Subota, 17.11.2012.

18:29

"Konsternirani smo presudom Haga"

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio da su građani Srbije "konsternirani" oslobađajućom presudom Haškog tribunala.

Izvor: Tanjug

"Konsternirani smo presudom Haga" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

Оптимиста

pre 11 godina

На крају испаде да су Срби само себе поубијали и протерали, а највећу неверицу је изазвала изјава Теодора Мерона да је овом пресудом победила правда. Чија правда? За кога правда? Ово беше још један у низу показатеља да је правда и истина само мисаона именица за Хаг.

Истина

pre 11 godina

Изгледа да у систему такозване међународне правде постоје они који су једнакији од једнаких и они који су равноправнији од равноправних. Али ооно што нико не може порећи то је да су правда и истина на нашој страни. А питам се да ли ће ови ослободиоци и ови ослобођени икад више имати нешто што се зове миран сан? У овој ситуацији рекао бих да је то највеће богатство.

Бурек

pre 11 godina

Никад се нисам дичио и штитио злодела која су појединци из редовас рпског народа чинили према другим народима, али оно у чему је величина Срба у односу на остале је чињеница да је Србија показала спремност и снагу да се са тим стварима суочи, док остали нису ниу близу тога. И све док то не учине помирења и потпуног међу народима на овим просторима неће бити.

Само ја

pre 11 godina

Заиста сам био неко ко је веровао да ће у неком тренутку помирење између Србије и Хрватске бити могуће. Али примитивне реакције читаве њихове државе и хорско вређање и исмевање свих српских жртава од Јасеновца па до рата 90-их ме је уверило да су они јако, јако далеко од тога да буду део нормалног, цивилизованог друштва народа. Далеко им лепа кућа. тј. лијепа њихова. Сигуран сам да ће пре они поново потражити нас, него ми њих.

DENIS

pre 11 godina

Ne samo Srbi nego i citav svet je zgrozen i zaprepascen sramnom odlukom haskog tribunala po kojoj za ubijene i prognane Srbe niko nije odgovoran.

savatije

pre 11 godina

Ne samo gradjani Srbije vec i citav svet sem pomenute trojice sudija su sgrozeni i prenerazeni ovom sramnom oslobadjajucom odlukom haskog tribunala po kojoj za ubijene i prognane Srbe niko ne odgovara.

Petar S.

pre 11 godina

@ ko god opravdava odluku suda u Hagu!

Ajde da se ne lazemo!!
Kao prvo taj sud nije osnovao UN vec, Savet Bezbednosti UN, a to je velika razlika
Tolika ralika kao na primer, Jeremic, nikada ne bi dobio funkciju kao predsedevajuci UNa, da su se pitale Savet Bezbednosti, ALI VECINOM GLASOVA UNa je dobio tu funkciju sa 200 i kusur glasova clanica UNa.
Drugo, ko god misli da bi Nemacka, Holandija, ili Britanija glasale kao Italija ili Malta u Haskom sudu, i da bi podrzali Srbiju (kao i medjunarodno pravo) neka slobodno "lupi" minus i ja cu ga nazvati LAZOVCINOM.
Oni koji tvrde da bi gore navedeni stali u odbrtanu Srbije i MEDJUNARODNOG ZAKONA, a kontra glasanju SADu, su po mom misljenju naj veci Lazovi.
Nak mi DOKAZU DA SAM U KRIVU! CIK!
I na kraju, koliki koeficijenat inteligencije je potreban da se shvati, da je preglasavanje sa 1 (i slovima JEDNIM) glasom (bilo onim sa Jamajke ili Turske), moze definisati ISTORIJU na ovim prostorima od 90ih do danas! Dok je nas koji se te istorije secamo LICNO, i dok o toj Istoriji poisemo iz LICNOG iskustva, oni sa svojom FALSIFIKOVANOM istorijom mogu da se slikaju.
Ljudi pisite sta vam se desilo, svoju licnu istoriju (od Kosova do Kraine), ostavljajte pisani trag, jer ce ovi, kad nas vise ne bude, pisati uz pomoc ovih domacih NVO (od zapada finansiranih) "svoju" istoriju.
Kao po poslednjoj presudi/skandalu, po kojoj su samo Srbi krivi i ratni zlocinci, a svi ostali su nevini.
Takva ce biri svetska percepcije Istorije.

zeljko

pre 11 godina

Vucicu, bolje ti je bilo da nastavis da cutis nego da se blamiras na ovakav nacin. Blago EU i NATO sto te imaju za saradnika i novog "vernika." Daj Boze da i njih usrecis koliko si usrecio bivsu stranku i Srbiju.

Zorzo

pre 11 godina

Jesmo Vucicu, jesmo! Nego ne razumemo sta znaci ta rec jer nas je samo 5% obrazovanih, ali verujemo Vama jer Vi znate sve moderne fraze koje gadjaju pravo u metu (target)! A, target, ma tu rec vec svi znamo!

Joka

pre 11 godina

Vise nego sto jeste.
A mogao je lepo da napise da smo prenerazeni ili zapanjeni.Da nije moralo biti toliko jasno bilo bi mnogo jasnije,ali ovo je trebalo da bude nesto vise od onoga sto jeste.Verovatno su hteli da nam podvezu krila da se nebismo suvise izdizali i da nam pokazu gde nam je mesto.Poplasili su se nas ,nekih od nas.Idemo dalje,ne gubimo vreme na analize i onako nam to nista ne vredi.

novosadjanka

pre 11 godina

A taman smo naucili sta znaci "transparetno","tender","mis'im tebra", "znči",...covek uci dok je ziv...blago Prvom do Prvog,taj zna sve!

Stevan

pre 11 godina

Prave razloge sramne presude mi ne znamo zato sto nemamo informacije,i sta su odlucili gospodari zivota i smrti ne mozemo ni znati.Mozda je ovo neka poruka koju bi trbalo da nasi gospodari razumeju i pravilno procitaju da nebi bilo jos vece stete koju sigurno nebi mogli podneti.Mi podmukli narod mozemo samo da glasamo i tu se za nas sve zavrsava.

Aquila

pre 11 godina

Treba da budemo posvećeni ekonomskom napretku i budućnosti, ali isto tako treba preispitati mnoge stavove i doneti odgovarajuće odluke.

Srboskeptik

pre 11 godina

Meni samo nije jasno šta će američki sudija u hagu, a hag nije nadlezan za američke gradjane, mislim da su oni to jasno stavili svima do znanja.

Igor

pre 11 godina

И даде нам Хаг опет повода да се самосажаљевамо и глуматамо жртву. Когод да постоји нека белосветска правда, когод да је икоме ко је губитник праведно сућено. За оно што се догађало 90 најкривља је Србија и самим тим биће жигосана.
Ова пресуда медвеђа је услуга Хрватима јер их само одаљава од суочавања са сопственим злочинима. Такође је јасно и да ће имати лош утицај на односе у региону. Мећутим ако гледамо одлуке и однос суда према Србији ту нема шта да се приговори. Строго су кажњени сви наши "хероји". Политичку одлуку суд је донео и онда кад је ухапсио Шешеља, јер је по истом основу могао да похапси пола политичара у Србији укључујући ту и Ивицу и Вучића и Тому, али је тим спречио овај луд народ да Шекија доведе на власт.

crlaa

pre 11 godina

kako nisi bio konstaerniran sam sa sobom kada si na sva usta velikog radikala crtao granicu "virovitica,karlovac, karlobag" onda si bio ponosan na svoje umeteonstvo i doprinos vlasitog uma interesima velike srbije, kako se nisi konsternirao srebrenicom, vukovarom,tisućama izgubljenih života u hrvatskoj i bosni, popaljenim crkvam, đamijama, opljačkanim i razrušenim kućama na stotite tisuća...

nidža

pre 11 godina

Izvucimo pouke za sva vremena: svugde i na svakom mestu da zanmo da je novac i interes ono što pokreće ovu jadnu planetu.
Istorija ljudskog roda je istorija laži, obmana i trgovine. Interesne grupe nas putem medija ubeđuju kako postoji "večna pravda", "istina će isplivati" (samo kao leš), "dobro se dobrim vraća" i slične gluposti.
Najbolja i najpribližnija istini je ona narodna: "Uzdaj se use i u svoje kljuse!". Srbija na prvom mestu!

fly

pre 11 godina

Vucic se lepo presvukao. A setimo se samo kad je organizovao mitinge podrske Radovanu Karadzicu, lepio postere Mladica, nosio Seseljevu znacku, ... I sad je prvi evropejac Srbistana!!! Jedino nam smak sveta moze pomoci!

dozlogrdilo

pre 11 godina

Kontejnirani smo misliš, na đubrištu smo preko 20 godina. Mnogi su umrli nadajući se da će imati normalan život. A na kraju je i nada umrla. Nego spakujte u zatvor one koji su za to odgovorni i to po kratkom postupku. Nema vremena da se čeka i odugovlači. U suprotnom ćete i vi biti odgovorni.

sasa jokic

pre 11 godina

Sto se bunite, covek se obratio svom (obrazovanijem) birackom telu, sa izrazom konsterniran zbunio je sve pismene u Srbiji. ...

bezimena

pre 11 godina

Ok proslo je ludilo.EU je pokazala sta misli podrskom i samom odlukom Haga.
(Che, 17. novembar 2012 23:10)

Namerno pogrešno kanališete nezadovoljstvo presudom, ka EU!
Medjunarodni krivični sud za zločine počinjene na teritoriji biv. SFRJ, koji se nalazi u Den Hagu, osnovale su UN čiji smo i mi član, NE EU!

Pored ogromnih poskupljenja, ova presuda je još jedan opipljiv rezultat ove VLASTI! Hteli ste likove iz 90-tih, uživajte sada!

Tiemie

pre 11 godina

Poražavajuća presuda kojom je Haški tribunal definitivno izgubio kredibilitet treba definitivno osuditi, ali je takođe važno da se podsetimo kako se bivša vlada svojski trudila da sve naše generale isporuči tom osvedočeno antisrpskom sudu i da ponizno sarađuje sa njima. Ko ne poštuje svoje, neće ga ni drugi poštovati. Promene po pitanju buduće saradnje su zato neminovne.

mikecc

pre 11 godina

ova presuda je tezak samar sa nasu naciju ali netreba kako vidim po komentarima kriviti Vucica koji za ovo vreme u vladi veoma dobro radi ali treba kriviti bivse vlasti koje nisu nista preduzele po pitanjima zastite srpskin nacionalnih interesa i haskih osudjenika,12 godina su izgubljene i samo su napunjeni dzepovi tajkuna i politickih funkcionera,nevredinam se boriti sa celim svetom vec prvo da sredimo stanje u drzavi i ekonomski da ojacamo

Helion

pre 11 godina

Pa naravno, to moze samo nama da se desi... ali nije bitno, znamo i od ranije sta se desava kad se bunimo... sada samo pametno, Vucicu mislim da i nemozes nista posebno da uradis.... i ovo je dovoljno...

Mikeli

pre 11 godina

Iskren da budem u razgovorima ja jos nisam cuo nikoga da nije razocaran ovom sramnom presudom. Medjutim to ne znaci da cemo odmah uci u konfrotaciju sa celim svetom i mocnim silama. To nam nikako ne ide u prilog. Ova odluka nam samo moze pomoci da u buducnosti kada se nesto bude trazilo od nas mi imamo argumente da im se donekle suprostavimo. Ova presuda predstavlja rak ranu medjunarodnog pravosudja od koje ce se tesko oporaviti.

Seele

pre 11 godina

Podrazumeva se da nema normalnog čoveka kome nije jasno da je ovakvom presudom Haški tribunal jasno pokazao da taj sud i pravda nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Već smo svi videli rezultate i dosadašnjih njihovih presuda. Sramota za celu Evropu! Sve je savršeno jasno! Zbog svega ovoga bi trebalo promeniti mnoge stavove, a pritom se okrenuti budućnosti i ekonomskom napretku Srbije.

Che

pre 11 godina

Ok proslo je ludilo.EU je pokazala sta misli podrskom i samom odlukom Haga.To je valjda sada i ovim zaslepljenim evropejcima jasno.Hrvaska je oprana od zlocina pred ulazak u EU,kako bi usla bez "mrlje",a Srbija oznacena kao genocidna,naravno nece nikada.
Jasno je i da nema normalizacije bilo kakvih odnosa sa Hrvatskom.
Ovde ima na stotine hrvatskih preduzeca...jednostavno bojkotujmo ih dok sami ne odu.

Digi

pre 11 godina

Evo moram da priznam da je uspeo da mi se potpuno smuci za samo tri meseca cak vise i od "dragog nam predsednika".Sto ono kaze nas narod "daj mu samo tri dana vlast da vidis kakav je" apsolutno tacno.A mislio sam da je "zuto preduzece" nesto najgore.

nkvd

pre 11 godina

ne moj samo da mi kazes da nisi znao za ove presude zato su u ovo vreme i donesene igra se veciti a ti si sa tomom amnestirao dzaju i zvezdu a ujedno si se sklonio u kanadu kao i tadic kada su se donosile neke vazne odluke on je bio tamo negde u poseti da bi otupeo ostricu komentarisanja oslobadjajucih presuda a ti i toma ste jedva to prokomentarisali sve sto ste rekli i uradili je jako mlako ravno auto golu

anci

pre 11 godina

Svi smo mi malo revoltirani ovom presudom , ali možemo li protiv učinjene nepravde, za nas i jeste važan ekonomski napredak i razvoj a to je u ovom momentu važnije od Hrvata, iako su za vešala ali....

Aleksandar 90

pre 11 godina

Kakva izjava bi bila adekvatna u ovom trenutku pitam se ? Opsovati ih.vredjati, srce kaze DA, ali glava kaze NE .Svet bi voleo da odgovorim srcem, da mogu jos bolje da nas pogaze .Glavom cu odgovoriti i necu vam dati priliku da nas gazite,ali cu pravdu traziti. Vucicu izjava ti je ispravna.

BOŽA 71

pre 11 godina

Veliki šamar međunarodnom krivičnom pravu i međunarodnom pravnom poretku. Nadam se da će naši sada svom snagom stati uz naše ljude tamo.

Cekic78

pre 11 godina

Sasvim odmereno, Vucic je rekao sve ono sto je trebalo svetu. Stav Srbije je jasan. Bez udaranja u dobose ali i gledanja sveta kroz pink djozluke.

Nik

pre 11 godina

Fon Vucicu sta znaci ta rec, ne svatam, ali stvarno kosteniran, kastriran ili nesto vec tako. Hajde bre.
(Aca Znalac, 17. novembar 2012 18:37)

Šta smo?
(Invisible Resident, 17. novembar 2012 18:45)

Konsternirani = iznenadjeni, zaprepasceni, zbunjeni...

Imate internet, zar je tesko potraziti znacenje ovog pojma(ukoliko ga vec ne znate)!?

P.s. Nije ni cudo sto nam se ovakve nepravde desavaju, kada na svakom koraku, umesto da budemo ujedinjeni i slozni, napadamo jedni druge i koristimo svaki trenutak za politicke(kantske) obracune! :(

konfučije

pre 11 godina

Sve izjave Srpskih politicara su iskljucivo za domacu upotrebu nikog drugog ne zanimaju te izjave niti imaju kakvu vaznost. Medjutim. nekad i domacoj javnosti treba da cuje jasan stav po nekim pitanjima. U ovom slucaju puno jacu i sadrzajniju izjavu je dao Cedomir Jovanovic nego Vucic. Tako mlaka reakcija. Sramota

moi

pre 11 godina

Uh, kako je verbalno spretan ovaj trenutni potpredsednik, pa kako samo ume da koristi duuugacke i komplikovane reci xexe, proradili kompleksi, a istovremeno i dodatno fascinirao svoje fanove. Pa kako da ga ne obozavaju?

Milton

pre 11 godina

Izgleda da je konsterniran i Vuk Drašković. Inače Vuk se iznenada preobratio od branioca delovanja Haškog tribinala (u cilju izmirenja naroda na brdovitom Balkanu) u kritičara. E moj Vuče, pa to je već tvoj petnaesti politički luping Mnogo za života jednog političara u Americi a nekmoli u Srbadiji.

zaonekojineznaju

pre 11 godina

Samo hocu da kazem ljudima koji to ne znaju, juce cim je doneta presuda da nisu krivi gotovina i markac opljackane su i provaljene vecina kuca u selu u kojem se i moja kuca nalazi, hrvatska policija ne reaguje! mislim da bi to trebali da znate... Naravno i moja kuca je opljackana, to je samo pokazatelj sta je hag uradio donosenjem ovakve presude!

zoran

pre 11 godina

Kada se desio zločin u Srbiji su vladali SPS i radikali. Kada su zločinci oslobođeni za svoja nedela, u Srbiji opet vladaju isti. SPS i Radikali.

Regularna predstava, ko ne pamti, nanovo preživljava

(Dž. Štulić, blagovremeno napustio ovaj proklrti prostor da se nikada ne vrati)

Kako je lepo biti gluppp

pre 11 godina

Potpredsednik Vlade je pametan čovek a to što je nekima vokabular skučen je već posebna priča. Pametni i obrazovani su razumeli.
(Ćurka zezatorka, 17. novembar 2012 19:44)

Ja sam totalno glup ali to mi nje mana kada je u pitanju Vučko i njegov vvvvooookaaaabularrr

gordijanus

pre 11 godina

znas st avucicu; jest da si ti trenutno u kanadi ali daj bre govori srspki, kakav je to izraz konsternirani, valjda samo zapanjeni...imas google.com/translate ako si zaboravio maternji jezik

penzioner

pre 11 godina

Srbi,kao narod,su konstantno u stanju konsternacije zadnjih 25 godina, nekad nas do tog stanja dovedu strani faktori ali uglavnom su to domaći. Kao narod mentalno smo uništeni, kao da u nama više nema snage za borbu. Za sve ovo smo sami krivi jer nismo bili u stanju da profilišemo kvalitetnu politiku. Sve se svodi na borbu za vlast i podelu plena....čitajte malo više Pekića - Hodočašće Arsenija Njegovana pa će vam svima biti jasno zašto smoovde gde jesmo.

V7191

pre 11 godina

Eeee moji Srbi... Svako od nas ima jednu opsirnu knjigu koja se zove "Vujaklija". Ona,znate,sluzi da se iz nje nauci nesto,a ne da skuplja prasinu na polici. Ajmo sada svi gore pomenutu knjigu u ruke i trazimo rec KONSTERNIRATI. Dobro se potkujte znanjem pa tek onda, ako imate argumente, polemisite o tome. Srdacan pozdrav!

prokleta avlija

pre 11 godina

i najtrezveniju izjavu je imao Vucic...kapa dole...tako se radi na pomirenju...sada su Hrvati na potezu red bi bio da pozovu ovog coveka da popricaju o stvarima koje moce nase dve drzve i po mogucstvu da osnuju zajednicke timove za istragu zlocina pocinjenih u oluji...lopate je na Hrvatskoj polovini

Daje se na znanje

pre 11 godina

konsternirati (l. consternare)
poraziti, poražavati, zaprepastiti, zaprepašćivati, preneraziti, preneražavati, zbuniti; pr. konsterniran.

TonLnd

pre 11 godina

Vidi bogati kako Vucic koristi velike reci. Inace konsternirati otprilike znaci zacuditi se toliko da se zbunis. Koristi se u engleskom, poreklo je valjda iz latinskog,. meni je jako drago sto je srpski toliko fleksibilan da lako prima strane reci.

Velj@

pre 11 godina

Ko je uopste iznenadjen ovom presudom, taj je slep kod ociju. Zar niko ne vidi sta se desava, i gde vodi ovo u zadnjih 20 godina? Jedini covek koji je mogao ovo donekle da spreci je bio pokojni dr. Zoran Djindjic. Trazili ste - gledajte..

Danijel, Futog

pre 11 godina

Ako ništa drugo, ova sramna presuda je potpuno ujedinila sve Srbe i celu Srbiju bez obzira na političke simpatije!
Čak imam utisak da je moj prijatelj koji je hrvatske nacionalnosti više besan zbog ove presude od mene.

danilo

pre 11 godina

Prosto je nadjite dokaze i podnesite zalbu ako vi stvarno mislite da nije pravedno a ne ovako izigravat zrtve... Odnesite dokaze Hag ce da pokrene novi slucaj do tad placite

Zoran

pre 11 godina

Samo opušteno ljudi!
Hrvatska tužba protiv Srbije je prilika da ponovo pokrenemo ovo pitanje, ali ovaj put pred pravim sudom!
Sada su zaslepljeni od sopstvenog likovanja što su uspeli da kupe "pravdu" i mržnje prema Srbima da nisu ni svesni koliko će im se to sve obiti o glavu.

razocarani RSK-ovac

pre 11 godina

Hajde Vucicu izadji pred Udruzenje izbjeglica iz RSK i Lintu [koji su te podrzali i reci im to
A nesta ne vjerujem da ces konkretno ista uraditi, tj i ova vlada ce biti ista kao prosla koja je, kada je Kosovo priznato, 'protjerala' par ambasadora a onda ih molila da se vrate.
Vadite se da ste 'morali da nastavite saradnju sa EU' iako vam je Borko Stefanovic lijepo rekao da niste morali i da ste kao vlada mogli lijepo ponistiti sve sporazume, tj rekao je dalazete narod da ste morali nastaviti saradnju
Ispalo me po onoj: "Sjahao Kurta da uzjase Murta"

Predrag slucajno sa androida

pre 11 godina

konsternacija
(lat. consternatio)poraženost,preneraženost, zaprepaštenje,
zaprepaštenost, utucenost, zabuna.
Eto, svakog dana naucimo po nesto. Danas o konsternaciji, a juce da kada izgubis ratove sa tobom mogu da brisu podove. Jednostavno, tako je kroz celu istoriju. Mi nismo izuzetak iako volimo da mislimo da smo posebni. NISMO!
Nisu krivi ni Vukcevic, ni Vucic. Mi smo krivi sto smo dozvolili sebi da nas uvuku u ratove koje nismo mogli da dobijemo (tj.mogli smo da smo imali podrsku ali avaj, drugi su je imali).
Sada je trenutak da dignemo glavu, da zasucemo rukave i da sredimo svoje dvoriste. Jer sve dok smo ekonomski slabi, mozemo da ocekujemo da nam lupaju samare.

crni domino

pre 11 godina

(Hera, 17. novembar 2012 19:08)
Hero, Hero, tvoj dragi Vucic (tri puta ponavljas: Drago mi je da Vucic zeli...kaze...), nista drugo i ne ume, sem da nesto zeli ili nesto da kaze!
Pozdrav!

Bane

pre 11 godina

Šta nam preostaje nego da svuda gde se nalazimo u svetu, širimo istinu o progonu Srba u Hrvatskoj, kao što to sada radi Vučić u kanadi. I moramo da privlačimo investitore, radimo , ekonomski jačamo. Očigledno je da ova presuda nema veze sa pravom. Ima veze samo sa politikom, ekonomskom moći.

Vesna

pre 11 godina

Ovo je jedino ispravno što je moglo da se uradi u ovom trenutku. Hag je doneo odluku, i time razgnevio već napaćen narod. Ali ništa se ne dobija teškim rečima, paljenjem zastave, i drugim nasilnim radnjama. Ovde je ključna reč - diplomatija.

Hera

pre 11 godina

Pogrešna politika se vodila dvadeset godina, a Srbija mora da misli na svoju budućnost. Drago mi je da je Aleksandar Vučić rekao da Srbi nisu krivi, i da su krivi podjednako i Hrvati i muslimani i Srbi.Znamo da je Haški tribunal stvoren samo za Srbe. Drago mi je da Aleksandar Vučić želi da privuče strane investicije da bi se smanjio broj nezaposlenosti. Aleksandar Vučić zaista želi da radi za interes naroda i države.

jeca đ

pre 11 godina

Sta bi bilo -kad bi bilo. Umesto da se sagleda situacija ovakva kakva jeste i najostrije osudi pustanje optuzenika koji su nacinili genocid nad Srbima vi kritikujete sadasnju vlast koja se maksimalno angazuje oko svega i podrzavate nesto sto vise ne postoji.

Fik

pre 11 godina

Sve, sve, ali pod kojim onda kriterijumima drze Seselja, on mu sad dodje zrtva kao Mendela u svoje vreme, robija samo zato sto je izraxavao misljenje. Seselja na slobodu- ODMAH. Takav zlocin mora stati, narocito u svetlu zadnjih dogadjaja

Vesna

pre 11 godina

Ovo je najbolji mogući odgovor na nepravdu koja nam je upravo učinjena. Ništa se ne postiže nasiljem, već samo diplomatijom. Ovim gospodin Vučić želi da smiri nezadovoljstvo naroda koje se sa razlogom pojavilo.

Jatosa Moonako

pre 11 godina

konstantno,permanentno i stalno smo konfuzno,konsternirano zbunjeni.Što će reći da,momentalno,trenutno i odmah treba da iskuliramo,kežualno,ishejtiramo sve ove lajkovano,smajlovane frikove. U svakom slučaju,niko ne može da se meša u sudstvo osim amerike,francuske,nemačke,zemlje beneluksa i još možda francuska i par nekih državica,nebitnih naravno.Tužno,tužno,ovo bi trebalo da se odigrava u nekom "bekstejdžu".

Posmatrač

pre 11 godina

Srbija bi trebalo da iskoristi poslednja dešavanja (u Hagu i Zagrebu) insistirajući na:

a) sada već farsičnoj neobjektivnosti tribunala i
b) očigledno nedovoljno sprovedenoj "denacifikaciji" u Hrvatskoj.

Ovo prvo je i ranije bilo poznato, ali je sada dobilo groteskne razmere, pa bi se moglo kapitalizovati (drugi put o detaljima). Ali ekipa koja je to dosada pokušavala, morala bi da se menja (...ko je spomenuo T. Varadija?).

Dokaz o potrebi pomenute "denacifikacije" je reakcija hrvatskog javnog mnjenja na oslobađajuću presudu. Ta reakcija je zaista iznenadila sav normalni svet - niko nije očekivao da toliki narod, crkveni i državni velikodostojnici, sportisti i estradne zvezde euforično pozdrave nešto što je i samom Gotovini bilo zaprepašćujuće (Ja - nevin...?).

Da naglasim: Gotovina, bivši pripadnik Legije stranaca (u početku kao vozač), kasnije i kriminalac koji je hapšen i zatvaran, postaje general CRO vojske i dobija od predsednika Hrvatske F. Tuđmana (isto bivši zatvorenik) nalog (brionski transkripti) da "očisti Krajinu". 2012 biva oslobođen krivice za ovaj ratni zločin etničkog čišćenja sa elementima genocida, što implicira i aboliciju za tadašnje rukovodstovo Republike Hrvatske.

Ovu jedinstvenu priliku da se Hrvatska, diplomatski, politički i propagandno, prikaže u pravom svetlu, znao bi da iskoristi i nekakav advokatski/diplomatski pripravnik...

Ali, sve gospodski i u rukavicama... A onda može i pomirenje...

KATARINA

pre 11 godina

Svima vama koji se vidim, sablaznjavate na recnik Aleksandra Vucica. Danas je u toku 21. vek, u prevodu vreme kada se svakodnevno nauci nesto novo. Uz duzno postovanje nasih predaka, njihovo vreme i vreme starog govora je proslo. Na nama je svima da ucimo, da se usavrsavamo, a ne da budemo nepismeni i polupismeni divljaci koji ce vrteti tri reci u krug. Vucicu svaka cast!!!

jaran, TZ

pre 11 godina

Dok se mi oslobodimo naslaga zla i priznamo istinu, konsternacija i žal, za jos vise izgubljenog sto ce neumitno da sledi, bice stostruko jaci. Bertolt Breht kaze: Ko istinu ne zna on je samo glup. Ali ko je zna i naziva je laž on je zlocinac.

Милош

pre 11 godina

Свиђа ми се што у овако тешком емотивном тренутку какав је овај, после јучерашње пресуде хашког трибунала, Вучић рационално размишља и каже да ми морамо економски сарађивати са земљама у региону, да смо посвећени интеграцијама. То је једино реално, живот мора да се наставља.

Ćurka zezatorka

pre 11 godina

Potpredsednik Vlade je pametan čovek a to što je nekima vokabular skučen je već posebna priča. Pametni i obrazovani su razumeli.

crni domino

pre 11 godina

Sta ga izmisljas: konsterniran, kazi srpski da te ceo svet razume: prenerazen!
Nijedan tvoj punoglavac te nije razumeo sta si hteo da kazes! Srbija je ovo bre!
PS: Videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu!

mayo

pre 11 godina

Nezadovoljstvo zbog odluke Haga je veoma direktno.Saradnja treba da postoji,ali obostrana, Svaka rec Aleksandra Vucica je diplomatsi odmerena i na svom mestu,a sto neki ne razumeju to je vec njihov problem.

Mikan-grmech

pre 11 godina

Svaki odgovoran covek rekao bi isto kao Vucic. Jer cinjenica je da ne mozemo uticati na presude u Hagu, ali bar nase generale Vucic nece slati tamo da im sude, kao sto su to radile predhodne vlasti.

Ja sam

pre 11 godina

,,poraziti, poražavati, zaprepastiti, zaprepašćivati, preneraziti, preneražavati, zbuniti; pr. konsterniran".
Gospodine Vucicu nije sramota reci bilo koju od ovih nasih reci umesto KONSTERNIRATI

svi smo mi Ratko Mladić

pre 11 godina

Београд чека своје генерале!!! И дочекаће их...!!!

МЛАДИЋ, ПЕРИШИЋ, ОЈДАНИЋ, ПАВКОВИЋ, ЛАЗАРЕВИЋ, ЛУКИЋ,..... да ли ми се само причињава или је списак стварно мало дужи....?

Мрко, земљаче, дај још један авион!!!

jelena

pre 11 godina

Veoma jasno receno i politicki veoma ispravan potez. Kome ne odgovaraju njegove izjave ili ih smatra neprimerenim-nemoj da ga slusa,samim tim i komentarise!

evka

pre 11 godina

Svaka rec na mestu i odmerena,pojedini politicari samo da pozavide,a ne da ga napadaju bez razloga,najveci razlog sto se ovo desava je bas zbog njih....bivsih!

jelena81

pre 11 godina

Da li shvata neko sustinu svega,nismo ovde da bi krivili sadasnju vlast koja nema trunku udela u celoj situaciji vec da bi se shvatio problem koji se pčrovlaci glodinama. Ljudi,nismo u kampanji da bi blatili jedni druge,ovo je uzasno saznanje za sve Srbe. Svi smo gradjani ove zemlje,bez obzira kojoj stranci pripadamo. Vucic je najmanje kriv i osudjuje Hag,ali ne moze on da ih vrati tamo. Zasto se "lopta" prebacuje na njega? Sta je mogao da uradi,ne sudi im on!

novica952

pre 11 godina

Mante se gospodine Vučiću tih stručnih izraza i političkih fraza, hajde da vidimo šta će konkretno vlada da uradi posle ovog šamara kojeg smo dobili od takve institucije kakav je haški tribunal. Potvrdiće se poruke i izjave onih da je ovo tribunal za Srbe i da smo samo mi na tapetu. Te političe fraze o međunarodnom pravu koje treba da važi za sve pokazuje da ne važi i da u međunarodnom pravu važe pravo jačega koje se po ko zna koji put pokazalo tačnim.Zgraženi i ogorčeni narod traži konkretna dela i akcije i politiku koja će sprečiti ovako pogubne odluke za nas. Kako ovo objasniti udruženju izbeglica koje predvodi gospodin Linta i koje je podržalo SNS.

crni domino

pre 11 godina

Sta ga izmisljas: konsterniran, kazi srpski da te ceo svet razume: prenerazen!
Nijedan tvoj punoglavac te nije razumeo sta si hteo da kazes! Srbija je ovo bre!
PS: Videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu!

Ja sam

pre 11 godina

,,poraziti, poražavati, zaprepastiti, zaprepašćivati, preneraziti, preneražavati, zbuniti; pr. konsterniran".
Gospodine Vucicu nije sramota reci bilo koju od ovih nasih reci umesto KONSTERNIRATI

Predrag slucajno sa androida

pre 11 godina

konsternacija
(lat. consternatio)poraženost,preneraženost, zaprepaštenje,
zaprepaštenost, utucenost, zabuna.
Eto, svakog dana naucimo po nesto. Danas o konsternaciji, a juce da kada izgubis ratove sa tobom mogu da brisu podove. Jednostavno, tako je kroz celu istoriju. Mi nismo izuzetak iako volimo da mislimo da smo posebni. NISMO!
Nisu krivi ni Vukcevic, ni Vucic. Mi smo krivi sto smo dozvolili sebi da nas uvuku u ratove koje nismo mogli da dobijemo (tj.mogli smo da smo imali podrsku ali avaj, drugi su je imali).
Sada je trenutak da dignemo glavu, da zasucemo rukave i da sredimo svoje dvoriste. Jer sve dok smo ekonomski slabi, mozemo da ocekujemo da nam lupaju samare.

novica952

pre 11 godina

Mante se gospodine Vučiću tih stručnih izraza i političkih fraza, hajde da vidimo šta će konkretno vlada da uradi posle ovog šamara kojeg smo dobili od takve institucije kakav je haški tribunal. Potvrdiće se poruke i izjave onih da je ovo tribunal za Srbe i da smo samo mi na tapetu. Te političe fraze o međunarodnom pravu koje treba da važi za sve pokazuje da ne važi i da u međunarodnom pravu važe pravo jačega koje se po ko zna koji put pokazalo tačnim.Zgraženi i ogorčeni narod traži konkretna dela i akcije i politiku koja će sprečiti ovako pogubne odluke za nas. Kako ovo objasniti udruženju izbeglica koje predvodi gospodin Linta i koje je podržalo SNS.

TonLnd

pre 11 godina

Vidi bogati kako Vucic koristi velike reci. Inace konsternirati otprilike znaci zacuditi se toliko da se zbunis. Koristi se u engleskom, poreklo je valjda iz latinskog,. meni je jako drago sto je srpski toliko fleksibilan da lako prima strane reci.

Kako je lepo biti gluppp

pre 11 godina

Potpredsednik Vlade je pametan čovek a to što je nekima vokabular skučen je već posebna priča. Pametni i obrazovani su razumeli.
(Ćurka zezatorka, 17. novembar 2012 19:44)

Ja sam totalno glup ali to mi nje mana kada je u pitanju Vučko i njegov vvvvooookaaaabularrr

gordijanus

pre 11 godina

znas st avucicu; jest da si ti trenutno u kanadi ali daj bre govori srspki, kakav je to izraz konsternirani, valjda samo zapanjeni...imas google.com/translate ako si zaboravio maternji jezik

moi

pre 11 godina

Uh, kako je verbalno spretan ovaj trenutni potpredsednik, pa kako samo ume da koristi duuugacke i komplikovane reci xexe, proradili kompleksi, a istovremeno i dodatno fascinirao svoje fanove. Pa kako da ga ne obozavaju?

Digi

pre 11 godina

Evo moram da priznam da je uspeo da mi se potpuno smuci za samo tri meseca cak vise i od "dragog nam predsednika".Sto ono kaze nas narod "daj mu samo tri dana vlast da vidis kakav je" apsolutno tacno.A mislio sam da je "zuto preduzece" nesto najgore.

penzioner

pre 11 godina

Srbi,kao narod,su konstantno u stanju konsternacije zadnjih 25 godina, nekad nas do tog stanja dovedu strani faktori ali uglavnom su to domaći. Kao narod mentalno smo uništeni, kao da u nama više nema snage za borbu. Za sve ovo smo sami krivi jer nismo bili u stanju da profilišemo kvalitetnu politiku. Sve se svodi na borbu za vlast i podelu plena....čitajte malo više Pekića - Hodočašće Arsenija Njegovana pa će vam svima biti jasno zašto smoovde gde jesmo.

konfučije

pre 11 godina

Sve izjave Srpskih politicara su iskljucivo za domacu upotrebu nikog drugog ne zanimaju te izjave niti imaju kakvu vaznost. Medjutim. nekad i domacoj javnosti treba da cuje jasan stav po nekim pitanjima. U ovom slucaju puno jacu i sadrzajniju izjavu je dao Cedomir Jovanovic nego Vucic. Tako mlaka reakcija. Sramota

Jatosa Moonako

pre 11 godina

konstantno,permanentno i stalno smo konfuzno,konsternirano zbunjeni.Što će reći da,momentalno,trenutno i odmah treba da iskuliramo,kežualno,ishejtiramo sve ove lajkovano,smajlovane frikove. U svakom slučaju,niko ne može da se meša u sudstvo osim amerike,francuske,nemačke,zemlje beneluksa i još možda francuska i par nekih državica,nebitnih naravno.Tužno,tužno,ovo bi trebalo da se odigrava u nekom "bekstejdžu".

zoran

pre 11 godina

Kada se desio zločin u Srbiji su vladali SPS i radikali. Kada su zločinci oslobođeni za svoja nedela, u Srbiji opet vladaju isti. SPS i Radikali.

Regularna predstava, ko ne pamti, nanovo preživljava

(Dž. Štulić, blagovremeno napustio ovaj proklrti prostor da se nikada ne vrati)

Posmatrač

pre 11 godina

Srbija bi trebalo da iskoristi poslednja dešavanja (u Hagu i Zagrebu) insistirajući na:

a) sada već farsičnoj neobjektivnosti tribunala i
b) očigledno nedovoljno sprovedenoj "denacifikaciji" u Hrvatskoj.

Ovo prvo je i ranije bilo poznato, ali je sada dobilo groteskne razmere, pa bi se moglo kapitalizovati (drugi put o detaljima). Ali ekipa koja je to dosada pokušavala, morala bi da se menja (...ko je spomenuo T. Varadija?).

Dokaz o potrebi pomenute "denacifikacije" je reakcija hrvatskog javnog mnjenja na oslobađajuću presudu. Ta reakcija je zaista iznenadila sav normalni svet - niko nije očekivao da toliki narod, crkveni i državni velikodostojnici, sportisti i estradne zvezde euforično pozdrave nešto što je i samom Gotovini bilo zaprepašćujuće (Ja - nevin...?).

Da naglasim: Gotovina, bivši pripadnik Legije stranaca (u početku kao vozač), kasnije i kriminalac koji je hapšen i zatvaran, postaje general CRO vojske i dobija od predsednika Hrvatske F. Tuđmana (isto bivši zatvorenik) nalog (brionski transkripti) da "očisti Krajinu". 2012 biva oslobođen krivice za ovaj ratni zločin etničkog čišćenja sa elementima genocida, što implicira i aboliciju za tadašnje rukovodstovo Republike Hrvatske.

Ovu jedinstvenu priliku da se Hrvatska, diplomatski, politički i propagandno, prikaže u pravom svetlu, znao bi da iskoristi i nekakav advokatski/diplomatski pripravnik...

Ali, sve gospodski i u rukavicama... A onda može i pomirenje...

razocarani RSK-ovac

pre 11 godina

Hajde Vucicu izadji pred Udruzenje izbjeglica iz RSK i Lintu [koji su te podrzali i reci im to
A nesta ne vjerujem da ces konkretno ista uraditi, tj i ova vlada ce biti ista kao prosla koja je, kada je Kosovo priznato, 'protjerala' par ambasadora a onda ih molila da se vrate.
Vadite se da ste 'morali da nastavite saradnju sa EU' iako vam je Borko Stefanovic lijepo rekao da niste morali i da ste kao vlada mogli lijepo ponistiti sve sporazume, tj rekao je dalazete narod da ste morali nastaviti saradnju
Ispalo me po onoj: "Sjahao Kurta da uzjase Murta"

Velj@

pre 11 godina

Ko je uopste iznenadjen ovom presudom, taj je slep kod ociju. Zar niko ne vidi sta se desava, i gde vodi ovo u zadnjih 20 godina? Jedini covek koji je mogao ovo donekle da spreci je bio pokojni dr. Zoran Djindjic. Trazili ste - gledajte..

jaran, TZ

pre 11 godina

Dok se mi oslobodimo naslaga zla i priznamo istinu, konsternacija i žal, za jos vise izgubljenog sto ce neumitno da sledi, bice stostruko jaci. Bertolt Breht kaze: Ko istinu ne zna on je samo glup. Ali ko je zna i naziva je laž on je zlocinac.

zaonekojineznaju

pre 11 godina

Samo hocu da kazem ljudima koji to ne znaju, juce cim je doneta presuda da nisu krivi gotovina i markac opljackane su i provaljene vecina kuca u selu u kojem se i moja kuca nalazi, hrvatska policija ne reaguje! mislim da bi to trebali da znate... Naravno i moja kuca je opljackana, to je samo pokazatelj sta je hag uradio donosenjem ovakve presude!

Milton

pre 11 godina

Izgleda da je konsterniran i Vuk Drašković. Inače Vuk se iznenada preobratio od branioca delovanja Haškog tribinala (u cilju izmirenja naroda na brdovitom Balkanu) u kritičara. E moj Vuče, pa to je već tvoj petnaesti politički luping Mnogo za života jednog političara u Americi a nekmoli u Srbadiji.

crni domino

pre 11 godina

(Hera, 17. novembar 2012 19:08)
Hero, Hero, tvoj dragi Vucic (tri puta ponavljas: Drago mi je da Vucic zeli...kaze...), nista drugo i ne ume, sem da nesto zeli ili nesto da kaze!
Pozdrav!

Che

pre 11 godina

Ok proslo je ludilo.EU je pokazala sta misli podrskom i samom odlukom Haga.To je valjda sada i ovim zaslepljenim evropejcima jasno.Hrvaska je oprana od zlocina pred ulazak u EU,kako bi usla bez "mrlje",a Srbija oznacena kao genocidna,naravno nece nikada.
Jasno je i da nema normalizacije bilo kakvih odnosa sa Hrvatskom.
Ovde ima na stotine hrvatskih preduzeca...jednostavno bojkotujmo ih dok sami ne odu.

Fik

pre 11 godina

Sve, sve, ali pod kojim onda kriterijumima drze Seselja, on mu sad dodje zrtva kao Mendela u svoje vreme, robija samo zato sto je izraxavao misljenje. Seselja na slobodu- ODMAH. Takav zlocin mora stati, narocito u svetlu zadnjih dogadjaja

nkvd

pre 11 godina

ne moj samo da mi kazes da nisi znao za ove presude zato su u ovo vreme i donesene igra se veciti a ti si sa tomom amnestirao dzaju i zvezdu a ujedno si se sklonio u kanadu kao i tadic kada su se donosile neke vazne odluke on je bio tamo negde u poseti da bi otupeo ostricu komentarisanja oslobadjajucih presuda a ti i toma ste jedva to prokomentarisali sve sto ste rekli i uradili je jako mlako ravno auto golu

Danijel, Futog

pre 11 godina

Ako ništa drugo, ova sramna presuda je potpuno ujedinila sve Srbe i celu Srbiju bez obzira na političke simpatije!
Čak imam utisak da je moj prijatelj koji je hrvatske nacionalnosti više besan zbog ove presude od mene.

svi smo mi Ratko Mladić

pre 11 godina

Београд чека своје генерале!!! И дочекаће их...!!!

МЛАДИЋ, ПЕРИШИЋ, ОЈДАНИЋ, ПАВКОВИЋ, ЛАЗАРЕВИЋ, ЛУКИЋ,..... да ли ми се само причињава или је списак стварно мало дужи....?

Мрко, земљаче, дај још један авион!!!

fly

pre 11 godina

Vucic se lepo presvukao. A setimo se samo kad je organizovao mitinge podrske Radovanu Karadzicu, lepio postere Mladica, nosio Seseljevu znacku, ... I sad je prvi evropejac Srbistana!!! Jedino nam smak sveta moze pomoci!

Daje se na znanje

pre 11 godina

konsternirati (l. consternare)
poraziti, poražavati, zaprepastiti, zaprepašćivati, preneraziti, preneražavati, zbuniti; pr. konsterniran.

sasa jokic

pre 11 godina

Sto se bunite, covek se obratio svom (obrazovanijem) birackom telu, sa izrazom konsterniran zbunio je sve pismene u Srbiji. ...

Vesna

pre 11 godina

Ovo je jedino ispravno što je moglo da se uradi u ovom trenutku. Hag je doneo odluku, i time razgnevio već napaćen narod. Ali ništa se ne dobija teškim rečima, paljenjem zastave, i drugim nasilnim radnjama. Ovde je ključna reč - diplomatija.

novosadjanka

pre 11 godina

A taman smo naucili sta znaci "transparetno","tender","mis'im tebra", "znči",...covek uci dok je ziv...blago Prvom do Prvog,taj zna sve!

Милош

pre 11 godina

Свиђа ми се што у овако тешком емотивном тренутку какав је овај, после јучерашње пресуде хашког трибунала, Вучић рационално размишља и каже да ми морамо економски сарађивати са земљама у региону, да смо посвећени интеграцијама. То је једино реално, живот мора да се наставља.

Mikeli

pre 11 godina

Iskren da budem u razgovorima ja jos nisam cuo nikoga da nije razocaran ovom sramnom presudom. Medjutim to ne znaci da cemo odmah uci u konfrotaciju sa celim svetom i mocnim silama. To nam nikako ne ide u prilog. Ova odluka nam samo moze pomoci da u buducnosti kada se nesto bude trazilo od nas mi imamo argumente da im se donekle suprostavimo. Ova presuda predstavlja rak ranu medjunarodnog pravosudja od koje ce se tesko oporaviti.

crlaa

pre 11 godina

kako nisi bio konstaerniran sam sa sobom kada si na sva usta velikog radikala crtao granicu "virovitica,karlovac, karlobag" onda si bio ponosan na svoje umeteonstvo i doprinos vlasitog uma interesima velike srbije, kako se nisi konsternirao srebrenicom, vukovarom,tisućama izgubljenih života u hrvatskoj i bosni, popaljenim crkvam, đamijama, opljačkanim i razrušenim kućama na stotite tisuća...

anci

pre 11 godina

Svi smo mi malo revoltirani ovom presudom , ali možemo li protiv učinjene nepravde, za nas i jeste važan ekonomski napredak i razvoj a to je u ovom momentu važnije od Hrvata, iako su za vešala ali....

bezimena

pre 11 godina

Ok proslo je ludilo.EU je pokazala sta misli podrskom i samom odlukom Haga.
(Che, 17. novembar 2012 23:10)

Namerno pogrešno kanališete nezadovoljstvo presudom, ka EU!
Medjunarodni krivični sud za zločine počinjene na teritoriji biv. SFRJ, koji se nalazi u Den Hagu, osnovale su UN čiji smo i mi član, NE EU!

Pored ogromnih poskupljenja, ova presuda je još jedan opipljiv rezultat ove VLASTI! Hteli ste likove iz 90-tih, uživajte sada!

Bane

pre 11 godina

Šta nam preostaje nego da svuda gde se nalazimo u svetu, širimo istinu o progonu Srba u Hrvatskoj, kao što to sada radi Vučić u kanadi. I moramo da privlačimo investitore, radimo , ekonomski jačamo. Očigledno je da ova presuda nema veze sa pravom. Ima veze samo sa politikom, ekonomskom moći.

BOŽA 71

pre 11 godina

Veliki šamar međunarodnom krivičnom pravu i međunarodnom pravnom poretku. Nadam se da će naši sada svom snagom stati uz naše ljude tamo.

V7191

pre 11 godina

Eeee moji Srbi... Svako od nas ima jednu opsirnu knjigu koja se zove "Vujaklija". Ona,znate,sluzi da se iz nje nauci nesto,a ne da skuplja prasinu na polici. Ajmo sada svi gore pomenutu knjigu u ruke i trazimo rec KONSTERNIRATI. Dobro se potkujte znanjem pa tek onda, ako imate argumente, polemisite o tome. Srdacan pozdrav!

dozlogrdilo

pre 11 godina

Kontejnirani smo misliš, na đubrištu smo preko 20 godina. Mnogi su umrli nadajući se da će imati normalan život. A na kraju je i nada umrla. Nego spakujte u zatvor one koji su za to odgovorni i to po kratkom postupku. Nema vremena da se čeka i odugovlači. U suprotnom ćete i vi biti odgovorni.

Zoran

pre 11 godina

Samo opušteno ljudi!
Hrvatska tužba protiv Srbije je prilika da ponovo pokrenemo ovo pitanje, ali ovaj put pred pravim sudom!
Sada su zaslepljeni od sopstvenog likovanja što su uspeli da kupe "pravdu" i mržnje prema Srbima da nisu ni svesni koliko će im se to sve obiti o glavu.

Seele

pre 11 godina

Podrazumeva se da nema normalnog čoveka kome nije jasno da je ovakvom presudom Haški tribunal jasno pokazao da taj sud i pravda nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Već smo svi videli rezultate i dosadašnjih njihovih presuda. Sramota za celu Evropu! Sve je savršeno jasno! Zbog svega ovoga bi trebalo promeniti mnoge stavove, a pritom se okrenuti budućnosti i ekonomskom napretku Srbije.

nidža

pre 11 godina

Izvucimo pouke za sva vremena: svugde i na svakom mestu da zanmo da je novac i interes ono što pokreće ovu jadnu planetu.
Istorija ljudskog roda je istorija laži, obmana i trgovine. Interesne grupe nas putem medija ubeđuju kako postoji "večna pravda", "istina će isplivati" (samo kao leš), "dobro se dobrim vraća" i slične gluposti.
Najbolja i najpribližnija istini je ona narodna: "Uzdaj se use i u svoje kljuse!". Srbija na prvom mestu!

danilo

pre 11 godina

Prosto je nadjite dokaze i podnesite zalbu ako vi stvarno mislite da nije pravedno a ne ovako izigravat zrtve... Odnesite dokaze Hag ce da pokrene novi slucaj do tad placite

Aleksandar 90

pre 11 godina

Kakva izjava bi bila adekvatna u ovom trenutku pitam se ? Opsovati ih.vredjati, srce kaze DA, ali glava kaze NE .Svet bi voleo da odgovorim srcem, da mogu jos bolje da nas pogaze .Glavom cu odgovoriti i necu vam dati priliku da nas gazite,ali cu pravdu traziti. Vucicu izjava ti je ispravna.

Nik

pre 11 godina

Fon Vucicu sta znaci ta rec, ne svatam, ali stvarno kosteniran, kastriran ili nesto vec tako. Hajde bre.
(Aca Znalac, 17. novembar 2012 18:37)

Šta smo?
(Invisible Resident, 17. novembar 2012 18:45)

Konsternirani = iznenadjeni, zaprepasceni, zbunjeni...

Imate internet, zar je tesko potraziti znacenje ovog pojma(ukoliko ga vec ne znate)!?

P.s. Nije ni cudo sto nam se ovakve nepravde desavaju, kada na svakom koraku, umesto da budemo ujedinjeni i slozni, napadamo jedni druge i koristimo svaki trenutak za politicke(kantske) obracune! :(

Igor

pre 11 godina

И даде нам Хаг опет повода да се самосажаљевамо и глуматамо жртву. Когод да постоји нека белосветска правда, когод да је икоме ко је губитник праведно сућено. За оно што се догађало 90 најкривља је Србија и самим тим биће жигосана.
Ова пресуда медвеђа је услуга Хрватима јер их само одаљава од суочавања са сопственим злочинима. Такође је јасно и да ће имати лош утицај на односе у региону. Мећутим ако гледамо одлуке и однос суда према Србији ту нема шта да се приговори. Строго су кажњени сви наши "хероји". Политичку одлуку суд је донео и онда кад је ухапсио Шешеља, јер је по истом основу могао да похапси пола политичара у Србији укључујући ту и Ивицу и Вучића и Тому, али је тим спречио овај луд народ да Шекија доведе на власт.

Zorzo

pre 11 godina

Jesmo Vucicu, jesmo! Nego ne razumemo sta znaci ta rec jer nas je samo 5% obrazovanih, ali verujemo Vama jer Vi znate sve moderne fraze koje gadjaju pravo u metu (target)! A, target, ma tu rec vec svi znamo!

KATARINA

pre 11 godina

Svima vama koji se vidim, sablaznjavate na recnik Aleksandra Vucica. Danas je u toku 21. vek, u prevodu vreme kada se svakodnevno nauci nesto novo. Uz duzno postovanje nasih predaka, njihovo vreme i vreme starog govora je proslo. Na nama je svima da ucimo, da se usavrsavamo, a ne da budemo nepismeni i polupismeni divljaci koji ce vrteti tri reci u krug. Vucicu svaka cast!!!

jelena81

pre 11 godina

Da li shvata neko sustinu svega,nismo ovde da bi krivili sadasnju vlast koja nema trunku udela u celoj situaciji vec da bi se shvatio problem koji se pčrovlaci glodinama. Ljudi,nismo u kampanji da bi blatili jedni druge,ovo je uzasno saznanje za sve Srbe. Svi smo gradjani ove zemlje,bez obzira kojoj stranci pripadamo. Vucic je najmanje kriv i osudjuje Hag,ali ne moze on da ih vrati tamo. Zasto se "lopta" prebacuje na njega? Sta je mogao da uradi,ne sudi im on!

evka

pre 11 godina

Svaka rec na mestu i odmerena,pojedini politicari samo da pozavide,a ne da ga napadaju bez razloga,najveci razlog sto se ovo desava je bas zbog njih....bivsih!

Helion

pre 11 godina

Pa naravno, to moze samo nama da se desi... ali nije bitno, znamo i od ranije sta se desava kad se bunimo... sada samo pametno, Vucicu mislim da i nemozes nista posebno da uradis.... i ovo je dovoljno...

Cekic78

pre 11 godina

Sasvim odmereno, Vucic je rekao sve ono sto je trebalo svetu. Stav Srbije je jasan. Bez udaranja u dobose ali i gledanja sveta kroz pink djozluke.

Srboskeptik

pre 11 godina

Meni samo nije jasno šta će američki sudija u hagu, a hag nije nadlezan za američke gradjane, mislim da su oni to jasno stavili svima do znanja.

mayo

pre 11 godina

Nezadovoljstvo zbog odluke Haga je veoma direktno.Saradnja treba da postoji,ali obostrana, Svaka rec Aleksandra Vucica je diplomatsi odmerena i na svom mestu,a sto neki ne razumeju to je vec njihov problem.

jelena

pre 11 godina

Veoma jasno receno i politicki veoma ispravan potez. Kome ne odgovaraju njegove izjave ili ih smatra neprimerenim-nemoj da ga slusa,samim tim i komentarise!

jeca đ

pre 11 godina

Sta bi bilo -kad bi bilo. Umesto da se sagleda situacija ovakva kakva jeste i najostrije osudi pustanje optuzenika koji su nacinili genocid nad Srbima vi kritikujete sadasnju vlast koja se maksimalno angazuje oko svega i podrzavate nesto sto vise ne postoji.

prokleta avlija

pre 11 godina

i najtrezveniju izjavu je imao Vucic...kapa dole...tako se radi na pomirenju...sada su Hrvati na potezu red bi bio da pozovu ovog coveka da popricaju o stvarima koje moce nase dve drzve i po mogucstvu da osnuju zajednicke timove za istragu zlocina pocinjenih u oluji...lopate je na Hrvatskoj polovini

Tiemie

pre 11 godina

Poražavajuća presuda kojom je Haški tribunal definitivno izgubio kredibilitet treba definitivno osuditi, ali je takođe važno da se podsetimo kako se bivša vlada svojski trudila da sve naše generale isporuči tom osvedočeno antisrpskom sudu i da ponizno sarađuje sa njima. Ko ne poštuje svoje, neće ga ni drugi poštovati. Promene po pitanju buduće saradnje su zato neminovne.

Stevan

pre 11 godina

Prave razloge sramne presude mi ne znamo zato sto nemamo informacije,i sta su odlucili gospodari zivota i smrti ne mozemo ni znati.Mozda je ovo neka poruka koju bi trbalo da nasi gospodari razumeju i pravilno procitaju da nebi bilo jos vece stete koju sigurno nebi mogli podneti.Mi podmukli narod mozemo samo da glasamo i tu se za nas sve zavrsava.

Mikan-grmech

pre 11 godina

Svaki odgovoran covek rekao bi isto kao Vucic. Jer cinjenica je da ne mozemo uticati na presude u Hagu, ali bar nase generale Vucic nece slati tamo da im sude, kao sto su to radile predhodne vlasti.

Hera

pre 11 godina

Pogrešna politika se vodila dvadeset godina, a Srbija mora da misli na svoju budućnost. Drago mi je da je Aleksandar Vučić rekao da Srbi nisu krivi, i da su krivi podjednako i Hrvati i muslimani i Srbi.Znamo da je Haški tribunal stvoren samo za Srbe. Drago mi je da Aleksandar Vučić želi da privuče strane investicije da bi se smanjio broj nezaposlenosti. Aleksandar Vučić zaista želi da radi za interes naroda i države.

Vesna

pre 11 godina

Ovo je najbolji mogući odgovor na nepravdu koja nam je upravo učinjena. Ništa se ne postiže nasiljem, već samo diplomatijom. Ovim gospodin Vučić želi da smiri nezadovoljstvo naroda koje se sa razlogom pojavilo.

zeljko

pre 11 godina

Vucicu, bolje ti je bilo da nastavis da cutis nego da se blamiras na ovakav nacin. Blago EU i NATO sto te imaju za saradnika i novog "vernika." Daj Boze da i njih usrecis koliko si usrecio bivsu stranku i Srbiju.

Petar S.

pre 11 godina

@ ko god opravdava odluku suda u Hagu!

Ajde da se ne lazemo!!
Kao prvo taj sud nije osnovao UN vec, Savet Bezbednosti UN, a to je velika razlika
Tolika ralika kao na primer, Jeremic, nikada ne bi dobio funkciju kao predsedevajuci UNa, da su se pitale Savet Bezbednosti, ALI VECINOM GLASOVA UNa je dobio tu funkciju sa 200 i kusur glasova clanica UNa.
Drugo, ko god misli da bi Nemacka, Holandija, ili Britanija glasale kao Italija ili Malta u Haskom sudu, i da bi podrzali Srbiju (kao i medjunarodno pravo) neka slobodno "lupi" minus i ja cu ga nazvati LAZOVCINOM.
Oni koji tvrde da bi gore navedeni stali u odbrtanu Srbije i MEDJUNARODNOG ZAKONA, a kontra glasanju SADu, su po mom misljenju naj veci Lazovi.
Nak mi DOKAZU DA SAM U KRIVU! CIK!
I na kraju, koliki koeficijenat inteligencije je potreban da se shvati, da je preglasavanje sa 1 (i slovima JEDNIM) glasom (bilo onim sa Jamajke ili Turske), moze definisati ISTORIJU na ovim prostorima od 90ih do danas! Dok je nas koji se te istorije secamo LICNO, i dok o toj Istoriji poisemo iz LICNOG iskustva, oni sa svojom FALSIFIKOVANOM istorijom mogu da se slikaju.
Ljudi pisite sta vam se desilo, svoju licnu istoriju (od Kosova do Kraine), ostavljajte pisani trag, jer ce ovi, kad nas vise ne bude, pisati uz pomoc ovih domacih NVO (od zapada finansiranih) "svoju" istoriju.
Kao po poslednjoj presudi/skandalu, po kojoj su samo Srbi krivi i ratni zlocinci, a svi ostali su nevini.
Takva ce biri svetska percepcije Istorije.

DENIS

pre 11 godina

Ne samo Srbi nego i citav svet je zgrozen i zaprepascen sramnom odlukom haskog tribunala po kojoj za ubijene i prognane Srbe niko nije odgovoran.

Ćurka zezatorka

pre 11 godina

Potpredsednik Vlade je pametan čovek a to što je nekima vokabular skučen je već posebna priča. Pametni i obrazovani su razumeli.

Aquila

pre 11 godina

Treba da budemo posvećeni ekonomskom napretku i budućnosti, ali isto tako treba preispitati mnoge stavove i doneti odgovarajuće odluke.

savatije

pre 11 godina

Ne samo gradjani Srbije vec i citav svet sem pomenute trojice sudija su sgrozeni i prenerazeni ovom sramnom oslobadjajucom odlukom haskog tribunala po kojoj za ubijene i prognane Srbe niko ne odgovara.

Joka

pre 11 godina

Vise nego sto jeste.
A mogao je lepo da napise da smo prenerazeni ili zapanjeni.Da nije moralo biti toliko jasno bilo bi mnogo jasnije,ali ovo je trebalo da bude nesto vise od onoga sto jeste.Verovatno su hteli da nam podvezu krila da se nebismo suvise izdizali i da nam pokazu gde nam je mesto.Poplasili su se nas ,nekih od nas.Idemo dalje,ne gubimo vreme na analize i onako nam to nista ne vredi.

mikecc

pre 11 godina

ova presuda je tezak samar sa nasu naciju ali netreba kako vidim po komentarima kriviti Vucica koji za ovo vreme u vladi veoma dobro radi ali treba kriviti bivse vlasti koje nisu nista preduzele po pitanjima zastite srpskin nacionalnih interesa i haskih osudjenika,12 godina su izgubljene i samo su napunjeni dzepovi tajkuna i politickih funkcionera,nevredinam se boriti sa celim svetom vec prvo da sredimo stanje u drzavi i ekonomski da ojacamo

Само ја

pre 11 godina

Заиста сам био неко ко је веровао да ће у неком тренутку помирење између Србије и Хрватске бити могуће. Али примитивне реакције читаве њихове државе и хорско вређање и исмевање свих српских жртава од Јасеновца па до рата 90-их ме је уверило да су они јако, јако далеко од тога да буду део нормалног, цивилизованог друштва народа. Далеко им лепа кућа. тј. лијепа њихова. Сигуран сам да ће пре они поново потражити нас, него ми њих.

Оптимиста

pre 11 godina

На крају испаде да су Срби само себе поубијали и протерали, а највећу неверицу је изазвала изјава Теодора Мерона да је овом пресудом победила правда. Чија правда? За кога правда? Ово беше још један у низу показатеља да је правда и истина само мисаона именица за Хаг.

Истина

pre 11 godina

Изгледа да у систему такозване међународне правде постоје они који су једнакији од једнаких и они који су равноправнији од равноправних. Али ооно што нико не може порећи то је да су правда и истина на нашој страни. А питам се да ли ће ови ослободиоци и ови ослобођени икад више имати нешто што се зове миран сан? У овој ситуацији рекао бих да је то највеће богатство.

Бурек

pre 11 godina

Никад се нисам дичио и штитио злодела која су појединци из редовас рпског народа чинили према другим народима, али оно у чему је величина Срба у односу на остале је чињеница да је Србија показала спремност и снагу да се са тим стварима суочи, док остали нису ниу близу тога. И све док то не учине помирења и потпуног међу народима на овим просторима неће бити.

KATARINA

pre 11 godina

Svima vama koji se vidim, sablaznjavate na recnik Aleksandra Vucica. Danas je u toku 21. vek, u prevodu vreme kada se svakodnevno nauci nesto novo. Uz duzno postovanje nasih predaka, njihovo vreme i vreme starog govora je proslo. Na nama je svima da ucimo, da se usavrsavamo, a ne da budemo nepismeni i polupismeni divljaci koji ce vrteti tri reci u krug. Vucicu svaka cast!!!

Hera

pre 11 godina

Pogrešna politika se vodila dvadeset godina, a Srbija mora da misli na svoju budućnost. Drago mi je da je Aleksandar Vučić rekao da Srbi nisu krivi, i da su krivi podjednako i Hrvati i muslimani i Srbi.Znamo da je Haški tribunal stvoren samo za Srbe. Drago mi je da Aleksandar Vučić želi da privuče strane investicije da bi se smanjio broj nezaposlenosti. Aleksandar Vučić zaista želi da radi za interes naroda i države.

prokleta avlija

pre 11 godina

i najtrezveniju izjavu je imao Vucic...kapa dole...tako se radi na pomirenju...sada su Hrvati na potezu red bi bio da pozovu ovog coveka da popricaju o stvarima koje moce nase dve drzve i po mogucstvu da osnuju zajednicke timove za istragu zlocina pocinjenih u oluji...lopate je na Hrvatskoj polovini

Ćurka zezatorka

pre 11 godina

Potpredsednik Vlade je pametan čovek a to što je nekima vokabular skučen je već posebna priča. Pametni i obrazovani su razumeli.

Милош

pre 11 godina

Свиђа ми се што у овако тешком емотивном тренутку какав је овај, после јучерашње пресуде хашког трибунала, Вучић рационално размишља и каже да ми морамо економски сарађивати са земљама у региону, да смо посвећени интеграцијама. То је једино реално, живот мора да се наставља.

Mikan-grmech

pre 11 godina

Svaki odgovoran covek rekao bi isto kao Vucic. Jer cinjenica je da ne mozemo uticati na presude u Hagu, ali bar nase generale Vucic nece slati tamo da im sude, kao sto su to radile predhodne vlasti.

mayo

pre 11 godina

Nezadovoljstvo zbog odluke Haga je veoma direktno.Saradnja treba da postoji,ali obostrana, Svaka rec Aleksandra Vucica je diplomatsi odmerena i na svom mestu,a sto neki ne razumeju to je vec njihov problem.

evka

pre 11 godina

Svaka rec na mestu i odmerena,pojedini politicari samo da pozavide,a ne da ga napadaju bez razloga,najveci razlog sto se ovo desava je bas zbog njih....bivsih!

Vesna

pre 11 godina

Ovo je najbolji mogući odgovor na nepravdu koja nam je upravo učinjena. Ništa se ne postiže nasiljem, već samo diplomatijom. Ovim gospodin Vučić želi da smiri nezadovoljstvo naroda koje se sa razlogom pojavilo.

jelena81

pre 11 godina

Da li shvata neko sustinu svega,nismo ovde da bi krivili sadasnju vlast koja nema trunku udela u celoj situaciji vec da bi se shvatio problem koji se pčrovlaci glodinama. Ljudi,nismo u kampanji da bi blatili jedni druge,ovo je uzasno saznanje za sve Srbe. Svi smo gradjani ove zemlje,bez obzira kojoj stranci pripadamo. Vucic je najmanje kriv i osudjuje Hag,ali ne moze on da ih vrati tamo. Zasto se "lopta" prebacuje na njega? Sta je mogao da uradi,ne sudi im on!

V7191

pre 11 godina

Eeee moji Srbi... Svako od nas ima jednu opsirnu knjigu koja se zove "Vujaklija". Ona,znate,sluzi da se iz nje nauci nesto,a ne da skuplja prasinu na polici. Ajmo sada svi gore pomenutu knjigu u ruke i trazimo rec KONSTERNIRATI. Dobro se potkujte znanjem pa tek onda, ako imate argumente, polemisite o tome. Srdacan pozdrav!

Cekic78

pre 11 godina

Sasvim odmereno, Vucic je rekao sve ono sto je trebalo svetu. Stav Srbije je jasan. Bez udaranja u dobose ali i gledanja sveta kroz pink djozluke.

jelena

pre 11 godina

Veoma jasno receno i politicki veoma ispravan potez. Kome ne odgovaraju njegove izjave ili ih smatra neprimerenim-nemoj da ga slusa,samim tim i komentarise!

Bane

pre 11 godina

Šta nam preostaje nego da svuda gde se nalazimo u svetu, širimo istinu o progonu Srba u Hrvatskoj, kao što to sada radi Vučić u kanadi. I moramo da privlačimo investitore, radimo , ekonomski jačamo. Očigledno je da ova presuda nema veze sa pravom. Ima veze samo sa politikom, ekonomskom moći.

Nik

pre 11 godina

Fon Vucicu sta znaci ta rec, ne svatam, ali stvarno kosteniran, kastriran ili nesto vec tako. Hajde bre.
(Aca Znalac, 17. novembar 2012 18:37)

Šta smo?
(Invisible Resident, 17. novembar 2012 18:45)

Konsternirani = iznenadjeni, zaprepasceni, zbunjeni...

Imate internet, zar je tesko potraziti znacenje ovog pojma(ukoliko ga vec ne znate)!?

P.s. Nije ni cudo sto nam se ovakve nepravde desavaju, kada na svakom koraku, umesto da budemo ujedinjeni i slozni, napadamo jedni druge i koristimo svaki trenutak za politicke(kantske) obracune! :(

svi smo mi Ratko Mladić

pre 11 godina

Београд чека своје генерале!!! И дочекаће их...!!!

МЛАДИЋ, ПЕРИШИЋ, ОЈДАНИЋ, ПАВКОВИЋ, ЛАЗАРЕВИЋ, ЛУКИЋ,..... да ли ми се само причињава или је списак стварно мало дужи....?

Мрко, земљаче, дај још један авион!!!

jeca đ

pre 11 godina

Sta bi bilo -kad bi bilo. Umesto da se sagleda situacija ovakva kakva jeste i najostrije osudi pustanje optuzenika koji su nacinili genocid nad Srbima vi kritikujete sadasnju vlast koja se maksimalno angazuje oko svega i podrzavate nesto sto vise ne postoji.

Aleksandar 90

pre 11 godina

Kakva izjava bi bila adekvatna u ovom trenutku pitam se ? Opsovati ih.vredjati, srce kaze DA, ali glava kaze NE .Svet bi voleo da odgovorim srcem, da mogu jos bolje da nas pogaze .Glavom cu odgovoriti i necu vam dati priliku da nas gazite,ali cu pravdu traziti. Vucicu izjava ti je ispravna.

Zoran

pre 11 godina

Samo opušteno ljudi!
Hrvatska tužba protiv Srbije je prilika da ponovo pokrenemo ovo pitanje, ali ovaj put pred pravim sudom!
Sada su zaslepljeni od sopstvenog likovanja što su uspeli da kupe "pravdu" i mržnje prema Srbima da nisu ni svesni koliko će im se to sve obiti o glavu.

danilo

pre 11 godina

Prosto je nadjite dokaze i podnesite zalbu ako vi stvarno mislite da nije pravedno a ne ovako izigravat zrtve... Odnesite dokaze Hag ce da pokrene novi slucaj do tad placite

Danijel, Futog

pre 11 godina

Ako ništa drugo, ova sramna presuda je potpuno ujedinila sve Srbe i celu Srbiju bez obzira na političke simpatije!
Čak imam utisak da je moj prijatelj koji je hrvatske nacionalnosti više besan zbog ove presude od mene.

Velj@

pre 11 godina

Ko je uopste iznenadjen ovom presudom, taj je slep kod ociju. Zar niko ne vidi sta se desava, i gde vodi ovo u zadnjih 20 godina? Jedini covek koji je mogao ovo donekle da spreci je bio pokojni dr. Zoran Djindjic. Trazili ste - gledajte..

anci

pre 11 godina

Svi smo mi malo revoltirani ovom presudom , ali možemo li protiv učinjene nepravde, za nas i jeste važan ekonomski napredak i razvoj a to je u ovom momentu važnije od Hrvata, iako su za vešala ali....

Che

pre 11 godina

Ok proslo je ludilo.EU je pokazala sta misli podrskom i samom odlukom Haga.To je valjda sada i ovim zaslepljenim evropejcima jasno.Hrvaska je oprana od zlocina pred ulazak u EU,kako bi usla bez "mrlje",a Srbija oznacena kao genocidna,naravno nece nikada.
Jasno je i da nema normalizacije bilo kakvih odnosa sa Hrvatskom.
Ovde ima na stotine hrvatskih preduzeca...jednostavno bojkotujmo ih dok sami ne odu.

BOŽA 71

pre 11 godina

Veliki šamar međunarodnom krivičnom pravu i međunarodnom pravnom poretku. Nadam se da će naši sada svom snagom stati uz naše ljude tamo.

Vesna

pre 11 godina

Ovo je jedino ispravno što je moglo da se uradi u ovom trenutku. Hag je doneo odluku, i time razgnevio već napaćen narod. Ali ništa se ne dobija teškim rečima, paljenjem zastave, i drugim nasilnim radnjama. Ovde je ključna reč - diplomatija.

Posmatrač

pre 11 godina

Srbija bi trebalo da iskoristi poslednja dešavanja (u Hagu i Zagrebu) insistirajući na:

a) sada već farsičnoj neobjektivnosti tribunala i
b) očigledno nedovoljno sprovedenoj "denacifikaciji" u Hrvatskoj.

Ovo prvo je i ranije bilo poznato, ali je sada dobilo groteskne razmere, pa bi se moglo kapitalizovati (drugi put o detaljima). Ali ekipa koja je to dosada pokušavala, morala bi da se menja (...ko je spomenuo T. Varadija?).

Dokaz o potrebi pomenute "denacifikacije" je reakcija hrvatskog javnog mnjenja na oslobađajuću presudu. Ta reakcija je zaista iznenadila sav normalni svet - niko nije očekivao da toliki narod, crkveni i državni velikodostojnici, sportisti i estradne zvezde euforično pozdrave nešto što je i samom Gotovini bilo zaprepašćujuće (Ja - nevin...?).

Da naglasim: Gotovina, bivši pripadnik Legije stranaca (u početku kao vozač), kasnije i kriminalac koji je hapšen i zatvaran, postaje general CRO vojske i dobija od predsednika Hrvatske F. Tuđmana (isto bivši zatvorenik) nalog (brionski transkripti) da "očisti Krajinu". 2012 biva oslobođen krivice za ovaj ratni zločin etničkog čišćenja sa elementima genocida, što implicira i aboliciju za tadašnje rukovodstovo Republike Hrvatske.

Ovu jedinstvenu priliku da se Hrvatska, diplomatski, politički i propagandno, prikaže u pravom svetlu, znao bi da iskoristi i nekakav advokatski/diplomatski pripravnik...

Ali, sve gospodski i u rukavicama... A onda može i pomirenje...

zaonekojineznaju

pre 11 godina

Samo hocu da kazem ljudima koji to ne znaju, juce cim je doneta presuda da nisu krivi gotovina i markac opljackane su i provaljene vecina kuca u selu u kojem se i moja kuca nalazi, hrvatska policija ne reaguje! mislim da bi to trebali da znate... Naravno i moja kuca je opljackana, to je samo pokazatelj sta je hag uradio donosenjem ovakve presude!

Mikeli

pre 11 godina

Iskren da budem u razgovorima ja jos nisam cuo nikoga da nije razocaran ovom sramnom presudom. Medjutim to ne znaci da cemo odmah uci u konfrotaciju sa celim svetom i mocnim silama. To nam nikako ne ide u prilog. Ova odluka nam samo moze pomoci da u buducnosti kada se nesto bude trazilo od nas mi imamo argumente da im se donekle suprostavimo. Ova presuda predstavlja rak ranu medjunarodnog pravosudja od koje ce se tesko oporaviti.

Fik

pre 11 godina

Sve, sve, ali pod kojim onda kriterijumima drze Seselja, on mu sad dodje zrtva kao Mendela u svoje vreme, robija samo zato sto je izraxavao misljenje. Seselja na slobodu- ODMAH. Takav zlocin mora stati, narocito u svetlu zadnjih dogadjaja

mikecc

pre 11 godina

ova presuda je tezak samar sa nasu naciju ali netreba kako vidim po komentarima kriviti Vucica koji za ovo vreme u vladi veoma dobro radi ali treba kriviti bivse vlasti koje nisu nista preduzele po pitanjima zastite srpskin nacionalnih interesa i haskih osudjenika,12 godina su izgubljene i samo su napunjeni dzepovi tajkuna i politickih funkcionera,nevredinam se boriti sa celim svetom vec prvo da sredimo stanje u drzavi i ekonomski da ojacamo

Seele

pre 11 godina

Podrazumeva se da nema normalnog čoveka kome nije jasno da je ovakvom presudom Haški tribunal jasno pokazao da taj sud i pravda nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Već smo svi videli rezultate i dosadašnjih njihovih presuda. Sramota za celu Evropu! Sve je savršeno jasno! Zbog svega ovoga bi trebalo promeniti mnoge stavove, a pritom se okrenuti budućnosti i ekonomskom napretku Srbije.

Milton

pre 11 godina

Izgleda da je konsterniran i Vuk Drašković. Inače Vuk se iznenada preobratio od branioca delovanja Haškog tribinala (u cilju izmirenja naroda na brdovitom Balkanu) u kritičara. E moj Vuče, pa to je već tvoj petnaesti politički luping Mnogo za života jednog političara u Americi a nekmoli u Srbadiji.

Digi

pre 11 godina

Evo moram da priznam da je uspeo da mi se potpuno smuci za samo tri meseca cak vise i od "dragog nam predsednika".Sto ono kaze nas narod "daj mu samo tri dana vlast da vidis kakav je" apsolutno tacno.A mislio sam da je "zuto preduzece" nesto najgore.

Srboskeptik

pre 11 godina

Meni samo nije jasno šta će američki sudija u hagu, a hag nije nadlezan za američke gradjane, mislim da su oni to jasno stavili svima do znanja.

crni domino

pre 11 godina

Sta ga izmisljas: konsterniran, kazi srpski da te ceo svet razume: prenerazen!
Nijedan tvoj punoglavac te nije razumeo sta si hteo da kazes! Srbija je ovo bre!
PS: Videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu!

zoran

pre 11 godina

Kada se desio zločin u Srbiji su vladali SPS i radikali. Kada su zločinci oslobođeni za svoja nedela, u Srbiji opet vladaju isti. SPS i Radikali.

Regularna predstava, ko ne pamti, nanovo preživljava

(Dž. Štulić, blagovremeno napustio ovaj proklrti prostor da se nikada ne vrati)

Kako je lepo biti gluppp

pre 11 godina

Potpredsednik Vlade je pametan čovek a to što je nekima vokabular skučen je već posebna priča. Pametni i obrazovani su razumeli.
(Ćurka zezatorka, 17. novembar 2012 19:44)

Ja sam totalno glup ali to mi nje mana kada je u pitanju Vučko i njegov vvvvooookaaaabularrr

nkvd

pre 11 godina

ne moj samo da mi kazes da nisi znao za ove presude zato su u ovo vreme i donesene igra se veciti a ti si sa tomom amnestirao dzaju i zvezdu a ujedno si se sklonio u kanadu kao i tadic kada su se donosile neke vazne odluke on je bio tamo negde u poseti da bi otupeo ostricu komentarisanja oslobadjajucih presuda a ti i toma ste jedva to prokomentarisali sve sto ste rekli i uradili je jako mlako ravno auto golu

razocarani RSK-ovac

pre 11 godina

Hajde Vucicu izadji pred Udruzenje izbjeglica iz RSK i Lintu [koji su te podrzali i reci im to
A nesta ne vjerujem da ces konkretno ista uraditi, tj i ova vlada ce biti ista kao prosla koja je, kada je Kosovo priznato, 'protjerala' par ambasadora a onda ih molila da se vrate.
Vadite se da ste 'morali da nastavite saradnju sa EU' iako vam je Borko Stefanovic lijepo rekao da niste morali i da ste kao vlada mogli lijepo ponistiti sve sporazume, tj rekao je dalazete narod da ste morali nastaviti saradnju
Ispalo me po onoj: "Sjahao Kurta da uzjase Murta"

konfučije

pre 11 godina

Sve izjave Srpskih politicara su iskljucivo za domacu upotrebu nikog drugog ne zanimaju te izjave niti imaju kakvu vaznost. Medjutim. nekad i domacoj javnosti treba da cuje jasan stav po nekim pitanjima. U ovom slucaju puno jacu i sadrzajniju izjavu je dao Cedomir Jovanovic nego Vucic. Tako mlaka reakcija. Sramota

bezimena

pre 11 godina

Ok proslo je ludilo.EU je pokazala sta misli podrskom i samom odlukom Haga.
(Che, 17. novembar 2012 23:10)

Namerno pogrešno kanališete nezadovoljstvo presudom, ka EU!
Medjunarodni krivični sud za zločine počinjene na teritoriji biv. SFRJ, koji se nalazi u Den Hagu, osnovale su UN čiji smo i mi član, NE EU!

Pored ogromnih poskupljenja, ova presuda je još jedan opipljiv rezultat ove VLASTI! Hteli ste likove iz 90-tih, uživajte sada!

TonLnd

pre 11 godina

Vidi bogati kako Vucic koristi velike reci. Inace konsternirati otprilike znaci zacuditi se toliko da se zbunis. Koristi se u engleskom, poreklo je valjda iz latinskog,. meni je jako drago sto je srpski toliko fleksibilan da lako prima strane reci.

Helion

pre 11 godina

Pa naravno, to moze samo nama da se desi... ali nije bitno, znamo i od ranije sta se desava kad se bunimo... sada samo pametno, Vucicu mislim da i nemozes nista posebno da uradis.... i ovo je dovoljno...

Tiemie

pre 11 godina

Poražavajuća presuda kojom je Haški tribunal definitivno izgubio kredibilitet treba definitivno osuditi, ali je takođe važno da se podsetimo kako se bivša vlada svojski trudila da sve naše generale isporuči tom osvedočeno antisrpskom sudu i da ponizno sarađuje sa njima. Ko ne poštuje svoje, neće ga ni drugi poštovati. Promene po pitanju buduće saradnje su zato neminovne.

crlaa

pre 11 godina

kako nisi bio konstaerniran sam sa sobom kada si na sva usta velikog radikala crtao granicu "virovitica,karlovac, karlobag" onda si bio ponosan na svoje umeteonstvo i doprinos vlasitog uma interesima velike srbije, kako se nisi konsternirao srebrenicom, vukovarom,tisućama izgubljenih života u hrvatskoj i bosni, popaljenim crkvam, đamijama, opljačkanim i razrušenim kućama na stotite tisuća...

Aquila

pre 11 godina

Treba da budemo posvećeni ekonomskom napretku i budućnosti, ali isto tako treba preispitati mnoge stavove i doneti odgovarajuće odluke.

novica952

pre 11 godina

Mante se gospodine Vučiću tih stručnih izraza i političkih fraza, hajde da vidimo šta će konkretno vlada da uradi posle ovog šamara kojeg smo dobili od takve institucije kakav je haški tribunal. Potvrdiće se poruke i izjave onih da je ovo tribunal za Srbe i da smo samo mi na tapetu. Te političe fraze o međunarodnom pravu koje treba da važi za sve pokazuje da ne važi i da u međunarodnom pravu važe pravo jačega koje se po ko zna koji put pokazalo tačnim.Zgraženi i ogorčeni narod traži konkretna dela i akcije i politiku koja će sprečiti ovako pogubne odluke za nas. Kako ovo objasniti udruženju izbeglica koje predvodi gospodin Linta i koje je podržalo SNS.

Jatosa Moonako

pre 11 godina

konstantno,permanentno i stalno smo konfuzno,konsternirano zbunjeni.Što će reći da,momentalno,trenutno i odmah treba da iskuliramo,kežualno,ishejtiramo sve ove lajkovano,smajlovane frikove. U svakom slučaju,niko ne može da se meša u sudstvo osim amerike,francuske,nemačke,zemlje beneluksa i još možda francuska i par nekih državica,nebitnih naravno.Tužno,tužno,ovo bi trebalo da se odigrava u nekom "bekstejdžu".

DENIS

pre 11 godina

Ne samo Srbi nego i citav svet je zgrozen i zaprepascen sramnom odlukom haskog tribunala po kojoj za ubijene i prognane Srbe niko nije odgovoran.

Predrag slucajno sa androida

pre 11 godina

konsternacija
(lat. consternatio)poraženost,preneraženost, zaprepaštenje,
zaprepaštenost, utucenost, zabuna.
Eto, svakog dana naucimo po nesto. Danas o konsternaciji, a juce da kada izgubis ratove sa tobom mogu da brisu podove. Jednostavno, tako je kroz celu istoriju. Mi nismo izuzetak iako volimo da mislimo da smo posebni. NISMO!
Nisu krivi ni Vukcevic, ni Vucic. Mi smo krivi sto smo dozvolili sebi da nas uvuku u ratove koje nismo mogli da dobijemo (tj.mogli smo da smo imali podrsku ali avaj, drugi su je imali).
Sada je trenutak da dignemo glavu, da zasucemo rukave i da sredimo svoje dvoriste. Jer sve dok smo ekonomski slabi, mozemo da ocekujemo da nam lupaju samare.

jaran, TZ

pre 11 godina

Dok se mi oslobodimo naslaga zla i priznamo istinu, konsternacija i žal, za jos vise izgubljenog sto ce neumitno da sledi, bice stostruko jaci. Bertolt Breht kaze: Ko istinu ne zna on je samo glup. Ali ko je zna i naziva je laž on je zlocinac.

Petar S.

pre 11 godina

@ ko god opravdava odluku suda u Hagu!

Ajde da se ne lazemo!!
Kao prvo taj sud nije osnovao UN vec, Savet Bezbednosti UN, a to je velika razlika
Tolika ralika kao na primer, Jeremic, nikada ne bi dobio funkciju kao predsedevajuci UNa, da su se pitale Savet Bezbednosti, ALI VECINOM GLASOVA UNa je dobio tu funkciju sa 200 i kusur glasova clanica UNa.
Drugo, ko god misli da bi Nemacka, Holandija, ili Britanija glasale kao Italija ili Malta u Haskom sudu, i da bi podrzali Srbiju (kao i medjunarodno pravo) neka slobodno "lupi" minus i ja cu ga nazvati LAZOVCINOM.
Oni koji tvrde da bi gore navedeni stali u odbrtanu Srbije i MEDJUNARODNOG ZAKONA, a kontra glasanju SADu, su po mom misljenju naj veci Lazovi.
Nak mi DOKAZU DA SAM U KRIVU! CIK!
I na kraju, koliki koeficijenat inteligencije je potreban da se shvati, da je preglasavanje sa 1 (i slovima JEDNIM) glasom (bilo onim sa Jamajke ili Turske), moze definisati ISTORIJU na ovim prostorima od 90ih do danas! Dok je nas koji se te istorije secamo LICNO, i dok o toj Istoriji poisemo iz LICNOG iskustva, oni sa svojom FALSIFIKOVANOM istorijom mogu da se slikaju.
Ljudi pisite sta vam se desilo, svoju licnu istoriju (od Kosova do Kraine), ostavljajte pisani trag, jer ce ovi, kad nas vise ne bude, pisati uz pomoc ovih domacih NVO (od zapada finansiranih) "svoju" istoriju.
Kao po poslednjoj presudi/skandalu, po kojoj su samo Srbi krivi i ratni zlocinci, a svi ostali su nevini.
Takva ce biri svetska percepcije Istorije.

savatije

pre 11 godina

Ne samo gradjani Srbije vec i citav svet sem pomenute trojice sudija su sgrozeni i prenerazeni ovom sramnom oslobadjajucom odlukom haskog tribunala po kojoj za ubijene i prognane Srbe niko ne odgovara.

gordijanus

pre 11 godina

znas st avucicu; jest da si ti trenutno u kanadi ali daj bre govori srspki, kakav je to izraz konsternirani, valjda samo zapanjeni...imas google.com/translate ako si zaboravio maternji jezik

Daje se na znanje

pre 11 godina

konsternirati (l. consternare)
poraziti, poražavati, zaprepastiti, zaprepašćivati, preneraziti, preneražavati, zbuniti; pr. konsterniran.

crni domino

pre 11 godina

(Hera, 17. novembar 2012 19:08)
Hero, Hero, tvoj dragi Vucic (tri puta ponavljas: Drago mi je da Vucic zeli...kaze...), nista drugo i ne ume, sem da nesto zeli ili nesto da kaze!
Pozdrav!

moi

pre 11 godina

Uh, kako je verbalno spretan ovaj trenutni potpredsednik, pa kako samo ume da koristi duuugacke i komplikovane reci xexe, proradili kompleksi, a istovremeno i dodatno fascinirao svoje fanove. Pa kako da ga ne obozavaju?

nidža

pre 11 godina

Izvucimo pouke za sva vremena: svugde i na svakom mestu da zanmo da je novac i interes ono što pokreće ovu jadnu planetu.
Istorija ljudskog roda je istorija laži, obmana i trgovine. Interesne grupe nas putem medija ubeđuju kako postoji "večna pravda", "istina će isplivati" (samo kao leš), "dobro se dobrim vraća" i slične gluposti.
Najbolja i najpribližnija istini je ona narodna: "Uzdaj se use i u svoje kljuse!". Srbija na prvom mestu!

Igor

pre 11 godina

И даде нам Хаг опет повода да се самосажаљевамо и глуматамо жртву. Когод да постоји нека белосветска правда, когод да је икоме ко је губитник праведно сућено. За оно што се догађало 90 најкривља је Србија и самим тим биће жигосана.
Ова пресуда медвеђа је услуга Хрватима јер их само одаљава од суочавања са сопственим злочинима. Такође је јасно и да ће имати лош утицај на односе у региону. Мећутим ако гледамо одлуке и однос суда према Србији ту нема шта да се приговори. Строго су кажњени сви наши "хероји". Политичку одлуку суд је донео и онда кад је ухапсио Шешеља, јер је по истом основу могао да похапси пола политичара у Србији укључујући ту и Ивицу и Вучића и Тому, али је тим спречио овај луд народ да Шекија доведе на власт.

Stevan

pre 11 godina

Prave razloge sramne presude mi ne znamo zato sto nemamo informacije,i sta su odlucili gospodari zivota i smrti ne mozemo ni znati.Mozda je ovo neka poruka koju bi trbalo da nasi gospodari razumeju i pravilno procitaju da nebi bilo jos vece stete koju sigurno nebi mogli podneti.Mi podmukli narod mozemo samo da glasamo i tu se za nas sve zavrsava.

zeljko

pre 11 godina

Vucicu, bolje ti je bilo da nastavis da cutis nego da se blamiras na ovakav nacin. Blago EU i NATO sto te imaju za saradnika i novog "vernika." Daj Boze da i njih usrecis koliko si usrecio bivsu stranku i Srbiju.

Ja sam

pre 11 godina

,,poraziti, poražavati, zaprepastiti, zaprepašćivati, preneraziti, preneražavati, zbuniti; pr. konsterniran".
Gospodine Vucicu nije sramota reci bilo koju od ovih nasih reci umesto KONSTERNIRATI

penzioner

pre 11 godina

Srbi,kao narod,su konstantno u stanju konsternacije zadnjih 25 godina, nekad nas do tog stanja dovedu strani faktori ali uglavnom su to domaći. Kao narod mentalno smo uništeni, kao da u nama više nema snage za borbu. Za sve ovo smo sami krivi jer nismo bili u stanju da profilišemo kvalitetnu politiku. Sve se svodi na borbu za vlast i podelu plena....čitajte malo više Pekića - Hodočašće Arsenija Njegovana pa će vam svima biti jasno zašto smoovde gde jesmo.

novosadjanka

pre 11 godina

A taman smo naucili sta znaci "transparetno","tender","mis'im tebra", "znči",...covek uci dok je ziv...blago Prvom do Prvog,taj zna sve!

fly

pre 11 godina

Vucic se lepo presvukao. A setimo se samo kad je organizovao mitinge podrske Radovanu Karadzicu, lepio postere Mladica, nosio Seseljevu znacku, ... I sad je prvi evropejac Srbistana!!! Jedino nam smak sveta moze pomoci!

sasa jokic

pre 11 godina

Sto se bunite, covek se obratio svom (obrazovanijem) birackom telu, sa izrazom konsterniran zbunio je sve pismene u Srbiji. ...

dozlogrdilo

pre 11 godina

Kontejnirani smo misliš, na đubrištu smo preko 20 godina. Mnogi su umrli nadajući se da će imati normalan život. A na kraju je i nada umrla. Nego spakujte u zatvor one koji su za to odgovorni i to po kratkom postupku. Nema vremena da se čeka i odugovlači. U suprotnom ćete i vi biti odgovorni.

Zorzo

pre 11 godina

Jesmo Vucicu, jesmo! Nego ne razumemo sta znaci ta rec jer nas je samo 5% obrazovanih, ali verujemo Vama jer Vi znate sve moderne fraze koje gadjaju pravo u metu (target)! A, target, ma tu rec vec svi znamo!

Joka

pre 11 godina

Vise nego sto jeste.
A mogao je lepo da napise da smo prenerazeni ili zapanjeni.Da nije moralo biti toliko jasno bilo bi mnogo jasnije,ali ovo je trebalo da bude nesto vise od onoga sto jeste.Verovatno su hteli da nam podvezu krila da se nebismo suvise izdizali i da nam pokazu gde nam je mesto.Poplasili su se nas ,nekih od nas.Idemo dalje,ne gubimo vreme na analize i onako nam to nista ne vredi.

Само ја

pre 11 godina

Заиста сам био неко ко је веровао да ће у неком тренутку помирење између Србије и Хрватске бити могуће. Али примитивне реакције читаве њихове државе и хорско вређање и исмевање свих српских жртава од Јасеновца па до рата 90-их ме је уверило да су они јако, јако далеко од тога да буду део нормалног, цивилизованог друштва народа. Далеко им лепа кућа. тј. лијепа њихова. Сигуран сам да ће пре они поново потражити нас, него ми њих.

Оптимиста

pre 11 godina

На крају испаде да су Срби само себе поубијали и протерали, а највећу неверицу је изазвала изјава Теодора Мерона да је овом пресудом победила правда. Чија правда? За кога правда? Ово беше још један у низу показатеља да је правда и истина само мисаона именица за Хаг.

Бурек

pre 11 godina

Никад се нисам дичио и штитио злодела која су појединци из редовас рпског народа чинили према другим народима, али оно у чему је величина Срба у односу на остале је чињеница да је Србија показала спремност и снагу да се са тим стварима суочи, док остали нису ниу близу тога. И све док то не учине помирења и потпуног међу народима на овим просторима неће бити.

Истина

pre 11 godina

Изгледа да у систему такозване међународне правде постоје они који су једнакији од једнаких и они који су равноправнији од равноправних. Али ооно што нико не може порећи то је да су правда и истина на нашој страни. А питам се да ли ће ови ослободиоци и ови ослобођени икад више имати нешто што се зове миран сан? У овој ситуацији рекао бих да је то највеће богатство.