Ponedeljak, 06.08.2012.

00:42

Tabakovićeva novi guverner NBS

Jorgovanka Tabaković, kao jedini kandidat, imenovana je danas na mesto guvernera Narodne banke Srbije, na predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Izvor: B92

Tabakoviæeva novi guverner NBS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 11 godina

kakav los pocetak?to je dobar pocetak jer je na mesto guvernera dosla osoba koja vredi i koja moze ekonomiju dovesti na nivo koji treba srpska ekonomija da ima.

striker

pre 11 godina

Uporediti novog guvernera sa cuvenim deda Avramom!! - bez komentara-
Novi guverner je nestranacka licnost!! - bez komentara-
Novi guverner ima znanja i iskustva potrebna za funkciju!! - bez komentara-

Alo, alo...

pre 11 godina

"Pucina je stoka jedna grdna", sto se potvrdilo i na ovim poslednjim izborima.
A kad po sopstvenoj zelji postanu milioneri, ima da se digne kuka i motika, jer nikog drugog u Srbiji vise nece ni biti: otici ce jos jedna generacija u Kanadu, pa kad u njoj ne bude mesta na Novi Zeland a mozda, lepo i na Mars...
Ko zna zasto je to dobro? Mozda iz nekog od njih ispadne opet neki Tesla...

Jovanka Orleanka

pre 11 godina

@ bgd
Mislim da bi trebalo više da pratite vesti znali bi da je dr. Jorgovanka Tabaković zamrzla sve funkcije u SNS, ne predstavlja više stranačku ličnost, nego će raditi za interes sopstvenog naroda i države. Vreme je da se stanje u državi promeni, i da napokon imamo Vladu koja će raditi za interese sopstvenog naroda i države.

bgd

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike KOJI NIJE STRANACKA LICNOST

Ovaj nas ozbiljno zavitlava!!!!

AlanFord

pre 11 godina

Narode raduj se uskoro ce se otvoriti nova radna mesta po svim pijacama (diler) radno iskustvo i skola nije bitna.
Neki od nas se jos uvek secaju tih vemena...

Sofronije

pre 11 godina

@Expert ...necu ulaziti u to da li je strucna za taj posao ili nije... Moje misljenje je za sve funkcije i sve politicare u Srbiji "sjase Kurta da uzjase Murta" pa tako i u ovom slucaju ali mi je zanimljivo Vase pitanje vezano za napredovanje od skolskog nastavnika do guvernera NBS. Zanima me da li ste nekada postavili pitanje kako je isto tako jedan profesor sociologije bio dovoljno strucan da bude ministar telekomunikacija pa ministar odbrane i na kraju predsednik drzave? Ako ste postavili i to pitanje onda - svaka Vam cast ali ako niste onda imate dvostruke arsine i verovatno ne bih pogresio kada bih rekao da ste samo jedan od razocaranih DS-ovih glasaca koji zameraju SNS-u sve ono sto su i oni sami radili godinama unazad. Nadam se da je ipak ono prvo u pitanju i da ste bili realni u obe situacije. Srdacan pozdrav !

sramota

pre 11 godina

Ja sam ponosna sto je zena izabrana na ovu funkciju, ali mi je zao sto gospodja Tabakovic nije pa trazi da se oslovljava kao guverner, a ne kao guvernerka.

Nezavisna Institucija

pre 11 godina

01.01.2013 Odlukom NBS-a u opticaj se uvodi novcanica od 100 000 dinara.
Na licu novcanice ce'bude pejzaz od Batocinu sa kazance od rakiju u prvi plan.Na nalicju se nalazi originalan prikaz Predsednikove diplome.
P.S. U slucaju da ovo drugo nije moguce izvesti zbog tehnickih problema primenice se resenje koje se vec koristi u velikom delu evrope i sveta..stajace veliki cirilicni natpis..RUBLJA.

Nada

pre 11 godina

Znam sigurno da su svi uvereni da će ova vlada učiniti sve ,ispraviti kriva i doneti prava rešenja baš po voli većine gradjana ,ali ostaje manjina ,a ona je uvek glasna ,pokvareno udara,ciči i pritiska čim joj malo dodirneš kesu.Samo ovog puta ,malo sutra.

zemljoradnik

pre 11 godina

Zalosno je kakvog smo guvernera dobili.. Taj posao treba da radi nestranacka licnost. Ali o tome mozemo samo da sanjamo, kod nas ni cistacica ne moze da se zaposli bez politicke veze. Dinkic prica da u budzetu nema para za septembar samo kako bi od sebe napravio heroja kad obezbedi pare, a ne prica da naplata raznih akciza odlicno ide i da ce biti para sigurno za neki solidan period.. Sve su to indijanci, jedan je bio Zoran Djindjic.

Neverni Toma

pre 11 godina

Ljudi,neko napisa "predsednik svih građana"?!
E moj nije! Bolje rečeno ne priznajem to jer postoji ozbiljna sumnja da je u pitanju vešt špekulant.
Dok se ne objasne odakle im ono džakče sa gl. listićima (gde su ga maznuli) i dok mr. T.N. ne otkloni sumnju u muvanje sa kvalifikacijama (Bar da pokaže na jednog drugara sa kim se slušao predavanja ili pak učio i sl.), ja sam građanin države bez predsednika.
I nesrećan i povređen i uplašen i zabrinut i ...

crnac

pre 11 godina

...ko gubi ima pravo da se ljuti... imali ste 12 godina fore,..i nista...beda,korupcija,nezaposlenost,.plate 200 e... nesto manje nego u Albaniji... pa sto je onda strasno sto ds vise nije na vlasti..? jel smo trebali jos tonuti? sve pod izgovorom tranzicije i da tako mora,naravno to govore oni koji jos otkaz nisu dobili,..

Građanin Srbije i sveta.

pre 11 godina

Otišli smo do đavola svi redom...
Prvo predsednik, pa vlada pa sada guverner-ka...
Pa šta se ovo dešava sa nama - šta smo to zgrešili pa trpimo sve ove kazne?
Bože pomozi!
Bože sačuvaj nas...

nikola

pre 11 godina

po mojoj nekoj proceni doktorka pristinskog univerziteta ce se opredeliti za uvodjenje rezima deviznig kursa koji se zove valutni odbor.

guri

pre 11 godina

secam se kako smo i mi bili razoracarni na nase demokrate LDK i tako na izborima '2007 glasali za nase radikalce PDK, jer smo rekli ajde da ih probamo i hteli smo promene ( nadajuci se na bolje)...
tako su radili i ovi nasi radikalci, smenjivali su svakoga i postavili njihove nestrucne kadrove na najznacajnim fukcijama koji su upropastili sve....AMA BAS SVE

tacno znam kako ce vam biti za 4 godine...!!! (ZALOSNO)

darkos

pre 11 godina

Uporedjivati Dragoslava Avramovića sa Jorgovankom Tabaković je sarkazan najgore vrste. Samo bacite pogled na biografiju Dragoslava Avramovića.

1%

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji nije stranačka ličnost.

Jel ovaj nas z.....???? nestranacka licnost?????
Ljudi, ovog da mi ostavite sledeceg "6.oktobra"...

Nezavisna Institucija

pre 11 godina

Boze...sta sam zgersio pa da cujem prvu izjavu Guvernerke na B92...jasno se vidi da pomenuta BLAGE VEZE nema o iskljucivo regulatornoj funkciji koju nacionalna banka ima u svakoj ozbiljnoj drzavi...ona prica o 'tradicionalnom bankarstvu'..POBOGU...prva VELIKA GRESKA DVD OLIGARHIJE...

Dejan

pre 11 godina

Dosta vise glupih komentara. Realno je to da svi mi znamo da smo opljackani ovih dvadeset godina. Neka mi neko kaze sta su dobro radili predhodnici. Pustimo ljude da rade svoj poso,pa ako nevalja onda ce mo da sudimo. Samo nastavite zestoko,i svakog lopova iza resetaka pa makar bio predsednik.

SvetM

pre 11 godina

Protestvujem!
Niste korektno preneli sta je JorgoTa izjavila za vesti B92.
I sta ste presreli zenu sa strucnim pitanjima kad je sva tako usplahirena od srece? Na pitanja o koracima guvernera u vezi inflacije, stabilnosti dinara i privredjivanja i bla, bla,bla, zena je strucno i kljucno rekla:
"POPU POP A BOBU BOB."
I sta tu ima da se prica?
I toliko o tome!

Reality

pre 11 godina

Danas u banci je, Boga mi, vec bila izbiljna guzva i pored 39 stepeni u hladu, i svi, koliko videh, podizase pare.
Strasno, tragicno, ne nalazim reci...
Rece jedna Zabrinuta

A ja eto, danas, uplatio 2 soma evrica...

pavle

pre 11 godina

Predsednik Srbije, nestranačka ličnost predlaže guvernera iz SNS. Kakav je tu problem? ;)

Žutica jeste izlečiva, šešeljizam očigledno nije.
Mislim da će glavni cilj gđe Tabaković biti uvođenje 10 DEM kao platežnog sredstva u Srbiji....

nije imala vremena

pre 11 godina

odgovor @phd
Nije imala vremena da objavljuje doktorske radove.Kao predavac na Tominom fakultetu bila je totalno angazovana na master radu kako ga ona zove "gospodina Nikolica - predsednika svih gradjana Srbije".
Kako je i doktorsku titulu stekla na istom fakultetu, nije imao ko da joj objasni kako se pisu naucni radovi.

tasel

pre 11 godina

@MOlim akademsku Srbiju da ustane protiv danasnjeg izbora u skupstini.

Pa nije Srbija samo tvoja "NOVOKOMPONOVANA akademska Srbija" koja novog guvernera zove GUVERNERKA, a tek kad novi GUVERNER kaze da nije guvernerka vec po funkciji guverner, to odmah preokrecu u sred emisije na tvojoj AKADEMSKOJ televiziji. Vi akademci, (mi ostali valjda to nismo jer se ne pozivamo na to zvanje) bi verovatno i za funkciju SEKRETAR-a rekli SEKRETARICA, jer tako kazu vasi akademski DS-ovi funkcioneri.

Dr Propast

pre 11 godina

30 godina je u bankarstvu???? Rodjena 60. a od 90 i neke je u Telekomu. Sto je lepo kad je neko od rodjenja u bankarstvu!!! Pa ona je zena ekonomista u politici(moz' misliti), a poznavanje osnovnih racunarskih operacija je diskutabilno....

mr.real

pre 11 godina

Zašto bi iko od običnih građana verovao sadašnjim vladajućim kreaturama i verovao u ovakve reči novog guvernera (ona ne dozvoljava da je zovu guvernerka). Posle reči u predizbornoj kampanji i ovakve formirane većine i Vlade - mislim da se ovim (moram tako napisati) ljudima ne može uopšte verovati, pogotovo ne za nešto ovako važno i krupno.
Ali, zabole njih što mi njima ne verujemo.....to su i pokazali svojim postizbornim ponašanjem. Videli su da su građani pod anestezijom a oni sebi napravili mandat od 4 godine, nije to malo, verujte mi. Videćemo kad prođu koliko je to ustvari mnogo vremena.....

Moje pravo na misljenje.

pre 11 godina

Prelepa vest!!Samo napred gospodjo Tabakovic, vi znate sta je narodna muka, zato cete obavljati valjano ovu duznost!!Ne ocekujemo od vas da za mesec dana resite probleme koje je stvorila ds ali u buducnosti ce doci dobri rezultati, to je sigurno!! Srpski narod je uz vas!!
(Rade, 06. avgust 2012 17:14)
Ispravka. 20% od srpskog naroda je uz vas. Ostali nisu.

Borkic

pre 11 godina

Hee nije stranacka licnost.. To je isto kao sto ja navijam za Partizan ceo zivot, ali posto sam postao predsednik fudbalskog saveza uz podrsku svog voljenog kluba, sada cu kada se igra derbi da ne navijam ni za koga, a mozda sam cu cak poceti malo i da mrzim Partizan.. Ne vredjate nam inteligenciju, ali najtuzniji je bio taj grozno nadmeni govor posle njenog izbora, u kome se zahvaljuje na lepim recima vucicu i nikolicu pri podrsci kandidature.. SRAMOTA!!!

mp

pre 11 godina

MOlim akademsku Srbiju da ustane protiv danasnjeg izbora u skupstini. Ovaj izbor nema legitimitet; Gde su bili ostali poslanici? Nije valjda da je legalista DSS i Kostunica glasao za Tabakovic; Au gospodine Kostunica kakva je ovo sramota za Vas. VI pricate o politickoj neutralnosti. E moj Boze kakva sramota i obmana! Ustanimo protiv ove gluposti, hajmo peticijom da branimo nezavinost NBS; Necemo Tabakovic. DOle Naprednjaci!!!!

Dragan Jurić

pre 11 godina

E,lepo! Dragi "naprednjaci",sad kad ste obavili kompletnu čistku,doveli svoje uzdanice na sve važne funkcije i uspostavili svoju privatnu partijsku državu,zasucite rukave i bacite se,pod hitno,na posao! Da vas vidimo da li ste skloni i nekom konstruktivnom radu ili samo mlaćenju prazne slame.

Perko

pre 11 godina

Niko objektivan nema opravdan razlog za sumnju u to da bi Jorgovanka Tabakovic mogla biti dobar guverner. Ona ima i vise nego potreban nivo obrazovanja i strucnosti za tu funkciju, ima radno iskustvo u struci, ozbiljna je i bez mrlja u karijeri. Dakle ne postoji nesto sto bi u startu bilo sporno u njoj kao guverneru. Protivljenja ovom izboru mogu biti sikljucivo politicke prirode.

Aleksandar Savanovic

pre 11 godina

"Milosevic-Ministerin", je naziva Njemacki Tagesschau (dnevnik) i podseca na to da je gosp. Tabakovic bila zadnji ministarka privrede "tiranina" Milosevica. Dalje navode da izmenom zakona o NBS, Srbija rizikuje udaljavanje od EU.

Tu se nema sta dodati.

Ovo je slucaj, koji nam predocava da je nase drustvo nesposobno javni pritisak pretvoriti u akciju. Politicari znaju da nece odgovarati za svoja djela. Jer u Srbiji se sve sme i moze (sem priznavanja realnost - to nije patriotksi). Svako sme da iznosi svaku budalastinu u javnost, ako iamate diplomu bez da ste studiali, mozete postati predsednik, ako ste studirali na megatrendu, mozete barem postati predsednik skupstine.

Tako Srbija polako postaje vaser ili cirkus Evrope. Da mi nije poreklo, ja bi se slatko smeo sa strane i cudio tim Srbija, koji uzivaju u tome da ih budale vode i srame, a pametne i vredne ogovaraju, prete i svremena na vreme i ubiu.

Laku noc Srbi.

PhD

pre 11 godina

Zaista mi nije jasno kako neko moze da odbrani doktorsku disertaciju, a pritom da nema ni jedan objavljen naucni rad u domacem ili medjunarodnom casopisu iz oblasti kojom se bavi? To se lako moze proveriti na sajtu KOBSON-a koji ima bazu podataka svih naucnih radova naucnika iz Srbije i pod pokrviteljstvom je ministarstva za nauku Republike Srbije? Ovo govorim iz licnog iskustva jer sam i sam odbranio diseraciju,ali pre tog sam morao da imam makar dva objavljena rada i to u medjunarodnom casopisu. Mozda na fakultetu na kojem je gospodja Tabakovic zavrsila to nije uslov (mada jeste na svim svetskim ali i domacim ozbiljnim univerzitetima), ali to samo moze da govori o njenoj uskoj strucnosti i znacaju njenog naucnog rada. Naime, ako delovi teze nisu objavljeni ni u jednom naucnom casopisu gde su morali da prodju ozbiljnu recenziju strucnjaka iz te oblasti,onda bolje taj podatak izbaciti iz CV-ja, na ovaj nacin vredjate ljude koji su do svojih naucnih zvanja stigli zahvaljujuci mukotrpnim i predanim radom.

Umetnica

pre 11 godina

PS:
... A volim sto se ovi "Obozavatelji" Jorgovankini isto bave srpskom narodnom epikom! SRAM VAS BILO! Sram vas bilo sto ste ili toliko glupi ili toliko neposteni i neodgovorni pa ste glasali (ili niste glasali) kako ste glasali! SRAMOTA, KATASTROFA JAD

Dr Smislov

pre 11 godina

Verujem u Deda Mraza pa verujem i u Jorgovanku! Živela nova vlada na čelu sa predsednikom Nikolićem! Dole reakcija i strani plaćenici! Živeo SNS!!

Zoran

pre 11 godina

Ala ću da kupujem jeftine stanove kad puknu svi ovi što imaju kredite u evrima. Plaćam €800 za m2 u centru Beograda. Javite se kad evro pređe 150 din i kad budete morali da prodate. Glasači SNS, SPS, i URS, nemoj da se bunite kad budete prodavali. Sami ste to izabrali i nisam vam ja kriv. Ja vam samo nudim izlaz ;-)
(Ivan, 6. avgust 2012 11:25)
NEMOJ DA ZURIS, PRODAVACE STANOVE I ZA 300 EURA PO KVADRATU.
SVE DOLAZI NA SVOJE.

Nesa

pre 11 godina

Mi Srbi smo mnogo cudan i tezak narod i pored najbolje volje da shvatim sta se desava uopste mi ne uspeva.Pa zar je moguce da je narod glasao za ovu koaliciju koja je na vlasti i pored sve muke i problema koje su nam napravili.Znam da je ovo receno vec sto puta ali moram da ponovim.Vrhunac licemerja i bezobrazluka je postavljanje ove osobe na mesto guvernera NBS.Nekazem da opravdavam DS za sve sto su radili ali oni su nedonoscad u odnosu na ove sada. Departizacija u kampanji pa koga su bre lagali a sto je najstrasnije lazu i danas,na sve funkcije su postavili svoje ljude,a sve im se svodi na to da je DS krao i da je imao svoje ljude na svim funkcijama sto se sad iz prilozenog da videti sta ovi rade.Najiskrenije se nadam da ce se Srbija opametiti mada tesko i najuriti ove sa vlasti sto pre jer ce unistiti sve sto je ostalo. A takodje se nadam da doticna gospodja primereno obucena za guvernera nece dugo biti na toj funkciji.

marija

pre 11 godina

Bilo je ocigledno od samog pocetka kako ce se ova prica zavrsiti. Ono sto meni nije jasno kako to da je bilo kvoruma, a opet skoro trecine poslanika nije bilo u skupstini? Gde su ti ljudi jesu li namerno izasli ili uopste nisu dosli?

swedenonline

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da u mojoj Srbiji postoje ljudi sa toliko niskom inteligencijom da ova izjava moze proci?! Ne predsednik je sada postao simpatizer DSS ili mozda DS! Opasno uigrana ekipa ...
(Milosh, 6. avgust 2012 16:31)

Nazalost, da, vecinski, zakljuci po sastavu "demokratski izabrane" vlade. A sta ti tu jos cekas, zapitaj se sam? :(

Ujed pcele

pre 11 godina

Evo ja sam nestranacka licnost. Ekonomista sam. Ne trazim da budem guverner, ali mozda bih bio dobar za evropski projekat Narodne banke Srbije. Za one neupucene, to je slabi dinar, nestabilan kurs, devastacija srpske privrede i inflacija. To sam naucio kako funkcionise i kod Slobe, ali i od 2000. godine pa naovamo. Zato, s obzirom da poznajem materiju, mogao bih za dobru platu da budem makar direktor nekog sektora. Toliko znam, a za ostalo nisam glup, naucicu. Ko sto ce iovi izabrani nauciti, ko sto su i oni prethodni naucili. Ovi sto su sada u opoziciji, posao vodjenja NBS je bio luk i voda, a sada je to izmisljanje i pronalazenje Higsovog bozona. Zemljo otvori se, propao bih, pa makar zavrsio u pirincana polja oko Fukusime. Mislim da je tamo drustvena klima manje zagadjena.

Rade

pre 11 godina

Prelepa vest!!Samo napred gospodjo Tabakovic, vi znate sta je narodna muka, zato cete obavljati valjano ovu duznost!!Ne ocekujemo od vas da za mesec dana resite probleme koje je stvorila ds ali u buducnosti ce doci dobri rezultati, to je sigurno!! Srpski narod je uz vas!!

Zabrinut

pre 11 godina

Jutros sam u banci hteo da podignem svoju deviynu uštedjevinu. Rekli su mi da mogu tek sledeće nedelje. Ovo uopšte ne miriše na dobro. Dok se jedni dive Jorgovanci, velike su gužve za podizanje devizne gotovine sa računa.

ZoranNS

pre 11 godina

Za mene je Jorgovanka Tabaković još uvek nepoznanica za bankarstvo, osim njene Mao Ce Dungove formule "TKAJ, TKAČU VETRA, AKO, KAD BI, DA LI, DA SMO, A NISMO MOGLI" o svom programu nije rekla ništa, a to znači moramo malo sačekati.

giuliani calling

pre 11 godina

ne da mi mira jedna čudna teorija, koja mi već danima ne da mira, pa da je podelim sa vama: šta ako sns iza sebe (odnosno jorgobanke) ima neku jaču n.p. američku konsalting firmu koja će celu ovu nbs-guverner operaciju voditi iz drugog plana (silent partner), a ova će gospođa figurirati samo kao gromobran?
mislim, čak ni sns ekipa ne može očekivati dobar rezultat na kraju ove utakmice bez neke temeljne strategije, a znamo da su i ranije angažovali stručnjake iz usa baš iz tih razloga, što su sami nesposobni za dugoročno pozitivno i kvalitetno delovanje

Dimitrije

pre 11 godina

Puno sreće g-dji Tabaković. Upali ste u osinje gnezdo nameštenika MMF-a i naših kolonizatora u rukavicama. Pravo zlo koje skida kožu i privredi i gradjanima je u poslovnim bankama. Dovedi sve to u red, kolonizatore napolje!!!

Umetnica

pre 11 godina

Posto ove nacnalsocialiste, kao u ostalim ni one koji su dosli na vlast pre 80 godina nista nije sramota, nemaju ni skrupula ni savesti koji bi ih sprecili da postignu svoje ciljeve, pricaju da rade u korist naroda a rade samo u korist jacanja sopstvene vlasti, brzo, ciljano i beskompromisno, jedino sto ostaje narodu sa minimumom savesti i pameti je da hitno uzme iz banke sta ima, ma kako sitno to bilo i bezi glavom bez obzira.
Danas u banci je, Boga mi, vec bila izbiljna guzva i pored 39 stepeni u hladu, i svi, koliko videh, podizase pare.
Strasno, tragicno, ne nalazim reci...

lala

pre 11 godina

Sramotno je kako je gospodja Tabakovic izabrana, tuzno je u kakvoj drzavi zivimo.
Nadam se da ce povecati platu guvernera dosadasnja je bas bila mala

Eto nama strucnjaka

pre 11 godina

@(Lara Kroft,

Da li ti provociras ili ozbiljno mislis. saljes isti tekst vec par puta. Gde je napisano da je ekonomski strucnjak. Direktor Trgovinskog preduzeca Grmija i direktor za logistiku u telekomu. To sto je odbranila doktorski rad na temi o bankarstvu ne znaci da je strucnjak. Kod nas se doktorati stancuju ispod masine. Na netu nadjes temu koju hoces. Kada je izvisila za premijersko mesto morali su da joj nadju odgovarajuce

Milosh

pre 11 godina

Samo cu citirati ovaj deo: "Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji nije stranačka ličnost. " Ja stvarno ne mogu da verujem da u mojoj Srbiji postoje ljudi sa toliko niskom inteligencijom da ova izjava moze proci?! Ne predsednik je sada postao simpatizer DSS ili mozda DS! Opasno uigrana ekipa ...

Talični Tom

pre 11 godina

Kada se raspravlja o guverneru NBS, DS ima da ćuti i ne javlja se.
Znaju oni dobro koju su krađu izveli kada su smenjivali Dinkića. Je li neko odgovarao?
Izvinjenje lopova ne može da ga opravda, i da izbegne zasluženu kaznu.

radandco

pre 11 godina

Integritet gospodje Tabakovic tesko mozete da dovedete u pitanje koliko se god trudili. Mislim da ce posao guvernera obavljati bolje nego svi prethodni, na opste razocaranje bezrazloznih kriticara.

South Park

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji NIJE stranačka ličnost


Smeta mi sto ovakvim izjavama "NIJE STRANACKA LICNOST" vredjaju nasu inteligenciju.

Natalija Nikolić

pre 11 godina

Od 1990-2012 Srbija doživela CIVILIZACISKI SLOM. Sve je bilo stavljeno na „ratnu kartu“ sve ostalo (ekonomija, privreda, moral, znanje, školovanje, zdravstvo, kultura,...) je bilo nebitno, nevažno. Šta će to nama? Jedino je bilo važno nahraniti narod MRŽNJOM i ratnom mantrom. Računi takve APSURNE IDEOLOGIJE uvek brzo stižu. Ne samo u ekonomiji, nego u svim sferama društva, svaki dan događaju se nedopustive stvari. Samo od sebe Srbija nikada neće biti civilizovana. Evo dok ovo pišem slušam u našoj skupštini, lobiranje za Tabakovićevu, evo poslanik Drecun (glavom i bradom) stari govor mržnje (samo umesto hrvata, albanaca, varikana) na tapetu je DS i ambasadori zapadnih zemalja. Eto vratili smo se 2012god tamo gde smo bili 1990. Pa ne mislite valjda da će monetarnu politiku, privredu, ekonomiju, „procedure“, „uređenost“, moral, građansko civilizovanje i tsl da nam donesu ljudi poput Drecuna?
Ps. Da dodam predsednik takve skupštine, upravo sada, kaže zbog vaterpolo utakmice na OI skupšina ce da prekine rad na 1 čas! Ako „koža laže rog ne laže“!

Lara Kroft

pre 11 godina

Gospođa Jorgovanka Tabaković je vredna, poštena, obrazovana i pravi ekonomski ekspert, cene je sve kolege u skupštini. Verujem da će se stanje u državi promeniti na bolje. Verujem da će građani u Srbiji živeti bolje. Nadam se da ćemo uskoro izaći iz krize.

Dusko

pre 11 godina

Nada Kolundzija je u pravu, jeste to partijska drzava. Ali Nado, kakva je bila za vreme vase vladavine i ko je takvu drzavu uspostavio? Zato i kazemo svi ste vi isti, svi ste vi ili Kurta ili Murta, razlika ne postoji i zato tesko nama...I Kurtu i Murtu bas nesto zabole za nas!

Zoran

pre 11 godina

Ja sam sve do poslednjeg dinara/centa podigao iz banke, i verujem da će ovaj narod listom isto to da uradi, bar onaj deo koji se seća kako je jednom već ostao bez svojih para! A naša nova guvernanta neka gleda ako, kad bi, da li, da je, a neće naći više nikog kome bi mogla da zavuče ruku u džep - i jednom je bilo previše!

mile

pre 11 godina

Toma nestranacka licnost. Pa do juce je nosio majce sa likom njegovog vodje. Onada se izlezavao u bolnickom krevetu i mahao stiroporom. A sad kad je dobio "lizalicu", postao odjedanput nestranacka licnost. Njega treba angazovati u trecem nastavku Transformersa obavezno. A onaj tip iz skupstine koji nas u sve to ubedjuje bi trebao da igra novom nastavku Balkan expresa (samo da babi kupim lek).

CopeRAF

pre 11 godina

Pa viceguverner koji je upravo podneo ostavku ima 100* bolji CV od ove krojacice. Kako vas bre nije sramota sta nam poturate? Rafo ce se izclaniti iz SNSa (kao i njen sef predsednik svih gradjana). Sio mi ga Djura

Expert

pre 11 godina

Najludje mi je kad kazu kako Jorgovanka Tabakovic, poznatija i kao Cica, ima profesionalne kvalitete. A koje, majke vam? Ja koliko vidim taj njen cv je zalostan. Zavrsila fakultet na najbednijem univerzirtetu u SFRJ (pristinskom), posle toga 8 godina radila kao nastavnica u srednjoj skoli, pa bila zamenik direktora u nekom trgovinskom preduzecu na Kosovu, i to u vreme kada su Albanci masovno izbacivani sa posla i na njihova mesta su dolazili kadrovi cija jedina referenca da su Srbi. Posle toga je bila zamenik direktora nekakve banke na Kosovu, ali istovremeno i visoki funkcioner radikalske partije, njen poslanik i ministar! Jes, 'oce to. Magistarirala u 40. godini na Kosovu u vreme bombardovanja sa sve ministarske pozicije, doktorirala u 50. godini ne kaze se gde (izgleda na istom fakultetu gde je diplomiorao i predsednik "erudita"), a sve obavljajuci visoku partijsku funkciju... Sad radi (pardon prima apanazu) u Telekomu (!!??), sto kolk'o ja znam nije ni banka. Jel' neko cuo da je neko u Beogradu od nastavnika srednje skole postao dr. nauka i bankarski strucnjak?? Sve to sam sega mega ekspert, a narod ce platiti svu cenu na kraju, zivi bili (ko pretekne) pa videli...

Slina

pre 11 godina

Posle Vučića koji je rešio da bude šef partije i komadant vojske, evo i vesele Jorgovanke u Narodnoj banci. Ako znamo da ovaj prvi ispunjava svoj dečački san da stvori stranačku vojsku, kao što je bila Šešeljeva dobrovoljačka garda 90-tih, jasno je da mu za to trebaju devizne rezerve narodne banke i za to je Jorgovanka tamo. Scenario je vrlo sličan: Vulin zakuvava na Kosovu, ukida se autonomija Vojvodine, prave se nove crvene beretke, Milanović izlazi iz zatvora i vraća se u RTS, očekujem da i Legija bude pomilovan i sve je spremno za novu žurku na balkanu! E Srbijo među šljivama!

cisar

pre 11 godina

Jorgovanka ce biti izuzetno dobar i poslusan guverner.Radice posao savesno i istrajno,sve "iskljucivo" u korist naroda.Verujem da ce posle nje ostati jedna velika "rupa",a mnogi gradjani na zalost ostati bez svojih stanova ili kuca.Ja ne mogu da verujem,kako se moze verovati onima koji su nas navukli u mulj.Smesan neki narod,mozda i ima neke veze sa nebeskim?

Simon

pre 11 godina

Mislim da u ovom trenutku nema boljeg rešenja za guvernera od Jorgovanke Tabaković, žena je kulturna, staložena i stručna, mogu samo da joj poželim puno sreće i uspeha!

jana

pre 11 godina

ovde vode reč 24 komentatora iz DS-a i šačica iz SNS-a. A mi obični možemo da vam kažemo samo jedno: baš nas briga to što pišete jedni drugima, važno nam je da imamo posao, platu, zdravstveno osiguranje... Da li je Jorgovanka, Šoškić ili neko drugi na mestu guvernera nam je nebitno!

crnac

pre 11 godina

Jorgovanka,CARICE, ti ćeš bez problema obavljati funkciju guvernera NBS.To nisu nikakva posebna znanja.Nadamo se da ćeš to mnogo bolje raditi.Kad je guverner Šoškić na jednoj konferenciji za štampu komentarisao pad vrednosti dinara „ako dinar gubi vrednost pa to nije kraj sveta“.I to se smatra znanjem guvernera i politike stabilnosti dinara, ti sigurno znaš bolje rukovoditi NBS.
Ti ćeš znati i da razgovaraš sa MMF jer oni nisu bolji od tebe, kao ni guverneri banaka okolnih zemalja.

Laponac

pre 11 godina

Puna podrška Jorgovanki Tabaković, njeno znanje, inteligencija i načitanost su do sada planile Skupštinom Srbije i prava je sreća što će takva ličnost doći na mesto guvernera.

ko je ovde lud,a ko zbunjen

pre 11 godina

Nije bitna Jorgovanka, niti njena stručnost.
Nije bitan Šoškić i njegova nestručnost.
Bitno je ono što ste kao papagaji ponavljali:
DEPARTIZACIJA!!!
toliko o tome

ljubica

pre 11 godina

U Srbiji je od 2000. god na ovamo postavljani guverneri "Sve moj do moga" . Jednog su cak morali da potpomognu glasom iz Bodruma. I zamislite ciji je bio taj ? Pa poslanika demokratske stranke. Toliko o nestranackim guvernerima.

volim '90-e

pre 11 godina

Jupiii, stiže Jorgovanka!
Sad će da se oživi proizvodnja u Topčideru, da štamparske mašine krenu da rade punom parom, da se iz primarne emisije kreditira naša privreda (kako od milošte vole da se zovu naši tajkuni)...da mnogi opet krenu da se bave menjačkim poslovima na pijacama širom zemlje ('ViZe,'ViZe, 'ViZe,'ViZe,...), a da u bankama, kad dodjete po svoje pare, samo dobijete lakonski odgovor: "Danas nema novca"

Kontrolor

pre 11 godina

Prethodni guverner radom NBS se nije bas proslavio, to je bio preduslov za promene. Za razliku od njega Jorgovanka ima sve kvalitete da vodi stabilnu monetarnu politiku i jak dinar.

Cole

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se miš.
Vi bre kao da ste došli iz Nemačke, pa kao ne znamo kako nam je bilo svih ovih godina. Niti će nam biti bolje, nit gore
sa Jorgovankom.

Galina

pre 11 godina

Jedan maturant matematičke gimnazije u Beogradu je mnogo obrazovaniji i stručniji od bilo kog "doktora nauka" sa prištinskom diplomom.
p.s. Imam komšiju prištinskog "doktora nauka".

Univerzitet Rudnica

pre 11 godina

@ (Seele, 6. avgust 2012 10:51): "Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg."
Te paušalne ocene razmenjujte na svom SNS Odboru, ovde delujete smešno! Sposobna: verovatno kad je uspela da dobije i da dobro proda stan u Prishtini! Vredna: OK! Izuzetno obrazovana: E, to je već laž, jer prištinski univerzitet NE DAJE IZUZETNO obrazovane kadrove, sem za SNS! Pa kad možete ovakve gluposti da navodite sasvim je prirodno i da napišete da je "pravi ekspert ekonomije"! Vi ste smešni, a mi jadni!!

milorad

pre 11 godina

Zato more Tomica grcevito brani-cuva Pristinu,pardon Bolonju.Ona je za SNS,NS,JS,SPS,URS I PUPS rasadnik brilijantnih umova i strucnjaka na svim poljima ukljucujuci i muziku ( izvini Kemis nisi ti kriv, izvini Bethoven i ti nisi kriv).
Znate izborna maso,u Srba postoji jedna vredna i istinita poslovica:
"Krcag ide na vodu dok se ne razbije" More zavisi kakav je vodonosa.

Ivan

pre 11 godina

Ala ću da kupujem jeftine stanove kad puknu svi ovi što imaju kredite u evrima. Plaćam €800 za m2 u centru Beograda. Javite se kad evro pređe 150 din i kad budete morali da prodate. Glasači SNS, SPS, i URS, nemoj da se bunite kad budete prodavali. Sami ste to izabrali i nisam vam ja kriv. Ja vam samo nudim izlaz ;-)

nije lepo

pre 11 godina

Nije lepo sto je umna gospodja Tabakovic pobegla danas iz sale Skupstine.
Da je sposobna ne treba sumnjati:
Magistrirala 1999. ( godina bombardovanja )
Dobila stan od drzave od 140 kvadrata 1999. ( takodje u vreme bombordanja).
Ako sam dobro razumela danas ce da podnese i zahtev da se ispise iz SNS, da bi boze moj bila nezavisna licnost.A verovatno ce i njoj kabinet preseliti na Andricev venac, da Srbija krene da cveta sa jednog mesta.

Nikloa

pre 11 godina

Jedini nam je spas uvođenje vanrednog stanja i postavljanje dekretom namesnika. Ne treba nam vlada, skupština guverner itd..., Nemoj da se lažemo oni nema čime da upravljaju. To sa čime oni pričaju da upravljau to ne postoji! DOS deca komunista sve resurse Srbije, banke i firme su poklonili onima koji su nas bonbardovali. Naš jedini resurs je celodnevni rad od 16h. Mi nismo USA da godišnje 300.000 naučnika, inženjera aplicira za imigraciju, ili da mi imamo Sibir. Bože imali te..., pridigni Srbiju, uspravi je!

Tadija

pre 11 godina

Veoma sposobna i obrazovana žena, koja se milion puta dokazala za skupštinkom govornicom. Uopšte ne sumnjam da će dobro da obavlja i ovu funkciju.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Napraviti od NB lizalicu i njome podmititi iracionalne apetite ove žene, sa podmuklo skupljenim ustima, koja samo što skide Šešeljev bedž i ruke još umazane od lepka lepljeći po zgradi b92 table s imenom "ulica Ratko Mladić" - svakako je Srbija zaslužila, ali račun treba ispostaviti, na početku obračuna, Tadiću i njegovoj pogubnoj politici od pre četiri godine i povamnpirenja Slobinog podmladka. Pušten je duh iz boce, onda ne čudi što su se radikali presvukli i prešminkali, pa se udružili stari i novi...
Šteta što nisam vernik da se pomolim bogu, ovako ostajem naivan da će iz duDeta doći u glaDu ovom narodu, i ako znam da neće.
(ovo D je zamena za ono šta treba Srbiji, ali nije hrabro reći)
Ccc, Jorgovanka dična nije uspela da kupi tri jaja na pijaci a da joj ne uguraju jedan mućak, ni upravnica seoske pošte nije bila, a "guverner" postade.
No dobro, današnje vesti peglaju stvar: drugi stigoše na Mars, Srbija - do Jorgovanke!

Seele

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg.

Duki

pre 11 godina

Potrebno je što pre uspostaviti funkcionisanje organa NBS. Verujem da će Srbija konačno dobiti guvernera koji će odgovorno, časno i savesno obavljati svoj posao kako bi što pre bila uspostavljena stabilna finansijska situacija u državi.

olivera

pre 11 godina

Sve sto teba da se kaze o Jorgovanki u njenom izboru za guvernera, najbolje je nacrtao Corax! Coraxa za predsednika! Secate se istorijskih protesta protiv Milosevica? Evo ih opet, svi su tu, samo njega nema. Hajdmo, hajde, svi u napad! Gde si Cedo otporasu!

bbop

pre 11 godina

Kako je lose radila prosla vlada ,tako se to reflektovalo i na NBS!
Prica da je bio nezavisan je smesna!
Zavisio je ,ne od vlasti ,vec od onih iz senke!

Wukadin

pre 11 godina

Neka potpise da nece potrositi devizne rezerve pod krivicnom odgovornoscu. Kazna neka bude streljanje na trgu republike. Pa tek onda neka stupi na duznost.
(Slobodan, 6. avgust 2012 06:45)
Da li se to odnosi i na trošenje rezervi radi odbrane nerealnog kursa? Šoškić tu nije žalio ojrosa.

DR

pre 11 godina

Ako na ovaj nacin zavrsava predizborna prica o departizaciji, sta mislite sta ce onda biti sa obecanih 100 milijardi Dolara ( ili evra, sasvim svejedno) stranih investivija u narednih deset godina. Ali tako i treba ovce su za ...

uvek demokrata

pre 11 godina

Prodala sve nekretnine na Kosovu, ponela samo diplomu, ovde dobila stan, bila Slobina ministarka, sad i guvernerka. Ima jedan osećaj zove se Sramota.

Nostradamus

pre 11 godina

Jorgovanka Tabakovic je dobar izbor za guvernera NBS. Njenim izborom imacemo stabilnu monetarnu politiku, imace sansu da pokaze prethodnom guverneru da postoji nacin da se izbori sa cenama u Srbiji i jacanje dinara.

South Park

pre 11 godina

Toma Diploma zavrsio faks prosle god ili pretprosle .
Jorga doktorirala prosle god.
Koliko clanova SNS-a je u zadnje dve godine zavrsilo faks ili doktoriralo a da su u vrhu stranke , da li neko ima taj podatak?

Rundek

pre 11 godina

Ti si premlada,a ja sam prestar za cekanje,miris u zraku mekan je,od kada tvoje sreo sam oci,san ove noci pocinje. :-) APOKALIPSO sviraju...

jaaako

pre 11 godina

"Guverner NBS je veoma važna funkcija. Jorgovanka je prava osoba za to mesto"

mmmda, ako je guvernerska funkcija autonomna, a ne zakonom preparirana za drpanje para. a snajka jorgovanka je kompetentna za ovo mesto koliko i moja baba.

1993 is back!!!!

pre 11 godina

Ovde se danas clanovi te sekte SNS prebise komentirajuci dolazak zene na celo Guvernere banke Srbije sa njihovim copy-paste komentarima, rade prekovremeno. Sa iskustvaom od 16 radikalne demagogije i radeci u pristinskoj PTT-u. Janda nam majka sa ovakvim radikalnim ex-Seseljovim kadrvima koji cak ni tablizcu mnozenja nisu naucili kako treba a u makroekonomiju se ne razumeju, citirajuci nam Njgeosa???!! Doborodsli u 1993. Sad ce da pocnu da stampaju novac, inflacija ce opet da bude 10000000000000000% svi cemo uskoro postati milijarderi i to dinarski a plate ca nam biti 5 evra mesecno. Mrak dolazi i spasavaj se ko moze na vreme.

kate

pre 11 godina

bitno je da je sposobna za to, a ne smemo da zaboravimo da je Šoškić podneo ostavku da bi imao pravo na 6 plata od po 7000 evra. Po novom zakonu, da je smenjen ne bi ih dobio. Ovaj njegov gest je samo dokaz nemoralnosti bivših. Svoje jadne interese skrivaju iza teških reči.

xXx

pre 11 godina

NBS treba da se zajedno sa vladom uhvati u koštac sa problemima koji muče ovo društvo. Dosta su obični gradjani ispaštali na kursnoj razlici i divljanju evra kao i bankama koje su radile kako su htele. Jorgovanka je divna žena i jako sposobna verujem da će biti dobra na tom mestu.

Ronin

pre 11 godina

Oduvek mi se dopadala ova žena i mislim da je jako sposobna i obrazovana i da će imati dobre rezulatate. Oduvek je bila aktivna kao poslanik i diskutovala o svim zakonima.

devizne rezervice njam njam

pre 11 godina

Sto bre toliko napadate tetka Jorgovanku,pa el znate da treba da se menjaju tapete u onom stancicu sto je dobila dok je bila ministar privatizacije do 2000 god....

tika

pre 11 godina

Strucnost, energicnost, resenost Jorgovanke Tabakovic da stvari u finansijama Srbije dovede u red moze samo da obraduje obicne gradjane. Stabilizovati dinar, obuzdati divljanje cena, smanjiti kamate na kredite samo su jedni od zadataka koji cekaju novog guverneta, siguran sam da ce se novi guverner dobro snaci u tom poslu.

Milan

pre 11 godina

"Domaćice, manje zbori da ti ručak na zagori", za neupućene, to je naziv doktorske disertacije Jorgovanke, sa dugogodišnjom praksom na električnom šporetu ! Magistraturu je radila na šporetu na čvrsto gorivo!
Ekspert je postala čitajući,još uvek neobjavljene, pesmice Tome Nikolića!

Super Mario

pre 11 godina

Jorgovanka ce kao guverner biti dobra, neka samo sprovede mere stednje uokviru same NBS, i neka se drzi politike podsticanja izvoza jer nas rewlno samo to spasava, precenjeni dinar samo nas dalje vuce u dubiozu.

Radisav Oluja

pre 11 godina

I ja cu opet imati prilike da na RTS2 gledam sumornu atmosferu sa skupstine,a ne OI.Opet mlacenje prazne slame,2/3 poslanika dodje i ode posle 10 minuta i ostaju oni koji vole da pricaju i traze repliku.Zbog cega oni ne naprave svoj TV kanal,pa nek pricaju 24sata.A RTS2 da ostave na miru.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Verujem da je Jorgovanka apsolutno kvalifikovana za tu funkciju i da ce je obavljati dobro.Zena je doktor ekonomije, radi vise godina u ekonomiji, veoma je sposobna i postena.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Nece biti jednostavno onima koji ce imati danas izlaganje na ovu temu. Ni onima koji su za, ni onima koji su protiv. Ne zna se ko ce biti u tezoj situaciji. Svi ce braniti neodbranjivo.......

Julije

pre 11 godina

Vreme će pokazati šta je tačno od onoga što su govorili i govore poslanici SNS-a. Međutim, već u početku se pokazalo da je svim partnerima u koaliciji bitno da budu na vlasti. Ja ne mogu verovati ljudima koji se tako ponašaju. Daj Bože da nisam u pravu, ali ništa dobro ne možemo očekivati od takvih ljudi.

Slobodan

pre 11 godina

Neka potpise da nece potrositi devizne rezerve pod krivicnom odgovornoscu. Kazna neka bude streljanje na trgu republike. Pa tek onda neka stupi na duznost.

PravdaNS

pre 11 godina

Nestranačka i profesionalna osoba za guvernera! A ne Jorgovanka Tabaković koja izgara od želje da se dokopa ove funkcije. Sramota je gde ste se sve pouvaljivali vi politički mufijozi, ima li kraja vašoj pohlepi i obesti? Zašto ne priznate sebi da niste sposobni i profesionalni, nisu bili ni oni pre vas, niste ni vi. Vi ste svi zajedno samo lovci na lovu!!!

Dusan

pre 11 godina

Bruka i sramota da politicki kadrovi, koji nisu mogli da se uguraju u vladu, idu na polozaje u institucije drzave, iako je nova vlada najavila departizaciju. Sledece je verovatno ulazak pravnika iz stranaka u Ustavni sud i slicne vratolomije.

Slobodan

pre 11 godina

Pitam se da li ova zena zna u sta se upusta?
Jedno je zelja a drugo je znanje i iskustvo.

Cak ni prethodni guverner nije imao dovoljno iskustva, ali je svojim znanjem i sposobnoscu makar obecavao.
Vreme ce presuditi kako je radio.

Jorgovanki zelim puno uspeha (jer njen uspeh je i uspeh Srbije) ali isto tako i mudrosti da odustane ako vidi da ne ide.

Milutin

pre 11 godina

Kod nas u kući, žena vodi brigu o parama i to lepo rasporedi, ja oko stoke i imanja a sin oko tehnike. I kod nas blagostanje i ako smo u haotičnoj državi. Da se zamenimo na par meseci, sve bi pare potrošili, stoka gladna, imanje prazno a tehnika ili pokvarena ili zastarela. Šta moj sin zna kad je krava gladna a kad je u teranju kad gleda bukfejs po ceo dan, a i ja volim bukfejs ali ne znam bez sina da ga upalim. Učim ja njega oko stoke i on mene oko kompjutera ali treba vreme. Ovi se naši političari u sve razumeju, i u stočarstvo i u spoljnu politiku i sport i policiju, Svaki može da bude ministar na svakom polju i to mene plaši. Plašim se i žutih i plavih i crvenih i zelenih.
Bože pomozi Jorgovanki da se okruži dobrim učiteljima i brzo nauči da štedi da bi srpska kuća bila puna i sačuvaj nas od sekti i partija.
Amin

Konzerva

pre 11 godina

tako je to u politici. juce dinkic jorgovanki rece da je dzukela, a ona danas njemu postade guverner sa sve njegovim glasovima. mardz i mladja to je divan par, voleli se, ljubili se, sve do pola dva ... a nastavka slusajte u najnovijom pesmi pilota ``kao dinar na mome dlanu...``

Sa Ivicom uvek na ivici

pre 11 godina

E Dinkiću..., dok smo radili zajedno kada si ti bio guverner, ovakvih kao što je J.T. si se gnušao! O Ivici da ne pričam... Pa nisi hteo da radiš nisakim ko je u prošlosti imao veze sa crvenima i crnima, a sada si deo te vlade.

Slobodan

pre 11 godina

Neka potpise da nece potrositi devizne rezerve pod krivicnom odgovornoscu. Kazna neka bude streljanje na trgu republike. Pa tek onda neka stupi na duznost.

uvek demokrata

pre 11 godina

Prodala sve nekretnine na Kosovu, ponela samo diplomu, ovde dobila stan, bila Slobina ministarka, sad i guvernerka. Ima jedan osećaj zove se Sramota.

PravdaNS

pre 11 godina

Nestranačka i profesionalna osoba za guvernera! A ne Jorgovanka Tabaković koja izgara od želje da se dokopa ove funkcije. Sramota je gde ste se sve pouvaljivali vi politički mufijozi, ima li kraja vašoj pohlepi i obesti? Zašto ne priznate sebi da niste sposobni i profesionalni, nisu bili ni oni pre vas, niste ni vi. Vi ste svi zajedno samo lovci na lovu!!!

Expert

pre 11 godina

Najludje mi je kad kazu kako Jorgovanka Tabakovic, poznatija i kao Cica, ima profesionalne kvalitete. A koje, majke vam? Ja koliko vidim taj njen cv je zalostan. Zavrsila fakultet na najbednijem univerzirtetu u SFRJ (pristinskom), posle toga 8 godina radila kao nastavnica u srednjoj skoli, pa bila zamenik direktora u nekom trgovinskom preduzecu na Kosovu, i to u vreme kada su Albanci masovno izbacivani sa posla i na njihova mesta su dolazili kadrovi cija jedina referenca da su Srbi. Posle toga je bila zamenik direktora nekakve banke na Kosovu, ali istovremeno i visoki funkcioner radikalske partije, njen poslanik i ministar! Jes, 'oce to. Magistarirala u 40. godini na Kosovu u vreme bombardovanja sa sve ministarske pozicije, doktorirala u 50. godini ne kaze se gde (izgleda na istom fakultetu gde je diplomiorao i predsednik "erudita"), a sve obavljajuci visoku partijsku funkciju... Sad radi (pardon prima apanazu) u Telekomu (!!??), sto kolk'o ja znam nije ni banka. Jel' neko cuo da je neko u Beogradu od nastavnika srednje skole postao dr. nauka i bankarski strucnjak?? Sve to sam sega mega ekspert, a narod ce platiti svu cenu na kraju, zivi bili (ko pretekne) pa videli...

South Park

pre 11 godina

Toma Diploma zavrsio faks prosle god ili pretprosle .
Jorga doktorirala prosle god.
Koliko clanova SNS-a je u zadnje dve godine zavrsilo faks ili doktoriralo a da su u vrhu stranke , da li neko ima taj podatak?

Milan

pre 11 godina

"Domaćice, manje zbori da ti ručak na zagori", za neupućene, to je naziv doktorske disertacije Jorgovanke, sa dugogodišnjom praksom na električnom šporetu ! Magistraturu je radila na šporetu na čvrsto gorivo!
Ekspert je postala čitajući,još uvek neobjavljene, pesmice Tome Nikolića!

Galina

pre 11 godina

Jedan maturant matematičke gimnazije u Beogradu je mnogo obrazovaniji i stručniji od bilo kog "doktora nauka" sa prištinskom diplomom.
p.s. Imam komšiju prištinskog "doktora nauka".

Sa Ivicom uvek na ivici

pre 11 godina

E Dinkiću..., dok smo radili zajedno kada si ti bio guverner, ovakvih kao što je J.T. si se gnušao! O Ivici da ne pričam... Pa nisi hteo da radiš nisakim ko je u prošlosti imao veze sa crvenima i crnima, a sada si deo te vlade.

Univerzitet Rudnica

pre 11 godina

@ (Seele, 6. avgust 2012 10:51): "Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg."
Te paušalne ocene razmenjujte na svom SNS Odboru, ovde delujete smešno! Sposobna: verovatno kad je uspela da dobije i da dobro proda stan u Prishtini! Vredna: OK! Izuzetno obrazovana: E, to je već laž, jer prištinski univerzitet NE DAJE IZUZETNO obrazovane kadrove, sem za SNS! Pa kad možete ovakve gluposti da navodite sasvim je prirodno i da napišete da je "pravi ekspert ekonomije"! Vi ste smešni, a mi jadni!!

Dusan

pre 11 godina

Bruka i sramota da politicki kadrovi, koji nisu mogli da se uguraju u vladu, idu na polozaje u institucije drzave, iako je nova vlada najavila departizaciju. Sledece je verovatno ulazak pravnika iz stranaka u Ustavni sud i slicne vratolomije.

mile

pre 11 godina

Toma nestranacka licnost. Pa do juce je nosio majce sa likom njegovog vodje. Onada se izlezavao u bolnickom krevetu i mahao stiroporom. A sad kad je dobio "lizalicu", postao odjedanput nestranacka licnost. Njega treba angazovati u trecem nastavku Transformersa obavezno. A onaj tip iz skupstine koji nas u sve to ubedjuje bi trebao da igra novom nastavku Balkan expresa (samo da babi kupim lek).

nije lepo

pre 11 godina

Nije lepo sto je umna gospodja Tabakovic pobegla danas iz sale Skupstine.
Da je sposobna ne treba sumnjati:
Magistrirala 1999. ( godina bombardovanja )
Dobila stan od drzave od 140 kvadrata 1999. ( takodje u vreme bombordanja).
Ako sam dobro razumela danas ce da podnese i zahtev da se ispise iz SNS, da bi boze moj bila nezavisna licnost.A verovatno ce i njoj kabinet preseliti na Andricev venac, da Srbija krene da cveta sa jednog mesta.

devizne rezervice njam njam

pre 11 godina

Sto bre toliko napadate tetka Jorgovanku,pa el znate da treba da se menjaju tapete u onom stancicu sto je dobila dok je bila ministar privatizacije do 2000 god....

Slina

pre 11 godina

Posle Vučića koji je rešio da bude šef partije i komadant vojske, evo i vesele Jorgovanke u Narodnoj banci. Ako znamo da ovaj prvi ispunjava svoj dečački san da stvori stranačku vojsku, kao što je bila Šešeljeva dobrovoljačka garda 90-tih, jasno je da mu za to trebaju devizne rezerve narodne banke i za to je Jorgovanka tamo. Scenario je vrlo sličan: Vulin zakuvava na Kosovu, ukida se autonomija Vojvodine, prave se nove crvene beretke, Milanović izlazi iz zatvora i vraća se u RTS, očekujem da i Legija bude pomilovan i sve je spremno za novu žurku na balkanu! E Srbijo među šljivama!

South Park

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji NIJE stranačka ličnost


Smeta mi sto ovakvim izjavama "NIJE STRANACKA LICNOST" vredjaju nasu inteligenciju.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Napraviti od NB lizalicu i njome podmititi iracionalne apetite ove žene, sa podmuklo skupljenim ustima, koja samo što skide Šešeljev bedž i ruke još umazane od lepka lepljeći po zgradi b92 table s imenom "ulica Ratko Mladić" - svakako je Srbija zaslužila, ali račun treba ispostaviti, na početku obračuna, Tadiću i njegovoj pogubnoj politici od pre četiri godine i povamnpirenja Slobinog podmladka. Pušten je duh iz boce, onda ne čudi što su se radikali presvukli i prešminkali, pa se udružili stari i novi...
Šteta što nisam vernik da se pomolim bogu, ovako ostajem naivan da će iz duDeta doći u glaDu ovom narodu, i ako znam da neće.
(ovo D je zamena za ono šta treba Srbiji, ali nije hrabro reći)
Ccc, Jorgovanka dična nije uspela da kupi tri jaja na pijaci a da joj ne uguraju jedan mućak, ni upravnica seoske pošte nije bila, a "guverner" postade.
No dobro, današnje vesti peglaju stvar: drugi stigoše na Mars, Srbija - do Jorgovanke!

CopeRAF

pre 11 godina

Pa viceguverner koji je upravo podneo ostavku ima 100* bolji CV od ove krojacice. Kako vas bre nije sramota sta nam poturate? Rafo ce se izclaniti iz SNSa (kao i njen sef predsednik svih gradjana). Sio mi ga Djura

1993 is back!!!!

pre 11 godina

Ovde se danas clanovi te sekte SNS prebise komentirajuci dolazak zene na celo Guvernere banke Srbije sa njihovim copy-paste komentarima, rade prekovremeno. Sa iskustvaom od 16 radikalne demagogije i radeci u pristinskoj PTT-u. Janda nam majka sa ovakvim radikalnim ex-Seseljovim kadrvima koji cak ni tablizcu mnozenja nisu naucili kako treba a u makroekonomiju se ne razumeju, citirajuci nam Njgeosa???!! Doborodsli u 1993. Sad ce da pocnu da stampaju novac, inflacija ce opet da bude 10000000000000000% svi cemo uskoro postati milijarderi i to dinarski a plate ca nam biti 5 evra mesecno. Mrak dolazi i spasavaj se ko moze na vreme.

Milosh

pre 11 godina

Samo cu citirati ovaj deo: "Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji nije stranačka ličnost. " Ja stvarno ne mogu da verujem da u mojoj Srbiji postoje ljudi sa toliko niskom inteligencijom da ova izjava moze proci?! Ne predsednik je sada postao simpatizer DSS ili mozda DS! Opasno uigrana ekipa ...

DR

pre 11 godina

Ako na ovaj nacin zavrsava predizborna prica o departizaciji, sta mislite sta ce onda biti sa obecanih 100 milijardi Dolara ( ili evra, sasvim svejedno) stranih investivija u narednih deset godina. Ali tako i treba ovce su za ...

ko je ovde lud,a ko zbunjen

pre 11 godina

Nije bitna Jorgovanka, niti njena stručnost.
Nije bitan Šoškić i njegova nestručnost.
Bitno je ono što ste kao papagaji ponavljali:
DEPARTIZACIJA!!!
toliko o tome

Natalija Nikolić

pre 11 godina

Od 1990-2012 Srbija doživela CIVILIZACISKI SLOM. Sve je bilo stavljeno na „ratnu kartu“ sve ostalo (ekonomija, privreda, moral, znanje, školovanje, zdravstvo, kultura,...) je bilo nebitno, nevažno. Šta će to nama? Jedino je bilo važno nahraniti narod MRŽNJOM i ratnom mantrom. Računi takve APSURNE IDEOLOGIJE uvek brzo stižu. Ne samo u ekonomiji, nego u svim sferama društva, svaki dan događaju se nedopustive stvari. Samo od sebe Srbija nikada neće biti civilizovana. Evo dok ovo pišem slušam u našoj skupštini, lobiranje za Tabakovićevu, evo poslanik Drecun (glavom i bradom) stari govor mržnje (samo umesto hrvata, albanaca, varikana) na tapetu je DS i ambasadori zapadnih zemalja. Eto vratili smo se 2012god tamo gde smo bili 1990. Pa ne mislite valjda da će monetarnu politiku, privredu, ekonomiju, „procedure“, „uređenost“, moral, građansko civilizovanje i tsl da nam donesu ljudi poput Drecuna?
Ps. Da dodam predsednik takve skupštine, upravo sada, kaže zbog vaterpolo utakmice na OI skupšina ce da prekine rad na 1 čas! Ako „koža laže rog ne laže“!

Ivan

pre 11 godina

Ala ću da kupujem jeftine stanove kad puknu svi ovi što imaju kredite u evrima. Plaćam €800 za m2 u centru Beograda. Javite se kad evro pređe 150 din i kad budete morali da prodate. Glasači SNS, SPS, i URS, nemoj da se bunite kad budete prodavali. Sami ste to izabrali i nisam vam ja kriv. Ja vam samo nudim izlaz ;-)

Konzerva

pre 11 godina

tako je to u politici. juce dinkic jorgovanki rece da je dzukela, a ona danas njemu postade guverner sa sve njegovim glasovima. mardz i mladja to je divan par, voleli se, ljubili se, sve do pola dva ... a nastavka slusajte u najnovijom pesmi pilota ``kao dinar na mome dlanu...``

jaaako

pre 11 godina

"Guverner NBS je veoma važna funkcija. Jorgovanka je prava osoba za to mesto"

mmmda, ako je guvernerska funkcija autonomna, a ne zakonom preparirana za drpanje para. a snajka jorgovanka je kompetentna za ovo mesto koliko i moja baba.

Julije

pre 11 godina

Vreme će pokazati šta je tačno od onoga što su govorili i govore poslanici SNS-a. Međutim, već u početku se pokazalo da je svim partnerima u koaliciji bitno da budu na vlasti. Ja ne mogu verovati ljudima koji se tako ponašaju. Daj Bože da nisam u pravu, ali ništa dobro ne možemo očekivati od takvih ljudi.

volim '90-e

pre 11 godina

Jupiii, stiže Jorgovanka!
Sad će da se oživi proizvodnja u Topčideru, da štamparske mašine krenu da rade punom parom, da se iz primarne emisije kreditira naša privreda (kako od milošte vole da se zovu naši tajkuni)...da mnogi opet krenu da se bave menjačkim poslovima na pijacama širom zemlje ('ViZe,'ViZe, 'ViZe,'ViZe,...), a da u bankama, kad dodjete po svoje pare, samo dobijete lakonski odgovor: "Danas nema novca"

olivera

pre 11 godina

Sve sto teba da se kaze o Jorgovanki u njenom izboru za guvernera, najbolje je nacrtao Corax! Coraxa za predsednika! Secate se istorijskih protesta protiv Milosevica? Evo ih opet, svi su tu, samo njega nema. Hajdmo, hajde, svi u napad! Gde si Cedo otporasu!

Eto nama strucnjaka

pre 11 godina

@(Lara Kroft,

Da li ti provociras ili ozbiljno mislis. saljes isti tekst vec par puta. Gde je napisano da je ekonomski strucnjak. Direktor Trgovinskog preduzeca Grmija i direktor za logistiku u telekomu. To sto je odbranila doktorski rad na temi o bankarstvu ne znaci da je strucnjak. Kod nas se doktorati stancuju ispod masine. Na netu nadjes temu koju hoces. Kada je izvisila za premijersko mesto morali su da joj nadju odgovarajuce

cisar

pre 11 godina

Jorgovanka ce biti izuzetno dobar i poslusan guverner.Radice posao savesno i istrajno,sve "iskljucivo" u korist naroda.Verujem da ce posle nje ostati jedna velika "rupa",a mnogi gradjani na zalost ostati bez svojih stanova ili kuca.Ja ne mogu da verujem,kako se moze verovati onima koji su nas navukli u mulj.Smesan neki narod,mozda i ima neke veze sa nebeskim?

Dusko

pre 11 godina

Nada Kolundzija je u pravu, jeste to partijska drzava. Ali Nado, kakva je bila za vreme vase vladavine i ko je takvu drzavu uspostavio? Zato i kazemo svi ste vi isti, svi ste vi ili Kurta ili Murta, razlika ne postoji i zato tesko nama...I Kurtu i Murtu bas nesto zabole za nas!

milorad

pre 11 godina

Zato more Tomica grcevito brani-cuva Pristinu,pardon Bolonju.Ona je za SNS,NS,JS,SPS,URS I PUPS rasadnik brilijantnih umova i strucnjaka na svim poljima ukljucujuci i muziku ( izvini Kemis nisi ti kriv, izvini Bethoven i ti nisi kriv).
Znate izborna maso,u Srba postoji jedna vredna i istinita poslovica:
"Krcag ide na vodu dok se ne razbije" More zavisi kakav je vodonosa.

Radisav Oluja

pre 11 godina

I ja cu opet imati prilike da na RTS2 gledam sumornu atmosferu sa skupstine,a ne OI.Opet mlacenje prazne slame,2/3 poslanika dodje i ode posle 10 minuta i ostaju oni koji vole da pricaju i traze repliku.Zbog cega oni ne naprave svoj TV kanal,pa nek pricaju 24sata.A RTS2 da ostave na miru.

Zoran

pre 11 godina

Ja sam sve do poslednjeg dinara/centa podigao iz banke, i verujem da će ovaj narod listom isto to da uradi, bar onaj deo koji se seća kako je jednom već ostao bez svojih para! A naša nova guvernanta neka gleda ako, kad bi, da li, da je, a neće naći više nikog kome bi mogla da zavuče ruku u džep - i jednom je bilo previše!

Rundek

pre 11 godina

Ti si premlada,a ja sam prestar za cekanje,miris u zraku mekan je,od kada tvoje sreo sam oci,san ove noci pocinje. :-) APOKALIPSO sviraju...

Slobodan

pre 11 godina

Pitam se da li ova zena zna u sta se upusta?
Jedno je zelja a drugo je znanje i iskustvo.

Cak ni prethodni guverner nije imao dovoljno iskustva, ali je svojim znanjem i sposobnoscu makar obecavao.
Vreme ce presuditi kako je radio.

Jorgovanki zelim puno uspeha (jer njen uspeh je i uspeh Srbije) ali isto tako i mudrosti da odustane ako vidi da ne ide.

Milutin

pre 11 godina

Kod nas u kući, žena vodi brigu o parama i to lepo rasporedi, ja oko stoke i imanja a sin oko tehnike. I kod nas blagostanje i ako smo u haotičnoj državi. Da se zamenimo na par meseci, sve bi pare potrošili, stoka gladna, imanje prazno a tehnika ili pokvarena ili zastarela. Šta moj sin zna kad je krava gladna a kad je u teranju kad gleda bukfejs po ceo dan, a i ja volim bukfejs ali ne znam bez sina da ga upalim. Učim ja njega oko stoke i on mene oko kompjutera ali treba vreme. Ovi se naši političari u sve razumeju, i u stočarstvo i u spoljnu politiku i sport i policiju, Svaki može da bude ministar na svakom polju i to mene plaši. Plašim se i žutih i plavih i crvenih i zelenih.
Bože pomozi Jorgovanki da se okruži dobrim učiteljima i brzo nauči da štedi da bi srpska kuća bila puna i sačuvaj nas od sekti i partija.
Amin

PhD

pre 11 godina

Zaista mi nije jasno kako neko moze da odbrani doktorsku disertaciju, a pritom da nema ni jedan objavljen naucni rad u domacem ili medjunarodnom casopisu iz oblasti kojom se bavi? To se lako moze proveriti na sajtu KOBSON-a koji ima bazu podataka svih naucnih radova naucnika iz Srbije i pod pokrviteljstvom je ministarstva za nauku Republike Srbije? Ovo govorim iz licnog iskustva jer sam i sam odbranio diseraciju,ali pre tog sam morao da imam makar dva objavljena rada i to u medjunarodnom casopisu. Mozda na fakultetu na kojem je gospodja Tabakovic zavrsila to nije uslov (mada jeste na svim svetskim ali i domacim ozbiljnim univerzitetima), ali to samo moze da govori o njenoj uskoj strucnosti i znacaju njenog naucnog rada. Naime, ako delovi teze nisu objavljeni ni u jednom naucnom casopisu gde su morali da prodju ozbiljnu recenziju strucnjaka iz te oblasti,onda bolje taj podatak izbaciti iz CV-ja, na ovaj nacin vredjate ljude koji su do svojih naucnih zvanja stigli zahvaljujuci mukotrpnim i predanim radom.

1%

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji nije stranačka ličnost.

Jel ovaj nas z.....???? nestranacka licnost?????
Ljudi, ovog da mi ostavite sledeceg "6.oktobra"...

Zabrinut

pre 11 godina

Jutros sam u banci hteo da podignem svoju deviynu uštedjevinu. Rekli su mi da mogu tek sledeće nedelje. Ovo uopšte ne miriše na dobro. Dok se jedni dive Jorgovanci, velike su gužve za podizanje devizne gotovine sa računa.

Borkic

pre 11 godina

Hee nije stranacka licnost.. To je isto kao sto ja navijam za Partizan ceo zivot, ali posto sam postao predsednik fudbalskog saveza uz podrsku svog voljenog kluba, sada cu kada se igra derbi da ne navijam ni za koga, a mozda sam cu cak poceti malo i da mrzim Partizan.. Ne vredjate nam inteligenciju, ali najtuzniji je bio taj grozno nadmeni govor posle njenog izbora, u kome se zahvaljuje na lepim recima vucicu i nikolicu pri podrsci kandidature.. SRAMOTA!!!

ZoranNS

pre 11 godina

Za mene je Jorgovanka Tabaković još uvek nepoznanica za bankarstvo, osim njene Mao Ce Dungove formule "TKAJ, TKAČU VETRA, AKO, KAD BI, DA LI, DA SMO, A NISMO MOGLI" o svom programu nije rekla ništa, a to znači moramo malo sačekati.

Zoran

pre 11 godina

Ala ću da kupujem jeftine stanove kad puknu svi ovi što imaju kredite u evrima. Plaćam €800 za m2 u centru Beograda. Javite se kad evro pređe 150 din i kad budete morali da prodate. Glasači SNS, SPS, i URS, nemoj da se bunite kad budete prodavali. Sami ste to izabrali i nisam vam ja kriv. Ja vam samo nudim izlaz ;-)
(Ivan, 6. avgust 2012 11:25)
NEMOJ DA ZURIS, PRODAVACE STANOVE I ZA 300 EURA PO KVADRATU.
SVE DOLAZI NA SVOJE.

Aleksandar Savanovic

pre 11 godina

"Milosevic-Ministerin", je naziva Njemacki Tagesschau (dnevnik) i podseca na to da je gosp. Tabakovic bila zadnji ministarka privrede "tiranina" Milosevica. Dalje navode da izmenom zakona o NBS, Srbija rizikuje udaljavanje od EU.

Tu se nema sta dodati.

Ovo je slucaj, koji nam predocava da je nase drustvo nesposobno javni pritisak pretvoriti u akciju. Politicari znaju da nece odgovarati za svoja djela. Jer u Srbiji se sve sme i moze (sem priznavanja realnost - to nije patriotksi). Svako sme da iznosi svaku budalastinu u javnost, ako iamate diplomu bez da ste studiali, mozete postati predsednik, ako ste studirali na megatrendu, mozete barem postati predsednik skupstine.

Tako Srbija polako postaje vaser ili cirkus Evrope. Da mi nije poreklo, ja bi se slatko smeo sa strane i cudio tim Srbija, koji uzivaju u tome da ih budale vode i srame, a pametne i vredne ogovaraju, prete i svremena na vreme i ubiu.

Laku noc Srbi.

Umetnica

pre 11 godina

PS:
... A volim sto se ovi "Obozavatelji" Jorgovankini isto bave srpskom narodnom epikom! SRAM VAS BILO! Sram vas bilo sto ste ili toliko glupi ili toliko neposteni i neodgovorni pa ste glasali (ili niste glasali) kako ste glasali! SRAMOTA, KATASTROFA JAD

Dragan Jurić

pre 11 godina

E,lepo! Dragi "naprednjaci",sad kad ste obavili kompletnu čistku,doveli svoje uzdanice na sve važne funkcije i uspostavili svoju privatnu partijsku državu,zasucite rukave i bacite se,pod hitno,na posao! Da vas vidimo da li ste skloni i nekom konstruktivnom radu ili samo mlaćenju prazne slame.

mp

pre 11 godina

MOlim akademsku Srbiju da ustane protiv danasnjeg izbora u skupstini. Ovaj izbor nema legitimitet; Gde su bili ostali poslanici? Nije valjda da je legalista DSS i Kostunica glasao za Tabakovic; Au gospodine Kostunica kakva je ovo sramota za Vas. VI pricate o politickoj neutralnosti. E moj Boze kakva sramota i obmana! Ustanimo protiv ove gluposti, hajmo peticijom da branimo nezavinost NBS; Necemo Tabakovic. DOle Naprednjaci!!!!

marija

pre 11 godina

Bilo je ocigledno od samog pocetka kako ce se ova prica zavrsiti. Ono sto meni nije jasno kako to da je bilo kvoruma, a opet skoro trecine poslanika nije bilo u skupstini? Gde su ti ljudi jesu li namerno izasli ili uopste nisu dosli?

jana

pre 11 godina

ovde vode reč 24 komentatora iz DS-a i šačica iz SNS-a. A mi obični možemo da vam kažemo samo jedno: baš nas briga to što pišete jedni drugima, važno nam je da imamo posao, platu, zdravstveno osiguranje... Da li je Jorgovanka, Šoškić ili neko drugi na mestu guvernera nam je nebitno!

lala

pre 11 godina

Sramotno je kako je gospodja Tabakovic izabrana, tuzno je u kakvoj drzavi zivimo.
Nadam se da ce povecati platu guvernera dosadasnja je bas bila mala

Umetnica

pre 11 godina

Posto ove nacnalsocialiste, kao u ostalim ni one koji su dosli na vlast pre 80 godina nista nije sramota, nemaju ni skrupula ni savesti koji bi ih sprecili da postignu svoje ciljeve, pricaju da rade u korist naroda a rade samo u korist jacanja sopstvene vlasti, brzo, ciljano i beskompromisno, jedino sto ostaje narodu sa minimumom savesti i pameti je da hitno uzme iz banke sta ima, ma kako sitno to bilo i bezi glavom bez obzira.
Danas u banci je, Boga mi, vec bila izbiljna guzva i pored 39 stepeni u hladu, i svi, koliko videh, podizase pare.
Strasno, tragicno, ne nalazim reci...

Nesa

pre 11 godina

Mi Srbi smo mnogo cudan i tezak narod i pored najbolje volje da shvatim sta se desava uopste mi ne uspeva.Pa zar je moguce da je narod glasao za ovu koaliciju koja je na vlasti i pored sve muke i problema koje su nam napravili.Znam da je ovo receno vec sto puta ali moram da ponovim.Vrhunac licemerja i bezobrazluka je postavljanje ove osobe na mesto guvernera NBS.Nekazem da opravdavam DS za sve sto su radili ali oni su nedonoscad u odnosu na ove sada. Departizacija u kampanji pa koga su bre lagali a sto je najstrasnije lazu i danas,na sve funkcije su postavili svoje ljude,a sve im se svodi na to da je DS krao i da je imao svoje ljude na svim funkcijama sto se sad iz prilozenog da videti sta ovi rade.Najiskrenije se nadam da ce se Srbija opametiti mada tesko i najuriti ove sa vlasti sto pre jer ce unistiti sve sto je ostalo. A takodje se nadam da doticna gospodja primereno obucena za guvernera nece dugo biti na toj funkciji.

Ujed pcele

pre 11 godina

Evo ja sam nestranacka licnost. Ekonomista sam. Ne trazim da budem guverner, ali mozda bih bio dobar za evropski projekat Narodne banke Srbije. Za one neupucene, to je slabi dinar, nestabilan kurs, devastacija srpske privrede i inflacija. To sam naucio kako funkcionise i kod Slobe, ali i od 2000. godine pa naovamo. Zato, s obzirom da poznajem materiju, mogao bih za dobru platu da budem makar direktor nekog sektora. Toliko znam, a za ostalo nisam glup, naucicu. Ko sto ce iovi izabrani nauciti, ko sto su i oni prethodni naucili. Ovi sto su sada u opoziciji, posao vodjenja NBS je bio luk i voda, a sada je to izmisljanje i pronalazenje Higsovog bozona. Zemljo otvori se, propao bih, pa makar zavrsio u pirincana polja oko Fukusime. Mislim da je tamo drustvena klima manje zagadjena.

SvetM

pre 11 godina

Protestvujem!
Niste korektno preneli sta je JorgoTa izjavila za vesti B92.
I sta ste presreli zenu sa strucnim pitanjima kad je sva tako usplahirena od srece? Na pitanja o koracima guvernera u vezi inflacije, stabilnosti dinara i privredjivanja i bla, bla,bla, zena je strucno i kljucno rekla:
"POPU POP A BOBU BOB."
I sta tu ima da se prica?
I toliko o tome!

Nikloa

pre 11 godina

Jedini nam je spas uvođenje vanrednog stanja i postavljanje dekretom namesnika. Ne treba nam vlada, skupština guverner itd..., Nemoj da se lažemo oni nema čime da upravljaju. To sa čime oni pričaju da upravljau to ne postoji! DOS deca komunista sve resurse Srbije, banke i firme su poklonili onima koji su nas bonbardovali. Naš jedini resurs je celodnevni rad od 16h. Mi nismo USA da godišnje 300.000 naučnika, inženjera aplicira za imigraciju, ili da mi imamo Sibir. Bože imali te..., pridigni Srbiju, uspravi je!

Dr Propast

pre 11 godina

30 godina je u bankarstvu???? Rodjena 60. a od 90 i neke je u Telekomu. Sto je lepo kad je neko od rodjenja u bankarstvu!!! Pa ona je zena ekonomista u politici(moz' misliti), a poznavanje osnovnih racunarskih operacija je diskutabilno....

pavle

pre 11 godina

Predsednik Srbije, nestranačka ličnost predlaže guvernera iz SNS. Kakav je tu problem? ;)

Žutica jeste izlečiva, šešeljizam očigledno nije.
Mislim da će glavni cilj gđe Tabaković biti uvođenje 10 DEM kao platežnog sredstva u Srbiji....

darkos

pre 11 godina

Uporedjivati Dragoslava Avramovića sa Jorgovankom Tabaković je sarkazan najgore vrste. Samo bacite pogled na biografiju Dragoslava Avramovića.

Moje pravo na misljenje.

pre 11 godina

Prelepa vest!!Samo napred gospodjo Tabakovic, vi znate sta je narodna muka, zato cete obavljati valjano ovu duznost!!Ne ocekujemo od vas da za mesec dana resite probleme koje je stvorila ds ali u buducnosti ce doci dobri rezultati, to je sigurno!! Srpski narod je uz vas!!
(Rade, 06. avgust 2012 17:14)
Ispravka. 20% od srpskog naroda je uz vas. Ostali nisu.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Nece biti jednostavno onima koji ce imati danas izlaganje na ovu temu. Ni onima koji su za, ni onima koji su protiv. Ne zna se ko ce biti u tezoj situaciji. Svi ce braniti neodbranjivo.......

Nezavisna Institucija

pre 11 godina

Boze...sta sam zgersio pa da cujem prvu izjavu Guvernerke na B92...jasno se vidi da pomenuta BLAGE VEZE nema o iskljucivo regulatornoj funkciji koju nacionalna banka ima u svakoj ozbiljnoj drzavi...ona prica o 'tradicionalnom bankarstvu'..POBOGU...prva VELIKA GRESKA DVD OLIGARHIJE...

Cole

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se miš.
Vi bre kao da ste došli iz Nemačke, pa kao ne znamo kako nam je bilo svih ovih godina. Niti će nam biti bolje, nit gore
sa Jorgovankom.

Talični Tom

pre 11 godina

Kada se raspravlja o guverneru NBS, DS ima da ćuti i ne javlja se.
Znaju oni dobro koju su krađu izveli kada su smenjivali Dinkića. Je li neko odgovarao?
Izvinjenje lopova ne može da ga opravda, i da izbegne zasluženu kaznu.

zemljoradnik

pre 11 godina

Zalosno je kakvog smo guvernera dobili.. Taj posao treba da radi nestranacka licnost. Ali o tome mozemo samo da sanjamo, kod nas ni cistacica ne moze da se zaposli bez politicke veze. Dinkic prica da u budzetu nema para za septembar samo kako bi od sebe napravio heroja kad obezbedi pare, a ne prica da naplata raznih akciza odlicno ide i da ce biti para sigurno za neki solidan period.. Sve su to indijanci, jedan je bio Zoran Djindjic.

ljubica

pre 11 godina

U Srbiji je od 2000. god na ovamo postavljani guverneri "Sve moj do moga" . Jednog su cak morali da potpomognu glasom iz Bodruma. I zamislite ciji je bio taj ? Pa poslanika demokratske stranke. Toliko o nestranackim guvernerima.

swedenonline

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da u mojoj Srbiji postoje ljudi sa toliko niskom inteligencijom da ova izjava moze proci?! Ne predsednik je sada postao simpatizer DSS ili mozda DS! Opasno uigrana ekipa ...
(Milosh, 6. avgust 2012 16:31)

Nazalost, da, vecinski, zakljuci po sastavu "demokratski izabrane" vlade. A sta ti tu jos cekas, zapitaj se sam? :(

giuliani calling

pre 11 godina

ne da mi mira jedna čudna teorija, koja mi već danima ne da mira, pa da je podelim sa vama: šta ako sns iza sebe (odnosno jorgobanke) ima neku jaču n.p. američku konsalting firmu koja će celu ovu nbs-guverner operaciju voditi iz drugog plana (silent partner), a ova će gospođa figurirati samo kao gromobran?
mislim, čak ni sns ekipa ne može očekivati dobar rezultat na kraju ove utakmice bez neke temeljne strategije, a znamo da su i ranije angažovali stručnjake iz usa baš iz tih razloga, što su sami nesposobni za dugoročno pozitivno i kvalitetno delovanje

nije imala vremena

pre 11 godina

odgovor @phd
Nije imala vremena da objavljuje doktorske radove.Kao predavac na Tominom fakultetu bila je totalno angazovana na master radu kako ga ona zove "gospodina Nikolica - predsednika svih gradjana Srbije".
Kako je i doktorsku titulu stekla na istom fakultetu, nije imao ko da joj objasni kako se pisu naucni radovi.

Dr Smislov

pre 11 godina

Verujem u Deda Mraza pa verujem i u Jorgovanku! Živela nova vlada na čelu sa predsednikom Nikolićem! Dole reakcija i strani plaćenici! Živeo SNS!!

Građanin Srbije i sveta.

pre 11 godina

Otišli smo do đavola svi redom...
Prvo predsednik, pa vlada pa sada guverner-ka...
Pa šta se ovo dešava sa nama - šta smo to zgrešili pa trpimo sve ove kazne?
Bože pomozi!
Bože sačuvaj nas...

Lara Kroft

pre 11 godina

Gospođa Jorgovanka Tabaković je vredna, poštena, obrazovana i pravi ekonomski ekspert, cene je sve kolege u skupštini. Verujem da će se stanje u državi promeniti na bolje. Verujem da će građani u Srbiji živeti bolje. Nadam se da ćemo uskoro izaći iz krize.

Nezavisna Institucija

pre 11 godina

01.01.2013 Odlukom NBS-a u opticaj se uvodi novcanica od 100 000 dinara.
Na licu novcanice ce'bude pejzaz od Batocinu sa kazance od rakiju u prvi plan.Na nalicju se nalazi originalan prikaz Predsednikove diplome.
P.S. U slucaju da ovo drugo nije moguce izvesti zbog tehnickih problema primenice se resenje koje se vec koristi u velikom delu evrope i sveta..stajace veliki cirilicni natpis..RUBLJA.

AlanFord

pre 11 godina

Narode raduj se uskoro ce se otvoriti nova radna mesta po svim pijacama (diler) radno iskustvo i skola nije bitna.
Neki od nas se jos uvek secaju tih vemena...

Laponac

pre 11 godina

Puna podrška Jorgovanki Tabaković, njeno znanje, inteligencija i načitanost su do sada planile Skupštinom Srbije i prava je sreća što će takva ličnost doći na mesto guvernera.

kate

pre 11 godina

bitno je da je sposobna za to, a ne smemo da zaboravimo da je Šoškić podneo ostavku da bi imao pravo na 6 plata od po 7000 evra. Po novom zakonu, da je smenjen ne bi ih dobio. Ovaj njegov gest je samo dokaz nemoralnosti bivših. Svoje jadne interese skrivaju iza teških reči.

bgd

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike KOJI NIJE STRANACKA LICNOST

Ovaj nas ozbiljno zavitlava!!!!

Neverni Toma

pre 11 godina

Ljudi,neko napisa "predsednik svih građana"?!
E moj nije! Bolje rečeno ne priznajem to jer postoji ozbiljna sumnja da je u pitanju vešt špekulant.
Dok se ne objasne odakle im ono džakče sa gl. listićima (gde su ga maznuli) i dok mr. T.N. ne otkloni sumnju u muvanje sa kvalifikacijama (Bar da pokaže na jednog drugara sa kim se slušao predavanja ili pak učio i sl.), ja sam građanin države bez predsednika.
I nesrećan i povređen i uplašen i zabrinut i ...

crnac

pre 11 godina

Jorgovanka,CARICE, ti ćeš bez problema obavljati funkciju guvernera NBS.To nisu nikakva posebna znanja.Nadamo se da ćeš to mnogo bolje raditi.Kad je guverner Šoškić na jednoj konferenciji za štampu komentarisao pad vrednosti dinara „ako dinar gubi vrednost pa to nije kraj sveta“.I to se smatra znanjem guvernera i politike stabilnosti dinara, ti sigurno znaš bolje rukovoditi NBS.
Ti ćeš znati i da razgovaraš sa MMF jer oni nisu bolji od tebe, kao ni guverneri banaka okolnih zemalja.

radandco

pre 11 godina

Integritet gospodje Tabakovic tesko mozete da dovedete u pitanje koliko se god trudili. Mislim da ce posao guvernera obavljati bolje nego svi prethodni, na opste razocaranje bezrazloznih kriticara.

Reality

pre 11 godina

Danas u banci je, Boga mi, vec bila izbiljna guzva i pored 39 stepeni u hladu, i svi, koliko videh, podizase pare.
Strasno, tragicno, ne nalazim reci...
Rece jedna Zabrinuta

A ja eto, danas, uplatio 2 soma evrica...

Wukadin

pre 11 godina

Neka potpise da nece potrositi devizne rezerve pod krivicnom odgovornoscu. Kazna neka bude streljanje na trgu republike. Pa tek onda neka stupi na duznost.
(Slobodan, 6. avgust 2012 06:45)
Da li se to odnosi i na trošenje rezervi radi odbrane nerealnog kursa? Šoškić tu nije žalio ojrosa.

Kontrolor

pre 11 godina

Prethodni guverner radom NBS se nije bas proslavio, to je bio preduslov za promene. Za razliku od njega Jorgovanka ima sve kvalitete da vodi stabilnu monetarnu politiku i jak dinar.

nikola

pre 11 godina

po mojoj nekoj proceni doktorka pristinskog univerziteta ce se opredeliti za uvodjenje rezima deviznig kursa koji se zove valutni odbor.

Simon

pre 11 godina

Mislim da u ovom trenutku nema boljeg rešenja za guvernera od Jorgovanke Tabaković, žena je kulturna, staložena i stručna, mogu samo da joj poželim puno sreće i uspeha!

Dejan

pre 11 godina

Dosta vise glupih komentara. Realno je to da svi mi znamo da smo opljackani ovih dvadeset godina. Neka mi neko kaze sta su dobro radili predhodnici. Pustimo ljude da rade svoj poso,pa ako nevalja onda ce mo da sudimo. Samo nastavite zestoko,i svakog lopova iza resetaka pa makar bio predsednik.

bbop

pre 11 godina

Kako je lose radila prosla vlada ,tako se to reflektovalo i na NBS!
Prica da je bio nezavisan je smesna!
Zavisio je ,ne od vlasti ,vec od onih iz senke!

Perko

pre 11 godina

Niko objektivan nema opravdan razlog za sumnju u to da bi Jorgovanka Tabakovic mogla biti dobar guverner. Ona ima i vise nego potreban nivo obrazovanja i strucnosti za tu funkciju, ima radno iskustvo u struci, ozbiljna je i bez mrlja u karijeri. Dakle ne postoji nesto sto bi u startu bilo sporno u njoj kao guverneru. Protivljenja ovom izboru mogu biti sikljucivo politicke prirode.

Rade

pre 11 godina

Prelepa vest!!Samo napred gospodjo Tabakovic, vi znate sta je narodna muka, zato cete obavljati valjano ovu duznost!!Ne ocekujemo od vas da za mesec dana resite probleme koje je stvorila ds ali u buducnosti ce doci dobri rezultati, to je sigurno!! Srpski narod je uz vas!!

crnac

pre 11 godina

...ko gubi ima pravo da se ljuti... imali ste 12 godina fore,..i nista...beda,korupcija,nezaposlenost,.plate 200 e... nesto manje nego u Albaniji... pa sto je onda strasno sto ds vise nije na vlasti..? jel smo trebali jos tonuti? sve pod izgovorom tranzicije i da tako mora,naravno to govore oni koji jos otkaz nisu dobili,..

Tadija

pre 11 godina

Veoma sposobna i obrazovana žena, koja se milion puta dokazala za skupštinkom govornicom. Uopšte ne sumnjam da će dobro da obavlja i ovu funkciju.

mr.real

pre 11 godina

Zašto bi iko od običnih građana verovao sadašnjim vladajućim kreaturama i verovao u ovakve reči novog guvernera (ona ne dozvoljava da je zovu guvernerka). Posle reči u predizbornoj kampanji i ovakve formirane većine i Vlade - mislim da se ovim (moram tako napisati) ljudima ne može uopšte verovati, pogotovo ne za nešto ovako važno i krupno.
Ali, zabole njih što mi njima ne verujemo.....to su i pokazali svojim postizbornim ponašanjem. Videli su da su građani pod anestezijom a oni sebi napravili mandat od 4 godine, nije to malo, verujte mi. Videćemo kad prođu koliko je to ustvari mnogo vremena.....

tasel

pre 11 godina

@MOlim akademsku Srbiju da ustane protiv danasnjeg izbora u skupstini.

Pa nije Srbija samo tvoja "NOVOKOMPONOVANA akademska Srbija" koja novog guvernera zove GUVERNERKA, a tek kad novi GUVERNER kaze da nije guvernerka vec po funkciji guverner, to odmah preokrecu u sred emisije na tvojoj AKADEMSKOJ televiziji. Vi akademci, (mi ostali valjda to nismo jer se ne pozivamo na to zvanje) bi verovatno i za funkciju SEKRETAR-a rekli SEKRETARICA, jer tako kazu vasi akademski DS-ovi funkcioneri.

Sofronije

pre 11 godina

@Expert ...necu ulaziti u to da li je strucna za taj posao ili nije... Moje misljenje je za sve funkcije i sve politicare u Srbiji "sjase Kurta da uzjase Murta" pa tako i u ovom slucaju ali mi je zanimljivo Vase pitanje vezano za napredovanje od skolskog nastavnika do guvernera NBS. Zanima me da li ste nekada postavili pitanje kako je isto tako jedan profesor sociologije bio dovoljno strucan da bude ministar telekomunikacija pa ministar odbrane i na kraju predsednik drzave? Ako ste postavili i to pitanje onda - svaka Vam cast ali ako niste onda imate dvostruke arsine i verovatno ne bih pogresio kada bih rekao da ste samo jedan od razocaranih DS-ovih glasaca koji zameraju SNS-u sve ono sto su i oni sami radili godinama unazad. Nadam se da je ipak ono prvo u pitanju i da ste bili realni u obe situacije. Srdacan pozdrav !

Super Mario

pre 11 godina

Jorgovanka ce kao guverner biti dobra, neka samo sprovede mere stednje uokviru same NBS, i neka se drzi politike podsticanja izvoza jer nas rewlno samo to spasava, precenjeni dinar samo nas dalje vuce u dubiozu.

Ronin

pre 11 godina

Oduvek mi se dopadala ova žena i mislim da je jako sposobna i obrazovana i da će imati dobre rezulatate. Oduvek je bila aktivna kao poslanik i diskutovala o svim zakonima.

guri

pre 11 godina

secam se kako smo i mi bili razoracarni na nase demokrate LDK i tako na izborima '2007 glasali za nase radikalce PDK, jer smo rekli ajde da ih probamo i hteli smo promene ( nadajuci se na bolje)...
tako su radili i ovi nasi radikalci, smenjivali su svakoga i postavili njihove nestrucne kadrove na najznacajnim fukcijama koji su upropastili sve....AMA BAS SVE

tacno znam kako ce vam biti za 4 godine...!!! (ZALOSNO)

Marko Runjajic

pre 11 godina

Verujem da je Jorgovanka apsolutno kvalifikovana za tu funkciju i da ce je obavljati dobro.Zena je doktor ekonomije, radi vise godina u ekonomiji, veoma je sposobna i postena.

Dimitrije

pre 11 godina

Puno sreće g-dji Tabaković. Upali ste u osinje gnezdo nameštenika MMF-a i naših kolonizatora u rukavicama. Pravo zlo koje skida kožu i privredi i gradjanima je u poslovnim bankama. Dovedi sve to u red, kolonizatore napolje!!!

Nada

pre 11 godina

Znam sigurno da su svi uvereni da će ova vlada učiniti sve ,ispraviti kriva i doneti prava rešenja baš po voli većine gradjana ,ali ostaje manjina ,a ona je uvek glasna ,pokvareno udara,ciči i pritiska čim joj malo dodirneš kesu.Samo ovog puta ,malo sutra.

xXx

pre 11 godina

NBS treba da se zajedno sa vladom uhvati u koštac sa problemima koji muče ovo društvo. Dosta su obični gradjani ispaštali na kursnoj razlici i divljanju evra kao i bankama koje su radile kako su htele. Jorgovanka je divna žena i jako sposobna verujem da će biti dobra na tom mestu.

tika

pre 11 godina

Strucnost, energicnost, resenost Jorgovanke Tabakovic da stvari u finansijama Srbije dovede u red moze samo da obraduje obicne gradjane. Stabilizovati dinar, obuzdati divljanje cena, smanjiti kamate na kredite samo su jedni od zadataka koji cekaju novog guverneta, siguran sam da ce se novi guverner dobro snaci u tom poslu.

Nostradamus

pre 11 godina

Jorgovanka Tabakovic je dobar izbor za guvernera NBS. Njenim izborom imacemo stabilnu monetarnu politiku, imace sansu da pokaze prethodnom guverneru da postoji nacin da se izbori sa cenama u Srbiji i jacanje dinara.

Duki

pre 11 godina

Potrebno je što pre uspostaviti funkcionisanje organa NBS. Verujem da će Srbija konačno dobiti guvernera koji će odgovorno, časno i savesno obavljati svoj posao kako bi što pre bila uspostavljena stabilna finansijska situacija u državi.

Seele

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg.

sramota

pre 11 godina

Ja sam ponosna sto je zena izabrana na ovu funkciju, ali mi je zao sto gospodja Tabakovic nije pa trazi da se oslovljava kao guverner, a ne kao guvernerka.

Jovanka Orleanka

pre 11 godina

@ bgd
Mislim da bi trebalo više da pratite vesti znali bi da je dr. Jorgovanka Tabaković zamrzla sve funkcije u SNS, ne predstavlja više stranačku ličnost, nego će raditi za interes sopstvenog naroda i države. Vreme je da se stanje u državi promeni, i da napokon imamo Vladu koja će raditi za interese sopstvenog naroda i države.

Alo, alo...

pre 11 godina

"Pucina je stoka jedna grdna", sto se potvrdilo i na ovim poslednjim izborima.
A kad po sopstvenoj zelji postanu milioneri, ima da se digne kuka i motika, jer nikog drugog u Srbiji vise nece ni biti: otici ce jos jedna generacija u Kanadu, pa kad u njoj ne bude mesta na Novi Zeland a mozda, lepo i na Mars...
Ko zna zasto je to dobro? Mozda iz nekog od njih ispadne opet neki Tesla...

striker

pre 11 godina

Uporediti novog guvernera sa cuvenim deda Avramom!! - bez komentara-
Novi guverner je nestranacka licnost!! - bez komentara-
Novi guverner ima znanja i iskustva potrebna za funkciju!! - bez komentara-

milan

pre 11 godina

kakav los pocetak?to je dobar pocetak jer je na mesto guvernera dosla osoba koja vredi i koja moze ekonomiju dovesti na nivo koji treba srpska ekonomija da ima.

Laponac

pre 11 godina

Puna podrška Jorgovanki Tabaković, njeno znanje, inteligencija i načitanost su do sada planile Skupštinom Srbije i prava je sreća što će takva ličnost doći na mesto guvernera.

Lara Kroft

pre 11 godina

Gospođa Jorgovanka Tabaković je vredna, poštena, obrazovana i pravi ekonomski ekspert, cene je sve kolege u skupštini. Verujem da će se stanje u državi promeniti na bolje. Verujem da će građani u Srbiji živeti bolje. Nadam se da ćemo uskoro izaći iz krize.

Nostradamus

pre 11 godina

Jorgovanka Tabakovic je dobar izbor za guvernera NBS. Njenim izborom imacemo stabilnu monetarnu politiku, imace sansu da pokaze prethodnom guverneru da postoji nacin da se izbori sa cenama u Srbiji i jacanje dinara.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Verujem da je Jorgovanka apsolutno kvalifikovana za tu funkciju i da ce je obavljati dobro.Zena je doktor ekonomije, radi vise godina u ekonomiji, veoma je sposobna i postena.

Ronin

pre 11 godina

Oduvek mi se dopadala ova žena i mislim da je jako sposobna i obrazovana i da će imati dobre rezulatate. Oduvek je bila aktivna kao poslanik i diskutovala o svim zakonima.

Kontrolor

pre 11 godina

Prethodni guverner radom NBS se nije bas proslavio, to je bio preduslov za promene. Za razliku od njega Jorgovanka ima sve kvalitete da vodi stabilnu monetarnu politiku i jak dinar.

Seele

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg.

tika

pre 11 godina

Strucnost, energicnost, resenost Jorgovanke Tabakovic da stvari u finansijama Srbije dovede u red moze samo da obraduje obicne gradjane. Stabilizovati dinar, obuzdati divljanje cena, smanjiti kamate na kredite samo su jedni od zadataka koji cekaju novog guverneta, siguran sam da ce se novi guverner dobro snaci u tom poslu.

Tadija

pre 11 godina

Veoma sposobna i obrazovana žena, koja se milion puta dokazala za skupštinkom govornicom. Uopšte ne sumnjam da će dobro da obavlja i ovu funkciju.

Simon

pre 11 godina

Mislim da u ovom trenutku nema boljeg rešenja za guvernera od Jorgovanke Tabaković, žena je kulturna, staložena i stručna, mogu samo da joj poželim puno sreće i uspeha!

xXx

pre 11 godina

NBS treba da se zajedno sa vladom uhvati u koštac sa problemima koji muče ovo društvo. Dosta su obični gradjani ispaštali na kursnoj razlici i divljanju evra kao i bankama koje su radile kako su htele. Jorgovanka je divna žena i jako sposobna verujem da će biti dobra na tom mestu.

radandco

pre 11 godina

Integritet gospodje Tabakovic tesko mozete da dovedete u pitanje koliko se god trudili. Mislim da ce posao guvernera obavljati bolje nego svi prethodni, na opste razocaranje bezrazloznih kriticara.

kate

pre 11 godina

bitno je da je sposobna za to, a ne smemo da zaboravimo da je Šoškić podneo ostavku da bi imao pravo na 6 plata od po 7000 evra. Po novom zakonu, da je smenjen ne bi ih dobio. Ovaj njegov gest je samo dokaz nemoralnosti bivših. Svoje jadne interese skrivaju iza teških reči.

Duki

pre 11 godina

Potrebno je što pre uspostaviti funkcionisanje organa NBS. Verujem da će Srbija konačno dobiti guvernera koji će odgovorno, časno i savesno obavljati svoj posao kako bi što pre bila uspostavljena stabilna finansijska situacija u državi.

crnac

pre 11 godina

Jorgovanka,CARICE, ti ćeš bez problema obavljati funkciju guvernera NBS.To nisu nikakva posebna znanja.Nadamo se da ćeš to mnogo bolje raditi.Kad je guverner Šoškić na jednoj konferenciji za štampu komentarisao pad vrednosti dinara „ako dinar gubi vrednost pa to nije kraj sveta“.I to se smatra znanjem guvernera i politike stabilnosti dinara, ti sigurno znaš bolje rukovoditi NBS.
Ti ćeš znati i da razgovaraš sa MMF jer oni nisu bolji od tebe, kao ni guverneri banaka okolnih zemalja.

Rade

pre 11 godina

Prelepa vest!!Samo napred gospodjo Tabakovic, vi znate sta je narodna muka, zato cete obavljati valjano ovu duznost!!Ne ocekujemo od vas da za mesec dana resite probleme koje je stvorila ds ali u buducnosti ce doci dobri rezultati, to je sigurno!! Srpski narod je uz vas!!

Super Mario

pre 11 godina

Jorgovanka ce kao guverner biti dobra, neka samo sprovede mere stednje uokviru same NBS, i neka se drzi politike podsticanja izvoza jer nas rewlno samo to spasava, precenjeni dinar samo nas dalje vuce u dubiozu.

Talični Tom

pre 11 godina

Kada se raspravlja o guverneru NBS, DS ima da ćuti i ne javlja se.
Znaju oni dobro koju su krađu izveli kada su smenjivali Dinkića. Je li neko odgovarao?
Izvinjenje lopova ne može da ga opravda, i da izbegne zasluženu kaznu.

Perko

pre 11 godina

Niko objektivan nema opravdan razlog za sumnju u to da bi Jorgovanka Tabakovic mogla biti dobar guverner. Ona ima i vise nego potreban nivo obrazovanja i strucnosti za tu funkciju, ima radno iskustvo u struci, ozbiljna je i bez mrlja u karijeri. Dakle ne postoji nesto sto bi u startu bilo sporno u njoj kao guverneru. Protivljenja ovom izboru mogu biti sikljucivo politicke prirode.

bbop

pre 11 godina

Kako je lose radila prosla vlada ,tako se to reflektovalo i na NBS!
Prica da je bio nezavisan je smesna!
Zavisio je ,ne od vlasti ,vec od onih iz senke!

Wukadin

pre 11 godina

Neka potpise da nece potrositi devizne rezerve pod krivicnom odgovornoscu. Kazna neka bude streljanje na trgu republike. Pa tek onda neka stupi na duznost.
(Slobodan, 6. avgust 2012 06:45)
Da li se to odnosi i na trošenje rezervi radi odbrane nerealnog kursa? Šoškić tu nije žalio ojrosa.

Dimitrije

pre 11 godina

Puno sreće g-dji Tabaković. Upali ste u osinje gnezdo nameštenika MMF-a i naših kolonizatora u rukavicama. Pravo zlo koje skida kožu i privredi i gradjanima je u poslovnim bankama. Dovedi sve to u red, kolonizatore napolje!!!

Cole

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se miš.
Vi bre kao da ste došli iz Nemačke, pa kao ne znamo kako nam je bilo svih ovih godina. Niti će nam biti bolje, nit gore
sa Jorgovankom.

jana

pre 11 godina

ovde vode reč 24 komentatora iz DS-a i šačica iz SNS-a. A mi obični možemo da vam kažemo samo jedno: baš nas briga to što pišete jedni drugima, važno nam je da imamo posao, platu, zdravstveno osiguranje... Da li je Jorgovanka, Šoškić ili neko drugi na mestu guvernera nam je nebitno!

ljubica

pre 11 godina

U Srbiji je od 2000. god na ovamo postavljani guverneri "Sve moj do moga" . Jednog su cak morali da potpomognu glasom iz Bodruma. I zamislite ciji je bio taj ? Pa poslanika demokratske stranke. Toliko o nestranackim guvernerima.

Dr Smislov

pre 11 godina

Verujem u Deda Mraza pa verujem i u Jorgovanku! Živela nova vlada na čelu sa predsednikom Nikolićem! Dole reakcija i strani plaćenici! Živeo SNS!!

tasel

pre 11 godina

@MOlim akademsku Srbiju da ustane protiv danasnjeg izbora u skupstini.

Pa nije Srbija samo tvoja "NOVOKOMPONOVANA akademska Srbija" koja novog guvernera zove GUVERNERKA, a tek kad novi GUVERNER kaze da nije guvernerka vec po funkciji guverner, to odmah preokrecu u sred emisije na tvojoj AKADEMSKOJ televiziji. Vi akademci, (mi ostali valjda to nismo jer se ne pozivamo na to zvanje) bi verovatno i za funkciju SEKRETAR-a rekli SEKRETARICA, jer tako kazu vasi akademski DS-ovi funkcioneri.

Slina

pre 11 godina

Posle Vučića koji je rešio da bude šef partije i komadant vojske, evo i vesele Jorgovanke u Narodnoj banci. Ako znamo da ovaj prvi ispunjava svoj dečački san da stvori stranačku vojsku, kao što je bila Šešeljeva dobrovoljačka garda 90-tih, jasno je da mu za to trebaju devizne rezerve narodne banke i za to je Jorgovanka tamo. Scenario je vrlo sličan: Vulin zakuvava na Kosovu, ukida se autonomija Vojvodine, prave se nove crvene beretke, Milanović izlazi iz zatvora i vraća se u RTS, očekujem da i Legija bude pomilovan i sve je spremno za novu žurku na balkanu! E Srbijo među šljivama!

Slobodan

pre 11 godina

Neka potpise da nece potrositi devizne rezerve pod krivicnom odgovornoscu. Kazna neka bude streljanje na trgu republike. Pa tek onda neka stupi na duznost.

Milutin

pre 11 godina

Kod nas u kući, žena vodi brigu o parama i to lepo rasporedi, ja oko stoke i imanja a sin oko tehnike. I kod nas blagostanje i ako smo u haotičnoj državi. Da se zamenimo na par meseci, sve bi pare potrošili, stoka gladna, imanje prazno a tehnika ili pokvarena ili zastarela. Šta moj sin zna kad je krava gladna a kad je u teranju kad gleda bukfejs po ceo dan, a i ja volim bukfejs ali ne znam bez sina da ga upalim. Učim ja njega oko stoke i on mene oko kompjutera ali treba vreme. Ovi se naši političari u sve razumeju, i u stočarstvo i u spoljnu politiku i sport i policiju, Svaki može da bude ministar na svakom polju i to mene plaši. Plašim se i žutih i plavih i crvenih i zelenih.
Bože pomozi Jorgovanki da se okruži dobrim učiteljima i brzo nauči da štedi da bi srpska kuća bila puna i sačuvaj nas od sekti i partija.
Amin

uvek demokrata

pre 11 godina

Prodala sve nekretnine na Kosovu, ponela samo diplomu, ovde dobila stan, bila Slobina ministarka, sad i guvernerka. Ima jedan osećaj zove se Sramota.

crnac

pre 11 godina

...ko gubi ima pravo da se ljuti... imali ste 12 godina fore,..i nista...beda,korupcija,nezaposlenost,.plate 200 e... nesto manje nego u Albaniji... pa sto je onda strasno sto ds vise nije na vlasti..? jel smo trebali jos tonuti? sve pod izgovorom tranzicije i da tako mora,naravno to govore oni koji jos otkaz nisu dobili,..

Milan

pre 11 godina

"Domaćice, manje zbori da ti ručak na zagori", za neupućene, to je naziv doktorske disertacije Jorgovanke, sa dugogodišnjom praksom na električnom šporetu ! Magistraturu je radila na šporetu na čvrsto gorivo!
Ekspert je postala čitajući,još uvek neobjavljene, pesmice Tome Nikolića!

Dejan

pre 11 godina

Dosta vise glupih komentara. Realno je to da svi mi znamo da smo opljackani ovih dvadeset godina. Neka mi neko kaze sta su dobro radili predhodnici. Pustimo ljude da rade svoj poso,pa ako nevalja onda ce mo da sudimo. Samo nastavite zestoko,i svakog lopova iza resetaka pa makar bio predsednik.

PravdaNS

pre 11 godina

Nestranačka i profesionalna osoba za guvernera! A ne Jorgovanka Tabaković koja izgara od želje da se dokopa ove funkcije. Sramota je gde ste se sve pouvaljivali vi politički mufijozi, ima li kraja vašoj pohlepi i obesti? Zašto ne priznate sebi da niste sposobni i profesionalni, nisu bili ni oni pre vas, niste ni vi. Vi ste svi zajedno samo lovci na lovu!!!

Galina

pre 11 godina

Jedan maturant matematičke gimnazije u Beogradu je mnogo obrazovaniji i stručniji od bilo kog "doktora nauka" sa prištinskom diplomom.
p.s. Imam komšiju prištinskog "doktora nauka".

sramota

pre 11 godina

Ja sam ponosna sto je zena izabrana na ovu funkciju, ali mi je zao sto gospodja Tabakovic nije pa trazi da se oslovljava kao guverner, a ne kao guvernerka.

Nikloa

pre 11 godina

Jedini nam je spas uvođenje vanrednog stanja i postavljanje dekretom namesnika. Ne treba nam vlada, skupština guverner itd..., Nemoj da se lažemo oni nema čime da upravljaju. To sa čime oni pričaju da upravljau to ne postoji! DOS deca komunista sve resurse Srbije, banke i firme su poklonili onima koji su nas bonbardovali. Naš jedini resurs je celodnevni rad od 16h. Mi nismo USA da godišnje 300.000 naučnika, inženjera aplicira za imigraciju, ili da mi imamo Sibir. Bože imali te..., pridigni Srbiju, uspravi je!

CopeRAF

pre 11 godina

Pa viceguverner koji je upravo podneo ostavku ima 100* bolji CV od ove krojacice. Kako vas bre nije sramota sta nam poturate? Rafo ce se izclaniti iz SNSa (kao i njen sef predsednik svih gradjana). Sio mi ga Djura

Nada

pre 11 godina

Znam sigurno da su svi uvereni da će ova vlada učiniti sve ,ispraviti kriva i doneti prava rešenja baš po voli većine gradjana ,ali ostaje manjina ,a ona je uvek glasna ,pokvareno udara,ciči i pritiska čim joj malo dodirneš kesu.Samo ovog puta ,malo sutra.

Expert

pre 11 godina

Najludje mi je kad kazu kako Jorgovanka Tabakovic, poznatija i kao Cica, ima profesionalne kvalitete. A koje, majke vam? Ja koliko vidim taj njen cv je zalostan. Zavrsila fakultet na najbednijem univerzirtetu u SFRJ (pristinskom), posle toga 8 godina radila kao nastavnica u srednjoj skoli, pa bila zamenik direktora u nekom trgovinskom preduzecu na Kosovu, i to u vreme kada su Albanci masovno izbacivani sa posla i na njihova mesta su dolazili kadrovi cija jedina referenca da su Srbi. Posle toga je bila zamenik direktora nekakve banke na Kosovu, ali istovremeno i visoki funkcioner radikalske partije, njen poslanik i ministar! Jes, 'oce to. Magistarirala u 40. godini na Kosovu u vreme bombardovanja sa sve ministarske pozicije, doktorirala u 50. godini ne kaze se gde (izgleda na istom fakultetu gde je diplomiorao i predsednik "erudita"), a sve obavljajuci visoku partijsku funkciju... Sad radi (pardon prima apanazu) u Telekomu (!!??), sto kolk'o ja znam nije ni banka. Jel' neko cuo da je neko u Beogradu od nastavnika srednje skole postao dr. nauka i bankarski strucnjak?? Sve to sam sega mega ekspert, a narod ce platiti svu cenu na kraju, zivi bili (ko pretekne) pa videli...

Dusko

pre 11 godina

Nada Kolundzija je u pravu, jeste to partijska drzava. Ali Nado, kakva je bila za vreme vase vladavine i ko je takvu drzavu uspostavio? Zato i kazemo svi ste vi isti, svi ste vi ili Kurta ili Murta, razlika ne postoji i zato tesko nama...I Kurtu i Murtu bas nesto zabole za nas!

Slobodan

pre 11 godina

Pitam se da li ova zena zna u sta se upusta?
Jedno je zelja a drugo je znanje i iskustvo.

Cak ni prethodni guverner nije imao dovoljno iskustva, ali je svojim znanjem i sposobnoscu makar obecavao.
Vreme ce presuditi kako je radio.

Jorgovanki zelim puno uspeha (jer njen uspeh je i uspeh Srbije) ali isto tako i mudrosti da odustane ako vidi da ne ide.

mp

pre 11 godina

MOlim akademsku Srbiju da ustane protiv danasnjeg izbora u skupstini. Ovaj izbor nema legitimitet; Gde su bili ostali poslanici? Nije valjda da je legalista DSS i Kostunica glasao za Tabakovic; Au gospodine Kostunica kakva je ovo sramota za Vas. VI pricate o politickoj neutralnosti. E moj Boze kakva sramota i obmana! Ustanimo protiv ove gluposti, hajmo peticijom da branimo nezavinost NBS; Necemo Tabakovic. DOle Naprednjaci!!!!

South Park

pre 11 godina

Toma Diploma zavrsio faks prosle god ili pretprosle .
Jorga doktorirala prosle god.
Koliko clanova SNS-a je u zadnje dve godine zavrsilo faks ili doktoriralo a da su u vrhu stranke , da li neko ima taj podatak?

Sa Ivicom uvek na ivici

pre 11 godina

E Dinkiću..., dok smo radili zajedno kada si ti bio guverner, ovakvih kao što je J.T. si se gnušao! O Ivici da ne pričam... Pa nisi hteo da radiš nisakim ko je u prošlosti imao veze sa crvenima i crnima, a sada si deo te vlade.

cisar

pre 11 godina

Jorgovanka ce biti izuzetno dobar i poslusan guverner.Radice posao savesno i istrajno,sve "iskljucivo" u korist naroda.Verujem da ce posle nje ostati jedna velika "rupa",a mnogi gradjani na zalost ostati bez svojih stanova ili kuca.Ja ne mogu da verujem,kako se moze verovati onima koji su nas navukli u mulj.Smesan neki narod,mozda i ima neke veze sa nebeskim?

Dusan

pre 11 godina

Bruka i sramota da politicki kadrovi, koji nisu mogli da se uguraju u vladu, idu na polozaje u institucije drzave, iako je nova vlada najavila departizaciju. Sledece je verovatno ulazak pravnika iz stranaka u Ustavni sud i slicne vratolomije.

Univerzitet Rudnica

pre 11 godina

@ (Seele, 6. avgust 2012 10:51): "Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg."
Te paušalne ocene razmenjujte na svom SNS Odboru, ovde delujete smešno! Sposobna: verovatno kad je uspela da dobije i da dobro proda stan u Prishtini! Vredna: OK! Izuzetno obrazovana: E, to je već laž, jer prištinski univerzitet NE DAJE IZUZETNO obrazovane kadrove, sem za SNS! Pa kad možete ovakve gluposti da navodite sasvim je prirodno i da napišete da je "pravi ekspert ekonomije"! Vi ste smešni, a mi jadni!!

volim '90-e

pre 11 godina

Jupiii, stiže Jorgovanka!
Sad će da se oživi proizvodnja u Topčideru, da štamparske mašine krenu da rade punom parom, da se iz primarne emisije kreditira naša privreda (kako od milošte vole da se zovu naši tajkuni)...da mnogi opet krenu da se bave menjačkim poslovima na pijacama širom zemlje ('ViZe,'ViZe, 'ViZe,'ViZe,...), a da u bankama, kad dodjete po svoje pare, samo dobijete lakonski odgovor: "Danas nema novca"

Moje pravo na misljenje.

pre 11 godina

Prelepa vest!!Samo napred gospodjo Tabakovic, vi znate sta je narodna muka, zato cete obavljati valjano ovu duznost!!Ne ocekujemo od vas da za mesec dana resite probleme koje je stvorila ds ali u buducnosti ce doci dobri rezultati, to je sigurno!! Srpski narod je uz vas!!
(Rade, 06. avgust 2012 17:14)
Ispravka. 20% od srpskog naroda je uz vas. Ostali nisu.

Jovanka Orleanka

pre 11 godina

@ bgd
Mislim da bi trebalo više da pratite vesti znali bi da je dr. Jorgovanka Tabaković zamrzla sve funkcije u SNS, ne predstavlja više stranačku ličnost, nego će raditi za interes sopstvenog naroda i države. Vreme je da se stanje u državi promeni, i da napokon imamo Vladu koja će raditi za interese sopstvenog naroda i države.

Ivan

pre 11 godina

Ala ću da kupujem jeftine stanove kad puknu svi ovi što imaju kredite u evrima. Plaćam €800 za m2 u centru Beograda. Javite se kad evro pređe 150 din i kad budete morali da prodate. Glasači SNS, SPS, i URS, nemoj da se bunite kad budete prodavali. Sami ste to izabrali i nisam vam ja kriv. Ja vam samo nudim izlaz ;-)

Eto nama strucnjaka

pre 11 godina

@(Lara Kroft,

Da li ti provociras ili ozbiljno mislis. saljes isti tekst vec par puta. Gde je napisano da je ekonomski strucnjak. Direktor Trgovinskog preduzeca Grmija i direktor za logistiku u telekomu. To sto je odbranila doktorski rad na temi o bankarstvu ne znaci da je strucnjak. Kod nas se doktorati stancuju ispod masine. Na netu nadjes temu koju hoces. Kada je izvisila za premijersko mesto morali su da joj nadju odgovarajuce

Zoran

pre 11 godina

Ala ću da kupujem jeftine stanove kad puknu svi ovi što imaju kredite u evrima. Plaćam €800 za m2 u centru Beograda. Javite se kad evro pređe 150 din i kad budete morali da prodate. Glasači SNS, SPS, i URS, nemoj da se bunite kad budete prodavali. Sami ste to izabrali i nisam vam ja kriv. Ja vam samo nudim izlaz ;-)
(Ivan, 6. avgust 2012 11:25)
NEMOJ DA ZURIS, PRODAVACE STANOVE I ZA 300 EURA PO KVADRATU.
SVE DOLAZI NA SVOJE.

Nesa

pre 11 godina

Mi Srbi smo mnogo cudan i tezak narod i pored najbolje volje da shvatim sta se desava uopste mi ne uspeva.Pa zar je moguce da je narod glasao za ovu koaliciju koja je na vlasti i pored sve muke i problema koje su nam napravili.Znam da je ovo receno vec sto puta ali moram da ponovim.Vrhunac licemerja i bezobrazluka je postavljanje ove osobe na mesto guvernera NBS.Nekazem da opravdavam DS za sve sto su radili ali oni su nedonoscad u odnosu na ove sada. Departizacija u kampanji pa koga su bre lagali a sto je najstrasnije lazu i danas,na sve funkcije su postavili svoje ljude,a sve im se svodi na to da je DS krao i da je imao svoje ljude na svim funkcijama sto se sad iz prilozenog da videti sta ovi rade.Najiskrenije se nadam da ce se Srbija opametiti mada tesko i najuriti ove sa vlasti sto pre jer ce unistiti sve sto je ostalo. A takodje se nadam da doticna gospodja primereno obucena za guvernera nece dugo biti na toj funkciji.

Julije

pre 11 godina

Vreme će pokazati šta je tačno od onoga što su govorili i govore poslanici SNS-a. Međutim, već u početku se pokazalo da je svim partnerima u koaliciji bitno da budu na vlasti. Ja ne mogu verovati ljudima koji se tako ponašaju. Daj Bože da nisam u pravu, ali ništa dobro ne možemo očekivati od takvih ljudi.

giuliani calling

pre 11 godina

ne da mi mira jedna čudna teorija, koja mi već danima ne da mira, pa da je podelim sa vama: šta ako sns iza sebe (odnosno jorgobanke) ima neku jaču n.p. američku konsalting firmu koja će celu ovu nbs-guverner operaciju voditi iz drugog plana (silent partner), a ova će gospođa figurirati samo kao gromobran?
mislim, čak ni sns ekipa ne može očekivati dobar rezultat na kraju ove utakmice bez neke temeljne strategije, a znamo da su i ranije angažovali stručnjake iz usa baš iz tih razloga, što su sami nesposobni za dugoročno pozitivno i kvalitetno delovanje

Umetnica

pre 11 godina

PS:
... A volim sto se ovi "Obozavatelji" Jorgovankini isto bave srpskom narodnom epikom! SRAM VAS BILO! Sram vas bilo sto ste ili toliko glupi ili toliko neposteni i neodgovorni pa ste glasali (ili niste glasali) kako ste glasali! SRAMOTA, KATASTROFA JAD

jaaako

pre 11 godina

"Guverner NBS je veoma važna funkcija. Jorgovanka je prava osoba za to mesto"

mmmda, ako je guvernerska funkcija autonomna, a ne zakonom preparirana za drpanje para. a snajka jorgovanka je kompetentna za ovo mesto koliko i moja baba.

mile

pre 11 godina

Toma nestranacka licnost. Pa do juce je nosio majce sa likom njegovog vodje. Onada se izlezavao u bolnickom krevetu i mahao stiroporom. A sad kad je dobio "lizalicu", postao odjedanput nestranacka licnost. Njega treba angazovati u trecem nastavku Transformersa obavezno. A onaj tip iz skupstine koji nas u sve to ubedjuje bi trebao da igra novom nastavku Balkan expresa (samo da babi kupim lek).

Zoran

pre 11 godina

Ja sam sve do poslednjeg dinara/centa podigao iz banke, i verujem da će ovaj narod listom isto to da uradi, bar onaj deo koji se seća kako je jednom već ostao bez svojih para! A naša nova guvernanta neka gleda ako, kad bi, da li, da je, a neće naći više nikog kome bi mogla da zavuče ruku u džep - i jednom je bilo previše!

pavle

pre 11 godina

Predsednik Srbije, nestranačka ličnost predlaže guvernera iz SNS. Kakav je tu problem? ;)

Žutica jeste izlečiva, šešeljizam očigledno nije.
Mislim da će glavni cilj gđe Tabaković biti uvođenje 10 DEM kao platežnog sredstva u Srbiji....

AlanFord

pre 11 godina

Narode raduj se uskoro ce se otvoriti nova radna mesta po svim pijacama (diler) radno iskustvo i skola nije bitna.
Neki od nas se jos uvek secaju tih vemena...

Nezavisna Institucija

pre 11 godina

01.01.2013 Odlukom NBS-a u opticaj se uvodi novcanica od 100 000 dinara.
Na licu novcanice ce'bude pejzaz od Batocinu sa kazance od rakiju u prvi plan.Na nalicju se nalazi originalan prikaz Predsednikove diplome.
P.S. U slucaju da ovo drugo nije moguce izvesti zbog tehnickih problema primenice se resenje koje se vec koristi u velikom delu evrope i sveta..stajace veliki cirilicni natpis..RUBLJA.

Građanin Srbije i sveta.

pre 11 godina

Otišli smo do đavola svi redom...
Prvo predsednik, pa vlada pa sada guverner-ka...
Pa šta se ovo dešava sa nama - šta smo to zgrešili pa trpimo sve ove kazne?
Bože pomozi!
Bože sačuvaj nas...

1993 is back!!!!

pre 11 godina

Ovde se danas clanovi te sekte SNS prebise komentirajuci dolazak zene na celo Guvernere banke Srbije sa njihovim copy-paste komentarima, rade prekovremeno. Sa iskustvaom od 16 radikalne demagogije i radeci u pristinskoj PTT-u. Janda nam majka sa ovakvim radikalnim ex-Seseljovim kadrvima koji cak ni tablizcu mnozenja nisu naucili kako treba a u makroekonomiju se ne razumeju, citirajuci nam Njgeosa???!! Doborodsli u 1993. Sad ce da pocnu da stampaju novac, inflacija ce opet da bude 10000000000000000% svi cemo uskoro postati milijarderi i to dinarski a plate ca nam biti 5 evra mesecno. Mrak dolazi i spasavaj se ko moze na vreme.

nije lepo

pre 11 godina

Nije lepo sto je umna gospodja Tabakovic pobegla danas iz sale Skupstine.
Da je sposobna ne treba sumnjati:
Magistrirala 1999. ( godina bombardovanja )
Dobila stan od drzave od 140 kvadrata 1999. ( takodje u vreme bombordanja).
Ako sam dobro razumela danas ce da podnese i zahtev da se ispise iz SNS, da bi boze moj bila nezavisna licnost.A verovatno ce i njoj kabinet preseliti na Andricev venac, da Srbija krene da cveta sa jednog mesta.

ko je ovde lud,a ko zbunjen

pre 11 godina

Nije bitna Jorgovanka, niti njena stručnost.
Nije bitan Šoškić i njegova nestručnost.
Bitno je ono što ste kao papagaji ponavljali:
DEPARTIZACIJA!!!
toliko o tome

Milosh

pre 11 godina

Samo cu citirati ovaj deo: "Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji nije stranačka ličnost. " Ja stvarno ne mogu da verujem da u mojoj Srbiji postoje ljudi sa toliko niskom inteligencijom da ova izjava moze proci?! Ne predsednik je sada postao simpatizer DSS ili mozda DS! Opasno uigrana ekipa ...

Umetnica

pre 11 godina

Posto ove nacnalsocialiste, kao u ostalim ni one koji su dosli na vlast pre 80 godina nista nije sramota, nemaju ni skrupula ni savesti koji bi ih sprecili da postignu svoje ciljeve, pricaju da rade u korist naroda a rade samo u korist jacanja sopstvene vlasti, brzo, ciljano i beskompromisno, jedino sto ostaje narodu sa minimumom savesti i pameti je da hitno uzme iz banke sta ima, ma kako sitno to bilo i bezi glavom bez obzira.
Danas u banci je, Boga mi, vec bila izbiljna guzva i pored 39 stepeni u hladu, i svi, koliko videh, podizase pare.
Strasno, tragicno, ne nalazim reci...

Ujed pcele

pre 11 godina

Evo ja sam nestranacka licnost. Ekonomista sam. Ne trazim da budem guverner, ali mozda bih bio dobar za evropski projekat Narodne banke Srbije. Za one neupucene, to je slabi dinar, nestabilan kurs, devastacija srpske privrede i inflacija. To sam naucio kako funkcionise i kod Slobe, ali i od 2000. godine pa naovamo. Zato, s obzirom da poznajem materiju, mogao bih za dobru platu da budem makar direktor nekog sektora. Toliko znam, a za ostalo nisam glup, naucicu. Ko sto ce iovi izabrani nauciti, ko sto su i oni prethodni naucili. Ovi sto su sada u opoziciji, posao vodjenja NBS je bio luk i voda, a sada je to izmisljanje i pronalazenje Higsovog bozona. Zemljo otvori se, propao bih, pa makar zavrsio u pirincana polja oko Fukusime. Mislim da je tamo drustvena klima manje zagadjena.

Aleksandar Savanovic

pre 11 godina

"Milosevic-Ministerin", je naziva Njemacki Tagesschau (dnevnik) i podseca na to da je gosp. Tabakovic bila zadnji ministarka privrede "tiranina" Milosevica. Dalje navode da izmenom zakona o NBS, Srbija rizikuje udaljavanje od EU.

Tu se nema sta dodati.

Ovo je slucaj, koji nam predocava da je nase drustvo nesposobno javni pritisak pretvoriti u akciju. Politicari znaju da nece odgovarati za svoja djela. Jer u Srbiji se sve sme i moze (sem priznavanja realnost - to nije patriotksi). Svako sme da iznosi svaku budalastinu u javnost, ako iamate diplomu bez da ste studiali, mozete postati predsednik, ako ste studirali na megatrendu, mozete barem postati predsednik skupstine.

Tako Srbija polako postaje vaser ili cirkus Evrope. Da mi nije poreklo, ja bi se slatko smeo sa strane i cudio tim Srbija, koji uzivaju u tome da ih budale vode i srame, a pametne i vredne ogovaraju, prete i svremena na vreme i ubiu.

Laku noc Srbi.

Neverni Toma

pre 11 godina

Ljudi,neko napisa "predsednik svih građana"?!
E moj nije! Bolje rečeno ne priznajem to jer postoji ozbiljna sumnja da je u pitanju vešt špekulant.
Dok se ne objasne odakle im ono džakče sa gl. listićima (gde su ga maznuli) i dok mr. T.N. ne otkloni sumnju u muvanje sa kvalifikacijama (Bar da pokaže na jednog drugara sa kim se slušao predavanja ili pak učio i sl.), ja sam građanin države bez predsednika.
I nesrećan i povređen i uplašen i zabrinut i ...

Konzerva

pre 11 godina

tako je to u politici. juce dinkic jorgovanki rece da je dzukela, a ona danas njemu postade guverner sa sve njegovim glasovima. mardz i mladja to je divan par, voleli se, ljubili se, sve do pola dva ... a nastavka slusajte u najnovijom pesmi pilota ``kao dinar na mome dlanu...``

Radisav Oluja

pre 11 godina

I ja cu opet imati prilike da na RTS2 gledam sumornu atmosferu sa skupstine,a ne OI.Opet mlacenje prazne slame,2/3 poslanika dodje i ode posle 10 minuta i ostaju oni koji vole da pricaju i traze repliku.Zbog cega oni ne naprave svoj TV kanal,pa nek pricaju 24sata.A RTS2 da ostave na miru.

South Park

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji NIJE stranačka ličnost


Smeta mi sto ovakvim izjavama "NIJE STRANACKA LICNOST" vredjaju nasu inteligenciju.

lala

pre 11 godina

Sramotno je kako je gospodja Tabakovic izabrana, tuzno je u kakvoj drzavi zivimo.
Nadam se da ce povecati platu guvernera dosadasnja je bas bila mala

Borkic

pre 11 godina

Hee nije stranacka licnost.. To je isto kao sto ja navijam za Partizan ceo zivot, ali posto sam postao predsednik fudbalskog saveza uz podrsku svog voljenog kluba, sada cu kada se igra derbi da ne navijam ni za koga, a mozda sam cu cak poceti malo i da mrzim Partizan.. Ne vredjate nam inteligenciju, ali najtuzniji je bio taj grozno nadmeni govor posle njenog izbora, u kome se zahvaljuje na lepim recima vucicu i nikolicu pri podrsci kandidature.. SRAMOTA!!!

1%

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike koji nije stranačka ličnost.

Jel ovaj nas z.....???? nestranacka licnost?????
Ljudi, ovog da mi ostavite sledeceg "6.oktobra"...

Nezavisna Institucija

pre 11 godina

Boze...sta sam zgersio pa da cujem prvu izjavu Guvernerke na B92...jasno se vidi da pomenuta BLAGE VEZE nema o iskljucivo regulatornoj funkciji koju nacionalna banka ima u svakoj ozbiljnoj drzavi...ona prica o 'tradicionalnom bankarstvu'..POBOGU...prva VELIKA GRESKA DVD OLIGARHIJE...

Dr Propast

pre 11 godina

30 godina je u bankarstvu???? Rodjena 60. a od 90 i neke je u Telekomu. Sto je lepo kad je neko od rodjenja u bankarstvu!!! Pa ona je zena ekonomista u politici(moz' misliti), a poznavanje osnovnih racunarskih operacija je diskutabilno....

zemljoradnik

pre 11 godina

Zalosno je kakvog smo guvernera dobili.. Taj posao treba da radi nestranacka licnost. Ali o tome mozemo samo da sanjamo, kod nas ni cistacica ne moze da se zaposli bez politicke veze. Dinkic prica da u budzetu nema para za septembar samo kako bi od sebe napravio heroja kad obezbedi pare, a ne prica da naplata raznih akciza odlicno ide i da ce biti para sigurno za neki solidan period.. Sve su to indijanci, jedan je bio Zoran Djindjic.

bgd

pre 11 godina

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da je Tabakovićeva odličan ekonomski stručnjak i naglasio da je predlog za guvernera potekao od predsednika Republike KOJI NIJE STRANACKA LICNOST

Ovaj nas ozbiljno zavitlava!!!!

Rundek

pre 11 godina

Ti si premlada,a ja sam prestar za cekanje,miris u zraku mekan je,od kada tvoje sreo sam oci,san ove noci pocinje. :-) APOKALIPSO sviraju...

olivera

pre 11 godina

Sve sto teba da se kaze o Jorgovanki u njenom izboru za guvernera, najbolje je nacrtao Corax! Coraxa za predsednika! Secate se istorijskih protesta protiv Milosevica? Evo ih opet, svi su tu, samo njega nema. Hajdmo, hajde, svi u napad! Gde si Cedo otporasu!

swedenonline

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da u mojoj Srbiji postoje ljudi sa toliko niskom inteligencijom da ova izjava moze proci?! Ne predsednik je sada postao simpatizer DSS ili mozda DS! Opasno uigrana ekipa ...
(Milosh, 6. avgust 2012 16:31)

Nazalost, da, vecinski, zakljuci po sastavu "demokratski izabrane" vlade. A sta ti tu jos cekas, zapitaj se sam? :(

nije imala vremena

pre 11 godina

odgovor @phd
Nije imala vremena da objavljuje doktorske radove.Kao predavac na Tominom fakultetu bila je totalno angazovana na master radu kako ga ona zove "gospodina Nikolica - predsednika svih gradjana Srbije".
Kako je i doktorsku titulu stekla na istom fakultetu, nije imao ko da joj objasni kako se pisu naucni radovi.

Natalija Nikolić

pre 11 godina

Od 1990-2012 Srbija doživela CIVILIZACISKI SLOM. Sve je bilo stavljeno na „ratnu kartu“ sve ostalo (ekonomija, privreda, moral, znanje, školovanje, zdravstvo, kultura,...) je bilo nebitno, nevažno. Šta će to nama? Jedino je bilo važno nahraniti narod MRŽNJOM i ratnom mantrom. Računi takve APSURNE IDEOLOGIJE uvek brzo stižu. Ne samo u ekonomiji, nego u svim sferama društva, svaki dan događaju se nedopustive stvari. Samo od sebe Srbija nikada neće biti civilizovana. Evo dok ovo pišem slušam u našoj skupštini, lobiranje za Tabakovićevu, evo poslanik Drecun (glavom i bradom) stari govor mržnje (samo umesto hrvata, albanaca, varikana) na tapetu je DS i ambasadori zapadnih zemalja. Eto vratili smo se 2012god tamo gde smo bili 1990. Pa ne mislite valjda da će monetarnu politiku, privredu, ekonomiju, „procedure“, „uređenost“, moral, građansko civilizovanje i tsl da nam donesu ljudi poput Drecuna?
Ps. Da dodam predsednik takve skupštine, upravo sada, kaže zbog vaterpolo utakmice na OI skupšina ce da prekine rad na 1 čas! Ako „koža laže rog ne laže“!

Reality

pre 11 godina

Danas u banci je, Boga mi, vec bila izbiljna guzva i pored 39 stepeni u hladu, i svi, koliko videh, podizase pare.
Strasno, tragicno, ne nalazim reci...
Rece jedna Zabrinuta

A ja eto, danas, uplatio 2 soma evrica...

mr.real

pre 11 godina

Zašto bi iko od običnih građana verovao sadašnjim vladajućim kreaturama i verovao u ovakve reči novog guvernera (ona ne dozvoljava da je zovu guvernerka). Posle reči u predizbornoj kampanji i ovakve formirane većine i Vlade - mislim da se ovim (moram tako napisati) ljudima ne može uopšte verovati, pogotovo ne za nešto ovako važno i krupno.
Ali, zabole njih što mi njima ne verujemo.....to su i pokazali svojim postizbornim ponašanjem. Videli su da su građani pod anestezijom a oni sebi napravili mandat od 4 godine, nije to malo, verujte mi. Videćemo kad prođu koliko je to ustvari mnogo vremena.....

nikola

pre 11 godina

po mojoj nekoj proceni doktorka pristinskog univerziteta ce se opredeliti za uvodjenje rezima deviznig kursa koji se zove valutni odbor.

Sofronije

pre 11 godina

@Expert ...necu ulaziti u to da li je strucna za taj posao ili nije... Moje misljenje je za sve funkcije i sve politicare u Srbiji "sjase Kurta da uzjase Murta" pa tako i u ovom slucaju ali mi je zanimljivo Vase pitanje vezano za napredovanje od skolskog nastavnika do guvernera NBS. Zanima me da li ste nekada postavili pitanje kako je isto tako jedan profesor sociologije bio dovoljno strucan da bude ministar telekomunikacija pa ministar odbrane i na kraju predsednik drzave? Ako ste postavili i to pitanje onda - svaka Vam cast ali ako niste onda imate dvostruke arsine i verovatno ne bih pogresio kada bih rekao da ste samo jedan od razocaranih DS-ovih glasaca koji zameraju SNS-u sve ono sto su i oni sami radili godinama unazad. Nadam se da je ipak ono prvo u pitanju i da ste bili realni u obe situacije. Srdacan pozdrav !

devizne rezervice njam njam

pre 11 godina

Sto bre toliko napadate tetka Jorgovanku,pa el znate da treba da se menjaju tapete u onom stancicu sto je dobila dok je bila ministar privatizacije do 2000 god....

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Napraviti od NB lizalicu i njome podmititi iracionalne apetite ove žene, sa podmuklo skupljenim ustima, koja samo što skide Šešeljev bedž i ruke još umazane od lepka lepljeći po zgradi b92 table s imenom "ulica Ratko Mladić" - svakako je Srbija zaslužila, ali račun treba ispostaviti, na početku obračuna, Tadiću i njegovoj pogubnoj politici od pre četiri godine i povamnpirenja Slobinog podmladka. Pušten je duh iz boce, onda ne čudi što su se radikali presvukli i prešminkali, pa se udružili stari i novi...
Šteta što nisam vernik da se pomolim bogu, ovako ostajem naivan da će iz duDeta doći u glaDu ovom narodu, i ako znam da neće.
(ovo D je zamena za ono šta treba Srbiji, ali nije hrabro reći)
Ccc, Jorgovanka dična nije uspela da kupi tri jaja na pijaci a da joj ne uguraju jedan mućak, ni upravnica seoske pošte nije bila, a "guverner" postade.
No dobro, današnje vesti peglaju stvar: drugi stigoše na Mars, Srbija - do Jorgovanke!

Zabrinut

pre 11 godina

Jutros sam u banci hteo da podignem svoju deviynu uštedjevinu. Rekli su mi da mogu tek sledeće nedelje. Ovo uopšte ne miriše na dobro. Dok se jedni dive Jorgovanci, velike su gužve za podizanje devizne gotovine sa računa.

PhD

pre 11 godina

Zaista mi nije jasno kako neko moze da odbrani doktorsku disertaciju, a pritom da nema ni jedan objavljen naucni rad u domacem ili medjunarodnom casopisu iz oblasti kojom se bavi? To se lako moze proveriti na sajtu KOBSON-a koji ima bazu podataka svih naucnih radova naucnika iz Srbije i pod pokrviteljstvom je ministarstva za nauku Republike Srbije? Ovo govorim iz licnog iskustva jer sam i sam odbranio diseraciju,ali pre tog sam morao da imam makar dva objavljena rada i to u medjunarodnom casopisu. Mozda na fakultetu na kojem je gospodja Tabakovic zavrsila to nije uslov (mada jeste na svim svetskim ali i domacim ozbiljnim univerzitetima), ali to samo moze da govori o njenoj uskoj strucnosti i znacaju njenog naucnog rada. Naime, ako delovi teze nisu objavljeni ni u jednom naucnom casopisu gde su morali da prodju ozbiljnu recenziju strucnjaka iz te oblasti,onda bolje taj podatak izbaciti iz CV-ja, na ovaj nacin vredjate ljude koji su do svojih naucnih zvanja stigli zahvaljujuci mukotrpnim i predanim radom.

SvetM

pre 11 godina

Protestvujem!
Niste korektno preneli sta je JorgoTa izjavila za vesti B92.
I sta ste presreli zenu sa strucnim pitanjima kad je sva tako usplahirena od srece? Na pitanja o koracima guvernera u vezi inflacije, stabilnosti dinara i privredjivanja i bla, bla,bla, zena je strucno i kljucno rekla:
"POPU POP A BOBU BOB."
I sta tu ima da se prica?
I toliko o tome!

guri

pre 11 godina

secam se kako smo i mi bili razoracarni na nase demokrate LDK i tako na izborima '2007 glasali za nase radikalce PDK, jer smo rekli ajde da ih probamo i hteli smo promene ( nadajuci se na bolje)...
tako su radili i ovi nasi radikalci, smenjivali su svakoga i postavili njihove nestrucne kadrove na najznacajnim fukcijama koji su upropastili sve....AMA BAS SVE

tacno znam kako ce vam biti za 4 godine...!!! (ZALOSNO)

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Nece biti jednostavno onima koji ce imati danas izlaganje na ovu temu. Ni onima koji su za, ni onima koji su protiv. Ne zna se ko ce biti u tezoj situaciji. Svi ce braniti neodbranjivo.......

DR

pre 11 godina

Ako na ovaj nacin zavrsava predizborna prica o departizaciji, sta mislite sta ce onda biti sa obecanih 100 milijardi Dolara ( ili evra, sasvim svejedno) stranih investivija u narednih deset godina. Ali tako i treba ovce su za ...

milorad

pre 11 godina

Zato more Tomica grcevito brani-cuva Pristinu,pardon Bolonju.Ona je za SNS,NS,JS,SPS,URS I PUPS rasadnik brilijantnih umova i strucnjaka na svim poljima ukljucujuci i muziku ( izvini Kemis nisi ti kriv, izvini Bethoven i ti nisi kriv).
Znate izborna maso,u Srba postoji jedna vredna i istinita poslovica:
"Krcag ide na vodu dok se ne razbije" More zavisi kakav je vodonosa.

ZoranNS

pre 11 godina

Za mene je Jorgovanka Tabaković još uvek nepoznanica za bankarstvo, osim njene Mao Ce Dungove formule "TKAJ, TKAČU VETRA, AKO, KAD BI, DA LI, DA SMO, A NISMO MOGLI" o svom programu nije rekla ništa, a to znači moramo malo sačekati.

striker

pre 11 godina

Uporediti novog guvernera sa cuvenim deda Avramom!! - bez komentara-
Novi guverner je nestranacka licnost!! - bez komentara-
Novi guverner ima znanja i iskustva potrebna za funkciju!! - bez komentara-

marija

pre 11 godina

Bilo je ocigledno od samog pocetka kako ce se ova prica zavrsiti. Ono sto meni nije jasno kako to da je bilo kvoruma, a opet skoro trecine poslanika nije bilo u skupstini? Gde su ti ljudi jesu li namerno izasli ili uopste nisu dosli?

Dragan Jurić

pre 11 godina

E,lepo! Dragi "naprednjaci",sad kad ste obavili kompletnu čistku,doveli svoje uzdanice na sve važne funkcije i uspostavili svoju privatnu partijsku državu,zasucite rukave i bacite se,pod hitno,na posao! Da vas vidimo da li ste skloni i nekom konstruktivnom radu ili samo mlaćenju prazne slame.

Alo, alo...

pre 11 godina

"Pucina je stoka jedna grdna", sto se potvrdilo i na ovim poslednjim izborima.
A kad po sopstvenoj zelji postanu milioneri, ima da se digne kuka i motika, jer nikog drugog u Srbiji vise nece ni biti: otici ce jos jedna generacija u Kanadu, pa kad u njoj ne bude mesta na Novi Zeland a mozda, lepo i na Mars...
Ko zna zasto je to dobro? Mozda iz nekog od njih ispadne opet neki Tesla...

milan

pre 11 godina

kakav los pocetak?to je dobar pocetak jer je na mesto guvernera dosla osoba koja vredi i koja moze ekonomiju dovesti na nivo koji treba srpska ekonomija da ima.

darkos

pre 11 godina

Uporedjivati Dragoslava Avramovića sa Jorgovankom Tabaković je sarkazan najgore vrste. Samo bacite pogled na biografiju Dragoslava Avramovića.