Traže Ministarstvo za ljudska prava

Beograd -- Organizacije civilnog društva zatražile su da se u novoj vladi formira Ministarstvo za ljudska prava, saopšteno je danas iz Centra za praktičnu politiku.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Jeste... samo nam to fali da plaćamo još jednu turu birokrata
  (Suboticanin, 31. maj 2012 11:35)

  # Link komentara

 2. Ustav lepo kaže da su svi građani Srbije ravnopravni, da imaju ista prava i obaveze, zašto izdvajati bilo koga? Ja predlažem da država prestane sa finansiranjem NVO i da se zabrani njihovo finansiranje iz inostranstva.
  (Zoran, 29. maj 2012 14:26)

  # Link komentara

 3. Mislim da nije dobro da takozvani NVO sektor, u koaliciji sa nacionalnim savetima manjina dobije ministrastvo za ljudska (i manjinska) prava. Ljudska prava su veoma kompleksan pojam i ne mogu biti "branjena" tako što bi neko preuzeo jedan jedini resor republičke administracije. Poštovanje ljudskih prava ne može se svoditi samo na prava manjina, ugroženih grupa i verskih zajednica, a da se osnovna ljudska prava "strpaju u koš" tranzicione pravde. Za sistemsku i sistematsku zaštitu SVIH ljudskih prava u Srbiji potreban je efikasan, nepristrasan i efektivan rad ne samo resora za ljudska prava, već i pravosuđa, policije, rada i socijalne zaštite, zdravstva, finansija, ekonomije, prosvete, kao i najmanje 126 poslanika u parlamentu. Ukratko, celokupna Vlada, podržana parlamentarnom većinom trebalo bi da se okrene za 180 stepeni i da u svom radu bude upravljana interesima SVIH građana Srbije, tako da Srbija postane pravna država, uređeno društvo sa jakom socijalnom orijentacijom. Nažalost, trenutno, kratkoročno i srednjoročno posmatrano, to je utopija, jer su interesi političke i ekonomske nomenklature, iznad svega pojedinačni, okrenuti sebi i jačanju svoje političke i ekonomske moći. Predloženo ministrastvo koje bi personalno formirao takozvani NVO sektor u koaliciji sa nacionalnim savetima manjina predstavljao bi samo spoljašnju šminku za postojeći sistem vlasti u Srbiji.
  (Nevladin deo vlade?, 29. maj 2012 11:57)

  # Link komentara

 4. KOJA BRE LJUDSKA PRAVA, nemamo leba da jedemo od silnih ministarstava i agencija. terajte se bre sa tim idejama kao radiće nešto NEKO u tim ministarstvima. Sve lezilebovići. I do sada smo imali NEJVEĆu i NAJBROJNIJU vladu u SVETU!!! KINA ima manju vladu od nas alo bre nevladini-što-radite-za-vladu-a-na-račun-nas-koji-stvarno-radimo sjašite. Od kada se borimo za prava ljudi i građana nama sve gore i gore i sve manja prava imamo!
  (Alcale, 29. maj 2012 11:22)

  # Link komentara

 5. Apsolutno je sve jedno da li ce se to ministarstvo formirati ili ne. Sve stranke koje su presle cenzus, a time i imaju sansu da ucestvuju u vladi, su veoma desno orijentisane te im bilo kakav rad na poboljsanju ljudskih prava u zemlji moze samo da smeta u ostvarivanju njihove nacionalno onesvescene, tajkunske politike.
  (besna glista, 29. maj 2012 10:47)

  # Link komentara