Busek: Priznanje Kosova uslov za EU

Beograd -- Nemoguće je reći kada će Srbija postati članica Unije, ali je sigurno da će morati, pre ulaska u EU, da prizna postojanje države Kosovo, kaže Erhard Busek.

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. Cak i da odlucujemo, zar sutra da mi se 2 miliona Albanaca seta po Srbiji ?
  (NikolaTK, 20. septembar 2012 10:51)

  Cak i hipoteticki da ikad udjemo u EU, da li znas da i tada ne mozes nikom da zabranis da se "seta"? Priznaj Kosovo, priznao si da vise nije tvoje i legalizovao "bazu za dalje delovanje". Ko moze u EU da zabrani bilo kom drugom gradjaninu EU da se naseli, kupi ili zaposli u bilo kom drugom delu EU? Varaju se naivni Srbi da ce resiti problem "odsecanjem" Kosova, da ne pricam o onima koji naivno veruju da ce tada "priznatu" od Srbije moci bilo kako da blokiraju u bilo cemu. Koliko god ova trenutna situacija delovala sizoidno, nepriznavanjem se moze dosta toga ciniti, sto se ne moze protiv "priznate drzave".
  (Bre, mnogo smo glupi i naivni, 20. septembar 2012 14:21)

  # Link komentara

 2. Prema rebalansu budzeta, Srbija je bankrotirala i od danas je na rasprodaji. Dinkic kaze da ce se prodavati sve osim EPS-a i Telekoma, koji su, mozda vec kaparisani. Dacic trazi da mu SAD pomognuza Kosovo, a Vucic preti da ce uhapsiti sve i svakoga bez obzira i milosti. Na sta ovo sluti?
  (Nijazi Kuqi, 20. septembar 2012 14:05)

  # Link komentara

 3. @Gradjanin, 20. septembar 2012 11:58)

  Kakav (kseno)fobican komentar. A, zasto ne bi partije Albanaca ucestvovale u parlamentarnom zivotu Srbije? Ovo je i njihova zemlja, dokle god priznaju zakone i postuju je. Koliko mandata osvoje, toliko ce ih i dobiti. Ako naprave koaliciju s nekim, taj neko ce uzeti u obzir njihove legitimne interese kao najbrojnije nacinalne manjine u Srbiji. Uostalom tako ce i biti posle reintergracije okupiranih delova Srbije u ustavno-pravni poredak.
  (Viktor, 20. septembar 2012 13:57)

  # Link komentara

 4. Banat@.. To što se Srbija okreće Rusiji je DIREKTNA posledica politike...citaj,ili
  nesposobnosti valasti koju ima Srbija u zadnjih vise od 20 god, a za sto i nije kriva vlast nego narod koji tu nesposobnu vlast uporno bira.
  (covek s malo mozga., 20. septembar 2012 13:41)

  # Link komentara

 5. Albanci mogu da uzmu ono što je njihovo ili ono što je njihovo bilo. Ono što su otkupili od Srba može biti njihovo (nekretnine) ali zemlja samo do dubine koju zahvata najveći plug (30-40cm). Sve ostalo je bilo srpsko, tako mora i ostati. Infrastruktura ,elektrane, rudnici i fabrike koje je gradila Srbija moraju ostati srpske. Celokupna imovina Srpskih manastira i crkava mora biti vraćena Srpskoj Pravoslavnoj crkvi (imovina kakva je bila pre otimanja od strane komunista, tapije od pre 1941. godine). A što se tiče Albanaca neka biraju kakvu državu i sistem žele na Kosovu. Osnovno je da ne mogu oteti tuđu imovinu već samo ono što su doneli iz Albanije ili što su zaradili.
  (Branko, 20. septembar 2012 13:22)

  # Link komentara

 6. Odgovor svim nacional patriotama,rusofilima i mrziteljima zapada.Ovog coveka je nas novinar pitao i on je dao odgovor.Za njih je Kosovo gotova stvar.Niko ama bas niko nas ne tera u EU niti neko prica o tome osim nasih novinara.Cutite i oni nece reci ni reci.Mi smo za njih nebitan faktor posle ulaska nato pakta u Rumuniju i Bugarsku.Ono o cemu ce pricati bice vracanje duga zapadu.Ja cisto sumnjam da mi to mozemo.Sve se bojim da se ne primeni bankarsko pravilo prodaja imovine ili konfiskacija.Uzeti kredit od rusa i kineza a da nismo resli preostale kredite tesko ili pod hipotekom ali moguce.Sve u svemu kosovo nece biti jedino pitanje bice jos mnogo bolnijih.Imali smo veliku sansu pre svih ovih drzava pod rusima ali nas sloba unisti i unazadi.Ja licno mislim da nam sledi tragedija i molim vas nemojte nas porediti sa Bugarima i Rumunima nikada ama nikada oni su mnogo daleko od nas.I ako EU propadne opet ce biti nesto drugo gde ce mo da kucamo na vrata.
   (Zoso, 20. septembar 2012 13:22)

  # Link komentara

 7. A jel moze neko da mi objasni sta bi Srbija radila sa tim istim kosovom, da neko kaze "ok kosovo je vase uzmitega"?
  (pedja, 20. septembar 2012 12:31)

  Evo ja cu da ti objasnim. Ova sadasnja vlada sa Kosovim ne bi uradila nista, kao sto nece uraditi nista ni sa ovim sto nam je od Srbije ostalo. Pametna, postena vlast bi eksploatisala milione tona rudnih zalika bakra, cinka, olova i nikla na Kosovu i od Srbije napravila rudarskog giganta.
  (Zizu, 20. septembar 2012 12:58)

  # Link komentara

 8. A jel moze neko da mi objasni sta bi Srbija radila sa tim istim kosovom, da neko kaze "ok kosovo je vase uzmitega"?
  (pedja, 20. septembar 2012 12:31)

  # Link komentara

 9. Istina boli!!!
  (Vili, 20. septembar 2012 12:24)

  # Link komentara

 10. Sad ce Nikolic izjaviti kako je Republiku Kosova priznala bivsa vlada a njegova vlada je duzna da to sprovede u delo, jer je Srbija normalna drzava koja svoje obaveze izvrsava. Ovaj "problem" je odavno resen. To znamo svi.
  (Nijazi Kuqi, 20. septembar 2012 12:15)

  # Link komentara

 11. Svi vi koji necete da priznate Kosovo, sta bi bilo kada bi Kosovari ucestvovali na srpskim izborima? Pola parlamenta Kosovari, premijer i komplet vlada Kosovari. Jel to zelite Srbiji patriJote?
   (Gradjanin, 20. septembar 2012 11:58)

  # Link komentara

 12. Jel? E,onda nista...
  (ura za pravdosa, 20. septembar 2012 11:39)

  # Link komentara

 13. Primenimo taktiku Hrvata, ozvanicimo da je Kosovo okupirana teritorija, Zapadu trljati na nos da su oni garantovali da je Kosovo i Metohija neotudjicvi deo Srbije ... lopticu baciti na njihov teren i da su Albanci teroristi ubaceni iz Albanije uz pomoc Tita koji je bio okoreli Komunista, ... pa im onda trljati na nos da oni podrzavaju komunisticke metode ... neka se oni nadju u problemu. Ako je do trgovine, prodati Juznu pokrajinu za 5.000 Milijardi dolara uz garanciju ocuvanja istorijskih spomenika, pa izvoli ko hoce !
  (zevs, 20. septembar 2012 11:37)

  # Link komentara

 14. Kina, Engleska, Rusija, ... ne odriču se ni svojih pustih ostrvaca a vi želite da se odreknemo svoje kolevke i svojih korenova. Šta mislite zbog čega na Kosovu i Metohiji ima toliko srpskih crkava, srpskih manastira i srpskih grobalja? Da li ste možda čuli za Nemanjiće, za Cara Dušana? Da li možda znate zbog čega je grad Prizren prestoni grad? Da li možda znate zašto je Pećka patrijaršija u Peći? Da li je vama prolazno i truležno važnije od duhovnog i neprolaznog. Da li možda znate zašto su svoje glave dali Car Lazar, Miloš Obilić, Milan Toplica, Kosančić Ivo i još hiljade naših hrabrih i čestitih Srba. Mogli su i oni da izaberu "tadašnju EU" (Osmanlijsko carstvo) i "tadašnji NATO" (turska vojska sa svojim vazalima) ali su izabrali ono što je Bogu drago.
  (Branko, 20. septembar 2012 11:33)

  # Link komentara

 15. Evo vam/nam dokaz da priverdni razvoj Kosova jača iz dana u dan (kao što to tvrdi EU i USA). Za lobiranje legalizacije OTETOG NE nedostaju pare, naprotiv. Troškova za "oslobodilačku borbu" više nema, "milosrdni andjeo" i Nobelovci su zbrinuti, za ifrastrukturu, zakonodavstvo i sudstvo, ljudska prava se brine Evropa, pa ostaje više nego dovoljno za sledeću, još intezivniju pripremu Prištine za "pregovore" sa Beogradom.
  Za razliku od njih, mi jurimo EU-standarde. Neke USPEŠNO i nesebično, kao što je zaštita prirodne životne sredine pasa-lutalica u gradovima, a neke standarde, zbog nedostatka para, nikako da stignemo (zdravstvena i socijalna zaštita LJUDI, razvoj SOPSTVENE privrede BEZ "biznismena", domaćih i iz regiona, smanjenje korupcije, PRAVEDNO, EFIKASNO zakonodavstvo i sudstvo,...).
  (nada, 20. septembar 2012 11:22)

  # Link komentara

 16. E pa ovako, posto vidim da mi "ne damo Kosovo": Iskreno se nadam da ce Albanci prihvatiti da Kosovo bude u Srbiji... Cim se to desi odmah u sve Kosovske medije dajem oglas da prodajem sve sto imam od nekretnina na jugu Srbije i sa svojom porodicom odlazim sto dalje a vi koji ne date Kosovo izvolite zivite sa Albancima koji ce legalno polako otkupiti sve do Nisa (najmanje), jer oni su po vasoj volji gradjani Srbije. Muka mi je vise, ali stvarno, da ne mogu da pogledam vesti a da nema reci Kosovo.
  (Stevan, 20. septembar 2012 11:19)

  # Link komentara

 17. To smo vec culi! Dalje...?
   (BlackZ, 20. septembar 2012 11:10)

  # Link komentara

 18. Na referendum cu izaci i zaokruziti pod broj 3 - nista.

  EU jednostavno nema nikakav znacaj. Tacno je dobicemo ogroman novac ulaskom u EU ali ce ovi nasi gladni politicari sve to progutati, tako da od toga mi obicni gradjani necemo imati nista.

  Kosovo jos jedna rupa bez dna, dzabe ja zaokruzujem kad o tome ne odlucuje Srbija. Cak i da odlucujemo, zar sutra da mi se 2 miliona Albanaca seta po Srbiji ?

  Ajde Srbi bar jednom ukljucite mozak i razmislite ko ljudi. Ovo nije 1389 a ni doba Nemanjica da mi mozemo da odlucujemo kako je nama volja.
  (NikolaTK, 20. septembar 2012 10:51)

  # Link komentara

 19. I ovaj kai i jjegovi prethodnici upotrebljava deo "ako zeli da udje...". Nema ništa od toga prijatelje! Eventualno podela, ako je njima lepo u "poludrzavi", nama je još lepše...
  Pozdrav svima!
  (Tatko, 20. septembar 2012 10:49)

  # Link komentara

 20. Za vas sve,što se zalažete za tvrdu Koštuničinu politiku...da li mislite da se u tom slučaju ova zemlja neće raspasti?Da li ćete sačuvati Srbiju,kao što ste uspeli i Jugoslaviju?Da li ste svesni,da ovakvim stavom Srbija će nestati?Da li smete preuzeti takvu odgovornost na sebe?
  (Mita, 20. septembar 2012 10:48)

  # Link komentara

 21. Samo podela, podela i podela Kosova gospodine. P O D E L A ili partition na engleskom.
  (anonimus, 20. septembar 2012 10:47)

  # Link komentara

 22. To je grandiozno sto sam citao od ovog harolda,dugo se nisam tako nasmejao.Tri opcije batko:
  Ili priznaj kosovo"-"ili guslajmo ceo zivot nekog lazara i zivimo vecno u petom veku "-"ili idemo u krevet Sa rusima,(o my goood)
   (dragana, 20. septembar 2012 10:46)

  # Link komentara

 23. Ja stvarno ne znam da li su ti ljudi u EU jeli "bunike" ili stvarno misle da ce Srbija da da srce i dushu svoje zemlje i naroda zarad ulaska u clanstvo koje trenutno krizira i pitanje dali ce se ikada izvuci iz kovitlaca krize!!!!!
  S druge strane imamo "blok" drzava koje nas postuju i podrzavaju, pa naravno da cemo da jacamo saradnju sa njima, kako bi makar delom reshili nashu ekonomsku krizu. Njima se priklanjamo ekonomski, a ne vojno, ili ulaskom u neko njihovo clanstvo.
  Zar njih "boli" sto Srbija zeli sama da reshi nesto bez njih???!!!
  (Dexterijus, 20. septembar 2012 10:45)

  # Link komentara

 24. Pa bice i referendum da
  li u EU znate onaj sto svi imaju pred sam ulazak. Ako i sve priznaju narod ce odluciti i dati
  zadnju.
   (Aleksandar, 20. septembar 2012 10:43)

  # Link komentara

 25. NIKAD, G-dine Busak, NIKAD!!!
  (Slon, 20. septembar 2012 10:37)

  # Link komentara

 26. @a novci, 20. septembar 2012 00:38
  Prebicemo sa stetom koju su napravili 1999. unistivsi nam infrastrukturu i poprilicno industrije. Problem ce biti sto i u tom slucaju bi oni nami dugovali pare, a oni to ne vole. To sa milijardama okaci macku o rep. Svako iole upucen zna kako zavrsavaju te milijarde. Uostalom njihova vekovna praksa je da sruse nekom kucu, pa mu posle donesu sator za koji ga jos nateraju da placa stanarinu.
  (Viktor, 20. septembar 2012 10:36)

  # Link komentara

 27. Vecina naroda u Srbiji,a i na Kosovu bi ovo prihvatila.To bilo najbolje rešenje za sve.Srbija bi uspela,koliko,toliko da spase obraz,umesto što bi se zaluđivala pričama o ustavu,a na kraju ne bi ništa uradila,osim što bi sama sebi pucala u nogu,što nam nije,nažalost,strano iz istorije...Ako bi suludo bili tvrdi do kraja,ne bi dobili ništa,osim što bi imali jednu nesrećnu zemlju,podeljenu po svim pitanjima,najsiromašniju u Evropi,a i šire,besnu,nezadovoljnu,punu kriminala i korupcije,zemlju gde bi normalan svet pobegao odatle,i zemlju koja bi na kraju i nestala...zemlju,gde bi jedino Koštunica i Mira Marković mogli da vladaju.Albanci bi dobili puno priznanje,što nije malo,a mi bi dobili nešto,umesto ničega...Dakle,podržavam gosp. Buseka,a možda je i ovo neka tajna najava rešenja iz Nemačke,pošto svi znamo koje je nacionalnosti Busek.Jednostavno,boleg rešenja NEMA,za sve...
  (Mita, 20. septembar 2012 10:33)

  # Link komentara

 28. Opcije:
  1. BEZ Kosova u EU
  2. i bez Kosova i bez EU

  Sve je to jasna završena priča, samo peku nas polako.
  (Bojan, 20. septembar 2012 10:29)

  # Link komentara

 29. Ovo je sve besmisleno. Svaki dan novi uslovi, vec vise od 10 godina, doveli su do toga da EU nema nikakav moralni kredibilitet kod gradjana Srbije, kao nigde uostalom. EU ne neguje moralne vrednosti, dopusta uzasna vredjanja Muslimana, salju se vojnici u besmislene imperijalne ratove i jedino ih brine njihov novac. Zato je kod gradjana Srbije ostala samo jos privlacna bajka o standardu, koja se svakodnevno topi ako se gledaju Grcka, Spanija, Italija, Bugarska...

  Nama treba snazna promena srpske politike.
  Evropa i evropske vrednosti da - EU- ne
  (Petar, 20. septembar 2012 10:27)

  # Link komentara

 30. Samo Slobu da predamo Hagu i ulazimo u EU.
   (lesa, 20. septembar 2012 10:22)

  # Link komentara

 31. Skupa im je ulaznica za clanstvo u necemu sto je cista magla. Moze da se desi da danas Srbija prizna KiM a vec sutra EU prestane da postoji u ovom obliku. Sta onda? Ljigavost i nemoralnost politicara u Srbiji je glavna prepreka resavanju pitanja KiM. Da su kojim slucajem na celu srpske drzave ljudi kojima je interes naroda na prvom mestu, odavno bi imali strategiju sta uraditi u ovom istorijskom trenutku. Najbolji nacin bi bio da se raspise referendum na kome ce ucestvovati svi Srbi u svetu kao i oni koji imaju srpsko dzavljanstvo. O ovako ozbiljnom pitanju referendum treba sproveseti i organizovati sto bolje. Da bi referendum uspeo potrebna je 2/3 vecina da izadje na referendum.
  (Dr, 20. septembar 2012 10:06)

  # Link komentara

 32. Ovaj covek je vise puta u zadnjih nekoliko godina izmedju redova naglasavao nasim bivsim polit-talibanima ovo sto sada ogoliceno i javno saopstava nasoj javnosti.U zadnjih 8-godina polit-talibani su na racun patriotizma punili svoje dzepove nemilosrdno,javno je to 600-hiljada eura dnevno a pravi ceh je preko milion sto znaci 360-miliona eura godisnje x 8= bezmalo 2,5-milijardi eura proturenih u necije dzepove a narod skapava u totalnoj bedi.No podjimo redom da vidimo sta je to nama ovaj uvazeni Austrijanac priopcio,jos novembra 93- u becu pred kamerama tv-A1 sve postoji u arhivi americki velikan Herr Henri Kisinger je ispljuvao evropu rekavsi im u lice da su ratno huskaci i da su dolili ulje na vatru priznanjem bosne za drzavu naglasivsi da evropa ne moze da zabrani srbima da zive u hrvatskoj i da ih na silu protera a da opet na silu to zahteva od srba da zive u bosni zajedno.A sad dolazi ono glavno , ostro ih je opemenuo da ne pomisle da to urade na kosovu jer srbi imaju apsolutno pravo da ostanu na svojoj svetoj zemlji u srbiji i da je maximum sto srbi mogu prihvatiti je razgranicenje sa albancima.Upitase to uvazenog Herr Henri Kisingera i pre dve godine ponovo i ON to isto ponovi i potvrdi i potom su pocele da dolaze u srbiju razne delegacije kongresmena sa istom pricom i predlozima,sa njima se javljao nekoliko puta i Herr Bussek u ime EU-naravno ne oficijelno ali je vec tada bilo sve ogoljeno.Dobro znamo u kakvoj ludoriji je u zadnje 4-godine vodjena politika bivsih vlasti .
  (NLO - sve vas gledamo -, 20. septembar 2012 10:04)

  # Link komentara

 33. Nasa vlasa treba da ulaze u industriju, kad stanemo na noge drugacije ce pricati sa nama oko ulaska u evropu.
   (lesa, 20. septembar 2012 09:58)

  # Link komentara

 34. E pa dodjosmo da neko i u novinama kaze ono sto od nas trazi EU!Sad nam je gledati sta nam je ciniti i kako se ponasati!Pitanje Kosova treba staviti pred gradjane srbije kao i pitanje ulaska u EU,I to samo referendumom. Ako bi ucinili svetu da se odreknemo Kosova treba insistirati na R.srpskoj. Znaci glavu za glavu. EU i USA hocete kosovo,DOBRO:, Ali dacete nam R.Srpsku i to treba da bude nas uslov.pa neka odluce.
  A sto se tice ulaska i clanstva u EU pa razmislite malo o tome dok ne bude kasno. to je skup proekat za nas. Ne treba evropi partner ima njih dovoljno tamo, treba im trziste da plasiraju robu koju proizvedu i zdravo zemljiste i ciste vode! STOP EU!
  (neko sabac, 20. septembar 2012 09:53)

  # Link komentara

 35. Nema problema. Nista od priznanja, nema ni EU. I da ga priznamo nesto novo bi ste nasli. Npr Vojvodinu ...i sve tako dok ne bi ko imao da udje u EU. Ajde sad lepo ostavite nas na miru. Niti mi trebamo vama niti vi nama. SJASITEEEEEEE
   (vexile, 20. septembar 2012 09:53)

  # Link komentara

 36. Hajde Dacicu potpisi izjavu o dobrosusedstvu sa Kosovom.
  Znas dobro kakve si brljotine pravio dok ti je predsednik bio Milosevic!
  Sada imas sjajnu priliku da to ispravis!
  Omoguci Srbiji da izadje iz ovog kosmara, ludila i bede!
  Shvati da albanci nece sa nama i da ce ratovati makar mi ratovali zajedno sa Rusima. Taj rat bi mi sigurno izgubili.
  Sadasnja politika vodi nestanku Srbije kao nacije. Da li ti to ulazi u glavu gospodine Dacicu?
  (crni domino, 20. septembar 2012 09:47)

  # Link komentara

 37. I ako pripadam onoj struji koja nikako ne bi priznala Kosovo ni u celini niti sa podelom,jasno je ko dan da je najbezbolnije resenje podela. Svima je jasno da je mnogo 5 minuta da Albanski mentori narede Pristini podelu i gotova prica. Mi cemo progutati gorku pilulu al problem resen. Elem mene zanima zasto zapad to neinicira. To sto ja neznam i nije strasno, nije mi jasno da nasi politicira neznaju zasto. Ako ne znaju posle toliko godina onda nisu dorastli za ovaj posao i treba da prepuste narodu da odluci pa sta bude nek bude kad vec nemamo ko da nas vodi.
  Bilo kako da bude mislim da netreba da gubimo energiju oko politicke borbe u vezi sa kosovom vec da usmerimo snagu na pravnu. Da pokrenemo pravno pitanje nad vlasnistvom nasih preduzeca i privatne svojine.Treba da prikupljamo materijalne dokaze o nasem vlasnistvu na KiM i u tom smeru svim silama se boriti.Kad se sve ovo zavrsi bitno ce biti ko vlada gospodarstvom jel taj ce najvecoj meri krojiti sudbinu ove pokrajine.
  (ddm, 20. septembar 2012 09:44)

  # Link komentara

 38. G-din Busek mora da napravi konsultacije o podeli sa grupom koja odlucuje o stausu : Kosovo,Usa,Rusija,Albanija,Cia.
  (Panglos, 20. septembar 2012 09:42)

  # Link komentara

 39. Albanci su 30 godina rušili Jugoslaviju i na kraju je srušili dok je Evropa to posmatrala skrštenih ruku. Kada su Albanci najzad uspeli zapaliti rat Evropa je olako stala na njihovu stranu zalegavši za ideju Velike Albanije ne shvatajući da time proizvodi najveći Evropski problem koji je gori i od problema Kipra.
  Evo sada vidimo da je Kina spremna čak i na rat sa Japanom zbog onih nenaseljenih ostrva koje drži Japan. Šta bi tek bilo da tamo živi dosta Kineza i da je istorijski značajno za Kinu? Isto to radi Japan sa Kurilskim ostrvima koje drže Rusi.
  Prema tome, Evropljani su lako mogli predvideti da otcepljenjem Kosova nastaje rak rana kontinenta ali ih nije bilo briga.
  (jack, 20. septembar 2012 09:37)

  # Link komentara

 40. Ajd' se dogovorite ! Ili jeste ili nije uslov?!? Jedan dan vicu nije to uslov drugi dan se nadje neki drugi potrcko da vice da jeste uslov... Mapet show
   (saki, 20. septembar 2012 09:36)

  # Link komentara

 41. Čak i da se ne postavlja uslov Kosova, ne treba srljati u postupak priključivanja EU. Treba sačekati još neku godinu pa videti rasplet događaja u samoj EU. Čak i ako bi nas prilili u članstvo u EU, plašim se da bi postali samo kolonija za njihove kompanije. Nema tu nikakve uzajmne ljubavi među članicama EU, već svaka gleda da ostvari korist za sebe u okviru Unije, pa često i na štetu druge članice. A mi bismo bili kolonija naravno, za izgrabljivanje prirodnih resursa i tržište za njihove proizvode a domaću proizvodnju hrane i prehrambenih proizvoda uništili bi rigoroznim propisima.Samo bi otvorili prostor za nesmetan ulazak proizvoda iz njihovih kompanija koje sada nemaju pristup, kao što je genetski modifikovana hrana. Propisima bi gušili domaće proizvođače, nama uvaljivali smeće, morali bi da se zadužujemo jer nemamo zdravu proivodnju i ekonomiju a posle bi nas ucenjivali za odobravanje novih kredita koje bi dobijali na kašićicu samo da preživimo. Večito roblje najstarijih članica EU. Ne nikako EU! Use i u svoje kljuse, zasučimo rukave, niko nam neće dati ni paru a da ne zaradi na nama bar dvostruko. Pa pogledajte Švajcarsku, sami svojim snagama i tako je najbolje.
  (Dragan NBG, 20. septembar 2012 09:30)

  # Link komentara

 42. "Nemoguće je reći kada će Srbija postati članica Unije, ali je sigurno da će morati, pre ulaska u EU, da prizna postojanje države Kosovo, kaže Erhard Busek." PA ONDA "Takođe, primetan je i zaokret nove vlade ka Rusiji, što mislim da nije dobro, jer je Srbiji mesto u EU.".........E ako ovo nije tezak oblik sizofrenije onda stvarno ne znam...
  (Batman, 20. septembar 2012 09:28)

  # Link komentara

 43. Ti sto si @odlucio, samo da te obavetim, Srbija moze, treba i MORA da raspise referendum ali ne sa pitanjem kako si ga ti srocio "da Kosovo ostane u Srbiji", nego da li da se drzava okrene borbi za povratak Kosova u svoje okvire ili za pristupanje EU. Kosovo je nezavisna drzava, priznata od najvecih svetskih sila (bez Rusije) ali nezavisna!!! Narod na Kosovu ne zeli da mu Beogradske vlasti upravljaju teritorijom. Narod na Kosovu zeli svoju vlast. I ne lupajte vise da je Kosovo deo Srbije! Pa proguglajte malo po netu i pokusajte da vidite kada su zadnji put na teritoriji Kosova otisli u svojstvu predsenika, premijera ili ministra Kostunica, Tadic, Dacic, Vucic, Nikolic i svi ostali koji takodje srpskom narodu mazu oci. Pa zar bi iko od vas dozvolio da mu komsija gazduje u sopstvenom dvoristu, jos ukoliko je medjunarodni sud rekao da NEMA NELEGALNE NEZAVISNOSTI!! Ukljucite malo mozak SRBI!!!
   (Sale, 20. septembar 2012 09:25)

  # Link komentara

 44. Čovek je sve lepo rekeo "između redova"!
  Oćete u EU, dokažite da je Dejton propao, u suprotnom pozivamo se na to rešenje. Znamo kakvi se izveštaji iz Federacje prenose u EU, ali kako je realno stanje, objasnio je Dodik, u nekoliko navrata.
  Sa druge strane, EU zvaničnici su do juče tvrdili kako priznavanje Kosova nije uslov, a sada opet suprotno!!
  Dakle politika ucene ne prestaje, i posle Kosova će se naći novo Kosovo, ne brinite, ima u Srbiji materijala.
  Umesto jurnjave za EU okrenimo se sami sebi i dovedimo državu u red, zatvorimo sve one koji ovu državu vuku na dno podržavanjem korupcije, kriminala i zloupotreba.
  Država nam se rasprodaje bud zašto već godinama, mi živimo sve gore, i još ljudima dajemo platu za učinjeno!?
  Šta to ne funkcioniše u našim glavama, da sve radimo pogrešno!?
  (Vojvodinac, 20. septembar 2012 09:08)

  # Link komentara

 45. ...primetan je i zaokret nove vlade ka Rusiji, što mislim da nije dobro, jer je Srbiji mesto u EU. Jeste, u granicama po Ustavu Srbije. To znači sa KiM. I nikakvo ucenjivanje od EU.
  (U granicama, 20. septembar 2012 09:05)

  # Link komentara

 46. Косово је Србија! Доста са уценама злочинаца у белим рукавицама!
   (Ђана, 20. septembar 2012 08:59)

  # Link komentara

 47. nema podele nema nezavisnosti
   (nesa, 20. septembar 2012 08:59)

  # Link komentara

 48. Taj problem me ne interesuje mnogo, jer na vlasti su upravo oni, koje su želeli Srbi sa Kosova, ili većina te populacije, tvrdili su da će tada rešiti taj problem, i neka ga rešavaju . Čitam da je Vučić jučer izjavio da će datum za pregovore dobiti do kraja juna 2013.
  Ako se neko bude sećao tog obećanje videće koliko je iskren, i sposoban da shvati suštinu problema.
  Eventualni referendum me ne interesuje, ubaciti ću beli listić, jer tu demagogiju S.Miloševića smo jednom iskusili.
  (mirko, 20. septembar 2012 08:59)

  # Link komentara

 49. I sutra: Priznanje nije uslov
  Prekosutra: Priznanje jeste uslov...

  itd.
   (Dveri, 20. septembar 2012 08:51)

  # Link komentara

 50. Sah-mat iz tri poteza:
  1. priznati Kosovo
  2. uci u EU
  3. blokirati clanstvo Kosova u EU

  Povodom ovog resenja bih jos samo da citiram Djindjica:
  "Nezavisno Kosovo bi dovelo do podele Makedonije i ugrozilo koncept multietnicke Bosne", upozorio je Djindjic i dodao: "Osim toga, kosmetski Albanci bi imali problema na putu u Evropu ako bi u buducnosti imali Srbiju za protivnika. Ostali bi im Albanija i Jadransko more. U tom slucaju bi mogli da plivaju do Evrope"
  (Bane, 20. septembar 2012 08:48)

  # Link komentara

 51. "...primetan je i zaokret nove vlade ka Rusiji, što mislim da nije dobro, jer je Srbiji mesto u EU."


  Ako je Srbiji mesto u EU, onda članstvo odmah. Ako nije, onda tako recite. To što se Srbija okreće Rusiji je DIREKTNA posledica politike EU prema Srbiji, koja je puna duplih standarda, licemerja i osionosti. Busek predstavlja tu politiku. Šatro se pravi blesav pa mu kao nije jasno zašto se Srbija okreće Moskvi.
  (Banat, 20. septembar 2012 08:46)

  # Link komentara

 52. Istina je da za većinu nerazvijenih evropskih drżava ulazak u EU znači veliku šansu i blagodet. Nažalost mora se vuideti da to ne važi i za Srbiju. Gospodin Busek jasno iskazuje, pre svega stav Austrije i Nemačke, gde oni vide Srbiju? Ne u EU, nego kao večnog prosjaka pred kapijom tvrdjave, sada sve više lomne EU. Zato im priblišavanje Srbiji Rusiji i drugim partnerima nikako ne odgovara. Srbija mora i tako i tako sprovesti svoje reforme, jer je to, pre svea za nju korisno i dobro ali u pogledu Kosova treba maksimalno zategnti crvenu nit i reći, dovde i ni koraka dalje. Popuštanja ništa, ama baš ne daju i samo vode ka novim suludim zahtevima predstavnika promašene evropske glavne struje 90ih koja je Evropu i dobar deo zapadnog sveta dovela na rub propasti. To vidi i poslednja budala. Nemačka medicina nije najbolja. Pre svega ne za srpskog pacijenta.
  (Hans Kloss, 20. septembar 2012 08:44)

  # Link komentara

 53. Ne, Nemci uopšte nemaju nikakve zadnje misli, i uopšte nisu naši tradicionalni neprijatelji... ko bi mogao u to da veruje?
  (Aleksandra, 20. septembar 2012 08:42)

  # Link komentara

 54. Kako god da okrenes, na kraju ce biti kako Ameri zele, samo je pitanje koliko smo mi spremni jos da se patimo i mucimo, da nas svako maltretira, da izgubimo jos 20 godina u inatu da bi na kraju skroz onemocali , ponovo kapitulirali... Postoje samo dva nacina da se ovo resi, da Ameri propadnu i time automatski mir u svetu... A drugi je da se besomucno lobira kod najvecih igraca, nikog od njih nije briga za tamo neko Kosovo ili Srbiju, Albanci godinama lobiraju tj. placaju razne senatore, delegate, i kljucne igrace po celom svetu... Jedino sto tu bagru tamo intersuje je lova i nista drugo. A ovi sto bi sa Rusima mi nisu jasni, odakle Vama ideja da nas Rusi zovu igde? Opet sanjarite veeelika prostranstva i nuklearnu zastitu neke Rusije koja nije sprecila ni NATO bombardovanje? A u drugom Sv. ratu silovali po Srbiji i pljackali... Gospodo, nema vise istok zapad, nema vise hladnog rata, nema SSSR-a. Ameri su uspeli da izvrse globalnu dominaciju i sve zemlje su ekonomski robovi Amerike. Dokaz za to Vam je recesija u Americi koja pogadja ceo svet...
  (Lala NS, 20. septembar 2012 08:41)

  # Link komentara

 55. Sada treba biti pametan. Prvo, povuci kandidaturu za EU, a onda priznati Kosovo !
  (Vidovdan, 20. septembar 2012 08:41)

  # Link komentara

 56. Nikad nećemo priznati nezavisnost južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, ne zanima nas pod tim uslovima ulazak u EU. Ustvari, možemo priznati isto kad i Nemačka prizna nezavisnost Bavarske. Čekaćemo jačanje naše braće ruske i onda ćemo vratiti ono što su nam privremeno oteli.
  (ranko, 20. septembar 2012 08:30)

  # Link komentara

 57. Da li su deo "nečega" Bugarska, Rumunija, Grčka,... i šta su imali od toga?
  (Branko, 20. septembar 2012 08:27)

  # Link komentara

 58. Čujem da se isto traži od Kine da prizna suverenost Japana nad onim pustim ostrvcima u protivnom će biti isključena iz SB UN. A ima nešto i oko Flamanaca.
  (Bogdan, 20. septembar 2012 08:23)

  # Link komentara

 59. proslo je 24 sata, nasa strana ni posredno se nije oglasila!
   (meinedeineunseremark, 20. septembar 2012 08:11)

  # Link komentara

 60. Evo ga jos jedan Americki poltron.
   (Evropejac, 20. septembar 2012 08:10)

  # Link komentara

 61. Datum ne daje EU i iz tog razloga zato sto nisu sigurni da to ova vlast stvarno zeli uostalom kao ni mi, gradjani Srbije.
  (milan, 20. septembar 2012 07:38)

  # Link komentara

 62. bas upravo je srbiji velika sansa neulazeci u EU. pogledamo Slovencke koji su pre EU bili ekonomski jaki sada nisu. Za Hrvate naprimer ce znaciti nema vise povoljnog izvoza u BiH, Srbiju itd. Sta mi to imamo da mozemo
  da izvozimo u EU? Sto bi nam doprinelo jer nema carine ustupajuci u clanstovo EU. A sta ima EU sto bi nama moglo da izveze bez carine kada bi ustupili u EU. Ta dva pitanja su kljucna.
  Kosovo je veliki teret za Srbiju, i ekonomski i politicki, to je jasno. Al ne moze to tek tako naredenjem drugih da se resi.
  (SysLog, 20. septembar 2012 07:26)

  # Link komentara

 63. Srbi vi se drzite sa Rusijom.Rusija je veca od Evrope. Evropljani ce sve pozderati sto imate da im prodate ili ce doci i oteti silom kao sto su uvek radili.
  (anonimno, 20. septembar 2012 07:24)

  # Link komentara

 64. Пољска нема никаква права да Србији држи лекције о односима са Русијом. У најмању руку јер је политика Варшаве према Москви прожета русофобијом. То није тајна. Једна врста приговара око наше кандидатуре за улазак у ЕУ долазила је такође из Пољске. Такође се тицала Русије. Варшава нам је пребацивала везе са Русијом, чак је било и оптужби да стварамо руску војну базу у Србији, што је наравно тотална будалаштина. Но, како је садашњи министар спољних послова Пољске господин Радослав Сикорски раније био министар одбране, то и не чуде такви ставови. Пољска, која је на својој територији 45 година имала совјетске војне базе, а сада има америчке, приговара сада држави Србији која на свом тлу, и када је била у Југославији, никада није имала стране војне базе. Пољска са својом русофобијом не би смела да буде узор Србији, нити Варшава има монопол на улогу демократског лидера међу словенским земљама.
  (?, 20. septembar 2012 07:20)

  # Link komentara

 65. Glasam za otcepljenje, ako bude taj referendum tj.
  (Evroslav, 20. septembar 2012 07:07)

  # Link komentara

 66. Zemlje koje nisu priznale Kosovo da izadju iz EU?
   (Sasa, 20. septembar 2012 07:01)

  # Link komentara

 67. zar primaju i pravoslavce?
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srna, 19. septembar 2012 23:24)

  Mozga, mozga molim, malo i skole koje nigde nema. Ima vremena za kajanje, posle bede cemo lupati glavom o zid i pitati se, sto to nismo uradili odmah, nije prvi put.
  (Flavie sa Slavije, 20. septembar 2012 06:52)

  # Link komentara

 68. Srbija nece u EU, a nece bogami ni tzv drzava kosova!
  Pa da vidimo sta su smislili.
  A ocigledno da nemaju rezervni plan jer ovu mafijasku tvorevinu nisu priznale ni sve clanice EU!
  (Krle, 20. septembar 2012 06:52)

  # Link komentara

 69. Ajde odustanite vise od tog kosova,kako ne kapirate da im treba takva drzava zbog sverca droge,oruzja,ljudi itd,najjace da se ameri pale na albance pfff
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ice9, 19. septembar 2012 23:57)

  Ovako misli dovoljno Srba, ovakvom nebulozom se cak i hvale. Sta mi ima da priznajemo ili ne, Kosovo je drzava, kao kad nasa crkva ne prizna da je zemlja okrugla nego kockasta, to teranje inata nas je uvek kostalo, uradimo vise pravu stvar, protrljajmo oci, necemo ama bas nista izgubiti vec cemo napredovati kao zemlja, naravno i kao ljudi, istina je najvaznija.
  (Flavie sa Slavije, 20. septembar 2012 06:48)

  # Link komentara

 70. Uslov da Srbija prizna EU je:
  -da Nemačka prizna Rusiji pravo na propajanje DDR-a.
  -Kosovo bezuslovno ostaje deo Srbije.
  -da glas Srbije važi kao dva glasa Nemačke.
  (Sava Drugi, 20. septembar 2012 06:04)

  # Link komentara

 71. Komentarisati izjavu gospodina Buseka je prazna priče jer je čovek uzeo sebi za slobodno da otvoreno kaže
  šta nas čeka.Svako dalje zaludjivanje sa evropskom unijom je jalova priča,jer po ovom što Busek kaže mi nikada
  nećemo ući u uniju pošto stalno potvrdjujemo da nikada nećemo priznati kosovo. Do vremena kada se to ipak desi mi ćemo imati možda 4 do 5 miliona stanovnika a arnauti verovatno 15 pa će tada biti tamo njima Kosovo biti malo i šta onda
  (Milovan S Nikolić Sombor, 20. septembar 2012 05:53)

  # Link komentara

 72. očigledno postoji direktiva medijima za spinovanje ovakvih izjava...nova vlast očajnički traži alibi kao opradanje što nema pregovora i datuma...pred izbore su se toliko busali u grudi i kleli u svoje europejstvom...sada evropa traži konkretnost...a reč je opet pogažena...ostali su ogoljeni i prokaženi u svojim lažima...verujem da se i evropa sada kaje na čestitkama i podršci koju je dala ovim lažnim evrofanaticima...
   (klenga, 20. septembar 2012 05:52)

  # Link komentara

 73. Sta dobijamo kad udjemo u EU? Kredite, koje kad potrosimo ostaju kao dug. I zajebavanje od svih i svakoga. spoljnu politiku nece mo ni imati. Ima da nas jebu i spreda i zguza! ov pitanj etreba da se skine sa dnevnog reda! Prvo pitanje treba da bude 1) Vladavina Prava u Drzavi Srbiji drugo pitanje treba da bude 2) Ekonomija i posebno poljoprivreda, sve drugo je zezanje i zamlacivanje, trosenje para kojih nemamo ili bolje reci koje ne mozemo da zaradimo!
  (djuro, 20. septembar 2012 05:47)

  # Link komentara

 74. Meni ne treba evropa ... 8)
   (nikolass, 20. septembar 2012 05:46)

  # Link komentara

 75. pitanje priznanja lazne drzave Kosovo je postalo pitanje zivota ili smrti za
  celnike EU.
  Ovo postaje krajnje degutantno i sve neprijatnije. Ovi celni ljudi EU se ponasaju kao kuriri Hasima Tacija... to je strasno.
  Nasa vlast ce morati u najskorije vreme da ovo presece... nece se moci jos dugo praviti blesava i nemusta, niti ignorisati ovo pitanje
  REFERENDUM ODMAH....
  A ovaj Busek me je jako razocarao kao coveka, mislim...….. mislio sam da je razumniji covek, ali nazalost, nije...
  bas me je razocarao.
  (Goran, 20. septembar 2012 05:25)

  # Link komentara

 76. Ma da se okanemo svega pa nazad da ga povratimo... Ko pretekne pisace nove stranice istorije :-)))))
   (srbin, 20. septembar 2012 05:19)

  # Link komentara

 77. od ovog Buseka sam ocekivao vise ozbiljnosti.
  (Goran, 20. septembar 2012 05:05)

  # Link komentara

 78. Mislim da jednom mora da se povuce linija i kaze dosta uslovljavljanja! Pogotovo posto se od Srbije trazi da dubi na trepavicama a tzv. drzavi Kosovo tolerise predsednik ratni zlocinac i diler droge. Od Srbije se trazi da uhapsi odgovorne za demoliranje Nemacke ambasade, a od tzv. drzave Kosovo se ne trazi da uhapsi ubice srpske dece kod Gorazdevca, ubice srpskih civila kojima su vadjeni organi i stotine drugih neresenih slucajeva.
  Dosta bre! Ako nas necete u EU to je ok samo nemojte vise da se lazemo.

  Pod hitno mobilisati sve unutrasnje resurse zemlje i dijasporu, reformisati drzavu i ekonomiju i okrenuti se ka Rusiji, Kini, latinskoj Americi... EU nas ne zeli i sto pre to shvatimo bolje ce nam biti.
  (Moler, 20. septembar 2012 05:05)

  # Link komentara

 79. Pitanje je da li je realan i drugi datum koji se pominjao - 2020...ovaj 2120 - mislim da je taj datum najrealniji...već skoro dve decenije evropa postavlja uslove i daje nam zahteve kao neke mamce za ribe,a mi se pecamo...
   (Lala iz Banata, 20. septembar 2012 04:56)

  # Link komentara

 80. Moj san je da ja i moji potomci zivimo u zemlji uredjenoj i normalnoj kao Svajcarska, EU i bilo kakav odnos sa njom me uopste nezanimaju,a jos manje NATO i neznam kojim povodom se javljaju svi ti propali politicari iz EU da nam sole pamet, gradjani treba da odluce na referendumu, Srbija uopste nije bitna za EU i EU moze da postoji bez Srbije u svojim okvirima, ja sam za jednu EU i dve Svajcarske.
  (Bolero, 20. septembar 2012 04:32)

  # Link komentara

 81. Nikad!
   (Aleksa, 20. septembar 2012 04:14)

  # Link komentara

 82. Za ove sto bi i rodenu majku i oca i decu prodali samo da lepo zive,jedno obavestenje!Nece vas evropa primiti ni kada im priznate tzv. drzavu kosovo.Onda ce na red doci Ras pa Vojvodina itd.Niko ne ceni onoga ko nema ni malo licnog dostojanstva i ima da ga gazi dok mrda i pokazuje i najmanji znak zivota.Posto su kod nas vlastelini u zadnjih 70 i kusur godina svi od reda izdajnici i postavljeni uz obilatu podrsku stranih obavestajnih sluzbi da rade za dobrobit krune ne moze nam ni biti bolje.Gospodo draga,Srpska zemlja je placena KRVLJU i ne moze biti tako lako prodavana od strane politicara i deckica iz kruga dvojke koji misle da je Kosovo i Metohija daleko od Beograda.E pa gospodo zacas ce vam Kosovo doci ispod Avale.Pa gde onda?Mislite li da ce takve da vas prime u Evropu,vas i vase tate i mame uhlebljene na grbaci ovog jadnog i naivnog naroda koji nista drugo ne znaju nego da kradu i otimaju i ispijaju kafice po Knezu.Nece gospodo,imaju oni dosta takvih.Vi im ne trebate!Nego da ovi novi glumci u pozoristu koje se zove skupstina i koji nam sad igraju neku novu predstavu budu naterani da raspisu referendum o Kosovu i Metohiji.Pa da vidimo sta obicna raja kaze!Kosovo i Metohija nije i nece biti izgubljeno dokle god se mi ne budemo pomirili sa tim.Sve dok postoji volja i zelja,makar i za 100 godina ono ce biti Srpsko!Nisam Radikal ali:SRBIJA JE VECNA DOK SU JOJ DECA VERNA!
  (dusan silni, 20. septembar 2012 03:18)

  # Link komentara

 83. Možete vi da uslovaljvate koliko hoćete, ali Srbija uopšte ne mora da uđe u EU. Štaviše, jedva čekam referendum za ulazak da se napokon pokaže volja građana Srbije. Nemamo nikakvih razloga da ulazimo u političko-ekonomsku zajednicu za zemljama koje nam žele sve najgore.
  (Milica, 20. septembar 2012 03:13)

  # Link komentara

 84. Ocigledno je da su Vecernje Novosti na zadatku: ispitati da li moguce narod sludjivati jos jednom rundom price o Kosovu. Posao rade predano k'o i uvek, a za poznatog gazdu... samo su rezultati "istrazivanja" ponesto postali neizvesni... Moguce je da se blizimo evolutivnom skoku: Srbima je dojadilo Kosovo! O cemu ce ubuduce pisati Novosti?
  (Janko, 20. septembar 2012 02:18)

  # Link komentara

 85. Nece nas nikad primiti jer smo korumpirani, primitivni, bahati, Kosovo je samo jedan od izgovora!
   (milan, 20. septembar 2012 02:14)

  # Link komentara

 86. Ma ljudi nema nista od EU za sledecih desetak godina.Pa necemo valjda deset godina da pricamo jedno te isto.Ko ziv,ko mrtav dotle.Necete da vam najbolje godine prodju u mlacenju prazne slame.EU i razgovor oko nje je vise radi Kosova,jer to je jedini nacin da nas nagovore da priznamo Kosovo.Kad damo Kosovo, onda ce nesto da izmisle da ponovo damo.I zato te floskule treba da vas nasmeju a da zivimo normalno svoj zivot. Sto puta smo rekli da hocemo u EU, kao i da se spremamo za nju.Pametnom koji hoce da cuje je dovoljno a za one koji nece da cuju, bas nas briga.Imamo mi dovoljno problema da resavamo i bez njih.
  (nasmejani, 20. septembar 2012 02:11)

  # Link komentara

 87. Ma to si cuo od onog drugog Svabe, kako mu bese ime...?
  (sasav, 20. septembar 2012 01:37)

  # Link komentara

 88. Mislim da je podela najbolje resenje u ovoj situaciji, ali pod uslovom da se Srbima juzno od Ibra garantuje bezbednost i naravno zastita crkava i manastira. Pored ovog prvog uslova nasi mozgovi bi trebali da traze demokratski referendum za republiku srpsku o svojoj nezavisnosti kao sto su to uradile neke drzave bivse Jugoslavije '91 i '92...
   (nikola, 20. septembar 2012 01:36)

  # Link komentara

 89. (89 od 193 zemlje su priznale samozvanu republiku Kosovo...mislite o tome, 19. septembar 2012 22:49)

  Moze i ovako: 104 od 193 zemlje nisu priznale Kosovo*... mislite o tome...
  (Dragan, 20. septembar 2012 01:26)

  # Link komentara

 90. Sada mi tek nista nije jasno, prvo kaze da EU nece da zapocne pregovore sa Srbijom, a onda da mu se ne dopada priblizavanje Rusiji posto je Srbiji mesto u EU.
  (zvoncica, 20. septembar 2012 01:18)

  # Link komentara

 91. ljudi daj bre vise da se ne zanosimo sa tom eu nije u pitanju kosovo nego ima i malo ponosa ,sta ce biti posle kosova?
  (jovan, 20. septembar 2012 01:13)

  # Link komentara

 92. reci bre ko je tebi reko da ce nam biti bolje i lepse kada nas prime u EU ??
  ova "beda" danasnja nikad nece biti bolje nego posle ulazka u EU ;)
  (djordje, 20. septembar 2012 01:06)

  # Link komentara

 93. Ja i dalje cekam taj referendum pa da zavrsimo sa tom pricom. Nasim politicarima se i ne ide na taj referendum, zato sto znaju da prica o EU nema nikakvog smila, a kad nema smisla, onda se nece ni docepati plata koje imaju EU zvanicnici. Cela prica o EU se vrti oko krokodila koji se bore za to malo blata u ovom jezeru koje je presusilo. Tamo gde je benzin skuplji od ulja niko ne zalazi.
  (Milos, 20. septembar 2012 00:59)

  # Link komentara

 94. Ja prosto ne mogu da se nacudim odakle sva ta principijalnost u vezi sa Kosovom i uopšte u vezi sa bilo čime u našem narodu... Da me neko ne shvati pogrešno,ja tu osobinu izuzetno poštujem,ali živeći u ovoj zemlji stiče se potpuno drugi utisak. Korupcija,bahatost,nevaspitanje,agresivnost,bezobrazluk,sebičnosti na ulici,poslu,u porodici,mnogi su spremni da gaze preko najbližih da bi ugrabili za sebe,varaju svoje muževe,žene...itd...itd
  A,onda,sa druge strane kad neko spomene recimo Kosovo,onda je odmah priča ne damo ga nizasta,nikada,bla,bla...i ja se prosto pitam da li je moguće da su ljudi tolko licemerni,hipokrate i dvostrukih standarda,ili sam ja eto statisticka greška i iako takvih ljudi ima izuzetno malo skoro svi oko mene su upravo takvi...
   (kalabunga, 20. septembar 2012 00:59)

  # Link komentara

 95. Ovi iz EU se malo zaigrali. Oni ukapirali da se nasi politicari utrkuju koji ce vise da doprinese ovima iz EU,a na nas gradjane i ne pomisljaju. Po sistemu "ma ko gradjane pita nesto". Verovatno su svesni da vecinu u ovoj zemlji bas briga za EU. Tako kaze bar zvanicna statistika..i to nafrizirana od strane ovih "cuvenih" agencija za ispitivanje javnog mnjenja. To su one sto se proslavise prognozama ishoda izbora.
  (Podrska, 20. septembar 2012 00:56)

  # Link komentara

 96. "Prema njegovom mišljenju, svi detalji izlaska iz kosovske pat-pozicije mogli bi da se usaglase na nekoj vrsti “Dejtona za KiM”, gde bi međunarodna zajednica, pre svih EU, SAD i Rusija, bili garant sporazuma."

  To bi bilo najbolje rešenje. Srbija bi tada mogla da prizna tako formiranu tvorevinu, da se konačno odblokira i krene napred.
  (Čitalac, 20. septembar 2012 00:50)

  # Link komentara

 97. Mene samo zanima ukoliko se odustane i bira Rusija : kako i kada će Srbija vratiti EU milijarde eura koje je ona dala Srbiji za prilagodbe i pomoć ?
  (a novci, 20. septembar 2012 00:38)

  # Link komentara

 98. Da vas pitam pošteno, je l' čita neko nešto o EU sem naslova?
  Ja samo naslov, pošteno da odgovorim, više ne gubim vreme.
  (Kraj, 20. septembar 2012 00:37)

  # Link komentara

 99. Slučajno ili ne, ali ovi direktni i otvoreni uslovi za priznavanje Kosova se postavljaju od kada je nova Vlada na čelu.
  (Samo kažem, 20. septembar 2012 00:30)

  # Link komentara

 100. Nasi politicari da su pametni i da im je zaista stalo do ljudi u Srbiji, odmah bi se dogovorili sa zapadnim zemljama oko mnogih bitnih stvari, a zauzvrat im predali Kosovo koje je sve vise svima kost u grlu. Ocigledno je da ni u sledecih 200 godina ne mozemo da ocekujemo da ce Kosovo biti nasa zemlja na kojoj ce ziveti pretezno Srpsko stanovnistvo. Treba biti pametan i ispregovarati tako da se prizna Kosovo ali zato da se traze brojne stvari! Kao sto su - da se Srbi dole zastite zauvek kao beli medvedi. Da se zastiti Republika Srpska. Da se trazi ogromna podrska od Nemacke, ostatka EU i Amerike kao i da budu garant za investicije odmah. Da budu garant sa tacnim datumima i svega vezano za sto hitniji ulazak u EU. Da budu garant za sve vrste pravnih i ekonomskih dogovora izmedju zemalja. Podrska za svu borbu protiv terorizma, kriminala i korupcije. I jos mnogih drugih stvari... Drugim recima, kada smo vec izgubili Kosovo, ili da ga debelo naplatimo, koliko mozemo, ili da se patimo i sledecih 10 generacija da zive u crnoj rupi Evrope, kao taoci politike Kosovo je Srbija! Tuzno ali je tako. Na nama je izbor da li cemo da sada progutamo ponos i da pokusamo da izvucemo Srbiju jednom za svagda ili cemo ostaviti u amanet nekoj manjoj i malobrojnijoj Srbiji price iz naroda kako su oni potomci nekih hrabrih i ponosnih ljudi koji su vodili unapred izgubljene ratove...
  (VlaD, 20. septembar 2012 00:29)

  # Link komentara

 101. Svaki dan iste vesti da moramo da priznamo Kosovo da bi usli u EU. Ta EU nam nije i nece doneti nista dobro. Kad zbog nje moramo da se odreknemo Kosova, dela svoje zemlje, dali nam misle i zele dobro?! DO POSLEDNJEG SRBINA KOSOVO JE SRBIJA!!!
   (YEAH, 20. septembar 2012 00:20)

  # Link komentara

 102. Ovdje se jos uvijek neki zaludjuju, da bi samim ulaskom u EU, u Srbiji tekao med i mljeko. Decki i djevojcice, samo rad, planirana i aktivna ekonomska politika, i dobar pravni sistem, dovode do prosperiteta u Srbiji. To se moze postici i bez ulaska Srbije u EU, jer na svjetu ima dovoljno trzista, da srpska ekonomija radi punom parom. Mozemo mi biti i hiljadu godina u EU, a da nemamo nekog velikog efekta, ako nema rada i ekonomije, pogotovo sad, kad je i na njih udarila kriza, pa se ni oni vise ne rasipaju tako olako. Kad Izrael moze u neprijateljskom okruzenju od 200 miliona Arapa da bude medju najrazvijenijim drzavama svijeta, i to ne zahvaljujuci bogastvu Jevreja sirom svijeta, vec zbog unutrasnjeg ustroja, rada i organizovanosti drzave, moze i Srbija da bude prosperitetna u Evropskom okruzenju, sa nerijesenim pitanjem Kosova, a da nije clan EU.
  (M.V., 20. septembar 2012 00:20)

  # Link komentara

 103. Ok to kako su u Evropi licemerni, sa dvojnim standardima, neprincipijalni itd je poznato i sta sad? Da pretpostavimo da mozemo da zadrzimo Kosovo - imamo 2 i vise miliona nezadovoljnih ljudi koji ne vole zemlju u kojoj zive, kriminalizovano drustvo, siromasan kraj sa ogromnom nezaposlenoscu, obavezu da na taj broj biraca imamo Albanca kao podpredsednika vlade ili nesto vise, stalno angazovani ogroman broj policajaca i vojske na toj teritoriji, terorizam, ekstremizam, visoki prirastaj tog istog nezadovoljnog naroda koji ce nas prerasti za 20 tak godina, stalne pritiske da "zastitimo" manjinu i konacan rezultat ce opet biti IZGUBLJENO KOSOVO ali uz koju deceniju mucenja. Tako da ljudi pamet u glavu, mislite na svoju decu i razmisljajte razumno a ne romanticno. Neka se drze Kosova ko pijan plota u svim trgovinama sa EU, neka raspisu referendum i nek narod kaze ili EU ili Kosovo. Nema bas mnogo mesta za filozofiranje.
  (zoran p, 20. septembar 2012 00:17)

  # Link komentara

 104. Priznanje Kosova od strane Srpskih vlasi nikada. Razlog vrlo prost, zasto bi ga priznali? Ako ste recimo posedovali papire na nekretninu pre 2.sv. rata, dosli komunisti i oteli vam to, da li biste odustali od restitucije koja ce vam biti ponudjena. Naravno da ne bi. Dokle god imate tapiju na zemlju kad tad dobicete je nazad kao sto je Kina dobila Tajvan makar cekali i 2000 godina. Svet malo drugacije funkcionise vladavina prava i zakona postoji makar se nama cinilo drugacije. Jeftini trikovi kao Evropa ili Kosovo. Mi jesmo i uvek cemo biti Evropa.
  (Dragan, 20. septembar 2012 00:15)

  # Link komentara

 105. Koliko politicara u EU s..u istu pricu!
  Ma nosite se vi i vasa EU koja je bankrotna i priblizava se raspadu kao sto ste to ucinili sa Jugoslavijom. Zasto da priznamo ono sto nije tudje.
  Budite jednom tako ljubazni i ne mesajte se u unutrasnje stvari suverene Srbije! Ni mi vama ne postavljamo nikakve uslove i nismo vasa kolonija iz Austrougarske.
  (Ponovo ist prica, 20. septembar 2012 00:15)

  # Link komentara

 106. "Primetan je i zaokret nove vlade ka Rusiji, što mislim da nije dobro, jer je Srbiji mesto u EU."

  Kakva bre EU, jel nam ona donela nesto dobro??? KOSOVO JE SRBIJA!
  (Milan, 20. septembar 2012 00:12)

  # Link komentara

 107. Мислим да Пољска, а самим тим и пољски политичари немају право да говоре Србији о односима Србије и Русије, јер у најмању руку њихова политика према Русији је врло јасно русофобна. То није тајна.
  Друга врста приговара око наше кандидатуре за улазак у ЕУ долазила је из Пољске. Варшава нам је пребацивала везе са Русијом, чак је било и оптужби да стварамо руску војну базу у Србији, што је наравно тотална будалаштина. Но, како је садашњи министар спољних послова Пољске господин Радослав Сикорски раније био министар одбране, то и не чуде такви ставови. Пољска, која је на својој територији 45 година имала совјетске војне базе, а сада има америчке, приговара сада држави Србији која на свом тлу, и када је била у Југославији, никада није имала стране војне базе. Пољска са својом русофобијом не би смела да буде узор Србији, нити Варшава има монопол на улогу демократског лидера међу словенским земљама.
  (?, 20. septembar 2012 00:06)

  # Link komentara

 108. kao i vise puta do sad,o podeli Kosova opet prica neki bivsi.nikako neki sadasnji,vec bivsi cija se vazi koliko i moje pokojne babe Rade,Bog dusu dajoj prosti,AMIN.HVALA NA OBJAVAMA.
  (martin, 20. septembar 2012 00:06)

  # Link komentara

 109. Ajde odustanite vise od tog kosova,kako ne kapirate da im treba takva drzava zbog sverca droge,oruzja,ljudi itd,najjace da se ameri pale na albance pfff
   (ice9, 19. septembar 2012 23:57)

  # Link komentara

 110. 'Bivši' ozbiljne novinare ne bi trebalo da zanimaju, sem ako ne otkrivaju detalje o korupciji i zataškivanjima vezanim za Kosovo (ubistvo dečaka, paljenje manastira, trgovina organima).

  Više znamo o tome šta misle 'bivši', nego sadašnji funkcioneri koji se zaista pitaju o ulasku Srbije u EU. A ti bivši su uglavnom dobili poneku kintu da izjavljuju to što izjavljuju.
  (Bote, 19. septembar 2012 23:55)

  # Link komentara

 111. logicno. ne mozes postati deo necega kad imas neresene probleme u dvoristu. krajnje je vreme da se ova agonija zavrsi.
   (dobra fora, 19. septembar 2012 23:55)

  # Link komentara

 112. Kad dodjemo do toga da se pregovara sta Srbija MOZE i HOCE,onda imamo o necemu da pricamo.
  (igor, 19. septembar 2012 23:07)

  Samo Vi nastavite da živite u virtuelnom svetu, daleko ćete dogurati....možda čak do Palmotićeve.:))))
  (bezimena, 19. septembar 2012 23:55)

  # Link komentara

 113. Ne treba ici u EU. Dovoljno je srediti drzavu po EU kanonima. Medjutim jadac je u tome sto tako sredjena drzava nije kompatibilna sa Rusijom i ostalom Azijskom klientelom.Jedni nece drzavu sredjenu a la Evropa, drugi nece u svom taboru Ruskog trojanskog magarca. Okreni obrni, opet si u nebranom grozdju.
  (Zajko -Kokorajko, 19. septembar 2012 23:50)

  # Link komentara

 114. Srbiji je mesto tamo gde vam ocigledno ne pada na pamet da nas primite. Jos jedan zafrkant.
  (Goran, 19. septembar 2012 23:43)

  # Link komentara

 115. Opcija 1: Budimo pametni - priznajmo Kosovo, sto pre !!!
  Opcija 2: Guslajmo o Kocovu i Lazaru, pa ostanimo u jadu, bedi i gluposti.
  Opcija 3: Braca Rusi - ne daj Boze !!!
  (Harold, 19. septembar 2012 23:37)

  # Link komentara

 116. Nece biti takve izjave. Sto se tice razgranicenja, Pristina nikad nece pristati na to, jer imaju podrsku nemacke i SAD da traze maksimum samo. Zato su i svi konkretni pregovori o statusu propali.
  (z, 19. septembar 2012 23:36)

  # Link komentara

 117. Sve mi se cini da je i ovo jedan od umnih zahvata nase nove vlasti.Ovoliko izjava nije bilo nikada,a njima definitivno EU ne odgovara.
  Drugo objasnjenje da oni tamo nemaju ama bas nikakv kredibilitet.Treceg nema.
  (cini mi se, 19. septembar 2012 23:32)

  # Link komentara

 118. U EU cemo uci kad Amerika izadje, UK ostane na ostrvu a Rusija udje, a to znaci...
  (Gile, 19. septembar 2012 23:26)

  # Link komentara

 119. Super, ja onda necu u EU! Politika njima sve, a nama nista ne prolazi vise, pristao bih na priznavanje Kosova, ali da se sever Kosova pripoji Srbiji, i da se to pitanje resi jednom za svagda!
   (draganbg, 19. septembar 2012 23:26)

  # Link komentara

 120. zar primaju i pravoslavce?
   (srna, 19. septembar 2012 23:24)

  # Link komentara

 121. (Nikola, 19. septembar 2012 22:43)

  PS Samo da ispravim, da se ne nadje neki saljivdzija ili trazilac dlake u jajetu, kad kazem da nismo bili u zemljama Evrope mislim na zemlje EU. Geografaski smo i mi Evropa.
  (Nikola, 19. septembar 2012 23:21)

  # Link komentara

 122. He,he,he...ponovo blefiranje. Ako Srbija ne udje u EU nece moci ni to vase Kosovo. I sta onda? Pat pozicija koja nikom ne odgovara ali sami ste tu kasu skuvali priznanjem Kosova pa je i kusajte.
  (skeptik, 19. septembar 2012 23:15)

  # Link komentara

 123. Ne može biti Kosovo uslov za EU jer EU ne priznaje Kosovo kao samostalnu državu. Kosovo može biti samo uslov nekih država koje su priznale Kosovo kao samostalnu države i članice su EU.

  Pre nego što uopšte Srbiju bilo šta pitaju, uslovljavaju i tako dalje, morale bi države EU prvo same izmedju sebe rešiti to pitanje jer nekoliko država EU nije priznalo Kosovo kao samostalnu državu.
  (Ivan, 19. septembar 2012 23:13)

  # Link komentara

 124. Ceo ovaj veciti derbi izmedju EU i Srbije me podseca na onaj vic:
  -Jel imate hiljadu pereca?
  -Imamo!
  -E pa tesko cete to da prodate!
  (Pekar, 19. septembar 2012 23:13)

  # Link komentara

 125. No!
   (Veerghoen, 19. septembar 2012 23:10)

  # Link komentara

 126. ja sam definitivno odlucio u slucaju da vlada raspise referendum kosovo ili eu ja cu glasati da kosovo ostane u srbiji
  (odlucio, 19. septembar 2012 23:10)

  # Link komentara

 127. Srbiji MORA u EU,Srbija MORA da prizna Kosovo,Srbija MORA da proda Telekom,Srbija mora da se zaduzuje kod MMF,Srbija mora da legne u blato,Srbija...NE MORA nista,Srbija MOZE ako joj je nesto u interesu.Kad dodjemo do toga da se pregovara sta Srbija MOZE i HOCE,onda imamo o necemu da pricamo.
  (igor, 19. septembar 2012 23:07)

  # Link komentara

 128. Ma ovo je vec postalo neozbiljno.Prenosenje stalnih izjava pojedinaca ne predstavlja zvanicno misljenje EU.Sobzirom da se ne zna kada cemo uci u EU,rano je sada o tome pricati, jer se ne treba nadati ulasku pre 2020.g.tako da se treba usredsrediti na ekonomski oporavak zemlje i borbu protiv korupcije i pljacke.
  (ima vremena, 19. septembar 2012 23:06)

  # Link komentara

 129. Sutra se oglasava dacic ili nikolic da ovo negira 100%
  (dzo, 19. septembar 2012 23:06)

  # Link komentara

 130. Covjek se izgleda sam nudi za lobiranje za opciju podjele.
   (obi van, 19. septembar 2012 23:05)

  # Link komentara

 131. Podela Kosova bi bilo jedino normalno resenje.
  (zaq, 19. septembar 2012 23:04)

  # Link komentara

 132. Da ti kažem nešto otvoreno, bjeeeži, bjeeeži!
  (bela, 19. septembar 2012 23:02)

  # Link komentara

 133. Ja sam za podelu ali da svi srpski manastiri i zemlja oko njih ostanu u vlashnishtvu SPC!!! To je najvise sto mozemo da dobijemo ako i nam i to daju ali to je jedino realisticno!!!!
  (Viva, 19. septembar 2012 23:02)

  # Link komentara

 134. onda nista propala 'damo' evropo, cao i dovidjenja
  (Pametni, 19. septembar 2012 22:59)

  # Link komentara

 135. Nikad matori, od pocetka ste to planirali, pa odavno se zna da ulazak Srbije u EU nije ni planiran. Samo sto to niko nije rekao nasim gradjanima.
   (h1ghwaymen, 19. septembar 2012 22:57)

  # Link komentara

 136. You're boring.
  (Lale, 19. septembar 2012 22:57)

  # Link komentara

 137. Idemo na referendum o EU!!! Nećemo pristati na kolonijalizam! Srbijo, opredeli se za vlastitu slobodu!
  (Opstanak Srbije, 19. septembar 2012 22:55)

  # Link komentara

 138. Ma nije to uslov,evo pitajte Suzanu Grubjesic i Aleksandra Vucica,treba vise verovati vladi Srbije nego svojim ocima i usima
  (ilic1971, 19. septembar 2012 22:55)

  # Link komentara

 139. Priznanje odmah!!!
   (Nema tu..., 19. septembar 2012 22:54)

  # Link komentara

 140. Čovek je korektno izneo stav. To što uživa u njemu njegova je stvar, a nama može da se sviđa ili ne. Svaka država unije ima pravo da svoje zahteve legitimno ispostavi, jer se rešava saglasnošću svih članica. Pošto su albanski zahtevi u trendu, a germanskom bloku odgovaraju, sada je valjda jasno da treba da se reši kuda dalje. Drugi put je Rusija. Treći ne vidim. Uredimo državu po evropskim standardima i biće nam bolje, a vežimo se za jakog i biće nam bezbedno. Kraj priče. Sve drugo je laž. Priča da imamo legitimno pravo da postanemo članica Unije je glupost. To je klub država koji funkcioniše po svojim pravilima i određuje koga hoće a koga neće. Mogu da prime i Svazilend ako im se to sviđa. Ovo liči kao kad bi trener nekog od večitih rivala poželeo da trenira Barselonu, i to nazvao svojim legitimnim pravom. Ali, neće Barsa i tačka! Rusija, jašta nego Rusija. Jer, ako nećemo Ruse eto Turaka...
  (Pera pisar iz administrativnog odeljenja, 19. septembar 2012 22:53)

  # Link komentara

 141. ah plaćeni lobisti prljavim novcem mafije, gde bih bili bez njih?
  Nema predaje, Kosovo je Srbija! Nećemo u eU!
  (Dexter, 19. septembar 2012 22:51)

  # Link komentara

 142. Dosta vise sa tim ucenama.I dosta vise sa EU.Neka idu svojim putem.Nece jos dugo.
  (zorge, 19. septembar 2012 22:51)

  # Link komentara

 143. NE
   (nesretnik, 19. septembar 2012 22:51)

  # Link komentara

 144. pa dobro niste uspeli 100 godisnjica imamo sanse da racunamo 2041 drugog sveckog rata..sta dobijamo ako ulazimo u EU?
  (parahito, 19. septembar 2012 22:50)

  # Link komentara

 145. Sve vise mi se dopada ideja "putuj Evropo".
  (89 od 193 zemlje su priznale samozvanu republiku Kosovo...mislite o tome, 19. septembar 2012 22:49)

  # Link komentara

 146. Ajde skinite nam se više i vi i kosovo
  (Srbin, 19. septembar 2012 22:48)

  # Link komentara

 147. Sutra će neki zvaničnik iz EU da kaže da je to Busekovo lično mišljnenje, Koštunica će da kaže da je to dostruko ništa, a prekosutra će Dačić da kaže da nema novih uslova, a Vučić da će za dva dana biti sve jasnije, Nikolić će da otpeva nešto "pa ruski", a onda dolazi vikend vikend.
  (Špira Laktaš, 19. septembar 2012 22:48)

  # Link komentara

 148. Сваки дан нас бомбардујете истим вестима као да ми већ не знамо шта је услов, о боже, поштеди нас од косова више, имамо милион важнијих проблема у овој прћији од земље. Ето вам косово, ето вам албанци, ето вам република српска, крајина, ето вам све то само нас не шиканирајте више забога, дајте нам посла и хлеба!
  (Paprika, paprika, 19. septembar 2012 22:46)

  # Link komentara

 149. Ono sto je moja malenkost do sada videla i iskusila je da dok Evropa podrzava i slaze se, ovom narodu i ovoj zemlji tockovi idu niz brdo.Cim Evropa pocne da kritikuje, znaci da ova zemlja koliko toliko stoji na onim labavim starackim nogicama.
  Hvala im sto kritikuju, mozda mogu i napredak da ocekujem.
  A gospodinu Buseku mogu da porucim da prvo pocisti svoje dvoriste.Prvoplanirani privredni gigant od EU sve vise posrce i srlja glavom u beton koji je sam sebi pripremio, tako da je za Srbiju sve bolje i bolje sto se datum pregovora sve vise prolongira.
  (sale, 19. septembar 2012 22:46)

  # Link komentara

 150. Sad će da se javi neko iz EU i da kaže "Nije tačno" i tako klackalica, gubljenje vremena.
  (g, 19. septembar 2012 22:46)

  # Link komentara

 151. Ne.
  (alter, 19. septembar 2012 22:45)

  # Link komentara

 152. Боже чиме се ми "замлаћујемо"... Ми у предбанкротном стању, не знамо ни где бијемо, ни где ударамо, а свакодневно причамо о нечему што ће можда да се деси за 10 и више година...
  (Вељо, 19. septembar 2012 22:45)

  # Link komentara

 153. Slazem se,podela-nista drugo,a kako da nagovorite nase drzavnike,da se odreknu juznog dela Kosova,u kojem su samo Albanci ili Albance nagovoriti,da se odreknu severnog dela,kad oni priznaju samo svoju celovitost,a nemaju "drzavno" upravljanje na tom delu Kosova?
  (Nele, 19. septembar 2012 22:45)

  # Link komentara

 154. Ako je sigurno da ce pre ulaska u EU Srbija morati da prizna Kosovo, onda nije tacno da je nemoguce reci kad ce Srbija uci u EU. Naprotiv, vrlo je lako - nece uci nikad. Sto se mene tice, ne bi trebalo da udje u EU ni ako je niko ne tera da prizna Kosovo.
  (djuro, 19. septembar 2012 22:44)

  # Link komentara

 155. Zato cu ako dodje do referneduma lepo da zaokruzim Kosovo. Znam da ono de facto ne pripada Srbiji i da nista necu dobi od toga ali nista necu dobiti ni od EU, kao sto ni do sad nisam dobio. Dakle, izmedju Kosovo-nista i EU-nista biram ovo prvo nista, bar ce mi savest biti mirna.

  I molim vas nemojte mi sad pocinjati sa pricama kako je nama EU dala sve. Izvinite, ali ja i moje drustvo nikada nismo bili ni u jednoj zemlji Evrope, a na more se ide najdalje u Tursku i to jednom u pet godina kad skupimo pare. Ukinuli su nam vize, ali vecina ljudi nema nista od toga. Kazu, bicemo izolovani, a kao sad nismo izolovani? Naravno da jesmo. Govore o nekakvim silnim milionima kredita koje dobija Srbija, a ja od toga nista nisam video. Moji roditelji idalje rade po deset sati za ukupno 40.0000 dinara mesecno, a ja i brat o poslu mozemo samo da sanjamo. Znam da je EU uredjeno drustvo, znam i to cenim kod njih, ali isto tako znam da mi nismo i da EU nece imati vremena da se bavi nama kad i ako postanemo njen clan. Pare ce stizati u vecim kolicinama, a oni koji imaju mnogo ce imati premnogo, mi ostali cemo biti na istom. Jedino sto ce mozda doci vise stranih kompanija, ali ce se ubrzo i one uklopiti u nas sistem zivota, pa ce i tamo veza biti jedina mogucnost zaposljavanja.

  Iskreno, ni od Kosova kao sto rekoh nemam apsolutno nista, cak stavise mozda to nista ode u minus, ali ce mi bar savest biti na mestu.
  (Nikola, 19. septembar 2012 22:43)

  # Link komentara

 156. Znaci nikad a mozda ni tad...
  (Rs3, 19. septembar 2012 22:43)

  # Link komentara

 157. Mislim da je kod šibicara lakše pogoditi gde je kuglica, nego pogoditi koji su uslovi za ulazak Srbije u EU.
  (Mario Bros, 19. septembar 2012 22:41)

  # Link komentara

 158. listi uslova nigde kraja! zasto bismo samo mi morali da ispunjavamo te uslove? i turke zavlacite 50 godina! hvala i dovidjenja!
  (bio nekad za eu, 19. septembar 2012 22:39)

  # Link komentara

 159. A ne, ne, ne, podela nikako, nek' zadrze oni sever pa nek' se bakcu s onima tamo do mile volje. Dosta nam je bilo i jednih i drugih na grbaci, sad nek' se sami snalaze.
  (besna glista, 19. septembar 2012 22:35)

  # Link komentara