Subota, 09.06.2012.

12:48

"Nikolićeva diploma verodostojna"

Vojvođanska prosvetna inspekcija utvrdila je verodostojnost diplome predsednika Tomislava Nikolića izdate na Fakultetu za menadžment, saopštio taj fakultet.

Izvor: Tanjug

"Nikoliæeva diploma verodostojna" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

TomaS

pre 11 godina

Pošto je već Toma Nikolić neke godine počeo da studira jedan fakultet pa iste godine se predomislio i na brzinu završio sasvim drugi, a vojvođanski prosvetni inspektori njegovu diplomu proglasili za "verodostojnu", od toga može biti i opšte koristi. Takvim "verodostojnim diplomama" mogli bismo da obogatimo i turističku ponudu - pa da njima snabdevamo strane turiste na proputovanju kroz Srbiju. Ko kupi deset i više "verodostojnih diploma", dobija besplatno jednog "verodostojnog" vojvođanskog prosvetnog inspektora.

ZNANJE JE MOC

pre 11 godina

Pa iz svega iznetog u komentarima, zakljucujem da je ova zemlja ozbiljno posrnula. Toliko negativnih komentara na kupljenu diplomu, zaista je sramota za Srbiju.
Ali se stalno pitam ko je glavni Savetnik našeg Predsednika.
-Diploma nije bitna za mesto Predsednika
-Zašto je ovako nešto bilo potrebno ciniti?
-A zašto studije S.Kamenici, a živi i radi u Beogradu?
-Mislim da ima i malo mnogo godina za studiranje, a i to pokazuje svojevrsnu diletantnost, njegovih Savetnika, kao kad se deca igraju, pa zašto da ne.
A sad dolazimo do cilja- Savetnici su ga tako naivnog, ubedili da bi to bilo jako dobro i da bi imao legitimitet i kao Predsednik.
A to je svojevrsna sacekuša. Tako ga drže u šaci, i mora da radi sve što mu se kaže, ili se ta afera otvara.
U stvari meni ga je žao.

Ljuba

pre 11 godina

(Čistokrvni Demokrata, 9. jun 2012 19:14)

Cistokrvni, nije bitno kada i za vreme cije "vladavanine" su pravljene ove fals skole i fakulteti.

Bitno je da ako si POSTEN covek, neces obezbedjivati (kupovati) diplomu na kriminalni nacin. Sta dalje pricati o Tomi srpskom postenom domacinu koji voli srpski narod. Ma daaaa . .j covece molim te, pogledaj malo tekst pre nego ga posaljes i pises kontradiktornosti. Ogrezli smo u korupciju od vrha do dna, pa me ovakve mesane salate od komentara i ne cude. Toma razume Srbiju pa ce mo mu oprostiti "kraduckanje" ala Velja?!?! ZEMLJO OKRENI SE!

Stevan

pre 11 godina

Ok, inspekcija je rekla sta je rekla povodom diplome, postujem... Ajmo dalje, sta je bilo sa dzakom listica, kad cemo da saznamo ko je odgovoran za to... ili mozda niko nije odgovoran jer je sve to posluzilo u predizborne svrhe... ajde Nikolicu, progovori sliko na tu temu ako imas obraza... a ja ti unapred kazem: sram te bilo, mucio si nas danima tim dzakom a sve to da bi obmanuo lakoverni narod. A to sa tim sramnim menadzemntima i magisterijumima kod nas uopste, to je posebna prica...

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Тито је био, кобајаги бравар - никао није личио на то.
Николић је кобајаги правник/економиста - никако не личи на то.
Српски народе схвати, трагичну подударност или инверзију.

SRB

pre 11 godina

Toma je za većinu naših "obrazovanih" političara DOKTOR NAUKA, gledajući znanje, naravno. Množenje privatnih fakulteta i štancovanje diploma sa istih je zasluga ove i prethodnih vlasti, tako da ako neko završi privatni fakultet, znajte da mu je to država omogućila. Pogledajte samo odnos našeg ministra prosvete prema privatnim fakultetima i sve će vam biti jasno. Poenta je da privatni fakulteti uglavnom služe da bi se što lakše stiglo do nekog zvanja, ali za to sigurno nije kriv sadašnji predsednik države.

Dragan

pre 11 godina

Nemojte da se uzbudjujete! U češkoj republici je gomila vrhunskih političara (izmedju ostalih i bivši predsednik vlade Gros) i njihove dece dobila diplome doktora prava na univerzitetu u Plzni, njihovo studiranje je trajalo tri (!) meseca i to za vreme letnjeg raspusta, ispite su polagali kod mrtvih profesora...znači mi smo još uvek amateri.
http://blisty.cz/art/51719.html

Čistokrvni Demokrata

pre 11 godina

Koja količina cinizma, zlobe, zajedljivosti i to od DEMOKRATSKIH SNAGA. Sve se to dešavalo dok ste VI gospodo bili na vlasti i sada se čudite. Vi ste stvorili školski sistem koji imamo. Da li ste se upitali koliko među vama ima sa "DIPLOMOM". Ni Tomina ne bi bila bitna da se nije drznuo da VAS skine sa vlasti. Iako sam visoki intelektualac demokratski opredeljen zaista se osećam idiotski da mi neko, za koga sam bio i dušom i telom, posle 8 godina vlasti i totalnog neuspeha (pročitati bar Izveštaj Stejt departmenta i Fiskalnog saveta) opet prodaje maglu. Ja lično za Tomu nisam glasao zbog njegove diplome, već zato što je predstavljao JEDINU ALTERNATIVU koja je mogla da zaustavi mešavinu MOĆI i SUJETE, SAMOVIOLJU, ZALUĐIVANJE, OBMANJIVANJE, jednom rečju: PROPADANJE DRŽAVE. Možda on nije NOBL, ali je istinski NARODNI čovek. Čovek koji u dušu razume i srpskog seljaka i srpskog radnika. Čovek za kojeg je Srbija SVE, a koji ne misli da je on za Srbiju SVE. Spustimo se malo na zemlju. Setimo se da je Miloš Obrenović bio NEPISMEN, a šta je učinio za Srbiju. Da mi je diploma bila jedini kriterijum, onda bih glasao za uvaženu prof. dr Danicu Grujičić ili isto tako uvaženog prof. dr Zorana Stankovića, čije diplome i životni rezultati vrede više od ... Ali, u košmaru koji je stvoren oni jednostavno NISU ni imali šansu. Ako su ne demokrate izdržale 8 godina sa vama, onda i vi morate Nikoliću dati njegovih 5 godina.

Deki

pre 11 godina

Ne znam samo kada je doticni gospodin imao vremena da prati nastavu kada je imao svakodnevne obaveze u skupstini,odborima i svojoj stranci.Svakom sa dva grama mozga je jasno koliko je tesko nekom ko se tako davno odvojio od srednje skole da sa 50 i kusur sedne i uci svakoga dana po nekoliko sati.Nikolicu sve ovo nije trebalo,oni koji ga glasaju to bi radili i da ima osnovnu skolu,ovako je samo na sebe navukao sumnju i podsmeh.

Milica

pre 11 godina

Ako Predsednikov omiljeni koalicioni partner smatra da je "kraduckanje" OK, onda, narode, zasto vas cude sve ove stvari oko diplome, dzakova sa listicima, stiropora i slicno.

Vazno je da nam je covek obecao pravdu i postenje kad postane master (predsednik)! Mozda se covek i promenio . .??

Boze, al' smo glup narod!!!!

guru

pre 11 godina

Suština diskusije nije u tome da li je Nikoliću kao predsedniku potrebna diploma ili ne.Suština je gde i kako je stečena.Radi se o nekom fakultetu,kakvih je na stotine u Srbiji i koji fabrikuju"stručnjake" po ubrzanoj proceduri.Cilj novih "stručnjaka" je neko javno preduzeće ili državna uprava.Nisu gadljivi ni na rukovodeće položaje iako ne razlikuju latinicu od ćirilice.Istinit događaj sa ispita na jednom od takvih "fakulteta".Polaže se matematika,moj prijatelj,inače profesor matematije (u srednjoj školi) je pozvan da dežura na pismenom delu ispita.Stao je pored jednog kandidata u nameri da mu malo pomogne i počeo je da diktira zadatak "3+ otvorena zagrada" na šta je kandidat slovima napisao otvorena zagrada.Posle čega moj prijatelj odlazi i kaže glavnom čoveku na tom "fakultetu" da su kandidati idioti i da će objektivno oceniti pismeni,posle čega verovatno niko neće proći.Naravno,pozvan je drugi profesor,koji je sve kandidate pustio. Toliko o našim privatnim "fakultetima"

dar205

pre 11 godina

Za neupućene, koji neznaju procedure na fakultetima, bilo privatnim ili državnim. Kad prosvetna inspekcija dođe na fakutet,provere radi, u ovom slučaju prijavljene lažne diplome, ona gleda ceo dosije predmetnog studenta od upisa, overe semestra, gleda svaki semestralni list, prijave ispita, zapisnike sa ispita, to se sve mora usložiti, prema studijskom programu, i na kraju ide papir - diploma. Sigurna sam, da je nađena bilo kakva nepravilnost, to bi se još davno objavilo. A ovako, nema ništa, mogu da kažu samo da je sve OK. I kad se kaže Diploma verodostojna, to se ne odnosi na papir, nego na celu proceduru od upisa do diplome.

KoKoga

pre 11 godina

Ta diploma je verodostojna koliko sam ja britanska kraljica. Dok članovi komisije ne objave javno i garantuju svojim potpisom a Tomina diploma bude imala pečat - ja ne verujem!

LJILJANA M

pre 11 godina

"Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je krajem aprila informacije o autentičnosti diplome koju je na novosadskom privatnom Fakultetu za menadžment stekao Nikolić."

Sada bi Nikolić trebalo da traži u najmanju ruku da se dotična javno izvini.

Pantagruel

pre 11 godina

svi nasi fakulteti, osim tehnickih i medicine ne vrede dva dolara preko bare :) (usa, 09. jun 2012 17:12)
Ја се апсолутно не слажем са тиме, јер уз моју диплому историчара, стечену на Филозофском факултету Универзитета у Београду, иде документ који се зове "додатак дипломи" и који се може превести код било ког судског тумача. Из тог додатка се може видети да је у току четворогодишњих студија сваки стручни предмет који обрађује одређену историјску епоху или цивилизацију слушан по четиру семестра или две школске године и то овим редом: историја старог века (стари исток, стара Грчка, историја државе Филипа и Александра Македонског, као и њихових наследника "дијадоха" који су основали самосталне "хеленистичке" династије на Блиском Истоку и коначно историја старог Рима), затим општа историја средњег века (која обухвата историју Европе и исламског света, од пада Западног римског царства до открића "нових" континената и поморских путева), национална историја средњег века (историја српских земаља од досељења Словена на Балкан до пада последњих наших територија под турску власт), општа историја новог века (европа и свет од открића Америке до Првог светског рата), национална историја новог века (историја српског народа на комплетном његовом етничком простору, од пада Деспотовине 1459. године до стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца). Уз те четворосеместралне, ишли су и двосеместрални предмети попут опште савремене историје (историје Еропе и света од Првог светског до краја Хладног рата), историје Југославије (од уједињења 1918 до распада 1991), латинског, старословенског језика, историјске географије, увода у историјске студије, помоћних историјских наука, психологије, педагогије, методике наставе историје и курс енглеског језика у трајању од 4 семестра на крају ког је свако од нас (поред граматике, провере читања, писања и слушања) морао да преведе 100 страна стручне литературе из неке књиге која до тада није превођена за наше тржиште и да тај превод усмено одбрани, тако што га професор прошета кроз текст уздуж и попреко и на лицу места провери да ли заиста разуме или покушава да подвали туђим преводом. Ја са својим дипломом стеченом у Србији смем да изађем "на црту" било ком странцу и то редовно чиним (најмање два пута годишње), на различитим семинарима и конференцијама на које ме шаље државна установа у којој радим. Никада се још није десило да сам негде представљао своју земљу, а да нисам позван бар још једном (и то увек о трошку државе организатора скупа, а не Србије). Само мој последњи боравак у Центру Џорџ Маршал, у Гармиш-Партенкирхену, порески обвезници Немачке и САД платили су 3.500 долара (за пут, смештај и исхрану), док је укупан трошак Србије износио 5 мојих дневница од по 40 еур. Ти своје очигледне фрустрације због статуса који имаш као емигрант лечи на неки други начин. Мој избор је био да деведесетих останем овде и борим се за опстанак најбоље што знам. Не прихватам да сте ви који сте збрисали најбоље што ова земља има, јер да није било нас који смо остали да рушимо "црвене", Милошевић би још владао, а Србија била изолована као Северна Кореја, уколико је Амери не би окупирали као Ирак и Авганистан.

shot

pre 11 godina

Ma hajde sta ste napali Tomu ti menadzmenti su instant fakulteti ko ima kintu zavrsavaih ko od sale.Toma je zavrsio ono sto i vecina danas zavrsava tako da je sve regularno.A sad sto su to fakultetske diplome koje nikakvu vrednost nemaju to je druga prica.

Bole

pre 11 godina

Poruka komentatorima.. Kad vidim koliko ste vecina vas sa fakultetima elekventni i pametni, shvatam koliko su ti isti fakulteti danas jaki. Sem engleskog jezika, koji ne lezi svakom a i covek moze komotno bez blama da vodi prevodioca sa sobom, nista tom coveku ne zameram. Tadic jeste bio lepsi ako vam je to jedino merilo, avaj se nama..

crni domino

pre 11 godina

I sada bi trebalo zbog uvrede casti, zustra gospodjica da bude optuzena, i da plati odstetu!
Ovo treba biti nauk drugima da ce isto tako proci ako iznose neistine u javnost!

Miki

pre 11 godina

Kada bar 3(tri) studenta potvrde da su ga videla na fakultetu i na polaganju ispita, poverovaću u "verodostojnost" diplome!!!Hajde, da vidimo, ko je hrabar i moralan!!!???

Milka

pre 11 godina

Dragi komentatori,
radim na Fakultetu za menadžment i od izuzetnog mi je značaja ova vest.
Glupo je objašnjavati šta znači da Prosvetna inspekcija izda rešenje o verodostojsnosti diplome. Naravno da su proveravali sve u sitna crevca. Jedino što je sporno je datum kada su uručili rešenju, ako se zna da su na Fakultetu bili 27. aprila, a 3. maja je datum izdavanja rešenja. Po meni ovde ima indicija za neke druge službe.

Faust

pre 11 godina

Znate sta je ovdje bitno? Bitno je to sta Toma misli u svojoj glavi. Ako je kupio, dobio ili na neki drugi nezakonit nacin pribavio diplomu onda je on sam svestan da je uradio nesto neposteno i da se mora osecati lopovom. A priznacete nije lako nositi u sebi jednu takvu tajnu. Ako pak nije nista od ovoga onda sasvim mirno moze ubediti javnost dokazima kada i gde je polagao sve ispite i kada je branio rad i na koju temu kod kojeg profesora. Zatim je bitno takodjer to sto se ne javlja niko od tih profesora kod kojih je on polagao sve te silne ispite. Da kazu neku anegdotu sa ispita, da ga pohvale za trud i slicno. Pa zaboga treba da im bude cast da je pred njima dokazivao svoje znanje ni manje ni vise nego njihov predsednik. A oni cute. Svi cute. Sumnjivo???

pierre

pre 11 godina

U vreme ekonomskog procvata stare Juge masin bravar bese predsednik, pa se niko pametan ne nadje da osporava to zvanje! Sto se pravite sad pametni? Da li iko od vas sto komentarisete studira ili ima diplomu??? Niste ni svesni koliko je lako doci do diplome danas. I sta sa diplomom uraditi?? Opametite se malo ljudi!!!!

Miki

pre 11 godina

U vreme ekonomskog procvata stare Juge masin bravar bese predsednik, pa se niko pametan ne nadje da osporava to zvanje! Sto se pravite sad pametni? Da li iko od vas sto komentarisete studira ili ima diplomu??? Niste ni svesni koliko je lako doci do diplome danas. I sta sa diplomom uraditi?? Opametite se malo ljudi!!!!
(pierre, 9. jun 2012 18:10)

Ti nisi razumeo suštinu naših komentara!!! Nije važno da li neko ima ili nema diplomu, ali je, ako već neko ima diplomu, bitan i to jako bitan način na koji je stekao tu diplomu!!!

Gogi

pre 11 godina

Za mene je Nikolic predsednik pa taman da nema ni osnovnu skolu,dosta mi je vise izvini Tadica. Ne vidim kakva korist Tadicu od njegove diplome kad za Srbe nista nije uradio. Dodik je za njega intelektualac.

Tomin kolega

pre 11 godina

pa i moja diploma je vetodostojna. dekan ju je licno potoisao. e sad, to sto sam dao 10 'iljadarki evrica za nju... po ovom tekstu kontam da to nije vazno, vazno je da mi je diploma verodostojna. ja sam Master, uta-ta uta-ta...

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A jel mogu onda i ja da porucim jednu verodostojnu diplomu za poneti?

Do sada sam bio ubedjen da diploma zahteva trud, znanje, vreme, itd.

vlajzi

pre 11 godina

ma nikad problem nije ni bio u diplomi, nego kako je do nje dosao. jel ucio dan i noc, jel bio redovan na predavanjima, jel dolazio na konsultacije kod profesora, koliko je seminarskih odradio, jel bio na budzetu ili samofinansirajuci student..???
Pazite, i ja imam diplomu ekonomskog fakulteta iz Kragujevca, a nemam pojma ni gde se on nalazu u Kragujevcu. Ja nemam politicki uticaj kao nas predsednik, ali sam diplomu uredno platio.
Dakle, pravo pitanje je: je li nas predsednik ucio dan i noc i poneo neko znanje sa tog fakulteta, ili su mu ocene blanko upisivane i diploma dideljena na lepe oci?
Toma je fakultet zavrsio pre nekolio godina, a tada je bio politicki najaktivniji... pa kad je onda imao vreme i da nabavlja literaturu, i da sprema ispite, i da polaze iste, i da pise seminarske.. .?!

Zurkolomac

pre 11 godina

Dosadili ste vise sa njegovom diplomom. Proverite bolje diplome od zutih koji su olesili Srbiju. Jedino Jeremica mozete izostaviti...

eee

pre 11 godina

Nije problem u verodostojnosti, vec u nacinu kako je Nikolic dosao do diplome
(zabuna, 9. jun 2012 16:34)
A jel Vi znate kako je dosao do diplome! Ili samo nagadjate!?
Imate dokaze, ili...? Voleo bih da mi/nam obajsnite kako je to Nikolic dosao do diplome!?
Msm da objasnite meni (nama) koji to ne znam...!?

Maja

pre 11 godina

Ni Bil Gejts ni Stiv Dzobs nisu zavrsili fakultet.Toliko o presudnosti diplome za neciji uspeh.Nema ovo veze sa Tomom,vvec sa DIPLOMOM :)

Ratko

pre 11 godina

Posto je inspekcija utvrdila ja verujem, nemam vise nikakve sumnje. Kao sto verujem da su ameri bili na mesecu, da nas posecuju vanzemljaci, da ce smak sveta u decembru, da je Elvis jos uvek ziv, da smo najstariji narod na svetu ...
Kako to da nije istina kad je bilo na televeiziji?

Goran

pre 11 godina

Cudno je da se dokazuje verodostojnost papira - pa logicno je da je izdat na fakultetu gde je g. Predsednik "studirao".

Zamena teza je uvek bila sredstvo za zasenjavanje gluposti.

Niko nije ni sumnjao u papir nego u to da li je G. Nikolic stvarno studirao i stvarno polagao (ne dobio ocenu) ispite.

Koga bre vi zezate? Nije valjda da mislite da su svi glupi kao vi, a da je narod trako prost pa ne zna da se papir ne dokazuje jer nije u piotanju falsifikat novcanice nego KORUPCIJA kao na Pravnom u Kragujevcu!

sashko

pre 11 godina

Nigde u Ustavu ili bilo kom zakonu ne stoji da Predsednik Srbije mora imati fakultet... Ipak meni lično je to od velikog značaja. S druge strane, u pravilnicima, sistematizacijama i ostalim dokumentima javnih preduzeća i ustanova je tačno navedeno kakve škole su potrebne za odredjeno radno mesto. Stogha predlažem da se provere diplome svih direktora JP i JU.... Ali svih i bez ikakve iznimke... Došli bi zaista do poražavajućih rezultata...

Beko

pre 11 godina

(Maja, 9. jun 2012 16:01)

Majo, ima to veze i sa Tomom, jer u svakoj "kupovini" postoje DVE strane, jednako odgovorne pred zakonom. Kada je u pitanju licencirana obrazovna ustanova i visoki politicki funkcioner (javna licnost) to sve dobija dimenziju kriminalnog dela tj. korupcije u najgorem smislu reci jer to je kradja na stetu svih nas koji za svoje regularno studiranje utrosimo gomilu postenog rada i vremena. I sto je najvaznije, ne pokusavamo da KUPIMO nase znanje!

neimenovan izvor

pre 11 godina

ovo je samo dokaz da oni SVI zajedno rade i da je svaka rasprava pred izbore u stvari orkestrirana predstava za siroke narodne mase. nema ovde demokratije ni na papiru. jos uvek smo mi jednopartijski sistem.

jovo

pre 11 godina

Ništa nije slučajno šta nam se dešava,i u kakvom mi glibu živimo.Čitam vas i dolazim do zaključka da smo mi ipak dno čovečanstva.Sumljalo se u diplomu,inspekcija utvrdi da je sa istom sve uredu.Da li je Toma poslao i formirao komisiju.Da li bi mi imali manji dug,da li bi bolje živeli,da li je on nas doveo na dno ponora,i bede,da li je on obećao 200000 radnih mesta,1000 evra.I na kraju da li se on kandidovao treći put,da li je obećao da neće biti mandatar,da li je on izgubio izbore.....Gde je vlada koja je formirana pre drugog kruga,Tadić se hvalio sa ličnim prijateljstvima sa Gos.Josipovićem,Izetbegovićem i svim ovima koje je orkestrirao za nedolazak u ponedeljak.Da li je Tadićeva većina usvojila obavezujuću rezoluciju o Srebrenici(neka počivaju u miru,dosta više zloupotrebe tih nestećnika).Za ovoga nisam glasao,ali prihvatam činjenicu da ga je većina izabrala,i on je prdsednik i to je to.Tadić (ako ga moral nesprečava,pošto je izgubio direktne izbore,i obećeo da neće biti mandatar)što pre da formira vićinu i da radimo.Izađimo iz magle i neponašajmo se navijački ,život curi.

vlajko

pre 11 godina

Zavrsio sam masinski fakultet, 6 godina sam ucio, bio redovan na predavanjima, vezbama, danima i nocima ucio i vezbao zadatke i onda dodje neki ... i kaze mi da je i on "MASTER"!!! VREDJA ME KAO INTELEKTUALCA!!! I on i oni koji su mu dali diplomu

Her Flik

pre 11 godina

Au bre zar je ovo najbitnije pitanje za drzavu. Kad se samo setim kampanje demokratske stranke usmerene samo protiv Nikolica bez ikakvog programa a sad hoce da formiraju vladu.

svalerka

pre 11 godina

Naravno da je verodostojna, papir trpi sve. Posle ovoga sve diplome koje su na mucku izdate treba proglasiti verodostojnim, isplatiti novcanu nadoknadu ljudima koji su bili na "odmoru" u bajbukani. Pored toga objaviti sve nacine za sticanje fakultetskih i drugih obrazovnim diploma, da znaju mladi kako dodju do njih , a da se nemuce. Jer onaj ko je stvarno ucio, koji se odricao i provoda i zivota, dobro zna kako je tesko doci do diplome. Sramota.

mnogi

pre 11 godina

od vas su zavrsili skolu tako sto su ima mama i tata platili ocene,na hiljade njih je zavrsilo i fakultete tako,Toma je sposoban politicar i ne treba mu diploma,covek se radja nadaren za neki posao diploma ne garntuje nista ali zato rad i karakter garantuju uspeh.pogledajte se u oci pljuvaci i nadjite sebe nije toma jedini koji je zavrsio tako fakultet ima ih milion.

veciti student

pre 11 godina

Mom sinu je ostao 1,5 ispita na drzavnom fakultetu ( sest puta je izlazio na tu polovinu i mislim da je digao ruke jer vec godinu dana i ne prijavljuje). Svaki put je ucio kao i za prethodne koje je polozio u relativno normalnom vremenskom roku. Pitam se koliko bi to novaca bilo na nekom privatnom , jer znanje sigurno za privatan fakultet ima. Bez obzira sto ce mo se mi smejati i komentarisati, KOLIKO DRZAVA GUBI ZBOG TOGA STO GOMILA MLADIH LJUDI ( ja ih znam 6 ) ZBOG 1 ILI 2 ISPITA NIJE ZAVRSILA FAKULTETE A BILI SU NA BUDZETU, A PUNE SE DZEPOVI PRIVATNIM FAKULTETIMA KOJI NAM SERVIRAJU "STRUCNJAKE" a da ne pominjem da ce ti strucnjaci od mama i tata koji imaju novaca dobiti posao u javnim preduzecima (SAMO MOLIM VAS NE U ZDRAVSTVU I PROSVETI)i biti veliki znalci koji su nas i doveli do stapa i kanapa.

muamua

pre 11 godina

nikolicu svaka ti cast zahvaljujuci tebi u srbiji imamo slobodu govora...kade je neko ovako nesto mogao ruzno da komentarise za sulejmana velicanstvenog tadica??? bravo tomo nedelju dana tvoje vlasti rezultati: pao kurs evra...jeremic je izabran u UN...fifa odbila kosovo kao clana...one firme dve nece da nas exploatisu do smrti danijeli ili kako vec i campina...i sto je najbitnije platili smo dug fijatu...pancevacki most pod pritiskom javnosti popravljen je za nedelju dana...svaka chast i samo napred

Misko

pre 11 godina

Profesori i studenti sa drzavnih fakulteta su protiv privatnih. Kada bi se malo zakopalo ko predaje na privatnim fakultetima videlo bi se da vecinu profesora na privatnim fakultetima cine profesori sa DRZAVNIH fakulteta. Pojedinci ni sami neznaju na koliko privatnih fakulteta predaju i te im pare nisu mrske

diploma

pre 11 godina

Zato kada kolima prolazim pored takvih fakulteta, obavezno zatvaram prozor da ne uleti neka diploma. Toplo preporučujem da u GSP-u rade isto, kada busevi prolaze pored istih, da ne bi od slučajnih prolaznika dobijali diplomate, ministre, premijere, predsednike..

žuća

pre 11 godina

Sloba počeo a DS svojom vladavinom od 2000 pa do danas je obesmislila Bolonju. Bolje da ćutite dovoljno je samo da se zagrebe po povrsini svašta može da se nađe. Dok jurite Tominu pogledajte u svoju

genius

pre 11 godina

bilo je jasno k'o dan da će, čim toma zasedne u fotelju, diploma biti skinuta sa dnevnog reda i sve gurnuto pod tepih. više ne postoji istinska volja da se ta stvar ispita. ali, i svetska, i naša javnost, znaju na čemu su.

tata

pre 11 godina

pa to što je verodostojna znači samo da su je oni izdali, i ništa više ... a kako je polagao cele semestre u par dana, to sami pogadjajte ...

nata

pre 11 godina

Zar kleveta nije krivicno delo,zar se za to ne odgovara??E pa neko ce izgleda za to polagati racune.I sa diplomom i bez nje gospodin Nikolic ce postici bolje rezultate i pomoci ovoj zemlji.

Sir Oliver

pre 11 godina

Ok, ne volim Tomu i svima je jasno da je doticni dobio diplomu i polagao ispite a da nije ni krocio na taj fakultet. Medjutim, postoji previse onih koji su valjda legitimno dobili diplome a totalni su dunsteri za ekonomiju. Na primer, kad bi Cvetkovica testirali garant bi ga vratili u osnovnu skolu a nista nije bolji ni ostatak drustva na vlasti.

Gregy

pre 11 godina

Juhu nije sporna diploma, vec to da doticni nije isao na fakultet, nije, polagao ispite da mu je neko samo upisivao ocene i na osnovu toga. izdao validnu diplomu koju naravno nije zasluzio jer nema ni grama znanja za koje se "skolovao"

gaga

pre 11 godina

Kazete da nema skolu,da je prost.E pogresili ste.Taj covek je covek iz naroda.i taj isti ga je odabrao,Nikolic nas vodi u nesto bolje.A sto se diplome tice,sta vredi ostalima njihove diplome kad su unistili zemlju.DS je lagao za sve pa i za ovo.

vuk79

pre 11 godina

Niko nije ni rekao da je on uz pomoc jajeta,sestara i ostalog pribora napravio fals diplomu vec da mu je data preko veze i da nema potrebno znanje koje ta diploma nosi!

Miodrag

pre 11 godina

Nismo ni sumnjali da je autentična,dakle,neko je tu diplomu sa tog fakulteta izdao,overio i potpisao,ali,šta je sa indeksom i polaganjem ispita!?Koliko ima ispita na tom fakultetu koji daje visoko obrazovanje i kada su oni polagani i kod kojih profesora!?Ako znamo da Nikolić nije izbijao iz Skupštine izvršavajući naredjenja Šešelja da najmanje 2o puta mora da pomene DS,u najlošijem kontekstu,onda se pitam kad je to stigao da uči i polaže te "silne" ispite!?

ZORAN

pre 11 godina

Verodstojnost nije sporna ,

ima pečat, datum ,broj i sve stale potrebne papire
A znanje ,učenje, proces studiranja i sticanja znanja .Da li je on verodostjan .
Sa ovakvom izjavom sve je jasnije
Gomila takvih fakulteta je u srbiji koja otvori neko deljenje , sponyori daju parice , oni naprave plan i program skolovanja . Izdaju na kraju neko zvanje menadyer nečega , diplomirani menadzer i sl...... Takve diplome prolaze samo u javnom sektoru . Playnici takvih fakluteta gotovo da i nevide taj fakultet ili uopšte neznaju o čemu se radi .
Da bog , pa će njihivo unuci regularno skolovani naleteti na zauzeto radno mesto od strane negok takvg menadzera .

hrkljus

pre 11 godina

to sto su oni potvrdili vam je isto kao da sam vam ja potvrdio. Jedino po onoj teoriji da Toma moze stvarno da bude na dva mesta u isto vreme. Kad mogu atomske cestice sto ne bi mogao i on.

Fax

pre 11 godina

Sad bi trebalo preispitati sve diplome bivsih ministara kako i na koji nacin su ih dobili kad o njihovoj nestrucnosti govori rad u proteklom periodu. Kladim se da 80% njih nije ni videlo fakultet. Sto je jos vece zlo oni nemaju bas nimalo prirodne inteligencije.

Falsifikat

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz dokle je zuta propaganda dogurala. Tomina prirodna intiligencija je daleko vrednija od svih njihovih kupljenih diploma po stranim fakultetima.

Nikoovdenijelud

pre 11 godina

Niko njemu ne spori izdavanje diplome, ona je zaista izdata na fakultetu pod tim i tim delovodnim brojem i potpisana je od strane ovlascenog lica, tu nema niceg spornog. Sporan je nacin na koji je on dosao do te diplome.

anči

pre 11 godina

Toma i fakultet - k'o Velja i magistar, hi,hi... Pa imamo takve "inžinjere", "lekare", itd. Oni upropaste zgradu ili nekolicinu ljudi, a ovi, ako se potrude, celu državu...

Kimi

pre 11 godina

Ovo je pljuvanje u lice svima koji su na pošten način došli do diplome. Sramota! Još veća sramota je što je Vojvoda od Mastera postao predsednika.

maraton

pre 11 godina

Blago zlonamernicima u Srbiji kad nemaju pametnija posla nego da se bave Nikolićevom diplomom. I za njih i za sve nas bi bilo bolje da se preispitaju njihove diplome i kako su ih stekli, s obzirom gde su nas doveli.

Nikola

pre 11 godina

Nije poenta da se dokaže da je falsifikovao diplomu već neka se traže zapisnici sa polaganja ispita kako za osnovne tako i za master studije.

Sremica

pre 11 godina

Koje sve intelektualne velicine ovde komentarisu Nikolicevu diplomu!Kazete Nikolic duduk, a duduk dogurao gde je i stremio, a vi? Koliko vidim ne dalje od pisanja glupih komentara..Taj duduk je imao cilj u zivotu i cemu cudjenje sto je ucio u tim godinama, a na kraju gde pise da predsednik mora da ima diplomu?

Milan

pre 11 godina

OK. Diploma je verodostojna! Ali kakvog tu smisla ima? Počeo studije u 52 godini , završio u 55 godini ( godina tamo ovamo nije bitna)! U struci koju je studirao nije radio NIJEDAN DAN a kako stvari stoje i NEĆE RADIDTI NI UBUDUĆE NIJEDAN DAN! U koju svrhu onda i diploma i studiranje? Odgovor je samo jedan, da se pokaže da je dovoljno školovan, bar onoliko dostojno predsednika države! Sve mi je to onako....

NenadNS

pre 11 godina

Ma dajte! Verodostojna? Pa i ti koji su cinili inspekciju znaju da je nemoguce u tako kratkom roku zavrsiti fakultet, plus u tim godinama. Vazno da je forma ispunjena. Inspekcija je videla ko zna kakve papire, overene, uredne i zakljucila to sto je zakljucila. Sramota. Ovako nesto nigde nema. Srbija nije drzava, Srbija je stala!

goran

pre 11 godina

bolje da su rekli ova diplome je identicna svim do sada izdatim diplomama na (nesrecnom) fakultetu. taj faks za to i sluzi, mogu da ga preimenuju u "kad zaskripi" ili "poslednja sansa" slobodno... meni je smesno sto ga vise niko ne dira, na kraju ce tadic da kaze.. ako ima diplomu, to je jos i bolje da nam predsednik bude skolovan...

Lesa

pre 11 godina

Ja ne znam zasto se digla tolika prasina oko te diplome. Žuti dozvolili privatne fakultete i prihvatili te diplome u drzavnim institucijama. Na taj nacon su skolovali svoju decu i stranacke pristalice. Te fakultete svako moze da zavrsi samo da plati. Lepo im je bilo kad su sa tim diplomama skidali sa radnih mesta strucni kadar a sad kad se jedan sa takvom diplomom nakacio njima na vrat oni se bune. To se zove bumerang.

Suska se suska

pre 11 godina

Nemoguce, zar je stvarno Pajticeva inspekcija utvrdila da je Nikoliceva diploma verodostojna?
Sta li ce sada ona Jerkov da kaze na ovo,verovatno da su kupljene diplome i ovima iz inspekcije?

dokaz

pre 11 godina

Aha i sta sad? Nikom nista ,a napljuvase coveka.
To je bila nezavisna komisija i to Cankova i Pajticeva.Mesec dana su vagali,proucavali i na kraju sve ispalo u redu.Sada svi oni koji su lagali o dva diplomska rada i nekim datumima na kojima Toma navodno nije bio u zemlji morace da plate novcano Tomi.Prva u redu je Jerkov pa novine Blic mada bih ja tuzio i jos neke takozvane analiticare.Covek je vandredno polagao i zavrsio.

frckavans-adjanka

pre 11 godina

Neka se i to dokazalo, uh sto blistamo zbog toga. Gde je sada gospodja Jerkov koja je najjace udarala po tome kako je diploma Nikolica lazirana. Nadamo se da ce gospodin Nikolic sada kao predsednik tuziti pojedince kao sto je Jerkovka zbog narusavanja ugleda.

banopoljac

pre 11 godina

jedino u našaoj državi ako neko krene na doškolovavanje odmah je kupio diplomu pa šta je sa onom pričom ds-a da svi građani treba više puta da se školuju da bi mogli opstati u nekom njihovom zamišljenom sistemu

uciti, uciti...

pre 11 godina

@
sada svi ovi sto su pljuvali da se javno izvine !
(gg, 9. jun 2012 12:59)

Samo ti reci...ocito nemas blage veze kako formulari, protokol i dokumenta na fakultetu funkcionisu. Da bi dosao do diplome, moras poloziti odredjeni broj ispita. Da bi izasao na ispit, moras poloziti kolokvijum(e) i cesto pismeni deo ispita, a da bi polagao kolokvijum i pismeni deo ispita, moras da odslusas vezbe i predavanja (najcesce 1 ili 2 semestra-studentska polugodista) i dobijes potpise asistenata da si spreman za polaganja. Takodje, moras popuniti i prijavu za polaganje ispita, platiti odedjeni iznos za prijavu, a zatim je predati na overu. I tako za svaki ispit, ciji broj ide od 30-50.
+ Diplomski

Mnogo je ovo za tebe...zato, pssstt

Ignacio

pre 11 godina

A evo kako to rade, ovi što su "regularno" završili fakultete:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=06&dd=09&nav_id=617008

veroljub

pre 11 godina

i šta sad tolika buka pre izbora a sad je sve ok hoće li neko odgovarati zbog uvreda časti ili će se završiti na tome kao i na potkradanju ove države

Gradjanin

pre 11 godina

Dosta vise o kupljenoj diplomi.

I Milorad Ulemek Legija je imao verodostojan LEGALAN hrvatski pasos na ime Vlado Vukomanovic, sve lepo zaveden u svim hrvatskim policijskim kompjuterima.

Vojkan

pre 11 godina

Sta li ce sada iz LSV-a da traze? Verovatno nece biti zadovoljni ni verodostojnoscu zapisnika o izvrsenom inspekcijskom pregledu i ako je ta inspekcija pod ingerencijom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, na koji ni SNS, ni Tomislav Nikolic nemaju bilo kakav uticaj. Ne bi me cudilo da zatrze tumacenje nekih medjunarodnih institucija. LSV je spremna da ubedjuje ljude i da je zemlja kockasta.

Marko

pre 11 godina

Diploma je 100% važeća. Problem je u tome što je ministarstvo prosvete dalo licencu fakultetu na kojem se ispiti daju u sred predizborne kampanje ili se godina završi za par dana.
Nikolić je samo iskoristio ono što mnogi danas rade i čemu ustvari i služe ti tzv. privatni univerziteti. Pravo je pitanje zašto Vlada, npr. ne priznaje diplome fakulteta kojima je dala licencu za rad.

Lazar

pre 11 godina

Kakva bruka !
Niko nije ni sumnjao da je diploma verodostojna, jer da nije vec bio neko bio iza resetaka, naravno zajedno sa Tomom ing Nikolicem.

Nije stvar u verodostojnosti vec u cinjenicama da li je ona odrazava posledicu stvarno polozenih ispita, ispita koji su polozeni nakon stecenog znanja ili se radi o formalno upisanim podacima da je ing Nikolic bio na ispitu i kobojagi polozio ispite napr. u tri dana vise ispita i sl.

U moje vreme se Boga mi ucili i ucilo, treslo pred svaki ispit, padalo ali i polagalo (ja sam polozio 30 ispita u 22 ispitna roka racunaju'i i apsolventske rokove) a ovaj, bre ing. Nikolic kao da je imao tri glave i jos koji mozak u rezervi sve stuk'o u godinu ili dve.

E pa gospodo iz inspekcije SVAKA VAM CAST !

Elena

pre 11 godina

Da li je iko utvrdio nekada da je diploma kupljena ili poklonjenja .Nije ,jer se te stvari tolerisu u Srbiji a sada kada imamo Diplomu za predsednika tek ce sada biti tolerisane .To je nemoral i sramota a nakacice se sada SNS komentatori , sigurno da pisu po komandi naredbu to vec ceo grad zna ...

realan

pre 11 godina

Ako je ovaj duduk završio fakultet, onda ću ja vala doktorat. Ne pada mi na pamet da budem na istom nivou sa dotičnim. Sve se mislim da je on menadžer... Daj malo da ga propitamo, da vidimo šta je zapamtio, recimo Engleski ili drugi strani jezik koji je imao kao izborni predmet. Ili što da ne, malo ekološkog inženjerstva, matematiku...

sta znaci verodostojnost

pre 11 godina

Pa svi koji smo studirali znamo da svaki profesor moze da upise ocenu i istu potpise u indeksu, kao i zapisnik sa polaganja koji dostavlja administraciji fakulteta.A koliko je jak fakultet koji je iz N Sada se preselio u Sremske Karlovce izlisno je komentarisati.
Uostalom sam Nikolic to je pokazao za nepunih mesec dana.

Nikoovdenijelud

pre 11 godina

Niko njemu ne spori izdavanje diplome, ona je zaista izdata na fakultetu pod tim i tim delovodnim brojem i potpisana je od strane ovlascenog lica, tu nema niceg spornog. Sporan je nacin na koji je on dosao do te diplome.

realan

pre 11 godina

Ako je ovaj duduk završio fakultet, onda ću ja vala doktorat. Ne pada mi na pamet da budem na istom nivou sa dotičnim. Sve se mislim da je on menadžer... Daj malo da ga propitamo, da vidimo šta je zapamtio, recimo Engleski ili drugi strani jezik koji je imao kao izborni predmet. Ili što da ne, malo ekološkog inženjerstva, matematiku...

sta znaci verodostojnost

pre 11 godina

Pa svi koji smo studirali znamo da svaki profesor moze da upise ocenu i istu potpise u indeksu, kao i zapisnik sa polaganja koji dostavlja administraciji fakulteta.A koliko je jak fakultet koji je iz N Sada se preselio u Sremske Karlovce izlisno je komentarisati.
Uostalom sam Nikolic to je pokazao za nepunih mesec dana.

Milan

pre 11 godina

OK. Diploma je verodostojna! Ali kakvog tu smisla ima? Počeo studije u 52 godini , završio u 55 godini ( godina tamo ovamo nije bitna)! U struci koju je studirao nije radio NIJEDAN DAN a kako stvari stoje i NEĆE RADIDTI NI UBUDUĆE NIJEDAN DAN! U koju svrhu onda i diploma i studiranje? Odgovor je samo jedan, da se pokaže da je dovoljno školovan, bar onoliko dostojno predsednika države! Sve mi je to onako....

NenadNS

pre 11 godina

Ma dajte! Verodostojna? Pa i ti koji su cinili inspekciju znaju da je nemoguce u tako kratkom roku zavrsiti fakultet, plus u tim godinama. Vazno da je forma ispunjena. Inspekcija je videla ko zna kakve papire, overene, uredne i zakljucila to sto je zakljucila. Sramota. Ovako nesto nigde nema. Srbija nije drzava, Srbija je stala!

Miodrag

pre 11 godina

Nismo ni sumnjali da je autentična,dakle,neko je tu diplomu sa tog fakulteta izdao,overio i potpisao,ali,šta je sa indeksom i polaganjem ispita!?Koliko ima ispita na tom fakultetu koji daje visoko obrazovanje i kada su oni polagani i kod kojih profesora!?Ako znamo da Nikolić nije izbijao iz Skupštine izvršavajući naredjenja Šešelja da najmanje 2o puta mora da pomene DS,u najlošijem kontekstu,onda se pitam kad je to stigao da uči i polaže te "silne" ispite!?

Kimi

pre 11 godina

Ovo je pljuvanje u lice svima koji su na pošten način došli do diplome. Sramota! Još veća sramota je što je Vojvoda od Mastera postao predsednika.

Elena

pre 11 godina

Da li je iko utvrdio nekada da je diploma kupljena ili poklonjenja .Nije ,jer se te stvari tolerisu u Srbiji a sada kada imamo Diplomu za predsednika tek ce sada biti tolerisane .To je nemoral i sramota a nakacice se sada SNS komentatori , sigurno da pisu po komandi naredbu to vec ceo grad zna ...

Nikola

pre 11 godina

Nije poenta da se dokaže da je falsifikovao diplomu već neka se traže zapisnici sa polaganja ispita kako za osnovne tako i za master studije.

Marko

pre 11 godina

Diploma je 100% važeća. Problem je u tome što je ministarstvo prosvete dalo licencu fakultetu na kojem se ispiti daju u sred predizborne kampanje ili se godina završi za par dana.
Nikolić je samo iskoristio ono što mnogi danas rade i čemu ustvari i služe ti tzv. privatni univerziteti. Pravo je pitanje zašto Vlada, npr. ne priznaje diplome fakulteta kojima je dala licencu za rad.

ZORAN

pre 11 godina

Verodstojnost nije sporna ,

ima pečat, datum ,broj i sve stale potrebne papire
A znanje ,učenje, proces studiranja i sticanja znanja .Da li je on verodostjan .
Sa ovakvom izjavom sve je jasnije
Gomila takvih fakulteta je u srbiji koja otvori neko deljenje , sponyori daju parice , oni naprave plan i program skolovanja . Izdaju na kraju neko zvanje menadyer nečega , diplomirani menadzer i sl...... Takve diplome prolaze samo u javnom sektoru . Playnici takvih fakluteta gotovo da i nevide taj fakultet ili uopšte neznaju o čemu se radi .
Da bog , pa će njihivo unuci regularno skolovani naleteti na zauzeto radno mesto od strane negok takvg menadzera .

Gregy

pre 11 godina

Juhu nije sporna diploma, vec to da doticni nije isao na fakultet, nije, polagao ispite da mu je neko samo upisivao ocene i na osnovu toga. izdao validnu diplomu koju naravno nije zasluzio jer nema ni grama znanja za koje se "skolovao"

vlajko

pre 11 godina

Zavrsio sam masinski fakultet, 6 godina sam ucio, bio redovan na predavanjima, vezbama, danima i nocima ucio i vezbao zadatke i onda dodje neki ... i kaze mi da je i on "MASTER"!!! VREDJA ME KAO INTELEKTUALCA!!! I on i oni koji su mu dali diplomu

uciti, uciti...

pre 11 godina

@
sada svi ovi sto su pljuvali da se javno izvine !
(gg, 9. jun 2012 12:59)

Samo ti reci...ocito nemas blage veze kako formulari, protokol i dokumenta na fakultetu funkcionisu. Da bi dosao do diplome, moras poloziti odredjeni broj ispita. Da bi izasao na ispit, moras poloziti kolokvijum(e) i cesto pismeni deo ispita, a da bi polagao kolokvijum i pismeni deo ispita, moras da odslusas vezbe i predavanja (najcesce 1 ili 2 semestra-studentska polugodista) i dobijes potpise asistenata da si spreman za polaganja. Takodje, moras popuniti i prijavu za polaganje ispita, platiti odedjeni iznos za prijavu, a zatim je predati na overu. I tako za svaki ispit, ciji broj ide od 30-50.
+ Diplomski

Mnogo je ovo za tebe...zato, pssstt

Goran

pre 11 godina

Cudno je da se dokazuje verodostojnost papira - pa logicno je da je izdat na fakultetu gde je g. Predsednik "studirao".

Zamena teza je uvek bila sredstvo za zasenjavanje gluposti.

Niko nije ni sumnjao u papir nego u to da li je G. Nikolic stvarno studirao i stvarno polagao (ne dobio ocenu) ispite.

Koga bre vi zezate? Nije valjda da mislite da su svi glupi kao vi, a da je narod trako prost pa ne zna da se papir ne dokazuje jer nije u piotanju falsifikat novcanice nego KORUPCIJA kao na Pravnom u Kragujevcu!

Gradjanin

pre 11 godina

Dosta vise o kupljenoj diplomi.

I Milorad Ulemek Legija je imao verodostojan LEGALAN hrvatski pasos na ime Vlado Vukomanovic, sve lepo zaveden u svim hrvatskim policijskim kompjuterima.

Sir Oliver

pre 11 godina

Ok, ne volim Tomu i svima je jasno da je doticni dobio diplomu i polagao ispite a da nije ni krocio na taj fakultet. Medjutim, postoji previse onih koji su valjda legitimno dobili diplome a totalni su dunsteri za ekonomiju. Na primer, kad bi Cvetkovica testirali garant bi ga vratili u osnovnu skolu a nista nije bolji ni ostatak drustva na vlasti.

tata

pre 11 godina

pa to što je verodostojna znači samo da su je oni izdali, i ništa više ... a kako je polagao cele semestre u par dana, to sami pogadjajte ...

Vojkan

pre 11 godina

Sta li ce sada iz LSV-a da traze? Verovatno nece biti zadovoljni ni verodostojnoscu zapisnika o izvrsenom inspekcijskom pregledu i ako je ta inspekcija pod ingerencijom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, na koji ni SNS, ni Tomislav Nikolic nemaju bilo kakav uticaj. Ne bi me cudilo da zatrze tumacenje nekih medjunarodnih institucija. LSV je spremna da ubedjuje ljude i da je zemlja kockasta.

Lesa

pre 11 godina

Ja ne znam zasto se digla tolika prasina oko te diplome. Žuti dozvolili privatne fakultete i prihvatili te diplome u drzavnim institucijama. Na taj nacon su skolovali svoju decu i stranacke pristalice. Te fakultete svako moze da zavrsi samo da plati. Lepo im je bilo kad su sa tim diplomama skidali sa radnih mesta strucni kadar a sad kad se jedan sa takvom diplomom nakacio njima na vrat oni se bune. To se zove bumerang.

Miki

pre 11 godina

Kada bar 3(tri) studenta potvrde da su ga videla na fakultetu i na polaganju ispita, poverovaću u "verodostojnost" diplome!!!Hajde, da vidimo, ko je hrabar i moralan!!!???

Sremica

pre 11 godina

Koje sve intelektualne velicine ovde komentarisu Nikolicevu diplomu!Kazete Nikolic duduk, a duduk dogurao gde je i stremio, a vi? Koliko vidim ne dalje od pisanja glupih komentara..Taj duduk je imao cilj u zivotu i cemu cudjenje sto je ucio u tim godinama, a na kraju gde pise da predsednik mora da ima diplomu?

genius

pre 11 godina

bilo je jasno k'o dan da će, čim toma zasedne u fotelju, diploma biti skinuta sa dnevnog reda i sve gurnuto pod tepih. više ne postoji istinska volja da se ta stvar ispita. ali, i svetska, i naša javnost, znaju na čemu su.

vuk79

pre 11 godina

Niko nije ni rekao da je on uz pomoc jajeta,sestara i ostalog pribora napravio fals diplomu vec da mu je data preko veze i da nema potrebno znanje koje ta diploma nosi!

vlajzi

pre 11 godina

ma nikad problem nije ni bio u diplomi, nego kako je do nje dosao. jel ucio dan i noc, jel bio redovan na predavanjima, jel dolazio na konsultacije kod profesora, koliko je seminarskih odradio, jel bio na budzetu ili samofinansirajuci student..???
Pazite, i ja imam diplomu ekonomskog fakulteta iz Kragujevca, a nemam pojma ni gde se on nalazu u Kragujevcu. Ja nemam politicki uticaj kao nas predsednik, ali sam diplomu uredno platio.
Dakle, pravo pitanje je: je li nas predsednik ucio dan i noc i poneo neko znanje sa tog fakulteta, ili su mu ocene blanko upisivane i diploma dideljena na lepe oci?
Toma je fakultet zavrsio pre nekolio godina, a tada je bio politicki najaktivniji... pa kad je onda imao vreme i da nabavlja literaturu, i da sprema ispite, i da polaze iste, i da pise seminarske.. .?!

Tomin kolega

pre 11 godina

pa i moja diploma je vetodostojna. dekan ju je licno potoisao. e sad, to sto sam dao 10 'iljadarki evrica za nju... po ovom tekstu kontam da to nije vazno, vazno je da mi je diploma verodostojna. ja sam Master, uta-ta uta-ta...

goran

pre 11 godina

bolje da su rekli ova diplome je identicna svim do sada izdatim diplomama na (nesrecnom) fakultetu. taj faks za to i sluzi, mogu da ga preimenuju u "kad zaskripi" ili "poslednja sansa" slobodno... meni je smesno sto ga vise niko ne dira, na kraju ce tadic da kaze.. ako ima diplomu, to je jos i bolje da nam predsednik bude skolovan...

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A jel mogu onda i ja da porucim jednu verodostojnu diplomu za poneti?

Do sada sam bio ubedjen da diploma zahteva trud, znanje, vreme, itd.

veroljub

pre 11 godina

i šta sad tolika buka pre izbora a sad je sve ok hoće li neko odgovarati zbog uvreda časti ili će se završiti na tome kao i na potkradanju ove države

Ratko

pre 11 godina

Posto je inspekcija utvrdila ja verujem, nemam vise nikakve sumnje. Kao sto verujem da su ameri bili na mesecu, da nas posecuju vanzemljaci, da ce smak sveta u decembru, da je Elvis jos uvek ziv, da smo najstariji narod na svetu ...
Kako to da nije istina kad je bilo na televeiziji?

banopoljac

pre 11 godina

jedino u našaoj državi ako neko krene na doškolovavanje odmah je kupio diplomu pa šta je sa onom pričom ds-a da svi građani treba više puta da se školuju da bi mogli opstati u nekom njihovom zamišljenom sistemu

diploma

pre 11 godina

Zato kada kolima prolazim pored takvih fakulteta, obavezno zatvaram prozor da ne uleti neka diploma. Toplo preporučujem da u GSP-u rade isto, kada busevi prolaze pored istih, da ne bi od slučajnih prolaznika dobijali diplomate, ministre, premijere, predsednike..

Suska se suska

pre 11 godina

Nemoguce, zar je stvarno Pajticeva inspekcija utvrdila da je Nikoliceva diploma verodostojna?
Sta li ce sada ona Jerkov da kaze na ovo,verovatno da su kupljene diplome i ovima iz inspekcije?

gaga

pre 11 godina

Kazete da nema skolu,da je prost.E pogresili ste.Taj covek je covek iz naroda.i taj isti ga je odabrao,Nikolic nas vodi u nesto bolje.A sto se diplome tice,sta vredi ostalima njihove diplome kad su unistili zemlju.DS je lagao za sve pa i za ovo.

žuća

pre 11 godina

Sloba počeo a DS svojom vladavinom od 2000 pa do danas je obesmislila Bolonju. Bolje da ćutite dovoljno je samo da se zagrebe po povrsini svašta može da se nađe. Dok jurite Tominu pogledajte u svoju

sashko

pre 11 godina

Nigde u Ustavu ili bilo kom zakonu ne stoji da Predsednik Srbije mora imati fakultet... Ipak meni lično je to od velikog značaja. S druge strane, u pravilnicima, sistematizacijama i ostalim dokumentima javnih preduzeća i ustanova je tačno navedeno kakve škole su potrebne za odredjeno radno mesto. Stogha predlažem da se provere diplome svih direktora JP i JU.... Ali svih i bez ikakve iznimke... Došli bi zaista do poražavajućih rezultata...

veciti student

pre 11 godina

Mom sinu je ostao 1,5 ispita na drzavnom fakultetu ( sest puta je izlazio na tu polovinu i mislim da je digao ruke jer vec godinu dana i ne prijavljuje). Svaki put je ucio kao i za prethodne koje je polozio u relativno normalnom vremenskom roku. Pitam se koliko bi to novaca bilo na nekom privatnom , jer znanje sigurno za privatan fakultet ima. Bez obzira sto ce mo se mi smejati i komentarisati, KOLIKO DRZAVA GUBI ZBOG TOGA STO GOMILA MLADIH LJUDI ( ja ih znam 6 ) ZBOG 1 ILI 2 ISPITA NIJE ZAVRSILA FAKULTETE A BILI SU NA BUDZETU, A PUNE SE DZEPOVI PRIVATNIM FAKULTETIMA KOJI NAM SERVIRAJU "STRUCNJAKE" a da ne pominjem da ce ti strucnjaci od mama i tata koji imaju novaca dobiti posao u javnim preduzecima (SAMO MOLIM VAS NE U ZDRAVSTVU I PROSVETI)i biti veliki znalci koji su nas i doveli do stapa i kanapa.

Misko

pre 11 godina

Profesori i studenti sa drzavnih fakulteta su protiv privatnih. Kada bi se malo zakopalo ko predaje na privatnim fakultetima videlo bi se da vecinu profesora na privatnim fakultetima cine profesori sa DRZAVNIH fakulteta. Pojedinci ni sami neznaju na koliko privatnih fakulteta predaju i te im pare nisu mrske

Beko

pre 11 godina

(Maja, 9. jun 2012 16:01)

Majo, ima to veze i sa Tomom, jer u svakoj "kupovini" postoje DVE strane, jednako odgovorne pred zakonom. Kada je u pitanju licencirana obrazovna ustanova i visoki politicki funkcioner (javna licnost) to sve dobija dimenziju kriminalnog dela tj. korupcije u najgorem smislu reci jer to je kradja na stetu svih nas koji za svoje regularno studiranje utrosimo gomilu postenog rada i vremena. I sto je najvaznije, ne pokusavamo da KUPIMO nase znanje!

shot

pre 11 godina

Ma hajde sta ste napali Tomu ti menadzmenti su instant fakulteti ko ima kintu zavrsavaih ko od sale.Toma je zavrsio ono sto i vecina danas zavrsava tako da je sve regularno.A sad sto su to fakultetske diplome koje nikakvu vrednost nemaju to je druga prica.

muamua

pre 11 godina

nikolicu svaka ti cast zahvaljujuci tebi u srbiji imamo slobodu govora...kade je neko ovako nesto mogao ruzno da komentarise za sulejmana velicanstvenog tadica??? bravo tomo nedelju dana tvoje vlasti rezultati: pao kurs evra...jeremic je izabran u UN...fifa odbila kosovo kao clana...one firme dve nece da nas exploatisu do smrti danijeli ili kako vec i campina...i sto je najbitnije platili smo dug fijatu...pancevacki most pod pritiskom javnosti popravljen je za nedelju dana...svaka chast i samo napred

Miki

pre 11 godina

U vreme ekonomskog procvata stare Juge masin bravar bese predsednik, pa se niko pametan ne nadje da osporava to zvanje! Sto se pravite sad pametni? Da li iko od vas sto komentarisete studira ili ima diplomu??? Niste ni svesni koliko je lako doci do diplome danas. I sta sa diplomom uraditi?? Opametite se malo ljudi!!!!
(pierre, 9. jun 2012 18:10)

Ti nisi razumeo suštinu naših komentara!!! Nije važno da li neko ima ili nema diplomu, ali je, ako već neko ima diplomu, bitan i to jako bitan način na koji je stekao tu diplomu!!!

nata

pre 11 godina

Zar kleveta nije krivicno delo,zar se za to ne odgovara??E pa neko ce izgleda za to polagati racune.I sa diplomom i bez nje gospodin Nikolic ce postici bolje rezultate i pomoci ovoj zemlji.

neimenovan izvor

pre 11 godina

ovo je samo dokaz da oni SVI zajedno rade i da je svaka rasprava pred izbore u stvari orkestrirana predstava za siroke narodne mase. nema ovde demokratije ni na papiru. jos uvek smo mi jednopartijski sistem.

LJILJANA M

pre 11 godina

"Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je krajem aprila informacije o autentičnosti diplome koju je na novosadskom privatnom Fakultetu za menadžment stekao Nikolić."

Sada bi Nikolić trebalo da traži u najmanju ruku da se dotična javno izvini.

maraton

pre 11 godina

Blago zlonamernicima u Srbiji kad nemaju pametnija posla nego da se bave Nikolićevom diplomom. I za njih i za sve nas bi bilo bolje da se preispitaju njihove diplome i kako su ih stekli, s obzirom gde su nas doveli.

Pantagruel

pre 11 godina

svi nasi fakulteti, osim tehnickih i medicine ne vrede dva dolara preko bare :) (usa, 09. jun 2012 17:12)
Ја се апсолутно не слажем са тиме, јер уз моју диплому историчара, стечену на Филозофском факултету Универзитета у Београду, иде документ који се зове "додатак дипломи" и који се може превести код било ког судског тумача. Из тог додатка се може видети да је у току четворогодишњих студија сваки стручни предмет који обрађује одређену историјску епоху или цивилизацију слушан по четиру семестра или две школске године и то овим редом: историја старог века (стари исток, стара Грчка, историја државе Филипа и Александра Македонског, као и њихових наследника "дијадоха" који су основали самосталне "хеленистичке" династије на Блиском Истоку и коначно историја старог Рима), затим општа историја средњег века (која обухвата историју Европе и исламског света, од пада Западног римског царства до открића "нових" континената и поморских путева), национална историја средњег века (историја српских земаља од досељења Словена на Балкан до пада последњих наших територија под турску власт), општа историја новог века (европа и свет од открића Америке до Првог светског рата), национална историја новог века (историја српског народа на комплетном његовом етничком простору, од пада Деспотовине 1459. године до стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца). Уз те четворосеместралне, ишли су и двосеместрални предмети попут опште савремене историје (историје Еропе и света од Првог светског до краја Хладног рата), историје Југославије (од уједињења 1918 до распада 1991), латинског, старословенског језика, историјске географије, увода у историјске студије, помоћних историјских наука, психологије, педагогије, методике наставе историје и курс енглеског језика у трајању од 4 семестра на крају ког је свако од нас (поред граматике, провере читања, писања и слушања) морао да преведе 100 страна стручне литературе из неке књиге која до тада није превођена за наше тржиште и да тај превод усмено одбрани, тако што га професор прошета кроз текст уздуж и попреко и на лицу места провери да ли заиста разуме или покушава да подвали туђим преводом. Ја са својим дипломом стеченом у Србији смем да изађем "на црту" било ком странцу и то редовно чиним (најмање два пута годишње), на различитим семинарима и конференцијама на које ме шаље државна установа у којој радим. Никада се још није десило да сам негде представљао своју земљу, а да нисам позван бар још једном (и то увек о трошку државе организатора скупа, а не Србије). Само мој последњи боравак у Центру Џорџ Маршал, у Гармиш-Партенкирхену, порески обвезници Немачке и САД платили су 3.500 долара (за пут, смештај и исхрану), док је укупан трошак Србије износио 5 мојих дневница од по 40 еур. Ти своје очигледне фрустрације због статуса који имаш као емигрант лечи на неки други начин. Мој избор је био да деведесетих останем овде и борим се за опстанак најбоље што знам. Не прихватам да сте ви који сте збрисали најбоље што ова земља има, јер да није било нас који смо остали да рушимо "црвене", Милошевић би још владао, а Србија била изолована као Северна Кореја, уколико је Амери не би окупирали као Ирак и Авганистан.

Maja

pre 11 godina

Ni Bil Gejts ni Stiv Dzobs nisu zavrsili fakultet.Toliko o presudnosti diplome za neciji uspeh.Nema ovo veze sa Tomom,vvec sa DIPLOMOM :)

frckavans-adjanka

pre 11 godina

Neka se i to dokazalo, uh sto blistamo zbog toga. Gde je sada gospodja Jerkov koja je najjace udarala po tome kako je diploma Nikolica lazirana. Nadamo se da ce gospodin Nikolic sada kao predsednik tuziti pojedince kao sto je Jerkovka zbog narusavanja ugleda.

jovo

pre 11 godina

Ništa nije slučajno šta nam se dešava,i u kakvom mi glibu živimo.Čitam vas i dolazim do zaključka da smo mi ipak dno čovečanstva.Sumljalo se u diplomu,inspekcija utvrdi da je sa istom sve uredu.Da li je Toma poslao i formirao komisiju.Da li bi mi imali manji dug,da li bi bolje živeli,da li je on nas doveo na dno ponora,i bede,da li je on obećao 200000 radnih mesta,1000 evra.I na kraju da li se on kandidovao treći put,da li je obećao da neće biti mandatar,da li je on izgubio izbore.....Gde je vlada koja je formirana pre drugog kruga,Tadić se hvalio sa ličnim prijateljstvima sa Gos.Josipovićem,Izetbegovićem i svim ovima koje je orkestrirao za nedolazak u ponedeljak.Da li je Tadićeva većina usvojila obavezujuću rezoluciju o Srebrenici(neka počivaju u miru,dosta više zloupotrebe tih nestećnika).Za ovoga nisam glasao,ali prihvatam činjenicu da ga je većina izabrala,i on je prdsednik i to je to.Tadić (ako ga moral nesprečava,pošto je izgubio direktne izbore,i obećeo da neće biti mandatar)što pre da formira vićinu i da radimo.Izađimo iz magle i neponašajmo se navijački ,život curi.

guru

pre 11 godina

Suština diskusije nije u tome da li je Nikoliću kao predsedniku potrebna diploma ili ne.Suština je gde i kako je stečena.Radi se o nekom fakultetu,kakvih je na stotine u Srbiji i koji fabrikuju"stručnjake" po ubrzanoj proceduri.Cilj novih "stručnjaka" je neko javno preduzeće ili državna uprava.Nisu gadljivi ni na rukovodeće položaje iako ne razlikuju latinicu od ćirilice.Istinit događaj sa ispita na jednom od takvih "fakulteta".Polaže se matematika,moj prijatelj,inače profesor matematije (u srednjoj školi) je pozvan da dežura na pismenom delu ispita.Stao je pored jednog kandidata u nameri da mu malo pomogne i počeo je da diktira zadatak "3+ otvorena zagrada" na šta je kandidat slovima napisao otvorena zagrada.Posle čega moj prijatelj odlazi i kaže glavnom čoveku na tom "fakultetu" da su kandidati idioti i da će objektivno oceniti pismeni,posle čega verovatno niko neće proći.Naravno,pozvan je drugi profesor,koji je sve kandidate pustio. Toliko o našim privatnim "fakultetima"

Deki

pre 11 godina

Ne znam samo kada je doticni gospodin imao vremena da prati nastavu kada je imao svakodnevne obaveze u skupstini,odborima i svojoj stranci.Svakom sa dva grama mozga je jasno koliko je tesko nekom ko se tako davno odvojio od srednje skole da sa 50 i kusur sedne i uci svakoga dana po nekoliko sati.Nikolicu sve ovo nije trebalo,oni koji ga glasaju to bi radili i da ima osnovnu skolu,ovako je samo na sebe navukao sumnju i podsmeh.

Milka

pre 11 godina

Dragi komentatori,
radim na Fakultetu za menadžment i od izuzetnog mi je značaja ova vest.
Glupo je objašnjavati šta znači da Prosvetna inspekcija izda rešenje o verodostojsnosti diplome. Naravno da su proveravali sve u sitna crevca. Jedino što je sporno je datum kada su uručili rešenju, ako se zna da su na Fakultetu bili 27. aprila, a 3. maja je datum izdavanja rešenja. Po meni ovde ima indicija za neke druge službe.

crni domino

pre 11 godina

I sada bi trebalo zbog uvrede casti, zustra gospodjica da bude optuzena, i da plati odstetu!
Ovo treba biti nauk drugima da ce isto tako proci ako iznose neistine u javnost!

Faust

pre 11 godina

Znate sta je ovdje bitno? Bitno je to sta Toma misli u svojoj glavi. Ako je kupio, dobio ili na neki drugi nezakonit nacin pribavio diplomu onda je on sam svestan da je uradio nesto neposteno i da se mora osecati lopovom. A priznacete nije lako nositi u sebi jednu takvu tajnu. Ako pak nije nista od ovoga onda sasvim mirno moze ubediti javnost dokazima kada i gde je polagao sve ispite i kada je branio rad i na koju temu kod kojeg profesora. Zatim je bitno takodjer to sto se ne javlja niko od tih profesora kod kojih je on polagao sve te silne ispite. Da kazu neku anegdotu sa ispita, da ga pohvale za trud i slicno. Pa zaboga treba da im bude cast da je pred njima dokazivao svoje znanje ni manje ni vise nego njihov predsednik. A oni cute. Svi cute. Sumnjivo???

Ignacio

pre 11 godina

A evo kako to rade, ovi što su "regularno" završili fakultete:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=06&dd=09&nav_id=617008

hrkljus

pre 11 godina

to sto su oni potvrdili vam je isto kao da sam vam ja potvrdio. Jedino po onoj teoriji da Toma moze stvarno da bude na dva mesta u isto vreme. Kad mogu atomske cestice sto ne bi mogao i on.

Zurkolomac

pre 11 godina

Dosadili ste vise sa njegovom diplomom. Proverite bolje diplome od zutih koji su olesili Srbiju. Jedino Jeremica mozete izostaviti...

Gogi

pre 11 godina

Za mene je Nikolic predsednik pa taman da nema ni osnovnu skolu,dosta mi je vise izvini Tadica. Ne vidim kakva korist Tadicu od njegove diplome kad za Srbe nista nije uradio. Dodik je za njega intelektualac.

pierre

pre 11 godina

U vreme ekonomskog procvata stare Juge masin bravar bese predsednik, pa se niko pametan ne nadje da osporava to zvanje! Sto se pravite sad pametni? Da li iko od vas sto komentarisete studira ili ima diplomu??? Niste ni svesni koliko je lako doci do diplome danas. I sta sa diplomom uraditi?? Opametite se malo ljudi!!!!

Milica

pre 11 godina

Ako Predsednikov omiljeni koalicioni partner smatra da je "kraduckanje" OK, onda, narode, zasto vas cude sve ove stvari oko diplome, dzakova sa listicima, stiropora i slicno.

Vazno je da nam je covek obecao pravdu i postenje kad postane master (predsednik)! Mozda se covek i promenio . .??

Boze, al' smo glup narod!!!!

Lazar

pre 11 godina

Kakva bruka !
Niko nije ni sumnjao da je diploma verodostojna, jer da nije vec bio neko bio iza resetaka, naravno zajedno sa Tomom ing Nikolicem.

Nije stvar u verodostojnosti vec u cinjenicama da li je ona odrazava posledicu stvarno polozenih ispita, ispita koji su polozeni nakon stecenog znanja ili se radi o formalno upisanim podacima da je ing Nikolic bio na ispitu i kobojagi polozio ispite napr. u tri dana vise ispita i sl.

U moje vreme se Boga mi ucili i ucilo, treslo pred svaki ispit, padalo ali i polagalo (ja sam polozio 30 ispita u 22 ispitna roka racunaju'i i apsolventske rokove) a ovaj, bre ing. Nikolic kao da je imao tri glave i jos koji mozak u rezervi sve stuk'o u godinu ili dve.

E pa gospodo iz inspekcije SVAKA VAM CAST !

Stevan

pre 11 godina

Ok, inspekcija je rekla sta je rekla povodom diplome, postujem... Ajmo dalje, sta je bilo sa dzakom listica, kad cemo da saznamo ko je odgovoran za to... ili mozda niko nije odgovoran jer je sve to posluzilo u predizborne svrhe... ajde Nikolicu, progovori sliko na tu temu ako imas obraza... a ja ti unapred kazem: sram te bilo, mucio si nas danima tim dzakom a sve to da bi obmanuo lakoverni narod. A to sa tim sramnim menadzemntima i magisterijumima kod nas uopste, to je posebna prica...

Bole

pre 11 godina

Poruka komentatorima.. Kad vidim koliko ste vecina vas sa fakultetima elekventni i pametni, shvatam koliko su ti isti fakulteti danas jaki. Sem engleskog jezika, koji ne lezi svakom a i covek moze komotno bez blama da vodi prevodioca sa sobom, nista tom coveku ne zameram. Tadic jeste bio lepsi ako vam je to jedino merilo, avaj se nama..

anči

pre 11 godina

Toma i fakultet - k'o Velja i magistar, hi,hi... Pa imamo takve "inžinjere", "lekare", itd. Oni upropaste zgradu ili nekolicinu ljudi, a ovi, ako se potrude, celu državu...

ZNANJE JE MOC

pre 11 godina

Pa iz svega iznetog u komentarima, zakljucujem da je ova zemlja ozbiljno posrnula. Toliko negativnih komentara na kupljenu diplomu, zaista je sramota za Srbiju.
Ali se stalno pitam ko je glavni Savetnik našeg Predsednika.
-Diploma nije bitna za mesto Predsednika
-Zašto je ovako nešto bilo potrebno ciniti?
-A zašto studije S.Kamenici, a živi i radi u Beogradu?
-Mislim da ima i malo mnogo godina za studiranje, a i to pokazuje svojevrsnu diletantnost, njegovih Savetnika, kao kad se deca igraju, pa zašto da ne.
A sad dolazimo do cilja- Savetnici su ga tako naivnog, ubedili da bi to bilo jako dobro i da bi imao legitimitet i kao Predsednik.
A to je svojevrsna sacekuša. Tako ga drže u šaci, i mora da radi sve što mu se kaže, ili se ta afera otvara.
U stvari meni ga je žao.

Ljuba

pre 11 godina

(Čistokrvni Demokrata, 9. jun 2012 19:14)

Cistokrvni, nije bitno kada i za vreme cije "vladavanine" su pravljene ove fals skole i fakulteti.

Bitno je da ako si POSTEN covek, neces obezbedjivati (kupovati) diplomu na kriminalni nacin. Sta dalje pricati o Tomi srpskom postenom domacinu koji voli srpski narod. Ma daaaa . .j covece molim te, pogledaj malo tekst pre nego ga posaljes i pises kontradiktornosti. Ogrezli smo u korupciju od vrha do dna, pa me ovakve mesane salate od komentara i ne cude. Toma razume Srbiju pa ce mo mu oprostiti "kraduckanje" ala Velja?!?! ZEMLJO OKRENI SE!

svalerka

pre 11 godina

Naravno da je verodostojna, papir trpi sve. Posle ovoga sve diplome koje su na mucku izdate treba proglasiti verodostojnim, isplatiti novcanu nadoknadu ljudima koji su bili na "odmoru" u bajbukani. Pored toga objaviti sve nacine za sticanje fakultetskih i drugih obrazovnim diploma, da znaju mladi kako dodju do njih , a da se nemuce. Jer onaj ko je stvarno ucio, koji se odricao i provoda i zivota, dobro zna kako je tesko doci do diplome. Sramota.

eee

pre 11 godina

Nije problem u verodostojnosti, vec u nacinu kako je Nikolic dosao do diplome
(zabuna, 9. jun 2012 16:34)
A jel Vi znate kako je dosao do diplome! Ili samo nagadjate!?
Imate dokaze, ili...? Voleo bih da mi/nam obajsnite kako je to Nikolic dosao do diplome!?
Msm da objasnite meni (nama) koji to ne znam...!?

KoKoga

pre 11 godina

Ta diploma je verodostojna koliko sam ja britanska kraljica. Dok članovi komisije ne objave javno i garantuju svojim potpisom a Tomina diploma bude imala pečat - ja ne verujem!

Čistokrvni Demokrata

pre 11 godina

Koja količina cinizma, zlobe, zajedljivosti i to od DEMOKRATSKIH SNAGA. Sve se to dešavalo dok ste VI gospodo bili na vlasti i sada se čudite. Vi ste stvorili školski sistem koji imamo. Da li ste se upitali koliko među vama ima sa "DIPLOMOM". Ni Tomina ne bi bila bitna da se nije drznuo da VAS skine sa vlasti. Iako sam visoki intelektualac demokratski opredeljen zaista se osećam idiotski da mi neko, za koga sam bio i dušom i telom, posle 8 godina vlasti i totalnog neuspeha (pročitati bar Izveštaj Stejt departmenta i Fiskalnog saveta) opet prodaje maglu. Ja lično za Tomu nisam glasao zbog njegove diplome, već zato što je predstavljao JEDINU ALTERNATIVU koja je mogla da zaustavi mešavinu MOĆI i SUJETE, SAMOVIOLJU, ZALUĐIVANJE, OBMANJIVANJE, jednom rečju: PROPADANJE DRŽAVE. Možda on nije NOBL, ali je istinski NARODNI čovek. Čovek koji u dušu razume i srpskog seljaka i srpskog radnika. Čovek za kojeg je Srbija SVE, a koji ne misli da je on za Srbiju SVE. Spustimo se malo na zemlju. Setimo se da je Miloš Obrenović bio NEPISMEN, a šta je učinio za Srbiju. Da mi je diploma bila jedini kriterijum, onda bih glasao za uvaženu prof. dr Danicu Grujičić ili isto tako uvaženog prof. dr Zorana Stankovića, čije diplome i životni rezultati vrede više od ... Ali, u košmaru koji je stvoren oni jednostavno NISU ni imali šansu. Ako su ne demokrate izdržale 8 godina sa vama, onda i vi morate Nikoliću dati njegovih 5 godina.

Dragan

pre 11 godina

Nemojte da se uzbudjujete! U češkoj republici je gomila vrhunskih političara (izmedju ostalih i bivši predsednik vlade Gros) i njihove dece dobila diplome doktora prava na univerzitetu u Plzni, njihovo studiranje je trajalo tri (!) meseca i to za vreme letnjeg raspusta, ispite su polagali kod mrtvih profesora...znači mi smo još uvek amateri.
http://blisty.cz/art/51719.html

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Тито је био, кобајаги бравар - никао није личио на то.
Николић је кобајаги правник/економиста - никако не личи на то.
Српски народе схвати, трагичну подударност или инверзију.

dar205

pre 11 godina

Za neupućene, koji neznaju procedure na fakultetima, bilo privatnim ili državnim. Kad prosvetna inspekcija dođe na fakutet,provere radi, u ovom slučaju prijavljene lažne diplome, ona gleda ceo dosije predmetnog studenta od upisa, overe semestra, gleda svaki semestralni list, prijave ispita, zapisnike sa ispita, to se sve mora usložiti, prema studijskom programu, i na kraju ide papir - diploma. Sigurna sam, da je nađena bilo kakva nepravilnost, to bi se još davno objavilo. A ovako, nema ništa, mogu da kažu samo da je sve OK. I kad se kaže Diploma verodostojna, to se ne odnosi na papir, nego na celu proceduru od upisa do diplome.

dokaz

pre 11 godina

Aha i sta sad? Nikom nista ,a napljuvase coveka.
To je bila nezavisna komisija i to Cankova i Pajticeva.Mesec dana su vagali,proucavali i na kraju sve ispalo u redu.Sada svi oni koji su lagali o dva diplomska rada i nekim datumima na kojima Toma navodno nije bio u zemlji morace da plate novcano Tomi.Prva u redu je Jerkov pa novine Blic mada bih ja tuzio i jos neke takozvane analiticare.Covek je vandredno polagao i zavrsio.

Her Flik

pre 11 godina

Au bre zar je ovo najbitnije pitanje za drzavu. Kad se samo setim kampanje demokratske stranke usmerene samo protiv Nikolica bez ikakvog programa a sad hoce da formiraju vladu.

Fax

pre 11 godina

Sad bi trebalo preispitati sve diplome bivsih ministara kako i na koji nacin su ih dobili kad o njihovoj nestrucnosti govori rad u proteklom periodu. Kladim se da 80% njih nije ni videlo fakultet. Sto je jos vece zlo oni nemaju bas nimalo prirodne inteligencije.

TomaS

pre 11 godina

Pošto je već Toma Nikolić neke godine počeo da studira jedan fakultet pa iste godine se predomislio i na brzinu završio sasvim drugi, a vojvođanski prosvetni inspektori njegovu diplomu proglasili za "verodostojnu", od toga može biti i opšte koristi. Takvim "verodostojnim diplomama" mogli bismo da obogatimo i turističku ponudu - pa da njima snabdevamo strane turiste na proputovanju kroz Srbiju. Ko kupi deset i više "verodostojnih diploma", dobija besplatno jednog "verodostojnog" vojvođanskog prosvetnog inspektora.

Falsifikat

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz dokle je zuta propaganda dogurala. Tomina prirodna intiligencija je daleko vrednija od svih njihovih kupljenih diploma po stranim fakultetima.

SRB

pre 11 godina

Toma je za većinu naših "obrazovanih" političara DOKTOR NAUKA, gledajući znanje, naravno. Množenje privatnih fakulteta i štancovanje diploma sa istih je zasluga ove i prethodnih vlasti, tako da ako neko završi privatni fakultet, znajte da mu je to država omogućila. Pogledajte samo odnos našeg ministra prosvete prema privatnim fakultetima i sve će vam biti jasno. Poenta je da privatni fakulteti uglavnom služe da bi se što lakše stiglo do nekog zvanja, ali za to sigurno nije kriv sadašnji predsednik države.

mnogi

pre 11 godina

od vas su zavrsili skolu tako sto su ima mama i tata platili ocene,na hiljade njih je zavrsilo i fakultete tako,Toma je sposoban politicar i ne treba mu diploma,covek se radja nadaren za neki posao diploma ne garntuje nista ali zato rad i karakter garantuju uspeh.pogledajte se u oci pljuvaci i nadjite sebe nije toma jedini koji je zavrsio tako fakultet ima ih milion.

Vojkan

pre 11 godina

Sta li ce sada iz LSV-a da traze? Verovatno nece biti zadovoljni ni verodostojnoscu zapisnika o izvrsenom inspekcijskom pregledu i ako je ta inspekcija pod ingerencijom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, na koji ni SNS, ni Tomislav Nikolic nemaju bilo kakav uticaj. Ne bi me cudilo da zatrze tumacenje nekih medjunarodnih institucija. LSV je spremna da ubedjuje ljude i da je zemlja kockasta.

banopoljac

pre 11 godina

jedino u našaoj državi ako neko krene na doškolovavanje odmah je kupio diplomu pa šta je sa onom pričom ds-a da svi građani treba više puta da se školuju da bi mogli opstati u nekom njihovom zamišljenom sistemu

Sremica

pre 11 godina

Koje sve intelektualne velicine ovde komentarisu Nikolicevu diplomu!Kazete Nikolic duduk, a duduk dogurao gde je i stremio, a vi? Koliko vidim ne dalje od pisanja glupih komentara..Taj duduk je imao cilj u zivotu i cemu cudjenje sto je ucio u tim godinama, a na kraju gde pise da predsednik mora da ima diplomu?

veroljub

pre 11 godina

i šta sad tolika buka pre izbora a sad je sve ok hoće li neko odgovarati zbog uvreda časti ili će se završiti na tome kao i na potkradanju ove države

gaga

pre 11 godina

Kazete da nema skolu,da je prost.E pogresili ste.Taj covek je covek iz naroda.i taj isti ga je odabrao,Nikolic nas vodi u nesto bolje.A sto se diplome tice,sta vredi ostalima njihove diplome kad su unistili zemlju.DS je lagao za sve pa i za ovo.

realan

pre 11 godina

Ako je ovaj duduk završio fakultet, onda ću ja vala doktorat. Ne pada mi na pamet da budem na istom nivou sa dotičnim. Sve se mislim da je on menadžer... Daj malo da ga propitamo, da vidimo šta je zapamtio, recimo Engleski ili drugi strani jezik koji je imao kao izborni predmet. Ili što da ne, malo ekološkog inženjerstva, matematiku...

nata

pre 11 godina

Zar kleveta nije krivicno delo,zar se za to ne odgovara??E pa neko ce izgleda za to polagati racune.I sa diplomom i bez nje gospodin Nikolic ce postici bolje rezultate i pomoci ovoj zemlji.

Nikoovdenijelud

pre 11 godina

Niko njemu ne spori izdavanje diplome, ona je zaista izdata na fakultetu pod tim i tim delovodnim brojem i potpisana je od strane ovlascenog lica, tu nema niceg spornog. Sporan je nacin na koji je on dosao do te diplome.

muamua

pre 11 godina

nikolicu svaka ti cast zahvaljujuci tebi u srbiji imamo slobodu govora...kade je neko ovako nesto mogao ruzno da komentarise za sulejmana velicanstvenog tadica??? bravo tomo nedelju dana tvoje vlasti rezultati: pao kurs evra...jeremic je izabran u UN...fifa odbila kosovo kao clana...one firme dve nece da nas exploatisu do smrti danijeli ili kako vec i campina...i sto je najbitnije platili smo dug fijatu...pancevacki most pod pritiskom javnosti popravljen je za nedelju dana...svaka chast i samo napred

Suska se suska

pre 11 godina

Nemoguce, zar je stvarno Pajticeva inspekcija utvrdila da je Nikoliceva diploma verodostojna?
Sta li ce sada ona Jerkov da kaze na ovo,verovatno da su kupljene diplome i ovima iz inspekcije?

Gogi

pre 11 godina

Za mene je Nikolic predsednik pa taman da nema ni osnovnu skolu,dosta mi je vise izvini Tadica. Ne vidim kakva korist Tadicu od njegove diplome kad za Srbe nista nije uradio. Dodik je za njega intelektualac.

Maja

pre 11 godina

Ni Bil Gejts ni Stiv Dzobs nisu zavrsili fakultet.Toliko o presudnosti diplome za neciji uspeh.Nema ovo veze sa Tomom,vvec sa DIPLOMOM :)

LJILJANA M

pre 11 godina

"Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je krajem aprila informacije o autentičnosti diplome koju je na novosadskom privatnom Fakultetu za menadžment stekao Nikolić."

Sada bi Nikolić trebalo da traži u najmanju ruku da se dotična javno izvini.

sta znaci verodostojnost

pre 11 godina

Pa svi koji smo studirali znamo da svaki profesor moze da upise ocenu i istu potpise u indeksu, kao i zapisnik sa polaganja koji dostavlja administraciji fakulteta.A koliko je jak fakultet koji je iz N Sada se preselio u Sremske Karlovce izlisno je komentarisati.
Uostalom sam Nikolic to je pokazao za nepunih mesec dana.

NenadNS

pre 11 godina

Ma dajte! Verodostojna? Pa i ti koji su cinili inspekciju znaju da je nemoguce u tako kratkom roku zavrsiti fakultet, plus u tim godinama. Vazno da je forma ispunjena. Inspekcija je videla ko zna kakve papire, overene, uredne i zakljucila to sto je zakljucila. Sramota. Ovako nesto nigde nema. Srbija nije drzava, Srbija je stala!

Milan

pre 11 godina

OK. Diploma je verodostojna! Ali kakvog tu smisla ima? Počeo studije u 52 godini , završio u 55 godini ( godina tamo ovamo nije bitna)! U struci koju je studirao nije radio NIJEDAN DAN a kako stvari stoje i NEĆE RADIDTI NI UBUDUĆE NIJEDAN DAN! U koju svrhu onda i diploma i studiranje? Odgovor je samo jedan, da se pokaže da je dovoljno školovan, bar onoliko dostojno predsednika države! Sve mi je to onako....

Elena

pre 11 godina

Da li je iko utvrdio nekada da je diploma kupljena ili poklonjenja .Nije ,jer se te stvari tolerisu u Srbiji a sada kada imamo Diplomu za predsednika tek ce sada biti tolerisane .To je nemoral i sramota a nakacice se sada SNS komentatori , sigurno da pisu po komandi naredbu to vec ceo grad zna ...

maraton

pre 11 godina

Blago zlonamernicima u Srbiji kad nemaju pametnija posla nego da se bave Nikolićevom diplomom. I za njih i za sve nas bi bilo bolje da se preispitaju njihove diplome i kako su ih stekli, s obzirom gde su nas doveli.

Kimi

pre 11 godina

Ovo je pljuvanje u lice svima koji su na pošten način došli do diplome. Sramota! Još veća sramota je što je Vojvoda od Mastera postao predsednika.

frckavans-adjanka

pre 11 godina

Neka se i to dokazalo, uh sto blistamo zbog toga. Gde je sada gospodja Jerkov koja je najjace udarala po tome kako je diploma Nikolica lazirana. Nadamo se da ce gospodin Nikolic sada kao predsednik tuziti pojedince kao sto je Jerkovka zbog narusavanja ugleda.

crni domino

pre 11 godina

I sada bi trebalo zbog uvrede casti, zustra gospodjica da bude optuzena, i da plati odstetu!
Ovo treba biti nauk drugima da ce isto tako proci ako iznose neistine u javnost!

Bole

pre 11 godina

Poruka komentatorima.. Kad vidim koliko ste vecina vas sa fakultetima elekventni i pametni, shvatam koliko su ti isti fakulteti danas jaki. Sem engleskog jezika, koji ne lezi svakom a i covek moze komotno bez blama da vodi prevodioca sa sobom, nista tom coveku ne zameram. Tadic jeste bio lepsi ako vam je to jedino merilo, avaj se nama..

Zurkolomac

pre 11 godina

Dosadili ste vise sa njegovom diplomom. Proverite bolje diplome od zutih koji su olesili Srbiju. Jedino Jeremica mozete izostaviti...

pierre

pre 11 godina

U vreme ekonomskog procvata stare Juge masin bravar bese predsednik, pa se niko pametan ne nadje da osporava to zvanje! Sto se pravite sad pametni? Da li iko od vas sto komentarisete studira ili ima diplomu??? Niste ni svesni koliko je lako doci do diplome danas. I sta sa diplomom uraditi?? Opametite se malo ljudi!!!!

Miodrag

pre 11 godina

Nismo ni sumnjali da je autentična,dakle,neko je tu diplomu sa tog fakulteta izdao,overio i potpisao,ali,šta je sa indeksom i polaganjem ispita!?Koliko ima ispita na tom fakultetu koji daje visoko obrazovanje i kada su oni polagani i kod kojih profesora!?Ako znamo da Nikolić nije izbijao iz Skupštine izvršavajući naredjenja Šešelja da najmanje 2o puta mora da pomene DS,u najlošijem kontekstu,onda se pitam kad je to stigao da uči i polaže te "silne" ispite!?

Sir Oliver

pre 11 godina

Ok, ne volim Tomu i svima je jasno da je doticni dobio diplomu i polagao ispite a da nije ni krocio na taj fakultet. Medjutim, postoji previse onih koji su valjda legitimno dobili diplome a totalni su dunsteri za ekonomiju. Na primer, kad bi Cvetkovica testirali garant bi ga vratili u osnovnu skolu a nista nije bolji ni ostatak drustva na vlasti.

Nikola

pre 11 godina

Nije poenta da se dokaže da je falsifikovao diplomu već neka se traže zapisnici sa polaganja ispita kako za osnovne tako i za master studije.

ZORAN

pre 11 godina

Verodstojnost nije sporna ,

ima pečat, datum ,broj i sve stale potrebne papire
A znanje ,učenje, proces studiranja i sticanja znanja .Da li je on verodostjan .
Sa ovakvom izjavom sve je jasnije
Gomila takvih fakulteta je u srbiji koja otvori neko deljenje , sponyori daju parice , oni naprave plan i program skolovanja . Izdaju na kraju neko zvanje menadyer nečega , diplomirani menadzer i sl...... Takve diplome prolaze samo u javnom sektoru . Playnici takvih fakluteta gotovo da i nevide taj fakultet ili uopšte neznaju o čemu se radi .
Da bog , pa će njihivo unuci regularno skolovani naleteti na zauzeto radno mesto od strane negok takvg menadzera .

Pantagruel

pre 11 godina

svi nasi fakulteti, osim tehnickih i medicine ne vrede dva dolara preko bare :) (usa, 09. jun 2012 17:12)
Ја се апсолутно не слажем са тиме, јер уз моју диплому историчара, стечену на Филозофском факултету Универзитета у Београду, иде документ који се зове "додатак дипломи" и који се може превести код било ког судског тумача. Из тог додатка се може видети да је у току четворогодишњих студија сваки стручни предмет који обрађује одређену историјску епоху или цивилизацију слушан по четиру семестра или две школске године и то овим редом: историја старог века (стари исток, стара Грчка, историја државе Филипа и Александра Македонског, као и њихових наследника "дијадоха" који су основали самосталне "хеленистичке" династије на Блиском Истоку и коначно историја старог Рима), затим општа историја средњег века (која обухвата историју Европе и исламског света, од пада Западног римског царства до открића "нових" континената и поморских путева), национална историја средњег века (историја српских земаља од досељења Словена на Балкан до пада последњих наших територија под турску власт), општа историја новог века (европа и свет од открића Америке до Првог светског рата), национална историја новог века (историја српског народа на комплетном његовом етничком простору, од пада Деспотовине 1459. године до стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца). Уз те четворосеместралне, ишли су и двосеместрални предмети попут опште савремене историје (историје Еропе и света од Првог светског до краја Хладног рата), историје Југославије (од уједињења 1918 до распада 1991), латинског, старословенског језика, историјске географије, увода у историјске студије, помоћних историјских наука, психологије, педагогије, методике наставе историје и курс енглеског језика у трајању од 4 семестра на крају ког је свако од нас (поред граматике, провере читања, писања и слушања) морао да преведе 100 страна стручне литературе из неке књиге која до тада није превођена за наше тржиште и да тај превод усмено одбрани, тако што га професор прошета кроз текст уздуж и попреко и на лицу места провери да ли заиста разуме или покушава да подвали туђим преводом. Ја са својим дипломом стеченом у Србији смем да изађем "на црту" било ком странцу и то редовно чиним (најмање два пута годишње), на различитим семинарима и конференцијама на које ме шаље државна установа у којој радим. Никада се још није десило да сам негде представљао своју земљу, а да нисам позван бар још једном (и то увек о трошку државе организатора скупа, а не Србије). Само мој последњи боравак у Центру Џорџ Маршал, у Гармиш-Партенкирхену, порески обвезници Немачке и САД платили су 3.500 долара (за пут, смештај и исхрану), док је укупан трошак Србије износио 5 мојих дневница од по 40 еур. Ти своје очигледне фрустрације због статуса који имаш као емигрант лечи на неки други начин. Мој избор је био да деведесетих останем овде и борим се за опстанак најбоље што знам. Не прихватам да сте ви који сте збрисали најбоље што ова земља има, јер да није било нас који смо остали да рушимо "црвене", Милошевић би још владао, а Србија била изолована као Северна Кореја, уколико је Амери не би окупирали као Ирак и Авганистан.

eee

pre 11 godina

Nije problem u verodostojnosti, vec u nacinu kako je Nikolic dosao do diplome
(zabuna, 9. jun 2012 16:34)
A jel Vi znate kako je dosao do diplome! Ili samo nagadjate!?
Imate dokaze, ili...? Voleo bih da mi/nam obajsnite kako je to Nikolic dosao do diplome!?
Msm da objasnite meni (nama) koji to ne znam...!?

žuća

pre 11 godina

Sloba počeo a DS svojom vladavinom od 2000 pa do danas je obesmislila Bolonju. Bolje da ćutite dovoljno je samo da se zagrebe po povrsini svašta može da se nađe. Dok jurite Tominu pogledajte u svoju

Gregy

pre 11 godina

Juhu nije sporna diploma, vec to da doticni nije isao na fakultet, nije, polagao ispite da mu je neko samo upisivao ocene i na osnovu toga. izdao validnu diplomu koju naravno nije zasluzio jer nema ni grama znanja za koje se "skolovao"

Ratko

pre 11 godina

Posto je inspekcija utvrdila ja verujem, nemam vise nikakve sumnje. Kao sto verujem da su ameri bili na mesecu, da nas posecuju vanzemljaci, da ce smak sveta u decembru, da je Elvis jos uvek ziv, da smo najstariji narod na svetu ...
Kako to da nije istina kad je bilo na televeiziji?

dar205

pre 11 godina

Za neupućene, koji neznaju procedure na fakultetima, bilo privatnim ili državnim. Kad prosvetna inspekcija dođe na fakutet,provere radi, u ovom slučaju prijavljene lažne diplome, ona gleda ceo dosije predmetnog studenta od upisa, overe semestra, gleda svaki semestralni list, prijave ispita, zapisnike sa ispita, to se sve mora usložiti, prema studijskom programu, i na kraju ide papir - diploma. Sigurna sam, da je nađena bilo kakva nepravilnost, to bi se još davno objavilo. A ovako, nema ništa, mogu da kažu samo da je sve OK. I kad se kaže Diploma verodostojna, to se ne odnosi na papir, nego na celu proceduru od upisa do diplome.

genius

pre 11 godina

bilo je jasno k'o dan da će, čim toma zasedne u fotelju, diploma biti skinuta sa dnevnog reda i sve gurnuto pod tepih. više ne postoji istinska volja da se ta stvar ispita. ali, i svetska, i naša javnost, znaju na čemu su.

jovo

pre 11 godina

Ništa nije slučajno šta nam se dešava,i u kakvom mi glibu živimo.Čitam vas i dolazim do zaključka da smo mi ipak dno čovečanstva.Sumljalo se u diplomu,inspekcija utvrdi da je sa istom sve uredu.Da li je Toma poslao i formirao komisiju.Da li bi mi imali manji dug,da li bi bolje živeli,da li je on nas doveo na dno ponora,i bede,da li je on obećao 200000 radnih mesta,1000 evra.I na kraju da li se on kandidovao treći put,da li je obećao da neće biti mandatar,da li je on izgubio izbore.....Gde je vlada koja je formirana pre drugog kruga,Tadić se hvalio sa ličnim prijateljstvima sa Gos.Josipovićem,Izetbegovićem i svim ovima koje je orkestrirao za nedolazak u ponedeljak.Da li je Tadićeva većina usvojila obavezujuću rezoluciju o Srebrenici(neka počivaju u miru,dosta više zloupotrebe tih nestećnika).Za ovoga nisam glasao,ali prihvatam činjenicu da ga je većina izabrala,i on je prdsednik i to je to.Tadić (ako ga moral nesprečava,pošto je izgubio direktne izbore,i obećeo da neće biti mandatar)što pre da formira vićinu i da radimo.Izađimo iz magle i neponašajmo se navijački ,život curi.

Lesa

pre 11 godina

Ja ne znam zasto se digla tolika prasina oko te diplome. Žuti dozvolili privatne fakultete i prihvatili te diplome u drzavnim institucijama. Na taj nacon su skolovali svoju decu i stranacke pristalice. Te fakultete svako moze da zavrsi samo da plati. Lepo im je bilo kad su sa tim diplomama skidali sa radnih mesta strucni kadar a sad kad se jedan sa takvom diplomom nakacio njima na vrat oni se bune. To se zove bumerang.

Marko

pre 11 godina

Diploma je 100% važeća. Problem je u tome što je ministarstvo prosvete dalo licencu fakultetu na kojem se ispiti daju u sred predizborne kampanje ili se godina završi za par dana.
Nikolić je samo iskoristio ono što mnogi danas rade i čemu ustvari i služe ti tzv. privatni univerziteti. Pravo je pitanje zašto Vlada, npr. ne priznaje diplome fakulteta kojima je dala licencu za rad.

mnogi

pre 11 godina

od vas su zavrsili skolu tako sto su ima mama i tata platili ocene,na hiljade njih je zavrsilo i fakultete tako,Toma je sposoban politicar i ne treba mu diploma,covek se radja nadaren za neki posao diploma ne garntuje nista ali zato rad i karakter garantuju uspeh.pogledajte se u oci pljuvaci i nadjite sebe nije toma jedini koji je zavrsio tako fakultet ima ih milion.

Tomin kolega

pre 11 godina

pa i moja diploma je vetodostojna. dekan ju je licno potoisao. e sad, to sto sam dao 10 'iljadarki evrica za nju... po ovom tekstu kontam da to nije vazno, vazno je da mi je diploma verodostojna. ja sam Master, uta-ta uta-ta...

SRB

pre 11 godina

Toma je za većinu naših "obrazovanih" političara DOKTOR NAUKA, gledajući znanje, naravno. Množenje privatnih fakulteta i štancovanje diploma sa istih je zasluga ove i prethodnih vlasti, tako da ako neko završi privatni fakultet, znajte da mu je to država omogućila. Pogledajte samo odnos našeg ministra prosvete prema privatnim fakultetima i sve će vam biti jasno. Poenta je da privatni fakulteti uglavnom služe da bi se što lakše stiglo do nekog zvanja, ali za to sigurno nije kriv sadašnji predsednik države.

dokaz

pre 11 godina

Aha i sta sad? Nikom nista ,a napljuvase coveka.
To je bila nezavisna komisija i to Cankova i Pajticeva.Mesec dana su vagali,proucavali i na kraju sve ispalo u redu.Sada svi oni koji su lagali o dva diplomska rada i nekim datumima na kojima Toma navodno nije bio u zemlji morace da plate novcano Tomi.Prva u redu je Jerkov pa novine Blic mada bih ja tuzio i jos neke takozvane analiticare.Covek je vandredno polagao i zavrsio.

tata

pre 11 godina

pa to što je verodostojna znači samo da su je oni izdali, i ništa više ... a kako je polagao cele semestre u par dana, to sami pogadjajte ...

Her Flik

pre 11 godina

Au bre zar je ovo najbitnije pitanje za drzavu. Kad se samo setim kampanje demokratske stranke usmerene samo protiv Nikolica bez ikakvog programa a sad hoce da formiraju vladu.

Goran

pre 11 godina

Cudno je da se dokazuje verodostojnost papira - pa logicno je da je izdat na fakultetu gde je g. Predsednik "studirao".

Zamena teza je uvek bila sredstvo za zasenjavanje gluposti.

Niko nije ni sumnjao u papir nego u to da li je G. Nikolic stvarno studirao i stvarno polagao (ne dobio ocenu) ispite.

Koga bre vi zezate? Nije valjda da mislite da su svi glupi kao vi, a da je narod trako prost pa ne zna da se papir ne dokazuje jer nije u piotanju falsifikat novcanice nego KORUPCIJA kao na Pravnom u Kragujevcu!

Falsifikat

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz dokle je zuta propaganda dogurala. Tomina prirodna intiligencija je daleko vrednija od svih njihovih kupljenih diploma po stranim fakultetima.

vlajko

pre 11 godina

Zavrsio sam masinski fakultet, 6 godina sam ucio, bio redovan na predavanjima, vezbama, danima i nocima ucio i vezbao zadatke i onda dodje neki ... i kaze mi da je i on "MASTER"!!! VREDJA ME KAO INTELEKTUALCA!!! I on i oni koji su mu dali diplomu

goran

pre 11 godina

bolje da su rekli ova diplome je identicna svim do sada izdatim diplomama na (nesrecnom) fakultetu. taj faks za to i sluzi, mogu da ga preimenuju u "kad zaskripi" ili "poslednja sansa" slobodno... meni je smesno sto ga vise niko ne dira, na kraju ce tadic da kaze.. ako ima diplomu, to je jos i bolje da nam predsednik bude skolovan...

uciti, uciti...

pre 11 godina

@
sada svi ovi sto su pljuvali da se javno izvine !
(gg, 9. jun 2012 12:59)

Samo ti reci...ocito nemas blage veze kako formulari, protokol i dokumenta na fakultetu funkcionisu. Da bi dosao do diplome, moras poloziti odredjeni broj ispita. Da bi izasao na ispit, moras poloziti kolokvijum(e) i cesto pismeni deo ispita, a da bi polagao kolokvijum i pismeni deo ispita, moras da odslusas vezbe i predavanja (najcesce 1 ili 2 semestra-studentska polugodista) i dobijes potpise asistenata da si spreman za polaganja. Takodje, moras popuniti i prijavu za polaganje ispita, platiti odedjeni iznos za prijavu, a zatim je predati na overu. I tako za svaki ispit, ciji broj ide od 30-50.
+ Diplomski

Mnogo je ovo za tebe...zato, pssstt

diploma

pre 11 godina

Zato kada kolima prolazim pored takvih fakulteta, obavezno zatvaram prozor da ne uleti neka diploma. Toplo preporučujem da u GSP-u rade isto, kada busevi prolaze pored istih, da ne bi od slučajnih prolaznika dobijali diplomate, ministre, premijere, predsednike..

Gradjanin

pre 11 godina

Dosta vise o kupljenoj diplomi.

I Milorad Ulemek Legija je imao verodostojan LEGALAN hrvatski pasos na ime Vlado Vukomanovic, sve lepo zaveden u svim hrvatskim policijskim kompjuterima.

shot

pre 11 godina

Ma hajde sta ste napali Tomu ti menadzmenti su instant fakulteti ko ima kintu zavrsavaih ko od sale.Toma je zavrsio ono sto i vecina danas zavrsava tako da je sve regularno.A sad sto su to fakultetske diplome koje nikakvu vrednost nemaju to je druga prica.

Miki

pre 11 godina

Kada bar 3(tri) studenta potvrde da su ga videla na fakultetu i na polaganju ispita, poverovaću u "verodostojnost" diplome!!!Hajde, da vidimo, ko je hrabar i moralan!!!???

vuk79

pre 11 godina

Niko nije ni rekao da je on uz pomoc jajeta,sestara i ostalog pribora napravio fals diplomu vec da mu je data preko veze i da nema potrebno znanje koje ta diploma nosi!

veciti student

pre 11 godina

Mom sinu je ostao 1,5 ispita na drzavnom fakultetu ( sest puta je izlazio na tu polovinu i mislim da je digao ruke jer vec godinu dana i ne prijavljuje). Svaki put je ucio kao i za prethodne koje je polozio u relativno normalnom vremenskom roku. Pitam se koliko bi to novaca bilo na nekom privatnom , jer znanje sigurno za privatan fakultet ima. Bez obzira sto ce mo se mi smejati i komentarisati, KOLIKO DRZAVA GUBI ZBOG TOGA STO GOMILA MLADIH LJUDI ( ja ih znam 6 ) ZBOG 1 ILI 2 ISPITA NIJE ZAVRSILA FAKULTETE A BILI SU NA BUDZETU, A PUNE SE DZEPOVI PRIVATNIM FAKULTETIMA KOJI NAM SERVIRAJU "STRUCNJAKE" a da ne pominjem da ce ti strucnjaci od mama i tata koji imaju novaca dobiti posao u javnim preduzecima (SAMO MOLIM VAS NE U ZDRAVSTVU I PROSVETI)i biti veliki znalci koji su nas i doveli do stapa i kanapa.

neimenovan izvor

pre 11 godina

ovo je samo dokaz da oni SVI zajedno rade i da je svaka rasprava pred izbore u stvari orkestrirana predstava za siroke narodne mase. nema ovde demokratije ni na papiru. jos uvek smo mi jednopartijski sistem.

Čistokrvni Demokrata

pre 11 godina

Koja količina cinizma, zlobe, zajedljivosti i to od DEMOKRATSKIH SNAGA. Sve se to dešavalo dok ste VI gospodo bili na vlasti i sada se čudite. Vi ste stvorili školski sistem koji imamo. Da li ste se upitali koliko među vama ima sa "DIPLOMOM". Ni Tomina ne bi bila bitna da se nije drznuo da VAS skine sa vlasti. Iako sam visoki intelektualac demokratski opredeljen zaista se osećam idiotski da mi neko, za koga sam bio i dušom i telom, posle 8 godina vlasti i totalnog neuspeha (pročitati bar Izveštaj Stejt departmenta i Fiskalnog saveta) opet prodaje maglu. Ja lično za Tomu nisam glasao zbog njegove diplome, već zato što je predstavljao JEDINU ALTERNATIVU koja je mogla da zaustavi mešavinu MOĆI i SUJETE, SAMOVIOLJU, ZALUĐIVANJE, OBMANJIVANJE, jednom rečju: PROPADANJE DRŽAVE. Možda on nije NOBL, ali je istinski NARODNI čovek. Čovek koji u dušu razume i srpskog seljaka i srpskog radnika. Čovek za kojeg je Srbija SVE, a koji ne misli da je on za Srbiju SVE. Spustimo se malo na zemlju. Setimo se da je Miloš Obrenović bio NEPISMEN, a šta je učinio za Srbiju. Da mi je diploma bila jedini kriterijum, onda bih glasao za uvaženu prof. dr Danicu Grujičić ili isto tako uvaženog prof. dr Zorana Stankovića, čije diplome i životni rezultati vrede više od ... Ali, u košmaru koji je stvoren oni jednostavno NISU ni imali šansu. Ako su ne demokrate izdržale 8 godina sa vama, onda i vi morate Nikoliću dati njegovih 5 godina.

Beko

pre 11 godina

(Maja, 9. jun 2012 16:01)

Majo, ima to veze i sa Tomom, jer u svakoj "kupovini" postoje DVE strane, jednako odgovorne pred zakonom. Kada je u pitanju licencirana obrazovna ustanova i visoki politicki funkcioner (javna licnost) to sve dobija dimenziju kriminalnog dela tj. korupcije u najgorem smislu reci jer to je kradja na stetu svih nas koji za svoje regularno studiranje utrosimo gomilu postenog rada i vremena. I sto je najvaznije, ne pokusavamo da KUPIMO nase znanje!

vlajzi

pre 11 godina

ma nikad problem nije ni bio u diplomi, nego kako je do nje dosao. jel ucio dan i noc, jel bio redovan na predavanjima, jel dolazio na konsultacije kod profesora, koliko je seminarskih odradio, jel bio na budzetu ili samofinansirajuci student..???
Pazite, i ja imam diplomu ekonomskog fakulteta iz Kragujevca, a nemam pojma ni gde se on nalazu u Kragujevcu. Ja nemam politicki uticaj kao nas predsednik, ali sam diplomu uredno platio.
Dakle, pravo pitanje je: je li nas predsednik ucio dan i noc i poneo neko znanje sa tog fakulteta, ili su mu ocene blanko upisivane i diploma dideljena na lepe oci?
Toma je fakultet zavrsio pre nekolio godina, a tada je bio politicki najaktivniji... pa kad je onda imao vreme i da nabavlja literaturu, i da sprema ispite, i da polaze iste, i da pise seminarske.. .?!

Milica

pre 11 godina

Ako Predsednikov omiljeni koalicioni partner smatra da je "kraduckanje" OK, onda, narode, zasto vas cude sve ove stvari oko diplome, dzakova sa listicima, stiropora i slicno.

Vazno je da nam je covek obecao pravdu i postenje kad postane master (predsednik)! Mozda se covek i promenio . .??

Boze, al' smo glup narod!!!!

Milka

pre 11 godina

Dragi komentatori,
radim na Fakultetu za menadžment i od izuzetnog mi je značaja ova vest.
Glupo je objašnjavati šta znači da Prosvetna inspekcija izda rešenje o verodostojsnosti diplome. Naravno da su proveravali sve u sitna crevca. Jedino što je sporno je datum kada su uručili rešenju, ako se zna da su na Fakultetu bili 27. aprila, a 3. maja je datum izdavanja rešenja. Po meni ovde ima indicija za neke druge službe.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Тито је био, кобајаги бравар - никао није личио на то.
Николић је кобајаги правник/економиста - никако не личи на то.
Српски народе схвати, трагичну подударност или инверзију.

Fax

pre 11 godina

Sad bi trebalo preispitati sve diplome bivsih ministara kako i na koji nacin su ih dobili kad o njihovoj nestrucnosti govori rad u proteklom periodu. Kladim se da 80% njih nije ni videlo fakultet. Sto je jos vece zlo oni nemaju bas nimalo prirodne inteligencije.

Misko

pre 11 godina

Profesori i studenti sa drzavnih fakulteta su protiv privatnih. Kada bi se malo zakopalo ko predaje na privatnim fakultetima videlo bi se da vecinu profesora na privatnim fakultetima cine profesori sa DRZAVNIH fakulteta. Pojedinci ni sami neznaju na koliko privatnih fakulteta predaju i te im pare nisu mrske

Miki

pre 11 godina

U vreme ekonomskog procvata stare Juge masin bravar bese predsednik, pa se niko pametan ne nadje da osporava to zvanje! Sto se pravite sad pametni? Da li iko od vas sto komentarisete studira ili ima diplomu??? Niste ni svesni koliko je lako doci do diplome danas. I sta sa diplomom uraditi?? Opametite se malo ljudi!!!!
(pierre, 9. jun 2012 18:10)

Ti nisi razumeo suštinu naših komentara!!! Nije važno da li neko ima ili nema diplomu, ali je, ako već neko ima diplomu, bitan i to jako bitan način na koji je stekao tu diplomu!!!

Stevan

pre 11 godina

Ok, inspekcija je rekla sta je rekla povodom diplome, postujem... Ajmo dalje, sta je bilo sa dzakom listica, kad cemo da saznamo ko je odgovoran za to... ili mozda niko nije odgovoran jer je sve to posluzilo u predizborne svrhe... ajde Nikolicu, progovori sliko na tu temu ako imas obraza... a ja ti unapred kazem: sram te bilo, mucio si nas danima tim dzakom a sve to da bi obmanuo lakoverni narod. A to sa tim sramnim menadzemntima i magisterijumima kod nas uopste, to je posebna prica...

Ignacio

pre 11 godina

A evo kako to rade, ovi što su "regularno" završili fakultete:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=06&dd=09&nav_id=617008

sashko

pre 11 godina

Nigde u Ustavu ili bilo kom zakonu ne stoji da Predsednik Srbije mora imati fakultet... Ipak meni lično je to od velikog značaja. S druge strane, u pravilnicima, sistematizacijama i ostalim dokumentima javnih preduzeća i ustanova je tačno navedeno kakve škole su potrebne za odredjeno radno mesto. Stogha predlažem da se provere diplome svih direktora JP i JU.... Ali svih i bez ikakve iznimke... Došli bi zaista do poražavajućih rezultata...

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A jel mogu onda i ja da porucim jednu verodostojnu diplomu za poneti?

Do sada sam bio ubedjen da diploma zahteva trud, znanje, vreme, itd.

Faust

pre 11 godina

Znate sta je ovdje bitno? Bitno je to sta Toma misli u svojoj glavi. Ako je kupio, dobio ili na neki drugi nezakonit nacin pribavio diplomu onda je on sam svestan da je uradio nesto neposteno i da se mora osecati lopovom. A priznacete nije lako nositi u sebi jednu takvu tajnu. Ako pak nije nista od ovoga onda sasvim mirno moze ubediti javnost dokazima kada i gde je polagao sve ispite i kada je branio rad i na koju temu kod kojeg profesora. Zatim je bitno takodjer to sto se ne javlja niko od tih profesora kod kojih je on polagao sve te silne ispite. Da kazu neku anegdotu sa ispita, da ga pohvale za trud i slicno. Pa zaboga treba da im bude cast da je pred njima dokazivao svoje znanje ni manje ni vise nego njihov predsednik. A oni cute. Svi cute. Sumnjivo???

Dragan

pre 11 godina

Nemojte da se uzbudjujete! U češkoj republici je gomila vrhunskih političara (izmedju ostalih i bivši predsednik vlade Gros) i njihove dece dobila diplome doktora prava na univerzitetu u Plzni, njihovo studiranje je trajalo tri (!) meseca i to za vreme letnjeg raspusta, ispite su polagali kod mrtvih profesora...znači mi smo još uvek amateri.
http://blisty.cz/art/51719.html

guru

pre 11 godina

Suština diskusije nije u tome da li je Nikoliću kao predsedniku potrebna diploma ili ne.Suština je gde i kako je stečena.Radi se o nekom fakultetu,kakvih je na stotine u Srbiji i koji fabrikuju"stručnjake" po ubrzanoj proceduri.Cilj novih "stručnjaka" je neko javno preduzeće ili državna uprava.Nisu gadljivi ni na rukovodeće položaje iako ne razlikuju latinicu od ćirilice.Istinit događaj sa ispita na jednom od takvih "fakulteta".Polaže se matematika,moj prijatelj,inače profesor matematije (u srednjoj školi) je pozvan da dežura na pismenom delu ispita.Stao je pored jednog kandidata u nameri da mu malo pomogne i počeo je da diktira zadatak "3+ otvorena zagrada" na šta je kandidat slovima napisao otvorena zagrada.Posle čega moj prijatelj odlazi i kaže glavnom čoveku na tom "fakultetu" da su kandidati idioti i da će objektivno oceniti pismeni,posle čega verovatno niko neće proći.Naravno,pozvan je drugi profesor,koji je sve kandidate pustio. Toliko o našim privatnim "fakultetima"

KoKoga

pre 11 godina

Ta diploma je verodostojna koliko sam ja britanska kraljica. Dok članovi komisije ne objave javno i garantuju svojim potpisom a Tomina diploma bude imala pečat - ja ne verujem!

Ljuba

pre 11 godina

(Čistokrvni Demokrata, 9. jun 2012 19:14)

Cistokrvni, nije bitno kada i za vreme cije "vladavanine" su pravljene ove fals skole i fakulteti.

Bitno je da ako si POSTEN covek, neces obezbedjivati (kupovati) diplomu na kriminalni nacin. Sta dalje pricati o Tomi srpskom postenom domacinu koji voli srpski narod. Ma daaaa . .j covece molim te, pogledaj malo tekst pre nego ga posaljes i pises kontradiktornosti. Ogrezli smo u korupciju od vrha do dna, pa me ovakve mesane salate od komentara i ne cude. Toma razume Srbiju pa ce mo mu oprostiti "kraduckanje" ala Velja?!?! ZEMLJO OKRENI SE!

svalerka

pre 11 godina

Naravno da je verodostojna, papir trpi sve. Posle ovoga sve diplome koje su na mucku izdate treba proglasiti verodostojnim, isplatiti novcanu nadoknadu ljudima koji su bili na "odmoru" u bajbukani. Pored toga objaviti sve nacine za sticanje fakultetskih i drugih obrazovnim diploma, da znaju mladi kako dodju do njih , a da se nemuce. Jer onaj ko je stvarno ucio, koji se odricao i provoda i zivota, dobro zna kako je tesko doci do diplome. Sramota.

Deki

pre 11 godina

Ne znam samo kada je doticni gospodin imao vremena da prati nastavu kada je imao svakodnevne obaveze u skupstini,odborima i svojoj stranci.Svakom sa dva grama mozga je jasno koliko je tesko nekom ko se tako davno odvojio od srednje skole da sa 50 i kusur sedne i uci svakoga dana po nekoliko sati.Nikolicu sve ovo nije trebalo,oni koji ga glasaju to bi radili i da ima osnovnu skolu,ovako je samo na sebe navukao sumnju i podsmeh.

hrkljus

pre 11 godina

to sto su oni potvrdili vam je isto kao da sam vam ja potvrdio. Jedino po onoj teoriji da Toma moze stvarno da bude na dva mesta u isto vreme. Kad mogu atomske cestice sto ne bi mogao i on.

Lazar

pre 11 godina

Kakva bruka !
Niko nije ni sumnjao da je diploma verodostojna, jer da nije vec bio neko bio iza resetaka, naravno zajedno sa Tomom ing Nikolicem.

Nije stvar u verodostojnosti vec u cinjenicama da li je ona odrazava posledicu stvarno polozenih ispita, ispita koji su polozeni nakon stecenog znanja ili se radi o formalno upisanim podacima da je ing Nikolic bio na ispitu i kobojagi polozio ispite napr. u tri dana vise ispita i sl.

U moje vreme se Boga mi ucili i ucilo, treslo pred svaki ispit, padalo ali i polagalo (ja sam polozio 30 ispita u 22 ispitna roka racunaju'i i apsolventske rokove) a ovaj, bre ing. Nikolic kao da je imao tri glave i jos koji mozak u rezervi sve stuk'o u godinu ili dve.

E pa gospodo iz inspekcije SVAKA VAM CAST !

ZNANJE JE MOC

pre 11 godina

Pa iz svega iznetog u komentarima, zakljucujem da je ova zemlja ozbiljno posrnula. Toliko negativnih komentara na kupljenu diplomu, zaista je sramota za Srbiju.
Ali se stalno pitam ko je glavni Savetnik našeg Predsednika.
-Diploma nije bitna za mesto Predsednika
-Zašto je ovako nešto bilo potrebno ciniti?
-A zašto studije S.Kamenici, a živi i radi u Beogradu?
-Mislim da ima i malo mnogo godina za studiranje, a i to pokazuje svojevrsnu diletantnost, njegovih Savetnika, kao kad se deca igraju, pa zašto da ne.
A sad dolazimo do cilja- Savetnici su ga tako naivnog, ubedili da bi to bilo jako dobro i da bi imao legitimitet i kao Predsednik.
A to je svojevrsna sacekuša. Tako ga drže u šaci, i mora da radi sve što mu se kaže, ili se ta afera otvara.
U stvari meni ga je žao.

anči

pre 11 godina

Toma i fakultet - k'o Velja i magistar, hi,hi... Pa imamo takve "inžinjere", "lekare", itd. Oni upropaste zgradu ili nekolicinu ljudi, a ovi, ako se potrude, celu državu...

TomaS

pre 11 godina

Pošto je već Toma Nikolić neke godine počeo da studira jedan fakultet pa iste godine se predomislio i na brzinu završio sasvim drugi, a vojvođanski prosvetni inspektori njegovu diplomu proglasili za "verodostojnu", od toga može biti i opšte koristi. Takvim "verodostojnim diplomama" mogli bismo da obogatimo i turističku ponudu - pa da njima snabdevamo strane turiste na proputovanju kroz Srbiju. Ko kupi deset i više "verodostojnih diploma", dobija besplatno jednog "verodostojnog" vojvođanskog prosvetnog inspektora.