Nedelja, 19.02.2012.

23:10

"Film Anđeline Džoli je loš"

Film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" ne prestaje da izaziva reakcije, a gosti Utiska nedelje slažu se u oceni da je reč o lošem filmu sa opasnom porukom.

Izvor: B92

"Film Anðeline Džoli je loš" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Srbi - ESP nacija

pre 12 godina

Srbi su verovatno jedini narod na ovoj planeti koji ume da govori o stvarima koje ne zna niti ih je ikada video. Čak i imaju svoj "stav" po svakom pitanju.
Od svih vas koji ste ovde ispljuvali i film i Andjelinu, iskreno, koliko vas je VIDELO ovaj film?
Ne pitam vas za "uticajni sajt IMBD", niti za NATO, Karadžića, Mladića, niti me zanima priča o tome da li su Srbi "jedini krivi za rat u Bosni" (pošto, naravno, nisu i to je potpuno besmisleno uopšte spominjati).
Pitam vas nešto mnogo prostije: DA LI STE GLEDALI OVAJ FILM?

Mita

pre 12 godina

Coveku mora da neki kliker ne radi u glavi kako treba da bi neki film doziveo na nacin kako se ovaj dozivljava.Pune ruke posla za peihijatre.

Dobrica Ćosić

pre 12 godina

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrica Ćosić

Nik

pre 12 godina

Tuzno je citati neke od ovih komentara...

Elem... Ovde je u igri malo sira prica i ne obuhvata samo rat u Bosni, vec insuinira(a to je doticna vec nekoliko puta ponovila) NEOPHODNOST AMERICKOG INTERVENIZMA!!! E tu smo... Zamislite neku glumicu(u ovom sl Dzoli) koja komentarise DA SU AMERIKANCI VEC TREBALI VOJNO DA INTERVENISU U SIRIJI!? Eeeejjjjj, glumica+politika+vojna intervencija!? Strasno... Inace, opste je poznato da Amerikanci nekim filmovima pokusavaju uticati na siroke narodne mase, opravdavajuci svoje intervencije i delovanja po drugim zemljama. Istina je, oni to rade dosta sofisticirano i dopadljivo, ali opet, kada pogledate malo siru sliku, to je PROVIDNO! Setite se filma The Hurt Locker, koji je dobio OSKARA(LOL, film je smesan i svojevrsni presedan u istorijatu dodele te nagrade), a koji govori o Americkim marincima tokom rata u Iraku... Slucajno??? Ne bih rekao...

A sto se tice samog filma... Sigurno je da su se desavali zlocini sa Srpske strane, to niko ne spori! Ali ono sto je malo uvredljivo i sto izaziva 'uzbudjenje' kod naseg naroda je ta pristrasnost i u neku ruku, nastavak PR kampane iz 90'(Amerikanci SVE znaju pa to ti je, i ni u kom slucaju nisu doprineli(!?) pogorsanju situacije)! A i samo pominjanje cifre od 50 000 silovanih Bosanki(pazite, Bosanki - a tokom CELOG filma je napravljena JASNA RAZLIKA izmedju Srba i muslimana, odnosno 'losih' i 'dobrih') je diskutabilna i podlozna analizi... U BIH dokumentima se pominje manja, ukupna cifra. Dakle, propaganda, kojoj su nasi mediji dali na popularnosti... To se tako ne radi, jer moze biti kontra-produktivno.

thumb rider, thomb snatcher

pre 12 godina

Film je u analizama americkih filmskih kriticara prosao jos gore nego u Srbiji, toliko o tome, zivot tece dalje, "Artist" dolazi na Fest, uskoro izlaze Lincoln (Daniel Day-Lewis), Prometheus (Redley Scott), Avengers, novi James Bond (Skyfall), Dictator (Sasha Baron Cohen), Cloud Atlas (Tom Hanks) nova verzija Gatsby-ja sa DiCapro-om, Tarantinov Django, Gravity (Clooney), MIB 3, ... mozete da provedete 2012-tu uzivajuci u ovim filmovima ili da i dalje sa nevidjenim mazohizmom prekopavate po filmskoj korpi za otpatke...

Jola

pre 12 godina

Ovdje u Kanadi niko nema pojma o ovom filmu i do ovog trenutka ja sam 99% siguran da se ne nalazi u nijednom bioskopu. U razgovoru sa mojom majkom koja zivi u Novom Sadu sam saznao da film izaziva buru kontroverzija u otadzbini sto je osnovni cilj nekvalitetnih losih filmova jer na kraju svega tacka na kraju jednog filmskog studija je zarada novca. Promocija i znacaj koji se daje ovom filmu u nasoj Srbiji ide na ruku jednoj od najgrdjih glumica (sto se tice rezije poredimo Hitchkock-Stone-De Palma-Scorsese-Coppola---Jolie nekako strci ko ugnojena bubuljica) u istoriji americke filmske industrije. Nase rasprave o ovom filmu idu njoj u korist. Totalno ignorisanje je jedini nacin kako se nositi sa ovakvim pristrasnim predstavljanjem naseg voljenog srpskog naroda. I zelio bih isto navesti da ona kakva je da je ima pravo da kaze sto zeli i hoce bez obzira svidjalo se to nama ili ne. Jedan stari americki senator je rekao davno da on moze mrziti i ne voljeti sto ljudi mogu reci o njemu ali da ce se on boriti do posljednjeg daha za njihovo pravo da to kazu. To su osnovni temelji demokratije. A kome se ne svidja ne mora da slusa.

Tatko

pre 12 godina

O čemu vi pričate agim, jos jednom i ostali? Možete nas trezniti koliko hoćete ali nećete uspeti u nameri da ubedite nas da su Srbi bili JEDINI zločinci u ratu u Bosni! A ovaj "fil" upravo to pokušava. Srbi jesu činili zločine ali su ih činili i drugi i onaj ko to negira, ne samo da je "pobrkao lončiće" (Bože kakav pglu izraz) nego pravi pre svega budalu od sebe.
Pozdrav svima!

BosanacBG

pre 12 godina

"Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči (Akademija) "

Da i ovoga puta nije pritisnuo Hag ovaj bi se do smrti "krio" - u svojoj kuci u Foci ili blizoj okolini. isao na slave i preslave, utakmice i bio "ugledan" domacin...upravo to nase "stanje" i objasnjava vecinu komentara.

sta vi mislite ko ste?

pre 12 godina

meni je od ovog filma ipak zanimljivije ovo orgijanje koje traje vec nekoliko dana u izvedbi srpskih autosovinista udruzenih sa albanskim, hrvatskim i bosnjackim sovinistima. fascinatno.

Nikola

pre 12 godina

Najveca imena u oblasti socijalne psihologije su pokusali da objasne kako je moguce da je jedan narod gotovo mirno posmatrao direktan prenos zatiranja jednog naroda i unistavanje gradova i civilizacije cinjenog u njegovo ime. Naravno nisu zaboravili medije a posebno Politiku i medije iz RS. (preporucujem malo google search a i "Dnevnik sa Pala 1992" Mladena Vuksanovica koji oslikava u kakvu zver su se pretvotrili srpski novinari i kakvu su ulogu imali u dogadjanjima u Bosni - sam je bio jedan od novinara sa Pala ali je odbio "ulogu"). Mislim da naucnici treba da se vrate i zavrse svoje "istrazivanje" zasto i posle 20 godina, svih sudjenja, masovnih grobnica, izvestaja, dokumenata...stanje svesti kod Srba - nepromenjeno.

Toliko o nama

pre 12 godina

Kakava impresivna borba za istinu Srpski narod se dogadja ponovo posle cetvrt veka, dokazuje svoju neunistivu slobodarska i istinoljubivu energiju...

Da je bombardovanje, izgladnjivanje i unistavanje Sarajeva bilo jos 10 godina, da je jos 300 Perucaca i masovnih grobnica civila, da je onih 5% dzamija sto je ostalo neporuseno poruseno, da snimci Mladica, Arkana Karadjica (jedan narod ce nestati) i Skorpiona, da je jos 10,000 pisanih dokumenata i deset Haskih tribunala, na desetine dokumentaraca, nase stanje svesti bi ostalo ISTO.

jos jednom

pre 12 godina

" Napraviti film gde se sve vrti oko zločina samo jedne strane ne može da bude umetnički film, već dokumentarac i to onaj najgore vrste, za Dnevnik u 19:30"

Mislim da si pobrkao loncice, upravo film koji prikazuje zlocine na svim stranama je dokumentarac. U svakom ratu zlocini se desavaju na svim stranama po ovome rat u Bosni nije jedinstven. Ovaj film ima u pozadinu dinamiku Bosanskog rata definisanu Karadjicevom pretnjom i delom ("Jednog naroda ce nestati"). A tu Angelinin film nije donio nista novo, i nemamo razloga za zabrinutost da ce film definisati karakter rata - on je nazalost davno definisan i "overeva" se jos uvek u Hagu. Ali mi nemozemo da frkcemo na Hag ali mozemo na film pa to i radimo.

Akademija 1986

pre 12 godina

@NenadNS

Slazem se sa Vama,ali mislim da bi za iskorak kada je u pitanju odnos prema zločinu trebalo urednike i novinare strazarno naterati da svako vece pred spavanje ponavljaju-

SRBI NISU KRIVI ZA ZLOČINE-KRIVI SU ZLOČINCI

SRBI NISU KRIVI ZA ZLOČINE-KRIVI SU ZLOČINCI

i tako sto puta pred spavanje!

Valjda ce shvatiti da NARODI NISU VRSILI ZLOCINE NEGO ZLOČINCI-pa ce slobodno pisati o zločinu.

NenadNS

pre 12 godina

Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči (Akademija)

A on se godinama krio u FOCI. sa ovakvim komentarima ne bi se iznenadio da se nije ni krio. Mi smo i dali legitimitet i nastavljamo da dajemo ne zlocinima koji se u svakom ratu dogadjaju nego sistematskim zlocinima zlocinima koji su se desavali ispred naseg nosa. Da nema Haga kandicke i par zena u crnom, usmrdili bi smo se. Tu je Andjeinin film samo oslobodio "smrad".

agim

pre 12 godina

Pa nije Andjelina(inace jedna od najlepsih i najboljih glumica na svetu) neki srpski propagandni istoricar pa da falsifikuje istoriju onako kako Srbiji odgovara.Po komentarima vidim da jos ogroman broj Srba ili NE zna sta se stvarno dogadjalo u ratovima ili to nece da shvati.Istina je da ceo svet veoma dobro zna sta se sve dogadjalo pa ovi ponovni pokusaji prikrivanja svojih velikih zlocina NE pije vodu.
Ako je narod u Srbiji jos uvek neobavesten o stvarnim dogadjajima onda najvecu krivicu za to snose mediji.Izgleda da u Srbiji jos uvek vlada medijska cenzura kad je rec o dogadjajima u proslosti.

Tatko

pre 12 godina

Za dezurne pljuvače: niko od nas koji smatramo ovaj film jeftinim političkim pamfleton ne negiramo da srpska strana nije činila zločine u Bosni. Al gde su ovde druga i treća strana? Napraviti film gde se sve vrti oko zločina samo jedne strane ne može da bude umetnički film, već dokumentarac i to onaj najgore vrste, za Dnevnik u 19:30!
Pozdrav svima!

kurrizi

pre 12 godina

jeste da je losh jer taj film prikazuje istinite zlodela srpski kriminalaca pripadnika Miloshevica, Arkana , Sheshela, Mladica i mnogo drugi kriminalaca poput Ulemeka, kapetan Dragana kompanije Bojovica itd itd.

Akademija 1986

pre 12 godina

Da bi razumeli sta Andjelina porucuje potrebno je izvesno predznanje.O silovanjima u ratu u Bosni vodili su se sudki procesi -postoje presude(od rata u Bosni silovanje se procesuira kao ratni zločin).Dobro je pogledati dokumentaciju o zenskom logoru u Foci-to je svakom dostupno.Tako se moze shvatiti mehanizam funkcionisanja zenskih logora.Sve u svemu nista novo,Andjelina se bavi pitanjem koje je opstepoznato i koje se vec godinama procesuira.Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči.Dakle,i bez ovoga filma svakome koga to zanima dostupno je obilje podataka i sudski utvrdjenih istina(dovoljno je kliknuti).Dreka se digla bez veze.I JOS NESTO-SRBI SA TIM ZLOČINIMA NEMAJU VEZE,SA ZLOČINIMA IMAJU VEZE ZLOČINCI A STO ONI VOLE DA SE KRIJU IZA NARODA TO JE DRUGO PITANJE.

Posmatrač

pre 12 godina

Mi Srbi živimo u pomerenoj realnosti, tj. lažemo sami sebe o svemu, pa sada i o tome da je napolju kritika navodno "sasekla" film Anželine Žoli. Ranije smo mogli da se tešimo time da nas laže (Miloševićeva) državna propaganda, sada možemo samo da konstatujemo da svi - i nezavisni (?) mediji, i njihove popularne emisije i voditeljke, i filmski poslenici - lažemo sami sebe. Na primeru Andželininog filma to izgleda tako da ponavljamo kao papagaji da su strani filmski kritičari ocrnili film. Istina je, međutim, to da je prosek kritika iz časopisa u SAD (jedinoj državi gde se film do sada prikazivao u redovnom repertoaru) 56 od 100 (http://www.metacritic.com/movie/in-the-land-of-blood-and-honey/critic-reviews), što nije ni naročito loše ni naročito dobro. (Nekoliko najuglednijih listova/magazina ocenilo je film vrlo dobrim.) Do sličnog proseka baziranog na recenzijama od strane filmskih kritičara došao je i ovaj specijalizovani sajt - http://www.rottentomatoes.com/m/in_the_land_of_blood_and_honey/ . 'Ajd' sad, nastavimo da se lažemo. Uvek možemo da nađemo NEKU negativnu recenziju i njome dokazujemo kako SVI kritičari smatraju film lošim.

Rade

pre 12 godina

Nije film toliko opsezan,
i ne prikazuje jos crnje
stvari, te stvari su namerno
izostavljene, kako bi ih
izvrsioci u nocnim morama
sami rezirali.

Ivan BA

pre 12 godina

A mi smo pravi andjeli ni mrava nismo zgazili.
Za sve su krivi Turci, ustase i balije.
Kako se samo Andjelina i njoj slicni usudjuju da tako nesto kazu o najbezgresnijem nebeskom narodu.
Sramota, necu vise gledati ni jedan film Andjeline i onog naseg izdajicu iz Hrvatske.

milan31

pre 12 godina

citam u" berlin kurieru" da je film do sada u americi gledalo nesto vise
od dvadesetpet hiljada gledalaca i da ne postoji neko posebno interesovanje.
nedavno je nemacki "spiegel",napisao da je film uvrsten na berlinare,iz
razloga sto jolie kao svetska filmska diva reziser,i da se nadaju da ce je
ubuduce rado gledati u ulogama koje joj prilice

vlada

pre 12 godina

patetican smo mi narod kada ovoliko halabuke dizemo oko nekog bezveznog filma. I srce i glava su nam izgleda u tracevima a ne tice nas se mnogo afera oko vakcina ili nesto drugo sto stvarno utice na nas svakodnevni zivot.

Nije bitno

pre 12 godina

Mozda je ovo malo preterano, ali bih Andjelinu proglasio nepozeljnom u zemlji Srbiji! Ona je toliko istorijski nepismena, a pri tome tipicno americki ubedjena u apsolutnu, nepogresivost svojih stavova, da se postavlja pitanje njenog intelektualnog nivoa (duhovni nivo ne vredi pominjati)!
Kad neko tako prema nama nastupa, a istovremeno je skoro nebitan, sta nam treba da joj pridajemo ikakav znacaj!? Pod ovim mislim da bi trebao da usledi tihi bojkot doticne u Srbiji, nista zvanicno, ali sveprisutno izbegavanje i nje i njenih filmova, svega sto ima veze sa njom i jednostavno da je zaboravimo, ukoliko nismo previse pomodni (cega se i bojim)!

Petar A

pre 12 godina

Tako je uvijek bilo u Holivudu i tako ce biti i u buducnosti, moze biti samo gore. Moze da bude samo jos vise stereotipa, vulgarnih pojednostavljivanja, samo crno bijelo i bez nijanse. Nijanse mozemo dobiti na festivalu u Berlinu, npr, a ne iz Holivuda. Zasto je to tako, takodje je jasno: brza zarada od mediokritetske publike koja je najbrojnija i u isto vrijeme nemocna da razumije finese. I sad samo ostaje da se zastitis da te Holivud nebuzme za loseg momka. Zasto nije Kanada los momak? Je li se Srbija potrudila da zamijeniti Njemce, Muslimane, Arape, Meksikanca u americkim filmovima? Jeste.

Maraja

pre 12 godina

Koliko orkestrirane dreke oko jednog filma! Pustite nas da ga vidimo, pa ćemo znati šta mislimo o njemu. Ne verujem da može biti katastrofalniji za srpski imidž od istorije same. Ili od krmača, ćuraka i raznih kretena koji su protrčavali u Kusturičinim filmovima još dvadesetak godina pre balkanskog rata.

Utisak milenijuma

pre 12 godina

Eto, saznasmo šta se D. Lakićki učinilo sumnjivim u filmu, i saznasmo (mi, obični ljudi) za Lakićku. I saznasmo šta se Staniću učinilo sumnjivim i saznasmo za Stanića. Još da se zaštita od filma podigne na nivo državne bezbednosti, malo barikada, pa da Dačić zabrani film i povede akciju "Anđelina" hvatanja piratskih kopija. I sve to u vanrednoj situaciji kada su hiljade ljudi odsečeni od sveta, kada stotine škola prokišnjavaju a sutra treba da prime decu, kada je na par kilometara od studija B92 led smrvio stotine čamaca i brodova, ...Šta je vaš utisak?

Miroslav Ivić

pre 12 godina

Taj film je napravljen namenski, sa potpisom svetski poznatog imena radi bolje promocije propagande koja jača već utvrđenu sliku o bosanskom ratu. Nit je to ona jadna osmislila, niti je to stvoreno nje radi. Film je po definiciji vrsta propagande, služi za masovno širenje ideja i stavova, što sasvim sigurno nije zaobiđeno ni u ovom američkom filmu.

Hm...

pre 12 godina

Nisam pogledala film pa zato i ne mogu da ga komentarišem, ali mislim da Andji ovo nije trebalo. Znam da je borac za ljudska prava itd, itd i to u potpunosti podrzavam i cak verujem da je imala dobru nameru kada je resila da ga snimi (tj. pretpostavljam da joj je namera bila podizanje svesti o nasilju i žrtvama) ALI iskreno verujem da niko ko nije ziveo na ovim prostorima u to vreme moze da napravi verodostojan film o takvim dogadjajima, a u prilog svojoj tvrdnji dodajem i onu njenu izjavu da se nada da ce ovaj film dovesti do nekakvog medjusobnog pruzanja ruke pomirenja (a izgleda da će zapravo učiniti baš suprotno) jer je to cist dokaz toga koliko ona ne poznaje materiju u koju se upustila.

Sizif

pre 12 godina

Ova emisija kao i komentari gostiju emisije mozete staviti pod rubriku SRBIZMI. Komentatore na sajtu ne treba ni spominjati. Ocigledno je iz koje su oni grupacije.
Na svu srecu danasnja tehnologija omogucuje nesmetani pristup informaciji iz sveta sa malo sirim i otvorenijim pogledima od ovog domaceg.
Jedno je sigurno, da su gradjani Srbije jedina kolateralna steta samih sebe.

LOL

pre 12 godina

Gomila gluposti. Sve sami "strucnjaci" govore da je film los. Hocu i ja da pogledam i da kazem film je krs, a ne da vi gomila lezilebovica solite pamet. Obecavam pogledacu cam rip kad se pojavi na torentima da ne bude da podrzavm antisrpski film, ali preterujete. Da sami Srbi nisu dizali oviloku prasinu film bi prosao nezapazeno, ali tako je to kad na kljucnim pozicijama sede idioti.

Dragulj Medine

pre 12 godina

PREDLAZEM da nasa "javna kuca evropske Srbije", koja ionako OD NASIH PARA, otkupljuje sve i svasta, lepo sto pre otkupi taj ozloglaseni film i prikaze ga u udarnom terminu na RTS 1, pa da lepo svi skupa znamo o cemu uopste pricamo. A sto se tice NATO intervencije, jos ce Andja (a ne naopaka Miloseviceva politika i nasa neaktivnost da joj se usportivimo) biti kriva i za to!!! Mislim, stvarno zivimo u sopstvenim nebulozama.

mex

pre 12 godina

hahaha znaci mi srbi u ime celog sveta proglasili film losim, cak smo otvorili zilion naloga na IMDB-u kako bi pokazali da ceo svet gresi.....
HAHAHAHHAHA

Ovo je samo dokaz koliko smo nisko pali a i padamo i dalje, i zamislite sve to zbog JEDNOG filma

Jasar, Sale i Sandra

pre 12 godina

Evo linka:

http://youtu.be/F-nwarPonMw

Ja je nikada nisam ni voleo kao glumicu, a sad tek nikako. Na jeftinu pricu da namakne lake poene.

Ne volim te, Andjelina!

Safet Cara

pre 12 godina

Dubravka Lakić smatra da se Džoli kroz svoj film založila i opravdala intervenciju NATO snaga.

Intervenciju NATO snaga su opravdali 8000 civilista, djeca, zene i starce, koji masakrirani od cetnika. Gledajte u Youtube kako oni streljaju civiliste, mladice od 15 godina.
Ovaj film ne boli, a istina boli. SRAM VAS BILO!!

milosevic davor

pre 12 godina

Gledao 'Utisak'.
Najzanimljivije mi je da se niko od gostiju, a ni voiditeljka ne upita sta ce se desavati ako sutra Karadzic i Mladic budu osudjeni za genoicid i onda neko snimi film o Srebrenici uz napomenu dsa je radjen po istinitom dogadjaju za koji su izrecene i sudske kazne.
Uveren sam da ce nas ucutkati kao Nemce posle procesa u Nirnbergu

Bred

pre 12 godina

Ova gospodja Lakic kao da je izronila iz devedesetih sa ovom "dize mi se kosa na glavi" retorikom, a i pise za novine sa strasno jakim kredibilitetom( mo's mislit).

milos

pre 12 godina

Do kad ce glavna tema u Srbiji da bude Luka Bojovic, Andjelina Dzoli, Ceca, status kandidata... Ajmo malo da otvorite neku fabriku, da zaposlite ovaj napacen narod, malo novih puteva, malo cene dole... Upropastiste ovu zemlju!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Naravno da je u pitanju propaganda,pa jel neko misli da ijedan film na ratnu temu iz USA nije propaganda?
Iskreno,nikada neću da gledam taj film kao što nisam nijedan na tu temu,ali kako je efendija Cerović u transu izjvio kako im je to nešto najbolje što su dobili od Dejtona,onda nema sumnje da su to debelo i platili Anđelini,a pošto im taj film neće pomoći ni u čemu,ja mislim da su pare bacili,a mogli su da ih pametnije iskoriste,npr.da podignu neku crkvu u Sarajevu...

Vendetta

pre 12 godina

Suvise buke oko bezveznog filma. Ona namerno daje takve izjave, nebi li podigla veliku buku. Film je katastrofalno los, jedino sto mu moze dati na tezini je ako mi dizemo buku. Ovako ce njen film proci kao i prica, neprimeceno.

nesto je trulo u drzavi SRB

pre 12 godina

Ako je fil los, ako je Andjelina Dzoli niko i nista, sta se Srbija toliko uzrujava zbog filma? Cemu ovoliko kukanje? Mesec dana vaskoliko srbstvo kuka na sneg i Andju. Dosta vise

Grunt

pre 12 godina

Mi ćemo i od Patka Dače napraviti neprijatelja. Kakva paranoja, kakvo poimanje stvarnosti. Mi ne priznajemo ni jedan jedini zločin koji su ljudi u ime Srbije počinili. Mislim da većina ljudi u Srbiji ne smatra lošim što smo vodili sve ratove tokom 90ih, nego što smo ih izgubili. Ej jedan film, koji 99% ljudi nije ni pogledalo, ali je "anti srpski". Samo je besmisleno što se posle čudimo što nas veliki deo civilizovanog sveta etiketira kao loše momke. Mi se svakim danom trudimo da to i budemo.

Lepo drustvo, nema sta...

pre 12 godina

Film je snimljen po ISTINITOM DOGADJAJU. Tu nema veze da li se nekom svidja ili ne, nego je film ustvari otreznjenje i sagledavanje grozota sto samo bolesna mrznja moze rezirati, uz poruku "NIKAD SE NE PONOVILO". Filmovan dogadjaj je u rangu Idi Amina i Pol Potovih najgorih zlodela protiv covecnosti, i tako ce ga svet videti i oceniti.

sacekajmo

pre 12 godina

Za mene je film Andjeline Djoli sam uvod u stvari koje tek dolaze.
Trebamo sacekati sudjenja Karadzicu i Mladicu i onda ce se moci snimiti recimo film i Srebrenici baziran na istinitom, sudski dokazanom dogadjaju.
A onda ce kriticari iz RS i Srbije, muku mucit da to marginalizuju [downplay].
Zamislimo da se Nemacka digne protiv svih onih filmova u kojima Nemci imaju njegativnu ulogu.

ekv

pre 12 godina

Nikako da dodje vreme da zaboravimo ratove koji su iza nas. Ko je profitirao od rata? Inace, sto se tice filma, nisam odgledao, kad odgledam moci cu da komentarisem isti. Manimo se ratova, ostavimo to iza nas, gledajmo napred! Nas problem je sto se stalno vracamo u proslost, pa mi ne mozemo jos uvek da zaboravimo 500 godina pod Turcima, izgleda da jedini to pamtimo. MIR, BRATE, MIR!!!

milos

pre 12 godina

Do kad ce glavna tema u Srbiji da bude Luka Bojovic, Andjelina Dzoli, Ceca, status kandidata... Ajmo malo da otvorite neku fabriku, da zaposlite ovaj napacen narod, malo novih puteva, malo cene dole... Upropastiste ovu zemlju!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Naravno da je u pitanju propaganda,pa jel neko misli da ijedan film na ratnu temu iz USA nije propaganda?
Iskreno,nikada neću da gledam taj film kao što nisam nijedan na tu temu,ali kako je efendija Cerović u transu izjvio kako im je to nešto najbolje što su dobili od Dejtona,onda nema sumnje da su to debelo i platili Anđelini,a pošto im taj film neće pomoći ni u čemu,ja mislim da su pare bacili,a mogli su da ih pametnije iskoriste,npr.da podignu neku crkvu u Sarajevu...

mex

pre 12 godina

hahaha znaci mi srbi u ime celog sveta proglasili film losim, cak smo otvorili zilion naloga na IMDB-u kako bi pokazali da ceo svet gresi.....
HAHAHAHHAHA

Ovo je samo dokaz koliko smo nisko pali a i padamo i dalje, i zamislite sve to zbog JEDNOG filma

Nije bitno

pre 12 godina

Mozda je ovo malo preterano, ali bih Andjelinu proglasio nepozeljnom u zemlji Srbiji! Ona je toliko istorijski nepismena, a pri tome tipicno americki ubedjena u apsolutnu, nepogresivost svojih stavova, da se postavlja pitanje njenog intelektualnog nivoa (duhovni nivo ne vredi pominjati)!
Kad neko tako prema nama nastupa, a istovremeno je skoro nebitan, sta nam treba da joj pridajemo ikakav znacaj!? Pod ovim mislim da bi trebao da usledi tihi bojkot doticne u Srbiji, nista zvanicno, ali sveprisutno izbegavanje i nje i njenih filmova, svega sto ima veze sa njom i jednostavno da je zaboravimo, ukoliko nismo previse pomodni (cega se i bojim)!

Vendetta

pre 12 godina

Suvise buke oko bezveznog filma. Ona namerno daje takve izjave, nebi li podigla veliku buku. Film je katastrofalno los, jedino sto mu moze dati na tezini je ako mi dizemo buku. Ovako ce njen film proci kao i prica, neprimeceno.

nesto je trulo u drzavi SRB

pre 12 godina

Ako je fil los, ako je Andjelina Dzoli niko i nista, sta se Srbija toliko uzrujava zbog filma? Cemu ovoliko kukanje? Mesec dana vaskoliko srbstvo kuka na sneg i Andju. Dosta vise

Grunt

pre 12 godina

Mi ćemo i od Patka Dače napraviti neprijatelja. Kakva paranoja, kakvo poimanje stvarnosti. Mi ne priznajemo ni jedan jedini zločin koji su ljudi u ime Srbije počinili. Mislim da većina ljudi u Srbiji ne smatra lošim što smo vodili sve ratove tokom 90ih, nego što smo ih izgubili. Ej jedan film, koji 99% ljudi nije ni pogledalo, ali je "anti srpski". Samo je besmisleno što se posle čudimo što nas veliki deo civilizovanog sveta etiketira kao loše momke. Mi se svakim danom trudimo da to i budemo.

Sizif

pre 12 godina

Ova emisija kao i komentari gostiju emisije mozete staviti pod rubriku SRBIZMI. Komentatore na sajtu ne treba ni spominjati. Ocigledno je iz koje su oni grupacije.
Na svu srecu danasnja tehnologija omogucuje nesmetani pristup informaciji iz sveta sa malo sirim i otvorenijim pogledima od ovog domaceg.
Jedno je sigurno, da su gradjani Srbije jedina kolateralna steta samih sebe.

Miroslav Ivić

pre 12 godina

Taj film je napravljen namenski, sa potpisom svetski poznatog imena radi bolje promocije propagande koja jača već utvrđenu sliku o bosanskom ratu. Nit je to ona jadna osmislila, niti je to stvoreno nje radi. Film je po definiciji vrsta propagande, služi za masovno širenje ideja i stavova, što sasvim sigurno nije zaobiđeno ni u ovom američkom filmu.

Lepo drustvo, nema sta...

pre 12 godina

Film je snimljen po ISTINITOM DOGADJAJU. Tu nema veze da li se nekom svidja ili ne, nego je film ustvari otreznjenje i sagledavanje grozota sto samo bolesna mrznja moze rezirati, uz poruku "NIKAD SE NE PONOVILO". Filmovan dogadjaj je u rangu Idi Amina i Pol Potovih najgorih zlodela protiv covecnosti, i tako ce ga svet videti i oceniti.

Bred

pre 12 godina

Ova gospodja Lakic kao da je izronila iz devedesetih sa ovom "dize mi se kosa na glavi" retorikom, a i pise za novine sa strasno jakim kredibilitetom( mo's mislit).

Safet Cara

pre 12 godina

Dubravka Lakić smatra da se Džoli kroz svoj film založila i opravdala intervenciju NATO snaga.

Intervenciju NATO snaga su opravdali 8000 civilista, djeca, zene i starce, koji masakrirani od cetnika. Gledajte u Youtube kako oni streljaju civiliste, mladice od 15 godina.
Ovaj film ne boli, a istina boli. SRAM VAS BILO!!

Akademija 1986

pre 12 godina

Da bi razumeli sta Andjelina porucuje potrebno je izvesno predznanje.O silovanjima u ratu u Bosni vodili su se sudki procesi -postoje presude(od rata u Bosni silovanje se procesuira kao ratni zločin).Dobro je pogledati dokumentaciju o zenskom logoru u Foci-to je svakom dostupno.Tako se moze shvatiti mehanizam funkcionisanja zenskih logora.Sve u svemu nista novo,Andjelina se bavi pitanjem koje je opstepoznato i koje se vec godinama procesuira.Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči.Dakle,i bez ovoga filma svakome koga to zanima dostupno je obilje podataka i sudski utvrdjenih istina(dovoljno je kliknuti).Dreka se digla bez veze.I JOS NESTO-SRBI SA TIM ZLOČINIMA NEMAJU VEZE,SA ZLOČINIMA IMAJU VEZE ZLOČINCI A STO ONI VOLE DA SE KRIJU IZA NARODA TO JE DRUGO PITANJE.

milan31

pre 12 godina

citam u" berlin kurieru" da je film do sada u americi gledalo nesto vise
od dvadesetpet hiljada gledalaca i da ne postoji neko posebno interesovanje.
nedavno je nemacki "spiegel",napisao da je film uvrsten na berlinare,iz
razloga sto jolie kao svetska filmska diva reziser,i da se nadaju da ce je
ubuduce rado gledati u ulogama koje joj prilice

milosevic davor

pre 12 godina

Gledao 'Utisak'.
Najzanimljivije mi je da se niko od gostiju, a ni voiditeljka ne upita sta ce se desavati ako sutra Karadzic i Mladic budu osudjeni za genoicid i onda neko snimi film o Srebrenici uz napomenu dsa je radjen po istinitom dogadjaju za koji su izrecene i sudske kazne.
Uveren sam da ce nas ucutkati kao Nemce posle procesa u Nirnbergu

Dragulj Medine

pre 12 godina

PREDLAZEM da nasa "javna kuca evropske Srbije", koja ionako OD NASIH PARA, otkupljuje sve i svasta, lepo sto pre otkupi taj ozloglaseni film i prikaze ga u udarnom terminu na RTS 1, pa da lepo svi skupa znamo o cemu uopste pricamo. A sto se tice NATO intervencije, jos ce Andja (a ne naopaka Miloseviceva politika i nasa neaktivnost da joj se usportivimo) biti kriva i za to!!! Mislim, stvarno zivimo u sopstvenim nebulozama.

LOL

pre 12 godina

Gomila gluposti. Sve sami "strucnjaci" govore da je film los. Hocu i ja da pogledam i da kazem film je krs, a ne da vi gomila lezilebovica solite pamet. Obecavam pogledacu cam rip kad se pojavi na torentima da ne bude da podrzavm antisrpski film, ali preterujete. Da sami Srbi nisu dizali oviloku prasinu film bi prosao nezapazeno, ali tako je to kad na kljucnim pozicijama sede idioti.

Tatko

pre 12 godina

Za dezurne pljuvače: niko od nas koji smatramo ovaj film jeftinim političkim pamfleton ne negiramo da srpska strana nije činila zločine u Bosni. Al gde su ovde druga i treća strana? Napraviti film gde se sve vrti oko zločina samo jedne strane ne može da bude umetnički film, već dokumentarac i to onaj najgore vrste, za Dnevnik u 19:30!
Pozdrav svima!

agim

pre 12 godina

Pa nije Andjelina(inace jedna od najlepsih i najboljih glumica na svetu) neki srpski propagandni istoricar pa da falsifikuje istoriju onako kako Srbiji odgovara.Po komentarima vidim da jos ogroman broj Srba ili NE zna sta se stvarno dogadjalo u ratovima ili to nece da shvati.Istina je da ceo svet veoma dobro zna sta se sve dogadjalo pa ovi ponovni pokusaji prikrivanja svojih velikih zlocina NE pije vodu.
Ako je narod u Srbiji jos uvek neobavesten o stvarnim dogadjajima onda najvecu krivicu za to snose mediji.Izgleda da u Srbiji jos uvek vlada medijska cenzura kad je rec o dogadjajima u proslosti.

Hm...

pre 12 godina

Nisam pogledala film pa zato i ne mogu da ga komentarišem, ali mislim da Andji ovo nije trebalo. Znam da je borac za ljudska prava itd, itd i to u potpunosti podrzavam i cak verujem da je imala dobru nameru kada je resila da ga snimi (tj. pretpostavljam da joj je namera bila podizanje svesti o nasilju i žrtvama) ALI iskreno verujem da niko ko nije ziveo na ovim prostorima u to vreme moze da napravi verodostojan film o takvim dogadjajima, a u prilog svojoj tvrdnji dodajem i onu njenu izjavu da se nada da ce ovaj film dovesti do nekakvog medjusobnog pruzanja ruke pomirenja (a izgleda da će zapravo učiniti baš suprotno) jer je to cist dokaz toga koliko ona ne poznaje materiju u koju se upustila.

Jasar, Sale i Sandra

pre 12 godina

Evo linka:

http://youtu.be/F-nwarPonMw

Ja je nikada nisam ni voleo kao glumicu, a sad tek nikako. Na jeftinu pricu da namakne lake poene.

Ne volim te, Andjelina!

sacekajmo

pre 12 godina

Za mene je film Andjeline Djoli sam uvod u stvari koje tek dolaze.
Trebamo sacekati sudjenja Karadzicu i Mladicu i onda ce se moci snimiti recimo film i Srebrenici baziran na istinitom, sudski dokazanom dogadjaju.
A onda ce kriticari iz RS i Srbije, muku mucit da to marginalizuju [downplay].
Zamislimo da se Nemacka digne protiv svih onih filmova u kojima Nemci imaju njegativnu ulogu.

vlada

pre 12 godina

patetican smo mi narod kada ovoliko halabuke dizemo oko nekog bezveznog filma. I srce i glava su nam izgleda u tracevima a ne tice nas se mnogo afera oko vakcina ili nesto drugo sto stvarno utice na nas svakodnevni zivot.

Ivan BA

pre 12 godina

A mi smo pravi andjeli ni mrava nismo zgazili.
Za sve su krivi Turci, ustase i balije.
Kako se samo Andjelina i njoj slicni usudjuju da tako nesto kazu o najbezgresnijem nebeskom narodu.
Sramota, necu vise gledati ni jedan film Andjeline i onog naseg izdajicu iz Hrvatske.

ekv

pre 12 godina

Nikako da dodje vreme da zaboravimo ratove koji su iza nas. Ko je profitirao od rata? Inace, sto se tice filma, nisam odgledao, kad odgledam moci cu da komentarisem isti. Manimo se ratova, ostavimo to iza nas, gledajmo napred! Nas problem je sto se stalno vracamo u proslost, pa mi ne mozemo jos uvek da zaboravimo 500 godina pod Turcima, izgleda da jedini to pamtimo. MIR, BRATE, MIR!!!

NenadNS

pre 12 godina

Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči (Akademija)

A on se godinama krio u FOCI. sa ovakvim komentarima ne bi se iznenadio da se nije ni krio. Mi smo i dali legitimitet i nastavljamo da dajemo ne zlocinima koji se u svakom ratu dogadjaju nego sistematskim zlocinima zlocinima koji su se desavali ispred naseg nosa. Da nema Haga kandicke i par zena u crnom, usmrdili bi smo se. Tu je Andjeinin film samo oslobodio "smrad".

Toliko o nama

pre 12 godina

Kakava impresivna borba za istinu Srpski narod se dogadja ponovo posle cetvrt veka, dokazuje svoju neunistivu slobodarska i istinoljubivu energiju...

Da je bombardovanje, izgladnjivanje i unistavanje Sarajeva bilo jos 10 godina, da je jos 300 Perucaca i masovnih grobnica civila, da je onih 5% dzamija sto je ostalo neporuseno poruseno, da snimci Mladica, Arkana Karadjica (jedan narod ce nestati) i Skorpiona, da je jos 10,000 pisanih dokumenata i deset Haskih tribunala, na desetine dokumentaraca, nase stanje svesti bi ostalo ISTO.

Maraja

pre 12 godina

Koliko orkestrirane dreke oko jednog filma! Pustite nas da ga vidimo, pa ćemo znati šta mislimo o njemu. Ne verujem da može biti katastrofalniji za srpski imidž od istorije same. Ili od krmača, ćuraka i raznih kretena koji su protrčavali u Kusturičinim filmovima još dvadesetak godina pre balkanskog rata.

Utisak milenijuma

pre 12 godina

Eto, saznasmo šta se D. Lakićki učinilo sumnjivim u filmu, i saznasmo (mi, obični ljudi) za Lakićku. I saznasmo šta se Staniću učinilo sumnjivim i saznasmo za Stanića. Još da se zaštita od filma podigne na nivo državne bezbednosti, malo barikada, pa da Dačić zabrani film i povede akciju "Anđelina" hvatanja piratskih kopija. I sve to u vanrednoj situaciji kada su hiljade ljudi odsečeni od sveta, kada stotine škola prokišnjavaju a sutra treba da prime decu, kada je na par kilometara od studija B92 led smrvio stotine čamaca i brodova, ...Šta je vaš utisak?

Petar A

pre 12 godina

Tako je uvijek bilo u Holivudu i tako ce biti i u buducnosti, moze biti samo gore. Moze da bude samo jos vise stereotipa, vulgarnih pojednostavljivanja, samo crno bijelo i bez nijanse. Nijanse mozemo dobiti na festivalu u Berlinu, npr, a ne iz Holivuda. Zasto je to tako, takodje je jasno: brza zarada od mediokritetske publike koja je najbrojnija i u isto vrijeme nemocna da razumije finese. I sad samo ostaje da se zastitis da te Holivud nebuzme za loseg momka. Zasto nije Kanada los momak? Je li se Srbija potrudila da zamijeniti Njemce, Muslimane, Arape, Meksikanca u americkim filmovima? Jeste.

Nikola

pre 12 godina

Najveca imena u oblasti socijalne psihologije su pokusali da objasne kako je moguce da je jedan narod gotovo mirno posmatrao direktan prenos zatiranja jednog naroda i unistavanje gradova i civilizacije cinjenog u njegovo ime. Naravno nisu zaboravili medije a posebno Politiku i medije iz RS. (preporucujem malo google search a i "Dnevnik sa Pala 1992" Mladena Vuksanovica koji oslikava u kakvu zver su se pretvotrili srpski novinari i kakvu su ulogu imali u dogadjanjima u Bosni - sam je bio jedan od novinara sa Pala ali je odbio "ulogu"). Mislim da naucnici treba da se vrate i zavrse svoje "istrazivanje" zasto i posle 20 godina, svih sudjenja, masovnih grobnica, izvestaja, dokumenata...stanje svesti kod Srba - nepromenjeno.

sta vi mislite ko ste?

pre 12 godina

meni je od ovog filma ipak zanimljivije ovo orgijanje koje traje vec nekoliko dana u izvedbi srpskih autosovinista udruzenih sa albanskim, hrvatskim i bosnjackim sovinistima. fascinatno.

kurrizi

pre 12 godina

jeste da je losh jer taj film prikazuje istinite zlodela srpski kriminalaca pripadnika Miloshevica, Arkana , Sheshela, Mladica i mnogo drugi kriminalaca poput Ulemeka, kapetan Dragana kompanije Bojovica itd itd.

BosanacBG

pre 12 godina

"Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči (Akademija) "

Da i ovoga puta nije pritisnuo Hag ovaj bi se do smrti "krio" - u svojoj kuci u Foci ili blizoj okolini. isao na slave i preslave, utakmice i bio "ugledan" domacin...upravo to nase "stanje" i objasnjava vecinu komentara.

Posmatrač

pre 12 godina

Mi Srbi živimo u pomerenoj realnosti, tj. lažemo sami sebe o svemu, pa sada i o tome da je napolju kritika navodno "sasekla" film Anželine Žoli. Ranije smo mogli da se tešimo time da nas laže (Miloševićeva) državna propaganda, sada možemo samo da konstatujemo da svi - i nezavisni (?) mediji, i njihove popularne emisije i voditeljke, i filmski poslenici - lažemo sami sebe. Na primeru Andželininog filma to izgleda tako da ponavljamo kao papagaji da su strani filmski kritičari ocrnili film. Istina je, međutim, to da je prosek kritika iz časopisa u SAD (jedinoj državi gde se film do sada prikazivao u redovnom repertoaru) 56 od 100 (http://www.metacritic.com/movie/in-the-land-of-blood-and-honey/critic-reviews), što nije ni naročito loše ni naročito dobro. (Nekoliko najuglednijih listova/magazina ocenilo je film vrlo dobrim.) Do sličnog proseka baziranog na recenzijama od strane filmskih kritičara došao je i ovaj specijalizovani sajt - http://www.rottentomatoes.com/m/in_the_land_of_blood_and_honey/ . 'Ajd' sad, nastavimo da se lažemo. Uvek možemo da nađemo NEKU negativnu recenziju i njome dokazujemo kako SVI kritičari smatraju film lošim.

jos jednom

pre 12 godina

" Napraviti film gde se sve vrti oko zločina samo jedne strane ne može da bude umetnički film, već dokumentarac i to onaj najgore vrste, za Dnevnik u 19:30"

Mislim da si pobrkao loncice, upravo film koji prikazuje zlocine na svim stranama je dokumentarac. U svakom ratu zlocini se desavaju na svim stranama po ovome rat u Bosni nije jedinstven. Ovaj film ima u pozadinu dinamiku Bosanskog rata definisanu Karadjicevom pretnjom i delom ("Jednog naroda ce nestati"). A tu Angelinin film nije donio nista novo, i nemamo razloga za zabrinutost da ce film definisati karakter rata - on je nazalost davno definisan i "overeva" se jos uvek u Hagu. Ali mi nemozemo da frkcemo na Hag ali mozemo na film pa to i radimo.

Rade

pre 12 godina

Nije film toliko opsezan,
i ne prikazuje jos crnje
stvari, te stvari su namerno
izostavljene, kako bi ih
izvrsioci u nocnim morama
sami rezirali.

Dobrica Ćosić

pre 12 godina

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrica Ćosić

Jola

pre 12 godina

Ovdje u Kanadi niko nema pojma o ovom filmu i do ovog trenutka ja sam 99% siguran da se ne nalazi u nijednom bioskopu. U razgovoru sa mojom majkom koja zivi u Novom Sadu sam saznao da film izaziva buru kontroverzija u otadzbini sto je osnovni cilj nekvalitetnih losih filmova jer na kraju svega tacka na kraju jednog filmskog studija je zarada novca. Promocija i znacaj koji se daje ovom filmu u nasoj Srbiji ide na ruku jednoj od najgrdjih glumica (sto se tice rezije poredimo Hitchkock-Stone-De Palma-Scorsese-Coppola---Jolie nekako strci ko ugnojena bubuljica) u istoriji americke filmske industrije. Nase rasprave o ovom filmu idu njoj u korist. Totalno ignorisanje je jedini nacin kako se nositi sa ovakvim pristrasnim predstavljanjem naseg voljenog srpskog naroda. I zelio bih isto navesti da ona kakva je da je ima pravo da kaze sto zeli i hoce bez obzira svidjalo se to nama ili ne. Jedan stari americki senator je rekao davno da on moze mrziti i ne voljeti sto ljudi mogu reci o njemu ali da ce se on boriti do posljednjeg daha za njihovo pravo da to kazu. To su osnovni temelji demokratije. A kome se ne svidja ne mora da slusa.

Nik

pre 12 godina

Tuzno je citati neke od ovih komentara...

Elem... Ovde je u igri malo sira prica i ne obuhvata samo rat u Bosni, vec insuinira(a to je doticna vec nekoliko puta ponovila) NEOPHODNOST AMERICKOG INTERVENIZMA!!! E tu smo... Zamislite neku glumicu(u ovom sl Dzoli) koja komentarise DA SU AMERIKANCI VEC TREBALI VOJNO DA INTERVENISU U SIRIJI!? Eeeejjjjj, glumica+politika+vojna intervencija!? Strasno... Inace, opste je poznato da Amerikanci nekim filmovima pokusavaju uticati na siroke narodne mase, opravdavajuci svoje intervencije i delovanja po drugim zemljama. Istina je, oni to rade dosta sofisticirano i dopadljivo, ali opet, kada pogledate malo siru sliku, to je PROVIDNO! Setite se filma The Hurt Locker, koji je dobio OSKARA(LOL, film je smesan i svojevrsni presedan u istorijatu dodele te nagrade), a koji govori o Americkim marincima tokom rata u Iraku... Slucajno??? Ne bih rekao...

A sto se tice samog filma... Sigurno je da su se desavali zlocini sa Srpske strane, to niko ne spori! Ali ono sto je malo uvredljivo i sto izaziva 'uzbudjenje' kod naseg naroda je ta pristrasnost i u neku ruku, nastavak PR kampane iz 90'(Amerikanci SVE znaju pa to ti je, i ni u kom slucaju nisu doprineli(!?) pogorsanju situacije)! A i samo pominjanje cifre od 50 000 silovanih Bosanki(pazite, Bosanki - a tokom CELOG filma je napravljena JASNA RAZLIKA izmedju Srba i muslimana, odnosno 'losih' i 'dobrih') je diskutabilna i podlozna analizi... U BIH dokumentima se pominje manja, ukupna cifra. Dakle, propaganda, kojoj su nasi mediji dali na popularnosti... To se tako ne radi, jer moze biti kontra-produktivno.

Akademija 1986

pre 12 godina

@NenadNS

Slazem se sa Vama,ali mislim da bi za iskorak kada je u pitanju odnos prema zločinu trebalo urednike i novinare strazarno naterati da svako vece pred spavanje ponavljaju-

SRBI NISU KRIVI ZA ZLOČINE-KRIVI SU ZLOČINCI

SRBI NISU KRIVI ZA ZLOČINE-KRIVI SU ZLOČINCI

i tako sto puta pred spavanje!

Valjda ce shvatiti da NARODI NISU VRSILI ZLOCINE NEGO ZLOČINCI-pa ce slobodno pisati o zločinu.

Srbi - ESP nacija

pre 12 godina

Srbi su verovatno jedini narod na ovoj planeti koji ume da govori o stvarima koje ne zna niti ih je ikada video. Čak i imaju svoj "stav" po svakom pitanju.
Od svih vas koji ste ovde ispljuvali i film i Andjelinu, iskreno, koliko vas je VIDELO ovaj film?
Ne pitam vas za "uticajni sajt IMBD", niti za NATO, Karadžića, Mladića, niti me zanima priča o tome da li su Srbi "jedini krivi za rat u Bosni" (pošto, naravno, nisu i to je potpuno besmisleno uopšte spominjati).
Pitam vas nešto mnogo prostije: DA LI STE GLEDALI OVAJ FILM?

thumb rider, thomb snatcher

pre 12 godina

Film je u analizama americkih filmskih kriticara prosao jos gore nego u Srbiji, toliko o tome, zivot tece dalje, "Artist" dolazi na Fest, uskoro izlaze Lincoln (Daniel Day-Lewis), Prometheus (Redley Scott), Avengers, novi James Bond (Skyfall), Dictator (Sasha Baron Cohen), Cloud Atlas (Tom Hanks) nova verzija Gatsby-ja sa DiCapro-om, Tarantinov Django, Gravity (Clooney), MIB 3, ... mozete da provedete 2012-tu uzivajuci u ovim filmovima ili da i dalje sa nevidjenim mazohizmom prekopavate po filmskoj korpi za otpatke...

Tatko

pre 12 godina

O čemu vi pričate agim, jos jednom i ostali? Možete nas trezniti koliko hoćete ali nećete uspeti u nameri da ubedite nas da su Srbi bili JEDINI zločinci u ratu u Bosni! A ovaj "fil" upravo to pokušava. Srbi jesu činili zločine ali su ih činili i drugi i onaj ko to negira, ne samo da je "pobrkao lončiće" (Bože kakav pglu izraz) nego pravi pre svega budalu od sebe.
Pozdrav svima!

Mita

pre 12 godina

Coveku mora da neki kliker ne radi u glavi kako treba da bi neki film doziveo na nacin kako se ovaj dozivljava.Pune ruke posla za peihijatre.

Safet Cara

pre 12 godina

Dubravka Lakić smatra da se Džoli kroz svoj film založila i opravdala intervenciju NATO snaga.

Intervenciju NATO snaga su opravdali 8000 civilista, djeca, zene i starce, koji masakrirani od cetnika. Gledajte u Youtube kako oni streljaju civiliste, mladice od 15 godina.
Ovaj film ne boli, a istina boli. SRAM VAS BILO!!

Lepo drustvo, nema sta...

pre 12 godina

Film je snimljen po ISTINITOM DOGADJAJU. Tu nema veze da li se nekom svidja ili ne, nego je film ustvari otreznjenje i sagledavanje grozota sto samo bolesna mrznja moze rezirati, uz poruku "NIKAD SE NE PONOVILO". Filmovan dogadjaj je u rangu Idi Amina i Pol Potovih najgorih zlodela protiv covecnosti, i tako ce ga svet videti i oceniti.

Sizif

pre 12 godina

Ova emisija kao i komentari gostiju emisije mozete staviti pod rubriku SRBIZMI. Komentatore na sajtu ne treba ni spominjati. Ocigledno je iz koje su oni grupacije.
Na svu srecu danasnja tehnologija omogucuje nesmetani pristup informaciji iz sveta sa malo sirim i otvorenijim pogledima od ovog domaceg.
Jedno je sigurno, da su gradjani Srbije jedina kolateralna steta samih sebe.

mex

pre 12 godina

hahaha znaci mi srbi u ime celog sveta proglasili film losim, cak smo otvorili zilion naloga na IMDB-u kako bi pokazali da ceo svet gresi.....
HAHAHAHHAHA

Ovo je samo dokaz koliko smo nisko pali a i padamo i dalje, i zamislite sve to zbog JEDNOG filma

Grunt

pre 12 godina

Mi ćemo i od Patka Dače napraviti neprijatelja. Kakva paranoja, kakvo poimanje stvarnosti. Mi ne priznajemo ni jedan jedini zločin koji su ljudi u ime Srbije počinili. Mislim da većina ljudi u Srbiji ne smatra lošim što smo vodili sve ratove tokom 90ih, nego što smo ih izgubili. Ej jedan film, koji 99% ljudi nije ni pogledalo, ali je "anti srpski". Samo je besmisleno što se posle čudimo što nas veliki deo civilizovanog sveta etiketira kao loše momke. Mi se svakim danom trudimo da to i budemo.

Bred

pre 12 godina

Ova gospodja Lakic kao da je izronila iz devedesetih sa ovom "dize mi se kosa na glavi" retorikom, a i pise za novine sa strasno jakim kredibilitetom( mo's mislit).

Utisak milenijuma

pre 12 godina

Eto, saznasmo šta se D. Lakićki učinilo sumnjivim u filmu, i saznasmo (mi, obični ljudi) za Lakićku. I saznasmo šta se Staniću učinilo sumnjivim i saznasmo za Stanića. Još da se zaštita od filma podigne na nivo državne bezbednosti, malo barikada, pa da Dačić zabrani film i povede akciju "Anđelina" hvatanja piratskih kopija. I sve to u vanrednoj situaciji kada su hiljade ljudi odsečeni od sveta, kada stotine škola prokišnjavaju a sutra treba da prime decu, kada je na par kilometara od studija B92 led smrvio stotine čamaca i brodova, ...Šta je vaš utisak?

sacekajmo

pre 12 godina

Za mene je film Andjeline Djoli sam uvod u stvari koje tek dolaze.
Trebamo sacekati sudjenja Karadzicu i Mladicu i onda ce se moci snimiti recimo film i Srebrenici baziran na istinitom, sudski dokazanom dogadjaju.
A onda ce kriticari iz RS i Srbije, muku mucit da to marginalizuju [downplay].
Zamislimo da se Nemacka digne protiv svih onih filmova u kojima Nemci imaju njegativnu ulogu.

Dragulj Medine

pre 12 godina

PREDLAZEM da nasa "javna kuca evropske Srbije", koja ionako OD NASIH PARA, otkupljuje sve i svasta, lepo sto pre otkupi taj ozloglaseni film i prikaze ga u udarnom terminu na RTS 1, pa da lepo svi skupa znamo o cemu uopste pricamo. A sto se tice NATO intervencije, jos ce Andja (a ne naopaka Miloseviceva politika i nasa neaktivnost da joj se usportivimo) biti kriva i za to!!! Mislim, stvarno zivimo u sopstvenim nebulozama.

milosevic davor

pre 12 godina

Gledao 'Utisak'.
Najzanimljivije mi je da se niko od gostiju, a ni voiditeljka ne upita sta ce se desavati ako sutra Karadzic i Mladic budu osudjeni za genoicid i onda neko snimi film o Srebrenici uz napomenu dsa je radjen po istinitom dogadjaju za koji su izrecene i sudske kazne.
Uveren sam da ce nas ucutkati kao Nemce posle procesa u Nirnbergu

kurrizi

pre 12 godina

jeste da je losh jer taj film prikazuje istinite zlodela srpski kriminalaca pripadnika Miloshevica, Arkana , Sheshela, Mladica i mnogo drugi kriminalaca poput Ulemeka, kapetan Dragana kompanije Bojovica itd itd.

Maraja

pre 12 godina

Koliko orkestrirane dreke oko jednog filma! Pustite nas da ga vidimo, pa ćemo znati šta mislimo o njemu. Ne verujem da može biti katastrofalniji za srpski imidž od istorije same. Ili od krmača, ćuraka i raznih kretena koji su protrčavali u Kusturičinim filmovima još dvadesetak godina pre balkanskog rata.

Jasar, Sale i Sandra

pre 12 godina

Evo linka:

http://youtu.be/F-nwarPonMw

Ja je nikada nisam ni voleo kao glumicu, a sad tek nikako. Na jeftinu pricu da namakne lake poene.

Ne volim te, Andjelina!

agim

pre 12 godina

Pa nije Andjelina(inace jedna od najlepsih i najboljih glumica na svetu) neki srpski propagandni istoricar pa da falsifikuje istoriju onako kako Srbiji odgovara.Po komentarima vidim da jos ogroman broj Srba ili NE zna sta se stvarno dogadjalo u ratovima ili to nece da shvati.Istina je da ceo svet veoma dobro zna sta se sve dogadjalo pa ovi ponovni pokusaji prikrivanja svojih velikih zlocina NE pije vodu.
Ako je narod u Srbiji jos uvek neobavesten o stvarnim dogadjajima onda najvecu krivicu za to snose mediji.Izgleda da u Srbiji jos uvek vlada medijska cenzura kad je rec o dogadjajima u proslosti.

Nije bitno

pre 12 godina

Mozda je ovo malo preterano, ali bih Andjelinu proglasio nepozeljnom u zemlji Srbiji! Ona je toliko istorijski nepismena, a pri tome tipicno americki ubedjena u apsolutnu, nepogresivost svojih stavova, da se postavlja pitanje njenog intelektualnog nivoa (duhovni nivo ne vredi pominjati)!
Kad neko tako prema nama nastupa, a istovremeno je skoro nebitan, sta nam treba da joj pridajemo ikakav znacaj!? Pod ovim mislim da bi trebao da usledi tihi bojkot doticne u Srbiji, nista zvanicno, ali sveprisutno izbegavanje i nje i njenih filmova, svega sto ima veze sa njom i jednostavno da je zaboravimo, ukoliko nismo previse pomodni (cega se i bojim)!

Ivan BA

pre 12 godina

A mi smo pravi andjeli ni mrava nismo zgazili.
Za sve su krivi Turci, ustase i balije.
Kako se samo Andjelina i njoj slicni usudjuju da tako nesto kazu o najbezgresnijem nebeskom narodu.
Sramota, necu vise gledati ni jedan film Andjeline i onog naseg izdajicu iz Hrvatske.

LOL

pre 12 godina

Gomila gluposti. Sve sami "strucnjaci" govore da je film los. Hocu i ja da pogledam i da kazem film je krs, a ne da vi gomila lezilebovica solite pamet. Obecavam pogledacu cam rip kad se pojavi na torentima da ne bude da podrzavm antisrpski film, ali preterujete. Da sami Srbi nisu dizali oviloku prasinu film bi prosao nezapazeno, ali tako je to kad na kljucnim pozicijama sede idioti.

Toliko o nama

pre 12 godina

Kakava impresivna borba za istinu Srpski narod se dogadja ponovo posle cetvrt veka, dokazuje svoju neunistivu slobodarska i istinoljubivu energiju...

Da je bombardovanje, izgladnjivanje i unistavanje Sarajeva bilo jos 10 godina, da je jos 300 Perucaca i masovnih grobnica civila, da je onih 5% dzamija sto je ostalo neporuseno poruseno, da snimci Mladica, Arkana Karadjica (jedan narod ce nestati) i Skorpiona, da je jos 10,000 pisanih dokumenata i deset Haskih tribunala, na desetine dokumentaraca, nase stanje svesti bi ostalo ISTO.

Hm...

pre 12 godina

Nisam pogledala film pa zato i ne mogu da ga komentarišem, ali mislim da Andji ovo nije trebalo. Znam da je borac za ljudska prava itd, itd i to u potpunosti podrzavam i cak verujem da je imala dobru nameru kada je resila da ga snimi (tj. pretpostavljam da joj je namera bila podizanje svesti o nasilju i žrtvama) ALI iskreno verujem da niko ko nije ziveo na ovim prostorima u to vreme moze da napravi verodostojan film o takvim dogadjajima, a u prilog svojoj tvrdnji dodajem i onu njenu izjavu da se nada da ce ovaj film dovesti do nekakvog medjusobnog pruzanja ruke pomirenja (a izgleda da će zapravo učiniti baš suprotno) jer je to cist dokaz toga koliko ona ne poznaje materiju u koju se upustila.

vlada

pre 12 godina

patetican smo mi narod kada ovoliko halabuke dizemo oko nekog bezveznog filma. I srce i glava su nam izgleda u tracevima a ne tice nas se mnogo afera oko vakcina ili nesto drugo sto stvarno utice na nas svakodnevni zivot.

Tatko

pre 12 godina

Za dezurne pljuvače: niko od nas koji smatramo ovaj film jeftinim političkim pamfleton ne negiramo da srpska strana nije činila zločine u Bosni. Al gde su ovde druga i treća strana? Napraviti film gde se sve vrti oko zločina samo jedne strane ne može da bude umetnički film, već dokumentarac i to onaj najgore vrste, za Dnevnik u 19:30!
Pozdrav svima!

ex demokrata 1

pre 12 godina

Naravno da je u pitanju propaganda,pa jel neko misli da ijedan film na ratnu temu iz USA nije propaganda?
Iskreno,nikada neću da gledam taj film kao što nisam nijedan na tu temu,ali kako je efendija Cerović u transu izjvio kako im je to nešto najbolje što su dobili od Dejtona,onda nema sumnje da su to debelo i platili Anđelini,a pošto im taj film neće pomoći ni u čemu,ja mislim da su pare bacili,a mogli su da ih pametnije iskoriste,npr.da podignu neku crkvu u Sarajevu...

nesto je trulo u drzavi SRB

pre 12 godina

Ako je fil los, ako je Andjelina Dzoli niko i nista, sta se Srbija toliko uzrujava zbog filma? Cemu ovoliko kukanje? Mesec dana vaskoliko srbstvo kuka na sneg i Andju. Dosta vise

Srbi - ESP nacija

pre 12 godina

Srbi su verovatno jedini narod na ovoj planeti koji ume da govori o stvarima koje ne zna niti ih je ikada video. Čak i imaju svoj "stav" po svakom pitanju.
Od svih vas koji ste ovde ispljuvali i film i Andjelinu, iskreno, koliko vas je VIDELO ovaj film?
Ne pitam vas za "uticajni sajt IMBD", niti za NATO, Karadžića, Mladića, niti me zanima priča o tome da li su Srbi "jedini krivi za rat u Bosni" (pošto, naravno, nisu i to je potpuno besmisleno uopšte spominjati).
Pitam vas nešto mnogo prostije: DA LI STE GLEDALI OVAJ FILM?

Miroslav Ivić

pre 12 godina

Taj film je napravljen namenski, sa potpisom svetski poznatog imena radi bolje promocije propagande koja jača već utvrđenu sliku o bosanskom ratu. Nit je to ona jadna osmislila, niti je to stvoreno nje radi. Film je po definiciji vrsta propagande, služi za masovno širenje ideja i stavova, što sasvim sigurno nije zaobiđeno ni u ovom američkom filmu.

Nikola

pre 12 godina

Najveca imena u oblasti socijalne psihologije su pokusali da objasne kako je moguce da je jedan narod gotovo mirno posmatrao direktan prenos zatiranja jednog naroda i unistavanje gradova i civilizacije cinjenog u njegovo ime. Naravno nisu zaboravili medije a posebno Politiku i medije iz RS. (preporucujem malo google search a i "Dnevnik sa Pala 1992" Mladena Vuksanovica koji oslikava u kakvu zver su se pretvotrili srpski novinari i kakvu su ulogu imali u dogadjanjima u Bosni - sam je bio jedan od novinara sa Pala ali je odbio "ulogu"). Mislim da naucnici treba da se vrate i zavrse svoje "istrazivanje" zasto i posle 20 godina, svih sudjenja, masovnih grobnica, izvestaja, dokumenata...stanje svesti kod Srba - nepromenjeno.

Vendetta

pre 12 godina

Suvise buke oko bezveznog filma. Ona namerno daje takve izjave, nebi li podigla veliku buku. Film je katastrofalno los, jedino sto mu moze dati na tezini je ako mi dizemo buku. Ovako ce njen film proci kao i prica, neprimeceno.

Rade

pre 12 godina

Nije film toliko opsezan,
i ne prikazuje jos crnje
stvari, te stvari su namerno
izostavljene, kako bi ih
izvrsioci u nocnim morama
sami rezirali.

ekv

pre 12 godina

Nikako da dodje vreme da zaboravimo ratove koji su iza nas. Ko je profitirao od rata? Inace, sto se tice filma, nisam odgledao, kad odgledam moci cu da komentarisem isti. Manimo se ratova, ostavimo to iza nas, gledajmo napred! Nas problem je sto se stalno vracamo u proslost, pa mi ne mozemo jos uvek da zaboravimo 500 godina pod Turcima, izgleda da jedini to pamtimo. MIR, BRATE, MIR!!!

BosanacBG

pre 12 godina

"Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči (Akademija) "

Da i ovoga puta nije pritisnuo Hag ovaj bi se do smrti "krio" - u svojoj kuci u Foci ili blizoj okolini. isao na slave i preslave, utakmice i bio "ugledan" domacin...upravo to nase "stanje" i objasnjava vecinu komentara.

milan31

pre 12 godina

citam u" berlin kurieru" da je film do sada u americi gledalo nesto vise
od dvadesetpet hiljada gledalaca i da ne postoji neko posebno interesovanje.
nedavno je nemacki "spiegel",napisao da je film uvrsten na berlinare,iz
razloga sto jolie kao svetska filmska diva reziser,i da se nadaju da ce je
ubuduce rado gledati u ulogama koje joj prilice

Tatko

pre 12 godina

O čemu vi pričate agim, jos jednom i ostali? Možete nas trezniti koliko hoćete ali nećete uspeti u nameri da ubedite nas da su Srbi bili JEDINI zločinci u ratu u Bosni! A ovaj "fil" upravo to pokušava. Srbi jesu činili zločine ali su ih činili i drugi i onaj ko to negira, ne samo da je "pobrkao lončiće" (Bože kakav pglu izraz) nego pravi pre svega budalu od sebe.
Pozdrav svima!

NenadNS

pre 12 godina

Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči (Akademija)

A on se godinama krio u FOCI. sa ovakvim komentarima ne bi se iznenadio da se nije ni krio. Mi smo i dali legitimitet i nastavljamo da dajemo ne zlocinima koji se u svakom ratu dogadjaju nego sistematskim zlocinima zlocinima koji su se desavali ispred naseg nosa. Da nema Haga kandicke i par zena u crnom, usmrdili bi smo se. Tu je Andjeinin film samo oslobodio "smrad".

jos jednom

pre 12 godina

" Napraviti film gde se sve vrti oko zločina samo jedne strane ne može da bude umetnički film, već dokumentarac i to onaj najgore vrste, za Dnevnik u 19:30"

Mislim da si pobrkao loncice, upravo film koji prikazuje zlocine na svim stranama je dokumentarac. U svakom ratu zlocini se desavaju na svim stranama po ovome rat u Bosni nije jedinstven. Ovaj film ima u pozadinu dinamiku Bosanskog rata definisanu Karadjicevom pretnjom i delom ("Jednog naroda ce nestati"). A tu Angelinin film nije donio nista novo, i nemamo razloga za zabrinutost da ce film definisati karakter rata - on je nazalost davno definisan i "overeva" se jos uvek u Hagu. Ali mi nemozemo da frkcemo na Hag ali mozemo na film pa to i radimo.

Akademija 1986

pre 12 godina

Da bi razumeli sta Andjelina porucuje potrebno je izvesno predznanje.O silovanjima u ratu u Bosni vodili su se sudki procesi -postoje presude(od rata u Bosni silovanje se procesuira kao ratni zločin).Dobro je pogledati dokumentaciju o zenskom logoru u Foci-to je svakom dostupno.Tako se moze shvatiti mehanizam funkcionisanja zenskih logora.Sve u svemu nista novo,Andjelina se bavi pitanjem koje je opstepoznato i koje se vec godinama procesuira.Pre neki dan policija u RS je uhvatila i vratila u zatvor čoveka koji osudjen zbog zločina u zenskom logoru u Foči.Dakle,i bez ovoga filma svakome koga to zanima dostupno je obilje podataka i sudski utvrdjenih istina(dovoljno je kliknuti).Dreka se digla bez veze.I JOS NESTO-SRBI SA TIM ZLOČINIMA NEMAJU VEZE,SA ZLOČINIMA IMAJU VEZE ZLOČINCI A STO ONI VOLE DA SE KRIJU IZA NARODA TO JE DRUGO PITANJE.

Posmatrač

pre 12 godina

Mi Srbi živimo u pomerenoj realnosti, tj. lažemo sami sebe o svemu, pa sada i o tome da je napolju kritika navodno "sasekla" film Anželine Žoli. Ranije smo mogli da se tešimo time da nas laže (Miloševićeva) državna propaganda, sada možemo samo da konstatujemo da svi - i nezavisni (?) mediji, i njihove popularne emisije i voditeljke, i filmski poslenici - lažemo sami sebe. Na primeru Andželininog filma to izgleda tako da ponavljamo kao papagaji da su strani filmski kritičari ocrnili film. Istina je, međutim, to da je prosek kritika iz časopisa u SAD (jedinoj državi gde se film do sada prikazivao u redovnom repertoaru) 56 od 100 (http://www.metacritic.com/movie/in-the-land-of-blood-and-honey/critic-reviews), što nije ni naročito loše ni naročito dobro. (Nekoliko najuglednijih listova/magazina ocenilo je film vrlo dobrim.) Do sličnog proseka baziranog na recenzijama od strane filmskih kritičara došao je i ovaj specijalizovani sajt - http://www.rottentomatoes.com/m/in_the_land_of_blood_and_honey/ . 'Ajd' sad, nastavimo da se lažemo. Uvek možemo da nađemo NEKU negativnu recenziju i njome dokazujemo kako SVI kritičari smatraju film lošim.

Jola

pre 12 godina

Ovdje u Kanadi niko nema pojma o ovom filmu i do ovog trenutka ja sam 99% siguran da se ne nalazi u nijednom bioskopu. U razgovoru sa mojom majkom koja zivi u Novom Sadu sam saznao da film izaziva buru kontroverzija u otadzbini sto je osnovni cilj nekvalitetnih losih filmova jer na kraju svega tacka na kraju jednog filmskog studija je zarada novca. Promocija i znacaj koji se daje ovom filmu u nasoj Srbiji ide na ruku jednoj od najgrdjih glumica (sto se tice rezije poredimo Hitchkock-Stone-De Palma-Scorsese-Coppola---Jolie nekako strci ko ugnojena bubuljica) u istoriji americke filmske industrije. Nase rasprave o ovom filmu idu njoj u korist. Totalno ignorisanje je jedini nacin kako se nositi sa ovakvim pristrasnim predstavljanjem naseg voljenog srpskog naroda. I zelio bih isto navesti da ona kakva je da je ima pravo da kaze sto zeli i hoce bez obzira svidjalo se to nama ili ne. Jedan stari americki senator je rekao davno da on moze mrziti i ne voljeti sto ljudi mogu reci o njemu ali da ce se on boriti do posljednjeg daha za njihovo pravo da to kazu. To su osnovni temelji demokratije. A kome se ne svidja ne mora da slusa.

Nik

pre 12 godina

Tuzno je citati neke od ovih komentara...

Elem... Ovde je u igri malo sira prica i ne obuhvata samo rat u Bosni, vec insuinira(a to je doticna vec nekoliko puta ponovila) NEOPHODNOST AMERICKOG INTERVENIZMA!!! E tu smo... Zamislite neku glumicu(u ovom sl Dzoli) koja komentarise DA SU AMERIKANCI VEC TREBALI VOJNO DA INTERVENISU U SIRIJI!? Eeeejjjjj, glumica+politika+vojna intervencija!? Strasno... Inace, opste je poznato da Amerikanci nekim filmovima pokusavaju uticati na siroke narodne mase, opravdavajuci svoje intervencije i delovanja po drugim zemljama. Istina je, oni to rade dosta sofisticirano i dopadljivo, ali opet, kada pogledate malo siru sliku, to je PROVIDNO! Setite se filma The Hurt Locker, koji je dobio OSKARA(LOL, film je smesan i svojevrsni presedan u istorijatu dodele te nagrade), a koji govori o Americkim marincima tokom rata u Iraku... Slucajno??? Ne bih rekao...

A sto se tice samog filma... Sigurno je da su se desavali zlocini sa Srpske strane, to niko ne spori! Ali ono sto je malo uvredljivo i sto izaziva 'uzbudjenje' kod naseg naroda je ta pristrasnost i u neku ruku, nastavak PR kampane iz 90'(Amerikanci SVE znaju pa to ti je, i ni u kom slucaju nisu doprineli(!?) pogorsanju situacije)! A i samo pominjanje cifre od 50 000 silovanih Bosanki(pazite, Bosanki - a tokom CELOG filma je napravljena JASNA RAZLIKA izmedju Srba i muslimana, odnosno 'losih' i 'dobrih') je diskutabilna i podlozna analizi... U BIH dokumentima se pominje manja, ukupna cifra. Dakle, propaganda, kojoj su nasi mediji dali na popularnosti... To se tako ne radi, jer moze biti kontra-produktivno.

Mita

pre 12 godina

Coveku mora da neki kliker ne radi u glavi kako treba da bi neki film doziveo na nacin kako se ovaj dozivljava.Pune ruke posla za peihijatre.

Petar A

pre 12 godina

Tako je uvijek bilo u Holivudu i tako ce biti i u buducnosti, moze biti samo gore. Moze da bude samo jos vise stereotipa, vulgarnih pojednostavljivanja, samo crno bijelo i bez nijanse. Nijanse mozemo dobiti na festivalu u Berlinu, npr, a ne iz Holivuda. Zasto je to tako, takodje je jasno: brza zarada od mediokritetske publike koja je najbrojnija i u isto vrijeme nemocna da razumije finese. I sad samo ostaje da se zastitis da te Holivud nebuzme za loseg momka. Zasto nije Kanada los momak? Je li se Srbija potrudila da zamijeniti Njemce, Muslimane, Arape, Meksikanca u americkim filmovima? Jeste.

Dobrica Ćosić

pre 12 godina

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrica Ćosić

Akademija 1986

pre 12 godina

@NenadNS

Slazem se sa Vama,ali mislim da bi za iskorak kada je u pitanju odnos prema zločinu trebalo urednike i novinare strazarno naterati da svako vece pred spavanje ponavljaju-

SRBI NISU KRIVI ZA ZLOČINE-KRIVI SU ZLOČINCI

SRBI NISU KRIVI ZA ZLOČINE-KRIVI SU ZLOČINCI

i tako sto puta pred spavanje!

Valjda ce shvatiti da NARODI NISU VRSILI ZLOCINE NEGO ZLOČINCI-pa ce slobodno pisati o zločinu.

milos

pre 12 godina

Do kad ce glavna tema u Srbiji da bude Luka Bojovic, Andjelina Dzoli, Ceca, status kandidata... Ajmo malo da otvorite neku fabriku, da zaposlite ovaj napacen narod, malo novih puteva, malo cene dole... Upropastiste ovu zemlju!

sta vi mislite ko ste?

pre 12 godina

meni je od ovog filma ipak zanimljivije ovo orgijanje koje traje vec nekoliko dana u izvedbi srpskih autosovinista udruzenih sa albanskim, hrvatskim i bosnjackim sovinistima. fascinatno.

thumb rider, thomb snatcher

pre 12 godina

Film je u analizama americkih filmskih kriticara prosao jos gore nego u Srbiji, toliko o tome, zivot tece dalje, "Artist" dolazi na Fest, uskoro izlaze Lincoln (Daniel Day-Lewis), Prometheus (Redley Scott), Avengers, novi James Bond (Skyfall), Dictator (Sasha Baron Cohen), Cloud Atlas (Tom Hanks) nova verzija Gatsby-ja sa DiCapro-om, Tarantinov Django, Gravity (Clooney), MIB 3, ... mozete da provedete 2012-tu uzivajuci u ovim filmovima ili da i dalje sa nevidjenim mazohizmom prekopavate po filmskoj korpi za otpatke...