Iz "nesvrstanih" oko 200 studenata

Beograd -- Zahvaljujući realizaciji projekta "Svet u Srbiji" u našoj zemlji sada ima 198 studenata iz 47 država-članica Pokreta nesvrstanih, kaže ministar Žarko Obradović.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. ...eto novih manekena za Kluz....ummm, a jel Kluz jos postoji?!
  (Steva Shumadinac, 1. april 2012 02:05)

  # Link komentara

 2. Zašto ne kažete da im obećana stipendija od 150 evra mesečno ne stiže redovno, pa studenti koji su došli računajući samo na nju kao izvor prihoda bukvalno NE JEDU? Zašto ne kažete da im se ne plaća gradski prevoz kao što je stajalo u konkursu, zašto im nisu kupljene i knjige za fakultet, takođe jedna od stavki na konkursu.

  Znam par ''nesvrstanih'' studenata koji su mi to pričali. Kada su zvali čoveka iz Ministarstva prosvete zaduženog za njih, rekao im je ''Šta se žalite, zar vam je malo što ste dobili stipendiju i mesto za školovanje?''!!!!!! Eto, Obradoviću, kako se mi odnosimo prema gostima koje smo SAMI POZVALI! Gde su skrenule pare predviđene za njihove mesečne markice i udžbenike? Očigledno nisu stigle tamo gde je trebalo.

  Kada su mi ''nesvrstani'' drugovi to sve ispričali, a pošto su skromni više neće nikome da se zvanično požale, BILO ME JE SRAMOTA ŠTO SAM SRBIN (kao i mnogo puta pre toga, između ostalog).
  (Steph, 1. april 2012 01:40)

  # Link komentara

 3. Obzirom da dolaze iz velikog broja zemalja, "lingua franca" studenata na razmeni je upravo srpski, koji su sjajno savladali. I to je apsolutno presimpatično kad u menzi čujem Arapa, Kenijca i Nigerijca kako međusobno pričaju - sa sve Bg slengom, "znaači brateee, ne mogu bre da verujem da nisi uzeo bečku".
  Fantastični su! :D
  (Pedja, 1-G, 1. april 2012 01:32)

  # Link komentara

 4. Nadam se da nijedna stipendija nije data nezahvalnoj Gani
  (Proka, 1. april 2012 00:06)

  # Link komentara