Grčka: Neonacisti u parlamentu?

Atina -- Grčki ministar kulture Pavlos Gerulanos upozorio je na mogućnost da neonacistička grupa "Zlatna zora" uđe u parlament Grčke posle izbora u maju.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Nije ni u srbiji drukcije
   (Zg, 31. mart 2012 20:38)

  # Link komentara

 2. Najbolje je sto se neonacisti takmice na demokratskim izborima:) Znaci mogu da se nazovu Neonacisticka Demokratska Partija...kao i sto su svi ostali na svetu 'demokrate'
   (Dzok, 31. mart 2012 18:10)

  # Link komentara

 3. Ma nije mogue, u jednoj tako civilizovanoj i divnoj zemlji, ponosui privrednom čudu Evropske unije? :))) Pa ko god malo bolje zna Grke i Grčku, i prove oje neko duže vreme u ovoj zemlji, zna i da je ovo jedna od kako levim, tako i desnim ekstremizmom i totalitarizmom najzatrovanijih država u zatrovanoj Evropi, i da se odvajkada dvadesetak procenata biračkog tela sastoji od zagriženih komunjara a dvedesetak procenata od pravoslavnih klerofašista, te je sve ove godine samo većinski sitem (isto kao, recimo, u Francuskoj, koja nije daleko) sprečavao da prava slika Grčke izađe u svet, a sadašnja kriza je očigledno dovela do još veće radikalizacije i ekstremizacije glasača, pa više ni većinski sistem nije dovoljan da drži crveni i crni ološ izvam parlamenta.
  (EU Citizen, 31. mart 2012 16:54)

  # Link komentara

 4. Ako su neonacisti kako mogu legalno da rade kao partija i samim tim udju u parlament?
  Ako nisu zasto ih lazno optuzuju i krse na najgori moguci nacin demokratsku proceduru?
  (Deki, 31. mart 2012 14:46)

  # Link komentara

 5. Da se podsetimo, prva stvar u ovom nizu koja je u Grčku došla, je - neo-liberalizam (MMF, Svetska Banka, privatizacija, "reforma" tržišta rada, zdravstvene, socijalne, penzione zaštite, povlastice za krupan kapital u vidu "deregulacije" finansijskog sektora...). Zatim je su u Grčku došli krupni bankari, poslati od strane evropskih banaka i korporacija, da "zavedu red", pa smo dobili neizabranu vladu "tehnokrata", ali smo takođe dobili vrtoglavi skok nezaposlenosti, socijalnu katastrofu, ljude na ulici sa porodicama bez hrane, bez novca za lečenje, bez ičega... Sada, kao "trešnja na vrhu kolača", pomalja se nacizam, fašizam....

  Neoliberalizam, MMF i Svetska banka, "tehnokratska vlada" pod okriljem EU, fašizam - to je faktički redosled stvari, to je očigledno, to niko ne može da poriče.

  Da li mi u Srbiji hoćemo to isto? Da? Ne? Ako nećemo, onda prvo treba da se lišimo (i onako neuspele) privatizacije, MMF-a, Svetske Banke, raznih "reformi" koje su dovele da imamo 23.7% nezaposlenost (dok je u Grčkoj 16%).

  Ako hoćemo fašizam u Srbiji - onda dobro. S tim što ne bi trebali da budemo u zabludi i da (uvek ekstremni) srpski nacionalizam nazivamo fašizmom. Fašizam počinje tako što radnici rade, poslodavac in ne daje platu, brutalno krši zakon o radu, radnici traže, poslodavac ih šikanira i zastrašuje, radnici se organizuju, poslodavac uz pomoć veza u vlasti hapsi organizatore radnika, a onda radnici zapale fabriku. Tako to kreće. Pa, dooobroodooošliiii!
  (MilanR, 31. mart 2012 14:07)

  # Link komentara

 6. Pa sta ima veze? Eto vidite kako mi. Kod nas su takvi na vlasti i na drzavnom, a i na lokalnom nivou (npr. Beograd, Jagodina, Vrsac). I vidite kako nam je lepo...
  (besna glista, 31. mart 2012 13:29)

  # Link komentara