Utorak, 12.06.2012.

22:41

Obilaznicu "sprala" kiša

Dve deonice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja, "Putevi Srbije” su već morali da zatvore, piše "Politika".

Izvor: Politika

Obilaznicu "sprala" kiša IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

216 Komentari

Sortiraj po:

Соња Соњица

pre 11 godina

Весело вече! Само да и за ово не окриве долазак Томе на власт! Ко зна можда и пут бојкотује па се слеже! Е јадна вам мајка, све сте урадили за једнократну употребу, само да би код народа изгледало како ви то добро радите! Ово је само почетак шта ће се све открити како је рађено само зарад које гласа више!

Marko

pre 11 godina

Naravno da je moralo da se pusti u promet ta deonica kako bi tadasnja vlast imala sta da pokaze kao rezultat njihovog rada. Mada sve sto su oni uradili kostalo je mnogo vise od planiranog a kvalitet tog rada je ispod svakog standarda. Nije ni cudo sto se svaki posao koji oni uzmu da realizuju radi vise puta.

justin

pre 11 godina

"sve isto samo njega nema.." Da li se neko seća puštanja puta Pančevo - Beograd .Na brzinu ga je Mrka završio pa je počeo da tone pa su ga posle dopravljali.

Filip

pre 11 godina

Bitno je da su se pred izbore slikali i proglasavali za velike misionare koji misle na narod, a sada im trba novi mandat da zakrpe sve rupe koje su napravili i naravno da nas ponovo zaduze za novi kredit

Nimrod

pre 11 godina

Komentare sa cudjenjem je tesko razumeti - jel isti ministar ovo isto radio pre 10 godina? Jel pre neki dan izjavio da ce ostati ministar. A i dalje glasate za iste.

Nikola

pre 11 godina

Preporucio bih domacim graditeljima puteva da odgledaju ovaj klip i shvate gde smo mi od razvijenog sveta : http://www.youtube.com/watch?v=VTGFoexPS2w

zpHibridi

pre 11 godina

@GAGI - kad smo vec kod svecano otvorenih stvari - jedva docekan dom zdravlja u zemun polju je svecano otvoren 16februara2010 godine - pre mesec dana kad sam isla kod zubara, padala je kisa - na ulazu u dom zdravlja kanta za prikupljanje kise, fleke od vlage OGROMNE na sve strane, plafon bez pola onih ploca pa se vide instalacije sta li su vec. toliko.

master micko

pre 11 godina

Nisam oduševljen što su svi komentari očenjeni sa plusevima. Živeo predsednik i Vlada, koji uspešno vode Srbiju ! ! ! Živeo rad i političari. Pustite mi komentar. Živela pozicija i opozicija!

Filosof

pre 11 godina

Pare su tu ulozene, da bi sprala kisa na kraju to?Toliko o tome sta su sve radili zbog izbora.Bolje da su te pare podelili onima koji su ostali bez posla zbog njih.

Aleksandra

pre 11 godina

Sto vise belih listica, to manje ovakvih vesti.

Ne mogu da shvatim ko je jos lud da glasa i da trazi da ga opljackaju. Ako samo jednom propadnu SVI POLITICARI na izborima, valjda cemo ih se svih djuture resiti, pa jovo-nanovo.

Da bar potpuno novi pokusaju da kradu, da se plase belih listica i da znaju da nece dugo krasti.

kratke noge

pre 11 godina

Da li se neko seća serijala "Planeta majmuna"? Mislim da je kasting i za glavne i za sporedne uloge novog nastavka nepotreban. Scenarista ostaje bez posla, reditelji i producenti sa ovakvom ekipom zarađuju astronomske cifre. A šminkeri i specijalni efekti?! Ma, daj, ipak bi to bio samo "dokumentarac", ali kakav. Ma, ne, mi ipak obožavamo naš "rijaliti"! Sve , sve, ali "Drobnjak iz auta (out-a)", mislim "Drobnjak sa "Pančevca" i ostalih "Zvezdanih staza i bogaza Srbije". Braćo, ako ovako nastavim evo epske fantastike!

nadzor

pre 11 godina

bio sam jednom na konkursu u firmi za puteve. bio je ovakav razgovor: vlasnik:"treba stalno da se menja asvalt", ja (ing) :"treba da se uradi posteljica, pa ce asvalt da traje". i tako ping pong 3x ja njemu , on meni. onda vlasnik uze olovku i precrta mi ime sa spiska. i nastavi razgovor sa sledecim kandidatom. sta imam ja od toga sto se drzim propisa : nezaposlen sam, nemogu zenu da izdrzavam, dugujem alimentaciju... eto kako mi je sto se drzim propisa. tuznan sam i bedan, kao da izdrzavam kaznu zbog postenja !

Pravda je spora ali dostizna

pre 11 godina

Evo samo nekoliko podnaslova iz stampe vezanih za
Izveštaj Uprave za javne nabavke za 2010. godinu: veliki broj nepravilnosti u postupcima javnih nabavki po hitnosti Puteva Srbije to preduzeće DRI uvrstila u godišnji plan revizije za 2011. godinu.

"Uprava je za 2010. godinu uočila nepravilnosti kod čak 16 ugovora po 'hitnosti' Puteva Srbije, ukupne vrednosti 1,6 milijardi dinara, a u prvoj polovini 2011. otkriven je jedan postupak vredan 618 milona dinara".

Prema podacima Uprave za javne nabavke za prvu polovinu prošle godine, Putevi Srbije su javnu nabavku izrade dokumentacije za deonicu obilaznicu oko Beograda od Dobanovačke petlje do Bubanj potoka, vrednu 618 miliona dinara, bez zakonskog osnova sproveli po hitnom postupku

Erp

pre 11 godina

Prosao sam tom zaobilaznicom 22 Maja, i kad sam video da nema iskljucenje a Batajnicu i Zemun nisam mogao verovati. Ja sam isao za Novi Sad, uz put sam naravno trazio to iskljucenje cisto iz radoznalosti, no za ne poverovati je da ga nema! Koji genije je ovo pravio i projektovao svaka mu cast! Definitivno mi nismo za ovu planetu!

nesh_bros

pre 11 godina

Radio sam u tunelu.. ne mozete da verujete koliko je sve zbudzeno pred kraj, samo da bi pred izbore "otvorili" obilaznicu.. nije ovo nista, tek ce biti problema !

srbistan kasaba

pre 11 godina

ma toda su u somaliji putevi boljeg kvaliteta su dezinformacije koje plasiraju amerikanci i eu,jer nas mrze i hoce da nam otmu kosovo

vojvođanin

pre 11 godina

Zašto se ne kaže ko je izvođač radova, ko je nadzorni organ koji je potpisao situaciju i fakturu da su radovi izvedeni kvalitetno.U drugim državama odgovorni izvođač radova gubi licencu a nadzorni organ odgovara krivično i na kraju dali izvođač ima neke veze sa SPS-om i koliko je već plaćeno za razliku od nekih izvođača koji od Puteva čekaju pare godinama.

Realni

pre 11 godina

Nisu problem politicari, kojekakvi Mrkonjici, putari, kriminalci - problem Srbije je sto u drustvu kao cjelini izrazito preovladava primitivizam, neobrazovanost (tj. nespremnost na ucenje u najsirem smislu rijeci), bahatost i promocija bahatosti kao vrline, aljkavost, nedostatak planiranja, strpljenja i istrajnosti, nedostatak kulture sazivota i komunikacije sa okolinom, prirodom i ljudima, s drugacijim misljenjima itd.

Svi ti povici i halabuke na kurumpirane politicare su potpuno besmisleni jer sve sto se dogadja u Srbiji je samo ogledalo civilizacijskog dostignuca jednog drustva. Ta jadna obilaznica koja se pravi 30 godina je upravo odraz svega ovoga gore navedenog, odraz potencijala jednog drustva...

Srbija je prelijepa zemlja, sa mnogo predivnih, vrijednih i sposobnih ljudi. Problem je u promociji tih vrijednosti, u volji, znanju i naporu da se okolina, drustvo i nacin na koji funkcionise to drustvo ucini boljim.

Боривоје

pre 11 godina

Каква је то гомила имбецила... Каква смо сви ми гомила мајмуна... Колико је ово једна тужна држава... Колико сам ја само глуп што сам још увек у њој!

Tork

pre 11 godina

heheh E moji svršeni fakulteti,doktori i svi ostali Srpski stručnjaci političari.Pa vi bre ne znate gde ste šuplji dok se ne napipate, jjujujujuju, tako olako frćnete par miliona evrića pa ćete narodu da dižete porez da vam vraća pare ubudale potrošene.Sve dok neko ne bude visio zbog ovakvih i sličnih grešaka nema nama napred.Japanac bi uradio harakiri jer ne bi mogao da živi sa tom sramotom.Nemam reči koji obraz mi imamo vojnička čizma nam nije ravna jujujujujujuju

šima šimau

pre 11 godina

Mene zanima ko još, osim jelene trivan ima obraza da lupa minuse na ove komentare,pošto neki imaju po dva, tri a bogami i više minusa.

Milan

pre 11 godina

Vozim sleper od svoje 18 godine, sada mi je 33! Obisao sam pola sveta, putevi su nam najgori a putarine najskuplje! Nazovi autoput Beograd- Subotica se naplacuje godinama a ni za deset godina ono se ne moze ni nazvati autoput! Kad covek naidje nocu i ugleda sve one silne cunjeve razbacane unaokoln prosto ne zna kuda da vozi! Obilaznica oko Beograda je tek uzas! Put je toliko neobelezen da bi za ono neko trebalo da lezi u zatvoru! Toliko!

Milos

pre 11 godina

Ma nemojte molim Vas! Ma nije moguce da je obilaznica otvorena da bi se pomoglo proevropskom, jedinom demokrati na ovim prostorima, a i sire, da pobedi! Pa i da jeste, to je za nase dobro, kako ne shvatate! Da smo mi u samom startu videli koliko oni zasluzuju da vladaju nama, ne bi ni bilo potrebe da manipulacijama kroz 'odlicne' javne radove sakupljaju glasove, i ne bi se pare bacale (jer ovo su cisto bacene pare, taj put nikada nece valjati jer nije dobro uradjen). Dakle, mi smo krivi, nemojte blatiti sveta imena nasih jedinih vozdova, jer samo oni vode iz ove tame ka svetlu zvezdica na plavoj zastavi... ovaj nebu...

Marko

pre 11 godina

NEVEROVATNO.
Ja sam saobraćajni inženjer. Prošao sam tom deonicom pre zatvaranja i jedino što mogu da kažem da me je sramota. Sramota struke, znanja mojih kolega, neodgovornih u Putevima Srbije, Ministarstva koje je otvaranje dozvolilo...
Mislim da me svi oni koji su izašli iz Srbije, pa makar i do Hrvatske razumeju dobro.
Sramota je što ovo dopuštamo i ćutimo...

dragiša

pre 11 godina

Neki od forumaša na ovom portalu isključivo kritikuju Mrkonjića. Ja bih podsetio uvažene komentatore da su tim svečanostima( dan za dan) uz grljenje,ljubljenje ) prisustvovali Tadić( tada već bio samo lider DS), Djilas,koji su dali izjave (preneli svi elektronski mediji) uz najavu g.Tadića da predstoji "nestajanje" Ibarske magistrale i itd..Ovo samo da podsetim. Na portalu B92 informacija da Austrijanci neće maline. Još jedno podsećanje: neki Austrijanac, uz prisustvo ministra uza poljoprivredu Petrovića koji je dao veoma optimističnu izjavu o visini cene koja je podstrek za malinare) potpisao navodni ugovor o kupovini malina. I tada su mnogi malinari u Srbiji rekli da je sve to neistina. Ove dve informacije na pportalu B92 govore ćime se sv e služila vladajuća koalicija(DS,pre svega) u predizbornoj kampanji, kakvim obmanama,neistinama...Setimo se samo kakvi su spotovi išli na TV, setimo se kampanje protiv Nikolića, koja je premašila prlavđtinu sveta...Ovo samo forumaše i ostale podsećam, da se ne zaboravi. Hvala na prostor.

GAGI

pre 11 godina

Pitam se koliko su sigurna obdanista koja su otvorena pred izbore.Sta bi se desilo da je neko nastradao na toj legendarnoj obilaznici.Sigurno bi(sto bi rekla jelena otrovan)za to bio kriv Toma Nikolic.Ko ce odgovarati za jos jednu prevaru vlasti,koja se ponovo bori da nas vodi u propast.Otvaranju su prisustvovali ponosni Tadic,Djilas,Mrkonjic.I gle tuge Djilas ponovo gradonacelnik.Molim odgovorne inspekcije da proveri sve objekte u Beogradu koje je Djilas otvorio.Narode vodi racuna kuda se kreces inace se moze desiti da ti se nesto sruci na glavu ili daleko bilo otvorice se neka rupa u asvaltu i propascete.Boze ima li te.

NekoIzMase

pre 11 godina

'Sleganje asfalta usled kiše je direktna posledica izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije' izjavila je Jelena Trivan, potpredsednica DS.

:)))

erp

pre 11 godina

"Tadic i Dilas poboli Srpsku zastavu na Mars" , ovo je jedan od satiricnih naslova, u jednom ovdasnjem dnevnom listu , hahaha, al verujte mi nije daleko od istine, pred neke nove izbore -:))))

kuku leeleee

pre 11 godina

Sad ce novo-stara vlada da resi sve probleme. Da natenpira za sledece izbore. Kolko ovakvih slucajeva je proslo ne zapazeno samo oni znaju.

Knight XV

pre 11 godina

Prema pokazateljima Svetskog ekonomskog foruma, Srbija je na 128. mestu od 142 zemlje kad je u pitanju železnička infrastruktura, 131. po kvalitetu puteva, samo da se zna...

put u jednom pravcu

pre 11 godina

Pustiti jedan put koji nije dovrsen,koji nema izlaz(za Zemun i Batajnicu) i zbog kojeg je bilo i ljudskih zrtava je kriminal.Da postoji pravna drzava
neko bi morao da odgovara!

Munja

pre 11 godina

Za svaki odrađeni posao postoji garantni rok koji je izvođač radova dužan da predoči na tenderu i za koji se obavezuje potpisivanjem ugovora. Svaka neisparavnost, nepravilnost u skladu sa garancijom se mora otkloniti u određenom roku i u ovom konkretnom slučaju o trošku izvođača radova. Naravno, kako to inače biva u zemlji Srbiji, troškove sanacije štete snose poreski obveznici t.j. mi-građani. Tako moju ulicu svake godine iznova prekopavaju i asfaltiraju(obično pred neke izbore)te tako ogroman deo novca stavljaju sebi u džep. Ta pojava je najbolje opisana u vicu o graževincima Nemcu, Francuzu, Srbinu i mostu.Postoji više verzija ali je poenta ista (krađa!).

perica

pre 11 godina

Neko ce reci ovo je Tadiceva krivica,mozda,ali Drobnjak je kadar Sps-a a i ministarstvo je Mrkino,a on je poznat kao covek "pre roka" jos iz vremema obnove zemlje.E sad taj isti Sps je glavna nevesta oko formiranja Vlade,dakle narod ih je nagradio duplo vecim glasovima,dakle narod je kriv a ne politicari.Ako Ds pravi Vladu bolje bi im bilo da postave svog ministra umesto Mrke,jer ce Tadic ako bude premijer morati da pravda troskove poput planiranih 250mil evra za jos 7km obilaznice oko Bg-a koliko je drug Mrka rekao da jos treba para.

milos

pre 11 godina

to je onaj fazon, gde ide odnos cementa i sljunka 3:1 stavicemo 5:1 gde ide armatura 10 stavicemo 6... a razliku u dzep. kao sto mrka kaze radite ljudi bice pecenih prasica. treba insajder da pokrene odakle mrki Q7 to je promo materijal nekih firmi da bi mrka dao posao.

Zocky-D

pre 11 godina

Navikli smo ovde na dobre komentare i to je O.K. Ipak,pitanje je sta sada?
Ima li odgovornosti? Ko je kriv za ovu u nizu brljotina?
Ali,oni,evo opet se spremaju vladu da formiraju,ti isti!? I,nikome nista!?
Opet obecanja,opet lazi! Narode,sta ocekujete,pa sami pristajete da vas
varaju i lazu! Prvo bi morali da odgavaraju za dosadasnji "rad",ili?
A ovako,malo kritike na nekim portalima,narod ko narod malo psuje i,i...?

Mena

pre 11 godina

Trebalo je da se vlast slika sa svojim uspehom, jer je bila predizborna kampanja. Ovo sto su radili i sto ce i dalje da rade, stvarno nema smisla ni opravdanja za takvo ponasanje. Borba da opstanu na vlasti je upravo zbog takvih stvari da se ne sazna sta su i kako sve radili. Kazu da je vlast od 10 godina jednog coveka bila duga, a sta je sada kada cemo iste ljude trpeti da ovako rade 12 godina. Pitam se, dokle ide njihova drskost da ovoliko prave ovaj narod ludim?

Apple

pre 11 godina

Odlucno planiram da se iselim iz najgore drzave na svetu. Plan i akcija u toku. A vi nezaposleni, gladni, siromasni, pod kreditima... Kukajte i trpite... dok svet zivi...

miki

pre 11 godina

ej dragi bože šta sve neću da čujem i da se ponašam kao da je sve ok. ja mislim da je tu neko debelo izfušario u tom poslu a fušari se gde god se nešto asvaltira. Uzimaju pare kao da grade po evropskom standardu (asvalt debljine od 8 cm min.) a daj bože da ima 4 i normalno da će ga kiša oprati. Ako ne odmah do sledećih izbora sigurno imaju posla na istoj putanji da ponovo rade jer je asvalt propao.

adam

pre 11 godina

Ovo je evaulacija rada stare vlade a ne vest! Tačno su ovako funkcionisali ceo mandat i sad će polako samo da stižu "fakture" stvarnosti koju su nam bojili! Naravno, svi će drugi biti krivi osim njih.

Idi begaj

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna a tu novine i novinari mogu da urade najveci deo posla.
Dakle,nadjite ko je potpisao dozvolu da se put otvori,ako potpisnika nema(sto me ne bi cudilo u nasoj zemlji)onda krenite ka gore,pa sve do ministra infrastrukture.Ako do njega nema niko kao potpisnik onda je on kriv i mora da odgovara.
Dakle,novinari radite svoj posao i krenite jos danas da nadjete ko je dozvolio da se put otvori,objavite, pa da odgovara...

Uki

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”

Ova misao prosto vapi za time da bude dovršena. Ne mogu da verujem da je posle "ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni" stavljena tačka. Mislim, u čemu je onda problem? Kisele kiše razjele materijal? Mislio sam da je Sloba bio šampion u pravljenju potemkinovih sela ali ovi su dokazali da su dostojni naslednici.

Erp

pre 11 godina

Sad ce Mrka za ovo da dobije novu ministarsku funkciju. Tako se jedino i uspeva u Srbiji. Boze da nas nema stvarno bi nas trebalo izmisliti -:)))

Sremac

pre 11 godina

Slučajno sam prošao deonicom od Stare Pazove prema Batajnici i pošto nisam mogao da skrenem u Bataju i Zemun bio sam primoran da idem na petlju Dobanovci cc 20km dalje ( sa najjeftinijim gorivom u Evropi). Put je užasan, svako ko je radio na tom delu treba da se stidi da to pomene. Morao sam čak i da stanem da proverim da mi nije neka guma pukla, pošto je put toliko loše urađen da se od rupa ne može normalno voziti.

vuci siti ovce na broju

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”...kaže Drobnjak. Pa ko ovde koga pravim ludim. Svi smo super samo je voda odnela put. Kakvo besramno pranje od odgovorniosti.

taxidriver

pre 11 godina

zivim u neposrednij blizini,srednji most je napuko usred klizista blato i ostali otpad se spusta u naselje zatrpava ljudima vrata a kad su vece kise dolazi i do poplava po kucama licno sam oko kuce zidao zid da mi voda ne ulazi unutra!

mm

pre 11 godina

Nisu putevi i uopste infra strukura vazna, izbori su prosli, izabrani ce nekako da se nagode, podelice kolac, koliki te toliki je.
Ajdemo dalje, ali nazad

ns

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

E to bas to i znaci... ocenjuju svi ostali...

Sync

pre 11 godina

Ma jok, to ustvari znaci da su koristeni najsavremeniji i najkvalitetniji materijali, ali je zemlja traljava pa je obilaznica brzo propala.

joca

pre 11 godina

Ljudi, kada sam 6.maja putavao na Djurdjevdan u pravcu Valjeva i kada sam prosao kroz tunel i preko viadukte odusevio sam se kako je to tada izgledalo super. Ali, kada sam hteo da se iskljucim sa obilaznice, cudo, nisam mogao da verujem, NE MOZE.Nema puta mora samo prvo. Krstio sam se od cuda.....Sutradan razgovaram sa kolegama i nisu mi verovali da je to moguce.......I eto moguce je.....bagra svasta radii samo da bi ostala na vlasti.....Da li u ovoj zemlji postoji javno mnjenje....Dajte molim Vas novinari dignite ovu bruku na sam vrh.....Za ovo bi neko morao da ide u zatvor. Koliko ce kostati razbijanje i naknadno pravljenje pristupnica...... Pa ovo nigde ne postoji na svetu....hvala

bgd

pre 11 godina

Stvari su mnogo jednostavne:

- gde je upotrebna dozvola?
- ako nema upotrebne dozvole, zašto je put pušten u saobraćaj?

Ako je put svečano otvoren pušten u saobraćaj bez upotrebne dozvole, onda treba da odgovara ministar infrastrukture.

Dejan

pre 11 godina

Da li odgovorno lice za ovu bruku i sramotu snosi konsenkvence ili će to opet da bude po onom "greške se dešavaju" ili je to bilo brzo pranje novca pred izbore?

Zurkolomac

pre 11 godina

Ao je neko samo jednom u zivotu bio u toj fenomenalnoj kompoaniji Putevi Srbije, onda sigurno zna kakvi sve "strucnjaci" tamo rade. Strucnjaci made in Tunguzija. Trebali bi da promene naziv firme u Rupcage Srbije...

Nikola

pre 11 godina

Najbolja kombinacija na svetu je živeti na zapadu, a biti poreklom Srbin, i čitati srpsku satiru, jednu od najboljih na svetu.
Predizborni asfalt, hahahaha, oprala put kiša, i onaj car na kraju: "Put nije traljavo urađen" hahahahahaha, a zamišljam da to izgovara neki brkati komunista, koji je tu preko veze, a nezna ništa o putevima. Sjajno!

Mrka Pre Roka

pre 11 godina

Pa šta Vas ovo iznenadjuje i čudi,ništa novo, ovo je normalna pojava u Srbiji, a tek auto put Beograd-Zagreb pravo remek delo kako kako treba da izgleda savremen autoput...

Srki

pre 11 godina

A bre ljudi, pa nije ovo pravljeno za kisu, sunce i kola, ili ne daj Boze kamione. Pravljeno je za slikanje, a posle je neko zaboravio da postavi krovic. Sto ste na kraj srca, pa svi su oni nasi, pravi Srbi i mozda poneka nacionalna manjina, ali postena!

Vlada

pre 11 godina

I onda je g. Pešić kriva za izborni poraz. Uradite ono što je u ovom trenutku moguće pošteno i odgovorno i narod će biti zadovoljan.
"Došla Danijela, otišla Danijela, vratila se Danijela" liči mnogo na Grand paradu!

zex

pre 11 godina

Hoce li neko da odgovara za nanetu stetu, za uzete pare za (ne)izgradnju tog puta?
Ko god je radio ne treba da dobije ni dinara za sanaciju tog dela puta!!!
Boze Boze samo pred izbore da se zavrsi pa kako god bude, zato nam tako i ide jer bi svi da budu vlast

Volim sax

pre 11 godina

U nedelju sam se vracao iz Slovenije. Prvia neprijatnost me je docekala po prelasku nase granice - nije bilo vode niti je radio wc. Pratio sam putokaze za Nis i odjednom se obreo na dvosmernom putu. Sledila su dva neosvetljena tunela gde sam se iskreno prvi put uplasio da necu uspeti da porodicu bezbedno dovezem kuci. Odatle je putovanje korak po korak vodilo u katastrofu. Put nas je postao lokalni sa besprizornom okolinom zatrpanom prasinom. Na jednom skretanju, koje naravno nije bilo obelezeno znakom stop, umalo sam izbegao sudar s nekim talijanom koji je skretao desno, jer traka kojom sam se ukljucio istovremeno sluzi za skretanje. Pravo olaksanje sam osetio kada sam izasao ponovo na talasasti, poprecno, uzduzno masakrirani autoput. Uspeo sam i da se nasmejem beogradjaninu u kabrioletu sa koznim sedistima koji je vozio kroz onu prasinu pored zapaljene deponije. Kako li nas tek vide stranci koji ovuda prolaze? Mnogo puta sam pomenuo nase celnike koji krpe pre roka. Nasa bezbednost u saobracaju je njima najmanje bitna. Postavili su kulise da nam zamazu oci a sta ce posle biti, bas ih briga. Bruka, sramota i neopisivo razocarenje. Pogotovo kada prodjete obilaznicom oko Ljubljane i Zagreba. Jad i beda nase srebroljubacke vlasti. Hvala sto ste ovo objavili.

milan

pre 11 godina

srbija rekorder u otvaranju novoizgradjenih objekata.negde sam procitao da je neki mostic od beograda ka novom sadu otvaran za sada preko sto puta fora je u tome sto jos uvek nije zavrsen.prema tome zapamtite ovu deonicu i ocekujte otvaranje jos koji put

Vladan Jova

pre 11 godina

Obilaznica je zatvorena pune tri nedelje. Svakog vikenda idem tim putem i odgovorno tvrdim da obilaznica od Orlovače kroz tunele Straževica ne radi već punih 3 nedelje, prema tome otvaranje je bio samo predizborni trik DS da se pomogne Tadiću da pobedi. Za ovakve manipulacije narodom neko treba da odgovora i to krivično!

Tehnolog

pre 11 godina

Razbacivanje parama na sve strane, aljkavost,nestrucnost,bahatost,nekultura koju svi mi placamo iz svog dzepa me totalno izbezumljuje. Besan sam! Ne zbog Drobnjaka nego zbog svih Drobnjaka, Mrkonjica,Dulica,Vucica i svih ostalih prodavaca magle koji nam piju krv a mi cutimo i trpimo, pa dokle vise,dokle. Gde je granica strpljenja ovom narodu.Sta jos treba da se desi da se probudi i kaz dosta.Najgore od svega je sto ce ovaj Drobnjak da ide sa porodicom na letovanje ne razmisljajuci koliko to kosta i da li ce imati deci da kupi knjige za skolu na jesen, otici ce na poslovni rucak sa svojim pajtosima ili na koncert ministrove ljubavnice i sve u svemu ni trunku se nece nasekirati sto se desilo to sto se desilo. Nece cak ni pomisliti na one koji su vec stradali na obilaznici zbog lose uradjenih radova. SRAMOTA!!!

Mile

pre 11 godina

Da se razumemo. Nisam glasao od 2000. godine, niti cu ikada vise glasati. A vi koji ste glasali shvatite vec jednom da kome god da date glas i ko god da dodje na vlast - sve ce biti po starom. Krasce pare od naroda, ugradjivace se gde god stignu, praviti lose puteve i bogatiti se. Srpska politika, to je jedna dobro organizovana banda, pa hajde, sto da ne kazem: to je mafija, jaca i okrutnija od bilo koje mafijaske organizacije na svetu. Ja svim srpskim politicarima zelim sve najgore, dabogda se naplacali lekova od tih para sto trpaju u svoje dzepove, mada i lekove bi oni nabavili besplatno, na mufte.

AD

pre 11 godina

U Dubaiu kada zavrse asfaltiranje sa strepnjom cekaju prvu kisu, jer ako se pojavi neka barica glavni izvodjac i nadzor idu bar 30 dana u zatvor dok se ne otkrije ko je kriv i kolika je steta, Mislim da bi i kod nas trebalo uvesti nesto slicno.

Mrka > Potemkin

pre 11 godina

Nikakvo iznenađenje kad je za gradnju bio odgovoran "graditelj" Mrkonjić - na primer, autoput Bujanovac - granični prelaz Preševo, u dužini 22 km je svečano otvoren još 7. jula 2009, a ni do dana današnjeg, skoro tri godine kasnije, nije stavljen u funkciju. Naprotiv, na toj deonici je saobraćaj sad u gorem stanju nego što je bio pre početka izgradnje - ide se jednom kolovoznom trakom, zabranjeno je preticanje, prave se kolone, itd.

sevarlica

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”."

Nisu traljavo kad puteve rade mesari-kobasičari i ekonomisti, ovako su samo nestručni.
Traljavi bi bili da su ih izveli(i još bitnije projektovali)stručnjaci a ne laici.

LJubazni Komsija

pre 11 godina

Nema veze, napravice se ponovo. Kao da je to neki veliki posao i investicija. Nisu kamate na zajmove nase zemlje toliko veliki, imamo mi jaku privredu i malu nezaposlenost, pa mozemo da isplatimo predizbornu kampanju nasih dragih politicara, samo od povoljnih kredita i poreza. Mi smo gigant u Evropi i takve greske ne uticu na nas.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Da to je to ... Nakon proglašenja rezultata predsedničkih izbora podloga je počela da se povlači pod naletom letnjih pljuskova , sreća da nije bilo olujnog nevremena praćenog gradom i grmljavinom. Grad bi verovatno napravio udarne rupe....Ode i obilaznica za Danijelijem

Za ovo, ustavni sud je nenadlezan

pre 11 godina

"Drugim rečima, traka je završena rekordno zahvaljujući tome što je kraj staze ostavljen da se pređe kasnije,"

U prevodu. traka je završena rekordno zahvaljujući tome sto nije zavrsena!!!!!

phreak

pre 11 godina

Sada mi još jednom kažite da je glasanje belim listićem bilo neodgovorno, a glasanje za ove kriminalce koji su manje zlo bilo odgovorno.

j o k e r

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”...!!??..???

NEGO STA ZNACI GENIJE..!?

Djuka

pre 11 godina

Stari put Subotica-Novi Sad se jos nije saprao.Pravio ga Švabo,ne tako davno,pre jedno 70-tak godina...u rekordnom roku od godinu i po dana...koji smo ih moj i oterali...

Lemi

pre 11 godina

Ne znaju nista da urade al bas NISTA , koja gomila nesposobnjakovica to nema nigde ,ni u svoj dzep da utrpaju nisu sposobni a da ih ne provale ,
a placu za vlascu -fuj koju dozu gadjenja gajim prema nasim politicarima

dejan-minhen

pre 11 godina

i onda eksperti slični ovima za puteve imaju obraza da predlože povećanje PDV-a.hajde da se prvo oteraju prevaranti i nesposobni.mislim da će se pojaviti prostor za smanjene PDV-a za sve prehrambene proizvode.

Nemam Ime

pre 11 godina

Dobro de, sve je to leop, ali me interesuje ko će da plati te nove radove, popravke, i koliko košta 15 dana prometa po pomenutim saobraćajnicama? Deonica koju je sprala kiša mora da se radi od temelja... ali eto novih radnih mesta. Bitno je da je pre roka, sve je isto samo njega nema....

Milan

pre 11 godina

Vec zamisljam matorog Alvirovica: "na ** kilometru obilaznice postoje manji problemi sa nedostatkom puta, ali zato postoji zaista odlicno postavljena vertikalna signalizacija. Sve pohvale putarima!" (mlataranje rukama)

Micko

pre 11 godina

Da su razvukli tepihe preko njiva oko beograda i stavili im isprekidane i pune linije duze bi izdrzalo i bilo bi kvalitetnije od ovoga... Sem sto ne valja vise ce da kosta novo jer ce ovo morati i da se sanira pa da se pravi preko toga novo. Kad temelj nisi udario dobro dzaba ti sve...

Batalite puteve, kupite milion magaraca i uvezite, trebace nam vise ubuduce a trose manje od automobila za koje necemo ni imate pare.

Joca Srbin

pre 11 godina

E bre Srbi, zar niste znali da je kisa bila mokra i isprala podlogu taman izgradjenih puteva a sabotaza je uvezena iz Crne Gore i nije iz Srbije. Dakle nema smisla da opet kritikujete Srbe, sto nisu spremili po tojagu i malo popricali sa rukovodiocima izgradnje puteva i uvezenom vladom u Srbiji.

Vlada

pre 11 godina

Sloba otvorio nepostojeću "železničku stanicu" kod Kamenice na pruzi koja je još manje postojeća i eno znak za skretanje na stanicu stoji već 12 godina. Sada otvore delimično izgradjenu obilaznicu i spere je kiša posle mesec dana. Šta je pobedilo, imam dilemu?!

Tata

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”."

Da...

Vlada Graovac

pre 11 godina

Dragi istrazivacki novinari:
1. Raspitate se koliko je bilo saobracajnih udesa sa smrtnim ishodom na ovoj deonici, u periodu od prevremenog otvaranja do danas;
2. Iz zapisnika sa uvidjaja odvojite one slucajeve koji su posledica lose signalizacije, neizvedenih radova i nenormalnih saobracajnih uslova;
3. Za te nesrecnike koji su poginuli podnesete krivicne prijave za tesko ubistvo i zloupotrebu sluzbenog polozaja ... Oni naravno cine organizovanu kriminalnu grupu.
Nije komplikovano, zar ne?

MUKNAVI

pre 11 godina

Kada vas put nanese prema Manastiru Zici ,svratite sa obilaznice na sumski put prema selu Gornji Gotovac u pravcu seoskog groblja.Takav put niste videli..prvih 450 metara blato,pesak izmesano a onda..asvalt bre..posle 500 metara tog " asvalta" ..blato i pesak i takav put su svecano otvorili ,lokalne kurtice i murtice i ..osle kuci pjevajuci...al nam lepo ,ma krasota,za narodsku paru lepo se krka..hiik`..ziveo Kralj,Republika ,Draza ,Tito i td sve izmesano pa i zaigrase na dzadi kombinovanoj kurtice,murtice, ko Darvinov covek..pogureno!

MIka

pre 11 godina

Ljudi, jeste li svesni da svaka druga vest kao da je sa stranica njuz. neta
Kao da neko pise parodiju, a radi se o stvarnom dogadjaju.
Da li da se smejemo ili da placemo?

eh

pre 11 godina

Nevjerojatno...Pa pobogu koliko je to loše urađeno da jedna kiša može oštetiti novo izgrađenu cestu?

Kao što netko prije reče...svaka Vam čast. Stvarno ste tolerantni.

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi , pa o cemu vi pricate , kakav DS ,pa na celu najvecih pljackaskih drzavnih preduzeca su CLANOVI I KADROVI SPSa!!!!!A da vas podsetim taj SPS se od nas gradjana Srbije dobio DUPLO VISE GLASOVA sad nego pre 4 godine!!!I sad ko je ovde kriv ?Mi koji smo im dali 600.000 glasova ili oni sto nam se smeju u lice i samo se sire po drzavnim preduzecima.Najgori bili i ostali kadrovi SPSa!!!
Glasali ste , trpite!

mare

pre 11 godina

ja živim blizu obilaznice, i zatvorena je posle drugog kruga predsedničkih izbora, i baš sam se pitao kada će neko to objaviti. Sramota!!!

gorillaBG

pre 11 godina

zasto se sada tek o tome pise kada se to desilo jos pre dve nedelje?? zasto ne istrazite kako je radjeno? svaki od radnika zna istinu! pitanje je postoji li volja da se istrazi!
p.s. Ovo treba da bude glavna vest u svim medijima!

janika

pre 11 godina

""Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.""-----------Naprotiv,to znaci da su radovi izvedeni najkvalitetnije u istoriji sveta,i stoga molim vas da mi dignete platu na jedno 150.000,00 eura i da budem dozivotni direktor .Normalno ako i dalje zelite da vam radove izvodimo ne-traljavo.

Alooooo

pre 11 godina

Mene ova i slicne vesti uopste ne iznenadjuju
Dokle vise? Nismo mi ljudi,mi smo bree ovce,a oni sisaju samo tako,a ti srbijo cuti i trpi! Sto rece dole neko,bukagije,lopatu i mrs na popravku obilaznice,od mehanizacije samo rucna kolica pa radi na +40
Ovo bre drzava hajducija,place mi se vise znaci,tu famoznu obilaznicu prave otkad znam za sebe(89-o sam) i ni dan danas da je urade kako treba,mozda moja deca docekaju zavrsetak "pre roka"

petar

pre 11 godina

obilaznica je stvarno odlicno uradjena, super izgleda i veoma je korisna. e sad steta je ako se fuserisalo, ali sigurno je neko morao malo da se ogrebe pa je upropastio deo puta

North park

pre 11 godina

Kad bolje razmislim,nije toliko loše što živim ovde,u Srbiji. Da sam kojim slučajem u Nemačkoj,Francuskoj... nikada ne bih čuo za ovakve tragikomične vesti.

Nenad

pre 11 godina

Sve bi ja Vas u zatvor od Mrkonjica, Dacica, Djilasa, Krkobabica, Tadica i sve sa novim predsednikom!!!
Koja smo mi zemlja pa da imamo kumovsko rodbinske kombinacije u javnim preduzecima a da MI NAROD ispastamo!!! ZALIM NAS al 3 miliona je odlucilo sudbinu ostatka Srbije koja nema apsolutno za koga da glasa! SVI ZAJEDNO MOZDA IMAJU 15 godina radnog staza a u politici vec 22!!!!! MUKA MI JE!

Ko će bre to da plati?

pre 11 godina

Bravo majstore!

Nije prošlo ni nedelju dana od havarije na "Pančevcu" a ista bratija opet u glavnim ulogama.

Šta li je sledeće?

suvise omeksivaca

pre 11 godina

"Motorvej" se sapral,kakav bed. Da li ce neko da odgovara za to? Ko su inspiratori tog zlocina nad nasim novcanicima? Sta da je neko stradao? Ima da nas obilaze investicije u sirokom luku,ali ne nasom obilaznicom. Bez puteva cemo tesko negde stici. A to je drzavi 1. obaveza,infrastruktura. Verovatno ce se vaditi na sabotazu)))

tragikomicno

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.
Naravno da ne. To zapravo znaci da su radovi ultra-kvalitetno izvedeni, nego ih je unistila kataklizma - najgora nepogoda u istoriji planete i ljudske vrste - kisa. Od toga, svi znamo, nema spasa, ni najkvalitetnije konstrukcije stvorene ljudskom rukom prosto nestaju...kao da su bile samo privid, kulise

delta

pre 11 godina

Pa morali su negde da poziraju u predizbornoj kampanji. Sada kada su izbori prošli obilaznica može da čeka još četiri godine ili manje do sledećih izbora

Nije nego

pre 11 godina

Naravno da nisu traljavo izvedeni, vec brzopletno i na precac ne bi li se pokupio jos koji izborni poen. Ne zaboravite da sve to sto gradite, gradite parama nas gradjana. SRAM VAS BILO!

Maki

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

Zbog takvih ocena taj lik je i dalje prvi čovek "Putea Srbije".
Inače, jok, neee, ne znači da su radovi traljavo izvedeni, nego da radova nije ni blo, nego samo malo ***** predizborne šminke i tupavog šepurenja političara pred TV kamerama, eto to znači!

A prave puteve, urađene kako treba, imaćemo kad i prave političare. a ne ove bedne lažovčine i demagoge. Znate kad će to biti? Nikad!

već viđeno

pre 11 godina

Pa čak sam i ja kao beba pravio tvrđre kule od peska na plaži.

Najgore je to što ovo nije ni izuzetak,nego normalna pojava u Srbiji.

pozdrav za Milovića

pre 11 godina

Verovatno su naplaćeni potporni zidovi i atmosferska kanalizacija, a u izvođenju je taj deo omanuo i prelio se u nečiju kuću. Pored Opštine Čukarica ima čitav niz vila u kojima žive podizvođači za CIP, Železnice pošteno trgujući sa svojim bivšim firmama, a to je gomila izmišljenih projekata i gomila radova koja nije urađena, a fakturisana je. Gde li je prethodni direktor Puteva Srbije i može li mu se prdružiti i ovaj ?

DPolitika

pre 11 godina

Koliko je obilaznica koristena u svrhu pobede kandidata DS-a na RTS-u mozete pogledati na sledecim linkovima:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1950/Izbori+2012/1095240/Tadi%C4%87%3A+Strate%C5%A1ki+zna%C4%8Daj+Obilaznice.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1092344/Zna%C4%8Daj+Obilaznice+oko+Beograda+.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1950/Izbori+2012/1091840/Tadi%C4%87%3A+Obilaznica+srce+sistema.html

27.04,28.04 i 03.05 2012 je zloupotrebljavan Javni servis - RTS brujeci o obilaznici u svim svojim udarnim tereminima desetinama minuta u svrhu predizborne kampanje kandidata DS-a za koga znamo kako je prosao...

Pitanje je samo da li ce neko na RTS-u da odgovara za manipulacije i lazi, kao i da li ce neko da odgovara za nenemensko trosenje drzavnih para i nekvalitenu realizaciju delimicno zavrsene obilaznice koja je visestruko medijski zloupotrebljena...

I da ponovimo jos jednom sta znaci KVALITET i STRUCNOST u Srbiji:
-Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

Vladimir

pre 11 godina

Ja sam laik za građevinu. Ali mi ovaj VD nikako nije uverljiv kao čovek ili rukovodilac jedne takve firme. Zašto ga ne sklone sa tog mesta i dovedu nekog sposobnijeg, kad on već nema nameru da ode? Ja mislim da taj čovek ima obraz od asfalta, ali od asfalta mnogo boljeg kvaliteta nego što je onaj što ugrađuju u puteve Srbije!

Zox

pre 11 godina

leganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni...Ako vam zemlju vode lopovi ne znači da ste opljačkani ili ako ignorišete istinu ona će nestati.
Žene koje su rodile ove ljude nikada nisu imale seks...

Neutralni

pre 11 godina

Da li se tako troši državni (da ne kažem narodni) novac? Mislim da je ovo pravi trenutak da sudska i izvršna vlast reaguju a i strukovni sudovi časti bi trebali da reaguju. Ako se beskupuloznim barabama ne lupi šamarčina za ovakve zloupotrebe, neće znati gde da stanu.

Bane

pre 11 godina

Koja je to gomila nesposobnjakovica i prevaranata,u ovoj zemlji nista nije moguce uraditi valjano. Jedini izlaz bio kada bi bilo moguce dovesti strance i dati im zemlju na upravljane,a nase korumpiranu bandu oterati, ove samozvane EXPERTE.

Aleksandar

pre 11 godina

bitno je bilo da se pred izbore otvori.
U Kini bi streljali za ovo.
Da je zakona u ovoj zemlji, odgovorni bi trebalo da sada poprave put lopatom u prugastom odelcetu i kuglom oko noge.

Aleksandar

pre 11 godina

bitno je bilo da se pred izbore otvori.
U Kini bi streljali za ovo.
Da je zakona u ovoj zemlji, odgovorni bi trebalo da sada poprave put lopatom u prugastom odelcetu i kuglom oko noge.

tragikomicno

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.
Naravno da ne. To zapravo znaci da su radovi ultra-kvalitetno izvedeni, nego ih je unistila kataklizma - najgora nepogoda u istoriji planete i ljudske vrste - kisa. Od toga, svi znamo, nema spasa, ni najkvalitetnije konstrukcije stvorene ljudskom rukom prosto nestaju...kao da su bile samo privid, kulise

Bane

pre 11 godina

Koja je to gomila nesposobnjakovica i prevaranata,u ovoj zemlji nista nije moguce uraditi valjano. Jedini izlaz bio kada bi bilo moguce dovesti strance i dati im zemlju na upravljane,a nase korumpiranu bandu oterati, ove samozvane EXPERTE.

Nenad

pre 11 godina

Sve bi ja Vas u zatvor od Mrkonjica, Dacica, Djilasa, Krkobabica, Tadica i sve sa novim predsednikom!!!
Koja smo mi zemlja pa da imamo kumovsko rodbinske kombinacije u javnim preduzecima a da MI NAROD ispastamo!!! ZALIM NAS al 3 miliona je odlucilo sudbinu ostatka Srbije koja nema apsolutno za koga da glasa! SVI ZAJEDNO MOZDA IMAJU 15 godina radnog staza a u politici vec 22!!!!! MUKA MI JE!

North park

pre 11 godina

Kad bolje razmislim,nije toliko loše što živim ovde,u Srbiji. Da sam kojim slučajem u Nemačkoj,Francuskoj... nikada ne bih čuo za ovakve tragikomične vesti.

DPolitika

pre 11 godina

Koliko je obilaznica koristena u svrhu pobede kandidata DS-a na RTS-u mozete pogledati na sledecim linkovima:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1950/Izbori+2012/1095240/Tadi%C4%87%3A+Strate%C5%A1ki+zna%C4%8Daj+Obilaznice.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1092344/Zna%C4%8Daj+Obilaznice+oko+Beograda+.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1950/Izbori+2012/1091840/Tadi%C4%87%3A+Obilaznica+srce+sistema.html

27.04,28.04 i 03.05 2012 je zloupotrebljavan Javni servis - RTS brujeci o obilaznici u svim svojim udarnim tereminima desetinama minuta u svrhu predizborne kampanje kandidata DS-a za koga znamo kako je prosao...

Pitanje je samo da li ce neko na RTS-u da odgovara za manipulacije i lazi, kao i da li ce neko da odgovara za nenemensko trosenje drzavnih para i nekvalitenu realizaciju delimicno zavrsene obilaznice koja je visestruko medijski zloupotrebljena...

I da ponovimo jos jednom sta znaci KVALITET i STRUCNOST u Srbiji:
-Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

Zox

pre 11 godina

leganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni...Ako vam zemlju vode lopovi ne znači da ste opljačkani ili ako ignorišete istinu ona će nestati.
Žene koje su rodile ove ljude nikada nisu imale seks...

Djuka

pre 11 godina

Stari put Subotica-Novi Sad se jos nije saprao.Pravio ga Švabo,ne tako davno,pre jedno 70-tak godina...u rekordnom roku od godinu i po dana...koji smo ih moj i oterali...

Maki

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

Zbog takvih ocena taj lik je i dalje prvi čovek "Putea Srbije".
Inače, jok, neee, ne znači da su radovi traljavo izvedeni, nego da radova nije ni blo, nego samo malo ***** predizborne šminke i tupavog šepurenja političara pred TV kamerama, eto to znači!

A prave puteve, urađene kako treba, imaćemo kad i prave političare. a ne ove bedne lažovčine i demagoge. Znate kad će to biti? Nikad!

pozdrav za Milovića

pre 11 godina

Verovatno su naplaćeni potporni zidovi i atmosferska kanalizacija, a u izvođenju je taj deo omanuo i prelio se u nečiju kuću. Pored Opštine Čukarica ima čitav niz vila u kojima žive podizvođači za CIP, Železnice pošteno trgujući sa svojim bivšim firmama, a to je gomila izmišljenih projekata i gomila radova koja nije urađena, a fakturisana je. Gde li je prethodni direktor Puteva Srbije i može li mu se prdružiti i ovaj ?

Neutralni

pre 11 godina

Da li se tako troši državni (da ne kažem narodni) novac? Mislim da je ovo pravi trenutak da sudska i izvršna vlast reaguju a i strukovni sudovi časti bi trebali da reaguju. Ako se beskupuloznim barabama ne lupi šamarčina za ovakve zloupotrebe, neće znati gde da stanu.

Za ovo, ustavni sud je nenadlezan

pre 11 godina

"Drugim rečima, traka je završena rekordno zahvaljujući tome što je kraj staze ostavljen da se pređe kasnije,"

U prevodu. traka je završena rekordno zahvaljujući tome sto nije zavrsena!!!!!

Ko će bre to da plati?

pre 11 godina

Bravo majstore!

Nije prošlo ni nedelju dana od havarije na "Pančevcu" a ista bratija opet u glavnim ulogama.

Šta li je sledeće?

delta

pre 11 godina

Pa morali su negde da poziraju u predizbornoj kampanji. Sada kada su izbori prošli obilaznica može da čeka još četiri godine ili manje do sledećih izbora

Milan

pre 11 godina

Vec zamisljam matorog Alvirovica: "na ** kilometru obilaznice postoje manji problemi sa nedostatkom puta, ali zato postoji zaista odlicno postavljena vertikalna signalizacija. Sve pohvale putarima!" (mlataranje rukama)

Nije nego

pre 11 godina

Naravno da nisu traljavo izvedeni, vec brzopletno i na precac ne bi li se pokupio jos koji izborni poen. Ne zaboravite da sve to sto gradite, gradite parama nas gradjana. SRAM VAS BILO!

već viđeno

pre 11 godina

Pa čak sam i ja kao beba pravio tvrđre kule od peska na plaži.

Najgore je to što ovo nije ni izuzetak,nego normalna pojava u Srbiji.

AD

pre 11 godina

U Dubaiu kada zavrse asfaltiranje sa strepnjom cekaju prvu kisu, jer ako se pojavi neka barica glavni izvodjac i nadzor idu bar 30 dana u zatvor dok se ne otkrije ko je kriv i kolika je steta, Mislim da bi i kod nas trebalo uvesti nesto slicno.

Vladimir

pre 11 godina

Ja sam laik za građevinu. Ali mi ovaj VD nikako nije uverljiv kao čovek ili rukovodilac jedne takve firme. Zašto ga ne sklone sa tog mesta i dovedu nekog sposobnijeg, kad on već nema nameru da ode? Ja mislim da taj čovek ima obraz od asfalta, ali od asfalta mnogo boljeg kvaliteta nego što je onaj što ugrađuju u puteve Srbije!

LJubazni Komsija

pre 11 godina

Nema veze, napravice se ponovo. Kao da je to neki veliki posao i investicija. Nisu kamate na zajmove nase zemlje toliko veliki, imamo mi jaku privredu i malu nezaposlenost, pa mozemo da isplatimo predizbornu kampanju nasih dragih politicara, samo od povoljnih kredita i poreza. Mi smo gigant u Evropi i takve greske ne uticu na nas.

suvise omeksivaca

pre 11 godina

"Motorvej" se sapral,kakav bed. Da li ce neko da odgovara za to? Ko su inspiratori tog zlocina nad nasim novcanicima? Sta da je neko stradao? Ima da nas obilaze investicije u sirokom luku,ali ne nasom obilaznicom. Bez puteva cemo tesko negde stici. A to je drzavi 1. obaveza,infrastruktura. Verovatno ce se vaditi na sabotazu)))

phreak

pre 11 godina

Sada mi još jednom kažite da je glasanje belim listićem bilo neodgovorno, a glasanje za ove kriminalce koji su manje zlo bilo odgovorno.

j o k e r

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”...!!??..???

NEGO STA ZNACI GENIJE..!?

Mrka > Potemkin

pre 11 godina

Nikakvo iznenađenje kad je za gradnju bio odgovoran "graditelj" Mrkonjić - na primer, autoput Bujanovac - granični prelaz Preševo, u dužini 22 km je svečano otvoren još 7. jula 2009, a ni do dana današnjeg, skoro tri godine kasnije, nije stavljen u funkciju. Naprotiv, na toj deonici je saobraćaj sad u gorem stanju nego što je bio pre početka izgradnje - ide se jednom kolovoznom trakom, zabranjeno je preticanje, prave se kolone, itd.

Lemi

pre 11 godina

Ne znaju nista da urade al bas NISTA , koja gomila nesposobnjakovica to nema nigde ,ni u svoj dzep da utrpaju nisu sposobni a da ih ne provale ,
a placu za vlascu -fuj koju dozu gadjenja gajim prema nasim politicarima

Vlada Graovac

pre 11 godina

Dragi istrazivacki novinari:
1. Raspitate se koliko je bilo saobracajnih udesa sa smrtnim ishodom na ovoj deonici, u periodu od prevremenog otvaranja do danas;
2. Iz zapisnika sa uvidjaja odvojite one slucajeve koji su posledica lose signalizacije, neizvedenih radova i nenormalnih saobracajnih uslova;
3. Za te nesrecnike koji su poginuli podnesete krivicne prijave za tesko ubistvo i zloupotrebu sluzbenog polozaja ... Oni naravno cine organizovanu kriminalnu grupu.
Nije komplikovano, zar ne?

Zlopamtilo

pre 11 godina

Da to je to ... Nakon proglašenja rezultata predsedničkih izbora podloga je počela da se povlači pod naletom letnjih pljuskova , sreća da nije bilo olujnog nevremena praćenog gradom i grmljavinom. Grad bi verovatno napravio udarne rupe....Ode i obilaznica za Danijelijem

Idi begaj

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna a tu novine i novinari mogu da urade najveci deo posla.
Dakle,nadjite ko je potpisao dozvolu da se put otvori,ako potpisnika nema(sto me ne bi cudilo u nasoj zemlji)onda krenite ka gore,pa sve do ministra infrastrukture.Ako do njega nema niko kao potpisnik onda je on kriv i mora da odgovara.
Dakle,novinari radite svoj posao i krenite jos danas da nadjete ko je dozvolio da se put otvori,objavite, pa da odgovara...

sevarlica

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”."

Nisu traljavo kad puteve rade mesari-kobasičari i ekonomisti, ovako su samo nestručni.
Traljavi bi bili da su ih izveli(i još bitnije projektovali)stručnjaci a ne laici.

Vlada

pre 11 godina

Sloba otvorio nepostojeću "železničku stanicu" kod Kamenice na pruzi koja je još manje postojeća i eno znak za skretanje na stanicu stoji već 12 godina. Sada otvore delimično izgradjenu obilaznicu i spere je kiša posle mesec dana. Šta je pobedilo, imam dilemu?!

Nemam Ime

pre 11 godina

Dobro de, sve je to leop, ali me interesuje ko će da plati te nove radove, popravke, i koliko košta 15 dana prometa po pomenutim saobraćajnicama? Deonica koju je sprala kiša mora da se radi od temelja... ali eto novih radnih mesta. Bitno je da je pre roka, sve je isto samo njega nema....

Micko

pre 11 godina

Da su razvukli tepihe preko njiva oko beograda i stavili im isprekidane i pune linije duze bi izdrzalo i bilo bi kvalitetnije od ovoga... Sem sto ne valja vise ce da kosta novo jer ce ovo morati i da se sanira pa da se pravi preko toga novo. Kad temelj nisi udario dobro dzaba ti sve...

Batalite puteve, kupite milion magaraca i uvezite, trebace nam vise ubuduce a trose manje od automobila za koje necemo ni imate pare.

dejan-minhen

pre 11 godina

i onda eksperti slični ovima za puteve imaju obraza da predlože povećanje PDV-a.hajde da se prvo oteraju prevaranti i nesposobni.mislim da će se pojaviti prostor za smanjene PDV-a za sve prehrambene proizvode.

Volim sax

pre 11 godina

U nedelju sam se vracao iz Slovenije. Prvia neprijatnost me je docekala po prelasku nase granice - nije bilo vode niti je radio wc. Pratio sam putokaze za Nis i odjednom se obreo na dvosmernom putu. Sledila su dva neosvetljena tunela gde sam se iskreno prvi put uplasio da necu uspeti da porodicu bezbedno dovezem kuci. Odatle je putovanje korak po korak vodilo u katastrofu. Put nas je postao lokalni sa besprizornom okolinom zatrpanom prasinom. Na jednom skretanju, koje naravno nije bilo obelezeno znakom stop, umalo sam izbegao sudar s nekim talijanom koji je skretao desno, jer traka kojom sam se ukljucio istovremeno sluzi za skretanje. Pravo olaksanje sam osetio kada sam izasao ponovo na talasasti, poprecno, uzduzno masakrirani autoput. Uspeo sam i da se nasmejem beogradjaninu u kabrioletu sa koznim sedistima koji je vozio kroz onu prasinu pored zapaljene deponije. Kako li nas tek vide stranci koji ovuda prolaze? Mnogo puta sam pomenuo nase celnike koji krpe pre roka. Nasa bezbednost u saobracaju je njima najmanje bitna. Postavili su kulise da nam zamazu oci a sta ce posle biti, bas ih briga. Bruka, sramota i neopisivo razocarenje. Pogotovo kada prodjete obilaznicom oko Ljubljane i Zagreba. Jad i beda nase srebroljubacke vlasti. Hvala sto ste ovo objavili.

gorillaBG

pre 11 godina

zasto se sada tek o tome pise kada se to desilo jos pre dve nedelje?? zasto ne istrazite kako je radjeno? svaki od radnika zna istinu! pitanje je postoji li volja da se istrazi!
p.s. Ovo treba da bude glavna vest u svim medijima!

Боривоје

pre 11 godina

Каква је то гомила имбецила... Каква смо сви ми гомила мајмуна... Колико је ово једна тужна држава... Колико сам ја само глуп што сам још увек у њој!

Marko

pre 11 godina

NEVEROVATNO.
Ja sam saobraćajni inženjer. Prošao sam tom deonicom pre zatvaranja i jedino što mogu da kažem da me je sramota. Sramota struke, znanja mojih kolega, neodgovornih u Putevima Srbije, Ministarstva koje je otvaranje dozvolilo...
Mislim da me svi oni koji su izašli iz Srbije, pa makar i do Hrvatske razumeju dobro.
Sramota je što ovo dopuštamo i ćutimo...

NekoIzMase

pre 11 godina

'Sleganje asfalta usled kiše je direktna posledica izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije' izjavila je Jelena Trivan, potpredsednica DS.

:)))

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi , pa o cemu vi pricate , kakav DS ,pa na celu najvecih pljackaskih drzavnih preduzeca su CLANOVI I KADROVI SPSa!!!!!A da vas podsetim taj SPS se od nas gradjana Srbije dobio DUPLO VISE GLASOVA sad nego pre 4 godine!!!I sad ko je ovde kriv ?Mi koji smo im dali 600.000 glasova ili oni sto nam se smeju u lice i samo se sire po drzavnim preduzecima.Najgori bili i ostali kadrovi SPSa!!!
Glasali ste , trpite!

mare

pre 11 godina

ja živim blizu obilaznice, i zatvorena je posle drugog kruga predsedničkih izbora, i baš sam se pitao kada će neko to objaviti. Sramota!!!

Milan

pre 11 godina

Vozim sleper od svoje 18 godine, sada mi je 33! Obisao sam pola sveta, putevi su nam najgori a putarine najskuplje! Nazovi autoput Beograd- Subotica se naplacuje godinama a ni za deset godina ono se ne moze ni nazvati autoput! Kad covek naidje nocu i ugleda sve one silne cunjeve razbacane unaokoln prosto ne zna kuda da vozi! Obilaznica oko Beograda je tek uzas! Put je toliko neobelezen da bi za ono neko trebalo da lezi u zatvoru! Toliko!

MIka

pre 11 godina

Ljudi, jeste li svesni da svaka druga vest kao da je sa stranica njuz. neta
Kao da neko pise parodiju, a radi se o stvarnom dogadjaju.
Da li da se smejemo ili da placemo?

MUKNAVI

pre 11 godina

Kada vas put nanese prema Manastiru Zici ,svratite sa obilaznice na sumski put prema selu Gornji Gotovac u pravcu seoskog groblja.Takav put niste videli..prvih 450 metara blato,pesak izmesano a onda..asvalt bre..posle 500 metara tog " asvalta" ..blato i pesak i takav put su svecano otvorili ,lokalne kurtice i murtice i ..osle kuci pjevajuci...al nam lepo ,ma krasota,za narodsku paru lepo se krka..hiik`..ziveo Kralj,Republika ,Draza ,Tito i td sve izmesano pa i zaigrase na dzadi kombinovanoj kurtice,murtice, ko Darvinov covek..pogureno!

Vladan Jova

pre 11 godina

Obilaznica je zatvorena pune tri nedelje. Svakog vikenda idem tim putem i odgovorno tvrdim da obilaznica od Orlovače kroz tunele Straževica ne radi već punih 3 nedelje, prema tome otvaranje je bio samo predizborni trik DS da se pomogne Tadiću da pobedi. Za ovakve manipulacije narodom neko treba da odgovora i to krivično!

Nikola

pre 11 godina

Najbolja kombinacija na svetu je živeti na zapadu, a biti poreklom Srbin, i čitati srpsku satiru, jednu od najboljih na svetu.
Predizborni asfalt, hahahaha, oprala put kiša, i onaj car na kraju: "Put nije traljavo urađen" hahahahahaha, a zamišljam da to izgovara neki brkati komunista, koji je tu preko veze, a nezna ništa o putevima. Sjajno!

eh

pre 11 godina

Nevjerojatno...Pa pobogu koliko je to loše urađeno da jedna kiša može oštetiti novo izgrađenu cestu?

Kao što netko prije reče...svaka Vam čast. Stvarno ste tolerantni.

Tata

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”."

Da...

Knight XV

pre 11 godina

Prema pokazateljima Svetskog ekonomskog foruma, Srbija je na 128. mestu od 142 zemlje kad je u pitanju železnička infrastruktura, 131. po kvalitetu puteva, samo da se zna...

Realni

pre 11 godina

Nisu problem politicari, kojekakvi Mrkonjici, putari, kriminalci - problem Srbije je sto u drustvu kao cjelini izrazito preovladava primitivizam, neobrazovanost (tj. nespremnost na ucenje u najsirem smislu rijeci), bahatost i promocija bahatosti kao vrline, aljkavost, nedostatak planiranja, strpljenja i istrajnosti, nedostatak kulture sazivota i komunikacije sa okolinom, prirodom i ljudima, s drugacijim misljenjima itd.

Svi ti povici i halabuke na kurumpirane politicare su potpuno besmisleni jer sve sto se dogadja u Srbiji je samo ogledalo civilizacijskog dostignuca jednog drustva. Ta jadna obilaznica koja se pravi 30 godina je upravo odraz svega ovoga gore navedenog, odraz potencijala jednog drustva...

Srbija je prelijepa zemlja, sa mnogo predivnih, vrijednih i sposobnih ljudi. Problem je u promociji tih vrijednosti, u volji, znanju i naporu da se okolina, drustvo i nacin na koji funkcionise to drustvo ucini boljim.

Mile

pre 11 godina

Da se razumemo. Nisam glasao od 2000. godine, niti cu ikada vise glasati. A vi koji ste glasali shvatite vec jednom da kome god da date glas i ko god da dodje na vlast - sve ce biti po starom. Krasce pare od naroda, ugradjivace se gde god stignu, praviti lose puteve i bogatiti se. Srpska politika, to je jedna dobro organizovana banda, pa hajde, sto da ne kazem: to je mafija, jaca i okrutnija od bilo koje mafijaske organizacije na svetu. Ja svim srpskim politicarima zelim sve najgore, dabogda se naplacali lekova od tih para sto trpaju u svoje dzepove, mada i lekove bi oni nabavili besplatno, na mufte.

milos

pre 11 godina

to je onaj fazon, gde ide odnos cementa i sljunka 3:1 stavicemo 5:1 gde ide armatura 10 stavicemo 6... a razliku u dzep. kao sto mrka kaze radite ljudi bice pecenih prasica. treba insajder da pokrene odakle mrki Q7 to je promo materijal nekih firmi da bi mrka dao posao.

Joca Srbin

pre 11 godina

E bre Srbi, zar niste znali da je kisa bila mokra i isprala podlogu taman izgradjenih puteva a sabotaza je uvezena iz Crne Gore i nije iz Srbije. Dakle nema smisla da opet kritikujete Srbe, sto nisu spremili po tojagu i malo popricali sa rukovodiocima izgradnje puteva i uvezenom vladom u Srbiji.

Uki

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”

Ova misao prosto vapi za time da bude dovršena. Ne mogu da verujem da je posle "ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni" stavljena tačka. Mislim, u čemu je onda problem? Kisele kiše razjele materijal? Mislio sam da je Sloba bio šampion u pravljenju potemkinovih sela ali ovi su dokazali da su dostojni naslednici.

šima šimau

pre 11 godina

Mene zanima ko još, osim jelene trivan ima obraza da lupa minuse na ove komentare,pošto neki imaju po dva, tri a bogami i više minusa.

dragiša

pre 11 godina

Neki od forumaša na ovom portalu isključivo kritikuju Mrkonjića. Ja bih podsetio uvažene komentatore da su tim svečanostima( dan za dan) uz grljenje,ljubljenje ) prisustvovali Tadić( tada već bio samo lider DS), Djilas,koji su dali izjave (preneli svi elektronski mediji) uz najavu g.Tadića da predstoji "nestajanje" Ibarske magistrale i itd..Ovo samo da podsetim. Na portalu B92 informacija da Austrijanci neće maline. Još jedno podsećanje: neki Austrijanac, uz prisustvo ministra uza poljoprivredu Petrovića koji je dao veoma optimističnu izjavu o visini cene koja je podstrek za malinare) potpisao navodni ugovor o kupovini malina. I tada su mnogi malinari u Srbiji rekli da je sve to neistina. Ove dve informacije na pportalu B92 govore ćime se sv e služila vladajuća koalicija(DS,pre svega) u predizbornoj kampanji, kakvim obmanama,neistinama...Setimo se samo kakvi su spotovi išli na TV, setimo se kampanje protiv Nikolića, koja je premašila prlavđtinu sveta...Ovo samo forumaše i ostale podsećam, da se ne zaboravi. Hvala na prostor.

taxidriver

pre 11 godina

zivim u neposrednij blizini,srednji most je napuko usred klizista blato i ostali otpad se spusta u naselje zatrpava ljudima vrata a kad su vece kise dolazi i do poplava po kucama licno sam oko kuce zidao zid da mi voda ne ulazi unutra!

put u jednom pravcu

pre 11 godina

Pustiti jedan put koji nije dovrsen,koji nema izlaz(za Zemun i Batajnicu) i zbog kojeg je bilo i ljudskih zrtava je kriminal.Da postoji pravna drzava
neko bi morao da odgovara!

Srki

pre 11 godina

A bre ljudi, pa nije ovo pravljeno za kisu, sunce i kola, ili ne daj Boze kamione. Pravljeno je za slikanje, a posle je neko zaboravio da postavi krovic. Sto ste na kraj srca, pa svi su oni nasi, pravi Srbi i mozda poneka nacionalna manjina, ali postena!

vojvođanin

pre 11 godina

Zašto se ne kaže ko je izvođač radova, ko je nadzorni organ koji je potpisao situaciju i fakturu da su radovi izvedeni kvalitetno.U drugim državama odgovorni izvođač radova gubi licencu a nadzorni organ odgovara krivično i na kraju dali izvođač ima neke veze sa SPS-om i koliko je već plaćeno za razliku od nekih izvođača koji od Puteva čekaju pare godinama.

janika

pre 11 godina

""Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.""-----------Naprotiv,to znaci da su radovi izvedeni najkvalitetnije u istoriji sveta,i stoga molim vas da mi dignete platu na jedno 150.000,00 eura i da budem dozivotni direktor .Normalno ako i dalje zelite da vam radove izvodimo ne-traljavo.

Tork

pre 11 godina

heheh E moji svršeni fakulteti,doktori i svi ostali Srpski stručnjaci političari.Pa vi bre ne znate gde ste šuplji dok se ne napipate, jjujujujuju, tako olako frćnete par miliona evrića pa ćete narodu da dižete porez da vam vraća pare ubudale potrošene.Sve dok neko ne bude visio zbog ovakvih i sličnih grešaka nema nama napred.Japanac bi uradio harakiri jer ne bi mogao da živi sa tom sramotom.Nemam reči koji obraz mi imamo vojnička čizma nam nije ravna jujujujujujuju

Apple

pre 11 godina

Odlucno planiram da se iselim iz najgore drzave na svetu. Plan i akcija u toku. A vi nezaposleni, gladni, siromasni, pod kreditima... Kukajte i trpite... dok svet zivi...

erp

pre 11 godina

"Tadic i Dilas poboli Srpsku zastavu na Mars" , ovo je jedan od satiricnih naslova, u jednom ovdasnjem dnevnom listu , hahaha, al verujte mi nije daleko od istine, pred neke nove izbore -:))))

nesh_bros

pre 11 godina

Radio sam u tunelu.. ne mozete da verujete koliko je sve zbudzeno pred kraj, samo da bi pred izbore "otvorili" obilaznicu.. nije ovo nista, tek ce biti problema !

Alooooo

pre 11 godina

Mene ova i slicne vesti uopste ne iznenadjuju
Dokle vise? Nismo mi ljudi,mi smo bree ovce,a oni sisaju samo tako,a ti srbijo cuti i trpi! Sto rece dole neko,bukagije,lopatu i mrs na popravku obilaznice,od mehanizacije samo rucna kolica pa radi na +40
Ovo bre drzava hajducija,place mi se vise znaci,tu famoznu obilaznicu prave otkad znam za sebe(89-o sam) i ni dan danas da je urade kako treba,mozda moja deca docekaju zavrsetak "pre roka"

GAGI

pre 11 godina

Pitam se koliko su sigurna obdanista koja su otvorena pred izbore.Sta bi se desilo da je neko nastradao na toj legendarnoj obilaznici.Sigurno bi(sto bi rekla jelena otrovan)za to bio kriv Toma Nikolic.Ko ce odgovarati za jos jednu prevaru vlasti,koja se ponovo bori da nas vodi u propast.Otvaranju su prisustvovali ponosni Tadic,Djilas,Mrkonjic.I gle tuge Djilas ponovo gradonacelnik.Molim odgovorne inspekcije da proveri sve objekte u Beogradu koje je Djilas otvorio.Narode vodi racuna kuda se kreces inace se moze desiti da ti se nesto sruci na glavu ili daleko bilo otvorice se neka rupa u asvaltu i propascete.Boze ima li te.

nadzor

pre 11 godina

bio sam jednom na konkursu u firmi za puteve. bio je ovakav razgovor: vlasnik:"treba stalno da se menja asvalt", ja (ing) :"treba da se uradi posteljica, pa ce asvalt da traje". i tako ping pong 3x ja njemu , on meni. onda vlasnik uze olovku i precrta mi ime sa spiska. i nastavi razgovor sa sledecim kandidatom. sta imam ja od toga sto se drzim propisa : nezaposlen sam, nemogu zenu da izdrzavam, dugujem alimentaciju... eto kako mi je sto se drzim propisa. tuznan sam i bedan, kao da izdrzavam kaznu zbog postenja !

Vlada

pre 11 godina

I onda je g. Pešić kriva za izborni poraz. Uradite ono što je u ovom trenutku moguće pošteno i odgovorno i narod će biti zadovoljan.
"Došla Danijela, otišla Danijela, vratila se Danijela" liči mnogo na Grand paradu!

Milos

pre 11 godina

Ma nemojte molim Vas! Ma nije moguce da je obilaznica otvorena da bi se pomoglo proevropskom, jedinom demokrati na ovim prostorima, a i sire, da pobedi! Pa i da jeste, to je za nase dobro, kako ne shvatate! Da smo mi u samom startu videli koliko oni zasluzuju da vladaju nama, ne bi ni bilo potrebe da manipulacijama kroz 'odlicne' javne radove sakupljaju glasove, i ne bi se pare bacale (jer ovo su cisto bacene pare, taj put nikada nece valjati jer nije dobro uradjen). Dakle, mi smo krivi, nemojte blatiti sveta imena nasih jedinih vozdova, jer samo oni vode iz ove tame ka svetlu zvezdica na plavoj zastavi... ovaj nebu...

Zurkolomac

pre 11 godina

Ao je neko samo jednom u zivotu bio u toj fenomenalnoj kompoaniji Putevi Srbije, onda sigurno zna kakvi sve "strucnjaci" tamo rade. Strucnjaci made in Tunguzija. Trebali bi da promene naziv firme u Rupcage Srbije...

joca

pre 11 godina

Ljudi, kada sam 6.maja putavao na Djurdjevdan u pravcu Valjeva i kada sam prosao kroz tunel i preko viadukte odusevio sam se kako je to tada izgledalo super. Ali, kada sam hteo da se iskljucim sa obilaznice, cudo, nisam mogao da verujem, NE MOZE.Nema puta mora samo prvo. Krstio sam se od cuda.....Sutradan razgovaram sa kolegama i nisu mi verovali da je to moguce.......I eto moguce je.....bagra svasta radii samo da bi ostala na vlasti.....Da li u ovoj zemlji postoji javno mnjenje....Dajte molim Vas novinari dignite ovu bruku na sam vrh.....Za ovo bi neko morao da ide u zatvor. Koliko ce kostati razbijanje i naknadno pravljenje pristupnica...... Pa ovo nigde ne postoji na svetu....hvala

bgd

pre 11 godina

Stvari su mnogo jednostavne:

- gde je upotrebna dozvola?
- ako nema upotrebne dozvole, zašto je put pušten u saobraćaj?

Ako je put svečano otvoren pušten u saobraćaj bez upotrebne dozvole, onda treba da odgovara ministar infrastrukture.

vuci siti ovce na broju

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”...kaže Drobnjak. Pa ko ovde koga pravim ludim. Svi smo super samo je voda odnela put. Kakvo besramno pranje od odgovorniosti.

Sremac

pre 11 godina

Slučajno sam prošao deonicom od Stare Pazove prema Batajnici i pošto nisam mogao da skrenem u Bataju i Zemun bio sam primoran da idem na petlju Dobanovci cc 20km dalje ( sa najjeftinijim gorivom u Evropi). Put je užasan, svako ko je radio na tom delu treba da se stidi da to pomene. Morao sam čak i da stanem da proverim da mi nije neka guma pukla, pošto je put toliko loše urađen da se od rupa ne može normalno voziti.

ns

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

E to bas to i znaci... ocenjuju svi ostali...

perica

pre 11 godina

Neko ce reci ovo je Tadiceva krivica,mozda,ali Drobnjak je kadar Sps-a a i ministarstvo je Mrkino,a on je poznat kao covek "pre roka" jos iz vremema obnove zemlje.E sad taj isti Sps je glavna nevesta oko formiranja Vlade,dakle narod ih je nagradio duplo vecim glasovima,dakle narod je kriv a ne politicari.Ako Ds pravi Vladu bolje bi im bilo da postave svog ministra umesto Mrke,jer ce Tadic ako bude premijer morati da pravda troskove poput planiranih 250mil evra za jos 7km obilaznice oko Bg-a koliko je drug Mrka rekao da jos treba para.

kuku leeleee

pre 11 godina

Sad ce novo-stara vlada da resi sve probleme. Da natenpira za sledece izbore. Kolko ovakvih slucajeva je proslo ne zapazeno samo oni znaju.

mm

pre 11 godina

Nisu putevi i uopste infra strukura vazna, izbori su prosli, izabrani ce nekako da se nagode, podelice kolac, koliki te toliki je.
Ajdemo dalje, ali nazad

Erp

pre 11 godina

Sad ce Mrka za ovo da dobije novu ministarsku funkciju. Tako se jedino i uspeva u Srbiji. Boze da nas nema stvarno bi nas trebalo izmisliti -:)))

Erp

pre 11 godina

Prosao sam tom zaobilaznicom 22 Maja, i kad sam video da nema iskljucenje a Batajnicu i Zemun nisam mogao verovati. Ja sam isao za Novi Sad, uz put sam naravno trazio to iskljucenje cisto iz radoznalosti, no za ne poverovati je da ga nema! Koji genije je ovo pravio i projektovao svaka mu cast! Definitivno mi nismo za ovu planetu!

srbistan kasaba

pre 11 godina

ma toda su u somaliji putevi boljeg kvaliteta su dezinformacije koje plasiraju amerikanci i eu,jer nas mrze i hoce da nam otmu kosovo

miki

pre 11 godina

ej dragi bože šta sve neću da čujem i da se ponašam kao da je sve ok. ja mislim da je tu neko debelo izfušario u tom poslu a fušari se gde god se nešto asvaltira. Uzimaju pare kao da grade po evropskom standardu (asvalt debljine od 8 cm min.) a daj bože da ima 4 i normalno da će ga kiša oprati. Ako ne odmah do sledećih izbora sigurno imaju posla na istoj putanji da ponovo rade jer je asvalt propao.

petar

pre 11 godina

obilaznica je stvarno odlicno uradjena, super izgleda i veoma je korisna. e sad steta je ako se fuserisalo, ali sigurno je neko morao malo da se ogrebe pa je upropastio deo puta

Mena

pre 11 godina

Trebalo je da se vlast slika sa svojim uspehom, jer je bila predizborna kampanja. Ovo sto su radili i sto ce i dalje da rade, stvarno nema smisla ni opravdanja za takvo ponasanje. Borba da opstanu na vlasti je upravo zbog takvih stvari da se ne sazna sta su i kako sve radili. Kazu da je vlast od 10 godina jednog coveka bila duga, a sta je sada kada cemo iste ljude trpeti da ovako rade 12 godina. Pitam se, dokle ide njihova drskost da ovoliko prave ovaj narod ludim?

Dejan

pre 11 godina

Da li odgovorno lice za ovu bruku i sramotu snosi konsenkvence ili će to opet da bude po onom "greške se dešavaju" ili je to bilo brzo pranje novca pred izbore?

Sync

pre 11 godina

Ma jok, to ustvari znaci da su koristeni najsavremeniji i najkvalitetniji materijali, ali je zemlja traljava pa je obilaznica brzo propala.

adam

pre 11 godina

Ovo je evaulacija rada stare vlade a ne vest! Tačno su ovako funkcionisali ceo mandat i sad će polako samo da stižu "fakture" stvarnosti koju su nam bojili! Naravno, svi će drugi biti krivi osim njih.

Zocky-D

pre 11 godina

Navikli smo ovde na dobre komentare i to je O.K. Ipak,pitanje je sta sada?
Ima li odgovornosti? Ko je kriv za ovu u nizu brljotina?
Ali,oni,evo opet se spremaju vladu da formiraju,ti isti!? I,nikome nista!?
Opet obecanja,opet lazi! Narode,sta ocekujete,pa sami pristajete da vas
varaju i lazu! Prvo bi morali da odgavaraju za dosadasnji "rad",ili?
A ovako,malo kritike na nekim portalima,narod ko narod malo psuje i,i...?

Munja

pre 11 godina

Za svaki odrađeni posao postoji garantni rok koji je izvođač radova dužan da predoči na tenderu i za koji se obavezuje potpisivanjem ugovora. Svaka neisparavnost, nepravilnost u skladu sa garancijom se mora otkloniti u određenom roku i u ovom konkretnom slučaju o trošku izvođača radova. Naravno, kako to inače biva u zemlji Srbiji, troškove sanacije štete snose poreski obveznici t.j. mi-građani. Tako moju ulicu svake godine iznova prekopavaju i asfaltiraju(obično pred neke izbore)te tako ogroman deo novca stavljaju sebi u džep. Ta pojava je najbolje opisana u vicu o graževincima Nemcu, Francuzu, Srbinu i mostu.Postoji više verzija ali je poenta ista (krađa!).

Tehnolog

pre 11 godina

Razbacivanje parama na sve strane, aljkavost,nestrucnost,bahatost,nekultura koju svi mi placamo iz svog dzepa me totalno izbezumljuje. Besan sam! Ne zbog Drobnjaka nego zbog svih Drobnjaka, Mrkonjica,Dulica,Vucica i svih ostalih prodavaca magle koji nam piju krv a mi cutimo i trpimo, pa dokle vise,dokle. Gde je granica strpljenja ovom narodu.Sta jos treba da se desi da se probudi i kaz dosta.Najgore od svega je sto ce ovaj Drobnjak da ide sa porodicom na letovanje ne razmisljajuci koliko to kosta i da li ce imati deci da kupi knjige za skolu na jesen, otici ce na poslovni rucak sa svojim pajtosima ili na koncert ministrove ljubavnice i sve u svemu ni trunku se nece nasekirati sto se desilo to sto se desilo. Nece cak ni pomisliti na one koji su vec stradali na obilaznici zbog lose uradjenih radova. SRAMOTA!!!

milan

pre 11 godina

srbija rekorder u otvaranju novoizgradjenih objekata.negde sam procitao da je neki mostic od beograda ka novom sadu otvaran za sada preko sto puta fora je u tome sto jos uvek nije zavrsen.prema tome zapamtite ovu deonicu i ocekujte otvaranje jos koji put

Pravda je spora ali dostizna

pre 11 godina

Evo samo nekoliko podnaslova iz stampe vezanih za
Izveštaj Uprave za javne nabavke za 2010. godinu: veliki broj nepravilnosti u postupcima javnih nabavki po hitnosti Puteva Srbije to preduzeće DRI uvrstila u godišnji plan revizije za 2011. godinu.

"Uprava je za 2010. godinu uočila nepravilnosti kod čak 16 ugovora po 'hitnosti' Puteva Srbije, ukupne vrednosti 1,6 milijardi dinara, a u prvoj polovini 2011. otkriven je jedan postupak vredan 618 milona dinara".

Prema podacima Uprave za javne nabavke za prvu polovinu prošle godine, Putevi Srbije su javnu nabavku izrade dokumentacije za deonicu obilaznicu oko Beograda od Dobanovačke petlje do Bubanj potoka, vrednu 618 miliona dinara, bez zakonskog osnova sproveli po hitnom postupku

Aleksandra

pre 11 godina

Sto vise belih listica, to manje ovakvih vesti.

Ne mogu da shvatim ko je jos lud da glasa i da trazi da ga opljackaju. Ako samo jednom propadnu SVI POLITICARI na izborima, valjda cemo ih se svih djuture resiti, pa jovo-nanovo.

Da bar potpuno novi pokusaju da kradu, da se plase belih listica i da znaju da nece dugo krasti.

Nimrod

pre 11 godina

Komentare sa cudjenjem je tesko razumeti - jel isti ministar ovo isto radio pre 10 godina? Jel pre neki dan izjavio da ce ostati ministar. A i dalje glasate za iste.

Mrka Pre Roka

pre 11 godina

Pa šta Vas ovo iznenadjuje i čudi,ništa novo, ovo je normalna pojava u Srbiji, a tek auto put Beograd-Zagreb pravo remek delo kako kako treba da izgleda savremen autoput...

Filosof

pre 11 godina

Pare su tu ulozene, da bi sprala kisa na kraju to?Toliko o tome sta su sve radili zbog izbora.Bolje da su te pare podelili onima koji su ostali bez posla zbog njih.

zex

pre 11 godina

Hoce li neko da odgovara za nanetu stetu, za uzete pare za (ne)izgradnju tog puta?
Ko god je radio ne treba da dobije ni dinara za sanaciju tog dela puta!!!
Boze Boze samo pred izbore da se zavrsi pa kako god bude, zato nam tako i ide jer bi svi da budu vlast

kratke noge

pre 11 godina

Da li se neko seća serijala "Planeta majmuna"? Mislim da je kasting i za glavne i za sporedne uloge novog nastavka nepotreban. Scenarista ostaje bez posla, reditelji i producenti sa ovakvom ekipom zarađuju astronomske cifre. A šminkeri i specijalni efekti?! Ma, daj, ipak bi to bio samo "dokumentarac", ali kakav. Ma, ne, mi ipak obožavamo naš "rijaliti"! Sve , sve, ali "Drobnjak iz auta (out-a)", mislim "Drobnjak sa "Pančevca" i ostalih "Zvezdanih staza i bogaza Srbije". Braćo, ako ovako nastavim evo epske fantastike!

Filip

pre 11 godina

Bitno je da su se pred izbore slikali i proglasavali za velike misionare koji misle na narod, a sada im trba novi mandat da zakrpe sve rupe koje su napravili i naravno da nas ponovo zaduze za novi kredit

Marko

pre 11 godina

Naravno da je moralo da se pusti u promet ta deonica kako bi tadasnja vlast imala sta da pokaze kao rezultat njihovog rada. Mada sve sto su oni uradili kostalo je mnogo vise od planiranog a kvalitet tog rada je ispod svakog standarda. Nije ni cudo sto se svaki posao koji oni uzmu da realizuju radi vise puta.

justin

pre 11 godina

"sve isto samo njega nema.." Da li se neko seća puštanja puta Pančevo - Beograd .Na brzinu ga je Mrka završio pa je počeo da tone pa su ga posle dopravljali.

Nikola

pre 11 godina

Preporucio bih domacim graditeljima puteva da odgledaju ovaj klip i shvate gde smo mi od razvijenog sveta : http://www.youtube.com/watch?v=VTGFoexPS2w

zpHibridi

pre 11 godina

@GAGI - kad smo vec kod svecano otvorenih stvari - jedva docekan dom zdravlja u zemun polju je svecano otvoren 16februara2010 godine - pre mesec dana kad sam isla kod zubara, padala je kisa - na ulazu u dom zdravlja kanta za prikupljanje kise, fleke od vlage OGROMNE na sve strane, plafon bez pola onih ploca pa se vide instalacije sta li su vec. toliko.

master micko

pre 11 godina

Nisam oduševljen što su svi komentari očenjeni sa plusevima. Živeo predsednik i Vlada, koji uspešno vode Srbiju ! ! ! Živeo rad i političari. Pustite mi komentar. Živela pozicija i opozicija!

Соња Соњица

pre 11 godina

Весело вече! Само да и за ово не окриве долазак Томе на власт! Ко зна можда и пут бојкотује па се слеже! Е јадна вам мајка, све сте урадили за једнократну употребу, само да би код народа изгледало како ви то добро радите! Ово је само почетак шта ће се све открити како је рађено само зарад које гласа више!

petar

pre 11 godina

obilaznica je stvarno odlicno uradjena, super izgleda i veoma je korisna. e sad steta je ako se fuserisalo, ali sigurno je neko morao malo da se ogrebe pa je upropastio deo puta

perica

pre 11 godina

Neko ce reci ovo je Tadiceva krivica,mozda,ali Drobnjak je kadar Sps-a a i ministarstvo je Mrkino,a on je poznat kao covek "pre roka" jos iz vremema obnove zemlje.E sad taj isti Sps je glavna nevesta oko formiranja Vlade,dakle narod ih je nagradio duplo vecim glasovima,dakle narod je kriv a ne politicari.Ako Ds pravi Vladu bolje bi im bilo da postave svog ministra umesto Mrke,jer ce Tadic ako bude premijer morati da pravda troskove poput planiranih 250mil evra za jos 7km obilaznice oko Bg-a koliko je drug Mrka rekao da jos treba para.

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi , pa o cemu vi pricate , kakav DS ,pa na celu najvecih pljackaskih drzavnih preduzeca su CLANOVI I KADROVI SPSa!!!!!A da vas podsetim taj SPS se od nas gradjana Srbije dobio DUPLO VISE GLASOVA sad nego pre 4 godine!!!I sad ko je ovde kriv ?Mi koji smo im dali 600.000 glasova ili oni sto nam se smeju u lice i samo se sire po drzavnim preduzecima.Najgori bili i ostali kadrovi SPSa!!!
Glasali ste , trpite!

Bane

pre 11 godina

Koja je to gomila nesposobnjakovica i prevaranata,u ovoj zemlji nista nije moguce uraditi valjano. Jedini izlaz bio kada bi bilo moguce dovesti strance i dati im zemlju na upravljane,a nase korumpiranu bandu oterati, ove samozvane EXPERTE.

DPolitika

pre 11 godina

Koliko je obilaznica koristena u svrhu pobede kandidata DS-a na RTS-u mozete pogledati na sledecim linkovima:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1950/Izbori+2012/1095240/Tadi%C4%87%3A+Strate%C5%A1ki+zna%C4%8Daj+Obilaznice.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1092344/Zna%C4%8Daj+Obilaznice+oko+Beograda+.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1950/Izbori+2012/1091840/Tadi%C4%87%3A+Obilaznica+srce+sistema.html

27.04,28.04 i 03.05 2012 je zloupotrebljavan Javni servis - RTS brujeci o obilaznici u svim svojim udarnim tereminima desetinama minuta u svrhu predizborne kampanje kandidata DS-a za koga znamo kako je prosao...

Pitanje je samo da li ce neko na RTS-u da odgovara za manipulacije i lazi, kao i da li ce neko da odgovara za nenemensko trosenje drzavnih para i nekvalitenu realizaciju delimicno zavrsene obilaznice koja je visestruko medijski zloupotrebljena...

I da ponovimo jos jednom sta znaci KVALITET i STRUCNOST u Srbiji:
-Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

Aleksandar

pre 11 godina

bitno je bilo da se pred izbore otvori.
U Kini bi streljali za ovo.
Da je zakona u ovoj zemlji, odgovorni bi trebalo da sada poprave put lopatom u prugastom odelcetu i kuglom oko noge.

Nenad

pre 11 godina

Sve bi ja Vas u zatvor od Mrkonjica, Dacica, Djilasa, Krkobabica, Tadica i sve sa novim predsednikom!!!
Koja smo mi zemlja pa da imamo kumovsko rodbinske kombinacije u javnim preduzecima a da MI NAROD ispastamo!!! ZALIM NAS al 3 miliona je odlucilo sudbinu ostatka Srbije koja nema apsolutno za koga da glasa! SVI ZAJEDNO MOZDA IMAJU 15 godina radnog staza a u politici vec 22!!!!! MUKA MI JE!

phreak

pre 11 godina

Sada mi još jednom kažite da je glasanje belim listićem bilo neodgovorno, a glasanje za ove kriminalce koji su manje zlo bilo odgovorno.

Djuka

pre 11 godina

Stari put Subotica-Novi Sad se jos nije saprao.Pravio ga Švabo,ne tako davno,pre jedno 70-tak godina...u rekordnom roku od godinu i po dana...koji smo ih moj i oterali...

dragiša

pre 11 godina

Neki od forumaša na ovom portalu isključivo kritikuju Mrkonjića. Ja bih podsetio uvažene komentatore da su tim svečanostima( dan za dan) uz grljenje,ljubljenje ) prisustvovali Tadić( tada već bio samo lider DS), Djilas,koji su dali izjave (preneli svi elektronski mediji) uz najavu g.Tadića da predstoji "nestajanje" Ibarske magistrale i itd..Ovo samo da podsetim. Na portalu B92 informacija da Austrijanci neće maline. Još jedno podsećanje: neki Austrijanac, uz prisustvo ministra uza poljoprivredu Petrovića koji je dao veoma optimističnu izjavu o visini cene koja je podstrek za malinare) potpisao navodni ugovor o kupovini malina. I tada su mnogi malinari u Srbiji rekli da je sve to neistina. Ove dve informacije na pportalu B92 govore ćime se sv e služila vladajuća koalicija(DS,pre svega) u predizbornoj kampanji, kakvim obmanama,neistinama...Setimo se samo kakvi su spotovi išli na TV, setimo se kampanje protiv Nikolića, koja je premašila prlavđtinu sveta...Ovo samo forumaše i ostale podsećam, da se ne zaboravi. Hvala na prostor.

šima šimau

pre 11 godina

Mene zanima ko još, osim jelene trivan ima obraza da lupa minuse na ove komentare,pošto neki imaju po dva, tri a bogami i više minusa.

srbistan kasaba

pre 11 godina

ma toda su u somaliji putevi boljeg kvaliteta su dezinformacije koje plasiraju amerikanci i eu,jer nas mrze i hoce da nam otmu kosovo

North park

pre 11 godina

Kad bolje razmislim,nije toliko loše što živim ovde,u Srbiji. Da sam kojim slučajem u Nemačkoj,Francuskoj... nikada ne bih čuo za ovakve tragikomične vesti.

NekoIzMase

pre 11 godina

'Sleganje asfalta usled kiše je direktna posledica izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije' izjavila je Jelena Trivan, potpredsednica DS.

:)))

suvise omeksivaca

pre 11 godina

"Motorvej" se sapral,kakav bed. Da li ce neko da odgovara za to? Ko su inspiratori tog zlocina nad nasim novcanicima? Sta da je neko stradao? Ima da nas obilaze investicije u sirokom luku,ali ne nasom obilaznicom. Bez puteva cemo tesko negde stici. A to je drzavi 1. obaveza,infrastruktura. Verovatno ce se vaditi na sabotazu)))

AD

pre 11 godina

U Dubaiu kada zavrse asfaltiranje sa strepnjom cekaju prvu kisu, jer ako se pojavi neka barica glavni izvodjac i nadzor idu bar 30 dana u zatvor dok se ne otkrije ko je kriv i kolika je steta, Mislim da bi i kod nas trebalo uvesti nesto slicno.

Milos

pre 11 godina

Ma nemojte molim Vas! Ma nije moguce da je obilaznica otvorena da bi se pomoglo proevropskom, jedinom demokrati na ovim prostorima, a i sire, da pobedi! Pa i da jeste, to je za nase dobro, kako ne shvatate! Da smo mi u samom startu videli koliko oni zasluzuju da vladaju nama, ne bi ni bilo potrebe da manipulacijama kroz 'odlicne' javne radove sakupljaju glasove, i ne bi se pare bacale (jer ovo su cisto bacene pare, taj put nikada nece valjati jer nije dobro uradjen). Dakle, mi smo krivi, nemojte blatiti sveta imena nasih jedinih vozdova, jer samo oni vode iz ove tame ka svetlu zvezdica na plavoj zastavi... ovaj nebu...

Realni

pre 11 godina

Nisu problem politicari, kojekakvi Mrkonjici, putari, kriminalci - problem Srbije je sto u drustvu kao cjelini izrazito preovladava primitivizam, neobrazovanost (tj. nespremnost na ucenje u najsirem smislu rijeci), bahatost i promocija bahatosti kao vrline, aljkavost, nedostatak planiranja, strpljenja i istrajnosti, nedostatak kulture sazivota i komunikacije sa okolinom, prirodom i ljudima, s drugacijim misljenjima itd.

Svi ti povici i halabuke na kurumpirane politicare su potpuno besmisleni jer sve sto se dogadja u Srbiji je samo ogledalo civilizacijskog dostignuca jednog drustva. Ta jadna obilaznica koja se pravi 30 godina je upravo odraz svega ovoga gore navedenog, odraz potencijala jednog drustva...

Srbija je prelijepa zemlja, sa mnogo predivnih, vrijednih i sposobnih ljudi. Problem je u promociji tih vrijednosti, u volji, znanju i naporu da se okolina, drustvo i nacin na koji funkcionise to drustvo ucini boljim.

Aleksandra

pre 11 godina

Sto vise belih listica, to manje ovakvih vesti.

Ne mogu da shvatim ko je jos lud da glasa i da trazi da ga opljackaju. Ako samo jednom propadnu SVI POLITICARI na izborima, valjda cemo ih se svih djuture resiti, pa jovo-nanovo.

Da bar potpuno novi pokusaju da kradu, da se plase belih listica i da znaju da nece dugo krasti.

Vladimir

pre 11 godina

Ja sam laik za građevinu. Ali mi ovaj VD nikako nije uverljiv kao čovek ili rukovodilac jedne takve firme. Zašto ga ne sklone sa tog mesta i dovedu nekog sposobnijeg, kad on već nema nameru da ode? Ja mislim da taj čovek ima obraz od asfalta, ali od asfalta mnogo boljeg kvaliteta nego što je onaj što ugrađuju u puteve Srbije!

tragikomicno

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.
Naravno da ne. To zapravo znaci da su radovi ultra-kvalitetno izvedeni, nego ih je unistila kataklizma - najgora nepogoda u istoriji planete i ljudske vrste - kisa. Od toga, svi znamo, nema spasa, ni najkvalitetnije konstrukcije stvorene ljudskom rukom prosto nestaju...kao da su bile samo privid, kulise

delta

pre 11 godina

Pa morali su negde da poziraju u predizbornoj kampanji. Sada kada su izbori prošli obilaznica može da čeka još četiri godine ili manje do sledećih izbora

Zlopamtilo

pre 11 godina

Da to je to ... Nakon proglašenja rezultata predsedničkih izbora podloga je počela da se povlači pod naletom letnjih pljuskova , sreća da nije bilo olujnog nevremena praćenog gradom i grmljavinom. Grad bi verovatno napravio udarne rupe....Ode i obilaznica za Danijelijem

Mile

pre 11 godina

Da se razumemo. Nisam glasao od 2000. godine, niti cu ikada vise glasati. A vi koji ste glasali shvatite vec jednom da kome god da date glas i ko god da dodje na vlast - sve ce biti po starom. Krasce pare od naroda, ugradjivace se gde god stignu, praviti lose puteve i bogatiti se. Srpska politika, to je jedna dobro organizovana banda, pa hajde, sto da ne kazem: to je mafija, jaca i okrutnija od bilo koje mafijaske organizacije na svetu. Ja svim srpskim politicarima zelim sve najgore, dabogda se naplacali lekova od tih para sto trpaju u svoje dzepove, mada i lekove bi oni nabavili besplatno, na mufte.

Srki

pre 11 godina

A bre ljudi, pa nije ovo pravljeno za kisu, sunce i kola, ili ne daj Boze kamione. Pravljeno je za slikanje, a posle je neko zaboravio da postavi krovic. Sto ste na kraj srca, pa svi su oni nasi, pravi Srbi i mozda poneka nacionalna manjina, ali postena!

GAGI

pre 11 godina

Pitam se koliko su sigurna obdanista koja su otvorena pred izbore.Sta bi se desilo da je neko nastradao na toj legendarnoj obilaznici.Sigurno bi(sto bi rekla jelena otrovan)za to bio kriv Toma Nikolic.Ko ce odgovarati za jos jednu prevaru vlasti,koja se ponovo bori da nas vodi u propast.Otvaranju su prisustvovali ponosni Tadic,Djilas,Mrkonjic.I gle tuge Djilas ponovo gradonacelnik.Molim odgovorne inspekcije da proveri sve objekte u Beogradu koje je Djilas otvorio.Narode vodi racuna kuda se kreces inace se moze desiti da ti se nesto sruci na glavu ili daleko bilo otvorice se neka rupa u asvaltu i propascete.Boze ima li te.

Tork

pre 11 godina

heheh E moji svršeni fakulteti,doktori i svi ostali Srpski stručnjaci političari.Pa vi bre ne znate gde ste šuplji dok se ne napipate, jjujujujuju, tako olako frćnete par miliona evrića pa ćete narodu da dižete porez da vam vraća pare ubudale potrošene.Sve dok neko ne bude visio zbog ovakvih i sličnih grešaka nema nama napred.Japanac bi uradio harakiri jer ne bi mogao da živi sa tom sramotom.Nemam reči koji obraz mi imamo vojnička čizma nam nije ravna jujujujujujuju

Zox

pre 11 godina

leganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni...Ako vam zemlju vode lopovi ne znači da ste opljačkani ili ako ignorišete istinu ona će nestati.
Žene koje su rodile ove ljude nikada nisu imale seks...

već viđeno

pre 11 godina

Pa čak sam i ja kao beba pravio tvrđre kule od peska na plaži.

Najgore je to što ovo nije ni izuzetak,nego normalna pojava u Srbiji.

Lemi

pre 11 godina

Ne znaju nista da urade al bas NISTA , koja gomila nesposobnjakovica to nema nigde ,ni u svoj dzep da utrpaju nisu sposobni a da ih ne provale ,
a placu za vlascu -fuj koju dozu gadjenja gajim prema nasim politicarima

sevarlica

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”."

Nisu traljavo kad puteve rade mesari-kobasičari i ekonomisti, ovako su samo nestručni.
Traljavi bi bili da su ih izveli(i još bitnije projektovali)stručnjaci a ne laici.

Za ovo, ustavni sud je nenadlezan

pre 11 godina

"Drugim rečima, traka je završena rekordno zahvaljujući tome što je kraj staze ostavljen da se pređe kasnije,"

U prevodu. traka je završena rekordno zahvaljujući tome sto nije zavrsena!!!!!

Mrka > Potemkin

pre 11 godina

Nikakvo iznenađenje kad je za gradnju bio odgovoran "graditelj" Mrkonjić - na primer, autoput Bujanovac - granični prelaz Preševo, u dužini 22 km je svečano otvoren još 7. jula 2009, a ni do dana današnjeg, skoro tri godine kasnije, nije stavljen u funkciju. Naprotiv, na toj deonici je saobraćaj sad u gorem stanju nego što je bio pre početka izgradnje - ide se jednom kolovoznom trakom, zabranjeno je preticanje, prave se kolone, itd.

LJubazni Komsija

pre 11 godina

Nema veze, napravice se ponovo. Kao da je to neki veliki posao i investicija. Nisu kamate na zajmove nase zemlje toliko veliki, imamo mi jaku privredu i malu nezaposlenost, pa mozemo da isplatimo predizbornu kampanju nasih dragih politicara, samo od povoljnih kredita i poreza. Mi smo gigant u Evropi i takve greske ne uticu na nas.

Vlada

pre 11 godina

I onda je g. Pešić kriva za izborni poraz. Uradite ono što je u ovom trenutku moguće pošteno i odgovorno i narod će biti zadovoljan.
"Došla Danijela, otišla Danijela, vratila se Danijela" liči mnogo na Grand paradu!

Vladan Jova

pre 11 godina

Obilaznica je zatvorena pune tri nedelje. Svakog vikenda idem tim putem i odgovorno tvrdim da obilaznica od Orlovače kroz tunele Straževica ne radi već punih 3 nedelje, prema tome otvaranje je bio samo predizborni trik DS da se pomogne Tadiću da pobedi. Za ovakve manipulacije narodom neko treba da odgovora i to krivično!

Nikola

pre 11 godina

Najbolja kombinacija na svetu je živeti na zapadu, a biti poreklom Srbin, i čitati srpsku satiru, jednu od najboljih na svetu.
Predizborni asfalt, hahahaha, oprala put kiša, i onaj car na kraju: "Put nije traljavo urađen" hahahahahaha, a zamišljam da to izgovara neki brkati komunista, koji je tu preko veze, a nezna ništa o putevima. Sjajno!

Mena

pre 11 godina

Trebalo je da se vlast slika sa svojim uspehom, jer je bila predizborna kampanja. Ovo sto su radili i sto ce i dalje da rade, stvarno nema smisla ni opravdanja za takvo ponasanje. Borba da opstanu na vlasti je upravo zbog takvih stvari da se ne sazna sta su i kako sve radili. Kazu da je vlast od 10 godina jednog coveka bila duga, a sta je sada kada cemo iste ljude trpeti da ovako rade 12 godina. Pitam se, dokle ide njihova drskost da ovoliko prave ovaj narod ludim?

Sremac

pre 11 godina

Slučajno sam prošao deonicom od Stare Pazove prema Batajnici i pošto nisam mogao da skrenem u Bataju i Zemun bio sam primoran da idem na petlju Dobanovci cc 20km dalje ( sa najjeftinijim gorivom u Evropi). Put je užasan, svako ko je radio na tom delu treba da se stidi da to pomene. Morao sam čak i da stanem da proverim da mi nije neka guma pukla, pošto je put toliko loše urađen da se od rupa ne može normalno voziti.

Erp

pre 11 godina

Sad ce Mrka za ovo da dobije novu ministarsku funkciju. Tako se jedino i uspeva u Srbiji. Boze da nas nema stvarno bi nas trebalo izmisliti -:)))

Apple

pre 11 godina

Odlucno planiram da se iselim iz najgore drzave na svetu. Plan i akcija u toku. A vi nezaposleni, gladni, siromasni, pod kreditima... Kukajte i trpite... dok svet zivi...

milos

pre 11 godina

to je onaj fazon, gde ide odnos cementa i sljunka 3:1 stavicemo 5:1 gde ide armatura 10 stavicemo 6... a razliku u dzep. kao sto mrka kaze radite ljudi bice pecenih prasica. treba insajder da pokrene odakle mrki Q7 to je promo materijal nekih firmi da bi mrka dao posao.

erp

pre 11 godina

"Tadic i Dilas poboli Srpsku zastavu na Mars" , ovo je jedan od satiricnih naslova, u jednom ovdasnjem dnevnom listu , hahaha, al verujte mi nije daleko od istine, pred neke nove izbore -:))))

vojvođanin

pre 11 godina

Zašto se ne kaže ko je izvođač radova, ko je nadzorni organ koji je potpisao situaciju i fakturu da su radovi izvedeni kvalitetno.U drugim državama odgovorni izvođač radova gubi licencu a nadzorni organ odgovara krivično i na kraju dali izvođač ima neke veze sa SPS-om i koliko je već plaćeno za razliku od nekih izvođača koji od Puteva čekaju pare godinama.

Боривоје

pre 11 godina

Каква је то гомила имбецила... Каква смо сви ми гомила мајмуна... Колико је ово једна тужна држава... Колико сам ја само глуп што сам још увек у њој!

master micko

pre 11 godina

Nisam oduševljen što su svi komentari očenjeni sa plusevima. Živeo predsednik i Vlada, koji uspešno vode Srbiju ! ! ! Živeo rad i političari. Pustite mi komentar. Živela pozicija i opozicija!

Соња Соњица

pre 11 godina

Весело вече! Само да и за ово не окриве долазак Томе на власт! Ко зна можда и пут бојкотује па се слеже! Е јадна вам мајка, све сте урадили за једнократну употребу, само да би код народа изгледало како ви то добро радите! Ово је само почетак шта ће се све открити како је рађено само зарад које гласа више!

Neutralni

pre 11 godina

Da li se tako troši državni (da ne kažem narodni) novac? Mislim da je ovo pravi trenutak da sudska i izvršna vlast reaguju a i strukovni sudovi časti bi trebali da reaguju. Ako se beskupuloznim barabama ne lupi šamarčina za ovakve zloupotrebe, neće znati gde da stanu.

Maki

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

Zbog takvih ocena taj lik je i dalje prvi čovek "Putea Srbije".
Inače, jok, neee, ne znači da su radovi traljavo izvedeni, nego da radova nije ni blo, nego samo malo ***** predizborne šminke i tupavog šepurenja političara pred TV kamerama, eto to znači!

A prave puteve, urađene kako treba, imaćemo kad i prave političare. a ne ove bedne lažovčine i demagoge. Znate kad će to biti? Nikad!

janika

pre 11 godina

""Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.""-----------Naprotiv,to znaci da su radovi izvedeni najkvalitetnije u istoriji sveta,i stoga molim vas da mi dignete platu na jedno 150.000,00 eura i da budem dozivotni direktor .Normalno ako i dalje zelite da vam radove izvodimo ne-traljavo.

mare

pre 11 godina

ja živim blizu obilaznice, i zatvorena je posle drugog kruga predsedničkih izbora, i baš sam se pitao kada će neko to objaviti. Sramota!!!

MUKNAVI

pre 11 godina

Kada vas put nanese prema Manastiru Zici ,svratite sa obilaznice na sumski put prema selu Gornji Gotovac u pravcu seoskog groblja.Takav put niste videli..prvih 450 metara blato,pesak izmesano a onda..asvalt bre..posle 500 metara tog " asvalta" ..blato i pesak i takav put su svecano otvorili ,lokalne kurtice i murtice i ..osle kuci pjevajuci...al nam lepo ,ma krasota,za narodsku paru lepo se krka..hiik`..ziveo Kralj,Republika ,Draza ,Tito i td sve izmesano pa i zaigrase na dzadi kombinovanoj kurtice,murtice, ko Darvinov covek..pogureno!

Vlada

pre 11 godina

Sloba otvorio nepostojeću "železničku stanicu" kod Kamenice na pruzi koja je još manje postojeća i eno znak za skretanje na stanicu stoji već 12 godina. Sada otvore delimično izgradjenu obilaznicu i spere je kiša posle mesec dana. Šta je pobedilo, imam dilemu?!

Milan

pre 11 godina

Vec zamisljam matorog Alvirovica: "na ** kilometru obilaznice postoje manji problemi sa nedostatkom puta, ali zato postoji zaista odlicno postavljena vertikalna signalizacija. Sve pohvale putarima!" (mlataranje rukama)

dejan-minhen

pre 11 godina

i onda eksperti slični ovima za puteve imaju obraza da predlože povećanje PDV-a.hajde da se prvo oteraju prevaranti i nesposobni.mislim da će se pojaviti prostor za smanjene PDV-a za sve prehrambene proizvode.

Mrka Pre Roka

pre 11 godina

Pa šta Vas ovo iznenadjuje i čudi,ništa novo, ovo je normalna pojava u Srbiji, a tek auto put Beograd-Zagreb pravo remek delo kako kako treba da izgleda savremen autoput...

milan

pre 11 godina

srbija rekorder u otvaranju novoizgradjenih objekata.negde sam procitao da je neki mostic od beograda ka novom sadu otvaran za sada preko sto puta fora je u tome sto jos uvek nije zavrsen.prema tome zapamtite ovu deonicu i ocekujte otvaranje jos koji put

Tehnolog

pre 11 godina

Razbacivanje parama na sve strane, aljkavost,nestrucnost,bahatost,nekultura koju svi mi placamo iz svog dzepa me totalno izbezumljuje. Besan sam! Ne zbog Drobnjaka nego zbog svih Drobnjaka, Mrkonjica,Dulica,Vucica i svih ostalih prodavaca magle koji nam piju krv a mi cutimo i trpimo, pa dokle vise,dokle. Gde je granica strpljenja ovom narodu.Sta jos treba da se desi da se probudi i kaz dosta.Najgore od svega je sto ce ovaj Drobnjak da ide sa porodicom na letovanje ne razmisljajuci koliko to kosta i da li ce imati deci da kupi knjige za skolu na jesen, otici ce na poslovni rucak sa svojim pajtosima ili na koncert ministrove ljubavnice i sve u svemu ni trunku se nece nasekirati sto se desilo to sto se desilo. Nece cak ni pomisliti na one koji su vec stradali na obilaznici zbog lose uradjenih radova. SRAMOTA!!!

zex

pre 11 godina

Hoce li neko da odgovara za nanetu stetu, za uzete pare za (ne)izgradnju tog puta?
Ko god je radio ne treba da dobije ni dinara za sanaciju tog dela puta!!!
Boze Boze samo pred izbore da se zavrsi pa kako god bude, zato nam tako i ide jer bi svi da budu vlast

Volim sax

pre 11 godina

U nedelju sam se vracao iz Slovenije. Prvia neprijatnost me je docekala po prelasku nase granice - nije bilo vode niti je radio wc. Pratio sam putokaze za Nis i odjednom se obreo na dvosmernom putu. Sledila su dva neosvetljena tunela gde sam se iskreno prvi put uplasio da necu uspeti da porodicu bezbedno dovezem kuci. Odatle je putovanje korak po korak vodilo u katastrofu. Put nas je postao lokalni sa besprizornom okolinom zatrpanom prasinom. Na jednom skretanju, koje naravno nije bilo obelezeno znakom stop, umalo sam izbegao sudar s nekim talijanom koji je skretao desno, jer traka kojom sam se ukljucio istovremeno sluzi za skretanje. Pravo olaksanje sam osetio kada sam izasao ponovo na talasasti, poprecno, uzduzno masakrirani autoput. Uspeo sam i da se nasmejem beogradjaninu u kabrioletu sa koznim sedistima koji je vozio kroz onu prasinu pored zapaljene deponije. Kako li nas tek vide stranci koji ovuda prolaze? Mnogo puta sam pomenuo nase celnike koji krpe pre roka. Nasa bezbednost u saobracaju je njima najmanje bitna. Postavili su kulise da nam zamazu oci a sta ce posle biti, bas ih briga. Bruka, sramota i neopisivo razocarenje. Pogotovo kada prodjete obilaznicom oko Ljubljane i Zagreba. Jad i beda nase srebroljubacke vlasti. Hvala sto ste ovo objavili.

Idi begaj

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna a tu novine i novinari mogu da urade najveci deo posla.
Dakle,nadjite ko je potpisao dozvolu da se put otvori,ako potpisnika nema(sto me ne bi cudilo u nasoj zemlji)onda krenite ka gore,pa sve do ministra infrastrukture.Ako do njega nema niko kao potpisnik onda je on kriv i mora da odgovara.
Dakle,novinari radite svoj posao i krenite jos danas da nadjete ko je dozvolio da se put otvori,objavite, pa da odgovara...

vuci siti ovce na broju

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”...kaže Drobnjak. Pa ko ovde koga pravim ludim. Svi smo super samo je voda odnela put. Kakvo besramno pranje od odgovorniosti.

Dejan

pre 11 godina

Da li odgovorno lice za ovu bruku i sramotu snosi konsenkvence ili će to opet da bude po onom "greške se dešavaju" ili je to bilo brzo pranje novca pred izbore?

mm

pre 11 godina

Nisu putevi i uopste infra strukura vazna, izbori su prosli, izabrani ce nekako da se nagode, podelice kolac, koliki te toliki je.
Ajdemo dalje, ali nazad

miki

pre 11 godina

ej dragi bože šta sve neću da čujem i da se ponašam kao da je sve ok. ja mislim da je tu neko debelo izfušario u tom poslu a fušari se gde god se nešto asvaltira. Uzimaju pare kao da grade po evropskom standardu (asvalt debljine od 8 cm min.) a daj bože da ima 4 i normalno da će ga kiša oprati. Ako ne odmah do sledećih izbora sigurno imaju posla na istoj putanji da ponovo rade jer je asvalt propao.

ns

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”.

E to bas to i znaci... ocenjuju svi ostali...

Uki

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”

Ova misao prosto vapi za time da bude dovršena. Ne mogu da verujem da je posle "ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni" stavljena tačka. Mislim, u čemu je onda problem? Kisele kiše razjele materijal? Mislio sam da je Sloba bio šampion u pravljenju potemkinovih sela ali ovi su dokazali da su dostojni naslednici.

joca

pre 11 godina

Ljudi, kada sam 6.maja putavao na Djurdjevdan u pravcu Valjeva i kada sam prosao kroz tunel i preko viadukte odusevio sam se kako je to tada izgledalo super. Ali, kada sam hteo da se iskljucim sa obilaznice, cudo, nisam mogao da verujem, NE MOZE.Nema puta mora samo prvo. Krstio sam se od cuda.....Sutradan razgovaram sa kolegama i nisu mi verovali da je to moguce.......I eto moguce je.....bagra svasta radii samo da bi ostala na vlasti.....Da li u ovoj zemlji postoji javno mnjenje....Dajte molim Vas novinari dignite ovu bruku na sam vrh.....Za ovo bi neko morao da ide u zatvor. Koliko ce kostati razbijanje i naknadno pravljenje pristupnica...... Pa ovo nigde ne postoji na svetu....hvala

adam

pre 11 godina

Ovo je evaulacija rada stare vlade a ne vest! Tačno su ovako funkcionisali ceo mandat i sad će polako samo da stižu "fakture" stvarnosti koju su nam bojili! Naravno, svi će drugi biti krivi osim njih.

bgd

pre 11 godina

Stvari su mnogo jednostavne:

- gde je upotrebna dozvola?
- ako nema upotrebne dozvole, zašto je put pušten u saobraćaj?

Ako je put svečano otvoren pušten u saobraćaj bez upotrebne dozvole, onda treba da odgovara ministar infrastrukture.

Sync

pre 11 godina

Ma jok, to ustvari znaci da su koristeni najsavremeniji i najkvalitetniji materijali, ali je zemlja traljava pa je obilaznica brzo propala.

Zurkolomac

pre 11 godina

Ao je neko samo jednom u zivotu bio u toj fenomenalnoj kompoaniji Putevi Srbije, onda sigurno zna kakvi sve "strucnjaci" tamo rade. Strucnjaci made in Tunguzija. Trebali bi da promene naziv firme u Rupcage Srbije...

taxidriver

pre 11 godina

zivim u neposrednij blizini,srednji most je napuko usred klizista blato i ostali otpad se spusta u naselje zatrpava ljudima vrata a kad su vece kise dolazi i do poplava po kucama licno sam oko kuce zidao zid da mi voda ne ulazi unutra!

Zocky-D

pre 11 godina

Navikli smo ovde na dobre komentare i to je O.K. Ipak,pitanje je sta sada?
Ima li odgovornosti? Ko je kriv za ovu u nizu brljotina?
Ali,oni,evo opet se spremaju vladu da formiraju,ti isti!? I,nikome nista!?
Opet obecanja,opet lazi! Narode,sta ocekujete,pa sami pristajete da vas
varaju i lazu! Prvo bi morali da odgavaraju za dosadasnji "rad",ili?
A ovako,malo kritike na nekim portalima,narod ko narod malo psuje i,i...?

put u jednom pravcu

pre 11 godina

Pustiti jedan put koji nije dovrsen,koji nema izlaz(za Zemun i Batajnicu) i zbog kojeg je bilo i ljudskih zrtava je kriminal.Da postoji pravna drzava
neko bi morao da odgovara!

Knight XV

pre 11 godina

Prema pokazateljima Svetskog ekonomskog foruma, Srbija je na 128. mestu od 142 zemlje kad je u pitanju železnička infrastruktura, 131. po kvalitetu puteva, samo da se zna...

kuku leeleee

pre 11 godina

Sad ce novo-stara vlada da resi sve probleme. Da natenpira za sledece izbore. Kolko ovakvih slucajeva je proslo ne zapazeno samo oni znaju.

Marko

pre 11 godina

NEVEROVATNO.
Ja sam saobraćajni inženjer. Prošao sam tom deonicom pre zatvaranja i jedino što mogu da kažem da me je sramota. Sramota struke, znanja mojih kolega, neodgovornih u Putevima Srbije, Ministarstva koje je otvaranje dozvolilo...
Mislim da me svi oni koji su izašli iz Srbije, pa makar i do Hrvatske razumeju dobro.
Sramota je što ovo dopuštamo i ćutimo...

Munja

pre 11 godina

Za svaki odrađeni posao postoji garantni rok koji je izvođač radova dužan da predoči na tenderu i za koji se obavezuje potpisivanjem ugovora. Svaka neisparavnost, nepravilnost u skladu sa garancijom se mora otkloniti u određenom roku i u ovom konkretnom slučaju o trošku izvođača radova. Naravno, kako to inače biva u zemlji Srbiji, troškove sanacije štete snose poreski obveznici t.j. mi-građani. Tako moju ulicu svake godine iznova prekopavaju i asfaltiraju(obično pred neke izbore)te tako ogroman deo novca stavljaju sebi u džep. Ta pojava je najbolje opisana u vicu o graževincima Nemcu, Francuzu, Srbinu i mostu.Postoji više verzija ali je poenta ista (krađa!).

Milan

pre 11 godina

Vozim sleper od svoje 18 godine, sada mi je 33! Obisao sam pola sveta, putevi su nam najgori a putarine najskuplje! Nazovi autoput Beograd- Subotica se naplacuje godinama a ni za deset godina ono se ne moze ni nazvati autoput! Kad covek naidje nocu i ugleda sve one silne cunjeve razbacane unaokoln prosto ne zna kuda da vozi! Obilaznica oko Beograda je tek uzas! Put je toliko neobelezen da bi za ono neko trebalo da lezi u zatvoru! Toliko!

Erp

pre 11 godina

Prosao sam tom zaobilaznicom 22 Maja, i kad sam video da nema iskljucenje a Batajnicu i Zemun nisam mogao verovati. Ja sam isao za Novi Sad, uz put sam naravno trazio to iskljucenje cisto iz radoznalosti, no za ne poverovati je da ga nema! Koji genije je ovo pravio i projektovao svaka mu cast! Definitivno mi nismo za ovu planetu!

nesh_bros

pre 11 godina

Radio sam u tunelu.. ne mozete da verujete koliko je sve zbudzeno pred kraj, samo da bi pred izbore "otvorili" obilaznicu.. nije ovo nista, tek ce biti problema !

nadzor

pre 11 godina

bio sam jednom na konkursu u firmi za puteve. bio je ovakav razgovor: vlasnik:"treba stalno da se menja asvalt", ja (ing) :"treba da se uradi posteljica, pa ce asvalt da traje". i tako ping pong 3x ja njemu , on meni. onda vlasnik uze olovku i precrta mi ime sa spiska. i nastavi razgovor sa sledecim kandidatom. sta imam ja od toga sto se drzim propisa : nezaposlen sam, nemogu zenu da izdrzavam, dugujem alimentaciju... eto kako mi je sto se drzim propisa. tuznan sam i bedan, kao da izdrzavam kaznu zbog postenja !

Pravda je spora ali dostizna

pre 11 godina

Evo samo nekoliko podnaslova iz stampe vezanih za
Izveštaj Uprave za javne nabavke za 2010. godinu: veliki broj nepravilnosti u postupcima javnih nabavki po hitnosti Puteva Srbije to preduzeće DRI uvrstila u godišnji plan revizije za 2011. godinu.

"Uprava je za 2010. godinu uočila nepravilnosti kod čak 16 ugovora po 'hitnosti' Puteva Srbije, ukupne vrednosti 1,6 milijardi dinara, a u prvoj polovini 2011. otkriven je jedan postupak vredan 618 milona dinara".

Prema podacima Uprave za javne nabavke za prvu polovinu prošle godine, Putevi Srbije su javnu nabavku izrade dokumentacije za deonicu obilaznicu oko Beograda od Dobanovačke petlje do Bubanj potoka, vrednu 618 miliona dinara, bez zakonskog osnova sproveli po hitnom postupku

kratke noge

pre 11 godina

Da li se neko seća serijala "Planeta majmuna"? Mislim da je kasting i za glavne i za sporedne uloge novog nastavka nepotreban. Scenarista ostaje bez posla, reditelji i producenti sa ovakvom ekipom zarađuju astronomske cifre. A šminkeri i specijalni efekti?! Ma, daj, ipak bi to bio samo "dokumentarac", ali kakav. Ma, ne, mi ipak obožavamo naš "rijaliti"! Sve , sve, ali "Drobnjak iz auta (out-a)", mislim "Drobnjak sa "Pančevca" i ostalih "Zvezdanih staza i bogaza Srbije". Braćo, ako ovako nastavim evo epske fantastike!

Filosof

pre 11 godina

Pare su tu ulozene, da bi sprala kisa na kraju to?Toliko o tome sta su sve radili zbog izbora.Bolje da su te pare podelili onima koji su ostali bez posla zbog njih.

Nikola

pre 11 godina

Preporucio bih domacim graditeljima puteva da odgledaju ovaj klip i shvate gde smo mi od razvijenog sveta : http://www.youtube.com/watch?v=VTGFoexPS2w

Nimrod

pre 11 godina

Komentare sa cudjenjem je tesko razumeti - jel isti ministar ovo isto radio pre 10 godina? Jel pre neki dan izjavio da ce ostati ministar. A i dalje glasate za iste.

zpHibridi

pre 11 godina

@GAGI - kad smo vec kod svecano otvorenih stvari - jedva docekan dom zdravlja u zemun polju je svecano otvoren 16februara2010 godine - pre mesec dana kad sam isla kod zubara, padala je kisa - na ulazu u dom zdravlja kanta za prikupljanje kise, fleke od vlage OGROMNE na sve strane, plafon bez pola onih ploca pa se vide instalacije sta li su vec. toliko.

Filip

pre 11 godina

Bitno je da su se pred izbore slikali i proglasavali za velike misionare koji misle na narod, a sada im trba novi mandat da zakrpe sve rupe koje su napravili i naravno da nas ponovo zaduze za novi kredit

Marko

pre 11 godina

Naravno da je moralo da se pusti u promet ta deonica kako bi tadasnja vlast imala sta da pokaze kao rezultat njihovog rada. Mada sve sto su oni uradili kostalo je mnogo vise od planiranog a kvalitet tog rada je ispod svakog standarda. Nije ni cudo sto se svaki posao koji oni uzmu da realizuju radi vise puta.

Ko će bre to da plati?

pre 11 godina

Bravo majstore!

Nije prošlo ni nedelju dana od havarije na "Pančevcu" a ista bratija opet u glavnim ulogama.

Šta li je sledeće?

Nije nego

pre 11 godina

Naravno da nisu traljavo izvedeni, vec brzopletno i na precac ne bi li se pokupio jos koji izborni poen. Ne zaboravite da sve to sto gradite, gradite parama nas gradjana. SRAM VAS BILO!

pozdrav za Milovića

pre 11 godina

Verovatno su naplaćeni potporni zidovi i atmosferska kanalizacija, a u izvođenju je taj deo omanuo i prelio se u nečiju kuću. Pored Opštine Čukarica ima čitav niz vila u kojima žive podizvođači za CIP, Železnice pošteno trgujući sa svojim bivšim firmama, a to je gomila izmišljenih projekata i gomila radova koja nije urađena, a fakturisana je. Gde li je prethodni direktor Puteva Srbije i može li mu se prdružiti i ovaj ?

Alooooo

pre 11 godina

Mene ova i slicne vesti uopste ne iznenadjuju
Dokle vise? Nismo mi ljudi,mi smo bree ovce,a oni sisaju samo tako,a ti srbijo cuti i trpi! Sto rece dole neko,bukagije,lopatu i mrs na popravku obilaznice,od mehanizacije samo rucna kolica pa radi na +40
Ovo bre drzava hajducija,place mi se vise znaci,tu famoznu obilaznicu prave otkad znam za sebe(89-o sam) i ni dan danas da je urade kako treba,mozda moja deca docekaju zavrsetak "pre roka"

eh

pre 11 godina

Nevjerojatno...Pa pobogu koliko je to loše urađeno da jedna kiša može oštetiti novo izgrađenu cestu?

Kao što netko prije reče...svaka Vam čast. Stvarno ste tolerantni.

MIka

pre 11 godina

Ljudi, jeste li svesni da svaka druga vest kao da je sa stranica njuz. neta
Kao da neko pise parodiju, a radi se o stvarnom dogadjaju.
Da li da se smejemo ili da placemo?

gorillaBG

pre 11 godina

zasto se sada tek o tome pise kada se to desilo jos pre dve nedelje?? zasto ne istrazite kako je radjeno? svaki od radnika zna istinu! pitanje je postoji li volja da se istrazi!
p.s. Ovo treba da bude glavna vest u svim medijima!

Vlada Graovac

pre 11 godina

Dragi istrazivacki novinari:
1. Raspitate se koliko je bilo saobracajnih udesa sa smrtnim ishodom na ovoj deonici, u periodu od prevremenog otvaranja do danas;
2. Iz zapisnika sa uvidjaja odvojite one slucajeve koji su posledica lose signalizacije, neizvedenih radova i nenormalnih saobracajnih uslova;
3. Za te nesrecnike koji su poginuli podnesete krivicne prijave za tesko ubistvo i zloupotrebu sluzbenog polozaja ... Oni naravno cine organizovanu kriminalnu grupu.
Nije komplikovano, zar ne?

Tata

pre 11 godina

"Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”."

Da...

Joca Srbin

pre 11 godina

E bre Srbi, zar niste znali da je kisa bila mokra i isprala podlogu taman izgradjenih puteva a sabotaza je uvezena iz Crne Gore i nije iz Srbije. Dakle nema smisla da opet kritikujete Srbe, sto nisu spremili po tojagu i malo popricali sa rukovodiocima izgradnje puteva i uvezenom vladom u Srbiji.

Micko

pre 11 godina

Da su razvukli tepihe preko njiva oko beograda i stavili im isprekidane i pune linije duze bi izdrzalo i bilo bi kvalitetnije od ovoga... Sem sto ne valja vise ce da kosta novo jer ce ovo morati i da se sanira pa da se pravi preko toga novo. Kad temelj nisi udario dobro dzaba ti sve...

Batalite puteve, kupite milion magaraca i uvezite, trebace nam vise ubuduce a trose manje od automobila za koje necemo ni imate pare.

Nemam Ime

pre 11 godina

Dobro de, sve je to leop, ali me interesuje ko će da plati te nove radove, popravke, i koliko košta 15 dana prometa po pomenutim saobraćajnicama? Deonica koju je sprala kiša mora da se radi od temelja... ali eto novih radnih mesta. Bitno je da je pre roka, sve je isto samo njega nema....

j o k e r

pre 11 godina

Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek "Puteva Srbije”...!!??..???

NEGO STA ZNACI GENIJE..!?

justin

pre 11 godina

"sve isto samo njega nema.." Da li se neko seća puštanja puta Pančevo - Beograd .Na brzinu ga je Mrka završio pa je počeo da tone pa su ga posle dopravljali.