Subota, 15.09.2012.

09:38

Protesti zbog filma ne jenjavaju

Širom sveta i danas su nastavljeni protesti zbog filma u kome se ismeva prorok Muhamed. U Tunisu i Sudanu poginulo je pet osoba, a u Sidneju osam uhapšeno.

Izvor: Beta

Protesti zbog filma ne jenjavaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrac

pre 11 godina

@Malosutra poentu jesi pogodio.
Ali si sustinu promasio. Islam se ne siri macem, jer gde god se sirio npr. evo u Srbiji za vreme Otomana, on tu nije opstao u velikoj meri. O tome se radi. Zapitaj se zasto se iz godine u godinu u ogromnom broju vrse prelazi iz Hriscanstva u Islam. Srz Islama, ako nisi musliman, ako nisi procitao Kur'an, ako nikada nisi usao u dzamiji, klanjao u dzematu iz srca, nikada ne mozes shvatiti, ni ti a ni ostali citaoci B92, uz svo duzno postovanje. Jednostavno, kao sto ne voli niko da mu se psuje i vredja majka tako ni ja ne volim kada me neki nikogovic dira u srce vere, a pri tom nikome ne zelim nista lose. Sto bi i vredjali veru? Sto muslimani nece nemo cutati pred mocnicima i maloumnicima iz Amerike koji vam zemlju rasparcase i islamski svet uzbunise?
Pozdrav.

hipohondar

pre 11 godina

@Sale druze uz svo duzno postovanje sto ucestvujes u konstruktivnoj raspravi sa mnom, pogledaj sta znaci asexual reproduction, jer tamo lepo stoji da je to stvaranje potomstva od jednog roditelja (nzavisno da li postoje muski i zenski pol) i da on nasledjuje gene od samo jednog roditelja. nema oplodnje i porod je genetska kopija roditelja. takodje je zanimljiv i pojam partenogeneze, i to procitaj to je tek genijalno sta se tu radi, i ako sam dobro procitao jedna vrsta gustera u meksiku ima samo zenski pol i sto se toga tice meni je dosta. Tako da nema oplodnje jajne celije muskom polnom druze. A sto se tice otisaka prstiju, ja ne priznajem da je to otkrovenje ako je pre toga bilo poznato u svetu, npr u kini su otiscii prstiju korisceni za pecatiranje dokumenata pre hrista, u drevnom vavilonu je bio zamena za kraljev potpis i mnogim drugim, do cak 2000 godina pre muhameda. takodje takav jedinstveni sablon postoji na dlanu, prstima stopala i osnovi stopala, a to se n pominje u kuranu, tako da te molim lepo da se ne izvlacis na to. ako je ranije otkriveno nije lepo da se uzimaju tudje zasluge. ja bih se vise odusevio da su svi otisci isti, a ne ovako razliciti, ali mnogi imaju neke slicnosti, a to zavisi od toliko faktora oko rodjenja osobe ta je tesko i zamisliti, tako da je pre pitanje prirodnih uslova a ne nesto drugo. inace sta pise u tom stihu al-qiyama 75:1-5? ja koliko vidim tu se samo opaza da su prsti sa puno detalja, nigde ne pise da svi imaju razlicite,mislim stvarno

Sale

pre 11 godina

Мисле на оне који не верују у једног Бога односно који нису монотеисти, то јест на политеисте, попут старих Римљана који су кипове проглашавали божанствима и тиме вређали људску интелигенцију, а такође и староегипатски фараони са својм празноверјима. Јудаусти и Хришћани не спадају ту, уколико си због тога био забринут, јер су као и припадници Ислама монотеисти. Можеш бити миран на тебе сигурно не мисле.

Sale

pre 11 godina

seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?
(????,

Термин џихад се помиње у Курану часном и означава појам борбе сваког појединца противу сопствених, личних, лоших особина и понашања. Ту борбу човек је у обавези да води стално, а у циљу неговања позитивних људских особина и елиминисање свих лоших. Тај термин је злоупотребљен и проскрибован, на тај начин што је везан за оружане побуне и устанке, насилне протесте и томе слично, па сада ни крив ни дужан представља синоним за нешто насилно. У Курану се термин џихад не везује ни за шта што има везе са било каквим насиљем.
Термин кафирун у Курану подразумева невернике, то јест идолопоклонике, као што су били стари Римљани, односно политеисти, затим незнабошци и ислично. Монотеисте Јудаизма и Хришћанства не сматра неверницима, ако си на то мислио. Ислам не спутава никога у личном верском опредељењу, а најмање има право да га смртно кажњава због тога. Ти си само јадна од многих жртава погрешних предрасуда и стереотипа везаних за Ислам. Што се тиче одсецања глaве "неверницима", постоје и ту предрасуде . Ислам подразумева и правно регулисање друштва, што остале религије немају. Право по коме се регулишу друштвени односи зове се Шериатско Право. Оно има део у оквиру кога су предвиђене санкције за криминалце. До скора су и у Француској гиљотине радиле. Ако је некоме одсечена глава, буди сигуран да је то учињено зато што је криминалац, а не зато што је неверник.
Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali

hipohondar

pre 11 godina

@manjina prijatelju ako to znanje postoji podeli sa svima i usreci mnoge ljude na ovom svetu svih religija, a da ne pricam milione dece. toliko netacnih informacija ima u bilo kojoj svetoj knjizi da je to smesno. inace nisi mi odgovorrio sto pise da ima od svake vrste po dva pola kad to nije tacno i nisi se uopste osvrnuo na moj komentar da se ubistvo ne moze nicim opravdati, pa ni vredjanjem proroka, sto meni dovoljno govori...

Sale

pre 11 godina

@manjina ako je tacna ta knjiga zasto onda za pocetak u njoj stoji da je od svake vrste po dvoje napravljeno (dva pola) kad postoji toliko vrsta koje se aseksualno razmnozavaju?
(hipohondar,

Поента тврдње да је од сваке врсте створено по два пола, није нужност сексуалног чина, већ стварање потомства путем оплођивања женске ћелије мушком. Да ли ће се то десити сексуалним чином или не потпуно је све једно, битан је резултат оплодње. Сведоци смо да је модерна медицина усавршила метод вантелесне хумане оплодње, а у ветерини, поготову на сточним фармама, то је рутинска пракса већ поодавно. Сексуални чин није сам по себи довољан за оплодњу, јер као што је познато многи парови упркос томе не могу постићи оплодњу, то јест не могу имати потомство. Дакле у природи имамо најразличитије начине оплодње, један од њих је и путем сесуалног чина, али није једини. Поента је у томе да се ж. јајана ћелија оплоди, а у Курану се за тај заметак користи израз угрушак крви. Тако то функционише у природи. Наравно да су сазнања људи из те епохе била ограничена оним знањима којима су до тада владали, али доказ да садржај није осмислио човек је и тврдња у тексту да ће сви људи који су умрли бити поново створени, и да ће им чак и линије на јагодицама прстију бити идентичне. После много векова од те објаве, научно је утврђено да сви људи имају различите отиске прстију, па је то откриће постало један од основа савремене криминологије.

Biljana

pre 11 godina

"Ja nisam nikad ni video ni čuo da na istoku prave filmove, crteže, muziku u kojoj se vređa Isus Hrist i hrišćanstvo"

Nisi video zato sto su u serijatskim zemljama film, slikarstvo, muzika nepozeljne delatnosti, osim ako nisu u verske svrhe. Zivim u jednoj arapskoj zemlji i znam sta pricam. U osnovnim skolama gde nema stranaca drugih vera, umetnost se ne izucava, osim kaligrafije i to samo u svrhu prepisivanja Kurana. Pravi Musliman na TV-u gleda samo verski program, od "muzike" slusa citanje Kurana i Hadisa, a od "slika" kaci kaligrafske ispise iz istih. Umetnost je stetna i nepotrebna!

Bojan

pre 11 godina

"Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte!"

Tolerancija po Kur’anu.

Malosutra

pre 11 godina

(posmatrac, 15. septembar 2012 22:18)

Poenta tvog komentara je da ce islam vladati svetom! Toliko o vasoj toleranciji!
Izmedju 2 zla biram manje- USA.

zlaja

pre 11 godina

Milionima ljudi islamskog sveta znaju ceo KUR`AN na pamet.Jer je prava istina,nema niti izmene niti dopune (kao ostali sto imaju I-II-III i sl izdanje)od kad je dosao do poslanika Muhammeda(s.a.w.)do danas i do sudnjeg dana nema izmena dopuna KUR`AN,a.Ima li ko od drugih vera koji znaju svoju knjigu na pamet?.Siguran sam da nema,cak i autori ne znaju.
(manjina, 15. septembar 2012 17:36)

eeee....kukala vam majka.

aldin

pre 11 godina

kome treba ili zeli kur an časni,neka se meni obrati. Pa ce svako od vas videti o cemu je reč,u šta to poziva islam. Ne nasedajte na medijsku hajku protiv muslimana. Hvala.
evo.mail-a : dix_np @ hotmail.com

Djordje

pre 11 godina

Sada amerika stupa na scenu da zavede demokratiju i ljudska prava u svim zemljama gde su neredi trenutno.Zanimljivo je da nereda nema u Saudiskoj Arabiji majci islamskog sveta ili je to preveliki zalogaj za sjedinjene drzave?

Rade

pre 11 godina

Ne radi se ovde o filmu i njegovoj sadržini. Mislim da većina onih koji protestvuju nisu ni videli film niti razumeju o čemu se ovde radi. Njihove vodje hoće da svi veruju u ono u šta oni veruju i da misle isto. E to ne može. Sloboda misli i govora je osnova civilizacije. Kad svi misle isto onda niko ne misli. Film je samo vidjenje reditelja. Nije vidjenje i poolitika države u konkretnom slučaju SAD. Ja SAD lično ne volim ali mislim da one nisu krive. Ne mogu da verujem da se sve ovo desava zbog filma. Sta su hrišcani trebali da rade Borislavu Pekiću zbog knjige Vreme čuda? Da ga kastriraju??? Ništa to je njegovo vidjenje... Kuda ide ovaj svet?

zlaja

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)

kao i paljenje manastira iz 13. veka, sa UNESCO-ve liste zasticenih spomenika kulture, pogodi gde? pogodi kada?

Vensa

pre 11 godina

Mislim da ce nakon ovoga religijasvuda biti ukinuta...ili na neki nacin zabranjena za javno ispoljavanje. O cemu se i govori u Bibliji.

zlaja

pre 11 godina

pa gde nam je nas dragi Muftija Zukorlic da se oglasi....sto mi se nesto ucutao, sve u svemu sluzbeno saopstenje mesihata, a delovao mi je covek tako nekako drcno, sve prsti kad s..e po Srbiji. E moj Muftijo, hajde budi ono sto nisi, pa dokazi i nama i tvojima da nisi placenik State Department-a pa lepo put pod noge....znas dobro gde je USA ambasada, Kneza Milosa 50 u mrskom Beogradu.....pa udri.....a povedi i Cerica....

Albiruni

pre 11 godina

Арапско пролеће постаће америчка зима. Филм је стварно одвратан и бесмислен, а осим тога што је увреда за ислам, увреда је и за филмску уметност. Увреда за ислам је, међутим, и та што има такве вернике.

Srđan, Novi Sad

pre 11 godina

Razmislite pre nego što napišete da je Muslimanima zabranjeno da vređaju i skrnave tuđe svetinje. Čuvena Aja Sofija u Istambulu je sagrađena kao pravoslavna crkva Svete Marije da bi, čini mi se u 15. veku, Turci s nje skinuli hrišćanska obeležja, zvona i oltar i od nje napravili džamiju. Isto su uradili u Nikeji s crkvom Svete Sofije. Zatim, freske u crkvi Bogorodice Ljeviške u Prizrenu su u 18. veku muslimani u potpunosti uništili čekićima i pretvorili je u džamiju. Tako je završila i crkva Svete Petke u Vranju. Šta god su muslimani osvojili oskrnavili su, tako da te priče kako njihova vera uvažava ostale ne pije vodu. Sporni film može biti i vulgaran i neukusan i neprimeren i neistinit ali to nije nikakvo opravdanje za nasilje i ubistva. Muslimanska je vera, složili se ili ne, najagresivnija u ovom trenutku i to u bukvalnom smislu.Nisam pročitao da je i jedan hodža osudio takvo nasilje.

Nemanja

pre 11 godina

Nezna se ko je gluplji! Ovi sto napravise film ili ovi sto nasedaju na tako glupe stvari i sad divljaju...
(Nataeos, 15. septembar 2012 12:26)

...ili mozda ti koji stvarno mislis da je to divljanje zbog filma? sta mislis koji procenat njih je pogledao film?

manjina

pre 11 godina

@hipohondar,ako si toliko zainteresovan za izlecenje kansera vrlo dobro pise u KUR`AN-u.Da ne gubis puno vremena cita FATIHU,BAKARA-1-5;163-165;255-257;284-286;AL-I IMRAN 1-5;18;26-27;ARAF-54-56;117-119;JUNUS-79-82;TA-HA-65-69;MUMINUN-115-118;HASHER-21-24;SAFFAT-1-15;RAHMAN-31-33;MULK-3-4;KALEM-51-52;DJIN-3;Ako ne mozes nista nauciti od ovih ajeta onda citaj TEVSIR ili hadithe,verujem da ces dobiti pravi lek.

posmatrac

pre 11 godina

@ wolff.ser , meni je zao kad procitam ovakav komentar. volis li da ti neko ismeva najmilije i vredja? volis?
bilo kako bilo, neminovno je jedno, islam se zavladati svetom.

x

pre 11 godina

Ocigledno je da nemas pojma o " vasoj " svetoj knjizi. Naravno da je podlozna promenama i menjana vise puta.
Ako meni ne verujes pitaj svog hodzu ili nekog obrazovanijeg muslimana.
Po njoj pise i u nju dodaje svaki kralj, poglavar jer on je i stampa ( mislis u Sudanu i ostalim muslimanskim dzamahirijama postoje izdavacki zavodi ( nezavisni )?). Naprimer u stampariji kralja Fahda je izmenjena i dodavano je svega i svacega, eto ti pocetak a ti ako si covek istrazi ovo pa se vrati i samo napisi da sam bio u pravu ok?

marija

pre 11 godina

Kad nam sve lepo objasni u vezi sa islamom, onda nam objasni jos jednu sitnicu, kako pripadnici jedne tako tolerantne religije, seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?
(????, 15. septembar 2012 21:20),

Isto tako kako se u hriscanstvu pojavio jedan Brejvik.
Ludaka i fanatika ima na svim stranama.
Uvek bilo i bice.
Ali to nije islam i to nije hriscanstvo.

Александар

pre 11 godina

Кад би муслимани снимили филм о Исусу, у коме се он представља као коцкар или женскарош, Хришћани би дали сваком за право да има своје мишљење. А ако неко сече главе неверницима и масакрира људе ради бајке зване вера, онда је то ствар цивилизацијског јаза. На жалост, Ислам опасно представља опасност за свет, не због нетолеранције, већ због необразованости...

aca

pre 11 godina

nije Islam opasna religija kao ni Hrišćanstvo, opasni su satanisti koji se zadnjih sto godina uvlače kao Antihristi u sva dešavanja u svetu i uzrokuju i isceniraju mnoge ratove

Omer Paša Latas

pre 11 godina

@maloObjektivnostiMolim...... misle na iluminate i masone kad kažu nevjernici jer su oni zakuvali sve i dalje zakuvavaju a ne na Hrišćane

123

pre 11 godina

a kako to da u Turskoj i BiH nema protesta???
(Radmila, 15. septembar 2012)

Turska ima dovoljno naprednu politiku da moze da razume kuda ovo vodi ,ko je zakuvao i kako ce se zavrsiti.Dovoljan razlog da ne budu mirodjija u toj corbi ako vec ne mora.
U Bosni je bio protest cini mi se juce oko 150 mladica.Citao u vestima.
Svako sa dva grama mozga, a dovoljan je i jedan gram mozga ako je osetio na svojoj kozi u SRB ili ex Jugoslaviji, moc propagande i povampirenog nacionalizma ubacenog spolja, moze da dodje do zakljucka sta se desava na Severu Afrike i Bliskom Istoku i ostatku sveta,jedino se ciljevi razlikuju, dok je profit tj moc kruna celog dogadjaja.
Zamislite samo sta moze da uradi jedan nacionalista(citaj budala)u multietnickom gradu sa sprejom u ruci, a onda zamislite sta je u stanju da uradi fabrika ovakvih umova, koja u svom arsenalu ima sve od medija do nosaca aviona.
Prvo vas nadrogiraju vestima onako ujutro uz kaficu dok se spremate za posao, pa zatim bombarduju ove jadnike, pa opet sutra vama uz kaficu preko TV(diktator,demokratija, ljudska prava) pa onda opet bombardovanje,koleteralna steta,teroristi.....
Ko jos uvek ne razume o cemu pricam ,neka otvori kartu SFRJ na primer i pored svakog znaka na mapi koji pokazuje rudno bogatstvo, neka stavi naziv firme koja ga poseduje, mozda nekom i otvori oci, a zatim Predjite na neku drugu mapu gde se skidaju dikatori i uvodi demokratija a zatim se isplacite nad svim mrtvima, palim za vasu i nasu "slobodu i demokratiju".

Mlada partizanka

pre 11 godina

Ja mislim da iz ovih protesta moze da se izvuce dosta materijala za jedan ozbiljan film cak mozda i dokumentarac o ``Nevinosti Muslimana``.

Chege vara

pre 11 godina

Nikako ne kapiram muslimane-taj isti Zapad im konstantno bombarduje i ubija vernike i nema njihove reakcije,a odjednom se "upale" zbog glupog filma...

Antun

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Legalistom, koga i citiram "Tu opasnu religiju treba pod hitno staviti van zakona." Zaista se treba zapitati: Kakva je to religija koja direktno propoveda agresiju, represiju, ubijanje neistomisljenika?

marija

pre 11 godina

Verska osecanja vernika svih religija, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, se moraju postovati i poznavati ili ce ovaj svet uci u opasne vode, ako vec nije. Neznanje i netolerancija ce nas upropastiti.

????

pre 11 godina

Господине Илија очигледно је да немаш никаквих знања у вези Исламске религије, јер у супротном не би препоручивао да "и они" сниме увредљив филм о Исусу, односно о посланику Иса-у како га у Исламу зову. Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу. Из тог разлога Ваш предлог је сасвим депласиран и детињаст. Како Вам није пало на памет, онако случајно, да предложите да се сви уздрже од вређања и омаловажавања религија, а да им за то, уместо религије, послуже друге теме и личности, као на пример политичари и ратни злочинци. Такав предлог би био много смисленији. Постоји још једна чињеница која такође искључује могућност да припадници Ислама вређају Исуса, а то је да Куран часни, Исуса спомиње као муслимана, и једног од Божијих посланика, који је исповедао веру у једног Бога. Онај ко сведочи да постоји само један Бог и само њега признаје, у Исламу се назива муслиман. Треба прво упознати садржај неке религије, па тек онда давати неке предлоге у вези ње, у супротном ризикујете да испаднете велика незналица о чињеницама које су једноставне и веома додтупне.
(Sale, 15. septembar 2012 19:58)

Kad nam sve lepo objasni u vezi sa islamom, onda nam objasni jos jednu sitnicu, kako pripadnici jedne tako tolerantne religije, seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?

maloObjektivnostiMolim

pre 11 godina

Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу.


Izvini Sale, a na koga muslimani misle kada se pominju nevernici?

kupi ogledalce u evropu

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)
Isto tako u Evropu u 21. veku samo u albanskoj "drzavi kosova" se mogu videti crkve i manastiri oko kojih je razapeta bodljikava zica i oko kojih kruze vojne patrole a da ne spominjmeo mart 2004. godine kada su u Evropu sa Kosova stizali snimci kako Albanci pale i unistavaju srednjovekovne crkve i manastire. Tako da, bolje ti je da cutis.

ilija

pre 11 godina

dragi sale,
ne radi se ovde da li hriscani vredjaju muslimane i to sto oni ne bih nikad vredjali isusa.ovde se radi da mi pripadamo delu sveta u kome je svaka svetska pojava podlozna kritici,drugacijem misljenju a samim tim i humoru pa cak i ismejavanju.to sto njima vera ne dozvoljava da vredjaju, ismejavaju hriscane nije neki odraz tolerancije jer im ne dozvoljava ni ateizam.kod njih vera oblikuje svaki aspekt zivota a trebalo bi zakoni i pravo na izbor koje kod njih vera ne dozvoljava.oni su isto sto i hriscanstvo u vreme inkvizicije kad je vera propisivala zakone a samim tim i obrazac ponasanja.

Miljan Stanojevic

pre 11 godina

...religija je je samo jedna od nacina kako manipulisati sirokim narodnima masama, drugi je politika...u ovom slucaju imamo oba zla na istom mestu. Fasizam kao trece veliko zlo je na srecu ovde izostao...

ilija

pre 11 godina

Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу.

imaju li oni zakone ili sve odgovore traze u kuranu, i sta ako je kod brace to samo bezazlen humor, onda vise nismo braca sta li...
ne mogu da ocekuju da postujemo nesto na njihov iskljuciv nacin, u nasem svetu je sve podlozno kritici i humoru onda neka postuju bracu i nas standard ponasanja a oni ignorisanjem pokazu toleranciju

sisanje vesla

pre 11 godina

Ali 50 godina se svi prave ludi i niko shatro ne moze da provali da Izrael svako malo baci neku ovakvu kosku , Muslimani polude , SAD salje konjicu i ogradjuje se od provokacija koja opravdava "slobodom govora",mediji prenose nerede i Muslimane predstavljaju kao divljake i na kraju redovno Izrael stavi tacku na sve to pricom " eto vidite kako je nama, mi smo okruzeni sa 200mil tih sto lome,pale i izazivaju nasilje",SAD im posalje moderno naoruzanje i aminuje Izraelsko bombardovanje ciljeva u Muslimanskom svetu(ovaj put je Iran na tapetu).

Milutin

pre 11 godina

To djubre od filma nikako ne predstavlja opravdanje za ovakvo divljanje sirom sveta. Ja sve razumem, I uvredjenost I srdzbu ali ovakve stvari su jednostavno van svake pameti. Drugo, taj film ne krsi zakone mnogih zemalja sto ce reci da svako (kao sto svi I rade) moze da snimi neku parodiju ili propagandu ili slicno tome u svom dvoristu I pablikuje na netu kao video. Slazem se sa gdja Eston uz primedbu da nije u redu bilo da onako pre neki dan izproziva Rusiju zbog "slucaja" sa pussy riots, pogledajte sta se sada radi I dajte neki balans.

muka

pre 11 godina

albanac ... bio je napad na americku ambasadu u norveskoj. protestvovli su norvezani protiv napada na bliski istok... tako da nije samo beograd u pitanju...

SSIP

pre 11 godina

U Bengaziju život nisu izgubila "četvorica diplomata", već ambasador, pripadnik obezbeđenja (privatna firma), kompjuterski tehničar, i osoba čiji identitet se krije - dakle najverovatnije operativac CIA. Pratite stranu štampu.

Vana

pre 11 godina

Čudni su ljudi- pale ljudske tvorevine i ubijaju druge ljude, jer je neki čovek (pojedinac ili manjina, šta znam) uvredio proroka ili šta već. o.O Zar nasilje nije gore od uvrede. Uostalom, otkud oni znaju da bi se Muhamed (istorijska ličnost) uvredio? Možda bi se baš nasmejao. Hahaha.
P.s.nikad mi neće biti jasno da su ljudi spremni ići u rat protiv drugih ljudi zbog nečeg što ne verujem da je vredno kao i ljudski život.

ateista Srbin patriota brate

pre 11 godina

Neverovatno kako se lako moze sa ljudima da manipulise.I posle se pitamo zasto zivimo u ovakvom svetu?Verovati u Boga ili ti Alaha je isto verovati u deda mraza..mada nemam nista protiv vernika svako ima pravo da veruje u sta hoce.Pozdrav svim dobrim ljudima.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Пројекат ''Арапско пролеће'' осмишљен је на Западу због стварања непријатеља и смањења утицаја Кине и Русије.

Pax Americana не може опстати у свету чије су главне одреднице сарадња, а не наметање. Договор, а не једностраност.

Pax Americanа - "every resistance is futile".

Sale

pre 11 godina

pa pobogu nek i oni snime uvredljiv film za isusa, a ne da jurisaju na americke ambasade.

(ilija,

Господине Илија очигледно је да немаш никаквих знања у вези Исламске религије, јер у супротном не би препоручивао да "и они" сниме увредљив филм о Исусу, односно о посланику Иса-у како га у Исламу зову. Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу. Из тог разлога Ваш предлог је сасвим депласиран и детињаст. Како Вам није пало на памет, онако случајно, да предложите да се сви уздрже од вређања и омаловажавања религија, а да им за то, уместо религије, послуже друге теме и личности, као на пример политичари и ратни злочинци. Такав предлог би био много смисленији. Постоји још једна чињеница која такође искључује могућност да припадници Ислама вређају Исуса, а то је да Куран часни, Исуса спомиње као муслимана, и једног од Божијих посланика, који је исповедао веру у једног Бога. Онај ко сведочи да постоји само један Бог и само њега признаје, у Исламу се назива муслиман. Треба прво упознати садржај неке религије, па тек онда давати неке предлоге у вези ње, у супротном ризикујете да испаднете велика незналица о чињеницама које су једноставне и веома додтупне.

Legalista

pre 11 godina

Svi istrče na ulicu kada treba da se larma i ruši, a da ih je neko pozvao da se uradi nešto korisno - da se očisti komšiluk, iskopa kanal, sredi kanalizacija - ne bi se pojavio niko. Licemeri, besposličari, primitivci. Islam se svakoga dana pokazuje i dokazuje kao agresivna religija zla i primitivizma, i ne prođe dan a da neko ne bude ubijen od strane islamista samo zato što je drugačiji ili drugačije misli. Tu opasnu religiju treba pod hitno staviti van zakona.

Nikola

pre 11 godina

Svi ste se uhvatili za film, pa film. Nema ovo veze sa filmom, to je samo okidač. Pogledajte kakvo je raspoloženje u Srbiji prema SAD-u posle onog tromesečnog rata 1999. Amerika je vojno prisutna u njihovom dvorištu od 1989. To su generacije ljudi koje su odrasle u konstantnom ratu protiv SAD. Ovi ih bombarduju, vršljaju po dvorištima, eksploatišu resurse, pa im još i vređaju najsvetije, pa se sad, 'oš misliti, čude što se ovi bune, ajde bre.

marija

pre 11 godina

... Odakle ta arogancija da ti pretpostavis da li se neki samozvani bozji prorok od pre trinaest vekova - uvredio?
(Aleksandar, 15. septembar 2012 17:53)

Upravo takva arogancija i neznanje su i doveli do ovoga. Nebitno, ne bi ti to razumeo. Tvoja namera da prevaspitavas 1.5 milijardu ljudi agresivnim ateizmom je jako ambiciozna.

Slobodan

pre 11 godina

Protesti nisu "zbog filma", vec zbog americko-jevrejske tiranije nad covecanstvom, pa i muslimanima, izmedju ostalih.
Srecom, barem Muslimani imaju petlje da ustanu protiv ovog zla!

hipohondar

pre 11 godina

@manjina ako je tacna ta knjiga zasto onda za pocetak u njoj stoji da je od svake vrste po dvoje napravljeno (dva pola) kad postoji toliko vrsta koje se aseksualno razmnozavaju? to je tek jedna od mnogih nelogicnosti i pogreski u toj knjizi, sto samo kaze da su je pisali ljudi i da sadrzi znanje i shvatanja ljudi iz te epohe, koje je bilo vrlo ograniceno. ako je toliko znnje sadrzano u njoj sto nigde ne pise kako izleciti rak? ta bolest je postojala i u to vreme. uciti napamet je uciti bez razmisljanja, i ja se time ne bih ponosio. i na kraju i najbitnija stvar, ubistvo se ne moze opravdati, nicim se ne moze opravdati, kakve veze ima da li su uvredili mene, tebe ili proroke. protest ok, ali ubistvo nikako, i ovi sto ubijaju u ime boga su ukaljali cast islamskog sveta, ali ni ostale religije nisu bolje.

svetosavac

pre 11 godina

Ljudi bez obzira na sve ovde u Srbiji nema niko pravo na slobodu govora,ja to znam jer sam rekao nesto za GEJ populaciju i sada me ceka robija od 3 do 5 godina zatvora upravo zbog toga sto sam mislio da zivim u demokratskoj drzavi a ono PAPAJA,mi smo u sezdesetim godinama ne po standardu nego po drzavnicima i partiskom sistemu ! ! !

madmax

pre 11 godina

@Budalastina
Ako Saudijci nisu verski zatucani ja ne znam ko jeste.
Sto se tice protesta tamo ih nema jer bi policija i vojska pobila protestante kao zeceve.Medjutim Saudijci imaju veoma mocne prijatelje tako da im to niko ne bi zamerio.Ceo taj ekstremni salafisticki pokret finansijski i logisticki dirigovan je od najmocnijih porodica iz S.Arabije medjutim posto leze nanafti i parama svi se prave ludi i EU i SAD i ostali.Ako se desi da neka bomba eksplodira u Evropi ili ubiju nekog Americkog turistu uvek se mogu naci dezurni krivci tipa Sadam,Gadafi...

lejubajug

pre 11 godina

Samo me interesuje,kada i dali su svi ti demonstranti u svim tim zemljama uspeli da pogledaju taj film.Verijem da 99% njih nije videlo film.Pre svega oni takav films ne bi ni uvezli,pa zato i tvrdim da ha nisu ni pogledali.

manjina

pre 11 godina

Milionima ljudi islamskog sveta znaju ceo KUR`AN na pamet.Jer je prava istina,nema niti izmene niti dopune (kao ostali sto imaju I-II-III i sl izdanje)od kad je dosao do poslanika Muhammeda(s.a.w.)do danas i do sudnjeg dana nema izmena dopuna KUR`AN,a.Ima li ko od drugih vera koji znaju svoju knjigu na pamet?.Siguran sam da nema,cak i autori ne znaju.

EU Citizen

pre 11 godina

Mislim da ne bi bilo zgoreg zatvoriti par desetina ambasada u islamskom svetu, nisam siguran da su bilo kakvi odnosi sa zemljama koje imaju takve stanovnike i vlade koje nisu u stanju da ih kontrolišu (a neke od njih sasvim sigurno i namerno manipulišu njima) poželjni, a što se tiče ovih što protestuju na Zapadu, mislim da je situacija ionako zrela za vraćanje što većeg broja religioznih ekstremista tamo odakle su došli. Sramota je samo što Obamina administracija nije odlučnije i eksplicitnije stala u odbranu slobode mišljenja i izražavanja: vaš prorok prosto nije naša svetinja, mi svetinje nemamo, i u našem dvorištu ćemo o njemu pisati i snimati ono što nam padne na pamet, a ako mislite da jedna kultura koja pola ljudskog roda, i to onu lepšu polovinu, drži kao robove, ubija homoseksualce i "preljubnice", preti smrću onom ko želi da je se odrekne i pravi probleme i omražena je apsolutno svuda gde je došla u dodir sa drugim kulturama ima moralno pravo da zbog toga kritikuje slobodni svet, ljuto se varate.

Aleksandar

pre 11 godina

Kad neko homoseksualca nazove pederom,onda je to mrznja i diskriminacija. Kad neko ismeva i vredja Muhameda,onda je to umetnost i sloboda izrazavanja.
(Logika evrofanatika, 15. septembar 2012 16:17)

Pa neka Muhamed onda tuzi rezisera za uvredu casti. Kad bih ja rekao za hipoteticnog Peru Perica da je peder, ne bi se skupili homoseksualci (a ni drzava) da mi odrube glavu i spale kucu, a Pera Peric ako se nasao uvredjenim moze da presavije tabak pa da me tuzi. Ko je tebi dao pravo da govoris u Muhamedovo ime? Odakle ta arogancija da ti pretpostavis da li se neki samozvani bozji prorok od pre trinaest vekova - uvredio?

tonix

pre 11 godina

to ide u korist izraelca,ide i rat u siriju,a i korist onima koji trebaju nafta i slicne srtategie,pa vidite oduvek se nesto radi kojima izraelcima ide u korist!

Laufer

pre 11 godina

Ovi zive u srednjem veku... Pa do sad su John Cleese i kompanija iz Monty Pythona trebali da gore na lomaci milion puta da je i hristanstvo poput njih!
Koja inkvizicija!

Logika evrofanatika

pre 11 godina

Kad neko homoseksualca nazove pederom,onda je to mrznja i diskriminacija. Kad neko ismeva i vredja Muhameda,onda je to umetnost i sloboda izrazavanja.

genius

pre 11 godina

Kakav genijalac snimi covek jedan film i udje u istoriju. Ko bi ikada znao da je postojao tamo neki robijas Nakula Baselej Nakula iz Kalifornije da nije snimio ovaj film i stavio ga na youtube. Muslimani potrcali brze bolje da pokazu da su gori nego na filmu, a ekipa iz vojno-industrijskog kompleksa SAD trlja ruke.

Ateista

pre 11 godina

Slika o muslimanima, njihovom proroku i religiji nije ni priblizno toliko losa u ovom inace krajnje uvredjivom i glupom filmu, koliko je sami muslimani stvaraju o sebi. Vesti o ubijanju diplomata i rezisera, smrtnim kaznama za nevernike, rusenjima i pljackama ambasada, crkvi i sinagoga, pozivima na dzihad, fatvama i osudama na smrt pisaca, karikaturista i novinara, kamenovanjima, bicevanjima, odsecanjima ruku, poligamiji, zenama u cadorima, homofobiji, itd, itd, - sve to stvara daleko goru sliku o islamu nego sto prikazuje ovaj film.

zoki

pre 11 godina

Zalosno je da i oni muslimani koji se smatraju civilizovanim se ne usudjuju da osude ovo divljanje, nego traze opravdanje. Boje se da i sami ne budu obezglavljeni.

ilija

pre 11 godina

videli ste proteste na zapadu povodom svega,sve su ih lepo snimili. bas se pitam sta ce biti kad treba da im se produzi radna dozvola ili izdavanje novih viza.podsecam da su teroristicki napadi(zadnjih 10god) dosli od muslimana sa stalnim boravistem na zapadu.ko zna koliko razloga ima iza svega ovoga, po meni vise mesta za nas.

Mica

pre 11 godina

Pa gde je tu Saudi Arabija sa svojom Mekom, centrom svih muslimanskih dešavanja. Kad će oni da se malo probude i da kažu koju reč?

miki

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)

Da, samo sto u Beogradu nisu palili ambasade zbog Isusa Hrista, vec zbog otimanja teritorije, a neki i da se obuku u skupim buticima :)..

čečvrčak

pre 11 godina

Zašto im neko ne objasni da Bog ne postoji i da je to zabluda iz vremena kad ljudi nisu imali objašnjenja za razne pojave u prirodi? To bi sve rešilo:-)

noagendashow

pre 11 godina

Film je zapravo bacanje prašine... Zapravo originalni film ne govori Mohamedu već su neke reči naknadno edituvane... Odslušajte 443 - trenutnu epizodu noagendashow.com, pa će vam nožda neke stvari biti jasnije...

fundamentalni naucnik

pre 11 godina

Ne zna se koji su fundamentalisti gori. Da li oni sa polumesecom, ili oni sa krstom? Jedino trpim fundamentalne nauke: fiziku, hemiju, matematiku...

Obavesten

pre 11 godina

Nisam gledao film,ali sudeci po reakcijama,verovatno je provokativan.
Muslimani na istoku su neobrazovani i primitivni,slicno kao i nasi "velikosrbi" koji se pale kao ziska na svaki pomen srpstva i vide neprijatelje u svakome ko nije rus ili pravoslavac.
Navodno,autor filma je jevrejin,a najvise ga reklamira katolicki pastor!?!
Mozda je to i tacno,ali nigde ne pise ko je finansirao taj "projekat".
Sve ovo previse smrdi na ciju i njihovo odeljenje za psiholoski rat.Koliko sam primetio cilj je ostvaren,muslimani na istoku se bune,pale americke ambasade i skole,sto je sve odlican povod za jos jednu vojnu intervenciju ili kao je lepse zovu "policijsku akciju".
DA muslimani na istoku nisu primitivni,snimili bi oni kontra film,gde bi se sprdali sa Isusom i Jehovom,ali se to nazalost nece esiti.Sve velike religije su primitivne i mracne i ne priznaju salu kao odgovor na bilo sta ,a najvise bi volele kada bi uspele da iskorene i zabrane humor.
DA su pametni shvatili i da je ovo provokacija,na koju odgovaraju bas kako je i planirano!

BlockOut

pre 11 godina

@Obavesten

Da si obavesten znao bih da muslimani ne mogu da se sale i podsmevaju sa bilo kime, niti hrisanskim isusom nidi judeiskim, jer u islamu oni su svi bozi poslanici, zapravo je isus 100x vise pominjan u kuranu nego sam muhamed.

Malo je sto u zadnjih 100 godina na svaki nacin maltretitaju, okupiraju, sankcionisu i slicno. sad jos trebaju da im ismevaju veru. Ajd sad neko nek napravi slican film o jevrejima, pa da vas vidim kako ce te prodjete.

Crni

pre 11 godina

Kako se i očekivalo, brojni protesti sirom svijeta neće biti jedina reperkusija zbog objave kontroverznog anti-islamskog filma. Prema najnovijim informacijama afganistanski zakonodavci danas su pozvali na raskidanje pakta o strateškom partnerstvu između Kabula i Washingtona, prenosi Press TV.
Podsjetimo, 2. Maja 2012, američki predsjednik Barack Obama i afganistanski predsjednik Hamid Karzai potpisali su dogovor kojime se omogućava prisutnost pojedinih američkih trupa na prostoru Afganistana u periodu od 10 godina nakon povlačenja koje bi se trebalo dogoditi 2014. 26. maja afganistanski Parlament odobrio je ovaj sigurnosni pakt.
Unatoč činjenici da su mnogi od prosvjeda organizirani kao direktan gnjev protiv objave kontroverznog filma, mnogi se slažu kako je film samo okidač na već dugogodišnje animozitete prema SAD-u koji se naročito gomilaju od 2001 kada je SAD krenuo u vojne pohode na Bliskom istoku.
Prema posljednjim informacijama SAD su poslali skupine marinaca na teritorij nekoliko ambasada, uključujući u Jemenu i Sudanu. Sami prosvjedi u konačnici će se zaustaviti, ali političke reperkusije mogle bi imati jako velik utjecaj na odnose zemalja regije prema SAD-u. Iz te perspektive, potez Afganistana možda je tek prvi u nizu.

miško

pre 11 godina

-Zbog filma?
-Ma da kako da ne!
Hajde da se opkladimo da 99% tih što vrište na ulicama nemaju pojma zašto to rade!
(Dule NS, 15. septembar 2012 13:15)

Naravno, ali znaju da "tako treba"... zvuči li vam slogan možda poznato ?

Musliman

pre 11 godina

Naravno muslimani su krivi i blesavi što nedaju na sebe, na svoju čast, na svoje svetinje...
Mogu vam reći da ni muslimane nije briga niti su krivi što vi ismevate svoju religiju pa vam to ne smeta, sve dok ne počnete da vređate muslimane. Pritom muslimani, kako ih uči islam, ne smeju vređati svetinje drugih. Ovaj film i ovaj akt je bio neprijatelski transparentno istaknut u izjavi autora ovog smeća gde mu je jedina namera uvreda ljudi koji ne misle kao on. On poziva na progon muslimana na njihovo uništenje jer za njega je islam kancer a kancer treba uništiti. I ovo je naravno sloboda govora tekovina kvazi demokratije... Kad iranci - šiiti na sličan način odgovaraju na račun jevreja i hololausta onda je to zločin..( da se razumemo šiite ne smatram muslimanima)
Ono što je poenta ne treba ni da se pogleda smeće od filma naravno da ga nisu mnogi pogledali niti su imali prilike ali važna je poruka jasnog neprijatelja muslimana.
Pravi muslimani nikada neće napasti nevinog pogotovu ne jevreje i hrišćane koje Kur'an naziva narodima Knjige. Ali isto tako neće dati na sebe. Ne zaboravite da muslimani i danas čuvaju crkvu Hristovog groba u Jerusalimu još od vremena Salahuddina.

Miki

pre 11 godina

Ovaj film, da budem iskren neznam ni kako se zove, je samo sredstvo koje je pokazalo jedninstvo muslimana u celom svetu, kao i da su spremni da se suprostave svim sredstvima protiv onih koji krše njihova verska prava.

muslimanka

pre 11 godina

za mene su ovi ljudi idioti..sad ce Amerika da objavi rat jer je se formirala nova grupacija talibana Bin Ladena i tako eto Amerikanaca da nas poduce demokratiji naravno demokratija dolazi u obzir samo gdje nafte,ovi ostali i nisu bitni...e moji muslimani sto se lozite cudo jedno..ccc

boki

pre 11 godina

freqent je radikalni islamista,cuj voli islam vise od majke pa zar se vijera ne manifestuje kroz ljubav prema bliznjima.?Svaka je vijera vise smijernica kroz zivot nije nikakva bezalternativnost.

Balkane moj...

pre 11 godina

(Bg_Musliman, 15. septembar 2012 12:23)


Sudnji dan je a ja odlazim.... Dobro uzmimo npr da je tako i da me ta sudbina zadesi ALI ZAR ON NE OPRASTA SVIMA KOJI GA PRIHVATE ,KAD GOD ????

Ograniceni su ljudi koji ne prihvataju salu na svoj racun ,a posebno oni koji ne vide dubinu ovoga. Ostadose stada dlakava zbog nekih...

frequent

pre 11 godina

citam komentare 'pa sta divljate zbog jednog filma, i Isusa su ismevali u filmovima pa nista'..itd. E moji ljudi... citajte sad pazljivo.. Nas muslimane uci Islam i nasi roditelji da volimo Poslanika s.a.w.s. vise nego majku i oca... pa kako bi se ti osjecao da neko vrijedja tvoju majku na ovaj nacin? Ha? ... I osim toga, to sto ne ustajete protiv toga kad nesto rade protiv Isusa i hrisanstva..pokazuje koliki ste vjernici..niko od vas ne otvara Bibliju... Vjerujte da mene vise vrijedja ono sto oni pisu protiv Isusa nego vecinu hriscana... nemate ni casti ni vjere... mir svima!

mikica

pre 11 godina

A film totalno bezveze, jako malo sporno u njemu i nikakav razlog da se ubijaju ljudi. Zasto se ne bune kad za to zaista ima razloga? Na primer kad im ameri preoru bombama celo selo puno nevinih ljudi. Polude samo na opskurne filmove, karikature i slicne trivijalnosti.

Faust

pre 11 godina

E sad samo jos fali da se pojavi jos neki Brejvik u Evropi ili Americi pa da krene igranka. Kuda li ide ljudski rod? Da li su to na pomolu etnicka, rasna i verska ciscenja sirom sveta? Je li to doslo vreme da se svi vrate u krajeve iz kojih poticu? Znam samo jedno iz iskustva, ma koliko da ste u vecini tamo gde zivite, cuvajte one koji su u manjini a zive s vama. Jer, to ce vam se na kraju dobrim vratiti.

Pegone

pre 11 godina

@Ovo govori koliko je Amerika ustvari ranjiva. Moze CIA biti upletena u sve vlade malih i srednjih drzava, moze imati trilion dolara vojni budzet, ali kada ustane pola milijarde ljudi (ne ulazim u razloge zbog cega) onda tu nema adekvatnog resenja.
(JJH, 15. septembar 2012 11:13)
A mozda bas CIA stoji iza ovoga.

Petar

pre 11 godina

Bg_Musliman
Kakva, goda da bude kazna za ismevanje, za ubistva ce biti 100-struko veca. Dozovite se pameti i ne pretite vise ostatku covecanstva. Pocnite da resavate prave probleme u svojim drustvima, a to sigurno nije ovaj smesni film koji ste me naterali da pogledam. Takvih parodija na temu hriscanstva i na svaku drugu temu je napravljeno na stotine. Trebalo je i vise, jer ne mozete coveku oduzeti slobodu, razum i kriticnost. Svaka religija to pokusava. Probajte da zamislite koliko bi lepse mesto za zivot ova planeta bila bez tog nasilja nad razumom.
Na kraju kakav 'prorok' takvi mu i 'vernici'...
Kuda i kako dalje sa ovim civilizacijskim tegom?????

Nem

pre 11 godina

Lajpciger cajtung: „U Libiji, Sudanu i Tunisu mogu se posmatrati ubijanja i paljenja, spektakularno i širom sveta. Elektronski most to svuda olakšava. Često se stiče utisak da su te slike jedini smisao protesta. To je besramna borba za najgrozniju sliku. Kriminalni avanturisti iz udobnih nemačkih domova, koji kao radikalni desničarski protestni pokreti prave sopstvenu propagandu sa filmom koji kritikuje islam, zapravo su najveći zločinci – ovde u zemlji. Neshvatljivo je da takvi provokatori pod zaštitom slobode mišljenja mogu da potpiruju nasilje.

Ovo su komentari onih cija je ambasada zapaljena.A kad se citaju komentari na srpskim sajtovima vidi se koliko ima bolesnika.

Sale

pre 11 godina

Pokazaće njima Billy!Film im je samo izgovor!Čudna je to vera,ali će im Ameri vratiti milo za drago.NAPRED CIA,FBI,DEA...Ipak su to teroristi,mudžahedini,fundametalisti,a ne filmski kritičari.

Nece biti da je zbog filma

pre 11 godina

Zbog filma ili zbog toga sto je svetu, i to ne samo muslimanima, do***cilo sto se SAD ponasa kao slon u staklarskoj radnji, pa unistava drzave i sto je bitnije zivote obicnih ljudi gde god se pojavi?

Bg_Musliman

pre 11 godina

Hvala Dragom Bogu Jedinom, koji zivot i smrt daje , pa ce svi pojedinacno Njemu doci na dan polaganja racuna i biti obavesteni o onome sto su radili na ovom svetu!!!
Ismevajte koga hocete , mozda vas kazna koju ste zasluzili ne stigne na ovom svetu ali znajte, da vas pravda ceka na Sudnjem Danu!

Забринут

pre 11 godina

Протести су избили зато што су чули да се тамо негде појавио неки филм који вређа тамо нешто у њиховој религији, а нити је ко од њих видео филм нити зна шта више о њему (пошто су њихове демократске владе блокирале то на youtube-у). Гледајући исечке из филма и ове протесте све више верујем да је аутор филма био у праву

Trdicionalista

pre 11 godina

Kad već spominjemo žitje brajanovo da kažem da sam vernik,ali volim šalu i humor i svako ima različit smisao za humor. Mislim da je njima razlog malo više nego uvreda. Uvek su spremni na borbu protiv neistomišljenika. Ako veruješ u boga,pa onda dozvoli da on i presudi.

dnk

pre 11 godina

draga daleka braćo muslimani, nastojim postovati vas i vasu veru bez obzira na sve, ali nek mi neko kaze zašto vi ne umete da praštate. Taj film su načinili nekolicina osoba, iako su vas uvredili,zar je normalno da vi tražite vešanje,odrubljivanje glave režiseru? Pa mnogo gore je ubistvo od uvrede! Ko od nas ima pravo da uzima nečiji život ili da zahteva da mu isti bude oduzet???

MisteNo

pre 11 godina

ma kakvi protesti zbog filma, i najveci glupak shvata da to nema nikakve veze. jednostavno muslimanski svet trazi i najmanji razlog da se obracunaju sa amerikancima. A da im ubiju ambasadora je najveci samar koji su mogli da dobiju

Goran

pre 11 godina

(Bg_Musliman, 15. septembar 2012 12:23)
Za sta se ti to bogu tacno zahvaljujes?
Komentar ti je konfuzan, nista objasnjeno nije, osim sto deluje ovako dosta fanaticki napisano.
Zar ne treba da propagirate onu cuvenu "Islam je religija mira" ?
A ti u tvom komentaru pretis li pretis...

p.s. pozdrav iz blokova ;)

Budalastina

pre 11 godina

Tamo gde je sirotinja i zatucanost religijom tamo mogu da se organizuju ovakva divljastva. Sto ne protestuju u Saudi Arabiji, Kuvajtu, Dubaiju, Abu Dabiju, muslimani u Americi, Engleskoj, Francuskoj.Kakav je to um da zbog paljenja kurana, snimljenog filma , karikature krenes u rusenje i ubijanje. Da li bi se neki hriscanin pobunio zbog paljenja biblije, vredjanja Isusa, pape , paljenja jevandjelja, vredjanja Vaseljenskog patrijarha.Kakva je to ideologija da zbog Alaha se opases sa 50 kilogrma eksploziva i udjes u metro,robnu kucu,autobus. Kakva bre CIA, MOsad, MI6 itd

ilija

pre 11 godina

voleo bih da vidim da se u islamskom svetu snimi film poput zitija brajanovog(mesto isusa,njihov prorok). pa pobogu nek i oni snime uvredljiv film za isusa, a ne da jurisaju na americke ambasade.
tamo u toku ovih protesta ljudi ginu, sto znaci da zapadu ne treba oruzje, dovoljno je da snimi uvredljiv film.
zapadni covek izlazi na ulicu i protestuje samo zbog svojih radnickih prava i ugrozavanja sandarda, a i tad to cini mirno. jedini nasilni protesti na zapadu su zbog ugrozavanja egzistencijalnih pitanja.
tesko zive, imaju velike probleme, a oni na ulicu zbog cega?
malo me podsecaju na nase ekstremiste(gej parada, kosovo).

Brajan

pre 11 godina

Pogledao sam glupavi film. Ono sto mogu da kazem nakon gledanja je da je jedino sto je gluplje od njega, reakcija muslimanskog sveta na isti.

dendzapfcantiteist

pre 11 godina

Sve religije su kriminaknog karaktera i potsticu na nasilje.Da li je Rista, Muha ili neki drugi Supermen svejedno je. Nasa civilizacija ne sme da popusti sektasima i teroristima.

JJH

pre 11 godina

Ovo govori koliko je Amerika ustvari ranjiva. Moze CIA biti upletena u sve vlade malih i srednjih drzava, moze imati trilion dolara vojni budzet, ali kada ustane pola milijarde ljudi (ne ulazim u razloge zbog cega) onda tu nema adekvatnog resenja.

Evropejac

pre 11 godina

"Moramo da budemo spremni za mogućnost da se otmu kontroli" kazao je američki državni ministar odbrane.
Pa koga vise mazete i lazete.Izjasnite se vec jednom da su prioritet nafta i pare.PROVIDNO

Iks

pre 11 godina

Mozda gresim, al ne vidim "komsije" sa juga(bar oni muslimanske veroispovesti) da protestuju zbog ovog filma koji dolazi iz bratske im Amerike...ajde bre sta je to za vas... Vi bar imate iskustva u tome..Braco Albanci, brzo ste naucili lekciju i postali poslusni kunici..
Da ovako nesto dolazi iz Srbije, prvi bi ste osudili tako nesto...cccc

alek

pre 11 godina

mi smo imali KOSOVO ZA PATIKE,a oni imaju U IME ALAHA ZA SILOVANJE MUSKARACA.jednostavno bolesna religija i bolestan narod...da ti bijes i sexas muskarca a pritom nisi gaj,itd...ma amerika je med i mleko za za njih

miki

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube i mogu reci da su ova divljanja muslimana po svetu mnogo gora od bilo koje scene iz filma.. Sta bi tek radili da vladaju svetom!!

Žaki

pre 11 godina

Sve ono što kod čoveka zadire u intimni deo bića ne treba izvrgavati ruženju, ma šta lično o tome mislili. Možete to uporediti sa situacijom da vam neko psuje majku;...verujem da vam ne bi bilo svejedno.

Milanus

pre 11 godina

CIA pravi povod (film), CIA izaziva nemire, CIA guši nemire, itd. Ne izazivaju nemire "obični" fundamentalisti, već fundamentalisti koje CIA plaća. Povod je, realno, smešan. Isus je ismevan u stotinama filmova, na sve moguće načine, pa se ništa nije desilo u hrišćanskom svetu. ALi desilo bi se, da je CIA tako htela :)

na ivici provalije

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube, B-produkcija .. ali koncept je OK ..
@Milutin

Trejleri koji se mogu videti pokazuju da se radi o DŽ produkciji a da je "film" najobičnije ĐUBRE sračunuto da kroz najprizemniju provokaciju i vređanje izazove burnu reakciju. Anđelinin "pokušaj filma" je majka mara spram ovog idiotskog nedela.

Međutim može se lako pokazati i već se pokazuje da ovo mogu biti vrlo smišljeno uložena sredstva u postizanje podmuklog cilja a to je podizanje netrpeljivosti muslimanskog sveta prema USA na nivo koji preti da celu planetu uvuče u kataklizmu neslućenih razmera. Ne želim da komentarišem ko je i zašto napravio ovo đubre od "filma" ali ne mogu a da ne zaključim da je ovo što se dešava bio i osnovni cilj.

Iskreno se nadam da će muslimani biti dovoljno mudri da zaustave talas protesta jer moraju biti svesni da su autori upravo to i želeli. Većina muslimana će sigurno ignorisati čitav "projekat" uz potpuno opravdan osećaj gađenja, ali problem je u ekstremistima u lako zapaljivim zonama koji samo čekaju povod da raspale mase.

Na našu veliku žalost autori su uspeli u namerama...

Boki

pre 11 godina

CIA radi punom parom!!!!!Ovaj oprobani metod izazivanja incidenata na raznim lokacijama u svetu odlican je povod za slanje manjih vojnih formacija a potom i otvorene vojne intervencije a sve naravno zbog kontrole naftnih tokova.Ovo je hiljadu puta oproban metod i svaki put ima isti ishod a ljudi se i dalje primaju kako je USA ugrozena.

Milutin

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube, B-produkcija .. ali koncept je OK ..

Sve što se dogadja povodom ovof filma pokazuje koliko u "Islamskoj Civilizaciji" ili "Islamskom Svetu" ne postoji predstava o značenju pojma "Sloboda" ili "Sloboda izražavanja". Sad sam rekao nešto što je toliko svim jasno da sam verovatno i smešan.

Mdjutim hoću da istaknem jednu činjenicu, verski fundamentalizam postoji i kod nas, sutra ukoliko bi neko napravio film o "Pravoslavlju" i namerno provocirao fundamentaliste kod nas, siguran sam da bi se našli ljudi koji bi se do srži uvredili, bacali kletve, možda čak i organizovali proteste. Jedina razlika je u tome što bi oni bili potpuno nepodržani od strane naših medija, političara, države. Takodje našao bi se veći broj nas koji bi branili "Slobodu Izražavanja".

Ovaj film medjutim osudjuju svi, čak i U.S. State Department, samo iz jednog razloga, da bi se sve smirilo, da se ne bune, ne ubijaju, da ne bacaju bombe. Iz straha od najgoreg primitivizma "Zapadna Civilizacija" i ne pokušava da odbrani sopstvene vrednosti, niti da na iste makar opomene "Islamsku Civilizaciju".

Ja obožavam "Žitje Brajanovo" i Pajtonovce, da sam fundamentalista mozda bih smatarao mnoge stvari tu za "Hulu na Duha Svetoga" ali ma kakave fundamentalista bio ne bih uzimao bombu u ruku i jurišao na obdaništa i bioskope. To nije zato što je moja religija manje nasilna od Islamske već što je moje društvo civilizacijski naprednije.

dee

pre 11 godina

"Poruka je jasna, ne možete ismevati proroka"

Ovaj, ne mozete vi meni da govorite koga mogu a koga ne da ismevam. Jer ako to radite, onda terate mene da delim vasa verovanja.

dee

pre 11 godina

"Poruka je jasna, ne možete ismevati proroka"

Ovaj, ne mozete vi meni da govorite koga mogu a koga ne da ismevam. Jer ako to radite, onda terate mene da delim vasa verovanja.

Milutin

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube, B-produkcija .. ali koncept je OK ..

Sve što se dogadja povodom ovof filma pokazuje koliko u "Islamskoj Civilizaciji" ili "Islamskom Svetu" ne postoji predstava o značenju pojma "Sloboda" ili "Sloboda izražavanja". Sad sam rekao nešto što je toliko svim jasno da sam verovatno i smešan.

Mdjutim hoću da istaknem jednu činjenicu, verski fundamentalizam postoji i kod nas, sutra ukoliko bi neko napravio film o "Pravoslavlju" i namerno provocirao fundamentaliste kod nas, siguran sam da bi se našli ljudi koji bi se do srži uvredili, bacali kletve, možda čak i organizovali proteste. Jedina razlika je u tome što bi oni bili potpuno nepodržani od strane naših medija, političara, države. Takodje našao bi se veći broj nas koji bi branili "Slobodu Izražavanja".

Ovaj film medjutim osudjuju svi, čak i U.S. State Department, samo iz jednog razloga, da bi se sve smirilo, da se ne bune, ne ubijaju, da ne bacaju bombe. Iz straha od najgoreg primitivizma "Zapadna Civilizacija" i ne pokušava da odbrani sopstvene vrednosti, niti da na iste makar opomene "Islamsku Civilizaciju".

Ja obožavam "Žitje Brajanovo" i Pajtonovce, da sam fundamentalista mozda bih smatarao mnoge stvari tu za "Hulu na Duha Svetoga" ali ma kakave fundamentalista bio ne bih uzimao bombu u ruku i jurišao na obdaništa i bioskope. To nije zato što je moja religija manje nasilna od Islamske već što je moje društvo civilizacijski naprednije.

Brajan

pre 11 godina

Pogledao sam glupavi film. Ono sto mogu da kazem nakon gledanja je da je jedino sto je gluplje od njega, reakcija muslimanskog sveta na isti.

Iks

pre 11 godina

Mozda gresim, al ne vidim "komsije" sa juga(bar oni muslimanske veroispovesti) da protestuju zbog ovog filma koji dolazi iz bratske im Amerike...ajde bre sta je to za vas... Vi bar imate iskustva u tome..Braco Albanci, brzo ste naucili lekciju i postali poslusni kunici..
Da ovako nesto dolazi iz Srbije, prvi bi ste osudili tako nesto...cccc

Boki

pre 11 godina

CIA radi punom parom!!!!!Ovaj oprobani metod izazivanja incidenata na raznim lokacijama u svetu odlican je povod za slanje manjih vojnih formacija a potom i otvorene vojne intervencije a sve naravno zbog kontrole naftnih tokova.Ovo je hiljadu puta oproban metod i svaki put ima isti ishod a ljudi se i dalje primaju kako je USA ugrozena.

Budalastina

pre 11 godina

Tamo gde je sirotinja i zatucanost religijom tamo mogu da se organizuju ovakva divljastva. Sto ne protestuju u Saudi Arabiji, Kuvajtu, Dubaiju, Abu Dabiju, muslimani u Americi, Engleskoj, Francuskoj.Kakav je to um da zbog paljenja kurana, snimljenog filma , karikature krenes u rusenje i ubijanje. Da li bi se neki hriscanin pobunio zbog paljenja biblije, vredjanja Isusa, pape , paljenja jevandjelja, vredjanja Vaseljenskog patrijarha.Kakva je to ideologija da zbog Alaha se opases sa 50 kilogrma eksploziva i udjes u metro,robnu kucu,autobus. Kakva bre CIA, MOsad, MI6 itd

Evropejac

pre 11 godina

"Moramo da budemo spremni za mogućnost da se otmu kontroli" kazao je američki državni ministar odbrane.
Pa koga vise mazete i lazete.Izjasnite se vec jednom da su prioritet nafta i pare.PROVIDNO

na ivici provalije

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube, B-produkcija .. ali koncept je OK ..
@Milutin

Trejleri koji se mogu videti pokazuju da se radi o DŽ produkciji a da je "film" najobičnije ĐUBRE sračunuto da kroz najprizemniju provokaciju i vređanje izazove burnu reakciju. Anđelinin "pokušaj filma" je majka mara spram ovog idiotskog nedela.

Međutim može se lako pokazati i već se pokazuje da ovo mogu biti vrlo smišljeno uložena sredstva u postizanje podmuklog cilja a to je podizanje netrpeljivosti muslimanskog sveta prema USA na nivo koji preti da celu planetu uvuče u kataklizmu neslućenih razmera. Ne želim da komentarišem ko je i zašto napravio ovo đubre od "filma" ali ne mogu a da ne zaključim da je ovo što se dešava bio i osnovni cilj.

Iskreno se nadam da će muslimani biti dovoljno mudri da zaustave talas protesta jer moraju biti svesni da su autori upravo to i želeli. Većina muslimana će sigurno ignorisati čitav "projekat" uz potpuno opravdan osećaj gađenja, ali problem je u ekstremistima u lako zapaljivim zonama koji samo čekaju povod da raspale mase.

Na našu veliku žalost autori su uspeli u namerama...

alek

pre 11 godina

mi smo imali KOSOVO ZA PATIKE,a oni imaju U IME ALAHA ZA SILOVANJE MUSKARACA.jednostavno bolesna religija i bolestan narod...da ti bijes i sexas muskarca a pritom nisi gaj,itd...ma amerika je med i mleko za za njih

MisteNo

pre 11 godina

ma kakvi protesti zbog filma, i najveci glupak shvata da to nema nikakve veze. jednostavno muslimanski svet trazi i najmanji razlog da se obracunaju sa amerikancima. A da im ubiju ambasadora je najveci samar koji su mogli da dobiju

miki

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube i mogu reci da su ova divljanja muslimana po svetu mnogo gora od bilo koje scene iz filma.. Sta bi tek radili da vladaju svetom!!

dnk

pre 11 godina

draga daleka braćo muslimani, nastojim postovati vas i vasu veru bez obzira na sve, ali nek mi neko kaze zašto vi ne umete da praštate. Taj film su načinili nekolicina osoba, iako su vas uvredili,zar je normalno da vi tražite vešanje,odrubljivanje glave režiseru? Pa mnogo gore je ubistvo od uvrede! Ko od nas ima pravo da uzima nečiji život ili da zahteva da mu isti bude oduzet???

miki

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)

Da, samo sto u Beogradu nisu palili ambasade zbog Isusa Hrista, vec zbog otimanja teritorije, a neki i da se obuku u skupim buticima :)..

Petar

pre 11 godina

Bg_Musliman
Kakva, goda da bude kazna za ismevanje, za ubistva ce biti 100-struko veca. Dozovite se pameti i ne pretite vise ostatku covecanstva. Pocnite da resavate prave probleme u svojim drustvima, a to sigurno nije ovaj smesni film koji ste me naterali da pogledam. Takvih parodija na temu hriscanstva i na svaku drugu temu je napravljeno na stotine. Trebalo je i vise, jer ne mozete coveku oduzeti slobodu, razum i kriticnost. Svaka religija to pokusava. Probajte da zamislite koliko bi lepse mesto za zivot ova planeta bila bez tog nasilja nad razumom.
Na kraju kakav 'prorok' takvi mu i 'vernici'...
Kuda i kako dalje sa ovim civilizacijskim tegom?????

Milanus

pre 11 godina

CIA pravi povod (film), CIA izaziva nemire, CIA guši nemire, itd. Ne izazivaju nemire "obični" fundamentalisti, već fundamentalisti koje CIA plaća. Povod je, realno, smešan. Isus je ismevan u stotinama filmova, na sve moguće načine, pa se ništa nije desilo u hrišćanskom svetu. ALi desilo bi se, da je CIA tako htela :)

dendzapfcantiteist

pre 11 godina

Sve religije su kriminaknog karaktera i potsticu na nasilje.Da li je Rista, Muha ili neki drugi Supermen svejedno je. Nasa civilizacija ne sme da popusti sektasima i teroristima.

miško

pre 11 godina

-Zbog filma?
-Ma da kako da ne!
Hajde da se opkladimo da 99% tih što vrište na ulicama nemaju pojma zašto to rade!
(Dule NS, 15. septembar 2012 13:15)

Naravno, ali znaju da "tako treba"... zvuči li vam slogan možda poznato ?

Goran

pre 11 godina

(Bg_Musliman, 15. septembar 2012 12:23)
Za sta se ti to bogu tacno zahvaljujes?
Komentar ti je konfuzan, nista objasnjeno nije, osim sto deluje ovako dosta fanaticki napisano.
Zar ne treba da propagirate onu cuvenu "Islam je religija mira" ?
A ti u tvom komentaru pretis li pretis...

p.s. pozdrav iz blokova ;)

Musliman

pre 11 godina

Naravno muslimani su krivi i blesavi što nedaju na sebe, na svoju čast, na svoje svetinje...
Mogu vam reći da ni muslimane nije briga niti su krivi što vi ismevate svoju religiju pa vam to ne smeta, sve dok ne počnete da vređate muslimane. Pritom muslimani, kako ih uči islam, ne smeju vređati svetinje drugih. Ovaj film i ovaj akt je bio neprijatelski transparentno istaknut u izjavi autora ovog smeća gde mu je jedina namera uvreda ljudi koji ne misle kao on. On poziva na progon muslimana na njihovo uništenje jer za njega je islam kancer a kancer treba uništiti. I ovo je naravno sloboda govora tekovina kvazi demokratije... Kad iranci - šiiti na sličan način odgovaraju na račun jevreja i hololausta onda je to zločin..( da se razumemo šiite ne smatram muslimanima)
Ono što je poenta ne treba ni da se pogleda smeće od filma naravno da ga nisu mnogi pogledali niti su imali prilike ali važna je poruka jasnog neprijatelja muslimana.
Pravi muslimani nikada neće napasti nevinog pogotovu ne jevreje i hrišćane koje Kur'an naziva narodima Knjige. Ali isto tako neće dati na sebe. Ne zaboravite da muslimani i danas čuvaju crkvu Hristovog groba u Jerusalimu još od vremena Salahuddina.

mikica

pre 11 godina

A film totalno bezveze, jako malo sporno u njemu i nikakav razlog da se ubijaju ljudi. Zasto se ne bune kad za to zaista ima razloga? Na primer kad im ameri preoru bombama celo selo puno nevinih ljudi. Polude samo na opskurne filmove, karikature i slicne trivijalnosti.

Bg_Musliman

pre 11 godina

Hvala Dragom Bogu Jedinom, koji zivot i smrt daje , pa ce svi pojedinacno Njemu doci na dan polaganja racuna i biti obavesteni o onome sto su radili na ovom svetu!!!
Ismevajte koga hocete , mozda vas kazna koju ste zasluzili ne stigne na ovom svetu ali znajte, da vas pravda ceka na Sudnjem Danu!

čečvrčak

pre 11 godina

Zašto im neko ne objasni da Bog ne postoji i da je to zabluda iz vremena kad ljudi nisu imali objašnjenja za razne pojave u prirodi? To bi sve rešilo:-)

JJH

pre 11 godina

Ovo govori koliko je Amerika ustvari ranjiva. Moze CIA biti upletena u sve vlade malih i srednjih drzava, moze imati trilion dolara vojni budzet, ali kada ustane pola milijarde ljudi (ne ulazim u razloge zbog cega) onda tu nema adekvatnog resenja.

Ateista

pre 11 godina

Slika o muslimanima, njihovom proroku i religiji nije ni priblizno toliko losa u ovom inace krajnje uvredjivom i glupom filmu, koliko je sami muslimani stvaraju o sebi. Vesti o ubijanju diplomata i rezisera, smrtnim kaznama za nevernike, rusenjima i pljackama ambasada, crkvi i sinagoga, pozivima na dzihad, fatvama i osudama na smrt pisaca, karikaturista i novinara, kamenovanjima, bicevanjima, odsecanjima ruku, poligamiji, zenama u cadorima, homofobiji, itd, itd, - sve to stvara daleko goru sliku o islamu nego sto prikazuje ovaj film.

genius

pre 11 godina

Kakav genijalac snimi covek jedan film i udje u istoriju. Ko bi ikada znao da je postojao tamo neki robijas Nakula Baselej Nakula iz Kalifornije da nije snimio ovaj film i stavio ga na youtube. Muslimani potrcali brze bolje da pokazu da su gori nego na filmu, a ekipa iz vojno-industrijskog kompleksa SAD trlja ruke.

ilija

pre 11 godina

voleo bih da vidim da se u islamskom svetu snimi film poput zitija brajanovog(mesto isusa,njihov prorok). pa pobogu nek i oni snime uvredljiv film za isusa, a ne da jurisaju na americke ambasade.
tamo u toku ovih protesta ljudi ginu, sto znaci da zapadu ne treba oruzje, dovoljno je da snimi uvredljiv film.
zapadni covek izlazi na ulicu i protestuje samo zbog svojih radnickih prava i ugrozavanja sandarda, a i tad to cini mirno. jedini nasilni protesti na zapadu su zbog ugrozavanja egzistencijalnih pitanja.
tesko zive, imaju velike probleme, a oni na ulicu zbog cega?
malo me podsecaju na nase ekstremiste(gej parada, kosovo).

Laufer

pre 11 godina

Ovi zive u srednjem veku... Pa do sad su John Cleese i kompanija iz Monty Pythona trebali da gore na lomaci milion puta da je i hristanstvo poput njih!
Koja inkvizicija!

Aleksandar

pre 11 godina

Kad neko homoseksualca nazove pederom,onda je to mrznja i diskriminacija. Kad neko ismeva i vredja Muhameda,onda je to umetnost i sloboda izrazavanja.
(Logika evrofanatika, 15. septembar 2012 16:17)

Pa neka Muhamed onda tuzi rezisera za uvredu casti. Kad bih ja rekao za hipoteticnog Peru Perica da je peder, ne bi se skupili homoseksualci (a ni drzava) da mi odrube glavu i spale kucu, a Pera Peric ako se nasao uvredjenim moze da presavije tabak pa da me tuzi. Ko je tebi dao pravo da govoris u Muhamedovo ime? Odakle ta arogancija da ti pretpostavis da li se neki samozvani bozji prorok od pre trinaest vekova - uvredio?

Забринут

pre 11 godina

Протести су избили зато што су чули да се тамо негде појавио неки филм који вређа тамо нешто у њиховој религији, а нити је ко од њих видео филм нити зна шта више о њему (пошто су њихове демократске владе блокирале то на youtube-у). Гледајући исечке из филма и ове протесте све више верујем да је аутор филма био у праву

Nikola

pre 11 godina

Svi ste se uhvatili za film, pa film. Nema ovo veze sa filmom, to je samo okidač. Pogledajte kakvo je raspoloženje u Srbiji prema SAD-u posle onog tromesečnog rata 1999. Amerika je vojno prisutna u njihovom dvorištu od 1989. To su generacije ljudi koje su odrasle u konstantnom ratu protiv SAD. Ovi ih bombarduju, vršljaju po dvorištima, eksploatišu resurse, pa im još i vređaju najsvetije, pa se sad, 'oš misliti, čude što se ovi bune, ajde bre.

muslimanka

pre 11 godina

za mene su ovi ljudi idioti..sad ce Amerika da objavi rat jer je se formirala nova grupacija talibana Bin Ladena i tako eto Amerikanaca da nas poduce demokratiji naravno demokratija dolazi u obzir samo gdje nafte,ovi ostali i nisu bitni...e moji muslimani sto se lozite cudo jedno..ccc

zoki

pre 11 godina

Zalosno je da i oni muslimani koji se smatraju civilizovanim se ne usudjuju da osude ovo divljanje, nego traze opravdanje. Boje se da i sami ne budu obezglavljeni.

Pegone

pre 11 godina

@Ovo govori koliko je Amerika ustvari ranjiva. Moze CIA biti upletena u sve vlade malih i srednjih drzava, moze imati trilion dolara vojni budzet, ali kada ustane pola milijarde ljudi (ne ulazim u razloge zbog cega) onda tu nema adekvatnog resenja.
(JJH, 15. septembar 2012 11:13)
A mozda bas CIA stoji iza ovoga.

Slobodan

pre 11 godina

Protesti nisu "zbog filma", vec zbog americko-jevrejske tiranije nad covecanstvom, pa i muslimanima, izmedju ostalih.
Srecom, barem Muslimani imaju petlje da ustanu protiv ovog zla!

Nece biti da je zbog filma

pre 11 godina

Zbog filma ili zbog toga sto je svetu, i to ne samo muslimanima, do***cilo sto se SAD ponasa kao slon u staklarskoj radnji, pa unistava drzave i sto je bitnije zivote obicnih ljudi gde god se pojavi?

kupi ogledalce u evropu

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)
Isto tako u Evropu u 21. veku samo u albanskoj "drzavi kosova" se mogu videti crkve i manastiri oko kojih je razapeta bodljikava zica i oko kojih kruze vojne patrole a da ne spominjmeo mart 2004. godine kada su u Evropu sa Kosova stizali snimci kako Albanci pale i unistavaju srednjovekovne crkve i manastire. Tako da, bolje ti je da cutis.

Nem

pre 11 godina

Lajpciger cajtung: „U Libiji, Sudanu i Tunisu mogu se posmatrati ubijanja i paljenja, spektakularno i širom sveta. Elektronski most to svuda olakšava. Često se stiče utisak da su te slike jedini smisao protesta. To je besramna borba za najgrozniju sliku. Kriminalni avanturisti iz udobnih nemačkih domova, koji kao radikalni desničarski protestni pokreti prave sopstvenu propagandu sa filmom koji kritikuje islam, zapravo su najveći zločinci – ovde u zemlji. Neshvatljivo je da takvi provokatori pod zaštitom slobode mišljenja mogu da potpiruju nasilje.

Ovo su komentari onih cija je ambasada zapaljena.A kad se citaju komentari na srpskim sajtovima vidi se koliko ima bolesnika.

frequent

pre 11 godina

citam komentare 'pa sta divljate zbog jednog filma, i Isusa su ismevali u filmovima pa nista'..itd. E moji ljudi... citajte sad pazljivo.. Nas muslimane uci Islam i nasi roditelji da volimo Poslanika s.a.w.s. vise nego majku i oca... pa kako bi se ti osjecao da neko vrijedja tvoju majku na ovaj nacin? Ha? ... I osim toga, to sto ne ustajete protiv toga kad nesto rade protiv Isusa i hrisanstva..pokazuje koliki ste vjernici..niko od vas ne otvara Bibliju... Vjerujte da mene vise vrijedja ono sto oni pisu protiv Isusa nego vecinu hriscana... nemate ni casti ni vjere... mir svima!

Faust

pre 11 godina

E sad samo jos fali da se pojavi jos neki Brejvik u Evropi ili Americi pa da krene igranka. Kuda li ide ljudski rod? Da li su to na pomolu etnicka, rasna i verska ciscenja sirom sveta? Je li to doslo vreme da se svi vrate u krajeve iz kojih poticu? Znam samo jedno iz iskustva, ma koliko da ste u vecini tamo gde zivite, cuvajte one koji su u manjini a zive s vama. Jer, to ce vam se na kraju dobrim vratiti.

EU Citizen

pre 11 godina

Mislim da ne bi bilo zgoreg zatvoriti par desetina ambasada u islamskom svetu, nisam siguran da su bilo kakvi odnosi sa zemljama koje imaju takve stanovnike i vlade koje nisu u stanju da ih kontrolišu (a neke od njih sasvim sigurno i namerno manipulišu njima) poželjni, a što se tiče ovih što protestuju na Zapadu, mislim da je situacija ionako zrela za vraćanje što većeg broja religioznih ekstremista tamo odakle su došli. Sramota je samo što Obamina administracija nije odlučnije i eksplicitnije stala u odbranu slobode mišljenja i izražavanja: vaš prorok prosto nije naša svetinja, mi svetinje nemamo, i u našem dvorištu ćemo o njemu pisati i snimati ono što nam padne na pamet, a ako mislite da jedna kultura koja pola ljudskog roda, i to onu lepšu polovinu, drži kao robove, ubija homoseksualce i "preljubnice", preti smrću onom ko želi da je se odrekne i pravi probleme i omražena je apsolutno svuda gde je došla u dodir sa drugim kulturama ima moralno pravo da zbog toga kritikuje slobodni svet, ljuto se varate.

Obavesten

pre 11 godina

Nisam gledao film,ali sudeci po reakcijama,verovatno je provokativan.
Muslimani na istoku su neobrazovani i primitivni,slicno kao i nasi "velikosrbi" koji se pale kao ziska na svaki pomen srpstva i vide neprijatelje u svakome ko nije rus ili pravoslavac.
Navodno,autor filma je jevrejin,a najvise ga reklamira katolicki pastor!?!
Mozda je to i tacno,ali nigde ne pise ko je finansirao taj "projekat".
Sve ovo previse smrdi na ciju i njihovo odeljenje za psiholoski rat.Koliko sam primetio cilj je ostvaren,muslimani na istoku se bune,pale americke ambasade i skole,sto je sve odlican povod za jos jednu vojnu intervenciju ili kao je lepse zovu "policijsku akciju".
DA muslimani na istoku nisu primitivni,snimili bi oni kontra film,gde bi se sprdali sa Isusom i Jehovom,ali se to nazalost nece esiti.Sve velike religije su primitivne i mracne i ne priznaju salu kao odgovor na bilo sta ,a najvise bi volele kada bi uspele da iskorene i zabrane humor.
DA su pametni shvatili i da je ovo provokacija,na koju odgovaraju bas kako je i planirano!

Logika evrofanatika

pre 11 godina

Kad neko homoseksualca nazove pederom,onda je to mrznja i diskriminacija. Kad neko ismeva i vredja Muhameda,onda je to umetnost i sloboda izrazavanja.

Sale

pre 11 godina

Pokazaće njima Billy!Film im je samo izgovor!Čudna je to vera,ali će im Ameri vratiti milo za drago.NAPRED CIA,FBI,DEA...Ipak su to teroristi,mudžahedini,fundametalisti,a ne filmski kritičari.

boki

pre 11 godina

freqent je radikalni islamista,cuj voli islam vise od majke pa zar se vijera ne manifestuje kroz ljubav prema bliznjima.?Svaka je vijera vise smijernica kroz zivot nije nikakva bezalternativnost.

fundamentalni naucnik

pre 11 godina

Ne zna se koji su fundamentalisti gori. Da li oni sa polumesecom, ili oni sa krstom? Jedino trpim fundamentalne nauke: fiziku, hemiju, matematiku...

Trdicionalista

pre 11 godina

Kad već spominjemo žitje brajanovo da kažem da sam vernik,ali volim šalu i humor i svako ima različit smisao za humor. Mislim da je njima razlog malo više nego uvreda. Uvek su spremni na borbu protiv neistomišljenika. Ako veruješ u boga,pa onda dozvoli da on i presudi.

Žaki

pre 11 godina

Sve ono što kod čoveka zadire u intimni deo bića ne treba izvrgavati ruženju, ma šta lično o tome mislili. Možete to uporediti sa situacijom da vam neko psuje majku;...verujem da vam ne bi bilo svejedno.

manjina

pre 11 godina

Milionima ljudi islamskog sveta znaju ceo KUR`AN na pamet.Jer je prava istina,nema niti izmene niti dopune (kao ostali sto imaju I-II-III i sl izdanje)od kad je dosao do poslanika Muhammeda(s.a.w.)do danas i do sudnjeg dana nema izmena dopuna KUR`AN,a.Ima li ko od drugih vera koji znaju svoju knjigu na pamet?.Siguran sam da nema,cak i autori ne znaju.

Legalista

pre 11 godina

Svi istrče na ulicu kada treba da se larma i ruši, a da ih je neko pozvao da se uradi nešto korisno - da se očisti komšiluk, iskopa kanal, sredi kanalizacija - ne bi se pojavio niko. Licemeri, besposličari, primitivci. Islam se svakoga dana pokazuje i dokazuje kao agresivna religija zla i primitivizma, i ne prođe dan a da neko ne bude ubijen od strane islamista samo zato što je drugačiji ili drugačije misli. Tu opasnu religiju treba pod hitno staviti van zakona.

Miki

pre 11 godina

Ovaj film, da budem iskren neznam ni kako se zove, je samo sredstvo koje je pokazalo jedninstvo muslimana u celom svetu, kao i da su spremni da se suprostave svim sredstvima protiv onih koji krše njihova verska prava.

????

pre 11 godina

Господине Илија очигледно је да немаш никаквих знања у вези Исламске религије, јер у супротном не би препоручивао да "и они" сниме увредљив филм о Исусу, односно о посланику Иса-у како га у Исламу зову. Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу. Из тог разлога Ваш предлог је сасвим депласиран и детињаст. Како Вам није пало на памет, онако случајно, да предложите да се сви уздрже од вређања и омаловажавања религија, а да им за то, уместо религије, послуже друге теме и личности, као на пример политичари и ратни злочинци. Такав предлог би био много смисленији. Постоји још једна чињеница која такође искључује могућност да припадници Ислама вређају Исуса, а то је да Куран часни, Исуса спомиње као муслимана, и једног од Божијих посланика, који је исповедао веру у једног Бога. Онај ко сведочи да постоји само један Бог и само њега признаје, у Исламу се назива муслиман. Треба прво упознати садржај неке религије, па тек онда давати неке предлоге у вези ње, у супротном ризикујете да испаднете велика незналица о чињеницама које су једноставне и веома додтупне.
(Sale, 15. septembar 2012 19:58)

Kad nam sve lepo objasni u vezi sa islamom, onda nam objasni jos jednu sitnicu, kako pripadnici jedne tako tolerantne religije, seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?

123

pre 11 godina

a kako to da u Turskoj i BiH nema protesta???
(Radmila, 15. septembar 2012)

Turska ima dovoljno naprednu politiku da moze da razume kuda ovo vodi ,ko je zakuvao i kako ce se zavrsiti.Dovoljan razlog da ne budu mirodjija u toj corbi ako vec ne mora.
U Bosni je bio protest cini mi se juce oko 150 mladica.Citao u vestima.
Svako sa dva grama mozga, a dovoljan je i jedan gram mozga ako je osetio na svojoj kozi u SRB ili ex Jugoslaviji, moc propagande i povampirenog nacionalizma ubacenog spolja, moze da dodje do zakljucka sta se desava na Severu Afrike i Bliskom Istoku i ostatku sveta,jedino se ciljevi razlikuju, dok je profit tj moc kruna celog dogadjaja.
Zamislite samo sta moze da uradi jedan nacionalista(citaj budala)u multietnickom gradu sa sprejom u ruci, a onda zamislite sta je u stanju da uradi fabrika ovakvih umova, koja u svom arsenalu ima sve od medija do nosaca aviona.
Prvo vas nadrogiraju vestima onako ujutro uz kaficu dok se spremate za posao, pa zatim bombarduju ove jadnike, pa opet sutra vama uz kaficu preko TV(diktator,demokratija, ljudska prava) pa onda opet bombardovanje,koleteralna steta,teroristi.....
Ko jos uvek ne razume o cemu pricam ,neka otvori kartu SFRJ na primer i pored svakog znaka na mapi koji pokazuje rudno bogatstvo, neka stavi naziv firme koja ga poseduje, mozda nekom i otvori oci, a zatim Predjite na neku drugu mapu gde se skidaju dikatori i uvodi demokratija a zatim se isplacite nad svim mrtvima, palim za vasu i nasu "slobodu i demokratiju".

Balkane moj...

pre 11 godina

(Bg_Musliman, 15. septembar 2012 12:23)


Sudnji dan je a ja odlazim.... Dobro uzmimo npr da je tako i da me ta sudbina zadesi ALI ZAR ON NE OPRASTA SVIMA KOJI GA PRIHVATE ,KAD GOD ????

Ograniceni su ljudi koji ne prihvataju salu na svoj racun ,a posebno oni koji ne vide dubinu ovoga. Ostadose stada dlakava zbog nekih...

BlockOut

pre 11 godina

@Obavesten

Da si obavesten znao bih da muslimani ne mogu da se sale i podsmevaju sa bilo kime, niti hrisanskim isusom nidi judeiskim, jer u islamu oni su svi bozi poslanici, zapravo je isus 100x vise pominjan u kuranu nego sam muhamed.

Malo je sto u zadnjih 100 godina na svaki nacin maltretitaju, okupiraju, sankcionisu i slicno. sad jos trebaju da im ismevaju veru. Ajd sad neko nek napravi slican film o jevrejima, pa da vas vidim kako ce te prodjete.

Mica

pre 11 godina

Pa gde je tu Saudi Arabija sa svojom Mekom, centrom svih muslimanskih dešavanja. Kad će oni da se malo probude i da kažu koju reč?

Sale

pre 11 godina

pa pobogu nek i oni snime uvredljiv film za isusa, a ne da jurisaju na americke ambasade.

(ilija,

Господине Илија очигледно је да немаш никаквих знања у вези Исламске религије, јер у супротном не би препоручивао да "и они" сниме увредљив филм о Исусу, односно о посланику Иса-у како га у Исламу зову. Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу. Из тог разлога Ваш предлог је сасвим депласиран и детињаст. Како Вам није пало на памет, онако случајно, да предложите да се сви уздрже од вређања и омаловажавања религија, а да им за то, уместо религије, послуже друге теме и личности, као на пример политичари и ратни злочинци. Такав предлог би био много смисленији. Постоји још једна чињеница која такође искључује могућност да припадници Ислама вређају Исуса, а то је да Куран часни, Исуса спомиње као муслимана, и једног од Божијих посланика, који је исповедао веру у једног Бога. Онај ко сведочи да постоји само један Бог и само њега признаје, у Исламу се назива муслиман. Треба прво упознати садржај неке религије, па тек онда давати неке предлоге у вези ње, у супротном ризикујете да испаднете велика незналица о чињеницама које су једноставне и веома додтупне.

maloObjektivnostiMolim

pre 11 godina

Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу.


Izvini Sale, a na koga muslimani misle kada se pominju nevernici?

Crni

pre 11 godina

Kako se i očekivalo, brojni protesti sirom svijeta neće biti jedina reperkusija zbog objave kontroverznog anti-islamskog filma. Prema najnovijim informacijama afganistanski zakonodavci danas su pozvali na raskidanje pakta o strateškom partnerstvu između Kabula i Washingtona, prenosi Press TV.
Podsjetimo, 2. Maja 2012, američki predsjednik Barack Obama i afganistanski predsjednik Hamid Karzai potpisali su dogovor kojime se omogućava prisutnost pojedinih američkih trupa na prostoru Afganistana u periodu od 10 godina nakon povlačenja koje bi se trebalo dogoditi 2014. 26. maja afganistanski Parlament odobrio je ovaj sigurnosni pakt.
Unatoč činjenici da su mnogi od prosvjeda organizirani kao direktan gnjev protiv objave kontroverznog filma, mnogi se slažu kako je film samo okidač na već dugogodišnje animozitete prema SAD-u koji se naročito gomilaju od 2001 kada je SAD krenuo u vojne pohode na Bliskom istoku.
Prema posljednjim informacijama SAD su poslali skupine marinaca na teritorij nekoliko ambasada, uključujući u Jemenu i Sudanu. Sami prosvjedi u konačnici će se zaustaviti, ali političke reperkusije mogle bi imati jako velik utjecaj na odnose zemalja regije prema SAD-u. Iz te perspektive, potez Afganistana možda je tek prvi u nizu.

Vana

pre 11 godina

Čudni su ljudi- pale ljudske tvorevine i ubijaju druge ljude, jer je neki čovek (pojedinac ili manjina, šta znam) uvredio proroka ili šta već. o.O Zar nasilje nije gore od uvrede. Uostalom, otkud oni znaju da bi se Muhamed (istorijska ličnost) uvredio? Možda bi se baš nasmejao. Hahaha.
P.s.nikad mi neće biti jasno da su ljudi spremni ići u rat protiv drugih ljudi zbog nečeg što ne verujem da je vredno kao i ljudski život.

Milutin

pre 11 godina

To djubre od filma nikako ne predstavlja opravdanje za ovakvo divljanje sirom sveta. Ja sve razumem, I uvredjenost I srdzbu ali ovakve stvari su jednostavno van svake pameti. Drugo, taj film ne krsi zakone mnogih zemalja sto ce reci da svako (kao sto svi I rade) moze da snimi neku parodiju ili propagandu ili slicno tome u svom dvoristu I pablikuje na netu kao video. Slazem se sa gdja Eston uz primedbu da nije u redu bilo da onako pre neki dan izproziva Rusiju zbog "slucaja" sa pussy riots, pogledajte sta se sada radi I dajte neki balans.

sisanje vesla

pre 11 godina

Ali 50 godina se svi prave ludi i niko shatro ne moze da provali da Izrael svako malo baci neku ovakvu kosku , Muslimani polude , SAD salje konjicu i ogradjuje se od provokacija koja opravdava "slobodom govora",mediji prenose nerede i Muslimane predstavljaju kao divljake i na kraju redovno Izrael stavi tacku na sve to pricom " eto vidite kako je nama, mi smo okruzeni sa 200mil tih sto lome,pale i izazivaju nasilje",SAD im posalje moderno naoruzanje i aminuje Izraelsko bombardovanje ciljeva u Muslimanskom svetu(ovaj put je Iran na tapetu).

ateista Srbin patriota brate

pre 11 godina

Neverovatno kako se lako moze sa ljudima da manipulise.I posle se pitamo zasto zivimo u ovakvom svetu?Verovati u Boga ili ti Alaha je isto verovati u deda mraza..mada nemam nista protiv vernika svako ima pravo da veruje u sta hoce.Pozdrav svim dobrim ljudima.

zlaja

pre 11 godina

pa gde nam je nas dragi Muftija Zukorlic da se oglasi....sto mi se nesto ucutao, sve u svemu sluzbeno saopstenje mesihata, a delovao mi je covek tako nekako drcno, sve prsti kad s..e po Srbiji. E moj Muftijo, hajde budi ono sto nisi, pa dokazi i nama i tvojima da nisi placenik State Department-a pa lepo put pod noge....znas dobro gde je USA ambasada, Kneza Milosa 50 u mrskom Beogradu.....pa udri.....a povedi i Cerica....

Srđan, Novi Sad

pre 11 godina

Razmislite pre nego što napišete da je Muslimanima zabranjeno da vređaju i skrnave tuđe svetinje. Čuvena Aja Sofija u Istambulu je sagrađena kao pravoslavna crkva Svete Marije da bi, čini mi se u 15. veku, Turci s nje skinuli hrišćanska obeležja, zvona i oltar i od nje napravili džamiju. Isto su uradili u Nikeji s crkvom Svete Sofije. Zatim, freske u crkvi Bogorodice Ljeviške u Prizrenu su u 18. veku muslimani u potpunosti uništili čekićima i pretvorili je u džamiju. Tako je završila i crkva Svete Petke u Vranju. Šta god su muslimani osvojili oskrnavili su, tako da te priče kako njihova vera uvažava ostale ne pije vodu. Sporni film može biti i vulgaran i neukusan i neprimeren i neistinit ali to nije nikakvo opravdanje za nasilje i ubistva. Muslimanska je vera, složili se ili ne, najagresivnija u ovom trenutku i to u bukvalnom smislu.Nisam pročitao da je i jedan hodža osudio takvo nasilje.

lejubajug

pre 11 godina

Samo me interesuje,kada i dali su svi ti demonstranti u svim tim zemljama uspeli da pogledaju taj film.Verijem da 99% njih nije videlo film.Pre svega oni takav films ne bi ni uvezli,pa zato i tvrdim da ha nisu ni pogledali.

SSIP

pre 11 godina

U Bengaziju život nisu izgubila "četvorica diplomata", već ambasador, pripadnik obezbeđenja (privatna firma), kompjuterski tehničar, i osoba čiji identitet se krije - dakle najverovatnije operativac CIA. Pratite stranu štampu.

hipohondar

pre 11 godina

@manjina ako je tacna ta knjiga zasto onda za pocetak u njoj stoji da je od svake vrste po dvoje napravljeno (dva pola) kad postoji toliko vrsta koje se aseksualno razmnozavaju? to je tek jedna od mnogih nelogicnosti i pogreski u toj knjizi, sto samo kaze da su je pisali ljudi i da sadrzi znanje i shvatanja ljudi iz te epohe, koje je bilo vrlo ograniceno. ako je toliko znnje sadrzano u njoj sto nigde ne pise kako izleciti rak? ta bolest je postojala i u to vreme. uciti napamet je uciti bez razmisljanja, i ja se time ne bih ponosio. i na kraju i najbitnija stvar, ubistvo se ne moze opravdati, nicim se ne moze opravdati, kakve veze ima da li su uvredili mene, tebe ili proroke. protest ok, ali ubistvo nikako, i ovi sto ubijaju u ime boga su ukaljali cast islamskog sveta, ali ni ostale religije nisu bolje.

zlaja

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)

kao i paljenje manastira iz 13. veka, sa UNESCO-ve liste zasticenih spomenika kulture, pogodi gde? pogodi kada?

ilija

pre 11 godina

videli ste proteste na zapadu povodom svega,sve su ih lepo snimili. bas se pitam sta ce biti kad treba da im se produzi radna dozvola ili izdavanje novih viza.podsecam da su teroristicki napadi(zadnjih 10god) dosli od muslimana sa stalnim boravistem na zapadu.ko zna koliko razloga ima iza svega ovoga, po meni vise mesta za nas.

tonix

pre 11 godina

to ide u korist izraelca,ide i rat u siriju,a i korist onima koji trebaju nafta i slicne srtategie,pa vidite oduvek se nesto radi kojima izraelcima ide u korist!

Александар

pre 11 godina

Кад би муслимани снимили филм о Исусу, у коме се он представља као коцкар или женскарош, Хришћани би дали сваком за право да има своје мишљење. А ако неко сече главе неверницима и масакрира људе ради бајке зване вера, онда је то ствар цивилизацијског јаза. На жалост, Ислам опасно представља опасност за свет, не због нетолеранције, већ због необразованости...

Djordje

pre 11 godina

Sada amerika stupa na scenu da zavede demokratiju i ljudska prava u svim zemljama gde su neredi trenutno.Zanimljivo je da nereda nema u Saudiskoj Arabiji majci islamskog sveta ili je to preveliki zalogaj za sjedinjene drzave?

Antun

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Legalistom, koga i citiram "Tu opasnu religiju treba pod hitno staviti van zakona." Zaista se treba zapitati: Kakva je to religija koja direktno propoveda agresiju, represiju, ubijanje neistomisljenika?

Mlada partizanka

pre 11 godina

Ja mislim da iz ovih protesta moze da se izvuce dosta materijala za jedan ozbiljan film cak mozda i dokumentarac o ``Nevinosti Muslimana``.

ilija

pre 11 godina

Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу.

imaju li oni zakone ili sve odgovore traze u kuranu, i sta ako je kod brace to samo bezazlen humor, onda vise nismo braca sta li...
ne mogu da ocekuju da postujemo nesto na njihov iskljuciv nacin, u nasem svetu je sve podlozno kritici i humoru onda neka postuju bracu i nas standard ponasanja a oni ignorisanjem pokazu toleranciju

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Пројекат ''Арапско пролеће'' осмишљен је на Западу због стварања непријатеља и смањења утицаја Кине и Русије.

Pax Americana не може опстати у свету чије су главне одреднице сарадња, а не наметање. Договор, а не једностраност.

Pax Americanа - "every resistance is futile".

muka

pre 11 godina

albanac ... bio je napad na americku ambasadu u norveskoj. protestvovli su norvezani protiv napada na bliski istok... tako da nije samo beograd u pitanju...

ilija

pre 11 godina

dragi sale,
ne radi se ovde da li hriscani vredjaju muslimane i to sto oni ne bih nikad vredjali isusa.ovde se radi da mi pripadamo delu sveta u kome je svaka svetska pojava podlozna kritici,drugacijem misljenju a samim tim i humoru pa cak i ismejavanju.to sto njima vera ne dozvoljava da vredjaju, ismejavaju hriscane nije neki odraz tolerancije jer im ne dozvoljava ni ateizam.kod njih vera oblikuje svaki aspekt zivota a trebalo bi zakoni i pravo na izbor koje kod njih vera ne dozvoljava.oni su isto sto i hriscanstvo u vreme inkvizicije kad je vera propisivala zakone a samim tim i obrazac ponasanja.

marija

pre 11 godina

... Odakle ta arogancija da ti pretpostavis da li se neki samozvani bozji prorok od pre trinaest vekova - uvredio?
(Aleksandar, 15. septembar 2012 17:53)

Upravo takva arogancija i neznanje su i doveli do ovoga. Nebitno, ne bi ti to razumeo. Tvoja namera da prevaspitavas 1.5 milijardu ljudi agresivnim ateizmom je jako ambiciozna.

Chege vara

pre 11 godina

Nikako ne kapiram muslimane-taj isti Zapad im konstantno bombarduje i ubija vernike i nema njihove reakcije,a odjednom se "upale" zbog glupog filma...

Albiruni

pre 11 godina

Арапско пролеће постаће америчка зима. Филм је стварно одвратан и бесмислен, а осим тога што је увреда за ислам, увреда је и за филмску уметност. Увреда за ислам је, међутим, и та што има такве вернике.

marija

pre 11 godina

Kad nam sve lepo objasni u vezi sa islamom, onda nam objasni jos jednu sitnicu, kako pripadnici jedne tako tolerantne religije, seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?
(????, 15. septembar 2012 21:20),

Isto tako kako se u hriscanstvu pojavio jedan Brejvik.
Ludaka i fanatika ima na svim stranama.
Uvek bilo i bice.
Ali to nije islam i to nije hriscanstvo.

madmax

pre 11 godina

@Budalastina
Ako Saudijci nisu verski zatucani ja ne znam ko jeste.
Sto se tice protesta tamo ih nema jer bi policija i vojska pobila protestante kao zeceve.Medjutim Saudijci imaju veoma mocne prijatelje tako da im to niko ne bi zamerio.Ceo taj ekstremni salafisticki pokret finansijski i logisticki dirigovan je od najmocnijih porodica iz S.Arabije medjutim posto leze nanafti i parama svi se prave ludi i EU i SAD i ostali.Ako se desi da neka bomba eksplodira u Evropi ili ubiju nekog Americkog turistu uvek se mogu naci dezurni krivci tipa Sadam,Gadafi...

x

pre 11 godina

Ocigledno je da nemas pojma o " vasoj " svetoj knjizi. Naravno da je podlozna promenama i menjana vise puta.
Ako meni ne verujes pitaj svog hodzu ili nekog obrazovanijeg muslimana.
Po njoj pise i u nju dodaje svaki kralj, poglavar jer on je i stampa ( mislis u Sudanu i ostalim muslimanskim dzamahirijama postoje izdavacki zavodi ( nezavisni )?). Naprimer u stampariji kralja Fahda je izmenjena i dodavano je svega i svacega, eto ti pocetak a ti ako si covek istrazi ovo pa se vrati i samo napisi da sam bio u pravu ok?

Nemanja

pre 11 godina

Nezna se ko je gluplji! Ovi sto napravise film ili ovi sto nasedaju na tako glupe stvari i sad divljaju...
(Nataeos, 15. septembar 2012 12:26)

...ili mozda ti koji stvarno mislis da je to divljanje zbog filma? sta mislis koji procenat njih je pogledao film?

aca

pre 11 godina

nije Islam opasna religija kao ni Hrišćanstvo, opasni su satanisti koji se zadnjih sto godina uvlače kao Antihristi u sva dešavanja u svetu i uzrokuju i isceniraju mnoge ratove

svetosavac

pre 11 godina

Ljudi bez obzira na sve ovde u Srbiji nema niko pravo na slobodu govora,ja to znam jer sam rekao nesto za GEJ populaciju i sada me ceka robija od 3 do 5 godina zatvora upravo zbog toga sto sam mislio da zivim u demokratskoj drzavi a ono PAPAJA,mi smo u sezdesetim godinama ne po standardu nego po drzavnicima i partiskom sistemu ! ! !

Rade

pre 11 godina

Ne radi se ovde o filmu i njegovoj sadržini. Mislim da većina onih koji protestvuju nisu ni videli film niti razumeju o čemu se ovde radi. Njihove vodje hoće da svi veruju u ono u šta oni veruju i da misle isto. E to ne može. Sloboda misli i govora je osnova civilizacije. Kad svi misle isto onda niko ne misli. Film je samo vidjenje reditelja. Nije vidjenje i poolitika države u konkretnom slučaju SAD. Ja SAD lično ne volim ali mislim da one nisu krive. Ne mogu da verujem da se sve ovo desava zbog filma. Sta su hrišcani trebali da rade Borislavu Pekiću zbog knjige Vreme čuda? Da ga kastriraju??? Ništa to je njegovo vidjenje... Kuda ide ovaj svet?

marija

pre 11 godina

Verska osecanja vernika svih religija, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, se moraju postovati i poznavati ili ce ovaj svet uci u opasne vode, ako vec nije. Neznanje i netolerancija ce nas upropastiti.

Miljan Stanojevic

pre 11 godina

...religija je je samo jedna od nacina kako manipulisati sirokim narodnima masama, drugi je politika...u ovom slucaju imamo oba zla na istom mestu. Fasizam kao trece veliko zlo je na srecu ovde izostao...

posmatrac

pre 11 godina

@ wolff.ser , meni je zao kad procitam ovakav komentar. volis li da ti neko ismeva najmilije i vredja? volis?
bilo kako bilo, neminovno je jedno, islam se zavladati svetom.

zlaja

pre 11 godina

Milionima ljudi islamskog sveta znaju ceo KUR`AN na pamet.Jer je prava istina,nema niti izmene niti dopune (kao ostali sto imaju I-II-III i sl izdanje)od kad je dosao do poslanika Muhammeda(s.a.w.)do danas i do sudnjeg dana nema izmena dopuna KUR`AN,a.Ima li ko od drugih vera koji znaju svoju knjigu na pamet?.Siguran sam da nema,cak i autori ne znaju.
(manjina, 15. septembar 2012 17:36)

eeee....kukala vam majka.

noagendashow

pre 11 godina

Film je zapravo bacanje prašine... Zapravo originalni film ne govori Mohamedu već su neke reči naknadno edituvane... Odslušajte 443 - trenutnu epizodu noagendashow.com, pa će vam nožda neke stvari biti jasnije...

manjina

pre 11 godina

@hipohondar,ako si toliko zainteresovan za izlecenje kansera vrlo dobro pise u KUR`AN-u.Da ne gubis puno vremena cita FATIHU,BAKARA-1-5;163-165;255-257;284-286;AL-I IMRAN 1-5;18;26-27;ARAF-54-56;117-119;JUNUS-79-82;TA-HA-65-69;MUMINUN-115-118;HASHER-21-24;SAFFAT-1-15;RAHMAN-31-33;MULK-3-4;KALEM-51-52;DJIN-3;Ako ne mozes nista nauciti od ovih ajeta onda citaj TEVSIR ili hadithe,verujem da ces dobiti pravi lek.

Vensa

pre 11 godina

Mislim da ce nakon ovoga religijasvuda biti ukinuta...ili na neki nacin zabranjena za javno ispoljavanje. O cemu se i govori u Bibliji.

aldin

pre 11 godina

kome treba ili zeli kur an časni,neka se meni obrati. Pa ce svako od vas videti o cemu je reč,u šta to poziva islam. Ne nasedajte na medijsku hajku protiv muslimana. Hvala.
evo.mail-a : dix_np @ hotmail.com

Omer Paša Latas

pre 11 godina

@maloObjektivnostiMolim...... misle na iluminate i masone kad kažu nevjernici jer su oni zakuvali sve i dalje zakuvavaju a ne na Hrišćane

Bojan

pre 11 godina

"Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte!"

Tolerancija po Kur’anu.

Malosutra

pre 11 godina

(posmatrac, 15. septembar 2012 22:18)

Poenta tvog komentara je da ce islam vladati svetom! Toliko o vasoj toleranciji!
Izmedju 2 zla biram manje- USA.

Sale

pre 11 godina

seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?
(????,

Термин џихад се помиње у Курану часном и означава појам борбе сваког појединца противу сопствених, личних, лоших особина и понашања. Ту борбу човек је у обавези да води стално, а у циљу неговања позитивних људских особина и елиминисање свих лоших. Тај термин је злоупотребљен и проскрибован, на тај начин што је везан за оружане побуне и устанке, насилне протесте и томе слично, па сада ни крив ни дужан представља синоним за нешто насилно. У Курану се термин џихад не везује ни за шта што има везе са било каквим насиљем.
Термин кафирун у Курану подразумева невернике, то јест идолопоклонике, као што су били стари Римљани, односно политеисти, затим незнабошци и ислично. Монотеисте Јудаизма и Хришћанства не сматра неверницима, ако си на то мислио. Ислам не спутава никога у личном верском опредељењу, а најмање има право да га смртно кажњава због тога. Ти си само јадна од многих жртава погрешних предрасуда и стереотипа везаних за Ислам. Што се тиче одсецања глaве "неверницима", постоје и ту предрасуде . Ислам подразумева и правно регулисање друштва, што остале религије немају. Право по коме се регулишу друштвени односи зове се Шериатско Право. Оно има део у оквиру кога су предвиђене санкције за криминалце. До скора су и у Француској гиљотине радиле. Ако је некоме одсечена глава, буди сигуран да је то учињено зато што је криминалац, а не зато што је неверник.
Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali

Sale

pre 11 godina

@manjina ako je tacna ta knjiga zasto onda za pocetak u njoj stoji da je od svake vrste po dvoje napravljeno (dva pola) kad postoji toliko vrsta koje se aseksualno razmnozavaju?
(hipohondar,

Поента тврдње да је од сваке врсте створено по два пола, није нужност сексуалног чина, већ стварање потомства путем оплођивања женске ћелије мушком. Да ли ће се то десити сексуалним чином или не потпуно је све једно, битан је резултат оплодње. Сведоци смо да је модерна медицина усавршила метод вантелесне хумане оплодње, а у ветерини, поготову на сточним фармама, то је рутинска пракса већ поодавно. Сексуални чин није сам по себи довољан за оплодњу, јер као што је познато многи парови упркос томе не могу постићи оплодњу, то јест не могу имати потомство. Дакле у природи имамо најразличитије начине оплодње, један од њих је и путем сесуалног чина, али није једини. Поента је у томе да се ж. јајана ћелија оплоди, а у Курану се за тај заметак користи израз угрушак крви. Тако то функционише у природи. Наравно да су сазнања људи из те епохе била ограничена оним знањима којима су до тада владали, али доказ да садржај није осмислио човек је и тврдња у тексту да ће сви људи који су умрли бити поново створени, и да ће им чак и линије на јагодицама прстију бити идентичне. После много векова од те објаве, научно је утврђено да сви људи имају различите отиске прстију, па је то откриће постало један од основа савремене криминологије.

hipohondar

pre 11 godina

@manjina prijatelju ako to znanje postoji podeli sa svima i usreci mnoge ljude na ovom svetu svih religija, a da ne pricam milione dece. toliko netacnih informacija ima u bilo kojoj svetoj knjizi da je to smesno. inace nisi mi odgovorrio sto pise da ima od svake vrste po dva pola kad to nije tacno i nisi se uopste osvrnuo na moj komentar da se ubistvo ne moze nicim opravdati, pa ni vredjanjem proroka, sto meni dovoljno govori...

hipohondar

pre 11 godina

@Sale druze uz svo duzno postovanje sto ucestvujes u konstruktivnoj raspravi sa mnom, pogledaj sta znaci asexual reproduction, jer tamo lepo stoji da je to stvaranje potomstva od jednog roditelja (nzavisno da li postoje muski i zenski pol) i da on nasledjuje gene od samo jednog roditelja. nema oplodnje i porod je genetska kopija roditelja. takodje je zanimljiv i pojam partenogeneze, i to procitaj to je tek genijalno sta se tu radi, i ako sam dobro procitao jedna vrsta gustera u meksiku ima samo zenski pol i sto se toga tice meni je dosta. Tako da nema oplodnje jajne celije muskom polnom druze. A sto se tice otisaka prstiju, ja ne priznajem da je to otkrovenje ako je pre toga bilo poznato u svetu, npr u kini su otiscii prstiju korisceni za pecatiranje dokumenata pre hrista, u drevnom vavilonu je bio zamena za kraljev potpis i mnogim drugim, do cak 2000 godina pre muhameda. takodje takav jedinstveni sablon postoji na dlanu, prstima stopala i osnovi stopala, a to se n pominje u kuranu, tako da te molim lepo da se ne izvlacis na to. ako je ranije otkriveno nije lepo da se uzimaju tudje zasluge. ja bih se vise odusevio da su svi otisci isti, a ne ovako razliciti, ali mnogi imaju neke slicnosti, a to zavisi od toliko faktora oko rodjenja osobe ta je tesko i zamisliti, tako da je pre pitanje prirodnih uslova a ne nesto drugo. inace sta pise u tom stihu al-qiyama 75:1-5? ja koliko vidim tu se samo opaza da su prsti sa puno detalja, nigde ne pise da svi imaju razlicite,mislim stvarno

Biljana

pre 11 godina

"Ja nisam nikad ni video ni čuo da na istoku prave filmove, crteže, muziku u kojoj se vređa Isus Hrist i hrišćanstvo"

Nisi video zato sto su u serijatskim zemljama film, slikarstvo, muzika nepozeljne delatnosti, osim ako nisu u verske svrhe. Zivim u jednoj arapskoj zemlji i znam sta pricam. U osnovnim skolama gde nema stranaca drugih vera, umetnost se ne izucava, osim kaligrafije i to samo u svrhu prepisivanja Kurana. Pravi Musliman na TV-u gleda samo verski program, od "muzike" slusa citanje Kurana i Hadisa, a od "slika" kaci kaligrafske ispise iz istih. Umetnost je stetna i nepotrebna!

Sale

pre 11 godina

Мисле на оне који не верују у једног Бога односно који нису монотеисти, то јест на политеисте, попут старих Римљана који су кипове проглашавали божанствима и тиме вређали људску интелигенцију, а такође и староегипатски фараони са својм празноверјима. Јудаусти и Хришћани не спадају ту, уколико си због тога био забринут, јер су као и припадници Ислама монотеисти. Можеш бити миран на тебе сигурно не мисле.

Posmatrac

pre 11 godina

@Malosutra poentu jesi pogodio.
Ali si sustinu promasio. Islam se ne siri macem, jer gde god se sirio npr. evo u Srbiji za vreme Otomana, on tu nije opstao u velikoj meri. O tome se radi. Zapitaj se zasto se iz godine u godinu u ogromnom broju vrse prelazi iz Hriscanstva u Islam. Srz Islama, ako nisi musliman, ako nisi procitao Kur'an, ako nikada nisi usao u dzamiji, klanjao u dzematu iz srca, nikada ne mozes shvatiti, ni ti a ni ostali citaoci B92, uz svo duzno postovanje. Jednostavno, kao sto ne voli niko da mu se psuje i vredja majka tako ni ja ne volim kada me neki nikogovic dira u srce vere, a pri tom nikome ne zelim nista lose. Sto bi i vredjali veru? Sto muslimani nece nemo cutati pred mocnicima i maloumnicima iz Amerike koji vam zemlju rasparcase i islamski svet uzbunise?
Pozdrav.

Bg_Musliman

pre 11 godina

Hvala Dragom Bogu Jedinom, koji zivot i smrt daje , pa ce svi pojedinacno Njemu doci na dan polaganja racuna i biti obavesteni o onome sto su radili na ovom svetu!!!
Ismevajte koga hocete , mozda vas kazna koju ste zasluzili ne stigne na ovom svetu ali znajte, da vas pravda ceka na Sudnjem Danu!

frequent

pre 11 godina

citam komentare 'pa sta divljate zbog jednog filma, i Isusa su ismevali u filmovima pa nista'..itd. E moji ljudi... citajte sad pazljivo.. Nas muslimane uci Islam i nasi roditelji da volimo Poslanika s.a.w.s. vise nego majku i oca... pa kako bi se ti osjecao da neko vrijedja tvoju majku na ovaj nacin? Ha? ... I osim toga, to sto ne ustajete protiv toga kad nesto rade protiv Isusa i hrisanstva..pokazuje koliki ste vjernici..niko od vas ne otvara Bibliju... Vjerujte da mene vise vrijedja ono sto oni pisu protiv Isusa nego vecinu hriscana... nemate ni casti ni vjere... mir svima!

alek

pre 11 godina

mi smo imali KOSOVO ZA PATIKE,a oni imaju U IME ALAHA ZA SILOVANJE MUSKARACA.jednostavno bolesna religija i bolestan narod...da ti bijes i sexas muskarca a pritom nisi gaj,itd...ma amerika je med i mleko za za njih

manjina

pre 11 godina

Milionima ljudi islamskog sveta znaju ceo KUR`AN na pamet.Jer je prava istina,nema niti izmene niti dopune (kao ostali sto imaju I-II-III i sl izdanje)od kad je dosao do poslanika Muhammeda(s.a.w.)do danas i do sudnjeg dana nema izmena dopuna KUR`AN,a.Ima li ko od drugih vera koji znaju svoju knjigu na pamet?.Siguran sam da nema,cak i autori ne znaju.

Musliman

pre 11 godina

Naravno muslimani su krivi i blesavi što nedaju na sebe, na svoju čast, na svoje svetinje...
Mogu vam reći da ni muslimane nije briga niti su krivi što vi ismevate svoju religiju pa vam to ne smeta, sve dok ne počnete da vređate muslimane. Pritom muslimani, kako ih uči islam, ne smeju vređati svetinje drugih. Ovaj film i ovaj akt je bio neprijatelski transparentno istaknut u izjavi autora ovog smeća gde mu je jedina namera uvreda ljudi koji ne misle kao on. On poziva na progon muslimana na njihovo uništenje jer za njega je islam kancer a kancer treba uništiti. I ovo je naravno sloboda govora tekovina kvazi demokratije... Kad iranci - šiiti na sličan način odgovaraju na račun jevreja i hololausta onda je to zločin..( da se razumemo šiite ne smatram muslimanima)
Ono što je poenta ne treba ni da se pogleda smeće od filma naravno da ga nisu mnogi pogledali niti su imali prilike ali važna je poruka jasnog neprijatelja muslimana.
Pravi muslimani nikada neće napasti nevinog pogotovu ne jevreje i hrišćane koje Kur'an naziva narodima Knjige. Ali isto tako neće dati na sebe. Ne zaboravite da muslimani i danas čuvaju crkvu Hristovog groba u Jerusalimu još od vremena Salahuddina.

dee

pre 11 godina

"Poruka je jasna, ne možete ismevati proroka"

Ovaj, ne mozete vi meni da govorite koga mogu a koga ne da ismevam. Jer ako to radite, onda terate mene da delim vasa verovanja.

Milutin

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube, B-produkcija .. ali koncept je OK ..

Sve što se dogadja povodom ovof filma pokazuje koliko u "Islamskoj Civilizaciji" ili "Islamskom Svetu" ne postoji predstava o značenju pojma "Sloboda" ili "Sloboda izražavanja". Sad sam rekao nešto što je toliko svim jasno da sam verovatno i smešan.

Mdjutim hoću da istaknem jednu činjenicu, verski fundamentalizam postoji i kod nas, sutra ukoliko bi neko napravio film o "Pravoslavlju" i namerno provocirao fundamentaliste kod nas, siguran sam da bi se našli ljudi koji bi se do srži uvredili, bacali kletve, možda čak i organizovali proteste. Jedina razlika je u tome što bi oni bili potpuno nepodržani od strane naših medija, političara, države. Takodje našao bi se veći broj nas koji bi branili "Slobodu Izražavanja".

Ovaj film medjutim osudjuju svi, čak i U.S. State Department, samo iz jednog razloga, da bi se sve smirilo, da se ne bune, ne ubijaju, da ne bacaju bombe. Iz straha od najgoreg primitivizma "Zapadna Civilizacija" i ne pokušava da odbrani sopstvene vrednosti, niti da na iste makar opomene "Islamsku Civilizaciju".

Ja obožavam "Žitje Brajanovo" i Pajtonovce, da sam fundamentalista mozda bih smatarao mnoge stvari tu za "Hulu na Duha Svetoga" ali ma kakave fundamentalista bio ne bih uzimao bombu u ruku i jurišao na obdaništa i bioskope. To nije zato što je moja religija manje nasilna od Islamske već što je moje društvo civilizacijski naprednije.

dendzapfcantiteist

pre 11 godina

Sve religije su kriminaknog karaktera i potsticu na nasilje.Da li je Rista, Muha ili neki drugi Supermen svejedno je. Nasa civilizacija ne sme da popusti sektasima i teroristima.

Boki

pre 11 godina

CIA radi punom parom!!!!!Ovaj oprobani metod izazivanja incidenata na raznim lokacijama u svetu odlican je povod za slanje manjih vojnih formacija a potom i otvorene vojne intervencije a sve naravno zbog kontrole naftnih tokova.Ovo je hiljadu puta oproban metod i svaki put ima isti ishod a ljudi se i dalje primaju kako je USA ugrozena.

čečvrčak

pre 11 godina

Zašto im neko ne objasni da Bog ne postoji i da je to zabluda iz vremena kad ljudi nisu imali objašnjenja za razne pojave u prirodi? To bi sve rešilo:-)

Sale

pre 11 godina

Pokazaće njima Billy!Film im je samo izgovor!Čudna je to vera,ali će im Ameri vratiti milo za drago.NAPRED CIA,FBI,DEA...Ipak su to teroristi,mudžahedini,fundametalisti,a ne filmski kritičari.

Logika evrofanatika

pre 11 godina

Kad neko homoseksualca nazove pederom,onda je to mrznja i diskriminacija. Kad neko ismeva i vredja Muhameda,onda je to umetnost i sloboda izrazavanja.

Obavesten

pre 11 godina

Nisam gledao film,ali sudeci po reakcijama,verovatno je provokativan.
Muslimani na istoku su neobrazovani i primitivni,slicno kao i nasi "velikosrbi" koji se pale kao ziska na svaki pomen srpstva i vide neprijatelje u svakome ko nije rus ili pravoslavac.
Navodno,autor filma je jevrejin,a najvise ga reklamira katolicki pastor!?!
Mozda je to i tacno,ali nigde ne pise ko je finansirao taj "projekat".
Sve ovo previse smrdi na ciju i njihovo odeljenje za psiholoski rat.Koliko sam primetio cilj je ostvaren,muslimani na istoku se bune,pale americke ambasade i skole,sto je sve odlican povod za jos jednu vojnu intervenciju ili kao je lepse zovu "policijsku akciju".
DA muslimani na istoku nisu primitivni,snimili bi oni kontra film,gde bi se sprdali sa Isusom i Jehovom,ali se to nazalost nece esiti.Sve velike religije su primitivne i mracne i ne priznaju salu kao odgovor na bilo sta ,a najvise bi volele kada bi uspele da iskorene i zabrane humor.
DA su pametni shvatili i da je ovo provokacija,na koju odgovaraju bas kako je i planirano!

Milanus

pre 11 godina

CIA pravi povod (film), CIA izaziva nemire, CIA guši nemire, itd. Ne izazivaju nemire "obični" fundamentalisti, već fundamentalisti koje CIA plaća. Povod je, realno, smešan. Isus je ismevan u stotinama filmova, na sve moguće načine, pa se ništa nije desilo u hrišćanskom svetu. ALi desilo bi se, da je CIA tako htela :)

Žaki

pre 11 godina

Sve ono što kod čoveka zadire u intimni deo bića ne treba izvrgavati ruženju, ma šta lično o tome mislili. Možete to uporediti sa situacijom da vam neko psuje majku;...verujem da vam ne bi bilo svejedno.

Iks

pre 11 godina

Mozda gresim, al ne vidim "komsije" sa juga(bar oni muslimanske veroispovesti) da protestuju zbog ovog filma koji dolazi iz bratske im Amerike...ajde bre sta je to za vas... Vi bar imate iskustva u tome..Braco Albanci, brzo ste naucili lekciju i postali poslusni kunici..
Da ovako nesto dolazi iz Srbije, prvi bi ste osudili tako nesto...cccc

Miki

pre 11 godina

Ovaj film, da budem iskren neznam ni kako se zove, je samo sredstvo koje je pokazalo jedninstvo muslimana u celom svetu, kao i da su spremni da se suprostave svim sredstvima protiv onih koji krše njihova verska prava.

miki

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube i mogu reci da su ova divljanja muslimana po svetu mnogo gora od bilo koje scene iz filma.. Sta bi tek radili da vladaju svetom!!

Budalastina

pre 11 godina

Tamo gde je sirotinja i zatucanost religijom tamo mogu da se organizuju ovakva divljastva. Sto ne protestuju u Saudi Arabiji, Kuvajtu, Dubaiju, Abu Dabiju, muslimani u Americi, Engleskoj, Francuskoj.Kakav je to um da zbog paljenja kurana, snimljenog filma , karikature krenes u rusenje i ubijanje. Da li bi se neki hriscanin pobunio zbog paljenja biblije, vredjanja Isusa, pape , paljenja jevandjelja, vredjanja Vaseljenskog patrijarha.Kakva je to ideologija da zbog Alaha se opases sa 50 kilogrma eksploziva i udjes u metro,robnu kucu,autobus. Kakva bre CIA, MOsad, MI6 itd

BlockOut

pre 11 godina

@Obavesten

Da si obavesten znao bih da muslimani ne mogu da se sale i podsmevaju sa bilo kime, niti hrisanskim isusom nidi judeiskim, jer u islamu oni su svi bozi poslanici, zapravo je isus 100x vise pominjan u kuranu nego sam muhamed.

Malo je sto u zadnjih 100 godina na svaki nacin maltretitaju, okupiraju, sankcionisu i slicno. sad jos trebaju da im ismevaju veru. Ajd sad neko nek napravi slican film o jevrejima, pa da vas vidim kako ce te prodjete.

Aleksandar

pre 11 godina

Kad neko homoseksualca nazove pederom,onda je to mrznja i diskriminacija. Kad neko ismeva i vredja Muhameda,onda je to umetnost i sloboda izrazavanja.
(Logika evrofanatika, 15. septembar 2012 16:17)

Pa neka Muhamed onda tuzi rezisera za uvredu casti. Kad bih ja rekao za hipoteticnog Peru Perica da je peder, ne bi se skupili homoseksualci (a ni drzava) da mi odrube glavu i spale kucu, a Pera Peric ako se nasao uvredjenim moze da presavije tabak pa da me tuzi. Ko je tebi dao pravo da govoris u Muhamedovo ime? Odakle ta arogancija da ti pretpostavis da li se neki samozvani bozji prorok od pre trinaest vekova - uvredio?

Nece biti da je zbog filma

pre 11 godina

Zbog filma ili zbog toga sto je svetu, i to ne samo muslimanima, do***cilo sto se SAD ponasa kao slon u staklarskoj radnji, pa unistava drzave i sto je bitnije zivote obicnih ljudi gde god se pojavi?

ilija

pre 11 godina

voleo bih da vidim da se u islamskom svetu snimi film poput zitija brajanovog(mesto isusa,njihov prorok). pa pobogu nek i oni snime uvredljiv film za isusa, a ne da jurisaju na americke ambasade.
tamo u toku ovih protesta ljudi ginu, sto znaci da zapadu ne treba oruzje, dovoljno je da snimi uvredljiv film.
zapadni covek izlazi na ulicu i protestuje samo zbog svojih radnickih prava i ugrozavanja sandarda, a i tad to cini mirno. jedini nasilni protesti na zapadu su zbog ugrozavanja egzistencijalnih pitanja.
tesko zive, imaju velike probleme, a oni na ulicu zbog cega?
malo me podsecaju na nase ekstremiste(gej parada, kosovo).

Evropejac

pre 11 godina

"Moramo da budemo spremni za mogućnost da se otmu kontroli" kazao je američki državni ministar odbrane.
Pa koga vise mazete i lazete.Izjasnite se vec jednom da su prioritet nafta i pare.PROVIDNO

Legalista

pre 11 godina

Svi istrče na ulicu kada treba da se larma i ruši, a da ih je neko pozvao da se uradi nešto korisno - da se očisti komšiluk, iskopa kanal, sredi kanalizacija - ne bi se pojavio niko. Licemeri, besposličari, primitivci. Islam se svakoga dana pokazuje i dokazuje kao agresivna religija zla i primitivizma, i ne prođe dan a da neko ne bude ubijen od strane islamista samo zato što je drugačiji ili drugačije misli. Tu opasnu religiju treba pod hitno staviti van zakona.

Sale

pre 11 godina

pa pobogu nek i oni snime uvredljiv film za isusa, a ne da jurisaju na americke ambasade.

(ilija,

Господине Илија очигледно је да немаш никаквих знања у вези Исламске религије, јер у супротном не би препоручивао да "и они" сниме увредљив филм о Исусу, односно о посланику Иса-у како га у Исламу зову. Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу. Из тог разлога Ваш предлог је сасвим депласиран и детињаст. Како Вам није пало на памет, онако случајно, да предложите да се сви уздрже од вређања и омаловажавања религија, а да им за то, уместо религије, послуже друге теме и личности, као на пример политичари и ратни злочинци. Такав предлог би био много смисленији. Постоји још једна чињеница која такође искључује могућност да припадници Ислама вређају Исуса, а то је да Куран часни, Исуса спомиње као муслимана, и једног од Божијих посланика, који је исповедао веру у једног Бога. Онај ко сведочи да постоји само један Бог и само њега признаје, у Исламу се назива муслиман. Треба прво упознати садржај неке религије, па тек онда давати неке предлоге у вези ње, у супротном ризикујете да испаднете велика незналица о чињеницама које су једноставне и веома додтупне.

Забринут

pre 11 godina

Протести су избили зато што су чули да се тамо негде појавио неки филм који вређа тамо нешто у њиховој религији, а нити је ко од њих видео филм нити зна шта више о њему (пошто су њихове демократске владе блокирале то на youtube-у). Гледајући исечке из филма и ове протесте све више верујем да је аутор филма био у праву

JJH

pre 11 godina

Ovo govori koliko je Amerika ustvari ranjiva. Moze CIA biti upletena u sve vlade malih i srednjih drzava, moze imati trilion dolara vojni budzet, ali kada ustane pola milijarde ljudi (ne ulazim u razloge zbog cega) onda tu nema adekvatnog resenja.

Nem

pre 11 godina

Lajpciger cajtung: „U Libiji, Sudanu i Tunisu mogu se posmatrati ubijanja i paljenja, spektakularno i širom sveta. Elektronski most to svuda olakšava. Često se stiče utisak da su te slike jedini smisao protesta. To je besramna borba za najgrozniju sliku. Kriminalni avanturisti iz udobnih nemačkih domova, koji kao radikalni desničarski protestni pokreti prave sopstvenu propagandu sa filmom koji kritikuje islam, zapravo su najveći zločinci – ovde u zemlji. Neshvatljivo je da takvi provokatori pod zaštitom slobode mišljenja mogu da potpiruju nasilje.

Ovo su komentari onih cija je ambasada zapaljena.A kad se citaju komentari na srpskim sajtovima vidi se koliko ima bolesnika.

Slobodan

pre 11 godina

Protesti nisu "zbog filma", vec zbog americko-jevrejske tiranije nad covecanstvom, pa i muslimanima, izmedju ostalih.
Srecom, barem Muslimani imaju petlje da ustanu protiv ovog zla!

na ivici provalije

pre 11 godina

Pogledao sam film na YouTube, B-produkcija .. ali koncept je OK ..
@Milutin

Trejleri koji se mogu videti pokazuju da se radi o DŽ produkciji a da je "film" najobičnije ĐUBRE sračunuto da kroz najprizemniju provokaciju i vređanje izazove burnu reakciju. Anđelinin "pokušaj filma" je majka mara spram ovog idiotskog nedela.

Međutim može se lako pokazati i već se pokazuje da ovo mogu biti vrlo smišljeno uložena sredstva u postizanje podmuklog cilja a to je podizanje netrpeljivosti muslimanskog sveta prema USA na nivo koji preti da celu planetu uvuče u kataklizmu neslućenih razmera. Ne želim da komentarišem ko je i zašto napravio ovo đubre od "filma" ali ne mogu a da ne zaključim da je ovo što se dešava bio i osnovni cilj.

Iskreno se nadam da će muslimani biti dovoljno mudri da zaustave talas protesta jer moraju biti svesni da su autori upravo to i želeli. Većina muslimana će sigurno ignorisati čitav "projekat" uz potpuno opravdan osećaj gađenja, ali problem je u ekstremistima u lako zapaljivim zonama koji samo čekaju povod da raspale mase.

Na našu veliku žalost autori su uspeli u namerama...

muslimanka

pre 11 godina

za mene su ovi ljudi idioti..sad ce Amerika da objavi rat jer je se formirala nova grupacija talibana Bin Ladena i tako eto Amerikanaca da nas poduce demokratiji naravno demokratija dolazi u obzir samo gdje nafte,ovi ostali i nisu bitni...e moji muslimani sto se lozite cudo jedno..ccc

miki

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)

Da, samo sto u Beogradu nisu palili ambasade zbog Isusa Hrista, vec zbog otimanja teritorije, a neki i da se obuku u skupim buticima :)..

marija

pre 11 godina

... Odakle ta arogancija da ti pretpostavis da li se neki samozvani bozji prorok od pre trinaest vekova - uvredio?
(Aleksandar, 15. septembar 2012 17:53)

Upravo takva arogancija i neznanje su i doveli do ovoga. Nebitno, ne bi ti to razumeo. Tvoja namera da prevaspitavas 1.5 milijardu ljudi agresivnim ateizmom je jako ambiciozna.

Petar

pre 11 godina

Bg_Musliman
Kakva, goda da bude kazna za ismevanje, za ubistva ce biti 100-struko veca. Dozovite se pameti i ne pretite vise ostatku covecanstva. Pocnite da resavate prave probleme u svojim drustvima, a to sigurno nije ovaj smesni film koji ste me naterali da pogledam. Takvih parodija na temu hriscanstva i na svaku drugu temu je napravljeno na stotine. Trebalo je i vise, jer ne mozete coveku oduzeti slobodu, razum i kriticnost. Svaka religija to pokusava. Probajte da zamislite koliko bi lepse mesto za zivot ova planeta bila bez tog nasilja nad razumom.
Na kraju kakav 'prorok' takvi mu i 'vernici'...
Kuda i kako dalje sa ovim civilizacijskim tegom?????

????

pre 11 godina

Господине Илија очигледно је да немаш никаквих знања у вези Исламске религије, јер у супротном не би препоручивао да "и они" сниме увредљив филм о Исусу, односно о посланику Иса-у како га у Исламу зову. Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу. Из тог разлога Ваш предлог је сасвим депласиран и детињаст. Како Вам није пало на памет, онако случајно, да предложите да се сви уздрже од вређања и омаловажавања религија, а да им за то, уместо религије, послуже друге теме и личности, као на пример политичари и ратни злочинци. Такав предлог би био много смисленији. Постоји још једна чињеница која такође искључује могућност да припадници Ислама вређају Исуса, а то је да Куран часни, Исуса спомиње као муслимана, и једног од Божијих посланика, који је исповедао веру у једног Бога. Онај ко сведочи да постоји само један Бог и само њега признаје, у Исламу се назива муслиман. Треба прво упознати садржај неке религије, па тек онда давати неке предлоге у вези ње, у супротном ризикујете да испаднете велика незналица о чињеницама које су једноставне и веома додтупне.
(Sale, 15. septembar 2012 19:58)

Kad nam sve lepo objasni u vezi sa islamom, onda nam objasni jos jednu sitnicu, kako pripadnici jedne tako tolerantne religije, seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?

ateista Srbin patriota brate

pre 11 godina

Neverovatno kako se lako moze sa ljudima da manipulise.I posle se pitamo zasto zivimo u ovakvom svetu?Verovati u Boga ili ti Alaha je isto verovati u deda mraza..mada nemam nista protiv vernika svako ima pravo da veruje u sta hoce.Pozdrav svim dobrim ljudima.

posmatrac

pre 11 godina

@ wolff.ser , meni je zao kad procitam ovakav komentar. volis li da ti neko ismeva najmilije i vredja? volis?
bilo kako bilo, neminovno je jedno, islam se zavladati svetom.

manjina

pre 11 godina

@hipohondar,ako si toliko zainteresovan za izlecenje kansera vrlo dobro pise u KUR`AN-u.Da ne gubis puno vremena cita FATIHU,BAKARA-1-5;163-165;255-257;284-286;AL-I IMRAN 1-5;18;26-27;ARAF-54-56;117-119;JUNUS-79-82;TA-HA-65-69;MUMINUN-115-118;HASHER-21-24;SAFFAT-1-15;RAHMAN-31-33;MULK-3-4;KALEM-51-52;DJIN-3;Ako ne mozes nista nauciti od ovih ajeta onda citaj TEVSIR ili hadithe,verujem da ces dobiti pravi lek.

Balkane moj...

pre 11 godina

(Bg_Musliman, 15. septembar 2012 12:23)


Sudnji dan je a ja odlazim.... Dobro uzmimo npr da je tako i da me ta sudbina zadesi ALI ZAR ON NE OPRASTA SVIMA KOJI GA PRIHVATE ,KAD GOD ????

Ograniceni su ljudi koji ne prihvataju salu na svoj racun ,a posebno oni koji ne vide dubinu ovoga. Ostadose stada dlakava zbog nekih...

miško

pre 11 godina

-Zbog filma?
-Ma da kako da ne!
Hajde da se opkladimo da 99% tih što vrište na ulicama nemaju pojma zašto to rade!
(Dule NS, 15. septembar 2012 13:15)

Naravno, ali znaju da "tako treba"... zvuči li vam slogan možda poznato ?

EU Citizen

pre 11 godina

Mislim da ne bi bilo zgoreg zatvoriti par desetina ambasada u islamskom svetu, nisam siguran da su bilo kakvi odnosi sa zemljama koje imaju takve stanovnike i vlade koje nisu u stanju da ih kontrolišu (a neke od njih sasvim sigurno i namerno manipulišu njima) poželjni, a što se tiče ovih što protestuju na Zapadu, mislim da je situacija ionako zrela za vraćanje što većeg broja religioznih ekstremista tamo odakle su došli. Sramota je samo što Obamina administracija nije odlučnije i eksplicitnije stala u odbranu slobode mišljenja i izražavanja: vaš prorok prosto nije naša svetinja, mi svetinje nemamo, i u našem dvorištu ćemo o njemu pisati i snimati ono što nam padne na pamet, a ako mislite da jedna kultura koja pola ljudskog roda, i to onu lepšu polovinu, drži kao robove, ubija homoseksualce i "preljubnice", preti smrću onom ko želi da je se odrekne i pravi probleme i omražena je apsolutno svuda gde je došla u dodir sa drugim kulturama ima moralno pravo da zbog toga kritikuje slobodni svet, ljuto se varate.

Brajan

pre 11 godina

Pogledao sam glupavi film. Ono sto mogu da kazem nakon gledanja je da je jedino sto je gluplje od njega, reakcija muslimanskog sveta na isti.

lejubajug

pre 11 godina

Samo me interesuje,kada i dali su svi ti demonstranti u svim tim zemljama uspeli da pogledaju taj film.Verijem da 99% njih nije videlo film.Pre svega oni takav films ne bi ni uvezli,pa zato i tvrdim da ha nisu ni pogledali.

svetosavac

pre 11 godina

Ljudi bez obzira na sve ovde u Srbiji nema niko pravo na slobodu govora,ja to znam jer sam rekao nesto za GEJ populaciju i sada me ceka robija od 3 do 5 godina zatvora upravo zbog toga sto sam mislio da zivim u demokratskoj drzavi a ono PAPAJA,mi smo u sezdesetim godinama ne po standardu nego po drzavnicima i partiskom sistemu ! ! !

Antun

pre 11 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Legalistom, koga i citiram "Tu opasnu religiju treba pod hitno staviti van zakona." Zaista se treba zapitati: Kakva je to religija koja direktno propoveda agresiju, represiju, ubijanje neistomisljenika?

MisteNo

pre 11 godina

ma kakvi protesti zbog filma, i najveci glupak shvata da to nema nikakve veze. jednostavno muslimanski svet trazi i najmanji razlog da se obracunaju sa amerikancima. A da im ubiju ambasadora je najveci samar koji su mogli da dobiju

Goran

pre 11 godina

(Bg_Musliman, 15. septembar 2012 12:23)
Za sta se ti to bogu tacno zahvaljujes?
Komentar ti je konfuzan, nista objasnjeno nije, osim sto deluje ovako dosta fanaticki napisano.
Zar ne treba da propagirate onu cuvenu "Islam je religija mira" ?
A ti u tvom komentaru pretis li pretis...

p.s. pozdrav iz blokova ;)

Ateista

pre 11 godina

Slika o muslimanima, njihovom proroku i religiji nije ni priblizno toliko losa u ovom inace krajnje uvredjivom i glupom filmu, koliko je sami muslimani stvaraju o sebi. Vesti o ubijanju diplomata i rezisera, smrtnim kaznama za nevernike, rusenjima i pljackama ambasada, crkvi i sinagoga, pozivima na dzihad, fatvama i osudama na smrt pisaca, karikaturista i novinara, kamenovanjima, bicevanjima, odsecanjima ruku, poligamiji, zenama u cadorima, homofobiji, itd, itd, - sve to stvara daleko goru sliku o islamu nego sto prikazuje ovaj film.

Laufer

pre 11 godina

Ovi zive u srednjem veku... Pa do sad su John Cleese i kompanija iz Monty Pythona trebali da gore na lomaci milion puta da je i hristanstvo poput njih!
Koja inkvizicija!

aca

pre 11 godina

nije Islam opasna religija kao ni Hrišćanstvo, opasni su satanisti koji se zadnjih sto godina uvlače kao Antihristi u sva dešavanja u svetu i uzrokuju i isceniraju mnoge ratove

fundamentalni naucnik

pre 11 godina

Ne zna se koji su fundamentalisti gori. Da li oni sa polumesecom, ili oni sa krstom? Jedino trpim fundamentalne nauke: fiziku, hemiju, matematiku...

zoki

pre 11 godina

Zalosno je da i oni muslimani koji se smatraju civilizovanim se ne usudjuju da osude ovo divljanje, nego traze opravdanje. Boje se da i sami ne budu obezglavljeni.

Vana

pre 11 godina

Čudni su ljudi- pale ljudske tvorevine i ubijaju druge ljude, jer je neki čovek (pojedinac ili manjina, šta znam) uvredio proroka ili šta već. o.O Zar nasilje nije gore od uvrede. Uostalom, otkud oni znaju da bi se Muhamed (istorijska ličnost) uvredio? Možda bi se baš nasmejao. Hahaha.
P.s.nikad mi neće biti jasno da su ljudi spremni ići u rat protiv drugih ljudi zbog nečeg što ne verujem da je vredno kao i ljudski život.

mikica

pre 11 godina

A film totalno bezveze, jako malo sporno u njemu i nikakav razlog da se ubijaju ljudi. Zasto se ne bune kad za to zaista ima razloga? Na primer kad im ameri preoru bombama celo selo puno nevinih ljudi. Polude samo na opskurne filmove, karikature i slicne trivijalnosti.

dnk

pre 11 godina

draga daleka braćo muslimani, nastojim postovati vas i vasu veru bez obzira na sve, ali nek mi neko kaze zašto vi ne umete da praštate. Taj film su načinili nekolicina osoba, iako su vas uvredili,zar je normalno da vi tražite vešanje,odrubljivanje glave režiseru? Pa mnogo gore je ubistvo od uvrede! Ko od nas ima pravo da uzima nečiji život ili da zahteva da mu isti bude oduzet???

tonix

pre 11 godina

to ide u korist izraelca,ide i rat u siriju,a i korist onima koji trebaju nafta i slicne srtategie,pa vidite oduvek se nesto radi kojima izraelcima ide u korist!

Crni

pre 11 godina

Kako se i očekivalo, brojni protesti sirom svijeta neće biti jedina reperkusija zbog objave kontroverznog anti-islamskog filma. Prema najnovijim informacijama afganistanski zakonodavci danas su pozvali na raskidanje pakta o strateškom partnerstvu između Kabula i Washingtona, prenosi Press TV.
Podsjetimo, 2. Maja 2012, američki predsjednik Barack Obama i afganistanski predsjednik Hamid Karzai potpisali su dogovor kojime se omogućava prisutnost pojedinih američkih trupa na prostoru Afganistana u periodu od 10 godina nakon povlačenja koje bi se trebalo dogoditi 2014. 26. maja afganistanski Parlament odobrio je ovaj sigurnosni pakt.
Unatoč činjenici da su mnogi od prosvjeda organizirani kao direktan gnjev protiv objave kontroverznog filma, mnogi se slažu kako je film samo okidač na već dugogodišnje animozitete prema SAD-u koji se naročito gomilaju od 2001 kada je SAD krenuo u vojne pohode na Bliskom istoku.
Prema posljednjim informacijama SAD su poslali skupine marinaca na teritorij nekoliko ambasada, uključujući u Jemenu i Sudanu. Sami prosvjedi u konačnici će se zaustaviti, ali političke reperkusije mogle bi imati jako velik utjecaj na odnose zemalja regije prema SAD-u. Iz te perspektive, potez Afganistana možda je tek prvi u nizu.

Александар

pre 11 godina

Кад би муслимани снимили филм о Исусу, у коме се он представља као коцкар или женскарош, Хришћани би дали сваком за право да има своје мишљење. А ако неко сече главе неверницима и масакрира људе ради бајке зване вера, онда је то ствар цивилизацијског јаза. На жалост, Ислам опасно представља опасност за свет, не због нетолеранције, већ због необразованости...

Omer Paša Latas

pre 11 godina

@maloObjektivnostiMolim...... misle na iluminate i masone kad kažu nevjernici jer su oni zakuvali sve i dalje zakuvavaju a ne na Hrišćane

ilija

pre 11 godina

videli ste proteste na zapadu povodom svega,sve su ih lepo snimili. bas se pitam sta ce biti kad treba da im se produzi radna dozvola ili izdavanje novih viza.podsecam da su teroristicki napadi(zadnjih 10god) dosli od muslimana sa stalnim boravistem na zapadu.ko zna koliko razloga ima iza svega ovoga, po meni vise mesta za nas.

sisanje vesla

pre 11 godina

Ali 50 godina se svi prave ludi i niko shatro ne moze da provali da Izrael svako malo baci neku ovakvu kosku , Muslimani polude , SAD salje konjicu i ogradjuje se od provokacija koja opravdava "slobodom govora",mediji prenose nerede i Muslimane predstavljaju kao divljake i na kraju redovno Izrael stavi tacku na sve to pricom " eto vidite kako je nama, mi smo okruzeni sa 200mil tih sto lome,pale i izazivaju nasilje",SAD im posalje moderno naoruzanje i aminuje Izraelsko bombardovanje ciljeva u Muslimanskom svetu(ovaj put je Iran na tapetu).

Pegone

pre 11 godina

@Ovo govori koliko je Amerika ustvari ranjiva. Moze CIA biti upletena u sve vlade malih i srednjih drzava, moze imati trilion dolara vojni budzet, ali kada ustane pola milijarde ljudi (ne ulazim u razloge zbog cega) onda tu nema adekvatnog resenja.
(JJH, 15. septembar 2012 11:13)
A mozda bas CIA stoji iza ovoga.

hipohondar

pre 11 godina

@manjina ako je tacna ta knjiga zasto onda za pocetak u njoj stoji da je od svake vrste po dvoje napravljeno (dva pola) kad postoji toliko vrsta koje se aseksualno razmnozavaju? to je tek jedna od mnogih nelogicnosti i pogreski u toj knjizi, sto samo kaze da su je pisali ljudi i da sadrzi znanje i shvatanja ljudi iz te epohe, koje je bilo vrlo ograniceno. ako je toliko znnje sadrzano u njoj sto nigde ne pise kako izleciti rak? ta bolest je postojala i u to vreme. uciti napamet je uciti bez razmisljanja, i ja se time ne bih ponosio. i na kraju i najbitnija stvar, ubistvo se ne moze opravdati, nicim se ne moze opravdati, kakve veze ima da li su uvredili mene, tebe ili proroke. protest ok, ali ubistvo nikako, i ovi sto ubijaju u ime boga su ukaljali cast islamskog sveta, ali ni ostale religije nisu bolje.

Milutin

pre 11 godina

To djubre od filma nikako ne predstavlja opravdanje za ovakvo divljanje sirom sveta. Ja sve razumem, I uvredjenost I srdzbu ali ovakve stvari su jednostavno van svake pameti. Drugo, taj film ne krsi zakone mnogih zemalja sto ce reci da svako (kao sto svi I rade) moze da snimi neku parodiju ili propagandu ili slicno tome u svom dvoristu I pablikuje na netu kao video. Slazem se sa gdja Eston uz primedbu da nije u redu bilo da onako pre neki dan izproziva Rusiju zbog "slucaja" sa pussy riots, pogledajte sta se sada radi I dajte neki balans.

aldin

pre 11 godina

kome treba ili zeli kur an časni,neka se meni obrati. Pa ce svako od vas videti o cemu je reč,u šta to poziva islam. Ne nasedajte na medijsku hajku protiv muslimana. Hvala.
evo.mail-a : dix_np @ hotmail.com

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Пројекат ''Арапско пролеће'' осмишљен је на Западу због стварања непријатеља и смањења утицаја Кине и Русије.

Pax Americana не може опстати у свету чије су главне одреднице сарадња, а не наметање. Договор, а не једностраност.

Pax Americanа - "every resistance is futile".

Nikola

pre 11 godina

Svi ste se uhvatili za film, pa film. Nema ovo veze sa filmom, to je samo okidač. Pogledajte kakvo je raspoloženje u Srbiji prema SAD-u posle onog tromesečnog rata 1999. Amerika je vojno prisutna u njihovom dvorištu od 1989. To su generacije ljudi koje su odrasle u konstantnom ratu protiv SAD. Ovi ih bombarduju, vršljaju po dvorištima, eksploatišu resurse, pa im još i vređaju najsvetije, pa se sad, 'oš misliti, čude što se ovi bune, ajde bre.

marija

pre 11 godina

Verska osecanja vernika svih religija, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, se moraju postovati i poznavati ili ce ovaj svet uci u opasne vode, ako vec nije. Neznanje i netolerancija ce nas upropastiti.

kupi ogledalce u evropu

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)
Isto tako u Evropu u 21. veku samo u albanskoj "drzavi kosova" se mogu videti crkve i manastiri oko kojih je razapeta bodljikava zica i oko kojih kruze vojne patrole a da ne spominjmeo mart 2004. godine kada su u Evropu sa Kosova stizali snimci kako Albanci pale i unistavaju srednjovekovne crkve i manastire. Tako da, bolje ti je da cutis.

Chege vara

pre 11 godina

Nikako ne kapiram muslimane-taj isti Zapad im konstantno bombarduje i ubija vernike i nema njihove reakcije,a odjednom se "upale" zbog glupog filma...

marija

pre 11 godina

Kad nam sve lepo objasni u vezi sa islamom, onda nam objasni jos jednu sitnicu, kako pripadnici jedne tako tolerantne religije, seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?
(????, 15. septembar 2012 21:20),

Isto tako kako se u hriscanstvu pojavio jedan Brejvik.
Ludaka i fanatika ima na svim stranama.
Uvek bilo i bice.
Ali to nije islam i to nije hriscanstvo.

x

pre 11 godina

Ocigledno je da nemas pojma o " vasoj " svetoj knjizi. Naravno da je podlozna promenama i menjana vise puta.
Ako meni ne verujes pitaj svog hodzu ili nekog obrazovanijeg muslimana.
Po njoj pise i u nju dodaje svaki kralj, poglavar jer on je i stampa ( mislis u Sudanu i ostalim muslimanskim dzamahirijama postoje izdavacki zavodi ( nezavisni )?). Naprimer u stampariji kralja Fahda je izmenjena i dodavano je svega i svacega, eto ti pocetak a ti ako si covek istrazi ovo pa se vrati i samo napisi da sam bio u pravu ok?

Trdicionalista

pre 11 godina

Kad već spominjemo žitje brajanovo da kažem da sam vernik,ali volim šalu i humor i svako ima različit smisao za humor. Mislim da je njima razlog malo više nego uvreda. Uvek su spremni na borbu protiv neistomišljenika. Ako veruješ u boga,pa onda dozvoli da on i presudi.

genius

pre 11 godina

Kakav genijalac snimi covek jedan film i udje u istoriju. Ko bi ikada znao da je postojao tamo neki robijas Nakula Baselej Nakula iz Kalifornije da nije snimio ovaj film i stavio ga na youtube. Muslimani potrcali brze bolje da pokazu da su gori nego na filmu, a ekipa iz vojno-industrijskog kompleksa SAD trlja ruke.

SSIP

pre 11 godina

U Bengaziju život nisu izgubila "četvorica diplomata", već ambasador, pripadnik obezbeđenja (privatna firma), kompjuterski tehničar, i osoba čiji identitet se krije - dakle najverovatnije operativac CIA. Pratite stranu štampu.

Nemanja

pre 11 godina

Nezna se ko je gluplji! Ovi sto napravise film ili ovi sto nasedaju na tako glupe stvari i sad divljaju...
(Nataeos, 15. septembar 2012 12:26)

...ili mozda ti koji stvarno mislis da je to divljanje zbog filma? sta mislis koji procenat njih je pogledao film?

Vensa

pre 11 godina

Mislim da ce nakon ovoga religijasvuda biti ukinuta...ili na neki nacin zabranjena za javno ispoljavanje. O cemu se i govori u Bibliji.

zlaja

pre 11 godina

pa gde nam je nas dragi Muftija Zukorlic da se oglasi....sto mi se nesto ucutao, sve u svemu sluzbeno saopstenje mesihata, a delovao mi je covek tako nekako drcno, sve prsti kad s..e po Srbiji. E moj Muftijo, hajde budi ono sto nisi, pa dokazi i nama i tvojima da nisi placenik State Department-a pa lepo put pod noge....znas dobro gde je USA ambasada, Kneza Milosa 50 u mrskom Beogradu.....pa udri.....a povedi i Cerica....

boki

pre 11 godina

freqent je radikalni islamista,cuj voli islam vise od majke pa zar se vijera ne manifestuje kroz ljubav prema bliznjima.?Svaka je vijera vise smijernica kroz zivot nije nikakva bezalternativnost.

noagendashow

pre 11 godina

Film je zapravo bacanje prašine... Zapravo originalni film ne govori Mohamedu već su neke reči naknadno edituvane... Odslušajte 443 - trenutnu epizodu noagendashow.com, pa će vam nožda neke stvari biti jasnije...

123

pre 11 godina

a kako to da u Turskoj i BiH nema protesta???
(Radmila, 15. septembar 2012)

Turska ima dovoljno naprednu politiku da moze da razume kuda ovo vodi ,ko je zakuvao i kako ce se zavrsiti.Dovoljan razlog da ne budu mirodjija u toj corbi ako vec ne mora.
U Bosni je bio protest cini mi se juce oko 150 mladica.Citao u vestima.
Svako sa dva grama mozga, a dovoljan je i jedan gram mozga ako je osetio na svojoj kozi u SRB ili ex Jugoslaviji, moc propagande i povampirenog nacionalizma ubacenog spolja, moze da dodje do zakljucka sta se desava na Severu Afrike i Bliskom Istoku i ostatku sveta,jedino se ciljevi razlikuju, dok je profit tj moc kruna celog dogadjaja.
Zamislite samo sta moze da uradi jedan nacionalista(citaj budala)u multietnickom gradu sa sprejom u ruci, a onda zamislite sta je u stanju da uradi fabrika ovakvih umova, koja u svom arsenalu ima sve od medija do nosaca aviona.
Prvo vas nadrogiraju vestima onako ujutro uz kaficu dok se spremate za posao, pa zatim bombarduju ove jadnike, pa opet sutra vama uz kaficu preko TV(diktator,demokratija, ljudska prava) pa onda opet bombardovanje,koleteralna steta,teroristi.....
Ko jos uvek ne razume o cemu pricam ,neka otvori kartu SFRJ na primer i pored svakog znaka na mapi koji pokazuje rudno bogatstvo, neka stavi naziv firme koja ga poseduje, mozda nekom i otvori oci, a zatim Predjite na neku drugu mapu gde se skidaju dikatori i uvodi demokratija a zatim se isplacite nad svim mrtvima, palim za vasu i nasu "slobodu i demokratiju".

Srđan, Novi Sad

pre 11 godina

Razmislite pre nego što napišete da je Muslimanima zabranjeno da vređaju i skrnave tuđe svetinje. Čuvena Aja Sofija u Istambulu je sagrađena kao pravoslavna crkva Svete Marije da bi, čini mi se u 15. veku, Turci s nje skinuli hrišćanska obeležja, zvona i oltar i od nje napravili džamiju. Isto su uradili u Nikeji s crkvom Svete Sofije. Zatim, freske u crkvi Bogorodice Ljeviške u Prizrenu su u 18. veku muslimani u potpunosti uništili čekićima i pretvorili je u džamiju. Tako je završila i crkva Svete Petke u Vranju. Šta god su muslimani osvojili oskrnavili su, tako da te priče kako njihova vera uvažava ostale ne pije vodu. Sporni film može biti i vulgaran i neukusan i neprimeren i neistinit ali to nije nikakvo opravdanje za nasilje i ubistva. Muslimanska je vera, složili se ili ne, najagresivnija u ovom trenutku i to u bukvalnom smislu.Nisam pročitao da je i jedan hodža osudio takvo nasilje.

ilija

pre 11 godina

dragi sale,
ne radi se ovde da li hriscani vredjaju muslimane i to sto oni ne bih nikad vredjali isusa.ovde se radi da mi pripadamo delu sveta u kome je svaka svetska pojava podlozna kritici,drugacijem misljenju a samim tim i humoru pa cak i ismejavanju.to sto njima vera ne dozvoljava da vredjaju, ismejavaju hriscane nije neki odraz tolerancije jer im ne dozvoljava ni ateizam.kod njih vera oblikuje svaki aspekt zivota a trebalo bi zakoni i pravo na izbor koje kod njih vera ne dozvoljava.oni su isto sto i hriscanstvo u vreme inkvizicije kad je vera propisivala zakone a samim tim i obrazac ponasanja.

Mlada partizanka

pre 11 godina

Ja mislim da iz ovih protesta moze da se izvuce dosta materijala za jedan ozbiljan film cak mozda i dokumentarac o ``Nevinosti Muslimana``.

Miljan Stanojevic

pre 11 godina

...religija je je samo jedna od nacina kako manipulisati sirokim narodnima masama, drugi je politika...u ovom slucaju imamo oba zla na istom mestu. Fasizam kao trece veliko zlo je na srecu ovde izostao...

Albiruni

pre 11 godina

Арапско пролеће постаће америчка зима. Филм је стварно одвратан и бесмислен, а осим тога што је увреда за ислам, увреда је и за филмску уметност. Увреда за ислам је, међутим, и та што има такве вернике.

Rade

pre 11 godina

Ne radi se ovde o filmu i njegovoj sadržini. Mislim da većina onih koji protestvuju nisu ni videli film niti razumeju o čemu se ovde radi. Njihove vodje hoće da svi veruju u ono u šta oni veruju i da misle isto. E to ne može. Sloboda misli i govora je osnova civilizacije. Kad svi misle isto onda niko ne misli. Film je samo vidjenje reditelja. Nije vidjenje i poolitika države u konkretnom slučaju SAD. Ja SAD lično ne volim ali mislim da one nisu krive. Ne mogu da verujem da se sve ovo desava zbog filma. Sta su hrišcani trebali da rade Borislavu Pekiću zbog knjige Vreme čuda? Da ga kastriraju??? Ništa to je njegovo vidjenje... Kuda ide ovaj svet?

Sale

pre 11 godina

Мисле на оне који не верују у једног Бога односно који нису монотеисти, то јест на политеисте, попут старих Римљана који су кипове проглашавали божанствима и тиме вређали људску интелигенцију, а такође и староегипатски фараони са својм празноверјима. Јудаусти и Хришћани не спадају ту, уколико си због тога био забринут, јер су као и припадници Ислама монотеисти. Можеш бити миран на тебе сигурно не мисле.

Posmatrac

pre 11 godina

@Malosutra poentu jesi pogodio.
Ali si sustinu promasio. Islam se ne siri macem, jer gde god se sirio npr. evo u Srbiji za vreme Otomana, on tu nije opstao u velikoj meri. O tome se radi. Zapitaj se zasto se iz godine u godinu u ogromnom broju vrse prelazi iz Hriscanstva u Islam. Srz Islama, ako nisi musliman, ako nisi procitao Kur'an, ako nikada nisi usao u dzamiji, klanjao u dzematu iz srca, nikada ne mozes shvatiti, ni ti a ni ostali citaoci B92, uz svo duzno postovanje. Jednostavno, kao sto ne voli niko da mu se psuje i vredja majka tako ni ja ne volim kada me neki nikogovic dira u srce vere, a pri tom nikome ne zelim nista lose. Sto bi i vredjali veru? Sto muslimani nece nemo cutati pred mocnicima i maloumnicima iz Amerike koji vam zemlju rasparcase i islamski svet uzbunise?
Pozdrav.

Faust

pre 11 godina

E sad samo jos fali da se pojavi jos neki Brejvik u Evropi ili Americi pa da krene igranka. Kuda li ide ljudski rod? Da li su to na pomolu etnicka, rasna i verska ciscenja sirom sveta? Je li to doslo vreme da se svi vrate u krajeve iz kojih poticu? Znam samo jedno iz iskustva, ma koliko da ste u vecini tamo gde zivite, cuvajte one koji su u manjini a zive s vama. Jer, to ce vam se na kraju dobrim vratiti.

Mica

pre 11 godina

Pa gde je tu Saudi Arabija sa svojom Mekom, centrom svih muslimanskih dešavanja. Kad će oni da se malo probude i da kažu koju reč?

ilija

pre 11 godina

Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу.

imaju li oni zakone ili sve odgovore traze u kuranu, i sta ako je kod brace to samo bezazlen humor, onda vise nismo braca sta li...
ne mogu da ocekuju da postujemo nesto na njihov iskljuciv nacin, u nasem svetu je sve podlozno kritici i humoru onda neka postuju bracu i nas standard ponasanja a oni ignorisanjem pokazu toleranciju

maloObjektivnostiMolim

pre 11 godina

Куран часни изричито забрањује припадницима Ислама да вређају на било какав начин припаднике других религија, поготову не припаднике Јудаизма и Хришћанства, као и њихове светиње, већ напротив препорука је да их прихватају као своју браћу.


Izvini Sale, a na koga muslimani misle kada se pominju nevernici?

Sale

pre 11 godina

@manjina ako je tacna ta knjiga zasto onda za pocetak u njoj stoji da je od svake vrste po dvoje napravljeno (dva pola) kad postoji toliko vrsta koje se aseksualno razmnozavaju?
(hipohondar,

Поента тврдње да је од сваке врсте створено по два пола, није нужност сексуалног чина, већ стварање потомства путем оплођивања женске ћелије мушком. Да ли ће се то десити сексуалним чином или не потпуно је све једно, битан је резултат оплодње. Сведоци смо да је модерна медицина усавршила метод вантелесне хумане оплодње, а у ветерини, поготову на сточним фармама, то је рутинска пракса већ поодавно. Сексуални чин није сам по себи довољан за оплодњу, јер као што је познато многи парови упркос томе не могу постићи оплодњу, то јест не могу имати потомство. Дакле у природи имамо најразличитије начине оплодње, један од њих је и путем сесуалног чина, али није једини. Поента је у томе да се ж. јајана ћелија оплоди, а у Курану се за тај заметак користи израз угрушак крви. Тако то функционише у природи. Наравно да су сазнања људи из те епохе била ограничена оним знањима којима су до тада владали, али доказ да садржај није осмислио човек је и тврдња у тексту да ће сви људи који су умрли бити поново створени, и да ће им чак и линије на јагодицама прстију бити идентичне. После много векова од те објаве, научно је утврђено да сви људи имају различите отиске прстију, па је то откриће постало један од основа савремене криминологије.

Sale

pre 11 godina

seku glave "nevernicima" i kako uopste dodjose do dzihada?!?
(????,

Термин џихад се помиње у Курану часном и означава појам борбе сваког појединца противу сопствених, личних, лоших особина и понашања. Ту борбу човек је у обавези да води стално, а у циљу неговања позитивних људских особина и елиминисање свих лоших. Тај термин је злоупотребљен и проскрибован, на тај начин што је везан за оружане побуне и устанке, насилне протесте и томе слично, па сада ни крив ни дужан представља синоним за нешто насилно. У Курану се термин џихад не везује ни за шта што има везе са било каквим насиљем.
Термин кафирун у Курану подразумева невернике, то јест идолопоклонике, као што су били стари Римљани, односно политеисти, затим незнабошци и ислично. Монотеисте Јудаизма и Хришћанства не сматра неверницима, ако си на то мислио. Ислам не спутава никога у личном верском опредељењу, а најмање има право да га смртно кажњава због тога. Ти си само јадна од многих жртава погрешних предрасуда и стереотипа везаних за Ислам. Што се тиче одсецања глaве "неверницима", постоје и ту предрасуде . Ислам подразумева и правно регулисање друштва, што остале религије немају. Право по коме се регулишу друштвени односи зове се Шериатско Право. Оно има део у оквиру кога су предвиђене санкције за криминалце. До скора су и у Француској гиљотине радиле. Ако је некоме одсечена глава, буди сигуран да је то учињено зато што је криминалац, а не зато што је неверник.
Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali

madmax

pre 11 godina

@Budalastina
Ako Saudijci nisu verski zatucani ja ne znam ko jeste.
Sto se tice protesta tamo ih nema jer bi policija i vojska pobila protestante kao zeceve.Medjutim Saudijci imaju veoma mocne prijatelje tako da im to niko ne bi zamerio.Ceo taj ekstremni salafisticki pokret finansijski i logisticki dirigovan je od najmocnijih porodica iz S.Arabije medjutim posto leze nanafti i parama svi se prave ludi i EU i SAD i ostali.Ako se desi da neka bomba eksplodira u Evropi ili ubiju nekog Americkog turistu uvek se mogu naci dezurni krivci tipa Sadam,Gadafi...

muka

pre 11 godina

albanac ... bio je napad na americku ambasadu u norveskoj. protestvovli su norvezani protiv napada na bliski istok... tako da nije samo beograd u pitanju...

Djordje

pre 11 godina

Sada amerika stupa na scenu da zavede demokratiju i ljudska prava u svim zemljama gde su neredi trenutno.Zanimljivo je da nereda nema u Saudiskoj Arabiji majci islamskog sveta ili je to preveliki zalogaj za sjedinjene drzave?

zlaja

pre 11 godina

Samo da te podsetim da ovi ruzni necivilizovani prizori ,palenje ambasada i zastava u evropu su vidjeni samo u Beogradu!
(albanac, 15. septembar 2012 13:59)

kao i paljenje manastira iz 13. veka, sa UNESCO-ve liste zasticenih spomenika kulture, pogodi gde? pogodi kada?

hipohondar

pre 11 godina

@Sale druze uz svo duzno postovanje sto ucestvujes u konstruktivnoj raspravi sa mnom, pogledaj sta znaci asexual reproduction, jer tamo lepo stoji da je to stvaranje potomstva od jednog roditelja (nzavisno da li postoje muski i zenski pol) i da on nasledjuje gene od samo jednog roditelja. nema oplodnje i porod je genetska kopija roditelja. takodje je zanimljiv i pojam partenogeneze, i to procitaj to je tek genijalno sta se tu radi, i ako sam dobro procitao jedna vrsta gustera u meksiku ima samo zenski pol i sto se toga tice meni je dosta. Tako da nema oplodnje jajne celije muskom polnom druze. A sto se tice otisaka prstiju, ja ne priznajem da je to otkrovenje ako je pre toga bilo poznato u svetu, npr u kini su otiscii prstiju korisceni za pecatiranje dokumenata pre hrista, u drevnom vavilonu je bio zamena za kraljev potpis i mnogim drugim, do cak 2000 godina pre muhameda. takodje takav jedinstveni sablon postoji na dlanu, prstima stopala i osnovi stopala, a to se n pominje u kuranu, tako da te molim lepo da se ne izvlacis na to. ako je ranije otkriveno nije lepo da se uzimaju tudje zasluge. ja bih se vise odusevio da su svi otisci isti, a ne ovako razliciti, ali mnogi imaju neke slicnosti, a to zavisi od toliko faktora oko rodjenja osobe ta je tesko i zamisliti, tako da je pre pitanje prirodnih uslova a ne nesto drugo. inace sta pise u tom stihu al-qiyama 75:1-5? ja koliko vidim tu se samo opaza da su prsti sa puno detalja, nigde ne pise da svi imaju razlicite,mislim stvarno

zlaja

pre 11 godina

Milionima ljudi islamskog sveta znaju ceo KUR`AN na pamet.Jer je prava istina,nema niti izmene niti dopune (kao ostali sto imaju I-II-III i sl izdanje)od kad je dosao do poslanika Muhammeda(s.a.w.)do danas i do sudnjeg dana nema izmena dopuna KUR`AN,a.Ima li ko od drugih vera koji znaju svoju knjigu na pamet?.Siguran sam da nema,cak i autori ne znaju.
(manjina, 15. septembar 2012 17:36)

eeee....kukala vam majka.

Malosutra

pre 11 godina

(posmatrac, 15. septembar 2012 22:18)

Poenta tvog komentara je da ce islam vladati svetom! Toliko o vasoj toleranciji!
Izmedju 2 zla biram manje- USA.

Bojan

pre 11 godina

"Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte!"

Tolerancija po Kur’anu.

hipohondar

pre 11 godina

@manjina prijatelju ako to znanje postoji podeli sa svima i usreci mnoge ljude na ovom svetu svih religija, a da ne pricam milione dece. toliko netacnih informacija ima u bilo kojoj svetoj knjizi da je to smesno. inace nisi mi odgovorrio sto pise da ima od svake vrste po dva pola kad to nije tacno i nisi se uopste osvrnuo na moj komentar da se ubistvo ne moze nicim opravdati, pa ni vredjanjem proroka, sto meni dovoljno govori...

Biljana

pre 11 godina

"Ja nisam nikad ni video ni čuo da na istoku prave filmove, crteže, muziku u kojoj se vređa Isus Hrist i hrišćanstvo"

Nisi video zato sto su u serijatskim zemljama film, slikarstvo, muzika nepozeljne delatnosti, osim ako nisu u verske svrhe. Zivim u jednoj arapskoj zemlji i znam sta pricam. U osnovnim skolama gde nema stranaca drugih vera, umetnost se ne izucava, osim kaligrafije i to samo u svrhu prepisivanja Kurana. Pravi Musliman na TV-u gleda samo verski program, od "muzike" slusa citanje Kurana i Hadisa, a od "slika" kaci kaligrafske ispise iz istih. Umetnost je stetna i nepotrebna!