Utorak, 31.01.2012.

20:19

"Hrvatska neće podržati Srbiju"

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić kaže za B92 da Hrvatska neće podržati Srbiju za predsedavajućeg Generalne Skupštine UN.

Izvor: Beta

"Hrvatska neæe podržati Srbiju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Sanja

pre 12 godina

ja kontam da ovde ima vise Hrvata nego Srba. Eto cime se oni bakcu, citaju nasu stampu i hejtuju gde stignu... ccc Bolje bi bilo da idete da trenirate neki sport, vaterpolo npr.

Realan

pre 12 godina

@(fiki196, 1. februar 2012 02:12)

Opcenito tvoj komentar mi izgleda vrlo naivan kao da se radi o djetetu. Ne komsija, vi niste protjerivali Hrvate iz Srbije nego ste protjerivali Hrvate u Hrvatskoj! U tome je problem ali vi to nikako ne shvacate. Poslali ste tenkove i vojsku u cilju stvaranja velike Srbije, okupirali ste hrvatski teritorij i u razdoblju od 1991-1995g napravili etnicko ciscenje na hrvatskoj zemlji i protjerali preko 500 tisuca nesrpskog stanovnistva! Jel ti sad malo jasno?

Drugo, zar stvarno ne znate procitati ono sto pise u clanku bez predrasuda?! Hrvatska vlada je dala obecanje i podrsku litvanskom kandidatu jos mnogo prije nego se Jeremic uopce i kandidadirao! Zar bi zbog tog Jeremica koji je dodenadvno blatio Hrvatsku, trebali pregaziti obecanje zemlji koja je u EU i koja ce kroz par mjeseci u svom saboru odlucivati da li daju zeleno svijetlo za pristupanju Hrvatske u EU! Dajte budite ozbiljni, Jeremic i njegova kandidatura nam je bitna kao i proslogodisnji snijeg..

Dražen

pre 12 godina

ja sam Hrvat apsolutno lijeve orijentacije, pacifist, jugonostalgičar (što god to značilo) i veliki pobornik pomirenja među narodima bivše Jugoslavije pa sam apsolutno protiv toga da Hrvatska podrži Vuka Jeremića u bilo kojoj njegovoj inicijativi. Čovjek je lakrdija od političara i hodajuća sramota za Srbiju. Ako se ne slažete sa mnom molim vas da mi date barem jedan razlog zbog kojeg bi Pusić trebala podržati Jeremićevu kandidaturu.

malisa

pre 12 godina

dobro bre hrvati, ko vas bije po usima da podrzite Vuka? Ni ovde ga bas ne ljube. Nego likovima koji tvrde da hrvatska nije na balkanu predlozio bih malu lekciju i geografije: http://en.wikipedia.org/wiki/Balkans deluje vrlo jednostavno.

crni domino

pre 12 godina

Určili se mi koliko hoćemo, Gospođa Pusić može biti samo uzor Nestašnom Dečku jer je diplomatski rekla da neće podržati zemlju koja nema rešeno teritorijalno pitanje i koja umesto reči koristi balvane.
Što jes, jes.

Tanja

pre 12 godina

Pametno. I ne treba da ga podrze, pokazao je ko je, sta je i koliko je sposoban kao ministar spoljih poslova ove bedne Srbije. Kakav mu je ucinak videli smo - ni Kosovo, ni EU, jos malo pa nece biti ni Srbije. Samo lud bi ga podrzao. Osim toga, sta je bre on supermen pa da ima i ministarska funkcija, i TS predsednik pa mu jos fali i funkcija genseka skupsitne UN. Da nije tragicno, bilo bi smesno.

Neko spolja

pre 12 godina

Daj pročitajte vest, udahnite duboko pa onda počnite sa zabijanjem noževa u leđa. Šta je to rekla, što je izazvalo takav gnev? Litvanci daju kandidata pre dve godine, vredno lobiraju, rade, dobiju podršku i onda se pet meseci pred kandidaturu seti tamo neki Jeremić da bi bio predsedavajući i šta sad? Treba svi oko nas da se klanjaju do poda, Litvancima kažu puj pike ne važi i odjednom podrže Vuka. Zakasnili smo, ponovo, ništa ne umemo da radimo na vreme. Što je najzanimljivije, još koliko juče, na vest o tome da Vuk kandiduje bilo je sijaset podrugljivih komentara, a danas, kada je Pusićka rekla kasno Marko na Kosovo stiže, Hrvati nam zabijaju nož u leđa. Stvarno smo smešni. Ja bi radije obratio pažnju na deo u kome govori o jeziku i na deo o podršci kandidaturi za EU.

Poldi

pre 12 godina

Pusic, kandidatura Jeremica kasno dosla.
Pa zar je to nesto novo. U srbiji mi dolazimo 5 posle 12, u najboljem slucaju.
Uostalom mali Vuk ima i opravdani razlog za kasnjenje. Posto decembru status kandidata Srbija nije dobila, i malom Vuku je postalo jasno da mu se ministarska fotelja izmice pa je brze bolje morao da nadje novi polozaj. A promoter Srbije u UN bi bila adekvatna pozicija za njegove ambicije.

robot

pre 12 godina

VJ bih podrzao samo u nameri da se penzionise, pod uslovom da se povuce u neku udaljenu i nebitnu zemlju Azije.
Izrazi kao "noz u ledja" u politici su apsurdni. Politika je po svojoj prirodi nemoralna, politicari ne mogu biti sveci - Vesna Pusic je bar civilizovana i zadrzala je ljudskost. Koliko nasih politicara to moze da tvrdi za sebe? Mi nemamo vise mesta na politickoj sceni za ljude, posto se to pretvorilo u kovitlac kriminala, tajkunstva i nepojmjlivog egoizma. Zato svi odlepimo kad neko pokaze ljudske kvalitete i normalne vrednosti, a politicarka je, na jeziku koji razumemo. Od ciste ceznje.
E, onda pomislimo na Jeremica i pobesnimo.
Politicka scena u Srbiji jednostavno ne dopusta gradjanima i civilnom drustvu da utice na nju i to se dogadja citavu istoriju, osim par kratkotrajnih incidenata. Zato se citavu istoriju i ponavljaju propadanje, politicka ubistva, ratovi i nasi nesrecni zivoti. Ovo nije moja konstatacija, ukrao sam je od nase istoricarke. Samo sam ubedjen da je tacna. Pusicka nije deo te lose beskonacnosti. Jeremic je njen barjaktar.

skblzzzzz

pre 12 godina

pa kako vi to zamišljate? litva je na vrijeme predložila svog kandidata i kod hrvatske izlobirala podršku. sad se odjednom pojavljuju srbija i vuk jeremić, i hrvatska bi trebala pasti u trans od sreće. i sve to par mjeseci prije nego što će litva u parlamentu ratificirati ugovor o pristupanju hrvatske eu.

Vracarac

pre 12 godina

Neshvatljivi su mi ovi komentari. Izgleda da se komentarise o naslovu a nikako o sadrzaju teksta. Ovu zenu sam gledao sinoc u emisiji kod Ljubice Gojgic. Ne pamtim kad sam nesto suvislije i normalnije cuo na ovim prostorima. Svaka joj cast. Sto se tice Jeremica zena je jasno rekla kako stoji stvar. Ta kandidatura je dosla skoro a sa litvancima postoji dogovor od ranije sa prethodnom vladom. Sta je tu nejasno?

Gregor

pre 12 godina

Jao skandala, ja bih u najmanju ruku povukao ambasadora i poslao vojsku na granicu. Takve provokacije zaslužuju oštru reakciju. Jerbo ovde se radi o šamaru koji ima da nas peče decenijama.

Iliti krace...nije me briga ni za očalinka ni za pusić, ni za to za koga ce da glasaju, a zaboli me i za UN. Radi pretjeranih ambicija ovog lepotana šta bi sad trebalo? Sve neke ********* u zadnje vreme...rukomet, politika, žene, muškarci, litva, srbija, hrvatska, sekire, suze, ...opako svega mi.

Megatronman

pre 12 godina

©proka, upravo to. Slazem se sto posto/osto. Ja osobno/licno mrzim HDZ, uvijek/uvek. Ali ovi novi Kookoo-Riku su licemjeri/licemeri. Pod krinkom/maskom demokacije/demokratije dalje ostaju najobicniji balkanski sljam/ne znam srpsku rec.Napomena: ovdje/ovde me optuzuju tko sam/sta sam. Evo vam komentar napisan na dva nacina! MegatronmanP. S. Radim na radio stanici ali nisam novinar. Megatron Man je pjesma/pesma poznatog D.J.-a 80-tih. Imam sluh, brzo ucim srpski

buki

pre 12 godina

Ne brini, davno se mi vise ne zanosimo time. Ja licno nikada i nisam, jer dok je postojala stara Jugoslavija, sa crvenim pasosem smo mogli bez vize u ceo svet, bez ikakvih uslova! Samo su nam "braca" francuzi i grci trazili vizu.

ex YU

pre 12 godina

po broju pozitivnih i negativnih ocjena komentara na ovim blogovima ima isto i Srba i Hrvata koji prate osjetljive teme... zar vi to nemate svoje forume u lijepoj vashoj da klikcete minuse??

Sava Drugi

pre 12 godina

Pa da, dok im je trebalo da udju u Evropsku uniju glumili su dobre odnose sa komšijama. Sada kada su to obavili okrenuli su ćurak naopako.

Stara majka besjedi Jermiću Vuku:
"Bolje, sinko, đevojačku majku.
"Latini su varalice stare.

Bude li se ovako nastavilo, umesto Vuka Jermića će doći neki novi ministar koji će sa pravom psotaviti pitanje proterane Srpske nacionalne manjine iz Hrvatske.

Jedina konstanta u politici je da ništa nije konstanto.

madjar

pre 12 godina

Kao što je netko u prethodnom komentaru napisao treba uzeti u obzir da je Sava službena granica Balkana, više od 50% RH se nalazi sjeverno od spomenute rijeke tak da RH čak niti u geografskom smislu nije na Balkanu, a kamoli kulturno, vjerski i povijesno.. Ne želimo da nas se smješta tamo gdje ne pripadamo. Vi slobodno budite "lideri u regionu", mi bismo radije bili vođe u južnom djelu Srednje Europe...
(BPC, 31. januar 2012 23:21)

A sta spada u juzni deo Srednje Evrope? Sve juzno od Londona? Od '91. pricate o nekakvoj kulturi, teznji ka Nemackoj i Francuskoj, a jos ste tu gde ste uvek bili. Sedi di si, ni za di si nisi!

Nemanja

pre 12 godina

Prethodna vlada Republike Hrvatske prije nego se znalo da ce se Jeremic uopce kandidirati dala je obecanje i punu podrsku litvanskom kandidatu! Iz kojeg bi se to razloga Hrvatska trebala sada sramotiti i povuci dano obecanje u korist politicara kojeg niti vi u Srbiji ne podrzavate nego ga jos i ismijavate? Pa o cemu ovdje pricamo, cemu ljutnja i nepotrebni komentari kao da vam je Hrvatska zabila noz u ledja kada sami sebe ne postujete birajuci politicare poput Jeremica ili Dacica..

zoroklik

pre 12 godina

Navedite mi ijedan dobar razlog da mi Hrvati oliti Hrvatska podrzi Vuka Jeremica u icemu uopće .
(niksa, 31. januar 2012 23:23)

Navedi nam jedan razlog, zasto da ti navodimo razloge zbog kojih bi trebali da podrzite Jeremica?

Ja

pre 12 godina

A šta se vi sad ljutite da ste na vrijeme dali kandidaturu možda bi vas i podrzali al Hrvatska ima dogovor sa litvom i nemoze sad to prekrsit

fiki196

pre 12 godina

Pa dobro bre ja ne verujem,a sto mu ne dati podrsku? Pa ja ne razumem zasto Hrvati mrze Srbe toliko,sto je najgore Srbi ne mrze Hrvate skoro uopste,nego ajde sad,kroz istoriju uvek je bilo vi ste se bunili da budete sa nama a ne mi sa vama.A sto se tice rata,pa tu su najvise srbi nagrabusili,jel smo mi proterivali Hrvate iz Srbije ili ste vi Srbe iz Hrvatske,recite mi vi? Ja nemam nista protiv jednog Hrvata i ako je strucan u poslu podrzicu ga,ali vi izgleda nemate bolja posla nego da pokusate da nas sprecite u svemu.

zikaa

pre 12 godina

Naši ljudi ne menjaju stav niočemu i nikad bez obzira šta se u međuvremenu događa. Valjda zato i dosta ne znaju šta se događa. A stalno se događa recimo, da se jedimo mi i Rusi podržavamo, i da smo na jednoj strani. Svi ostali su na drugoj. Ima doduše još onih /i povećih/ koji su, kao na našoj strani, ali to ni za nas, a i uopšte, nije važno.

A tek ovaj Jeremić. Obi hteo da bude prisutan i važan svuda po svetu, kao što je Tadić prisutan u Srbiji: svuda ga ima. Ajde, to može da bude u redu, 'oće predsednuk da se približi mnogima, da nas kao ohrabri, 'oće takođe i novi mandat. Možda se sa nečim od ovoga ne slažem, ali 'ajde što rekla Ana Ivanović, Ali šta 'oće ovaj Jeremić, to ne znam. Ne znam ni kako ga Tadić ne obeshrabruje u tome. Ustvari znam: predsednik ne sme da talasa, a izgleda da deli ljude na one koji su na njegovoj strani, i na one koji nisu

eh

pre 12 godina

Pa dobro. Ljudi ce da ispune preuzete obaveze/obecanja od vlade pre njih. Jel' iko citao uopste tekst ili cim vide u naslovu da se pominju hrvati, odmah se povampirisu ?!?!
Kamo srece da je to kod nas praksa.

Jure

pre 12 godina

Jel mozete vi lideri svega i svacega razvuci taj Balkan nekako od Normandije do Kine?

Ako je Hrvatska na Balkanu kako onda moze bit Srbija "zapadni Balkan" kad je u sredini? ah...never mind, tko ce vas razumit u tim mutljavinama sa regionaima i Balkanima

ko ce njega da pozdrzi?

pre 12 godina

Dajte ljudi, i ja sam Srbin pa ne bi podrzao Vuka Jeremica za tu poziciju. Ne mogu da verujem da nisu nasli nikog pametnijeg da predloze od njega.

pchelicazolja

pre 12 godina

i da ga podrže, neće proći. Kakav crni Jeremić, pa ni ovu funkciju ne obavlja kako treba. Meni to njegovo kandidovanje liči na njuz.net

Glutamate

pre 12 godina

Vesna Pusic ima apsolutno pravo da ne podrzi vuka jeremica sa obrazlozenjem koje je iznela, verujem je u potpunosti da podrzava srbiju u eu kao i na to da ona licno je za to da se stvore svi potrebni uveti za povratak srba u hrvatsku ipak ona i njena stranka su jos uvek u manjini. sto se tice incidenata vezanih za rukometno prvenstvo ti incidenti i mrznja su ne tako davno direktno ili indirektno velikim delom dolazili bas iz polittckih i medijskih krugova a ne samo da su to izgrednici. danas je to svakako bolje ali daleko od toga da je dobro. Daleko.

A.Semjonov

pre 12 godina

Prilicnu zabunu je izazvalo "saznanje" da je Litvanija bliski hrvatski sused.Ali ne radi se o tome, vec o potrebi da Srbija nuzno dopuni ustav u onom delu koji se odnosi na restrikciju sklapanja buducih saveza sa odredjenim susedima.U prilog tome istorija pruza nekoliko istovaznih povoda.

hvala, ne trebate nam

pre 12 godina

Iako je izjava Pusalicke prilicno korektna, diplomatska, ne mogu da se nenasmejem komentarima od Hrvata.....vauuuuu jako ste bitni........

dejan

pre 12 godina

to je isti Jeremic koj je u znak dobro-susedskih odnosa izjavio da ne bi letovao u Hrvatskoj. I onda su hrvatski mediji pronasli da mu zena sa decom letuje u hotelu Ambasador u Opatiji. Al glavno da on cini svoje da stvara tenzije

svetlanast.

pre 12 godina

zasto bi vuka jeremica podrzala hrvatska kad ga ni DS nije pdrzala kad se kandidovao za podpredsednicko mesto u svojoj stranci.

uostalom, pristalice slobodana milosevica i vojislava kostunice vecinom podrzavaju i vuka jeremica.

nijedan pojedinac nije srbija, pa tako ni vuk jeremic.

Mzg

pre 12 godina

Normalno da ćemo podržati Litvu jer smo unaprijed ali obećanje da ćemo je podržati u diplomaciji bi to shvatili krajnje neozbiljno da se u zadnji tren predomislimo pogotovo kada se radi o zemlji saveznici. Mislim da je Jeremićeva kandidatura tako naglo podnešena da je to sakupljanje političkih bodova prije izbora..inače nije uobičajena praksa da se neka država pred izbore za išta kandidira u UN-u. A i da nismo obećali Litvi Jeremića ne bi nikada podržali..zbog njegove velike ljubavi prema Hrvatskoj.

misterNO

pre 12 godina

dobro je što pokušava smiriti strasti i zbilja politički korektno govori i bez negativnih emocija. Srpski političari skupljaju jeftine poene na negativnom patriotizmu. Ne slažemo se u bitnim i temeljnim pitanjima kao i interesima i zato nikad neće više biti kao prije. Srbija je miljama daleko od europe a dok Srbija ne uđe u EU nema stabilnosti na balkanu.

bane

pre 12 godina

Dobro je što se Hrvatska odmah na početku demaskirala u pogledu normalizacije odnosa, tako da niko nema prava da ovo sada ignoriše. No, od ovakvih poteza Hrvatska ne može imati koristi a može imati štete. Hrvati nama ne trebaju ni u ekonomskom ni u političkom smislu. Priče o stavljanju veta na ulazak Srbije u EU su obična glupost jer se tek u tim poslovima Hrvatska ne pita ništa, pa čak ni veće zemlje od nje, jer je sve očigledno u rukama Nemačke.
Hrvatska nije Grčka i ne može imitirati grčku blokadu Makedonije. Ovo će morati da otrezni i one zadnje naivčine koji su do juče mislili da je moguće iz tih navodnih dobrosusedskih odnosa izvući neku korist za sebe.

Miloš

pre 12 godina

Ja sam Srbin iz Beograda, nisam Hrvat, nisam ratovao sa Srbijom, nema Vukovara, navijača i sličnog... I znate šta - ja bih glasao za tu Litvanku, i to dva puta ako može. Ovde ne govorimo o podršci (zakasneloj i iznenadnoj) kandidaturi srpskog ministra inostranih poslova, nego o podršci Vuku Jeremiću.

Taj čovek je u četiri godine svog mandata dao puno nediplomatskih izjava koje prijaju narodnom patosu, da se tako izrazim, ali te izjave su bile direktno suprotne srpskim interesima jer su samo antagonizovale naše sagovornike i druge bitne diplomatske faktore - a služile su jedino Vuku Jeremiću lično i njegovom ličnom rejtingu, što je pretpostavljam, i bio njihov cilj. A rezultati rada MIP su veoma, veoma loši, i to niko ne može da ospori - nijedan cilj nije ostvaren, naprotiv, nije bilo značajnog proboja u bilateralnim odnosima ni sa jednom državom, a pogoršanja koliko volite.

Zašto bih želeo da taj čovek posle takvih "uspeha" radi bilo šta u moje ime, kao građanina Srbije, ili građanina sveta, potpuno svejedno?! A da, glasao sam za DS na prošlim izborima, verujući u iskrenost njihove reformske politike. Tu grešku neću ponoviti. Ne govorim samo o evropskoj politici koja je doživela potpuni slom, već o reformama uopšte - jedan jedini cilj ove Vlade je vlast i to se vidi na svakom koraku.

Proka

pre 12 godina

Balkan ima sluzbenu granicu? Zanimljivo. Poluostrvo je geografski a ne politicki ili verski pojam. Dakle Balkan je poluostrvo, tj. kontinentalna površina, koja je sa tri strane okružena vodom. U ovom slucaju to je Jadransko more sa zapadne, Crno sa istocne, Egejsko odnosno Jonsko sa juzne strane. Dakle sve juzno od linije Trst-Odesa je Balkan. Ako nije, onda Balkan ne postoji jer mu fali zapadna obala ;)

Vida

pre 12 godina

Niste mi jasni, na temelju čega bi mi trebali dat podršku ovom Vuku?? Koliko god političari (više naši nego vaši) pokušali smirit situaciju i pomirit ova dva naroda, to je naprosto ne moguće, barem ne u skorije vrijeme. U zadnjih par dana vaš Dačić i vaše gostoprimstvo (naveliko hvaljeno iz vaših usta) su natjerali narod da se prisjete ratnih godina, a i znate šta se kaže : "Vuk mijenja dlaku al ćud nikad"

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Zivim za dan kad ce Hrvati reci Grcima:
Ako vi pustite Makedoniju, mi cemo Srbiju!
VIDECETE TADA KOLKO SU VAM GRCI BRACA!!!


Hhahahahahahaa

Ivo K

pre 12 godina

Pusicka je rekla da sa srpskog na hrvatski ne treba prevoditi, a vi ste njezine rijeci preveli sa hrvatskog na srpski. Zanimljivo.

A sto se tice jeremica, pa naravno da ge nece hrvatska podrzati. Hrvatska i srbija nemaju iste medjunarodne interese i ne pripadaju istoj medjunarodnoj koaliciji. Litva nam je strateski bliza nego srbija. Hrvatska i srbija moraju teziti ka dobrim susjedskim odnosima, ali to ne znaci da cemo se u svemu slagati.

Antraxxx

pre 12 godina

Ja bih molio nekog od dobronamjernih ( ima ih ovdje hvala Bogu dosta ) srpskih forumaša da mi nabroji bar tri razloga zbog kojih bi hrvatsko izaslanstvo u UN trebalo podržati Jeremića....

cinik

pre 12 godina

vreme je da se POTPUNO odreknemo EU. Pre nas će ući Hrvatska i ona će VEČNO držati VETO da Srbija ne uđe u EU. Tako da nema svrhe da se maltretiramo. nego da izaberemo sposobnu vladu a parlament da smanjimo na 100 pametnih a ne poslušnih. ima li to u srbiji? na žalost nema i neće skoro biti.

Ne razumijem

pre 12 godina

Koliko ja znam Hrvatska nije clanica Eurozone te se nista ni ne pita.A i na mestu je da Nas ne podrze, zbog naseg loseg odnosa prema ljudskim pravima,sudstva, korumpiranoga zdravstva, elektroprivrede, ma uopste svih segmenata drustva, pa sve do narodne kuhinje...
(Kiza, 31. januar 2012 22:15)
-------------
Kakve veze ima eurozona s generalnom skupštinom UN????

Milutin

pre 12 godina

Eto ti sad, nece podrzati Srbiju?! Otkud to od Hrvatske :), izgleda da i nije ta pozicija u UN bas toliko beznacajna, ali nadam se da podrzavate nase napore ka evrointrgracijama I prihvatanje realiteta na Kosovu ... Itd itd

Mile

pre 12 godina

Cudi me zasto isticete ovu vest kao glavnu vest. Poznat je stav Hrvatske prema Srbiji i njenih zvanicnika koji se utrkuju ko ce da bude grublji u istupima u pitanjima vezanim za Srbiju. Nadam se da ce u buducnost biti dovoljno pameti tako da se nece ponovo praviti zajednicka drzava.

BPC

pre 12 godina

Kao što je netko u prethodnom komentaru napisao treba uzeti u obzir da je Sava službena granica Balkana, više od 50% RH se nalazi sjeverno od spomenute rijeke tak da RH čak niti u geografskom smislu nije na Balkanu, a kamoli kulturno, vjerski i povijesno.. Ne želimo da nas se smješta tamo gdje ne pripadamo. Vi slobodno budite "lideri u regionu", mi bismo radije bili vođe u južnom djelu Srednje Europe...

Zadovoljni, a?

pre 12 godina

Nece vas podrzati ni za u EU, naprotiv.Ovde kad Grcka blokira Makedoniju puno je komentara u stilu:
"Podrska Grkoj"
Ajmo sad sledi ringispil:
PODRSKA HRVATSKOJ!!!

bolid

pre 12 godina

Hrvatska jejedina balkanska zemlja,a da geografski ne pripada tom području.Bez uvrede. (nehaos, 31. januar 2012 22:15) .....sve ispod Save i Dunava je Balkan, zagorje-medjumurje, Slavonija i Vojvodina nisu Balkan.

nehaos

pre 12 godina

A kada je to Hrvatska podržala Srbiju?U bilo kom smislu?
Ovo nije vest,nego stanje sadašnje,verovatno i buduće.
Tako je to kod nas,bitno je saplitanje,a ne dogovor.I još nešto,Hrvatska je
jedina balkanska zemlja,a da geografski ne pripada tom području.
Bez uvrede.

slav_onac_

pre 12 godina

Eto saznali smo i to da je Litvanija blizi i vazniji sused Hrvatskoj.
(A.Semjonov, 31. januar 2012 20:54)

Litva nas medju prvim priznala, i davno prije Srbije, ja bi ipak posao od toga.

Kiza

pre 12 godina

Koliko ja znam Hrvatska nije clanica Eurozone te se nista ni ne pita.A i na mestu je da Nas ne podrze, zbog naseg loseg odnosa prema ljudskim pravima,sudstva, korumpiranoga zdravstva, elektroprivrede, ma uopste svih segmenata drustva, pa sve do narodne kuhinje...

đomba

pre 12 godina

Što vi očekujete od nas i s kojim pravom? Izborite se sami za svoja pitanja. Mi nikada od vas nismo tražili pomoć, niti nećemo, a vi je ne znam zašto očekujete od nas. Mi smo sami izborili put u EU, nismo vas pitali, još ste nam odmagali na tom putu, a sad očekujete bezuvjetnu podršku, na temelju čega?! Što je vama?!

Branko V.

pre 12 godina

Ista meta isto odstojanje pa samim time ništa novo i ništa bitno. Evropejci će biti razočarani kad od Hrvatske treba da dobiju zeleno svetlo za ulazak u EU.

Bojan Janković

pre 12 godina

Razlozi su 100% na mestu. Žele da održe obećanja koja su dali drugima. Sa druge strane naša strana kao i uvek, sve mora u zadnji čas. Po ovom pitanju nema nikakvog prostora za ljutnju na komšije.

kakav naslov

pre 12 godina

Cemu ovakav bombastican naslov ? U najmanju ruku se moglo pomisliti da nas nece podrzati za kandidaturu. Vesna Pusic je politicarka koja zaista pleni i uliva nadu, tako da je ovakav naslov sa njenom slikom neprimeren.
Ovakav naslov mi vise ide uz "Kurir" i "Alo", ali i mediji ocito imaju svoju genezu, evoluciju i involuciju

mario

pre 12 godina

Samuray Jack A što to zlata vrijedi jel možda nešto time dokazano ili da će opet biti nekave ExYu.
A.Semjonov Ne saznao si to da je Litvanija važniji saveznik (NATO,EU) RH i po čemu bi to Srbija onda bila važnija.Uostalom RH će glasati kao i sve članice EU.
Dalmos Koja je to dobra volja pokazana sa srpske strane jel vraćeno što je pokradeno,jel plačena ratna šteta,jel iko optužen za logore itd.itd.

pd859

pre 12 godina

Pratio sam danas više izjava Vesne Pusić i mogu reći da se tek pored nje vidi kakav je pajac onaj Jeremić u diplomatskom i intelektualnom smislu.

Mickiewicz

pre 12 godina

Mislim da bi Litva vrlo dobro razumela ako bi Hrvatska odstupila od dogovora. U suprotnom ostaje da se nadamo da mozda Estonija ili Letonija podrze kandidata iz Srbije.
Moje primedbe se ne odnose na samu gospodju Pusic, koja je u ovoj kratkoj izjavi dokazala da izuzetno zasluzuje funkciju koja joj pripada.

marija

pre 12 godina

Vesna Pusic prica o huliganima, kod nas su bar privedeni a kod njih nijedan. Daleko od toga da smo zasluzili kandidaturu, ali to bolje znamo mi u Srbiji koliko je ovde trulo. Nadali smo se boljim odnosima ali meni sve ovo izgleda kao da bi sutra izbio rat koliko se ne podnosimo. Oni konstantno traze nesto sto sami nisu spremni sa svoje strane da ucine, sto naravno je ne mislim da ne treba. Ali jednostavno meni izgleda kaod da oni traze jednostranu istinu i pravdu.

mirko

pre 12 godina

Ne znam zašto je iz intervjua gospođe Vesne Pusić izvučen ovaj naslov, jer ona je govorila o mnogo važnijim aspektima srpsko-hrvatskih odnosa.
Po mom mišljenju ovo je bila najbolja emisija, od početka emitovanja, i nije bez razloga gospođa Pusić bila glavna zvezda današnjeg sastanka u Beogradu. Da je bilo više ovakvih ljudi u politici devedesetih, ratova najverovatnije ne bi ni bilo.

vojvodjanka

pre 12 godina

Gospodjo Pusic, svaka Vam cast i svako dobro. Godinama ste mi ulivali nadu da na obe strane, i na srpskoj i na hrvatskoj, ima puno, rekla bih, najvise normalnih i cestitih ljudi. Vi ste medju njima. O UN ne zelim da komentarisem, to je Vase pravo i pravo odluke Republike Hrvatske. Meni je bitnije da zivimo kao ljudi i da se uvazavamo. Treba li da naglasim da sam Srpkinja, ne, kada se predstavljam nekome imam svoje ime i prezime i mislim da je to sasvim dovoljno. Puno uspeha na novoj funkciji.

Dalmos

pre 12 godina

Biće potrebne decenije da se korov mržnje koji je posejan na ovim prostorima suzbije do neke podnošljive granice, ali ovakvi ljudi na rukovodećim mestima obećavaju da to ipak nije nemoguća misija. Sa srpske strane je više puta pokazana dobra volja, a sada konačno imaju sa kim da razgovaraju! Ova žena uliva nadu da možda na ovim prostorima ipak nešto može da se promeni!

i teniski savez je previše

pre 12 godina

Jeremić o Mesiću je rekao: "Mesić je čovjek bez ikakve političke i moralne težine!"

Jeremić o Kosor je rekao: "Kome je Jadranka Kosor najbolji prijatelj, tome ne trebaju neprijatelji!"

Mesić i Pusić su iz iste političke stranke - HNS-a i bilo bi nemoralno da Pusićka podrži Jeremića.

Dusan

pre 12 godina

Realno mislim da je sama kandidatura po sebi smejurija, obzirom da se nista bitnije u UN ne desava bez odobrenja zapada. A tek je smejurija ovo zapitkivanje hrvata o podrsci. Pa zar vi stvarno mislite da ovde svi beremo banane?

Samuray Jack

pre 12 godina

"Jezik razumememo a ne treba da se pravimo da ga ne razumemo", kazala je ministarka spoljnih poslova Hrvatske.

Ova Vam zlata vredi. Konačno.

Samuray Jack

pre 12 godina

"Jezik razumememo a ne treba da se pravimo da ga ne razumemo", kazala je ministarka spoljnih poslova Hrvatske.

Ova Vam zlata vredi. Konačno.

Bojan Janković

pre 12 godina

Razlozi su 100% na mestu. Žele da održe obećanja koja su dali drugima. Sa druge strane naša strana kao i uvek, sve mora u zadnji čas. Po ovom pitanju nema nikakvog prostora za ljutnju na komšije.

i teniski savez je previše

pre 12 godina

Jeremić o Mesiću je rekao: "Mesić je čovjek bez ikakve političke i moralne težine!"

Jeremić o Kosor je rekao: "Kome je Jadranka Kosor najbolji prijatelj, tome ne trebaju neprijatelji!"

Mesić i Pusić su iz iste političke stranke - HNS-a i bilo bi nemoralno da Pusićka podrži Jeremića.

Dalmos

pre 12 godina

Biće potrebne decenije da se korov mržnje koji je posejan na ovim prostorima suzbije do neke podnošljive granice, ali ovakvi ljudi na rukovodećim mestima obećavaju da to ipak nije nemoguća misija. Sa srpske strane je više puta pokazana dobra volja, a sada konačno imaju sa kim da razgovaraju! Ova žena uliva nadu da možda na ovim prostorima ipak nešto može da se promeni!

Dusan

pre 12 godina

Realno mislim da je sama kandidatura po sebi smejurija, obzirom da se nista bitnije u UN ne desava bez odobrenja zapada. A tek je smejurija ovo zapitkivanje hrvata o podrsci. Pa zar vi stvarno mislite da ovde svi beremo banane?

pd859

pre 12 godina

Pratio sam danas više izjava Vesne Pusić i mogu reći da se tek pored nje vidi kakav je pajac onaj Jeremić u diplomatskom i intelektualnom smislu.

kakav naslov

pre 12 godina

Cemu ovakav bombastican naslov ? U najmanju ruku se moglo pomisliti da nas nece podrzati za kandidaturu. Vesna Pusic je politicarka koja zaista pleni i uliva nadu, tako da je ovakav naslov sa njenom slikom neprimeren.
Ovakav naslov mi vise ide uz "Kurir" i "Alo", ali i mediji ocito imaju svoju genezu, evoluciju i involuciju

vojvodjanka

pre 12 godina

Gospodjo Pusic, svaka Vam cast i svako dobro. Godinama ste mi ulivali nadu da na obe strane, i na srpskoj i na hrvatskoj, ima puno, rekla bih, najvise normalnih i cestitih ljudi. Vi ste medju njima. O UN ne zelim da komentarisem, to je Vase pravo i pravo odluke Republike Hrvatske. Meni je bitnije da zivimo kao ljudi i da se uvazavamo. Treba li da naglasim da sam Srpkinja, ne, kada se predstavljam nekome imam svoje ime i prezime i mislim da je to sasvim dovoljno. Puno uspeha na novoj funkciji.

đomba

pre 12 godina

Što vi očekujete od nas i s kojim pravom? Izborite se sami za svoja pitanja. Mi nikada od vas nismo tražili pomoć, niti nećemo, a vi je ne znam zašto očekujete od nas. Mi smo sami izborili put u EU, nismo vas pitali, još ste nam odmagali na tom putu, a sad očekujete bezuvjetnu podršku, na temelju čega?! Što je vama?!

Antraxxx

pre 12 godina

Ja bih molio nekog od dobronamjernih ( ima ih ovdje hvala Bogu dosta ) srpskih forumaša da mi nabroji bar tri razloga zbog kojih bi hrvatsko izaslanstvo u UN trebalo podržati Jeremića....

Ivo K

pre 12 godina

Pusicka je rekla da sa srpskog na hrvatski ne treba prevoditi, a vi ste njezine rijeci preveli sa hrvatskog na srpski. Zanimljivo.

A sto se tice jeremica, pa naravno da ge nece hrvatska podrzati. Hrvatska i srbija nemaju iste medjunarodne interese i ne pripadaju istoj medjunarodnoj koaliciji. Litva nam je strateski bliza nego srbija. Hrvatska i srbija moraju teziti ka dobrim susjedskim odnosima, ali to ne znaci da cemo se u svemu slagati.

Vida

pre 12 godina

Niste mi jasni, na temelju čega bi mi trebali dat podršku ovom Vuku?? Koliko god političari (više naši nego vaši) pokušali smirit situaciju i pomirit ova dva naroda, to je naprosto ne moguće, barem ne u skorije vrijeme. U zadnjih par dana vaš Dačić i vaše gostoprimstvo (naveliko hvaljeno iz vaših usta) su natjerali narod da se prisjete ratnih godina, a i znate šta se kaže : "Vuk mijenja dlaku al ćud nikad"

mirko

pre 12 godina

Ne znam zašto je iz intervjua gospođe Vesne Pusić izvučen ovaj naslov, jer ona je govorila o mnogo važnijim aspektima srpsko-hrvatskih odnosa.
Po mom mišljenju ovo je bila najbolja emisija, od početka emitovanja, i nije bez razloga gospođa Pusić bila glavna zvezda današnjeg sastanka u Beogradu. Da je bilo više ovakvih ljudi u politici devedesetih, ratova najverovatnije ne bi ni bilo.

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Zivim za dan kad ce Hrvati reci Grcima:
Ako vi pustite Makedoniju, mi cemo Srbiju!
VIDECETE TADA KOLKO SU VAM GRCI BRACA!!!


Hhahahahahahaa

Ne razumijem

pre 12 godina

Koliko ja znam Hrvatska nije clanica Eurozone te se nista ni ne pita.A i na mestu je da Nas ne podrze, zbog naseg loseg odnosa prema ljudskim pravima,sudstva, korumpiranoga zdravstva, elektroprivrede, ma uopste svih segmenata drustva, pa sve do narodne kuhinje...
(Kiza, 31. januar 2012 22:15)
-------------
Kakve veze ima eurozona s generalnom skupštinom UN????

slav_onac_

pre 12 godina

Eto saznali smo i to da je Litvanija blizi i vazniji sused Hrvatskoj.
(A.Semjonov, 31. januar 2012 20:54)

Litva nas medju prvim priznala, i davno prije Srbije, ja bi ipak posao od toga.

cinik

pre 12 godina

vreme je da se POTPUNO odreknemo EU. Pre nas će ući Hrvatska i ona će VEČNO držati VETO da Srbija ne uđe u EU. Tako da nema svrhe da se maltretiramo. nego da izaberemo sposobnu vladu a parlament da smanjimo na 100 pametnih a ne poslušnih. ima li to u srbiji? na žalost nema i neće skoro biti.

Proka

pre 12 godina

Balkan ima sluzbenu granicu? Zanimljivo. Poluostrvo je geografski a ne politicki ili verski pojam. Dakle Balkan je poluostrvo, tj. kontinentalna površina, koja je sa tri strane okružena vodom. U ovom slucaju to je Jadransko more sa zapadne, Crno sa istocne, Egejsko odnosno Jonsko sa juzne strane. Dakle sve juzno od linije Trst-Odesa je Balkan. Ako nije, onda Balkan ne postoji jer mu fali zapadna obala ;)

Zadovoljni, a?

pre 12 godina

Nece vas podrzati ni za u EU, naprotiv.Ovde kad Grcka blokira Makedoniju puno je komentara u stilu:
"Podrska Grkoj"
Ajmo sad sledi ringispil:
PODRSKA HRVATSKOJ!!!

Mile

pre 12 godina

Cudi me zasto isticete ovu vest kao glavnu vest. Poznat je stav Hrvatske prema Srbiji i njenih zvanicnika koji se utrkuju ko ce da bude grublji u istupima u pitanjima vezanim za Srbiju. Nadam se da ce u buducnost biti dovoljno pameti tako da se nece ponovo praviti zajednicka drzava.

bolid

pre 12 godina

Hrvatska jejedina balkanska zemlja,a da geografski ne pripada tom području.Bez uvrede. (nehaos, 31. januar 2012 22:15) .....sve ispod Save i Dunava je Balkan, zagorje-medjumurje, Slavonija i Vojvodina nisu Balkan.

Ja

pre 12 godina

A šta se vi sad ljutite da ste na vrijeme dali kandidaturu možda bi vas i podrzali al Hrvatska ima dogovor sa litvom i nemoze sad to prekrsit

zoroklik

pre 12 godina

Navedite mi ijedan dobar razlog da mi Hrvati oliti Hrvatska podrzi Vuka Jeremica u icemu uopće .
(niksa, 31. januar 2012 23:23)

Navedi nam jedan razlog, zasto da ti navodimo razloge zbog kojih bi trebali da podrzite Jeremica?

BPC

pre 12 godina

Kao što je netko u prethodnom komentaru napisao treba uzeti u obzir da je Sava službena granica Balkana, više od 50% RH se nalazi sjeverno od spomenute rijeke tak da RH čak niti u geografskom smislu nije na Balkanu, a kamoli kulturno, vjerski i povijesno.. Ne želimo da nas se smješta tamo gdje ne pripadamo. Vi slobodno budite "lideri u regionu", mi bismo radije bili vođe u južnom djelu Srednje Europe...

madjar

pre 12 godina

Kao što je netko u prethodnom komentaru napisao treba uzeti u obzir da je Sava službena granica Balkana, više od 50% RH se nalazi sjeverno od spomenute rijeke tak da RH čak niti u geografskom smislu nije na Balkanu, a kamoli kulturno, vjerski i povijesno.. Ne želimo da nas se smješta tamo gdje ne pripadamo. Vi slobodno budite "lideri u regionu", mi bismo radije bili vođe u južnom djelu Srednje Europe...
(BPC, 31. januar 2012 23:21)

A sta spada u juzni deo Srednje Evrope? Sve juzno od Londona? Od '91. pricate o nekakvoj kulturi, teznji ka Nemackoj i Francuskoj, a jos ste tu gde ste uvek bili. Sedi di si, ni za di si nisi!

Mickiewicz

pre 12 godina

Mislim da bi Litva vrlo dobro razumela ako bi Hrvatska odstupila od dogovora. U suprotnom ostaje da se nadamo da mozda Estonija ili Letonija podrze kandidata iz Srbije.
Moje primedbe se ne odnose na samu gospodju Pusic, koja je u ovoj kratkoj izjavi dokazala da izuzetno zasluzuje funkciju koja joj pripada.

Branko V.

pre 12 godina

Ista meta isto odstojanje pa samim time ništa novo i ništa bitno. Evropejci će biti razočarani kad od Hrvatske treba da dobiju zeleno svetlo za ulazak u EU.

nehaos

pre 12 godina

A kada je to Hrvatska podržala Srbiju?U bilo kom smislu?
Ovo nije vest,nego stanje sadašnje,verovatno i buduće.
Tako je to kod nas,bitno je saplitanje,a ne dogovor.I još nešto,Hrvatska je
jedina balkanska zemlja,a da geografski ne pripada tom području.
Bez uvrede.

Milutin

pre 12 godina

Eto ti sad, nece podrzati Srbiju?! Otkud to od Hrvatske :), izgleda da i nije ta pozicija u UN bas toliko beznacajna, ali nadam se da podrzavate nase napore ka evrointrgracijama I prihvatanje realiteta na Kosovu ... Itd itd

mario

pre 12 godina

Samuray Jack A što to zlata vrijedi jel možda nešto time dokazano ili da će opet biti nekave ExYu.
A.Semjonov Ne saznao si to da je Litvanija važniji saveznik (NATO,EU) RH i po čemu bi to Srbija onda bila važnija.Uostalom RH će glasati kao i sve članice EU.
Dalmos Koja je to dobra volja pokazana sa srpske strane jel vraćeno što je pokradeno,jel plačena ratna šteta,jel iko optužen za logore itd.itd.

ex YU

pre 12 godina

po broju pozitivnih i negativnih ocjena komentara na ovim blogovima ima isto i Srba i Hrvata koji prate osjetljive teme... zar vi to nemate svoje forume u lijepoj vashoj da klikcete minuse??

Sava Drugi

pre 12 godina

Pa da, dok im je trebalo da udju u Evropsku uniju glumili su dobre odnose sa komšijama. Sada kada su to obavili okrenuli su ćurak naopako.

Stara majka besjedi Jermiću Vuku:
"Bolje, sinko, đevojačku majku.
"Latini su varalice stare.

Bude li se ovako nastavilo, umesto Vuka Jermića će doći neki novi ministar koji će sa pravom psotaviti pitanje proterane Srpske nacionalne manjine iz Hrvatske.

Jedina konstanta u politici je da ništa nije konstanto.

Kiza

pre 12 godina

Koliko ja znam Hrvatska nije clanica Eurozone te se nista ni ne pita.A i na mestu je da Nas ne podrze, zbog naseg loseg odnosa prema ljudskim pravima,sudstva, korumpiranoga zdravstva, elektroprivrede, ma uopste svih segmenata drustva, pa sve do narodne kuhinje...

skblzzzzz

pre 12 godina

pa kako vi to zamišljate? litva je na vrijeme predložila svog kandidata i kod hrvatske izlobirala podršku. sad se odjednom pojavljuju srbija i vuk jeremić, i hrvatska bi trebala pasti u trans od sreće. i sve to par mjeseci prije nego što će litva u parlamentu ratificirati ugovor o pristupanju hrvatske eu.

Neko spolja

pre 12 godina

Daj pročitajte vest, udahnite duboko pa onda počnite sa zabijanjem noževa u leđa. Šta je to rekla, što je izazvalo takav gnev? Litvanci daju kandidata pre dve godine, vredno lobiraju, rade, dobiju podršku i onda se pet meseci pred kandidaturu seti tamo neki Jeremić da bi bio predsedavajući i šta sad? Treba svi oko nas da se klanjaju do poda, Litvancima kažu puj pike ne važi i odjednom podrže Vuka. Zakasnili smo, ponovo, ništa ne umemo da radimo na vreme. Što je najzanimljivije, još koliko juče, na vest o tome da Vuk kandiduje bilo je sijaset podrugljivih komentara, a danas, kada je Pusićka rekla kasno Marko na Kosovo stiže, Hrvati nam zabijaju nož u leđa. Stvarno smo smešni. Ja bi radije obratio pažnju na deo u kome govori o jeziku i na deo o podršci kandidaturi za EU.

marija

pre 12 godina

Vesna Pusic prica o huliganima, kod nas su bar privedeni a kod njih nijedan. Daleko od toga da smo zasluzili kandidaturu, ali to bolje znamo mi u Srbiji koliko je ovde trulo. Nadali smo se boljim odnosima ali meni sve ovo izgleda kao da bi sutra izbio rat koliko se ne podnosimo. Oni konstantno traze nesto sto sami nisu spremni sa svoje strane da ucine, sto naravno je ne mislim da ne treba. Ali jednostavno meni izgleda kaod da oni traze jednostranu istinu i pravdu.

crni domino

pre 12 godina

Určili se mi koliko hoćemo, Gospođa Pusić može biti samo uzor Nestašnom Dečku jer je diplomatski rekla da neće podržati zemlju koja nema rešeno teritorijalno pitanje i koja umesto reči koristi balvane.
Što jes, jes.

Tanja

pre 12 godina

Pametno. I ne treba da ga podrze, pokazao je ko je, sta je i koliko je sposoban kao ministar spoljih poslova ove bedne Srbije. Kakav mu je ucinak videli smo - ni Kosovo, ni EU, jos malo pa nece biti ni Srbije. Samo lud bi ga podrzao. Osim toga, sta je bre on supermen pa da ima i ministarska funkcija, i TS predsednik pa mu jos fali i funkcija genseka skupsitne UN. Da nije tragicno, bilo bi smesno.

Vracarac

pre 12 godina

Neshvatljivi su mi ovi komentari. Izgleda da se komentarise o naslovu a nikako o sadrzaju teksta. Ovu zenu sam gledao sinoc u emisiji kod Ljubice Gojgic. Ne pamtim kad sam nesto suvislije i normalnije cuo na ovim prostorima. Svaka joj cast. Sto se tice Jeremica zena je jasno rekla kako stoji stvar. Ta kandidatura je dosla skoro a sa litvancima postoji dogovor od ranije sa prethodnom vladom. Sta je tu nejasno?

Nemanja

pre 12 godina

Prethodna vlada Republike Hrvatske prije nego se znalo da ce se Jeremic uopce kandidirati dala je obecanje i punu podrsku litvanskom kandidatu! Iz kojeg bi se to razloga Hrvatska trebala sada sramotiti i povuci dano obecanje u korist politicara kojeg niti vi u Srbiji ne podrzavate nego ga jos i ismijavate? Pa o cemu ovdje pricamo, cemu ljutnja i nepotrebni komentari kao da vam je Hrvatska zabila noz u ledja kada sami sebe ne postujete birajuci politicare poput Jeremica ili Dacica..

Poldi

pre 12 godina

Pusic, kandidatura Jeremica kasno dosla.
Pa zar je to nesto novo. U srbiji mi dolazimo 5 posle 12, u najboljem slucaju.
Uostalom mali Vuk ima i opravdani razlog za kasnjenje. Posto decembru status kandidata Srbija nije dobila, i malom Vuku je postalo jasno da mu se ministarska fotelja izmice pa je brze bolje morao da nadje novi polozaj. A promoter Srbije u UN bi bila adekvatna pozicija za njegove ambicije.

Miloš

pre 12 godina

Ja sam Srbin iz Beograda, nisam Hrvat, nisam ratovao sa Srbijom, nema Vukovara, navijača i sličnog... I znate šta - ja bih glasao za tu Litvanku, i to dva puta ako može. Ovde ne govorimo o podršci (zakasneloj i iznenadnoj) kandidaturi srpskog ministra inostranih poslova, nego o podršci Vuku Jeremiću.

Taj čovek je u četiri godine svog mandata dao puno nediplomatskih izjava koje prijaju narodnom patosu, da se tako izrazim, ali te izjave su bile direktno suprotne srpskim interesima jer su samo antagonizovale naše sagovornike i druge bitne diplomatske faktore - a služile su jedino Vuku Jeremiću lično i njegovom ličnom rejtingu, što je pretpostavljam, i bio njihov cilj. A rezultati rada MIP su veoma, veoma loši, i to niko ne može da ospori - nijedan cilj nije ostvaren, naprotiv, nije bilo značajnog proboja u bilateralnim odnosima ni sa jednom državom, a pogoršanja koliko volite.

Zašto bih želeo da taj čovek posle takvih "uspeha" radi bilo šta u moje ime, kao građanina Srbije, ili građanina sveta, potpuno svejedno?! A da, glasao sam za DS na prošlim izborima, verujući u iskrenost njihove reformske politike. Tu grešku neću ponoviti. Ne govorim samo o evropskoj politici koja je doživela potpuni slom, već o reformama uopšte - jedan jedini cilj ove Vlade je vlast i to se vidi na svakom koraku.

dejan

pre 12 godina

to je isti Jeremic koj je u znak dobro-susedskih odnosa izjavio da ne bi letovao u Hrvatskoj. I onda su hrvatski mediji pronasli da mu zena sa decom letuje u hotelu Ambasador u Opatiji. Al glavno da on cini svoje da stvara tenzije

robot

pre 12 godina

VJ bih podrzao samo u nameri da se penzionise, pod uslovom da se povuce u neku udaljenu i nebitnu zemlju Azije.
Izrazi kao "noz u ledja" u politici su apsurdni. Politika je po svojoj prirodi nemoralna, politicari ne mogu biti sveci - Vesna Pusic je bar civilizovana i zadrzala je ljudskost. Koliko nasih politicara to moze da tvrdi za sebe? Mi nemamo vise mesta na politickoj sceni za ljude, posto se to pretvorilo u kovitlac kriminala, tajkunstva i nepojmjlivog egoizma. Zato svi odlepimo kad neko pokaze ljudske kvalitete i normalne vrednosti, a politicarka je, na jeziku koji razumemo. Od ciste ceznje.
E, onda pomislimo na Jeremica i pobesnimo.
Politicka scena u Srbiji jednostavno ne dopusta gradjanima i civilnom drustvu da utice na nju i to se dogadja citavu istoriju, osim par kratkotrajnih incidenata. Zato se citavu istoriju i ponavljaju propadanje, politicka ubistva, ratovi i nasi nesrecni zivoti. Ovo nije moja konstatacija, ukrao sam je od nase istoricarke. Samo sam ubedjen da je tacna. Pusicka nije deo te lose beskonacnosti. Jeremic je njen barjaktar.

ko ce njega da pozdrzi?

pre 12 godina

Dajte ljudi, i ja sam Srbin pa ne bi podrzao Vuka Jeremica za tu poziciju. Ne mogu da verujem da nisu nasli nikog pametnijeg da predloze od njega.

Realan

pre 12 godina

@(fiki196, 1. februar 2012 02:12)

Opcenito tvoj komentar mi izgleda vrlo naivan kao da se radi o djetetu. Ne komsija, vi niste protjerivali Hrvate iz Srbije nego ste protjerivali Hrvate u Hrvatskoj! U tome je problem ali vi to nikako ne shvacate. Poslali ste tenkove i vojsku u cilju stvaranja velike Srbije, okupirali ste hrvatski teritorij i u razdoblju od 1991-1995g napravili etnicko ciscenje na hrvatskoj zemlji i protjerali preko 500 tisuca nesrpskog stanovnistva! Jel ti sad malo jasno?

Drugo, zar stvarno ne znate procitati ono sto pise u clanku bez predrasuda?! Hrvatska vlada je dala obecanje i podrsku litvanskom kandidatu jos mnogo prije nego se Jeremic uopce i kandidadirao! Zar bi zbog tog Jeremica koji je dodenadvno blatio Hrvatsku, trebali pregaziti obecanje zemlji koja je u EU i koja ce kroz par mjeseci u svom saboru odlucivati da li daju zeleno svijetlo za pristupanju Hrvatske u EU! Dajte budite ozbiljni, Jeremic i njegova kandidatura nam je bitna kao i proslogodisnji snijeg..

eh

pre 12 godina

Pa dobro. Ljudi ce da ispune preuzete obaveze/obecanja od vlade pre njih. Jel' iko citao uopste tekst ili cim vide u naslovu da se pominju hrvati, odmah se povampirisu ?!?!
Kamo srece da je to kod nas praksa.

Glutamate

pre 12 godina

Vesna Pusic ima apsolutno pravo da ne podrzi vuka jeremica sa obrazlozenjem koje je iznela, verujem je u potpunosti da podrzava srbiju u eu kao i na to da ona licno je za to da se stvore svi potrebni uveti za povratak srba u hrvatsku ipak ona i njena stranka su jos uvek u manjini. sto se tice incidenata vezanih za rukometno prvenstvo ti incidenti i mrznja su ne tako davno direktno ili indirektno velikim delom dolazili bas iz polittckih i medijskih krugova a ne samo da su to izgrednici. danas je to svakako bolje ali daleko od toga da je dobro. Daleko.

pchelicazolja

pre 12 godina

i da ga podrže, neće proći. Kakav crni Jeremić, pa ni ovu funkciju ne obavlja kako treba. Meni to njegovo kandidovanje liči na njuz.net

Jure

pre 12 godina

Jel mozete vi lideri svega i svacega razvuci taj Balkan nekako od Normandije do Kine?

Ako je Hrvatska na Balkanu kako onda moze bit Srbija "zapadni Balkan" kad je u sredini? ah...never mind, tko ce vas razumit u tim mutljavinama sa regionaima i Balkanima

Mzg

pre 12 godina

Normalno da ćemo podržati Litvu jer smo unaprijed ali obećanje da ćemo je podržati u diplomaciji bi to shvatili krajnje neozbiljno da se u zadnji tren predomislimo pogotovo kada se radi o zemlji saveznici. Mislim da je Jeremićeva kandidatura tako naglo podnešena da je to sakupljanje političkih bodova prije izbora..inače nije uobičajena praksa da se neka država pred izbore za išta kandidira u UN-u. A i da nismo obećali Litvi Jeremića ne bi nikada podržali..zbog njegove velike ljubavi prema Hrvatskoj.

Gregor

pre 12 godina

Jao skandala, ja bih u najmanju ruku povukao ambasadora i poslao vojsku na granicu. Takve provokacije zaslužuju oštru reakciju. Jerbo ovde se radi o šamaru koji ima da nas peče decenijama.

Iliti krace...nije me briga ni za očalinka ni za pusić, ni za to za koga ce da glasaju, a zaboli me i za UN. Radi pretjeranih ambicija ovog lepotana šta bi sad trebalo? Sve neke ********* u zadnje vreme...rukomet, politika, žene, muškarci, litva, srbija, hrvatska, sekire, suze, ...opako svega mi.

Dražen

pre 12 godina

ja sam Hrvat apsolutno lijeve orijentacije, pacifist, jugonostalgičar (što god to značilo) i veliki pobornik pomirenja među narodima bivše Jugoslavije pa sam apsolutno protiv toga da Hrvatska podrži Vuka Jeremića u bilo kojoj njegovoj inicijativi. Čovjek je lakrdija od političara i hodajuća sramota za Srbiju. Ako se ne slažete sa mnom molim vas da mi date barem jedan razlog zbog kojeg bi Pusić trebala podržati Jeremićevu kandidaturu.

svetlanast.

pre 12 godina

zasto bi vuka jeremica podrzala hrvatska kad ga ni DS nije pdrzala kad se kandidovao za podpredsednicko mesto u svojoj stranci.

uostalom, pristalice slobodana milosevica i vojislava kostunice vecinom podrzavaju i vuka jeremica.

nijedan pojedinac nije srbija, pa tako ni vuk jeremic.

malisa

pre 12 godina

dobro bre hrvati, ko vas bije po usima da podrzite Vuka? Ni ovde ga bas ne ljube. Nego likovima koji tvrde da hrvatska nije na balkanu predlozio bih malu lekciju i geografije: http://en.wikipedia.org/wiki/Balkans deluje vrlo jednostavno.

misterNO

pre 12 godina

dobro je što pokušava smiriti strasti i zbilja politički korektno govori i bez negativnih emocija. Srpski političari skupljaju jeftine poene na negativnom patriotizmu. Ne slažemo se u bitnim i temeljnim pitanjima kao i interesima i zato nikad neće više biti kao prije. Srbija je miljama daleko od europe a dok Srbija ne uđe u EU nema stabilnosti na balkanu.

buki

pre 12 godina

Ne brini, davno se mi vise ne zanosimo time. Ja licno nikada i nisam, jer dok je postojala stara Jugoslavija, sa crvenim pasosem smo mogli bez vize u ceo svet, bez ikakvih uslova! Samo su nam "braca" francuzi i grci trazili vizu.

Sanja

pre 12 godina

ja kontam da ovde ima vise Hrvata nego Srba. Eto cime se oni bakcu, citaju nasu stampu i hejtuju gde stignu... ccc Bolje bi bilo da idete da trenirate neki sport, vaterpolo npr.

hvala, ne trebate nam

pre 12 godina

Iako je izjava Pusalicke prilicno korektna, diplomatska, ne mogu da se nenasmejem komentarima od Hrvata.....vauuuuu jako ste bitni........

zikaa

pre 12 godina

Naši ljudi ne menjaju stav niočemu i nikad bez obzira šta se u međuvremenu događa. Valjda zato i dosta ne znaju šta se događa. A stalno se događa recimo, da se jedimo mi i Rusi podržavamo, i da smo na jednoj strani. Svi ostali su na drugoj. Ima doduše još onih /i povećih/ koji su, kao na našoj strani, ali to ni za nas, a i uopšte, nije važno.

A tek ovaj Jeremić. Obi hteo da bude prisutan i važan svuda po svetu, kao što je Tadić prisutan u Srbiji: svuda ga ima. Ajde, to može da bude u redu, 'oće predsednuk da se približi mnogima, da nas kao ohrabri, 'oće takođe i novi mandat. Možda se sa nečim od ovoga ne slažem, ali 'ajde što rekla Ana Ivanović, Ali šta 'oće ovaj Jeremić, to ne znam. Ne znam ni kako ga Tadić ne obeshrabruje u tome. Ustvari znam: predsednik ne sme da talasa, a izgleda da deli ljude na one koji su na njegovoj strani, i na one koji nisu

Megatronman

pre 12 godina

©proka, upravo to. Slazem se sto posto/osto. Ja osobno/licno mrzim HDZ, uvijek/uvek. Ali ovi novi Kookoo-Riku su licemjeri/licemeri. Pod krinkom/maskom demokacije/demokratije dalje ostaju najobicniji balkanski sljam/ne znam srpsku rec.Napomena: ovdje/ovde me optuzuju tko sam/sta sam. Evo vam komentar napisan na dva nacina! MegatronmanP. S. Radim na radio stanici ali nisam novinar. Megatron Man je pjesma/pesma poznatog D.J.-a 80-tih. Imam sluh, brzo ucim srpski

fiki196

pre 12 godina

Pa dobro bre ja ne verujem,a sto mu ne dati podrsku? Pa ja ne razumem zasto Hrvati mrze Srbe toliko,sto je najgore Srbi ne mrze Hrvate skoro uopste,nego ajde sad,kroz istoriju uvek je bilo vi ste se bunili da budete sa nama a ne mi sa vama.A sto se tice rata,pa tu su najvise srbi nagrabusili,jel smo mi proterivali Hrvate iz Srbije ili ste vi Srbe iz Hrvatske,recite mi vi? Ja nemam nista protiv jednog Hrvata i ako je strucan u poslu podrzicu ga,ali vi izgleda nemate bolja posla nego da pokusate da nas sprecite u svemu.

A.Semjonov

pre 12 godina

Prilicnu zabunu je izazvalo "saznanje" da je Litvanija bliski hrvatski sused.Ali ne radi se o tome, vec o potrebi da Srbija nuzno dopuni ustav u onom delu koji se odnosi na restrikciju sklapanja buducih saveza sa odredjenim susedima.U prilog tome istorija pruza nekoliko istovaznih povoda.

bane

pre 12 godina

Dobro je što se Hrvatska odmah na početku demaskirala u pogledu normalizacije odnosa, tako da niko nema prava da ovo sada ignoriše. No, od ovakvih poteza Hrvatska ne može imati koristi a može imati štete. Hrvati nama ne trebaju ni u ekonomskom ni u političkom smislu. Priče o stavljanju veta na ulazak Srbije u EU su obična glupost jer se tek u tim poslovima Hrvatska ne pita ništa, pa čak ni veće zemlje od nje, jer je sve očigledno u rukama Nemačke.
Hrvatska nije Grčka i ne može imitirati grčku blokadu Makedonije. Ovo će morati da otrezni i one zadnje naivčine koji su do juče mislili da je moguće iz tih navodnih dobrosusedskih odnosa izvući neku korist za sebe.

BPC

pre 12 godina

Kao što je netko u prethodnom komentaru napisao treba uzeti u obzir da je Sava službena granica Balkana, više od 50% RH se nalazi sjeverno od spomenute rijeke tak da RH čak niti u geografskom smislu nije na Balkanu, a kamoli kulturno, vjerski i povijesno.. Ne želimo da nas se smješta tamo gdje ne pripadamo. Vi slobodno budite "lideri u regionu", mi bismo radije bili vođe u južnom djelu Srednje Europe...

cinik

pre 12 godina

vreme je da se POTPUNO odreknemo EU. Pre nas će ući Hrvatska i ona će VEČNO držati VETO da Srbija ne uđe u EU. Tako da nema svrhe da se maltretiramo. nego da izaberemo sposobnu vladu a parlament da smanjimo na 100 pametnih a ne poslušnih. ima li to u srbiji? na žalost nema i neće skoro biti.

i teniski savez je previše

pre 12 godina

Jeremić o Mesiću je rekao: "Mesić je čovjek bez ikakve političke i moralne težine!"

Jeremić o Kosor je rekao: "Kome je Jadranka Kosor najbolji prijatelj, tome ne trebaju neprijatelji!"

Mesić i Pusić su iz iste političke stranke - HNS-a i bilo bi nemoralno da Pusićka podrži Jeremića.

đomba

pre 12 godina

Što vi očekujete od nas i s kojim pravom? Izborite se sami za svoja pitanja. Mi nikada od vas nismo tražili pomoć, niti nećemo, a vi je ne znam zašto očekujete od nas. Mi smo sami izborili put u EU, nismo vas pitali, još ste nam odmagali na tom putu, a sad očekujete bezuvjetnu podršku, na temelju čega?! Što je vama?!

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Zivim za dan kad ce Hrvati reci Grcima:
Ako vi pustite Makedoniju, mi cemo Srbiju!
VIDECETE TADA KOLKO SU VAM GRCI BRACA!!!


Hhahahahahahaa

Bojan Janković

pre 12 godina

Razlozi su 100% na mestu. Žele da održe obećanja koja su dali drugima. Sa druge strane naša strana kao i uvek, sve mora u zadnji čas. Po ovom pitanju nema nikakvog prostora za ljutnju na komšije.

Dalmos

pre 12 godina

Biće potrebne decenije da se korov mržnje koji je posejan na ovim prostorima suzbije do neke podnošljive granice, ali ovakvi ljudi na rukovodećim mestima obećavaju da to ipak nije nemoguća misija. Sa srpske strane je više puta pokazana dobra volja, a sada konačno imaju sa kim da razgovaraju! Ova žena uliva nadu da možda na ovim prostorima ipak nešto može da se promeni!

Vida

pre 12 godina

Niste mi jasni, na temelju čega bi mi trebali dat podršku ovom Vuku?? Koliko god političari (više naši nego vaši) pokušali smirit situaciju i pomirit ova dva naroda, to je naprosto ne moguće, barem ne u skorije vrijeme. U zadnjih par dana vaš Dačić i vaše gostoprimstvo (naveliko hvaljeno iz vaših usta) su natjerali narod da se prisjete ratnih godina, a i znate šta se kaže : "Vuk mijenja dlaku al ćud nikad"

bolid

pre 12 godina

Hrvatska jejedina balkanska zemlja,a da geografski ne pripada tom području.Bez uvrede. (nehaos, 31. januar 2012 22:15) .....sve ispod Save i Dunava je Balkan, zagorje-medjumurje, Slavonija i Vojvodina nisu Balkan.

Ivo K

pre 12 godina

Pusicka je rekla da sa srpskog na hrvatski ne treba prevoditi, a vi ste njezine rijeci preveli sa hrvatskog na srpski. Zanimljivo.

A sto se tice jeremica, pa naravno da ge nece hrvatska podrzati. Hrvatska i srbija nemaju iste medjunarodne interese i ne pripadaju istoj medjunarodnoj koaliciji. Litva nam je strateski bliza nego srbija. Hrvatska i srbija moraju teziti ka dobrim susjedskim odnosima, ali to ne znaci da cemo se u svemu slagati.

Sava Drugi

pre 12 godina

Pa da, dok im je trebalo da udju u Evropsku uniju glumili su dobre odnose sa komšijama. Sada kada su to obavili okrenuli su ćurak naopako.

Stara majka besjedi Jermiću Vuku:
"Bolje, sinko, đevojačku majku.
"Latini su varalice stare.

Bude li se ovako nastavilo, umesto Vuka Jermića će doći neki novi ministar koji će sa pravom psotaviti pitanje proterane Srpske nacionalne manjine iz Hrvatske.

Jedina konstanta u politici je da ništa nije konstanto.

marija

pre 12 godina

Vesna Pusic prica o huliganima, kod nas su bar privedeni a kod njih nijedan. Daleko od toga da smo zasluzili kandidaturu, ali to bolje znamo mi u Srbiji koliko je ovde trulo. Nadali smo se boljim odnosima ali meni sve ovo izgleda kao da bi sutra izbio rat koliko se ne podnosimo. Oni konstantno traze nesto sto sami nisu spremni sa svoje strane da ucine, sto naravno je ne mislim da ne treba. Ali jednostavno meni izgleda kaod da oni traze jednostranu istinu i pravdu.

ex YU

pre 12 godina

po broju pozitivnih i negativnih ocjena komentara na ovim blogovima ima isto i Srba i Hrvata koji prate osjetljive teme... zar vi to nemate svoje forume u lijepoj vashoj da klikcete minuse??

nehaos

pre 12 godina

A kada je to Hrvatska podržala Srbiju?U bilo kom smislu?
Ovo nije vest,nego stanje sadašnje,verovatno i buduće.
Tako je to kod nas,bitno je saplitanje,a ne dogovor.I još nešto,Hrvatska je
jedina balkanska zemlja,a da geografski ne pripada tom području.
Bez uvrede.

Branko V.

pre 12 godina

Ista meta isto odstojanje pa samim time ništa novo i ništa bitno. Evropejci će biti razočarani kad od Hrvatske treba da dobiju zeleno svetlo za ulazak u EU.

Kiza

pre 12 godina

Koliko ja znam Hrvatska nije clanica Eurozone te se nista ni ne pita.A i na mestu je da Nas ne podrze, zbog naseg loseg odnosa prema ljudskim pravima,sudstva, korumpiranoga zdravstva, elektroprivrede, ma uopste svih segmenata drustva, pa sve do narodne kuhinje...

Dusan

pre 12 godina

Realno mislim da je sama kandidatura po sebi smejurija, obzirom da se nista bitnije u UN ne desava bez odobrenja zapada. A tek je smejurija ovo zapitkivanje hrvata o podrsci. Pa zar vi stvarno mislite da ovde svi beremo banane?

Zadovoljni, a?

pre 12 godina

Nece vas podrzati ni za u EU, naprotiv.Ovde kad Grcka blokira Makedoniju puno je komentara u stilu:
"Podrska Grkoj"
Ajmo sad sledi ringispil:
PODRSKA HRVATSKOJ!!!

Antraxxx

pre 12 godina

Ja bih molio nekog od dobronamjernih ( ima ih ovdje hvala Bogu dosta ) srpskih forumaša da mi nabroji bar tri razloga zbog kojih bi hrvatsko izaslanstvo u UN trebalo podržati Jeremića....

zoroklik

pre 12 godina

Navedite mi ijedan dobar razlog da mi Hrvati oliti Hrvatska podrzi Vuka Jeremica u icemu uopće .
(niksa, 31. januar 2012 23:23)

Navedi nam jedan razlog, zasto da ti navodimo razloge zbog kojih bi trebali da podrzite Jeremica?

mario

pre 12 godina

Samuray Jack A što to zlata vrijedi jel možda nešto time dokazano ili da će opet biti nekave ExYu.
A.Semjonov Ne saznao si to da je Litvanija važniji saveznik (NATO,EU) RH i po čemu bi to Srbija onda bila važnija.Uostalom RH će glasati kao i sve članice EU.
Dalmos Koja je to dobra volja pokazana sa srpske strane jel vraćeno što je pokradeno,jel plačena ratna šteta,jel iko optužen za logore itd.itd.

slav_onac_

pre 12 godina

Eto saznali smo i to da je Litvanija blizi i vazniji sused Hrvatskoj.
(A.Semjonov, 31. januar 2012 20:54)

Litva nas medju prvim priznala, i davno prije Srbije, ja bi ipak posao od toga.

Mile

pre 12 godina

Cudi me zasto isticete ovu vest kao glavnu vest. Poznat je stav Hrvatske prema Srbiji i njenih zvanicnika koji se utrkuju ko ce da bude grublji u istupima u pitanjima vezanim za Srbiju. Nadam se da ce u buducnost biti dovoljno pameti tako da se nece ponovo praviti zajednicka drzava.

pd859

pre 12 godina

Pratio sam danas više izjava Vesne Pusić i mogu reći da se tek pored nje vidi kakav je pajac onaj Jeremić u diplomatskom i intelektualnom smislu.

vojvodjanka

pre 12 godina

Gospodjo Pusic, svaka Vam cast i svako dobro. Godinama ste mi ulivali nadu da na obe strane, i na srpskoj i na hrvatskoj, ima puno, rekla bih, najvise normalnih i cestitih ljudi. Vi ste medju njima. O UN ne zelim da komentarisem, to je Vase pravo i pravo odluke Republike Hrvatske. Meni je bitnije da zivimo kao ljudi i da se uvazavamo. Treba li da naglasim da sam Srpkinja, ne, kada se predstavljam nekome imam svoje ime i prezime i mislim da je to sasvim dovoljno. Puno uspeha na novoj funkciji.

Samuray Jack

pre 12 godina

"Jezik razumememo a ne treba da se pravimo da ga ne razumemo", kazala je ministarka spoljnih poslova Hrvatske.

Ova Vam zlata vredi. Konačno.

Ja

pre 12 godina

A šta se vi sad ljutite da ste na vrijeme dali kandidaturu možda bi vas i podrzali al Hrvatska ima dogovor sa litvom i nemoze sad to prekrsit

madjar

pre 12 godina

Kao što je netko u prethodnom komentaru napisao treba uzeti u obzir da je Sava službena granica Balkana, više od 50% RH se nalazi sjeverno od spomenute rijeke tak da RH čak niti u geografskom smislu nije na Balkanu, a kamoli kulturno, vjerski i povijesno.. Ne želimo da nas se smješta tamo gdje ne pripadamo. Vi slobodno budite "lideri u regionu", mi bismo radije bili vođe u južnom djelu Srednje Europe...
(BPC, 31. januar 2012 23:21)

A sta spada u juzni deo Srednje Evrope? Sve juzno od Londona? Od '91. pricate o nekakvoj kulturi, teznji ka Nemackoj i Francuskoj, a jos ste tu gde ste uvek bili. Sedi di si, ni za di si nisi!

fiki196

pre 12 godina

Pa dobro bre ja ne verujem,a sto mu ne dati podrsku? Pa ja ne razumem zasto Hrvati mrze Srbe toliko,sto je najgore Srbi ne mrze Hrvate skoro uopste,nego ajde sad,kroz istoriju uvek je bilo vi ste se bunili da budete sa nama a ne mi sa vama.A sto se tice rata,pa tu su najvise srbi nagrabusili,jel smo mi proterivali Hrvate iz Srbije ili ste vi Srbe iz Hrvatske,recite mi vi? Ja nemam nista protiv jednog Hrvata i ako je strucan u poslu podrzicu ga,ali vi izgleda nemate bolja posla nego da pokusate da nas sprecite u svemu.

Milutin

pre 12 godina

Eto ti sad, nece podrzati Srbiju?! Otkud to od Hrvatske :), izgleda da i nije ta pozicija u UN bas toliko beznacajna, ali nadam se da podrzavate nase napore ka evrointrgracijama I prihvatanje realiteta na Kosovu ... Itd itd

Megatronman

pre 12 godina

©proka, upravo to. Slazem se sto posto/osto. Ja osobno/licno mrzim HDZ, uvijek/uvek. Ali ovi novi Kookoo-Riku su licemjeri/licemeri. Pod krinkom/maskom demokacije/demokratije dalje ostaju najobicniji balkanski sljam/ne znam srpsku rec.Napomena: ovdje/ovde me optuzuju tko sam/sta sam. Evo vam komentar napisan na dva nacina! MegatronmanP. S. Radim na radio stanici ali nisam novinar. Megatron Man je pjesma/pesma poznatog D.J.-a 80-tih. Imam sluh, brzo ucim srpski

Proka

pre 12 godina

Balkan ima sluzbenu granicu? Zanimljivo. Poluostrvo je geografski a ne politicki ili verski pojam. Dakle Balkan je poluostrvo, tj. kontinentalna površina, koja je sa tri strane okružena vodom. U ovom slucaju to je Jadransko more sa zapadne, Crno sa istocne, Egejsko odnosno Jonsko sa juzne strane. Dakle sve juzno od linije Trst-Odesa je Balkan. Ako nije, onda Balkan ne postoji jer mu fali zapadna obala ;)

kakav naslov

pre 12 godina

Cemu ovakav bombastican naslov ? U najmanju ruku se moglo pomisliti da nas nece podrzati za kandidaturu. Vesna Pusic je politicarka koja zaista pleni i uliva nadu, tako da je ovakav naslov sa njenom slikom neprimeren.
Ovakav naslov mi vise ide uz "Kurir" i "Alo", ali i mediji ocito imaju svoju genezu, evoluciju i involuciju

crni domino

pre 12 godina

Určili se mi koliko hoćemo, Gospođa Pusić može biti samo uzor Nestašnom Dečku jer je diplomatski rekla da neće podržati zemlju koja nema rešeno teritorijalno pitanje i koja umesto reči koristi balvane.
Što jes, jes.

mirko

pre 12 godina

Ne znam zašto je iz intervjua gospođe Vesne Pusić izvučen ovaj naslov, jer ona je govorila o mnogo važnijim aspektima srpsko-hrvatskih odnosa.
Po mom mišljenju ovo je bila najbolja emisija, od početka emitovanja, i nije bez razloga gospođa Pusić bila glavna zvezda današnjeg sastanka u Beogradu. Da je bilo više ovakvih ljudi u politici devedesetih, ratova najverovatnije ne bi ni bilo.

malisa

pre 12 godina

dobro bre hrvati, ko vas bije po usima da podrzite Vuka? Ni ovde ga bas ne ljube. Nego likovima koji tvrde da hrvatska nije na balkanu predlozio bih malu lekciju i geografije: http://en.wikipedia.org/wiki/Balkans deluje vrlo jednostavno.

Tanja

pre 12 godina

Pametno. I ne treba da ga podrze, pokazao je ko je, sta je i koliko je sposoban kao ministar spoljih poslova ove bedne Srbije. Kakav mu je ucinak videli smo - ni Kosovo, ni EU, jos malo pa nece biti ni Srbije. Samo lud bi ga podrzao. Osim toga, sta je bre on supermen pa da ima i ministarska funkcija, i TS predsednik pa mu jos fali i funkcija genseka skupsitne UN. Da nije tragicno, bilo bi smesno.

hvala, ne trebate nam

pre 12 godina

Iako je izjava Pusalicke prilicno korektna, diplomatska, ne mogu da se nenasmejem komentarima od Hrvata.....vauuuuu jako ste bitni........

Mickiewicz

pre 12 godina

Mislim da bi Litva vrlo dobro razumela ako bi Hrvatska odstupila od dogovora. U suprotnom ostaje da se nadamo da mozda Estonija ili Letonija podrze kandidata iz Srbije.
Moje primedbe se ne odnose na samu gospodju Pusic, koja je u ovoj kratkoj izjavi dokazala da izuzetno zasluzuje funkciju koja joj pripada.

bane

pre 12 godina

Dobro je što se Hrvatska odmah na početku demaskirala u pogledu normalizacije odnosa, tako da niko nema prava da ovo sada ignoriše. No, od ovakvih poteza Hrvatska ne može imati koristi a može imati štete. Hrvati nama ne trebaju ni u ekonomskom ni u političkom smislu. Priče o stavljanju veta na ulazak Srbije u EU su obična glupost jer se tek u tim poslovima Hrvatska ne pita ništa, pa čak ni veće zemlje od nje, jer je sve očigledno u rukama Nemačke.
Hrvatska nije Grčka i ne može imitirati grčku blokadu Makedonije. Ovo će morati da otrezni i one zadnje naivčine koji su do juče mislili da je moguće iz tih navodnih dobrosusedskih odnosa izvući neku korist za sebe.

Ne razumijem

pre 12 godina

Koliko ja znam Hrvatska nije clanica Eurozone te se nista ni ne pita.A i na mestu je da Nas ne podrze, zbog naseg loseg odnosa prema ljudskim pravima,sudstva, korumpiranoga zdravstva, elektroprivrede, ma uopste svih segmenata drustva, pa sve do narodne kuhinje...
(Kiza, 31. januar 2012 22:15)
-------------
Kakve veze ima eurozona s generalnom skupštinom UN????

Sanja

pre 12 godina

ja kontam da ovde ima vise Hrvata nego Srba. Eto cime se oni bakcu, citaju nasu stampu i hejtuju gde stignu... ccc Bolje bi bilo da idete da trenirate neki sport, vaterpolo npr.

A.Semjonov

pre 12 godina

Prilicnu zabunu je izazvalo "saznanje" da je Litvanija bliski hrvatski sused.Ali ne radi se o tome, vec o potrebi da Srbija nuzno dopuni ustav u onom delu koji se odnosi na restrikciju sklapanja buducih saveza sa odredjenim susedima.U prilog tome istorija pruza nekoliko istovaznih povoda.

Dražen

pre 12 godina

ja sam Hrvat apsolutno lijeve orijentacije, pacifist, jugonostalgičar (što god to značilo) i veliki pobornik pomirenja među narodima bivše Jugoslavije pa sam apsolutno protiv toga da Hrvatska podrži Vuka Jeremića u bilo kojoj njegovoj inicijativi. Čovjek je lakrdija od političara i hodajuća sramota za Srbiju. Ako se ne slažete sa mnom molim vas da mi date barem jedan razlog zbog kojeg bi Pusić trebala podržati Jeremićevu kandidaturu.

robot

pre 12 godina

VJ bih podrzao samo u nameri da se penzionise, pod uslovom da se povuce u neku udaljenu i nebitnu zemlju Azije.
Izrazi kao "noz u ledja" u politici su apsurdni. Politika je po svojoj prirodi nemoralna, politicari ne mogu biti sveci - Vesna Pusic je bar civilizovana i zadrzala je ljudskost. Koliko nasih politicara to moze da tvrdi za sebe? Mi nemamo vise mesta na politickoj sceni za ljude, posto se to pretvorilo u kovitlac kriminala, tajkunstva i nepojmjlivog egoizma. Zato svi odlepimo kad neko pokaze ljudske kvalitete i normalne vrednosti, a politicarka je, na jeziku koji razumemo. Od ciste ceznje.
E, onda pomislimo na Jeremica i pobesnimo.
Politicka scena u Srbiji jednostavno ne dopusta gradjanima i civilnom drustvu da utice na nju i to se dogadja citavu istoriju, osim par kratkotrajnih incidenata. Zato se citavu istoriju i ponavljaju propadanje, politicka ubistva, ratovi i nasi nesrecni zivoti. Ovo nije moja konstatacija, ukrao sam je od nase istoricarke. Samo sam ubedjen da je tacna. Pusicka nije deo te lose beskonacnosti. Jeremic je njen barjaktar.

Realan

pre 12 godina

@(fiki196, 1. februar 2012 02:12)

Opcenito tvoj komentar mi izgleda vrlo naivan kao da se radi o djetetu. Ne komsija, vi niste protjerivali Hrvate iz Srbije nego ste protjerivali Hrvate u Hrvatskoj! U tome je problem ali vi to nikako ne shvacate. Poslali ste tenkove i vojsku u cilju stvaranja velike Srbije, okupirali ste hrvatski teritorij i u razdoblju od 1991-1995g napravili etnicko ciscenje na hrvatskoj zemlji i protjerali preko 500 tisuca nesrpskog stanovnistva! Jel ti sad malo jasno?

Drugo, zar stvarno ne znate procitati ono sto pise u clanku bez predrasuda?! Hrvatska vlada je dala obecanje i podrsku litvanskom kandidatu jos mnogo prije nego se Jeremic uopce i kandidadirao! Zar bi zbog tog Jeremica koji je dodenadvno blatio Hrvatsku, trebali pregaziti obecanje zemlji koja je u EU i koja ce kroz par mjeseci u svom saboru odlucivati da li daju zeleno svijetlo za pristupanju Hrvatske u EU! Dajte budite ozbiljni, Jeremic i njegova kandidatura nam je bitna kao i proslogodisnji snijeg..

Nemanja

pre 12 godina

Prethodna vlada Republike Hrvatske prije nego se znalo da ce se Jeremic uopce kandidirati dala je obecanje i punu podrsku litvanskom kandidatu! Iz kojeg bi se to razloga Hrvatska trebala sada sramotiti i povuci dano obecanje u korist politicara kojeg niti vi u Srbiji ne podrzavate nego ga jos i ismijavate? Pa o cemu ovdje pricamo, cemu ljutnja i nepotrebni komentari kao da vam je Hrvatska zabila noz u ledja kada sami sebe ne postujete birajuci politicare poput Jeremica ili Dacica..

Glutamate

pre 12 godina

Vesna Pusic ima apsolutno pravo da ne podrzi vuka jeremica sa obrazlozenjem koje je iznela, verujem je u potpunosti da podrzava srbiju u eu kao i na to da ona licno je za to da se stvore svi potrebni uveti za povratak srba u hrvatsku ipak ona i njena stranka su jos uvek u manjini. sto se tice incidenata vezanih za rukometno prvenstvo ti incidenti i mrznja su ne tako davno direktno ili indirektno velikim delom dolazili bas iz polittckih i medijskih krugova a ne samo da su to izgrednici. danas je to svakako bolje ali daleko od toga da je dobro. Daleko.

zikaa

pre 12 godina

Naši ljudi ne menjaju stav niočemu i nikad bez obzira šta se u međuvremenu događa. Valjda zato i dosta ne znaju šta se događa. A stalno se događa recimo, da se jedimo mi i Rusi podržavamo, i da smo na jednoj strani. Svi ostali su na drugoj. Ima doduše još onih /i povećih/ koji su, kao na našoj strani, ali to ni za nas, a i uopšte, nije važno.

A tek ovaj Jeremić. Obi hteo da bude prisutan i važan svuda po svetu, kao što je Tadić prisutan u Srbiji: svuda ga ima. Ajde, to može da bude u redu, 'oće predsednuk da se približi mnogima, da nas kao ohrabri, 'oće takođe i novi mandat. Možda se sa nečim od ovoga ne slažem, ali 'ajde što rekla Ana Ivanović, Ali šta 'oće ovaj Jeremić, to ne znam. Ne znam ni kako ga Tadić ne obeshrabruje u tome. Ustvari znam: predsednik ne sme da talasa, a izgleda da deli ljude na one koji su na njegovoj strani, i na one koji nisu

Mzg

pre 12 godina

Normalno da ćemo podržati Litvu jer smo unaprijed ali obećanje da ćemo je podržati u diplomaciji bi to shvatili krajnje neozbiljno da se u zadnji tren predomislimo pogotovo kada se radi o zemlji saveznici. Mislim da je Jeremićeva kandidatura tako naglo podnešena da je to sakupljanje političkih bodova prije izbora..inače nije uobičajena praksa da se neka država pred izbore za išta kandidira u UN-u. A i da nismo obećali Litvi Jeremića ne bi nikada podržali..zbog njegove velike ljubavi prema Hrvatskoj.

Jure

pre 12 godina

Jel mozete vi lideri svega i svacega razvuci taj Balkan nekako od Normandije do Kine?

Ako je Hrvatska na Balkanu kako onda moze bit Srbija "zapadni Balkan" kad je u sredini? ah...never mind, tko ce vas razumit u tim mutljavinama sa regionaima i Balkanima

Miloš

pre 12 godina

Ja sam Srbin iz Beograda, nisam Hrvat, nisam ratovao sa Srbijom, nema Vukovara, navijača i sličnog... I znate šta - ja bih glasao za tu Litvanku, i to dva puta ako može. Ovde ne govorimo o podršci (zakasneloj i iznenadnoj) kandidaturi srpskog ministra inostranih poslova, nego o podršci Vuku Jeremiću.

Taj čovek je u četiri godine svog mandata dao puno nediplomatskih izjava koje prijaju narodnom patosu, da se tako izrazim, ali te izjave su bile direktno suprotne srpskim interesima jer su samo antagonizovale naše sagovornike i druge bitne diplomatske faktore - a služile su jedino Vuku Jeremiću lično i njegovom ličnom rejtingu, što je pretpostavljam, i bio njihov cilj. A rezultati rada MIP su veoma, veoma loši, i to niko ne može da ospori - nijedan cilj nije ostvaren, naprotiv, nije bilo značajnog proboja u bilateralnim odnosima ni sa jednom državom, a pogoršanja koliko volite.

Zašto bih želeo da taj čovek posle takvih "uspeha" radi bilo šta u moje ime, kao građanina Srbije, ili građanina sveta, potpuno svejedno?! A da, glasao sam za DS na prošlim izborima, verujući u iskrenost njihove reformske politike. Tu grešku neću ponoviti. Ne govorim samo o evropskoj politici koja je doživela potpuni slom, već o reformama uopšte - jedan jedini cilj ove Vlade je vlast i to se vidi na svakom koraku.

ko ce njega da pozdrzi?

pre 12 godina

Dajte ljudi, i ja sam Srbin pa ne bi podrzao Vuka Jeremica za tu poziciju. Ne mogu da verujem da nisu nasli nikog pametnijeg da predloze od njega.

Neko spolja

pre 12 godina

Daj pročitajte vest, udahnite duboko pa onda počnite sa zabijanjem noževa u leđa. Šta je to rekla, što je izazvalo takav gnev? Litvanci daju kandidata pre dve godine, vredno lobiraju, rade, dobiju podršku i onda se pet meseci pred kandidaturu seti tamo neki Jeremić da bi bio predsedavajući i šta sad? Treba svi oko nas da se klanjaju do poda, Litvancima kažu puj pike ne važi i odjednom podrže Vuka. Zakasnili smo, ponovo, ništa ne umemo da radimo na vreme. Što je najzanimljivije, još koliko juče, na vest o tome da Vuk kandiduje bilo je sijaset podrugljivih komentara, a danas, kada je Pusićka rekla kasno Marko na Kosovo stiže, Hrvati nam zabijaju nož u leđa. Stvarno smo smešni. Ja bi radije obratio pažnju na deo u kome govori o jeziku i na deo o podršci kandidaturi za EU.

Gregor

pre 12 godina

Jao skandala, ja bih u najmanju ruku povukao ambasadora i poslao vojsku na granicu. Takve provokacije zaslužuju oštru reakciju. Jerbo ovde se radi o šamaru koji ima da nas peče decenijama.

Iliti krace...nije me briga ni za očalinka ni za pusić, ni za to za koga ce da glasaju, a zaboli me i za UN. Radi pretjeranih ambicija ovog lepotana šta bi sad trebalo? Sve neke ********* u zadnje vreme...rukomet, politika, žene, muškarci, litva, srbija, hrvatska, sekire, suze, ...opako svega mi.

Vracarac

pre 12 godina

Neshvatljivi su mi ovi komentari. Izgleda da se komentarise o naslovu a nikako o sadrzaju teksta. Ovu zenu sam gledao sinoc u emisiji kod Ljubice Gojgic. Ne pamtim kad sam nesto suvislije i normalnije cuo na ovim prostorima. Svaka joj cast. Sto se tice Jeremica zena je jasno rekla kako stoji stvar. Ta kandidatura je dosla skoro a sa litvancima postoji dogovor od ranije sa prethodnom vladom. Sta je tu nejasno?

skblzzzzz

pre 12 godina

pa kako vi to zamišljate? litva je na vrijeme predložila svog kandidata i kod hrvatske izlobirala podršku. sad se odjednom pojavljuju srbija i vuk jeremić, i hrvatska bi trebala pasti u trans od sreće. i sve to par mjeseci prije nego što će litva u parlamentu ratificirati ugovor o pristupanju hrvatske eu.

Poldi

pre 12 godina

Pusic, kandidatura Jeremica kasno dosla.
Pa zar je to nesto novo. U srbiji mi dolazimo 5 posle 12, u najboljem slucaju.
Uostalom mali Vuk ima i opravdani razlog za kasnjenje. Posto decembru status kandidata Srbija nije dobila, i malom Vuku je postalo jasno da mu se ministarska fotelja izmice pa je brze bolje morao da nadje novi polozaj. A promoter Srbije u UN bi bila adekvatna pozicija za njegove ambicije.

dejan

pre 12 godina

to je isti Jeremic koj je u znak dobro-susedskih odnosa izjavio da ne bi letovao u Hrvatskoj. I onda su hrvatski mediji pronasli da mu zena sa decom letuje u hotelu Ambasador u Opatiji. Al glavno da on cini svoje da stvara tenzije

svetlanast.

pre 12 godina

zasto bi vuka jeremica podrzala hrvatska kad ga ni DS nije pdrzala kad se kandidovao za podpredsednicko mesto u svojoj stranci.

uostalom, pristalice slobodana milosevica i vojislava kostunice vecinom podrzavaju i vuka jeremica.

nijedan pojedinac nije srbija, pa tako ni vuk jeremic.

buki

pre 12 godina

Ne brini, davno se mi vise ne zanosimo time. Ja licno nikada i nisam, jer dok je postojala stara Jugoslavija, sa crvenim pasosem smo mogli bez vize u ceo svet, bez ikakvih uslova! Samo su nam "braca" francuzi i grci trazili vizu.

pchelicazolja

pre 12 godina

i da ga podrže, neće proći. Kakav crni Jeremić, pa ni ovu funkciju ne obavlja kako treba. Meni to njegovo kandidovanje liči na njuz.net

eh

pre 12 godina

Pa dobro. Ljudi ce da ispune preuzete obaveze/obecanja od vlade pre njih. Jel' iko citao uopste tekst ili cim vide u naslovu da se pominju hrvati, odmah se povampirisu ?!?!
Kamo srece da je to kod nas praksa.

misterNO

pre 12 godina

dobro je što pokušava smiriti strasti i zbilja politički korektno govori i bez negativnih emocija. Srpski političari skupljaju jeftine poene na negativnom patriotizmu. Ne slažemo se u bitnim i temeljnim pitanjima kao i interesima i zato nikad neće više biti kao prije. Srbija je miljama daleko od europe a dok Srbija ne uđe u EU nema stabilnosti na balkanu.