Ponedeljak, 17.09.2012.

14:38

Kamenovali dva nova voza

Nepoznati napadači su u dva navrata kod Kragujevca i Čačka kamenovali dva nova voza koja su Železnice Srbije pre dva dana pustile u saobraćaj.

Izvor: Beta

Kamenovali dva nova voza IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

volim voz

pre 11 godina

Daj boze da gresim ali... Nismo mi toliko losi koliko neki zele da to prikazu u cilju da se sakrije istina. Moje misljenje je da su vozove verovatno lupali oni koji imaju korist od toga, a znaju da zeleznica ne moze da ih popravi u kratkom roku zbog garancije i procedure nabavki. Mozda cak i 2 meseca. A to su bahati privatni autobuski prevoznici kojima bi zeleznica oduzela putnike. Steta koju ce pretrpeti zeleznice (citaj - gradjani) je visemilionska i nju bi trebao da plati onaj ko je odgovoran za ovo. Mozda su pocinioci neki klinci, koji su nagradjeni nekom sicom za ovaj posao, ali neka se zna da je steta od nesaobracanja i opravke vozova jako velika i da ce neko morati da je plati.

Strucnjak

pre 11 godina

Кумови шпедитери и локални аутобуски монополисти финансирају политичке партије, а политичке партије постављају послушнике на железнице да их тихо уништавају. На крају имамо прескуп транспортни систем, који гуши развој Србије, а нарочито удаљенијих региона. Шта мислите, што се блокирају кредити за железнице, а за друмове узимају шакоп и капом врло неповољни кредити? Уз такву саботажу железнице, и српске привреде у опште, штета коју направе хулигани и није тако велика. У овом случају су вероватно злоупотребљена ромска сиротињска деца за мале паре, а од стране локалних аутопревозника.

Када су у питању хулигани, то је један од начина на који се црпу железнице. За време обнове после бомбардовања железнице су превозиле за џабе, за све аутопутеве икада саграђене у Србији железнице су возиле камен за џабе, навијачи су увек усмеревани у возове, где осим што им нису наплаћиване карте, често су прилично оштећивали вагоне.

Да нема ентузијаста и великих железничара у Србији, ништа нам не би остало. Њихов утицај је до сада био да спасавају што се спасти може. Они су у стању да направе препород, само им дозволите утицај!

Aleksandar

pre 11 godina

"S istim argumentima odbijani su zakoni u poslednjim decenijama 19. veka, o izgradnji železnice 1888, ili, na primer, narodnom zdravlju. Argumenti su se uvek, posle mnogo dana diskusije u skupštini, svodili na isto – te novotarije, modna iživljavanja kao što su železnica ili vakcine, otupiće oštricu „našeg naroda“, odvući će ga s jedinog ispravnog, gotovo svetog zadatka, koji se tada nazivao „oslobođenje i ujedinjenje srpskog naroda“."

Citat iz knjige `Ulje na vodi` Dubravke Stojanovic.

Mrznja prema zeleznici je utkana u samu nit naseg naroda. Skoro pa kao kod onog amazonskog plemena sto je gadjalo kopljima cesnu koja je letela iznad njihove sume.

zika

pre 11 godina

zar rosijske garniture ne mogu da se upgrade-iraju sa mitraljeskom kupolom na krovu, a cobanin pogleda na garniture a milicija ovori vatru na cobanina. i ubije ga. naravno. rosija nikad nije ubijala indijance ali ruse jeste. drug ateista staljin dvadeset dva miliona rusa

stefan

pre 11 godina

a pa to ce nacelnik SUP a KG brzo da resi samo policajci da mu se otrezne iz terevenki sa kriminalcima kragujevackim sa kojima po celu noc piju i koje stite od SUDA i zakona i reseno:)opet ce KG biti najsigurniji grad u SRB:)))

kobe bryant

pre 11 godina

Nadam se da je ovu ves pročitao i neko iz JEVROPE pa da nas nikad ne prime tamo. Šta će im indijanci? A pod uslovom da ipak nećemo u Evropu nego se odlučimo za Istok (čitaj Rusiju), zar mislite da i Rusima trebaju ovakvi divljaci? Eto zašto smo mi izgubili Kosovo, zašto smo omraženi u Evropi i svetu! Kad neko nije za sebe onda nije ni za drugoga (čitaj Evropu, svet ili koga god...)

BN

pre 11 godina

Sasvim logicna reakcija. Bivsi radnici GOSE!
(Lukas.RS, 17. septembar 2012 20:17)

"Гоша" никада није производила ни локомотиве, ни возове на сопствени погон, већ само вагоне (дакле, шинска возила која немају сопствени погон).

agi swis

pre 11 godina

e moj jednoruki samo romi pa romi mozda su neki srpski huligani potplaceni od nekih partija a sta mislis o tome nemoj se kladiti izgubices sigurnojer pored pruge u grosnici odavno su romi otisli rasterali ih bogatasi da bi napravili prodavnice pored puta koji je pored pruge .sa ovakvima sto ih je puna srbija nikad u evropi

Nikola

pre 11 godina

Ako su u Zeleznicama srbije pametni neka na pomenutim deonicama ukinu sav putnicki saobracaj pa lokalno stanovnistvo nek izvoli da putuje na magarcima. Izgleda da za bolje nismo

Mikica

pre 11 godina

Neki razlog postoji ali bez obzira, milicija bi morala da pohvata 5-6 tih što kamenuju pa bi oni morali čitav voz da dovedu u prethodno stanje. Kako se ovaj narod upropastio u poslednjih 5 - 6 godina. Ustvari, mislim da je prethodna vlast bila zabavljena sobom a narod pustila da raste kao korov, bez ikakvog reda.

ratex

pre 11 godina

Nevit
Pa dobro ima li neko logično objašnjenje zašto su ti vozovi kamenovani ?
Mislim da kada su upitanju ovakve vesti nije dovoljna samo posledica već i razlog i uzrok zbog koga je ta posledica nastala.
Zaista ne razumem zašto bi neko kamenovao neki voz samo zato što je nov, potrebno je detaljnije opisati vest.

Kako misliš koji je uzrok zbog kojeg su kamenovali voz??? Pa eto npr. voz ih je pogledao mrko i oni su ga kamenovali.

Macji kasalj

pre 11 godina

Stvarno smo gadan narod.... nas sunovrat pocinje 1945te sa Josipom Brozom i komunjarama....
(DaLanik, 17. septembar 2012 15:20)

E moj nesrecnice, kakva si ti neuka jadna egzistencija...
Nije to problem ideologije, da jeste po tebi trebalo da je procvat poceo odlaskom Broza 1980- do sada bi Srbi zivjeli ko bogovi...naprotiv sunovrat pocinje odlaskom ideologije i njenim izbljedjivanjem a pogotovo odlaskom Broza- govoljno je pogledati ekonomske podatke i parametre i uporediti sa tvojim neargumentovanim,izvini na izrazu, lupetanjem.

Usput nesto u vezi vozova - prje par godina bio sam na svadbi u Ceskoj, i vozimo se sa skoro granice do Praga. Usli smo u malom mjestascetu u voz ,fina mala uredna stanica. Voz star ali uredan, nanovo su tapacirali sjedista i postavili nov linoleum na pod ali je voz iz nekog drugog vremena sto mu daje i sarm. Nije bas brz ali vozi tacno po redu voznje.
Ocigledno je da su i vozovi i stanice iz vremena kad je komunizam bio na vlasti i to onaj tvrdji nego sto ga mi mozemo zamisliti...pa opet se ne sunovratise niti su izgrebali te vozove ili presarali grafitima stanice..
Ako nemas sta pametno reci mani se jeftine propagande, nije taj Broz sam dosao i porobio Srbiju, lupetas sine lupetas...

i opet uporedi Srbiju teritorijalno, vojno i ekonomski u vrijeme Brozovog zivota i danas, a bogami mozes da pogledas i kako je krasno bilo za vrijeme kneza Pavla...ali ti ne zelis da ti bude jasno ti bi sigurno radije onako zatvorenih ociju..lupetao kako ti volja.

Боб

pre 11 godina

da li to bese voz renomiranog svetskog proizvodjaca koji se letos pokvario posle prvog kruga. sto nekazete ko je proizvodjac garniture. ipak ovde narod nije za ruse. novine tv i radio sire prorusku propagandu ali narod misli drugacije. pisci komentara pisu po istom sablonu i svi govore o divljastvu a nekazu da je kamenje protiv rusa
(zika, 17. septembar 2012 17:03)

Руса, колико знам, није било у возу. Тако да камење не може бити против њих. Део који је отказао, а у питању је мењач, је немачке производње (производи га фирма Voith GmbH) и замењен је у гарантном року од стране немачке фирме, што је сасвим коректно. (Зупчаници у мењачу су, иначе, пукли услед лоше цементације). Кочнице су марке Knorr, а мотор је такође немачки, марке MTU.

Lalo NS

pre 11 godina

Kamenovali vozove - navijači.
Upucali mladića ispred osnovne škole u Novom Sadu - navijači.
Prete učesnicima gej parade - navijači.
Ubili francuskog navijača - navijači.
Demolirali ambasade - navijači.
Spalili džamiju - navijači.

Šta je sledeće, navijačka kampanja od vrata do vrata?
Svaka država ima navijače, ali jedino u Srbiji navijači imaju državu.

cvetkovic mirjana

pre 11 godina

Tako je to sa starim navikama naucili mi da se u vozovima pljuje, pusi, galami, lomi krsi ko je nama takvo ponasanje pokazao kondukter koji sve to gledao i dopustao dabi se za svoj djep izborio, vaspitanje ili ucenje od drustva ili je u istini samo jedno siromastvo gradjana koje je naucilo na svojoj slobodi gde samo u starome moze preziveti

Nevit

pre 11 godina

Pa dobro ima li neko logično objašnjenje zašto su ti vozovi kamenovani ?
Mislim da kada su upitanju ovakve vesti nije dovoljna samo posledica već i razlog i uzrok zbog koga je ta posledica nastala.
Zaista ne razumem zašto bi neko kamenovao neki voz samo zato što je nov, potrebno je detaljnije opisati vest.

nenad

pre 11 godina

Izgleda mi kao prost slucaj vandalizma, makar na osnovu ovog izvestaja. Ne vidim nikakvu dublju pozadinu. Ako sam u pravu, policija ce brzo resiti slucaj, identifikovati i privesti vandale.
(Borivoje, 17. septembar 2012 16:26)
nema tu slucajnosti. sta je pozadina neko vec sigurno zna, . ja predpostavljam da neciji procenat od kupovine nije prosao pa se sad sveti

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Smem da se kladim da ce istraga dovesti da su ovo uradili romski maloletnici!Bez ikakve zelje da sirim rasnu mrznju ali i sam sam imao priliku da putujem vozom koji su romska deca zasipala kamenjem nekoliko puta!

Evroslav

pre 11 godina

A kad se neko konacno kazni bude ova prica: Ma odakle covek da plati??? Nema ni za leba! Nek politicari plate!

E pa ima svako da plati za stetu sto je napravio ili za stetu sto su njegova deca napravila. Pa ce sledeci put dobro da razmisli. A i ostali ce polako da uce od primera.

GT40

pre 11 godina

Da se ne ponavljam previše u komentaru, "strašno, užasno, necivilizovano, neverovatno, dno dna" i tako to. Samo jedna stvar može približiti Srbiju ostalom svetu. A to je izuzetno oštro kažnjavanje za uništavanje privatnih i javnih dobara. Stvar je krajnje jednostavna. Dorada krivičnog zakona u ovom segmentu, brza i efikasna, bez uslovnih i olakšavajućih bljezgarija. Zatim razne varijante javnog, društveno korisnog rada na hiljadama lokacija po Srbiji. Ispisane fasade s nesrećnom budalo Urošem, Alkatraz, Delije, zagadjene javne površine, divlje deponije, zagadjene obale reka... pa da vidite kako bi Srbija izgledala za jedno dve godine... Fotoreporter sam, i veoma me je sramota kao gradjanina Srbije kad moram da printujem za svoj posao fotografije na kojima dominiraju grafiti, papirne nalepnice sa oglasima na svakom oluku, olupana stajališta JGS i parkovi puni pet ambalaže. Jednostavno NEMA prihvatljivog mesta za dobar snimak a da nije ZAGADJENO od necivilizovanih morona.

sta reci..koju poruku poRati?!

pre 11 godina

jel' moze negde da se potpise peticija da se opet otvori Goli Otok za ove ,i ovakve, ljubitelje kamenja i slicniih neolitskih igrarija?

zika

pre 11 godina

da li to bese voz renomiranog svetskog proizvodjaca koji se letos pokvario posle prvog kruga. sto nekazete ko je proizvodjac garniture. ipak ovde narod nije za ruse. novine tv i radio sire prorusku propagandu ali narod misli drugacije. pisci komentara pisu po istom sablonu i svi govore o divljastvu a nekazu da je kamenje protiv rusa

Vlada

pre 11 godina

Ista priča kao kad je trebalo graditi prugu 1878, narod krenuo da protestvuje protiv izgradnje, kao šta će nam samo će nas lakše porobiti. Seljaci iz okoline Pirota donosili seno i stavljali pod parnjaču "da se životinja ugrije, jer dahće". Ništa se nismo promenili.

Jelena

pre 11 godina

"Stvarno smo gadan narod.... nas sunovrat pocinje 1945te sa Josipom Brozom i komunjarama.." kaze Da-lanik. Narodi u drzavama koje su decenijama zivele pod mnooogo tvrdjom komunistickom cizmom, ne rade slicne stvari (Cesi, POljaci....). Srbija ima nestvarno divnu decu i omladinu, za sve je kriv komunizam, a ne Srbi. To je teza koja se cesto provlaci.

hm

pre 11 godina

Te koji ne znaju sta ce od sebe i gde da se isprazne poslao bih da nasipaju kamen oko pruge i cupaju travu izmedju pragova, a ako su maloletni, to da im rade roditelji.

Marko

pre 11 godina

Ma ovo zvuci kao da je voz poslat negde u region kamenovog doba pa su ga skokali, auuuuu koji bolidi zive u nasoj Srbiji, boze oprosti!

dragan

pre 11 godina

ovo je vise prevrsilo svaku meru. pa ljudi moji pricalo se da smo u sastavu JUGOSLAVIJE mi najlosiji narod. nisam verovao. ali posle raspada izgleda da to dokazujemo. lomomo autobuse, kamenujemo vozove, tucemo vozace autobusa tucemo se medjusobno(srbin sa srbinom) nasportskim terenima...PA IMALI KO DA POMOGNE OVOM NAPACENOM NARODU OD OVIH SRPSKIH HULIGANA

laufer

pre 11 godina

Citam i ne mogu da verujem .
Pa mi realno i nismo za bolje , ej posle toliko godina kupi se par novih vozova i neko ih odma unisti .
Voleo bih da znam na sta su ti ljudi u trenutku kad su gadjali voz mislili, st su im novi vozovi kriv ???

Bari1991

pre 11 godina

Eto kakvi su ljudi.Mesecima su kukali i plakali zasto prvi voz ide izmedju Vrsca i Beograda,kukali zasto oni nisu dobili voz...Nadam se da je ovo dovoljno da shvate da ga nisu ni zasluzili,uopste!

djole

pre 11 godina

dokaz da nama ne treba nista novo.....treba nam dati i pustiti u saobracaj stare i prljave garniture vozova.....posle se cudimo sto nas vecina mrzi i blati i govori o nama Srbima sve i svasta.....sramota

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Ovakve mozgove mi stvaramo od 90-te pa na ovamo. Sto se cudite, kakvo je skolstvo, koliko se odmaklo u privredi, gde da rade mladi i stari. Kriminal je u cvetu mladosti. Direktni krivci su Slobodan Milosevic sa kamarilom pa sve do Dacica koji mu je bio potparol, krvavih ruku. Sud za politicare.

Balkan net

pre 11 godina

Pa šta ako su kamenovali vozove? Pogledajte na šta liče. Mi nismo navikli da vozovi tako izgledaju. Zašto kupuju drugačije vozove? Neka kupe iste onakve kakve već imamo, samo nek budu novi.

dragan

pre 11 godina

Mozda su i bili u pravu kad su kupovali one krseve od vozova.
Ko se ne seca http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=02&dd=09&nav_category=206&nav_id=409788 nepotrebno su hapsili coveka.

Ma ustvari piutuj EVROPO mi ostajemo ovde.

Alex

pre 11 godina

Meni u ovoj Srbiji više ništa nije jasno. Da nije tužno, bilo bi smešno. Ukinite im voz ako im ne treba, možda neko drugo mesto u Srbiji žudi za njim.

Borivoje

pre 11 godina

Izgleda mi kao prost slucaj vandalizma, makar na osnovu ovog izvestaja. Ne vidim nikakvu dublju pozadinu. Ako sam u pravu, policija ce brzo resiti slucaj, identifikovati i privesti vandale.

Krutowsky

pre 11 godina

Prvo počinioce po džepu, ako nema para udri po njegovoj imovinu a ako ni to nema onda od roditelja, pa onda u zatvor na jedno tri godine pa će razmisliti sledeći put da li će da se bavi vandalizmom.

zenon

pre 11 godina

glavu dajem da su počinioci po zlu čuveni "neidentifikovani albanci", krvoločni pekari čije su radnje demolirali SRS,DSS,SNS itd rodoljubi za vreme, sada već po značaju, istorijskog mitinga "Kosovo za patike". to je njihov gnusan i prljav način da se osvete za razorene lokale širom naše Domovine. jednostavno, ne mogu da progutaju činjenicu da je zahvaljujući tom i ostalim izlivima patriotizma te novim Ustavom nedvosmisleno i zauvek Srbija uspela da sačuva KiM. da bi se sprečilo dalje demoliranje železničkih kompozicija i eskalacija nasilja trebalo bi iskoristiti činjanicu da je naš čovek glavna faca GS UN, te da se uvedu danonoćne patrole Plavih Šlemova duž ugroženih pruga jerbo naši organi reda i mira imaju pune ruke posla u organizaciji podizanja barikada duž administrativne linije (granice?)

p.s.
nisu za nas moderni vozovi i infrastruktura uopšte. dok se ne pohvataju i zatvore neandertalci koji umesto mozga imaju šljunak a kamenica im je glavni argument, treba uvesti u saobraćaj autobus iz filma "Ko to tamo peva". biće sasvim prikladan

Goran

pre 11 godina

"ako se napadi budu ponavljali vozovi neće još dugo ostati ni novi niti uredni niti udobni niti kvalitetni"

Za nas i nisu takvi. Svaki ofarban zid se ispise, svaka nova klupa polomi, svaki lift ocerupa... logicno je i da se vozovi isprljaju, iscepaju i ulube, jer neobuzdani tinejdzeri iz rade sta hoce, dok njihovi roditelji gledaju pink.

Dokle?!?!

pre 11 godina

Zasto bi iko normalan uradio ovako nesto?!?!?!?!?! Sta radi to ministarstvo unutrasnjih poslova? Sta cekaju aj Dacic i Vucic?!?! Danas ovo, juce oni nerede u Kragujevcu - dokle?!?!

Мостовљанин Wordpress

pre 11 godina

Ајде бре стоко једнa, идите у теретану, трчите, тренирајте нешто, прцајте, да избаците вишак негативне енергије, или се лијечите у лудницама, а не да разбијате нове возове!

Marko

pre 11 godina

Pa narod nije svestan da su nasi pravi neprijatelji unutar drzave, a ne spolja. Svaki dan se to dokazuje, a narod nece da prizna sebi.
Niko nama nije kriv

markoKG

pre 11 godina

U naslju Grosnica u blizini pruge je veliko romsko naselje. Najverovatnije su to bila deca koja su se ''igrala'' gadjajuci vozove dok prolaze, samo sto je ovog puta bio novi voz pa su nadlezni primetili. Ne verujem da se ovde radi o organizovanoj zaveri protiv Zeleznice Srbije.

морфеус

pre 11 godina

Ој Србијо међу шљивама... Па ово има само у Србистану и међу оним племенима што никад воз нису видела... Шта год да је повод,ужас ја блага реч!!!

Kocta

pre 11 godina

То су нека деца која су имала истраумирану прошлост и очито немају љубави према Русији јер су гађали руски црвени воз.
Треба им помоћи а не да их одмах осуђујете.

Milos

pre 11 godina

Ocigledno neko zeli na silu da promeni raspored ovih vozova , taj ih je i kamenovao. Nije to niko ucinio tek tako jer mu je bilo dosadno.

martin

pre 11 godina

da nisu mozda omrazeni Albanski ekstremisti kamenovali,te vozove ,s obzirom da se u medijima,samo oni etiketiraju kao ljudi koji kamenuju putnike u vozovima,autobusima,automobilima.to nije svojstveno za nas Srbe.toliko o tome i nasoj civilizovanosti,hvala vam sto mi objavljujete komentare.pozdrav iz Leposavica.

mikicar

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ovo radi i ko to radi. Pa red je konacno da zamenimo te stare vozove. Svaki put mi se prevrne zeludac kad treba da putujem vozom jer su prvljavi i smrde. Vozom putujem jer je karta najjeftinija. I onda dodju neke dijabole i kamenuju nov voz.
Aloooo, pa stavite policiju u taj voz, pa kad ovi kamenuju nek panduri izadju sa psima i pohvataju manijake.

putnik

pre 11 godina

Verovatno lokalni divlji prevoznici i taksisti. Kad mogu ovo kako tek nasrću na putnike po stanicama. Pogledajte Pančevački most i stanicu kod hotela "Tamiš" u Pančevu pa ćete videti kakvi su to ćelavi likovi.
Treba se boriti protiv njih, tako je STUP "Vršac" uspeo da ih potisne.

trig

pre 11 godina

Mi smo kao klinci gadjali tramvaje kamenjem, doduse nikad prozore, nego samo metal. Sad kad sam mator, naravno, shvatam koliko je to bilo glupavo, ali vidim da se deca i dan-danas zabavljaju na isti nacin, sto je zalosno. Ovo bi se verovatno predupredilo ogradjivanjem sina u naseljenim mestima, kao u svim normalnim zemljama...

Milan

pre 11 godina

Ovakvi napadi u dva mesta su sigurno povezani...a krivce treba traziti medju onima koji jos uvek ne mogu da se pomire sa cinjenicom da nisu na vlasti!

Ivan

pre 11 godina

Pa ljudi sta je problem ovde???? Stavite 2 coveka sa puskama na krov, kao u stara dobra vremena Divljeg Zapada. Mozda bolje gatling mitraljez. Srbijo zemljo bez dna...

Nightmare

pre 11 godina

Valjda ovo nije neki veliki i neresivi rebus za organe zeleznice, policiju, istrazne organe? To se relativno lako utvrdi - ko je odgovoran za napade, zatim se optuzi za teroristicku aktivnost, ugrozavanje bezbednosti lica i imovine i po potrebi za pokusaj ubistva, i odradi mu se idiot test, i vidi se da li je za ludaru il je za visegodisnju robiju. Na visegodisnjoj robiji recimo moze da pravi proseke kroz sume koji ce dobrodoci u slucaju sumskih pozara. Ili je mozda i za ovo kriva neka strana sila, CIA, KGB, MI5......

Pele

pre 11 godina

Realno, ne treba nama ništa novo. Uvezite neke stočne vagone, polovne, iz Uzbekistana. To će biti sasvim ok za prevoz nas putnika.

Novosadjanin

pre 11 godina

Ne da ćete biti prinuđeni, nego ih odmah preusmerite u delove Srbije gde će se građani i putnici ponašati prema tim vozovima kulturno i sa pažnjom da bi duže trajali. A stoka treba da se vozi stočnim kolima kao i do sada.

Vlada

pre 11 godina

To je sramota i krsjnje divljaštvo. Danas u XXI veku postoje vandali u zemlji Srbiji. Takve treba pohvatati i primerno kazniti. Postoji sankcija koja se zove društveno koristan rad. Pa izvolte gospodo malo da čistite sanitarne čvorove na železničkim stanicama Srbije. Pogledajte samo kako izgleda BG voz koji je počeo da saobraća prošle godine. Danas su to isškrabani i upropašćeni vagoni tuga jedna. Nekad se namerna oštećenja na železinici smatralo za diverziju i tako se i odnosilo prema počiniocima. Sad lopovi kradu sve što mogu ugrožavajući živote i imovinu ove naše jadne Srbije. Dokle tako? Ima li ko nadležan u ovoj zemlji da tome stane na put.

hmmmmmmm

pre 11 godina

Sta ce ljudi pomislili neke zveri ispuzale iz svojih jazbina pa brze bolje udri kamenjem da se ne osile zverke...
Sramota sta rade,da mene neko pita pesaka bi oni meni putovali narednih 4-5 godina da se dozovu pameti i postuju i to malo jada sto imamo,ako ni to ne pomogne u rudnik gospodu mozda se opamete!

Mik

pre 11 godina

Ne znam zašto mi se čini da bi i ovi "kamenjari" podržali zabranu parade ponosa. Pa nije u srBskoj tradiciji da se održavaju takve parade, a što se tiče vozova, pa nešto su previše crveni i novi, a mi nismo baš navikli na novo.

Pera ložač

pre 11 godina

Šta je sledeće,miniranje pruge kad naiđe novi voz?
Da mi lepo ukinemo železnicu kad smo na tom nivou civilizacijskog razvoja jer se dotični kamenobacači verovatno boje voza kao neke đavolje rabote koja može da im poplaši stoku koju verovatno čuvaju pored pruge i da im se krave više ne tele od šoka.

Багру у затвор!

pre 11 godina

Надам се да неће да буде "оправдавујућих" коментара како су то урадили гневни млади људи који не виде перспективу у Србији. Ма, обесне дивљаке треба идентификовати, примерено осудити и казнити!

Milos

pre 11 godina

E,jesmo bagra,a to svakim danom dokazujemo.Nista ovde nece na bolje da se promeni jer i ne zasluzujemo da nam bude bolje.Lome se vozovi,kante za smece,saobracajni znaci,bus stajalista,klupe po parkovima,zardinjere,lampioni... Kakva propala zemlja FUJJJJJJ

Za Beograd

pre 11 godina

Moja pokojna baba koja je rodjena 1925 godine, pricala mi je: kada je prvi autobus dosao u jedno Sumadijsko selo nadomak Knica (selo Becevica) tamo neke 1935 - 6 - par seljka pucalo iz pusaka od straha. Bez zezanja. Ljudi nisu znali sta ih snaslo. Izgleda da i u 21 veku postoje toliko zaostali pojedinci...

milenij

pre 11 godina

Ne trebaju oni zeljeznicu vec volovsku zapregu: jos to zivi u neolitu i sve novo kamenuju. Preusmerite vozove tamo gde su potrebniji a majmunima pored pruge ostaviti drvece.

blagomeni

pre 11 godina

Biće da su kamenovatelji bili neki mrzitelji ruskih proizvoda, ali pre će biti patriotska srpska omladina na terenskim pripremama za najavljenu oktobarsku paradu.

SASHA

pre 11 godina

Železnice Srbije su kupile 12 novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", od kojih je 11 stiglo u zemlju i sukcesivno se uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj.!!!!
A GDE ISPARIO DVANAESTI???KASNI!!!???

Za Beograd

pre 11 godina

Moja pokojna baba koja je rodjena 1925 godine, pricala mi je: kada je prvi autobus dosao u jedno Sumadijsko selo nadomak Knica (selo Becevica) tamo neke 1935 - 6 - par seljka pucalo iz pusaka od straha. Bez zezanja. Ljudi nisu znali sta ih snaslo. Izgleda da i u 21 veku postoje toliko zaostali pojedinci...

Novosadjanin

pre 11 godina

Ne da ćete biti prinuđeni, nego ih odmah preusmerite u delove Srbije gde će se građani i putnici ponašati prema tim vozovima kulturno i sa pažnjom da bi duže trajali. A stoka treba da se vozi stočnim kolima kao i do sada.

Мостовљанин Wordpress

pre 11 godina

Ајде бре стоко једнa, идите у теретану, трчите, тренирајте нешто, прцајте, да избаците вишак негативне енергије, или се лијечите у лудницама, а не да разбијате нове возове!

Goran

pre 11 godina

"ako se napadi budu ponavljali vozovi neće još dugo ostati ni novi niti uredni niti udobni niti kvalitetni"

Za nas i nisu takvi. Svaki ofarban zid se ispise, svaka nova klupa polomi, svaki lift ocerupa... logicno je i da se vozovi isprljaju, iscepaju i ulube, jer neobuzdani tinejdzeri iz rade sta hoce, dok njihovi roditelji gledaju pink.

djole

pre 11 godina

dokaz da nama ne treba nista novo.....treba nam dati i pustiti u saobracaj stare i prljave garniture vozova.....posle se cudimo sto nas vecina mrzi i blati i govori o nama Srbima sve i svasta.....sramota

milenij

pre 11 godina

Ne trebaju oni zeljeznicu vec volovsku zapregu: jos to zivi u neolitu i sve novo kamenuju. Preusmerite vozove tamo gde su potrebniji a majmunima pored pruge ostaviti drvece.

blagomeni

pre 11 godina

Biće da su kamenovatelji bili neki mrzitelji ruskih proizvoda, ali pre će biti patriotska srpska omladina na terenskim pripremama za najavljenu oktobarsku paradu.

dragan

pre 11 godina

ovo je vise prevrsilo svaku meru. pa ljudi moji pricalo se da smo u sastavu JUGOSLAVIJE mi najlosiji narod. nisam verovao. ali posle raspada izgleda da to dokazujemo. lomomo autobuse, kamenujemo vozove, tucemo vozace autobusa tucemo se medjusobno(srbin sa srbinom) nasportskim terenima...PA IMALI KO DA POMOGNE OVOM NAPACENOM NARODU OD OVIH SRPSKIH HULIGANA

морфеус

pre 11 godina

Ој Србијо међу шљивама... Па ово има само у Србистану и међу оним племенима што никад воз нису видела... Шта год да је повод,ужас ја блага реч!!!

Pera ložač

pre 11 godina

Šta je sledeće,miniranje pruge kad naiđe novi voz?
Da mi lepo ukinemo železnicu kad smo na tom nivou civilizacijskog razvoja jer se dotični kamenobacači verovatno boje voza kao neke đavolje rabote koja može da im poplaši stoku koju verovatno čuvaju pored pruge i da im se krave više ne tele od šoka.

Marko

pre 11 godina

Ma ovo zvuci kao da je voz poslat negde u region kamenovog doba pa su ga skokali, auuuuu koji bolidi zive u nasoj Srbiji, boze oprosti!

Krutowsky

pre 11 godina

Prvo počinioce po džepu, ako nema para udri po njegovoj imovinu a ako ni to nema onda od roditelja, pa onda u zatvor na jedno tri godine pa će razmisliti sledeći put da li će da se bavi vandalizmom.

Pele

pre 11 godina

Realno, ne treba nama ništa novo. Uvezite neke stočne vagone, polovne, iz Uzbekistana. To će biti sasvim ok za prevoz nas putnika.

Ivan

pre 11 godina

Pa ljudi sta je problem ovde???? Stavite 2 coveka sa puskama na krov, kao u stara dobra vremena Divljeg Zapada. Mozda bolje gatling mitraljez. Srbijo zemljo bez dna...

Dokle?!?!

pre 11 godina

Zasto bi iko normalan uradio ovako nesto?!?!?!?!?! Sta radi to ministarstvo unutrasnjih poslova? Sta cekaju aj Dacic i Vucic?!?! Danas ovo, juce oni nerede u Kragujevcu - dokle?!?!

Багру у затвор!

pre 11 godina

Надам се да неће да буде "оправдавујућих" коментара како су то урадили гневни млади људи који не виде перспективу у Србији. Ма, обесне дивљаке треба идентификовати, примерено осудити и казнити!

Bari1991

pre 11 godina

Eto kakvi su ljudi.Mesecima su kukali i plakali zasto prvi voz ide izmedju Vrsca i Beograda,kukali zasto oni nisu dobili voz...Nadam se da je ovo dovoljno da shvate da ga nisu ni zasluzili,uopste!

Milos

pre 11 godina

E,jesmo bagra,a to svakim danom dokazujemo.Nista ovde nece na bolje da se promeni jer i ne zasluzujemo da nam bude bolje.Lome se vozovi,kante za smece,saobracajni znaci,bus stajalista,klupe po parkovima,zardinjere,lampioni... Kakva propala zemlja FUJJJJJJ

GT40

pre 11 godina

Da se ne ponavljam previše u komentaru, "strašno, užasno, necivilizovano, neverovatno, dno dna" i tako to. Samo jedna stvar može približiti Srbiju ostalom svetu. A to je izuzetno oštro kažnjavanje za uništavanje privatnih i javnih dobara. Stvar je krajnje jednostavna. Dorada krivičnog zakona u ovom segmentu, brza i efikasna, bez uslovnih i olakšavajućih bljezgarija. Zatim razne varijante javnog, društveno korisnog rada na hiljadama lokacija po Srbiji. Ispisane fasade s nesrećnom budalo Urošem, Alkatraz, Delije, zagadjene javne površine, divlje deponije, zagadjene obale reka... pa da vidite kako bi Srbija izgledala za jedno dve godine... Fotoreporter sam, i veoma me je sramota kao gradjanina Srbije kad moram da printujem za svoj posao fotografije na kojima dominiraju grafiti, papirne nalepnice sa oglasima na svakom oluku, olupana stajališta JGS i parkovi puni pet ambalaže. Jednostavno NEMA prihvatljivog mesta za dobar snimak a da nije ZAGADJENO od necivilizovanih morona.

Mik

pre 11 godina

Ne znam zašto mi se čini da bi i ovi "kamenjari" podržali zabranu parade ponosa. Pa nije u srBskoj tradiciji da se održavaju takve parade, a što se tiče vozova, pa nešto su previše crveni i novi, a mi nismo baš navikli na novo.

laufer

pre 11 godina

Citam i ne mogu da verujem .
Pa mi realno i nismo za bolje , ej posle toliko godina kupi se par novih vozova i neko ih odma unisti .
Voleo bih da znam na sta su ti ljudi u trenutku kad su gadjali voz mislili, st su im novi vozovi kriv ???

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Smem da se kladim da ce istraga dovesti da su ovo uradili romski maloletnici!Bez ikakve zelje da sirim rasnu mrznju ali i sam sam imao priliku da putujem vozom koji su romska deca zasipala kamenjem nekoliko puta!

mikicar

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ovo radi i ko to radi. Pa red je konacno da zamenimo te stare vozove. Svaki put mi se prevrne zeludac kad treba da putujem vozom jer su prvljavi i smrde. Vozom putujem jer je karta najjeftinija. I onda dodju neke dijabole i kamenuju nov voz.
Aloooo, pa stavite policiju u taj voz, pa kad ovi kamenuju nek panduri izadju sa psima i pohvataju manijake.

markoKG

pre 11 godina

U naslju Grosnica u blizini pruge je veliko romsko naselje. Najverovatnije su to bila deca koja su se ''igrala'' gadjajuci vozove dok prolaze, samo sto je ovog puta bio novi voz pa su nadlezni primetili. Ne verujem da se ovde radi o organizovanoj zaveri protiv Zeleznice Srbije.

putnik

pre 11 godina

Verovatno lokalni divlji prevoznici i taksisti. Kad mogu ovo kako tek nasrću na putnike po stanicama. Pogledajte Pančevački most i stanicu kod hotela "Tamiš" u Pančevu pa ćete videti kakvi su to ćelavi likovi.
Treba se boriti protiv njih, tako je STUP "Vršac" uspeo da ih potisne.

Alex

pre 11 godina

Meni u ovoj Srbiji više ništa nije jasno. Da nije tužno, bilo bi smešno. Ukinite im voz ako im ne treba, možda neko drugo mesto u Srbiji žudi za njim.

sta reci..koju poruku poRati?!

pre 11 godina

jel' moze negde da se potpise peticija da se opet otvori Goli Otok za ove ,i ovakve, ljubitelje kamenja i slicniih neolitskih igrarija?

Nightmare

pre 11 godina

Valjda ovo nije neki veliki i neresivi rebus za organe zeleznice, policiju, istrazne organe? To se relativno lako utvrdi - ko je odgovoran za napade, zatim se optuzi za teroristicku aktivnost, ugrozavanje bezbednosti lica i imovine i po potrebi za pokusaj ubistva, i odradi mu se idiot test, i vidi se da li je za ludaru il je za visegodisnju robiju. Na visegodisnjoj robiji recimo moze da pravi proseke kroz sume koji ce dobrodoci u slucaju sumskih pozara. Ili je mozda i za ovo kriva neka strana sila, CIA, KGB, MI5......

martin

pre 11 godina

da nisu mozda omrazeni Albanski ekstremisti kamenovali,te vozove ,s obzirom da se u medijima,samo oni etiketiraju kao ljudi koji kamenuju putnike u vozovima,autobusima,automobilima.to nije svojstveno za nas Srbe.toliko o tome i nasoj civilizovanosti,hvala vam sto mi objavljujete komentare.pozdrav iz Leposavica.

Vlada

pre 11 godina

To je sramota i krsjnje divljaštvo. Danas u XXI veku postoje vandali u zemlji Srbiji. Takve treba pohvatati i primerno kazniti. Postoji sankcija koja se zove društveno koristan rad. Pa izvolte gospodo malo da čistite sanitarne čvorove na železničkim stanicama Srbije. Pogledajte samo kako izgleda BG voz koji je počeo da saobraća prošle godine. Danas su to isškrabani i upropašćeni vagoni tuga jedna. Nekad se namerna oštećenja na železinici smatralo za diverziju i tako se i odnosilo prema počiniocima. Sad lopovi kradu sve što mogu ugrožavajući živote i imovinu ove naše jadne Srbije. Dokle tako? Ima li ko nadležan u ovoj zemlji da tome stane na put.

Borivoje

pre 11 godina

Izgleda mi kao prost slucaj vandalizma, makar na osnovu ovog izvestaja. Ne vidim nikakvu dublju pozadinu. Ako sam u pravu, policija ce brzo resiti slucaj, identifikovati i privesti vandale.

hmmmmmmm

pre 11 godina

Sta ce ljudi pomislili neke zveri ispuzale iz svojih jazbina pa brze bolje udri kamenjem da se ne osile zverke...
Sramota sta rade,da mene neko pita pesaka bi oni meni putovali narednih 4-5 godina da se dozovu pameti i postuju i to malo jada sto imamo,ako ni to ne pomogne u rudnik gospodu mozda se opamete!

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Ovakve mozgove mi stvaramo od 90-te pa na ovamo. Sto se cudite, kakvo je skolstvo, koliko se odmaklo u privredi, gde da rade mladi i stari. Kriminal je u cvetu mladosti. Direktni krivci su Slobodan Milosevic sa kamarilom pa sve do Dacica koji mu je bio potparol, krvavih ruku. Sud za politicare.

Nevit

pre 11 godina

Pa dobro ima li neko logično objašnjenje zašto su ti vozovi kamenovani ?
Mislim da kada su upitanju ovakve vesti nije dovoljna samo posledica već i razlog i uzrok zbog koga je ta posledica nastala.
Zaista ne razumem zašto bi neko kamenovao neki voz samo zato što je nov, potrebno je detaljnije opisati vest.

SASHA

pre 11 godina

Železnice Srbije su kupile 12 novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", od kojih je 11 stiglo u zemlju i sukcesivno se uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj.!!!!
A GDE ISPARIO DVANAESTI???KASNI!!!???

Jelena

pre 11 godina

"Stvarno smo gadan narod.... nas sunovrat pocinje 1945te sa Josipom Brozom i komunjarama.." kaze Da-lanik. Narodi u drzavama koje su decenijama zivele pod mnooogo tvrdjom komunistickom cizmom, ne rade slicne stvari (Cesi, POljaci....). Srbija ima nestvarno divnu decu i omladinu, za sve je kriv komunizam, a ne Srbi. To je teza koja se cesto provlaci.

Nikola

pre 11 godina

Ako su u Zeleznicama srbije pametni neka na pomenutim deonicama ukinu sav putnicki saobracaj pa lokalno stanovnistvo nek izvoli da putuje na magarcima. Izgleda da za bolje nismo

Evroslav

pre 11 godina

A kad se neko konacno kazni bude ova prica: Ma odakle covek da plati??? Nema ni za leba! Nek politicari plate!

E pa ima svako da plati za stetu sto je napravio ili za stetu sto su njegova deca napravila. Pa ce sledeci put dobro da razmisli. A i ostali ce polako da uce od primera.

zenon

pre 11 godina

glavu dajem da su počinioci po zlu čuveni "neidentifikovani albanci", krvoločni pekari čije su radnje demolirali SRS,DSS,SNS itd rodoljubi za vreme, sada već po značaju, istorijskog mitinga "Kosovo za patike". to je njihov gnusan i prljav način da se osvete za razorene lokale širom naše Domovine. jednostavno, ne mogu da progutaju činjenicu da je zahvaljujući tom i ostalim izlivima patriotizma te novim Ustavom nedvosmisleno i zauvek Srbija uspela da sačuva KiM. da bi se sprečilo dalje demoliranje železničkih kompozicija i eskalacija nasilja trebalo bi iskoristiti činjanicu da je naš čovek glavna faca GS UN, te da se uvedu danonoćne patrole Plavih Šlemova duž ugroženih pruga jerbo naši organi reda i mira imaju pune ruke posla u organizaciji podizanja barikada duž administrativne linije (granice?)

p.s.
nisu za nas moderni vozovi i infrastruktura uopšte. dok se ne pohvataju i zatvore neandertalci koji umesto mozga imaju šljunak a kamenica im je glavni argument, treba uvesti u saobraćaj autobus iz filma "Ko to tamo peva". biće sasvim prikladan

Vlada

pre 11 godina

Ista priča kao kad je trebalo graditi prugu 1878, narod krenuo da protestvuje protiv izgradnje, kao šta će nam samo će nas lakše porobiti. Seljaci iz okoline Pirota donosili seno i stavljali pod parnjaču "da se životinja ugrije, jer dahće". Ništa se nismo promenili.

Lalo NS

pre 11 godina

Kamenovali vozove - navijači.
Upucali mladića ispred osnovne škole u Novom Sadu - navijači.
Prete učesnicima gej parade - navijači.
Ubili francuskog navijača - navijači.
Demolirali ambasade - navijači.
Spalili džamiju - navijači.

Šta je sledeće, navijačka kampanja od vrata do vrata?
Svaka država ima navijače, ali jedino u Srbiji navijači imaju državu.

Marko

pre 11 godina

Pa narod nije svestan da su nasi pravi neprijatelji unutar drzave, a ne spolja. Svaki dan se to dokazuje, a narod nece da prizna sebi.
Niko nama nije kriv

kobe bryant

pre 11 godina

Nadam se da je ovu ves pročitao i neko iz JEVROPE pa da nas nikad ne prime tamo. Šta će im indijanci? A pod uslovom da ipak nećemo u Evropu nego se odlučimo za Istok (čitaj Rusiju), zar mislite da i Rusima trebaju ovakvi divljaci? Eto zašto smo mi izgubili Kosovo, zašto smo omraženi u Evropi i svetu! Kad neko nije za sebe onda nije ni za drugoga (čitaj Evropu, svet ili koga god...)

trig

pre 11 godina

Mi smo kao klinci gadjali tramvaje kamenjem, doduse nikad prozore, nego samo metal. Sad kad sam mator, naravno, shvatam koliko je to bilo glupavo, ali vidim da se deca i dan-danas zabavljaju na isti nacin, sto je zalosno. Ovo bi se verovatno predupredilo ogradjivanjem sina u naseljenim mestima, kao u svim normalnim zemljama...

Macji kasalj

pre 11 godina

Stvarno smo gadan narod.... nas sunovrat pocinje 1945te sa Josipom Brozom i komunjarama....
(DaLanik, 17. septembar 2012 15:20)

E moj nesrecnice, kakva si ti neuka jadna egzistencija...
Nije to problem ideologije, da jeste po tebi trebalo da je procvat poceo odlaskom Broza 1980- do sada bi Srbi zivjeli ko bogovi...naprotiv sunovrat pocinje odlaskom ideologije i njenim izbljedjivanjem a pogotovo odlaskom Broza- govoljno je pogledati ekonomske podatke i parametre i uporediti sa tvojim neargumentovanim,izvini na izrazu, lupetanjem.

Usput nesto u vezi vozova - prje par godina bio sam na svadbi u Ceskoj, i vozimo se sa skoro granice do Praga. Usli smo u malom mjestascetu u voz ,fina mala uredna stanica. Voz star ali uredan, nanovo su tapacirali sjedista i postavili nov linoleum na pod ali je voz iz nekog drugog vremena sto mu daje i sarm. Nije bas brz ali vozi tacno po redu voznje.
Ocigledno je da su i vozovi i stanice iz vremena kad je komunizam bio na vlasti i to onaj tvrdji nego sto ga mi mozemo zamisliti...pa opet se ne sunovratise niti su izgrebali te vozove ili presarali grafitima stanice..
Ako nemas sta pametno reci mani se jeftine propagande, nije taj Broz sam dosao i porobio Srbiju, lupetas sine lupetas...

i opet uporedi Srbiju teritorijalno, vojno i ekonomski u vrijeme Brozovog zivota i danas, a bogami mozes da pogledas i kako je krasno bilo za vrijeme kneza Pavla...ali ti ne zelis da ti bude jasno ti bi sigurno radije onako zatvorenih ociju..lupetao kako ti volja.

Balkan net

pre 11 godina

Pa šta ako su kamenovali vozove? Pogledajte na šta liče. Mi nismo navikli da vozovi tako izgledaju. Zašto kupuju drugačije vozove? Neka kupe iste onakve kakve već imamo, samo nek budu novi.

Боб

pre 11 godina

da li to bese voz renomiranog svetskog proizvodjaca koji se letos pokvario posle prvog kruga. sto nekazete ko je proizvodjac garniture. ipak ovde narod nije za ruse. novine tv i radio sire prorusku propagandu ali narod misli drugacije. pisci komentara pisu po istom sablonu i svi govore o divljastvu a nekazu da je kamenje protiv rusa
(zika, 17. septembar 2012 17:03)

Руса, колико знам, није било у возу. Тако да камење не може бити против њих. Део који је отказао, а у питању је мењач, је немачке производње (производи га фирма Voith GmbH) и замењен је у гарантном року од стране немачке фирме, што је сасвим коректно. (Зупчаници у мењачу су, иначе, пукли услед лоше цементације). Кочнице су марке Knorr, а мотор је такође немачки, марке MTU.

Milan

pre 11 godina

Ovakvi napadi u dva mesta su sigurno povezani...a krivce treba traziti medju onima koji jos uvek ne mogu da se pomire sa cinjenicom da nisu na vlasti!

Kocta

pre 11 godina

То су нека деца која су имала истраумирану прошлост и очито немају љубави према Русији јер су гађали руски црвени воз.
Треба им помоћи а не да их одмах осуђујете.

BN

pre 11 godina

Sasvim logicna reakcija. Bivsi radnici GOSE!
(Lukas.RS, 17. septembar 2012 20:17)

"Гоша" никада није производила ни локомотиве, ни возове на сопствени погон, већ само вагоне (дакле, шинска возила која немају сопствени погон).

stefan

pre 11 godina

a pa to ce nacelnik SUP a KG brzo da resi samo policajci da mu se otrezne iz terevenki sa kriminalcima kragujevackim sa kojima po celu noc piju i koje stite od SUDA i zakona i reseno:)opet ce KG biti najsigurniji grad u SRB:)))

zika

pre 11 godina

zar rosijske garniture ne mogu da se upgrade-iraju sa mitraljeskom kupolom na krovu, a cobanin pogleda na garniture a milicija ovori vatru na cobanina. i ubije ga. naravno. rosija nikad nije ubijala indijance ali ruse jeste. drug ateista staljin dvadeset dva miliona rusa

hm

pre 11 godina

Te koji ne znaju sta ce od sebe i gde da se isprazne poslao bih da nasipaju kamen oko pruge i cupaju travu izmedju pragova, a ako su maloletni, to da im rade roditelji.

dragan

pre 11 godina

Mozda su i bili u pravu kad su kupovali one krseve od vozova.
Ko se ne seca http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=02&dd=09&nav_category=206&nav_id=409788 nepotrebno su hapsili coveka.

Ma ustvari piutuj EVROPO mi ostajemo ovde.

ratex

pre 11 godina

Nevit
Pa dobro ima li neko logično objašnjenje zašto su ti vozovi kamenovani ?
Mislim da kada su upitanju ovakve vesti nije dovoljna samo posledica već i razlog i uzrok zbog koga je ta posledica nastala.
Zaista ne razumem zašto bi neko kamenovao neki voz samo zato što je nov, potrebno je detaljnije opisati vest.

Kako misliš koji je uzrok zbog kojeg su kamenovali voz??? Pa eto npr. voz ih je pogledao mrko i oni su ga kamenovali.

Aleksandar

pre 11 godina

"S istim argumentima odbijani su zakoni u poslednjim decenijama 19. veka, o izgradnji železnice 1888, ili, na primer, narodnom zdravlju. Argumenti su se uvek, posle mnogo dana diskusije u skupštini, svodili na isto – te novotarije, modna iživljavanja kao što su železnica ili vakcine, otupiće oštricu „našeg naroda“, odvući će ga s jedinog ispravnog, gotovo svetog zadatka, koji se tada nazivao „oslobođenje i ujedinjenje srpskog naroda“."

Citat iz knjige `Ulje na vodi` Dubravke Stojanovic.

Mrznja prema zeleznici je utkana u samu nit naseg naroda. Skoro pa kao kod onog amazonskog plemena sto je gadjalo kopljima cesnu koja je letela iznad njihove sume.

nenad

pre 11 godina

Izgleda mi kao prost slucaj vandalizma, makar na osnovu ovog izvestaja. Ne vidim nikakvu dublju pozadinu. Ako sam u pravu, policija ce brzo resiti slucaj, identifikovati i privesti vandale.
(Borivoje, 17. septembar 2012 16:26)
nema tu slucajnosti. sta je pozadina neko vec sigurno zna, . ja predpostavljam da neciji procenat od kupovine nije prosao pa se sad sveti

zika

pre 11 godina

da li to bese voz renomiranog svetskog proizvodjaca koji se letos pokvario posle prvog kruga. sto nekazete ko je proizvodjac garniture. ipak ovde narod nije za ruse. novine tv i radio sire prorusku propagandu ali narod misli drugacije. pisci komentara pisu po istom sablonu i svi govore o divljastvu a nekazu da je kamenje protiv rusa

Mikica

pre 11 godina

Neki razlog postoji ali bez obzira, milicija bi morala da pohvata 5-6 tih što kamenuju pa bi oni morali čitav voz da dovedu u prethodno stanje. Kako se ovaj narod upropastio u poslednjih 5 - 6 godina. Ustvari, mislim da je prethodna vlast bila zabavljena sobom a narod pustila da raste kao korov, bez ikakvog reda.

cvetkovic mirjana

pre 11 godina

Tako je to sa starim navikama naucili mi da se u vozovima pljuje, pusi, galami, lomi krsi ko je nama takvo ponasanje pokazao kondukter koji sve to gledao i dopustao dabi se za svoj djep izborio, vaspitanje ili ucenje od drustva ili je u istini samo jedno siromastvo gradjana koje je naucilo na svojoj slobodi gde samo u starome moze preziveti

Milos

pre 11 godina

Ocigledno neko zeli na silu da promeni raspored ovih vozova , taj ih je i kamenovao. Nije to niko ucinio tek tako jer mu je bilo dosadno.

agi swis

pre 11 godina

e moj jednoruki samo romi pa romi mozda su neki srpski huligani potplaceni od nekih partija a sta mislis o tome nemoj se kladiti izgubices sigurnojer pored pruge u grosnici odavno su romi otisli rasterali ih bogatasi da bi napravili prodavnice pored puta koji je pored pruge .sa ovakvima sto ih je puna srbija nikad u evropi

Strucnjak

pre 11 godina

Кумови шпедитери и локални аутобуски монополисти финансирају политичке партије, а политичке партије постављају послушнике на железнице да их тихо уништавају. На крају имамо прескуп транспортни систем, који гуши развој Србије, а нарочито удаљенијих региона. Шта мислите, што се блокирају кредити за железнице, а за друмове узимају шакоп и капом врло неповољни кредити? Уз такву саботажу железнице, и српске привреде у опште, штета коју направе хулигани и није тако велика. У овом случају су вероватно злоупотребљена ромска сиротињска деца за мале паре, а од стране локалних аутопревозника.

Када су у питању хулигани, то је један од начина на који се црпу железнице. За време обнове после бомбардовања железнице су превозиле за џабе, за све аутопутеве икада саграђене у Србији железнице су возиле камен за џабе, навијачи су увек усмеревани у возове, где осим што им нису наплаћиване карте, често су прилично оштећивали вагоне.

Да нема ентузијаста и великих железничара у Србији, ништа нам не би остало. Њихов утицај је до сада био да спасавају што се спасти може. Они су у стању да направе препород, само им дозволите утицај!

volim voz

pre 11 godina

Daj boze da gresim ali... Nismo mi toliko losi koliko neki zele da to prikazu u cilju da se sakrije istina. Moje misljenje je da su vozove verovatno lupali oni koji imaju korist od toga, a znaju da zeleznica ne moze da ih popravi u kratkom roku zbog garancije i procedure nabavki. Mozda cak i 2 meseca. A to su bahati privatni autobuski prevoznici kojima bi zeleznica oduzela putnike. Steta koju ce pretrpeti zeleznice (citaj - gradjani) je visemilionska i nju bi trebao da plati onaj ko je odgovoran za ovo. Mozda su pocinioci neki klinci, koji su nagradjeni nekom sicom za ovaj posao, ali neka se zna da je steta od nesaobracanja i opravke vozova jako velika i da ce neko morati da je plati.

SASHA

pre 11 godina

Železnice Srbije su kupile 12 novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", od kojih je 11 stiglo u zemlju i sukcesivno se uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj.!!!!
A GDE ISPARIO DVANAESTI???KASNI!!!???

Balkan net

pre 11 godina

Pa šta ako su kamenovali vozove? Pogledajte na šta liče. Mi nismo navikli da vozovi tako izgledaju. Zašto kupuju drugačije vozove? Neka kupe iste onakve kakve već imamo, samo nek budu novi.

Milan

pre 11 godina

Ovakvi napadi u dva mesta su sigurno povezani...a krivce treba traziti medju onima koji jos uvek ne mogu da se pomire sa cinjenicom da nisu na vlasti!

zika

pre 11 godina

da li to bese voz renomiranog svetskog proizvodjaca koji se letos pokvario posle prvog kruga. sto nekazete ko je proizvodjac garniture. ipak ovde narod nije za ruse. novine tv i radio sire prorusku propagandu ali narod misli drugacije. pisci komentara pisu po istom sablonu i svi govore o divljastvu a nekazu da je kamenje protiv rusa

markoKG

pre 11 godina

U naslju Grosnica u blizini pruge je veliko romsko naselje. Najverovatnije su to bila deca koja su se ''igrala'' gadjajuci vozove dok prolaze, samo sto je ovog puta bio novi voz pa su nadlezni primetili. Ne verujem da se ovde radi o organizovanoj zaveri protiv Zeleznice Srbije.

trig

pre 11 godina

Mi smo kao klinci gadjali tramvaje kamenjem, doduse nikad prozore, nego samo metal. Sad kad sam mator, naravno, shvatam koliko je to bilo glupavo, ali vidim da se deca i dan-danas zabavljaju na isti nacin, sto je zalosno. Ovo bi se verovatno predupredilo ogradjivanjem sina u naseljenim mestima, kao u svim normalnim zemljama...

Novosadjanin

pre 11 godina

Ne da ćete biti prinuđeni, nego ih odmah preusmerite u delove Srbije gde će se građani i putnici ponašati prema tim vozovima kulturno i sa pažnjom da bi duže trajali. A stoka treba da se vozi stočnim kolima kao i do sada.

Mik

pre 11 godina

Ne znam zašto mi se čini da bi i ovi "kamenjari" podržali zabranu parade ponosa. Pa nije u srBskoj tradiciji da se održavaju takve parade, a što se tiče vozova, pa nešto su previše crveni i novi, a mi nismo baš navikli na novo.

martin

pre 11 godina

da nisu mozda omrazeni Albanski ekstremisti kamenovali,te vozove ,s obzirom da se u medijima,samo oni etiketiraju kao ljudi koji kamenuju putnike u vozovima,autobusima,automobilima.to nije svojstveno za nas Srbe.toliko o tome i nasoj civilizovanosti,hvala vam sto mi objavljujete komentare.pozdrav iz Leposavica.

Kocta

pre 11 godina

То су нека деца која су имала истраумирану прошлост и очито немају љубави према Русији јер су гађали руски црвени воз.
Треба им помоћи а не да их одмах осуђујете.

blagomeni

pre 11 godina

Biće da su kamenovatelji bili neki mrzitelji ruskih proizvoda, ali pre će biti patriotska srpska omladina na terenskim pripremama za najavljenu oktobarsku paradu.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Smem da se kladim da ce istraga dovesti da su ovo uradili romski maloletnici!Bez ikakve zelje da sirim rasnu mrznju ali i sam sam imao priliku da putujem vozom koji su romska deca zasipala kamenjem nekoliko puta!

Za Beograd

pre 11 godina

Moja pokojna baba koja je rodjena 1925 godine, pricala mi je: kada je prvi autobus dosao u jedno Sumadijsko selo nadomak Knica (selo Becevica) tamo neke 1935 - 6 - par seljka pucalo iz pusaka od straha. Bez zezanja. Ljudi nisu znali sta ih snaslo. Izgleda da i u 21 veku postoje toliko zaostali pojedinci...

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Ovakve mozgove mi stvaramo od 90-te pa na ovamo. Sto se cudite, kakvo je skolstvo, koliko se odmaklo u privredi, gde da rade mladi i stari. Kriminal je u cvetu mladosti. Direktni krivci su Slobodan Milosevic sa kamarilom pa sve do Dacica koji mu je bio potparol, krvavih ruku. Sud za politicare.

Jelena

pre 11 godina

"Stvarno smo gadan narod.... nas sunovrat pocinje 1945te sa Josipom Brozom i komunjarama.." kaze Da-lanik. Narodi u drzavama koje su decenijama zivele pod mnooogo tvrdjom komunistickom cizmom, ne rade slicne stvari (Cesi, POljaci....). Srbija ima nestvarno divnu decu i omladinu, za sve je kriv komunizam, a ne Srbi. To je teza koja se cesto provlaci.

dragan

pre 11 godina

ovo je vise prevrsilo svaku meru. pa ljudi moji pricalo se da smo u sastavu JUGOSLAVIJE mi najlosiji narod. nisam verovao. ali posle raspada izgleda da to dokazujemo. lomomo autobuse, kamenujemo vozove, tucemo vozace autobusa tucemo se medjusobno(srbin sa srbinom) nasportskim terenima...PA IMALI KO DA POMOGNE OVOM NAPACENOM NARODU OD OVIH SRPSKIH HULIGANA

Borivoje

pre 11 godina

Izgleda mi kao prost slucaj vandalizma, makar na osnovu ovog izvestaja. Ne vidim nikakvu dublju pozadinu. Ako sam u pravu, policija ce brzo resiti slucaj, identifikovati i privesti vandale.

zika

pre 11 godina

zar rosijske garniture ne mogu da se upgrade-iraju sa mitraljeskom kupolom na krovu, a cobanin pogleda na garniture a milicija ovori vatru na cobanina. i ubije ga. naravno. rosija nikad nije ubijala indijance ali ruse jeste. drug ateista staljin dvadeset dva miliona rusa

Milos

pre 11 godina

Ocigledno neko zeli na silu da promeni raspored ovih vozova , taj ih je i kamenovao. Nije to niko ucinio tek tako jer mu je bilo dosadno.

Dokle?!?!

pre 11 godina

Zasto bi iko normalan uradio ovako nesto?!?!?!?!?! Sta radi to ministarstvo unutrasnjih poslova? Sta cekaju aj Dacic i Vucic?!?! Danas ovo, juce oni nerede u Kragujevcu - dokle?!?!

zenon

pre 11 godina

glavu dajem da su počinioci po zlu čuveni "neidentifikovani albanci", krvoločni pekari čije su radnje demolirali SRS,DSS,SNS itd rodoljubi za vreme, sada već po značaju, istorijskog mitinga "Kosovo za patike". to je njihov gnusan i prljav način da se osvete za razorene lokale širom naše Domovine. jednostavno, ne mogu da progutaju činjenicu da je zahvaljujući tom i ostalim izlivima patriotizma te novim Ustavom nedvosmisleno i zauvek Srbija uspela da sačuva KiM. da bi se sprečilo dalje demoliranje železničkih kompozicija i eskalacija nasilja trebalo bi iskoristiti činjanicu da je naš čovek glavna faca GS UN, te da se uvedu danonoćne patrole Plavih Šlemova duž ugroženih pruga jerbo naši organi reda i mira imaju pune ruke posla u organizaciji podizanja barikada duž administrativne linije (granice?)

p.s.
nisu za nas moderni vozovi i infrastruktura uopšte. dok se ne pohvataju i zatvore neandertalci koji umesto mozga imaju šljunak a kamenica im je glavni argument, treba uvesti u saobraćaj autobus iz filma "Ko to tamo peva". biće sasvim prikladan

Lalo NS

pre 11 godina

Kamenovali vozove - navijači.
Upucali mladića ispred osnovne škole u Novom Sadu - navijači.
Prete učesnicima gej parade - navijači.
Ubili francuskog navijača - navijači.
Demolirali ambasade - navijači.
Spalili džamiju - navijači.

Šta je sledeće, navijačka kampanja od vrata do vrata?
Svaka država ima navijače, ali jedino u Srbiji navijači imaju državu.

agi swis

pre 11 godina

e moj jednoruki samo romi pa romi mozda su neki srpski huligani potplaceni od nekih partija a sta mislis o tome nemoj se kladiti izgubices sigurnojer pored pruge u grosnici odavno su romi otisli rasterali ih bogatasi da bi napravili prodavnice pored puta koji je pored pruge .sa ovakvima sto ih je puna srbija nikad u evropi

Мостовљанин Wordpress

pre 11 godina

Ајде бре стоко једнa, идите у теретану, трчите, тренирајте нешто, прцајте, да избаците вишак негативне енергије, или се лијечите у лудницама, а не да разбијате нове возове!

Goran

pre 11 godina

"ako se napadi budu ponavljali vozovi neće još dugo ostati ni novi niti uredni niti udobni niti kvalitetni"

Za nas i nisu takvi. Svaki ofarban zid se ispise, svaka nova klupa polomi, svaki lift ocerupa... logicno je i da se vozovi isprljaju, iscepaju i ulube, jer neobuzdani tinejdzeri iz rade sta hoce, dok njihovi roditelji gledaju pink.

dragan

pre 11 godina

Mozda su i bili u pravu kad su kupovali one krseve od vozova.
Ko se ne seca http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=02&dd=09&nav_category=206&nav_id=409788 nepotrebno su hapsili coveka.

Ma ustvari piutuj EVROPO mi ostajemo ovde.

Pera ložač

pre 11 godina

Šta je sledeće,miniranje pruge kad naiđe novi voz?
Da mi lepo ukinemo železnicu kad smo na tom nivou civilizacijskog razvoja jer se dotični kamenobacači verovatno boje voza kao neke đavolje rabote koja može da im poplaši stoku koju verovatno čuvaju pored pruge i da im se krave više ne tele od šoka.

putnik

pre 11 godina

Verovatno lokalni divlji prevoznici i taksisti. Kad mogu ovo kako tek nasrću na putnike po stanicama. Pogledajte Pančevački most i stanicu kod hotela "Tamiš" u Pančevu pa ćete videti kakvi su to ćelavi likovi.
Treba se boriti protiv njih, tako je STUP "Vršac" uspeo da ih potisne.

Pele

pre 11 godina

Realno, ne treba nama ništa novo. Uvezite neke stočne vagone, polovne, iz Uzbekistana. To će biti sasvim ok za prevoz nas putnika.

Milos

pre 11 godina

E,jesmo bagra,a to svakim danom dokazujemo.Nista ovde nece na bolje da se promeni jer i ne zasluzujemo da nam bude bolje.Lome se vozovi,kante za smece,saobracajni znaci,bus stajalista,klupe po parkovima,zardinjere,lampioni... Kakva propala zemlja FUJJJJJJ

djole

pre 11 godina

dokaz da nama ne treba nista novo.....treba nam dati i pustiti u saobracaj stare i prljave garniture vozova.....posle se cudimo sto nas vecina mrzi i blati i govori o nama Srbima sve i svasta.....sramota

морфеус

pre 11 godina

Ој Србијо међу шљивама... Па ово има само у Србистану и међу оним племенима што никад воз нису видела... Шта год да је повод,ужас ја блага реч!!!

sta reci..koju poruku poRati?!

pre 11 godina

jel' moze negde da se potpise peticija da se opet otvori Goli Otok za ove ,i ovakve, ljubitelje kamenja i slicniih neolitskih igrarija?

nenad

pre 11 godina

Izgleda mi kao prost slucaj vandalizma, makar na osnovu ovog izvestaja. Ne vidim nikakvu dublju pozadinu. Ako sam u pravu, policija ce brzo resiti slucaj, identifikovati i privesti vandale.
(Borivoje, 17. septembar 2012 16:26)
nema tu slucajnosti. sta je pozadina neko vec sigurno zna, . ja predpostavljam da neciji procenat od kupovine nije prosao pa se sad sveti

Nevit

pre 11 godina

Pa dobro ima li neko logično objašnjenje zašto su ti vozovi kamenovani ?
Mislim da kada su upitanju ovakve vesti nije dovoljna samo posledica već i razlog i uzrok zbog koga je ta posledica nastala.
Zaista ne razumem zašto bi neko kamenovao neki voz samo zato što je nov, potrebno je detaljnije opisati vest.

milenij

pre 11 godina

Ne trebaju oni zeljeznicu vec volovsku zapregu: jos to zivi u neolitu i sve novo kamenuju. Preusmerite vozove tamo gde su potrebniji a majmunima pored pruge ostaviti drvece.

hmmmmmmm

pre 11 godina

Sta ce ljudi pomislili neke zveri ispuzale iz svojih jazbina pa brze bolje udri kamenjem da se ne osile zverke...
Sramota sta rade,da mene neko pita pesaka bi oni meni putovali narednih 4-5 godina da se dozovu pameti i postuju i to malo jada sto imamo,ako ni to ne pomogne u rudnik gospodu mozda se opamete!

Nightmare

pre 11 godina

Valjda ovo nije neki veliki i neresivi rebus za organe zeleznice, policiju, istrazne organe? To se relativno lako utvrdi - ko je odgovoran za napade, zatim se optuzi za teroristicku aktivnost, ugrozavanje bezbednosti lica i imovine i po potrebi za pokusaj ubistva, i odradi mu se idiot test, i vidi se da li je za ludaru il je za visegodisnju robiju. Na visegodisnjoj robiji recimo moze da pravi proseke kroz sume koji ce dobrodoci u slucaju sumskih pozara. Ili je mozda i za ovo kriva neka strana sila, CIA, KGB, MI5......

Багру у затвор!

pre 11 godina

Надам се да неће да буде "оправдавујућих" коментара како су то урадили гневни млади људи који не виде перспективу у Србији. Ма, обесне дивљаке треба идентификовати, примерено осудити и казнити!

Ivan

pre 11 godina

Pa ljudi sta je problem ovde???? Stavite 2 coveka sa puskama na krov, kao u stara dobra vremena Divljeg Zapada. Mozda bolje gatling mitraljez. Srbijo zemljo bez dna...

Bari1991

pre 11 godina

Eto kakvi su ljudi.Mesecima su kukali i plakali zasto prvi voz ide izmedju Vrsca i Beograda,kukali zasto oni nisu dobili voz...Nadam se da je ovo dovoljno da shvate da ga nisu ni zasluzili,uopste!

Vlada

pre 11 godina

Ista priča kao kad je trebalo graditi prugu 1878, narod krenuo da protestvuje protiv izgradnje, kao šta će nam samo će nas lakše porobiti. Seljaci iz okoline Pirota donosili seno i stavljali pod parnjaču "da se životinja ugrije, jer dahće". Ništa se nismo promenili.

Macji kasalj

pre 11 godina

Stvarno smo gadan narod.... nas sunovrat pocinje 1945te sa Josipom Brozom i komunjarama....
(DaLanik, 17. septembar 2012 15:20)

E moj nesrecnice, kakva si ti neuka jadna egzistencija...
Nije to problem ideologije, da jeste po tebi trebalo da je procvat poceo odlaskom Broza 1980- do sada bi Srbi zivjeli ko bogovi...naprotiv sunovrat pocinje odlaskom ideologije i njenim izbljedjivanjem a pogotovo odlaskom Broza- govoljno je pogledati ekonomske podatke i parametre i uporediti sa tvojim neargumentovanim,izvini na izrazu, lupetanjem.

Usput nesto u vezi vozova - prje par godina bio sam na svadbi u Ceskoj, i vozimo se sa skoro granice do Praga. Usli smo u malom mjestascetu u voz ,fina mala uredna stanica. Voz star ali uredan, nanovo su tapacirali sjedista i postavili nov linoleum na pod ali je voz iz nekog drugog vremena sto mu daje i sarm. Nije bas brz ali vozi tacno po redu voznje.
Ocigledno je da su i vozovi i stanice iz vremena kad je komunizam bio na vlasti i to onaj tvrdji nego sto ga mi mozemo zamisliti...pa opet se ne sunovratise niti su izgrebali te vozove ili presarali grafitima stanice..
Ako nemas sta pametno reci mani se jeftine propagande, nije taj Broz sam dosao i porobio Srbiju, lupetas sine lupetas...

i opet uporedi Srbiju teritorijalno, vojno i ekonomski u vrijeme Brozovog zivota i danas, a bogami mozes da pogledas i kako je krasno bilo za vrijeme kneza Pavla...ali ti ne zelis da ti bude jasno ti bi sigurno radije onako zatvorenih ociju..lupetao kako ti volja.

BN

pre 11 godina

Sasvim logicna reakcija. Bivsi radnici GOSE!
(Lukas.RS, 17. septembar 2012 20:17)

"Гоша" никада није производила ни локомотиве, ни возове на сопствени погон, већ само вагоне (дакле, шинска возила која немају сопствени погон).

kobe bryant

pre 11 godina

Nadam se da je ovu ves pročitao i neko iz JEVROPE pa da nas nikad ne prime tamo. Šta će im indijanci? A pod uslovom da ipak nećemo u Evropu nego se odlučimo za Istok (čitaj Rusiju), zar mislite da i Rusima trebaju ovakvi divljaci? Eto zašto smo mi izgubili Kosovo, zašto smo omraženi u Evropi i svetu! Kad neko nije za sebe onda nije ni za drugoga (čitaj Evropu, svet ili koga god...)

mikicar

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ovo radi i ko to radi. Pa red je konacno da zamenimo te stare vozove. Svaki put mi se prevrne zeludac kad treba da putujem vozom jer su prvljavi i smrde. Vozom putujem jer je karta najjeftinija. I onda dodju neke dijabole i kamenuju nov voz.
Aloooo, pa stavite policiju u taj voz, pa kad ovi kamenuju nek panduri izadju sa psima i pohvataju manijake.

laufer

pre 11 godina

Citam i ne mogu da verujem .
Pa mi realno i nismo za bolje , ej posle toliko godina kupi se par novih vozova i neko ih odma unisti .
Voleo bih da znam na sta su ti ljudi u trenutku kad su gadjali voz mislili, st su im novi vozovi kriv ???

Krutowsky

pre 11 godina

Prvo počinioce po džepu, ako nema para udri po njegovoj imovinu a ako ni to nema onda od roditelja, pa onda u zatvor na jedno tri godine pa će razmisliti sledeći put da li će da se bavi vandalizmom.

Marko

pre 11 godina

Ma ovo zvuci kao da je voz poslat negde u region kamenovog doba pa su ga skokali, auuuuu koji bolidi zive u nasoj Srbiji, boze oprosti!

hm

pre 11 godina

Te koji ne znaju sta ce od sebe i gde da se isprazne poslao bih da nasipaju kamen oko pruge i cupaju travu izmedju pragova, a ako su maloletni, to da im rade roditelji.

Evroslav

pre 11 godina

A kad se neko konacno kazni bude ova prica: Ma odakle covek da plati??? Nema ni za leba! Nek politicari plate!

E pa ima svako da plati za stetu sto je napravio ili za stetu sto su njegova deca napravila. Pa ce sledeci put dobro da razmisli. A i ostali ce polako da uce od primera.

Боб

pre 11 godina

da li to bese voz renomiranog svetskog proizvodjaca koji se letos pokvario posle prvog kruga. sto nekazete ko je proizvodjac garniture. ipak ovde narod nije za ruse. novine tv i radio sire prorusku propagandu ali narod misli drugacije. pisci komentara pisu po istom sablonu i svi govore o divljastvu a nekazu da je kamenje protiv rusa
(zika, 17. septembar 2012 17:03)

Руса, колико знам, није било у возу. Тако да камење не може бити против њих. Део који је отказао, а у питању је мењач, је немачке производње (производи га фирма Voith GmbH) и замењен је у гарантном року од стране немачке фирме, што је сасвим коректно. (Зупчаници у мењачу су, иначе, пукли услед лоше цементације). Кочнице су марке Knorr, а мотор је такође немачки, марке MTU.

stefan

pre 11 godina

a pa to ce nacelnik SUP a KG brzo da resi samo policajci da mu se otrezne iz terevenki sa kriminalcima kragujevackim sa kojima po celu noc piju i koje stite od SUDA i zakona i reseno:)opet ce KG biti najsigurniji grad u SRB:)))

Aleksandar

pre 11 godina

"S istim argumentima odbijani su zakoni u poslednjim decenijama 19. veka, o izgradnji železnice 1888, ili, na primer, narodnom zdravlju. Argumenti su se uvek, posle mnogo dana diskusije u skupštini, svodili na isto – te novotarije, modna iživljavanja kao što su železnica ili vakcine, otupiće oštricu „našeg naroda“, odvući će ga s jedinog ispravnog, gotovo svetog zadatka, koji se tada nazivao „oslobođenje i ujedinjenje srpskog naroda“."

Citat iz knjige `Ulje na vodi` Dubravke Stojanovic.

Mrznja prema zeleznici je utkana u samu nit naseg naroda. Skoro pa kao kod onog amazonskog plemena sto je gadjalo kopljima cesnu koja je letela iznad njihove sume.

Strucnjak

pre 11 godina

Кумови шпедитери и локални аутобуски монополисти финансирају политичке партије, а политичке партије постављају послушнике на железнице да их тихо уништавају. На крају имамо прескуп транспортни систем, који гуши развој Србије, а нарочито удаљенијих региона. Шта мислите, што се блокирају кредити за железнице, а за друмове узимају шакоп и капом врло неповољни кредити? Уз такву саботажу железнице, и српске привреде у опште, штета коју направе хулигани и није тако велика. У овом случају су вероватно злоупотребљена ромска сиротињска деца за мале паре, а од стране локалних аутопревозника.

Када су у питању хулигани, то је један од начина на који се црпу железнице. За време обнове после бомбардовања железнице су превозиле за џабе, за све аутопутеве икада саграђене у Србији железнице су возиле камен за џабе, навијачи су увек усмеревани у возове, где осим што им нису наплаћиване карте, често су прилично оштећивали вагоне.

Да нема ентузијаста и великих железничара у Србији, ништа нам не би остало. Њихов утицај је до сада био да спасавају што се спасти може. Они су у стању да направе препород, само им дозволите утицај!

Vlada

pre 11 godina

To je sramota i krsjnje divljaštvo. Danas u XXI veku postoje vandali u zemlji Srbiji. Takve treba pohvatati i primerno kazniti. Postoji sankcija koja se zove društveno koristan rad. Pa izvolte gospodo malo da čistite sanitarne čvorove na železničkim stanicama Srbije. Pogledajte samo kako izgleda BG voz koji je počeo da saobraća prošle godine. Danas su to isškrabani i upropašćeni vagoni tuga jedna. Nekad se namerna oštećenja na železinici smatralo za diverziju i tako se i odnosilo prema počiniocima. Sad lopovi kradu sve što mogu ugrožavajući živote i imovinu ove naše jadne Srbije. Dokle tako? Ima li ko nadležan u ovoj zemlji da tome stane na put.

Alex

pre 11 godina

Meni u ovoj Srbiji više ništa nije jasno. Da nije tužno, bilo bi smešno. Ukinite im voz ako im ne treba, možda neko drugo mesto u Srbiji žudi za njim.

Marko

pre 11 godina

Pa narod nije svestan da su nasi pravi neprijatelji unutar drzave, a ne spolja. Svaki dan se to dokazuje, a narod nece da prizna sebi.
Niko nama nije kriv

GT40

pre 11 godina

Da se ne ponavljam previše u komentaru, "strašno, užasno, necivilizovano, neverovatno, dno dna" i tako to. Samo jedna stvar može približiti Srbiju ostalom svetu. A to je izuzetno oštro kažnjavanje za uništavanje privatnih i javnih dobara. Stvar je krajnje jednostavna. Dorada krivičnog zakona u ovom segmentu, brza i efikasna, bez uslovnih i olakšavajućih bljezgarija. Zatim razne varijante javnog, društveno korisnog rada na hiljadama lokacija po Srbiji. Ispisane fasade s nesrećnom budalo Urošem, Alkatraz, Delije, zagadjene javne površine, divlje deponije, zagadjene obale reka... pa da vidite kako bi Srbija izgledala za jedno dve godine... Fotoreporter sam, i veoma me je sramota kao gradjanina Srbije kad moram da printujem za svoj posao fotografije na kojima dominiraju grafiti, papirne nalepnice sa oglasima na svakom oluku, olupana stajališta JGS i parkovi puni pet ambalaže. Jednostavno NEMA prihvatljivog mesta za dobar snimak a da nije ZAGADJENO od necivilizovanih morona.

ratex

pre 11 godina

Nevit
Pa dobro ima li neko logično objašnjenje zašto su ti vozovi kamenovani ?
Mislim da kada su upitanju ovakve vesti nije dovoljna samo posledica već i razlog i uzrok zbog koga je ta posledica nastala.
Zaista ne razumem zašto bi neko kamenovao neki voz samo zato što je nov, potrebno je detaljnije opisati vest.

Kako misliš koji je uzrok zbog kojeg su kamenovali voz??? Pa eto npr. voz ih je pogledao mrko i oni su ga kamenovali.

cvetkovic mirjana

pre 11 godina

Tako je to sa starim navikama naucili mi da se u vozovima pljuje, pusi, galami, lomi krsi ko je nama takvo ponasanje pokazao kondukter koji sve to gledao i dopustao dabi se za svoj djep izborio, vaspitanje ili ucenje od drustva ili je u istini samo jedno siromastvo gradjana koje je naucilo na svojoj slobodi gde samo u starome moze preziveti

Mikica

pre 11 godina

Neki razlog postoji ali bez obzira, milicija bi morala da pohvata 5-6 tih što kamenuju pa bi oni morali čitav voz da dovedu u prethodno stanje. Kako se ovaj narod upropastio u poslednjih 5 - 6 godina. Ustvari, mislim da je prethodna vlast bila zabavljena sobom a narod pustila da raste kao korov, bez ikakvog reda.

Nikola

pre 11 godina

Ako su u Zeleznicama srbije pametni neka na pomenutim deonicama ukinu sav putnicki saobracaj pa lokalno stanovnistvo nek izvoli da putuje na magarcima. Izgleda da za bolje nismo

volim voz

pre 11 godina

Daj boze da gresim ali... Nismo mi toliko losi koliko neki zele da to prikazu u cilju da se sakrije istina. Moje misljenje je da su vozove verovatno lupali oni koji imaju korist od toga, a znaju da zeleznica ne moze da ih popravi u kratkom roku zbog garancije i procedure nabavki. Mozda cak i 2 meseca. A to su bahati privatni autobuski prevoznici kojima bi zeleznica oduzela putnike. Steta koju ce pretrpeti zeleznice (citaj - gradjani) je visemilionska i nju bi trebao da plati onaj ko je odgovoran za ovo. Mozda su pocinioci neki klinci, koji su nagradjeni nekom sicom za ovaj posao, ali neka se zna da je steta od nesaobracanja i opravke vozova jako velika i da ce neko morati da je plati.