Nedelja, 30.09.2012.

15:12

Vučić: Srbija nije hajdučka država

Iako je poznato ko je bio umešan u slučaj "Agrobanke", oni neće moći da budu gonjeni ukoliko ne bude dokaza protiv njih, kaže Aleksandar Vučić

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Srbija nije hajduèka država IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

168 Komentari

Sortiraj po:

Кестени

pre 11 godina

Искрен да будем Вучићева обећања у току кампање су ми деловала помало утопијски, сва та прича о беспоштедној борби против корупције и криминала звучала је нестварно. Али сам доживео позитивно изненађење за ових месец и нешто колико нова влада ради. Осећају се неке позитивне промене за ово катко време, неки нови дух вере у то да боље време долази је све више присутан у народу. Време јесте тешко, криза јесте велика али где постоји воља да се нешто промени на боље, ту ће и резултати доћи.

Очистимо

pre 11 godina

Бојим се да у протеклих 12 година Србија јесте била хајдучка држава, да се закон поштовао и примењивао онда када је то тадашњој власти одговарало. А ако ишта обесмишљава закон онда је то његова селективна примена. Вучић покушава суштински променити ствари на боље.

Фудбалер

pre 11 godina

Током протекле деценије систем услуга, пријатељстава, родбинских веза резултирао је чињеницом да је Србија међу земљама са највишим нивоом корупције у свету. Појединци су тако стечене привилегије почели да доживљавају као властито добро, а свако ко им се супростави је за њих потенцијална мета и са њиховог становишта легитиман циљ.

Алфа Ромео

pre 11 godina

Посматрајући дешавања на политичкој сцени Србије, први утисак који се намеће посматрајући понашање господина Вучића јесте да је човек који даје све од себе и који је потпуно посвећен послу којим се бави. Јасно је присутна жеља да ураи нешто од користи за државу и народ.

Оптимиста

pre 11 godina

Како се све одлучније креће у борбу против криминала и корупције, тако су све чешће вести у којима истакнути појединци из бивше владе појављују као главни актери разних афера и махинација. Истовремено се спроводи најжешћа могућа кампања медија блиских претходној власти где се настоји минимизирати учинак нове владе, а све по принципу напад је најбоља одбрана, али је он већ разоткривен.

Blejac iz kraja

pre 11 godina

DS ubio Srbiju,ovi ce ovako nesposobni da je sahrane.jedina istina,u ovoj zemlji ne postoji stranka koja moze da donese nesto bolje.

nidža

pre 11 godina

Najveći problemu dokazivanju činjenica po kojima bi netko od novonastalih bogataša mogao biti osuđen za pronevere, krađu društvenog, omogućavanje drugima da se nezakonito obogate su u međuvremenu podešeni zakoni i uredbe koji su unapred "ozakonili" upravo te i takve "rabote".
I najčešće će te čuti kako se prozvani brane kako su "sve radili po zakonu i pozitivnim procesima" (ma šta to značilo konkretno).
"Znamo mi njih dobro, veliki su to lopovi"!

Geom

pre 11 godina

Taman dok se ne sakupe dokazi možeš da rešiš izbornu krađu, za to imaš dokaze - džakove i džakove ukradenih listića, videli smo na televiziji! Znam da si pitom i predobar, ali baš da poklanjaš poslanička mesta, to može samo preterano plemenit čovek. Kako beše ono: "Ili lažu oni, ili lažemo mi! Nema treće!". Znači ili demokrate slagale narod a ti im oprosti, Ili šta? :)))

Ranunculus

pre 11 godina

Kladim se da velika vecina ljudi koja ovde piskara ne bi imala hrabrosti ni da izgovori to sto on prica, da je na njegovom mestu a kamo li nesto drugo. To sa cim se uhvatio u kostac ni malo nije naivno i lako. Na tome mu svaka cast.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Ima l kogaaa, da Vucicu objasni da su izbori zavrseni, za sada?
Oni koji su urnisali Srbiju, u vlasti 12 godina, uz skut su nove vlasti. Uvek su na mestu TROSENJA budzeta, povremeno ga i sakupljali, mada su bili komotniji kad ga je DS skupljala.
Po redu: nedovrsen koridor-10 a Mrkonjic iscrpljuje Srbiju izmisljanjem koridora-11. Upropasceno zdravstvo - 12 godina ga drzi Dinkic; prosveta u zadnje 4 godine na kolenima; NIP pojeo pola budzeta setajuci investicije; o dimenziji podvale s FIATom sada se tek nazire; svi navalili na Dulica a on je svakako najvredniji i s najvise uspeha, sad da l je nesto okolo uslo u dzep - tesko; poljoprivredu je preuzeo DS zadnju godinu, kao i finansije: uradjeno nesto, nesto spaseno... Vojska je izvedena iz luttanja. Dok je policija postala reklamni pano Dacica.
Jedina prava BRLJOTINA je "reforma sudstva"! A vecna greska bratimljenje s Dacicem.
Ah, da, pocinjemo da licimo na Hrvatsku i Bosnu: Tudjman i sin, Izetbegovic i sin... Kod nas - Toma i sin!
PS.
koliko l' ce nas kostati "humanitarni rad predsednikovice... Cela familija se digla na noge, bratac, cela!

ja

pre 11 godina

znaci vec su se istalili.to nazovi pravosudje je rak rana srbije,mafijaska organizacija za reketiranje,iznude i nagodbe.dok se oni ne pohapse i prociste nema od srbije ni k......!

kaiser

pre 11 godina

"Jel Vučić treba, da bi vas zadovoljio, da uhapsi bilo koga, za koga ne postoje dokazi ? Pa nije više ovo burazerska država, kakvoj ju je napravila demokratska stranka. Jedan od osnovnih principa krivičnog prava je - in dubio pro reo. To znači da u slučaju sumnje mora se doneti odluka koja je povoljna za okrivljenog, ukoliko nema dovoljno čvrstih dokaza. Šta vam tu nije jasno ?!
(Kafu mi draga ispeci, 30. septembar 2012 16:45) "

Nije nam jasno na primer, kako je Vučić uspeo da eskivira služenje vojnog roka u vrem kadje bio obavezan (jeste bilo tad malo čupavo služiti vojsku), i odakle mu stan od 150 m2 Na novom Beogradu kojeg je ebi izabrao u sred bombardovanja, dok je njegovo godište bilo na frontu.

Eto, to nam nije jasno, pa ako bi ste mogli da nam pojasnite.

Jesam spomenuo da do skora nije imao ni jedan (1) dan radnog staža?

KGB

pre 11 godina

Nije prethodna vlast samo tolerisala korupciju, nego je u potpunosti u njoj ucestvovala. Nova vlast je odlucno krenula protiv toga sto je i rezultiralo prvim hapsenjima, samo treba isterati do kraja.

Vanzemljak

pre 11 godina

Samo detaljnom analizom, saslušanjem i pretresom će se saznati sve mahinacije i malverzacije prošle vlasti i nadam se da će Vučić sa svojim timom u tome istrajati.

Zoran

pre 11 godina

Znači, ako nisi natprosečno glup i ako nisi prepotentan (i misliš da ti milioni padaju u krilo samo zato što si sposoban biznismen i što to zaslužuješ, pa ne obračaš dovoljno pažnje da papirima "pokriješ" svaki poslovni poduhvat) u ovoj zemlji su šanse da budeš osuđen minimalne. A pošto sticajem oklonosti poznajem neke od političara i biznismena koji su trenutno na tapetu, i mogu vam garantovati da nisu glupi i da su "prljavštine" dobro pokrili papirima, teza Vučića da tužioci moraju imati čvrste dokaze ih praktično unapred amnestira. A u zatvor će eventalno da zaglave neke budaletine-izvršioci iz četvrtog ešalona. Ali postoji i varijanta sa poreklom imovine, kolikim si novcem to platio, i da li si na taj novac platio državi porez - uostalom, na ovu foru je pao i Al Kapone !!

ZAR NIJE???

pre 11 godina

Lopov je prvi i najglasniji kad se vice 'Drz'te lopova!!!'
Javna je tajna da u Srbiji, svako ko dodje na vlast pocne da krade ili kraducka. I najvecu postenjacinu sistem uglavi u transakcije.
Jedina razlika od lopova do lopova je koliko vesto prikriva svoj lopovluk.
A najbolji nacin da prikrijes svoj lopovluk je da toboze juris druge lopove, protiv kojih uvek nekako nemas dokaza.
Ma narod je ovca i treba ga sisati...

Biznismen

pre 11 godina

Najavljuje da svi krivci raznih lopovluka po Srbiji, iako se zna ko su i da su bili umesani, ipak nece biti uhapseni nego ce ukradenim parama da zive,,l otvaraju preduzeca, finansiraju politicke stranke i pojedince u njima... Bravo. Isplati se biti lopuza u ovoj zemlji a sramota je biti posten!!

021

pre 11 godina

Мислим да нас чека врела политичка јесен, а овом човеку свака част што се залаже и бори..

grdna_ja

pre 11 godina

Kada su ono bili izbori? Kada su ovi hajduci došli na vlast?6 Maj, zar ono ne beše hajdučki sastanak.
gos'n Hajduk Aco, ako ovo sada nije hajdučija, onda Srbija nikada nije ni imala hajduka.

Vesna Rajic-Kosteski

pre 11 godina

U slucaju Agrobanke dokaze tuzilastvo moze u saradnji sa policijom naci i preko revizorske kuce koja je overila i potvrdila bilanse banke koje je prethodno overila Narodna Banka Srbije.Neohnodna je asistenicija nezavisnog finansijskog strucnjaka jer je u pitanju bankarsko poslovanje cije racunovodstvo i knjigovodstvo se razlikuje od privrednog.Kada banka ode u likvidaciju ili stecaj onda Agencija za osiguranje depozita imenuje likvidacionog ili stecajnog upravnika koji raspolaze originalnom dokumentacijom banke.Na zalostu u Srbiji je praksa da korumpirani poverenici Agencije sklone dokumentaciju ili je zamene neispravnom!Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije je dala izjavu da se ova agencija bavi samo PREVENTIVOM protiv korupcije? Sta je to Agencija uradila da spreci korupciju kada je korupcija umedjuvremenu ocvrsla u korenu!"GRECO"-grupa zemalja za borbu protiv korupcije obuhvata 49 zemalja i SAD.Srbija je clan.Kancelarija ( Saveta evrope) nalazi se na N Beogradu,Spanskih boraca 3.Na sajtu su podaci za 2007.godine iz kojih se vidi da su tamo prisutni prof.Micunovic, prof.Dimitrijevic i Slobodan Boskovic pomocnik ministra pravde.Budzet je bio za 2007.god.evra 197.214.1oo ucesce Srbije je bilo evra 549.438 !Dobro bi bilo da Micunovic ili neko drugi tamo na platnom spisku saopsti javnosti koliki je budzet bio za 2oo8.,2oo9.,2010,2o11 i koliki je budzet za 2012.godinu?Kako su trosena sredstva za preventivnu borbe protiv korupcije?Na koji nacin je delovala "preventiva"?

ana

pre 11 godina

Korupcija se mora dokazati a i kažnjavati da nikome nikada u Srbiji ne padne napamet da uzima ono što nije stekao svojim poštenim radom.Jer samo tako ova zemlja može krenuti napred.

Narod!!!

pre 11 godina

Treba pustiti Vucica i ljude iz vlasti da rade svoj posao. Ne može se korupcija preko noci iskoreniti, ima tu mnogo posla. Korupcija se uvukla svuda ali ce doci vreme i za hapšenje nedodirljivih. (Derancina, 30. septembar 2012 23:41)

Hvala to sto svakodnevno saljes komentare. Broj pluseva i minuseva ispod njih jasno pokazuje sta narod misli o novoj vlasti. Narod je vec poceo da pravi Tadica od blata, a ova dvojica (Vucko i Toma diploma) koliko god da nas vracaju unazad, nece uspeti da slome duh naroda. Izdrzali smo NATO, izdrzacemo i njih.

Breznjev

pre 11 godina

Koga ti farbas Vucicu? Vec pravis odstipnicu znamo ko je umesan i kako je sve radjeno,ali nemozemo da hapsimo bez dokaza? STa to znaci? Zamena teza klasicna...Narod je za vas glasao pa i ja da bi svi lopovi bili pohapseni,a firme i predzeca vraceni radnicima.Hocemo da SVI o0dgovaraju ili ces za nas Vucicu biti isti kao i oni.Dosta vise demagogije,otvaranja raznih afera po novinama da se narodu zamazu oci,a ondanema dokaza? Imadokaza Vucicu,ima itekako prodji Sbijom pa da vidis sta su uradili od nje ne treba ti bolji dokaz

ZR

pre 11 godina

Ja bih želeo da pohvalim, a retko kad imamo šta za hvalu kad je naša politika u pitanju, ali Vučić je potpuno otkriće za mene u pozitivnom smislu i evo poručio bih mu da samo tako nastavi.

Симбад

pre 11 godina

Ја бих био пресрећан ако би се процесуирали ови из бившег режима, бар један или два министра пошто их има прегршт, сведоци смо шта су све радили, а то што се у овом чабру сад налазимо можемо само њима да захвалимо!

Derancina

pre 11 godina

Treba pustiti Vucica i ljude iz vlasti da rade svoj posao. Ne može se korupcija preko noci iskoreniti, ima tu mnogo posla. Korupcija se uvukla svuda ali ce doci vreme i za hapšenje nedodirljivih.

Килиманџаро

pre 11 godina

Поред незапослености и ниског стандарда главни проблем је та корупција и зато је јако битно што је нова Влада ставила акценат на то. Јесте да нам то неће дати новац да платимо рачуне, али дугорочно гледано Србија ће оздравити кад се ослободи тог терета, јер то је код нас толико раширено да просто нема друштвене сфере у којој нема корупције!

ceca

pre 11 godina

Ja sam malo iznenađeno odlučnošću ovog čoveka u borbi protiv korupcije.Punih 12 godina nas je predhodna vlast ubeđivala da su svi jednaki.Očigledno je da izuzeci postoje!

joj maaaajkoooo

pre 11 godina

Koliko samo kontradiktornosti u ovim izjavama? Pa on samo sebe demantuje, prvo ON zna sta je tu radjeno i vec su "gotovi",a onda "ako nema dokaza"!? Pa kakve mucke kada jos nemas dokaze? Ovoliko najava "velikog uspeha",a ono sta? Pa nista,kao i uvek,tek jevtini politicki poeni! Muci mi se vec i da citam sta on sve nalupa!I to sve onako kezeci se.

Vitez Koja

pre 11 godina

Angažovanost nove vlasti po pitanju korupcije je sve veća. Treba biti strpljiv i pružiti podršku Vučiću i ljudima koji su to započeli.

Rade Jovicevic

pre 11 godina

Pa Vucicu,pravnik si i valjda znas kako se dokazuju krivice na sudu.Zaviri malo ko sta ima.Koliko je prijavio za oporezivanje,koliko je poreza platio,sta poseduje.? Financijska policija neka kontrolise izlazak novca iz Srbije i u koje svrhe izlazi i eto ti dokaza.Sto se tice zlonamerno ili benilno,tu nema dileme,Svako ko izbegava da ispuni obaveze prema drzavi Srbiji cini krivicno delo po jednoj ili drugoj tacki zakona.Zato nemoj se sad izgovarati o legalitetu kriminalaca. Ako je necija plata bila 100.000 dinara mesecno on ne moze imati imovinu od nekoliko miliona evra a da je legalno zaradjena.Neka dokaze da je sve zaradio "noseci flase"posle radnog vremena,i onda ce biti ostavljen na miru.U protivnom sva ne dokazana imovina ide u fond drzave SRBIJE.Samo tako povraticete poverenje gradjana.Sve drugo je Sizifovski posao.

mr.real

pre 11 godina

Nije hajdučka država - na žalost. U hajdučkoj državi bi se znao makar najosnovniji kakav-takav red, u ovoj i ovakvoj državi ni toga nema.....

tajkun

pre 11 godina

to ce biti izgovori za sve velike igrace. ako nemate dokaze za konkretan slucaj proverite im imovinu i zaplenite sve sto je nelegalno steceno.

zna se sta je namerno,a sta je iz neznanja

pre 11 godina

Vucicu,ako neko koristi zakon za svoje licne interese i unistava drzavu,kao i egzistenciju svih ostalih gradjana,a ne moze se dokazati zlonamerne namere lopovluku,onda Vucicu Vi morate u zatvor,za neciji tudji racun!Zar je tesko dokazati zlonamernu pljacku u jednoj drzavi?Zna se kako su zavrsili neke krupne ribe iz naftne kompanije Enron!A tek Bernard Madoff u corki zavrsio itd..,itd...

jeca035

pre 11 godina

Korupcija je veoma zastupljena u Srbiji i to je dobilo na jcini poslednjih godina,uz konkretne dokaze koji su neizbezni staci ce se na put i tome uskoro jer su sadasnji politicari veoma odlucni u tome i rade za dobrobit nacije.

dzoni

pre 11 godina

U srbiji koja je opljackana do koske zadnjih 20 godina niko nije odgovarao niti vratio bilo sta iz razloga sto su oni svi pisali zakone da moze da se krade legalno (tipa hitne nabavke) a sve sto je po zakonu na sudu se lako obori...nama samo motka moze da pomogne.

Nikola

pre 11 godina

Zamoli Angelu Merkel da ti posalje nekog svog finansijskog inspektora pa ces videti za mesec dana koliko dokaza ce iskopati taj covek o nasim rodoljubima koji su se obogatili u zadnjih 20 g. i te iste po njihovim zakonima mozes dozivotno zatvoriti.

evica

pre 11 godina

Da bi se stalo na put korupciji neophodna su hapsenja jer vecina stvari potice od prevara,mita i ostalih dela koja su zakonom zabranjena.Veza mora da postoji jer drugog nacina nema,bar ne kod nas u Srbiji. Politicka linija uopste nije bitna,pred zakonom smo svi isti.Mozda je nekada bilo drugacije,konacno ovaj sistem funkcionise.

FAN

pre 11 godina

Vazno je da si Ti dosao na vlast, pricom kako ces resiti korupciju i usput blatio sve redom a sad "nema dokaza" Sad pricas da bi povecao rejting stranke.Ista pitanja koja si postavljo i kojima si druge optuzivao mogu se postaviti i tebi.Nadajmo se da ce narod poceti da malo vise promislja.

praktik

pre 11 godina

Sta to znaci "umesan - kriv " ali nema dokaza.Ko to ima pravo da sebi dozvoli da nekoga optuzuje bez dokaza i sta mu je motiv? Motiv je uglavnom skupljanje politickih poena da bi dosao ili ostao na vlasti. I jedno i drugo je bedno i bozji greh.Izvolite doci na vlast sto ste se dokazali i sto imate dobar i realan program.Neprekidno okrvljivanje drugoga na tako prizeman nacin na zalost dosta prolazi kod naroda. BEDNO!!!!

zmitjkoe

pre 11 godina

Kako vas lozi ovaj Vucko, ko volove. Nasedate na bolesnu igru jedndog politckog iluzioniste koji stalno izmislja afere. Sta je sve pricao o "aferi Politika", da li se uopste secate? To je trebalo da bude bomba, i sta se desilo? Jedan privrednik legalno kupio 50% Politike ("demokrate su ga prisilili da kupi" i ostale budalastine koje je izmisljao. Tako isto i "afera Agrobanka", odnosno "pljacki", a sad bulazni o "nedostatku dokaza". U svetu se banke pljackaju tako sto naoruzani ljudi upadnu u baku i pokupe novac. U Agrobanku niko nije upao sa oruzjem i oteo novac vec se radi o kreditima koji su odobreni ali nisu vraceni. Prosto ko pasulj, to bi mogao da resi i ulicni pozornik. Ali za politicke i obmanjivacke potrebe "slucaj" treba dramatizovati, sa akcentom na to "kako su zuti krali" jer to raja voli da slusa. Sada odjednom ispada da su toliko dobro krali da cak nema ni dokaza. Jos jedna u nizu politicka dimna bomba politickog opsenara i majstora populizma i demagogije koji vec dve decenije prodaje isti trik.

jelena35

pre 11 godina

Za sve mora da postoji dokaz i da se radi po zakonu. Ne sme da se cinjenice "izvlace" iz konteksta ili traca koji smo culi na ulici. Postoje ljudi koji su zaduzeni za svaki problem u drzavi i imajuci u vidu trenutnu postavku funkcionera sve ce polako biti odradjeno ali po principima i zakonu.

Žaki

pre 11 godina

"...oni neće moći da budu gonjeni ukoliko ne bude dokaza protiv njih, kaže Aleksandar Vučić" - Ja Vučiću nisam ni sumnjao da vi ne možete naći dokaze! Deset godina ni jedno tužilaštvo, niti nadležne inspekcije, nisu našli dokaze za ogromnu državnu pljačku preko Kosmeta, a onda ih jedna novinarka sa svojom ekipom nađe za samo šest meseci, i to toliko da možete hapsiti na hiljade ološa da hoćete!? Ali vi to nećete! Ni vi ni tužilaštvo ni sudstvo! Meni je to sasvim jasno premda su mnogi sa čipovanim mozgovima još uvek u kojekakvim demagoškim dilemama! Zašto nećete? Ne znam, niti ću da zamaram mozak tim. Ali kao potpuni laik mogu vam pripomoći jednom predpostavkom: Ne verujem da se ijedan bankarski posao obavlja bez podpisa nadležnog menadžera ili direktora; šta više, nemoguće je da su tokovi novca išli onako srednjevekovno na "majke mi" šapatom i na reč?! To su priče za decu. Naprosto, ko je imenom i prezimenom podpisao bilo šta sumnjivo a posle čega se gube tragovi parama...ide na robiju! Šta tu ima nebeski neobjašnjivo da sad kao trebaju DNK analize? Ja vam kažem da vi nas pravite budalama; ali se taj pridev na mene ne može odnositi jer vam nisam dao glas na izborima.

crni domino

pre 11 godina

Vucicu, Vucicu, imas iskrene namere ali su svuda oko tebe `ajduci! Nastavis li da slusas Dacica, uskoro ce svako sa tobom brisati cipele! Sinko, ne mozes sam protiv svih tih hajduka.Nego, poslusaj ti mene:
Pod hitno pokreni institucije da rade! Iz njih pocisti kriminalce, lopove, korupcionase. Pre svega tuzilastvo, sudstvo, policiju, poresku upravu, socijalno, PIO fond i ostale inspekcije. Ova bitanga iz Zitoradje te je namestila da prvo pocnes od bankara. Pa ko je kada hapsio i zatvarao bankare? Samo je Dacic jedini u svetu odvalio da banke rade protiv drzave! Sada imas priliku da ako Dacic zabrani PRIDE, da smenite Ministra policije, ne Premijera! Dobio bi podrsku sire javnosti i imao bi jednog Bruta manje...

Srbin iz EU

pre 11 godina

E moj Gospodine Vucicu, to tako ne ide. Pljacka je dokazana, a Vi sada govorite drugo. Kako se ne sme hapsiti, zar nije poznato ko je sta tu krao. Neka se brane na Sudu pa bilo ko da je. Mislim da ste se povukli, ne znam po cijoj naredbi, ali i Vase predizborno obecanje necete ispuniti, jer u tome su ucestvovali i bivsi Ministri iz SPS koji sada vodi Vladu Srbije. Nije posteno da sada tako govorite kada se sve zna o pljacki. Ako nista tu ne uradite, necete biti nista bolji od predhodnih, za koje ste sami rekli da su opljackali drzavu. A sada govorite drugo. SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA. Puka istina, na zalost.

bezimena

pre 11 godina

U Srbiji pak, kada neko opljačka banku (ili neku drugu državnu instituciju) – želja mu je da dođe na vlast. I nema potrebe da postane begunac. Jer ga niko i neće juriti.
(View, 30. septembar 2012 16:01)

Nema dokaza...

Srbiji je potreban vojni puč, vanredno stanje i ako ne nova nacionalizacija, onda najmanje Zakon o poreklu imovine!

p.s. bravo za komentar!

ne razumem

pre 11 godina

hahahahag,sta prica ovaj iskusni vojnik,sve se zna,ali dokaza nema,hahahahaha,jesmo mi svi retardirani ili sta vec.Bože me sačuvaj....

objavite mi kom. hvala!

pre 11 godina

Vucic: "Znamo ko je opljackao banku, ali nemamo dokaze."
Novinar: "Ko je opljackao banku?"
Vucic: "Tacno znamo kako je krsen zakon!"
Novinar: "Ko je opljackao banku?"
Vucic: "Ovaj... Samo tetki lek da odnesem..."

Koga bre ovaj zamajava?
Ocigledno je neko 'podmazao' da nema dokaza. Studentu 2. godine Ekonomskog falulteta sve je jasno, a Vucic se kao pravi blesav. A dok je bio u opoziciji sve je 'znao'.
Neverovatna je brzina i efikasnost kojom se nova vlast prodala. Novi rekord!

Jovan Ristic

pre 11 godina

Ma, nije bitno što nema dokaza, daj još neku najavu rasvetljavanja afera, da zaboravim na ova poskupljenja za koja nisu krivi SNS i URS već SRS i G17. I DS, naravno! SPS je uvek super!

MUKNAVI

pre 11 godina

Lego na rudu,sto se i ocekivalo,kada je spazio da se i on omastaio.Vucicu ajde ti nama,konacno,pokazi sta je bilo i gde su investicije od 100 milijardi evra,gde su nova radna mesta,sta bi sa listicima u dzakovima,ispricaj nam i pokazi gde je to cica Tomo diplomiro..i kako?Zaustavi nepotizam,zar ne vidis da ce cica Toma i neku babu iz familije da namesti u kabinet da "uveca strucnost" u svojoj vladavini jer u babu ima poverenja..

vid

pre 11 godina

Vesti iz Srbije su postale monotane i predvidljive.
Uvek isto.

Red losih vesti o korupciji i kriminalu, pa red prevara i laznih obecanja, pa red vestima tipa "Niko ne sme da vas bije ili drzavu smanjuje", pa red...

A zivot je jedan i sve sto sam tuzniji zbog vesti iz Srbije to sam radosniji sto ne zivim tamo nego samo letujem ponekad.

sasvim jasno

pre 11 godina

Normalno, zasto bi se neko bahatio i hapsio sve redom, bez dokaza? Jel nam treba neka nova Sablja koja je prouzrokovala isplacivanje milionske odstete ljudima koji su bili u pritvoru bez optuznica? Borba protiv korupcije treba da je sistemska, da se ozakoni i da dobije svoje okvure u Ustavu zemlje. Da dobije kontinuitet. A ne da je ismevaju aktivisti opozicije, koji time pokusavaju da brane svoje partijske sefove koji su 10 godina tolerisali haos u zemlji.
(Avangarda, 30. septembar 2012 18:36)

U Sablji je od uhapsenih 99% kriminalaca.nemojte da mi kazete da je to sve neki fini svet koji je politicki hapsen?Sve sam go kriminalac i lopov.Medjutim kostunica ih je sve pustio pa smo im jos i stetu platili.
To je prava bruka i sramota.
Mislim da vecina obicnih normalnih gradjana ne bi imalo nista protiv neke nove Sablje.Jer situacija postaje nepodnosljiva za obicnog gradjanina.A za vreme one Sablje sam se osecao sigurnije nego ikad.Kriminalci svi vrsta,od najsitnijih lokalnih pilicara do velikih kriminalaca se nisu videli ni culi.Ili su bili zatvoreni ili su bili u misijoj rupi.
Jedino tad je drzava pokazala da ima snagu za obracun sa olosem,i jedino tad se pokazala kao drzava.

serafim

pre 11 godina

A ja mislio,ne moze se sporije od Dacica,koji stalno vozi u prvoj brzini,osim ,ako ne vidi kafanu...moze se,evo,Vucic-UKOCIO,sunce ti zarko.Naglo,prenaglo,nos sam razbio...
Pa ti Vucicu ukoci,bog te video...pa razbio sam glavu,nisam se nadao...ja sve iza tebe,sledim te,pratim te,bodrim te...brinem,a ti ukoci ko da ti je poslednje.Sto ukoci covece,pa glavu sam razbio,nisam nikoga video,nedelja...sto ukoci,covece.A ja ti dadoh volan...sve sam nos razbio,ukoci covek iz cista mira.
Tako sam pre 15 godina...ja iza Vuka Draskovica,ma tik iz njega,stalno pravo i malo desno,hrabrio ga,veran mu bio..odjednom,Vuk iz cistog mira skrenu u levo,Bog te mazo...a ja u livadu...ni danas mi nije jasno,sto Vuk skrenu u levo...pa i Sloba se iznenadio,sunce ti zareno...a ja u livadu,sav sam se nasuko,ziv.Gde je Vuk,niko ne zna...sada ,gde je Vucic...nemamo pojma...nos razbih...e svasta.

Banat

pre 11 godina

Hajduci su imali svoje zakone,drzali se principa,a nisu pljackali narod ili drzavu. Ako nista drugo,bar su rizikovali svoje zivote.

Ovo je daleko od hajducije,ovo je jedna od standardnih pljacki drzave i u svakoj normalnoj drzavi,takvi bi se proglasili za drzavne neprijatelje br.1 !

Dok su normalnim drzavama,drzavni neprijatelji,ovde ti isti,
su prijatelji politicara. Razlika je ogromna.

eto tako

pre 11 godina

A koji su vam dokazi jos pa potrebni za hapsenje Canka? Policija ga nije zvala ni na razgovor. Ili Dulica? Mozda je ovo ipak hajducka drzava neravnopravnih gradjana pred zakonima.
(lala original, 30. septembar 2012 15:58)

Za Dulica ne znam,ali Canka ne mogu da hapse.Mislis da bi on tek tako podneo ostavku i sam sebi skinuo imunitet?
Onaj pijani sto je dobio batine je napravio dve greske.Prvo sto je isao po lekarsku pomoc u Beograd,a nije je potrazio u Novom Sadu.I sto je odbio alko-test.
Imajuci u vidu da su mu KONSTATOVANE LAKE TELESNE POVREDE to podrazumeva pokretanje prekrsajnog a ne krivicnog postupka.Zbog toga NE POSTOJI OSNOV ZA HAPSENJE CANKA.
Moze samo da se pokrene preksrsajni postupak.I Canak to vrlo dobro zna,zato se i sprda ovako.

Serbissimo

pre 11 godina

Od "nece biti postedjenih" do "iako je poznato ko je bio umešan u slučaj Agrobanke, oni neće moći da budu gonjeni ukoliko ne bude dokaza protiv njih", samo je jedan mali korak. ZATO STO JE SRBIJA HAJDUCKA DRZAVA!!!!

Nikola, Zemun

pre 11 godina

Nije hajdučka, a sa vama na vlasti uskoro neće biti ni država.
Sakupili ste političke poene pričom oko Agrobanke i sada će ta priča polako pasti u zaborav, isto kao što je bio slučaj sa onim džakovima sa glasačkim listićima, pomoću kojih ste i dobili izbore.
Inače, ako se cela priča oko pljačke države svede samo na Agrobanku, a pri tome sediš u koaliciji sa Karićima, onda je svaki dalji komentar suvišan...

Avangarda

pre 11 godina

Normalno, zasto bi se neko bahatio i hapsio sve redom, bez dokaza? Jel nam treba neka nova Sablja koja je prouzrokovala isplacivanje milionske odstete ljudima koji su bili u pritvoru bez optuznica? Borba protiv korupcije treba da je sistemska, da se ozakoni i da dobije svoje okvure u Ustavu zemlje. Da dobije kontinuitet. A ne da je ismevaju aktivisti opozicije, koji time pokusavaju da brane svoje partijske sefove koji su 10 godina tolerisali haos u zemlji.

crni domino

pre 11 godina

Lepo si konstatovao gospodine Vucicu da Srbija nije hajducka drzava, ali nisi dodao da drzavom upravljaju hajduci, sto je drasticna razlika.

bilosta2

pre 11 godina

Kakva je to vlast koja prvo u štampi objavi neku aferu-pljačku,pa onda trazi dokaze?Prvo se valjda gospodo političari skupljaju dokazi,pa kad se to obavi, onda se hapsi, i drastično osudi.Kraj priče.Ovako se vidi i iz aviona da od suđenja nema ništa.Uostalom kao i do sada,ništa u ovoj drzavi se ne menja, samo tonemo sve dublje i dublje Koliko sam čitao novine radi se o cifri od 200-300 miliona evra.Eeeej imate li predstavu koliki je to novac,I ŠTA OVA DRZAVA MOZE S NJIM DA URADI?

Milko

pre 11 godina

Kada su izbori završeni bilo mi je drago što su Tadić i DS zasluženo izgubili, ali muka me je uhvatila kada sam video ko je pobedio.

gandrail

pre 11 godina

шта је било, поцепала се лопта, па се игра прекида. Само, нешто се питам, дал због лопте долази до прекида или због игача ?

DraganM

pre 11 godina

Srbija JESTE hajducka drzava upravo zato sto svi znaju ko je krao, a lopurde same tvrde da nema dokaza. I to prolazi.
Dakle, gora hajducija od toga nema.
Vucic pocinje da zvuci licemerno... A bio je tako dobar momak...:-(

Zuki

pre 11 godina

Naravno da nije hajducka. Hajduci su pljackali bogate trgovce. Srbija je lopovska drzava. Lopovluk je ovde nagradjen ugledom i polozajem.

gutaperka

pre 11 godina

Znam koliko je važno smanjiti stopu korupcije, nemoguće je skroz je iskoreniti, ali do sada građani nisu imali vlast adekvatnu, kojoj je korupcija smetala I koja se protiv iste borila. Sad kad se nakon 20. maja sve promenilo I borba protiv ove opake bolesti preći će na viši nivo. Podržavam!

zoran

pre 11 godina

"u kojoj će se nekome suditi bez dokaza, iako se "zna sve što se dešavalo u Agrobanci".

Ovo je VRH rečenica izgovorena od jednog nazovi pravnika...

bubica

pre 11 godina

Samo recite G.Vucicu koga ste do sada uhapsili procesuirali i Srbija da je imala od toga koristi.Pa da to hocete da radite da hvatate kriminalce prvo bi trebali da podjete od vlade u kojoj sedite.To bi bio znak da ste zaista resili da se obracunate sa kriminalcima.Ovako necete moci jojos dugo da pricate i lazete sta ste uradili,jer ima neko kome ne mozete da lazete i traze konkretne rezultate.

bananica

pre 11 godina

Misljenja sam da je najvaznije sto se nesto po tom pitanju pokrenulo. Pandorina kutija je svakako otvorena, ali dug nas put ceka dok se ne oslobodimo korupcije, tj. dok ne umanjimo njenu stopu.

gaga

pre 11 godina

Korupcija cveta u svakom segmentu zivota nase drzave. Jedino nas jos korupcija dobro sluzi. Male plate, veliki procenat nezaposlenih, konstantan rast cena i korupcija! Sve su to cinjenice koje opisuju situaciju u Srbiji. Na kraju krajeva to je jedino sto je prethodna vlada uspela da postigne. Sad bar mogu da kazu da su uspeli da nesto podignu na visi nivo! Ipak, izbori su promenili sve I zaista se nadam da je Vučić odlučan u nameri da se svemu tome stane na put.

dobri

pre 11 godina

Sve je to rezultat rada, prethodne vlade I nemarnosti tadašnjih ministara. Ako ih pitate, recice vam da je za ovakvo stanje kriva kriza, a da su se oni borili protiv korupcije danonocno. Jos jedan lose smisljen vic.

Gradjanin Srbije!

pre 11 godina

Sad kad si postao predsednik stranke, ne moraš da se obračunavaš sa kriminalcima. Kriminalci ne postoje, kriminal se na nebu dešava, nezavisno od kapitalističkih krimogenih bitangi. Vučiću, uprkos tebi i ostalim zaštitnicima kapitalističke destrukcije i koferčić-slugerajčić-metiljavčićima, ne damo Srbiju! Vučiću, samo ti zagovaraj ''realno'' propadanje, ali zapamti dobro - NE DAMO SRBIJU!!! NIKADA!!! Nećemo biti saučesnici u vašem ponižavanju Srbije i gradjana Srbije!

Goran

pre 11 godina

Pristup aferama je cisto populisticki i naivan, da ne upotrebim neku jacu rec. Prvo se obezbede dokazi pa se onda krene u akciju. Metodologiju za obezbedjenje dokaza mogu da nauce i iz emisije Insajder ali i od srednjoskolaca.....
Sramno je igrati se sa ljudskim sudbinama, snovima i nadama samo da bi stranka bila popularnija.

Kako mali djokica razmislja

pre 11 godina

@(Radulax

Ha Ha Ha Ha Ha vidim kako to funkcionise.Kurir vec nedelju dana trola o Dulicu kao spanska serija.U nastavcima.A onda se javi Ivica Dacic i kaze da ce biti Dulic pod istragom.Istrazivacko novinarstvo na delu. Sta PRVI uopste ima da prica u javnosti.Tuzilastvo izvrsi istargu da nalog policiji za hapsenje i kada se zavrsi sudjenje pokaze se rezultet. Nije li tako bilo sa Davinicem. Covek oborio sve optuzbe a bilo ih je 5

maki

pre 11 godina

Apsolutno sam za najdetaljniju istragu povodom korupcije i smatram da svima koji su u istoj učestvovali treba odrediti najstrožiju kaznu. Razlog je jasan: ovolika beda i siromaštvo, plus zaduženost države sigurno nije izazvala odgovorna i stručna vlast. Ti su prethodnici bili samo bahata slika Srbije i onaj njen ružniji deo. Od toga se moramo očistiti, ako mislimo da menjamo bilo šta.

bezmilosti

pre 11 godina

Tako je Vucicu...Mnogi su u ovoj drzavi radili sta su hteli i kako su hteli.Dosta je bilo toga,proslo je to vreme krsenja zakona kradje,korupcije.Sad smo pravna drzava,a ne leglo mafijasa i tajkuna.Mnogi u narodu veruju u tebe i taj put kojem tezis,a na tom putu nisi sam.Tvoj narod je sa tobom i uz tebe,jer ti zelis da nam svima bude bolje...Zato u ovoj borbi protiv kriminala samo gazi i bez milosti...

Realističar

pre 11 godina

Prethodna vlast i vlast DS u zadnjih 12 godina je hapsila mnogo ljudi medijski to pratila i zbog nedostatka dokaza puštala na slobodu i plaćala odštetu...Jedno je hapsiti,a drugo suditi,ako postoje dokazi sve je jasno,i nema tu priče o revanšizmu,i ovde je Vučić potpuno u pravu.

dalia

pre 11 godina

Korupcije ima u svakom segmentu zivota u Srbiji. I u zdravstvu, i u skolstvu, pravosudju, pri zaposljavanju novih kadrova, u drzavnoj administraciji... Pravo je pitanje sta su demokrate ucinila da sprece ovoliko rasplamsavanje korupcije dok su bili na vlasti?

karasdjordje

pre 11 godina

cinjenica je da je prosla vlast koristila rupe u zakonu i bila je sklona velikoj koruciji i pljacki novca gradjana,bili su zasticeni a jedino ministar Vucic se uhvatio u obracun sa njima,nadam se da ce pravda izaci na videlo

Kafu mi draga ispeci

pre 11 godina

Opet se javljaju dežurni pljuvači iz redova žutih, toliko obnevideli u svojoj mržnji da napadaju i one stvari za koje se njihovi predvodnici, bar formalno, zalažu. Pa šta je sada problem ? Jel Vučić treba, da bi vas zadovoljio, da uhapsi bilo koga, za koga ne postoje dokazi ? Pa nije više ovo burazerska država, kakvoj ju je napravila demokratska stranka. Jedan od osnovnih principa krivičnog prava je - in dubio pro reo. To znači da u slučaju sumnje mora se doneti odluka koja je povoljna za okrivljenog, ukoliko nema dovoljno čvrstih dokaza. Šta vam tu nije jasno ?!

pera lozac

pre 11 godina

znaci za hapsenje lopova Vam treba mnogo vremena da sakupite mnogo dokaza,
za povecanje cena i poreza Vam NEtreba bas toliko vremena i toliko dokaza.
Posle 100 dana Vase Vlade rezultat ce biti:
- procenat uhapsenih lopova 0%
- procenat proizvoda koje kupuju gradjani a koji su poskupeli 99%

narode, dokle ces trpeti

pre 11 godina

Vucicu kako ovo nije hajducka drzava kada ste u Pancevu za direktora ATP Pancevo postavili coveka koji drzi foto radnju i pekaru?

glasaj sps opet

pre 11 godina

pa zato postoji zaštićeni svedok.nagodi se sa direktorom.ah da? pašće vlada, izgubićete fotelje i ratni izborni plen?
e to je drugo, onda ništa..

View

pre 11 godina

U američkom filmu "Banditi" Džo Blek i Teri Kolins su pljačkaši banaka. Oni su begunci koji se nadaju da će pljačkanjem banaka uspeti da ostvare svoj san o penziji "južno od granice". Džo i Teri postaju najslavniji lopovi u zemlji, pustošeći banke od Oregona do Kalifornije, ostavljajući za sobom užasnute bankare.

Njihova taktika je sledeća - noć pre pljačke uzeti direktora banke i njegovu porodicu kao taoce, večerati i prespavati kod njih, a sutradan ujutru otići s njim u banku pre radnog vremena. Nema potrebe za provaljivanjem, niti zamršenih iznenadnih dnevnih prepada.

E, razlika između ove dvojice bandita i naših domaćih pljačkaša je u tome što su Džo i Teri begunci, a u Srbiji posle opljačkane banke niko nema potrebu da beži. I u tome što im je san da opljačkanim novcem finansiraju življenje na nekoj dalekoj obali u egzotičnim predelima južne Amerike, gledajući zalazak sunca uz pivo. U Srbiji pak, kada neko opljačka banku (ili neku drugu državnu instituciju) – želja mu je da dođe na vlast. I nema potrebe da postane begunac. Jer ga niko i neće juriti.

Srbija uopšte nije država. Ni hajdučka, ni nikakva druga. Ova Vučićeva izjava jedan je od dokaza za to.

Radulax

pre 11 godina

Pa da, čovek kaže ono što se u civilizovanom svetu, Evropi pre svega, podrazumeva, a to je prezumpcija nevinosti, ali nekima ni to ne odgovara samo zato što dolazi od A. Vučića. T>oliko o osnovanosti optužbi na njegov račun. Gospodo, čovek samo kaže da za razliku od prethodne vlasti, niko ne mora sada da strahuje od progona, od hajke bez dokaza, od selektivne pravde, mimo zakonskih procedura. Hvala bogu da predvodi državu neko ko je svestan da je ustavni poredak – Sveto pismo. Bravo Vučiću !

Kantarion

pre 11 godina

Vidim da se članstvo DS-a uzrujalo kao roj pčelica... Jel to možda strah od rezultata istrage ? Pa ne mislite valjda da je neko iz one grupe poštenjačina (Tadić,Đilas, Đelić,Šutanovac,Dulić,Petrović) zgrešio nešto ?? Ma neeeema šanse... Nemojte samo da vam se to posprdno nazivanje Vučića Eliotom Nesom vrati kao bumerang, ako nekog istaknutog predvodnika žute kamarile ugledate iza rešetaka. Sreća pa čovek lepo kaže da će ovo biti država zakona, a ne zakona jačeg. Naučićete vremenom i šta je to, samo posmatrajte.

Koja je ovo hajducija

pre 11 godina

Bez dokaza ne mozete da tvrdite da je neko (imenom i prezimenom poznat Vama) ucinio bilo sta protivzakonito. Posto to tvrdite znaci da imate dokaze (ili samo skupljate politicke poene kod onih jadnika koji su glasali za vas). Sve mi se cini da je akcija uspela, da su poplacali oni koji treba da plate i sada ce dokazi jednostavno da nestanu (kao i oni dzakovi glasackih listica).

Sasa jokic

pre 11 godina

Koliko se ja razumem u pravo, prvo policija obavi istragu, i na osnovu dokaza hapsi i predaje tuzilastvu. Medjutim dik se ne dokaze sudski, nema osude, kao sto se to kod nas radi. Prvo krene zuta stampa, silovanje po medijima, a onda puj pike ne vazi. Ili nema dokaza, ili se plati reket gde treba i tataskava se.
Ako nismo hajducka drzava, kako je moguce da pustite Tomica iz Kolubare da se brani sa slobode, iako je uhvacen u bekstvu na granici? Jel zato sto je iz DSS-a?

apsurad

pre 11 godina

"pa ako je krsen zakon onda ima dokaza, neka se osude bar na mesec dana, to ce ih oterati iz politike, niko nece glasati osudjivanog za pljacku drzave. Ili ima mozda i takvih...
(Ringe, 30. septembar 2012 15:39) ""
==================================

Kako li onda u danasnjoj vladi sedi osoba koja je ministar poljoprivrede, a protiv njega se vodo sudski postupak dok ja ne mogu otvoriti taxi firmu jer se protiv mene vodi postupak?
Znaci u ovoj Srbiji taksista ne mogu biti, ali mogu biti ministar

sandra

pre 11 godina

Potpuno je normalno ocekivati da se prvo pronadju validni dokazi, pa tek onda sudi licu koje se sumnjici za umesanost u korupciju. Verujem da sva ova hapsenja nisu pokazatelj nikakvog revansizma, vec iskrene zelje da se svest o zlocinu probudi I das vi shvate sta je dobro, a sta lose I da ce svi oni koji lose cine za isto odgovarati.

CezarMilan

pre 11 godina

Borba protiv korupcije je najvažnija. Ipak ne verujem da će svi politički subjekti učestvovati u toj borbi. Biće onih kojima ovakav stav Aleksandra Vucica i ova rešenost da sve iznese na videlo ne odgovara. Svašta se događalo tokom prethodne četiri godine. Biće ovde mnogo iznenađenja.

miki

pre 11 godina

covek jmd potpuno u pravu! bedak,ali tako je kako je! narod je po zakonu opljackan,ali zakon sluzi da bi se krsio.
licno smatram da mu posten narod ne bi zamerio da ih bez dokaza uhapse,a postoji varijanta da se konacno uvede poreklo imovine ako se sumnja da je veca od 500.000e pa da vidimo ko ce sve imati dokaz,racune i potvrdu o placenom porezu na na taj novac! ko nema,aps i konfiskacija,ko ima orden za pamet i snalazljivost! e to je pravda!!!!!

jovan

pre 11 godina

To da Srbija nije hajducka drzava mozemo da licitiramo sa malim uspesima da budete u pravu. A to da se sada oportunisticki izvlacite iz ringa u kome ste mahali rukavicama i pretili na sav glas, je takodje bilo predvidivo. Poznavajuci vase umece pretnjama praznom puskom. Tako da sada ocekujte ono sto sledi. Pobunu obespravljenog, potlacenog, gladnog i ponizenog naroda. Evidentno je da vi ne znate i nemate kompetentnih ljudi niti dovoljno snage i volje da oslobodite srpski narod lopovluka i hajducije, stanje koje ste, da budemo do kraja iskreni, zatekli i nasledili od prethodne vlade.To je moje misljenje, ako dozvoljavate.

vlada

pre 11 godina

Ključni dokaz je uvek u civilizovanim zemljama ,,poreklo imovine okrivljenog,bliske i dalje rodbine,, a ostalo je čist put do presude. Znači ,,Borba protiv korupcije- trt.,,

mladen

pre 11 godina

Vucicu, kazi da bi problem Agrobanke bio veoma lako i brzo resen da nisi u koaliciji sa SPS-om. To je ejdina istina u vezi pljacke Agrobanke.

Erik

pre 11 godina

Prvi potpredsednik Vlade kaže da je ključni problem u borbi protiv korupcije dokazivanje krivice osumnjičenih -- regularni Ajnštajn ovaj naš Vicepremijer

Nacion

pre 11 godina

Moramo se izgleda pomiriti sa činjenicom da Vučić i ova "vlast" ili "vlada" nemaju ni znanje,ni kapacitet, a ni političke volje da od Srbije naprave ozbiljnu državu. Bez tektonskih suštinskih promena u pravosuđu, bez etičkih kodeksa ,bez maksimalne transparentnosti sudstva, ne možemo rešiti ni jednu jedinu aferu, i to nije hajdučija ako sudije ,tužioci,sudsko osoblje nije podložno disciplinskim akcijama,ako pojedini sve afere traju po par godina , i to jednostavno ne može biti efikasno sudstvo, i samim tim stvara se opravdano veliko nepoverenje javnosti u "stručnost" sudija i tužilaca. Istina je da imamo najkorumpiranije sudije i tužioce u celoj evropi, i najveća je glupost kad neko od predstavnika sudstva izađe i izjavi kako ne bi trebalo generalizovati i da je u pitanju samo neznatan broj "nečasnih sudija", a stvarnost je da je 90% pravosuđa korumpirano.

lala original

pre 11 godina

A koji su vam dokazi jos pa potrebni za hapsenje Canka? Policija ga nije zvala ni na razgovor. Ili Dulica? Mozda je ovo ipak hajducka drzava neravnopravnih gradjana pred zakonima.

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da će Aleksandar Vučić zaista izboriti sa korupcijom i kriminalom i da će svaki slučaj dokazati. Verujem da bi trebalo kazniti i sve one koji su učestvovali u malverzacijama.

Морава и брда

pre 11 godina

>>> "U Agrobanci se sprovodila velika pljačka. Uzimani su veliki kolaterali, zakon je krešen na sve moguće načine"......

ПА ако с спроводила ВЕЛИКА пљачка, и ако је КРШЕН ЗАКОН; па хапсите оне кји су кршили закон и који су пљачкали , побогу!?

Или је ово повлачење, немоћ , па се јадикује и траже разлози, а разлоге могу наћи колико хоће , ....

Прошло је три месеца а оно цене лете високо, нови намети, нови порези, нови трошкови за полагање за возила, камионе, аутомобиле( дакле за срредство за рад)....

Дакле ДЕЛА а не речи! Или се склоните из власти!

Acta, non verba.

Ryky

pre 11 godina

Nesto se Vucic smirio kad se radi o Agrobanci, izgleda da je tek sad ukapirao da su najvce malverzacije u tom slucaju napravili njegovi sadasnji koalicioni partneri.

Mila

pre 11 godina

A sta je sa 500 hiljada ukradenih glasova covece? Pa vi ste do pobede dosli obmanom koja nije vidjena nigde u Evropi,ko je pokrao izbore Vucicu?

NS

pre 11 godina

Recimo ono što ste uradili u Novom Sadu, a isti scenario si pre koji dan najavio za Beograd... Eto to na primer nije hajdučija.

Pa i nije, hajduci ipak nisu išli tako daleko u prepadima i otimačini.

anabolid srbije

pre 11 godina

"...kada su zakoni losi u pokrivanju detalja, kriminal je u usponu u svim sferama drustva..." - mozda bi trebalo malo promene pokvarenog sistema drzave u poniranju?!

Kajzer Sosa

pre 11 godina

Auuuu pa ovo je ravno kopernikanskom obrtu. Veliki Eliot Nes izjavljuje da nema dovoljno dokaza za Agrobanku. Znaci prikupio sam dovoljno izbornih poena, i sto bih se sad zamerao nekim uticajnim ljudima, politicarima, dekanima, tajkunima. He he, pa ovaj slucaj mozes dati studentima cetvrte godine Pravnog i napisali bi kvalitetnu optuznicu za sva umesana lica. Pogledaj Vucicu u pravcu Krunske i zakljuci koliko je njih kostala prodaja magle i sitno politikanstvo.

Ringe

pre 11 godina

pa ako je krsen zakon onda ima dokaza, neka se osude bar na mesec dana, to ce ih oterati iz politike, niko nece glasati osudjivanog za pljacku drzave. Ili ima mozda i takvih...

Ryky

pre 11 godina

Nesto se Vucic smirio kad se radi o Agrobanci, izgleda da je tek sad ukapirao da su najvce malverzacije u tom slucaju napravili njegovi sadasnji koalicioni partneri.

Mila

pre 11 godina

A sta je sa 500 hiljada ukradenih glasova covece? Pa vi ste do pobede dosli obmanom koja nije vidjena nigde u Evropi,ko je pokrao izbore Vucicu?

mladen

pre 11 godina

Vucicu, kazi da bi problem Agrobanke bio veoma lako i brzo resen da nisi u koaliciji sa SPS-om. To je ejdina istina u vezi pljacke Agrobanke.

narode, dokle ces trpeti

pre 11 godina

Vucicu kako ovo nije hajducka drzava kada ste u Pancevu za direktora ATP Pancevo postavili coveka koji drzi foto radnju i pekaru?

Kajzer Sosa

pre 11 godina

Auuuu pa ovo je ravno kopernikanskom obrtu. Veliki Eliot Nes izjavljuje da nema dovoljno dokaza za Agrobanku. Znaci prikupio sam dovoljno izbornih poena, i sto bih se sad zamerao nekim uticajnim ljudima, politicarima, dekanima, tajkunima. He he, pa ovaj slucaj mozes dati studentima cetvrte godine Pravnog i napisali bi kvalitetnu optuznicu za sva umesana lica. Pogledaj Vucicu u pravcu Krunske i zakljuci koliko je njih kostala prodaja magle i sitno politikanstvo.

Erik

pre 11 godina

Prvi potpredsednik Vlade kaže da je ključni problem u borbi protiv korupcije dokazivanje krivice osumnjičenih -- regularni Ajnštajn ovaj naš Vicepremijer

NS

pre 11 godina

Recimo ono što ste uradili u Novom Sadu, a isti scenario si pre koji dan najavio za Beograd... Eto to na primer nije hajdučija.

Pa i nije, hajduci ipak nisu išli tako daleko u prepadima i otimačini.

Nacion

pre 11 godina

Moramo se izgleda pomiriti sa činjenicom da Vučić i ova "vlast" ili "vlada" nemaju ni znanje,ni kapacitet, a ni političke volje da od Srbije naprave ozbiljnu državu. Bez tektonskih suštinskih promena u pravosuđu, bez etičkih kodeksa ,bez maksimalne transparentnosti sudstva, ne možemo rešiti ni jednu jedinu aferu, i to nije hajdučija ako sudije ,tužioci,sudsko osoblje nije podložno disciplinskim akcijama,ako pojedini sve afere traju po par godina , i to jednostavno ne može biti efikasno sudstvo, i samim tim stvara se opravdano veliko nepoverenje javnosti u "stručnost" sudija i tužilaca. Istina je da imamo najkorumpiranije sudije i tužioce u celoj evropi, i najveća je glupost kad neko od predstavnika sudstva izađe i izjavi kako ne bi trebalo generalizovati i da je u pitanju samo neznatan broj "nečasnih sudija", a stvarnost je da je 90% pravosuđa korumpirano.

pera lozac

pre 11 godina

znaci za hapsenje lopova Vam treba mnogo vremena da sakupite mnogo dokaza,
za povecanje cena i poreza Vam NEtreba bas toliko vremena i toliko dokaza.
Posle 100 dana Vase Vlade rezultat ce biti:
- procenat uhapsenih lopova 0%
- procenat proizvoda koje kupuju gradjani a koji su poskupeli 99%

zoran

pre 11 godina

"u kojoj će se nekome suditi bez dokaza, iako se "zna sve što se dešavalo u Agrobanci".

Ovo je VRH rečenica izgovorena od jednog nazovi pravnika...

Морава и брда

pre 11 godina

>>> "U Agrobanci se sprovodila velika pljačka. Uzimani su veliki kolaterali, zakon je krešen na sve moguće načine"......

ПА ако с спроводила ВЕЛИКА пљачка, и ако је КРШЕН ЗАКОН; па хапсите оне кји су кршили закон и који су пљачкали , побогу!?

Или је ово повлачење, немоћ , па се јадикује и траже разлози, а разлоге могу наћи колико хоће , ....

Прошло је три месеца а оно цене лете високо, нови намети, нови порези, нови трошкови за полагање за возила, камионе, аутомобиле( дакле за срредство за рад)....

Дакле ДЕЛА а не речи! Или се склоните из власти!

Acta, non verba.

View

pre 11 godina

U američkom filmu "Banditi" Džo Blek i Teri Kolins su pljačkaši banaka. Oni su begunci koji se nadaju da će pljačkanjem banaka uspeti da ostvare svoj san o penziji "južno od granice". Džo i Teri postaju najslavniji lopovi u zemlji, pustošeći banke od Oregona do Kalifornije, ostavljajući za sobom užasnute bankare.

Njihova taktika je sledeća - noć pre pljačke uzeti direktora banke i njegovu porodicu kao taoce, večerati i prespavati kod njih, a sutradan ujutru otići s njim u banku pre radnog vremena. Nema potrebe za provaljivanjem, niti zamršenih iznenadnih dnevnih prepada.

E, razlika između ove dvojice bandita i naših domaćih pljačkaša je u tome što su Džo i Teri begunci, a u Srbiji posle opljačkane banke niko nema potrebu da beži. I u tome što im je san da opljačkanim novcem finansiraju življenje na nekoj dalekoj obali u egzotičnim predelima južne Amerike, gledajući zalazak sunca uz pivo. U Srbiji pak, kada neko opljačka banku (ili neku drugu državnu instituciju) – želja mu je da dođe na vlast. I nema potrebe da postane begunac. Jer ga niko i neće juriti.

Srbija uopšte nije država. Ni hajdučka, ni nikakva druga. Ova Vučićeva izjava jedan je od dokaza za to.

Koja je ovo hajducija

pre 11 godina

Bez dokaza ne mozete da tvrdite da je neko (imenom i prezimenom poznat Vama) ucinio bilo sta protivzakonito. Posto to tvrdite znaci da imate dokaze (ili samo skupljate politicke poene kod onih jadnika koji su glasali za vas). Sve mi se cini da je akcija uspela, da su poplacali oni koji treba da plate i sada ce dokazi jednostavno da nestanu (kao i oni dzakovi glasackih listica).

apsurad

pre 11 godina

"pa ako je krsen zakon onda ima dokaza, neka se osude bar na mesec dana, to ce ih oterati iz politike, niko nece glasati osudjivanog za pljacku drzave. Ili ima mozda i takvih...
(Ringe, 30. septembar 2012 15:39) ""
==================================

Kako li onda u danasnjoj vladi sedi osoba koja je ministar poljoprivrede, a protiv njega se vodo sudski postupak dok ja ne mogu otvoriti taxi firmu jer se protiv mene vodi postupak?
Znaci u ovoj Srbiji taksista ne mogu biti, ali mogu biti ministar

DraganM

pre 11 godina

Srbija JESTE hajducka drzava upravo zato sto svi znaju ko je krao, a lopurde same tvrde da nema dokaza. I to prolazi.
Dakle, gora hajducija od toga nema.
Vucic pocinje da zvuci licemerno... A bio je tako dobar momak...:-(

Milko

pre 11 godina

Kada su izbori završeni bilo mi je drago što su Tadić i DS zasluženo izgubili, ali muka me je uhvatila kada sam video ko je pobedio.

vlada

pre 11 godina

Ključni dokaz je uvek u civilizovanim zemljama ,,poreklo imovine okrivljenog,bliske i dalje rodbine,, a ostalo je čist put do presude. Znači ,,Borba protiv korupcije- trt.,,

bilosta2

pre 11 godina

Kakva je to vlast koja prvo u štampi objavi neku aferu-pljačku,pa onda trazi dokaze?Prvo se valjda gospodo političari skupljaju dokazi,pa kad se to obavi, onda se hapsi, i drastično osudi.Kraj priče.Ovako se vidi i iz aviona da od suđenja nema ništa.Uostalom kao i do sada,ništa u ovoj drzavi se ne menja, samo tonemo sve dublje i dublje Koliko sam čitao novine radi se o cifri od 200-300 miliona evra.Eeeej imate li predstavu koliki je to novac,I ŠTA OVA DRZAVA MOZE S NJIM DA URADI?

Nikola, Zemun

pre 11 godina

Nije hajdučka, a sa vama na vlasti uskoro neće biti ni država.
Sakupili ste političke poene pričom oko Agrobanke i sada će ta priča polako pasti u zaborav, isto kao što je bio slučaj sa onim džakovima sa glasačkim listićima, pomoću kojih ste i dobili izbore.
Inače, ako se cela priča oko pljačke države svede samo na Agrobanku, a pri tome sediš u koaliciji sa Karićima, onda je svaki dalji komentar suvišan...

objavite mi kom. hvala!

pre 11 godina

Vucic: "Znamo ko je opljackao banku, ali nemamo dokaze."
Novinar: "Ko je opljackao banku?"
Vucic: "Tacno znamo kako je krsen zakon!"
Novinar: "Ko je opljackao banku?"
Vucic: "Ovaj... Samo tetki lek da odnesem..."

Koga bre ovaj zamajava?
Ocigledno je neko 'podmazao' da nema dokaza. Studentu 2. godine Ekonomskog falulteta sve je jasno, a Vucic se kao pravi blesav. A dok je bio u opoziciji sve je 'znao'.
Neverovatna je brzina i efikasnost kojom se nova vlast prodala. Novi rekord!

bubica

pre 11 godina

Samo recite G.Vucicu koga ste do sada uhapsili procesuirali i Srbija da je imala od toga koristi.Pa da to hocete da radite da hvatate kriminalce prvo bi trebali da podjete od vlade u kojoj sedite.To bi bio znak da ste zaista resili da se obracunate sa kriminalcima.Ovako necete moci jojos dugo da pricate i lazete sta ste uradili,jer ima neko kome ne mozete da lazete i traze konkretne rezultate.

Sasa jokic

pre 11 godina

Koliko se ja razumem u pravo, prvo policija obavi istragu, i na osnovu dokaza hapsi i predaje tuzilastvu. Medjutim dik se ne dokaze sudski, nema osude, kao sto se to kod nas radi. Prvo krene zuta stampa, silovanje po medijima, a onda puj pike ne vazi. Ili nema dokaza, ili se plati reket gde treba i tataskava se.
Ako nismo hajducka drzava, kako je moguce da pustite Tomica iz Kolubare da se brani sa slobode, iako je uhvacen u bekstvu na granici? Jel zato sto je iz DSS-a?

crni domino

pre 11 godina

Lepo si konstatovao gospodine Vucicu da Srbija nije hajducka drzava, ali nisi dodao da drzavom upravljaju hajduci, sto je drasticna razlika.

Zuki

pre 11 godina

Naravno da nije hajducka. Hajduci su pljackali bogate trgovce. Srbija je lopovska drzava. Lopovluk je ovde nagradjen ugledom i polozajem.

Goran

pre 11 godina

Pristup aferama je cisto populisticki i naivan, da ne upotrebim neku jacu rec. Prvo se obezbede dokazi pa se onda krene u akciju. Metodologiju za obezbedjenje dokaza mogu da nauce i iz emisije Insajder ali i od srednjoskolaca.....
Sramno je igrati se sa ljudskim sudbinama, snovima i nadama samo da bi stranka bila popularnija.

ne razumem

pre 11 godina

hahahahag,sta prica ovaj iskusni vojnik,sve se zna,ali dokaza nema,hahahahaha,jesmo mi svi retardirani ili sta vec.Bože me sačuvaj....

glasaj sps opet

pre 11 godina

pa zato postoji zaštićeni svedok.nagodi se sa direktorom.ah da? pašće vlada, izgubićete fotelje i ratni izborni plen?
e to je drugo, onda ništa..

Kako mali djokica razmislja

pre 11 godina

@(Radulax

Ha Ha Ha Ha Ha vidim kako to funkcionise.Kurir vec nedelju dana trola o Dulicu kao spanska serija.U nastavcima.A onda se javi Ivica Dacic i kaze da ce biti Dulic pod istragom.Istrazivacko novinarstvo na delu. Sta PRVI uopste ima da prica u javnosti.Tuzilastvo izvrsi istargu da nalog policiji za hapsenje i kada se zavrsi sudjenje pokaze se rezultet. Nije li tako bilo sa Davinicem. Covek oborio sve optuzbe a bilo ih je 5

Gradjanin Srbije!

pre 11 godina

Sad kad si postao predsednik stranke, ne moraš da se obračunavaš sa kriminalcima. Kriminalci ne postoje, kriminal se na nebu dešava, nezavisno od kapitalističkih krimogenih bitangi. Vučiću, uprkos tebi i ostalim zaštitnicima kapitalističke destrukcije i koferčić-slugerajčić-metiljavčićima, ne damo Srbiju! Vučiću, samo ti zagovaraj ''realno'' propadanje, ali zapamti dobro - NE DAMO SRBIJU!!! NIKADA!!! Nećemo biti saučesnici u vašem ponižavanju Srbije i gradjana Srbije!

jovan

pre 11 godina

To da Srbija nije hajducka drzava mozemo da licitiramo sa malim uspesima da budete u pravu. A to da se sada oportunisticki izvlacite iz ringa u kome ste mahali rukavicama i pretili na sav glas, je takodje bilo predvidivo. Poznavajuci vase umece pretnjama praznom puskom. Tako da sada ocekujte ono sto sledi. Pobunu obespravljenog, potlacenog, gladnog i ponizenog naroda. Evidentno je da vi ne znate i nemate kompetentnih ljudi niti dovoljno snage i volje da oslobodite srpski narod lopovluka i hajducije, stanje koje ste, da budemo do kraja iskreni, zatekli i nasledili od prethodne vlade.To je moje misljenje, ako dozvoljavate.

Jovan Ristic

pre 11 godina

Ma, nije bitno što nema dokaza, daj još neku najavu rasvetljavanja afera, da zaboravim na ova poskupljenja za koja nisu krivi SNS i URS već SRS i G17. I DS, naravno! SPS je uvek super!

Serbissimo

pre 11 godina

Od "nece biti postedjenih" do "iako je poznato ko je bio umešan u slučaj Agrobanke, oni neće moći da budu gonjeni ukoliko ne bude dokaza protiv njih", samo je jedan mali korak. ZATO STO JE SRBIJA HAJDUCKA DRZAVA!!!!

gandrail

pre 11 godina

шта је било, поцепала се лопта, па се игра прекида. Само, нешто се питам, дал због лопте долази до прекида или због игача ?

MUKNAVI

pre 11 godina

Lego na rudu,sto se i ocekivalo,kada je spazio da se i on omastaio.Vucicu ajde ti nama,konacno,pokazi sta je bilo i gde su investicije od 100 milijardi evra,gde su nova radna mesta,sta bi sa listicima u dzakovima,ispricaj nam i pokazi gde je to cica Tomo diplomiro..i kako?Zaustavi nepotizam,zar ne vidis da ce cica Toma i neku babu iz familije da namesti u kabinet da "uveca strucnost" u svojoj vladavini jer u babu ima poverenja..

eto tako

pre 11 godina

A koji su vam dokazi jos pa potrebni za hapsenje Canka? Policija ga nije zvala ni na razgovor. Ili Dulica? Mozda je ovo ipak hajducka drzava neravnopravnih gradjana pred zakonima.
(lala original, 30. septembar 2012 15:58)

Za Dulica ne znam,ali Canka ne mogu da hapse.Mislis da bi on tek tako podneo ostavku i sam sebi skinuo imunitet?
Onaj pijani sto je dobio batine je napravio dve greske.Prvo sto je isao po lekarsku pomoc u Beograd,a nije je potrazio u Novom Sadu.I sto je odbio alko-test.
Imajuci u vidu da su mu KONSTATOVANE LAKE TELESNE POVREDE to podrazumeva pokretanje prekrsajnog a ne krivicnog postupka.Zbog toga NE POSTOJI OSNOV ZA HAPSENJE CANKA.
Moze samo da se pokrene preksrsajni postupak.I Canak to vrlo dobro zna,zato se i sprda ovako.

Banat

pre 11 godina

Hajduci su imali svoje zakone,drzali se principa,a nisu pljackali narod ili drzavu. Ako nista drugo,bar su rizikovali svoje zivote.

Ovo je daleko od hajducije,ovo je jedna od standardnih pljacki drzave i u svakoj normalnoj drzavi,takvi bi se proglasili za drzavne neprijatelje br.1 !

Dok su normalnim drzavama,drzavni neprijatelji,ovde ti isti,
su prijatelji politicara. Razlika je ogromna.

vid

pre 11 godina

Vesti iz Srbije su postale monotane i predvidljive.
Uvek isto.

Red losih vesti o korupciji i kriminalu, pa red prevara i laznih obecanja, pa red vestima tipa "Niko ne sme da vas bije ili drzavu smanjuje", pa red...

A zivot je jedan i sve sto sam tuzniji zbog vesti iz Srbije to sam radosniji sto ne zivim tamo nego samo letujem ponekad.

Srbin iz EU

pre 11 godina

E moj Gospodine Vucicu, to tako ne ide. Pljacka je dokazana, a Vi sada govorite drugo. Kako se ne sme hapsiti, zar nije poznato ko je sta tu krao. Neka se brane na Sudu pa bilo ko da je. Mislim da ste se povukli, ne znam po cijoj naredbi, ali i Vase predizborno obecanje necete ispuniti, jer u tome su ucestvovali i bivsi Ministri iz SPS koji sada vodi Vladu Srbije. Nije posteno da sada tako govorite kada se sve zna o pljacki. Ako nista tu ne uradite, necete biti nista bolji od predhodnih, za koje ste sami rekli da su opljackali drzavu. A sada govorite drugo. SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA. Puka istina, na zalost.

FAN

pre 11 godina

Vazno je da si Ti dosao na vlast, pricom kako ces resiti korupciju i usput blatio sve redom a sad "nema dokaza" Sad pricas da bi povecao rejting stranke.Ista pitanja koja si postavljo i kojima si druge optuzivao mogu se postaviti i tebi.Nadajmo se da ce narod poceti da malo vise promislja.

sasvim jasno

pre 11 godina

Normalno, zasto bi se neko bahatio i hapsio sve redom, bez dokaza? Jel nam treba neka nova Sablja koja je prouzrokovala isplacivanje milionske odstete ljudima koji su bili u pritvoru bez optuznica? Borba protiv korupcije treba da je sistemska, da se ozakoni i da dobije svoje okvure u Ustavu zemlje. Da dobije kontinuitet. A ne da je ismevaju aktivisti opozicije, koji time pokusavaju da brane svoje partijske sefove koji su 10 godina tolerisali haos u zemlji.
(Avangarda, 30. septembar 2012 18:36)

U Sablji je od uhapsenih 99% kriminalaca.nemojte da mi kazete da je to sve neki fini svet koji je politicki hapsen?Sve sam go kriminalac i lopov.Medjutim kostunica ih je sve pustio pa smo im jos i stetu platili.
To je prava bruka i sramota.
Mislim da vecina obicnih normalnih gradjana ne bi imalo nista protiv neke nove Sablje.Jer situacija postaje nepodnosljiva za obicnog gradjanina.A za vreme one Sablje sam se osecao sigurnije nego ikad.Kriminalci svi vrsta,od najsitnijih lokalnih pilicara do velikih kriminalaca se nisu videli ni culi.Ili su bili zatvoreni ili su bili u misijoj rupi.
Jedino tad je drzava pokazala da ima snagu za obracun sa olosem,i jedino tad se pokazala kao drzava.

bezimena

pre 11 godina

U Srbiji pak, kada neko opljačka banku (ili neku drugu državnu instituciju) – želja mu je da dođe na vlast. I nema potrebe da postane begunac. Jer ga niko i neće juriti.
(View, 30. septembar 2012 16:01)

Nema dokaza...

Srbiji je potreban vojni puč, vanredno stanje i ako ne nova nacionalizacija, onda najmanje Zakon o poreklu imovine!

p.s. bravo za komentar!

serafim

pre 11 godina

A ja mislio,ne moze se sporije od Dacica,koji stalno vozi u prvoj brzini,osim ,ako ne vidi kafanu...moze se,evo,Vucic-UKOCIO,sunce ti zarko.Naglo,prenaglo,nos sam razbio...
Pa ti Vucicu ukoci,bog te video...pa razbio sam glavu,nisam se nadao...ja sve iza tebe,sledim te,pratim te,bodrim te...brinem,a ti ukoci ko da ti je poslednje.Sto ukoci covece,pa glavu sam razbio,nisam nikoga video,nedelja...sto ukoci,covece.A ja ti dadoh volan...sve sam nos razbio,ukoci covek iz cista mira.
Tako sam pre 15 godina...ja iza Vuka Draskovica,ma tik iz njega,stalno pravo i malo desno,hrabrio ga,veran mu bio..odjednom,Vuk iz cistog mira skrenu u levo,Bog te mazo...a ja u livadu...ni danas mi nije jasno,sto Vuk skrenu u levo...pa i Sloba se iznenadio,sunce ti zareno...a ja u livadu,sav sam se nasuko,ziv.Gde je Vuk,niko ne zna...sada ,gde je Vucic...nemamo pojma...nos razbih...e svasta.

zmitjkoe

pre 11 godina

Kako vas lozi ovaj Vucko, ko volove. Nasedate na bolesnu igru jedndog politckog iluzioniste koji stalno izmislja afere. Sta je sve pricao o "aferi Politika", da li se uopste secate? To je trebalo da bude bomba, i sta se desilo? Jedan privrednik legalno kupio 50% Politike ("demokrate su ga prisilili da kupi" i ostale budalastine koje je izmisljao. Tako isto i "afera Agrobanka", odnosno "pljacki", a sad bulazni o "nedostatku dokaza". U svetu se banke pljackaju tako sto naoruzani ljudi upadnu u baku i pokupe novac. U Agrobanku niko nije upao sa oruzjem i oteo novac vec se radi o kreditima koji su odobreni ali nisu vraceni. Prosto ko pasulj, to bi mogao da resi i ulicni pozornik. Ali za politicke i obmanjivacke potrebe "slucaj" treba dramatizovati, sa akcentom na to "kako su zuti krali" jer to raja voli da slusa. Sada odjednom ispada da su toliko dobro krali da cak nema ni dokaza. Jos jedna u nizu politicka dimna bomba politickog opsenara i majstora populizma i demagogije koji vec dve decenije prodaje isti trik.

Ringe

pre 11 godina

pa ako je krsen zakon onda ima dokaza, neka se osude bar na mesec dana, to ce ih oterati iz politike, niko nece glasati osudjivanog za pljacku drzave. Ili ima mozda i takvih...

mr.real

pre 11 godina

Nije hajdučka država - na žalost. U hajdučkoj državi bi se znao makar najosnovniji kakav-takav red, u ovoj i ovakvoj državi ni toga nema.....

praktik

pre 11 godina

Sta to znaci "umesan - kriv " ali nema dokaza.Ko to ima pravo da sebi dozvoli da nekoga optuzuje bez dokaza i sta mu je motiv? Motiv je uglavnom skupljanje politickih poena da bi dosao ili ostao na vlasti. I jedno i drugo je bedno i bozji greh.Izvolite doci na vlast sto ste se dokazali i sto imate dobar i realan program.Neprekidno okrvljivanje drugoga na tako prizeman nacin na zalost dosta prolazi kod naroda. BEDNO!!!!

Nikola

pre 11 godina

Zamoli Angelu Merkel da ti posalje nekog svog finansijskog inspektora pa ces videti za mesec dana koliko dokaza ce iskopati taj covek o nasim rodoljubima koji su se obogatili u zadnjih 20 g. i te iste po njihovim zakonima mozes dozivotno zatvoriti.

zna se sta je namerno,a sta je iz neznanja

pre 11 godina

Vucicu,ako neko koristi zakon za svoje licne interese i unistava drzavu,kao i egzistenciju svih ostalih gradjana,a ne moze se dokazati zlonamerne namere lopovluku,onda Vucicu Vi morate u zatvor,za neciji tudji racun!Zar je tesko dokazati zlonamernu pljacku u jednoj drzavi?Zna se kako su zavrsili neke krupne ribe iz naftne kompanije Enron!A tek Bernard Madoff u corki zavrsio itd..,itd...

joj maaaajkoooo

pre 11 godina

Koliko samo kontradiktornosti u ovim izjavama? Pa on samo sebe demantuje, prvo ON zna sta je tu radjeno i vec su "gotovi",a onda "ako nema dokaza"!? Pa kakve mucke kada jos nemas dokaze? Ovoliko najava "velikog uspeha",a ono sta? Pa nista,kao i uvek,tek jevtini politicki poeni! Muci mi se vec i da citam sta on sve nalupa!I to sve onako kezeci se.

anabolid srbije

pre 11 godina

"...kada su zakoni losi u pokrivanju detalja, kriminal je u usponu u svim sferama drustva..." - mozda bi trebalo malo promene pokvarenog sistema drzave u poniranju?!

lala original

pre 11 godina

A koji su vam dokazi jos pa potrebni za hapsenje Canka? Policija ga nije zvala ni na razgovor. Ili Dulica? Mozda je ovo ipak hajducka drzava neravnopravnih gradjana pred zakonima.

Žaki

pre 11 godina

"...oni neće moći da budu gonjeni ukoliko ne bude dokaza protiv njih, kaže Aleksandar Vučić" - Ja Vučiću nisam ni sumnjao da vi ne možete naći dokaze! Deset godina ni jedno tužilaštvo, niti nadležne inspekcije, nisu našli dokaze za ogromnu državnu pljačku preko Kosmeta, a onda ih jedna novinarka sa svojom ekipom nađe za samo šest meseci, i to toliko da možete hapsiti na hiljade ološa da hoćete!? Ali vi to nećete! Ni vi ni tužilaštvo ni sudstvo! Meni je to sasvim jasno premda su mnogi sa čipovanim mozgovima još uvek u kojekakvim demagoškim dilemama! Zašto nećete? Ne znam, niti ću da zamaram mozak tim. Ali kao potpuni laik mogu vam pripomoći jednom predpostavkom: Ne verujem da se ijedan bankarski posao obavlja bez podpisa nadležnog menadžera ili direktora; šta više, nemoguće je da su tokovi novca išli onako srednjevekovno na "majke mi" šapatom i na reč?! To su priče za decu. Naprosto, ko je imenom i prezimenom podpisao bilo šta sumnjivo a posle čega se gube tragovi parama...ide na robiju! Šta tu ima nebeski neobjašnjivo da sad kao trebaju DNK analize? Ja vam kažem da vi nas pravite budalama; ali se taj pridev na mene ne može odnositi jer vam nisam dao glas na izborima.

Breznjev

pre 11 godina

Koga ti farbas Vucicu? Vec pravis odstipnicu znamo ko je umesan i kako je sve radjeno,ali nemozemo da hapsimo bez dokaza? STa to znaci? Zamena teza klasicna...Narod je za vas glasao pa i ja da bi svi lopovi bili pohapseni,a firme i predzeca vraceni radnicima.Hocemo da SVI o0dgovaraju ili ces za nas Vucicu biti isti kao i oni.Dosta vise demagogije,otvaranja raznih afera po novinama da se narodu zamazu oci,a ondanema dokaza? Imadokaza Vucicu,ima itekako prodji Sbijom pa da vidis sta su uradili od nje ne treba ti bolji dokaz

Kantarion

pre 11 godina

Vidim da se članstvo DS-a uzrujalo kao roj pčelica... Jel to možda strah od rezultata istrage ? Pa ne mislite valjda da je neko iz one grupe poštenjačina (Tadić,Đilas, Đelić,Šutanovac,Dulić,Petrović) zgrešio nešto ?? Ma neeeema šanse... Nemojte samo da vam se to posprdno nazivanje Vučića Eliotom Nesom vrati kao bumerang, ako nekog istaknutog predvodnika žute kamarile ugledate iza rešetaka. Sreća pa čovek lepo kaže da će ovo biti država zakona, a ne zakona jačeg. Naučićete vremenom i šta je to, samo posmatrajte.

crni domino

pre 11 godina

Vucicu, Vucicu, imas iskrene namere ali su svuda oko tebe `ajduci! Nastavis li da slusas Dacica, uskoro ce svako sa tobom brisati cipele! Sinko, ne mozes sam protiv svih tih hajduka.Nego, poslusaj ti mene:
Pod hitno pokreni institucije da rade! Iz njih pocisti kriminalce, lopove, korupcionase. Pre svega tuzilastvo, sudstvo, policiju, poresku upravu, socijalno, PIO fond i ostale inspekcije. Ova bitanga iz Zitoradje te je namestila da prvo pocnes od bankara. Pa ko je kada hapsio i zatvarao bankare? Samo je Dacic jedini u svetu odvalio da banke rade protiv drzave! Sada imas priliku da ako Dacic zabrani PRIDE, da smenite Ministra policije, ne Premijera! Dobio bi podrsku sire javnosti i imao bi jednog Bruta manje...

tajkun

pre 11 godina

to ce biti izgovori za sve velike igrace. ako nemate dokaze za konkretan slucaj proverite im imovinu i zaplenite sve sto je nelegalno steceno.

dzoni

pre 11 godina

U srbiji koja je opljackana do koske zadnjih 20 godina niko nije odgovarao niti vratio bilo sta iz razloga sto su oni svi pisali zakone da moze da se krade legalno (tipa hitne nabavke) a sve sto je po zakonu na sudu se lako obori...nama samo motka moze da pomogne.

Narod!!!

pre 11 godina

Treba pustiti Vucica i ljude iz vlasti da rade svoj posao. Ne može se korupcija preko noci iskoreniti, ima tu mnogo posla. Korupcija se uvukla svuda ali ce doci vreme i za hapšenje nedodirljivih. (Derancina, 30. septembar 2012 23:41)

Hvala to sto svakodnevno saljes komentare. Broj pluseva i minuseva ispod njih jasno pokazuje sta narod misli o novoj vlasti. Narod je vec poceo da pravi Tadica od blata, a ova dvojica (Vucko i Toma diploma) koliko god da nas vracaju unazad, nece uspeti da slome duh naroda. Izdrzali smo NATO, izdrzacemo i njih.

dalia

pre 11 godina

Korupcije ima u svakom segmentu zivota u Srbiji. I u zdravstvu, i u skolstvu, pravosudju, pri zaposljavanju novih kadrova, u drzavnoj administraciji... Pravo je pitanje sta su demokrate ucinila da sprece ovoliko rasplamsavanje korupcije dok su bili na vlasti?

miki

pre 11 godina

covek jmd potpuno u pravu! bedak,ali tako je kako je! narod je po zakonu opljackan,ali zakon sluzi da bi se krsio.
licno smatram da mu posten narod ne bi zamerio da ih bez dokaza uhapse,a postoji varijanta da se konacno uvede poreklo imovine ako se sumnja da je veca od 500.000e pa da vidimo ko ce sve imati dokaz,racune i potvrdu o placenom porezu na na taj novac! ko nema,aps i konfiskacija,ko ima orden za pamet i snalazljivost! e to je pravda!!!!!

grdna_ja

pre 11 godina

Kada su ono bili izbori? Kada su ovi hajduci došli na vlast?6 Maj, zar ono ne beše hajdučki sastanak.
gos'n Hajduk Aco, ako ovo sada nije hajdučija, onda Srbija nikada nije ni imala hajduka.

Rade Jovicevic

pre 11 godina

Pa Vucicu,pravnik si i valjda znas kako se dokazuju krivice na sudu.Zaviri malo ko sta ima.Koliko je prijavio za oporezivanje,koliko je poreza platio,sta poseduje.? Financijska policija neka kontrolise izlazak novca iz Srbije i u koje svrhe izlazi i eto ti dokaza.Sto se tice zlonamerno ili benilno,tu nema dileme,Svako ko izbegava da ispuni obaveze prema drzavi Srbiji cini krivicno delo po jednoj ili drugoj tacki zakona.Zato nemoj se sad izgovarati o legalitetu kriminalaca. Ako je necija plata bila 100.000 dinara mesecno on ne moze imati imovinu od nekoliko miliona evra a da je legalno zaradjena.Neka dokaze da je sve zaradio "noseci flase"posle radnog vremena,i onda ce biti ostavljen na miru.U protivnom sva ne dokazana imovina ide u fond drzave SRBIJE.Samo tako povraticete poverenje gradjana.Sve drugo je Sizifovski posao.

Kafu mi draga ispeci

pre 11 godina

Opet se javljaju dežurni pljuvači iz redova žutih, toliko obnevideli u svojoj mržnji da napadaju i one stvari za koje se njihovi predvodnici, bar formalno, zalažu. Pa šta je sada problem ? Jel Vučić treba, da bi vas zadovoljio, da uhapsi bilo koga, za koga ne postoje dokazi ? Pa nije više ovo burazerska država, kakvoj ju je napravila demokratska stranka. Jedan od osnovnih principa krivičnog prava je - in dubio pro reo. To znači da u slučaju sumnje mora se doneti odluka koja je povoljna za okrivljenog, ukoliko nema dovoljno čvrstih dokaza. Šta vam tu nije jasno ?!

Vesna Rajic-Kosteski

pre 11 godina

U slucaju Agrobanke dokaze tuzilastvo moze u saradnji sa policijom naci i preko revizorske kuce koja je overila i potvrdila bilanse banke koje je prethodno overila Narodna Banka Srbije.Neohnodna je asistenicija nezavisnog finansijskog strucnjaka jer je u pitanju bankarsko poslovanje cije racunovodstvo i knjigovodstvo se razlikuje od privrednog.Kada banka ode u likvidaciju ili stecaj onda Agencija za osiguranje depozita imenuje likvidacionog ili stecajnog upravnika koji raspolaze originalnom dokumentacijom banke.Na zalostu u Srbiji je praksa da korumpirani poverenici Agencije sklone dokumentaciju ili je zamene neispravnom!Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije je dala izjavu da se ova agencija bavi samo PREVENTIVOM protiv korupcije? Sta je to Agencija uradila da spreci korupciju kada je korupcija umedjuvremenu ocvrsla u korenu!"GRECO"-grupa zemalja za borbu protiv korupcije obuhvata 49 zemalja i SAD.Srbija je clan.Kancelarija ( Saveta evrope) nalazi se na N Beogradu,Spanskih boraca 3.Na sajtu su podaci za 2007.godine iz kojih se vidi da su tamo prisutni prof.Micunovic, prof.Dimitrijevic i Slobodan Boskovic pomocnik ministra pravde.Budzet je bio za 2007.god.evra 197.214.1oo ucesce Srbije je bilo evra 549.438 !Dobro bi bilo da Micunovic ili neko drugi tamo na platnom spisku saopsti javnosti koliki je budzet bio za 2oo8.,2oo9.,2010,2o11 i koliki je budzet za 2012.godinu?Kako su trosena sredstva za preventivnu borbe protiv korupcije?Na koji nacin je delovala "preventiva"?

Avangarda

pre 11 godina

Normalno, zasto bi se neko bahatio i hapsio sve redom, bez dokaza? Jel nam treba neka nova Sablja koja je prouzrokovala isplacivanje milionske odstete ljudima koji su bili u pritvoru bez optuznica? Borba protiv korupcije treba da je sistemska, da se ozakoni i da dobije svoje okvure u Ustavu zemlje. Da dobije kontinuitet. A ne da je ismevaju aktivisti opozicije, koji time pokusavaju da brane svoje partijske sefove koji su 10 godina tolerisali haos u zemlji.

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da će Aleksandar Vučić zaista izboriti sa korupcijom i kriminalom i da će svaki slučaj dokazati. Verujem da bi trebalo kazniti i sve one koji su učestvovali u malverzacijama.

Radulax

pre 11 godina

Pa da, čovek kaže ono što se u civilizovanom svetu, Evropi pre svega, podrazumeva, a to je prezumpcija nevinosti, ali nekima ni to ne odgovara samo zato što dolazi od A. Vučića. T>oliko o osnovanosti optužbi na njegov račun. Gospodo, čovek samo kaže da za razliku od prethodne vlasti, niko ne mora sada da strahuje od progona, od hajke bez dokaza, od selektivne pravde, mimo zakonskih procedura. Hvala bogu da predvodi državu neko ko je svestan da je ustavni poredak – Sveto pismo. Bravo Vučiću !

sandra

pre 11 godina

Potpuno je normalno ocekivati da se prvo pronadju validni dokazi, pa tek onda sudi licu koje se sumnjici za umesanost u korupciju. Verujem da sva ova hapsenja nisu pokazatelj nikakvog revansizma, vec iskrene zelje da se svest o zlocinu probudi I das vi shvate sta je dobro, a sta lose I da ce svi oni koji lose cine za isto odgovarati.

ana

pre 11 godina

Korupcija se mora dokazati a i kažnjavati da nikome nikada u Srbiji ne padne napamet da uzima ono što nije stekao svojim poštenim radom.Jer samo tako ova zemlja može krenuti napred.

dobri

pre 11 godina

Sve je to rezultat rada, prethodne vlade I nemarnosti tadašnjih ministara. Ako ih pitate, recice vam da je za ovakvo stanje kriva kriza, a da su se oni borili protiv korupcije danonocno. Jos jedan lose smisljen vic.

gaga

pre 11 godina

Korupcija cveta u svakom segmentu zivota nase drzave. Jedino nas jos korupcija dobro sluzi. Male plate, veliki procenat nezaposlenih, konstantan rast cena i korupcija! Sve su to cinjenice koje opisuju situaciju u Srbiji. Na kraju krajeva to je jedino sto je prethodna vlada uspela da postigne. Sad bar mogu da kazu da su uspeli da nesto podignu na visi nivo! Ipak, izbori su promenili sve I zaista se nadam da je Vučić odlučan u nameri da se svemu tome stane na put.

bananica

pre 11 godina

Misljenja sam da je najvaznije sto se nesto po tom pitanju pokrenulo. Pandorina kutija je svakako otvorena, ali dug nas put ceka dok se ne oslobodimo korupcije, tj. dok ne umanjimo njenu stopu.

maki

pre 11 godina

Apsolutno sam za najdetaljniju istragu povodom korupcije i smatram da svima koji su u istoj učestvovali treba odrediti najstrožiju kaznu. Razlog je jasan: ovolika beda i siromaštvo, plus zaduženost države sigurno nije izazvala odgovorna i stručna vlast. Ti su prethodnici bili samo bahata slika Srbije i onaj njen ružniji deo. Od toga se moramo očistiti, ako mislimo da menjamo bilo šta.

Симбад

pre 11 godina

Ја бих био пресрећан ако би се процесуирали ови из бившег режима, бар један или два министра пошто их има прегршт, сведоци смо шта су све радили, а то што се у овом чабру сад налазимо можемо само њима да захвалимо!

Blejac iz kraja

pre 11 godina

DS ubio Srbiju,ovi ce ovako nesposobni da je sahrane.jedina istina,u ovoj zemlji ne postoji stranka koja moze da donese nesto bolje.

CezarMilan

pre 11 godina

Borba protiv korupcije je najvažnija. Ipak ne verujem da će svi politički subjekti učestvovati u toj borbi. Biće onih kojima ovakav stav Aleksandra Vucica i ova rešenost da sve iznese na videlo ne odgovara. Svašta se događalo tokom prethodne četiri godine. Biće ovde mnogo iznenađenja.

gutaperka

pre 11 godina

Znam koliko je važno smanjiti stopu korupcije, nemoguće je skroz je iskoreniti, ali do sada građani nisu imali vlast adekvatnu, kojoj je korupcija smetala I koja se protiv iste borila. Sad kad se nakon 20. maja sve promenilo I borba protiv ove opake bolesti preći će na viši nivo. Podržavam!

bezmilosti

pre 11 godina

Tako je Vucicu...Mnogi su u ovoj drzavi radili sta su hteli i kako su hteli.Dosta je bilo toga,proslo je to vreme krsenja zakona kradje,korupcije.Sad smo pravna drzava,a ne leglo mafijasa i tajkuna.Mnogi u narodu veruju u tebe i taj put kojem tezis,a na tom putu nisi sam.Tvoj narod je sa tobom i uz tebe,jer ti zelis da nam svima bude bolje...Zato u ovoj borbi protiv kriminala samo gazi i bez milosti...

Realističar

pre 11 godina

Prethodna vlast i vlast DS u zadnjih 12 godina je hapsila mnogo ljudi medijski to pratila i zbog nedostatka dokaza puštala na slobodu i plaćala odštetu...Jedno je hapsiti,a drugo suditi,ako postoje dokazi sve je jasno,i nema tu priče o revanšizmu,i ovde je Vučić potpuno u pravu.

Vitez Koja

pre 11 godina

Angažovanost nove vlasti po pitanju korupcije je sve veća. Treba biti strpljiv i pružiti podršku Vučiću i ljudima koji su to započeli.

Derancina

pre 11 godina

Treba pustiti Vucica i ljude iz vlasti da rade svoj posao. Ne može se korupcija preko noci iskoreniti, ima tu mnogo posla. Korupcija se uvukla svuda ali ce doci vreme i za hapšenje nedodirljivih.

karasdjordje

pre 11 godina

cinjenica je da je prosla vlast koristila rupe u zakonu i bila je sklona velikoj koruciji i pljacki novca gradjana,bili su zasticeni a jedino ministar Vucic se uhvatio u obracun sa njima,nadam se da ce pravda izaci na videlo

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Ima l kogaaa, da Vucicu objasni da su izbori zavrseni, za sada?
Oni koji su urnisali Srbiju, u vlasti 12 godina, uz skut su nove vlasti. Uvek su na mestu TROSENJA budzeta, povremeno ga i sakupljali, mada su bili komotniji kad ga je DS skupljala.
Po redu: nedovrsen koridor-10 a Mrkonjic iscrpljuje Srbiju izmisljanjem koridora-11. Upropasceno zdravstvo - 12 godina ga drzi Dinkic; prosveta u zadnje 4 godine na kolenima; NIP pojeo pola budzeta setajuci investicije; o dimenziji podvale s FIATom sada se tek nazire; svi navalili na Dulica a on je svakako najvredniji i s najvise uspeha, sad da l je nesto okolo uslo u dzep - tesko; poljoprivredu je preuzeo DS zadnju godinu, kao i finansije: uradjeno nesto, nesto spaseno... Vojska je izvedena iz luttanja. Dok je policija postala reklamni pano Dacica.
Jedina prava BRLJOTINA je "reforma sudstva"! A vecna greska bratimljenje s Dacicem.
Ah, da, pocinjemo da licimo na Hrvatsku i Bosnu: Tudjman i sin, Izetbegovic i sin... Kod nas - Toma i sin!
PS.
koliko l' ce nas kostati "humanitarni rad predsednikovice... Cela familija se digla na noge, bratac, cela!

Килиманџаро

pre 11 godina

Поред незапослености и ниског стандарда главни проблем је та корупција и зато је јако битно што је нова Влада ставила акценат на то. Јесте да нам то неће дати новац да платимо рачуне, али дугорочно гледано Србија ће оздравити кад се ослободи тог терета, јер то је код нас толико раширено да просто нема друштвене сфере у којој нема корупције!

Vanzemljak

pre 11 godina

Samo detaljnom analizom, saslušanjem i pretresom će se saznati sve mahinacije i malverzacije prošle vlasti i nadam se da će Vučić sa svojim timom u tome istrajati.

kaiser

pre 11 godina

"Jel Vučić treba, da bi vas zadovoljio, da uhapsi bilo koga, za koga ne postoje dokazi ? Pa nije više ovo burazerska država, kakvoj ju je napravila demokratska stranka. Jedan od osnovnih principa krivičnog prava je - in dubio pro reo. To znači da u slučaju sumnje mora se doneti odluka koja je povoljna za okrivljenog, ukoliko nema dovoljno čvrstih dokaza. Šta vam tu nije jasno ?!
(Kafu mi draga ispeci, 30. septembar 2012 16:45) "

Nije nam jasno na primer, kako je Vučić uspeo da eskivira služenje vojnog roka u vrem kadje bio obavezan (jeste bilo tad malo čupavo služiti vojsku), i odakle mu stan od 150 m2 Na novom Beogradu kojeg je ebi izabrao u sred bombardovanja, dok je njegovo godište bilo na frontu.

Eto, to nam nije jasno, pa ako bi ste mogli da nam pojasnite.

Jesam spomenuo da do skora nije imao ni jedan (1) dan radnog staža?

jelena35

pre 11 godina

Za sve mora da postoji dokaz i da se radi po zakonu. Ne sme da se cinjenice "izvlace" iz konteksta ili traca koji smo culi na ulici. Postoje ljudi koji su zaduzeni za svaki problem u drzavi i imajuci u vidu trenutnu postavku funkcionera sve ce polako biti odradjeno ali po principima i zakonu.

evica

pre 11 godina

Da bi se stalo na put korupciji neophodna su hapsenja jer vecina stvari potice od prevara,mita i ostalih dela koja su zakonom zabranjena.Veza mora da postoji jer drugog nacina nema,bar ne kod nas u Srbiji. Politicka linija uopste nije bitna,pred zakonom smo svi isti.Mozda je nekada bilo drugacije,konacno ovaj sistem funkcionise.

ZR

pre 11 godina

Ja bih želeo da pohvalim, a retko kad imamo šta za hvalu kad je naša politika u pitanju, ali Vučić je potpuno otkriće za mene u pozitivnom smislu i evo poručio bih mu da samo tako nastavi.

ceca

pre 11 godina

Ja sam malo iznenađeno odlučnošću ovog čoveka u borbi protiv korupcije.Punih 12 godina nas je predhodna vlast ubeđivala da su svi jednaki.Očigledno je da izuzeci postoje!

021

pre 11 godina

Мислим да нас чека врела политичка јесен, а овом човеку свака част што се залаже и бори..

KGB

pre 11 godina

Nije prethodna vlast samo tolerisala korupciju, nego je u potpunosti u njoj ucestvovala. Nova vlast je odlucno krenula protiv toga sto je i rezultiralo prvim hapsenjima, samo treba isterati do kraja.

Biznismen

pre 11 godina

Najavljuje da svi krivci raznih lopovluka po Srbiji, iako se zna ko su i da su bili umesani, ipak nece biti uhapseni nego ce ukradenim parama da zive,,l otvaraju preduzeca, finansiraju politicke stranke i pojedince u njima... Bravo. Isplati se biti lopuza u ovoj zemlji a sramota je biti posten!!

Zoran

pre 11 godina

Znači, ako nisi natprosečno glup i ako nisi prepotentan (i misliš da ti milioni padaju u krilo samo zato što si sposoban biznismen i što to zaslužuješ, pa ne obračaš dovoljno pažnje da papirima "pokriješ" svaki poslovni poduhvat) u ovoj zemlji su šanse da budeš osuđen minimalne. A pošto sticajem oklonosti poznajem neke od političara i biznismena koji su trenutno na tapetu, i mogu vam garantovati da nisu glupi i da su "prljavštine" dobro pokrili papirima, teza Vučića da tužioci moraju imati čvrste dokaze ih praktično unapred amnestira. A u zatvor će eventalno da zaglave neke budaletine-izvršioci iz četvrtog ešalona. Ali postoji i varijanta sa poreklom imovine, kolikim si novcem to platio, i da li si na taj novac platio državi porez - uostalom, na ovu foru je pao i Al Kapone !!

ja

pre 11 godina

znaci vec su se istalili.to nazovi pravosudje je rak rana srbije,mafijaska organizacija za reketiranje,iznude i nagodbe.dok se oni ne pohapse i prociste nema od srbije ni k......!

Geom

pre 11 godina

Taman dok se ne sakupe dokazi možeš da rešiš izbornu krađu, za to imaš dokaze - džakove i džakove ukradenih listića, videli smo na televiziji! Znam da si pitom i predobar, ali baš da poklanjaš poslanička mesta, to može samo preterano plemenit čovek. Kako beše ono: "Ili lažu oni, ili lažemo mi! Nema treće!". Znači ili demokrate slagale narod a ti im oprosti, Ili šta? :)))

nidža

pre 11 godina

Najveći problemu dokazivanju činjenica po kojima bi netko od novonastalih bogataša mogao biti osuđen za pronevere, krađu društvenog, omogućavanje drugima da se nezakonito obogate su u međuvremenu podešeni zakoni i uredbe koji su unapred "ozakonili" upravo te i takve "rabote".
I najčešće će te čuti kako se prozvani brane kako su "sve radili po zakonu i pozitivnim procesima" (ma šta to značilo konkretno).
"Znamo mi njih dobro, veliki su to lopovi"!

ZAR NIJE???

pre 11 godina

Lopov je prvi i najglasniji kad se vice 'Drz'te lopova!!!'
Javna je tajna da u Srbiji, svako ko dodje na vlast pocne da krade ili kraducka. I najvecu postenjacinu sistem uglavi u transakcije.
Jedina razlika od lopova do lopova je koliko vesto prikriva svoj lopovluk.
A najbolji nacin da prikrijes svoj lopovluk je da toboze juris druge lopove, protiv kojih uvek nekako nemas dokaza.
Ma narod je ovca i treba ga sisati...

Ranunculus

pre 11 godina

Kladim se da velika vecina ljudi koja ovde piskara ne bi imala hrabrosti ni da izgovori to sto on prica, da je na njegovom mestu a kamo li nesto drugo. To sa cim se uhvatio u kostac ni malo nije naivno i lako. Na tome mu svaka cast.

Очистимо

pre 11 godina

Бојим се да у протеклих 12 година Србија јесте била хајдучка држава, да се закон поштовао и примењивао онда када је то тадашњој власти одговарало. А ако ишта обесмишљава закон онда је то његова селективна примена. Вучић покушава суштински променити ствари на боље.

Алфа Ромео

pre 11 godina

Посматрајући дешавања на политичкој сцени Србије, први утисак који се намеће посматрајући понашање господина Вучића јесте да је човек који даје све од себе и који је потпуно посвећен послу којим се бави. Јасно је присутна жеља да ураи нешто од користи за државу и народ.

Кестени

pre 11 godina

Искрен да будем Вучићева обећања у току кампање су ми деловала помало утопијски, сва та прича о беспоштедној борби против корупције и криминала звучала је нестварно. Али сам доживео позитивно изненађење за ових месец и нешто колико нова влада ради. Осећају се неке позитивне промене за ово катко време, неки нови дух вере у то да боље време долази је све више присутан у народу. Време јесте тешко, криза јесте велика али где постоји воља да се нешто промени на боље, ту ће и резултати доћи.

Фудбалер

pre 11 godina

Током протекле деценије систем услуга, пријатељстава, родбинских веза резултирао је чињеницом да је Србија међу земљама са највишим нивоом корупције у свету. Појединци су тако стечене привилегије почели да доживљавају као властито добро, а свако ко им се супростави је за њих потенцијална мета и са њиховог становишта легитиман циљ.

Оптимиста

pre 11 godina

Како се све одлучније креће у борбу против криминала и корупције, тако су све чешће вести у којима истакнути појединци из бивше владе појављују као главни актери разних афера и махинација. Истовремено се спроводи најжешћа могућа кампања медија блиских претходној власти где се настоји минимизирати учинак нове владе, а све по принципу напад је најбоља одбрана, али је он већ разоткривен.

jeca035

pre 11 godina

Korupcija je veoma zastupljena u Srbiji i to je dobilo na jcini poslednjih godina,uz konkretne dokaze koji su neizbezni staci ce se na put i tome uskoro jer su sadasnji politicari veoma odlucni u tome i rade za dobrobit nacije.

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da će Aleksandar Vučić zaista izboriti sa korupcijom i kriminalom i da će svaki slučaj dokazati. Verujem da bi trebalo kazniti i sve one koji su učestvovali u malverzacijama.

Kantarion

pre 11 godina

Vidim da se članstvo DS-a uzrujalo kao roj pčelica... Jel to možda strah od rezultata istrage ? Pa ne mislite valjda da je neko iz one grupe poštenjačina (Tadić,Đilas, Đelić,Šutanovac,Dulić,Petrović) zgrešio nešto ?? Ma neeeema šanse... Nemojte samo da vam se to posprdno nazivanje Vučića Eliotom Nesom vrati kao bumerang, ako nekog istaknutog predvodnika žute kamarile ugledate iza rešetaka. Sreća pa čovek lepo kaže da će ovo biti država zakona, a ne zakona jačeg. Naučićete vremenom i šta je to, samo posmatrajte.

Kafu mi draga ispeci

pre 11 godina

Opet se javljaju dežurni pljuvači iz redova žutih, toliko obnevideli u svojoj mržnji da napadaju i one stvari za koje se njihovi predvodnici, bar formalno, zalažu. Pa šta je sada problem ? Jel Vučić treba, da bi vas zadovoljio, da uhapsi bilo koga, za koga ne postoje dokazi ? Pa nije više ovo burazerska država, kakvoj ju je napravila demokratska stranka. Jedan od osnovnih principa krivičnog prava je - in dubio pro reo. To znači da u slučaju sumnje mora se doneti odluka koja je povoljna za okrivljenog, ukoliko nema dovoljno čvrstih dokaza. Šta vam tu nije jasno ?!

bezmilosti

pre 11 godina

Tako je Vucicu...Mnogi su u ovoj drzavi radili sta su hteli i kako su hteli.Dosta je bilo toga,proslo je to vreme krsenja zakona kradje,korupcije.Sad smo pravna drzava,a ne leglo mafijasa i tajkuna.Mnogi u narodu veruju u tebe i taj put kojem tezis,a na tom putu nisi sam.Tvoj narod je sa tobom i uz tebe,jer ti zelis da nam svima bude bolje...Zato u ovoj borbi protiv kriminala samo gazi i bez milosti...

Avangarda

pre 11 godina

Normalno, zasto bi se neko bahatio i hapsio sve redom, bez dokaza? Jel nam treba neka nova Sablja koja je prouzrokovala isplacivanje milionske odstete ljudima koji su bili u pritvoru bez optuznica? Borba protiv korupcije treba da je sistemska, da se ozakoni i da dobije svoje okvure u Ustavu zemlje. Da dobije kontinuitet. A ne da je ismevaju aktivisti opozicije, koji time pokusavaju da brane svoje partijske sefove koji su 10 godina tolerisali haos u zemlji.

gutaperka

pre 11 godina

Znam koliko je važno smanjiti stopu korupcije, nemoguće je skroz je iskoreniti, ali do sada građani nisu imali vlast adekvatnu, kojoj je korupcija smetala I koja se protiv iste borila. Sad kad se nakon 20. maja sve promenilo I borba protiv ove opake bolesti preći će na viši nivo. Podržavam!

Realističar

pre 11 godina

Prethodna vlast i vlast DS u zadnjih 12 godina je hapsila mnogo ljudi medijski to pratila i zbog nedostatka dokaza puštala na slobodu i plaćala odštetu...Jedno je hapsiti,a drugo suditi,ako postoje dokazi sve je jasno,i nema tu priče o revanšizmu,i ovde je Vučić potpuno u pravu.

Radulax

pre 11 godina

Pa da, čovek kaže ono što se u civilizovanom svetu, Evropi pre svega, podrazumeva, a to je prezumpcija nevinosti, ali nekima ni to ne odgovara samo zato što dolazi od A. Vučića. T>oliko o osnovanosti optužbi na njegov račun. Gospodo, čovek samo kaže da za razliku od prethodne vlasti, niko ne mora sada da strahuje od progona, od hajke bez dokaza, od selektivne pravde, mimo zakonskih procedura. Hvala bogu da predvodi državu neko ko je svestan da je ustavni poredak – Sveto pismo. Bravo Vučiću !

karasdjordje

pre 11 godina

cinjenica je da je prosla vlast koristila rupe u zakonu i bila je sklona velikoj koruciji i pljacki novca gradjana,bili su zasticeni a jedino ministar Vucic se uhvatio u obracun sa njima,nadam se da ce pravda izaci na videlo

bananica

pre 11 godina

Misljenja sam da je najvaznije sto se nesto po tom pitanju pokrenulo. Pandorina kutija je svakako otvorena, ali dug nas put ceka dok se ne oslobodimo korupcije, tj. dok ne umanjimo njenu stopu.

dobri

pre 11 godina

Sve je to rezultat rada, prethodne vlade I nemarnosti tadašnjih ministara. Ako ih pitate, recice vam da je za ovakvo stanje kriva kriza, a da su se oni borili protiv korupcije danonocno. Jos jedan lose smisljen vic.

gaga

pre 11 godina

Korupcija cveta u svakom segmentu zivota nase drzave. Jedino nas jos korupcija dobro sluzi. Male plate, veliki procenat nezaposlenih, konstantan rast cena i korupcija! Sve su to cinjenice koje opisuju situaciju u Srbiji. Na kraju krajeva to je jedino sto je prethodna vlada uspela da postigne. Sad bar mogu da kazu da su uspeli da nesto podignu na visi nivo! Ipak, izbori su promenili sve I zaista se nadam da je Vučić odlučan u nameri da se svemu tome stane na put.

Mila

pre 11 godina

A sta je sa 500 hiljada ukradenih glasova covece? Pa vi ste do pobede dosli obmanom koja nije vidjena nigde u Evropi,ko je pokrao izbore Vucicu?

lala original

pre 11 godina

A koji su vam dokazi jos pa potrebni za hapsenje Canka? Policija ga nije zvala ni na razgovor. Ili Dulica? Mozda je ovo ipak hajducka drzava neravnopravnih gradjana pred zakonima.

sandra

pre 11 godina

Potpuno je normalno ocekivati da se prvo pronadju validni dokazi, pa tek onda sudi licu koje se sumnjici za umesanost u korupciju. Verujem da sva ova hapsenja nisu pokazatelj nikakvog revansizma, vec iskrene zelje da se svest o zlocinu probudi I das vi shvate sta je dobro, a sta lose I da ce svi oni koji lose cine za isto odgovarati.

CezarMilan

pre 11 godina

Borba protiv korupcije je najvažnija. Ipak ne verujem da će svi politički subjekti učestvovati u toj borbi. Biće onih kojima ovakav stav Aleksandra Vucica i ova rešenost da sve iznese na videlo ne odgovara. Svašta se događalo tokom prethodne četiri godine. Biće ovde mnogo iznenađenja.

dalia

pre 11 godina

Korupcije ima u svakom segmentu zivota u Srbiji. I u zdravstvu, i u skolstvu, pravosudju, pri zaposljavanju novih kadrova, u drzavnoj administraciji... Pravo je pitanje sta su demokrate ucinila da sprece ovoliko rasplamsavanje korupcije dok su bili na vlasti?

maki

pre 11 godina

Apsolutno sam za najdetaljniju istragu povodom korupcije i smatram da svima koji su u istoj učestvovali treba odrediti najstrožiju kaznu. Razlog je jasan: ovolika beda i siromaštvo, plus zaduženost države sigurno nije izazvala odgovorna i stručna vlast. Ti su prethodnici bili samo bahata slika Srbije i onaj njen ružniji deo. Od toga se moramo očistiti, ako mislimo da menjamo bilo šta.

021

pre 11 godina

Мислим да нас чека врела политичка јесен, а овом човеку свака част што се залаже и бори..

Vanzemljak

pre 11 godina

Samo detaljnom analizom, saslušanjem i pretresom će se saznati sve mahinacije i malverzacije prošle vlasti i nadam se da će Vučić sa svojim timom u tome istrajati.

Vitez Koja

pre 11 godina

Angažovanost nove vlasti po pitanju korupcije je sve veća. Treba biti strpljiv i pružiti podršku Vučiću i ljudima koji su to započeli.

Derancina

pre 11 godina

Treba pustiti Vucica i ljude iz vlasti da rade svoj posao. Ne može se korupcija preko noci iskoreniti, ima tu mnogo posla. Korupcija se uvukla svuda ali ce doci vreme i za hapšenje nedodirljivih.

miki

pre 11 godina

covek jmd potpuno u pravu! bedak,ali tako je kako je! narod je po zakonu opljackan,ali zakon sluzi da bi se krsio.
licno smatram da mu posten narod ne bi zamerio da ih bez dokaza uhapse,a postoji varijanta da se konacno uvede poreklo imovine ako se sumnja da je veca od 500.000e pa da vidimo ko ce sve imati dokaz,racune i potvrdu o placenom porezu na na taj novac! ko nema,aps i konfiskacija,ko ima orden za pamet i snalazljivost! e to je pravda!!!!!

ZR

pre 11 godina

Ja bih želeo da pohvalim, a retko kad imamo šta za hvalu kad je naša politika u pitanju, ali Vučić je potpuno otkriće za mene u pozitivnom smislu i evo poručio bih mu da samo tako nastavi.

Симбад

pre 11 godina

Ја бих био пресрећан ако би се процесуирали ови из бившег режима, бар један или два министра пошто их има прегршт, сведоци смо шта су све радили, а то што се у овом чабру сад налазимо можемо само њима да захвалимо!

Ryky

pre 11 godina

Nesto se Vucic smirio kad se radi o Agrobanci, izgleda da je tek sad ukapirao da su najvce malverzacije u tom slucaju napravili njegovi sadasnji koalicioni partneri.

pera lozac

pre 11 godina

znaci za hapsenje lopova Vam treba mnogo vremena da sakupite mnogo dokaza,
za povecanje cena i poreza Vam NEtreba bas toliko vremena i toliko dokaza.
Posle 100 dana Vase Vlade rezultat ce biti:
- procenat uhapsenih lopova 0%
- procenat proizvoda koje kupuju gradjani a koji su poskupeli 99%

evica

pre 11 godina

Da bi se stalo na put korupciji neophodna su hapsenja jer vecina stvari potice od prevara,mita i ostalih dela koja su zakonom zabranjena.Veza mora da postoji jer drugog nacina nema,bar ne kod nas u Srbiji. Politicka linija uopste nije bitna,pred zakonom smo svi isti.Mozda je nekada bilo drugacije,konacno ovaj sistem funkcionise.

ceca

pre 11 godina

Ja sam malo iznenađeno odlučnošću ovog čoveka u borbi protiv korupcije.Punih 12 godina nas je predhodna vlast ubeđivala da su svi jednaki.Očigledno je da izuzeci postoje!

jeca035

pre 11 godina

Korupcija je veoma zastupljena u Srbiji i to je dobilo na jcini poslednjih godina,uz konkretne dokaze koji su neizbezni staci ce se na put i tome uskoro jer su sadasnji politicari veoma odlucni u tome i rade za dobrobit nacije.

Килиманџаро

pre 11 godina

Поред незапослености и ниског стандарда главни проблем је та корупција и зато је јако битно што је нова Влада ставила акценат на то. Јесте да нам то неће дати новац да платимо рачуне, али дугорочно гледано Србија ће оздравити кад се ослободи тог терета, јер то је код нас толико раширено да просто нема друштвене сфере у којој нема корупције!

NS

pre 11 godina

Recimo ono što ste uradili u Novom Sadu, a isti scenario si pre koji dan najavio za Beograd... Eto to na primer nije hajdučija.

Pa i nije, hajduci ipak nisu išli tako daleko u prepadima i otimačini.

narode, dokle ces trpeti

pre 11 godina

Vucicu kako ovo nije hajducka drzava kada ste u Pancevu za direktora ATP Pancevo postavili coveka koji drzi foto radnju i pekaru?

Nikola, Zemun

pre 11 godina

Nije hajdučka, a sa vama na vlasti uskoro neće biti ni država.
Sakupili ste političke poene pričom oko Agrobanke i sada će ta priča polako pasti u zaborav, isto kao što je bio slučaj sa onim džakovima sa glasačkim listićima, pomoću kojih ste i dobili izbore.
Inače, ako se cela priča oko pljačke države svede samo na Agrobanku, a pri tome sediš u koaliciji sa Karićima, onda je svaki dalji komentar suvišan...

Морава и брда

pre 11 godina

>>> "U Agrobanci se sprovodila velika pljačka. Uzimani su veliki kolaterali, zakon je krešen na sve moguće načine"......

ПА ако с спроводила ВЕЛИКА пљачка, и ако је КРШЕН ЗАКОН; па хапсите оне кји су кршили закон и који су пљачкали , побогу!?

Или је ово повлачење, немоћ , па се јадикује и траже разлози, а разлоге могу наћи колико хоће , ....

Прошло је три месеца а оно цене лете високо, нови намети, нови порези, нови трошкови за полагање за возила, камионе, аутомобиле( дакле за срредство за рад)....

Дакле ДЕЛА а не речи! Или се склоните из власти!

Acta, non verba.

Ringe

pre 11 godina

pa ako je krsen zakon onda ima dokaza, neka se osude bar na mesec dana, to ce ih oterati iz politike, niko nece glasati osudjivanog za pljacku drzave. Ili ima mozda i takvih...

crni domino

pre 11 godina

Lepo si konstatovao gospodine Vucicu da Srbija nije hajducka drzava, ali nisi dodao da drzavom upravljaju hajduci, sto je drasticna razlika.

jelena35

pre 11 godina

Za sve mora da postoji dokaz i da se radi po zakonu. Ne sme da se cinjenice "izvlace" iz konteksta ili traca koji smo culi na ulici. Postoje ljudi koji su zaduzeni za svaki problem u drzavi i imajuci u vidu trenutnu postavku funkcionera sve ce polako biti odradjeno ali po principima i zakonu.

Erik

pre 11 godina

Prvi potpredsednik Vlade kaže da je ključni problem u borbi protiv korupcije dokazivanje krivice osumnjičenih -- regularni Ajnštajn ovaj naš Vicepremijer

Nacion

pre 11 godina

Moramo se izgleda pomiriti sa činjenicom da Vučić i ova "vlast" ili "vlada" nemaju ni znanje,ni kapacitet, a ni političke volje da od Srbije naprave ozbiljnu državu. Bez tektonskih suštinskih promena u pravosuđu, bez etičkih kodeksa ,bez maksimalne transparentnosti sudstva, ne možemo rešiti ni jednu jedinu aferu, i to nije hajdučija ako sudije ,tužioci,sudsko osoblje nije podložno disciplinskim akcijama,ako pojedini sve afere traju po par godina , i to jednostavno ne može biti efikasno sudstvo, i samim tim stvara se opravdano veliko nepoverenje javnosti u "stručnost" sudija i tužilaca. Istina je da imamo najkorumpiranije sudije i tužioce u celoj evropi, i najveća je glupost kad neko od predstavnika sudstva izađe i izjavi kako ne bi trebalo generalizovati i da je u pitanju samo neznatan broj "nečasnih sudija", a stvarnost je da je 90% pravosuđa korumpirano.

glasaj sps opet

pre 11 godina

pa zato postoji zaštićeni svedok.nagodi se sa direktorom.ah da? pašće vlada, izgubićete fotelje i ratni izborni plen?
e to je drugo, onda ništa..

Milko

pre 11 godina

Kada su izbori završeni bilo mi je drago što su Tadić i DS zasluženo izgubili, ali muka me je uhvatila kada sam video ko je pobedio.

Kajzer Sosa

pre 11 godina

Auuuu pa ovo je ravno kopernikanskom obrtu. Veliki Eliot Nes izjavljuje da nema dovoljno dokaza za Agrobanku. Znaci prikupio sam dovoljno izbornih poena, i sto bih se sad zamerao nekim uticajnim ljudima, politicarima, dekanima, tajkunima. He he, pa ovaj slucaj mozes dati studentima cetvrte godine Pravnog i napisali bi kvalitetnu optuznicu za sva umesana lica. Pogledaj Vucicu u pravcu Krunske i zakljuci koliko je njih kostala prodaja magle i sitno politikanstvo.

Koja je ovo hajducija

pre 11 godina

Bez dokaza ne mozete da tvrdite da je neko (imenom i prezimenom poznat Vama) ucinio bilo sta protivzakonito. Posto to tvrdite znaci da imate dokaze (ili samo skupljate politicke poene kod onih jadnika koji su glasali za vas). Sve mi se cini da je akcija uspela, da su poplacali oni koji treba da plate i sada ce dokazi jednostavno da nestanu (kao i oni dzakovi glasackih listica).

Sasa jokic

pre 11 godina

Koliko se ja razumem u pravo, prvo policija obavi istragu, i na osnovu dokaza hapsi i predaje tuzilastvu. Medjutim dik se ne dokaze sudski, nema osude, kao sto se to kod nas radi. Prvo krene zuta stampa, silovanje po medijima, a onda puj pike ne vazi. Ili nema dokaza, ili se plati reket gde treba i tataskava se.
Ako nismo hajducka drzava, kako je moguce da pustite Tomica iz Kolubare da se brani sa slobode, iako je uhvacen u bekstvu na granici? Jel zato sto je iz DSS-a?

eto tako

pre 11 godina

A koji su vam dokazi jos pa potrebni za hapsenje Canka? Policija ga nije zvala ni na razgovor. Ili Dulica? Mozda je ovo ipak hajducka drzava neravnopravnih gradjana pred zakonima.
(lala original, 30. septembar 2012 15:58)

Za Dulica ne znam,ali Canka ne mogu da hapse.Mislis da bi on tek tako podneo ostavku i sam sebi skinuo imunitet?
Onaj pijani sto je dobio batine je napravio dve greske.Prvo sto je isao po lekarsku pomoc u Beograd,a nije je potrazio u Novom Sadu.I sto je odbio alko-test.
Imajuci u vidu da su mu KONSTATOVANE LAKE TELESNE POVREDE to podrazumeva pokretanje prekrsajnog a ne krivicnog postupka.Zbog toga NE POSTOJI OSNOV ZA HAPSENJE CANKA.
Moze samo da se pokrene preksrsajni postupak.I Canak to vrlo dobro zna,zato se i sprda ovako.

crni domino

pre 11 godina

Vucicu, Vucicu, imas iskrene namere ali su svuda oko tebe `ajduci! Nastavis li da slusas Dacica, uskoro ce svako sa tobom brisati cipele! Sinko, ne mozes sam protiv svih tih hajduka.Nego, poslusaj ti mene:
Pod hitno pokreni institucije da rade! Iz njih pocisti kriminalce, lopove, korupcionase. Pre svega tuzilastvo, sudstvo, policiju, poresku upravu, socijalno, PIO fond i ostale inspekcije. Ova bitanga iz Zitoradje te je namestila da prvo pocnes od bankara. Pa ko je kada hapsio i zatvarao bankare? Samo je Dacic jedini u svetu odvalio da banke rade protiv drzave! Sada imas priliku da ako Dacic zabrani PRIDE, da smenite Ministra policije, ne Premijera! Dobio bi podrsku sire javnosti i imao bi jednog Bruta manje...

Narod!!!

pre 11 godina

Treba pustiti Vucica i ljude iz vlasti da rade svoj posao. Ne može se korupcija preko noci iskoreniti, ima tu mnogo posla. Korupcija se uvukla svuda ali ce doci vreme i za hapšenje nedodirljivih. (Derancina, 30. septembar 2012 23:41)

Hvala to sto svakodnevno saljes komentare. Broj pluseva i minuseva ispod njih jasno pokazuje sta narod misli o novoj vlasti. Narod je vec poceo da pravi Tadica od blata, a ova dvojica (Vucko i Toma diploma) koliko god da nas vracaju unazad, nece uspeti da slome duh naroda. Izdrzali smo NATO, izdrzacemo i njih.

Ranunculus

pre 11 godina

Kladim se da velika vecina ljudi koja ovde piskara ne bi imala hrabrosti ni da izgovori to sto on prica, da je na njegovom mestu a kamo li nesto drugo. To sa cim se uhvatio u kostac ni malo nije naivno i lako. Na tome mu svaka cast.

mladen

pre 11 godina

Vucicu, kazi da bi problem Agrobanke bio veoma lako i brzo resen da nisi u koaliciji sa SPS-om. To je ejdina istina u vezi pljacke Agrobanke.

apsurad

pre 11 godina

"pa ako je krsen zakon onda ima dokaza, neka se osude bar na mesec dana, to ce ih oterati iz politike, niko nece glasati osudjivanog za pljacku drzave. Ili ima mozda i takvih...
(Ringe, 30. septembar 2012 15:39) ""
==================================

Kako li onda u danasnjoj vladi sedi osoba koja je ministar poljoprivrede, a protiv njega se vodo sudski postupak dok ja ne mogu otvoriti taxi firmu jer se protiv mene vodi postupak?
Znaci u ovoj Srbiji taksista ne mogu biti, ali mogu biti ministar

zmitjkoe

pre 11 godina

Kako vas lozi ovaj Vucko, ko volove. Nasedate na bolesnu igru jedndog politckog iluzioniste koji stalno izmislja afere. Sta je sve pricao o "aferi Politika", da li se uopste secate? To je trebalo da bude bomba, i sta se desilo? Jedan privrednik legalno kupio 50% Politike ("demokrate su ga prisilili da kupi" i ostale budalastine koje je izmisljao. Tako isto i "afera Agrobanka", odnosno "pljacki", a sad bulazni o "nedostatku dokaza". U svetu se banke pljackaju tako sto naoruzani ljudi upadnu u baku i pokupe novac. U Agrobanku niko nije upao sa oruzjem i oteo novac vec se radi o kreditima koji su odobreni ali nisu vraceni. Prosto ko pasulj, to bi mogao da resi i ulicni pozornik. Ali za politicke i obmanjivacke potrebe "slucaj" treba dramatizovati, sa akcentom na to "kako su zuti krali" jer to raja voli da slusa. Sada odjednom ispada da su toliko dobro krali da cak nema ni dokaza. Jos jedna u nizu politicka dimna bomba politickog opsenara i majstora populizma i demagogije koji vec dve decenije prodaje isti trik.

anabolid srbije

pre 11 godina

"...kada su zakoni losi u pokrivanju detalja, kriminal je u usponu u svim sferama drustva..." - mozda bi trebalo malo promene pokvarenog sistema drzave u poniranju?!

Kako mali djokica razmislja

pre 11 godina

@(Radulax

Ha Ha Ha Ha Ha vidim kako to funkcionise.Kurir vec nedelju dana trola o Dulicu kao spanska serija.U nastavcima.A onda se javi Ivica Dacic i kaze da ce biti Dulic pod istragom.Istrazivacko novinarstvo na delu. Sta PRVI uopste ima da prica u javnosti.Tuzilastvo izvrsi istargu da nalog policiji za hapsenje i kada se zavrsi sudjenje pokaze se rezultet. Nije li tako bilo sa Davinicem. Covek oborio sve optuzbe a bilo ih je 5

zoran

pre 11 godina

"u kojoj će se nekome suditi bez dokaza, iako se "zna sve što se dešavalo u Agrobanci".

Ovo je VRH rečenica izgovorena od jednog nazovi pravnika...

serafim

pre 11 godina

A ja mislio,ne moze se sporije od Dacica,koji stalno vozi u prvoj brzini,osim ,ako ne vidi kafanu...moze se,evo,Vucic-UKOCIO,sunce ti zarko.Naglo,prenaglo,nos sam razbio...
Pa ti Vucicu ukoci,bog te video...pa razbio sam glavu,nisam se nadao...ja sve iza tebe,sledim te,pratim te,bodrim te...brinem,a ti ukoci ko da ti je poslednje.Sto ukoci covece,pa glavu sam razbio,nisam nikoga video,nedelja...sto ukoci,covece.A ja ti dadoh volan...sve sam nos razbio,ukoci covek iz cista mira.
Tako sam pre 15 godina...ja iza Vuka Draskovica,ma tik iz njega,stalno pravo i malo desno,hrabrio ga,veran mu bio..odjednom,Vuk iz cistog mira skrenu u levo,Bog te mazo...a ja u livadu...ni danas mi nije jasno,sto Vuk skrenu u levo...pa i Sloba se iznenadio,sunce ti zareno...a ja u livadu,sav sam se nasuko,ziv.Gde je Vuk,niko ne zna...sada ,gde je Vucic...nemamo pojma...nos razbih...e svasta.

bezimena

pre 11 godina

U Srbiji pak, kada neko opljačka banku (ili neku drugu državnu instituciju) – želja mu je da dođe na vlast. I nema potrebe da postane begunac. Jer ga niko i neće juriti.
(View, 30. septembar 2012 16:01)

Nema dokaza...

Srbiji je potreban vojni puč, vanredno stanje i ako ne nova nacionalizacija, onda najmanje Zakon o poreklu imovine!

p.s. bravo za komentar!

Nikola

pre 11 godina

Zamoli Angelu Merkel da ti posalje nekog svog finansijskog inspektora pa ces videti za mesec dana koliko dokaza ce iskopati taj covek o nasim rodoljubima koji su se obogatili u zadnjih 20 g. i te iste po njihovim zakonima mozes dozivotno zatvoriti.

Breznjev

pre 11 godina

Koga ti farbas Vucicu? Vec pravis odstipnicu znamo ko je umesan i kako je sve radjeno,ali nemozemo da hapsimo bez dokaza? STa to znaci? Zamena teza klasicna...Narod je za vas glasao pa i ja da bi svi lopovi bili pohapseni,a firme i predzeca vraceni radnicima.Hocemo da SVI o0dgovaraju ili ces za nas Vucicu biti isti kao i oni.Dosta vise demagogije,otvaranja raznih afera po novinama da se narodu zamazu oci,a ondanema dokaza? Imadokaza Vucicu,ima itekako prodji Sbijom pa da vidis sta su uradili od nje ne treba ti bolji dokaz

grdna_ja

pre 11 godina

Kada su ono bili izbori? Kada su ovi hajduci došli na vlast?6 Maj, zar ono ne beše hajdučki sastanak.
gos'n Hajduk Aco, ako ovo sada nije hajdučija, onda Srbija nikada nije ni imala hajduka.

jovan

pre 11 godina

To da Srbija nije hajducka drzava mozemo da licitiramo sa malim uspesima da budete u pravu. A to da se sada oportunisticki izvlacite iz ringa u kome ste mahali rukavicama i pretili na sav glas, je takodje bilo predvidivo. Poznavajuci vase umece pretnjama praznom puskom. Tako da sada ocekujte ono sto sledi. Pobunu obespravljenog, potlacenog, gladnog i ponizenog naroda. Evidentno je da vi ne znate i nemate kompetentnih ljudi niti dovoljno snage i volje da oslobodite srpski narod lopovluka i hajducije, stanje koje ste, da budemo do kraja iskreni, zatekli i nasledili od prethodne vlade.To je moje misljenje, ako dozvoljavate.

vlada

pre 11 godina

Ključni dokaz je uvek u civilizovanim zemljama ,,poreklo imovine okrivljenog,bliske i dalje rodbine,, a ostalo je čist put do presude. Znači ,,Borba protiv korupcije- trt.,,

View

pre 11 godina

U američkom filmu "Banditi" Džo Blek i Teri Kolins su pljačkaši banaka. Oni su begunci koji se nadaju da će pljačkanjem banaka uspeti da ostvare svoj san o penziji "južno od granice". Džo i Teri postaju najslavniji lopovi u zemlji, pustošeći banke od Oregona do Kalifornije, ostavljajući za sobom užasnute bankare.

Njihova taktika je sledeća - noć pre pljačke uzeti direktora banke i njegovu porodicu kao taoce, večerati i prespavati kod njih, a sutradan ujutru otići s njim u banku pre radnog vremena. Nema potrebe za provaljivanjem, niti zamršenih iznenadnih dnevnih prepada.

E, razlika između ove dvojice bandita i naših domaćih pljačkaša je u tome što su Džo i Teri begunci, a u Srbiji posle opljačkane banke niko nema potrebu da beži. I u tome što im je san da opljačkanim novcem finansiraju življenje na nekoj dalekoj obali u egzotičnim predelima južne Amerike, gledajući zalazak sunca uz pivo. U Srbiji pak, kada neko opljačka banku (ili neku drugu državnu instituciju) – želja mu je da dođe na vlast. I nema potrebe da postane begunac. Jer ga niko i neće juriti.

Srbija uopšte nije država. Ni hajdučka, ni nikakva druga. Ova Vučićeva izjava jedan je od dokaza za to.

Gradjanin Srbije!

pre 11 godina

Sad kad si postao predsednik stranke, ne moraš da se obračunavaš sa kriminalcima. Kriminalci ne postoje, kriminal se na nebu dešava, nezavisno od kapitalističkih krimogenih bitangi. Vučiću, uprkos tebi i ostalim zaštitnicima kapitalističke destrukcije i koferčić-slugerajčić-metiljavčićima, ne damo Srbiju! Vučiću, samo ti zagovaraj ''realno'' propadanje, ali zapamti dobro - NE DAMO SRBIJU!!! NIKADA!!! Nećemo biti saučesnici u vašem ponižavanju Srbije i gradjana Srbije!

DraganM

pre 11 godina

Srbija JESTE hajducka drzava upravo zato sto svi znaju ko je krao, a lopurde same tvrde da nema dokaza. I to prolazi.
Dakle, gora hajducija od toga nema.
Vucic pocinje da zvuci licemerno... A bio je tako dobar momak...:-(

Jovan Ristic

pre 11 godina

Ma, nije bitno što nema dokaza, daj još neku najavu rasvetljavanja afera, da zaboravim na ova poskupljenja za koja nisu krivi SNS i URS već SRS i G17. I DS, naravno! SPS je uvek super!

objavite mi kom. hvala!

pre 11 godina

Vucic: "Znamo ko je opljackao banku, ali nemamo dokaze."
Novinar: "Ko je opljackao banku?"
Vucic: "Tacno znamo kako je krsen zakon!"
Novinar: "Ko je opljackao banku?"
Vucic: "Ovaj... Samo tetki lek da odnesem..."

Koga bre ovaj zamajava?
Ocigledno je neko 'podmazao' da nema dokaza. Studentu 2. godine Ekonomskog falulteta sve je jasno, a Vucic se kao pravi blesav. A dok je bio u opoziciji sve je 'znao'.
Neverovatna je brzina i efikasnost kojom se nova vlast prodala. Novi rekord!

zna se sta je namerno,a sta je iz neznanja

pre 11 godina

Vucicu,ako neko koristi zakon za svoje licne interese i unistava drzavu,kao i egzistenciju svih ostalih gradjana,a ne moze se dokazati zlonamerne namere lopovluku,onda Vucicu Vi morate u zatvor,za neciji tudji racun!Zar je tesko dokazati zlonamernu pljacku u jednoj drzavi?Zna se kako su zavrsili neke krupne ribe iz naftne kompanije Enron!A tek Bernard Madoff u corki zavrsio itd..,itd...

ana

pre 11 godina

Korupcija se mora dokazati a i kažnjavati da nikome nikada u Srbiji ne padne napamet da uzima ono što nije stekao svojim poštenim radom.Jer samo tako ova zemlja može krenuti napred.

Zuki

pre 11 godina

Naravno da nije hajducka. Hajduci su pljackali bogate trgovce. Srbija je lopovska drzava. Lopovluk je ovde nagradjen ugledom i polozajem.

bubica

pre 11 godina

Samo recite G.Vucicu koga ste do sada uhapsili procesuirali i Srbija da je imala od toga koristi.Pa da to hocete da radite da hvatate kriminalce prvo bi trebali da podjete od vlade u kojoj sedite.To bi bio znak da ste zaista resili da se obracunate sa kriminalcima.Ovako necete moci jojos dugo da pricate i lazete sta ste uradili,jer ima neko kome ne mozete da lazete i traze konkretne rezultate.

gandrail

pre 11 godina

шта је било, поцепала се лопта, па се игра прекида. Само, нешто се питам, дал због лопте долази до прекида или због игача ?

Banat

pre 11 godina

Hajduci su imali svoje zakone,drzali se principa,a nisu pljackali narod ili drzavu. Ako nista drugo,bar su rizikovali svoje zivote.

Ovo je daleko od hajducije,ovo je jedna od standardnih pljacki drzave i u svakoj normalnoj drzavi,takvi bi se proglasili za drzavne neprijatelje br.1 !

Dok su normalnim drzavama,drzavni neprijatelji,ovde ti isti,
su prijatelji politicara. Razlika je ogromna.

Srbin iz EU

pre 11 godina

E moj Gospodine Vucicu, to tako ne ide. Pljacka je dokazana, a Vi sada govorite drugo. Kako se ne sme hapsiti, zar nije poznato ko je sta tu krao. Neka se brane na Sudu pa bilo ko da je. Mislim da ste se povukli, ne znam po cijoj naredbi, ali i Vase predizborno obecanje necete ispuniti, jer u tome su ucestvovali i bivsi Ministri iz SPS koji sada vodi Vladu Srbije. Nije posteno da sada tako govorite kada se sve zna o pljacki. Ako nista tu ne uradite, necete biti nista bolji od predhodnih, za koje ste sami rekli da su opljackali drzavu. A sada govorite drugo. SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA. Puka istina, na zalost.

praktik

pre 11 godina

Sta to znaci "umesan - kriv " ali nema dokaza.Ko to ima pravo da sebi dozvoli da nekoga optuzuje bez dokaza i sta mu je motiv? Motiv je uglavnom skupljanje politickih poena da bi dosao ili ostao na vlasti. I jedno i drugo je bedno i bozji greh.Izvolite doci na vlast sto ste se dokazali i sto imate dobar i realan program.Neprekidno okrvljivanje drugoga na tako prizeman nacin na zalost dosta prolazi kod naroda. BEDNO!!!!

FAN

pre 11 godina

Vazno je da si Ti dosao na vlast, pricom kako ces resiti korupciju i usput blatio sve redom a sad "nema dokaza" Sad pricas da bi povecao rejting stranke.Ista pitanja koja si postavljo i kojima si druge optuzivao mogu se postaviti i tebi.Nadajmo se da ce narod poceti da malo vise promislja.

dzoni

pre 11 godina

U srbiji koja je opljackana do koske zadnjih 20 godina niko nije odgovarao niti vratio bilo sta iz razloga sto su oni svi pisali zakone da moze da se krade legalno (tipa hitne nabavke) a sve sto je po zakonu na sudu se lako obori...nama samo motka moze da pomogne.

joj maaaajkoooo

pre 11 godina

Koliko samo kontradiktornosti u ovim izjavama? Pa on samo sebe demantuje, prvo ON zna sta je tu radjeno i vec su "gotovi",a onda "ako nema dokaza"!? Pa kakve mucke kada jos nemas dokaze? Ovoliko najava "velikog uspeha",a ono sta? Pa nista,kao i uvek,tek jevtini politicki poeni! Muci mi se vec i da citam sta on sve nalupa!I to sve onako kezeci se.

KGB

pre 11 godina

Nije prethodna vlast samo tolerisala korupciju, nego je u potpunosti u njoj ucestvovala. Nova vlast je odlucno krenula protiv toga sto je i rezultiralo prvim hapsenjima, samo treba isterati do kraja.

Zoran

pre 11 godina

Znači, ako nisi natprosečno glup i ako nisi prepotentan (i misliš da ti milioni padaju u krilo samo zato što si sposoban biznismen i što to zaslužuješ, pa ne obračaš dovoljno pažnje da papirima "pokriješ" svaki poslovni poduhvat) u ovoj zemlji su šanse da budeš osuđen minimalne. A pošto sticajem oklonosti poznajem neke od političara i biznismena koji su trenutno na tapetu, i mogu vam garantovati da nisu glupi i da su "prljavštine" dobro pokrili papirima, teza Vučića da tužioci moraju imati čvrste dokaze ih praktično unapred amnestira. A u zatvor će eventalno da zaglave neke budaletine-izvršioci iz četvrtog ešalona. Ali postoji i varijanta sa poreklom imovine, kolikim si novcem to platio, i da li si na taj novac platio državi porez - uostalom, na ovu foru je pao i Al Kapone !!

Blejac iz kraja

pre 11 godina

DS ubio Srbiju,ovi ce ovako nesposobni da je sahrane.jedina istina,u ovoj zemlji ne postoji stranka koja moze da donese nesto bolje.

Goran

pre 11 godina

Pristup aferama je cisto populisticki i naivan, da ne upotrebim neku jacu rec. Prvo se obezbede dokazi pa se onda krene u akciju. Metodologiju za obezbedjenje dokaza mogu da nauce i iz emisije Insajder ali i od srednjoskolaca.....
Sramno je igrati se sa ljudskim sudbinama, snovima i nadama samo da bi stranka bila popularnija.

bilosta2

pre 11 godina

Kakva je to vlast koja prvo u štampi objavi neku aferu-pljačku,pa onda trazi dokaze?Prvo se valjda gospodo političari skupljaju dokazi,pa kad se to obavi, onda se hapsi, i drastično osudi.Kraj priče.Ovako se vidi i iz aviona da od suđenja nema ništa.Uostalom kao i do sada,ništa u ovoj drzavi se ne menja, samo tonemo sve dublje i dublje Koliko sam čitao novine radi se o cifri od 200-300 miliona evra.Eeeej imate li predstavu koliki je to novac,I ŠTA OVA DRZAVA MOZE S NJIM DA URADI?

Serbissimo

pre 11 godina

Od "nece biti postedjenih" do "iako je poznato ko je bio umešan u slučaj Agrobanke, oni neće moći da budu gonjeni ukoliko ne bude dokaza protiv njih", samo je jedan mali korak. ZATO STO JE SRBIJA HAJDUCKA DRZAVA!!!!

vid

pre 11 godina

Vesti iz Srbije su postale monotane i predvidljive.
Uvek isto.

Red losih vesti o korupciji i kriminalu, pa red prevara i laznih obecanja, pa red vestima tipa "Niko ne sme da vas bije ili drzavu smanjuje", pa red...

A zivot je jedan i sve sto sam tuzniji zbog vesti iz Srbije to sam radosniji sto ne zivim tamo nego samo letujem ponekad.

ne razumem

pre 11 godina

hahahahag,sta prica ovaj iskusni vojnik,sve se zna,ali dokaza nema,hahahahaha,jesmo mi svi retardirani ili sta vec.Bože me sačuvaj....

MUKNAVI

pre 11 godina

Lego na rudu,sto se i ocekivalo,kada je spazio da se i on omastaio.Vucicu ajde ti nama,konacno,pokazi sta je bilo i gde su investicije od 100 milijardi evra,gde su nova radna mesta,sta bi sa listicima u dzakovima,ispricaj nam i pokazi gde je to cica Tomo diplomiro..i kako?Zaustavi nepotizam,zar ne vidis da ce cica Toma i neku babu iz familije da namesti u kabinet da "uveca strucnost" u svojoj vladavini jer u babu ima poverenja..

sasvim jasno

pre 11 godina

Normalno, zasto bi se neko bahatio i hapsio sve redom, bez dokaza? Jel nam treba neka nova Sablja koja je prouzrokovala isplacivanje milionske odstete ljudima koji su bili u pritvoru bez optuznica? Borba protiv korupcije treba da je sistemska, da se ozakoni i da dobije svoje okvure u Ustavu zemlje. Da dobije kontinuitet. A ne da je ismevaju aktivisti opozicije, koji time pokusavaju da brane svoje partijske sefove koji su 10 godina tolerisali haos u zemlji.
(Avangarda, 30. septembar 2012 18:36)

U Sablji je od uhapsenih 99% kriminalaca.nemojte da mi kazete da je to sve neki fini svet koji je politicki hapsen?Sve sam go kriminalac i lopov.Medjutim kostunica ih je sve pustio pa smo im jos i stetu platili.
To je prava bruka i sramota.
Mislim da vecina obicnih normalnih gradjana ne bi imalo nista protiv neke nove Sablje.Jer situacija postaje nepodnosljiva za obicnog gradjanina.A za vreme one Sablje sam se osecao sigurnije nego ikad.Kriminalci svi vrsta,od najsitnijih lokalnih pilicara do velikih kriminalaca se nisu videli ni culi.Ili su bili zatvoreni ili su bili u misijoj rupi.
Jedino tad je drzava pokazala da ima snagu za obracun sa olosem,i jedino tad se pokazala kao drzava.

mr.real

pre 11 godina

Nije hajdučka država - na žalost. U hajdučkoj državi bi se znao makar najosnovniji kakav-takav red, u ovoj i ovakvoj državi ni toga nema.....

Žaki

pre 11 godina

"...oni neće moći da budu gonjeni ukoliko ne bude dokaza protiv njih, kaže Aleksandar Vučić" - Ja Vučiću nisam ni sumnjao da vi ne možete naći dokaze! Deset godina ni jedno tužilaštvo, niti nadležne inspekcije, nisu našli dokaze za ogromnu državnu pljačku preko Kosmeta, a onda ih jedna novinarka sa svojom ekipom nađe za samo šest meseci, i to toliko da možete hapsiti na hiljade ološa da hoćete!? Ali vi to nećete! Ni vi ni tužilaštvo ni sudstvo! Meni je to sasvim jasno premda su mnogi sa čipovanim mozgovima još uvek u kojekakvim demagoškim dilemama! Zašto nećete? Ne znam, niti ću da zamaram mozak tim. Ali kao potpuni laik mogu vam pripomoći jednom predpostavkom: Ne verujem da se ijedan bankarski posao obavlja bez podpisa nadležnog menadžera ili direktora; šta više, nemoguće je da su tokovi novca išli onako srednjevekovno na "majke mi" šapatom i na reč?! To su priče za decu. Naprosto, ko je imenom i prezimenom podpisao bilo šta sumnjivo a posle čega se gube tragovi parama...ide na robiju! Šta tu ima nebeski neobjašnjivo da sad kao trebaju DNK analize? Ja vam kažem da vi nas pravite budalama; ali se taj pridev na mene ne može odnositi jer vam nisam dao glas na izborima.

tajkun

pre 11 godina

to ce biti izgovori za sve velike igrace. ako nemate dokaze za konkretan slucaj proverite im imovinu i zaplenite sve sto je nelegalno steceno.

Rade Jovicevic

pre 11 godina

Pa Vucicu,pravnik si i valjda znas kako se dokazuju krivice na sudu.Zaviri malo ko sta ima.Koliko je prijavio za oporezivanje,koliko je poreza platio,sta poseduje.? Financijska policija neka kontrolise izlazak novca iz Srbije i u koje svrhe izlazi i eto ti dokaza.Sto se tice zlonamerno ili benilno,tu nema dileme,Svako ko izbegava da ispuni obaveze prema drzavi Srbiji cini krivicno delo po jednoj ili drugoj tacki zakona.Zato nemoj se sad izgovarati o legalitetu kriminalaca. Ako je necija plata bila 100.000 dinara mesecno on ne moze imati imovinu od nekoliko miliona evra a da je legalno zaradjena.Neka dokaze da je sve zaradio "noseci flase"posle radnog vremena,i onda ce biti ostavljen na miru.U protivnom sva ne dokazana imovina ide u fond drzave SRBIJE.Samo tako povraticete poverenje gradjana.Sve drugo je Sizifovski posao.

Vesna Rajic-Kosteski

pre 11 godina

U slucaju Agrobanke dokaze tuzilastvo moze u saradnji sa policijom naci i preko revizorske kuce koja je overila i potvrdila bilanse banke koje je prethodno overila Narodna Banka Srbije.Neohnodna je asistenicija nezavisnog finansijskog strucnjaka jer je u pitanju bankarsko poslovanje cije racunovodstvo i knjigovodstvo se razlikuje od privrednog.Kada banka ode u likvidaciju ili stecaj onda Agencija za osiguranje depozita imenuje likvidacionog ili stecajnog upravnika koji raspolaze originalnom dokumentacijom banke.Na zalostu u Srbiji je praksa da korumpirani poverenici Agencije sklone dokumentaciju ili je zamene neispravnom!Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije je dala izjavu da se ova agencija bavi samo PREVENTIVOM protiv korupcije? Sta je to Agencija uradila da spreci korupciju kada je korupcija umedjuvremenu ocvrsla u korenu!"GRECO"-grupa zemalja za borbu protiv korupcije obuhvata 49 zemalja i SAD.Srbija je clan.Kancelarija ( Saveta evrope) nalazi se na N Beogradu,Spanskih boraca 3.Na sajtu su podaci za 2007.godine iz kojih se vidi da su tamo prisutni prof.Micunovic, prof.Dimitrijevic i Slobodan Boskovic pomocnik ministra pravde.Budzet je bio za 2007.god.evra 197.214.1oo ucesce Srbije je bilo evra 549.438 !Dobro bi bilo da Micunovic ili neko drugi tamo na platnom spisku saopsti javnosti koliki je budzet bio za 2oo8.,2oo9.,2010,2o11 i koliki je budzet za 2012.godinu?Kako su trosena sredstva za preventivnu borbe protiv korupcije?Na koji nacin je delovala "preventiva"?

ZAR NIJE???

pre 11 godina

Lopov je prvi i najglasniji kad se vice 'Drz'te lopova!!!'
Javna je tajna da u Srbiji, svako ko dodje na vlast pocne da krade ili kraducka. I najvecu postenjacinu sistem uglavi u transakcije.
Jedina razlika od lopova do lopova je koliko vesto prikriva svoj lopovluk.
A najbolji nacin da prikrijes svoj lopovluk je da toboze juris druge lopove, protiv kojih uvek nekako nemas dokaza.
Ma narod je ovca i treba ga sisati...

Biznismen

pre 11 godina

Najavljuje da svi krivci raznih lopovluka po Srbiji, iako se zna ko su i da su bili umesani, ipak nece biti uhapseni nego ce ukradenim parama da zive,,l otvaraju preduzeca, finansiraju politicke stranke i pojedince u njima... Bravo. Isplati se biti lopuza u ovoj zemlji a sramota je biti posten!!

kaiser

pre 11 godina

"Jel Vučić treba, da bi vas zadovoljio, da uhapsi bilo koga, za koga ne postoje dokazi ? Pa nije više ovo burazerska država, kakvoj ju je napravila demokratska stranka. Jedan od osnovnih principa krivičnog prava je - in dubio pro reo. To znači da u slučaju sumnje mora se doneti odluka koja je povoljna za okrivljenog, ukoliko nema dovoljno čvrstih dokaza. Šta vam tu nije jasno ?!
(Kafu mi draga ispeci, 30. septembar 2012 16:45) "

Nije nam jasno na primer, kako je Vučić uspeo da eskivira služenje vojnog roka u vrem kadje bio obavezan (jeste bilo tad malo čupavo služiti vojsku), i odakle mu stan od 150 m2 Na novom Beogradu kojeg je ebi izabrao u sred bombardovanja, dok je njegovo godište bilo na frontu.

Eto, to nam nije jasno, pa ako bi ste mogli da nam pojasnite.

Jesam spomenuo da do skora nije imao ni jedan (1) dan radnog staža?

ja

pre 11 godina

znaci vec su se istalili.to nazovi pravosudje je rak rana srbije,mafijaska organizacija za reketiranje,iznude i nagodbe.dok se oni ne pohapse i prociste nema od srbije ni k......!

Geom

pre 11 godina

Taman dok se ne sakupe dokazi možeš da rešiš izbornu krađu, za to imaš dokaze - džakove i džakove ukradenih listića, videli smo na televiziji! Znam da si pitom i predobar, ali baš da poklanjaš poslanička mesta, to može samo preterano plemenit čovek. Kako beše ono: "Ili lažu oni, ili lažemo mi! Nema treće!". Znači ili demokrate slagale narod a ti im oprosti, Ili šta? :)))

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Ima l kogaaa, da Vucicu objasni da su izbori zavrseni, za sada?
Oni koji su urnisali Srbiju, u vlasti 12 godina, uz skut su nove vlasti. Uvek su na mestu TROSENJA budzeta, povremeno ga i sakupljali, mada su bili komotniji kad ga je DS skupljala.
Po redu: nedovrsen koridor-10 a Mrkonjic iscrpljuje Srbiju izmisljanjem koridora-11. Upropasceno zdravstvo - 12 godina ga drzi Dinkic; prosveta u zadnje 4 godine na kolenima; NIP pojeo pola budzeta setajuci investicije; o dimenziji podvale s FIATom sada se tek nazire; svi navalili na Dulica a on je svakako najvredniji i s najvise uspeha, sad da l je nesto okolo uslo u dzep - tesko; poljoprivredu je preuzeo DS zadnju godinu, kao i finansije: uradjeno nesto, nesto spaseno... Vojska je izvedena iz luttanja. Dok je policija postala reklamni pano Dacica.
Jedina prava BRLJOTINA je "reforma sudstva"! A vecna greska bratimljenje s Dacicem.
Ah, da, pocinjemo da licimo na Hrvatsku i Bosnu: Tudjman i sin, Izetbegovic i sin... Kod nas - Toma i sin!
PS.
koliko l' ce nas kostati "humanitarni rad predsednikovice... Cela familija se digla na noge, bratac, cela!

nidža

pre 11 godina

Najveći problemu dokazivanju činjenica po kojima bi netko od novonastalih bogataša mogao biti osuđen za pronevere, krađu društvenog, omogućavanje drugima da se nezakonito obogate su u međuvremenu podešeni zakoni i uredbe koji su unapred "ozakonili" upravo te i takve "rabote".
I najčešće će te čuti kako se prozvani brane kako su "sve radili po zakonu i pozitivnim procesima" (ma šta to značilo konkretno).
"Znamo mi njih dobro, veliki su to lopovi"!

Очистимо

pre 11 godina

Бојим се да у протеклих 12 година Србија јесте била хајдучка држава, да се закон поштовао и примењивао онда када је то тадашњој власти одговарало. А ако ишта обесмишљава закон онда је то његова селективна примена. Вучић покушава суштински променити ствари на боље.

Алфа Ромео

pre 11 godina

Посматрајући дешавања на политичкој сцени Србије, први утисак који се намеће посматрајући понашање господина Вучића јесте да је човек који даје све од себе и који је потпуно посвећен послу којим се бави. Јасно је присутна жеља да ураи нешто од користи за државу и народ.

Кестени

pre 11 godina

Искрен да будем Вучићева обећања у току кампање су ми деловала помало утопијски, сва та прича о беспоштедној борби против корупције и криминала звучала је нестварно. Али сам доживео позитивно изненађење за ових месец и нешто колико нова влада ради. Осећају се неке позитивне промене за ово катко време, неки нови дух вере у то да боље време долази је све више присутан у народу. Време јесте тешко, криза јесте велика али где постоји воља да се нешто промени на боље, ту ће и резултати доћи.

Фудбалер

pre 11 godina

Током протекле деценије систем услуга, пријатељстава, родбинских веза резултирао је чињеницом да је Србија међу земљама са највишим нивоом корупције у свету. Појединци су тако стечене привилегије почели да доживљавају као властито добро, а свако ко им се супростави је за њих потенцијална мета и са њиховог становишта легитиман циљ.

Оптимиста

pre 11 godina

Како се све одлучније креће у борбу против криминала и корупције, тако су све чешће вести у којима истакнути појединци из бивше владе појављују као главни актери разних афера и махинација. Истовремено се спроводи најжешћа могућа кампања медија блиских претходној власти где се настоји минимизирати учинак нове владе, а све по принципу напад је најбоља одбрана, али је он већ разоткривен.