Nedelja, 03.06.2012.

16:12

Srpsko zdravstvo najgore u Evropi

Srpsko zdravstvo je po kvalitetu zdravstvene zaštite na poslednjem mestu od 34 evropske zemlje, pokazuje Evropski zdravstveni korisnički index za 2012.

Izvor: B92

Srpsko zdravstvo najgore u Evropi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Evgenije

pre 11 godina

Srpsko zdravstvo je po kvalitetu zdravstvene zaštite na poslednjem mestu od 34 evropske zemlje, pokazuje Evropski zdravstveni korisnički index za 2012.

Ali je zato na prvom mestu po korupciji i smrtnosti pacijenata.

vlada

pre 11 godina

Baš me zanima na kom smo mestu bili za vreme Tomicine vladavine. Sada je čak stanje za nijansu i bolje a mi lošije kotirani. Rešenje je vrlo jednostavno. Treba smanjiti korupciju (naročito farmaceutsku) i izbaciti neradnike i političke poltrone. Ali avaj, naši političari žive u nekoj drugoj zemlji a ne u Srbiji.

Milan Popovic

pre 11 godina

Imam narednog meseca rociste sa lekarima koje teretim za smrt supruge na porodjaju.Ovim putem javno pozivam Evropsku komisiju da uzme ucesce i podkrepi tvrdnje na konkretnom slucaju a moja Drzava ni trunku empatije vec cetvrtu godinu.

Nije sve crno

pre 11 godina

u postavljanju dijagnoza, stručnosti i znanju medicinskog osoblja i kraćem vremenu čekanja na operacije pogotovo one kritične Srbija je ispred Norveške verovali ili ne. Živim već 15 godina u Norveškoj a živio sam i u Srbiji 7 godina i imao sam dosta operacija u obe zemlje

coyote

pre 11 godina

ma cini vam se, mi smo u svemu najgori zar ne. da pitamo ljude koji su bili na vlasti poslednjih godina necemo jer su oni ponovo izglasani.

Sir Oliver

pre 11 godina

A zar su ostale drzavne sluzbe bolje? To nije neorganizovanost vec je sve smisljeno i organizovano tako da se narodu ogadi upotreba.

Mrmac

pre 11 godina

Treba krenuti od nečeg.Prvo usloviti lekare ili državna ustanova ili privatna praksa.Zatim na nivou države izjednačiti te dve opcije,odnosno da obavezno osiguranje pokriva sve vrste lečenja,i državno i privatno.Zacrtati neki reper kao minimum kvaliteta usluga kao i transparentne cene za sve vrste zdravstvene nege.Medicinsko osoblje platiti pošteno i po kategorijama.Nije svejedno biti reonski lekar ili npr. presadjivati jetru.I na kraju uvesti rigorozan sistem kontrole.Kada ustreba kažnjavati ali i nagradjivati.I manite se žalopojki tipa nema se para.Pročitajte malo kako to rade na Kubi sa minimumom sredstava.A imaju zdravstvenu negu medju najboljima na svetu,mada su pod delimičnim sankcijama od 1960-te.Znači mnogo toga se može brzo uraditi samo treba bolja organizacija,manje pljačke,više volje i da se bar ponekad setimo Hipokrata.

jack

pre 11 godina

Pa vi sad osudite Tomicu Milosavljevića što je otišao u Nemačku da operiše s oproštenjem, tur.
Zna on vrlo dobro kakva pustoš ostaje iza njega i njegovih pajtosa iz G17 koji upropastiše sve što im je dopalo u pandže. A odgovornost? Pa krivi su pacijenti jer se nisu dovoljno mašali za buđelare.
Sada će G17 tražiti resor zdravstva, školstva, monetarne politike i naravno ekonomije da dodatno sredi stanje. 12 godina je malo za sredjivanje zdravstva, trebaju im najmanje još dve decenije. A vi gradjani spremajte evre jer lekari ne primaju dinare odavno.

Zoran Dj

pre 11 godina

Ako kilometar autoputa kosta oko 2 miliona eura, predlazem da ne izgradimo 10 km i ako smo ga cekali 60 godina, a da se za 20 miliona eura kupi maltene oprema za celo zdravstvo... Mozda je naivna ideja, ali...

jedan koji radi u zdravstvu

pre 11 godina

Definitivno mnogo toga škripi i ne valja u zdravstvu, kao i u drugim segmentima društva. Voleo bih da neko napravi kriterijume za političare, pa da vidimo gde su naši u odnosu na evropske. Siguran san niže od zdravstva.

Milko

pre 11 godina

"U emisiji Puls nacije na B92 lekari upozoravaju da je zdravstveni sistem Srbije neefikasan, loše organizovan i da zahteva ozbiljne promene"

Pazi ovo "lekari upozoravaju".
Pa lekari su u svakom pogledu najgori deo zdravstvenog sistema.

vlajko

pre 11 godina

Drzavne apoteke i drzavni lekari imaju monopol na drzavne pare. Kolike se pare tamo vrte? KORUPCIJA JE KOREN SVIH PROBLEMA U SRBIJI!!!

Ana

pre 11 godina

Kako su kod nas organizovane pojedine privatne klinike? Da li su lekari koji rade u njima stalno zaposleni? Primaju li ti lekari plate na crno? Da li se kroz privatne klinike peru pare? U reklamama za neke privatne klinike se navodi da i maltene mrtve vracaju u zivot. A stvarnost je drugacija. I tamo se umire u mukama, ali debelo kosta. I naravno da je nase zdravstvo lose. Zato je ministar zdravlja isao u inostranstvo da se leci.

Komsija

pre 11 godina

Veoma nestrucni lekari (neznaju ni recept da napisu a ne nesto drugo) i veoma cudni pacijenti (da ne generalizujem penzionere) koji idu kod lekara da "vide sta ima novo" su samo neki od problema! Da ne pominjem da je bilo potrebano 30tak ljudi da mi objasni {u RFZO) kako da ostvari pravo na osiguranje kao hronicni bolestnik! UZAS!

xanja

pre 11 godina

Dobri su ovi "eksperti" sto pricaju ovako mudro. Problem je sto su svi oni direktno deo tog sistema koji je najgori u evropi ili su njihov proizvod. Ova gospodja koja vodi drustvo za zastitu prava pacijenata je PR doma zdravlja.? Molim Vas nemojte vise zamajavati narod

nezbrinut

pre 11 godina

Eto, ministar zdravlja bavio se tri meseca u izbornoj kampanji, a ovi njegovi u sistemu to iskoristili. Ministre ucini bre nesto?

nestranačka penzionerka

pre 11 godina

Da li ste bar JEDAN put čuli DInkića da je pomenuo zdravstvo bilo u lošem ili dobrom kontekstu.Pametan je on.Zna da će građani i zdravstvo da pripišu Tadiću iako je Dinkić 11 godina neprikosnoveno vladao zdravstvom.Gde je sada njegov Tomica Milosavljević.Svi se u Nišu sećaju kada je Dinkić na televiziji izjavljivao da novi direktor Kliničkog centra mora biti iz G17 ili neće biti niko.Verovatno će i u vladi sa SNS tražiti zdravstvo.A možda i neće.On kad nešto upropasti to prišije drugome a on nezadrživo ide dalje u nova ucenjivanja.

ALI BABA

pre 11 godina

ima li jos nesto u evropi sto je najgore,a da nije srpsko??? najgora ekonomija, prosveta, kultura, civilizacija, najskuplje i najgore gorivo, struja, genetski modifikovana hrana, najgora infrastruktura, najgore postovanje ljudskih i manjinskih prava, ustava, zakona idr opstih akata, ALI ZATO imamo navecu nezaposlenost, najveci pad zivotnog standardna, najveci pad nataliteta itttttttttttdddddddddddd

crvenka

pre 11 godina

ma nije,samo sto ako nepredate knjizicu do 13h na pregled necete moci..na salteru vam kazu pitajte doktora,doktor kaze sutra poranite pa cete stici na red uz pa gde ste do sada(14:15)...a sta ce oni do 19h da rade zivo me interesuje

Interesantno

pre 11 godina

Interesantno je da su svi lekari generalno zadovoljni svojim platama, koje iznose negde oko 70.000 dinara za lekara specijalistu. Svi oni znaju da menadzeri u multinacionalnim kompanijama imaju 200.000-300.000 dinara, uz mnogo manje obrazovanja, a i odgovornosti na radnom mestu. Dobar frizer zaradi vise nego lekar za mesec dana rada. A lekari cute, i ne bune se protiv toga!!! Njihov rad je apsolutno obezvredjen ali svi oni cute... Kako??? Zato sto svi imaju dodatne prihode: sto od privatnih angazmana, sto od studija ili farmaceutskih kompanija. A pacijenti? Za njih ih nije briga. I kako da zdravstvo ne bude na dnu dna?

Aleksandar

pre 11 godina

Ma vazno je da se vama debele pare sa plate skidaju za isto, i da odaberete lekara ako hocete ukradene vam pare da iskoristite, mada i tad samo lud ili onaj ko nema drugog izbora ide kod njih. I posle se pitate sto bizMis baba vracara i ostalih prevaranata cveta...

Odisej

pre 11 godina

Zašto naša država ne uvede privatne ambulante i apoteke u sistem??? Da naše socijalno pokriva i njih. Pa to funkcioniše svuda. Lekari bi sami investirali u svoje zapošljavanje, sami bi plaćali opremu i rasteretili državu plaćanja, a istovremeno bi plaćali porez, umesto da sede kod kuće nezaposleni. A mi, pacijenti, dobili bismo bolji kavalitet jer bi svakom bilo u interesu da ima više pacijenata. I, naravno, da njihov recept važi u svim apotekama. Kako to da takav sistem funkcioniše u npr. Nemačkoj, koja ima jedno od najboljih zdravstva, a za nas nije dovoljno dobar???

Slavica

pre 11 godina

Cim u jednom sistemu nemamo kome da postavimo pitanje o odgovornosti a iako ga postavimo ne dobijamo odgovor, taj sistem NE VALJA, ne vredi nicemu. Prozivali smo arogantnog ministra dok su umirale porodilje i bebe , ministar se promenio a porodilje i bebe i dalje umiru. Opet im je neko drugi kriv, ne znaju ko je davao informacije, ne prizanaju a jesmo NA DNU.

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 11 godina

Po meni bi posle ovakvih sramotnih i poraznih razulttata, ministar te kompletno rukovodstvo zdravstva u Srbiji, svi redom, trebali dati neopozive ostavke! Sramota da ih je!
Drago mi je da postoje nezavisna istrazivanja, da nije njih, svi bi se pravili ludi. Ovako se bar nadam da ce ovaj ''alarm'' malo prodrmati ljude. Sram da ih je sve u vladi i ministarstvu!

ALI BABA

pre 11 godina

ima li jos nesto u evropi sto je najgore,a da nije srpsko??? najgora ekonomija, prosveta, kultura, civilizacija, najskuplje i najgore gorivo, struja, genetski modifikovana hrana, najgora infrastruktura, najgore postovanje ljudskih i manjinskih prava, ustava, zakona idr opstih akata, ALI ZATO imamo navecu nezaposlenost, najveci pad zivotnog standardna, najveci pad nataliteta itttttttttttdddddddddddd

Odisej

pre 11 godina

Zašto naša država ne uvede privatne ambulante i apoteke u sistem??? Da naše socijalno pokriva i njih. Pa to funkcioniše svuda. Lekari bi sami investirali u svoje zapošljavanje, sami bi plaćali opremu i rasteretili državu plaćanja, a istovremeno bi plaćali porez, umesto da sede kod kuće nezaposleni. A mi, pacijenti, dobili bismo bolji kavalitet jer bi svakom bilo u interesu da ima više pacijenata. I, naravno, da njihov recept važi u svim apotekama. Kako to da takav sistem funkcioniše u npr. Nemačkoj, koja ima jedno od najboljih zdravstva, a za nas nije dovoljno dobar???

nestranačka penzionerka

pre 11 godina

Da li ste bar JEDAN put čuli DInkića da je pomenuo zdravstvo bilo u lošem ili dobrom kontekstu.Pametan je on.Zna da će građani i zdravstvo da pripišu Tadiću iako je Dinkić 11 godina neprikosnoveno vladao zdravstvom.Gde je sada njegov Tomica Milosavljević.Svi se u Nišu sećaju kada je Dinkić na televiziji izjavljivao da novi direktor Kliničkog centra mora biti iz G17 ili neće biti niko.Verovatno će i u vladi sa SNS tražiti zdravstvo.A možda i neće.On kad nešto upropasti to prišije drugome a on nezadrživo ide dalje u nova ucenjivanja.

vlajko

pre 11 godina

Drzavne apoteke i drzavni lekari imaju monopol na drzavne pare. Kolike se pare tamo vrte? KORUPCIJA JE KOREN SVIH PROBLEMA U SRBIJI!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Ma vazno je da se vama debele pare sa plate skidaju za isto, i da odaberete lekara ako hocete ukradene vam pare da iskoristite, mada i tad samo lud ili onaj ko nema drugog izbora ide kod njih. I posle se pitate sto bizMis baba vracara i ostalih prevaranata cveta...

Milko

pre 11 godina

"U emisiji Puls nacije na B92 lekari upozoravaju da je zdravstveni sistem Srbije neefikasan, loše organizovan i da zahteva ozbiljne promene"

Pazi ovo "lekari upozoravaju".
Pa lekari su u svakom pogledu najgori deo zdravstvenog sistema.

jack

pre 11 godina

Pa vi sad osudite Tomicu Milosavljevića što je otišao u Nemačku da operiše s oproštenjem, tur.
Zna on vrlo dobro kakva pustoš ostaje iza njega i njegovih pajtosa iz G17 koji upropastiše sve što im je dopalo u pandže. A odgovornost? Pa krivi su pacijenti jer se nisu dovoljno mašali za buđelare.
Sada će G17 tražiti resor zdravstva, školstva, monetarne politike i naravno ekonomije da dodatno sredi stanje. 12 godina je malo za sredjivanje zdravstva, trebaju im najmanje još dve decenije. A vi gradjani spremajte evre jer lekari ne primaju dinare odavno.

Interesantno

pre 11 godina

Interesantno je da su svi lekari generalno zadovoljni svojim platama, koje iznose negde oko 70.000 dinara za lekara specijalistu. Svi oni znaju da menadzeri u multinacionalnim kompanijama imaju 200.000-300.000 dinara, uz mnogo manje obrazovanja, a i odgovornosti na radnom mestu. Dobar frizer zaradi vise nego lekar za mesec dana rada. A lekari cute, i ne bune se protiv toga!!! Njihov rad je apsolutno obezvredjen ali svi oni cute... Kako??? Zato sto svi imaju dodatne prihode: sto od privatnih angazmana, sto od studija ili farmaceutskih kompanija. A pacijenti? Za njih ih nije briga. I kako da zdravstvo ne bude na dnu dna?

Slavica

pre 11 godina

Cim u jednom sistemu nemamo kome da postavimo pitanje o odgovornosti a iako ga postavimo ne dobijamo odgovor, taj sistem NE VALJA, ne vredi nicemu. Prozivali smo arogantnog ministra dok su umirale porodilje i bebe , ministar se promenio a porodilje i bebe i dalje umiru. Opet im je neko drugi kriv, ne znaju ko je davao informacije, ne prizanaju a jesmo NA DNU.

Mrmac

pre 11 godina

Treba krenuti od nečeg.Prvo usloviti lekare ili državna ustanova ili privatna praksa.Zatim na nivou države izjednačiti te dve opcije,odnosno da obavezno osiguranje pokriva sve vrste lečenja,i državno i privatno.Zacrtati neki reper kao minimum kvaliteta usluga kao i transparentne cene za sve vrste zdravstvene nege.Medicinsko osoblje platiti pošteno i po kategorijama.Nije svejedno biti reonski lekar ili npr. presadjivati jetru.I na kraju uvesti rigorozan sistem kontrole.Kada ustreba kažnjavati ali i nagradjivati.I manite se žalopojki tipa nema se para.Pročitajte malo kako to rade na Kubi sa minimumom sredstava.A imaju zdravstvenu negu medju najboljima na svetu,mada su pod delimičnim sankcijama od 1960-te.Znači mnogo toga se može brzo uraditi samo treba bolja organizacija,manje pljačke,više volje i da se bar ponekad setimo Hipokrata.

Milan Popovic

pre 11 godina

Imam narednog meseca rociste sa lekarima koje teretim za smrt supruge na porodjaju.Ovim putem javno pozivam Evropsku komisiju da uzme ucesce i podkrepi tvrdnje na konkretnom slucaju a moja Drzava ni trunku empatije vec cetvrtu godinu.

crvenka

pre 11 godina

ma nije,samo sto ako nepredate knjizicu do 13h na pregled necete moci..na salteru vam kazu pitajte doktora,doktor kaze sutra poranite pa cete stici na red uz pa gde ste do sada(14:15)...a sta ce oni do 19h da rade zivo me interesuje

Ana

pre 11 godina

Kako su kod nas organizovane pojedine privatne klinike? Da li su lekari koji rade u njima stalno zaposleni? Primaju li ti lekari plate na crno? Da li se kroz privatne klinike peru pare? U reklamama za neke privatne klinike se navodi da i maltene mrtve vracaju u zivot. A stvarnost je drugacija. I tamo se umire u mukama, ali debelo kosta. I naravno da je nase zdravstvo lose. Zato je ministar zdravlja isao u inostranstvo da se leci.

Komsija

pre 11 godina

Veoma nestrucni lekari (neznaju ni recept da napisu a ne nesto drugo) i veoma cudni pacijenti (da ne generalizujem penzionere) koji idu kod lekara da "vide sta ima novo" su samo neki od problema! Da ne pominjem da je bilo potrebano 30tak ljudi da mi objasni {u RFZO) kako da ostvari pravo na osiguranje kao hronicni bolestnik! UZAS!

Zoran Dj

pre 11 godina

Ako kilometar autoputa kosta oko 2 miliona eura, predlazem da ne izgradimo 10 km i ako smo ga cekali 60 godina, a da se za 20 miliona eura kupi maltene oprema za celo zdravstvo... Mozda je naivna ideja, ali...

xanja

pre 11 godina

Dobri su ovi "eksperti" sto pricaju ovako mudro. Problem je sto su svi oni direktno deo tog sistema koji je najgori u evropi ili su njihov proizvod. Ova gospodja koja vodi drustvo za zastitu prava pacijenata je PR doma zdravlja.? Molim Vas nemojte vise zamajavati narod

Sir Oliver

pre 11 godina

A zar su ostale drzavne sluzbe bolje? To nije neorganizovanost vec je sve smisljeno i organizovano tako da se narodu ogadi upotreba.

nezbrinut

pre 11 godina

Eto, ministar zdravlja bavio se tri meseca u izbornoj kampanji, a ovi njegovi u sistemu to iskoristili. Ministre ucini bre nesto?

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 11 godina

Po meni bi posle ovakvih sramotnih i poraznih razulttata, ministar te kompletno rukovodstvo zdravstva u Srbiji, svi redom, trebali dati neopozive ostavke! Sramota da ih je!
Drago mi je da postoje nezavisna istrazivanja, da nije njih, svi bi se pravili ludi. Ovako se bar nadam da ce ovaj ''alarm'' malo prodrmati ljude. Sram da ih je sve u vladi i ministarstvu!

jedan koji radi u zdravstvu

pre 11 godina

Definitivno mnogo toga škripi i ne valja u zdravstvu, kao i u drugim segmentima društva. Voleo bih da neko napravi kriterijume za političare, pa da vidimo gde su naši u odnosu na evropske. Siguran san niže od zdravstva.

coyote

pre 11 godina

ma cini vam se, mi smo u svemu najgori zar ne. da pitamo ljude koji su bili na vlasti poslednjih godina necemo jer su oni ponovo izglasani.

Nije sve crno

pre 11 godina

u postavljanju dijagnoza, stručnosti i znanju medicinskog osoblja i kraćem vremenu čekanja na operacije pogotovo one kritične Srbija je ispred Norveške verovali ili ne. Živim već 15 godina u Norveškoj a živio sam i u Srbiji 7 godina i imao sam dosta operacija u obe zemlje

vlada

pre 11 godina

Baš me zanima na kom smo mestu bili za vreme Tomicine vladavine. Sada je čak stanje za nijansu i bolje a mi lošije kotirani. Rešenje je vrlo jednostavno. Treba smanjiti korupciju (naročito farmaceutsku) i izbaciti neradnike i političke poltrone. Ali avaj, naši političari žive u nekoj drugoj zemlji a ne u Srbiji.

Evgenije

pre 11 godina

Srpsko zdravstvo je po kvalitetu zdravstvene zaštite na poslednjem mestu od 34 evropske zemlje, pokazuje Evropski zdravstveni korisnički index za 2012.

Ali je zato na prvom mestu po korupciji i smrtnosti pacijenata.

Milko

pre 11 godina

"U emisiji Puls nacije na B92 lekari upozoravaju da je zdravstveni sistem Srbije neefikasan, loše organizovan i da zahteva ozbiljne promene"

Pazi ovo "lekari upozoravaju".
Pa lekari su u svakom pogledu najgori deo zdravstvenog sistema.

Interesantno

pre 11 godina

Interesantno je da su svi lekari generalno zadovoljni svojim platama, koje iznose negde oko 70.000 dinara za lekara specijalistu. Svi oni znaju da menadzeri u multinacionalnim kompanijama imaju 200.000-300.000 dinara, uz mnogo manje obrazovanja, a i odgovornosti na radnom mestu. Dobar frizer zaradi vise nego lekar za mesec dana rada. A lekari cute, i ne bune se protiv toga!!! Njihov rad je apsolutno obezvredjen ali svi oni cute... Kako??? Zato sto svi imaju dodatne prihode: sto od privatnih angazmana, sto od studija ili farmaceutskih kompanija. A pacijenti? Za njih ih nije briga. I kako da zdravstvo ne bude na dnu dna?

Nije sve crno

pre 11 godina

u postavljanju dijagnoza, stručnosti i znanju medicinskog osoblja i kraćem vremenu čekanja na operacije pogotovo one kritične Srbija je ispred Norveške verovali ili ne. Živim već 15 godina u Norveškoj a živio sam i u Srbiji 7 godina i imao sam dosta operacija u obe zemlje

Komsija

pre 11 godina

Veoma nestrucni lekari (neznaju ni recept da napisu a ne nesto drugo) i veoma cudni pacijenti (da ne generalizujem penzionere) koji idu kod lekara da "vide sta ima novo" su samo neki od problema! Da ne pominjem da je bilo potrebano 30tak ljudi da mi objasni {u RFZO) kako da ostvari pravo na osiguranje kao hronicni bolestnik! UZAS!

crvenka

pre 11 godina

ma nije,samo sto ako nepredate knjizicu do 13h na pregled necete moci..na salteru vam kazu pitajte doktora,doktor kaze sutra poranite pa cete stici na red uz pa gde ste do sada(14:15)...a sta ce oni do 19h da rade zivo me interesuje

Odisej

pre 11 godina

Zašto naša država ne uvede privatne ambulante i apoteke u sistem??? Da naše socijalno pokriva i njih. Pa to funkcioniše svuda. Lekari bi sami investirali u svoje zapošljavanje, sami bi plaćali opremu i rasteretili državu plaćanja, a istovremeno bi plaćali porez, umesto da sede kod kuće nezaposleni. A mi, pacijenti, dobili bismo bolji kavalitet jer bi svakom bilo u interesu da ima više pacijenata. I, naravno, da njihov recept važi u svim apotekama. Kako to da takav sistem funkcioniše u npr. Nemačkoj, koja ima jedno od najboljih zdravstva, a za nas nije dovoljno dobar???

vlajko

pre 11 godina

Drzavne apoteke i drzavni lekari imaju monopol na drzavne pare. Kolike se pare tamo vrte? KORUPCIJA JE KOREN SVIH PROBLEMA U SRBIJI!!!

xanja

pre 11 godina

Dobri su ovi "eksperti" sto pricaju ovako mudro. Problem je sto su svi oni direktno deo tog sistema koji je najgori u evropi ili su njihov proizvod. Ova gospodja koja vodi drustvo za zastitu prava pacijenata je PR doma zdravlja.? Molim Vas nemojte vise zamajavati narod

Slavica

pre 11 godina

Cim u jednom sistemu nemamo kome da postavimo pitanje o odgovornosti a iako ga postavimo ne dobijamo odgovor, taj sistem NE VALJA, ne vredi nicemu. Prozivali smo arogantnog ministra dok su umirale porodilje i bebe , ministar se promenio a porodilje i bebe i dalje umiru. Opet im je neko drugi kriv, ne znaju ko je davao informacije, ne prizanaju a jesmo NA DNU.

nestranačka penzionerka

pre 11 godina

Da li ste bar JEDAN put čuli DInkića da je pomenuo zdravstvo bilo u lošem ili dobrom kontekstu.Pametan je on.Zna da će građani i zdravstvo da pripišu Tadiću iako je Dinkić 11 godina neprikosnoveno vladao zdravstvom.Gde je sada njegov Tomica Milosavljević.Svi se u Nišu sećaju kada je Dinkić na televiziji izjavljivao da novi direktor Kliničkog centra mora biti iz G17 ili neće biti niko.Verovatno će i u vladi sa SNS tražiti zdravstvo.A možda i neće.On kad nešto upropasti to prišije drugome a on nezadrživo ide dalje u nova ucenjivanja.

Evgenije

pre 11 godina

Srpsko zdravstvo je po kvalitetu zdravstvene zaštite na poslednjem mestu od 34 evropske zemlje, pokazuje Evropski zdravstveni korisnički index za 2012.

Ali je zato na prvom mestu po korupciji i smrtnosti pacijenata.

Aleksandar

pre 11 godina

Ma vazno je da se vama debele pare sa plate skidaju za isto, i da odaberete lekara ako hocete ukradene vam pare da iskoristite, mada i tad samo lud ili onaj ko nema drugog izbora ide kod njih. I posle se pitate sto bizMis baba vracara i ostalih prevaranata cveta...

Ana

pre 11 godina

Kako su kod nas organizovane pojedine privatne klinike? Da li su lekari koji rade u njima stalno zaposleni? Primaju li ti lekari plate na crno? Da li se kroz privatne klinike peru pare? U reklamama za neke privatne klinike se navodi da i maltene mrtve vracaju u zivot. A stvarnost je drugacija. I tamo se umire u mukama, ali debelo kosta. I naravno da je nase zdravstvo lose. Zato je ministar zdravlja isao u inostranstvo da se leci.

jack

pre 11 godina

Pa vi sad osudite Tomicu Milosavljevića što je otišao u Nemačku da operiše s oproštenjem, tur.
Zna on vrlo dobro kakva pustoš ostaje iza njega i njegovih pajtosa iz G17 koji upropastiše sve što im je dopalo u pandže. A odgovornost? Pa krivi su pacijenti jer se nisu dovoljno mašali za buđelare.
Sada će G17 tražiti resor zdravstva, školstva, monetarne politike i naravno ekonomije da dodatno sredi stanje. 12 godina je malo za sredjivanje zdravstva, trebaju im najmanje još dve decenije. A vi gradjani spremajte evre jer lekari ne primaju dinare odavno.

ALI BABA

pre 11 godina

ima li jos nesto u evropi sto je najgore,a da nije srpsko??? najgora ekonomija, prosveta, kultura, civilizacija, najskuplje i najgore gorivo, struja, genetski modifikovana hrana, najgora infrastruktura, najgore postovanje ljudskih i manjinskih prava, ustava, zakona idr opstih akata, ALI ZATO imamo navecu nezaposlenost, najveci pad zivotnog standardna, najveci pad nataliteta itttttttttttdddddddddddd

nezbrinut

pre 11 godina

Eto, ministar zdravlja bavio se tri meseca u izbornoj kampanji, a ovi njegovi u sistemu to iskoristili. Ministre ucini bre nesto?

Zoran Dj

pre 11 godina

Ako kilometar autoputa kosta oko 2 miliona eura, predlazem da ne izgradimo 10 km i ako smo ga cekali 60 godina, a da se za 20 miliona eura kupi maltene oprema za celo zdravstvo... Mozda je naivna ideja, ali...

Mrmac

pre 11 godina

Treba krenuti od nečeg.Prvo usloviti lekare ili državna ustanova ili privatna praksa.Zatim na nivou države izjednačiti te dve opcije,odnosno da obavezno osiguranje pokriva sve vrste lečenja,i državno i privatno.Zacrtati neki reper kao minimum kvaliteta usluga kao i transparentne cene za sve vrste zdravstvene nege.Medicinsko osoblje platiti pošteno i po kategorijama.Nije svejedno biti reonski lekar ili npr. presadjivati jetru.I na kraju uvesti rigorozan sistem kontrole.Kada ustreba kažnjavati ali i nagradjivati.I manite se žalopojki tipa nema se para.Pročitajte malo kako to rade na Kubi sa minimumom sredstava.A imaju zdravstvenu negu medju najboljima na svetu,mada su pod delimičnim sankcijama od 1960-te.Znači mnogo toga se može brzo uraditi samo treba bolja organizacija,manje pljačke,više volje i da se bar ponekad setimo Hipokrata.

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 11 godina

Po meni bi posle ovakvih sramotnih i poraznih razulttata, ministar te kompletno rukovodstvo zdravstva u Srbiji, svi redom, trebali dati neopozive ostavke! Sramota da ih je!
Drago mi je da postoje nezavisna istrazivanja, da nije njih, svi bi se pravili ludi. Ovako se bar nadam da ce ovaj ''alarm'' malo prodrmati ljude. Sram da ih je sve u vladi i ministarstvu!

jedan koji radi u zdravstvu

pre 11 godina

Definitivno mnogo toga škripi i ne valja u zdravstvu, kao i u drugim segmentima društva. Voleo bih da neko napravi kriterijume za političare, pa da vidimo gde su naši u odnosu na evropske. Siguran san niže od zdravstva.

Sir Oliver

pre 11 godina

A zar su ostale drzavne sluzbe bolje? To nije neorganizovanost vec je sve smisljeno i organizovano tako da se narodu ogadi upotreba.

coyote

pre 11 godina

ma cini vam se, mi smo u svemu najgori zar ne. da pitamo ljude koji su bili na vlasti poslednjih godina necemo jer su oni ponovo izglasani.

Milan Popovic

pre 11 godina

Imam narednog meseca rociste sa lekarima koje teretim za smrt supruge na porodjaju.Ovim putem javno pozivam Evropsku komisiju da uzme ucesce i podkrepi tvrdnje na konkretnom slucaju a moja Drzava ni trunku empatije vec cetvrtu godinu.

vlada

pre 11 godina

Baš me zanima na kom smo mestu bili za vreme Tomicine vladavine. Sada je čak stanje za nijansu i bolje a mi lošije kotirani. Rešenje je vrlo jednostavno. Treba smanjiti korupciju (naročito farmaceutsku) i izbaciti neradnike i političke poltrone. Ali avaj, naši političari žive u nekoj drugoj zemlji a ne u Srbiji.