Utorak, 31.01.2012.

19:15

Nikolić: Prioritet Srbije je EU

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa delegacijom EU da ta stranka smatra da je jedan od prioriteta Srbije što brže priključenje Uniji.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Prioritet Srbije je EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Radenko

pre 12 godina

Slazem se da je prioritet ali ne po svaku cenu, ovu drzavu treba prvo pravno urediti da bi dosli investitori, da bi imali sigurnost i treba doneti jos niz zakona i mera da bi dobili zeleno svetlo od Nemacke.

moje ime

pre 12 godina

Sto su blizi izbori imam osecaj da je sve gore jer isplivavaju na povrsinu lose strane sadasnje vlade. Zato mi treba vremeplov, da vec sutra budu izbori i da vi dodjete i da konacno krenemo ka svemu tome o cemu pricate, jer mi je ova demokratska statika na vrh glave i mnogo iznad glave.

Seele

pre 12 godina

Evropske vrednosti, unapređenje ekonomije i investicije su jako potrebne našem društvu. Sa ovakvim stanjem u zemlji, sigurno da nismo poželjan partner. Zbog toga treba početi sa velikim promenama. Da bi to uradili, treba prvo promeniti vlast.

CECA

pre 12 godina

Jedan od prioritetnih uslova jeste EU.Ali ono zašta moramo da se borimo i od čega nesmemo odustati kako je rekao Nikolić pre mesec dana je narod,teritorija,porodica i vera!

artu-ditu-klartu

pre 12 godina

Ma samo vi sto pre dodjite na vlast i sprovedite bar 70% toga, ma samo da se ova demokratska agonija skloni, jer vise niti znaju niti mogu sta uraditi.

Milica B.

pre 12 godina

Srbija ne može večno da živi u neizvesnosti koji je sledeći zahtev EU. Vreme je da se zna šta se od nas očekuje i slažem se da to u ovom trenutku treba biti prioritet.

Profesor

pre 12 godina

Srbija mora shvatiti da ulazak u EU ne zavisi od Evropske unije,vec od gradjana koji zive u Srbiji i sto pre to prihvatimo bice nam bolje. Nikolic zastupa taj stav i to mi se svidja.

mis pufnica

pre 12 godina

Nadam se, zelim i verujem da je moguce i ostvarivo sve to sto ste rekli. A posle vase izbone pobede i ocekujemo to, i sami vidite koliko vam narod veruje.

Nikolina

pre 12 godina

Ovi naši svetski putnici samo nešto pregovaraju ali od pregovora ništa, lepo im, dok se oni provode sa nama teraju šegu. Evo pre neki dan opet iskoči novi uslov EU?

Lola Jek

pre 12 godina

Srbiji pre nego sto postanu prioriteti EU i medj.saradnja morala bi prvo jedno vreme da se ponasa po pravilima EU. Tadiceva vlada to nije uspela,da vidimo hoce li uspeti neka druga opcija. Srbiji trebaju promene. Glas dajem nikolicu jer ima program kako to treba uraditi.

Julija

pre 12 godina

Nikolić zna šta su prioriteti a to je trenutno EU, tačnije šta očekivati za dalje. Mi uopšte i neznamo šta oni očekuju od nas, jer do sada nismo imali prilike išta i da saznamo.

Tiemie

pre 12 godina

U pravu je Tomislav Nikolić da su standardi koje Evropa postavlja svojim članicama potpuno prihvatljivi za Srbiju, jer građanima treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Međutim, to sa ovom vlašću teško da možemo postići. Njihovi su interesi usmereni samo na sopstveni prosperitet, a za građane ne haju. Teško da ćemo s njima u Evropu.

Jecika

pre 12 godina

Prioritet Srbije jeste EU i drago mi je da je Nikolic to prepoznao, jer mi moramo kuda i druge zemlje. Bez evropskog trzista nema razvoja nase zemlje i novih zaposljavanja!

Dzibra

pre 12 godina

Da, bio je protiv EU. Ja i dalje smatram da nam nije mesto u EU, nismo mi navikli na takav sistem rada. A, i kome sad treba evropa kad se i ona sama rasdpada. Treba da saradjujemo sa EU a da se okrenemo i drugim solucijam koje nam se nude.

Noca

pre 12 godina

Nikolic je u pravu kad se smanji nezposlenost privreda pocne da radi,bez korupcije i afera,eu zakoni donesu i primenjuju, da na Srbiju gldaju kao pozenog partnera, a ne ovakvom haosu gde nemozemo ni status da dobijemo.

Momir

pre 12 godina

Da bi usli EU treba sve od korena da se promeni, zato ako dodjete na vlast menjajte sistem podhitno, jer EU ne treba jos jedna rupa bez dna, imaju oni i svojih problema.

Tetragrammaton

pre 12 godina

EU mora da bude opcija, sve dokle god je to u nacionalnom interesu.
Pitanje je da li bi neka druga vlast brže i bolje vodila pregovore sa Evropom, ova to sigurno nije.
Pri tom, jedan od ključnih uslova, koji nam i jeste u interesu, je borba pritiv korupcije. Dok se ne obračunamo s time, nema ništa od Evrope.A poznato je kako stojimo na tom planu. Ova vlada nije učinila ništa po tom pitanju.

Maya-Mi

pre 12 godina

Ova vlast i onako vise nema nacina, ni sposobnosti da resi pitanje pridruzivanja EU. Vreme je za neke nove snage, za neke napredne ideje!

Duki

pre 12 godina

Slažem se da je prioritet Srbije članstvo u EU. Međutim, prethodno je potrebno da zemlja stane na noge. Ne možemo da očekujemo da budemo poželjan partner sa najvišom stopom nezaposlenosti, sa uništenim fabrikama, zapostavljenom poljoprivredom, izraženom korupcijom i medijima koji su pod uticajem vlasti. Stanje treba promeniti, a to možemo jedino promenom vlasti.

Zabarka

pre 12 godina

Ima mnogo gradjana, neopredeljenih do ovog trenutka,verujte mi! Sada, polako postaje jasno, da ce njihovi glasovi otici u jednom jedinom pravcu-ka SNS-u.

Ja sam Jugoslovenka!

pre 12 godina

Ako : Od nas, umesto tehnoloških viškova i nezaposlenih na birou rada, opet napravite radnike sa ličnim dohotkom! Od Srbije napravite pravnu državu, u kojoj se poštuju i Ustav i Zakon! Oživite leševe srpske privrede! Uspešno ćete od Srbije napraviti kandidata za EU, sutra poštovanu članicu iste! Želim Vam puno sreće i podršku, u tom, đavolski teškom poslu!

Nastasja

pre 12 godina

Mi bi iz gumenih opanaka pravo u lakovane cipele! Pa ne ide to tako! Stepenik po stepenik! Prvo počistimo svoju kuću, svoje dvorište, ulicu, selo, opštinu, grad, celu Srbiju! Sve lepo skockamo, i onda će EU da dođe kod nas!

Petar

pre 12 godina

Samo ti Nikoliću nemoj da nam pričaš o Evropi i evropskim vrednostima!!! Jednom radikal, uvek radikal. Sedi, ćuti i moli Boga da ti se Šešelj ne vrati. PREOKRET

Bojan Janković

pre 12 godina

Postanimo sami, ono što je evropa, pa će nas sami pozvati.
(jovan, 31. januar 2012 20:11)

A ko nam je do sada to branio? Razumejte već jednom. Bez "Evrope" mi ne možemo da postanemo "Evropa" jer za "bistru vodu" ne postoji volja kod onih koji su navikli da mlate lovu samo u mutnoj vodi.

DRAZEN

pre 12 godina

EU nam jeste prioritet, ali ako nas stvarno nece kao sto se govori, moramo se okrenuti drugim partnerima na prvom mestu to je Rusija, zatim Kina a odmah za njima nesvrstane zemlje.

Шумадинац

pre 12 godina

Томислав Николић је на политичкој сцени Србије већ више од 20 година, грађани знају практично све о њему, велики број људи га подржава, а такође има и пуно оних који не гласају за њега, што је наравно и потпуно нормално. Имао је он током каријере пуно ”бисера”, ствари које је радио добро, а и оне које је радио лоше све у свему човек би рекао да се уклапа у профил типичног српског политичар. Узимајући у обзир да је понуда на српској политичкој сцени благо речено сиромашна а да нам ускоро предстоје парламентарни избори где ће грађани хтели или не хтели добити нову или стару власт, мораћемо на неки начин да изаберемо која варијанта је мање лоша. У овом нашем случају Томислав Николић је свакако та мање лоша опција, јер заиста не могу да замислим каква будућност би чекала Србију ако би нову власт чинили Тадић, Вук, Чеда, Динкић, Чанак...

milan

pre 12 godina

Sta je sada Nikolicu, sta vazi EU da ili ne, zasto podrzavate referndum, koje prednosti vi u SNS treba da imate kada se radi o EU, zasto bi vama nesto dali ako to nedaju onima koji stvarno znaju sta je EU.

Robin Hood

pre 12 godina

"Nikolić: Prioritet Srbije je EU"

Evoga sada jos jedan "i Kosovo, i EU", pa jos jedno 4 godine (a mozda i duze)ista prica za Srbiju! Osim male razlike, sto ce umesto "najboljeg ministra svih vremena" (Vuka Jeremica), doci jedan jos bolji (ja bih preporucio njegovu desnu ruku, Aleksandra Vucica). Bice jako zanimljivi ovi vasi izbori!!!

Alan Ford

pre 12 godina

Karakter ovo coveka je kao kod gliste.Sta docekasmo da grobar,pretenduje da postane premijer.Pa jel ikog drugog ova drzava ima.Mislim da je ovo najveci moralni pad ovog drustva.Briselski ucenici.Sjasi Kurta da uzjase Murta...

malo morgen

pre 12 godina

Iz priloženog tačno vidimo da Nikolić iz dubine duše brine da u EU ne uđemo kao neka nesređena i siromašna država, već kao napredna, ludo razvijena i bogata zemlja koja će svojim članstvom samo da imponuje Evropskoj Uniji. Bojim se da je Nikolić time indirektno pokazao da će Srbija, ako on dođe na vlast, biti spremna za Uniju tek za nekoliko vekova.

jovan

pre 12 godina

pa moram opet da priznam, da je štrajkač u pravu.. Zašto? Zato što nas vlast uporno gura u EU, a najiskrenije mi za tamo nismo. Jel nam rade fabrike? Ne. Jel imamo najveću stopu nezaposlenosti u regionu? Imamo. O korupciji da i ne govorim. Nije onda čudo što se nemačka buni oko nas. Bunila se i za Bugarsku. Jer kad god prime neku ekonomski zaostalu zemlju Nemci moraju više da rade da bi se evro održao. Samo im još Srbija treba. Postanimo sami, ono što je evropa, pa će nas sami pozvati.

srdjan

pre 12 godina

ko jos moze da veruje ovom preletacu,celu stranku cine oni koji su menjali stranke vise od kaputa dimitrijevic,cvijan,bozovic,bozic,ljusic,arsic,sormaz...

joleole

pre 12 godina

da li se jos neko seca pre par godina je ovaj covek izjavljivao da ce Srbija biti rupa na zlatnom tepihu EU, a sada ovo??? pa onda izjava od pre par meseci kako ce njima politicarima biti DOBRO i sa kosovom i bez, neka narod odluci, kao da oni nisu narod. ali kljucno je da nece biti svejedno, nego ce im biti DOBRO u svakom slucaju. OVO SU SVE NJEGOVE RECI. Nikada politicka scena nije jadnije izgledala, kao da su svi kolektivno na nekim opijatima. Mozda je to novac, ne znam, ume on tako da deluje.

sasa

pre 12 godina

a sta je tomo sa velikom srbijom, kosovom, kumom, rusima, ordenom vojvode cetnika, strajkom gladju itd itd... to kako ujutru dune vetar tako se menja misljenje? ili ko vise plati pa trtljas njegovu pricu?

jovan

pre 12 godina

pa moram opet da priznam, da je štrajkač u pravu.. Zašto? Zato što nas vlast uporno gura u EU, a najiskrenije mi za tamo nismo. Jel nam rade fabrike? Ne. Jel imamo najveću stopu nezaposlenosti u regionu? Imamo. O korupciji da i ne govorim. Nije onda čudo što se nemačka buni oko nas. Bunila se i za Bugarsku. Jer kad god prime neku ekonomski zaostalu zemlju Nemci moraju više da rade da bi se evro održao. Samo im još Srbija treba. Postanimo sami, ono što je evropa, pa će nas sami pozvati.

Ja sam Jugoslovenka!

pre 12 godina

Ako : Od nas, umesto tehnoloških viškova i nezaposlenih na birou rada, opet napravite radnike sa ličnim dohotkom! Od Srbije napravite pravnu državu, u kojoj se poštuju i Ustav i Zakon! Oživite leševe srpske privrede! Uspešno ćete od Srbije napraviti kandidata za EU, sutra poštovanu članicu iste! Želim Vam puno sreće i podršku, u tom, đavolski teškom poslu!

joleole

pre 12 godina

da li se jos neko seca pre par godina je ovaj covek izjavljivao da ce Srbija biti rupa na zlatnom tepihu EU, a sada ovo??? pa onda izjava od pre par meseci kako ce njima politicarima biti DOBRO i sa kosovom i bez, neka narod odluci, kao da oni nisu narod. ali kljucno je da nece biti svejedno, nego ce im biti DOBRO u svakom slucaju. OVO SU SVE NJEGOVE RECI. Nikada politicka scena nije jadnije izgledala, kao da su svi kolektivno na nekim opijatima. Mozda je to novac, ne znam, ume on tako da deluje.

Nastasja

pre 12 godina

Mi bi iz gumenih opanaka pravo u lakovane cipele! Pa ne ide to tako! Stepenik po stepenik! Prvo počistimo svoju kuću, svoje dvorište, ulicu, selo, opštinu, grad, celu Srbiju! Sve lepo skockamo, i onda će EU da dođe kod nas!

Шумадинац

pre 12 godina

Томислав Николић је на политичкој сцени Србије већ више од 20 година, грађани знају практично све о њему, велики број људи га подржава, а такође има и пуно оних који не гласају за њега, што је наравно и потпуно нормално. Имао је он током каријере пуно ”бисера”, ствари које је радио добро, а и оне које је радио лоше све у свему човек би рекао да се уклапа у профил типичног српског политичар. Узимајући у обзир да је понуда на српској политичкој сцени благо речено сиромашна а да нам ускоро предстоје парламентарни избори где ће грађани хтели или не хтели добити нову или стару власт, мораћемо на неки начин да изаберемо која варијанта је мање лоша. У овом нашем случају Томислав Николић је свакако та мање лоша опција, јер заиста не могу да замислим каква будућност би чекала Србију ако би нову власт чинили Тадић, Вук, Чеда, Динкић, Чанак...

sasa

pre 12 godina

a sta je tomo sa velikom srbijom, kosovom, kumom, rusima, ordenom vojvode cetnika, strajkom gladju itd itd... to kako ujutru dune vetar tako se menja misljenje? ili ko vise plati pa trtljas njegovu pricu?

srdjan

pre 12 godina

ko jos moze da veruje ovom preletacu,celu stranku cine oni koji su menjali stranke vise od kaputa dimitrijevic,cvijan,bozovic,bozic,ljusic,arsic,sormaz...

Alan Ford

pre 12 godina

Karakter ovo coveka je kao kod gliste.Sta docekasmo da grobar,pretenduje da postane premijer.Pa jel ikog drugog ova drzava ima.Mislim da je ovo najveci moralni pad ovog drustva.Briselski ucenici.Sjasi Kurta da uzjase Murta...

malo morgen

pre 12 godina

Iz priloženog tačno vidimo da Nikolić iz dubine duše brine da u EU ne uđemo kao neka nesređena i siromašna država, već kao napredna, ludo razvijena i bogata zemlja koja će svojim članstvom samo da imponuje Evropskoj Uniji. Bojim se da je Nikolić time indirektno pokazao da će Srbija, ako on dođe na vlast, biti spremna za Uniju tek za nekoliko vekova.

milan

pre 12 godina

Sta je sada Nikolicu, sta vazi EU da ili ne, zasto podrzavate referndum, koje prednosti vi u SNS treba da imate kada se radi o EU, zasto bi vama nesto dali ako to nedaju onima koji stvarno znaju sta je EU.

Petar

pre 12 godina

Samo ti Nikoliću nemoj da nam pričaš o Evropi i evropskim vrednostima!!! Jednom radikal, uvek radikal. Sedi, ćuti i moli Boga da ti se Šešelj ne vrati. PREOKRET

Bojan Janković

pre 12 godina

Postanimo sami, ono što je evropa, pa će nas sami pozvati.
(jovan, 31. januar 2012 20:11)

A ko nam je do sada to branio? Razumejte već jednom. Bez "Evrope" mi ne možemo da postanemo "Evropa" jer za "bistru vodu" ne postoji volja kod onih koji su navikli da mlate lovu samo u mutnoj vodi.

Robin Hood

pre 12 godina

"Nikolić: Prioritet Srbije je EU"

Evoga sada jos jedan "i Kosovo, i EU", pa jos jedno 4 godine (a mozda i duze)ista prica za Srbiju! Osim male razlike, sto ce umesto "najboljeg ministra svih vremena" (Vuka Jeremica), doci jedan jos bolji (ja bih preporucio njegovu desnu ruku, Aleksandra Vucica). Bice jako zanimljivi ovi vasi izbori!!!

Dzibra

pre 12 godina

Da, bio je protiv EU. Ja i dalje smatram da nam nije mesto u EU, nismo mi navikli na takav sistem rada. A, i kome sad treba evropa kad se i ona sama rasdpada. Treba da saradjujemo sa EU a da se okrenemo i drugim solucijam koje nam se nude.

DRAZEN

pre 12 godina

EU nam jeste prioritet, ali ako nas stvarno nece kao sto se govori, moramo se okrenuti drugim partnerima na prvom mestu to je Rusija, zatim Kina a odmah za njima nesvrstane zemlje.

Nikolina

pre 12 godina

Ovi naši svetski putnici samo nešto pregovaraju ali od pregovora ništa, lepo im, dok se oni provode sa nama teraju šegu. Evo pre neki dan opet iskoči novi uslov EU?

Lola Jek

pre 12 godina

Srbiji pre nego sto postanu prioriteti EU i medj.saradnja morala bi prvo jedno vreme da se ponasa po pravilima EU. Tadiceva vlada to nije uspela,da vidimo hoce li uspeti neka druga opcija. Srbiji trebaju promene. Glas dajem nikolicu jer ima program kako to treba uraditi.

Profesor

pre 12 godina

Srbija mora shvatiti da ulazak u EU ne zavisi od Evropske unije,vec od gradjana koji zive u Srbiji i sto pre to prihvatimo bice nam bolje. Nikolic zastupa taj stav i to mi se svidja.

moje ime

pre 12 godina

Sto su blizi izbori imam osecaj da je sve gore jer isplivavaju na povrsinu lose strane sadasnje vlade. Zato mi treba vremeplov, da vec sutra budu izbori i da vi dodjete i da konacno krenemo ka svemu tome o cemu pricate, jer mi je ova demokratska statika na vrh glave i mnogo iznad glave.

Maya-Mi

pre 12 godina

Ova vlast i onako vise nema nacina, ni sposobnosti da resi pitanje pridruzivanja EU. Vreme je za neke nove snage, za neke napredne ideje!

Zabarka

pre 12 godina

Ima mnogo gradjana, neopredeljenih do ovog trenutka,verujte mi! Sada, polako postaje jasno, da ce njihovi glasovi otici u jednom jedinom pravcu-ka SNS-u.

Duki

pre 12 godina

Slažem se da je prioritet Srbije članstvo u EU. Međutim, prethodno je potrebno da zemlja stane na noge. Ne možemo da očekujemo da budemo poželjan partner sa najvišom stopom nezaposlenosti, sa uništenim fabrikama, zapostavljenom poljoprivredom, izraženom korupcijom i medijima koji su pod uticajem vlasti. Stanje treba promeniti, a to možemo jedino promenom vlasti.

Tetragrammaton

pre 12 godina

EU mora da bude opcija, sve dokle god je to u nacionalnom interesu.
Pitanje je da li bi neka druga vlast brže i bolje vodila pregovore sa Evropom, ova to sigurno nije.
Pri tom, jedan od ključnih uslova, koji nam i jeste u interesu, je borba pritiv korupcije. Dok se ne obračunamo s time, nema ništa od Evrope.A poznato je kako stojimo na tom planu. Ova vlada nije učinila ništa po tom pitanju.

Momir

pre 12 godina

Da bi usli EU treba sve od korena da se promeni, zato ako dodjete na vlast menjajte sistem podhitno, jer EU ne treba jos jedna rupa bez dna, imaju oni i svojih problema.

Noca

pre 12 godina

Nikolic je u pravu kad se smanji nezposlenost privreda pocne da radi,bez korupcije i afera,eu zakoni donesu i primenjuju, da na Srbiju gldaju kao pozenog partnera, a ne ovakvom haosu gde nemozemo ni status da dobijemo.

Jecika

pre 12 godina

Prioritet Srbije jeste EU i drago mi je da je Nikolic to prepoznao, jer mi moramo kuda i druge zemlje. Bez evropskog trzista nema razvoja nase zemlje i novih zaposljavanja!

Julija

pre 12 godina

Nikolić zna šta su prioriteti a to je trenutno EU, tačnije šta očekivati za dalje. Mi uopšte i neznamo šta oni očekuju od nas, jer do sada nismo imali prilike išta i da saznamo.

mis pufnica

pre 12 godina

Nadam se, zelim i verujem da je moguce i ostvarivo sve to sto ste rekli. A posle vase izbone pobede i ocekujemo to, i sami vidite koliko vam narod veruje.

Tiemie

pre 12 godina

U pravu je Tomislav Nikolić da su standardi koje Evropa postavlja svojim članicama potpuno prihvatljivi za Srbiju, jer građanima treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Međutim, to sa ovom vlašću teško da možemo postići. Njihovi su interesi usmereni samo na sopstveni prosperitet, a za građane ne haju. Teško da ćemo s njima u Evropu.

Milica B.

pre 12 godina

Srbija ne može večno da živi u neizvesnosti koji je sledeći zahtev EU. Vreme je da se zna šta se od nas očekuje i slažem se da to u ovom trenutku treba biti prioritet.

artu-ditu-klartu

pre 12 godina

Ma samo vi sto pre dodjite na vlast i sprovedite bar 70% toga, ma samo da se ova demokratska agonija skloni, jer vise niti znaju niti mogu sta uraditi.

CECA

pre 12 godina

Jedan od prioritetnih uslova jeste EU.Ali ono zašta moramo da se borimo i od čega nesmemo odustati kako je rekao Nikolić pre mesec dana je narod,teritorija,porodica i vera!

Seele

pre 12 godina

Evropske vrednosti, unapređenje ekonomije i investicije su jako potrebne našem društvu. Sa ovakvim stanjem u zemlji, sigurno da nismo poželjan partner. Zbog toga treba početi sa velikim promenama. Da bi to uradili, treba prvo promeniti vlast.

Radenko

pre 12 godina

Slazem se da je prioritet ali ne po svaku cenu, ovu drzavu treba prvo pravno urediti da bi dosli investitori, da bi imali sigurnost i treba doneti jos niz zakona i mera da bi dobili zeleno svetlo od Nemacke.

srdjan

pre 12 godina

ko jos moze da veruje ovom preletacu,celu stranku cine oni koji su menjali stranke vise od kaputa dimitrijevic,cvijan,bozovic,bozic,ljusic,arsic,sormaz...

sasa

pre 12 godina

a sta je tomo sa velikom srbijom, kosovom, kumom, rusima, ordenom vojvode cetnika, strajkom gladju itd itd... to kako ujutru dune vetar tako se menja misljenje? ili ko vise plati pa trtljas njegovu pricu?

Alan Ford

pre 12 godina

Karakter ovo coveka je kao kod gliste.Sta docekasmo da grobar,pretenduje da postane premijer.Pa jel ikog drugog ova drzava ima.Mislim da je ovo najveci moralni pad ovog drustva.Briselski ucenici.Sjasi Kurta da uzjase Murta...

milan

pre 12 godina

Sta je sada Nikolicu, sta vazi EU da ili ne, zasto podrzavate referndum, koje prednosti vi u SNS treba da imate kada se radi o EU, zasto bi vama nesto dali ako to nedaju onima koji stvarno znaju sta je EU.

joleole

pre 12 godina

da li se jos neko seca pre par godina je ovaj covek izjavljivao da ce Srbija biti rupa na zlatnom tepihu EU, a sada ovo??? pa onda izjava od pre par meseci kako ce njima politicarima biti DOBRO i sa kosovom i bez, neka narod odluci, kao da oni nisu narod. ali kljucno je da nece biti svejedno, nego ce im biti DOBRO u svakom slucaju. OVO SU SVE NJEGOVE RECI. Nikada politicka scena nije jadnije izgledala, kao da su svi kolektivno na nekim opijatima. Mozda je to novac, ne znam, ume on tako da deluje.

malo morgen

pre 12 godina

Iz priloženog tačno vidimo da Nikolić iz dubine duše brine da u EU ne uđemo kao neka nesređena i siromašna država, već kao napredna, ludo razvijena i bogata zemlja koja će svojim članstvom samo da imponuje Evropskoj Uniji. Bojim se da je Nikolić time indirektno pokazao da će Srbija, ako on dođe na vlast, biti spremna za Uniju tek za nekoliko vekova.

Шумадинац

pre 12 godina

Томислав Николић је на политичкој сцени Србије већ више од 20 година, грађани знају практично све о њему, велики број људи га подржава, а такође има и пуно оних који не гласају за њега, што је наравно и потпуно нормално. Имао је он током каријере пуно ”бисера”, ствари које је радио добро, а и оне које је радио лоше све у свему човек би рекао да се уклапа у профил типичног српског политичар. Узимајући у обзир да је понуда на српској политичкој сцени благо речено сиромашна а да нам ускоро предстоје парламентарни избори где ће грађани хтели или не хтели добити нову или стару власт, мораћемо на неки начин да изаберемо која варијанта је мање лоша. У овом нашем случају Томислав Николић је свакако та мање лоша опција, јер заиста не могу да замислим каква будућност би чекала Србију ако би нову власт чинили Тадић, Вук, Чеда, Динкић, Чанак...

DRAZEN

pre 12 godina

EU nam jeste prioritet, ali ako nas stvarno nece kao sto se govori, moramo se okrenuti drugim partnerima na prvom mestu to je Rusija, zatim Kina a odmah za njima nesvrstane zemlje.

jovan

pre 12 godina

pa moram opet da priznam, da je štrajkač u pravu.. Zašto? Zato što nas vlast uporno gura u EU, a najiskrenije mi za tamo nismo. Jel nam rade fabrike? Ne. Jel imamo najveću stopu nezaposlenosti u regionu? Imamo. O korupciji da i ne govorim. Nije onda čudo što se nemačka buni oko nas. Bunila se i za Bugarsku. Jer kad god prime neku ekonomski zaostalu zemlju Nemci moraju više da rade da bi se evro održao. Samo im još Srbija treba. Postanimo sami, ono što je evropa, pa će nas sami pozvati.

Ja sam Jugoslovenka!

pre 12 godina

Ako : Od nas, umesto tehnoloških viškova i nezaposlenih na birou rada, opet napravite radnike sa ličnim dohotkom! Od Srbije napravite pravnu državu, u kojoj se poštuju i Ustav i Zakon! Oživite leševe srpske privrede! Uspešno ćete od Srbije napraviti kandidata za EU, sutra poštovanu članicu iste! Želim Vam puno sreće i podršku, u tom, đavolski teškom poslu!

Petar

pre 12 godina

Samo ti Nikoliću nemoj da nam pričaš o Evropi i evropskim vrednostima!!! Jednom radikal, uvek radikal. Sedi, ćuti i moli Boga da ti se Šešelj ne vrati. PREOKRET

Bojan Janković

pre 12 godina

Postanimo sami, ono što je evropa, pa će nas sami pozvati.
(jovan, 31. januar 2012 20:11)

A ko nam je do sada to branio? Razumejte već jednom. Bez "Evrope" mi ne možemo da postanemo "Evropa" jer za "bistru vodu" ne postoji volja kod onih koji su navikli da mlate lovu samo u mutnoj vodi.

Nastasja

pre 12 godina

Mi bi iz gumenih opanaka pravo u lakovane cipele! Pa ne ide to tako! Stepenik po stepenik! Prvo počistimo svoju kuću, svoje dvorište, ulicu, selo, opštinu, grad, celu Srbiju! Sve lepo skockamo, i onda će EU da dođe kod nas!

Jecika

pre 12 godina

Prioritet Srbije jeste EU i drago mi je da je Nikolic to prepoznao, jer mi moramo kuda i druge zemlje. Bez evropskog trzista nema razvoja nase zemlje i novih zaposljavanja!

Noca

pre 12 godina

Nikolic je u pravu kad se smanji nezposlenost privreda pocne da radi,bez korupcije i afera,eu zakoni donesu i primenjuju, da na Srbiju gldaju kao pozenog partnera, a ne ovakvom haosu gde nemozemo ni status da dobijemo.

Lola Jek

pre 12 godina

Srbiji pre nego sto postanu prioriteti EU i medj.saradnja morala bi prvo jedno vreme da se ponasa po pravilima EU. Tadiceva vlada to nije uspela,da vidimo hoce li uspeti neka druga opcija. Srbiji trebaju promene. Glas dajem nikolicu jer ima program kako to treba uraditi.

Tiemie

pre 12 godina

U pravu je Tomislav Nikolić da su standardi koje Evropa postavlja svojim članicama potpuno prihvatljivi za Srbiju, jer građanima treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Međutim, to sa ovom vlašću teško da možemo postići. Njihovi su interesi usmereni samo na sopstveni prosperitet, a za građane ne haju. Teško da ćemo s njima u Evropu.

Maya-Mi

pre 12 godina

Ova vlast i onako vise nema nacina, ni sposobnosti da resi pitanje pridruzivanja EU. Vreme je za neke nove snage, za neke napredne ideje!

Zabarka

pre 12 godina

Ima mnogo gradjana, neopredeljenih do ovog trenutka,verujte mi! Sada, polako postaje jasno, da ce njihovi glasovi otici u jednom jedinom pravcu-ka SNS-u.

Duki

pre 12 godina

Slažem se da je prioritet Srbije članstvo u EU. Međutim, prethodno je potrebno da zemlja stane na noge. Ne možemo da očekujemo da budemo poželjan partner sa najvišom stopom nezaposlenosti, sa uništenim fabrikama, zapostavljenom poljoprivredom, izraženom korupcijom i medijima koji su pod uticajem vlasti. Stanje treba promeniti, a to možemo jedino promenom vlasti.

Robin Hood

pre 12 godina

"Nikolić: Prioritet Srbije je EU"

Evoga sada jos jedan "i Kosovo, i EU", pa jos jedno 4 godine (a mozda i duze)ista prica za Srbiju! Osim male razlike, sto ce umesto "najboljeg ministra svih vremena" (Vuka Jeremica), doci jedan jos bolji (ja bih preporucio njegovu desnu ruku, Aleksandra Vucica). Bice jako zanimljivi ovi vasi izbori!!!

Momir

pre 12 godina

Da bi usli EU treba sve od korena da se promeni, zato ako dodjete na vlast menjajte sistem podhitno, jer EU ne treba jos jedna rupa bez dna, imaju oni i svojih problema.

Profesor

pre 12 godina

Srbija mora shvatiti da ulazak u EU ne zavisi od Evropske unije,vec od gradjana koji zive u Srbiji i sto pre to prihvatimo bice nam bolje. Nikolic zastupa taj stav i to mi se svidja.

Julija

pre 12 godina

Nikolić zna šta su prioriteti a to je trenutno EU, tačnije šta očekivati za dalje. Mi uopšte i neznamo šta oni očekuju od nas, jer do sada nismo imali prilike išta i da saznamo.

mis pufnica

pre 12 godina

Nadam se, zelim i verujem da je moguce i ostvarivo sve to sto ste rekli. A posle vase izbone pobede i ocekujemo to, i sami vidite koliko vam narod veruje.

Seele

pre 12 godina

Evropske vrednosti, unapređenje ekonomije i investicije su jako potrebne našem društvu. Sa ovakvim stanjem u zemlji, sigurno da nismo poželjan partner. Zbog toga treba početi sa velikim promenama. Da bi to uradili, treba prvo promeniti vlast.

Tetragrammaton

pre 12 godina

EU mora da bude opcija, sve dokle god je to u nacionalnom interesu.
Pitanje je da li bi neka druga vlast brže i bolje vodila pregovore sa Evropom, ova to sigurno nije.
Pri tom, jedan od ključnih uslova, koji nam i jeste u interesu, je borba pritiv korupcije. Dok se ne obračunamo s time, nema ništa od Evrope.A poznato je kako stojimo na tom planu. Ova vlada nije učinila ništa po tom pitanju.

Dzibra

pre 12 godina

Da, bio je protiv EU. Ja i dalje smatram da nam nije mesto u EU, nismo mi navikli na takav sistem rada. A, i kome sad treba evropa kad se i ona sama rasdpada. Treba da saradjujemo sa EU a da se okrenemo i drugim solucijam koje nam se nude.

Milica B.

pre 12 godina

Srbija ne može večno da živi u neizvesnosti koji je sledeći zahtev EU. Vreme je da se zna šta se od nas očekuje i slažem se da to u ovom trenutku treba biti prioritet.

Nikolina

pre 12 godina

Ovi naši svetski putnici samo nešto pregovaraju ali od pregovora ništa, lepo im, dok se oni provode sa nama teraju šegu. Evo pre neki dan opet iskoči novi uslov EU?

artu-ditu-klartu

pre 12 godina

Ma samo vi sto pre dodjite na vlast i sprovedite bar 70% toga, ma samo da se ova demokratska agonija skloni, jer vise niti znaju niti mogu sta uraditi.

CECA

pre 12 godina

Jedan od prioritetnih uslova jeste EU.Ali ono zašta moramo da se borimo i od čega nesmemo odustati kako je rekao Nikolić pre mesec dana je narod,teritorija,porodica i vera!

moje ime

pre 12 godina

Sto su blizi izbori imam osecaj da je sve gore jer isplivavaju na povrsinu lose strane sadasnje vlade. Zato mi treba vremeplov, da vec sutra budu izbori i da vi dodjete i da konacno krenemo ka svemu tome o cemu pricate, jer mi je ova demokratska statika na vrh glave i mnogo iznad glave.

Radenko

pre 12 godina

Slazem se da je prioritet ali ne po svaku cenu, ovu drzavu treba prvo pravno urediti da bi dosli investitori, da bi imali sigurnost i treba doneti jos niz zakona i mera da bi dobili zeleno svetlo od Nemacke.