Ponedeljak, 04.06.2012.

21:14

Nikolić od patrijarha tražio savet

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da se nada da će vrlo brzo biti formirana Vlada Srbije i da je ovo poslednja nedelja u kojoj će Srbija gubiti vreme.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ od patrijarha tražio savet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

jasno

pre 11 godina

cachocarne, to on namerno. Čuo je da kravata potiče od croata, a iz ranijeg perioda, a ne tako davno, to ime mu je bilo jako mrsko,( a ni sada nije baš nešto drago) pa sad hoće bar na ovaj način da doskoči i omalovaži Josipovića i bratiju mu, pošto teško da drugačije može.Inače zna on kako treba, a tu su i Vučiić, Jorgovanka.... sve eu do eu

Ронилац

pre 11 godina

Апсолутно не видим ништа лоше у томе што се председник Републике обратио за савет и подршку патријарху, али у режији досадашњих властодржаца шта год нови председник урадио, то ће изгледати лоше.

Pink panter

pre 11 godina

Pitanje vere je lična stvar. Niko nema komentar na neozbiljnost parlamentarnih stranaka, da sastave vladu. Previše ih boli to što je Nikolić predsednik Srbije.

Sale

pre 11 godina

Ocigledno vam Nikolic smeta, zato sto nije Begradjanin. Dosta se vrtelo sve oko Beograda.
(rode, 5. jun 2012 09:20)

Očigledno je da bi ti voleo da se o Bajčetini počne učiti u osnovnoj školi, kao što se učilo o Kumrovcu. Bajčetina novi Kumrovec.

само питам

pre 11 godina

А што је бивши председник Тадић (и могући будући премијер) ишао код патријарха http://www.youtube.com/watch?v=Kr3npYZzvmg
Је ли и он ишао по савет?

Beli jorgovan

pre 11 godina

Izgleda da mi je nesto promaklo u sledu dogadjaja oko formiranju vlade po Ustavu i zakonskoj regulativi.
A gospodja Jorgovanka Tabakovic, kao kandidat za premijera stranke koja je osvojila najvise poslanickih mandata, je vec odgovorila da nema vecinu?

Saša

pre 11 godina

Narod ide u crkvu, zato je predsednik=narod. Ostali to nikada neće moći da shvate, ma koliko im se to objašnjavalo, uzalud je. Zato je Nikolić i pobedio na izborima.
(Lasica, 5. jun 2012 11:51)

Narodu neće crkva da pomogne da dobije posao, da se leči na način koji je dostojan čoveku u 21. veku, da ima dovoljno sredstava da prehrani svoju decu, da bude bezbedan na ulici, da se prevozi do posla(ako ga ima)civilizovano,da....Nikolić je pobedio na izborima jer je narodu obećao ispitivanje svih privatizacija, izbornu krađu, zaposlenje, strane investicije, borbu protiv korupcije i mita,da bi zatim po završetku izbora sve to zaboravio, oslobodio svoju SNS od odgovornosti da pregovaraju oko formiranja vlade, a Tadiću svim "silama" uvaljuje vruć krompir!!!Tadić da je "pametan" ne treba ni da prihvati mandat! Neka to uradi SNS, pa da ih vidimo u pravom svetlu! Ovako, SNS samo priča, kritikuje i, da ne znam da su izbori završeni, pomislio bih da smo i dalje u predizbornoj kampanji!!!
p.s. Neće Tadića da seli iz kuće. To je "žvaka" za naivne! Neće, da bi on, sutra, kada ne bude predsednik, mogao da ostane da živi u još boljoj kući i obezbedi, ne samo svoju decu, unuke, već i praunuke!!!A, narod? Ko pita narod!!! Kada ste naivni, neobavešteni i g..p..i, samo vam je ostalo da kukate i brojite dane!!!

Logic

pre 11 godina

Kladim se da bi se svaki od ovih, koji se zgražaju što neki naši predstavnici vlasti/političari idu u crkvu, kod patrijarha, slave slavu - tri puta prekrstio, poklonio i tri puta rekao "In God I Trust" kad bi mu se pod tim uslovom ponudilo 1000 jedinica američke valute na kojoj baš to piše, samo u prvom licu množine. A nešto mi se čini da su SAD sekularna država, ali da bi predsednički kandidat koji izjavi da je ateista imao isto toliko izgleda da bude izabran kao bilo koji od ovih naših "zgađenih" komentatora.

Kometa

pre 11 godina

Za neke je sve patetika što gospodin Nikolić uradi. Očigledno je da neki ne mogu da se pomire sa činjenicom da je postao predsednik Srbije. Bilo bi nam bolje da su neki pre desetak godina tražili savete od mudrih ljudi, jer tada nisu imali iskustva da vode zemlju.

ica

pre 11 godina

moze da prica ko sta hoce ali imamo predsednika koji zna svoja ovlascenja i tako se ponasa za razliku od predhodnog koji nije znao sta ce jadan od besa!!!

brko

pre 11 godina

(Vladimir, 5. jun 2012 09:53)

U pravu si samo za ono "frustrirani", jer nisam pretjerano naklonjen DS-u, samo sam realan. Nisam izašao na izbore, jer mi je bilo dosta Tadića i njegovih, a Toma mi nije bio opcija ni za predsednika mjesne zajednice, a kamoli države. Čovijek nema ni harizme, ni hrabrosti, ni integriteta, a svojim izjavama i istupima se toliko puta kompromitovao, da će provesti cijeli mandat dokazujući se i opravdavajući poteze iz prošlosti.

Lasica

pre 11 godina

Narod ide u crkvu, zato je predsednik=narod. Ostali to nikada neće moći da shvate, ma koliko im se to objašnjavalo, uzalud je. Zato je Nikolić i pobedio na izborima.

stize prevara veka

pre 11 godina

Spanske serije ce biti nista u odnosu na ono sto master planira. Napravice vladu sa demokratama a svojim pristalicama reci da je to volja patrijarha...

Aleksandar I

pre 11 godina

Citajuci komentare dolazim do zakljucka da predsednik treba da preuzme i resava probleme koje imamo...Pa dragi moji komentatori to treba da radi vlada , zato je potrebno sto pre da se sastavi...
Predsednik bar po nasem ustavu treba da bude manejen i da prezentuje drzavu, sto mislim da bi bolje stajalo Tadicu, ali on je uprskao zato sto je sve hteo da bude, i predsednik, i premijer,i ministar,i poslanik, i radnik, i student, i poljoprivrednik....

drAgan

pre 11 godina

Bice ovo tesko. Pet godina treba ovo gutati. Za savetnike postavio zetove i surake a po savete ce da ide kod popova. Na zalost i on poznaje mentalitet naroda...Iskreno govoreci za odlaske po svinjskim dacama i seoskim slavama (sumnjam da ce iz inostranstva neko i da ga zove) bolje mu i ne treba.

Građanin

pre 11 godina

Toma samo nastavlja ono što je Tadić započeo. Nije li i on tražio "utehu" u rečima božjim, direktno sa izvora, kada opamprčio na izborima, sad skoro?

Zašto je Patrijarh osoba kod koje se ide na konsultacije o sastavljanju Vlade, to znaju svi građani ove zemlje. Zato što smo mi ušli u mentalni fazon stada i uvek nam treba Pastir. Žao mi je, ali "govedizacija" ima svoju cenu.

Svet M

pre 11 godina

Gospodine predsednice, u godinama ste kada vam mudrost ne bi smela nedostajati a na polozaju ste na kome se ista podrazumeva. U svakom slucaju ako ni ovo ne pomogne, tu su astrolozi, magovi, proroci...
A meni se u glavi sve cesce vrti ona Djoletova iz devedesetih:
O boze, ti valjda znas sta radis
Ti imas bolji pregled, majstore,
Ali iz naseg tupog ugla izgleda gusto
O boze, nije da kukam da nas vadis
Al' zapelo je negde
Treba nam tip sa iskustvom...

timing

pre 11 godina

očajnički potez očajnog čoveka. već je zaglibio u problemima, njegova stranka izbegla odgovornost za formiranje vlade, vreme curi... daj da u'vatimo nekog ko bi obavio posao umesto onih koji ne umeju da ga urade.

Slobix

pre 11 godina

Dobro je što je otišao kod patrijarha po savet šta činiti u teškim vremenima, a nije sakupio neke nezavisne i stručne ljude iz različitih oblasti, da njih upita šta je najbolje činiti... p.s. Valjda mu je jasno da se ova izjava odnosi i na njegovu (sada već bivšu stranku) koja ponovo ne može da sastavi većinu iako ima najviše osvojenih mandata i nastavlja da se baškari u odsustvu odgovornosti opozicije.

sta je sledece

pre 11 godina

Sledeci put ce mu biti verovatno Ostrog.Nikako master da ukapira da je biti vernik i predsednik drzave dve potpuno odvojene stvari.
Od kad se ustolicio, svaki dan nova glupost.Ali vazno je da je uporan da glumi predsednika i da jos uvek zivi u predizbornoj kampanji.

sabo

pre 11 godina

Nikolicu najbolje misljenje i savjet ces da dobijes u Briselu oni ce ti najbolje objasnit do koje granice treba da ides jer si u samom startu napravio veoma velike pogreske izazvo si one od kojih ces zavisit u buducem vremenu i ti i Drzava Srbija.

ćutanje je zlato

pre 11 godina

Glasao sam protiv Tadića tj. za Nikolića ali loše je počeo i treba ga kritikovati. Prvo sa neodmerenim izjavama kojima samo daje izgovor za pritisak na Srbiju u prilikama kada apsolutno ništa nije morao da kaže, i sada ovo sa patrijarhom. Nekada samo treba oćutati neke stvari bez obzira šta misliš.

runner

pre 11 godina

(Бојан Савић, 5. jun 2012 00:47)
Vi očigledno ne shvatate na kojoj je g-din Nikolić trenutno funkciji. Pa, čoveče, nije on izabran na funkciju predsednika kućnog saveta ili mesne zajednice Gornja Pinosava, nego predsednika jedne suverene i bar po Ustavu "sekularne" države. Niko mu ne brani da bude vernik al' u svom slobodnom vremenu i među svoja četiri zida. Uostalom, što vi,, kao vernik ne zapucate u Patrijaršiju i pravo kod Patrijarha, valjda i vama treba neki savet i duhovni mir? I zato ne mešajte žabe i babe. Jedno je biti vernik a drugo biti predsednik države, koji uvek mora da razmišlja da nekim svojim postupkom ili gafom ne uvredi državljane koji ne dele njegove nacionalne, religiozne, socijalne, klasne, filozofske i svake druge poglede na svet.

Vladimir

pre 11 godina

Dragi moji Srbi. Sve mi se cini da su ove strane i komentari postali mesto za isfrustrirane DS-ovce koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je Tomoslav Nikolic novi predsednik Srbije. Sta god uradio on ce biti na Vasoj meti i non stop cete pucati na svaki njegov potez ali to ce uvek biti pucanj u prazno. O licimerju necu reci nista jer Vam savetujem da se pogledate u ogledalo i zapitate ko ste u stvari vi sami.

Čveger

pre 11 godina

Sačuvaj bože da se slučajno obratio timu ekonomskih eksperata za savet kako da izađemo iz ove bule. Dobrodošli u srbistansku talibaniju.

Boris me je nervirao, a ovaj jos vise...

pre 11 godina

Nadam se da i ostali verski poglavari (priznatih konfesija) nece biti uskraceni za upit o mudrom savetu...Makar poseta i krace trajala...

Jovan

pre 11 godina

Predsednik sekularne drzave ne moze da trazi "blagoslov" i savete od verskog poglavara. Ali u Srbiji Ustav vazi samo za Kosovo.
(zmitjkoe, 4. jun 2012 21:36)
Pobogu, naravno da moze, isto kao sto moze da trazi od oca, sestre, brata pa to nije nepotizam... U sekularnoj drzavi ne moze niko da ima zakonsku obavezu da se konsultuje sa verskim poglavarom, a ako je na osnovi slobodne volje, ne vidim problem.

Nikki

pre 11 godina

Boze oprosti nam. Pa zaista mi sami sebe najvise mrzimo. Tacno je Branko, svaka cast.Postali smo ironicni, sarkasticni, ma sve samo ne realni I optimisti. Odlika onih koji se predaju. Ili su to samo glupi komentari onih koji samo vise na netu I pokusavaju da budu pametni.

Dragan

pre 11 godina

Pitam se zasto mediji ne pitaju ovog coveka kada ce da uradi ono sto je obecao pred drugi krug izbora, da obelodani izbornu kradju.

: I

pre 11 godina

To sta mi mislimo o predhodnom predsedniku, mislim na nas ko smo glasali za njega predhodni put, to smo pokazali na ovim izborima. Posmatrajuci pocetak novoizabranog predsednika, moram reci da nisam do sada primetila ovoliki nedostatak njegove vestine kao govornika. Sto se tice saveta od patrijarha, pa potpuno je u redu traziti savet kada je u pitanju vas licni zivot, svi smo bili u teskim situacijama. Od coveka koji je tek preuzeo takvu poziciju, posle toliko pokusaja, ocekivalo bi se da vrca od ideja a ovo nam samo govori da on ni na samom pocetku nema ideju sta da radi, da je prosao makar dve godine na mukama pa da kazes ocajan covek, ali ovako prvo pa ne zna sta ce.

odliveni mozak

pre 11 godina

lik se istripov'o da ide na boj na kosovo, ne kapira da je tu da uradi posao, ako moze, a ako ne moze, sto je dolazio?

kako bih voleo da je na vlast dosao neko ko ce stvarno da prodrma okostale strukture i da uradi nesto korisno.

koliko pope

pre 11 godina

Citam ove komentare koji kritiku nas kao vernike, kao da ne zive ovde. Mene ne cudi ovakva ljutnja vernika, jer danas kada morate da platite da bi ste se lecili ili u ne dostatku novca morate da gledate kako vam umire voljeno bice, vi takodje morate da platite da bi ste postali deo neke crkve u kojoj bi trebalo da dobijete utehu i nadu, ali ne, kad dodjete da se krstite pop vas pita dali radite i gde, pez preterivanja na zalot to je razocaravajuca istina. Crkva koristi strah kod ljudi i to sto je nas narod i dalje sujeveran, pa misli da ce ga neka kazna pogoditi ako ne krsti dete, a ne razmislja pa ako je tako, pa kakva kazna ceka tog popa koji ti trazi 100evra za krstenje, a tek da sahranis nekog svog, pa danas covek ne sme da umre jer ce bliznji morati da podignu kredit da ga sahrane. Eto, jeste van teme, ali jako iritiraju komentari onih koji ocigledno nemaju problem sa novcem ili nisu deo nase crkve.

... :)

pre 11 godina

Сутра идем код патријарха да проверим да ли га је подсетио да Србија треба хитно да се уздигне на ниво Руанде и постане део мреже Пејпал...

branko

pre 11 godina

Citam ove komentare i mislim da vas ni katolici ni muslimani ne mrze koliko mrzite sami sebe. E pa neka vam je sa srecom kuda god da ste krenuli.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Kad ce crkva vec jednom prestati da se mesa u ono sto joj nije posao, i kad ce da se okrene svom poslu
(Jovan, 5. jun 2012 07:52)

A Kako Crkva da prestane da se mesa u ono sto joj nije posao kada joj svaki cas Predsednici "sekularne drzave" dolaze na prag i "prose savete"?
Zasto u razvijenim drzavama sa sposobnim politicarima svako radi "ono sto mu je posao" i zasto niko od njihovih politicara ne trazi "blagoslov" i savet od Crkve to je ovde "nagradno pitanje"?
U Srbiji svaki politicar zna unapred da ce "na onom svetu" dobiti ispostavljen racun za sve grehe koje je pocinio nad ovom ojadjenom drzavom i njenim gradjanima pa kao prvo poseti Patrijarha u nadi da ce ga to spasiti i trazi "garanciju" da zbog toga nece "goreti u paklu" !

spolja gladac

pre 11 godina

Strasno je kakvi se komentari ovde ostavljaju. Pljujete po ljudima koji su vernici i niste nimalo tolerantni prema njima, a sa druge strane glumite neku finocu i "drzite korak" sa zapadom kobajagi podrzavajuci gej parade licimerje nas kosta i kostace...Mislim da ne postoji razlika izmedju desnih i levih radikala, isti ste !!!
Pasete u onu narodnu "spolja gladac, unutra jadac".

Sajo

pre 11 godina

Pa G.Presednice vi ste prvi u drzavi vi bi trebalo da ste najmudriji...da se kod vas dolazi po savet...a ne da pojma nemate i da zivite u strahu od odgovornosti i od poteza koje morate povuci...

ma da

pre 11 godina

naravno da ima prava kao svaki vernik da ode u crkvu , to niko ne osporava ali kada su bili izbori nije mi tako izgledao da ce traziti savete nego je pricao o novoj i boljoj srbiji , sto znaci da je covek imao viziju o boljem zivotu ili je bar tako mislio da je ima i sad kada je video kolki je to teret biti na celu srbije, od jasnog i zacrtanog puta nema nista i trazi se saveti, nemojte tako gospodine nikolicu vi ste predsednik srbije i ja zelim predsednika koji vodi drzavu sa jasnim ciljem.

MM

pre 11 godina

pa stidite se Srbi svojih komentara.Ni u Boga Ni u drzavu ne verujete,pa u sta verujete?Mislite sve je u stranim valutama,gorko cete se kajati zbog toga,zivi bili pa videli.

predrag radonic

pre 11 godina

Traziti blagoslov za svoj rad od Njegove Svetosti je sasvim u redu, mada je blagoslov dobio vec na inauguraciji! Medjutim,traziti savet o ustrojstvu sistema vlasti je gubljenje vremena i sipanje prasine u oci ovom nasem nesrecnom narodu,podsticanje letargije i izazivanje ocaja od kojeg je samo smrt veca. Zar nije jasno da nakon odrzanog poslednjeg Sinoda i samom Patrijarhu treba savet kako se izboriti sa unutrasnjom korupcijom i kriminalom koji je zaokupio gotovo sve pore Srpske pravoslavne crkve!?

midza

pre 11 godina

citam komentare i zaista se cudim...oni koji su do juce bili vlast kritikuju na takav nacin predsednika kao da je do juce bilo sve bajno. Stekao sam utisak da je predjasnja opozicija bila negde iracionalna ali ovi komentari sadasnje opozicije me plase...bojim se da je ustvari ekipa koja je osudjivala opoziciju dok je bila na vlasti postala isto to mozda i gore...ne vidim potrebu za tim. Mislim da ce prava prica jednog dana doci na videlo...voleo bih da su svi koji dodju na vlast ti pravi ali dok ne saznamo to dajte da vidimo dela pa da sudimo....tako je bilo od pamtiveka

Pipi

pre 11 godina

E, 'blago' nama. U 21 veku zivimo okruzeni verskim fanaticima i ako nam je navodno sekularna drzava. Svi se ponasaju kao da to pise u Mikijevom almanahu a ne u Ustavu. I ne samo sto smo okruzeni njima nego nam i kroje kapu. Vodjenje drzave je ozbiljan posao a kapacitet za to nema ni jedan od nasih politicara, na zalost svih nas.

stari merkator(blok 11c)

pre 11 godina

Super da je otišao.
A to što zlobnici trabunjaju da je Srbija postala pravoslavna džamahirija
nema veze s mozgom, jer Srbija je sekularna država. Ko ne veruje neka pročita Ustav.

Chuck_Finley

pre 11 godina

Cim on ide kod popa po savet, znaci da nam je odzvonilo... Mi smo sada i zvanicno najveca "Banana republika" u Evropi. No, mozda patrijarhu pored mudrosti i prosvecenosti od ruke ide i politicka ekonomija ili bar politicka teorija i javna uprava pa je Toma ocekivao neki konkretniji savet u vezi svoje nove uloge kao predsednika Srbije...Misli Toma, ko pita, ne skita, ili tako nesto?!

mogli

pre 11 godina

Dakle,

Jos ni vladu nije sastavio a vec:
- zavadio se s Hrvatima.
- zavadio se s Bosancima.
- zavadio se s Inckom.
- Kosovo potrdjuje svoju samostalnost, a on ide u crkvu po politicko misljenje.

Бојан Савић

pre 11 godina

(runner, 4. jun 2012 22:53)
Колико ја знам Томислав Николић је православни верник и наравно да има право да иде код свештеника(у овом случају патријарха) по савет. Тај савет не мора имати никакве везе са његовим положајем председника већ се може тицати његовог приватног живота. Уколико је држава секуларна то не значи да државни функционери немају право да буду религиозни да практикују своју веру. Мада колико ја видим овде би нам многи забранили да идемо у цркву...

ivan

pre 11 godina

LOL predsednik. KAo sto sam rekao, kupio sam kokice i pivo, i uzivam u ovome sto ste izglasali :)))) Znao sam i da se ljudi bez veze plase, i da necemo gledati horor film, vec komediju. Jos samo kad bi SNS nekako formirao vladu, sa Jorgovankom na celu, jooooj, pa moj ugodjaj bio bi kompletan :)))vtpyj

acm7

pre 11 godina

Otisao sam iz Srbije i mnogo puta sam osecao zal za svojom zemljom jer od prethodne valsti nisam mogao nista u zivotu da uradim i stvorim sem da nekako opstajem.Sada kada citam ove komentare toliko sam zgadjen i u neverici,vi ste ljudi vecinom ovde bolesnici.Pricate o patetici i licemerju,a kakvi ste tek vi onda licemeri kada se podsmevate Nikolicu i patrijarhu a samim tim i pravoslavnoj crkvi a npr 90 % vas slavi slavu!!!Koliko je to licemerje ne mogu da verujem!!!Jedna stvar je ovde sigurna,Nikolica je cela Evropa prihvatila kao i svet to znam iz zapadnih medija,tako da prica onih koji stalno pricaju da ce opet biti rata nepije vodu!!!U cemu je njihov problem???Problem je u tome sto su nevidjeno mutili poslednjih godina u svoju korist a na stetu drzave i sada svaki nacin koriste da pokusaju da ospore Nikolica jer ako on bude pitao gde su pare mnogi ce se naci u problemima do guse!A koliko su jadni svi ti koji pljuju po NASEM SRPSKOM PREDSEDNIKU moze da se vidi ovde i zato lupajte minuse a ja cu prvom prilikom kada dodjem u Srbiju da isto odem u crkvu i da se pomolim za jadni narod koji je vasom politikom i lopovlukom postao predmet ismevanja mnogih!!!Nikolicu pomoli se za Srbiju i daj sve od sebe da pomognes ljudima koji tvoju pomoc stvarno zasluzuju a na ove zlobnike zaboravi oni samo mogu i dalje da nastave da pucaju od muke sto Srbija kao drzava konacno ima neku nadu za bolje sutra!!!Pozdrav za sve moje Srbe!!!!

vladimir

pre 11 godina

I onda mu mudri patrijarh kaze: "Tomislave, dječače,ja sam odviše star ali poslušaj što ću ti reći-kaniš li pobjediti,nikako ne smješ izgubiti!"

tomanija

pre 11 godina

Što od patrijarha pa ima Vučetu Toškovića, Bačevića, Cvijana, ... i koje sve ne iskusne stručnjake i političare. Mislim da bi mu i Vučić rekao da patrijarh nije legitiman pošto je samo on i jedino on legitiman.

Marko

pre 11 godina

Izgubio se čovek. Pa kod njega bi se trebalo ići po savet. Ako me sećanje na vara on je dok nije postao predsednik sve znao a otkako postade izgleda nezna ništa. On jednostavno zna sto i svi mi znamo, da stvari u zemlji nisu kako treba al šta činiti da se nešto popravi, e o tome ovaj čovek nema pojma.

GRADJANIN

pre 11 godina

Pa on je patrijarhu duzan jer ga je on izvukao iz "strajka gladju" tj sa infuzije doneo mu zlatno jaje za uskrs,pa od "strajka" napravio "post" i vernika sa stiropora....

Aleksandar

pre 11 godina

za (Žilijen, 4. jun 2012 21:31)

Sa obzirom da je Tadić išao privatno na razgovor sa partijarhom 23.05, stvarno je vaš predlog na mestu.

woody the woodpecker

pre 11 godina

Patrijarh nije niti mudar, niti prosvetljen, pre mi neke druge stvari padaju na pamet u vezi sa njim, a predsednik bi, u najmanju ruku, morao da se informiše o značenju izraza "sekularno"

Mario Bros

pre 11 godina

Da bi bio predsednik svih gradjana, mora ovako malo da igra za vernike, malo za sumadince uz Tominu ljutu, malo za EU za urbane. Sve u svemu, previse mu se pridaje paznje iako se nista jos ne desava i ne radi. Sacekajmo da nesto uradi ili nesto zabrlja, pa da realno pricamo. Ovako ispada kao reality show. Samo sto ne saznam kako je rasporedio namirnice za ovonedeljni budzet.

Jale

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem kakvih sve komentar ovde ima.Ja sam musliman,i ne vidim ništa loše što je otišao na savet kod Patrijarha.Da češće tražimo savete od ovakvih mudrih ljudi daleko bi smo dogurali.

Marko

pre 11 godina

Dzaba smo mi tebe birali kad ti trcis u crkvu po savet. Ne treba nama novi Kostunica sa svojim molebanima? Umes li ti da budes predsednik ili ne?

amstel

pre 11 godina

Dakle pregovori o vladi su gubljenje vremena, a kad predsednik od patrijarha traži savete i blagoslove - to nije gubljenje vremena? Čeka nas duuugih pet godina.

runner

pre 11 godina

Aman ljudi, šta je ovo? Je l' ovo sekularna država ili pravoslavna džamahirija? Do pojave onog nesretnog Koštunice dr. Vojislava uvek su u istoriji Srbije patrijarsi išli na noge svetovnim vladarima a ne obrnuto. Kada su patrijarsi bacali anateme na naše vladare tada nam je država i bila jaka i stamena, a od kada počeše tražiti savete po crkvama i manastirima država nam sve jadnija.
Pa zar ne reče ovaj isti Toma, pre neki dan, da će on biti predsednik svih građana Srbije i šta sad posle ovoga da kažu pripadnici drugih nacija i nacionalnih manjina?

jos samo nam fali jedan katramunac u skupstini

pre 11 godina

Ko nas je kleo stvarno nije gubio vreme! Novi predsednik vodi republiku u XXI vek po savetima mantije, a predsednik vlade okuplja hor i orkestar u kome svako tvrdi pazar. A dinar pada li pada i sa njim mi polako klizimo u kameno doba. Ovaj put mislim da doticemo dno.

vazno je biti politicki korektan

pre 11 godina

E pa sad bi Toma Nikolic trebao da ode i do mudrog muftije Zukorlica po savet ako bas hoce da bude preCednik svih gradjana. Ipak smo mi jedna sekularna drzava u kojoj vladaju razum i zdravi principi.

Julius

pre 11 godina

"Nadam se da ce ovo biti poslednja nedelja u kojoj ce Srbija gubiti vreme",- izjavio je novinarima predsednik Srbije Tomislav Nikolic, nakon dvoipocasovnog sastanka sa patrijarhom Irinejem. Dodao, da je kod Patrijarha dosao po blagoslov i savet.
E pa Nikolicu, gde to pise u Ustavu Srbije da predsednik drzave mora da ide kod patrijarha za blagoslov i za savete?! To ti je jos jedan u nizu neoprostivih gafova na pocetku mandata, jos pre inuguracije.
A to da ce ova biti poslednja nedelja u kojoj ce Srbija gubiti vreme, sluti kao da ces dati ostavku na dan inauguracije. Inace, s tobom na celu, Srbija ce gubiti vreme sve dok si Ti na funkciji njenog predsednika. I samo sto ce gubiti dragoceno vreme, vec se s Tobom Srbija vraca u proslo vreme!

Senta Z.

pre 11 godina

Mozda je gospodin Patrijarh nekada bio mudar, ali, sada, traziti savet od coveka koji vise ne zna ni gde mu je glava, a ni gde ......, je pomalo smesno, nelogicno, nebistro, nepametno. Ali sta cemo, kada nam je gospodin Predsednik Tomislav Nikolic, takav...

Ana Vintur

pre 11 godina

Ne volim Nikolica ali milion puta vise ne volim Tadica...Elem,jako je lepo procitati ovakvu vest i vrlo je pohvalno od predsednika sto se obratio patrijarhu.To je jedini zdrav nacin da opstanemo kao narod,jer su u drustvu drzava i crkva u odnosu kao telo i dusa kod coveka.I kao sto je covek bez duse zombi,tako je i drzava bez duse jednostavno zombi...mrtva...ambalaza...

Milosh

pre 11 godina

Jos jednom se ponavlja istina da oni sami nisu sposobni nizasta, osim za izmisljanje, demagogiju i price bez dokaza. Tako su, ako se secate pre izbora na pitanje kako resiti problem Kosova, govorili treba narod da odluci, opet naravno skidajuci odgovornost sa sebe, a evo sada vidimo da i novi predsednik to isto radi. Ali ni ja ne bih znao sta da radim da me izabralo 20% gradjana drzave.

v

pre 11 godina

Jaoooo PATETIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D Imam utisak da je ovaj predsednik skroz jadan pogubljen, svim silama se trudio da ne pobedi, a narod ga izabrao ipak. I sad ne zna gde ce. Dala baba dinar da udje u kolo, a sad bi platila dva da izadje...

Alex

pre 11 godina

Koliko se ja sećam, mi smo sekularna država. Ili treba da uvedemo novi dom u skupštinu za crkvene veledostojnike sa pravom veta? Ja sam vernik, ali to je moje duhovno pravo i očekujem da predsednik ne meša duhovne i svetovne poslove.

Sale

pre 11 godina

Predsednik Srbije je kazao da je kod patrijarha došao po blagoslov i savet u teškim vremenima.

"Vremena su teška i savet nije na odmet, posebno savet mudrih ljudi", rekao je Nikolić i dodao da se nada da će i oni koji odlučuju o tome kakva će vlada biti ići po savet kod mudrih ljudi.

Kada već stvari stoje tako, čemu onda parlamentarni izbori i perlament, kada imamo mudraca, sveznajućeg, premudrog Merlina. Samo treba da se obratimo njemu i on će svojim žezlom, poput Mojsija, odalamiti po tlu i formirati nam vladu očas posla. Oni Englezi su mnogo "neuki i naivni", kada su se odrekli usluga i mudrosti svoga Merlina, i krenuli sa parlamentarnom demokratijom. Ko zna šta bi sve do sada postigli slušajući Merlina, a ne ove parlamentarne "tričarije" koje sada imaju.

marko, nis

pre 11 godina

Kod patrijarha po savet?! To je i na tragu kvaliteta njegovih savetnika koje je postavio. On zaista oko sebe nema ljude koji su kompetentni za evropske integracije, ekonomiju, medjunarodne odnose, i sada mu ostaje samo metafizika.

v

pre 11 godina

Jaoooo PATETIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D Imam utisak da je ovaj predsednik skroz jadan pogubljen, svim silama se trudio da ne pobedi, a narod ga izabrao ipak. I sad ne zna gde ce. Dala baba dinar da udje u kolo, a sad bi platila dva da izadje...

Marko

pre 11 godina

Izgubio se čovek. Pa kod njega bi se trebalo ići po savet. Ako me sećanje na vara on je dok nije postao predsednik sve znao a otkako postade izgleda nezna ništa. On jednostavno zna sto i svi mi znamo, da stvari u zemlji nisu kako treba al šta činiti da se nešto popravi, e o tome ovaj čovek nema pojma.

Sale

pre 11 godina

Predsednik Srbije je kazao da je kod patrijarha došao po blagoslov i savet u teškim vremenima.

"Vremena su teška i savet nije na odmet, posebno savet mudrih ljudi", rekao je Nikolić i dodao da se nada da će i oni koji odlučuju o tome kakva će vlada biti ići po savet kod mudrih ljudi.

Kada već stvari stoje tako, čemu onda parlamentarni izbori i perlament, kada imamo mudraca, sveznajućeg, premudrog Merlina. Samo treba da se obratimo njemu i on će svojim žezlom, poput Mojsija, odalamiti po tlu i formirati nam vladu očas posla. Oni Englezi su mnogo "neuki i naivni", kada su se odrekli usluga i mudrosti svoga Merlina, i krenuli sa parlamentarnom demokratijom. Ko zna šta bi sve do sada postigli slušajući Merlina, a ne ove parlamentarne "tričarije" koje sada imaju.

Alex

pre 11 godina

Koliko se ja sećam, mi smo sekularna država. Ili treba da uvedemo novi dom u skupštinu za crkvene veledostojnike sa pravom veta? Ja sam vernik, ali to je moje duhovno pravo i očekujem da predsednik ne meša duhovne i svetovne poslove.

GRADJANIN

pre 11 godina

Pa on je patrijarhu duzan jer ga je on izvukao iz "strajka gladju" tj sa infuzije doneo mu zlatno jaje za uskrs,pa od "strajka" napravio "post" i vernika sa stiropora....

runner

pre 11 godina

Aman ljudi, šta je ovo? Je l' ovo sekularna država ili pravoslavna džamahirija? Do pojave onog nesretnog Koštunice dr. Vojislava uvek su u istoriji Srbije patrijarsi išli na noge svetovnim vladarima a ne obrnuto. Kada su patrijarsi bacali anateme na naše vladare tada nam je država i bila jaka i stamena, a od kada počeše tražiti savete po crkvama i manastirima država nam sve jadnija.
Pa zar ne reče ovaj isti Toma, pre neki dan, da će on biti predsednik svih građana Srbije i šta sad posle ovoga da kažu pripadnici drugih nacija i nacionalnih manjina?

Marko

pre 11 godina

Dzaba smo mi tebe birali kad ti trcis u crkvu po savet. Ne treba nama novi Kostunica sa svojim molebanima? Umes li ti da budes predsednik ili ne?

vazno je biti politicki korektan

pre 11 godina

E pa sad bi Toma Nikolic trebao da ode i do mudrog muftije Zukorlica po savet ako bas hoce da bude preCednik svih gradjana. Ipak smo mi jedna sekularna drzava u kojoj vladaju razum i zdravi principi.

amstel

pre 11 godina

Dakle pregovori o vladi su gubljenje vremena, a kad predsednik od patrijarha traži savete i blagoslove - to nije gubljenje vremena? Čeka nas duuugih pet godina.

marko, nis

pre 11 godina

Kod patrijarha po savet?! To je i na tragu kvaliteta njegovih savetnika koje je postavio. On zaista oko sebe nema ljude koji su kompetentni za evropske integracije, ekonomiju, medjunarodne odnose, i sada mu ostaje samo metafizika.

jos samo nam fali jedan katramunac u skupstini

pre 11 godina

Ko nas je kleo stvarno nije gubio vreme! Novi predsednik vodi republiku u XXI vek po savetima mantije, a predsednik vlade okuplja hor i orkestar u kome svako tvrdi pazar. A dinar pada li pada i sa njim mi polako klizimo u kameno doba. Ovaj put mislim da doticemo dno.

Milosh

pre 11 godina

Jos jednom se ponavlja istina da oni sami nisu sposobni nizasta, osim za izmisljanje, demagogiju i price bez dokaza. Tako su, ako se secate pre izbora na pitanje kako resiti problem Kosova, govorili treba narod da odluci, opet naravno skidajuci odgovornost sa sebe, a evo sada vidimo da i novi predsednik to isto radi. Ali ni ja ne bih znao sta da radim da me izabralo 20% gradjana drzave.

woody the woodpecker

pre 11 godina

Patrijarh nije niti mudar, niti prosvetljen, pre mi neke druge stvari padaju na pamet u vezi sa njim, a predsednik bi, u najmanju ruku, morao da se informiše o značenju izraza "sekularno"

Julius

pre 11 godina

"Nadam se da ce ovo biti poslednja nedelja u kojoj ce Srbija gubiti vreme",- izjavio je novinarima predsednik Srbije Tomislav Nikolic, nakon dvoipocasovnog sastanka sa patrijarhom Irinejem. Dodao, da je kod Patrijarha dosao po blagoslov i savet.
E pa Nikolicu, gde to pise u Ustavu Srbije da predsednik drzave mora da ide kod patrijarha za blagoslov i za savete?! To ti je jos jedan u nizu neoprostivih gafova na pocetku mandata, jos pre inuguracije.
A to da ce ova biti poslednja nedelja u kojoj ce Srbija gubiti vreme, sluti kao da ces dati ostavku na dan inauguracije. Inace, s tobom na celu, Srbija ce gubiti vreme sve dok si Ti na funkciji njenog predsednika. I samo sto ce gubiti dragoceno vreme, vec se s Tobom Srbija vraca u proslo vreme!

Senta Z.

pre 11 godina

Mozda je gospodin Patrijarh nekada bio mudar, ali, sada, traziti savet od coveka koji vise ne zna ni gde mu je glava, a ni gde ......, je pomalo smesno, nelogicno, nebistro, nepametno. Ali sta cemo, kada nam je gospodin Predsednik Tomislav Nikolic, takav...

mogli

pre 11 godina

Dakle,

Jos ni vladu nije sastavio a vec:
- zavadio se s Hrvatima.
- zavadio se s Bosancima.
- zavadio se s Inckom.
- Kosovo potrdjuje svoju samostalnost, a on ide u crkvu po politicko misljenje.

vladimir

pre 11 godina

I onda mu mudri patrijarh kaze: "Tomislave, dječače,ja sam odviše star ali poslušaj što ću ti reći-kaniš li pobjediti,nikako ne smješ izgubiti!"

tomanija

pre 11 godina

Što od patrijarha pa ima Vučetu Toškovića, Bačevića, Cvijana, ... i koje sve ne iskusne stručnjake i političare. Mislim da bi mu i Vučić rekao da patrijarh nije legitiman pošto je samo on i jedino on legitiman.

Mario Bros

pre 11 godina

Da bi bio predsednik svih gradjana, mora ovako malo da igra za vernike, malo za sumadince uz Tominu ljutu, malo za EU za urbane. Sve u svemu, previse mu se pridaje paznje iako se nista jos ne desava i ne radi. Sacekajmo da nesto uradi ili nesto zabrlja, pa da realno pricamo. Ovako ispada kao reality show. Samo sto ne saznam kako je rasporedio namirnice za ovonedeljni budzet.

Sajo

pre 11 godina

Pa G.Presednice vi ste prvi u drzavi vi bi trebalo da ste najmudriji...da se kod vas dolazi po savet...a ne da pojma nemate i da zivite u strahu od odgovornosti i od poteza koje morate povuci...

predrag radonic

pre 11 godina

Traziti blagoslov za svoj rad od Njegove Svetosti je sasvim u redu, mada je blagoslov dobio vec na inauguraciji! Medjutim,traziti savet o ustrojstvu sistema vlasti je gubljenje vremena i sipanje prasine u oci ovom nasem nesrecnom narodu,podsticanje letargije i izazivanje ocaja od kojeg je samo smrt veca. Zar nije jasno da nakon odrzanog poslednjeg Sinoda i samom Patrijarhu treba savet kako se izboriti sa unutrasnjom korupcijom i kriminalom koji je zaokupio gotovo sve pore Srpske pravoslavne crkve!?

odliveni mozak

pre 11 godina

lik se istripov'o da ide na boj na kosovo, ne kapira da je tu da uradi posao, ako moze, a ako ne moze, sto je dolazio?

kako bih voleo da je na vlast dosao neko ko ce stvarno da prodrma okostale strukture i da uradi nesto korisno.

Ana Vintur

pre 11 godina

Ne volim Nikolica ali milion puta vise ne volim Tadica...Elem,jako je lepo procitati ovakvu vest i vrlo je pohvalno od predsednika sto se obratio patrijarhu.To je jedini zdrav nacin da opstanemo kao narod,jer su u drustvu drzava i crkva u odnosu kao telo i dusa kod coveka.I kao sto je covek bez duse zombi,tako je i drzava bez duse jednostavno zombi...mrtva...ambalaza...

ivan

pre 11 godina

LOL predsednik. KAo sto sam rekao, kupio sam kokice i pivo, i uzivam u ovome sto ste izglasali :)))) Znao sam i da se ljudi bez veze plase, i da necemo gledati horor film, vec komediju. Jos samo kad bi SNS nekako formirao vladu, sa Jorgovankom na celu, jooooj, pa moj ugodjaj bio bi kompletan :)))vtpyj

Jale

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem kakvih sve komentar ovde ima.Ja sam musliman,i ne vidim ništa loše što je otišao na savet kod Patrijarha.Da češće tražimo savete od ovakvih mudrih ljudi daleko bi smo dogurali.

Dragan

pre 11 godina

Pitam se zasto mediji ne pitaju ovog coveka kada ce da uradi ono sto je obecao pred drugi krug izbora, da obelodani izbornu kradju.

Pipi

pre 11 godina

E, 'blago' nama. U 21 veku zivimo okruzeni verskim fanaticima i ako nam je navodno sekularna drzava. Svi se ponasaju kao da to pise u Mikijevom almanahu a ne u Ustavu. I ne samo sto smo okruzeni njima nego nam i kroje kapu. Vodjenje drzave je ozbiljan posao a kapacitet za to nema ni jedan od nasih politicara, na zalost svih nas.

... :)

pre 11 godina

Сутра идем код патријарха да проверим да ли га је подсетио да Србија треба хитно да се уздигне на ниво Руанде и постане део мреже Пејпал...

Chuck_Finley

pre 11 godina

Cim on ide kod popa po savet, znaci da nam je odzvonilo... Mi smo sada i zvanicno najveca "Banana republika" u Evropi. No, mozda patrijarhu pored mudrosti i prosvecenosti od ruke ide i politicka ekonomija ili bar politicka teorija i javna uprava pa je Toma ocekivao neki konkretniji savet u vezi svoje nove uloge kao predsednika Srbije...Misli Toma, ko pita, ne skita, ili tako nesto?!

ma da

pre 11 godina

naravno da ima prava kao svaki vernik da ode u crkvu , to niko ne osporava ali kada su bili izbori nije mi tako izgledao da ce traziti savete nego je pricao o novoj i boljoj srbiji , sto znaci da je covek imao viziju o boljem zivotu ili je bar tako mislio da je ima i sad kada je video kolki je to teret biti na celu srbije, od jasnog i zacrtanog puta nema nista i trazi se saveti, nemojte tako gospodine nikolicu vi ste predsednik srbije i ja zelim predsednika koji vodi drzavu sa jasnim ciljem.

branko

pre 11 godina

Citam ove komentare i mislim da vas ni katolici ni muslimani ne mrze koliko mrzite sami sebe. E pa neka vam je sa srecom kuda god da ste krenuli.

Boris me je nervirao, a ovaj jos vise...

pre 11 godina

Nadam se da i ostali verski poglavari (priznatih konfesija) nece biti uskraceni za upit o mudrom savetu...Makar poseta i krace trajala...

: I

pre 11 godina

To sta mi mislimo o predhodnom predsedniku, mislim na nas ko smo glasali za njega predhodni put, to smo pokazali na ovim izborima. Posmatrajuci pocetak novoizabranog predsednika, moram reci da nisam do sada primetila ovoliki nedostatak njegove vestine kao govornika. Sto se tice saveta od patrijarha, pa potpuno je u redu traziti savet kada je u pitanju vas licni zivot, svi smo bili u teskim situacijama. Od coveka koji je tek preuzeo takvu poziciju, posle toliko pokusaja, ocekivalo bi se da vrca od ideja a ovo nam samo govori da on ni na samom pocetku nema ideju sta da radi, da je prosao makar dve godine na mukama pa da kazes ocajan covek, ali ovako prvo pa ne zna sta ce.

MM

pre 11 godina

pa stidite se Srbi svojih komentara.Ni u Boga Ni u drzavu ne verujete,pa u sta verujete?Mislite sve je u stranim valutama,gorko cete se kajati zbog toga,zivi bili pa videli.

Jovan

pre 11 godina

Predsednik sekularne drzave ne moze da trazi "blagoslov" i savete od verskog poglavara. Ali u Srbiji Ustav vazi samo za Kosovo.
(zmitjkoe, 4. jun 2012 21:36)
Pobogu, naravno da moze, isto kao sto moze da trazi od oca, sestre, brata pa to nije nepotizam... U sekularnoj drzavi ne moze niko da ima zakonsku obavezu da se konsultuje sa verskim poglavarom, a ako je na osnovi slobodne volje, ne vidim problem.

Бојан Савић

pre 11 godina

(runner, 4. jun 2012 22:53)
Колико ја знам Томислав Николић је православни верник и наравно да има право да иде код свештеника(у овом случају патријарха) по савет. Тај савет не мора имати никакве везе са његовим положајем председника већ се може тицати његовог приватног живота. Уколико је држава секуларна то не значи да државни функционери немају право да буду религиозни да практикују своју веру. Мада колико ја видим овде би нам многи забранили да идемо у цркву...

Čveger

pre 11 godina

Sačuvaj bože da se slučajno obratio timu ekonomskih eksperata za savet kako da izađemo iz ove bule. Dobrodošli u srbistansku talibaniju.

drAgan

pre 11 godina

Bice ovo tesko. Pet godina treba ovo gutati. Za savetnike postavio zetove i surake a po savete ce da ide kod popova. Na zalost i on poznaje mentalitet naroda...Iskreno govoreci za odlaske po svinjskim dacama i seoskim slavama (sumnjam da ce iz inostranstva neko i da ga zove) bolje mu i ne treba.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Žilijen, 4. jun 2012 21:31)

Sa obzirom da je Tadić išao privatno na razgovor sa partijarhom 23.05, stvarno je vaš predlog na mestu.

sta je sledece

pre 11 godina

Sledeci put ce mu biti verovatno Ostrog.Nikako master da ukapira da je biti vernik i predsednik drzave dve potpuno odvojene stvari.
Od kad se ustolicio, svaki dan nova glupost.Ali vazno je da je uporan da glumi predsednika i da jos uvek zivi u predizbornoj kampanji.

sabo

pre 11 godina

Nikolicu najbolje misljenje i savjet ces da dobijes u Briselu oni ce ti najbolje objasnit do koje granice treba da ides jer si u samom startu napravio veoma velike pogreske izazvo si one od kojih ces zavisit u buducem vremenu i ti i Drzava Srbija.

spolja gladac

pre 11 godina

Strasno je kakvi se komentari ovde ostavljaju. Pljujete po ljudima koji su vernici i niste nimalo tolerantni prema njima, a sa druge strane glumite neku finocu i "drzite korak" sa zapadom kobajagi podrzavajuci gej parade licimerje nas kosta i kostace...Mislim da ne postoji razlika izmedju desnih i levih radikala, isti ste !!!
Pasete u onu narodnu "spolja gladac, unutra jadac".

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Kad ce crkva vec jednom prestati da se mesa u ono sto joj nije posao, i kad ce da se okrene svom poslu
(Jovan, 5. jun 2012 07:52)

A Kako Crkva da prestane da se mesa u ono sto joj nije posao kada joj svaki cas Predsednici "sekularne drzave" dolaze na prag i "prose savete"?
Zasto u razvijenim drzavama sa sposobnim politicarima svako radi "ono sto mu je posao" i zasto niko od njihovih politicara ne trazi "blagoslov" i savet od Crkve to je ovde "nagradno pitanje"?
U Srbiji svaki politicar zna unapred da ce "na onom svetu" dobiti ispostavljen racun za sve grehe koje je pocinio nad ovom ojadjenom drzavom i njenim gradjanima pa kao prvo poseti Patrijarha u nadi da ce ga to spasiti i trazi "garanciju" da zbog toga nece "goreti u paklu" !

stize prevara veka

pre 11 godina

Spanske serije ce biti nista u odnosu na ono sto master planira. Napravice vladu sa demokratama a svojim pristalicama reci da je to volja patrijarha...

brko

pre 11 godina

(Vladimir, 5. jun 2012 09:53)

U pravu si samo za ono "frustrirani", jer nisam pretjerano naklonjen DS-u, samo sam realan. Nisam izašao na izbore, jer mi je bilo dosta Tadića i njegovih, a Toma mi nije bio opcija ni za predsednika mjesne zajednice, a kamoli države. Čovijek nema ni harizme, ni hrabrosti, ni integriteta, a svojim izjavama i istupima se toliko puta kompromitovao, da će provesti cijeli mandat dokazujući se i opravdavajući poteze iz prošlosti.

ćutanje je zlato

pre 11 godina

Glasao sam protiv Tadića tj. za Nikolića ali loše je počeo i treba ga kritikovati. Prvo sa neodmerenim izjavama kojima samo daje izgovor za pritisak na Srbiju u prilikama kada apsolutno ništa nije morao da kaže, i sada ovo sa patrijarhom. Nekada samo treba oćutati neke stvari bez obzira šta misliš.

timing

pre 11 godina

očajnički potez očajnog čoveka. već je zaglibio u problemima, njegova stranka izbegla odgovornost za formiranje vlade, vreme curi... daj da u'vatimo nekog ko bi obavio posao umesto onih koji ne umeju da ga urade.

runner

pre 11 godina

(Бојан Савић, 5. jun 2012 00:47)
Vi očigledno ne shvatate na kojoj je g-din Nikolić trenutno funkciji. Pa, čoveče, nije on izabran na funkciju predsednika kućnog saveta ili mesne zajednice Gornja Pinosava, nego predsednika jedne suverene i bar po Ustavu "sekularne" države. Niko mu ne brani da bude vernik al' u svom slobodnom vremenu i među svoja četiri zida. Uostalom, što vi,, kao vernik ne zapucate u Patrijaršiju i pravo kod Patrijarha, valjda i vama treba neki savet i duhovni mir? I zato ne mešajte žabe i babe. Jedno je biti vernik a drugo biti predsednik države, koji uvek mora da razmišlja da nekim svojim postupkom ili gafom ne uvredi državljane koji ne dele njegove nacionalne, religiozne, socijalne, klasne, filozofske i svake druge poglede na svet.

Građanin

pre 11 godina

Toma samo nastavlja ono što je Tadić započeo. Nije li i on tražio "utehu" u rečima božjim, direktno sa izvora, kada opamprčio na izborima, sad skoro?

Zašto je Patrijarh osoba kod koje se ide na konsultacije o sastavljanju Vlade, to znaju svi građani ove zemlje. Zato što smo mi ušli u mentalni fazon stada i uvek nam treba Pastir. Žao mi je, ali "govedizacija" ima svoju cenu.

stari merkator(blok 11c)

pre 11 godina

Super da je otišao.
A to što zlobnici trabunjaju da je Srbija postala pravoslavna džamahirija
nema veze s mozgom, jer Srbija je sekularna država. Ko ne veruje neka pročita Ustav.

Saša

pre 11 godina

Narod ide u crkvu, zato je predsednik=narod. Ostali to nikada neće moći da shvate, ma koliko im se to objašnjavalo, uzalud je. Zato je Nikolić i pobedio na izborima.
(Lasica, 5. jun 2012 11:51)

Narodu neće crkva da pomogne da dobije posao, da se leči na način koji je dostojan čoveku u 21. veku, da ima dovoljno sredstava da prehrani svoju decu, da bude bezbedan na ulici, da se prevozi do posla(ako ga ima)civilizovano,da....Nikolić je pobedio na izborima jer je narodu obećao ispitivanje svih privatizacija, izbornu krađu, zaposlenje, strane investicije, borbu protiv korupcije i mita,da bi zatim po završetku izbora sve to zaboravio, oslobodio svoju SNS od odgovornosti da pregovaraju oko formiranja vlade, a Tadiću svim "silama" uvaljuje vruć krompir!!!Tadić da je "pametan" ne treba ni da prihvati mandat! Neka to uradi SNS, pa da ih vidimo u pravom svetlu! Ovako, SNS samo priča, kritikuje i, da ne znam da su izbori završeni, pomislio bih da smo i dalje u predizbornoj kampanji!!!
p.s. Neće Tadića da seli iz kuće. To je "žvaka" za naivne! Neće, da bi on, sutra, kada ne bude predsednik, mogao da ostane da živi u još boljoj kući i obezbedi, ne samo svoju decu, unuke, već i praunuke!!!A, narod? Ko pita narod!!! Kada ste naivni, neobavešteni i g..p..i, samo vam je ostalo da kukate i brojite dane!!!

Svet M

pre 11 godina

Gospodine predsednice, u godinama ste kada vam mudrost ne bi smela nedostajati a na polozaju ste na kome se ista podrazumeva. U svakom slucaju ako ni ovo ne pomogne, tu su astrolozi, magovi, proroci...
A meni se u glavi sve cesce vrti ona Djoletova iz devedesetih:
O boze, ti valjda znas sta radis
Ti imas bolji pregled, majstore,
Ali iz naseg tupog ugla izgleda gusto
O boze, nije da kukam da nas vadis
Al' zapelo je negde
Treba nam tip sa iskustvom...

Aleksandar I

pre 11 godina

Citajuci komentare dolazim do zakljucka da predsednik treba da preuzme i resava probleme koje imamo...Pa dragi moji komentatori to treba da radi vlada , zato je potrebno sto pre da se sastavi...
Predsednik bar po nasem ustavu treba da bude manejen i da prezentuje drzavu, sto mislim da bi bolje stajalo Tadicu, ali on je uprskao zato sto je sve hteo da bude, i predsednik, i premijer,i ministar,i poslanik, i radnik, i student, i poljoprivrednik....

midza

pre 11 godina

citam komentare i zaista se cudim...oni koji su do juce bili vlast kritikuju na takav nacin predsednika kao da je do juce bilo sve bajno. Stekao sam utisak da je predjasnja opozicija bila negde iracionalna ali ovi komentari sadasnje opozicije me plase...bojim se da je ustvari ekipa koja je osudjivala opoziciju dok je bila na vlasti postala isto to mozda i gore...ne vidim potrebu za tim. Mislim da ce prava prica jednog dana doci na videlo...voleo bih da su svi koji dodju na vlast ti pravi ali dok ne saznamo to dajte da vidimo dela pa da sudimo....tako je bilo od pamtiveka

Slobix

pre 11 godina

Dobro je što je otišao kod patrijarha po savet šta činiti u teškim vremenima, a nije sakupio neke nezavisne i stručne ljude iz različitih oblasti, da njih upita šta je najbolje činiti... p.s. Valjda mu je jasno da se ova izjava odnosi i na njegovu (sada već bivšu stranku) koja ponovo ne može da sastavi većinu iako ima najviše osvojenih mandata i nastavlja da se baškari u odsustvu odgovornosti opozicije.

koliko pope

pre 11 godina

Citam ove komentare koji kritiku nas kao vernike, kao da ne zive ovde. Mene ne cudi ovakva ljutnja vernika, jer danas kada morate da platite da bi ste se lecili ili u ne dostatku novca morate da gledate kako vam umire voljeno bice, vi takodje morate da platite da bi ste postali deo neke crkve u kojoj bi trebalo da dobijete utehu i nadu, ali ne, kad dodjete da se krstite pop vas pita dali radite i gde, pez preterivanja na zalot to je razocaravajuca istina. Crkva koristi strah kod ljudi i to sto je nas narod i dalje sujeveran, pa misli da ce ga neka kazna pogoditi ako ne krsti dete, a ne razmislja pa ako je tako, pa kakva kazna ceka tog popa koji ti trazi 100evra za krstenje, a tek da sahranis nekog svog, pa danas covek ne sme da umre jer ce bliznji morati da podignu kredit da ga sahrane. Eto, jeste van teme, ali jako iritiraju komentari onih koji ocigledno nemaju problem sa novcem ili nisu deo nase crkve.

acm7

pre 11 godina

Otisao sam iz Srbije i mnogo puta sam osecao zal za svojom zemljom jer od prethodne valsti nisam mogao nista u zivotu da uradim i stvorim sem da nekako opstajem.Sada kada citam ove komentare toliko sam zgadjen i u neverici,vi ste ljudi vecinom ovde bolesnici.Pricate o patetici i licemerju,a kakvi ste tek vi onda licemeri kada se podsmevate Nikolicu i patrijarhu a samim tim i pravoslavnoj crkvi a npr 90 % vas slavi slavu!!!Koliko je to licemerje ne mogu da verujem!!!Jedna stvar je ovde sigurna,Nikolica je cela Evropa prihvatila kao i svet to znam iz zapadnih medija,tako da prica onih koji stalno pricaju da ce opet biti rata nepije vodu!!!U cemu je njihov problem???Problem je u tome sto su nevidjeno mutili poslednjih godina u svoju korist a na stetu drzave i sada svaki nacin koriste da pokusaju da ospore Nikolica jer ako on bude pitao gde su pare mnogi ce se naci u problemima do guse!A koliko su jadni svi ti koji pljuju po NASEM SRPSKOM PREDSEDNIKU moze da se vidi ovde i zato lupajte minuse a ja cu prvom prilikom kada dodjem u Srbiju da isto odem u crkvu i da se pomolim za jadni narod koji je vasom politikom i lopovlukom postao predmet ismevanja mnogih!!!Nikolicu pomoli se za Srbiju i daj sve od sebe da pomognes ljudima koji tvoju pomoc stvarno zasluzuju a na ove zlobnike zaboravi oni samo mogu i dalje da nastave da pucaju od muke sto Srbija kao drzava konacno ima neku nadu za bolje sutra!!!Pozdrav za sve moje Srbe!!!!

Sale

pre 11 godina

Ocigledno vam Nikolic smeta, zato sto nije Begradjanin. Dosta se vrtelo sve oko Beograda.
(rode, 5. jun 2012 09:20)

Očigledno je da bi ti voleo da se o Bajčetini počne učiti u osnovnoj školi, kao što se učilo o Kumrovcu. Bajčetina novi Kumrovec.

Lasica

pre 11 godina

Narod ide u crkvu, zato je predsednik=narod. Ostali to nikada neće moći da shvate, ma koliko im se to objašnjavalo, uzalud je. Zato je Nikolić i pobedio na izborima.

ica

pre 11 godina

moze da prica ko sta hoce ali imamo predsednika koji zna svoja ovlascenja i tako se ponasa za razliku od predhodnog koji nije znao sta ce jadan od besa!!!

Vladimir

pre 11 godina

Dragi moji Srbi. Sve mi se cini da su ove strane i komentari postali mesto za isfrustrirane DS-ovce koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je Tomoslav Nikolic novi predsednik Srbije. Sta god uradio on ce biti na Vasoj meti i non stop cete pucati na svaki njegov potez ali to ce uvek biti pucanj u prazno. O licimerju necu reci nista jer Vam savetujem da se pogledate u ogledalo i zapitate ko ste u stvari vi sami.

Nikki

pre 11 godina

Boze oprosti nam. Pa zaista mi sami sebe najvise mrzimo. Tacno je Branko, svaka cast.Postali smo ironicni, sarkasticni, ma sve samo ne realni I optimisti. Odlika onih koji se predaju. Ili su to samo glupi komentari onih koji samo vise na netu I pokusavaju da budu pametni.

Kometa

pre 11 godina

Za neke je sve patetika što gospodin Nikolić uradi. Očigledno je da neki ne mogu da se pomire sa činjenicom da je postao predsednik Srbije. Bilo bi nam bolje da su neki pre desetak godina tražili savete od mudrih ljudi, jer tada nisu imali iskustva da vode zemlju.

само питам

pre 11 godina

А што је бивши председник Тадић (и могући будући премијер) ишао код патријарха http://www.youtube.com/watch?v=Kr3npYZzvmg
Је ли и он ишао по савет?

Beli jorgovan

pre 11 godina

Izgleda da mi je nesto promaklo u sledu dogadjaja oko formiranju vlade po Ustavu i zakonskoj regulativi.
A gospodja Jorgovanka Tabakovic, kao kandidat za premijera stranke koja je osvojila najvise poslanickih mandata, je vec odgovorila da nema vecinu?

Logic

pre 11 godina

Kladim se da bi se svaki od ovih, koji se zgražaju što neki naši predstavnici vlasti/političari idu u crkvu, kod patrijarha, slave slavu - tri puta prekrstio, poklonio i tri puta rekao "In God I Trust" kad bi mu se pod tim uslovom ponudilo 1000 jedinica američke valute na kojoj baš to piše, samo u prvom licu množine. A nešto mi se čini da su SAD sekularna država, ali da bi predsednički kandidat koji izjavi da je ateista imao isto toliko izgleda da bude izabran kao bilo koji od ovih naših "zgađenih" komentatora.

Pink panter

pre 11 godina

Pitanje vere je lična stvar. Niko nema komentar na neozbiljnost parlamentarnih stranaka, da sastave vladu. Previše ih boli to što je Nikolić predsednik Srbije.

Ронилац

pre 11 godina

Апсолутно не видим ништа лоше у томе што се председник Републике обратио за савет и подршку патријарху, али у режији досадашњих властодржаца шта год нови председник урадио, то ће изгледати лоше.

jasno

pre 11 godina

cachocarne, to on namerno. Čuo je da kravata potiče od croata, a iz ranijeg perioda, a ne tako davno, to ime mu je bilo jako mrsko,( a ni sada nije baš nešto drago) pa sad hoće bar na ovaj način da doskoči i omalovaži Josipovića i bratiju mu, pošto teško da drugačije može.Inače zna on kako treba, a tu su i Vučiić, Jorgovanka.... sve eu do eu

Ana Vintur

pre 11 godina

Ne volim Nikolica ali milion puta vise ne volim Tadica...Elem,jako je lepo procitati ovakvu vest i vrlo je pohvalno od predsednika sto se obratio patrijarhu.To je jedini zdrav nacin da opstanemo kao narod,jer su u drustvu drzava i crkva u odnosu kao telo i dusa kod coveka.I kao sto je covek bez duse zombi,tako je i drzava bez duse jednostavno zombi...mrtva...ambalaza...

Jale

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem kakvih sve komentar ovde ima.Ja sam musliman,i ne vidim ništa loše što je otišao na savet kod Patrijarha.Da češće tražimo savete od ovakvih mudrih ljudi daleko bi smo dogurali.

MM

pre 11 godina

pa stidite se Srbi svojih komentara.Ni u Boga Ni u drzavu ne verujete,pa u sta verujete?Mislite sve je u stranim valutama,gorko cete se kajati zbog toga,zivi bili pa videli.

Бојан Савић

pre 11 godina

(runner, 4. jun 2012 22:53)
Колико ја знам Томислав Николић је православни верник и наравно да има право да иде код свештеника(у овом случају патријарха) по савет. Тај савет не мора имати никакве везе са његовим положајем председника већ се може тицати његовог приватног живота. Уколико је држава секуларна то не значи да државни функционери немају право да буду религиозни да практикују своју веру. Мада колико ја видим овде би нам многи забранили да идемо у цркву...

stari merkator(blok 11c)

pre 11 godina

Super da je otišao.
A to što zlobnici trabunjaju da je Srbija postala pravoslavna džamahirija
nema veze s mozgom, jer Srbija je sekularna država. Ko ne veruje neka pročita Ustav.

runner

pre 11 godina

Aman ljudi, šta je ovo? Je l' ovo sekularna država ili pravoslavna džamahirija? Do pojave onog nesretnog Koštunice dr. Vojislava uvek su u istoriji Srbije patrijarsi išli na noge svetovnim vladarima a ne obrnuto. Kada su patrijarsi bacali anateme na naše vladare tada nam je država i bila jaka i stamena, a od kada počeše tražiti savete po crkvama i manastirima država nam sve jadnija.
Pa zar ne reče ovaj isti Toma, pre neki dan, da će on biti predsednik svih građana Srbije i šta sad posle ovoga da kažu pripadnici drugih nacija i nacionalnih manjina?

v

pre 11 godina

Jaoooo PATETIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D Imam utisak da je ovaj predsednik skroz jadan pogubljen, svim silama se trudio da ne pobedi, a narod ga izabrao ipak. I sad ne zna gde ce. Dala baba dinar da udje u kolo, a sad bi platila dva da izadje...

Sale

pre 11 godina

Predsednik Srbije je kazao da je kod patrijarha došao po blagoslov i savet u teškim vremenima.

"Vremena su teška i savet nije na odmet, posebno savet mudrih ljudi", rekao je Nikolić i dodao da se nada da će i oni koji odlučuju o tome kakva će vlada biti ići po savet kod mudrih ljudi.

Kada već stvari stoje tako, čemu onda parlamentarni izbori i perlament, kada imamo mudraca, sveznajućeg, premudrog Merlina. Samo treba da se obratimo njemu i on će svojim žezlom, poput Mojsija, odalamiti po tlu i formirati nam vladu očas posla. Oni Englezi su mnogo "neuki i naivni", kada su se odrekli usluga i mudrosti svoga Merlina, i krenuli sa parlamentarnom demokratijom. Ko zna šta bi sve do sada postigli slušajući Merlina, a ne ove parlamentarne "tričarije" koje sada imaju.

branko

pre 11 godina

Citam ove komentare i mislim da vas ni katolici ni muslimani ne mrze koliko mrzite sami sebe. E pa neka vam je sa srecom kuda god da ste krenuli.

GRADJANIN

pre 11 godina

Pa on je patrijarhu duzan jer ga je on izvukao iz "strajka gladju" tj sa infuzije doneo mu zlatno jaje za uskrs,pa od "strajka" napravio "post" i vernika sa stiropora....

spolja gladac

pre 11 godina

Strasno je kakvi se komentari ovde ostavljaju. Pljujete po ljudima koji su vernici i niste nimalo tolerantni prema njima, a sa druge strane glumite neku finocu i "drzite korak" sa zapadom kobajagi podrzavajuci gej parade licimerje nas kosta i kostace...Mislim da ne postoji razlika izmedju desnih i levih radikala, isti ste !!!
Pasete u onu narodnu "spolja gladac, unutra jadac".

midza

pre 11 godina

citam komentare i zaista se cudim...oni koji su do juce bili vlast kritikuju na takav nacin predsednika kao da je do juce bilo sve bajno. Stekao sam utisak da je predjasnja opozicija bila negde iracionalna ali ovi komentari sadasnje opozicije me plase...bojim se da je ustvari ekipa koja je osudjivala opoziciju dok je bila na vlasti postala isto to mozda i gore...ne vidim potrebu za tim. Mislim da ce prava prica jednog dana doci na videlo...voleo bih da su svi koji dodju na vlast ti pravi ali dok ne saznamo to dajte da vidimo dela pa da sudimo....tako je bilo od pamtiveka

Senta Z.

pre 11 godina

Mozda je gospodin Patrijarh nekada bio mudar, ali, sada, traziti savet od coveka koji vise ne zna ni gde mu je glava, a ni gde ......, je pomalo smesno, nelogicno, nebistro, nepametno. Ali sta cemo, kada nam je gospodin Predsednik Tomislav Nikolic, takav...

acm7

pre 11 godina

Otisao sam iz Srbije i mnogo puta sam osecao zal za svojom zemljom jer od prethodne valsti nisam mogao nista u zivotu da uradim i stvorim sem da nekako opstajem.Sada kada citam ove komentare toliko sam zgadjen i u neverici,vi ste ljudi vecinom ovde bolesnici.Pricate o patetici i licemerju,a kakvi ste tek vi onda licemeri kada se podsmevate Nikolicu i patrijarhu a samim tim i pravoslavnoj crkvi a npr 90 % vas slavi slavu!!!Koliko je to licemerje ne mogu da verujem!!!Jedna stvar je ovde sigurna,Nikolica je cela Evropa prihvatila kao i svet to znam iz zapadnih medija,tako da prica onih koji stalno pricaju da ce opet biti rata nepije vodu!!!U cemu je njihov problem???Problem je u tome sto su nevidjeno mutili poslednjih godina u svoju korist a na stetu drzave i sada svaki nacin koriste da pokusaju da ospore Nikolica jer ako on bude pitao gde su pare mnogi ce se naci u problemima do guse!A koliko su jadni svi ti koji pljuju po NASEM SRPSKOM PREDSEDNIKU moze da se vidi ovde i zato lupajte minuse a ja cu prvom prilikom kada dodjem u Srbiju da isto odem u crkvu i da se pomolim za jadni narod koji je vasom politikom i lopovlukom postao predmet ismevanja mnogih!!!Nikolicu pomoli se za Srbiju i daj sve od sebe da pomognes ljudima koji tvoju pomoc stvarno zasluzuju a na ove zlobnike zaboravi oni samo mogu i dalje da nastave da pucaju od muke sto Srbija kao drzava konacno ima neku nadu za bolje sutra!!!Pozdrav za sve moje Srbe!!!!

tomanija

pre 11 godina

Što od patrijarha pa ima Vučetu Toškovića, Bačevića, Cvijana, ... i koje sve ne iskusne stručnjake i političare. Mislim da bi mu i Vučić rekao da patrijarh nije legitiman pošto je samo on i jedino on legitiman.

amstel

pre 11 godina

Dakle pregovori o vladi su gubljenje vremena, a kad predsednik od patrijarha traži savete i blagoslove - to nije gubljenje vremena? Čeka nas duuugih pet godina.

Julius

pre 11 godina

"Nadam se da ce ovo biti poslednja nedelja u kojoj ce Srbija gubiti vreme",- izjavio je novinarima predsednik Srbije Tomislav Nikolic, nakon dvoipocasovnog sastanka sa patrijarhom Irinejem. Dodao, da je kod Patrijarha dosao po blagoslov i savet.
E pa Nikolicu, gde to pise u Ustavu Srbije da predsednik drzave mora da ide kod patrijarha za blagoslov i za savete?! To ti je jos jedan u nizu neoprostivih gafova na pocetku mandata, jos pre inuguracije.
A to da ce ova biti poslednja nedelja u kojoj ce Srbija gubiti vreme, sluti kao da ces dati ostavku na dan inauguracije. Inace, s tobom na celu, Srbija ce gubiti vreme sve dok si Ti na funkciji njenog predsednika. I samo sto ce gubiti dragoceno vreme, vec se s Tobom Srbija vraca u proslo vreme!

Marko

pre 11 godina

Dzaba smo mi tebe birali kad ti trcis u crkvu po savet. Ne treba nama novi Kostunica sa svojim molebanima? Umes li ti da budes predsednik ili ne?

Alex

pre 11 godina

Koliko se ja sećam, mi smo sekularna država. Ili treba da uvedemo novi dom u skupštinu za crkvene veledostojnike sa pravom veta? Ja sam vernik, ali to je moje duhovno pravo i očekujem da predsednik ne meša duhovne i svetovne poslove.

woody the woodpecker

pre 11 godina

Patrijarh nije niti mudar, niti prosvetljen, pre mi neke druge stvari padaju na pamet u vezi sa njim, a predsednik bi, u najmanju ruku, morao da se informiše o značenju izraza "sekularno"

Marko

pre 11 godina

Izgubio se čovek. Pa kod njega bi se trebalo ići po savet. Ako me sećanje na vara on je dok nije postao predsednik sve znao a otkako postade izgleda nezna ništa. On jednostavno zna sto i svi mi znamo, da stvari u zemlji nisu kako treba al šta činiti da se nešto popravi, e o tome ovaj čovek nema pojma.

Jovan

pre 11 godina

Predsednik sekularne drzave ne moze da trazi "blagoslov" i savete od verskog poglavara. Ali u Srbiji Ustav vazi samo za Kosovo.
(zmitjkoe, 4. jun 2012 21:36)
Pobogu, naravno da moze, isto kao sto moze da trazi od oca, sestre, brata pa to nije nepotizam... U sekularnoj drzavi ne moze niko da ima zakonsku obavezu da se konsultuje sa verskim poglavarom, a ako je na osnovi slobodne volje, ne vidim problem.

Lasica

pre 11 godina

Narod ide u crkvu, zato je predsednik=narod. Ostali to nikada neće moći da shvate, ma koliko im se to objašnjavalo, uzalud je. Zato je Nikolić i pobedio na izborima.

vazno je biti politicki korektan

pre 11 godina

E pa sad bi Toma Nikolic trebao da ode i do mudrog muftije Zukorlica po savet ako bas hoce da bude preCednik svih gradjana. Ipak smo mi jedna sekularna drzava u kojoj vladaju razum i zdravi principi.

Nikki

pre 11 godina

Boze oprosti nam. Pa zaista mi sami sebe najvise mrzimo. Tacno je Branko, svaka cast.Postali smo ironicni, sarkasticni, ma sve samo ne realni I optimisti. Odlika onih koji se predaju. Ili su to samo glupi komentari onih koji samo vise na netu I pokusavaju da budu pametni.

Vladimir

pre 11 godina

Dragi moji Srbi. Sve mi se cini da su ove strane i komentari postali mesto za isfrustrirane DS-ovce koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je Tomoslav Nikolic novi predsednik Srbije. Sta god uradio on ce biti na Vasoj meti i non stop cete pucati na svaki njegov potez ali to ce uvek biti pucanj u prazno. O licimerju necu reci nista jer Vam savetujem da se pogledate u ogledalo i zapitate ko ste u stvari vi sami.

marko, nis

pre 11 godina

Kod patrijarha po savet?! To je i na tragu kvaliteta njegovih savetnika koje je postavio. On zaista oko sebe nema ljude koji su kompetentni za evropske integracije, ekonomiju, medjunarodne odnose, i sada mu ostaje samo metafizika.

jos samo nam fali jedan katramunac u skupstini

pre 11 godina

Ko nas je kleo stvarno nije gubio vreme! Novi predsednik vodi republiku u XXI vek po savetima mantije, a predsednik vlade okuplja hor i orkestar u kome svako tvrdi pazar. A dinar pada li pada i sa njim mi polako klizimo u kameno doba. Ovaj put mislim da doticemo dno.

Kometa

pre 11 godina

Za neke je sve patetika što gospodin Nikolić uradi. Očigledno je da neki ne mogu da se pomire sa činjenicom da je postao predsednik Srbije. Bilo bi nam bolje da su neki pre desetak godina tražili savete od mudrih ljudi, jer tada nisu imali iskustva da vode zemlju.

ica

pre 11 godina

moze da prica ko sta hoce ali imamo predsednika koji zna svoja ovlascenja i tako se ponasa za razliku od predhodnog koji nije znao sta ce jadan od besa!!!

Sajo

pre 11 godina

Pa G.Presednice vi ste prvi u drzavi vi bi trebalo da ste najmudriji...da se kod vas dolazi po savet...a ne da pojma nemate i da zivite u strahu od odgovornosti i od poteza koje morate povuci...

odliveni mozak

pre 11 godina

lik se istripov'o da ide na boj na kosovo, ne kapira da je tu da uradi posao, ako moze, a ako ne moze, sto je dolazio?

kako bih voleo da je na vlast dosao neko ko ce stvarno da prodrma okostale strukture i da uradi nesto korisno.

ivan

pre 11 godina

LOL predsednik. KAo sto sam rekao, kupio sam kokice i pivo, i uzivam u ovome sto ste izglasali :)))) Znao sam i da se ljudi bez veze plase, i da necemo gledati horor film, vec komediju. Jos samo kad bi SNS nekako formirao vladu, sa Jorgovankom na celu, jooooj, pa moj ugodjaj bio bi kompletan :)))vtpyj

mogli

pre 11 godina

Dakle,

Jos ni vladu nije sastavio a vec:
- zavadio se s Hrvatima.
- zavadio se s Bosancima.
- zavadio se s Inckom.
- Kosovo potrdjuje svoju samostalnost, a on ide u crkvu po politicko misljenje.

Mario Bros

pre 11 godina

Da bi bio predsednik svih gradjana, mora ovako malo da igra za vernike, malo za sumadince uz Tominu ljutu, malo za EU za urbane. Sve u svemu, previse mu se pridaje paznje iako se nista jos ne desava i ne radi. Sacekajmo da nesto uradi ili nesto zabrlja, pa da realno pricamo. Ovako ispada kao reality show. Samo sto ne saznam kako je rasporedio namirnice za ovonedeljni budzet.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Žilijen, 4. jun 2012 21:31)

Sa obzirom da je Tadić išao privatno na razgovor sa partijarhom 23.05, stvarno je vaš predlog na mestu.

Milosh

pre 11 godina

Jos jednom se ponavlja istina da oni sami nisu sposobni nizasta, osim za izmisljanje, demagogiju i price bez dokaza. Tako su, ako se secate pre izbora na pitanje kako resiti problem Kosova, govorili treba narod da odluci, opet naravno skidajuci odgovornost sa sebe, a evo sada vidimo da i novi predsednik to isto radi. Ali ni ja ne bih znao sta da radim da me izabralo 20% gradjana drzave.

Pipi

pre 11 godina

E, 'blago' nama. U 21 veku zivimo okruzeni verskim fanaticima i ako nam je navodno sekularna drzava. Svi se ponasaju kao da to pise u Mikijevom almanahu a ne u Ustavu. I ne samo sto smo okruzeni njima nego nam i kroje kapu. Vodjenje drzave je ozbiljan posao a kapacitet za to nema ni jedan od nasih politicara, na zalost svih nas.

... :)

pre 11 godina

Сутра идем код патријарха да проверим да ли га је подсетио да Србија треба хитно да се уздигне на ниво Руанде и постане део мреже Пејпал...

Logic

pre 11 godina

Kladim se da bi se svaki od ovih, koji se zgražaju što neki naši predstavnici vlasti/političari idu u crkvu, kod patrijarha, slave slavu - tri puta prekrstio, poklonio i tri puta rekao "In God I Trust" kad bi mu se pod tim uslovom ponudilo 1000 jedinica američke valute na kojoj baš to piše, samo u prvom licu množine. A nešto mi se čini da su SAD sekularna država, ali da bi predsednički kandidat koji izjavi da je ateista imao isto toliko izgleda da bude izabran kao bilo koji od ovih naših "zgađenih" komentatora.

vladimir

pre 11 godina

I onda mu mudri patrijarh kaze: "Tomislave, dječače,ja sam odviše star ali poslušaj što ću ti reći-kaniš li pobjediti,nikako ne smješ izgubiti!"

predrag radonic

pre 11 godina

Traziti blagoslov za svoj rad od Njegove Svetosti je sasvim u redu, mada je blagoslov dobio vec na inauguraciji! Medjutim,traziti savet o ustrojstvu sistema vlasti je gubljenje vremena i sipanje prasine u oci ovom nasem nesrecnom narodu,podsticanje letargije i izazivanje ocaja od kojeg je samo smrt veca. Zar nije jasno da nakon odrzanog poslednjeg Sinoda i samom Patrijarhu treba savet kako se izboriti sa unutrasnjom korupcijom i kriminalom koji je zaokupio gotovo sve pore Srpske pravoslavne crkve!?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Kad ce crkva vec jednom prestati da se mesa u ono sto joj nije posao, i kad ce da se okrene svom poslu
(Jovan, 5. jun 2012 07:52)

A Kako Crkva da prestane da se mesa u ono sto joj nije posao kada joj svaki cas Predsednici "sekularne drzave" dolaze na prag i "prose savete"?
Zasto u razvijenim drzavama sa sposobnim politicarima svako radi "ono sto mu je posao" i zasto niko od njihovih politicara ne trazi "blagoslov" i savet od Crkve to je ovde "nagradno pitanje"?
U Srbiji svaki politicar zna unapred da ce "na onom svetu" dobiti ispostavljen racun za sve grehe koje je pocinio nad ovom ojadjenom drzavom i njenim gradjanima pa kao prvo poseti Patrijarha u nadi da ce ga to spasiti i trazi "garanciju" da zbog toga nece "goreti u paklu" !

ma da

pre 11 godina

naravno da ima prava kao svaki vernik da ode u crkvu , to niko ne osporava ali kada su bili izbori nije mi tako izgledao da ce traziti savete nego je pricao o novoj i boljoj srbiji , sto znaci da je covek imao viziju o boljem zivotu ili je bar tako mislio da je ima i sad kada je video kolki je to teret biti na celu srbije, od jasnog i zacrtanog puta nema nista i trazi se saveti, nemojte tako gospodine nikolicu vi ste predsednik srbije i ja zelim predsednika koji vodi drzavu sa jasnim ciljem.

Chuck_Finley

pre 11 godina

Cim on ide kod popa po savet, znaci da nam je odzvonilo... Mi smo sada i zvanicno najveca "Banana republika" u Evropi. No, mozda patrijarhu pored mudrosti i prosvecenosti od ruke ide i politicka ekonomija ili bar politicka teorija i javna uprava pa je Toma ocekivao neki konkretniji savet u vezi svoje nove uloge kao predsednika Srbije...Misli Toma, ko pita, ne skita, ili tako nesto?!

Boris me je nervirao, a ovaj jos vise...

pre 11 godina

Nadam se da i ostali verski poglavari (priznatih konfesija) nece biti uskraceni za upit o mudrom savetu...Makar poseta i krace trajala...

drAgan

pre 11 godina

Bice ovo tesko. Pet godina treba ovo gutati. Za savetnike postavio zetove i surake a po savete ce da ide kod popova. Na zalost i on poznaje mentalitet naroda...Iskreno govoreci za odlaske po svinjskim dacama i seoskim slavama (sumnjam da ce iz inostranstva neko i da ga zove) bolje mu i ne treba.

Građanin

pre 11 godina

Toma samo nastavlja ono što je Tadić započeo. Nije li i on tražio "utehu" u rečima božjim, direktno sa izvora, kada opamprčio na izborima, sad skoro?

Zašto je Patrijarh osoba kod koje se ide na konsultacije o sastavljanju Vlade, to znaju svi građani ove zemlje. Zato što smo mi ušli u mentalni fazon stada i uvek nam treba Pastir. Žao mi je, ali "govedizacija" ima svoju cenu.

Aleksandar I

pre 11 godina

Citajuci komentare dolazim do zakljucka da predsednik treba da preuzme i resava probleme koje imamo...Pa dragi moji komentatori to treba da radi vlada , zato je potrebno sto pre da se sastavi...
Predsednik bar po nasem ustavu treba da bude manejen i da prezentuje drzavu, sto mislim da bi bolje stajalo Tadicu, ali on je uprskao zato sto je sve hteo da bude, i predsednik, i premijer,i ministar,i poslanik, i radnik, i student, i poljoprivrednik....

Dragan

pre 11 godina

Pitam se zasto mediji ne pitaju ovog coveka kada ce da uradi ono sto je obecao pred drugi krug izbora, da obelodani izbornu kradju.

Saša

pre 11 godina

Narod ide u crkvu, zato je predsednik=narod. Ostali to nikada neće moći da shvate, ma koliko im se to objašnjavalo, uzalud je. Zato je Nikolić i pobedio na izborima.
(Lasica, 5. jun 2012 11:51)

Narodu neće crkva da pomogne da dobije posao, da se leči na način koji je dostojan čoveku u 21. veku, da ima dovoljno sredstava da prehrani svoju decu, da bude bezbedan na ulici, da se prevozi do posla(ako ga ima)civilizovano,da....Nikolić je pobedio na izborima jer je narodu obećao ispitivanje svih privatizacija, izbornu krađu, zaposlenje, strane investicije, borbu protiv korupcije i mita,da bi zatim po završetku izbora sve to zaboravio, oslobodio svoju SNS od odgovornosti da pregovaraju oko formiranja vlade, a Tadiću svim "silama" uvaljuje vruć krompir!!!Tadić da je "pametan" ne treba ni da prihvati mandat! Neka to uradi SNS, pa da ih vidimo u pravom svetlu! Ovako, SNS samo priča, kritikuje i, da ne znam da su izbori završeni, pomislio bih da smo i dalje u predizbornoj kampanji!!!
p.s. Neće Tadića da seli iz kuće. To je "žvaka" za naivne! Neće, da bi on, sutra, kada ne bude predsednik, mogao da ostane da živi u još boljoj kući i obezbedi, ne samo svoju decu, unuke, već i praunuke!!!A, narod? Ko pita narod!!! Kada ste naivni, neobavešteni i g..p..i, samo vam je ostalo da kukate i brojite dane!!!

Sale

pre 11 godina

Ocigledno vam Nikolic smeta, zato sto nije Begradjanin. Dosta se vrtelo sve oko Beograda.
(rode, 5. jun 2012 09:20)

Očigledno je da bi ti voleo da se o Bajčetini počne učiti u osnovnoj školi, kao što se učilo o Kumrovcu. Bajčetina novi Kumrovec.

: I

pre 11 godina

To sta mi mislimo o predhodnom predsedniku, mislim na nas ko smo glasali za njega predhodni put, to smo pokazali na ovim izborima. Posmatrajuci pocetak novoizabranog predsednika, moram reci da nisam do sada primetila ovoliki nedostatak njegove vestine kao govornika. Sto se tice saveta od patrijarha, pa potpuno je u redu traziti savet kada je u pitanju vas licni zivot, svi smo bili u teskim situacijama. Od coveka koji je tek preuzeo takvu poziciju, posle toliko pokusaja, ocekivalo bi se da vrca od ideja a ovo nam samo govori da on ni na samom pocetku nema ideju sta da radi, da je prosao makar dve godine na mukama pa da kazes ocajan covek, ali ovako prvo pa ne zna sta ce.

koliko pope

pre 11 godina

Citam ove komentare koji kritiku nas kao vernike, kao da ne zive ovde. Mene ne cudi ovakva ljutnja vernika, jer danas kada morate da platite da bi ste se lecili ili u ne dostatku novca morate da gledate kako vam umire voljeno bice, vi takodje morate da platite da bi ste postali deo neke crkve u kojoj bi trebalo da dobijete utehu i nadu, ali ne, kad dodjete da se krstite pop vas pita dali radite i gde, pez preterivanja na zalot to je razocaravajuca istina. Crkva koristi strah kod ljudi i to sto je nas narod i dalje sujeveran, pa misli da ce ga neka kazna pogoditi ako ne krsti dete, a ne razmislja pa ako je tako, pa kakva kazna ceka tog popa koji ti trazi 100evra za krstenje, a tek da sahranis nekog svog, pa danas covek ne sme da umre jer ce bliznji morati da podignu kredit da ga sahrane. Eto, jeste van teme, ali jako iritiraju komentari onih koji ocigledno nemaju problem sa novcem ili nisu deo nase crkve.

runner

pre 11 godina

(Бојан Савић, 5. jun 2012 00:47)
Vi očigledno ne shvatate na kojoj je g-din Nikolić trenutno funkciji. Pa, čoveče, nije on izabran na funkciju predsednika kućnog saveta ili mesne zajednice Gornja Pinosava, nego predsednika jedne suverene i bar po Ustavu "sekularne" države. Niko mu ne brani da bude vernik al' u svom slobodnom vremenu i među svoja četiri zida. Uostalom, što vi,, kao vernik ne zapucate u Patrijaršiju i pravo kod Patrijarha, valjda i vama treba neki savet i duhovni mir? I zato ne mešajte žabe i babe. Jedno je biti vernik a drugo biti predsednik države, koji uvek mora da razmišlja da nekim svojim postupkom ili gafom ne uvredi državljane koji ne dele njegove nacionalne, religiozne, socijalne, klasne, filozofske i svake druge poglede na svet.

sta je sledece

pre 11 godina

Sledeci put ce mu biti verovatno Ostrog.Nikako master da ukapira da je biti vernik i predsednik drzave dve potpuno odvojene stvari.
Od kad se ustolicio, svaki dan nova glupost.Ali vazno je da je uporan da glumi predsednika i da jos uvek zivi u predizbornoj kampanji.

stize prevara veka

pre 11 godina

Spanske serije ce biti nista u odnosu na ono sto master planira. Napravice vladu sa demokratama a svojim pristalicama reci da je to volja patrijarha...

Pink panter

pre 11 godina

Pitanje vere je lična stvar. Niko nema komentar na neozbiljnost parlamentarnih stranaka, da sastave vladu. Previše ih boli to što je Nikolić predsednik Srbije.

Slobix

pre 11 godina

Dobro je što je otišao kod patrijarha po savet šta činiti u teškim vremenima, a nije sakupio neke nezavisne i stručne ljude iz različitih oblasti, da njih upita šta je najbolje činiti... p.s. Valjda mu je jasno da se ova izjava odnosi i na njegovu (sada već bivšu stranku) koja ponovo ne može da sastavi većinu iako ima najviše osvojenih mandata i nastavlja da se baškari u odsustvu odgovornosti opozicije.

sabo

pre 11 godina

Nikolicu najbolje misljenje i savjet ces da dobijes u Briselu oni ce ti najbolje objasnit do koje granice treba da ides jer si u samom startu napravio veoma velike pogreske izazvo si one od kojih ces zavisit u buducem vremenu i ti i Drzava Srbija.

Ронилац

pre 11 godina

Апсолутно не видим ништа лоше у томе што се председник Републике обратио за савет и подршку патријарху, али у режији досадашњих властодржаца шта год нови председник урадио, то ће изгледати лоше.

Čveger

pre 11 godina

Sačuvaj bože da se slučajno obratio timu ekonomskih eksperata za savet kako da izađemo iz ove bule. Dobrodošli u srbistansku talibaniju.

ćutanje je zlato

pre 11 godina

Glasao sam protiv Tadića tj. za Nikolića ali loše je počeo i treba ga kritikovati. Prvo sa neodmerenim izjavama kojima samo daje izgovor za pritisak na Srbiju u prilikama kada apsolutno ništa nije morao da kaže, i sada ovo sa patrijarhom. Nekada samo treba oćutati neke stvari bez obzira šta misliš.

timing

pre 11 godina

očajnički potez očajnog čoveka. već je zaglibio u problemima, njegova stranka izbegla odgovornost za formiranje vlade, vreme curi... daj da u'vatimo nekog ko bi obavio posao umesto onih koji ne umeju da ga urade.

Svet M

pre 11 godina

Gospodine predsednice, u godinama ste kada vam mudrost ne bi smela nedostajati a na polozaju ste na kome se ista podrazumeva. U svakom slucaju ako ni ovo ne pomogne, tu su astrolozi, magovi, proroci...
A meni se u glavi sve cesce vrti ona Djoletova iz devedesetih:
O boze, ti valjda znas sta radis
Ti imas bolji pregled, majstore,
Ali iz naseg tupog ugla izgleda gusto
O boze, nije da kukam da nas vadis
Al' zapelo je negde
Treba nam tip sa iskustvom...

brko

pre 11 godina

(Vladimir, 5. jun 2012 09:53)

U pravu si samo za ono "frustrirani", jer nisam pretjerano naklonjen DS-u, samo sam realan. Nisam izašao na izbore, jer mi je bilo dosta Tadića i njegovih, a Toma mi nije bio opcija ni za predsednika mjesne zajednice, a kamoli države. Čovijek nema ni harizme, ni hrabrosti, ni integriteta, a svojim izjavama i istupima se toliko puta kompromitovao, da će provesti cijeli mandat dokazujući se i opravdavajući poteze iz prošlosti.

Beli jorgovan

pre 11 godina

Izgleda da mi je nesto promaklo u sledu dogadjaja oko formiranju vlade po Ustavu i zakonskoj regulativi.
A gospodja Jorgovanka Tabakovic, kao kandidat za premijera stranke koja je osvojila najvise poslanickih mandata, je vec odgovorila da nema vecinu?

само питам

pre 11 godina

А што је бивши председник Тадић (и могући будући премијер) ишао код патријарха http://www.youtube.com/watch?v=Kr3npYZzvmg
Је ли и он ишао по савет?

jasno

pre 11 godina

cachocarne, to on namerno. Čuo je da kravata potiče od croata, a iz ranijeg perioda, a ne tako davno, to ime mu je bilo jako mrsko,( a ni sada nije baš nešto drago) pa sad hoće bar na ovaj način da doskoči i omalovaži Josipovića i bratiju mu, pošto teško da drugačije može.Inače zna on kako treba, a tu su i Vučiić, Jorgovanka.... sve eu do eu