Petak, 21.09.2012.

12:49

Vučić: Prvi uslov EU je Kosovo

Aleksandar Vučić očekuje da Srbija na proleće ili najkasnije do sredine 2013. dobije datum za početak pregovora sa EU, ali da će prvi uslov biti pitanje Kosova.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Prvi uslov EU je Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Хтео сам само да зaхвалим вашој Сузани Трнинић, која је нашла прави надимак за правдољубивог и неустрашивог првог заменика председника српске владе - Елиот Нес!

sudija u penziji

pre 11 godina

Sa Oliverom Antićem, Zagom Dolovac, VD Radovanovićem i onim pripravnikom SElakovićem nikada nećete zavrsiti reformu pravosuđa. To znate i zbog toga je Vasa odgovornost - Vas na vlasti veća. Lično Vi iz Vlade, svako ponaosob, bićete odgovorni za svo zlo koje očekuje Srbiju. Čuvate sve stare kriminalne strukture. Naročito u tuzilastvu. I vi razmisljate: "nase" tuzilastvo, nema optuznice , nema suđenja, nema presude!!! Uzivate!!! DOKLE ???

spasenija kolček

pre 11 godina

Ovaj (naš) narod sve zna - kao i vlast (narodna, jel'te);
ovaj (naš) narod i priča o onome što zna - kao i vlast;
ovaj (naš) narod ništa bitno ne menja - kao i vlast.

Nakon ovih premisa, sledi zaključak: narod je kao vlast koju bira, a i vlast je slika i prilika svog naroda...
Razlika je u tome što narod laže sebe, a vlast laže narod. Narod skapava, a vlast "radi" i dembela (sa privilegijama i parama).
I... još ništa...

Vera

pre 11 godina

Verujem da ce svaka odluka nove Vlade biti ispravna i najbolja za Srbiju i njen narod.Pred njima je veoma tezak zadatak,treba ispraviti sve greske predhodne vlasti.

grdna_ja

pre 11 godina

Ponovo prošla vlada kriva. Kada će g. Vučić da počne da radi nešto? Što ne priznate da datuma pregovora neće ni biti. Biće ga kada se prizna Kosovo. To vam je sigurno rečeno na svim adresama gde ste bili. Ne mučite narod, ne zamajavajte ga svojim umiljatim dušebrižničkim tonom. Mart sledeće godine, to ja samo produženje agonije za Srbiju. G. Vučiću, koliko će kostati litar ulja Marta 2013?

golman

pre 11 godina

Najveći protivnik ulaska u EU je bila sama DS koja se samo deklarativno zalagala za to. Jedino što je čelnike DS interesovalo je, da napune svoje džepove narodnim parama.

budimo realni...

pre 11 godina

Sta je novo rekao? Samo je politicki zaveo "priznavanje Kosova" kao "resavanje pitanja Kosova". Resite "pitanje priznavanja Kosova" pa da se okrenemo buducnosti! Ali zato nije propustio da ubaci "da je prethodna vlada preuzela obaveze koje nije ni pokušala da implementira". Ma vazi, mrmot zamotao cokoladu u foliju...

chivas

pre 11 godina

Potpuno je realno da se pitanje Kosova resi pre ulaska u EU. Postoji problem sto nova vlast treba da radi na stvarima koje je preuzela prethodna vlast, a to nije lak zadatak.

igor

pre 11 godina

auuu komentatori sns rade u tri smene :))), pitanje za gerbere, petere, seele posto ste vi vuckovi iznesite nam ovde plan koji su pre izbora imali vucko nes i toma gandi od stiropora!?

james brown

pre 11 godina

Kriminal će biti zbrisan, jer su pravi ljudi na pravom mestu.
(cpu, 21. septembar 2012 15:36)

ovi vise i ne znaju koje vesti komentarisu.

bezimena

pre 11 godina

Sve ono sto su nasi preci stvarali vekovima, prethodna Vlada je srusila za samo 12 godina.
(Nada, 21. septembar 2012 20:35)

Sve što je bilo za rušenje srušila je crveno-crna koalicija 90-tih.
Prethodna Vlada je imala, kao i svaka, mandat od 4 godine, NE 12. Ono što vlasti unazad 12 godina nisu uspele, to je da stvore uredjenu državu. Očekivati da to urade destruktivni likovi iz 90-tih, koji repriziraju sami sebe, je neozbiljno. Ali, ovaj nepismen narod voli reprize, valjda očekuje da će film biti drugačiji kada ga ponovo gledaju.:)))

Dolores

pre 11 godina

Verujem da će Vlada sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države, izboriti protiv kriminala i korupcije, ojačati privredu, poljoprivredu i industriju.Verujem da će Srbija izaći iz krize. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

Gerber

pre 11 godina

Ne zavisi sve samo od Berlina iako je ona jedna od značajnih činilaca EU. Mislim da najviše zavisi kako će Srbija urediti društvo u celini. Ne možemo u Evropu sa korupcijom koja se uvukla u sve pore društva.

Seele

pre 11 godina

Nova vlada Srbije će zbog ozbiljnsti kojom je počela da radi, vrlo brzo ostvariti pomake u vezi sprovođenja reformi koje su najbitnije za dobijanje datuma pregovora. Što se tiče Kosova kao jednog od uslova, jasno je da se mora poštovati sve što je prethodna vlada potpisala, ali mislim da pregovore ubuduće treba voditi uz kompromis obe strane. Granica ispod koje se ne sme ići mora da postoji.

Patriota

pre 11 godina

Jako mi je zao ali moram da kazem da se Vucic pravi mnogo pametan i lukav sto je daleko od istine. Nisu srbi vesla sisali pa da neznaju da je Kosovo pitanje svih pitanja i to ne treba da nam svaki dan ponavlja. Mene licno zanima da li ce oni raspustiti legalne institucije sistema i da li je to dopusteno Ustavom srbije. Vucic se pravi legalista a raspustanjem institucija ce prekrsiti Ustav jer na taj nacin priznaje institucije Pristine. Najveca fora je ta sto kazu da ce odrzati referendum, ali ne daju garanciju kako ce se taj referendum zavrsiti, pa se moze veoma lako dogoditi da ostanemo i bez kosova i bez EU. Vucic i Nikolic sa takovom politikom izaziva bratoubilacki rat, kako im to nije jasno.

Nada

pre 11 godina

Hiljadu stepenika ti treba do vrha,a jedan jedini do dna. Sve ono sto su nasi preci stvarali vekovima, prethodna Vlada je srusila za samo 12 godina. Konacno se upalilo svetlo na kraju tunela.

zoran

pre 11 godina

"Zasto svi napadate gospodina Vucica,covek je izneo samo realnost a nimalo nije kriv za sve to sto je u nasledje ostalo od predhodne vlade,gospodine Vucicu samo napred verujem u vas"
(igors, 21. septembar 2012 19:41)

Od koje predhodne Vlade? Od one u kojoj je i on bio i koja je izazvala NATO plastične ljude da se iživljavaju nad nama i na kraju, potpisom kapitulacije, de facto se oprostila od Kosmeta, ili one u kojoj nije lično učestvovao ali je, zajedno sa svojom strankom (SRS), zdušno podržavao politiku koja je dovela Srbe u Srbiji i kompletno srpstvo na ivicu ambisa.

Ti, igors-e, ako imaš pamćenje kao zlatna ribica, mnogi u ovoj zemlji su ipak malo vise zapamtili. Ili ti odgovara da zabijaš glavu u pesak ili možda imaš korist od toga?

laki

pre 11 godina

Ne Vucicu,to nije glavni i nije problem broj jedan,najveci i na prvome mestu je borba protv kriminala i korupcije.To je presudna bitka,bez nje nema napretka ovome narodu,to je boljka koja ne dozvoljava bolji zivot narodu i srecniju buducnost.Nema sa Kosovom toliko problema,vec sa politicarima i kriminalcima koji uvek na istu foru zamajavaju i manipulisu narodom,skrecuci sa glavnih tema.Poceo si naglo da hapsis,a vise ih je izaslo iz zatvora do sada nego sto je tvoj drug Ivica pohapsio.Zato je on i zadrzao funkciju ministra policije,da rukovodi i daje dozvolu ko sme a ko ne sme da se hapsi.Ivica ce vas opet sve nasamariti,a Dinkic ce na kraju biti zrtveni jarac,zato ste ga i primili u tabor.Verujem da ce Dinkic prozreti na vreme podvalu i da ce reagovati na nacin koji je vec pokazao,sto u stvarnosti nece biti lose po narod.

Po Srbskom tumacenju...

pre 11 godina

@ (Petar S., 21. septembar 2012 17:03)
Ma kapitulacija je kapitulacija, nema tu sta da se obrazlozi.
Pa vidi bre tekst kapitulacije, NATO postaje Bog i batina.
http://www.nato.int/kosovo/docu/a990609a.htm
Jos nam zabrane da se krecemo na 5 km oko granice Kosova, a za avione i tesko naoruzanje na 25 km!
Pa jos najgore; oni nam odjedjuju gde i na kojim mestima smemo da ogomilamo ostatke nase vojske. Gore ne moze biti!

igors

pre 11 godina

Zasto svi napadate gospodina Vucica,covek je izneo samo realnost a nimalo nije kriv za sve to sto je u nasledje ostalo od predhodne vlade,gospodine Vucicu samo napred verujem u vas

Mita

pre 11 godina

Gosp. Vučiću,svaka čast i samo napred...
Ja ne razumem da nekima smeta uslov,a to vide kao ucenu,da ne krademo i da se borimo protiv korupcije wtf?!

Besim

pre 11 godina

Referendum je demokratsko sredstvo, i u ovom slucaju jedino pravedno resenje. Pa neka Srbija izabere!
(deLuca, 21. septembar 2012 19:10)

Komsije, mnogo ste naivni, sta bre da izabere, kad nemas ni jedno...moguce je imati EU ali nikako oba dve...referendum ima smisla kad imas oboje a onda izaberes..jasno ko dan! Sta ako slucajno referendumom se glasa za Kosovo, da li cete time dobiti Kosovo, NE!

Životna odluka!

pre 11 godina

Potpredsedniku Vlade i ministru odbrane, vodećem srpskom tehnokrati Vučiću, tako su daleko reči i život jednog od najvećih živih revolucionara, kubanskog vodje Fidela Kastra: ''Uvek će biti i više nego dovoljno izgovora da se ne pristupi borbi, u svim razdobljima i u svakoj prilici, ali to će biti jedini put da se nikad ne izdejstvuje SLOBODA!'' Kada je Srbija branila Kosmet, Fidel nam je prijateljski, u tri reči, poručio: ''Izdržite, izdržite, izdržite!''
To i danas važi, možda više nego ikad.
Zato, Srbijo, izadji na REFERENDUM!!! Pokaži, Srbijo, da li si spremna da puziš ili ćeš da se uzdižeš u slobodi za dostojanstven život! Izadji Srbijo iz edukacije psihologije uslovljavanja za zamorčiće, i na referendumu ODLUČI!!!

Manjak

pre 11 godina

Sve su to komplikovane i teške odluke. Prethodna vlast je pristala na toliko toga da je sad nova vlast dovučena na pat poziciju. Nova vlada radi dobro ali je ograničena, po meni se posebno ističe Vučić koji se bori svim srcem ali sigurno je da će vreme i pokazati rezultate te borbe...

koliko ste dobili?

pre 11 godina

Kako vas nije sramota da kazete da je prvi uslov za EU kosovo,i da i dalje idete u tom pravcu.Ako mislite da ce narod cutati,dok izdajete zemlju,grdno se varate.
Peti oktobar ce izgledati kao piknik,u poredjenju sa odgovorom Srbije.

agim

pre 11 godina

Evo nesto za sve srpske "patriote", nece vam sokditi malo istine; http://www.b92.net/insajder/aktuelno-vesti.php?yyyy=2012&mm=09&dd=21&nav_id=645061

samo

pre 11 godina

Zaista me zanima kako li to nasi politicari rangiraju uslove i ZASTO JE RANGIRANJE UOPSTE BITNO [mnisim ono prvi, drugi, treci]??
Jer ako ih ima 7, to znaci da ih svih 7 treba ispouniti, a hoce li to biti po azbuci, abecedi ili glagoljici SASVIM JE SVEJEDNO.

Ili kada nasi politicari kazu [napr]: "ispunili smo 99 usova, a 'nismo samo jedan' A uslov je [recimo] ispuiniti svih 100 [bez onoga 'samo']

Deki

pre 11 godina

Vučić kaže da je prošla vlada prihvatila uslove vezane za Kosovo i da je njemu i novoj vladi teško da ih ispuni jer nije učestvovala u tom dogovoru?A šta misli o tome da su demokrate 2000. godine prihvatile da se bore za Kosovo a da je prethodna Miloševićeva vlada dozvolila povlačenje vojske i milicije sa Kosova i ulazak NATO snaga na Kosovo?Kome je teže?

Darko

pre 11 godina

Pa sta ja da trazim na kosovu? Nemam ni onako za zivot.... A na kosovu, osim severa, nema nigde srpskih institucija. Ne solite nam pamet vise... Vise srba sa kosova u srbiji nego na kosovu, a sve iz nasih dzepova. Dajte vec jednom referendum pa neka se narod izjasni!!!

Dragan

pre 11 godina

E moj Vucicu. Nikad nisam glasao ni za tebe ni za Cedomira, ali ako ce neko da nas uvodi u EU tako sto ce prethodno da se odrekne Kosova, vise volim Cedomira. On to radi iz ubedjenja i to postujem. Cedomir Jovanovic to govori od pocetka i dosledan je. Ti, sa druge strane, si oportunista. Do juce si bio najljuci anti-globalista, nacionalita, a sad ti treba da nas uvodis u Evropu tako sto ces se okrenuti za 180 stepeni? Ko ce ti verovati? Ni zvanicnici iz EU ni oni iz U.S. ti nikad nece do kraja verovati. Zelimo li mi da nas neko vodi u EU kome zvanicnici iz EU ne veruju i ne postuju ga? Ne. Mi zelimo prevremene izbore da damo svoj glas Cemorimu da nas on vodi. On je prijatelj bio i ostao sa EU i U.S. Pokusavas da igras kosarku na terenu za Tenis. Vreme je da se sklonis iz politike.

sećam se predizbornih obećanja

pre 11 godina

"prvo će biti ono što je njima najvažnije"

Pa pre izbora je obećavano da će za SNS na prvom mestu biti interesi Srbije, a očuvanje teritorijalnog integriteta je SNS proklamovao za najvažniji interes. Sad se odustalo od toga? Sad je datum početka pregovora važniji od Kosova? Važniji od poštovanja Ustava Srbije?

milica

pre 11 godina

@Petre,
Uz duzno popstovanje,..
Ali ako ste procitali 1244 i ako zaista poznajete engleski [pravnicki] jezik, shvatili bi da 1244 nikada nikada nebi bila dsonesena da Srbija pre toga nije 'polozila oruzje' tj kapitulirala tako da su i Kumanovski sporazum, a i Rambuje postali sastavni delovi 1244.
Ssvim je svejedno sta od toga je pre doneseno/usvojeno jer 1244 Kumanovo i Rambuje nisu medjusaobno kontradiktorni

Neko Iz Mase

pre 11 godina

I na kraju USLOV svih uslova;

da se zabrane 4 upaljena zmigavca,
kao opravdanje za blokiranje ulice,
a u svrhu kupovanja bureka.
Bilo sa sirom ili s'mesom. Svejedno.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Ako me pitate šta će biti ključni uslovi za datum početka pregovora - prvo će biti ono što je njima najvažnije, a to je pitanje Kosova i kako ćemo rešavati probleme naročito na severu Kosova", rekao je Vučić novinarima u pauzi Drugog beogradskog foruma.

"prvo će biti ono što je njima najvažnije" ?
Ja prosto ne mogu da verujem da ce EU prvo gledati da Srbija ispuni "ono što je njima najvažnije" da bi Srbiju primili u svoje drustvo ?
Zar ne bi bilo logicno da se "potrude" oko Srbije i da "prvo bude ono sto je Srbiji najvaznije", da Srbija jednom bude srecna i zadovoljna a njima posle kako bude sa tom "novom clanicom" ?
Zaista se ovaj danasnji Svet "izokrenuo naopacke" ?
Pitam se kud ide ovaj Svet kad jedna Srbija koja ima "najkvalitetniju Malinu" ne moze takva u EU nego mora jos da se "prilagodjava obicijima" koji vladaju u toj EU i da prvo resava ono sto je njima najvaznije ?
Ma Rusija je "Majka", ona prvo gleda "ono sto je Srbiji najvaznije" pa tek onda sebe i svoj interes !

Petar S.

pre 11 godina

Vi nemate blage veze...a R 1244 i Sporazum iz Rambujea su SASTAVNI DELOVI KUMANOVSKOG SPORAZUMA!
(bezimena, 21. septembar 2012 16:32)


Za vas koji imate "veze", Kumanovski sporazum je sporazum o prekidu vatre izmedju Natoa i Srbije koji je bio POSLE Rambujea a PRE Rezolucije UNa 1244. Znaci Rezolucija 1244 (u kojoj se REAFIRMISE suverenitet SRJ nad KiM) NE moze biti "sastsavni seo kumanovskog sporaziuma" jer je donesena NAKON Kumanovskog sporazuma.
Izvolite procitati.
Link
http://www.nato.int/kosovo/docu/u990610a.htm

S' postovanjem.

Ika

pre 11 godina

Nije mu lak zadatak,strpljenja molim!Kao sto je gospodin Vucic rekao,moramo se pokazati na delima a ne samo na recima u narednih sest meseci!Bice to kljucan termin za nasu zemlju!

nenad

pre 11 godina

da li se secate koje uslove i uslovcice su nam postavil ovi bolesni manijaci iz EU..setite se ljudi od 2000-te godine...sloba,ratko,seki i ostala kompanija.pa ispunismo sve a sad jos nesto.pa dobrosusedski odnosi..pa ko nam od suseda misli dobro.recite mi???.pa zar mislite da ce nas primiti i kad Kosovo priznamo???pa tada ce reci da imamo nerascicene odnose sa sandzakom i ostalim izamisljenim narodima ..ili nesto slicno poput toga..daj ne zanosite se....

Petar S.

pre 11 godina

@(martin, 21. septembar 2012 14:01)

Pa ako je to tako i ako je to stav medjunarodne zajednice ona de to super. Onda slobodno mozemo da kazemo Medjunarodnom Monetarnom Fondudu im Srbija vise ne duguje ni dinara. Jer kao sto si sam rekao zajmove je uzimala "druga" drzava.
Koliko je meni poznato Srbija nikad nije trazila clanstvo u UN vec je nasledila stolicu od SRJ. Pa ako nema prava (nasledjenog od SRJ) onda nema ni obaveza. Doduse neznam koliko bi se to dopalo nasim zapadnim "partnerima". I stvarno, baj iskrenije bih voleo da vidim, da je Srbija Drzava kao sto nije, da ih stavi pred ovakav izbor izbor, sta bi im bilo draze. Dug kojim ce Srbiju drzati u ropstvu ili vojna baza (za koju neki umisljaju da je "drzava") zavana Kosovo.

U Rezoluciji 1244 UJEDINJENIH NACIJA se 'REAFIRMISE' teritorijalni integitet i suverenitet SRJ (za one koji ne znaju) i ona je doneta NAKON ugovora sa Nato-om o prekidu vatre u Kumanovu, i nepotpisanog dokumenta u Rambujeu.

Dejan

pre 11 godina

A gde pise da nova vlada mora da preuzme obaveze koje je potpisao Borko Stefanovic? Mozda je te obaveze preuzela prosla vlada preko Borkovog potpisa ali to sigurno nije odobrila skupstina. Dakle, skupstina kao najvisi organ narodne vlasti moze da ne prihvati Borkove potpise i da nalozi vladi da ne primenjuje uredbe koje su u skladu sa tim potpisima, koji su BTW, protivustavni.

bezimena

pre 11 godina

U Rezoluciji 1244 UJEDINJENIH NACIJA se 'REAFIRMISE' teritorijalni integitet i suverenitet SRJ (za one koji ne znaju) i ona je doneta NAKON ugovora sa Nato-om o prekidu vatre u Kumanovu, i nepotpisanog dokumenta u Rambujeu.
(Petar S., 21. septembar 2012 16:13)

Vi nemate blage veze...a R 1244 i Sporazum iz Rambujea su SASTAVNI DELOVI KUMANOVSKOG SPORAZUMA!

USA

pre 11 godina

Moramo da radimo na dva koloseka. Politički - da rešavamo probleme u odnosu sa Prištinom, ali ništa manje nisu značajne ni naše UNUTRASNJE reforme koje je nužno sprovesti", ukazala je ona.
Pa ovi su vec priznali Kosovo koje tretiraju kao spolasnji problem

kralj

pre 11 godina

sta bi sa hapsenjima!!!! zaboravio si da hapsis, e moj radikal, sta li ces jos da izjavis, prestani vise da se pojavljujes, to je najbolje!!! idi i ti kao nikolic malo na odmor!!!! jedno 3 godine, da nam se odmori glava!!!!

Anna

pre 11 godina

Vucic bar kaze istinu. Ako se mora, mora se...
Mi uvek smo bili drugima dobri susedi, i takvi cemo biti i u buduce.
Ja mislism da Kosovo nije najvazniji problem Serbije, nego drzavni budjet.
Ako ti je novcanik prazan, sta mozes raditi?! Samo gledati zvezde i nadati se da ce ti Bog produzi ruku!

DraganM

pre 11 godina

Opet nam se prodaje prica "jos smao ovaj uslov..." Tako sada svi pricaju "samo predajmo Kosovo i ulazimo..." Tako je bilo i sa Crnom Gorom, otcepise, a ond anovi uslov, Ratko Mladic. Dadosmo i Ratka, a oni, e tu nije kraj...
Kada predamo Kosovo, onda ce biti imisljeni "jos smao ovo" uslov...

Milan

pre 11 godina

Ne mogu se načuditi u kakvom skladu i ljubavi, bar za sada, rade SNS,
SPS i URS ! Ako se prisetimo svih njihovih međusobnih sukoba,prozivanja i vređanja, prosto je neobjašnjivo da ozbiljni i odrasli, da kažem i odgovorni ljudi, koji drže bilo koliko do sopstvenog integriteta, mogu posle svega da pređu preko svega i još se udruže!? Priče o radu za opšte dobro mogu da vežu mačku o rep, jer evo već dvadesetak i više godine svedoci smo najboljih namera vladajućih partija i istovremeno smo svedoci naše sveopšte propasti! Šta se to događa!
Znate kako nastaje i opstaje atom! Protoni su pozitivno naelektrisani i zato se međusobno odbijaju! Međutim, u određenim fizičkim uslovima, pri neverovatno velikim temperaturama prevagu dobija jaka nuklearna sila koja deluje na izuzetno malom rastojanju ali prosto slepi protone u atomskom jezgru! Jaka nuklearna sila!
Pa se nešto pitam, koja je to jaka sila koja spaja ovakve političke i ljudske negativce u provizorijum zvani vlada i skupština i održava ih na okupu? Novac i moć! Novac i moć! Novac i moć! Novac i moć! I ništa drugo! I ništa drugo! I ništa drugo! I ništa drugo!

Na muci se prepoznaju junaci!

pre 11 godina

Vučić se sada kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane(!) bavi samo korupcijom i kriminalom (naravno, glavni tajkuni-krimosi ostaće netaknuti!), a Kosmet će prepustiti Albancima. Njegova bezalternativnost ulaska u EU dovoljno govori o njegovoj spremnosti, da kao ministar odbrane, utiče na očuvanje i odbranu Kosmeta. Kosovo i Metohija je za Vučića poslednja rupa na svirali! A narodu pokušavaju da proture priču kako oni, jadni, eto, ne mogu ništa, jer su potpis potpisali prethodnici. Kome iole pravno obrazovanom čoveku može da padne na pamet da bi takav potpis mogao biti relevantniji od Ustava, i da takav potpis ne može biti PONIŠTEN, JER NIJE U SAGLASNOSTI SA USTAVOM SRBIJE! Dakle, potpis bi morao biti NIŠTAVAN! Medjutim, oni neće ispoštovati Ustav Srbije na delu, jer postupcima sve čine kako bi Kosmet predali. To je njihov pravi zadatak!!! Zato, Srbijo, što pre na REFERENDUM!!!

Old spice

pre 11 godina

Ovi naprednjaci ce da uzmu sve glasove Cedi Jovanovicu, em furaju rutinski ka priznavanju samoproglasene nezavisnosti Kosova i Metohije, em furaju evrofanatizam ka EU cija je sudbina neizvesna a nas eventualni prijem bi bio oko 2022.-2030., ovi ljudi me odusevljavaju u svom licemerju.
Prognoziram pad vlade na prolece jer niko ziv nece hteti da preuzme odgovornost iako za sad svi drze volan ka provaliji, pazite kako ce da se izmaknu kad bude trebao da se stavi neki potpis na nesto neprijatno, jos ako bankrot bude bas na vidiku, eto nama novih izbora za dalje vrzino kolo.

Mazanje

pre 11 godina

Iz izjave nije jasno da li taj prvi uslov da Srbija prihvati oficijelno da Kosmet nije deo Srbije ova Vlada misli da ispuni ili ne?

bruno

pre 11 godina

Nešto ne spominje liniju Virovitica-Karlovac-Karlobag Uskoro će reći da je uvjet priznavanja autonomije ili republike Vojvodine i Sandžaka. Mašala

stav, prav

pre 11 godina

ne shvatam zašto (vice)premijer mora u svakom trenutku, o svemu da da svoj sud, u stilu - država, to sam ja (takođe, stranka, to sam ja).
kritikovao se tadić jer se u sve meša, ali vučić ga je već nadmašio u autoritarnosti i egocentrizmu bez premca.

Srba

pre 11 godina

Ja samo znam da je Nikolić rekao da ako nam traže priznanje KiM da ćemo prekinuti pregovore za ulazak Srbije u EU! Zašto se to ne učini!? Nama običnim građanima je to kristalno jasno, a oni-političari na vlasti se prave „ludi“. Samo da ih podsetim na neka imena: Martin Šulc, Rupreht Polenc, Andreas Šokenhof, Henri Bone,….!!!

nikola

pre 11 godina

"I ako narod u Srbiji izabere Kosovo,onda ce Evropa,sutradan da vrati Kosovo,pod okrilje Srbije????I to,sa jaakim izvinjenjem....
(ncccc, 21. septembar 2012 13:36)

A ako Narod u Srbiji izabere EU, onda ce sutradan plate da "skoce" na 2000 eura, svi cemo dobiti po stan i Audi pride.

fox

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je nezaobilazan faktor u vladi i jedan od malobrojnih političara u Srbiji, za čije ime se ne vezuju ama baš nikakve afere. I on sigurno ima dovoljno hrabrosti da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

ZoranNS

pre 11 godina

Vrlo nemušta priprema Vučića za predaju Kosova. Stara vlada je bar radila nešto, ova nema nikakvu koncepciju, osim kritike stare vlade. Nekako ne čujem ono i Kosovo i Eu, čujemo samo EU.

kox

pre 11 godina

Naše društvo je protkano sistemskom korupcijom i kriminalom. Sistem je taj koji treba demontirati i osloboditi društvo pošasti. Ko to bude učinio ostaće zapamćen u istoriji Srbije.

nada

pre 11 godina

Ako sudimo po komentarima mi nismo za EU.Mi bi da sve bude po starom da se nista ne pomeri da i dalje vladaju kriminalni krugovi.Da nas saka ljudi cini mentalno zaostalim ljudima jer mogu lako da nas kupe.Sreca pa ima i onih koji su na strani Vucica ili bilo koga drugog ko hoce da Srbiju ocisti od natalozenog smeca.Ne zameram mu ni jedan potez jer nema putera na glavi i nema osobe koja ga moze kupiti za sada.Videcemo kako ce ici dalje jer kako smo se opekli glasajuci i verujuci predhodnoj vlasti.Tadica nisam cula da prioziva SNS zbog izbornog poraza nego svoje.

Separatista NS

pre 11 godina

Pa naravno da je uslov proznavanje kosova, hoce EU da zna kad Srbija udje u uniju gde joj je granica, nad cim ima autoritet, mada sve mi se cini da kosovo i albanci nisu pozeljni u EU.

Srbija treba da prizna Kosovo uz ustupak federalizacije sa Republikom Srpskom jer joj tu leze pravi interesi.

Svetlana Fox

pre 11 godina

@ obmana - Ovaj nam maže oči korupcijom a dače Kosovo samo tako.


Наравно, то им је план од самог почетка. Уосталом, постоји викиликс, па читајте, све је написано.

bezimena

pre 11 godina

ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme... ko sme...zato, ajmo redom......
(miroslav, 21. septembar 2012 14:05)

Ne sećam se da je to pitanje postavio bilo ko, kada je 1999.g. potpisana KAPITULACIJA (SVI su samo želeli da prestane rat) tj. Kumanovski sporazum, iako je potpisivanje kapitulacije bilo protivno i tadašnjem Ustavu!

Koštuničin Ustav je mrtvo slovo na papiru!

zluradi

pre 11 godina

"Pred nama je veliki posao koji moramo da obavimo, da stvarno napredujemo u delima, a ne samo na rečima.

E tako je, sad si razumeo. To ti mi stalno pricamo. Sada lepo, mrezica na frizuricu, ove sto ti pisu slavopojke zaposli da i oni nesto korisno rade, mladi su - i ... mozda ce nesto i da bude od svega toga. Ja sumnjam, ali ja sam

ana

pre 11 godina

Neće ga biti sve dok se ne ispuni ono što je podpisala predhodna vlast.A njima je bilo očigledno lako da stavljaju potpis i za nešto što nikada nisu smeli da sprovedu u praksi jer bi se kosilo sa očuvanjem teritorijalnog integriteta Srbije.

Nebojša Novi Sad

pre 11 godina

Ako misliš da prodaš Kosovo i potpišeš ugovor ili deklaraciju o dobrosusedskim odnosima, neka te stugne Lazareva kletva. Onda nema reči kojom bih te opisao i šta si ti. A nećeš siguran sam i glavom mogu da garantujem uhapsiti ni jednog jedinog tajkuna. A nabrojaću ih, njih koji su opljačkali Srbiju uz pomoć piona Nikezića, Cvetkovića i političara koji su došli nakon ubistva Đinđića.
Mišković, Peconi, Nicović, Hamović, Lazarević, Beko, Miša omega, braća Rutovići,Matić, Matijević, ... Kada ovih 8 bude u zatvoru sa oduzetom imovinom onda ću zanti da pošteno radiš. Smešno je da Bogićevića štitiš jer ima 3500 radnika kako si rekao Vučiću, pa onda je poruka jasna narodu da se neće dirati niko jer tajkuni imaju mnogo više zaposlenih od Bogićevića.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Ispunite vi sve ostale uslove: korupcija, vladavina prava, nezavisnost institucija, efikasno i pravedno pravosuđe itd. A onda uslov vezan za Kosovo više neće ni biti bitan, niti će ulazak u EU biti bitan...

bezimena

pre 11 godina

A. Vučiću, dobrosusedski odnosi sa SVIM susedima su uslov koji nam je poznat! Sve države EU su u dobrosusedskim odnosima, što će reći da ne traže ništa više od onoga što same imaju!

Iznesi ti "tajne sporazume" za koje si govorio u predizbornoj kampanji, tačnije TVRDIO si (kao i za izbornu kradju) da ih je potpisao DS!

zakasnio si 13 godina

pre 11 godina

"ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme o tome uopste da prica pre nego sto izmeni ustav po predvidjenoj proceduri? ko sme da bez referenduma i promene ustava potpise trgovinu kosova? niko, jer se radi o najgorem protivpravnom delu. a i "brankovic" zalepis potomcima na celo. zato, ajmo redom......
(miroslav, 21. septembar 2012 14:05) "
-----------------------------
Ne znam koliko godina ti je bilo juna 1999, ali bas to je smela da uradi skupstina SCG kada je predala Kosovo napustvsi ga sa vojskom i policijom

miroslav

pre 11 godina

ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme o tome uopste da prica pre nego sto izmeni ustav po predvidjenoj proceduri? ko sme da bez referenduma i promene ustava potpise trgovinu kosova? niko, jer se radi o najgorem protivpravnom delu. a i "brankovic" zalepis potomcima na celo. zato, ajmo redom......

Viktor

pre 11 godina

@ncccc, 21. septembar 2012 13:36

Nece da vrati, ali se mi ne odricemo prava da ga MI vratimo, kad budemo mogli, a istorija nas uci da ko ceka, doceka.

martin

pre 11 godina

cak i po rezoluciji UN/a 1244,na koju se svi pozivaju kad im treba,nije napravljena mogucnost da Kosovo ikad bude vise pod ingerencijom Srbije.to sto pise tamo da je Kosovo u sastavu SRJ,ta drzava vise ne postoji,tako da je i rezolucija napravljena da zivi dok zivi SRJ.sad se naso covek da prica bajke,kao i oni pre njega.populizam jenajrazvijenija grana u politici sto se Srbije tice.

zoran

pre 11 godina

Ne Vučiću! Nije to PRVI uslov. To je uslov da bi nam rekli koji su ostali uslovi. A ima ih mnoooogooooo. Jedan od njih je da mmanje pričaš i da ono što si najavio i uradiš. Alo bre. Zažvalavio si više i ispucala ti usta od priče. GODINAMA pričaš i optužuješ ovoga i onoga. Ako si mslio da ćeš i na vlasti moći da prodaješ krastavce prevario si se, druže...

micamala

pre 11 godina

Nova"opozicija" treba prvo da odgovara za sve što su radili i krivično i materijalno, a posle toga neka uživaju u debeloj hladovini sa zaduženim ćebetom i "nanogicama" od 30 kila.

Obećanje ludom radovanje

pre 11 godina

Kada je reč o borbi protiv korupcije, ekonomiji i drugim pitanjima "uveren sam da ćemo to u narednih šest meseci uraditi", kaže smelo Aleksanda Vučić "netrepnuvši" i da bi verovatno "dobio na vremenu", iako je "vreme odavno isteklo"?!
On the contrary, krajnji rok za "implementaciju nove političke strategije", jeste za mesec-dva kada počinje rasprava predloga budžeta za 2013.godinu i kada će "transparentno" biti vidljiva "politička strategija" nove Vlade i onoga što nas očekuje u narednom periodu?!
Ova Vlada do tada mora da pripremi Srbiju i njene građane za "ekonomski rast i preporod", u suprotnom i bez obzira na skupštinku večinu "vanredni izbori su neminovnost"?!

ledenjak

pre 11 godina

Prvi uslov ste svi vec prihvatili jer niti jedan politicar iz vlasti pa ni Vucic vise tzv Kosovo ne zove punim imenom kako je ustavom predvidjeno "Kosovo i Metohija" vec samo "Kosovo" kako su ga albanci proglasili i pola sveta priznalo cime se stice utisak da je ustav prekrsen i da je ono kao takvo donekle i od nas priznato, na zalost...

Velizar

pre 11 godina

Mislim da će ova vlada uraditi sve ono što prethodne nisu. Samo tako će im narod ukazati opet poverenje. Obračun sa kriminalom i korupcijom je pored zapošljavanja najveći prioritet ove vlasti.

Нема бежања!

pre 11 godina

Вучићу, бави се проблемима корупције и криминала. То је од огромног заначаја за опстанак Србије. Иако покушаваш, знај да нећеш побећи од НАРОДНОГ РЕФЕРЕНДУМА!!! Народ ће одлучити, не политиканти!!!

darkomirnic

pre 11 godina

Halo korupciju trebate rješavati ne treba vam e.unija da to govori i da prepišete sistem od njih kako se to rješava budite mudri gledajte samo našu korist i ne pomišljajte da prodajete zemlju mora biti malo strpljenja neće ni oni dugo vladati.Vi političari Srbije pošto ste skloni izdajama i poltronstvom maknite ruke od R.Srpske niste je ni vi ni dodik stvarali.

Mića

pre 11 godina

Naravno da nas EU neće, ne treba im još jedna Bugarska.
Na žalost i oni su za nas Švicarska, a šta su pojedinci pričali početkom petooktobarskih promena da će mo " za par godina u Uniju"!

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Lepo je ponovljeno vise puta.Nema datuma pregovora dok se ne sprovedu na terenu dosadasnji dogovori.Mozete da izvrcete,zavrcete ali tu cinjenicu nemozete da poreknete.Nevidim razlog prici,zavrnite rukave sprovedite dogovoreno i dobicete datum.Sve je do vas samo je pitanje dali zelite datum pregovora i uopste dali zelite da vidite Srbiju u EU.

CHUBURAC

pre 11 godina

Ljudi bre kucu vam opljackase i raznesose pustite uniju da ide svojim putem,pevali ste o konjusarima EU sta cemo mi biti bez gaca u njoj?

forica

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa stavom da se treba nemilosrdno obračunati sa kriminalcima, kako onim koji diluju narkotike, tako i onim što su opljačkali preduzeća.

koko

pre 11 godina

Vucic govori o 'zestokoj borbi protiv korupcije"

A u vladi seedi covek iz SNS, VFucic ga dove u vladu - ministar poljoprivrede protiv koga se vodi sudski postupak bas radi koprupcije.
Dali to znaci da se u Srbiji moze postati cak i ministar bez obzira na sudski postupak, a jedino je vazno da su u stranci [SNS] na cijem celu je borac protiv korupcije

mina

pre 11 godina

Dajte više s tom gluposti o referendumu Kosovo ili EU. Ustav jasno kaže da je Kosovo u sastavu Srbije. Kakav crni referendum kojim se daje mogućnost građanima da krše Ustav! To bi bio kriminal. Može samo da bude referendum da li ući u EU.

ncccc

pre 11 godina

Ako je neophodno trea se raspisati referendum kao sto je Toma rekao i dati narodu glas da izbere hoce li Kosovo ili EU.
(Posteno bi bilo..., 21. septembar 2012 13:14)

I ako narod u Srbiji izabere Kosovo,onda ce Evropa,sutradan da vrati Kosovo,pod okrilje Srbije????I to,sa jaakim izvinjenjem....

mudroser

pre 11 godina

Švabe su taj uslov stavile na 7. mesto i jasno nam stavile do znanja da ima još dosta toga da se uradi PRE priznanja Kosova. Nije mi jasno zašto su se naši uhvatili Kosova kao pijan plota. Da li to znači da su nesposobni da reše i ovih prvih šest ?!

Braca Grim

pre 11 godina

pa dobro bre gumeni jel rekao covek ne moze pre decembra a ti nas pravis idiotima i ovecavas bajke.. Mozda tvoja ekipa,ljudi oko tebe, jeste ali mi nismo toliko bas mental no zaostali..

ana

pre 11 godina

"Pred nama je veliki posao koji moramo da obavimo, da stvarno napredujemo u delima, a ne samo na rečima"

dela a ne reci.. to je ono sto Vucicu nikad nije poslo za rukom...

e-krem

pre 11 godina

Kosovo kao uslov ste sami sebi postavili kupujuci jeftine politicke poene.Sada su oni malo poskupeli jer ste dojadili citavoj planeti a ne samo Balkanu i EU,pametnjakovici bedni.

pera lozac

pre 11 godina

prvi uslov: Kosovo
drugi uslov: Telekom,zeleznica
treci uslov: Vojvodina
cetvrti uslov:EPS,svi putevi Srbije
peti uslov: Sandzak
sesti uslov: sve vode Srbije
sedmi uslov: Istocna Srbija

E onda nam je sve jedno.

ana

pre 11 godina

"Pred nama je veliki posao koji moramo da obavimo, da stvarno napredujemo u delima, a ne samo na rečima"

dela a ne reci.. to je ono sto Vucicu nikad nije poslo za rukom...

zoran

pre 11 godina

Ne Vučiću! Nije to PRVI uslov. To je uslov da bi nam rekli koji su ostali uslovi. A ima ih mnoooogooooo. Jedan od njih je da mmanje pričaš i da ono što si najavio i uradiš. Alo bre. Zažvalavio si više i ispucala ti usta od priče. GODINAMA pričaš i optužuješ ovoga i onoga. Ako si mslio da ćeš i na vlasti moći da prodaješ krastavce prevario si se, druže...

ledenjak

pre 11 godina

Prvi uslov ste svi vec prihvatili jer niti jedan politicar iz vlasti pa ni Vucic vise tzv Kosovo ne zove punim imenom kako je ustavom predvidjeno "Kosovo i Metohija" vec samo "Kosovo" kako su ga albanci proglasili i pola sveta priznalo cime se stice utisak da je ustav prekrsen i da je ono kao takvo donekle i od nas priznato, na zalost...

ncccc

pre 11 godina

Ako je neophodno trea se raspisati referendum kao sto je Toma rekao i dati narodu glas da izbere hoce li Kosovo ili EU.
(Posteno bi bilo..., 21. septembar 2012 13:14)

I ako narod u Srbiji izabere Kosovo,onda ce Evropa,sutradan da vrati Kosovo,pod okrilje Srbije????I to,sa jaakim izvinjenjem....

forica

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa stavom da se treba nemilosrdno obračunati sa kriminalcima, kako onim koji diluju narkotike, tako i onim što su opljačkali preduzeća.

Neko Iz Mase

pre 11 godina

I na kraju USLOV svih uslova;

da se zabrane 4 upaljena zmigavca,
kao opravdanje za blokiranje ulice,
a u svrhu kupovanja bureka.
Bilo sa sirom ili s'mesom. Svejedno.

Nebojša Novi Sad

pre 11 godina

Ako misliš da prodaš Kosovo i potpišeš ugovor ili deklaraciju o dobrosusedskim odnosima, neka te stugne Lazareva kletva. Onda nema reči kojom bih te opisao i šta si ti. A nećeš siguran sam i glavom mogu da garantujem uhapsiti ni jednog jedinog tajkuna. A nabrojaću ih, njih koji su opljačkali Srbiju uz pomoć piona Nikezića, Cvetkovića i političara koji su došli nakon ubistva Đinđića.
Mišković, Peconi, Nicović, Hamović, Lazarević, Beko, Miša omega, braća Rutovići,Matić, Matijević, ... Kada ovih 8 bude u zatvoru sa oduzetom imovinom onda ću zanti da pošteno radiš. Smešno je da Bogićevića štitiš jer ima 3500 radnika kako si rekao Vučiću, pa onda je poruka jasna narodu da se neće dirati niko jer tajkuni imaju mnogo više zaposlenih od Bogićevića.

martin

pre 11 godina

cak i po rezoluciji UN/a 1244,na koju se svi pozivaju kad im treba,nije napravljena mogucnost da Kosovo ikad bude vise pod ingerencijom Srbije.to sto pise tamo da je Kosovo u sastavu SRJ,ta drzava vise ne postoji,tako da je i rezolucija napravljena da zivi dok zivi SRJ.sad se naso covek da prica bajke,kao i oni pre njega.populizam jenajrazvijenija grana u politici sto se Srbije tice.

bezimena

pre 11 godina

ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme... ko sme...zato, ajmo redom......
(miroslav, 21. septembar 2012 14:05)

Ne sećam se da je to pitanje postavio bilo ko, kada je 1999.g. potpisana KAPITULACIJA (SVI su samo želeli da prestane rat) tj. Kumanovski sporazum, iako je potpisivanje kapitulacije bilo protivno i tadašnjem Ustavu!

Koštuničin Ustav je mrtvo slovo na papiru!

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Lepo je ponovljeno vise puta.Nema datuma pregovora dok se ne sprovedu na terenu dosadasnji dogovori.Mozete da izvrcete,zavrcete ali tu cinjenicu nemozete da poreknete.Nevidim razlog prici,zavrnite rukave sprovedite dogovoreno i dobicete datum.Sve je do vas samo je pitanje dali zelite datum pregovora i uopste dali zelite da vidite Srbiju u EU.

darkomirnic

pre 11 godina

Halo korupciju trebate rješavati ne treba vam e.unija da to govori i da prepišete sistem od njih kako se to rješava budite mudri gledajte samo našu korist i ne pomišljajte da prodajete zemlju mora biti malo strpljenja neće ni oni dugo vladati.Vi političari Srbije pošto ste skloni izdajama i poltronstvom maknite ruke od R.Srpske niste je ni vi ni dodik stvarali.

e-krem

pre 11 godina

Kosovo kao uslov ste sami sebi postavili kupujuci jeftine politicke poene.Sada su oni malo poskupeli jer ste dojadili citavoj planeti a ne samo Balkanu i EU,pametnjakovici bedni.

mudroser

pre 11 godina

Švabe su taj uslov stavile na 7. mesto i jasno nam stavile do znanja da ima još dosta toga da se uradi PRE priznanja Kosova. Nije mi jasno zašto su se naši uhvatili Kosova kao pijan plota. Da li to znači da su nesposobni da reše i ovih prvih šest ?!

pera lozac

pre 11 godina

prvi uslov: Kosovo
drugi uslov: Telekom,zeleznica
treci uslov: Vojvodina
cetvrti uslov:EPS,svi putevi Srbije
peti uslov: Sandzak
sesti uslov: sve vode Srbije
sedmi uslov: Istocna Srbija

E onda nam je sve jedno.

zakasnio si 13 godina

pre 11 godina

"ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme o tome uopste da prica pre nego sto izmeni ustav po predvidjenoj proceduri? ko sme da bez referenduma i promene ustava potpise trgovinu kosova? niko, jer se radi o najgorem protivpravnom delu. a i "brankovic" zalepis potomcima na celo. zato, ajmo redom......
(miroslav, 21. septembar 2012 14:05) "
-----------------------------
Ne znam koliko godina ti je bilo juna 1999, ali bas to je smela da uradi skupstina SCG kada je predala Kosovo napustvsi ga sa vojskom i policijom

bezimena

pre 11 godina

Sve ono sto su nasi preci stvarali vekovima, prethodna Vlada je srusila za samo 12 godina.
(Nada, 21. septembar 2012 20:35)

Sve što je bilo za rušenje srušila je crveno-crna koalicija 90-tih.
Prethodna Vlada je imala, kao i svaka, mandat od 4 godine, NE 12. Ono što vlasti unazad 12 godina nisu uspele, to je da stvore uredjenu državu. Očekivati da to urade destruktivni likovi iz 90-tih, koji repriziraju sami sebe, je neozbiljno. Ali, ovaj nepismen narod voli reprize, valjda očekuje da će film biti drugačiji kada ga ponovo gledaju.:)))

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Ispunite vi sve ostale uslove: korupcija, vladavina prava, nezavisnost institucija, efikasno i pravedno pravosuđe itd. A onda uslov vezan za Kosovo više neće ni biti bitan, niti će ulazak u EU biti bitan...

koko

pre 11 godina

Vucic govori o 'zestokoj borbi protiv korupcije"

A u vladi seedi covek iz SNS, VFucic ga dove u vladu - ministar poljoprivrede protiv koga se vodi sudski postupak bas radi koprupcije.
Dali to znaci da se u Srbiji moze postati cak i ministar bez obzira na sudski postupak, a jedino je vazno da su u stranci [SNS] na cijem celu je borac protiv korupcije

Dragan

pre 11 godina

E moj Vucicu. Nikad nisam glasao ni za tebe ni za Cedomira, ali ako ce neko da nas uvodi u EU tako sto ce prethodno da se odrekne Kosova, vise volim Cedomira. On to radi iz ubedjenja i to postujem. Cedomir Jovanovic to govori od pocetka i dosledan je. Ti, sa druge strane, si oportunista. Do juce si bio najljuci anti-globalista, nacionalita, a sad ti treba da nas uvodis u Evropu tako sto ces se okrenuti za 180 stepeni? Ko ce ti verovati? Ni zvanicnici iz EU ni oni iz U.S. ti nikad nece do kraja verovati. Zelimo li mi da nas neko vodi u EU kome zvanicnici iz EU ne veruju i ne postuju ga? Ne. Mi zelimo prevremene izbore da damo svoj glas Cemorimu da nas on vodi. On je prijatelj bio i ostao sa EU i U.S. Pokusavas da igras kosarku na terenu za Tenis. Vreme je da se sklonis iz politike.

james brown

pre 11 godina

Kriminal će biti zbrisan, jer su pravi ljudi na pravom mestu.
(cpu, 21. septembar 2012 15:36)

ovi vise i ne znaju koje vesti komentarisu.

bezimena

pre 11 godina

A. Vučiću, dobrosusedski odnosi sa SVIM susedima su uslov koji nam je poznat! Sve države EU su u dobrosusedskim odnosima, što će reći da ne traže ništa više od onoga što same imaju!

Iznesi ti "tajne sporazume" za koje si govorio u predizbornoj kampanji, tačnije TVRDIO si (kao i za izbornu kradju) da ih je potpisao DS!

zoran

pre 11 godina

"Zasto svi napadate gospodina Vucica,covek je izneo samo realnost a nimalo nije kriv za sve to sto je u nasledje ostalo od predhodne vlade,gospodine Vucicu samo napred verujem u vas"
(igors, 21. septembar 2012 19:41)

Od koje predhodne Vlade? Od one u kojoj je i on bio i koja je izazvala NATO plastične ljude da se iživljavaju nad nama i na kraju, potpisom kapitulacije, de facto se oprostila od Kosmeta, ili one u kojoj nije lično učestvovao ali je, zajedno sa svojom strankom (SRS), zdušno podržavao politiku koja je dovela Srbe u Srbiji i kompletno srpstvo na ivicu ambisa.

Ti, igors-e, ako imaš pamćenje kao zlatna ribica, mnogi u ovoj zemlji su ipak malo vise zapamtili. Ili ti odgovara da zabijaš glavu u pesak ili možda imaš korist od toga?

nikola

pre 11 godina

"I ako narod u Srbiji izabere Kosovo,onda ce Evropa,sutradan da vrati Kosovo,pod okrilje Srbije????I to,sa jaakim izvinjenjem....
(ncccc, 21. septembar 2012 13:36)

A ako Narod u Srbiji izabere EU, onda ce sutradan plate da "skoce" na 2000 eura, svi cemo dobiti po stan i Audi pride.

Besim

pre 11 godina

Referendum je demokratsko sredstvo, i u ovom slucaju jedino pravedno resenje. Pa neka Srbija izabere!
(deLuca, 21. septembar 2012 19:10)

Komsije, mnogo ste naivni, sta bre da izabere, kad nemas ni jedno...moguce je imati EU ali nikako oba dve...referendum ima smisla kad imas oboje a onda izaberes..jasno ko dan! Sta ako slucajno referendumom se glasa za Kosovo, da li cete time dobiti Kosovo, NE!

igor

pre 11 godina

auuu komentatori sns rade u tri smene :))), pitanje za gerbere, petere, seele posto ste vi vuckovi iznesite nam ovde plan koji su pre izbora imali vucko nes i toma gandi od stiropora!?

micamala

pre 11 godina

Nova"opozicija" treba prvo da odgovara za sve što su radili i krivično i materijalno, a posle toga neka uživaju u debeloj hladovini sa zaduženim ćebetom i "nanogicama" od 30 kila.

Braca Grim

pre 11 godina

pa dobro bre gumeni jel rekao covek ne moze pre decembra a ti nas pravis idiotima i ovecavas bajke.. Mozda tvoja ekipa,ljudi oko tebe, jeste ali mi nismo toliko bas mental no zaostali..

CHUBURAC

pre 11 godina

Ljudi bre kucu vam opljackase i raznesose pustite uniju da ide svojim putem,pevali ste o konjusarima EU sta cemo mi biti bez gaca u njoj?

Old spice

pre 11 godina

Ovi naprednjaci ce da uzmu sve glasove Cedi Jovanovicu, em furaju rutinski ka priznavanju samoproglasene nezavisnosti Kosova i Metohije, em furaju evrofanatizam ka EU cija je sudbina neizvesna a nas eventualni prijem bi bio oko 2022.-2030., ovi ljudi me odusevljavaju u svom licemerju.
Prognoziram pad vlade na prolece jer niko ziv nece hteti da preuzme odgovornost iako za sad svi drze volan ka provaliji, pazite kako ce da se izmaknu kad bude trebao da se stavi neki potpis na nesto neprijatno, jos ako bankrot bude bas na vidiku, eto nama novih izbora za dalje vrzino kolo.

bezimena

pre 11 godina

U Rezoluciji 1244 UJEDINJENIH NACIJA se 'REAFIRMISE' teritorijalni integitet i suverenitet SRJ (za one koji ne znaju) i ona je doneta NAKON ugovora sa Nato-om o prekidu vatre u Kumanovu, i nepotpisanog dokumenta u Rambujeu.
(Petar S., 21. septembar 2012 16:13)

Vi nemate blage veze...a R 1244 i Sporazum iz Rambujea su SASTAVNI DELOVI KUMANOVSKOG SPORAZUMA!

Patriota

pre 11 godina

Jako mi je zao ali moram da kazem da se Vucic pravi mnogo pametan i lukav sto je daleko od istine. Nisu srbi vesla sisali pa da neznaju da je Kosovo pitanje svih pitanja i to ne treba da nam svaki dan ponavlja. Mene licno zanima da li ce oni raspustiti legalne institucije sistema i da li je to dopusteno Ustavom srbije. Vucic se pravi legalista a raspustanjem institucija ce prekrsiti Ustav jer na taj nacin priznaje institucije Pristine. Najveca fora je ta sto kazu da ce odrzati referendum, ali ne daju garanciju kako ce se taj referendum zavrsiti, pa se moze veoma lako dogoditi da ostanemo i bez kosova i bez EU. Vucic i Nikolic sa takovom politikom izaziva bratoubilacki rat, kako im to nije jasno.

nenad

pre 11 godina

da li se secate koje uslove i uslovcice su nam postavil ovi bolesni manijaci iz EU..setite se ljudi od 2000-te godine...sloba,ratko,seki i ostala kompanija.pa ispunismo sve a sad jos nesto.pa dobrosusedski odnosi..pa ko nam od suseda misli dobro.recite mi???.pa zar mislite da ce nas primiti i kad Kosovo priznamo???pa tada ce reci da imamo nerascicene odnose sa sandzakom i ostalim izamisljenim narodima ..ili nesto slicno poput toga..daj ne zanosite se....

mina

pre 11 godina

Dajte više s tom gluposti o referendumu Kosovo ili EU. Ustav jasno kaže da je Kosovo u sastavu Srbije. Kakav crni referendum kojim se daje mogućnost građanima da krše Ustav! To bi bio kriminal. Može samo da bude referendum da li ući u EU.

kralj

pre 11 godina

sta bi sa hapsenjima!!!! zaboravio si da hapsis, e moj radikal, sta li ces jos da izjavis, prestani vise da se pojavljujes, to je najbolje!!! idi i ti kao nikolic malo na odmor!!!! jedno 3 godine, da nam se odmori glava!!!!

Нема бежања!

pre 11 godina

Вучићу, бави се проблемима корупције и криминала. То је од огромног заначаја за опстанак Србије. Иако покушаваш, знај да нећеш побећи од НАРОДНОГ РЕФЕРЕНДУМА!!! Народ ће одлучити, не политиканти!!!

ZoranNS

pre 11 godina

Vrlo nemušta priprema Vučića za predaju Kosova. Stara vlada je bar radila nešto, ova nema nikakvu koncepciju, osim kritike stare vlade. Nekako ne čujem ono i Kosovo i Eu, čujemo samo EU.

milica

pre 11 godina

@Petre,
Uz duzno popstovanje,..
Ali ako ste procitali 1244 i ako zaista poznajete engleski [pravnicki] jezik, shvatili bi da 1244 nikada nikada nebi bila dsonesena da Srbija pre toga nije 'polozila oruzje' tj kapitulirala tako da su i Kumanovski sporazum, a i Rambuje postali sastavni delovi 1244.
Ssvim je svejedno sta od toga je pre doneseno/usvojeno jer 1244 Kumanovo i Rambuje nisu medjusaobno kontradiktorni

Deki

pre 11 godina

Vučić kaže da je prošla vlada prihvatila uslove vezane za Kosovo i da je njemu i novoj vladi teško da ih ispuni jer nije učestvovala u tom dogovoru?A šta misli o tome da su demokrate 2000. godine prihvatile da se bore za Kosovo a da je prethodna Miloševićeva vlada dozvolila povlačenje vojske i milicije sa Kosova i ulazak NATO snaga na Kosovo?Kome je teže?

Po Srbskom tumacenju...

pre 11 godina

@ (Petar S., 21. septembar 2012 17:03)
Ma kapitulacija je kapitulacija, nema tu sta da se obrazlozi.
Pa vidi bre tekst kapitulacije, NATO postaje Bog i batina.
http://www.nato.int/kosovo/docu/a990609a.htm
Jos nam zabrane da se krecemo na 5 km oko granice Kosova, a za avione i tesko naoruzanje na 25 km!
Pa jos najgore; oni nam odjedjuju gde i na kojim mestima smemo da ogomilamo ostatke nase vojske. Gore ne moze biti!

Srba

pre 11 godina

Ja samo znam da je Nikolić rekao da ako nam traže priznanje KiM da ćemo prekinuti pregovore za ulazak Srbije u EU! Zašto se to ne učini!? Nama običnim građanima je to kristalno jasno, a oni-političari na vlasti se prave „ludi“. Samo da ih podsetim na neka imena: Martin Šulc, Rupreht Polenc, Andreas Šokenhof, Henri Bone,….!!!

agim

pre 11 godina

Evo nesto za sve srpske "patriote", nece vam sokditi malo istine; http://www.b92.net/insajder/aktuelno-vesti.php?yyyy=2012&mm=09&dd=21&nav_id=645061

Svetlana Fox

pre 11 godina

@ obmana - Ovaj nam maže oči korupcijom a dače Kosovo samo tako.


Наравно, то им је план од самог почетка. Уосталом, постоји викиликс, па читајте, све је написано.

DraganM

pre 11 godina

Opet nam se prodaje prica "jos smao ovaj uslov..." Tako sada svi pricaju "samo predajmo Kosovo i ulazimo..." Tako je bilo i sa Crnom Gorom, otcepise, a ond anovi uslov, Ratko Mladic. Dadosmo i Ratka, a oni, e tu nije kraj...
Kada predamo Kosovo, onda ce biti imisljeni "jos smao ovo" uslov...

golman

pre 11 godina

Najveći protivnik ulaska u EU je bila sama DS koja se samo deklarativno zalagala za to. Jedino što je čelnike DS interesovalo je, da napune svoje džepove narodnim parama.

Velizar

pre 11 godina

Mislim da će ova vlada uraditi sve ono što prethodne nisu. Samo tako će im narod ukazati opet poverenje. Obračun sa kriminalom i korupcijom je pored zapošljavanja najveći prioritet ove vlasti.

bruno

pre 11 godina

Nešto ne spominje liniju Virovitica-Karlovac-Karlobag Uskoro će reći da je uvjet priznavanja autonomije ili republike Vojvodine i Sandžaka. Mašala

Petar S.

pre 11 godina

Vi nemate blage veze...a R 1244 i Sporazum iz Rambujea su SASTAVNI DELOVI KUMANOVSKOG SPORAZUMA!
(bezimena, 21. septembar 2012 16:32)


Za vas koji imate "veze", Kumanovski sporazum je sporazum o prekidu vatre izmedju Natoa i Srbije koji je bio POSLE Rambujea a PRE Rezolucije UNa 1244. Znaci Rezolucija 1244 (u kojoj se REAFIRMISE suverenitet SRJ nad KiM) NE moze biti "sastsavni seo kumanovskog sporaziuma" jer je donesena NAKON Kumanovskog sporazuma.
Izvolite procitati.
Link
http://www.nato.int/kosovo/docu/u990610a.htm

S' postovanjem.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Ako me pitate šta će biti ključni uslovi za datum početka pregovora - prvo će biti ono što je njima najvažnije, a to je pitanje Kosova i kako ćemo rešavati probleme naročito na severu Kosova", rekao je Vučić novinarima u pauzi Drugog beogradskog foruma.

"prvo će biti ono što je njima najvažnije" ?
Ja prosto ne mogu da verujem da ce EU prvo gledati da Srbija ispuni "ono što je njima najvažnije" da bi Srbiju primili u svoje drustvo ?
Zar ne bi bilo logicno da se "potrude" oko Srbije i da "prvo bude ono sto je Srbiji najvaznije", da Srbija jednom bude srecna i zadovoljna a njima posle kako bude sa tom "novom clanicom" ?
Zaista se ovaj danasnji Svet "izokrenuo naopacke" ?
Pitam se kud ide ovaj Svet kad jedna Srbija koja ima "najkvalitetniju Malinu" ne moze takva u EU nego mora jos da se "prilagodjava obicijima" koji vladaju u toj EU i da prvo resava ono sto je njima najvaznije ?
Ma Rusija je "Majka", ona prvo gleda "ono sto je Srbiji najvaznije" pa tek onda sebe i svoj interes !

samo

pre 11 godina

Zaista me zanima kako li to nasi politicari rangiraju uslove i ZASTO JE RANGIRANJE UOPSTE BITNO [mnisim ono prvi, drugi, treci]??
Jer ako ih ima 7, to znaci da ih svih 7 treba ispouniti, a hoce li to biti po azbuci, abecedi ili glagoljici SASVIM JE SVEJEDNO.

Ili kada nasi politicari kazu [napr]: "ispunili smo 99 usova, a 'nismo samo jedan' A uslov je [recimo] ispuiniti svih 100 [bez onoga 'samo']

miroslav

pre 11 godina

ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme o tome uopste da prica pre nego sto izmeni ustav po predvidjenoj proceduri? ko sme da bez referenduma i promene ustava potpise trgovinu kosova? niko, jer se radi o najgorem protivpravnom delu. a i "brankovic" zalepis potomcima na celo. zato, ajmo redom......

Anna

pre 11 godina

Vucic bar kaze istinu. Ako se mora, mora se...
Mi uvek smo bili drugima dobri susedi, i takvi cemo biti i u buduce.
Ja mislism da Kosovo nije najvazniji problem Serbije, nego drzavni budjet.
Ako ti je novcanik prazan, sta mozes raditi?! Samo gledati zvezde i nadati se da ce ti Bog produzi ruku!

Darko

pre 11 godina

Pa sta ja da trazim na kosovu? Nemam ni onako za zivot.... A na kosovu, osim severa, nema nigde srpskih institucija. Ne solite nam pamet vise... Vise srba sa kosova u srbiji nego na kosovu, a sve iz nasih dzepova. Dajte vec jednom referendum pa neka se narod izjasni!!!

stav, prav

pre 11 godina

ne shvatam zašto (vice)premijer mora u svakom trenutku, o svemu da da svoj sud, u stilu - država, to sam ja (takođe, stranka, to sam ja).
kritikovao se tadić jer se u sve meša, ali vučić ga je već nadmašio u autoritarnosti i egocentrizmu bez premca.

koliko ste dobili?

pre 11 godina

Kako vas nije sramota da kazete da je prvi uslov za EU kosovo,i da i dalje idete u tom pravcu.Ako mislite da ce narod cutati,dok izdajete zemlju,grdno se varate.
Peti oktobar ce izgledati kao piknik,u poredjenju sa odgovorom Srbije.

Obećanje ludom radovanje

pre 11 godina

Kada je reč o borbi protiv korupcije, ekonomiji i drugim pitanjima "uveren sam da ćemo to u narednih šest meseci uraditi", kaže smelo Aleksanda Vučić "netrepnuvši" i da bi verovatno "dobio na vremenu", iako je "vreme odavno isteklo"?!
On the contrary, krajnji rok za "implementaciju nove političke strategije", jeste za mesec-dva kada počinje rasprava predloga budžeta za 2013.godinu i kada će "transparentno" biti vidljiva "politička strategija" nove Vlade i onoga što nas očekuje u narednom periodu?!
Ova Vlada do tada mora da pripremi Srbiju i njene građane za "ekonomski rast i preporod", u suprotnom i bez obzira na skupštinku večinu "vanredni izbori su neminovnost"?!

sećam se predizbornih obećanja

pre 11 godina

"prvo će biti ono što je njima najvažnije"

Pa pre izbora je obećavano da će za SNS na prvom mestu biti interesi Srbije, a očuvanje teritorijalnog integriteta je SNS proklamovao za najvažniji interes. Sad se odustalo od toga? Sad je datum početka pregovora važniji od Kosova? Važniji od poštovanja Ustava Srbije?

Gerber

pre 11 godina

Ne zavisi sve samo od Berlina iako je ona jedna od značajnih činilaca EU. Mislim da najviše zavisi kako će Srbija urediti društvo u celini. Ne možemo u Evropu sa korupcijom koja se uvukla u sve pore društva.

budimo realni...

pre 11 godina

Sta je novo rekao? Samo je politicki zaveo "priznavanje Kosova" kao "resavanje pitanja Kosova". Resite "pitanje priznavanja Kosova" pa da se okrenemo buducnosti! Ali zato nije propustio da ubaci "da je prethodna vlada preuzela obaveze koje nije ni pokušala da implementira". Ma vazi, mrmot zamotao cokoladu u foliju...

kox

pre 11 godina

Naše društvo je protkano sistemskom korupcijom i kriminalom. Sistem je taj koji treba demontirati i osloboditi društvo pošasti. Ko to bude učinio ostaće zapamćen u istoriji Srbije.

Mića

pre 11 godina

Naravno da nas EU neće, ne treba im još jedna Bugarska.
Na žalost i oni su za nas Švicarska, a šta su pojedinci pričali početkom petooktobarskih promena da će mo " za par godina u Uniju"!

laki

pre 11 godina

Ne Vucicu,to nije glavni i nije problem broj jedan,najveci i na prvome mestu je borba protv kriminala i korupcije.To je presudna bitka,bez nje nema napretka ovome narodu,to je boljka koja ne dozvoljava bolji zivot narodu i srecniju buducnost.Nema sa Kosovom toliko problema,vec sa politicarima i kriminalcima koji uvek na istu foru zamajavaju i manipulisu narodom,skrecuci sa glavnih tema.Poceo si naglo da hapsis,a vise ih je izaslo iz zatvora do sada nego sto je tvoj drug Ivica pohapsio.Zato je on i zadrzao funkciju ministra policije,da rukovodi i daje dozvolu ko sme a ko ne sme da se hapsi.Ivica ce vas opet sve nasamariti,a Dinkic ce na kraju biti zrtveni jarac,zato ste ga i primili u tabor.Verujem da ce Dinkic prozreti na vreme podvalu i da ce reagovati na nacin koji je vec pokazao,sto u stvarnosti nece biti lose po narod.

zluradi

pre 11 godina

"Pred nama je veliki posao koji moramo da obavimo, da stvarno napredujemo u delima, a ne samo na rečima.

E tako je, sad si razumeo. To ti mi stalno pricamo. Sada lepo, mrezica na frizuricu, ove sto ti pisu slavopojke zaposli da i oni nesto korisno rade, mladi su - i ... mozda ce nesto i da bude od svega toga. Ja sumnjam, ali ja sam

Mazanje

pre 11 godina

Iz izjave nije jasno da li taj prvi uslov da Srbija prihvati oficijelno da Kosmet nije deo Srbije ova Vlada misli da ispuni ili ne?

USA

pre 11 godina

Moramo da radimo na dva koloseka. Politički - da rešavamo probleme u odnosu sa Prištinom, ali ništa manje nisu značajne ni naše UNUTRASNJE reforme koje je nužno sprovesti", ukazala je ona.
Pa ovi su vec priznali Kosovo koje tretiraju kao spolasnji problem

Viktor

pre 11 godina

@ncccc, 21. septembar 2012 13:36

Nece da vrati, ali se mi ne odricemo prava da ga MI vratimo, kad budemo mogli, a istorija nas uci da ko ceka, doceka.

Milan

pre 11 godina

Ne mogu se načuditi u kakvom skladu i ljubavi, bar za sada, rade SNS,
SPS i URS ! Ako se prisetimo svih njihovih međusobnih sukoba,prozivanja i vređanja, prosto je neobjašnjivo da ozbiljni i odrasli, da kažem i odgovorni ljudi, koji drže bilo koliko do sopstvenog integriteta, mogu posle svega da pređu preko svega i još se udruže!? Priče o radu za opšte dobro mogu da vežu mačku o rep, jer evo već dvadesetak i više godine svedoci smo najboljih namera vladajućih partija i istovremeno smo svedoci naše sveopšte propasti! Šta se to događa!
Znate kako nastaje i opstaje atom! Protoni su pozitivno naelektrisani i zato se međusobno odbijaju! Međutim, u određenim fizičkim uslovima, pri neverovatno velikim temperaturama prevagu dobija jaka nuklearna sila koja deluje na izuzetno malom rastojanju ali prosto slepi protone u atomskom jezgru! Jaka nuklearna sila!
Pa se nešto pitam, koja je to jaka sila koja spaja ovakve političke i ljudske negativce u provizorijum zvani vlada i skupština i održava ih na okupu? Novac i moć! Novac i moć! Novac i moć! Novac i moć! I ništa drugo! I ništa drugo! I ništa drugo! I ništa drugo!

Na muci se prepoznaju junaci!

pre 11 godina

Vučić se sada kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane(!) bavi samo korupcijom i kriminalom (naravno, glavni tajkuni-krimosi ostaće netaknuti!), a Kosmet će prepustiti Albancima. Njegova bezalternativnost ulaska u EU dovoljno govori o njegovoj spremnosti, da kao ministar odbrane, utiče na očuvanje i odbranu Kosmeta. Kosovo i Metohija je za Vučića poslednja rupa na svirali! A narodu pokušavaju da proture priču kako oni, jadni, eto, ne mogu ništa, jer su potpis potpisali prethodnici. Kome iole pravno obrazovanom čoveku može da padne na pamet da bi takav potpis mogao biti relevantniji od Ustava, i da takav potpis ne može biti PONIŠTEN, JER NIJE U SAGLASNOSTI SA USTAVOM SRBIJE! Dakle, potpis bi morao biti NIŠTAVAN! Medjutim, oni neće ispoštovati Ustav Srbije na delu, jer postupcima sve čine kako bi Kosmet predali. To je njihov pravi zadatak!!! Zato, Srbijo, što pre na REFERENDUM!!!

Ika

pre 11 godina

Nije mu lak zadatak,strpljenja molim!Kao sto je gospodin Vucic rekao,moramo se pokazati na delima a ne samo na recima u narednih sest meseci!Bice to kljucan termin za nasu zemlju!

ana

pre 11 godina

Neće ga biti sve dok se ne ispuni ono što je podpisala predhodna vlast.A njima je bilo očigledno lako da stavljaju potpis i za nešto što nikada nisu smeli da sprovedu u praksi jer bi se kosilo sa očuvanjem teritorijalnog integriteta Srbije.

Dejan

pre 11 godina

A gde pise da nova vlada mora da preuzme obaveze koje je potpisao Borko Stefanovic? Mozda je te obaveze preuzela prosla vlada preko Borkovog potpisa ali to sigurno nije odobrila skupstina. Dakle, skupstina kao najvisi organ narodne vlasti moze da ne prihvati Borkove potpise i da nalozi vladi da ne primenjuje uredbe koje su u skladu sa tim potpisima, koji su BTW, protivustavni.

Petar S.

pre 11 godina

@(martin, 21. septembar 2012 14:01)

Pa ako je to tako i ako je to stav medjunarodne zajednice ona de to super. Onda slobodno mozemo da kazemo Medjunarodnom Monetarnom Fondudu im Srbija vise ne duguje ni dinara. Jer kao sto si sam rekao zajmove je uzimala "druga" drzava.
Koliko je meni poznato Srbija nikad nije trazila clanstvo u UN vec je nasledila stolicu od SRJ. Pa ako nema prava (nasledjenog od SRJ) onda nema ni obaveza. Doduse neznam koliko bi se to dopalo nasim zapadnim "partnerima". I stvarno, baj iskrenije bih voleo da vidim, da je Srbija Drzava kao sto nije, da ih stavi pred ovakav izbor izbor, sta bi im bilo draze. Dug kojim ce Srbiju drzati u ropstvu ili vojna baza (za koju neki umisljaju da je "drzava") zavana Kosovo.

U Rezoluciji 1244 UJEDINJENIH NACIJA se 'REAFIRMISE' teritorijalni integitet i suverenitet SRJ (za one koji ne znaju) i ona je doneta NAKON ugovora sa Nato-om o prekidu vatre u Kumanovu, i nepotpisanog dokumenta u Rambujeu.

spasenija kolček

pre 11 godina

Ovaj (naš) narod sve zna - kao i vlast (narodna, jel'te);
ovaj (naš) narod i priča o onome što zna - kao i vlast;
ovaj (naš) narod ništa bitno ne menja - kao i vlast.

Nakon ovih premisa, sledi zaključak: narod je kao vlast koju bira, a i vlast je slika i prilika svog naroda...
Razlika je u tome što narod laže sebe, a vlast laže narod. Narod skapava, a vlast "radi" i dembela (sa privilegijama i parama).
I... još ništa...

Životna odluka!

pre 11 godina

Potpredsedniku Vlade i ministru odbrane, vodećem srpskom tehnokrati Vučiću, tako su daleko reči i život jednog od najvećih živih revolucionara, kubanskog vodje Fidela Kastra: ''Uvek će biti i više nego dovoljno izgovora da se ne pristupi borbi, u svim razdobljima i u svakoj prilici, ali to će biti jedini put da se nikad ne izdejstvuje SLOBODA!'' Kada je Srbija branila Kosmet, Fidel nam je prijateljski, u tri reči, poručio: ''Izdržite, izdržite, izdržite!''
To i danas važi, možda više nego ikad.
Zato, Srbijo, izadji na REFERENDUM!!! Pokaži, Srbijo, da li si spremna da puziš ili ćeš da se uzdižeš u slobodi za dostojanstven život! Izadji Srbijo iz edukacije psihologije uslovljavanja za zamorčiće, i na referendumu ODLUČI!!!

Dolores

pre 11 godina

Verujem da će Vlada sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države, izboriti protiv kriminala i korupcije, ojačati privredu, poljoprivredu i industriju.Verujem da će Srbija izaći iz krize. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

grdna_ja

pre 11 godina

Ponovo prošla vlada kriva. Kada će g. Vučić da počne da radi nešto? Što ne priznate da datuma pregovora neće ni biti. Biće ga kada se prizna Kosovo. To vam je sigurno rečeno na svim adresama gde ste bili. Ne mučite narod, ne zamajavajte ga svojim umiljatim dušebrižničkim tonom. Mart sledeće godine, to ja samo produženje agonije za Srbiju. G. Vučiću, koliko će kostati litar ulja Marta 2013?

fox

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je nezaobilazan faktor u vladi i jedan od malobrojnih političara u Srbiji, za čije ime se ne vezuju ama baš nikakve afere. I on sigurno ima dovoljno hrabrosti da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

Separatista NS

pre 11 godina

Pa naravno da je uslov proznavanje kosova, hoce EU da zna kad Srbija udje u uniju gde joj je granica, nad cim ima autoritet, mada sve mi se cini da kosovo i albanci nisu pozeljni u EU.

Srbija treba da prizna Kosovo uz ustupak federalizacije sa Republikom Srpskom jer joj tu leze pravi interesi.

igors

pre 11 godina

Zasto svi napadate gospodina Vucica,covek je izneo samo realnost a nimalo nije kriv za sve to sto je u nasledje ostalo od predhodne vlade,gospodine Vucicu samo napred verujem u vas

Nada

pre 11 godina

Hiljadu stepenika ti treba do vrha,a jedan jedini do dna. Sve ono sto su nasi preci stvarali vekovima, prethodna Vlada je srusila za samo 12 godina. Konacno se upalilo svetlo na kraju tunela.

Mita

pre 11 godina

Gosp. Vučiću,svaka čast i samo napred...
Ja ne razumem da nekima smeta uslov,a to vide kao ucenu,da ne krademo i da se borimo protiv korupcije wtf?!

sudija u penziji

pre 11 godina

Sa Oliverom Antićem, Zagom Dolovac, VD Radovanovićem i onim pripravnikom SElakovićem nikada nećete zavrsiti reformu pravosuđa. To znate i zbog toga je Vasa odgovornost - Vas na vlasti veća. Lično Vi iz Vlade, svako ponaosob, bićete odgovorni za svo zlo koje očekuje Srbiju. Čuvate sve stare kriminalne strukture. Naročito u tuzilastvu. I vi razmisljate: "nase" tuzilastvo, nema optuznice , nema suđenja, nema presude!!! Uzivate!!! DOKLE ???

chivas

pre 11 godina

Potpuno je realno da se pitanje Kosova resi pre ulaska u EU. Postoji problem sto nova vlast treba da radi na stvarima koje je preuzela prethodna vlast, a to nije lak zadatak.

nada

pre 11 godina

Ako sudimo po komentarima mi nismo za EU.Mi bi da sve bude po starom da se nista ne pomeri da i dalje vladaju kriminalni krugovi.Da nas saka ljudi cini mentalno zaostalim ljudima jer mogu lako da nas kupe.Sreca pa ima i onih koji su na strani Vucica ili bilo koga drugog ko hoce da Srbiju ocisti od natalozenog smeca.Ne zameram mu ni jedan potez jer nema putera na glavi i nema osobe koja ga moze kupiti za sada.Videcemo kako ce ici dalje jer kako smo se opekli glasajuci i verujuci predhodnoj vlasti.Tadica nisam cula da prioziva SNS zbog izbornog poraza nego svoje.

Manjak

pre 11 godina

Sve su to komplikovane i teške odluke. Prethodna vlast je pristala na toliko toga da je sad nova vlast dovučena na pat poziciju. Nova vlada radi dobro ali je ograničena, po meni se posebno ističe Vučić koji se bori svim srcem ali sigurno je da će vreme i pokazati rezultate te borbe...

Seele

pre 11 godina

Nova vlada Srbije će zbog ozbiljnsti kojom je počela da radi, vrlo brzo ostvariti pomake u vezi sprovođenja reformi koje su najbitnije za dobijanje datuma pregovora. Što se tiče Kosova kao jednog od uslova, jasno je da se mora poštovati sve što je prethodna vlada potpisala, ali mislim da pregovore ubuduće treba voditi uz kompromis obe strane. Granica ispod koje se ne sme ići mora da postoji.

Vera

pre 11 godina

Verujem da ce svaka odluka nove Vlade biti ispravna i najbolja za Srbiju i njen narod.Pred njima je veoma tezak zadatak,treba ispraviti sve greske predhodne vlasti.

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Хтео сам само да зaхвалим вашој Сузани Трнинић, која је нашла прави надимак за правдољубивог и неустрашивог првог заменика председника српске владе - Елиот Нес!

Velizar

pre 11 godina

Mislim da će ova vlada uraditi sve ono što prethodne nisu. Samo tako će im narod ukazati opet poverenje. Obračun sa kriminalom i korupcijom je pored zapošljavanja najveći prioritet ove vlasti.

miroslav

pre 11 godina

ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme o tome uopste da prica pre nego sto izmeni ustav po predvidjenoj proceduri? ko sme da bez referenduma i promene ustava potpise trgovinu kosova? niko, jer se radi o najgorem protivpravnom delu. a i "brankovic" zalepis potomcima na celo. zato, ajmo redom......

nenad

pre 11 godina

da li se secate koje uslove i uslovcice su nam postavil ovi bolesni manijaci iz EU..setite se ljudi od 2000-te godine...sloba,ratko,seki i ostala kompanija.pa ispunismo sve a sad jos nesto.pa dobrosusedski odnosi..pa ko nam od suseda misli dobro.recite mi???.pa zar mislite da ce nas primiti i kad Kosovo priznamo???pa tada ce reci da imamo nerascicene odnose sa sandzakom i ostalim izamisljenim narodima ..ili nesto slicno poput toga..daj ne zanosite se....

micamala

pre 11 godina

Nova"opozicija" treba prvo da odgovara za sve što su radili i krivično i materijalno, a posle toga neka uživaju u debeloj hladovini sa zaduženim ćebetom i "nanogicama" od 30 kila.

Dolores

pre 11 godina

Verujem da će Vlada sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države, izboriti protiv kriminala i korupcije, ojačati privredu, poljoprivredu i industriju.Verujem da će Srbija izaći iz krize. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

Viktor

pre 11 godina

@ncccc, 21. septembar 2012 13:36

Nece da vrati, ali se mi ne odricemo prava da ga MI vratimo, kad budemo mogli, a istorija nas uci da ko ceka, doceka.

Nada

pre 11 godina

Hiljadu stepenika ti treba do vrha,a jedan jedini do dna. Sve ono sto su nasi preci stvarali vekovima, prethodna Vlada je srusila za samo 12 godina. Konacno se upalilo svetlo na kraju tunela.

fox

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je nezaobilazan faktor u vladi i jedan od malobrojnih političara u Srbiji, za čije ime se ne vezuju ama baš nikakve afere. I on sigurno ima dovoljno hrabrosti da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

igors

pre 11 godina

Zasto svi napadate gospodina Vucica,covek je izneo samo realnost a nimalo nije kriv za sve to sto je u nasledje ostalo od predhodne vlade,gospodine Vucicu samo napred verujem u vas

Seele

pre 11 godina

Nova vlada Srbije će zbog ozbiljnsti kojom je počela da radi, vrlo brzo ostvariti pomake u vezi sprovođenja reformi koje su najbitnije za dobijanje datuma pregovora. Što se tiče Kosova kao jednog od uslova, jasno je da se mora poštovati sve što je prethodna vlada potpisala, ali mislim da pregovore ubuduće treba voditi uz kompromis obe strane. Granica ispod koje se ne sme ići mora da postoji.

Životna odluka!

pre 11 godina

Potpredsedniku Vlade i ministru odbrane, vodećem srpskom tehnokrati Vučiću, tako su daleko reči i život jednog od najvećih živih revolucionara, kubanskog vodje Fidela Kastra: ''Uvek će biti i više nego dovoljno izgovora da se ne pristupi borbi, u svim razdobljima i u svakoj prilici, ali to će biti jedini put da se nikad ne izdejstvuje SLOBODA!'' Kada je Srbija branila Kosmet, Fidel nam je prijateljski, u tri reči, poručio: ''Izdržite, izdržite, izdržite!''
To i danas važi, možda više nego ikad.
Zato, Srbijo, izadji na REFERENDUM!!! Pokaži, Srbijo, da li si spremna da puziš ili ćeš da se uzdižeš u slobodi za dostojanstven život! Izadji Srbijo iz edukacije psihologije uslovljavanja za zamorčiće, i na referendumu ODLUČI!!!

pera lozac

pre 11 godina

prvi uslov: Kosovo
drugi uslov: Telekom,zeleznica
treci uslov: Vojvodina
cetvrti uslov:EPS,svi putevi Srbije
peti uslov: Sandzak
sesti uslov: sve vode Srbije
sedmi uslov: Istocna Srbija

E onda nam je sve jedno.

nikola

pre 11 godina

"I ako narod u Srbiji izabere Kosovo,onda ce Evropa,sutradan da vrati Kosovo,pod okrilje Srbije????I to,sa jaakim izvinjenjem....
(ncccc, 21. septembar 2012 13:36)

A ako Narod u Srbiji izabere EU, onda ce sutradan plate da "skoce" na 2000 eura, svi cemo dobiti po stan i Audi pride.

mina

pre 11 godina

Dajte više s tom gluposti o referendumu Kosovo ili EU. Ustav jasno kaže da je Kosovo u sastavu Srbije. Kakav crni referendum kojim se daje mogućnost građanima da krše Ustav! To bi bio kriminal. Može samo da bude referendum da li ući u EU.

bezimena

pre 11 godina

ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme... ko sme...zato, ajmo redom......
(miroslav, 21. septembar 2012 14:05)

Ne sećam se da je to pitanje postavio bilo ko, kada je 1999.g. potpisana KAPITULACIJA (SVI su samo želeli da prestane rat) tj. Kumanovski sporazum, iako je potpisivanje kapitulacije bilo protivno i tadašnjem Ustavu!

Koštuničin Ustav je mrtvo slovo na papiru!

ledenjak

pre 11 godina

Prvi uslov ste svi vec prihvatili jer niti jedan politicar iz vlasti pa ni Vucic vise tzv Kosovo ne zove punim imenom kako je ustavom predvidjeno "Kosovo i Metohija" vec samo "Kosovo" kako su ga albanci proglasili i pola sveta priznalo cime se stice utisak da je ustav prekrsen i da je ono kao takvo donekle i od nas priznato, na zalost...

Separatista NS

pre 11 godina

Pa naravno da je uslov proznavanje kosova, hoce EU da zna kad Srbija udje u uniju gde joj je granica, nad cim ima autoritet, mada sve mi se cini da kosovo i albanci nisu pozeljni u EU.

Srbija treba da prizna Kosovo uz ustupak federalizacije sa Republikom Srpskom jer joj tu leze pravi interesi.

golman

pre 11 godina

Najveći protivnik ulaska u EU je bila sama DS koja se samo deklarativno zalagala za to. Jedino što je čelnike DS interesovalo je, da napune svoje džepove narodnim parama.

darkomirnic

pre 11 godina

Halo korupciju trebate rješavati ne treba vam e.unija da to govori i da prepišete sistem od njih kako se to rješava budite mudri gledajte samo našu korist i ne pomišljajte da prodajete zemlju mora biti malo strpljenja neće ni oni dugo vladati.Vi političari Srbije pošto ste skloni izdajama i poltronstvom maknite ruke od R.Srpske niste je ni vi ni dodik stvarali.

martin

pre 11 godina

cak i po rezoluciji UN/a 1244,na koju se svi pozivaju kad im treba,nije napravljena mogucnost da Kosovo ikad bude vise pod ingerencijom Srbije.to sto pise tamo da je Kosovo u sastavu SRJ,ta drzava vise ne postoji,tako da je i rezolucija napravljena da zivi dok zivi SRJ.sad se naso covek da prica bajke,kao i oni pre njega.populizam jenajrazvijenija grana u politici sto se Srbije tice.

bruno

pre 11 godina

Nešto ne spominje liniju Virovitica-Karlovac-Karlobag Uskoro će reći da je uvjet priznavanja autonomije ili republike Vojvodine i Sandžaka. Mašala

Nebojša Novi Sad

pre 11 godina

Ako misliš da prodaš Kosovo i potpišeš ugovor ili deklaraciju o dobrosusedskim odnosima, neka te stugne Lazareva kletva. Onda nema reči kojom bih te opisao i šta si ti. A nećeš siguran sam i glavom mogu da garantujem uhapsiti ni jednog jedinog tajkuna. A nabrojaću ih, njih koji su opljačkali Srbiju uz pomoć piona Nikezića, Cvetkovića i političara koji su došli nakon ubistva Đinđića.
Mišković, Peconi, Nicović, Hamović, Lazarević, Beko, Miša omega, braća Rutovići,Matić, Matijević, ... Kada ovih 8 bude u zatvoru sa oduzetom imovinom onda ću zanti da pošteno radiš. Smešno je da Bogićevića štitiš jer ima 3500 radnika kako si rekao Vučiću, pa onda je poruka jasna narodu da se neće dirati niko jer tajkuni imaju mnogo više zaposlenih od Bogićevića.

Anna

pre 11 godina

Vucic bar kaze istinu. Ako se mora, mora se...
Mi uvek smo bili drugima dobri susedi, i takvi cemo biti i u buduce.
Ja mislism da Kosovo nije najvazniji problem Serbije, nego drzavni budjet.
Ako ti je novcanik prazan, sta mozes raditi?! Samo gledati zvezde i nadati se da ce ti Bog produzi ruku!

Petar S.

pre 11 godina

Vi nemate blage veze...a R 1244 i Sporazum iz Rambujea su SASTAVNI DELOVI KUMANOVSKOG SPORAZUMA!
(bezimena, 21. septembar 2012 16:32)


Za vas koji imate "veze", Kumanovski sporazum je sporazum o prekidu vatre izmedju Natoa i Srbije koji je bio POSLE Rambujea a PRE Rezolucije UNa 1244. Znaci Rezolucija 1244 (u kojoj se REAFIRMISE suverenitet SRJ nad KiM) NE moze biti "sastsavni seo kumanovskog sporaziuma" jer je donesena NAKON Kumanovskog sporazuma.
Izvolite procitati.
Link
http://www.nato.int/kosovo/docu/u990610a.htm

S' postovanjem.

Mita

pre 11 godina

Gosp. Vučiću,svaka čast i samo napred...
Ja ne razumem da nekima smeta uslov,a to vide kao ucenu,da ne krademo i da se borimo protiv korupcije wtf?!

Manjak

pre 11 godina

Sve su to komplikovane i teške odluke. Prethodna vlast je pristala na toliko toga da je sad nova vlast dovučena na pat poziciju. Nova vlada radi dobro ali je ograničena, po meni se posebno ističe Vučić koji se bori svim srcem ali sigurno je da će vreme i pokazati rezultate te borbe...

DraganM

pre 11 godina

Opet nam se prodaje prica "jos smao ovaj uslov..." Tako sada svi pricaju "samo predajmo Kosovo i ulazimo..." Tako je bilo i sa Crnom Gorom, otcepise, a ond anovi uslov, Ratko Mladic. Dadosmo i Ratka, a oni, e tu nije kraj...
Kada predamo Kosovo, onda ce biti imisljeni "jos smao ovo" uslov...

bezimena

pre 11 godina

U Rezoluciji 1244 UJEDINJENIH NACIJA se 'REAFIRMISE' teritorijalni integitet i suverenitet SRJ (za one koji ne znaju) i ona je doneta NAKON ugovora sa Nato-om o prekidu vatre u Kumanovu, i nepotpisanog dokumenta u Rambujeu.
(Petar S., 21. septembar 2012 16:13)

Vi nemate blage veze...a R 1244 i Sporazum iz Rambujea su SASTAVNI DELOVI KUMANOVSKOG SPORAZUMA!

Dejan

pre 11 godina

A gde pise da nova vlada mora da preuzme obaveze koje je potpisao Borko Stefanovic? Mozda je te obaveze preuzela prosla vlada preko Borkovog potpisa ali to sigurno nije odobrila skupstina. Dakle, skupstina kao najvisi organ narodne vlasti moze da ne prihvati Borkove potpise i da nalozi vladi da ne primenjuje uredbe koje su u skladu sa tim potpisima, koji su BTW, protivustavni.

Na muci se prepoznaju junaci!

pre 11 godina

Vučić se sada kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane(!) bavi samo korupcijom i kriminalom (naravno, glavni tajkuni-krimosi ostaće netaknuti!), a Kosmet će prepustiti Albancima. Njegova bezalternativnost ulaska u EU dovoljno govori o njegovoj spremnosti, da kao ministar odbrane, utiče na očuvanje i odbranu Kosmeta. Kosovo i Metohija je za Vučića poslednja rupa na svirali! A narodu pokušavaju da proture priču kako oni, jadni, eto, ne mogu ništa, jer su potpis potpisali prethodnici. Kome iole pravno obrazovanom čoveku može da padne na pamet da bi takav potpis mogao biti relevantniji od Ustava, i da takav potpis ne može biti PONIŠTEN, JER NIJE U SAGLASNOSTI SA USTAVOM SRBIJE! Dakle, potpis bi morao biti NIŠTAVAN! Medjutim, oni neće ispoštovati Ustav Srbije na delu, jer postupcima sve čine kako bi Kosmet predali. To je njihov pravi zadatak!!! Zato, Srbijo, što pre na REFERENDUM!!!

koliko ste dobili?

pre 11 godina

Kako vas nije sramota da kazete da je prvi uslov za EU kosovo,i da i dalje idete u tom pravcu.Ako mislite da ce narod cutati,dok izdajete zemlju,grdno se varate.
Peti oktobar ce izgledati kao piknik,u poredjenju sa odgovorom Srbije.

chivas

pre 11 godina

Potpuno je realno da se pitanje Kosova resi pre ulaska u EU. Postoji problem sto nova vlast treba da radi na stvarima koje je preuzela prethodna vlast, a to nije lak zadatak.

ana

pre 11 godina

"Pred nama je veliki posao koji moramo da obavimo, da stvarno napredujemo u delima, a ne samo na rečima"

dela a ne reci.. to je ono sto Vucicu nikad nije poslo za rukom...

ncccc

pre 11 godina

Ako je neophodno trea se raspisati referendum kao sto je Toma rekao i dati narodu glas da izbere hoce li Kosovo ili EU.
(Posteno bi bilo..., 21. septembar 2012 13:14)

I ako narod u Srbiji izabere Kosovo,onda ce Evropa,sutradan da vrati Kosovo,pod okrilje Srbije????I to,sa jaakim izvinjenjem....

bezimena

pre 11 godina

Sve ono sto su nasi preci stvarali vekovima, prethodna Vlada je srusila za samo 12 godina.
(Nada, 21. septembar 2012 20:35)

Sve što je bilo za rušenje srušila je crveno-crna koalicija 90-tih.
Prethodna Vlada je imala, kao i svaka, mandat od 4 godine, NE 12. Ono što vlasti unazad 12 godina nisu uspele, to je da stvore uredjenu državu. Očekivati da to urade destruktivni likovi iz 90-tih, koji repriziraju sami sebe, je neozbiljno. Ali, ovaj nepismen narod voli reprize, valjda očekuje da će film biti drugačiji kada ga ponovo gledaju.:)))

Besim

pre 11 godina

Referendum je demokratsko sredstvo, i u ovom slucaju jedino pravedno resenje. Pa neka Srbija izabere!
(deLuca, 21. septembar 2012 19:10)

Komsije, mnogo ste naivni, sta bre da izabere, kad nemas ni jedno...moguce je imati EU ali nikako oba dve...referendum ima smisla kad imas oboje a onda izaberes..jasno ko dan! Sta ako slucajno referendumom se glasa za Kosovo, da li cete time dobiti Kosovo, NE!

ana

pre 11 godina

Neće ga biti sve dok se ne ispuni ono što je podpisala predhodna vlast.A njima je bilo očigledno lako da stavljaju potpis i za nešto što nikada nisu smeli da sprovedu u praksi jer bi se kosilo sa očuvanjem teritorijalnog integriteta Srbije.

nada

pre 11 godina

Ako sudimo po komentarima mi nismo za EU.Mi bi da sve bude po starom da se nista ne pomeri da i dalje vladaju kriminalni krugovi.Da nas saka ljudi cini mentalno zaostalim ljudima jer mogu lako da nas kupe.Sreca pa ima i onih koji su na strani Vucica ili bilo koga drugog ko hoce da Srbiju ocisti od natalozenog smeca.Ne zameram mu ni jedan potez jer nema putera na glavi i nema osobe koja ga moze kupiti za sada.Videcemo kako ce ici dalje jer kako smo se opekli glasajuci i verujuci predhodnoj vlasti.Tadica nisam cula da prioziva SNS zbog izbornog poraza nego svoje.

Petar S.

pre 11 godina

@(martin, 21. septembar 2012 14:01)

Pa ako je to tako i ako je to stav medjunarodne zajednice ona de to super. Onda slobodno mozemo da kazemo Medjunarodnom Monetarnom Fondudu im Srbija vise ne duguje ni dinara. Jer kao sto si sam rekao zajmove je uzimala "druga" drzava.
Koliko je meni poznato Srbija nikad nije trazila clanstvo u UN vec je nasledila stolicu od SRJ. Pa ako nema prava (nasledjenog od SRJ) onda nema ni obaveza. Doduse neznam koliko bi se to dopalo nasim zapadnim "partnerima". I stvarno, baj iskrenije bih voleo da vidim, da je Srbija Drzava kao sto nije, da ih stavi pred ovakav izbor izbor, sta bi im bilo draze. Dug kojim ce Srbiju drzati u ropstvu ili vojna baza (za koju neki umisljaju da je "drzava") zavana Kosovo.

U Rezoluciji 1244 UJEDINJENIH NACIJA se 'REAFIRMISE' teritorijalni integitet i suverenitet SRJ (za one koji ne znaju) i ona je doneta NAKON ugovora sa Nato-om o prekidu vatre u Kumanovu, i nepotpisanog dokumenta u Rambujeu.

Mića

pre 11 godina

Naravno da nas EU neće, ne treba im još jedna Bugarska.
Na žalost i oni su za nas Švicarska, a šta su pojedinci pričali početkom petooktobarskih promena da će mo " za par godina u Uniju"!

CHUBURAC

pre 11 godina

Ljudi bre kucu vam opljackase i raznesose pustite uniju da ide svojim putem,pevali ste o konjusarima EU sta cemo mi biti bez gaca u njoj?

zakasnio si 13 godina

pre 11 godina

"ko sme da u moje ime(i svih ostalih gradjana Srbije) preda bilo koji deo teritorije drzave? ko sem da uradi bilo sta protivustavno? ko sme o tome uopste da prica pre nego sto izmeni ustav po predvidjenoj proceduri? ko sme da bez referenduma i promene ustava potpise trgovinu kosova? niko, jer se radi o najgorem protivpravnom delu. a i "brankovic" zalepis potomcima na celo. zato, ajmo redom......
(miroslav, 21. septembar 2012 14:05) "
-----------------------------
Ne znam koliko godina ti je bilo juna 1999, ali bas to je smela da uradi skupstina SCG kada je predala Kosovo napustvsi ga sa vojskom i policijom

Srba

pre 11 godina

Ja samo znam da je Nikolić rekao da ako nam traže priznanje KiM da ćemo prekinuti pregovore za ulazak Srbije u EU! Zašto se to ne učini!? Nama običnim građanima je to kristalno jasno, a oni-političari na vlasti se prave „ludi“. Samo da ih podsetim na neka imena: Martin Šulc, Rupreht Polenc, Andreas Šokenhof, Henri Bone,….!!!

bezimena

pre 11 godina

A. Vučiću, dobrosusedski odnosi sa SVIM susedima su uslov koji nam je poznat! Sve države EU su u dobrosusedskim odnosima, što će reći da ne traže ništa više od onoga što same imaju!

Iznesi ti "tajne sporazume" za koje si govorio u predizbornoj kampanji, tačnije TVRDIO si (kao i za izbornu kradju) da ih je potpisao DS!

Darko

pre 11 godina

Pa sta ja da trazim na kosovu? Nemam ni onako za zivot.... A na kosovu, osim severa, nema nigde srpskih institucija. Ne solite nam pamet vise... Vise srba sa kosova u srbiji nego na kosovu, a sve iz nasih dzepova. Dajte vec jednom referendum pa neka se narod izjasni!!!

Vera

pre 11 godina

Verujem da ce svaka odluka nove Vlade biti ispravna i najbolja za Srbiju i njen narod.Pred njima je veoma tezak zadatak,treba ispraviti sve greske predhodne vlasti.

forica

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa stavom da se treba nemilosrdno obračunati sa kriminalcima, kako onim koji diluju narkotike, tako i onim što su opljačkali preduzeća.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Lepo je ponovljeno vise puta.Nema datuma pregovora dok se ne sprovedu na terenu dosadasnji dogovori.Mozete da izvrcete,zavrcete ali tu cinjenicu nemozete da poreknete.Nevidim razlog prici,zavrnite rukave sprovedite dogovoreno i dobicete datum.Sve je do vas samo je pitanje dali zelite datum pregovora i uopste dali zelite da vidite Srbiju u EU.

zoran

pre 11 godina

Ne Vučiću! Nije to PRVI uslov. To je uslov da bi nam rekli koji su ostali uslovi. A ima ih mnoooogooooo. Jedan od njih je da mmanje pričaš i da ono što si najavio i uradiš. Alo bre. Zažvalavio si više i ispucala ti usta od priče. GODINAMA pričaš i optužuješ ovoga i onoga. Ako si mslio da ćeš i na vlasti moći da prodaješ krastavce prevario si se, druže...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Ako me pitate šta će biti ključni uslovi za datum početka pregovora - prvo će biti ono što je njima najvažnije, a to je pitanje Kosova i kako ćemo rešavati probleme naročito na severu Kosova", rekao je Vučić novinarima u pauzi Drugog beogradskog foruma.

"prvo će biti ono što je njima najvažnije" ?
Ja prosto ne mogu da verujem da ce EU prvo gledati da Srbija ispuni "ono što je njima najvažnije" da bi Srbiju primili u svoje drustvo ?
Zar ne bi bilo logicno da se "potrude" oko Srbije i da "prvo bude ono sto je Srbiji najvaznije", da Srbija jednom bude srecna i zadovoljna a njima posle kako bude sa tom "novom clanicom" ?
Zaista se ovaj danasnji Svet "izokrenuo naopacke" ?
Pitam se kud ide ovaj Svet kad jedna Srbija koja ima "najkvalitetniju Malinu" ne moze takva u EU nego mora jos da se "prilagodjava obicijima" koji vladaju u toj EU i da prvo resava ono sto je njima najvaznije ?
Ma Rusija je "Majka", ona prvo gleda "ono sto je Srbiji najvaznije" pa tek onda sebe i svoj interes !

Ika

pre 11 godina

Nije mu lak zadatak,strpljenja molim!Kao sto je gospodin Vucic rekao,moramo se pokazati na delima a ne samo na recima u narednih sest meseci!Bice to kljucan termin za nasu zemlju!

zoran

pre 11 godina

"Zasto svi napadate gospodina Vucica,covek je izneo samo realnost a nimalo nije kriv za sve to sto je u nasledje ostalo od predhodne vlade,gospodine Vucicu samo napred verujem u vas"
(igors, 21. septembar 2012 19:41)

Od koje predhodne Vlade? Od one u kojoj je i on bio i koja je izazvala NATO plastične ljude da se iživljavaju nad nama i na kraju, potpisom kapitulacije, de facto se oprostila od Kosmeta, ili one u kojoj nije lično učestvovao ali je, zajedno sa svojom strankom (SRS), zdušno podržavao politiku koja je dovela Srbe u Srbiji i kompletno srpstvo na ivicu ambisa.

Ti, igors-e, ako imaš pamćenje kao zlatna ribica, mnogi u ovoj zemlji su ipak malo vise zapamtili. Ili ti odgovara da zabijaš glavu u pesak ili možda imaš korist od toga?

Po Srbskom tumacenju...

pre 11 godina

@ (Petar S., 21. septembar 2012 17:03)
Ma kapitulacija je kapitulacija, nema tu sta da se obrazlozi.
Pa vidi bre tekst kapitulacije, NATO postaje Bog i batina.
http://www.nato.int/kosovo/docu/a990609a.htm
Jos nam zabrane da se krecemo na 5 km oko granice Kosova, a za avione i tesko naoruzanje na 25 km!
Pa jos najgore; oni nam odjedjuju gde i na kojim mestima smemo da ogomilamo ostatke nase vojske. Gore ne moze biti!

agim

pre 11 godina

Evo nesto za sve srpske "patriote", nece vam sokditi malo istine; http://www.b92.net/insajder/aktuelno-vesti.php?yyyy=2012&mm=09&dd=21&nav_id=645061

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Ispunite vi sve ostale uslove: korupcija, vladavina prava, nezavisnost institucija, efikasno i pravedno pravosuđe itd. A onda uslov vezan za Kosovo više neće ni biti bitan, niti će ulazak u EU biti bitan...

Neko Iz Mase

pre 11 godina

I na kraju USLOV svih uslova;

da se zabrane 4 upaljena zmigavca,
kao opravdanje za blokiranje ulice,
a u svrhu kupovanja bureka.
Bilo sa sirom ili s'mesom. Svejedno.

e-krem

pre 11 godina

Kosovo kao uslov ste sami sebi postavili kupujuci jeftine politicke poene.Sada su oni malo poskupeli jer ste dojadili citavoj planeti a ne samo Balkanu i EU,pametnjakovici bedni.

Нема бежања!

pre 11 godina

Вучићу, бави се проблемима корупције и криминала. То је од огромног заначаја за опстанак Србије. Иако покушаваш, знај да нећеш побећи од НАРОДНОГ РЕФЕРЕНДУМА!!! Народ ће одлучити, не политиканти!!!

milica

pre 11 godina

@Petre,
Uz duzno popstovanje,..
Ali ako ste procitali 1244 i ako zaista poznajete engleski [pravnicki] jezik, shvatili bi da 1244 nikada nikada nebi bila dsonesena da Srbija pre toga nije 'polozila oruzje' tj kapitulirala tako da su i Kumanovski sporazum, a i Rambuje postali sastavni delovi 1244.
Ssvim je svejedno sta od toga je pre doneseno/usvojeno jer 1244 Kumanovo i Rambuje nisu medjusaobno kontradiktorni

sećam se predizbornih obećanja

pre 11 godina

"prvo će biti ono što je njima najvažnije"

Pa pre izbora je obećavano da će za SNS na prvom mestu biti interesi Srbije, a očuvanje teritorijalnog integriteta je SNS proklamovao za najvažniji interes. Sad se odustalo od toga? Sad je datum početka pregovora važniji od Kosova? Važniji od poštovanja Ustava Srbije?

Patriota

pre 11 godina

Jako mi je zao ali moram da kazem da se Vucic pravi mnogo pametan i lukav sto je daleko od istine. Nisu srbi vesla sisali pa da neznaju da je Kosovo pitanje svih pitanja i to ne treba da nam svaki dan ponavlja. Mene licno zanima da li ce oni raspustiti legalne institucije sistema i da li je to dopusteno Ustavom srbije. Vucic se pravi legalista a raspustanjem institucija ce prekrsiti Ustav jer na taj nacin priznaje institucije Pristine. Najveca fora je ta sto kazu da ce odrzati referendum, ali ne daju garanciju kako ce se taj referendum zavrsiti, pa se moze veoma lako dogoditi da ostanemo i bez kosova i bez EU. Vucic i Nikolic sa takovom politikom izaziva bratoubilacki rat, kako im to nije jasno.

Svetlana Fox

pre 11 godina

@ obmana - Ovaj nam maže oči korupcijom a dače Kosovo samo tako.


Наравно, то им је план од самог почетка. Уосталом, постоји викиликс, па читајте, све је написано.

igor

pre 11 godina

auuu komentatori sns rade u tri smene :))), pitanje za gerbere, petere, seele posto ste vi vuckovi iznesite nam ovde plan koji su pre izbora imali vucko nes i toma gandi od stiropora!?

Gerber

pre 11 godina

Ne zavisi sve samo od Berlina iako je ona jedna od značajnih činilaca EU. Mislim da najviše zavisi kako će Srbija urediti društvo u celini. Ne možemo u Evropu sa korupcijom koja se uvukla u sve pore društva.

budimo realni...

pre 11 godina

Sta je novo rekao? Samo je politicki zaveo "priznavanje Kosova" kao "resavanje pitanja Kosova". Resite "pitanje priznavanja Kosova" pa da se okrenemo buducnosti! Ali zato nije propustio da ubaci "da je prethodna vlada preuzela obaveze koje nije ni pokušala da implementira". Ma vazi, mrmot zamotao cokoladu u foliju...

koko

pre 11 godina

Vucic govori o 'zestokoj borbi protiv korupcije"

A u vladi seedi covek iz SNS, VFucic ga dove u vladu - ministar poljoprivrede protiv koga se vodi sudski postupak bas radi koprupcije.
Dali to znaci da se u Srbiji moze postati cak i ministar bez obzira na sudski postupak, a jedino je vazno da su u stranci [SNS] na cijem celu je borac protiv korupcije

mudroser

pre 11 godina

Švabe su taj uslov stavile na 7. mesto i jasno nam stavile do znanja da ima još dosta toga da se uradi PRE priznanja Kosova. Nije mi jasno zašto su se naši uhvatili Kosova kao pijan plota. Da li to znači da su nesposobni da reše i ovih prvih šest ?!

Braca Grim

pre 11 godina

pa dobro bre gumeni jel rekao covek ne moze pre decembra a ti nas pravis idiotima i ovecavas bajke.. Mozda tvoja ekipa,ljudi oko tebe, jeste ali mi nismo toliko bas mental no zaostali..

zluradi

pre 11 godina

"Pred nama je veliki posao koji moramo da obavimo, da stvarno napredujemo u delima, a ne samo na rečima.

E tako je, sad si razumeo. To ti mi stalno pricamo. Sada lepo, mrezica na frizuricu, ove sto ti pisu slavopojke zaposli da i oni nesto korisno rade, mladi su - i ... mozda ce nesto i da bude od svega toga. Ja sumnjam, ali ja sam

Old spice

pre 11 godina

Ovi naprednjaci ce da uzmu sve glasove Cedi Jovanovicu, em furaju rutinski ka priznavanju samoproglasene nezavisnosti Kosova i Metohije, em furaju evrofanatizam ka EU cija je sudbina neizvesna a nas eventualni prijem bi bio oko 2022.-2030., ovi ljudi me odusevljavaju u svom licemerju.
Prognoziram pad vlade na prolece jer niko ziv nece hteti da preuzme odgovornost iako za sad svi drze volan ka provaliji, pazite kako ce da se izmaknu kad bude trebao da se stavi neki potpis na nesto neprijatno, jos ako bankrot bude bas na vidiku, eto nama novih izbora za dalje vrzino kolo.

Dragan

pre 11 godina

E moj Vucicu. Nikad nisam glasao ni za tebe ni za Cedomira, ali ako ce neko da nas uvodi u EU tako sto ce prethodno da se odrekne Kosova, vise volim Cedomira. On to radi iz ubedjenja i to postujem. Cedomir Jovanovic to govori od pocetka i dosledan je. Ti, sa druge strane, si oportunista. Do juce si bio najljuci anti-globalista, nacionalita, a sad ti treba da nas uvodis u Evropu tako sto ces se okrenuti za 180 stepeni? Ko ce ti verovati? Ni zvanicnici iz EU ni oni iz U.S. ti nikad nece do kraja verovati. Zelimo li mi da nas neko vodi u EU kome zvanicnici iz EU ne veruju i ne postuju ga? Ne. Mi zelimo prevremene izbore da damo svoj glas Cemorimu da nas on vodi. On je prijatelj bio i ostao sa EU i U.S. Pokusavas da igras kosarku na terenu za Tenis. Vreme je da se sklonis iz politike.

james brown

pre 11 godina

Kriminal će biti zbrisan, jer su pravi ljudi na pravom mestu.
(cpu, 21. septembar 2012 15:36)

ovi vise i ne znaju koje vesti komentarisu.

grdna_ja

pre 11 godina

Ponovo prošla vlada kriva. Kada će g. Vučić da počne da radi nešto? Što ne priznate da datuma pregovora neće ni biti. Biće ga kada se prizna Kosovo. To vam je sigurno rečeno na svim adresama gde ste bili. Ne mučite narod, ne zamajavajte ga svojim umiljatim dušebrižničkim tonom. Mart sledeće godine, to ja samo produženje agonije za Srbiju. G. Vučiću, koliko će kostati litar ulja Marta 2013?

kox

pre 11 godina

Naše društvo je protkano sistemskom korupcijom i kriminalom. Sistem je taj koji treba demontirati i osloboditi društvo pošasti. Ko to bude učinio ostaće zapamćen u istoriji Srbije.

ZoranNS

pre 11 godina

Vrlo nemušta priprema Vučića za predaju Kosova. Stara vlada je bar radila nešto, ova nema nikakvu koncepciju, osim kritike stare vlade. Nekako ne čujem ono i Kosovo i Eu, čujemo samo EU.

Deki

pre 11 godina

Vučić kaže da je prošla vlada prihvatila uslove vezane za Kosovo i da je njemu i novoj vladi teško da ih ispuni jer nije učestvovala u tom dogovoru?A šta misli o tome da su demokrate 2000. godine prihvatile da se bore za Kosovo a da je prethodna Miloševićeva vlada dozvolila povlačenje vojske i milicije sa Kosova i ulazak NATO snaga na Kosovo?Kome je teže?

laki

pre 11 godina

Ne Vucicu,to nije glavni i nije problem broj jedan,najveci i na prvome mestu je borba protv kriminala i korupcije.To je presudna bitka,bez nje nema napretka ovome narodu,to je boljka koja ne dozvoljava bolji zivot narodu i srecniju buducnost.Nema sa Kosovom toliko problema,vec sa politicarima i kriminalcima koji uvek na istu foru zamajavaju i manipulisu narodom,skrecuci sa glavnih tema.Poceo si naglo da hapsis,a vise ih je izaslo iz zatvora do sada nego sto je tvoj drug Ivica pohapsio.Zato je on i zadrzao funkciju ministra policije,da rukovodi i daje dozvolu ko sme a ko ne sme da se hapsi.Ivica ce vas opet sve nasamariti,a Dinkic ce na kraju biti zrtveni jarac,zato ste ga i primili u tabor.Verujem da ce Dinkic prozreti na vreme podvalu i da ce reagovati na nacin koji je vec pokazao,sto u stvarnosti nece biti lose po narod.

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Хтео сам само да зaхвалим вашој Сузани Трнинић, која је нашла прави надимак за правдољубивог и неустрашивог првог заменика председника српске владе - Елиот Нес!

Mazanje

pre 11 godina

Iz izjave nije jasno da li taj prvi uslov da Srbija prihvati oficijelno da Kosmet nije deo Srbije ova Vlada misli da ispuni ili ne?

kralj

pre 11 godina

sta bi sa hapsenjima!!!! zaboravio si da hapsis, e moj radikal, sta li ces jos da izjavis, prestani vise da se pojavljujes, to je najbolje!!! idi i ti kao nikolic malo na odmor!!!! jedno 3 godine, da nam se odmori glava!!!!

USA

pre 11 godina

Moramo da radimo na dva koloseka. Politički - da rešavamo probleme u odnosu sa Prištinom, ali ništa manje nisu značajne ni naše UNUTRASNJE reforme koje je nužno sprovesti", ukazala je ona.
Pa ovi su vec priznali Kosovo koje tretiraju kao spolasnji problem

Obećanje ludom radovanje

pre 11 godina

Kada je reč o borbi protiv korupcije, ekonomiji i drugim pitanjima "uveren sam da ćemo to u narednih šest meseci uraditi", kaže smelo Aleksanda Vučić "netrepnuvši" i da bi verovatno "dobio na vremenu", iako je "vreme odavno isteklo"?!
On the contrary, krajnji rok za "implementaciju nove političke strategije", jeste za mesec-dva kada počinje rasprava predloga budžeta za 2013.godinu i kada će "transparentno" biti vidljiva "politička strategija" nove Vlade i onoga što nas očekuje u narednom periodu?!
Ova Vlada do tada mora da pripremi Srbiju i njene građane za "ekonomski rast i preporod", u suprotnom i bez obzira na skupštinku večinu "vanredni izbori su neminovnost"?!

stav, prav

pre 11 godina

ne shvatam zašto (vice)premijer mora u svakom trenutku, o svemu da da svoj sud, u stilu - država, to sam ja (takođe, stranka, to sam ja).
kritikovao se tadić jer se u sve meša, ali vučić ga je već nadmašio u autoritarnosti i egocentrizmu bez premca.

Milan

pre 11 godina

Ne mogu se načuditi u kakvom skladu i ljubavi, bar za sada, rade SNS,
SPS i URS ! Ako se prisetimo svih njihovih međusobnih sukoba,prozivanja i vređanja, prosto je neobjašnjivo da ozbiljni i odrasli, da kažem i odgovorni ljudi, koji drže bilo koliko do sopstvenog integriteta, mogu posle svega da pređu preko svega i još se udruže!? Priče o radu za opšte dobro mogu da vežu mačku o rep, jer evo već dvadesetak i više godine svedoci smo najboljih namera vladajućih partija i istovremeno smo svedoci naše sveopšte propasti! Šta se to događa!
Znate kako nastaje i opstaje atom! Protoni su pozitivno naelektrisani i zato se međusobno odbijaju! Međutim, u određenim fizičkim uslovima, pri neverovatno velikim temperaturama prevagu dobija jaka nuklearna sila koja deluje na izuzetno malom rastojanju ali prosto slepi protone u atomskom jezgru! Jaka nuklearna sila!
Pa se nešto pitam, koja je to jaka sila koja spaja ovakve političke i ljudske negativce u provizorijum zvani vlada i skupština i održava ih na okupu? Novac i moć! Novac i moć! Novac i moć! Novac i moć! I ništa drugo! I ništa drugo! I ništa drugo! I ništa drugo!

samo

pre 11 godina

Zaista me zanima kako li to nasi politicari rangiraju uslove i ZASTO JE RANGIRANJE UOPSTE BITNO [mnisim ono prvi, drugi, treci]??
Jer ako ih ima 7, to znaci da ih svih 7 treba ispouniti, a hoce li to biti po azbuci, abecedi ili glagoljici SASVIM JE SVEJEDNO.

Ili kada nasi politicari kazu [napr]: "ispunili smo 99 usova, a 'nismo samo jedan' A uslov je [recimo] ispuiniti svih 100 [bez onoga 'samo']

sudija u penziji

pre 11 godina

Sa Oliverom Antićem, Zagom Dolovac, VD Radovanovićem i onim pripravnikom SElakovićem nikada nećete zavrsiti reformu pravosuđa. To znate i zbog toga je Vasa odgovornost - Vas na vlasti veća. Lično Vi iz Vlade, svako ponaosob, bićete odgovorni za svo zlo koje očekuje Srbiju. Čuvate sve stare kriminalne strukture. Naročito u tuzilastvu. I vi razmisljate: "nase" tuzilastvo, nema optuznice , nema suđenja, nema presude!!! Uzivate!!! DOKLE ???

spasenija kolček

pre 11 godina

Ovaj (naš) narod sve zna - kao i vlast (narodna, jel'te);
ovaj (naš) narod i priča o onome što zna - kao i vlast;
ovaj (naš) narod ništa bitno ne menja - kao i vlast.

Nakon ovih premisa, sledi zaključak: narod je kao vlast koju bira, a i vlast je slika i prilika svog naroda...
Razlika je u tome što narod laže sebe, a vlast laže narod. Narod skapava, a vlast "radi" i dembela (sa privilegijama i parama).
I... još ništa...