Četvrtak, 02.08.2012.

12:06

Izbor novog guvernera u ponedeljak?

Novog guvernera NBS Skupština će najverovatnije izabrati u ponedeljak, nakon što bude usvojila izmene Zakona o NBS o kojima se trenutno vodi oštra polemika.

Izvor: B92

Izbor novog guvernera u ponedeljak? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 11 godina

Ljudi se zale na rts su pusta serije po sto puta,ali rts u stvari upozorava ove sa losom memorijom koji su glasali za naprdnjake. A njima mogu da preporucim neke serije da se podsete:Srecni ljudi,Gore dole.Dovoljno te dve i valjda ce da shvate koliko su glupi.

nikad drug član

pre 11 godina

s obzirom na ostrašćenost, prepucavanje, licemerje, bezobrazluk i nekulturu rekao bih da je 90% "komentatora" učlanjeno u političke partije ( ili iмаju direktnu korist od istih kao članovi porodica, familija, kumovski veza i sl) a to je naš najveći problem moji dragi sugradjani.

Posmatrač

pre 11 godina

O intelektualnim performansama, emocionalnoj stabilnosti i etičkim stavovima g-đe Tabaković sve je već poznato. Veći problem SNSa su funkcije viceguvernera - koga će tu da stave, kad ni za ovo dosada nisu imali odgovarajuća rešenja?

Ako je tačna priča da će g-din Palma da postane rukovodilac "Elektrovojvodine" u Novom Sadu, ništa više ne bi ni trebalo da bude iznenađenje. U tom smislu bi viceguverneri NBS mogli da postanu naši poznati monetarni eksperti g-da Bogoljub i Sreten Karić i g-din Marijan Rističević. Na žalost, g-din Jezda se zahvalio na ponudi, jer ima neki drugi angažman, a g-đa Dafina je bila nedostupna za komentar...

Rada

pre 11 godina

Dakle DS u svojoj dugogodisnjoj vladavini dokrajcila je privredu svojom agencijom za privatizaciju.Dokrajcili su mala i srednja preduzeca tj sve osim tajkuna.
A sad ova vlast je sledi i krece da unisti jos ono jedino sto je ostalo a to je bankarski sektor.Daj da mi uzmemo pare ,a vi posle vidite sto cete.

Coco Bill

pre 11 godina

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...
(elementaryMyDearWatson, 2. avgust 2012 14:14)

Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?
(Pitalica, 2. avgust 2012 18:59)

Možda, a izborom Jorgovanke iz pomenutih stranaka "niko neće da ima korist" ?! Evo, recimo, jedan primer "poznati biznismen", "Modelsicin" muž neće dobiti povoljan kredit i to iz deviznih rezervi...možda. kao ni ostali...možda ?!

Od bisera pesmarica

pre 11 godina

"Ima jedna divna formulacija za tu vrstu priče: Tkaj, tkaču vetra, ako, kad bi, da li, da smo, a nismo mogli", rekla je ona.
Imali bolje preporuke od NARODNE poslovice za izbor guvernera NARODNE banke?

radic

pre 11 godina

@(sladjana slacccka, 2. avgust 2012 22:00)Njegova titula, zvanje.....

Doticni gospodin se moze pohvaliti titulom PODOBAN /pristao da napravi stetu svojoj naciji/ i nista vise, on je NBS pretvorio u filijalu Brisela.

Ivan S:

pre 11 godina

Svakog dana čitamo po neku bahatu izjavu polupismenih političara koji su se dočepali vlasti. Niste vi na vlasti zato što ste mnogo pametni, nego zato što Srbi traže nekoga ko će im davati novac bez rada.
Vidimo vam leđa uskoro.

Mario Bros

pre 11 godina

Sreca nasa pa su stvari na tom radnom mestu vidljive svaki dan. Nema tu mlacenja slame i zamajavanja i tumacenja. Pratimo samo kurs i kolicinu deviznih rezervi za pocetak i videcemo koliki je uspeh ili neuspeh guvernera. Posle i inflaciju i stanje banaka i kredite. Uporedicemo sa proslim guvernerom i isporuciti sud. Ako je losije, drvlje i kamenje. Ako je bolje, onda cekamo opet da poredimo sa prethodnim stanjem. Nema opustanja. Inace, preplanula komentatorka komentara se vratila sa odmora. Dobrodosla kuci.

каконама таковама

pre 11 godina

Можда је радио добро, можда није.
Можда је партијска освета, можда избор квалитетнијег кадра.
Али "угрожавање пута у ЕУ"?!
Па ало бре! Смислите нешто мање излизано. Нпр. нешто реално.

Summar

pre 11 godina

Ako je Jorgovanka Tabakovic strucnjak onda smo mi Kanada a ne Srbija...jeste ona strucnjak za propast...dama iz Pristine,Seseljev kadar naravno...dve koze ne zna da sacuva...kao sto je sacuvala svoju kucu u Pristini sacuvace i NBS

bezimena

pre 11 godina

Soskic nije dobro radio i treba ga smeniti. Ima mnogo boljih strucnjaka i od njega.
(gumica, 2. avgust 2012 13:40)

Ima, ali ne ovde...

Zoran

pre 11 godina

"Nada, 2. avgust 2012 15:44" Građani su odlučili da ne glasaju ni za bivše ni za nove lopove jer je više onih koji nisu glasali ni za DS ni za SNS. I nemate potrebe da se krijete iza građana, za vaše su glasali vaše pristalice i simpatizeri, ko i vi, koji očekuju korist od vaše stranke. A kurs ne određuje tržište već ponuda i potražnja. Ako će te tako za vreme Ante Markovića je bila 1 DM jednaka 1 dinaru pa vam je poređenje detinjasto. Vaš stav još jednom potvrđuje zašto je dobro što nisam glasao, a mene ne stavljajte u vaš "narodni" koš.

Slobodan

pre 11 godina

Idem sutra rano u banku da podignem svu svoju ustedjevinu, necu dozvoliti da me neko opljacka. Cekaj malo, pa ja i nemam ustedjevinu. Ova Jorgovanka je toliko opasna da je uspela da me opljacka i pre stupanja na duznost.

sladjana slacccka

pre 11 godina

Prosto ne mogu da odolim narodnoj izreci: našla se vila u čem nije bila pa za***la. Gospodin Šoškić potiče iz porodice koja bi se u svakoj državi smatrala kremom establišmenta. Njegova titula, znanje i iskustvo su neosporni. A gospodja doktor ekonomije, Jorgovanka? Pa mogu samo da se smejem na toliku prazninu i uobraženost. Kao što sam već jednom komentarisala, to se u psihologiji zove iluzija superiornosti. I još, Jorgovanka, nikad ti nećeš biti Kori Udovički, možeš sa Dinkićem da se slikaš sa sve zakonom o NBS, jednog dana skinućemo vas.

jj okocha

pre 11 godina

jbg, u srbijici uvek tako, dođu divlji i oteraju pitome, jedino mi nije jasno kako na blogu b92 nema nijedne analize ove situacije

ekonomista

pre 11 godina

ne dajte ljudi; Hoce da stampaju pare i opet cemo biti pokradeni; Moramo da branimo nezavisnost centralne banke. Ne smemo dozvoliti da nas prevedu zedne preko vode. Kako ne shvatate, kad ne glasate, ne trazite svoja prava, ne stanete na stranu znanja i dobra, onda otvarate vrata ovim najgorim od najgorih, srpskim politicarima. Oni nisu u stanju da sastave vladu, to su teski egocentrici koje ne zanimamo ni mi ni nasa nacija, ni nas boljitak.
Prvo ne moze da se sastavi vlada, a onda kada se sastave ostavljaju za sobom haos ...Ne dajte ako Boga znate.

Pantagruel

pre 11 godina

Сурова чињеница је да је Цветковићева влада оставила дефицит од две зарез две милијарде евра само у овој фискалној години. Плус око милијарде у 2011 и чини ми се осамсто милиона 2010. Трошило се немилице. Ова влада нема избор уколико жели да избегне потпуни хаос који би наступио када би у септембру (месецу у ком деца крећу у школу) рекла грађанима "Овог месеца немате плате и пензије" је да смањи девизне резерве и један део њих прелије у буџет. То је непопуларно и све нас подсећа на деведесете, али другог решења нема. Немогуће је за само месец дана узети кредит од било кога у толиком износу, а да он не буде дат под крајње неповољним условима. За то што се дешава не треба да кривимо ватрогасца (нову владу која гаси чиме год може) него пиромана (претходну владу која је пожар подметнула као кукавичије јаје и прикривала стварно стање у буџету ради победе на изборима. Предвиђам да ће се до нове године преживљавати уз помоћ три средства: топљења једног дела девизних резерви, дела кредита који буду били добијени и штедње где год се буду могли укинути неки трошкови, а да ће у међувремену бити припремане мере Млађанове фискалне диктатуре, потпуне централизације и контроле расхода у јавном сектору, уз немилосрдне мере за повећање наплате пореза од свих који су га до сада избегавали. Ко се сећа прве владе Војислава Коштунице, знаће о чему говорим. Млађан је на крају тог мандата био вероватно најомраженији министар, али је државну касу оставио пунију него ико пре њега. Од друге владе Војислава Коштунице (2007) кренула је политика економског популизма и демагогије, када се са стезања кајиша прешло на подстицање потрошње, ради куповине гласова. И Национални инвестициони план био је део те демагошке приче, али не само он.

Pravi kandidat

pre 11 godina

Ja mislim da na tu funkciju treba postaviti nestranačku ličnost a prava osoba je predsnsednik svih gradjana naš voljeni Toma. Em što je taze ekonomski expert skoro diplomiro pa ima sveže sažvakano znanje i volju da radi em što treba da ima još jednu funkciju jerbo glupo bi bilo da svi ostale imaju dve,tri,četiri... a on samo jednu. Priznaćete malo štrči

Marko Valens

pre 11 godina

Daću jedan koristan podatak svima koji čitaju komentare.
Poslanicima je za nekoliko dana rada isplaćena plata od 210.000 RSD što daje ukupnu cifru od 52510000 RSD a to su 445.000 EUR. Da ne pominjem plate u vladi, silnim agencijama i glomaznoj administraciji koja se stalno uvećava suprotno svim izjavama političke "elite".
Probudite se, o vašoj budućnosti se radi, o vašoj deci i vašem dostojanstvu.

Mile

pre 11 godina

Dobro dosli u devedesete dolazi nam vreme sa novcanicama od osam nula ,dolazi nam vreme da zaradjujemo miliarde i prodajemo miliarde na buvljaku za kovane eurice,dolazi nam vreme da kupujemo benzin u kantama, dolazi nam vreme da se budimo u 4ujutro da idemo u red za mleko,dolazi nam vreme... bolje da se ne secam jer mi dodje muka

TXC

pre 11 godina

Devize odmah povući iz banke ako ne želite da doživite novu "staru deviznu štednju". Jorgovanka ide na to mesto da bi trošila devizne rezerve (to je i vaša štednja) i štampala pare kada treba da se plate penzije i slično. Ja sam prvo mislio da će ovo biti povratak u 1998. ali izgleda da je vremeplov umesto toga otišao još malo dalje u prošlost, u 1993.

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?
(Pitalica, 2. avgust 2012 18:59)

Sa druge strane mozemo biti apsolutno sigurni da od gospodje koja ce se izabrati u ponedeljak niko iz njene (i pratecih stranaka) nece imati koristi... jer oni su se pokazali kao principijelni a ona kao ekspert...

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@'Оће те рећи избор гувернерке, која из дрскости пријеђе у Ткачку поезију.
(M. Н. Лазар, 2. avgust 2012 18:22)

Kamo srece da je izbor - pre ce biti proglasenje, posto su je oni kao sto svi znamo vec izabrali...

Konzerva

pre 11 godina

Kada Mardž zasedne, pa kada smanji sebi platu, kada ojača dinar, kada smanji cene, kada rodi kukuruz, ma idi begaj. Sve mi ovo liči na onu čuvenu repliku: Neki ćete da poginete, a neki ćemo i da se vratimo!!! Ko nama vodi državu, pa oni ne znaju da sednu pored sagovornika, a ne da vode monetarnu politiku jedne zemlje.

veterinar011

pre 11 godina

Iskreno,nisam verovao da ce ovako vladati,rekoh,naucili lekciju...Ali,i dalje tvrdim da ih je Tadic doveo na vlast.Sve u svemu,iduce godine u ovo vreme,svi cemo biti milioneri.

Jasmina

pre 11 godina

"Ima jedna divna formulacija za tu vrstu priče: Tkaj, tkaču vetra, ako, kad bi, da li, da smo, a nismo mogli", rekla je ona.
Divna formulacija, ti si moj idol a sada idi. Hvataj prvi vetar i odTabanaj.

ZoranNS

pre 11 godina

"Giljotina je pala, dželati i rulja kliče", toliko puta viđeno u istoriji. Zakon o NBS = Ustav, oba ova važna zakona donešena su na vrat, na nos, hitno da hitnije ne može biti i bez javne rasprave, razlog, ne bi preživeo javnu raspravu. Način donošenja govori o kvalitetu zakona i o kvalitetu predlagača.

Olgica61

pre 11 godina

Nije greh priznati da se u neki posao ne uklapate još manje je greh reći da ne znate kako dalje ali greh jeste ne priznati greške i dozvoliti da se kola lome na nama. Srbija je dovoljno zadužena i vremena za eksperimentisanje i "ljubav" prema bilo kome - nema!

mmisa

pre 11 godina

Vec sutra rano stajem u red za podizanje svog novca iz banke. Ne zelim ni jednog trenutka da mojim parama raspolazu ljudi("strucnjaci") slicni buducem guverneru.

CopeRAF

pre 11 godina

Rekoh ja juce da cemo gledati Jorgovankin potpis na novcanicama za koje ne cemo ni toalet papir moci da kupimo te ce mo isti koristiti umesto toga. Zivi bili pa videli. A glasacima"naprednjaka" zelim da svi postanu miliarderi! Ja odoh odavde

marija

pre 11 godina

Економска политика се не може водити ако гувернер и Влада имају различите концепте управљања финансијама, каже премијер Дачић,

Dacicu, ekonomisto, nauci bar zasto je mesto Guvernera NB - nezavisno.
On i ne treba da ima TVOJ koncept, neznalice.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

'Оће те рећи избор гувернерке, која из дрскости пријеђе у Ткачку поезију.

Pitalica

pre 11 godina

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...
(elementaryMyDearWatson, 2. avgust 2012 14:14)

Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?

cisar

pre 11 godina

Ostavke se ne daju bez razloga,on je prosto najuren,to je bilo jedino sto mu je preostalo.Primecujem mnogi se raduju svojoj nesreci,sve veliki strucnjaci.Komentarisacemo rad novog guvernera u nekim slozenijim vremenima,koja nam neizbezno galopiraju u susret.

Nikolina

pre 11 godina

Protiv ustavno je ono što se radilo do sada a istina i kritike za rad koji nije dobar i koji je izazvao velike gubitke za zemlju nije!

Vladimir

pre 11 godina

Dinar ne pada zbog Soskica vev zbog zatvaranje zelezare i ostalih proizvodnih kapaciteta koji su izvozili robu. Ova vlast je definitivno u rukama uvoznika jabuka iz Argentine. Samo njima odgovara vestacki visok kurs dinara.

pitanje samo za idiote

pre 11 godina

"Arsić je postavio pitanje da li samostalnost znači da onaj koji "samostalno donosi odluke u centralnoj banci nije odgovoran za svoje postupke"". Bas se pitam da li u Srbiji postoji neki idiot koji ne zna da samostalnost znaci ne donositi odluke po direktivi politicara. Sada ce Srbija dobiti guvernera koji nece biti odgovoran za svoje postupke jer ce mu drugi reci kako i sta da radi.

Sale@

pre 11 godina

Koštunica i oni pre njega su prodavali društvenu i nacionalizovanu imovinu (iz II sv. rata) i tako opstajali na vlasti. Demokrate nisu imale šta da prodaju, ali su se zato zaduživali na Zapadu do krajnjih granica - tako su i oni opstajali na vlasti. Ovi poslednji nemaju šta da prodaju, a ne mogu da više zadužuju Srbiju jer im niko neće više dati pare - bankari znaju ko može, a ko ne može da vraća. I šta preostaje... Pa naravno "Devizne rezerve države Srbije". To je jedini "bunar" iz koga se još niko vode nije napio, ali kad njega presušimo, teeeeško ljudi nama....

P.S.
Pamtite ove reči, koje se inače nalaze u knjigama mnogih pravoslavnih mudraca - "trpećemo za hleb, gladovaćemo, tumaraćemo po gradovima, tražiti posao koga neće biti...", itd, itd, itd... Sve dok se Bogu ne vratimo. A Bog nam ovakve i na vlasti daje - kakav narod, takva i vlast!!!

PP

pre 11 godina

U Nemackoj za primer i Federalno Ministarstvo Finansija i Bundesbanku vode ljudi iz vladajuce CDU, kancelarke Merkel. NE vidim zasto bi kod nas bilo drugacije. Na kraju krajeva Soskic nije izabran na mesto guvernera javnim konkursom, naprotiv postavljen je direktno od strane vladajuce tada strukture.
Ja sam za to da kompletnu odgovornost preuzme SNS i stranke okupljene oko nje, pa i za politiku i delovanje NBS. Ionako su pobedili na izborima i treba da dobiju sansu da upravljaju drzavom naredni mandat, a nakon 4 god videcemo da li nam je bolje ili ne. Na izborima su dosli, na izborima mogu i da odu.

cao, prijatno

pre 11 godina

Ja sam svoje novce izvukao iz banke i podneo zahtev za sto dalje odavde. A vi i dalje verujte u novu vladu i novog guvernera (guvernerku) banke.

crni gruja

pre 11 godina

Ako dug od nekoliko hiljada evra koje su napravile finansijske institucije, a koje je trebala kontrolisati NBS, pada na račun poreskih obveznika, onda je to nasilje nad tim obveznicima i niko nema pravo da u njihovo ime brani nesposobnog guvernera.

Milan

pre 11 godina

(LJUBICA, 2. avgust 2012 16:35)
Gospodjo, pre nego sto ovi vasi smene guvernera, a da prvo malo naucite da se nikome, pa ni guverneru ne moze dati ostavka (on moze biti smenjen) i da ubuduce savladate pravopis: neznanje je jedna rec, ne dve...

Petar

pre 11 godina

@Ruby Heart i ostali naprednjaci

Dajte ljudi, opismenite se malo, procitajte nesto, pa onda komentarisite. Tragikomicni su vam komentari... Evro nije devalvirao, a nije ni dinar. To su termini koji postoje pri fiksnim deviznim kursevima. U ovom slucaju dinar je depresirao u odnosu na evro...

Jadno je frljati se ciframa i izrazima o kojima nemate pojma...

Svako ko i malo drzi do sebe ne govori o onome sto ne zna.

Vlada

pre 11 godina

"PROTiVUSTAVNO !!!!!!!! Ustav garantuje nezavisnost NBS !!!!"

Sve guvernere do danasnjeg dana birala je politicka vecina i bili su partijski ljudi ,kao sto ce biti i u buducnosti.Nezavisan guverner moze biti samo ako raspises konkurs,na konkurs se prijavi destet strucnjaka ,izloze svoj plan i program ,a najbolji program podrzi 2/3 skupstine ,a ne prosta vecina.Ukoliko ne radi dobro,opet smeni ga 2/3 politicara (koji uglavnom jedu i piju u skupstini),upravo oni koji odlucuju cak i ko je direktor klozeta na Terazijama.

Super lepak

pre 11 godina

Šoškić je bio tajkunski eksponent i zato svi kojima su tajkuni davali lovu imaju zadatak da kukumavče u medijima za Šoškićem

Ruby Heart

pre 11 godina

Pade u vodu sva priča demokrata kako smo mi na takvo divnom putu. Evro je devalvirao čak 50%! Ovu Vladu čeka Sizifov posao. Prezaduženi smo. Za zadnjih pet meseci samo na kurnoj razlici privreda je zadužena za još 2.85 milijardi evra, a gradjani za 700 miliona evra. Za godinu dana devizne rezerve su manje za 2 milijarde evra. Sve je upropašćeno. Banke su stradale, da bi harale neke tudje, strane banke ovde. Sve domaće je sistematski uništavano pogrešnom politikom i beobrazlukom. Hoćemo odgovorne!

Slobix

pre 11 godina

"Zašto Zapad plače za Šoškićem? Zato što će im njegovom smenom biti ugroženi interesi."

Ne plače Zapad za Šoškićem kao takvim, već zbog napuštanja evropske prakse kad su Centralne Banke u pitanju. Ako je orijentacija Vlade EU, kao što kažu u javnim nastupima, onda je ovo autogol. Ako imaju drugačiju orijentaciju, onda nas sve skupa lažu i mažu. Kako okreneš, ovo nije dobar korak.

zoran

pre 11 godina

Zamolio bih poslanike da nas gradjane postede uvreda. Nije lepo da nas vredjate Vasim izlaganjima u odbrani donosenja novog zakona. Gospodine Arsicu, politicke stranke guraju svije kadrove u upravne i nadzorne odbore javnih preduzeca i banaka sa vecinskim drzavnim kapitalo. Mislim da se oko toga slazemo svi, to je jednostavno tako. Kazete da su u Agrobanci falsifikovali bilans i NBS to nije otkrila na vreme. Ko je falsifikovao bilans i ko je taj bilans prvo odobrio i ucestvovao u tome ako ne clanovi upravnog i nadzornog odbor, to jest i politicari koji su tu da " zastite " drzavni ili drustveni kapital. O njima ni reci, vec udri po NBS i guverneru jer nije radio svoj posao. Mislim da su ovo uvrede za nas obicne smrtnike koji pokusavamo da malo razmislimo, sta se to desava. Meni je jasno da ce vladajuca vecina smeniti guvernera Soskica i na njegovo mesto dovesti Jorgovanku Tabakovic, vlast je vlast i uvek uradi sta hoce. Postenije je reci to radimo iz tog razloga Mi smo vlast i to nam se moze. Za posledice toga bice te i te kako odgovorni ili hvaljeni. Neko mora da odgovara za ono sto radi i za ono sto nije radio a dobijao je platu za to da radi( kontrolise, nadgleda, donosi odluke).

Vlajko

pre 11 godina

Gospodo, ništa nemojte brinuti. Uveren sam da je današnje zasedanje korisno. Odmah će smemiti guvernera i nastavljamo dalje bez ikakvih problema. Dakle, nemojte paničiti, besmisleno je.

Volim, volim, volim, volim zene. ali ......

pre 11 godina

@DJukic Nenad

Slozicu se sa vama u vezi prenosa Skupstine i Olimpijade, ali tek kada uvedu zenski ples oko sipke kako je najavljeno !

radic

pre 11 godina

@(poznavaoc stanja, 2. avgust 2012 14:00)

I treba da ih odbijemo od Srbije jer ne dolaze u Srbiju da bi nesto ostavili ili dali, vec dolaze iskljucivo da odnesu, i kad daju to rade da bi uzeli, ne trebaju nam takvi i treba da budu sto dalje od Srbije.Svi su oni doneli po neki svoj milion a izvukli enormne profite.Ali trebaju nam onakvi kojima cemo prodavati nase proizvode i koji ce nam pomoci da razvijemo nase proizvodne kapacitete.Nova vlada ce kao sto ste i mogli cuti ici u tom pravcu.

nestranacka licnost

pre 11 godina

Sta je to nestranacka licnost i odakle ljudima ideja da je guverner nezavisan u odlucivanju. Ne razumem vase komentare. Ko god dodje radice u korist vlasti a ne gradjana. Ja idem da radim a vi i dalje koristite dzabni internet po kancelarijama koje vam je obezbedio prijatelj iz politike i zdushno navijajte za njega i njegove po ovakvim mestima. Valjda cete mu tako uzvratiti uslugu. Sustinu niste takli ali ste rado zaboravili iste ove stvari posle svake smene vlasti do sada. Ja iskreno ne trazim posao i ne moram da se poltronisem, mogu samo da Vam dam savet da postedite sebe i sam internet nepotrebnog protoka.

Realko

pre 11 godina

Evo plana SNS-a: Prvo zakon, pa staviti Jorgovanku, fiksirati kurs, tajkuni vrate kredite, kurs se vraca na staro, zakon se ukida da bi se udovoljilo Evropi. Zivi bili pa videli!

charli dzordz

pre 11 godina

@ Vukadin

Nije mi jasno kako ljudi opravdavaju izjavu GDINA. SOSKICA, jer se to na njega odnosi,ko ne veruje ,moze da proveri, a ne da takvu nebulozu opravdavaju.Verovatno su to njegovi studenti, svaka cast.

crni domino

pre 11 godina

Bravo gospodine Micunovicu za govor!
Ne znam da li ce vlastodrsci imati dovoljno mudrosti da urade to sto ste rekli.
Znam da su Vas dobro razumeli, ali im je izgleda u dusi da bar malo, za inat i iz neznanja, urade drugacije, bez obzira sto ce to mnogo kostati!
Takvi smo mi Srbi! Opasno je da se slusaju pametne sede glave i da se brzo napreduje!

milovan

pre 11 godina

ne treba ih ni komentarisati.treba komentarisati njihov rad a u srbiji ni vlast ni opozicija nista ne rade vec samo pricaju prazne price ,treba uraditi ovo treba uraditi ono,prvo uradi pa kazi sta si uradio za pocetak nek izglasaju novi tv kanal za skupstinu pa ko hoce da ih gleda nek ih gleda do mile volje a ne da nam uskracuju olimpijadu i emisije za decu zbog skupstine koju mislim da ne gledaju ni clanovi njihovih porodica

radic

pre 11 godina

@PROTiVUSTAVNO !!!!!!!! Ustav garantuje nezavisnost NBS !!!!
(student, 2. avgust 2012 14:47)

Ali moras priznati da ne postoji ZAKON koji zabranjuje donosenje ili izmenu postojecih zakona.I ovaj dosadasnji zakon o NBS je donet u pralamentu, u cemu je razlika?????.Vi ne dopustate mogucnost da guverner snosi bilo kakvu krivicu, e pa ne moze bas toliko da bude nezavisan.

Nada

pre 11 godina

Molim B92 da prestane da nas muči sa slikama ovih demokrata: Šutanovac, Petrović i Mičunović! Građani su "demokrate" doveli na vlast 2000 godine, nakon 12 godina vlasti građani su nezadovoljni i dali su priliku drugim strankama. Što se tice Zakona o Narodnoj banci Srbije on je donet 18.07.2003 i taj dan je bio srednji kurs 65,09 dinara za EUR, a danas (01.08.2012) je 117,5139, pa vi procenite tu "STABILNOST DINARA"....

Anđela

pre 11 godina

Zašto Zapad plače za Šoškićem? Zato što će im njegovom smenom biti ugroženi interesi. Prema tome, on je dobar za njih na štetu nas gradjana Srbije. Ja sam od njega očekivao nezavisniju politiku NBS, a on je sprovodio politiku Borisa Tadića na našu štetu i zato ga treba smeniti i poslati na sud da odgovara.

Zoran

pre 11 godina

Vladajuca vecina radi punom parom,sto je za svaku pohvalu,jer smo konacno dobili Vladu koja radi ne u svom interesu,vec u interesu gradjana srbije.
(Rodjin cigar, 2. avgust 2012 13:36)

Ha ha videces uskoro u čijem interesu radi ova Vlada , a da radi punom parom to je tačno znaju oni i sami da nece dugo biti tu pa moraju na brzaka da rade ( čitaj PUNOM PAROM ) .

sve po zakonu

pre 11 godina

Tako bi se jednog dana desilo i Milici Delevic da je otisla da argatuje u SNS. Jednog dana bi joj rekli da njena politika nije i njihova. Dupla korist. Obrukali bi DS, a onda i nju upropastili da vise ne bi bilo dobra nijednoj stranci.

бидермајер

pre 11 godina

Ово личи на отимачину пре него'л на конституисање власти. Шошкић нек иде низ воду,кога брига....ал отимачина позицијa и доношење закона само у ту сврху да би се попунила још једна фотеља супартијцем ? Глад је мала маца спрам властољубља,лактарошки и безобзирно,дајте томе мало стила ипак је то скупштина а не "Каленић".Господо !?

nikola

pre 11 godina

Ljudi, ko god slučajno ima neki evrić u banci neka ga sklanja.
Ne zaboravite da je Tomislav Nikolić lepo rekao:'' Treba potrošiti pare iz deviznih rezervi da sa ne ubuđave'' Sada dolazi to vreme. Bolje rečeno na vlast su došli ni isti uz pomoć glasova koji su tvrdili da je za vreme Miloševića bilo bolje. E, sada će brzo uveriti kako je to bilo.

joshua

pre 11 godina

@minja
Postoji organ koji treba da oceni kako je Soskic radio i koji moze da ga smeni. On se zove Savet NBS i procedura je definisana zakonom.
Ovde je rec o prosto neverovatno bezobraznoj borbi za apsolutnu vlast uz fantasticno bezobraznu zamenu teza tipa: Soskic odgovoran za gubitak u Agrobanci a nisu odgovorni menadzment i upravni odbor delegirani od Vlade RS? Ljudi, sta je sledece? Da se ukine sud i da se privatizuju sluzbe (a, da, na sluzbama se vec radi...)

Fama o guverneru

pre 11 godina

Zašto sirotinja raja "isturenim telima" brani guvernera, o kome ništa ne zna, a koji je nagurao 600 hiljada mesečne plate. Kad pročitam - guverner bi trebalo da ima toliko, ali... A zašto guverner? Da li je to mesto važnije od šefa države ili premijera, koji nemaju ni 200 hiljada.

ko o cemu DS o EU

pre 11 godina

Ja ne znam o kakvoj EU opozicija vise prica kada su imali na raspolaganju 12 dugih godina da Srbiju uvedu u EU u kojima nije bilo krize, uslovi su bili daleko povoljniji i blazi a novca i entuzijazma je bilo daleko vise. Opozicija je sve to stracila da bi se par tajkuna i partijski vrh DS obogatio. I sada nam pricaju o ugrozavanju necega pa makar to bio i put u EU.
Malo smo se umorili od te suplje price, vise ne verujemo da cemo bilo kad uci u EU i sada znamo da cak i kada udjemo u EU necemo ziveti nimalo bolje vec cemo samo imati ostrija pravila koja cemo morati da postujemo dok Nemacka i Francuska grade svoje ekonomije prodavajuci tu laznu nadu sirotinji.

ZoranNS

pre 11 godina

Jasno je kao dan, SNS se debelo zadužio kod tajkuna, sad je vreme da im se vrati i to sa kamatom, ništa novo, kod obračuna nema vremena za raspravu, rasprava je stil u demokratiji, u diktaturi koja se sprema nema i neće biti rasprave iz dva razloga, prvi, sve represivne institucije su u rukama većine, a drugi, podaci će biti državna tajna, nećemo imati o čemu da raspravljamo.

Vasilje Martić

pre 11 godina

Još jedan dokaz odoslednosti sadašnje vlasti sa izbornim obećanjima. Čista borba za vlast kao i uvek.Jorgovanka sa Karićevog fakulteta kakav prosperitet i napredak. Živela Srbija. Vasilije Martić

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@Zbog čega gospoda iz Demokratske stranke se nisu ovako zalagali za postavljenje Milice Delević na mesto ministra Spoljnih poslova, kao što se zalažu za opstanak Šoškića?
(Pitalica, 2. avgust 2012 13:49)

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...

Peta Lična

pre 11 godina

Ne znam ko je stvarno dovoljno stručan za poziciju
guvernera ali čini mi se da je Jelašić bolje radio taj
posao.U svakom slučaju ma ko bio na toj funkciji mora
mu se smanjiti plata koja je kriminalno visoka.
Često ti "guvernerčići" kažu kako se oni ne finansiraju
iz budžeta.Pa hajde onda da i plate nas ostalih smrtnika
nakačimo na taj magični izvor love pa da i nama
plate budu bar 300 000 dinara...
Evo što npr administratori na ovom sajtu ne bi imali
platu 500 hiljadarki???Ili penzosi ili profesori npr?
I guverner mora da deli sudbinu naroda i plata
npr poslanika je sasvim dovoljna (u vreme ove grozne krize)
da namiri potrebe guvernera(ma ko to bio)...

zoka autonomaš

pre 11 godina

neslažem sa kolegom koji je dao komentar da se većina građana ne slaže sa izmenom zakona o NBS, NISI SE UNTERHALTOVAO , mislim da ova vlada ima pravo da izmeni mnogo zakona poradi sebe a i nas nadam se, jel i takozvana demokratska je to isto u hitnom postupku uradila poradi njih, nama treba ozbiljan guverner a ne kremenko - meteorolog.

Super Mario

pre 11 godina

Čovek je loše radio svoj posao i treba da ode. Koliko je potrošio deviznih rezervi a dinar je nastavio strmoglavo da pada zbog čega je rata svih kredita povećana ljudima i sada svi grcamo...

Žirafa

pre 11 godina

U trenutku kada je polemika dostigla vrhunac, Marković je govoreći o svojim uspesima rekao:
- Ja sam u Jagodini napravio šest škola, 30 domova kulture, 50 sportskih terena za razliku od vas koji niste napravili ni jednu trafiku.

Tabaković je odgovorila:
- Ne pravim trafike, čoveče, ja sam doktor ekonomije.

Marković je nastavio:
- Jeste li napravili neku ordinaciju?

Tabaković šokirano odgovara:
- Vi ne znate da postoje i doktori ekonomskih nauka...

perun_u

pre 11 godina

Skupštinski restoran je napravljen prvenstveno za poslanike i ostale zaposlene u skupštini Srbije. Dodvoravanje novinarima nikuda ne vodi. Naravno da bi u domu poslanika (Skupštini Srbije) prednost morali da imaju poslanici.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Udrite bre,samo napred a ti narode gledaj i češaj se po gladnom stomaku,ma gradjani Srbije ništa bolje i ne zaslužuju.Djaba nama što mi pišemo ko to ćita od političara,dok se ne digne kuka i motika nema ništa.

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Ocigledan primer kako se NAMERNO odbijaju evropske i finansijske institucije od Srbije,koje ce posle ovog skandaloznog u svetskim razmerama zakona,reci ne SRBIJI,a onda ce se kao spasioc pojaviti RUSIJA (Karic),sa kreditima za razvoj Atomske energije,vojske,sluzbi i ostalog nepotrebnog.
U DVA KORAKA ce mo postati RUSKA KOLONIJA.Budite uvereni da je sve ovo posledica NIKOLICEVOG,DACICEVOG i KOSTUNICINOG puta u MOSKVU i tek deo PRIVETA(Pozdrava) koji je PUTIN po Nikolicu uputio BORISU TADICU.

DJukic Nenad

pre 11 godina

Do kada misle da nas dave prenosima Skupstine?
Olimpijske Igre se odrzavaju JEDANPUT u CETIRI GODINE !!!
Ove smejurije od , nazovi, "Skupstine" , gledamo svakog dana.
Nekada su se zaustavljali i prekidali ratovi za vreme trajanja Olimpijskih Igara, a danas nam prekidaju prenose, da bi prenosili, neke kvazi rasprave....
Sramota........

Nadam se samo da ce se barem neko pozabaviti ovakvim bahatim ponasanjem gospode koja su odgovorna za ovo....

Rodjin cigar

pre 11 godina

Vladajuca vecina radi punom parom,sto je za svaku pohvalu,jer smo konacno dobili Vladu koja radi ne u svom interesu,vec u interesu gradjana srbije.

Pitalica

pre 11 godina

Zbog čega gospoda iz Demokratske stranke se nisu ovako zalagali za postavljenje Milice Delević na mesto ministra Spoljnih poslova, kao što se zalažu za opstanak Šoškića?

I sta sad?

pre 11 godina

Vecina gradjana se protivi ovom Zakonu o NBS, ostaje samo pitanje sta cemo da uradimo protiv toga? Ili to, ili da se Ustavni sud napokon oglasi? Sudije, probudite se, molim vas! Krenite da radite svoj posao, od vas zavisi. Pa, ako donesu novi Zakon o Ustavnom sudu, znacemo sta nam je ciniti.

Ivan

pre 11 godina

"Srbija čekati još šest godina do ulaska u EU" a do tada "moramo da vodimo računa o penzionerima i radnicima". Danas vadim svojih €8,000 iz banke a oni neka isplaćuju penzionere i neradnike nekim drugim parama.

Wukadin

pre 11 godina

@charli dzordz
Ako je Jorgovanka to rekla, ima nade, jer nece biti branjen vestacki kurs. A pare se mogu uloziti pametnije, pa makar bile iz NBS.
Naravno, bezdusnost se moze zameriti (sto zavisi od konteksta izjave). Recimo da je ta izjava u rangu one Cede Jovanovica iz 2002. kako su "radnici odavno izgubili svoja radna mesta, samo to nisu znali"... Uz jednu bitnu razliku - mnogo je bilo isplativije i bolje odrzati i konsolidovati tzv. velike sisteme, nego nerealan kurs dinara i ostale mere koje su samo podsticale potrosnju, uvoz i zaduzivanje. U svakom slucaju mi izjava Jorgovanke deluje bolje od ranijih Dinkicevih izjava tipa "ne moze toliki kurs, ljudi su se zaduzili"... Naravno, onda nije bas mnogo logicno napadati Soskica sto je evro skocio, ali ga se i dalje moze napadati sto je spiskao milione na neuspesnu odbranu kursa. A sto se tice zaduzenih, tacno je da je narod bio zeljan svega. Ali tacno je i ono BOLJE PLUG NEGO DUG!

Zoran

pre 11 godina

"On je ocenio da je centralna banka najviše zatajila u delu nadležnosti koji se odnosi na kontrolu finansijskih institucija i naveo da će zbog loše kontrole NBS država iz džepa poreskih obveznika morati da izdvoji 350 do 400 miliona evra radi sređiivanja stanja u pojedinim finansijskim institucijama." političari su krali u Agrobanci. Uprovni odbor je prikrivao podatke od NBS. Štampanje novca je vaš jedini interes i zato menjate Zakon.

POSMATRAC

pre 11 godina

Posto je postojeci Zakon o NBS stitio nezavisnost NBS, nisu ni mogli da smene guvernera (koji je sasvim dobro obavljao svoj posao), nego menjaju Zakon! Hajduci! Zasto? Da bi imali pristup deviznim rezervama! Hajduci! Ko zna gde ce jos da zavuku ruku!?

Srbin koga nista vise ne iznenadjuje

pre 11 godina

Mangupsko, radikalsko (ups izvinite-naprednjacko), potpomognuto strucnjacima koji imaju iskustva (citaj bivsa Miloseviceva banda) u kradji drzavnih para iz trezora, sprema novu pljacku. Prvo se mora "ozakoniti", tj. unistiti samostalnost NBS, ukloniti svi ljudi i prepreke kako bi se doslo do trezora i deviznih rezervi. Tu je med sa cupom za razne namene. Za rupe u budzetu, troskove, mozda i za neke buduce projekte ratova, kupovinu oruzija, do priprema za nove "dzakove" koji ce zavrziti u Rusiji, Kipru itd.....
Narode, ovaj put (kao i prosli uostalom), niko vam nije kriv. Izabrali ste, gledajte, uzivajte. Nista bolje niste ni zasluzili.

South Park

pre 11 godina

Marković je naveo i da će Srbija čekati još šest godina do ulaska u EU. Prema njegovim rečima, do tada "moramo da vodimo računa o penzionerima i radnicima

A posle toga ne

onako usput

pre 11 godina

Jedni su obecavali prvi zakon o departizaciji, neki drugi o javnim nabavkama, a ono ispade da je prvi Jorgovankin zakon! Sve cestitke za dobar pocetak!

Minja

pre 11 godina

Šta je sporno? Šoškić je došao političkim putem, i takvim putem treba i da ode. Nije se pokazao kao znalac. Da jeste, niko ga ne bi dirao kao što ne dira ni Jankovića (omudsmana) ili poverenika za informacije od javnog značaja ili pak. Delevićku. Jednostavno, loše je radio i treba da ode. Kad već neće sam da prihvati opštu ocenu svoga rada i tvrdoglavo istrajava na svojoj poziciji ( po instrukcijama svoje stranke) - šta ćete. Mora da se upregne Skupština i da se zbog te tvrdoglavosti menja zakon. To je situacija koju je iznudila DS i naravno da sve eventualne reperkusije treba njoj pripisati.

charli dzordz

pre 11 godina

Sta reci u Guverneru koji u svom prvom intervju doslovce kaze(Sta narod briga sto Evro raste, oni platu primaju u dinarima). Zena me polivala hladnom vodom da se povratim, posle te njegove izjave.

slacccka

pre 11 godina

Bas me zanima kako ce izgledati susret guvernerke, dr. ekonomije, gospodje Tabakovic (sic) i gospodina Bogdana Lisovolika iz MMF. Ovaj potonji ce, sigurno, zinuti od cuda, na tu pamet, recitost, obrazlozenost argumenata zasto Srbiji ne treba MMF. Pisem ovo i umirem od smeha a znam da cu najesen da placem. A mozda se ova prethodna popismanila. Daj Boze!!!

slacccka

pre 11 godina

Bas me zanima kako ce izgledati susret guvernerke, dr. ekonomije, gospodje Tabakovic (sic) i gospodina Bogdana Lisovolika iz MMF. Ovaj potonji ce, sigurno, zinuti od cuda, na tu pamet, recitost, obrazlozenost argumenata zasto Srbiji ne treba MMF. Pisem ovo i umirem od smeha a znam da cu najesen da placem. A mozda se ova prethodna popismanila. Daj Boze!!!

Srbin koga nista vise ne iznenadjuje

pre 11 godina

Mangupsko, radikalsko (ups izvinite-naprednjacko), potpomognuto strucnjacima koji imaju iskustva (citaj bivsa Miloseviceva banda) u kradji drzavnih para iz trezora, sprema novu pljacku. Prvo se mora "ozakoniti", tj. unistiti samostalnost NBS, ukloniti svi ljudi i prepreke kako bi se doslo do trezora i deviznih rezervi. Tu je med sa cupom za razne namene. Za rupe u budzetu, troskove, mozda i za neke buduce projekte ratova, kupovinu oruzija, do priprema za nove "dzakove" koji ce zavrziti u Rusiji, Kipru itd.....
Narode, ovaj put (kao i prosli uostalom), niko vam nije kriv. Izabrali ste, gledajte, uzivajte. Nista bolje niste ni zasluzili.

onako usput

pre 11 godina

Jedni su obecavali prvi zakon o departizaciji, neki drugi o javnim nabavkama, a ono ispade da je prvi Jorgovankin zakon! Sve cestitke za dobar pocetak!

Ivan

pre 11 godina

"Srbija čekati još šest godina do ulaska u EU" a do tada "moramo da vodimo računa o penzionerima i radnicima". Danas vadim svojih €8,000 iz banke a oni neka isplaćuju penzionere i neradnike nekim drugim parama.

POSMATRAC

pre 11 godina

Posto je postojeci Zakon o NBS stitio nezavisnost NBS, nisu ni mogli da smene guvernera (koji je sasvim dobro obavljao svoj posao), nego menjaju Zakon! Hajduci! Zasto? Da bi imali pristup deviznim rezervama! Hajduci! Ko zna gde ce jos da zavuku ruku!?

Zoran

pre 11 godina

"On je ocenio da je centralna banka najviše zatajila u delu nadležnosti koji se odnosi na kontrolu finansijskih institucija i naveo da će zbog loše kontrole NBS država iz džepa poreskih obveznika morati da izdvoji 350 do 400 miliona evra radi sređiivanja stanja u pojedinim finansijskim institucijama." političari su krali u Agrobanci. Uprovni odbor je prikrivao podatke od NBS. Štampanje novca je vaš jedini interes i zato menjate Zakon.

Žirafa

pre 11 godina

U trenutku kada je polemika dostigla vrhunac, Marković je govoreći o svojim uspesima rekao:
- Ja sam u Jagodini napravio šest škola, 30 domova kulture, 50 sportskih terena za razliku od vas koji niste napravili ni jednu trafiku.

Tabaković je odgovorila:
- Ne pravim trafike, čoveče, ja sam doktor ekonomije.

Marković je nastavio:
- Jeste li napravili neku ordinaciju?

Tabaković šokirano odgovara:
- Vi ne znate da postoje i doktori ekonomskih nauka...

South Park

pre 11 godina

Marković je naveo i da će Srbija čekati još šest godina do ulaska u EU. Prema njegovim rečima, do tada "moramo da vodimo računa o penzionerima i radnicima

A posle toga ne

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Ocigledan primer kako se NAMERNO odbijaju evropske i finansijske institucije od Srbije,koje ce posle ovog skandaloznog u svetskim razmerama zakona,reci ne SRBIJI,a onda ce se kao spasioc pojaviti RUSIJA (Karic),sa kreditima za razvoj Atomske energije,vojske,sluzbi i ostalog nepotrebnog.
U DVA KORAKA ce mo postati RUSKA KOLONIJA.Budite uvereni da je sve ovo posledica NIKOLICEVOG,DACICEVOG i KOSTUNICINOG puta u MOSKVU i tek deo PRIVETA(Pozdrava) koji je PUTIN po Nikolicu uputio BORISU TADICU.

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@Zbog čega gospoda iz Demokratske stranke se nisu ovako zalagali za postavljenje Milice Delević na mesto ministra Spoljnih poslova, kao što se zalažu za opstanak Šoškića?
(Pitalica, 2. avgust 2012 13:49)

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...

marija

pre 11 godina

Економска политика се не може водити ако гувернер и Влада имају различите концепте управљања финансијама, каже премијер Дачић,

Dacicu, ekonomisto, nauci bar zasto je mesto Guvernera NB - nezavisno.
On i ne treba da ima TVOJ koncept, neznalice.

Vasilje Martić

pre 11 godina

Još jedan dokaz odoslednosti sadašnje vlasti sa izbornim obećanjima. Čista borba za vlast kao i uvek.Jorgovanka sa Karićevog fakulteta kakav prosperitet i napredak. Živela Srbija. Vasilije Martić

ZoranNS

pre 11 godina

Jasno je kao dan, SNS se debelo zadužio kod tajkuna, sad je vreme da im se vrati i to sa kamatom, ništa novo, kod obračuna nema vremena za raspravu, rasprava je stil u demokratiji, u diktaturi koja se sprema nema i neće biti rasprave iz dva razloga, prvi, sve represivne institucije su u rukama većine, a drugi, podaci će biti državna tajna, nećemo imati o čemu da raspravljamo.

I sta sad?

pre 11 godina

Vecina gradjana se protivi ovom Zakonu o NBS, ostaje samo pitanje sta cemo da uradimo protiv toga? Ili to, ili da se Ustavni sud napokon oglasi? Sudije, probudite se, molim vas! Krenite da radite svoj posao, od vas zavisi. Pa, ako donesu novi Zakon o Ustavnom sudu, znacemo sta nam je ciniti.

charli dzordz

pre 11 godina

Sta reci u Guverneru koji u svom prvom intervju doslovce kaze(Sta narod briga sto Evro raste, oni platu primaju u dinarima). Zena me polivala hladnom vodom da se povratim, posle te njegove izjave.

Zoran

pre 11 godina

Vladajuca vecina radi punom parom,sto je za svaku pohvalu,jer smo konacno dobili Vladu koja radi ne u svom interesu,vec u interesu gradjana srbije.
(Rodjin cigar, 2. avgust 2012 13:36)

Ha ha videces uskoro u čijem interesu radi ova Vlada , a da radi punom parom to je tačno znaju oni i sami da nece dugo biti tu pa moraju na brzaka da rade ( čitaj PUNOM PAROM ) .

sladjana slacccka

pre 11 godina

Prosto ne mogu da odolim narodnoj izreci: našla se vila u čem nije bila pa za***la. Gospodin Šoškić potiče iz porodice koja bi se u svakoj državi smatrala kremom establišmenta. Njegova titula, znanje i iskustvo su neosporni. A gospodja doktor ekonomije, Jorgovanka? Pa mogu samo da se smejem na toliku prazninu i uobraženost. Kao što sam već jednom komentarisala, to se u psihologiji zove iluzija superiornosti. I još, Jorgovanka, nikad ti nećeš biti Kori Udovički, možeš sa Dinkićem da se slikaš sa sve zakonom o NBS, jednog dana skinućemo vas.

nikola

pre 11 godina

Ljudi, ko god slučajno ima neki evrić u banci neka ga sklanja.
Ne zaboravite da je Tomislav Nikolić lepo rekao:'' Treba potrošiti pare iz deviznih rezervi da sa ne ubuđave'' Sada dolazi to vreme. Bolje rečeno na vlast su došli ni isti uz pomoć glasova koji su tvrdili da je za vreme Miloševića bilo bolje. E, sada će brzo uveriti kako je to bilo.

CopeRAF

pre 11 godina

Rekoh ja juce da cemo gledati Jorgovankin potpis na novcanicama za koje ne cemo ni toalet papir moci da kupimo te ce mo isti koristiti umesto toga. Zivi bili pa videli. A glasacima"naprednjaka" zelim da svi postanu miliarderi! Ja odoh odavde

Marko Valens

pre 11 godina

Daću jedan koristan podatak svima koji čitaju komentare.
Poslanicima je za nekoliko dana rada isplaćena plata od 210.000 RSD što daje ukupnu cifru od 52510000 RSD a to su 445.000 EUR. Da ne pominjem plate u vladi, silnim agencijama i glomaznoj administraciji koja se stalno uvećava suprotno svim izjavama političke "elite".
Probudite se, o vašoj budućnosti se radi, o vašoj deci i vašem dostojanstvu.

Slobodan

pre 11 godina

Idem sutra rano u banku da podignem svu svoju ustedjevinu, necu dozvoliti da me neko opljacka. Cekaj malo, pa ja i nemam ustedjevinu. Ova Jorgovanka je toliko opasna da je uspela da me opljacka i pre stupanja na duznost.

Vladimir

pre 11 godina

Dinar ne pada zbog Soskica vev zbog zatvaranje zelezare i ostalih proizvodnih kapaciteta koji su izvozili robu. Ova vlast je definitivno u rukama uvoznika jabuka iz Argentine. Samo njima odgovara vestacki visok kurs dinara.

Slobix

pre 11 godina

"Zašto Zapad plače za Šoškićem? Zato što će im njegovom smenom biti ugroženi interesi."

Ne plače Zapad za Šoškićem kao takvim, već zbog napuštanja evropske prakse kad su Centralne Banke u pitanju. Ako je orijentacija Vlade EU, kao što kažu u javnim nastupima, onda je ovo autogol. Ako imaju drugačiju orijentaciju, onda nas sve skupa lažu i mažu. Kako okreneš, ovo nije dobar korak.

bezimena

pre 11 godina

Soskic nije dobro radio i treba ga smeniti. Ima mnogo boljih strucnjaka i od njega.
(gumica, 2. avgust 2012 13:40)

Ima, ali ne ovde...

бидермајер

pre 11 godina

Ово личи на отимачину пре него'л на конституисање власти. Шошкић нек иде низ воду,кога брига....ал отимачина позицијa и доношење закона само у ту сврху да би се попунила још једна фотеља супартијцем ? Глад је мала маца спрам властољубља,лактарошки и безобзирно,дајте томе мало стила ипак је то скупштина а не "Каленић".Господо !?

Petar

pre 11 godina

@Ruby Heart i ostali naprednjaci

Dajte ljudi, opismenite se malo, procitajte nesto, pa onda komentarisite. Tragikomicni su vam komentari... Evro nije devalvirao, a nije ni dinar. To su termini koji postoje pri fiksnim deviznim kursevima. U ovom slucaju dinar je depresirao u odnosu na evro...

Jadno je frljati se ciframa i izrazima o kojima nemate pojma...

Svako ko i malo drzi do sebe ne govori o onome sto ne zna.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Udrite bre,samo napred a ti narode gledaj i češaj se po gladnom stomaku,ma gradjani Srbije ništa bolje i ne zaslužuju.Djaba nama što mi pišemo ko to ćita od političara,dok se ne digne kuka i motika nema ništa.

joshua

pre 11 godina

@minja
Postoji organ koji treba da oceni kako je Soskic radio i koji moze da ga smeni. On se zove Savet NBS i procedura je definisana zakonom.
Ovde je rec o prosto neverovatno bezobraznoj borbi za apsolutnu vlast uz fantasticno bezobraznu zamenu teza tipa: Soskic odgovoran za gubitak u Agrobanci a nisu odgovorni menadzment i upravni odbor delegirani od Vlade RS? Ljudi, sta je sledece? Da se ukine sud i da se privatizuju sluzbe (a, da, na sluzbama se vec radi...)

cao, prijatno

pre 11 godina

Ja sam svoje novce izvukao iz banke i podneo zahtev za sto dalje odavde. A vi i dalje verujte u novu vladu i novog guvernera (guvernerku) banke.

mmisa

pre 11 godina

Vec sutra rano stajem u red za podizanje svog novca iz banke. Ne zelim ni jednog trenutka da mojim parama raspolazu ljudi("strucnjaci") slicni buducem guverneru.

ekonomista

pre 11 godina

ne dajte ljudi; Hoce da stampaju pare i opet cemo biti pokradeni; Moramo da branimo nezavisnost centralne banke. Ne smemo dozvoliti da nas prevedu zedne preko vode. Kako ne shvatate, kad ne glasate, ne trazite svoja prava, ne stanete na stranu znanja i dobra, onda otvarate vrata ovim najgorim od najgorih, srpskim politicarima. Oni nisu u stanju da sastave vladu, to su teski egocentrici koje ne zanimamo ni mi ni nasa nacija, ni nas boljitak.
Prvo ne moze da se sastavi vlada, a onda kada se sastave ostavljaju za sobom haos ...Ne dajte ako Boga znate.

Jasmina

pre 11 godina

"Ima jedna divna formulacija za tu vrstu priče: Tkaj, tkaču vetra, ako, kad bi, da li, da smo, a nismo mogli", rekla je ona.
Divna formulacija, ti si moj idol a sada idi. Hvataj prvi vetar i odTabanaj.

veterinar011

pre 11 godina

Iskreno,nisam verovao da ce ovako vladati,rekoh,naucili lekciju...Ali,i dalje tvrdim da ih je Tadic doveo na vlast.Sve u svemu,iduce godine u ovo vreme,svi cemo biti milioneri.

Realko

pre 11 godina

Evo plana SNS-a: Prvo zakon, pa staviti Jorgovanku, fiksirati kurs, tajkuni vrate kredite, kurs se vraca na staro, zakon se ukida da bi se udovoljilo Evropi. Zivi bili pa videli!

Milan

pre 11 godina

(LJUBICA, 2. avgust 2012 16:35)
Gospodjo, pre nego sto ovi vasi smene guvernera, a da prvo malo naucite da se nikome, pa ni guverneru ne moze dati ostavka (on moze biti smenjen) i da ubuduce savladate pravopis: neznanje je jedna rec, ne dve...

Pravi kandidat

pre 11 godina

Ja mislim da na tu funkciju treba postaviti nestranačku ličnost a prava osoba je predsnsednik svih gradjana naš voljeni Toma. Em što je taze ekonomski expert skoro diplomiro pa ima sveže sažvakano znanje i volju da radi em što treba da ima još jednu funkciju jerbo glupo bi bilo da svi ostale imaju dve,tri,četiri... a on samo jednu. Priznaćete malo štrči

Mile

pre 11 godina

Dobro dosli u devedesete dolazi nam vreme sa novcanicama od osam nula ,dolazi nam vreme da zaradjujemo miliarde i prodajemo miliarde na buvljaku za kovane eurice,dolazi nam vreme da kupujemo benzin u kantama, dolazi nam vreme da se budimo u 4ujutro da idemo u red za mleko,dolazi nam vreme... bolje da se ne secam jer mi dodje muka

crni domino

pre 11 godina

Bravo gospodine Micunovicu za govor!
Ne znam da li ce vlastodrsci imati dovoljno mudrosti da urade to sto ste rekli.
Znam da su Vas dobro razumeli, ali im je izgleda u dusi da bar malo, za inat i iz neznanja, urade drugacije, bez obzira sto ce to mnogo kostati!
Takvi smo mi Srbi! Opasno je da se slusaju pametne sede glave i da se brzo napreduje!

TXC

pre 11 godina

Devize odmah povući iz banke ako ne želite da doživite novu "staru deviznu štednju". Jorgovanka ide na to mesto da bi trošila devizne rezerve (to je i vaša štednja) i štampala pare kada treba da se plate penzije i slično. Ja sam prvo mislio da će ovo biti povratak u 1998. ali izgleda da je vremeplov umesto toga otišao još malo dalje u prošlost, u 1993.

pitanje samo za idiote

pre 11 godina

"Arsić je postavio pitanje da li samostalnost znači da onaj koji "samostalno donosi odluke u centralnoj banci nije odgovoran za svoje postupke"". Bas se pitam da li u Srbiji postoji neki idiot koji ne zna da samostalnost znaci ne donositi odluke po direktivi politicara. Sada ce Srbija dobiti guvernera koji nece biti odgovoran za svoje postupke jer ce mu drugi reci kako i sta da radi.

Konzerva

pre 11 godina

Kada Mardž zasedne, pa kada smanji sebi platu, kada ojača dinar, kada smanji cene, kada rodi kukuruz, ma idi begaj. Sve mi ovo liči na onu čuvenu repliku: Neki ćete da poginete, a neki ćemo i da se vratimo!!! Ko nama vodi državu, pa oni ne znaju da sednu pored sagovornika, a ne da vode monetarnu politiku jedne zemlje.

Ivan S:

pre 11 godina

Svakog dana čitamo po neku bahatu izjavu polupismenih političara koji su se dočepali vlasti. Niste vi na vlasti zato što ste mnogo pametni, nego zato što Srbi traže nekoga ko će im davati novac bez rada.
Vidimo vam leđa uskoro.

DJukic Nenad

pre 11 godina

Do kada misle da nas dave prenosima Skupstine?
Olimpijske Igre se odrzavaju JEDANPUT u CETIRI GODINE !!!
Ove smejurije od , nazovi, "Skupstine" , gledamo svakog dana.
Nekada su se zaustavljali i prekidali ratovi za vreme trajanja Olimpijskih Igara, a danas nam prekidaju prenose, da bi prenosili, neke kvazi rasprave....
Sramota........

Nadam se samo da ce se barem neko pozabaviti ovakvim bahatim ponasanjem gospode koja su odgovorna za ovo....

sve po zakonu

pre 11 godina

Tako bi se jednog dana desilo i Milici Delevic da je otisla da argatuje u SNS. Jednog dana bi joj rekli da njena politika nije i njihova. Dupla korist. Obrukali bi DS, a onda i nju upropastili da vise ne bi bilo dobra nijednoj stranci.

Sale@

pre 11 godina

Koštunica i oni pre njega su prodavali društvenu i nacionalizovanu imovinu (iz II sv. rata) i tako opstajali na vlasti. Demokrate nisu imale šta da prodaju, ali su se zato zaduživali na Zapadu do krajnjih granica - tako su i oni opstajali na vlasti. Ovi poslednji nemaju šta da prodaju, a ne mogu da više zadužuju Srbiju jer im niko neće više dati pare - bankari znaju ko može, a ko ne može da vraća. I šta preostaje... Pa naravno "Devizne rezerve države Srbije". To je jedini "bunar" iz koga se još niko vode nije napio, ali kad njega presušimo, teeeeško ljudi nama....

P.S.
Pamtite ove reči, koje se inače nalaze u knjigama mnogih pravoslavnih mudraca - "trpećemo za hleb, gladovaćemo, tumaraćemo po gradovima, tražiti posao koga neće biti...", itd, itd, itd... Sve dok se Bogu ne vratimo. A Bog nam ovakve i na vlasti daje - kakav narod, takva i vlast!!!

cisar

pre 11 godina

Ostavke se ne daju bez razloga,on je prosto najuren,to je bilo jedino sto mu je preostalo.Primecujem mnogi se raduju svojoj nesreci,sve veliki strucnjaci.Komentarisacemo rad novog guvernera u nekim slozenijim vremenima,koja nam neizbezno galopiraju u susret.

Summar

pre 11 godina

Ako je Jorgovanka Tabakovic strucnjak onda smo mi Kanada a ne Srbija...jeste ona strucnjak za propast...dama iz Pristine,Seseljev kadar naravno...dve koze ne zna da sacuva...kao sto je sacuvala svoju kucu u Pristini sacuvace i NBS

ZoranNS

pre 11 godina

"Giljotina je pala, dželati i rulja kliče", toliko puta viđeno u istoriji. Zakon o NBS = Ustav, oba ova važna zakona donešena su na vrat, na nos, hitno da hitnije ne može biti i bez javne rasprave, razlog, ne bi preživeo javnu raspravu. Način donošenja govori o kvalitetu zakona i o kvalitetu predlagača.

jj okocha

pre 11 godina

jbg, u srbijici uvek tako, dođu divlji i oteraju pitome, jedino mi nije jasno kako na blogu b92 nema nijedne analize ove situacije

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@'Оће те рећи избор гувернерке, која из дрскости пријеђе у Ткачку поезију.
(M. Н. Лазар, 2. avgust 2012 18:22)

Kamo srece da je izbor - pre ce biti proglasenje, posto su je oni kao sto svi znamo vec izabrali...

Pitalica

pre 11 godina

Zbog čega gospoda iz Demokratske stranke se nisu ovako zalagali za postavljenje Milice Delević na mesto ministra Spoljnih poslova, kao što se zalažu za opstanak Šoškića?

ko o cemu DS o EU

pre 11 godina

Ja ne znam o kakvoj EU opozicija vise prica kada su imali na raspolaganju 12 dugih godina da Srbiju uvedu u EU u kojima nije bilo krize, uslovi su bili daleko povoljniji i blazi a novca i entuzijazma je bilo daleko vise. Opozicija je sve to stracila da bi se par tajkuna i partijski vrh DS obogatio. I sada nam pricaju o ugrozavanju necega pa makar to bio i put u EU.
Malo smo se umorili od te suplje price, vise ne verujemo da cemo bilo kad uci u EU i sada znamo da cak i kada udjemo u EU necemo ziveti nimalo bolje vec cemo samo imati ostrija pravila koja cemo morati da postujemo dok Nemacka i Francuska grade svoje ekonomije prodavajuci tu laznu nadu sirotinji.

Vlada

pre 11 godina

"PROTiVUSTAVNO !!!!!!!! Ustav garantuje nezavisnost NBS !!!!"

Sve guvernere do danasnjeg dana birala je politicka vecina i bili su partijski ljudi ,kao sto ce biti i u buducnosti.Nezavisan guverner moze biti samo ako raspises konkurs,na konkurs se prijavi destet strucnjaka ,izloze svoj plan i program ,a najbolji program podrzi 2/3 skupstine ,a ne prosta vecina.Ukoliko ne radi dobro,opet smeni ga 2/3 politicara (koji uglavnom jedu i piju u skupstini),upravo oni koji odlucuju cak i ko je direktor klozeta na Terazijama.

zoran

pre 11 godina

Zamolio bih poslanike da nas gradjane postede uvreda. Nije lepo da nas vredjate Vasim izlaganjima u odbrani donosenja novog zakona. Gospodine Arsicu, politicke stranke guraju svije kadrove u upravne i nadzorne odbore javnih preduzeca i banaka sa vecinskim drzavnim kapitalo. Mislim da se oko toga slazemo svi, to je jednostavno tako. Kazete da su u Agrobanci falsifikovali bilans i NBS to nije otkrila na vreme. Ko je falsifikovao bilans i ko je taj bilans prvo odobrio i ucestvovao u tome ako ne clanovi upravnog i nadzornog odbor, to jest i politicari koji su tu da " zastite " drzavni ili drustveni kapital. O njima ni reci, vec udri po NBS i guverneru jer nije radio svoj posao. Mislim da su ovo uvrede za nas obicne smrtnike koji pokusavamo da malo razmislimo, sta se to desava. Meni je jasno da ce vladajuca vecina smeniti guvernera Soskica i na njegovo mesto dovesti Jorgovanku Tabakovic, vlast je vlast i uvek uradi sta hoce. Postenije je reci to radimo iz tog razloga Mi smo vlast i to nam se moze. Za posledice toga bice te i te kako odgovorni ili hvaljeni. Neko mora da odgovara za ono sto radi i za ono sto nije radio a dobijao je platu za to da radi( kontrolise, nadgleda, donosi odluke).

Minja

pre 11 godina

Šta je sporno? Šoškić je došao političkim putem, i takvim putem treba i da ode. Nije se pokazao kao znalac. Da jeste, niko ga ne bi dirao kao što ne dira ni Jankovića (omudsmana) ili poverenika za informacije od javnog značaja ili pak. Delevićku. Jednostavno, loše je radio i treba da ode. Kad već neće sam da prihvati opštu ocenu svoga rada i tvrdoglavo istrajava na svojoj poziciji ( po instrukcijama svoje stranke) - šta ćete. Mora da se upregne Skupština i da se zbog te tvrdoglavosti menja zakon. To je situacija koju je iznudila DS i naravno da sve eventualne reperkusije treba njoj pripisati.

Zoran

pre 11 godina

"Nada, 2. avgust 2012 15:44" Građani su odlučili da ne glasaju ni za bivše ni za nove lopove jer je više onih koji nisu glasali ni za DS ni za SNS. I nemate potrebe da se krijete iza građana, za vaše su glasali vaše pristalice i simpatizeri, ko i vi, koji očekuju korist od vaše stranke. A kurs ne određuje tržište već ponuda i potražnja. Ako će te tako za vreme Ante Markovića je bila 1 DM jednaka 1 dinaru pa vam je poređenje detinjasto. Vaš stav još jednom potvrđuje zašto je dobro što nisam glasao, a mene ne stavljajte u vaš "narodni" koš.

Nada

pre 11 godina

Molim B92 da prestane da nas muči sa slikama ovih demokrata: Šutanovac, Petrović i Mičunović! Građani su "demokrate" doveli na vlast 2000 godine, nakon 12 godina vlasti građani su nezadovoljni i dali su priliku drugim strankama. Što se tice Zakona o Narodnoj banci Srbije on je donet 18.07.2003 i taj dan je bio srednji kurs 65,09 dinara za EUR, a danas (01.08.2012) je 117,5139, pa vi procenite tu "STABILNOST DINARA"....

M. Н. Лазар

pre 11 godina

'Оће те рећи избор гувернерке, која из дрскости пријеђе у Ткачку поезију.

milovan

pre 11 godina

ne treba ih ni komentarisati.treba komentarisati njihov rad a u srbiji ni vlast ni opozicija nista ne rade vec samo pricaju prazne price ,treba uraditi ovo treba uraditi ono,prvo uradi pa kazi sta si uradio za pocetak nek izglasaju novi tv kanal za skupstinu pa ko hoce da ih gleda nek ih gleda do mile volje a ne da nam uskracuju olimpijadu i emisije za decu zbog skupstine koju mislim da ne gledaju ni clanovi njihovih porodica

Super Mario

pre 11 godina

Čovek je loše radio svoj posao i treba da ode. Koliko je potrošio deviznih rezervi a dinar je nastavio strmoglavo da pada zbog čega je rata svih kredita povećana ljudima i sada svi grcamo...

Od bisera pesmarica

pre 11 godina

"Ima jedna divna formulacija za tu vrstu priče: Tkaj, tkaču vetra, ako, kad bi, da li, da smo, a nismo mogli", rekla je ona.
Imali bolje preporuke od NARODNE poslovice za izbor guvernera NARODNE banke?

Peta Lična

pre 11 godina

Ne znam ko je stvarno dovoljno stručan za poziciju
guvernera ali čini mi se da je Jelašić bolje radio taj
posao.U svakom slučaju ma ko bio na toj funkciji mora
mu se smanjiti plata koja je kriminalno visoka.
Često ti "guvernerčići" kažu kako se oni ne finansiraju
iz budžeta.Pa hajde onda da i plate nas ostalih smrtnika
nakačimo na taj magični izvor love pa da i nama
plate budu bar 300 000 dinara...
Evo što npr administratori na ovom sajtu ne bi imali
platu 500 hiljadarki???Ili penzosi ili profesori npr?
I guverner mora da deli sudbinu naroda i plata
npr poslanika je sasvim dovoljna (u vreme ove grozne krize)
da namiri potrebe guvernera(ma ko to bio)...

Volim, volim, volim, volim zene. ali ......

pre 11 godina

@DJukic Nenad

Slozicu se sa vama u vezi prenosa Skupstine i Olimpijade, ali tek kada uvedu zenski ples oko sipke kako je najavljeno !

Anđela

pre 11 godina

Zašto Zapad plače za Šoškićem? Zato što će im njegovom smenom biti ugroženi interesi. Prema tome, on je dobar za njih na štetu nas gradjana Srbije. Ja sam od njega očekivao nezavisniju politiku NBS, a on je sprovodio politiku Borisa Tadića na našu štetu i zato ga treba smeniti i poslati na sud da odgovara.

Pantagruel

pre 11 godina

Сурова чињеница је да је Цветковићева влада оставила дефицит од две зарез две милијарде евра само у овој фискалној години. Плус око милијарде у 2011 и чини ми се осамсто милиона 2010. Трошило се немилице. Ова влада нема избор уколико жели да избегне потпуни хаос који би наступио када би у септембру (месецу у ком деца крећу у школу) рекла грађанима "Овог месеца немате плате и пензије" је да смањи девизне резерве и један део њих прелије у буџет. То је непопуларно и све нас подсећа на деведесете, али другог решења нема. Немогуће је за само месец дана узети кредит од било кога у толиком износу, а да он не буде дат под крајње неповољним условима. За то што се дешава не треба да кривимо ватрогасца (нову владу која гаси чиме год може) него пиромана (претходну владу која је пожар подметнула као кукавичије јаје и прикривала стварно стање у буџету ради победе на изборима. Предвиђам да ће се до нове године преживљавати уз помоћ три средства: топљења једног дела девизних резерви, дела кредита који буду били добијени и штедње где год се буду могли укинути неки трошкови, а да ће у међувремену бити припремане мере Млађанове фискалне диктатуре, потпуне централизације и контроле расхода у јавном сектору, уз немилосрдне мере за повећање наплате пореза од свих који су га до сада избегавали. Ко се сећа прве владе Војислава Коштунице, знаће о чему говорим. Млађан је на крају тог мандата био вероватно најомраженији министар, али је државну касу оставио пунију него ико пре њега. Од друге владе Војислава Коштунице (2007) кренула је политика економског популизма и демагогије, када се са стезања кајиша прешло на подстицање потрошње, ради куповине гласова. И Национални инвестициони план био је део те демагошке приче, али не само он.

Rodjin cigar

pre 11 godina

Vladajuca vecina radi punom parom,sto je za svaku pohvalu,jer smo konacno dobili Vladu koja radi ne u svom interesu,vec u interesu gradjana srbije.

Mario Bros

pre 11 godina

Sreca nasa pa su stvari na tom radnom mestu vidljive svaki dan. Nema tu mlacenja slame i zamajavanja i tumacenja. Pratimo samo kurs i kolicinu deviznih rezervi za pocetak i videcemo koliki je uspeh ili neuspeh guvernera. Posle i inflaciju i stanje banaka i kredite. Uporedicemo sa proslim guvernerom i isporuciti sud. Ako je losije, drvlje i kamenje. Ako je bolje, onda cekamo opet da poredimo sa prethodnim stanjem. Nema opustanja. Inace, preplanula komentatorka komentara se vratila sa odmora. Dobrodosla kuci.

Posmatrač

pre 11 godina

O intelektualnim performansama, emocionalnoj stabilnosti i etičkim stavovima g-đe Tabaković sve je već poznato. Veći problem SNSa su funkcije viceguvernera - koga će tu da stave, kad ni za ovo dosada nisu imali odgovarajuća rešenja?

Ako je tačna priča da će g-din Palma da postane rukovodilac "Elektrovojvodine" u Novom Sadu, ništa više ne bi ni trebalo da bude iznenađenje. U tom smislu bi viceguverneri NBS mogli da postanu naši poznati monetarni eksperti g-da Bogoljub i Sreten Karić i g-din Marijan Rističević. Na žalost, g-din Jezda se zahvalio na ponudi, jer ima neki drugi angažman, a g-đa Dafina je bila nedostupna za komentar...

Wukadin

pre 11 godina

@charli dzordz
Ako je Jorgovanka to rekla, ima nade, jer nece biti branjen vestacki kurs. A pare se mogu uloziti pametnije, pa makar bile iz NBS.
Naravno, bezdusnost se moze zameriti (sto zavisi od konteksta izjave). Recimo da je ta izjava u rangu one Cede Jovanovica iz 2002. kako su "radnici odavno izgubili svoja radna mesta, samo to nisu znali"... Uz jednu bitnu razliku - mnogo je bilo isplativije i bolje odrzati i konsolidovati tzv. velike sisteme, nego nerealan kurs dinara i ostale mere koje su samo podsticale potrosnju, uvoz i zaduzivanje. U svakom slucaju mi izjava Jorgovanke deluje bolje od ranijih Dinkicevih izjava tipa "ne moze toliki kurs, ljudi su se zaduzili"... Naravno, onda nije bas mnogo logicno napadati Soskica sto je evro skocio, ali ga se i dalje moze napadati sto je spiskao milione na neuspesnu odbranu kursa. A sto se tice zaduzenih, tacno je da je narod bio zeljan svega. Ali tacno je i ono BOLJE PLUG NEGO DUG!

radic

pre 11 godina

@PROTiVUSTAVNO !!!!!!!! Ustav garantuje nezavisnost NBS !!!!
(student, 2. avgust 2012 14:47)

Ali moras priznati da ne postoji ZAKON koji zabranjuje donosenje ili izmenu postojecih zakona.I ovaj dosadasnji zakon o NBS je donet u pralamentu, u cemu je razlika?????.Vi ne dopustate mogucnost da guverner snosi bilo kakvu krivicu, e pa ne moze bas toliko da bude nezavisan.

nestranacka licnost

pre 11 godina

Sta je to nestranacka licnost i odakle ljudima ideja da je guverner nezavisan u odlucivanju. Ne razumem vase komentare. Ko god dodje radice u korist vlasti a ne gradjana. Ja idem da radim a vi i dalje koristite dzabni internet po kancelarijama koje vam je obezbedio prijatelj iz politike i zdushno navijajte za njega i njegove po ovakvim mestima. Valjda cete mu tako uzvratiti uslugu. Sustinu niste takli ali ste rado zaboravili iste ove stvari posle svake smene vlasti do sada. Ja iskreno ne trazim posao i ne moram da se poltronisem, mogu samo da Vam dam savet da postedite sebe i sam internet nepotrebnog protoka.

Super lepak

pre 11 godina

Šoškić je bio tajkunski eksponent i zato svi kojima su tajkuni davali lovu imaju zadatak da kukumavče u medijima za Šoškićem

Fama o guverneru

pre 11 godina

Zašto sirotinja raja "isturenim telima" brani guvernera, o kome ništa ne zna, a koji je nagurao 600 hiljada mesečne plate. Kad pročitam - guverner bi trebalo da ima toliko, ali... A zašto guverner? Da li je to mesto važnije od šefa države ili premijera, koji nemaju ni 200 hiljada.

perun_u

pre 11 godina

Skupštinski restoran je napravljen prvenstveno za poslanike i ostale zaposlene u skupštini Srbije. Dodvoravanje novinarima nikuda ne vodi. Naravno da bi u domu poslanika (Skupštini Srbije) prednost morali da imaju poslanici.

Ruby Heart

pre 11 godina

Pade u vodu sva priča demokrata kako smo mi na takvo divnom putu. Evro je devalvirao čak 50%! Ovu Vladu čeka Sizifov posao. Prezaduženi smo. Za zadnjih pet meseci samo na kurnoj razlici privreda je zadužena za još 2.85 milijardi evra, a gradjani za 700 miliona evra. Za godinu dana devizne rezerve su manje za 2 milijarde evra. Sve je upropašćeno. Banke su stradale, da bi harale neke tudje, strane banke ovde. Sve domaće je sistematski uništavano pogrešnom politikom i beobrazlukom. Hoćemo odgovorne!

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?
(Pitalica, 2. avgust 2012 18:59)

Sa druge strane mozemo biti apsolutno sigurni da od gospodje koja ce se izabrati u ponedeljak niko iz njene (i pratecih stranaka) nece imati koristi... jer oni su se pokazali kao principijelni a ona kao ekspert...

PP

pre 11 godina

U Nemackoj za primer i Federalno Ministarstvo Finansija i Bundesbanku vode ljudi iz vladajuce CDU, kancelarke Merkel. NE vidim zasto bi kod nas bilo drugacije. Na kraju krajeva Soskic nije izabran na mesto guvernera javnim konkursom, naprotiv postavljen je direktno od strane vladajuce tada strukture.
Ja sam za to da kompletnu odgovornost preuzme SNS i stranke okupljene oko nje, pa i za politiku i delovanje NBS. Ionako su pobedili na izborima i treba da dobiju sansu da upravljaju drzavom naredni mandat, a nakon 4 god videcemo da li nam je bolje ili ne. Na izborima su dosli, na izborima mogu i da odu.

zoka autonomaš

pre 11 godina

neslažem sa kolegom koji je dao komentar da se većina građana ne slaže sa izmenom zakona o NBS, NISI SE UNTERHALTOVAO , mislim da ova vlada ima pravo da izmeni mnogo zakona poradi sebe a i nas nadam se, jel i takozvana demokratska je to isto u hitnom postupku uradila poradi njih, nama treba ozbiljan guverner a ne kremenko - meteorolog.

radic

pre 11 godina

@(poznavaoc stanja, 2. avgust 2012 14:00)

I treba da ih odbijemo od Srbije jer ne dolaze u Srbiju da bi nesto ostavili ili dali, vec dolaze iskljucivo da odnesu, i kad daju to rade da bi uzeli, ne trebaju nam takvi i treba da budu sto dalje od Srbije.Svi su oni doneli po neki svoj milion a izvukli enormne profite.Ali trebaju nam onakvi kojima cemo prodavati nase proizvode i koji ce nam pomoci da razvijemo nase proizvodne kapacitete.Nova vlada ce kao sto ste i mogli cuti ici u tom pravcu.

charli dzordz

pre 11 godina

@ Vukadin

Nije mi jasno kako ljudi opravdavaju izjavu GDINA. SOSKICA, jer se to na njega odnosi,ko ne veruje ,moze da proveri, a ne da takvu nebulozu opravdavaju.Verovatno su to njegovi studenti, svaka cast.

Coco Bill

pre 11 godina

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...
(elementaryMyDearWatson, 2. avgust 2012 14:14)

Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?
(Pitalica, 2. avgust 2012 18:59)

Možda, a izborom Jorgovanke iz pomenutih stranaka "niko neće da ima korist" ?! Evo, recimo, jedan primer "poznati biznismen", "Modelsicin" muž neće dobiti povoljan kredit i to iz deviznih rezervi...možda. kao ni ostali...možda ?!

Petar

pre 11 godina

Ljudi se zale na rts su pusta serije po sto puta,ali rts u stvari upozorava ove sa losom memorijom koji su glasali za naprdnjake. A njima mogu da preporucim neke serije da se podsete:Srecni ljudi,Gore dole.Dovoljno te dve i valjda ce da shvate koliko su glupi.

Vlajko

pre 11 godina

Gospodo, ništa nemojte brinuti. Uveren sam da je današnje zasedanje korisno. Odmah će smemiti guvernera i nastavljamo dalje bez ikakvih problema. Dakle, nemojte paničiti, besmisleno je.

crni gruja

pre 11 godina

Ako dug od nekoliko hiljada evra koje su napravile finansijske institucije, a koje je trebala kontrolisati NBS, pada na račun poreskih obveznika, onda je to nasilje nad tim obveznicima i niko nema pravo da u njihovo ime brani nesposobnog guvernera.

Pitalica

pre 11 godina

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...
(elementaryMyDearWatson, 2. avgust 2012 14:14)

Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?

Olgica61

pre 11 godina

Nije greh priznati da se u neki posao ne uklapate još manje je greh reći da ne znate kako dalje ali greh jeste ne priznati greške i dozvoliti da se kola lome na nama. Srbija je dovoljno zadužena i vremena za eksperimentisanje i "ljubav" prema bilo kome - nema!

каконама таковама

pre 11 godina

Можда је радио добро, можда није.
Можда је партијска освета, можда избор квалитетнијег кадра.
Али "угрожавање пута у ЕУ"?!
Па ало бре! Смислите нешто мање излизано. Нпр. нешто реално.

Nikolina

pre 11 godina

Protiv ustavno je ono što se radilo do sada a istina i kritike za rad koji nije dobar i koji je izazvao velike gubitke za zemlju nije!

radic

pre 11 godina

@(sladjana slacccka, 2. avgust 2012 22:00)Njegova titula, zvanje.....

Doticni gospodin se moze pohvaliti titulom PODOBAN /pristao da napravi stetu svojoj naciji/ i nista vise, on je NBS pretvorio u filijalu Brisela.

Rada

pre 11 godina

Dakle DS u svojoj dugogodisnjoj vladavini dokrajcila je privredu svojom agencijom za privatizaciju.Dokrajcili su mala i srednja preduzeca tj sve osim tajkuna.
A sad ova vlast je sledi i krece da unisti jos ono jedino sto je ostalo a to je bankarski sektor.Daj da mi uzmemo pare ,a vi posle vidite sto cete.

nikad drug član

pre 11 godina

s obzirom na ostrašćenost, prepucavanje, licemerje, bezobrazluk i nekulturu rekao bih da je 90% "komentatora" učlanjeno u političke partije ( ili iмаju direktnu korist od istih kao članovi porodica, familija, kumovski veza i sl) a to je naš najveći problem moji dragi sugradjani.

Rodjin cigar

pre 11 godina

Vladajuca vecina radi punom parom,sto je za svaku pohvalu,jer smo konacno dobili Vladu koja radi ne u svom interesu,vec u interesu gradjana srbije.

Minja

pre 11 godina

Šta je sporno? Šoškić je došao političkim putem, i takvim putem treba i da ode. Nije se pokazao kao znalac. Da jeste, niko ga ne bi dirao kao što ne dira ni Jankovića (omudsmana) ili poverenika za informacije od javnog značaja ili pak. Delevićku. Jednostavno, loše je radio i treba da ode. Kad već neće sam da prihvati opštu ocenu svoga rada i tvrdoglavo istrajava na svojoj poziciji ( po instrukcijama svoje stranke) - šta ćete. Mora da se upregne Skupština i da se zbog te tvrdoglavosti menja zakon. To je situacija koju je iznudila DS i naravno da sve eventualne reperkusije treba njoj pripisati.

Super Mario

pre 11 godina

Čovek je loše radio svoj posao i treba da ode. Koliko je potrošio deviznih rezervi a dinar je nastavio strmoglavo da pada zbog čega je rata svih kredita povećana ljudima i sada svi grcamo...

charli dzordz

pre 11 godina

Sta reci u Guverneru koji u svom prvom intervju doslovce kaze(Sta narod briga sto Evro raste, oni platu primaju u dinarima). Zena me polivala hladnom vodom da se povratim, posle te njegove izjave.

Anđela

pre 11 godina

Zašto Zapad plače za Šoškićem? Zato što će im njegovom smenom biti ugroženi interesi. Prema tome, on je dobar za njih na štetu nas gradjana Srbije. Ja sam od njega očekivao nezavisniju politiku NBS, a on je sprovodio politiku Borisa Tadića na našu štetu i zato ga treba smeniti i poslati na sud da odgovara.

Nada

pre 11 godina

Molim B92 da prestane da nas muči sa slikama ovih demokrata: Šutanovac, Petrović i Mičunović! Građani su "demokrate" doveli na vlast 2000 godine, nakon 12 godina vlasti građani su nezadovoljni i dali su priliku drugim strankama. Što se tice Zakona o Narodnoj banci Srbije on je donet 18.07.2003 i taj dan je bio srednji kurs 65,09 dinara za EUR, a danas (01.08.2012) je 117,5139, pa vi procenite tu "STABILNOST DINARA"....

Pitalica

pre 11 godina

Zbog čega gospoda iz Demokratske stranke se nisu ovako zalagali za postavljenje Milice Delević na mesto ministra Spoljnih poslova, kao što se zalažu za opstanak Šoškića?

Super lepak

pre 11 godina

Šoškić je bio tajkunski eksponent i zato svi kojima su tajkuni davali lovu imaju zadatak da kukumavče u medijima za Šoškićem

ko o cemu DS o EU

pre 11 godina

Ja ne znam o kakvoj EU opozicija vise prica kada su imali na raspolaganju 12 dugih godina da Srbiju uvedu u EU u kojima nije bilo krize, uslovi su bili daleko povoljniji i blazi a novca i entuzijazma je bilo daleko vise. Opozicija je sve to stracila da bi se par tajkuna i partijski vrh DS obogatio. I sada nam pricaju o ugrozavanju necega pa makar to bio i put u EU.
Malo smo se umorili od te suplje price, vise ne verujemo da cemo bilo kad uci u EU i sada znamo da cak i kada udjemo u EU necemo ziveti nimalo bolje vec cemo samo imati ostrija pravila koja cemo morati da postujemo dok Nemacka i Francuska grade svoje ekonomije prodavajuci tu laznu nadu sirotinji.

Ruby Heart

pre 11 godina

Pade u vodu sva priča demokrata kako smo mi na takvo divnom putu. Evro je devalvirao čak 50%! Ovu Vladu čeka Sizifov posao. Prezaduženi smo. Za zadnjih pet meseci samo na kurnoj razlici privreda je zadužena za još 2.85 milijardi evra, a gradjani za 700 miliona evra. Za godinu dana devizne rezerve su manje za 2 milijarde evra. Sve je upropašćeno. Banke su stradale, da bi harale neke tudje, strane banke ovde. Sve domaće je sistematski uništavano pogrešnom politikom i beobrazlukom. Hoćemo odgovorne!

Fama o guverneru

pre 11 godina

Zašto sirotinja raja "isturenim telima" brani guvernera, o kome ništa ne zna, a koji je nagurao 600 hiljada mesečne plate. Kad pročitam - guverner bi trebalo da ima toliko, ali... A zašto guverner? Da li je to mesto važnije od šefa države ili premijera, koji nemaju ni 200 hiljada.

charli dzordz

pre 11 godina

@ Vukadin

Nije mi jasno kako ljudi opravdavaju izjavu GDINA. SOSKICA, jer se to na njega odnosi,ko ne veruje ,moze da proveri, a ne da takvu nebulozu opravdavaju.Verovatno su to njegovi studenti, svaka cast.

radic

pre 11 godina

@PROTiVUSTAVNO !!!!!!!! Ustav garantuje nezavisnost NBS !!!!
(student, 2. avgust 2012 14:47)

Ali moras priznati da ne postoji ZAKON koji zabranjuje donosenje ili izmenu postojecih zakona.I ovaj dosadasnji zakon o NBS je donet u pralamentu, u cemu je razlika?????.Vi ne dopustate mogucnost da guverner snosi bilo kakvu krivicu, e pa ne moze bas toliko da bude nezavisan.

Vlajko

pre 11 godina

Gospodo, ništa nemojte brinuti. Uveren sam da je današnje zasedanje korisno. Odmah će smemiti guvernera i nastavljamo dalje bez ikakvih problema. Dakle, nemojte paničiti, besmisleno je.

slacccka

pre 11 godina

Bas me zanima kako ce izgledati susret guvernerke, dr. ekonomije, gospodje Tabakovic (sic) i gospodina Bogdana Lisovolika iz MMF. Ovaj potonji ce, sigurno, zinuti od cuda, na tu pamet, recitost, obrazlozenost argumenata zasto Srbiji ne treba MMF. Pisem ovo i umirem od smeha a znam da cu najesen da placem. A mozda se ova prethodna popismanila. Daj Boze!!!

PP

pre 11 godina

U Nemackoj za primer i Federalno Ministarstvo Finansija i Bundesbanku vode ljudi iz vladajuce CDU, kancelarke Merkel. NE vidim zasto bi kod nas bilo drugacije. Na kraju krajeva Soskic nije izabran na mesto guvernera javnim konkursom, naprotiv postavljen je direktno od strane vladajuce tada strukture.
Ja sam za to da kompletnu odgovornost preuzme SNS i stranke okupljene oko nje, pa i za politiku i delovanje NBS. Ionako su pobedili na izborima i treba da dobiju sansu da upravljaju drzavom naredni mandat, a nakon 4 god videcemo da li nam je bolje ili ne. Na izborima su dosli, na izborima mogu i da odu.

Wukadin

pre 11 godina

@charli dzordz
Ako je Jorgovanka to rekla, ima nade, jer nece biti branjen vestacki kurs. A pare se mogu uloziti pametnije, pa makar bile iz NBS.
Naravno, bezdusnost se moze zameriti (sto zavisi od konteksta izjave). Recimo da je ta izjava u rangu one Cede Jovanovica iz 2002. kako su "radnici odavno izgubili svoja radna mesta, samo to nisu znali"... Uz jednu bitnu razliku - mnogo je bilo isplativije i bolje odrzati i konsolidovati tzv. velike sisteme, nego nerealan kurs dinara i ostale mere koje su samo podsticale potrosnju, uvoz i zaduzivanje. U svakom slucaju mi izjava Jorgovanke deluje bolje od ranijih Dinkicevih izjava tipa "ne moze toliki kurs, ljudi su se zaduzili"... Naravno, onda nije bas mnogo logicno napadati Soskica sto je evro skocio, ali ga se i dalje moze napadati sto je spiskao milione na neuspesnu odbranu kursa. A sto se tice zaduzenih, tacno je da je narod bio zeljan svega. Ali tacno je i ono BOLJE PLUG NEGO DUG!

radic

pre 11 godina

@(poznavaoc stanja, 2. avgust 2012 14:00)

I treba da ih odbijemo od Srbije jer ne dolaze u Srbiju da bi nesto ostavili ili dali, vec dolaze iskljucivo da odnesu, i kad daju to rade da bi uzeli, ne trebaju nam takvi i treba da budu sto dalje od Srbije.Svi su oni doneli po neki svoj milion a izvukli enormne profite.Ali trebaju nam onakvi kojima cemo prodavati nase proizvode i koji ce nam pomoci da razvijemo nase proizvodne kapacitete.Nova vlada ce kao sto ste i mogli cuti ici u tom pravcu.

radic

pre 11 godina

@(sladjana slacccka, 2. avgust 2012 22:00)Njegova titula, zvanje.....

Doticni gospodin se moze pohvaliti titulom PODOBAN /pristao da napravi stetu svojoj naciji/ i nista vise, on je NBS pretvorio u filijalu Brisela.

zoka autonomaš

pre 11 godina

neslažem sa kolegom koji je dao komentar da se većina građana ne slaže sa izmenom zakona o NBS, NISI SE UNTERHALTOVAO , mislim da ova vlada ima pravo da izmeni mnogo zakona poradi sebe a i nas nadam se, jel i takozvana demokratska je to isto u hitnom postupku uradila poradi njih, nama treba ozbiljan guverner a ne kremenko - meteorolog.

каконама таковама

pre 11 godina

Можда је радио добро, можда није.
Можда је партијска освета, можда избор квалитетнијег кадра.
Али "угрожавање пута у ЕУ"?!
Па ало бре! Смислите нешто мање излизано. Нпр. нешто реално.

crni gruja

pre 11 godina

Ako dug od nekoliko hiljada evra koje su napravile finansijske institucije, a koje je trebala kontrolisati NBS, pada na račun poreskih obveznika, onda je to nasilje nad tim obveznicima i niko nema pravo da u njihovo ime brani nesposobnog guvernera.

Pantagruel

pre 11 godina

Сурова чињеница је да је Цветковићева влада оставила дефицит од две зарез две милијарде евра само у овој фискалној години. Плус око милијарде у 2011 и чини ми се осамсто милиона 2010. Трошило се немилице. Ова влада нема избор уколико жели да избегне потпуни хаос који би наступио када би у септембру (месецу у ком деца крећу у школу) рекла грађанима "Овог месеца немате плате и пензије" је да смањи девизне резерве и један део њих прелије у буџет. То је непопуларно и све нас подсећа на деведесете, али другог решења нема. Немогуће је за само месец дана узети кредит од било кога у толиком износу, а да он не буде дат под крајње неповољним условима. За то што се дешава не треба да кривимо ватрогасца (нову владу која гаси чиме год може) него пиромана (претходну владу која је пожар подметнула као кукавичије јаје и прикривала стварно стање у буџету ради победе на изборима. Предвиђам да ће се до нове године преживљавати уз помоћ три средства: топљења једног дела девизних резерви, дела кредита који буду били добијени и штедње где год се буду могли укинути неки трошкови, а да ће у међувремену бити припремане мере Млађанове фискалне диктатуре, потпуне централизације и контроле расхода у јавном сектору, уз немилосрдне мере за повећање наплате пореза од свих који су га до сада избегавали. Ко се сећа прве владе Војислава Коштунице, знаће о чему говорим. Млађан је на крају тог мандата био вероватно најомраженији министар, али је државну касу оставио пунију него ико пре њега. Од друге владе Војислава Коштунице (2007) кренула је политика економског популизма и демагогије, када се са стезања кајиша прешло на подстицање потрошње, ради куповине гласова. И Национални инвестициони план био је део те демагошке приче, али не само он.

bezimena

pre 11 godina

Soskic nije dobro radio i treba ga smeniti. Ima mnogo boljih strucnjaka i od njega.
(gumica, 2. avgust 2012 13:40)

Ima, ali ne ovde...

Olgica61

pre 11 godina

Nije greh priznati da se u neki posao ne uklapate još manje je greh reći da ne znate kako dalje ali greh jeste ne priznati greške i dozvoliti da se kola lome na nama. Srbija je dovoljno zadužena i vremena za eksperimentisanje i "ljubav" prema bilo kome - nema!

nestranacka licnost

pre 11 godina

Sta je to nestranacka licnost i odakle ljudima ideja da je guverner nezavisan u odlucivanju. Ne razumem vase komentare. Ko god dodje radice u korist vlasti a ne gradjana. Ja idem da radim a vi i dalje koristite dzabni internet po kancelarijama koje vam je obezbedio prijatelj iz politike i zdushno navijajte za njega i njegove po ovakvim mestima. Valjda cete mu tako uzvratiti uslugu. Sustinu niste takli ali ste rado zaboravili iste ove stvari posle svake smene vlasti do sada. Ja iskreno ne trazim posao i ne moram da se poltronisem, mogu samo da Vam dam savet da postedite sebe i sam internet nepotrebnog protoka.

Nikolina

pre 11 godina

Protiv ustavno je ono što se radilo do sada a istina i kritike za rad koji nije dobar i koji je izazvao velike gubitke za zemlju nije!

Srbin koga nista vise ne iznenadjuje

pre 11 godina

Mangupsko, radikalsko (ups izvinite-naprednjacko), potpomognuto strucnjacima koji imaju iskustva (citaj bivsa Miloseviceva banda) u kradji drzavnih para iz trezora, sprema novu pljacku. Prvo se mora "ozakoniti", tj. unistiti samostalnost NBS, ukloniti svi ljudi i prepreke kako bi se doslo do trezora i deviznih rezervi. Tu je med sa cupom za razne namene. Za rupe u budzetu, troskove, mozda i za neke buduce projekte ratova, kupovinu oruzija, do priprema za nove "dzakove" koji ce zavrziti u Rusiji, Kipru itd.....
Narode, ovaj put (kao i prosli uostalom), niko vam nije kriv. Izabrali ste, gledajte, uzivajte. Nista bolje niste ni zasluzili.

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?
(Pitalica, 2. avgust 2012 18:59)

Sa druge strane mozemo biti apsolutno sigurni da od gospodje koja ce se izabrati u ponedeljak niko iz njene (i pratecih stranaka) nece imati koristi... jer oni su se pokazali kao principijelni a ona kao ekspert...

Peta Lična

pre 11 godina

Ne znam ko je stvarno dovoljno stručan za poziciju
guvernera ali čini mi se da je Jelašić bolje radio taj
posao.U svakom slučaju ma ko bio na toj funkciji mora
mu se smanjiti plata koja je kriminalno visoka.
Često ti "guvernerčići" kažu kako se oni ne finansiraju
iz budžeta.Pa hajde onda da i plate nas ostalih smrtnika
nakačimo na taj magični izvor love pa da i nama
plate budu bar 300 000 dinara...
Evo što npr administratori na ovom sajtu ne bi imali
platu 500 hiljadarki???Ili penzosi ili profesori npr?
I guverner mora da deli sudbinu naroda i plata
npr poslanika je sasvim dovoljna (u vreme ove grozne krize)
da namiri potrebe guvernera(ma ko to bio)...

onako usput

pre 11 godina

Jedni su obecavali prvi zakon o departizaciji, neki drugi o javnim nabavkama, a ono ispade da je prvi Jorgovankin zakon! Sve cestitke za dobar pocetak!

poznavaoc stanja

pre 11 godina

Ocigledan primer kako se NAMERNO odbijaju evropske i finansijske institucije od Srbije,koje ce posle ovog skandaloznog u svetskim razmerama zakona,reci ne SRBIJI,a onda ce se kao spasioc pojaviti RUSIJA (Karic),sa kreditima za razvoj Atomske energije,vojske,sluzbi i ostalog nepotrebnog.
U DVA KORAKA ce mo postati RUSKA KOLONIJA.Budite uvereni da je sve ovo posledica NIKOLICEVOG,DACICEVOG i KOSTUNICINOG puta u MOSKVU i tek deo PRIVETA(Pozdrava) koji je PUTIN po Nikolicu uputio BORISU TADICU.

Mile

pre 11 godina

Dobro dosli u devedesete dolazi nam vreme sa novcanicama od osam nula ,dolazi nam vreme da zaradjujemo miliarde i prodajemo miliarde na buvljaku za kovane eurice,dolazi nam vreme da kupujemo benzin u kantama, dolazi nam vreme da se budimo u 4ujutro da idemo u red za mleko,dolazi nam vreme... bolje da se ne secam jer mi dodje muka

POSMATRAC

pre 11 godina

Posto je postojeci Zakon o NBS stitio nezavisnost NBS, nisu ni mogli da smene guvernera (koji je sasvim dobro obavljao svoj posao), nego menjaju Zakon! Hajduci! Zasto? Da bi imali pristup deviznim rezervama! Hajduci! Ko zna gde ce jos da zavuku ruku!?

Zoran

pre 11 godina

"On je ocenio da je centralna banka najviše zatajila u delu nadležnosti koji se odnosi na kontrolu finansijskih institucija i naveo da će zbog loše kontrole NBS država iz džepa poreskih obveznika morati da izdvoji 350 do 400 miliona evra radi sređiivanja stanja u pojedinim finansijskim institucijama." političari su krali u Agrobanci. Uprovni odbor je prikrivao podatke od NBS. Štampanje novca je vaš jedini interes i zato menjate Zakon.

Realko

pre 11 godina

Evo plana SNS-a: Prvo zakon, pa staviti Jorgovanku, fiksirati kurs, tajkuni vrate kredite, kurs se vraca na staro, zakon se ukida da bi se udovoljilo Evropi. Zivi bili pa videli!

sladjana slacccka

pre 11 godina

Prosto ne mogu da odolim narodnoj izreci: našla se vila u čem nije bila pa za***la. Gospodin Šoškić potiče iz porodice koja bi se u svakoj državi smatrala kremom establišmenta. Njegova titula, znanje i iskustvo su neosporni. A gospodja doktor ekonomije, Jorgovanka? Pa mogu samo da se smejem na toliku prazninu i uobraženost. Kao što sam već jednom komentarisala, to se u psihologiji zove iluzija superiornosti. I još, Jorgovanka, nikad ti nećeš biti Kori Udovički, možeš sa Dinkićem da se slikaš sa sve zakonom o NBS, jednog dana skinućemo vas.

Ivan

pre 11 godina

"Srbija čekati još šest godina do ulaska u EU" a do tada "moramo da vodimo računa o penzionerima i radnicima". Danas vadim svojih €8,000 iz banke a oni neka isplaćuju penzionere i neradnike nekim drugim parama.

I sta sad?

pre 11 godina

Vecina gradjana se protivi ovom Zakonu o NBS, ostaje samo pitanje sta cemo da uradimo protiv toga? Ili to, ili da se Ustavni sud napokon oglasi? Sudije, probudite se, molim vas! Krenite da radite svoj posao, od vas zavisi. Pa, ako donesu novi Zakon o Ustavnom sudu, znacemo sta nam je ciniti.

Vasilje Martić

pre 11 godina

Još jedan dokaz odoslednosti sadašnje vlasti sa izbornim obećanjima. Čista borba za vlast kao i uvek.Jorgovanka sa Karićevog fakulteta kakav prosperitet i napredak. Živela Srbija. Vasilije Martić

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@Zbog čega gospoda iz Demokratske stranke se nisu ovako zalagali za postavljenje Milice Delević na mesto ministra Spoljnih poslova, kao što se zalažu za opstanak Šoškića?
(Pitalica, 2. avgust 2012 13:49)

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...

South Park

pre 11 godina

Marković je naveo i da će Srbija čekati još šest godina do ulaska u EU. Prema njegovim rečima, do tada "moramo da vodimo računa o penzionerima i radnicima

A posle toga ne

crni domino

pre 11 godina

Bravo gospodine Micunovicu za govor!
Ne znam da li ce vlastodrsci imati dovoljno mudrosti da urade to sto ste rekli.
Znam da su Vas dobro razumeli, ali im je izgleda u dusi da bar malo, za inat i iz neznanja, urade drugacije, bez obzira sto ce to mnogo kostati!
Takvi smo mi Srbi! Opasno je da se slusaju pametne sede glave i da se brzo napreduje!

Zoran

pre 11 godina

"Nada, 2. avgust 2012 15:44" Građani su odlučili da ne glasaju ni za bivše ni za nove lopove jer je više onih koji nisu glasali ni za DS ni za SNS. I nemate potrebe da se krijete iza građana, za vaše su glasali vaše pristalice i simpatizeri, ko i vi, koji očekuju korist od vaše stranke. A kurs ne određuje tržište već ponuda i potražnja. Ako će te tako za vreme Ante Markovića je bila 1 DM jednaka 1 dinaru pa vam je poređenje detinjasto. Vaš stav još jednom potvrđuje zašto je dobro što nisam glasao, a mene ne stavljajte u vaš "narodni" koš.

CopeRAF

pre 11 godina

Rekoh ja juce da cemo gledati Jorgovankin potpis na novcanicama za koje ne cemo ni toalet papir moci da kupimo te ce mo isti koristiti umesto toga. Zivi bili pa videli. A glasacima"naprednjaka" zelim da svi postanu miliarderi! Ja odoh odavde

veterinar011

pre 11 godina

Iskreno,nisam verovao da ce ovako vladati,rekoh,naucili lekciju...Ali,i dalje tvrdim da ih je Tadic doveo na vlast.Sve u svemu,iduce godine u ovo vreme,svi cemo biti milioneri.

Pravi kandidat

pre 11 godina

Ja mislim da na tu funkciju treba postaviti nestranačku ličnost a prava osoba je predsnsednik svih gradjana naš voljeni Toma. Em što je taze ekonomski expert skoro diplomiro pa ima sveže sažvakano znanje i volju da radi em što treba da ima još jednu funkciju jerbo glupo bi bilo da svi ostale imaju dve,tri,četiri... a on samo jednu. Priznaćete malo štrči

ekonomista

pre 11 godina

ne dajte ljudi; Hoce da stampaju pare i opet cemo biti pokradeni; Moramo da branimo nezavisnost centralne banke. Ne smemo dozvoliti da nas prevedu zedne preko vode. Kako ne shvatate, kad ne glasate, ne trazite svoja prava, ne stanete na stranu znanja i dobra, onda otvarate vrata ovim najgorim od najgorih, srpskim politicarima. Oni nisu u stanju da sastave vladu, to su teski egocentrici koje ne zanimamo ni mi ni nasa nacija, ni nas boljitak.
Prvo ne moze da se sastavi vlada, a onda kada se sastave ostavljaju za sobom haos ...Ne dajte ako Boga znate.

Summar

pre 11 godina

Ako je Jorgovanka Tabakovic strucnjak onda smo mi Kanada a ne Srbija...jeste ona strucnjak za propast...dama iz Pristine,Seseljev kadar naravno...dve koze ne zna da sacuva...kao sto je sacuvala svoju kucu u Pristini sacuvace i NBS

TXC

pre 11 godina

Devize odmah povući iz banke ako ne želite da doživite novu "staru deviznu štednju". Jorgovanka ide na to mesto da bi trošila devizne rezerve (to je i vaša štednja) i štampala pare kada treba da se plate penzije i slično. Ja sam prvo mislio da će ovo biti povratak u 1998. ali izgleda da je vremeplov umesto toga otišao još malo dalje u prošlost, u 1993.

Ivan S:

pre 11 godina

Svakog dana čitamo po neku bahatu izjavu polupismenih političara koji su se dočepali vlasti. Niste vi na vlasti zato što ste mnogo pametni, nego zato što Srbi traže nekoga ko će im davati novac bez rada.
Vidimo vam leđa uskoro.

Vlada

pre 11 godina

"PROTiVUSTAVNO !!!!!!!! Ustav garantuje nezavisnost NBS !!!!"

Sve guvernere do danasnjeg dana birala je politicka vecina i bili su partijski ljudi ,kao sto ce biti i u buducnosti.Nezavisan guverner moze biti samo ako raspises konkurs,na konkurs se prijavi destet strucnjaka ,izloze svoj plan i program ,a najbolji program podrzi 2/3 skupstine ,a ne prosta vecina.Ukoliko ne radi dobro,opet smeni ga 2/3 politicara (koji uglavnom jedu i piju u skupstini),upravo oni koji odlucuju cak i ko je direktor klozeta na Terazijama.

Slobix

pre 11 godina

"Zašto Zapad plače za Šoškićem? Zato što će im njegovom smenom biti ugroženi interesi."

Ne plače Zapad za Šoškićem kao takvim, već zbog napuštanja evropske prakse kad su Centralne Banke u pitanju. Ako je orijentacija Vlade EU, kao što kažu u javnim nastupima, onda je ovo autogol. Ako imaju drugačiju orijentaciju, onda nas sve skupa lažu i mažu. Kako okreneš, ovo nije dobar korak.

Marko Valens

pre 11 godina

Daću jedan koristan podatak svima koji čitaju komentare.
Poslanicima je za nekoliko dana rada isplaćena plata od 210.000 RSD što daje ukupnu cifru od 52510000 RSD a to su 445.000 EUR. Da ne pominjem plate u vladi, silnim agencijama i glomaznoj administraciji koja se stalno uvećava suprotno svim izjavama političke "elite".
Probudite se, o vašoj budućnosti se radi, o vašoj deci i vašem dostojanstvu.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Udrite bre,samo napred a ti narode gledaj i češaj se po gladnom stomaku,ma gradjani Srbije ništa bolje i ne zaslužuju.Djaba nama što mi pišemo ko to ćita od političara,dok se ne digne kuka i motika nema ništa.

DJukic Nenad

pre 11 godina

Do kada misle da nas dave prenosima Skupstine?
Olimpijske Igre se odrzavaju JEDANPUT u CETIRI GODINE !!!
Ove smejurije od , nazovi, "Skupstine" , gledamo svakog dana.
Nekada su se zaustavljali i prekidali ratovi za vreme trajanja Olimpijskih Igara, a danas nam prekidaju prenose, da bi prenosili, neke kvazi rasprave....
Sramota........

Nadam se samo da ce se barem neko pozabaviti ovakvim bahatim ponasanjem gospode koja su odgovorna za ovo....

Žirafa

pre 11 godina

U trenutku kada je polemika dostigla vrhunac, Marković je govoreći o svojim uspesima rekao:
- Ja sam u Jagodini napravio šest škola, 30 domova kulture, 50 sportskih terena za razliku od vas koji niste napravili ni jednu trafiku.

Tabaković je odgovorila:
- Ne pravim trafike, čoveče, ja sam doktor ekonomije.

Marković je nastavio:
- Jeste li napravili neku ordinaciju?

Tabaković šokirano odgovara:
- Vi ne znate da postoje i doktori ekonomskih nauka...

ZoranNS

pre 11 godina

Jasno je kao dan, SNS se debelo zadužio kod tajkuna, sad je vreme da im se vrati i to sa kamatom, ništa novo, kod obračuna nema vremena za raspravu, rasprava je stil u demokratiji, u diktaturi koja se sprema nema i neće biti rasprave iz dva razloga, prvi, sve represivne institucije su u rukama većine, a drugi, podaci će biti državna tajna, nećemo imati o čemu da raspravljamo.

Zoran

pre 11 godina

Vladajuca vecina radi punom parom,sto je za svaku pohvalu,jer smo konacno dobili Vladu koja radi ne u svom interesu,vec u interesu gradjana srbije.
(Rodjin cigar, 2. avgust 2012 13:36)

Ha ha videces uskoro u čijem interesu radi ova Vlada , a da radi punom parom to je tačno znaju oni i sami da nece dugo biti tu pa moraju na brzaka da rade ( čitaj PUNOM PAROM ) .

Sale@

pre 11 godina

Koštunica i oni pre njega su prodavali društvenu i nacionalizovanu imovinu (iz II sv. rata) i tako opstajali na vlasti. Demokrate nisu imale šta da prodaju, ali su se zato zaduživali na Zapadu do krajnjih granica - tako su i oni opstajali na vlasti. Ovi poslednji nemaju šta da prodaju, a ne mogu da više zadužuju Srbiju jer im niko neće više dati pare - bankari znaju ko može, a ko ne može da vraća. I šta preostaje... Pa naravno "Devizne rezerve države Srbije". To je jedini "bunar" iz koga se još niko vode nije napio, ali kad njega presušimo, teeeeško ljudi nama....

P.S.
Pamtite ove reči, koje se inače nalaze u knjigama mnogih pravoslavnih mudraca - "trpećemo za hleb, gladovaćemo, tumaraćemo po gradovima, tražiti posao koga neće biti...", itd, itd, itd... Sve dok se Bogu ne vratimo. A Bog nam ovakve i na vlasti daje - kakav narod, takva i vlast!!!

Pitalica

pre 11 godina

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...
(elementaryMyDearWatson, 2. avgust 2012 14:14)

Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?

Jasmina

pre 11 godina

"Ima jedna divna formulacija za tu vrstu priče: Tkaj, tkaču vetra, ako, kad bi, da li, da smo, a nismo mogli", rekla je ona.
Divna formulacija, ti si moj idol a sada idi. Hvataj prvi vetar i odTabanaj.

Slobodan

pre 11 godina

Idem sutra rano u banku da podignem svu svoju ustedjevinu, necu dozvoliti da me neko opljacka. Cekaj malo, pa ja i nemam ustedjevinu. Ova Jorgovanka je toliko opasna da je uspela da me opljacka i pre stupanja na duznost.

joshua

pre 11 godina

@minja
Postoji organ koji treba da oceni kako je Soskic radio i koji moze da ga smeni. On se zove Savet NBS i procedura je definisana zakonom.
Ovde je rec o prosto neverovatno bezobraznoj borbi za apsolutnu vlast uz fantasticno bezobraznu zamenu teza tipa: Soskic odgovoran za gubitak u Agrobanci a nisu odgovorni menadzment i upravni odbor delegirani od Vlade RS? Ljudi, sta je sledece? Da se ukine sud i da se privatizuju sluzbe (a, da, na sluzbama se vec radi...)

nikola

pre 11 godina

Ljudi, ko god slučajno ima neki evrić u banci neka ga sklanja.
Ne zaboravite da je Tomislav Nikolić lepo rekao:'' Treba potrošiti pare iz deviznih rezervi da sa ne ubuđave'' Sada dolazi to vreme. Bolje rečeno na vlast su došli ni isti uz pomoć glasova koji su tvrdili da je za vreme Miloševića bilo bolje. E, sada će brzo uveriti kako je to bilo.

sve po zakonu

pre 11 godina

Tako bi se jednog dana desilo i Milici Delevic da je otisla da argatuje u SNS. Jednog dana bi joj rekli da njena politika nije i njihova. Dupla korist. Obrukali bi DS, a onda i nju upropastili da vise ne bi bilo dobra nijednoj stranci.

pitanje samo za idiote

pre 11 godina

"Arsić je postavio pitanje da li samostalnost znači da onaj koji "samostalno donosi odluke u centralnoj banci nije odgovoran za svoje postupke"". Bas se pitam da li u Srbiji postoji neki idiot koji ne zna da samostalnost znaci ne donositi odluke po direktivi politicara. Sada ce Srbija dobiti guvernera koji nece biti odgovoran za svoje postupke jer ce mu drugi reci kako i sta da radi.

Vladimir

pre 11 godina

Dinar ne pada zbog Soskica vev zbog zatvaranje zelezare i ostalih proizvodnih kapaciteta koji su izvozili robu. Ova vlast je definitivno u rukama uvoznika jabuka iz Argentine. Samo njima odgovara vestacki visok kurs dinara.

Petar

pre 11 godina

@Ruby Heart i ostali naprednjaci

Dajte ljudi, opismenite se malo, procitajte nesto, pa onda komentarisite. Tragikomicni su vam komentari... Evro nije devalvirao, a nije ni dinar. To su termini koji postoje pri fiksnim deviznim kursevima. U ovom slucaju dinar je depresirao u odnosu na evro...

Jadno je frljati se ciframa i izrazima o kojima nemate pojma...

Svako ko i malo drzi do sebe ne govori o onome sto ne zna.

mmisa

pre 11 godina

Vec sutra rano stajem u red za podizanje svog novca iz banke. Ne zelim ni jednog trenutka da mojim parama raspolazu ljudi("strucnjaci") slicni buducem guverneru.

Konzerva

pre 11 godina

Kada Mardž zasedne, pa kada smanji sebi platu, kada ojača dinar, kada smanji cene, kada rodi kukuruz, ma idi begaj. Sve mi ovo liči na onu čuvenu repliku: Neki ćete da poginete, a neki ćemo i da se vratimo!!! Ko nama vodi državu, pa oni ne znaju da sednu pored sagovornika, a ne da vode monetarnu politiku jedne zemlje.

jj okocha

pre 11 godina

jbg, u srbijici uvek tako, dođu divlji i oteraju pitome, jedino mi nije jasno kako na blogu b92 nema nijedne analize ove situacije

Mario Bros

pre 11 godina

Sreca nasa pa su stvari na tom radnom mestu vidljive svaki dan. Nema tu mlacenja slame i zamajavanja i tumacenja. Pratimo samo kurs i kolicinu deviznih rezervi za pocetak i videcemo koliki je uspeh ili neuspeh guvernera. Posle i inflaciju i stanje banaka i kredite. Uporedicemo sa proslim guvernerom i isporuciti sud. Ako je losije, drvlje i kamenje. Ako je bolje, onda cekamo opet da poredimo sa prethodnim stanjem. Nema opustanja. Inace, preplanula komentatorka komentara se vratila sa odmora. Dobrodosla kuci.

Volim, volim, volim, volim zene. ali ......

pre 11 godina

@DJukic Nenad

Slozicu se sa vama u vezi prenosa Skupstine i Olimpijade, ali tek kada uvedu zenski ples oko sipke kako je najavljeno !

marija

pre 11 godina

Економска политика се не може водити ако гувернер и Влада имају различите концепте управљања финансијама, каже премијер Дачић,

Dacicu, ekonomisto, nauci bar zasto je mesto Guvernera NB - nezavisno.
On i ne treba da ima TVOJ koncept, neznalice.

cisar

pre 11 godina

Ostavke se ne daju bez razloga,on je prosto najuren,to je bilo jedino sto mu je preostalo.Primecujem mnogi se raduju svojoj nesreci,sve veliki strucnjaci.Komentarisacemo rad novog guvernera u nekim slozenijim vremenima,koja nam neizbezno galopiraju u susret.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

'Оће те рећи избор гувернерке, која из дрскости пријеђе у Ткачку поезију.

ZoranNS

pre 11 godina

"Giljotina je pala, dželati i rulja kliče", toliko puta viđeno u istoriji. Zakon o NBS = Ustav, oba ova važna zakona donešena su na vrat, na nos, hitno da hitnije ne može biti i bez javne rasprave, razlog, ne bi preživeo javnu raspravu. Način donošenja govori o kvalitetu zakona i o kvalitetu predlagača.

nikad drug član

pre 11 godina

s obzirom na ostrašćenost, prepucavanje, licemerje, bezobrazluk i nekulturu rekao bih da je 90% "komentatora" učlanjeno u političke partije ( ili iмаju direktnu korist od istih kao članovi porodica, familija, kumovski veza i sl) a to je naš najveći problem moji dragi sugradjani.

бидермајер

pre 11 godina

Ово личи на отимачину пре него'л на конституисање власти. Шошкић нек иде низ воду,кога брига....ал отимачина позицијa и доношење закона само у ту сврху да би се попунила још једна фотеља супартијцем ? Глад је мала маца спрам властољубља,лактарошки и безобзирно,дајте томе мало стила ипак је то скупштина а не "Каленић".Господо !?

perun_u

pre 11 godina

Skupštinski restoran je napravljen prvenstveno za poslanike i ostale zaposlene u skupštini Srbije. Dodvoravanje novinarima nikuda ne vodi. Naravno da bi u domu poslanika (Skupštini Srbije) prednost morali da imaju poslanici.

zoran

pre 11 godina

Zamolio bih poslanike da nas gradjane postede uvreda. Nije lepo da nas vredjate Vasim izlaganjima u odbrani donosenja novog zakona. Gospodine Arsicu, politicke stranke guraju svije kadrove u upravne i nadzorne odbore javnih preduzeca i banaka sa vecinskim drzavnim kapitalo. Mislim da se oko toga slazemo svi, to je jednostavno tako. Kazete da su u Agrobanci falsifikovali bilans i NBS to nije otkrila na vreme. Ko je falsifikovao bilans i ko je taj bilans prvo odobrio i ucestvovao u tome ako ne clanovi upravnog i nadzornog odbor, to jest i politicari koji su tu da " zastite " drzavni ili drustveni kapital. O njima ni reci, vec udri po NBS i guverneru jer nije radio svoj posao. Mislim da su ovo uvrede za nas obicne smrtnike koji pokusavamo da malo razmislimo, sta se to desava. Meni je jasno da ce vladajuca vecina smeniti guvernera Soskica i na njegovo mesto dovesti Jorgovanku Tabakovic, vlast je vlast i uvek uradi sta hoce. Postenije je reci to radimo iz tog razloga Mi smo vlast i to nam se moze. Za posledice toga bice te i te kako odgovorni ili hvaljeni. Neko mora da odgovara za ono sto radi i za ono sto nije radio a dobijao je platu za to da radi( kontrolise, nadgleda, donosi odluke).

cao, prijatno

pre 11 godina

Ja sam svoje novce izvukao iz banke i podneo zahtev za sto dalje odavde. A vi i dalje verujte u novu vladu i novog guvernera (guvernerku) banke.

Milan

pre 11 godina

(LJUBICA, 2. avgust 2012 16:35)
Gospodjo, pre nego sto ovi vasi smene guvernera, a da prvo malo naucite da se nikome, pa ni guverneru ne moze dati ostavka (on moze biti smenjen) i da ubuduce savladate pravopis: neznanje je jedna rec, ne dve...

elementaryMyDearWatson

pre 11 godina

@'Оће те рећи избор гувернерке, која из дрскости пријеђе у Ткачку поезију.
(M. Н. Лазар, 2. avgust 2012 18:22)

Kamo srece da je izbor - pre ce biti proglasenje, posto su je oni kao sto svi znamo vec izabrali...

Rada

pre 11 godina

Dakle DS u svojoj dugogodisnjoj vladavini dokrajcila je privredu svojom agencijom za privatizaciju.Dokrajcili su mala i srednja preduzeca tj sve osim tajkuna.
A sad ova vlast je sledi i krece da unisti jos ono jedino sto je ostalo a to je bankarski sektor.Daj da mi uzmemo pare ,a vi posle vidite sto cete.

Coco Bill

pre 11 godina

Mozda zato sto u slucaju Milice Delevic niko nije morao da prekraja zakon na brzaka...
(elementaryMyDearWatson, 2. avgust 2012 14:14)

Možda zato što od Milice Delevič niko iz pomenute stranke ne bi imao koristi za razliku od pomenutog gospodina?
(Pitalica, 2. avgust 2012 18:59)

Možda, a izborom Jorgovanke iz pomenutih stranaka "niko neće da ima korist" ?! Evo, recimo, jedan primer "poznati biznismen", "Modelsicin" muž neće dobiti povoljan kredit i to iz deviznih rezervi...možda. kao ni ostali...možda ?!

milovan

pre 11 godina

ne treba ih ni komentarisati.treba komentarisati njihov rad a u srbiji ni vlast ni opozicija nista ne rade vec samo pricaju prazne price ,treba uraditi ovo treba uraditi ono,prvo uradi pa kazi sta si uradio za pocetak nek izglasaju novi tv kanal za skupstinu pa ko hoce da ih gleda nek ih gleda do mile volje a ne da nam uskracuju olimpijadu i emisije za decu zbog skupstine koju mislim da ne gledaju ni clanovi njihovih porodica

Od bisera pesmarica

pre 11 godina

"Ima jedna divna formulacija za tu vrstu priče: Tkaj, tkaču vetra, ako, kad bi, da li, da smo, a nismo mogli", rekla je ona.
Imali bolje preporuke od NARODNE poslovice za izbor guvernera NARODNE banke?

Posmatrač

pre 11 godina

O intelektualnim performansama, emocionalnoj stabilnosti i etičkim stavovima g-đe Tabaković sve je već poznato. Veći problem SNSa su funkcije viceguvernera - koga će tu da stave, kad ni za ovo dosada nisu imali odgovarajuća rešenja?

Ako je tačna priča da će g-din Palma da postane rukovodilac "Elektrovojvodine" u Novom Sadu, ništa više ne bi ni trebalo da bude iznenađenje. U tom smislu bi viceguverneri NBS mogli da postanu naši poznati monetarni eksperti g-da Bogoljub i Sreten Karić i g-din Marijan Rističević. Na žalost, g-din Jezda se zahvalio na ponudi, jer ima neki drugi angažman, a g-đa Dafina je bila nedostupna za komentar...

Petar

pre 11 godina

Ljudi se zale na rts su pusta serije po sto puta,ali rts u stvari upozorava ove sa losom memorijom koji su glasali za naprdnjake. A njima mogu da preporucim neke serije da se podsete:Srecni ljudi,Gore dole.Dovoljno te dve i valjda ce da shvate koliko su glupi.