Nedelja, 18.11.2012.

19:43

Obama "pušta niz vodu" Netanijahua

Barak Obama napravio je prvi zaokret u novom mandatu odlukom da počne distanciranje od izraelske eskalacije sukoba sa arapskim teroristima u pojasu Gaze.

Izvor: B92

Obama "pušta niz vodu" Netanijahua IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

bato

pre 11 godina

decko citaj Malo ko ima najvise registrovanih patenata i naucnika, i onda pisi ovde, nemacka ti je prva u svetu, i samo jedno da ti bude jasno, kad bi nemacka ne bi platila miliarde izraelcima i dan danas video bi ti gde bi bio izrael. Zato nemoj ovde pisati nesto sto si cuo iz bajki i prica

Hm

pre 11 godina

Pa nije izrael napadao gazu prvo pa je hamas u samoodbrani napao gazu....obrnuto. Drugo, izrael je drzava sa najvise patenata i nobelovaca po glavi stanovnika, sa drugim najvecim centrom visokotehnoloske industrije na svetu, posle SAD. Trece, to je drzava gde svako sluzi vojsku (muskarci 3, zene 2 godine)i gde ista znacajan socioloski aspekt, samim tim je vrlo ozbiljno shvacena... Znaci nije beznacajna mala drzava koja samo zavisi od amerike, njena snaga daleko premasuje velicinu...

skoblar

pre 11 godina

Lako cemo za Obamu, ali ja se pitam: gde je veliki humanista, V. Putin, da stane u odbranu palestinske dece. Da se nije sakrio u kupatilu? Eto kako sve polako izlazi na videlo, i Putin je, kao i Obama, samo poslusni sluga cionistickog vrha.

miran

pre 11 godina

"Koliko još nevine palestinske dece treba da pogine od strane ostrašćene izraelske armade, pa da ih amerikanci puste niz vodu? Izrael je opasan samo kada su u pitanju nenaoružani palestinci. Žalosno je da jedan narod koji je preživeo genocid, sprovodi genocid nad drugim narodom i to na njihovoj zemlji koju su izraelci okupirali posle 2 svetskog rata.
(Mesko, 18. novembar 2012 21:59)"
-------------------------------
A onda se cudis zasto smo izgubili Kosovo. Sa ovakvim "znanjem" to zaista ne treba da cudi. Bar bi trebao znati da je Islam daleko najmladja monoteisticka religija pa prema tome je jasno koliko je tacna "okupacija posle 2.sv rata". Savetujem ti da malo zaviris u istoriju tog regiona pa bih onda voleo da cujem tvoj komentar.

mikin

pre 11 godina

"meni i dalje nije jasno sta ova mala drzavica, Izrael, moze da ponudi SAD i cime ih to drze u saci. pozdravljam distanciranje od izraela koji su, doduse, oni finansirali i naoruzavali do zuba, davali im savremenu tehnologiju ali sta im je izrael obecao za uzvrat, stvarno ne znam.
(god complex, 18. novembar 2012 23:35)"
---------------------------------------
Ma ni po muke sto to tebi nije jasno, ali sto nije jasno onima kojima bi to trebalo biti jasno je vac druga prica. Da im je jasno ova drzava bi daleko bolje stajala a i mi kao narod zajedno sa njom.

Jova Kljova

pre 11 godina

Ne moze Obama da pusti niz vodu Netanijahua jer ga on ni ne drzi. To moze da uradi damo jevrejski kapital u Americi sto se nece desiti nikada.

100 metara stafeta

pre 11 godina

Ako niko drugi, "arapsko prolece" ce Izraelcima sigurno doci glave, jer sada vec muslimanski fundamentalisticki rezimi od celog severa afrike, preko Bliskog Istoka, pa sve do Kine i Pakistana ce se sasvim sigurno, a ovako, a onako, ukljucuti u "palestinsko pitanje", a onda Izraelcima ostaje jedino da plivaju kraul preko Mediterana. Samo, i u mediteranskim zemljama ih cekaju muslimani...

Voyager

pre 11 godina

1. Predsednik Amerike se zove Barak Husein Obama i prvi je afroamericki musliman na celu USA u istoriji.
2. Prvi put je na celo US predsednik koji ne zavisi od srednjeg belog staleza i krupnog jevrejskog kapitala, nego zavisi od populisticke politike prema crnoj, muslimanskoj i hispano populaciji. I to su velike strateske promene.
3. U USA su sve najvece finansijske isntitucije (banke, berze, dijamanti...) u rukama Jevreja. Cak je i diretkor Metropoliten opere u Njujorku tradicionalno Jevrejin (oni su je osnovali).
4. Pocev od Drordza Busa Sn., pa na ovamo Saudijska Arabija kupuje americke predsednike ucescem u naftnom biznisu. Potpuno su primenili CIA-nu koncepciju - zasto da kupujemo narod, kada mozemo da kupimo uticajnog pojedinca. Jevreji su izgubili bitku u kontroli americkog uticaja.
5. Svako ko je ikada radio u vojnoj industriji zna da je USA "pomoc" Izraelu zapravo kompenzacija za vojne visoko tehnoloske proizvode koje Izraelci ustupaju USA. Vojna industrija Izraela je najkompletnija na svetu i jedino im pariraju Rusi sa svojim danasnjim razvojem. Ovo je gruba konstatacija i postoje izuzeci, ali je globalno tacna.
6. greska covecanstva i Izraela pre svega, je sto su dozvolili "arapsko prolece". Neke prevrate su organizovali direktno Amerikanci ili u zajednickom "poduhvatu". U drzavama koje su imale ozbiljnu strukturu sada su na vlasti islamski fundamentalisti, pocev od "Muslimanske brace" (do juce ubijali turiste po Egiptu), do raznih ogranaka Hezbolaha i Hamasa.

Зоран

pre 11 godina

Moze vladati Svetskom politikom koja nije po volji ni najvecih Svetskih sila, ali Kapital govori.
(Klimt-Bec, 18. novembar 2012 20:44)

То Обама још није укапирао ни у самој Америци. Што каже једнa Американкa овде, па за ове јаке капиталисте је најлакше, оду у Костарику и тамо отворе посао.

(David, 18. novembar 2012 20:39), спасите себе, а успут и нас овде у САД.

Vladimir Pula

pre 11 godina

ajmo Obama, raspistolji se malo ovaj drugi mandat! sada nemas brige za buduce izbore.. ajmo neke promjene! mozes ti to covjece!

Petar Filipovic

pre 11 godina

Sef turske diplomatije Ahmet Davutolu, koji boravi u zvanicnoj poseti turske delegacije Egiptu predvodjene predsednikom Redzepom Tajipom Erdoganom, telefonom je veceras razgovarao iz Kaira sa sefovima britanske, francuske, nemacke, holandske diplomatije o aktuelnim zbivanjima na palestinsko-izraelskoj granici.U razgovorima je bilo reci i o aktuelnostima na tursko-sirijskoj granici.Ministar Davotolu je jasno izrekao stav da Izrael mora hitno zaustaviti napade na Gazu.

Dr Nikola Krstic

pre 11 godina

Puna podrska prijateljskom izraelskom narodu u borbi za opstanak u svojoj postojbini.Vecina arapskih drzava , ukljcujuci i Palestinu negira pravo Izraelu na postojanje . Sta bi drugo Izrael trebali da radi kada Palestinci pocnu da lansiraju rakete na Tel Aviv , Jerusalim...Kukavicki je od Palestinaca da u kucama gde se kriju teroristi cuvaju i decu.

OX

pre 11 godina

Amerika = Izrael.
Samo je pitanje šta je starije kokoška ili jaje. Najjači lobi na svetu radi upravo sve što je potrebno za opstanak Izraela, ništa drugo nije važno. Kenedi je stradao zato što se petljao sa Bankarima. Neće biti čudno da Obami spakuju neki votergejt ili štošta slično.

god complex

pre 11 godina

meni i dalje nije jasno sta ova mala drzavica, Izrael, moze da ponudi SAD i cime ih to drze u saci. pozdravljam distanciranje od izraela koji su, doduse, oni finansirali i naoruzavali do zuba, davali im savremenu tehnologiju ali sta im je izrael obecao za uzvrat, stvarno ne znam.

Byja

pre 11 godina

Iza Arapskog proleca stoje Saudijska Arabija, Iran i V.Britanija.
(Kolo sreće, 18. novembar 2012 21:36)

Zameni Iran sa Katar. Dokaz: Bahrein.

Good Old

pre 11 godina

@Klimt-Bec
Da li si siguran da je to najpametnije izvucena pouka? Ne prizivam ono najgore, ne daj Boze ali upravo takvo ponasanje je onoj drugoj strani dalo izgovor za sve one gluposti pre 70god.

vini vidi viti vivi

pre 11 godina

Ne vidim objektivu za pustanje niz vodu. Da je to istina, ne bi im Amerika to javno saopstavala, te se ne bi ni Izraelci tako lako odlucivali da napadnu okruzenje. Obamu su Izraelci pokupili iz unutra Amerike, a Romnija izvan. Svi rade za istog sefa. Mozda ovim navode na vodu Iran i Siriju da se osile da pripomognu Palestini, pa onda ovi da uskoce….

Cisto sumnjam da je Obama bas resio da odstupi, pa po cenu zivota.

svejedno

pre 11 godina

Od 2008. Izrael nije imao vece operacije u Gazi, sto se moze direktno povezati Obaminim dolaskom na vlast. Ako SAD kaze da se distancira, ja im verujem, jer pored Obame, vazan faktor je i ekonomska kriza koja je bitnija Amerikancima od Jevreja i da bi jos jedan rat dodadno ekonomski uzdrmao Ameriku.

Sepultor

pre 11 godina

Израелци Обаму сумњиче да је Муслиман и да је зато сувише попустљив према Палестинцима, на штету традиционалног израелско-америчког савезништва. То сам чуо од једног господина који је прилично високо позициониран у израелском сектору безбедности, a који је пре две године службено посетио Београд. Било ми смешно кад је рекао "Ја сам њега пажљиво слушао док је правилно изговарао имена палестинских насеља у једном говору. То може само неко коме је арапски језик матерњи".

dad

pre 11 godina

Mnogi teoreticari zavera pricaju vec godinama da ce na Obamu da se izvrsi atentat. Uvek sam se pitao, ko ce na njega da puca, a evo sad sam dobio odgovor.
Izrael ce da ga upuca dok si rekao keks.

Goran

pre 11 godina

Nista nije slucajno, ovo su igre velikih koje iz naseg aspekta malog mrava ne mozemo ni pojmimo a kamoli da steknemo celokupnu sliku zbog cega i zasto.
Tako da, gledajmo mi Srbiju i pustimo arape i izraelce da biju njihovu bitku.

Petar

pre 11 godina

U svakom slučaju, SAD mogu činiti šta žele. Neće baš da se dogodi, da Izrael (jedan od najvećih saveznika SAD) počne praviti problem zbog ovoga.

staljin

pre 11 godina

Distanciranje Obamine administracije od Izraela,je samo autogol Slobodana Pavlovica koji izvestava iz SAD!Obamina fotelja zavisi od Izraela!

Bosko Veljovic

pre 11 godina

E sad ovako. Ako je Izrael pusten niz vodu onda daj da im napravimo mesta jer eto njih kod nas u Srbiju.
Nemojte se zacuditi ako tamo neki jevrej dodje na vasa vrata da pita posto je imanje!

Mesko

pre 11 godina

Koliko još nevine palestinske dece treba da pogine od strane ostrašćene izraelske armade, pa da ih amerikanci puste niz vodu? Izrael je opasan samo kada su u pitanju nenaoružani palestinci. Žalosno je da jedan narod koji je preživeo genocid, sprovodi genocid nad drugim narodom i to na njihovoj zemlji koju su izraelci okupirali posle 2 svetskog rata.

Kolo sreće

pre 11 godina

Sada je Obama priznao ko stoji iza arapskog proleća, čitajte između redova!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MoždaDaAMoždaINeda, 18. novembar 2012 20:16)

Iza Arapskog proleca stoje Saudijska Arabija, Iran i V.Britanija.

Zaista su mi smesni ljudi koji optuzuju SAD za sve sto im se ne dopada... Kolektivna paranoja. Ali ko zna zasto je to dobro;)

Serdar

pre 11 godina

Mi Srbi vrlo dobro znamo sta znaci kada nego Amerikanci "puste niz vodu",setimo se samo Slobodana Milosevica,koliko se secam bas je za njega zargonski pricano da su ga Amerikanci "pustili niz vodu",a i vrlo dobro znamo kakvo nam je bilo stanje u drzavi.Zato Izraelci,Netanjahu drz' te gace,sledi luda voznja!

Nikola

pre 11 godina

Bilo je i ranije glupih poteza Amerike. OVAJ POTEZ JE NEOPISIVO GLUP. Ameri samo svoju korist gledaju, ako nema koristi onda su po strani. A ako ima koristi onda je sve dozvoljeno.

David

pre 11 godina

Pustice tebe niz vodu Izrael manekenu prevrtljivi zajedno sa tvojim prolecem raspupelih fundamentalista. Mislis miran si 4 godine, e pa malo si se zaneo, pevaces drugu pesmu uskoro.
Niko se ne zeza sa Izraelom.

Klimt-Bec

pre 11 godina

Izraelski Narod je izvukao Istorijsku pouku da samo slogom, jedinstvom i jakom Dijasporom koja raspolaz ogromnim Kapitalom. Moze vladati Svetskom politikom koja nije po volji ni najvecih Svetskih sila, ali Kapital govori.

h1ghwaymen

pre 11 godina

Distanciranje je samo javno, niko ne prica koliko milijardi dolara i vojnih drangulija godisnje ode kao "pomoc" Izraelu od strane SAD. Uostalom, pogledajte sta je Obama obecao pred AIPAC-om pred prosle izbore.

Mrtvac

pre 11 godina

Nisam ni za Izrael ni za arapske zemlje vec za mir, pa cu realno da prokomentarisem... Amerika je stvorila Izrael a sad ih 'pustaju s lanca'. Izrael ima nuklearno oruzje plus najsavremenije oruzje za ratovanje. Sta ce se sad desiti? Iz inata ce Izrael da napadne Iran, ako se Pakistan umesa mozda i oni upotrebe nuklearno oruzje... Svih ovih godina je Amerika bila ta koja je obe strane drzala na odstojanju, a sad se oni izvlace i pustaju ih da se istrebe medjusobno. Ne znam je li ovo namerno, ali pametno nije...

politika

pre 11 godina

Sto se tako ne okrene politika prema Srbiji.Pa se mi ujutru probudimo a ono nas podrzava Amerika iz sve snage...he, he, he, ovo je u domenu naucne fantastike...

politika

pre 11 godina

Sto se tako ne okrene politika prema Srbiji.Pa se mi ujutru probudimo a ono nas podrzava Amerika iz sve snage...he, he, he, ovo je u domenu naucne fantastike...

Mrtvac

pre 11 godina

Nisam ni za Izrael ni za arapske zemlje vec za mir, pa cu realno da prokomentarisem... Amerika je stvorila Izrael a sad ih 'pustaju s lanca'. Izrael ima nuklearno oruzje plus najsavremenije oruzje za ratovanje. Sta ce se sad desiti? Iz inata ce Izrael da napadne Iran, ako se Pakistan umesa mozda i oni upotrebe nuklearno oruzje... Svih ovih godina je Amerika bila ta koja je obe strane drzala na odstojanju, a sad se oni izvlace i pustaju ih da se istrebe medjusobno. Ne znam je li ovo namerno, ali pametno nije...

Mesko

pre 11 godina

Koliko još nevine palestinske dece treba da pogine od strane ostrašćene izraelske armade, pa da ih amerikanci puste niz vodu? Izrael je opasan samo kada su u pitanju nenaoružani palestinci. Žalosno je da jedan narod koji je preživeo genocid, sprovodi genocid nad drugim narodom i to na njihovoj zemlji koju su izraelci okupirali posle 2 svetskog rata.

Klimt-Bec

pre 11 godina

Izraelski Narod je izvukao Istorijsku pouku da samo slogom, jedinstvom i jakom Dijasporom koja raspolaz ogromnim Kapitalom. Moze vladati Svetskom politikom koja nije po volji ni najvecih Svetskih sila, ali Kapital govori.

Serdar

pre 11 godina

Mi Srbi vrlo dobro znamo sta znaci kada nego Amerikanci "puste niz vodu",setimo se samo Slobodana Milosevica,koliko se secam bas je za njega zargonski pricano da su ga Amerikanci "pustili niz vodu",a i vrlo dobro znamo kakvo nam je bilo stanje u drzavi.Zato Izraelci,Netanjahu drz' te gace,sledi luda voznja!

h1ghwaymen

pre 11 godina

Distanciranje je samo javno, niko ne prica koliko milijardi dolara i vojnih drangulija godisnje ode kao "pomoc" Izraelu od strane SAD. Uostalom, pogledajte sta je Obama obecao pred AIPAC-om pred prosle izbore.

David

pre 11 godina

Pustice tebe niz vodu Izrael manekenu prevrtljivi zajedno sa tvojim prolecem raspupelih fundamentalista. Mislis miran si 4 godine, e pa malo si se zaneo, pevaces drugu pesmu uskoro.
Niko se ne zeza sa Izraelom.

Kolo sreće

pre 11 godina

Sada je Obama priznao ko stoji iza arapskog proleća, čitajte između redova!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MoždaDaAMoždaINeda, 18. novembar 2012 20:16)

Iza Arapskog proleca stoje Saudijska Arabija, Iran i V.Britanija.

Zaista su mi smesni ljudi koji optuzuju SAD za sve sto im se ne dopada... Kolektivna paranoja. Ali ko zna zasto je to dobro;)

staljin

pre 11 godina

Distanciranje Obamine administracije od Izraela,je samo autogol Slobodana Pavlovica koji izvestava iz SAD!Obamina fotelja zavisi od Izraela!

Bosko Veljovic

pre 11 godina

E sad ovako. Ako je Izrael pusten niz vodu onda daj da im napravimo mesta jer eto njih kod nas u Srbiju.
Nemojte se zacuditi ako tamo neki jevrej dodje na vasa vrata da pita posto je imanje!

Nikola

pre 11 godina

Bilo je i ranije glupih poteza Amerike. OVAJ POTEZ JE NEOPISIVO GLUP. Ameri samo svoju korist gledaju, ako nema koristi onda su po strani. A ako ima koristi onda je sve dozvoljeno.

dad

pre 11 godina

Mnogi teoreticari zavera pricaju vec godinama da ce na Obamu da se izvrsi atentat. Uvek sam se pitao, ko ce na njega da puca, a evo sad sam dobio odgovor.
Izrael ce da ga upuca dok si rekao keks.

Goran

pre 11 godina

Nista nije slucajno, ovo su igre velikih koje iz naseg aspekta malog mrava ne mozemo ni pojmimo a kamoli da steknemo celokupnu sliku zbog cega i zasto.
Tako da, gledajmo mi Srbiju i pustimo arape i izraelce da biju njihovu bitku.

svejedno

pre 11 godina

Od 2008. Izrael nije imao vece operacije u Gazi, sto se moze direktno povezati Obaminim dolaskom na vlast. Ako SAD kaze da se distancira, ja im verujem, jer pored Obame, vazan faktor je i ekonomska kriza koja je bitnija Amerikancima od Jevreja i da bi jos jedan rat dodadno ekonomski uzdrmao Ameriku.

Sepultor

pre 11 godina

Израелци Обаму сумњиче да је Муслиман и да је зато сувише попустљив према Палестинцима, на штету традиционалног израелско-америчког савезништва. То сам чуо од једног господина који је прилично високо позициониран у израелском сектору безбедности, a који је пре две године службено посетио Београд. Било ми смешно кад је рекао "Ја сам њега пажљиво слушао док је правилно изговарао имена палестинских насеља у једном говору. То може само неко коме је арапски језик матерњи".

OX

pre 11 godina

Amerika = Izrael.
Samo je pitanje šta je starije kokoška ili jaje. Najjači lobi na svetu radi upravo sve što je potrebno za opstanak Izraela, ništa drugo nije važno. Kenedi je stradao zato što se petljao sa Bankarima. Neće biti čudno da Obami spakuju neki votergejt ili štošta slično.

Byja

pre 11 godina

Iza Arapskog proleca stoje Saudijska Arabija, Iran i V.Britanija.
(Kolo sreće, 18. novembar 2012 21:36)

Zameni Iran sa Katar. Dokaz: Bahrein.

vini vidi viti vivi

pre 11 godina

Ne vidim objektivu za pustanje niz vodu. Da je to istina, ne bi im Amerika to javno saopstavala, te se ne bi ni Izraelci tako lako odlucivali da napadnu okruzenje. Obamu su Izraelci pokupili iz unutra Amerike, a Romnija izvan. Svi rade za istog sefa. Mozda ovim navode na vodu Iran i Siriju da se osile da pripomognu Palestini, pa onda ovi da uskoce….

Cisto sumnjam da je Obama bas resio da odstupi, pa po cenu zivota.

Petar

pre 11 godina

U svakom slučaju, SAD mogu činiti šta žele. Neće baš da se dogodi, da Izrael (jedan od najvećih saveznika SAD) počne praviti problem zbog ovoga.

god complex

pre 11 godina

meni i dalje nije jasno sta ova mala drzavica, Izrael, moze da ponudi SAD i cime ih to drze u saci. pozdravljam distanciranje od izraela koji su, doduse, oni finansirali i naoruzavali do zuba, davali im savremenu tehnologiju ali sta im je izrael obecao za uzvrat, stvarno ne znam.

Jova Kljova

pre 11 godina

Ne moze Obama da pusti niz vodu Netanijahua jer ga on ni ne drzi. To moze da uradi damo jevrejski kapital u Americi sto se nece desiti nikada.

Voyager

pre 11 godina

1. Predsednik Amerike se zove Barak Husein Obama i prvi je afroamericki musliman na celu USA u istoriji.
2. Prvi put je na celo US predsednik koji ne zavisi od srednjeg belog staleza i krupnog jevrejskog kapitala, nego zavisi od populisticke politike prema crnoj, muslimanskoj i hispano populaciji. I to su velike strateske promene.
3. U USA su sve najvece finansijske isntitucije (banke, berze, dijamanti...) u rukama Jevreja. Cak je i diretkor Metropoliten opere u Njujorku tradicionalno Jevrejin (oni su je osnovali).
4. Pocev od Drordza Busa Sn., pa na ovamo Saudijska Arabija kupuje americke predsednike ucescem u naftnom biznisu. Potpuno su primenili CIA-nu koncepciju - zasto da kupujemo narod, kada mozemo da kupimo uticajnog pojedinca. Jevreji su izgubili bitku u kontroli americkog uticaja.
5. Svako ko je ikada radio u vojnoj industriji zna da je USA "pomoc" Izraelu zapravo kompenzacija za vojne visoko tehnoloske proizvode koje Izraelci ustupaju USA. Vojna industrija Izraela je najkompletnija na svetu i jedino im pariraju Rusi sa svojim danasnjim razvojem. Ovo je gruba konstatacija i postoje izuzeci, ali je globalno tacna.
6. greska covecanstva i Izraela pre svega, je sto su dozvolili "arapsko prolece". Neke prevrate su organizovali direktno Amerikanci ili u zajednickom "poduhvatu". U drzavama koje su imale ozbiljnu strukturu sada su na vlasti islamski fundamentalisti, pocev od "Muslimanske brace" (do juce ubijali turiste po Egiptu), do raznih ogranaka Hezbolaha i Hamasa.

skoblar

pre 11 godina

Lako cemo za Obamu, ali ja se pitam: gde je veliki humanista, V. Putin, da stane u odbranu palestinske dece. Da se nije sakrio u kupatilu? Eto kako sve polako izlazi na videlo, i Putin je, kao i Obama, samo poslusni sluga cionistickog vrha.

Hm

pre 11 godina

Pa nije izrael napadao gazu prvo pa je hamas u samoodbrani napao gazu....obrnuto. Drugo, izrael je drzava sa najvise patenata i nobelovaca po glavi stanovnika, sa drugim najvecim centrom visokotehnoloske industrije na svetu, posle SAD. Trece, to je drzava gde svako sluzi vojsku (muskarci 3, zene 2 godine)i gde ista znacajan socioloski aspekt, samim tim je vrlo ozbiljno shvacena... Znaci nije beznacajna mala drzava koja samo zavisi od amerike, njena snaga daleko premasuje velicinu...

Good Old

pre 11 godina

@Klimt-Bec
Da li si siguran da je to najpametnije izvucena pouka? Ne prizivam ono najgore, ne daj Boze ali upravo takvo ponasanje je onoj drugoj strani dalo izgovor za sve one gluposti pre 70god.

Vladimir Pula

pre 11 godina

ajmo Obama, raspistolji se malo ovaj drugi mandat! sada nemas brige za buduce izbore.. ajmo neke promjene! mozes ti to covjece!

Dr Nikola Krstic

pre 11 godina

Puna podrska prijateljskom izraelskom narodu u borbi za opstanak u svojoj postojbini.Vecina arapskih drzava , ukljcujuci i Palestinu negira pravo Izraelu na postojanje . Sta bi drugo Izrael trebali da radi kada Palestinci pocnu da lansiraju rakete na Tel Aviv , Jerusalim...Kukavicki je od Palestinaca da u kucama gde se kriju teroristi cuvaju i decu.

100 metara stafeta

pre 11 godina

Ako niko drugi, "arapsko prolece" ce Izraelcima sigurno doci glave, jer sada vec muslimanski fundamentalisticki rezimi od celog severa afrike, preko Bliskog Istoka, pa sve do Kine i Pakistana ce se sasvim sigurno, a ovako, a onako, ukljucuti u "palestinsko pitanje", a onda Izraelcima ostaje jedino da plivaju kraul preko Mediterana. Samo, i u mediteranskim zemljama ih cekaju muslimani...

Petar Filipovic

pre 11 godina

Sef turske diplomatije Ahmet Davutolu, koji boravi u zvanicnoj poseti turske delegacije Egiptu predvodjene predsednikom Redzepom Tajipom Erdoganom, telefonom je veceras razgovarao iz Kaira sa sefovima britanske, francuske, nemacke, holandske diplomatije o aktuelnim zbivanjima na palestinsko-izraelskoj granici.U razgovorima je bilo reci i o aktuelnostima na tursko-sirijskoj granici.Ministar Davotolu je jasno izrekao stav da Izrael mora hitno zaustaviti napade na Gazu.

mikin

pre 11 godina

"meni i dalje nije jasno sta ova mala drzavica, Izrael, moze da ponudi SAD i cime ih to drze u saci. pozdravljam distanciranje od izraela koji su, doduse, oni finansirali i naoruzavali do zuba, davali im savremenu tehnologiju ali sta im je izrael obecao za uzvrat, stvarno ne znam.
(god complex, 18. novembar 2012 23:35)"
---------------------------------------
Ma ni po muke sto to tebi nije jasno, ali sto nije jasno onima kojima bi to trebalo biti jasno je vac druga prica. Da im je jasno ova drzava bi daleko bolje stajala a i mi kao narod zajedno sa njom.

bato

pre 11 godina

decko citaj Malo ko ima najvise registrovanih patenata i naucnika, i onda pisi ovde, nemacka ti je prva u svetu, i samo jedno da ti bude jasno, kad bi nemacka ne bi platila miliarde izraelcima i dan danas video bi ti gde bi bio izrael. Zato nemoj ovde pisati nesto sto si cuo iz bajki i prica

miran

pre 11 godina

"Koliko još nevine palestinske dece treba da pogine od strane ostrašćene izraelske armade, pa da ih amerikanci puste niz vodu? Izrael je opasan samo kada su u pitanju nenaoružani palestinci. Žalosno je da jedan narod koji je preživeo genocid, sprovodi genocid nad drugim narodom i to na njihovoj zemlji koju su izraelci okupirali posle 2 svetskog rata.
(Mesko, 18. novembar 2012 21:59)"
-------------------------------
A onda se cudis zasto smo izgubili Kosovo. Sa ovakvim "znanjem" to zaista ne treba da cudi. Bar bi trebao znati da je Islam daleko najmladja monoteisticka religija pa prema tome je jasno koliko je tacna "okupacija posle 2.sv rata". Savetujem ti da malo zaviris u istoriju tog regiona pa bih onda voleo da cujem tvoj komentar.

Зоран

pre 11 godina

Moze vladati Svetskom politikom koja nije po volji ni najvecih Svetskih sila, ali Kapital govori.
(Klimt-Bec, 18. novembar 2012 20:44)

То Обама још није укапирао ни у самој Америци. Што каже једнa Американкa овде, па за ове јаке капиталисте је најлакше, оду у Костарику и тамо отворе посао.

(David, 18. novembar 2012 20:39), спасите себе, а успут и нас овде у САД.

David

pre 11 godina

Pustice tebe niz vodu Izrael manekenu prevrtljivi zajedno sa tvojim prolecem raspupelih fundamentalista. Mislis miran si 4 godine, e pa malo si se zaneo, pevaces drugu pesmu uskoro.
Niko se ne zeza sa Izraelom.

staljin

pre 11 godina

Distanciranje Obamine administracije od Izraela,je samo autogol Slobodana Pavlovica koji izvestava iz SAD!Obamina fotelja zavisi od Izraela!

Nikola

pre 11 godina

Bilo je i ranije glupih poteza Amerike. OVAJ POTEZ JE NEOPISIVO GLUP. Ameri samo svoju korist gledaju, ako nema koristi onda su po strani. A ako ima koristi onda je sve dozvoljeno.

Kolo sreće

pre 11 godina

Sada je Obama priznao ko stoji iza arapskog proleća, čitajte između redova!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MoždaDaAMoždaINeda, 18. novembar 2012 20:16)

Iza Arapskog proleca stoje Saudijska Arabija, Iran i V.Britanija.

Zaista su mi smesni ljudi koji optuzuju SAD za sve sto im se ne dopada... Kolektivna paranoja. Ali ko zna zasto je to dobro;)

Mesko

pre 11 godina

Koliko još nevine palestinske dece treba da pogine od strane ostrašćene izraelske armade, pa da ih amerikanci puste niz vodu? Izrael je opasan samo kada su u pitanju nenaoružani palestinci. Žalosno je da jedan narod koji je preživeo genocid, sprovodi genocid nad drugim narodom i to na njihovoj zemlji koju su izraelci okupirali posle 2 svetskog rata.

Klimt-Bec

pre 11 godina

Izraelski Narod je izvukao Istorijsku pouku da samo slogom, jedinstvom i jakom Dijasporom koja raspolaz ogromnim Kapitalom. Moze vladati Svetskom politikom koja nije po volji ni najvecih Svetskih sila, ali Kapital govori.

Serdar

pre 11 godina

Mi Srbi vrlo dobro znamo sta znaci kada nego Amerikanci "puste niz vodu",setimo se samo Slobodana Milosevica,koliko se secam bas je za njega zargonski pricano da su ga Amerikanci "pustili niz vodu",a i vrlo dobro znamo kakvo nam je bilo stanje u drzavi.Zato Izraelci,Netanjahu drz' te gace,sledi luda voznja!

Sepultor

pre 11 godina

Израелци Обаму сумњиче да је Муслиман и да је зато сувише попустљив према Палестинцима, на штету традиционалног израелско-америчког савезништва. То сам чуо од једног господина који је прилично високо позициониран у израелском сектору безбедности, a који је пре две године службено посетио Београд. Било ми смешно кад је рекао "Ја сам њега пажљиво слушао док је правилно изговарао имена палестинских насеља у једном говору. То може само неко коме је арапски језик матерњи".

Bosko Veljovic

pre 11 godina

E sad ovako. Ako je Izrael pusten niz vodu onda daj da im napravimo mesta jer eto njih kod nas u Srbiju.
Nemojte se zacuditi ako tamo neki jevrej dodje na vasa vrata da pita posto je imanje!

Mrtvac

pre 11 godina

Nisam ni za Izrael ni za arapske zemlje vec za mir, pa cu realno da prokomentarisem... Amerika je stvorila Izrael a sad ih 'pustaju s lanca'. Izrael ima nuklearno oruzje plus najsavremenije oruzje za ratovanje. Sta ce se sad desiti? Iz inata ce Izrael da napadne Iran, ako se Pakistan umesa mozda i oni upotrebe nuklearno oruzje... Svih ovih godina je Amerika bila ta koja je obe strane drzala na odstojanju, a sad se oni izvlace i pustaju ih da se istrebe medjusobno. Ne znam je li ovo namerno, ali pametno nije...

dad

pre 11 godina

Mnogi teoreticari zavera pricaju vec godinama da ce na Obamu da se izvrsi atentat. Uvek sam se pitao, ko ce na njega da puca, a evo sad sam dobio odgovor.
Izrael ce da ga upuca dok si rekao keks.

god complex

pre 11 godina

meni i dalje nije jasno sta ova mala drzavica, Izrael, moze da ponudi SAD i cime ih to drze u saci. pozdravljam distanciranje od izraela koji su, doduse, oni finansirali i naoruzavali do zuba, davali im savremenu tehnologiju ali sta im je izrael obecao za uzvrat, stvarno ne znam.

Hm

pre 11 godina

Pa nije izrael napadao gazu prvo pa je hamas u samoodbrani napao gazu....obrnuto. Drugo, izrael je drzava sa najvise patenata i nobelovaca po glavi stanovnika, sa drugim najvecim centrom visokotehnoloske industrije na svetu, posle SAD. Trece, to je drzava gde svako sluzi vojsku (muskarci 3, zene 2 godine)i gde ista znacajan socioloski aspekt, samim tim je vrlo ozbiljno shvacena... Znaci nije beznacajna mala drzava koja samo zavisi od amerike, njena snaga daleko premasuje velicinu...

Dr Nikola Krstic

pre 11 godina

Puna podrska prijateljskom izraelskom narodu u borbi za opstanak u svojoj postojbini.Vecina arapskih drzava , ukljcujuci i Palestinu negira pravo Izraelu na postojanje . Sta bi drugo Izrael trebali da radi kada Palestinci pocnu da lansiraju rakete na Tel Aviv , Jerusalim...Kukavicki je od Palestinaca da u kucama gde se kriju teroristi cuvaju i decu.

politika

pre 11 godina

Sto se tako ne okrene politika prema Srbiji.Pa se mi ujutru probudimo a ono nas podrzava Amerika iz sve snage...he, he, he, ovo je u domenu naucne fantastike...

h1ghwaymen

pre 11 godina

Distanciranje je samo javno, niko ne prica koliko milijardi dolara i vojnih drangulija godisnje ode kao "pomoc" Izraelu od strane SAD. Uostalom, pogledajte sta je Obama obecao pred AIPAC-om pred prosle izbore.

svejedno

pre 11 godina

Od 2008. Izrael nije imao vece operacije u Gazi, sto se moze direktno povezati Obaminim dolaskom na vlast. Ako SAD kaze da se distancira, ja im verujem, jer pored Obame, vazan faktor je i ekonomska kriza koja je bitnija Amerikancima od Jevreja i da bi jos jedan rat dodadno ekonomski uzdrmao Ameriku.

vini vidi viti vivi

pre 11 godina

Ne vidim objektivu za pustanje niz vodu. Da je to istina, ne bi im Amerika to javno saopstavala, te se ne bi ni Izraelci tako lako odlucivali da napadnu okruzenje. Obamu su Izraelci pokupili iz unutra Amerike, a Romnija izvan. Svi rade za istog sefa. Mozda ovim navode na vodu Iran i Siriju da se osile da pripomognu Palestini, pa onda ovi da uskoce….

Cisto sumnjam da je Obama bas resio da odstupi, pa po cenu zivota.

miran

pre 11 godina

"Koliko još nevine palestinske dece treba da pogine od strane ostrašćene izraelske armade, pa da ih amerikanci puste niz vodu? Izrael je opasan samo kada su u pitanju nenaoružani palestinci. Žalosno je da jedan narod koji je preživeo genocid, sprovodi genocid nad drugim narodom i to na njihovoj zemlji koju su izraelci okupirali posle 2 svetskog rata.
(Mesko, 18. novembar 2012 21:59)"
-------------------------------
A onda se cudis zasto smo izgubili Kosovo. Sa ovakvim "znanjem" to zaista ne treba da cudi. Bar bi trebao znati da je Islam daleko najmladja monoteisticka religija pa prema tome je jasno koliko je tacna "okupacija posle 2.sv rata". Savetujem ti da malo zaviris u istoriju tog regiona pa bih onda voleo da cujem tvoj komentar.

skoblar

pre 11 godina

Lako cemo za Obamu, ali ja se pitam: gde je veliki humanista, V. Putin, da stane u odbranu palestinske dece. Da se nije sakrio u kupatilu? Eto kako sve polako izlazi na videlo, i Putin je, kao i Obama, samo poslusni sluga cionistickog vrha.

Goran

pre 11 godina

Nista nije slucajno, ovo su igre velikih koje iz naseg aspekta malog mrava ne mozemo ni pojmimo a kamoli da steknemo celokupnu sliku zbog cega i zasto.
Tako da, gledajmo mi Srbiju i pustimo arape i izraelce da biju njihovu bitku.

OX

pre 11 godina

Amerika = Izrael.
Samo je pitanje šta je starije kokoška ili jaje. Najjači lobi na svetu radi upravo sve što je potrebno za opstanak Izraela, ništa drugo nije važno. Kenedi je stradao zato što se petljao sa Bankarima. Neće biti čudno da Obami spakuju neki votergejt ili štošta slično.

Petar

pre 11 godina

U svakom slučaju, SAD mogu činiti šta žele. Neće baš da se dogodi, da Izrael (jedan od najvećih saveznika SAD) počne praviti problem zbog ovoga.

Voyager

pre 11 godina

1. Predsednik Amerike se zove Barak Husein Obama i prvi je afroamericki musliman na celu USA u istoriji.
2. Prvi put je na celo US predsednik koji ne zavisi od srednjeg belog staleza i krupnog jevrejskog kapitala, nego zavisi od populisticke politike prema crnoj, muslimanskoj i hispano populaciji. I to su velike strateske promene.
3. U USA su sve najvece finansijske isntitucije (banke, berze, dijamanti...) u rukama Jevreja. Cak je i diretkor Metropoliten opere u Njujorku tradicionalno Jevrejin (oni su je osnovali).
4. Pocev od Drordza Busa Sn., pa na ovamo Saudijska Arabija kupuje americke predsednike ucescem u naftnom biznisu. Potpuno su primenili CIA-nu koncepciju - zasto da kupujemo narod, kada mozemo da kupimo uticajnog pojedinca. Jevreji su izgubili bitku u kontroli americkog uticaja.
5. Svako ko je ikada radio u vojnoj industriji zna da je USA "pomoc" Izraelu zapravo kompenzacija za vojne visoko tehnoloske proizvode koje Izraelci ustupaju USA. Vojna industrija Izraela je najkompletnija na svetu i jedino im pariraju Rusi sa svojim danasnjim razvojem. Ovo je gruba konstatacija i postoje izuzeci, ali je globalno tacna.
6. greska covecanstva i Izraela pre svega, je sto su dozvolili "arapsko prolece". Neke prevrate su organizovali direktno Amerikanci ili u zajednickom "poduhvatu". U drzavama koje su imale ozbiljnu strukturu sada su na vlasti islamski fundamentalisti, pocev od "Muslimanske brace" (do juce ubijali turiste po Egiptu), do raznih ogranaka Hezbolaha i Hamasa.

Jova Kljova

pre 11 godina

Ne moze Obama da pusti niz vodu Netanijahua jer ga on ni ne drzi. To moze da uradi damo jevrejski kapital u Americi sto se nece desiti nikada.

bato

pre 11 godina

decko citaj Malo ko ima najvise registrovanih patenata i naucnika, i onda pisi ovde, nemacka ti je prva u svetu, i samo jedno da ti bude jasno, kad bi nemacka ne bi platila miliarde izraelcima i dan danas video bi ti gde bi bio izrael. Zato nemoj ovde pisati nesto sto si cuo iz bajki i prica

Good Old

pre 11 godina

@Klimt-Bec
Da li si siguran da je to najpametnije izvucena pouka? Ne prizivam ono najgore, ne daj Boze ali upravo takvo ponasanje je onoj drugoj strani dalo izgovor za sve one gluposti pre 70god.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Sef turske diplomatije Ahmet Davutolu, koji boravi u zvanicnoj poseti turske delegacije Egiptu predvodjene predsednikom Redzepom Tajipom Erdoganom, telefonom je veceras razgovarao iz Kaira sa sefovima britanske, francuske, nemacke, holandske diplomatije o aktuelnim zbivanjima na palestinsko-izraelskoj granici.U razgovorima je bilo reci i o aktuelnostima na tursko-sirijskoj granici.Ministar Davotolu je jasno izrekao stav da Izrael mora hitno zaustaviti napade na Gazu.

Vladimir Pula

pre 11 godina

ajmo Obama, raspistolji se malo ovaj drugi mandat! sada nemas brige za buduce izbore.. ajmo neke promjene! mozes ti to covjece!

Зоран

pre 11 godina

Moze vladati Svetskom politikom koja nije po volji ni najvecih Svetskih sila, ali Kapital govori.
(Klimt-Bec, 18. novembar 2012 20:44)

То Обама још није укапирао ни у самој Америци. Што каже једнa Американкa овде, па за ове јаке капиталисте је најлакше, оду у Костарику и тамо отворе посао.

(David, 18. novembar 2012 20:39), спасите себе, а успут и нас овде у САД.

Byja

pre 11 godina

Iza Arapskog proleca stoje Saudijska Arabija, Iran i V.Britanija.
(Kolo sreće, 18. novembar 2012 21:36)

Zameni Iran sa Katar. Dokaz: Bahrein.

mikin

pre 11 godina

"meni i dalje nije jasno sta ova mala drzavica, Izrael, moze da ponudi SAD i cime ih to drze u saci. pozdravljam distanciranje od izraela koji su, doduse, oni finansirali i naoruzavali do zuba, davali im savremenu tehnologiju ali sta im je izrael obecao za uzvrat, stvarno ne znam.
(god complex, 18. novembar 2012 23:35)"
---------------------------------------
Ma ni po muke sto to tebi nije jasno, ali sto nije jasno onima kojima bi to trebalo biti jasno je vac druga prica. Da im je jasno ova drzava bi daleko bolje stajala a i mi kao narod zajedno sa njom.

100 metara stafeta

pre 11 godina

Ako niko drugi, "arapsko prolece" ce Izraelcima sigurno doci glave, jer sada vec muslimanski fundamentalisticki rezimi od celog severa afrike, preko Bliskog Istoka, pa sve do Kine i Pakistana ce se sasvim sigurno, a ovako, a onako, ukljucuti u "palestinsko pitanje", a onda Izraelcima ostaje jedino da plivaju kraul preko Mediterana. Samo, i u mediteranskim zemljama ih cekaju muslimani...