Silovatelji pod stalnim nadzorom

Beograd -- Izvršioci krivičnih dela silovanja ili pedofilije, nakon odsluženja zatvorske kazne, do kraja života će biti pod nadzorom policije i društva, kaže Homen.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Te mere nadzora pomazu kod koliko-toliko racionalnih osoba, ali kod onih najopasnijih silovatelja i posebno pedofila, koji jednostavno ne mogu da kontrolisu svoje porive, jedino hemijska kastracija ima smisla... jeste drasticno, ali na neki nacin je to i drustvu i njima samima jedino resenje da se obuzdaju
  (iii, 1. april 2012 12:18)

  # Link komentara

 2. Mi ovde mozemo svi kolektivno da setamo goli do Djurdjevdana... mozda se nasa Vlada u stvari i bori za to da ostanemo goli i bosi?
  Cipele smo ionako pocepali dok smo ih doveli u fotelje gde su prvo sipali super lepak pa seli.
  (PPeca@SER, 1. april 2012 09:54)

  # Link komentara

 3. kakva pracenja kakvi psiholozi kakva demokratija. takve likove sa takvom etiketom niko nece da zaposli, pa onda postaju socijalni slucajevi pa onda na teret poreskih obveznika. ispade na kraju da oni koji su cinili najgnusnija zlodela ti se jos hrane za dzabe. angazovati fino par elektricnih stolica stisnes dugme i gotova stvar.
   (partibrejker, 1. april 2012 09:33)

  # Link komentara

 4. Voleo bih da mi neko strucan objasni zasto ovako blage kazne?!?
   (vn, 1. april 2012 09:21)

  # Link komentara

 5. svi znamo da silovatelji veoma cesto ponavljaju svoje zlodjelo, lijepo ga osudite na par godina pa gledajte cija ce majka zaplakati i cijem ce djetetu zivot unistiti. Takvim monstrumima je mjesto iza resetaka cijeli zivot pa da njih tamo malo siluju oni koji su jaci od njih.Bez obzira koji vid silovanja bio, DOZIVOTNI ZATVOR!!!
   (Nebojsa, 1. april 2012 08:50)

  # Link komentara

 6. Izvršioce svih krivičnih dela, gde su žrtve žene i deca, treba daleko oštrije osudjivati, ovako kako je bilo do sada nikako ne valja, jer se zlotvori uopšte ne plaše posledica, za razliku od žrtava koje zlotvori često nastavljaju da maltretiraju i posle izdržane kazniCE. Problem je zapravo na državnom nivou, na nedostatku ideja kako obezbediti ženama posao, promenu mesta boravka /bez mogućnosti da je nasilnici saznaju i sl.) Što se tiče pedofila njih posebno treba označiti i pratiti, ceo život, mada bi jedino pravo rešenje bilo da se izvrši hemijska kastraciju i njih i silovatelja!
  (bezimena, 1. april 2012 00:30)

  # Link komentara

 7. da da ali sta je sa onim sto je osudjen ma tri i po godine zatvora za silovanje svoje dve cerke? njemu date malu kaznu pa ga onda posmatrate....bolest na delu
   (sumadinac atl, 31. mart 2012 23:52)

  # Link komentara

 8. sve je ovo lepo, samo da ne ostane prazna predizborna prica
  i uopste mi se ne svidja ovaj "osnovni oblik silovanja"... sta to znaci?
  3 godine je MALO za BILO KAKAV oblik silovanja, makar i ovaj "osnovni"
  (a za opremu u ful-u?, 31. mart 2012 23:11)

  # Link komentara

 9. Dobro su se setili! Ali ovo na kraju - Pooštrili kazne?! Za takva zlodela bar tri puta veća zatvorska kazna plus kastracija i naknadno sve ove mere predostrožnosti. A ni to nije dovoljno jer su to bolesnici koji će naci načina da opet nekog osakate za ceo život.
   (Neko, 31. mart 2012 23:08)

  # Link komentara

 10. A sta ce biti sa ocem Pahomijem? Svima je jasno da je pedofil. Uspeo je da odugovlacenjem procesa dodje do pravne zastarelosti za dva slucaja, a za druga dva " nije bilo dovoljno dokaza". Otpustio iz crkvene sluzbe sve svedoke. I drzava ga zastitila zbog gajenja odnosa sa SPC. A deca ostavljena sa svojim traumama, roditelji bespomocni i verovatno drtustveno obelezeni zbog napada na Svetu Materu Crkvu. Pravosudje cuti.
  (Branka, Svajcarska, 31. mart 2012 22:55)

  # Link komentara

 11. Sve je ovo sasvim ok (na papiru, a pogotovo u predizbornoj kampanji), samo - ti SILOVATELJI prvo treba da budu osudjeni na pravosnazne ADEKVATNE zatvorske kazne!
   (prvi korak!!!, 31. mart 2012 22:41)

  # Link komentara

 12. Opet blage kazne,dokle??? Za silovanje deteta treba da dobiju minimum 40 god.,ej pa tom detetu je uništen život!!!Stavite se u njegovu pozciju.Za obično silovanje 30 god. a za silovanje uz nanošenje teških telesnih povreda i silovanje od strane više osoba isto 40 god.Kakva sloboda,šetanje,zaposlenje...samo zatvor pa nek razmišljaju o svojim zlodelima.
  (Loki, 31. mart 2012 22:35)

  # Link komentara