Blaža kazna za pokajanje

Moskva -- Ruska pravoslavna crkva založila se za blažu kaznu članicama benda "Pusi rajot" ako se pokaju zbog pevanja molitve protiv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Stvarno mi nije jasno otkud su se, najednom, nicim izazvano, ili izazvano proslim izborima, pojavili na sajtu B92 slusaoci FOKUS (ili tako vec nekako) radija i citaoci Kurira, Aloa i ostalih djubretarskih novina? Pa sad oni ovde zare i pale komentarima i +evima ili -evima.
  Ovde uopste nije pitanje Rusije i ovih nesrecnih devojaka, ovde je pitanje sta ce biti sa nama u Srbiji, a ja, verujte mi, se vec plasim ovih i ovakvih ljudi, kojima, naravno, nista nije jasno, ali sve znaju. Narocito oko ljudskih prava, crkve, gej parade, A. Vucica, T. Nikolica i ostalih.
  Uglavnom, JADNA LI SI SRBIJO sa ljudima koji zive u tebi. I BLAGO LI JE TEBI, RUSIJO, kad imas takve devojke - HEROINE - koje se ne plase torture, mucenja i zatvora da bi se borile za bolji zivot svoje dece, koju ce, neosporno, imati jednog dana.
  (Rasko, 1. oktobar 2012 11:06)

  # Link komentara

 2. Verujem da ove devojke imaju dobre namere ali su vrlo mlade i prilično naivne.
  (great rock&roll swindle, 30. septembar 2012 20:54)

  Ove su devojke lude, stvari treba nazvati pravim imenom. Da nisu, brinule bi o svojoj deci.
  (jedna, 1. oktobar 2012 07:17)

  # Link komentara

 3. Ako je pokajanje, koje ti neko iznudi ili predloži, samo tvoj iskaz rečima, bez istinskih osećanja, onda ne vredi na onom svetu ni dve pare. To je onda samo forma da bi se izbegla neka nelagodnost, umaklo se težoj zatvorskoj kazni itd. i to pomaže i te kako na ovozemaljskom sudu, ali crkva tu nema šta da traži. Država nije njen 'resor'.
  (mina, 30. septembar 2012 21:02)

  # Link komentara

 4. Verujem da ove devojke imaju dobre namere ali su vrlo mlade i prilično naivne.
  (great rock&roll swindle, 30. septembar 2012 20:54)

  # Link komentara

 5. Vi takozvani vernici sto se bunite o ponizavanju ruske crkve pokrenite neku inicijativu da Putin kazni one koji su tu istu crkvu ponizavali od oktobarske revolucije pa do raspada SSSR.
  (xy, 30. septembar 2012 20:34)

  # Link komentara

 6. tekst je tendeciozan.Neka su one prozapadno nastrojene neka su osobene neka se razlikuju od drugih to nije problem i za to nisu kaznjene.Osknavili su crkvu i njene vernike i citavu veru.To su namerno uradile svesne da se to nece tolerisati.Zato neka budu hrabre i izdrze kaznu ili se eventualno pokaju.U takvim performansima se ne provlaci poruka vlastima nego zelja za publicitetom jer su bend ispod proseka.
  (nada, 30. septembar 2012 19:59)

  # Link komentara

 7. RPC je ipak naprednija od nekih drugih verskih organizacija. U Centralnoj Aziji bi ove devojke do sad vec kamenovali, malo zapadnije bi ih zatukli stanglama i lopatama, a i u samoj Rusiji bi do nedavno zbog vredjanja drzavne ideologije dobile bar po 20 godina Gulaga.
  (Arhipelag, 30. septembar 2012 19:53)

  # Link komentara

 8. Ne verujem ni sam, koliko tendenciozno izvestavanje o ovom slucaju. Nisu devojke osudjene zbog teksta pesme koji govori protiv Putina nego zato sto su prekinule liturgiju jednom od najvecih crkvenih velikodostojnika i zato sto su vernici morali da prekinu molitvu. Policija ih je zbog toga uhapsila a verujme da bi ih uhapsila i da je je tekst bio protiv Obame. Zasto neko ne proba da prekine liturgiju nedeljom u Vatikanu ili molitvu u nekoj od glavnih dzamija u Saudiskoj arabiji po bilo kom povodu? Prosli bi mnogo gore. Ovako ispada da ih Putin politicki proganja, jadno od novinarske profesije skroz.
  (marko od bloka, 30. septembar 2012 19:11)

  # Link komentara

 9. Ne bi me čudilo da ovako nešto bude ozvaničeno i kod nas i to:
  1) Da se pokajemo što smo muškarci,
  2) Da se pokajemo što smo žene,
  3) Da se deca pokaju ako se usude da budu iskreni prema roditeljima u slučaju ako im ukažu da su pogrešili, jer tako "ruše porodične vrednosti"
  4) Da se neko pokaje što je gej,
  5) Da se pokajemo za nešto što nismo rekli ili nismo uradili jer nismo po volji nekog političara, direktora, borca za ljudska prava i ravnopravnost i ako se usudimo da kritikujemo kapitalizam....
  I ko zna za šta ćemo se još ni krivi ni dužni kajati...
  (Ugroženi građanin, 30. septembar 2012 19:05)

  # Link komentara

 10. Nisu osudjene zbog pevanja protiv Putina, vec zbog skrnavljenja najvece pravoslavne crkve na svetu, izgradjene na temeljima crkve koju su unistili komunisticki banditi (i ideoloski prethodnici ovih devojaka).
  Ako sud ne potvrdi kaznu, to ce onda biti izraz manjka demokratije i nemogucnosti suda da izdrzi politicke pritiske.
  (Filipika, 30. septembar 2012 19:02)

  # Link komentara

 11. Gde da se pokaju pa da lokalna NGO ostane bez zasluzene premije? Neposlusnost se placa, ali i nagradjuje.
  (ams, 30. septembar 2012 18:58)

  # Link komentara

 12. Zlo progona, nepoštovanja prava na slobodno izražavanje političkog mišljenja, manje gradjanskih i ljudskih sloboda uskoro i mi uvozimo iz Rusije. Spremajte se na OTPOR!
  (Milutin, 30. septembar 2012 18:57)

  # Link komentara