Kosova, i jednoga dela severne Grcke, odakle i teritorijalne pretenzije Albanaca . Od 1981 americki kongresmen Joe dio Guardi, inace albanskog porekla je pokrenuo pitanje ujedinjenja svih teritorija na kojima zive Albanci u " cilju zastite njihovih ljudskih prava", sto se, kako se vidi i dalje sprovodi. Izgradnja Velike Albanije = zastita ljudskih prava.

Небојша

pre 11 godina

Албанци су очигледно изгубили сваку меру. Захваљујући "леђима" мисле да могу све, несвесни да су својим понашањем од свих својих суседа створили непријатеље, али баш непријатеље. Од 4 непосредна суседа ни са једним немају иоле пријатељски однос, а чему то води, сви знамо.
А пропо нас, могу само да замислим коментаре када би Србија организовала прославу неког свог јубилеја, рецимо у српском делу Сарајева.

zoran

pre 11 godina

"A što nije bio Milo Đukanović? Neka, biće sledeće godine kad budu slavili u Podgorici."
(Saša, 25. novembar 2012 23:39)

Neće sledeće godine biti u Podgorici. Crna Gora je u NATO. Srbija i Makedonija nisu. Ne zaboravite tu činjenicu.

demokrat

pre 11 godina

srbin ko srbin, crkli ste od inata,zaboravili ste kumanovo i mahanje srpskim zastavama i umalovazanje makedonije,ko da ste vi oslobodili makedoniju i makedonce,zaboravili ste okupaciju makedonije i zabranu proglashenje ime makedonija i makedonci,zar niste ga zvali juzna srbija i srpski narod?.kada su u pitanje albanci vi priznajete makedoniju i makedonce, a kada je u pitanju grcka,vi okrenete ledza makedoncima i makedoniju, i vredzate makedoniju i makedonce.ako mislite u skokplu koj ima 400000 albanaca nemaju pravo da slave, koja prava vi dajete dodiku u banja luku koj ima 50.000 srba da slave nezavisnost srbije? zar nije to bosna gdje dodik mashe zastavom srpskom.jer nije to bosna gdje dodik zove srbiju da okupira bosnu i stvori velike srbije?
za kraj, thaqi i berisha bili su u skoplje tu gdje su albanci i slavili zajedno, posle ce u crnu goru,u qameriju i preshevaqku dolinu svugde gde su albanci, edi rama bijo u grcku, filip shiroka bijo u siciliji,sejdi spahiju slavice u tursku. najvece slavlje bitce 28.11.2012 slavi ce u tiranu.
b2 budite fer i demokratski orijentisani, objavite moj komentar

bgd

pre 11 godina

Isto ovako su se ponašali velikosrpski hegemonisti, pa su Makedonci odlučili da je dosta i da neće više sa Srbima, nisu hteli da budu građani drugog reda...

Čekaj, nije bilo tako, Makednoci samo nisu hteli sa Srbima.
Eto ga sad.

Milan

pre 11 godina

koja bruka i sramota za makedonce,bas prilici spektaklu!priznali ste TRENUTNU (ne)zavisost Kosova i Metohije -kada ste tada polozili ispit za prvog slugu na Balkanu,stiglo vam je iznenadjenje -stigli vai poslodavci,gazde...za to ste zurili da ukrasite skoplje velikim statuama Aleksandra (da li da napisem makedonskog ili siptarskog ?!,ali vama to nije vise vazno)i fontane,i plocnici....smesno,ali posto je ovo i MNOGO zalosno-nije mi smesno,vec cudno,da nema u celom Skoplju,nikog od "makedonaca"zvanicnika da laze neku "utesnu"za "makedonce",ako ih ima.STRASNO!!!!

genci

pre 11 godina

Nista mi nije jasno. Kakva je ovo provokacija? Zbog cega se ta svecanost, koja je bitna za svaku drzavu, ne proslavlja u Tirani nego u Skoplju?
Kakve su reakcije domacih politicara. Dajte neke informacije.
(I.G., 25. novembar 2012 18:22)

Dan proslave je 28 novembar u Tiranu.

makedonec

pre 11 godina

Albanci su najveci profiteri nasih nacionalistickim, arogantnih, fasistickih i glupih ideja kojom smo je i unistili SFRJ. Svi smo od raspada jedne od najvecih vojnih sila na svetu izgubili, nikome nije bolje ko hoce nek se udira u grudi, to je fakt.A imali smo i krvavi bratoubilacki rat, kakvo dostignuce! Da niste vi Srbi mozda nesto dobili? To je nasa prica, prodali smo velike vrednosti koje su zajedno, nasi pradede svih naroda SFRJ izgradili krvlju, zato sto smo nedokvakani balkanci.I to jos nema kraja, crkve se ne priznavaju, pa jzne banovine, pa svako je pre svakog. Nema tome kraja, dok nam najbolja deca lete prema zapadu da se izgube u svet i dok albanci uzimaju silom zemlju sunca, zemlju koju im nikad nije pripadala. Sve smo sami krivi, a sad bi bili vec u EU sa standardom 5 puta veci od nash sadashnji prosek..kakvi albanci, kakve bakrace, sami smo krivi. I to bas ona generacija koja je uzivala najvishe u SFRJ ju je i rasturila, koja nije zaradila krvlju njenu velicinu. I za jako jeftine pare. E to ce biti u istoriji.

crnogorski ateista

pre 11 godina

vecina srba ne zna sta se desavalo u zadnjih 100 godina tj, zlocine koje su pravili nad albanskim stanovnistvom i zato ne razumiju albance danas....ovdje mozete da citate istoriju koju su pisali srpski svjedoci znaci NE albanci http://sh.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8Dini_nad_Albancima_u_Balkanskim_ratovima ili ukucajte zlocini nad albancima u balkanskim ratovima ili http://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_okupacija_Albanije ... ja sam zato da se zaboravi istorija i krene prema pomirenju svih naroda ali treba znati istoriju i nauciti nesto od toga da se ne desavaju takve budalastine vise u buduce

Dragi Srbi!

pre 11 godina

Dragi Srbi!
progledajte malo vise u vasim arhivama,Drzavne i Crkvene!
budite uverni cete naci i vise njego sta covek moze da zamisli!
Posto vi citate i gledate samo vase medie,a one su tako i tako pod kontrolom vlasti,koje ne daju nista od sebe,njego gledaju samo sta drugi rade!
a ne samo to? njego svi drugi narodi,ma bilo i koje nacije za "Srbe" ne valaju!"ko nije sa nama je protiv nas"!"Nebeski narod"Steta sta u srbiju ne daju mlade generacije u politiku, da vodu Drzavu kako treba njego su isti kao i prije,sta su krojili sve ratove u EX-YU, a kazu da su drugi krivi,a oni "andjeli" i to se siri i dalje mrznja i kod mlade generacije i djece"MRZNJA"do srdja!!!
Nek vam dragi bog u pomoci,naj vise zlo covek ucini u pravo sam sebe!!!

Makedonac

pre 11 godina

Pa vidite,fakt je da su albanci 20-25% prisutni u Makedoniji,fakt je da na silom ih nemozete izjuriti(to Srbija najbolje zna sa Kosovom,to zna i Amerika sa crncima),fakt je isto tako da su manjine u principu agresivnije jer su bili utucavani godinama,fakt je da su manje obrazovani analogno na to lakshe padaju pod utecajom,Ajmo bre ljudi im dati malo slobode da se raduju,da misle i da shvate da su slobodni,da izbiju taj bes koji drze 100 godina,kad to prodje bolece njih uvo za oruzje,bice im bitno samo ono sto je nama sada bitno,da imamo para za vikend u Veneciju,da zaradimo i idemo na Old Trafford da gledamo neko derbi.Mislim da je to jedini nacin da budu integrisani u drzavu,svaki drugi nacin bar do sada nije se pokazao efikasnim.Zato nemojte osuzivati ovaj poteg Makedoncima,mozda i nesto promeni.

Ratovi

pre 11 godina

Da ste ratovali tamo gdje ste trebali, danas bi kosovo bilo srpsko (bar pod zastavom. Nego vaznije je bilo napadati sve, izgubiti kredibilitet, i naravno onda i kosovo.

peace

pre 11 godina

Cokalije nek je sa srecom ako vas jos ima... bio sam letos u mk, tuga, uzas, albanci sve, al neka... hteli se samostalnu mk, dobili ste samo je sad vode albanci.

Siptarka

pre 11 godina

Prijatelji, proslava je pocela vec pre nekoliko dana svugde gde zive albanci. Glavna manifestacija odrzace se naravno 28.11 u Tirani a ovo je bila samo jedna niz organizacija a zasto da ne... i u Skopju ima dosta albanaca, da ne govorimo o Makedoniji.
Zivela Albanija i Kosovo! 100 vjet shtet

denis

pre 11 godina

Radi vase informacije, Skoplje je oslobodjeno od strane Albanaca i u ovome gradu je trebalo da se proglasi nezavisnost Albanije a ne na jugu Albanije, medjutim zbog politickih igara proglasena je u Vlori. Perma tome gospodo citajte malo svjetsku arhivu. Albanci su kao rijeka, sve se vraca svojim tokom.

mertur

pre 11 godina

Super, mi oterali Turke, a oni dobili državu. Bar da su nam rekli hvala.
(sava, 25. novembar 2012 18:07

Vi oterali turke?!!

Ono malo resta od turaka sto je ostalo u Skoplju oterali su albanci i tamo se vijorila albanska zastava, pa tek onda su dosli srbi masakrirajuci sve pred sobom sve do centralne Albanije.Za vreme kraljevine SKS makedonci su bili nekakva etnicka grupa i sad kao vi srbi ste ih oslobodili.

BlueCity

pre 11 godina

Za one koji ne znaju istoriju ili se prave da ne znaju da vas podsecam da je Skopje do 1912 bio najveci albanski grad,cak vise je imao albanaca i od Tirane i od Pristine.Skople je osobodjen od albanaca pre srba u toku albanski pobuna protiv dzonturaka.Osolobodzenje o kome vi pricate od strane Srbije jeste okupacija i pocetak masivnog etnickog cistenja Skopla od albanaca pogotovu muslimanski albanaca. Zato drage komsije nemojte se praviti francuza nego bole bi vam bilo da citate isotriju.

Bugarin

pre 11 godina

Da se Makedonija odmah nakon raspada SFRJ ujedinila sa Bugarskom danas tih problema ne bi bilo, ali njima je bitnije dokazivati neke nepostojece razlike izmedju nasih jezika i kulture, sta da se radi, budite onda direktni potomci Aleksandra Velikog koji veze nemaju sa Slovenima, ocigledno vama vise odgovara da se u vasem glavnom gradu vijori Albanska zastava.

sremac

pre 11 godina

Vidim mnogo zluradih komentara sa naše strane. Rugamo se drugima, a svoje dvorište negledamo. Pa čije se zastave vijore na jugu Srbije, čiji se spomenici dižu. Pamet u glavu, pa onda za tastaturu. Makedonci su naša braća po krvi, to se ne sme zaboraviti. Priznanje Kosova je bila iznuda za mir u toj nama sad susednoj zemlji.

I meni je muka od toga, moram priznati.

AleksandarL

pre 11 godina

Ja mislim da najgore od svega po Albance ce biti to sto ce na kraju imati veoma tragicnu sudbinu. Napali su granice APSOLUTNO svih drzava sa kojima se granice, neosnovano pretenduju i na deo Srbije i na deo Makedonije i na deo Grcke i jasno je da ne mozes imati dobru buducnost ako na svim svojim granicama imas apsolutne neprijatelje i narode/drzave koji ce kad tad hteti da se osvete. Bojim se da je to potencijalni "genocid u najavi" prema Albanskom stanovnistvu i za to ce biti odgovorni iskljucivo njihovi kriminalni politicari, koji ih vode u beznadje.

Etnik

pre 11 godina

Skopje ili bolje Shkupi (alb) bio je pre 100 godina glavni grad kosovskog vilajeta, a sigurno za manje od 100 bice ponovo. Zato se mora tamo slaviti. 1936 godine, Skopje je imalo vise od 80% stanovnika albanaca. To mora opet tako da bude!

st-georges

pre 11 godina

Makedonci i Grci, imate jos 5 min. da se dozovete pameti i da ujedinimo snage. Dao im zapad da nas pojedu Turci i da ovde u okolini Beograda naprave granicu sa muslimanima za vek vekova.

Bekim

pre 11 godina

Prijatelji moji, saznajte jednom za svagda: Skoplje je do pre 15 godina bio najveci Albanski grad. Bilo je vise Albanaca nego u Pristini i Tirani.
Albanaca u Makedoniji ima precizno 36%. Torbesi i Goranci se drze sa Makedoncima. Nije Makedonija samo Makedonska, tu su i Albanci i Srbi, i ostale manjine. Proslava ce biti u Tirani 28 NOV, a ovo u Makedoniji je neka vrsta izazivanja. Trenutno vreme radi za nas Albance, da vidimo koliko ce trajati.

goran kumanovo

pre 11 godina

dosta be vise sa time priznali ste kosovo tako vam i treba,niti sam ja niti moj makedonski narod nije ga priznao i niko nas i nije pitao, priznali su ga ovi iz vlade uz veliki pritisak amera i eu, svi mi makedonci smo se stidili kad su ga ovi priznali, verujte da nas dusha boli, pa koji smo bre mi ploticki faktor igramo kako nam se kaze, za kosovo stvarno izvinite od srca, doci ce dan kad cemo povuci ovu odluku i oprati sram, eto to vam je stav svih makedonaca

provokator

pre 11 godina

Ovo sto oni rade u Makedoniji je ,zahvalnost, makedoncima, na tome sto su ih priznali.Uvredljivo je da kaze kako imaju dve drzave, kao Kosovo i Albaniju i pri tom se obraca Berisi,albanskom premijeru i prica o stvaranju velike Albanije a svi mi cutimo...Zbog slicnih reci, Seselja drze vec deset godina u Haskom zatvoru,sto Albanci dobro znaju a posebno Taci.Verovatno misli da je zasticen ko beli medved i da pravda njega ne moze da stigne...A pri tom spominje javno i pretenzije prema delu srpske drzave.Mediji ,politicari i svetska javnost ne bi trebalo da cute, na ovakve provokacije, koje je izrekao Taci a koje stvaraju ponovnu nesigurnost stanovnistva, nealbanskog porekla, koje zivi na Kosovu.O ovome bi trebalo obavestiti americkog ambasadora u Beogradu,da bi video i drugo lice ovog Kosovskog provokatora.To sto Taci misli da ih stite amerikanci,ne znaci da moze da provocira sve oko sebe.

Dule NS

pre 11 godina

"Centralna proslava stogodišnjice albanske države u Skoplju"
????

-Hej, u Skoplju?!
-Treba li išta reći dodatno o ovome?
Sve je jasno da jasnije ne može biti!
-Žao mi je Makedonije, zaista.
-Od Srbije su oteli 15% teritorije, a od Makedonije će oteti... ...Makedoniju.

TAMO GDE SUNCE SJASE

pre 11 godina

Ne treba zaliti za Makedonijom, hteli su da se odvoje od Srbije i eto im ga sad. Nije im bilo jasno da Albanci gde god da se u vecem broju nasele to smatraju svojom teritorijom. Sad sta je tu je.

Albanac

pre 11 godina

Slavi se u Sk jer je Skopje posle Cikaga i Tirane najveci Albanski grad, to jest treci Grad gde albanci zive u najvecem broju. Treba da znate da vise Albanaca zivi u Skopje nego u Pristini. Ne razumem zasto nekome smeta sto albanci slave, oni ne idu po komsiluk da masakriraju komsije ili da osvajaju tudje kao sto je bilo slucaj 90-tih na Balkanu vec slave u svoj grad. Mozete svasta da pricate ali ove 20 zadnje godine bile su zlatne godine za albance. Kosovo je danas slobodna, Albanija je bila najsiromasna u evropi a danas je clanica Nato i kandidat za Eu i posle Kine ima najveci ekonomski rast u svetu. Albanci u Makedoniju i Cg su slobodni i teze da budu ravnopravni Garantujem vas da 21 vek bice vek Albanaca. Pozdrav za komsije

Тушиња

pre 11 godina

Не знам што се појединци чуде што се слави тај празник у Скопљу. За њих та територија представља Албанију а не Македонију, стављају дознања Македонцима шта су им намере и шта желе да створе. Они као славе неку Декларацију о независности из 1912, коју је донело пар њихових тадашњих политичара од које не би било ништа да Италијанима и Аустроугарима није сметало Србијино избијање на море. Македонаца ми није жао, ослободили смо Стару Србију све вам дали, оставили сте нас, забили нош у леђа, чак нас и не готиве, част изузетцима. Тражили сте, гледајте. Овакве напете ситуације не воде на добро, познајући Албанце неће изаћи на добро. И још бих додао, да морам признати да се дивим Албанцима на слози и јединствености, али ће им се то одбити дебело од главу, свима су се замерили, још Грчку да мало више чачну, и биће окружени љутим непријатељима а то ће их сигурно коштати.

Makedonec

pre 11 godina

nije mi jasno ko je pozvao na prislavu berisu i tacija, i zasto je proslava u skoplju i zasto su make dinske vlasti to dozvolile, mozda pod pritiskom amera?bruka i sramota.a mi pravislavci svadjajmo se i dalje dok gubimo teritorije.
(deda, 25. novembar 2012 22:44)

Nema sta da makedonske vlasti dozvoljavaju,makedonci su danas gradjani drugog reda u Makedoniji..U Makedoniji je gazda zapad,a kao njihov verni vazal albanci vladaju,ne pitaju se mnogo tu makedonci...na zalost takvo je stanje.

goran kumanovo

pre 11 godina

ljudi stvarno je kraj sa nama,dozvoliti da se albanski praznik slavi u makedonije,znaci ovi nasi politikanti su stvarno zabegli,pa dokle be visee,nama delenje ne gine,mi ne zasluzujemo drzavu-zato je nikad i nismo imali

PetarMKD

pre 11 godina

Ja sam Makedonac, ali mi smo gradjani drugog reda u svojoj zemlji. I kako je jednom rekao bivsi premijer Makedonije - Ljupco Georgijevski - sad je vise prekasno da se moze resiti Albansko pitanje i vreme je da se uci Albanski jezik. Uskoro i Srbiju ceka ista bruka - jer Albanci su sa Amerima !!!!!

gospodar muva

pre 11 godina

jadna makedonija albanija slavi 100 godina republike srbija 100 godina prvog balkanskog rata na teritoriji makedonije. da se nisu srbija i albanija nesto mozda dogovorili?

deda

pre 11 godina

nije mi jasno ko je pozvao na prislavu berisu i tacija, i zasto je proslava u skoplju i zasto su make dinske vlasti to dozvolile, mozda pod pritiskom amera?bruka i sramota.a mi pravislavci svadjajmo se i dalje dok gubimo teritorije.

Sledeca proslava kosovske bitke je na Novoj Kaledoniji

pre 11 godina

Sasvim logicno, bas kao sto se proslava staljingradske bitke odrzava na Okinavi, kao sto je centralna proslava Americke nezavisnosti u Abidjanu, i kao sto se Dan-D slavi u Katmandu-u, tako i ova proslava treba biti u Skoplju.

dragan

pre 11 godina

Skoplje jeste najveći albanski grad. To je dobar razlog da se stogodišnjica slavu baš u Skoplju. Zamislite neku budućnost, za recimo 25 godina, Velika Albanija, 10 mil stanovnika, najbrojnija nacija na Balkanu, glavni grad Skoplje.
Jeste jezivo ali nije nerealno.

munz2

pre 11 godina

Srpsko oslobadjanje Skoplja se danas uci kao okupacija u makedonskim knjigama. OK, srpska uprava Vardarskom Makedonijom nije bila bajkovita, ali za razliku od bugarske i grcke, brzo smo priznali makedonsku naciju, a u periodu Kraljevine se mnogo toga izgradilo u Makedoniji (to se bas ne uci). Makedonski narod nam je uistinu najblizi. Oni ovo nisu zasluzili. Nismo ni mi takva pisanija u knjigama, onakvo priznavanje Kosova. Takav je zivot. Albanci slave svoju drzavu u glavnom gradu druge drzave. Stvarno "neobicno".

nema besplatnog rucka

pre 11 godina

Svako nacionalisticko i sovinisticko orgijanje se na kraju plati. To bar Srbi znaju a saznace uskoro i Albanci. Dotle neka Albanci masu zastavama i neka se izivljavaju.

I.G.

pre 11 godina

Nista mi nije jasno. Kakva je ovo provokacija? Zbog cega se ta svecanost, koja je bitna za svaku drzavu, ne proslavlja u Tirani nego u Skoplju?

Kakve su reakcije domacih politicara. Dajte neke informacije.

seljadin

pre 11 godina

pre ulaska u EU, lobira se sada da se stvori unija Albanije, Makedonije, Crne Gore i Kosova, i tako ujedinjeni ce uci u EU, sa 6 miliona Albanaca, 1 milion Makedonaca, i 200.000 crnogoraca, 200.000 Srba.
Sto se mene tice, jedino po mom misljenju tu Srbi iz CG ne pripadaju, ostalo su braca koja su trebala ranije da se ujedine u Veliku Albaniju.

Gagoljub

pre 11 godina

To je znak zahvalnosti albanaca makedoncima, jer su se makedonci izjasnili da su za nezavisno Kosovo. Za 10 godina Makedonija ce se zvati "Shqipëria e Madhe" ili u prevodu "Velika albanija"

dragan

pre 11 godina

Skoplje jeste najveći albanski grad. To je dobar razlog da se stogodišnjica slavu baš u Skoplju. Zamislite neku budućnost, za recimo 25 godina, Velika Albanija, 10 mil stanovnika, najbrojnija nacija na Balkanu, glavni grad Skoplje.
Jeste jezivo ali nije nerealno.

munz2

pre 11 godina

Srpsko oslobadjanje Skoplja se danas uci kao okupacija u makedonskim knjigama. OK, srpska uprava Vardarskom Makedonijom nije bila bajkovita, ali za razliku od bugarske i grcke, brzo smo priznali makedonsku naciju, a u periodu Kraljevine se mnogo toga izgradilo u Makedoniji (to se bas ne uci). Makedonski narod nam je uistinu najblizi. Oni ovo nisu zasluzili. Nismo ni mi takva pisanija u knjigama, onakvo priznavanje Kosova. Takav je zivot. Albanci slave svoju drzavu u glavnom gradu druge drzave. Stvarno "neobicno".

Gagoljub

pre 11 godina

To je znak zahvalnosti albanaca makedoncima, jer su se makedonci izjasnili da su za nezavisno Kosovo. Za 10 godina Makedonija ce se zvati "Shqipëria e Madhe" ili u prevodu "Velika albanija"

seljadin

pre 11 godina

pre ulaska u EU, lobira se sada da se stvori unija Albanije, Makedonije, Crne Gore i Kosova, i tako ujedinjeni ce uci u EU, sa 6 miliona Albanaca, 1 milion Makedonaca, i 200.000 crnogoraca, 200.000 Srba.
Sto se mene tice, jedino po mom misljenju tu Srbi iz CG ne pripadaju, ostalo su braca koja su trebala ranije da se ujedine u Veliku Albaniju.

I.G.

pre 11 godina

Nista mi nije jasno. Kakva je ovo provokacija? Zbog cega se ta svecanost, koja je bitna za svaku drzavu, ne proslavlja u Tirani nego u Skoplju?

Kakve su reakcije domacih politicara. Dajte neke informacije.

Dule NS

pre 11 godina

"Centralna proslava stogodišnjice albanske države u Skoplju"
????

-Hej, u Skoplju?!
-Treba li išta reći dodatno o ovome?
Sve je jasno da jasnije ne može biti!
-Žao mi je Makedonije, zaista.
-Od Srbije su oteli 15% teritorije, a od Makedonije će oteti... ...Makedoniju.

nema besplatnog rucka

pre 11 godina

Svako nacionalisticko i sovinisticko orgijanje se na kraju plati. To bar Srbi znaju a saznace uskoro i Albanci. Dotle neka Albanci masu zastavama i neka se izivljavaju.

Makedonec

pre 11 godina

nije mi jasno ko je pozvao na prislavu berisu i tacija, i zasto je proslava u skoplju i zasto su make dinske vlasti to dozvolile, mozda pod pritiskom amera?bruka i sramota.a mi pravislavci svadjajmo se i dalje dok gubimo teritorije.
(deda, 25. novembar 2012 22:44)

Nema sta da makedonske vlasti dozvoljavaju,makedonci su danas gradjani drugog reda u Makedoniji..U Makedoniji je gazda zapad,a kao njihov verni vazal albanci vladaju,ne pitaju se mnogo tu makedonci...na zalost takvo je stanje.

Sledeca proslava kosovske bitke je na Novoj Kaledoniji

pre 11 godina

Sasvim logicno, bas kao sto se proslava staljingradske bitke odrzava na Okinavi, kao sto je centralna proslava Americke nezavisnosti u Abidjanu, i kao sto se Dan-D slavi u Katmandu-u, tako i ova proslava treba biti u Skoplju.

goran kumanovo

pre 11 godina

ljudi stvarno je kraj sa nama,dozvoliti da se albanski praznik slavi u makedonije,znaci ovi nasi politikanti su stvarno zabegli,pa dokle be visee,nama delenje ne gine,mi ne zasluzujemo drzavu-zato je nikad i nismo imali

PetarMKD

pre 11 godina

Ja sam Makedonac, ali mi smo gradjani drugog reda u svojoj zemlji. I kako je jednom rekao bivsi premijer Makedonije - Ljupco Georgijevski - sad je vise prekasno da se moze resiti Albansko pitanje i vreme je da se uci Albanski jezik. Uskoro i Srbiju ceka ista bruka - jer Albanci su sa Amerima !!!!!

deda

pre 11 godina

nije mi jasno ko je pozvao na prislavu berisu i tacija, i zasto je proslava u skoplju i zasto su make dinske vlasti to dozvolile, mozda pod pritiskom amera?bruka i sramota.a mi pravislavci svadjajmo se i dalje dok gubimo teritorije.

goran kumanovo

pre 11 godina

dosta be vise sa time priznali ste kosovo tako vam i treba,niti sam ja niti moj makedonski narod nije ga priznao i niko nas i nije pitao, priznali su ga ovi iz vlade uz veliki pritisak amera i eu, svi mi makedonci smo se stidili kad su ga ovi priznali, verujte da nas dusha boli, pa koji smo bre mi ploticki faktor igramo kako nam se kaze, za kosovo stvarno izvinite od srca, doci ce dan kad cemo povuci ovu odluku i oprati sram, eto to vam je stav svih makedonaca

gospodar muva

pre 11 godina

jadna makedonija albanija slavi 100 godina republike srbija 100 godina prvog balkanskog rata na teritoriji makedonije. da se nisu srbija i albanija nesto mozda dogovorili?

peace

pre 11 godina

Cokalije nek je sa srecom ako vas jos ima... bio sam letos u mk, tuga, uzas, albanci sve, al neka... hteli se samostalnu mk, dobili ste samo je sad vode albanci.

AleksandarL

pre 11 godina

Ja mislim da najgore od svega po Albance ce biti to sto ce na kraju imati veoma tragicnu sudbinu. Napali su granice APSOLUTNO svih drzava sa kojima se granice, neosnovano pretenduju i na deo Srbije i na deo Makedonije i na deo Grcke i jasno je da ne mozes imati dobru buducnost ako na svim svojim granicama imas apsolutne neprijatelje i narode/drzave koji ce kad tad hteti da se osvete. Bojim se da je to potencijalni "genocid u najavi" prema Albanskom stanovnistvu i za to ce biti odgovorni iskljucivo njihovi kriminalni politicari, koji ih vode u beznadje.

TAMO GDE SUNCE SJASE

pre 11 godina

Ne treba zaliti za Makedonijom, hteli su da se odvoje od Srbije i eto im ga sad. Nije im bilo jasno da Albanci gde god da se u vecem broju nasele to smatraju svojom teritorijom. Sad sta je tu je.

makedonec

pre 11 godina

Albanci su najveci profiteri nasih nacionalistickim, arogantnih, fasistickih i glupih ideja kojom smo je i unistili SFRJ. Svi smo od raspada jedne od najvecih vojnih sila na svetu izgubili, nikome nije bolje ko hoce nek se udira u grudi, to je fakt.A imali smo i krvavi bratoubilacki rat, kakvo dostignuce! Da niste vi Srbi mozda nesto dobili? To je nasa prica, prodali smo velike vrednosti koje su zajedno, nasi pradede svih naroda SFRJ izgradili krvlju, zato sto smo nedokvakani balkanci.I to jos nema kraja, crkve se ne priznavaju, pa jzne banovine, pa svako je pre svakog. Nema tome kraja, dok nam najbolja deca lete prema zapadu da se izgube u svet i dok albanci uzimaju silom zemlju sunca, zemlju koju im nikad nije pripadala. Sve smo sami krivi, a sad bi bili vec u EU sa standardom 5 puta veci od nash sadashnji prosek..kakvi albanci, kakve bakrace, sami smo krivi. I to bas ona generacija koja je uzivala najvishe u SFRJ ju je i rasturila, koja nije zaradila krvlju njenu velicinu. I za jako jeftine pare. E to ce biti u istoriji.

Тушиња

pre 11 godina

Не знам што се појединци чуде што се слави тај празник у Скопљу. За њих та територија представља Албанију а не Македонију, стављају дознања Македонцима шта су им намере и шта желе да створе. Они као славе неку Декларацију о независности из 1912, коју је донело пар њихових тадашњих политичара од које не би било ништа да Италијанима и Аустроугарима није сметало Србијино избијање на море. Македонаца ми није жао, ослободили смо Стару Србију све вам дали, оставили сте нас, забили нош у леђа, чак нас и не готиве, част изузетцима. Тражили сте, гледајте. Овакве напете ситуације не воде на добро, познајући Албанце неће изаћи на добро. И још бих додао, да морам признати да се дивим Албанцима на слози и јединствености, али ће им се то одбити дебело од главу, свима су се замерили, још Грчку да мало више чачну, и биће окружени љутим непријатељима а то ће их сигурно коштати.

sremac

pre 11 godina

Vidim mnogo zluradih komentara sa naše strane. Rugamo se drugima, a svoje dvorište negledamo. Pa čije se zastave vijore na jugu Srbije, čiji se spomenici dižu. Pamet u glavu, pa onda za tastaturu. Makedonci su naša braća po krvi, to se ne sme zaboraviti. Priznanje Kosova je bila iznuda za mir u toj nama sad susednoj zemlji.

I meni je muka od toga, moram priznati.

Србин

pre 11 godina

Ми срби смо вам били окупатори?! Ми који смо вам омогућили да имате државу. Е па сад, срећна вам окупација македонци!

st-georges

pre 11 godina

Makedonci i Grci, imate jos 5 min. da se dozovete pameti i da ujedinimo snage. Dao im zapad da nas pojedu Turci i da ovde u okolini Beograda naprave granicu sa muslimanima za vek vekova.

provokator

pre 11 godina

Ovo sto oni rade u Makedoniji je ,zahvalnost, makedoncima, na tome sto su ih priznali.Uvredljivo je da kaze kako imaju dve drzave, kao Kosovo i Albaniju i pri tom se obraca Berisi,albanskom premijeru i prica o stvaranju velike Albanije a svi mi cutimo...Zbog slicnih reci, Seselja drze vec deset godina u Haskom zatvoru,sto Albanci dobro znaju a posebno Taci.Verovatno misli da je zasticen ko beli medved i da pravda njega ne moze da stigne...A pri tom spominje javno i pretenzije prema delu srpske drzave.Mediji ,politicari i svetska javnost ne bi trebalo da cute, na ovakve provokacije, koje je izrekao Taci a koje stvaraju ponovnu nesigurnost stanovnistva, nealbanskog porekla, koje zivi na Kosovu.O ovome bi trebalo obavestiti americkog ambasadora u Beogradu,da bi video i drugo lice ovog Kosovskog provokatora.To sto Taci misli da ih stite amerikanci,ne znaci da moze da provocira sve oko sebe.

Србин

pre 11 godina

@(Makedonac, 26. novembar 2012 01:20)
О чему ти причаш? Па јел им је дата слобода у СФРЈ? Јел су добили покрајину? Имали су стандард, црвени пасош да путују где хоће. И опет су дизали демонстације, набијали Титове слике, пред његовим очима, на воловске рогове, итд итд. Неће се они смирити док год не заокруже велику Албанију. А вама Македонцима нека је Бог у помоћи са њима. Мислили сте да ће се смирити ако признате Косово? Ово оргијање је само увертира за оно што вас чека.

Raka

pre 11 godina

Proslava sto godina albanije u Skopju! Razumem u tirani pa i u Prištini, ali štaj e sad ovo! Crno vam se piše bivša braćo Makedonci. Srbi vam nisu bili dobri, biće vam dobri albanci...

Bugarin

pre 11 godina

Da se Makedonija odmah nakon raspada SFRJ ujedinila sa Bugarskom danas tih problema ne bi bilo, ali njima je bitnije dokazivati neke nepostojece razlike izmedju nasih jezika i kulture, sta da se radi, budite onda direktni potomci Aleksandra Velikog koji veze nemaju sa Slovenima, ocigledno vama vise odgovara da se u vasem glavnom gradu vijori Albanska zastava.

Siptarka

pre 11 godina

Prijatelji, proslava je pocela vec pre nekoliko dana svugde gde zive albanci. Glavna manifestacija odrzace se naravno 28.11 u Tirani a ovo je bila samo jedna niz organizacija a zasto da ne... i u Skopju ima dosta albanaca, da ne govorimo o Makedoniji.
Zivela Albanija i Kosovo! 100 vjet shtet

knjige, braco, knjige

pre 11 godina

Kad citam komentare Albanaca, pitam se iz kakvih to knjiga oni uce istoriju? Ne bi me cudilo da u njihovim udzbenicima pise da su Albanci pronasli tocak, otkrili Ameriku i pobedili Hitlera.

albanska propagnada 24/7

pre 11 godina

@mertur
Niste vi oterali Turke nego ste se u I balkanskom ratu borili na njihovoj strani. Srbi, Grci, Crnogorci i Bugari su se borili protiv Turske i vas u turskim uniformama. Samo ni tada se niste nesto pokazali. Zasto lazes ovde i izigravas ono sto niste? Turci su vam i omogucili da se rasirite po Kosovu i Makedoniji i da stignete do Nisa i dok su Turci pomagali vase sirenje bili ste uz njih, bas kao i sada kada ste postali najveci obozavatelji Amerike ali ne zato sto delite iste vrednosti nego samo zato sto su vam Amerikanci dopustili da okupirate Kosovo, da podelite Makedoniju, sto su vas amnestirali za zlocine i etnicko ciscenje koje ste pocinili i sto vam ispunjavaju sve nacionalisticke zelje i zeljice. Dok imate tursku, nemacku ili americku zaledjinu ste mnogo jaki, samo hoce da odu te svetske sile ili u istoriju ili kuci.

albanski narcis-naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@Dragi Srbi
"Posto vi citate i gledate samo vase medie,a one su tako i tako pod kontrolom vlasti"

Za razliku od vasih albanskih medija koje su olicenje objektivnosti, slobode, istinitih informacija i profesionalnosti? Spusti se momak na zemljicu, bice ti lakse.

Bekim

pre 11 godina

Prijatelji moji, saznajte jednom za svagda: Skoplje je do pre 15 godina bio najveci Albanski grad. Bilo je vise Albanaca nego u Pristini i Tirani.
Albanaca u Makedoniji ima precizno 36%. Torbesi i Goranci se drze sa Makedoncima. Nije Makedonija samo Makedonska, tu su i Albanci i Srbi, i ostale manjine. Proslava ce biti u Tirani 28 NOV, a ovo u Makedoniji je neka vrsta izazivanja. Trenutno vreme radi za nas Albance, da vidimo koliko ce trajati.

BlueCity

pre 11 godina

Za one koji ne znaju istoriju ili se prave da ne znaju da vas podsecam da je Skopje do 1912 bio najveci albanski grad,cak vise je imao albanaca i od Tirane i od Pristine.Skople je osobodjen od albanaca pre srba u toku albanski pobuna protiv dzonturaka.Osolobodzenje o kome vi pricate od strane Srbije jeste okupacija i pocetak masivnog etnickog cistenja Skopla od albanaca pogotovu muslimanski albanaca. Zato drage komsije nemojte se praviti francuza nego bole bi vam bilo da citate isotriju.

crnogorski ateista

pre 11 godina

vecina srba ne zna sta se desavalo u zadnjih 100 godina tj, zlocine koje su pravili nad albanskim stanovnistvom i zato ne razumiju albance danas....ovdje mozete da citate istoriju koju su pisali srpski svjedoci znaci NE albanci http://sh.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8Dini_nad_Albancima_u_Balkanskim_ratovima ili ukucajte zlocini nad albancima u balkanskim ratovima ili http://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_okupacija_Albanije ... ja sam zato da se zaboravi istorija i krene prema pomirenju svih naroda ali treba znati istoriju i nauciti nesto od toga da se ne desavaju takve budalastine vise u buduce

Albanac

pre 11 godina

Slavi se u Sk jer je Skopje posle Cikaga i Tirane najveci Albanski grad, to jest treci Grad gde albanci zive u najvecem broju. Treba da znate da vise Albanaca zivi u Skopje nego u Pristini. Ne razumem zasto nekome smeta sto albanci slave, oni ne idu po komsiluk da masakriraju komsije ili da osvajaju tudje kao sto je bilo slucaj 90-tih na Balkanu vec slave u svoj grad. Mozete svasta da pricate ali ove 20 zadnje godine bile su zlatne godine za albance. Kosovo je danas slobodna, Albanija je bila najsiromasna u evropi a danas je clanica Nato i kandidat za Eu i posle Kine ima najveci ekonomski rast u svetu. Albanci u Makedoniju i Cg su slobodni i teze da budu ravnopravni Garantujem vas da 21 vek bice vek Albanaca. Pozdrav za komsije

AleksandarL

pre 11 godina

Albancima je toliko bilo "lose" u Jugoslaviji (posle Srbiji) da se pola njih preselilo ovamo iz zemlje koju "toliko vole". Mislim slusati njihove lovacke price o "demokratskom ujedinjenju svih Albanaca", o njihovoj "miroljubivosti i stradanju" vise nije ni zabavno, to prelazi u patologiju.

Makedonac

pre 11 godina

Pa vidite,fakt je da su albanci 20-25% prisutni u Makedoniji,fakt je da na silom ih nemozete izjuriti(to Srbija najbolje zna sa Kosovom,to zna i Amerika sa crncima),fakt je isto tako da su manjine u principu agresivnije jer su bili utucavani godinama,fakt je da su manje obrazovani analogno na to lakshe padaju pod utecajom,Ajmo bre ljudi im dati malo slobode da se raduju,da misle i da shvate da su slobodni,da izbiju taj bes koji drze 100 godina,kad to prodje bolece njih uvo za oruzje,bice im bitno samo ono sto je nama sada bitno,da imamo para za vikend u Veneciju,da zaradimo i idemo na Old Trafford da gledamo neko derbi.Mislim da je to jedini nacin da budu integrisani u drzavu,svaki drugi nacin bar do sada nije se pokazao efikasnim.Zato nemojte osuzivati ovaj poteg Makedoncima,mozda i nesto promeni.

Joao

pre 11 godina

I sad se čovek pita zašto tolika halabuka oko Velike Srbije koje nema, nikada je nije bilo i nikad je niko nije tražio, a ovo je normalno da dve albanske države slave Veliku Albaniju u trećoj čiju polovinu žele? Tražiće i jug Srbije ispod Vranja i sever Grčke, ne kriju. O kakvim ljudskim pravima govore ratni zločinci koji su promovisani u predsednike i premijere?

bgd

pre 11 godina

Isto ovako su se ponašali velikosrpski hegemonisti, pa su Makedonci odlučili da je dosta i da neće više sa Srbima, nisu hteli da budu građani drugog reda...

Čekaj, nije bilo tako, Makednoci samo nisu hteli sa Srbima.
Eto ga sad.

y.

pre 11 godina

@Dragi Srbi
Budi ljubazan pa navedi a sa kim vi Albanci mozete? sa Srbima? Sa Makedoncima? Sa Grcima? Sa Italijanima? Ni sa kim "dragi" albance... I ti bi mogao umesto te vase albanske narcis-sovinisticke "istorije" sa sve Ilirima i Dardanima, "okupacijama" iz 1912. i nazivanjem te vase "drzave" prema srpskom nazivu Kosovo da malo prolistas i druge izvora i sta ste sve vi radili na Kosovu - iznenadices se koliko je to drugacije od onoga u sta sada verujete.

Milorad

pre 11 godina

Kostunice, jel gledas??? Cekaju te Beciri i Taci kod spomenika Knez Mihaila na trgu Republike da slavite dan zastave Albanije - odma cim ih vratis u Ustavni okvir Srbije. Ja vec 10 godina govorim da treba ZID sa bokljikavom zicom da postavimo prema Kosovu. Jedino tako mozemo da se spasemo sudbine Makedonije i za 20tak godine Crne Gore.

Etnik

pre 11 godina

Skopje ili bolje Shkupi (alb) bio je pre 100 godina glavni grad kosovskog vilajeta, a sigurno za manje od 100 bice ponovo. Zato se mora tamo slaviti. 1936 godine, Skopje je imalo vise od 80% stanovnika albanaca. To mora opet tako da bude!

Dejan

pre 11 godina

Albanci su se malo zaneli.

I Sadam je bio veliki Americki prijatelj jedno vreme!?
Ovakvim ponasanjem samo izazivaju druge drzave u regionu od kojih su neke vojno i ekonomski jace od njih.

Sta ce biti kada Amerika izabere drugu drzavu za udvaranje Muslimanima?
Sta ce biti kada im veliki drugar okrene ledja?

Prolece, cak i u Novembru

pre 11 godina

To bi bilo to. Zbogom Makedoniji. Uskoro necete imati problem oko imena, jer ce vam ga promeniti, pa ulazite u EU.

Dragan

pre 11 godina

Zao mi je kada vidim koliko jedna pokvarena i korumprana vlast satire svoj narod.
Oni su se usmerili na to da kradu Grcku istoriju umesto da resavaju egzistencijalna pitanja.Zavaravaju i lazu svoj narod nekim besmislenim temama a vreme istice. Posto BJRM nece uci u Evropu pojesce ih Velika Albanija za dorucak.
Svima sa ovih prostora je jasna "politika" albanaca:razmnozavaj se sto pre i sto vise.
Kraj price.

genci

pre 11 godina

Nista mi nije jasno. Kakva je ovo provokacija? Zbog cega se ta svecanost, koja je bitna za svaku drzavu, ne proslavlja u Tirani nego u Skoplju?
Kakve su reakcije domacih politicara. Dajte neke informacije.
(I.G., 25. novembar 2012 18:22)

Dan proslave je 28 novembar u Tiranu.

Ratovi

pre 11 godina

Da ste ratovali tamo gdje ste trebali, danas bi kosovo bilo srpsko (bar pod zastavom. Nego vaznije je bilo napadati sve, izgubiti kredibilitet, i naravno onda i kosovo.

Boki

pre 11 godina

Ljudi budite realni, makedonci su preslabi I ovi im to jasno daju do znanja. Hteli su da budu samostalni a to im je bila najveca greska. Sad im je 5 do 12 da stanu velikoj albaniji na put da nebi 110 godina albanije slavili u skopju glavnom gradu velike albanije. Braco makedonci samo vam srbi mogu pomoci Ali treba da se otreznite od pijanstva u koje Ste upali od kad Ste samostalni srbi vam jedini nisu pravili problem od komsija a vi se malo zamislite sta znaci recenica premijera albanije idemo sad u pristinu jer nema vise granica. Samo je presutio za veliku albaniju, Al ko ima malo mozga jasno mu je.

Denbabaden

pre 11 godina

Aman bre gde li vam stane toliko mrznje u srcu,dusi i mozgu a bogami u celom telu nije mi jasno.Ako vam toliko smetamo sto se vekovima bavite sa nama?Sta sve citam u komentarima ne mogu da verujem da "ljudski" mozak moze to da kaze,ali posto ne mogu da odgovaram na svaki komentar,mogu samo reci da niste dostojni ni za razgovor.Sta biste radili da nema nas?Nema vise politike Nikole Pasica i Vase Cubrilovica a ni onih koji jos nisu rodjeni a koji nas verovatno mrze,pa puknite od inata.I normalno kao i uvek moj komentar se nece objaviti,a objavljuju se komentari koji su puni govora mrznje i koji imaju ratnohuckacku pozadinu i zrz.Nek vam to sluzi na cast ako je uopste imate.

mertur

pre 11 godina

Super, mi oterali Turke, a oni dobili državu. Bar da su nam rekli hvala.
(sava, 25. novembar 2012 18:07

Vi oterali turke?!!

Ono malo resta od turaka sto je ostalo u Skoplju oterali su albanci i tamo se vijorila albanska zastava, pa tek onda su dosli srbi masakrirajuci sve pred sobom sve do centralne Albanije.Za vreme kraljevine SKS makedonci su bili nekakva etnicka grupa i sad kao vi srbi ste ih oslobodili.

Flash

pre 11 godina

Dosta vise sa komentarima tipa ''tako im treba, priznali su Kosovo'' i slicno. Treca najveca partija u BJRM je Albanska, oni su zestoko lobirali za priznanje, kao sto u BiH zahvaljujuci srpskim strankama nisu priznali Kosovo. Naravno zasluzan je i njihov politicki vrh, podjednako izdajnicki kao nas.Ali, ako neko mrzi Albance vise od nas, to su onda Makedonci,(mislim na narod a ne politicare) - osecaju se ugrozenije, nama su Albanci oteli parce teritorije, a njima preti opasnost da im pola zemlje ukljucujuci i glavni grad za 10-15 godina postane Albanska drzava! Balkanci probudimo se pre nego sto bude kasno :(

denis

pre 11 godina

Radi vase informacije, Skoplje je oslobodjeno od strane Albanaca i u ovome gradu je trebalo da se proglasi nezavisnost Albanije a ne na jugu Albanije, medjutim zbog politickih igara proglasena je u Vlori. Perma tome gospodo citajte malo svjetsku arhivu. Albanci su kao rijeka, sve se vraca svojim tokom.

Небојша

pre 11 godina

Албанци су очигледно изгубили сваку меру. Захваљујући "леђима" мисле да могу све, несвесни да су својим понашањем од свих својих суседа створили непријатеље, али баш непријатеље. Од 4 непосредна суседа ни са једним немају иоле пријатељски однос, а чему то води, сви знамо.
А пропо нас, могу само да замислим коментаре када би Србија организовала прославу неког свог јубилеја, рецимо у српском делу Сарајева.

Marce

pre 11 godina

Nisam uopste zacudjen komentarima Makedonaca i Srba, albanci me ne tangiraju, za mene su zlo koje treba iskoreniti i tacka.
Prvo i naj bitnije niko nikome nije zabio noz u ledja i izneverio, to da Vam bude jasno kao dan.
Niko ovde nije priznao Albance na Kosovu nego to je volja zapada i tu ni mi kao i vi ne mozemo nista.
Bitan fakt koji se zanemaruje na obostranu stetu je to sto su nam ono zajednicki neprijatelji protiv koji smo ratovali vi na Kosmetu mi ovde u MK.
A Srbi koji sa mrznjom pricaju o Makedoncima treba da se upitaju zasto to cine prema svojoj braci, sto de fakto smo, ko to porice laze sam sebe.
I takodje bitna stvar u celoj prici je politika Srbije prema nama koja unazadjuje.
Nije da je politika vlasti u Skoplju bolja, ali su bar umereniji.
Pljuvanje po ljudima je nesto sto nije nepoznanica za Srbe pa i u ovom slucaju.
Kako zivim i u Beogradu i Skoplju mogu da kazem da je Beograd isti u zadnjih 30 godina, osim Bulevara koji je malo sredjen dok je Skoplje zasijalo u zadnjih par godina.
Takodje je notorna laz da se u Srbiji bolje zivi nego u Mkd, jer su cene bar 25 % vise, a plate nisu.
Grci divljaju sa svojim pretenzijama, a vi ih slavite kao pobratimi iako nisu vam pomogli u nicemu u putu ka boljem zivotu i tako slavljene Evrope.
I za kraj..svoj patriotizam ste pokazali prema braci preko Drine kada su bezali od Bosnjaka i Hrvata time sto niste im dali leba da jedu.
Pljujte koliko ocete ali Srbija nije matica pravog srpstva, to je Republika Srpska.

Dragi Srbi!

pre 11 godina

Dragi Srbi!
progledajte malo vise u vasim arhivama,Drzavne i Crkvene!
budite uverni cete naci i vise njego sta covek moze da zamisli!
Posto vi citate i gledate samo vase medie,a one su tako i tako pod kontrolom vlasti,koje ne daju nista od sebe,njego gledaju samo sta drugi rade!
a ne samo to? njego svi drugi narodi,ma bilo i koje nacije za "Srbe" ne valaju!"ko nije sa nama je protiv nas"!"Nebeski narod"Steta sta u srbiju ne daju mlade generacije u politiku, da vodu Drzavu kako treba njego su isti kao i prije,sta su krojili sve ratove u EX-YU, a kazu da su drugi krivi,a oni "andjeli" i to se siri i dalje mrznja i kod mlade generacije i djece"MRZNJA"do srdja!!!
Nek vam dragi bog u pomoci,naj vise zlo covek ucini u pravo sam sebe!!!

Milan

pre 11 godina

koja bruka i sramota za makedonce,bas prilici spektaklu!priznali ste TRENUTNU (ne)zavisost Kosova i Metohije -kada ste tada polozili ispit za prvog slugu na Balkanu,stiglo vam je iznenadjenje -stigli vai poslodavci,gazde...za to ste zurili da ukrasite skoplje velikim statuama Aleksandra (da li da napisem makedonskog ili siptarskog ?!,ali vama to nije vise vazno)i fontane,i plocnici....smesno,ali posto je ovo i MNOGO zalosno-nije mi smesno,vec cudno,da nema u celom Skoplju,nikog od "makedonaca"zvanicnika da laze neku "utesnu"za "makedonce",ako ih ima.STRASNO!!!!

milos

pre 11 godina

Nije mi jasno zašto neki likuju nad Makedonijom. Ne znam ko nam je bliži od Makedonaca, a ljudi su u problemu... Ako ne možemo drugačije, bar moralno ih podržimo.
Posebno - poređenje proslave pobede srpske vojske i ovoga juče u Skoplju je neverovatno. Srbija nema nikakve ambicije prema Makedoniji i obeležava u mirnoj atmosferi jedan istorijski događaj. S druge strane je terorisanje Skopljanaca i nacionalistička retorika, škripa guma, pozivi na nacionalno ujedinjenje, dan nakon paljenja makedonske zastave i sl.

bojan

pre 11 godina

jednog dana kad vas gazda pusti niz vodu platicete sve za sav ovaj teror koji sprovodite tih 100 godina bojim se da ne ostanete i bez jedne drzave a kamoli dve

hmm

pre 11 godina

@gospodar muva
Zlonamerno,nema sta.SDrbija je obelezila godisnjicu boja kod Kumanova,i odala pomen svojim poginulim vojnicima.kakve veze ima dan drzavnosti Albanije sa Makedonijom?Odakle potreba da Srbiju uvek optuzujete za nekakve "planove"?Srbija je ta koju rasparcavaju a na sav glas urlaju o "Velikoj Srbiji".

mlekadzija

pre 11 godina

Ne mogu da se radujem tudjoj nesreci ali zbog nakaradne politike mak. rukovodstva desava se sto se i moglo pretpostaviti da hoce...(odn. da su zasluzili). Nije Skoplje ua dz najveci albanski grad na Balkanu. Makedonci neka vam je Bog u pomoci...

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Da ste ratovali tamo gdje ste trebali, danas bi kosovo bilo srpsko (bar pod zastavom. Nego vaznije je bilo napadati sve, izgubiti kredibilitet, i naravno onda i kosovo.
(Ratovi, 26. novembar 2012 01:28)

Cekaj, s kim je to Makedonija ratovala u zadnjih 20 godina, i koje je to ratove kao Srbija "agresor" izgubila, da je sad zasluzila da prakticno bude Albanija? Ova vijest je o Makedoniji, ne o Srbiji, a i Milosevic je vec neko vrijeme mrtav.

ks

pre 11 godina

Svako u Srbiji moze da razume zasto je Makedonija morala da prizna tu albansku naci-krimi tvorevinu na Kosovu posto bi i sama bila destabilizovana i uvucena u neki rat i da je tako ostalo niko iz Srbije ne bi mogao nista da zameri Makedoncima jer su ipak Makedonci jedan od najblizih i najslicnijih naroda sa Srbima, medjutim razlog zluradosti je ponasanje makedonskih politicara koji su posle priznanja isli u Pristinu i sretali se sa Tacijem kao najrodjenijim, izjavljivali kako je "drzava kosova" najblizi sused i slicne stvari.

Ana-Marija- Amsterdam

pre 11 godina

"BleueCity'"!?
Ko si ti i sto se krijes iza nekih misterioznih imena!Kazi kosi pa pazi sta pises!? Ti nemas pojma o istoriji Srba, Makedonaca na Balkanu, lupas kao maxim po diviziji! Znas li ti da je tada bilo 439.000 Albanaca u Albaniji, a Albanaca na Kosovu 128.000, u Makedoniji 82.500 sta su oni sa takim malim brojem starih oronulih staraca da urade da okupiraju grad Skoplje i itd. ta idi begaj bre, tada je pocelo ozivljavanje Albanske nacionalne manjine gde je brat sa sestrom majka sa sinom umnozavali samo to je trajalo dugo, a koliko ih je pomrlo jos se nisu ni rodili itd, tako da oni nisu bili u stanju bilo sta da urade sami jer je glad vladala kod njih ako im Srbin nije davao hranu oni bi nestajali polako. tuzno je i zalosno da pojedinci kao istoriju izopacuju

Srba

pre 11 godina

sa idealom za bolju državu, bolji Balkan, bolju Evropu", navodeći da je "albanski nacionalizam - evropski" ove floskule su mi najbolje, da izuzetno doprinosite napretku Evrope, ne znam samo za šta ste se još borili sem da eliminišete pripadnike organa reda država u kojima ste živeli i živite, sa Srbima sa Kosovo bili su proterivani i Romi, sve komsije su vam zahvalne, samo ste imali srece što je Vašington u to vreme imao istog protivnika na Balkanu :)

Nataeos

pre 11 godina

(goran kumanovo, 26. novembar 2012 00:21)
tu je ceo problem " ovi iz vlade" , bilo koje, rade kako hoce a ne pitaju narod!!! Pozz pravim makedoncima!

demokrat

pre 11 godina

srbin ko srbin, crkli ste od inata,zaboravili ste kumanovo i mahanje srpskim zastavama i umalovazanje makedonije,ko da ste vi oslobodili makedoniju i makedonce,zaboravili ste okupaciju makedonije i zabranu proglashenje ime makedonija i makedonci,zar niste ga zvali juzna srbija i srpski narod?.kada su u pitanje albanci vi priznajete makedoniju i makedonce, a kada je u pitanju grcka,vi okrenete ledza makedoncima i makedoniju, i vredzate makedoniju i makedonce.ako mislite u skokplu koj ima 400000 albanaca nemaju pravo da slave, koja prava vi dajete dodiku u banja luku koj ima 50.000 srba da slave nezavisnost srbije? zar nije to bosna gdje dodik mashe zastavom srpskom.jer nije to bosna gdje dodik zove srbiju da okupira bosnu i stvori velike srbije?
za kraj, thaqi i berisha bili su u skoplje tu gdje su albanci i slavili zajedno, posle ce u crnu goru,u qameriju i preshevaqku dolinu svugde gde su albanci, edi rama bijo u grcku, filip shiroka bijo u siciliji,sejdi spahiju slavice u tursku. najvece slavlje bitce 28.11.2012 slavi ce u tiranu.
b2 budite fer i demokratski orijentisani, objavite moj komentar

Dragan

pre 11 godina

@deda: u jednom istorijskom periodu Skopje je bilo glavni grad okupirane Makedonije, Kosova, i jednoga dela severne Grcke, odakle i teritorijalne pretenzije Albanaca . Od 1981 americki kongresmen Joe dio Guardi, inace albanskog porekla je pokrenuo pitanje ujedinjenja svih teritorija na kojima zive Albanci u " cilju zastite njihovih ljudskih prava", sto se, kako se vidi i dalje sprovodi. Izgradnja Velike Albanije = zastita ljudskih prava.

King Sollomon

pre 11 godina

Vecini komentatora nije jasno "Sto bas u Skoplju Proslavca 100 Godisnjice nezavisnosti!?". Istina je ovo: Zamisljeno je da se proslava 100 god. nezavisnosti, proslavi u vise lokacija, uglavnom na lokacijama gde zive albanci.Proslava je pocela u Skoplju, nastavice se u Pristini,pa u Vlori(Valona)a centralna bice u Tirani sa velikim rock koncertom Shakire, Rita Ore, Gipsy Kings itd, itd. Istina je da u tim proslavama ima previse patriotskih emocija, al` sobzirom na okruglu brojku (100godina) da se i razumeti. Pazljivim posmatracima nije omaklo govor S. Berise, gde on jako oprezno prica o Ujedinjenju albanaca i lokacija pod okriljem Europske unije, (od budnog oka Amera, albanski politicari drugacije i ne bi smeli da govore).Mislim da Ameri ne bi sve ovo dozvolili da nisu uvereni da albanci ujedinjenje zamisljaju na europski tj.moderan nacin, ne ma onaj klasicni, uz osvajanje teritorija.

Zivela Sloboda!

pre 11 godina

Albanci su proslavili sto godisnjicu nezavisnosti sveoklo sveta. U Grckoj,...USA...Australiji... Prema vecinu komentara evo Velika Albanija ce biti do Tokija...Komicno, vrlo komicno zvuce komentatori koji zele zabranu proslave nezavisnosti, da ne bih rekao tuzno. Zar nisu Srbi koji proslave isto? Cudi mene velika miopija srpskih medija kada za isti dogagjaj upotrebe razlicite arsine kada se radi O Srbima i o drugima....

Marce

pre 11 godina

I jos samo ovo da se nadovrzem mom prethodnom postu.

Crnogorsko poteklo i nasledje Srba je neizbrisivo, sto pokazuju nebrojeno argumenata.
Za mene naj jaci utisak je ostavila Kletva Cara Lazara, za oni koji ne znaju.
I pored ovoga politika je napravila svoje i danas se dobar broj Srba i Crnogoraca ne vole t.e mrze, i oterali ste ih tamo gde su.
Bruka i za jedne i za druge.

Braco i sestre Srbi naucite za navek da mora proraditi svest pojedinca, dok svest kolektiva vise ne postoji vec 20 tak godina.
Bez toga nema prosperiteta vec samo unazadjivanje, sto mozda i nije tako lose, djavo ce mu ga znati.

zoran

pre 11 godina

"A što nije bio Milo Đukanović? Neka, biće sledeće godine kad budu slavili u Podgorici."
(Saša, 25. novembar 2012 23:39)

Neće sledeće godine biti u Podgorici. Crna Gora je u NATO. Srbija i Makedonija nisu. Ne zaboravite tu činjenicu.

gospodar muva

pre 11 godina

jadna makedonija albanija slavi 100 godina republike srbija 100 godina prvog balkanskog rata na teritoriji makedonije. da se nisu srbija i albanija nesto mozda dogovorili?

nema besplatnog rucka

pre 11 godina

Svako nacionalisticko i sovinisticko orgijanje se na kraju plati. To bar Srbi znaju a saznace uskoro i Albanci. Dotle neka Albanci masu zastavama i neka se izivljavaju.

Siptarka

pre 11 godina

Prijatelji, proslava je pocela vec pre nekoliko dana svugde gde zive albanci. Glavna manifestacija odrzace se naravno 28.11 u Tirani a ovo je bila samo jedna niz organizacija a zasto da ne... i u Skopju ima dosta albanaca, da ne govorimo o Makedoniji.
Zivela Albanija i Kosovo! 100 vjet shtet

Albanac

pre 11 godina

Slavi se u Sk jer je Skopje posle Cikaga i Tirane najveci Albanski grad, to jest treci Grad gde albanci zive u najvecem broju. Treba da znate da vise Albanaca zivi u Skopje nego u Pristini. Ne razumem zasto nekome smeta sto albanci slave, oni ne idu po komsiluk da masakriraju komsije ili da osvajaju tudje kao sto je bilo slucaj 90-tih na Balkanu vec slave u svoj grad. Mozete svasta da pricate ali ove 20 zadnje godine bile su zlatne godine za albance. Kosovo je danas slobodna, Albanija je bila najsiromasna u evropi a danas je clanica Nato i kandidat za Eu i posle Kine ima najveci ekonomski rast u svetu. Albanci u Makedoniju i Cg su slobodni i teze da budu ravnopravni Garantujem vas da 21 vek bice vek Albanaca. Pozdrav za komsije

PetarMKD

pre 11 godina

Ja sam Makedonac, ali mi smo gradjani drugog reda u svojoj zemlji. I kako je jednom rekao bivsi premijer Makedonije - Ljupco Georgijevski - sad je vise prekasno da se moze resiti Albansko pitanje i vreme je da se uci Albanski jezik. Uskoro i Srbiju ceka ista bruka - jer Albanci su sa Amerima !!!!!

Dragi Srbi!

pre 11 godina

Dragi Srbi!
progledajte malo vise u vasim arhivama,Drzavne i Crkvene!
budite uverni cete naci i vise njego sta covek moze da zamisli!
Posto vi citate i gledate samo vase medie,a one su tako i tako pod kontrolom vlasti,koje ne daju nista od sebe,njego gledaju samo sta drugi rade!
a ne samo to? njego svi drugi narodi,ma bilo i koje nacije za "Srbe" ne valaju!"ko nije sa nama je protiv nas"!"Nebeski narod"Steta sta u srbiju ne daju mlade generacije u politiku, da vodu Drzavu kako treba njego su isti kao i prije,sta su krojili sve ratove u EX-YU, a kazu da su drugi krivi,a oni "andjeli" i to se siri i dalje mrznja i kod mlade generacije i djece"MRZNJA"do srdja!!!
Nek vam dragi bog u pomoci,naj vise zlo covek ucini u pravo sam sebe!!!

mertur

pre 11 godina

Super, mi oterali Turke, a oni dobili državu. Bar da su nam rekli hvala.
(sava, 25. novembar 2012 18:07

Vi oterali turke?!!

Ono malo resta od turaka sto je ostalo u Skoplju oterali su albanci i tamo se vijorila albanska zastava, pa tek onda su dosli srbi masakrirajuci sve pred sobom sve do centralne Albanije.Za vreme kraljevine SKS makedonci su bili nekakva etnicka grupa i sad kao vi srbi ste ih oslobodili.

Etnik

pre 11 godina

Skopje ili bolje Shkupi (alb) bio je pre 100 godina glavni grad kosovskog vilajeta, a sigurno za manje od 100 bice ponovo. Zato se mora tamo slaviti. 1936 godine, Skopje je imalo vise od 80% stanovnika albanaca. To mora opet tako da bude!

BlueCity

pre 11 godina

Za one koji ne znaju istoriju ili se prave da ne znaju da vas podsecam da je Skopje do 1912 bio najveci albanski grad,cak vise je imao albanaca i od Tirane i od Pristine.Skople je osobodjen od albanaca pre srba u toku albanski pobuna protiv dzonturaka.Osolobodzenje o kome vi pricate od strane Srbije jeste okupacija i pocetak masivnog etnickog cistenja Skopla od albanaca pogotovu muslimanski albanaca. Zato drage komsije nemojte se praviti francuza nego bole bi vam bilo da citate isotriju.

denis

pre 11 godina

Radi vase informacije, Skoplje je oslobodjeno od strane Albanaca i u ovome gradu je trebalo da se proglasi nezavisnost Albanije a ne na jugu Albanije, medjutim zbog politickih igara proglasena je u Vlori. Perma tome gospodo citajte malo svjetsku arhivu. Albanci su kao rijeka, sve se vraca svojim tokom.

seljadin

pre 11 godina

pre ulaska u EU, lobira se sada da se stvori unija Albanije, Makedonije, Crne Gore i Kosova, i tako ujedinjeni ce uci u EU, sa 6 miliona Albanaca, 1 milion Makedonaca, i 200.000 crnogoraca, 200.000 Srba.
Sto se mene tice, jedino po mom misljenju tu Srbi iz CG ne pripadaju, ostalo su braca koja su trebala ranije da se ujedine u Veliku Albaniju.

crnogorski ateista

pre 11 godina

vecina srba ne zna sta se desavalo u zadnjih 100 godina tj, zlocine koje su pravili nad albanskim stanovnistvom i zato ne razumiju albance danas....ovdje mozete da citate istoriju koju su pisali srpski svjedoci znaci NE albanci http://sh.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8Dini_nad_Albancima_u_Balkanskim_ratovima ili ukucajte zlocini nad albancima u balkanskim ratovima ili http://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_okupacija_Albanije ... ja sam zato da se zaboravi istorija i krene prema pomirenju svih naroda ali treba znati istoriju i nauciti nesto od toga da se ne desavaju takve budalastine vise u buduce

munz2

pre 11 godina

Srpsko oslobadjanje Skoplja se danas uci kao okupacija u makedonskim knjigama. OK, srpska uprava Vardarskom Makedonijom nije bila bajkovita, ali za razliku od bugarske i grcke, brzo smo priznali makedonsku naciju, a u periodu Kraljevine se mnogo toga izgradilo u Makedoniji (to se bas ne uci). Makedonski narod nam je uistinu najblizi. Oni ovo nisu zasluzili. Nismo ni mi takva pisanija u knjigama, onakvo priznavanje Kosova. Takav je zivot. Albanci slave svoju drzavu u glavnom gradu druge drzave. Stvarno "neobicno".

Ratovi

pre 11 godina

Da ste ratovali tamo gdje ste trebali, danas bi kosovo bilo srpsko (bar pod zastavom. Nego vaznije je bilo napadati sve, izgubiti kredibilitet, i naravno onda i kosovo.

Makedonac

pre 11 godina

Pa vidite,fakt je da su albanci 20-25% prisutni u Makedoniji,fakt je da na silom ih nemozete izjuriti(to Srbija najbolje zna sa Kosovom,to zna i Amerika sa crncima),fakt je isto tako da su manjine u principu agresivnije jer su bili utucavani godinama,fakt je da su manje obrazovani analogno na to lakshe padaju pod utecajom,Ajmo bre ljudi im dati malo slobode da se raduju,da misle i da shvate da su slobodni,da izbiju taj bes koji drze 100 godina,kad to prodje bolece njih uvo za oruzje,bice im bitno samo ono sto je nama sada bitno,da imamo para za vikend u Veneciju,da zaradimo i idemo na Old Trafford da gledamo neko derbi.Mislim da je to jedini nacin da budu integrisani u drzavu,svaki drugi nacin bar do sada nije se pokazao efikasnim.Zato nemojte osuzivati ovaj poteg Makedoncima,mozda i nesto promeni.

I.G.

pre 11 godina

Nista mi nije jasno. Kakva je ovo provokacija? Zbog cega se ta svecanost, koja je bitna za svaku drzavu, ne proslavlja u Tirani nego u Skoplju?

Kakve su reakcije domacih politicara. Dajte neke informacije.

Bekim

pre 11 godina

Prijatelji moji, saznajte jednom za svagda: Skoplje je do pre 15 godina bio najveci Albanski grad. Bilo je vise Albanaca nego u Pristini i Tirani.
Albanaca u Makedoniji ima precizno 36%. Torbesi i Goranci se drze sa Makedoncima. Nije Makedonija samo Makedonska, tu su i Albanci i Srbi, i ostale manjine. Proslava ce biti u Tirani 28 NOV, a ovo u Makedoniji je neka vrsta izazivanja. Trenutno vreme radi za nas Albance, da vidimo koliko ce trajati.

Gagoljub

pre 11 godina

To je znak zahvalnosti albanaca makedoncima, jer su se makedonci izjasnili da su za nezavisno Kosovo. Za 10 godina Makedonija ce se zvati "Shqipëria e Madhe" ili u prevodu "Velika albanija"

demokrat

pre 11 godina

srbin ko srbin, crkli ste od inata,zaboravili ste kumanovo i mahanje srpskim zastavama i umalovazanje makedonije,ko da ste vi oslobodili makedoniju i makedonce,zaboravili ste okupaciju makedonije i zabranu proglashenje ime makedonija i makedonci,zar niste ga zvali juzna srbija i srpski narod?.kada su u pitanje albanci vi priznajete makedoniju i makedonce, a kada je u pitanju grcka,vi okrenete ledza makedoncima i makedoniju, i vredzate makedoniju i makedonce.ako mislite u skokplu koj ima 400000 albanaca nemaju pravo da slave, koja prava vi dajete dodiku u banja luku koj ima 50.000 srba da slave nezavisnost srbije? zar nije to bosna gdje dodik mashe zastavom srpskom.jer nije to bosna gdje dodik zove srbiju da okupira bosnu i stvori velike srbije?
za kraj, thaqi i berisha bili su u skoplje tu gdje su albanci i slavili zajedno, posle ce u crnu goru,u qameriju i preshevaqku dolinu svugde gde su albanci, edi rama bijo u grcku, filip shiroka bijo u siciliji,sejdi spahiju slavice u tursku. najvece slavlje bitce 28.11.2012 slavi ce u tiranu.
b2 budite fer i demokratski orijentisani, objavite moj komentar

dragan

pre 11 godina

Skoplje jeste najveći albanski grad. To je dobar razlog da se stogodišnjica slavu baš u Skoplju. Zamislite neku budućnost, za recimo 25 godina, Velika Albanija, 10 mil stanovnika, najbrojnija nacija na Balkanu, glavni grad Skoplje.
Jeste jezivo ali nije nerealno.

Dule NS

pre 11 godina

"Centralna proslava stogodišnjice albanske države u Skoplju"
????

-Hej, u Skoplju?!
-Treba li išta reći dodatno o ovome?
Sve je jasno da jasnije ne može biti!
-Žao mi je Makedonije, zaista.
-Od Srbije su oteli 15% teritorije, a od Makedonije će oteti... ...Makedoniju.

deda

pre 11 godina

nije mi jasno ko je pozvao na prislavu berisu i tacija, i zasto je proslava u skoplju i zasto su make dinske vlasti to dozvolile, mozda pod pritiskom amera?bruka i sramota.a mi pravislavci svadjajmo se i dalje dok gubimo teritorije.

goran kumanovo

pre 11 godina

ljudi stvarno je kraj sa nama,dozvoliti da se albanski praznik slavi u makedonije,znaci ovi nasi politikanti su stvarno zabegli,pa dokle be visee,nama delenje ne gine,mi ne zasluzujemo drzavu-zato je nikad i nismo imali

Sledeca proslava kosovske bitke je na Novoj Kaledoniji

pre 11 godina

Sasvim logicno, bas kao sto se proslava staljingradske bitke odrzava na Okinavi, kao sto je centralna proslava Americke nezavisnosti u Abidjanu, i kao sto se Dan-D slavi u Katmandu-u, tako i ova proslava treba biti u Skoplju.

Zivela Sloboda!

pre 11 godina

Albanci su proslavili sto godisnjicu nezavisnosti sveoklo sveta. U Grckoj,...USA...Australiji... Prema vecinu komentara evo Velika Albanija ce biti do Tokija...Komicno, vrlo komicno zvuce komentatori koji zele zabranu proslave nezavisnosti, da ne bih rekao tuzno. Zar nisu Srbi koji proslave isto? Cudi mene velika miopija srpskih medija kada za isti dogagjaj upotrebe razlicite arsine kada se radi O Srbima i o drugima....

Bugarin

pre 11 godina

Da se Makedonija odmah nakon raspada SFRJ ujedinila sa Bugarskom danas tih problema ne bi bilo, ali njima je bitnije dokazivati neke nepostojece razlike izmedju nasih jezika i kulture, sta da se radi, budite onda direktni potomci Aleksandra Velikog koji veze nemaju sa Slovenima, ocigledno vama vise odgovara da se u vasem glavnom gradu vijori Albanska zastava.

Marce

pre 11 godina

Nisam uopste zacudjen komentarima Makedonaca i Srba, albanci me ne tangiraju, za mene su zlo koje treba iskoreniti i tacka.
Prvo i naj bitnije niko nikome nije zabio noz u ledja i izneverio, to da Vam bude jasno kao dan.
Niko ovde nije priznao Albance na Kosovu nego to je volja zapada i tu ni mi kao i vi ne mozemo nista.
Bitan fakt koji se zanemaruje na obostranu stetu je to sto su nam ono zajednicki neprijatelji protiv koji smo ratovali vi na Kosmetu mi ovde u MK.
A Srbi koji sa mrznjom pricaju o Makedoncima treba da se upitaju zasto to cine prema svojoj braci, sto de fakto smo, ko to porice laze sam sebe.
I takodje bitna stvar u celoj prici je politika Srbije prema nama koja unazadjuje.
Nije da je politika vlasti u Skoplju bolja, ali su bar umereniji.
Pljuvanje po ljudima je nesto sto nije nepoznanica za Srbe pa i u ovom slucaju.
Kako zivim i u Beogradu i Skoplju mogu da kazem da je Beograd isti u zadnjih 30 godina, osim Bulevara koji je malo sredjen dok je Skoplje zasijalo u zadnjih par godina.
Takodje je notorna laz da se u Srbiji bolje zivi nego u Mkd, jer su cene bar 25 % vise, a plate nisu.
Grci divljaju sa svojim pretenzijama, a vi ih slavite kao pobratimi iako nisu vam pomogli u nicemu u putu ka boljem zivotu i tako slavljene Evrope.
I za kraj..svoj patriotizam ste pokazali prema braci preko Drine kada su bezali od Bosnjaka i Hrvata time sto niste im dali leba da jedu.
Pljujte koliko ocete ali Srbija nije matica pravog srpstva, to je Republika Srpska.

Makedonec

pre 11 godina

nije mi jasno ko je pozvao na prislavu berisu i tacija, i zasto je proslava u skoplju i zasto su make dinske vlasti to dozvolile, mozda pod pritiskom amera?bruka i sramota.a mi pravislavci svadjajmo se i dalje dok gubimo teritorije.
(deda, 25. novembar 2012 22:44)

Nema sta da makedonske vlasti dozvoljavaju,makedonci su danas gradjani drugog reda u Makedoniji..U Makedoniji je gazda zapad,a kao njihov verni vazal albanci vladaju,ne pitaju se mnogo tu makedonci...na zalost takvo je stanje.

King Sollomon

pre 11 godina

Vecini komentatora nije jasno "Sto bas u Skoplju Proslavca 100 Godisnjice nezavisnosti!?". Istina je ovo: Zamisljeno je da se proslava 100 god. nezavisnosti, proslavi u vise lokacija, uglavnom na lokacijama gde zive albanci.Proslava je pocela u Skoplju, nastavice se u Pristini,pa u Vlori(Valona)a centralna bice u Tirani sa velikim rock koncertom Shakire, Rita Ore, Gipsy Kings itd, itd. Istina je da u tim proslavama ima previse patriotskih emocija, al` sobzirom na okruglu brojku (100godina) da se i razumeti. Pazljivim posmatracima nije omaklo govor S. Berise, gde on jako oprezno prica o Ujedinjenju albanaca i lokacija pod okriljem Europske unije, (od budnog oka Amera, albanski politicari drugacije i ne bi smeli da govore).Mislim da Ameri ne bi sve ovo dozvolili da nisu uvereni da albanci ujedinjenje zamisljaju na europski tj.moderan nacin, ne ma onaj klasicni, uz osvajanje teritorija.

zoran

pre 11 godina

"A što nije bio Milo Đukanović? Neka, biće sledeće godine kad budu slavili u Podgorici."
(Saša, 25. novembar 2012 23:39)

Neće sledeće godine biti u Podgorici. Crna Gora je u NATO. Srbija i Makedonija nisu. Ne zaboravite tu činjenicu.

Flash

pre 11 godina

Dosta vise sa komentarima tipa ''tako im treba, priznali su Kosovo'' i slicno. Treca najveca partija u BJRM je Albanska, oni su zestoko lobirali za priznanje, kao sto u BiH zahvaljujuci srpskim strankama nisu priznali Kosovo. Naravno zasluzan je i njihov politicki vrh, podjednako izdajnicki kao nas.Ali, ako neko mrzi Albance vise od nas, to su onda Makedonci,(mislim na narod a ne politicare) - osecaju se ugrozenije, nama su Albanci oteli parce teritorije, a njima preti opasnost da im pola zemlje ukljucujuci i glavni grad za 10-15 godina postane Albanska drzava! Balkanci probudimo se pre nego sto bude kasno :(

genci

pre 11 godina

Nista mi nije jasno. Kakva je ovo provokacija? Zbog cega se ta svecanost, koja je bitna za svaku drzavu, ne proslavlja u Tirani nego u Skoplju?
Kakve su reakcije domacih politicara. Dajte neke informacije.
(I.G., 25. novembar 2012 18:22)

Dan proslave je 28 novembar u Tiranu.

TAMO GDE SUNCE SJASE

pre 11 godina

Ne treba zaliti za Makedonijom, hteli su da se odvoje od Srbije i eto im ga sad. Nije im bilo jasno da Albanci gde god da se u vecem broju nasele to smatraju svojom teritorijom. Sad sta je tu je.

makedonec

pre 11 godina

Albanci su najveci profiteri nasih nacionalistickim, arogantnih, fasistickih i glupih ideja kojom smo je i unistili SFRJ. Svi smo od raspada jedne od najvecih vojnih sila na svetu izgubili, nikome nije bolje ko hoce nek se udira u grudi, to je fakt.A imali smo i krvavi bratoubilacki rat, kakvo dostignuce! Da niste vi Srbi mozda nesto dobili? To je nasa prica, prodali smo velike vrednosti koje su zajedno, nasi pradede svih naroda SFRJ izgradili krvlju, zato sto smo nedokvakani balkanci.I to jos nema kraja, crkve se ne priznavaju, pa jzne banovine, pa svako je pre svakog. Nema tome kraja, dok nam najbolja deca lete prema zapadu da se izgube u svet i dok albanci uzimaju silom zemlju sunca, zemlju koju im nikad nije pripadala. Sve smo sami krivi, a sad bi bili vec u EU sa standardom 5 puta veci od nash sadashnji prosek..kakvi albanci, kakve bakrace, sami smo krivi. I to bas ona generacija koja je uzivala najvishe u SFRJ ju je i rasturila, koja nije zaradila krvlju njenu velicinu. I za jako jeftine pare. E to ce biti u istoriji.

AleksandarL

pre 11 godina

Ja mislim da najgore od svega po Albance ce biti to sto ce na kraju imati veoma tragicnu sudbinu. Napali su granice APSOLUTNO svih drzava sa kojima se granice, neosnovano pretenduju i na deo Srbije i na deo Makedonije i na deo Grcke i jasno je da ne mozes imati dobru buducnost ako na svim svojim granicama imas apsolutne neprijatelje i narode/drzave koji ce kad tad hteti da se osvete. Bojim se da je to potencijalni "genocid u najavi" prema Albanskom stanovnistvu i za to ce biti odgovorni iskljucivo njihovi kriminalni politicari, koji ih vode u beznadje.

Ana-Marija- Amsterdam

pre 11 godina

"BleueCity'"!?
Ko si ti i sto se krijes iza nekih misterioznih imena!Kazi kosi pa pazi sta pises!? Ti nemas pojma o istoriji Srba, Makedonaca na Balkanu, lupas kao maxim po diviziji! Znas li ti da je tada bilo 439.000 Albanaca u Albaniji, a Albanaca na Kosovu 128.000, u Makedoniji 82.500 sta su oni sa takim malim brojem starih oronulih staraca da urade da okupiraju grad Skoplje i itd. ta idi begaj bre, tada je pocelo ozivljavanje Albanske nacionalne manjine gde je brat sa sestrom majka sa sinom umnozavali samo to je trajalo dugo, a koliko ih je pomrlo jos se nisu ni rodili itd, tako da oni nisu bili u stanju bilo sta da urade sami jer je glad vladala kod njih ako im Srbin nije davao hranu oni bi nestajali polako. tuzno je i zalosno da pojedinci kao istoriju izopacuju

goran kumanovo

pre 11 godina

dosta be vise sa time priznali ste kosovo tako vam i treba,niti sam ja niti moj makedonski narod nije ga priznao i niko nas i nije pitao, priznali su ga ovi iz vlade uz veliki pritisak amera i eu, svi mi makedonci smo se stidili kad su ga ovi priznali, verujte da nas dusha boli, pa koji smo bre mi ploticki faktor igramo kako nam se kaze, za kosovo stvarno izvinite od srca, doci ce dan kad cemo povuci ovu odluku i oprati sram, eto to vam je stav svih makedonaca

albanska propagnada 24/7

pre 11 godina

@mertur
Niste vi oterali Turke nego ste se u I balkanskom ratu borili na njihovoj strani. Srbi, Grci, Crnogorci i Bugari su se borili protiv Turske i vas u turskim uniformama. Samo ni tada se niste nesto pokazali. Zasto lazes ovde i izigravas ono sto niste? Turci su vam i omogucili da se rasirite po Kosovu i Makedoniji i da stignete do Nisa i dok su Turci pomagali vase sirenje bili ste uz njih, bas kao i sada kada ste postali najveci obozavatelji Amerike ali ne zato sto delite iste vrednosti nego samo zato sto su vam Amerikanci dopustili da okupirate Kosovo, da podelite Makedoniju, sto su vas amnestirali za zlocine i etnicko ciscenje koje ste pocinili i sto vam ispunjavaju sve nacionalisticke zelje i zeljice. Dok imate tursku, nemacku ili americku zaledjinu ste mnogo jaki, samo hoce da odu te svetske sile ili u istoriju ili kuci.

ks

pre 11 godina

Svako u Srbiji moze da razume zasto je Makedonija morala da prizna tu albansku naci-krimi tvorevinu na Kosovu posto bi i sama bila destabilizovana i uvucena u neki rat i da je tako ostalo niko iz Srbije ne bi mogao nista da zameri Makedoncima jer su ipak Makedonci jedan od najblizih i najslicnijih naroda sa Srbima, medjutim razlog zluradosti je ponasanje makedonskih politicara koji su posle priznanja isli u Pristinu i sretali se sa Tacijem kao najrodjenijim, izjavljivali kako je "drzava kosova" najblizi sused i slicne stvari.

y.

pre 11 godina

@Dragi Srbi
Budi ljubazan pa navedi a sa kim vi Albanci mozete? sa Srbima? Sa Makedoncima? Sa Grcima? Sa Italijanima? Ni sa kim "dragi" albance... I ti bi mogao umesto te vase albanske narcis-sovinisticke "istorije" sa sve Ilirima i Dardanima, "okupacijama" iz 1912. i nazivanjem te vase "drzave" prema srpskom nazivu Kosovo da malo prolistas i druge izvora i sta ste sve vi radili na Kosovu - iznenadices se koliko je to drugacije od onoga u sta sada verujete.

AleksandarL

pre 11 godina

Albancima je toliko bilo "lose" u Jugoslaviji (posle Srbiji) da se pola njih preselilo ovamo iz zemlje koju "toliko vole". Mislim slusati njihove lovacke price o "demokratskom ujedinjenju svih Albanaca", o njihovoj "miroljubivosti i stradanju" vise nije ni zabavno, to prelazi u patologiju.

Boki

pre 11 godina

Ljudi budite realni, makedonci su preslabi I ovi im to jasno daju do znanja. Hteli su da budu samostalni a to im je bila najveca greska. Sad im je 5 do 12 da stanu velikoj albaniji na put da nebi 110 godina albanije slavili u skopju glavnom gradu velike albanije. Braco makedonci samo vam srbi mogu pomoci Ali treba da se otreznite od pijanstva u koje Ste upali od kad Ste samostalni srbi vam jedini nisu pravili problem od komsija a vi se malo zamislite sta znaci recenica premijera albanije idemo sad u pristinu jer nema vise granica. Samo je presutio za veliku albaniju, Al ko ima malo mozga jasno mu je.

peace

pre 11 godina

Cokalije nek je sa srecom ako vas jos ima... bio sam letos u mk, tuga, uzas, albanci sve, al neka... hteli se samostalnu mk, dobili ste samo je sad vode albanci.

knjige, braco, knjige

pre 11 godina

Kad citam komentare Albanaca, pitam se iz kakvih to knjiga oni uce istoriju? Ne bi me cudilo da u njihovim udzbenicima pise da su Albanci pronasli tocak, otkrili Ameriku i pobedili Hitlera.

bojan

pre 11 godina

jednog dana kad vas gazda pusti niz vodu platicete sve za sav ovaj teror koji sprovodite tih 100 godina bojim se da ne ostanete i bez jedne drzave a kamoli dve

provokator

pre 11 godina

Ovo sto oni rade u Makedoniji je ,zahvalnost, makedoncima, na tome sto su ih priznali.Uvredljivo je da kaze kako imaju dve drzave, kao Kosovo i Albaniju i pri tom se obraca Berisi,albanskom premijeru i prica o stvaranju velike Albanije a svi mi cutimo...Zbog slicnih reci, Seselja drze vec deset godina u Haskom zatvoru,sto Albanci dobro znaju a posebno Taci.Verovatno misli da je zasticen ko beli medved i da pravda njega ne moze da stigne...A pri tom spominje javno i pretenzije prema delu srpske drzave.Mediji ,politicari i svetska javnost ne bi trebalo da cute, na ovakve provokacije, koje je izrekao Taci a koje stvaraju ponovnu nesigurnost stanovnistva, nealbanskog porekla, koje zivi na Kosovu.O ovome bi trebalo obavestiti americkog ambasadora u Beogradu,da bi video i drugo lice ovog Kosovskog provokatora.To sto Taci misli da ih stite amerikanci,ne znaci da moze da provocira sve oko sebe.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Da ste ratovali tamo gdje ste trebali, danas bi kosovo bilo srpsko (bar pod zastavom. Nego vaznije je bilo napadati sve, izgubiti kredibilitet, i naravno onda i kosovo.
(Ratovi, 26. novembar 2012 01:28)

Cekaj, s kim je to Makedonija ratovala u zadnjih 20 godina, i koje je to ratove kao Srbija "agresor" izgubila, da je sad zasluzila da prakticno bude Albanija? Ova vijest je o Makedoniji, ne o Srbiji, a i Milosevic je vec neko vrijeme mrtav.

sremac

pre 11 godina

Vidim mnogo zluradih komentara sa naše strane. Rugamo se drugima, a svoje dvorište negledamo. Pa čije se zastave vijore na jugu Srbije, čiji se spomenici dižu. Pamet u glavu, pa onda za tastaturu. Makedonci su naša braća po krvi, to se ne sme zaboraviti. Priznanje Kosova je bila iznuda za mir u toj nama sad susednoj zemlji.

I meni je muka od toga, moram priznati.

Тушиња

pre 11 godina

Не знам што се појединци чуде што се слави тај празник у Скопљу. За њих та територија представља Албанију а не Македонију, стављају дознања Македонцима шта су им намере и шта желе да створе. Они као славе неку Декларацију о независности из 1912, коју је донело пар њихових тадашњих политичара од које не би било ништа да Италијанима и Аустроугарима није сметало Србијино избијање на море. Македонаца ми није жао, ослободили смо Стару Србију све вам дали, оставили сте нас, забили нош у леђа, чак нас и не готиве, част изузетцима. Тражили сте, гледајте. Овакве напете ситуације не воде на добро, познајући Албанце неће изаћи на добро. И још бих додао, да морам признати да се дивим Албанцима на слози и јединствености, али ће им се то одбити дебело од главу, свима су се замерили, још Грчку да мало више чачну, и биће окружени љутим непријатељима а то ће их сигурно коштати.

Raka

pre 11 godina

Proslava sto godina albanije u Skopju! Razumem u tirani pa i u Prištini, ali štaj e sad ovo! Crno vam se piše bivša braćo Makedonci. Srbi vam nisu bili dobri, biće vam dobri albanci...

st-georges

pre 11 godina

Makedonci i Grci, imate jos 5 min. da se dozovete pameti i da ujedinimo snage. Dao im zapad da nas pojedu Turci i da ovde u okolini Beograda naprave granicu sa muslimanima za vek vekova.

Србин

pre 11 godina

Ми срби смо вам били окупатори?! Ми који смо вам омогућили да имате државу. Е па сад, срећна вам окупација македонци!

Denbabaden

pre 11 godina

Aman bre gde li vam stane toliko mrznje u srcu,dusi i mozgu a bogami u celom telu nije mi jasno.Ako vam toliko smetamo sto se vekovima bavite sa nama?Sta sve citam u komentarima ne mogu da verujem da "ljudski" mozak moze to da kaze,ali posto ne mogu da odgovaram na svaki komentar,mogu samo reci da niste dostojni ni za razgovor.Sta biste radili da nema nas?Nema vise politike Nikole Pasica i Vase Cubrilovica a ni onih koji jos nisu rodjeni a koji nas verovatno mrze,pa puknite od inata.I normalno kao i uvek moj komentar se nece objaviti,a objavljuju se komentari koji su puni govora mrznje i koji imaju ratnohuckacku pozadinu i zrz.Nek vam to sluzi na cast ako je uopste imate.

milos

pre 11 godina

Nije mi jasno zašto neki likuju nad Makedonijom. Ne znam ko nam je bliži od Makedonaca, a ljudi su u problemu... Ako ne možemo drugačije, bar moralno ih podržimo.
Posebno - poređenje proslave pobede srpske vojske i ovoga juče u Skoplju je neverovatno. Srbija nema nikakve ambicije prema Makedoniji i obeležava u mirnoj atmosferi jedan istorijski događaj. S druge strane je terorisanje Skopljanaca i nacionalistička retorika, škripa guma, pozivi na nacionalno ujedinjenje, dan nakon paljenja makedonske zastave i sl.

Milorad

pre 11 godina

Kostunice, jel gledas??? Cekaju te Beciri i Taci kod spomenika Knez Mihaila na trgu Republike da slavite dan zastave Albanije - odma cim ih vratis u Ustavni okvir Srbije. Ja vec 10 godina govorim da treba ZID sa bokljikavom zicom da postavimo prema Kosovu. Jedino tako mozemo da se spasemo sudbine Makedonije i za 20tak godine Crne Gore.

mlekadzija

pre 11 godina

Ne mogu da se radujem tudjoj nesreci ali zbog nakaradne politike mak. rukovodstva desava se sto se i moglo pretpostaviti da hoce...(odn. da su zasluzili). Nije Skoplje ua dz najveci albanski grad na Balkanu. Makedonci neka vam je Bog u pomoci...

Dragan

pre 11 godina

Zao mi je kada vidim koliko jedna pokvarena i korumprana vlast satire svoj narod.
Oni su se usmerili na to da kradu Grcku istoriju umesto da resavaju egzistencijalna pitanja.Zavaravaju i lazu svoj narod nekim besmislenim temama a vreme istice. Posto BJRM nece uci u Evropu pojesce ih Velika Albanija za dorucak.
Svima sa ovih prostora je jasna "politika" albanaca:razmnozavaj se sto pre i sto vise.
Kraj price.

albanski narcis-naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@Dragi Srbi
"Posto vi citate i gledate samo vase medie,a one su tako i tako pod kontrolom vlasti"

Za razliku od vasih albanskih medija koje su olicenje objektivnosti, slobode, istinitih informacija i profesionalnosti? Spusti se momak na zemljicu, bice ti lakse.

Србин

pre 11 godina

@(Makedonac, 26. novembar 2012 01:20)
О чему ти причаш? Па јел им је дата слобода у СФРЈ? Јел су добили покрајину? Имали су стандард, црвени пасош да путују где хоће. И опет су дизали демонстације, набијали Титове слике, пред његовим очима, на воловске рогове, итд итд. Неће се они смирити док год не заокруже велику Албанију. А вама Македонцима нека је Бог у помоћи са њима. Мислили сте да ће се смирити ако признате Косово? Ово оргијање је само увертира за оно што вас чека.

bgd

pre 11 godina

Isto ovako su se ponašali velikosrpski hegemonisti, pa su Makedonci odlučili da je dosta i da neće više sa Srbima, nisu hteli da budu građani drugog reda...

Čekaj, nije bilo tako, Makednoci samo nisu hteli sa Srbima.
Eto ga sad.

Dejan

pre 11 godina

Albanci su se malo zaneli.

I Sadam je bio veliki Americki prijatelj jedno vreme!?
Ovakvim ponasanjem samo izazivaju druge drzave u regionu od kojih su neke vojno i ekonomski jace od njih.

Sta ce biti kada Amerika izabere drugu drzavu za udvaranje Muslimanima?
Sta ce biti kada im veliki drugar okrene ledja?

Joao

pre 11 godina

I sad se čovek pita zašto tolika halabuka oko Velike Srbije koje nema, nikada je nije bilo i nikad je niko nije tražio, a ovo je normalno da dve albanske države slave Veliku Albaniju u trećoj čiju polovinu žele? Tražiće i jug Srbije ispod Vranja i sever Grčke, ne kriju. O kakvim ljudskim pravima govore ratni zločinci koji su promovisani u predsednike i premijere?

Prolece, cak i u Novembru

pre 11 godina

To bi bilo to. Zbogom Makedoniji. Uskoro necete imati problem oko imena, jer ce vam ga promeniti, pa ulazite u EU.

Srba

pre 11 godina

sa idealom za bolju državu, bolji Balkan, bolju Evropu", navodeći da je "albanski nacionalizam - evropski" ove floskule su mi najbolje, da izuzetno doprinosite napretku Evrope, ne znam samo za šta ste se još borili sem da eliminišete pripadnike organa reda država u kojima ste živeli i živite, sa Srbima sa Kosovo bili su proterivani i Romi, sve komsije su vam zahvalne, samo ste imali srece što je Vašington u to vreme imao istog protivnika na Balkanu :)

Milan

pre 11 godina

koja bruka i sramota za makedonce,bas prilici spektaklu!priznali ste TRENUTNU (ne)zavisost Kosova i Metohije -kada ste tada polozili ispit za prvog slugu na Balkanu,stiglo vam je iznenadjenje -stigli vai poslodavci,gazde...za to ste zurili da ukrasite skoplje velikim statuama Aleksandra (da li da napisem makedonskog ili siptarskog ?!,ali vama to nije vise vazno)i fontane,i plocnici....smesno,ali posto je ovo i MNOGO zalosno-nije mi smesno,vec cudno,da nema u celom Skoplju,nikog od "makedonaca"zvanicnika da laze neku "utesnu"za "makedonce",ako ih ima.STRASNO!!!!

Nataeos

pre 11 godina

(goran kumanovo, 26. novembar 2012 00:21)
tu je ceo problem " ovi iz vlade" , bilo koje, rade kako hoce a ne pitaju narod!!! Pozz pravim makedoncima!

Небојша

pre 11 godina

Албанци су очигледно изгубили сваку меру. Захваљујући "леђима" мисле да могу све, несвесни да су својим понашањем од свих својих суседа створили непријатеље, али баш непријатеље. Од 4 непосредна суседа ни са једним немају иоле пријатељски однос, а чему то води, сви знамо.
А пропо нас, могу само да замислим коментаре када би Србија организовала прославу неког свог јубилеја, рецимо у српском делу Сарајева.

Dragan

pre 11 godina

@deda: u jednom istorijskom periodu Skopje je bilo glavni grad okupirane Makedonije, Kosova, i jednoga dela severne Grcke, odakle i teritorijalne pretenzije Albanaca . Od 1981 americki kongresmen Joe dio Guardi, inace albanskog porekla je pokrenuo pitanje ujedinjenja svih teritorija na kojima zive Albanci u " cilju zastite njihovih ljudskih prava", sto se, kako se vidi i dalje sprovodi. Izgradnja Velike Albanije = zastita ljudskih prava.

hmm

pre 11 godina

@gospodar muva
Zlonamerno,nema sta.SDrbija je obelezila godisnjicu boja kod Kumanova,i odala pomen svojim poginulim vojnicima.kakve veze ima dan drzavnosti Albanije sa Makedonijom?Odakle potreba da Srbiju uvek optuzujete za nekakve "planove"?Srbija je ta koju rasparcavaju a na sav glas urlaju o "Velikoj Srbiji".

Marce

pre 11 godina

I jos samo ovo da se nadovrzem mom prethodnom postu.

Crnogorsko poteklo i nasledje Srba je neizbrisivo, sto pokazuju nebrojeno argumenata.
Za mene naj jaci utisak je ostavila Kletva Cara Lazara, za oni koji ne znaju.
I pored ovoga politika je napravila svoje i danas se dobar broj Srba i Crnogoraca ne vole t.e mrze, i oterali ste ih tamo gde su.
Bruka i za jedne i za druge.

Braco i sestre Srbi naucite za navek da mora proraditi svest pojedinca, dok svest kolektiva vise ne postoji vec 20 tak godina.
Bez toga nema prosperiteta vec samo unazadjivanje, sto mozda i nije tako lose, djavo ce mu ga znati.