Četvrtak, 20.09.2012.

18:54

Saslušan bivši direktor Galenike

Kako B92 saznaje, bivši direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, kadar SPS-a, saslušan je u policiji, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Saslušan bivši direktor Galenike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Mary JZ

pre 11 godina

Jedna od sadasnjih direktorki u Galenici je svojevremeno bila direktor fabrike lekova HabitPharm-a u Ivanjici, u vreme kad su uzimani krediti od Agrobanke. Posle propasti HabitPharm-a ona je prebacena u Galeniku,kao i vecina radnika.
I kako to da sada nije uhapsen tadasnji generalni direktor HabitPharm-a koji je bio clan SPS-a,vec finansijski direktor,ako se ne varam...?
Neko ovde ima debelu zastitu!

Dragan

pre 11 godina

Niko ne prica za 2011 godinu koju je za zavrsila sa gubitkom od (12.094.549.000,00) 12 milijardi dinara ili (105.169.991,30) 105 miliona eura koje ce platiti poreski obaveznici Srbije! I jos uvek niko nije uhapsen! Ne moze direktor SPS-a da bude u zatvoru, pasce rejting stranke!

Dejan

pre 11 godina

Nenad Ognjenovic,kao bivsi direktor Srboleka imao je odlicnu saradnju sa Jovicom Stefanovicem Ninijem.Kupio je od njega po mizernoj ceni licence za neke lekove(naravno protivzakonito), muljali su i muvali razne stvari. Kada je uhapsen Jovica Stefanovic tada je trebao da bude uhapsen i Ognjenovic i Sekulic i mnogi drugi. Naravno da se to tada nije desilo.Ognjenovic se obogatio zahvaljujuci JUL-u i SPS-u. Sada ide kao "savestan" gradjanin da da izjavu u policiji. Policija kao i u slucaju Stefanovica,odradi posao kako treba, prosledi sve tuzilastvu i tu krece zastoj.Pravosudje nam je korumpirano,lose,sporo i nadobudno.Dok se to pitanje ne resi,nema nista od borbe protiv organizovanog kriminala.Na kraju ce ispasti da je Ognjenovic"jadan"morao da posluje protivzakona,jer mu je tako naredjeno.Mi,obicni gradjani,koji jedva sastavljamo kraj sa krajem,primamo se na ove vesti,nadamo se da ce pravda da pobedi,ali na kraju od ovoga nece biti nista.Bice pojeo vuk magarca.

ultrabgd1

pre 11 godina

Čisto da se zna, posle 5 oktobra je rodjeni brat jednog od vodja 5 oktobra bio jedan od direktora Galenike i to u službi nabavke....Licemerje koje se sprovodi posle 5 oktobra je grozno. Svakog dana se osetim kao magarčina što sam toliko slepo verovao tzv Evropejcima koji su u suštini na nivou demokratije u Kirgistanu, Turkmenistanu i sličnim primerima.... Nadam se da će se pojaviti neka Sila koja će kazniti svu bagru koja je pokrala Srbiju više nego Turci za 500 godina. Ako su u proseku po jednoj državnoj firmi ili javnom preduzeću krali bar po 25 miliona evra, nije teško izračunati koliko milijardi su žuti vandali sa svojim satelitima pokrali

NIkola

pre 11 godina

A sad citam i ostale komentare i vidim DS-ovci se ponadali da njihovi ipak nisu toliki lopovi..Vucic koga bas i nisam nesto simpatisao je uzeo za zub prvo SPS-ovce da im prvo pokaze da u ovoj vladi NECE MOCI da rade isto sto i u prethodnoj u kojoj je krao koliko je ko stigao.

Dejan

pre 11 godina

"Ognjanoviću je u policiji preporučeno da ne napušta zemlju."

To u mom selu zovu oduzimanje putne isprave ili zabrana napustanja boravista...

Apsi milicijo!

Dzoni

pre 11 godina

@Drale
Najvise su krali iz DS-a a i iz SPS-a ..ko bese premijer te vlade?Mora da su bili neobavesteni sve vreme..polako docice i na vas red..ovo je ocigledno da ne bude da je revansizam u pitanju.

Zaki

pre 11 godina

Kako Vas nije sramota da blatite SPS. Nije on njihov covek. Sigurno je i za to kriv Tadic. Vucic ce to vec da nam objasni.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Aquila

pre 11 godina

Mislim da je ovim prvim potezima u borbi protiv organizovanog kriminala nova vlada pokazala da je odlučna u nameri da se od Srbije stvori jedna normalna, pravna država. Zbog toga verujem da će se i kod nas, kao i u ostalim zemljama, istraga dovesti do kraja, do vrha piramide. To je i cilj zar ne? Sudeći po početku, uverena sam da će tako i biti. Jedino na taj način će vlada opravdati poverenje koje su joj građani poklonili.

liuliu

pre 11 godina

U upravnom odboru Galenike su sve sami sps kadrovi za po nekoliko hiljada evra mesecno (zvanicna verzija). Medju njima je i bahata nova predsednica surcinske opstine, o nacinu na koji je dosla do te pozicije moze da se napise jedan krimi roman. Ali mislite da se odrekla "farmaceutske" funkcije? sto bi kada je tako uspesna i nezamenjiva. E moja Srbijo...

dani

pre 11 godina

eee drugari, nista ne znate. bahatost ove stranke u Galenici je bila nevidjena. Ali se pravi deraci nece otkriti jer vrana vrani oci ne vadi.

Seele

pre 11 godina

U normalnoj, pravnoj državi, kriminal je kriminal bez obzira ko ga počini. Jedino je kod nas bilo moguće da se kriminalom bave mnogi, a da budu zaštićeni i nedodirljivi. Svi koji su se ogrešili o zakon, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju i na kojoj se poziciji nalaze, treba da budu procesuirani. Zakon mora važiti za sve podjednako. To je prvi i osnovni korak ka uspostavljanju pravne države.

iznogud

pre 11 godina

Manite me vucica, cale mi se lozi, ne mogu da zivim, evo videcemo ko ce tu od velikih riba biti uhapsen do kraja. Evo ja cu da vam kazem niko... Pa i ovi novi treba da kradu... Imaju oni pakt o ne napadanju...

dejana

pre 11 godina

Još jedna od fabrika koja je podnela katastrofalne posledice predhodnog režima.A u svemu tome narod i država ispašta.Imali smo jeftine lekove sopstvene farmaceutske industrije a prinuđeni smo da kupujemo skupe uvozne lekove.Samo je pitanje u čijem je interesu bilo to!

Bobos

pre 11 godina

(Milutin, 20. septembar 2012 20:18)
Ti stvarno veruješ u to ili nas ložiš sve ovde!? Pa kada bi iz SPS-a odstranili svakog ko je "iole" kompromitovan, ko bi tu ostao jbt!?
Ostalo bi taman toliko da stane u koferče ;D

1%

pre 11 godina

Ja koliko vidim, smenu ovog lika je inicirala bivsa vlada prosle godine, iz tih razloga...Pa sta bi Vucic radio, nego se kitio tudjim perjem po obicaju...
I sta opet kadar SPS-a??? Pa lepe su ovo promene dosle sa izborima...svaka cast, svaka cast...

Jale

pre 11 godina

Treba sve ovo ubrzati,ja sam ubeđen da je u ovoj borbi Vučić skoro sam.Naravno može sve ovo bolje i brže,važno je samo da se ne odustane.Najsporiji sa ciljom su brži od onih najbržih bez cilja.Napred Aco i ne odustaj.

sanja

pre 11 godina

Potrebno je saslušati i preispitati sve one koji su imali udela u radu ove fabrike.Nekadašnji veliki gigant farmaceutske industrije da dostigne nivo dužničkih fabrika može jedino u sumnjivom sklapanju poslova.Samo je pitanje ko je sve umešan!

Marijana

pre 11 godina

Za svaku pohvalu je sto nepostoje postedjeni u borbi protiv korupcije i kriminala. Aleksandar Vucic je ostao dosledan svojim predizbornim obecanjima, nadam se da ce tom praksom.

тоша

pre 11 godina

Како да не СПС највише крао! Сви знају да то није истина, чак и Вучић који је и сам казао почетком септембра да ћете ви жути из ДС-а тек доћи на ред. А тек ко је ту из ваше странке упетљан... Многе жуте главешине ће заглавити, само полако...

Milutin

pre 11 godina

SPS kao jedina stranka u sadašnjoj i prošloj vlasti ima najveću moralnu i svaku drugu obavezu da, pre svega, rasčisti s "mangupima u sopstvenim redovima", kako bi sačuvali visok rejting, kredibilitet u borbi protiv kriminala i korupcije i očekivanja njihovoh glasačkog tela. Moraju proveriti "ispravnost" svojih isturenih kadrova: direktora javnih preduzeća, republičkih zdravstvenih i drugih ustanova - pa sve do nivoa grada i opštine. Svakog ko je iole kompromitovan (a zna se ko su) treba u najmanju ruku odstraniti (nikako zaštićivati) i zameniti visokostručnim i moralnim kadrovima. To, kao njihov glasač s pravom očekujem! Ako krenu sa zataškavanjem, zaštićenim svedocima i ostalim "mehanizmima" propustiće istorijsku šansu.

Pasaport

pre 11 godina

"Preporučeno mu je " da ne napusti zemlju. Pa ovih naših "sudije" sudija da nema trebalo bi ih izmisliti. Pa oni se takmiče ko će doneti kontroverzniju oslobađajuću presudu i koji će možeš misliti portparol suda saopštiti javnosti nebuloznije saopštenje kao da su predsednici sudova ili sudije maloletne pa ne mogu da sklope dve prosto proširene rečenice. Nema "jačeg" zanimanja u Srbiji nego biti "portparol" suda ili MUP-a. Još će predsednici sudova ili načelnici MUP-a da imaju i savetnike, kad je bal nek je maskembal, ima se može se, štednja,kaiš, PDV, akcize, deficit, to mu dođe samo za podizanje Vučićevog i Dačićevog rejtinga.

banopoljac

pre 11 godina

Potpuno mi nije jasno zašto se stalno naglašava ko je čiji kadar kad su svi lopovi i kao lopovi treba da odgovaraju a ne da budu u politici.

lesa

pre 11 godina

Kako nije bila zloupotreba, galenika radi punom parom njeni lekovi se koriste i dobro prodaju a firma nemoze da sastavi kraj sa krajem. Da se ne kraducka ne bi ni isla u minus.

Milorad

pre 11 godina

Ajde vojsko odana, juris u nove komentare: "Nisam glasac SNS ali ako Vucic ovo izvede do kraja..." - "Vucic jedini radi" - "Vucic je posten i iskren" - "Vucic je hrabar i istrajace u ovoj borbi"....Haaaaaaaaaaaaa

BG

pre 11 godina

Koliko god iskreno nisam ljubitelj Vucica, ako procesuira ovu bandu iz Galenike reci cu mu kralju najveci.
Galenika je opustosena za vreme ove ekipe iz SPS-a, jedina farmaceutska kuca sa monopolom maltene je u nevidjenim gubicima i na vestackom disanju je jer zaposleni primaju novac za plate iz budzeta to svi znaju.
Za to vreme banda je kupovala skulture u basnoslovnim iznosima da krase dvoriste fabrike, ej dokle su isli.
Galenika je primer UDBASKO-KOMUNJARSKE pljacke Srbije jedna od mali milion pljacki koje je Udbaska banda radila po Srbiji.
Vreme je za naplatu od Udbaske bagre, nije samo Galenika u pitanju vec sve po Srbiji sta su radili.

BG

pre 11 godina

Koliko god iskreno nisam ljubitelj Vucica, ako procesuira ovu bandu iz Galenike reci cu mu kralju najveci.
Galenika je opustosena za vreme ove ekipe iz SPS-a, jedina farmaceutska kuca sa monopolom maltene je u nevidjenim gubicima i na vestackom disanju je jer zaposleni primaju novac za plate iz budzeta to svi znaju.
Za to vreme banda je kupovala skulture u basnoslovnim iznosima da krase dvoriste fabrike, ej dokle su isli.
Galenika je primer UDBASKO-KOMUNJARSKE pljacke Srbije jedna od mali milion pljacki koje je Udbaska banda radila po Srbiji.
Vreme je za naplatu od Udbaske bagre, nije samo Galenika u pitanju vec sve po Srbiji sta su radili.

lesa

pre 11 godina

Kako nije bila zloupotreba, galenika radi punom parom njeni lekovi se koriste i dobro prodaju a firma nemoze da sastavi kraj sa krajem. Da se ne kraducka ne bi ni isla u minus.

banopoljac

pre 11 godina

Potpuno mi nije jasno zašto se stalno naglašava ko je čiji kadar kad su svi lopovi i kao lopovi treba da odgovaraju a ne da budu u politici.

Milorad

pre 11 godina

Ajde vojsko odana, juris u nove komentare: "Nisam glasac SNS ali ako Vucic ovo izvede do kraja..." - "Vucic jedini radi" - "Vucic je posten i iskren" - "Vucic je hrabar i istrajace u ovoj borbi"....Haaaaaaaaaaaaa

Bobos

pre 11 godina

(Milutin, 20. septembar 2012 20:18)
Ti stvarno veruješ u to ili nas ložiš sve ovde!? Pa kada bi iz SPS-a odstranili svakog ko je "iole" kompromitovan, ko bi tu ostao jbt!?
Ostalo bi taman toliko da stane u koferče ;D

1%

pre 11 godina

Ja koliko vidim, smenu ovog lika je inicirala bivsa vlada prosle godine, iz tih razloga...Pa sta bi Vucic radio, nego se kitio tudjim perjem po obicaju...
I sta opet kadar SPS-a??? Pa lepe su ovo promene dosle sa izborima...svaka cast, svaka cast...

iznogud

pre 11 godina

Manite me vucica, cale mi se lozi, ne mogu da zivim, evo videcemo ko ce tu od velikih riba biti uhapsen do kraja. Evo ja cu da vam kazem niko... Pa i ovi novi treba da kradu... Imaju oni pakt o ne napadanju...

Pasaport

pre 11 godina

"Preporučeno mu je " da ne napusti zemlju. Pa ovih naših "sudije" sudija da nema trebalo bi ih izmisliti. Pa oni se takmiče ko će doneti kontroverzniju oslobađajuću presudu i koji će možeš misliti portparol suda saopštiti javnosti nebuloznije saopštenje kao da su predsednici sudova ili sudije maloletne pa ne mogu da sklope dve prosto proširene rečenice. Nema "jačeg" zanimanja u Srbiji nego biti "portparol" suda ili MUP-a. Još će predsednici sudova ili načelnici MUP-a da imaju i savetnike, kad je bal nek je maskembal, ima se može se, štednja,kaiš, PDV, akcize, deficit, to mu dođe samo za podizanje Vučićevog i Dačićevog rejtinga.

dani

pre 11 godina

eee drugari, nista ne znate. bahatost ove stranke u Galenici je bila nevidjena. Ali se pravi deraci nece otkriti jer vrana vrani oci ne vadi.

sanja

pre 11 godina

Potrebno je saslušati i preispitati sve one koji su imali udela u radu ove fabrike.Nekadašnji veliki gigant farmaceutske industrije da dostigne nivo dužničkih fabrika može jedino u sumnjivom sklapanju poslova.Samo je pitanje ko je sve umešan!

dejana

pre 11 godina

Još jedna od fabrika koja je podnela katastrofalne posledice predhodnog režima.A u svemu tome narod i država ispašta.Imali smo jeftine lekove sopstvene farmaceutske industrije a prinuđeni smo da kupujemo skupe uvozne lekove.Samo je pitanje u čijem je interesu bilo to!

Milutin

pre 11 godina

SPS kao jedina stranka u sadašnjoj i prošloj vlasti ima najveću moralnu i svaku drugu obavezu da, pre svega, rasčisti s "mangupima u sopstvenim redovima", kako bi sačuvali visok rejting, kredibilitet u borbi protiv kriminala i korupcije i očekivanja njihovoh glasačkog tela. Moraju proveriti "ispravnost" svojih isturenih kadrova: direktora javnih preduzeća, republičkih zdravstvenih i drugih ustanova - pa sve do nivoa grada i opštine. Svakog ko je iole kompromitovan (a zna se ko su) treba u najmanju ruku odstraniti (nikako zaštićivati) i zameniti visokostručnim i moralnim kadrovima. To, kao njihov glasač s pravom očekujem! Ako krenu sa zataškavanjem, zaštićenim svedocima i ostalim "mehanizmima" propustiće istorijsku šansu.

тоша

pre 11 godina

Како да не СПС највише крао! Сви знају да то није истина, чак и Вучић који је и сам казао почетком септембра да ћете ви жути из ДС-а тек доћи на ред. А тек ко је ту из ваше странке упетљан... Многе жуте главешине ће заглавити, само полако...

Marijana

pre 11 godina

Za svaku pohvalu je sto nepostoje postedjeni u borbi protiv korupcije i kriminala. Aleksandar Vucic je ostao dosledan svojim predizbornim obecanjima, nadam se da ce tom praksom.

Jale

pre 11 godina

Treba sve ovo ubrzati,ja sam ubeđen da je u ovoj borbi Vučić skoro sam.Naravno može sve ovo bolje i brže,važno je samo da se ne odustane.Najsporiji sa ciljom su brži od onih najbržih bez cilja.Napred Aco i ne odustaj.

ultrabgd1

pre 11 godina

Čisto da se zna, posle 5 oktobra je rodjeni brat jednog od vodja 5 oktobra bio jedan od direktora Galenike i to u službi nabavke....Licemerje koje se sprovodi posle 5 oktobra je grozno. Svakog dana se osetim kao magarčina što sam toliko slepo verovao tzv Evropejcima koji su u suštini na nivou demokratije u Kirgistanu, Turkmenistanu i sličnim primerima.... Nadam se da će se pojaviti neka Sila koja će kazniti svu bagru koja je pokrala Srbiju više nego Turci za 500 godina. Ako su u proseku po jednoj državnoj firmi ili javnom preduzeću krali bar po 25 miliona evra, nije teško izračunati koliko milijardi su žuti vandali sa svojim satelitima pokrali

Seele

pre 11 godina

U normalnoj, pravnoj državi, kriminal je kriminal bez obzira ko ga počini. Jedino je kod nas bilo moguće da se kriminalom bave mnogi, a da budu zaštićeni i nedodirljivi. Svi koji su se ogrešili o zakon, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju i na kojoj se poziciji nalaze, treba da budu procesuirani. Zakon mora važiti za sve podjednako. To je prvi i osnovni korak ka uspostavljanju pravne države.

NIkola

pre 11 godina

A sad citam i ostale komentare i vidim DS-ovci se ponadali da njihovi ipak nisu toliki lopovi..Vucic koga bas i nisam nesto simpatisao je uzeo za zub prvo SPS-ovce da im prvo pokaze da u ovoj vladi NECE MOCI da rade isto sto i u prethodnoj u kojoj je krao koliko je ko stigao.

liuliu

pre 11 godina

U upravnom odboru Galenike su sve sami sps kadrovi za po nekoliko hiljada evra mesecno (zvanicna verzija). Medju njima je i bahata nova predsednica surcinske opstine, o nacinu na koji je dosla do te pozicije moze da se napise jedan krimi roman. Ali mislite da se odrekla "farmaceutske" funkcije? sto bi kada je tako uspesna i nezamenjiva. E moja Srbijo...

Dejan

pre 11 godina

"Ognjanoviću je u policiji preporučeno da ne napušta zemlju."

To u mom selu zovu oduzimanje putne isprave ili zabrana napustanja boravista...

Apsi milicijo!

Zaki

pre 11 godina

Kako Vas nije sramota da blatite SPS. Nije on njihov covek. Sigurno je i za to kriv Tadic. Vucic ce to vec da nam objasni.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Dzoni

pre 11 godina

@Drale
Najvise su krali iz DS-a a i iz SPS-a ..ko bese premijer te vlade?Mora da su bili neobavesteni sve vreme..polako docice i na vas red..ovo je ocigledno da ne bude da je revansizam u pitanju.

Dragan

pre 11 godina

Niko ne prica za 2011 godinu koju je za zavrsila sa gubitkom od (12.094.549.000,00) 12 milijardi dinara ili (105.169.991,30) 105 miliona eura koje ce platiti poreski obaveznici Srbije! I jos uvek niko nije uhapsen! Ne moze direktor SPS-a da bude u zatvoru, pasce rejting stranke!

Dejan

pre 11 godina

Nenad Ognjenovic,kao bivsi direktor Srboleka imao je odlicnu saradnju sa Jovicom Stefanovicem Ninijem.Kupio je od njega po mizernoj ceni licence za neke lekove(naravno protivzakonito), muljali su i muvali razne stvari. Kada je uhapsen Jovica Stefanovic tada je trebao da bude uhapsen i Ognjenovic i Sekulic i mnogi drugi. Naravno da se to tada nije desilo.Ognjenovic se obogatio zahvaljujuci JUL-u i SPS-u. Sada ide kao "savestan" gradjanin da da izjavu u policiji. Policija kao i u slucaju Stefanovica,odradi posao kako treba, prosledi sve tuzilastvu i tu krece zastoj.Pravosudje nam je korumpirano,lose,sporo i nadobudno.Dok se to pitanje ne resi,nema nista od borbe protiv organizovanog kriminala.Na kraju ce ispasti da je Ognjenovic"jadan"morao da posluje protivzakona,jer mu je tako naredjeno.Mi,obicni gradjani,koji jedva sastavljamo kraj sa krajem,primamo se na ove vesti,nadamo se da ce pravda da pobedi,ali na kraju od ovoga nece biti nista.Bice pojeo vuk magarca.

Mary JZ

pre 11 godina

Jedna od sadasnjih direktorki u Galenici je svojevremeno bila direktor fabrike lekova HabitPharm-a u Ivanjici, u vreme kad su uzimani krediti od Agrobanke. Posle propasti HabitPharm-a ona je prebacena u Galeniku,kao i vecina radnika.
I kako to da sada nije uhapsen tadasnji generalni direktor HabitPharm-a koji je bio clan SPS-a,vec finansijski direktor,ako se ne varam...?
Neko ovde ima debelu zastitu!

Aquila

pre 11 godina

Mislim da je ovim prvim potezima u borbi protiv organizovanog kriminala nova vlada pokazala da je odlučna u nameri da se od Srbije stvori jedna normalna, pravna država. Zbog toga verujem da će se i kod nas, kao i u ostalim zemljama, istraga dovesti do kraja, do vrha piramide. To je i cilj zar ne? Sudeći po početku, uverena sam da će tako i biti. Jedino na taj način će vlada opravdati poverenje koje su joj građani poklonili.

тоша

pre 11 godina

Како да не СПС највише крао! Сви знају да то није истина, чак и Вучић који је и сам казао почетком септембра да ћете ви жути из ДС-а тек доћи на ред. А тек ко је ту из ваше странке упетљан... Многе жуте главешине ће заглавити, само полако...

Marijana

pre 11 godina

Za svaku pohvalu je sto nepostoje postedjeni u borbi protiv korupcije i kriminala. Aleksandar Vucic je ostao dosledan svojim predizbornim obecanjima, nadam se da ce tom praksom.

Milorad

pre 11 godina

Ajde vojsko odana, juris u nove komentare: "Nisam glasac SNS ali ako Vucic ovo izvede do kraja..." - "Vucic jedini radi" - "Vucic je posten i iskren" - "Vucic je hrabar i istrajace u ovoj borbi"....Haaaaaaaaaaaaa

Jale

pre 11 godina

Treba sve ovo ubrzati,ja sam ubeđen da je u ovoj borbi Vučić skoro sam.Naravno može sve ovo bolje i brže,važno je samo da se ne odustane.Najsporiji sa ciljom su brži od onih najbržih bez cilja.Napred Aco i ne odustaj.

1%

pre 11 godina

Ja koliko vidim, smenu ovog lika je inicirala bivsa vlada prosle godine, iz tih razloga...Pa sta bi Vucic radio, nego se kitio tudjim perjem po obicaju...
I sta opet kadar SPS-a??? Pa lepe su ovo promene dosle sa izborima...svaka cast, svaka cast...

Milutin

pre 11 godina

SPS kao jedina stranka u sadašnjoj i prošloj vlasti ima najveću moralnu i svaku drugu obavezu da, pre svega, rasčisti s "mangupima u sopstvenim redovima", kako bi sačuvali visok rejting, kredibilitet u borbi protiv kriminala i korupcije i očekivanja njihovoh glasačkog tela. Moraju proveriti "ispravnost" svojih isturenih kadrova: direktora javnih preduzeća, republičkih zdravstvenih i drugih ustanova - pa sve do nivoa grada i opštine. Svakog ko je iole kompromitovan (a zna se ko su) treba u najmanju ruku odstraniti (nikako zaštićivati) i zameniti visokostručnim i moralnim kadrovima. To, kao njihov glasač s pravom očekujem! Ako krenu sa zataškavanjem, zaštićenim svedocima i ostalim "mehanizmima" propustiće istorijsku šansu.

dejana

pre 11 godina

Još jedna od fabrika koja je podnela katastrofalne posledice predhodnog režima.A u svemu tome narod i država ispašta.Imali smo jeftine lekove sopstvene farmaceutske industrije a prinuđeni smo da kupujemo skupe uvozne lekove.Samo je pitanje u čijem je interesu bilo to!

Dzoni

pre 11 godina

@Drale
Najvise su krali iz DS-a a i iz SPS-a ..ko bese premijer te vlade?Mora da su bili neobavesteni sve vreme..polako docice i na vas red..ovo je ocigledno da ne bude da je revansizam u pitanju.

ultrabgd1

pre 11 godina

Čisto da se zna, posle 5 oktobra je rodjeni brat jednog od vodja 5 oktobra bio jedan od direktora Galenike i to u službi nabavke....Licemerje koje se sprovodi posle 5 oktobra je grozno. Svakog dana se osetim kao magarčina što sam toliko slepo verovao tzv Evropejcima koji su u suštini na nivou demokratije u Kirgistanu, Turkmenistanu i sličnim primerima.... Nadam se da će se pojaviti neka Sila koja će kazniti svu bagru koja je pokrala Srbiju više nego Turci za 500 godina. Ako su u proseku po jednoj državnoj firmi ili javnom preduzeću krali bar po 25 miliona evra, nije teško izračunati koliko milijardi su žuti vandali sa svojim satelitima pokrali

BG

pre 11 godina

Koliko god iskreno nisam ljubitelj Vucica, ako procesuira ovu bandu iz Galenike reci cu mu kralju najveci.
Galenika je opustosena za vreme ove ekipe iz SPS-a, jedina farmaceutska kuca sa monopolom maltene je u nevidjenim gubicima i na vestackom disanju je jer zaposleni primaju novac za plate iz budzeta to svi znaju.
Za to vreme banda je kupovala skulture u basnoslovnim iznosima da krase dvoriste fabrike, ej dokle su isli.
Galenika je primer UDBASKO-KOMUNJARSKE pljacke Srbije jedna od mali milion pljacki koje je Udbaska banda radila po Srbiji.
Vreme je za naplatu od Udbaske bagre, nije samo Galenika u pitanju vec sve po Srbiji sta su radili.

iznogud

pre 11 godina

Manite me vucica, cale mi se lozi, ne mogu da zivim, evo videcemo ko ce tu od velikih riba biti uhapsen do kraja. Evo ja cu da vam kazem niko... Pa i ovi novi treba da kradu... Imaju oni pakt o ne napadanju...

Aquila

pre 11 godina

Mislim da je ovim prvim potezima u borbi protiv organizovanog kriminala nova vlada pokazala da je odlučna u nameri da se od Srbije stvori jedna normalna, pravna država. Zbog toga verujem da će se i kod nas, kao i u ostalim zemljama, istraga dovesti do kraja, do vrha piramide. To je i cilj zar ne? Sudeći po početku, uverena sam da će tako i biti. Jedino na taj način će vlada opravdati poverenje koje su joj građani poklonili.

NIkola

pre 11 godina

A sad citam i ostale komentare i vidim DS-ovci se ponadali da njihovi ipak nisu toliki lopovi..Vucic koga bas i nisam nesto simpatisao je uzeo za zub prvo SPS-ovce da im prvo pokaze da u ovoj vladi NECE MOCI da rade isto sto i u prethodnoj u kojoj je krao koliko je ko stigao.

Pasaport

pre 11 godina

"Preporučeno mu je " da ne napusti zemlju. Pa ovih naših "sudije" sudija da nema trebalo bi ih izmisliti. Pa oni se takmiče ko će doneti kontroverzniju oslobađajuću presudu i koji će možeš misliti portparol suda saopštiti javnosti nebuloznije saopštenje kao da su predsednici sudova ili sudije maloletne pa ne mogu da sklope dve prosto proširene rečenice. Nema "jačeg" zanimanja u Srbiji nego biti "portparol" suda ili MUP-a. Još će predsednici sudova ili načelnici MUP-a da imaju i savetnike, kad je bal nek je maskembal, ima se može se, štednja,kaiš, PDV, akcize, deficit, to mu dođe samo za podizanje Vučićevog i Dačićevog rejtinga.

banopoljac

pre 11 godina

Potpuno mi nije jasno zašto se stalno naglašava ko je čiji kadar kad su svi lopovi i kao lopovi treba da odgovaraju a ne da budu u politici.

dani

pre 11 godina

eee drugari, nista ne znate. bahatost ove stranke u Galenici je bila nevidjena. Ali se pravi deraci nece otkriti jer vrana vrani oci ne vadi.

lesa

pre 11 godina

Kako nije bila zloupotreba, galenika radi punom parom njeni lekovi se koriste i dobro prodaju a firma nemoze da sastavi kraj sa krajem. Da se ne kraducka ne bi ni isla u minus.

Bobos

pre 11 godina

(Milutin, 20. septembar 2012 20:18)
Ti stvarno veruješ u to ili nas ložiš sve ovde!? Pa kada bi iz SPS-a odstranili svakog ko je "iole" kompromitovan, ko bi tu ostao jbt!?
Ostalo bi taman toliko da stane u koferče ;D

Zaki

pre 11 godina

Kako Vas nije sramota da blatite SPS. Nije on njihov covek. Sigurno je i za to kriv Tadic. Vucic ce to vec da nam objasni.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Seele

pre 11 godina

U normalnoj, pravnoj državi, kriminal je kriminal bez obzira ko ga počini. Jedino je kod nas bilo moguće da se kriminalom bave mnogi, a da budu zaštićeni i nedodirljivi. Svi koji su se ogrešili o zakon, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju i na kojoj se poziciji nalaze, treba da budu procesuirani. Zakon mora važiti za sve podjednako. To je prvi i osnovni korak ka uspostavljanju pravne države.

Dejan

pre 11 godina

"Ognjanoviću je u policiji preporučeno da ne napušta zemlju."

To u mom selu zovu oduzimanje putne isprave ili zabrana napustanja boravista...

Apsi milicijo!

Dejan

pre 11 godina

Nenad Ognjenovic,kao bivsi direktor Srboleka imao je odlicnu saradnju sa Jovicom Stefanovicem Ninijem.Kupio je od njega po mizernoj ceni licence za neke lekove(naravno protivzakonito), muljali su i muvali razne stvari. Kada je uhapsen Jovica Stefanovic tada je trebao da bude uhapsen i Ognjenovic i Sekulic i mnogi drugi. Naravno da se to tada nije desilo.Ognjenovic se obogatio zahvaljujuci JUL-u i SPS-u. Sada ide kao "savestan" gradjanin da da izjavu u policiji. Policija kao i u slucaju Stefanovica,odradi posao kako treba, prosledi sve tuzilastvu i tu krece zastoj.Pravosudje nam je korumpirano,lose,sporo i nadobudno.Dok se to pitanje ne resi,nema nista od borbe protiv organizovanog kriminala.Na kraju ce ispasti da je Ognjenovic"jadan"morao da posluje protivzakona,jer mu je tako naredjeno.Mi,obicni gradjani,koji jedva sastavljamo kraj sa krajem,primamo se na ove vesti,nadamo se da ce pravda da pobedi,ali na kraju od ovoga nece biti nista.Bice pojeo vuk magarca.

Dragan

pre 11 godina

Niko ne prica za 2011 godinu koju je za zavrsila sa gubitkom od (12.094.549.000,00) 12 milijardi dinara ili (105.169.991,30) 105 miliona eura koje ce platiti poreski obaveznici Srbije! I jos uvek niko nije uhapsen! Ne moze direktor SPS-a da bude u zatvoru, pasce rejting stranke!

sanja

pre 11 godina

Potrebno je saslušati i preispitati sve one koji su imali udela u radu ove fabrike.Nekadašnji veliki gigant farmaceutske industrije da dostigne nivo dužničkih fabrika može jedino u sumnjivom sklapanju poslova.Samo je pitanje ko je sve umešan!

liuliu

pre 11 godina

U upravnom odboru Galenike su sve sami sps kadrovi za po nekoliko hiljada evra mesecno (zvanicna verzija). Medju njima je i bahata nova predsednica surcinske opstine, o nacinu na koji je dosla do te pozicije moze da se napise jedan krimi roman. Ali mislite da se odrekla "farmaceutske" funkcije? sto bi kada je tako uspesna i nezamenjiva. E moja Srbijo...

Mary JZ

pre 11 godina

Jedna od sadasnjih direktorki u Galenici je svojevremeno bila direktor fabrike lekova HabitPharm-a u Ivanjici, u vreme kad su uzimani krediti od Agrobanke. Posle propasti HabitPharm-a ona je prebacena u Galeniku,kao i vecina radnika.
I kako to da sada nije uhapsen tadasnji generalni direktor HabitPharm-a koji je bio clan SPS-a,vec finansijski direktor,ako se ne varam...?
Neko ovde ima debelu zastitu!