Sreda, 08.08.2012.

14:52

Dodik: BiH nesposobna da preživi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je u Beogradu da je BiH "nesposobna da preživi" i da postoji samo zahvaljujući podršci međunarodne zajednice.

Izvor: Beta

Dodik: BiH nesposobna da preživi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 11 godina

...imate brojno , statistički oređen broj muslimana , Srba i Hrvata . Shvatimo to kao tri skupa ( I razred osnovne škole ) . Nigdje , apsolutno nigdje ne postoji presjek skupova ( 5% je u pravilu cenzus na izborima ) . Dakle , u Sarajevu ima ispod 5 % Srba i Hrvata ( ima više Kineza ) , u Kozarcu je 95 % muslimana ( ruku na srce oni to koriste kao vikend kuće gdje dođu u vrijeme godišnjih odmora iz Švedske , Danske .... inače , primjetili bi da su na svakoj drugoj kući spuštene zavjese ) U mojoj zgradi nema niti jedan musliman . Što će reći , gdje god bi trebali živjeti u tzv . mješovitim sredinama njih nema , samo eventualno u selima sa većinskom muslimanskom populacijom i to u vrijeme godišnjih odmora u Njemačkoj ...... Sa Hrvatima u BiH imamo korektan odnos i postoje tzv. mješani brakovi , mješovite sredine . Oni ( muslimani ) niti idu kod nas , mi ne idemo kod njih . Poslovna saradnja postoji , ali postoji i sa Austrijom , Slovenijom , Hrvatskom , Srbijom . Tako da muslimani kada pričaju o bosni ili pak jedinstvenoj bosni oni misle na muslimansku bosnu i to o onoj u kojoj će oni oteti tuđu imovinu i ekspolatisati je.Baš kao što sad rade sa srpskom imovinom u FBiH ( gdje su oni npr. imovinu jednog Srbina u jednom gradu i to preko puta suda - simbolika , podijelili na pola ulicom i izgradili kuće sa jedne i druge strane , narvno potpuno bespravno ili u skladu sa nekim njihovim pravom ), u kojoj će oni krojiti život drugih po svojoj mjeri itd.... To je realnost BiH .

Marijan

pre 11 godina

Hrvatska nikad neće prihvatiti tkz. Republiku Srpsku. Garancija stabilnosti ovog dijela Balkana je jedinstvena BIH. S obzirom na mržnju koja tamo vlada u nekoj sreći i blagostanju se tamo još dugo neće živjeti. Kroz povijesno gledano vrlo kratko vrijeme doći će do masovnog iseljavanja srba i hrvata u matične zemlje (veći standard, mogućnosti obrazovanja) koje će ući u EU, a BIH će ostati crna rupa na Balkanu. Žalosna sudbina nekadašnje "Jugoslavije u malom"!

jakov

pre 11 godina

Gdje je kraj ovome?
Što bi se dogodilo u Hrvatskoj da se nije dogodila Oluja, ovi koje sada nazivate "Hrvatskim građanima" a koji su za vrijeme vaših ratnih uspjeha bili Srbi iz nekakvih "SAO", niti slučajno Hrvatski građani, isto tako tražili odcjepljenje i onda zbogom EU, normalnom(donekle) životu, samo nestabilnost kakva je u BiH jer vašoj megalomaniji nema kraja.
Dok to shvatite bit će prekasno.

Jakov

Velicanstvenii

pre 11 godina

Srbi ... Alo Kako nema bosne kako nema bosnjaka... Pa mi Bosnjaci smo vam ugusili 1 srpski ustanak citajte vaseg Vuka Karadzica ... a da bogumili su ostali cistokrvni a vi ste 70 posto turci zapamtite to srboturci nije to sramota

krho

pre 11 godina

Bosnjaci su pametni,znaju na ciju stranu treba da se stane, drze se amerike i zapada,turska ih podrzava, a ko to podrzava srbe, rusija koja koristi srbiju od pamtiveka samo kada je to njoj u interesu i propala grcka i to je to, znate li koliko se danas novca trosi u lobiranje, bosnjaci su uzeli recept jevreja (budi zrtva) i to dobro prolazi,evo vidite da najveci holivudski glumci snimaju filmove u kojima su srbi prikazani kao najsvirepiji narod jos od turskog doba,ako zapad glasa za sankcije siriji,ima da glasamo svi,nije to nista licno ni protiv sirije,mi smo mali i jedina sansa da "odrastemo" je da budemo u milosti "najmocnijih",a to sigurno nisu oni koji danas porzavaju srbiju

dragance

pre 11 godina

Evo pokušavam da napišem nešto a da nikog ne uvredim. Verujte nije lako. Ćitam ove maloumne komentare koji pozivaju na raspad jedne države i hoću da puknem od tuge zbog saznanja da živim u zabludi misleći da za nas Srbe i Srbiju još ima nade. No ovo je još jedan u nizu dokaza da smo beznadežan slućaj nacije kojoj je mržnja svega drukčijeg duboko ukorenjena u sve pore života. Stvarno ste žalosni i vi ovaj prekodrinski klaun. Jadni smo mi koji mislimo drugačije. Stite se vi mrzitelji

seljadin

pre 11 godina

kao sto se raspala SFRJ tako se raspada i Bosna, a RS nikada nece dozvoliti stvaranje velike federacije na njenu stetu, o okupaciji mogu samo mastati neo-osmanski mozgovi.

Lucifer

pre 11 godina

@fakt,
Ocemu vi pricate gospodine?
"Bosna nije nikakva vještačka tvorevina, ona postoji već gotovo 1000 godina i ako ju nisu uništili Turci, Austrijanci"
Kako je, molim vas bosna postojala u vrijeme turske, austrije. Dali je imala samostalnost, samoupravu, ili su njome upravljali turski veziri i austriski namjesnici ili je mozda imala nesto trece. Molim vas da Napravite razliku izmedju regiona Bosna, i ove trenutne drzave koja se zove Bosna i Hercegovina(drzave koja po vama postoji vec 1000g a nema ni kakvu istorisku himnu ili zastavu). I jos nesto ako bosna postoji vec 1000 godina kako je to moguce da od dolazka otoman pa sve do nastanka 2 Jugoslavije skoro da nepostoje nikakvi kulturni spomenici ili drugi dokazi o postojanju Bosnjaka ili Bosne kao drzave. Ako navedete most na drini ili neku djamiju ili bas carsiju u sarajevu, nesto trece sto sto je nastalo za vrije otomana, jer su to spomenici koji su ostali iza Turske, i nemaju nikakve veze sa bosnom i Bosnjacima, a jos manje sa srednjevjekovnoj kraljevinom bosnom.
Za kraj ova BIH je vestacka tvorevina koja je nastala raspadom jedne druge vjestacke tvorevine SFRJ koja je bila mnogo jaca i mnogo vise centralizovana i postovana od BIH(SFRJ je imala Zajednicku vojsku, pasos, lične karte, zajedničku centralnu banku, zajednički TV kanal, Sud i Tužilaštvo, pa cak i prikuljala poreze na drzavnom nivou dok se u BIH to radi preko entiteta). A putovati mislimo preko Brckog koje ide u paketu sa RS. Molim za objavu komentara.

Ne cekajmo priliku nego pravimo decu

pre 11 godina

Samo da podsetim osobu koja predlaze da cekamo 'istorijsku priliku' da medju Srbima vlada 'Bela Kuga' i da nas je samo radi toga [nema ratova, polava, zemljotresa] svake godine za oko 30.000 manje.
A izledi da ce se smanjiti njen 'danak' su nikakvi. Pre ce se taj broj popeti na 40.000

nemanja

pre 11 godina

treba samo cekati priliku da Dodik proglasi nezavisnu Republiku Srpsku.ja mislim da je taj trenutak dosao i da je vreme za ujedinjenje sa Srbijom,Crnom Gorom i Makedonijom,odnosno svim srpskim zemljama

GoranHajdukovic

pre 11 godina

Ako Bosna nije sposobna da preživi šta onda reći za RS , sa granicama koje kao da su izrezane makazama bez bilo kakve ekonomske i geografske logike, nepovezana (Brčko nije u RS) i u sporu sa svim komšijama i međunarodnom zajednicom.
RS može da postoji samo u Dodikovoj glavi ili onoj njegovoj čuvenoj mapi "republike ni na nebu ni na zemlji" .

Uozbiljite se

pre 11 godina

Nek se otcepi, a onda cemo deliti RS pa onda i Srbiju...(jos ima da se deli na istim principima). Ko trazi vece izgubi iz vrece...ko jamu drugom kopa...

nemanja

pre 11 godina

"muslimani" vratite se korenima.pa i vi sami znate da ste srbi.ko sto rece kusturica " morali" ste da sacuvate imetak i u jednom trenutku okrenuli ste se protiv svoje rodjene brace.oprosticemo vam to,budite ono sto jeste,pravi Srbi

ne ide

pre 11 godina

Dodik gubi strpljenje a medjunarodna zajednica nema nameru popustiti po ovom pitanju barem narednih 50 godina. I ovako su uprskali u Bosni i dozvolili tolike zrtve a raspad bi to samo i potvrdio. Moze Dodik vrtiti istu plocu bez prestenka ali situacija se nece pomaknuti ni za milimetar. Mogao bi samo dobiti po "nosu" ako pretera sa talasanjem.

tito

pre 11 godina

e moji muslimani....umesto da se bavite svojom mukom i cinjenicom da jos uvek niste raskrstili ni ko ste ni odakle ste, vi pratite nase srpske sajtove i pumpate glupe komentare. Vratite se svom stadu, sve ce vam biti oprosteno, ali prvo da se izvinete za sve gluposti koje ste pravili u zadnjih sto godina ok?
sto se tice RS, ona ce nesumnjivo pre ili kasnije postati priznata drzava i naravno pripojiti se Srbiji kao sto i dolikuje. posto niste hteli da delimo jugoslaviju (dosadilo vam ili sta vec?), sada je kasno da delimo i bosnu.
svako na svoju stranu, pa vi lepo gradite sebi teheran ako zelite, nas to vise nije briga.

tamo je sunce tamo je moja domovina

pre 11 godina

oni u bosni su i ratovali zbog toga sto ne mogu zajedno da zive.Srbi se jos secaju hanzdar divizije i genocida nad srpskim zivljem u bosni.gledao sam na rts film "Srebrenica-izdani grad"

Funkcionalan

pre 11 godina

"A zašto ne puste Republiku Srpsku da organizuje referendum za osamostaljenje? Zar nije to i realnost? Kako možeš da dozvoliš Kosovu i Metohiji a ne Republici Srpskoj? I nemoj sad neko da lupa kako to nije isto i slično."

Niko ne brani RS da raspise referendum ali to moze da okaci macku o rep.
SFRJ se raspala po AVNOJ-evskim granicama i tako ce ostati. Raspadanje BiH po Dodikovim "granicama" dovelo bi do novog rata u BiH i na Balkanu(Vojvodina, Sandzak, Istra, Makedonija,...) To niko na ovoj kugli zemaljskoj nebi dozvolio.

"Prosto i jednostavno čovek kaže da BiH nije funkcionalna i da bi RS kao samostalna država bolje funkcionisala."

I mi bi bolje funkcionisali sa Svajcarskom ali ko nas pita.

PS - RS je presedan u svijetu. Ne postoji drzavni entitet u svijetu koji je toliko decentralizovan kao sto je RS u BiH. RS ima svoju monetu, policiju, vladu, pasos, skolski sistem, ... sve. Sta veze RS sa BiH je vojska i vanjska politika. Dakle "funkcionalnost" RS ne zavisi od BiH. Dodik sam pravi probleme da bi dokazao "nefunkcionalnost" BiH.

fakt

pre 11 godina

@(vrijeme, 8. avgust 2012 16:00)

Bosna nije nikakva vještačka tvorevina, ona postoji već gotovo 1000 godina i ako ju nisu uništili Turci, Austrijanci, NDH i srpski kralj neće bogami ni jedan Dodik. Ako pogledaš geografsku kartu, vidjet ćeš da je RS vještačka tvorevina, s neprirodno dugim granicama od 2200 km i usjeklinom distrikta Brčko. Potpuno je jasno da takva tvorevina ne može samostalno živjeti.

Dakako da nije istina da RS samostalno živi 20 godina. Npr, Škotska je neosporno dio Velike Britanije, ali ima vlastiti novac i vlastitu fudbalsku reprezentaciju. RS to nema. RS ima isti novac ko u ostatku BiH, zajedničku vojsku, zajedničku graničnu policiju, zajednički pasoš, lične karte, zajedničku centralnu banku, zajednički TV kanal, Sud i Tužilaštvo BiH itd.

Zapravo ja bih i volio da Dodik konačno proglasi nezavisnost. Samo, kako onda mislite putovati npr. od Banja Luke do Bijeline, od Prijedora do Beograda, od Bosanskog Broda do Foče?

zmaj od Bosne

pre 11 godina

85 % stanovnistva RS je uz Dodika tako da su pojedini komentari ovde stvarno nebulozni. Covek vodi politiku u jednom pravcu da RS sto vise osamostali pa i ako je cena toga da ljudi i malo siromasnije zive ti ljudi su uz i dalje njega i shvatite da se za tu RS, bez obzira kakva je, ginulo.
(wiliams, 8. avgust 2012 17:04)

Samo cijena moze da bude i rat, i onda bi to bila prvisoka cijena. Svaka stvar ima vise od jednog aspekta. Treba biti veoma senizibilan kad je u pitanju Bosna. Bosna je jednostavno Bosna, ko u njoj zivi on to zna. Bosnu se ne moze izreckati ko baklavu i podijeliti je. Ne ide! Dodik bas to hoce. Ali vala sigurno nece! Nece uspjeti!

Nikola Nis

pre 11 godina

Bio sam letos na raftingu na Tari. Pricao sam sa mnogo ljudi iz tog kraja Republike Srpske. Niko, ali bas niko ne dozivljava Bosnu i Hercegovinu kao svoju drzavu. Ljudi vole svoju Srpsku, sa svim njenim prednostima i manama i pored teskog zivota koji zive. Da su zeleli da zive svi zajedno u miru i slozi, sva tri naroda, mislim da ne bi ni ratovali, zar ne?
Tako da se moji dragi kvazi liberali prvo dobro raspitate kakva je situacija u Srpskoj pa tek onda prosipajte svoju '' mudrost '' na ovom sajtu. Pozdrav za prekodrinsku bracu

kelsos

pre 11 godina

(vrijeme, 8. avgust 2012 16:00)
----
Uzalud strpljenje i čekanje pogodnog trenutka za proglašenje nezavisnosti RS jer međunarodna zajednica nikad neće nagraditi rezultate etničkog čišćenja. Ni Srbija neće priznati nezavisnost RS. Ričard Holbruk je rekao da su pogrešili šta su dozvolili da RS zadrži taj naziv. Zato bi separatistima bilo bolje da se okrenu BiH i u njoj grade svoju budućnost, a ne stalno i jalovo razarati BiH jer RS ne bi preživela raspad BiH!

wiliams

pre 11 godina

85 % stanovnistva RS je uz Dodika tako da su pojedini komentari ovde stvarno nebulozni. Covek vodi politiku u jednom pravcu da RS sto vise osamostali pa i ako je cena toga da ljudi i malo siromasnije zive ti ljudi su uz i dalje njega i shvatite da se za tu RS, bez obzira kakva je, ginulo.

zmaj od Bosne

pre 11 godina

Republika Srpska zauvek a bosna samo dok se mora...
(wiliams, 8. avgust 2012 16:00)

- Republika Srpska zauvijek basna, a Bosna, (se pise velikim slovom), zauvijek, do vjecnosti.

AVNOJ

pre 11 godina

SFRJ se do sada raspadala po AVNOJ-evskim granicama pa je bio pakao. Dodik bi sada da se raspad nastavi po nekim "njegovim" granicama. Ja neznam imali sta gore od pakla ali to bi bilo to. Bas bih volio da vidim sta bi na to rekli Italijani u Istri, Austrijanci u Sloveniji, Madjari u Vojvodini, Muslimani na Sandzaku, ... I ja bih volio da se spojim sa Svajcarskom ali ne ide.

Holandija

pre 11 godina

Pa daj vise taj referendum kojeg uzimas u usta samo da skrenes javnosti stvarne situacije u rs..kad odes u ameriku ni rijec ne progovoris kako je bosna nefunkcionalna..

vrijeme

pre 11 godina

Ako već držiš drugome lekcije, onda je vrijeme i da se ljud u Srbiji malo bolje informišu o situaciji u BH a ne da na to gledaju kao na Kazakstan. Dakle RS već 20 god. de facto živi samostalno i to se nekome može svidjeti ili ne ali nema tu nikakvog zajedničkog kohezionog faktora i nečega za šta bismo mogli reći da će u budućnosti biti spona integracije a ne dezintegracije sem snažno pritiska MZ koji godinama polako popušta jer je vještački nemoguće držati nespojivo na okupu na duže staze. Dodikova priča je samo plod realnosti a vaše tobože realne su realne koliko i to da Amerika napadne Rusiju. Sad što ste zatucani, neinformisani i nezainteresovani a svako ko iole štiti narod je tobože jeritik jer svi moramo da štitimo i povlađujemo Bbošnjacima, Hrvatima i Briselu a s nama šta bude ... I na kraju krajeva šta fali Dodiku, cijeli svijet ga poštuje, izabran je na izborima koji su svi rekli da su demokratski i razvija svoju RS na najbolji mogući način u datim okolnostima

dodo

pre 11 godina

Zanimljiv je sastav grupe koji je prisustvovao sastanku.
Umesto predstavnika opozicije iz RS, tu je sef trgovacog predstavnistva RS u Izraelu ????:

"Састанку са предсједником Србије у згради на Андрићевом венцу у Београду присуствовала је и министар Српске Жељка Цвијановић, шеф Представништва РС у Израелу Арие Ливне и шеф кабинета предсједника Српске Драшко Милиновић.

Elis

pre 11 godina

A Dodik će, eto, preživeti narednih dve hiljade godina :)))))

Šala na stranu, ali zaista je krajnje vreme da se ljudima u RS objasni jedna prosta činjenica - baš kao što je današnja BiH nemisliva bez RS, tako ni RS ne može postojati bez BiH. Krene li BiH da se grči u samrtnom hropcu, prvi njen organ koji će umreti biće upravo - Republika Srpska.

sit gladnom, gladan sitom

pre 11 godina

Kako se izbori bliže, svake godine ista priča, .... neprijatelj (Zlatko, Bakir, Haris,) samostalnost, raspad BiH, referendum, bojkot institucija... itd, itd, predsjednik opet galami, on je sve glasniji i glasniji.
A mi smo od izbora do izbora sve gladniji i gladniji.

komisiona prodaja

pre 11 godina

sirotinjo i Bogu si teška......imaju više od penzonera od radnog stanovništva, a, oće da bistri svetsku politiku....skoro sam bio u RS, pa to je jezivo....niže cene neg u Srbiji, i opet je skupo domaćem stanovništvu.....tipičan samoupravljač koji bi sebi da da veliku ulogu, a niko ga ne sljivi, niti zna za njega......seoskivlastelin....i to loš

mister_nO

pre 11 godina

Narod ti je gladan,penzioneri(80 evra penzije) i borci(10 evra borackog dodatka)invalidi(40 evra invalidnine) ti iz djubrenki dan za danom zive,firme padaju kao kule od karata a ti sta ti radis...Pa naravno ti si presjednik republike ti sa tim nemas nista.Jer to su sve krivi oni marsovci iz sarajeva....Nadam se da se nikad vise nece takav necovjek doci na vlast kao vi i vas snsd...

Bravo

pre 11 godina

Bravo, obožavam Milu Dodika. Izuzetan političar, šta on sve kaže MZ a opet s njim sarađuju i cijene ga najviše od svih političara u srpskom korpusu

tosi

pre 11 godina

Dok ima virusa poput Dodoga i gotovo svih srpskih politicara, sigurno je da je bosna zarazena drzava. Medjutim i za takvu "bolest" ima ljeka samo ce tad mnogima biti "muka"

bezimena

pre 11 godina

"...BiH "nesposobna da preživi" i da postoji samo zahvaljujući podršci međunarodne zajednice".

Ni - ni + od RS, i kakva god sudbina bila BIH, nju će deliti i RS!

neko iz Srbije

pre 11 godina

Na pitanje o rešenju krize u BiH Dodik je rekao da se ono samo "nameće".
Namećeš se ti kao glavni razbijač BiH, ali nemaš m... da to izvedeš kao predsednik jednog od entiteta jer nema logistike od strane Srbije i ti to dobro znaš. Ta tvoja retorika razbijanja BiH pokriva svu tvoju zloupotrebu vlasti, a narod ne vidi šumu od drveta.

Vladimir PS

pre 11 godina

Vreme je za razlaz. Napred Dodice! I batalite ove koji izjednacavaju Srebrenicu i RS, ne znaju sta govore. U Srebrenici je zivelo manje od 30 hiljada, u RS zivi preko milion. To nije ni 3% onoga sto predstavlja RS. Vi imate puno pravo na samoopredeljenje, a ovi koji su ucinili to u Srebrenici, oni odgovaraju pred medj. sudom. To je dovoljno.

D.živković

pre 11 godina

Sigurno je da nije nastala kao želja njena tri naroda za zajedničkim "životom"! Tako da je za očekivati da se muči sa opstankom! Kad bi proverili želju običnog naroda verujem da bi se raspala!

Vlada

pre 11 godina

A zašto ne puste Republiku Srpsku da organizuje referendum za osamostaljenje? Zar nije to i realnost? Kako možeš da dozvoliš Kosovu i Metohiji a ne Republici Srpskoj? I nemoj sad neko da lupa kako to nije isto i slično.
Prosto i jednostavno čovek kaže da BiH nije funkcionalna i da bi RS kao samostalna država bolje funkcionisala.

Bice vam ova avlija od 23% ko Amerika

pre 11 godina

Ja razumem da Bosnjaci kao najvece zrtve rata u BiH osecaju poraz i nepravdu jer su fakticki svedeni na 23% teritorije BiH. Medjutim, ne razumem uporno istrajanje bosnjackih komentatora po svim forumima da ce oni u slucaju da RS proglasi nezavisnost odmah zauzeri i pokorit RS. U kojim vi to snovima zivite i zar mislite da je Drina granica za Srbe sa obe strane (do koje nikada ni u najludjim snovima doci necete) i da se svet nije promenio od 1995. Cuvajte se zelja jer bi se mogle ostvariti, ali ne kako ste planirali.

NekiBG

pre 11 godina

Samo vi cackajte mecku i prizivajte zlo. Ja bih rekao da je BiH sposbna da prezivi ali ne sa RS ovakvom kakva je. Ako neko treba da nestane rade opstanka to nece biti vekovna BiH nego RS koja nikada nije postojala ni geografski ni politicki ni etnciki do ratova 1991-95. Za razliku od recimo Vojvodine i Sandzaka koje tako prozivate zaboravljajuci da ima ovde jos apetita mozda legitimnijih od Dodikovih. Vreme srpskih misca je "proslo" Dodik i to bi Nikolic trebao da ti saopsti.

Pedu

pre 11 godina

Koliko god on bio sirovina, u ovome je u pravu.
Onog momenta kada MZ ode iz Bosne, to će biti njen kraj.
Činjenica je da ni jedan od tri naroda NE ŽELE da žive u istoj državi.
Bar ne u ovakvom njenom obliku.
Nadam se samo da će biti toliko pameti u političarima, a posebno u narodu, da ne dozvole da se sve opet završi ratom.

analista

pre 11 godina

dosadan vise ovaj covek....sto ne prica sta ce da radi da poboljsa zivot svojih gradjana. ovo ostalo je samo trazenje jeftinog publiciteta.

sit gladnom, gladan sitom

pre 11 godina

Kako se izbori bliže, svake godine ista priča, .... neprijatelj (Zlatko, Bakir, Haris,) samostalnost, raspad BiH, referendum, bojkot institucija... itd, itd, predsjednik opet galami, on je sve glasniji i glasniji.
A mi smo od izbora do izbora sve gladniji i gladniji.

Elis

pre 11 godina

A Dodik će, eto, preživeti narednih dve hiljade godina :)))))

Šala na stranu, ali zaista je krajnje vreme da se ljudima u RS objasni jedna prosta činjenica - baš kao što je današnja BiH nemisliva bez RS, tako ni RS ne može postojati bez BiH. Krene li BiH da se grči u samrtnom hropcu, prvi njen organ koji će umreti biće upravo - Republika Srpska.

Vladimir PS

pre 11 godina

Vreme je za razlaz. Napred Dodice! I batalite ove koji izjednacavaju Srebrenicu i RS, ne znaju sta govore. U Srebrenici je zivelo manje od 30 hiljada, u RS zivi preko milion. To nije ni 3% onoga sto predstavlja RS. Vi imate puno pravo na samoopredeljenje, a ovi koji su ucinili to u Srebrenici, oni odgovaraju pred medj. sudom. To je dovoljno.

mister_nO

pre 11 godina

Narod ti je gladan,penzioneri(80 evra penzije) i borci(10 evra borackog dodatka)invalidi(40 evra invalidnine) ti iz djubrenki dan za danom zive,firme padaju kao kule od karata a ti sta ti radis...Pa naravno ti si presjednik republike ti sa tim nemas nista.Jer to su sve krivi oni marsovci iz sarajeva....Nadam se da se nikad vise nece takav necovjek doci na vlast kao vi i vas snsd...

Bravo

pre 11 godina

Bravo, obožavam Milu Dodika. Izuzetan političar, šta on sve kaže MZ a opet s njim sarađuju i cijene ga najviše od svih političara u srpskom korpusu

komisiona prodaja

pre 11 godina

sirotinjo i Bogu si teška......imaju više od penzonera od radnog stanovništva, a, oće da bistri svetsku politiku....skoro sam bio u RS, pa to je jezivo....niže cene neg u Srbiji, i opet je skupo domaćem stanovništvu.....tipičan samoupravljač koji bi sebi da da veliku ulogu, a niko ga ne sljivi, niti zna za njega......seoskivlastelin....i to loš

NekiBG

pre 11 godina

Samo vi cackajte mecku i prizivajte zlo. Ja bih rekao da je BiH sposbna da prezivi ali ne sa RS ovakvom kakva je. Ako neko treba da nestane rade opstanka to nece biti vekovna BiH nego RS koja nikada nije postojala ni geografski ni politicki ni etnciki do ratova 1991-95. Za razliku od recimo Vojvodine i Sandzaka koje tako prozivate zaboravljajuci da ima ovde jos apetita mozda legitimnijih od Dodikovih. Vreme srpskih misca je "proslo" Dodik i to bi Nikolic trebao da ti saopsti.

Pedu

pre 11 godina

Koliko god on bio sirovina, u ovome je u pravu.
Onog momenta kada MZ ode iz Bosne, to će biti njen kraj.
Činjenica je da ni jedan od tri naroda NE ŽELE da žive u istoj državi.
Bar ne u ovakvom njenom obliku.
Nadam se samo da će biti toliko pameti u političarima, a posebno u narodu, da ne dozvole da se sve opet završi ratom.

tosi

pre 11 godina

Dok ima virusa poput Dodoga i gotovo svih srpskih politicara, sigurno je da je bosna zarazena drzava. Medjutim i za takvu "bolest" ima ljeka samo ce tad mnogima biti "muka"

analista

pre 11 godina

dosadan vise ovaj covek....sto ne prica sta ce da radi da poboljsa zivot svojih gradjana. ovo ostalo je samo trazenje jeftinog publiciteta.

D.živković

pre 11 godina

Sigurno je da nije nastala kao želja njena tri naroda za zajedničkim "životom"! Tako da je za očekivati da se muči sa opstankom! Kad bi proverili želju običnog naroda verujem da bi se raspala!

Bice vam ova avlija od 23% ko Amerika

pre 11 godina

Ja razumem da Bosnjaci kao najvece zrtve rata u BiH osecaju poraz i nepravdu jer su fakticki svedeni na 23% teritorije BiH. Medjutim, ne razumem uporno istrajanje bosnjackih komentatora po svim forumima da ce oni u slucaju da RS proglasi nezavisnost odmah zauzeri i pokorit RS. U kojim vi to snovima zivite i zar mislite da je Drina granica za Srbe sa obe strane (do koje nikada ni u najludjim snovima doci necete) i da se svet nije promenio od 1995. Cuvajte se zelja jer bi se mogle ostvariti, ali ne kako ste planirali.

neko iz Srbije

pre 11 godina

Na pitanje o rešenju krize u BiH Dodik je rekao da se ono samo "nameće".
Namećeš se ti kao glavni razbijač BiH, ali nemaš m... da to izvedeš kao predsednik jednog od entiteta jer nema logistike od strane Srbije i ti to dobro znaš. Ta tvoja retorika razbijanja BiH pokriva svu tvoju zloupotrebu vlasti, a narod ne vidi šumu od drveta.

Vlada

pre 11 godina

A zašto ne puste Republiku Srpsku da organizuje referendum za osamostaljenje? Zar nije to i realnost? Kako možeš da dozvoliš Kosovu i Metohiji a ne Republici Srpskoj? I nemoj sad neko da lupa kako to nije isto i slično.
Prosto i jednostavno čovek kaže da BiH nije funkcionalna i da bi RS kao samostalna država bolje funkcionisala.

Nikola Nis

pre 11 godina

Bio sam letos na raftingu na Tari. Pricao sam sa mnogo ljudi iz tog kraja Republike Srpske. Niko, ali bas niko ne dozivljava Bosnu i Hercegovinu kao svoju drzavu. Ljudi vole svoju Srpsku, sa svim njenim prednostima i manama i pored teskog zivota koji zive. Da su zeleli da zive svi zajedno u miru i slozi, sva tri naroda, mislim da ne bi ni ratovali, zar ne?
Tako da se moji dragi kvazi liberali prvo dobro raspitate kakva je situacija u Srpskoj pa tek onda prosipajte svoju '' mudrost '' na ovom sajtu. Pozdrav za prekodrinsku bracu

wiliams

pre 11 godina

85 % stanovnistva RS je uz Dodika tako da su pojedini komentari ovde stvarno nebulozni. Covek vodi politiku u jednom pravcu da RS sto vise osamostali pa i ako je cena toga da ljudi i malo siromasnije zive ti ljudi su uz i dalje njega i shvatite da se za tu RS, bez obzira kakva je, ginulo.

bezimena

pre 11 godina

"...BiH "nesposobna da preživi" i da postoji samo zahvaljujući podršci međunarodne zajednice".

Ni - ni + od RS, i kakva god sudbina bila BIH, nju će deliti i RS!

vrijeme

pre 11 godina

Ako već držiš drugome lekcije, onda je vrijeme i da se ljud u Srbiji malo bolje informišu o situaciji u BH a ne da na to gledaju kao na Kazakstan. Dakle RS već 20 god. de facto živi samostalno i to se nekome može svidjeti ili ne ali nema tu nikakvog zajedničkog kohezionog faktora i nečega za šta bismo mogli reći da će u budućnosti biti spona integracije a ne dezintegracije sem snažno pritiska MZ koji godinama polako popušta jer je vještački nemoguće držati nespojivo na okupu na duže staze. Dodikova priča je samo plod realnosti a vaše tobože realne su realne koliko i to da Amerika napadne Rusiju. Sad što ste zatucani, neinformisani i nezainteresovani a svako ko iole štiti narod je tobože jeritik jer svi moramo da štitimo i povlađujemo Bbošnjacima, Hrvatima i Briselu a s nama šta bude ... I na kraju krajeva šta fali Dodiku, cijeli svijet ga poštuje, izabran je na izborima koji su svi rekli da su demokratski i razvija svoju RS na najbolji mogući način u datim okolnostima

fakt

pre 11 godina

@(vrijeme, 8. avgust 2012 16:00)

Bosna nije nikakva vještačka tvorevina, ona postoji već gotovo 1000 godina i ako ju nisu uništili Turci, Austrijanci, NDH i srpski kralj neće bogami ni jedan Dodik. Ako pogledaš geografsku kartu, vidjet ćeš da je RS vještačka tvorevina, s neprirodno dugim granicama od 2200 km i usjeklinom distrikta Brčko. Potpuno je jasno da takva tvorevina ne može samostalno živjeti.

Dakako da nije istina da RS samostalno živi 20 godina. Npr, Škotska je neosporno dio Velike Britanije, ali ima vlastiti novac i vlastitu fudbalsku reprezentaciju. RS to nema. RS ima isti novac ko u ostatku BiH, zajedničku vojsku, zajedničku graničnu policiju, zajednički pasoš, lične karte, zajedničku centralnu banku, zajednički TV kanal, Sud i Tužilaštvo BiH itd.

Zapravo ja bih i volio da Dodik konačno proglasi nezavisnost. Samo, kako onda mislite putovati npr. od Banja Luke do Bijeline, od Prijedora do Beograda, od Bosanskog Broda do Foče?

GoranHajdukovic

pre 11 godina

Ako Bosna nije sposobna da preživi šta onda reći za RS , sa granicama koje kao da su izrezane makazama bez bilo kakve ekonomske i geografske logike, nepovezana (Brčko nije u RS) i u sporu sa svim komšijama i međunarodnom zajednicom.
RS može da postoji samo u Dodikovoj glavi ili onoj njegovoj čuvenoj mapi "republike ni na nebu ni na zemlji" .

kelsos

pre 11 godina

(vrijeme, 8. avgust 2012 16:00)
----
Uzalud strpljenje i čekanje pogodnog trenutka za proglašenje nezavisnosti RS jer međunarodna zajednica nikad neće nagraditi rezultate etničkog čišćenja. Ni Srbija neće priznati nezavisnost RS. Ričard Holbruk je rekao da su pogrešili šta su dozvolili da RS zadrži taj naziv. Zato bi separatistima bilo bolje da se okrenu BiH i u njoj grade svoju budućnost, a ne stalno i jalovo razarati BiH jer RS ne bi preživela raspad BiH!

zmaj od Bosne

pre 11 godina

Republika Srpska zauvek a bosna samo dok se mora...
(wiliams, 8. avgust 2012 16:00)

- Republika Srpska zauvijek basna, a Bosna, (se pise velikim slovom), zauvijek, do vjecnosti.

zmaj od Bosne

pre 11 godina

85 % stanovnistva RS je uz Dodika tako da su pojedini komentari ovde stvarno nebulozni. Covek vodi politiku u jednom pravcu da RS sto vise osamostali pa i ako je cena toga da ljudi i malo siromasnije zive ti ljudi su uz i dalje njega i shvatite da se za tu RS, bez obzira kakva je, ginulo.
(wiliams, 8. avgust 2012 17:04)

Samo cijena moze da bude i rat, i onda bi to bila prvisoka cijena. Svaka stvar ima vise od jednog aspekta. Treba biti veoma senizibilan kad je u pitanju Bosna. Bosna je jednostavno Bosna, ko u njoj zivi on to zna. Bosnu se ne moze izreckati ko baklavu i podijeliti je. Ne ide! Dodik bas to hoce. Ali vala sigurno nece! Nece uspjeti!

Holandija

pre 11 godina

Pa daj vise taj referendum kojeg uzimas u usta samo da skrenes javnosti stvarne situacije u rs..kad odes u ameriku ni rijec ne progovoris kako je bosna nefunkcionalna..

Lucifer

pre 11 godina

@fakt,
Ocemu vi pricate gospodine?
"Bosna nije nikakva vještačka tvorevina, ona postoji već gotovo 1000 godina i ako ju nisu uništili Turci, Austrijanci"
Kako je, molim vas bosna postojala u vrijeme turske, austrije. Dali je imala samostalnost, samoupravu, ili su njome upravljali turski veziri i austriski namjesnici ili je mozda imala nesto trece. Molim vas da Napravite razliku izmedju regiona Bosna, i ove trenutne drzave koja se zove Bosna i Hercegovina(drzave koja po vama postoji vec 1000g a nema ni kakvu istorisku himnu ili zastavu). I jos nesto ako bosna postoji vec 1000 godina kako je to moguce da od dolazka otoman pa sve do nastanka 2 Jugoslavije skoro da nepostoje nikakvi kulturni spomenici ili drugi dokazi o postojanju Bosnjaka ili Bosne kao drzave. Ako navedete most na drini ili neku djamiju ili bas carsiju u sarajevu, nesto trece sto sto je nastalo za vrije otomana, jer su to spomenici koji su ostali iza Turske, i nemaju nikakve veze sa bosnom i Bosnjacima, a jos manje sa srednjevjekovnoj kraljevinom bosnom.
Za kraj ova BIH je vestacka tvorevina koja je nastala raspadom jedne druge vjestacke tvorevine SFRJ koja je bila mnogo jaca i mnogo vise centralizovana i postovana od BIH(SFRJ je imala Zajednicku vojsku, pasos, lične karte, zajedničku centralnu banku, zajednički TV kanal, Sud i Tužilaštvo, pa cak i prikuljala poreze na drzavnom nivou dok se u BIH to radi preko entiteta). A putovati mislimo preko Brckog koje ide u paketu sa RS. Molim za objavu komentara.

tito

pre 11 godina

e moji muslimani....umesto da se bavite svojom mukom i cinjenicom da jos uvek niste raskrstili ni ko ste ni odakle ste, vi pratite nase srpske sajtove i pumpate glupe komentare. Vratite se svom stadu, sve ce vam biti oprosteno, ali prvo da se izvinete za sve gluposti koje ste pravili u zadnjih sto godina ok?
sto se tice RS, ona ce nesumnjivo pre ili kasnije postati priznata drzava i naravno pripojiti se Srbiji kao sto i dolikuje. posto niste hteli da delimo jugoslaviju (dosadilo vam ili sta vec?), sada je kasno da delimo i bosnu.
svako na svoju stranu, pa vi lepo gradite sebi teheran ako zelite, nas to vise nije briga.

tamo je sunce tamo je moja domovina

pre 11 godina

oni u bosni su i ratovali zbog toga sto ne mogu zajedno da zive.Srbi se jos secaju hanzdar divizije i genocida nad srpskim zivljem u bosni.gledao sam na rts film "Srebrenica-izdani grad"

ne ide

pre 11 godina

Dodik gubi strpljenje a medjunarodna zajednica nema nameru popustiti po ovom pitanju barem narednih 50 godina. I ovako su uprskali u Bosni i dozvolili tolike zrtve a raspad bi to samo i potvrdio. Moze Dodik vrtiti istu plocu bez prestenka ali situacija se nece pomaknuti ni za milimetar. Mogao bi samo dobiti po "nosu" ako pretera sa talasanjem.

Uozbiljite se

pre 11 godina

Nek se otcepi, a onda cemo deliti RS pa onda i Srbiju...(jos ima da se deli na istim principima). Ko trazi vece izgubi iz vrece...ko jamu drugom kopa...

nemanja

pre 11 godina

"muslimani" vratite se korenima.pa i vi sami znate da ste srbi.ko sto rece kusturica " morali" ste da sacuvate imetak i u jednom trenutku okrenuli ste se protiv svoje rodjene brace.oprosticemo vam to,budite ono sto jeste,pravi Srbi

Funkcionalan

pre 11 godina

"A zašto ne puste Republiku Srpsku da organizuje referendum za osamostaljenje? Zar nije to i realnost? Kako možeš da dozvoliš Kosovu i Metohiji a ne Republici Srpskoj? I nemoj sad neko da lupa kako to nije isto i slično."

Niko ne brani RS da raspise referendum ali to moze da okaci macku o rep.
SFRJ se raspala po AVNOJ-evskim granicama i tako ce ostati. Raspadanje BiH po Dodikovim "granicama" dovelo bi do novog rata u BiH i na Balkanu(Vojvodina, Sandzak, Istra, Makedonija,...) To niko na ovoj kugli zemaljskoj nebi dozvolio.

"Prosto i jednostavno čovek kaže da BiH nije funkcionalna i da bi RS kao samostalna država bolje funkcionisala."

I mi bi bolje funkcionisali sa Svajcarskom ali ko nas pita.

PS - RS je presedan u svijetu. Ne postoji drzavni entitet u svijetu koji je toliko decentralizovan kao sto je RS u BiH. RS ima svoju monetu, policiju, vladu, pasos, skolski sistem, ... sve. Sta veze RS sa BiH je vojska i vanjska politika. Dakle "funkcionalnost" RS ne zavisi od BiH. Dodik sam pravi probleme da bi dokazao "nefunkcionalnost" BiH.

nemanja

pre 11 godina

treba samo cekati priliku da Dodik proglasi nezavisnu Republiku Srpsku.ja mislim da je taj trenutak dosao i da je vreme za ujedinjenje sa Srbijom,Crnom Gorom i Makedonijom,odnosno svim srpskim zemljama

seljadin

pre 11 godina

kao sto se raspala SFRJ tako se raspada i Bosna, a RS nikada nece dozvoliti stvaranje velike federacije na njenu stetu, o okupaciji mogu samo mastati neo-osmanski mozgovi.

AVNOJ

pre 11 godina

SFRJ se do sada raspadala po AVNOJ-evskim granicama pa je bio pakao. Dodik bi sada da se raspad nastavi po nekim "njegovim" granicama. Ja neznam imali sta gore od pakla ali to bi bilo to. Bas bih volio da vidim sta bi na to rekli Italijani u Istri, Austrijanci u Sloveniji, Madjari u Vojvodini, Muslimani na Sandzaku, ... I ja bih volio da se spojim sa Svajcarskom ali ne ide.

Ne cekajmo priliku nego pravimo decu

pre 11 godina

Samo da podsetim osobu koja predlaze da cekamo 'istorijsku priliku' da medju Srbima vlada 'Bela Kuga' i da nas je samo radi toga [nema ratova, polava, zemljotresa] svake godine za oko 30.000 manje.
A izledi da ce se smanjiti njen 'danak' su nikakvi. Pre ce se taj broj popeti na 40.000

dodo

pre 11 godina

Zanimljiv je sastav grupe koji je prisustvovao sastanku.
Umesto predstavnika opozicije iz RS, tu je sef trgovacog predstavnistva RS u Izraelu ????:

"Састанку са предсједником Србије у згради на Андрићевом венцу у Београду присуствовала је и министар Српске Жељка Цвијановић, шеф Представништва РС у Израелу Арие Ливне и шеф кабинета предсједника Српске Драшко Милиновић.

dragance

pre 11 godina

Evo pokušavam da napišem nešto a da nikog ne uvredim. Verujte nije lako. Ćitam ove maloumne komentare koji pozivaju na raspad jedne države i hoću da puknem od tuge zbog saznanja da živim u zabludi misleći da za nas Srbe i Srbiju još ima nade. No ovo je još jedan u nizu dokaza da smo beznadežan slućaj nacije kojoj je mržnja svega drukčijeg duboko ukorenjena u sve pore života. Stvarno ste žalosni i vi ovaj prekodrinski klaun. Jadni smo mi koji mislimo drugačije. Stite se vi mrzitelji

krho

pre 11 godina

Bosnjaci su pametni,znaju na ciju stranu treba da se stane, drze se amerike i zapada,turska ih podrzava, a ko to podrzava srbe, rusija koja koristi srbiju od pamtiveka samo kada je to njoj u interesu i propala grcka i to je to, znate li koliko se danas novca trosi u lobiranje, bosnjaci su uzeli recept jevreja (budi zrtva) i to dobro prolazi,evo vidite da najveci holivudski glumci snimaju filmove u kojima su srbi prikazani kao najsvirepiji narod jos od turskog doba,ako zapad glasa za sankcije siriji,ima da glasamo svi,nije to nista licno ni protiv sirije,mi smo mali i jedina sansa da "odrastemo" je da budemo u milosti "najmocnijih",a to sigurno nisu oni koji danas porzavaju srbiju

Velicanstvenii

pre 11 godina

Srbi ... Alo Kako nema bosne kako nema bosnjaka... Pa mi Bosnjaci smo vam ugusili 1 srpski ustanak citajte vaseg Vuka Karadzica ... a da bogumili su ostali cistokrvni a vi ste 70 posto turci zapamtite to srboturci nije to sramota

jakov

pre 11 godina

Gdje je kraj ovome?
Što bi se dogodilo u Hrvatskoj da se nije dogodila Oluja, ovi koje sada nazivate "Hrvatskim građanima" a koji su za vrijeme vaših ratnih uspjeha bili Srbi iz nekakvih "SAO", niti slučajno Hrvatski građani, isto tako tražili odcjepljenje i onda zbogom EU, normalnom(donekle) životu, samo nestabilnost kakva je u BiH jer vašoj megalomaniji nema kraja.
Dok to shvatite bit će prekasno.

Jakov

Marijan

pre 11 godina

Hrvatska nikad neće prihvatiti tkz. Republiku Srpsku. Garancija stabilnosti ovog dijela Balkana je jedinstvena BIH. S obzirom na mržnju koja tamo vlada u nekoj sreći i blagostanju se tamo još dugo neće živjeti. Kroz povijesno gledano vrlo kratko vrijeme doći će do masovnog iseljavanja srba i hrvata u matične zemlje (veći standard, mogućnosti obrazovanja) koje će ući u EU, a BIH će ostati crna rupa na Balkanu. Žalosna sudbina nekadašnje "Jugoslavije u malom"!

Zoran

pre 11 godina

...imate brojno , statistički oređen broj muslimana , Srba i Hrvata . Shvatimo to kao tri skupa ( I razred osnovne škole ) . Nigdje , apsolutno nigdje ne postoji presjek skupova ( 5% je u pravilu cenzus na izborima ) . Dakle , u Sarajevu ima ispod 5 % Srba i Hrvata ( ima više Kineza ) , u Kozarcu je 95 % muslimana ( ruku na srce oni to koriste kao vikend kuće gdje dođu u vrijeme godišnjih odmora iz Švedske , Danske .... inače , primjetili bi da su na svakoj drugoj kući spuštene zavjese ) U mojoj zgradi nema niti jedan musliman . Što će reći , gdje god bi trebali živjeti u tzv . mješovitim sredinama njih nema , samo eventualno u selima sa većinskom muslimanskom populacijom i to u vrijeme godišnjih odmora u Njemačkoj ...... Sa Hrvatima u BiH imamo korektan odnos i postoje tzv. mješani brakovi , mješovite sredine . Oni ( muslimani ) niti idu kod nas , mi ne idemo kod njih . Poslovna saradnja postoji , ali postoji i sa Austrijom , Slovenijom , Hrvatskom , Srbijom . Tako da muslimani kada pričaju o bosni ili pak jedinstvenoj bosni oni misle na muslimansku bosnu i to o onoj u kojoj će oni oteti tuđu imovinu i ekspolatisati je.Baš kao što sad rade sa srpskom imovinom u FBiH ( gdje su oni npr. imovinu jednog Srbina u jednom gradu i to preko puta suda - simbolika , podijelili na pola ulicom i izgradili kuće sa jedne i druge strane , narvno potpuno bespravno ili u skladu sa nekim njihovim pravom ), u kojoj će oni krojiti život drugih po svojoj mjeri itd.... To je realnost BiH .

Elis

pre 11 godina

A Dodik će, eto, preživeti narednih dve hiljade godina :)))))

Šala na stranu, ali zaista je krajnje vreme da se ljudima u RS objasni jedna prosta činjenica - baš kao što je današnja BiH nemisliva bez RS, tako ni RS ne može postojati bez BiH. Krene li BiH da se grči u samrtnom hropcu, prvi njen organ koji će umreti biće upravo - Republika Srpska.

tosi

pre 11 godina

Dok ima virusa poput Dodoga i gotovo svih srpskih politicara, sigurno je da je bosna zarazena drzava. Medjutim i za takvu "bolest" ima ljeka samo ce tad mnogima biti "muka"

NekiBG

pre 11 godina

Samo vi cackajte mecku i prizivajte zlo. Ja bih rekao da je BiH sposbna da prezivi ali ne sa RS ovakvom kakva je. Ako neko treba da nestane rade opstanka to nece biti vekovna BiH nego RS koja nikada nije postojala ni geografski ni politicki ni etnciki do ratova 1991-95. Za razliku od recimo Vojvodine i Sandzaka koje tako prozivate zaboravljajuci da ima ovde jos apetita mozda legitimnijih od Dodikovih. Vreme srpskih misca je "proslo" Dodik i to bi Nikolic trebao da ti saopsti.

Bravo

pre 11 godina

Bravo, obožavam Milu Dodika. Izuzetan političar, šta on sve kaže MZ a opet s njim sarađuju i cijene ga najviše od svih političara u srpskom korpusu

bezimena

pre 11 godina

"...BiH "nesposobna da preživi" i da postoji samo zahvaljujući podršci međunarodne zajednice".

Ni - ni + od RS, i kakva god sudbina bila BIH, nju će deliti i RS!

neko iz Srbije

pre 11 godina

Na pitanje o rešenju krize u BiH Dodik je rekao da se ono samo "nameće".
Namećeš se ti kao glavni razbijač BiH, ali nemaš m... da to izvedeš kao predsednik jednog od entiteta jer nema logistike od strane Srbije i ti to dobro znaš. Ta tvoja retorika razbijanja BiH pokriva svu tvoju zloupotrebu vlasti, a narod ne vidi šumu od drveta.

zmaj od Bosne

pre 11 godina

Republika Srpska zauvek a bosna samo dok se mora...
(wiliams, 8. avgust 2012 16:00)

- Republika Srpska zauvijek basna, a Bosna, (se pise velikim slovom), zauvijek, do vjecnosti.

Vladimir PS

pre 11 godina

Vreme je za razlaz. Napred Dodice! I batalite ove koji izjednacavaju Srebrenicu i RS, ne znaju sta govore. U Srebrenici je zivelo manje od 30 hiljada, u RS zivi preko milion. To nije ni 3% onoga sto predstavlja RS. Vi imate puno pravo na samoopredeljenje, a ovi koji su ucinili to u Srebrenici, oni odgovaraju pred medj. sudom. To je dovoljno.

komisiona prodaja

pre 11 godina

sirotinjo i Bogu si teška......imaju više od penzonera od radnog stanovništva, a, oće da bistri svetsku politiku....skoro sam bio u RS, pa to je jezivo....niže cene neg u Srbiji, i opet je skupo domaćem stanovništvu.....tipičan samoupravljač koji bi sebi da da veliku ulogu, a niko ga ne sljivi, niti zna za njega......seoskivlastelin....i to loš

analista

pre 11 godina

dosadan vise ovaj covek....sto ne prica sta ce da radi da poboljsa zivot svojih gradjana. ovo ostalo je samo trazenje jeftinog publiciteta.

sit gladnom, gladan sitom

pre 11 godina

Kako se izbori bliže, svake godine ista priča, .... neprijatelj (Zlatko, Bakir, Haris,) samostalnost, raspad BiH, referendum, bojkot institucija... itd, itd, predsjednik opet galami, on je sve glasniji i glasniji.
A mi smo od izbora do izbora sve gladniji i gladniji.

fakt

pre 11 godina

@(vrijeme, 8. avgust 2012 16:00)

Bosna nije nikakva vještačka tvorevina, ona postoji već gotovo 1000 godina i ako ju nisu uništili Turci, Austrijanci, NDH i srpski kralj neće bogami ni jedan Dodik. Ako pogledaš geografsku kartu, vidjet ćeš da je RS vještačka tvorevina, s neprirodno dugim granicama od 2200 km i usjeklinom distrikta Brčko. Potpuno je jasno da takva tvorevina ne može samostalno živjeti.

Dakako da nije istina da RS samostalno živi 20 godina. Npr, Škotska je neosporno dio Velike Britanije, ali ima vlastiti novac i vlastitu fudbalsku reprezentaciju. RS to nema. RS ima isti novac ko u ostatku BiH, zajedničku vojsku, zajedničku graničnu policiju, zajednički pasoš, lične karte, zajedničku centralnu banku, zajednički TV kanal, Sud i Tužilaštvo BiH itd.

Zapravo ja bih i volio da Dodik konačno proglasi nezavisnost. Samo, kako onda mislite putovati npr. od Banja Luke do Bijeline, od Prijedora do Beograda, od Bosanskog Broda do Foče?

zmaj od Bosne

pre 11 godina

85 % stanovnistva RS je uz Dodika tako da su pojedini komentari ovde stvarno nebulozni. Covek vodi politiku u jednom pravcu da RS sto vise osamostali pa i ako je cena toga da ljudi i malo siromasnije zive ti ljudi su uz i dalje njega i shvatite da se za tu RS, bez obzira kakva je, ginulo.
(wiliams, 8. avgust 2012 17:04)

Samo cijena moze da bude i rat, i onda bi to bila prvisoka cijena. Svaka stvar ima vise od jednog aspekta. Treba biti veoma senizibilan kad je u pitanju Bosna. Bosna je jednostavno Bosna, ko u njoj zivi on to zna. Bosnu se ne moze izreckati ko baklavu i podijeliti je. Ne ide! Dodik bas to hoce. Ali vala sigurno nece! Nece uspjeti!

mister_nO

pre 11 godina

Narod ti je gladan,penzioneri(80 evra penzije) i borci(10 evra borackog dodatka)invalidi(40 evra invalidnine) ti iz djubrenki dan za danom zive,firme padaju kao kule od karata a ti sta ti radis...Pa naravno ti si presjednik republike ti sa tim nemas nista.Jer to su sve krivi oni marsovci iz sarajeva....Nadam se da se nikad vise nece takav necovjek doci na vlast kao vi i vas snsd...

Nikola Nis

pre 11 godina

Bio sam letos na raftingu na Tari. Pricao sam sa mnogo ljudi iz tog kraja Republike Srpske. Niko, ali bas niko ne dozivljava Bosnu i Hercegovinu kao svoju drzavu. Ljudi vole svoju Srpsku, sa svim njenim prednostima i manama i pored teskog zivota koji zive. Da su zeleli da zive svi zajedno u miru i slozi, sva tri naroda, mislim da ne bi ni ratovali, zar ne?
Tako da se moji dragi kvazi liberali prvo dobro raspitate kakva je situacija u Srpskoj pa tek onda prosipajte svoju '' mudrost '' na ovom sajtu. Pozdrav za prekodrinsku bracu

Pedu

pre 11 godina

Koliko god on bio sirovina, u ovome je u pravu.
Onog momenta kada MZ ode iz Bosne, to će biti njen kraj.
Činjenica je da ni jedan od tri naroda NE ŽELE da žive u istoj državi.
Bar ne u ovakvom njenom obliku.
Nadam se samo da će biti toliko pameti u političarima, a posebno u narodu, da ne dozvole da se sve opet završi ratom.

AVNOJ

pre 11 godina

SFRJ se do sada raspadala po AVNOJ-evskim granicama pa je bio pakao. Dodik bi sada da se raspad nastavi po nekim "njegovim" granicama. Ja neznam imali sta gore od pakla ali to bi bilo to. Bas bih volio da vidim sta bi na to rekli Italijani u Istri, Austrijanci u Sloveniji, Madjari u Vojvodini, Muslimani na Sandzaku, ... I ja bih volio da se spojim sa Svajcarskom ali ne ide.

Uozbiljite se

pre 11 godina

Nek se otcepi, a onda cemo deliti RS pa onda i Srbiju...(jos ima da se deli na istim principima). Ko trazi vece izgubi iz vrece...ko jamu drugom kopa...

Bice vam ova avlija od 23% ko Amerika

pre 11 godina

Ja razumem da Bosnjaci kao najvece zrtve rata u BiH osecaju poraz i nepravdu jer su fakticki svedeni na 23% teritorije BiH. Medjutim, ne razumem uporno istrajanje bosnjackih komentatora po svim forumima da ce oni u slucaju da RS proglasi nezavisnost odmah zauzeri i pokorit RS. U kojim vi to snovima zivite i zar mislite da je Drina granica za Srbe sa obe strane (do koje nikada ni u najludjim snovima doci necete) i da se svet nije promenio od 1995. Cuvajte se zelja jer bi se mogle ostvariti, ali ne kako ste planirali.

nemanja

pre 11 godina

treba samo cekati priliku da Dodik proglasi nezavisnu Republiku Srpsku.ja mislim da je taj trenutak dosao i da je vreme za ujedinjenje sa Srbijom,Crnom Gorom i Makedonijom,odnosno svim srpskim zemljama

Vlada

pre 11 godina

A zašto ne puste Republiku Srpsku da organizuje referendum za osamostaljenje? Zar nije to i realnost? Kako možeš da dozvoliš Kosovu i Metohiji a ne Republici Srpskoj? I nemoj sad neko da lupa kako to nije isto i slično.
Prosto i jednostavno čovek kaže da BiH nije funkcionalna i da bi RS kao samostalna država bolje funkcionisala.

vrijeme

pre 11 godina

Ako već držiš drugome lekcije, onda je vrijeme i da se ljud u Srbiji malo bolje informišu o situaciji u BH a ne da na to gledaju kao na Kazakstan. Dakle RS već 20 god. de facto živi samostalno i to se nekome može svidjeti ili ne ali nema tu nikakvog zajedničkog kohezionog faktora i nečega za šta bismo mogli reći da će u budućnosti biti spona integracije a ne dezintegracije sem snažno pritiska MZ koji godinama polako popušta jer je vještački nemoguće držati nespojivo na okupu na duže staze. Dodikova priča je samo plod realnosti a vaše tobože realne su realne koliko i to da Amerika napadne Rusiju. Sad što ste zatucani, neinformisani i nezainteresovani a svako ko iole štiti narod je tobože jeritik jer svi moramo da štitimo i povlađujemo Bbošnjacima, Hrvatima i Briselu a s nama šta bude ... I na kraju krajeva šta fali Dodiku, cijeli svijet ga poštuje, izabran je na izborima koji su svi rekli da su demokratski i razvija svoju RS na najbolji mogući način u datim okolnostima

kelsos

pre 11 godina

(vrijeme, 8. avgust 2012 16:00)
----
Uzalud strpljenje i čekanje pogodnog trenutka za proglašenje nezavisnosti RS jer međunarodna zajednica nikad neće nagraditi rezultate etničkog čišćenja. Ni Srbija neće priznati nezavisnost RS. Ričard Holbruk je rekao da su pogrešili šta su dozvolili da RS zadrži taj naziv. Zato bi separatistima bilo bolje da se okrenu BiH i u njoj grade svoju budućnost, a ne stalno i jalovo razarati BiH jer RS ne bi preživela raspad BiH!

nemanja

pre 11 godina

"muslimani" vratite se korenima.pa i vi sami znate da ste srbi.ko sto rece kusturica " morali" ste da sacuvate imetak i u jednom trenutku okrenuli ste se protiv svoje rodjene brace.oprosticemo vam to,budite ono sto jeste,pravi Srbi

D.živković

pre 11 godina

Sigurno je da nije nastala kao želja njena tri naroda za zajedničkim "životom"! Tako da je za očekivati da se muči sa opstankom! Kad bi proverili želju običnog naroda verujem da bi se raspala!

tito

pre 11 godina

e moji muslimani....umesto da se bavite svojom mukom i cinjenicom da jos uvek niste raskrstili ni ko ste ni odakle ste, vi pratite nase srpske sajtove i pumpate glupe komentare. Vratite se svom stadu, sve ce vam biti oprosteno, ali prvo da se izvinete za sve gluposti koje ste pravili u zadnjih sto godina ok?
sto se tice RS, ona ce nesumnjivo pre ili kasnije postati priznata drzava i naravno pripojiti se Srbiji kao sto i dolikuje. posto niste hteli da delimo jugoslaviju (dosadilo vam ili sta vec?), sada je kasno da delimo i bosnu.
svako na svoju stranu, pa vi lepo gradite sebi teheran ako zelite, nas to vise nije briga.

GoranHajdukovic

pre 11 godina

Ako Bosna nije sposobna da preživi šta onda reći za RS , sa granicama koje kao da su izrezane makazama bez bilo kakve ekonomske i geografske logike, nepovezana (Brčko nije u RS) i u sporu sa svim komšijama i međunarodnom zajednicom.
RS može da postoji samo u Dodikovoj glavi ili onoj njegovoj čuvenoj mapi "republike ni na nebu ni na zemlji" .

Lucifer

pre 11 godina

@fakt,
Ocemu vi pricate gospodine?
"Bosna nije nikakva vještačka tvorevina, ona postoji već gotovo 1000 godina i ako ju nisu uništili Turci, Austrijanci"
Kako je, molim vas bosna postojala u vrijeme turske, austrije. Dali je imala samostalnost, samoupravu, ili su njome upravljali turski veziri i austriski namjesnici ili je mozda imala nesto trece. Molim vas da Napravite razliku izmedju regiona Bosna, i ove trenutne drzave koja se zove Bosna i Hercegovina(drzave koja po vama postoji vec 1000g a nema ni kakvu istorisku himnu ili zastavu). I jos nesto ako bosna postoji vec 1000 godina kako je to moguce da od dolazka otoman pa sve do nastanka 2 Jugoslavije skoro da nepostoje nikakvi kulturni spomenici ili drugi dokazi o postojanju Bosnjaka ili Bosne kao drzave. Ako navedete most na drini ili neku djamiju ili bas carsiju u sarajevu, nesto trece sto sto je nastalo za vrije otomana, jer su to spomenici koji su ostali iza Turske, i nemaju nikakve veze sa bosnom i Bosnjacima, a jos manje sa srednjevjekovnoj kraljevinom bosnom.
Za kraj ova BIH je vestacka tvorevina koja je nastala raspadom jedne druge vjestacke tvorevine SFRJ koja je bila mnogo jaca i mnogo vise centralizovana i postovana od BIH(SFRJ je imala Zajednicku vojsku, pasos, lične karte, zajedničku centralnu banku, zajednički TV kanal, Sud i Tužilaštvo, pa cak i prikuljala poreze na drzavnom nivou dok se u BIH to radi preko entiteta). A putovati mislimo preko Brckog koje ide u paketu sa RS. Molim za objavu komentara.

Holandija

pre 11 godina

Pa daj vise taj referendum kojeg uzimas u usta samo da skrenes javnosti stvarne situacije u rs..kad odes u ameriku ni rijec ne progovoris kako je bosna nefunkcionalna..

wiliams

pre 11 godina

85 % stanovnistva RS je uz Dodika tako da su pojedini komentari ovde stvarno nebulozni. Covek vodi politiku u jednom pravcu da RS sto vise osamostali pa i ako je cena toga da ljudi i malo siromasnije zive ti ljudi su uz i dalje njega i shvatite da se za tu RS, bez obzira kakva je, ginulo.

tamo je sunce tamo je moja domovina

pre 11 godina

oni u bosni su i ratovali zbog toga sto ne mogu zajedno da zive.Srbi se jos secaju hanzdar divizije i genocida nad srpskim zivljem u bosni.gledao sam na rts film "Srebrenica-izdani grad"

ne ide

pre 11 godina

Dodik gubi strpljenje a medjunarodna zajednica nema nameru popustiti po ovom pitanju barem narednih 50 godina. I ovako su uprskali u Bosni i dozvolili tolike zrtve a raspad bi to samo i potvrdio. Moze Dodik vrtiti istu plocu bez prestenka ali situacija se nece pomaknuti ni za milimetar. Mogao bi samo dobiti po "nosu" ako pretera sa talasanjem.

Funkcionalan

pre 11 godina

"A zašto ne puste Republiku Srpsku da organizuje referendum za osamostaljenje? Zar nije to i realnost? Kako možeš da dozvoliš Kosovu i Metohiji a ne Republici Srpskoj? I nemoj sad neko da lupa kako to nije isto i slično."

Niko ne brani RS da raspise referendum ali to moze da okaci macku o rep.
SFRJ se raspala po AVNOJ-evskim granicama i tako ce ostati. Raspadanje BiH po Dodikovim "granicama" dovelo bi do novog rata u BiH i na Balkanu(Vojvodina, Sandzak, Istra, Makedonija,...) To niko na ovoj kugli zemaljskoj nebi dozvolio.

"Prosto i jednostavno čovek kaže da BiH nije funkcionalna i da bi RS kao samostalna država bolje funkcionisala."

I mi bi bolje funkcionisali sa Svajcarskom ali ko nas pita.

PS - RS je presedan u svijetu. Ne postoji drzavni entitet u svijetu koji je toliko decentralizovan kao sto je RS u BiH. RS ima svoju monetu, policiju, vladu, pasos, skolski sistem, ... sve. Sta veze RS sa BiH je vojska i vanjska politika. Dakle "funkcionalnost" RS ne zavisi od BiH. Dodik sam pravi probleme da bi dokazao "nefunkcionalnost" BiH.

seljadin

pre 11 godina

kao sto se raspala SFRJ tako se raspada i Bosna, a RS nikada nece dozvoliti stvaranje velike federacije na njenu stetu, o okupaciji mogu samo mastati neo-osmanski mozgovi.

Ne cekajmo priliku nego pravimo decu

pre 11 godina

Samo da podsetim osobu koja predlaze da cekamo 'istorijsku priliku' da medju Srbima vlada 'Bela Kuga' i da nas je samo radi toga [nema ratova, polava, zemljotresa] svake godine za oko 30.000 manje.
A izledi da ce se smanjiti njen 'danak' su nikakvi. Pre ce se taj broj popeti na 40.000

dodo

pre 11 godina

Zanimljiv je sastav grupe koji je prisustvovao sastanku.
Umesto predstavnika opozicije iz RS, tu je sef trgovacog predstavnistva RS u Izraelu ????:

"Састанку са предсједником Србије у згради на Андрићевом венцу у Београду присуствовала је и министар Српске Жељка Цвијановић, шеф Представништва РС у Израелу Арие Ливне и шеф кабинета предсједника Српске Драшко Милиновић.

dragance

pre 11 godina

Evo pokušavam da napišem nešto a da nikog ne uvredim. Verujte nije lako. Ćitam ove maloumne komentare koji pozivaju na raspad jedne države i hoću da puknem od tuge zbog saznanja da živim u zabludi misleći da za nas Srbe i Srbiju još ima nade. No ovo je još jedan u nizu dokaza da smo beznadežan slućaj nacije kojoj je mržnja svega drukčijeg duboko ukorenjena u sve pore života. Stvarno ste žalosni i vi ovaj prekodrinski klaun. Jadni smo mi koji mislimo drugačije. Stite se vi mrzitelji

Velicanstvenii

pre 11 godina

Srbi ... Alo Kako nema bosne kako nema bosnjaka... Pa mi Bosnjaci smo vam ugusili 1 srpski ustanak citajte vaseg Vuka Karadzica ... a da bogumili su ostali cistokrvni a vi ste 70 posto turci zapamtite to srboturci nije to sramota

Marijan

pre 11 godina

Hrvatska nikad neće prihvatiti tkz. Republiku Srpsku. Garancija stabilnosti ovog dijela Balkana je jedinstvena BIH. S obzirom na mržnju koja tamo vlada u nekoj sreći i blagostanju se tamo još dugo neće živjeti. Kroz povijesno gledano vrlo kratko vrijeme doći će do masovnog iseljavanja srba i hrvata u matične zemlje (veći standard, mogućnosti obrazovanja) koje će ući u EU, a BIH će ostati crna rupa na Balkanu. Žalosna sudbina nekadašnje "Jugoslavije u malom"!

krho

pre 11 godina

Bosnjaci su pametni,znaju na ciju stranu treba da se stane, drze se amerike i zapada,turska ih podrzava, a ko to podrzava srbe, rusija koja koristi srbiju od pamtiveka samo kada je to njoj u interesu i propala grcka i to je to, znate li koliko se danas novca trosi u lobiranje, bosnjaci su uzeli recept jevreja (budi zrtva) i to dobro prolazi,evo vidite da najveci holivudski glumci snimaju filmove u kojima su srbi prikazani kao najsvirepiji narod jos od turskog doba,ako zapad glasa za sankcije siriji,ima da glasamo svi,nije to nista licno ni protiv sirije,mi smo mali i jedina sansa da "odrastemo" je da budemo u milosti "najmocnijih",a to sigurno nisu oni koji danas porzavaju srbiju

jakov

pre 11 godina

Gdje je kraj ovome?
Što bi se dogodilo u Hrvatskoj da se nije dogodila Oluja, ovi koje sada nazivate "Hrvatskim građanima" a koji su za vrijeme vaših ratnih uspjeha bili Srbi iz nekakvih "SAO", niti slučajno Hrvatski građani, isto tako tražili odcjepljenje i onda zbogom EU, normalnom(donekle) životu, samo nestabilnost kakva je u BiH jer vašoj megalomaniji nema kraja.
Dok to shvatite bit će prekasno.

Jakov

Zoran

pre 11 godina

...imate brojno , statistički oređen broj muslimana , Srba i Hrvata . Shvatimo to kao tri skupa ( I razred osnovne škole ) . Nigdje , apsolutno nigdje ne postoji presjek skupova ( 5% je u pravilu cenzus na izborima ) . Dakle , u Sarajevu ima ispod 5 % Srba i Hrvata ( ima više Kineza ) , u Kozarcu je 95 % muslimana ( ruku na srce oni to koriste kao vikend kuće gdje dođu u vrijeme godišnjih odmora iz Švedske , Danske .... inače , primjetili bi da su na svakoj drugoj kući spuštene zavjese ) U mojoj zgradi nema niti jedan musliman . Što će reći , gdje god bi trebali živjeti u tzv . mješovitim sredinama njih nema , samo eventualno u selima sa većinskom muslimanskom populacijom i to u vrijeme godišnjih odmora u Njemačkoj ...... Sa Hrvatima u BiH imamo korektan odnos i postoje tzv. mješani brakovi , mješovite sredine . Oni ( muslimani ) niti idu kod nas , mi ne idemo kod njih . Poslovna saradnja postoji , ali postoji i sa Austrijom , Slovenijom , Hrvatskom , Srbijom . Tako da muslimani kada pričaju o bosni ili pak jedinstvenoj bosni oni misle na muslimansku bosnu i to o onoj u kojoj će oni oteti tuđu imovinu i ekspolatisati je.Baš kao što sad rade sa srpskom imovinom u FBiH ( gdje su oni npr. imovinu jednog Srbina u jednom gradu i to preko puta suda - simbolika , podijelili na pola ulicom i izgradili kuće sa jedne i druge strane , narvno potpuno bespravno ili u skladu sa nekim njihovim pravom ), u kojoj će oni krojiti život drugih po svojoj mjeri itd.... To je realnost BiH .