60 000 nezaposlenih "nevidljivo"

Beograd -- Poslodavci na tržištu rada ”ne prepoznaju” oko 60.000 mladih koji čekaju posao, zbog toga što nemamo Nacionalni okvir kvalifikacija.

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. Ti poslodavci samo nesto zanovetaju. Glavno je da svi imaju skupocene automobile i jahte.
  (Dejan, 1. mart 2012 15:39)

  # Link komentara

 2. Gluposti, kake veze ima dal sam bačelor ili majster... meni je poslodavac lepo rekao "Mali, koliko prodaš, tvoje je 5 procenata". A kolege su mi: diplomirani filozof, diplomirani ekonomista (sa megabenda), tetka prof. francuskog....
  (Marko, 1. mart 2012 08:53)

  # Link komentara

 3. da, naravno, kada je trebalo izmisliti master studije i uzeti lovu za njih, tu su svi bili spremni i brzo reagovali. Kad se setim profesora Cerovica sa ekonomskog fakulteta kako je branio odluku da diplomirani ekonomisti nisu isto sto i master samo da bi navukli ljude da upisu master i da im uzmu stotinjak hiljada dinara za tu jednu dodatnu godinu sa dodatnih 14 ispita i master radom. Naravno ti "novi ispiti" nisu mogli da budu izmisljeni - to su isti ispiti samo malo promenjenih naziva za apsolutno iste predmete koji se uce iz istih udzbenika i predaju od istih profesora. Samo ti profesori naravno imaju dodatni izvor prihoda.

  KAo i sve u ovoj zemlji Bolonja se svela na cistu pljacku i obespravljivanje generacija koje su diplomirale po starom programu koji se po Cerovicevom tumacenju i tumacenju Beogradskog univerziteta svode na nivo bachelora - tj vise skole.

  Onda je skupstina dala tumacenje da je u stvari stari diplomirani jednak novom masteru. I sta sad ? Kako napraviti NOK kad su tako zamesali stvari i upropastili skolstvo da vise ni ne znaju ni ko je sta ni kako ga klasifikovati.

  Na kraju krajeva nije ni vazno posto je drzava propala i sa tolikim % nezaposlenih ovo pitanje nije ni bitno posto covek kad zavrsi fakultet treba da kupi kartu u jednom pravcu i ode. A na zapadu nije toliko vazna diploma i klasifikacija nego ono sto znas da radis pa ako si dobar uspeces.
  (dipl., 1. mart 2012 02:45)

  # Link komentara