Četvrtak, 15.03.2012.

11:26

Šešelj: Tužioci nisu dokazali ništa

Vojislav Šešelj je danas, uprkos pogoršanom zdravstvenom stanju, nastavio iznošenje završnih reči, ističući da tužioci nisu dokazali kirivicu protiv njega.

Izvor: B92

Šešelj: Tužioci nisu dokazali ništa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Jeronime

pre 12 godina

Ideolosko dijete SANU. U zilama mi se krv ledi gledajuci ovoga covjeka koji ni jedne jedine sekunde ne ostavlja utisak da smatra da su zlocini koje je pocinio nelegitimni. Govori da Srbi nikada nece odustati od Velike Srbije i da u njoj mogu zivjeti "pravoslavni, katolicki i muslimanski Srbi", a da bi manjinama bilo zagarantirana sva prava ako budu lojalni toj Srbiji. Slusam ga i cudim se s kojom lahkocom ignorira da na tim prostorima postoje Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci, Albanci i Makedonci koji uopce nisu manjine. Slusam ga nekoc pri izlaganju u Den Haagu i pitam se, na koju caku bi u Seseljevoj Velikoj Srbiji cetiri i pol milijuna Hrvata, dva i pol milijuna Bosnjaka i dva miliona Albanaca bili manjina? I nakon tog pitanja mi je odjednom postalo jasno na koju caku, te sam se kao covjek mogao samo zgroziti!

maxima

pre 12 godina

Ovaj proces i ovaj čovek će ući u istoriju.
Ako se ikada u budućnosti medjunarodno pravo bude zasnivalo na PRAVDI (Kako je prvobitno koncipirano)
a ne na Ad Hoc INTERESIMA svetskih sila i moćnika, navodiće se ovaj slučaj u pravnim udžbenicima kao izigravanje i zloupotreba osnovnih pravnih načela.
Šešelj je sjajan poznavalac prava (i domaćeg i medjunarodnog).
Svoj život je posvetio i u ovom slučaju poverio pravu, nadajući se da će kroz pravo i istinu pobediti.
Nažalost, presudiće mu nepravo.

Realista

pre 12 godina

Srpski fasisti su ocekivali Seseljevu "istorijsku zavrsnu rec", a doziveli da slusaju i gledaju totalni fijasko jedne tesko mentalno obolele karikature od coveka. Vise nije ni smesno, sada je samo tuzno pratiti sve to.Zao mi je, ali tako je i samo jako ostrasceni to ne mogu da shvate.

franc

pre 12 godina

Sve vise mu "gori" ispod nogama;izgleda ovi u Holandiji zaboravili Ventilator da mu ugrade ,jer brzo ce se festploca poceti
zagrijavati....
Ali , brzo cemo ipak cuti rezultat !

marija

pre 12 godina

marija,
Nema on nikakve veze sa Vojvodom, ni sa Drazom Mihajlovicem, ni sa drazicevcima. On je komunisticka karikatura Generala kraljeve vojske u otadzbini za kojim je plakao jedan De Gol. Potpuna komunisticka, nacional/socijalisticka prica. Ako hocete, Miloseviceva.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Seselj nikada nije izdao samo zatupljene, u rikverc hodajuce, i Srbiju u ponor gurajuce, nacionaliste. Samo jos ove Zikino-kolo-igrajuce delije, oznojeni u transu, aplaudiraju ovome sviracu smrti. Danasnja Srbija je sigurno otkrila nove vrednosti otvarajuci se, uporedjujuci se sa svetom, demokratisuci se. Zlo zla je eliminisano. Seselj moze danas jos uvek da bude dobar primer, ali: STIDA!

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Seselj vam je jarani uletio u kazneni prostor, tamo su ga srusili, on mlatara rukami i nogama vice sudijama nesto, sa strane stoje medicinari spremni sa nosilima da ga izdevetanog iznesu, raja navija kraj televizora, cuje se bravoooooo, borniranih nacionalista, seselj se vuce prebijen kao glista... Uskoro ce ga iznijeti. Ne zaigra ga on nu u zoni vise.

Tvrtko

pre 12 godina

...kad Ameri nekoga ubiju, to je zarad mira i prosperiteta u svetu. Svaka cast!
(Jovan Ducic, 15. mart 2012 00:56)
-- Ameri nikog i nikad ne ubijaju, Ameri svuda i uvek vode samo ratove pravde i mira. Ameri vode borbu oci u oci, prsa u prsa i nikad i nigde nisu napravili pokolj slican onome u Srebrenici. Da Ameri ne regulisu pravdu i istinu sirom sveta, gle kakvi bi se "ljudi" poput Seselja popeli na svetske vrhove, terorisali i dehumanizovali svet. Seselj ce bit zapakovan tamo gde je davno trebao biti smesten. Odguslao je svoje, pa sta. Ni jedne gusle nisu vecno gudele.

Rade

pre 12 godina

Seselj svojim primitivizmom
narusava ugled svog naroda,a
njegov ugled i lazi koje iznosi,
postaju tragikomicne i za njega
samog, ali davljenik se i za slamku
hvata.

Gile

pre 12 godina

@kaljente

Šešelj je za par meseci koliko je čini mi se imao neku podeljenu vlast u državi zaslužio dozivotnu robiju, a Dačić je svojim radom devedesetih zaslužio da se pomiri sa "demokratama" i bude jedan od najuticajnijih ministara u vladi koju sigurno i ti podržavaš ili si je bar na početku podržavao?! Bez komentara.

Pravnik

pre 12 godina

Vidim ovde se javljaju razni "pravnici". Mora da ste u pravu, ni za Hitlera se ne moze nista dokazati. Covek nije nikoga ubio, samo je pricao sa ljudima i drzao neke govore. To mu po vama dodje kao postovanje osnovnih ljudskih prava na slobodu govora ?!?

matori

pre 12 godina

@ (20 godina iskustva, 15. mart 2012 12:55)

To sto si "pred spavanje gledao na RTS-u", upravo odgovara nivou navedenih "20 godina iskustva", pa me ne iznenadjuje povrsan zakljucak o radu Haskog tribunala...
Ja bih bio izrazito zadovoljan kada bi sudovi i sudije u Srbiji bili bar upola takvi, kao taj sud i ekipa u Hagu!

Petar

pre 12 godina

Po podrsci koju uziva i dalje medju Srbima, sto je vidljivo i na ovom sajtu, mogao bih da se opkladim da bi Seselj na predsednickim izborima bar isao u drugi krug ako ne i pobedio. Psovanje i prostacenje na medjunarodnom sudu je veoma popularno u nasem narodu, kultura dijaloga 'evo ti ga na' i teorije zavere su neoborivi argumentu. Jos smo mi i dobro prosli sta smo zasluzili. NATO nas je samo ogrebao. Seseljevi idoli iz Treceg Rajha su ipak mnogo gore prosli. Srbijo, zelim ti brz povratak Seselja, bolje nisi zasluzila.

12.3.

pre 12 godina

Ma ne brinite se vi za Seselja, sam je otisao, sad ce da se vrati, lepo mu u zatvoru bilo bolje nego nama koje je ostavio sa posledicama onoga sto su njegovi pajtasi radili. Ionako on voli zatvore a i sad ima prilike za malo predizborne kampanje

preigrao se

pre 12 godina

Završna reč je totalni fijasko za Šešelja!
Najavljivana je kao govor koji će mal' ne da zatrese planetu, završna reč se pokazala kao gomila Šešeljevih ničim potkrepljenih negiranja optužnice (a sve po sistemu: "verujte meni na reč"), uz brojne digresije koje dodatno doprinose konfuziji koja mu nikako ne ide u korist.
Šešelj očito završnu reč koristi kao deo predizborne kampanje za SRS-a, jer mu je savršeno jasno da će u Hagu zaraditi popriličnu zatvorsku kaznu, i da ga još dugo vremena neće biti u Srbiji.

bezimena

pre 12 godina

Svaki optuženik ima pravo da se brani kako god hoće, lažima, poluistinama ili kako god mu padne na pamet, ali svako ko je ovde, a pogotovo u biv. republikama SFRJ, preživeo 90-te, zna odlično da je Šešelj kriv k'o kriva Drina!

Republikanac

pre 12 godina

Sta god da mislim o ovom coveku, a ne mislim nista pozitivno, niko pa tako ni on nije zasluzio ovakvo "sudjenje" kakvo je imao.
Daleko je to od pravde, civilizacije i postenog sudjenja, bez obzira o kome se radilo i za kakva ga dela teretili.

Lakrdija od sudjenja cak i za one koji ga smatraju krivim za sve.

Pozdrav!

20 godina iskustva

pre 12 godina

@Realno, 15. mart 2012 11:51

Ja ne znam cime se Vi bavite, ali ja sam vec 10 godina advokat. Pre toga sam 5 godina radio u Republickom Javnom Pravobranilastvu. Kao prvo da naglasim da su mi Seselj i njegova ideologija blago receno odvratni. Pratio sam sudjenje delimicno, u dokolici pred spavanje na rts-u. Ali ono sto sam video i cuo, a kao osoba koja je itekako upoznata sa pravom, mogu da kazem da bi cistacica Jela iz Palate Pravde bolje odradila posao od haskih tuzioca. Jednostavno, svidelo se to nekome ili ne - Seselj ih je, sa pravne tacke gledista, razbio.

kaljente

pre 12 godina

Nisam siguran u njegovu krivicu za ono za sta ga optuzuju, nisam bas ni pratio sudjenje, sve ove njegove izjave o laznim svedocima treba uzeti s rezervom jer on ima neku svoju logiku koja ne mora imati veze uvek sa zdravim razumom. Ali ono u sta jesam siguran je to da koliko god godina robije dobio na kraju, zasluzio je i vise zbog sistematskog unistavanja zemlje tokom devedesetih godina, kao i trovanja nacije lazima i mrznjom otkada se bavi politikom.

kobe bryant

pre 12 godina

Nisam simpatizer Vojislav Šešelja, a još manje radikala. Ali što jes - jes! Ništa oni nisu dokazali. I on jeste tata-mata za one njihove sudije i pravnike!!!

Nadrealno

pre 12 godina

(Realno, 15. mart 2012 11:51)

Realno je bilo i da Đoković sinoć dobije sa 2:0... Pa nije...
Da nije jedan ljudski život u pitanju bilo bi smešno to što si duboko razmišljao i zaključio... Pukli smo sa ovakvim realistima...

slobodni um

pre 12 godina

zaista , sta je dokazano protiv seselja?
tuzilastvo jeste tvrdilo da je on pocinio zlocine ali nicim to nije dokazalo. ako je ko pratio sudjenje , a ja jesam kolko mi je vreme dalo , moglo se videti da je vecina "zasticenih svedoka" imala kriminalni dosije naravno postojali su tu i svedoci koji su doziveli ratne patnje a oni i nisu ukazivali da se radilo o seseljevim borcima koji su , kako hag tvrdi , pocinili zlocine... da ne pisem da su mu bila uskracena unakrsna ispitivanja kod nekih odredjenih svedoka sto nije zabelezeno u svetu prava i sudstva...
seselj jeste iznosio svoj politicki stav tokom sudjenja , sa kojim se ja licno u nekim situacijama i ne bi slozio , ali je isto tako kroz taj stav i branio svoju tezu o velikoj srbiji tj. njegov ideal...e sad da li su ti njegovi govori i ideali potpalile vatru u ratu? po meni to je pitanje i krivica o kojoj haski tribunal jedino moze da mu sudi , ostalo je rekla kazala ili pricam ti pricu.

Dragan

pre 12 godina

@Realno
O cemu ti pricas prijatelju? Ti sigurno nisi ni povrsno pratio sudjenje.
Dal si video i slusao svedoke optuzbe kako su lupetali za sve pare?
Kao onaj svedok sto je izjavio da su ga mucili u ratu tako sto su mu stavljali pancir.
A o ostalima i da ne pricam, smejurija. Imas snimke na YT pa se uveri sam.

Cutim glasno

pre 12 godina

To sto Seselj napada tuzilastvo i svedoke, sto nije dokazivao svojim svedocima vec se odrekao tog prava. Njegovo pravdanje da Hag nije hteo da plati troskove izvodjenja i ispitivanja njegovih svedoka ni malo ga ne opravdava vec ga prikazuje kao velikog manipulatora koji SAMO SEBE VIDI KAO POBEDNIKA I ZRTVU.
Ocekivala sam da ce se Seselj sa svojim svedocima itekako boriti da dokaze sve ono sto tvrdi, ovako ostalo je samo da nas ubedjuje samo u njegovu istinu da su svi svedoci lazni.
Seselj je zaboravio sebi samom postavljene ciljeve dobrovoljnog odlaska u Hag.
l. Da ce rasturiti Tribunal da ni kamen na kamenu nece ostati.
On Tribunal dogradjuje jer dodatno optuzuje mnoge Srbe i time pomaze da se podizu nove optuznice.
2. Otisao je da dokaze da jer Vatikan kriv za sve ratove, pa i ovaj.
Nekako je lako propustio da prica o ovoj temi, moguce je da misli da ce ljudi citati njegova sabrana dela napisana u njegovom kabinetu u Hagu.
3. Da ce braniti sve Srpske zemlje.
Ne, on optuzuje sve Srpske borce koji se nisu njemu povinovali. Jedino sto uvek kazem tesko se Srpskom coveku, politicaru, piscu, vojniku, lekaru i drugima koje Seselj prozove. On ne odustaje do krajnjih granica da ih pljuje i da dokazuje, samo u njegovoj glavi smisljene zavere, koje idu do te mere da im cak i porodice pljuje i ponizava.
Ostao je fer prema svome kumu.

Mc 991

pre 12 godina

@(Realno, 15. mart 2012 11:51)

Ocigledno da osoba koja je napisala komentar nije gledala sudjenje jer je upravo suprotno. Svako ko je gledao sudjenje mogao je da zakljuci da tuzilastvo nista nije dokazalo. Tuzilastvo je pokusalo da dokaze (i u tome nisu uspeli) a pola od tih stvari nisu obuhvaceni optuznicom.
Ovo u Hagu je sud nepravde, a ne pravde. Krse se svi principi medjunarodnog prava.

Nislija

pre 12 godina

pratio sam sudjenje i nisam video dokaze
al ajde,ovo je demokratsko drustvo,i kao treba da verujemo da je sve ovo istina i da je seselj zaista kriv

sramota
da je imalo pravdew u ovom drustvu,jos mnogo njih bi odgovaralo pred raznoraznim sudovima,od amerikanaca,britanaca pa sve do kineza.
ali posto pravde nema...pozdrav.

istinito

pre 12 godina

@Realno
Naprotiv, tuzilastvo nista nije dokazalo, samo je napravilo jednu veliku papazjaniju. Zanimljivo je sto se niko ne obazire na cinjenice, vec se sve svodi na dnevnu politiku, volim ne volim. Takvi su i komentari po sajtu. Nego...sta cemo sa Vasiljevicem???

Bobo

pre 12 godina

Ima jedna dobra izjava naseg naroda: ne palamudi!
E Seki sada dokazani ljubitelju Hitlera i nacista ne palamudi vise, gotov si, puko si!
Sto se mene tice mozes da se vratis u Srbiju samo da vidimo sta znas o ubistvu Djindjica pa da te opet smestimo u neku lepu mracnu, malu celiju, taman si se navikao na iste...

Pravnik

pre 12 godina

@Realno:

A ja tebi kao pravnik mogu reci da najblaze receno nisi u pravu. DALEKO OD TOGA DA SAM SESELJEV FAN i sto se mene tice daleko mu lepa kuca, ali ceo proces, pocev od optuznice, pa sve do zavrsnih reci nije predstavljalo nista drugo do cistog politickog progona i kupovanja vremena tuzilastva bas zbog cinjenice da ni po jednoj tacki optuznice nisu uspeli da ga "srede". Svedoci uhvaceni u lazi i kontradiktornostima nebrojano puta samo jos vise pojacavaju ceo utisak da se ovde ipak radi o politickom sudu i optuznici.

Realno

pre 12 godina

Svako ko je bar povrsno pratio sudjenje je svestan da je tuzilastvo u vise od 90% dokazalo optuznicu. Seselj i radikali jedino bukom pokusavaju to da prikriju uporno ponavljajuci kako to nije tacno nadajuci se da sto puta ponovljena laz postaje istina.
Totalno konfuzno izlaganje Vojislava Seselja u svojoj zavrsnoj reci jasno to dokazuje i svedoci smo da je rec o osobi spolutno izgubljenoj u vremenu i prostoru.

20 godina iskustva

pre 12 godina

@Realno, 15. mart 2012 11:51

Ja ne znam cime se Vi bavite, ali ja sam vec 10 godina advokat. Pre toga sam 5 godina radio u Republickom Javnom Pravobranilastvu. Kao prvo da naglasim da su mi Seselj i njegova ideologija blago receno odvratni. Pratio sam sudjenje delimicno, u dokolici pred spavanje na rts-u. Ali ono sto sam video i cuo, a kao osoba koja je itekako upoznata sa pravom, mogu da kazem da bi cistacica Jela iz Palate Pravde bolje odradila posao od haskih tuzioca. Jednostavno, svidelo se to nekome ili ne - Seselj ih je, sa pravne tacke gledista, razbio.

kobe bryant

pre 12 godina

Nisam simpatizer Vojislav Šešelja, a još manje radikala. Ali što jes - jes! Ništa oni nisu dokazali. I on jeste tata-mata za one njihove sudije i pravnike!!!

Pravnik

pre 12 godina

@Realno:

A ja tebi kao pravnik mogu reci da najblaze receno nisi u pravu. DALEKO OD TOGA DA SAM SESELJEV FAN i sto se mene tice daleko mu lepa kuca, ali ceo proces, pocev od optuznice, pa sve do zavrsnih reci nije predstavljalo nista drugo do cistog politickog progona i kupovanja vremena tuzilastva bas zbog cinjenice da ni po jednoj tacki optuznice nisu uspeli da ga "srede". Svedoci uhvaceni u lazi i kontradiktornostima nebrojano puta samo jos vise pojacavaju ceo utisak da se ovde ipak radi o politickom sudu i optuznici.

Republikanac

pre 12 godina

Sta god da mislim o ovom coveku, a ne mislim nista pozitivno, niko pa tako ni on nije zasluzio ovakvo "sudjenje" kakvo je imao.
Daleko je to od pravde, civilizacije i postenog sudjenja, bez obzira o kome se radilo i za kakva ga dela teretili.

Lakrdija od sudjenja cak i za one koji ga smatraju krivim za sve.

Pozdrav!

Mc 991

pre 12 godina

@(Realno, 15. mart 2012 11:51)

Ocigledno da osoba koja je napisala komentar nije gledala sudjenje jer je upravo suprotno. Svako ko je gledao sudjenje mogao je da zakljuci da tuzilastvo nista nije dokazalo. Tuzilastvo je pokusalo da dokaze (i u tome nisu uspeli) a pola od tih stvari nisu obuhvaceni optuznicom.
Ovo u Hagu je sud nepravde, a ne pravde. Krse se svi principi medjunarodnog prava.

Dragan

pre 12 godina

@Realno
O cemu ti pricas prijatelju? Ti sigurno nisi ni povrsno pratio sudjenje.
Dal si video i slusao svedoke optuzbe kako su lupetali za sve pare?
Kao onaj svedok sto je izjavio da su ga mucili u ratu tako sto su mu stavljali pancir.
A o ostalima i da ne pricam, smejurija. Imas snimke na YT pa se uveri sam.

slobodni um

pre 12 godina

zaista , sta je dokazano protiv seselja?
tuzilastvo jeste tvrdilo da je on pocinio zlocine ali nicim to nije dokazalo. ako je ko pratio sudjenje , a ja jesam kolko mi je vreme dalo , moglo se videti da je vecina "zasticenih svedoka" imala kriminalni dosije naravno postojali su tu i svedoci koji su doziveli ratne patnje a oni i nisu ukazivali da se radilo o seseljevim borcima koji su , kako hag tvrdi , pocinili zlocine... da ne pisem da su mu bila uskracena unakrsna ispitivanja kod nekih odredjenih svedoka sto nije zabelezeno u svetu prava i sudstva...
seselj jeste iznosio svoj politicki stav tokom sudjenja , sa kojim se ja licno u nekim situacijama i ne bi slozio , ali je isto tako kroz taj stav i branio svoju tezu o velikoj srbiji tj. njegov ideal...e sad da li su ti njegovi govori i ideali potpalile vatru u ratu? po meni to je pitanje i krivica o kojoj haski tribunal jedino moze da mu sudi , ostalo je rekla kazala ili pricam ti pricu.

Nislija

pre 12 godina

pratio sam sudjenje i nisam video dokaze
al ajde,ovo je demokratsko drustvo,i kao treba da verujemo da je sve ovo istina i da je seselj zaista kriv

sramota
da je imalo pravdew u ovom drustvu,jos mnogo njih bi odgovaralo pred raznoraznim sudovima,od amerikanaca,britanaca pa sve do kineza.
ali posto pravde nema...pozdrav.

istinito

pre 12 godina

@Realno
Naprotiv, tuzilastvo nista nije dokazalo, samo je napravilo jednu veliku papazjaniju. Zanimljivo je sto se niko ne obazire na cinjenice, vec se sve svodi na dnevnu politiku, volim ne volim. Takvi su i komentari po sajtu. Nego...sta cemo sa Vasiljevicem???

Realno

pre 12 godina

Svako ko je bar povrsno pratio sudjenje je svestan da je tuzilastvo u vise od 90% dokazalo optuznicu. Seselj i radikali jedino bukom pokusavaju to da prikriju uporno ponavljajuci kako to nije tacno nadajuci se da sto puta ponovljena laz postaje istina.
Totalno konfuzno izlaganje Vojislava Seselja u svojoj zavrsnoj reci jasno to dokazuje i svedoci smo da je rec o osobi spolutno izgubljenoj u vremenu i prostoru.

Nadrealno

pre 12 godina

(Realno, 15. mart 2012 11:51)

Realno je bilo i da Đoković sinoć dobije sa 2:0... Pa nije...
Da nije jedan ljudski život u pitanju bilo bi smešno to što si duboko razmišljao i zaključio... Pukli smo sa ovakvim realistima...

Gile

pre 12 godina

@kaljente

Šešelj je za par meseci koliko je čini mi se imao neku podeljenu vlast u državi zaslužio dozivotnu robiju, a Dačić je svojim radom devedesetih zaslužio da se pomiri sa "demokratama" i bude jedan od najuticajnijih ministara u vladi koju sigurno i ti podržavaš ili si je bar na početku podržavao?! Bez komentara.

preigrao se

pre 12 godina

Završna reč je totalni fijasko za Šešelja!
Najavljivana je kao govor koji će mal' ne da zatrese planetu, završna reč se pokazala kao gomila Šešeljevih ničim potkrepljenih negiranja optužnice (a sve po sistemu: "verujte meni na reč"), uz brojne digresije koje dodatno doprinose konfuziji koja mu nikako ne ide u korist.
Šešelj očito završnu reč koristi kao deo predizborne kampanje za SRS-a, jer mu je savršeno jasno da će u Hagu zaraditi popriličnu zatvorsku kaznu, i da ga još dugo vremena neće biti u Srbiji.

bezimena

pre 12 godina

Svaki optuženik ima pravo da se brani kako god hoće, lažima, poluistinama ili kako god mu padne na pamet, ali svako ko je ovde, a pogotovo u biv. republikama SFRJ, preživeo 90-te, zna odlično da je Šešelj kriv k'o kriva Drina!

Pravnik

pre 12 godina

Vidim ovde se javljaju razni "pravnici". Mora da ste u pravu, ni za Hitlera se ne moze nista dokazati. Covek nije nikoga ubio, samo je pricao sa ljudima i drzao neke govore. To mu po vama dodje kao postovanje osnovnih ljudskih prava na slobodu govora ?!?

Bobo

pre 12 godina

Ima jedna dobra izjava naseg naroda: ne palamudi!
E Seki sada dokazani ljubitelju Hitlera i nacista ne palamudi vise, gotov si, puko si!
Sto se mene tice mozes da se vratis u Srbiju samo da vidimo sta znas o ubistvu Djindjica pa da te opet smestimo u neku lepu mracnu, malu celiju, taman si se navikao na iste...

Rade

pre 12 godina

Seselj svojim primitivizmom
narusava ugled svog naroda,a
njegov ugled i lazi koje iznosi,
postaju tragikomicne i za njega
samog, ali davljenik se i za slamku
hvata.

matori

pre 12 godina

@ (20 godina iskustva, 15. mart 2012 12:55)

To sto si "pred spavanje gledao na RTS-u", upravo odgovara nivou navedenih "20 godina iskustva", pa me ne iznenadjuje povrsan zakljucak o radu Haskog tribunala...
Ja bih bio izrazito zadovoljan kada bi sudovi i sudije u Srbiji bili bar upola takvi, kao taj sud i ekipa u Hagu!

kaljente

pre 12 godina

Nisam siguran u njegovu krivicu za ono za sta ga optuzuju, nisam bas ni pratio sudjenje, sve ove njegove izjave o laznim svedocima treba uzeti s rezervom jer on ima neku svoju logiku koja ne mora imati veze uvek sa zdravim razumom. Ali ono u sta jesam siguran je to da koliko god godina robije dobio na kraju, zasluzio je i vise zbog sistematskog unistavanja zemlje tokom devedesetih godina, kao i trovanja nacije lazima i mrznjom otkada se bavi politikom.

Cutim glasno

pre 12 godina

To sto Seselj napada tuzilastvo i svedoke, sto nije dokazivao svojim svedocima vec se odrekao tog prava. Njegovo pravdanje da Hag nije hteo da plati troskove izvodjenja i ispitivanja njegovih svedoka ni malo ga ne opravdava vec ga prikazuje kao velikog manipulatora koji SAMO SEBE VIDI KAO POBEDNIKA I ZRTVU.
Ocekivala sam da ce se Seselj sa svojim svedocima itekako boriti da dokaze sve ono sto tvrdi, ovako ostalo je samo da nas ubedjuje samo u njegovu istinu da su svi svedoci lazni.
Seselj je zaboravio sebi samom postavljene ciljeve dobrovoljnog odlaska u Hag.
l. Da ce rasturiti Tribunal da ni kamen na kamenu nece ostati.
On Tribunal dogradjuje jer dodatno optuzuje mnoge Srbe i time pomaze da se podizu nove optuznice.
2. Otisao je da dokaze da jer Vatikan kriv za sve ratove, pa i ovaj.
Nekako je lako propustio da prica o ovoj temi, moguce je da misli da ce ljudi citati njegova sabrana dela napisana u njegovom kabinetu u Hagu.
3. Da ce braniti sve Srpske zemlje.
Ne, on optuzuje sve Srpske borce koji se nisu njemu povinovali. Jedino sto uvek kazem tesko se Srpskom coveku, politicaru, piscu, vojniku, lekaru i drugima koje Seselj prozove. On ne odustaje do krajnjih granica da ih pljuje i da dokazuje, samo u njegovoj glavi smisljene zavere, koje idu do te mere da im cak i porodice pljuje i ponizava.
Ostao je fer prema svome kumu.

Petar

pre 12 godina

Po podrsci koju uziva i dalje medju Srbima, sto je vidljivo i na ovom sajtu, mogao bih da se opkladim da bi Seselj na predsednickim izborima bar isao u drugi krug ako ne i pobedio. Psovanje i prostacenje na medjunarodnom sudu je veoma popularno u nasem narodu, kultura dijaloga 'evo ti ga na' i teorije zavere su neoborivi argumentu. Jos smo mi i dobro prosli sta smo zasluzili. NATO nas je samo ogrebao. Seseljevi idoli iz Treceg Rajha su ipak mnogo gore prosli. Srbijo, zelim ti brz povratak Seselja, bolje nisi zasluzila.

Tvrtko

pre 12 godina

...kad Ameri nekoga ubiju, to je zarad mira i prosperiteta u svetu. Svaka cast!
(Jovan Ducic, 15. mart 2012 00:56)
-- Ameri nikog i nikad ne ubijaju, Ameri svuda i uvek vode samo ratove pravde i mira. Ameri vode borbu oci u oci, prsa u prsa i nikad i nigde nisu napravili pokolj slican onome u Srebrenici. Da Ameri ne regulisu pravdu i istinu sirom sveta, gle kakvi bi se "ljudi" poput Seselja popeli na svetske vrhove, terorisali i dehumanizovali svet. Seselj ce bit zapakovan tamo gde je davno trebao biti smesten. Odguslao je svoje, pa sta. Ni jedne gusle nisu vecno gudele.

Realista

pre 12 godina

Srpski fasisti su ocekivali Seseljevu "istorijsku zavrsnu rec", a doziveli da slusaju i gledaju totalni fijasko jedne tesko mentalno obolele karikature od coveka. Vise nije ni smesno, sada je samo tuzno pratiti sve to.Zao mi je, ali tako je i samo jako ostrasceni to ne mogu da shvate.

12.3.

pre 12 godina

Ma ne brinite se vi za Seselja, sam je otisao, sad ce da se vrati, lepo mu u zatvoru bilo bolje nego nama koje je ostavio sa posledicama onoga sto su njegovi pajtasi radili. Ionako on voli zatvore a i sad ima prilike za malo predizborne kampanje

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Seselj vam je jarani uletio u kazneni prostor, tamo su ga srusili, on mlatara rukami i nogama vice sudijama nesto, sa strane stoje medicinari spremni sa nosilima da ga izdevetanog iznesu, raja navija kraj televizora, cuje se bravoooooo, borniranih nacionalista, seselj se vuce prebijen kao glista... Uskoro ce ga iznijeti. Ne zaigra ga on nu u zoni vise.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Seselj nikada nije izdao samo zatupljene, u rikverc hodajuce, i Srbiju u ponor gurajuce, nacionaliste. Samo jos ove Zikino-kolo-igrajuce delije, oznojeni u transu, aplaudiraju ovome sviracu smrti. Danasnja Srbija je sigurno otkrila nove vrednosti otvarajuci se, uporedjujuci se sa svetom, demokratisuci se. Zlo zla je eliminisano. Seselj moze danas jos uvek da bude dobar primer, ali: STIDA!

marija

pre 12 godina

marija,
Nema on nikakve veze sa Vojvodom, ni sa Drazom Mihajlovicem, ni sa drazicevcima. On je komunisticka karikatura Generala kraljeve vojske u otadzbini za kojim je plakao jedan De Gol. Potpuna komunisticka, nacional/socijalisticka prica. Ako hocete, Miloseviceva.

franc

pre 12 godina

Sve vise mu "gori" ispod nogama;izgleda ovi u Holandiji zaboravili Ventilator da mu ugrade ,jer brzo ce se festploca poceti
zagrijavati....
Ali , brzo cemo ipak cuti rezultat !

maxima

pre 12 godina

Ovaj proces i ovaj čovek će ući u istoriju.
Ako se ikada u budućnosti medjunarodno pravo bude zasnivalo na PRAVDI (Kako je prvobitno koncipirano)
a ne na Ad Hoc INTERESIMA svetskih sila i moćnika, navodiće se ovaj slučaj u pravnim udžbenicima kao izigravanje i zloupotreba osnovnih pravnih načela.
Šešelj je sjajan poznavalac prava (i domaćeg i medjunarodnog).
Svoj život je posvetio i u ovom slučaju poverio pravu, nadajući se da će kroz pravo i istinu pobediti.
Nažalost, presudiće mu nepravo.

Jeronime

pre 12 godina

Ideolosko dijete SANU. U zilama mi se krv ledi gledajuci ovoga covjeka koji ni jedne jedine sekunde ne ostavlja utisak da smatra da su zlocini koje je pocinio nelegitimni. Govori da Srbi nikada nece odustati od Velike Srbije i da u njoj mogu zivjeti "pravoslavni, katolicki i muslimanski Srbi", a da bi manjinama bilo zagarantirana sva prava ako budu lojalni toj Srbiji. Slusam ga i cudim se s kojom lahkocom ignorira da na tim prostorima postoje Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci, Albanci i Makedonci koji uopce nisu manjine. Slusam ga nekoc pri izlaganju u Den Haagu i pitam se, na koju caku bi u Seseljevoj Velikoj Srbiji cetiri i pol milijuna Hrvata, dva i pol milijuna Bosnjaka i dva miliona Albanaca bili manjina? I nakon tog pitanja mi je odjednom postalo jasno na koju caku, te sam se kao covjek mogao samo zgroziti!

Realno

pre 12 godina

Svako ko je bar povrsno pratio sudjenje je svestan da je tuzilastvo u vise od 90% dokazalo optuznicu. Seselj i radikali jedino bukom pokusavaju to da prikriju uporno ponavljajuci kako to nije tacno nadajuci se da sto puta ponovljena laz postaje istina.
Totalno konfuzno izlaganje Vojislava Seselja u svojoj zavrsnoj reci jasno to dokazuje i svedoci smo da je rec o osobi spolutno izgubljenoj u vremenu i prostoru.

Tvrtko

pre 12 godina

...kad Ameri nekoga ubiju, to je zarad mira i prosperiteta u svetu. Svaka cast!
(Jovan Ducic, 15. mart 2012 00:56)
-- Ameri nikog i nikad ne ubijaju, Ameri svuda i uvek vode samo ratove pravde i mira. Ameri vode borbu oci u oci, prsa u prsa i nikad i nigde nisu napravili pokolj slican onome u Srebrenici. Da Ameri ne regulisu pravdu i istinu sirom sveta, gle kakvi bi se "ljudi" poput Seselja popeli na svetske vrhove, terorisali i dehumanizovali svet. Seselj ce bit zapakovan tamo gde je davno trebao biti smesten. Odguslao je svoje, pa sta. Ni jedne gusle nisu vecno gudele.

Bobo

pre 12 godina

Ima jedna dobra izjava naseg naroda: ne palamudi!
E Seki sada dokazani ljubitelju Hitlera i nacista ne palamudi vise, gotov si, puko si!
Sto se mene tice mozes da se vratis u Srbiju samo da vidimo sta znas o ubistvu Djindjica pa da te opet smestimo u neku lepu mracnu, malu celiju, taman si se navikao na iste...

bezimena

pre 12 godina

Svaki optuženik ima pravo da se brani kako god hoće, lažima, poluistinama ili kako god mu padne na pamet, ali svako ko je ovde, a pogotovo u biv. republikama SFRJ, preživeo 90-te, zna odlično da je Šešelj kriv k'o kriva Drina!

preigrao se

pre 12 godina

Završna reč je totalni fijasko za Šešelja!
Najavljivana je kao govor koji će mal' ne da zatrese planetu, završna reč se pokazala kao gomila Šešeljevih ničim potkrepljenih negiranja optužnice (a sve po sistemu: "verujte meni na reč"), uz brojne digresije koje dodatno doprinose konfuziji koja mu nikako ne ide u korist.
Šešelj očito završnu reč koristi kao deo predizborne kampanje za SRS-a, jer mu je savršeno jasno da će u Hagu zaraditi popriličnu zatvorsku kaznu, i da ga još dugo vremena neće biti u Srbiji.

Rade

pre 12 godina

Seselj svojim primitivizmom
narusava ugled svog naroda,a
njegov ugled i lazi koje iznosi,
postaju tragikomicne i za njega
samog, ali davljenik se i za slamku
hvata.

Cutim glasno

pre 12 godina

To sto Seselj napada tuzilastvo i svedoke, sto nije dokazivao svojim svedocima vec se odrekao tog prava. Njegovo pravdanje da Hag nije hteo da plati troskove izvodjenja i ispitivanja njegovih svedoka ni malo ga ne opravdava vec ga prikazuje kao velikog manipulatora koji SAMO SEBE VIDI KAO POBEDNIKA I ZRTVU.
Ocekivala sam da ce se Seselj sa svojim svedocima itekako boriti da dokaze sve ono sto tvrdi, ovako ostalo je samo da nas ubedjuje samo u njegovu istinu da su svi svedoci lazni.
Seselj je zaboravio sebi samom postavljene ciljeve dobrovoljnog odlaska u Hag.
l. Da ce rasturiti Tribunal da ni kamen na kamenu nece ostati.
On Tribunal dogradjuje jer dodatno optuzuje mnoge Srbe i time pomaze da se podizu nove optuznice.
2. Otisao je da dokaze da jer Vatikan kriv za sve ratove, pa i ovaj.
Nekako je lako propustio da prica o ovoj temi, moguce je da misli da ce ljudi citati njegova sabrana dela napisana u njegovom kabinetu u Hagu.
3. Da ce braniti sve Srpske zemlje.
Ne, on optuzuje sve Srpske borce koji se nisu njemu povinovali. Jedino sto uvek kazem tesko se Srpskom coveku, politicaru, piscu, vojniku, lekaru i drugima koje Seselj prozove. On ne odustaje do krajnjih granica da ih pljuje i da dokazuje, samo u njegovoj glavi smisljene zavere, koje idu do te mere da im cak i porodice pljuje i ponizava.
Ostao je fer prema svome kumu.

Petar

pre 12 godina

Po podrsci koju uziva i dalje medju Srbima, sto je vidljivo i na ovom sajtu, mogao bih da se opkladim da bi Seselj na predsednickim izborima bar isao u drugi krug ako ne i pobedio. Psovanje i prostacenje na medjunarodnom sudu je veoma popularno u nasem narodu, kultura dijaloga 'evo ti ga na' i teorije zavere su neoborivi argumentu. Jos smo mi i dobro prosli sta smo zasluzili. NATO nas je samo ogrebao. Seseljevi idoli iz Treceg Rajha su ipak mnogo gore prosli. Srbijo, zelim ti brz povratak Seselja, bolje nisi zasluzila.

kaljente

pre 12 godina

Nisam siguran u njegovu krivicu za ono za sta ga optuzuju, nisam bas ni pratio sudjenje, sve ove njegove izjave o laznim svedocima treba uzeti s rezervom jer on ima neku svoju logiku koja ne mora imati veze uvek sa zdravim razumom. Ali ono u sta jesam siguran je to da koliko god godina robije dobio na kraju, zasluzio je i vise zbog sistematskog unistavanja zemlje tokom devedesetih godina, kao i trovanja nacije lazima i mrznjom otkada se bavi politikom.

matori

pre 12 godina

@ (20 godina iskustva, 15. mart 2012 12:55)

To sto si "pred spavanje gledao na RTS-u", upravo odgovara nivou navedenih "20 godina iskustva", pa me ne iznenadjuje povrsan zakljucak o radu Haskog tribunala...
Ja bih bio izrazito zadovoljan kada bi sudovi i sudije u Srbiji bili bar upola takvi, kao taj sud i ekipa u Hagu!

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Seselj vam je jarani uletio u kazneni prostor, tamo su ga srusili, on mlatara rukami i nogama vice sudijama nesto, sa strane stoje medicinari spremni sa nosilima da ga izdevetanog iznesu, raja navija kraj televizora, cuje se bravoooooo, borniranih nacionalista, seselj se vuce prebijen kao glista... Uskoro ce ga iznijeti. Ne zaigra ga on nu u zoni vise.

Pravnik

pre 12 godina

Vidim ovde se javljaju razni "pravnici". Mora da ste u pravu, ni za Hitlera se ne moze nista dokazati. Covek nije nikoga ubio, samo je pricao sa ljudima i drzao neke govore. To mu po vama dodje kao postovanje osnovnih ljudskih prava na slobodu govora ?!?

20 godina iskustva

pre 12 godina

@Realno, 15. mart 2012 11:51

Ja ne znam cime se Vi bavite, ali ja sam vec 10 godina advokat. Pre toga sam 5 godina radio u Republickom Javnom Pravobranilastvu. Kao prvo da naglasim da su mi Seselj i njegova ideologija blago receno odvratni. Pratio sam sudjenje delimicno, u dokolici pred spavanje na rts-u. Ali ono sto sam video i cuo, a kao osoba koja je itekako upoznata sa pravom, mogu da kazem da bi cistacica Jela iz Palate Pravde bolje odradila posao od haskih tuzioca. Jednostavno, svidelo se to nekome ili ne - Seselj ih je, sa pravne tacke gledista, razbio.

12.3.

pre 12 godina

Ma ne brinite se vi za Seselja, sam je otisao, sad ce da se vrati, lepo mu u zatvoru bilo bolje nego nama koje je ostavio sa posledicama onoga sto su njegovi pajtasi radili. Ionako on voli zatvore a i sad ima prilike za malo predizborne kampanje

Realista

pre 12 godina

Srpski fasisti su ocekivali Seseljevu "istorijsku zavrsnu rec", a doziveli da slusaju i gledaju totalni fijasko jedne tesko mentalno obolele karikature od coveka. Vise nije ni smesno, sada je samo tuzno pratiti sve to.Zao mi je, ali tako je i samo jako ostrasceni to ne mogu da shvate.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Seselj nikada nije izdao samo zatupljene, u rikverc hodajuce, i Srbiju u ponor gurajuce, nacionaliste. Samo jos ove Zikino-kolo-igrajuce delije, oznojeni u transu, aplaudiraju ovome sviracu smrti. Danasnja Srbija je sigurno otkrila nove vrednosti otvarajuci se, uporedjujuci se sa svetom, demokratisuci se. Zlo zla je eliminisano. Seselj moze danas jos uvek da bude dobar primer, ali: STIDA!

franc

pre 12 godina

Sve vise mu "gori" ispod nogama;izgleda ovi u Holandiji zaboravili Ventilator da mu ugrade ,jer brzo ce se festploca poceti
zagrijavati....
Ali , brzo cemo ipak cuti rezultat !

marija

pre 12 godina

marija,
Nema on nikakve veze sa Vojvodom, ni sa Drazom Mihajlovicem, ni sa drazicevcima. On je komunisticka karikatura Generala kraljeve vojske u otadzbini za kojim je plakao jedan De Gol. Potpuna komunisticka, nacional/socijalisticka prica. Ako hocete, Miloseviceva.

Republikanac

pre 12 godina

Sta god da mislim o ovom coveku, a ne mislim nista pozitivno, niko pa tako ni on nije zasluzio ovakvo "sudjenje" kakvo je imao.
Daleko je to od pravde, civilizacije i postenog sudjenja, bez obzira o kome se radilo i za kakva ga dela teretili.

Lakrdija od sudjenja cak i za one koji ga smatraju krivim za sve.

Pozdrav!

kobe bryant

pre 12 godina

Nisam simpatizer Vojislav Šešelja, a još manje radikala. Ali što jes - jes! Ništa oni nisu dokazali. I on jeste tata-mata za one njihove sudije i pravnike!!!

Pravnik

pre 12 godina

@Realno:

A ja tebi kao pravnik mogu reci da najblaze receno nisi u pravu. DALEKO OD TOGA DA SAM SESELJEV FAN i sto se mene tice daleko mu lepa kuca, ali ceo proces, pocev od optuznice, pa sve do zavrsnih reci nije predstavljalo nista drugo do cistog politickog progona i kupovanja vremena tuzilastva bas zbog cinjenice da ni po jednoj tacki optuznice nisu uspeli da ga "srede". Svedoci uhvaceni u lazi i kontradiktornostima nebrojano puta samo jos vise pojacavaju ceo utisak da se ovde ipak radi o politickom sudu i optuznici.

Dragan

pre 12 godina

@Realno
O cemu ti pricas prijatelju? Ti sigurno nisi ni povrsno pratio sudjenje.
Dal si video i slusao svedoke optuzbe kako su lupetali za sve pare?
Kao onaj svedok sto je izjavio da su ga mucili u ratu tako sto su mu stavljali pancir.
A o ostalima i da ne pricam, smejurija. Imas snimke na YT pa se uveri sam.

Mc 991

pre 12 godina

@(Realno, 15. mart 2012 11:51)

Ocigledno da osoba koja je napisala komentar nije gledala sudjenje jer je upravo suprotno. Svako ko je gledao sudjenje mogao je da zakljuci da tuzilastvo nista nije dokazalo. Tuzilastvo je pokusalo da dokaze (i u tome nisu uspeli) a pola od tih stvari nisu obuhvaceni optuznicom.
Ovo u Hagu je sud nepravde, a ne pravde. Krse se svi principi medjunarodnog prava.

istinito

pre 12 godina

@Realno
Naprotiv, tuzilastvo nista nije dokazalo, samo je napravilo jednu veliku papazjaniju. Zanimljivo je sto se niko ne obazire na cinjenice, vec se sve svodi na dnevnu politiku, volim ne volim. Takvi su i komentari po sajtu. Nego...sta cemo sa Vasiljevicem???

slobodni um

pre 12 godina

zaista , sta je dokazano protiv seselja?
tuzilastvo jeste tvrdilo da je on pocinio zlocine ali nicim to nije dokazalo. ako je ko pratio sudjenje , a ja jesam kolko mi je vreme dalo , moglo se videti da je vecina "zasticenih svedoka" imala kriminalni dosije naravno postojali su tu i svedoci koji su doziveli ratne patnje a oni i nisu ukazivali da se radilo o seseljevim borcima koji su , kako hag tvrdi , pocinili zlocine... da ne pisem da su mu bila uskracena unakrsna ispitivanja kod nekih odredjenih svedoka sto nije zabelezeno u svetu prava i sudstva...
seselj jeste iznosio svoj politicki stav tokom sudjenja , sa kojim se ja licno u nekim situacijama i ne bi slozio , ali je isto tako kroz taj stav i branio svoju tezu o velikoj srbiji tj. njegov ideal...e sad da li su ti njegovi govori i ideali potpalile vatru u ratu? po meni to je pitanje i krivica o kojoj haski tribunal jedino moze da mu sudi , ostalo je rekla kazala ili pricam ti pricu.

Nislija

pre 12 godina

pratio sam sudjenje i nisam video dokaze
al ajde,ovo je demokratsko drustvo,i kao treba da verujemo da je sve ovo istina i da je seselj zaista kriv

sramota
da je imalo pravdew u ovom drustvu,jos mnogo njih bi odgovaralo pred raznoraznim sudovima,od amerikanaca,britanaca pa sve do kineza.
ali posto pravde nema...pozdrav.

Nadrealno

pre 12 godina

(Realno, 15. mart 2012 11:51)

Realno je bilo i da Đoković sinoć dobije sa 2:0... Pa nije...
Da nije jedan ljudski život u pitanju bilo bi smešno to što si duboko razmišljao i zaključio... Pukli smo sa ovakvim realistima...

Jeronime

pre 12 godina

Ideolosko dijete SANU. U zilama mi se krv ledi gledajuci ovoga covjeka koji ni jedne jedine sekunde ne ostavlja utisak da smatra da su zlocini koje je pocinio nelegitimni. Govori da Srbi nikada nece odustati od Velike Srbije i da u njoj mogu zivjeti "pravoslavni, katolicki i muslimanski Srbi", a da bi manjinama bilo zagarantirana sva prava ako budu lojalni toj Srbiji. Slusam ga i cudim se s kojom lahkocom ignorira da na tim prostorima postoje Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci, Albanci i Makedonci koji uopce nisu manjine. Slusam ga nekoc pri izlaganju u Den Haagu i pitam se, na koju caku bi u Seseljevoj Velikoj Srbiji cetiri i pol milijuna Hrvata, dva i pol milijuna Bosnjaka i dva miliona Albanaca bili manjina? I nakon tog pitanja mi je odjednom postalo jasno na koju caku, te sam se kao covjek mogao samo zgroziti!

Gile

pre 12 godina

@kaljente

Šešelj je za par meseci koliko je čini mi se imao neku podeljenu vlast u državi zaslužio dozivotnu robiju, a Dačić je svojim radom devedesetih zaslužio da se pomiri sa "demokratama" i bude jedan od najuticajnijih ministara u vladi koju sigurno i ti podržavaš ili si je bar na početku podržavao?! Bez komentara.

maxima

pre 12 godina

Ovaj proces i ovaj čovek će ući u istoriju.
Ako se ikada u budućnosti medjunarodno pravo bude zasnivalo na PRAVDI (Kako je prvobitno koncipirano)
a ne na Ad Hoc INTERESIMA svetskih sila i moćnika, navodiće se ovaj slučaj u pravnim udžbenicima kao izigravanje i zloupotreba osnovnih pravnih načela.
Šešelj je sjajan poznavalac prava (i domaćeg i medjunarodnog).
Svoj život je posvetio i u ovom slučaju poverio pravu, nadajući se da će kroz pravo i istinu pobediti.
Nažalost, presudiće mu nepravo.