Petak, 21.09.2012.

19:51

Dačić: Podela Kosova jedino rešenje

Predsedni vlade Srbije Ivica Dačić kaže da Brisel ne može da natera Srbiju da prizna nezavisnost Kosova i da je podela pokrajine jedino moguće i realno rešenje.

Izvor: Beta

Daèiæ: Podela Kosova jedino rešenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

232 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 11 godina

Došao čovek kod doktora i požalio mu se da već godinama ima tumor veličine lubenice i da se zlopati, ne može da se kreće, ne može da spava od bolova, ne može da kontoliše fiziološke funkcije, sve u svemu pretvorio se u stopostotnog invalida.
Na to mu doktor reče "pa laka će mo to rešiti, odstranićemo tumor hiruškim putem, inače će te umreti
Nesrećnik preblede i kroz plač zakuka "NEEEEEEEEEEEE, VI ĆETE DA ODCEPITE DEO MENEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

komentar

pre 11 godina

@Ivan, 21. septembar 2012 20:26
Neverovatno.
Na koga mislite kad kazete ubili ste Djindjica?
Znate li vi sta pricate?
Nije podela Djindjiceva ideja, vec ideja Dobrice Cosica, koga vi nazivate velikosrpskim nacionalistom. On je to predlagao jos 1991. i 1992.
Kad je Djindjic to predlozio takodje ste ga nazivali velikosrpskim nacionalistom.
Da je Djinjic ziv danas bi ga nazivali velikosrpskim nacionalistom.
Da je Djindjic ziv i da je na vlasti, Kosovo bi bilo podeljeno, a pokrajina vojvodina ne bi imala ni delic ovih nadleznosti koje sad ima, a vi biste ga nazivali nacionalistom i omalovazavali biste ga. Kao sto sada omalovazavate srspki narod.


Citiram knjigu "Kosovo" autor Cosic, str. 192.:
12. januar 2003. - 2 meseca pre nego sto je premijer Djindjic ubijen :

"Zoran (Djindjic) je verovao da novim ustavom treba dati velika prava opstinama i obesmisliti autonomiju Vojvodine. "Canak je obicna budala, s njim cemo lako da se razracunamo"... "

Djindjic je trazio sastanke sa Cosicem, rekao mu je da se Cosicev stan prisluskuje, da treba da dodje kod njega kuci. Trazio je konsultacije sa Cosicem, kome se vi rugate.

Pa vi ste ga nazivali nacionalistom, milosevicevcem, kad je to predlagao, a sad kazete, e kad je Djindjic to predlagao vi ste ga ubili, sad je kasno, ne moze to sad.
Moze to sad i nismo ga mi ubili.

NenadaNi

pre 11 godina

Moram da priznam da sam fasciniran kratkoćom pameti nam sopstvene i spremnošću da se zaklanjamo iza nečega što se zove referendum, pa samo da podsetim ove juniore koji se ili nisu bili rodili pre '99. ili ne znaju šta se tada dogodilo - naime, posle referenduma na kome se 95% građana Srbije izjasnilo protiv stranog mešanja u rešavanje kosovskog problema, usledilo je četvoromesečno bombardovanje jedne evropske države, a nakon toga Kumanovski sporazum koji je kapitulacija per se, šta god ko rekao!
Dakle, rezultat na referendumu je poznat unapred i u tom smislu nijedna ozbiljna politika ne bi smela da manipuliše građanima i da se zaklanja iza nečega što je (dok se ne zapuca) motivisano pre svega patriotskim osećanjima (ili, još gore, ličnim interesima), a ne donosi nikakvo rešenje, već nas, naprotiv, vraća unazad, kao da već nismo dovoljno unazađeni. Uostalom, voleo bih da neko može da izvuče statistiku koliko je današnjih stanovnika Srbije IKADA nogom kročilo na svetu kosovsku zemlju, čisto da stadionske i skupštinske/politikantske patriote zaćute bar na neko vreme.
Pitanje podele je pitanje zdravog razuma - problem je samo u tome što je onaj koji ga je prvi izneo pred javnost Srbije, završio ubijen na ulazu u zgradu vlade čiji je premijer bio.
Jedino što situaciju danas čini unekoliko različitom je što je narod Srbije gladniji nego tada i što stomak kad je gladan prvo misli na hranu pa onda na politiku...

Žaki

pre 11 godina

Dole sam predložio da Srbija urgentno postavi problem na drugoj osnovi; tj. da priznanje Kosmeta uslovi ulaskom u EU!? Dakle, najpre ulazak celovite Srbije u EU a onda po automatizmu priznanje Kosova (uz klauzulu da se po nepredviđenom izlaskom iz EU, iz ovih ili onih raloga, Kosmet vraća u administrativno okrilje Beograda. Ulazak u EU je toliko urgentan da je trebao da bude juče a ne da o njemu ovde preglabaju nesrećnici koji jedva imaju osnovno obrazovanje. Za one koji od patetike ne vide ništa, kojima je strategija strani pojam i špansko selo - moram vas podsetiti jednu jako bitnu stvar! Sledeće godine Hrvatska ulazi u EU! Kojim rečima slepcima objasniti da će to dodatno usložniti položaj Srbije, ne samo u EU već i na istoku jer će Hrvatska tada imati dodatnu težinu u bilaterali sa Rusima, Kinezima, Kongom, Bangladešom i sličnima! Moram li glasno da objašnjavam šta će sve Hrvatska tražiti od Srbije u situaciji kada bude jača po svim pitanjima?? Nesrećnici nesrećni, užasnem se kada vidim ko sve u Srbiji ima pravo glasa i ko je sve od takvih izglasan!? A sve to zbog ličnog bogaćenja i životnim stavom: "u se, na se i poda se"

Balcanicus

pre 11 godina

Slazem se sa misljenjem da nam treba referendum,ali samo zbog nade da su gradjani razumniji od politicara. Inace,podela je bila moguca kada je Djindjic tu temu aktuelizovao. Ubijen je nedugo nakon toga a s njim (su ubijene )i mnoge nase mogucnosti. Za nas vazi da ono sto ne platimo na mostu ,desetostruko platimo na cupriji. Kasno.

marija

pre 11 godina

I on bi da poklanja tudje.
Evo, sad ce vam iz Haga doci i Haradinaj. pa poklonite njemu i Taciju deo Srbije i to ce znaciti samo jedno - vas novi rat.

pratilac

pre 11 godina

ovaj dacic nezna ni sta prica ni sta odgovori na pitanja!

prepodne hoce novo mostove sa pristinom, a posle podne hoce da ih rusi te mostove.
izgleda da njemu nisu problem mostovi, jer mrkonjic gradi.....

nekada sam ziveo u Srbiji

pre 11 godina

Ovo je nastavak dosledne srpske politike koja se zasniva na maksimi "Ni Kosovo, ni EU". A Rusija nek uzima sta hoce, jos samo gace da skinete i da im se namestite. Budale ostaju budale, tu nema leka.

Dren Mustafa

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, mislim da je veoma kasno za vas i sa Srbije, de se Kosovo Podeli. Kada je gospodin Dobrica Cosic o tome govorio, da se Kosovo Podeli na Albansku i Srpsko Kosovo. Vas Ucitelj Slobodan Milosevic to mislenje nije hteo da slusa u opste! Podela Kosova bi bilo prije rata ne Kosovu, sada je veoma kasno za to. Ali moje misljenje jeste da se drzava Serbija, i drzava Kosova da rezmene territorije. Leposavic, Zubin Potok i Zvecane da se pripoji Serbi, a presevska dolina (Presevo, Medvedja i Bujanovac) da se pripaju Kosovu. To je najbolje i realnje resenje i sa Srbiju, i za Kosovo, ovako obe strane bi bile zadovoljne. Podela nije resenje, nego jetse veliki problem za sve nas!!!

lala

pre 11 godina

Kako god, ovo je velika politička BOMBA. Do sad se pričalo, ćakulalo, ranije je to u kampanji pričao predsednik stranke SPS, a sada je to rekao PREMIJER SRBIJE. Da vidimo...

iznogud

pre 11 godina

To je realno najbolje resenje, sever nama, jug njima, okolina manastira da se definise nesto kao prostor na kojima leze ambasade.. tj mesto koje ne pripada drzavi kosovo. Nasi su sa nama, izbeglice vratiti na sever... i cao zdravo.... i oda uci u EU...
E A ONDA SE PROBUDIS IZ SNA, ustanes, istusiras se, nesto pojedes, i pravac premijerska fotelja gde te ceka SUROVA REALNOST!

Neko sa strane

pre 11 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna kod ovih sto zagovaraju podelu Kosova odnosno pripajanje severnog dela Kosova ostatku Srbije.

Ako se koristimo tim principom, kako mozemo da odbijemo da se isti ne koristi i za Presevsku dolinu? Podela Kosova po automatizmu znaci i podela Srbije, a da li je neko pitao srpski zivalj u Presevskoj dolini da li bi oni pristali da zive u nezavisnoj, skoro 100% etnicki cistoj Albanskoj Drzavi?

LFC

pre 11 godina

Da li bi on smeo ovo da izjavi u Briselu?Naravno da ne bi. Ove izjave su samo jeftini politicki poeni. Ali nisu svi ovce za sisanje...

mila

pre 11 godina

"Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu i pripajanje RS Srbiji i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi."

Kakvo pripajanje RS Srbiji? sta vam pada na pamet, da ponovo pokrecete rat i rasturate drzavu Bosnu? I sta bi se onda desilo sa par miliona muslimana koji zive u Bosni? Hoce li oni biti novi albanci, palestici ili sta vec koji ce se stalno boriti sa vama? Ostavite moju drzavu Bosnu na miru, vasa losa politika je vas problem.

Žaki

pre 11 godina

"U ovoj fazi je prihvatljivo sve ono što nije prihvatanje jednostrane nezavisnosti Kosova. Ne može Brisel da nas natera da prihvatimo nezavisnost Kosova".....

Već dugo vremena slušam kako nam se postavljaju uslovi za ulazak u EU, sa Kosovom kao najvećim i najbolnijim pa još i poslednjim uslovom za tu praznu stolicu; pa s tim u vezi imam jedan predlog?! Ako je zapadu toliko stalo do odvajanja Kosmeta od Srbije, a u isto vreme žele ovu državu u svojoj zajednici zbog ravnoteže sa ne znam kim - zašto onda mi ne bi postavili problem malo drugačije? Ako želite da Srbija podpisuje nekakve protokole o nezavisnosti Kosova onda nas PRVO primite u EU kao celinu, pa će nezavisnost biti podpisana po automatizmu?! S tim što u klauzulu treba da uđe i stavka da je Srbija cela ušla u Uniju a u slučaja kraha iste, Srbija izlazi iz Unije onako kako je i ušla - cela, tj. sa Kosovom kao sastavnim delom! Dakle, nezavisnost Kosmet dobija samo ulaskom Srbije u EU, a ne obratno jer je to odricanje bez garancija da ucena na nekom drugom polju više neće biti. Mislim da bi ovo bilo fer rešenje za sve tri strane!? Mimo ovoga, ma kako to zvučalo, ova situacija samo generiše korupcionaške apetite širom evropske unije;...o nama da ne govorim.

Andersenove bajke

pre 11 godina

Podela Kosova???? Na severu Kosova se nalazi najvece rudno bogatstvo, termo elektrana Obilic itd.I sada ce neko da se odrekne toga.Kakvo zamajavanje naroda radi neke politicke perspektive.Kosovo je nezavisno hteli to mi da priznamo ili ne.Sto se pre odreknemo tog tumora dok ne metastazira bolje po Srbiju

Donald Tisoc

pre 11 godina

Ideja podjele Kosova izrecena je u toku bombardiranja Srbije. Prezentirao ju je Milosevicev hrvatski prijatelj Franjo Tudjman. Potrazite malo po arhivama.

Ma nije valjda

pre 11 godina

Ili da mi Albanci crtamo novu granicu !! Da se vi srbi ne mucite puno -nesto vas je u'vatila lenjost ! Moj predlog je Kosovo malo preko grada Nisa i eto podele.Mi zadovoljni, vi malo manje zadovoljni ali zato mozete u EU ! A zbog dobrosusedskih odnosa od nas cete dobiti ,,Bakljavu'' i ,,Sljadoljed'' ! '

Само слога србина спасава

pre 11 godina

Подела Косова није решење. То би довело до новог балкансог рата. Тада би се јужни део Косова сигурно припојио Албанији, онда би дошло до цепања Македоније и на крају до захтева албанаца да се део Грчке такође припоји Албанији (тада већ великој Албанији). То мирно не би прошло.
И још нешто, сви сте заборавили референдум 1998. (7.4.1998) о Косову, 95% грађана (који су се одазвали) било је против страних сила у решавању питања КИМ-а, дакле да Србија то реши. Имамо ми ваљда своју главу не треба нико да нам соли памет и не треба само попуштати, дај једном да покажемо зубе и да виде да нам је стало до наших интереса, а онда ће престати и да нас завлаче толико. Поздрав

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

Pet zemalja EU koje još nisi priznale Kosovo (Slovačka, Cipar, Grčka, Rumunjska i Španjolska) za Djačića je važnije od onih 23 (uključujući i Hrvatsku) koje se to još davno napravile. E to se zove demagogija..

Geneve81

pre 11 godina

Sto se podele tice, to je zavrsena prica, a to i Dacic lepo zna. Da li neko od vas misli o tome da ce i ratna odsteta da se plati. 15 hiljade civila ubijeni, zapaljene kuce, isterivanje vise od milion stanovnika, i ko je taj politicar sa Kosova koji prihvata to? NIKO. Dragi bivsi sugradjani! nismo jos zavrsili ovu pricu a vi slobodno glasajte jos za takve ko Dacic , Nikolic master itd. Na kraju krajeva faktura ce biti za vas.

Zox

pre 11 godina

Napokon pametno resenje! Dajte da to obavimo na brzaka, ceka nas jos odvajanje Vojvodine i Sandzaka, daj da pozurimo pa da udjemo u EU (a koji cemo tamo?) sto pre...

laki

pre 11 godina

Najbolje i jedino resenje da bi narod poceo da dise normalno je da vas narod skloni sa vlasti.Vasa politika je totalno neproduktivna,osim za vase dzepove.Zasto pustate kriminalce na slobodu koji su vec pokusali da beze iz zemlje,to je protivzakonito,vi i zakon,to je sramota prema narodu koji vam leba zaradjuje i omogucuje da zivite kao bubreg u loju.Mnogi u vladi su sumnjive proslosti,tu borbe protiv kriminala i korupcije ne moze biti,vec da bukne kao i devedesetih.

wortha

pre 11 godina

dovoljno je uporediti tvoje "stavove" iz 1995, 2000 i 2012. Pametnom dosta. Gospodine Dacicu, koliko ukupno Srba zivi ma Kosovu? Je l mislite da treba da se borimo za ljude koji ne zive u severnom delu i na koji nacin, demagogijom...? Srbija nije podeljena, nego ju je politika koju si TI podrzavao Razorila. I prestani da gledas na to kao na teritorijalmno pitanje. Kako ti nije jasna prosta cinjenica - da smo mi neki ekonomski ili strateski faktor, da smo moderna drzava sa jakim saveznicima, to se nikada ne bi dogodilo. Idi lepo u Moskvu na kafu i uzivaj.

perun

pre 11 godina

Djindjic je to rekao, ALI pre 11 godina. Da je Djindjic danas ziv on bi rekao da pustite Kosovo i napravite federaciju od Vojvodine i Srbije. Ili to ili novi raspad, a ovo Ivicino je samo demagogija i populizam, ili narodnim jezikom: "sto je babi milo, to joj se i snilo".

Klimt- Bec

pre 11 godina

Ovo je zelja Srpskih politicara koja bi im donela jos desetak godine vladavine! EU bi i pristala na svaku opciju koja garantuje stabilnost na Balkanu, ali Amerika nikad! Iskljucivo kada bi Rusija izvrsila (tajni) politicki pritisak naravno uz neki protiv ustupak (sto je veoma tesko). Sto se tice KiM naravno da Sever KiM-a stvara i stvarace glavobolje Pristini, i ona bi bila spremna da ga se odrekne. Naravno da bi i sam Taci trazio svoj interes u svemu tome kao i njegova naj bliza svita iz UCK-a, i oni koji su dosta ulozili u svu tu Avanturu!

Mileva

pre 11 godina

Nije njima lako.
Jedan uzeo kaparu od Rusije, drugi uzeo kaparu za nikal, treći uzeo kaparu od domaćih tajkuna, četvrti treba sam sebe da uhapsi ... itd ...
Mogu oni sve to da izvedu ali im posle toga fali Will Smith da pritisne onu spravicu i da nam obriše pamćenje. Ko zna, možda im i uspe.
Sve to nije važno, važno je da ima za njih ko da glasa, evo hleb već spustili na 2 dinara...
Nema kraja, kraj se izgleda već desio.

makenzije zagreb

pre 11 godina

Godinama pratim razvoj srpske političke misli i akcije oko Kosova. Ako je sad dozrela do zahtjeva za podjelom, jel to znači da će i Preševska dolina biti dio Kosova?

Pricam ti pricu

pre 11 godina

Sada prica ovu pricu. Sto to nije pricao devedesetih kada je njegov vodja hteo celu Jugoslaviju.Ovo je prica za unutrasnju upotrebu a i sam zna da o tome ne moze biti razgovora

goxa

pre 11 godina

kakvo jedino resenje COVECE???????????da li si ti normalan bre????? to je najgore moguce resenje ,,najgoree.Jedno jedino resenje je jedinstven stav Kosovo i Metohija su u sastavu SRBIJE,i ne moze niko to da uzma.Mogu da prave grade i rade sta hoce tamo,ali ako SRBIJA to nije priznala dzabe im je sve.PA sta sad da priznamo da ne postojimo kao ljudi,da nemamo svoje korene,da smo prljave krpe kojima se brise pod...Dajte referendum da vidimo sta vecina misli

dragan

pre 11 godina

Jedino podela Srbiju spasava! Ne mogu Albanci da dobiju sve, tj. celo Kosovo, a mi nista! Ali podrzavam neki vid podele i da stavimo tacku na tu pricu jednom za svagda, da Srbija moze jaca da krene dalje!

kiki

pre 11 godina

Jos 2000 godine je nas istoricar koji je u to vreme vise ziveo u Vasingtonu i govorio srpski sa americkim akcentom a danas politicki komentator cesto pozivan u emisije,u jednoj emisiji provukao recenicu da ce Kosovo na kraju biti podeljeno.Toga se jako dobro secam. Ako dobro analiziramo postupke i korake prethodne vlasti a i sadasnje kao i njihov tajming, dolazi se do zakljucka da postoji jedan kontinuitet koji vodi ka podeli kao krajnjem resenju,dirigovano sa strane i ispod zita.Zivi bili pa videli.

pecanac

pre 11 godina

Samo minut molim vas, da li neko postavlja pitanje albancima jeli njima do podele, pa valjda je to njihova drzava. Sve ostalo je fotomorgana. Samo toliko.

Boris

pre 11 godina

"kosovo je nase" "ne damo kosovo"... dok su bili opozicija bili su najglasniji a sad kao prihvataju cinjenice. uostalom zbog takvih stavova su i izglasani a sad proplivase kolektivno. kosovo je sto se tice sveta gotovo pitanje, jedino se nasi kvazi politicari koprcaju. da su slusali pametne ljude i mi bismo davno zavrsili sa tim. al sta ces, treba im vecni problem sa kojim ce zamlacivati narod i skretati paznju sa bitnijih stvari sa kojima ocigledno nisu u stanju da se nose!

Jovan

pre 11 godina

Realno, podela Kosova je STVARNO jedino rešenje u kome će Srbija bar nešto dobiti! Toliko života izgubljeno, vremena i na kraju i para... Dajte da se osvestimo jednom i počnemo da stvari rešavamo!

nikolas

pre 11 godina

Jedino rešenje je da se KiM ustavom proglase za teritoriju Rusije,pa neka ga svetske sile dele između sebe.Mislim da mi više nemamo ni vremena ni snage da se natezemo oko bilo čega.

Bora

pre 11 godina

Zasto bi Albanci prihvatili podelu Kosova? Posle Milosevicevog aparthejd rezima koji je izazvao oruzanu pobunu i rat a kasnije i pokusaja proterivanja svih Albanaca, mislim da nema mesta takvom resenju. Jednostavno oni imaju sve, teritoriju, vojne snage i NATO uz sebe. A i EU treba jasno da kaze koji su uslovi za pristupanje. Nekako mi se cini da ce to biti ulazak u NATO i priznanje Kosova. To Dacic i Vucic nikada nece prihvatiti.

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Фактички на северу Косова нема албанскe власти и то је оно с чим се косовски Срби и српска влада морају задовољити. Подела Косова значи да би Север, настањен претежно Србима, припао Србији. То је наравно апсолутно немогуће, као што је немогућа и формална, међународно призната независност Севера... Дакле, Дачић води још једну од својих безбројних политичких кампања.

ZA TO VAS I NIKO NE PITA.....

pre 11 godina

to vam dodje kao,kad prvo oblacite pantalone a posle gace..
duznost vlade i premijera jedne drzave je da stvori i PODELI vise radnih mesta g.dacicu a ne da zivi u jednom virtuelnom svetu na grbaci naroda!
pocnite vec jednom da radite posao za koji ste placeni.a otom,potom....

laki78

pre 11 godina

jedino na cemu nasi politicari treba da insistiraju,sto je bila I ideja pokojnog Djindjica je da zapad sam definise princip po kojem ce formirati granice na Balkanu a mi takav princip da primenimo.Jasno je da je Kosovo nezavisno,ali ce to automatski voditi I ka raspadu Bosne kad tad.To mora da bude jasno I SAD I EU.naravno trenutni raspored snaga kaze da ce se na to cekati 30 godina ali desice se.

Bunjevac

pre 11 godina

Zapad dobro zna koliko je Kosovo vazno i bolno pitanje za Srbiju. To sto zemlje EU traze od Srbije je isto kao traziti od majke troje dece da da jedno kako bi navodno drugo dvoje bolje zivelo. Srbija ako ikada udje u EU nece biti srecna. Traziti podelu Kosova nije isto sto i dati sobu u svom stanu,jer je stan materijalno dobro,a Kosovo je ziva stvar,sa 50000 srba na severu i jos 100000 juzno od Ibra.

Patriota

pre 11 godina

Kakvi izdajnici! Kako vas nije sramota! Ovo je izdaja i prodaja države!Kršite postojeći Ustav RS! Zašto žurite? Da li ste nekome nešto obećali!? Kina se spori sa Japanon zbog ostrvaca na kome je go kamen! A, vi, šta radite:dajete teritoriju sa neprocenjivim rudnim bogatstvima, kolevku naše državnosti, bogatsvo kulturnog nasleđa....Niste vi“ krivi“,“ krivi“ su vaši birači što su vam verovali da ste patriote, da mislite na narod, na teritoriju, na državu, na .....Toliko sam besan i ogorčen da nemam snage više ni da pišem!!!!

fr

pre 11 godina

Niko tebe ne tera nit trazi-za nista!Sami ste trazili 90-tu,sami ste nju stvorili !Na kraju su morale bombe odluciti i ultimatum koji je resio SVE. Nemas sta da delis ili da das !!! NAROD JE ODLUCIO !!!Kosovo je resena stvar --a ti sanjaj i lazi i petljaj danas ili sutra kako hoces .

noname

pre 11 godina

Mislim da danas ljude nazivati izdajnicima se uopste ne moze nazvati realnim. Cinjenica je da se Kosovo vise nije nase bez obzira na njegov istorijski znacaj za nas. Ovo se sada moze nazvati partijom saha cija pravila drugi diktiraju. Tako da treba pametno odigrati, ukoliko se namesti sitacija da smo mi na potezu zgrabiti sto se vise moze. Pa cemo na kraju videti ko ce dobiti kraljicu a ko kralja. Ne bi uopste bio sjajan ishod da neko dobije oba, a neko nista

pametan

pre 11 godina

Dacic mora da podnese ostavku a sns da rasturi vladu i na nove izbore posle ove sokantne izjave premijera koji krsi ustav svoje zemlje...

samo istina

pre 11 godina

Znaci sve ono sto LDP govori vec godinama narodu u lice bez krivina i bez lazi se polako,mic po mic, korak po korak ostvaruje, a vecina vas je bila u stanju Cedu za te izjave da lincuje, sve sto Ceda i Vuk kazu uvek tako i bude. Samo sto to narod Srbije ne voli on je jednostavno naviko da ga lazu i to je zasadjeno duboko u njegove korene, svaka realnost i istina je za vecinu Srbije nerealna i neprihvatljiva. Jednostavno nismo navikli da nam neko govori istinu pa volimo da verujemo u lazi, tj. onako kako bi mi voleli da bude iako nema veze sa stvarnoscu. Videcete za 5 god kad se postojecim politicarima i politickim partijama budu potrosile sve lazi i zavrzlame i kada ne budu vise imali rezervne i kad narodu, nadam se, dodje iz d. u glavu LDP na celu sa Cedomirom Jovanovicem ce biti bez premca najaca politicka partija u Srbiji.
Najnovije izjave Dacica i Vucica su dokaz toga.

smart watch

pre 11 godina

Mudar je (sarkazam), jos da ga neko relevantan iz sveta (aludiram na siri pojam od Rusije, bez tendencije ka nipodistavanju te velike sile), to bi bilo sasvim u redu. Nestasice, poskupljenja, sve veca nemastina, sve ukazuje na to da cemo ponovo "pobediti" EU, NATO, a mozda i kakve vanzemaljce, ipak smo mi nebeski... Treba se ugledati na Hrvate, prihvatiti sve uslove, uci u EU, i zapadnu vojnu alijansu ako treba, izgraditi i ojacati drzavu, pa onda trguj, ovakvi kakvi smo, sto se vise vrpoljimo, to dublje tonemo.

21

pre 11 godina

Dačić govori kao da mu neko nudi da se Kosovo deli. To se možda moglo dobiti pre 15-20 godina, no tada je Srbija je tada imala preča posla i veće planove. Kako to biva kod gubitnika, sada moramo da molimo za ono za šta su nas molili, ne tako davno. Kosovo je završena priča i svako iole normalan i realan je toga postao svestan još proleća 1999. godine.

Urnebes

pre 11 godina

Ovom tehnikom vladaće 100 godina: opali neku izjavu, a onda mi kao razmišljamo valja li ili ne. Niko Dačiću ne nudi podelu, sve države koje su priznale Kosovo su jasno protiv, sve koje nisu su izrazito protiv, ali je pametni Dačić našao igračku za narod. Podelom kao i priznanjem Dačić krši Ustav, a samo u Srbiji je moguće da nam takav bude kao premijer. Nadam se da imamo nešto od pravne države, meni bi Dačić bio jutros kod sudije zbog izjave, a sad bi njegovi partijaši već imali konferenciju za štampu da "pojasne misli", kako je govorio Radoman Božović.
P.S. Moli se aktivni kolektiv LDP da ohane na tastaturi. Kosovo nije partijsko pitanje, pa da kuckaju stavove o partijskoj istini. Deluje otužno.

samo istina

pre 11 godina

Zamislite da se stvarno podeli Kosovo usta ja neverujem, sta ce reci Albanci iz Medvedje,Bujanovca,Preseva,hoce li hteti da ostanu u Srbiji?
Sa tom sacicom Srba koji bi ostali na podeljenom Kosovu stvorila bi se etnicki cista drzava sto svet i EU nece dozvoliti,svidjalo se to vama ili ne jedini nacin da vlast na Kosovu(iskreno) zastiti interese Srba na Kosovu,a Srbija zastiti interese Albanaca u Srbiji je priznanje Kosova u postojecim granicama. Mislim mozete vi dami lupate minuse koliko hocete ali svako drugo resenje jednostavno nije realno. Vidite i sami Dcic vam doslovce kaze manje vise citajuci izmedju redova Kosovo povratiti NE mozemo jedino resenje je podela, iako ni sam neveruje u to ali polako privikava javnost na to da je Kosovo manje vise nezavisno i da ce Srbija kad tad to morati da prihvati. I da vredi makar pokusati opciju podele iako su sanse manje od minimalnih da bi kasnije mogao reci sve smo pokusali ali nije moglo. Ajos kad od ponedeljka pocne ponovno prikazivanje isajdera polako ce se ohladiti sve patrijote i utihnice sve parole Kosovo je Srbija, jer ce narod videti da ih je svaka vlast lagala i da su samo pojedinci imali koristi od patrijotizma a Srbi na Kosovu i Srbi u Srbiji ama bas nista i da vlst nema rezervnu opciju za Kosovo i da od njegovog povratka u okvir drzave Srbije nema nikakve sanse ni sad ni u buducnosti. Sad ce svi oni koji znaju da sam u pravu iz inata da mi lupaju minuse ali meni je svejedno ja sam realan covek!
pozdrav sv.realnim ljudima

Marina

pre 11 godina

"...i dodao da nezavisnost nije priznalo ni pet članica EU. "..

Brisel traži da se Srbija ponaša kao tih pet članica koje nisu priznale Kosovo. Tih pet članica ne ometa Kosovo,prihvaća kosovske dokumente na graničnim prijelazima,sudjeluje na skupovima gdje se nalaze i kosovski predstavnici vlasti,prihvaćaju realnost na terenu ali je ne potvrđuju papirima i diplomatskim predstavništvima.

posmatrac

pre 11 godina

Bas sam se pitao čime če Dačić da privlaći glasače sad kad mu je Vučić za vratom, kad evo odgovor se pojavi brzo. Dakle Kosovo još jedan krug. Samo ne znam koga će ovog puta uspeti da fascinira.

remington

pre 11 godina

Znači da su Ive i njegova ekipa konačno shvatili da je problem več odavno rešen jer se podela dogodila pre 13 god. samo priznati nisu hteli jer jim je Kosovo bio jedini adut za opstanak na političkoj sceni.

Marija*

pre 11 godina

Oko Djindjica i Kosova, mnogi ne razumeju.
Djindjic je naravno hteo da dobije sto vise za Srbiju, svaki srpski politicar ima duznost da na pocetku pregovora trazi sto vise za Srbiju. Ali, isto tako Djindjic je rekao ( i kao inteligentan covek znao je da ce se to desiti) da ako zapad kaze iskljuceni ste iz istorije ako ne priznate Kosovo, da se Kosovo mora priznati. On je hteo da resi pitanje Kosova sto pre da se ne bi zamlacivali Kosovom narednih 100 godina. U tome je razlika izmedju Tadica, Dacica, Nikolica, koji hoce Kosovo po svaku cenu ( citaj Rusija je vaznija od SAD i Evrope), a Djindjic bi pred tom istom dilemom odgovorio Evropa, NATO, USA- naravno. Zato je ubijen.

Nevit

pre 11 godina

U ustavu Srbije jasno stoji da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije, to potvrđujue i rezulucija 1244 UN. Nedopustivo je da premijer krši ustav sopstvene zemlje.

Zbog ovog skandala g. Dačić mora podneti ostavku.

Miloš

pre 11 godina

Bilo je mnogo tezih situacija od ove pa nismo dali ni pedalj nase teritorije. I ja bi da odem u Eu ali ne po svaku cenu.
(Stanko 555, 21. septembar 2012 20:29)

Majstore, knjigu iz istorije u šake, pa mi kaži gde je bila Srbija za vreme Cara Dušana. Čuj, ni pedalj, pa granica je bila negde oko Atine, zaboga...

Stevan

pre 11 godina

A mozemo malcice i na silu pa da povratimo sve za 48 sati..I gotova prica..Pa da pregovaramo onda?
(nemanja, 21. septembar 2012 22:37)

Ajde nemanja, koliko sutra popisi svoje najmilije sa kojima ces krenuti na Kosovo da vi malo to tamo na silu, kako ti to lako kazes. Sram vas bilo bre, tebe i slicne... vi biste nesto na silu, a kad se zakuva nema vas nigde.... Vi biste da osvajate ali iz fotelje. Jel se ti malo secas kako je bilo 99. kad smo mi probali tamo nesto "malo na silu"? Ne secas se sigurno kad tako pricas. Sto se podele tice to je Djindjic predlagao na vreme, sad je kasno i za to...

svi zajedno

pre 11 godina

Kada Kosovo i Metohija bude tvoje privatno vlasnistvo,onda ga deli sa kim god hoces Dacicu,a dok je to i dalje sastavni deo Srbije,o nikakvom drugacijem statusu iste nema ni reci...!Kada bi Merkelova u nekom dlucaju delila Bavarsku sa nekim,ili mozda Italijani Lombardiju...samo kod nas sa nasim parama,a i zemljom radi ko sta hoce...DOSTA!!!

marsovac

pre 11 godina

Tako je bre, ne damo Kosovo - Kosovo je srpsko, Kosovo je crce Srbije, bla, bla, bla... pa svi se secamo, ko da je juce bilo, da smo Kosovo doneli sa sobom iz majcice Rusije kad smo onomad iz nje dosli na Balkan - a Albaanci su ovde nisu dosli sa nama, nego su pali sa Marsa.!!! Pa kako tu "istinu" ne vidi niko na svetu osim nas. Kuku lele....

dušan r.

pre 11 godina

Gospodine Dačiću, ako vi ili bilo ko drugi iz vaše vlade uspe da pomeri administrativnu liniju i za 1 metar, a kamoli da podeli Kososvo, ja ću ga smatrati najvećim madjioničarem na svetu. Većim od Hudinija i Koperfilda.Još samo da vas podsetim da je pre nekih 20-tak godina kada su crtane neke druge granice, jednostavno rečeno "nema menjanja grenica na Balkanu". to se odnosi i na Kosovo. I zato vas molim da se ponašate odgovorno i ne "palite" ovaj narod ovakvim izjavama o podeli Kosova,

Ђана

pre 11 godina

Маните ви сад те приче. Монсанто нас трује, корупција разједа, привреда је мртва. Шта ћемо са тим?

sasav

pre 11 godina

@neglasac
Ovo je laz! Djindjic je uvek i apsolutno bio i portiv podele i protiv stvaranja lazne drzave Kosovo. Zato je i streljan. Sram da vas bude, opadate mrtvog coveka. Gde ce vam dusa?

Aleksandar

pre 11 godina

Kada bi to svet prihvatio bilo bi dobro, mada realno ne bismo dobili pola vec nekih 15-20% teritorije a oni ostatak. Bilo bi naravno dobro da i nas narod malo bolje poznaje istoriju, jer Kosovo je bilo pod Srbijom samo nekih 250 godina u celokupnoj nasoj istoriji. (stotinak godina posle i oko 150 godina pre Turaka). pozz iz Beca

Mastermind

pre 11 godina

Svim pametnjakovićima i moćnim logičarima:
Ne radi se o tome da Srbija mora prihvatiti nezavisnost kosova, nego o prostom faktu da time što se sa komšijama, ne priznavajući ih, u figurativnom smislu gleda preko nišana. Bit EU je regionalna suradnja i međuetnički dijalog- nemoš surađivat s nekim ili nečim što ne priznaješ. Ne mora Srbija, a vjerojatno i neće, nikad prihvatiti nezavisnost Kosova, ali itekako mora izbjeći ulogu remetilačkog faktora i katalizatora nestabilnosti. Ukoliko to ne učini, kompromitirana od devedesetih naovamo kakva jeste, sva je prilika da joj se loše piše...

Nebojša

pre 11 godina

Prvo da se izjasnim da je predlog po meni dobar.
A sada da postavimo stvari na svoje mesto.
Na Kosovu živi dva miliona Albanaca koji neće Srbiju za državu, a Srbi neće njih u državi. Koja je opcija? Kada bi Amerikanci pristali bilo bi to dobro rešenje jer u ovakvim situacijama najbolje i jedino rešenje je da obe strane budu nezadovoljne. Što se mene tiče ja bih izneo taj predlog javno i odmah ponudio priznanje ostatka Kosova i završio tu priču. Kosovo nikada neće biti država dokle mi to ne dozvolimo a nikada neće biti ni Srbija dokle na njemu žive Albanci. Opet se vraćamo na podelu.
Sada bih postavio par hipotetičkih pitanja. Koliko bi vas želelo da ima 30-40% Albanskih poslanika u Skupštini. Sa raznoraznim koalicijama tipa SNS-URS itd mogli bi da imaju i većinu u parlamentu a samim tim i celu Srbiju a ne samo Kosovo. Tako da nama preostaje da se nadamo da će USA i EU da prihvate ovakav neki plan jer nam je to jedini izlaz iz situacije u kojoj smo se našli.
Ništa bolja situacija nije ni na Kosovu i oni trpe raznorazne probleme zbog življenja u nepriznatoj državi tako da sam siguran da bi i narod na Kosovu to prihvatio jer briga onog iz Prištine za Zvečan, Mitrovicu itd.

sale 60

pre 11 godina

Cim su ovi iz nove vlasti prestali da govore Kosovo i Metohija, vec samo Kosovo, znalo se sta sledi.
A ovaj sto govori da ce nam glave doci Srbi iz Republike Srpske, neka ne brine, sami cemo sebi doci glave kome smo dali vlast.

dostabrevise

pre 11 godina

Aman čoveče, prelomo već jednom. Pa Dačiću, blamiraš sebe kroz svoje izjave, evo već dvadeset godina. Prelomi, neće biti teško. Vama političarima to nije strano. Zaboravićemo koliko ste se žrtvovali za Kosovo i koliko ga niste davali za živu glavu. Prelomi, biće ti zahvalna cela zamandaljena Srbija. Zamandaljena zbog Kosova. Prelomi. Jedino će malo da se ljute Dveri, Obrazi, Naši...izeš ti njih!!!

lexx

pre 11 godina

Podeli ti ono sto je tvoje!Ne zna se s kim si sve bio u vlasti!Novi 5 oktobar samo sto nije!!!Svi sto su poginuli od turskih vremena kroz sve ratove nisu bili ljudi i nisu vazni!Pa i oni su voleli da zive,zar ne?Ali mi smo docekali tebe pametnog da uradis ono sto je najlakse.

Опрем

pre 11 godina

(Slav, 21. septembar
Ако ико дође Србији главе то ће те бити ви "републиканци"из рс.Откачите се бре више од Србије!

Evropa

pre 11 godina

E sad malo morgen! Zasto bi Albanci podelili Kosovo kad im sve velesile kazu da je Kosovo njihovo!

Za mene je ta prica oko Kosova gotova. Neka patrijote o tome brinu moja je glava mirna vec odavno. Samo cekam da ostali shvate, ali tesko to u ovoj primitivnoj sredini.

budjenje

pre 11 godina

godn. Dacicu i gosn. Vucicu i gosn. Nikolicu pre circa 13 godina partije ciji ste bili istaknuti clanovi pocele su rat protiv nato-a (da me razumeju mladje napaljene generacije... nesto kao kada biste se sa 45kg prijavili da boxujete za svetskog prvaka u super teskoj kategoriji) i naravno izgubili... sada kao vadite kestenje iz vatre i palite ovaj lako popaljiv narod a ne mozete da odete tamo ni kao civili.
Da ste tada potpisali rambuje ostala bi nam i vojska i policija dole uz jednu americku bazu (koja je sada ionako dole) bilo bi i tada rokanja sa ovk ali potpisujem da bi posle 11-og septembra zajedno sa amerima jurili teroriste samo tako. No, bila je vaznija sefova fotelja i mlacenje para...
Ovaj narod vam je to ocigledno oprostio cim ste ponovo tu gde jeste ali ima nas koji vam nikada necemo oprostiti i cije mozgove necete moci da perete jednim te istim "bonux-om" kad god vam zatreba kinta i fotelja
E moja Srbijo da li ces se ikada opameti?

YEAH

pre 11 godina

Podela je realno resenje. Trebala je ta podela da se desi jos odavno, jer sad ne bi smo bili gde jesmo. Ali tu je i problem. Albanci hoce celo Kosovo, ne samo deo.

nikola orosnjak

pre 11 godina

sramota da vas bude...podela????pa nije vam deda ostavio kosovo...mislim da bi pre trebali da raspisete referendum po pitanju kosova,ipak se ono tice svih nas,a ne samo vas pojedinaca,i o kakvim zabludama pricate kada spominjete evropu,neka neko kaze i negativne strane eu-a...pogledajte samo bugarsku,rumuniju,grcku...sta smo mi to bolji od njih,pa ce nam biti bolje u evropi...koristite svaku priliku i spominjete evropu,kao hipnotisani da ste...

Volim Bezimenu vise od svih

pre 11 godina

Ovde i Albanci priznaju da je podela najbolja samo neki veliki Srbi se protive kao i oni sto bi dali sve. Sada nema boljeg resenja. Od loseg duznika i kos pleva, sto kaze nas narod. Sto das.... das. Dobro je.

bezimena

pre 11 godina

Sta ti je zivot. Kad je podelu spominjao pokojni Zoran Djindjic, proglasen je za najveceg izdajnika. Danas Ivica maltene postaje heroj zbog istog stava. Ovo samo potvrdjuje kakvog smo politicara i drzavnika imali i nazalost izgubili.
(falcon, 21. septembar 2012 22:42)

To potvrdjuje nešto mnogo tragičnije, kakav smo narod...glup i licemeran. Takvi, nigde nismo pristali.

čedica

pre 11 godina

Čeda i Djiki su ispred svih političara najmanje 15 god.Već bi 10 god. imali normalne odnose a sad će patriotska pljačka sve da vam otkrije i gde mi gubimo vreme i dajemo pare,Srbijo budi se !

cuvar vatre

pre 11 godina

Da je umesto Daciceve slika Cedomira Jovanovica verovatno bi ga svi pljuvali kako je izdajnik!!Ako ovaj Cecin komsija uspe od nicega da izvuce pola,ja cu da glasam za njega dok god postoji on ili ja!!!

Nikad ne reci nikad

pre 11 godina

Bosanac,
Interesantno, Vi iz FBiH podrzavate odcepljenje KIM od Srbije, a boli kada to zeli Republika Srpska...Volja naroda za nezavisnoscu je nezaustavljiv proces... DOKAZ:YU

odliveni mozak

pre 11 godina

prvo: brate ivice ukapiraj: albanci nema sta da dele - oni imaju celo.

drugo: videh da je u komentarima neko poredio pokojnog Zorana sa ivicom. nije to za poredjenje. sa Zoranom je otisla i poslednja sansa da se srbija napokon uspravi - ovako, ostadosmo u mraku.

Miki-CH

pre 11 godina

Propustili ste svaku mogucnost jos od 81 . Debelo smo platili za ovo Kosovo, da bi se nesto moglo deliti i to po svakom smislu, a i mi albanci da bi nesto o kosovu odlucili (nismo mi dobili rat ) odluka za nezavisnost Kosova nije Thaci doneo nego USA-senat i Bundestag. Sta vi mislite ljudi, da su ovi nasi cobani za 2,3 godine naucili da se bave politikom!? Kod nas se zna ko vodi politiku i svi albanci su za nezavisnost bez razlike kojoj partiji pripadaju, i da znate da ni mi sami ne volimo ove nase politicare, ali posto su nam nadmetnuti od zna se koga moramo da ih pridrzimo.
Kod vas se nista bre ne razume, neko od vasih polit. hoce sve, drugi samo pola, treci bi dao celo Kosovo, pa se posle ponovo menja misljenje.

neglasac

pre 11 godina

Kad je jedini pravi premijer, Zoran Djindjic, pricao o ovoj temi hteli ste ga lincovati....

sad nastavite da glasate i odmah predjite u red za mleko,ulje,sećer...
pozdravlja vas novinar-premijer

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Cekaj, bre, sto zuris!
Pa ti nisi ni poceo da gradis te obecane mostove Beograd - Pristina, a sad odmah o podeli. Jer su ti to Amerikanci rekli? Ako su, onda guraj, ako ne, bezi kuci!
Ispada da on postao kao vezni robot izmedju Amerikanaca i Rusa, pa izgubio kompas.
Prepodne kaze nesto, a poslepodne nesto drugo!

Slav

pre 11 godina

Podela po kom principu? Nama 18 posto a njima 82 posto?
Koliki procenat zemlje zapravo poseduju Srbi na Kosovu?
Nema govora o podeli ako ne bude ukljucena i Republika Srpska.

Ako u podelu ne udje i klauzula o podeli na pola svih rudnih resursa onda nista nismo uradili.

Pošteno - referendum!

pre 11 godina

Kosmet je Srbija! Tu ni Dačić ne može mnogo da ''pomogne''. Mogao bi sebi da odmogne ukoliko bi podelio svoju(?) imovinu, koju je ''pošteno'' stekao.

Sunny

pre 11 godina

Sledeci predlog koji ocekujem je: Priznanje Kosovo koje ne prekudicira teritorijalno razgranicenje.

Pre 10 godina ovaj predlog je imao smisla, sad je kasno.

Nego moj predlog Dacicu je da pocne pregovore sa Vojvodinom i na njima bude realan, da ne bi opet kasnio...

Unknown19G70

pre 11 godina

To je davne 2002god govorio pokojni premijer Zoran..a vi ste ga tada nazivali izdajicom i kako vec sve. Da ste radili kako je on govorio, bolje bi mi ziveli. Nikad necu prezaliti sto ga nema, kada vidim sta radite od Srbije! Svi ste isti sada, ama bas svi.

pajo

pre 11 godina

Kosovo je ,bar u ovom vremenu završena priča za Srbiju ,sad pamet u glavu i tražiti teritorijalnu kompenzaciju na drugoj strani....ili Rusima pod hitno dozvoliti gradnju vojnih baza po Srbiji pa da vidimo ko će se sa Rusima kačiti.

falcon

pre 11 godina

Sta ti je zivot. Kad je podelu spominjao pokojni Zoran Djindjic, proglasen je za najveceg izdajnika. Danas Ivica maltene postaje heroj zbog istog stava. Ovo samo potvrdjuje kakvog smo politicara i drzavnika imali i nazalost izgubili.

niski kartel

pre 11 godina

Poceo sam da verujem da jedino Ceda Jovanovic prica istinu,ma koliko se to ona ljudima svidela ili ne,on je ovo pricao jos pre skoro 15 god. :/

g4

pre 11 godina

Dacic prvenstveno misli na podelu suvereniteta, dok teritorijalni integritet ostaje, kao i medjunarodni subjektivitet Srbije. Dakle, nema Kosova u UN ili recimo FIFA ili UEFA, jedino u nekim drugim prakticnim stvarima koje nece biti na papiru formalizovane. Medjutim, pitanje je dokle tako, posto se geopoliticke okolnosti munjevito menjaju.

Tesno mi ga skroji Ivek

pre 11 godina

Pa zar podela Kosova, nije davanje međunarodnog priznanja za onaj drugi deo, koji ostaje pod jurisdikcijom Prištine?!
To je, kao u vicu sa nevinom devojkom, koju je momak nagovorio da joj stavi "samo pola", kako je ne bi oštetio, a kada je videla da je ušao "ceo" uzviknula zabrinuto, zbog prevare i nastale štete, a ovoj odgovorio "mislio sam na onu drugu polovinu"?!
Isto tako kad, već, može da se prizna "podela Kosova" može i "celo Kosovo", zar ne?!

Ana

pre 11 godina

(Arsa, 21. septembar 2012 21:03)

Koji narod kad vidis koliko si minusa dobio samo na ovom malom blogu?
Dakle, Kosovo nije vise nase i oko toga vise nema price, svidjalo se to nekom ili ne. Tacka. A Dacic bi trebalo da prestane vise da lupa svojom i nasom glavom o zid. A oni koji se pozivaju na Ustav treba da znaju da Ustav nije Sveto pismo i da se moze menjati. Ne mozete vi da upisete u Ustav da je vase nesto sto biste voleli da je vase, a sto vam vise ne pripada, kao sto ne mozete da upisete u katastar da posedujete zemljiste koje biste voleli da posedujete, ali ga zapravo ne posedujete. To su Kostunicine providne muvacine i od toga je vec svima muka.

Dragan

pre 11 godina

Narodi se najčešće razdvajaju u uslovima teških ekonomskih kriza kada im je "tesno u svojoj koži" i svi se nadaju da će im onda biti bolje. Velike nacije to mogu da izdrže ali male ne! Dokaz je ovaj naš Balkan, čak i Slovenija je u velikim problemima uprkos tome što je daleko razvijenija od nas, zatim Hrvatska, BIH,Crna Gora ...
Ako se pokrene ekonomija - secesija nikome neće padati na pamet.
Istina, Kosovo je malo drugačija priča, tu su se stvari previše iskomplikovale da bi se moglo vratiti na staro, i mislim da je Dačić u pravu, ali je pitanje da li bi to neko u svetu podržao.

mina

pre 11 godina

Kada ti neko nešto otme imaš pravo to da uzmeš natrag, kad tad... i za hiljadu godina. A kada nešto dobrovoljno daš ili prodaš - izvini gotovo je zauvek. Ko će da potpiše da daje pola Kosova i u čije ime? Mislim da to neće niko da uradi i da je ovo samo priča radi priče. Pa ne radi se tu o Bus Plusu i ostalim dnevnim zavitlancijama.

pera

pre 11 godina

Sta je Dacicu sad nemas resenje za Kosovo. Stegni bato ono sto nemas i lepo zavrsi tamo gde je tvoj politicki tata zapoceo da ne kazem nesto ruznije, potpisi konacni akt o priznaju suverene drzave KOSOVA, posto od Kosova i Metohije vise nista nema . A vi Milosevicevski praznoglavi patrioti i slicni, to sto ovaj nazovi premijer pokusava da vam plasira velike politicke price (ali samo price i nista vise posto je SRBIJA IZGUBILA RAT ZA KOSOVO 1999 GODINE) je zamazivanje ociju pred nevidjenom ekonomskom krizom u koju su nas on i njegov koalicioni partner iz prethodnog i sasdasnjeg saziva vlade (G17) uvukli.

Joca Briselac

pre 11 godina

U Ustavu Republike Srbije moze da pise da je Tunguzija srpska zemlja i sta sad? Na Kosovu ima 2 M I L I O N A ljudi koji mrze Srbiju,koji su ratovali protiv nje i ne zele nista da imaju vise sa njom !!!!

Podela Kosova da,ali ne ona severna Mitrovica sa okolnim selima,nego KOSOVOSKA MITROVICA-SEVER PECI I SEVERNA PRISTINA !!!

POSTENO 50% 50%

Johnny B. Goode

pre 11 godina

Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu, pripajanje juga uze Srbije Kosovu, pripajanje RS Srbiji, pripajanje Sandzaka Bosni i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi.

dexa

pre 11 godina

Ti Dacicu deli ono sto ti ostavio deda ili ko vec i ako imas sta deliti, a moje ne diraj sto mi je moj askundjel-Pavle meni,ocu,dedi,pradedi,cukundedi,navrdedi ostavio. Ko razume shvatice...

SLAVKO-licno

pre 11 godina

Ovaj mali covek,jos manji politicar koji je sticajem cudnih okolnosti postao Premijer,moze da poklanja svoju POSTENO stecenu imovinu.Druze Dacicu,ne postoji ni jedna drzava,kao ni narod koji ce se odreci dobrovoljno dela svoje teritorije,tj.pokloniti 95% iste!
Za sve ovo neophodna je promena Ustava,a zna se kako se to radi.Kosovo i Metohija jesu trenutno van administracije Republike Srbije,ali zivot nije poceo niti se zavrsava sa tobom Dacicu!!!???Ono sto se dobrovoljno da ne vraca se...!!!

Amerikanac

pre 11 godina

Mala poruka za ove is Srpske sto se zanose. Cak i kad bi vam dozvolili da se otcepite od Federacije, niko normalan iz Srbije vas nece kao deo Srbije. Osim sto se nazivate Srbima, nista drugo nemate slicno za gradjanima Srbije. Stvarajte svoju drzavu ako hocete neka vam je sa srecom. Samo ostavite Srbiju na miru.

Ilir

pre 11 godina

Ja sam Albanac i zivim u Pristinu ,nikad mi Albanci i Srbi ne mozemo da zivimo zajedno (osim kriminalca) ,ovaj Dacic je u pravu i ja mislim da najbolja resenje je podela ,i da zavrsimo stvari zauvek,vi u svoju kucu mi u nasoj kuci.pozdrav iz Pristine

Arsa

pre 11 godina

Za tako sumanutu ideju potrenba je promena Ustava Republike Srbije! Ne da narod! Dobro nas slušaj: ne da narod!Živela Srbija! Kosovo je srce Srbijeee, srce Srbijeee, srce Srbijeee!!!

radar

pre 11 godina

Dacic kaze za podelu severa Kosova,ja kazem da podeli srbe na severu Kosova. Srbi koji pripadaju Srbiji nosi slobodno za Srbiju,srbi koji pripadaju Kosovu neka su na severu Kosova.Da li po ustavu Srbije,Srbiji pripada celo Kosovo ili samo sever Kosova?.
Neznam da li sam ja izgubio put u svom dvoristu ili Dacic.

obi van

pre 11 godina

ako bude povezano u paketu sa pripojenjem Republike Srpske kao i materijalnom odstetom za imovinu na Kosovu i jeste najbolje rjesenje. Manastiri isto moraju ostati ekstrateritorijalni

posmatrac

pre 11 godina

Prica da ni 5 clanica EU ne priznaje Kosovo ne znaci nista, jer kad bi Srbija priznala Kosovo to bi odmah ucinile i tih 5 clanica. Prema tome sve je na Srbiji.
Inace, meni ova prica o evropskom putu Srbije lici na igru gluvuh telefona. Srbija sa EU pregovara "cela" sa(Kosovom), a EU sa Srbijom(bez Kosova). Takav "evropski" put Srbije ne moze dovesti do cilja- clanstva u EU, to je sada potpuno jasno. Treba uciniti zaokret, kroz dijalog sa Pristinom resiti pitanja imovine, zastitu kulturnih i verskih objekata, polozaj srpske zajednice. Zatim priznati Kosovo i ubrzano resavati goruca pitanja u Srbiji i ubrzano krenuti ka clanstvu u EU. A mozemo ostati na zamrznutom konfliktu, dugo i dugo i na kraju se opet vratiti na temu priznanja Kosova.

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

kosovo ti dacicu nije ostavio deda pa da ti odlucujes o njegovoj sudbini,kosovo pripada srpskom narodu i neka i srpski narod na referendumu i odluci o sudbini kosova.vidite da sa svih strana pritiskaju da priznamo kosovo jer i sami znaju da dokle god srbija ne potpise priznanje oni nece biti nezavisni.oni kosovo ne mogu da odnesu ono ce uvek da bude tu i kada tada opet nase dokle god ga ne priznamo ili pristanemo na podelu a ako to uradimo e onda je izgubljeno.a price o 2 000 000 miliona albanaca na kosovu nemaju veze sa vezom njih u albaniji ima 4 miliona,jer albanac koji je se popisao u presevu popisao se i u pristini,skoplju,tirani...a jos veca je tuga sto se odricemo kosova zbog eu koja je jednom nogom vec iznad provalije...

MOCART

pre 11 godina

divim se Dačićevoj političkoj netalentovanosti ala S.Milošević.Alo, Žitorađe, brojevi na Lotou su sinoć izvučeni, to što SI danas POPUNIO sedmicu, NE VAŽI SE, ZAKASNIO SI!!!! Taman koliko je Sloba kasnio sa Jugoslavijom Dačić kasni sa Kosovom - epilog će, dakle, biti isti...Pravi primer kako učenik poštuje učitelja, kao da spoljni svet i život koji teče ne postoje...

dejvid

pre 11 godina

Dacic je pragmatican politicar, on zna da ce do toga doci, ne samo podela Kosova vec i Makedonije i BiH. to je plan i zapada, amera pa i rusa smao ne sada jer imaju preca posla u drugim delovima sveta. Zato, treba da se dogovore srbi i albanci da po etnickoj strukturi nastupi podela. U ovom paketu treba resiti i pitanje Presevske doline. gde u vecini je naseljena albancima. Ovaj predlog Dacica nije konkretizovan, on je u vidu inicijative, ali siguran sam da ce do toga doci u dogledno vreme.

Bosanac

pre 11 godina

Milisave, RS nikada neće biti pripojena Srbiji jer RS je samo dio nezavisne Bosne i Hercegovine. Takvo bi se krvoproliće dogodilo kada bi se nešto tako pokušalo da to samo budala može htjeti, s' koje god strane Drine bio.

Natasa Peric

pre 11 godina

Podelom Kosova ne bi niko bio potpuno zadovoljan... Cini se realno da je za Srbiju to trenutno jedino prihvatljivo razresenje... Realnost i zelje cesto ne idu zajedno

Dule NS

pre 11 godina

-To je jedina stvar u kojoj se slažem sa ovim čovekom!
-I da se ne lažemo, svaki ozbiljan, realan i razuman čovek zna jako dobro da je to jedino rešenje!
-To znaju jako dobro i Albanci i svi ostali!
-Jedino pitanje je - ko koči konačno rešenje?!
Čiji je interes da Srbija i Albanci nikada ne nađu mir i ne postignu dogovor?
-Jedino kompromis i dogovor dva naroda rešava trajno ovaj problem!
-Kome smeta taj dogovor?
...a ako neki Albanci i njihovi tutori zaista naivno veruju da mogu da dobiju sve i da nateraju Srbiju baš na sve, onda ne žele dobro samim Albancima jer tako nešto će im doneti neko novo zlo u budućnosti!

-Alo svi vi ljudi!
PAMET U GLAVU i rešavajte probleme na ovom ukletom Balkanu! Zbog svoje dece - do njih vam je valjda stalo?!
Zar želite da i oni nakon vas opet ginu i ratuju zbog iste stvari?!
-Dokle više?!

Stanko 555

pre 11 godina

Kad kosovo bude tvoje ti ga deli. Ne damo kosovo i tacka. Pa nije to samo teritorija nase generacije pa da ga delimo. Bilo je mnogo tezih situacija od ove pa nismo dali ni pedalj nase teritorije. I ja bi da odem u Eu ali ne po svaku cenu.

Moca

pre 11 godina

Sta kaze, ne moze Brisel da nas natera? Tacno, zato sto ih bas briga da li cemo MI da priznamo ili ne. Vecina clanica EU je priznala i bas se u Briselu nesto sekiraju da li ce tamo neka Srbija, koja je inace svetlosnim godinama daleko od ulaska u uniju, da prizna Kosovo. Svi jaki igraci u EU su priznali, i svi jaki igraci na svetskom nivou osim Kine i Rusije. Grdno se varamo ako mislimo da nase misljenje jos uvek nekoga zanima i nekome nesto vredi. Bice onako kako jaci od nas kazu i urade, dok se ne promeni odnos snaga na politickoj karti Evrope, a to se sigurno nece skoro desiti.

rammstein

pre 11 godina

To sam ja vec odavno rekao i napisao ovde na ovom sajtu u komentaru,jos kad je Kosovo proglasilo nezavisnost.
Ubili su me minusima tada,da vidimo sta se od tada promenilo u nacionalnoj svesti.
Bravo Dacicu,svaka ti je na mestu.

komentar

pre 11 godina

@neznalica, 21. septembar 2012 20:10
A ko je ubio Djindjica?
Ko ga je napao kad je izneo taj predlog?
To je predlog Dobrice Cosica koji je to predlagao jos 1992. Ko i danas napada Cosica i satanizuje ga, naziva ga velikosrpskim nacionaistom itd.?
Predlog je odlican, ali ko je napao Djindjica kad je poslao pisma sefovima najvaznijih drzava o tome?
Nije Djindjic hteo samo podelu Kosovo, vec je hteo da obesmisli autonomiju vojvodine davanjem vecih ovlascenja opstinama, sto je politika dijametralno suprotna od sadasnje DS.
Djindjic je hteo da nas oslobodi bede sa ovim nakaradnim pokrajinama kakve ne postoje nigde na svetu.
Ko ga je tad napao nazivajuci ga srpskim nacionalistom, dakle ne izdajnikom vec srpskim nacionalistom, naslednikom Miloseviceve politike itd.?

Zoki

pre 11 godina

Kad je Ceda pocetkom 2000tih predlozio to kao resenje onda su ga isti ovi i njemu slicni razapeli da je izdajnik.
Zasto uvek mi moramo biti bu*ale? Mi na sve razumne predloge nasrcemo djonom, inatimo se, samo da bi kasnije pristali na mnogo manje sto smo mogli izvuci da smo odma u startu manje izigravali cvrste momke a malo vise bili mudri.
Izem vam taj balkanski ego, kompleks...

Weber'S

pre 11 godina

A ako Albanci ne prihvate? Koji ce geometar da krene da crta granicu?
On kao i njegov "tata" mnogo voli da deli ..i crta karte. A svi znamo kako se to kartanje zavrsilo. Kosovo je izgubljeno jos 1999. Trebalo je razmisljati i pregovarati sa Rugovom dok je moglo lepo . Ali ta cuvena srpska diplomatija tipa ako mene ne slusas , slusaces topove dala je svoje plodove. Srbiju i srbe svi gledaju kao trecerazrednu drzavu i divlji narod. Sada treba raditi u drugom smeru , prihvatiti ruku koja Srbiju moze izvuci iz zivog blata.

Milisav

pre 11 godina

Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu i pripajanje RS Srbiji i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi.

UR

pre 11 godina

Dajes maltene celu teritoriju (90%) i vices podela?!
O cemu prica ovaj?
Suverena zemlja, koja daje na izvolte svoje teritoije, a pola i vise naroda podrzava, gde to ima, samo u Srbiji.
A onda recite da nismo banana i diznilend zemlja, pa se jos pitate sto nas ne postuju u svetu.
Ajde ti Dacicu podeli sa komsijom svoje dvoriste pa da te vidim.
Pa onda sa drugim komsijom svoju kucu.
Ljudi stvarno veruju da ce prodajom kosova i evropskom unijom resiti sva pitanja, sta reci sve je jasno, jos jedna sarena laz.
Brzopletost i kratkovidost izuzetno lose osobine, pogotovo za politicara.
Kao sto niko pre 15 godina nije verovao da nam se ovo moze dogoditi u ovakvom obimu, ko garantuje sta ce biti za 4-5 godina?!
Svari se danas caskom okrenu.
Ne moze coveku biti bolje ako se sam ne potrudi.
Cinjenica je da 90 odsto Srbije mrzi da se pokrene, da radi, a oce pare.
E pa nema!

crni domino

pre 11 godina

Da, ti ces da trazis sever Kosova a Kosovo ce da trazi Presevsku dolinu!
Dacicu, malo morgen ce velike sile tek tako da menjaju granice!
Ova tvoja konstatacija podseca me na onu iz 99 da smo pobedili NATO! Secas li se barabo politicka kako si nas pravio budalama?
I opet nam to radis? Dokle bre sramoto?
Umesto da pruzis ruku pomirenja kosovskom Premijeru i da se sa njim dogovaras kako najbolje da pomognes srbima na Kosovu, ti i dalje mislis da svaki dan dajes tamo nekima 500 hiljada € dnevno i obezbedis da se nesto sliva i u tvoje koferce.
Vreme i situacija ti ne ide u prilog Dacicu za ovakve gluposti! Drzava Srbija je pred slomom covece!
Dosta je bilo igranja.

Bojan

pre 11 godina

Kako nam sad poturaju Kosovo kad je počela priča o korupciji i lopovima. Zamagljivanje javnosti pošto bi morali sami svoje da hapse, pa su evo svoje i pustili zbog Kolubare.
Zabole me za Kosovo.

nebeski Srbin

pre 11 godina

Daj vise da se pomirimo stim i da se zavrsi ta prica oko kosova...sta mislite da ce EU i ameri da nam ga vrate uz pricu da su se malo salili pa nam ga sad vracaju u prvobitnom stanju..Kosovo je BILO SRPSKO ali vise nije niti ce biti u skorijoj buducnosti..

Miki

pre 11 godina

Albanci ne daju nikakve ni autonomije za Srbe na Severu a nas premijer nudi teritoriji na tacni i trazi 1% iste na severu Kosmeta.
Svaka cast Albancima, treba da uzmu i ostatak Juzne Srbije, pa ce im ovakav premijer opet ponuditi podelu, po kojoj ce dobiti 1% nazad svoje teritorije.
Niste vi Dacicu taj, koji ce resavati vise vekovni problem a ni instant EU, tako da vas molim da postujete Ustav Republike Srbije ili da podnesete ostavku.Vase izjave pre izbora su bile drugacije nego sada a takodje i pre izbora su bile drugacije, menjate misljenje kao petlic pravac na krovu.

ovako vam je

pre 11 godina

Podjela se bez većih otpora mogla provesti prije dvadesetak godina. No, srpski političari su mudrovali i isključivo gledali svoj reiting a ne državni interes. Sada je to neizvodivo i bolje je ne "čačkati mečku" jer bi mogao doći u pitanje prostor juga uže Srbije a i Sandžak.

nada

pre 11 godina

Slazem se podela Kosova je jedino resenje.Srbi sa juga ako zele mogu da se presele na sever i konacno zavrsiti ovo mucenje.Region nema razloga za bunt jer nama je oteta teritorija a vratila bi se sestina.Uostalom niko nas nije pitao kako nam jos su nas bombardovali.E ako je neko u regionu spreman da Nato ocisti hangare izbacujuci tovare bombi neka dize bunu.

Nemanjic

pre 11 godina

Po Dacicu ispada da je Gracanica u Albaniji, Pecka patrijasija, bogorida Ljeviska strasno takodje.Ovo je i krsenje ustava Srbije jer je Dacic premijer a to sto on kaze nije u skladu sa ustavom Srbije!

Sale

pre 11 godina

Trebalo je to da se kaze 2000. godine, mada, mozda ni sad nije kasno. Svakako je logicno resenje, mada smo mi kao narod cesto bili operisani od logike. Posle toliko godina udaranja glavom o zid izgleda da smo dobili trezveniju politicku garnituru u Srbiji. Moram jos da kazem da uopste nisam simpatizer Dacica, ali mu svaka cast na ovoj izjavi.

Vladimir

pre 11 godina

Prvo smo se odelili od RSK, potom Bosne, Makedonije, Crne Gore... Ovaj Prizrenac poziva na podelu Kosova i...? Od toga ce nam biti bolje? Ne boli nas sto Gracanice vise nema, ne bole nas takovska groblja... Kako bese?
Fuj!
Sta cemo s licnom odgovornoscu? Ovaj narod treba da odgovara licno i personalno, ne svoje dugove da otplacuje dedovinom, jer ju je nije on ni stekao!
Strasno...

SaleC

pre 11 godina

Od kada sam čuo za Dačića, uopšte, kada on za nešto kaže da je crno, ja to vidim kao belo i obrnuto. Ne slažem se sa tim tipom političara.
Prvi put se slažem sa ovim iz naslova, ako je stvarno tako rekao. Slažem se apsolutnih 100% !
Nisam nikakav ni šovinista niti nacionalista ili daleko bilo neki partijski, stranački lik ali svo to mučenje će prestati kada svi to shvate.

dragan

pre 11 godina

Mi srbi moramo prihvatiti trenutno stanje sto pre to bolje !!! Da pocnemo da radimo puno, da oporavimo zemlju, finansijski je konsolidujemo !!!I savez sa Nemackom obavezno

marko jancic

pre 11 godina

Obicni, najobicniji covece 21 veka , deli sa svojim bratom ili sestrom... mamino i tatino a ne ono sto je srpska istorija ostavila u amanet...na to nema niko pojedinacno pravo..... to nije tvoje u tvom malom zivotu na zemlji to pripada svima nama i nasoj buducnosti...potpis obican najobicniji srbin .....

DejanSrbin

pre 11 godina

@Moca
Pa sto onda Merkelova i EU traze od nas da priznamo Kosovo i Metohiju...ja ne znam sta je sa vama...dal mislite ako priznamo KiM ,da ce nam biti bolje...setite se samo Ratka Mladica i 10 godina pritisaka oko izrucenja,pa kad smo ga izrucili ,posle 10 dana ,kao da nikad nije ni postojao!!!

Zoki

pre 11 godina

Kad je Ceda pocetkom 2000tih predlozio to kao resenje onda su ga isti ovi i njemu slicni razapeli da je izdajnik.
Zasto uvek mi moramo biti bu*ale? Mi na sve razumne predloge nasrcemo djonom, inatimo se, samo da bi kasnije pristali na mnogo manje sto smo mogli izvuci da smo odma u startu manje izigravali cvrste momke a malo vise bili mudri.
Izem vam taj balkanski ego, kompleks...

Milisav

pre 11 godina

Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu i pripajanje RS Srbiji i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi.

Bojan

pre 11 godina

Kako nam sad poturaju Kosovo kad je počela priča o korupciji i lopovima. Zamagljivanje javnosti pošto bi morali sami svoje da hapse, pa su evo svoje i pustili zbog Kolubare.
Zabole me za Kosovo.

crni domino

pre 11 godina

Da, ti ces da trazis sever Kosova a Kosovo ce da trazi Presevsku dolinu!
Dacicu, malo morgen ce velike sile tek tako da menjaju granice!
Ova tvoja konstatacija podseca me na onu iz 99 da smo pobedili NATO! Secas li se barabo politicka kako si nas pravio budalama?
I opet nam to radis? Dokle bre sramoto?
Umesto da pruzis ruku pomirenja kosovskom Premijeru i da se sa njim dogovaras kako najbolje da pomognes srbima na Kosovu, ti i dalje mislis da svaki dan dajes tamo nekima 500 hiljada € dnevno i obezbedis da se nesto sliva i u tvoje koferce.
Vreme i situacija ti ne ide u prilog Dacicu za ovakve gluposti! Drzava Srbija je pred slomom covece!
Dosta je bilo igranja.

Weber'S

pre 11 godina

A ako Albanci ne prihvate? Koji ce geometar da krene da crta granicu?
On kao i njegov "tata" mnogo voli da deli ..i crta karte. A svi znamo kako se to kartanje zavrsilo. Kosovo je izgubljeno jos 1999. Trebalo je razmisljati i pregovarati sa Rugovom dok je moglo lepo . Ali ta cuvena srpska diplomatija tipa ako mene ne slusas , slusaces topove dala je svoje plodove. Srbiju i srbe svi gledaju kao trecerazrednu drzavu i divlji narod. Sada treba raditi u drugom smeru , prihvatiti ruku koja Srbiju moze izvuci iz zivog blata.

budjenje

pre 11 godina

godn. Dacicu i gosn. Vucicu i gosn. Nikolicu pre circa 13 godina partije ciji ste bili istaknuti clanovi pocele su rat protiv nato-a (da me razumeju mladje napaljene generacije... nesto kao kada biste se sa 45kg prijavili da boxujete za svetskog prvaka u super teskoj kategoriji) i naravno izgubili... sada kao vadite kestenje iz vatre i palite ovaj lako popaljiv narod a ne mozete da odete tamo ni kao civili.
Da ste tada potpisali rambuje ostala bi nam i vojska i policija dole uz jednu americku bazu (koja je sada ionako dole) bilo bi i tada rokanja sa ovk ali potpisujem da bi posle 11-og septembra zajedno sa amerima jurili teroriste samo tako. No, bila je vaznija sefova fotelja i mlacenje para...
Ovaj narod vam je to ocigledno oprostio cim ste ponovo tu gde jeste ali ima nas koji vam nikada necemo oprostiti i cije mozgove necete moci da perete jednim te istim "bonux-om" kad god vam zatreba kinta i fotelja
E moja Srbijo da li ces se ikada opameti?

dragan

pre 11 godina

Mi srbi moramo prihvatiti trenutno stanje sto pre to bolje !!! Da pocnemo da radimo puno, da oporavimo zemlju, finansijski je konsolidujemo !!!I savez sa Nemackom obavezno

falcon

pre 11 godina

Sta ti je zivot. Kad je podelu spominjao pokojni Zoran Djindjic, proglasen je za najveceg izdajnika. Danas Ivica maltene postaje heroj zbog istog stava. Ovo samo potvrdjuje kakvog smo politicara i drzavnika imali i nazalost izgubili.

niski kartel

pre 11 godina

Poceo sam da verujem da jedino Ceda Jovanovic prica istinu,ma koliko se to ona ljudima svidela ili ne,on je ovo pricao jos pre skoro 15 god. :/

SaleC

pre 11 godina

Od kada sam čuo za Dačića, uopšte, kada on za nešto kaže da je crno, ja to vidim kao belo i obrnuto. Ne slažem se sa tim tipom političara.
Prvi put se slažem sa ovim iz naslova, ako je stvarno tako rekao. Slažem se apsolutnih 100% !
Nisam nikakav ni šovinista niti nacionalista ili daleko bilo neki partijski, stranački lik ali svo to mučenje će prestati kada svi to shvate.

Moca

pre 11 godina

Sta kaze, ne moze Brisel da nas natera? Tacno, zato sto ih bas briga da li cemo MI da priznamo ili ne. Vecina clanica EU je priznala i bas se u Briselu nesto sekiraju da li ce tamo neka Srbija, koja je inace svetlosnim godinama daleko od ulaska u uniju, da prizna Kosovo. Svi jaki igraci u EU su priznali, i svi jaki igraci na svetskom nivou osim Kine i Rusije. Grdno se varamo ako mislimo da nase misljenje jos uvek nekoga zanima i nekome nesto vredi. Bice onako kako jaci od nas kazu i urade, dok se ne promeni odnos snaga na politickoj karti Evrope, a to se sigurno nece skoro desiti.

UR

pre 11 godina

Dajes maltene celu teritoriju (90%) i vices podela?!
O cemu prica ovaj?
Suverena zemlja, koja daje na izvolte svoje teritoije, a pola i vise naroda podrzava, gde to ima, samo u Srbiji.
A onda recite da nismo banana i diznilend zemlja, pa se jos pitate sto nas ne postuju u svetu.
Ajde ti Dacicu podeli sa komsijom svoje dvoriste pa da te vidim.
Pa onda sa drugim komsijom svoju kucu.
Ljudi stvarno veruju da ce prodajom kosova i evropskom unijom resiti sva pitanja, sta reci sve je jasno, jos jedna sarena laz.
Brzopletost i kratkovidost izuzetno lose osobine, pogotovo za politicara.
Kao sto niko pre 15 godina nije verovao da nam se ovo moze dogoditi u ovakvom obimu, ko garantuje sta ce biti za 4-5 godina?!
Svari se danas caskom okrenu.
Ne moze coveku biti bolje ako se sam ne potrudi.
Cinjenica je da 90 odsto Srbije mrzi da se pokrene, da radi, a oce pare.
E pa nema!

Miki-CH

pre 11 godina

Propustili ste svaku mogucnost jos od 81 . Debelo smo platili za ovo Kosovo, da bi se nesto moglo deliti i to po svakom smislu, a i mi albanci da bi nesto o kosovu odlucili (nismo mi dobili rat ) odluka za nezavisnost Kosova nije Thaci doneo nego USA-senat i Bundestag. Sta vi mislite ljudi, da su ovi nasi cobani za 2,3 godine naucili da se bave politikom!? Kod nas se zna ko vodi politiku i svi albanci su za nezavisnost bez razlike kojoj partiji pripadaju, i da znate da ni mi sami ne volimo ove nase politicare, ali posto su nam nadmetnuti od zna se koga moramo da ih pridrzimo.
Kod vas se nista bre ne razume, neko od vasih polit. hoce sve, drugi samo pola, treci bi dao celo Kosovo, pa se posle ponovo menja misljenje.

MOCART

pre 11 godina

divim se Dačićevoj političkoj netalentovanosti ala S.Milošević.Alo, Žitorađe, brojevi na Lotou su sinoć izvučeni, to što SI danas POPUNIO sedmicu, NE VAŽI SE, ZAKASNIO SI!!!! Taman koliko je Sloba kasnio sa Jugoslavijom Dačić kasni sa Kosovom - epilog će, dakle, biti isti...Pravi primer kako učenik poštuje učitelja, kao da spoljni svet i život koji teče ne postoje...

nebeski Srbin

pre 11 godina

Daj vise da se pomirimo stim i da se zavrsi ta prica oko kosova...sta mislite da ce EU i ameri da nam ga vrate uz pricu da su se malo salili pa nam ga sad vracaju u prvobitnom stanju..Kosovo je BILO SRPSKO ali vise nije niti ce biti u skorijoj buducnosti..

bezimena

pre 11 godina

Sta ti je zivot. Kad je podelu spominjao pokojni Zoran Djindjic, proglasen je za najveceg izdajnika. Danas Ivica maltene postaje heroj zbog istog stava. Ovo samo potvrdjuje kakvog smo politicara i drzavnika imali i nazalost izgubili.
(falcon, 21. septembar 2012 22:42)

To potvrdjuje nešto mnogo tragičnije, kakav smo narod...glup i licemeran. Takvi, nigde nismo pristali.

neglasac

pre 11 godina

Kad je jedini pravi premijer, Zoran Djindjic, pricao o ovoj temi hteli ste ga lincovati....

sad nastavite da glasate i odmah predjite u red za mleko,ulje,sećer...
pozdravlja vas novinar-premijer

samo istina

pre 11 godina

Zamislite da se stvarno podeli Kosovo usta ja neverujem, sta ce reci Albanci iz Medvedje,Bujanovca,Preseva,hoce li hteti da ostanu u Srbiji?
Sa tom sacicom Srba koji bi ostali na podeljenom Kosovu stvorila bi se etnicki cista drzava sto svet i EU nece dozvoliti,svidjalo se to vama ili ne jedini nacin da vlast na Kosovu(iskreno) zastiti interese Srba na Kosovu,a Srbija zastiti interese Albanaca u Srbiji je priznanje Kosova u postojecim granicama. Mislim mozete vi dami lupate minuse koliko hocete ali svako drugo resenje jednostavno nije realno. Vidite i sami Dcic vam doslovce kaze manje vise citajuci izmedju redova Kosovo povratiti NE mozemo jedino resenje je podela, iako ni sam neveruje u to ali polako privikava javnost na to da je Kosovo manje vise nezavisno i da ce Srbija kad tad to morati da prihvati. I da vredi makar pokusati opciju podele iako su sanse manje od minimalnih da bi kasnije mogao reci sve smo pokusali ali nije moglo. Ajos kad od ponedeljka pocne ponovno prikazivanje isajdera polako ce se ohladiti sve patrijote i utihnice sve parole Kosovo je Srbija, jer ce narod videti da ih je svaka vlast lagala i da su samo pojedinci imali koristi od patrijotizma a Srbi na Kosovu i Srbi u Srbiji ama bas nista i da vlst nema rezervnu opciju za Kosovo i da od njegovog povratka u okvir drzave Srbije nema nikakve sanse ni sad ni u buducnosti. Sad ce svi oni koji znaju da sam u pravu iz inata da mi lupaju minuse ali meni je svejedno ja sam realan covek!
pozdrav sv.realnim ljudima

Evropa

pre 11 godina

E sad malo morgen! Zasto bi Albanci podelili Kosovo kad im sve velesile kazu da je Kosovo njihovo!

Za mene je ta prica oko Kosova gotova. Neka patrijote o tome brinu moja je glava mirna vec odavno. Samo cekam da ostali shvate, ali tesko to u ovoj primitivnoj sredini.

ovako vam je

pre 11 godina

Podjela se bez većih otpora mogla provesti prije dvadesetak godina. No, srpski političari su mudrovali i isključivo gledali svoj reiting a ne državni interes. Sada je to neizvodivo i bolje je ne "čačkati mečku" jer bi mogao doći u pitanje prostor juga uže Srbije a i Sandžak.

Amerikanac

pre 11 godina

Mala poruka za ove is Srpske sto se zanose. Cak i kad bi vam dozvolili da se otcepite od Federacije, niko normalan iz Srbije vas nece kao deo Srbije. Osim sto se nazivate Srbima, nista drugo nemate slicno za gradjanima Srbije. Stvarajte svoju drzavu ako hocete neka vam je sa srecom. Samo ostavite Srbiju na miru.

pera

pre 11 godina

Sta je Dacicu sad nemas resenje za Kosovo. Stegni bato ono sto nemas i lepo zavrsi tamo gde je tvoj politicki tata zapoceo da ne kazem nesto ruznije, potpisi konacni akt o priznaju suverene drzave KOSOVA, posto od Kosova i Metohije vise nista nema . A vi Milosevicevski praznoglavi patrioti i slicni, to sto ovaj nazovi premijer pokusava da vam plasira velike politicke price (ali samo price i nista vise posto je SRBIJA IZGUBILA RAT ZA KOSOVO 1999 GODINE) je zamazivanje ociju pred nevidjenom ekonomskom krizom u koju su nas on i njegov koalicioni partner iz prethodnog i sasdasnjeg saziva vlade (G17) uvukli.

Ilir

pre 11 godina

Ja sam Albanac i zivim u Pristinu ,nikad mi Albanci i Srbi ne mozemo da zivimo zajedno (osim kriminalca) ,ovaj Dacic je u pravu i ja mislim da najbolja resenje je podela ,i da zavrsimo stvari zauvek,vi u svoju kucu mi u nasoj kuci.pozdrav iz Pristine

odliveni mozak

pre 11 godina

prvo: brate ivice ukapiraj: albanci nema sta da dele - oni imaju celo.

drugo: videh da je u komentarima neko poredio pokojnog Zorana sa ivicom. nije to za poredjenje. sa Zoranom je otisla i poslednja sansa da se srbija napokon uspravi - ovako, ostadosmo u mraku.

Sunny

pre 11 godina

Sledeci predlog koji ocekujem je: Priznanje Kosovo koje ne prekudicira teritorijalno razgranicenje.

Pre 10 godina ovaj predlog je imao smisla, sad je kasno.

Nego moj predlog Dacicu je da pocne pregovore sa Vojvodinom i na njima bude realan, da ne bi opet kasnio...

komentar

pre 11 godina

@neznalica, 21. septembar 2012 20:10
A ko je ubio Djindjica?
Ko ga je napao kad je izneo taj predlog?
To je predlog Dobrice Cosica koji je to predlagao jos 1992. Ko i danas napada Cosica i satanizuje ga, naziva ga velikosrpskim nacionaistom itd.?
Predlog je odlican, ali ko je napao Djindjica kad je poslao pisma sefovima najvaznijih drzava o tome?
Nije Djindjic hteo samo podelu Kosovo, vec je hteo da obesmisli autonomiju vojvodine davanjem vecih ovlascenja opstinama, sto je politika dijametralno suprotna od sadasnje DS.
Djindjic je hteo da nas oslobodi bede sa ovim nakaradnim pokrajinama kakve ne postoje nigde na svetu.
Ko ga je tad napao nazivajuci ga srpskim nacionalistom, dakle ne izdajnikom vec srpskim nacionalistom, naslednikom Miloseviceve politike itd.?

Nikad ne reci nikad

pre 11 godina

Bosanac,
Interesantno, Vi iz FBiH podrzavate odcepljenje KIM od Srbije, a boli kada to zeli Republika Srpska...Volja naroda za nezavisnoscu je nezaustavljiv proces... DOKAZ:YU

Bosanac

pre 11 godina

Milisave, RS nikada neće biti pripojena Srbiji jer RS je samo dio nezavisne Bosne i Hercegovine. Takvo bi se krvoproliće dogodilo kada bi se nešto tako pokušalo da to samo budala može htjeti, s' koje god strane Drine bio.

dexa

pre 11 godina

Ti Dacicu deli ono sto ti ostavio deda ili ko vec i ako imas sta deliti, a moje ne diraj sto mi je moj askundjel-Pavle meni,ocu,dedi,pradedi,cukundedi,navrdedi ostavio. Ko razume shvatice...

Ana

pre 11 godina

(Arsa, 21. septembar 2012 21:03)

Koji narod kad vidis koliko si minusa dobio samo na ovom malom blogu?
Dakle, Kosovo nije vise nase i oko toga vise nema price, svidjalo se to nekom ili ne. Tacka. A Dacic bi trebalo da prestane vise da lupa svojom i nasom glavom o zid. A oni koji se pozivaju na Ustav treba da znaju da Ustav nije Sveto pismo i da se moze menjati. Ne mozete vi da upisete u Ustav da je vase nesto sto biste voleli da je vase, a sto vam vise ne pripada, kao sto ne mozete da upisete u katastar da posedujete zemljiste koje biste voleli da posedujete, ali ga zapravo ne posedujete. To su Kostunicine providne muvacine i od toga je vec svima muka.

Marija*

pre 11 godina

Oko Djindjica i Kosova, mnogi ne razumeju.
Djindjic je naravno hteo da dobije sto vise za Srbiju, svaki srpski politicar ima duznost da na pocetku pregovora trazi sto vise za Srbiju. Ali, isto tako Djindjic je rekao ( i kao inteligentan covek znao je da ce se to desiti) da ako zapad kaze iskljuceni ste iz istorije ako ne priznate Kosovo, da se Kosovo mora priznati. On je hteo da resi pitanje Kosova sto pre da se ne bi zamlacivali Kosovom narednih 100 godina. U tome je razlika izmedju Tadica, Dacica, Nikolica, koji hoce Kosovo po svaku cenu ( citaj Rusija je vaznija od SAD i Evrope), a Djindjic bi pred tom istom dilemom odgovorio Evropa, NATO, USA- naravno. Zato je ubijen.

Unknown19G70

pre 11 godina

To je davne 2002god govorio pokojni premijer Zoran..a vi ste ga tada nazivali izdajicom i kako vec sve. Da ste radili kako je on govorio, bolje bi mi ziveli. Nikad necu prezaliti sto ga nema, kada vidim sta radite od Srbije! Svi ste isti sada, ama bas svi.

Tesno mi ga skroji Ivek

pre 11 godina

Pa zar podela Kosova, nije davanje međunarodnog priznanja za onaj drugi deo, koji ostaje pod jurisdikcijom Prištine?!
To je, kao u vicu sa nevinom devojkom, koju je momak nagovorio da joj stavi "samo pola", kako je ne bi oštetio, a kada je videla da je ušao "ceo" uzviknula zabrinuto, zbog prevare i nastale štete, a ovoj odgovorio "mislio sam na onu drugu polovinu"?!
Isto tako kad, već, može da se prizna "podela Kosova" može i "celo Kosovo", zar ne?!

posmatrac

pre 11 godina

Prica da ni 5 clanica EU ne priznaje Kosovo ne znaci nista, jer kad bi Srbija priznala Kosovo to bi odmah ucinile i tih 5 clanica. Prema tome sve je na Srbiji.
Inace, meni ova prica o evropskom putu Srbije lici na igru gluvuh telefona. Srbija sa EU pregovara "cela" sa(Kosovom), a EU sa Srbijom(bez Kosova). Takav "evropski" put Srbije ne moze dovesti do cilja- clanstva u EU, to je sada potpuno jasno. Treba uciniti zaokret, kroz dijalog sa Pristinom resiti pitanja imovine, zastitu kulturnih i verskih objekata, polozaj srpske zajednice. Zatim priznati Kosovo i ubrzano resavati goruca pitanja u Srbiji i ubrzano krenuti ka clanstvu u EU. A mozemo ostati na zamrznutom konfliktu, dugo i dugo i na kraju se opet vratiti na temu priznanja Kosova.

Dule NS

pre 11 godina

-To je jedina stvar u kojoj se slažem sa ovim čovekom!
-I da se ne lažemo, svaki ozbiljan, realan i razuman čovek zna jako dobro da je to jedino rešenje!
-To znaju jako dobro i Albanci i svi ostali!
-Jedino pitanje je - ko koči konačno rešenje?!
Čiji je interes da Srbija i Albanci nikada ne nađu mir i ne postignu dogovor?
-Jedino kompromis i dogovor dva naroda rešava trajno ovaj problem!
-Kome smeta taj dogovor?
...a ako neki Albanci i njihovi tutori zaista naivno veruju da mogu da dobiju sve i da nateraju Srbiju baš na sve, onda ne žele dobro samim Albancima jer tako nešto će im doneti neko novo zlo u budućnosti!

-Alo svi vi ljudi!
PAMET U GLAVU i rešavajte probleme na ovom ukletom Balkanu! Zbog svoje dece - do njih vam je valjda stalo?!
Zar želite da i oni nakon vas opet ginu i ratuju zbog iste stvari?!
-Dokle više?!

Marina

pre 11 godina

"...i dodao da nezavisnost nije priznalo ni pet članica EU. "..

Brisel traži da se Srbija ponaša kao tih pet članica koje nisu priznale Kosovo. Tih pet članica ne ometa Kosovo,prihvaća kosovske dokumente na graničnim prijelazima,sudjeluje na skupovima gdje se nalaze i kosovski predstavnici vlasti,prihvaćaju realnost na terenu ali je ne potvrđuju papirima i diplomatskim predstavništvima.

Nemanjic

pre 11 godina

Po Dacicu ispada da je Gracanica u Albaniji, Pecka patrijasija, bogorida Ljeviska strasno takodje.Ovo je i krsenje ustava Srbije jer je Dacic premijer a to sto on kaze nije u skladu sa ustavom Srbije!

YEAH

pre 11 godina

Podela je realno resenje. Trebala je ta podela da se desi jos odavno, jer sad ne bi smo bili gde jesmo. Ali tu je i problem. Albanci hoce celo Kosovo, ne samo deo.

cuvar vatre

pre 11 godina

Da je umesto Daciceve slika Cedomira Jovanovica verovatno bi ga svi pljuvali kako je izdajnik!!Ako ovaj Cecin komsija uspe od nicega da izvuce pola,ja cu da glasam za njega dok god postoji on ili ja!!!

samo istina

pre 11 godina

Znaci sve ono sto LDP govori vec godinama narodu u lice bez krivina i bez lazi se polako,mic po mic, korak po korak ostvaruje, a vecina vas je bila u stanju Cedu za te izjave da lincuje, sve sto Ceda i Vuk kazu uvek tako i bude. Samo sto to narod Srbije ne voli on je jednostavno naviko da ga lazu i to je zasadjeno duboko u njegove korene, svaka realnost i istina je za vecinu Srbije nerealna i neprihvatljiva. Jednostavno nismo navikli da nam neko govori istinu pa volimo da verujemo u lazi, tj. onako kako bi mi voleli da bude iako nema veze sa stvarnoscu. Videcete za 5 god kad se postojecim politicarima i politickim partijama budu potrosile sve lazi i zavrzlame i kada ne budu vise imali rezervne i kad narodu, nadam se, dodje iz d. u glavu LDP na celu sa Cedomirom Jovanovicem ce biti bez premca najaca politicka partija u Srbiji.
Najnovije izjave Dacica i Vucica su dokaz toga.

marsovac

pre 11 godina

Tako je bre, ne damo Kosovo - Kosovo je srpsko, Kosovo je crce Srbije, bla, bla, bla... pa svi se secamo, ko da je juce bilo, da smo Kosovo doneli sa sobom iz majcice Rusije kad smo onomad iz nje dosli na Balkan - a Albaanci su ovde nisu dosli sa nama, nego su pali sa Marsa.!!! Pa kako tu "istinu" ne vidi niko na svetu osim nas. Kuku lele....

rammstein

pre 11 godina

To sam ja vec odavno rekao i napisao ovde na ovom sajtu u komentaru,jos kad je Kosovo proglasilo nezavisnost.
Ubili su me minusima tada,da vidimo sta se od tada promenilo u nacionalnoj svesti.
Bravo Dacicu,svaka ti je na mestu.

Stanko 555

pre 11 godina

Kad kosovo bude tvoje ti ga deli. Ne damo kosovo i tacka. Pa nije to samo teritorija nase generacije pa da ga delimo. Bilo je mnogo tezih situacija od ove pa nismo dali ni pedalj nase teritorije. I ja bi da odem u Eu ali ne po svaku cenu.

Опрем

pre 11 godina

(Slav, 21. septembar
Ако ико дође Србији главе то ће те бити ви "републиканци"из рс.Откачите се бре више од Србије!

čedica

pre 11 godina

Čeda i Djiki su ispred svih političara najmanje 15 god.Već bi 10 god. imali normalne odnose a sad će patriotska pljačka sve da vam otkrije i gde mi gubimo vreme i dajemo pare,Srbijo budi se !

Arsa

pre 11 godina

Za tako sumanutu ideju potrenba je promena Ustava Republike Srbije! Ne da narod! Dobro nas slušaj: ne da narod!Živela Srbija! Kosovo je srce Srbijeee, srce Srbijeee, srce Srbijeee!!!

DejanSrbin

pre 11 godina

@Moca
Pa sto onda Merkelova i EU traze od nas da priznamo Kosovo i Metohiju...ja ne znam sta je sa vama...dal mislite ako priznamo KiM ,da ce nam biti bolje...setite se samo Ratka Mladica i 10 godina pritisaka oko izrucenja,pa kad smo ga izrucili ,posle 10 dana ,kao da nikad nije ni postojao!!!

pecanac

pre 11 godina

Samo minut molim vas, da li neko postavlja pitanje albancima jeli njima do podele, pa valjda je to njihova drzava. Sve ostalo je fotomorgana. Samo toliko.

remington

pre 11 godina

Znači da su Ive i njegova ekipa konačno shvatili da je problem več odavno rešen jer se podela dogodila pre 13 god. samo priznati nisu hteli jer jim je Kosovo bio jedini adut za opstanak na političkoj sceni.

Stevan

pre 11 godina

A mozemo malcice i na silu pa da povratimo sve za 48 sati..I gotova prica..Pa da pregovaramo onda?
(nemanja, 21. septembar 2012 22:37)

Ajde nemanja, koliko sutra popisi svoje najmilije sa kojima ces krenuti na Kosovo da vi malo to tamo na silu, kako ti to lako kazes. Sram vas bilo bre, tebe i slicne... vi biste nesto na silu, a kad se zakuva nema vas nigde.... Vi biste da osvajate ali iz fotelje. Jel se ti malo secas kako je bilo 99. kad smo mi probali tamo nesto "malo na silu"? Ne secas se sigurno kad tako pricas. Sto se podele tice to je Djindjic predlagao na vreme, sad je kasno i za to...

nada

pre 11 godina

Slazem se podela Kosova je jedino resenje.Srbi sa juga ako zele mogu da se presele na sever i konacno zavrsiti ovo mucenje.Region nema razloga za bunt jer nama je oteta teritorija a vratila bi se sestina.Uostalom niko nas nije pitao kako nam jos su nas bombardovali.E ako je neko u regionu spreman da Nato ocisti hangare izbacujuci tovare bombi neka dize bunu.

Miki

pre 11 godina

Albanci ne daju nikakve ni autonomije za Srbe na Severu a nas premijer nudi teritoriji na tacni i trazi 1% iste na severu Kosmeta.
Svaka cast Albancima, treba da uzmu i ostatak Juzne Srbije, pa ce im ovakav premijer opet ponuditi podelu, po kojoj ce dobiti 1% nazad svoje teritorije.
Niste vi Dacicu taj, koji ce resavati vise vekovni problem a ni instant EU, tako da vas molim da postujete Ustav Republike Srbije ili da podnesete ostavku.Vase izjave pre izbora su bile drugacije nego sada a takodje i pre izbora su bile drugacije, menjate misljenje kao petlic pravac na krovu.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Cekaj, bre, sto zuris!
Pa ti nisi ni poceo da gradis te obecane mostove Beograd - Pristina, a sad odmah o podeli. Jer su ti to Amerikanci rekli? Ako su, onda guraj, ako ne, bezi kuci!
Ispada da on postao kao vezni robot izmedju Amerikanaca i Rusa, pa izgubio kompas.
Prepodne kaze nesto, a poslepodne nesto drugo!

21

pre 11 godina

Dačić govori kao da mu neko nudi da se Kosovo deli. To se možda moglo dobiti pre 15-20 godina, no tada je Srbija je tada imala preča posla i veće planove. Kako to biva kod gubitnika, sada moramo da molimo za ono za šta su nas molili, ne tako davno. Kosovo je završena priča i svako iole normalan i realan je toga postao svestan još proleća 1999. godine.

Johnny B. Goode

pre 11 godina

Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu, pripajanje juga uze Srbije Kosovu, pripajanje RS Srbiji, pripajanje Sandzaka Bosni i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi.

dušan r.

pre 11 godina

Gospodine Dačiću, ako vi ili bilo ko drugi iz vaše vlade uspe da pomeri administrativnu liniju i za 1 metar, a kamoli da podeli Kososvo, ja ću ga smatrati najvećim madjioničarem na svetu. Većim od Hudinija i Koperfilda.Još samo da vas podsetim da je pre nekih 20-tak godina kada su crtane neke druge granice, jednostavno rečeno "nema menjanja grenica na Balkanu". to se odnosi i na Kosovo. I zato vas molim da se ponašate odgovorno i ne "palite" ovaj narod ovakvim izjavama o podeli Kosova,

fr

pre 11 godina

Niko tebe ne tera nit trazi-za nista!Sami ste trazili 90-tu,sami ste nju stvorili !Na kraju su morale bombe odluciti i ultimatum koji je resio SVE. Nemas sta da delis ili da das !!! NAROD JE ODLUCIO !!!Kosovo je resena stvar --a ti sanjaj i lazi i petljaj danas ili sutra kako hoces .

posmatrac

pre 11 godina

Bas sam se pitao čime če Dačić da privlaći glasače sad kad mu je Vučić za vratom, kad evo odgovor se pojavi brzo. Dakle Kosovo još jedan krug. Samo ne znam koga će ovog puta uspeti da fascinira.

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

kosovo ti dacicu nije ostavio deda pa da ti odlucujes o njegovoj sudbini,kosovo pripada srpskom narodu i neka i srpski narod na referendumu i odluci o sudbini kosova.vidite da sa svih strana pritiskaju da priznamo kosovo jer i sami znaju da dokle god srbija ne potpise priznanje oni nece biti nezavisni.oni kosovo ne mogu da odnesu ono ce uvek da bude tu i kada tada opet nase dokle god ga ne priznamo ili pristanemo na podelu a ako to uradimo e onda je izgubljeno.a price o 2 000 000 miliona albanaca na kosovu nemaju veze sa vezom njih u albaniji ima 4 miliona,jer albanac koji je se popisao u presevu popisao se i u pristini,skoplju,tirani...a jos veca je tuga sto se odricemo kosova zbog eu koja je jednom nogom vec iznad provalije...

nikola orosnjak

pre 11 godina

sramota da vas bude...podela????pa nije vam deda ostavio kosovo...mislim da bi pre trebali da raspisete referendum po pitanju kosova,ipak se ono tice svih nas,a ne samo vas pojedinaca,i o kakvim zabludama pricate kada spominjete evropu,neka neko kaze i negativne strane eu-a...pogledajte samo bugarsku,rumuniju,grcku...sta smo mi to bolji od njih,pa ce nam biti bolje u evropi...koristite svaku priliku i spominjete evropu,kao hipnotisani da ste...

Bora

pre 11 godina

Zasto bi Albanci prihvatili podelu Kosova? Posle Milosevicevog aparthejd rezima koji je izazvao oruzanu pobunu i rat a kasnije i pokusaja proterivanja svih Albanaca, mislim da nema mesta takvom resenju. Jednostavno oni imaju sve, teritoriju, vojne snage i NATO uz sebe. A i EU treba jasno da kaze koji su uslovi za pristupanje. Nekako mi se cini da ce to biti ulazak u NATO i priznanje Kosova. To Dacic i Vucic nikada nece prihvatiti.

Joca Briselac

pre 11 godina

U Ustavu Republike Srbije moze da pise da je Tunguzija srpska zemlja i sta sad? Na Kosovu ima 2 M I L I O N A ljudi koji mrze Srbiju,koji su ratovali protiv nje i ne zele nista da imaju vise sa njom !!!!

Podela Kosova da,ali ne ona severna Mitrovica sa okolnim selima,nego KOSOVOSKA MITROVICA-SEVER PECI I SEVERNA PRISTINA !!!

POSTENO 50% 50%

Natasa Peric

pre 11 godina

Podelom Kosova ne bi niko bio potpuno zadovoljan... Cini se realno da je za Srbiju to trenutno jedino prihvatljivo razresenje... Realnost i zelje cesto ne idu zajedno

Boris

pre 11 godina

"kosovo je nase" "ne damo kosovo"... dok su bili opozicija bili su najglasniji a sad kao prihvataju cinjenice. uostalom zbog takvih stavova su i izglasani a sad proplivase kolektivno. kosovo je sto se tice sveta gotovo pitanje, jedino se nasi kvazi politicari koprcaju. da su slusali pametne ljude i mi bismo davno zavrsili sa tim. al sta ces, treba im vecni problem sa kojim ce zamlacivati narod i skretati paznju sa bitnijih stvari sa kojima ocigledno nisu u stanju da se nose!

Miloš

pre 11 godina

Bilo je mnogo tezih situacija od ove pa nismo dali ni pedalj nase teritorije. I ja bi da odem u Eu ali ne po svaku cenu.
(Stanko 555, 21. septembar 2012 20:29)

Majstore, knjigu iz istorije u šake, pa mi kaži gde je bila Srbija za vreme Cara Dušana. Čuj, ni pedalj, pa granica je bila negde oko Atine, zaboga...

Pricam ti pricu

pre 11 godina

Sada prica ovu pricu. Sto to nije pricao devedesetih kada je njegov vodja hteo celu Jugoslaviju.Ovo je prica za unutrasnju upotrebu a i sam zna da o tome ne moze biti razgovora

Pošteno - referendum!

pre 11 godina

Kosmet je Srbija! Tu ni Dačić ne može mnogo da ''pomogne''. Mogao bi sebi da odmogne ukoliko bi podelio svoju(?) imovinu, koju je ''pošteno'' stekao.

Dragan

pre 11 godina

Narodi se najčešće razdvajaju u uslovima teških ekonomskih kriza kada im je "tesno u svojoj koži" i svi se nadaju da će im onda biti bolje. Velike nacije to mogu da izdrže ali male ne! Dokaz je ovaj naš Balkan, čak i Slovenija je u velikim problemima uprkos tome što je daleko razvijenija od nas, zatim Hrvatska, BIH,Crna Gora ...
Ako se pokrene ekonomija - secesija nikome neće padati na pamet.
Istina, Kosovo je malo drugačija priča, tu su se stvari previše iskomplikovale da bi se moglo vratiti na staro, i mislim da je Dačić u pravu, ali je pitanje da li bi to neko u svetu podržao.

Nevit

pre 11 godina

U ustavu Srbije jasno stoji da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije, to potvrđujue i rezulucija 1244 UN. Nedopustivo je da premijer krši ustav sopstvene zemlje.

Zbog ovog skandala g. Dačić mora podneti ostavku.

pametan

pre 11 godina

Dacic mora da podnese ostavku a sns da rasturi vladu i na nove izbore posle ove sokantne izjave premijera koji krsi ustav svoje zemlje...

marko jancic

pre 11 godina

Obicni, najobicniji covece 21 veka , deli sa svojim bratom ili sestrom... mamino i tatino a ne ono sto je srpska istorija ostavila u amanet...na to nema niko pojedinacno pravo..... to nije tvoje u tvom malom zivotu na zemlji to pripada svima nama i nasoj buducnosti...potpis obican najobicniji srbin .....

mina

pre 11 godina

Kada ti neko nešto otme imaš pravo to da uzmeš natrag, kad tad... i za hiljadu godina. A kada nešto dobrovoljno daš ili prodaš - izvini gotovo je zauvek. Ko će da potpiše da daje pola Kosova i u čije ime? Mislim da to neće niko da uradi i da je ovo samo priča radi priče. Pa ne radi se tu o Bus Plusu i ostalim dnevnim zavitlancijama.

smart watch

pre 11 godina

Mudar je (sarkazam), jos da ga neko relevantan iz sveta (aludiram na siri pojam od Rusije, bez tendencije ka nipodistavanju te velike sile), to bi bilo sasvim u redu. Nestasice, poskupljenja, sve veca nemastina, sve ukazuje na to da cemo ponovo "pobediti" EU, NATO, a mozda i kakve vanzemaljce, ipak smo mi nebeski... Treba se ugledati na Hrvate, prihvatiti sve uslove, uci u EU, i zapadnu vojnu alijansu ako treba, izgraditi i ojacati drzavu, pa onda trguj, ovakvi kakvi smo, sto se vise vrpoljimo, to dublje tonemo.

ZA TO VAS I NIKO NE PITA.....

pre 11 godina

to vam dodje kao,kad prvo oblacite pantalone a posle gace..
duznost vlade i premijera jedne drzave je da stvori i PODELI vise radnih mesta g.dacicu a ne da zivi u jednom virtuelnom svetu na grbaci naroda!
pocnite vec jednom da radite posao za koji ste placeni.a otom,potom....

Vladimir

pre 11 godina

Prvo smo se odelili od RSK, potom Bosne, Makedonije, Crne Gore... Ovaj Prizrenac poziva na podelu Kosova i...? Od toga ce nam biti bolje? Ne boli nas sto Gracanice vise nema, ne bole nas takovska groblja... Kako bese?
Fuj!
Sta cemo s licnom odgovornoscu? Ovaj narod treba da odgovara licno i personalno, ne svoje dugove da otplacuje dedovinom, jer ju je nije on ni stekao!
Strasno...

Slav

pre 11 godina

Podela po kom principu? Nama 18 posto a njima 82 posto?
Koliki procenat zemlje zapravo poseduju Srbi na Kosovu?
Nema govora o podeli ako ne bude ukljucena i Republika Srpska.

Ako u podelu ne udje i klauzula o podeli na pola svih rudnih resursa onda nista nismo uradili.

pajo

pre 11 godina

Kosovo je ,bar u ovom vremenu završena priča za Srbiju ,sad pamet u glavu i tražiti teritorijalnu kompenzaciju na drugoj strani....ili Rusima pod hitno dozvoliti gradnju vojnih baza po Srbiji pa da vidimo ko će se sa Rusima kačiti.

Mastermind

pre 11 godina

Svim pametnjakovićima i moćnim logičarima:
Ne radi se o tome da Srbija mora prihvatiti nezavisnost kosova, nego o prostom faktu da time što se sa komšijama, ne priznavajući ih, u figurativnom smislu gleda preko nišana. Bit EU je regionalna suradnja i međuetnički dijalog- nemoš surađivat s nekim ili nečim što ne priznaješ. Ne mora Srbija, a vjerojatno i neće, nikad prihvatiti nezavisnost Kosova, ali itekako mora izbjeći ulogu remetilačkog faktora i katalizatora nestabilnosti. Ukoliko to ne učini, kompromitirana od devedesetih naovamo kakva jeste, sva je prilika da joj se loše piše...

laki78

pre 11 godina

jedino na cemu nasi politicari treba da insistiraju,sto je bila I ideja pokojnog Djindjica je da zapad sam definise princip po kojem ce formirati granice na Balkanu a mi takav princip da primenimo.Jasno je da je Kosovo nezavisno,ali ce to automatski voditi I ka raspadu Bosne kad tad.To mora da bude jasno I SAD I EU.naravno trenutni raspored snaga kaze da ce se na to cekati 30 godina ali desice se.

Aleksandar

pre 11 godina

Kada bi to svet prihvatio bilo bi dobro, mada realno ne bismo dobili pola vec nekih 15-20% teritorije a oni ostatak. Bilo bi naravno dobro da i nas narod malo bolje poznaje istoriju, jer Kosovo je bilo pod Srbijom samo nekih 250 godina u celokupnoj nasoj istoriji. (stotinak godina posle i oko 150 godina pre Turaka). pozz iz Beca

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

Pet zemalja EU koje još nisi priznale Kosovo (Slovačka, Cipar, Grčka, Rumunjska i Španjolska) za Djačića je važnije od onih 23 (uključujući i Hrvatsku) koje se to još davno napravile. E to se zove demagogija..

Ђана

pre 11 godina

Маните ви сад те приче. Монсанто нас трује, корупција разједа, привреда је мртва. Шта ћемо са тим?

obi van

pre 11 godina

ako bude povezano u paketu sa pripojenjem Republike Srpske kao i materijalnom odstetom za imovinu na Kosovu i jeste najbolje rjesenje. Manastiri isto moraju ostati ekstrateritorijalni

Volim Bezimenu vise od svih

pre 11 godina

Ovde i Albanci priznaju da je podela najbolja samo neki veliki Srbi se protive kao i oni sto bi dali sve. Sada nema boljeg resenja. Od loseg duznika i kos pleva, sto kaze nas narod. Sto das.... das. Dobro je.

Geneve81

pre 11 godina

Sto se podele tice, to je zavrsena prica, a to i Dacic lepo zna. Da li neko od vas misli o tome da ce i ratna odsteta da se plati. 15 hiljade civila ubijeni, zapaljene kuce, isterivanje vise od milion stanovnika, i ko je taj politicar sa Kosova koji prihvata to? NIKO. Dragi bivsi sugradjani! nismo jos zavrsili ovu pricu a vi slobodno glasajte jos za takve ko Dacic , Nikolic master itd. Na kraju krajeva faktura ce biti za vas.

Sale

pre 11 godina

Trebalo je to da se kaze 2000. godine, mada, mozda ni sad nije kasno. Svakako je logicno resenje, mada smo mi kao narod cesto bili operisani od logike. Posle toliko godina udaranja glavom o zid izgleda da smo dobili trezveniju politicku garnituru u Srbiji. Moram jos da kazem da uopste nisam simpatizer Dacica, ali mu svaka cast na ovoj izjavi.

dostabrevise

pre 11 godina

Aman čoveče, prelomo već jednom. Pa Dačiću, blamiraš sebe kroz svoje izjave, evo već dvadeset godina. Prelomi, neće biti teško. Vama političarima to nije strano. Zaboravićemo koliko ste se žrtvovali za Kosovo i koliko ga niste davali za živu glavu. Prelomi, biće ti zahvalna cela zamandaljena Srbija. Zamandaljena zbog Kosova. Prelomi. Jedino će malo da se ljute Dveri, Obrazi, Naši...izeš ti njih!!!

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Фактички на северу Косова нема албанскe власти и то је оно с чим се косовски Срби и српска влада морају задовољити. Подела Косова значи да би Север, настањен претежно Србима, припао Србији. То је наравно апсолутно немогуће, као што је немогућа и формална, међународно призната независност Севера... Дакле, Дачић води још једну од својих безбројних политичких кампања.

radar

pre 11 godina

Dacic kaze za podelu severa Kosova,ja kazem da podeli srbe na severu Kosova. Srbi koji pripadaju Srbiji nosi slobodno za Srbiju,srbi koji pripadaju Kosovu neka su na severu Kosova.Da li po ustavu Srbije,Srbiji pripada celo Kosovo ili samo sever Kosova?.
Neznam da li sam ja izgubio put u svom dvoristu ili Dacic.

SLAVKO-licno

pre 11 godina

Ovaj mali covek,jos manji politicar koji je sticajem cudnih okolnosti postao Premijer,moze da poklanja svoju POSTENO stecenu imovinu.Druze Dacicu,ne postoji ni jedna drzava,kao ni narod koji ce se odreci dobrovoljno dela svoje teritorije,tj.pokloniti 95% iste!
Za sve ovo neophodna je promena Ustava,a zna se kako se to radi.Kosovo i Metohija jesu trenutno van administracije Republike Srbije,ali zivot nije poceo niti se zavrsava sa tobom Dacicu!!!???Ono sto se dobrovoljno da ne vraca se...!!!

makenzije zagreb

pre 11 godina

Godinama pratim razvoj srpske političke misli i akcije oko Kosova. Ako je sad dozrela do zahtjeva za podjelom, jel to znači da će i Preševska dolina biti dio Kosova?

goxa

pre 11 godina

kakvo jedino resenje COVECE???????????da li si ti normalan bre????? to je najgore moguce resenje ,,najgoree.Jedno jedino resenje je jedinstven stav Kosovo i Metohija su u sastavu SRBIJE,i ne moze niko to da uzma.Mogu da prave grade i rade sta hoce tamo,ali ako SRBIJA to nije priznala dzabe im je sve.PA sta sad da priznamo da ne postojimo kao ljudi,da nemamo svoje korene,da smo prljave krpe kojima se brise pod...Dajte referendum da vidimo sta vecina misli

mila

pre 11 godina

"Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu i pripajanje RS Srbiji i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi."

Kakvo pripajanje RS Srbiji? sta vam pada na pamet, da ponovo pokrecete rat i rasturate drzavu Bosnu? I sta bi se onda desilo sa par miliona muslimana koji zive u Bosni? Hoce li oni biti novi albanci, palestici ili sta vec koji ce se stalno boriti sa vama? Ostavite moju drzavu Bosnu na miru, vasa losa politika je vas problem.

Jovan

pre 11 godina

Realno, podela Kosova je STVARNO jedino rešenje u kome će Srbija bar nešto dobiti! Toliko života izgubljeno, vremena i na kraju i para... Dajte da se osvestimo jednom i počnemo da stvari rešavamo!

noname

pre 11 godina

Mislim da danas ljude nazivati izdajnicima se uopste ne moze nazvati realnim. Cinjenica je da se Kosovo vise nije nase bez obzira na njegov istorijski znacaj za nas. Ovo se sada moze nazvati partijom saha cija pravila drugi diktiraju. Tako da treba pametno odigrati, ukoliko se namesti sitacija da smo mi na potezu zgrabiti sto se vise moze. Pa cemo na kraju videti ko ce dobiti kraljicu a ko kralja. Ne bi uopste bio sjajan ishod da neko dobije oba, a neko nista

Nebojša

pre 11 godina

Prvo da se izjasnim da je predlog po meni dobar.
A sada da postavimo stvari na svoje mesto.
Na Kosovu živi dva miliona Albanaca koji neće Srbiju za državu, a Srbi neće njih u državi. Koja je opcija? Kada bi Amerikanci pristali bilo bi to dobro rešenje jer u ovakvim situacijama najbolje i jedino rešenje je da obe strane budu nezadovoljne. Što se mene tiče ja bih izneo taj predlog javno i odmah ponudio priznanje ostatka Kosova i završio tu priču. Kosovo nikada neće biti država dokle mi to ne dozvolimo a nikada neće biti ni Srbija dokle na njemu žive Albanci. Opet se vraćamo na podelu.
Sada bih postavio par hipotetičkih pitanja. Koliko bi vas želelo da ima 30-40% Albanskih poslanika u Skupštini. Sa raznoraznim koalicijama tipa SNS-URS itd mogli bi da imaju i većinu u parlamentu a samim tim i celu Srbiju a ne samo Kosovo. Tako da nama preostaje da se nadamo da će USA i EU da prihvate ovakav neki plan jer nam je to jedini izlaz iz situacije u kojoj smo se našli.
Ništa bolja situacija nije ni na Kosovu i oni trpe raznorazne probleme zbog življenja u nepriznatoj državi tako da sam siguran da bi i narod na Kosovu to prihvatio jer briga onog iz Prištine za Zvečan, Mitrovicu itd.

Bunjevac

pre 11 godina

Zapad dobro zna koliko je Kosovo vazno i bolno pitanje za Srbiju. To sto zemlje EU traze od Srbije je isto kao traziti od majke troje dece da da jedno kako bi navodno drugo dvoje bolje zivelo. Srbija ako ikada udje u EU nece biti srecna. Traziti podelu Kosova nije isto sto i dati sobu u svom stanu,jer je stan materijalno dobro,a Kosovo je ziva stvar,sa 50000 srba na severu i jos 100000 juzno od Ibra.

nikolas

pre 11 godina

Jedino rešenje je da se KiM ustavom proglase za teritoriju Rusije,pa neka ga svetske sile dele između sebe.Mislim da mi više nemamo ni vremena ni snage da se natezemo oko bilo čega.

sale 60

pre 11 godina

Cim su ovi iz nove vlasti prestali da govore Kosovo i Metohija, vec samo Kosovo, znalo se sta sledi.
A ovaj sto govori da ce nam glave doci Srbi iz Republike Srpske, neka ne brine, sami cemo sebi doci glave kome smo dali vlast.

Patriota

pre 11 godina

Kakvi izdajnici! Kako vas nije sramota! Ovo je izdaja i prodaja države!Kršite postojeći Ustav RS! Zašto žurite? Da li ste nekome nešto obećali!? Kina se spori sa Japanon zbog ostrvaca na kome je go kamen! A, vi, šta radite:dajete teritoriju sa neprocenjivim rudnim bogatstvima, kolevku naše državnosti, bogatsvo kulturnog nasleđa....Niste vi“ krivi“,“ krivi“ su vaši birači što su vam verovali da ste patriote, da mislite na narod, na teritoriju, na državu, na .....Toliko sam besan i ogorčen da nemam snage više ni da pišem!!!!

Urnebes

pre 11 godina

Ovom tehnikom vladaće 100 godina: opali neku izjavu, a onda mi kao razmišljamo valja li ili ne. Niko Dačiću ne nudi podelu, sve države koje su priznale Kosovo su jasno protiv, sve koje nisu su izrazito protiv, ali je pametni Dačić našao igračku za narod. Podelom kao i priznanjem Dačić krši Ustav, a samo u Srbiji je moguće da nam takav bude kao premijer. Nadam se da imamo nešto od pravne države, meni bi Dačić bio jutros kod sudije zbog izjave, a sad bi njegovi partijaši već imali konferenciju za štampu da "pojasne misli", kako je govorio Radoman Božović.
P.S. Moli se aktivni kolektiv LDP da ohane na tastaturi. Kosovo nije partijsko pitanje, pa da kuckaju stavove o partijskoj istini. Deluje otužno.

nekada sam ziveo u Srbiji

pre 11 godina

Ovo je nastavak dosledne srpske politike koja se zasniva na maksimi "Ni Kosovo, ni EU". A Rusija nek uzima sta hoce, jos samo gace da skinete i da im se namestite. Budale ostaju budale, tu nema leka.

LFC

pre 11 godina

Da li bi on smeo ovo da izjavi u Briselu?Naravno da ne bi. Ove izjave su samo jeftini politicki poeni. Ali nisu svi ovce za sisanje...

dragan

pre 11 godina

Jedino podela Srbiju spasava! Ne mogu Albanci da dobiju sve, tj. celo Kosovo, a mi nista! Ali podrzavam neki vid podele i da stavimo tacku na tu pricu jednom za svagda, da Srbija moze jaca da krene dalje!

Ma nije valjda

pre 11 godina

Ili da mi Albanci crtamo novu granicu !! Da se vi srbi ne mucite puno -nesto vas je u'vatila lenjost ! Moj predlog je Kosovo malo preko grada Nisa i eto podele.Mi zadovoljni, vi malo manje zadovoljni ali zato mozete u EU ! A zbog dobrosusedskih odnosa od nas cete dobiti ,,Bakljavu'' i ,,Sljadoljed'' ! '

dejvid

pre 11 godina

Dacic je pragmatican politicar, on zna da ce do toga doci, ne samo podela Kosova vec i Makedonije i BiH. to je plan i zapada, amera pa i rusa smao ne sada jer imaju preca posla u drugim delovima sveta. Zato, treba da se dogovore srbi i albanci da po etnickoj strukturi nastupi podela. U ovom paketu treba resiti i pitanje Presevske doline. gde u vecini je naseljena albancima. Ovaj predlog Dacica nije konkretizovan, on je u vidu inicijative, ali siguran sam da ce do toga doci u dogledno vreme.

laki

pre 11 godina

Najbolje i jedino resenje da bi narod poceo da dise normalno je da vas narod skloni sa vlasti.Vasa politika je totalno neproduktivna,osim za vase dzepove.Zasto pustate kriminalce na slobodu koji su vec pokusali da beze iz zemlje,to je protivzakonito,vi i zakon,to je sramota prema narodu koji vam leba zaradjuje i omogucuje da zivite kao bubreg u loju.Mnogi u vladi su sumnjive proslosti,tu borbe protiv kriminala i korupcije ne moze biti,vec da bukne kao i devedesetih.

Andersenove bajke

pre 11 godina

Podela Kosova???? Na severu Kosova se nalazi najvece rudno bogatstvo, termo elektrana Obilic itd.I sada ce neko da se odrekne toga.Kakvo zamajavanje naroda radi neke politicke perspektive.Kosovo je nezavisno hteli to mi da priznamo ili ne.Sto se pre odreknemo tog tumora dok ne metastazira bolje po Srbiju

Dren Mustafa

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, mislim da je veoma kasno za vas i sa Srbije, de se Kosovo Podeli. Kada je gospodin Dobrica Cosic o tome govorio, da se Kosovo Podeli na Albansku i Srpsko Kosovo. Vas Ucitelj Slobodan Milosevic to mislenje nije hteo da slusa u opste! Podela Kosova bi bilo prije rata ne Kosovu, sada je veoma kasno za to. Ali moje misljenje jeste da se drzava Serbija, i drzava Kosova da rezmene territorije. Leposavic, Zubin Potok i Zvecane da se pripoji Serbi, a presevska dolina (Presevo, Medvedja i Bujanovac) da se pripaju Kosovu. To je najbolje i realnje resenje i sa Srbiju, i za Kosovo, ovako obe strane bi bile zadovoljne. Podela nije resenje, nego jetse veliki problem za sve nas!!!

wortha

pre 11 godina

dovoljno je uporediti tvoje "stavove" iz 1995, 2000 i 2012. Pametnom dosta. Gospodine Dacicu, koliko ukupno Srba zivi ma Kosovu? Je l mislite da treba da se borimo za ljude koji ne zive u severnom delu i na koji nacin, demagogijom...? Srbija nije podeljena, nego ju je politika koju si TI podrzavao Razorila. I prestani da gledas na to kao na teritorijalmno pitanje. Kako ti nije jasna prosta cinjenica - da smo mi neki ekonomski ili strateski faktor, da smo moderna drzava sa jakim saveznicima, to se nikada ne bi dogodilo. Idi lepo u Moskvu na kafu i uzivaj.

sasav

pre 11 godina

@neglasac
Ovo je laz! Djindjic je uvek i apsolutno bio i portiv podele i protiv stvaranja lazne drzave Kosovo. Zato je i streljan. Sram da vas bude, opadate mrtvog coveka. Gde ce vam dusa?

Mileva

pre 11 godina

Nije njima lako.
Jedan uzeo kaparu od Rusije, drugi uzeo kaparu za nikal, treći uzeo kaparu od domaćih tajkuna, četvrti treba sam sebe da uhapsi ... itd ...
Mogu oni sve to da izvedu ali im posle toga fali Will Smith da pritisne onu spravicu i da nam obriše pamćenje. Ko zna, možda im i uspe.
Sve to nije važno, važno je da ima za njih ko da glasa, evo hleb već spustili na 2 dinara...
Nema kraja, kraj se izgleda već desio.

Neko sa strane

pre 11 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna kod ovih sto zagovaraju podelu Kosova odnosno pripajanje severnog dela Kosova ostatku Srbije.

Ako se koristimo tim principom, kako mozemo da odbijemo da se isti ne koristi i za Presevsku dolinu? Podela Kosova po automatizmu znaci i podela Srbije, a da li je neko pitao srpski zivalj u Presevskoj dolini da li bi oni pristali da zive u nezavisnoj, skoro 100% etnicki cistoj Albanskoj Drzavi?

pratilac

pre 11 godina

ovaj dacic nezna ni sta prica ni sta odgovori na pitanja!

prepodne hoce novo mostove sa pristinom, a posle podne hoce da ih rusi te mostove.
izgleda da njemu nisu problem mostovi, jer mrkonjic gradi.....

Balcanicus

pre 11 godina

Slazem se sa misljenjem da nam treba referendum,ali samo zbog nade da su gradjani razumniji od politicara. Inace,podela je bila moguca kada je Djindjic tu temu aktuelizovao. Ubijen je nedugo nakon toga a s njim (su ubijene )i mnoge nase mogucnosti. Za nas vazi da ono sto ne platimo na mostu ,desetostruko platimo na cupriji. Kasno.

lexx

pre 11 godina

Podeli ti ono sto je tvoje!Ne zna se s kim si sve bio u vlasti!Novi 5 oktobar samo sto nije!!!Svi sto su poginuli od turskih vremena kroz sve ratove nisu bili ljudi i nisu vazni!Pa i oni su voleli da zive,zar ne?Ali mi smo docekali tebe pametnog da uradis ono sto je najlakse.

kiki

pre 11 godina

Jos 2000 godine je nas istoricar koji je u to vreme vise ziveo u Vasingtonu i govorio srpski sa americkim akcentom a danas politicki komentator cesto pozivan u emisije,u jednoj emisiji provukao recenicu da ce Kosovo na kraju biti podeljeno.Toga se jako dobro secam. Ako dobro analiziramo postupke i korake prethodne vlasti a i sadasnje kao i njihov tajming, dolazi se do zakljucka da postoji jedan kontinuitet koji vodi ka podeli kao krajnjem resenju,dirigovano sa strane i ispod zita.Zivi bili pa videli.

svi zajedno

pre 11 godina

Kada Kosovo i Metohija bude tvoje privatno vlasnistvo,onda ga deli sa kim god hoces Dacicu,a dok je to i dalje sastavni deo Srbije,o nikakvom drugacijem statusu iste nema ni reci...!Kada bi Merkelova u nekom dlucaju delila Bavarsku sa nekim,ili mozda Italijani Lombardiju...samo kod nas sa nasim parama,a i zemljom radi ko sta hoce...DOSTA!!!

perun

pre 11 godina

Djindjic je to rekao, ALI pre 11 godina. Da je Djindjic danas ziv on bi rekao da pustite Kosovo i napravite federaciju od Vojvodine i Srbije. Ili to ili novi raspad, a ovo Ivicino je samo demagogija i populizam, ili narodnim jezikom: "sto je babi milo, to joj se i snilo".

lala

pre 11 godina

Kako god, ovo je velika politička BOMBA. Do sad se pričalo, ćakulalo, ranije je to u kampanji pričao predsednik stranke SPS, a sada je to rekao PREMIJER SRBIJE. Da vidimo...

g4

pre 11 godina

Dacic prvenstveno misli na podelu suvereniteta, dok teritorijalni integritet ostaje, kao i medjunarodni subjektivitet Srbije. Dakle, nema Kosova u UN ili recimo FIFA ili UEFA, jedino u nekim drugim prakticnim stvarima koje nece biti na papiru formalizovane. Medjutim, pitanje je dokle tako, posto se geopoliticke okolnosti munjevito menjaju.

Zox

pre 11 godina

Napokon pametno resenje! Dajte da to obavimo na brzaka, ceka nas jos odvajanje Vojvodine i Sandzaka, daj da pozurimo pa da udjemo u EU (a koji cemo tamo?) sto pre...

iznogud

pre 11 godina

To je realno najbolje resenje, sever nama, jug njima, okolina manastira da se definise nesto kao prostor na kojima leze ambasade.. tj mesto koje ne pripada drzavi kosovo. Nasi su sa nama, izbeglice vratiti na sever... i cao zdravo.... i oda uci u EU...
E A ONDA SE PROBUDIS IZ SNA, ustanes, istusiras se, nesto pojedes, i pravac premijerska fotelja gde te ceka SUROVA REALNOST!

Само слога србина спасава

pre 11 godina

Подела Косова није решење. То би довело до новог балкансог рата. Тада би се јужни део Косова сигурно припојио Албанији, онда би дошло до цепања Македоније и на крају до захтева албанаца да се део Грчке такође припоји Албанији (тада већ великој Албанији). То мирно не би прошло.
И још нешто, сви сте заборавили референдум 1998. (7.4.1998) о Косову, 95% грађана (који су се одазвали) било је против страних сила у решавању питања КИМ-а, дакле да Србија то реши. Имамо ми ваљда своју главу не треба нико да нам соли памет и не треба само попуштати, дај једном да покажемо зубе и да виде да нам је стало до наших интереса, а онда ће престати и да нас завлаче толико. Поздрав

NenadaNi

pre 11 godina

Moram da priznam da sam fasciniran kratkoćom pameti nam sopstvene i spremnošću da se zaklanjamo iza nečega što se zove referendum, pa samo da podsetim ove juniore koji se ili nisu bili rodili pre '99. ili ne znaju šta se tada dogodilo - naime, posle referenduma na kome se 95% građana Srbije izjasnilo protiv stranog mešanja u rešavanje kosovskog problema, usledilo je četvoromesečno bombardovanje jedne evropske države, a nakon toga Kumanovski sporazum koji je kapitulacija per se, šta god ko rekao!
Dakle, rezultat na referendumu je poznat unapred i u tom smislu nijedna ozbiljna politika ne bi smela da manipuliše građanima i da se zaklanja iza nečega što je (dok se ne zapuca) motivisano pre svega patriotskim osećanjima (ili, još gore, ličnim interesima), a ne donosi nikakvo rešenje, već nas, naprotiv, vraća unazad, kao da već nismo dovoljno unazađeni. Uostalom, voleo bih da neko može da izvuče statistiku koliko je današnjih stanovnika Srbije IKADA nogom kročilo na svetu kosovsku zemlju, čisto da stadionske i skupštinske/politikantske patriote zaćute bar na neko vreme.
Pitanje podele je pitanje zdravog razuma - problem je samo u tome što je onaj koji ga je prvi izneo pred javnost Srbije, završio ubijen na ulazu u zgradu vlade čiji je premijer bio.
Jedino što situaciju danas čini unekoliko različitom je što je narod Srbije gladniji nego tada i što stomak kad je gladan prvo misli na hranu pa onda na politiku...

Klimt- Bec

pre 11 godina

Ovo je zelja Srpskih politicara koja bi im donela jos desetak godine vladavine! EU bi i pristala na svaku opciju koja garantuje stabilnost na Balkanu, ali Amerika nikad! Iskljucivo kada bi Rusija izvrsila (tajni) politicki pritisak naravno uz neki protiv ustupak (sto je veoma tesko). Sto se tice KiM naravno da Sever KiM-a stvara i stvarace glavobolje Pristini, i ona bi bila spremna da ga se odrekne. Naravno da bi i sam Taci trazio svoj interes u svemu tome kao i njegova naj bliza svita iz UCK-a, i oni koji su dosta ulozili u svu tu Avanturu!

Žaki

pre 11 godina

"U ovoj fazi je prihvatljivo sve ono što nije prihvatanje jednostrane nezavisnosti Kosova. Ne može Brisel da nas natera da prihvatimo nezavisnost Kosova".....

Već dugo vremena slušam kako nam se postavljaju uslovi za ulazak u EU, sa Kosovom kao najvećim i najbolnijim pa još i poslednjim uslovom za tu praznu stolicu; pa s tim u vezi imam jedan predlog?! Ako je zapadu toliko stalo do odvajanja Kosmeta od Srbije, a u isto vreme žele ovu državu u svojoj zajednici zbog ravnoteže sa ne znam kim - zašto onda mi ne bi postavili problem malo drugačije? Ako želite da Srbija podpisuje nekakve protokole o nezavisnosti Kosova onda nas PRVO primite u EU kao celinu, pa će nezavisnost biti podpisana po automatizmu?! S tim što u klauzulu treba da uđe i stavka da je Srbija cela ušla u Uniju a u slučaja kraha iste, Srbija izlazi iz Unije onako kako je i ušla - cela, tj. sa Kosovom kao sastavnim delom! Dakle, nezavisnost Kosmet dobija samo ulaskom Srbije u EU, a ne obratno jer je to odricanje bez garancija da ucena na nekom drugom polju više neće biti. Mislim da bi ovo bilo fer rešenje za sve tri strane!? Mimo ovoga, ma kako to zvučalo, ova situacija samo generiše korupcionaške apetite širom evropske unije;...o nama da ne govorim.

Donald Tisoc

pre 11 godina

Ideja podjele Kosova izrecena je u toku bombardiranja Srbije. Prezentirao ju je Milosevicev hrvatski prijatelj Franjo Tudjman. Potrazite malo po arhivama.

Žaki

pre 11 godina

Dole sam predložio da Srbija urgentno postavi problem na drugoj osnovi; tj. da priznanje Kosmeta uslovi ulaskom u EU!? Dakle, najpre ulazak celovite Srbije u EU a onda po automatizmu priznanje Kosova (uz klauzulu da se po nepredviđenom izlaskom iz EU, iz ovih ili onih raloga, Kosmet vraća u administrativno okrilje Beograda. Ulazak u EU je toliko urgentan da je trebao da bude juče a ne da o njemu ovde preglabaju nesrećnici koji jedva imaju osnovno obrazovanje. Za one koji od patetike ne vide ništa, kojima je strategija strani pojam i špansko selo - moram vas podsetiti jednu jako bitnu stvar! Sledeće godine Hrvatska ulazi u EU! Kojim rečima slepcima objasniti da će to dodatno usložniti položaj Srbije, ne samo u EU već i na istoku jer će Hrvatska tada imati dodatnu težinu u bilaterali sa Rusima, Kinezima, Kongom, Bangladešom i sličnima! Moram li glasno da objašnjavam šta će sve Hrvatska tražiti od Srbije u situaciji kada bude jača po svim pitanjima?? Nesrećnici nesrećni, užasnem se kada vidim ko sve u Srbiji ima pravo glasa i ko je sve od takvih izglasan!? A sve to zbog ličnog bogaćenja i životnim stavom: "u se, na se i poda se"

komentar

pre 11 godina

@Ivan, 21. septembar 2012 20:26
Neverovatno.
Na koga mislite kad kazete ubili ste Djindjica?
Znate li vi sta pricate?
Nije podela Djindjiceva ideja, vec ideja Dobrice Cosica, koga vi nazivate velikosrpskim nacionalistom. On je to predlagao jos 1991. i 1992.
Kad je Djindjic to predlozio takodje ste ga nazivali velikosrpskim nacionalistom.
Da je Djinjic ziv danas bi ga nazivali velikosrpskim nacionalistom.
Da je Djindjic ziv i da je na vlasti, Kosovo bi bilo podeljeno, a pokrajina vojvodina ne bi imala ni delic ovih nadleznosti koje sad ima, a vi biste ga nazivali nacionalistom i omalovazavali biste ga. Kao sto sada omalovazavate srspki narod.


Citiram knjigu "Kosovo" autor Cosic, str. 192.:
12. januar 2003. - 2 meseca pre nego sto je premijer Djindjic ubijen :

"Zoran (Djindjic) je verovao da novim ustavom treba dati velika prava opstinama i obesmisliti autonomiju Vojvodine. "Canak je obicna budala, s njim cemo lako da se razracunamo"... "

Djindjic je trazio sastanke sa Cosicem, rekao mu je da se Cosicev stan prisluskuje, da treba da dodje kod njega kuci. Trazio je konsultacije sa Cosicem, kome se vi rugate.

Pa vi ste ga nazivali nacionalistom, milosevicevcem, kad je to predlagao, a sad kazete, e kad je Djindjic to predlagao vi ste ga ubili, sad je kasno, ne moze to sad.
Moze to sad i nismo ga mi ubili.

Vlada

pre 11 godina

Došao čovek kod doktora i požalio mu se da već godinama ima tumor veličine lubenice i da se zlopati, ne može da se kreće, ne može da spava od bolova, ne može da kontoliše fiziološke funkcije, sve u svemu pretvorio se u stopostotnog invalida.
Na to mu doktor reče "pa laka će mo to rešiti, odstranićemo tumor hiruškim putem, inače će te umreti
Nesrećnik preblede i kroz plač zakuka "NEEEEEEEEEEEE, VI ĆETE DA ODCEPITE DEO MENEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

marija

pre 11 godina

I on bi da poklanja tudje.
Evo, sad ce vam iz Haga doci i Haradinaj. pa poklonite njemu i Taciju deo Srbije i to ce znaciti samo jedno - vas novi rat.

Milisav

pre 11 godina

Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu i pripajanje RS Srbiji i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi.

Arsa

pre 11 godina

Za tako sumanutu ideju potrenba je promena Ustava Republike Srbije! Ne da narod! Dobro nas slušaj: ne da narod!Živela Srbija! Kosovo je srce Srbijeee, srce Srbijeee, srce Srbijeee!!!

dexa

pre 11 godina

Ti Dacicu deli ono sto ti ostavio deda ili ko vec i ako imas sta deliti, a moje ne diraj sto mi je moj askundjel-Pavle meni,ocu,dedi,pradedi,cukundedi,navrdedi ostavio. Ko razume shvatice...

Johnny B. Goode

pre 11 godina

Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu, pripajanje juga uze Srbije Kosovu, pripajanje RS Srbiji, pripajanje Sandzaka Bosni i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi.

Stanko 555

pre 11 godina

Kad kosovo bude tvoje ti ga deli. Ne damo kosovo i tacka. Pa nije to samo teritorija nase generacije pa da ga delimo. Bilo je mnogo tezih situacija od ove pa nismo dali ni pedalj nase teritorije. I ja bi da odem u Eu ali ne po svaku cenu.

Joca Briselac

pre 11 godina

U Ustavu Republike Srbije moze da pise da je Tunguzija srpska zemlja i sta sad? Na Kosovu ima 2 M I L I O N A ljudi koji mrze Srbiju,koji su ratovali protiv nje i ne zele nista da imaju vise sa njom !!!!

Podela Kosova da,ali ne ona severna Mitrovica sa okolnim selima,nego KOSOVOSKA MITROVICA-SEVER PECI I SEVERNA PRISTINA !!!

POSTENO 50% 50%

Zoki

pre 11 godina

Kad je Ceda pocetkom 2000tih predlozio to kao resenje onda su ga isti ovi i njemu slicni razapeli da je izdajnik.
Zasto uvek mi moramo biti bu*ale? Mi na sve razumne predloge nasrcemo djonom, inatimo se, samo da bi kasnije pristali na mnogo manje sto smo mogli izvuci da smo odma u startu manje izigravali cvrste momke a malo vise bili mudri.
Izem vam taj balkanski ego, kompleks...

UR

pre 11 godina

Dajes maltene celu teritoriju (90%) i vices podela?!
O cemu prica ovaj?
Suverena zemlja, koja daje na izvolte svoje teritoije, a pola i vise naroda podrzava, gde to ima, samo u Srbiji.
A onda recite da nismo banana i diznilend zemlja, pa se jos pitate sto nas ne postuju u svetu.
Ajde ti Dacicu podeli sa komsijom svoje dvoriste pa da te vidim.
Pa onda sa drugim komsijom svoju kucu.
Ljudi stvarno veruju da ce prodajom kosova i evropskom unijom resiti sva pitanja, sta reci sve je jasno, jos jedna sarena laz.
Brzopletost i kratkovidost izuzetno lose osobine, pogotovo za politicara.
Kao sto niko pre 15 godina nije verovao da nam se ovo moze dogoditi u ovakvom obimu, ko garantuje sta ce biti za 4-5 godina?!
Svari se danas caskom okrenu.
Ne moze coveku biti bolje ako se sam ne potrudi.
Cinjenica je da 90 odsto Srbije mrzi da se pokrene, da radi, a oce pare.
E pa nema!

rammstein

pre 11 godina

To sam ja vec odavno rekao i napisao ovde na ovom sajtu u komentaru,jos kad je Kosovo proglasilo nezavisnost.
Ubili su me minusima tada,da vidimo sta se od tada promenilo u nacionalnoj svesti.
Bravo Dacicu,svaka ti je na mestu.

dragan

pre 11 godina

Mi srbi moramo prihvatiti trenutno stanje sto pre to bolje !!! Da pocnemo da radimo puno, da oporavimo zemlju, finansijski je konsolidujemo !!!I savez sa Nemackom obavezno

pajo

pre 11 godina

Kosovo je ,bar u ovom vremenu završena priča za Srbiju ,sad pamet u glavu i tražiti teritorijalnu kompenzaciju na drugoj strani....ili Rusima pod hitno dozvoliti gradnju vojnih baza po Srbiji pa da vidimo ko će se sa Rusima kačiti.

obi van

pre 11 godina

ako bude povezano u paketu sa pripojenjem Republike Srpske kao i materijalnom odstetom za imovinu na Kosovu i jeste najbolje rjesenje. Manastiri isto moraju ostati ekstrateritorijalni

goxa

pre 11 godina

kakvo jedino resenje COVECE???????????da li si ti normalan bre????? to je najgore moguce resenje ,,najgoree.Jedno jedino resenje je jedinstven stav Kosovo i Metohija su u sastavu SRBIJE,i ne moze niko to da uzma.Mogu da prave grade i rade sta hoce tamo,ali ako SRBIJA to nije priznala dzabe im je sve.PA sta sad da priznamo da ne postojimo kao ljudi,da nemamo svoje korene,da smo prljave krpe kojima se brise pod...Dajte referendum da vidimo sta vecina misli

Опрем

pre 11 godina

(Slav, 21. septembar
Ако ико дође Србији главе то ће те бити ви "републиканци"из рс.Откачите се бре више од Србије!

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

kosovo ti dacicu nije ostavio deda pa da ti odlucujes o njegovoj sudbini,kosovo pripada srpskom narodu i neka i srpski narod na referendumu i odluci o sudbini kosova.vidite da sa svih strana pritiskaju da priznamo kosovo jer i sami znaju da dokle god srbija ne potpise priznanje oni nece biti nezavisni.oni kosovo ne mogu da odnesu ono ce uvek da bude tu i kada tada opet nase dokle god ga ne priznamo ili pristanemo na podelu a ako to uradimo e onda je izgubljeno.a price o 2 000 000 miliona albanaca na kosovu nemaju veze sa vezom njih u albaniji ima 4 miliona,jer albanac koji je se popisao u presevu popisao se i u pristini,skoplju,tirani...a jos veca je tuga sto se odricemo kosova zbog eu koja je jednom nogom vec iznad provalije...

nikola orosnjak

pre 11 godina

sramota da vas bude...podela????pa nije vam deda ostavio kosovo...mislim da bi pre trebali da raspisete referendum po pitanju kosova,ipak se ono tice svih nas,a ne samo vas pojedinaca,i o kakvim zabludama pricate kada spominjete evropu,neka neko kaze i negativne strane eu-a...pogledajte samo bugarsku,rumuniju,grcku...sta smo mi to bolji od njih,pa ce nam biti bolje u evropi...koristite svaku priliku i spominjete evropu,kao hipnotisani da ste...

Pošteno - referendum!

pre 11 godina

Kosmet je Srbija! Tu ni Dačić ne može mnogo da ''pomogne''. Mogao bi sebi da odmogne ukoliko bi podelio svoju(?) imovinu, koju je ''pošteno'' stekao.

marko jancic

pre 11 godina

Obicni, najobicniji covece 21 veka , deli sa svojim bratom ili sestrom... mamino i tatino a ne ono sto je srpska istorija ostavila u amanet...na to nema niko pojedinacno pravo..... to nije tvoje u tvom malom zivotu na zemlji to pripada svima nama i nasoj buducnosti...potpis obican najobicniji srbin .....

SaleC

pre 11 godina

Od kada sam čuo za Dačića, uopšte, kada on za nešto kaže da je crno, ja to vidim kao belo i obrnuto. Ne slažem se sa tim tipom političara.
Prvi put se slažem sa ovim iz naslova, ako je stvarno tako rekao. Slažem se apsolutnih 100% !
Nisam nikakav ni šovinista niti nacionalista ili daleko bilo neki partijski, stranački lik ali svo to mučenje će prestati kada svi to shvate.

nada

pre 11 godina

Slazem se podela Kosova je jedino resenje.Srbi sa juga ako zele mogu da se presele na sever i konacno zavrsiti ovo mucenje.Region nema razloga za bunt jer nama je oteta teritorija a vratila bi se sestina.Uostalom niko nas nije pitao kako nam jos su nas bombardovali.E ako je neko u regionu spreman da Nato ocisti hangare izbacujuci tovare bombi neka dize bunu.

Bosanac

pre 11 godina

Milisave, RS nikada neće biti pripojena Srbiji jer RS je samo dio nezavisne Bosne i Hercegovine. Takvo bi se krvoproliće dogodilo kada bi se nešto tako pokušalo da to samo budala može htjeti, s' koje god strane Drine bio.

Slav

pre 11 godina

Podela po kom principu? Nama 18 posto a njima 82 posto?
Koliki procenat zemlje zapravo poseduju Srbi na Kosovu?
Nema govora o podeli ako ne bude ukljucena i Republika Srpska.

Ako u podelu ne udje i klauzula o podeli na pola svih rudnih resursa onda nista nismo uradili.

crni domino

pre 11 godina

Da, ti ces da trazis sever Kosova a Kosovo ce da trazi Presevsku dolinu!
Dacicu, malo morgen ce velike sile tek tako da menjaju granice!
Ova tvoja konstatacija podseca me na onu iz 99 da smo pobedili NATO! Secas li se barabo politicka kako si nas pravio budalama?
I opet nam to radis? Dokle bre sramoto?
Umesto da pruzis ruku pomirenja kosovskom Premijeru i da se sa njim dogovaras kako najbolje da pomognes srbima na Kosovu, ti i dalje mislis da svaki dan dajes tamo nekima 500 hiljada € dnevno i obezbedis da se nesto sliva i u tvoje koferce.
Vreme i situacija ti ne ide u prilog Dacicu za ovakve gluposti! Drzava Srbija je pred slomom covece!
Dosta je bilo igranja.

Sale

pre 11 godina

Trebalo je to da se kaze 2000. godine, mada, mozda ni sad nije kasno. Svakako je logicno resenje, mada smo mi kao narod cesto bili operisani od logike. Posle toliko godina udaranja glavom o zid izgleda da smo dobili trezveniju politicku garnituru u Srbiji. Moram jos da kazem da uopste nisam simpatizer Dacica, ali mu svaka cast na ovoj izjavi.

Weber'S

pre 11 godina

A ako Albanci ne prihvate? Koji ce geometar da krene da crta granicu?
On kao i njegov "tata" mnogo voli da deli ..i crta karte. A svi znamo kako se to kartanje zavrsilo. Kosovo je izgubljeno jos 1999. Trebalo je razmisljati i pregovarati sa Rugovom dok je moglo lepo . Ali ta cuvena srpska diplomatija tipa ako mene ne slusas , slusaces topove dala je svoje plodove. Srbiju i srbe svi gledaju kao trecerazrednu drzavu i divlji narod. Sada treba raditi u drugom smeru , prihvatiti ruku koja Srbiju moze izvuci iz zivog blata.

Amerikanac

pre 11 godina

Mala poruka za ove is Srpske sto se zanose. Cak i kad bi vam dozvolili da se otcepite od Federacije, niko normalan iz Srbije vas nece kao deo Srbije. Osim sto se nazivate Srbima, nista drugo nemate slicno za gradjanima Srbije. Stvarajte svoju drzavu ako hocete neka vam je sa srecom. Samo ostavite Srbiju na miru.

Ilir

pre 11 godina

Ja sam Albanac i zivim u Pristinu ,nikad mi Albanci i Srbi ne mozemo da zivimo zajedno (osim kriminalca) ,ovaj Dacic je u pravu i ja mislim da najbolja resenje je podela ,i da zavrsimo stvari zauvek,vi u svoju kucu mi u nasoj kuci.pozdrav iz Pristine

g4

pre 11 godina

Dacic prvenstveno misli na podelu suvereniteta, dok teritorijalni integritet ostaje, kao i medjunarodni subjektivitet Srbije. Dakle, nema Kosova u UN ili recimo FIFA ili UEFA, jedino u nekim drugim prakticnim stvarima koje nece biti na papiru formalizovane. Medjutim, pitanje je dokle tako, posto se geopoliticke okolnosti munjevito menjaju.

svi zajedno

pre 11 godina

Kada Kosovo i Metohija bude tvoje privatno vlasnistvo,onda ga deli sa kim god hoces Dacicu,a dok je to i dalje sastavni deo Srbije,o nikakvom drugacijem statusu iste nema ni reci...!Kada bi Merkelova u nekom dlucaju delila Bavarsku sa nekim,ili mozda Italijani Lombardiju...samo kod nas sa nasim parama,a i zemljom radi ko sta hoce...DOSTA!!!

Patriota

pre 11 godina

Kakvi izdajnici! Kako vas nije sramota! Ovo je izdaja i prodaja države!Kršite postojeći Ustav RS! Zašto žurite? Da li ste nekome nešto obećali!? Kina se spori sa Japanon zbog ostrvaca na kome je go kamen! A, vi, šta radite:dajete teritoriju sa neprocenjivim rudnim bogatstvima, kolevku naše državnosti, bogatsvo kulturnog nasleđa....Niste vi“ krivi“,“ krivi“ su vaši birači što su vam verovali da ste patriote, da mislite na narod, na teritoriju, na državu, na .....Toliko sam besan i ogorčen da nemam snage više ni da pišem!!!!

DejanSrbin

pre 11 godina

@Moca
Pa sto onda Merkelova i EU traze od nas da priznamo Kosovo i Metohiju...ja ne znam sta je sa vama...dal mislite ako priznamo KiM ,da ce nam biti bolje...setite se samo Ratka Mladica i 10 godina pritisaka oko izrucenja,pa kad smo ga izrucili ,posle 10 dana ,kao da nikad nije ni postojao!!!

radar

pre 11 godina

Dacic kaze za podelu severa Kosova,ja kazem da podeli srbe na severu Kosova. Srbi koji pripadaju Srbiji nosi slobodno za Srbiju,srbi koji pripadaju Kosovu neka su na severu Kosova.Da li po ustavu Srbije,Srbiji pripada celo Kosovo ili samo sever Kosova?.
Neznam da li sam ja izgubio put u svom dvoristu ili Dacic.

Nevit

pre 11 godina

U ustavu Srbije jasno stoji da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije, to potvrđujue i rezulucija 1244 UN. Nedopustivo je da premijer krši ustav sopstvene zemlje.

Zbog ovog skandala g. Dačić mora podneti ostavku.

Bunjevac

pre 11 godina

Zapad dobro zna koliko je Kosovo vazno i bolno pitanje za Srbiju. To sto zemlje EU traze od Srbije je isto kao traziti od majke troje dece da da jedno kako bi navodno drugo dvoje bolje zivelo. Srbija ako ikada udje u EU nece biti srecna. Traziti podelu Kosova nije isto sto i dati sobu u svom stanu,jer je stan materijalno dobro,a Kosovo je ziva stvar,sa 50000 srba na severu i jos 100000 juzno od Ibra.

Bojan

pre 11 godina

Kako nam sad poturaju Kosovo kad je počela priča o korupciji i lopovima. Zamagljivanje javnosti pošto bi morali sami svoje da hapse, pa su evo svoje i pustili zbog Kolubare.
Zabole me za Kosovo.

Moca

pre 11 godina

Sta kaze, ne moze Brisel da nas natera? Tacno, zato sto ih bas briga da li cemo MI da priznamo ili ne. Vecina clanica EU je priznala i bas se u Briselu nesto sekiraju da li ce tamo neka Srbija, koja je inace svetlosnim godinama daleko od ulaska u uniju, da prizna Kosovo. Svi jaki igraci u EU su priznali, i svi jaki igraci na svetskom nivou osim Kine i Rusije. Grdno se varamo ako mislimo da nase misljenje jos uvek nekoga zanima i nekome nesto vredi. Bice onako kako jaci od nas kazu i urade, dok se ne promeni odnos snaga na politickoj karti Evrope, a to se sigurno nece skoro desiti.

Nemanjic

pre 11 godina

Po Dacicu ispada da je Gracanica u Albaniji, Pecka patrijasija, bogorida Ljeviska strasno takodje.Ovo je i krsenje ustava Srbije jer je Dacic premijer a to sto on kaze nije u skladu sa ustavom Srbije!

Vladimir

pre 11 godina

Prvo smo se odelili od RSK, potom Bosne, Makedonije, Crne Gore... Ovaj Prizrenac poziva na podelu Kosova i...? Od toga ce nam biti bolje? Ne boli nas sto Gracanice vise nema, ne bole nas takovska groblja... Kako bese?
Fuj!
Sta cemo s licnom odgovornoscu? Ovaj narod treba da odgovara licno i personalno, ne svoje dugove da otplacuje dedovinom, jer ju je nije on ni stekao!
Strasno...

mina

pre 11 godina

Kada ti neko nešto otme imaš pravo to da uzmeš natrag, kad tad... i za hiljadu godina. A kada nešto dobrovoljno daš ili prodaš - izvini gotovo je zauvek. Ko će da potpiše da daje pola Kosova i u čije ime? Mislim da to neće niko da uradi i da je ovo samo priča radi priče. Pa ne radi se tu o Bus Plusu i ostalim dnevnim zavitlancijama.

Miki

pre 11 godina

Albanci ne daju nikakve ni autonomije za Srbe na Severu a nas premijer nudi teritoriji na tacni i trazi 1% iste na severu Kosmeta.
Svaka cast Albancima, treba da uzmu i ostatak Juzne Srbije, pa ce im ovakav premijer opet ponuditi podelu, po kojoj ce dobiti 1% nazad svoje teritorije.
Niste vi Dacicu taj, koji ce resavati vise vekovni problem a ni instant EU, tako da vas molim da postujete Ustav Republike Srbije ili da podnesete ostavku.Vase izjave pre izbora su bile drugacije nego sada a takodje i pre izbora su bile drugacije, menjate misljenje kao petlic pravac na krovu.

niski kartel

pre 11 godina

Poceo sam da verujem da jedino Ceda Jovanovic prica istinu,ma koliko se to ona ljudima svidela ili ne,on je ovo pricao jos pre skoro 15 god. :/

dejvid

pre 11 godina

Dacic je pragmatican politicar, on zna da ce do toga doci, ne samo podela Kosova vec i Makedonije i BiH. to je plan i zapada, amera pa i rusa smao ne sada jer imaju preca posla u drugim delovima sveta. Zato, treba da se dogovore srbi i albanci da po etnickoj strukturi nastupi podela. U ovom paketu treba resiti i pitanje Presevske doline. gde u vecini je naseljena albancima. Ovaj predlog Dacica nije konkretizovan, on je u vidu inicijative, ali siguran sam da ce do toga doci u dogledno vreme.

Evropa

pre 11 godina

E sad malo morgen! Zasto bi Albanci podelili Kosovo kad im sve velesile kazu da je Kosovo njihovo!

Za mene je ta prica oko Kosova gotova. Neka patrijote o tome brinu moja je glava mirna vec odavno. Samo cekam da ostali shvate, ali tesko to u ovoj primitivnoj sredini.

budjenje

pre 11 godina

godn. Dacicu i gosn. Vucicu i gosn. Nikolicu pre circa 13 godina partije ciji ste bili istaknuti clanovi pocele su rat protiv nato-a (da me razumeju mladje napaljene generacije... nesto kao kada biste se sa 45kg prijavili da boxujete za svetskog prvaka u super teskoj kategoriji) i naravno izgubili... sada kao vadite kestenje iz vatre i palite ovaj lako popaljiv narod a ne mozete da odete tamo ni kao civili.
Da ste tada potpisali rambuje ostala bi nam i vojska i policija dole uz jednu americku bazu (koja je sada ionako dole) bilo bi i tada rokanja sa ovk ali potpisujem da bi posle 11-og septembra zajedno sa amerima jurili teroriste samo tako. No, bila je vaznija sefova fotelja i mlacenje para...
Ovaj narod vam je to ocigledno oprostio cim ste ponovo tu gde jeste ali ima nas koji vam nikada necemo oprostiti i cije mozgove necete moci da perete jednim te istim "bonux-om" kad god vam zatreba kinta i fotelja
E moja Srbijo da li ces se ikada opameti?

nikolas

pre 11 godina

Jedino rešenje je da se KiM ustavom proglase za teritoriju Rusije,pa neka ga svetske sile dele između sebe.Mislim da mi više nemamo ni vremena ni snage da se natezemo oko bilo čega.

pecanac

pre 11 godina

Samo minut molim vas, da li neko postavlja pitanje albancima jeli njima do podele, pa valjda je to njihova drzava. Sve ostalo je fotomorgana. Samo toliko.

Nikad ne reci nikad

pre 11 godina

Bosanac,
Interesantno, Vi iz FBiH podrzavate odcepljenje KIM od Srbije, a boli kada to zeli Republika Srpska...Volja naroda za nezavisnoscu je nezaustavljiv proces... DOKAZ:YU

Dule NS

pre 11 godina

-To je jedina stvar u kojoj se slažem sa ovim čovekom!
-I da se ne lažemo, svaki ozbiljan, realan i razuman čovek zna jako dobro da je to jedino rešenje!
-To znaju jako dobro i Albanci i svi ostali!
-Jedino pitanje je - ko koči konačno rešenje?!
Čiji je interes da Srbija i Albanci nikada ne nađu mir i ne postignu dogovor?
-Jedino kompromis i dogovor dva naroda rešava trajno ovaj problem!
-Kome smeta taj dogovor?
...a ako neki Albanci i njihovi tutori zaista naivno veruju da mogu da dobiju sve i da nateraju Srbiju baš na sve, onda ne žele dobro samim Albancima jer tako nešto će im doneti neko novo zlo u budućnosti!

-Alo svi vi ljudi!
PAMET U GLAVU i rešavajte probleme na ovom ukletom Balkanu! Zbog svoje dece - do njih vam je valjda stalo?!
Zar želite da i oni nakon vas opet ginu i ratuju zbog iste stvari?!
-Dokle više?!

SLAVKO-licno

pre 11 godina

Ovaj mali covek,jos manji politicar koji je sticajem cudnih okolnosti postao Premijer,moze da poklanja svoju POSTENO stecenu imovinu.Druze Dacicu,ne postoji ni jedna drzava,kao ni narod koji ce se odreci dobrovoljno dela svoje teritorije,tj.pokloniti 95% iste!
Za sve ovo neophodna je promena Ustava,a zna se kako se to radi.Kosovo i Metohija jesu trenutno van administracije Republike Srbije,ali zivot nije poceo niti se zavrsava sa tobom Dacicu!!!???Ono sto se dobrovoljno da ne vraca se...!!!

Sunny

pre 11 godina

Sledeci predlog koji ocekujem je: Priznanje Kosovo koje ne prekudicira teritorijalno razgranicenje.

Pre 10 godina ovaj predlog je imao smisla, sad je kasno.

Nego moj predlog Dacicu je da pocne pregovore sa Vojvodinom i na njima bude realan, da ne bi opet kasnio...

samo istina

pre 11 godina

Zamislite da se stvarno podeli Kosovo usta ja neverujem, sta ce reci Albanci iz Medvedje,Bujanovca,Preseva,hoce li hteti da ostanu u Srbiji?
Sa tom sacicom Srba koji bi ostali na podeljenom Kosovu stvorila bi se etnicki cista drzava sto svet i EU nece dozvoliti,svidjalo se to vama ili ne jedini nacin da vlast na Kosovu(iskreno) zastiti interese Srba na Kosovu,a Srbija zastiti interese Albanaca u Srbiji je priznanje Kosova u postojecim granicama. Mislim mozete vi dami lupate minuse koliko hocete ali svako drugo resenje jednostavno nije realno. Vidite i sami Dcic vam doslovce kaze manje vise citajuci izmedju redova Kosovo povratiti NE mozemo jedino resenje je podela, iako ni sam neveruje u to ali polako privikava javnost na to da je Kosovo manje vise nezavisno i da ce Srbija kad tad to morati da prihvati. I da vredi makar pokusati opciju podele iako su sanse manje od minimalnih da bi kasnije mogao reci sve smo pokusali ali nije moglo. Ajos kad od ponedeljka pocne ponovno prikazivanje isajdera polako ce se ohladiti sve patrijote i utihnice sve parole Kosovo je Srbija, jer ce narod videti da ih je svaka vlast lagala i da su samo pojedinci imali koristi od patrijotizma a Srbi na Kosovu i Srbi u Srbiji ama bas nista i da vlst nema rezervnu opciju za Kosovo i da od njegovog povratka u okvir drzave Srbije nema nikakve sanse ni sad ni u buducnosti. Sad ce svi oni koji znaju da sam u pravu iz inata da mi lupaju minuse ali meni je svejedno ja sam realan covek!
pozdrav sv.realnim ljudima

nebeski Srbin

pre 11 godina

Daj vise da se pomirimo stim i da se zavrsi ta prica oko kosova...sta mislite da ce EU i ameri da nam ga vrate uz pricu da su se malo salili pa nam ga sad vracaju u prvobitnom stanju..Kosovo je BILO SRPSKO ali vise nije niti ce biti u skorijoj buducnosti..

Volim Bezimenu vise od svih

pre 11 godina

Ovde i Albanci priznaju da je podela najbolja samo neki veliki Srbi se protive kao i oni sto bi dali sve. Sada nema boljeg resenja. Od loseg duznika i kos pleva, sto kaze nas narod. Sto das.... das. Dobro je.

cuvar vatre

pre 11 godina

Da je umesto Daciceve slika Cedomira Jovanovica verovatno bi ga svi pljuvali kako je izdajnik!!Ako ovaj Cecin komsija uspe od nicega da izvuce pola,ja cu da glasam za njega dok god postoji on ili ja!!!

pera

pre 11 godina

Sta je Dacicu sad nemas resenje za Kosovo. Stegni bato ono sto nemas i lepo zavrsi tamo gde je tvoj politicki tata zapoceo da ne kazem nesto ruznije, potpisi konacni akt o priznaju suverene drzave KOSOVA, posto od Kosova i Metohije vise nista nema . A vi Milosevicevski praznoglavi patrioti i slicni, to sto ovaj nazovi premijer pokusava da vam plasira velike politicke price (ali samo price i nista vise posto je SRBIJA IZGUBILA RAT ZA KOSOVO 1999 GODINE) je zamazivanje ociju pred nevidjenom ekonomskom krizom u koju su nas on i njegov koalicioni partner iz prethodnog i sasdasnjeg saziva vlade (G17) uvukli.

sasav

pre 11 godina

@neglasac
Ovo je laz! Djindjic je uvek i apsolutno bio i portiv podele i protiv stvaranja lazne drzave Kosovo. Zato je i streljan. Sram da vas bude, opadate mrtvog coveka. Gde ce vam dusa?

pametan

pre 11 godina

Dacic mora da podnese ostavku a sns da rasturi vladu i na nove izbore posle ove sokantne izjave premijera koji krsi ustav svoje zemlje...

Bora

pre 11 godina

Zasto bi Albanci prihvatili podelu Kosova? Posle Milosevicevog aparthejd rezima koji je izazvao oruzanu pobunu i rat a kasnije i pokusaja proterivanja svih Albanaca, mislim da nema mesta takvom resenju. Jednostavno oni imaju sve, teritoriju, vojne snage i NATO uz sebe. A i EU treba jasno da kaze koji su uslovi za pristupanje. Nekako mi se cini da ce to biti ulazak u NATO i priznanje Kosova. To Dacic i Vucic nikada nece prihvatiti.

ovako vam je

pre 11 godina

Podjela se bez većih otpora mogla provesti prije dvadesetak godina. No, srpski političari su mudrovali i isključivo gledali svoj reiting a ne državni interes. Sada je to neizvodivo i bolje je ne "čačkati mečku" jer bi mogao doći u pitanje prostor juga uže Srbije a i Sandžak.

Ana

pre 11 godina

(Arsa, 21. septembar 2012 21:03)

Koji narod kad vidis koliko si minusa dobio samo na ovom malom blogu?
Dakle, Kosovo nije vise nase i oko toga vise nema price, svidjalo se to nekom ili ne. Tacka. A Dacic bi trebalo da prestane vise da lupa svojom i nasom glavom o zid. A oni koji se pozivaju na Ustav treba da znaju da Ustav nije Sveto pismo i da se moze menjati. Ne mozete vi da upisete u Ustav da je vase nesto sto biste voleli da je vase, a sto vam vise ne pripada, kao sto ne mozete da upisete u katastar da posedujete zemljiste koje biste voleli da posedujete, ali ga zapravo ne posedujete. To su Kostunicine providne muvacine i od toga je vec svima muka.

MOCART

pre 11 godina

divim se Dačićevoj političkoj netalentovanosti ala S.Milošević.Alo, Žitorađe, brojevi na Lotou su sinoć izvučeni, to što SI danas POPUNIO sedmicu, NE VAŽI SE, ZAKASNIO SI!!!! Taman koliko je Sloba kasnio sa Jugoslavijom Dačić kasni sa Kosovom - epilog će, dakle, biti isti...Pravi primer kako učenik poštuje učitelja, kao da spoljni svet i život koji teče ne postoje...

posmatrac

pre 11 godina

Prica da ni 5 clanica EU ne priznaje Kosovo ne znaci nista, jer kad bi Srbija priznala Kosovo to bi odmah ucinile i tih 5 clanica. Prema tome sve je na Srbiji.
Inace, meni ova prica o evropskom putu Srbije lici na igru gluvuh telefona. Srbija sa EU pregovara "cela" sa(Kosovom), a EU sa Srbijom(bez Kosova). Takav "evropski" put Srbije ne moze dovesti do cilja- clanstva u EU, to je sada potpuno jasno. Treba uciniti zaokret, kroz dijalog sa Pristinom resiti pitanja imovine, zastitu kulturnih i verskih objekata, polozaj srpske zajednice. Zatim priznati Kosovo i ubrzano resavati goruca pitanja u Srbiji i ubrzano krenuti ka clanstvu u EU. A mozemo ostati na zamrznutom konfliktu, dugo i dugo i na kraju se opet vratiti na temu priznanja Kosova.

odliveni mozak

pre 11 godina

prvo: brate ivice ukapiraj: albanci nema sta da dele - oni imaju celo.

drugo: videh da je u komentarima neko poredio pokojnog Zorana sa ivicom. nije to za poredjenje. sa Zoranom je otisla i poslednja sansa da se srbija napokon uspravi - ovako, ostadosmo u mraku.

čedica

pre 11 godina

Čeda i Djiki su ispred svih političara najmanje 15 god.Već bi 10 god. imali normalne odnose a sad će patriotska pljačka sve da vam otkrije i gde mi gubimo vreme i dajemo pare,Srbijo budi se !

samo istina

pre 11 godina

Znaci sve ono sto LDP govori vec godinama narodu u lice bez krivina i bez lazi se polako,mic po mic, korak po korak ostvaruje, a vecina vas je bila u stanju Cedu za te izjave da lincuje, sve sto Ceda i Vuk kazu uvek tako i bude. Samo sto to narod Srbije ne voli on je jednostavno naviko da ga lazu i to je zasadjeno duboko u njegove korene, svaka realnost i istina je za vecinu Srbije nerealna i neprihvatljiva. Jednostavno nismo navikli da nam neko govori istinu pa volimo da verujemo u lazi, tj. onako kako bi mi voleli da bude iako nema veze sa stvarnoscu. Videcete za 5 god kad se postojecim politicarima i politickim partijama budu potrosile sve lazi i zavrzlame i kada ne budu vise imali rezervne i kad narodu, nadam se, dodje iz d. u glavu LDP na celu sa Cedomirom Jovanovicem ce biti bez premca najaca politicka partija u Srbiji.
Najnovije izjave Dacica i Vucica su dokaz toga.

komentar

pre 11 godina

@neznalica, 21. septembar 2012 20:10
A ko je ubio Djindjica?
Ko ga je napao kad je izneo taj predlog?
To je predlog Dobrice Cosica koji je to predlagao jos 1992. Ko i danas napada Cosica i satanizuje ga, naziva ga velikosrpskim nacionaistom itd.?
Predlog je odlican, ali ko je napao Djindjica kad je poslao pisma sefovima najvaznijih drzava o tome?
Nije Djindjic hteo samo podelu Kosovo, vec je hteo da obesmisli autonomiju vojvodine davanjem vecih ovlascenja opstinama, sto je politika dijametralno suprotna od sadasnje DS.
Djindjic je hteo da nas oslobodi bede sa ovim nakaradnim pokrajinama kakve ne postoje nigde na svetu.
Ko ga je tad napao nazivajuci ga srpskim nacionalistom, dakle ne izdajnikom vec srpskim nacionalistom, naslednikom Miloseviceve politike itd.?

Jovan

pre 11 godina

Realno, podela Kosova je STVARNO jedino rešenje u kome će Srbija bar nešto dobiti! Toliko života izgubljeno, vremena i na kraju i para... Dajte da se osvestimo jednom i počnemo da stvari rešavamo!

dragan

pre 11 godina

Jedino podela Srbiju spasava! Ne mogu Albanci da dobiju sve, tj. celo Kosovo, a mi nista! Ali podrzavam neki vid podele i da stavimo tacku na tu pricu jednom za svagda, da Srbija moze jaca da krene dalje!

Natasa Peric

pre 11 godina

Podelom Kosova ne bi niko bio potpuno zadovoljan... Cini se realno da je za Srbiju to trenutno jedino prihvatljivo razresenje... Realnost i zelje cesto ne idu zajedno

Unknown19G70

pre 11 godina

To je davne 2002god govorio pokojni premijer Zoran..a vi ste ga tada nazivali izdajicom i kako vec sve. Da ste radili kako je on govorio, bolje bi mi ziveli. Nikad necu prezaliti sto ga nema, kada vidim sta radite od Srbije! Svi ste isti sada, ama bas svi.

marsovac

pre 11 godina

Tako je bre, ne damo Kosovo - Kosovo je srpsko, Kosovo je crce Srbije, bla, bla, bla... pa svi se secamo, ko da je juce bilo, da smo Kosovo doneli sa sobom iz majcice Rusije kad smo onomad iz nje dosli na Balkan - a Albaanci su ovde nisu dosli sa nama, nego su pali sa Marsa.!!! Pa kako tu "istinu" ne vidi niko na svetu osim nas. Kuku lele....

Dragan

pre 11 godina

Narodi se najčešće razdvajaju u uslovima teških ekonomskih kriza kada im je "tesno u svojoj koži" i svi se nadaju da će im onda biti bolje. Velike nacije to mogu da izdrže ali male ne! Dokaz je ovaj naš Balkan, čak i Slovenija je u velikim problemima uprkos tome što je daleko razvijenija od nas, zatim Hrvatska, BIH,Crna Gora ...
Ako se pokrene ekonomija - secesija nikome neće padati na pamet.
Istina, Kosovo je malo drugačija priča, tu su se stvari previše iskomplikovale da bi se moglo vratiti na staro, i mislim da je Dačić u pravu, ali je pitanje da li bi to neko u svetu podržao.

Marija*

pre 11 godina

Oko Djindjica i Kosova, mnogi ne razumeju.
Djindjic je naravno hteo da dobije sto vise za Srbiju, svaki srpski politicar ima duznost da na pocetku pregovora trazi sto vise za Srbiju. Ali, isto tako Djindjic je rekao ( i kao inteligentan covek znao je da ce se to desiti) da ako zapad kaze iskljuceni ste iz istorije ako ne priznate Kosovo, da se Kosovo mora priznati. On je hteo da resi pitanje Kosova sto pre da se ne bi zamlacivali Kosovom narednih 100 godina. U tome je razlika izmedju Tadica, Dacica, Nikolica, koji hoce Kosovo po svaku cenu ( citaj Rusija je vaznija od SAD i Evrope), a Djindjic bi pred tom istom dilemom odgovorio Evropa, NATO, USA- naravno. Zato je ubijen.

kiki

pre 11 godina

Jos 2000 godine je nas istoricar koji je u to vreme vise ziveo u Vasingtonu i govorio srpski sa americkim akcentom a danas politicki komentator cesto pozivan u emisije,u jednoj emisiji provukao recenicu da ce Kosovo na kraju biti podeljeno.Toga se jako dobro secam. Ako dobro analiziramo postupke i korake prethodne vlasti a i sadasnje kao i njihov tajming, dolazi se do zakljucka da postoji jedan kontinuitet koji vodi ka podeli kao krajnjem resenju,dirigovano sa strane i ispod zita.Zivi bili pa videli.

Tesno mi ga skroji Ivek

pre 11 godina

Pa zar podela Kosova, nije davanje međunarodnog priznanja za onaj drugi deo, koji ostaje pod jurisdikcijom Prištine?!
To je, kao u vicu sa nevinom devojkom, koju je momak nagovorio da joj stavi "samo pola", kako je ne bi oštetio, a kada je videla da je ušao "ceo" uzviknula zabrinuto, zbog prevare i nastale štete, a ovoj odgovorio "mislio sam na onu drugu polovinu"?!
Isto tako kad, već, može da se prizna "podela Kosova" može i "celo Kosovo", zar ne?!

falcon

pre 11 godina

Sta ti je zivot. Kad je podelu spominjao pokojni Zoran Djindjic, proglasen je za najveceg izdajnika. Danas Ivica maltene postaje heroj zbog istog stava. Ovo samo potvrdjuje kakvog smo politicara i drzavnika imali i nazalost izgubili.

neglasac

pre 11 godina

Kad je jedini pravi premijer, Zoran Djindjic, pricao o ovoj temi hteli ste ga lincovati....

sad nastavite da glasate i odmah predjite u red za mleko,ulje,sećer...
pozdravlja vas novinar-premijer

Miki-CH

pre 11 godina

Propustili ste svaku mogucnost jos od 81 . Debelo smo platili za ovo Kosovo, da bi se nesto moglo deliti i to po svakom smislu, a i mi albanci da bi nesto o kosovu odlucili (nismo mi dobili rat ) odluka za nezavisnost Kosova nije Thaci doneo nego USA-senat i Bundestag. Sta vi mislite ljudi, da su ovi nasi cobani za 2,3 godine naucili da se bave politikom!? Kod nas se zna ko vodi politiku i svi albanci su za nezavisnost bez razlike kojoj partiji pripadaju, i da znate da ni mi sami ne volimo ove nase politicare, ali posto su nam nadmetnuti od zna se koga moramo da ih pridrzimo.
Kod vas se nista bre ne razume, neko od vasih polit. hoce sve, drugi samo pola, treci bi dao celo Kosovo, pa se posle ponovo menja misljenje.

lexx

pre 11 godina

Podeli ti ono sto je tvoje!Ne zna se s kim si sve bio u vlasti!Novi 5 oktobar samo sto nije!!!Svi sto su poginuli od turskih vremena kroz sve ratove nisu bili ljudi i nisu vazni!Pa i oni su voleli da zive,zar ne?Ali mi smo docekali tebe pametnog da uradis ono sto je najlakse.

Nebojša

pre 11 godina

Prvo da se izjasnim da je predlog po meni dobar.
A sada da postavimo stvari na svoje mesto.
Na Kosovu živi dva miliona Albanaca koji neće Srbiju za državu, a Srbi neće njih u državi. Koja je opcija? Kada bi Amerikanci pristali bilo bi to dobro rešenje jer u ovakvim situacijama najbolje i jedino rešenje je da obe strane budu nezadovoljne. Što se mene tiče ja bih izneo taj predlog javno i odmah ponudio priznanje ostatka Kosova i završio tu priču. Kosovo nikada neće biti država dokle mi to ne dozvolimo a nikada neće biti ni Srbija dokle na njemu žive Albanci. Opet se vraćamo na podelu.
Sada bih postavio par hipotetičkih pitanja. Koliko bi vas želelo da ima 30-40% Albanskih poslanika u Skupštini. Sa raznoraznim koalicijama tipa SNS-URS itd mogli bi da imaju i većinu u parlamentu a samim tim i celu Srbiju a ne samo Kosovo. Tako da nama preostaje da se nadamo da će USA i EU da prihvate ovakav neki plan jer nam je to jedini izlaz iz situacije u kojoj smo se našli.
Ništa bolja situacija nije ni na Kosovu i oni trpe raznorazne probleme zbog življenja u nepriznatoj državi tako da sam siguran da bi i narod na Kosovu to prihvatio jer briga onog iz Prištine za Zvečan, Mitrovicu itd.

Marina

pre 11 godina

"...i dodao da nezavisnost nije priznalo ni pet članica EU. "..

Brisel traži da se Srbija ponaša kao tih pet članica koje nisu priznale Kosovo. Tih pet članica ne ometa Kosovo,prihvaća kosovske dokumente na graničnim prijelazima,sudjeluje na skupovima gdje se nalaze i kosovski predstavnici vlasti,prihvaćaju realnost na terenu ali je ne potvrđuju papirima i diplomatskim predstavništvima.

bezimena

pre 11 godina

Sta ti je zivot. Kad je podelu spominjao pokojni Zoran Djindjic, proglasen je za najveceg izdajnika. Danas Ivica maltene postaje heroj zbog istog stava. Ovo samo potvrdjuje kakvog smo politicara i drzavnika imali i nazalost izgubili.
(falcon, 21. septembar 2012 22:42)

To potvrdjuje nešto mnogo tragičnije, kakav smo narod...glup i licemeran. Takvi, nigde nismo pristali.

YEAH

pre 11 godina

Podela je realno resenje. Trebala je ta podela da se desi jos odavno, jer sad ne bi smo bili gde jesmo. Ali tu je i problem. Albanci hoce celo Kosovo, ne samo deo.

Miloš

pre 11 godina

Bilo je mnogo tezih situacija od ove pa nismo dali ni pedalj nase teritorije. I ja bi da odem u Eu ali ne po svaku cenu.
(Stanko 555, 21. septembar 2012 20:29)

Majstore, knjigu iz istorije u šake, pa mi kaži gde je bila Srbija za vreme Cara Dušana. Čuj, ni pedalj, pa granica je bila negde oko Atine, zaboga...

fr

pre 11 godina

Niko tebe ne tera nit trazi-za nista!Sami ste trazili 90-tu,sami ste nju stvorili !Na kraju su morale bombe odluciti i ultimatum koji je resio SVE. Nemas sta da delis ili da das !!! NAROD JE ODLUCIO !!!Kosovo je resena stvar --a ti sanjaj i lazi i petljaj danas ili sutra kako hoces .

Aleksandar

pre 11 godina

Kada bi to svet prihvatio bilo bi dobro, mada realno ne bismo dobili pola vec nekih 15-20% teritorije a oni ostatak. Bilo bi naravno dobro da i nas narod malo bolje poznaje istoriju, jer Kosovo je bilo pod Srbijom samo nekih 250 godina u celokupnoj nasoj istoriji. (stotinak godina posle i oko 150 godina pre Turaka). pozz iz Beca

noname

pre 11 godina

Mislim da danas ljude nazivati izdajnicima se uopste ne moze nazvati realnim. Cinjenica je da se Kosovo vise nije nase bez obzira na njegov istorijski znacaj za nas. Ovo se sada moze nazvati partijom saha cija pravila drugi diktiraju. Tako da treba pametno odigrati, ukoliko se namesti sitacija da smo mi na potezu zgrabiti sto se vise moze. Pa cemo na kraju videti ko ce dobiti kraljicu a ko kralja. Ne bi uopste bio sjajan ishod da neko dobije oba, a neko nista

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

Pet zemalja EU koje još nisi priznale Kosovo (Slovačka, Cipar, Grčka, Rumunjska i Španjolska) za Djačića je važnije od onih 23 (uključujući i Hrvatsku) koje se to još davno napravile. E to se zove demagogija..

laki78

pre 11 godina

jedino na cemu nasi politicari treba da insistiraju,sto je bila I ideja pokojnog Djindjica je da zapad sam definise princip po kojem ce formirati granice na Balkanu a mi takav princip da primenimo.Jasno je da je Kosovo nezavisno,ali ce to automatski voditi I ka raspadu Bosne kad tad.To mora da bude jasno I SAD I EU.naravno trenutni raspored snaga kaze da ce se na to cekati 30 godina ali desice se.

Само слога србина спасава

pre 11 godina

Подела Косова није решење. То би довело до новог балкансог рата. Тада би се јужни део Косова сигурно припојио Албанији, онда би дошло до цепања Македоније и на крају до захтева албанаца да се део Грчке такође припоји Албанији (тада већ великој Албанији). То мирно не би прошло.
И још нешто, сви сте заборавили референдум 1998. (7.4.1998) о Косову, 95% грађана (који су се одазвали) било је против страних сила у решавању питања КИМ-а, дакле да Србија то реши. Имамо ми ваљда своју главу не треба нико да нам соли памет и не треба само попуштати, дај једном да покажемо зубе и да виде да нам је стало до наших интереса, а онда ће престати и да нас завлаче толико. Поздрав

Žaki

pre 11 godina

"U ovoj fazi je prihvatljivo sve ono što nije prihvatanje jednostrane nezavisnosti Kosova. Ne može Brisel da nas natera da prihvatimo nezavisnost Kosova".....

Već dugo vremena slušam kako nam se postavljaju uslovi za ulazak u EU, sa Kosovom kao najvećim i najbolnijim pa još i poslednjim uslovom za tu praznu stolicu; pa s tim u vezi imam jedan predlog?! Ako je zapadu toliko stalo do odvajanja Kosmeta od Srbije, a u isto vreme žele ovu državu u svojoj zajednici zbog ravnoteže sa ne znam kim - zašto onda mi ne bi postavili problem malo drugačije? Ako želite da Srbija podpisuje nekakve protokole o nezavisnosti Kosova onda nas PRVO primite u EU kao celinu, pa će nezavisnost biti podpisana po automatizmu?! S tim što u klauzulu treba da uđe i stavka da je Srbija cela ušla u Uniju a u slučaja kraha iste, Srbija izlazi iz Unije onako kako je i ušla - cela, tj. sa Kosovom kao sastavnim delom! Dakle, nezavisnost Kosmet dobija samo ulaskom Srbije u EU, a ne obratno jer je to odricanje bez garancija da ucena na nekom drugom polju više neće biti. Mislim da bi ovo bilo fer rešenje za sve tri strane!? Mimo ovoga, ma kako to zvučalo, ova situacija samo generiše korupcionaške apetite širom evropske unije;...o nama da ne govorim.

Andersenove bajke

pre 11 godina

Podela Kosova???? Na severu Kosova se nalazi najvece rudno bogatstvo, termo elektrana Obilic itd.I sada ce neko da se odrekne toga.Kakvo zamajavanje naroda radi neke politicke perspektive.Kosovo je nezavisno hteli to mi da priznamo ili ne.Sto se pre odreknemo tog tumora dok ne metastazira bolje po Srbiju

Urnebes

pre 11 godina

Ovom tehnikom vladaće 100 godina: opali neku izjavu, a onda mi kao razmišljamo valja li ili ne. Niko Dačiću ne nudi podelu, sve države koje su priznale Kosovo su jasno protiv, sve koje nisu su izrazito protiv, ali je pametni Dačić našao igračku za narod. Podelom kao i priznanjem Dačić krši Ustav, a samo u Srbiji je moguće da nam takav bude kao premijer. Nadam se da imamo nešto od pravne države, meni bi Dačić bio jutros kod sudije zbog izjave, a sad bi njegovi partijaši već imali konferenciju za štampu da "pojasne misli", kako je govorio Radoman Božović.
P.S. Moli se aktivni kolektiv LDP da ohane na tastaturi. Kosovo nije partijsko pitanje, pa da kuckaju stavove o partijskoj istini. Deluje otužno.

Geneve81

pre 11 godina

Sto se podele tice, to je zavrsena prica, a to i Dacic lepo zna. Da li neko od vas misli o tome da ce i ratna odsteta da se plati. 15 hiljade civila ubijeni, zapaljene kuce, isterivanje vise od milion stanovnika, i ko je taj politicar sa Kosova koji prihvata to? NIKO. Dragi bivsi sugradjani! nismo jos zavrsili ovu pricu a vi slobodno glasajte jos za takve ko Dacic , Nikolic master itd. Na kraju krajeva faktura ce biti za vas.

Ma nije valjda

pre 11 godina

Ili da mi Albanci crtamo novu granicu !! Da se vi srbi ne mucite puno -nesto vas je u'vatila lenjost ! Moj predlog je Kosovo malo preko grada Nisa i eto podele.Mi zadovoljni, vi malo manje zadovoljni ali zato mozete u EU ! A zbog dobrosusedskih odnosa od nas cete dobiti ,,Bakljavu'' i ,,Sljadoljed'' ! '

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Фактички на северу Косова нема албанскe власти и то је оно с чим се косовски Срби и српска влада морају задовољити. Подела Косова значи да би Север, настањен претежно Србима, припао Србији. То је наравно апсолутно немогуће, као што је немогућа и формална, међународно призната независност Севера... Дакле, Дачић води још једну од својих безбројних политичких кампања.

Stevan

pre 11 godina

A mozemo malcice i na silu pa da povratimo sve za 48 sati..I gotova prica..Pa da pregovaramo onda?
(nemanja, 21. septembar 2012 22:37)

Ajde nemanja, koliko sutra popisi svoje najmilije sa kojima ces krenuti na Kosovo da vi malo to tamo na silu, kako ti to lako kazes. Sram vas bilo bre, tebe i slicne... vi biste nesto na silu, a kad se zakuva nema vas nigde.... Vi biste da osvajate ali iz fotelje. Jel se ti malo secas kako je bilo 99. kad smo mi probali tamo nesto "malo na silu"? Ne secas se sigurno kad tako pricas. Sto se podele tice to je Djindjic predlagao na vreme, sad je kasno i za to...

Boris

pre 11 godina

"kosovo je nase" "ne damo kosovo"... dok su bili opozicija bili su najglasniji a sad kao prihvataju cinjenice. uostalom zbog takvih stavova su i izglasani a sad proplivase kolektivno. kosovo je sto se tice sveta gotovo pitanje, jedino se nasi kvazi politicari koprcaju. da su slusali pametne ljude i mi bismo davno zavrsili sa tim. al sta ces, treba im vecni problem sa kojim ce zamlacivati narod i skretati paznju sa bitnijih stvari sa kojima ocigledno nisu u stanju da se nose!

Zox

pre 11 godina

Napokon pametno resenje! Dajte da to obavimo na brzaka, ceka nas jos odvajanje Vojvodine i Sandzaka, daj da pozurimo pa da udjemo u EU (a koji cemo tamo?) sto pre...

marija

pre 11 godina

I on bi da poklanja tudje.
Evo, sad ce vam iz Haga doci i Haradinaj. pa poklonite njemu i Taciju deo Srbije i to ce znaciti samo jedno - vas novi rat.

dostabrevise

pre 11 godina

Aman čoveče, prelomo već jednom. Pa Dačiću, blamiraš sebe kroz svoje izjave, evo već dvadeset godina. Prelomi, neće biti teško. Vama političarima to nije strano. Zaboravićemo koliko ste se žrtvovali za Kosovo i koliko ga niste davali za živu glavu. Prelomi, biće ti zahvalna cela zamandaljena Srbija. Zamandaljena zbog Kosova. Prelomi. Jedino će malo da se ljute Dveri, Obrazi, Naši...izeš ti njih!!!

Klimt- Bec

pre 11 godina

Ovo je zelja Srpskih politicara koja bi im donela jos desetak godine vladavine! EU bi i pristala na svaku opciju koja garantuje stabilnost na Balkanu, ali Amerika nikad! Iskljucivo kada bi Rusija izvrsila (tajni) politicki pritisak naravno uz neki protiv ustupak (sto je veoma tesko). Sto se tice KiM naravno da Sever KiM-a stvara i stvarace glavobolje Pristini, i ona bi bila spremna da ga se odrekne. Naravno da bi i sam Taci trazio svoj interes u svemu tome kao i njegova naj bliza svita iz UCK-a, i oni koji su dosta ulozili u svu tu Avanturu!

dušan r.

pre 11 godina

Gospodine Dačiću, ako vi ili bilo ko drugi iz vaše vlade uspe da pomeri administrativnu liniju i za 1 metar, a kamoli da podeli Kososvo, ja ću ga smatrati najvećim madjioničarem na svetu. Većim od Hudinija i Koperfilda.Još samo da vas podsetim da je pre nekih 20-tak godina kada su crtane neke druge granice, jednostavno rečeno "nema menjanja grenica na Balkanu". to se odnosi i na Kosovo. I zato vas molim da se ponašate odgovorno i ne "palite" ovaj narod ovakvim izjavama o podeli Kosova,

mila

pre 11 godina

"Podela Kosova i Metohije, zastita srpskih svetinja na jugu i pripajanje RS Srbiji i da konacno stanemo na noge i pokusamo da izvucemo zemlju iz blata u kome se trenutno nalazi."

Kakvo pripajanje RS Srbiji? sta vam pada na pamet, da ponovo pokrecete rat i rasturate drzavu Bosnu? I sta bi se onda desilo sa par miliona muslimana koji zive u Bosni? Hoce li oni biti novi albanci, palestici ili sta vec koji ce se stalno boriti sa vama? Ostavite moju drzavu Bosnu na miru, vasa losa politika je vas problem.

Pricam ti pricu

pre 11 godina

Sada prica ovu pricu. Sto to nije pricao devedesetih kada je njegov vodja hteo celu Jugoslaviju.Ovo je prica za unutrasnju upotrebu a i sam zna da o tome ne moze biti razgovora

21

pre 11 godina

Dačić govori kao da mu neko nudi da se Kosovo deli. To se možda moglo dobiti pre 15-20 godina, no tada je Srbija je tada imala preča posla i veće planove. Kako to biva kod gubitnika, sada moramo da molimo za ono za šta su nas molili, ne tako davno. Kosovo je završena priča i svako iole normalan i realan je toga postao svestan još proleća 1999. godine.

smart watch

pre 11 godina

Mudar je (sarkazam), jos da ga neko relevantan iz sveta (aludiram na siri pojam od Rusije, bez tendencije ka nipodistavanju te velike sile), to bi bilo sasvim u redu. Nestasice, poskupljenja, sve veca nemastina, sve ukazuje na to da cemo ponovo "pobediti" EU, NATO, a mozda i kakve vanzemaljce, ipak smo mi nebeski... Treba se ugledati na Hrvate, prihvatiti sve uslove, uci u EU, i zapadnu vojnu alijansu ako treba, izgraditi i ojacati drzavu, pa onda trguj, ovakvi kakvi smo, sto se vise vrpoljimo, to dublje tonemo.

Dren Mustafa

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, mislim da je veoma kasno za vas i sa Srbije, de se Kosovo Podeli. Kada je gospodin Dobrica Cosic o tome govorio, da se Kosovo Podeli na Albansku i Srpsko Kosovo. Vas Ucitelj Slobodan Milosevic to mislenje nije hteo da slusa u opste! Podela Kosova bi bilo prije rata ne Kosovu, sada je veoma kasno za to. Ali moje misljenje jeste da se drzava Serbija, i drzava Kosova da rezmene territorije. Leposavic, Zubin Potok i Zvecane da se pripoji Serbi, a presevska dolina (Presevo, Medvedja i Bujanovac) da se pripaju Kosovu. To je najbolje i realnje resenje i sa Srbiju, i za Kosovo, ovako obe strane bi bile zadovoljne. Podela nije resenje, nego jetse veliki problem za sve nas!!!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Cekaj, bre, sto zuris!
Pa ti nisi ni poceo da gradis te obecane mostove Beograd - Pristina, a sad odmah o podeli. Jer su ti to Amerikanci rekli? Ako su, onda guraj, ako ne, bezi kuci!
Ispada da on postao kao vezni robot izmedju Amerikanaca i Rusa, pa izgubio kompas.
Prepodne kaze nesto, a poslepodne nesto drugo!

Mastermind

pre 11 godina

Svim pametnjakovićima i moćnim logičarima:
Ne radi se o tome da Srbija mora prihvatiti nezavisnost kosova, nego o prostom faktu da time što se sa komšijama, ne priznavajući ih, u figurativnom smislu gleda preko nišana. Bit EU je regionalna suradnja i međuetnički dijalog- nemoš surađivat s nekim ili nečim što ne priznaješ. Ne mora Srbija, a vjerojatno i neće, nikad prihvatiti nezavisnost Kosova, ali itekako mora izbjeći ulogu remetilačkog faktora i katalizatora nestabilnosti. Ukoliko to ne učini, kompromitirana od devedesetih naovamo kakva jeste, sva je prilika da joj se loše piše...

remington

pre 11 godina

Znači da su Ive i njegova ekipa konačno shvatili da je problem več odavno rešen jer se podela dogodila pre 13 god. samo priznati nisu hteli jer jim je Kosovo bio jedini adut za opstanak na političkoj sceni.

ZA TO VAS I NIKO NE PITA.....

pre 11 godina

to vam dodje kao,kad prvo oblacite pantalone a posle gace..
duznost vlade i premijera jedne drzave je da stvori i PODELI vise radnih mesta g.dacicu a ne da zivi u jednom virtuelnom svetu na grbaci naroda!
pocnite vec jednom da radite posao za koji ste placeni.a otom,potom....

perun

pre 11 godina

Djindjic je to rekao, ALI pre 11 godina. Da je Djindjic danas ziv on bi rekao da pustite Kosovo i napravite federaciju od Vojvodine i Srbije. Ili to ili novi raspad, a ovo Ivicino je samo demagogija i populizam, ili narodnim jezikom: "sto je babi milo, to joj se i snilo".

Neko sa strane

pre 11 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna kod ovih sto zagovaraju podelu Kosova odnosno pripajanje severnog dela Kosova ostatku Srbije.

Ako se koristimo tim principom, kako mozemo da odbijemo da se isti ne koristi i za Presevsku dolinu? Podela Kosova po automatizmu znaci i podela Srbije, a da li je neko pitao srpski zivalj u Presevskoj dolini da li bi oni pristali da zive u nezavisnoj, skoro 100% etnicki cistoj Albanskoj Drzavi?

nekada sam ziveo u Srbiji

pre 11 godina

Ovo je nastavak dosledne srpske politike koja se zasniva na maksimi "Ni Kosovo, ni EU". A Rusija nek uzima sta hoce, jos samo gace da skinete i da im se namestite. Budale ostaju budale, tu nema leka.

komentar

pre 11 godina

@Ivan, 21. septembar 2012 20:26
Neverovatno.
Na koga mislite kad kazete ubili ste Djindjica?
Znate li vi sta pricate?
Nije podela Djindjiceva ideja, vec ideja Dobrice Cosica, koga vi nazivate velikosrpskim nacionalistom. On je to predlagao jos 1991. i 1992.
Kad je Djindjic to predlozio takodje ste ga nazivali velikosrpskim nacionalistom.
Da je Djinjic ziv danas bi ga nazivali velikosrpskim nacionalistom.
Da je Djindjic ziv i da je na vlasti, Kosovo bi bilo podeljeno, a pokrajina vojvodina ne bi imala ni delic ovih nadleznosti koje sad ima, a vi biste ga nazivali nacionalistom i omalovazavali biste ga. Kao sto sada omalovazavate srspki narod.


Citiram knjigu "Kosovo" autor Cosic, str. 192.:
12. januar 2003. - 2 meseca pre nego sto je premijer Djindjic ubijen :

"Zoran (Djindjic) je verovao da novim ustavom treba dati velika prava opstinama i obesmisliti autonomiju Vojvodine. "Canak je obicna budala, s njim cemo lako da se razracunamo"... "

Djindjic je trazio sastanke sa Cosicem, rekao mu je da se Cosicev stan prisluskuje, da treba da dodje kod njega kuci. Trazio je konsultacije sa Cosicem, kome se vi rugate.

Pa vi ste ga nazivali nacionalistom, milosevicevcem, kad je to predlagao, a sad kazete, e kad je Djindjic to predlagao vi ste ga ubili, sad je kasno, ne moze to sad.
Moze to sad i nismo ga mi ubili.

Žaki

pre 11 godina

Dole sam predložio da Srbija urgentno postavi problem na drugoj osnovi; tj. da priznanje Kosmeta uslovi ulaskom u EU!? Dakle, najpre ulazak celovite Srbije u EU a onda po automatizmu priznanje Kosova (uz klauzulu da se po nepredviđenom izlaskom iz EU, iz ovih ili onih raloga, Kosmet vraća u administrativno okrilje Beograda. Ulazak u EU je toliko urgentan da je trebao da bude juče a ne da o njemu ovde preglabaju nesrećnici koji jedva imaju osnovno obrazovanje. Za one koji od patetike ne vide ništa, kojima je strategija strani pojam i špansko selo - moram vas podsetiti jednu jako bitnu stvar! Sledeće godine Hrvatska ulazi u EU! Kojim rečima slepcima objasniti da će to dodatno usložniti položaj Srbije, ne samo u EU već i na istoku jer će Hrvatska tada imati dodatnu težinu u bilaterali sa Rusima, Kinezima, Kongom, Bangladešom i sličnima! Moram li glasno da objašnjavam šta će sve Hrvatska tražiti od Srbije u situaciji kada bude jača po svim pitanjima?? Nesrećnici nesrećni, užasnem se kada vidim ko sve u Srbiji ima pravo glasa i ko je sve od takvih izglasan!? A sve to zbog ličnog bogaćenja i životnim stavom: "u se, na se i poda se"

sale 60

pre 11 godina

Cim su ovi iz nove vlasti prestali da govore Kosovo i Metohija, vec samo Kosovo, znalo se sta sledi.
A ovaj sto govori da ce nam glave doci Srbi iz Republike Srpske, neka ne brine, sami cemo sebi doci glave kome smo dali vlast.

makenzije zagreb

pre 11 godina

Godinama pratim razvoj srpske političke misli i akcije oko Kosova. Ako je sad dozrela do zahtjeva za podjelom, jel to znači da će i Preševska dolina biti dio Kosova?

iznogud

pre 11 godina

To je realno najbolje resenje, sever nama, jug njima, okolina manastira da se definise nesto kao prostor na kojima leze ambasade.. tj mesto koje ne pripada drzavi kosovo. Nasi su sa nama, izbeglice vratiti na sever... i cao zdravo.... i oda uci u EU...
E A ONDA SE PROBUDIS IZ SNA, ustanes, istusiras se, nesto pojedes, i pravac premijerska fotelja gde te ceka SUROVA REALNOST!

Ђана

pre 11 godina

Маните ви сад те приче. Монсанто нас трује, корупција разједа, привреда је мртва. Шта ћемо са тим?

posmatrac

pre 11 godina

Bas sam se pitao čime če Dačić da privlaći glasače sad kad mu je Vučić za vratom, kad evo odgovor se pojavi brzo. Dakle Kosovo još jedan krug. Samo ne znam koga će ovog puta uspeti da fascinira.

Donald Tisoc

pre 11 godina

Ideja podjele Kosova izrecena je u toku bombardiranja Srbije. Prezentirao ju je Milosevicev hrvatski prijatelj Franjo Tudjman. Potrazite malo po arhivama.

Balcanicus

pre 11 godina

Slazem se sa misljenjem da nam treba referendum,ali samo zbog nade da su gradjani razumniji od politicara. Inace,podela je bila moguca kada je Djindjic tu temu aktuelizovao. Ubijen je nedugo nakon toga a s njim (su ubijene )i mnoge nase mogucnosti. Za nas vazi da ono sto ne platimo na mostu ,desetostruko platimo na cupriji. Kasno.

NenadaNi

pre 11 godina

Moram da priznam da sam fasciniran kratkoćom pameti nam sopstvene i spremnošću da se zaklanjamo iza nečega što se zove referendum, pa samo da podsetim ove juniore koji se ili nisu bili rodili pre '99. ili ne znaju šta se tada dogodilo - naime, posle referenduma na kome se 95% građana Srbije izjasnilo protiv stranog mešanja u rešavanje kosovskog problema, usledilo je četvoromesečno bombardovanje jedne evropske države, a nakon toga Kumanovski sporazum koji je kapitulacija per se, šta god ko rekao!
Dakle, rezultat na referendumu je poznat unapred i u tom smislu nijedna ozbiljna politika ne bi smela da manipuliše građanima i da se zaklanja iza nečega što je (dok se ne zapuca) motivisano pre svega patriotskim osećanjima (ili, još gore, ličnim interesima), a ne donosi nikakvo rešenje, već nas, naprotiv, vraća unazad, kao da već nismo dovoljno unazađeni. Uostalom, voleo bih da neko može da izvuče statistiku koliko je današnjih stanovnika Srbije IKADA nogom kročilo na svetu kosovsku zemlju, čisto da stadionske i skupštinske/politikantske patriote zaćute bar na neko vreme.
Pitanje podele je pitanje zdravog razuma - problem je samo u tome što je onaj koji ga je prvi izneo pred javnost Srbije, završio ubijen na ulazu u zgradu vlade čiji je premijer bio.
Jedino što situaciju danas čini unekoliko različitom je što je narod Srbije gladniji nego tada i što stomak kad je gladan prvo misli na hranu pa onda na politiku...

laki

pre 11 godina

Najbolje i jedino resenje da bi narod poceo da dise normalno je da vas narod skloni sa vlasti.Vasa politika je totalno neproduktivna,osim za vase dzepove.Zasto pustate kriminalce na slobodu koji su vec pokusali da beze iz zemlje,to je protivzakonito,vi i zakon,to je sramota prema narodu koji vam leba zaradjuje i omogucuje da zivite kao bubreg u loju.Mnogi u vladi su sumnjive proslosti,tu borbe protiv kriminala i korupcije ne moze biti,vec da bukne kao i devedesetih.

wortha

pre 11 godina

dovoljno je uporediti tvoje "stavove" iz 1995, 2000 i 2012. Pametnom dosta. Gospodine Dacicu, koliko ukupno Srba zivi ma Kosovu? Je l mislite da treba da se borimo za ljude koji ne zive u severnom delu i na koji nacin, demagogijom...? Srbija nije podeljena, nego ju je politika koju si TI podrzavao Razorila. I prestani da gledas na to kao na teritorijalmno pitanje. Kako ti nije jasna prosta cinjenica - da smo mi neki ekonomski ili strateski faktor, da smo moderna drzava sa jakim saveznicima, to se nikada ne bi dogodilo. Idi lepo u Moskvu na kafu i uzivaj.

Mileva

pre 11 godina

Nije njima lako.
Jedan uzeo kaparu od Rusije, drugi uzeo kaparu za nikal, treći uzeo kaparu od domaćih tajkuna, četvrti treba sam sebe da uhapsi ... itd ...
Mogu oni sve to da izvedu ali im posle toga fali Will Smith da pritisne onu spravicu i da nam obriše pamćenje. Ko zna, možda im i uspe.
Sve to nije važno, važno je da ima za njih ko da glasa, evo hleb već spustili na 2 dinara...
Nema kraja, kraj se izgleda već desio.

lala

pre 11 godina

Kako god, ovo je velika politička BOMBA. Do sad se pričalo, ćakulalo, ranije je to u kampanji pričao predsednik stranke SPS, a sada je to rekao PREMIJER SRBIJE. Da vidimo...

LFC

pre 11 godina

Da li bi on smeo ovo da izjavi u Briselu?Naravno da ne bi. Ove izjave su samo jeftini politicki poeni. Ali nisu svi ovce za sisanje...

pratilac

pre 11 godina

ovaj dacic nezna ni sta prica ni sta odgovori na pitanja!

prepodne hoce novo mostove sa pristinom, a posle podne hoce da ih rusi te mostove.
izgleda da njemu nisu problem mostovi, jer mrkonjic gradi.....

Vlada

pre 11 godina

Došao čovek kod doktora i požalio mu se da već godinama ima tumor veličine lubenice i da se zlopati, ne može da se kreće, ne može da spava od bolova, ne može da kontoliše fiziološke funkcije, sve u svemu pretvorio se u stopostotnog invalida.
Na to mu doktor reče "pa laka će mo to rešiti, odstranićemo tumor hiruškim putem, inače će te umreti
Nesrećnik preblede i kroz plač zakuka "NEEEEEEEEEEEE, VI ĆETE DA ODCEPITE DEO MENEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!