Četvrtak, 13.09.2012.

23:20

Parkira ko kako i gde stigne

Znak za zabranjeno parkiranje nisu nikakva prepreka za neke vozače, a široki trotoari u Ulici kneza Miloša idealni su za besplatno parkiranje u centru grada.

Izvor: Veèernje novosti

Parkira ko kako i gde stigne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

nenad

pre 11 godina

Znate onu pricu kad je dete stalno vikalo Vuk Vuk...
E tako je i sa znakovima - u cilju da policija i parking srrvis ostvare mogucnost da uzimaju pare na svakom koraku ti znakovi su postavljeni svuda!

Vrhunac gluposti je sledeci:
U nekom zakonu pise da je potrebno ostaviti 1.6m za pesake, i ako ima manje dize te pauk. E sad pitanje je na koju FORU su ovi iz Parking servisa dobili dozvolu da oznacavaju parking mesta koja ostavljaju 0.5m za prolaz pesaka?????!!!!!!

zoran

pre 11 godina

@ tabasco pete, 14. septembar 2012 14:02

Majstore, postoji DOVOLJNO garažnih parking mesta kao i DOVOLJNO uličnih parking mesta. Samo :

1) Moraju da se plate,

pod dva a to je i važnije:

2) Moraš malo i da ideš pešice ali nikada više od nekoliko stotina metara a ti bi da može kolima i uz stepenice na treći sprat,

i pod tri a to je najvažnije:

3) Tako ćeš poštovati propise a TO je nezamislivo za gomilu bumbara iz Bembara i češi**** iz malih, slatkih, Tojotica i sl. koje je u principu kupio tatica ili švaler.

tabasco pete

pre 11 godina

citajucikomentare shavtam da mnogi ovde misle da zivimo uSvjacarskoj.

sve sto pisete je apsolutno tacno samo sto tu postoji jedno veliko ALI...
sve je tacno, ali u okolnostima da postojei mogucnosti da je obezbedjenoparkiranje na drugim mestima, ALI nije...

drzava mora da obezbedi neke uslove, pa da se onda ukoliko se to ne postuje krene u kaznjavanje svih koji to ne postuju. pa gde da parkiraju stanari i oni koji rade u tojilisporednim ulicama? resenja su podzemni parkinzi kojipuno kostaju, resenja su inadzemni parkinzi ali za njih nema mesta...

dakle, prvo uslovi pa onda kazne i kritike...

a para realno nema jer sve ono sto naplacuje Parking servis, potrosi na drugoj strani neko drugi...

a vi sad krenite sa minusima...

DaLanik

pre 11 godina

Opet - glavni problem kod Srba je to sto svi imaju tumacenje, misljenje i opravdanje. Po meni (a i po zakonu, tj. po tome kako se interpretira zakon u SVIM zamljama na svetu) ako je nesto zabranjeno, onda je zabranjeno i nesme se raditi. To sto nemate mogucnosti da parkirate - to je vas problem, mozete da se zalite opstini ili gradu, ali to ne znaci da mozete da krsite zakon i parkirate tamo gde nije dozvoljeno. Gospodina koji prodaje na pijaci razumem, ali pravno gledano, to sto nema gde da parkira mu ne dozvoljava da krsi zakon, ma koliko to njemu izgledalo opravdano. Prosto nek ide na pijacu peske ili nek parkira gde moze pa neka nekim kolicima prenese robu do pijace. A ako mu smeta sto nema mesto blize pijaci, nek pise peticiju opstini. Zakon se mora postovati. Ne mogu se spajati stvari, to su potpuno odvojeni problemi. Npr. ja u Pragu ponekad parkiram ispred kontejnera, racunajuci da nocu niko ne odnosi djubre (odnosi se cca izmedju 8-10 ujutru) i da nikome ne smetam. Ali policiju za to zabole i do sada sam 3-4 puta platio kaznu tokom 6 godina. Ne zanima ih sto ja NEMAM gde da parkiram. To je zabranjeno i to je kraj price. Jedino tako se dolazi do pravne drzave. A ja ako mi smeta, mogu da se zalim opstini.

zoran

pre 11 godina

A oni što parkiraju na sred ulice na "ostrvu" i to tačno ispred "Parking Servisa" u Starine Novaka gde se naplaćuju kazne za parkiranje.
A bumbari i češipi***** što non-stop u jednoj ruci drže mobilni u drugoj cigaretu a volan drže *******, valjda, ako ga imaju.
A ovi što NIKADA ne uključuju pokazivače pravca -Žmigavce kad vrše "manevar pomeranja vozila iz pravca kretanja za više od 50% širine istog" (u navodnicima je kako piše u Propisima),
A ovi što voze kao da im je tata asfaltirao pa barem jedno 70 % Bgd ulica,
A ovi što te bahato iseku pa ako ih samo pogledaš spremni su da izađu iz auta da se biju (mada ja nisim gvožđe i spreman sam da ga u samoodbrani i te kako otkočim),

I t d, i t d...

O čemu mi pričamo ovde???

Perun

pre 11 godina

Napravite parkinge pa necemo. Gde su silne pare iz parking servisa. Aaa. Pojela maca. Svi znamo a cutimo. Sa druge strane smeta vam moja lada 91 godiste ili pandurov golf 2 na parkingu. Lopovi imaju svoj parking u zgradama a gulija se dovija na ulici. Policija i inspekcija u parking servis pa onda gnjavite raju.

EU Citizen

pre 11 godina

A nikome ne pada revolucionarno rešenje da se olakša život vozačima, pa ako su trotoari već široki, napravi nekoliko stotina parking mesta? Besplatnih? Ili nekoliko velikih garaža u centru grada, ali sa cenom koja pokriva troškove, a ne dere ljude? Ili da se napravi još nekolicina auto-puteva kroz grad i smanje gužve, ako nema mesta dole, može uvek na stubovima, iznad nivoa ulice, kao u SAD ili u Bangoku? Ili da se ukinu takse koje benzin čine tri puta skupljim nego što bi inače bio? U Evropi socijalističko-birokratska i pseudoekološka mafija vode rat protiv vozača, i u isto vreme od njih žive, tako što ih deru na svakom koraku, umesto da se, kao u Americi (osim par zeleno-crvenih izuzetaka poput Kalifornije koji su uglavnom totalno bankrotirani, i neće još dugo tako moći da funkcionišu) država trudi da svako ima kola i da svuda može njima da stigne, pošto je to osnov uspešne ekonomije, koji nikakav javni prevoz ne može da zameni.

Zeka Peka

pre 11 godina

vecina pripadnika MUP-a koji rade u Kneza Milosa parkiraju tu.....pa nece valjda kolege kolegama da nose automobile??interesantni su ti pripadnici MUP-a, kad imaju privilegije(a imaju ih na dosta mesta) onda su sve divni i fini, i cute...a kad dodju kod mene u bolnicu, kad necu da ih primim preko reda, onda zapocinju prvo rodoslov koga sve poznaju i ciji su prijatelji, pa onda da su oni moje kolege, i da treba da se pomazemo, a kad ni to upali, pocnu sa: svi lekari su lopovi.......srecom, ovo poslednje ne smeju puno da pominju, da mi ruka ne bi zadrhtala kad operisem....:-)

Djilas011

pre 11 godina

Ja prodajem cvece na pijaci Djeram i imam problem sa parkiranjem, kao i svi koji pokusavaju da dodju do bilo koje pijace u BG-u.
Ni na jednoj pijaci nemate parking za prodavce a potrebno je istovariti robu.
Zatim je potrebno pronaci parking na kojem se ne placa jer je ogranicenje u trecoj zoni 3 sata.
Kupci takodje nemaju gde da parkiraju i tako je svuda u gradu.
Nedostaje veliki broj parking mesta.
Kada parkiram auto 10 min. hoda od pijace i ja postajem pesak i smetaju mi tudji automobili ali se ne ljutim jer shvatam da ljudi jednostavno nemaju gde.
Kada bi i hteli svi da parkiraju u javne garaze, ne bi bilo dovoljno mesta!!!

Goran

pre 11 godina

saobracajna policija kao i policija, nagora institucija u ovoj drzavi... korumpirana, nepostena, nasilna, nema ni jednu lepu rec za njih ali, s obzrom da znamo ko je Ministar policije, onda stvari postaju jasnije, same po sebi.

odgore umesto okolo

pre 11 godina

Resenje je vrlo jednostavno - pesaci umesto sto se provlace izmedju, treba da pocnu da prelaze PREKO parkiranih vozila. Vlasnici ce, nakon ulubljenja, ogrebotina, razbijene soferke i zadnjeg stakla, sami prestati da parkiraju na trotoaru

Bob Rock

pre 11 godina

Resiti tri problema jednim udarcem... Prvo, doneti uredbu po kojoj se divljacko parkiranje kaznjava sa 1000 dinara. Dalje, zaposliti gomilu nezaposlenih sa biroa, dati im pargon blokove i digitalne aparate. Svakom nepropisno parkiranom ili zaustavljenom (upalio sva 4 zmigavca i otisao po burek, na 5 minunta) automobilu napisati kaznu od 1000 dinara, a u zakon upisati da nije moguce registrovati automobil koji ima neplacene kazne. Naravno, kazne za parkiranje povezati sa tablicama automobila, a ne sa vlasnikom...

Tako ce se resiti prvo, problem divljacko parkiranja i zaustavljanja, dalje, malo ce se ublaziti nezaposlenost i na kraju, malo ce se popuniti budzet...

Djordje

pre 11 godina

Samo Beograd to ne moze da resi. Pa stave se stubici i gotova stvar.
(Zoran Milosavljevic, 13. septembar 2012 23:41)
Skolski primer demonstracije nemoci Drzave. Kad jednom postavite stubice, to znaci god ih nema, mozes slobodno parkirati, a moze i izmedju njih, ako moze.

maca

pre 11 godina

"među nesavesnima ima i državnih službenika, pa se „kolegijalno“ progleda kroz prste"
Ovo je sustina problema.
A nas smrtnike kaznjavaju revnosno.

Nema nama spasa!

pre 11 godina

Resenje je prosto. Za svako "kolegojalno" progledavanje kroz prste, treba izvrsiocu dva puta kolegijalno odbiti po 30% od plate, a treci put isto tako kolegijalno dati otkaz! Posle neka mu "kolega" izdrzava porodicu.

aca bgd

pre 11 godina

@xeno zgrada Generalstaba ne moze da se rusi jer u njoj postoji neeksplodiran tomahavk zaostao iz NATO bombardovanja 1999. Ovo je inace javna tajna, svi to znaju ali se prave ludi.

xeno

pre 11 godina

jel stvarno nema ni jedan saobracajni inzernjer ?
porušiš recimo deo generalštaba, onaj koji je ionako izrokan, deo koji je u upotrebi nek fercera, ovo što nije .. porušiš, napraviš montažnu garažu, ulaz iz one ulice pre nemanjine .. i teraj bre.. ili napraviš klasičan parking ..
al bolje ona montažna garaža, elem.. zaposlio si 20-30 ljudi, možeš parkiraš 200-300 vozila, svima dobro .. ok od tih para što skupiš za 5 ili 10 godina možeš nešto veće sazidaš neku garažu ...
zgradu vlade, ministastva sve tu iz tih žila kucavica iseliti u siv i slične zgrade .. koji će tu ...

slipknot

pre 11 godina

Po meni ne moze se nazvati bahatim onaj vozac koji NEMA gde da parkira pa parkira na trotoar. Nego onaj ko IMA gde da parkira a opet uradi to na trotoaru.
Ljudima treba izgraditi parkiralista.A ne ovako,novi sad na primer ima JEDAN parking na 3 (TRI) automobila.I kako sad sve te ljude da nazovemo bahatim kad im nije ni dat izbor da parkiraju na prazno parking mesto ili na trotoar pa da se onda vidi ko je bahat a ko ne i ko ima osnovnu kulturu a ko ne.

beo

pre 11 godina

Tacno tako . Pa pre neki dan sam isao od zgrade Postanske stedionice ka Cvijicevoj ulici , u blizni zgrade mislim vise tekstilne skole i zgarde parking servisa na sredini ulice su parkirane gomile automobila na onom uzanom betonskom delu koji razdavaja saobracajen trake u toj ulici na levu i desnu stranu. A da ne pricma u mom kraju gde npr policija parikra automobil jedno vreme cak i maricu na trotoarau da bi verovanto cuvala nekog stanara u mekoj od kuca, jer tamo gde su oni nema nikakovg konzulata i ambasade

Miloš

pre 11 godina

Skoro svako veče ispred moje garaže su jedan ili dva parkirana automobila - njihovi vlasnici su fini, pa ih ostave van brzine. To mi je nekako umesto teretane. A tek divota kada pada kiša, pranje ruku je precenjeno... Jedino je malo problematično kada padne sneg, pa onda mi je malo teže da pomerim auto.

U svakom slučaju, Parking servis, koji se ne libi da naplaćuje mesto u toj istoj garaži i da svima nama uzima stotine dinara dnevno za parkiranje ima SAMO JEDNU dizalicu koja dežura noću u gradu Beogradu (znaju stanari Uzun Mirkove i Strahinića Bana), a ona je nekako uvek na intervenciji. Za dve godine sam barem 100 puta morao da guram automobile, sigurno sam 50 puta zvao pauka i on je došao - nijednom.

Međutim, dvadesetak puta bi izašao vlasnik jednog od automobila i uz potpuno opravdano pominjanje moje majke zato što sam zvao pauka sklanjao svoje vozilo. Kako pauka nigde nije bilo, pretpostavljam da su njega zvali telefonom. To mora da je neka nova usluga Parking servisa, a činjenica da su u toj zgradi stanovi podeljeni pripadnicima MUP-a samo čista slučajnost.

misa

pre 11 godina

Kad ih sve rebnete po dzepu i posaljete kod nekorumpiranog sudije za prekrsaje i kad budu postovali zakon oni koji moraju i oni koji ne moraju bice nesto i od nas.A bice i reda .

Miloš

pre 11 godina

Skoro svako veče ispred moje garaže su jedan ili dva parkirana automobila - njihovi vlasnici su fini, pa ih ostave van brzine. To mi je nekako umesto teretane. A tek divota kada pada kiša, pranje ruku je precenjeno... Jedino je malo problematično kada padne sneg, pa onda mi je malo teže da pomerim auto.

U svakom slučaju, Parking servis, koji se ne libi da naplaćuje mesto u toj istoj garaži i da svima nama uzima stotine dinara dnevno za parkiranje ima SAMO JEDNU dizalicu koja dežura noću u gradu Beogradu (znaju stanari Uzun Mirkove i Strahinića Bana), a ona je nekako uvek na intervenciji. Za dve godine sam barem 100 puta morao da guram automobile, sigurno sam 50 puta zvao pauka i on je došao - nijednom.

Međutim, dvadesetak puta bi izašao vlasnik jednog od automobila i uz potpuno opravdano pominjanje moje majke zato što sam zvao pauka sklanjao svoje vozilo. Kako pauka nigde nije bilo, pretpostavljam da su njega zvali telefonom. To mora da je neka nova usluga Parking servisa, a činjenica da su u toj zgradi stanovi podeljeni pripadnicima MUP-a samo čista slučajnost.

Nema nama spasa!

pre 11 godina

Resenje je prosto. Za svako "kolegojalno" progledavanje kroz prste, treba izvrsiocu dva puta kolegijalno odbiti po 30% od plate, a treci put isto tako kolegijalno dati otkaz! Posle neka mu "kolega" izdrzava porodicu.

maca

pre 11 godina

"među nesavesnima ima i državnih službenika, pa se „kolegijalno“ progleda kroz prste"
Ovo je sustina problema.
A nas smrtnike kaznjavaju revnosno.

misa

pre 11 godina

Kad ih sve rebnete po dzepu i posaljete kod nekorumpiranog sudije za prekrsaje i kad budu postovali zakon oni koji moraju i oni koji ne moraju bice nesto i od nas.A bice i reda .

xeno

pre 11 godina

jel stvarno nema ni jedan saobracajni inzernjer ?
porušiš recimo deo generalštaba, onaj koji je ionako izrokan, deo koji je u upotrebi nek fercera, ovo što nije .. porušiš, napraviš montažnu garažu, ulaz iz one ulice pre nemanjine .. i teraj bre.. ili napraviš klasičan parking ..
al bolje ona montažna garaža, elem.. zaposlio si 20-30 ljudi, možeš parkiraš 200-300 vozila, svima dobro .. ok od tih para što skupiš za 5 ili 10 godina možeš nešto veće sazidaš neku garažu ...
zgradu vlade, ministastva sve tu iz tih žila kucavica iseliti u siv i slične zgrade .. koji će tu ...

beo

pre 11 godina

Tacno tako . Pa pre neki dan sam isao od zgrade Postanske stedionice ka Cvijicevoj ulici , u blizni zgrade mislim vise tekstilne skole i zgarde parking servisa na sredini ulice su parkirane gomile automobila na onom uzanom betonskom delu koji razdavaja saobracajen trake u toj ulici na levu i desnu stranu. A da ne pricma u mom kraju gde npr policija parikra automobil jedno vreme cak i maricu na trotoarau da bi verovanto cuvala nekog stanara u mekoj od kuca, jer tamo gde su oni nema nikakovg konzulata i ambasade

Zeka Peka

pre 11 godina

vecina pripadnika MUP-a koji rade u Kneza Milosa parkiraju tu.....pa nece valjda kolege kolegama da nose automobile??interesantni su ti pripadnici MUP-a, kad imaju privilegije(a imaju ih na dosta mesta) onda su sve divni i fini, i cute...a kad dodju kod mene u bolnicu, kad necu da ih primim preko reda, onda zapocinju prvo rodoslov koga sve poznaju i ciji su prijatelji, pa onda da su oni moje kolege, i da treba da se pomazemo, a kad ni to upali, pocnu sa: svi lekari su lopovi.......srecom, ovo poslednje ne smeju puno da pominju, da mi ruka ne bi zadrhtala kad operisem....:-)

Bob Rock

pre 11 godina

Resiti tri problema jednim udarcem... Prvo, doneti uredbu po kojoj se divljacko parkiranje kaznjava sa 1000 dinara. Dalje, zaposliti gomilu nezaposlenih sa biroa, dati im pargon blokove i digitalne aparate. Svakom nepropisno parkiranom ili zaustavljenom (upalio sva 4 zmigavca i otisao po burek, na 5 minunta) automobilu napisati kaznu od 1000 dinara, a u zakon upisati da nije moguce registrovati automobil koji ima neplacene kazne. Naravno, kazne za parkiranje povezati sa tablicama automobila, a ne sa vlasnikom...

Tako ce se resiti prvo, problem divljacko parkiranja i zaustavljanja, dalje, malo ce se ublaziti nezaposlenost i na kraju, malo ce se popuniti budzet...

odgore umesto okolo

pre 11 godina

Resenje je vrlo jednostavno - pesaci umesto sto se provlace izmedju, treba da pocnu da prelaze PREKO parkiranih vozila. Vlasnici ce, nakon ulubljenja, ogrebotina, razbijene soferke i zadnjeg stakla, sami prestati da parkiraju na trotoaru

Goran

pre 11 godina

saobracajna policija kao i policija, nagora institucija u ovoj drzavi... korumpirana, nepostena, nasilna, nema ni jednu lepu rec za njih ali, s obzrom da znamo ko je Ministar policije, onda stvari postaju jasnije, same po sebi.

Djordje

pre 11 godina

Samo Beograd to ne moze da resi. Pa stave se stubici i gotova stvar.
(Zoran Milosavljevic, 13. septembar 2012 23:41)
Skolski primer demonstracije nemoci Drzave. Kad jednom postavite stubice, to znaci god ih nema, mozes slobodno parkirati, a moze i izmedju njih, ako moze.

aca bgd

pre 11 godina

@xeno zgrada Generalstaba ne moze da se rusi jer u njoj postoji neeksplodiran tomahavk zaostao iz NATO bombardovanja 1999. Ovo je inace javna tajna, svi to znaju ali se prave ludi.

Djilas011

pre 11 godina

Ja prodajem cvece na pijaci Djeram i imam problem sa parkiranjem, kao i svi koji pokusavaju da dodju do bilo koje pijace u BG-u.
Ni na jednoj pijaci nemate parking za prodavce a potrebno je istovariti robu.
Zatim je potrebno pronaci parking na kojem se ne placa jer je ogranicenje u trecoj zoni 3 sata.
Kupci takodje nemaju gde da parkiraju i tako je svuda u gradu.
Nedostaje veliki broj parking mesta.
Kada parkiram auto 10 min. hoda od pijace i ja postajem pesak i smetaju mi tudji automobili ali se ne ljutim jer shvatam da ljudi jednostavno nemaju gde.
Kada bi i hteli svi da parkiraju u javne garaze, ne bi bilo dovoljno mesta!!!

DaLanik

pre 11 godina

Opet - glavni problem kod Srba je to sto svi imaju tumacenje, misljenje i opravdanje. Po meni (a i po zakonu, tj. po tome kako se interpretira zakon u SVIM zamljama na svetu) ako je nesto zabranjeno, onda je zabranjeno i nesme se raditi. To sto nemate mogucnosti da parkirate - to je vas problem, mozete da se zalite opstini ili gradu, ali to ne znaci da mozete da krsite zakon i parkirate tamo gde nije dozvoljeno. Gospodina koji prodaje na pijaci razumem, ali pravno gledano, to sto nema gde da parkira mu ne dozvoljava da krsi zakon, ma koliko to njemu izgledalo opravdano. Prosto nek ide na pijacu peske ili nek parkira gde moze pa neka nekim kolicima prenese robu do pijace. A ako mu smeta sto nema mesto blize pijaci, nek pise peticiju opstini. Zakon se mora postovati. Ne mogu se spajati stvari, to su potpuno odvojeni problemi. Npr. ja u Pragu ponekad parkiram ispred kontejnera, racunajuci da nocu niko ne odnosi djubre (odnosi se cca izmedju 8-10 ujutru) i da nikome ne smetam. Ali policiju za to zabole i do sada sam 3-4 puta platio kaznu tokom 6 godina. Ne zanima ih sto ja NEMAM gde da parkiram. To je zabranjeno i to je kraj price. Jedino tako se dolazi do pravne drzave. A ja ako mi smeta, mogu da se zalim opstini.

slipknot

pre 11 godina

Po meni ne moze se nazvati bahatim onaj vozac koji NEMA gde da parkira pa parkira na trotoar. Nego onaj ko IMA gde da parkira a opet uradi to na trotoaru.
Ljudima treba izgraditi parkiralista.A ne ovako,novi sad na primer ima JEDAN parking na 3 (TRI) automobila.I kako sad sve te ljude da nazovemo bahatim kad im nije ni dat izbor da parkiraju na prazno parking mesto ili na trotoar pa da se onda vidi ko je bahat a ko ne i ko ima osnovnu kulturu a ko ne.

Perun

pre 11 godina

Napravite parkinge pa necemo. Gde su silne pare iz parking servisa. Aaa. Pojela maca. Svi znamo a cutimo. Sa druge strane smeta vam moja lada 91 godiste ili pandurov golf 2 na parkingu. Lopovi imaju svoj parking u zgradama a gulija se dovija na ulici. Policija i inspekcija u parking servis pa onda gnjavite raju.

zoran

pre 11 godina

A oni što parkiraju na sred ulice na "ostrvu" i to tačno ispred "Parking Servisa" u Starine Novaka gde se naplaćuju kazne za parkiranje.
A bumbari i češipi***** što non-stop u jednoj ruci drže mobilni u drugoj cigaretu a volan drže *******, valjda, ako ga imaju.
A ovi što NIKADA ne uključuju pokazivače pravca -Žmigavce kad vrše "manevar pomeranja vozila iz pravca kretanja za više od 50% širine istog" (u navodnicima je kako piše u Propisima),
A ovi što voze kao da im je tata asfaltirao pa barem jedno 70 % Bgd ulica,
A ovi što te bahato iseku pa ako ih samo pogledaš spremni su da izađu iz auta da se biju (mada ja nisim gvožđe i spreman sam da ga u samoodbrani i te kako otkočim),

I t d, i t d...

O čemu mi pričamo ovde???

zoran

pre 11 godina

@ tabasco pete, 14. septembar 2012 14:02

Majstore, postoji DOVOLJNO garažnih parking mesta kao i DOVOLJNO uličnih parking mesta. Samo :

1) Moraju da se plate,

pod dva a to je i važnije:

2) Moraš malo i da ideš pešice ali nikada više od nekoliko stotina metara a ti bi da može kolima i uz stepenice na treći sprat,

i pod tri a to je najvažnije:

3) Tako ćeš poštovati propise a TO je nezamislivo za gomilu bumbara iz Bembara i češi**** iz malih, slatkih, Tojotica i sl. koje je u principu kupio tatica ili švaler.

EU Citizen

pre 11 godina

A nikome ne pada revolucionarno rešenje da se olakša život vozačima, pa ako su trotoari već široki, napravi nekoliko stotina parking mesta? Besplatnih? Ili nekoliko velikih garaža u centru grada, ali sa cenom koja pokriva troškove, a ne dere ljude? Ili da se napravi još nekolicina auto-puteva kroz grad i smanje gužve, ako nema mesta dole, može uvek na stubovima, iznad nivoa ulice, kao u SAD ili u Bangoku? Ili da se ukinu takse koje benzin čine tri puta skupljim nego što bi inače bio? U Evropi socijalističko-birokratska i pseudoekološka mafija vode rat protiv vozača, i u isto vreme od njih žive, tako što ih deru na svakom koraku, umesto da se, kao u Americi (osim par zeleno-crvenih izuzetaka poput Kalifornije koji su uglavnom totalno bankrotirani, i neće još dugo tako moći da funkcionišu) država trudi da svako ima kola i da svuda može njima da stigne, pošto je to osnov uspešne ekonomije, koji nikakav javni prevoz ne može da zameni.

nenad

pre 11 godina

Znate onu pricu kad je dete stalno vikalo Vuk Vuk...
E tako je i sa znakovima - u cilju da policija i parking srrvis ostvare mogucnost da uzimaju pare na svakom koraku ti znakovi su postavljeni svuda!

Vrhunac gluposti je sledeci:
U nekom zakonu pise da je potrebno ostaviti 1.6m za pesake, i ako ima manje dize te pauk. E sad pitanje je na koju FORU su ovi iz Parking servisa dobili dozvolu da oznacavaju parking mesta koja ostavljaju 0.5m za prolaz pesaka?????!!!!!!

tabasco pete

pre 11 godina

citajucikomentare shavtam da mnogi ovde misle da zivimo uSvjacarskoj.

sve sto pisete je apsolutno tacno samo sto tu postoji jedno veliko ALI...
sve je tacno, ali u okolnostima da postojei mogucnosti da je obezbedjenoparkiranje na drugim mestima, ALI nije...

drzava mora da obezbedi neke uslove, pa da se onda ukoliko se to ne postuje krene u kaznjavanje svih koji to ne postuju. pa gde da parkiraju stanari i oni koji rade u tojilisporednim ulicama? resenja su podzemni parkinzi kojipuno kostaju, resenja su inadzemni parkinzi ali za njih nema mesta...

dakle, prvo uslovi pa onda kazne i kritike...

a para realno nema jer sve ono sto naplacuje Parking servis, potrosi na drugoj strani neko drugi...

a vi sad krenite sa minusima...

slipknot

pre 11 godina

Po meni ne moze se nazvati bahatim onaj vozac koji NEMA gde da parkira pa parkira na trotoar. Nego onaj ko IMA gde da parkira a opet uradi to na trotoaru.
Ljudima treba izgraditi parkiralista.A ne ovako,novi sad na primer ima JEDAN parking na 3 (TRI) automobila.I kako sad sve te ljude da nazovemo bahatim kad im nije ni dat izbor da parkiraju na prazno parking mesto ili na trotoar pa da se onda vidi ko je bahat a ko ne i ko ima osnovnu kulturu a ko ne.

EU Citizen

pre 11 godina

A nikome ne pada revolucionarno rešenje da se olakša život vozačima, pa ako su trotoari već široki, napravi nekoliko stotina parking mesta? Besplatnih? Ili nekoliko velikih garaža u centru grada, ali sa cenom koja pokriva troškove, a ne dere ljude? Ili da se napravi još nekolicina auto-puteva kroz grad i smanje gužve, ako nema mesta dole, može uvek na stubovima, iznad nivoa ulice, kao u SAD ili u Bangoku? Ili da se ukinu takse koje benzin čine tri puta skupljim nego što bi inače bio? U Evropi socijalističko-birokratska i pseudoekološka mafija vode rat protiv vozača, i u isto vreme od njih žive, tako što ih deru na svakom koraku, umesto da se, kao u Americi (osim par zeleno-crvenih izuzetaka poput Kalifornije koji su uglavnom totalno bankrotirani, i neće još dugo tako moći da funkcionišu) država trudi da svako ima kola i da svuda može njima da stigne, pošto je to osnov uspešne ekonomije, koji nikakav javni prevoz ne može da zameni.

Perun

pre 11 godina

Napravite parkinge pa necemo. Gde su silne pare iz parking servisa. Aaa. Pojela maca. Svi znamo a cutimo. Sa druge strane smeta vam moja lada 91 godiste ili pandurov golf 2 na parkingu. Lopovi imaju svoj parking u zgradama a gulija se dovija na ulici. Policija i inspekcija u parking servis pa onda gnjavite raju.

DaLanik

pre 11 godina

Opet - glavni problem kod Srba je to sto svi imaju tumacenje, misljenje i opravdanje. Po meni (a i po zakonu, tj. po tome kako se interpretira zakon u SVIM zamljama na svetu) ako je nesto zabranjeno, onda je zabranjeno i nesme se raditi. To sto nemate mogucnosti da parkirate - to je vas problem, mozete da se zalite opstini ili gradu, ali to ne znaci da mozete da krsite zakon i parkirate tamo gde nije dozvoljeno. Gospodina koji prodaje na pijaci razumem, ali pravno gledano, to sto nema gde da parkira mu ne dozvoljava da krsi zakon, ma koliko to njemu izgledalo opravdano. Prosto nek ide na pijacu peske ili nek parkira gde moze pa neka nekim kolicima prenese robu do pijace. A ako mu smeta sto nema mesto blize pijaci, nek pise peticiju opstini. Zakon se mora postovati. Ne mogu se spajati stvari, to su potpuno odvojeni problemi. Npr. ja u Pragu ponekad parkiram ispred kontejnera, racunajuci da nocu niko ne odnosi djubre (odnosi se cca izmedju 8-10 ujutru) i da nikome ne smetam. Ali policiju za to zabole i do sada sam 3-4 puta platio kaznu tokom 6 godina. Ne zanima ih sto ja NEMAM gde da parkiram. To je zabranjeno i to je kraj price. Jedino tako se dolazi do pravne drzave. A ja ako mi smeta, mogu da se zalim opstini.

tabasco pete

pre 11 godina

citajucikomentare shavtam da mnogi ovde misle da zivimo uSvjacarskoj.

sve sto pisete je apsolutno tacno samo sto tu postoji jedno veliko ALI...
sve je tacno, ali u okolnostima da postojei mogucnosti da je obezbedjenoparkiranje na drugim mestima, ALI nije...

drzava mora da obezbedi neke uslove, pa da se onda ukoliko se to ne postuje krene u kaznjavanje svih koji to ne postuju. pa gde da parkiraju stanari i oni koji rade u tojilisporednim ulicama? resenja su podzemni parkinzi kojipuno kostaju, resenja su inadzemni parkinzi ali za njih nema mesta...

dakle, prvo uslovi pa onda kazne i kritike...

a para realno nema jer sve ono sto naplacuje Parking servis, potrosi na drugoj strani neko drugi...

a vi sad krenite sa minusima...

misa

pre 11 godina

Kad ih sve rebnete po dzepu i posaljete kod nekorumpiranog sudije za prekrsaje i kad budu postovali zakon oni koji moraju i oni koji ne moraju bice nesto i od nas.A bice i reda .

Miloš

pre 11 godina

Skoro svako veče ispred moje garaže su jedan ili dva parkirana automobila - njihovi vlasnici su fini, pa ih ostave van brzine. To mi je nekako umesto teretane. A tek divota kada pada kiša, pranje ruku je precenjeno... Jedino je malo problematično kada padne sneg, pa onda mi je malo teže da pomerim auto.

U svakom slučaju, Parking servis, koji se ne libi da naplaćuje mesto u toj istoj garaži i da svima nama uzima stotine dinara dnevno za parkiranje ima SAMO JEDNU dizalicu koja dežura noću u gradu Beogradu (znaju stanari Uzun Mirkove i Strahinića Bana), a ona je nekako uvek na intervenciji. Za dve godine sam barem 100 puta morao da guram automobile, sigurno sam 50 puta zvao pauka i on je došao - nijednom.

Međutim, dvadesetak puta bi izašao vlasnik jednog od automobila i uz potpuno opravdano pominjanje moje majke zato što sam zvao pauka sklanjao svoje vozilo. Kako pauka nigde nije bilo, pretpostavljam da su njega zvali telefonom. To mora da je neka nova usluga Parking servisa, a činjenica da su u toj zgradi stanovi podeljeni pripadnicima MUP-a samo čista slučajnost.

xeno

pre 11 godina

jel stvarno nema ni jedan saobracajni inzernjer ?
porušiš recimo deo generalštaba, onaj koji je ionako izrokan, deo koji je u upotrebi nek fercera, ovo što nije .. porušiš, napraviš montažnu garažu, ulaz iz one ulice pre nemanjine .. i teraj bre.. ili napraviš klasičan parking ..
al bolje ona montažna garaža, elem.. zaposlio si 20-30 ljudi, možeš parkiraš 200-300 vozila, svima dobro .. ok od tih para što skupiš za 5 ili 10 godina možeš nešto veće sazidaš neku garažu ...
zgradu vlade, ministastva sve tu iz tih žila kucavica iseliti u siv i slične zgrade .. koji će tu ...

Bob Rock

pre 11 godina

Resiti tri problema jednim udarcem... Prvo, doneti uredbu po kojoj se divljacko parkiranje kaznjava sa 1000 dinara. Dalje, zaposliti gomilu nezaposlenih sa biroa, dati im pargon blokove i digitalne aparate. Svakom nepropisno parkiranom ili zaustavljenom (upalio sva 4 zmigavca i otisao po burek, na 5 minunta) automobilu napisati kaznu od 1000 dinara, a u zakon upisati da nije moguce registrovati automobil koji ima neplacene kazne. Naravno, kazne za parkiranje povezati sa tablicama automobila, a ne sa vlasnikom...

Tako ce se resiti prvo, problem divljacko parkiranja i zaustavljanja, dalje, malo ce se ublaziti nezaposlenost i na kraju, malo ce se popuniti budzet...

Nema nama spasa!

pre 11 godina

Resenje je prosto. Za svako "kolegojalno" progledavanje kroz prste, treba izvrsiocu dva puta kolegijalno odbiti po 30% od plate, a treci put isto tako kolegijalno dati otkaz! Posle neka mu "kolega" izdrzava porodicu.

aca bgd

pre 11 godina

@xeno zgrada Generalstaba ne moze da se rusi jer u njoj postoji neeksplodiran tomahavk zaostao iz NATO bombardovanja 1999. Ovo je inace javna tajna, svi to znaju ali se prave ludi.

odgore umesto okolo

pre 11 godina

Resenje je vrlo jednostavno - pesaci umesto sto se provlace izmedju, treba da pocnu da prelaze PREKO parkiranih vozila. Vlasnici ce, nakon ulubljenja, ogrebotina, razbijene soferke i zadnjeg stakla, sami prestati da parkiraju na trotoaru

Djilas011

pre 11 godina

Ja prodajem cvece na pijaci Djeram i imam problem sa parkiranjem, kao i svi koji pokusavaju da dodju do bilo koje pijace u BG-u.
Ni na jednoj pijaci nemate parking za prodavce a potrebno je istovariti robu.
Zatim je potrebno pronaci parking na kojem se ne placa jer je ogranicenje u trecoj zoni 3 sata.
Kupci takodje nemaju gde da parkiraju i tako je svuda u gradu.
Nedostaje veliki broj parking mesta.
Kada parkiram auto 10 min. hoda od pijace i ja postajem pesak i smetaju mi tudji automobili ali se ne ljutim jer shvatam da ljudi jednostavno nemaju gde.
Kada bi i hteli svi da parkiraju u javne garaze, ne bi bilo dovoljno mesta!!!

Djordje

pre 11 godina

Samo Beograd to ne moze da resi. Pa stave se stubici i gotova stvar.
(Zoran Milosavljevic, 13. septembar 2012 23:41)
Skolski primer demonstracije nemoci Drzave. Kad jednom postavite stubice, to znaci god ih nema, mozes slobodno parkirati, a moze i izmedju njih, ako moze.

beo

pre 11 godina

Tacno tako . Pa pre neki dan sam isao od zgrade Postanske stedionice ka Cvijicevoj ulici , u blizni zgrade mislim vise tekstilne skole i zgarde parking servisa na sredini ulice su parkirane gomile automobila na onom uzanom betonskom delu koji razdavaja saobracajen trake u toj ulici na levu i desnu stranu. A da ne pricma u mom kraju gde npr policija parikra automobil jedno vreme cak i maricu na trotoarau da bi verovanto cuvala nekog stanara u mekoj od kuca, jer tamo gde su oni nema nikakovg konzulata i ambasade

maca

pre 11 godina

"među nesavesnima ima i državnih službenika, pa se „kolegijalno“ progleda kroz prste"
Ovo je sustina problema.
A nas smrtnike kaznjavaju revnosno.

Goran

pre 11 godina

saobracajna policija kao i policija, nagora institucija u ovoj drzavi... korumpirana, nepostena, nasilna, nema ni jednu lepu rec za njih ali, s obzrom da znamo ko je Ministar policije, onda stvari postaju jasnije, same po sebi.

Zeka Peka

pre 11 godina

vecina pripadnika MUP-a koji rade u Kneza Milosa parkiraju tu.....pa nece valjda kolege kolegama da nose automobile??interesantni su ti pripadnici MUP-a, kad imaju privilegije(a imaju ih na dosta mesta) onda su sve divni i fini, i cute...a kad dodju kod mene u bolnicu, kad necu da ih primim preko reda, onda zapocinju prvo rodoslov koga sve poznaju i ciji su prijatelji, pa onda da su oni moje kolege, i da treba da se pomazemo, a kad ni to upali, pocnu sa: svi lekari su lopovi.......srecom, ovo poslednje ne smeju puno da pominju, da mi ruka ne bi zadrhtala kad operisem....:-)

zoran

pre 11 godina

A oni što parkiraju na sred ulice na "ostrvu" i to tačno ispred "Parking Servisa" u Starine Novaka gde se naplaćuju kazne za parkiranje.
A bumbari i češipi***** što non-stop u jednoj ruci drže mobilni u drugoj cigaretu a volan drže *******, valjda, ako ga imaju.
A ovi što NIKADA ne uključuju pokazivače pravca -Žmigavce kad vrše "manevar pomeranja vozila iz pravca kretanja za više od 50% širine istog" (u navodnicima je kako piše u Propisima),
A ovi što voze kao da im je tata asfaltirao pa barem jedno 70 % Bgd ulica,
A ovi što te bahato iseku pa ako ih samo pogledaš spremni su da izađu iz auta da se biju (mada ja nisim gvožđe i spreman sam da ga u samoodbrani i te kako otkočim),

I t d, i t d...

O čemu mi pričamo ovde???

zoran

pre 11 godina

@ tabasco pete, 14. septembar 2012 14:02

Majstore, postoji DOVOLJNO garažnih parking mesta kao i DOVOLJNO uličnih parking mesta. Samo :

1) Moraju da se plate,

pod dva a to je i važnije:

2) Moraš malo i da ideš pešice ali nikada više od nekoliko stotina metara a ti bi da može kolima i uz stepenice na treći sprat,

i pod tri a to je najvažnije:

3) Tako ćeš poštovati propise a TO je nezamislivo za gomilu bumbara iz Bembara i češi**** iz malih, slatkih, Tojotica i sl. koje je u principu kupio tatica ili švaler.

nenad

pre 11 godina

Znate onu pricu kad je dete stalno vikalo Vuk Vuk...
E tako je i sa znakovima - u cilju da policija i parking srrvis ostvare mogucnost da uzimaju pare na svakom koraku ti znakovi su postavljeni svuda!

Vrhunac gluposti je sledeci:
U nekom zakonu pise da je potrebno ostaviti 1.6m za pesake, i ako ima manje dize te pauk. E sad pitanje je na koju FORU su ovi iz Parking servisa dobili dozvolu da oznacavaju parking mesta koja ostavljaju 0.5m za prolaz pesaka?????!!!!!!